Tendentieus, ongefundeerd & nodeloos kwetsend

Niemand doet meer aangifte, politie verbaasd

Heden morgen in het AD wat conclusies die Ard van der Steur en de rest van het MinV&J op hun grondvesten zouden moeten doen schudden. De politie functioneert namelijk zo matigjes, dat u massaal geen zin meer heeft om aangifte van misdrijven te doen. Waar 10 jaar geleden nog van 35% van de misdrijven aangifte werd gedaan, ligt dat percentage nu nog maar op 27%. In tegenstelling tot wat politie en justitie beweren "bewijst dit dat Nederland helemaal niet veiliger wordt" aldus de voorzitter van politievakbond ACP, die daar nog aan toevoegt dat hij "de goednieuwsshow van justitie zat is." En terecht. "Inbraken en autodiefstallen worden meestal nog wel gemeld omdat de verzekering anders niet uitbetaalt. Maar na geweldsdelicten, bedreigingen en vernielingen doen aanzienlijk minder slachtoffers aangifte" volgens het CBS. "Ik heb de indruk dat de politie er niet eens naar kijkt. Mijn aangifte verdwijnt in een groot zwart gat." zo vat een radeloos slachtoffer het in het AD samen. Letterlijke LOL-kwoot uit het stuk: "De politie wil dolgraag weten waarom er minder aangifte wordt gedaan." Zucht. Nou pliesie, vooruit dan maar: als je een product aanbiedt dat keihard zuigt, stoppen mensen met het afnemen. Dus als je toch geen misdrijven oplost zullen mensen ook niet meer de moeite nemen om misdrijven bij je te melden, zelfs al heb je een monopoliepositie op het gebied van misdrijven oplossen. En terwijl uw aangiftes in een groot zwart gat verdwijnen, is de politie gelukkig wel druk bezig met het oprollen van wietplantages. Zo werden er vorig jaar maar liefst zestien (!) wietplantages per dag opgerold, bericht de NRC vandaag. Een conservatieve schatting van vijftien agenten per opgerolde wietplantage, leert ons dat er dagelijks honderdmiljoenmiljard agenten bezig zijn met het keihard aanpakken van geestverruimende plantjes. Onder toeziend oog van Ard van der Steur, die zag dat het goed was. Hoi regering, deze MinV&J is stuk, mogen we een nieuwe?

Reaguursels

Inloggen

De politie doet in de media of het helemaal onwijs te gek gaaf is om aangifte te doen, en dat je dat echt moet doen! Van ALLE misdrijven!!
Maar ik heb gevallen van mishandeling van anderen en van mezelf meegemaakt waarbij het me toen ik op het bureau was, door de politie expliciet werd afgeraden om aangifte te doen, omdat het zo'n gedoe was.
En over iets als fietsendiefstal zal ik maar helemaal niks zeggen, ik denk dat je op het bureau uitgelachen wordt. En als ze hun gezicht al strak weten te houden, zal er uiteraard helemaal niets mee gebeuren.

Lefgozer | 22-07-16 | 07:03

Ik heb aangifte gedaan van poging van diefstal. Had signalement, een getuige, kenteken, merk en type auto. Politie doet geen moer. Ze hebben de getuige niet eens gehoord.

DitjaarkrijgikAOW | 22-07-16 | 02:54

Iedere grote stad een site waar je overvallen en criminele dingen/meldingen op kunt zetten, en er pas vanaf worden gehaald als ze opgelost zijn.
.

Zo krijgt iedere stad een mooi parade paartje, waar ze mee voor paal staan.
.
ook handig voor Maurice de Hond.....

Rene046 | 22-07-16 | 00:03

Maximus Cesar | 21-07-16 | 19:42

Allahmachtig, wie is nou ineens weer Sylvana Simons?

Nelis SplitBloes | 21-07-16 | 22:46

ZIEK LAND!

Mensen zijn gewoon te bang om voor hun eigen belangen op te komen terwijl de tsunami almaar voort dendert.
Daarnaast is het de ambtelijke bureaucratie die de mensen weerhoudt om aangifte te doen en zo glijden we langzaam maar zeker af naar "allemaal op weg naar niets".
De Haagsche meute heeft slechts oog voor de ad hoc oplossingen en weet verder niets zinnigs aan de dag te leggen.

VAARWEL NEDERLAND, na ons de zondvloed.

Nelis SplitBloes | 21-07-16 | 22:44

De minister is hier verbaasd over. De politie niet want die weten dit al jaren.

schorpioen58 | 21-07-16 | 22:10

Mijn jongere broeder werd een aantal jaren geleden beroofd van zijn giropas in zijn woonplaats A'dam , toen hij 's avonds laat bij een pinautomaat stond. Hij ging aangifte doen bij een A'dams bureau. Voor hem stond een Amerikaanse studente die, die aangifte deed van het verlies van haar agenda. De aangifte werd keurig opgenomen. Mijn broer had echter minder geluk; de dienstdoende agent weigerde de aangifte op te nemen omdat het een misdrijf????? betrof: zo was het letterlijke commentaar.
In de weken daarna heeft hij een aantal bijzonder pissige brieven verstuurd aan een aantal bevoegde instanties en kennelijk omdat hij een behoorlijke functie in het onderwijs vervult, stonden er na een paar weken twee hoofdagenten op de stoep die gedurende een uur bezig zijn geweest om excuses namens het A'damse politiekorps aan te bieden en hem te overtuigen van het moeizame politiewerk dat zij dagelijks dienden te verrichten. Daar hadden ze dus wel tijd voor over merkte mijn broer heel terecht op. Hij heeft hier nogmaals over geschreven, maar kreeg vanzelfsprekend geen antwoord meer. Het is zeker al een jaar of 8 geleden en de zaken zijn er zeker niet beter op geworden

oliebolletje123 | 21-07-16 | 21:46

Goh wat raar, het percentage aangiftes houdt ongeveer gelijke trend met de opkomstpercentages bij verkiezingen. Ik vermoed dat Maurice de H. hier achter zit. Los hiervan aangifte doen tegen .... levert je alleen maar extra-gratis problemen op. Alleen tegen Wilders wordt je niet tegen gewerkt.

Bert-Bus | 21-07-16 | 21:45

Op zich snap ik dat niet alles op te lossen is. Als je fiets is gejat en er is totaal geen aanknopingspunt kan de polizei geen dna gaan afnemen in heel de buurt.
Repetitive Beats | 21-07-16 | 12:19
Ook als je fiets gejat is, er getuigen, een kenteken en een beschrijving van de daders is inclusief hun werkwijze, komt de politie na drie weken de camerabeelden bekijken om meteen daarna de conclusie te trekken dat ze er niets mee kunnen. NEE, dan NIET meer nee!

Maurice63 | 21-07-16 | 21:37

Ze gaan liever aangiftes van idioten als Sylvana Simons in behandeling nemen.

Maximus Cesar | 21-07-16 | 19:42

Op 15 maart 2017 kunnen er volksvertegenwoordigers gemandateerd worden die de prioriteiten en bijbehorende budgetten anders invullen Wellicht kan er daarna ook werk gemaakt worden van wederkerigheid van solidariteit door oningepaste onaanspreekbaren te verwijderen en vrouwonvriendelijke Merkelbrigades linea recta en waar nodig kwaadschiks terug te sturen. Ook afgeroomde en uitgeholde Euro's kunnen maar één keer uitgegeven worden.

Takki Yah | 21-07-16 | 19:37

De ondernemers in ons dorp kunnen geen aangifte meer doen van winkeldiefstal of vernieling. Het komt er op neer dat ALS iemand wordt gepakt dat dit wordt afgekocht met een boete en dat de persoon een strafblad krijgt. Aangifte doen met camera beelden enzovoort wordt niet meer aangenomen. Enkele zijn zelfs naar de officier van justitie gegaan van onze regio en kregen daar ook een nee te horen. Dit terwijl aangifte doen een recht is die door geen enkele agent mag worden ontnomen of geweigerd, ongeacht hoe belachelijk de aangifte ook is.

Misdaad in Nederland loont, heel veel zelfs. Als je netjes de belastingdienst betaald wordt je amper gestraft als je uberhaubt gepakt wordt want de kans is vrijwel nihil. De economische misdaad van belastingontduiking wordt vele malen harder gestraft dan doorgaan economische delicten zoals blauwe kraag misdaad of zelfs de drugshandel. Het net voor niets dat gemeenten massaal pleiten voor legaliseren. Veel gemeentes zijn tonnen, soms zelfs miljoenen kwijt aan handhaving, ontruiming en ontmanteling van wietkwekerijen. Zoek maar eens op youtube naar "misdaad loont" en de documentaires vliegen je om de ogen. Zelfs voormalige hoofdofficieren en ministers geven het gewoon toe!

Jette klijnsma zegt als je het moeilijk hebt, moet je maar een moestuin beginnen; wat ze werkelijk insinueert is dat je maar wiet moet gaan kweken. Elke 8 weken tenminste een halve kilo wiet van 5 planten als je het industrialiseert. Laten we een gematigde gemiddelde pakken en zeggen dat je 2 euro per 1 gram wiet krijgt. Nou zo verdien je 1000 euro elke 2 maanden, dat is 12.000 per jaar. Als je dit dan verkoopt aan coffeeshops zonder belasting is dat een prachtig zakcentje. Zelfs als je 1 maal per jaar laat bloeien zonder lampen te gebruiken dan heb je alsnog een zakcentje. Het is natuurlijk de economie van schaal vergroten, hoe groter hoe meer winst, maar ook hoe groter de pakkans. Met 5 plantjes in je huis ben je nog legaal onder de meeste plaatselijke verordeningen. Een klein kinderkamertje daar kan je toch al gauw zo'n 100 planten in kwijt in verschillende groei stadia.

Met 5 planten onder een 1200 watt lamp kan ik gewoon 1100~ gram wiet per 7 a 8 weken produceren met een verkoop waarde van 6 euro per gram zonder chemische troep. Hier zitten natuurlijk allerlei kosten aan vast maar naast je baan verdien je hiermee gewoon een bovengemiddeld inkomen mee.

sickstyle | 21-07-16 | 19:25

Aangifte? Zodat de dader er met een paar uur wegen vanaf kan komen?

Je kan beter zelf de dader zijn hoofd verbouwen, heb je meer gerechtigheid

deurknop1 | 21-07-16 | 19:12

Sorry voor de dubbele post, kreeg een foutmelding na de eerste.

NiHaor | 21-07-16 | 18:52

-weggejorist-

NiHaor | 21-07-16 | 18:51

Politie en verzekering heb je geen reet aan.
Ben 10-15 jaar geleden beroofd van mijn mobiele telefoon.
1 getuige en de politie gaf aan maandag maar aangifte te doen. (was op zaterdag)

Verzekering bleef maar om aanvullende gegevens vragen tot ik het opgaf. En later kwam ik er achter dat die vieze vuile ***** nog jaren premie hebben afgeschreven. Mijn fout dat ik laks was, maar ik verzeker mijn telefoon niet meer.

NiHaor | 21-07-16 | 18:50

-weggejorist-

nee_toch | 21-07-16 | 18:02

Er loopt in de buurt een huis-tuin-en-keuken terrorist rond. Alle aangiften en belastbare aanwijzingen belanden in de doofpot. Want: dader heeft een psychopatische persoonlijkheidsstoornis. Kortom: een slachtoffer c.q. beschermde menssoort. En geniet derhalve gratis geld, dak, onsersteuning en klaarblijkelijk rechtsbescherming. Er zijn al enkele mensen uit pure wanhoop en frustratie verhuisd. Mensen die nog vertrouwen hebben in de politie en rechtsstaat houden zichzelf voor de gek.

heilgeil | 21-07-16 | 17:59

doedeljantje | 21-07-16 | 17:41
Goed plan! Ik zal mijn brief eens naar hem sturen.

De gemeente laat ik even in het midden, iets met privacy ;-)

Eigenlijk zou er een zwartboek moeten komen voor dit soort verhalen, in de panelen lees ik dat ik bepaald niet de enige ben. Wie start het meldpunt 'Wel criminaliteit, geen politie'?

Vega Mindy | 21-07-16 | 17:59

Vega Mindy: in mijn tijd was de burgemeester de baas van de pliesie. Is daar nog verhaal te halen, misschien? Over welke gemeente hebben we het? En is mijn idee van 13:19 inmiddels opgepikt door de PVV, de SP of ChristenUnie voordat VNL ermee gaat lopen?

doedeljantje | 21-07-16 | 17:41

De pliessie is namelijk het uithangbord van de politiek en de mensen die al jaren en jaren op dat soort politiek stemmen.Kortom we gaan gezellig met zn allen de untergang tegemoet.

komtdatschot | 21-07-16 | 17:35

Ik garandeer dat ze voor eigenrechters wel alle tijd hebben.

Bigi Bana Boy | 21-07-16 | 17:34

Enige weken gelee werd mijn vriendin beroofd door man met uiterlijk gelijkend aan mensen uit Kaukasus gebied. Politie-agente maakte haar uit voor racist.

Snoeshaantje | 21-07-16 | 17:11

mom van avezaath | 21-07-16 | 15:48
Helemaal mee eens. Je voedt je kinderen op door ze te leren dat slecht gedrag consequenties heeft. En de politie is hun beste vriend. Vervolgens leert die zelfde politie ze het tegenovergestelde.

Vega Mindy | 21-07-16 | 17:09

Zo wordt vertrouwen verloren.Willen onze politici Wodanboys op straat? Politici delirant!(Obelix)

nik777 | 21-07-16 | 16:45

Aangifte doe je alleen voor de verzekering indien nodig, je weet van te voren al dat je er toch nooit meer wat van hoort.

GrimreaperNL | 21-07-16 | 16:11

Prof. D.A.H. Vintik | 21-07-16 | 12:24
Hoofdcommisaris Bernard Welten knielde op een kleedje om mee te bidden richting Mekka, dat wel natuurlijk.
Hij heeft dus geen flauw idee waar hij mee bezig is, of wel natuurlijk, helaas......

Bolder | 21-07-16 | 16:03

We betalen ons suf aan hypotheken voor huizen met een opgeblazen fictieve prijs elke maand, maar voldoende geld voor de bemensing van gezondheidzorg en politie hebben we niet, wel voor allerhande kanniewaarzijn-projecten. We doen iets niet slim hier.

kloopindeslootjijook | 21-07-16 | 15:56

amsterdam/amstelland 1miljoen mensen 6000 agenten.
boston en directe omgeving 1miljoen mensen 2000 agenten.
boston lost ook nog eens 3 maal meer op dan amsterdam.
i rest my case

pejoar | 21-07-16 | 15:51

@eddy, @mom, hartelijk dank voor jullie adviezen. Ik ga er over nadenken. Twee weten meer dan 1, dat blijkt :-)
Vind het altijd fijn om adviezen te krijgen want als je alleen bent draai je vaak in een kringetje rond.

Lupuslupus | 21-07-16 | 15:48

Vega Mindy | 21-07-16 | 14:59
Dat laatste wat u schrijft, dat is het erge. Onze kinderen worden hier mee 'vertrouwd' alsof het erbij hoort. De bevolking wordt genegeerd en dat gaat kwaad bloed zetten.

mom van avezaath | 21-07-16 | 15:48

@Sjefke7807 | 21-07-16 | 15:26

Het is belangrijk dat ook onze mede-mensen die weinig tot geen vecht of sportervaring hebben dat toch eens te gaan doen. Het komt dichterbij en de recente rellen in den haag laten zien dat ze in groepen veel meer durven (Het aan puin brengen van een halve stad) en men in moet kunnen staan voor zichzelf, en het behorende zelfverdediging te hebben gehad.

Kinderen? Schop ze aub op Judo gevolgd met een pittige sport zoals Kick of Thai boxin. De reden hiertoe is dat zulk soort jongens enorm veel zullen leren op gebied van contact en toekomstig *garant* zijn voor het opkomen voor zichzelf.

Vuur bestrijd je met gelijke vuur. Ook al zijn ze in groepen en voelen ze zich meer daarin. Je moet dat doorbreken en de grootste aan te durven pakken. Met vechten ontvang je vaak altijd klappen, de truuc is om ze juist uit te kunnen delen. Kleerscheuren hoort erbij.

Punt is dat je dit soort lui dat overvallen, intimidatie en criminaliteit en dergelijk pleegt op hun plek moet zetten, daar waar justitie het aan schort. Een tijdje de cel in is credits op straat blijkbaar. En op hun plek zetten betekend die gasten een ongelofelijk HARD pak slaag geven dat ze de eerste 2 maanden niet zullen vergeten.

Willen we dat dit land beter wordt, dan moeten de mensen eromheen ook een verandering gaan maken. Ik kan je 10 voorbeelden geven waarom mensen geen ruzie willen met bepaalde lui zoals clubeigenaren, kermisvolk, motorclubs en dergelijk, want die hebben schijt aan de status van zo'n crimineel en komen dubbel en dwars bovenop die gasten neer.

En dat doet pijn kan ik je zeggen. Zo leren ze het wel.

Anoguurder | 21-07-16 | 15:36

Ook zo iets... en zeker met alle verhalen die hier even gedeeld worden, ik kan er echt met mijn kop niet bij dat de politie op dit spoor is beland. Hoe kan je nu met trots je werk doen door criminelen te laten lopen en iemand op te pikken die zich even verkeerd uitlaat op Facebook!!!
En we hebben het hier niet over 2 of 3 agenten, maar het gehele korps die gewoon meehelpen met alles naar de klote te werken en haat creëren.
En geen 1 agent die zegt.... nu is het genoeg???

mmamax | 21-07-16 | 15:35

@Anoguurder | 21-07-16 | 13:43
Oh ik was al een poosje wakker hoor^^ Ik loop wat u nu zegt ook al jaren te verkondigen. Inderdaad, het merendeel loopt nog met de kop in de kont en heeft nog té veel te verliezen. Ik heb helaas niet zoveel meer te verliezen, mede dankzij die flut EU. We worden nu nog weg gezet als "xenofoob, Islamofoob(wat een verzonnen term is maar soit), extreem rechts en de ergste; een PVV stemmer. Maar je ziet nu al overal scheuren in het vernis komen, de plaat is grijs gedraaid en de boodschap sleets. Zeker omdat het wensdenken in hoog tempo links en rechts door de weerbarstige werkelijkheid wordt ingehaald.

U heeft gelijk wat de cultuurswap betreft. Schlauble heeft dit enkele weken zelfs onomwonden toegegeven in een interview met Die Zeit. Dat hier niet veel meer mensen over in de gordijnen hingen is gewoonweg verbijsterend.

Die sportschool, daar loop ik al 25+ jaar de deur plat. En gehard? Die lui? Ja, in groepen, kom ze alleen tegen en ze verwelken als een bloempje voor je ogen. Vorig jaar: We komen terug van het strand. In mijn wijk in Breda veel wegen met onoverzichtelijke bochten. Komt een autootje met 2 Finnen op de verkeerde weghelft(!) de bocht om scheuren, heren waren drukker met hun telefoontje als het verkeer. Slechts door rigoureus ingrijpen mijnerzijds werd een frontale botsing voorkomen. Ik hang eens goed aan de claxon. Stukje verderop stoppen ze en de langste (formaatje getailleerde tuinslang) komt dreigend de wagen uit. Ik was hem net even voor. Op dat moment had ik alleen een shorts aan, geen shirt. Ik ben niet zo lang(1,76) maar wel ongeveer even breed als ik lang ben. Verder helpen mijn Indiaanse uiterlijk en haardracht(Mohawk) én de complete sleeves op mijn armen ook wel. Toen ze zagen wat er uit dat damesautootje stapte wist hij niet hoe gauw hij excuses moest maken en weer instappen. Zo "gehard" zijn ze dan. *proest*

Sjefke7807 | 21-07-16 | 15:26

Toegegeven, er zijn meer honden die Fikkie heten, maar bij de naam Hemelrijk komen bij ons weer de herinneringen boven aan de fantastische stukken van Pamela. Mocht er een connectie zijn, dan hoop ik dat Marie op haar eigen wijze in de voetsporen van haar voorgangster treedt. Succes!

Een vrije paling | 21-07-16 | 15:12

Aangifte doen is zo jaren '90. Ik begin er niet meer aan, en zorg zelf wel dat het recht zegeviert.

Vout | 21-07-16 | 15:11

@Lupuslupus, wat Freddie Strobart hierboven zegt, is misschien een idee? Op uw leeftijd nog een Duitse herderpup, das pittig hoor. Het heeft mij nu een jaar gekost om hem op de plaats te krijgen die ìk wil.

mom van avezaath | 21-07-16 | 15:10

Lupuslupus | 21-07-16 | 14:06

Ik heb een grippet. Overigens bijt die wel als ze vindt dat je er niks te zoeken hebt. Verscheuren is dan weer net iets teveel gevraagd.

Bijtendehond | 21-07-16 | 15:09

De cijfers die je wist dat zou komen.

DasNouJammer | 21-07-16 | 15:04

Knokploegen hebben we hier in Terneuzen (nwwhl= niemand weet waar het ligt, necrosis al helemaal niet :-P) ook.
Politie was al meerdere malen gewaarschuwd voor escalatie.
Maar deden er niks mee.
Knokploeg heeft lichtgetintiërs even terug hun plek gewezen.
Voorlopige tussenstand knokploeg-lichtgetintiërs 1-0
En de lichtgetintiërs zie ik daar niet meer.
De politie nu wel.
Het kan dus wel.

Bijtendehond | 21-07-16 | 15:01

Een goede bekende (of: ex-goede bekende) heeft onze halve inboedel op Marktplaats gezet en ook die van een ander huishouden. De zaak was hapklaar voor de politie: keurig rapportje van Marktplaats, tegenstrijdige verklaringen van de dader (via email en whatsapp), foto's van onze spullen, nota bene zichtbaar (en via ip-adres aantoonbaar) in ons huis gemaakt op het marktplaats account.

Aangifte gedaan, eerste maanden prima op de hoogte gehouden. Toen kwam de vluchtelingeninflux, en kreeg de politie het druk. Sindsdien niets meer gehoord (erger nog: we krijgen geen enkele reactie op onze contactverzoeken meer, ook een brief aan de hoofdcommissaris haalt niets uit). Het OM dwingen tot vervolgen kan niet want een artikel 21 procedure kan je pas starten als de politie laat weten dat er niet vervolgd wordt, maar dat doen ze niet. De dader lacht zich rot en heeft inmiddels wat andere adresjes gevonden waar het verhaal zich herhaalt.

En dit dan moeten uitleggen aan je kinderen van wie ook spullen zijn verdwenen. Wat een land.

Vega Mindy | 21-07-16 | 14:59

Lupuslupus | 21-07-16 | 14:06
Schotse collies, waarvan van 1 (nu ruim een jaar) van Amerikaanse komaf, heeft qua karakter, veel weg van de Duitse herder (zijn oorspronkelijk ook Engelse herders)
Deze is heel waaks en met hem erbij durf ik laat nog naar buiten, die andere is Engels, een mietje bij hem vergeleken, is ook bijna 11, maar zijn tever doorgefokt.

mom van avezaath | 21-07-16 | 14:59

Anoguurder | 21-07-16 | 12:42

Knokploegen hebben we hier in Terneuzen (nwwhl <---- niemand weet waar het ligt) ook.
Politie was al meerdere malen gewaarschuwd voor escalatie, maar deed er niks mee.
Afrekening met lichtgetintiërs. Knokploeg - Lichtgetintiërs 1-0.
Lichtgetintiërs zie ik daar niet meer.
Wel meer en vaker politie. Het kan dus wel.
Knokploeg loopt overigens niet in "uniformen"

Bijtendehond | 21-07-16 | 14:57

Ga vooral verder met al je energie steken in wietplantages (= druk maken om een plant die veel minder schadelijk is dan alcohol), strafbladen uitdelen op festivals om het bezit van 1 pilletje, Pegida tegenhouden, flitsen en iemand die een waxinelichtje naar een koets gooit gevangen houden.

Ze moeten doen wat het befehl is maar volgens mij worden de politieagenten er zelf ook moe van. De echte criminelen komen zo weer op straat, de mensen die amper wat verkeerds doen krijgen een strafblad om bijna niks.

Ohja en vooral mensen oppakken die een boete niet kunnen betalen door de snel oplopende incassokosten. Begint met een verkeersboete en simpelweg geen geld hebben, eindigt in de bak en je baan kwijt.

Het loont om in dit land veel geld te hebben óf volledig crimineel te zijn. Ben je eerlijk en heb je een laag inkomen dan wordt je aan alle kanten genaaid door de overheid

kaas89 | 21-07-16 | 14:44

Lupuslupus | 21-07-16 | 13:25
Chapeau voor u mevrouw. Als u toch een derde hond wil, probeer er eentje te vinden die gedeeltelijk getraind zijn voor politie of bewaking. Lang niet alle honden waar ze mee beginnen doorlopen de gehele training. Sommigen worden na pak hem beetje drie kwart toch afgewezen en zijn beter getraind dan gemiddeld. Zolang je ze niet verpest en doorzet wat ze gewend zijn, laten gehoorzamen en belonen, hoeven ze niet eens aan de lijn. Dat fietst wat makkelijker. En zoals u weet zijn finnen doodsbang voor honden. Dat pint inderdaad wat lekkerder.

Freddie Stobart | 21-07-16 | 14:42

Ook ooit geprobeerd aangifte te doen van diefstal van een bus. Politie wilde de aangifte niet opnemen omdat ik de dader bedrijfsmatig kende.
Makkelijk verhaal denk je dan, de dader is al bekend, pakkans 100%.
Wat zegt die lul op het politiebureau:
Ik moest maar een civiele procedure beginnen als ik toch al wist wie het was!
Aangifte werd niet geaccepteerd...
Daar sta je dan.
Vervolgens een ex-korps mariniers de ouders van de dader een bezoekje laten brengen (familie eer, jeweettog).
Die heeft ze fijntjes gewezen op de gedragingen van zoonlief.
En de bus kwam, helaas rondom in de deuken, dat dan wel weer, weer terug.
En wat leren we hier van?
Dat eigen rechter spelen een stuk effectiever is.
Oja, meneer van de overheid die meeleest, bovenstaand verhaal is natuurlijk verzonnen, he.

Nuchternederland | 21-07-16 | 14:37

@GanzoL Lol!

pijko | 21-07-16 | 14:34

Er was in mijn auto ingebroken. Deurschade, spullen (geen dure want hee je woont in Den Haag hè) weg, dat soort dingen. Dus ikke aangifte doen. Eerste vraag: "Hoe bent u verzekerd meneer?" Toen bleek dat ik hier niet tegen verzekerd was was de tweede vraag: "Maar waarom komt u dan eigenlijk aangifte doen?"
Met duidelijk veel tegenzin en onder veel, heel veel aandingen nam de agent vervolgens alsnog mijn aangifte op. Toen bleek trouwens ook waaróm hij er niet zoveel zin in had: ik dacht dat dit was vanwege een geringe pakkans of zo maar nee, het was gewoon omdat hij niet kon typen. Alles in een ongelofelijk traag tempo, met één vinger, en toen er een hele zin gecorrigeerd moest worden omdat hij niet naar mijn verhaal luisterde (!) was dat backspace-backspace-backspace-backspace-backspace-backspace- enz enz.
Ik heb daar uiteindelijk drie uur gezeten voor iets waar ik nadien nooit meer wat over gehoord heb.
Toen er daarna weer in mijn auto werd ingebroken heb ik mezelf de moeite maar bespaard.

TheRule | 21-07-16 | 14:24

-weggejorist-

Nietnagel | 21-07-16 | 14:23

Als je aangifte wilt doen van een misdaad krijg je steevast te horen dat ze het verder niet zullen onderzoeken (is getekend de aspirant agent van politie). In 2014 werd 3,2% van alle misdaden opgelost (dus misdaad loont). M.a.w. aangifte doen is zinloos Immers we zijn te druk met het uitdelen van bekeuringen (ies veiliger voor de agent)

protonplof | 21-07-16 | 14:17

Aangifte doen heeft geen enkele zin, aangezien de heren politieagenten geen zin of geen tijd hebben zich met dingetjes als diefstal, inbraak, roof of aanranding bezig te houden.. allemaal zo tijdrovend... zucht...
(Ze hebben immers andere, belangrijker dingen te doen.... vraagje...
WAT dan?)

mallekater | 21-07-16 | 14:14

@fleurtje | 21-07-16 | 13:40 "we hebben hem zelf maar even opgehaald"
.
Moedig en heel goed. Dat zal veel vaker gaan gebeuren, want justitie/politie gooit er met de pet naar (en maar klagen dat ze geld tekort komen). Er komt nog eens een tijd dat slachtoffers wachten tot de crimineel in kwestie het taakstrafje achter de rug heeft om dan bij gelegenheid de rekening te overhandigen. Het is niet anders.

ben kokhals | 21-07-16 | 14:14

mom van avezaath | 21-07-16 | 13:55
.
Hartelijk dank voor uw lieve woorden :-). Wat voor honden hebt u? Die van mij zijn windhonden, een grote en een kleinere. Maar beiden met flinke tanden, haha.

Lupuslupus | 21-07-16 | 14:06

Zoals je zelf al doet: Neem een hond als metgezel en bewaker. De politie doet het niet.
tipo | 21-07-16 | 13:49
.
Maar niet iedereen is een hondenliefhebber en ik vind dat je dat wel moet zijn als je een hond aanschaft. Dus dan vallen er al heel wat mensen af.
Ik zit nog te dubben om weer een herdershond erbij aan te schaffen maar 3 honden uitlaten is een beetje veel....

Lupuslupus | 21-07-16 | 13:55

Lupuslupus | 21-07-16 | 13:25
Zo ben ik ook opgevoed, respect voor de bovenonsgestelden en in het bijzonder voor de ouderen. Ook hier heeft de politiek een wig gedreven tussen de jeugd en de ouderen, hoog/laagopgeleiden. Dit is al te zien over het gedram hoeveel de ouderen ons kosten, wat betreft de zorg.

Er is geen respect meer, de ouderen kunnen het uitzoeken. Vandaar ook het idee: bescherm deze mensen en de jongeren, ga op een verdedigingssport.

Fijn dat u zoveel steun van uw honden heeft (heb er zelf ook 2) in eenzaamheid zijn het goede maatjes:)

Voor wat uw leeftijd betreft, u hebt de zaken wel goed op een rijtje, ben het vrijwel altijd eens met uw plempsels en u reaguurt toch maar mooi nog op de GS!

mom van avezaath | 21-07-16 | 13:55

[cynismemodus aan] Waar de politie wel volop tijd voor heeft is om bij 70 of 80 jaar oude jachtaktehouders elk jaar te komen controleren of de dubbelloops wel volgens voorschrift in de wapenkluis staat [/cynismemodus uit]

theo-is-dood | 21-07-16 | 13:54

Sla eens iemand die jou beroofd de vernieling in,en opeens hebben ze tijd zat om een aangifte tegen jou iop te nemen en je voor het gerecht te dagen.Of beledig eens een allochtoon die jou dochter of vrouw voor hoer uit maakt.

janmetdepet | 21-07-16 | 13:54

Nou dat is sneu.
Mijn laatste aangifte is me sterk af geraden, dus ik heb het maar gelaten.

MistaRazista | 21-07-16 | 13:51

@Lupuslupus 13:45
Zoals je zelf al doet: Neem een hond als metgezel en bewaker. De politie doet het niet.

tipo | 21-07-16 | 13:49

Ik krijg wel eens het idee dat werken bij de politie tegenwoordig zoiets is als willen werken in een slagerij maar geen mes krijgen.

Bisschop Berenbaffer | 21-07-16 | 13:48

Wanneer de laatste druppel de emmer heeft bereikt breekt er een volksopstand uit. Tot op heden is er nog niet genoeg criminaliteit. Zodra dit een absoluut hoogtepunt bereikt, worden door burgers eigen initiatieven opgestart. De politie en overheid hebben dan het nakijken. Ook zij zullen dan niet meer veilig zijn.

Eagle_Eye | 21-07-16 | 13:48

Met het beïnvloeden van statistieken is de overheid groot geworden,Brussel trouwens ook.Straks hebben we nog 1 gevangenis in Nederland bijna helemaal gevuld met politici.De misdaad in NL is de laagste van de wereld ondanks dat het halve Midden Oosten hier rondloopt voor het gratis geld en de lage pakkans voor terrorisme en criminaliteit.Nederland is op weg naar de grote diepe kuil die ze voor zichzelf gegraven hebben.Emigreer nu het nog kan want de politie je beste vriend is weg bezuinigd,onderbetaald,wordt bijna alleen gebruikt om geld te vangen.De politie top loopt over van onbekwaamheid en corruptie onderzoeken,het zullen je bazen maar wezen.De oudere dienders zitten hun tijd uit ,doen net nog hun werkt om de tijd te vullen tot hun pensioen.Het heeft geen zin om aangifte te doen want het is alleen voor de statistieken die ook nog eens gemanipuleerd worden.U heeft gelijk het gaat goed met de criminaliteit in Nl maar dan wel van de andere kant gezien.

tegenalles | 21-07-16 | 13:47

Als de overheid het niet wil dan de vrije markt.
Libertarianism | 21-07-16 | 13:41
.
Vrije markt vind ik een nogal rekbaar begrip. Wat bedoelt u daarmee?

Lupuslupus | 21-07-16 | 13:45

@Sjefke7807 | 21-07-16 | 13:30

Mensen zoals jij worden as we go wijzer en wijzer, en dat geldt eigenlijk voor elke reaguurder hier. We zijn niet stom. We zijn niet achterlijk, We hebben verstand en voelen aan ons wateren dat er de laatste 30 jaar gerommeld wordt wat tegen alles in druist dat waar we voor staan.

Er komt een dag dat het roer omgaat, maar het heeft nog wat meer van hetzelfde nodig om voor burgers hetzelfde besef te krijgen als dat wat nu in reaguurderspanelen gepost wordt.

Want zolang de burger nog een baan, zaak, huis, gezin en dergelijk te verliezen heeft, blijft dit spelletje nog heel even doorgaan, totdat de druppel op is, en er aaneenschakeling van opstand zal gaan komen dat zijn weerga straks niet kent.

Ja het zal nasty worden, ja er zal civiel onrust plaats gaan vinden en in alle europese steden zelfs een burgeroorlog, maar be ware, ook hier zullen we winnen en het kaf van de koren scheiden.

EU gebruikt immigratie dagelijks als een sluis dat wagenweid openstaat onze landsgrenzen in, om uiteindelijk hier een sick en twisted cultuur-swap te doen plaats laten vinden dat nog nooit eerder is gebeurd.

En juist nu dat de EU ontzettend veel touwtjes in hun handen heeft en dagelijks werkt om meer in handen te krijgen, wordt het een taak van jewelste.

Maar vergeet niet, we worden dagelijks sterker, mensen worden dagelijks wijzer, er is een verandering op komst en de EU kan niet langer bullshit naar buiten blijven verkopen.

Dus. Als ik overvallen zou worden, en het lukt te dader te ontkomen, dan zoek ik 'm links of rechtsom wel op, en dan trap ik m alleen of met mensen gewoon keihard in elkaar, het is blijkbaar wat nodig is zodat ie de volgende keer wel 2 keer nadenkt opnieuw iemand te beroven.

Serieus, ook hun spenderen dagelijks uren in de sportschool. Dat kunnen wij ook. Een betere tegenstander dan een geharde mocro in de sportschool vind je niet.

Anoguurder | 21-07-16 | 13:43

Het bestuur van de Vereniging van Nederlandse Gemeenten (VNG) wil graag een experiment met legale of gedoogde wietteelt. Op dit moment wordt de georganiseerde misdaad (lees: kampers) lachend miljonair. Zie www.binnenlandsbestuur.nl/bestuur-en-o...

Zie ook: " Met Grof Geschut" via Crimesite.nl
""Voormalige verdachte in de A73-zaak Martien R. woonde niet meer op het kamp maar Toon R. woonde er nog wel en het kamp van hun opa is een broeinest van criminele plannenmakerij, valt te lezen in het rapport Met grof geschut. Beide neven komen voort uit een bekende familie die door de recherche al decennia in verband wordt gebracht met georganiseerde criminaliteit. "" Uit dit rapport blijkt wat voor enorme bedragen brabantse kampers elk jaar weer met wietteelt verdienen. En omdat het om enorme bedragen gaat worden liquidaties en bedreigingen niet geschuwd.

theo-is-dood | 21-07-16 | 13:43

Mooi argument om vrije markt toe te laten op het oplossen van misdrijven waar geweld tegen personen en/of diens eigendommen aan de orde is.

Wiet plantages oprollen en flitsen zorgt NIET voor een veiliger NL. Verkeerde prioriteiten. Als de overheid het niet wil dan de vrije markt.

Libertarianism | 21-07-16 | 13:41

Gestolen fiets,gemeld ,dader bekend , 2x doorverbonden ,ze deden er niks mee, de dader steelt echter nooit een fiets meer ,we hebben hem zelf maar even opgehaald . Zelf oplossen is beter ,en ze begrijpen als je ze aanpakt ,het beter als een rechter ze veroordeeld ,met een taakstrafje van 10 uur schoffelen ,daar lachen ze om .

fleurtje | 21-07-16 | 13:40

Doe je het wel , lukt het je wel, en de daders zijn bekend en geïdentificeerd dan krijg je stenen door de ruiten. Je auto wordt vernielt, je wordt bedreigd. Daarom minder van dit soort tuig , terug naar hun achterlijke zandbakken. Ik hoop dat Van der Steur meeleest, kan ie nog wat van leren, van het gepeupel dat zucht onder de dagelijkse terreur van misdadige Noord-Afrikaanse en M-O stammen.

Zwizalletju | 21-07-16 | 13:37

Dankzij de bezuinigingen om de door Brussel opgelegde 3% te halen wordt Nederland kapot gemaakt.
telelezer | 21-07-16 | 13:30
.
Ja dat is 1 van de redenen (Frankrijk houdt zich helemaal niet aan die 3%) maar er zit veel meer achter, een satanisch plan.
Er komt in Europa steeds meer weerstand maar ik vraag mij af of dat niet al (veel) te laat is. M.a.w.: kan het tij nog gekeerd worden. Ik denk dat niemand echt het antwoord weet maar dat we vreselijke tijden tegemoet gaan is lang niet ondenkbaar.

Lupuslupus | 21-07-16 | 13:37

Sjefke7807 | 21-07-16 | 13:31
Ik vond baraberen eigenlijk wel een mooi woord, een kruising tussen barbaren en arabieren.

Jeff Hawke | 21-07-16 | 13:36

Het is niet per sé de politie, het is juist jusititie dat disfunctioneert en compleet is losgeslagen van haar rol ten opzichte van de samenleving en de maatschappij. Dit straalt in negatieve zin af op de motivatie van de politie en uiteindelijk de samenleving. Hoofd aanspakelijke is de politiek, nota bene de wetgevende macht, die zich ten onrechte verschuilt achter de trias politicia. Slappelingen.

ben kokhals | 21-07-16 | 13:36

Ruim 4000 politie beambte zitten ziek thuis. De nog werkende klagen steen en been dat de korpsen te groot zijn. De nieuwe academische korpschef herkent zich niet in de klachten, en ziet de wereld voor een doedelzak aan. Heeft het druk om de declaraties van de OR te onderzoeken. In de burger heeft die geen interesse. Als z'n pet maar goed zit. In elke gezonde onderneming had zo'n faalmanager al lang op de keien gestaan. Minister Van der Steur eind politiek verantwoordelijk doet niets met de signalen die hem bereiken. Kortom de politie is failliet.

Goedverdoemme | 21-07-16 | 13:35

@RoBD=Skullfucker 13:33: Ik dacht juist dat ze zo'n supereffectieve sharia-buurtwacht daar hadden?

Muxje | 21-07-16 | 13:35

Heb t al eerder gemeld. In 2 jaar wonen in Schilderswijk:
Kogelbrief
2x bedreigd met dood (nekschot wat ik niet aan zou zien komen)
Vriendin in gezicht getiefd en bedreigt met verkrachting en dood
Poging inbraak, 2x
Eieren tegen ruiten, 10x
Spiegels van auto
Alle banden auto lekgeprikt
Elke keer aangifte proberen te doen. Kon en mocht niet. Daders worden toch niet gepakt en wel kans op escalatie
Maar
Het
Ergste
Was:

De heren vd de politie wilden de 2e keer v poging inbraak wel graag in mijn huis kijken. Want mogelijk gebeurden daar criminele activiteiten (lees wietplantage) die mij huis aantrekkelijk maakte voor inbrekers

RoBD=Skullfucker | 21-07-16 | 13:33

@Sjefke7807 | 21-07-16 | 13:30
"barbaren" *zet je andere bril op lutser*

Sjefke7807 | 21-07-16 | 13:31

@Anoguurder | 21-07-16 | 13:11
En alwéér zijn wij het volledig eens! Ik ben niet in dienst geweest maar heb wél respect en fatsoen mee gekregen! De manier waarop de huidige generatie "Sneeuwvlok" in het leven staat is werkelijk tenenkrommend. En al die kansenparels op school helpt er ook niet echt aan. Te dom om te pe0pen en dan moet hele niveau omlaag zodat het nog iets lijkt.

En verder: dat Coudenhove-Kallergi plan zál er komen. Links danwel rechtsom. Dit past daar perfect in. Destabiliseer de afzonderlijke landen door ongebreidelde influx van M.O. baraberen. Kleed de politie en het leger zodanig uit dat ze machteloos zijn, om uiteindelijk met het "wondermiddel" EU politie/leger te komen. Maar zij zullen niet aan onze kant staan!

Sjefke7807 | 21-07-16 | 13:30

Ik denk dat er duizenden ouderen in ons land zijn die nauwelijks de deur nog uitkomen en elke nacht angstig gaan slapen. Wat een vreselijk land is dit geworden.
Lupuslupus | 21-07-16 | 13:25
.
Dankzij de bezuinigingen om de door Brussel opgelegde 3% te halen wordt Nederland kapot gemaakt.

telelezer | 21-07-16 | 13:30

@flame_me 13:17: Van diefstal wordt juist nog wel steeds aangifte gedaan, vanwege de verzekering.

Muxje | 21-07-16 | 13:30

Laat ze toch barsten. Die wouten willen toch niet luisteren naar nietige burgers. Tenzij je BN´er bent, dan komen ze je thuis ophalen om aangifte te doen.

byzantium1453 | 21-07-16 | 13:26

@PopperFlopper 12:35: Bizar. Er is hier laatst bij een huurder ingebroken, de schade was klein en er ontbrak alleen een laptop, toch kwam er een paar man politie op af en die hebben wel degelijk vingerafdrukken genomen. Ze doen blijkbaar waar ze op dat moment tijd voor of zin in hebben.

Dat de politie onderbezet is en niet overal tijd voor heeft snap ik wel. Maar daar kunnen ze dan wel beleefd en eerlijk over communiceren.

Muxje | 21-07-16 | 13:26

Uit uw laatste alinea blijkt overduidelijk hoe we ervoor staan, we zullen geen enkele hulp krijgen van overheid/politie.
Zoals al eerder is opgemerkt, het plan dat ze hebben, wordt gewoon uitgevoerd, ten koste van.
mom van avezaath | 21-07-16 | 13:11
.
De overheid is al jaren de vijand van de autochtone bevolking. Velen kennen de tijd niet eens - vanwege de jongere leeftijd - dat er nog respect was voor de "boven ons gestelden". Daarmee ben ik opgevoed en heb dat altijd in ere gehouden. Maar genoeg is genoeg. Daarom hoop ik dat "Odin" doorzet. Gezelliger wordt het er niet op maar dat hoeft ook niet, mits het maar effect heeft.
.
Ik ben 71 jaar en ga nergens meer heen zonder mijn 2 honden. k Neem ze mee als ik ga pinnen, naar de supermarkt (dan wachten ze netjes in de auto of aan het fietsenrek) enz. Zij zijn mijn enige beschermers want mijn man is al 18 jr geleden overleden.
s Nachts alles goed afsluiten maar de binnendeuren open zodat de dieren overal heen kunnen.
.
Nou ben ik niet bang hoor, alleen maar voorzichtig. Want ik ga s avonds gewoon heerlijk slapen. Maar mijn arme moedertje stond doodsangsten uit nadat mijn vader was overleden, ze kreeg bijna een hartverschuiving elke keer dat de bel ging. Dan keek ze eerst uit het raam (3 hoog) om te zien wie er beneden voor de portiekdeur stond.
.
Ik denk dat er duizenden ouderen in ons land zijn die nauwelijks de deur nog uitkomen en elke nacht angstig gaan slapen. Wat een vreselijk land is dit geworden.

Lupuslupus | 21-07-16 | 13:25

-weggejorist-

FreuleVanStoetHaspel | 21-07-16 | 13:24

De ervaringen met het aangifte doen zijn vaak teleurstellender dan het feit zelf.

Stratum | 21-07-16 | 13:22

De politie is tegenwoordig vooral goed in afschepen. Als je belt met een melding dan proberen ze eerst om er onderuit te komen om vervolgens zo lang te wachten met komen dat het niet meer nodig is. Politie op straat is hier (kleinere gemeente) uniek, surveillance auto misschien 3 keer in een jaar. Airbag dieven kunnen ongestoord hun gang gaan etc.

doskabouter | 21-07-16 | 13:22

#GS-ideeënbus: Net als dat met die jaarverslagen per gemeente is gebeurd: iemand moet gewoon een website aanmaken met de 390 Nederlandse gemeenten, van Aa en Hunze tot en met Zwolle, met daaraan geplakt een e-mailadres van de plaatselijke politie plus een klachtenformulier. Hooguit drie dagen werk en de rest van Nederland is je (ons) dankbaar. Klaar.

doedeljantje | 21-07-16 | 13:19

Vergis je niet, de politietop is net zo politiek correct als wat we nu zien bij de Duitsers, alles, maar dan ook alles downplayen om het islamitische volk niet te "prikkelen"!

lanexx | 21-07-16 | 13:18

pijko | 21-07-16 | 13:09
en als je iets hebt tegen dolfijnenrukkers

ganzo | 21-07-16 | 13:18

Het is vooral stom geredeneerd om geen aangifte van diefstal te doen. Er worden vaak genoeg spullen gevonden welke niet te koppelen zijn aan aangifte. Is je fiets weg? Kan je gewoon online aangifte doen. Waarschijnlijk gaan ze niet actief opsporen, maar mocht deze ooit toevallig worden gevonden (en dat gebeurd nog best vaak) dan weten ze je wel te vinden.

flame_me | 21-07-16 | 13:17

Overbuurman Amir staat dus op signalering, huisvredebreuk. Paspoort van zijn zoontje is verstopt anders ontvoert hij hem. Van de rechter mocht hij hier niet meer wonen: "u heeft toch nog twee huizen in Osdorp..."

Piet Karbiet | 21-07-16 | 13:15

Is die nieuwe opperbaas Akerboom nou al aan het werk gegaan? Of zit ie nog steeds het geld van zijn verzameling compensatieregelingen te tellen?

Schmalz | 21-07-16 | 13:14

Lupuslupus | 21-07-16 | 12:50
Ik snap uw punt, ben het daarmee uiteraard eens, dit geldt ook alleen voor de jongeren en ouderen, niet voor de bejaarden, die zullen we op een andere manier moeten verdedigen en dan zou een burgerwacht zeker een optie kunnen zijn.

Zoals het nu gaat, delven we sowieso het onderspit, dat blijkt uit alles. Lijdzaam afwachten wat ons te gebeuren staat, dat gaat hem niet worden.

Uit uw laatste alinea blijkt overduidelijk hoe we ervoor staan, we zullen geen enkele hulp krijgen van overheid/politie.
Zoals al eerder is opgemerkt, het plan dat ze hebben, wordt gewoon uitgevoerd, ten koste van.

mom van avezaath | 21-07-16 | 13:11

Snappen jullie nu ook dat als er op het journaal, en in den haag gezegd wordt dat de criminaliteit, of overvallen, enz. gezakt is. waardoor dit komt......

Rene046 | 21-07-16 | 13:11

@Sjefke7807 | 21-07-16 | 13:01

Het is geen toeval dat het politieapparaat in nederland op deze manier gefuseerd wordt. Op ten duur stijgen de problemen dermate dat de EU met een europees politieapparaat zal gaan komen. All in the plan. Het nederlands leger is daar een uitstekend voorbeeld van.

Waarom zou je de dienstplicht willen uitfaseren als dat mensen wordt geleerd wat disipline is, en wat respect voor ouderen hebben is?

Of wil je eerst een generatie kweken die vraagt om een europees model? De laatste veranderingen in 30 jaar tijd zijn geen toeval. Ook griekenland wordt momenteel compleet omgedraaid qua systeem dat brussel wenst in ruil voor 'lastenverlichting'.

Het komt de EU erg goed uit, de crisis...

Maar goed ontopic: Ik ben van mening dat als de politie je niet helpen kan met bepaalde (ernstige) zaken dat je sommige gasten gerust op mag zoeken om een pak slaag te geven. Ze hebben het nodig. Ze leren het op geen enkele andere wijze ook dan een harde hand.

Datzelfde geldt ook voor onze islamitische medemens die oververtegenwoordig is in de criminaliteit. Het gevangenis en strafsysteem hier in NL is in verhouding met hun thuisland 'veels te soft' en ze hebben absoluut geen respect voor het nederlands politiesysteem.

Dat komt omdat de politie vanuit hogeraf geinstrueerd wordt 'de-escalerend' te werken op een zeer schandalige en dooretterende wijze.

Neem aub een voorbeeld ook aan de ouderen, die uit een compleet andere tijd komen, en een pak slaag of een corrigerende tik nodig achte. Dat zouden meer mensen moeten doen.

Anoguurder | 21-07-16 | 13:11

Bedroevend om dit alles te constateren.
Tel daar nog eens de toestroom van kansarme westen haters uit moslim landen en beroepsdieven uit oost europese pauperlanden bij op, en kom tot de conclusie dat het enkel nog verder bergafwaarts zal gaan.

phman68 | 21-07-16 | 13:10

Dat ze wel achter wietplantages aangaan is toch logisch? Een wietplantage tapt stroom af en onze stroomtarieven zijn voor 80% belasting.

Het gaat ze niet om de plantjes, maar om de misgelopen belasting.

Peter5383 | 21-07-16 | 13:09

De enige aangifte die nog serieus genomen wordt is de aangifte van je kind.
Toekomstig belastingbtaler, weet je wel...

pijko | 21-07-16 | 13:09

had vanochtend al even snel een simpele berekening gemaakt. kwam op nog geen plantje (0,99nogwat) per opgerolde plantage (volgens cijfers van nu.nl). waar hebben we het over

Exitritus | 21-07-16 | 13:09

Wacht 's even; hier gaan komend weekend weer tienduizenden Finnen voor 6 weken of langer naar Barbarije. Wordt het weer even gezellig.

Piet Karbiet | 21-07-16 | 13:08

Om alleen maar te worden teruggebeld door een medewerker vanpolitie moest ik naast mijn telefoonnummer (logisch) ook mijn geboortedatum (?) en burgerservicenummer(!) doorgeven. Zonder deze gegevens kom men mij absoluut niet terugbellen... Een dag na een inbraak politie gebeld om belangrijke info over een de vluchtauto door te geven. De reactie: "als wij meer informatie willen dan bellen wij u wel". Niet waakzaam, niet dienstbaar.

A.S. Perien | 21-07-16 | 13:08

Maar wel bejaarden op de bon slingeren die een andere bejaarde in en uit de auto hijsen. Is weer 100 euro verdiend. Ik geloof niet meer in die vierdaagswandelclub.

De enige agent die nog voor zijn vak staat is die kerel in dokter Tinus.

HijgentHert | 21-07-16 | 13:06

@Osdorpertje | 21-07-16 | 12:44
Het kreng was net voor 160 euro gerepareerd.

Piet Karbiet | 21-07-16 | 13:06

@dugo | 21-07-16 | 12:58

Daarom moet de overheid gewoon zelf kweken. Kwalitietsgarantie, goed voor de staatskas, en minder aantrekkelijk voor de zwarte markt.

ZKH EénOog | 21-07-16 | 13:03

"Hoi regering, deze MinV&J is stuk, mogen we een nieuwe? "

Alsof hij de enige is die stuk is. Heel de representatieve democratie ligt op apengapen.

XaleX_2 | 21-07-16 | 13:03

Het is probleem is niet de politie, maar de criminele marokkanen en ander noord-afrikaans tuig.

Wutbürger_ | 21-07-16 | 13:03

@Anoguurder | 21-07-16 | 12:42
Ik ben het geheel met u eens. Het gehele justitie apparaat is ter ziele. Wat mij betreft méér, méér, MÉÉR groepen als Soldiers of Odin. Als de Politiek ons recht in de bek uitlacht, het politieapparaat naar de ratsmodee is geholpen en de rechters allemaal nog in Unicorns and rainbows out of your @$$ geloven, dan is er maar één oplossing: juist. Het wordt tijd dat de Nederlander (ongeacht kleur!) het Policor juk van zich afwerpt en zegt: Dit is óns land! Hier hebben wij de volgende spelregels. Houdt u zich daar niet aan, dan zijn dit de consequenties! En geen ifs, ands, buts, or why's about it. U hóeft hier niet te zijn.

Sjefke7807 | 21-07-16 | 13:01

Maar waag het niet om één oprechte vergissing te maken op je belastingaangifte...

ZKH EénOog | 21-07-16 | 13:01

"... zitten er pak hem beet vierduizend (4.000) dienders thuis omdat ze ziek zijn waarvan het merendeel werkgerelateerd."
@ eerstneukendanpraten | 21-07-16 | 12:26
en
"... aangifte doen is tegenwoordig onderdeel van het ontmoedigingsbeleid."
NilsAnderson | 21-07-16 | 12:33
.
Dat komt voornamelijk omdat de popo (net als ons leger) is (en steeds verder wordt) kapotbezuinigd om de dogmatgische 3% van Brussel te halen.
Ook hier is Brussel weer de schuldige..!
Want mensen, wordt eens wakker:
De hele ellende met onze popo en leger is een sluw plan opdat we eerdaags allemaal huilend om een EU popo en EU leger gaan roepen.
DAAR gaat het om.

telelezer | 21-07-16 | 13:01

Aangifte doen wordt door de politie ontmoedigd of zelfs (in eerste instantie) geweigerd. Ik weet dat uit ervaring. Het is mij enkele keren overkomen maar ik ken de wet en ik geef niet zomaar op. Ik heb dat als volgt opgelost.

“Mijnheer de agent, wettelijk gezien MOET u mijn aangifte opnemen en ik ga daarom dit pand niet verlaten alvorens u mijn aangifte hebt opgenomen of nadat wij een harde afspraak hebben over een redelijke dag en tijd waarop ik mijn aangifte kan komen doen”.

Mij is uiteindelijk dus nooit het doen van aangifte geweigerd.

De politie wordt afgerekend op het aantal opgeloste zaken. Als jij komt met een aangifte waarvan ze denken dat het niet tot een oplossing zal komen, dan nemen ze die aangifte liever niet op om hun “prestatie” niet te verknallen, vandaar de weigering of ontmoediging.

Nog een advies, neem dit soort gesprekken altijd op dan kun je er later zo nodig de "nodige klappen" mee uitdelen.

Frans Bierings | 21-07-16 | 13:00

@Guido | 21-07-16 | 12:45
Ik heb 3 fietsen in de database staan.
Even de originele factuur er bij zoeken, framenummer en andere gegevens over typen en klaar is Kees.
In Amsterdam heb je als extra service dat hinderlijk geparkeerde fietsen worden weggeknipt en naar de opslag in het havengebied worden gebracht. Dan controleren ze ook meteen het framenummer.

Osdorpertje | 21-07-16 | 12:59

Een paar weken geleden werd er in London in de vroege morgen een vrouwelijke beveiliger lastig gevallen door twee dronken jongeren. Haar portofoon werd afgepakt en er was een hoop dreiging en gescheld. Ik sprong er tussen en jaagde ze weg. Toen kwam de politie. Ik geef netjes mijn verklaring en de kereltjes waren binnen het uur gearresteerd omdat ze ergens anders ook vervelend waren. Nu moet ik ergens in oktober zelf op komen dagen als getuige, de hele dag en op eigen kosten. De ene heeft bekend en kreeg een boete van 120 pond. De ander wordt berecht.
Ik bedank voor de eer omdat de beveiliger erbij zal zijn en ze mij dus niet nodig hebben. En om het feit dat ze een straf krijgen van een paar tientjes. Dan wordt mij doodleuk verteld dat als ik niet op kom dagen ze me komen halen en dan heb ik ineens zelf een strafblad. Volgende keer geef ik ze allebei een paar pestklappen en loop ik door.

Freddie Stobart | 21-07-16 | 12:58

@vrijheidvoorbeginner | 21-07-16 | 12:26
Brief aan mijn dochter van Jaffe Vink is een heerlijk treurigmakend boekje.

Piet Karbiet | 21-07-16 | 12:58

En terecht, er zou er maar een naast je wonen die denkt dat +10kw stroom en water samen goed gaat in een woonwijk of flatje.

dugo | 21-07-16 | 12:58

Politie altijd +1, behalve als het even niet uitkomt!

Handige Harrie | 21-07-16 | 12:57

Ach ja, de overheid en betrouwbare statistieken: een gebed zonder end. En dan de vermoorde onschuld van de hermandad. Mensen doodleuk wegsturen als ze aangifte willen doen, eerder regel dan uitzondering, en dan een Gerrit Zalm hoofd trekken als blijkt dat die aangiftestatistieken een aanfluiting zijn.

Rest In Privacy | 21-07-16 | 12:55

@tipo | 21-07-16 | 12:50
Dan heb je nog geluk een kennis met ene bedrijf kreeg na een compleet onterechte inbeslagname maar 2 van zn 5 bedrijfsauto's terug. Ze hadden geen idee waar ze gebleven waren. Zo corrupt als de pest.

Rest In Privacy | 21-07-16 | 12:54

Zo geloof ik wel dat de misdaad statistieken afnemen.. Ik kreeg wel laatst een brief op de deurmat dat ik rond 23:30 4km/ph te hard reed op een verlaten weg.. Dat kan dan weer wel.

KutFilosoof | 21-07-16 | 12:54

Bytemaster | 21-07-16 | 12:29

Neen, dat was voormalig Brits politicus Benjamin Disraeli. Ken uw klassiekers!

eerstneukendanpraten | 21-07-16 | 12:54

Als er nou in plaats van nieuwe criminelen importeren en deze duizenden euro's geven, dat geld nou besteed zou worden aan de politie of zorgen dat de politie niet zijn tijd hoeft te besteden aan taken die geld opleveren(verkeersboetes uitschrijven).

ironpill | 21-07-16 | 12:54

Het is nog maar de vraag of alle aangiftes die wel gedaan worden ook in de statistieken worden meegenomen.
Aangiftes die de policor zouden kunnen schokken, hoe zit het daarmee?
Ik vermoed dat men daarmee heel 'voorzichtig' is. (lees: zulke aangiften flatteert of weglaat)

Rest In Privacy | 21-07-16 | 12:54

Omdat de politie niks kan en mag doen.Daarom staat er ook in de media ,dat de criminaliteit gedaald is,en daarom de gevangenissen dicht moeten.Onverantwoordelijk, integendeel het word alleen maar erger ,maar de lachstraffen wahaha zijn te licht.Met die taakstraffen, en die domme voorwaardelijke straffen.Geef de criminelen gewoon wat ze verdienen ,en niet na een paar dagen weer buiten.Alles digitaal aangifte voor diefstal toets 1 aangifte voor mishandeling toets 2 en bij moord toets 3 Wat een wereld .Zover komt het nog.

altijdfeest | 21-07-16 | 12:53

maar de criminaliteitscijfer zakken daar wel grandioos door , dan kunnen de burgemeester en bewindslieden zeggen dat hun aanpak werkt!!! wat heet de boel belazeren.

bekijket | 21-07-16 | 12:53

Om de hoek v/h politie buro, een paar Marokkanen vrolijk bezig met pakken hasj over te laden van de ene in de andere mooie BMW.
Dascht zal mijn burgerplicht eens doen, politieburo binnengelopen en ze gevraagd om eens ff om de hoek te gaan kijken.
Resultaat, werd zelf bijna opgepakt om dat ik m n naam niet wilde geven, kon nog net weghollen.

Uw Verzekeringsadvis | 21-07-16 | 12:52

Kom je thuis en dan tref je je vriendin aan helemaal overstuur. Ze heeft een pistool op haar hoofd gehad. 2 jongens sprongen voor haar fiets en duwde hun wapen op haar slaap. In de verte komt een fietser aan en de jongens kiezen eieren voor hun geld en zetten het op een lopen. Gelukkig geen schade, gelukkig geen buit, al is dat het minst onbelangrijk in deze. Ik troost en ondersteun haar in dezse bizar nare ervaring. De gemoederen zijn gekalmeerd.
"Schat we moeten naar het politiebureau", zeg ik tegen haar. Ze protesteert. "De politie gaat toch niks doen".
Ik hou vol en uiteindelijk gaan we er heen.
Politie agente aan de balie, "U kunt nu geen aangifte doen want we zitten nu in in de dienstwisseling, kom morgen maar terug".
Totaal confuus staan we voor het bureau op de stoep.
"Zijn we nu net weg gestuurd?". "Ik zei het toch!", zegt mijn vriendin.
De volgende dag besparen we ons een nieuwe tocht naar het bureau. Ik begin gelijk met schrijven. Pittig schrijven richting hoger blauw. En dat resulteert in excuses met een bos bloemen en het verzoek of deze zaak gebruikt mocht worden voor een rollenspel.

Later in tijd schoppen ze mijn vriendin van haar fiets af. Een met volgas passerende tokkiescooter vond het leuk om zijn voet uit te steken en haar vol in het rug te raken. We gaan naar het ziekenhuis. De balie medewerkster vraagt of we aangifte hebben gedaan.
In koor zeggen we: "daar worden we toch gelijk weggestuurd"
Mijn vriendin komt er gelukkig wederom goed van af.
En dan lees ik die kop 'politie verbaasd' en dan zakt mijn broek af.

Wel lachen dat als je 7 km/u te hard rijd je binnen een paar dagen een enveloppe op de mat hebt liggen.
Dat zegt alles.

Melfs | 21-07-16 | 12:51

Ik heb ook wel eens aangifte gedaan voor diefstal van mijn auto, maar die bleek te zijn weggesleept door de politie. Dus die zaak is wel opgelost. Je moet ook de positieve kanten er van willen zien, he?

tipo | 21-07-16 | 12:50

Ik heb ooit eeens aangifte willlen doen van een aanrijding met doorrijding. Is een misdrijf. Pittige staf ook. Op het bureau in Scheveningen kreeg ik te horen dat ik 2 uur moest wachten. In Waldeck hadden ze geen tijd. In Laak uiteindelijk wel. Nooit opgelost. Nooit meer aangifte gedaan. En Welten elk jaar maar brullen dat de criminaliteit daalt. Aan me hoela. Het land is crimineler dan ooit maar mensen doen gewoon geen aangifte meer. Kost teveel tijd en de pakkans is 0.0.

Yohean | 21-07-16 | 12:50

Daarom denk ik dat het het beste is om aan zelfverdediging te doen, kun je tenminste nog wat, de politie doet dus duidelijk niets meer.
mom van avezaath | 21-07-16 | 12:40
.
Het zou een begin zijn maar niet voor iedereen. Of ziet u bejaarden aan zelfverdediging doen? Nou ja, je kunt natuurlijk altijd nog de rollator in de smoel van een overvaller gooien (mits de kracht daarvoor aanwezig is) maar dan houdt het toch wel op.
.
Er moeten gewoon buurtwachters komen zoals Odin. In elke stad, in elk dorp. Het geteisem moet weten dat ze klappen krijgen. Dat is het enige waarvoor ze respect hebben; geweld. Dus je moet vuur met vuur bestrijden en niet met 2 druppeltjes water.
.
In mijn directe omgeving was ingebroken dus politie gebeld. Toen die kwam waren de heren des huizes bezig om de dief manieren bij te brengen. De politie vroeg "jullie kunnen het wel af hè, wij gaan nog even een straatje om".

Lupuslupus | 21-07-16 | 12:50

Die wiet kan weer doorverkocht worden, is dus winst voor de overheid. En dat lijkt momenteel het enige echte einddoel te zijn van onze overheid. Winst, winst en nog eens winst. Miljarden over de grens flikkeren ten bate apenlanden is gewoon een te dure hobby.

Andersdenkend | 21-07-16 | 12:50

Iets met Churchill, leugens en statistieken?

Rico den Hollander | 21-07-16 | 12:48

@ Anoguurder | 21-07-16 | 12:42
Wel eens gehoord. Vliegtuig vol met marokkanen die werden uitgezet naar Marokko. Een agent per fin. En opstandig en lastig doen die gasten. Aankomst in Marokko, er komt één Marokkaanse pliesieagent aan boord en allemaal zijn ze opeens heel rustig, meewerkend en bang.

Baby Fark McGee-Zax | 21-07-16 | 12:48

metdedag | 21-07-16 | 12:29

ik wilde even aangifte bespreken, kreeg te horen dat ik verward zou zijn. laat me niet intimideren. de aangifte tegen een woningbouwcorporatie in maastricht die komt er en er vliegen binnenkort ook nog een paar wob-verzoeken eruit.

ganzo | 21-07-16 | 12:46

De wietplantages die onlangs werden opgerold in Drenthe en Friesland, waren plantages met vezelhennep. Wordt gebruikt om cbd olie van te maken die zieke mensen gebruiken als pijnstiller. Een product dat wel werkt zonder allerlei bijwerkingen i.t.t. de troep van big pharma. Ook Doede de Jong, idealistisch kweker, wordt door justitie over één kam geschoren met harde criminelen. V en J is door en door verrot.

War On Errorism | 21-07-16 | 12:45

Er wordt alleen nog aangifte gedaan als Wilders iets roept.

whetherthouwouldbe | 21-07-16 | 12:45

@Osdorpertje | 21-07-16 | 12:20
Tóch aangifte doen, tenminste als uw fiets het waard is. Aan actief opsporen van individuele fietsen doen ze niet (m.u.v. lokfietsen natuurlijk), maar van aangetroffen fietsen worden wel degelijk de framenummers nagetrokken. Zo hebben wij eens vijf jaar na de diefstal de Gazelle van mijn vrouw teruggekregen.

En een online aangifte is voor de doorsnee reaguurder een koud kunstje, mag ik hopen.

Guido | 21-07-16 | 12:45

Als we uit de EU gaan kan wiet eindelijk worden vrijgegeven.

PrachtigeHorizon | 21-07-16 | 12:45

@Piet Karbiet | 21-07-16 | 12:28
Heb je zo'n oud barrel eindelijk eens in redelijke staat gebracht met spulletjes van de Action, kan je weer helemaal opnieuw beginnen.
Met zo'n losse aangifte doet de politie helemaal niks, maar dat er in zo'n busje 2 dozijn gestolen fietsen zitten, ieder dag weer is te hoog gegrepen voor de politie.

Osdorpertje | 21-07-16 | 12:44

@PopperFlopper | 21-07-16 | 12:35
Zelfde ervaringen, zelfs een keer gebeld voor een heterdaadje met tzelfde lulverhaal, als ik een agent zie verzuipen zeg ik ook. Sorry we hebben op dit moment niet voldoende mankracht, maar misschien kan je voor volgende week een afspraak maken.

Rest In Privacy | 21-07-16 | 12:43

De politie is nog druk bezig met het verwerken van de -voorgedrukte- aangiftes tegen Wilders. Het is natuurlijk een kwestie van prioriteiten stellen. En het dan vreemd vinden dat er initiatieven als "Soldaten van Odin" komen.
Hoe dan ook, duidelijk is, dat de VVD niets klaarspeelt. Als -in een ver verleden- bekendstaande partij van law en order hebben ze de mogelijkheden toch gehad: zowel de minister als de stas van Justitie zijn van de VVD. Tijd voor een Kabinet PVV-VNL-SGP, gedoogd door het CDA.

Kievit | 21-07-16 | 12:42

Ik klaag niet graag over de politie. Ze werken hard voor weinig. Ik klaag wel als ik een motor aan het kopen/testen ben en ik doe een proefrit met dat ding en ze staan vlak naast die motorzaak te laseren. ik had verdomme nog niet naar de 3e versnelling geschakeld en ze hielden me al aan. Ik zeg nog tegen de dienders, Ik moet echt testen of de versnellingsbak goed is. Okay het was een weg waar je 80 mag en ik trok de motor door in zijn 2e versnelling naar de 120 ofzo... maar een waarschuwing had ik ook wel gewaardeerd. Het hatelijke vind ik dat ze dan nog zeggen. Ja we staan hier wel vaker...

peanutpower | 21-07-16 | 12:42

@Sjefke7807 | 21-07-16 | 12:38

Geloof me maar ik ben voorstander van een ouderwetse, doch harde aanpak waarmee men een hardhandig wordt geleerd. Het politieapparaat, straffen vanuit de rechters stellen gewoon niets voor.

Wat dat betreft kunnen ook wij nog een lering trekken uit islamitisdche landen waarbij men met stokslagen een harde en wijze les wordt geleerd.

Vroeger hadden we ook knokploegen, heel normaal, en 'de' uitkomst toen de politie zogenaamd niets kon of wou doen. Deze tactiek is op zoveel zaken in nederland toe te passen met geheid succes.

Neen eigen rechter spelen mag niet, maar soms is het gewoon nodig. Even orde op zaken stellen daar waar de politie het niet kan of niet mag (aldus het apparaat zelf).

Anoguurder | 21-07-16 | 12:42

Nou mijn zaak hadden ze direct opgelost en ik hoefde nergens aangifte van te doen. Case Geen Fietsverlichting in mum van tijd gesloten.

verbanden | 21-07-16 | 12:40

Daarom denk ik dat het het beste is om aan zelfverdediging te doen, kun je tenminste nog wat, de politie doet dus duidelijk niets meer.

mom van avezaath | 21-07-16 | 12:40

Als je hierover verbaasd bent, lig je al te lang onder een of andere tegel...

Claudia M. | 21-07-16 | 12:40

Nederland kan onmogelijk veiliger geworden zijn; zie steeds meer gepigmenteerden met een "Opsporing Verzocht" uiterlijk op straat...

Brou Is Back | 21-07-16 | 12:40

De houding van de politie wordt bepaald door de politiek. Zoek de fout waar hij werkelijk ligt: bij onze "volks"vertegenwoordigers en regenten en niet bij het politiepersoneel.

0lvaso39 | 21-07-16 | 12:39

Verkeerde prioriteiten van de politieleiding en de politiek.

dr Rechts | 21-07-16 | 12:39

Wat Feynman zegt: represailles

RickTheDick | 21-07-16 | 12:39

Ik ben een keer beroofd in het altijd gezellige a'dam geuzenveld. Aangifte gedaan en later geld gekregen van slachtofferhulp. Dan moet je dus wel aangifte doen. Maar dat was makkelijk aangezien het een uur of 2 's nachts was.

Baby Fark McGee-Zax | 21-07-16 | 12:39

Zelf ook wel eens met mijn auto naar bureau gereden wegens autoinbraak. "Nee meneer, wij onderzoeken niets, allemaal geen tijd voor en heeft geen zin. Maar wilt u wel even uw defecte achterlicht hier meteen vervangen anders schrijf ik er een bon voor uit. U heeft nog geluk dat ik u die kans geef!"

sinar2 | 21-07-16 | 12:39

Graag ff onderscheidt maken tussen straat agenten en bureau agenten. Deze laatste zijn duidelijk gefrustreerd met het werk wat ze moeten doen. Onlangs twee keer beroep moeten op de plisie en binnen enkele minuten stonden ze voor de deur. Dus zo kan het ook.

Southpark | 21-07-16 | 12:39

@Anoguurder | 21-07-16 | 12:24
Mijn waarde Anoguurder. Dat "Clint Eastwood" style. of "Dead Wish" zo u wilt, gaat nog eens héél groot worden in dit land. Want mensen hebben er meer dan kotsbeu van! Als je dan de fopstraffen hoort voor die wanstaltige zaak van die halfblind getrapte jongen op dat station dan gáát je bloed toch koken.

Sjefke7807 | 21-07-16 | 12:38

Alle keren dat ik aangifte ben gaan doen heb ik een negatieve ervaring. Vaak wilden ze me er vanaf praten, 3 dagen over gedaan om aangifte rond te krijgen van een gestolen BMW, 1 x keihard uitgelachen na aangifte inbraak toen ik vroeg wanneer ze vingerafdrukken kwamen nemen; 'U kijkt teveel CSI'. Wijkagent die samen met mij vandalistische schade aan mijn auto constateerde reed gewoon weg op z'n fiets en zei dat ik maar een afspraak moest maken op het bureau om aangifte te doen terwijl hij gewoon voor mijn neus stond. En zo kan ik nog wel even doorgaan. Waardeloze prutsers.

PopperFlopper | 21-07-16 | 12:35

Maar aan een wietplantage sterven dagelijks honderden mensen en dat is toch veel belangrijker dan twee islamo-fascistische Jodenhaters die een bejaard Joods echtpaar het licht uit de ogen slaan en voor dood achterlaten of een IS-demonstratie in de Schilderswijk aanpakken? Het is een kwestie van prioriteiten stellen. Ard van der Steur: Je bent een eikel! Een tevreden roker is geen onruststoker. Pak nou eindelijk eens een keer al dat buitenlandse criminele tuig aan.

WitteGrunneger | 21-07-16 | 12:34

Er wordt van alle kanten ontmoedigd om aangifte te doen.
Ik MOEST een tijdje terug wel, vanwege de verzekering die het vereiste. Allereerst bleek het tegen mijn verwachtingen in niet te kunnen bij de lokale politiepost, dat kon ooit wel maar daar zijn ze mee gestopt, of het kon alleen op dinsdag tussen 14:00 en 15:00 uur of zoiets achterlijks. Nogal lullig, omdat ik 2 buren had meegenomen die als getuigen van het incident op wilden treden.
Men stuurde mij door naar het hoofdbureau. Daar kon je, volgens de dienders bij de lokale politiepost, ALTIJD aangifte doen. Nu waren ook daar de openingstijden voor normale zaken dusdanig dat ik een andere dag met mijn buren moest prikken. Dat is nog niet zo makkelijk aangezien ze beiden ploegendiensten draaiden (verschillende ploegen) en ik met mijn reguliere kantoorbaan dan uiteindelijk maar vrij heb genomen op het moment dat mijn buren toevallig allebei konden (ze verleenden mij immers de gunst van het getuigen).
Kom je op het hoofdbureau (behalve dat parkeren daar bijna onmogelijk is, kost het uiteraard ook nog geld), ga je naar de balie om aangifte te doen... VERTELT DE DIENDER ALDAAR DAT HET ALLEEN OP AFSPRAAK KAN!
Verhaal uitgelegd van moeite met buren meenemen en zelf vrij nemen, speciaal naar het bureau, collega van politiepost die beweerde dat je gewoon naar binnen kon lopen zonder afspraak.. het maakte allemaal niks uit, ik moest maar een afspraak maken en terugkomen. Kon ook niet wat ingepast worden zodat wij bijvoorbeeld een uur op het bureau konden wachten zodat er even iemand tijd voor ons zou hebben.
.
Dus geheel terecht: aangifte doen is tegenwoordig onderdeel van het ontmoedigingsbeleid. En los van bovenstaand verhaal met een andere zaak ook al meegemaakt dat men zei: dat heeft weinig zin meneer, ik zou er maar niet aan beginnen.
.
Wat is er gebeurd met de insteek: doe altijd aangifte van een misdrijf?

NilsAnderson | 21-07-16 | 12:33

"Dat daardoor de gevangenissen leegstaan is ook een pluspunt voor financiën.(..)"
@ Brutus_Bosch | 21-07-16 | 12:20
.
die moeten immers leeg om floegggteliengen op te vangen

telelezer | 21-07-16 | 12:33

Bytemaster | 21-07-16 | 12:29

Precies, ik ken de casus. Je kunt duszelf maar beter voor eigen rechter spelen en je spullen door wat breedgeschouderde jongens laten terughalen.

eerstneukendanpraten | 21-07-16 | 12:33

Nou laat ik de politie dan maar een klein plusje geven; toen een van mijn honden was vergiftigd heb ik dat via internet gemeld aan de politie.
Op zaterdagavond (!) ongeveer een week later, kwam er een politieman van de hondenbrigade die een uur is gebleven.
"ALS het vaker zou voorkomen zouden ze er iets aan gaan doen". (Voor 1 hondje (pas 3 jaar oud) is dat natuurlijk de moeite niet waard).
Maar de agent zelf was erg aardig, dat dan weer wel.

Lupuslupus | 21-07-16 | 12:33

politie zij schande mensen

hunny | 21-07-16 | 12:32

Hoe lang loopt Marloes Hemelrijk dan al rond op de redactie?
Of is t een zomerstagair? Anyway, welkom.

two ball cane | 21-07-16 | 12:32

Je belastingteruggaaf wordt zelfs nog éérder gestort dan dat je wat over je ingediende aangifte hoort.

HypoPseudo | 21-07-16 | 12:31

En als de daders dan na veel moeite toch berecht wordt voor de genoemde geweldsdelicten, lopen ze weg met voorwaardelijke straffen. Kan begrijpen dat dat je het niet allemaal waard is.

Hartendief | 21-07-16 | 12:31

Sinds ik weet dat ik inbrekers zelf een tikje mag geven heb daar zelf leuke oplossingen voor op mijn nachtkastje staan. Helaas ook genoodzaakt geweest om een alarm systeem te laten plaatsen, maar ik slaap toch een stuk beter. Tis alleen jammer als een mot langs de bewegings melder vliegt alle toeters en bellen afgaan inclusief onze mobiele telefoons en de alarm centrale zich meld omdat ze op de camera's niet kunnen zien wat er nu bewoog ;-)

peanutpower | 21-07-16 | 12:31

@Feynman | 21-07-16 | 12:18
Dit, en dit alleen al geeft het totale failliet van de NL rechtstaat en opsporing weer. En dan in Den Haag op de achterste benen gaan staan als het Volk dan zélf maar dingen in het leven gaat roepen. Als je als volk al zoveel jaar voor gek wordt weg gezet. De import zo'n beetje carte blanche heeft t.a.v. geweldsdelicten, racisme(!), en ander onverkwikkelijke onzin. Je als burger totáál niet gehoord wordt, sterker nog, het actief wordt afgeraden om aangifte(!) te doen. Uiteindelijk gaat de wal dan het schip keren, zoals we nu zien met groepen als S.O.O.. Dat mag politiek Den Haag en de gehele politietop zich persoonlijk aanrekenen!

Sjefke7807 | 21-07-16 | 12:31

Van 27% van de misdrijven aangifte gedaan?
Ik geloof er geen ene ruk van.
Zelfs 2,7% zou ik nog betwijfelen.

jemagookniksmeer | 21-07-16 | 12:30

En dan hebben we het nog niet eens over de aangiften die geen aangiften worden omdat de politie zelf adviseert om geen aangifte te doen.

metdedag | 21-07-16 | 12:29

Als je aangifte gaat doen van de diefstal van een motor, je de dader én locatie van de motor op een presenteerblaadje aanreikt en de politie doet helemaal niets, neem je de politie de rest van je leven niet meer serieus.

Bytemaster | 21-07-16 | 12:29

Is een guurrechtse burgerwacht geen goed idee?

Rest In Privacy | 21-07-16 | 12:29

Verdomd, ik moet nog aangifte doen van mijn gestolen fiets vorige week. Numero 6 dit jaar in huize Karbiet. De kinderen zagen hoe hij in een busje werd geladen. Eens even kijken...

Piet Karbiet | 21-07-16 | 12:28

Flitsen daarentegen, dat gaat de dienders beter en beter af. Dus niet almaar dat gemekker.

zucht.

xspalm | 21-07-16 | 12:28

Aangiftes opnemen van geweld, berovingen of verkrachtingen hebben ze liever niet, want dat straalt slecht af op het integratiebeleid van de afgelopen 40 jaar.

Waar blijft het commentaar uit linkse hoek dat het de schuld is van de blanke onderdrukker omdat iemand met een kleurtje minder kans heeft om de handen uit de mauwen te steken dan iemand met een knorrie-achtige huidskleur?

Natuurlijk is het volgens de linkse kliek daarom gerechtvaardigd om de hardwerkende blanke onderdrukker te beroven van zijn of haar zuurverdiende knaken.

Want van een uitkering kan je je gezin in Verweggistan niet onderhouden. En de herstelbetaling laat ook nog steeds op zich wachten.

Uw Psychiater | 21-07-16 | 12:28

Van 27 % van de misdaden wordt aangifte gadaan.
Hoe weten ze dat?
Ze zijn dus ook op de hoogte van die 73% waar geen aangifte van wordt gedaan?
En in die 27% zitten waarschijnlijk ook de aangiftes van Sylvana en activst Frank.
Of zijjn die cijfers al gecorrigeerd?
Anders kun je er nog zo'n 11% van aftrekken.

Cuyahoga | 21-07-16 | 12:27

de politie heeft altijd achterover geleund,al decenia.

Heb er ook gewerkt,ze blijven altijd achteroverleunen intern,extern altijd paraat,ze steunen elkaar!

hunny | 21-07-16 | 12:26

En vergeet niet: als we speak zitten er pak hem beet vierduizend (4.000) dienders thuis omdat ze ziek zijn waarvan het merendeel werkgerelateerd.

eerstneukendanpraten | 21-07-16 | 12:26

De Politie wordt ook aan alle kanten beperkt door Justitie en OM. Dan is het niet gek dat ze het geen reedt meer kan schelen.

Mahatma | 21-07-16 | 12:26

Ja maar aan wiet ga je dood.

Huupke | 21-07-16 | 12:26

-weggejorist-

vrijheidvoorbeginner | 21-07-16 | 12:26

Tja als je je oren alleen maar naar Brussel hoeft te laten hangen en je valt nog niet negatief op in de EU statistieken, heb je nog wat ruimte om toe te geven (of capaciteit te verschuiven). In dit geval om die punten aan te pakken die wel door Brussel worden opgemerkt, namelijk wietplantages. Dus ga je automatisch met een zesjes-mentaliteit (Ard... Ard? Aaahaard!)denken en zorgen dat je kop onder het maaiveld blijft.
Managment by exception past hier wel aardig. Past wel prima bij die brallerige Kasteelheer Van Middelmaet thoe Laekbaarheijt.

bakermat | 21-07-16 | 12:26

Laatst nog aangifte gedaan online. Kreeg binnen een uur al een antwoord dat ze er niets mee gingen doen omdat er geen aanknopingspunten zijn. Het is dus meer voor de verzekering dat je een bewijs hebt van aangifte.

tiku99 | 21-07-16 | 12:24

Denk dat de gemiddelde agent er graag meer tijd voor zou maken. Kan me niet voorstellen dat je bij de politie gaat om snelheidsbekeuringen uit te delen.
Als ze het maar niet gek vinden als mensen vaker het recht in eigen handen gaat nemen.

Barkruk2 | 21-07-16 | 12:24

In mijn tijden als chauffeur voor een escortbureau, werd ik ook overvallen door 2 strakgesnoven gasten van 2 meter hoog. Nadat ik tot op 5x mijn verhaal had gedaan bij het politiebureau diezelfde nacht nog, namen ze me eindelijk serieus.

De dag erna werd het escortbureau stelselmatig lastig gevallen. Politie deed ondanks melding(en) helemaal niets.

Diezelfde nacht dachten de 2 jongens hetzelfde kunstje opnieuw te flikken maar dan op een ander adres.

Het escortbureau dacht hier anders over, speelde het spelletje mee, en stuurde niet 2 dames maar 6 gasten met kettingen, mokers en hamers, op waarop ze die gasten een lesje hebben geleerd.

Nooit meer wat van gehoord sindsdien. De aangifte is ooit in een map gegaan maar nooit meer wat van gehoord.

Het kan wel. Omdat het politieapparaat gewoon veels te lang duurt en dit soort gasten schijt hebben aan het systeem moet je het soms gewoon clint eastwood stijl aanpakken. Veel beter resultaat.

Anoguurder | 21-07-16 | 12:24

Minimaal 9 politiekorpsen organiseerden een iftar en nog eens talloze korpsen bezochten tijdens de ramadan een iftar, maar daar hoor je niemand over.

Prof. D.A.H. Vintik | 21-07-16 | 12:24

Als het geen geld oplevert, dan heeft de politie geen interesse...

MichieldeMuiter | 21-07-16 | 12:24

De tijd van voorgedrukte aangifte formulieren is voorbij?

Mark van Leeuwen | 21-07-16 | 12:24

En dan worden alleen de wietplantages opgerolt van rivaliserende bendes die niet de juiste connecties hadden binnen de politie.

Rest In Privacy | 21-07-16 | 12:21

Hier idem dito..
Tig keer aangifte gedaan, nooit ook maar iets mee gedaan.
Als excuses worden mankracht, geen aanknopingspunten en meer van dat soort onzin aangedragen.
.
Ik heb de dames en heren er nog wel even fijntjes op gewezen dat wij -de burgers van Nederland- hun salaris betalen.
.
Als ik zulke werknemers had, zou ik ze geen cent meer betalen of sofort de tent uitschoppen.

Ommezwaai | 21-07-16 | 12:21

Dat daardoor de gevangenissen leegstaan is ook een pluspunt voor financiën. Het nadeel is dat de plantsoenendienst vrijwilligers moet gaan werven.

Brutus_Bosch | 21-07-16 | 12:20

Ik mag tegenwoordig alleen nog maar online aangifte doen als mijn fiets gestolen is. En dan krijg ik een out of office reply dat ze er niks mee gaan doen omdat de waarde van mijn fiets niet opweegt tegen een agent die daar eens wat aan moet gaan doen. (als ze die laten flitsen achter een viaduct dan levert dat nogal wat geld op, en misdaad bestrijden kost juist geld).

Osdorpertje | 21-07-16 | 12:20

Op zich snap ik dat niet alles op te lossen is. Als je fiets is gejat en er is totaal geen aanknopingspunt kan de polizei geen dna gaan afnemen in heel de buurt.

Repetitive Beats | 21-07-16 | 12:19

Daarom word de wiet steeds duurder idioot beleid.

Sjonie01 | 21-07-16 | 12:19

Mensen wordt ook geadviseerd geen aangifte te doen om repressailes van de familie van de daders te voorkomen.

Feynman | 21-07-16 | 12:18

Aangifte doen kan tegenwoordig toch alleen bij 'The Sons of Odin'? Ik maar denken dat de politiek dat al officieel uitbesteed had...

Kapitein Stijlvol | 21-07-16 | 12:17

Die Marie Hemelrijk begint steeds beter te schrijven. Aanwinst voor GS. Toevallig vrijgezel?

TRUMP | 21-07-16 | 12:15

REAGEER OOK

linktips: Energie vergelijken | Autoverzekering vergelijken | Zorgverzekering vergelijken | Kinderkleding
Kansino. Hét online casino van Nederland.
Online casino met licentie | Bookmakers | Online casino overzicht | Bookmakers Nederland
Online Casino | Bookmakers | Online Casino | Online Gokken | Brokerfolio.com brokers vergelijken | online bookmakers in Nederland
Goksitesvergelijker.nl | Onlinecasinofortuna.com | Online Casino Top 5 | Casino bonussen | Crypto-casino.nl