Tendentieus, ongefundeerd & nodeloos kwetsend

Open brief aan MinPres Rutte: Stop CETA!

stopceta.pngEn dan volgt er nu een boodschap van algemeen nut, opgesteld door de stichting Meer Democratie van Niesco Dubbelboer, een van de ontwerpers van de Wet raadgevend referendum waar GeenPeil met zo veel plezier gebruik van heeft kunnen maken. Onderaan deze boodschap zit een doe-ding voor GeenPeilers en overige democraten: een open brief aan Rutte met de oproep om de voorlopige toepassing van CETA niet te ondertekenen. Doen! Geachte heer/mevrouw EU, Stelt u zich eens voor dat de Nederlandse regering wetten al kon laten ingaan terwijl het parlement nog moet beslissen en een aangekondigd referendum nog moet plaatsvinden. Er zou misschien wel een opstand uitbreken. Precies dat is nu het geval bij het Canadees-Europese "vrijhandelsverdrag" CETA. Het definitieve verdrag is pas afgelopen dinsdag naar de Tweede Kamer gestuurd. Op z'n vroegst volgend jaar kunnen de Tweede en Eerste Kamer definitief beslissen over CETA. Maar Europese politici willen het verdrag nu al "voorlopig" in werking laten treden. Dat is een democratisch schandaal! De voorlopige inwerkingtreding van CETA schept feiten die niet geschapen mogen worden voordat de parlementen én de burgers gesproken hebben. Zo'n voorlopige inwerkingtreding kan bijna eindeloos duren. Het beruchte GATT-akkoord is 50 jaar "voorlopig" van kracht geweest zonder dat parlementen het ooit hebben goedgekeurd! CETA moet er wat ons betreft nooit komen. CETA geeft voorrechten aan grote bedrijven om overheden voor private arbitragehoven te slepen en miljarden euro's te eisen als overheden democratisch beleid aannemen dat de vermeende kansen op bedrijfswinsten aantast. Het introduceert ongekozen transatlantische organen die betere regelgeving kunnen tegenhouden. Wij worden gedwongen de vaak lagere Canadese standaarden te accepteren voor milieu, arbeid, dierenwelzijn en consumentenbescherming. Kortom, de democratie wordt hier met voeten getreden. Daarom bereiden wij samen met een groeiende coalitie van maatschappelijke organisaties een referendum voor. Al 180.000 Nederlanders tekenden onze petitie voor een CETA- en TTIP-referendum. De voorlopige inwerkingtreding van CETA is nu ons grootste struikelblok. Rutte moet de democratische besluitvorming gewoon afwachten en niet akkoord gaan met de voorlopige inwerkingtreding van CETA. Rutte kan dit blokkeren, want de Europese Raad moet op 18 oktober unaniem akkoord gaan met de voorlopige inwerkingtreding. Mark Rutte kan de voorlopige inwerkingtreding van CETA op 18 oktober in Brussel stoppen. Roep hem op dat te doen en teken onze open brief: www.meerdemocratie.nl/openbrief Samen kunnen we CETA stoppen als we NU actie ondernemen! Met vriendelijke groeten, Niesco Dubbelboer Meer Democratie Update: Democratiebewegingen in Nederland hebben het (financieel) zwaar dus de Aldi-servers van Meer Democratie roken een beetje. Probeert u het eventueel later nog eens...

Reaguursels

Inloggen

Zich voor MinPres uitgeven en "verdragen" ondertekenen waarvan de voorwaarden geheim zijn terwijl wij het domme volk middels het niet toestemmen met geheel of gedeeltelijk overdragen van de macht over de souvereine natie NL aan EU géén verraad hebben gepleegd?

EU grondwetreferendum = Het volk aanzetten tot het plegen van verraad.
Als punt aan de aanklacht toe te voegen, met de extra verzwarende omstandigheid dat het volk geacht wordt onwetend te zijn.
(En dat polentietzie dus beter behoren te weten)

In the industry we call 'em "oorlogsmisdaden".

hallevvezool | 18-10-16 | 08:20

gezien de resultaten uit het verleden doet de eigen bevolking er niet toe , de meeste politici azen op baantjes bij hun waar ze wetten en verdragen lekker voor erdoor jassen.

pedro300 | 18-10-16 | 08:13

Alexander des Burgus | 18-10-16 | 00:24 Ik begrijp je punt wel. Nederland zit in een moeilijke positie. Erop vertrouwen dat iets niet misbruikt zou worden, waar al aangetoond is dat men dat dus wel doet, lijkt me te naïef. Import- en exportkosten wegstrepen, echt onzinnige normverschillen schrappen, allemaal prima. Dat ICS zou wellicht wat bescherming bieden, maar of dat afdoende is? Als America al zonder bescherming tegen bescherming extra clausule die die bescherming weer teniet zou doen akkoord gaat? Overigens begrijp ik wel dat bedrijven investeringen willen beschermen maar mij lijkt verzekeren vooraf (bijvoorbeeld van die belasting die ze niet betalen) logischer en beter.

Ohja | 18-10-16 | 01:02

of te wel, Nadat TTIP erdoor heen is, gaan de productprijzen voor consumenten omhoog.*

Ali B! | 18-10-16 | 00:59

Alexander des Burgus | 18-10-16 | 00:24

Volgens mij berekend het bedrijfsleven deze kosten gewoon door, of te wel. Nadat TTIP erdoor heen is gaat de productprijzen voor consumenten omhoog.

Als ik het goed heb tenminste. Ze gaan natuurlijk niet hun winst inleveren lijkt mij. Hoe moeten ze dan toch al die vriendjes omkopen?

Ali B! | 18-10-16 | 00:58

@Ohja | 17-10-16 | 15:59
ISDS lijkt me niet het gevaarlijkste, tenzij het wordt misbruikt zoals in NAFTA. Daarin wordt zo'n beetje alles bevochten bij de arbiter om vooral niet te hoeven innoveren en/of te investeren. Monopolie creëren, loonslaven die jou à la Ryanair betalen om bij je te mogen werken en dan vervolgens voor je diensten d.m.v. prijsdifferentiatie de maximale winst voor je producten krijgt, zodat je als baas de rest van je leven verzekert ben van je centen. En als je wordt gehinderd door een overheid, dan klaag je hen aan, zodat je naast de subsidies van hen nog eens extra schadevergoeding ontvangt. Welke elitaire bijstandstrekker (tja, ondernemers kun je het haast niet meer noemen) wilt dat nou niet? De EU heeft geprobeerd met het idee van het ICS de problemen van ISDS proberen te verhelpen, maar de Noord-Amerikanen vinden dit systeem "teveel bemoeienis van de overheden" nl.wikipedia.org/wiki/Investeerder-st... opleveren.

Ik heb het even opgezocht en ISDS is wereldwijd al werkzaam en het wordt uitgevoerd door het Amerikaanse ICSID nl.wikipedia.org/wiki/Internationaal_... Toen Duitsland bijvoorbeeld alle kerncentrales sneller wou sluiten, kwam Vattenfall verhaal halen en toen moest Duitsland een schadevergoeding betalen van 3,7 miljard euro. Met TTIP en CETA is er een zekere kans dat bepaalde standaarden omlaag kunnen gaan, maar er is één maar: Als er enorme protesten komen, dan moet het bedrijfsleven hoe dan ook inbinden, omdat anders de aandeelhouders ervandoor gaan. Zie de zaak van Aguas del Tunari versus Bolivia. Of Urgenda die via de rechter de Nederlandse staat onder druk zet om de economie te vergroenen. Hierdoor kan de Nederlandse staat kiezen om te dokken voor de linkse actiegroep of voor het bedrijfsleven. Da's m'n verhaal zo'n beetje voordat ik mezelf weer binnen twee alinea's ga tegenspreken.

Alexander des Burgus | 18-10-16 | 00:24

Daarnaast heb je natuurlijk ook nog het Oekraïne referendum (toen de Polen kwamen liep iedereen te klagen, de Oekraïners zijn de Polen in Polen, die werk afpakken van de oorspronkelijke Poolse bevolking, dus wanneer die op de markt komen word het helemaal bagger), Bejaarde willen laten euthanaseren, zodat ze hun pensioen ook verliezen zeker, zo een beetje bezuinigen, overal, al jaren lang.

Waar gaat al dat geld naar toe? Feynman, heeft u daar wellicht een verklaring voor?

Ali B! | 17-10-16 | 23:40

Nou ik heb wel zo´n gevoel dat het erdoor heen gedrukt gaat worden.

Vraag em ook gelijk even naar die 1000 euro als je toch bezig bent.

Ojah en vraag em dan ook waar die 1200 MILJARD van TTIP heen gaat, die jaarlijks verdwijnt. Want toevallig is alleen al het totale Nederlandse pensioen, dat is opgebouwd en opgepot, ook 1200 Miljard.

Toeval?

Ali B! | 17-10-16 | 23:24

CETA is veel te link leer mij die Amerikanen kennen voor dat je het weet heb je een miljarden claim aan je broek.
Stel CANADA BOTBOT wil hier een bedrijfshal opzetten maar de vergunningen laten op zich wachten.
Dan kan ik al miljoenen winstverlies claimen wegens traagheid van de ambtenaren.
Als dan de Merwede brug ook nog eens afgesloten wordt wegen achterstallig onderhoud zul je meemaken dat mijn bedrijf wegens het omrijden ook nog eens miljoenen verliest, met als resultaat weer een miljoenen claim.
Dit moeten wij niet willen.

botbot | 17-10-16 | 23:19

Wordt het TTIP of CETA niet, dan wordt het gewoon gecopiet-past naar het volgende internationale vierletterige verdrag. Genaaid worden we. Democratie binnen Europa is allang dood/een illusie!

Jan, Leiden | 17-10-16 | 22:48

@yawni
Dat komt doordat de EU een douane-unie is. Aan de buitengrenzen wordt gecontroleerd, daarbinnen niet meer want overal gelden dezelfde regels. Het verhaal van Liegende Mark dat de overige 27 lidstaten een verdrag zullen sluiten met Oekraïne kàn helemaal niet en is zelfs verboden.

wapster | 17-10-16 | 22:33

Het grappige aan dit CETA verdrag is dat de media in Canada het er over hebben dat Belgie dwarsligt en het verdrag niet wil ratificeren. Als dat gebeurt dan kan het hele verdrag niet door gaan, omdat alle lidstaten het moeten ratificeren.

Waar heb ik dat nog meer gehoord? En geen kommentaar dat de overige lidstaten dan gewoon doorgaan zonder Belgie. Het verdrag gaat gewoon niet door!

yawni | 17-10-16 | 22:17

Arbitrage. Flikker op zeg. We gaan het toch echt niet meemaken dat multinationals de rechtbank kunnen overslaan en zich kunnen melden bij een eigen loketje waarvoor ze zèlf iemand mogen voordragen, die bindende uitspraken doet die niet eens zijn gebaseerd op de wet, maar wat een goudeerlijk clubje *kuch* billijk acht voor de zielige, van belastingen gevrijwaarde "investeerder".

wapster | 17-10-16 | 22:14

Tekenen dat referendumverzoek. Daar moet je niet eens over na willen denken. En je moet je al helemaal niet laten weerhouden door de ontmoedigingspolitiek van Liegende Mark.

wapster | 17-10-16 | 22:09

Rutte gaat er minimaal 180 dagen over nadenken, dus dat heeft weinig zin. Na de 180 wordt het dinsdagavond verstuurd, op woensdagochtend aangenomen en op donderdag wordt de toelichting gevraagd door het nep-parlement. Die niet komt.
Leuker is het om de Amerikanen met eigen wapens te bestrijden. We kunnen nu alvast de juiste gebieden uitzoeken en de Amerikanen helemaal gek procederen zodra het van kracht wordt. Het enige dat nodig is, is een beetje geld voor de advocaten. Er zijn al diverse zaken geweest en ik denk dat onder andere VW en de Deutsche Bank nog wel wat te vereffenen hebben.

ViveLaRevolution | 17-10-16 | 21:17

Mark Rutte, hahahahaha. Die keert helemaal niets en heeft schijt aan alles wat met burger begint. Flapdrol heeft helemaal niets te zeggen.

poisonivy | 17-10-16 | 21:16

CETA is het proefballonnetje voor het ratificeren van TPP en het ondertekenen van TTIP en TiSA.

Internationale verdragen zijn HET instrument om je wil door te drukken, terwijl nationale parlementen buiten spel worden gezet. Het enige wat je kan doen is het verdrag opzeggen.

Vroeger had je de WTO waar de Amerikaanse multinationals (verenigd via de US Trade Representative) de dienst uitmaakten en dus bepaalden wat, en hoe. Toen daar een beetje blowback kwam van andere landen, werd de WTO aan de kant gezet, en kwamen er bilaterale of trilaterale verdragen. NAFTA is daar een van, met Canada en Mexico.

Maar de ejaculatie in de collectieve onderbroeken in de C-level executive boardrooms kwam pas met de trits TPP / TTIP / TiSA. Als alle 3 doorgang vinden hebben we per een nieuwe World Order (waar China dan weer buitenvalt) en de multinationals de dienst uitmaken. Als een landje denkt wat milieuregeltjes op te kunnen stellen of de arbeidsverhoudingen wat teveel ten nadele van Big Business wil reguleren, is er altijd wel ergens een onderdeeltje of joint-venture die als benadeelde de betreffende regering (dus belastingbetaler) voor het Tribunaal (of 'speciale rechtbank' *kuch*) miljoenen of miljarden lichter kan maken vanwege investeringen die niet meer voldoende opleveren.

Handelsverdragen zijn prima, maar GEEN Investor-State Dispute Settlements en GEEN "Intellectual Property Chapters" waar we bijv. de ISPs (de ruime definitie) verantwoordelijk kunnen maken voor wat hun gebruikers doen en dus per definitie de Internet Copyright Sichterheitsabteilung/StaSi worden.

EnNouJijWeer | 17-10-16 | 21:14

kees de short | 17-10-16 | 10:26

80% van de grote bedrijven in America hebben een vestiging in Canada, en dit verdrag geld dus ook voor hen.

De belastingen zijn zo veel lager in America dat Europese bedrijven (en werknemers) daar nooit mee kunnen concurreren. Europese bedrijven mogen straks niet voor de Canadese regelgeving kiezen, zij moeten nog steeds aan de Europese regels voldoen, terwijl Amerikaanse bedrijven alleen aan de Canadese regels hoeven te voldoen om hun producten hier op de markt te dumpen.

W_F | 17-10-16 | 19:37

Rutte is de trekpop van Grote Bedrijven Nederland. Die is voor alles wat slecht is voor burgers. Maar goed is voor zakkenvullen op hoog niveau.

Raider Twix | 17-10-16 | 18:03

-weggejorist-

rmstock | 17-10-16 | 17:40

@ad melkert | 17-10-16 | 11:27
Ik zie daar op die foto toch echt alleen die topcrimineel Verhofstadt.

En wie is "Ad Melkert om zijn gore linkse verradersbek nog open te durven trekken?

Ad Melkert en Marcel van Dam, misschien wel de meest smerige crimininele PvdA aanhangers die ze daar ooit gekend hebben.

Pieter V | 17-10-16 | 17:25

@Dutch_Holland | 17-10-16 | 11:06

Ja knul, jij doet je vrouw, de kinderen en je moeder gewoon kado aan de eerste de beste oplichter die aan de deur komt, toch?

Ik heb je schoonmoeder bewust hier niet genoemd.

Pieter V | 17-10-16 | 17:17

@Feynman | 17-10-16 | 10:21

"Nuttige idioot"?

Die volgevreten idioot is "nuttig"?

Voor de EU-dictators die de democratie volledig aan het ontmantelen zijn, ongetwijfeld.

Ieder vrijheidslievend mens heeft het eerder over een "criminele idioot"

Pieter V | 17-10-16 | 17:03

Getekend. Kan ik tenminste tegen mijn kleinkinderen zeggen Opa was er bij.

Piet Karbiet | 17-10-16 | 16:52

Alexander des Burgus | 17-10-16 | 15:40 Los van de voedselkwaliteit zou ik me wel zorgen maken over de ISDS clausule. O.a. als voorproefje de rechtszaak van Philip Morris. Redelijk insane als je het mij vraagt. Zijn volgens hen vele inkomsten misgelopen door het enge plaatje ter ontmoediging. Claimen bizarre bedragen. Alleen maar omdat de waarheid op het pakje staat? Really? En kunnen ze dan bewijzen dat dat de enige oorzaak is van de terugloop en niet dat het aantal mensen dat rookte al jaren dalende is - ook voor die plaatjes? Ik vind het nogal tricky business. Hetzelfde argument als dat de artiesten ieder gedownload nummer betaald moeten krijgen omdat dat is wat ze mis lopen. Nounee, want niet ieder nummer wat mensen wel gratis zouden willen, zouden ze nog willen als ze zouden betalen. De manier van rekenen staat me echt niet aan. Ik voel meer voor investerings verzekeringen voor bedrijven. Indekken vooraf in plaats van claimen achteraf lijkt mij een stuk gezonder en rechtvaardiger.

Ohja | 17-10-16 | 15:59

@van Oeffelen | 17-10-16 | 14:46
Lees eens even mijn post van 14:00. En als je de tijd hebt zeker even op het linkje klikken van www.biojournaal.nl/nieuws/2016/0715/TT... . De Raad van Canadezen geeft mijns inziens terecht een waarschuwing af voor NAFTA-achtige toestanden die CETA kunnen brengen. Het is goed voor de algemene welvaart, maar het gaat toch vele banen kosten. Bovendien worden we voor de voedselvoorziening afhankelijker gemaakt van de Canadezen en de Amerikanen en krijgen we ook hun voedselkwaliteit, die over het algemeen een stuk lager is dan hier in de EU. Zo krijgen we alsnog chloorkippen (oké, ik bedoelde perazijnzuurkippen), die ook nog eens in legbatterijen hebben gezeten, hormoonvlees en -melk in onze schappen, omdat er in dit verdrag vanuit wordt gegaan dat de Canadese en Amerikaanse voedselinspectie en -kwaliteit hetzelfde is als in Europa. www.rijksoverheid.nl/onderwerpen/ceta... Al met al voldoende "facts" om terecht zorgen te gaan maken.

Alexander des Burgus | 17-10-16 | 15:40

Wat een rare fact free bangmakerij.
van Oeffelen | 17-10-16 | 14:46

Volgens mij staan er hier boven facts genoeg.

Vogelbeest | 17-10-16 | 15:01

-weggejorist-

van Oeffelen | 17-10-16 | 14:46

CETA is pure horror. Nu kunnen Amerikaanse bedrijven via brievenbusfirma's in Canada ook los gaan op Europa. Zelfs overheden aanklagen. Mind you. Het NAFTA verdrag dat Bill Clinton heeft geregeld bleek een regelrechte nachtmerrie voor Uncle Sam. Honderdduizenden zijn hun baan kwijt geraakt omdat de arbeid is verplaatst. Straks zullen de corporaties hier alles gaan bepalen. Wordt het MKB weggedrukt. Overzee zijn de kwaliteitsstandaarden veel lager dan in Europa. We krijgen dus junk binnen. Wat een drama en die Brusselse ratten drukken het gewoon door net als de heersende slangenkuil in 070.
Lees dit maar eens.
www.globalinfo.nl/Achtergrond/ceta-wa...

Nehemia | 17-10-16 | 14:35

Haast is kennelijk geboden, want de Waalse Parti Socialiste ligt dwars, waardoor Belgenland het voorlopige verdrag kan tegenhouden (all or none principe). En Justin Trudeau had net 27 oktober in z'n agenda genoteerd als de vreugedevolle dag waarop CETA getekend gaat worden. De vraag is of Justin nog naar Brussel moet afreizen nu het Waalse parlement dwarsligt..

Brulboei_61SB | 17-10-16 | 14:14

Tekenen maar..
Het Duitse grondwettelijk hof in Karlsruhe deed vorige week niet zo'n mooie, maar gelukkig geen definitieve uitspraak:

De rechter in Karlsruhe verbond wel een belangrijke voorwaarde aan zijn fiat. Het hof bepaalde dat de Bondsregering Ceta alleen kan ondertekenen als vaststaat dat die goedkeuring ongedaan kan worden gemaakt, mocht Karlsruhe later concluderen dat het verdrag in strijd is met de Duitse grondwet. Anders gezegd: het hof houdt zich nadrukkelijk het recht voor Berlijn straks terug te fluiten en het akkoord alsnog op losse schroeven te zetten.

Ben-Bataaf | 17-10-16 | 14:10

CETA lijkt me helemaal geen ramp. Ik heb het al eerder gezegd, maar de mogelijkheid voor bedrijven om arbitragezaken (dat houdt ISDS in) te voeren is helemaal niet zo slecht. Immers kan het al in Nederland sinds *1949* bij het Nederlands Arbitrage Instituut nl.wikipedia.org/wiki/Arbitrage_(conf...

Zijn we er dan armer om geworden? Nee. Het is één van de redenen waarom we zo'n succesvolle natie zijn. Vele bedrijven willen immers investeringszekerheid en Nederland biedt die service aan. VPRO Tegenlicht heeft er een docu over gemaakt: www.youtube.com/watch?v=sJcY258u-B4&a...

Worden alle groene initiatieven tegengewerkt? Nee, juist niet. Immers kunnen activisten gewoon nog naar de rechter stappen als de overheid de economie niet genoeg vergroend: hocker.nl/actueel/detail/2015/06/24/ur... Buiten dat zijn bedrijven nog steeds gebonden aan de Nederlandse wetgeving. Alhoewel... Misschien moet ik mijn mening daarover herzien: www.biojournaal.nl/nieuws/2016/0715/TT... Voor onze veiligheid van voedsel, chemicaliën en medicijnen plus het dierenwelzijn in de bio-industrie zijn het CETA en TTIP erg slechte deals. Voor vele sectoren van onze economie zijn minder handelsbelemmeringen juist goed, maar voor onze bio-industrie is dit funest. Misschien dat alleen onze kaassector erop vooruitgaat, maar voor de rest kunnen we onze akkers wél versneld ombouwen tot natuurgebieden en/of Vinex-wijken, aangezien onze boeren in de EU niet kunnen concurreren met de Canadezen en de Amerikanen, aangezien ze meer ruimte hebben en ze lagere standaarden hanteren.

Alexander des Burgus | 17-10-16 | 14:00

Oh, was dat van Balen in die slachterij.... Ik dacht dat ze een van de producten een helm hadden opgezet.

papillon46 | 17-10-16 | 13:22

Getekend.

Schietmijmaarlek | 17-10-16 | 12:57

"Mark Rutte kan de voorlopige inwerkingtreding van CETA op 18 oktober in Brussel stoppen. "

Dat gaat Rutte helemaal niet doen. Hij heeft al getekend voor de voorlopige werking.

Maar het volk vindt het goed want de VVD stijgt vanzelfsprekend in de peilingen en zal de verkiezingen in maart 2017 winnen.

Feynman spreekt over capitulatie. Dat klopt maar uiteindelijk is het volk die capituleert (door steeds op de gevestigde orde te stemmen).

ProAsfalt | 17-10-16 | 12:42

CETA staat symbool voor de EU: met alle macht trekken aan een paard dat morsdood is.

Skorzeny2017 | 17-10-16 | 12:38

Rutte is waarschijnlijk druk met het opzetten van infrastructuur en organisatie voor TTIP- en CETA-arbitrage in Den Haag in de hoop dat hijzelf 'Head of EU Trade' zal worden.

bambi1970 | 17-10-16 | 12:28

Heeft iemand het persoonlijke mailadres van Rutte en van baalen ?
Kunnen we de server van forum democratie ontlasten.

Nietnagel | 17-10-16 | 12:27

Enter Yeti | 17-10-16 | 11:42 Typisch weer.

Ridiculiseren i.p.v. inhoudelijk reageren. Je bent af.

Honorificabilitas | 17-10-16 | 12:25

Help eens. Zit al vijf minuten te Google'n... FvD?
overVecht | 17-10-16 | 10:18

forumvoordemocratie.nl/

Op papier lijkt dit de mooiste. eDemocracy. Stemmen via internet over alles wat er toe doet.

Vogelbeest | 17-10-16 | 12:13

@Maar is er geen provider die alleen internet aanbiedt?
Telfort.

Ohja | 17-10-16 | 12:13

Rutte doet daar echt niks mee, die man is EU slaaf. Ik ga tekenen hoor, gewoon zodat weer in de krant kan komen dat ie de wens van een grote groep Nederlanders negeert, maar hij gaat er niks mee doen.

Upendo | 17-10-16 | 11:59

@Vogelbeest | 17-10-16 | 10:11
Vergeet Dierenpoes niet! Ook héél EU-kritisch.

Rest In Privacy | 17-10-16 | 11:58

Zaterdag 22 oktober a.s. om 13:00 een demonstratie op het Museumplein (Mokum). Het zal nooit een hobby van me worden maar ik denk dat ik ga. Dan kan ik direkt nog even naar de Nieuwmarkt voor gevulde koeken en Duikelman voor een koekepan. Wat een gezeik als je geen democratie hebt...

wingload | 17-10-16 | 11:57

Lachwekkend om te verwachten dat Rutte ook maar iets doet wat tegen de plannen van de EU is.

doskabouter | 17-10-16 | 11:52

@Maar is er geen provider die alleen internet aanbiedt?
overVecht | 17-10-16 | 11:01
@Lupuslupus | 17-10-16 | 11:10
Geen dank hoor.
We zijn het zelden of nooit eens maar een voordeeltje wil ik niemand ontzeggen ;)
Berbaar | 17-10-16 | 11:12

Ik had een paar jaar geleden internet van 'Zonnet'. Ik geloof dat het Zonnet heet, weet het niet zeker. Dat ga ik nu even Googlen om te kijken of het nog bestaat. Ik had toen een jaar lang internet voor 10€ per maand.

WitteGrunneger | 17-10-16 | 11:48

Enter Yeti | 17-10-16 | 11:23 Hoe weet je dat? Het enige wat voorstanders en shills (note het woord en tussen die 2, ik zeg dus niet dat iedere voorstander per definitie een shill is, even vast m'n frame afbreken voor die er staat) zeggen is wij zijn zo slim dat je onze argumenten niet zou snappen, daarbij framen we je bij deze alvast in de antivaxxers aluhoedjes gekkie hoek zodat je niets meer durft te vragen of zeggen en daarmee is dus de kous af. Nou voor mij niet. Daarbij is het diskrediteren onder de gordel van alles wat met een minder rooskleurig onderzoekje komt een tactiek die eerder verdacht maakt dan verdachtmakingen op heft, naar mijn idee. Weerleg het dan gewoon inhoudelijk. De onderzoeken die veilig zeggen, zijn toevallig wel allemaal van henzelf afkomstig, dan wel via financieel belanghebbenden. Helpt ook niet als je je punt wilt maken. Laat er dan wat onafhankelijken dat onderzoek doen. Ik weet niet of het veilig of onveilig is, maar ik vind de manier van handelen eerder imago verergerend en op verbergen en wegstoppen want geen financieel verlies willen lijden lijken dan op een wetenschappelijk conflict.

Ohja | 17-10-16 | 11:44

@ Honorificabilitas | 17-10-16 | 11:37

Lekker in Noord-Korea gaan wonen. Geen handelsverdragen. Geen multinationals. Geen chemicaliën in je (gebrek aan) eten. Niks. En dat land gaat als een tierelier.

Enter Yeti | 17-10-16 | 11:42

maçonneman | 17-10-16 | 10:36
Er zijn diverse mensen die aan de wieg hebben gestaan van de EEG en zich nu in het graf zouden omdraaien als ze huidige beweging van Brussel zouden gadeslaan. De handel vindt zijn weg toch wel, wees daar maar niet bang voor.

Aerox | 17-10-16 | 11:38

Enter Yeti | 17-10-16 | 11:23 Donder op man. Goed voor onze economie. LMAO.

Dit verdrag is enkel voor en door multinationals die miljarden spenderen aan de lobby in Brussel. Dezelfde multinationals betalen nagenoeg geen belasting.

Dit soort verdragen zuigen juist economieën leeg.

Het is niet voor niets dat wanneer Trump, god hebbe zijn ziel, aan de macht komt hij direct alle desastreuze handelsverdagen met de rest van de wereld wil opschorten.

Honorificabilitas | 17-10-16 | 11:37

Beste Lupuslupus, zit zelf bij Telfort. Alleen Internet. Betaalbaar en geen klachten. Alleen Vodafone doet volgens mij nog aan agressieve cross-sell. Mocht dat laatste niet meer waar zijn:mijn nederige excuses.

Rest In Privacy | 17-10-16 | 11:34

Maar zodra producten uit andere landen aan onze standaarden voldoen,
Enter Yeti | 17-10-16 | 11:23
.
En dat doen ze NIET. Einde verhaal.

Lupuslupus | 17-10-16 | 11:33

We zijn het zelden of nooit eens
Berbaar | 17-10-16 | 11:12
.
Ach ik doe daar niet moeilijk over. Iemand's mening zegt niets over de persoon an sich. Alleen dat hij er andere denkbeelden op nahoudt en dat moet kunnen. We zijn als mens nou eenmaal geen eenheidsworst :-)

Lupuslupus | 17-10-16 | 11:30

@Enter Yeti | 17-10-16 | 11:23, zo is dat. Helemaal geen verdragen nodig voor goede troep. Dus deze ook niet, zeker als er allerlei buitengerechtelijke mechanismen in werking treden, en procedures worden omzeilt. Zodra iemand zegt "zullen we doorgaan en het over wat anders hebben" gaan bij mij alle alarmbellen af. Ook hier.

Alexis de T. | 17-10-16 | 11:29

@ Heinrich | 17-10-16 | 11:08
"Van deze chemicalien zijn genetisch gemanipuleerd of nauwelijks gecontroloeerd op gevaren."

Je weet niet waar je het over hebt man. Chemicaliën genetisch gemanipuleerd? Ga toch weg. Daarnaast ben ik van mening dat we zonder GGO's nooit voldoende voedsel kunnen verbouwen voor de hele wereldbevolking. Je hebt je bang laten maken. Het alternatief, heel Afrika aan de condooms, is onhaalbaar.

Dit soort vrijhandelsverdragen zijn uitermate belangrijk voor onze economie. Nu zeg ik niet dat we ze dan maar linea recta door moeten voeren. Maar zodra producten uit andere landen aan onze standaarden voldoen, moeten deze gewoon zonder importbelemmeringen hier op de markt kunnen komen. Zonder een hoop nare rompslomp.

Enter Yeti | 17-10-16 | 11:23

Ha das mooi. 18 oktober is ruim voor de verkiezingen. Had Rutte de kamer niet beloofd om niets te tekenen voor er in de kamer over gestemd zou zijn? En dat gold ook voor de tijdelijke ingang! Gaat Rutte ons en de kamer weer besodemieteren of houdt hij nu eens zijn woord zo vlak voor de verkiezingen?

Radicalimero | 17-10-16 | 11:21

Canada. Dat is toch het land van die geweldige Trudeau? Die petitie heb ik al maanden geleden getekend. Beste medereaguurders, als uw welzijn u lief is, doe alstublieft hetzelfde.

Rest In Privacy | 17-10-16 | 11:20

En jullie hebben nog steeds de illusie dat Rutte doet wat Nederland wilt/vraagt ? Hij veegt z'n reet af met referenda.

halfvolle glas | 17-10-16 | 11:20

necrosis | 17-10-16 | 11:17
Dat is een heel goed argument.

Gerard Leeflang | 17-10-16 | 11:19

@Gerard Leeflang | 17-10-16 | 11:11
Het staat op de GeenStijl, dus heeft het zin om te tekenen!

necrosis | 17-10-16 | 11:17

maçonneman | 17-10-16 | 10:36
Zozo, heb je aan de wieg gestaan van de tekst. Lees die eigen lap van je nog eens terug waarin je zes keer hetzelfde zegt in andere woorden.
Mensen die zo'n tekst zouden moeten opstellen zijn kort van stof, duidelijk van stelling en helder van interpretatie. Anders zou je moeten overpeinzen of je de vader wel bent, of wil zijn.

Jos Tiebent | 17-10-16 | 11:15

@Lupuslupus | 17-10-16 | 11:10
Geen dank hoor.
We zijn het zelden of nooit eens maar een voordeeltje wil ik niemand ontzeggen ;)

Berbaar | 17-10-16 | 11:12

Vervelend dat de server rookt, dus kan niet lezen of tekenen nog zin heeft. 18 oktober is morgen, wellicht te laat om enig effect te hebben door te tekenen? Weer een zinloos initiatief?

Gerard Leeflang | 17-10-16 | 11:11

Volgens mij kan je bij KPN die zaken afzonderlijk afsluiten maar of dat goedkoper is dan alles in 1 zou ik niet weten.
Berbaar | 17-10-16 | 11:05
.
Dank voor de informatie. Ik zal eens op hun website gaan kijken. Ik betaal nu 55€ per maand dus als het goedkoper kan zou dat mooi zijn. Nogmaals dank!

Lupuslupus | 17-10-16 | 11:10

-weggejorist-

Heinrich | 17-10-16 | 11:08

Stop maar al het gaat voorlopig niet door de Waalse Belgen zijn tegen dus België kan zijn poot niet onder dit verdrag plaatsen.

Pempy Boludo | 17-10-16 | 11:07

Wordt tegenwoordig alle vooruitgang tegen gehouden? Lekker de kop in het zand steken. Noord Amerika, Zuid Amerika, India, China, Japan en Australië gaan steeds meer samenwerken. Och ja dan gaan wij wel samenwerken met Marokko, Saoedi Arabië, Turkije e.d. Ik verheug mij nu al op de toekomst.

Dutch_Holland | 17-10-16 | 11:06

@Lupuslupus | 17-10-16 | 10:55
Volgens mij kan je bij KPN die zaken afzonderlijk afsluiten maar of dat goedkoper is dan alles in 1 zou ik niet weten.

Berbaar | 17-10-16 | 11:05

Ik heb de brief getekend. Eigenlijk is het jammer dat hij is gericht aan die irritante acteur die hier MP speelt, want die vertegenwoordigt ons niet.

Schmalz | 17-10-16 | 11:02

@Lupuslupus

Versie 2017 is om door een ringetje de halen. De vorige versie ook maar de gemiddelde Dumpertrukker zou haar doen. Wat.

Maar is er geen provider die alleen internet aanbiedt?

overVecht | 17-10-16 | 11:01

Oh, wacht :X

Muggenmepper | 17-10-16 | 10:59

Misschien maar alvast stemmen gaan verzamelen voor een referendum.

Muggenmepper | 17-10-16 | 10:57

Ik teken vandaag nog even, zodra de server weer in z'n vijf staat. Maar ik hoor het Rutte nu al zeggen: "Ik wil de zorgen van alle ondertekenaars graag serieus nemen, ik neem aan u ook, dus kan ik nu nog niet met een sluitend antwoord op deze kwestie komen. Bovendien, als ik nu mijn handtekening niet zet, dan ben ik er absoluut van overtuigd dat de overige lidstaten een manier zullen vinden om het verdrag alsnog in werking te laten treden. Dat is mijn politieke inschatting. Daarom heeft de ondertekenaar er helemaal niets aan als ik nu gewoon netjes doe waarvoor ik verkozen ben, namelijk luisteren naar mijn opdrachtgever, het Nederlandse plebs."

His Lordship | 17-10-16 | 10:56

Mw overVecht versie 2017 die hier binnenkort intrekt haat dat ding nog harder dan dat ik het doe.
overVecht | 17-10-16 | 10:48
.
Mooi man! hahaha. Gefeliciteerd met deze mw Overvecht!
Maar hoe kunt u uw t.v. abo opzeggen dan? Mijn provider heeft alleen een alles.in.1. pakket dus incl. t.v. en radio.
Heb destijds wel eens gezocht naar een provider die allen internet en telefoon aanbiedt maar heb die niet kunnen vinden.

Lupuslupus | 17-10-16 | 10:55

Compleet mee eens. Het is tijd voor pas op de plaats. Dat er een handjevol EU ambtenaren zijn die hierdoor een paar jaar extra op die promotie moeten wachten is alleen maar 'extra' winst. Die bedrijven lobby is ook niet mijn probleem.

Een 'ever closer union' heeft het grondkenmerk dat het pragmatisch vorm zou moeten krijgen. Die twee begrippen gaan hand in hand en kunnen niet worden gedeeld.

Rutte tekent het toch wel. Het is jammer dat de karakteristieken van ons leiderschap zich voornamelijk kenmerkt door blind te volgen.

*Schop pakt en alvast graf aan het graven gaat voor democratie*

Pompenkoning | 17-10-16 | 10:55

Er is democratisch iets heel erg mis als ze, tegen de EU regels in, een verdrag in werking laten treden VOORDAT het goedgekeurd en geratificeerd is door de deelnemers...

Er is iets nog VEEL ergers mis als dit WEL volgens de EU regels mag.

een_mike | 17-10-16 | 10:54

sinar2 | 17-10-16 | 10:46
Lijkt me wel leuk. De PvdA die een excuusallochtoon op de lijst zet, die wordt er dan ingestemd en vervolgens is Denk 2.0 niet een afsplitsing, maar de nieuwe kern.

Feynman | 17-10-16 | 10:52

ristretto | 17-10-16 | 10:44
Eerst het verdrag geheimhouden en dan klagen wie het niet gelezen hebt.

Feynman | 17-10-16 | 10:51

maçonneman | 17-10-16 | 10:36
Mensen zijn niet bang. Uw bedrijven, politici en opstellers van dit verdrag zijn pas bang. Voor de rechtspraak die ze op een zijspoor willen zetten bijvoorbeeld. Of een wetgevende macht met voortschrijdend inzicht.

Als je alleen een verdrag had willen hebben over heffingen en dergelijke, had je alleen dat in je tekst moeten openen. Maar ach, toen je een debatpartner wegzette als angstig én aannam dat hij een tekst niet gelezen had die geheim gehouden werd, hadden jullie het inhoudelijke debat al vanaf de eerste dag verlaten.

De opstellers weten dat het een inhoudelijke toets niet zullen doorstaan, vandaar de geheimhouding, het afspreken niet naar de rechtbank te gaan én de wetgevende macht buiten spel te zetten.

Feynman | 17-10-16 | 10:49

@Lupuslupus

Herkenbaar verhaal. Ik gebruik hem alleen nog voor gamen zo af en toe. Verder haal ik alles van internet af mbt nieuwsinformatie. Nu mw overVecht versie 2008-2016 weg is zit ik er helemaal aan te denken mijn tv abbo op te zeggen. Mw overVecht versie 2017 die hier binnenkort intrekt haat dat ding nog harder dan dat ik het doe.

overVecht | 17-10-16 | 10:48

/offtopic
Nu op Radio 1 de angst dat Geenstijl de PvdA lijsttrekkers verkiezing gaat kapen.
Op die manier vragen ze er wel om ...

sinar2 | 17-10-16 | 10:46

maçonneman | 17-10-16 | 10:37
Domme maçonneman, dacht je dat het volk voor de tweede, derde en vierde keer in dezelfde shit zouden trappen? Het is goed voor ons, onze economie enz. De EU begon ook met deze zinnen. De Euro ook.
Gelul van een dronken aardbei. Ik vertrouw mijn eigen oordeel meer dan dat van deze overheid. Als er iets duidelijk is geworden is dat je het niet meer gaat redden met deze retoriek. Er is geen angst voor het verdrag zelf, er is terechte angst voor het inleveren van democratische waarden als zelfbeschikkingsrecht. Er is niets mis met wederkerigheid. Wel als dat per saldo je vrijheid inleveren betekent. En de meest domme opmerking geldt het zogenaamd niet verdiepen in deze materie. Internet maakt mensen mondig. Wen er maar aan.

ristretto | 17-10-16 | 10:44

Dat al die Tweede Kamer fracties, D66 voorop uiteraard, meteen moord en brand schreeuwen en Rutte terstond ter verantwoording roepen. Ontroerend gewoon.

Fijnstoffer | 17-10-16 | 10:44

@maçonneman | 17-10-16 | 10:36
Waar ik bang voor ben staat letterlijk in bovenstaande brief:

"CETA geeft voorrechten aan grote bedrijven om overheden voor private arbitragehoven te slepen en miljarden euro's te eisen als overheden democratisch beleid aannemen dat de vermeende kansen op bedrijfswinsten aantast. Het introduceert ongekozen transatlantische organen die betere regelgeving kunnen tegenhouden"

Als het werkelijk zo onschuldig en goed is allemaal, waarom dan die geheimzinnigheid in Brussel en Den Haag over dit soort verdragen? Leg mij maar uit dat ik het mis heb, dat ik alles met rente terug krijg en dergelijke.

atheïstisch stemvee | 17-10-16 | 10:44

nemoj me jebat | 17-10-16 | 10:28
Dat "Stop Putin" stokpaardje ook.

Sinds de val van de Sovjet Unie hangt dat land al aan een Westers financieel infuus. Dat Oekraïne cadeau wordt gedaan aan de Europese Unie is de derde keer dat Rusland de taktiek van de verbrande aarde succesvol toepast.

Wij denken in bufferzones van duizend kilometers breed, de Russen denken in de last die het land ons oplevert, terwijl zij wel de vruchten plukken van onze continue aderlatingen die kant op. Wij sturen geld vanuit Brussel twee duizend kilometer die kant op, daarmee is het voor Moskou kinderspel om het via de huidige corruptie in die hoek ook een deel van mee te eten.

Als er al iets gestopt moet worden is het de Europese Expansie en grootheidswaanzin, met open ogen in deze Russische val trappen én het besef dat ook na honderden jaren betalen in Oekraïne het een zwakke netto ontvanger zal blijven.

Door Oekraïne in te lijven spelen we Poetin in de kaart.

Feynman | 17-10-16 | 10:43

Server rookt.

His Lordship | 17-10-16 | 10:42

Het begint al met nederlandse regering.
Welke nederlandse regering?
Er is helemaal geen nederlandse regering meer want die bestaat niet meer sinds 2009.Ja ,op de landkaart maar dat was het dan wel.
Ik zag ook al minister president rutte staan.
Welke minister president?
Rutte kan het niet wezen want dat is een of andere woordvoerder van Brussel.
Jullie en mijn president is Juncker van de EU.
Zo is dat ook weer duidelijk.

komtdatschot | 17-10-16 | 10:42

Ik heb nog aan de wieg gestaan van de tekst en weet wel waar ik het over heb.
maçonneman | 17-10-16 | 10:36
.
Juist ja. Wij van WC-eend. En dat alles aan de EU-richtlijnen zal voldoen is gewoon een pertinente leugen. Zie Oekraïne. Wie denkt u nou voor de gek te houden?

Lupuslupus | 17-10-16 | 10:42

@Feynman

Er is sowieso geen recht meer. Alleen maar schijnrecht.

overVecht | 17-10-16 | 10:41

CETA is de open achterdeur waarmee TTIP naar binnen wordt gebracht.

Ga maar eens kijken op corporateeurope.org wat CETA en TTIP allemaal zullen gaan betekenen voor de Europeaan. Om maar te zwijgen voor de invloed van de lobby industrie op de Europese Commissie en de revolving door tussen industrie en de EC.

Zzzzooooffff | 17-10-16 | 10:41

Als je zo'n enorm RUND bent als Van Baalen, getuigt het wel van lef om in een slachterij te gaan staan.Een ongeluk zit in een klein hoekje. Maar nu ff serieus : CETA en TTIP moeten er niet komen. Onder het mom van liberalisering wordt ons gewoon de corporatistische agenda door de strot geschoven. Dit moeten wij niet willen met z'n allen. Uitstekend actie en tekenen maar !

CeesCloosd | 17-10-16 | 10:40

Heb een enorm mooie grote tv maar gebruik hem alleen maar om radio te luisteren. Ik kijk ook nooit meer. Ook geen films of series trouwens. Tv kijken vind ik een nog grotere tijdveresting dan reaguren.
overVecht | 17-10-16 | 10:25
.
Ik heb een kleine t.v. (wel een platte) maar mijn zoon gebruikt hem voor zijn Simcity. Via 'uitzending gemist' kijk ik alleen (af en toe) de Rijdende Rechter.
Tijdens het honden-uitlaten kom ik langs huizen waar om 7 uur de t.v. al aan staat en om 23:00u nog steeds....
O en radio luisteren (ik heb geen radio meer) doe ik alleen in de auto: radio continu. lol.
.
Mijn informatie (want ik wil natuurlijk wel een beetje 'bijblijven'), haal ik van internet.
En weet u, daar voel ik mij helemaal prima bij. Reaguren vind ik gewoon leuk, ik zie het als een huiskamer vol visite waar je - min of meer gezellig - mee kunt babbelen. Maar als ik er genoeg van heb gaat de laptop uit en ga ik wat anders doen.
.
Nee echt ik was die t.v. jaren geleden al zo verschrikkelijk beu, altijd maar weer mij HUN linkse bagger door de strot willen duwen. Alleen best wel jammer dat ik nog steeds word gedwongen om er aan mee te betalen. Maar goed, de ergernis is weg en dat scheelt een flinke slok op een borrel.

Lupuslupus | 17-10-16 | 10:39

Zo naïef als ik ben heb ik getekend. Alles om mijn geweten te sussen over mijn fout uit 2013.

Bertie Wooster | 17-10-16 | 10:37

Iedereen lult maar wat. TTIP en CETA zijn verdragen die geweldige voordelen voor het Nederlandse bedrijfsleven op zullen leveren. Heffingen vallen weg en het wordt eenvoudiger te exporteren. Moeten we bang zijn voor Amerikaanse en Canadese producten? Nee, want die moeten gewoon voldoen aan EU regelgeving wasr alle producten uit derde landen aan moeten voldoen. Protectionistisch gezwets van linkse- en milieugroeperingen die dit vanuit hun anti Amerikanisme en bang voor GGO's willen tegenhouden, de rest lult en typt maar wat mee. Verdiep je er eerst eens in. Ik heb nog aan de wieg gestaan van de tekst en weet wel waar ik het over heb. Waar is iedereen toch bang voor? (Behalve zich daadwerkelijk in de materie te moeten verdiepen)

maçonneman | 17-10-16 | 10:36

DvdV_013 | 17-10-16 | 10:20
Even een voorbeeldje hoe extreem dom en ongezond dit type verdrag is.

The Philip Morris v. Uruguay case (Spanish: Caso Philip Morris contra Uruguay) started on 19 February 2010, when the multinational tobacco company Philip Morris International filed a complaint against Uruguay.[1] The company complains that Uruguay's anti-smoking legislation devalues its cigarette trademarks and investments in the country and is suing Uruguay for compensation under the bilateral investment treaty between Switzerland and Uruguay

Een zaak die Philip Morris gelukkig verloren heeft, maar is dit echt de wereld die we willen hebben?!? Of willen we in Nederland zelf keuzes kunnen maken? Waarvoor we nota bene naar de stembus gaan.

Wat hier op het spel staat is de vrijheid om wetten te veranderen. Natuurlijk hebben sommige bedrijven in uitzonderlijke gevallen dan recht op compensatie, maar wat is er mis met ons normale rechtssysteem daarvoor?!?

Waarom zou dat via arbitrage moeten? Als er iets mis is met ons rechtsysteem, los dat dan op, in plaats van een achterdeurtje te maken voor internationale bedrijven. Zonder alle waarborgen die normale rechtspraak heeft, zoals transparantie, toezicht en onafhankelijkheid.

Feynman | 17-10-16 | 10:35

@kees de short | 17-10-16 | 10:26
Gaat er niet om of Canadezen goed of slecht zijn (voor zover je dat generaliserend kunt zeggen). Het is krankzinnig om steeds meer vlees over de oceaan te slepen. En maar l*llen over CO2-uitstoot.

Watching the Wheels | 17-10-16 | 10:34

@ bisbisbis | 17-10-16 | 10:27

Dat zou wel een goeie bak zijn, inderdaad. Wel raar dat ze naar Franstaligen luisteren. Overal waar men Frans spreekt lijkt het op een rokende puinhoop...

Overigens die Niesco Dubbelboer is wel een die-hard PvdA'er. Ik vertrouw ze niet zo...

Enter Yeti | 17-10-16 | 10:32

Klik_hier | 17-10-16 | 10:25
Het kabinet dankt u voor uw begrip.

jemagookniksmeer | 17-10-16 | 10:31

-n

Watching the Wheels | 17-10-16 | 10:30

"Het beruchte GATT-akkoord is 50 jaar "voorlopig" van kracht geweest zonder dat parlementen het ooit hebben goedgekeurd!"
-
Dat zegt toch genoeg, 50 jaar. CETA, TTIP enz. laten zich alleen tegenhouden als belanghebbenden sectoren er nadeel van zouden ondervinden. Daar gaan die onderhandelingen ongetwijfeld vooral over. Belangen van burgers doen er nauwelijks toe. Dat tekenen van al die petities heeft volgens mij ook nauwelijks zin. Dat zie je bij dat referendum, ze houden zich zelfs niet aan de wet om zo spoedig mogelijk iets met de uitslag te doen. Komt ze ook prima uit, want dan zal de opkomst bij volgende referenda en petities automatisch steeds lager zijn net als bij de EU-verkiezingen. Ze hebben het helemaal voor elkaar.

Watching the Wheels | 17-10-16 | 10:30

Hehe. Eindelijk blaft het roze leger tegen de juiste boom.

dezenicknameisbezet | 17-10-16 | 10:30

Hahahaha, alsof Rutte iets voor de burgers zou doen. Dat snap je toch wel na al die jaren?

Willem van Rood | 17-10-16 | 10:29

Het heeft er alle schijn van, dat CETA er niet door komt: het Waalse parlement heeft vorige week tegen gestemd. Nu kan België alvast niet ratificeren.
-
En moet je eens opletten, hoé ze in Brussel hun kont afvegen met een Nederlands 'nee' over een verdrag met Ukraïna en hoe angstvallig ze rekening zullen houden met de mening van vijf Franstalige netto-EU soepsidie ontvangende provincies.

bisbisbis | 17-10-16 | 10:27

-weggejorist-

kees de short | 17-10-16 | 10:26

CETA is prima voor Nederland. De Canadezen zijn niet zo slecht. Weten we toch?

kees de short | 17-10-16 | 10:26

@Lupuslupus

Fijn om te lezen dat ik niet de enige ben. Heb een enorm mooie grote tv maar gebruik hem alleen maar om radio te luisteren. Ik kijk ook nooit meer. Ook geen films of series trouwens. Tv kijken vind ik een nog grotere tijdveresting dan reaguren.

overVecht | 17-10-16 | 10:25

De laatste keer dat ik ergens tegen was en dit met mijn stem kenbaar maakte heeft niets geholpen. Stemmen of tekenen ergens voor/tegen is tijdverspilling.

Klik_hier | 17-10-16 | 10:25

Rutte werkt toch voor de E.U. ?

Kromme Banaan | 17-10-16 | 10:22

Server overbelast? Kan niet openen. Zal het 'zo spoedig mogelijk' nog eens proberen.

atheïstisch stemvee | 17-10-16 | 10:22

Mark Rutte zeg je? Is dat niet die man die hard lachend, met zijn rug naar de deur en zijn broek op de hielen de brievenbus in de gaten houdt?

metzonderzijwieltjes | 17-10-16 | 10:22

Watching the Wheels | 17-10-16 | 10:19
Die van Baalen is een nuttige idioot. Nooit verwacht dat de vadsige figuur in het kader van de Europese expansie de koude oorlog zou opwarmen, en nu gaat hij gewoon verder. Kan die man niet lekker Civilization gaan spelen?!? Dan heeft hij tenminste alleen zelf last van zijn beleid.

Feynman | 17-10-16 | 10:21

En als je tekent, dan hebben ze je helemaal in beeld en staat er elke dag een wagentje van de Volkspartij van Van Baalen in je straat.
.
Hebben jullie Van Baalen weer gezien gisteren in die slachterij prekend over CETA? Gemiste kans :)!
Watching the Wheels | 17-10-16 | 10:19
.
Toch maar tekenen. Enne, Van Baalen in een slachterij? Nee dank u, ik kijk al jaren geen t.v. meer.

Lupuslupus | 17-10-16 | 10:21

"Mark Rutte kan de voorlopige inwerkingtreding van CETA op 18 oktober in Brussel stoppen."

Haha goeie grap, die heeft de ballen niet t bespreekbaar te maken net als bij t uitslag van t referendum waar hij gewoon had kunnen zeggen "de meerderheid is tegen wij trekken ons terug"

niemand specifiek | 17-10-16 | 10:21

Same here. Regel eens fatsoenlijke hosting ofzo.

OpperGek | 17-10-16 | 10:21

@Feynman

Daarom zeg ik ook. We zijn failliet. Super schattig die referenda enzo maar we hebben geen rechten meer. Er is geen democratie meer.

overVecht | 17-10-16 | 10:20

Concrete voorbeelden van 'private arbitragehoven en transatlantische organen' *google zoekt*

DvdV_013 | 17-10-16 | 10:20

Meerdemocratie, maar ook meer servers aub. Lambertus komt er niet door...

Lambertus Lamstraal | 17-10-16 | 10:19

LoL! Alsof Rutte ook maar 1 fuk geeft om het volk

Hoogerheide | 17-10-16 | 10:19

@Feynman | 17-10-16 | 10:16
Maar ze doen het toch. En als je tekent, dan hebben ze je helemaal in beeld en staat er elke dag een wagentje van de Volkspartij van Van Baalen in je straat.
.
Hebben jullie Van Baalen weer gezien gisteren in die slachterij prekend over CETA? Gemiste kans :)!

Watching the Wheels | 17-10-16 | 10:19

Server is heel druk off DDOS

Bokito ergo sum | 17-10-16 | 10:19

@Vogelbeest

Help eens. Zit al vijf minuten te Google'n... FvD?

overVecht | 17-10-16 | 10:18

Wetende dat de kabinetten Rutte al die tijd naadloos hebben gehandeld tegen de wil van het volk, is het wellicht verstandiger om op te roepen wél te tekenen voor CETA.

jemagookniksmeer | 17-10-16 | 10:16

Een verdrag wat de beslissingsbevoegdheid van de uitvoerende macht beperkt én de rechtsprekende macht beperkt én de wetgevende macht in dat proces negeert is GEEN handelsverdrag. Het is een capitulatie.

Feynman | 17-10-16 | 10:16

Ik teken helemaal geen fuck meer. Nu had ik deze al getekend dus dat scheelt. Maar verder kan alles in donderen. We zijn failliet alleen duurt het zo verdomd lang voordat men het wil toegeven.

overVecht | 17-10-16 | 10:14

Server van Nescio staat al binnen een kwartier te roken?

Watching the Wheels | 17-10-16 | 10:14

Fijn dat jullie hier iets mee doen!
Heb al getekend.
-
@sinar2 | 17-10-16 | 10:12
Als we stil blijven, wordt het helemaal een makkie voor 'm om ons te negeren.

nemoj me jebat | 17-10-16 | 10:14

Wie is Rutte?

Eparchus | 17-10-16 | 10:14

Alsof Rutte zich iets van het volk aantrekt.

sinar2 | 17-10-16 | 10:12

Het eerste nuttige ooit uit Wallonië is een feit: De Waalse regering wil CETA niet. Volgens het +32 radionieuws zou dat betekenen dat het er niet door komt.
fd.nl/economie-politiek/1171394/wallo...
Hoe meer tegen, hoe beter. Petitie getekend en gedeeld.
Voor de volgende verkiezingen: Stempt allen FvD, VNL of PVV. Alleen bindende referenda kunnen ons bevreiden van de beroepsregenten, de baantjesjagers en het ongekozen politburo in Brussel. Wat zich niet laat leiden door kiezers, maar door lobbyisten, industrie-vertegenwoordigers en in sommige gevallen poepsimpel smeergeld.

Vogelbeest | 17-10-16 | 10:11

Voor een handelsverdragje de trias politica afbreken...
Met zulke politici hebben we geen IS meer nodig.

Feynman | 17-10-16 | 10:11

REAGEER OOK

linktips: Energie vergelijken | Autoverzekering vergelijken | Zorgverzekering vergelijken | Kinderkleding
Kansino. Hét online casino van Nederland.
Online casino met licentie
Online Casino | Online Casino | Online Gokken | Brokerfolio.com brokers vergelijken | online bookmakers in Nederland
Goksitesvergelijker.nl | Onlinecasinofortuna.com | Online Casino Nederland | Casino bonussen