achtergrond

Geenstijl

Rutte breekt belofte: geen antwoord op GeenPeil

Het hoge woord is er uit: een snotverkouden MinPres Rutte van de VVD breekt wederom zijn belofte en gaat nóg eens drie maanden zoeken naar een antwoord dat al gegeven is (61% NEE), op een vraag die een kwartaal geleden al gesteld is. Er komt vanavond geen antwoord op de uitslag van het GeenPeil-referendum. De belofte was: Zo snel mogelijk na 23 juni, vóór de zomer, en als Rutte er op de Europese top van 28/29 juni niet uit zou komen met de kleega's in Brussel, zou hij *niet* ratificeren. Allemaal letterlijke beloften, uit zijn eigen mond, tijdens het GeenPeil-debat van 13 april. We zijn nu drie maanden verder. 23 juni is geweest. De zomer is begonnen. De Europese top is voorbij en daar 'deed niemand open' (dixit wederom Rutte zelf). Alle reden om niet te ratificeren. Maar hij vertikt het. Alweer. Op 13 april eiste de voltallige oppositie dat Rutte de uitslag van het referendum zou respecteren. Na 3 maanden wachten, stelt hij het antwoord wéér 3 maanden uit. Gaat de oppositie deze belediging van alle kiezers én de Kamer slikken? Tweede termijn live op Snuiten & Stikken. Motie van Wantrouwen van Bontes. Kansloos, want de oppositie laat Rutte wegkomen met leugens, uitstel en politieke ongeloofwaardigheid.
MinPres: "Zo snel mogelijk, maar ik kan geen toezegging doen hoe snel 'zo snel mogelijk' is. Maar ik ga er geen datum op plakken", zegt Rutte over hoe lang het deze keer gaat duren. Het wordt pas besproken op de Europese Top van OKTOBER. Het is zonneklaar: de kiezer kan de tiefus krijgen.
Slotupdate: VVD vroeg hoofdelijke stemming over motie van wantrouwen van Bontes. Maar zijn slechts 17 (!) Kamerleden present, dus de uitslag is ongeldig. Punt van VVD gemaakt: helemaal niemand in Den Haag geeft een fuck om het referendum. Rutte lacht weer het laatst.

Reaguursels

Tip de redactie

Wil je een document versturen? Stuur dan gewoon direct een mail naar redactie@geenstijl.nl
Hoef je ook geen robotcheck uit te voeren.