Tendentieus, ongefundeerd & nodeloos kwetsend

Bidden tegen terreur met Beatrice met den Bijbel

Beatrice de Graaf, terreurdeskundige en senaatskandidaat voor de ChristenUnie, weet het kennelijk ook allemaal niet meer zo goed, met die Islamitische Staat en de regen van explosieve splinters die het voortbrengt. Wielercolumnist Bert Wagendorp - De Rek schreef vrij recent in de Azijnbode dat "haar geloofsovertuiging er verder niet toe doet. Ik heb haar nog nooit betrapt op geloofspropaganda", maar dat heeft prof. dr. da. De Graaf vrijdag bij DWDD ruimschoots gecompenseerd. En daarmee laten zien dat het er wél toe doet. De VARA had een terreur-item met de vrees kwekende titel "SUMMER OF FEAR", om eens voorzichtig te praten over de rol van de islam Islamitische Staat in de wereldwijde golf van terreur van de afgelopen maanden. Nou, boel duiding en zo want dat kan de mediagenieke mevrouw heus wel. Maar aangekomen bij het hoofdstuk 'Oplossingen', raakte ze op een dwaalspoor. Aan de hand van een oude oproep van domineesdochter Merkel om vaker naar de kerk te gaan, stelde ze voor dat een beetje beter bidden wel eens een goed begin zou kunnen zijn in de strijd tegen islamitische uitwassen. "Geloof is ook een kracht ten goede. [...] Als het er op aan komt, dan heb je dat soort houvast toch echt wel nodig." Juistem. Nou goed. Als zelfs de immer correcte en complimenteuze Matthijs van Nieuwkerk de wenkbrauwen fronst naar een tafelgast, dan weet je eigenlijk wel genoeg. Hele item hier, na de breek nog wat beweringen van De Graaf over Europese kerkelijkheid ontkracht. Met cijfers en feiten, niet met een gebed.
Kerkcijfertjes ontkrachten Toch ff wat beweringen van de voormalige ChristenUnie-kandidate gecheckt. Ter ondersteuning van haar retroreligieuze oproep smijt De Graaf namelijk met cijfers over religie en kerkelijkheid in Duitsland, Engeland, Frankrijk en Nederland en suggereert daarmee hoge geloofsdichtheid en kerkgang. Maar kloppen die beweringen wel? "In Duitsland gaat tweederde van de mensen naar de kerk", beweert De Graaf. Dat is niet waar. Sure, 63% is christen, volgens cijfers uit 2009, maar slechts een kleine 6% gaat ook daadwerkelijk naar de kerk. Dat wekt toch de indruk dat die 63% vooral cultureel christen is, maar niet belijdend en dus niet met een bijbel op schoot de booslims gaat wegbidden. "In Engeland [gaat] ook nog steeds 50% [naar de kerk]", vervolgt De Graaf. Wederom niet waar: bijna 60% is christen (per 2011), ofwel zo'n 41 miljoen mensen. Maar daarvan gaat slechts 2,5% naar de kerk. Of, in het beste geval, rond de 7,5% als je de telling tijdens kerstmis doet. De Graaf: "In Frankrijk zijn ook 60% van de mensen katholiek." Da's correct, maar ook dat lijkt vooral cultureel katholicisme: slechts 5% gaat nog wekelijks naar de kerk en een karige 7% van de 18- tot 24-jarigen noemt zichzelf vandaag de dag nog rooms. En tenslotte: "In Nederland is ook nog 40% van de mensen kerkelijk." Wederom een oprekking dan de waarheid. 40% omschrijft zich als christen, volgens CBS in 2014, maar daadwerkelijk kerkelijk (en dus belijdend gelovig) ligt alweer heel anders. Evenals in Duitsland, Engeland en Frankrijk neemt (christelijke) gelovigheid nog steeds alleen maar af: "In het jaar 2000 was 62% van de Nederlanders niet verbonden met een of andere religie. Dit percentage loopt in 2020 naar verwachting op tot 72%." Of: "Een onderzoek door de VU Amsterdam en Radboud universiteit in 2016 gaf aan dat 67.8% van de Nederlanders onkerkelijk is." En tenslotte: "Het kerkbezoek in Nederland is beduidend minder dan 10%." De cijfers laten zien dat ook Nederland vooral een cultureel-christelijk, niet belijdend land is. En in alle genoemde landen, waar christelijke gelovigheid en kerkelijkheid afneemt, groeit de islam wél gestaag door. Bidden en een beetje door de bijbel bladeren zal ons daartegen niet helpen.

Reaguursels

Inloggen

nik777 | 04-09-16 | 18:19 In 2050 moet de Duitser van nu vervangen zijn door een mengelmoes van menstypes uit alle delen van de wereld. Zo leest Henryk Broder in Dialoge Zukunftsvision 2050 dat geschreven lijkt door Merkel: www.youtube.com/watch?v=A7fq_DZ6wUo. Als evenwel de islamisering doorgaat in het huidige tempo, dan is Duitsland tegen die tijd als Syrië nu: een politiestaat die probeert de islam te overleven.

notamused | 04-09-16 | 20:16

Ja ik ben van het letterlijke... dus niet voor interpretatie vatbaar.
litebyte | 04-09-16 | 17:44
U interpreteert mijn vraag anders wel als onbelangrijk.

Hartgrond | 04-09-16 | 18:55

notamused | 04-09-16 | 17:30
Is het wel een vergissing? Kan men werklijk zo dom zijn? Ik DENK het niet.
Het lijkt me eerder dat men de andere kant opkijkt... maar elke boerenlul die kijkt naar moslims en wat zij veroorzaken, islamitische landen en zien dat het niet fijn toeven is onder de islam....
Waarom moeten wij dan blij om de islam zijn en nog meer moslims uitnodigen? Waarom moeten wij een multiculturele samenleving worden, terwijl de nieuwkomers uit een monoculturele samenleving komen en daar uiteindelijk ook naar streven? (www.elsevier.nl/nederland/blog/2016/09...)
Waarom moeten wij een multiculturele samenleving worden met volkeren uit Afrika en MiddenOosten die aantoonbaar gewoon dommer zijn incluis achterlijke culturen.... krijgen we daardoor een betere samenleving? Het lijkt mij eerder dat je streeft naar een multiculturele samenleving met mensen die bv zelfs nog slimmer zijn...(bv.Aziaten)
Nee, de media,bestuurders,elite,politici hebben voor mij al lang afgedaan... Europa moet en zal veranderd worden en niet ten goede... we moeten zogenaamd een multiculturele samenleving worden, want dat zou positief zijn!? hordes jonge mannelijke afrikanen en moslims binnen laten (maak je borst maar nat want er is een enorme bevolkingsexplosie gaande in Afrika) om uiteindelijk dezelfde chaos in hun thuislanden hier te creeeren zodat onze elite in hun ivoren toren onze privacy en vrijheden zullen gaan beknotten onder het mom van 'VEILIGHEID' en voor eigen bestwil.
JA ASSHOLES WIE HEEFT DAT UITGELOKT!???????

Julia | 04-09-16 | 17:55

@VerenigingVanDieven | 04-09-16 | 14:39

Merkel heeft net als zoveel andere gelovigen niet een reeel wereldbeeld. Dat kan ook niet anders als je de bijbel als handvat (moet) gebruikt om je mentaal overeind te houden.

En Beatrice de G. Beatrice is het onomstotelijke bewijs dat het wetenschappelijk(onderzoeks)niveau m.b.t. terreur in Nederland nog in de kinderschoenen staat.

litebyte | 04-09-16 | 17:55

@Hartgrond | 04-09-16 | 12:10

Ja ik ben van het letterlijke... dus niet voor interpretatie vatbaar.

litebyte | 04-09-16 | 17:44

@notamused | 04-09-16 | 17:30
Mijn opmerking was naar aanleiding van het filmpje in het filmpje bovenaan, waarin Merkel zegt dat als de Duitsers zich zorgen maken over de islam, ze maar vaker naar de kerk moeten gaan. Daardoor legde ik het verband.

VerenigingVanDieven | 04-09-16 | 17:40

VerenigingVanDieven | 04-09-16 | 14:39 Merkel & Co willen het nationalisme en de etnische homogeniteit afbreken van de Europese landen door massa-immigratie. Waarbij men ervan uitgaat dat de islam een religie van de vrede is, dus een soort protestantisme dat met enige moeite best wel in te passen is in de europese cultuur. De grote vergissing hierbij is dat de islam helemaal niet gaat aanpassen en inpassen en dat er met de massa-immigratie op vele plaatsen een soort Gaza-landjes verschijnen, vanwaaruit men de jihad gaat beginnen tegen de omringende moderne westerse cultuur. De meer kwade opzet die DearMud | 04-09-16 | 13:39 suggereert, dus het bewust afbreken van de moderne cultuur door het binnenhalen van een aan die moderne cultuur vijandige cultuur, zie ik meer als werk van Mogherini & Co, dus al die cultureel marxistische en communistische haters van de westerse cultuur. Na het vallen van de Muur werd het communisme in Oost-Europa zo ongeveer uitgekotst, maar bleef het doorbestaan in clubjes van Grunen en Groen Links, CPN, PSP, PPR, VARA, NRC, Antifa, enzovoort. De destabilisering die de islam oproept kan zeer wel resulturen in de opkomst van allerlei extreme bewegingen. Waarmee Europa gestaag wegglijdt in een soort ver-Midden-Oostersing, van constant aanslagen, terreur, groeiende paranoia, iedereen bewapend, en algemeen steeds meer politiestaat.

notamused | 04-09-16 | 17:30

@Stormageddon en @dijkbewaker: dank voor uw verwoede pogingen. Plus héél veel.

*bioloog en - uiteraard - atheïst*

EefjeWentelteefje | 04-09-16 | 15:21

Volgens mij heb ik het door: domineesdochter Merkel haalt miljoenen moslims binnen, zodat mensen straks uit pure wanhoop en ellende weer naar de kerk gaan. Als er dan nog een staat.

VerenigingVanDieven | 04-09-16 | 14:39

Merkel maakt met haar uitspraken enkele zaken duidelijk: zij is niet van plan haar beleid aan te passen, zij is niet van plan eisen te stellen aan migranten, zij is niet van plan iets van screening te laten plaatsvinden, en bovenal liet zij met deze uitspraak duidelijk merken welk een minachting zij koestert voor de doorsnee Duitser. We weten allemaal dat ze niets van dat Duitse vlaggetje moet hebben. Misschien heeft zij stiekem meer respect voor de moslim 'omdat deze nog ergens voor staat', duidelijke waarden en normen heeft. Nee, dan die decadente kapitalistische Duitser. Dat decadente kapitalisme waar zij haar hele leven al tegen strijdt. Voorheen in de DDR waar Merkel vrolijk aan participeerde, in dat socialistische paradijs van schraalte en burgerspionage.
Merkel veinst christelijke waarden maar net als zovelen in de linkse/groene beweging aast zij op de ondergang van het kapitalistische systeem en de vervolmaking van de Europese Socialistische Unie. De groene agenda die miljarden opslokt en energie voor die geminachte burger alleen maar duurder gaat maken. Meer macht centraal, de mondige burger de mond gesnoerd onder bedreiging van hun nieuwe bruinhemden, de baardige schreeuwlelijkerds die in hun leven nog nooit een eigen originele gedachte hebben gehad. Heel het Midden-Oosten zucht onder het juk van de vroeg-middeleeuwse schreeuwsmurfen, er is geen land bij die iets nuttigs produceert, het afgelopen jaar is er meer in het Spaans uitgegeven dan in het Arabisch in de afgelopen 1500 jaar. De enige reden waarom de Saudis, Dubai, Qatar en Oman bulken van het geld is olie. Men consumeert enkel, er komt niets nieuws uit. Zet daar dan Israël tegenover, een baken van beschaving, technologische vooruitstrevendheid en vasthoudendheid in deze zee van geweld en decadentie.
(Volg David Wood als je echt inhoudelijke kennis wil over deze 'cultuur'.)
Merkels uitspraak was een doelbewuste slag in het gezicht van de Duitser, precies zoals Obama regelmatig zijn burgers tracteert op dédain en minachting. Zo hebben de Amerikanen mogen aanhoren hoezeer racisme in hun dna verweven is. Zo is bij de overstromingen in Louisiana de burgers gemaand niet racistisch te zijn - en toen ging hij weer golf spelen.
Ook in Nederland krijgen wij regelmatig billenkoek van de minions van Rutte. Wij denken niet na, wij zijn schreeuwers, wij zijn racisten, wij zijn dom, alles passeert de revue en ademt een universele minachting voor de doorsnee Westerse mens. Nee, dan de moslim, wat een perfect individu is dat. En om dit te benadrukken krijgt deze nu allerlei voorrechten (hallo scheefwoners!) terwijl de rest de rekening mag betalen.
Het is een schaakspel, er wordt doelbewust aangestuurd op een gigantisch conflict. Het treiteren van de stier voor hij de arena in wordt gestuurd.
Dacht u werkelijk dat Merkel en de zijnen interesse hebben in de islam? Men gebruikt de islam en zijn gewelddadigheid als instrument ter onderdrukking van het volk. Blijkbaar denken zij gevrijwaard te zijn van enig gevaar, ver van de broeinesten van de Jihad in Berlijn, Londen, Parijs, Rotterdam, Amsterdam, Den Haag en Brussel. Waarschijnlijk denken ze het probleem binnen de perken te kunnen houden, containment. Doel is de macht van de euro-kritische burger permanent te breken.

Rest In Privacy | 04-09-16 | 13:39

Zowel deze dame als Merkel laten zien waarom religie niet in de politiek thuis hoort: Het is een panacea. In plaats van beleid voeren, wordt kritiek hier weggewuifd met "wees maar gewoon een beter Christen". En natuurlijk wordt er niet eens nagedacht bij het feit dat de bevolking die niet Christelijk is niks heeft aan deze onzin. En die muts krijgt het zelfs voor elkaar om anti-terreur maatregelen op dezelfde plank te zetten als bidden tijdens een aanslag. Rot toch op, mens!

Wat Merkel daar zegt is hetzelfde als "wir schaffen das". Een holle kreet die mensen goed moet laten voelen over achterlijke, onhandelbaar beleid wat volledig op gevoel en emotie wordt nagejaagd. En ik vind het jammer dat niemand aan tafel daar even wat harder op in hakt, want ik vindt het verdomde beledigend dat zulke kerkse trutten mij even doodleuk vertellen dat ik het terrorisme maar lekker moet weg bidden. Terrorisme dat direct wordt veroorzaakt door hun achterlijke, zogenaamd "menslievende" beleid.

Piet van het Padje | 04-09-16 | 13:03

mercy | 04-09-16 | 11:11
"... er zit meer kracht in het feit dat je beantwoord met liefde dan met haat."
Moet je Christen zijn om liefde te kunnen geven? Hebben Christenen, de biddende Angela en Beatrice voorop, een soort van alleenrecht op liefde? Wat een arrogantie. Liefde was er vóórdat ene Paulus die Christusfiguur in een religieuze boodschap verpakte, en liefde zal er zijn als dat Christendom al lang verdwenen is. Het Christendom heeft zich de boodschap van de liefde toegeëigend, en er een verstikkend monotheïstisch systeem op gebouwd. Maar die tijden zijn voorbij. Wij zijn het Christendom in een aantal opzichten schatplichtig, maar het wordt hoog tijd om de boodschap van de liefde los te weken van die poppenkast en er wat minder een boodschap van te maken.
De suggestie alleen al dat Christenen de liefde vertegenwoordigen en niet-Christenen terzake verdacht zijn, en eerder geneigd om te haten...

Schoorsteenveger | 04-09-16 | 12:48

mercy | 04-09-16 | 11:11
=====
Amen.

malang | 04-09-16 | 12:39

Mocht het totaal onwaarschijnlijke toeval optreden dat ik op een avond Beatrice de Graaf in mijn bed aantref, dan zal ik haar er zeker niet uitschoppen. Maar ik plak wel eerst haar mond dicht, want daar komt dikke peop uit.

Brou Is Back | 04-09-16 | 12:16

Hartgrond | 04-09-16 | 09:33
*... dat elke Nederlandse vrouw...*
Elke? Slap gelul uwerzijde.
litebyte | 04-09-16 | 10:43
OMFG. U bent van het letterlijke. Nu wint de Islam alsnog.
Ok, uitgezonderd vrouwen in welkomstkoortjes. Zo goed?

Hartgrond | 04-09-16 | 12:10

bidden helpt niet echt,dat is bewezen door verscheidene onderzoeken.
ook dat ze zegt dat er een priester is vermoord en dat de christenen nu target zijn is gelul.
er zijn al duizenden christenen vermoord waaronder ,een aartsbisschop (turkije) en priesters en nonnen.
en allemaal door moslims.
bizar ook dat ze het woord islam geen enkele keer gebruikt heeft.daarbij kan ze niet weten wat de toekomst brengt en houdt ze zich daarom bezig met cijfers (die verkeerd zijn) en statistieken.

pejoar | 04-09-16 | 11:58

Schoorsteenveger | 04-09-16 | 11:05
Dat maakt Merkel zo waanzinnig. Dat zij helemaal niet snapt dat er met de islam niet te dialogiseren is. Die moslims horen het beleefd aan en denken ondertussen: hoe kunnen wij deze naievelingen gebruiken voor het doorzetten van onze islam agenda? Het christelijk perspectief op alles lijkt te lief om de islam te kunnen weerstaan. Men begrijpt niet dat de islam net zoiets is als het nazisme. En er zullen nog wel heel veel mensen moeten omkomen bij allerlei allah akbar aanslagen voordat bij Merkel cs. het kwartje valt.
-
Het is trouwens wel zo dat in vele voormalige oostbloklanden die islam ook bekeken wordt door een christelijk perspectief, en dat dat juist resulteert in de neiging: grenzen dicht, geen islam in onze cultuur. Maar dat is blijkbaar een ander soort christendom.
-
Mogelijk dat Merkel in haar DDR-tijd geleerd heeft hoe christendom te instrumentaliseren voor een totaal ontwapenend pacifisme en altruïsme: grenzen open, wereld is van iedereen.

notamused | 04-09-16 | 11:30

Christen zijn en naar de kerk gaan zijn echt twee totáál verschillende dingen hè, Geenstijl! Sterker nog: vaak staan ze volstrekt haaks op elkaar (zeg ik uit eigen ervaring).

Dus toevoegingen tussen [haakjes] als "In Engeland [gaat] ook nog steeds 50% [naar de kerk]", vervolgt De Graaf." zijn natuurlijk pure onzin. Daarmee worden de woorden van Beatrice simpelweg compleet verdraaid.

Rest In Privacy | 04-09-16 | 11:22

Beatrice de Graaf krijgt voor mij +100 en wel om het feit dat zij met deze uitspraak laat zien dat het 'christengeloof' geheel anders is.
En laat iedereen maar lachen en over de 'christenen' heenlopen maar er zit meer kracht in het feit dat je beantwoord met liefde dan met haat.

Rest In Privacy | 04-09-16 | 11:11

Merkel heeft het over 'dialoog' met de Islam die enkel mogelijk zou zijn als wij ons als belijdend Christen tot die Islam zouden wenden. Onzin. Religieus geïnspireerde vernietigingsdrang kan alleen gepareerd worden door religieus geïnspireerde bejegening? Lariekoek. "Als we maar hard genoeg bidden, dan helpt God ons wel het goede te doen en het slechte te laten". Lulkoek. Heeft een seculier Westen bij voorbaat geen antwoord dan? Hebben we een geloof nodig om de ellende van die Islam een halt toe te roepen?
Mevrouw de Graaf zegt precies hetzelfde. Als je bidt, dan mag je hopen dat God je ervoor zal behoeden het slechte te doen en je zal overreden het goede te doen".
Dat is de arrogantie van de gelovige, menen dat het geloof, hün geloof, nodig is om een moreel goed mens te zijn, dat wij een God of een Allah nodig hebben om ons te zeggen wat we moeten doen. Een volstrekt illegitieme klap in het gezicht van iedereen die het zonder die God of die Allah voor mekaar heeft, die op eigen afweging, op eigen gevoel, zonder externe sturing in staat is te denken en te handelen.
Troost, mevrouw de Graaf heeft het ook over troost, dat mensen troost putten uit hun geloof. En daar klinkt de radeloosheid in door, het niet weten wat te doen, resignatie bijna. Als de bommenwerpers over komen en hun bommem afwerpen, dan kruip je in radeloosheid onder de trap en ga je bidden als een gek, in de hoop dat er daarboven een Wezen ronddoolt dat wellicht nog een beetje zal ingrijpen en ervoor zal zorgen dat die bommen net jouw huis niet raken maar anderen dan jou de dood in jagen. Als er niks meer is, alleen nog maar de afgrond, dan kun je nog troost putten uit het idee dat alle knoppen op het laatste moment door een hogere macht worden omgezet.
Deus ex machina. Beatrice de Graaf zit te wachten op God die uit de hemel neerdaalt om de geschiedenis een duwtje te geven. En als wij maar hard genoeg bidden, dan komt-ie misschien wat eerder, als-ie d'r zin in heeft.

Schoorsteenveger | 04-09-16 | 11:05

matrixbluepill | 04-09-16 | 09:22 Hedendaagse militante atheïsten en materialisten zijn in in intolerantie en agressie maar enkele stappen verwijderd van die fanate types van de islam. Waarmee het er op lijkt dat de reactie op de lichtzinnig geïmporteerde islamisering weleens net zo destructief kan uitwerken als juist die islamisering. Het is te hopen dat men zich realiseert dat de relatief hoge kwaliteit van leven, zoals we dat hebben in bijvoorbeeld Nederland, gekoppeld is aan een bepaalde tolerantie in wereldbeschouwing. Karl Popper waarschuwde ervoor dat de moderne open samenleving geen tolerantie dient te hebben voor die intolerantie die volledig zit opgesloten in het absolute levensbeschouwelijke eigen gelijk en die dat eigen gelijk aan anderen met geweld wil opdringen.

notamused | 04-09-16 | 10:43

Hartgrond | 04-09-16 | 09:33

*... dat elke Nederlandse vrouw...*

Elke? Slap gelul uwerzijde.

Wat niet ontkent kan worden is dat menig gggristen en diegene die vrij zijn van elke vorm van *relifrenie* het woord 'god' als woorddeel regelmatig gebruikt. Bijvoorbeeld in godverdomme, godver, godvergeten.

litebyte | 04-09-16 | 10:43

Het doet me denken aan:
www.youtube.com/watch?v=7uPY0nnRR_8
Hans Teeuwen geeft hier ook aan:
Een één-tweetje tussen Piet-Hein Donner en Mohammed Bouyeri.
Piet Hein Donner misbruikt de moord voor de eigen Christelijke agenda.
Dat doet Merkel met de komst van de moslims.
Dat doet bv ook Erdogan met de coup.
"Ieder nadeel heeft zijn voordeel".

TB2318 | 04-09-16 | 10:38

Beatrice heeft ook wel wat weg van Olinka, een dame die in de jaren 80 en 90 een aardige cinematografische poging deed om wat meer fysieke dynamiek in het leven van 'Marilyn' te krijgen.

LJBrinkhorst | 04-09-16 | 10:33

wallenberg | 04-09-16 | 10:22
Nee, het uiteindelijke probleem is de pretentie "het zeker te weten". Fundamentalistische reli's geloven namelijk dat ze zeker weten hoe 't zit. Maar daar maakt niet alleen religie zich schuldig aan. Ook de communisten en de nazi's dachten het zeker te weten, en die hebben er, zonder hulp van God, óók een gigantische bende van weten te maken.

Lagonda | 04-09-16 | 10:29

Zelfs de meest overtuigde wetenschapper roept vol overgave de Heere aan als hij met een hamer op zijn duim slaat.
Nivelleermarionet | 04-09-16 | 09:51
Sterker nog, Jozef was aan het timmeren, toen zijn zoon binnenkwam "riep u mij vader?"

Hartgrond | 04-09-16 | 10:28

We zijn definitief in 1984 terechtgekomen, waar alles anders is dan je zou denken. Problemen met de EU? Dan hebben we juist méér EU nodig! Problemen met migranten? Dan hebben we juist méér migranten nodig! Problemen met religie? Dan hebben we juist méér religie nodig!

Ik denk dat agnosticisme, atheisme, wetenschap, of in elk geval een gezonde, op rede gebaseerde scepsis (waarmee ik in feite bedoel dat mensen gewoon hun hersens weer eens gaan gebruiken) véél beter werken tegen religie. Heeft bij 't Christendom ook geholpen.

Lagonda | 04-09-16 | 10:25

Ik vind, dat de religies meer de oorzaak van het probleem. Beperk de rechten van religies. De vrijheid van godsdienst is allang achterhaald door de rechten van de mens. Waarom vrijheid van godsdienst. Schrappen dat artikel.

Rest In Privacy | 04-09-16 | 10:22

Zelfs de meest overtuigde wetenschapper roept vol overgave de Heere aan als hij met een hamer op zijn duim slaat.

Nivelleermarionet | 04-09-16 | 09:51

-weggejorist-

T.H. | 04-09-16 | 09:43

Alle religies helpen elkaar in stand houden en zijn zwaar corrosief ten opzichte van de wetenschap, Enige keuze in de toekomst; verban die sprookjes aanbidding.

InfidelRevolution | 04-09-16 | 09:41

Niet onbelangrijk: wat Mathijs en Beatrice vergeten is dat het terrorisme in Nederland enorm is toegenomen door de immigratiepolitiek van de varasocialisten van Mathijs. Gek dat ze nou helemaal op dat idee komen. Over wetenschap gesproken.

J.Slavink | 04-09-16 | 09:39

Van Rossem vergeet de vermelden (iets wat Beatrice zeer wel zal weten), dat elke Nederlanse vrouw, ook de ongelovigen, OMG roept tjijdens sex. (mits lege mond)
Het gebed wordt tevens wereldwijd geuit in neerstortende vliegtuigen.

Hartgrond | 04-09-16 | 09:33

Mevrouw moet zich drukker maken over de politiek die het defensie apparaat heeft uitgekleed, dat wij onze eigen landsgrenzen niet meer kunnen verdedigen en daardoor ook de vrijheid van NL in het geding komt. Daar maak ik mij zorgen over. Dan helpt bidden niet meer. Putin en Erdogan spelen onder hoedje. De EU kapot maken. Dat is de strategie. En de leiders in Brussel doen lekker mee.

franck7020 | 04-09-16 | 09:32

Alles, maar dan ook alles om maar te vermijden hardop te zeggen dat we aansturen op een enorm etnisch conflict.

omanders | 04-09-16 | 09:24

Jezus Christus en Elvis Presley , ze konden zichzelf goed verkopen maar inhoudelijk is het helemaal niks , om over de islam nog maar te zwijgen . . . .
alshetware | 04-09-16 | 05:40
Adolf Hitler daarentegen, kon zichzelf wel goed verkopen. Maar dit even terzijde.

Ing. Van der Pik | 04-09-16 | 09:24

Tja, je proeft zo her en der wat verkrampte dictatortrekjes in de reacties. Blijkbaar is "vrijheid van meningsuiting", mits binnen de grenzen van het betamelijke, alleen weggelegd voor atheistische seculieren die zichzelf hoog verheven voelen boven de grristelijke medebewoners met zijn sprookjes. Het liefst zouden ze ook het christelijke geloof gewoon verbieden. Verboten! Waar kom ik dat soort denken toch tegen? Atheistisch communisme en haar andere wrede varianten?

matrixbluepill | 04-09-16 | 09:22

@overVecht | 03-09-16 | 20:54

... Hoe dan ook. Geloven doe je maar vooral achter je voordeur of in besloten kring als een kerk, moskee, synagoge. Val er Godverredomme geen andere mensen mee lastig. ...

hear, hear +miljoenMiljard kudeaus !!

NoID | 04-09-16 | 09:22

ik las ergens dat is mensen door midden aan het zagen was met een kettingzaag, zou bidden daar tegen helpen?

sufkut | 04-09-16 | 09:16

Petroselinum crispum | 04-09-16 | 08:36
Maar... hoe zou ze zijn in bed? Daar denk ik dan weer aan, met m'n dirty mind. (volgens mij ben ik een reïncarnatie van Markies de Sade, mocht reïncarnatie bestaan)

Ing. Van der Pik | 04-09-16 | 09:15

jitro | 04-09-16 | 08:46
lol, haha

Ing. Van der Pik | 04-09-16 | 09:13

Zeg, wat doet je vrouw eigenlijk? (kroeg-situatie) Eh, die is hoogleraar, hoogleraar Terrorisme. We lullen aan de keukentafel en in bed, alleen maar over terrorisme.

Ing. Van der Pik | 04-09-16 | 09:12

Je zal er maar mee getrouwd zijn, denk ik altijd, als ik haar weer eens zie aanschuiven bij de Super Matthijs van de Wereld Naait Door. (Goedemorgen beste mensen)

Ing. Van der Pik | 04-09-16 | 09:10

Stormageddon :
Plus veel.

swassannuf | 04-09-16 | 09:07

Wie het gele boekje islam voor dummies uitbrengt word in de komende jaren steenrijk.

jitro | 04-09-16 | 08:46

Ze komt uit Putten midden in de Biblebelt daar is dit niet vreemd ik zeg het al jaren tegen al die Beatrice fans deze vrouw is een christengekkie ( wel een sexy exemplaar overigens) is ooit Zomergast geweest nou zo maf als een deur echt waar

Petroselinum crispum | 04-09-16 | 08:36

'En in alle genoemde landen, waar christelijke gelovigheid en kerkelijkheid afneemt, groeit de islam wél gestaag door. Bidden en een beetje door de bijbel bladeren zal ons daartegen niet helpen'.
Van Rossem | 03-09-16 | 20:29
====
Dit is een contradictio in terminis.
Als de vaststelling is dat de islam toeneemt, daar waar het christendom afneemt, zou de conclusie moeten zijn dat een toename van het christendom ('bidden en door de Bijbel bladeren') de groei van de islam remt. Het zou wel degelijk helpen als NL wat christelijker zou worden.

malang | 04-09-16 | 08:19

Beetje flauw dit. Nergens zegt ze dat de overheid moet gaan zitten bidden. Individuele burgers mogen best rust en troost uit het gebed en uit de kerkgang halen, wie is Geenstijl om dat te verbieden?

malang | 04-09-16 | 08:15

Beatrice de Graaf. Het levende bewijs dat een professor niet per sé de waarheid in pacht heeft.

batvoca2 | 04-09-16 | 08:01

Haar waarschuwingen waren verstandig en waarschijnlijk helemaal terecht.
Ze zei daarover heel zinnige dingen.
De oplossing: veel bidden, zag ik persoonlijk niet zo zitten.
Die priester die daar in Frankrijk is gekeeld zal ook vaak genoeg gebeden hebben......
Op een gegeven moment moet je niet bidden maar slaan.
Het is niet anders.

mallekater | 04-09-16 | 07:49

GeenStijl, mooi dat jullie hier even afrekenen met de joods-christelijke traditie in Nederland, als alles-overkoepelend bullshit-argument achter alles dat bijvoorbeeld druiloren als Wilders propageren. Er zijn geen joden en bovendien nauwelijks christenen in Nederland. En voor zover ze er wel zijn, worden het er alleen maar minder. Gewoon omdat we die onzin zelf blijkbaar kotsbeu zijn. Voortschrijdend inzicht heet dat.

de_landloper | 04-09-16 | 07:48

De verstrooide Prof.

altijdfeest | 04-09-16 | 07:26

Wat een gelul.
Als er echt een god had bestaan, hadden we ook geen terreur gehad.

Mastermattie | 04-09-16 | 06:34

Geloofsgemeenschappen zijn allemaal niet zo religieus sinds ze door mensen overgenomen zijn. Hoewel het Christendom in de eerste paar honderd jaar de ideologie voorop stelde, werd allengs de machtsfactor belangrijker. Een relatief kleine groep mensen die van alles verzon om de gemeenschap onder de duim te houden. In de zomertijd was het rustig, want dan moest er gewerkt worden, in de wintertijd werd er voor gezorgd dat men zo vaak mogelijk naar de kerk moest vanwege allerlei belangrijke. Ondertussen ging het om macht en geld.

De hele reformatie en contra-reformatie waren in dat kader uit op behoud van macht, ook politieke. De Oranjes werden echt niet "protestant" vanwege hun diepgewortelde geloof, maar vanwege de strijd tegen de katholieke Spanjaarden, enz.

Desondanks heeft het christendom, na veel strijd, een cultuur opgeleverd waarbij respect en tolerantie belangrijk is, te belangrijk als blijkt dat er een andere ideologie opstaat die absoluut geen respect of tolerantie voor andersdenkenden kan opbrengen. de "clash of the cultures", waarbij een groep niet van plan is ook maar een millimeter opzij te gaan, ongeacht wat het kost.

Iedereen die denkt dat de islam, ook de gematigde, compatibel zal worden met onze cultuur, moet zich laten nakijken. Uiteindelijk krijgen ze een beloning als wij weggevaagd worden, na de dood voor allah volgt een beter leven, neuken tot in eeuwigheid. Iedere moslim die gematigd is, is geen moslim en staat op de lijst met ons afgemaakt te worden.

Bidden helpt niet, je verdedigen wel, maar dan moeten we daar wel verdomd snel mee beginnen.

bergsbeklimmer | 04-09-16 | 06:33

Morele Schotten?

Dr.Dushkind | 04-09-16 | 05:41

Jezus Christus en Elvis Presley , ze konden zichzelf goed verkopen maar inhoudelijk is het helemaal niks , om over de islam nog maar te zwijgen . . . .

alshetware | 04-09-16 | 05:40

Ontkerkelijking debet aan winst islam, vacuum door ontkerkelijking, terugtocht naar de kerk antwoord op de islam en blabla nog meer van die mystieke onzin.
Dat is mystiek gemankeerde cirkelredenatie. Het antwoord op een religie of ideologie is een theorie op het individu en die bestaat helaas niet in het collectieve bewustzijn. Feitelijk serveert Merkel ongelovigen af als geen actieve cultuurdragers van de Duitse natie. Wat een krankzinnigheid brengt liefde voor de allesomvattende entiteit voort. Het walst kapot waar het werkelijk om gaat: de mens als individu. Geloof is het werkend mechanisme achter de verhouding boer-heer in het Ancien Regime en is daarmee een voorloper op de ideologien uit de 19e eeuw. De premisse in het kapitalisme en socialisme dat het individu een slaaf is moet als werkend mechanisme naar de mallemoer geholpen worden zonder het hoofdsysteem aan te vallen. Dat het denken in meer dan 1 persoon aanmatigend is moet mainstream worden zonder samenwerkingsverbanden te verwerpen.
Weg met het afgrijselijke relativisme, weg met de mystiek. Het individu als politieke unit, met morele schotten die de integriteit van een ander beschermen en zichzelf probeert te verheffen met inachtneming van de specifiek eigen natuur in eeuwigdurend veranderende samenwerkingsverbanden met andere individuen; dat zou een goede basis zijn voor de maatschappij. Je trekt daarmee de angel uit iedere ideologie.
Beginnen bij kinderen, mystiek langzaam verbannen uit hun leven. Genoeg toedienen voor moreel besef en vanaf hun 10e of zo vervangen voor de theorie van het individu. Welke intellectueel zorgt hiervoor? Als het mogelijk is dat in de jaren 60 op gronden van nieuwe inzichten in de pedagogiek de walgelijke situatie kon ontstaan dat mainstream er niet afstandelijk gekeken werd naar lichamelijke omgang van kinderen en volwassenen, kan het dan nu ff mainstream worden dat mensen leren de kracht uit zichzelf te halen?

Zoltan | 04-09-16 | 05:35

Atheïsten en evolutiegelovers hebben in plaats van de heilige geest wel een hoop alcohol nodig, merk ik

Dr.Dushkind | 04-09-16 | 05:19

En toch lijkt het te helpen. Er is bij mij in de straat nog nooit een bom afgegaan.

Reppertje | 04-09-16 | 05:04

@VerenigingVanDieven Synoniem is iets anders dan vertaling. In die soerah van je staat iets over misleiding en dat interpreteer jij als de duivel?

Hahahaha. Ik heb het gevonden. Satan is described as the deceiver in the Bible (Rev 12:9); Allah is described as the greatest deceiver in the Qur’an (Surah 3:54); by the transitive property of equality, what do we have?

Jij interpreteert er nog maar even lekker op los vriend. Lekker slapen!

harpagornis | 04-09-16 | 04:24

2/3 van de mensen in DE gaan naar de kerk .... euhh nee !
Die kut liegt dat ze barst .

iopeth | 04-09-16 | 04:06

2/3 van de mensen in DE gaan naar de kerk .... euhh nee !
Die kut liegt dat ze barst .

iopeth | 04-09-16 | 04:05

Knettergek die mevrouw. De bommen gaan continu om haar heen af, alleen nog niet binnen de grenzen van Nederland. Hoe dichtbij moet de moslimterreur komen voordat zij vind dat ze persoonlijk bij de situatie betrokken raakt?! En waarom oproepen tot nog meer geloofspolarisatie? dat is het tegenovergestelde van wat we nodig hebben. Rationaliteit is bij haar even ver te zoekn als bij de Moslims.

apekind | 04-09-16 | 03:59

@harpagornis | 04-09-16 | 03:52
Allah is ook niet zijn (haar?) werkelijke naam. En ja Allah is in het arabisch synoniem geworden voor God. Volgens mij was de etymologie Al-Ilah. Hoe dan ook lees Soerah 3:54 waarin Allah toegeeft dat hij/zij de duivel is.

VerenigingVanDieven | 04-09-16 | 03:59

Stormageddon | 04-09-16 | 03:38
Oke, Dailymail is niet de solide bron, maar hij (Paul Hellyer) was in het russische staats-TV. Dailymail vertelde ten minste erover, onze lugenpresse heeft het verzwegen.

nik777 | 04-09-16 | 03:59

Stormageddon | 04-09-16 | 03:38
Oke, Dailymail is niet de solide bron, maar hij (Paul Hellyer) was in het russische staats-TV. Dailymail vertelde ten minste erover, onze lugenpresse heeft het verzwegen.

nik777 | 04-09-16 | 03:57

Knettergek die mevrouw. De bommen gaan continu om haar heen af, alleen nog niet binnen de grenzen van Nederland. Hoe dichtbij moet de moslimterreur komen voordat zij vind dat ze persoonlijk bij de situatie betrokken raakt?!

apekind | 04-09-16 | 03:56

Knettergek die mevrouw. De bommen gaan continu om haar heen af, alleen nog niet binnen de grenzen van Nederland. Hoe dichtbij moet de moslimterreur komen voordat zij vind dat ze persoonlijk bij de situatie betrokken raakt?!

apekind | 04-09-16 | 03:55

VerenigingVanDieven | 03-09-16 | 22:20
Jij zegt dat Allah de duivel is. Je vergeet 1 ding. Allah is Arabisch voor god. Jij zegt dus eigenlijk god is de duivel. Allah is god voor alle abrahamitische religies.
Erg Naïef dat je denkt dat mensen op Geenstijl in je sprookjesverhalen geloven.

harpagornis | 04-09-16 | 03:52

VerenigingVanDieven | 03-09-16 | 22:20
Jij zegt dat Allah de duivel is. Je vergeet 1 ding. Allah is Arabisch voor god. Jij zegt dus eigenlijk god is de duivel. Allah is god voor alle abrahamitische religies.
Erg Naïef dat je denkt dat mensen op Geenstijl in je sprookjesverhalen geloven.

harpagornis | 04-09-16 | 03:52

@Stormageddon | 04-09-16 | 03:45
Ik realiseerde me dat kieuwen het verkeerde voorbeeld was. Sommigen zeggen ook dat de in utero periode een afspiegeling is van het evolutionaire pad. Wist zo snel niets anders te bedenken. Je bent goed op de hoogte trouwens.

VerenigingVanDieven | 04-09-16 | 03:52

@VerenigingVanDieven | 04-09-16 | 03:30
Bij mensen groeien wel degelijk "kieuwen" in utero. Alleen ontwikkelen die zich verder.
nl.wikipedia.org/wiki/Kieuwspleet

Stormageddon | 04-09-16 | 03:45

@nik777 | 04-09-16 | 03:25
Dailymail? Really?!

Stormageddon | 04-09-16 | 03:38

@VerenigingVanDieven | 04-09-16 | 03:01
Ja. Er komt geen 'informatie' bij in evolutie, er gaat af en wordt gerecombineerd. Hoe meer gespecialiseerd, hoe minder er nodig is. Junk DNA bestaat dus wel degelijk, alleen is het geen junk, hoewel het niet nodig is voor dat organisme en ook nergens voor codeert in dat organisme.
Zoals in mensen bij de Khoisan in Zuid-Afrika alle haplogroepen en alle diversiteit in mitochondriaal DNA zit en de uit Afrika geëmigreerde groepen zich aan de andere omstandigheden hebben aangepast.
www.ancient-origins.net/news-evolution...
(Het is wat ingewikkelder dan dat, maar goed... Ik laat het maar even zo.)

Stormageddon | 04-09-16 | 03:35

@dijkbewaker | 04-09-16 | 03:21
Die artefacten maken maar een klein deel van het zogenaamde junk-DNA uit. We kunnen forceren dat vogels hun grote klauw terugkrijgen. Of dat mensen weer een staart hebben. Kieuwen wordt wat moeilijker. Dat DNA is te lang niet gebruikt en daardoor beschadigd en niet meer bruikbaar. Misschien zelfs al verwijderd. Het werd toch niet geactiveerd en daardoor niet gemist.

VerenigingVanDieven | 04-09-16 | 03:30

@dijkbewaker | 04-09-16 | 03:14
Waarom quote jij elke keer maar de helft van mijn post? En probeer je de andere helft niet te weerleggen? Lees je maar de helft soms? Ik heb biologie gestudeerd overigens. Jij ook? Of kun je alleen maar Wikipedia nablaten?

VerenigingVanDieven | 04-09-16 | 03:23

-weggejorist-

nik777 | 04-09-16 | 03:23

VerenigingVanDieven | 04-09-16 | 03:14 nutteloos genetisch materiaal uiteindelijk verwijderd zal worden omdat dit een evolutionair voordeel oplevert, namelijk efficiëntie.
-----
Leer lezen, dit heb ik je net uitgelegd:Het junk-DNA bestaat grotendeels uit evolutionaire artefacten. Daar zitten alle genen van onze gemeenschappelijk voorouders in. De genen die een voorouder kwal maken. Die hebben we nu niet meer nodig... Ze staan UIT! Ben je een kwal gebleven of zie je er nu iets anders uit, kijk eens in de spiegel.?

dijkbewaker | 04-09-16 | 03:21

VerenigingVanDieven | 04-09-16 | 03:00
Je bewijst juist mijn punt.
-----
Haha, integendeel, moet ik je ook nog leren lezen soms?
Zonder gekheid, lees eerst een goed biologie boek begrijpend te lezen dat helpt echt. Zo niet, dan ben je niet op weg te helpen..

dijkbewaker | 04-09-16 | 03:14

@Stormageddon | 04-09-16 | 03:07
Nog een keer.
Heb jij vanuit de gevestigde wetenschap een verklaring hiervoor? Logica dicteert namelijk dat nutteloos genetisch materiaal uiteindelijk verwijderd zal worden omdat dit een evolutionair voordeel oplevert, namelijk efficiëntie.
Weten wij veel, misschien zorgt dat extra genetisch materiaal bij amoebes voor een evolutionair voordeel op het quantummechanische vlak? Please don't take that seriously.

VerenigingVanDieven | 04-09-16 | 03:14

Daarnaast is een deel van het junk-DNA ook stabiel gebleven gedurende honderden miljoenen jaren van evolutie, wat zou betekenen dat het toch een functie heeft.
--------
Dit Junk-DNA heeft dus het eeuwige leven waarmee ik wil zeggen dat eeuwig leven al aanwezig is in alles wat leeft. Het zijn de genen die ons maken en ons besturen. Wij zijn slechts de tijdelijke bewegingsapparaten om de genen in leven te laten blijven en door te geven.
Doel in het leven? Nou ja, dat is het doel dus. Daar hoef je geen mystiek wonderboek over te schrijven. Met een goed glas wijn en een vrouwelijke gezonde mensachtige die er nog leuk uitziet op de koop toe de genen doorgeven. Er zijn slechtere zaken te bedenken om voor te leven.

dijkbewaker | 04-09-16 | 03:10

@VerenigingVanDieven | 04-09-16 | 03:00
Nog een keer.
Amoeba Dubia. 670 miljard baseparen in het DNA. Een ééncellig ding. Zonder ogen.
Homo Sapiens, inclusief jouw zogenaamde extreem ingewikkelde ogen. 2,9 miljard.
www.genomenewsnetwork.org/articles/02_...

Stormageddon | 04-09-16 | 03:07

@Stormageddon | 04-09-16 | 02:44
Daar ben ik mee bekend en heb ik geen verklaring voor. Jij wel?

VerenigingVanDieven | 04-09-16 | 03:01

@dijkbewaker | 04-09-16 | 02:52
Je bewijst juist mijn punt. Het is zo goed geconserveerd juist omdat het belangrijke data is, data waarin een fout hele nare gevolgen heeft. Geen junk dus. Heb je mijn post wel begrepen?

VerenigingVanDieven | 04-09-16 | 03:00

VerenigingVanDieven | 04-09-16 | 02:19
Het kan menig "missing link" verklaren.(bv. tussen aap en homo sapiens)
nik777 | 04-09-16 | 02:36
------
Er is geen missing link.
------
Trouwens de term aap is erg nietszeggend omdat er een steeds groter verschil zit in gemeenschappelijk DNA .
Wij horen bij de primaten.!!! nl.wikipedia.org/wiki/Primaten. Je blijft hier maar uitleggen. Koop eens een biologie boekje en maak jezelf wijzer of lees eens wat relevante info op internet.

dijkbewaker | 04-09-16 | 02:59

Zuster Beatrice is ongelooflijk blij met zichzelf, maar dat wisten we al en het is treurig dat de met open klep aangapende subsidie-slurpers de onzin niet weerspreken.
De vrouwelijke versie van leuterspecialist Timmerfrans.
De Vereniging Arbeiders Radio Amateurs zal deze waanzin ongetwijfeld boeken onder het kopje verheffen van het volk.

daytripper | 04-09-16 | 02:57

VerenigingVanDieven | 04-09-16 | 02:36Er zijn geen rommel genen (junk DNA). Tenminste niet voor lange tijd.
--------------------
Doe eens een biologie boekje openmaken alsjeblieft..
-----
Ongeveer 95 % van het menselijk genoom wordt beschouwd als "junk-DNA", waaronder ook introns vallen. Nog geen 2 % van het DNA van de mens codeert voor eiwitmakende genen. Bij aanvankelijk gebrek aan inzicht in de functie van de rest van het DNA is de term 'junk' (afval, rommel) DNA gekozen, al prefereren sommigen de term 'niet-coderend'.Het junk-DNA bestaat waarschijnlijk grotendeels uit evolutionaire artefacten, maar voor een deel ook uit andere stukken, zoals lange repeterende delen van dezelfde basen. Enkele recente studies hebben een functie gesuggereerd voor delen van het genoom die voorheen als junk-DNA werden gezien. Daarnaast is een deel van het junk-DNA ook stabiel gebleven gedurende honderden miljoenen jaren van evolutie, wat zou betekenen dat het toch een functie heeft. Omdat het junk-DNA hoog repeterend is en stabiel is gebleven gedurende de evolutie lijkt het genoom van de mens veel op dat van andere dieren en zelfs plantensoorten. Mensen hebben 96 % van hun DNA gemeen met de chimpansee. Repetitief DNA zou hierdoor bijvoorbeeld functioneel kunnen zijn in de afweer, of bij het onderdrukken van retrovirussen.
-------
Dus nog meer onzin verkopen???
Lees eens biologie boekje voordat je iets over biologie probeert te beweren.

dijkbewaker | 04-09-16 | 02:52

@Stormageddon | 04-09-16 | 02:39
De primitievere zintuigcentra zijn kleiner en kosten veel minder energie. De rauwe ouput van je oog gaat namelijk door een enorme zenuwkabel. Mijn punt was dat er geen verklaring is waarom allerlei niet-verwante soorten tegelijkertijd zicht ontwikkelden.
Verder zei ik dat vliegen de efficiëntste manier van voortbewegen was. Niet dat het geen concessies kostte.

VerenigingVanDieven | 04-09-16 | 02:52

@nik777 | 04-09-16 | 02:36
Ja hoor... Lucy was een alien. [zucht]
iho.asu.edu/about/lucys-story
Godverdomme, vroeger was het adagium "hoe later op de avond hoe schoner het volk", tegenwoordig mogen de debielen en godsdienstwaanzinnigen blijkbaar ook laat opblijven van hun oppassers. Ik dacht dat in gestichten 's nachts het internet op slot ging.

Stormageddon | 04-09-16 | 02:50

aanvulling: Des te verder je terug gaat in de tijd des te kleiner wordt de gelijkenis met ons DNA-de genetische code.
-----
En dus: Des te verder je terug gaat in de tijd des te groter wordt het VERSCHIL met onze genetische code.

Trouwens aan de morfologie (de vorm) kan je al heel veel afleiden. Logisch dat een kwal (lijkt toch niet erg op een mens (alhoewel er zijn uitzonderingen natuurlijk) verder van ons afstaat dus veel later gedateerd als gezamenlijke voorouder met de mens. Dan zitten we al op 500 + miljoen jaar geleden.

dijkbewaker | 04-09-16 | 02:46

@knutsel | 04-09-16 | 01:57
Bullshit. Je hebt echt niet opgelet. Zicht is zo ontzettend voordelig dat het makkelijk opweegt. Als je namelijk prooi kunt zien, dan kun je ook meer eten, en meer eten betekent een overvloed aan energie voor het brein. Het is waarschijnlijk zo dat het oog instrumenteel was voor de ontwikkeling van breinen en hogere breinfuncties, juist daarom. Hetgeen ook verklaart waarom soorten die zicht hebben verloren, doordat ze in grotten leven kleinere breinen hebben dan verwante soorten in daglicht.
www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC3...
Vliegen is efficient voor insecten, voor gewervelde gevleugelde vrienden is dat een heel ander verhaal. En blinden hebben evenveel energie nodig voor hun brein. Ze moeten meer op de andere zintuigen vertrouwen en gebruiken die intensiever. Het wordt gecompenseerd.

Stormageddon | 04-09-16 | 02:39

VerenigingVanDieven | 04-09-16 | 02:19
Het kan menig "missing link" verklaren.(bv. tussen aap en homo sapiens)

nik777 | 04-09-16 | 02:36

@dijkbewaker | 04-09-16 | 02:29
Er zijn geen rommel genen (junk DNA). Tenminste niet voor lange tijd. De prijs van vermenigvuldiging is daar te hoog voor. Evolutie zal deze genen te zijner tijd verwijderen. Net zoals bij computers bestaat een programma uit code en data. Wat niet voor eiwitten codeert is data.

VerenigingVanDieven | 04-09-16 | 02:36

Het is niet 'gek', 'soft', of 'wereldvreemd'. Het is ronduit ACHTERLIJK. Dit soort wijven is een vijand van het volk. Dat zo'n simpel breintje überhaupt een functie van belang bekleedt is gewoon beangstigend. Weg met religie, en al helemaal uit de politiek. Wat een engnek, met haar beperkte 'visie'.

McShamus | 04-09-16 | 02:32

VerenigingVanDieven | 04-09-16 | 00:54 noch het ontstaan van het biologische leven.
------
Weer wat geleerd, is er iets anders dan biologisch leven?
-----
U heeft ondertussen wel wat gemist.
Over de Evolutie van Darwin: Dit was ruim meer dan 100 jaar gelden. Er zijn ondertussen wel duizend bibliotheken vol geschreven over allerlei facetten van het leven tot op de kleinste moleculen aan toe en hoe alles wat leeft met elkaar te maken heeft en wat de mechanismen zijn die het mogelijk maken. Van de kleinste amoebe tot de blauwe vinvis. In welke tijd alle gemeenschappelijke voorouder leefden en alle aftakkingen. Laten we zeggen dat er ruwweg 1000 miljard bewijs is voor alles waar Darwin ooit de grondlegger van is geweest. De genetische code heeft ontegenzeggelijk veel betekent en is nog steeds een gewild onderwerp voor onderzoek. Er zijn ongelooflijk veel "rommel" genen die uit staan, maar allemaal hun functie gehad hebben. In dezelfde groep zoals zoogdieren waar wij ook toe behoren hebben de genen een gelijkwaardige functie alleen staan sommigen wat langer aan. Dat verklaart weer de grote hoeveelheid overeenkomstige genen. Ook waarom de muis zo'n gewild proefdier is. Maar zelfs een fruitvlieg heeft een vooreind en een achtereinde wat in onze genetische code terug te vinden is. Het grote plaatje is bekend, nu de details nog. Het is natuurlijk niet alleen de biologie op zich zelf, maar ook de gezondheidszorg die verweven is met biologie wat van al het biologisch onderzoek dagelijks gebruik maakt. Werkt het op een muis om maar wat te noemen dan werkt het ook op een mens omdat er maar zo'n relatief klein genetisch verschil is. De gemeenschappelijke voorouder met de Chimpansee, en Bonobo was 6 miljoen jaar geleden. Dan praten we over een enkel procent verschil met de mens. Des te verder je terug gaat in de tijd des te kleiner wordt de gelijkenis met ons DNA-de genetische code. De gorilla staat op 7 miljoen jaar geleden. Toen leefde onze GEZAMENLIJKE voorouder. 14 miljoen later hebben we een gezamenlijke voorouder met de Orang oetang en ga zo maar door. Dit is eigenlijk al oude kost. Je kan van elk dier, elk levend organisme onze gezamenlijke voorouder in de tijd plaatsen. Dit heb ik ook hier voor me liggen. Er is ook een evolutionaire klok en fossielen die via reken en onderzoekmethodes gedateerd kunnen worden. Noem maar een dier of plant? Olifant: gezamenlijke voorouder met de mens is gedateerd op 105 miljoen jaar teug. Grappig is om te vermelden dat de olifantspitsmuis(kleine muis met slurfje) echt met de olifant verwant is en tot de Afrotheren behoort. En nogmaals ONZE voorouder dezelfde is als die van de olifant en de olifantspitsmuis. Maar goed, het wordt toch weer laat, en ik laat dit college voor wat het is. Dit alles heeft trouwens niets en nada met een geloof te maken dit is de werkelijkheid bewezen door miljard maal miljard bewijs. Waar een rationeel en logisch denkend wezen heel erg blij van wordt. Of hoort te worden....

dijkbewaker | 04-09-16 | 02:29

VerenigingVanDieven | 04-09-16 | 00:26
Zeker maar ook de "incidental tourist" mocht op de genade van de gemeenschap rekenen juist OMDAT hij in zijn eentje in hun gemeenschap verzeild was geraakt. Des te debieler is de uitleg dat we voor hele horden klaar moeten staan met welkomstborden en levenslange uitkeringen.

PrinsesStoepje | 04-09-16 | 02:21

@nik777 | 04-09-16 | 02:13
Dat is niet ondenkbaar, het verklaart alleen niet hoe zij aan die genen gekomen zijn.

VerenigingVanDieven | 04-09-16 | 02:19

Evolutie is goed, maar buitenaardse ingrepen zijn ook denkbaar. Wij zijn (ten minste) binnen handbereik door middel van gentech nieuwe soorten te kunnen scheppen.

nik777 | 04-09-16 | 02:13

@Stormageddon | 04-09-16 | 02:02
Het is precies andersom. De visuele cortex neemt zo'n 20% van het energiebudget van je hersens in. Daarom hoeven blinden minder te eten. Vliegen daarentegen is de meest efficiënte manier van voortbewegen.
Het oog is een wonder van vernuft. Een zeer complexe subroutine in 'programmer speak'. Niet echt iets wat door een spontane mutatie ontstaat.

VerenigingVanDieven | 04-09-16 | 02:09

@knutsel | 04-09-16 | 01:57
Komt wel eens wat aardigs langs. En de tijdlijn van Bertje Brussen is erg leuk.

Stormageddon | 04-09-16 | 02:05

@VerenigingVanDieven | 04-09-16 | 01:50
Geen mysterie. Vrij simpel zelfs, kost het organisme ook nauwelijks energie. Vliegen is een ander ding, dat kost een boel energie en dat wordt pas interessant als er voldoende energie te halen is en het voordeel opweegt tegen de nadelen. Plus wordt het pas interessant voor beesten die op het land leven en van hoogteverschillen gebruik kunnen maken. In een zee is vliegen nu niet meteen een concept waar je wat aan hebt en wat in waterdieren snel zal gaan evolueren.
Zo ingewikkeld is een oog niet. Dat lijkt alleen zo. Man man man, dat je dat idiote voorbeeld noemt. Straks kom je natuurljk ook nog met het flagellum aankakken. Ik zal het nu alvast voor zijn, ben je tenminste de komende twee uur stil.
www.youtube.com/watch?v=AK0CYZvaJLw

Stormageddon | 04-09-16 | 02:02

@Stormageddon | 04-09-16 | 01:45 Je hebt facebook? Mkay...

knutsel | 04-09-16 | 01:57

Nehemia | 04-09-16 | 01:17
Ja, Hillary (wel amerikaans voor Merkel) is inderdaad gevaarlijk. Ik denk zij willen de NWO, ze vernietigen ook het amerikaanse volk. Trump is niet voor de NWO, daarom zijn alle (nwo-gestuurde) MSM tegen hem.
Maar ik denk de Wolfowitz-doctrine ontvangt een probleem in Syrië (China en Indië zeggen steun toe) : deutsch.rt.com/der-nahe-osten/40038-m...

nik777 | 04-09-16 | 01:51

Stormageddon | 04-09-16 | 01:45
Hopelijk is het geen zelfportret.

Jan Dribbel | 04-09-16 | 01:50

@Stormageddon | 04-09-16 | 01:42
Als je nou het vermogen tot vliegen had gebruikt had je gelijk. De voorouders van alle nu levende soorten hadden al ogen in het Cambrium. Volledig compleet.

VerenigingVanDieven | 04-09-16 | 01:50

@knutsel | 04-09-16 | 01:33
Ik heb hele rare facebook"vrienden". Die delen dat soort shit. Vinden ze leuk.

Stormageddon | 04-09-16 | 01:45

@VerenigingVanDieven | 04-09-16 | 01:33
Ogen zijn vele malen onafhankelijk ontstaan in de evolutie, juist omdat het zo'n groot voordeel is. Geen mysterie, een lichtgevoelige cel is beter dan geen. Een groepje van die cellen is beter dan één. Een groepje in een putje in de huid is nog beter. Etc. Een membraan erover die beschermt is beter dan geen. Enzovoorts. Heb jij uberhaupt wel opgelet bij je studie of wat?
learn.genetics.utah.edu/content/select...

Stormageddon | 04-09-16 | 01:42

@Stormageddon | 04-09-16 | 01:17
Dat zeg ik toch ook. Het blijft intrigerend dat het oog is ontstaan tijdens de Cambrische explosie. Maar in meerdere soorten tegelijk. Het is zo'n groot evolutionair voordeel dat als het in een soort was ontstaan, deze soort de boventoon had gevoerd. Ga ik nu weer even verder met het artikel wat je gelinkt had.

VerenigingVanDieven | 04-09-16 | 01:33

@Stormageddon | 04-09-16 | 01:31 Woot, waar zit jij in godsnaam naar te googelen? :)

knutsel | 04-09-16 | 01:33

Bea is een naief dom meisje die in de "romeinse" arena blijft bidden terwijl de hongerige leeuwen worden losgelaten. Mijn "god" hoe dom kun je zijn. Hoeveel deze dame ook over radicalisme heeft gelezen met dit fout ongefundeerd gemiemel diskwalificeert ze zich volledig. Hoe moeilijk is "fact checking?" Man, man, man....

Basil Fawlty | 04-09-16 | 01:32

Als we relioten serieus zouden nemen, dan is dit geen random genetische mutatie, maar heeft god dit gewild en ook doelbewust geschapen...
www.facebook.com/vandooremolen/posts/...
Nou... Nee. Een god die dit heeft gewild is geen aanbidding waard.

Stormageddon | 04-09-16 | 01:31

Laatst verzeild geraakt in een discussie met en tussen een paar Jehova's getuigen.
In eerste instantie was het niet eens een vervelend gesprek maar geloof me.... giet er een sloot bier in en de ware aard komt boven... bakvolk, kan niet anders zeggen.. Het liep zelfs uit op een handgemeen, te triest voor woorden.

loze stijl | 04-09-16 | 01:29

@VerenigingVanDieven | 04-09-16 | 01:20 Lol. Luie zak.

knutsel | 04-09-16 | 01:24

@knutsel | 04-09-16 | 01:13
Paarlen voor de zwijnen. Sorry.

VerenigingVanDieven | 04-09-16 | 01:20

Nik777 0108
Het is ontluisterend. Hillary is van de Wolfowitzdoctrine. Dat betekent dat Amerika wereldwijd de absolute suprematie wil en ieder land dat niet op hun muziek mee marcheert moet vernietigd of zo gemarginaliseerd worden dat ze geen gevaar meer vormt. Ik had onlangs gelezen dat Hillary voornemens is om Paul Wolfowitz een belangrijke post te geven als zij POTUS gaat worden.

Hier meer over de Wolfowitz doctrine
freedom-articles.toolsforfreedom.com/w...

Nehemia | 04-09-16 | 01:17

@VerenigingVanDieven | 04-09-16 | 00:54
Ik kom elke dag in de "natuur", voor zover je aangelegde parken in dit land natuur kunt noemen. Evolutie verklaart alles. Ook de grote sprongen. We hebben het over 4 miljard jaar leven. www.stephenjaygould.org/library/mayr_p...
En evolutie gaat niet over abiogenese. Zou je moeten weten. Maar ook die discussie ga ik nu niet aan. Geen zin in.

Stormageddon | 04-09-16 | 01:17

@VerenigingVanDieven | 04-09-16 | 01:10 Lol. Ik sta open voor allerlei kwatsch. Shoot :)

knutsel | 04-09-16 | 01:13

@knutsel | 04-09-16 | 01:06
Nou nee, maar dit vinden de meesten al te ver gaan, laat staan als ik mijn eigen theorieën zou ontvouwen.

VerenigingVanDieven | 04-09-16 | 01:10

Nehemia | 04-09-16 | 00:48
Het is een aanduiding hoe ver het complot strekt.

nik777 | 04-09-16 | 01:08

@VerenigingVanDieven | 04-09-16 | 00:54 En omdat je zelf niks kan bedenken geloof je dan maar in God?

knutsel | 04-09-16 | 01:06

@notamused | 04-09-16 | 00:21
Dat gelul van Klukhuhn ken ik. False equivalency. Tegengestelde beweringen gelijk serieus nemen en evenveel waarde en waarheid toekennen. Het grenst aan krankzinnigheid, of in elk geval aan een gespleten brein. En dat sluit dan wel aan op McGilchrist...
Kan ik een boel over zeggen, ga ik niet doen. (Ik was wel al even bezig, maar weer geschrapt. Geen zin in die discussie nu.) Ik sluit me voorlopig, bij gebrek aan bewijs voor het tegendeel bij het epiphenomenologisch standpunt van Dan Dennett over bewustzijn.
Voor het overige: een "religieuze" ervaring, een spiritueel gevoel, of een numineus, transcendente ervaring zegt helemaal nits over het bestaan van goden in de werkelijkheid buiten het brein, maar alles over of de chemische en electromagnetische toestand in de werkelijkheid binnen het brein.

Stormageddon | 04-09-16 | 01:03

@Stormageddon | 04-09-16 | 00:36
Doe mij en jezelf een plezier en ga morgen de natuur in. Ik geloof overigens wel in Darwin's evolutietheorie, als een mechanisme wat relevant is op de korte termijn. Het verklaart niet de periodiek grote sprongen in de evolutie noch het ontstaan van het biologische leven.

VerenigingVanDieven | 04-09-16 | 00:54

notamused | 04-09-16 | 00:40 Ik wilde net eigenlijk al reageren op die openbaringen van je. Dit heb ik vast al eens gezegd. Mijn beste vriend is mormoon. Die leeft van openbaring naar openbaring. Ik neem hem daarom nochtans geen seconde serieuzer. Maar ik hou wel van hem.

knutsel | 04-09-16 | 00:51

-weggejorist-

nik777 | 04-09-16 | 00:48

Knutsel 037
Memorabel filmpje. Alleen die Hillary is echt knettergek. Ik vind het echt bizar dat de MSM zijn kaken stijf dicht houdt. In wat voor een waanzinnige kermis zijn we beland? Ze dreigt openlijk met oorlog en we horen er geen f*ck van in de media. Krankzinnig.

Nehemia | 04-09-16 | 00:48

Het gaat er niet om dat je gelooft of kerkelijk bent, maar dat je je inspant voor het scheppingsproces waar jij deel van uit mag maken. Dat kan door op een constructieve manier bij te dragen aan de samenleving, door anderen in je naaste omgeving te helpen, door vooral je eigen keuzes te maken en zo jouw leven en dat van anderen op een zinvolle en liefdevolle manier vorm te geven. Dat is de ware zin van spiritueel avontuur dat leeft in ieders geest en in ieder hart.
Daar heb je geen boeken voor nodig en al helemaal geen religieuze organisaties die vaker het tegendeel prediken omdat zij andere belangen behartigen.

PG4161 | 04-09-16 | 00:47

knutsel | 04-09-16 | 00:19 Lees ‘Victory of Reason’ van Rodney Stark. “... from early days, the church fathers taught that reason was the supreme gift from God and the means to progressively increase their understanding of the sripture and revelation.” “The success of the West, including the rise of science, rested entirely on relgious foundations, and the people who brought it about were devout Christians.” “Christianity created Western Civilisations.” Rodney Stark, The Victory of Reason. How Christianity Led to Freedom, Capitalism, and Western Success, Random House Trade Paperbacks, New York, 2006, p. x-xi en p. 233.

notamused | 04-09-16 | 00:40

@VerenigingVanDieven | 04-09-16 | 00:15
Ik koos speciaal deze, van de intelligent design mafkezen zelf, de religieuze malloten die zoals jij "denken" (en dan gebruik ik het woord 'denken' in de meest ruime definitie).
Hoe dan ook, verreweg de meeste van je collegae zijn ongelovig. Feit.

Stormageddon | 04-09-16 | 00:36

Herstel - plaats vond.

Nehemia | 04-09-16 | 00:31

-weggejorist-

Nehemia | 04-09-16 | 00:30

@PrinsesStoepje | 04-09-16 | 00:15
Eh nee, Jezus had het over de verzorging van zijn wonden en een tijdelijk onderkomen voor zijn genezing. Niet over levenslange opvang en financiële ondersteuning.
Sowieso wordt er met je naasten bedoelt de mensen die het dichtst bij je staan. In het geval van de overvallen reiziger was dit de barmhartige Samaritaan.

VerenigingVanDieven | 04-09-16 | 00:26

Stormageddon | 04-09-16 | 00:03 Mensen bedenken zich geesten, goden en god vanuit religieuze ervaring. Eerste blijken van dergelijke ervaring zijn al te vinden in grottekeningen van meer dan 30.000 jaar geleden. Die religieuze ervaring kan evenwel afnemen. We zien dat gebeuren vooral in Europa vanaf 1500 en dan vooral weer in de 20e eeuw. Wat dit alles zegt over de werkelijkheid zelf, is nog niet geheel duidelijk. Interessant in deze zijn boeken van bijvoorbeeld Andre Klukhuhn en Iain McGilchrist. Zie ook Youtube.

notamused | 04-09-16 | 00:21

@VerenigingVanDieven | 03-09-16 | 23:48 Kweenie hoor. Ik zocht laatst met mijn vrouw kleuren uit voor het schilderen van de kozijnen en deuren. Ik kon letterlijk het verschil niet zien tussen twee tinten grijs. En vloeken qua kleuren? Ik ben bang dat individuele perceptie hier roet in het eten gooit.
@notamused | 04-09-16 | 00:02 Ook dat kweenie hoor. Veel van die historische wetenschapperts leefden in een tijd die overheerst werd door christelijke doctrine/macht. Alsof je dan serieus genomen wordt als je komt met Hee ik heb de zwaartekracht beschreven en God bestaat niet. Als het een niets te maken heeft met het ander waarom zou je het dan ter sprake brengen?

knutsel | 04-09-16 | 00:19

Het blijft verontrustend dat Beatrice er pas deze zomer achter kwam dat moslims het voorzien hebben op christenen. Misschien gaat er toch ergens een lampje branden.

PrinsesStoepje | 04-09-16 | 00:17

@notamused | 04-09-16 | 00:02
Einstein was een jood, schat. Geen christen.

Lewis Lewinsky | 04-09-16 | 00:17

Niks mis met christelijke naastenliefde. Jezus had het over de liefdevolle en onbaatzuchtige opvang van "de vreemdeling". Niet over het faciliteren van veroverende volksstammen.

PrinsesStoepje | 04-09-16 | 00:15

@Stormageddon | 04-09-16 | 00:07
Nee ik heb geen bronnen. Wel biologie gestudeerd. Jouw bron handelt overigens over 'leading scientists'. Ook geen meerderheid. Maar goed, iedereen die de natuur bestudeert en niet de Schepper ziet is blind, maar dat is mijn mening. Carry on, good sir.

VerenigingVanDieven | 04-09-16 | 00:15

@VerenigingVanDieven | 03-09-16 | 23:48
Bron? Heb je niet. Of je hebt een vertekend beeld van wat een meerderheid is. 5% van de 100% is geen meerderheid.
www.discovery.org/a/10171

Stormageddon | 04-09-16 | 00:07

knutsel | 03-09-16 | 23:43
Binnen de kortste keren had ik ruzie met een bioloog die met een of andere vage godsconstructie aan kwam zetten die ze zelfs in de middeleeuwen al belachelijk zouden hebben gevonden.
-----
Merkwaardig, juist bij de biologen en natuurkundigen vind je logischerwijs de minste religie adepten.
2 mogelijkheden.
- Of hij wilde puur voor de lol wat in de groep gooien waar hijzelf helemaal niet achter staat.
- Of hij geeft biologie les op een christelijke school waar hij bepaalde zaken niet noemt of met een kwinkslag erbij: Dit moet je weten volgens de wet, wij stammen af van apen... en zo, maar " wij gelovigen" weten wel beter..... Klassikaal antwoord: Ja meester hahaha...
-------
Een van de redenen waarom religie indoctrinatie niet zo geschikt is voor volwassenen, maar zeker niet geschikt voor kinderen! Waanideeën in een kind implementeren en als kennis verkopen is een vorm van psychische mishandeling is mijn mening.


dijkbewaker | 04-09-16 | 00:07

Over die domineesdochter Merkel: haar vader vertrok in 1954 vrijwillig van Hamburg naar de DDR om daar domineetje te spelen.....
Het gezin Merkel had ook allerlei privileges die de gewone DDR burger niet had, dienstauto+priveauto, reizen naar het vrije Westen, pakketjes ontvangen uit het Westen.
gas-man | 03-09-16 | 23:21
.
De dominee Merkel was een volksverrader, dat blijkt.
Frau Merkel is een volksverrader in 't kwadraat, een psychopaat.
Deze geesteszieke vrouw zonder kinderen is een groot gevaar voor Europa, voor de toekomst van onze kinderen en kleinkinderen.
En Rutte (ook kinderloos) als slaafse volger van Merkel, is eveneens een regelrecht gevaar voor de toekomst van ons nageslacht: onze (klein)kinderen massaal 'afgeslacht' door woeste verwarde barbaren.. Gelukkig is er dan wel de NPO om e.e.a. te duiden.. En Mathijs neemt een taxi ipv de fiets.

appelvink | 04-09-16 | 00:04

Herstel:
Alweer: alle dennen zijn bomen, en jij meent dus dat daarom dat alle bomen *dennen* zijn.

Stormageddon | 04-09-16 | 00:03

knutsel | 03-09-16 | 23:43 Heel de moderne wetenschap is bedacht door wetenschappers die tegelijk ook vroom christen waren of die in ieder geval een religieus-mystiek wereldbeeld hadden. Zie bijvoorbeeld Copernicus, Galilei, Newton, Faraday, Maxwell, Marconi, Einstein, Eddington, Planck, enzovoort. Er zijn zelfs mensen die beweren dat heel de moderne wetenschap zonder het christendom ondenkbaar is. Het christendom is minder simplistisch dan Dawkins suggereert in zijn ‘The God Delusion’. Maar ja, in dat boek van hem moet hij natuurlijk alle religie zo debiel mogelijk neerzetten, want dan kan je je er als atheist beter tegen afzetten.

notamused | 04-09-16 | 00:02

@notamused | 03-09-16 | 23:45
Alweer: alle dennen zijn bomen, en jij meent dus dat daarom dat alle bomen zijn. Knettergek.
Atheisme is heel simpel. Het betekent NIETS MEER dan geen geloof in het bestaan van god(en). END OF FUCKING STORY!
Knoop dat gewoon in je stompzinnige religieus dichtgetikte harses, of moet ik het er met geweld in slaan? Zeg het maar hoor.

Wat allerlei malloten die ook niet geloofden in goden hebben bedacht aan sublimerende flauwekul of andere theorietjes heeft NIETS met atheisme te maken. Geen flikker. Atheisme is ook al veel ouder dan welke nieuwerwetse politieke, ideologische of filosofische ideeën dan ook. nl.wikipedia.org/wiki/Atheïsme
Het heeft A PRIORI niets met enige theorie, hypothese politieke of ideologische leer of wat voor krankzinnigheid dan ook te maken.

Stormageddon | 03-09-16 | 23:59

@knutsel | 03-09-16 | 23:43
De meeste biologen geloven in een Schepper. Velen niet toen ze aan hun studie begonnen. Het bestuderen van het werk van de Schepper heeft dat effect op mensen. Het is net iets te mooi en briljant ontworpen. Is het je wel eens opgevallen dat niets in de natuur vloekt qua kleuren? Dat is nog maar een microscopisch voorbeeld.

VerenigingVanDieven | 03-09-16 | 23:48

@Dr. Frambozenjam | 03-09-16 | 23:34 Ja nee, dat was vara propaganda, kennnelijk moet je willen verkondigen dat er zoiets bestaat als een gematigde islam, of in dit geval, iemand met meer zeggenschap dan de gemmiddelde IS-er (de enige kalief!) Anders mag je überhaupt niet op tv verschijnen he? :)

knutsel | 03-09-16 | 23:46

Stormageddon | 03-09-16 | 23:32 Probeer je nog eens te realiseren wat je hier eigenlijk zegt: “Atheisme heeft niks met marxisme te maken, niks met leninisme, communisme of welke politieke ideologische stroming ook.” Het heeft er niks mee te maken? Helemaal niks?
“The atheism in communist regimes has been and continues to be a form of militant atheism which led to various acts of repression, including the razing of thousands of religious buildings and the killing, imprisoning, and oppression of religious leaders and believers.”
www.conservapedia.com/Atheism_and_comm...
“Marxism–Leninism holds that religion is the opium of the people, in the sense of promoting passive acceptance of suffering on Earth in the hope of eternal reward. Therefore, Marxism–Leninism advocates the abolition of religion and the acceptance of atheism.”
en.wikipedia.org/wiki/Marxist%E2%80%9...
Als je wil zeggen dat een atheisme niet impliceert een communist te zijn en geen marxist, enzovoort, dan is dat ok. Maar dan moet je je woorden anders neerzetten. En dan moet je niet zeggen dat atheisme niets te maken heeft met marxisme enzovoort.

notamused | 03-09-16 | 23:45

@dijkbewaker | 03-09-16 | 23:29 Ik heb daar ook jarenlang mee geworsteld. Hoe kan je wetenschapper zijn en tegelijk in God geloven. Als je kan nadenken en bewijs zoekt waarom geloof je dan? Ik was laatst op een verjaardag. Binnen de kortste keren had ik ruzie met een bioloog die met een of andere vage godsconstructie aan kwam zetten die ze zelfs in de middeleeuwen al belachelijk zouden hebben gevonden. Het was natuurlijk te makkelijk omdat hij met het argument kwam van jamaar ik ben drs. Lol. Enfin. Zolang als jouw tak van sport niet de vragen hoeft te stellen waar het om draait is er niets aan de hand.

knutsel | 03-09-16 | 23:43

Als het er op aankomt heb je geen geloof nodig, maar een goed getrainde krijgsmacht. Iets waar het in Nederland al jaren aan tekort schiet, met dank aan dit soort lui. Religie is de nagel aan onze doodskist.

Rest In Privacy | 03-09-16 | 23:36

knutsel | 03-09-16 | 22:41
Ps: zag gisteren de aflevering van miep op dwdd. Zij sprak ineens over M6 (king of morrocco) als een gezaghebbende vanuit zijn religie een gematigde islam verkondigen. De wat dieper in de plas zwemmende weet dat de er een aloude gerucht gaat dat M6 een bloedlijn heeft Moh de proleet. Een falsificatie ter versterking van M6 zijn positie. Maar dat weet miep niet, zij is in haar estetiek af-gestudeerd en heeft raamkaders, maar miste de algehele uitzicht.

Dr. Frambozenjam | 03-09-16 | 23:34

@notamused | 03-09-16 | 23:04
Dus volgens jou zijn alle bomen dennen. Nog even afgezien van het feit dat Stalin tijdens het beleg van Stalingrad de kerk keihard nodig had en de Russisch Orthodoxe kerk nooit is verboden. Maar goed, jij meent dus dat omdat alle communisten (of malloten die zichzelf zo noemen) atheisten zijn, dat dus ook alle atheisten per definitie communisten zijn? Da geleufde gij ech?
Joe bent nog krankzinniger dan ik al dacht.

Stormageddon | 03-09-16 | 23:32

Stormageddon | 03-09-16 | 22:16
Evolutie is een feit, wen er maar aan. Als de rede het hiet wint van de achterlijkheid, gaat andere achterlijkheid het niet stoppen.
Opgetyft met het gif en de waanzin van religie. Het is oorlog tegen een religie, niet tussen religies. Als jij dat laatste ervan wilt maken, count me out. Doe ik niet aan mee.
-----------
Mijn complimenten dat je er nog zoveel energie in legt stormageddon, want het is bijna een dagtaak om de hoeveelheid (religie, logisch redeneren, enz.) onzin die je tegen komt te weerleggen met feiten. Niet dat het tot de voorkwab of hersenstam lijkt door te dringen bij sommige " fata morgana zieners uit de Efteling" Extra religie gen? Een mogelijk disfunctioneren van bepaalde schakelingen en ernstige mistvorming in de schedel misschien?
Omdat het echter zelfs in deze tijd waar iedereen beter zou moeten weten het goedgelovige religie fenomeen nog zo hardnekkig aanwezig is moet het voor sommigen een bepaalde waarde hebben. Zelf mis ik die goedgelovigheid volkomen en begreep al op zeer jonge leeftijd niet wat in hemelsnaam een zandbak in verweggistan waar de merkwaardige voornamelijk wrede executie en wraak verhalen met toverstaf wondertjes zich afspelen iets voor ons zou moeten betekenen.
Bizar....
En dan een Terreur deskundige en Hoogleraar vliegt ook nog op het tapijt mee richting de fata morgana.
Bizar.
Die kan je dus nooit meer serieus nemen.

dijkbewaker | 03-09-16 | 23:29

-weggejorist-

KoningBogo | 03-09-16 | 23:27

@Antitheïst | 03-09-16 | 23:23 Wij zijn met minder. Helaas.

knutsel | 03-09-16 | 23:26

Nee laten we de ene ziekte met de andere gaan bestrijden.
Hoe bedoel je wereldvreemd?!

Antitheïst | 03-09-16 | 23:23

Jan Dribbel | 03-09-16 | 23:08

Matthijs gelooft alleen maar in zichzelf en het saldo van zijn bankrekening en is slechts quasi-geïnteresseerd in hetgeen er werkelijk aan de gang is.
Hij doet alleen maar wat hem via het "oortje" wordt ingefluisterd a raison van bruto € 580.000,00 per jaar. KASSA!

Nelis SplitBloes | 03-09-16 | 23:23

Ik had eerst nog wel een hoge pet op van deze mevrouw, dat is nu al een heel stuk minder.
Het ene sprookje omruilen voor het andere sprookje is geen oplossing.

Over die domineesdochter Merkel: haar vader vertrok in 1954 vrijwillig van Hamburg naar de DDR om daar domineetje te spelen. Ook toen al was de DDR niet al te geweldig, alleen al in 1954 vluchten 180.000 Duitsers naar WestDuitsland.
Het gezin Merkel had ook allerlei privileges die de gewone DDR burger niet had, dienstauto+priveauto, reizen naar het vrije Westen, pakketjes ontvangen uit het Westen.

gas-man | 03-09-16 | 23:21

VerenigingVanDieven | 03-09-16 | 23:00 Die enorme jodenhaat in de islamitische doctrine heeft mogelijk te maken met de afkeer van het eerste gebod ‘Gij zult niet doden’. Dat ‘doden’, dat was iets waar de islam nou juist op uit was, althans het roven en moorden, zoals Mohammed daar meer dan 20 jaar mee bezig is geweest. Zie dit interview van Hamed Abdel-Samad door prof. Gad Saad, waar het aan bod komt na 1 uur en ongeveer 5 minuten: www.youtube.com/watch?v=HoUaoqFX1kY

notamused | 03-09-16 | 23:17

ze kijkt steeds omhoog in de monitor of ze goed in beeld is. ijdel en egogeil: geschikt voor de politiek dus

selectief verontwaar | 03-09-16 | 23:16

JackRyan | 03-09-16 | 22:53

Vergeet dat maar; het wordt vooralsnog doden aan de zeik!
Die zich 'links' noemende salon-socialisten-club zal zich met hand en tand verzetten tegen verdere bezuinigingen en zolang de PvdA nog teveel invloed heeft in het parlement, en zoals nu nog op het kabinetsbeleid, zal dat niet gebeuren.

Mvg
Harry Callahan

Nelis SplitBloes | 03-09-16 | 23:10

Je zag Mathijs van Nieuwkerk toch wel bang kijken toen ze vertelde dat IS jihadi's naar Europa stuurt om christenen te onthoofden.
Maar zei Mathijs: ik ben geen christen. Zij: dat maakt niet uit, iedere Europiaan zie de jihadi's als christenen.
Daar had onze wegkijker nog nooit van gehoord, dat was nieuw voor deze ontkenner.
Ja Mathijs jouw kop moet er ook af.
Ook al ben je een goedmens.

Jan Dribbel | 03-09-16 | 23:08

Stormageddon | 03-09-16 | 22:57 Jij hebt blijkbaar je eigen sprookje. Veel plezier ermee.

notamused | 03-09-16 | 23:06

Dames, niet zenuwachtig zijn. Ga de trap op en reaguur onder het eigen stukje.
Stotteraars ;)

Gerard Leeflang | 03-09-16 | 23:05

Stormageddon | 03-09-16 | 22:16 Jij schrijft: “Atheisme heeft niks met marxisme te maken, niks met leninisme, communisme of welke politieke ideologische stroming ook.” Een ander citaat, van de hoogleraar filosofie Charles Taylor: “Deze republikeinse vijandigheid tegen de religie werd later, zowel maatschappelijk als metafysisch, geradicaliseerd in het marxistische socialisme, dat zich expliciet verbond aan een atheïstische zienswijze. Veel socialistische regimes en revolutionaire bewegingen vielen de kerk nog feller aan dan de jacobijnen, zowel in de communistische wereld als daarbuiten, bijvoorbeeld in Mexico en Spanje.” Charles Taylor, Een seculiere tijd, Lemniscaat, Rotterdam, 2009, p. 551. In bijvoorbeeld de Sovjetunie heeft men 70 jaar lang geprobeerd alles aan christendom uit te roeien. Resulterend in miljoenen doden en vele verwoeste kerken en kloosters.

notamused | 03-09-16 | 23:04

@notamused | 03-09-16 | 22:51
De islam is een perversie van het judaïsme, een religie door de duivel gecreëerd en onderwezen aan Mohammed, een verre nakomeling van Ismael, de bastaard van Abraham en Hagar. Daarom haten ze de joden ook zo.

VerenigingVanDieven | 03-09-16 | 23:00

De wetenschap is ook al failliet met dit soort gekke heksen als professor. Hier rest nog maar één advies: 'Mevrouw, ga lekker naar huis, koken, veel beter'.

medusa324 | 03-09-16 | 22:59

VerenigingVanDieven | 03-09-16 | 22:20

Dat zou zomaar eens kunnen, ergo, zo is het!

Nelis SplitBloes | 03-09-16 | 22:59

@notamused | 03-09-16 | 22:51
Ik ben niet katteliek, het zijn allemaal niet mijn sprookjes.

Stormageddon | 03-09-16 | 22:57

Snoei ook even in het NPO budget, want de wegkijkende PvdA is zwaar oververtegenwoordigd in de publieke omroep. Heel die linkse media staan een realistische benadering van de grote problemen van deze tijd in de weg.
Bezuinigen die hap en het bespaarde geld doorsluizen naar het bouwen van een hekwerk langs de buitengrenzen. Dat zet meer zoden aan de dijk, dan dit soort misleidende onzin iedere dag op radio en tv.

JackRyan | 03-09-16 | 22:53

@mysteryposter | 03-09-16 | 22:34
Lol

SyntaxError | 03-09-16 | 22:52

Stormageddon | 03-09-16 | 22:16 De jezuietenorde werd, zo wikipedia, in 1534 in Parijs opgericht. De islam was er toen toch al minstens acht eeuwen. Hoe kan het dan dat de jezuieten die islam bedacht hebben?

notamused | 03-09-16 | 22:51

Mevrouw Beatrice is met name door de VARA gepromoot en geplugd als zijnde een autoriteit en expert op het gebied "terrorisme".
Deze waterval-van-woorden plengende dame spreekt veel maar zegt uiteindelijk niets, de ultime politica.
Het instituut kerk heeft afgedaan, zichzelf de das omgedaan. Belust op geld, macht en onderdrukking hebben de herders hun schapen verkwanseld voor eigen lust en luxe. Het ene prediken en zelf het tegenovergestelde doen heeft ervoor gezorgd dat de kudde massaal de stal heeft verlaten.
.
Ik ken mensen, christenen, diepgelovig in God, Jezus, Maria. Zij belijden hun geloof in stilte, sommigen bidden thuis met een brandend kaarsje voor een beeldje. Maar deze mensen zetten nooit meer een stap binnen de pontificaal rijk versierde gebouwen, betaald met geld van veelal arme goedgelovige sukkels.
Zij zijn niemand tot last, zijn lief voor hun medemens, hebben een hart en een geweten. Ik, als ongelovige, heb daar geen enkele moeite mee. En zij niet met mijn atheisme, gelukkig.
.
Daar waar relifanaten samenhokken in een inteelt-commune gaat het fout. Onverdraagzaamheid, intollerantie, haat jegens andersdenkenden en misbruik van het Grondwetartikel betreffende "godsdienstvrijheid": islam is het ultieme voorbeeld daarvan.

appelvink | 03-09-16 | 22:47

Er is maar één oplossing tegen terreur/criminaliteit en dat is de binnengrenscontroles opnieuw invoeren, de gehele EU-buitengrens hermetisch afsluiten middels dubbel hekwerk, Australisch model invoeren en alles wat zich hier niet aan wil passen aan onze cultuur/mentaliteit resoluut uitzetten naar land van herkomst.
Al het overige is politiek correcte prietpraat, wat het probleem alleen maar erger maakt.

JackRyan | 03-09-16 | 22:44

@notamused | 03-09-16 | 22:39
Ja, en? Dennen zijn bomen. Zijn daarmee alle bomen dennen?

Stormageddon | 03-09-16 | 22:42

@Dr. Frambozenjam | 03-09-16 | 22:36 Absoluut. Jammer dat we allemaal in de file staan van het grote gelijk.

knutsel | 03-09-16 | 22:41

Stormageddon | 03-09-16 | 22:16 “Marxisme is materialisme.” W.I. Lenin, Marx-Engels Marxisme, Uitgeverij voor literatuur in vreemde talen, Moskou, 1946 (oorspr.), p. 206.

notamused | 03-09-16 | 22:39

Iemand nog een beoodje kaas of beenham? kopje koffie of thee?
,,
Ergens zou je denken dat we allemaal vreemdelingen zijn op doorreis naar het hemelse vaderland.

Dr. Frambozenjam | 03-09-16 | 22:36

@exkoppijn | 03-09-16 | 22:25 Ik vind het echt super ironisch. Zij is christelijk. En wetenschapper. De spagaat waarin mensen zich dan moeten wringen, alleen al om het te duiden wat ze zegt, is kostelijk.

knutsel | 03-09-16 | 22:34

Overigens is mevouw in kwestie een wetenschappelijke farce. Haar hoogleraarschap is symptomatisch voor hoe slecht wetenschappelijk Nederland er aan toe is.

ballenkraker | 03-09-16 | 22:33

Beatrice de Graaf behoort simpelweg tot het selecte DWDD-eliteclubje waarvan de leden elk bij toerbeurt mogen opdraven in het programma. Lekker copieus bijbeunen ter ondersteuning van een toch al niet gering inkomen.
Eén en ander resulteert telkenmale in dezelfde quotes, een herhaling van zetten, en een quasi-geïnteresseerde Matthijs van Nieuwkerk + bijv. een kermende, kirrende en jaknikkende Marc-Marie Huijbregts. Bij de VARA is het verheffen van het volk vervangen door eindeloos "framen" want zo heet indoctrinatie toch tegenwoordig?

Nelis SplitBloes | 03-09-16 | 22:30

knutsel | 03-09-16 | 22:18

Zoals u in mijn reaguursel kunt lezen respecteer ik iedereen ongeacht geloof. Als mijn buurman slachtoffer is van de (veelal islamitische) ettertjes, dan zal ik hem naar mijn vermogen verdedigen. Voor u geldt hetzelfde, mocht u mijn buurman niet zijn.

ballenkraker | 03-09-16 | 22:29

Het begin van dit item heb ik gezien en daarna doorgespoeld ivm kramp in m'n tenen..
Het probleem is dat deze schijnbaar naïeve mevrouw een agenda heeft.
Religie heeft privileges in Nederland, bijv recht op bijzonder onderwijs, belastingvrijstellingen, etc.
Een stap naar een oplossing om salafisme in te dammen zou zijn om deze privileges voor islam ter discussie te stellen, maar dat zou automatisch ook andere religies raken ivm het gelijkheidsbeginsel.
Deze discussie wil mevrouw dus niet aan, met vrijblijvend gebabbel als tenenkrommend resultaat.

80 | 03-09-16 | 22:28

Tuthola; de ontkerkelijking een beetje de schuld geven voor de opmars van de moslims. Mensen die geen god nodig hebben als buffer/redder/duider/etc zijn de reddingsboei voor deze maatschappij. Nee, zegt deze deskundige; we moeten bidden!!!!!
Nooit meer enige mediaaandacht/ruimte voor deze dwaaldame!

exkoppijn | 03-09-16 | 22:25

@ing. B | 03-09-16 | 22:14
"cocaine [euh ritalin]"
Ritalin lijkt op speed, maar is niet hetzelfde, en zeker niet hetzelfde als coke:
www.drugsforum.nl/viewtopic.php?f=25&a...

SyntaxError | 03-09-16 | 22:24

Ik heb toch meer vertrouwen in de aanpak van Thor en zijn hamer.

Jon Snow | 03-09-16 | 22:20

God keert zich van ons af, niet omdat we niet meer naar de kerk gaan, of niet meer in hem geloven, maar omdat we onchristelijk gedrag vertonen: we bekeren ons, we maken God belachelijk ook al geloven we er niet meer in, we laten onze ouders verkommeren, we doden voor de lol, we bedriegen onze partner, we liegen alsof het gedrukt staat, we zijn afgunstig. Waarom zou hij ons redden van de duivel Allah?

VerenigingVanDieven | 03-09-16 | 22:20

@ballenkraker | 03-09-16 | 22:13 Zeg, voor jij je buurman gaat verdedigen moet hij dan eerst een verklaring ondertekenen dat hij ook christen is of wat?

knutsel | 03-09-16 | 22:18

@Jesaja | 03-09-16 | 21:12
Gelul. Atheisme is niet geloven in het bestaan van god(en). Anti-theisme verzet zich tegen alle religie, inclusief de islam. Hoe goter en omvattender de waarheidsclaim, hoe groter het verzet. Moslims maken nu juist gebruik van alle uitzonderingen en voordelen die de christenen voor zichzelf in de wet hebben gecreëerd, waaronder het bijzonder onderwijs. Dat is een verworvenheid van christenen. Als het aan atheisten had gelegen bestonden art.6 en 23 niet en werd religie nergens in de wet genoemd. Het komt door jullie, de Jahweh aanbidders. Jullie maakten de groei van het monster mogelijk, en nog steeds elke dag.
En nu willen jullie er weer een godsdienstoorlogje van maken. Wiens onzichtbare fantasievriendje heeft de dikste pik, de grootste ballen en kan het verste pissen... Man man man, de primitieve stupide achterlijkheid er van.

En laten we niet vergeten dat ook het christendom ook een uit de zandbak geïmporteerde religie is in Europa, er is intrinsiek niks Europees aan die Judeochristelijke flauwekul. Er is een Grieks-Romeis sausje over gegaan, en er zijn wat feestdagen overgenomen van de Germaanse en Nordische stammen, maar dat is het wel zo'n beetje. In wezen is het dezelfde achterlijke lulkoek als de islam. Jezus sprak geen Nederlands. Zelfs geen Latijn. En de profeetjes van het oude testament spraken geen Duits en Engels. Er is niets Europees aan die sprookjes. Nul komma nul.

Nog even afgezien van al die andere kul die je debiteert. Atheisme heeft niks met marxisme te maken, niks met leninisme, communisme of welke politieke ikdeologische stroming ook. Helemaal geen reet. Atheisme is geen ideologie, geen religie, het is simpelweg dit: het niet geloven in het bestaan van god(en) omdat er geen enkele aanwijzing en bewijs voor is. Simpel zat, meer is het niet. Geen ideologie, geen ingewikkelde theorieën, heel eenvoudig de afwijzing van de hypothese dat er onzichtbare, onkenbare en onbewijsbare boven- en buitennatuurlijke wezens zijn, of eentje, die de wereld heeft gekleid en die je na de dood lastig valt om te eisen dat je die tot in de eeuwigheid moet aanbidden. Juist islam en christendom zijn de zelfde munt. Het is, volgens de islam, zelfs de aanbidding van dezelfde god. Sterker nog, het is niet ondenkbaar dat Jezuieten de islam zelf hebben verzonnen. www.bibliotecapleyades.net/vatican/esp...

En hartstikke leuk hoor, dat julle christenhonden moslims ook niet blieven, en de koran van de meteorietaanbidders een dwaalleer vinden en meer van die bullshit in de tale Kanaäns, maar ga niet lopen blèren dat alleen een ander kutverhaaltje uit de woestijn het kutverhaaltje van de muzelman kan tegenhouden. Je mag het vinden, maar het is grote onzin. Pleur op met die fantasievriendjes en sprookjesboeken.
Evolutie is een feit, wen er maar aan. Als de rede het hiet wint van de achterlijkheid, gaat andere achterlijkheid het niet stoppen.
Opgetyft met het gif en de waanzin van religie. Het is oorlog tegen een religie, niet tussen religies. Als jij dat laatste ervan wilt maken, count me out. Doe ik niet aan mee.

Stormageddon | 03-09-16 | 22:16

Als men het kan opbrengen om de islam te bekijken met hetzelfde koude kritische oog als waarmee men de afgelopen eeuwen het christendom bekeken heeft, dan zal men ontdekken dat de islam waarschijnlijk bedacht is in opdracht van criminelen om ongeremd te kunnen roven en moorden. Maar dergelijk onderzoek is tegenwoordig in vele landen politiek correct, cultuurrelativistisch, weg-met-ons-oikofobisch en cultureel marxistisch VERBOTEN. Althans, je hoort er niet of nauwelijks over bij PAUW en DWDD, NRC, TROUW, enzovoort. Niettemin verschijnen er steeds meer boeken waarin verslag wordt gedaan van het ongeremd de islam heel kritisch-wetenschappelijk bekijken. En daarin tref je dan een uitspraak als deze bijvoorbeeld:
“Verkrachting, diefstal, afpersing, oplichting, georganiseerde misdaad, pooierij, pedofilie, necrofilie, slavernij, psychologische oorlogvoering, moord, terrorisme en systematische genocide, leidend tot de dood van meer dan 270.000.000 mensen.” J.K. Sheindlin, The people vs. Muhammad. The trial which challenges the founder of islam’s authority over all mankind. Psychological analysis, p. 304.
Zoals niet minder verontrustend is ook dit handige overzichtje:
• Iraanse revolutie: 30.000 vermoord
• Spaanse Inquisitie: 150.000 vermoord
• Noord-Korea: 1,6 miljoen vermoord
• Pol Pot: 1,7 miljoen vermoord
• Armeense genocide: 2 miljoen vermoord
• Nazisme plus Holocaust: 30 miljoen vermoord
• Mao’s Culturele Revolutie: 60 miljoen vermoord
• Stalins genocide: 62 miljoen vermoord
• Islam: 270 miljoen vermoord (o.a. hindoes, boeddhisten, zoroastriërs, jezidies, christenen, joden).
J.K. Sheindlin, The people vs. Muhammad. The trial which challenges the founder of islam’s authority over all mankind. Psychological analysis, p. 161.
In dialoog gaan met moslims (advies Merkel) lijkt mij dan extreem naief. Of eigenlijk zou je moeten zeggen dat een dergelijke ‘volksvertegenwoordiger’ onmiddellijk de politiek uitgekegeld zou moeten worden. Ik denk ook dat Merkel als een soort waanzinnige de geschiedenis in zal gaan. De gek ‘Merkel’. Van ‘Wir schaffen das’. En van 20 jaar verder ‘Der islamischer Bürgerkrieg’.

notamused | 03-09-16 | 22:16

Knutsel 2200
Bidden is een instrument, maar er zijn er veel meer. Er staat ook geschreven dat je moet letten op de tekenen des tijds en dat je daarop moet inspringen. In Duitsland bewapend de bevolking zichzelf steeds meer. Ze beschermen have en goed. Graven zich in voor tijden die komen gaan. Ze komen in verzet (Pegida, Alternative for Deutschland). Men moet zich niet lijdzaam laten afslachten natuurlijk als de pleuris uitbreekt.

Nehemia | 03-09-16 | 22:15

@kadoendra
onzin, die softe christenen geven hun kids gewoon cocaine [euh ritalin] omdat het moet van de schooljuffen [kutwijven],
Verder helpt dat bidden geen ruk, want er is geen god, er is geen allah, geen ander onzichtbaar wezen waar je je wensen naar toe kunt zenden.

Als dat wel zo was zouden er niet miljarden uitgegeven worden aan oorlog omdat de meest normale mensen bidden voor vrede op aarde.

Die softe christenen lijken amper te bestaan.

ing. B | 03-09-16 | 22:14

Ik ben een kerkelijk christen en denk ook dat het geloof in Jezus ons collectief heel sterk zou kunnen maken. Ik respecteer iedereen (ongeacht geaardheid, geloof, ras) zolang ze de Nederlandse cultuur respecteren. Naast dat ik christen ben, ben ik ook volgens huidige maatstaven racist want ik heb een bloedhekel aan de islam. De aanhangers van de islam hebben ook een bloedhekel aan ons en aan onze cultuur. De islam hoort niet in West Europa maar toch heeft de progressieve garde, denk aan de 'linkse kerk' en linkse o zo leuke cabaretiers, altijd het Christendom afgezeken en de islam verdedigd want die mensen zijn zo zielig en maken zulke lekkere broodjes.

Deze veelal atheïstische progressieven hebben bloed aan hun handen. Zij hebben er zorg voor gedragen dat Nederland vol zit met Marokkaanse etters die onze ouden van dagen belagen, onze dochters verkrachten en uiteindelijk ons zelf zullen beroven en mishandelen. Deze mensen verdienen geen respect. Zij zullen door het oordeel geveld worden.

Moeten we bidden? Ja, maar niet alleen bidden. We zullen ook aan de bak moeten. We moeten kracht verzamelen en ons verenigen om het land weer leefbaar te maken, ook in de steden. We moeten weerbaar zijn, elkaar verdedigen wanneer we belaagd worden, en onze kinderen voorlichten over de gevaren van de islam en van de multiculturele samenleving. Zweden, het VK en de USA zijn ons voorland. We zullen nog meer ethnische en religieuze spanningen meemaken in de toekomst waar de atheist van dacht dat dit in een moderne tijd niet meer kon. We zullen het kwijt raken tenzij we als Nederlandse bevolking een radicale ommekeer maken waarin we een eenheid vormen. Een aspect aan de islamisering is prettig en dat is dat moslims elkaar ook het licht in de ogen niet gunnen. Denk aan de strijd tussen shiieten en soenni's.

Daarom is het meest belangrijke in mijn betoog: Ontwaakt en wees strijdbaar!

ballenkraker | 03-09-16 | 22:13

@kadoendra | 03-09-16 | 22:02 Gij zult niet doden. Zelfs wat God eigenhandig in steen heeft gewrochten is nog te moeilijk voor de mensuh.

knutsel | 03-09-16 | 22:10

Godverdomme... hele uitzending gekeken geen tieten gezien! Maar Godver de Godverdomme niks voor het zingen de kerk uit.. ik zou haar doen op het altaar :-)

roy3573 | 03-09-16 | 22:10

@La Bailaora | 03-09-16 | 21:40
.
We zijn niet verdeeld, maar tolerant.Te tolerant. Daardoor hebben intoleranten een stempel kunnen drukken op een tolerante samenleving.

Bytemaster | 03-09-16 | 22:07

@ SmilingBhudda | 03-09-16 | 21:56
En als je hem er bij houdt ook.

Lewis | 03-09-16 | 22:03

Die softe christenen gaan straks als eerste op de grote rode asfalteerknop drukken. Wees maar niet bang.

kadoendra | 03-09-16 | 22:02

In oorlogstijd gingen mensen ook massaal naar de kerk!

Mr_Pikibelly | 03-09-16 | 22:02

@SmilingBhudda | 03-09-16 | 21:50
Leuk filmpie!

SyntaxError | 03-09-16 | 22:01

@Nehemia | 03-09-16 | 21:53 Ok, Jezus is geen hippie. Hoe gaat hij je redden van de islam? De Graaf heeft toch gelijk? Als je gelooft kan je gaan bidden. Of je gelooft, of je gelooft niet.

knutsel | 03-09-16 | 22:00

Een hoogleraar wordt over het algemeen gezien als een autoriteit op zijn of haar vakgebied.
Bytemaster | 03-09-16 | 21:36
.
Ze heeft zelf (mede) het "CTC" opgericht, whatever de fuk dat 'universitaire centrum' ook mag inhouden. Dat door haarzelf gecreëerde centrum benoemt haar vervolgens tot Hoogleraar. Dan kun je natuurlijk weinig fout doen en kom je al snel met slap geleuter weg.
.
Momenteel bekleedt ze ook de "leerstoel History of International Relations & Global Governance". Ze is dus ook nog eens globalist.
.
En dat mag hier meedenken over onderwijs en veiligheid...

Ramsesz | 03-09-16 | 21:59

@Jesaja | 03-09-16 | 21:12
.
Jouw kijk op de geschiedenis is niet eens meer gekleurd te noemen, maar totaal verwrongen. Feit blijft dat hoe seculierder een land is, hoe hoger de welvaart, beter de gezondheidszorg, hoe beter het onderwijs, hoe groter de veiligheid en hoe minder oorlog. In het Westen hebben we het zo goed gekregen dankzij de Verlichting, die het juk van de Kerk afwierp. Dat is goed te zien aan de landen die vast bleven houden aan het christendom en waar de Verlichting niet goed doordrong. Die lopen ook nu nog achter op de seculiere landen. En als die seculiere landen hen niet geholpen hadden, liepen ze nog veel verder achter. Toen de eerste islamitische gastarbeiders naar het westen kwamen, waren het vooral de christelijke organisaties die hen opvingen en zich sterk maakten voor de situatie van de islamitische immigranten. Jij draait die feiten gewoon even om om je eigen straatje schoon te vegen. En als je darwinisme als synoniem ziet door nationaal socialisme, dan spoor je wat mij betreft gewoon niet.

Bytemaster | 03-09-16 | 21:58

@ met klem | 03-09-16 | 21:48
Ik wijs er nog maar eens op dat veel verzetsmensen in de Tweede Wereldoorlog christen waren. En dat bijvoorbeeld veel Amerikaanse (maar ook Nederlandse) militairen dat ook zijn.
'Hebt uw naaste lief' is iets anders dan Quaker-ideologie.
Lewis | 03-09-16 | 21:51

Goed dat je het zegt. Ik was laatst nog op de erebegraafplaats, en daar stond op een van de grafstenen:
Mijn schild ende betrouwen
zijt Gij, o God mijn Heer,
Wat dan verder gaat met:
op U zo wil ik bouwen,
Verlaat mij nimmermeer.
Dat ik doch vroom mag blijven,
uw dienaar t'aller stond,
de tirannie verdrijven
die mij mijn hart doorwondt.
en het 7e couplet:
Van al die mij bezwaren
en mijn vervolgers zijn,
mijn God, wil doch bewaren
de trouwe dienaar dijn,
dat zij mij niet verrassen
in hunne boze moed,
hun handen niet en wassen
in mijn onschuldig bloed.
Als je god even weglaat zitten daar toch wel actuele regels tussen.

SmilingBhudda | 03-09-16 | 21:56

@ Nehemia | 03-09-16 | 21:53
Dat zijn inderdaad twee uitstekende voorbeelden.

Lewis | 03-09-16 | 21:55

Misschien interessant om te weten dat Beatrice de Graaf sinds juni 2014 bij de European Council on Foreign Relations zit. Dit is een conservatieve denktank met een eigen agenda.

VictorF | 03-09-16 | 21:55

Mensen met dogma's en idealen: de oorzaak van puinhopen en bloedsporen.

Fijnstoffer | 03-09-16 | 21:54

Lewis
Jezus was ook degene die de geldwisselaars de Tempel uitsloeg. Volgens de overleveringen was hij woedend omdat ze van een heilige plek een rovershol maakte. Ook kun je in Openbaring volgens de Bijbel lezen dat als Jezus terugkeert naar de aarde. hij in grote gramschap komt en er een groot gericht zal plaatsvinden naar hen die het verdorven hebben. Dan zal de aarde schudden en beven. Althans dat is wat er in de Bijbel staat. Daaruit kun je destilleren dat Jezus zeker geen watje is.

Nehemia | 03-09-16 | 21:53

Overigens heb ik al zo vaak alhier dat gegeven moeten verdedigen van waarin ik geloof dat ik dat niet weer ga doen. Dus al het mogelijke geschreeuw, 'je bent achterlijk' en de discussie zoekers. Bespaar je de moeite. Ik was niet van plan erop in te gaan.
overVecht | 03-09-16 | 20:57
',
Mijn enige reactie op dit artikel is dat ik het voor 100 procent met u eens ben.

Lupuslupus | 03-09-16 | 21:53

De ideologie van het christendom, 'hebt uw naaste lief' is tegelijkertijd ook hun ondergang naast de islam.
met klem | 03-09-16 | 21:48

Ja, die christenen zijn tegenwoordig te lief, maar er is ook nog zoiets als de Toorn des Heres en de Dag des Oordeels, en wij zijn natuurlijk maar arme zondaars, dus je mag best het zwaard opnemen zolang je geen Jesus heet.

SmilingBhudda | 03-09-16 | 21:52

'Dan heb je dat soort houvast toch nodig', 'onze taak zullen doen' ... Ondertussen het hardst wegrennen bij een klein baldadigheidje. Als het erop aankomt, ben je afhankelijk van de ekte ekte ((oud) militairen, hooligans, tuig, gentlemen beukers, kakkers en misschien een paar linkse slopers) , of het nou gelovigen zijn (zeer waarschijnlijk dik in de minderheid) die dat doen, maakt verder niet uit.

Latrinalia | 03-09-16 | 21:52

@ met klem | 03-09-16 | 21:48
Ik wijs er nog maar eens op dat veel verzetsmensen in de Tweede Wereldoorlog christen waren. En dat bijvoorbeeld veel Amerikaanse (maar ook Nederlandse) militairen dat ook zijn.
'Hebt uw naaste lief' is iets anders dan Quaker-ideologie.

Lewis | 03-09-16 | 21:51

Mwah, ik haar vooral willen doen. Voel je niks van, van die Jezus.

knutsel | 03-09-16 | 21:50

@Hobbykip | 03-09-16 | 21:45
Consumenten vertrouwen. Jongere collegas betalen al contactloos. De waarde van de cijfers heeft de waarde van papier en metaal al lang over genomen.

SyntaxError | 03-09-16 | 21:50

Pray for Merkel (waarmee ik eigenlijk de afzettingsprocedure van Merkel bedoel). Hier is trouwens het hele filmpje, met filerend commentaar: www.youtube.com/watch?v=j_8kc19DL70
Jullie zullen me hiervoor trouwens wel verketteren, maar ik heb wel eens het idee dat atheïsten god met het badwater hebben weggegooid. Een beetje moreel kompas komt op zich wel van pas, want ik denk dat een hoop mensen niet echt goed kunnen omgaan met onze vrijheden. Comazuipen, kinderen die 10 joints per dag roken, afval dat vooral naast de afvalbak ligt, zo hard mogelijk je muziekje in de auto afspelen, van die dingen.

SmilingBhudda | 03-09-16 | 21:50

De ideologie van het christendom, 'hebt uw naaste lief' is tegelijkertijd ook hun ondergang naast de islam.

met klem | 03-09-16 | 21:48

@La Bailaora | 03-09-16 | 21:40 Ik moet dan altijd denken aan Bottehond die zei van "we hebben links nodig tegen de islam". Is toch ook een soort van wensdenken gebleken. Maar misschien heb je gelijk, ik zie het echter somber niet hoe "onze God is de beste" nog zou kunnen terugkeren in Nederland

knutsel | 03-09-16 | 21:48

zucht. Vrouwen.
Ik heb geen tv gekeken dus weet niet goed wie de dame is. Ik lees hier over bidden en dat we straks wel allemaal weer christelijk worden.

Doe es normaal.

Ik ga nooit bidden, en nooit geloven in sprookjes.

echt niet.

en ik ga ook niet meer herhalen dat vrouwen niet anders zijn dan mannen als het gaat om asshole zijn.

ik heb wel een leuke link naar een leuke kerel [vrouwen kunnen zoiets niet] die dmv. kunst [!] eea. verduidelijkt.

youtu.be/kr1I3mBojc0

mag dat zo?

ing. B | 03-09-16 | 21:47

Lang vreemd gevonden dat bij zusterpartij SGP vrouwen niets mochten. Geen politiek bedrijven en vooral hun mond houden. Maar nu ik dit lees moet ik ze stiekem toch een beetje gelijk geven. Wat een gezwets

Schmutzige Harry 1 | 03-09-16 | 21:47

Who cares wat vaginadroge quasi-acedemica vindt van terreur. Hierbij wat echt verschil maakt voor portemonnee:

Raytheon: 1-year total return %: 38,26% (1).
BAE Systems: 1-year total return %: 12,13% (2).
Northrop Grumman: 1-year total return %: 31,61% (3).
Etc, etc.

Lekker verder slapen Nederland, bibberend voor niet bestaande dreiging genaamd Ie-Es, bedacht om draagvlak voor militaire operaties en dode Nederlandse militairen te rechtvaardigen.

1. performance.morningstar.com/stock/perf...
2. performance.morningstar.com/stock/perf...
3. performance.morningstar.com/stock/perf...

Schwanz | 03-09-16 | 21:46

@ariekanarie1986 | 03-09-16 | 21:32
Iedereen gelooft wel in iets....... Of het nou een god is of vadertjestaat.

Geld is ook een soort geloofsysteem trouwens: het geloof dat zo'n stukje papier en die muntjes in je portemonnee iets waard zijn en gewisseld kunnen worden voor goederen of diensten.

Hobbykip | 03-09-16 | 21:45

knutsel | 03-09-16 | 21:39
Ah nog iemand die vrouwelijke klasse weet te waarderen.

Rest In Privacy | 03-09-16 | 21:44

Summer (spreek normaal uit: sammer), kuffer (cover), kuntrie (country), ik word GEK van die uitspraken bij DWDD. Fucking assholes

PopperFlopper | 03-09-16 | 21:44

Ik was al langer geïntrigeerd door deze dame die niet bijster knap is maar wel aantrekkelijk met haar asymmetrische gezichtje en lieve lach. Totdat God ter sprake kwam, toen haakte ik af.

nee_toch? | 03-09-16 | 21:42

Maar belangrijker: volgens de moslims zijn wij dus allemaal christen. Ik roep dat al jaren, hoop dat jullie het eindelijk ook eens gaan snappen.

lokjood | 03-09-16 | 21:41

Amper thuis van vakantie en dan gelijk zo'n topic.
Enfin, een paar stellingen die wat mij betreft lijnrecht naast elkaar staan.
-Veel christenen zijn gruwelijk naïef als het om islam gaat.
-Jezus was niet naïef of soft.
-Bidden helpt absoluut maar is geen tovermiddel.
- Sommige problemen zijn zo groot en verstrekkend dat ze menselijkerwijs nauwelijks of niet structureel zijn op te lossen.

Lewis | 03-09-16 | 21:41

Ik ben agnost, maar ik denk dat het christendom wel degelijk belangrijk is in de strijd tegen islam. Het brengt namelijk gemeenschapszin, wat er bij ons bijna niet meer is. Dat laatste betekent dat we verdeeld zijn, en ons daarom niet meer kunnen verdedigen.

Ik denk dat vooral daarom Rusland wel eens veel betere papieren heeft overeind te blijven dan wij. Zij zijn wel teruggekeerd naar familie en orthodox (religie) waarden.

La Bailaora | 03-09-16 | 21:40

@lingo star | 03-09-16 | 21:38 Eh nee hoor :)

knutsel | 03-09-16 | 21:39

Oh, maar nu snap ik het Beatrice!
Dus als we maar bidden tot God, dan luistert God en dan komt alles goed. Tjonge, dat het zo gemakkelijk was.
Ehm ... God, zorgt u dat de boze terroristen geen aanslag meer plegen? En dat alle wapens de wereld uit gaan? En dat er vrede komt?
Oh ja, en dat dat jurkje dat ik vandaag zag hangen bij de Bijenkorf nou eens eindelijk in de aanbieding komt?
En dat de boer uit boer zoekt vrouw op mijn brief reageert? Of dat ik weet hoe ik die andere onbereikbare man weet te traceren. En dat ik eindelijk eens leer hoe je een lekker mals biefstukje braadt. En dat mijn panty morgen niet scheurt bij dat deftige etentje want ik heb er nog maar één.
Goh, wat fijn dat ik u gevonden heb, God. En bedankt hè!
Nou, doei-doei!

nemoj me jebat | 03-09-16 | 21:39

Na al het gedraai rond de 'lone wolves' (niet één aanslag is tot nu toe door een lone wolf gepleegd, telkens weer blijkt er een relatie met de islam) vond ik het een verademing dat Beatrice uit de kast kwam. Eindelijk even een kijkje achter die mediagenieke muur.

Goed dat je ergens voor staat, Beatrice!

lokjood | 03-09-16 | 21:38

Geenstijl zit vol Beatrice haters, gelukkig ben ik de enige fan.

Rest In Privacy | 03-09-16 | 21:38

Het grote probleem van veel kerken en vooral de katholieke divisie is dat ze stelt dat christenen en moslims in dezelfde God geloven. Een misvatting. Een moslim gelooft niet in de Heilige Drie Eenheid (God, Zoon (Jezus) en de Heilige Geest. In het Christendom zijn deze drie onderling uitwisselbaar en zijn één wezen die in drieën is uitgesplitst. Ze vormen een symbiose. Qua gezag zijn ze allemaal gelijk. De moslims kennen alleen aan Allah het hoogste gezag toe. Mohammed en Jezus (Isa) zien ze als profeten.
.
Hoe dan ook. Doordat vooral de Roomse kerk en de paus ze in theocratisch opzicht als gelijke broeders en zusters zien menen ze ook de rode loper voor hen uit te rollen. De barmhartige Samaritaan, maar dan compleet doorgeschoten. Een ongelooflijke naïviteit aangezien bijna alle christenen in het Midden Oosten zijn uitgeroeid en of verdreven door de muzelman.

Nehemia | 03-09-16 | 21:38

Haar college over terreur raakte ook kant noch wal. Ze relativeerde de huidige situatie door parallellen te trekken met de geschiedenis die in werkelijkheid helemaal niet bestaan.
Een hoogleraar wordt over het algemeen gezien als een autoriteit op zijn of haar vakgebied. Ik werk dagelijks met hoogleraren en zie ook dagelijks dat dat niet per se klopt.

Bytemaster | 03-09-16 | 21:36

@Hobbykip | 03-09-16 | 21:32 Lol, dat is waar.

knutsel | 03-09-16 | 21:36

Ik geloof in Beatrice. Geloofde ze maar in mij..

Rest In Privacy | 03-09-16 | 21:35

Wer nicht betet kann sichselbst besser umbringen.
Nietsche?
Nein.
Tampert.

eerstneukendanpraten | 03-09-16 | 21:34

Geloven in Donar, de god van de donder, lijkt me in deze beter.

neemjemoederindemali | 03-09-16 | 21:33

Rot toch op met je geloof, ik vind het een van de ergste vormen van terreur. Het geloven in niks noppes nada, lucht zal ik het noemen. En altijd dat toontje van die lui, waarom altijd die rare verdediging in een gesprek. Altijd die handrem erin in een totaal ontspannen sfeer. Indien men het geloof werpt aan kritiek. Nee wat mij betreft morgen al het geloof in de prullenbak.

ariekanarie1986 | 03-09-16 | 21:32

@knutsel | 03-09-16 | 21:11
Dat zou mooi zijn maar atheïsten of agnosten leggen het volgens mij af tegen gelovigen wat voortplanting betreft.

Hobbykip | 03-09-16 | 21:32

Heeft een terreur expert ooit iets kunnen betekenen tegen terreur?
Ik dacht het niet, gewoonweg weer één van die stomme pretstudies die er helemaal niet toe doen. Wel handig voor de tv als ze weer eens een professor nodig hebben om te "duiden"!
lanexx | 03-09-16 | 21:26
Inderdaad +1000
En het vertrouwen in de wetenschap in het algemeen wordt er steeds minder door. Omdat het toch allemaal politiek gekleurd raakt.

lightyears | 03-09-16 | 21:32

@lompelama | 03-09-16 | 21:21
Er zijn wetenschappers zat die christen zijn of waren, ook hele grote.

La Bailaora | 03-09-16 | 21:30

Heeft een terreur expert ooit iets kunnen betekenen tegen terreur?
Ik dacht het niet, gewoonweg weer één van die stomme pretstudies die er helemaal niet toe doen. Wel handig voor de tv als ze weer eens een professor nodig hebben om te "duiden"!

lanexx | 03-09-16 | 21:26

Daar komt de aap uit de mouw. Doorgaans brengt deze dame louter obligate leuterpraat voort en zit ik me af te vragen hoe zij in godsnaam (...) zo ver academisch omhoog heeft kunnen vallen.

Nu roept ze dus op tot gebed. Lol, zucht. Had dan gesproken over het morele vacuüm dat de blitz-ontkerstening van de afgelopen zestig jaar heeft gecreëerd, de morele ontreddering van Europese samenlevingen die mede daardoor tandeloos staan t.o.v. een onderwerpingsideologie. Dat bij het kiezen tussen de kwaden het christendom altijd boven de islam gaat en dat het daarom wellicht wenselijk is onze christelijke grondslagen wat meer voor het voetlicht te brengen nu we worden aangevallen. Daar had ik enig begrip voor gehad.

Maar nee, we mogen ons weer als individuutjes op ons eigen diffuse sprookjesfiguur richten en moederziel alleen smeken om genade. Nou dikke lul, drie bier, Beatrice. Je bent af.

63116114 | 03-09-16 | 21:26

Of iemand Christen is, kan men zelf wel uitmaken. Kerkelijk en Christelijk is niet meer geheel synoniem. Die vergelijking trekken jullie ook wel met islam: polcor meent nog al eens een moslim terrorist als niks met islam te maken ( nou ja, eigenlijk doet dat volk dat altijd), want drinkt, achter de vrouwen aan en komt niet tot nooit in een moskee. Wil dus duidelijk niets zeggen hoe iemand zichzelf definieerd. Een antal van dit soort gelovigen zaait wel degelijk dood en verderf uit naam van de islam en staat daar blijkbaar geheel achter.

Overigens al gij ongelovigen zijn gewoon christenhonden in de ogen van het gros van de moslims. Verbeeld je maar niks!!!

Nuuk | 03-09-16 | 21:25

Mevrouw is een subsidiespons. Bijna twee miljoen om een geschiedenisonderwerp uit de 19e eeuw te onderzoeken. www.rtvutrecht.nl/nieuws/1109930. Vervolgens wordt dat als pluskudo aan haar toegerekend. Wetenschappers staan juichend op de banken als hen een aalmoes toegeworpen wordt. In plaats dat ze nou eens aktie voeren voor structurele financiering. Kennis is macht, dus onthou kennis aan machthebbers die voor een dubbeltje op de eerste rang willen zitten...

F. von Zeikhoven | 03-09-16 | 21:23

Van de ene kant zorgt christelijk geloof met de afwijzing van condooms ervoor dat we in ieder geval zelf meer nagslacht produceren. En zouden we met meer blijven dan de ander (islam). Ware het niet dat ze van de andere kant de moslims met miljoenen binnenhalen en de paus tegen grenzen is.

lightyears | 03-09-16 | 21:22

Een wetenschapper die christelijk is, is al lachwekkend. Maar het feit dat zij de oplossing ziet in meer religie is ronduit belachelijk. Zij is een verschrikkelijk dwaallicht.

lompelama | 03-09-16 | 21:21

Ja en de koning van Marokko is de verlosser. LOL complete aanfluiting dat wief.

Bram van Ojik | 03-09-16 | 21:21

@harpagornis | 03-09-16 | 21:11

Ik ben een christen in de vorm van hoe het ook kan.

overVecht | 03-09-16 | 21:21

@overVecht | 03-09-16 | 21:14 Ik geloof je gelijk. Die waarheid qua kerkgang zal ongetwijfeld ergens in het midden liggen.

knutsel | 03-09-16 | 21:20

@Jesaja | 03-09-16 | 21:12 Misschien kan dit niet vaak genoeg herhaald worden. Wie denk je dat gaat winnen? Een profeet die naastenliefde en het toekeren van de andere wang uitdraagt of een profeet die toevallig ook nog een krijger is en de dood verheerlijkt? Hoe hard je ook in Jezus gelooft, hij gaat je niet redden als een miljard mensen gelooft dat jij die ongelovige bent. En als de cijfers van van Rossem kloppen is bidden om de terugkeer van Jezus in Nederland de de strategie die het onderspit gaat delven.

knutsel | 03-09-16 | 21:19

@jesaja, het Christendom zorgt in ons land voor speciale behandeling van gelovigen. Bijzonder onderwijs is daar o.a. een vb van. Nee , het Christendom is juist de oorzaak dat de Islam hier voet aan wal kan zetten.

roze_bril | 03-09-16 | 21:16

@Jesaja | 03-09-16 | 21:12

Absoluut waar. In het Oosten en het zuiden pikken de christenen het gelukkig steeds minder. Alhier worden ze juist door die groep vertroeteld.

overVecht | 03-09-16 | 21:16

@Panos88, de Europese cultuur is Christelijk. En,zoals Hobbykip zo mooi verwoord, hier zal eerst de pleuris moeten uitbreken voordat de mensen hier weer terug naar de bronbeschaving van het Christendom keren. In essentie is het Christendom goed, itt tot de islam. Het gedrag van Christus(verzonnen of niet) zou een voorbeeld functie moeten hebben in onze samenleving.

salonsocialist | 03-09-16 | 21:14

Nu kunnen we wel roepen dat we niks met religie hebben, de werkelijkheid is dat we hier in Europa door en door christelijk zijn. Dat is wat onze aantrekkelijke professor bedoelt. De klappen gaan nog vallen en moslims gaan niet met ponskaarten uitzoeken of je Gereformeerd bent of een atheistische neusverwenner

Dr.Dushkind | 03-09-16 | 21:14

@knutsel | 03-09-16 | 21:00

De kerk zit nog aardig vol in Midden-Nederland kan ik je zeggen.

overVecht | 03-09-16 | 21:14

@Lewis Lewinsky | 03-09-16 | 20:58

Gelukkig zijn er nog goede reaguurders op de wereld! ;-)


@Mark_D_NL | 03-09-16 | 21:00

Exact. Maar dan wel op de plek waar dat hoort. Politiek moet gescheiden zijn van geloof sowieso. Een discussie over een geloof voeren is gewoonweg kansloos. Ik geloof in wellicht een denkbeeldige God waar meer tegen dan voor argumenten voor zijn om te bewijzen dat hij bestaat. En daarvan ben ik mij terdege bewust.

overVecht | 03-09-16 | 21:13

Er worden wel meer heel grove denkfouten gemaakt door de redactie alhier.
Maar het gelijk stellen aan niet naar de kerk gaan en dan geen belijdend Christen zijn is wel heel kort door de bocht.
Er is nog altijd een heel grijs gebied daarin. Wat niet wegneemt dat mensen die niet naar de kerk gaan doorgaans een stuk minder actief met geloven bezig zijn. Maar de nuance, die is dan wel weer flink ver te zoeken.
Daarentegen is ook het overgrote deel van de moslims niet zo streng in de leer/ doet niet veel met de leefregels die worden voorgeschreven. Dat heeft elk geloof.

Helder Groentje | 03-09-16 | 21:13

En in alle genoemde landen, waar christelijke gelovigheid en kerkelijkheid afneemt, groeit de islam wél gestaag door.

Het onware atheïsme (met hun evolutieonzin)heeft de ware sterkte, het Christendom, van het westen uitgehold.
Oorzaak ----> gevolg. In de twintigste eeuw tot de jaren 60 was het Christendom leidend. Nu niet meer. Nu wordt deze leegte opgevuld door het atheïsme (secularisme) en de islam. Je kunt zo wel zien welke gaat winnen. En dat is niet het atheïsme!!. Alleen een sterk Christendom (zoals in de jaren voor 1960)biedt weerstand tegen dergelijke ontmenselijkende krachten zoals het atheïsme (met ideeën, zoals nationaal-socialisme (darwinisme), stalinisme (communisme, waarvan Stalin zei: Darwin en Lenin zorgden voor het stalinisme, maoïsme) en de islam. De geschiedenis bewijst dit. Jezus is de Weg, de Waarheid en het Leven. Het lichaam van een Christen is de tempel van de Heilige Geest, waardig om verdedigd te worden. Onze voorouders wisten dit en zouden zich in hun graf omkeren. Er is geen andere tegenkracht tegen de islam dan het Christendom. Vandaar dat de islam en het atheïsme verschillende kanten zijn van dezelfde munt. De seculiere Europese staten hebben al verloren. Onze verdediging ligt in het oosten, zoals Polen en Hongarije. Heel misschien Italië, Spanje en Griekenland.

Jesaja | 03-09-16 | 21:12

De Wereld Draait Door.... dus dat zegt al genoeg.

Uw Psychiater | 03-09-16 | 21:12

Ik heb dat mens altijd al wantrouwd. Mensen met een dubbele agenda, ik heb daar een antenne voor.

roze_bril | 03-09-16 | 21:12

@Hobbykip | 03-09-16 | 21:07 Met een beetje geluk hebben we noch staat noch God nodig.

knutsel | 03-09-16 | 21:11

@overVecht | 03-09-16 | 20:54
Jij bent natuurlijk een beetje een pseudochristen...;)

harpagornis | 03-09-16 | 21:11

Ik doe toch maar alvast een schietgebedje. Baat het niet...

Mr_Natural | 03-09-16 | 21:11

gristengekkie:
"we hebben gebeden; als er nu een aanslag zou plaatsvinden in de metro, of we dan het goede zullen doen, of wij dan zo moedig zullen zijn en niet weg zullen rennen, niet 'moord' en 'brand' zullen schreeuwen , maar onze taak zullen doen".
... nee trut , als er een aanslag plaatsvindt in de metro dan imploderen je longen en stik je omdat je longen niet meer functioneren. Daarbij stopt het hart waarschijnlijk door de enorme druk. En daarbij doorboren de spijkers die rondom de bom geplaatst zijn het lichaam.

... En die naïeve gristengekkie wil dat dus tegengaan met naastenliefde en bidden. Noem me 1 voorbeeld waar dat hielp tegen spijkerbommen in de metro! 1 is genoeg!
domme, blonde gans. Waarom krijgt dat mens een podium? en waarom stelt die flapoor (NPO) geen kritische vragen tegen deze sektarische maffia?

Wutbürger_ | 03-09-16 | 21:10

Waar is de kerk voor anti-religie? Dat is wat nl. versterkt dient te worden.

MacTreck | 03-09-16 | 21:09

Bidden gaat het helemaal worden de komende 4 eeuwen

ad melkert | 03-09-16 | 21:07

Dit bewijst maar weer dat uit de sociale wetenschap nog geen goede wind vandaan komt. Zoiets mag zich terreurdeskundige noemen?

freelux | 03-09-16 | 21:07

Het zou mij niets verbazen als uiteindelijk het Christendom zal terugkeren. Maar dan moet eerst hier de pleuris uit breken, als mensen dan gaan beseffen dat de staat hen niet gaat redden, dan moet je eens zien hoe snel mensen weer in een God gaan geloven.

Hobbykip | 03-09-16 | 21:07

Met de bidlippen gaan we de oorlog niet winnen.

bijna_raak | 03-09-16 | 21:06

In het begin vond ik Beatrice wel een fris geluid verkondigen, maar ze begon al snel steeds correcter te praten. Wiens brood men eet, diens woord men spreekt.

Nehemia | 03-09-16 | 21:06

Ja, ik heb dit fragment gisteren gezien. Mijn mond viel open van verbazing. Ik heb zelfs dwdd gevraagd of ze Beatrice niet meer willen uitnodigen lol. Het feit dat ze christen (waarschijnlijk gereformeerd)is doet er voor mij eigenlijk niet zo heel veel toe. Probleem is vooral dat ze slecht geïnformeerd is, en dat nog wel voor een hoogleraar. Zegt veel over de kwaliteit van de gammawetenschappen. Dit oude artikel van geenstijl over de kwaliteit van de Nederlandse arabisten is in dit licht ook interessant om nog eens te lezen: www.geenstijl.nl/mt/archieven/2013/08/...

Vanmiddag een radiofragment van Erik-Jan Zürcher geluisterd. Arabisch, Turks en Perzisch gestudeerd. Hij is die kerel die afstand heeft genomen van die Turkse eremedaille. Misschien wat saai zonder tietjes, wel zo deskundig.

harpagornis | 03-09-16 | 21:05

Het gaat verdomme niet om haar geloofsovertuiging...
Het gaat over de islamitische pseudo-religie.
Al dat gelul in de marge. We rekenenen niet af met de islamitische heilsleer door ons als een stel atheïstische totaalmalloten te gedragen. Anyway, ik ben out.
L'Chaim!

Desmoulins | 03-09-16 | 21:05

Die De Graaf, met haar domme uitspraken over christelijke kerkgangers in Europese landen (Nieuwkerk en diens redactie-zooi nog dommer natuurlijk door niet te vragen naar haar bronnen), is een betrouwbare terrorisme-deskundige!

pissebed | 03-09-16 | 21:03

Het is echt stuitend hoe vaak die dame de afgelopen jaren bij de NPO is geweest. Alsof ze de enige professor is op dat onderwerp, alsof haar mening representatief is voor die onderzoeksrichting. Je terugtrekken in het geloof is eigenlijk totale capitulatie. Bidden is de mentale vorm van je kop in het zand steken. Waar normale intellectuelen filosoferen, gaat zij mediteren op zoek naar de leegte, die in haar hoofd vrij snel gevonden wordt. De NPO krijgt honderden miljoenen euro's aan subsidie, maar een beetje redactie of gewoon verschillende hoogleraren aan het woord laten om tot een interresant debat te komen is een brug te ver. In plaats daarvan krijgen we in de aanloop naar 15 maart 2017 weer schreeuwsessies in soundbites die te kort zijn om intelligentie of oplossingen tw bevatten. Kortom een thuis wedstrijd voor simpele zielen. Mark Rutte en andere lijsttrekkers die het niet van de inhoud moeten hebben.

Feynman | 03-09-16 | 21:02

Overigens van Rossem, dat je nuanceert tussen daadwerkelijk christen zijn en kerkgang is heel mooi. Echter, zoals de cijfers die de Graaf noemt waarschijnlijk ook voortkomen uit een soort van christelijk wensdenken, zou je ook kunnen denken dat kerkbezoek er niet zoveel toedoet als je mensen gaat vragen of ze in Jezus geloven. Hele volksstammen lijken ontkerkelijkt. De werkelijkheid qua religie is een stuk weerbarstiger. Neem dat maar aan van een hardcore atheïst...

knutsel | 03-09-16 | 21:00

@overVecht | 03-09-16 | 20:57
Iedereen mag geloven wat hij of zij wil.

Mark_D_NL | 03-09-16 | 21:00

Geloof veroorzaakt inderdaad weinig anders dan lijden. Daarom is het natuurlijk ook 'belijden'. Persoonlijk zou ik liever wat minder lijden onder de barbaarse islamieten die ons steeds meer hun primitieve woestijnsprookjes beginnen op te leggen.

Fushichou | 03-09-16 | 20:59

"Zijt vruchtbaar en vermenigvuldigt u, en teelt overvloedig voort op de aarde".. Daar dacht ik aan toen ik haar zag...

Mark_D_NL | 03-09-16 | 20:59

'Summer of fear'.... Wat is er tegen 'Zomer van de angst'?

landlopertje | 03-09-16 | 20:59

@overVecht | 03-09-16 | 20:57
Zeg, overVecht, ik was helemaal niet van plan je aan te vallen :)

Lewis Lewinsky | 03-09-16 | 20:58

aaargh.. mensen die 'grappig' zeggen, terwijl ze 'opvallend' of 'aanvallend' bedoelen.
Maar vanuit haar onzekerheid klinkt zelfs dat te agressief voor haar.

Wutbürger_ | 03-09-16 | 20:57

Overigens heb ik al zo vaak alhier dat gegeven moeten verdedigen van waarin ik geloof dat ik dat niet weer ga doen. Dus al het mogelijke geschreeuw, 'je bent achterlijk' en de discussie zoekers. Bespaar je de moeite. Ik was niet van plan erop in te gaan.

overVecht | 03-09-16 | 20:57

Jammer van die kleine tietjes, verder wel een leuke vrouw.

Taggart | 03-09-16 | 20:57

Dit is wel weer zo'n typisch Nederlandse reactie. Het lijkt wel alsof je als christen aan de allerstrengste censuur moet houden. In Engeland en Duitsland is het heel normaal dat er bijvoorbeeld vertegenwoordigers van de kerken deel nemen aan debatten. Maar net zo goed filosofen. Het NL publieke debat is in dit opzicht heel erg verschraald.

Vergelijk je bijvoorbeeld de lichte toon van Beatrice met de uitlatingen van Peter Hitchens op de Engelse Televee, dan krijg je misschien een beetje gevoel voor de verhoudingen.

OK, om af te sluiten een gewetensvraagje: Als je een half uur DWDD met Beatrice de Graaff of met Sylvana Simons moest kijken.... Precies, dacht ik ook. Laters.

VanWoerden | 03-09-16 | 20:57

Deze mevrouw, met een soort Merkel achtergrond, is hoogleraar aan de Universiteit Utrecht, de beste in Nederland.... Wat zullen haar collega's en studenten wel denken van al deze verdraaiingen cq leugens?
Musset | 03-09-16 | 20:44

Hier heb ik wel een interessant antwoord op. Als wetenschap steeds verder politiek gekleurd raakt zal het volk de wetenschap net zo min gaan vertrouwen als ze de politiek/EU/banken al doen. Vandaag was er een wetenschapper op TV (NPO) die boos in de camera wees en riep "dat jullie thuis het schuld zijn dat het vertrouwen in wetenschappers daalt." Wetenschappers zitten vooral in de klasse van de elite en stemmen nog PvdA, D666 e.d. Als hun onderzoeken te veel politiek gekleurd raken zal het volk het vertrouwen erin verliezen. Met name linkse alfa opleidingen als sociolologie, antropologie e.d. maken zich hier schuldig aan. Tot het punt dat de meerderheid van het volk er straks klaar mee is en geen geld meer uit willen trekken aan wetenschap. Omdat ze het toch alleen maar als propaganda zien. Dat zou jammer zijn aangezien veel wetenschappers goede dingen doen. Technische wetenschappen ontwikkelen immers (niet politiek gekleurd) veel nieuwe technologie. Maar ja zoals het gaat met alles: een kleine groep slechte wetenschappers kan het straks verpesten voor alle wetenschappers.

lightyears | 03-09-16 | 20:56

@salonsocialist | 03-09-16 | 20:47
Niet zozeer de ontkerkelijking, maar eerder de verachting voor de Europese cultuur en de totale apathie die er heerst binnen bepaalde kringen.
Idioot is het antwoord van Merkel op de vraag hoe de Duitse 'Christelijke' cultuur moet worden beschermd; "dan zou men maar moeten beginnen met meer naar de kerk te gaan" meent ze. Kun je op twee manieren interpreteren: A) Het Duitse volk verdient niet anders(Vrij naar A. Hitler) B) Door naar de kerk te gaan gaat men tegen dat Duitsers zich laten intimideren door moslims dan wel bekeren tot de Islam. Beide opvattingen zijn natuurlijk volslagen krankzinnig.

Panos88 | 03-09-16 | 20:56

Vreemdt. Niks over de andere wang?

Lewis Lewinsky | 03-09-16 | 20:56

Gewoon bidden voor Christus en jezelf voor de gek houden dat een ander je problemen fikst, dan komt het helemaal goed. Er is een reden dat we en masse het Gristendom hebben verlaten. Naïviteit en geldklopperij zullen de redenen zijn geweest.

Jostifiel | 03-09-16 | 20:55

ontkerkeling is natuurlijk ontkerking, leve de smartphone. Tijd voor een edit functie hiero.

salonsocialist | 03-09-16 | 20:54

Ik ben christelijk... Ben ik ooit iemand, naast oogbaltyfus vanwege mijn reaguursels, tot last geweest. Exact. Christenen moeten lekker christen kunnen zijn. Maar elke kudt christen die ik tegenkom die een ander last valt met zijn geloof krijgt een reprimande van me.

Waarom doen moslims dat ook niet op die manier!? En nog erger. Waarom vertroetelen hordes christenen nog altijd moslims?

Hoe dan ook. Geloven doe je maar vooral achter je voordeur of in besloten kring als een kerk, moskee, synagoge. Val er Godverredomme geen andere mensen mee lastig. En ja. Ik vind dat een christen ook gewoon godverredomme mag zeggen.

overVecht | 03-09-16 | 20:54

toch mooi dat VARA en Geenstijl elkaar hier ontmoeten in het afzeiken. Ongelooflijk dat de "verdeel en heers" taktiek om christendom en islam elkaar te laten annihileren (door te zeggen dat alleen het christendom hier thuishoort) niet wordt uitgespeeld. Om met Gerrit Komrij te spreken "En nog steeds ziet men het echte monster niet".

kadoendra | 03-09-16 | 20:52

Heb haar altijd als een pathologische babbelaar gevonden. De koningin van de driedubbele bijzin. Als je zoveel woorden nodig hebt om je punt te maken, zal het wel een punt taart zijn.

hardhorendhert | 03-09-16 | 20:51

Tja de campagne is begonnen zullen we maar zeggen maar ze was als terreur expert uitgenodigd. Ik vond het stukje over geloof ook merkwaardig. Gelovigen krikken hun reliwaan-cijfers altijd op.Vaak geloven ze zelfs niet eens in God maar willen ergens bijhoren dus zwijgen daarover (dat laatste heeft God mij verteld).

Simon_GS | 03-09-16 | 20:51

Onthutsend item was dit inderdaad. Kreeg meer en meer het gevoel dat ze tijdens het gesprek in een soort Yvon Jaspers aan het morphen was. Ze claimde Belgische vrienden in Brussel te hebben die dan gingen zitten bidden in een kerk en zich afvroegen wat zij zouden doen bij een metro-aanslag; vluchten, vechten of hulp verlenen. Nou, ik vermoed dat die Christen-vrinden in een sprint naar de kerk zullen gaan hollen. En WTF was de deal met Marc-Marie's haar-implantaten?

Nanker Phelge | 03-09-16 | 20:50

Nodig de Tibetanen dan ook eens uit aan tafel en vraag hoe het hun bekomen is met al dat bidden.

General McAuliffe | 03-09-16 | 20:49

kadoendra | 03-09-16 | 20:43

Joodse geloof is ook al heel lang in Nederland. Zonder ook maar één probleem. Dus daar zit het hem niet in.

Infidel66 | 03-09-16 | 20:49

-weggejorist-

Lot_van_Beek | 03-09-16 | 20:47

De ontkerkeling en het afwijzen van het Christendom, is mede verantwoordelijk voor de islamisering van ona land en West-Europa. De Nederlander is niet meer gemotiveerd om op te komen voor eigen waarden en normen welke voortkomen uit onze Christelijke en Humanistische oorsprong. Hierdoor is de Nederlander ook niet meer te mobiliseren. Dit i.t.t. de mohammedaan, deze is volgzaam en makkelijk te mobiliseren om akties uit te voeren welke een inbreuk zijn op onze sociale cohesie.

salonsocialist | 03-09-16 | 20:47

Zou geloof in Odin ook helpen, volgens Bea?

Ramsesz | 03-09-16 | 20:47

Hmm ja, het probleem is dat ik deze vrouw verreweg de lekkerste BNW-er (bekende Nederlandse wetenschapper) vindt, dusdanig dat het me niet uitmaakt of ze christen is.

Toevallig had ik het stukje al gezien en wat ik vooral uithaalde was dat zij verbaasd was over het uit de rol vallen van de technocratische Merkel. De domineesdochter stak de kop op. Wat Merkel m.i. zei was dat je niet bang moet zijn om voor je christelijk geloof uit te komen en gewoon moet gaan bidden in de kerk. Nou daar kan ik het nog wel mee eens zijn als op de vijandigheid van moslims ten opzichte van de christenen gaat.

De context was namelijk ook de nieuwste editie van Dabiq, je weet wel, de glossy van IS, getiteld "breaking the cross". Met als hoofdthema een theologische verhandeling over het christendom en met als praktisch voorbeeld de "mesdienaars" die los gaat op een Franse priester. Dus.
Neemt niet weg dat van Rossem gelijk heeft als hij zegt dat bidden niet helpt.

knutsel | 03-09-16 | 20:45

Deze mevrouw, met een soort Merkel achtergrond, is hoogleraar aan de Universiteit Utrecht, de beste in Nederland.... Wat zullen haar collega's en studenten wel denken van al deze verdraaiingen cq leugens?

Musset | 03-09-16 | 20:44

Ik snap echt niet dat de CDA+CU+SGP niet al 60 zetels in de peiling heeft. Gewoon zeggen dat NL historisch gezien maar een godsdienst heeft en hoort te houden, die van christenen, en dat de islam hier niet thuishoort. Maar nee, ze nemen het op voor ALLE religies en durven de islam niet als gevaarlijk af te serveren. Dan krijg je ook het zetelaantal dat je verdient.

kadoendra | 03-09-16 | 20:43

We zijn verloren met zuster beatrice.

van stampij | 03-09-16 | 20:43

Wat een dom gelul van dat wijf! Bidden tegen bommen? Nee! Ik wil helemaal niks met geloof te maken hebben. Niet met gristelijk geloof (ook al gebruikt het geen geweld). Maar zeker niet met islamitisch geloof dat wel geweld gebruikt om zijn zin te krijgen.

Pisheet kan ik om zulk enorm debiel gezwets moeten aanhoren. Rot op naar je kerk en hou verder je waffel als je echt niet weet waar je over praat.*gaat nu braken*

Infidel66 | 03-09-16 | 20:42

Het kind snapt er gewoon helemaal niks van.

Panos88 | 03-09-16 | 20:41

Ach we moeten het niet te negatief zien, Beatrice de Graaf (ChristenUnie) roept ons op meer naar de kerk te gaan. Het zal niet lang meer duren of linkse partijen als de PvdA, D66 en Denk roepen ons op naar de moskee te gaan en onze dochters te verplichten een hoofddoek te dragen. In vergelijking met de weg-met-ons mentaliteit van haar politieke concurrenten is Beatrice eigenlijk nog heel capabel.

lightyears | 03-09-16 | 20:41

-weggejorist-

GrijzeKraai | 03-09-16 | 20:40

Christenen zijn voorgebakken moslims.

the Jackdawn | 03-09-16 | 20:37

Ik ben belijdend anti-theïst. En dat voelt zo goed.

Infidel66 | 03-09-16 | 20:35

Deze vrouw riep toch ook dat die gekke moslims radicaliseerden door de hoeveelheid 'dikke toeters' die ze rookten?

Schmutz Geilmacher | 03-09-16 | 20:31

REAGEER OOK

Uitgelezen op GeenStijl? Abonneer je op de Nijman-Nieuwsbrief.
linktips: Energie vergelijken | Autoverzekering vergelijken
Kansino. Hét online casino van Nederland.
Online casino met licentie | Bookmakers | Online casino overzicht | Bookmakers Nederland
Online Casino | Online Gokken | Brokerfolio.com brokers vergelijken | online bookmakers in Nederland
Online Casino Top 5 | Casino bonussen | Crypto-casino.nl