Tendentieus, ongefundeerd & nodeloos kwetsend

Gezocht: Half miljard voor pardon

spaarpotje open u! Volslagen onverwachte tegenvaller voor Minister Bos van Financiën. Blijkt ineens dat het door een krappe linkse meerderheid afgedwongen generaal pardon nog eens betaald moet gaan worden ook! Wie had dat nu kunnen voorspellen? Bos is nog met zijn Casio in de weer, maar vooralsnog staat de teller al op 500 miljoen euri. Omdat Nederland werkelijk uitpuilt van de goede scholen en betaalbare behuizing is Grijs 1 gemakshalve vergeten hiervoor wat geld opzij te zetten. Vooruitzien is tenslotte regeren en andersom vice versa. Bovendien heeft Zalm destijds niet voor niks de ene meevaller na de ander opspaard. Geld moet rollen, niet waar? Er ligt vast nog wel ergens een potje dat valt te verteren. Check please!

Reaguursels

Inloggen

@Alec 22:36
"Als ze liegen moet het IND concluderen DAT ze liegen en een verblijfsvergunning niet afgeven. Voor hen geldt: Vuile leugenhond, en terug zal je!"

Daar knelt 'm nu juist de schoen: deze mensen hebben van het IND inderdaad geen verblijfsvergunning gekregen, maar in plaats van terug te keren zijn ze oeverloos tegen die beslissing in hoger beroep gegaan, geholpen door allerlei instanties die duur betaald worden om asielzoekers jarenlang een rad voor ogen te draaien. Zelfs als de rechter nog twee of drie keer negatief heeft besloten, zijn deze mensen niet teruggekeerd, vaak opgehitst door deze en gene geitenharensok die zogenaamd het beste met ze voor had. Die hebben de boel getraineerd ten koste van iedereen: van echte vluchtelingen aan de poorten die het papiertje harder nodig hadden, en van de economische gelukszoekers in kwestie die in de tussentijd beter in hun thuisland een bestaan hadden kunnen opbouwen. Ik verwonder me over je stelligheid, waarmee je meer denkt te weten van de dossiers van deze mensen dan de rechters die zich erin verdiept hebben en zo tot hun uitspraak zijn gekomen. De logica van het generaal pardon is eigenlijk: niet de mensen die het werkelijk nodig hebben, maar de mensen met de langste adem die hun weg naar Vluchtelingenwerk hebben gevonden, krijgen een verblijfsvergunning. Dat klopt gewoon niet, maar klaarlijkelijk heb jij daar vrede mee.

kniebelknuistje | 09-04-07 | 23:56

alec 09-04-07 @ 22:36

Spijker op den kop. Islam- watchen heeft niets, maar dan ook niets met links/rechts te maken. Dat is een verzinsel, waar sommigen kennelijk goed garen bij spinnen. Durf wel door te denken, dan heb ik verders vrede met je posts, waar je ook op uitkomt.

bottehond | 09-04-07 | 23:47

kapoerewiet 09-04-07 @ 17:54
Jij ziet het als symboolpolitiek, ik zie het als een verlossing dat mensen jaren
moeten wachten en in onzekerheid zitten of ze mogen blijven of niet. En natuurlijk zitten er gasten bij die er misbruik van hebben gemaakt. Is dat je betoog, dat er mensen bij zitten die er misbruik van hebben gemaakt? Als ze liegen moet het IND concluderen DAT ze liegen en een verblijfsvergunning niet afgeven. Voor hen geldt: Vuile leugenhond, en terug zal je! Maar bedrog komt overal voor, in alle lagen van de bevolking. Niet dat je nu een illusie armer bent dat asielzoekers alleen maar kunnen liegen en bedriegen.
kapoerewiet 09-04-07 @ 18:11
Ik heb nergens beweerd dat het hier een multi culti paradijs is. Wel dat ik blij
ben dat ik een multi culti NL woon. Ik heb mensen ook niet uitgemaakt voor facist of racist. Ik voel me ook niet superieur door uitspraken te doen die zogenaamd politiek correct zijn, ik denk er nl echt zo over. Daar kunnen we van mening over verschillen. Ik weet niet precies wat je van mij wil horen maar het lijkt mij een vrij legitieme vraag hoe iemand nou persoonlijk wordt geraakt als we straks 26.000 mensen erbij hebben (die er overigens al een eeele tijd zijn)
bottehond 09-04-07 @ 18:47
Mag toch, gewoon het beestje bij de naam noemen. En volgens mij heb jij ook maar een imago hoog te houden hier ;-)
Maar hé, dit wijkt misschien een beetje van het onderwerp af, het gaat toch niet echt over DIE moslims hè. Wellicht op een andere blog. Nogmaals, bottehond, het is niet persoonlijk bedoeld, net zoals bij michello (wie?), de honden blaffen en kapoerewiet. Ik zie heus wel dat er problemen zijn bij vele moslims, bij de integratie, de disrespect enz. Dat is gelukkig niet alleen een voorrecht voor de rechtse mensen om erover te klagen!
Moi2 09-04-07 @ 19:51
Retoriek, mijn beste, dat Kok dit land op t randje van de afgrond heeft gebracht. Mij verkoop je niets dat rechts de reddende engel is geweest wat links allemaal voor ellende heeft achtergelaten. En wat ik bedoelde dat het mij niet uitmaakte of links of rechts aan een meerderheid heeft geholpen wat betreft de 26000 maakt mij echt niks uit: het is erdoor. Maar beste moi2, of ik nou links lul en jij rechts lult geldt voor allebei dat we alleen de beste kanten naar boven willen halen en de slechte dingen achterwege laten. Je kan mij niet verwijten een objectief gesprek te voeren als het gaat over HET generaal pardon. Net zozeer als ik dat jou zou verwijten. Of kan jij wel objectief
zonder vooroordeel een gesprek ingaan zonder je persoonlijke mening te ventileren? We zullen het wel nooit eens worden, sommige punten die hier vermeld werden moest ik wel even wegslikken omdat het gewoon zo is maar van vele opmerkingen kreeg ik spontane aandrang om eens lekker keihard van me af te schijten.

alec | 09-04-07 | 22:36

het wachten is op het vervangen vanboris door een volgende turk dakzij de veiling meester van d66 ,enzijn ontkenning van de moord op de armeense bevolking hebben eehoop turken op d66 gestemd dat was wel even lachen om dat zure gezicht van die zak van die bert bakkerik hoop datd66 gauw ophoud te bestaan Trouwens ik begrijp dat de turken opgelicht zijn door hun eigen geloofs genoten doormiddel van een middeleeuwse oplichterstruk
zie he wel dat die mensen nog in de middeleeuwen leven de moskeen hebben de roomse aflaatbrieven truc ineen nieuw jasje gestoken en hun geloofsgenoten een enorm oor aangenaaid dus die hebbenvoorlopig welwat anders aan hun hoofdals d66 doei.

p-aard | 09-04-07 | 21:47

bottehond 09-04-07 @ 19:41
Die was even buiten spelen en C&C spelen ... een mens moet toch wat ;-)
Ik kom terug ... bare with me

alec | 09-04-07 | 20:12

Patrick Zweedsey 09-04-07 @ 19:47
Dat is al jaren zo.
Er zijn in Den Haag mensen die deze profiteurs als favoriete Nederlanders zien omdat ze donker en daarom zielig zijn.

Moi2 | 09-04-07 | 19:57

alec 09-04-07 @ 02:11
"... de afgelopen kabinetten hadden we rechtse kabinetten waar links voor betaalde"
Pardon ? Links betaalt helemaal niks!
Links zijn de gelduitgevers die "sociaal" doen met andermans geld.
Balkenende heeft zeer impopulaire maatregelen moeten nemen omdat Kok en zijn PvdA dit land op de rand van de economische afgrond heeft gebracht !
Moet je geen onzin gaan verkopen om te kunnen "relativeren"
-
"... Dat dit een linkse of rechtse overwinning is zal mij aan mijn bal jeuken,...
Het was links, of probeer je nu te suggereren dat het eigenlijk een idee van CDA ,VVD of PVV was ?
-
Voor de rest ignoreer je gewoon dat links de bevolking van dit land heeft voorgelogen voor een klein politiek succesje en zoals gewoonlijk NL weer met torenhoge nodeloze kosten heeft opgezadeld.
Als links persoon zou ik dat ook maar doen, want dit door links veroorzaakte debacle valt ook absoluut niet te verdedigen.
-
Jouw manier van discussiëren typisch voor links.
Wat uitkomt gebruiken, wat niet uitkomt ignoreren of langzaam proberen te verdraaien en dan als waar presenteren (zoals deze profiteurs tot "asielzoekers" zijn omgeturnd ).

Moi2 | 09-04-07 | 19:51

uhm dus ik daal weer es op de wachtlijst voor een huurwoning? die gasten krijgen vast weer prioriteit gvdergvdrrrrrrr

Patrick Zweedsey | 09-04-07 | 19:47

Joehoeeeeeeee... alec... waar ben je nou?

bottehond | 09-04-07 | 19:41

-edit hoppa daar ging ie weer. ontopic bitte -

bottehond | 09-04-07 | 18:52

alec 09-04-07 @ 17:41

Dat lijkt me tog duidelijk: Nederland islamvrij (met uitzondering van door Hikmat Khan uit te kiezen aberraties van dat "geloof" ). Vreemd overigens dat ik nog niet argument heb mogen vernemen waarvoor ik mijn mening in kan wisselen. Sterker nog: je duckt de vragen en speelt ze terug. Zo zijn we natuurlijk niet getrouwd. Ik zeg nergens dat jij geen recht van spreken hebt. Wat ik wel zeg is dat het wel zo'n beetje genoeg is met al die rampzalig verlopen sosjale eksperimenten van de wereldverbeteraars op SStaatSSkosten. Maar vooruit: je draait er om heen en ook dat is je "goed" recht. Maakt niet echt een sterke indruk en dát is nou precies één van mijn grootste bezwaren tegen immigrantofielen. Het lijkt er op alsof die doorlopende vlucht voorwaarts op geen enkele wijze wordt gematigd door common sense. het mot en het zal want het is goed. Daar komt het dan op neer. Ow ja: en islamofoob, als je die laag bij de gronsche en volstrekt abjecte terminologie wenst te gebruiken, hetgeen wederom niet voor je pleit, dan zij het zo. Geef je je er wel rekenschap van dat clups als de moslimbroederschap dergelijke termen bezigen. Tis maar in welk kamp je je thuisvoelt, tog. Laat me besluiten met een link én een gewetnsvraag: hoe denk jij eigenlijk over types als kapoerewiet, de honden blaffen, michello, botte? Ik heb zo'n vermoeden dat je islam- watchers niet erg serieus neemt en wellicht dommig, onwellevendheid, in ieder geval ethisch niet helemaal volwaardig. Benieuwd of je daar naar eer en gheweten antwoord op durft geven. Kom er maar in!

bottehond | 09-04-07 | 18:47

@Alec

Lees nu je andere commentjes en het valt me op dat je je tegensprekers op de divan probeert te leggen met het badinerende vraagje: 'en hoe raakt dit jou persoonlijk?' Ik vind dat een hele slappe manier van discussieren. Je probeert te insinueren dat een persoonlijk gemotiveerde aversie tegen buitenlanders aan de grondslag ligt van de bezwaren tegen het generaal pardon, omdat het je het aan argumenten ontbreekt. Inmiddels is zowel links als rechts, allo- en autochtoon, ervan overtuigd dat er geen multicultureel paradijs is ontstaan in Nederland. Dat er fricties zijn die aandacht behoeven, en dat het bagatelliseren passe is. Jij zit nog steeds op de stoel van de kip-zonder-kop, die elke realistische kanttekening bij de multiculti-samenleving om zeep helpt met het gekraai: 'ach, u is een fascist, een racist, u heeft iets tegen buitenlanders!' Afgezien van het feit dat elke allochtoon in mijn omgeving dit verwijt aan mijn adres absurd zou vinden, zijn het loze woorden, waarmee je elk maatschappelijk debat in de kiem smoort. 'Wat betekent dit persoonlijk voor u? Heeft u soms een zware jeugd gehad?' Rot toch op.

kapoerewiet | 09-04-07 | 18:11

alec 09-04-07 @ 15:36

Tsjees, je kan Echt niet lezen, he? Nog een keertje: wat mij irriteert aan deze wet is dat het symboolpolitiek is, en inderdaad, huilebalkerige tv-kijkers die nooit wakker liggen van wat ze niet te zien krijgen: mensen die nu tevergeefs aan de poorten kloppen omdat er in het verleden teveel mensen misbruik hebben gemaakt van de gastvrijheid van dit inderdaad overvolle en miniscule landje. Een generaal pardon voor mensen uit Bosnie, maar mensen uit Irak die nu teruggestuurd worden met lege handen. DAAR heb ik het over, beste Alec. En als jij mijn persoonlijke motivatie wil weten: (waarom eigenlijk, maar goed) aangezien ikzelf, als tweetalige, tot mijn nek in emigrantenkringen verkeer, ken ik de misstanden van dichtbij. Ik ken nogal wat mensen die met gefingeerde asielverhalen zijn binnengekomen, en oh, wat is het makkelijk. Niet dat ze jou, of de Vara, dat aan de neus gaan hangen, natuurlijk. Degene die er immers ruiterlijk voor uitkwam werd alsnog genaaid, of ze nou politicus was of niet. En tja, goed voor hen, dat het ze is gelukt, ik heb er ook vrienden tussen zitten. Mazzel, maar kom bij mij niet aanzetten met verhalen over zogenaamde schrijnende gevallen (een van die 26000 uitzendingen betrof een meneer die wel een paspoort had, maar achgut, het gezin werd uit elkaar gerukt, want mevrouw moest terug naar Montenegro. Hee, maar waarom liepen ze dan niet de procedure voor gezinshereniging door? Eitje, toch? Ai, meneer zat op 'n uitkering. Was dus moeilijk. Zucht...) want ik ken de realiteit. Nu een vraag aan jou: hoe pareer jij deze onrechtvaardigheid met jouw morele superioriteit? Lig je er dan niet van wakker dat mensen die willens en wetens gerechtelijke uitspraken blijven negeren, wel een papiertje krijgen, en echte vluchtelingen kansloos kreperen in mensonterende kampen in buurlanden? Ben ik echt benieuwd naar. Mij irriteert zulk moreel superioriteitsgevoel, omdat het eigenlijk gewoon een enorm gebrek aan realiteitszin betreft.

kapoerewiet | 09-04-07 | 17:54

bottehond 09-04-07 @ 17:13
Ik ga geen bullcrap noemen op je reactie ;-)
Toch hoor ik in je betoog een hoop financiele redenen. En nog steeds niet hoe het jou direct raakt. Ben je bang voor banenverlies, de buurt waarin je woont, voel je je indirect bedreigd door de asielzoekers? En natuurlijk heb ik ook mijn bedenkingen over de moslims/islam. Maar dan over de radicale moslims of kudtgastjes die de buurt terroriseren. En ik heb ook eens schijthekel aan rechtsradicale kaalkopjes. Voor de rest wil ik de moslims niet over één kam scheren (mijn eigen opmerking)
Voor de rest kan je er van alles bijhalen zoals milieu en de ouderenzorg: natuurlijk heb ik er een mening over maar daar gaat het hier even niet over. Als je vindt dat ik geen recht van spreken heb dan gooi je de discussie dood. Jij noemt mij een immigratie-fetisjist, dan ik jou een islamofoob. Jij noemt mij op het gevaarlijke af omdat ik de multi culti wel ziet zitten? Je mag het gerust zeggen, heb je liever Nederland moslimvrij? Kop op, het kan hier, tis tenslotte niet voor mietjes.

alec | 09-04-07 | 17:41

alec 09-04-07 @ 16:47

Integendeel. De geldkwestie is door mij ook over het hoofd gezien en pas sinds deze week heb ik me er weer wat op ingelezen, ik had het thema onder in de la gelegd. Maar wellicht ontstaat er nu een klimaat waarin we geweaun ons nuchtere verstand weer gaan gebruiken. De immigratie kost pers saldo ontstellend veel geld. Ik houd me voor de rest vooral bezig met de problemen rondom de islam. Met asielzoekerTs van gtistelijken, jeaudsche of oostersche origine heb ik hoegenaamd geen probleem. Ik teken daarbij wel aan dat het immigratiebeleid voortzetten zoals men dat nu doet heel erg slecht is voor de maatschappelijke samenhang. Dat behoeft echt geen verder betoog. Wat mij betreft gaan de grenzen helemaal op slot, ook voor arbeidsmigratie tbv lager betaalde banen. Maar zéker en eerst en vooral voor islamieten. We kunnen de problemen niet eens organisatorisch aan en ook fiancieel eigenlijk niet. Je begrijpt natuurlijk wel dat geld maar één keer uitgegeven kan worden, dus als jij, als immigratie-fetisjist, nog iets aan te merken hebt op het milieu of de ouderenzorg om maar wat te noemen, dan lijkt me dat je eigenlijk niet veel recht van spreken meer hebt. Het is allemaal een kwestie van prioriteiten stellen.

Over die stemverhouding:
Verstandig beleid voeren is om heikele thema's waar de bevolking sterk over verdeeld is gewoon niet uit te voeren. En al zeker niet als het thema's betreft die we al met alle fatsoen afgehandeld hebben. Maar goed: ik reken jou tot een groep gelovigen, vind jouw soort zeer onverstandig op het gevaarlijke af en ben eerlijk gezegd van mening dat jouw soort het beste politiek buitenspel gezet kan worden. Al die dialoog en alle goede redeneringen bv. inzake de islam zijn grosso modo aan dovemansoren verspild en ja: ik vind de situatie dermate nijpend dat ik eigenlijk vind dat de parlementaire democratie (lees Peaulsche Landdag in de haagsche kaasstolp) voor minstens 5 jaar maar liefst 10 jaar afgeschaft moet worden, dat er een zakenkabinet moet komen waarbij remigratie van moslims centraal moet staan. Daarna mag je de rest van je zogenaamd menschlievende hobbies van mij weer uitvoeren. Maar nooit meer een rampzalig en uiterst riskant sosjaal eksperiment als de multukulterreur.

bottehond | 09-04-07 | 17:13

paranoia 09-04-07 @ 16:55

Hear! Hear!

Opvang in de regio, desnoods gefaciliteerd door de VN en gefinancierd door Europa. Ik stem voor!! Beter ook voor die mensen, zitten ze toch in hun 'eigen' omgeving?

michello | 09-04-07 | 17:06

michello 09-04-07 @ 16:57
Nee helaas.
alec 09-04-07 @ 16:47
At your service.

de honden blaffen... | 09-04-07 | 17:03

de honden blaffen... 09-04-07 @ 16:24
Ik heb gezocht op volkskrant.nl, maar kan het stukje helaas niet vinden. Heb jij de mogelijkheid én de goesting om het stukje in te scannen, te uploaden op tinypic (o.i.d.) en hier een linkje te planten?...

michello | 09-04-07 | 16:57

25.000 / 5 (aantal gezinsleden) = 5000 woningen
400 huur + 150 gas/water/licht = 550 x 12 = 6600
450 eten + kleding ivm minimum loon x 12 = 5400
3 kinderen = 600 euro kinder bijslag per kwartaal = 2400 per jaar
totaal per gezin 14.400 euro
* 5000 gezinnen = 72.000.000 per jaar.
Komt daar nog inburgeringstraject bij, opleidingen etc...

Zorg kosten per asielzoeker is +/- € 4000,- bron: www.minvws.nl/images/cz-2745379_tcm19-...
25.000 * 4000 = 100.000.000 per jaar.

Dus men is op zijn minst 172 miljoen per jaar kwijt.
Als je er vanuit gaat dat men pas geschikt zijn voor de arbeidsmarkt na een jaartje of drie (en leeuwendeel daarna nog steeds niet.)
hebben we het over 3x 172 miljoen = 516 miljoen euro.

Overigens zijn er geen 5000 lege huizen in Nederland, dus men zal de toch al onder druk staande sociale huurwoningen markt verder gaan frustreren, als ook een hele buurt in gevaar brengen indien er nog meer niet westerse mensen worden ondergebracht. Waardoor je straks een veelvoud van bovenstaande bedrag nodig hebt om een achterstand wijk op te knappen.

Ik ben benieuwd hoe deze discussie zal uitpakken mbt debat over AMA's immers, VVD heeft gelijk door te stellen dat die meteen terug gebracht moeten worden, minderjarigen kunnen namelijk niet op enig te verantwoorden manier hier in Nederland uitkomen, immers onze minderjarigen hebben ook geen mogelijkheid om zelfstandig (zonder financiële of andere hulp van volwassenen in een derde wereld land terecht te komen).

Men moet eens gezamelijk tot de conclusie komen dat opvang in eigen regio de enige manier is om te waarborgen dat men ECHTE vluchtelingen hulp bied en geen goudzoekers aantrekt, het mooiste is ook meteen dat ze een paar miljard euro overhouden, terwijl ze veel meer mensen kunnen helpen.

paranoia | 09-04-07 | 16:55

de honden blaffen... 09-04-07 @ 16:24
Bedankt voor de tip, het was mij ontschoten. Ik heb het zojuist besteld bij bol.

michello | 09-04-07 | 16:49

de honden blaffen... 09-04-07 @ 15:54
Fijn, zo'n grammer en spelling check op GS ;-)
bottehond 09-04-07 @ 16:05
Als het andersom was geweest, 75 tegen en 74 voor HET generaal pardon, was het ook met de kleinst mogelijk meerderheid doorgedrukt. Had ik je vast ook mee om de oren gemept om er eens serieus over na te denken. En hoe raakt het jou persoonlijk dat het schadelijk voor je is dat massaal vreemdelingen worden toegelaten? Is het alleen een geldkwestie?

alec | 09-04-07 | 16:47

michello 09-04-07 @ 16:03
Pieter Lakeman is na het verschijnen van zijn boek uit het openbare debat verbannen.
Hetzelfde lot wacht Fleur Jurgens(het Marokkanendrama).
In de Volkskrant van dit weekeinde alvast een giftig stukje van Marjolein Februari om haar af te breken.

de honden blaffen... | 09-04-07 | 16:24

wegmetdebijstand 09-04-07 @ 14:57

De werkverschaffing uit het begin van vorige eeuw pronto weer invoeren en steuntrekkerTs papier laten prikken, rivierdijken schoonhouden, straten vegen en als alternatief laaggeschoold werk doen. Niet functioneren = exit. De kerken trekken zich altijd veel aan van de (al dan niet zelfverkozen) verschoppelingen, dus die mogen hun hobby dan verders op eigen kosten bedrijven.

bottehond | 09-04-07 | 16:08

www.volkskrant.nl/binnenland/article37...

De centrale vraag is: mag je een zo heikel onderwerp waarbij zo'n groot deel van de bevolking tégen dat pardon was met de kleinst mogelijke meerderheid doordrukken, terwijl je weet dat zulks de polarisatie nóg verder op scherp zet, en passant maar zeurend over die polarisatie. Daar moet je een serieus over nadenken. Blijft ook nog: als iemand het lef heeft om de cijfers van de kosten van de immigratie exact uit te rekenen, 'hoe reageert het stemvee dan. Want uiteindelijk, mijn beste alec, wordt een substantieel deel van de bevolking nu gedwongen om mee te betalen aan het hobbyisme van het andere deel. Ik noem dat immoreel, afgezien van het feit dat ik de massale toelating van vreemdelingen in vele opzichten schadelijk vind.

bottehond | 09-04-07 | 16:05

Het immigratiebeleid wordt een steeds groter sociaal-economisch drama.
Links blijft ons geld pompen in het multi-cultigebeuren, waarom??

In 1999 was Femke kaaklem het pertinent oneens met de heer P. Lakeman die het eerste boek had geschreven over de onvoordelige baten- en lastenbijdrage van immigranten (Binnen Zonder Kloppen).

Lakeman concludeerde in zijn boek dat het immigrantengebeuren reeds 70 miljard gulden had verslonden, en zou men de rentederving mee hebben gerekend dan kwam men op het dubbele uit.

Inmiddels zijn er rond dit thema wat meer onderzoeken geweest, door onafhankelijke wetenschappelijke bureaus:

Immigranten kosten per saldo alleen maar geld en is zodoende géén oplossing voor de vergrijzing:
www.toekomstkind.nl/CPB.immigratie%20g...

De uitbetaling van de oprotpremie bespaart de schatkist over een periode van 10 jaar dik €33.500,00 per gemiddelde vreemdeling.
www.regioplan.nl/gfx/content/eindrappo...

Het generaal pardon met de geprognotiseerde kosten (zie Brouhaha 09-04-07 @ 12:29) doet daar nog een ferme schep bovenop.

P. Lakeman had gelijk, danwel heeft inmiddels zijn gelijk gekregen. Femke is ignorant gebleken maar stemt desondanks voor het generaal pardon.

Fel discussieren en lastige vragen stellen kan Femke als de beste, maar op een kritische manier haar éigen gedachtengoed tegen het licht houden - daar schort het bij haar nogal aan.

Femke en linkse consorten: bedankt voor deze 'lastenverzwaring' - in meerdere opzichten. Ik dacht altijd dat onze volksvertegenwoordigers de verantwoordelijkheid hadden om het de bewoners van het land optimaal naar de zin te maken; vooralsnog geldt dit wat jullie betreft vooral voor inwoners uit andere landen. Ik volg het allemaal niet meer.

michello | 09-04-07 | 16:03

alec 09-04-07 @ 14:03
"En nee,ik werk niet in de asielindustrie en ben geen immigrant."
"een overvolle strand"?
"de generaal pardon"?
Ik weet het niet,ikweet het niet...

de honden blaffen... | 09-04-07 | 15:54

kapoerewiet 09-04-07 @ 14:57
Inhoudelijk dan! Toen je kwam met het gegeven dat 90% vd asielzoekers mannen waren heb ik je aangetoond dat het niet zo was. En ik ben het direct met je eens dat er altijd nog ergere gevallen zijn. Dan weer laatdunkend van jou om 63% vd 0031ers af te doen als huilebalkerige televisiekijkers. Verder, hoe kan jij bepalen dat het allang weer veilig in de landen. Was Verdonk overtuigd dat mensen uit Irak weer terug konden, werden er een paar geexecuteerd, en toen mochten ze weer blijven. Congo was ook veilig , totdat bleek dat sommigen werden vervolgd omdat ze asiel hadden aangevraagd.
Nogmaals, ik probeer het niet te bagetaliseren, er zitten vast ook trieste gasten tussen de 26.000 die de boel belazeren maar feit, nogmaals, het is er door. Van jou heb ik nog geen reactie gezien hoe het jou persoonlijk raakt. Gaat het jou alleen om het geld? Moeten ze gewoon terug omdat ze NL plunderen?

alec | 09-04-07 | 15:36

En nu wil ik het voor de verandering eens hebben over al dat witte tuig dat al jaren in de bijstand bivakkeert. Terwijl asielzoekers en illegalen iets productiefs met onze bloembollen en asperges doen. (Niet dat ik voor een generaal pardon ben. In tegenstelling tot onze eigen overheid ben ik wel voor het handhaven van wet- en regelgeving en het respecteren van rechterlijke uitspraken.)

wegmetdebijstand | 09-04-07 | 14:57

@alec

Kom niet bij mij aan met je demagogische truukjes ('nu de rest van je betoog nog,' tssss) maar reageer eens inhoudelijk op mijn argumenten van 21:39. Of lukt dat niet? De reden dat ik erop wees dat het aantal mannelijke asielzoekers verreweg het aantal vrouwelijke overtreft (het dubbele maar liefst, in geval van Ama's vijfvoudige) is om te illustreren dat de echte stakkers en zwakkeren achterblijven. Maar daar geef jij, zoals zoveel Nederlandse huilebalkerige televisiekijkers, geen zak om. Voila de verklaring voor je 63%: we geven om het mooie verhaal dat ons wordt voorgeschoteld, 26.000 gezichten of de tsunami spreekt tot de verbeelding, niet die eeuwige uitzichtloosheid in Afrika. Steek het geld in constructieve ontwikkelingshulp in plaats van het aan schoon-geweten-symboolpolitiek te spenderen. Een ongebreideld generaal pardon is een lapmiddeltje voor onze gemoedsrust, maar wel een heel onrechtvaardige.

kapoerewiet | 09-04-07 | 14:57

de honden blaffen... 09-04-07 @ 11:02
Hadden we dan in de jaren 50 aan geboortebeperking moeten doen? En nee,ik werk niet in de asielindustrie en ben geen immigrant. Dat we op zn tijd opkomen voor onszelf is niks mis mee, maakt ons geen nationalist of wat dan ook. Dat 63% voor een pardon is zegt ook iets over de Nederlanders (en nee, zijn vast geen immigranten of verdienen hun geld in de asielindustrie)

alec | 09-04-07 | 14:03

@bottehond 09-04-07 @ 13:14
Inderdaad een erg lekker ding, die Mirjam Sterk!
Weer een goede analyse van de Goddelijke Chloorkuif! CDA, PvdA en VVD schurken met de konten tegen het midden (en elkaar), terwijl ze likken naar hun meer uitgesproken soortgenoten, en dat is een groot deel van de kiezers zat.
Aan eindeloos gepolder heb je niets meer als de dijken al zijn doorgebroken: dan is het pompen of verzuipen. Dan zijn harde heelmeesters nodig, zoals Wilders. En in Nederland zijn de dijken doorgebroken; we worden overespoeld door de tsuna... ehm... vloedgolf van de Islam en de derde-wereld stroomt vrijelijk naar binnen. Dus dijken dichten en ophogen en de gemalen op standje tien!
Iets minder cryptisch: zorgen dat het hier Moslim- en vluchteling-onvriendelijk wordt en dat er geeneen meer bijkomt, of beter nog dat ze opzouten naar waar ze vandaan komen.

Brouhaha | 09-04-07 | 13:27

alec 09-04-07 @ 02:11

Sjonge jonge.... kijk dan de huisregels: niet veaur mietjes. Ik zal de aller-allerlaatste zijn die iets over het deurbeleid zou durven en willen zeggen, GS is een Vrijplaats, dus of je welkom bent bepaal je zelf.

OT: ik geef je de gelegenheid om mijn mening in te ruilen voor een betere en jij meent dat jouw mening een betere is. Dan vraag ik je om me te overtuigen met één goede reden en dan doe je dit. Flauw zeg. Kom er alsnog in, als je wilt. Feel free....

bottehond | 09-04-07 | 13:18

Brouhaha 09-04-07 @ 12:29

Ik lach me suf om die apeasende pisnicht henkie kramp en dat appetijtelijk dametje mirjam sterk (de allerlekkerste vrouw die de voorbije 10 jaar in het haagsche rondliep). die stellen plots allemaal vragen die de PVV zou stellen. Heel kinderachtig, maar het verhult niet dat de vvd en het cda NIETS wensen te doen aan de islamisering. Tsjek dan wat Geert Wilders zegt over de relatie van de PVV met die apeasende kaasstolp-bende:

Heftige debatten in de Tweede Kamer. Verwacht u een cordon sanitaire rondom de PVV?

“Nee, de andere partijen zijn in verwarring. Ze weten niet precies wat ze met ons aanmoeten. Dat komt omdat we ons niet aan de bestaande regeltjes houden. De fractieleden van de PVV zijn niet ‘one of the guys’. En dat is ook niet de bedoeling. Ik hamer er in mijn fractie elke dag op: ga geen compromissen sluiten. Wanneer je regeringsverantwoordelijkheid hebt ligt dat uiteraard anders. We zijn on-Haags. De PVV doet geen water bij de wijn. Dat is namelijk precies waar het land zich zo aan ergert.”

bottehond | 09-04-07 | 13:14

@stekelige 09-04-07 @ 02:59
Klopt, de werkelijke kosten zijn veel hoger. Er zijn namelijk nogal veel verborgen kosten, zoals politie-inzet rond asielcentra en daarbuiten en het hele begeleidingscircus dat volgt na het verlenen van de verblijfsvergunning.

We worden door het linkse uitvretersgeteisem weer eens flink genaaid; het Grote Uitdelen van andermans centen is weer begonnen. Zie ook mijn reaguursel hierboven.

Brouhaha | 09-04-07 | 12:26

Jongens wat maakt het uit die paar centen denk ook eens aan de welkome verrijking van onze cultuur denk hierbij bv aan al die leuke exotische eettentjes en shoarmazaakjes woehaha

Don Fappo | 09-04-07 | 12:18

Ik heb ooit een ambtenaar van de IND horen zeggen dat, als bekend zou worden hoeveel geld een asielzoeker aan de NL-belastingbetaler kost, Wilders onmiddellijk de verkiezingen zou winnen en de grootste partij zou zijn.

Deze kosten worden angstvallig geheim gehouden, want er eten vele monden van: achte iedere asielzoeker staat een legertje staatsruif-vreters, zoals politie, juristen, tolken, opvang-, begeleidings-, huisvestings- en integratie-ambtenaren (het broekpakteven en ribbroek-baardmansleger) en noem maar op.
En dat geld wordt allemaal verbrand aan mensen die, als ze in de problemen komen, meteen maar vluchten naar de andere kant van de wereld i.p.v. in het buurland. Rara, waarom vlucht een zogenaamd politiek vluchteling uit Binnen-Bongobongoland naar het duizenden kilometers verderop gelegen Nederland en probeert hij het niet eerst in het naastgelegen Buiten-Bongobongoland, waarvan hij de taal spreekt en de gewoontes kent? Zou dat iets met geld te maken hebben, dat, zoals iedereen in Afrika en de rest van de noodruftige wereld weet, hier op straat ligt en wordt uitgedeeld door uiterst begrijpende staatsdienaren, geholpen door naieve sukkels van burgers die aan het zielige-hondjes-syndroom lijden?
En wij als belastingbetalende burgers maar kromliggen totdat, als we zelf noodruftig en hulpbehoevend zijn, we tot de ontdekking komen dat alles op is.....

Brouhaha | 09-04-07 | 12:18

Een half miljard voor het pardon, schande, hebben we zelf nog niet genoeg problemen op op te lossen bijv. in de zorg.
Laat de politiek eerst voor ons zelf zorgen en dan de pardonregeling uitvoeren.
En let op!! het blijft niet bij dit half miljard.

Sjaak van PIet | 09-04-07 | 11:42

alec 09-04-07 @ 00:07Waar zij op doelt is dat destijds(1950) al Nederland een van de dichtstbevolkte landen ter wereld was.Inmiddels zijn er nog 7miljoen mensen bijgekomen.Een bevolkingsgroei die als je kijkt naar vergelijkbare landen(Belgie 1950 10 milj. nu 12 milj. Denemarken 1950 5 milj.nu 5,5milj.)ongekend is.Er is geen land ter wereld dat per hoofd van de bevolking meer asielzoekers heeft opgenomen als Nederland.Daar komt bij zoals Lubbers onlangs verklaarde:6 op de 7 asielzoekers die onder mijn bewind zijn toegelaten hadden daar eigenlijk geen recht op.
De belangen die jij verdedigd zijn duidelijk.Of je bent zelf immigrant of je bent werkzaam in de asielindustrie.
Echter ik ben van mening dat het Nederlandse volk het recht en de plicht heeft om voor zijn eigen belangen op te komen.
Dat dat strijdig is met andere belangen,het zij zo.

de honden blaffen... | 09-04-07 | 11:02

Goedgelovige uilskuikens!
Als wordt verteld dat die grap 500 miljoen kost, geloven we dat dan, of hebben we niet allang de ervaring (HSL, Betuwelijn, tunnels, viaducten, metro-trajecten, Rijksgebouwen, Zorg, etc. etc.) dat je er met een gerust hart 150% bij kunt tellen?
M.a.w. maak er maar gerust 1,25 miljard van. I.c. bij de eerder genoemde 26.000 gevallen, zo'n 50.000 euro!!! p.p.! Voor een gezinnetje van 4: 200.000 euro!! Waarbij je dan ook nog moet incalculeren, dat 2 asielzoekers elkaar in de opvang hebben ontmoet en de kinderen hier in 0031 zijn verwekt.

De eerste de beste die dit zo durft naar voren te brengen, wordt door diezelfde politiek als polariserende stemmingmaker aan de schandpaal genageld. En wat nog veel erger is: de staatsjournalistiek -lees alles wat met journalistiek ook maar enigszins annex is- neemt 't voortouw!

stekelige | 09-04-07 | 02:59

bottehond 09-04-07 @ 01:30
Ja, om het provoceren, duhh. Maar als jij mij 3 vragen/stellingen geeft, je enig antwoord/reactie bullcrap is of geen antoord, then so be it.
Maar even voor de beeldvorm hoor, mijn beste, moet ik het eens zijn met alle reaguurderts? Heb ik te maken met de spokesman van ALLE reaguurderts? Als mijn mening/opmerkingen niet bij GS past dan hoor ik het graag (als het tenminste daar om gaat)
Moi2 09-04-07 @ 01:35
Beste moi, het is niet persoonlijk bedoeld. Dat dit een linkse of rechtse overwinning is zal mij aan mijn bal jeuken, feit is dat het er door is. Probeer iets meer consequent te zijn: de afgelopen kabinetten hadden we rechtse kabinetten waar links voor betaalde, en nu is het even andersom.

alec | 09-04-07 | 02:11

alec 09-04-07 @ 00:07
"Relativeren is een must, zeker omdat de zgn tegenstanders vaak spelen op onderbuikgevoelens en met feiten komen die weinig kloppen"
-
Volgens relativeer jij het feit weg dat het hier om uitgeprocedeerde asielzoekers gaat en dat de reden voor dit "pardon" het halen van een klein politiek succesje voor links is.... waar NL vervolgens 500 miljoen Euro voor neer mag tellen.
-
Ik begrijp dat het niet in je betoog en je linkse semi intellectuele wereldje past, maar daar kan de realiteit geen rekening mee houden..

Moi2 | 09-04-07 | 01:35

De lege one-liners hier of elders op blogs is niet aan mij besteed.

alec 09-04-07 @ 00:07

Iets holle oneliners noemen heeft een functie. Denk daar eerst maar eens over na. De rest is bullcrap, maar hey, what do you care? Het gaat om Vrijheid. Pokeren daarmee! Staat je goed. Zolang jij je maar bewust bent dat jij ongevraagd pokert met de toekomst van de pups van alle reag(l)uurderTs. Zeg daar maar eensch volmondig "JA" op. Als je dat aandurft, hetgeen ik nimmer zou doen.

bottehond | 09-04-07 | 01:30

alec 09-04-07 @ 00:07

Geen antweaurd. How typical.

Dragonforce 09-04-07 @ 00:10

Nee hoor. KutbestuurderTs. Da's heel wat anders. het wachten is op leiders a la Wilders, die het in zijn eentje beslist niet gaat redden en dan worden we overlopen en een bende intellectuele bravehearts die doorpakken. Sylvain, ready for kamp Zeist? Beauris? Let's get things done.

bottehond | 09-04-07 | 01:25

Kutland

Dragonforce | 09-04-07 | 00:10

kapoerewiet 08-04-07 @ 21:57
Dank je wel, kapoerewiet, daar haalde ik ook mijn gegevens vandaan. Kom dan aub niet met 90% mannen, de helft is een stuk genuanceerder. Nu de rest van je commentaar nog ....
de honden blaffen... 08-04-07 @ 21:39
Zou ze doelen op een overvolle strand in Zandvoort hartje zomer? ;-)
Verder, er is maar één manier als iemand hier ten onrechte verblijft en dat is op een illegale wijze. Navolgend, de procedures nemen flink wat tijd in beslag. Ik weet niet of je een beetje bekend bent met deze maar het begint al met het erkennen OF je wel een vluchteling bent. Twee aanvragen moeten er worden gedaan: Een aanvraag voor toelating als vluchteling en een verzoek om een verblijfsvergunning. Komt er nog een tolk bij, klopt de foto wel met de identiteitspapier, klopt de vluchtroute, de gesprekken worden weer herhaald of het wel klopt, en klopt het niet, dan wordt de asielzoeker gewijgerd. Afijn ...
Dit is nog maar het begin,ik spaar je de details. Ondertussen zijn we al maanden, misschien al een paar jaar verder. Uiteindelijk, in de laatste fase, als keer op keer het asiel is afgewezen, kan men voor de laatste keer in hoger beroep gaan. Als laatste redmiddel: Echter, de rechter moet eerst beslissen of het gegrond of ongegrond is. Dit verhaal ken je wellicht ook met als oordeel dat de IMD de hele procedure over moet doen.
Hiermee wil ik dus aangeven dat het asielprocedure jaren kan duren en deze mensen niet onterecht in NL verblijven.
Further, uit een onderzoek van TNS NIPO is 63% voor een pardon. Maar jij kan vast andere cijfers naar boven halen. Tis maar net waar we in geloven.
Ten derde: Van de verdeeldheid ben ik op de hoogte. Relativeren is een must, zeker omdat de zgn tegenstanders vaak spelen op onderbuikgevoelens en met feiten komen die weinig kloppen. Vaak neem ik het met een een korreltje zout maar het volk is nog niet in opstand gekomen. Dus immoreel ... Zou jij triomfantelijk gereageerd hebben als de generaal pardon er definitief niet was gekomen? Geloof het ook niet. En provocateur, wellicht, maar ik wil het wel een beetje onderbouwen of uitleggen, misschien de ander nog iets meegeven. De lege one-liners hier of elders op blogs is niet aan mij besteed.

alec | 09-04-07 | 00:07

Mayday mayday. Going down...

*zoekt de Samsonites alvast uit de kelder*

Breinstein | 08-04-07 | 22:24

@Alec

Oja, en wat die bronvermelding betreft: uit deze cijfers blijkt toch wel duidelijk dat het aantal mannen dat een asielaanvraag indient, het dubbele van het aantal vrouwen is.
www.degeschiedenisvaninburgering.nl/tr...
Bij Ama’s ligt die verhouding nog scheven: 1 op de 5 ama’s is meisje.
www.samah.nl/helpdesk/faq.html
Zet dit je niet aan het denken? Alsof vrouwen nooit op de vlucht zouden moeten zijn voor oorlogen en geweld…

kapoerewiet | 08-04-07 | 21:57

alec 08-04-07 @ 20:12

Geef mij een goede reden waarom ik mijn mening zou veranderen dat deze menschen ten eerste onterecht in 0031 bleven (3 tot 5 maal rechterlijke uitspraak) en ten tweede dat het een foute beslissing is geweest (uit verlegenheid en rancune versus Verdonk) om ze toe te laten, juist en met name omdat minstens de helft van de bevolking dit niet wenscht en dus bij uitstek een enorme polarisatie heeft opgeleverd. Ten derde ben ik van mening dat de spankracht van 0031 heel erg ver overvraagd is. Ik vind het bijna immoreel om onder dergelijke omstandigheden triomf te kraaien terwijl je weet welk een verdeeldheid het opgeleverd heeft. Eén GOEDE reden. Dat moet te doen zijn. je stelt je op als een relativist en een provocateur, dat mag, maar je onttrekt je daarmee aan het relevante debat zoals neergelegd in mijn vraag.

bottehond | 08-04-07 | 21:52

@Alex 20:12
Moet ik ook een bronvermelding geven bij het feit dat de aarde rond is? Natuurlijk behoren de asielzoekers die wij hier binnenkrijgen tot de bevoorrechte klassen in hun land - of denk je dat de gemiddelde hongerlijer in Darfur een enkeltje Schiphol kan betalen? Doe eens je licht op bij instanties in het veld, zoals Artsen zonder grenzen of het Rode Kruis, en zij kunnen je vertellen dat vrouwen en andere verschoppelingen in de ellende achterblijven. Niet meer dan logisch. Als je dan toch al met de nomenklatura te maken hebt, is de kans natuurlijk groter dat er rotte appels tussen zitten: www.elsevier.nl/nieuws/nederland/artik...
Nee, de Linkse kerk is weer eens bezig met peperdure symboolpolitiek. Ons blazoentje is schoon, want we hebben een generaal pardon afgegeven voor mensen met zeer twijfelachtige vluchtverhalen, uit landen waar het allang weer koek en ei is, over de ruggen van wie? Precies, mensen die nu aan de poorten kloppen en het misschien wel echt nodig hebben. Want laat je Pietje uit Bosnie wel binnen, zal je Henkie uit Irak de toegang moeten weigeren. Maar dat maakt geen reet uit, want Henkie heeft de Vara-uitzending niet gehaald. Dat dit onrechtvaardig is, maakt demagogisch links niks uit. En dat het geld beter besteed kan worden door de regio’s te ontwikkelen zodat mensen niet hoeven te vluchten voor armoede, zal jou een worst wezen. Die 26000 gezichten, dat huilt zo lekker weg, net Het Achterhuis. Een uitwas van een media-gekke emotiecratie…

kapoerewiet | 08-04-07 | 21:39

alec 08-04-07 @ 20:12
Reeds in 1950 verklaarde koningin Juliana in de troonrede:"Nederland is vol.Ten dele zelfs overvol".

de honden blaffen... | 08-04-07 | 21:39

alec 08-04-07 @ 00:12
"... geeft vast een lekker gevoel om de asielzoekers als profiteurs te brandmerken"
-
Als politiek correct iemand ga je natuurlijk natuurlijk wel even voorbij aan het feit dat het hier om UITGEPROCEDEERDE "asielzoekers" gaat.
Dus mensen waarvan de rechter, na vele processen, heeft gezegt "Meneer U bent GEEN asielzoeker"
-
Maar links wil Rita Verdonk nog snel even een douw geven en bombaderen deze profiteurs weer snel even tot asielzoekers
Nog voordat PvdA in de regering zit is het bekende geld voor allochtonen over de balk smijten al weer begonnen.

Moi2 | 08-04-07 | 20:37

kapoerewiet 08-04-07 @ 12:09
Kweet dat dit land een beperkte opnamecapaciteit heeft maar vol is het nog zeker niet. In 2006 zijn rond 130.000 mensen (NL ers in NL geboren) geëmigreerd. Tot eind sept. 2006 hebben zich 76.000 immigranten in NL gevestigd (voornamelijk uit de landen Polen, USA en Duitsland) en tegerlijk komen oud-NLers weer terug naar Nederland. Per saldo is het aantal inwoners in NL met ongeveer 13.000 mensen toegenomen (overlijden, geboorte) De bevolkingsgroei is nog nooit to laag geweest sinds het jaar 1900.
En verder snap ik niet zo de elite van de asielzoekers die jij bedoeld: Een willekeurig voorbeeld is de totale asielzoekersaanvraag van 1999, waarvan rond de 40.000 mannen zijn, 25.000 vrouwen, waarvan rond de 12.000 kinderen zijn. Hoezo 90% is mannen? Hoezo fout verleden. Doen we aan bronmelding?

alec | 08-04-07 | 20:12

prins74 08-04-07 @ 14:18

"Die kazen"??????? Sjonge, wat voel jíj je Nederlander. Daarmede is alles gezegd. Ksst... vlieg op! Lutser.

bottehond | 08-04-07 | 18:33

Hoogtijd voor een nieuwe VARA serie:26.000.000 gezichten.

de honden blaffen... | 08-04-07 | 17:56

500.000.000 als de teller blijft staan op 30.000 asielzoekerTs. Zij die er verstand van hebben, medewerkerTs dus van de immigratiedienst, vrezen dat door fraude het definitieve aantal gelukszoekerTs uiteindelijk tussen de 200.000 en 300.000 zal blijven steken.
-
Uiteidelijk gaat dit linksche grapje de belastingbetalerT dus 5.000.000.000 eurio's kosten oftewel 1.000 euri per loonslaaf.
-
En nu niet janken, u heeft zelf WouterT, Jan Mao, AlexanderT, Rou en/of Marianne gestemp...

stuyterkuycken | 08-04-07 | 17:20

Kan me niet eens schelen wat het kost; maar dat al die onderhandelaars domweg VERGETEN zijn om het mee te rekenen, daar zou toch zelfs een 3e-rangs boekhouder niet mee wegkomen?

borderlijntje | 08-04-07 | 14:29

@prins74 08-04-07 @ 14:18
Om het kippenhok van een glimlach-mevrouw bij Buitenhof te verbouwen, leerde ik vanmorgen.

HY78 | 08-04-07 | 14:24

uruzgan kost ook handenvol geld, toch zijn die kazen heen gegaan ! waarom ???

prins74 | 08-04-07 | 14:18

@de honden blaffen... 08-04-07 @ 13:02
Een verbod op atheismefobie zal voorlopig wel niet van de grond komen met de Wederopstanding van de religie in de Wereld. Zeker niet op eerste paasdag.;-)

Weisse rose | 08-04-07 | 13:37

Bottehond, zelf vind ik het beleid van Verdonk pijnlijk voor sommige welwillende mensen. Maar ik kan me voorstellen dat NL op gegeven moment vol is: we zijn maar een klein landje.

Ironisch is het dat linkse mensen roepen dat de Palestijnen een recht op land hebben en dat eigenlijk iedereen recht heeft op een eigen stukkie grond. Waarom geldt dat dan niet voor ons Nederlanders?

Fred V | 08-04-07 | 13:34

Fred V 08-04-07 @ 12:55

dat zijn Christenen, gristenhunden vindt je veel in het CDA (die hebben lopen revolteren tegen de duivel Verdonk en het "onmenschelijke" beleid van Verdonk) maar vooral in de gristenhundenunion.

de honden blaffen... 08-04-07 @ 13:02

Had alida wolfsdochter nog iets aan te kondigen inzake naderende expressieverboTen?

bottehond | 08-04-07 | 13:08

bottehond 08-04-07 @ 12:43
Islamofobie stafbaar stellen is natuurlijk een nobel streven.
Als daar de islamofobie van Cohen en de zijnen mee bedoeld word tenminste,en die van Pauw en Witteman,de islamofobie van de dhimmis zeg maar.
Want misschien buigen zij zich voor de islam uit angst.Zoals de joodse raad uit angst meewerkte met de duitsers.

de honden blaffen... | 08-04-07 | 13:02

Bottehond, ik ken veel Christenen die de Islam als een bedreiging zien. Dus de Balk vertegenwoordigt niet 'den algemenen Gristenhund'.

Fred V | 08-04-07 | 12:55

de honden blaffen... 08-04-07 @ 12:06

geitenneukerT roepen is kennelijk een "opiniedelict"... Let op: de VrijsprekerTs die zich negatief uiten over de islam gaan er aan. Die gaan verboten worden deur de gristenhunden en de sosjaaldemonkraten. De balk heeft in warschau al een verdrag ondertekend dat "islamofobie" strafbaar stelt. De islamisten worden almaar brutaler en dáár durft men niets aan doen, dus waarom de eigen mond niet snoeren in een zoveelste poging tot apeasen.

bottehond | 08-04-07 | 12:43

kapoerewiet 1209
klopt,
met de onkosten van 1 immigrant kan je 15 derdenwerelders ter plaatse voeden, goed opgelet!
Heeft P. Lakeman al eens voorgerekend.
Helaas heeft de immigratie-industrie andere doelstellingen.

bejaarde op brommer | 08-04-07 | 12:17

@Alec/MAXIMO:

Uwer goedertierenheid vertedert, maar als u zich ietwat in de materie had verdiept, had u begrepen dat dit geld beter besteed zou kunnen worden aan ontwikkelingshulp, om leefomstandigheden in het land van herkomst te verbeteren - voor allemaal, en niet voor die paar handigerts met geld en connecties. Ik weet niet of u ooit een wereldkaart heeft bestudeerd, maar dit land heeft een beperkte opnamecapaciteit. De mensen die hierheen komen zijn o.h.a niet de werkelijke vertrapten, maar zij die tot een zekere handige elite behoren. Het zijn voor 90% mannen, vaak met een fout verleden. Doe eens uw licht op steken.

kapoerewiet | 08-04-07 | 12:09

Nu interessante topic op buitenhof over:de vrijheid van meningsuiting.

de honden blaffen... | 08-04-07 | 12:06

Echt weggegooid geld,integreren zullen ze nooit doen.Economische en geluks ideeen waren de redenen om naar NL te komen....... En wij maar werken en werken

kruisridder | 08-04-07 | 12:04

welja kom die ruif maar leegvreten, hier in Nederland kan alles, zijn tenslotte maar onze belastingcenten. Kotneigingen

lara | 08-04-07 | 12:00

Hans anders
dat is het mooie van politieke beslissingen, je kan met een GP je eigen wetten naast je neerleggen maar je kan het ook weer rechttrekken. Het is wel goed dat het GP zo op de spits is gedreven, dan kunnen de kiezers zien waar de prioriteiten liggen.

bejaarde op brommer | 08-04-07 | 11:58

Hoeveel linkse politici zijn ooit langdurig vrijwilliger geweest in de mantelzorg of zijn met een collectebus van deur tot deur gegaan? het zou mij verbazen als dat er meer dan 2 zouden zijn geweest. Het generaal pardon zal vooral de christelijke mantelzorgorganisaties belasten die dan weer hun Christelijke politici zullen verwijten dat zij niets voor de overbelaste Christelijke vrijwilligers doen.

Het generaal pardon is gewoon een linkse anti CDA/CU streek met uitsluitend en alleen als bijbedoeling om het Christelijk deel van NL af te wenden van de rechtse partijen. Dat de CU toen met het links politiek geboefte heeft meegestemd toont vooral hun toenmalige politieke kwezelarij aan.

Het zou mij dus werkelijk verbazen als het generaal pardon nu weer in stemming gebracht zou worden dat het een meerderheid zou halen.

Hans Anders | 08-04-07 | 11:38

ik ben zo blij dat ik net mijn visa voor Australie binnen heb..... weer 2 werkenden, hoog opgeleiden, verlaten nederland om plaats te maken voor mensen met een generaal pardon. Jan, Wouter dat was toch precies wat je voor ogen had?? Het zal je ook niet uitmaken dat we een bedrijf sluiten met 40 werknemers. Het zal je ook niet uitmaken dat veel andere ondernemers uit mijn omgeving hetzelfde overwegen. Misschien wordt het eens tijd dat wouter en jan het volk eens toespreken "ga maar lekker rustig slapen". Dat werkte immers in mei 1940 ook!

free_spirit | 08-04-07 | 11:36

Kunnen die geluks zoeker mooi zelf betalen die kosten komt er maar een extra belasting op hun eigen inkomen wat ze gaan verdienen of de zoveelste uitkering waar ze van profiteren..

Laat ze ook maar eens dokken wat ik merk is dat ze onder verschillende namen overal werken

Sinnert | 08-04-07 | 10:29

@ allesofniks 07-04-07 @ 19:02
Grappig, je leest blijkbaar wel wat ik zeg maar er blijft niks maar dan ook niks hangen... Ik zeg dus, die 26000 gezichtjes die hebben wel degelijk 'nee je bent niet welkom' te horen gekregen. Alleen maar omdat ze als autisten zijn blijven volharden in allerlei GELDVERSLINDENDE juridische procedures zijn ze op eens zielig. Dat vindt ik dus eigenverantwoordelijkheid en omdat ik JUIST NIET dit soort asocialen een trap over de grens wil verkopen (om zo voortaan te voorkomen dat irritante moraalridders gaan zeuren dat ze hier al zo lang zitten) wil ik dat je de term leuren uit de mond neemt, deze uitkeringstoeristen hebben dat namelijk ZELF veroorzaakt.

alpha_mannetje | 08-04-07 | 10:27

Alle PVDA en SP stemmers moeten worden opgeroepen om dit vrijwillig op te hoesten. Ik heb hier niet gestemt! Het zal me nix verbazen als de Zalmsnip weer wordt ingevoerd, maar dan anders om. Een soort "pardontax" Klinkt ook nog lekker in het gehoor.

Fapfap | 08-04-07 | 09:38

Wanneer in Nova?

Heinzz | 08-04-07 | 09:21

Oh god, de PVDA in de bocht.

wattiserdan | 08-04-07 | 08:25

Hey botte..! als vanouds, geld over de balk, BIG time... :-)
Zonder specificatie, helaas....

poktor | 08-04-07 | 02:31

Een Soort Iets 08-04-07 @ 01:52: Je hebt HELEMAAL gelijk! De veroorzakers zijn echter allang gevlogen...

poktor | 08-04-07 | 02:28

Waarom moest wij hierin verder volharden? Waarom geen halt toeroepen? Waarom ons verder ten gronde richten?
En...
Waarom zij die dit veroorzaakt hebben en hiermee doorgaan niet dagen?

Een Soort Iets 08-04-07 @ 01:52

Daar kun je lang op wachten. "Zij" zullen niets veranderen. Hooguit jou apeasen. Works both ways.

bottehond | 08-04-07 | 02:26

Het wordt langzamerhand tijd voor een parlementaire enquete... wat zeg ik: tribunaal!

Alle zgn. weldoeners, gulle-gevers, schenkers, met kennelijk een 'hoger doel' in het achterhoofd dienen ontmaskerd te worden als verkwisters en verkwanselaars - van alles wat ons lief en dierbaar was! Zij konden dit doen door nieuwspraak leugens als 'solidariteit' en 'naastenliefde'... Maar uitholling en zelfvernietinging betekende het! De maatschappij wordt bewust kapot gemaakt.
Waarom moest wij hierin verder volharden? Waarom geen halt toeroepen? Waarom ons verder ten gronde richten?
En...
Waarom zij die dit veroorzaakt hebben en hiermee doorgaan niet dagen?

Een Soort Iets | 08-04-07 | 01:52

@MAXIMO 08-04-07 @ 00:56
We zullen zien.... uit de media heb ik niet het gevoel dat de dekking er al is, anders had Albayrak in het debat de dekking aan kunnen geven, dit heeft zij niet gedaan.
*vreest het ergste*

Herman Flipsen | 08-04-07 | 01:09

Godverdekelerekut

Bobberedosio | 08-04-07 | 01:01

Herman Flipsen 08-04-07 @ 00:41
Als het werkelijk buiten beschouwing is gelaten dan is het wel heel dom.
Toch geloof ik dat niet, er is vast ergens nog een potje waar enkel publiekelijk nog verantwoording over moet worden afgelegd.
En dat zou zomaar het JSF-potje of hypotheekrente-aftrek voor de topinkomens-potje ofzo kunnen zijn..

MAXIMO | 08-04-07 | 00:56

@MAXIMO 08-04-07 @ 00:31
Punt blijft wel, dat het bespottelijk is, dat het kabinet geen rekening heeft gehouden met de kosten van het pardon...
Wat de JSF betreft, dat is allemaal iets te ver OT, voor ik het weet gaat dit ook weer over; JSF->oorlog->M.O./Israel->Islam, of JSF->vervoer->transport->scheepvaart->Probo Koala
*Naar Joris zwaait*

Herman Flipsen | 08-04-07 | 00:41

deze dievenvrienden hebben een zeeer toepasselijke naam: www.eenroyaalgebaar.nl/
Zeeerrrr royaal met MIJN geld

bolddt | 08-04-07 | 00:38

Herman Flipsen 08-04-07 @ 00:25
Precies, het kan lager of hoger uitvallen en dan zijn de opbrengsten die deze mensen gaan opleveren ook nog niet meegewogen.
"Vliegen is duur", doet mij trouwens denken aan een ander projectje waar we de euri ook vandaan kunnen halen; het JSF-project.

MAXIMO | 08-04-07 | 00:31

@MAXIMO 07-04-07 @ 23:25
ach, wat is nou €100mln meer of minder.....
Schattingen lopen uiteen tussen de €500mln en €800mln, maar ook daar zijn twijfels over, uitzetten kost ook geld (vliegen is duur tegenwoordig), derhalve ben ik in mijn eerste post uitgegaan van €450mln - €800 mln
.
@mark twain 07-04-07 @ 23:31
Als de VVD (of welke partij dan ook) tijdens het debat aangaande het specifiek pardon, over de financiële consequenties begonnen was, dan hadden de "linkse" partijen daar gebruik van gemaakt met als doel het debat te laten verzanden in verwijten.
Kaakklem: "Voorzitter, mag ik opmerken dat het hier wel over mensen gaat, de *vul maar in* heeft het enkel over geld, mag ik de *vul zelf maar in* vragen hoeveel een mensenleven waard is?"
Gevolg; debat dood.
.
Trouwens, als ik GEEN auto wil, hoef ik toch niet te berekenen hoeveel de ONgebruikte benzine mij gaat kosten, hoeveel de NIET betaalde wegenbelasting mij gaat kosten etc.

Herman Flipsen | 08-04-07 | 00:25

koerbagh 07-04-07 @ 16:40
Tell me more! Want samenvattend kom je tot de volgende conclusie: LINKS ies uitermate genereurs met het geld van RECHTS.

bolddt | 08-04-07 | 00:21

Moi2 07-04-07 @ 23:40
Heb ik gedaan, op een cynische manier, maar het bevalt je blijkbaar niet. Kan ik verder ook niks aan veranderen. Jij ook een fijne nacht, geeft vast een lekker gevoel om de asielzoekers als profiteurs te brandmerken.

alec | 08-04-07 | 00:12

Respect voor de individuele geïntegreerde immigrant, maar het gigantische toegelaten aantal is een onvergeefelijke politieke schande!

Ik dacht altijd dat de politiek de verantwoordelijkheid had dat het voor alle burgers optimaal toeven is in het eigen land.

michello | 08-04-07 | 00:09

bejaarde op brommer 07-04-07 @ 22:29
Wat bent u toch een wijs man,bejaarde.

de honden blaffen... | 07-04-07 | 23:41

alec 07-04-07 @ 21:10
Blijkbaar geen fatsoenlijke argumenten om mijn beweringen te weerleggen.
Zie je vaker bij mensen die rücksichtslos politiek correct zijn.
Ze denken zelden zelf na.
-
Maar ga jij maar lekker slapen met de gedachte dat je weer die arme donkere "asielzoekers" hebt verdedigd, wat ben je toch goed !... de hele straat spreekt erover ... echt waar !

Moi2 | 07-04-07 | 23:40

Flipsen @23: 03

Daar komt Kamp nu pas mee aanzetten!

mark twain | 07-04-07 | 23:31

Herman Flipsen 07-04-07 @ 23:03
Tot nog toe hebben we geen onderbouwing gezien mbt die halve miljard.
Dat kon dus nog weleens een heel ander bedrag worden.
Plus €500.000.000 bijv. ;)

MAXIMO | 07-04-07 | 23:25

- 'Paps, mag ik met Fweddy naar dat optreden van de Gangbangers?'

- 'Ben je mal joh. Je bent tien jaar. Da's helemaal niets voor jou. Da's om 23u, dan hoor jij trouwens in je bed te liggen. Fweddy is trouwens 17, en als iemand hem komt ophalen is het gewoonlijk de politie. Nee, jij blijft lekker thuis.
-
Dat optreden kost trouwens 50 euro.'

- 'O, maar die zou Fweddy voor me betalen hoor.'

-
I rest my case.

v Maerlant | 07-04-07 | 23:24

mark twain 07-04-07 @ 23:16

Maar dat beweer ik helemaal niet, zeurpiet. Hij had het argument niet nodig z'n punt te maken. Dat is helemaal iets anders dan 'bewust niet op ingaan'. Ik denk eerder dat jij het bewust niet wil snappen. Daar kan ik dan weer niet mee lachen.

v Maerlant | 07-04-07 | 23:20

Maerlant 07-04-07 @23.05

Jij wilt dus beweern dat Wilders bewust niet op de geldelijke aspecten van
deze zaak is ingegaan. Laat me niet lachen!

mark twain | 07-04-07 | 23:16

mark twain 07-04-07 @ 23:03

Neen, lees Herman Flipsen boven je, argument ten overvloede. Daarom stond dat woordje 'principieel' ook in m'n post. Niet bij stilgestaan?

v Maerlant | 07-04-07 | 23:05

v.Maerlant 07-04-07@22.49

Wilders en ook de andere door mij genoemde politici hebben hbet financiele
argument niet gebruikt. Een gemiste kans voor open doel of niet soms?

mark twain | 07-04-07 | 23:03

@lekker moeder 07-04-07 @ 22:45
*kuch* meerendeel van de mensen die naar het buitenland vertrekken (Duitsland) jagen de kinderen iedere dag over de grens, om ze te laten genieten van het gratis onderwijssysteem in 0031.
Waar we het verder over hebben €500.000.000,=, maar dat is inderdaad een dermate klein bedrag dat je gerust kan vergeten op te nemen in een begroting, verder hebben we het nergens over.
.
@mark twain 07-04-07 @ 22:37
Ze hadden al genoeg redenen om tegen te zijn, dus wat dat aangaat waren de kosten niet belangrijk. Uitvoeren van de plannen van CDA, VVD en PVV hadden die extra kostenpost niet veroorzaakt. Het probleem is dat de voorstanders nooit hebben gedacht aan de kosten. Het is een VVD'er die hen moet wijzen op de kosten:
"VVD'er Kamp voorspelde dat het aantal personen dat onder de regeling komt te vallen boven de 30.000 uit zal gaan. Ook zal de regeling volgens hem meer dan 600 miljoen euro gaan kosten, terwijl daar in het regeerakkoord geen financiële dekking voor is aangegeven" www.nd.nl/document.aspx?document=nd_ar...

www.rtl.nl/(/financien/rtlz/nieuws/)/c...

Herman Flipsen | 07-04-07 | 23:03

bottehond 07-04-07 @ 22:34
Ho, kalm, ik heb de diepste respect voor de GS elite ;-)
"Tsja... zal alec wat schelen. Die is zeauuuuuuuuuu kosmopolitiek correct.Geen spat van twijfel of kritiek. Niets, nada. Nuf said, tog?"
Ik bedoelde dat je dacht dat je twijfelde met 'tog' of ik wel zo kosmopolitiek correct zou zijn zonder enig spat van twijfel en kritiek.
Mijn reactie : ".. of misschien toch wel ..." is dat het niet altijd zo is. Spaar me, ik ben een beetje nieuw hier.
Ober, één chianti voor meneer om het weg te spoelen ...

alec | 07-04-07 | 22:53

De VVD heeft uit en te na gewaarschuwd voor de gevolgen zowel in aantallen als in geld. Deze 500 miljoen is trouwens een onderschatting van de werkelijke ellende. Dit bedrag is namelijk alleen al nodig voor de mensen waarvan men 100% weet dat deze nu al in Nederland zitten en onder de regeling vallen. Men vergeet gemakshalve dat de aanzuigende werking nog een veelvoud van die 500 miljoen gaat kosten.

Bishma | 07-04-07 | 22:52

mark twain 07-04-07 @ 22:37

Wilders was en is principieel tegen het pardon, en wist dat meer dan voldoende te motiveren. Nu ga je zowaar de tegenstanders van het pardon de financiële consequenties onder de neus wrijven; il faut le faire.

v Maerlant | 07-04-07 | 22:49

Wat een onzin. Er gaan per jaar 35.000 mensen meer weg uit Nederland dan er bij komen. Plek zat dus op die scholen. Bovendien zitten al die kinderen van asielzoekers al op school dus waar hebben we het over?

lekker moeder | 07-04-07 | 22:45

Ook rechts heeft tijdens het debat over het generaal pardon zitten slapen.
Wilders,Rutte en van der Camp hebben toen met geen enkel woord gerept
over de financiele consequenties van het pardon

mark twain | 07-04-07 | 22:37

alec 07-04-07 @ 21:52

Bijdehandjes gegeten. Is GS-taal. Lutser.

* denkt aan hannibal lecter en de niertjes *

bottehond | 07-04-07 | 22:34

Die bejaardenzorg kan inderdaad wat minder, zal ik geen last meer van ondervinden. De belangen van deze verschoppelingen gaan boven alles, beschouw het als een kwestie van algemeen belang. In het geval dat het meer kost dat die suffe half miljard kunnen we altijd nog de hypotheekrente-atrek beperken. Het CDA zal dat vlak na de volgende verkiezingen vast wel op tijd in gaan zien.

bejaarde op brommer | 07-04-07 | 22:29

de honden blaffen... 07-04-07 @ 22:09
Of aan al je oud-kudtburen die jou helemaal alleen hebben achtergelaten, de zuigerts ... ;-)

alec | 07-04-07 | 22:18

alec 07-04-07 @ 21:42
'T zal wel aan mij liggen dan...

de honden blaffen... | 07-04-07 | 22:09

@gerritj123 07-04-07 @ 21:50
Dat is twee keer, nu braaf je ei weer in, morgenvroeg is het jouw tijd!

Herman Flipsen | 07-04-07 | 22:08

bottehond 07-04-07 @ 21:42
tog? of misschien toch wel ... ? ;-)

alec | 07-04-07 | 21:52

Waarom krijg ik toch zo'n rood waas voor de ogen als er iemand weer eens over solidariteit begint?

kermitthefrog | 07-04-07 | 21:52

maar ja gerritj123 sommige mensen zijn vegetariër dus dat wordt lastig

Jan-Joris-Jaap-Joop | 07-04-07 | 21:51

in Nederland mag alleen varkensvlees gegeten worden
Verplicht
Dit moet direct worden ingevoerd.
Komen er direct veel mider gelukzoekers

gerritj123 | 07-04-07 | 21:50

waar hebben al die mensne leren rekenen? de rekenschap klopt niet ,ten tweede als iemand zich laat natuliseren moet ie het zelf betalen , zelf zijn id kaart , niet is gratis in dit kut land zoals jullie dat allemaal ook weten.Daarnaast ken ik geen asielzoeker in de bijstand,want die zijn hoogopgeleide mensen die gelijk aan het werk gaan .Alleen,omdat mensen onnodig wegens hun naam en enz worden uitgesloten van de arbeidsmarkt ,kunnen ze er ook niets aan doen .

prins74 | 07-04-07 | 21:49

in Nederland mag alleen varkenvlees gegeten worden
Verplicht
Dit moet direct worden ingevoerd.
Komen er direct veel mider gelukzoekers

gerritj123 | 07-04-07 | 21:48

@bd 07-04-07 @ 21:32
Het is idd geven en nemen. Wij altijd geven zij altijd nemen.

derkcs | 07-04-07 | 21:45

Kennen die losers in de kabinet niet heel snel oprotten. Mijn fucling belastinggeled verneuken dat is alles wat ze doen. Ongeschoold tuig, opzouten!

derkcs | 07-04-07 | 21:43

de honden blaffen... 07-04-07 @ 21:33

Ah... je hebt het over de ethnische zuivering van Nederland. Tsja... zal alec wat schelen. Die is zeauuuuuuuuuu kosmopolitiek correct. Geen spat van twijfel of kritiek. Niets, nada. Nuf said, tog?

bottehond | 07-04-07 | 21:42

de honden blaffen... 07-04-07 @ 21:33
Maar je gaat toch niet verhuizen naar een andere buurt omdat je de laatste NLer in de straat bent? Tenzij je een gruwelijke hekel hebt aan tonen of al je buurz zijn verdwenen en je mist ze onwijs, of de buurt ondraagelijk is geworden door verval. Kweet dan niet zo goed waar het aan ligt, de nieuwe buren of aan jezelf.

alec | 07-04-07 | 21:42

de honden blaffen... 07-04-07 @ 21:15

Not this time. Petrus was een lutser. Laat die haan maar kraaien, die haalt de tweede keer niet eensch ditmaal.

news.bbc.co.uk/media/images/39677000/j...

* burp *

bottehond | 07-04-07 | 21:41

alec 07-04-07 @ 21:10
"Hoe zou je vinden,als er iemand in je straat komt wonen"?
En nog iemand,en nog iemand en nog iemand etcetc.
Totdat jij de laatste Nederlander bent die in die straat woont en uit arren moede gaat verhuizen naar een peperdure woning in een buitenwijk.
Hoe zou je dat vinden?
Nou weet ik wel dat dat voor bewoners van dorpen en stadjes op het platteland moeilijk voorstelbaar is,maar het is waarheid geworden voor honderdduizenden stadsbewoners de afgelopen 30 jaar.

de honden blaffen... | 07-04-07 | 21:33

Jongens, jongens. Zie het aan de zonnige kant. Ik bedoel, 26.000 (zes-en-twintig-duizend!) mensen zijn rij.. blij gemaakt. Wat wil je nog meer. Het is geven en nemen in het leven jongens, maar vooral geven.

bd | 07-04-07 | 21:32

@nadenken
linkse rente is mooi gevonden!
die gaan we onthouden

rylands | 07-04-07 | 21:31

Verbaas me over het feit dat het gros tegen Rita Verdonk tekeer ging. Nu moet er geld over de brug komen en er wordt weer volop gejankt.
Hollanders..

Mekker | 07-04-07 | 21:26

Een beetje achterban kost ook wat maar dan heb je ook niks.
Wel mooi dat ie nu als minister van financien zelf een probleem heeft. muwhahaha.

pudfucker | 07-04-07 | 21:24

De truuk van wereldverbeteraars.Jaren blijven roepen dat er een verschrikkelijk onrecht is dat maar op één manier opgelost kan worden . En niet vertellen wat de gevolgen en kosten zijn. Want daarvoor verantwoordelijkheid nemen ? Nee, dat zal de "samenleving"wel oplossen ! Dus voortaan bij alle maatregelen uit de linkse hoek is het aan te raden om te vragen naar de "Linkse Rente" die al die plannen altijd kosten. En laat die kapitaalkrachtige BN ers die een paar maanden geleden er zo op aandrongen om meer belasting te betalen dit maar volledig oplossen. Doen ze eindelijk iets meer dan nutteloze analyses van voetbalwedstrijden en paniekverhalen over bijvoorbeeld het milieu verkondigen.

nadenkeniseenkunst | 07-04-07 | 21:23

de benzine is al bijna f.3.-- wie lust er nog peultjes maar hij wordt nog duurder want het 25 van kok wordt 1 € En dan komen die gelukzoekers ook nog eens met het vliegtuig dat is toch helemaal slecht voor het milieu. Voor een kaartje betalen ze een jaarsalaris als ik zoveel gespaard had ( een jaarsalaris) dan kocht ik de HEMA

gerritj123 | 07-04-07 | 21:22

The eimer
Niet zo negatief joh. Komt allemaal wel goed.
Vergeet ook niet he, wij horen bij Europa, indien Nederland geen geld meer heeft, gewoon lekker bedelen bij de EU. tzt zitten de Turken, Albaniers, Marocs en de irakezen erbij, dus geen probleem. "always look at the bright side of life"

allesofniks | 07-04-07 | 21:16

bottehond 07-04-07 @ 21:10
Het lot van de leiders.

de honden blaffen... | 07-04-07 | 21:15

Tja, laat ze eerst maar voor 20k aspergesteken dan

mr_atheist | 07-04-07 | 21:13

allesofniks 07-04-07 @ 18:20
Het punt is denk ik dat je asielzoekers verward met criminelen. Dat denken velen. Als je nou van die gedachte afstapt zou je makkelijker kunnen relativeren. Hoe zou je het vinden als iemand in je straat komt wonen die uit een andere provincie komt? Die moet zich ook een beetje aanpassen in je buurt en ga je ook niet automatisch vanuit dat het een crimineel is. En gaat ie eenmaal de fout in, moet ie dan trug naar zn eigen provincie, waar ie vandaan komt? Er wordt te makkelijk geroepen dat allochtonen of buitenlanders een fout maken terug moet: wat geeft jou het recht om dat te zeggen? Als ze eenmaal hier als NL door het leven lopen zullen ze dus anders behandeld worden als de autochoon: lijkt mij niet passen in ons rechtssysteem. Verder: Aan buitenlanders met een goede opleiding die hier komen werken en vestigen heb je geen voorwaarden? Zou daar nooit een crimineel tussenzitten?

Moi2 07-04-07 @ 18:24
"Het zou fair zijn als dit geld door de linkse stemmers zou worden betaald... O,nee, dat gaat niet, dat zijn immers meestal zelf uitkeringtrekkers en subsidiesponzen"
Geef het op! De 100 euri is al bijna van je loonstrookje afgehouden ;-)
Plus, je krijgt er 26.000 extra vriendjes bij die allemaal van jou profiteren, die jou miljoenen gaat kosten, die zorgt dat de linkse dictatuur echt een feit wordt enkel om jou te pesten, en jouw eigen soort criminelen omtovert in padvindersmeisjes ... over onrealistische politiek correctheid gesproken.

alec | 07-04-07 | 21:10

de honden blaffen... 07-04-07 @ 16:20

Heden Hosanna, Morgen: Kruisigt Hem!

bottehond | 07-04-07 | 21:10

@ allesof niks:
Of we rijk zijn.
Voorlopig zijn er jaarlijks 180.000 landgenoten die het hier voor gezien houden. volgend jaar worden er dat 40 tot 60.000 meer.
Staat tegenover dat bijna hetzelfde aantal ongeschoolde alochtonen hier komt hangmatten, Hoelang denk je dat dit land die gekheid vol kan houden?

The eimer | 07-04-07 | 20:56

bottehond 07-04-07 @ 20:32
Lees mijn post van 16.20,lachen.

de honden blaffen... | 07-04-07 | 20:56

Zijn asielo's misschien goed voor het mieljeu?

Pigha Lal | 07-04-07 | 20:44

@ Bottehond:
De leuze van dit kabinet is: Nederland kan beter.
Wat een grandioze zelfkennis spreekt daaruit.
Kortom, ze doen hun best, maar meer als dat hoef je er niet van te verwachten.

The eimer | 07-04-07 | 20:44

The eimer
nee joh. ontwikkelingshulp moet ook omhoog, percentje of 10% kan makkelijk. Tevens maar wat meer geld uittrekken voor achterstandswijken en intergratie, doe ook maar 10% meer. Waarom doet iedereen hier zo moeilijk over, Nederlanders zijn rijk zat en de rest van de wereld is maar een trieste zielige bedoeling.

allesofniks | 07-04-07 | 20:42

@ allesofniks:
Wat denk je ervan die miljarden ontwikkelingshulp niet meer zomaar ergens in de wereld neer te plempen, maar dat geld in eigen land te besteden aan de multicul?
Nu betalen we dubbelop, dat lijkt me niet logisch.

The eimer | 07-04-07 | 20:34

@Herman Flipsen
Oh sorry, die had ik niet gezien, overheen gelezen.
Maar dat is idd mijn punt, niet alle bedreigingen worden gebruikt om de politieke agenda op de kaart te zetten.
Zoals die VVD-er, ik had tot zonet daar niks over gelezen.
En, zou Thieme daar echt wat aan kunnen doen?

MAXIMO | 07-04-07 | 20:34

Wat zeiken we toch, de Polen mogen komen. Laten we hen nog wat harder werken, groeit de economie wat harder en kunnen we er nog eens 26.000 opnemen. Ben er trouwens tegen dit een tegenvaller te noemen, het is een verzwegen feit dat al lang bekend was.

Duitse helm | 07-04-07 | 20:33

de honden blaffen... 07-04-07 @ 19:25

Het was nog erger: viezepoes strak als een stekker van de sos, kaakklem met haar gebruikelijke onderbuikengehits, diva la Huizinga (hoerrrrrrrrrrrrrrr) die een persoonlijke vete uitvecht met verdonk (puur 100 % persoonlijk, ik heb het haar min of meer horen zeggen bij pauw en pauw) en nog zo wat van die rancineuze idioten waren meer tégen Verdonk bezig dan met iets anders. Een poolsche landdag gelijk, die TK destijds. Ik zeg: de legitimiteit van dit kabinet mot ter discussie staan, maar in feite het functioneren van tout 070. Onvoostelbare prutsers bij elkaar. En dat verkoopt verzonnen en onhaalbare vergezichten aan de burger, goedschiks of kwaadschiks.

Nog een mooie ter zake doende link: (beetje achterhaald dat links/ rechts gedoe, maar goed: het gaat allemaal wel erg snel heut zu Tage).

www.peterbreedveld.com/archives/000007...

bottehond | 07-04-07 | 20:32

hee, we kunnen toch allemaal wel 10% meer belasting betalen.
en voor 1.5 modaal maar 20% meer. Niet zo moeilijk doen allemaal
waar is jullie medeleven!

allesofniks | 07-04-07 | 20:29

rylands 07-04-07 @ 20:16
Al ben je voor vrede dan nog kan je worden afgemaakt door iemand die daar tegen is, zie Lennon en Luther King.
Zodra je stelling de neemt mbt wat dan ook heb je voorstanders en tegenstanders.
En ik ben ook voor de vrijheid van meningsuiting al ben ik ervoor dat mensen daar bewust mee om gaan.

MAXIMO | 07-04-07 | 20:28

Het Vrije Volk heeft een prima sugestie om die 600 miljoen te betalen.
In de bejaardenzorg de helft van het personeel ontslaan en alle ouwetjes op bedden vastbinden.

The eimer | 07-04-07 | 20:26

@MAXIMO 07-04-07 @ 20:15
Vandaar ook mijn *kuch* @20:15
Het is en blijft natuurlijk wel vreemd, dat de politie geen verder onderzoek gedaan heeft naar m.n. de bedreigingen aan het adres van Melkert.
Wat Rosemöller en Halsema betreft ga ik er wel vanuit dat die bedreigingen er geweest zijn, maar inderdaad wordt niet door iedereen een bedreiging gebruikt voor politiek gewin.
Thieme doe er eens iets aan: www.google.nl/search?hl=nl&q=oplaa...

Herman Flipsen | 07-04-07 | 20:25

Voor een oprotpremie wel

Prinskromijn | 07-04-07 | 20:22

Een half miljard, klinkt best redelijk.

bejaarde op brommer | 07-04-07 | 20:21

@Rubberen regenburka

je kan 'r 'n koran mee vol schrijven...

en willem bever | 07-04-07 | 20:17

@maximo
wat betekent ot?
idd waren er toen bedreigingen.
en dat ze er geen politiek gewin uithaalde is logisch.
pim was toch ook wel vermoord door hun zwartmakerij.
cq hun woorden en aanvallen onder de gordel op pim heeft hem vast gesterkt in zijn idee.
zuilke bedreigingen zijn ook niet goerd.
iedereen moet gewoon alles kunnen zeggen zolang het niet strafbaar is.
en daar ben jij het niet mee eens.
dat heb je wel gezegd.
dus moeten bepaalde mensen dimmen, dat zei je ook.
dat noem ik toch wel bepleiten van inperking van vrijheid van meningsuiting.
en dat is nog steeds een peiler voor een goed werkend democratisch bestel
tsja...

rylands | 07-04-07 | 20:16

*kuch* het onderzoek, moet zijn; een onderzoek

Herman Flipsen | 07-04-07 | 20:15

@ Klaboewterbeer:
Het laatse Wiardi rapport meld dat de gewone man zich door die partij bedreigt voelt.
Dat is even wat anders anders dan de verheffingsgedachte van die partij.
Natuurlijk vindt ze dat de sociale onderlaag verheven moet worden, maar het feit is niet meer te verbloemen dat die onderlaag aan alle kanten zelf de boel versjeert. Dat wordt door die partij aan alle kanten ( weer)ontkent en is zelfs een discussie daarover ( weer) notdone.
Ingewikkelde intelektuele rapporten kunnen niet verbloemen dat die partij zijn achterban van zich vervreemd.
We maken nu doodgewoon een periode van nivelering mee.
De vraag is of dat gepikt wordt, ik denk van niet.

The eimer | 07-04-07 | 20:11

Maak een einde aan de ROOIE dictatuur Revolutie s.v.p.

opa tokkie | 07-04-07 | 20:09

@MAXIMO
"En je doet alsof "links" niet is bedreigd maar als je in het post-fortuyn tijdperk een beetje had opgelet dan had je geweten dat ze wel degelijk bedreigingen hebben ontvangen."
.
Ja en hier het onderzoek naar de bedreigingen en de ernst ervan:
www.klokkenluideronline.nl/modules.php...
Wellicht toch weer een spin van Hoedeman? www.nrcombudsman.nl/artikel/466/en-nu-...

Herman Flipsen | 07-04-07 | 20:07


en willem bever 07-04-07 @ 15:19
goh, wat een lekker weer buiten, het wel ik of ik in het buitenland zit.
Oh nee, aan al die mensen te zien zit ik al in het buitenland,
He, kan dat nou, het lijkt wel of ze proberen Nederlands te praten,
"koeie midak menr, hoe kaat t me ou,
WAT zeg ie?
Hoe kaaat t met ou?

Grappig dat wij hen wel kunnen nadoen maar zij ons niet :-)

Rubberen regenburka | 07-04-07 | 20:04

W aar
O nze
U itgeprocedeerde
T erroristen
E xtreem
R adicaliseren

B ekoort
O nze
S ocialist

woutje B.

P romoverende
V ergunningzoekers
D emonlogische
A bsolutisme

en willem bever | 07-04-07 | 20:03

Belasting Flink omhoog voor al die "ROOIE RUKKERS " die wilden dit toch zonodig , van mij s.v.p. geen cent voor deze ongewenste ergenis

opa tokkie | 07-04-07 | 20:01

@ The eimer 07-04-07

Zo ver ik weet heeft ELK voorstel, maatregel of wetgeving uit de pvda hoek na de oorlog, altijd (ik kan me werkelijk geen uitzondering bedenken) geleid tot ellende en rampspoed. De vraag dient zich dan aan of ze echt zo stom zijn of dat er een bepaald plan achter zit. Ik ben niet zo'n complot denker, maar de pvda heeft voor de oorlog een dikke fout gemaakt. Hun beleid van het verheffen van de arbeider lukte toen wel degelijk. Dat was vervelend want zonder arme arbeiders geen stemmen voor de pvda. Ik denk dat ze daarvan geleerd hebben. Links houd in nederland heel bewust een arme onderlaag in stand. Als die dreigt te verdwijnen creeeren ze een nieuwe door ellende en armoede uit andere landen te importeren. Alles voor de electorale basis. Hoe lang stink nederland hier toch nog in???

Klaboesterbeer | 07-04-07 | 20:00

Fijn he! In Nederland wonen.
Wat leven we toch in een kloteland, geregeerd door hersenloze nitwits!
Bij "ons Rita" was dit nooit gebeurd, dan hadden we een half miljard uitgespaard.
Dank je, windvaan Bos.
Is het nog geen tijd voor herverkiezingen??

Loopvogel | 07-04-07 | 20:00

OT@ rylands 07-04-07 @ 19:18
Jij ziet allemaal verbanden die er niet zijn en legt me een hoop woorden in de mond/vingers.
En je doet alsof "links" niet is bedreigd maar als je in het post-fortuyn tijdperk een beetje had opgelet dan had je geweten dat ze wel degelijk bedreigingen hebben ontvangen.
Kijk, dat ze daar geen politieke winst uit proberen te halen is heeeeel wat anders.
Sorry vriend maar jij hebt een trauma, 911 en nadien de dood van TvG en P.F. hebben je denken zeer waarschijnlijk aangetast.
Is niet erg, heel veel mensen in Nederland hebben daar last van.

MAXIMO | 07-04-07 | 19:58

@ Klaboesterbeer:
Of ze niet zo dom zijn?
Mijn beste, na de oorlog hebben ze een kunstmatige woningnood van 25 jaar veroorzaakt, ze hebben dit land opgezadeld met zulk foute schoolsystemen dat het niet meer terug te schroeven is, ze hebben dit land laten vollopen met gigantische stromen uitvreters, de finale doodsklap voor dit land is hun gestoorde multiculdroom.
Hoezo stom. Ze zijn fataal!

The eimer | 07-04-07 | 19:55

Ik stel voor dat die 26.000 alle wegen gaan verbreden

renevdbos | 07-04-07 | 19:49

@ The eimer 07-04-07

Ik begin serieus te geloven dat het niet alleen meer gaat om een daad te stellen waarvan iedereen wel weet dat het rampzalig uitpakt. Ik begin serieus te geloven dat de pvda heel bewust werkt aan een nieuwe achterban. Laten we eerlijk zijn, 26.000 armoedzaaiers en losers van allochtone afkomst erbij betekent 26.000 stemmen voor de partij van de allochtonen.

Zelfs clubs als de pvda en de sp zijn niet zo dom om het hele land naar de verdommenis te helpen als ze er zelf niet wijzer van zouden worden.

Klaboesterbeer | 07-04-07 | 19:48

@bd:
Dat heeft niets met tolerantie te maken.
Het gaat erom of je een Gekke Henkie wil zijn om die hopeloze zooi te blijven financieeren of niet.

The eimer | 07-04-07 | 19:45

We hebben toch nog een paar miljoen melkkoeien? Mensen in loondienst, die wél op tijd hun rekeningen betalen en weinig tot geen criminele energie hebben.
Ze betalen nu al de uitkeringen, soepsidies, wachtgelden etc. Dan kunnen ze de huisvesting en uitkering van 26000 leugenaars er ook nog wel bij hebben, nietwaar?

Aktivist | 07-04-07 | 19:44

Lost Woutert Bos wel op middels de in te voeren "euro van Bos"!

HP de Tijd lezer! | 07-04-07 | 19:44

De boodschap van de linkse kerk aan de belastingbetaler was: Die mensen zijn volleidg geintegreerd, het is een schande dat ze niet mogen blijven. Blijken het nu toch analfabetische economische vluchtelingen te zijn die een half miljard euro nodig hebben.

Kees3382 | 07-04-07 | 19:43

En nou niet meer roepen dat Nederland niet tolerant is. Half miljard, dat wordt even doorsparen. Kost een paar centen, maar dan heb je ook niks.

bd | 07-04-07 | 19:41

Iedereen wist dat dit generaal pardon goud geld zou gaan kosten.
En dan spreken we niet over de gigantische vervolgkosten aan uitkeringen, subsidies ,misdaad en resocialisering.
En nee, ze hebben niet collectief in die kamer zitten slapen. Er is bewust door Bos en consorten en nog voor ze aan de macht kwamen op dat pardon afgestuurd omdat links zonodig een daad wilde stellen.
Nu kan die verdwaasde linkse achterban fors meedokken aan die klucht.
Het zoveelste jaar op rij zonder koopkrachtverbetering.
Welke regering kan dat verkopen?

The eimer | 07-04-07 | 19:40

Jaja, je krijgt de zegeningen van een nieuwe dominante cultuur natuurlijk niet zomaar gratis.

Klaboesterbeer | 07-04-07 | 19:37

Een kostenpost van 500m euro 'vergeet' je niet als minister van financien. Maar wel fijn dat we maandag weer achteraan mogen aansluiten op de A9/A12/A13/A20/A27....
.
Prutsers.

Quadrifoglio | 07-04-07 | 19:37

De grenzeloze, welhaast hysterische, inspanningen die links zich betracht om ex(!) asielzoekers binnen te halen zou in individuele gevallen gemakkelijk kunnen worden geduid als borderline.

de Conciërge | 07-04-07 | 19:36

Precies de honden blaffen. De ego van Bos kost ons een half miljard pleuro.

Multikuli | 07-04-07 | 19:30

Hier kon je inderdaad op wachten. Het lijkt erop dat incompetentie verplicht is voor PvdA-ers en GL-ers. Vergeten te begroten... foutje bedankt? Dit lijkt mij een prima uitgangspunt voor een motie van wantrouwen voor Woutertje.
En de linkse rakkers die denken dat deze mensen daadwerkelijk een productief lid van de maatschappij gaan worden moeten hun roze bril afzetten en eens de realiteit onder ogen zien.

SonOfMars | 07-04-07 | 19:27

Tijdens het debat over het generaal pardon, heeft geen enkel kamerlid iets
over de kosten van die maatregel gezegd. 150 man hebben dus collectief zitten slapen. Het is een schande en dan nog vinden de dames en heren dat zij het goed doen

mark twain | 07-04-07 | 19:26

Het meest trieste van dit hele verhaal is natuurlijk dat dit "generaal pardon"niet uit menslievendheid tot stand gekomen is maar om de persoonlijke vete tussen "links" en Rita Verdonk te beslechten.

de honden blaffen... | 07-04-07 | 19:25

@rylands 19:20
die werken moest er nog tussen>
"niet-westerse-afkomst die werken de staat"

rylands | 07-04-07 | 19:22

@lenegro
ze kosten altijd meer dan dat ze opleveren.
ook als ze werken.
beste is om ze gewoon naar huis te laten gaan.
jaren geleden stond het zelfs eens in de azijnbode dat zelfs de neo-nederlanders van niet-westerse-afkomst de staat meer kosten dan dat ze opleveren in hun leven.......

rylands | 07-04-07 | 19:20

@maximo
is niks walgelijks aan
het is walgelijk dat jij bereid bent om mensen te laten sterven omdat ze kunnen praten.
en omdat dat praten anders is dan jij wilt horen vind jij dat ze hun mond moeten houden.
als de kogels uit de andere hoek zouden komen dan zou jij er wel voor zijn.
maar ja t zijn niet jan en femke die worden bedreigd.
want die zeggen niks wat hard doch rechtvaardig is.
theo van gogh werd vermoord omdat hij teksten uit de koran schreef op een vrouw.
volgens jouw praatjes is hij schuldig aan zijn eigen dood omdat hij maar niks had moeten doen.
vrije meningsuiting houdt in dat je mag zeggen wat je wilt binnen bepaalde grenzen.

de mensen die worden bedreigd zijn niet veroordeeld omdat ze te ver gingen volgens de wet. en doen dus niks verkeerds
ze handelen dus binnen het kader van vrije meningsuiting.
dat is iets waar het democratisch bestel op gebouwd is.
zij horen te zwijgen van jou.................................

rylands | 07-04-07 | 19:18

@rylands,

Als je toch lekker aan het rekenen bent, mijnheer de econoom (hum). Doe dan ook ff calculeren wat de asielzoekers nu kosten, ze mogen niet werken ONTVANGEN geld etc etc. Als het goed gebeurt dragen ze bij aan de belastingen en de ouderdagsvoorziening voor onze ouders. Ben benieuwd of de altijd kritishe en correcte TELEVAAG hier rekekening mee heeft gehouden.

lenegro@heijls | 07-04-07 | 19:17

@botte
ook al komen die cijfers wel in de publiciteit
de mensen die voor dat pardon zullen het niet erg vinden dat er betaalt moet worden.
vraag maar aan die maximo en die andere, uhm alec.
zulke gasten hebben gewoon te weinig verstand van economie en denken teveel aan t goede gevoel dat het geeft om 'zielige' mensen te helpen.

ps je bent wel lelijk man
en ook jonger dan ik je had geschat

rylands | 07-04-07 | 19:10

Jan-Joris-Jaap-Joop 07-04-07 @ 18:22
Zoals ik al zei, ik betaal al voor zoveel waar ik niks aan heb.
Daarom vind ik €100 niks in deze materie.
@Rylands
Wat een walgelijke insinuatie.
Mijn punt is dat mensen moeten inzien dat er altijd consequenties zijn voor wat ze in het openbaar zeggen.
En dat politici die zogenaamde provocerende generaliserende uitspraken ten koste van bepaalde groepen doen om zieltjes te winnen eigenlijk niet automatisch zouden moeten rekenen op geld voor beveiliging om hun haatzaaiende agenda zodoende harder te maken onder het motto van "kijk, ik word bedreigd dus jij ook".

MAXIMO | 07-04-07 | 19:09

Johan,
Het moet juist simpel worden, geen hoger beroep meer, gewoon 1 x een aanvraag bij de rechter, is het antwoord nee, geen Asiel, geen hoger beroep, alleen een enkeltje terug. Voor de mensen die hier mogen blijven, zorg dat ze slagen, of met andere woorden, zorg dat er druk is dat ze slagen. en zeker niet betuttelen zoals de linkse kerk nu doet.

Alpha_mannetje
Een land zal altijd immigratie en emmigratie hebben. Dit is goed voor een land, tenzij alle sterke cq goede het land verlaten en de zwakke cq slechte het land binnenkomen. Dus iedereen zonder een reden direct een trap geven is niet van toepassing. Iedereen met open armen ontvangen is het tegenover gestelde en moet zeker niet van toepassing zijn. Werk desnoods met een punten systeem, zoals in Nieuw Zeeland.

allesofniks | 07-04-07 | 19:02

Sommige reaguurderTs kunnen echt opgegeven worden. Afgezien van de gigantische bedragen die op de burgers verhaald worden en steeds angstvallig buiten de publiciteit gehouden worden is dit ook een zeer ernstige politieke zaak. De verantwoordelijke minister dient pronto zijn biezen te pakken. Iedere manager weet dat als hij een dergelijke "fout" maakt hij subiet op de keien gaat. Stel dat Verdonk zo iets geflikt zou hebben, de rapen zouden gaar zijn. Maar ik zie dat menigeen de duivel nog zou vergoelijken als die zijn intrede zou doen, dus het lijkt me een aardige lakmoesproef voor wie nog bij zijn volle verstand is. Dat zijn degenen die dit niet rechtpraten. De rest kan ik de kliko of kan overgeslagen worden bij het lezen. Wat een demasquë van sommigen. Ze weten zelf wel wie ik bedoel.

bottehond | 07-04-07 | 18:59

Lees ik net eerst dat de rechter bepaald heeft dat bij het overlijden van de partner de langstlevende successierechten dient te betalen over het huis in vrije opleverbare staat:
.
www.bndestem.nl/binnenland/article1289...
.
Vervolgens lees ik hier dat er 500 miljoen opgehoest moet worden voor het generaal pardon.... Ik heb zo'n donkerbruin (sic) vermoeden dat ik weet waar het geld vandaan moet gaan komen.
.
"De staatssecretaris van Financiën tekende hier cassatie tegen aan want als dat gemeengoed zou worden, zou de staat immers veel minder geld binnen krijgen."

Buck Futter | 07-04-07 | 18:54

@ allesofniks 07-04-07 @ 18:20
Je schrijft wel simpel: bij binnenkomst had binnen enkele maanden moeten vast komen staan, 1) blijven 2) terug.
In de praktijk zegt de rechter: terug. Asieladvocaat in beroep. Rechter: terug, asieladvocaat hoger beroep. Rechter terug. Asieladvocaat nieuwe asielaanvraag. Rechter: terug, Asieladvocaat in beroep. Rechter: terug enz. enz. enz. Alleen de dommen vertrekken met een zak geld.
Er was vorige week geen meerderheid voor de VVD-motie om het aantal asielaanvragen te beperken. Mag nog steeds eindeloos doorgaan. Op naar het volgende algemeen pardon dus. In wat voor een idioot land leven wij. En ondertussen het budget voor ontwikkelingshulp nog verder opschroeven.

~Johan | 07-04-07 | 18:50

@ allesofniks 07-04-07 @ 18:45
Als jij vindt dat iemand nee verkopen, maar niet met een legerlaars onder de kont over de grens schoppen, leuren is, dan heb je helemaal gelijk. Nou weet ik wel dat Nerdenland het land van betutteling is maar dit gaat mij een beetje ver.

alpha_mannetje | 07-04-07 | 18:48

alpha_mannetje
met ander woorden, er is met ze geleurd, in dit geval door de linkse kerk. of wie dan ook die er baat bij heeft om ze hier zo lang mogelijk te houden, te denken aan; advocaten, aziel centra etc. Zoals reeds vermeld, binnen enkele maanden moet vastgesteld worden of iemand hier mag blijven, zo niet, geen geleur meer, (bv hoger beroep) direct terug. En voor de overige gelukzoekers of werkelijke zielepieten, strenge voorwaarden stellen, voldoe je daar niet aan, enkele vlucht. Zak met geld van onze halve Nederlander Mr. Albayrak, neen, alleen basisvoorziening, de rest moeten ze zelf maar voor knokken. En deze basis voorziening mag van mij in betalingstermijnen terugbetaald worden aan de overheid.

allesofniks | 07-04-07 | 18:45

@Pablo's ijscocar 07-04-07 @ 18:26

Het probleem is: zoveel betere landen zijn er niet of wel?

Hakbarrr | 07-04-07 | 18:44

@maximo
je bent het er niet mee eens dat er betaald moet worden om mensen die hun mening uiten beschermd worden omdat ze anders voor hun mening door gekken vermoord worden?
dan ben je slechts een stapje verwijderd van mensen die dat echt doen.

rylands | 07-04-07 | 18:35

allesofniks 07-04-07 @ 18:20
Je lult... er is niet geleurd, er is ze gewoon verteld dat ze niet in aanmerking kwamen maar ze bleven in beroep gaan. Na dat eindeloze gezeur, krijgen ze nu een paspoort van Albayrak en een enorme zak geld... zo hoort dat zeurende zuigerts krijgen een beloning, zij die gewoon terug gingen niet. Nederland is het land geworden van de instantiejockeys... alleen zij die autistisch genoeg zijn om zich te verdiepen in de regels van instanties en asociaal genoeg om daar schaamteloos van te genieten, die worden beloond...
GEFELICITEERD BOS, je hebt het voor elkaar... veel socialer allemaal!

alpha_mannetje | 07-04-07 | 18:30

graag alleen laten betalen door linkse mensen , die wilde ze tenslotte . het zou beledigend zijn als wij rechtsen daar voor moeten opdraaien , tenslotte is er nooit geen linkse meerderheid geweest , want de linkse nipte meerderheid - onze bezoekers = is een ruime rechtse meerderheid dus , of is het de bedoeling dat wij ons aan moeten passen aan wildvreemde ideeen van mensen die wij hier in de eerste plaats al niet willen hebben ??? vreemde democratie dan , een slinqse democratie dus .

onzekant | 07-04-07 | 18:30

We kunnen er nou toch niks meer aan doen! Dat is nog het ergste. En dan straks weer dat kudtverhaal dat de sterkste schouders de zwaarste lasten moeten dragen. Ik ga serieus emigreren!

Pablo's ijscocar | 07-04-07 | 18:26

/Gageldonk Profler modus on
- Boslul, ga es deaud
- Jij enorme Teddy Rukspin
- Ik ga de foto's van je kinderen publiceren
- Verkiezingen!
- Rita, doe er wat aan!
- Geert, kamervagen!
/Gageldonk Profiler modus off

JudgeJuly | 07-04-07 | 18:25

alec 07-04-07 @ 17:44
"De ouders zijn meestal getraumatiseerd..."
Niet bij deze. Dat is namelijk al door de rechter meerdere malen bekeken en hij heeft geconstateerd dat dit gewoon profiteurs zijn.
-
"Ze zijn al meer dan 5 jaar in NL en..."
Juist, doordat linkse allochtonenknuffelaars keer op keer kansloze processen gestart hebben waardoor ze nu al 5 jaar hier zijn. Dat zou nu ineens een "reden" voor pardon zijn? Ze hebben ons nu al miljoenen gekost.
-
"Dit pardon houden we dus niet meer tegen, "
Juist, zoveelste geval linkse dictatuur !
-
"Dertig jaar geleden had je ook last van criminaliteit,"
Wel van onze eigen criminelen en niet geïmporteerde. Bovendien beduidend minder.
-
"... last van criminaliteit, werkloosheid, files en discriminatie."
Criminaliteit , werkeloosheid en discriminatie zijn juist die onderwerpen waar allochtonen bovenaan staan.
-
"... zou het ook moeten gelden voor de NLse emigranten"
Waarom ? Nederlanders staan niet bekend dat wij parasiteren op ons gastland.
-
Kortom, standaard onrealistisch politiek correcte post. Femke en Wouter zullen trots op je zijn

Moi2 | 07-04-07 | 18:24

Ach MAXIMO, zolang linkse mensjes en moslimpjes mensen blijven doodmaken zal jij toch gewoon moeten blijven betalen. Democratie c.q. rechtstaat, wel eens van gehoord, lieferd?

Jan-Joris-Jaap-Joop | 07-04-07 | 18:22

alec
ondanks dat je links ben en ik waarschijnlijk onder de rechtse garde val, kan ik het toch redelijk me je vinden.
Met deze mensen is "te lang" geleurd, bij binnenkomst had binnen enkele maanden moeten vast komen staan, 1) blijven 2) terug. Dit is niet gedaan, helaas.
Indien ze mogen blijven vind ik dat er regels opgesteld moeten worden, 1) je werkt 2) geen criminaliteit 3) je past je aan. Indien ze dit doen, heb ik totaal geen problemen met deze mensen! Doen ze dit niet en maken ze misbruik van onze gastvrijheid, direct terug. Daar staat tegenover dat de overheid mogelijkheden moet geven voor scholing en basisvoorzieningen. Hierbij geldt ook, indien er geen motivatie is om zich te ontwikkelen, enkele reis terug.
Dus Ja, het generale pardon is reeds daar, maar de Nederlandse overheid zal veel strenger moeten zijn met voorwaarden, zelfs na een dergelijk pardon. Dus vervalt 1 van deze mensen in de criminaliteit of geniet hij teveel van onze sociale voorzieningen. Voor de betreffende persoon, passport intrekken en terug.

Het klopt dat Nederland nooit af is, maar wij moeten een keer een poging wagen. Op dit moment zijn er teveel problemen, zoals reeds eerder genoemd, gewoon eerst even dat oplossen, of min. de helft dan!!!. Trouwens er zijn maar weinig landen die hun grenzen dichtgooien voor goed gemotiveerde, goed opgeleide personen. Voor deze groep mag van mij Nederland z'n grenzen (indien die er nog zijn) openstellen. Maar probleem gevallen, neen daar hebben wij er al genoeg van.

allesofniks | 07-04-07 | 18:20

Hadjewat? 07-04-07 @ 17:38
Wat dan nog?
Het draait om hetzelfde, beiden worden door de belastingbetaler mogelijk gemaakt.
En in mijn geval ben ik het dus niet eens dat elke politieke gek beveiliging moet krijgen op kosten van de belastingbetaler.
What's Next? Constant Kusters die op onze kosten met bodyguards mag rondlopen?
Als iemand een scheet laat, als is het metaforisch scheetje, dan is het voor Geert en Ayaantje al een bedreiging en staan ze op het politiebureau aangifte te doen.
Andere politici die bijv. ook hier worden afgezeken en waar door sommige reaguurders daar dan nog platter over wordt gesproken doen niet zo moeilijk over die benadering en gebruiken dat al helemaal niet om zetels te winnen.

MAXIMO | 07-04-07 | 18:12

Dat pardon is een grof schandaal.

~Johan | 07-04-07 | 18:12

500.000.000
30.000 ÷
--------------------------
16.666,6666666666667 =

Dus we spenderen bijna 17.000 euri pp aan betutteling van mensen die we al jarenlang aan het lijntje hadden. Waarom kunnen we niet gewoon tegen nieuwe landgenoten zeggen: "Welkom mensen! Daar is het arbeidsbureau! En daar is de woningbouwvereniging! Maak er iets moois van!" ?

Jan-Joris-Jaap-Joop | 07-04-07 | 18:12

Ik mis Zalm heel erg!
Ik krijg steeds sterker het gevoel dat hij zei dat Bos minister van Financiën moest worden omdat op die manier het kabinet het snelst zou vallen.

lukaas | 07-04-07 | 18:10

De oplossing is kinderlijk eenvoudig: laten de politieke partijen die zo graag dit generaal pardon wilden hebben, de kosten van dit pardon dan ook maar dragen. Daarna zal de gemeenschap de normale uitkeringen waar deze 26.000 mensen dan aanspraak op kunnen gaan maken via het belastingstelsel wel dragen.

kommabijmebinnen | 07-04-07 | 18:03

Nederland smijt 500 miljoen euries over de balk.
Triest, diep triest.

Bunt | 07-04-07 | 18:00

Auke 07-04-07 @ 17:15
Ja sorry Auke, ik haal de info ook maar van het internet af .... de huizenprijs in DL ligt stukken goedkoper dan in NL, vandaar. Bronmelding kan ik je zo geven. Maar wat voor raar vooroordeel heb je van het Caribisch gebied: als je al binnen bent zou ik ook daar mijn vleugels uitslaan. Zon, zee, lekker tussen de andere rijken, knippen met mijn vingers voor een coctail ;-) ....

alec | 07-04-07 | 17:57

allesofniks 07-04-07 @ 17:08
Je onderschat ze volgens mij. Velen van deze kids zitten op school, hebben al een sociaal leventje. De ouders zijn meestal getraumatiseerd omdat ze zijn gevlucht en proberen hier hun leven op te bouwen. Ze zijn al meer dan 5 jaar in NL en er wordt maar met ze geleurd of ze wel of niet mogen blijven. Dit zijn mensen die echt iets proberen van hun leventje te maken (de uitzonderingen nagelaten) anders waren ze toch al lang al terug gestuurd als in hun land van herkomst de veiligheid is gegarandeerd? Mede door de PvdA is nu besloten dat ze mogen blijven. Maar de PvdA heeft ook besloten dat criminelen en oorlogsmisdadigers hier niet welkom zijn. Dit pardon houden we dus niet meer tegen, hoe je het ook wend of keert. Ze blijven! Wat is de volgende stap? Je blijven verzetten en ze met de nek blijven aankijken of gewoon je verlies erkennen en verwelkomen. Ik weet, het klinkt bijna veels te politiek correct maar kan er ook weinig aan doen dat ik er zo over denk.
En Nederland is NOOIT af. Dertig jaar geleden had je ook last van criminaliteit, werkloosheid, files en discriminatie. Heden ten dage ook en over twintig jaar ook. Als je de grenzen op slot wil zetten dan zou het ook moeten gelden voor de NLse emigranten die naar het buitenland hun geluk beproeven. Zou wel zo consequent zijn.

alec | 07-04-07 | 17:44

Goh nou poeh he 500 miljoen o jee. Hoeveel zou er afgelopen tijd door rechts cs zijn uitgegeven aan buro's voor windhandel, externe adviseurs/managers/ intermediairs/ quick scans, long scans, effect rapporten, plannen van aanpak en aanbeveling, enz enz binnen de overheid kortom al die dingen omdat er geen hond nog op zijn werk zelf verantwoordelijkheid voor wat dan ook wil nemen? Onderwijs, zorg, ruimtelijke ordening, ach ga zo maar door.... gemeenten, provincies, niet zelf je werk doen, nee er een Oranjewoudje of een DHV'tje tegenaan gooien zodat we het daar op af kunnen schuiven... Nee, geen miljoenen, miljarden! Voor onnut gewauwel met statistieken die vervolgens de helft van de tijd niet verder komt dan een diepe la ook nog... Miljoenen, mijnheertje? Nee, miljarden! Doet van mijn belastingcenten maar een uitkerinkie voor een paar sjlemielen uit een rotland. Blijven de F'jes van de voetbalclubs in de provincie ook nog bestaan. Al die teken die de publieke sector uitwonen, omdat daar alleen marmotten worden aangenomen in het kader van de lastigheidsbeperking, dáár heb ik geen zin om aan mee te betalen.

campion | 07-04-07 | 17:43

nu maar hopen dat mensen eens een keer wakker worden en niet meer op de SP stemmen.

Tenzing Norgay | 07-04-07 | 17:39

@MAXIMO 07-04-07 @ 16:24
Nou moet je de feiten niet omdraaien! Die beveiliging is nodig vanwege LINKSE bedreigingen! Waren die er niet, dan hoefde je dat ook niet te betalen. Dus weer moet iedereen betalen vanwege LINKS gedram!

Hadjewat? | 07-04-07 | 17:38

Kan iemand me uitleggen hoe dit in elkaar zit ?? een pardon voor lui die hier langer dan 5 jaar zitten?die wonen toch allang? die trekken toch allang? waarom moet dat zoveel kosten?????

Bergen@@r | 07-04-07 | 17:34

Sorry, ik zal me gedragen! oke, oke ik doe het nooit meer, nu goed?

cugel | 07-04-07 | 17:31

kwarko01 07-04-07 @ 16:49
Tuurlijk zijn asielzoekers geen ras.
Dat zeg ik ook helemaal niet dus leg me geen woorden in de mond, ehh, vingers...
Wat ik wel zeg is dat die werknemers die ze niet aannemen enigszins racistisch ingesteld zijn.
@Multikuli 07-04-07 @ 17:02
Gelukkig zijn er genoeg werkgevers die niet zo ingesteld zijn.
Ken er genoeg.

MAXIMO | 07-04-07 | 17:29

-edit zeg denk aan het ! tekort op deze wereld wil je -

cugel | 07-04-07 | 17:26

-weggejorist-

cugel | 07-04-07 | 17:25

Dit zijn helemaal geen asielzoekers, maar mensen die zichzelf zoo zielig vinden en goed kunnen toneelspelen dat ze hier maar gratis komen eten en wonen. En die linkse lutsers werken er graag aan mee want die verdienen al jaaren hun poen aan dat volk....

Laat dit kabinet aub heeeel snel vallen... dan mag geert ze eruitketsen, alsnog.

Klompenboer | 07-04-07 | 17:20

@alec 07-04-07 @ 16:49
Duitsland? yeah right, daar betaal je je helemaal bont en blauw aan belastingen (nog erger dan hier)
Antillen? als je in een soort gevangenisparkje wilt leven met allemaal bejaarden om je heen; als je 'gewoon' tussen de mensen woont, veel plezier met alle Jamaicaanse, Haitiaanse en Dominicaanse bendes die hopen dat er bij jou als blanke nog wat te halen valt.

Auke | 07-04-07 | 17:15

Lubbers heeft ooit eens gezegd dat slechts 1 op de 7 asielzoekers die onder zijn bewind zijn toegelaten er eigenlijk recht op had.
Als nu alsnog die zes op zeven uitgezet worden en alle kosten die de Nederlandse overheid aan hen besteed heeft worden teruggevorderd dan is er voldoende geld beschikbaar.

de honden blaffen... | 07-04-07 | 17:10

Alec
Sorry mijn geloof in deze mensen is er niet meer. Tussen deze 26.000 gezichten zullen best een groot deel "goede" mensen zitten, die net als jij en ik een mooie en gezonde toekomst willen hebben en daar voor willen werken cq knokken. Helaas zal er ook een deel, misschien maar 10% die wel een toekomst wil hebben maar niet de juiste offers kunnen/willen brengen en helaas van deze groep hebben wij er al genoeg in Nederland, ongeacht de kleur of religie. Laten wij nou eerst maar eens de problemen in Nederland oplossen. verbetering van onderwijs, ouderenzorg, wegen, criminaliteit, discriminatie, werkloosheid en achterstandswijken. Indien dit weer een mooi plaatje is, dan mogen er van mij best een paar goede knakkers bij.
Vergeet ook niet dat het minstens 3 generaties duurt eer deze mensen zich binnen het midden tot hoog kader kunnen rekenen (goed betaalde job, hoge opleiding etc). dus waarschijnlijk worden ze ergens in een achterstands wijk geplaatst met hoge criminaliteit en werkloosheid. de vizueuse cirkel die hier op volgt is reeds bekend.
dus neen, ik wil deze mensen op dit moment niet, en neen, ik geloof niet dat het uiteindelijk een verbetering voor dit land is, ondanks die goede die er tussen zitten.

allesofniks | 07-04-07 | 17:08

En ik kom uit de uitzendbranche en heb een heel ander beeld dan dat van jou Maximo, niet voor niks vragen bedrijven altijd om een 'hollandse mentaliteit'. Altijd te laat, altijd ziek, je mag blij zijn als ze uberhaubt op komen dagen.

Multikuli | 07-04-07 | 17:02

And I will strike down upon thee with great vengeance
and furious anger those who attempt to poison and destroy
my brothers.And you will know I am Geert Wilders when
I lay my vengeance upon you!

Fennek | 07-04-07 | 16:54

Laat de politiek eens een vuist maken naar gelukszoekers, de "eigen" onderdanen slaat men immers al jaren recht in de smoel.
Jammer dat Rita niet mer leeft ;-)

Geen Stijl | 07-04-07 | 16:54

MAXIMO 07-04-07 @ 16:46

Asielzoekerts zijn geen ras. Oud geleuter van geytenwollensokken dat allang niet meer werkt.
Het probleem ligt voornamelijk bij de Moslims en daar zijn er genoeg van tussen die asielzoekerts. (het uitvreten van de ongelovigen)

kwarko01 | 07-04-07 | 16:49

Geen Stijl 07-04-07 @ 16:35
Ahum, Duitsland, daarna de Antillen en Aruba, Turkije en de UK en de VS ook een goede running up.

alec | 07-04-07 | 16:49

Auke 07-04-07 @ 16:37

Ik ga er ook wel voor ipv wegvluchten, maar de overheid en geprivatiseerde overheidsorganen maken het je niet echt makkelijk qua financiele uitnemerij...

Geen Stijl | 07-04-07 | 16:49

.. Whatever 07-04-07 @ 16:38
Heb zelf jarenlang in een bedrijf gewerkt waar ook een aantal asielzoekers werkten en ik kan uit eigen ervaring vertellen dat het prima werklui zijn zover je ze al als een groep kan aanduiden, heb het hier namelijk over een Irakees, Iranees, Afghaan en Ethiopier.
Dat er mensen zijn die vanwege het asielverleden hun niet willen aannemen, so be it.
Zolang er maar genoeg van dat soort racistische mensen(zoals jij?) tussen die 150.000 mensen zitten die per jaar vertrekken komen ze en moeten ze vroeg of laat heus wel aan de bak.

MAXIMO | 07-04-07 | 16:46

Nederland Bv - Powered by sandalendragerts.

Fennek | 07-04-07 | 16:45

@Rubberen regenburka 07-04-07 @ 16:40
Als we de vermogens confisceren van de Haary de WInters, de Jan Mulders en Marcel van Dammen van dit land, dan zijn we het eerst komende jaar in ieder geval gedekt.

Auke | 07-04-07 | 16:43

rylands 07-04-07 @ 16:22
Ja, dus?! Triest toch dat NL ontwikkelingsgeld krijgt ...
allesofniks 07-04-07 @ 16:24
Nee man, ik ken je verder niet, pak het aub niet te persoonlijk op. Maar waarom heb je geen vertrouwen dat deze mensen uiteindelijk ook gewoon een baan vinden/willen en hetzelfde willen als jij en ik? Nu mogen asielzoekers al werken (aantal maanden p/jaar) en ze maken er gretig gebruik van. Waarom denk je dat het straks zal stoppen als ze eenmaal asiel hebben in NL? Velen zijn gewoon gezinnen die ook werkten in hun eigen land. Kop op, ik heb zelf ook een gruwelijke hekel aan mensen die wel kunnen werken en niet willen. Helaas heb je dat in alle lagen van de bevolking. Maar probeer deze mensen nou niet af te doen als zijnde opveters. Das nogal, nou ja, een vooroordeel om het maar diplomatiek te zeggen.

alec | 07-04-07 | 16:42

sjaakdeslinksesul 07-04-07 @ 16:40

Je hebt het over..... ja die? Meen je dat echt? Ja, die zouden we eruit moeten donderen, inderdaad. Mogen er van mij nog 26.000 extra pardon krijgen.

kwarko01 | 07-04-07 | 16:42

Snappen jullie nou eindelijk waarom Bos een bejaarden belasting wil invoeren?
PVDA stemmers jullie zijn allemaal sukkels.

de honden blaffen... | 07-04-07 | 16:42

Nou weer even serieus. Zeaun land met van die hardwerkende bleekscheten van gristenhonden..... dat is toch niks. Laat het maar aan Femke en Wouter over. Kömp good.

de wuunder | 07-04-07 | 16:40

Laat de mensen die voor het pardon waren betalen.

Rubberen regenburka | 07-04-07 | 16:40

*Werkt gestaag verder aan zijn plan voor het individueel democratisch sociaal contract met individuele belastingen op maat.*

koerbagh | 07-04-07 | 16:40

Al met al vind ik economische vluchtelingen niet zo erg. Mensen die risico's nemen om hier te komen, omdat ze een betere toekomst voor zichzelf zien. Daar mag je het een en ander van verwachten. Politieke vluchtelingen vind ik ook geen probleem, daar ligt een morele taak voor ons in verscholen. Om eerlijk te zijn zou ik een heel andere groep willen terugsturen, eentje die hier zit, alle kansen heeft gekregen, het grotendeels zelf verprutst heeft en alleen maar loopt te jammeren dat het onze schuld is dat zij falen. Maar ze blijven hier, helaas.

sjaakdeslinksesul | 07-04-07 | 16:40

Geen Stijl 07-04-07 @ 16:35

Ik zou voor Kroatie kiezen. Daar hebben ze de hele ellende al meegemaakt. Er is een redelijke rust en geen werk, dus om lekker te genieten van je (gespaarde) geld.

kwarko01 | 07-04-07 | 16:39

MAXIMO 07-04-07 @ 16:33, jij vermoed ook dat die 20.000 gaan werken en inkomsten belasting afdragen. Derhalve kan ik je enkel adviseren om het vermoeden van dingen aan anderen over te laten.

..Whatever | 07-04-07 | 16:38

@Geen Stijl 07-04-07 @ 16:35

Wees gerust in alle westerse landen heerst dezelfde achterlijke drang tot zelfvernietiging van de eigen beschaving. Emigreren heeft in dat opzicht echt niet veel zin.

Auke | 07-04-07 | 16:37

akadexter 07-04-07 @ 16:30
Het is waar dat er door mensensmokkelaars absurde bedragen worden gevraagd, die daar weer vies misbruik van maken etc.
Maar dit kan afhankelijk van de smokkelaarsbende ook achteraf terugbetaald worden dmv slavenarbeid dus dat ze allemaal een smak geld neerleggen is ook niet per definitie waar.

MAXIMO | 07-04-07 | 16:37

Volgens mij zijn een hoop Surinamers geremigreerd. Godverdegodver, die hebben wel een land waar je terug naar toe kan...

Waar kan ik als autochtoon terug naar toe?

Wat is de top 5 van landen waar "blanken" heen megrireren?

Geen Stijl | 07-04-07 | 16:35

Ja mensen van Nederland..... we hebben hier zelf voor gekozen.
.

Het overgrote deel van de Nederlandse bevolking bestaat -helaas- uit gebrainwashde debielen die de huidige nomenclatura zonder problemen in het zadel houden (opkomst laatste kamerverkiezingen >80%).
.
Ook het feit dat zo onderhand de grootste gemene deler systeemafhankelijk is (ambtenaren, semi-ambtenaren, uitkeringstrekkers) stelt mij niet echt gerust over een 'democratisch' Nederland. Misschien kunnen we eens bij Maxima's gaan informeren, hoe zo'n junta nou precies werkt.

Auke | 07-04-07 | 16:34

.. Whatever 07-04-07 @ 16:27
Dat heet oprechte belangstelling.
Ik heb namelijk zo mijn vermoedens dat je daar moeite mee hebt.

MAXIMO | 07-04-07 | 16:33

rylands 07-04-07 @ 16:25
Nee, vind dat juist niet.
Het beginnen van de zelfstandig naamwoorden met hoofdletters heeft ook wel zijn charme vind ik, echt Duits..

MAXIMO | 07-04-07 | 16:32

-weggejorist-

de grote boze wolf | 07-04-07 | 16:31

Typisch Politiek
Lekker roepen dat die economische vluchtelingen hier mogen blijven om veel stemmertjes te trekken, maar over de verdere consequenties geen seconde nadenken.
En ja, ik zei "economische vluchtelingen", diegene die echt zouden willen vluchten hebben niet het geld om hier naar toe te komen.
Diegenen die meer dan >5000 Euro's p.p. kunnen betalen om hier te komen, komen hier met hoop op nog meer geld en luxe.
Vaak zijn diegenen die de overtocht kunnen betalen dus de grootste vuilakken van allemaal, met hun geld hadden ze in eigen land veel goeds kunnen doen.
(waarschijnlijk was dat geld daar ook voor bedoelt, maar ja, een land wat zoveel weggeeft, valt vast nog meer te halen)
my 2 cents.

akadexter | 07-04-07 | 16:30

Ach ja, Birckenstocks! Daar zou een driedubbele heffing op moeten komen.
@kwarko01 07-04-07 @ 14:56
De IND beslist over toelating of niet. De rechter keek alleen of de gevolgde procedure (intake, afhandeling en afwijzing danwel toelating) volgens de regels verlopen is. Dat was dus het geval voor deze 26.000 afgewezen asielzoekers. Het generaal pardon is gebaseerd op het idee dat er vanwege de lange verblijfsduur (mede veroorzaakt door de trage procedure van de kant van de overheid) een uitzondering gemaakt mag worden, net zoals dat om humanitaire redenen kan. Het is dus de IND iov de minister en uiteindelijk de kamer die beslist en dat staat min of meer los van de uitspraak van de rechter.

sjaakdeslinksesul | 07-04-07 | 16:30

rylands 07-04-07 @ 16:18
Mijn AOW? ;-)
En jouw polen moet Polen zijn ;-)
Desalnietemin, rylands, eind december stonden er 225.000 vacatures open. Tel uit je winst! Eigenlijk wil ik ook niet werken maar tis toch veel lucratiever om wel een baantje te hebben. Heb vertrouwen, ik zie de 26.000 niet gelijk genieten van een uitkering. Sollicitatieplicht, weetjewel ...

alec | 07-04-07 | 16:29

MAXIMO 07-04-07 @ 16:17, aan me Spaans gewerkt? wat gaat jou dat een donder aan?

..Whatever | 07-04-07 | 16:27

Dr. Dr. Bartholdy 07-04-07 @ 16:24
*gaat razendsnel een vergunning aanvragen om palmtakken te verkopen bij het binnenhof*

de honden blaffen... | 07-04-07 | 16:26

@maximo
ben niet zo van de hoofdletters.
zie nu pas eigenlijk dat bijna iedereen ze wel zet.
ik vind dat overbodig omdat na een punt het logisch is dat er een nieuwe zin begint.
in duitsland bijv hoort elk zelfstandig naamwoord met een hoofdletter te beginnen. dat zal jij ook vast wel overbodig vinden.

rylands | 07-04-07 | 16:25

Nou als dit geintje 20k per asielzoeker gaat kosten, dan is er eentje van mij.

Loonslaaf | 07-04-07 | 16:25

de honden blaffen... 07-04-07 @ 16:20 "Voorwaar,voorwaar ik zeg u:de dag dat Geert Wilders,gekleed in het wit en gezeten op een ezel de stad den Haag binnentrekt toegejuigd door het volk is nabij".

www.speurders.nl/woninginrichting/huis...

Dr. Dr. Bartholdy | 07-04-07 | 16:24

Voltaire 07-04-07 @ 16:19
Ach, ik betaal ook mee aan zoveel dingen waarvan ik het niet eens mee ben, zoals de beveiling van Wilders en Ayaan bijv.
Zo gaat dat in een democratie.
kwarko01 07-04-07 @ 16:22
Joh!

MAXIMO | 07-04-07 | 16:24

Ik neem aan dat dit bedrag in aftrek wordt gebracht op het bedrag aan ontwikkelingshulp (mensen die het WEL slecht hebben). Het is wel in- en intriest dat we een stel profiteurs binnenhalen, die OP MIJN KOSTEN (als belastingbetaler) al een vermogen aan proceskosten hebben opgeslokt, belonen.
Geenstijl: kunnen jullie geen protestactie organiseren op de Dam?

bolddt | 07-04-07 | 16:24

@alec
in 2005 betaalde nederland 5,4mrd aan de eu...........

rylands | 07-04-07 | 16:22

MAXIMO 07-04-07 @ 16:21

U bedoeld interpunctie?

kwarko01 | 07-04-07 | 16:22

rylands 07-04-07 @ 16:18
Zo een foutje kan iedereen maken in het "heetst van de strijd".
Wat ik lelijker vind is het afwezig laten van hoofdletters, punten en komma's.
Alleen Kouwes mag dat!

MAXIMO | 07-04-07 | 16:21

Voorwaar,voorwaar ik zeg u:de dag dat Geert Wilders,gekleed in het wit en gezeten op een ezel de stad den Haag binnentrekt toegejuigd door het volk is nabij,en allen die medeverantwoordelijk zijn voor het multiculturele drama zullen de stad uitgejaagd worden,besmeurd met pek en veren.En daar zal geween zijn en geknars der tanden.

de honden blaffen... | 07-04-07 | 16:20

Werkt goed man die democratie: Ik als PVV stemmer moet hier voor betalen.
En die Woutert is een cum laude afgestudeerd econoom, maar zag, zoals brusselmans schrijft, deze kosten dus niet aankomen?
Geld, vooral dat van een ander, uitgeven is makkelijk en de makkelijke beslissingen zijn altijd de verkeerde.

Voltaire | 07-04-07 | 16:19

doskabouter 07-04-07 @ 16:08

Allang! Rond de 1.5 miljard in 2002, ongeveer 1.9 in 2003 en rond de 2 miljard euri in 2004 ontvangen van de EU.
Stelletjes uitvreters zijn wij toch ook hè ;-)

alec | 07-04-07 | 16:19

.. Whatever 07-04-07 @ 16:05, Volgens mij heb je mijn standje "sarcastisch" niet helemaal meegekregen. Als je de eerste alinea van het artikel in "The Guardian" even leest. "The real cost to the US of the Iraq war is likely to be between $1 trillion (edit. $1.000.000.000.000,- !!!!!) and $2 trillion , up to 10 times more than previously thought, according to a report written by a Nobel prize-winning economist and a Harvard budget expert.". Ach, je hebt altijd baas boven baas hè en 500 miljoen (500.000.000) stelt dan niet veel voor toch?

Mr Moore | 07-04-07 | 16:18

@alec
jou aow moet zijn jouw aow
maarre als al die asielzoekers (willen) werken waarom worden er dan polen hierheen gehaald?
juist!
omdat ze eigenlijk helemaal niet willen werken
duh

rylands | 07-04-07 | 16:18

.. Whatever 07-04-07 @ 16:00
Hey tonto!
Nog een beetje aan je Spaans gewerkt?
Of wil dat niet lukken met je heimwee naar die "bodemloze put achter de dijken"?
Overigens ga ik er vanuit dat deze asielzoekers, net als de meeste asielzoekers die ik ken, gewoon zelf ook loonbelasting gaan betalen, dus alleen sta ik er in ieder geval niet voor.

MAXIMO | 07-04-07 | 16:17

allesofniks 07-04-07 @ 15:56
Fair enough, lees het rode boekje nog eens, verf jij je haar dan Wilders-blond? ;-)
En voor your info, bij mij werkt iedereen in de straat, incluis mezelf. Het stikt er van de tonen maar ik ben een beetje kleurenblind dus zie allang het verschil niet meer. Wat loop je dan simpel te doen dat je je loopt te schijten dat straks je AOW niet meer veilig is? Het zijn ook straks de asielzoekers die keurig belasting betalen om ook JOU AOW'tje te voorzien. En doe net als ik: werk bij een bedrijf die een bijzonder goed pensioenregeling heeft!

alec | 07-04-07 | 16:10

Dr. Dr. Bartholdy 07-04-07 @ 16:06

Geloof mij, wat dat gaat kosten wil jij niet weten.

kwarko01 | 07-04-07 | 16:09

Tijd voor Nederland om ontwikkelingshulp aan te vragen bij de EU

doskabouter | 07-04-07 | 16:08

Wat gaat het eigenlijk kosten als al die uitgezette asielzoekers gaan procederen om op grond van rechtsongelijkheid (die 26.000 mochten wél blijven) alsnog toegelaten te worden?

En nu de hamvraag: wat gaat het kosten als ze in het gelijk worden gesteld?

Eén keer raden of Wouter Bos hier een voorziening voor heeft getroffen....

Dr. Dr. Bartholdy | 07-04-07 | 16:06

Mr Moore 07-04-07 @ 16:02, 500 miljoen draagt jou gehele familie een levenlang af aan de belasting en dan zijn we er nog niet…. Gelukkig hoeven die 20.000 zielepoten dan een jaartje of 3 zich niet druk te maken om de echte wereld. Dat weer wel dan.

..Whatever | 07-04-07 | 16:05

Karel Kruizenruiker 07-04-07 @ 16:02

Ik ook, gaat NL failliet. :-)

kwarko01 | 07-04-07 | 16:04

sjaakdeslinksesul 07-04-07 @ 13:53
Sjaak, je stelt me teleur, het word zomer! Je vergat gezonde sandalen! Kilometerheffing op zulk soort, soort van, schoeisel.

Maaknieuitjoh! | 07-04-07 | 16:04

@kwarkbol ik denk dat wij inderdaad de enige zijn... en ik stop er binnenkort mee :-))

Karel Kruizenruiker | 07-04-07 | 16:02

Wat hebben we ook een zwakke kutregering.

paradoxical | 07-04-07 | 16:02

Die 1.5 modaal (wanneer modaal een 2000 eurie betreft) doet whatever geregeld aan de belasting ophoesten, en die doet op zijn beurt 15% hier, hier zeg ik… daar gelukkig doet ik het niet in die bodemloze put kankeren achter de dijken. Niet dat er hier iets zinnigs mee gedaan word dat weer niet dan.

Is het weer een pardon topic? ik zie dat die stumperdt van een Maximo weer binnenschiet. Hey Maximo (!) met een paar jaar kun je de kosten van die gasten alleen ophoesten vriend, succes ermee kameraad.

..Whatever | 07-04-07 | 16:00

Karel Kruizenruiker 07-04-07 @ 15:58

Als Nederland 5 miljoen beroepsbevolking heeft, waarvan er 3 miljoen semi-ambtenaar of ambtenaar zijn en dan tellen we de gezondheidszorg er niet eens bij. Ben jij en ik dan de enige die nog werken?

kwarko01 | 07-04-07 | 16:00

Dank je wel, linkse stemmerts! Ik ben hier altijd tegen geweest, maar mag er nou wel geld voor ophoesten! Haal nog een paar miljoen gelukszoekers hierheen! Ruimte genoeg, toch? O ja, dan schop je natuurlijk de autochtone Nederlanders er uit. ZONDER dubbel paspoort, want verschil moet er wezen natuurlijk.

Hadjewat? | 07-04-07 | 15:59

Mooie regeling. Generaal pardon voor gelukszoekers en geef ze een woning.
Komt er eindelijk woonruimte (asielzoekerscentra) vrij voor onze "eigen" woningzoekenden. Als je in dit land om wat voor reden op straat komt te staan (bijv. relatieproblemen) kan je de tering krijgen als je geen woning kan kopen.

Geen Stijl | 07-04-07 | 15:58

Ik ben me er pijnlijk van bewust dat ik een vreselijke kruideniersmetaliteit heb, maar word het niet eens tijd dat we hier eerst de financiele achterstand gaan goedmaken voordat we weer eens geld gaan uitgeven. (nu weet ik wel met de PVDA in de regering is dat geld uitgeven niet zo'n probleem) Maar in mijn positie kan ik pas geld uitgeven als het er is. Met de vergrijzing in het vooruitzicht, de steeds groter wordende groep emigranten (vertrekkende Nederlanders) wordt de belasting druk voor de werkende klasse alsmaar groter. Dus alsnog dat pardon intrekken!

Karel Kruizenruiker | 07-04-07 | 15:58

Alec.

Waarschijnlijk val jij niet onder de groep "wij"
schat zo in dat jij onder de groep "zij" vallen, weet je wel die groep die zo graag van iemand anders bord eet, ook wel uitvreters genoemd.
Bij mij in de staat, neen denk ut niet, hier wonen alleen werkende mensen, weet je wel de groep "wij".
Ga nu maar weer lekker het rode boekje lezen, voor de 30st keer.

allesofniks | 07-04-07 | 15:56

MAXIMO 07-04-07 @ 15:55

Ik weet het, werk thuis en kom zelden op straat. Moet ook altijd schrikken als ik op straat kom.

kwarko01 | 07-04-07 | 15:56

kwarko01 07-04-07 @ 15:51
Leef maar lekker verder in ontkenning, "de grote boze buitenwereld" draait ondertussen gewoon rustig door.

MAXIMO | 07-04-07 | 15:55

rekening verhalen op alle pvda en groenlinks stemmers..

wisp | 07-04-07 | 15:53

Gezellig: nog meer Nederlander-hatende, niet NL-sprekende buren die de restanten van het avondmaal door het keukenraam naar buiten flikkeren! Wouter B. waar kunnen we ons melden om nog eens 40 uur extra per week te werken zodat u knus onze belastingcentjes over de immigrantenbalk kan gooien? Stop er toch eens mee kneus!
Geert for President!

tante mien | 07-04-07 | 15:53

-weggejorist-

allesofniks | 07-04-07 | 15:51

MAXIMO 07-04-07 @ 15:48

Ik hoef niet te doen alsof de tweede slaapkamer niet bestaat, die bestaat al jaren niet meer.

kwarko01 | 07-04-07 | 15:51

Herman Flipsen 07-04-07 @ 15:46

*Bijt in z'n knuist t.a.v. die ruimere mogelijkheden*

kwarko01 | 07-04-07 | 15:50

kwarko01 07-04-07 @ 15:43
Weet je wat, vergeet dat generaal pardon en doe alsof de 2e kamer niet bestaat misschien voel je je dan een stuk gelukkiger.

MAXIMO | 07-04-07 | 15:48

Het mooiste komt nog: het zijn er GEEN 30.000 maar 42.000 welvaart toeristen. Dus die 500K wordt 808K.

RITA kom terug! (x 1000)

Johannes Gerbrand | 07-04-07 | 15:48

maximo, kun jij me 100 eurietjes lenen? Ik betaal terug in 3 keer.

Nu niet, dan niet en nooit niet.

kwarko01 | 07-04-07 | 15:47

@kwarko01 07-04-07 @ 15:40
Ja, dat kan ook in andere gevallen....
Echter ik doe de gok dat het niet opgaat voor de door jou geziene ruimere mogelijkheden...
AMvB moet wel toepasbaar zijn binnen de de juridische kaders van een land (dat wil dus ook zeggen dat het niet in strijd kan/mag zijn met internationale verdragen en/of wetgeving, dus ook EVRM!).

Herman Flipsen | 07-04-07 | 15:46

Het is niet zo dat ik tegen een generaal pardon ben, maar wel tegen de manier waarop deze wordt uitgevoerd. Het feit dat men vergeet om hiervoor een bedrag te reserveren in de begroting, laat duidelijk zien dat er nog steeds geen gedegen onderzoek is gedaan naar de manier waarop het generaal pardon het beste uitgevoerd zou kunnen worden.
.
Het lijkt nu meer te gaan om een politiek machtsspel dan om een 26.000 mensen. Hierdoor lijkt het een fiasco te gaan worden.

Dwaaaas | 07-04-07 | 15:46

ik heb zin in een appel

topcat | 07-04-07 | 15:44

allesofniks 07-04-07 @ 15:31
"Indien 'wij' toch zo graag 500 mln. uitgeven" ...

Ik ben ook één van de 'wij'. Reageer niet zo xenofobisch door in termen van "wij" en "zij" te denken. Het pardon is er al door, er komen er vast ook een paar bij jou in de straat. Huiveringwekkend, niet?!

alec | 07-04-07 | 15:44

MAXIMO 07-04-07 @ 15:39

De rechter dacht daar anders over. En nu jij weer, dhimmie.

kwarko01 | 07-04-07 | 15:43

Ach, liefde voor je medemens mag wat kosten (kots)

Zo jammer! | 07-04-07 | 15:42

Herman Flipsen 07-04-07 @ 15:35

Thanks, maar kan dat ook in andere gevallen? Ik zie ruime mogelijkheden.

kwarko01 | 07-04-07 | 15:40

Niet zo klagen allemaal. De PvdA heeft er weer 26.000 maal kettingmigratiemultiplicator maal immigratieindustriemultiplicator aan kiezers bij. Dat mag best wel wat kosten.

Dr. Dr. Bartholdy | 07-04-07 | 15:40

@Kwarko.
Ze hebben hier genoeg te zoeken.
Ze hebben namelijk een generaal pardon gekregen.
En nu jij weer, schaap.
Dwaaaas 07-04-07 @ 15:37
LOL.

MAXIMO | 07-04-07 | 15:39

Heerlijk die zelfdestructiviteit van links. Wellicht ten overvloede, maar toch: links stemmers, bedankt! Verder vind ik het idee dat de links stemmers dit dan ook maar gaan betalen zo gek nog niet.

Tomm | 07-04-07 | 15:39

Het moet socialer!
Is het ook sociaal om deze kosten te laten opbrengen door de forens of door bejaarden weg te laten rotten.

Koelie | 07-04-07 | 15:39

kwarko01 07-04-07 @ 15:30
Als je jezelf nou eens niet zo druk zou maken om wat andere mensen in hun (vrije) tijd doen zou je misschien tijd genoeg over houden om een succes van je bedrijf te maken.
Zo hou je misschien ook nog eens een keer €100 over.

MAXIMO | 07-04-07 | 15:38

alec 07-04-07 @ 15:35

Dat weet ik ook, was een beeldspraak.

kwarko01 | 07-04-07 | 15:37

MAXIMO 07-04-07 @ 15:33

Voor live nog wel.

Dwaaaas | 07-04-07 | 15:37

500 miljoen... Hoeveel ambtenaren kunnen we voor dat geld besparen?
En hoeveel valt er te verdienen aan het wachtgeld?
Oow, wacht, dat zijn logische maatregelen...
Laten we de accijns op drank & sigaretten maar verhogen, en gooi dat eurootje van Bos maar op de brandstof prijzen.
En 1 procentje BTW kan toch ook extra?
Zo, nu heb ik mijn steentje ook maar bijgedragen om 0031 naar de klote te helpen.
Links, jullie zijn nu aan zet...

Weeraanmelden | 07-04-07 | 15:36

@kwarko01 07-04-07 @ 15:32
Het is toch vreemd dat fakende WAO'ers en huidige WIA'ers de sociale werkplaats in gegooid worden of bij werkweigering gekort worden, terwijl voor de groep van 26.000 haast € 20.000,- p.p. geïnvesteerd wordt.
[/kouwes mode]

Dwaaaas | 07-04-07 | 15:36

kwarko01 07-04-07 @ 15:11

Afgezien van het feit, dat de oude wetgeving de mogelijkheid gaf tot een oneindige bezwaar en broepsprocedure aangaande de asielaanvraag en/of aanvraag voor een verblijfsvergunnig, was er ook nog een mogelijkheid om oneindig in te gaan tegen het daadwerkelijke uitzetten van personen.
Daarnaast is het te danken aan de *kuch* behulpzame kerken en gemeenten die weigerden mee te werken aan een door de rechter uitgesproken oordeel tot uitzetting.
.
Echter de vraag; "hoe kan de politiek een uitspraak van de rechter overrulen?" is erg eenvoudig te beantwoorden, dat kan dmv het scheppen van een nieuwe juridische omstandigheid.
Door het nemen van een AMvB, schept de politiek een nieuwe situatie in dit geval een specifiek pardon.
(hoewel men kan afvragen, of in onderhavig geval wel sprake is van een specifiek pardon aangezien de omvang van de betrokken groep niet duidelijk is ten tijde van het nemen van het besluit op het toekomstige beleid. Albayrak moet de groep derhalve ook nog specificeren, alvorens het werkelijke besluit -pardon- genomen kan worden).
Is geen ongebruikelijke gang van zake binnen het rechtssysteem, zo maken gemeenten regelmatig gebruik van een AMvB, om dorpsfeesten e.d. te kunnen houden, die anders strijdig zouden zijn met de APV.

Herman Flipsen | 07-04-07 | 15:35

MAXIMO 07-04-07 @ 15:33

Mensen die zijn uitgewezen door de rechter, die de wetten toepast die in dit land gelden, hebben hier niets te zoeken en dienen het land uitgezet te worden. Dhimmie!

kwarko01 | 07-04-07 | 15:35

kwarko01 07-04-07 @ 15:30

Ook prima, in jouw beleving zie je (liever) white people op het station. Een allochtoon hoeft natuurlijk niet persé black te zijn ... en een autochtoon niet persé white ...

alec | 07-04-07 | 15:35

als ze voor 500 miljoen euries allemaal terug gaan heb ik er absoluut GEEN problemen mee.

patrick_mosh | 07-04-07 | 15:34

offtopic : Tiscali modem gebruikers : Dat ding resetten werkt

blaffer | 07-04-07 | 15:34

Maak zelf ff een royaal gebaar alec, je hebt vast wel ergens een matje liggen.

Multikuli | 07-04-07 | 15:33

edereen met iets meer hersens dan die van een garnaal, wist natuurlijk al lang dat het generaal pardon miljoenen zou gaan kosten. Of gaan al die "zielige" asielzoekers meteen aan 't werk? Nee ze krijgen gratis woonruimte, een uitkering, enz. (nadat ze jarenlang op onze kosten hebben geprocedeerd, en geleefd. 95% van de asielzoekers is moslim, dus tel uit je winst. Ook wist Wouter Boslim van tevoren waar hij het geld zou gaan halen: zoals gewoonlijk bij de netjes belastingbetalende, hardwerkende Nederlander. Het CDA die in de vorige regering TEGEN een generaal pardon was, is ook om. Tja, je moet toch wat om op het pluche te blijven zitten? Ze moesten hun ogen uit hun hoofd schamen! GEEEERT!!!!!!!!

Nurhajati | 07-04-07 | 15:33

alec 07-04-07 @ 15:23
Nu is het een combo van beiden, ze voelen zich zo verantwoordelijk voor "hun" geld dat ze asielzoekers willen beletten om daar deel van uit te laten maken.
kwarko01 07-04-07 @ 15:24
Liever een so called "dhimmi" dan een schaap dat niet zelfstandig kan nadenken, zoals jij.
"Dhimmi for live!!"

MAXIMO | 07-04-07 | 15:33

Dwaaaas 07-04-07 @ 15:31

Nou niet gaan schelden dwaas.

kwarko01 | 07-04-07 | 15:32

alec 07-04-07 @ 15:28

Waarom niet werk verplicht stellen ?

Dwaaaas | 07-04-07 | 15:31

Alec
neem ze lekker in huis man!!!, of draag 80% van de inkomsten af aan belasting om deze stakkers te voorzien. Indien wij toch zo graag 500 mln. uitgeven, zullen we dat dan maar doen om "onze" (nadruk op onze) oudere mensjes te voorzien, of wat meer te investeren in studenten, "mensen met toekomst, ook de nadruk op "toekomst".

Maar goed, waarschijnlijk hebben je pa en ma dat linkse gedachtengoed zo in je kop lopen stampen dat je s'avond je zit af te rukken op het rode boekje.

allesofniks | 07-04-07 | 15:31

alec 07-04-07 @ 15:28

Als ik door de week naar buiten toe kijkt, lijkt het er verdacht veel op. En als ik al eens om 8.00 uur op het station sta, staan er verdacht veel white people.

kwarko01 | 07-04-07 | 15:30

Ewoud 07-04-07 @ 15:27

Het inpikken van banen is wel het laatste waar ik me zorgen over maak als het gaat om die 26.000.

Dwaaaas | 07-04-07 | 15:29

kwarko01 07-04-07 @ 15:20

Wie gaat wat betalen? De emigratiestroom van de Nederlanders naar het buitenland? Yep, dat kost vast ook een stoot geld ;-)
Jokin', maar ben je nou werkelijk zo naïef om te denken dat elke allochtoon of buitenlander in NL komt geen werk heeft/zoekt/krijgt? Dat ze gelijk een riante uitkering vangen? Wil je dan zeggen dat alle allochtonen geen werk hebben?

alec | 07-04-07 | 15:28

U moet niet klagen, u heeft zelf misschien op de verkeerde partij gestemd.
Ook al bent u het niet eens met Verdonk of Wilders, dan was dit niet gebeurd. Uw inkomen gaat nu nog verder achter uit. Maar er komen nog veel meer buitenlanders als de grenzen opengaan, die zorgen dat u uw baan kwijt raak en goedkoper zijn dan u.

Robert

Ewoud | 07-04-07 | 15:27

In het Oosten des lands mogen we ook al geen paasvuur ontsteken... waar gaat dit heen, in dit land van ongekende mogelijkheden? Ik ben klein, maar ik denk groot en dan nog...

Hyppo Kriet | 07-04-07 | 15:25

Bij de weg, hoeveel extra ambtenaren gaan die 26.000 leerplichtige gelukzoekers opleveren ? Wat een progressief beleid van de PvdA !
Goed doordacht plan.

Dwaaaas | 07-04-07 | 15:25

maximo en alec, de laatste der dhimmies op GS.

kwarko01 | 07-04-07 | 15:24

MAXIMO 07-04-07 @ 15:10

Ik weet het niet. Als het om geld gaat is ineens het merendeel dwangmatig bezig om op het plekje van Bos te zitten, als het om asielzoekers gaat op het plekje van Wilders.

alec | 07-04-07 | 15:23

down-under 07-04-07 @ 15:19
Zoals je zelf al zegt, het is een kwestie van prioriteiten stellen.
En zelfs dan hoeven we niet met oma met 4 op de kamer.
Laten ze maar de hypotheekrente-aftrek voor de hoogste inkomens afschaffen ofzo..

MAXIMO | 07-04-07 | 15:23

Ik begrijp echt niet wat Nederlanders beweegt, ook al zijn ze PvdA, dat ze ons land zoiets aandoen. Dit heeft gewoon niks met altruisme van doen, maar met een vorm van sado-machochistische zelfvernieting... we betalen en betalen... en zometeen heeft dit kabinet zoveel geld over debalk gemikt dat we weer jaren stilstaan in salaris. bovendien verandert de Moraliteit... uit naam van soldariteit importerern we alleen maar profiteurs en parasieten waarvan blijkt dat het meerendeel zwaar leunt op het sociaal stelsel, dus op ONS, de arbeider. Ik voel me al jaren verraden door de PvdA. Want ik heb jarenlang op ze gestemd. Zo, dat weten jullie ook nu. En ik schaam me DEAUD!!!!

inquisitra | 07-04-07 | 15:22

als ik nu eens slechte RAP hierover ga maken dat het een kutbeleid is, dat op JIJ-BuiS zet, krijg ik dan ook soepsidie...?

QB (ja die.....) | 07-04-07 | 15:21

alec 07-04-07 @ 15:18

Elk jaar verdwijnt er een stad van 150.000 autochtonen naar het buitenland. Wat daar voor in de plaats komt zul jij ook wel weten.

Wie gaat dat allemaal betalen straks? Jij?

kwarko01 | 07-04-07 | 15:20

leuk van je maximo, maar dat geld is er niet.Dat moet geleend worden. Of andere dingen met prioriteit worden op de lange baan geschoven. Je kan het tenslotte maar 1x uitgeven. Dan maar je oma met 4 op een kamer?

down-under | 07-04-07 | 15:19

bottehond 07-04-07 @ 15:09

Alsof jij ook maar één poot hoeft uit te steken aan deze 26.000 mensen. Sterker, je voelt het niet eens in je portemonnee. Maar je mag natuurlijk gewoon klagen om het klagen, dat is nederlands eigen. Wist je dat de teller van allochtonen inmiddels op 3.3 miljoen staat? En het worden er alleen maar meer! En voor mij mag die 100 euri ook gestolen worden, die gaat toch regelrecht naar de belasting ...

alec | 07-04-07 | 15:18

@Cunegho 07-04-07 @ 15:07

De SP heeft hier zelf voor gekozen dus ik neem aan dat ze hier niet tegen gaan protesteren. Hoewel, je weet het met Marijnissen tegenwoordig ook niet meer.

Aussie | 07-04-07 | 15:17

In normale landen komen alleen economische vluchtelingen binnen die een bijdrage leveren aan de economie. Maar de hele wereld weet nu dat in dit land allerlei analfabeten met een zielig verhaal na 10 jaar verblijf! nog steeds honderden miljoenen kosten. Misplaatste ontwikkelingssamenwerking is dit, maar dat is inmiddels de grootste industrie van Nederland geworden, en hiervan zijn ook honderduizenden autochtonen afhankelijk geworden.

Kees3382 | 07-04-07 | 15:16

bottehond 07-04-07 @ 15:09
Zoveel geld heb ik nou ook weer niet.
En span je niet zo, met die Wajong-uitkering van jou zal jouw bijdrage maar om enkele centjes gaan.

MAXIMO | 07-04-07 | 15:13

Dwaaaas 07-04-07 @ 15:12

Proest....

kwarko01 | 07-04-07 | 15:13

@kwarko01 07-04-07 @ 14:48

Er zijn er ook zat met een alternatieve "nachtdienst" vermoed ik zo.

Dwaaaas | 07-04-07 | 15:12

bottehond 07-04-07 @ 15:09

Botte, weet jij geen antwoord op mijn vraag van 14.56?

kwarko01 | 07-04-07 | 15:11

OpperGek 07-04-07 @ 15:00
-Toch stemt iedereen-
iedereen?

dilf | 07-04-07 | 15:10

alec 07-04-07 @ 15:03
Gelijk heb je maar denk je dat diegene die nu zo lopen te zeuren het verstand hebben om dat begrijpen?

MAXIMO | 07-04-07 | 15:10

alec 07-04-07 @ 15:03

Je draait rond de pot. Dit is een perfect voorbeeld van dat kronkeldenken dat 0031 al decennia lang teistert. Botte zegt: Basta daarmee. Ga jij lekker ontwikkelingswerk doen als je zo nodig de Samaritaan uit mot hangen.

MAXIMO 07-04-07 @ 15:01

Betaal de rest dan ook maar, zieligerd.

bottehond | 07-04-07 | 15:09

Goedverdomme!

fluh | 07-04-07 | 15:09

ZwakZinnig 07-04-07 @ 15:06

Indien iedereen nou op zichzelf zou stemmen, zou het land veel beter bestuurbaar zijn. :-)

kwarko01 | 07-04-07 | 15:08

Nou, da's mooi dan.... deze regering heeft eerst 100 dagen contact gehad met niemand en is nu al klaar met regeren... althans, ik mag toch aannemen dat de gelegenheidscoalitie PVV-SP hier een kabinet op gaat laten sneuvelen... mijn zegen hebben ze. Tevens een mooi moment om de hoop uit te sreken de heer W.Bos nooit meer ergens te hoeven waarnemen, anders dan in de hoek waar de klappen vallen en hij zich moet schamen..
fijne pazen, eikels

Cunegho | 07-04-07 | 15:07

OpperGek 07-04-07 @ 15:00

Geheel mee eens. Nederland hervormen tot een meritocratie en tevens het censuskiesrecht herinvoeren.

ZwakZinnig | 07-04-07 | 15:06

@oppergek,
of alleen mensen die belasting betalen stemrecht geven,
is immers hun geld wat wordt uitgegeven.
ik bepaal ook niet wat de buurman met zijn geld kan/mag doen.
zou een hoop (uitkeringtrekkers-)stemmen schelen voor links

rylands | 07-04-07 | 15:03

@ inquisitra 07-04-07 @ 14:59
.
Reistip :
.
www.newzealand.com/

ojazekerWel | 07-04-07 | 15:03

Graag gedaan, als linkse kiezer ;-)
Wat is nou een half mljard, tis zo relatief. Straks moeten de zgn. uitvreters ook keurig belasting afbetalen, velen gaan gewoon werken en betalen ook mee aan de hypotheek van de rijkeren, betalen ook voor de extra aangelegde snelwegen terwijl ze niet eens een auto aan hun kont hebben enz. En dat 20.000 euri aan de nieuwe NLers wordt gegeven is natuurlijk onzin: De ambtenaren moeten ook een graantje meeverdienen aan dit alles. Er komt vast een registratiesysteem, halve bossen worden omgekapt om documenten aan te maken om legaliseren mogelijk te maken, kortom, de ambtenaren laten vast veel aan de strijkstok hangen. Eén op de derde werknemer in NL is verdommuh ambtenaar (zorgsector niet meegeteld), dus denk aub niet dat de asielstumpers er ook maar één cent aan verdient.

alec | 07-04-07 | 15:03

Heb die honderd euro er graag voor over.

MAXIMO | 07-04-07 | 15:01

@ inquisitra 07-04-07 @ 14:51

Het wordt tijd dat mensen die geen verstand hebben van politiek het stemrecht wordt ontnomen, of een toets of iets dergelijks maken voordat ze naar de stembus mogen. Mensen die een partij stemmen omdat ze de leider zo "charmant" of "overtuigend" vinden zijn de hoofdreden dat we nu met dit kabinet opgescheept zitten. Er wordt zelden gekeken naar de inhoud van de partijen zelf. Loop in de stad eens naar een willekeurige voorbijganger toe en vraag hem of hij weet waar de VVD voor staat. De antwoorden en probeersels die je naar je hoofd krijgt zijn bedroevend. Weinig mensen in Nederland hebben echt verstand van politiek, toch stemt iedereen. Kun je nagaan hoe verlept het resultaat dan kan zijn. En je zult het zien, over 4 jaar is heel nederland het weer zat en moet er weer wat anders komen. Zo gaat het namelijk altijd.

OpperGek | 07-04-07 | 15:00

Tobi 07-04-07 @ 14:33

Een autochtone student is niet 'zielig' genoeg.

Overigens, studenten waarvan de ouders behoren tot het 'linkse' electoraat worden al gesponsord, een tendentieus wanbeleid dat studiefinanciering heet.

Multikuli 07-04-07 @ 14:14

Puur opportunisme teneinde het te doen voorkomen dat heel Nederland nu ineens wil dat het 'socialer' wordt. Inderdaad, een half miljard teneinde een politieke rivaal te beschadigen en de juistheid van de eigen ethiek tot een dogma te maken. Fijn he, een half miljard betalen om anderen te 'helpen'?

ZwakZinnig | 07-04-07 | 15:00

duizenden Nederlander emigreren en dan vragen ze zich af hoe dat komt. Ik werk me rot om al die parasieten te betalen. Ik word het zo langzamerhand echt zat. Zolang er geld is is er ruimte voor al die ideeen, maar straks word ik op mijn AOW gekort om als die gelukszoekers te kunnen ondehouden, terwijl zij wellicht tegen die tijd ook de dienst uitmaken met hun achterlijke cultuur. Ik ga ook weg.

inquisitra | 07-04-07 | 14:59

VVD naaide de kleine harde werker de PVDA de kleine zowel als de hogere inkomens.

simpele Drent | 07-04-07 | 14:58

Wat ik mij bij deze kwestie nou herhaaldelijk heb afgevraagd is: hoe kan de politiek een uitspraak van de rechter overrulen? Die lui zijn toch (meermaals) afgewezen door de rechter?

Hoe kan dat? Wie oh wie legt mij dat eens uit?

kwarko01 | 07-04-07 | 14:56

Kudtland

modahfokah | 07-04-07 | 14:56

Tot aan hun dood betalen wij allemaal mee om dat schuim hier tevreden te houden. Ook alle schade en kosten uit hun criminele activiteiten zou ik er even bijtellen, dan komen we op een veelvoud uit.

Colossi | 07-04-07 | 14:56

ach als links dan die vluchtelingen betalen hoeven ze dan de betuwelijn nieuwe snelwegen en meer van die zaken niet te betalen

dilf | 07-04-07 | 14:55

Ik neem aan dat dit wel betaald gaat worden door de linkse intellectuelen die deze mensen allemaal dolgraag hier wilden houden. Stelletje dwazen... Geert kom er eens in!

Aussie | 07-04-07 | 14:54

En Woutert : prima gedaan weer. NOT !
Je heb linkse denkerts en linkse vrijdenkerts zeggen ze,
Maar die eerste groep is een beetje de weg kwijt geloof ik.
Vrijdenkerts. daar zijn er nog maar weinig van bij de PVDA.
Maar toch een Vrolijk Pasen, Ei !

Aboriginal | 07-04-07 | 14:53

gewoon net doen als in oostenrijk... heb je geen baan.. opdonderen.

inquisitra | 07-04-07 | 14:53

NL heeft nog zat groen waar huisjes in passen voor de zieligen der aarde. En toch nog steeds genoeg belastingbetalers om al dat geluk te betalen

Jan Passant | 07-04-07 | 14:52

Het is verdomme niet te geloven.... het wordt tijd dat kiezers naast hun stem bepalen waar hun belastingafdracht aan mag worden besteed. wel zo eerlijk, want dan kunnen de linkse softies hun portemonnee lekker trekken terwijl jan Modaal dat geld wel beter kan besteden.

inquisitra | 07-04-07 | 14:51

Hebben die tranentrekkende asielzoekerts al een officiele brief op de mat gekregen dat ze mogen blijven? Zo nee, dan kan het nog teruggedraaid worden. En als Femke en Wouter dat niet willen betalen ze het zelf maar. Ik stel voor dat er sowieso een parlementaire enquete onder voorzitterschap van Rita Verdonk komt

jacques trekhaques | 07-04-07 | 14:50

Dwaaaas 07-04-07 @ 14:44

Precies. Ik werk thuis en kan mij maar niet aangepraat krijgen dat al die lui die na 12 uur smiddags over de straat slenteren allemaal nachtdienst hebben.

Ik probeer het erin te hameren, maar het wil nog niet echt lukken.

kwarko01 | 07-04-07 | 14:48

Toch hebben we deze shit lekker aan onszelf te danken. Was te voorspellen toch? Nederland is dom en we hebben niks geleerd in 4 jaar tijd, daarom stemden er ineens zoveel mensen opeens SP en PvdA. Nu krijgen we dat allemaal langzaam weer terug op ons bordje. over 4 jaar stemt iedereen ineens weer rechts... en dan begint de hele cirkel weer van voren af aan. Imbecielen.

OpperGek | 07-04-07 | 14:48

Schande! Schande! Schande!

voorjekanis | 07-04-07 | 14:48

Ach, Nederlanders krijgen het beleid wat ze verdienen.

DonJoe | 07-04-07 | 14:47

Service 07-04-07 @ 14:39

Zeg, rekenwonder. Doe dat eens doorrekenen met de cijfers van Lakeman? Er zijn nu 2 miljoen allochtonen. Wat kosten die mij per maand? En dan nog even doorrekenen naar allahtonen. Maak geschiedenis, zou ik zeggen en doorbreek één van de sterkste taboes anno 2007.

bottehond | 07-04-07 | 14:47

@kwarko01 07-04-07 @ 14:42

Yep.. En vanaf 1 mei wordt het helemaal gezellig met de legale Polen.

Dwaaaas | 07-04-07 | 14:44

bello 07-04-07 @ 14:41

Bello af! Dasnie wat ze willen, het moet nog voller!

kwarko01 | 07-04-07 | 14:42

26000 uitvreters kost een half miljard per jaar! Laten de linkse rakkers dit zelf maar betalen in plaats van een bejaarden tax in te voeren.

OversteKarremans | 07-04-07 | 14:41

@tremor
jij denkt dat ze hier komen om te werken?
werken kunnen ze daar ook.
ze hebben juist al die moeite gedaan om niet meer te hoeven werken

rylands | 07-04-07 | 14:41

Echt hoog tijd dat er eens een einde komt aan dit soort beleid. Is het raar dat NL gewoon volkomen onder de voet gelopen wordt als dit soort zaken gewoon allemaal mogelijk zijn en betaald worden door de Hollanders? Ze lachen zich rot die lui. Hoe gekker je het maakt hoe meer je gedaan krijgt! En , inderdaad, je hoeft alleen maar je papieren te vernietigen en een potje te gaan zitten janken bij de vreemdelingenpolitie ( liefst met een horde kienders eromheen natuurlijk, voor dramatisch effect ) om een goeie kans te maken op een verblijfsvergunning..... en daarom zullen ze blijven komen....
Sluiten die hap. Geen baan? Sorry maar dan mag je het ergens anders proberen. De mazzel.

bello | 07-04-07 | 14:41

Hallo beste lezer. Jij werkt voor je geld? Dan kost dit grapje jou persoonlijk 100 Euro. (500.000.000 : 5.000.000 werkenden = 100 Euro). Als ik een euro vergeet op mijn belastingaangifte kom ik er niet zomaar vanaf. Laten vallen deze regering.

Service | 07-04-07 | 14:39

bottehond 07-04-07 @ 14:36

Plus duizenden die al waren vertrokken en terugkomen.

kwarko01 | 07-04-07 | 14:39

@L. Oser 07-04-07 @ 14:20

@Tremor 07-04-07 @ 14:28

Iets zegt mij dat ze in Den Haag niet zo pragmatisch denken, helaas !

Dwaaaas | 07-04-07 | 14:38

IJzervreter 07-04-07 @ 14:01

Het waren er ten tijde van de Putsch van de gristenhundenunie al minstens 42.000, en mogelijk zelfs 10duizenden meer. Niemand die het precies weet. Dat wordt dus wellicht een tegenvallerT van minstens een miljard. Don't you just loooooove being altruistic. Laat de partijen die die Putsch gepleegd hebben dat zelf maar betalen, zeg ik. Solidariteit: prima, maar AFGEDWONGEN solidariteit gaat me te ver. Dus.....

bottehond | 07-04-07 | 14:36

Wanneer studenten hun studietoelage van de staat moeten lenen, waarom dan niet gewoon dit 26.000 koppige gezelschap zielige menschen?
Doe maar eens terugbetalen met rente

Tobi | 07-04-07 | 14:33

Dat ze die lui dan maar allemaal een lening van 20.000 geven die ze mogen gaan terug betalen nu ze legaal hier mogen gaan werken.
Ik heb er geen cent belasting voor over.

Tremor | 07-04-07 | 14:28

L.oser: "Ik wist niet dat overheid behuizing betaalde. Hoe kan ik een beroep doen die regeling?"

Dat kan niet. Jij bent namelijk geen 'vluchteling' die € 7.000,- investeerde in de diensten van een mensensmokkelaar om met een dubieus vluchtverhaal jarenlang door Nederland gevoed en gehuisvest procedures van justitie te traineren. Dus jij kunt géén beroep doen op die regeling.

Jij bent een belastingbetaler. Belasting betalen zul je.

Dr. Dr. Bartholdy | 07-04-07 | 14:24

Gewoon afhalen van het budget voor ontwikkelingshulp. Als de derde wereld toch hiernaar toehalen...

L. Oser | 07-04-07 | 14:20

Goh, wie had dat durven denken. Ach, vooruit het is voor de goede zaak. (over vier jaar ga ik emigreren.)

jimmy | 07-04-07 | 14:18

@L. Oser 07-04-07 @ 14:12

Door eerst in Nederland te sterven en vervolgens in Libië of Syrië geboren te worden. Vervolgens groei je een paar jaartjes op en dan word je vluchteling. Simpel. Het is daar altijd wel een keertje eaurlog of schending van mensenrechten enzo. En dan weer naar Nederland. Hops.

Bob Paalhout | 07-04-07 | 14:18

Even wat anders, wanneer gaat de GS redactie het pluche vullen? Staat dat op de korte-, of middellange termijn planning, of toch liever niet ?

ojazekerWel | 07-04-07 | 14:18

Het zou goffedomme tijd worden dat de CIJFERS eens nader bekeken inzake dat rampzalig sosjaal eksperiment van de multidogoodygoodbullshitcultuur. Vroegah riep de onderbuikenmeute altijd: die buitenlanders kosten mij mijn baan, mijn huis, mijn belasting! Later had NIEMAND het daar mee over, behalve een of andere wetenschapperT die het eind jaren negentig wel aandurfde (kosten, dus na aftrek van baten: 140 miljard gulden of zeauiets, destijds, nu 140 miljard euro??) , maar door tout 0031 werd verguisd.

www.nrc.nl/W2/Lab/Profiel/Allochtonen/...

(tsjek de rest van het artikel: 7 jaar oud en een tijdsbeeld van de manier van kronkeldenken bij gebrek aan oplossingen om van te huiveren)

Laat maar zien wat die peperdure lifehebberij van de polikor U en mij de facto kost. Ik heb zo'n vermoeden dat als de juiste cijfers bekend worden de SP heel rap op haar oude trom van de oprotpremie gaat tamboeren (en geheel terecht) en net als de PVV flink gaat groeien. Establishment: fasten yer seatbelts... lethal crash ahead.

* Spring enthousiast tegen Brusseljear op *

bottehond | 07-04-07 | 14:17

@Hutspotentieel
Precies!

DeKeet | 07-04-07 | 14:17

Waar woont die Woutert eigenlijk?

Dan ga ik hem eens het één en het ander uitleggen...

Bob Paalhout | 07-04-07 | 14:16

Laat ze in de (linkse)Kerk dan maar goed gaan zwaaien met de collectezak.
.
Eerst belonen ze mensen die (veelal) bewust misbruik gemaakt hebben van de in 0031 voorhanden beroep en bezwaarprocedures -wat al klauwen met geld heeft gekost- door het geven van een algemeen pardon, maar dan vergeten ze voor het gemak maar even het feit, dat er ook nog eens kosten verbonden zijn aan hetzelfde pardon.
.
Het was en is een ondoordacht plan, mensen een algemeen pardon te verlenen zonder duidelijke afbakening van de betrokken groep, enkel voortvloeiend uit een übermoralistische correctheid, met een vleugje afrekening naar Verdonk c.s..
.
(af)Re(a)geren door frustratie, kosten; €450mln - €800mln..... Bedankt!

Herman Flipsen | 07-04-07 | 14:15

Femke Halsema vindt dit vast SCHOKKEND.
Maar niet heus. Intussen is woutertje toch maar mooi minister.

de wuunder | 07-04-07 | 14:15

Het wordt overigens nog erger wanneer je de jaarlijkse emigratie van hoogopgeleiden meetelt. Nog minder draagvlak en nog minder belastingopbrengsten voor onze geld-over-de-balk-smijters. dat gaat zo alleen maar erger worden. Maar ach, uiteindelijk mogen we alleen onze linkse stemmers bedanken alsmede de moraalridders van rechtse partijen die meenden als individe mee te gaan in de waanzin van dat moment.

ojazekerWel | 07-04-07 | 14:15

500k ?
tel op de lange temijn maar de kosten van al die uitkeringen en pamperdiensten bij elkaar op en je komt uit op een veeeeelvoud

DIT IS PUUR WANBELEID: GEVALLETJE PARLEMENTAIRE ENQUETE !?

nickoo | 07-04-07 | 14:14

Wat Moi2 zegt is natuurlijk nog het schokkenste van dit alles, er een half miljard van ons geld voor overhebben om een politieke rivaal te beschadigen.

Multikuli | 07-04-07 | 14:14

Ik wist niet dat overheid behuizing betaalde. Hoe kan ik een beroep doen die regeling?

L. Oser | 07-04-07 | 14:12

Nou, ik heb het niet meer dus zoek maar een andere oplossing. Iemand nog een maïsveld over?

President Babboe Bab | 07-04-07 | 14:11

Partijen die dit soort belachelijke punten steunen moeten eigenlijk gewoon 5 zetels afstaan aan partijen die tegen waren en andersom. Op die manier gaan de ganzen in Den Haag misschien wat beter nadenken, wanneer hun eigen pluche stoeltje op het spel staat.
-
De werkende man kijkt iedere maand nog steeds vertwijfeld naar de loonslip maar vraagt zich tegenwoordig niet meer af waar het naartoe gaat, dat is inmiddels wel duidelijk.
-
Ik begrijp nu wel waarom F. Kaakklem gepleit heeft tegen meer asfalt te zijn, die had met vooruitziende blik wel gezien dat daar geen poen meer voor zou zijn...

ojazekerWel | 07-04-07 | 14:09

Nou, dat kunnen ze straks toch betalen uit de kilometerheffing? Over iedere kilometer goederentransport wordt straks ook nog eens BTW betaald in de supermarkt. Dus waar hebben we het over.

prohibitandis | 07-04-07 | 14:07

Hakbarrr 07-04-07 @ 14:03

En wat dacht je van 19% belasting op milleubelasting?

kwarko01 | 07-04-07 | 14:05

Deze topic brengt niets nieuws. Het is wederom een samenvatting van de herhaling van de geschiedenis met de gebruikelijke stuipen tot gestanddoening.
Links kent twee kostenposten: de kosten voor de realisatie van een ogenschijnlijk goed sociaal idee en de kosten voor het opruimen van de rommel. Wat er tegenover staat is een kortdurend gevoel van geluk en goedbezig zijn en daarna een lange periode van verbazing en irritatie.
De uitkomst der sommen in abstracte vorm geeft wel een eenduidig beeld: hardleersheid.
Simpelweg het vermogen missen om lering te trekken uit eerdere dergelijke situaties.
Ik neem het mijzelf kwalijk dat ik wederom aan de zijlijn sta te kijken. Hoe hardleers ben ik eigenlijk zelf geworden.

Hutspotentieel | 07-04-07 | 14:04

En maar zeuren dat we in NL minimaal 34% belasting betalen + 19% op alles wat je koopt + belasting op je spaargeld + belasting op je benzine.

Maar vooral links blijven stemmen.....

Hakbarrr | 07-04-07 | 14:03

ze hadden dat geld beter kunnen besteden aan de zorg of aan bejaardentehuizen.
dat is toch altijd wat links wilt?
en nu vergooien ze miljarden
mar ja
hebben ze daarna weer meer om te klagen.
kortom ze klagen in principe over problemen die ze zelf veroorzaken.
beroepszeikerds zijn het

rylands | 07-04-07 | 14:02

En dit alleen maar omdat Links Rita Verdonk nog snel even een douw wilde geven !
-
Mensen stem op links dan zijn jullie zeker dat je belastinggeld over de balk wordt gegooid.
-
Het zou fair zijn als dit geld door de linkse stemmers zou worden betaald... O,nee, dat gaat niet, dat zijn immers meestal zelf uitkeringtrekkers en subsidiesponzen.

Moi2 | 07-04-07 | 14:02

Die 500.000.000 euri gewoon op laten hoesten door al die mongeaulen die links hebben gestemd onder het motto: de vervuiler betaalt.

doodvanbierlala | 07-04-07 | 14:02

O ja! Wouter wil graag dicht bij de burgers staan toch? Misschien kunnen we Wouter even onze (ongezouten) mening laten weten? wjbos.hyves.nl/# (Niet wegjorissen aub, dan moet ie maar geen Hyves accountje aanmaken!!!)

Mr Moore | 07-04-07 | 14:01

ff rekenen. 250 miljoen uitkering, 6,5 miljoen huurtoeslag. 1 miljoen zorgtoeslag. Daarbij geteld ongeveer 10 miljoen aan kosten voor inburgering etc. Samen ongeveer 260 miljoen kosten. PER JAAR. Het zijn er nu 26.000, over 5 jaar zijn er dmv gezinshereniging en gezinsuitbreiding ruim het dubbele. Over 20 jaar is het bedrag verdubbeld. PER JAAR
Dus in totaal kost het ons (hardwerkende arbeiders) 20 x 260 = 5,2 miljard euro. Na 20 jaar ruim 10 miljard euro's. Bedankt links.

IJzervreter | 07-04-07 | 14:01

20.000 is natuurlijk veel te weinig. Dat zijn 2 jaar oetkierink. Die lui moeten allemaal op cursus, naar de shrink voor hun problemen, cellen zijn ook niet gratis en die ambtenaren en hulpverleners moeten ook nog betaald worden. Huursoepsidie, zorgtoeslag, etc. etc.

Het kan niet op!

kwarko01 | 07-04-07 | 14:00

Precies, laat ze zelf maar naturalisatiebelasting betalen dan dan.
2 jaar verplict werken, inkomen inleveren, rest via Voedsel- en klerenbanken.
Jan, doe eens vragen stellen !

Aboriginal | 07-04-07 | 13:59

500 miljoen!! tering hej, ik denk dat ik ook ff als illegaal hier binnen ga komen! bijna 20000 vangen is niet verkeerd!

Stokkie01 | 07-04-07 | 13:57

ellendig

Fiscaal | 07-04-07 | 13:57

Jan Passant 07-04-07 @ 13:55

Nee beste Jan, sterker nog er vertrekken er ieder jaar zo'n anderhalve ton.

kwarko01 | 07-04-07 | 13:56

lopen er nog voldoende belastingbetalers vrij rond om dit steeds weer te betalen, is mijn vraag.

Jan Passant | 07-04-07 | 13:55

ik stel voor dat dirk uit scheringa ze fijn allemaal een lening geeft, kennen ze het meui zelf betalen. Schijnt heel normaal te zijn als je uit een kansenklasse komt.

20.000,- euro per welvaarttoerist.

waskuip-admiraal | 07-04-07 | 13:55

Voor wat hoort wat. Gooi de BTW op Priussen, bakfietsen, stencilmachines, de Volkskrant, Max Havelaarkoffie, linnen schoudertassen en Ekohamlappen maar omhoog.

sjaakdeslinksesul | 07-04-07 | 13:53

laten we ophouden met investeren in de infrastructuur, en dan met name die verschrikkelijke snelwegen, die zijn toch alleen maar voor rechtse honden die geert wilders nablaffen, met al die centjes kunnen we nog een paar honderdduizend zelfverklaarde zielepoten hierheen halen en lekker knuffelen. [/kutje kaakklem]

btw Yang ToMaot nog bedankt voor het realiseren van dit drama !!

QB (ja die.....) | 07-04-07 | 13:52

26.000 + gezinshereniging + nakomelingen + ingevlogen bruid(egommen) + de eerste jaren geen werk + criminaliteit + vul zelf maar in....

kwarko01 | 07-04-07 | 13:52

AaAAArrrrrggghhhhhhhhhhhhhh!!! Zo dat moest er ff uit. Over 4 jaar krijgen we weer een vette Deja Vu met z'n allen!!! Kunnen we weeeeeeeeeer die ellende die links (PVDA) op financieel gebied heeft aangericht gaan opruimen. Dit zal niet het laatste financiële "incidentje" zijn van dit kabinet...

Mr Moore | 07-04-07 | 13:52

500.000.000 / 26.000 = 19.230

Worden ze standaard al begroot op twee jaar uitkering trekken?

Koning Bier | 07-04-07 | 13:50

lol het is toch niet te geloven, wellicht heeft Kok nog wat over?

Multikuli | 07-04-07 | 13:48

Pieter Lakeman? had dit jaren geleden al geschreven: die lui kosten miljarden.

kwarko01 | 07-04-07 | 13:47

Leefde Rita Verdonk nog maar om Nederland tegen die uitvreters te beschermen.

Dr. Faustus | 07-04-07 | 13:46

REAGEER OOK

Uitgelezen op GeenStijl? Abonneer je op de Nijman-Nieuwsbrief.
linktips: Energie vergelijken | Autoverzekering vergelijken
Kansino. Hét online casino van Nederland.
Online casino met licentie | Bookmakers | Online casino overzicht | Bookmakers Nederland
Online Casino | Online Gokken | Brokerfolio.com brokers vergelijken | online bookmakers in Nederland
Online Casino Top 5 | Casino bonussen | Crypto-casino.nl