achtergrond

Geenstijl

Klaag over VVD-holocaustreclame (actie geslaagd)

VVD, pak toch gewoon de treinDe VVD zet 'even' wat dode joden, dode moslims en dode Madrilenen in om een punt te maken. Dit gaat toch goedverdoemme helemaal nergens meer over. Hoezo slechte verliezers? Gelukkig kunnen we wat doen tegen deze waanzin. Gewoon net als de christelijken even massaal een KLACHT indienen bij de Reclame Code Commissie. Vul geen nepadressen in, maar maak het de commissie zo makkelijk mogelijk. Tijd om deze waanzin te stoppen. UPDATE: Laat uw wapens maar zakken, vergrendel de granaten weer want de actie is nu al geslaagd! De VVD trekt het spotje in na kritiek. Power to the blogs!

Naschrift van 16:46: de actie is geslaagd, de VVD trekt het spotje snel weer in na aanhoudende kritiek. Hieronder nog even de updates, voor het latere historische perspectief op de zaak: De VVD-reclame voor de grondwet overtreedt de volgende artikelen: artikel 2: Reclame dient in overeenstemming te zijn met de wet, de waarheid, de goede smaak en het fatsoen. artikel 4: Reclame mag niet nodeloos kwetsend zijn, noch een bedreiging inhouden voor de geestelijke en/of lichamelijke volksgezondheid. artikel 6: Zonder te rechtvaardigen redenen mag reclame niet appelleren aan gevoelens van angst of bijgelovigheid.

Kip moet nu snel naar de rechtbank voor een een of andere ingewikkelde voorkenniszaak, zodra hij terug is, begint 'ie met de standaardbrief!
UPDATE: Zwarte Kip komt vanavond met een standaardbrief zodat de klacht juridisch nog dichtgetimmerd is ook. Kip merkt op dat de reclame in strijd is met drie reclamecode bepalingen. UPDATE 2: Het filmpje staat hierrr, we kunnen het rustig tonen want dit gaat nog veel meer NEE-stemmers opleveren.

Reaguursels

Tip de redactie

Wil je een document versturen? Stuur dan gewoon direct een mail naar redactie@geenstijl.nl
Hoef je ook geen robotcheck uit te voeren.