Tendentieus, ongefundeerd & nodeloos kwetsend

Aydin Peksert is een lul met vingers

topicaydinpeksert.jpgZoals die ene two-face uit Batman, zo gaat het met islamitische partijen. Aan de dialoogtafel een meesmuilend jankverhaal over dialoog en tolerantie, maar zodra het menens wordt dan is het altijd eigen stam eerst. Aydin "Erdogan is onze leider" Peksert, vertegenwoordiger van de voor de bühne vriendelijke en vrolijke moslimpartij NIDA Rotterdam werd laatst betrapt op het krijsen van ophitsende teksten voor Erdogan. Importje van een haatconflict hier ver vandaan, maar goed, zo rolt de ongeïntegreerde medemens. Peksert moet zijn reputatie nu dus een beetje zuiveren en dat ie middels het bovenstaande stukje, dat meer lijkt op free verse of een vastgelopen langspeelplaat van alle debiele clichés uit het integratie debat. Een hoop gezever over dialoog, verbinden en met elkaar in gesprek gaan; kortom, het evangelie dat al decennia gepreekt wordt, maar niets meer is dan effectloos politiek correct mantra's brommen. Toch mag Peksert zonder een spoortje van kritiek in Trouw een wit voetje halen met dit holle geratel. Geen redacteur die dan zegt: goh Aydin, geloof je het zelf? Want moslims moeten immers tegen zichzelf beschermd worden en de Witte Deuger bij de Gezaghebbende Courant weet natuurlijk dat waar een moslim zegt "we moeten de honden vernietigen", ze eigenlijk zeggen: "islam is een prachtige oude religie die heel veel mensen steun en kracht geeft". Dus ja, dan moeten wij van de roze buddies maar weer eens even flink TRAP ER NIET IN roepen, want Peksert is gewoon een grijze wolf in dialoogschaapskleren.

Reaguursels

Inloggen

Prof. D.A.H. Vintik | 28-08-16 | 14:27
Aydin Peksert is een anagram van Diyanet perks! #nuffsaid
Eh, hierbij voldoe ik graag aan uw verzoek.
Maar u moet ook 'n beetje rekening houden met de minder goed begrijpende lezers.
Kunt u in begrijpelijke taal uitleggen wat uw anagram betekent?
Want oprecht, ik zou niet weten wat 'diyanet perks' betekent als dat al verstopt zou zitten in de naam van Aydin Peksert.
Mijn dank is groot als u reageert, há.

Der Paulie | 28-08-16 | 18:20

Waarom donderen die nederturkse aanhangers van sultan Tayyip niet op naar hun moederland? Niet integreren? Dan opsodemieteren!

ljcoster | 28-08-16 | 15:22

Ziet nauw godverredomme NIEMAND mijn geniale anagram van 13:47?!?

Prof. D.A.H. Vintik | 28-08-16 | 14:27

Der Paulie | 27-08-16 | 22:34 Inderdaad, als mensen op je afkomen met de Waarheid in de ene en het Pistool in de andere hand, en als zij vervolgens beweren dat zij je het Absolute Paradijs brengen en als je dat weigert dat zij je dan vermoorden, dan is dat een recept voor grootschalige moordpartijen. Maar in de filosofie is dat al lange tijd als een open deur, het is overbekend, en er zijn bibliotheken over vol geschreven. Het is daarom eigenaardig dat tegenwoordig die islam zo geknuffeld wordt, en dat terwijl de islam naar doctrine en geschiedenis en huidige daden heel erg in de startblokken staat om ook in Europa uitgebreid te gaan moorden. Enige cijfers:
• Iraanse revolutie: 30.000 vermoord
• Spaanse Inquisitie: 150.000 vermoord
• Noord-Korea: 1,6 miljoen vermoord
• Pol Pot: 1,7 miljoen vermoord
• Armeense genocide: 2 miljoen vermoord
• Nazisme plus Holocaust (Hitler bewondert islam): 30 miljoen vermoord
• Mao’s Culturele Revolutie: 60 miljoen vermoord
• Stalins genocide: 62 miljoen vermoord
• Islam: 270 miljoen vermoord (o.a. hindoes, boeddhisten, zoroastriërs, jezidies, christenen, joden).
Bron: J.K. Sheindlin, The people vs. Muhammad. The trial which challenges the founder of islam’s authority over all mankind. Psychological analysis, p. 161.

notamused | 28-08-16 | 12:33

Waarom horen we nooit meer iets over die neutronenbom?

Dr.Dushkind | 28-08-16 | 04:23

Ik bestel nooit meer een Turkse pizza bij een Koerd en als ik hem bij een Turk bestel noem ik hem een Koerdische pizza. Uiteraard alleen als de zaak vol is. Money (and Vodka) forcefully connecting people.

Pompenkoning | 27-08-16 | 23:54

notamused | 27-08-16 | 21:29
Ik hoef geen houding aan te nemen van 'n helderziende filosoof.
Ik 'weet', dat mensen zonder verheffende legitimering van de ene of andere filosofie/godsdienst/rassenwaan/klassenstrijd, alleen maar zichzelf als referentie hebben en 'daarom' meestal redelijker 'zichzelf' zijn; lees: met 'n balans tussen hun behoeften en hun bevredigingen, en met 'n balans tussen hun vragen en hun antwoorden.
Maar zodra mensen menen, 'n uitverkoren volk te zijn (Joden) of de na-apers van 'n uitverkoren volk (Nazi's/kolonialisten), of menen 't enig ware sacrament te hebben ontvangen (Christenen), of menen de ware erfgenamen te zijn (Sjiieten/soennieten), of menen tot de goede arbeidsklasse te horen (Communisten/socialisten), dat dán, in die aangeslagen geestelijke toestand 'boven' de anderen, of 'beter' dan de anderen te zijn, dat dán 't gedonder begint in 'n overdrive.
(die geestelijke overdrive-toestand zie je ook als mensen iets niet alleen maar egoïstisch voor zichzelf doen; maar egoïstisch voor hun kinderen, of voor hun volk).
Mensen herkennen we dus ook aan hun gevaarlijke toestand van waanzin vermengd met zingeving; gemixt in 'n monotheïstische godsdienst.
Weer anders gezegd; álle ware gelovigen zijn 'n enorm groot potentieel gevaar voor de normale mensen; de gewone getrouwen aan zichzelf en hun zelf gemaakte wetten.
Want mensen in aangeslagen gelovige toestand gedragen zich als 'n uitvretende zwerm sprinkhanen die zich gerechtvaardigd/geroepen voelen de anderen te bekeren/doden/uit te vreten. (namens hun Jahwe/God/Allah; zodra ze de kans krijgen)
Het gevaar van monotheïstische godsdiensten is extra groot, omdat die goed bedoelende gelovigen echt menen, dat zij de enige juiste godsdienst hebben; dat daarom alles wat afwijkt van hun godsdienst 'n bedreigende dwaalleer is, en daarom -terecht in hun visie- zo gauw als mogelijk uitgeroeid moet worden. Elke godsdienst is potentieel levensgevaarlijk voor andersdenkenden. 'Dus' moeten de getrouwen de gelovigen altijd wantrouwen, en de gelovigen slechts 'n kleine ruimte bieden voor hun godsdienstbeleving. Elke de mensheid verlossing biedende heilsleer is wellicht aangenaam voor hen die tot de selecte kring van betere-mensen te horen (hoe asociaal voor alle anderen ook), maar geen enkele godsdienst is intrinsiek te vertrouwen, vreedzaam te zijn tegenover andersdenkenden. (hoogstens tijdelijk, als er maatschappelijk teveel controle op de waanzin van gelovigen is; dan wachten dezelfde gelovigen gewoon op betere tijden, en beginnen vervolgens aan hun missie, waar ze eigenlijk altijd al op uit waren.
Ben ik tegen godsdienst (?), welnee, maar ik wantrouw terecht al die mensen, die 't opstapje van 'n godsdienst willen krijgen, en gebruiken als legitimatie, om andersdenkenden te koloniseren/de keel af te snijden/tot slaaf te maken. Vandaag valt 't gedoe met Arabische islamieten op; gisteren waren 't de Russische communisten en Chinese socialisten; morgen is 't misschien de winti van de Surinamers. Moraal: élke verheffende heilsleer is als zegen voor 'n dictatuur waarmee je 't toevallig eens bent, maar tegelijk als 'n kanker voor alle andersdenkenden. Engerdjes zitten overal op de loer.

Der Paulie | 27-08-16 | 22:34

Duidelijk een poging om de gematigde linksmensen weer in slaap te sussen.

IslamPislam | 27-08-16 | 22:04

Der Paulie | 27-08-16 | 20:33 Wat u aanroert dat is eigenlijk een diep filosofisch probleem: wat is het waarop het best het menselijk samenleven te baseren is? Wat is het goede leven, het juiste leven, het gelukkigmakende en zinvolle leven? Wanneer is er eudemonia, leven in de geest van het goede? Die vraag begint zo ongeveer bij Heraclitus en loopt door tot tegenwoordig Sloterdijk. Wat betreft christenen, joden en moslims weet ik alleen van de moslims dat zij er al helemaal uit zijn, want hun antwoord is namelijk de Koran en de sharia. De christenen weten het niet, of niet echt, of niet zeker – naastenliefde? Bovendien zijn zij er allang van overtuigd dat de tekst van de Bijbel historisch ontstaan is en zeker geen wetenschap is. Bij liberale joden zie je een vergelijkbare denktrant. Hindoes, boeddhisten, taoisten...? Confucius wordt tegenwoordig weer herontdekt. We weten het niet, of niet precies. Wat helpt, dat is kijken naar bijvoorbeeld de Human Development Index. Maar juist de islam kijkt daar helemaal niet naar. En lijkt er op uit om heel de planeet de eigen roof-ideologie op te dringen. En christenen en joden zie ik dat dus niet doen. Ik zie geen christen en joden andersdenkenden onthoofden. U wel? De laatste andersdenkende die op de brandstapel is geëindigd dateert alweer van enkele eeuwen geleden. En sindsdien hebben we veel geschiedenis gezien in de vorm van individualisering, secularisering, emancipatie, democratisering, opkomst van wetenschap, respect voor mensenrechten, enzovoort. Ik weet niet wat voor spoken u eigenlijk ziet, of graag wil zien in alle ‘gelovigen’, maar diegenen die het tegenwoordig echt menen met het u de strot afsnijden als ongelovige, dat zijn de volgelingen van de islam.

notamused | 27-08-16 | 21:29

wij en zij, wie zijn wij en wie zijn zij? Alle mensen met een Nederlands paspoort zijn Nederlanders, daar horen eigenlijk een aantal voorwaarden aan. De mensen moeten eigenlijk een jaar lang een Nederlandse vlag spelden op de voorkant van het bloesje. Het volkslied zingen elke 1e maandag van de maand om 12:00u, de ouderen respecteren en kleintjes lief hebben. De jeugd van tegenwoordig van welke stam dan ook krijgt helemaal geen flikker mee aan cultuur, geschiedenis, respect, normen en waarden. En ik zou zeggen mocht je een van bovenstaanden niet uit kunnen voeren, dan is er toch iets mis? Dan hoor je hier toch niet? Geintegreerd zijn tot op het bod. Ik ben Nederlander en ben er trots op, wie het er niet mee eens is, kan de pot op.

selcuk | 27-08-16 | 21:00

botbot | 27-08-16 | 20:07 Het schandaal tegenwoordig is dat van de islam en de islamgoedpraterij. En onder andere Wilders weet dat genadeloos aan de orde te stellen. Waarnaast al die wegkijkers en goedpraters als debielen de geschiedenis in zullen gaan.

notamused | 27-08-16 | 20:34

notamused | 27-08-16 | 19:47
Dat mensen zich kunnen misdragen, gelovigen en ongelovigen, is bekend. (beter is 't overigens die ongelovigen de 'getrouwen' te noemen, immers, getrouw aan de bekende wetten van de wereld in dit leven, tegenover de 'gelovigen' die getrouw willen leven volgens de oncontroleerbare 'wetten' vanuit de ene of andere 'openbaring van Joden, Christenen of Islamieten) (het is immers wat raar om 'ongelovigen' te definiëren aan de hand van wat ze niét aan oncontroleerbare wetten accepteren; terwijl die 'ongelovigen' prima getrouw leven aan de hand van wel -democratisch- vastgestelde wetten)
Maar dat 'gelovigen' een slechtere staat van dienst hebben via hun 'namens Jahwe/God/Allah', dan de mensen die vanuit hun rode of groene boekje handelen, daarover is nog te discussiëren.
Wat ik eerder opschreef over de dubbele loyaliteits-agenda van 'gelovigen', omdat die niét de Nederlandse wet als hoogste goed erkennen, kijk, dát is onbetwistbaar alleen maar de landverradersmentaliteit bij gelovigen. (want die menen heimelijk, dat hun Jahwe/God/Allah toch 'eigenlijk' de hoogste gezags-bron is; waardoor zij ontrouw en onbetrouwbaar zijn jegens de Nederlandse grondwet. (je kunt niet tegelijk twéé Heeren als gelijkwaardigen dienen, toch?)
Mijn stukje is dus niet vals, maar oprecht, en heb daar tegelijk de trieste constatering bij, dat 'gelovigen' van welke huize ook, tot in 't oneindige zullen wegkijken en wegredeneren, zodra daarmee 'hun' geloofs-gezag zou worden bekritiseerd.
Waarom ik nog aardig ben, juist ook voor gelovigen, is omdat ik alle gelovigen graag de ruimte wil bieden, hun geloof als geloof te beleven; (lees tussen henzelf als mens in de verticale verhouding met hun Jahwe/God/Allah), maar niet als heimelijke dubbele agenda, om onder 't mom van godsdienstvrijheid, -in horizontale verhouding jegens andere mensen- de morele gedachtenpolitie te willen gaan spelen, en zich 'vals' op te dringen aan ongelovigen, de 'getrouwen' aan de Nederlandse grondwet. De pot verwijt de ketel. De gelovigen zijn terecht verdacht en misdragen zich keer op keer. Godsdienstvrijheid moet beperkt worden tot 'n slechts veel kleinere ruimte voor 'n zuivere godsdienstbeleving (waar anderen geen last van hoeven te ondervinden).

Der Paulie | 27-08-16 | 20:33

Ken hem niet, maar geen groot schrijver iig. Lijkt letterlijk vertaald uit t Turks. Vroeger werd je niet eens toegelaten op de school voor journalistiek, als je zo schreef, zeg maar, althans, als u begrijpt wat bedoel ik.

merel veld | 27-08-16 | 20:10

Pieter V | 27-08-16 | 17:20
Ik geef de feiten weer niets meer dan dat.
Ik hoop niet dat ik u wakker gemaakt hebt zodat u ontwaakt bent uit uw droom.

botbot | 27-08-16 | 20:07

Der Paulie | 27-08-16 | 18:52 Wat een valse tekst die u daar neerschrijft. Weet u wie er in het Midden-Oosten een eeuwenlange genocide hebben gepleegd op de christenen? Weet u wie er een genocide van plan zijn op de christenen in Europa? Weet u dat het vooral de marxisten, atheïsten en materialisten zijn van de Linkse kerk die de genocidale islam aan het importeren zijn in Europa? Weet u dat het marxisten, atheïsten en materialisten zijn die in de afgelopen eeuw een massale genocide hebben gepleegd op vooral christenen in de Sowjetunie en aanverwante dystopieen? Weet u dat het op dit moment vooral het christelijke Oost-Europa is waar een luid en duidelijk ‘Neen’ te horen is tegen de islamisering die vanuit Brussel wordt opgedrongen? Dat Brussel dus dat zo gedomineerd wordt door types met een achtergrond van marxisme, atheïsme en materialisme.

notamused | 27-08-16 | 19:47

Het monsterverbond is dat tussen de Christenen (met hun verhulde maar hoe-dan-ook tóch monotheïstische gelijk aan hun zijde)en de primitievere Moslims (met hun minder verhulde maar hoe-dan-ook tóch monotheïstische gelijk aan hun zijde).
Lees: islamieten die hun wasje mogen doen bij de wasserette van de gelovigen van Trouw.
Hun beider belang is duidelijk; laten we sámen vasthouden aan onze 'vrijheid van godsdienst', want daarmee kunnen we telkens weer de beest uithangen (als 't effe kan)om daarna onze handen weer in onschuld te kunnen wassen. En dan op naar de volgende ronde, en de daarna volgende rondes.
Dat doen 'ze' al eeuwen, dus ze menen écht dat 't ook nog wel even zal blijven lukken.
Toch loopt 'op de binnenkort aanbrekende langere termijn verkeerd af voor deze half-criminele zaakwaarnemers in hun geloofswinkeltjes.
Steeds duidelijker komt in beeld de dubbele tong en de dubbele agenda van (niet zo handige) islamieten, en dus gaat 't in de gaten lopen, dat er 'n politieke agenda is die niets met welke religie te maken heeft, behalve dan dat daarmee nou juist de maatschappelijke strijd om de gedachten-hegemonie wordt uitgevochten. Om de nieuwe potentiële gelovigen te ronselen met herrie/onrust/twijfel/intimidatie. (zeg maar; door 't puberende broertje van de grotere broer die terreuraanslagen en heksenjacht onder politieke tegenstanders -Gülen of andere ketters-opdrijft voor de georganiseerde jacht in 't grote bos)
Maar in deze moderne tijden bestaat er zoveel onafhankelijk-moderne massamedia-verslaggeving, dat de Christenen hun collega-diensten aan hun Islamitische broeders zuur zullen moeten bekopen, zodra eenmaal ontmaskerd wordt, dat de gelovigen hun God/Allah bóven de Nederlandse grondwet stelt en dat 't eigenlijk landverraders zijn, de wetten van dit land niet als hoogste te erkennen. Bij de Turken snappen we hun loyaliteit makkelijker bij Turkije en hun Islam, maar ook de Christenen spelen hun eigen ontmaskering in de kaart.
Zodra eenmaal bekend wordt, dat ze moreel stinken en aan 't doorrotten zijn, en zich gedragen als NSB'ers, zal hun hoogtij met godsdienstvrijheid worden beknot tot laag tij met te verzetten bakens. Dat ze alleen nog maar godsdienst mogen hebben om hun God/Allah te aanbidden, maar zich maatschappelijk hebben te gedragen als elke andere Nederlander. Verraad straft zichzelf. We gaan de Islamieten nog dankbaar worden, met hun primitieve ik-doe-wat-ik-predik-logica, dat ze zichzelf onmogelijk maken met hun geestelijke landje-pik, en dat we met z'n allen de godsdienstvrijheid 'helaas' verder en verder moeten ontdoen van hun politieke agenda. Alles komt goed, maar we moeten éérst de crises meemaken, dat 't wangedrag van de engerdjes weer he-le-maal duidelijk is. Daarna doen we pas wat aan.

Der Paulie | 27-08-16 | 18:52

-weggejorist-

GrijzeKraai | 27-08-16 | 18:26

Ah, we moeten de uitspraken inzake hun leider in de juiste context zien. Zoals we de bekende gewelddadige verzen uit de Koran natuurlijk ook in de context van hun tijd moeten zien. Of is dit gewoon een gevalletje van uit zijn context gehaalde taqqiya? Bedankt trouwens peniskokertje, vroeg me nl. af in welke krant dit verscheen.

SmilingBhudda | 27-08-16 | 18:17

mysteryposter | 27-08-16 | 15:51
Haat, haat en nog eens haat, maar ook hun god. Wat een leven hebben die mensen.

mom van avezaath | 27-08-16 | 17:44

Onze Griekse accountant, Panos, zei eens tijdens een lunchgesprek, met een politiek karakter, dat zijn moeder hem als klein kind had gewaarschuwd voor Turken.
Ze vertelde hem "of je nu een straathond wast of een Turk; het blijft hetzelfde". Moest wel om glimlachen.

Memek | 27-08-16 | 17:36

@botbot | 27-08-16 | 14:29

Nou kereltje, dan gaan we toch gewoon zitten wachten tot de veroorzakers van de gigantische problemen ze ook weer gaan oplossen?
Heeft u ze echt nog wel alle 5 op een rijtje?

Als u werkelijk gelooft dat ook maar een van de gevestigde partijen ook maar een begin kan of wil gaan maken met de redding van dit landje bent u echt rijp voor een gesloten inrichting, zoals overigens uit veel van uw postjes hier ook wel eerder is gebleken.

Pieter V | 27-08-16 | 17:20

@Pieter V | 27-08-16 | 17:08

spatie tussen "(Merkel)" en "stevig" ontbreekt.
dook = ook

Pieter V | 27-08-16 | 17:11

@notamused | 27-08-16 | 15:12

Heel goed verwoord en met kennis van zaken.

Tja, er was in het niet zo verre verleden nog een dictator met een megalomaan paleis die dacht onaantastbaar te zijn. Qua stijl van opereren had dat gevalletje van ernstige schurft opvallend veel gelijkenissen met Erdogan, alleen die laatste is veel geslepener en heeft alle EU-dictators plus dat wijf Kasner (aka Merkel)stevig bij de ballen.
En heel toevallig natuurlijk, was dat niet eens zo ver van Turkije verwijderd.
Heel sneu voor die debiel hebben zijn "onderdanen" korte metten met hem en zijn achterlijk wijf gemaakt. Eindelijk gerechtigheid dus, na jaren van dictatoriaal bewind en gruwelijke terreur.

Ach, je weet maar nooit hoe een koe een haas vangt.

De zelfbenoemde Brusselse dictators zijn dook alleen maar onbeschoft, grof, vuil en gemeen tegen de eigen bevolking waar ze in feite geen donder over te zeggen hebben want volstrekt ondemocratisch op die plek gekomen met behulp van de landverraderlijke politici in de lidstaten, op een manier die in strijd is met de grondwetten van vrijwel al die EU lidstaten.

Pieter V | 27-08-16 | 17:08

Een lul met vingers? Nou laat die vingers maar weg.

IndoFortuyn | 27-08-16 | 17:04

Ik ben zo Turk moe dat wil je niet weten. Optyfen met dat gezever. Meedoen of optyfen.

deEerlijkeLeugenaar | 27-08-16 | 16:55

In Duitsland lopen ruim zes duizend informanten rond van de Turkse geheime dienst(MIT). In de lage landen zullen er ook een paar duizend zijn in diverse vermommingen;-)
In de politiek zijn ze al geïnfiltreerd en sommige Turkse winkels worden als dekmantel gebruikt door Ankara.
Erdogan is een islamist vermomd als democraat!
Lees ook het interview met Özcan Akyol in de Volkskrant van vandaag.

kapitein oosterlng | 27-08-16 | 16:37

Bovendien is het ook wel bijzonder beroerd geschreven zeg. Welke redactiejosti heeft dit in vredesnaam goedgekeurd voor publicatie? Als ik zoiets op zou sturen naar de schoolkrant zou ik hooguit een uitlachmailtje als antwoord krijgen, "probeer het nog eens."

Lefgozer | 27-08-16 | 16:36

-weggejorist-

A3an | 27-08-16 | 16:22

Moslims bidden 5 x per dag. Normaal zou dat niet zo interessant zijn, de niet moslims (kafirs/kufars) zijn echter een belangrijk onderwerp in de gebeden, op een op zijn zachts gezegd niet zo'n prettige manier.

Hier een vertaling van de gebeden die over ons gaan.

www.youtube.com/watch?v=pnIsL1nWwr0

mysteryposter | 27-08-16 | 15:51

In heel Noord Holland gaan Turkse vrouwen plotsklaps véél 'religieuzer'gekleed dan tot voorkort gebruikelijk, velen met gloednieuwe sjaals en met opvallend puntige haarknotten, compleet met enkellange warme jassen (bij 26 graden).
-
Dat is kennelijk om aan de buren te laten zien dat je niets hebt met Gülen.

bisbisbis | 27-08-16 | 15:27

Vraagje:
Waarom moet zo een eeuwenoude stammenstrijd/oorlog op deze bodem worden uitgevochten? Laat die europa-aziatische inboorlingen zichzelf lekker op hun eigen land lekker de hersens inslaan

Centauri3 | 27-08-16 | 15:21

miko | 27-08-16 | 14:49 Je het het over ‘de geïntegreerde Turk’. Ik heb heel wat contact gehad met turken, maar ik ben nog nooit een ‘geïntegreerde Turk’ tegengekomen. Turken zijn in allerlei variaties extreem nationalistisch (Turkije! Turkije!), chauvinistisch (Turkije Uber Alles!!!!), racistisch (het superieure Turkse bloed!!), nog eens racistisch (kijken neer op niet-turken, in Nederland speciaal marokkanen en zwarte afrikanen), enzovoort. Ook schijnt er een groot onderscheid te zijn tussen zwarte (nomadische) turken en meer europese turken. Volgens mij is Turkije één groot minderwaardigheidscomplex dat constant overschreeuwd moet worden. Men kan niks, men weet niks, men heeft een economie die bestaat bij de gratie van de miljardenhulp uit Europa, en maar schreeuwen dat men het superieure ubermenschvolk is, waarvan de Uberleider in dat grote paleis woont, als eigenlijk ook één groot statement van: ik heb een gigantisch minderwaardigheidscomplex. Had Europa niet geëist dat de militairen als bewakers van de ataturk-erfenis minder invloed moeten hebben op de Turkse politiek, dan was Erdogan nooit aan de macht gekomen, en dan had Turkije nu al praktisch in de EU gezeten. En dan had het proces van modernisering zich mooi door kunnen zetten in Turkije, in plaats van dat het nu wegzinkt in de horror van een islamitische dystopie.

notamused | 27-08-16 | 15:12

-weggejorist-

A3an | 27-08-16 | 15:10

De Indianen keken lijdzaam toe hoe hun land werd ontnomen waar ze eeuwen hadden geleefd. De Koerden vechten terug tegen de agressor, voor een eigen staat. En Indianen zijn geen moslims. Ook een verschil.
Piet Karbiet | 27-08-16 | 15:02
.
Nou echt lijdzaam toekijken hebben de indianen niet gedaan. Maar de overmacht was gewoon te groot, te goed bewapend enz. En ja, klopt, het zijn geen moslims.
.
Denk niet dat die eigen staat er voor de Koerden ooit komt. Maar als ze tenminste met rust gelaten worden op de plaatsen waar ze nu wonen, zou dat al een hele vooruitgang zijn.
Echter, ze vechten met allerlei islamgroepen tégen de rechtmatige regering van Syrië. Nou dan ben je voor mij gewoon deel van het probleem en AF.

Lupuslupus | 27-08-16 | 15:10

Een Turkse buurtsuper is ook een mooi voorbeeld van samen, hand in hand. Er werken alleen Turken.

Piet Karbiet | 27-08-16 | 15:06

@Lupuslupus | 27-08-16 | 14:46
De Indianen keken lijdzaam toe hoe hun land werd ontnomen waar ze eeuwen hadden geleefd. De Koerden vechten terug tegen de agressor, voor een eigen staat. En Indianen zijn geen moslims. Ook een verschil.

Piet Karbiet | 27-08-16 | 15:02

@Osdorpertje | 27-08-16 | 13:37
Als je winkel puur op je mede-turken gericht was dan heb je inderdaad een probleem. Ook als je compleet naar binnen gekeerd bent wat betreft sociale contacten.
De geïntegreerde Turk kan zo veel commentaar op Erdo hebben als wij.

miko | 27-08-16 | 14:49

Zo rollen die januskoppen allemaal binnen ons openbaar bestuur.
Infiltranten.

Desmoulins | 27-08-16 | 14:47

USA ontstond ook niet door gezellig met de Indianen te hinkelen in de luwte. Erdogan wil alle Koerden wegzuiveren.
Piet Karbiet | 27-08-16 | 14:35
.
Nou dat met de indianen is ongetwijfeld een groot "succes" geweest; uitgemoord en zij die waren overgebleven in reservaten getrapt. Vind het daarom zéker niet passen maar goed, u gaat over uw eigen woorden.
.
Kunt u mij het verschil noemen tussen de indianen van toen en de Koerden van nu?
O ja en de Molukkers kregen ook hun eigen land, toch? Beloofd door de Ned. regering!
.
De Turken/Koerden mogen elkaar afslachten wat ze willen, maar NIET in Nederland. Iedereen met meer verstand dan een stoeptegel had destijds kunnen bedenken dat islam importeren = ellende importeren. En dat al 1400 jaar.

Lupuslupus | 27-08-16 | 14:46

Mannes | 27-08-16 | 14:18 Je schrijft: “... hoe zou men daar om gaan met grote groepen allochtonen met hun eigen culturen? Hoe verdraagzaam is men dan?” Turkije jegens minderheden: haat, intolerantie, discriminatie, vervolging, geweld, terreur. Zie:
en.wikipedia.org/wiki/Racism_in_Turke...
www.hurriyetdailynews.com/turkeys-educ...
www.religioustolerance.org/rt_turkey.h...
www.reuters.com/article/us-turkey-alev...
Worden de Turken ooit de baas in Nederland, met behulp van grote gezinnen, massa-immigratie en veel hulp van de politiek correcte weg-met-ons-brigade (VARA, NRC, Groen Links, D66, PVDA, Merkel, Junker, Timmerfrans, en andere usual suspects), dan worden de niet-soennitische moslims en alle andere andersdenkenden tot vervolgde minderheden in dus Nederland. Met dus elke dag intimidatie en in elkaar slaan, opblazen, opsluiten in martelgevangenissen, onthoofden, enzovoort.

notamused | 27-08-16 | 14:43

Die Aydinges kan van mij een Peksert op zijn smoel krijgen; ik dialogiseer niet meer.

verbanden | 27-08-16 | 14:39

@Lupuslupus | 27-08-16 | 14:24
Klopt. Koerden kennen wel meer gelijkheid tussen man en vrouw, meisjes hebben recht op onderwijs, geen verplichte hoofddoek, vrouwen vechten mee. De Koerden is in 1922 een eigen staat beloofd. Ze hebben een eigen taal en geschiedenis. Israel is ook mede door staatsterrorisme succesvol gebleken en de USA ontstond ook niet door gezellig met de Indianen te hinkelen in de luwte. Erdogan wil alle Koerden wegzuiveren.

Piet Karbiet | 27-08-16 | 14:35

@Lupuslupus | 27-08-16 | 14:24:

Daarom schrijf ik ook "uit pure hufterigheid": gewoon om Turken te jennen. Dat Koerden geen schatjes zijn weet ik ook wel. Overigens bestaan er wel degelijk fatsoenlijke en rationele moslims, maar die zijn in Nederland inderdaad niet voorhanden, wij moeten het vooral doen met geïmporteerde achterlijkheid. Het is niet anders.

Reinaert | 27-08-16 | 14:33

Ook dáárom PVV.
Lupuslupus | 27-08-16 | 14:24
Waarom PVV? ja zij zijn in staat het het te benoemen maar hebben niet de kwaliteiten in huis om er iets aan te doen.
Ze zijn nog nooit verder gekomen dan in een hoekje te zitten mopperen.
Van dat a viertje valt ook weinig heil te verwachten.

botbot | 27-08-16 | 14:29

Aydin Peksert maakt gewoon gebruik van de ruimte die wij hem laten. Wie kan daar anno 2016 nog verbaasd over zijn? Daarom stem ik op een partij die hopelijk een einde maakt aan dit soort foute Turken in de Nederlandse politiek zodat mijn mulitculturele heldin Ebru weer veilig over straat kan.

MK VII | 27-08-16 | 14:25

Mannes | 27-08-16 | 14:18.
Beste Mannes wij moeten niets,wij zijn vrij om de samenleving te scheppen waarin jij je lekker voelt,zij die daarin niet wensen deel te nemen zeteen zich buiten jou wereld,.mooi houden zo.
Daar weet je vooraf dat je niet uit de pas en de maat moet lopen,je kop gaat eraf.
Verdraagzaamheid bestaat niet in hun eigen landen ,vandaar slaan ze elkaar al honderden jaren de kop in en af.
Gokje,.op z,n wijchens uit je het zo ,nie mauwe, kop houwe,shoarma al klaar kloot??

medelmo | 27-08-16 | 14:25

*Uit pure hufterigheid Koerdische vlag hijsen gaat*.
Reinaert | 27-08-16 | 14:14
.
Begrijp niet waarom iedereen plotseling zo wegloopt met de Koerden. (Ze zijn net zoals de Turken: MOSLIMS.)
Maar dat zal wel komen door het "zieligheidssyndroom" waaraan talloze Nederlanders lijden. Want als je "underdog" bent, terecht of niet terecht, ben je altijd "zielig".
Nou de Koerden vallen net zo goed dorpjes aan met volkomen onschuldige inwoners (behalve dan dat ze bij de "foute" partij horen).
.
ISLAM = ISLAM! En die hoort hier niet. Geen enkele stroming ervan dus allemaal opzouten.
Ook dáárom PVV.

Lupuslupus | 27-08-16 | 14:24

Verbinden in de luwte. Dat is een strop om je nek in het park.

Piet Karbiet | 27-08-16 | 14:20

O.T samen zegt de samensteller (knippen en plakken monteur) uit het stukje.
Sinds wanneer mag er vanuit jullie boekje iets samen gadaan worden met een kuffar,ieder woord uit een moslimman is taqia.(soort vogelzaad maar alleen voor moslims)elke zin een nog grotere leugen,Samen betekent voor moslims ,alleen onze soort op de wereld,en als we zover zijn ,dan slachten we de broeders die anders denken ook maar af.
Dom ,geboren zonder verstand en niet de vrijheid hebben om een eigen visie te ontwikkelen omdat een boekje dat verbiedt en je broer en buurmen je verraadt aan de vijand.
Belachelijk nonsensbestaan ,profiterend van de goedheid van de te bedriegen kuffar.Om in zijn rotjeknors te sluiten,.pleurt op met je koran en je gelooft,niemand gelooft je nog,ja toch nie dant.toch,.. t

medelmo | 27-08-16 | 14:20

Turken die hier zitten te klieren oppakken incl.de hele familie, uitschrijven van het Nederlanderschap met voor veertien dagen proviand bij Vaals de grens overzetten en zeggen Turkije is die kant op.
Ik weet dat het niet mag maar dat horen we wel later van de rechter.
Helaas kunnen we ze niet meer terugnemen hoe fout we ook zaten omdat hun Nederlanderschap ontnomen is.
Een lichte schade vergoeding lijkt mij voor de gedupeerden wel op zijn plaats.
Dat noem ik slim opereren binnen de grondwet.

Als men dat geintje 2 of 3 keer flikt dan zal het niet meer nodig zijn en zijn we geheid van dit gesodemieter verlost.

botbot | 27-08-16 | 14:20

“Islam – deze onbegrijpelijke theologie van een immorele Bedoeïen, is een rottend kadaver, dat ons lichaam vergiftigt.” Mustafa Kemal Atatürk. Bron: ejbron.wordpress.com/2012/05/18/samen...

notamused | 27-08-16 | 14:19

Mooie teksten. Maar het punt is dat wij hier een samenleving moeten vormen van heel veel verschillende nationaliteiten en van ons dus verwacht wordt dat wij begripvol en flexibel zijn. In Turkije en hier helaas ook is het een strijd tussen autochtone bewoners zelf. Op zich al erg genoeg, maar hoe zou men daar om gaan met grote groepen allochtonen met hun eigen culturen? Hoe verdraagzaam is men dan?

Mannes | 27-08-16 | 14:18

Türkse agitprop. Ik trap er niet in want ik lees die bagger niet eens meer. Helemaal klaar met dat gedoe: iedere dag maar weer gezeik en gezever uit Erdoganistan. Flikker in Godsnaam op naar je thuislanden als je het allemaal zo goed weet en val de (welwilldende) Nederlandse burger er niet mee lastig.

*Uit pure hufterigheid Koerdische vlag hijsen gaat*.

Reinaert | 27-08-16 | 14:14

Voor degene die willen weten waar de islam doctrine (de trilogie: koran, sira, hadith) over gaat procentueel gezien. Hier zijn wetenschappelijk statistische onderzoeken, met ondersteunende data.

www.cspipublishing.com/statistical/

mysteryposter | 27-08-16 | 14:13

Gulen, Erdogan, Dyanet, Grijze Wolven, etc. Deze langearmenclubjes zitten hier al jaren en vergiftigen met hun rare ideetjes de laagopgeleide Turken die hier zijn komen wonen. Er is hun nooit een strobreed in de weg gelegd. De effecten zie we nu en wordt nog veel erger.

Weerduivel | 27-08-16 | 14:12

Brrrr vreselijke nationaliteit met een geloof als ideologie. Wegwezen

franck7020 | 27-08-16 | 14:10

Wat een bedroevend simpel demagogisch artikeltje. Daar trapt toch niemand in. Euh jawel. Trouw: laf goedgelovig naar allochtonen toe. Ze hebben het al vaker voor een allochtoon opgenomen die later een boef bleek te zijn. Trouw, misschien wel de ongeloofwaardigste krant van Nederland.

Rest In Privacy | 27-08-16 | 14:09

zolang hun leidend boekwerkje, dat door overlevering aan elkaar verzonnen en gelogen is;over een poppetje dat kinderen verkracht en andersdenkende vermoordt;nog vrijelijk wordt gepropageert zolang vervloek en verdom ik iedereen die met dat boekje in de hand "zijn waarheid verkondigd".
Of om in begrijpelijk voor hullie taalgebruik te blijven.
Iedere gelovige dient belogen bedrogen en gebruikt te worden,opdat geen van zijn ideeën de wereld van verstand en bewezen wetenschap kan infiltreren,desnoods met geweld en steniging en koppesnellersgedrag.Vermenging van soort dient ten alle tijden voorkomen te worden,op straffe van eerwraak vanuit de zuivere lijn der kunde.
Tief op met je middeleeuws zandbakgedrag en profiteurschap,verlaat dit land en keer nooit weer,strijd je eigen strijd waar het thuishoort en vergiftig de wereld niet verder met je leugens en machtswellustige bebaarde vieze mannen.Geen enkel geloof ,maar vooral het islam gebeuren verbieden in de openbaarheid.
Podia ontnemen en doe meteen het nederlanderschap ook.
Volg je leider en rot op.,.. neemt nog een slokje ,en ziet dat het weer van zich af glijdt ,tenslotte is boosheid de wortel van ieder geloof.moet je niet te lang in blijven hangen

medelmo | 27-08-16 | 14:06

Pff lange arm in je verblindende endeldarm.
Die zelfreflectie/kritiek ook altijd.
Hoopgevend.

RickTheDick | 27-08-16 | 14:05

Van de week las ik nog ergens zo'n kansloze column, van een columniste die werkelijk verbaasd was dat diverse "Nederlandse" islamitische scholen nu leeglopen vanwege het conflict tussen de 2 extremisten Erdogan en Gülen.
Hoe naïef kun je zijn?
Turken in Nederland lopen al decennialang aan de hondenriem van Turkije. Of het nu gaat om ontkenning van de Armeense genocide; erkenning van de Koerdische taal en cultuur; of erkenning van adoptie door homo-echtparen; het is de Turkse regering die bepaalt hoe Nederlandse Turken daar over moeten denken.
Turken die zelf durven nadenken zijn net zo zeldzaam als vioolspelende olifanten.

Vergeten we het niet?
Hoe Turkije 100.000 e-mails met D'66-stemadviezen verzond?
Omdat D'666 geen moeite heeft met partijleden die de Armeense genocide ontkennen?
Hoe Turkije een extremistische demonstratie organiseerde tegen een Armeens monument?
Hoe Turkije een kliklijn opende?
Hoe naar aanleiding daarvan een Nederlandse columniste werd opgepakt?

Wie niet door heeft wat er gaande is kijkt teveel NPO.

Dandruff | 27-08-16 | 13:59

Knap dat iemand zo'n load of crap bij elkaar kan schrijven. Dat dan weer wel.

Fijnstoffer | 27-08-16 | 13:56

De rijm in het stukje loopt niet echt lekker.

Rest In Privacy | 27-08-16 | 13:56

"Met veeel Werkgroepen"... ik verwacht veeel subsidie-aanvragen.

meneer Q | 27-08-16 | 13:55

Mensen die nodig zijn voor een dialoog, jeah right. Ga er maar lekker tussen staan. Zo dadelijk ga je nog tussen koerden en turken staan, tussen I.S aanhangers en pegida. Tussen soenitische en sjiitische medelanders. Zijn verdraagzaamheid is sterker dan wat zijn lichaam aan kan. Vergeet het maar kuffar.

rattenvanger XL | 27-08-16 | 13:54

Dit lag allang klaar in een lade, en in diezelfde lade liggen meer van dit soort papiertjes klaar. Een zo vaak herkauwde nee-dat-was-het-niet tactiek, dat deze ondertussen zelfs beschikbaar is voor geïnfiltreerde extremisten.

NLvoorwat | 27-08-16 | 13:53

Gelukkig gaat mijn bontkraag volautomatisch stijl omhoog staan bij zelfs maar het vermoeden van islam. Sorry, nekhaar in plaats van bontkraag.

Nivelleermarionet | 27-08-16 | 13:52

President Endeldarm praat peop

Fapfap | 27-08-16 | 13:49

"Verbinden is heulen met de vijand" tsss en dat van een denk-turk.

brughslurph | 27-08-16 | 13:48

Aydin Peksert is een anagram van Diyanet perks! #nuffsaid

Prof. D.A.H. Vintik | 27-08-16 | 13:47

Kan die Peksert even gaan praten met een van mijn collega's, die heeft dat samen nog niet helemaal begrepen. Iedereen die tegen Erdogan is verdient volgens hem de doodstraf. Als je twijfelt aan de schuld van Gulen, verdien je trouwens ook de doodstraf.
Erg bevorderlijk voor de goede samenwerking zijn dat soort uitspraken niet.

mvdwarsligger | 27-08-16 | 13:46
-weggejorist-
Sinister-President | 27-08-16 | 13:44

-weggejorist-

Leipniz | 27-08-16 | 13:44

Aydin Peksert lijkt wel een politicus en nog nooit van het leven van vele mensen geproefd te hebben.

"Een ambtenaar. Een professor. Een leraar. Een student. Een raadslid. Een ondernemer."
De mensen die écht werk doen, die geld binnenbrengen in de BV Nederland worden (de ondernemer uitgezonderd) weer he-le-maal vergeten...

bart1234 | 27-08-16 | 13:43

Is dat Mehmet Pamuk, de groenteman van Van Kooten en de Bie?

PikinhetBlik | 27-08-16 | 13:40

Het is moeilijk voor Turken in Nederland om het oneens te zijn met Erdogan. Er is een groot netwerk van klikturken en een fout woord en je staat op een lijstje van Gülen aanhangers en je winkel wordt geboycot. Aydin weet ook wel dat als hij een kritische noot blaast dat zijn favoriete geitje in Turkije wat overkomt.

Osdorpertje | 27-08-16 | 13:37

Samen, hand in hand. Behalve wanneer je vrouw bent. Dan natuurlijk geen hand.

aardappelninja | 27-08-16 | 13:37

Een man beoordeel je niet op zijn woorden maar op zijn daden. Deze Erdofiel is Nederland [x] ongeschikt gebleken.

TheBurnerMan | 27-08-16 | 13:36

-weggejorist-

Mufti_Merkel | 27-08-16 | 13:35

Geachte turken en/of ottomanen,

SVP jullie debiele sektarische onzin in het Anatolische Hinterland uitvechten.

Doei.

dlseth_ | 27-08-16 | 13:34

REAGEER OOK

linktips: Energie vergelijken | Autoverzekering vergelijken | Zorgverzekering vergelijken | Kinderkleding
Kansino. Hét online casino van Nederland.
Online Casino | Online Casino | Brokerfolio.com brokers vergelijken | online bookmakers in Nederland
Goksitesvergelijker.nl | Onlinecasinofortuna.com | Online Casino Nederland | Casino bonussen