Tendentieus, ongefundeerd & nodeloos kwetsend

Bassiehof - Volkert, Ard en het verkooppraatje

Gênant moment voor minister van Veiligheid en Justitie Ard van der Steur (VVD) vrijdagavond bij Pauw. Willem Jebbink, de advocaat van Volkert van der Graaf, liet daar heimelijk opgenomen gesprekken tussen het Openbaar Ministerie en de extreemlinkse terrorist afspelen. De Fortuynmoordenaar wil al enige tijd af van de voorwaarden voor zijn voorlopige invrijheidsstelling waaronder de eis van psychische behandeling. Tijdens het gesprek op donderdag 17 september 2015 valt te horen dat advocaat-generaal Hans Pieters zegt dat die behandeling nodig is als ‘verkooppraatje’ richting de politiek. Een paar dagen eerder schreef Van der Steur aan de Tweede Kamer over de beschuldiging die al langer bekend is: “Het Openbaar Ministerie heeft mij in dit verband bericht dat niet is gebleken dat de advocaten-generaal uitlatingen hebben gedaan waaruit afgeleid kan worden dat zij van mening zijn dat de aan Van der G. opgelegde voorwaarde inzake psychische begeleiding geen waarde (meer) zou hebben, of dat deze voorwaarde is opgelegd als een ‘verkooppraatje’.” Au. Daar komt gedonder van want het is niet de eerste keer dat Van der Steur zijn rookkanon op de Nationale Vergaderzaal richt (of zelf de mist ingaat, zo u wilt). Voorbeelden te over: zijn handelen rondom de aanslagen in Brussel en vermeende FBI-informatie, de karaktermoord op MH17-professor George Maat en het circus van de Teevendeal. Wordt volgende week vervolgd in het Vragenuur. Mogelijke strohalm voor Van der Steur: het is de tweede keer dat Van der Graaf actief de media zoekt met de kwestie. In mei dit jaar kreeg de Volkskrant inzage in de transcripties, vrijdag waren ze bij Pauw dus zelfs te horen. Eigenlijk staat dat haaks op het mediaverbod dat Van der Graaf is opgelegd. Maar dat zou een zeer povere verdedigingslinie zijn. Interessante vraag is hoe die term ‘verkooppraatje’ geïnterpreteerd moet worden. Was de opmerking van advocaat-generaal Pieters een gevalletje dem Führer entgegen arbeiten (Ik denk dat het ministerie dit van mij verlangt) of lag er een concrete politieke opdracht voor die verkoopbabbel? Het is hoe dan ook ronduit pijnlijk dat deze affaire oude wonden blijft openrijten, niet in de laatste plaats voor de nabestaanden van Fortuyn. Bovenal bewijst de kwestie voor de zoveelste maal dat Van der Steur faalt in zijn communicatie met de Tweede Kamer. Niet het recidiverisico van Van der Graaf staat ter discussie maar dat van deze minister. Benieuwd of dat ter sprake komt in dat ándere verkooppraatje vanavond bij de VPRO.

Reaguursels

Inloggen

Speciaal voor Volkert van der Graaf dan maar:
www.volkskrant.nl/binnenland/pim-fortu...
.
De geest is uit de fles en de dommekracht-executeur Volkert van der Graaf en consorten krijgen hem er niet meer in. Is Volkert intussen al *verbindend* in de moskee gesignaleerd?

Takki Yah | 04-09-16 | 17:58

Dank dat deze griezel vandaag of morgen per ongeluk door een vuilniswagen wordt overreden, v/d Steur weet toch nooit van niks, komt wel goed.

Uw Verzekeringsadvis | 04-09-16 | 16:39

Er is toch niemand te vinden die vd steur nog serieus neemt, behalve hijzelf.

NACademicus | 04-09-16 | 16:04

Heeft zijn voorwaarden mbt vervroegde invrijheidstelling toch geschonden door in de media te treden? Oppakken en de reststraf van 4 jaar volledig uit laten zitten.

mierus | 04-09-16 | 15:27

Ik wacht nog steeds totdat iemand zijn gedane belofte aan Pim waarmaakt!

BadLieutenant | 04-09-16 | 15:14

Storm in een vingerhoedje, volgende week moet Volkert gewoon weer naar de shrink, al helpt het hem geen biet. Tegemoet komen aan de maatschappelijke wens tot vergelding is volstrekt legitiem. Ik snap niet waarom daar nou weer over gelogen moet worden, zelfs al is de woordkeuze (verkooppraatje) hier wat ongelukkig.

dugo | 04-09-16 | 15:08

-weggejorist-

toolate | 04-09-16 | 14:28

Als die advocaat het zo stelt, heeft ie wel gelijk..

luccmeister | 04-09-16 | 14:23

-weggejorist-

toolate | 04-09-16 | 14:21

Verhaal is natuurlijk of net nou MH17, Fortuyn of ieder ander "probleem" is. De Nederlandse mentaliteit of het nou bijvoorbeeld de rechters of politici zijn, men is doorspekt van het consensus of maw het poldermodel. Een model waar niemand de ballen heeft om uitgesproken te zijn onder het diep enge protestants, calvinistische, zelfkastijdings motto: "Doe maar normaal dan je al gek genoeg." Dat was leuk (in mijn ogen toen al eng) en aardig in de analoge jaren '50. '60. '70 en '80 van de vorige eeuw maar is nu volledig outdated in de digitale wereld. Ultieme voorbeelden van die wereld waren en zijn, zijn Kok, Balkenende, Pechtold en zeker nu maatschappijleraar hippie Rutte. D'r straalt nul komma nul niks vanuit. De polderpartijen (PVDA, CDA, VVD en D66) hebben een enorm dedain voor de gemiddelde kiezer en men is dan verbaast dat men stemt op PVV, SP en VNL. Het feit dat een VVD ( www.geenstijl.nl/mt/archieven/2016/08/... ) de kiezer als een soort produkt ziet. Oh boy dan ben je diep en dieptriest bezig. Maar ja wat wil je? De Haagse kaasstolp zit vol met domme, hipsterstudie, opportunistische, talentloze mensen die nooit aan de bak komen in de grote mensen wereld.

Basil Fawlty | 04-09-16 | 14:17

Stuitend! Had Pim nog geleefd, dan waren de puinhopen nu nog te overzien geweest. Echt verbijsterend ook dat "we" die Volkert zomaar laten lopen, en dat dit topic slechts 63 reaguursels heeft opgeleverd.

Faragefan | 04-09-16 | 14:08

Zijn het geen Erdogan Turken dan zijn het wel linkse "terroristen" die in onze bestuurslagen zijn geïnfiltreerd.

Dutch_Holland | 04-09-16 | 13:58

eerstneukendanpraten | 04-09-16 | 11:27
+ veel!

Rest In Privacy | 04-09-16 | 13:51

-weggejorist-

Nittickson | 04-09-16 | 13:47

De VVD is de partij die het liefste is voor de moordenaar van Fortuyn

i-Wonder | 04-09-16 | 13:42

Ik hoop alleen maar dat die Volkert nog eens die ene kogel van rechts mag koppen.
Verder wens ik geen letter meer aan die linksextremist te verspillen.

Keyboardspeler | 04-09-16 | 13:39

Ik wil jullie even meenemen naar het kuch politieke klimaat in 2001/2002.Die politici of hoe je ze ook wilt noemen zijn nooit en te nimmer verdoordeeld voor hun uitspraken.Integendeel zelfs.De doofpot commissie ten Haak wist er wel raad mee en kwam met een of ander doofpot rapportje.

Hieronder staan een aantal uitspraken gedaan door politici en ander gespuis in de dagen voor de moord op Pim Fortuyn. Ze creëerden het klimaat waarin deze politiek moord gepleegd kon worden.

Rob Oudkerk (PvdA):

„Pim Fortuyn is fascistisch.”

Marcel van Dam (PvdA):

„Fortuyn is een Untermensch.”

„Hij lijkt uiterlijk op Eichmann.”

„U bent een buitengewoon minderwaardig mens.”

Paul Rosenmöller (GroenLinks):

„Dit is geen gewoon rechts, dit is extreem-rechts!”

„Stop deze Berlusconi van de lage landen.”

Ad Melkert (PvdA):

„Ik hoor weer roep om een sterke leider.”

„Je wordt wakker, je ziet Le Pen. Je wordt wakker, je ziet Fortuyn.”

Gerrit Zalm (VVD):

„Fortuyn is een gevaarlijk man.”

Wim Kok (destijds Minister-President):

„Een gevaar voor het land.”

Hans Kombrink (PvdA):

„Ik zie een parallel met de jaren dertig.”

„Fortuyn is het opkomend nazisme en fascisme.”

„Fortuyn is Janmaat in het kwadraat.”

Bas Eenhoorn (VVD):

„Fortuyn is Mussolini.”

Thom de Graaf (D66):

„Zijn we Anne Frank vergeten? Ik citeer uit haar boek, ‘ik zie dat mensen bang zijn en ondergedoken zitten en ik hoop dat dit nooit meer gebeurd’.”

Hans Dijkstal (VVD):

„Fortuyn is een combinatie van Janmaat en De Winter.”

Jan Blokker (Volkskrant):

„Fortuyn is Il Duce, de fascistische dictator uit Italië in de jaren dertig en veertig.”

Frits Bolkestein (VVD):

„Nederland slaat een plee-figuur met Fortuyn als premier.”

Hans Goosen (PvdA Rotterdam):

„Sommige mensen ruiken het fascisme pas als het gas onder de deur door komt.”

Mensen zijn kuddedieren en passen zich aan aan de groepsnorm. Soms liegt de media wel eens en wordt mensen een valse groepsnorm gepresenteerd waaraan zij zich dus aanpassen…

komtdatschot | 04-09-16 | 13:27

Deze meneer vdg kost de maatschappij nogal wat. Treurig hoe tandeloos ons ambtenaren apparaat is.

3Xniks | 04-09-16 | 13:22

Net als met de MH17 doen de gevoelens van de nabestaanden er totaal niet toe. Deze regering (en ieder ander) veinzen menslievendheid en mededogen als het gaat om Syrische kaakchirurgen en raketgeleerden, maar liggen in een deuk als Nederlandse nabestaanden zich afvragen waarom hun geliefden moesten sterven.
Duidelijk is dat Volkert het OM en de politiek in de tang heeft. Duidelijk is ook dat het vooropgezet plan was deze moordenaar vervroegd vrij te laten en dat men naar wegen zocht om dit 'verkoopbaar' te maken voor de politiek en de onnozele NOS-kijker. Echter is Volkert een onberekenbaar sujet, a loose cannon, en zorgt er herhaaldelijk voor het OM en de politiek in verlegenheid te brengen.
Ik denk dan ook niet dat Volkert een lang leven zal hebben. Want het is duidelijk dat er duistere politieke krachten zaten achter de moord op Fortuyn, dat zij deze Volkert hiervoor op een of andere manier hebben weten te strikken en dat hem een goed leven voor vriendin en kind is beloofd, en vervroegde vrijlating. Iedereen was na de moord zo opmerkelijk tevreden met de uitleg van een dierenrechtenactivist die de politicus omlegde - het motief hiertoe ontbrak echter, want terroristen verleggen niet zomaar hun focus. Net zo bevreemdend als RARA indertijd, die eerst ageerde tegen Zuid-Afrika, toen ineens zich opwierp als strijder voor de asielzoekers. Absolute bullcrap.
Wat ook bullcrap is, is die avond entertainment met Mark Rutte. Het is toch allang duidelijk dat de NPO en de macht een en dezelfde is, doe nu niet net of hier iets ook maar iets van een 'onderste steen' boven gaat komen. Nee, bij mij wordt het Netflix.

Rest In Privacy | 04-09-16 | 13:10

Volkert is een psychopaat. Psychopaten zijn onbehandelbaar want ongeneeslijk. De overheid heeft dient dit soort monsters permanent uit te sluiten van de samenleving.

heilgeil | 04-09-16 | 13:05

@kweethetooknietbeter | 04-09-16 | 12:35
ja, en zo probeert ook google te manipuleren door woorden anders weer te geven bijvoorbeeld, en twitter en vooral facebook sluiten accounts als het ze niet zint, en dat doet youtube ook.

Maar toch is het internet veel moeilijker aan te pakken, omdat het een anarchistische structuur kent. Bv., men start dan weer nieuwe alternatieven, bv. gab.ai. Daarom kunnen de bestaande sociale netwerken het niet te bont maken, want dan poppen alternatieven zeer snel op en is het heel snel gedaan met facebook, google en twitter.

Je krijgt dan zelfs initiatieven voor alternatieve internets, met mesh netwerken. En dat kan vrij gemakkelijk, bv:
www.dailydot.com/layer8/greek-off-the-...

La Bailaora | 04-09-16 | 13:03

Het wordt gewoon weer duidelijk: Volkert heeft een uitzonderlijk milde straf gekregen van zijn ideologisch verwante vrinden. Gewoon lekker de eerst politieke moord sinds de oorlog als "gewoon een moord" behandelen.

Piet van het Padje | 04-09-16 | 12:56

@kweethetooknietbeter | 04-09-16 | 12:41

Opsluiten is ook inhumaan. Bedenk je. Iemand zijn vrijheid ontnemen. Het ergste wat je iemand kunt aandoen. Maar gelukkig is hij ook maar een mens? Huh..? Maar een mens... Wat bedoel je daarmee? Zitten daar bepaalde consequenties aan vast, als je maar een mens bent.

roze_bril | 04-09-16 | 12:55

@BenHetZoZat | 04-09-16 | 12:30
Levenslang is inhumaan. Er moet wel uitzicht blijven op vrijlating. Ook een moordenaar is maar een mens. Gelukkig heeft Rutte/de VVD zich aan zijn belofte gehouden door hem niet vervroegd vrij te laten en hoefde hij de desbetreffende minister niet naar huis te sturen.

Rest In Privacy | 04-09-16 | 12:41

Dan maar zo! | 04-09-16 | 12:23
"De wet is niets meer dan een abstractie van die wil die al achterhaald is eer men hem opschrijft."
Ook die psychische behandeling, die binnen die wet een bepaald statuur heeft, is hier niet meer dan een abstractie. Psychische behandeling van een veroordeeld moordenaar om het volk rustig te houden, niet om iets, wat dan ook, te veranderen aan denken of handelen van degene die voorwaardelijk in vrijheid is gesteld. De voorwaarde is teruggebracht tot abstractie, betekent wezenlijk niets meer.

Schoorsteenveger | 04-09-16 | 12:35

@La Bailaora | 04-09-16 | 12:17
En toch zijn ze bezig om die ongecontroleerde oppositie aan banden te leggen en in te tomen. Kijk maar naar de bezoekjes van de politie die AZC-tegenstanders kregen bij onwelgevallige berichtjes. En vergeet niet het massale aftappen van het internet-verkeer, onder het mom van terreuraanslagen voorkomen. Niemand heeft nog bewezen dat dat ook daadwerkelijk door data-slepen gelukt is, laat staan het vinden van een terrorist. Bij Zaventem hebben ze camera's opgehangen die kentekens kan herkennen. Maar hoe kwamen de terroristen ook al weer naar het vliegveld. Oh, ja. Met een taxi. Allemaal tekenen dat men die lastige burgers willen controleren en onderdrukken.

Rest In Privacy | 04-09-16 | 12:35

Denk dat de vraag eerder zou moeten zijn of er niet is een grote schoonmaak bij de top van het OM zou moeten gebeuren.
Keer op keer lichten zij de minister/stas verkeert of helemaal niet voor over wat er is gebeurt/gedaan. Heeft al menig politicus de kop gekost. Weten zij dingen die het daglicht niet kunnen gedragen en blijven ze daardoor buiten schot. Daar zouden journalisten zich eens over moeten buigen!

Oud brood | 04-09-16 | 12:32

Goh.... hoe zou deze meneer de advocaat er in staan als het OM gesprekken in het geniep zou opnemen en gebruiken als bewijslast?
Je raadt het al: dan zou de wereld te klein zijn want onrechtmatig verkregen , inbreuk op privacy en ga maar door.
loze stijl | 04-09-16 | 12:18
.
Precies! Mag dat überhaupt wel in Nederland, stiekem gesprekken opnemen en die dan in de media afspelen?

Xirdalan | 04-09-16 | 12:32

Die eikel heeft dit land zoveel ellende opgeleverd, geef hem levenslang dan zijn we er eindelijk vanaf!
Als iemand het verdiend is hij het wel.

BenHetZoZat | 04-09-16 | 12:30

Het blijft verbazingwekkend dat niemand kennelijk ooit Volkert op straat een enorme muilpeer heeft gegeven, dat heeft me echt verbaasd. Ik zou ook wel benieuwd geweest zijn naar de reacties daarop. Zelf zou ik een glimlach niet hebben kunnen onderdrukken, als we dat in de media horen.

Hemmenaar7 | 04-09-16 | 12:26

Maxima moet maar snel een moskee bezoeken, dan keert de rust wel terug.

Piet Karbiet | 04-09-16 | 12:26

Veel juristen leiden aan een soort tunnelvisie waarin hun eigen handelen niet meer ter discussie gesteld kan worden. In die redenering handelen zij immers namens de wet en staat de wet niet ter discussie, al het overige is dan sentimenteel gezever. Als je dat ziet snap je het OM en van der Steur. Uiteraard is dit een kinderachtig soort vergissing: De wet is immers de neergeslagen wil van het volk en zij zijn het dan ook die de laatste stem in alles zouden moeten hebben. De wet is niets meer dan een abstractie van die wil die al achterhaald is eer men hem opschrijft. Je ziet dit loszingen van de realiteit vaker bij domeinen waarin veel wordt gespecialiseerd, bijvoorbeeld ook bij gedragswetenschappers en economen. Het jammerlijke is dat dit domein wat anders is dan de anderen; juristen hebben nog geen crisis hebben gekend (anders dan economen), maar hun macht zeker niet denkbeelding (anders dan gedragswetenschappers).

Dan maar zo! | 04-09-16 | 12:23

Iemand een link naar het artikel (uit 2002, dacht ik) waar de moordenaar-zonder-spijt zegt D66 te hebben gestemd?

doedeljantje | 04-09-16 | 12:20

Trap er niet mensen , de NL politiek... trap er niet in!

lefbak | 04-09-16 | 12:19

Goh.... hoe zou deze meneer de advocaat er in staan als het OM gesprekken in het geniep zou opnemen en gebruiken als bewijslast?
Je raadt het al: dan zou de wereld te klein zijn want onrechtmatig verkregen , inbreuk op privacy en ga maar door.
Los daarvan is en blijft het een schande dat gras en wortel knager Volkert maar 12 jaar heeft hoeven te logeren in het staatshotel.
Niet zozeer omdat hij Fortuyn omlegde maar omdat het om een brute moord met voorbedachte rade was. Niks meer en niks minder.

loze stijl | 04-09-16 | 12:18

@kweethetooknietbeter | 04-09-16 | 12:14
Een ander voorbeeld was het verbieden en blokkeren van piraten op de kabel televisie. Dat gebeurde wel later, maar is een mooi voorbeeld van dat men geen ongecontroleerde 'oppositie' dult. Wat dat betreft is de komst van het internet wel een zegen, want om dat aan banden te leggen is veel moeilijker.

La Bailaora | 04-09-16 | 12:17

Over verkoop-praatjes gesproken: Op Buitenhof weer zo'n VN-teef die ons een horde volksverhuizers in de maag wenst te splitsen, ditmaal vanuit Libanon.

Abject | 04-09-16 | 12:15

Een Steur is toch een vis, waar hebben ze het over? Volkert... had al lang onder de zoden moeten liggen,

Hermes Trismegistus | 04-09-16 | 12:14

@Chinook Elsevier | 04-09-16 | 12:00
De democratie was reeds vermoord op 18 april 1973; de dag waarop tienduizenden jongeren in Den Haag een grote manifestatie hielden voor het behoud van hun geliefde muziekzender Radio Veronica, toen in de Tweede Kamer in die weken de debatten over de ratificatie van het Verdrag van Straatsburg gaande waren om zeezenders te verbieden.

Qua democratie heeft men daarna nog jarenlang de schijn kunnen en weten op te houden. Maar ook dat holt zienderogen achteruit. Wat dat betreft verleend de VVD het volk een grote dienst. En eerlijk is eerlijk, Volkert van de Graaf toont ook aan dat het allemaal niet lekker loopt bij de Trias Politica.

Rest In Privacy | 04-09-16 | 12:14

Ik ben dus absoluut geen VVD fan, maar ik vind het wel verdacht dat het ALLEEN maar VVD ministers zijn die door de linkse media keihard worden aangepakt. Zouden er werkelijk geen PvdA ministers iets fout doen en maar wat aanrommelen?

Xirdalan | 04-09-16 | 12:14

Het is heel eenvoudig. Heimelijk bewondert de top van het OM en het ministerie Volkert om zijn daden en zijn doen... en zijn hem dus in alles ter wille.

batvoca2 | 04-09-16 | 12:10

Willem Jebbink, als je de advocaat van Volkert van der Graaf bent, is je moreel kompas helemaal kapotstuk.
En flikker op met die praatjes van 'ja, hij doet gewoon zijn werl' en 'iedereen heeft recht op een advocaat'.
Echt flikker op, die vent had ten eerste nog gewoon vast moeten zitten, ten tweede heeft hij geen enkele spijt betuigd en ten derde pist hij heel weldenkend NL lachend in hun bek.
Als je zo iemand gaat verdedigen sta je dus achter zijn denkbeelden en ben je in mijn ogen niet meer als een zak stront.

Cuyahoga | 04-09-16 | 12:09

Datzeijijalja. | 04-09-16 | 12:06

Dan ben je precies hetzelfde als Volkert en tot dat niveau verlaag ik mij niet.

Basil Fawlty | 04-09-16 | 12:08

-weggejorist en opgerot-

Datzeijijalja. | 04-09-16 | 12:06

Krijg sterk de indruk dat het Ministerie van Veiligheid en Justitie volledig rot is en tot het dak toe gevuld is met uiterst links gif. Leg mij maar eens uit waarom een Marokkaan die een dikke trol lek prikt zo lang moet zitten vergeleken met die Van der Graaf. De acties zijn zo ongeveer gelijk. Maar die VdG wordt vanuit de politiek geholpen, daar ben ik van overtuigd. en ik heb even geen alu folie op mijn hoofd.

Febofiel | 04-09-16 | 12:05

Gewoon sorry zeggen en het gaat allemaal weer over.

polletjepiekhaar | 04-09-16 | 12:03

-weggejorist-

KoningBogo | 04-09-16 | 12:01

Volkert is een pathologische leugenaar, daarnaast ook nog eens heel erg eng en querulant. Volledig overtuigd van zijn eigen geljk. Activist van het engste soort die eigenlijk nooit meer vrij had mogen komen. Pijnlijk om wederom te zien hoe laf en genant dom ons justitieel apparaat is.

Basil Fawlty | 04-09-16 | 12:00

Het recidiverisico van Folkert staat inderdaad niet ter discussie.

roze_bril | 04-09-16 | 12:00

Laten we een ding vaststellen, Volkert van der Graaf heeft daadwerkelijk onze Democratie vermoord en een wending in onze geschiedenis teweeg gebracht, zijn daad is mede ingegeven door de meningen van de linkse massa die zich altijd hun gelijk toe eigenen en het tegengeluid demoniseren.

Al deze linkse politici en onze socioloog Marcel Parcival Arthur van Dam u weet wel de man met zijn uitspraak van 'U bent een buitengewoon minderwaardig mens' hebben bloed aan hun handen, maar het weerhoud de Inner Circle niet om deze personen te parachuteren op dikbetaalde functie's met bestuurlijke macht.

De enige straf welke gerechtvaardigd was en is,is de straf die niet uitvoerbaar is in onze democratie, alhoewel er vele tussen zaten die Pol Pot verheerlijkte en toen blij waren niet in het land van PP te wonen.

Zo ziet u maar weer dat een democratie ten onder kan gaan aan zijn eigen democratische regels.

Chinook Elsevier | 04-09-16 | 12:00

'Gênant' als eerste woordje. Wordt altijd gebruikt als iets uitkomt, blijkt. Laten we gewoon vaststellen dat van der Steur een gênante man is. Dat scheelt een hoop verbazing.
Volkert, Breivik,..... zieke mannen. Allebei even erg. Heeft niks met aantallen te maken.

Hartgrond | 04-09-16 | 11:57

De staat ligt aan de voeten van de EU, en Fortuyn was iemand die niet op de sympathie uit de EU kon rekenen. De EU is weer zeer sterk geinfiltreerd door Soros, zie de Soros documenten, en daar kun je zien dat ze vooral zeer gecharmeerd zijn van bestaande partijen, en vooral van links c.q. commies. Niet voor niets nemen of namen commies als Schultz en Barroso belangrijke plaatsen in in Brussel, en heeft Barroso nu een belangrijke post bij Goldman Sachs. Commies en fascisten zijn 2 handen op 1 buik, willen alle macht naar zich toetrekken ten koste van het volk.

Veel gewoon volk denken dat commies voor hen opkomen, maar die hebben nog nooit animal farm gelezen.

La Bailaora | 04-09-16 | 11:55

"Benieuwd of dat ter sprake komt in dat ándere verkooppraatje vanavond bij de VPRO."
.
Eh. Nee. Thomas Erdbrink. Wat denk je zelf?

de Voorzittert | 04-09-16 | 11:52

Glasgow Argus | 04-09-16 | 11:24

Idd en ook, zomergasten is te algmeen, want men wil een tijdloos herhaalbaar programma maken en dit is een te recent probleem en Erdbrink heeft denk ik, net zoals jij al aangeeft niet de ballen om daar op in te gaan. Beste man is in Iran al een ja-knik journalist anders mag hij het land niet meer in dus daar hoeven we niks van te verwachten. Typisch poldermannetje.

Basil Fawlty | 04-09-16 | 11:51

Verkooppraatje voor het publiek ja, die Volkert zal zelf toch ook wel in de gaten hebben dat hij aan alle kanten wordt gematst?

Ruler | 04-09-16 | 11:49

Exit van der Steur. Mark Verheijen wordt de nieuwe minister vanwege zijn uitgebreide kennis van het criminele circuit in Nederland.

Borrelende Boris | 04-09-16 | 11:46

De firma VVD.
Vanavond het verkooppraatje van de CEO in zomergasten.

Rest In Privacy | 04-09-16 | 11:45

Die Volkert is gewoon een huurmoordenaar geweest. De staat legt hem NIETS in de weg.

centre pompidoe | 04-09-16 | 11:42

@klimgek | 04-09-16 | 11:35
Dat het er niet uit te spuiten valt is niet helemaal waar een willekeurige veearts heeft daar vast wel wat voor.

voldemort | 04-09-16 | 11:39

Dit gaat niet over van der Steur, dit gaat over over de verhouding tussen politiek en menswetenschappen, en de wijze waarop een advocaat-generaal met die verhouding wenst om te gaan.
Moest denken aan 'Naissance de la clinique: une archéologie du regard médical' en aan 'Surveilleer et Punir' van Michel Foucault, werken waarin die verhouding als machtsverhouding wordt uitgewerkt, waarin het discours van de menswetenschappen vervlochten is met het juridisch discours en daardoor machtsposities ontstaan van waaruit beslissingen kunnen worden genomen die ons allen aangaan.
Psychische behandeling als verkooppraatje. "We hebben de positie en de macht om dit te doen, dus als het ons uitkomt doen we dat ook, zonder blikken of blozen, en zien we er zelfs geen bezwaar in om deze tactieken met de persoon in kwestie, de veroordeelde moordenaar in dit geval, in alle detail door te spreken. "Wij samen, politiek, wetenschap en veroordeelde, houden de hele samenleving voor het lapje, veinzen gewogen oordeel, zorgvuldigheid en eerlijke afweging. We bedonderen de boel, want we hebben de macht om dat samen te doen."
Dit gaat niet over van der Steur.

Schoorsteenveger | 04-09-16 | 11:39

Eens kijken welke onderknuppel hiervoor geslachtofferd gaat worden.
En behandeling? Behandeling waartegen of waarvoor? Opdat volkertje een volgende keer opnieuw degene omlegt die lastig is voor links Nederland? Een betere media-training?

volketje IS niet te behandelen. EN asperger* EN gutmensch, dat valt er niet uit te rammen, niet te praten, niet te spuiten. Zeker niet als gutmenschen (die het heimelijk met hem eens zijn) degenen zijn die over zijn "behandeling" en invrijheidstelling beslissen.
*ASS valt hem niet te verwijten, is een andere manier van "bedrading" in de hersenen. Het vermoorden van mensen daarentegen is een weloverwogen daad waarvan hij WIST dat het fout is. DAT is hem absoluut aan te rekenen.

klimgek | 04-09-16 | 11:35

Dus je kunt in Nederland gewoon een politicus door z'n kop schieten om vervolgens na krap 8 jaar weer je vrijheid terug te krijgen? Is dat geen verkeerd signaal wat we als maatschappij uitzenden? 8 jaar is immers zo voorbij met playstation spelen in de bajes, dat is een kleine moeite.

Sioux | 04-09-16 | 11:35

Ik denk dat je van der Steur vrij moeilijk kunt neerhalen omdat hij niet weet wat een of andere OMer gezegd heeft tegen Volkert, tenzij het beleid was. Lijkt me vooral schadelijk voor betreffende OM-medewerker die met zijn stomme kop niet snapt dat alles wat je types als Volkert zegt zich tegen je kunnen keren.

sk!llz | 04-09-16 | 11:34

Een VVD bewindsman die de feiten niet onderkent, die niet de waarheid zegt. Tsss, je gelooft het niet dat zoiets kan, toch?
Of is het "goed voorbeeld doet goed volgen"? Vd Steur die hetzelfde pad afloopt als Markie. Dan moet er dus nu een welgemeend (kuch, kuch) "sorry" gaan volgen plus een media-offensief. Sorry: de nieuwe feitenloze, ruggengraatloze politieke stroming.

LaatmaarLu? | 04-09-16 | 11:31

Volkert belazert de kluit aan de lopende band, en de politiek laat zich belazeren. Eens te meer blijkt door wat voor slappe hap we worden geregeerd en bestuurd. Teringlijers zoals Volkert zijn de lachende winnaars.

Fijnstoffer | 04-09-16 | 11:29

Infidel66 | 04-09-16 | 11:21

Wat mij betreft is het bijna nog schadelijker dat de aanstichters, te weten Marcel (Exota) van Dam, Ad Melkert en Paul (Pol Pot is mijn held) Rosemöller volledig ongestraft zijn gebeleven. De laatste is zelfs om mij totaal onbekende redenen voorzitter van de AFM geworden terwijl hij geen enkele ervaring op dat terrein heeft.

eerstneukendanpraten | 04-09-16 | 11:27

-weggejorist-

Sioux | 04-09-16 | 11:25

Erdbrink is niet het soort van presentator die kritisch doorvraagt bij zijn Zomergast van dienst. Daar moet je een echte journalist voor hebben, een journalist die in de orwelliaanse zin zaken boven tafel wil brengen die anderen verborgen willen houden. Zomergasten is onderdeel van Rijks propaganda. Verwacht daar dus niks van.
.
Volkert van der Graaf kan lekker zijn eigen gang blijven gaan. Doet he meteen en nog eens twijfelen over de lone wolf theorie van zijn optreden. Laten we ook Chris van der Werken, milieuambtenaar opmerking Veluwe gedenken.

Glasgow Argus | 04-09-16 | 11:24

Dit gaat net zo'n soap worden als met Holleeder, een gebed zonder end.

Kaft | 04-09-16 | 11:24

@Infidel66 | 04-09-16 | 11:21
Volkert heeft datgenen gedaan waar de oude politieke elite op gehoopt had. Dus logisch dat die hem nu zo snel mogelijk weer vrij willen laten.

sinar2 | 04-09-16 | 11:24

Blijf me verbazen. Alle zeilen bijzetten om Volkert van der Graaf meer vrijheid te verlenen.

Houdt er niemand rekening met de gevoelens van de nabestaanden van Pim Fortuyn?

Infidel66 | 04-09-16 | 11:21

Er zijn geen verkoopers meer bij de VVD.En de ingehuurde doen het nog slechter.

van stampij | 04-09-16 | 11:20

Ja, zo'n verkooppraatje had de VVD eerder ook gevoerd. Iets met "Volkert van der Graaf niet eerder vrij". En vervolgens loopt meneer met een plaatsverbod gewoon de marathon van Rotjeknor.
Een politieke moordenaar de hand boven het hoofd houden voor politiek gewin. Niet dat de VS zo zuiver is, maar daar had 'ie een spuitje of de stoel gekregen.

Mastermattie | 04-09-16 | 11:14

REAGEER OOK

Uitgelezen op GeenStijl? Abonneer je op de Nijman-Nieuwsbrief.
linktips: Energie vergelijken | Autoverzekering vergelijken
Kansino. Hét online casino van Nederland.
Online casino met licentie | Bookmakers | Online casino overzicht | Bookmakers Nederland
Online Casino | Online Gokken | Brokerfolio.com brokers vergelijken | online bookmakers in Nederland
Online Casino Top 5 | Casino bonussen | Crypto-casino.nl