Tendentieus, ongefundeerd & nodeloos kwetsend

Leuk hoor #Mosul, maar nu heel IS naar Europa

peshmergegroetjes.pngBovenstaand, groetjes van Peshmerganor. Onderstaand, dag twee van het Mesopotamische Kwaku-festival. En ja, zoals o.a. deze analyse duidelijk maakt, wordt het natuurlijk een grote teringbende zodra IS verdreven is. Want, zoals het die regio betaamt, haat iedereen elkaar. Maar goed, dat is daar. Bij het koffieapparaat hedenmorgen horen we een nog veel groter probleem, namelijk dat al dat koppensnellende IS-tuig na hun nederlaag maar gewoon naar het Avondland wandelt. Uiteraard, gewoon om GroenLinks te pesten, met de vluchtelingenstroom die sowieso al op gang zou komen uit de stad. "Als Mosul valt, staat dat niet gelijk aan het uiteenvallen van het kalifaat, maar toch maken inlichtingendiensten, terreurbestrijders en terrorismedeskundigen zich al grote zorgen over de vele duizenden IS-strijders die dan uitzwermen." En daar hebben 's lands deskundologen een mening over. "De Nederlandse terreurdeskundige Edwin Bakker stelt dat grote bezorgdheid op zijn plek is. De hoogleraar terrorisme en contraterrorisme maakt zich vooral zorgen over niet-Nederlandse IS-strijders. Volgens Bakker hebben onze inlichtingendiensten anders dan bij polderjihadisten geen idee wie dit zijn en kunnen ze dus proberen op te gaan in de vluchtelingenstroom richting het westen." En ja, als ze hier de houtlucht en chocopasta zat zijn, slaat de verveling toe, en dan wordt het spannend. "Eenmaal hier zijn de IS’ ers niet alleen een risico omdat ze terreurdaden kunnen plegen. De deskundige wijst ook op de mogelijkheid dat de IS’ ers terrorisme verruilen voor zware criminaliteit om aan inkomsten te komen.Daarvoor zijn ze bijzonder geschikt vanwege hun ervaring met wapens. Maar je hebt het wel over mensen voor wie een leven weinig waard is, die een lage drempel hebben voor geweld en die extra onberekenbaar zijn door de psychische klachten waaraan ze vaak lijden.” Nóg meer Gangsterislam, precies wat dit land nodig had.

Reaguursels

Inloggen

trouwens ik vind putin een gevaar.

het caliber van huidige leiders in de us is zeer slecht,wie er ook president wordt.

hunny | 19-10-16 | 10:09

Obama control?

De sufferd heeft het initiatief uit zijn handen laten glippen en daardoor Putin een vrij spel gegeven.
Putin nam zijn kans en nam die!(net als voetbal)
Obama is dommer,Putin is slimmer,een hard gelag voor de US

hunny | 19-10-16 | 10:05

Laten we bij de eerstvolgende TK verkiezingen de PVV nou gewoon het voordeel van de twijfel geven en massaal op ze stemmen. Ik denk dat het dan gelijk afgelopen is met dat gepamper van moslims en met het opvangen van vluchtelingen uit syrie. Laat ze daar lekker het land opbouwen verdorie ipv hier de woningnood te en het begrotingstekort te verergeren!Laten we vooral niet vergeten dat ze hier wel hun "geloof" komen verspreiden, te vuur en te zwaard!

Right up | 19-10-16 | 09:36

wat de fuck is het nut om een stad te bevrijden als daarna heel de bevolking deze kant op komt ? misschien handiger wat flesjes opsturen en af laten wachten tot ze klaar zijn met uitroeien van de is aan de rand van de stad , en daarna hup naar huis , en Zo gauw je buren met is vlaggen gaat zwaaien meteen verdelgingsdienst bellen !( niet 2 jaarw achten , dat maakt je afkeer wel een beetje verdacht ) . Waarom zouden IS strijders terug keren naar hun land .. en mits een is strijder ook een Nl paspoort heeft ,laat hem zich vestigen in het land dat zijn andere paspoort verstrekt heeft dat komt toch het meeste in de buurt van zijn verknipte idealen ??

sparrow | 19-10-16 | 09:19

*Herplaatsing asielzoekers, het gaat maar door!*
Nederland zal 3.800 asielzoekers vanuit Griekenland en 2.150 asielzoekers vanuit Italië herplaatsen tot september 2017. Nederland gaat bij herplaatsing voorrang geven aan alleenstaande minderjarige asielzoekers en gezinnen.
( www.rijksoverheid.nl/onderwerpen/asie... )

iVent | 19-10-16 | 08:50

Werven van vrijwilligers voor de Bewapende PaneuropeeSSche Praetoriaansche Garde was nog nooit zo eenvoudig.

kindapaas | 19-10-16 | 01:09

-weggejorist-

Right up | 18-10-16 | 22:45

Hoezo heel IS naar Europa? Oorlog is over, iedereen kan weer terug om aan de wederopbouw te beginnen. Er hoeft ook niemand meer te vluchten dus komt er ook geen IS-er meer deze kan op. Hup, metselen, timmeren en schilderen jullie!

Slabak | 18-10-16 | 22:33

-weggejorist-

Rest In Privacy | 18-10-16 | 20:05

Dus, geachte 'deskundigen', wat gaan we allemaal doen om dat te voorkomen als jullie dit nu al weten? (Ik wist/verwachtte dit overigens al jaren geleden, maar dat terzijde. Ik ben uiteindelijk geen expert en verdien ook geen 'expert'salaris, bovendien ben ik geen lid van een politieke partij en derhalve waarschijnlijk te objectief en te onafhankelijk.

Tikkie Terug | 18-10-16 | 17:12

Bij dat eerste filmpje zou IS wel handig zijn...

Heinzz | 18-10-16 | 16:35

@kweethetooknietbeter | 18-10-16 | 13:44
Hmm, normaal weet ik sarcasme er toch altijd wel uit te pikken. Mijn excuses.

Sjefke7807 | 18-10-16 | 15:28

een keer boem en de ster van de PVV en gelijken zal rijzen tot grote hoogte , daarom nog geen boem zij weten dat en zijn we even hier van gevrijwaard tot de invasie is voltooid .
dus is een stem op de PVV is een stem voor u zelf , en zelfs op den duur lijfsbehoud

witchmaster | 18-10-16 | 15:14

@ 1DerFoehrer | 18-10-16 | 13:56

Nou stumpert, nog iets te zeggen?

Ali B! | 18-10-16 | 14:42

ik verwacht dat eind november de EUdelegatie bij mekaar komt voor crisisoverleg.. teneinde ergens in 2017 met elkaar al rollebollend over de EU tafel de conclusie te trekken dat met de wetenschap van toen.. etc etc etc
Gewoon afwachten tot de volgende slachtpartij ergens in Europa. Dan onze Leiders schouder aan schouder met zakdoeken in de handen voorop...

fikkieblijf! | 18-10-16 | 14:42

Meer stemvee voor linkse partijen. Ik begin Kunduz-partijen als D66 en GroenLinks vanuit dat oogpunt steeds meer te begrijpen.

Skorzeny2017 | 18-10-16 | 14:23

Pff verkeerde onderwerp, trusten, dick.

RickTheDick | 18-10-16 | 14:20

-weggejorist-

RickTheDick | 18-10-16 | 14:17

Longread:

- Ik een tijd geleden op internet heb gelezen (nu.nl), dat toen er een of andere grote stad in Syrië veroverd werd door IS, er 100.000en blanco paspoorten waren 'buit gemaakt'. Mij lijkt het dan aannemelijk, dat als je 100.000en blanco paspoorten buit maakt, je dat niet doet omdat het zo lekker brand in de open haard. Wellicht stonden er in dat gebouw waar ze buit gemaakt werden ook nog apparatuur, bijvoorbeeld printers alsook dat er misschien voorbeelden lagen om die paspoorten te bedrukken. Wellicht hebben ze daar ook nog, aangezien er 100.000en lagen, ook nog apparatuur, gevonden om die paspoorten te kunnen maken. Wellicht hebben ze dat niet per se in dat gebouw gevonden, maar in het gebouw ernaast, of tegenover in de straat of in een blok verder, aangezien ze een hele stad hadden veroverd, wel meerdere steden zelfs. Wellicht hebben ze de kennis, mochten er nog computers of papieren in dat gebouw staan doorgespeeld naar de aansturing, zodat ook ergens anders op andere locaties deze paspoorten gemaakt en bedrukt kunnen worden. Wellicht bedrukken ze, ze allemaal zelf en dan alleen zonder foto, maar dan met verschillende namen en mogelijk ook verschillende geboorte data (volwassen en/ of kinderen) alsook verschillende geslachten (man / vrouw), zodat ze die door kunnen verkopen, mocht dat mogelijk zijn om extra geld binnen te krijgen.

Waardoor ze dus op grote schaal valse paspoorten kunnen maken, waarmee ze dus ook ongezien eenlingen met gevechtservaring richting Europa, het Westen, of andere landen die ze opnemen kunnen sturen zonder dat die snel worden opgemerkt, doordat er een grote hoeveelheid is om tussen te zoeken en er wellicht op elke 100, 1000, ander getal maar één eenling komt op de 'officiële' weg en wellicht andere door bijvoorbeeld mensensmokkel, via vrachtauto's, vliegtuigen, alsook op andere manieren die de aansturing wellicht heeft, via schepen bijvoorbeeld naar binnen glippen zonder dat ooit iemand ze gezien heeft en die ook niet officieel gemeld staan.

5 jaren + geleden, voor de burgeroorlog er in Syrië iets van 6 miljoen inwoners woonde.
Nu, volgens mij, wonen er nog 1 of 2 miljoen, wellicht heb ik het verkeerd en is dit een lager aantal of hoger.

In Turkije zitten er als ik het goed heb 1 miljoen, te wachtten die officieel geregistreerd zijn, wellicht zijn het er meer of minder.
In Libanon zitten er minimaal 1 miljoen, volgens mij zelfs 1.5 miljoen te wachtten, die officieel geregistreerd zijn, wellicht zijn het er meer of minder.
In directe buurlanden erom heen, wellicht Irak of misschien Israël zijn er misschien ook die officieel geregistreerd zijn.
In Duitsland zitten er al meer dan 1 miljoen, als ik het goed gelezen had toen, die officieel geregistreerd zijn.
Hoeveel er exact, per land, in Europa er officieel geregistreerd staan. (Dus Nederland, Engeland ook, want die heeft er volgens mij vluchtelingen opgenomen, Frankrijk, Spanje, Italië waar er ook een boel zitten, echt elk land, er zullen natuurlijk ook landen tussen zitten die niets hebben, volgens mij Bulgarije).
Hoeveel er bijvoorbeeld in de Verenigde Staten officieel geregistreerd staan, staan als ook elk ander land van de wereld.

Wie weet kunt u of iemand die u kent dat dus allemaal opzoeken exact, aangezien ik geen toegang heb tot die informatie alleen via google en dat is dan niet actueel, dat zullen zeer waarschijnlijk oude data zijn van dagen, weken of jaren terug.

Waarbij je natuurlijk rekening houd, met het geboorte cijfer in Syrië en daarbij dus ook rekening houd, dat het er al 5 jaar + een burgeroorlog is en de geboorte wellicht niet op hetzelfde niveau zit, als dat het voor de oorlog wel was.
Waarbij je dan ook nog alle slachtoffers aftrekt in dit geval, de burgerslachtoffers alsook de soldaten van Asaad die dood zijn gegaan, aangezien die ook behoren tot de officiële inwoners van Syrië, waarbij je dus ook een 'inschatting' maakt voor zover mogelijk van mensen die verdronken zijn tijdens de boottocht en die het dus niet gehaald hebben, maar toch ook uit Syrië kwamen en die dus ook, afgetrokken zouden moeten worden van de bevolking.

Waarbij ik mij afvraag, wat deze cijfers nu zijn en waarbij ik mij afvraag wat deze cijfers over 5 jaar zullen zijn, dus de officieel geregistreerde vluchtelingen, in al deze landen totaal.
Waarbij ik mij afvraag of dat mogelijk is in combinatie met de 'natuurlijke / normale / officiële' bevolkingsgroei in Syrië terwijl het er al 5 jaar + een burgeroorlog is
Waarbij ik mij afvraag hoeveel er NIET officieel geregistreerd zijn en gewoon zijn binnengeglipt.

a.u.b.

Ali B! | 18-10-16 | 14:08

Dus we laten de grenzen gewoon openstaan? Dit is gvd toch van de totale destructieve ratten besnuffeld. De regering stelt ons willens en wetens bloot aan de islamitische gekte!!

Bill Cosby | 18-10-16 | 13:58

De oplossing is simpel, migranten niet vrij laten rondlopen in Europa maar opvangen bij de grens en dan verdelen over legerkazernes in Europa. Is er een kans op terugkeer, onder begeleiding naar het vliegtuig en hop, retour afzender. Dit is geen normale situatie, dit zijn geen vluchtelingen, het is niet te controleren wie er allemaal binnenkomen, het kost ons klauwen met geld en het wordt een demografische ramp. Niet doen, dus...

Graaisnaaiert | 18-10-16 | 13:57

-weggejorist-

DerFoehrer | 18-10-16 | 13:56

De dreiging volgens de bekende franse filosoof, Asterix, valt als volgt samen te vatten:"Le ciel nous tombe sur la tête."
Europa bestaat al tig jaren niet meer, na de grote terroristische golf in de jaren 70tig.(weet u nog, die "schokkende"beelden van opgeblazen verkeersvliegtuigen, in de woestijn.)En, vraag u af........
Welke etnische achtergrond hadden die mensen die miljoenen anderen door de schoorsteen lieten verdwijnen ook alweer ?
Sic transit ,gloria mundi.(Bron:zie boven)

cat22 | 18-10-16 | 13:45

@Sjefke7807 | 18-10-16 | 13:06
Ik haalde enkel de argumenten aan, zoals ik ze sommige politici wel eens heb horen aandragen, om vooral de grenzen maar maar niet te willen sluiten. En dat overgoten met een vleugje sarcasme van mezelf.

Rest In Privacy | 18-10-16 | 13:44

Akiron | 18-10-16 | 13:37

Ik heb ook aangetoond dat er een gigantische fraude is met de Syrische paspoorten. Dat staat er ook tussen, bij gevaar van eenlingen / de aansturing erachter.

Ook nooit een reactie gehad.

Ali B! | 18-10-16 | 13:42

Toevoeging: Ook heb ik erin gezet wat er gedaan moet worden om zo een netwerk al IS te ontmantelen. Of te wel hun geldtoevoer afsluiten. Nooit hebben ze er iets mee gedaan.

Ali B! | 18-10-16 | 13:38

Hoeveel redenen moet Europa nog hebben om de deur op slot te doen? Het is complete waanzin dat ze hier nog doorgaan met dat achterlijke 'de wereld is van iedereen' gewauwel.

Akiron | 18-10-16 | 13:37

Volgens mij interesseert het deze regering niet zo veel.

Ik heb al meer dan een week geleden, Defensie gemaild, met daarin de zwaktes van legerbassisen (ik heb op papier, de landmacht, luchtmacht en marine verslagen met een minimaal aantal mensen). Daarnaast heb ik ze ook aanbevelingen gedaan dit tegen te gaan.

Alsook heb ik ze een heel verhaal gemaild over de beveiligingen van luchthavens en havens. Daarnaast ook een heel verhaal over het gevaar van eenlingen. NOOIT EEN REACTIE GEHAD!!!! SCHANDE!!!!

Mocht iemand het willen lezen, het is al met al 70 pagina's + zo schat ik. Ik heb dan wel de hulp nodig om dit alles online te zetten, daar ben ik niet zo handig in, ik kan het wel doormailen. En ja, als je het gaat lezen verbaas je, jezelf ook waarom er nooit reactie op is gekomen.

Ali B! | 18-10-16 | 13:35

Filmpje van die rennende Koerden laat weer eens zien hoe handig het is om Leo2 tanks te hebben.

General McAuliffe | 18-10-16 | 13:32

@Sjefke7807 | 18-10-16 | 13:24
*"e" wegstrepen en "a" omhoog gooien doet*

Sjefke7807 | 18-10-16 | 13:26

@Draak uit Brabant | 18-10-16 | 11:40
U snapt het voorkomen. IS veegt aan 2 kanten de harige kont af met de Mensenrechten. Het gezwatel van "de dialoog aangaan" etc. wordt daar als aperte ZWAKTE gezien! Ze lachen zich de ballen uit hun jurk als ze dat stelletje zijige lutsers in Europa hoort kwatsen.

Uw quote: "Het is immoreel om je eigen burgerbevolking zonder tegenmaatregelen bloot te stellen aan dit gevaar." raakt het doel precies in het midden! Wat er nu gebeurt is oorlogsvoering tegen de EIGEN bevolking op een schaal die ongehoord is. En iedereen die vind dat ik overdrijf; kijk eens goed om u heen. Zie hoe uw buurt, stad en je zelfs land veranderd is. En niet ten goede. Dingen die een aantal jaren gewoonweg onbestaanbaar zouden zijn (kind-bruidjes, FGM, eerwraak, het onleefbaar worden van hele buurten etc.) zijn nu bijna normaal. IS lieden zul je nooit meer veilig kunnen loslaten in de dagelijkse samenleving. Voor lieden die op hun geweten hebben wat deze amoeben (met alle excuses aan de ééncelligen) gedaan hebben is er maar één oplossing. Tegen de muur en een mitrailleur erover. Hoe lelijk dat ook mag klinken. Want het risico is simpelweg té groot. Het is niets minder als misdadig om dit vullis op te dringen aan de gewone onschuldige burger.

Sjefke7807 | 18-10-16 | 13:24

Dan wordt het hier een tweede Beirut. Dat was ooit het 'Parijs van de Levant'. Nu is Parijs ook hard op weg Beirut te worden.

Piet Karbiet | 18-10-16 | 13:10

@kweethetooknietbeter | 18-10-16 | 09:47
Dan moet u mij tóch eens uitleggen hoe we dat dan deden voor die open grenzen waanzin. Volgens mij liep de handel toen ook gewoon door en deed de economie het lang niet slecht. Iets dat je niet kunt zeggen van de huidige economie, ondanks al die open grenzen. Ergo uw argument is niet steekhoudend.

Sjefke7807 | 18-10-16 | 13:06

Wie er nu nog zit is kopstuk, of om andere redenen niet geschikt om hier terrorist te worden. De handigen en gevaarlijken zijn daar al lang verdwenen.

frank87 | 18-10-16 | 13:06

Gaat hier straks ook gebeuren. fenixx.org/2016/10/17/een-totale-fias... Eerst vrijwillig en dan word je als eenling uit een 3-4 kamer flat gezet want er kan ook een zielig gezin in.

MareJane | 18-10-16 | 12:57

En?

Als Mosul nou straks weer is teruggepikt van IS.. ??
En weer veilig is..

Gaan 'we' dan nog asielzoekers terugsturen?

Nee?

Ah. Dacht ik al.

gaffelbaard | 18-10-16 | 12:43

Foto: ISIS-strijder met op de achtergrond een (spik splinter nieuwe) US-military Humvee ter waarde van $ 220.000.
.
???
.
Hoe kan dat???

Príncipe | 18-10-16 | 12:41

Merkel schafft dat wel

RepubliekHolland1234 | 18-10-16 | 12:38

Het linksche "Welkom, welkom, welkom in mijn land" - gezang zal deze massamoordenaars toch wel op vredelievende gedachten brengen. Toch?
Alles onder controle terrorismecoordinator? We kunnen rustig gaan slapen?

Jesses Klaver | 18-10-16 | 12:29

Alle ISIS-tuig dat het waagt om naar Nederland te komen, moet hier meteen de kogel krijgen.
Andere oplossingen zijn er ook wel,maar die voldoen niet.
Het is toch belachelijk dat ISIS in het Midden Oosten plat gebombardeerd wordt, maar dat ze hier als 'vluchteling' met de rode loper worden binnengehaald.

vivaldi | 18-10-16 | 12:12

Daarom, Europa moet de grenzen stevig bewaken en alles wat met de islam te maken heeft meteen weigeren, want de islam en het Westen zullen nooit samen gaan, nooit, simpelweg omdat vrijheid en fascisme onverenigbaar zijn.

Wonderful-Life | 18-10-16 | 12:05

Het COA heeft dus te snel besloten de bouw van AZC's stop te zetten. Kunnen de vele vrijwilligers straks alsnog aan het werk. Laten we hopen dat in Mosul zelf geen onschuldige slachtoffers vallen. Vanaf de veilige plek achter de PC hebben wij wel heel makkelijk praten.

Mannes | 18-10-16 | 11:56

Oh voor ik het vergeet.Die gasten die aan gingen vallen heb en IS geadviseerd om te vluchten,waarheen heeft men vergeten te vermelden.

kzegje | 18-10-16 | 11:55

Beau van RTL, in Apeldoorn pakken ze de zaken juist goed aan. Tentenkamp in bos, hek drom heen en geld vragen. Je loopt gewoon tussen de primaten! Zolang d'r zich Zaandam perikelen voordoen en Opsporing Verzocht gevuld is mag andersoortig rotvolk gewoon in een veewagen richting oosten voor een BBQ festival.

Alfred1977 | 18-10-16 | 11:51

Succes gewenst voor de mannen en vrouwen die daar op dat slagveld hun leven wagen.
Maar ik ben verbijsterd dat het weer halve bak is. Rond Mosul trekken ze alles uit de kast om IS te verdrijven, maar de buitengrenzen vantevoren dichtgooien ho maar.
Om te voorkomen dat we hier gezever mee krijgen op langere termijn zul je alle IS-strijders daar moeten doden óf krijgsgevangenen levenslang opsluiten, met geen kans op vervroegde vrijlating.
En dat kun je 'mensonterend' of ander geneuzel vinden, maar let wel, ze voeren geen eerlijke oorlog tegen ons, burgers.
Ze blazen zich op tussen onschuldige forenzen en schieten kleuters door het hoofd uit naam van hun bizarre geloofsovertuiging. Hoe hard je ook roept dat alle vluchtelingen welkom zijn en hoe hard je ook thee zet voor moslim-tolerantie. Ook dan ben je een doelwit. Want ze lachen je uit met je 'goede bedoelingen'.
Dat is niet zomaar te vergelijken met oorlogen in Europa die nog in het collectieve geheugen zitten.
.
Als ze een oneerlijke oorlog vechten, zul je hardere maatregelen moeten treffen dan ooit tevoren. Dat is geen discussie meer over ethisch of niet-ethisch handelen. Het is immoreel om je eigen burgerbevolking zonder tegenmaatregelen bloot te stellen aan dit gevaar.

Draak uit Brabant | 18-10-16 | 11:40

Ik denk ook nog vaak aan dat belachelijke welkomkoortje uit Apeldoorn. En de schrik slaat me toch elke keer weer om het hart , wetende dat dit soort achterlijke figuren, allemaal in maart volgend jaar mogen stemmen.

beau van rtl | 18-10-16 | 11:38

Eigenlijk is dat dan toch ook etnisch profileren? Om IS misdadigers eruit te halen mag dat dan wel weer? Rare jongens die links menschen.

Fapfap | 18-10-16 | 11:35

De echte oorlogsmisdadigers hebben allang door dat de strijd is verloren. Die zijn destijds met "Welkom, welkom" koortjes opgevangen. Nu zitten met verblijfsvergunning in een sociale huurwoning, met graties Miele en een riant inrichtingsbudget.

Steinway | 18-10-16 | 11:31

Je kunt natuurlijk ook zorgen dat er niet 1 IS figuur levend uit Mosul komt.
Nu hopen zekere paranoïde personen dat de verslagen IS moordenaars naar Syrië trekken om de Russen dwars te zitten.

Mantisomantis | 18-10-16 | 11:30

Hoezo keren die IS-strijders terug? Het is toch de bedoeling dat zij daar blijven? Twee meter onder de grond.

Mokum Kosher | 18-10-16 | 11:24

Dus eigenlijk is het zo dat als isis naar Europa vlucht we de Peshmerga moeten uitnodigen om ze weer weg te krijgen.

Bennie Boos | 18-10-16 | 11:04

Als je moslimterrorisme wilt voorkomen moeten de grenzen dicht voor nog meer moslims en moeten degenen die hier al zijn eens gaan denken aan de terugkeer al dan niet aangemoedigd. Als dit niet gebeurt resteert slechts de vraag wanneer een terreuraanslag gaat plaats vinden en niet of.

Elessir | 18-10-16 | 11:02

Ik heb de oplossing! De kattenvrouwtjes die zo mooi welkom stonden te zingen moeten hun hele collectie omruilen voor vluchtelingen, 2 vluchtelingen per kat, top deal! Probleem opgelost. T leven kan zo makkelijk zijn.

Rest In Privacy | 18-10-16 | 10:49

Foto: Amerikaans wapentuig, Amerikaanse hummer.

PrachtigeHorizon | 18-10-16 | 10:48

Ze kunnen natuurlijk ook gewoon sneuvelen in de strijd om Mosul. Misschien dat ze daarbij een handje geholpen kunnen worden door de shiitische milities en de peshmerga. Dat zou een hoop ellende schelen, en het overlijden van deze IS strijders maakt de wereld echt een beetje beter.

zeeman73 | 18-10-16 | 10:38

@Lupuslupus | 18-10-16 | 09:19 Inderdaad. En dat hek stond er binnen een week.
Dus zet een hek bij de Grieks-Trukse grens, zet er bewakers bij en laat de marine ieder gammel bootje terugslepen naar Noord-Afrika.
Werk bij Australië al jarenlang perfect. En er verdrinkt er daar geen 1 meer.

Vogelbeest | 18-10-16 | 10:36

Als we de grens nou eens potdicht zouden houden, en bordjes "Iran en Koeweit, die kant op" zouden plaatsen? Geloof je in allah, dan kom je er NIET in!

marcoplarco | 18-10-16 | 10:35

Misschien toch tijd om eens een fatsoenlijke Desert Eagle aan te schaffen. Puur zelfverdediging.

beau van rtl | 18-10-16 | 10:28

Binnenkort onthoofd in eigen land.En reken maar dat Nederland de poorten wagenwijd open zet want de thee is nog lang niet op.
Moet er niet aan denken dat straks die gasten die mensen in een kooi laten verzuipen,in de fik steken,onthoofden,met een tank over mensen rijden,kortom het gruwelijkste van het gruwelijkste hebben uitgevreten straks hier van ons geld rond lopen.Er zal in de toekomst nog wel eens geschokt gereageerd worden door de regering als er weer eens een ongelovige vermoord word.
Want op deze manier word I-S automatisch over heel de wereld verspreid ,kortom het wordt ze wel heel makkelijk gemaakt om wereldwijd te opereren.
Er is maar een oplossing geen moslim er meer in.Jammer voor de goed willende,maar de goed moeten onder de kwade lijden,
Wij worden ook gecontroleerd op Schiphol,terwijl ze op zoek zijn naar moslim terroristen

janmetdepet | 18-10-16 | 10:27

Daarom: NUKEN die gebieden. Alles naar de kloten bombarderen. Je wacht met het bestrijden van een wespennest ook niet tot ze net allemaal even zijn uitgevlogen.

Kameroudste | 18-10-16 | 10:26

Dat wordt dus.https://youtu.be/cBY-0n4esNY

kzegje | 18-10-16 | 10:22

NRC: Leden van onze Tweede Kamer commissie sociale zaken:Hoofdpersonen zijn meestal ex-PvdA’er Selçuk Öztürk, van de Groep Kuzu-Öztürk en de beweging Denk, en Machiel de Graaf (PVV). Ze hebben het tegen elkaar of tegen PvdA’er Marcouch, die een enkele keer zelf meedoet. En soms tegen Malik Azmani (VVD) en Sadet Karabulut (SP).

Het ene Tweede Kamerlid noemt het andere Tweede Kamerlid „rotte appel”. Die zegt zelf dat de collega naast hem beter kan „opdonderen”, net als „álle racisten”. Want die collega is „hét probleem” dat „moet worden opgelost.

Die collega zegt op zijn beurt over een ander Kamerlid dat hij „taqiyya pleegt” – en dus liegt over wat hij als moslim, zogenaamd gematigd, écht vindt. Al zegt hij het ook weer niet zomaar: dat Kamerlid had hém net daarvoor „een van de grootste haatzaaiers” van Nederland genoemd.

Frans1156 | 18-10-16 | 10:17

Enfin, het probleem zijn niet die paar jihadisten die opeens volop Westerse verleidingen kunnen najagen als ze hier zijn. Het probleem is natuurlijk de in rap tempo islamiserende samenleving, bedrijfsleven, scholen en daarmee: cultuur. De demografische cijfers laten het ook gewoon zien: >70% allochtoon qua geboorte in veel grote steden. Die gaan allemaal hun gebruiken, eisen en geloof verder verspreiden en inbedden in uw buurtje, stad en omgeving. Er is geen houden aan, een SGP roep om azan-stop (gebedsoproep moskee) is slechts een druppel op de gloeiende islam-plaat.
.
De focus en weerzin in dit land is veel te veel gericht op een (te) groot AZC in de buurt, op een opgeblazen forenzen trein (sneu, bloemen en weer door), op een aangerande blondine her en der (deels eigen schuld!).
.
Islam en Nederlandse normen en waarden: dat is de oorlog waar we in zitten en door de onnozele blik van de zwijgende meerderheid aan het verliezen zijn.

de Voorzittert | 18-10-16 | 10:17

Voor dat ik deze stigmatisering geloof wil ik eerst de visie van Sargentini horen.
En mijn suggestie is dat het Amersfoortse eenzame vrouwtjes koor, zeker nu de regenachtige dagen weer aankomen, vast gaat oefenen voor nieuw repertoire! Ik kan niet wachten!https://www.youtube.com/watch?v=ylZqvNHRHzI

daytripper | 18-10-16 | 10:13

@Glasgow Argus | 18-10-16 | 10:06
Google eens op Southpark/ Bono, die wordt een partij afgezeken...

necrosis | 18-10-16 | 10:10

kweethetooknietbeter | 18-10-16 | 10:08
En vergeet het hek van Timmerfranz niet. Al is dat misschien meer bedoelt om zijn ego binnen te houden.

Petrus Poortwachter | 18-10-16 | 10:10

Wat gebeurt er als je met een beukhamer een niet zo verse olifantendrol platmept? Juist.
Zulke landen moet je gewoon annexeren, ultimatum geven, elke druppel olie uit de woestijn zuigen en daarna ze zelf alles laten heropbouwen wat ze hebben kapotgemaakt. Liefst met een muur errond. Werken voor je welvaart moet je leren.

Notenkraker | 18-10-16 | 10:10

necrosis | 18-10-16 | 10:06
De Koerdische staat wordt door niemand erkend en de islamitische staat bestaat niet. De geneefse conventie is alleen van toepassing op staande legers en niet op bendes vigilantes die oorlogje spelen.

Glasgow Argus | 18-10-16 | 10:10

@Lupuslupus | 18-10-16 | 09:15

Dat het oud nieuws is en er al lang vluchtelingen naar europa zijn gekomen is geen argument. Het probleem is nog steeds even groot, zo niet groter, daardoor.

peterdh | 18-10-16 | 10:09

Te zien aan de foto wordt het real life Halloween.

Carmelita | 18-10-16 | 10:07

Mark_D_NL | 18-10-16 | 09:58
Bono is wel het uitgesproken voorbeeld van links lullen en rechts vullen. Met een miljard ofzo op de bank is het heel makkelijk om linkse meninkjes te hebben.

Glasgow Argus | 18-10-16 | 10:06

@Berbaar | 18-10-16 | 09:57
Je gaat steeds zinniger dingen zeggen, hou dat vast.
En verder denk ik dat die plm. 4000 man/ vrouw Peshmerga zich geen reet aantrekken van de conventie van Genève.
Ik denk dat die IS boys niet op welke manier van genade dan ook hoeven te rekenen.

necrosis | 18-10-16 | 10:06

Iets met Abdel Haddidi en Mohamad Usman.

doedeljantje | 18-10-16 | 10:03

Ok wanneer gaat ons land nou eens op slot?

Nufsnuf | 18-10-16 | 10:01

@Berbaar | 18-10-16 | 09:57
Je hebt helemaal gelijk, heur!

Mark_D_NL | 18-10-16 | 09:59

@keestelpro | 18-10-16 | 09:53
Bono is misschien wel de grootste Usefull ididot die de aarde ooit gekend heeft. Althans, Jet Bussemaker komt heel dichtbij.

Mark_D_NL | 18-10-16 | 09:58

Man, man wat een hysterie weer, de grenzen sluiten sure dat gaat ze tegen houden NOT.
Ik denk dat er sowieso weinig IS strijders over blijven als deze Kwaku-coalitie met ze klaar is, veel krijgsgevangenen zullen er trouwens niet gemaakt worden denk ik.

Berbaar | 18-10-16 | 09:57

P.s.: waar hierboven 'Lodewijk' staat, moet natuurlijk staan 'Lodewijk de Grote'. Waarvan akte!

Zenzeo | 18-10-16 | 09:55

'Nu heel isis naar europa.' Hebben jullie onder een steen gelegen het afgelopen jaar of zo? Dat is geen nieuws. De grenzen kúnnen dicht, maar worden door onze landsverneukers expres open gehouden. Dubbele agenda's, je weet toch.

Vout | 18-10-16 | 09:53

Als ze opschieten en vóór 15 maart 2017 arriveren mogen gewoon doorlopen.

Gobytweets | 18-10-16 | 09:53

Dat hek moet er komen. Nu!
Als de fokking EU de grenzen van Europa niet wil beschermen moeten wij onze onze eigen grenzen maar weer sluiten en liefst met een ijzeren gordijn waarbij de Berlijnse Muur in het niet valt.

Oh ja: Bono Vox kan mijn rug op met zijn Trump Bashen.
Want Trump wil ook zijn grenzen beschermen en daar vind U2 iets van.

www.facebook.com/u2/videos/1015504351...

keestelpro | 18-10-16 | 09:53

Jongens hou nou op met dat 'hitsen en splitsen', jullie weten toch hoe mateloos dat Lodewijk irriteert? Trots op Nederland! (hé, wie zéi dat ook alweer een jaar of 10 geleden...)

Zenzeo | 18-10-16 | 09:52

Een ieder die hier begint over de binnengrenzen te sluiten, weten jullie wel wat dat de transportsector en de exporterende bedrijven kost?! Nee, zolang hier in Nederland geen doden gevallen gewoon lekker die grenzen openhouden. En trouwens, ook al vallen er wel doden, dan nog, gewoon de grenzen open houden. Alles beter dan dat bedrijven moeten gaan snijden in de werkgelegenheid.

Rest In Privacy | 18-10-16 | 09:47

@kwark001 | 18-10-16 | 09:29
Sowieso in ons bestuur! In zowel lokale als landelijke politiek zitten vrijwel alleen wegkijkende lichtgewichten. Mensen die daadwerkelijk wat kunnen zitten in bedrijfsleven, werken voor zichzelf of zijn exit. Die straks allemaal hun moeilijkste gezicht zullen opzetten als ze vol ongeloof bloemen leggen bij Amsterdam CS. Het duurt dan een dag of twee en het is voor iedereen in media en politiek wel duidelijk: aanslag is schuld van GS en het internet. We gaan overal de dialoog opzetten en vooral COA baasjes de ellende verder laten verspreiden in de wijken, straten, scholen en verenigingen. We islamiseren iedereen de moeder tot geen enkele booslim meer boos is. En dan vieren we feest. Suikerfeest.

de Voorzittert | 18-10-16 | 09:46

Grenzen dicht ! Hier komen nog maar een mondjesmaat vluchtelingen alias asielzoekers alias waarismijngeld tieners alias boemboem soldaten. En 80-90% wordt afgewezen. Wordt dan mooie handel voor het COA. Van Nederland. Willen dolgraag bussen bij de DK/D grens hebben. 24/7.

duitse herder | 18-10-16 | 09:46

@Panos88 | 18-10-16 | 09:26
Vluchtelingen in huis nemen is slechts voor het paupervolk, niet voor de boven ons gestelden......

necrosis | 18-10-16 | 09:39

@marielle | 18-10-16 | 09:28
Sommige mensen zijn niet van de wereld maar gewoon zwaar van het padje.
Die IS boys zijn wat mij betreft nog niet welkom in een kist van zes planken.

necrosis | 18-10-16 | 09:38

Je kunt over die Amerikanen zeggen wat je wilt maar onze vrienden * kuck proest ende rochel *, hebben binnen 15 jaar het moslimgeweld toch maar mooi in Europa weten te parkeren. Uiteraard met hulp van sujetten als Juncker, Verhofstadt, Merkel, Rutte en Koenders de pooorten wagenwijd open hebben gezet onder de leugen van diversiteit.

netniet | 18-10-16 | 09:37

Als ik dat reisprogramma van tutje Dessing zie dan zijn er in Syrië nog plekken genoeg voor hun eigen 'vluchtelingen'.

Nelis SplitBloes | 18-10-16 | 09:37

Ik denk dat ik ze allemaal een stageplek ga aanbieden.

GS410 | 18-10-16 | 09:36

Europa is het afvoerputje van 's werelds criminelen en mislukte mensen geworden.

heldheino | 18-10-16 | 09:36

Maar hoe krijg je er een multiculti smeltkroes van, dan lost het zichzelf op. Voetbal en home brew advocaat

Pedro el Negro | 18-10-16 | 09:34

@Raad_maar_raak! | 18-10-16 | 09:20
Ik weet niet wat ze in die ene auto hebben gepropt maar het was inderdaad grote boem!
Helaas zullen het wel van die IS schurken zijn.
Ik hoop dat hun maagden inmiddels op zijn.

necrosis | 18-10-16 | 09:34

Peter R de Vries was gisteren al voor bereid op hun komst met zijn welkomst t-shirt. Walgelijk.

genoegisgenoeg | 18-10-16 | 09:33

Hoezo? Als IS verdreven is uit Irak kunnen ze toch allemaal terug? Dan is het toch weer veilig? Nee? Niet? Goh, wie had dat gedacht...

Enter Yeti | 18-10-16 | 09:32

Met onze open poorten hebben we al decennia lang het schuim der aarde toegelaten. Allemaal tuig dat het niet zou redden in landen waar je zelf je broek moet ophouden en je moet aanpassen. Alleen in West Europa wordt hen een hele infrastructuur aangeboden. Een rechtstaat, uitkeringen, vrijheid van religie, een huis, onderwijs voor de kinderen, tig toelagen en een bevolking die voor de helft bestaat uit naïeve Welkomheters. Ook voor toekomstig IS is het hier lekker toeven. Via de asielprocedure makkelijk binnenkomen (80% en hogere garantie), dan familie voor noppes laten overkomen en vervolgens in je parallelle samenleving geheel je gang kunnen gaan. Met name om Nederlandse instellingen conflictmijdend zijn tot in het uiterste. Het wegkijken is hier een nationale sport. Volgend jaar leiders kiezen die niet wegkijken maar confronteren. Doen we dat niet, dan verdienen we het tuig en onrendabelen van deze aarde en kunnen we alleen nog maar mijmeren over de mooie jaren 70 toen alles alleen maar beter ging en leek te gaan.

Graaier | 18-10-16 | 09:32

-weggejorist-

Bewareofsarcasm | 18-10-16 | 09:31

fillumpjes zeggen nee ik doe het gewoon niet. Net zoals dat groenlinkse wijf in de EU

Bokito ergo sum | 18-10-16 | 09:31

We gaan nog eens heel blij worden van onze Mocro's die met Kalashnikovs de IS leden te lijf gaan, omdat die hun drugshandeltjes willen kapen...

Fall | 18-10-16 | 09:30

"De deskundige wijst ook op de mogelijkheid dat de IS’ ers terrorisme verruilen voor zware criminaliteit om aan inkomsten te komen.Daarvoor zijn ze bijzonder geschikt vanwege hun ervaring met wapens."

Dat in combinatie met onze falende harddrugsbestrijding is een prima mix voor een volledig rücksichtslose IS-drugsmaffia die geen strobreed in de weg zal worden gelegd. Over vijf jaar hebben we hier dan Mexicaanse toestanden aan de Noordzee.

FrankVeer | 18-10-16 | 09:30

Heeft Judith Sargentini trouwens al gereageerd op deze belachelijke zwartmakerij?

jemagookniksmeer | 18-10-16 | 09:30

Allemaal hysterie. Doe niet zo overdreven, paniekzaaiers!

Mark_D_NL | 18-10-16 | 09:29

de Voorzittert | 18-10-16 | 09:26

'Dikke wijven met korte koppies..'

Je zou haast denken dat de Europeaan slechts bestaat uit manwijven en verwijfde mannen.

kwark001 | 18-10-16 | 09:29

Is de koers van het Miele aandeel al gestegen?

MichelDenHaag | 18-10-16 | 09:28

Iedereen is van de wereld en de wereld is van iendereen, dus ook van ISIS strijders. Welkom boys!

marielle | 18-10-16 | 09:28

Europese politici plegen heden ten dage misdrijven tegen de vrede.

dogbitedog | 18-10-16 | 09:28

Goh, dat ' duizenden IS-strijders ' linkje had ik om 7:49 al gepost in het vorige topic.
Heeft de GS redactie geen baantje voor me als nieuwsverzamelaar?

necrosis | 18-10-16 | 09:28

Wat een stelletje populistische racisten zeg, die terreurdeskundigen. Een beetje onderscheid gaan lopen maken naar politieke en religieuze voorkeur.
Zodra die oud-IS strijders de Europese grenzen passeren worden ze automatisch Europese modelburgers, net als al die andere zielige mensen die we de afgelopen 40 jaar hiernaartoe hebben laten komen.

jemagookniksmeer | 18-10-16 | 09:28

Dat was wel te voorspellen toch. Ondergronds zullen ze in contact staan met elkaar. En ja ze zullen in het criminele wereldje zich snel naar boven werken. Reken maar op een spiraal van geweld op vele fronten in europa. En snderzijds hoeft europa niet zijn deuren open te houden voor de komende golf vluchtelingen. Zet kampen op in het deel van syrie waar het turkse leger de macht heeft en kunnen de vluchtelingen die hier zijn helpen om deze kampen op te bouwen en er gelijk blijven.

jitro | 18-10-16 | 09:27

We hebben geen idee. Grenzen staan wagenwijd open. Dikke wijven met korte koppies zingen de stomverbaasde jihadisten welkom en Nederland wacht vrolijk af hoe de sneltreinvaart islamisering doorgang vindt. De feitelijke terroristische aanslag is natuurlijk de dwingende invloed van de Islam op uw leven. Gesteund door de zwijgende/onnozele meerderheid, gefaciliteerd door een wegkijkende politiek en opgelegd door een fascistisch Europa.

de Voorzittert | 18-10-16 | 09:26

♫ ♫ ♫ welkom, welkom, welkom in ons land ♫ ♫ ♫
Met 'n kopje thee lossen we dit weer op.

meneer Q | 18-10-16 | 09:26

Iedere Groenlinkser verplicht een vluchteling in huis laten nemen.

Panos88 | 18-10-16 | 09:26

Buitengrenzen en binnengrenzen dicht en wel per direct.Dat geld wat we kwijt zouden zijn voor opvang en maatregelen en bewaking etc etc kan nooit zoveel zijn,als de grenzen weer te sluiten.Uit voorzorg van veiligheid van de eigen bevolking in Europa.

altijdfeest | 18-10-16 | 09:25

-weggejorist-

Bewareofsarcasm | 18-10-16 | 09:23

Allemaal hysterie!

eerstneukendanpraten | 18-10-16 | 09:23

Ex-IS criminelen tegen oekraïnse zware criminelen die hun strijd om het bezit van Nederland in de straten met zware wapens gaan uitvechten.
Het worden nog zware tijden

sinar2 | 18-10-16 | 09:22

We hebben geen Gitmo, nemen geen paspoorten af en hebben geen intel.

Feynman | 18-10-16 | 09:20

Die zelfmoordauto in het laatste filmpje. Grote BOEM!

Rest In Privacy | 18-10-16 | 09:20

Misschien een idee om de buitengrens eens te sluiten? En anders de binnengrenzen maar.
Vogelbeest | 18-10-16 | 09:17
.
Het hek van Orban bewijst dat het effectief is.

Lupuslupus | 18-10-16 | 09:19

Misschien een idee om de buitengrens eens te sluiten? En anders de binnengrenzen maar.

Vogelbeest | 18-10-16 | 09:17

En daarom: grenzen dicht. Soms is het zo simpel. Het gezonde verstand prefaleren boven medelijden en medemenselijkheid. En ja, zo benadelen we ook de echte vluchtelingen. Maar ik heb drie jonge kinderen en ik wil dat zij in vrijheid en veiligheid kunnen blijven leven. Dat is mijn allereerste prioriteit.

wattan!! | 18-10-16 | 09:16

Leuk hoor #Mosul, maar nu heel IS naar Europa

Met dank aan de moefti van de VS.
Zijn naam is hussein barack obama

komtdatschot | 18-10-16 | 09:15

Eigenlijk is dit gewoon oud nieuws. Met de 'vluchtelingenstromen' zijn allang isis moordenaars naar Europa gekomen. Daar was door velen al voor gewaarschuwd maar ach, dat was niet waar.
En nog steeds de grenzen wagenwijd open. Pure zelfmoord maar helaas gaan de verantwoordelijken de dans ontspringen, de puinhoop is voor de onbewapende dus machteloze bewoners. Een misdaad van ongekende proporties.
.

Lupuslupus | 18-10-16 | 09:15

Kom er maar in Judith.

Rest In Privacy | 18-10-16 | 09:13

Grenzen dicht IS een optie...
Maar dat ik dan gelijk aan de Linkse reflex moet denken:
"Maar het zijn onze jongens, ze zijn hier opgegroeid, dus wij hebben het aan ons zelf te danken. Jij bent welkom, welkom in mijn land."
KOTS

basbadjas | 18-10-16 | 09:12

Daarom moet je dat kwaad van de ergste soort in de kiem smoren en niet zoals met IS gebeurd is, laten woekeren.

Conan de Rabarber | 18-10-16 | 09:11

REAGEER OOK

linktips: Energie vergelijken | Autoverzekering vergelijken | Zorgverzekering vergelijken | Kinderkleding
Kansino. Hét online casino van Nederland.
Online casino met licentie
Online Casino | Online Casino | Online Gokken | Brokerfolio.com brokers vergelijken | online bookmakers in Nederland
Goksitesvergelijker.nl | Onlinecasinofortuna.com | Online Casino Nederland | Casino bonussen