Tendentieus, ongefundeerd & nodeloos kwetsend

GeenPeil LIVE. Gangsterpolitici uit Kiev in Kamer

De klok tikt. Naar de 200 dagen, maar ook naar 1 november. De uiterste deadline voor de kukidentpremier om ein-de-lijk eens antwoord te geven op het referendum dat ruim een half jaar geleden gehouden is. Het is onvoorstelbaar dat die fopliberaal zo veel tijd nodig had om een woord van 3 letters te begrijpen: NEE. En nog probeert hij daar onderuit te komen, want de VVD'er probeert het door de kiezer massaal weggestemde verdrag nog steeds te reanimeren. Daarvoor probeert hij de oppositie om te kopen. Op z'n Oekraïens, want Rutte heeft vandaag enkele gangsterpolitici uit Kiev op bezoek. Volgens een intimiderend mailtje van de Oekraïense ambassade zou MinBuZa Klimkin er ook bij zijn, maar of dat echt zo is, weet niemand. Deze porseleinen pop is er in ieder geval wel bij: Olena Zerkal, 'Deputy Minister of Foreign Affairs of Ukraine for the European Integration' - de viceminister van EU toetreding dus. Aan haar de taak om vooral GroenLinks, D66 en GristenUnie te overtuigen om het NEE is NEE om te buigen naar een Referendum 2005-situatie, waarbij het associatieverdrag met een ander lettertype en een nieuwe kaft alsnog door de Eerste en Tweede Kamer geloodst moet worden. Al die partijen waren vóór het respecteren van de uitslag en met name D66 heeft vanaf 6 april al gezegd dat er éérst een intrekkingswet moet komen. (Hoi Kees, hieronder een korte reminder waarin je zegt dat er *niet* geratificeerd kan worden.) Enorm benieuwd of dat een half jaar later nog steeds geldt. Maar eerst het overleg eens goed in de gaten houden. LIVE. In een achterafzaaltje in het Kamergebouw die alleen in naam nog liberalisme ademt: de THORBECKEZAAL (en ook op NPO Gangsterpolitiek).
Fragment: Kees Verhoeven (D66) op 13 april 2016 in Nieuwsuur, glashelder: niet ratificeren.
Update 17:00 uur: Afgelopen. Het was vooral een uur spraakverwarring, waarbij met name Han ten Broeke (VVD) weer eens probeerde om de nee-stem te interpreteren door te zeggen dat de kiezer "reassurance" wil over bepaalde onderdelen van het verdrag. Terwijl de kiezer het verdrag gewoon van tafel wil. Oekraïens gangstermeisje Olena Zerkal begon over de kans op "onrust" als Nederland niet ratificeert, en zei ook dat het MH17-onderzoek zou 'verbeteren' als NL gewoon tekent. Waarmee ze dus feitelijk zegt: 'als NL níet tekent, wordt het onderzoek bemoeilijkt, en op dit moment is het onderzoek nog niet het beste wat het kan zijn'. Weten we dat ook weer. Verder zat Servaes (PvdA) enorm te aarslikken dat zijn partij echt wel netjes voor gestemd had hoor, en wilden de Oostblokkers geen millimeter meebuigen want oligarchen zijn nou eenmaal geen echte democraten. Einde.

Reaguursels

Inloggen

Mich2007 | 25-10-16 | 17:18
Rutte stelt zijn reactie dus uit tot na de verkiezingen. Vervolgens is zijn reactie de welbekende middelvinger naar de kiezers. Als hij wint. Als hij van het toneel verdwijnt (heel interessant om te kijken welk bedje er voor hem gespreid staat) is het probleem voor een ander. Iedereen schreeuwt moord en brand en zal bij de daaropvolgende verkiezingen gewoon weer op dezelfde poppetjes kiezen? Op een gegeven moment kan alleen een radicale actie de problemen oplossen en daar vallen dan helaas meestal (onschuldige) slachtoffers bij. Maar de lethargie van het volk (en de hersenspoeling/opvoeding van decennia gepoliticeerd onderwijs) zit zo diep dat het domweg buiten het referentiekader valt om voor een onconventionelere aanpak te kiezen, of zelfs maar in te gaan tegen de opniemakers (zij hebben er toch voor gestudeerd) en zelfbenoemde intellectuelen. Zoals ik vaker refereer naar de kikker en de pan met langzaam opwarmend water. Dus wij stevenen op een sociale ramp af van Bijbelse proporties omdat dit fenomeen natuurlijk niet tot de Nederlandse grenzen beperkt blijft.

Sans Comique | 26-10-16 | 22:41

"Olena Zerkal - Deputy Minister of Foreign Affairs of Ukraine for the European Integration"


"Oekraine komt niet bij de EU!" word dan gezegd, dit akkoord betekend niet dat ze bij de EU komen..., als dit verdrag dat dan niet behelst ga je je toch afvragen welke verdragen er nog meer zijn waar wij geen weet van hebben aangezien ze een ministerie hebben wiens enige taak de EU integratie is. Als het niet dit verdrag is, dan is het een ander?

peterdh | 26-10-16 | 16:51

Prozaco bedreigt onze geliefde minister president mark rutte van de nederlanders. En rutte zal zeggen don't fuck with the dutch prozacje.

jitro | 25-10-16 | 21:08

nou... ben benieuwd of Rutte zich laat intimideren.


Wutbürger_ | 25-10-16 | 19:06

Volgens de Televaag kan Oekraine leven met een Nederlandse verklaring bij het verdrag. Deze wordt echter niet door alle lidstaten erkend. In de verklaring worden de Nederlandse bezwaren uitgelegd. Volgens Oekraine staat er niets over militaire samenwerking of EU toetreding in de weg. Dat laatste is aantoonbaar gelogen en voor de rest zou je gewoon GS kunnen uitdraaien. NEE behoeft echter geen enkele uitleg. Het aanhangsel heeft geen enkele juridische basis of rechtskracht. Rutte probeert het weer. Waar dien ik een aanvraag voor het plaatsen van de Guillotine op het Binnenhof in?

ViveLaRevolution | 25-10-16 | 18:59

Deze bandiet moeten ze gelijk doorsturen naar het Internationaal Strafhof voor zijn oorlogsmisdaden tegen de eigen bevolking en zijn rol bij de MH17 aanslag.

D.A.A.R. | 25-10-16 | 18:57

Ik ben al helemaal klaar met dat volk.

Voor-de-5e-keer | 25-10-16 | 18:49

Nietszeggende hoorzitting. Opvallend dat de publieke en perstribune leeg was. Een bewijs dat het onderwerp niet breed leeft in Nederland. Ik heb niet de indruk dat de wereld vergaat of WO III uitbreekt als Nederland niet tekent.

Mannes | 25-10-16 | 18:05

Mich2007 | 25-10-16 | 17:18
+ veel.

Vooral de emotionele chantage vat het bijzonder goed samen.

Rest In Privacy | 25-10-16 | 17:49

Wat heeft die corrupte mafklapper daar te zoeken? Hij is toch niet gekozen door het Nederlandse volk?

Uw Psychiater | 25-10-16 | 17:35

@Cuyahoga | 25-10-16 | 16:26
Ghehe, strak hoor. Wat heeft de man te zoeken in dit hele debat? Bijdrage was namelijk echt kul.

Driewerf Hoezee | 25-10-16 | 17:24

Chantage in eigen kamer.
En we lijken het nog normaal te vinden ook....

Ben5570 | 25-10-16 | 17:23

Geachte Bazen,

Middels dit reaguursel laat ik aan u weten dat u zich geen zorgen hoeft te maken. De gratis Oekraïners zullen sowieso uw kant opkomen daar uw lobby bij Rutte & Co uiterst succesvol is, want anders had de heer M Rutte allang het Nee woord uitgeroepen.
Het zal dan tevens mogelijk zijn om uw fabriekjes te verplaatsen naar het gratis lonen land Oekraïne.

Als klap op de vuurpijl kunt u de ontstane werklozen via de participatiewet middels een stichting voor nop tewerkstellen. Zodat u nog meer centjes overhoudt.

Met vriendelijke groet,


Wim Jakobs

ProAsfalt | 25-10-16 | 17:19

Gepikt maar o zo geloofwaardig.... lees en huiver...

Perfecte volksvertegenwoordiger, mag blijven MH17 inzet voor koehandel van landverraders?

[De twee gabbers] Ogenschijnlijk loopt onze Minister President Mark Rutte te worstelen met een aantal zaken, maar in werkelijkheid is de oplossing allang gevonden.

Over de ruggen van de slachtoffers van MH17 zal het door de bevolking geweigerde Associatieverdrag met Oekraïne tóch worden ondertekend.

Voor de ogen van het publiek wordt weer een stukje acteerwerk van de bovenste plank weggegeven, vergelijkbaar met de komedie rond de Amerikaanse verkiezingen.

Op 6 april dit jaar ging Nederland naar de stembus om vast te stellen of de bevolking nu wel of niet wil dat ons land een Associatieverdrag met Oekraïne gaat tekenen.

Het antwoord was een luid en duidelijk “nee” en sinds die tijd heeft Mark Rutte een groot probleem, want dat verdrag moet er in het kader van de grotere plannen toch doorheen worden gedrukt.

Maar, met de verkiezingen volgend jaar voor de deur is het ook niet zo slim voor Rutte om de uitslag zomaar naast zich neer te leggen en toch gewoon te tekenen, want dat gaat dan weer net een stap te ver. Kennelijk begrijpt hij dat dan nog wel.

Daarom gebeurt er na het referendum helemaal niets, wringt Rutte zich in allerlei bochten door te komen met suggesties om dan de EU te vragen het verdrag wat aan te passen zodat de bezwaren van de bevolking dan weg zouden zijn. Wat klaarblijkelijk niet tot Rutte is doorgedrongen, of wel, maar volkomen genegeerd, is dat een "nee" ook gewoon "nee" betekent.

Afijn, met allerlei getouwtrek weet Rutte beslissingen voor zich uit te schuiven.

Dan, in de zomer van dit jaar wordt de oplossing gevonden die nu op dit moment wordt uitgevoerd.

Begin juli vindt er een tweedaagse NAVO top plaats in Warschau en daar wordt samen met de Oekraïense president Poroshenko de oplossing van het probleem bekokstoofd en wordt het script geschreven voor het toneelstuk dat nu wordt gespeeld.

De heren zijn na afloop zo gelukkig met de door hen gevonden oplossing dat ze zich laten fotograferen met beiden een grote glimlach op het gezicht.

xxx

En zo begint vorige week de eerste akte van dit toneelstuk:

Poroshenko zei donderdag dat hij Nederland bijzonder ter wille is geweest in de nasleep van de aanslag op vlucht MH17. Onder meer door ze de leiding te geven over het onderzoek. Maar, zo suggereerde hij, als Nederland niks terug doet dan is dat bijzonder ondankbaar. Het niet ratificeren door Nederland van het associatieverdrag met de EU zou een ’ongewenst precedent’ scheppen, waarschuwde Poroshenko. „Ik negeer die koppeling met MH17”, was Rutte kortaf.

Dan, deze week, een volgende akte van het toneelstuk:

Nederland heeft nog een slag te leveren met Oekraïne als ons land de plegers van de aanslag op MH17 zelf gaat berechten. Dat blijkt uit een brief van minister Van der Steur (Veiligheid en Justitie) aan de Tweede Kamer.

Ons land is nadrukkelijk in beeld als gastland voor de vervolging van de MH17-verdachten. Probleem daarbij is dat Nederland alleen rechtsmacht heeft over de Nederlandse slachtoffers, niet over alle slachtoffers. Die volledige rechtsmacht ligt bij Oekraïne, omdat de aanslag daar heeft plaatsgevonden. Om succesvol te kunnen vervolgen, zou Kiev die bevoegdheid moeten overdragen aan Nederland.

Het is de vraag of het daartoe bereid is, na de suggesties van president Poroshenko, die onlangs het MH17-dossier koppelde aan het Nederlandse ’nee’ tegen het associatieverdrag tussen de EU en Oekraïne. Eerder droeg Kiev de leiding van het onderzoek naar de aanslag over aan Nederland. Poroshenko suggereerde dat aan dergelijke bereidwilligheid een eind komt as Nederland het Oekraïne-verdrag niet invoert.

Vandaag speelt de derde akte:

Oekraïne doet een uiterste poging om de Tweede Kamer te overreden het associatieakkoord tussen dat land en de Europese Unie niet te blokkeren. De Oekraïense staatssecretaris Olena Zerkal van Buitenlandse Zaken bezoekt daartoe dinsdag het Binnenhof.

Zerkal is in het gezelschap van de Litouwse minister van Buitenlandse Zaken Linas Linkevičius, een warm voorstander van het verdrag. Ze hopen Nederland te bewegen het associatieakkoord toch te ratificeren, ook al stemde een meerderheid bij het referendum van afgelopen april tegen.

De oplossing:

Het één-tweetje dat door beide bloedbroeders in Warschau is bekokstoofd, is dat Oekraïne Nederland (zogenaamd) zodanig onder druk gaat zetten met de berechting van de daders van de ramp met MH17, dat hoe erg hij dat alles ook vindt, Rutte na lang wikken en wegen heeft besloten dat het belang van de nabestaanden en de berechting van de daders van MH17 zwaarder weegt dan het “nee” van de bevolking tegen het Associatieverdrag met Oekraïne.

Dat hij persoonlijk de handelswijze van Oekraïne ook betreurt, maar dat er nu eenmaal situaties in het leven zijn waar een compromis moet worden gesloten in het belang van het grotere geheel. Dat kunnen we dan met een gerust hart emotionele chantage van de bevolking noemen.

Wij krijgen de volmacht voor het berechten van de daders (die notabene formeel niet eens bekend zijn!) en in ruil daarvoor tekent Nederland het verdrag met Oekraïne. Dat wordt naar alle waarschijnlijkheid de vuile verraders-truc van Rutte.

De klok tikt:

Er is op 22 september een Kamerbrede motie aangenomen waarin de Kamer het kabinet verzoekt om voor 1 november met een antwoord op de uitslag van het referendum te komen. De andere 27 lidstaten van de Europese Unie hebben het associatieverdrag al goedgekeurd.

Het toneelspel kan nog enkele dagen duren, maar dan zal er links- of rechtsom een ontknoping komen. En wie weet, wordt door het schrijven van dit artikel het plan van het illustere tweetal wel aardig gedwarsboomd. Dat zou prachtig zijn.

Mich2007 | 25-10-16 | 17:18

storm op komst | 25-10-16 | 16:59
U had ook het volgende kunnen schrijven.
.
Hoe is het in godsnaam mogelijk dat Russische machthebbers zich met ons Nederlands refurendem kunnen bemoeien,wie laat dit toe?
Wie laat dit toe is natuurlijk een stomme vraag,maar toch,WIE?????????

botbot | 25-10-16 | 17:17

necrosis | 25-10-16 | 17:10 Na 8 november wil VS geen ja meer.
Dat is 1 ,de rest volgt.
Het duurt even voor alles valt, maar met zo,n leger komt het weer een beetje goed.
Nu nog ff die islam voorgoed eruit en de wereld kan eindelijk wat worden.(De aarde is al mooi genoeg , met minder; enz; nog mooier.

medelmo | 25-10-16 | 17:13

politiek vroeger:Wij hebben een mening en idealen.
politiek nu :Als U een beter idee heeft ,laten we onze idealen gaarne naar Uw mening kantelen.
Bij voldoende baantjes beloften doen wij zelfs wat het volk niet wil.
Aha de Hr Soros doet ook mee ,hier is mijn rek.nr.!
Nee is een vraagteken in nee-derland.
Gaarne neederig opstellen voor de grafstenen van mh-17
Neepotisme is een neederlands woord?
Nee-andertalers- Oe kraait tien, wij willen elf plus zes op de radar;-)

medelmo | 25-10-16 | 17:10

@snakeplisskin | 25-10-16 | 17:04
En toch zullen we die 'ja' door onze strot gedouwd krijgen.
Oekraïne wil 'ja'.
De VS wil 'ja'
De EU wil 'ja'
En alles wat wij hebben is een dapper leger van GeenPeilers en een MinPres genaamd Ruttegraat.
*we're doomed*

necrosis | 25-10-16 | 17:10

Wat een mafia delegatie. En daar wil Europa zaken mee doen. Soort zoekt soort.

Mali | 25-10-16 | 17:07

endtotrolling | 25-10-16 | 16:55
Dit is puur dreigen en chanteren.
Wat ben ik blij dat ik koos voor een NEE.

snakeplisskin | 25-10-16 | 17:04

Mezelf;
refErendUm.

storm op komst | 25-10-16 | 17:03

@Ing. eslapen | 25-10-16 | 16:40
Volgens mij is Joris gek op roodharigen......

necrosis | 25-10-16 | 17:03

Gelukkig aafgelopen wat een walgelijke vertoning, die porceleinen pop die voor moest lezen wat de waakhond naast haar aanwees.

Titje | 25-10-16 | 17:01

Hoe is het in godsnaam mogelijk dat Oekraïense machthebbers zich met ons Nederlands refurendem kunnen bemoeien,wie laat dit toe?
Wie laat dit toe is natuurlijk een stomme vraag,maar toch,WIE?????????

storm op komst | 25-10-16 | 16:59

snakeplisskin | 25-10-16 | 16:55Wel een leuke voor twitter,maar daar ik daar niet vertoef ,.. gaarne.alvast bedankt.

medelmo | 25-10-16 | 16:58

van der broek ligt nu plat volgens met iets in de rug

witchmaster | 25-10-16 | 16:58

brrr vellenkip.

oplooprem | 25-10-16 | 16:57

Zouden ze in de Oekraine ook aan paardekoppen doen?

TheseDays00 | 25-10-16 | 16:56

snakeplisskin | 25-10-16 | 16:55
Echt ziek om MH17 er weer bij te halen.

endtotrolling | 25-10-16 | 16:55

' Als Nederland ratificeert dan wordt het onderzoek omtrent MH17 beter '

Dafuck, ze zei het echt!

snakeplisskin | 25-10-16 | 16:55

wat gaat er mis

witchmaster | 25-10-16 | 16:53

Servaas (PvdA) zit te likken : Je hoeft mij niet te overtuigen, we staan achter jullie. *kots*

cor123 | 25-10-16 | 16:51

@gestopt 16:39;
Zodra dat associatieverdrag getekend is betaald de EU die gasrekening wel.

storm op komst | 25-10-16 | 16:51

onvoorstelbaar hoe dat tuig even MH17 er bijhaalt als pressiemiddel.
Stortkoker | 25-10-16 | 16:45
.
Van gangsters is niets anders te verwachten, toch?

Lupuslupus | 25-10-16 | 16:49

Alles straalt corruptie uit bij die mensen brrr.

endtotrolling | 25-10-16 | 16:47

onvoorstelbaar hoe dat tuig even MH17 er bijhaalt als pressiemiddel.

Stortkoker | 25-10-16 | 16:45

@gestopt | 25-10-16 | 16:39
Ik wil ook geen verdragen sluiten met landen die hun eigen gasrekening niet kunnen betalen.
Vanochtend las ik dat delen van Oekraïne zonder gas zitten.
Als dat het gevolg is van wanbetaling wens ik niet (als EU ingezetene) wederom de rekening te voldoen aan Gazprom.
Dat geintje koste 'ons' de laatste keer dik 2 miljard Euro.

necrosis | 25-10-16 | 16:43

@necrosis | 25-10-16 | 16:32
Joris weet dat we maar een aftrekpost overhouden als de Oekraine bij de EU komt.

Ing. eslapen | 25-10-16 | 16:40

Je moet geen verdragen sluiten met een land dat passagiersvliegtuigen uit de lucht schiet.
2x > eerste in 2001 en nog eens in 2014

gestopt | 25-10-16 | 16:39

Voorlopig heeft Poroshenko nog steeds geen informatie aan de Oekraïnse belastingdienst verstrekt over zijn vermogen en inkomenssituatie. Dat moet ie, zoals zo veel Oekraïners, meen ik, vóór 1 december doen. E.e.a houdt verband met het aanpakken van corruptie en zwart geld.
Dus dat lulverhaal over dat Oekraïners zo graag van corruptie af willen kan ook bij het oud vuil worden gezet.

Heiner | 25-10-16 | 16:36

@Ing. eslapen | 25-10-16 | 16:23
Maar aan de andere kant: als Joris net zoveel problemen heeft met modereren als ik met commenten (Moveable type error) dan heb je mazzel.

necrosis | 25-10-16 | 16:34

Oekraine heeft zijn eigen Henk Krol gestuurd, verder veel gelul, af en toe slecht verstaanbaar, maar maakt naar mijn idee niet uit want NEE is NEE.

Titje | 25-10-16 | 16:34

Piet Karbiet | 25-10-16 | 16:03
Die schilderijen zaten in Russisch bezet gebied misschien kunnen we gelijk oversteken, wij hebben nog kunstwerken van ze.

botbot | 25-10-16 | 16:34

@Ing. eslapen | 25-10-16 | 16:23
Ik weet niet of Joris dat zo leuk vind.......

necrosis | 25-10-16 | 16:32

Als we die importshit niet hadden, hadden we onze energie op synergie (..) met het oostblok kunnen richten.

cor123 | 25-10-16 | 16:31

Het is toch een schandalige situatie dat je een ander land toelaat zijn zaakjes te promoten in het parlement, de parlementariërs te bedreigen ofwel om te kopen!
Rutte heeft dit op z'n geweten, van mij mag hij met pek en veren het land uitgejaagd worden, de faalhaas.

lanexx | 25-10-16 | 16:30

Humor ! Die bel ! Er zit er 1 te gallen :)))

cor123 | 25-10-16 | 16:29

Kunnen jullie wat updates geven bij belangrijke gebeurtenissen, want niet iedereen heeft zin om die bureaucratische Europese leiders 24/7 te bekijken.

Kees.kwarktas | 25-10-16 | 16:26

Wilders heeft gelijk: we hebben een nep-democratie.

En nu is het genoeg! | 25-10-16 | 16:25

-weggejorist-

Ing. eslapen | 25-10-16 | 16:23

Waar zijn trouwens de andere politieke partijen? Waar is b.v. de PVV?

Lupuslupus | 25-10-16 | 16:23

Waarom zit er een minister uit Litouwen bij?

Driewerf Hoezee | 25-10-16 | 16:23

@medelmo | 25-10-16 | 16:08
Ze zitten nog niet in de EU.
Dus laten wij dat goud nu eventjes houden.

Ing. eslapen | 25-10-16 | 16:20

Beter even onderduiken Jan Roos.

RickTheDick | 25-10-16 | 16:19

Dat er NAZIs waren in het 2e Kamergebouw is toch alweer bijna 80 jaar geleden.

Mark_D_NL | 25-10-16 | 16:17

@Prof. Pim Pam Pet | 25-10-16 | 16:08
Kijk eens naar mijn 16:14 linkje....

necrosis | 25-10-16 | 16:17

Nee=Nee is nee, geen maar,of,.. Nee=Nee PUNT.

endtotrolling | 25-10-16 | 16:15

Gewoon ongehoord dat die Oekraïners het referendum komen ondergraven, in ons PARLEMENT nota bene!

Lupuslupus | 25-10-16 | 16:13

Vragen ze gelijk een uitkering aan?

Conan de Rabarber | 25-10-16 | 16:12

Piet Karbiet | 25-10-16 | 16:03
Over het algemeen nemen oostblokkers die naar Nederland reizen meer mee terug dan dat ze bij zich hadden.

Cuyahoga | 25-10-16 | 16:09

Jullie het krim goud ,maar dan wel uit de EU.;-)

medelmo | 25-10-16 | 16:08

Die porceleinen pop mag er als heerlijke oostbloksnol zijnde bij mij ten huize Pim Pam Pet wel eens een heerlijke slinger aan komen geven....

Prof. Pim Pam Pet | 25-10-16 | 16:08

Nemen ze dit keer ook schilderijen en radarbeelden mee?
Of zoals gewoonlijk alleen maar een container met hoeren?

Piet Karbiet | 25-10-16 | 16:03

REAGEER OOK

linktips: Energie vergelijken | Autoverzekering vergelijken | Zorgverzekering vergelijken | Kinderkleding
Kansino. Hét online casino van Nederland.
Online Casino | Online Casino | Brokerfolio.com brokers vergelijken | online bookmakers in Nederland
Goksitesvergelijker.nl | Onlinecasinofortuna.com | Online Casino Nederland | Casino bonussen