Tendentieus, ongefundeerd & nodeloos kwetsend

Arrogander Peggold snapt er Nice van

peggolduniformtrucktopic.jpgJeej! Verse lading obligaat geweeklaag in de nasleep van een terreurdaad, of, zo kunt u het ook zien, een kijkje in de verrotte zieltjes van des lands politici. Vooral Arrogander Peggold maakt het bont. Komt dat kloosriedje op zakformaat: “Met deze aanslag op de avond van de Franse nationale feestdag is het land opnieuw in het hart geraakt. So far so good. Maar dan. Op dit moment overheersen gevoelens van medeleven met de slachtoffers en hun nabestaanden en met de Franse bevolking. Helemaal niet. Er zijn ook mensen zonder roze bril die nu vooral emo hebben op het gebied van angst, wraak en gekrenkte nationale trots. Niet iedereen is gezegend met een dergelijk lijdzaam temperament. Iedere keer als zo’n laffe terreurdaad wordt gepleegd, wordt onze vrijheid aangevallen, wordt onze vrije manier van leven getart. "Laffe terreurdaad", "Onze manier van leven", allemaal nietszeggende, inhoudsloze frasen uit het sprookjesboek van Mark R. Hebben jullie dat zo afgesproken? Hoe moeilijk soms ook en hoezeer woorden vlak na zo’n gruweldaad vaak machteloos klinken, wij buigen niet voor terreur. Wij zullen onze vrije samenleving tot het uiterste verdedigen. Nee, "wij" - of vooral jelui politici - buigen wel voor terreur. Extremistische jihadronselaars worden ingezet als adviseurs om de moslims te beteugelen, de import van terroristen gaat onverminderd door en we maken een gigantisch deel van ons nationaal inkomen over aan mohammedaanse haatstaten, die daar weer terrorisme van sponsoren. Stoere coyboytaal over "niet buigen" doet daar niets aan af en klinkt eerder koddig dan strijdlustig. Daarom moeten we alles op alles zetten om dit soort aanslagen te voorkomen. Okee, zullen we dan wat meer doen met defensie, grenzen en het verbieden van buitenlandse financiering voor haatbunkers? Of blijft het bij autistisch mantra's reutelen over verbinden en "ons niet tegen elkaar laten uitspelen"? Maar de realiteit is ook dat zolang losgeslagen individuen – om wat voor reden dan ook – kwaad willen doen, 100% veiligheid nooit te garanderen is.” Peggold, de "- wat voor reden dan ook -" is vrij simpel. Het Voldemortspelletje met Het Geloof dat Niet Genoemd Mag Worden is doorzichtig en sleets. Bovendien, individuen? Kijk maar eens in Israël, Pakistan, Irak en Afghanistan hoevaak dit soort aanslagen met een islamitisch rijbewijs voorkomen. En veiligheid garanderen kan inderdaad nooit voor 100%. Maar je kan wel iets beter je best doen dan een inhoudsloos blogpostje de wereld in slingeren.

Reaguursels

Inloggen

Oeps, verkeerde onderwerp....

Donkersloot | 16-07-16 | 14:31

Ik vermoed dat er binnen de kortste keren een speciaal 'tribunaal' met buitengrondwettelijke bevoegdheden wordt ingesteld met een nekschot voor de kleine 3000 betrokkenen. En Mark Rutte gaat dit dan hier verkopen als het 'recht van een soeverein land en gewaardeerde NAVO-bondgenoot'.

Donkersloot | 16-07-16 | 14:30

Politici zijn toch vreemde wezens. Ik zal het uitleggen waarom:
1) Zij zijn de ontwerpers van de multiculturele samenleving (die volledig is mislukt).
2) Zij hebben nooit een duidelijk beleid (zoals bijvoorbeeld 'love it or leave it') gevoerd.
3) Nooit hebben zij de migranteproblematiek aangepakt in de achterstandswijken.
4) Migranten/allochtonen (noem het maar zoals je wilt) zijn in niets gestopt om hun eigen wereld in ons land op te bouwen.
5) Politici hebben steeds volmondig beweerd dat er geen terrosisten vanuit het kalifaat naar Europa cq Nederland zijn gekomen.
6) Politici geven nu aan dat terrorisme de nieuwe werkelijkheid is en dat we er maar mee moeten leren leven!
.
WTF: de politici zijn verantwoordelijkheid voor de huidige situatie, wij hoeven dat niet te accepteren?! WIj als volk hebben het zien aankomen, maar we werden en worden domgehouden door de overheid en politici! Maar wij ervaren het elke dag door onze plek in de samenleving. Wij werken niet op een zwaar beveiligd binnenhof. Wij kunnen niet in gepantserde auto's rond rijden. Wij moeten wel met openbaar vervoer. Wij willen festiviteiten houden om iets te vieren.
.
Is het dan nu zo gek dat de kloof tussen 'wij/zij' alleen maar groter wordt en dat wij meer en meer voor nationalisme zullen kiezen (goed of fout?)? Het zal geen revolutie worden zoals destijds in de 18e eeuw in Frankrijk dat men aldaar 14 juli juist vierde. Maar het zal wel een stille revolutie worden, ik hoop zonder al te grote gevolgen (burgeroorlog).

Albert5000 | 16-07-16 | 12:53

Crufty  | 15-07-16 | 12:31 Juist Crufty!

jatheïst | 16-07-16 | 09:17

mmamax
1946
Tegenwoordig mag elke mafklapper maar zo zijn onzin op het net gooien.
Ja, hoor, kindje.
Het is EU beleid dat men probeert IS uit te roken, teneinde de levens van vele miljoenen mensen in het MO leefbaarder te maken, en dat met name OP VERZOEK van die mensen , die van ellende deze kant op vluchten.
Een schande is het.
Daarom worden dan ook voornamelijk Franse doelen aangepakt, terwijl het EU beleid toch echt voornamelijk in Duitsland wordt gemaakt.

Nou, neem maar effe een pilletje en doe't suffies an, hé??
Geeft niks hoor.
We begrijpen het wel.

mallekater | 16-07-16 | 07:29

@BlowingBubbles | 15-07-16 | 16:55
Maar Pechtold is jouw leider helemaal niet. En daar komt ook nog eens bij dat jij jouw mening als heilig verklaart. Je bent dus een levensgevaarlijke gek. Echt.

De Koreaanse Slet | 16-07-16 | 02:40

Wat zijn de Nederlanders een slap volk geworden sinds internet er is.
Nu wordt de mening zo makkelijk via internet geventileerd.
En ja ik maak me er zelf ook schuldig aan.
De laatste , grootste demonstratie was tegen de neutronenbom , heel nederland in den haag.
Nu wordt er niet meer gedemonstreerd , bang om voor rascist te worden uitgemaakt, bang om xenofoob te worden genoemd.
Waarom zo bang?conculsie
Een kleine groep die zwarte piet weg wil . olv van SS is geen meerderheid maar noemt mensen die zwarte pieten wel wil rascist, niets reeel aan.
Geloof me maar op mijn mooie blauwe ogen, ik ben in het schilderswijk opgegroeid, ben ambulanceverpleegkundige, werk dus in alle klassen van onze samenleving.
Conclusie, bel voor je ouders een ambulance, dan komt eerst de huisarts, belt een allochtoon en dan staat er een ambulance.

Duifje63335936 | 15-07-16 | 23:01

-weggejorist-

dildona | 15-07-16 | 20:04

Roydenhaag@ ik kon het nog net lezen, wat een dweil ben je ook!
Enig besef dat elke aanslag die gepleegd is dankzij het hele EU beleid is?
Grenzen open, oorlogje spelen waar we niks te zoeken hebben, maar komt allemaal door Wilders.... Iedere politici die de EU steunt heeft bloed aan zijn handen en we leven in een tijd dat je blij mag zijn dat het niet jou of mijn bloed is.
Heb je die slappe Hollande gehoord... we gaan ze nog harder aanpakken..... is het gvd je plicht niet als MP om te zeggen, we stoppen nu met de wapenhandel, stoppen met het bemoeien in het midden oosten en gooien gelijk de grenzen dicht, want geen enkele Franse burger sterft nog onder mijn beleid??
Nope, als burger ben je niks waard en het EU paardje moet natuurlijk wel blijven huppelen.
En waarom wachten we met zijn allen op de verkiezingen???? Verkiezingen waar toch weer een VVD of PVDA aan de macht komt? Als je de US een beetje volgt sla je ook stijl achter over, rigged elections, FBI die regels aanpast en al met al komt Clinton straks aan de macht.
Time to wake up and take control....

mmamax | 15-07-16 | 19:46

-weggejorist en opgerot-

Roydenhaag | 15-07-16 | 19:08

^^
Overigens is dat maar een deel van de oplossing. Sommige moskeeën kunnen openblijven, radicale worden gesloten. De financiering van die haatpaleizen en haatpredikkers afsnijden. Handhaving van straattuig. Religieuze symboliek terugdringen uit de openbare ruimte. Het moet mogelijk worden mensen uit te sluiten van het sociale stelsel (ga maar op eigen kosten in gewaden jihad spelen). Het moet makkelijker worden om de nationaliteit af te pakken, of als ongewenst vreemdeling te verklaren. Uitzetten zal op een of andere manier makkelijker moeten worden, of worden afgedwongen.

Kan nog lang doorgaan. Cruciaal is dat het besef doordringt van urgentie, dat dit geen incidenten zijn van een paar dwalenden, maar dat het oorlog is met een moeilijk zichtbare tegenstander.

atheïstisch stemvee | 15-07-16 | 19:04

@Lagonda | 15-07-16 | 17:40
Ik denk niet dat dat geheel kan in een oorlogssituatie. Je zult ook eerst fors meer tegenstand krijgen (vooral ook uit de hoek van de deugdzamen). Het lijkt me dat je de groep moet beperken waar je je op richt, duidelijk krijgen tegen wie je vecht. Vervolgens hard ingrijpen zonder dralen. Oorlogsvoering met chirurgische precisie, niet met een conventioneel leger. Fors investeren in speciale eenheden, opsporing, inlichtingen, dat soort werk. De boodschap aan die grote gematigde groep moet duidelijk zijn. Ik denk ook dat verschillende verdragen nog eens tegen het licht moeten worden gehouden. Het zal een strijd zijn van de langste adem.

atheïstisch stemvee | 15-07-16 | 18:52

Tijd voor een Pechxit.

Bert-Bus | 15-07-16 | 18:31

@compitaal: gekozen zijn is geen excuus om je verantwoording te ontlopen. Een land willens en wetens de afgrond in helpen, aanpak van terreur in de weg lopen en als volksvertegenwoordiger op het gebied van zelfbeschikking, democratie, economie en veiligheid bewust het tegenovergestelde doen van hetgeen nodig is kan en mag niet onbestraft blijven. Een tribunaal is een voorbeeld. Zolang ze hun straf maar niet ontlopen.

Rest In Privacy | 15-07-16 | 18:12

Harold Doornbos heeft helemaal gelijk. Zo zie ik het ook en heb er al meerdere keren in mijn GS-commentaren voor gewaarschuwd. We steven af op een burgeroorlog als de politiek (zachte heelmeesters) nu niet gaat ingrijpen met draconische maatregelen.
.
En Pechtold: wat een lafbek. Zelf deel zijn aan de thans ontstane situatie in Europa en nu meehuilen met de wolven in het bos? Bah, mag ik een teiltje? Ik moet kotsen. Nou, doe maar een badkuip.

Albert5000 | 15-07-16 | 18:08

@King Tut
Pechtold is gekozen, wat mij betreft zonder ernstige verkiezingsleugens dus geen tribunaal voor deze man.

compitaal | 15-07-16 | 18:04

Maaarrrrrrrrrrrr hij heeft wel de meeste temmen gekregen tijdens de statenverkiezing even als de VVD.
U had dit kunnen voorkomen maar bleef liever op de bank hangen (althans velen onder ons met veel respect voor hen die de PVV hebben gestemd)

witchmaster | 15-07-16 | 18:03

De populist Pechtold speelt onder 21 hoedje met het gevaarlijke mislukte EU-project. Ik hoop nog mee te maken dat er een tribunaal komt waar de verantwoordelijken voor de verrotting en verkankering van de afgelopen jaren berecht worden.

Rest In Privacy | 15-07-16 | 17:53

@limburger
Pechtold regeert en bestuurt niet, hij gedoogt Rutte.

compitaal | 15-07-16 | 17:53

-weggejorist-

Een_Limburger | 15-07-16 | 17:46

We worden geregeerd en bestuurd door lamzakken waarvan Pechtold de grootste is

Een_Limburger | 15-07-16 | 17:46

@atheïstisch stemvee | 15-07-16 | 17:24
Ik denk dat we 't eens zijn. Ik vind afwachten tot de Islam betekenisvolle vorderingen maakt ook naïef, maar dat is wel wat er gebeurt. De multiculturalisten lijken te denken dat 't allemaal wel vanzelf zal gaan, en houden stijf hun mond dicht zodra de scherpe kantjes van de Islam in beeld komen.

Het is niet mijn bedoeling om de 'gematigden' tot vijand te maken, maar om het proces op te starten wat je hierboven beschrijft (namelijk de Islam geen duimbreed meer de ruimte geven en tot op 't bot bekritiseren), denk ik niet dat dit kan zonder ook in deze groep vijanden te maken. Zoals je zelf al aangeeft: religie verlicht zichzelf in de regel niet van binnenuit (al zijn er uitzonderingen). Hoe zou je de angel er uit willen halen zonder de gematigden voor 't hoofd te stoten?

Lagonda | 15-07-16 | 17:40

@Lagonda | 15-07-16 | 16:57
Als je de 'gematigde' moslims ook als vijand gaat brandmerken dan doe je twee dingen: je maakt de groep té groot voor Europa om te behappen, en je dwingt de grote zwijgende groep meer in de richting van de radicalen vanwege uitsluiting. Wanneer een samoerai een tegenstander had met bepantsering, dan was de makkelijkste weg te gaan voor een hand, arm of oksel. De angel eruit halen, daar gaat het om.

Verder heeft volgens mij nog nooit een religie een verlichting doorgemaakt, die niet werd afgedwongen door krachten sterker dan die van religie. Met de kerk begon dat met grof geweld (Franse revolutie). Wachten tot islam in Europa 'betekenisvolle vorderingen' maakt is naïef. Het intolerante deel van de islam pakt de ruimte die zij krijgt. De zogenaamde gematigde groep ziet dit en houdt zich stil. Dan leef je langer (weten zij uit ervaring).

atheïstisch stemvee | 15-07-16 | 17:24

@Muxje | 15-07-16 | 12:48
Als "gematigdheid" zich laat vertalen als "deinst terug voor geweld", dan vraag ik me af wat die zogenaamde gematigdheid precies te betekenen heeft, met name als de onderliggende standpunten nagenoeg identiek zijn.

De "gematigde" moslims zijn dan niets meer dan een wolf in schaapskleren. Goed, ze keuren het geweld van hun geloofsbroeders af, maar ze *delen* hun standpunten. Het argument dat je dus de gemiddelde moslim niet kan/mag aanspreken op de geweldadige acties van hun geloofsbroeders, snijdt dus geen hout.

De "gematigde" moslims zorgen zo voor een fantastische strategische patstelling. Ze lijken gematigd omdat ze ook hun afschuw uitspreken over dat vreselijke geweld, maar de afstand die ze op die manier tot hun geloof nemen, maakt het onmogelijk om hen op hun geloof aan te spreken (heeft niks met Islam te maken), zodat er ook geen enkele betekenisvolle vordering wordt gemaakt met een daadwérkelijke "verlichting" van de Islam.

Lagonda | 15-07-16 | 16:57

Zo te zien heb ik meer geraakt.

compitaal | 15-07-16 | 16:57

De Koreaanse Slet | 15-07-16 | 15:26
Nee beste Slet, het laat vooral de frustratie zien die onder de mensen leeft over het halfzachte en labbekakkige optreden van onze politici en besuurders. De intense afkeer van het iedere keer maar wegdraaien van het benoemen van de werkelijke bron van het kwaad. Het is m.i. volkomen terecht dat men zich uitspreekt tegen levensgevaarlijke non valeurs als Pechtold. Niet op een al te verfijnde manier, maar het is altijd nog beter dan dat ze hem met een truck omver rijden, vind je ook niet?

BlowingBubbles | 15-07-16 | 16:55

-weggejorist-

compitaal | 15-07-16 | 16:55

Kennelijk zojuist iemand ongepast gemeld, scuusjes, legde het kreng gewoon neer.

compitaal | 15-07-16 | 16:55

@gaffel
Kan zijn dat dader helemaal geen moslim was, of is mosselschap dan toch erfelijk? Overigens met je eens dat immigratie catastrofaal uitpakt.

compitaal | 15-07-16 | 16:51

Heeft Alexander de Groteske eigenlijk al een link gelegd met Brexit?

Rommelende Onderbuik | 15-07-16 | 16:51

'Wij zullen onze vrije samenleving tot het uiterste verdedigen'.

Dat kan allang niet meer, Peggold. Kwestie van rekenen.
NL heeft 17mlj inwoners.
6% daarvan is islamitisch.
Die zijn niet allemaal zo fundamenteel religie-idioot dat ze Sharia-stylie je kop er af hakken als je je niet heel snel bekeert tot, maar laten we zeggen dat het er 25% zijn want dat is makkelijk rekenen. Volgens meerdere onderzoeken zijn het er veel meer www.geenstijl.nl/mt/archieven/2014/11/... maar laten we een voorzichtige schatting maken en die heel laag houden. Vandaar: 25%.
Hoeveel moslims zijn dan een potentiële bedreiging vormen voor de 'vrije samenleving' van Peggold?
A:
17.000.000 x 0,06 x 0,25 = 255.000

Ter vergelijking, dat is ruim 4 x meer dan er militairen en burgers bij defensie werken. Dus als die 255.000 mensen gaan strijden/rebelleren/acties voeren/protesteren - oh, nee ik mag het tegenwoordig gelukkig zeggen - terroriseren, dan kan NL zich niet tot het uiterste verdedigen tegen aanvallen op onze 'vrije samenleving'. Hoe graag Peggold dat ook wil geloven.

gaffelbaard | 15-07-16 | 16:42

Aantal reacties van politici gehoord maar zo tenenkrommend als "zo gaan we niet met elkaar om" van Balkenende toen bij Theo blijft eenmalig.

compitaal | 15-07-16 | 16:42

Ik kijk weg
Jij kijkt weg
Wij kijken weg

Emo Timmerfranz bezig met z'n emo speech

Rutte bralt, wij zijn met meer.., meer wat ?? Meer DODEN ja !!

En gaan over tot de orde van de dag, gewoon je ding doen en lekker consumeren mensen, niets aan de hand...

Sweetlakecity | 15-07-16 | 16:23

Pechtold van pang, pang, pang, is zo blind als een paard, de oen heeft nog steeds niet door dat het echte gevaar binnen komt dobberen via de zuidgrens.
Een NL fregat doet daar dienst als ferryboot. Pechtold en consorten verhogen de spanning aan de oostgrens waar geen daadwerkelijk gevaar is, louter om zijn holmaat uit Oekarine en Poolse EU voorzitter naar de mond tepraten. De NATO en NAVO bewgen zich aan de verkeerde grens, en dienen de zuidgrens te verdedigen. Tegen al het gespuis wat binnenkomt stromen, met achterlijke idolegieen. Regeren is vooruitzien echter van zo'n domoor van een kwast van een veilingmeester als Pechtold valt weinig te verwachten. Blind en doof voor de reële dagelijks waan.

Goedverdoemme | 15-07-16 | 16:09

Onze vrijheid verdedigen? Hoe wil Peggold (moetbrakenvandieman) dat doen? Door om ons heen honderden "vluchtelingen" toe te laten waarvan ze niet eens weten of het terroristen of slapende cellen zijn? Wil niet weten hoeveel van die gasten al in een sociale woning zitten en hier de eerste aanslag beramen.

Slim bekeken | 15-07-16 | 15:49

@Orakel1958 | 15-07-16 | 15:32
Ik herinner me die vader ja. Het kind reageert vanuit het niveau van een 4-5 jarige. het heeft simpelweg de mentale capaciteiten (nog) niet (hersens zijn pas op je 25e helemaal volgroeid) om te bedenken dat tegen dit soort dingen maar één ding helpt; harde actie. We hebben lang genoeg onze hand vreedzaam uitgestoken om deze beschoten, verbrand en geplet weer terug te trekken. Wat is daar nu niet aan te snappen? Ze wíllen ons niet, ze haten ons en alles waar we voor staan. Erdogan zelf heeft het gezegd: "Democratie is als een trein die je neemt, je stapt uit op het moment dat je je bestemming bereikt hebt."

Dit door laten etteren zal uiteindelijk resulteren in nog veel meer bloedvergieten. Aan beide zijden. We hebben het 50+ jaar geprobeerd en het is duidelijk dat het gewoonweg niets wordt. Het denkrooster dat zij over hun hoofd getrokken hebben gekregen is simpelweg té anders. Niet compatibel met het "Westen".

Sjefke7807 | 15-07-16 | 15:45

@Ales | 15-07-16 | 15:33
Ik snap je reactie, maar je schiet in een reflex. Ik denk dat Doornbos gelijk heeft met zijn analyse. De huidige weg kán alleen maar eindigen in een burgeroorlog, of een minderheid worden in eigen land. Ik denk dat wij beiden niet blij gaan worden van de krachten die zo'n opstand/burgeroorlog moeten gaan leiden. Dan zijn we alsnog onze vrijheid kwijt. Wat mij betreft een zeer terechte waarschuwing.

atheïstisch stemvee | 15-07-16 | 15:44

Jij ziet alleen terroristen
@roze_bril | 15-07-16 | 12:54
In mijn eerste post zei ik al dat ik de definitie terrorist te vaag vind, en die van moslim te groot. Zelfs al zou het gerechtvaardigd zijn, dan nog is het niet slim een oorlog te beginnen tegen een vijfde van de wereldbevolking. Je moet dus ergens een lijn trekken. Verder zie ik wel degelijk dat de wortel van het probleem, dat vreselijke geloof is.

Ik zie ook dat 'wij' niet verder komen dan de vijand niet serieus nemen. Zo zijn ze slachtoffer, achterlijk, laf, zwak begaafd, kansloos enzoverder. Ik zie een vijand die zwakte ziet en die sterker wordt. Op elke aanslag volgen hoogstens woorden. Jezelf opofferen is volgens mij ook geen teken van lafheid. Het wordt tijd dat deze vijand uiterst serieus genomen gaat worden en dat er fors ingegrepen gaat worden. Dus eerst definiëren (wie is de vijand), strategie bedenken en dan hard er in. Dat wordt een lange adem.

atheïstisch stemvee | 15-07-16 | 15:39

Harald Doornbos vindt dat we de terreur moeten aanpakken omdat anders 'rechts' (immers het echte gevaar!!!) het voor 't zeggen zou krijgen. Tja, zonder dat vermaledijde rechts zou je je als linkskerker gewoon relaxed kunnen verlekkeren aan al die moord en doodslag van onze islamofascistische kolonisator, hé Harald!!? Weg-Met-Ons!

Ales | 15-07-16 | 15:33

Onze vrijheid verdedigen ,en dan komen ze met strengere wetten en beperkingen van vrijheden die overheden. nou dat helpt alleen de terrorist dus.slaap ze

pedro300 | 15-07-16 | 15:32

@Sjefke7807 (en iedereen)
Herrinneren wij ons na de aanslagen in Parijs de vader met het jongetje op zijn arm? Het onthutste kind vloeg dingen als: Gaan wij met bloemetjes deze slechte mensen aanpakken? Hij begreep beter dan de volwassenen dat zoiets niet kan werken. Dat wil zeggen, natuurlijk begreep ook pappa dat bloemetjes tegen terreur niet werken. Maar die pappa heeft uiteraard geen zin in een mes in zijn donder.

Orakel1958 | 15-07-16 | 15:32

BlowingBubbles | 15-07-16 | 15:13

Het laat vooral zien dat er nogal wat onbeschofte ongeschoren beren in Nederland rondlopen die echt geen fuck snappen van hoe wij hier getrouwd zijn. Hoewel tot dusver m.u.v. Breivik en wat idioten in Duitsland en Groot-Brittannië relatief geweldloos zie ik deze mensen als een ernstig gevaar voor de vrijheid en maatschappij waar ik in geloof. Gelukkig zijn het maar internetjihadisten tot ze een Breivikje doen.

De Koreaanse Slet | 15-07-16 | 15:26

De onwetenheid van die man is zo groot, hij heeft helemaal geen verstand van Islam en de geschiedenis van de Islam. islam kent geen vrede, alleen oorlog en haat. Vooral naar alles en iedereen die niet Islamitisch is of niet Islamitisch genoeg etc. etc.

Moeten wij dan "verbinden en samen sterk staan" met deze lui? Echt niet, elke keer als je een hoofddoek of een baard ziet dan weet je dat er enkele centimeters van die bedekking in de hersenpan een verhaaltje continu de ronde doet dat ongelovigen en anders-gelovigen slecht zijn en het leven niet waard, best wel dood mogen voor hun zondige bestaan.

En ja, dat gelooft ook die leuke, aardige moslim-buurman en vrouw of collega. Vraag het anders gewoon eens aan ze: "Vind je ongelovigen of anders-gelovigen gelijk aan moslims?" Als ze liegen en "ja" zeggen, stel de volgende vraag: "Waarom ben je dan eigenlijk moslim? Als het geen verschil maakt of je gelovig bent of niet?". Kijk maar hoe lang ze meegaan in die gedachtegang.
Wie een beetje mensenkennis heeft doorziet ook wel of ze liegen of niet.

Copycrauw | 15-07-16 | 15:23

De kwalificatie 'Islamitische schandknaap' die Pechtold onder zijn tweet toebedeeld krijgt vind ik wel passend. Het is trouwens niet mals wat hem zoal wordt toegevoegd. Hopelijk vergeten de tweeters dit allemaal niet bij het uitbrengen van hun stem in maart 2017!

BlowingBubbles | 15-07-16 | 15:13

Het gedrag van deze terroristen is extreem rechts. Dit gedrag is zo ongeveer de definitie van fascisme.
Maar zelfs dit begrijpen is voor Alexander Pechtold te moeilijk. Of is dit niet willen begrijpen? Is hij slecht of is hij dom? Of beiden?

Orakel1958 | 15-07-16 | 15:12

"Daarom moeten we alles op alles zetten om dit soort aanslagen te voorkomen. "

Juist DAT WIL Wilders , maar nee , Populist ! roepen ze dan.

edelweiss | 15-07-16 | 15:10

@jochum1980 | 15-07-16 | 13:16
Tegel van de dag!

@dijkbewaker | 15-07-16 | 13:49
Die van u mag er ook zijn trouwens.

Wat Hollande moet doen is simpel: het leger op volle sterkte de Banlieus in en leeg bezemen die hap. Álles eruit, wégwezen! We hebben het 50+ jaar geprobeerd en het resultaat is genoegzaam bekent lijkt me. Val al die haathutten maar binnen onverwachts en kijk hoeveel wapentuig en andere zooi er ligt om ons te vermoorden. En dat geldt ook voor de andere landen waar zich van dit soort broeinesten gevestigd hebben. Helaas maar jammer dan. Kans gehad, kans verkeken.

Ik ben hier zo ongelofelijk KLAAR MEE! Heb er méér dan kotsbeu van. Iedere keer weer dat holle gebazel terwijl een debiele kleuter van 3 nog kan zien uit welke hoek de ellende vandaan komt. Heel de Linkse pers raakte niet uitgepraat over dat manneke van 3 dat stierf omdat zijn mensen smokkelende vader gratis zijn tanden in Zweden wou laten fixen. En zouden ze zich ook zo uitputten in platitudes bij de foto van dat geplette kind met de pop nog naast haar?!? Nee, want dat is maar een k*t Europeaan, een blanke waar alle schuld ligt. En nu houd ik op met tikken voordat er ergens een pakking knapt in mijn hart.

Sjefke7807 | 15-07-16 | 15:09

Heb zojuist de Tweets gelezen en genoten.
Deze Tweets geven weer hoop.

Ik ben er voor dat de regering en gedogers (hallo kereltje) , voor het Den Haag tribunaal komen.

edelweiss | 15-07-16 | 15:07

@DasNouJammer
Zat net te kijken op de FB van DENK. Daar is het niet anders. Iedereen is schuldig behalve de veroorzakers.

Heiner | 15-07-16 | 15:00

Prof. Pim Pam Pet | 15-07-16 | 12:14
Hij lijkt ook wel een beetje op luitenant Gruber van Allo 'Allo.

Smart-dumbass | 15-07-16 | 14:58

Volgens overburen in Marokko forums:
nieuws.marokko.nl...
Het is allemaal in scene gezet & flase flag volgens de comments daar. Dat is wel eng als dat geen poging to humor is.
harry21 | 15-07-16 | 13:14

En voor dit soort meningen van streepjesnederlanders gebruiken types als Pechthold en Klaver de zogenoemde "horen-zien-en-zwijgen" methode. Ik vrees dat dergelijke streepjesnederlanders écht geloven in hun opvattingen, reden genoeg om te vinden dat zij hier een gevaar vormen voor ons samenleving.

DasNouJammer | 15-07-16 | 14:54

Kereltje P trapt de dooie lijken nog even ná.
Kereltje P stookte eigenhandig, maar niet zelfstandig of alleen, de oven op waar het land en de niet-in-het-recente-verleden geïmporteerde bevolking in dient te verdwijnen.
.Stemmen=toestemmen=medeplichtig zijn aan genocide.

hallevvezool | 15-07-16 | 14:39

Harry uit Rotterdam | 15-07-16 | 12:58

He onder twee nicks. Mischien als de grenzen dicht waren was deze kansenparel nooit in frankrijk opgenomen. Jullie gutmensen halen ze binnen en het nu weer bagataliseren. Ik zeg Sukkel!!Wegkijkert. Pleur lekker naar JOOP of ga lekker werken voor de NPO. Daar hebben ze ook altijd van die figuren. Die islam niet in de mond durven nemen en dan gaan waarschuwen voor rechts extremisme om te bagataliseren. Op NPO kwam zelfs een breivik weer op de voorgrond bij die NPO. Maar islam van de wrede werdt weer verzwegen. Ik zeg jullie zijn schadelijke kudtsukkels!!Ga lekker thee zuipen . Achterlijke knuffelaar.

tweetybird | 15-07-16 | 14:38

Als Hollande zijn haar maar goed zit: deze socialist heeft een prive kapper die 10.000 euro per maand kost- excusief 'onkosten' en andere vergoedingen voor deze schaarvirtuoos- uiteraard te betalen door de Franse belastingbetaler. Daar ben je dan 'socialist' voor!

stutz | 15-07-16 | 14:30

Lagonda | 15-07-16 | 12:25

Helemaal gelijk natuurlijk. Jesse Hughes zei eerder al dat hij deze "gematigde" moslims zag feesten in de straten van Parijs.

uncommonsense | 15-07-16 | 14:29

Het blijft toch altijd apart dat een notoire anti Christ als Pechtold altijd om de hete brij heendraait als het om de Islam gaat. Als die veilingknecht een beetje verstand in zijn zogenaamd liberale kop had, zou ie weten dat Islam en Humanisme of Atheïsme elkaars ultieme vijanden zijn. Een voorproefje heeft ie al kunnen zien toen bleek dat zijn concullega's van de PvdA het Islamitische paard van Troje hadden binnengehaald in de vorm van de Islamo fascisten van DENK.

Heiner | 15-07-16 | 14:27

Nee Arrogander, het houdt niet op, niet vanzelf!
Pas ook jij maar op in het geval de volkswoede losbarst.

Nelis SplitBloes | 15-07-16 | 14:26

Beste Alexander
Peggold:
Dat van die eeuwigdurende vrijheid die de
EU brengt... is U misschien in de laatste jaren iets opgevallen, namelijk dat men naar believen Europeanen afschiet, omverrijdt, kapotstuk maakt?
En dat allemaal omdat enge cluppies als
D66 vinden dat vreemdelingen van de meest buitenissige pluimage in Europa mogen wonen ....?
Het is maar een vraag.
Maar met engerlingen als D66 wil ik niets , maar dan ook helemaal NIETS meer te maken hebben.

mallekater | 15-07-16 | 14:23

Ik ben dat politiek correcte gelul van Peggold, Rutte, onze Koning etc zo vreselijk kotsbeu. Bij elke aanslag hetzelfde riedeltje. Duiden en actie ondernemen ho maar.

doskabouter | 15-07-16 | 14:21

Ik had em al eens eerder gepost: hierbij nog een keer:
www.dailymail.co.uk/news/article-36751...
Left-wing German politician who was raped by migrants admits she LIED to police about her attackers' nationality because she did not want to encourage racism.
Blijven ontkennen dat er een probleem is. Ignorance is not the same as innocence.

Is dit nog nieuws? | 15-07-16 | 14:16

Die vrijheid zijn we allang kwijt. In hun krampachtige poging hun multi-culturele samenleving tot een succes te maken zijn ze bereidt extreme elementen te tolereren. Gemonitoord door een geld verslindend staatveiligheids apparaat. Voor alle burgers want discrimineren doen wij hier niet. Met als resultaat dat de no-go areas voor christenen, joden en homo's zich als een inktvlek verspreiden over Nederland. En als je daar dan wat van zegt dan ben je een populist, facist of rasist. Nee Pechtold, vrij zijn wij allang niet meer. Maar jij denkt als ik maar heel langzaam buig voor tirannen dan valt het niet zo op.

Yohean | 15-07-16 | 14:14

Ik begrijp dit soort stukjes niet. Alexander Pechtold is een links liberaal politicus die heilig gelooft dat de meeste mensen het best functioneren in een open en vrije democratie. Zo zorgde zijn partij er persoonlijk voor dat we een wet adviserend referendum hebben zodat boze onderbuikers GeenPeil konden organiseren. Een beetje waardering daarvoor is wel op zijn plek.

Ikzelf vind de heren en dames van D66 te links voor mijn smaak maar in deze heeft hij gewoon gelijk.

Er zijn twee stromingen die de islam zien als een agressieve oorlogsmachine, te weten de extremistische jihadistische idioten en hun ideologische tegenhangers de rabiate islam hater. Beide zeggen exact hetzelfde en prediken exact hetzelfde. Namelijk dat islam een gewelddadige ideologie is dat moord op onschuldigen rechtvaardigt. Extremisten aan beide kanten vinden van wel de mainstream niet.

Ikzelf heb hele andere problemen met islam en religie an sich namelijk dat ik het een achterlijke en achterhaalde ideologie vind. Misschien dat 1400 jaar geleden het nodig was om allerlei regeltjes in een religieus sausje te werpen maar anno 2016 is dat nogal nutteloos. Aan de andere kant ben ik wel liberaal genoeg om het recht van Pastafari of moslims te verdedigen tot het bot zolang ze maar hun geloof in vrede belijden.

De Koreaanse Slet | 15-07-16 | 14:13

Kan meneer Pechtold dan aangeven hoeveel doden (extreem)rechts de afgelopen tien jaar op hun geweten heeft in deze wereld? En hoeveel doden er islamgerelateerd zijn? Nou? Juist aan dit selectief wegkijken schuilt een gevaar, namelijk dat we blijven kijken hoe gevaarlijk (extreem)rechts wel niet zou kunnen worden (zie WW2, wat overigens al lang achter ons ligt), zonder dat we stelling nemen tegen dat wat al gevaarlijk IS. Als men in WW2 ook zo zou hebben geredeneerd, namelijk niks doen tegen het fascisme en de jodenvervolging, want ohoh, we zouden toch ooit eens linkse communisten kunnen gaan worden, ja dan waren we nog steeds onder het fascistische juk geweest. En daar is tegen gestreden, vijf lange jaren, door mensen die af wilden van datgene wat hen bedreigde. Ach ja, wat wordt geschiedenis toch weer makkelijk vergeten.

Rokus3013 | 15-07-16 | 14:10

Een linksche buurman zijn eerste reactie op het bericht van Nice was "oh nee, wéér die discussie".

Hartgrond | 15-07-16 | 14:05

Helaas is het probleem de EU. De EUrocraten - de Gutmenschen - willen een universele ideologie uitdragen van totale gelijkwaardigheid. Het geloof of bepaalde radicale overtuigingen mogen dit niet aantasten.
Helaas zijn de nationale rechtsstaten - politici als Peggold - altijd ondergeschikt aan Brussel en ze kunnen daar maar weinig tegenin brengen... Een Europese vloot om de Europese grenzen te bewaken wordt afgedankt want dat is natuurlijk 'niet humaan'. Dat terwijl politici waarschijnlijk wel wisten dat de vluchtelingenroutes door ISIS mensen werden gebruikt. Nee. Ze willen liever een vieze deal met Erdogan sluiten ook al betekent het dat Turkije ons nog meer weet te chanteren om een Turks lidmaatschap mogelijk te maken. Als Australië haar grenzen trouwens wel keihard wil bewaken, vinden wij het niet erg. Maar Europa? Nee, de EU moet de schijn van open grenzen en superieur humanisme in stand houden, ook al gaat ten koste van de veiligheid van onze nationale samenlevingen. Ik word er erg verdrietig van.
Helaas is Nice waarschijnlijk niet het laatste hoofdstuk. Ik vrees voor Amsterdam.
Het tweede probleem is de ziekelijke politieke correctheid die we in de samenleving zien. Vooral in de hogere kringen - de politici/ academici/ bedrijfslui heerst deze. Naar de buitenwereld willen ze vooral als Gutmenschen worden gezien en daarom spreken ze elkaar mooi na: "Everybody is equal". Maar als het om hun eigen leven gaat (naar welke school stuur ik mijn kinderen? in welke buurt ga ik wonen? met welke mensen ga ik om?) dan geldt hun Gutmensch ideologie natuurlijk niet. "Everybody is equal... But some people are more equal than others".
Je zou maar kritiek hebben op het feit dat Nederlandse Turken massaal op Erdogan stemmen!!! "Iedereen heeft toch recht op zijn mening!" Dan geldt vrijheid van meningsuiting wél. Maar als je zegt dat bepaalde eigenschappen van de Islam gewoon niet bij onze Europese cultuur passen; ho ho maar. Nee, dan ben je een extreem-rechtse populistische fascist die stiekem Hitler aanbidt, of zo!
Politieke correctheid neemt beangstigende vormen aan. Om maar een voorbeeld te geven: www.epochtimes.de/politik/deutschland/...
Deze vrouwelijke politicus van de Duitse SP werd door 3 vluchtelingen verkracht maar wilde er eerst niet voor uitkomen!! Want daarmee zou je de samenleving racistischer maken, toch? Ook al gaat dat ten koste van heel je eigenwaarde. Dat je jezelf en de cultuur waar je vandaan komt zo ont-zet-tend kan haten, dat je al het vreemde - ook al veroorzaakt het ernstige misdrijven - in bescherming wilt nemen is voor mij echt een raadsel. Maar beangstigend is het wel.
Vroeger wilde ik altijd in de Europese droom geloven. Ik wilde geloven dat de mens van nature goed is en dat alles wat maar dichtbij het nationalisme komt - ook het patriotisme - fout is.
Maar ik begin steeds meer tot de conclusie te komen dat een samenleving alleen goed kan functioneren als er een gemeenschappelijke deler bestaat, als de neuzen dezelfde kant op staan. Helaas vrees ik dat de culturele verschillen binnen de huidige samenleving te groot zijn om dat voor elkaar te krijgen.
Wat kunnen wij doen? Niet veel. Een geleidelijke aanpak werkt beter dan welke revolutie dan ook, want die wordt toch weer door de verkeerde mensen gecorrumpeerd. Wat we wel kunnen doen is ophouden met de politieke correctheid. Gewoon met mensen in discussie gaan op straat en datgene waar je voor staat en waar je in gelooft zo veel mogelijk naar de buitenwereld uitdragen. Op een gegeven moment weet je weer wie je bent en waar je voor staat. Voor een samenleving waarin man en vrouw gelijk zijn, maar vrouwen in bepaalde gevallen wel in bescherming genomen moeten worden omdat ze gewoon niet zo sterk als mannen en kwestbaarder zijn(pepperstray is trouwens een aanrader). Een samenleving dat de harde werker beloont en het prietpraat straft. Elk vak dat haar vruchten afwerpt is bijzonder, mooi en respectabel. Hoe dragen de kosmopolieten van bijvoorbeeld de Zuidas in de bankensector die verrotte derivaten verkopen aan onze samenleving bij. Behalve blijven consumeren? Confronteer ze maar eens lekker met wat ze doen. Groeten

Droom.eens.hard.op | 15-07-16 | 14:00

Arrognder heeft dit natuurlijk niet zelf geschreven. Daar heeft hij een PR dame voor. Je weet wel zo'n blonde snol die communicatie wetenschappen heeft gestudeerd aan InHolland. Alle politieke partijen hebben er zo eentje rondlopen.

Osdorpertje | 15-07-16 | 13:57

Ik zou het absoluut niet erg vinden als Pechtold, Rutte en een hele zooi andere linkse wegkijk- en goedpraatpolitici zeg maar : "ineens spoorloos zouden verdwijnen"..... sterker nog, ik zou dat erg toejuichen.

jipje | 15-07-16 | 13:57

@Mastermattie | 15-07-16 | 13:46
niets... ;-) Ja, de oudere generaties die aan de NOS verknocht zijn. Maar ik vermoed dat iedereen onder de 55 de NOS vaarwel zegt.

Mark_D_NL | 15-07-16 | 13:55

Elke islamist is blij met Arrogander Pechtold. Met dat soort heersende sukkels is de overwinning op termijn in de pocket. Tot die tijd: koesteren die Pechtolds; en daarna dumpen in overeenstemming met de wil van de profeet; de ongelovige koppen zullen rollen.

Fijnstoffer | 15-07-16 | 13:51

chicago river | 15-07-16 | 13:07
Dutch_Holland | 15-07-16 | 13:06
Je paspoort zegt niet waar je vandaan komt. Veel Fransen hebben hebben een Tunesisch paspoort. Met de onafhankelijkheid van Tunesië zijn de Franse kolonisatoren en hun aanhang rond 1956 naar Frankrijk terug gekeerd. Frankrijk is liberaal in het hebben van meerdere paspoorten en daarom komt het nogal eens voor dat Fransen een tweede paspoort hebben van het land waar (groot-)ouders vandaan komen.

Harry uit Rotterdam | 15-07-16 | 13:51

@LeQuin | 15-07-16 | 13:27
Pechtold is een van de ondertekenaars van de motie Halsema, die beoogt om islamisering NIET tegen te gaan. Hij kan dus maar beter zijn kop houden, snap je?

VerenigingVanDieven | 15-07-16 | 13:49

Elk jaar, zelfs elke maand, elke week zal net als in Bagdad, Of welke moslim brandhaard dan ook de bommen ontploffen om onschuldige mensen voor de gein, als islamhobby te vermoorden.
Het antwoord van Pechtold, Rutte en meer van dat soort nepfiguren: Tja,...100% veiligheid kunnen we niet garanderen. Hoeveel veiligheid dan?.. 1 % misschien??
Het antwoord is: GEEN enkele garantie geven we jullie.
0,00 garantie geven we jullie omdat jullie leven ONS goedmens politici niets interesseert.
Vraagje: hoeveel islam aanslagen waren hier voordat de islam hier in Europa massaal binnen stroomde: Antwoord;GEEN.. Wel andere terreur: IRA, rote armee fraction en nog een paar van die gekken. Maar dit was geen oorlog tegen alles wat bewoog. Dit was een zeer tijdelijke en beperkte oprisping van terreur. De islam is in oorlog met iedereen en in het bijzonder de vrije gelukkige mens.
Figuren als Pechtold,v.Aartsen, Rutte, Merkel,.. faciliteren deze doodscultuur. Zij zijn rechtstreeks verantwoordelijk voor deze moorden. Open grenzen en massaal de islam binnen halen betekent in de praktijk oneindige aanslagen en vele doden. Echt het enige wat helpt is geen moslim meer binnen laten en de islam invloed verminderen. Geen islam scholen of moskee. Alle haatpaleizen sluiten. Daarnaast moet de islam vanbinnen uit gereinigd worden van alle agressie. Niets is heilig!
Ook de islamitische landen met hun verderfelijke sharia en geweld tegen vrouwen en homo's moeten zich reinigen van alle onmenselijkheid. Zolang dat in die landen niet gebeurd, geen zaken doen en de verderfelijk islam tot die regio behouden. Hek er om heen en de sleutel weggooien.
Als eerste nieuwe politici die de islam gaan aanpakken.
De islam in de nekvel pakken en eruit drijven. Dit willen wij nooit meer! Terug naar de tijd toen de islam een heel ver van mijn bed show was en ongevaarlijk.
Toen was het leven nog heel gewoon.

dijkbewaker | 15-07-16 | 13:49

-weggejorist-

TB2318 | 15-07-16 | 13:48

Wie is dat dan????.. die Alexloser Pechthollikker ?

Dát dus!

En laat dat extreem rechtse bewind maar komen, so be it!

HypoPseudo | 15-07-16 | 13:48

Dat eeuwige ziekmakende gekoketteer met "onze vrijheid" ... doodziek wordt je ervan .. oftewel, zou onze vmbo-ster zeggen : ik heb het kotsbeu ervan.
Zou het tot de botte harses van de veilingmeester doordringen dat we voor het "ontstaan" van de EU ( kan de afkorting bijna niet meer uit mn bek krijgen)dat we voor dat ontstaan begin jaren '90 heel wat meer vrede en veiligheid hadden dan vandaag de dag?
Maar er trappen straks weer een paar honderdduizend mafkezen in de zalvende praatjes van deze meesteroplichter.
Nee, oplichter, ik ben niet extreem-rechts en ben hooggeschoold. Gek hé?

daytripper | 15-07-16 | 13:47

@Mark_D_NL | 15-07-16 | 13:39
Oh, ik kijk ook nauwelijks TV en series worden door mijn NAS vanzelf binnengehaald.
Ik ben alleen benieuwd wat er van de NPO overblijft als iedereen zijn/haar zenders kan kiezen.

Mastermattie | 15-07-16 | 13:46

Als Eurofiel zet Pechtold de grenzen wagenwijd open voor Oekraïne en Turkije ruim 130 miljoen ongeregeld vandaar kunnen vrij ronddwalen binnen Europa. Afgezien van de stijgende criminaliteit, zullen ook godsdienstfanaten uit deze contreien aanslagen gaan plegen in Europa.

Goedverdoemme | 15-07-16 | 13:43

@Anoguurder | 15-07-16 | 12:35
Sorry.. En dat meen ik. Ik was geiriteerd door de wegkijk maffia. Verdien jij niet. Jij reaguurt altijd netjes. Mijn fout.

Mark_D_NL | 15-07-16 | 13:42

Het antwoord zal komen. Moskee-nacht. De nacht dat de moskeeën in West-Europa branden. De nacht dat burgermilities het straatbeeld gaan beheersen, gesteund door de bevolking. De nacht die het begin zal inluiden van een politiestaat. Geleid door een nieuw type politici. Politici, die, in tegenstelling tot het grootste deel van de huidige lichting, wél oog hebben voor de belangen van de autochone bevolking. Die politiestaat is niet ideaal, nee. Maar, gegeven de omstandigheden, wellicht het beste.......

Kievit | 15-07-16 | 13:42

Er zijn ruim 80 doden gevallen en een onnoemelijke reeks rouwende nabestaanden. Die verdienen compassie en medeleven. Zo niet van Zentgraaff. Die is vooral bezig met de reactie van Pechtold. Droplul.

Prinsemarij | 15-07-16 | 13:39

@Mastermattie | 15-07-16 | 12:56
Dat kan je toch al. je heb toch internet. Dan ga je toch niet wachten of extra betalen. Snap sowiesso niet wat TV nog te biedden heeft. Maar misschien ben ik al te lang TV loos.

Mark_D_NL | 15-07-16 | 13:39

LOL @ "Wij buigen niet voor terreur"

Hoe krijgt die slappe zak dat nog uit zijn toetsenbord ??

Hobbykip | 15-07-16 | 13:38

Het wachten is op een antwoord op dit geweld. Want er komt een punt waarop bij sommigen de maat vol is en voor eigen rechter zullen gaan spelen.

Betweetert | 15-07-16 | 13:31

En nu, op naar een mars over de Champs-Élysées met wereldleiders die arm in arm stilzwijgend, droevig kijkend, marcheren.
Dat zal ze leren !!

arc-en-ciel | 15-07-16 | 13:30

De lummel Pechtold,minister van zaken, spek en bonen,steekt het liefst zijn kop in de reet van Juncker ,en wordt het moeilijk ,gewoon in het zand .

fleurtje | 15-07-16 | 13:30

-weggejorist-

Nietnagel | 15-07-16 | 13:30

-weggejorist-

Nietnagel | 15-07-16 | 13:30

Als je niet met vrijheden kan omgaan, dan moeten die vrijheden ontnomen worden. Simpel.

Betweetert | 15-07-16 | 13:29

A. Pechtold = schijnheilig, eurofiel, policor, opportunistisch a-democratisch .

krelus | 15-07-16 | 13:27

Poe, poe. Ik denk dat zelfs mensen met een wraak-reflex stil staan by wat de families van de overledenen meemaken. En onze vrijheid WORDT ook aangevallen door die laffe terreurdaden; wordt ook vaak onder een felroze banner geroepen. Ik vind dat Peggie daar een spijkerkop weet te vinden. Daar even tegen in knallen laat dit voelen als een topicje over de rug van 84 mensen. Hoop dat de klikjes het waard zijn, stelletje nep-millenials.

LeQuin | 15-07-16 | 13:27

blablablablabla.. alleen graag nog een topic on GS als DENK eens een reactie geeft over deze jongen zonder arbeidsperspectief, geen stage en vergeet niet zijn achtergrond; zijn ouders als slaaf van de westere mensch hardwerkend in de toeristenindustrie @home geweest en nu zonder iets in armoede van de honger sterbt.. en dat allemaal omdat onder dit soort wanhopelingen rassiesme de basis is.. uiteraard de sguld van de westerse blanke mens! Kom DENK doe eens je best.. op deze vrijdag, gebedsdag van de filosofie van de vrede.. want met de ISLAM heeft dit uiteraard niets maar dan ook helemaal niets te maken..

fikkieblijf! | 15-07-16 | 13:22

@Stormageddon | 15-07-16 | 13:03

Uitstekend artikel, bedankt.
Samkova betoogt dat de islam een politieke ideologie is (zoals communisme en fascisme) met een dun vernisje van religie erover. Dat is vaker gezegd maar de historische en maatschappelijke context die zij noemt is zeer overtuigend.
We hoeven dus voortaan geen nuances meer aan te brengen in de zin van "politieke" islam, of de religie proberen los te zien van de ideologie. Ze zijn identiek.

Leipniz | 15-07-16 | 13:19

@Tjemig | 15-07-16 | 13:16
Laffe daad? Ik denk dat de islamieten dit juist moedig vinden; hij wist heus dat hij eraan zou gaan, dat is dapper in hun ogen; je leven geven voor je geloof.

Crufty | 15-07-16 | 13:19

Er zullen steeds hardere maatregelen ge-eist worden door de bevolking zolang politici wegkijken en niets aan het onderliggende probleem doen. Maar helaas, ze zijn handelingsonbekwaam, ze kunnen het niet en ze gaan het ook niet leren.

Een groot deel van deze lichting van politici heeft een armzalige identiteitsvorming gehad. Het zijn de kinderen van 1968, kinderen van de eeuwige economische groei, de ongebreidelde zelfontplooiing. Ze hebben het goed gehad en proberen de wereld vorm te geven naar hun idealen. Deze idealen, niet ingegeven door zelf het overkomen van weerstand en leren van tegenslag, maar lukraak bijeengeraapt op een golf van vooruitgang en sociaal-democratie.
Reflectie op het eigen handelen, diepere inzicht en de relativering van hun acties ontbreek ze volledig. Helaas, het zal niet veranderen, niet zomaar.

In hun roze wereld van maakbaarheid, van het eigenbelang en hun zelfzuchtig ‘altruïsme’ hebben ze er totaal geen probleem mee die dingen die ons fundamenteel maken wie we zijn, bij het oud vuil te zetten. De ‘democraat’ Pechtold die zo tegen referenda is. Hoe treffend.

Nee, het is veel eenvoudiger het gevolg van de eigen handelingsonbekwaamheid te benoemen en aan te vallen: rechts en populisme. Dat zijn in de ogen van dezen veel hanteerbaardere opponenten. Dat hebben ze geleerd van hun ouders: rechts is slecht, populisme is slecht.... verder komt het gekrakeel niet.

Not_again | 15-07-16 | 13:18

Untersturmfuehrer keunig willem alexander Peggolt

stutz | 15-07-16 | 13:18

@harry21 | 15-07-16 | 13:14

Ik heb een teiltje nodig na het lezen van de reacties op marokko.nl ...

mirvink3478 | 15-07-16 | 13:17

Voorzitter van de Tweede Kamer Khadija Arib: "Wat een verschrikkelijke en laffe aanslag op Frankrijk. Wens slachtoffers, nabestaanden en het Franse volk veel sterkte toe".

Daar zitten die 84 doden op te wachten, op "sterkte" van deze kamervoorzitster.

Tjemig | 15-07-16 | 13:16

Natuurlijk wordt onze "manier van leven" aangetast. Het begon met het beveiligen van vliegvelden en steeds meer personen. Later volgden gebouwen als synagoges. En nu, sinds kort, worden ook evenementen onderworpen aan steeds meer beveiliging en controle.

Nog los van de enorme kosten waarmee de samenleving wordt geconfronteerd om van alles en nog wat en steeds meer te moeten beveiligen, gaat de angst ons vroeg of laat beheersen. Frankrijk heeft de grootste moslimgemeenschap van Europa die steeds brutaler wordt. Niet voor niks vinden daar de meeste recente aanslagen plaats. Het land is een mooie testcase om te kijken hoe ver men kan gaan om steeds meer ruimte voor de islam op te eisen.

Het is het resultaat van de carte blanche die moslims hier in West-Europa kregen. Door ze scholen te laten stichten waar van alles gebeurd maar vooral heel veel mis gaat. Door ze toe te staan om met hulp van het buitenland moskeeën te bouwen. Door de samenleving steeds meer aan te passen naar de wensen van de islamitische gemeenschap (in de hoofdstad van het land van laïcisme liggen ze tegenwoordig al op straat te bidden). Door ze jarenlang toe te staan de ene na de andere haatpreker te laten uitnodigen. Door de politieke leiders en de media die altijd maar benadrukken dat het overgrote deel van de moslims zo ontzettend vredelievend is en dat de moslims zelf ook slachtoffer zijn van het geweld van hun geloofsgenoten.

Nou ja, we weten allemaal wel waar het mis ging. Vandaar ook dat lui als Pechtold en Rutte zoveel woorden nodig hebben om toch vooral hun medeleven te betuigen. Vandaar ook dat je bij de NPO de hele dag hoort dat men naar woorden moet zoeken en dat je ze nu al, amper twaalf uren na de aanslagen, al zorgen hoort maken over de positie van de moslims in ons land. Want oei, ze zouden eens kunnen worden aangesproken op de misdaden die in naam van hun geloof wereldwijd plaatsvinden. En dan krijg je de stompzinnige oplossing van Max van Weezel op NPO dat we "liefde moeten aanboren". Maar vertel dat maar aan die dode zak die gisteravond meer dan tachtig mensen in Nice heeft vermooord.

jochum1980 | 15-07-16 | 13:16

Peggy begrijpt gewoon helemaal nergens iets van.
Alleen D 66ers denken dat het wicht niets begrijpt van wat er gebeurt in dit werelddeel.... met zijn op het randje van debiliteit zwevende reacties zouden ze daar bij D 66 toch een keer moeten nadenken?

mallekater | 15-07-16 | 13:14

Volgens overburen in Marokko forums:

nieuws.marokko.nl/42810/liveblog-nice-...

Het is allemaal in scene gezet & flase flag volgens de comments daar. Dat is wel eng als dat geen poging to humor is.

harry21 | 15-07-16 | 13:14

zucht.. is het al tijd?
of moeten we nog een tiental aanslagen afwachten?
nog een paar honderd doden?

Is men bang voor een reputatie zoals Israel heeft onder de idioten?

wtf!

fukallahalhollandi | 15-07-16 | 13:13

Standaard reactie van de politiek is natuurlijk heel veel medeleven en een heel groot onafhankelijk onderzoek.
Veel beter is grenzen dicht voor die zandbak barbaren en deislamiseren.

metagod | 15-07-16 | 13:13

tijd voor een europees super leger ,, oh nee wacht

pipokoeie | 15-07-16 | 13:11

Naarstig op zoek naar een 'alles' om daar nog een 'alles' bovenop te zetten en dan te kijken wat er gebeurt

arc-en-ciel | 15-07-16 | 13:09

Bijtendehond | 15-07-16 | 12:45
Ja leuk. Het is niet een beschaving als de onze (als in, 'mensen die zich beschaafd gedragen') maar het is ook niet een pre-civilisatie van bessenplukkende holbewonders. Ook de 6000 jaar oude schijthut bewonende Sumeriërs hadden een beschaving. Dus ja, het kan een clash of civilizations worden.

Gualtiero | 15-07-16 | 13:07

Harry uit Rotterdam | 15-07-16 | 12:58
Jij hebt zelf een gat of een gaatje in de kokosnoot, Harry uit Rotterdam?
Het is een Algerino die al dan niet... vul maar in. Vreemde agenda hou je er altijd op na, jij.

chicago river | 15-07-16 | 13:07

@" Ook in dit geval lijkt het gewoon een Frans staatsburger te betreffen, die is geboren en getogen in Frankrijk. Geen vluchteling, geen buitenlander."
@Harry uit Rotterdam | 15-07-16 | 12:58

Geen buitenlander? Het was geen autochtone westerling, hij had ook een Tunesisch paspoort. En dat is het probleem het paard van Troje is er al, deze nep westerlingen horen hier niet.

Dutch_Holland | 15-07-16 | 13:06

JE SUIS BOOS!

Boos op islamgekken én op laffe en mooipratende politici die opnieuw oreren uit hun "medelevendraaiboek". Na symbolische acties als een stille tocht en een kerktoren of oud paleis in de kleuren van de Franse vlag gaat men ook nu gewoon verder met een beleid dat al lang niet meer gedragen wordt door de meerderheid. Ik ben boos, de meerderheid in Nederland waarschijnlijk ook.

DasNouJammer | 15-07-16 | 13:06

Ogenblikkelijk na de aanslagen werd de noodtoestand in Frankrijk met 3 maanden verlengd. Misschien realiseert niet iedereen het zich, maar het monetaire systeem van de eurozone staat op ontploffen. (Deutsche Bank, Italië)Misschien komt die noodtoestand ze wel handig uit, voor als straks in heel Europa de pinautomaten dienst weigeren. In de chaos die dan ontstaat zijn zulke verregaande bevoegdheden als de Franse president nu heeft natuurlijk wel handig. De sociale onrust in Frankrijk is nu al bijna op een kookpunt. Het wordt een interessant zomertje.

CeesCloosd | 15-07-16 | 13:05

Harry uit Rotterdam | 15-07-16 | 12:58
Je moet ergens beginnen. Eerst moet de kraan dicht, daarna kun je gaan dweilen.

catomar | 15-07-16 | 13:03

harry21 | 15-07-16 | 12:17

He harry heb je reacties zo een tijdje bekeken. Maar kun jij niet beter thee gaan drinken en effe wisselen jongh. Mischien effe wisselen naar JOOP. Daar ben je beter op zijn plaats. Wegkijker en islam knuffelaar. Daar vindt je dus geloofsgenoten. Met dezelfde onzin gedachtes. Succes!!!

tweetybird | 15-07-16 | 13:02

@altijdfeest | 15-07-16 | 12:37
Grens controle is overbodig, wij worden immers beschermt door de grondwet...

koosnaam | 15-07-16 | 12:59

'The only thing necessary for the triumph of evil is for good men to do nothing'
Maar wat als je regering constant de goeden tegenwerk, bestraft, belast? En van alles doet om maar het tuig te pleasen?

Repetitive Beats | 15-07-16 | 12:58

Zentgraaff | 15-07-16 | 12:04
Dit is toch wel wat makkelijk. En grotendeels onzinnig.....
.
Neem je "Grenzen dicht" opmerking. Ook in dit geval lijkt het gewoon een Frans staatsburger te betreffen, die is geboren en getogen in Frankrijk. Geen vluchteling, geen buitenlander.

Harry uit Rotterdam | 15-07-16 | 12:58

Muxje | 15-07-16 | 12:48

moslims zijn inderdaad eerst moslims, dan burger van de staat waar hun familie geboren is vervolgens komt er een hele tijd niets en dan het land waar ze wonen. Dat er mensen die geen moslim zijn door moslims worden vermoord interesseert ze helemaal niets. 80% van de moslims heeft begrip voor deze moordpartijen

protonplof | 15-07-16 | 12:58

Ach vergeleken bij Merkel is pechtold nog een kleine gek. Merkel stond weer voor aan om te zeggen dat duitsland hand in hand staat om terrorisme te bestrijden samen met frankrijk. Vreemde manier dan van die gestoorde Merkel die constant roept Welkom potientiele Terrorist. Tsja de eigenlijke veroorzakers waardoor we niet veilig zijn staan altijd voor op. Nou het is weer wachten op de stille tocht der falende leiders. Hollande ,Merkel , pinokkio Ruttegraat met zijn kliek en niet te vergeten de leiders van die EU steelclub.En het was daarna weer plas Was. Op naar de volgende aanslag. Nou het woord islam van de wrede wordt op de media weer verzwegen op RT na. Dus het wegkijken is al weer begonnen. De daders worden in weze al weer geknuffeld. Hier zouden ze zeggen we hebben te weinig thee met daders gedronken. En daardoor komt dit. Ik zeg het eigenlijke grote gevaar zijn die wegkijkende wereldleiders!!!

tweetybird | 15-07-16 | 12:58

@LieberLiber | 15-07-16 | 12:23
Het toont aan samen met de gebeurtenis zelf, dat ze geen oplossing hebben. Je zou daar rekening mee kunnen houden volgend jaar bij de verkiezingen.

head_pend_jervin | 15-07-16 | 12:56

@Mark_D_NL | 15-07-16 | 12:31
Ik zie uit naar de regelgevind waarin consumenten hun eigen TV pakketten samen kunnen stellen.
Ik ben benieuwd wat er dan nog van de NPO overblijft.
#123WegErmee

Mastermattie | 15-07-16 | 12:56

Ommezwaai | 15-07-16 | 12:36
En het nieuwe regeringsvliegtuig is bijna klaar, daar zit hij als eerste in samen met Markje en Diederik.

mom van avezaath | 15-07-16 | 12:56

Mij benieuwen wanneer Zentgraaff door Pechtold een racist, fascist of xenofoob wordt genoemd.
Dat zijn namelijk zijn gebruikelijke stokpaardjes als ie weer eens tegen Greet van leer trekt.

Ommezwaai | 15-07-16 | 12:56

De reactie van Marine Le Pen:

“Nothing that we have proposed has been put in place. Considering the new nature of terrorism which is now a terrorism of opportunity, that’s to say without hierarchical structure, the urgency is to attack the ideology on which this terrorism is based.

“And in this space, nothing has been done, absolutely nothing - no reintroduction of double punishment, nor depriving people of nationality, nor the closure of salafist mosques... nor the banning of certain organisations. In truth we are not at war. For the moment, we are in a war of words.”

Duidelijke taal. Doodzonde dat het Front National niet groter is in Frankrijk.

mirvink3478 | 15-07-16 | 12:55

Hans van Mierlo is verworden tot een tunnelboormachine.

Mastermattie | 15-07-16 | 12:55

Saillant detail. Vorige week, stak ik hier netjes via de VOP de straat over.
Ik zie en hoor een grijze Ford Transit met Duits kenteken, die mijn kant op komt, behoorlijk optrekken. Ik ben ervan overtuigd, dat de bestuurder mij wèl zag lopen op de VOP en dus hoorde te stoppen, dan wel snelheid te verminderen.
Ik kon duidelijk horen dat hij een versnelling hóger schakelde en dat was geen schakelfout.

Ik kon niet zien wàt er achter het stuur zat, was te druk met veilig aan de overkant geraken, vanwege dreigend gevaar.
Op dat moment dacht ik: Zou het er zóeen zijn? En dan bedoel ik dus zo'n "Nice-chauffeur".
En dat was nog niet eens gebeurd.

Bijtendehond | 15-07-16 | 12:55

Het was een Algerijn.... Het heeft toch hopelijk niets met de Islam te maken?
.
youtu.be/y5EXufJXWmI
.
Gelukkig; volgens Pat Condell heeft het er niets mee te maken. Ik schrok al! Zo'n vreedzame religie, en toch wordt iedere aanslag van verwarde, ingeteelde dwazen die toevallig naar een moskee gaan i.p.v. naar een kerk, steeds maar weer aan de Islam toegeschreven. Goed dat Alexander Pechtold het er ook niet over heeft. Straks krijgen we hier nog verkeerde ideeën over die mooie, tolerante religie!
.
En dan is er altijd nog de Islamitische wereld, die al eeuwenlang een toonbeeld van vrede en geweldloosheid is. Toch?

Brou Is Back | 15-07-16 | 12:54

@atheïstisch stemvee | 15-07-16 | 12:45

Ik probeer hier ook koud naar te kijken. Ik definieer geen oplossingen. Ik definieer hier alleen het probleem. En wat ik er uit op maak, is dat ik het probleem anders definieer. Jij ziet alleen terroristen. Ik zie een parallelle samenleving die deze terroristen zowel morele legitimiteit geeft als wel praktische hulp. Je weet dus nooit waar hij vandaan komt. Maar ook in de geisoleerde wijken met een grote sociale samenhang (Islam) weet men verdomd goed wat er speelt.

roze_bril | 15-07-16 | 12:54

Dit gebeurd allemaal volgens het boekje van Europese politici, eerst Europa compleet ontwrichten, en dan volledige controle nemen.( je laat niet voor niks boten vol binnen).
En dat er dan weer een aanslag gepleegd word en iedereen verontwaardig reageert, ja ik vind het erg voor de slachtoffers,en de mensen die weer hun nabestaande verliezen met deze laffe actie, maar het is weer wachten op de volgende aanslag.
Zolang de politici iedereen als racist wegzet die zich negatief uitlaat over de islam, verandert dit nooit.

Free will | 15-07-16 | 12:54

Off topic:

Kan GS niet even een crowdfunding starten voor de Koerden dan kunnen we als bevolking tenminste wat "doen".

zeertegendradig | 15-07-16 | 12:53

"100% veiligheid is niet te garanderen."
Deze terrorist, en vaak ook anderen, zijn voor een aanslag allang bekend bij de politie. "Maar ze kunnen niets doen". Het is een ontzettend grote zwakte dat mensen, met wie een gesprek van 5 minuten voldoende zal zijn ze als terrorist te duiden, niet berecht worden. Het is een politieke keuze de inheemse bevolking van Nederland niet te beschermen, geen gegeven.

GrowNoodlyAppendages | 15-07-16 | 12:53

@Lagonda | 15-07-16 | 12:25

Het is helaas zo dat moslims, ook diegenen die zich gematigd voordoen, per definitie niet te vertrouwen zijn. Dat is geen kwestie van racisme - het is een uitvloeisel van het begrip "takiya", dat centraal staat in de veroveringsstrategie van de politieke islam.
Het komt erop neer dat het voor moslims woonachtig in een niet-moslim land toegestaan is, te liegen en te bedriegen om de sympathie van hun "overheersers" te winnen. Alles gericht op de toekomstige machtsovername en de vestiging van een sharia-staat. Voor dat doel is het zelfs toegestaan geboden uit de Koran met voeten te treden, bijvoorbeeld het drinken van alcohol. Dat wordt dan door ons geïnterpreteerd als een uiting van geloofsafval, terwijl dat helemaal niet zo hoeft te zijn.
Ik ken zelf ook een paar moslims, die op het eerste gezicht goeie kerels zijn. Altijd vriendelijk en in voor een praatje. Maar in je achterhoofd is er altijd dat stemmetje dat zegt: "wat denken ze nu werkelijk van je? ben je niet meer dan een ongelovige hond voor ze?"
Het is jammer dat we zo wantrouwend over mensen moeten gaan denken - maar eerlijk is eerlijk: ze hebben het zelf ernaar gemaakt.

Leipniz | 15-07-16 | 12:53

In de islamitische wereld hebben de geestelijke leiders de macht. De westerse maatschappij wordt als inferieur betiteld door de islamitische geloofsvertegenwoordigers.

Dit resulteert in:
- De westerse maatschappij is inferieur
- Haten de westerse maatschappij en vrijheid die we hebben,
- Zien de westerse democratie als vrwerpelijk.

in reactie op wordt door het islamitisch geestelijkheid overal ter wereld gepust dat moslims zich strik houden aan de leer de vrouwen worden gedwongen het dragen van een hoofddoek opgelegd.

Dit dragen is een afwijzing van de westerse wereld en moet dan ook als een symbool hiervoor worden gezien. Eigenlijk lopen de vrouwen als een soortement wandelende opgestoken middelvinger door de straten van het westen.

Ter ondersteuning van de islamitische haat die de islam heeft tegen het westen.

En dit soort aanslagen al dan niet ondersteund met explosieven (zat in deze 7 tons truck gelukkig niet, en stel je voor wat voor ravage dat zou zijn) zullen in de komende maanden/jaren nog wel vaker gebeuren.

protonplof | 15-07-16 | 12:53

@Uw Psychiater | 15-07-16 | 12:17
Je bent de VVD in je lijstje vergeten.

head_pend_jervin | 15-07-16 | 12:52

Changeisthelawoflife | 15-07-16 | 12:45
Hij kan nu beter even z'n muiltje dichthouden en afwachten wat de grote jongens hiervan zeggen.
.
Op zijn reactie zit nu even niemand te wachten, wat ik u brom.
Maar goed, je moet jezelf maar erg belangrijk vinden.

Ommezwaai | 15-07-16 | 12:52

Gelul wat we elke keer horen na een aanslag. Maar veranderingen zie of merk je niet. Waarschijnlijk omdat er ook daadwerkelijk niets aan gedaan wordt.

chrisjuh | 15-07-16 | 12:52

@loze stijl | 15-07-16 | 12:23
Tweets kun je verwijderen, stijlloze reaguursels dan weer niet!

Mastermattie | 15-07-16 | 12:52

En Pechtold dan?
eigenlijk beter om hem geen aandacht meer te geven.
Hij kan in Nederland toch geen been aan de grond krijgen en is een risee.

Een non valeur politicus, niks bereikt in Nederland en zijn eigen kroonjuweel " het referendum" , verraden.
van Mierloo draait zich om in zijn graf.

Pechtold is een egotripper en een slechte politicus.

joost2 | 15-07-16 | 12:51

Ik vrees dat de wijkagenten overuren moeten gaan draaien om al die huisbezoekjes in goede banen te leiden.
Gezien alle opmerkingen gericht tegen Pechtold kunnen ze beter huis-aan-huis bezoekjes verrichten.
"Wij zullen ons tot het uiterste verdedigen."
Met wat? Pang pang roepen, als de AK47 kogels je om de oren vliegen?

MyCatIsDoingThis | 15-07-16 | 12:51

En Pechtold dan?
eigenlijk beter om hem geen aandacht meer te geven.
Hij kan in Nederland toch geen been aan de grond krijgen en is een risee.

Een non valeur politicus, niks bereikt in Nederland en zijn eigen kroonjuweel " het referendum" , verraden.
van Mierloo draait zich om in zijn graf.

Pechtold is een egotripper en een slechte politicus.

joost2 | 15-07-16 | 12:51

Changeisthelawoflife | 15-07-16 | 12:45

Pechtold moet gewoon weten wanneer hij zijn waffel moet houden. Blijkbaar begrijpt hij dat niet, helaas zoals zoveel zaken hem niet aan het verstand te peuteren zijn.

Not_again | 15-07-16 | 12:50

Heel kort & simpel komt het neer op "Een volk dat voor tirannen zwicht, zal meer dan lijf en goed verliezen, dan dooft het licht."

harry21 | 15-07-16 | 12:17

Een volk dat voor korannen zwicht...
(niet zelf bedacht)

Spittertje | 15-07-16 | 12:49

Er zijn dus mensen die in het stemhokje het rondje van deze verwaande gek inkleuren...

Mastermattie | 15-07-16 | 12:49

@Lagonda 12:25: Ik denk dat de verschillen wel wat groter zijn, dat de gemiddelde gematigde moslim afkeurend tegenover dit soort geweld staat, en niet alleen omdat het ze een slechte naam bezorgt maar gewoon omdat het verder fatsoenlijke mensen zijn. Dat neemt niet weg dat je gelijk hebt wat betreft hun visie op de samenleving: moslims zijn in de eerste plaats moslim en dan pas staatsburger, en dat werkt door in hun beeld van democratie, vrijheid en wetten.

Ik ben dan ook niet zo zeer bang voor de enkele terrorist als voor een samenleving die, door gematigde en geweldloze maar desondanks toch zeer opdringerige moslims en de weekdieren die hen in alles faciliteren, gevaar loopt om steeds verder te islamiseren. En in zo'n samenleving is er ook toenemende ruimte voor de militantere tak van islam. Als hier de pleuris uitbreekt en de gematigde moslims moeten kleur bekennen, aan welke kant staan ze dan? Met lui als Aboutaleb en Fatima van de apotheek zit het wel goed, maar wat doen de volksstammen die wat minder goed geintegreerd zijn, waar politici en buurtwerkers wat minder vaak achter de voordeur kijken, en die de taal niet eens spreken? En zelfs als het hier nooit tot een treffen komt, zouden we over een paar jaar wel eens wakker kunnen worden in een land en een Europa waarin van alles niet meer mag of kan.

Muxje | 15-07-16 | 12:48

In Nederland wonen thans 1 miljoen moslims.
Het zullen er dankzij Rutte en Samson c.s. gauw 2 miljoen worden.

Maar stel nou dat van die 1 miljoen thans aanwezige moslims in Nederland er 100.000 echt helemaal sharia fout zijn.

Dan zijn er dus 900.000 ok.

Waarom gaan die nou niet eens demonstreren tegen hun mede "gelovigen" die zich zo schandalig als moordenaars gedragen in Europa?

Waarom is die subsidie vreter Fazar Arzarkan, met zn grote muil,vh voorzitter van Marokkaanse gemeenschap in Nederland en thans verbonden aan de Denk partij: zoooo stil??

joost2 | 15-07-16 | 12:48

Waar zit Timmerfrans z'n Twitter.
Die zal ook al menig traantje gelaten hebben...

HotPotato | 15-07-16 | 12:48

Al die geschokte politici, het zou verboden moeten worden dat ze al die stomme holle lege teksten nog uit mogen kotsen in de media. Rot op met je medeleven, met je stille tochten en je #jesuis kutzooi. Jullie zijn de medeveroorzakers van deze ellende met je wegkijken. Hier is het paard van Troje ook al lang binnen.
Ik hoop dat Wilders 76 zetels krijgt, kraan dicht en beginnen met dweilen.
Opzouten met die kut Islam.
Ik val in herhalingen maar dit is wat ik voel.

catomar | 15-07-16 | 12:47

Misschien zijn we te kritisch, en zit er in Pechtold toch een spoor van sociale intelligentie.
Het probleem is dat hij zijn minimale sporen van intelligentie niet geloofwaardig uitdraagt.
Met respect voor D66, zoek je een leider die wel respect verdient, iemand als van Mierlo of zo.
En als jullie dat soort denkers niet in huis hebben , donder dan op met die kutpartij van je.

mallekater | 15-07-16 | 12:47

@TempusEdaxRerum | 15-07-16 | 12:36
Ja, waar blijft de verbaasde vader in Tunesie? Die gaat vertellen dattie zo'n vrome zoon had en het niet begrijpt en dat zijn strafblad niet klopt en hij altijd liev was voor zijn zusjes. Kom op NPO, jullie kunnen het.

Piet Karbiet | 15-07-16 | 12:47

Schande. Schande! Als dat het beste liedje is dat ie kan zingen, wat doet ie daar dan?

Lefgozer | 15-07-16 | 12:47

Ik vond alle reacties van politici weer het standaard riedeltje van we buigen niet voor terrorisme, vreselijk, nabestaanden, individu, samen blabla. Wilders' tweet was de enige met "islam" erin.
We moeten nu moeilijke onbegrijpelijk lijkende keuzes maken om de toekomst te redden en dat is. Grenzen dicht voor nieuwe moslims en deislamiseren. verbod op Halal vlees. verbod op nieuwe moskeeen. Het onderwijs zo veranderen dat er geen enkele ruimte is voor religieuze onzin. Duw kinderen evolutieleer door de strot vanaf een jonge leeftijd en leer hen respect te hebben voor vrouwen, dieren en homo's.

Rest In Privacy | 15-07-16 | 12:46

ben er nog niet uit of het een vrachtwagen van putin of de vn is.

ganzo | 15-07-16 | 12:46

Le terroriste de l'attentat de #Nice06 est Mohamed Lahouaiej Bouhlel.

HdJ& | 15-07-16 | 12:46

Tsjonge jonge, ik heb het totaal niet zo op Peggold maar wat had ie anders moeten roepen? Is toch een volstrekt logische reactie?

We hebben als NL kabinet blijkbaar geen idee wat we hier aan moeten doen, durven geen actie te ondernemen, blijven maar pamperen en dat weten ze zelf ook wel. Dus is het heel erg hopen dat het vooral in andere landen gebeurt en niet bij ons.....

Kwestie van tijd dat er in NL een aanslag komt... Daar hoef je geen glazen bol voor te hebben... Of het moet zijn dat we het als radicale groepjes wel fijn vinden, al die subsidies enzo...

Changeisthelawoflife | 15-07-16 | 12:45

Goh.
Er zijn weer grote aantallen met doden door hersendode religieuzen op continent Eurpa gevallen. Gedood door een terreurdraaideurterrorist.
Wees maar trots, vrachtwagenchauffeur.
Kom er achter dat die 72 druiven er ook niet zijn.
Wat is nieuw.
Europa wordt Bagdad verderop.
Het rijtje begint aardig op te lopen.
Twin Towers had een grotere impact maar dit asociale islamietje rijtje dodenritje loopt de spuigaten uit.

chicago river | 15-07-16 | 12:45

Gualtiero | 15-07-16 | 12:20

Is de pislam een beschaving dan? Ik vind er weinig beschaafds vanaf komen.

Bijtendehond | 15-07-16 | 12:45

@roze_bril | 15-07-16 | 12:38
Ik probeer hier koud als een Machiavellist te kijken naar een probleem dat blijft groeien. Als jij alle moslims tegen de muur wil zetten (bij wijze van), dan krijg je mij niet mee. Ik zou die groep nauwer willen definiëren en dan zonder terughoudendheid ingrijpen. Ik probeerde mij vanmorgen in te denken hoe een Frankrijk (of anders Europees land) van 100 jaar geleden zou hebben gereageerd. Ik denk dat dit de enige mogelijkheid is. Voor wat het waard is natuurlijk. Moet gaan, lees later wel terug.

atheïstisch stemvee | 15-07-16 | 12:45

@Watching the Wheels | 15-07-16 | 12:31
De onzekerheid waar hij met spanning op wacht (omdat hij dan de autochtoon nog harder kan knechten) is: Wanneer gebeurt dit nu eindelijk in Nederland?
Hij vindt het afschuwelijk dat het weer in Frankrijk is en niet hier in Nederland.

InAnumPerRegimine | 15-07-16 | 12:44

Die gekke Harald Doornbos.

Die denkt en segt dat FN/PVV/AfD/etc.etc extreem rechtse partijen zijn.

Willianus Wortelus | 15-07-16 | 12:43

Dus als ik intolerant ben tov de Islam word of stem ik extreemrechts ? Wat een flauwekul!

Ik wil geen nieuwe landgenoten die een sprookje aanhangen dat mijn kinderen of landgenoten dood wil zien. Pleurt terug naar je zandbak en slacht elkaar daar maar af! Pas als je een echte vluchteling bent wil ik je helpen met alles, het liefst in de regio waar je vandaan komt zodat je terzijnertijd weer terug kunt naar je geboorteland om daar jouw land weer op te bouwen en de vrede te bewaken. En daarbij wil ik je ook helpen, zolang als nodig is.

Dat is niet extreemrechts, dat is gewoon eerst jezelf in veiligheid brengen voordat je anderen gaat helpen. Goh, waar krijgen we dat advies toch vaker te horen?

Promedio | 15-07-16 | 12:43

Tsja, de gruwel. Dit speelt vast Wilders in de kaart.

marcoplarco | 15-07-16 | 12:43

Bertie Wooster | 15-07-16 | 12:13

Of bestuujrsadviseujr voor Van Aajrtsen worden.

Bijtendehond | 15-07-16 | 12:42

O, jeetje, ons Alexandertje heeft eindelijk ontdekt dat de ontzettend begripvolle koers van zijn droompartij niet echt werkt.
Jemigdepemig, hoe krijgt een partij als D66 het voor elkaar een dergelijke onnozelaar als mediabepalende smurf voor te stellen als partijleider?

mallekater | 15-07-16 | 12:41

Zeau, de reacties op zijn tweet zijn pittig.

1+1 | 15-07-16 | 12:41

Ik kan me niet herinneren dat ik de mening van Pechtold heb gevraagd.
Omdat ik niet om zijn mening geef waarschijnlijk.
Net zo min als ik geef om de mening van een zekere Judith Sargentini
twitter.com/judithineuropa/status/600...

MyCatIsDoingThis | 15-07-16 | 12:41

TempusEdaxRerum | 15-07-16 | 12:36
Iemand met een gezond stel hersenen en die nog niet gehersenspoeld is door de linksche propagandamachine, weet de overeenkomsten wel. Dit geeft maar weer eens blijk van het feit dat men ons bij NOS allemaal over een kam scheert.

Ommezwaai | 15-07-16 | 12:39

-weggejorist-

vivantomnesvirgines | 15-07-16 | 12:39

@atheïstisch stemvee | 15-07-16 | 12:32

Er is helemaal geen onzichtbare vijand. De vijand is de Islam. Dat is zo klaar als een klontje. U laat zich in de luren leggen door passieve moslims. Natuurlijk zijn niet alle moslims terroristen. Maar noem mij 1 moslim die het een geweldige samenleving vindt hier in het westen. Als hij dat verkondigt, dan krijgt hij de hele moslimwereld over zich heen. Laat Aboutaleb zich maar eens uitspreken over afvalligheid en zie wat er gebeurt. Islam en westerse wereld is onverenigbaar. Dus zul je altijd conflicten krijgen tussen moslims en niet-moslims. Betekent nog steeds niet dat je allemaal terroristen krijgt. Betekent wel dat er moreel en praktisch draagvlak is onder die bevolkingsgroep.

roze_bril | 15-07-16 | 12:38

@Is dit nog nieuws? | 15-07-16 | 12:23

Ik denk dat onze politici in het geniep niet eens zo ongelukkig zouden zijn met een dergelijke aanslag op Nederlands grondgebied. Leidt mooi de aandacht van andere problemen af (Brexit en ander referendumleed, bankencrisis, verkwanseling van pensioengelden...) en het geeft miezerige mannetjes als Pechtold en Rutte de gelegenheid om de wijze staatsman uit te hangen.

Zoals in de vorige threads al gezegd: deze tragedies spelen op een perverse manier onze overheden in de kaart. Je hoeft geen complottheoreticus te zijn om te beseffen dat geheime diensten in hun handen wrijven over hun nieuwe bevoegdheden (veiligheid > vrijheid) en dat een eventuele reactie van "extreem rechts" gebruikt kan worden om en passant alle tegenstand tegen het Grote Europese Project op te rollen.

Je ziet nu al in Frankrijk dat alle ogen gericht zijn op anti-EU en anti-immigratie rechts, om bij de minste of geringste daad van vergelding, de "extremisten" de volle laag te kunnen geven. En voor alle duidelijkheid: met "extremisten" worden hier niet radicale moslims bedoeld. Die blijven ongehinderd met honderdduizenden tegelijk binnenkomen, om gesubsidieerd in hun banlieus op verdere acties tegen hun weldoeners te broeden.

Leipniz | 15-07-16 | 12:38

Ondanks al z'n indrukwekkende journalistieke inspanningen praat Doornbos toch weer regelrechte, gemakzuchtige poep. Wat is dat: Terrorisme nu echt aanpakken"? Leg dat eens uit! Als je het echt wil aanpakken gaat de Clash net zo hard - zo niet harder - van stapel. Je hebt aardig wat bevriende terrorisme-steunende regimes aan te pakken en de grenzen te sluiten. Alsof dat niet splijtend werkt. Maar ja, journalisten praten graag over "extreem-rechts" als Het Grote Gevaar.
Laat moslim-leiders eens reflecteren en pogen zich te verlichten. In Bagdad blazen ze elkaar dagelijks op, uiteindelijke gebaseerd op een religieus interpretatieverschil. Middeleeuws. Niet anders dan dat. Middeleeuws. Daar zit de Clash, niet bij "extreem-rechts".
Maar toegegeven: De apathie van huidige westerse regeringen is verschrikkelijk, volledig lam van politieke correctheid. En de gevolgen? Die zijn Extreem!

FnurkY | 15-07-16 | 12:38

Wij zijn met meer zegt Mark Rutte en wordt gesteund door dit sujet. Maar volg een paar van de volgende regels en we zullen er allemaal meer veiligheid krijgen;

Nederland Vrij van de Hoofddoek
Nederland Vrij van de Moskee
Nederland Vrij van dubbel paspoort
Nederland Vrij van mensen die dit niet accepteren, retour naar de islamitische staat.
Nederland Vrij van Marx Rutte, Pechie & Diedrich Samson = linksche dienaars van de EU-Heilstaat
Nederland Vrij van de EU-Heilstaat
Nederland Nexit
ik haal niet eens 10 Geboden, maar U kent er nog wel een paar
Je ne suis pas Nice anymore!
Je suis Angry.
Lieve niet-islammer, Het is Genoeg en ik spreek niet over strafkampen, noch voel ik iets als mijn ras of mijn volk, nee ik voel iets als mijn mensen, mensen die aangevallen/verkracht/opgeblazen/vernietigd worden door de islam en ja ik gebruik dit medium als een Klaagmuur en stop mijn klaagzang nu in deze Westerse Muur.

Rivpim | 15-07-16 | 12:37

Duitsland Frankrijk en Italie controleert de grenzen weer,ook in de treinen.Nederland heeft het nog niet nodig want de code is veilig.Wat walg ik van ons kabinet en van het veiligheid beleid .

altijdfeest | 15-07-16 | 12:37

Pechthold? Hij, die altijd schreeuwt vanaf de daken: "weg met ons"? Die laffe meneer verdiend een pek met veren badje. Bij elke aanslag zullen wij gelijkwaardige teksten van hem voorbij zien komen. Waakzaam en dienstbaar! Het zijn woorden die ik geschreven af en toe voorbij zie komen. Waakzaam? Dat zijn de in Nice ook! Dienstbaar? Dat zijn ze in Nice ook! . Wie van de regering gaat zich verontschuldigen voor al die doden en gewonden in persoon? Wie gaat dat persoonlijk doen. Familielid voor familielid? Wie gaat er staan bij hun graf? Staat bij elk graf een Alexander Pechthold? Vertrouwen in onze overheid of van welke overheid is en blijft ver te zoeken. Je vind ze langs snelwegen of ergens op een parkeerterrein. Nee, onze maar ook de hunne regering is verre van sociaal naar de eigen bevolking toe. Geert heeft al diverse malen gewaarschuwd voor deze shit in de EU zone door het: kom maar binnen met je knecht gedrag. Ik zou ook niet meer raar opkijken als mensen zelf zorgen voor hun veiligheid. Hopelijk dat die kom maar binnen knechtjes eens door gaan krijgen wat de rekening is die men moet betalen voor hun barmhartigheid, hun geloof of ideologie dat men aanhangt. De ideale wereld bestaat niet en zal ook nooit bestaan. Dit probleem is eenvoudiger op te lossen als dat men denkt. Nu nog hogerhand overtuigen van ons gelijk en wie weet word deze wereld een beetje mooier!

Mr_Pikibelly | 15-07-16 | 12:36

"Wij zullen onze vrije samenleving tot het uiterste verdedigen."
Wij? Wie zijn "wij?"
.
Als de pleuris uitbreekt dan weten de meeste van dit soort salon-politici niet hoe snel ze het land moeten verlaten.
De rotzooi mogen wij -de burgers- opknappen.
Als de rook vervolgens is opgetrokken, komen ze weer de populaire jongen uithangen.
.
Nee, in tijden van echte ellende hoef je echt niet te rekenen op Alexander en zijn gevolg....

Ommezwaai | 15-07-16 | 12:36

Dit NOS heeft hem! Deze man is namelijk geen 'moslim terrorist' maar volgens de NOS door 'jihadisme geinspireerd'.

Je wist dat het ging komen.

TempusEdaxRerum | 15-07-16 | 12:36

De grootste dickhead aller tijden. Pechtold, je bent een enorme LUL.

Eparchus | 15-07-16 | 12:36

@Mark_D_NL | 15-07-16 | 12:34

Oh sorry hoor. Maar als eenling tussen een 17 miljoen horde mensen heb ik het idee soms gewoon niet gehoord te worden.

Anoguurder | 15-07-16 | 12:35

Tussenstand voor het jaar 2016: 1268 aanslagen, 11664 doden, 14087 gewonden. Exclusief de aanslag in Nice, die moet er nog bij opgeteld worden.
Mede mogelijk gemaakt door bovengenoemde strontbaal en de rest van het crapuul.
Maak het verhaaltje zelf af en kleur de plaatjes...

Ars Vivendi | 15-07-16 | 12:35

Zou zijn spindokter er al een geschreven hebben voor een aanslag in Nederland? Al die tweets, man je bent gewoon een reaguurder en nog een slechte ook.

ikdenkwat | 15-07-16 | 12:35

@Anoguurder | 15-07-16 | 12
"WE"? Praat lekker voor jezelf. Je doet hetzelfde als de EU. Praten voor anderen. Niet doen. Wordt heel vervelend dat aanmatigende gedrag van betweters.

Mark_D_NL | 15-07-16 | 12:34

7 miljard individuen, het zal best, maar sommigen worden in hun moordlust gedreven door een islamitisch ideaal, peggold, zoek maar op in t woordenboek; islam.
echt, het bestaat!

Crufty | 15-07-16 | 12:33

In de ivoren toren is het leven goed en omdat hij en velen met hem, financieel afhankelijk zijn van het huidige verrotte systeem, veranderd er niets.

Dutch_Holland | 15-07-16 | 12:32

@litebyte | 15-07-16 | 12:29
Dat zou kunnen ... dat hij zichzelf niet door heeft :).

Watching the Wheels | 15-07-16 | 12:32

Dit kunnen is een terreurdaad van de EU politici die hartverwarmend deze idoten met open armen binnen halen om de samenleving uitelkaar te scheuren.

jitro | 15-07-16 | 12:32

Pechtold gaat persoonlijk de 'individuele terroristen' tegenhouden? Hoe? Verveelt hij ze dood?

Dutchbeaurouge | 15-07-16 | 12:32

"Daarom moeten we alles op alles zetten om dit soort aanslagen te voorkomen. "

Dan moet je dit gevaar gaan behandelen als de oorlogsverklaring die het is. Dat begint met, a) het probleem definiëren en b), de groepering zo nauwkeurig mogelijk proberen te vatten (moslim is te breed, terrorist te vaag).

En dan moet je hardvochtig doorpakken. Dat gaat hoe dan ook botsen met huidige wetten en verdragen. In eerste instantie zal het probleem zelfs verergeren, maar dat is de prijs die betaald moet worden vanwege decennia wegkijken en vooruit schuiven (nu of in de toekomst). Het is immers oorlog, maar dan met een onherkenbare vijand die zich verstopt tussen de bevolking.

Alternatief is doorgaan op de huidige weg. Dat zal resulteren in a), minderheid worden in eigen land, of b), een burgeroorlog. A en B sluiten elkaar niet uit, maar kunnen elkaar wel versterken.

atheïstisch stemvee | 15-07-16 | 12:32

AP,wat ga je doen als je familie slachtoffer wordt van die fascisten die in Allah geloven?
Tweeten?

swassannuf | 15-07-16 | 12:31

Haha, die reacties op peggold, wat zal hij zich weer superieur voelen, de 'elitaire', 'intellectuele' labbekak.
Je gaat je gewoon afvragen of hij wel op dezelfde planeet leeft, volgens mij zit hij in een parallel universum, waar de islam niet bestaat.

Crufty | 15-07-16 | 12:31

@davimore | 15-07-16 | 12:16
Wat een onzekerheid. Hij had moeten schrijven ... wat een zekerheid.

Watching the Wheels | 15-07-16 | 12:31

Ik heb idd nog weinig reacties gezien dat de Mossad er achter zit of een rechtspopulistische groepering. Of een conflict in de arbeidssfeer. Die truc werkt blijkbaar niet meer. Als je voor je leven rent voor een radicale moslim is dat gewoon islamofobie. Punt.

Piet Karbiet | 15-07-16 | 12:31

@Eppo | 15-07-16 | 12:29
#BoycotNOS

Mark_D_NL | 15-07-16 | 12:31

Bekende personen hebben op twitter de mogelijkheid notificaties voor reacties uit te zetten. Zo ook Mark rutte en z'n facebook, Timmerfrans en z'n twitter, en ook Pechtold, guy verhofstad en dergelijk. Dit zodat ze nooit lastig zullen worden gevallen ook met berichten vanuit het plebs.

Heb je ooit 1 politieke leider inhoudelijk zien reageren op een tweet of facebook bericht, op frans timmermans in een bezopen actie na? Geen een. Het wordt beheerd door een PR bureau dat zgn spijt betuigingen opschrijft en tweet of post voor de ministers of leden van de kamer. Sommige leden hebben dan daadwerkelijk een eigen tweet, maar inhoudelijk reageren of uberhaubt op de hoogte zijn dat er een hele discussie plaatsvind zijn ze niet.

Men moet eens ophouden met de discussie te verleggen vanuit social media en dit terug herleiden naar de kamer, of daar waar wij daadwerkelijk invloed hebben. Want we hebben zelf ook een rol in hoe het nu momenteel loopt allemaal.

We hebben het gevoel niet gehoord te worden. We hebben het gevoel tegen een muur aan te praten. Aub, maak een 'change' straks met tweede kamer verkiezing, en reken af met partijen zoals de VVD, PVDA, Groenlinks en dergelijk, en stem op een partij dat de komende 4 jaar eens de bezem door de kast gaat halen, en politiek nederland eens gaat resetten.

We hebben het nodig. We hebben een partij nodig die de teugels eens aan DURFT te trekken in niet alleen nederland maar ook in europa. Een die niet de belofte verbreekt maar daadwerkelijk doet wat het zegt.

VNL, PVV, het liefst beide, beter is er momenteel niet.

Anoguurder | 15-07-16 | 12:31

De incompetente, wegkijkende, lethargische peggolds van deze wereld (want bestuurders wil ik het niet noemen), drijven ons in de klauwen van extreem-rechts!
Kom d'r maar in Geert!

Aristotalloss | 15-07-16 | 12:29

Ach die Pechtold is ook maar een mens op zoek naar waardering en erkenning.

Mark_D_NL | 15-07-16 | 12:29

Beste Nederlanders,
Boycot de komende verkiezingen eens al die debatten.
Leert de praktijk niet dat het 99% geleuter en gelieg is?
Kijk niet en reageer niet.
En stem voor de toekomst van je geliefden en jezelf.

Een zeer bezorgde burger en reaguurder.

Eppo | 15-07-16 | 12:29

Pechtold is een populistische intrigant. Eentje die het van zichzelf nog niet eens doorheeft.

litebyte | 15-07-16 | 12:29

Onbegrijpelijk dat die wegkijkende verwaande kwast, nog durft te reageren, het bloed vloeit uit de mouwen van z'n colbert en blijft kleven aan zijn handen.

Goedverdoemme | 15-07-16 | 12:27

Overigens vraag ik me af in hoeverre "terroristische" moslims verschillen van "gematigde" moslims waar 't hun standpunten betreft. Met andere woorden: waar strijden deze terroristische moslims nou precies voor of tegen, en in welke mate zijn gematigde moslims het eens met deze standpunten?

Ik denk dat beide groepen vinden dat het Westen in de kern niet deugd. Ik denk dat beide groepen geen sympathie koesteren voor Europa of de US, om van Joden of Israël maar te zwijgen. Ik denk dat beide groepen de wetgeving van Allah prefereren boven die van de mens. Ik denk dat beide groepen grote moeite hebben met vrijheid, vrijheid van meningsuiting en (met name) seksuele vrijheid. Ik denk dat beide groepen moeite hebben met gelijke rechten voor vrouwen en homo's. Ik denk dat beide groepen het niet leuk vinden als er een gek tekeningetje van hun profeet wordt gemaakt. Enz. enz. enz.

Ik denk dat er, los van de bereidheid de laatste extreme stap te zetten tot doden en/of gedood te worden, eigenlijk heel weinig verschil tussen beide groepen te vinden is. Reden te meer waarom de zg. "gematigde" moslims wel dégelijk op de daden van hun geloofsbroeders aangesproken kan worden.

Lagonda | 15-07-16 | 12:25

Panos88 | 15-07-16 | 12:17
Het kwartje lijkt definitief gevallen. Dit relativeren lijkt me ook wel een behoorlijke opgave.

Gualtiero | 15-07-16 | 12:25

De zoveelste generatie immigranten is ongelukkig in Europa, tot zover het multiculturele project.

compitaal | 15-07-16 | 12:24

Wat is het nut om alijd na een aanslag aan politici te vragen wat ze er van vinden? Natuurlijk krijg je dan allerlei obligate opmerking en antwoorden uit het boekje. Die mensen zeggen natuurlijk alleen wat er van ze verwacht wordt dat ze moeten zeggen. Politieke krokodillentranen.

LieberLiber | 15-07-16 | 12:23

Ik lees de zieleroerselen van de Haagse kliek al lang niet meer.
Het niet hebben van een twitteraccount is heerlijk en ik kan het iedereen aanraden.
Kom nog maar eens terug als het onmogelijk wordt gemaakt om door jezelf in een al dan niet dronken bui online geknalde scheet ook weer te verwijderen als je je roes hebt uitgeslapen.
Dat zal al een heleboel ( maar niet alle) ellende schelen.

loze stijl | 15-07-16 | 12:23

Ondertussen is onze regering stiekum gewoon blij dat deze aanslag niet in NL gebeurd is, want ja reces enzo he, anders moet je terugkomen om te zeggen hoe erg t is. Nu volstaat een tweetje met "oh jee wat erg".

Is dit nog nieuws? | 15-07-16 | 12:23

Peggols is een bakker die zijn deeg kneedt, in een bakblik doet, in de hete oven schuift en dan een uur later stomverbaasd doet als er een brood uit komt.

Cuyahoga | 15-07-16 | 12:22

Zo lang dit soort prietpraat op het krapuul wordt losgelaten zal er niet veel veranderen. Tot het te laat is.

Pedronegro | 15-07-16 | 12:22

Pechtold: "Wij zullen onze vrije samenleving tot het uiterste verdedigen".

Wat ga je doen? Pang pang roepen? Pechtold, je hebt niet eens mooie praatjes, laat staan een verhaal. Om maar helemaal niet te spreken over daadkracht.

El Rico Grande | 15-07-16 | 12:22

We hebben hier in Nederland tenminste nog de mogelijkheid van een stevig debat, om emoties te kanaliseren. Wat dat betreft zijn we gelukkig af van de verstikkende politieke correctheid van de jaren '90.
Maar zoals in de vorige thread ook al gezegd is, andere landen zijn nog niet zo ver. In Frankrijk heest nog altijd een taboe op het benoemen van de werkelijke problemen. Een serieuze debatcultuur is er niet. Zodra de thematiek ook maar enigzins de FN-kant op gaat, ligt de racisme-kaart al op de loer.
De zelfverklaarde intellectuele elite zit in een nog hogere ivoren toren dan hier in Nederland. Vandaar ook de terechte angst voor een burgeroorlog, omdat de woede niet op een semi-constructieve manier gekanaliseerd kan worden.

Leipniz | 15-07-16 | 12:21

Hoezo als rechts aan de macht komt zijn we onze vrijheid kwijt. Over welke vrijheid heeft men het dan.
Het wordt steeds gevaarlijker om je in Europese steden in grotere mensenmassa's te bewegen. Welke vrijheid.
We hebben wat ze extreem rechts noemen nodig om weer gewoon zonder op te hoeven letten op vrachtauto's, bomauto's en moslims mat Kalashnikovs over straat te kunnen lopen.
De huidige politiek heeft zich incapabel getoond. Zonder hard optreden verandert er niks, is dit onze toekomt.
Dan kijk je niet meer naar de weervoorspellingen maar naar de kans op een aanslag voor je naar buiten gaat.

General McAuliffe | 15-07-16 | 12:20

Hr. J. Ceasar | 15-07-16 | 12:15
Clash of civilzations houdt in dat het Westen uiteindelijk uit zal spreken dat we in oorlog zijn met 'de islam' en dat de wahhabisten van IS/Al-Qaeda en consorten zich kunnen legitimeren als beschermers van de islam. Dan hebben we als het Westen niet enkele tienduizenden vijanden maar twee miljard. En dat komt almaar dichterbij en dan kun je met recht spreken van een clash of civilizations.

Gualtiero | 15-07-16 | 12:20

De enige echte oplossing is middels etnische profilering over te gaan tot etnische repatriëring. Als deze Tunesische-Fransman gewoon een Tunesische-Tunesiër in Tunesië was geweest hadden 84+ onschuldige slachtoffers nog van hun leven kunnen genieten.

Elessir | 15-07-16 | 12:18

Lekkere reacties op Pechtolds twetskanaaltje.

Guido | 15-07-16 | 12:18

Peggie word helemaal kapoeDt-dood-gesloopt op de Twitters.

Dat is dan wel weer leuk.

Onze man in Mockba | 15-07-16 | 12:18

'Tot het uiterste verdedigen'. Met een Mohammed Glossy that is, wat een held Alexander.

Bram van Ojik | 15-07-16 | 12:17

Nou, als Peggold dat durft te tweeten, nou dan heeft ie wel ... Wow! Peggold heeft lef!

nemoj me jebat | 15-07-16 | 12:17

Deze zoveelste aanslag is mede mogelijk gemaakt door het gratis-paspoort-beleid van de linkse wegkijk-elite, waaronder D66, GroenLinks en de PvdA.

Uw Psychiater | 15-07-16 | 12:17

@Bertie Wooster | 15-07-16 | 12:13
Hij kan straks de inboedel veilen van Deutsche Bank en wat Italiaanse.

Piet Karbiet | 15-07-16 | 12:17

Eigenlijk wil Alexander zeggen dat hij helemaal niet weet wat er moet gebeuren. Dat wist ik al lang.
OT: Het is bijzonder stil op de sociale media, geen "virtue signalling", relativeringen en andere pogingen om de gebeurtenissen naar het eigen inzicht te kneden. Kennelijk begint men de hoop op te geven.

Panos88 | 15-07-16 | 12:17

Heel kort & simpel komt het neer op "Een volk dat voor tirannen zwicht, zal meer dan lijf en goed verliezen, dan dooft het licht."

harry21 | 15-07-16 | 12:17

-weggejorist-

davimore | 15-07-16 | 12:16

Als politici nou eens slim zouden zijn, en zich eens proberen voor te stellen hoe de toekomst er uit zal zien, dan zouden ze nu 1) de grenzen dicht moeten gooien, 2) de islam moeten verbieden, en 3) alle moslimmannen tussen de 16 en de 35 jaar de EU uitflikkeren.

Ja, dat zal allemaal wel heel inhumaan zijn enzo, maar het is nog veel inhumaner om maar met oogkleppen op af te wachten of het soms beter wordt. Want het duurt namelijk niet lang meer voordat de bevolking het heft in eigen hand zal nemen, en dan zal 't een stuk minder zachtzinnig gaan.

Dus: maak de keus voordat iemand anders 'm maakt.

Lagonda | 15-07-16 | 12:16

makkelijk hoor, dit soort stukjes

Satria | 15-07-16 | 12:16

Clash of civilizations? Doornbos heeft geen enkel idee waartoe het westen in staat is.

Hr. J. Ceasar | 15-07-16 | 12:15

Zonnepanelen op het dak, warmtepomp, etc is de enige oplossing: soepjurken in SA en de rest van het MO wereldheerschappij geven is de achilleshiel. Trouwens, Alexander is wel zo flexibel zichzelf helemaal te laten afbranden in retweets ipv blocken.

TheseDays00 | 15-07-16 | 12:14

Maar hoeveel procent van "onze" moslims zou het doden van ongelovige christenhonden die volgens hun haatboek moeten worden gedood goedkeuren?

eerstneukendanpraten | 15-07-16 | 12:14

Bord voor zijn kop en bloed aan zijn handen, maar dat SS uniform staat hem goed.

Prof. Pim Pam Pet | 15-07-16 | 12:14

Nare man. Misschien is het maar het beste voor iedereen als hij een irrelevante overbetaalde 'functie' in Brussel krijgt.

Bertie Wooster | 15-07-16 | 12:13

Ach, Pechtold. Tja...

Drs. D. | 15-07-16 | 12:12

De enige losgeslagen individu in dit hele stuk tekst is Arrogander Pechtold zelf.

Mastermattie | 15-07-16 | 12:07

REAGEER OOK

linktips: Energie vergelijken | Autoverzekering vergelijken | Zorgverzekering vergelijken | Kinderkleding
Kansino. Hét online casino van Nederland.
Online casino met licentie | Bookmakers | Online casino overzicht | Bookmakers Nederland
Online Casino | Bookmakers | Online Casino | Online Gokken | Brokerfolio.com brokers vergelijken | online bookmakers in Nederland
Goksitesvergelijker.nl | Onlinecasinofortuna.com | Online Casino Top 5 | Casino bonussen | Crypto-casino.nl