Tendentieus, ongefundeerd & nodeloos kwetsend

GSTV - Jan Roos op Socialistisch Boerkini Zwemfeest

Genante vertoning op het strand van Scheveningen vandaag. Er kwam helemaal niemand opdagen op het Vrijheid Is Ook Jezelf Bedekken Zwemfeestje, ondanks onze sympathieke oproep. Geen van de boerkini-vrouwtjes in Nederland mocht vandaag blijkbaar het huis uit voor een fijne plons in onze fenomenale Noordzee. Er kwamen alleen wat Jonge Islamisten, drieënhalve journalist en verder wat meeuwen. "Ik ga zelf een boerkini dragen om te ervaren hoe het is," tetterde JS-voormens Lieke Kuiper (foto) tegen het AD. Maar de enige die een boerkini aanhad was een vent. Dus iedereen lachen, want dat was ten tijde van Snip & Snap ook al humor. GeenStijl-verslaggever Jan Roos was erbij en keek ernaar. Aansluitend kunt u als witte man met een mening aanschuiven bij het NPO-kippenhok van de heer Pauw. ANP-47185830.jpgEven het voortuintje fatsoeneren (zoals de meeste zandvrouwtjes wel keurig doen) was kennelijk teveel gevraagd voor deze buikschrijfster. Bah.

Reaguursels

Inloggen

Anton van Doorn vraagt op zijn Twitter aan de Jonge Socialisten om vooral "Moslim zaken aan Moslim partijen te laten." Zijn Partij van de Eenheid (*proest*) bijvoorbeeld. Ik hoop dat de Jonge Idioten goed begrijpen wat de boodschap van deze moslim is. Die willen namelijk helemaal geen eenheid binnen de samenleving, en al helemaal niet met 'vrijgevochten' socialisten, die willen eenheid binnen hun van de rest van de samenleving afgesloten gemeenschap van 'superieure' moslims. Dat mevrouwtje de jonge socialist nog maar even goed het lot van de socialisten na de revolutie in Iran tot zich laat doordringen.

BlowingBubbles | 24-08-16 | 20:27

De nieuwe feministen, opkomen voor onderdrukking. Daarnaast een verschrikkelijke 'metroman' die zich aanpast door ook maar een boerenkinni aan te trekken.
-
Wel knap om vast te houden aan je wereldbeeld (naïviteit van staal!) als je zo moet zoeken naar argumenten om wat scheef is recht te lullen en het zelf niet door te hebben.
Superieur in wegkijken echt toppers bij de PvdA.
-
Oorzaak is de Islam (daar mag het niet van), dat is de bron. Die is hard aan emancipatie toe en niet de rest zich daaraan aan laten passen.

bananabanana | 24-08-16 | 18:57

@Schoorsteenveger | 24-08-16 | 11:21
Niets aan toe te voegen.

zwarte_weduwe | 24-08-16 | 13:11

Zo'n discussie moet je niet op het strand voeren. Als het een kuisheidsideaal is wat de moslima's nastreven, ga je ze niet overtuigen de boerkini uit te doen door zoveel halfblote billen in beeld te brengen. Dan bevestig je juist dat ze er goed aan hebben gedaan zich zo in te pakken.
Er zou een manier moeten zijn om hun de 'burn your bra'-houding van de vrouwen in de jaren 60 te laten ontwikkelen. Misschien kunnen de dames en heren van My Stealthy Freedom een filmpje voor hun maken. Een oproep van moslim(a) tot moslim(a) om toch vooral te genieten en gebruik te maken van de vrijheid die ze hier hebben.

zwarte_weduwe | 24-08-16 | 13:04

a4p | 24-08-16 | 10:13
Nee hoor, als je te dom bent om te begrijpen welke godsdienst je aan het verdedigen bent, ben je ook te dom om te begrijpen wat Jan zegt.
Een islamistische vrouw vrij om uit de islam te stappen, ze snapt het echt niet.

Implants | 24-08-16 | 12:18

"Het gaat hier om een provocerende uiting van militant islamisme en niets anders. Je ziet het gewoon van die gezichten van die twee hoofddoeken bij Paul afstralen. Die zelfvoldane, uitdagende glimlachjes. Om je kapot te ergeren."
.
Viel mij ook op, Bigi BB. Die superieure en tegelijkertijd minachtende gelaatsuitdrukking van met name die rechter ( voor de kijkers links ) was misselijkmakend.

Graaisnaaiert | 24-08-16 | 12:09

Wat mij een beetje stoort zijn de oneigenlijke, want politiek korrekte, argumenten van de boerkini tegenstanders. Voor mij zijn argumenten over onderdrukking en dwang van secundair belang. Het gaat hier om een provocerende uiting van militant islamisme en niets anders. Je ziet het gewoon van die gezichten van die twee hoofddoeken bij Paul afstralen. Die zelfvoldane, uitdagende glimlachjes. Om je kapot te ergeren. Mij interesseert die zogenaamde vrouwenonderdrukking maar weinig. Zielig misschien, maar is hun probleem. Maar ik wil die uniformen van die totalitaire leer gewoon niet in mijn steden, dorpen en stranden zien.

Bigi Bana Boy | 24-08-16 | 11:47

Niet te geloven, die plaat veur de kop van dat meisje. Gewoon niet willen zien dat die burkini een geloof propageert dat tegen diezelfde 'vrijheid om te dragen wat je wilt' is. En dat je daar nú al tegenin moet gaan als je onze vrijheden wilt behouden.

Joris Draaksteker | 24-08-16 | 11:44

Ik kon gisteren er niet bij zijn. Ik dacht dat Scheveningen bij Belgie lag.

Jezus_Boeddha | 24-08-16 | 11:27

Nehemia | 24-08-16 | 00:00 Ja, ik ken het interview en ook het boek. Het is tegenwoordig een kwestie van: hoe doorbreken we de politiek correcte MUUR die om de islam staat en die het onmogelijk maakt dat in de grote media een kritische discussie over de islam gevoerd wordt. Speciaal in kringen van ‘Links’, ‘Socialist’, VARA, enzovoort, zie je een traditie van vele decennia kritisch vol op het orgel wat betreft het christendom. Maar nu het de islam betreft is het net of alle moslims als onmondige kinderen zijn die beschermd moeten worden tegen kritiek op hun geloof. Het ziet er evenwel naar uit dat de opkomst van de islam in de westerse cultuur waarschijnlijk zeer negatieve gevolgen zal hebben wat betreft de algemene kwaliteit van leven in die westerse cultuur. Als men dus de discussie hierover taboe houdt door het er in de grote media helemaal niet over te hebben, of door de kwestie alleen heel eenzijdig politiek correct te belichten (islam is liev, islamkritiek is nazi), dan is dat eigenlijk heel anti-democratisch en gevaarlijk voor die westerse cultuur. Dus die MUUR moet doorbroken worden. Het is tijd voor een openhartige discussie over de islam. En de mensen die die discussie willen verhinderen, dat zijn criminelen.

notamused | 24-08-16 | 11:21

Hanina Ajarai, de AD-moslima, heeft in een paar woorden exact aangegeven wat het wezenlijke discussiepunt is, toen ze vond dat ze het moest hebben over de hoofddoek die ze draagt. Dat was, zo wist zij ons te vertellen, om de samenleving iets duidelijk te maken: "Ik ben moslima. Dat je het weet." Wij moeten, zo vindt Hanina, allemaal weten dat zij moslima is. Als ik een brood ga halen bij de bakker en zij staat naast mij, dan moet ik denken"zij is moslima, dat ik het maar weet".
De vraag die niet genoeg gesteld wordt is de vraag: waarom willen bepaalde groeperingen via hun kleding hun identiteit uitdragen, en, belangrijker nog, waarom willen zij dat wij die identiteit werkelijk aflezen aan hun kledij?
'Ik ben mezelf. Dat je het weet." snijdt weinig hout. Waarom? Omdat iedereen zichzelf is, zou je kunnen zeggen. "Ik ben moslima. Dat je het weet" heeft een volstrekt andere boodschap. Die zegt "Ik behoor tot een bepaalde groepering, en ik vind het belangrijk dat iedereen buiten die groepering zich daar óók van bewust is." Hier wordt dus de groep naar voren geschoven als belangrijk, als belangrijker dan het individu. "Ik wil dat u mij in eerste instantie ziet als lid van een bepaalde groep, en nog vóórdat er überhaupt sprake is van een persoonlijke ontmoeting. De kleding is een vlag die wappert voor de groep, een uniform.
Het gesprek tussen Jan en die tuthola gaat precies daarover, over individu en groep. Iedereen mag aantrekken wat-ie wil klinkt heel simpel, maar als het niet het individu is maar de groep die de kleding kiest, verandert er toch wel wat. En als het doel van die groep is om te vlaggen, verandert er nog méér. En als we weten dat een deel van de vrouwen die tot die groep behoren gedwongen worden om te vlaggen, tegen hun eigen wil in, verandert er nog méér.
Al een vrouw uit Spakenburg in klederdracht het strand op loopt, ik denk niet dat men meteen aan een verbod denkt. Zij draagt die kleding altijd, en ziet wellicht geen reden om van die gewoonte af te wijken. Maar als alle dominees in Spakenburg van de kansel gaan preken dat het de heilige plicht van de vrouw is om in klederdracht het strand te betreden, en die vrouwen gaan zeggen dat die kleding moet uitdragen "Ik ben Gereformeerd, dat je het weet." ligt het al anders en fronsen wij de wenkbrauwen. Als diezelfde dominees het over het bekeren van de wereld gaan hebben, en hun jongeren gaan radicaliseren, ja, dan komt er een moment dat we ons af gaan vragen of we dat vlaggen op het strand geen halt toe moeten roepen.
Vrijheid geven aan het individu valt niet samen met vrijheid geven aan de groep. De groep kan het individu in zijn greep hebben, zelfs als dat individu beweert van niet.

Schoorsteenveger | 24-08-16 | 11:21

Een lief idealistisch wensdenkend deugmeisje, die Lieke. En totaal van de wereld.
Zou de ouderenzorg niet wat voor haar zijn?

Graaisnaaiert | 24-08-16 | 11:11

lekker hoor, die Lieke.....

Verder is het overduidelijk dat er een vorm van dwang of indoctrinatie bij moslimvrouwen aan de orde is. Maar als het bij een boerkinin blijft, gewoon lekker laten lopen. Maar daarnaast moet een gewone bikini of blote tietjes, als men wilt, ook gewoon kunnen. Afblijven van onze vrijheid!!

HaHaHarry | 24-08-16 | 11:01

Voordeel van bikini en badpak is dat je een bomgordel beter ziet zitten. Bij boerkini is het wachten op de eerste plofkip, die misschien toch een beetje met islam te maken heeft.

IndoFortuyn | 24-08-16 | 10:50

lillendvleesch | 23-08-16 | 23:03
Dank!
Het is duidelijk dat het lot van vrouwen die onder een boerkaGEBOD lijden voor Gutmensch niet interessant is.
-
Een soort linkse variant op de ver-van-mijn-bed-show...

Ahasveros | 24-08-16 | 10:49

De lange aaaa van Rollade Dijksma en de blijde lach van jongetje Klaver .. mix dat en je hebt ene Martijn Otten.

daytripper | 24-08-16 | 10:36

Denkt dat mens nou echt dat een moslima wanneer ze in een bikini gaat lopen in plaats van een boerkini ze niet door haar man geslagen wordt? Denkt ze ook niet dat wanneer ze met de islam stopt er geen wraak actie uit de omgeving komt. De domheid is weer hoog bij de jonge communisten.

ironpill | 24-08-16 | 10:28

Het enige waar ik me echt aan erger is die linksche arrogantie van die linksche muts die met haar grote muil een boerkini aan zou trekken, maar niemand dus zij ook maar niet. Hier weer een perfect voorbeeld van de Linksche Kerk volgelingen, zum kotschen.

Theo-Pim-Riv | 24-08-16 | 10:22

GVD Jan, dat meisje is nu ontroostbaar!

a4p | 24-08-16 | 10:13

Het is onze staat die hier MOET optreden. Ieder politicus die zich verschuilt achter jouw redenatie beschouw ik als een landverrader.
sickworld | 24-08-16 | 09:54
.
Mooi gesproken. + veel.

Lupuslupus | 24-08-16 | 10:12

Ga je snel schamen Lieke. Hiervoor hebben de Joke Smits van deze wereld niet gestreden.
medusa324 | 24-08-16 | 09:53
.
De "Joke Smits" van deze wereld hebben alleen maar tégen het volkomen geweldloze Christendom "gestreden" en leggen de alles vernietigende, moordlustige islam geen strobreed in de weg.
.
De islam hoort niet in Nederland. Opzouten er mee want ze domineren het nieuws elke dag! In negatieve zin. En dat zal altijd zo blijven dus gewoon weg.er.mee.
.
De islam is een koekoeksjong. U weet toch wat zo'n jong doet hè? Het is een parasiet. De koekoek ouders maken zelf geen nest maar leggen hun ei in het nest van een ander (veel kleiner) vogeltje. Zodra de koekoek uit het ei is gekropen werkt hij alle jonge vogeltjes van zijn "gastfamilie" het nest uit. Hij is veel groter dan de andere jongen, neemt er een op zijn vleugels en hoppa, over de rand. Daarmee begin hij al zodra hij uit het ei is gekropen. Totdat alleen hij nog maar over is. Zijn pleegouders vliegen zich de pleuris om het veel grotere koekoeksjong van eten te voorzien want die eet veel meer dan de eigen jongen ooit zouden hebben gedaan.
.
ZIE de overeenkomsten!!

Lupuslupus | 24-08-16 | 10:10

De toekomstige politieke elite: nog dommer en naïever dan de vorige generatie. HELP!

Xirdalan | 24-08-16 | 10:09

O tempora, O mores. Socialisten die de kaart van het klassieke liberalisme trekken en een oogje dichtknijpen voor vrouwenonderdrukking en rechts die vrouwenrechten voorrang geeft op het individualisme van het liberalisme.

Zyprexa20mg | 24-08-16 | 10:08

Die naïviteit heeft wel iets schattigs hoor. Natuurlijk: Wie op z'n 18e niet links is heeft geen hart; Maar wie op z'n dertigste nog steeds links is heeft geen verstand. Zomergast Griet op de Beeck was weer een stuitend voorbeeld van die laatste categorie.
Daarbij is dit hele incidentje wel een beetje tekenend voor de afgekloven ideologie van links. Niet uitgaan van eigen principes maar enkel nog zo hard mogelijk het tegenovergestelde roepen van rechts (jullie tegen islam, nou wij zijn vooojrrr).

Bert Konterman | 24-08-16 | 10:06

Dit zijn de types die de politiek later in gaan (en willen) en dan gaan bepalen wat voor u het beste is om te horen, te zien, te doen en te denken. Ook al blijven ze nu stug volhouden dat iedereen de vrijheid heeft om te doen wat ze willen en te dragen.

LangeTijdGeleden | 24-08-16 | 10:05

@ cabrão | 24-08-16 | 09:37 ... scheiding van kerk en staat betekent ook scheiding van staat en kerk. derhalve heeft die gast natuurlijk groot gelijk dat het niet de taak is van de overheid om te bepalen wat iemand van zijn geloof wil/moet dragen.

Niet helemaal. Er zijn overstijgende zaken waarvoor de overheid MOET zorgen. Omdat zij het mandaat hebben over zaken die ervoor moeten zorgen dat jij en ik in veiligheid kunnen leven zonder zelfrechter te spelen. Dit lijkt mij zo'n kwestie die zaken kan laten kantelen. Ik denk aan sharia. Zoek op YT maar eens naar vid's over islam en sharia in Engeland. Je geeft ze een vinger en ze nemen je hele hand. Het is onze staat die hier MOET optreden. Ieder politicus die zich verschuilt achter jouw redenatie beschouw ik als een landverrader.

sickworld | 24-08-16 | 09:54

Boerkini verbod is het uiterste redmiddel. Maar gezellig je liefde betonen aan de boerkini is het andere zeer kwalijke uiterste. En als je dat niet begrijpt ben je niet alleen naïef, dan ben je een gevaarlijke meeloper. De uitwassen van vrouwenonderdrukking zijn nog nooit zo zichtbaar geweest. Als je je als westerse vrouw daarmee inlaat, op welke wijze dan ook, ben je niets meer dan een NSBer. Ga je snel schamen Lieke. Hiervoor hebben de Joke Smits van deze wereld niet gestreden.

medusa324 | 24-08-16 | 09:53

@ Keerf II | 24-08-16 | 09:07 ... Volgens de islam mogen moslims (M/V) niet op stranden komen waar halfnaakte mensen rondlopen.

Want hoe zat dat ook alweer met het uiterst selectieve zwemuurtje van de dames? Je weet wel: gordijnen dicht, geen mannelijke badmeesters, Sportfondsenbad... dat uurtje. Ik voel een gereserveerd strandje aankomen: Burkini's Only. Met privacy schermen en gewapende wachten.

sickworld | 24-08-16 | 09:46

Voortuintje is toch gedaan? Ik zie althans niet dat het niet is gedaan. Wat zeiken jullie nou?

Gewinflipt | 24-08-16 | 09:45

Het zal me echt een worst zijn wat een ander op het strand draagt. Al is het een boerkini, skipak en bontjas over elkaar.

Religie is het probleem van de mensen die geloven of gedwongen worden te geloven. Als ze zelf liever in badpak willen zwemmen, maar niet durven, is dat een probleem dat ze zelf moeten oplossen. Daar moet de overheid niet tussen komen.

Keer het hele verhaal eens om. Waarom moet ik in een zwembroek of zwemslip zwemmen? Omdat de kerk ervoor heeft gezorgd dat alles wat naakt is, vies is? Ik geloof niet, waarom moet ik dan toch volgens de regels van de kerk leven?

Threesixty | 24-08-16 | 09:43

scheiding van kerk en staat betekent ook scheiding van staat en kerk. derhalve heeft die gast natuurlijk groot gelijk dat het niet de taak is van de overheid om te bepalen wat iemand van zijn geloof wil/moet dragen.

cabrão | 24-08-16 | 09:37

als ze blond was waren haar antwoorden mischien nog te begrijpen.......

sinecker | 24-08-16 | 09:36

Goed stuk Jan. Vreselijk wat die JS jongen zegt: hij geeft aan dat hij wel ziet dat boerkini's gedragen wordt vanuit dwang door de religie. Dat moet dan toch kunnen en de overheid moet zich er niet mee bemoeien!!! Zegt die hypocriet dat ook als, laten we zeggen, een gereformeerde trouwambtenaar vindt dat hij geen homo' s in het echt kan verbinden vanwege zijn geloof?

Verder zou ik graag Yvonne Jaspers in een boerkini zien.

Nuuk | 24-08-16 | 09:35

Moet zeggen dat ik die Lieke nog best lekker vind. Voor een avond. Want als je nuchter bent is de naïviteit stuitend.

En wat een figuur is die nicht met die boerkini.... Tering.

ShameLess | 24-08-16 | 09:29

Moet zeggen dat ik die Lieke nog best lekker vind. Voor een avond. Want als je nuchter bent is de naïviteit stuitend.

En wat een figuur is die nicht met die boerkini.... Tering.

ShameLess | 24-08-16 | 09:29

Wat doet die vent op de onderste foto daar, met z'n pak aan en zonnebril? Hé joh! Wat mot je??

demaup | 24-08-16 | 09:27

@ Godsammekraken | 23-08-16 | 21:40 Je mag de mijne erbij hebben als ik jouw Glock krijg. Fair deal?

sickworld | 24-08-16 | 09:23

Wat zouden onze ouders zich kapot schamen als ze nog eens konden zien wat er van de PVDA is geworden waarop ze zoveel hebben gestemd. Een partij die zo blind is dat ze zelf niet meer zien dat in de Islam vrouwen niets te kiezen hebben. Ga eens naar de huizen die vol zitten met tot de dood bedreigde vrouwen die wel hebben durven te kiezen. En misschien ook eens handig om naar vrouwen in de islamitische landen te kijken. Dat mens bij Pau, het IQ van een visstik

Therapietje | 24-08-16 | 09:19

@nemoj me jebat | 23-08-16 | 22:48
Dat verhaal hoor je wel vaker. Waarom met iets aanpappen wat je niet bevalt?

Slogra | 24-08-16 | 09:17

Keerf II | 24-08-16 | 09:07

Wel eens van het begrip "tahkiyah" gehoord?

Je mag daar dus niet zijn als moslim, maar waarom dan alsnog die kopvod op? Zijn daar soms andere kopvodden die je controleren? Nee! Althans... de kans is klein dat je die persoonlijk kent. Je doet iets wat in de islam niet getolereerd is, en toch draag je het uit? Waarom? Het ontdoen van "warme" kleding bij mooi weer is een natuurlijk reactie, het omgekeerde dus een door mensen bedachte opgelegde regel!

Sarcastisch varken | 24-08-16 | 09:15

Ze komen naar het vrije westen .Dus velen willen als Europeaan er niet mee opgescheept worden met die lange gewaden.Moeten ze doen in het oosten.Het westen is geen oosten dus aanpassen en anders een land opzoeken waar het voor hen normaal is .Hier is het niet normaal.Ten eerste is het geen porem hier en ten tweede in een zwembad niet fris,en als allerhoogste preoriteit de veiligheid.Verbieden overal .

altijdfeest | 24-08-16 | 09:12

En nu mogen ze mij wijs gaan maken dat de dame in kwestie dit geheel vrijwillig draagt en zij zich daar comfortabel in voelt.
botbot | 24-08-16 | 08:41
.
Er wordt hier veel te veel met een "Westerse" bril naar gekeken. De meeste(!) moslims v/m zijn zo fanatiek als de pest.
Gisteren kwam ik per ongeluk op een site waar moslims discussieerden over het feit dat in sommige broden een soort ALCOHOL zit. (0,001% of zo. Nou ze kwamen dus tot de conclusie dat dat NIET toegestaan is. Ergo: voortaan heel goed kijken naar de ingrediënten!
.
Dat wij - ongeweten - allerlei halal rotzooi kopen (omdat het b.v. bij kaas niet op de verpakking staat) is nooit onderwerp van gesprek.
.
Het maakt mij niet uit hoeveel lappen moslims over hun kop trekken, ze horen niet in Nederland! En of die vrouwen het nou wel of niet vrijwillig doen boeit me ook totaal niet. Ik wil ze niet zien!
.
Het waren de linksen en de atheïsten die in de jaren '70 een hetze begonnen tegen het christendom. En zelfs hier op het forum blijven sommigen daarmee door gaan.
.
Hebben orthodoxe christenen ooit zo'n heibel gemaakt als nu de islam doet? B.v. op het strand lekker provoceren? NEE!. Nooit. Maar goed, het christendom moest verdwijnen en daarvoor in de plaats is de islam gekomen. Het is niets meer dan een natuurwet: waar het ene verdwijnt, het andere verschijnt.
.
Ik zou zeggen: succes en veel plezier ermee. Ik ga niet meer naar de markt, alleen s morgens vroeg boodschappen doen in de supermarkt want ik mijd alles dat des islams is, als de pest en cholera samen.
.
Mijn vrijheid ben ik dus al kwijt maar geheel vrijwillig. En iedereen die het opneemt voor die "zielige vrouwen in lappen" komt er nog wel achter dat zij adders aan hun borst gekoesterd hebben. Ze lachen om u en kotsen op u.

.

Lupuslupus | 24-08-16 | 09:09

Volgens de islam mogen moslims (M/V) niet op stranden komen waar halfnaakte mensen rondlopen. Burkinis die dat wel doen zoals de twee weglopende dames zijn dus eigenlijk de liberale, geëmancipeerde voorhoede. ** huivering langs mijn rug lopen doet**

Rest In Privacy | 24-08-16 | 09:07

@Piet Karbiet | 24-08-16 | 08:58
Ik heb al een badmuts, die heet 'tondeuse'.

necrosis | 24-08-16 | 09:05

Ketelmuziek van een samenleving die allang geen samenleving meer is. Er is hooguit nog solidariteit in eigen kring. En dat is pri-hi-ma. Je denkt toch zeker niet dat ik me een fuck ga aantrekken van hoe Mo en Fatima in het het leven staan, of nog erger, hun handlangers? Maar ze moeten vooral niet mij of mijn naasten dwars gaan zitten. Dan ontstaat er wel een probleem.

LJBrinkhorst | 24-08-16 | 09:04

In veel Italiaanse zwembaden zijn badmutsen verplicht en mogen ook shorts niet. Je moet een tanga aan. Idem voor veel baden in Frankrijk. Heeft iets met Hygiëne te maken. In wil niet tussen de kopvoddebalen van het leger van Mo zwemmen.

Piet Karbiet | 24-08-16 | 08:58

Ik klik me een breuk op het nieuwe topic, maar het werkt niet!

necrosis | 24-08-16 | 08:57

Niemand nog???
Nationaal Socialistisch Boerkinizwemmen.

Alquest | 24-08-16 | 08:56

botbot | 24-08-16 | 08:41
Liep pa erachter? Eráchter?
Meestal lopen die voorop en volgt de dame een paar meter verderop.
Want vrijheid en zo, weet je. En vrijwillig. Veel leuker!

nemoj me jebat | 24-08-16 | 08:54

@Maria.1 | 24-08-16 | 08:42
Laat je niet zo opfokken door dat trolletje van de vijfde colonne.
Soms, heel soms, mis ik @Bakito, die had 'trollen' tot kunst verheven.

necrosis | 24-08-16 | 08:50

Er zullen vast genoeg moslima's zijn die uit vrije wil een burkini aantrekken. Maar de vraag is waarom een seculiere sociaal-democratische partij, die tientallen jaren streed tegen de rol & invloed van de kerk in de samenleving, zo opzichtig en demonstratief achter deze uiting van religieuze achterlijkheid gaat staan.

Dat je zegt 'ik vind dat mensen moeten kunnen aantrekken wat ze willen', prima. Maar waarom de moeite nemen om daar een demonstratie voor te organiseren?
Waarom dat aanschurken tegen een religie die diametraal ingaat tegen álles waar de sociaal-democratie voor staat, zoals gelijke rechten voor vrouwen & mannen, scheiding van kerk & staat, vrijheid van meningsuiting etc?

raskol | 24-08-16 | 08:50

@necrosis
Na de zonde volgt een aardbeving. Heeft niets te maken met tektonische platen.

RickTheDick | 24-08-16 | 08:45

@Berbaar | 24-08-16 | 00:10
Hoe meer de islam haar intrede doet, hoe onvrijer en intoleranter onze samenleving wordt. En dat weet jij zelf ook wel!

Maria.1 | 24-08-16 | 08:42

In Giehoorn zag ik een dame lopen in een burka of haar gezicht bedekt was kon ik niet zien.
Daar achter pa met wat kids in een korte broek en t shirt vanwege de hitte.
En nu mogen ze mij wijs gaan maken dat de dame in kwestie dit geheel vrijwillig draagt en zij zich daar comfortabel in voelt.

botbot | 24-08-16 | 08:41

@salsaparilla | 24-08-16 | 08:23
Verbieden?
Welke slappe zak in de regering gaat zich hier hard voor maken dan?

necrosis | 24-08-16 | 08:34

@Maria.1 | 23-08-16 | 21:42

Ja, ze missen de pointe een beetje. Gisteren zag ik nog een flits van Pauw, daar ging het over 'witte mannen die de hoofddoek verbieden' , wawawawa en gaap. (Het had natuurlijk lager opgeleide witte mannen van middelbare leeftijd moeten zijn, maar de spreker (v) had haar klassieker niet helemaal op orde). Alsof moslims negers zijn die gediscrimineerd worden. Bizar.

DebraCadabra | 24-08-16 | 08:34

Dan had Fatima ook maar zo'n ding aan moeten doen want dan had Mohammed haar toen ze 12 jaar oud was geheid niet aan zijn kleine pielemuisje geregen.

eerstneukendanpraten | 24-08-16 | 08:33

Wat een idiote discussie is dit eigenlijk. 3 blanken die het over 'ze' en 'hun' hebben en het duidelijk niet met elkaar eens zijn. Ik wil een echte islamitische ingepakte vrouw in burkini geinterviewd hebben, pas dan kan ik oordelen. Maar ja... ze mogen niet gefilmd worden en praten mogen ze niet. Ies geloof. Kortom, verbieden die handel. Toont overduidelijk de onderdrukking van de vrouw door zowel de religie als door de man. Deze uiting kan dus gewoon niet in het vrije westen.

salsaparilla | 24-08-16 | 08:23

Moslima's dragen boerka's en hoofddoekjes vrijwillig? Dan gingen de meeste Duitse militairen zeker ook vrijwillig naar het Oostfront zeker? Muhahaha

Sarcastisch varken | 24-08-16 | 08:15

Lieke begrijpt er duidelijk helemaal niets van, maar flauw om steeds haar woord te onderbreken door het wegtrekken van de microfoon. Asociaal Jan.

WaitingLine | 24-08-16 | 08:07

koter | 23-08-16 | 21:56
Mooi. Bordje "slegs vir Kufar" bij de strandopgang plaatsen en iedereen is tevreden.

Bigi Bana Boy | 24-08-16 | 08:04

@ Hetkanverkeren | 24-08-16 | 07:59

Is stap 1, eerdaags gaat er een zwart kleurspoelinkje in ;-)

HypoPseudo | 24-08-16 | 08:00

Het zomerreces heeft Jan Roos duidelijk goed gedaan want hij is lekker op dreef. Maar hoe zit dat precies met dat nieuwe haatbaardje van 'm? Heeft hij zich stiekem al bekeerd? Volgende week ongetwijfeld met PLO-sjaal.

Rest In Privacy | 24-08-16 | 07:59

@Der Schnitzeljäger | 24-08-16 | 07:54
Ik ook niet maar misschien had Pritt nog een andere foto van haar die hij niet durfde te plaatsen.

necrosis | 24-08-16 | 07:59

@ Bigi Bana Boy | 24-08-16 | 07:53

Lach me pleurestering!

* schuddebuikend over de grond rollen van het lachen doet *

HypoPseudo | 24-08-16 | 07:56

@Stormageddon | 24-08-16 | 07:44
6.2 op de schaal van Richter is fors, maar het gebied is dunbevolkt.
Ik maak me meer zorgen over de vulkaan onder Yellowstonepark.
Als DIE tot uitbarsting komt gaan er ongekend veel doden vallen.

necrosis | 24-08-16 | 07:55

Voortuintje fatsoeneren ? Eh. Ik zie het niet ....

Der Schnitzeljäger | 24-08-16 | 07:54

Hartverwarmend om te zien hoe alle geledingen van de PvdA eendrachtig samenwerken om de partij bij de volgende verkiezingen te elimineren. Wie verwacht zoveel inzet van jongeren nog anno 2016 ?

Bigi Bana Boy | 24-08-16 | 07:53

@ necrosis | 24-08-16 | 07:42

Exact! Dat bedoel ik.

TK verkiezingen 2017 inderdaad bíjná.
Alleen ben ik zeer huiverig voor het electorale aandeel dat nu roept PVV/VNL te gaan stemmen maar weldra, uit bang- en onzekerheid en onder invloed van de holle verkiezingscampagne-retoriek van de Paarse partijen, uiteindelijk tóch maar weer op hen stemmen :-(

HypoPseudo | 24-08-16 | 07:47

Italië was aan 't schudden...
nos.nl/l/2127831

Stormageddon | 24-08-16 | 07:44

Standaard handgebaren, standaard mimiek. Standaard. Een leeg verhaal. Op naar de nul zetels en opgehoepeld met dit soort mensen.

MikeLekkerBelangrijk | 24-08-16 | 07:42

@HypoPseudo | 24-08-16 | 07:29
Zo'n verbod komt hier niet omdat de regering uit een stel slappe zakken bestaat.
Zo'n verbod (hooguit door de PVV en VNL naar voren gebracht wordt weggestemd door de vele linkse/ anti-PVV kamerleden, al dan niet opgejaagd door linkse actiegroepen.
Maar geduld, maart 2017 komt steeds dichterbij......

necrosis | 24-08-16 | 07:42

PvdA nuttige idioten voor de islam

Mo het varken | 24-08-16 | 07:40

@ necrosis | 24-08-16 | 07:27

Een goede zaak. (althans, wat míj betreft)

Helaas zie ik het hier in NL zo snel nog niet van de grond komen.

HypoPseudo | 24-08-16 | 07:29

Ze kunnen natuurlijk heel eufemistisch blijven roepen dat ''iedereen moet kunnen dragen wat ie wil''. Nou niet dus!
Greet Willy zei het eerder al zo treffend; ''We staan ook niet toe dat mensen met hakenkruispakken de zee in rennen''. Wat die domme naïeve maar socialisten maar niet begrijpen is;

Dat je met het toestaan van de boerkini iets faciliteert/bejubelt wat religieus/ideologisch symbool staat voor paternalistische onderdrukking en normen en waarden die HAAKS staan op onze cultuur. Dit is NEDERLAND!!! (Maar als het aan policore deugwegkijkers ligt weggeef-en verkwanselland geloof ik)

Het zou verboden moeten worden. Want weldra krijg je aangewezen strandbreedten waar het dragen van een boerkini nadrukkelijk toegestaan wordt. En wat je dan dus vervolgens krijgt, is dat ándere strandgasten daar straks gestigmatiseerd en geweerd gaan worden. De volgende stap is dat ze gaan eisen dat het op dit stuk strand verboden moet worden voor iedereen zónder die religieuze lichaamsbedekking.

En zo gáááát dat alsmaar door. Wie één vinger geeft.....

En voor het overige herhaal ik hier wederom mijn roemruchte credo:

Sodemieter op met je regressief/repressief middeleeuws conservatisme!

HypoPseudo | 24-08-16 | 07:23

Nu heeft Jan Roos een hele vervelende uitstraling maar dat superieure lachje van die Lieke is echt onuitstaanbaar, zag je vroeger bij mensen die 'de Here hadden gevonden', ook die plaat voor de kop.

bijna_raak | 24-08-16 | 07:18

Zwarte Piet, Boerkini's.... je kan merken dat wij in Nederland,ook in vergelijking met landen als Syrië, Irak en Yemen ook best wel aan het worstelen zijn met moeilijke thema's.
Dom dat de rest van de wereld niet door lijkt te hebben dat dit land ten onder dreigt te gaan aan de mores van de jaren '70 en aan tsunami van policor-staatsomroep wegkijkers, gefinancierd door een Bilderberg koningshuis. Van veel reaguurders begrijp ik al dat ze voornemens zijn te emigreren naar Rusland (Vader Poetin) of hopen op een verkiezing van Trump, zodat ze kunnen emigreren naar Amerika. Zo erg is het hier al. Het wordt het komend jaar of de VN inseinen of Geert op de troon hijsen. Dan komt het allemaal goed.

Donkersloot | 24-08-16 | 07:11

Iedereen heeft de keuze te dragen wat hij wil

"Wij als overheid" zei het haantje, oefent vast voor later.

Iedereen heeft de keuze te dragen wat hij wil

Iedereen heeft de keuze te dragen wat hij wil

Domme doos in badpak. Maar, ze is een vrouw en wordt later vast minister.

bergsbeklimmer | 24-08-16 | 06:03

Stormageddon | 23-08-16 | 23:31
Kijk er toch niet meer naar! Beter voor je gemoedsrust.

Daisy Cutter | 24-08-16 | 05:15

Jan Roos mag toch ook zichzelf voor lul zetten met zijn domme uitspraken. Dan mogen vrouwen ook zwemmen met een boerkini.

Kaan78 | 24-08-16 | 04:59

Stormageddon | 23-08-16 | 23:31
Kijk er toch niet meer naar! Beter voor je gemoedsrust.

Daisy Cutter | 24-08-16 | 04:21

Dat moslims massaal lijden aan een zelf opgelegde geestelijke beperking, is al heel lang pijnlijk duidelijk. Maar voor hun supporters van links geldt dat wellicht nog veel meer.

Niet te geloven zeg, wat wordt hier door die linkse millenial-mutsen een schaamteloze hoeveelheid naïviteit geëtaleerd - om niet te zeggen domheid.

En met dat soort jongeren moeten we de toekomst in, en de komende burgeroorlog winnen? Waarvan ze de schuld geheid bij "ons" zullen leggen? Maar vooral bij de 'populisten'?

Peter Emile | 24-08-16 | 03:24

Volgens mij kreeg dat kind een reality check die zijn weerga niet kent. Stond bijna te janken van zoveel realiteit. Goed gedaan Jan.

Botte Hork | 24-08-16 | 03:22

We kunnen hier nu eenmaal zelf bepalen wat we dragen, de fout is dat we die mensen en hun cultuur binnen hebben gelaten.
Als je dit gaat verbieden, waar ligt de grens?
kr8 | 24-08-16 | 02:45
.
Beter ten halve gekeerd dan ten hele gedwaald.
.
En tja, waar ligt die grens? Nazi-uniformen en bivakmutsen zijn ook verboden, of worden sociaal in elk geval niet geaccepteerd. Laat iedereen anders met dat laatste eens beginnen en stoppen met het goedpraten.

Ramsesz | 24-08-16 | 03:12

Ik zou die Lieke Kuiper nog best eens in een "gesprek op niveau" willen zien, met de kans om haar hele verhaal te doen i.p.v. wat ingestudeerde oneliners en een iets meer luisterende Jan Roos dan één die (weliswaar met goede argumenten) in de rede blijft vallen. Volgens mij is ze best sympathiek namelijk alleen lijkt rationeel denken vooralsnog niet haar sterkste punt.

the sable guy | 24-08-16 | 03:05

daytripper | 24-08-16 | 02:33 De ene en andere helft van het deel van Nederland dat nog van "ons bloed" is dan, in ieder geval. Er staat ons de komende 30 jaar wat dat betreft ook een demografische uitdaging te wachten.

Ramsesz | 24-08-16 | 02:55

+veel voor de verse gekookte mosselen.
Humor zo briljant dat het iedereen ontgaat?

Kat van T | 24-08-16 | 02:48

Graaisnaaiert | 24-08-16 | 02:39
We kunnen hier nu eenmaal zelf bepalen wat we dragen, de fout is dat we die mensen en hun cultuur binnen hebben gelaten.

Als je dit gaat verbieden, waar ligt de grens?

kr8 | 24-08-16 | 02:45

Ge ende stoord. In Europa zwemmen we in zwembroek, badpak of bikini. Als je in een circustent of beddelaken wilt rondwaggelen tief je maar op naar zandbakkie. Die onzin moeten we hier niet en daar moeten we ook geen vingerbreedte aan toegeven. Het zijn al van die hysterische krijsers en elke vinger achter de deur is er eentje teveel...

Graaisnaaiert | 24-08-16 | 02:39

Uiteraard werd in het programma van Pauw verteld dat die twee van het voddenvolk hoog opgeleid waren.
Hun beroep: huisvrouw.
Gratis 20 jaar een opleiding volgen en dan huisvrouw worden.
Of te wel, hoe jagen we de belastingbetaler op maximale kosten en doen er niets voor terug.
Dat is de parasitaire islam.
En dat begrijpt de jonge socialiste niet, want totaal onnozel.

Jan Dribbel | 24-08-16 | 02:34

Ramsesz | 24-08-16 | 02:11

Dat is inderdaad de, uitstekend samengevatte, realiteit.
Vroeger (kan volgende week zijn) of later, komt ook het comateuze/"idealistische" deel van Nederland, waar we in de vorm van Lieke en de Klaver-kloon, een fraai voorbeeld van zagen erachter.. en dan zegt ene helft van Nederland "we hebben je gewaarschuwd" en de andere helft is diepbedroefd. De veilingmeester is reeds lang vertrokken naar New York.Nooit meer iets van gehoord.l'histoire se répète mbt laatstgenoemde.

daytripper | 24-08-16 | 02:33

Het feit dat regressief links zich hier actief voor inzet is wel weer een teken dat het goed mis zit in dit land echter.

kr8 | 24-08-16 | 02:31

Mwah, ik vond die Lieke nog best redelijke antwoorden geven. En nog redelijk scherp. Ja ze is natuurlijk zo naïef als de pest, maar het is nog niet helemaal krankjorem. En ze is best geil.

Liroy | 24-08-16 | 02:27

Bij vrijheid hoort ook de vrijheid om zelf te bepalen wat je draagt, als dit opgedrongen is moet daar naar gekeken worden, maar een boerkini; hoe achterlijk ook, kan je moeilijk verbieden.

kr8 | 24-08-16 | 02:24

@daytripper | 24-08-16 | 02:12. Ik zit te kijken naar die Trump rally. Het lijkt alsof dat soort retoriek zo on-Nederlands is. Dat kan veranderen.
Zeg het! Trap.er.niet.in!

knutsel | 24-08-16 | 02:23

@Slipsnifter | 24-08-16 | 01:46 Verstond ik het toch goed. "Wij dan als overheid". Ik dacht al dat dat mens voor haar beurt sprak. PvdA 2017. Nul zetels.
knutsel | 24-08-16 | 01:51

@knutsel. Ja , ja .. ik help het je hopen (*zei een ex jarenlang lid van de PvdA*), maar dat kun je vergeten: straks wordt de prop machine aangeslingerd, met een groooot budget een grote woorden over de herstelde koopkracht en a lot more blabla bla... mind my words in Maart a.s.

daytripper | 24-08-16 | 02:12

Een moslima kan best een boerkini aantrekken omdat zij dat zelf wil ("uit liefde voor Allah") of omdat zij zichzelf wijsmaakt dat zij dat zelf wilt. Dat zal allemaal wel.

Waar het om gaat, is dat het een kledingstuk is dat exclusief toebehoort aan een groep, een cultuur, die zichzelf segregeert op alle niveau's van onze eigen cultuur. Dit meisje bedoelt het goed, maar snapt dit aspect en de gevolgen ervan niet. Verbieden is een naar middel en ogenschijnlijk kleinzielig. Echter is het een noodzakelijk kwaad. Het is kiezen of delen. Of beter: kiezen of opgeven. Islam WIL niet samen met het Vrije Westen. En andersom KAN niet.

Ramsesz | 24-08-16 | 02:11

Die Lieke is trouwens op zich best een leuke meid.
Het is jammer dat al die nederlandse vrouwen zo lyrisch zijn over de islam, en zo verstikkend politiek correct gebrainwashed.
Heeft me in het verleden een aantal relaties gekost en uiteindelijk uit doen wijken naar een buitenlandse vrouw (nee, geen moslima).
Slipsnifter | 24-08-16 | 01:53

@Slipsnifter. Denk je dat in het NL onderwijs de waarheid over de Islam mag vertellen? Vergeet het maar .. Wij hebben kritiek op Erdogan's schoonmaak operatie, maar in Nederland is het al 25 jaar verboden te kritisch te zijn over de Islam want het gaat je als leerkracht gegarandeerd de kop kosten.Is het, met dit gegeven, een wonder dat er schaapjes als Lieke rondlopen?

daytripper | 24-08-16 | 02:09

@mysteryposter | 24-08-16 | 01:48 Geweldig. "never follow a black man after a pep rally."

knutsel | 24-08-16 | 02:07

Die Lieke toch ... een lief meiske hoor daar niet van en een product van het moderne onderwijs, .. maar ze wil zo dolgraag in de polletiek en heeft, zo jong nog,al de de maniertjes, handgebaartjes en slogans aangeleerd, terwijl ze totaal de weg kwijt is . Treurigheid en naïviteit vechten om de voorrang.
Maar goed , ze mag shinen straks bij de Ned. propaganda omroep, daar zorgt die lieve oom Jeroen wel voor.
Als u het goed vindt : ik heb de uitzending even voorbij laten gaan.

daytripper | 24-08-16 | 02:03

@knutsel | 24-08-16 | 01:51
Dat zei die jesse klaver-kloon.
Dat nu zetels zal helaas wel meevallen, nederland kennende kunnen ze zomaar weer 20 zetels (of meer) scoren.
Dat hebben we al zo vaak kunnen zien in het verleden.
Even een nieuw poppetje ala wouter bos naar voren schuiven icm met een flink media-offensief en ze zijn weer helemaal terug.

Slipsnifter | 24-08-16 | 01:59

Die Lieke is trouwens op zich best een leuke meid.
Het is jammer dat al die nederlandse vrouwen zo lyrisch zijn over de islam, en zo verstikkend politiek correct gebrainwashed.
Heeft me in het verleden een aantal relaties gekost en uiteindelijk uit doen wijken naar een buitenlandse vrouw (nee, geen moslima).

Slipsnifter | 24-08-16 | 01:53

@Slipsnifter | 24-08-16 | 01:46 Verstond ik het toch goed. "Wij dan als overheid". Ik dacht al dat dat mens voor haar beurt sprak. PvdA 2017. Nul zetels.

knutsel | 24-08-16 | 01:51

-weggejorist-

mysteryposter | 24-08-16 | 01:48

"Ik vind niet dat wij dan als overheid moeten zeggen".
Ah, dus de "jonge soosjalisten" maken deel uit van de overheid?
Machtsgeile griezels zijn het, die hun eigen moeder nog zouden verraden voor politieke macht.

Slipsnifter | 24-08-16 | 01:46

"debat". Ik dacht dat er bij een debat ook tegenspraak hoorde.

DaJonkel | 24-08-16 | 01:43

"Martijn Otten".... heb je weer zo`n zelfingenomen, politiek correct wegmetons aftreksel...
Hij ziet er trouwens uit als het broertje van Jesse Klaver, dezelfde marokkaanse pappie?

Slipsnifter | 24-08-16 | 01:43

"Socialistisch Boerkini Zwemfeest"
*BAAAARRRRF*
Dat klinkt als zo`n weerzinwekkend partijfeestje van de PvdA...

Slipsnifter | 24-08-16 | 01:39

Ik denk even ver terug in de tijd.
Toen de eerste moslims nog warm ontvangen werden.
Een vriendin van ons, die een hele leuke en tolerante islamitische vriend had, werd helemaal in elkaar gehoekt toen ze nog geen week met hem getrouwd was. Omdat ze, zoals gewoonlijk iedere donderdag, met ons mee was wezen zwemmen.
Vlak daarna werden alle contacten verbroken. Ook met haar familie.
Dus nee, domme Lieke... ze hebben geen keus.
Toen niet en nu helemáál niet.
Niet luisteren naar je man betekent voor zo'n vrouw doffe ellende en als ze wil scheiden staat de hele schoonfamilie klaar om eerwraak te plegen.
Zo rolt de islam.

Schietmijmaarlek | 24-08-16 | 01:27

Serieus. Ik snap werkelijk niet waarom een individuele moslima niet uit te tent kan worden gelokt. Al die islamvrouwen die je op tv ziet zitten er maar voor één reden: om het goed te praten. Nooit zul je diepgaand gesprek zien wáárom dat mens die tent draagt. Met de juiste vragen welteverstaan. Waarom die massapsychose dat het vrije keuze is? Wie is daar bij gebaat? Niemand.

knutsel | 24-08-16 | 01:24

-weggejorist-

Harry Turtle | 24-08-16 | 01:20

Het nadeel van een democratie is dat zij zichzelf democratisch op kan heffen.
Zo is het ook met tolerantie en liberalisme, ze kunnen beide hun eigen ondergang faciliteren als je ze strikt en absoluut toepast.
De vraag is of je dat wil, of toch een minimaal aantal piketpalen wil slaan om het liberalisme te kunnen blijven garanderen.

Harry Turtle | 24-08-16 | 01:18

Mohammed heeft waarschijnlijk nooit bestaan, en heeft hij wel bestaan dan was hij een kleine vrouwenhatende narcistische psychopaat met overgewicht en nog een hele rits andere psychische stoornissen. Zo lees ik in het recentelijk verschenen: J.K. Sheindlin, The people vs. Muhammad. The trial which challenges the founder of islam’s authority over all mankind. Psychological analysis. Maar dit is informatie die in kringen van socialisten natuur natuurlijk volstrekt taboe is kennis van te nemen.

notamused | 24-08-16 | 01:07

@appelvink | 24-08-16 | 00:50 Nee natuurlijk hoeft u er niet in trappen. Berbaar probeert telkens om het vrijheidsargument dat hem hier gegund is tegen mensen te gebruiken. Heel veel mensen trappen er wel in, die rare jonge socialisten uit het filmpje, rechtgeaarde liberalen, etc. Terwijl het gaat om de intrinsieke onvrijheid die onlosmakelijk verbonden is met dat geloof/ideologie. Er valt helemaal niets te kiezen.

knutsel | 24-08-16 | 01:02

Ik wil nog maar eens herhalen hoe we van de onderdrukkers af kunnen komen. Namelijk door elk (volwassen, niet krankzinnig) mens een stem te geven, en als één mens ergens tegen is, dan gaat de wet lekker NIET door. Op deze wijze haalt men de angel uit de wond. Men ontneemt op deze wijze de macht van de 'politici'. Wil men dit niet, dan houdt het op. Ik geef JULLIE de macht. Wil je deze niet, of begrijp je het niet, evenzo goede vrienden. Maar klaag later dan niet hè.

AntiSoof | 24-08-16 | 01:01

"Leven en laten leven" blaat Berbaar.
Mohammed B. steekt moeder en drie dochters neer omdat ze te schaars gekleed zijn.
"Leven en laten leven" blaat de blatende Berbaar.
www.geenstijl.nl...
Lewis Lewinsky | 24-08-16 | 00:00
-
Noem het een zevende zintuig, ik krijg spontaan enorme jeuk bij het lezen van reaguursels van Berbaar. De wrede islamitische wolf in schaapskleren... Ik trap er niet in !!

appelvink | 24-08-16 | 00:50

@Berbaar | 24-08-16 | 00:44 Je zegt het precies goed. Elders. Dat hadden wij al bijna geheel afgeschaft op een paar dwarsliggende joden na. Nu moeten we weer opnieuw beginnen. En bedankt.

knutsel | 24-08-16 | 00:47

@Lewis Lewinsky | 23-08-16 | 23:26
Kwel jezelf niet meer mijn vrind. Wij verdienen beter dan dat stelletje collectieve psychoten.

pluk-87 | 24-08-16 | 00:46

Het waren de jonge socialisten van de partij van de armoe. Ik had het over de SP
oostermoer | 24-08-16 | 00:36

Rektivicatie;

De SP had hier dus niets mee te maken. Gelukkig maar. Vandaar dit aanvullende bericht. Ik neem aan , dat de SP afstand neemt van deze idiote stellingen van de jonge socios van de pvda.

oostermoer | 24-08-16 | 00:46

@Stormageddon | 24-08-16 | 00:15
De staat?
Wij mensen hebben helemaal geen behoefte aan een 'staat'.
Dus wat de staat moet of wil, is des staats. Niet des mensen's. Wij willen gewoon lekker leven. Wat die 'staat' (Wat is dat eigenlijk) allemaal wil, moet dat 'idee' maar lekker zelf weten, als ze ons, mensen, maar met rust laat.
Wat voor woorden de nieuwlichters er ook aan geven, wij, mensen, willen gewoon leven.
Die 'staat' wil ook zijn? Fijn, dat doen ze maar in hun eigen familie.
Dat gedoe om kleding is ook al godsgeklaagd. Al willen die wijven in hun blote reed gaan lopen, ze doen maar. Dat zo een sujet er een zaakje van maakt vind ik maar ziekelijk.

En doortrapt gemeen. En ik snap dat u dat niet snapt.

AntiSoof | 24-08-16 | 00:45

@botbot | 24-08-16 | 00:33
LOL Dierenpoes in de panelen!
Jank toch niet zo, hoe denkt U dat het dieren elders vergaat?
Ik eet af en toe graag vlees en maak me in het geheel niet druk of het halal, bio, eco, scharrel, koosher etc.. is.
Als het maar lekker smaakt ;)

Berbaar | 24-08-16 | 00:44

Lieke is wel een lekker wijfie. Dat mag ook wel eens gezegd worden.

Bram van Ojik | 24-08-16 | 00:39

En nu ga ik mezelf ritueel wassen, want ik voel me vies na dit topic. Wellicht tot later.

Stormageddon | 24-08-16 | 00:38

@Berbaar | 24-08-16 | 00:19
Eet toch liever een beetje diervriendelijker vlees van beter kwaliteit. Die halal slagers zijn ook ook veel goedkoper heb ik begrepen. Dus ik snap dat jij daar dan terecht komt. Veaul voor weinig.

Mark_D_NL | 24-08-16 | 00:37

-weggejorist-

oostermoer | 24-08-16 | 00:36

Berbaar | 24-08-16 | 00:19
Vlees van een halal geslacht dier wil ik niet op mijn bord. Ik zie geen enkele noodzaak in het wreed (halal) slachten van een dier. Ik ben geen moslim en hoef mij derhalve ook niet te conformeren aan de idiotie van de islam. Punt uit!

appelvink | 24-08-16 | 00:34

En dan nog even over dat muzelvrouwtje met boerkini het zwembad in Weert, zojuist in Pauw, dat jammerde dat ze zich aangestaard en onderdrukt voelde: prima. De schaamte neerleggen waar het hoort: bij de draagster van ridicule klederdracht op basis van een woestijnsprookje en onder dwang van een boekje.
Zolang we worden aangepraat dat het "Vrije keuze" is en dat je dat als liberaal moet vinden dat iedereen alles mag dragen en dat riedeltje herhaald blijft worden, is dat niets anders dan gaslighting. We worden langzaam geconditioneerd dat de leugen echt waar is.
Nou ja, wat Sietske zegt: nieuws.tpo.nl/column/burkini-zet-weste...

Stormageddon | 24-08-16 | 00:34

Berbaar | 24-08-16 | 00:19
Ik had het over inschikken,als u vlees eet van een dier dat op de meest gruwelijke wijze gemarteld is tot de dood er op volgt dan geeft u aan dat u geen greintje respect bezit.

botbot | 24-08-16 | 00:33

@Stormageddon | 24-08-16 | 00:15
Eloquente tegel Stormageddon, mooi!!
Ben het er deels mee eens en deels ook niet.
Als het U het mij permitteert komen we er in een latere draad op terug.
Het bed (en helaas niet mevrouw Berbaar) roept.

Berbaar | 24-08-16 | 00:32

@Berbaar | 24-08-16 | 00:19 Typisch. Alles wat we al in Nederland op beschaafde wijze geregeld hadden gewoon terugdraaien t.g.v. die totalitaire woestijnideologie.
Weet je wat? Ik doe gewoon mee...
*appt matties om berbaar een lesje te leren*

knutsel | 24-08-16 | 00:32

@koter | 23-08-16 | 23:49
Met diezelfde beredenering zouden moslims zich niet eens tussen ons mogen begeven. Bijna alles wat we doen en wie we zijn in Nederland rijmt niet met islamitische gebruiken.
Ons eten, onze kledingstijl, onze feestdagen, onze cultuur en vooral onze vrijheden zijn zwaar haram. Zelf de grond onder onze voeten is te onrein voor hen om in begraven te worden na hun dood. Dit soort islam hoort niet in Nederland. Nederland is al jarenlang klaar met religie.

keestelpro | 24-08-16 | 00:31

nemoj me jebat | 24-08-16 | 00:02
Het wereldwonder Berbaar kan u verklaren hoe deze berbaartjes aan zoveel cashgeld komen.
Waarom zij zo boeren... onbeschaafd hun oprispingen van ongezond maagzuur de vrije loop laten? Berbaar is alwetend... Afkomstig uit dezelfde regio, een echte kenner.

appelvink | 24-08-16 | 00:22

@botbot | 24-08-16 | 00:12
Extragratis tipje, halal biefstukken of kipjes smaken eauk prima hoor.
Van halal varkenshaasjes weet ik dat niet maar die zie je eigenlijk nooit ;)

Berbaar | 24-08-16 | 00:19

@nemoj me jebat | 24-08-16 | 00:07
Vooral als de wasmachine draait. In het centrifugeprogramma.
Enfin... Eh... We dwalen af.

Stormageddon | 24-08-16 | 00:17

@Berbaar | 24-08-16 | 00:01
Het is heel simpel. De staat moet haar inwoners gewetensvrijheid, vrijheid van meningsuiting en geloofsvrijheid garanderen, maar gelijktijdig ook de samenleving en haar inwoners beschermen tegen elke vorm van religieuze dwang.
En dat is niet tegenstrijdig, dat is precies hetzelfde. Dat zijn de twee zijden van dezelfde medaille. Want er is geen geloofsvrijheid met dwang. En kledingvoorschriften in de openbare ruimte is geloofsdwang. Religie gaat niet over de openbare ruimte, die heeft daar geen mandaat, geen jurisdictie. Zodra je dat wél toestaat, en zelfs ondersteunt door moskeemedewerkers in de wijk te laten patrouilleren, met gemeentelijke goedkeuring (zwaait naar Jozias van Aarsen), dan beschermt de staat religie tegen de pluriforme samenleving in plaats van andersom.
Het zou hetzelfde zijn als de burgemeester van Spakenburg de ouderlingen van de grefo kerk hesjes zou geven om op zondag de mensen die ijsjes eten op straat die ijsjes uit de bek te slaan en de ijsboer te intimideren. Dat gebeurt namelijk in de Schilderswijk bij horeca die bier verkoopt. Welk signaal geef je dan aan de muzelman?
You rule, your god and book rules. De staat is ondergeschikt aan de wet van allah. Willen we dat? Jij misschien, ik niet.

Stormageddon | 24-08-16 | 00:15

Inferi0r | 23-08-16 | 23:48
En wat vindje er nu van, van dat mooie geloof? Geloofsbeleiders hebben zelden goede gesprekken als hun spinsel niet hetzelfde is. Dit leid altijd tot oorlog. Immers de mensen zijn geestlijk ziek.
-
Een boerkini is een openlijke uiting van een schandalige geweldadige ideologie. En zeker in Nederland word deze flauwekul extreem beleden. Dit was 25 jaar geleden nog niet zo erg.
De islam oorlogstheorie heeft niet zo veel op met protestants heidevolk.
-
Door rood rijden leid tot dodelijke ongelukken, proberen religeus gestoorden te mengen leid nog veel vaker tot heel veel doden. Wat zou het fijn zijn als de overheid daar een adequaat stokje voor zou steken.

Cobalt bomb | 24-08-16 | 00:13

Berbaar | 24-08-16 | 00:04
We doen al niet anders dan inschikken, b.v. je kunt met goed fatsoen in een restaurant geen biefstuk meer bestellen omdat je het risico loopt dat het van dat smerige halal voer is.

botbot | 24-08-16 | 00:12

Canada inmiddels ook gevallen voor de islam www.lapresse.ca/actualites/politique/p...
Wereld is volledig kapot, wordt beheerst door een massa mensen met het laagste IQ, een drang naar Middeleeuwse levenswijzen en het verpesten van andermans leven.

Bert-Bus | 24-08-16 | 00:11

@Maria.1 | 23-08-16 | 23:42
Kan ik in mee en bange poeperT neem ik terug ok.
Ik zie en ervaar alleen niet hetzelfde als U.
Heb ook geen voorspellende gaven dat het "van kwaad tot erger" gaat.
Die vrije en tolerante samenleving daar geniet ik iedere dag van en zie niet in hoe een zinloos verbod van de boerkini die vrijer en toleranter zal maken?
Fijn dat U ook overweg kan met Moslims, zouden meer mensen moeten doen, ik heb ontdekt het zijn net mensen.

Berbaar | 24-08-16 | 00:10

Hier in NL kan je kiezen voor welke lap dan ook, dus een lap kan geen teken van onderdrukking zijn.
En dat is waar, want Lieke zegt het en dat is allemaal wetenschappelijk bewezen.

Vooral kan je ook niet kiezen voor de PVDA.:)

MistaRazista | 24-08-16 | 00:07

Stormageddon | 23-08-16 | 23:57
Huh? Terwijl het in de keuken op tafel of in de badkamer tegen de wasmachine aan veel fijner is!

nemoj me jebat | 24-08-16 | 00:07

Cuyahoga | 23-08-16 | 23:58
Gamma en de Karwei zijn veel praktischer, dus niets aan de hand!

nemoj me jebat | 24-08-16 | 00:04

@botbot | 23-08-16 | 23:57
Leuk zo'n glazen bol.
Verder saai dat maarja, dan komt vast dit en dan komt vast dat.

Berbaar | 24-08-16 | 00:04

appelvink | 23-08-16 | 23:57
Over vervelende Marokkaantjes gesproken: vanmiddag rekende er één zo'n jochie voor mij af in de rij in de supermarkt: een energiedrankje.
Hij trok gewoon een stapel geld uit zijn broekzak. Man, zoveel heb ik niet eens cash op zak. Schat hem een jaar of veertien.
Zijn drie vriendjes stonden er luid boerend en 'wollah' roepend naast.

nemoj me jebat | 24-08-16 | 00:02

@miko | 23-08-16 | 23:35
Fair enough maar dan moeten die scholen de regels handhaven.
Dat lijkt mij het probleem en niet een paar pubers die bang zijn hun pikkie te laten zien.
Sowieso lijkt mij, in een breder perpectief, het handhaven van regels die vaak voortkomen uit wat hier de moraal, gewoonte is, een goed idee.
In ieder geval een beter idee dan willy-nilly dingetjes te gaan verbieden, da's symptoom bestrijding.

Berbaar | 24-08-16 | 00:01

notamused 2326
Had u dit interview van Wim van Rooy gezien? Het duurt een uur. Wim heeft 17 jaar de islam bestudeerd en via culturele, religieuze en geschiedenislijnen wordt de islam geanalyseerd. Men kan concluderen dat het echt een memorabel interview is met iemand die kennis van zaken heeft.
.
ejbron.wordpress.com/2016/08/21/video...

Nehemia | 24-08-16 | 00:00

"Leven en laten leven" blaat Berbaar.
Mohammed B. steekt moeder en drie dochters neer omdat ze te schaars gekleed zijn.
"Leven en laten leven" blaat de blatende Berbaar.
www.geenstijl.nl/mt/archieven/2016/07/...

Lewis Lewinsky | 24-08-16 | 00:00

nemoj me jebat | 23-08-16 | 23:52
Is mij ook wel eens gelukt, maar toen klapte op het laatst de wc-bril naar beneden, godgloeiendegloeiende.

Viel op zich niet tegen, alleen mag ik sindsdien dus nooit meer in de Praxis komen.

Cuyahoga | 23-08-16 | 23:58

Berbaar | 23-08-16 | 23:39
Mij best maar zo werkt het systeem niet.
Als de boerkini een normaal verschijnsel op het strand geworden is komt de volgende stap.
Alle dames moeten hun lichaam bedekken omdat bloot aanstootgevend is voor de moslims.

botbot | 23-08-16 | 23:57

koter | 23-08-16 | 23:51
Je dacht, kom, ik kom ook even wat roepen?

Vigil | 23-08-16 | 23:57

Berbaar | 23-08-16 | 23:39
Nee, natuurlijk stoort u dat niet. U ontmoet ook nooit vervelende marokkaantjes, u bent er immers zelf een. De eerste berber die afstand neemt van barbarij moet nog geboren worden. Jammer dat deze barbaren niet kiezen voor een enkele reis thuisland en Nederland laten aan de mensen die zich wel Nederlander voelen.

appelvink | 23-08-16 | 23:57

Het Nederlandse Vrijheidsbeeld: een vrouw in boerkini, het kromzwaard hoog geheven in de rechterhand, in de linker de koran.
50 meter hoog, in brons, in de monding van de Amstel.

de honden blaffen... | 23-08-16 | 23:56

Inferi0r | 23-08-16 | 23:44
De, onze, overheid heeft ook verboden om een boek te verhandelen met de titel Mein Kampf. Ook een gestrekte rechterarm is verboden, evenals een bijbehorend uniform.
Boerkini's zijn moslim uniformen voor de vrije (?) tijd voor de laagste rangen, die goed gebruikt kunnen worden om te provoceren.
That's it.

Vigil | 23-08-16 | 23:52

*geeft koter een enorme hengst voor zijn harses*

knutsel | 23-08-16 | 23:52

Cuyahoga | 23-08-16 | 23:41
Ik heb er net drie tegelijk geprobeerd.
Dat was nog best een gedoe, dus er ontsnapte een spontane "Oh, gottegottegot!".
Waarmee ik ze dus gewoon alle vier tegelijk deed!
*nu triomfantelijk beide -na afloop keurig gewassen- handen in de lucht steekt*

nemoj me jebat | 23-08-16 | 23:52

@Inferi0r | 23-08-16 | 22:48
Ach om liberaal te zijn moet je vrij zijn in je doen, laten en ook in je hoofd.
Bange mensjes met een afkeer van alles wat "anders" is, mensen die vrezen dat eoa MOE-lander hun baantje overneemt en bange poeperTs in het algemeen, kunnen geen liberalen zijn.
Anyway nog een paar weken en dan is het weer kudtweer en is die boerkini hype over.
Krijgen we weer de zwarte Piet discussie pfffff...

Berbaar | 23-08-16 | 23:51

-weggejorist-

koter | 23-08-16 | 23:51

... of domweg niets zeggen...
Vigil | 23-08-16 | 23:44
Die tactiek vindt ook veel plaats ja. En wordt nog het makkelijkst doorzien in dit tijdperk van internet en sjosjale media.

Bottleneck | 23-08-16 | 23:51

@Ahasveros | 23-08-16 | 23:03
Ik denk dat Orwell een 'jonge socialist' geweest is die later tot nieuwe inzichten gekomen is. Kan even duren, dat wel, want die vastgenagelde balk voor je ogen en dat bord op je gezicht moet je vaak zelf los gaan wrikken.

“If liberty means anything at all it means the right to tell people what they do not want to hear.”
"Threats to freedom of speech, writing and action, though often trivial in isolation, are cumulative in their effect and, unless checked, lead to a general disrespect for the rights of the citizen."
"That rifle on the wall of the labourer's cottage or working class flat is the symbol of democracy. It is our job to see that it stays there."

Slogra | 23-08-16 | 23:49

Berbaar vergeet voor het gemak dat elk land waar islam in meerderheid is er geen leven en laten leven voorkomt.
Ellende begint al vanaf 6 procent.

Lilia2 | 23-08-16 | 23:49

keestelpro | 23-08-16 | 22:37

Ik heb als een de link geplaats van islamqa.info:
www.google.nl/?gfe_rd=cr&ei=asS8V...

Taqiyya is het verhullen van je geloof uit angst voor dood of vervolging. Daar is hier dus geen sprake van. Het gaat hier juist om mensen die expliciet herkenbaar zijn als moslims.

koter | 23-08-16 | 23:49

@Cobalt bomb | 23-08-16 | 23:21
Het door rood rijden brengt, theoretisch en vaak in de praktijk, direct een ander in levensgevaar, dus dat is geen enkel vergelijk met een kledingstuk.

Mishandeling is een fysieke inbreuk op het menselijk lichaam een kledingstuk niet. Begrijp mij goed, ik ben zelf orthodox protestant opgevoed, elke zondag 2x naar de kerk en allemaal een hoedje op en rokje aan voor de dames. Dat is niet lang geleden, ben pas 25 jaar. Maar toch zou ik als liberaal en agnost graag te vuur en te zwaard deze vrijheid willen verdedigen.

Ik weet als geen ander hoeveel vrouwen GEHEEL vrijwillig zo'n rokje aan doen en zo'n hoedje op. Persoonlijke geloofsbeleving, en ja het is onzin, maar dat vind ik van tattoos en piercings ook.

Inferi0r | 23-08-16 | 23:48

Ik ben er klaar mee, degene die nu nog tegen me zegt dat het vrije keuze is krijgt een klap voor zijn kop. Enig ander argument wordt toch niet naar geluisterd.

knutsel | 23-08-16 | 23:47

Stormageddon | 23-08-16 | 23:33
Daar denken heel wat mensen in het verkeer anders over!
*nu een beetje bloost*

nemoj me jebat | 23-08-16 | 23:46

PvdA. Partij van de Allahgekkies. Maar zelfs die zien de PvdA niet zitten. Opheffen geeft een beter resultaat.

Harihakbar | 23-08-16 | 23:45

hommygfunk | 23-08-16 | 23:38
Nou vanmiddag nog. Ik ga eens een keertje naar het lac omdat het zo heet was, zie ik ineens drie toddenhopen het water inlopen. Die moeten van ver komen, want in een straal van 15 km woont bij mij geen mossel.

Graaf van Egmont | 23-08-16 | 23:45

@Vigil | 23-08-16 | 23:00
Of iemand anders wel of niet een bepaald kledingstuk aantrekt, bedreigt op geen enkele manier onze vrijheid. Uiteraard ben ik het ermee eens dat we het moslimpercentage hier fijn laag moeten houden, maar dat is een andere discussie. De overheid behoort zich niet in te mengen in kledingstukken.

Inferi0r | 23-08-16 | 23:44

Cobalt bomb | 23-08-16 | 23:24
Pacman, of die spookjes die hem achterna zitten :)

Bottleneck | 23-08-16 | 23:44

Bottleneck | 23-08-16 | 23:37
Dat ben ik wel met je eens. Maar het meest kwalijke van dit soort programma's vind ik, dat ze niet anders doen, dan tweedracht zaaien en, inderdaad, de werkelijkheid bagatelliseren en verdraaien of domweg niets zeggen, omdat ze dan dingen moeten laten zien of zeggen, die ze niet willen.
Kortom, veel dingen mogen niet waar zijn. (Sie wollen es nicht wahrhaben).

Vigil | 23-08-16 | 23:44

@Berbaar | 23-08-16 | 23:34
Eigenlijk ben ik (juist) geen bange poepert. Ik zie dat er op slinkse wijze de islam door onze strot geduwd wordt. Nu valt het misschien nog mee, maar het wordt van kwaad tot erger. En aangezien ik erg op een vrije en tolerante samenleving gesteld ben, hoop ik dat het stopt. Zoals nemoj me jebat al schreef: religie is iets privé's. Ik kan overigens heel goed overweg met moslims die dat wel doen.

Maria.1 | 23-08-16 | 23:42

@Berbaar | 23-08-16 | 23:39
Werkelijk, grote domme dikke man. En maar doorgaan met blaten "leven en laten leven". Terwijl er tijdens jouw leven miljoenen mensen vermoord zijn uit naam van de islam. Werkelijk, grote domme dikke man.

Lewis Lewinsky | 23-08-16 | 23:41

nemoj me jebat | 23-08-16 | 23:21
En als je een beetje efficiënt bent, doe je al die drie dingen tegelijk.
Stormageddon | 23-08-16 | 23:33
Eh, vier dingen bedoel ik, vier.

Cuyahoga | 23-08-16 | 23:41

Vond het wel leuk dat die jonge socialist zei: "ik vind niet dat wij als overheid....." Dus die gast vindt al dat ie als partijlid van de PvdA al meteen tot de overheid behoort?

Graaf van Egmont | 23-08-16 | 23:41

@nemoj me jebat | 23-08-16 | 23:35
Ja, ik zou het ook niet meer moeten bekijken, maar ja... Je even ergeren is soms ook wel eens lekker.

Stormageddon | 23-08-16 | 23:41

@ikdenkwat | 23-08-16 | 23:28
Ow ,op het strand, ik dacht in het water. ;)

miko | 23-08-16 | 23:39

@appelvink | 23-08-16 | 23:30
Vraagt die zwangere moslima U of de Uwen dan geregeld om zich ook in djellaba/burka te hullen?
Nee he, dacht het niet.
Laat die mevrouw lekker in haar pakkie rondlopen, stoort mij in het geheel niet.
Leven en laten leven dat leeft wel zo fijn!

Berbaar | 23-08-16 | 23:39

Waar kan een mens zich druk om maken. Ik heb er geen last van, je ziet ze toch nooit.

hommygfunk | 23-08-16 | 23:38

Vigil | 23-08-16 | 23:27
Ja, sterker nog.. De groep kiezers waarvan het verlengstuk van de PvdA (de VARA) het vooral moest hebben de afgelopen decennia, was de gewone man, jan met de pet. En laat die groep nou middenin de maatschappij wonen, en ook zij zijn niet gek. Hoe vaker de mainstream media bepaalde maatschappelijke problemen bagatelliseren of goedpraten, hoe harder zij die groep van zich afstoot. Iedereen heeft op een gegeven moment wel door dat ze vroeg of laat in de maling worden genomen, de echt zwakzinnigen uitgezonderd (niet lullig bedoeld).

Bottleneck | 23-08-16 | 23:37

@nemoj me jebat | 23-08-16 | 23:33
Toch niet. Hakketakken, dat deden ze. Want er schijnen een paar vrouwen te zijn die vrijwillig boerkini's aantrekken. Of we daar ook rekening mee willen houden, want anders zijn we ontzettend islamofoob. Dat niveau, dus.

Lewis Lewinsky | 23-08-16 | 23:36

Och, och het ware IQ van een links meisje, Jan Roos zet ze met slechts enkele simpele vragen al schaakmat. Wat zei Hans Teeuwen ook al weer over linkse meisjes? ;-)

Batavi Magistralis | 23-08-16 | 23:35

Stormageddon | 23-08-16 | 23:31
Slecht voor je haa-haaart! Niemand in dat stinkprogramma zal zeggen wat er gezegd moet worden. Schadelijk is het!

Cobalt bomb | 23-08-16 | 23:35

Stormageddon | 23-08-16 | 23:31
Oh, wat ben ik blij dat ik Pauw links laat liggen. En Humberto, én Matthijs én de televisie.
*gezellig nog een borreltje inschenkt*

nemoj me jebat | 23-08-16 | 23:35

@Berbaar | 23-08-16 | 22:40
Ga ik in mee. het zal mij ook worst wezen en als jongere lachten we ook altijd de bange knaapjes uit.
Maar niet overal is het hetzelfde en in sommige scholen is douchen wel verplicht, maar knijpt men een oogje dicht voor de riffertjes.

miko | 23-08-16 | 23:35

@Maria.1 | 23-08-16 | 22:47
Voor mensen die anderen in het zwembad lastig vallen hebben we al wetten daar hebben we geen boerkini verbod voor nodig dunkt me.
Nu woon ik op 5 minuutjes van Scheveningen maar die "terroriserende" Marokkanen moet ik (of de vrouwelijke Berbaartjes hier) nog tegenkomen.
U laat zich weer nodeloos bangmaken. Ben blij dat ik niet in Uw (bange) schoentjes sta.

Berbaar | 23-08-16 | 23:34

@Jan Dribbel | 23-08-16 | 23:30
Dat zei hij, ja.
*Wat doet u voor de kost?*
*Ik ben boerkiniwoordvoerder*

Lewis Lewinsky | 23-08-16 | 23:34

@nemoj me jebat | 23-08-16 | 23:21
En neuspeuteren.

Stormageddon | 23-08-16 | 23:33

Lewis Lewinsky | 23-08-16 | 23:26
Wat saai: dus die zitten allemaal ja en amen te knikken?
En te kirren dat het zo fijn is dat het in Nederland allemaal mag?

nemoj me jebat | 23-08-16 | 23:33

Kortgeleden werd een stadje in Syrië bevrijd van de IS-terreur. Het eerste wat de vrouwen deden, dat was de boerka uittrekken en verbranden. De boerka is de vlag van het islamitisch fascisme. De boerka is als de moskee die zegt: kijk eens met hoevelen we al zijn. Nog even en we nemen de boel over.
notamused | 23-08-16 | 23:26

Exemplarisch idd, die reactie zou je in het Pauw panel eens moeten voorleggen. Daar is dan geen goed woord voor over.
Die in nederland woonachtige islammers zullen het wel eventjes duiden dat die oorspronkelijke syrische vrouwen er niks van gesnapt hebben en dat ze niet meer weten wat ze doen door oorlog en een gebrek aan correcte islam.

Cobalt bomb | 23-08-16 | 23:32

O gottegottegot... Pauw is ook weer begonnen. En we moeten weer diep door de knietjes voor de profeet en het boekje. GODVERDOMME! Is er nou niemand in die tent die gewoon even zegt: flikker op met die achterlijke middeleeuwse zandbakideologie!
"Eigen keuze"... "Ik word niet gedwongen door man of vader"... [zucht]
Het is geen eigen keuze. Het is dwang! Opgelegd door dat boekje. En met de bedoeling om de niet-draagsters te stigmatiseren als hoer, om de niet-draagsters te identificeren als vee, als potentieel taharush slachtoffer. Het is bedoeld om in de publieke ruimte de parallelle samenleving zichtbaar te maken. "Eigen keuze", het is geen eigen keuze.
En ja hoor... het woord islamofobie valt alweer....
www.youtube.com/watch?v=yAAq2EQLBkY

Stormageddon | 23-08-16 | 23:31

Lewis Lewinsky | 23-08-16 | 23:27
En hij is nog geen eens boerkini woordvoerder.

Jan Dribbel | 23-08-16 | 23:30

Berbaar | 23-08-16 | 22:40
Leven en laten leven! Helemaal mee eens. Hier ten dorpe strompelt de zwangere moslima, wijdbeens moeilijk lopend, gehuld in lange zwarte lappen, op lelijke zwarte herenschoenen achter een kinderwagen met nog vijf jankende snotterige koters langs haar dijen en kuiten. Leve de islam!
-
Dus ja, Wie ben ik om mijn eigen vrije leven, en dat van mijn mooie vrije schoondochters in leuke ietwat blote zomerse kledij, te prevaleren boven dat van de ingepakte onderdrukte moslima? Ben ik nu stenigbaar?
Mijn prachtige kleindochter zal nooit een knellend kopvod hoeven dragen. Haar papa en mama zijn MENS, geen barbaar. Lopen zij gevaar?
-
Voor mijn kleindochter EN voor mijn schoondochters zal ik elke vorm van onderdrukking cq islamofacsisme bestrijden met alle middelen die ik tot mijn beschikking heb.
-
Mijn moeder was een voorvechtster voor vrouwenrechten. Haar wijze raad zal ik nooit vergeten, ik ben een kind van een ouderwetse feministe.
De Lieke uit dit belachelijke JS-nest zou haar doen schaterlachen vanwege de schrijnende stupiditeit van dit onwetende mormel.

appelvink | 23-08-16 | 23:30

Boerkini's moeten verboden worden en moslims die er niet tegen kunnen oprotten. Ga ff lekker cultuur bepalen in de stinkende zandbak waar je vandaan komt. Geiteneukers. Geiten hebben toch ook geen boerkini aan? Nou dan. En je steekt er wel je lul in. Hypocriete zak stronts.

van heinde en verre | 23-08-16 | 23:29

Jan Dribbel | 23-08-16 | 23:17
Tja en dat zijn meiden die het willen. Het ironische is: vrouwen die geen keuze hebben, maar - laat ik eens wat geks zeggen - als klein meisje al besneden zijn door een doorgeflipte Somalische "arts" en klappen van pa en ooms krijgen als ze niet trouwen met een vooruitgeschoven vent, of een gordijn om moeten buitenshuis - ja kijk, díe zullen nooit aan zo'n gesprekstafel terecht komen. Nee, kúnnen komen... Oftewel zo'n gesprek zoals nu gaat nergens over.

Bottleneck | 23-08-16 | 23:29

ik moet dit dragen want het is mijn keus omdat het van mijn religie moet....

Das een aardige gedachte kronkel. Zover zie ik nog steeds geen vrije beslissing.

typtyphus | 23-08-16 | 23:29

miko | 23-08-16 | 22:22
Een middagje met 30 graden op het strand met zo'n pak aan en niet warm? Held!

ikdenkwat | 23-08-16 | 23:28

Aha. Graus en de hele PVV is wel voor een boerkini-verbod. Gelukkig.

Lewis Lewinsky | 23-08-16 | 23:27

Bottleneck | 23-08-16 | 23:19
Tja, een behoorlijke tijd geleden verging dat mij min of meer ook zo. Er komt een moment, dat een normaal intelligent mens tot de conclusie komt, dat je via de NLse media, VARA en NPO alleen maar verteld wordt, zij het vaak subliminaal, wat je wel of niet mag vinden. Vooral dat "niet" wordt dan nogal irritant, om het maar zacht uit te drukken. Persoonlijk werkt het woord "VARA" al als een rooie lap op een stier bij mij.

Vigil | 23-08-16 | 23:27

Ik hoop dat er binnenkort eens een kritische tv-documentaire komt over de islam, waarin aan het woord komen bijvoorbeeld Wim van Rooy, Tom Holland, Hamed Abdel-Samad, Robert Spencer, Bill Warner, David Wood, Christian Zeits, Jonathan Matuzits, Hans-Peter Raddatz, Sabatina James, enzovoort. Zodat ook Jong Socialisten eindelijk eens gaan snappen wat islam eigenlijk is. In de islam is het je als gelovige bijvoorbeeld verboden om ongehoorzaam te zijn aan de islam. In de islam is het je als gelovige verboden om kritiek te hebben op de islam. In de islam is het je als gelovige verboden de islam te verlaten. In de islam is er heel veel geweld tegen vrouwen, geweld in de vorm van slaan elke dag, behandeld worden als slavin, uithuwelijking, genitale verminking, verminking met zoutzuur, enzovoort. In koele cijfertjes is dit verborgen in bijvoorbeeld de Arab Human Development Index en de Gender Gap Index. Dat moslima’s uit vrije wil, als betrof het moderne geëmancipeerde vrouwen, een boerka dragen, dat lijkt mij op te gaan voor een zeer kleine minderheid van al die in boerka’s gehulde vrouwen. Want zo’n boerka, als je die een tijdje gedragen hebt, stinkt, is lastig te dragen, het is een stoffen gevangenis. Kortgeleden werd een stadje in Syrië bevrijd van de IS-terreur. Het eerste wat de vrouwen deden, dat was de boerka uittrekken en verbranden. De boerka is de vlag van het islamitisch fascisme. De boerka is als de moskee die zegt: kijk eens met hoevelen we al zijn. Nog even en we nemen de boel over.

notamused | 23-08-16 | 23:26

Bij Pauw aan tafel is niemand voor een verbod op boerkini's. Moehahaha. *plop*

Lewis Lewinsky | 23-08-16 | 23:26

Bottleneck | 23-08-16 | 23:10
Ga maar eens polshoogte nemen op schiphol, daar schuifelen de pacman spookjes ook rond. Schrok me dood!

Cobalt bomb | 23-08-16 | 23:24

Verschrikkelijk wat het voddenvolk te vertellen heeft.

Jan Dribbel | 23-08-16 | 23:24

Gewoon op de Nederlandse manier oplossen.

En wat is dan de Nederlandse oplossing?

Nou heel simpel BurkiniPM heffen over burkinis, kilometerheffing, BurkiniTW tarief van 500% hanteren, jaarlijks Burkini-PK-keuring, verplichte WA+casco verzekering. Uitmelken die koe.

Bert-Bus | 23-08-16 | 23:22

Een boerkini is een zeer onhygiënische lichaamsbedekker. De combinatie van natheid, zweet, warmte en onbeluchte lichaamssappen leidt tot een overmatige groei van beestjes, schimmel en stankbevorderende viezigheid. Te smerig voor woorden. Met een grote boog eromheen.

jacobh | 23-08-16 | 23:22

001_Mills | 23-08-16 | 23:12
Ho, wacht!
Betekent dat dat ik mijn vergiet straks niet meer op mijn hoofd mag?
Ja, ho! Dat gaat zomaar niet!
Maarre ... ik stel het volgende voor: religie toestaan, maar tot aan de voordeur van de eigen woning - binnenshuis welteverstaan!
Wat je áchter die voordeur doet: bidden, burka dragen, je achterwerk richting Mekka steken of juist er vanaf, geen varken eten, wel varken eten, psalmen zingen - alles mag. Maar thuis.
Het is tenslotte een privé-iets. Net als masturbatie.
En poepen.

nemoj me jebat | 23-08-16 | 23:21

Ja, die vrouwen worden wellicht wel/niet gedwongen, hoe dan ook: een overheid beslist niet wat haar inwoners wel/niet dragen. Zelfs als de man het kiest, ZELFS dan kiest de overheid het niet.
-
Inferi0r | 23-08-16 | 22:48
-
Wat een fantastische redenering! Gaat volledig voorbij aan het feit dat er dus per defenitie voor een ander persoon gekozen wordt.
Ik wil graag door rood rijden maar dat mag niet van de overheid, die heeft dat eventjes voor mij beslist. Ik was daar niet bij dus ik voel me niet verplicht me aan die onzin te houden.
-
De overheid zegt ook dat vrouwen niet mishandeld mogen worden maar daar hebben ze dus lekker niks over te zeggen, dus de man beslist zelf maar of hij die vrouw even een goed pak rammel geeft voor het alweer naar het strand gaan in boerkapak. Vrouw hartstikke blij want niemand kan zien dat ze een paar goeie beuken gehad heeft! Top!

Cobalt bomb | 23-08-16 | 23:21

Niet af te kijken, babbelen zonder kop daar is het nu echt te laat voor. (Zeker met een aardappel van mamma.)

LetTheSunshine | 23-08-16 | 23:20

Vigil | 23-08-16 | 23:13
Het is een soort guilty pleasure ;) Vaak achterover hangend met verbazing kijken als het over politiek of de maatschappij gaat. Maar bij apolitieke onderwerpen vind ik het nog wel te pruimen.

Bottleneck | 23-08-16 | 23:19

Wat een purnohoofd hebbie, Jan. Je lijkt nu echt op de vieze man. En je hebt dat arme PvdArabieren meisje helemaal van de leg gebracht met je vragen, d'r hoofd begon ervan te spinnen. Wel gelukkig lekker weer bij jullie, geniet ervan!

Fuck-a-duck | 23-08-16 | 23:18

En natuurlijk ook nog wat voddenvolk bij Pauw.
Het seizoen is weer begonnen.

Jan Dribbel | 23-08-16 | 23:17

@VlaamseFriet | 23-08-16 | 23:12
OK. *noteert nepbelg*

Lewis Lewinsky | 23-08-16 | 23:13

Bottleneck | 23-08-16 | 23:10
Mijn advies: niet naar dit soort verwarring zaaiende programma's kijken. Ook slecht voor de bloeddruk.

Vigil | 23-08-16 | 23:13

Bzwaag | 23-08-16 | 23:09
En dan te bedenken dat GeenStijl rozekleurig is!

nemoj me jebat | 23-08-16 | 23:13

@Lewis Lewinsky | 23-08-16 | 23:03
Ik ben gewoon NL'r hoor, woon bij de Zuiderburen, dat wel.

VlaamseFriet | 23-08-16 | 23:12

Eigenlijk zouden we alle uiterlijke kenmerken van ieder soort religie moeten verbieden. Dan kan dit ook. Misschien kunnen we religie in zijn algemeenheid gewoon strafbaar stellen, lijkt mij een strak plan.

001_Mills | 23-08-16 | 23:12

Ze is nog echt te gast ook bij Pauw.. Die heeft zich mooi op een podium gefriemeld met d'r schattige actie. Ja tuurlijk mag iedereen dragen wat hij/zij wil, maar denken dat een burka/boerkini uit vrije wil is, althans in dezelfde mate dat vrouwen vrij kiezen voor een bikini, badpak, tuinbroek of carnavalsfoto, zou vrij onnozel zijn. Nog los van het feit dat in zulke strenge-leer-kringen het niet gewenst is dat ze gezellig tussen nagenoeg blote strandlui gaan liggen. Sowieso staan liberalisme en orthodoxe religies 'redelijk' ver uit elkaar... Hoewel het allemaal symboolpolitiek is; de keren dat ik een vrouw in burka zag zijn schaars, ja op Den Haag Centraal met dat gedoe met die Hofstadgroep toendertijd en af en toe scharrelt er eentje ergens rond.
.
Ook te gast bij Pauw is intellectueel zwaargewicht Graus. Is dat bedoeld voor de 'discussie', als tegenpool? Seriously, waarom niet een Ellian, of Baudet.

Bottleneck | 23-08-16 | 23:10

Ik heb erg met Lieke te doen na dit interview.
Ze heeft geen benul hoe ze hier nou op moet reageren.

Wat zien sommige mensen de wereld toch rozekleurig niet wetend wat voor dingen zich afspelen in andere landen of culturen.

Bzwaag | 23-08-16 | 23:09

Ik zou die Lieke wel eens willen demoniseren! U know what im sayin

Handsomeboy | 23-08-16 | 23:09

@Maria.1 | 23-08-16 | 23:06
Ha. Gezonde honger!

Lewis Lewinsky | 23-08-16 | 23:07

@Lewis Lewinsky | 23-08-16 | 23:05
Geen dank :). Nu heb ik verdorie wel trek in een Vlaams Frietje met mayo.

Maria.1 | 23-08-16 | 23:06

@Maria.1 | 23-08-16 | 23:04
Oh! Dank :)

Lewis Lewinsky | 23-08-16 | 23:05

@Lewis Lewinsky | 23-08-16 | 23:03
Jij niet! Lieke.

Maria.1 | 23-08-16 | 23:04

Islam is 1984 in de praktijk gebracht:
- War is Peace
- Freedom is Slavery
- Ignorance is Strenght
.
Aan de kist van George Orwell kan je een draad spannen waardoor een stad als London van energie kan worden voorzien.
Zo vaak als die zich in zijn graf omdraait...

Ahasveros | 23-08-16 | 23:03

@VlaamseFriet | 23-08-16 | 23:02
Ik ben helemaal niet jong en links, kutbelg.

Lewis Lewinsky | 23-08-16 | 23:03

nemoj me jebat | 23-08-16 | 22:48

Ahasveros | 23-08-16 | 22:54

Ze is nog jong. Ik geloof dat wijsheid met de jaren komt. Laten we hopen dat het op tijd is voor Lieke.... De liefdeloosheid van de boerkini (bovenal de achterliggende symboliek/gedachte) is nog niet tot haar doorgedrongen. Maar point taken.

lillendvleesch | 23-08-16 | 23:03

@VlaamseFriet | 23-08-16 | 23:02
En naïef.

Maria.1 | 23-08-16 | 23:03

ach laat ook maar

VlaamseFriet | 23-08-16 | 23:02

Je bent jong en links,

VlaamseFriet | 23-08-16 | 23:02

Maria.1 | 23-08-16 | 22:53
Goed gezegd!
De inferiortjes denken, dat ze slim en liberaal zijn. Om te gieren gewoon, want ze snappen niet, dat dat alleen maar kan als je die vrijheid ook verdedigt. Dus moet je eerst begrijpen, dat die vrijheid bedreigd wordt en door wie en wat. En dat is nu precies, wat dit soort mensen niet begrijpt of wil begrijpen.

Vigil | 23-08-16 | 23:00

Dat Martijnemanneke met zijn 'Wij als overheid'
Haha, hij als overheid zeker.
Als straks zijn balletjes zijn ingedaald, heeft de partij van de aangekleedzwemmende nog zes zetels, denk niet dat dit lulletje rozewater daar aanspraak op mag maken, zelfs niet bij zijn partij.

Cuyahoga | 23-08-16 | 22:59

Übernaief wijffie. Natuurlijk willen die boerkinimeisjes allemaal zelf die zwemtent aan. Vrijheid blijheid. Enig idee wie je hiermee uiteindelijk in de kaart speelt? De broeders danken je hartelijk voor je steun voor de goede zaak. Ameen.

www.instagram.com/p/BI1kWIejWh0/?take...

medusa324 | 23-08-16 | 22:59

Ze wil het niet eens snappen. Kunnen die lui niet tegen zichzelf en de Nederlandse samenleving beschermd worden?

jatheïst | 23-08-16 | 22:57

Maria.1 | 23-08-16 | 22:50
Hoi Maria,
Psies.
En alsof dat boerkini-zwemmen-met-zwarte-lappen-voor-de-ramen hier in Amsterdam vrijheid is.
Als dat vrijheid is, schiet mij dan maar af.
(Die vrouwen schijnen ook allemaal chronisch depressief te zijn door een chronisch vitamine D tekort wegens een tekort aan zonlicht - alleen daarom al zou er een boerkini verbod moeten gelden - wat denken jullie wel niet dat het onze gezondheidszorg kost?!)

nemoj me jebat | 23-08-16 | 22:57

@lillendvleesch | 23-08-16 | 22:40
Lieke is idd een schatje. Ze lacht zo lievv.
-
Alleen heeft ze geen antwoord opWAT te doen met de situatie van vrouwen die zuchten onder boerka/boerkini GEBOD, en anders de deur niet uit mogen van hun man/religie...
-
Geen gutmensch die daar antwoord op heeft.

Ahasveros | 23-08-16 | 22:54

@Berbaar | 23-08-16 | 22:21
Moslimvrouwen kunnen dragen wat ze willen? Lul niet, man.
*Mooie moslima gestenigd*
*Volgens vrienden en bekenden zou haar deelname aan een schoonheidswedstrijd de reden van haar dood zijn*
www.telegraaf.nl/buitenland/20283309/_...

Lewis Lewinsky | 23-08-16 | 22:54

Ik vond het wel een lief meiske trouwens, ondanks haar wartaal. Maarja wat wil je als je geïndoctrineerd bent in de krochten van de sociaal democratie genaamd de arbeidersjugend.

pluk-87 | 23-08-16 | 22:54

Inferi0r | 23-08-16 | 22:48
Ik ben voor vrijheid. Maar je ziet één ding over het hoofd: die boerkini is geen vrijheid. Die boerkini is het symbool van de onvrije vrouw binnen de islam.

nemoj me jebat | 23-08-16 | 22:53

@Inferi0r | 23-08-16 | 22:48
Daarnaast vind ik dat we best mogen opkomen voor onze normen en waarden. Als je je niet aan onze samenleving wilt aanpassen, dan kun je beter vertrekken naar een samenleving die beter bij je past. Dat is mijn mening.

Maria.1 | 23-08-16 | 22:53

Och, och, kijk die naieve progressieve schaapjes toch eens met verve een regressieve religie verdedigen omdat de beoefenaars daarvan in de regel andersgepigmenteerd zijn en ze daarmee een perfect slachtoffer voor hun betuttelracisme maakt.
Dit is allemaal zo krom en tegenstrijdig dat het het stadium lachwekkend al ver voorbij is.
Maar goed, Lieke heeft weer een nieuwe Tinder profiel foto gescoord waarop ze met haar messias complex en geflankeerd door twee burkini moslima de hartjes van menig jong socialistisch lulletje rozewater sneller doet kloppen. Ook wat waard.

Harry Turtle | 23-08-16 | 22:53

@mouse1
ik snap die laatste alinea ook niet... wat is er met het voortuintje van de juffrouw met "Dit laten zien is mijn veus" op haar buik? Die zin snap ik trouwens nog minder....
Gelukkig was Jan wel duidelijk en Afshin.
Bedankt voor de link Wim2127

Stennislav Heibel | 23-08-16 | 22:51

henk vintage | 23-08-16 | 21:44
Martijn Otten is geen grote lul. Hij is een vies vaatdoekje.

nemoj me jebat | 23-08-16 | 22:51

@nemoj me jebat | 23-08-16 | 22:48
Dat is een goede analyse.

pluk-87 | 23-08-16 | 22:51

-weggejorist-

rhov-ion | 23-08-16 | 22:50

@Inferi0r | 23-08-16 | 22:48
Nee, Lieke denkt dat vrouwen zelf mogen kiezen, omdat ze in Nederland wonen. En dat is niet zo.

Maria.1 | 23-08-16 | 22:50

als een grietje van vijf jaar religieus besneden moet worden is dat ook totaal de wil van dat grietje? is daar geen dwang bij? kijk, dat is de islam, en dat wordt hier geïmporteerd! Nederland zakt weg!

thepinkpainter | 23-08-16 | 22:49

@Maria.1 | 23-08-16 | 21:42
Nee ze heeft gewoon een punt. Zijn we hier bij Geenstijl nu liberalen of wat de fuck??? Ja, die vrouwen worden wellicht wel/niet gedwongen, hoe dan ook: een overheid beslist niet wat haar inwoners wel/niet dragen. Dat moet als een paal boven water staan. Zelfs als de man het kiest, ZELFS dan kiest de overheid het niet.

Stelletje nep-liberalen hier, die het moeten leren van socialisten.

Inferi0r | 23-08-16 | 22:48

lillendvleesch | 23-08-16 | 22:40
Lieke wil het té goed doen.
Maar alles waar té voor staat is niet goed, zei mijn opa al.
Ik ben ook weleens verliefd geworden op zo'n soort "lieverd". Wiens hoogste doel het was het mij naar de zin te maken. En iedereen, vooral oudere dames, maar roepen: "wat een lieverd, wat een goedzak"!
Maar man, wat verstikkend, wat beklemmend: iedere keer weer die opgetogen blik bij ieder kopje thee, koffie, bij binnenkomst, ontwaken. En die geslagen-hond-blik wanneer ik mijn dag niet had, of net wakker was, of zin had in bier in plaats van thee.
Je wordt er op den duur ook gewoon agressief van.
Mijn theorie: vandaar dat moslims zich zo slecht gedragen. Een beetje tegengas is goed. Daar vaart iedere relatie wel bij.

nemoj me jebat | 23-08-16 | 22:48

Haha dat mietje in zijn boerkini. Ironisch altijd dat moslims slechter gaan op die softies dan op een latente ethno-nationalist als ik.

pluk-87 | 23-08-16 | 22:48

@Berbaar | 23-08-16 | 22:45
Tuurlijk joh. Jij hebt waarschijnlijk ook nooit gehoord over vrouwen en meisjes die worden lastig gevallen in het zwembad, Marokkanen die Scheveningen terroriseren en vrouwen lastig vallen, no-go area's in Londen en in Frankrijk. Is het koud daar onder het zand?

Maria.1 | 23-08-16 | 22:47

-weggejorist-

Berbaar | 23-08-16 | 22:45

Partij van de Aankleding.

Lewis Lewinsky | 23-08-16 | 22:44

De moslima's hebben de vrijheid om zich te laten dwingen in het keurslijf van de door het sektarische islamitische geloofje verplichte burkini op het strand. Alleen wij, normale Nederlanders, willen niet geconfronteerd worden met dat bekrompen statement van dat sektarisch islamitische geloofje.

Doe mij maar twee ! | 23-08-16 | 22:43

@Vredige libertariër | 23-08-16 | 21:55

'ik ben links' zei de libertariër.

keestelpro | 23-08-16 | 22:43

Dat is het meest hardnekkige onderbuik gevoel ooit op camera vastgelegd. Prijswaardig!

Pompenkoning | 23-08-16 | 22:43

@Berbaar | 23-08-16 | 22:40
Leven en laten leven, tsja dat was ook mijn motto. Maar het moet wel van twee kanten komen en dat gebeurt dus niet.

Maria.1 | 23-08-16 | 22:41

Ondanks 't wat onhandige optreden is Lieke vooral liev. Iemand moet toch zielsveel van haar houden:) En dat is oprecht gemeend.

lillendvleesch | 23-08-16 | 22:40

-weggejorist-

Berbaar | 23-08-16 | 22:40

Uit het stuk van Wim2127 22:32
"Want daarmee brengen de fundamentalisten met hun strikte opvatting inzake de hijab (de islamitische kledingvoorschriften) tot uitdrukking dat een goede en zedelijke moslima een boerkini moet dragen, en dus de hijab in acht moet nemen. Daardoor worden duizenden andere moslima’s als onzedelijke vrouwen neergezet. Hierdoor ontstaat juist de situatie die ons doet denken aan islamitische landen."
Kijk, dat bedoel ik nou.

Maria.1 | 23-08-16 | 22:38

Ik zat al de hele tijd alle strand webcams af te stropen of ik een mevrouw in Burkini zie, waar ik een screen shot van kan maken..

Rene046 | 23-08-16 | 22:37

@koter | 23-08-16 | 21:51
Volgens mij heeft Hans Jansen haarfijn uitgelegd dat het in sommige situaties voor moslims wel toegestaan is om buiten de reguliere wet van de sharia te handelen als ze daarbij voor de islam voordeel kunnen halen.

www.geenstijl.nl/mt/archieven/2014/04/...

Het in islamitisch ornaat begeven onder de 'zondige' kuffar is een dergelijk statement waarbij taqiyya is toegestaan; de vrome moslims dragen immers een pamflet uit voor hun ideologie. Een zeer intimiderende en propaganderende handeling die terecht verboden moet worden!

keestelpro | 23-08-16 | 22:37

@Berbaar | 23-08-16 | 22:21
Liever een bange poepert dan straks een onderdrukte poepert. Ik heb gezien wat groepsdwang kan doen. Je maakt mij niks wijs.

Maria.1 | 23-08-16 | 22:35

Die Martijn Otten is zo eentje die zich op dinsdag opeens vrouw voelt en het dan nodig vindt om ook nog te gaan staan janken als 'zij' geen transgender-wc kan vinden. En dat wijf is helemaal klem geluld door Jan. Die moet het filmpje even terugkijken en tot de conclusie komen dat ze een echte domme kut is. Om daarna volledig 180 graden te draaien op haar eerdere overtuiging en eindelijk het juiste perspectief voor ogen krijgt.
Maar wat een toekomst heeft dit land als dit over 10 jaar in de tweede kamer zou zitten. De verarming van enige wijsheid in politiek Nederland lijkt wel exponentieel te gaan.

Barbarous_Relic | 23-08-16 | 22:34
-weggejorist-
tintel | 23-08-16 | 22:33

Wat ben ik blij dat ik geen Lieke Kuiper heet en vanmiddag door Jan Roos ben geïnterviewd!

nemoj me jebat | 23-08-16 | 22:31

@decadent degeneraat | 23-08-16 | 22:07, ben je je dure woorden kwijt. Mooi, heeft het in ieder geval nog iets opgeleverd.

wat?! | 23-08-16 | 22:30

Leuk hoor, die laatste foto, maar ook wel een beetje gemakkelijk nietwaar? Ga es dat doen in Saudie-Arabie...
Onee, wacht...
Julia | 23-08-16 | 22:15

SA pretendeert ook geen vrij pluriforme liberale samenleving te zijn. Iets dat Nederland wel doet. De Saudies zijn zeer openlijk over het feit dat ze een conservatief islamitisch koninkrijk zijn. Je vergelijkt dus appels met kokosnoten.

koter | 23-08-16 | 22:30
-weggejorist-
tintel | 23-08-16 | 22:28

Jammer dat Pritt het verschil tussen een voortuin en een balkon niet snapt.
Of heeft pritt nog wel de beschikking over de zoomfunctie?
Ik zie nl niets vreemds

mouse1 | 23-08-16 | 22:28

Aan die meneer met die rode bril te zien, was het behoorlijk koud op het strand vandaag.

Bert-Bus | 23-08-16 | 22:28

@Berbaar | 23-08-16 | 22:21
Hockey,tennis en rugbyclub. Tja daar noem je een paar witte mensen bastions op.
Maar bij mijn neefjes op de voetbal gaat niemand meer in zijn blote klabanus.
Ook op veel scholen word zelfs niet gedoucht door Riffijnen na de sport.

miko | 23-08-16 | 22:26

Ik vind die vale moslimdames over het algemeen superonaantrekkelijk. En ik zou ze niet missen wanneer ze zich nooit op het strand zouden begeven. Maar die ene keer dát ze naar het strand gaan en daarbij hun harige armen en benen bedekken met een soort bodysuit... Helemaal prima.

Rest In Privacy | 23-08-16 | 22:26

Ik denk dat Lieke zich geen ruk interesseert voor de vrijheid van moslimas om zich te kleden,
kadoendra | 23-08-16 | 22:17

Interesseert geen enkele Nederlander (maak jezelf niet wijs dat de gemiddelde Nederlander wakker ligt over "het lot van de moslima"). Iedereen handelt uit eigenbelang. De één probeert zijn angst onder controle te krijgen door zaken te verbieden de ander denkt door tolerantie de ander voor zijn zaak te winnen.

koter | 23-08-16 | 22:26

@koter | 23-08-16 | 22:20
Yep bange poeperTs, aan beide zijden van het spectrum.
Lagaan, wat boeien die paar boerkini's me.
Moet de eerste trouwens nog in het wild spotten en ik woon nondeju nog aan het strand ook.

Berbaar | 23-08-16 | 22:25

-weggejorist-

betseflets | 23-08-16 | 22:25

toch nog een strakke gescoord, op 1.17 van dit filmpje

kadoendra | 23-08-16 | 22:24

@ikdenkwat | 23-08-16 | 22:07
Vaak zat, ik vind dertig graden nu niet echt warm.

miko | 23-08-16 | 22:22

-weggejorist-

Berbaar | 23-08-16 | 22:21

Het ironische aan dit alles is dat een liberale samenleving ("je mag doen en laten wat je wil mits aan ander niet geschaad wordt") het werk voor orthodoxe moslims doet ("naar gemixte strand gaan is verboden"). Het grappige is dat Jan feitelijk de islamitische visie op zaken aan het bevorderen is. Het doel is hetzelfde als orthodoxe moslims (geen moslims op het strand) alleen is de onderliggende redenatie anders: de een wil geen zichtbare islam uit angst dat haar invloed te groot wordt de ander wil hem preserveren door niet te veel te mengen met de andere groepen. De basis bij beiden is angst.

koter | 23-08-16 | 22:20

Om lid te worden van de PvdA moet je op de eerste plaats naïef zijn.
Op de tweede plaats moet je onnozel zijn.
Geloof je in de waanwereld van multiculti dan zijn er doorstromings-mogelijkheden.
Met zo'n CV kan je natuurlijk ook groeien in GLinks.

Jan Dribbel | 23-08-16 | 22:20

Islamitische vrouwen uitnodigen op een feestje van keuzevrijheid en dan verbaasd zijn dat ze niet komen.
Zo als vegetariërs uitnodigen op een speenvarken barbecue .
LOL.

miko | 23-08-16 | 22:18

Ik denk dat Lieke zich geen ruk interesseert voor de vrijheid van moslimas om zich te kleden, maar al lang aan het nadenken is hoe ze alle media-aandacht te gelde kan maken in tweede kamer en of Brussel.

kadoendra | 23-08-16 | 22:17

@wat?! | 23-08-16 | 21:45
'Willen' is een woord dat volgens mij niet naar het orthodox Arabisch te vertalen is.

keestelpro | 23-08-16 | 22:16

Leuk hoor, die laatste foto, maar ook wel een beetje gemakkelijk nietwaar? Ga es dat doen in Saudie-Arabie...
Onee, wacht...

Julia | 23-08-16 | 22:15

Daar sta je dan, met je witte bapao-tietjes en je bek vol tanden.

Jackanders | 23-08-16 | 22:14

Oh, Jan... beter had je het niet kunnen verworden:
"Ach meid, je weet echt helemaal niets van de islam hé?"
De tegenstrijdigheid van onderdrukking door religie en vrijheid om te dragen wat je wilt en dan uit moeten leggen dat je voorstander van beide bent (polderen is zóóó slecht) en er ontstaat direct een flinke glich in 't koppie.
Ze zal het vast goed bedoelen hoor maar de naïviteit spreekt boekdelen. Een dan PVV'ers uitmaken voor "dom volk", pfff.
Pot (2x woordwaarde), ketel.

Mastermattie | 23-08-16 | 22:10

@nightwish | 23-08-16 | 21:55
Dat viel me ook al op. Precies dezelfde positief vrolijke manier van met elkaar in gesprek gaan. Het "ik begrijp je gevoelens zijn, maar... "
En dat wat ie op het laatste deed, z'n ogen dichtknijpen. Alsof de waarheid te pijnlijk is voor z'n ogen.

Rest In Privacy | 23-08-16 | 22:09

Lieke kijkt vanavond dit filmpje, en nog eens. En ze leest de reaguursels (hoi Lieke). Ze hoort zichzelf zeggen dat vrouwen in de islam kunnen kiezen wat ze willen dragen.

Ik vraag me dan af: Houdt ze zich nou bewust vast aan haar idealen (vingers in de oren en roepen dat islamitische vrouwen puur uit keuzevrijheid en niet uit impliciete dwang zich bedekt kleden) of is dit pure onwetendheid? Ik weet werkelijk niet wat erger is.

Ebert de R | 23-08-16 | 22:08

Waarschijnlijk omdat het te warm was. Ooit een surf zwemsuite aangehad met 30 graden?

ikdenkwat | 23-08-16 | 22:07

Lekker, die dames in bikini, maar tenenkrommende antwoorden van dat linkschmeisje zeg, niet om aan te horen. Heb het niet uitgekeken en misschien nog wel een paar extra bikini's gemist daardoor.

exile79 | 23-08-16 | 22:07

@wat?! | 23-08-16 | 21:45

Als het nu om een geisoleerd verschijnsel gaat, is er geen probleem, maar het is geen geisoleerd verschijnsel. Het hangt samen met de visie van een religie op de vrouw en een cultuur onder bepaalde bevolkingsgroepen. De boerkini is een religieus verschijnsel, zonder de Islam had het niet eens bestaan.

Monotheistische religies hebben vaak een zendingsdrang. Dat is bij de Islam ook zo. Het is alleen maar afwachten, totdat er stranden zijn, waar je niet geen boerkini aan kan als vrouw zonder lastig gevallen te worden. Dat gaat gebeuren, want die boerkini heeft een functie, het bedekken van de aantrekkingskracht van vrouwen op mannen.

Als je niet tegen dit soort zaken keert, dan kom je uiteindelijk bij wat @Maria.1 | 23-08-16 | 21:49 zegt.

decadent degeneraat | 23-08-16 | 22:07

Ook hier blijkt weer dat het met de PvdA niet goed gaat. Mevr. Kuiper kwam er niet meer uit. Straks bij Pauw krijgt ze nog een kans. Uiteindelijk is het natuurlijk wel de vrouw zelf die de keuze maakt. Zoals deze week al eerder bij het item door Pownews bleek (Jan Roos is dus wel lekker orgineel !), maakt de Nederlander hier niet zo druk om. Maar laten voor wat het is.

Mannes | 23-08-16 | 22:06

Laten we een uitwisselingsdag organiseren. Beide groepen (bikini's & boerkini's) eens een dagje naar de zee in elkaars strandpak. De Hollandse meiden in een boerkini en vice versa. Kunnen we gelijk zien wie er in de vrijheid leeft om iets te mogen kiezen.

Rest In Privacy | 23-08-16 | 22:06

@Erageftw | 23-08-16 | 21:47
Vergeet niet de fysieke mishandeling.

miko | 23-08-16 | 22:05

NewJoke79 | 23-08-16 | 21:59
Er is nog een verschil tussen gedogen, het is niet verboden, maar verder niets, of dat je het gaat lopen aanmoedigen en vieren: "Hoera, iedereen heeft het recht om zich diep in de schulden te laten brainwashen door scientology. Wij zijn voor keuzevrijheid" zou precies hetzelfde zijn.

Vredige libertariër | 23-08-16 | 22:05

het is gewoon walgelijk dat socialisten ineens liberale argumenten gaan spuien wanneer het gaat over alles wat uitheems is. wanneer een socialist zo begint te brabbelen weet je dat je gewonnen hebt.

aight.. | 23-08-16 | 22:04

Vlijmscherp Jan!
Jan: "Denk je niet dat het raar is om in je blote hol rond ta gaan lopen op wintersport"
Meisje: "Nou, dat lijkt me verdomde koud!"
Jan: "Lijkt je dit dan niet verdomde warm?"
Meisje: "Eh, eh, eh.... Jah!"

En dan de enige twee boerkini's die lopen boos weg omdat ze niet gefilmd willen worden. Lekker statement maken dan!

En benoemen durven de jonge socialisten dus nog steeds niet "Draag wat je wilt zwemfeestje"... Pffff.
Dit is wat een rubberentegelmaatschappij met mensen doet.

Mastermattie | 23-08-16 | 22:03

It is possible to go to public beaches and pools, even if you wear something that properly covers you and you do not pay attention to what others are wearing.
Published Date: 2009-10-20
Praise be to Allaah.
You should note – may Allaah bless you – that the Muslim is commanded to protect his religious commitment and to keep away from places of fitnah (temptation). Going to these beaches is haraam because of the uncovering of ‘awrahs and careless mixing between men and women that happen there.
islamqa.info/en/23464

koter | 23-08-16 | 22:00

-weggejorist-

jezusisonzin | 23-08-16 | 21:59

-weggejorist-

NewJoke79 | 23-08-16 | 21:59

Die muts denkt dus serieus dat mensen ervoor kiezen om in een cult geboren te worden. Wat moet je daar nou mee?

Vredige libertariër | 23-08-16 | 21:58

Pijnlijk, pijnlijk, pijnlijk...
Wat een leegheid aan argumenten van die Lieke. Ze heeft echt geen idee waar ze het over heeft. Geen intellectuele bagage, geen goede argumenten, niets. Alleen maar het standaard "Ik vind gewoon dat.... blablabla". Het textbook voorbeeld van waarom socialisme dood is.

Kelvin-Helmholtz | 23-08-16 | 21:58

Islamqa.info...één van de meest toonaangevende fatwa-sites in de wereld: www.google.nl/?gfe_rd=cr&ei=bKi8V...
conclusie moslims mogen niet op stranden komen waar mannen en vrouwen naakt/halfnaakt door elkaar lopen.

koter | 23-08-16 | 21:56

@bisbisbis | 23-08-16 | 21:45
Dat viel mij ook al op. Zou het dan toch iets genetisch zijn?

VerenigingVanDieven | 23-08-16 | 21:55

Even voor de duidelijkheid, ik ben links maar hier distantieer ik me van. Wat een clowns.

Vredige libertariër | 23-08-16 | 21:55

Martijn Otten is qua lullen een klaver kloon, die hele JS beweging is een lachertje en een expositie van geestelijk beperkten.

nightwish | 23-08-16 | 21:55

Welke randdebiel verzint het dan ook om een boerkinimiddag te houden op een van de drukste stranden van NL: Scheveningen. Pure provocatie noem ik dat. Dit is een prima statement tegen de zee-iglo's

Mastermattie | 23-08-16 | 21:55

Van d66 mannen-rokjes dag naar nu Socialisten boerkieni-dag. We buigen wel weer mee met de Islam.
De schaamte voorbij deze mensen.

Rest In Privacy | 23-08-16 | 21:54

Dit past toch een beetje in de categorie 'LGBT for Palestine'. Dit kun je alleen maar recht praten met een stevige dosis schizofrenie en meerdere Stockholm complexen.

Fappelmoes | 23-08-16 | 21:53

Eh... Dit is GeenStijl onwaardig. Jan Roos die op een volkomen redelijke manier een hele goede reportage maakt die ook nog heel goed laat zien wat er mis is met de salon socialistische droomjeugd.
*****
De drek van dit clubje goed laten zien deed hij altijd al. Maar Jan, zou je dit nooit meer op een redelijke manier willen doen?
*****
LOL Hele goede reportage Jan!

Orakel1958 | 23-08-16 | 21:53

Jan Roos kan ik echt alleen in mate tolereren. Heb me portie voor vandaag gehad, ook mijn portie drogredeneringen (Jan's specialiteit). Met de argumenten die hij aanvoert kom je ook niet ver (... is onderdrukking). Een sterker argument is de boerkinidraagsters te vragen wat ze op een Westers strand moeten met zo veel bloot. Islamitisch gezien is het volgens mij niet toegestaan je in een dergelijk immorele omgeving te begeven. Zoals je als gelovig moslim ook niet in een bar, disco en dancefestival mag komen vaar geslachtsmixen voorkomt en mensen zichtbaar immoreel handelen (islamitisch gezien). In het kort: moslims (man of vrouw) mogen islamitische gezien überhaupt niet op dit soort locaties aanwezig zijn.

koter | 23-08-16 | 21:51

Heerlijk hoe je die miep onder de tafel lult Jan, topjournalistiek.

Le Roi | 23-08-16 | 21:51

Boerkini, nieuwe deuglingerie voor de "notforkuffar" jugend. Denk eens na, onze waarden worden verkracht. Te lang gewerkt aan een samenleving die het oneens mag zijn met iets. Dit kledingstuk is de psychische schoonmoeder die je de deur wijst.

rattenvanger XL | 23-08-16 | 21:50

De Jonge Elitaire Stoffige Pantoffel Socialist weet zijn toekomst al en paar namens het establishment: IK vind niet dat WIJ ALS OVERHEID....

Dood eng! Heropvoedingskampen, graag snel!

Rommelende Onderbuik | 23-08-16 | 21:50

@wat?! | 23-08-16 | 21:45
Je begrijpt het niet he?! Het is net zoals douchen in de sportkabines; veel mannen douchen tegenwoordig met onderbroek aan (overgenomen schaamtecultuur). Vrouwen en meisjes kunnen straks ook niet meer dragen wat ze willen, want dan "lokken ze het zelf uit".

Maria.1 | 23-08-16 | 21:49

Scherp Jan. Meisje bleef haar best doen, maar viel hard door de mand. Ben alleen bang dat die balk voor haar ogen een paar maten te groot is om de realiteit te willen zien. Wat een naiviteit, pffff.

Jankvogel | 23-08-16 | 21:48

Zijn dit nu die "sociaal democraten" die zich in de jaren zestig en zeventig keihard afzette tegen de heersende mores van o.a. de katholieke kerk? De "sociaal democraten" die vonden dat je BH-loos door het leven moest kunnen gaan als vrouw zijnde? En nu? Nu verdedigen ze een "religie" (lees: ideologie) die vrouwen onderdrukt........... snapt u het nog?

SenorPaprika | 23-08-16 | 21:48

Is zo'n allesverhullende boerka niet iets permanents voor Lieke
NB ferme tetten @ 1:18

Tobi | 23-08-16 | 21:47

Lieve meid, kiezen om uit de islam gaan is er niet bij. Ga eens naar zo'n blijf van mijn lijf huis, praat eens met die dames. Velen daarvan zijn door de familie verdreven omdat ze uit de islam stapten, met allerhande doodsverwensingen en dreigementen erbij.

Erageftw | 23-08-16 | 21:47

Jezus, Jan, doe iets aan die kokosmat-beharing - het ziet er niét uit!

bisbisbis | 23-08-16 | 21:47

-weggejorist-

Taxi!! | 23-08-16 | 21:46

Mijn god wat staan die figuren ver van de realiteit. Alleen al denken dat er Boerkinis op af zouden komen :').
Vóór de vrijhoud van vrouwen?! Ik kan met geen mogelijkheid dat feminisme/socialisme rijmen met orthodoxe islam waarbij vrouwen in de familie in een gordijn worden gehesen,
.
PS Zandvrouwen die hun voortuin fatsoeneren?

Bottleneck | 23-08-16 | 21:46

Is het verplicht om op Jesse Klaver te lijken, bij de Jonge Soosjalisten?

bisbisbis | 23-08-16 | 21:45

Starring duo-penotti op de onderste foto.

Slogra | 23-08-16 | 21:45

-weggejorist-

wat?! | 23-08-16 | 21:45

Ik ben 73 jaar, maar een grotere lul als die martijn otten ben ik in mijn hele leven nog niet tegen gekomen.
De jonge socialisten zijn kennelijk nog gekker dan de oude socialisten.
Er is kennelijk nog niet genoeg ellende veroorzaakt door de socialisten.

henk vintage | 23-08-16 | 21:44

Is dat niet fulltime klaagneger @kizamag in zijn sapeur-pakkie?
Overigens mogen die socialisten wel met terugwerkende kracht excuses aanbieden aan de SGP.

PrinsesStoepje | 23-08-16 | 21:43

Oooooh wat een domme muts; zij denkt dat iedereen in Nederland wat te kiezen heeft.

Maria.1 | 23-08-16 | 21:42

Is die laatste opmerking nou echt nodig? zo'n beetje de enige vrouw in nederland die de moeite neemt om 'iets' tegen die waanzin in te brengen.

noerg | 23-08-16 | 21:41

Had graag met een fiere erectie om een paar boerkinis gedanst maar dan kan ik mijn Glock nergens kwijt.

Godsammekraken | 23-08-16 | 21:40

PvdA doelgroep is komen opdagen, misschien kunnen ze De Hond eens vragen of die peilingen wel juist zijn

d' 8hØker | 23-08-16 | 21:39

REAGEER OOK

linktips: Energie vergelijken | Autoverzekering vergelijken | Zorgverzekering vergelijken
Online Casino | Online Casino | Paynplay Casinos | Online casino expert | Online Casino
Goksitesvergelijker.nl | Onlinecasinofortuna.com