Tendentieus, ongefundeerd & nodeloos kwetsend

Vid. Nigel Farage uitgejoeld in Europees Parlement

Europarlement, hedenmorgen. Een zure lucht, een mengeling van verlies en dédain, stijgt op uit de zaal met sokpoppen van de Europese Commissie. Nigel Farage, brede grijns, staat op om zijn victory speech af te steken voor zijn nu-nog-collega MEP's. Een walm van arrogantie omgeeft het gejoel van tientallen, hónderden Europarlementariërs. How dare he challenge the European ideal! Hoe háált die Farage het in zijn hoofd om tégen de betweters van Brussel in te gaan! Zíj weten wat goed is voor zichzelf het volk, zíj bepalen hoe hun ideaal hobby vorm gegeven moet worden en zíj worden gekozen zwaar overbetaald om het volk te regeren. Farage, onverstoorbaar als altijd, probeert het desalniettemin nog één keer: "What I would like to see, is a grown-up, and sensible attitude to how we negotiate a different relationship." Opnieuw stijgt afkeurend gejoel op uit de zaal vol antidemocraten - en de MEP-muppets krijgen uiteraard bijval van Schulz en Juncker (die ambtelijk contact tussen EU en GB zelfs al verboten heeft). Maar iedereen ziet wie vandaag de grote verliezer is: de Europese Unie. Voor die paar mensen die nog dachten dat deze "wake-up call" (hun eigen woorden!) zou zorgen voor een stukje zelfreflectie in Brussel: nope. Deze Europese Unie kan alleen haar eigen arrogantie en dédain voor democratie etaleren, en hoe harder je er tegenin gaat, hoe luider ze die uiten. Graaf, graaf, graaf je eigen graf, EU'tje. See if we care. De beurzen veren ondertussen al weer op. NL Subs: Ondertitelde versie van bovenstaand betoog na de breek.

Reaguursels

Inloggen

Farange... vermomde duivel. Ben benieuwd of al die brexit fans over een half jaar of zo ook nog zo blij zijn als de UK economie inelkaar donderd

peter1953 | 29-06-16 | 15:56

Als je zelf in de UK woont, dan weet je dat de stemming helemaal niet zo rooskleuring is. Onzekerheid, onrust, Scottish independence, Noord Ierland(!?), Gibraltar(!?) en een sterke toename in racistische incidenten. Het is in Engeland weer o.k. om racist te zijn. Mensen die er 'niet Engels uitzien' worden op straat aangesproken dat ze hun koffers moeten pakken. En erger.
Ja de EU is verre, verre van ideaal. Bureaucratisch, log, zakkenvullers, onrealistische targets etc. Is er uit stappen en vervolgens je middelvinger opsteken een goeie move? En dan verwachten dat je met je sjieke gedrag in korte tijd een handelsverdrag binnensleept, met jouw voorwaarden - wel de lusten, maar niet de lasten.
Farage is echt de laatste die zijn bek open mag trekken de hypocriet. Twee weken terug voer hij met een vissersvloot de Thames af en was ineens de verdediger van de Britse vissers. In de drie jaar dat hij in Brussel rondliep, enig idee hoeveel van de 42 vergadering van de Fisheries Committee hij heeft bijgewoond? Iemand? Nee? Één om precies te zijn. Slechts één. Zo hard heeft hij zijn best gedaan voor de Britse visserij.
Maar als partij wel de honderduizenden Euro's aan salarissen en de vergoedingen opstrijken. Ukip heeft trouwens een handje van om zich van stemming te onthouden. En maar klagen dat ze door the political establishment niet serieus worden genomen. Rot toch op. Farage zijn natte droom is uitgekomen - een plekje in de geschiedenisboeken, koste wat het kost. Zelden iemand gezien die zo media geil is en met een stalen bek kan liegen.
Wat echt sneu is, is dat het overgrote merendeel van de jongeren Remain heeft gestemd en nu volledig verneukt is door de oudere generatie. Thanks grandpa for fucking us over!
Vote Leave heeft nooit gepland voor Brexit. Waarom was Boris Johnson, die normaal altjd graag mag blaten zo ingetogen tijdens zijn persconferentie na de stemmen telling? De geschiedenis zal het leren.

WAT_NU_UK | 29-06-16 | 14:41

@Nickelbaars
het is wel goed en te zien dat multinationaal bedrijven de opdracht heeft gekregen om Engeland het vuur aan de schenen te leggen .
Het is zoals bewezen een pot nat NIET de politiek maar de multy EN banken leiden de E.U daarom is het een gedrog dat door hardwerkende burgers die door HUN inbreng de banken ZOALS in ons land via de belasting op poten wordt gehouden .
Het is de europeese burger die letterlijk en figuurlijk wordt uit gekleed door de inspansie drift van banken en multy die slechts een greintje betalen aan belasting met de dreigement anders naar india ect te gaan .
de burger in de E.U is gewoon een ordinaire melkkoe waarvan ons land de grootste nette betaler is , en waar landen als frankriijk nooit te nimmer hun begrote op orde heeft en 10 tal jaren boven de 3% zit en vaak flink er overheen maar zulke landen trekken wel de grootste buit binnen ..... HET IS SCHANDALIG en niet uit te leggen aan de burger dit.
daarom moet dit land met die vrienden kliek die daar in brussel hun zakken vullen en nu de hete adem voelen in hun nek er uit.
Ik zeg dit land moet uit de E.U en wel heel snel

witchmaster | 29-06-16 | 12:13

Ik lees een hoop commentaar over bangmakerij, maar die angst zit niet alleen in de politiek en heeft jammer genoeg ook daadwerkelijk consequenties. Ik ben bang dat velen hier op Geenstijl hun kop in het zand aan het steken zijn.

De eerste ontslagen bij Britse bedrijven die nog vol op in de groei anticipeerden zijn al aan het vallen en buitenlandse investeringen in Engeland staan stil.

Mijn mening is dat dit niet een gevolg is van de bangmakerij uit de politiek, in Amerika zijn velen zelfs op persoonlijk niveau positief over het Britse besluit, maar als puntje bij paaltje komt investeren ze nu toch liever in zaken met een EU-land.

Ik werk zelf voor een Brits bedrijf en we hebben al de eerste reacties van klanten en potentiële klanten gekregen die na interne discussies hebben besloten voorlopig niet met een Brits bedrijf te willen worden geassocieerd.

Uiteindelijk draait de wereldeconomie nou eenmaal op actie en reactie dus je kan hier een lange kip vs ei discussie over voeren, maar de realiteit is dat het Verenigd Koninkrijk voorlopig hard achteruit gaat.

Ik wens deze situatie niet voor Nederland en het zou zelfmoord zijn om Engeland achterna te gaan.

Nickelbaars | 29-06-16 | 11:24

@piekartz De EU gaat en ging sowieso de VK slopen want gezichtsverlies. Mensen moeten vooral bang zijn om de EU te verlaten. Dat werkt namelijk goed, kijk maar eens naar uzelf.

Mozes Langebroek | 29-06-16 | 10:20

Omdat de heer Farage zo graag zijn victory toespraakje wil geven riskeert hij alle toekomstige handelsverdragen even bij de EU.
Dat eiland mag van geluk spreken dat ze straks nog een beetje voordelig mogen handelen met de vaste oever.
De Britten mogen nu wel uit de EU zijn, maar ze hebben ons nou eenmaal nodig. En wij zouden sterker staan met de UK erbij. Met dit soort populistische geneuzel bereik je helemaal niks.
Maar laten we vooral al onze politieke/economische keuzes maken op basis van gevoel! hè, geenstijl?

Man man man man

piekartz | 29-06-16 | 09:14

Farage stelt dat de euro gefaald heeft en dat levert flink wat boe geroep op.
Maar wie kan nu met droge ogen beweren dat de euro wel geslaagd is? Niemand. Dus als Farage zegt dat het EU parlement "in denial" is, dan illustreert hun reactie (helaas) onmiddellijk zijn gelijk.
Verontrustend.

Paljas | 29-06-16 | 08:57

Die ex DDR burgers hadden ook al niet op hoge functies moeten belanden,want die weten niet wat vrijheid is .

pedro300 | 29-06-16 | 08:40

Doet denken aan de "afterparty" van Fortuin en Melkert destijds.
.
Als je deze club schapen ( "that never had a proper job" - briljant ) ziet met een voorzitter die zich compleet laat gaan dan weet elk zinnig mens dat je daar zo snel mogelijk weg moet.
.
Dit is erger dan het Sovjet parlement in zijn donkerste dagen.

enorme sukkelzak | 29-06-16 | 07:28

Uitgejouwd door de netto-ontvangers...

Aan de andere kant wel een klein signifigant detail. Ruim 700.000 britten die al meer dan 15 jaar buiten het VK leven hadden geen recht om een stem uit te brengen. Een meerderheid van deze groep wilde binnen de unie blijven. Als "buitenstaanders" zagen zij meer dan wie dan ook dat het VK niet meer de power was zoals vele jaren geleden. Ik sprak met een aantal van die britten en moet zeggen dat ik hun beredenaties niet kon weerleggen. Toch ben ik blij met zo'n democratische dolk in de gin-tonic van fürher Jünker.

Bert-Bus | 29-06-16 | 06:42

@lasttango2016 | 28-06-16 | 20:46
Als de fondsen daar buiten Engeland hebben belegd gaat het daar met zekerheid helemaal geweldig met de pensioenen. Als ze alleen in eigen land hebben (mogen) beleggen is er niks veranderd. Een pond is namelijk een pond. Alleen de import wordt duurder als de waarde van de munt (internationaal) daalt. Dus dan koop je als pensionaris een Stilton in plaats van een Roquefort en vraag je jezelf vervolgens af waarom je dat niet eerder al deed, want Stilton is serieus beduidend lekkerder.

Rot toch op met je europopulisme. Jouw doemdenken is gebaseerd op het idee dat we niet zouden kunnen overleven zonder de EU. Honderden jaren geschiedenis gaan bij jou helemaal nergens meer over omdat minder dan dertig jaar geleden een stel idioten dacht dat economische samenwerking ook best een politieke unie kon zijn. Ik hoef denk ik niet te raden aan welke kant van die dertig jaar jouw leeftijd zit. Compleet gebrek aan feitenkennis en realiteitsbesef, waaronder het idee dat je genaaid wordt door ouderen die dankzij sparen waar jij nog niet aan toegekomen bent naar jouw idee lekker in de slappe was zitten. Het enige dat de EU ons brengt is dictatuur. En lokale armoede.

Voor de EU bestonden er in dit land geen voedselbanken. Vandaag halen bijstandsmoeders die volgens het CPB netto ongeveer €2.000 per maand aan besteedbaar inkomen hebben daar een belangrijk deel van hun boodschappen vandaan. Dat vergat het CPB dus nog bij hun inkomen op te tellen. Wat heb jij netto te besteden per maand? Denk jij dat de EU dit onmiskenbare signaal van groeiende armoede voor jou gaat oplossen? Zie de eerste zin van deze alinea. Die mensen hebben het veel te druk om zich zorgen te maken over de luttele problemen van amper meer dan drie procent van hun electoraat. Want dat is wat wij als land in hun ogen zijn: een luis in de pels.

Pierre Tombal | 28-06-16 | 23:47

Farage wordt uitgejouwd en openlijke antisemiet Abbas die kinderen vergiftigd met snoeiharde Jodenhaat, wordt toegejuicht.
Zo ver is Europa al...

Ahasveros | 28-06-16 | 23:39

Vies smerig gedrag van dat parlement daar bah, zeg mij meer dan genoeg.

Rene046 | 28-06-16 | 23:06

"... ALs wij snel een verdrag afsluiten met Engeland kunnen wij die panelen weer in Engeland kopen met b.v. 10% voor de Britten, en hebben we ze nog 45% goeiekoper jonguh!!! En zo zijn er vast nog veel meer dealtjes nu te maken vlakbij huis!!""
@ Martec001 | 28-06-16 | 20:07
.
Vergeeet het maar dat mag immers niet van de Brusselse bezetters.
En dat is nou precies 1 van de redenen van de Brexit: die schandelijke Brusselse dictatuur om zelf niet meer te mogen beslissen

telelezer | 28-06-16 | 22:57

".. Dat gaat een enorme ruk naar rechts opleveren. Dan worden de Junckers uit hun stoelen geschopt.."
@ Tijl U | 28-06-16 | 22:48
.
u bent een optimist; ik denk helaas dat het grootste deel van het klootjesvolk zich weer laat omlullen, want velen beseffen gewoon niet wat er op het spel staat

telelezer | 28-06-16 | 22:55

De smerige arrogante en belligerente houding van de Varkens van Orwell in het EU "Parlement"(parlement..? kuch" laat weer eens zien hoe gevaarlijk dit gespuis is

telelezer | 28-06-16 | 22:52

Was Juncker nuchter dit keer? Weten we dat zeker?

Tijl U | 28-06-16 | 22:49

Tussen nu en 3 jaar zijn er in veel EU-landen verkiezingen. Dat gaat een enorme ruk naar rechts opleveren. Dan worden de Junckers uit hun stoelen geschopt. Dan krijgen we net zulke verbijsterde gezichten te zien als die van PvdAers als de Vries cs na de moord op Fortuyn.

Tijl U | 28-06-16 | 22:48

Jammer dat Farage het toneel verlaat. Nog een vraagje aan de Junckers en zijn vazallen: waarom mocht ik als Nederlander nooit op de Brit Farage stemmen? Het was toch democratie, die EU?

Tijl U | 28-06-16 | 22:46

Hebben wij Juncker gekozen? Zoals de Amerikanen Obama mochten kiezen, de Russen Poetin, de Turken Erdogan? Ik vraag U af: hebben wij Juncker mogen kiezen? Tot zover het democratisch gehalte van de EU. Minder dan Turkije, minder dan Rusland in elk geval. Dank U.

Tijl U | 28-06-16 | 22:44

aan al de mensen die mij zulke fijne dingen toewensen
wellich tijd om eens iets te lezen

Pensioenen
www.ft.com/cms/s/0/466d8a50-39eb-11e6-...

www.ft.com/cms/s/0/bb94f4b8-3a1c-11e6-...

De heer Farage en zijn leugens :

www.washingtonpost.com/news/worldview...

www.mirror.co.uk/news/uk-news/nigel-fa...

Maar daar horen we Geenstijl niet over want die versie van de waarheid is niet gewenst

Vroeger was Geenstijl een leuk weblog - nu is het een politiek right wing tehater (ja die spelling) geworden - jammer .

En het maakt me niet zo uit wat hier voor reactie op komt - de waarheid is altijd maar een paar clicks weg en die waarheid staat niet meer OBJECTIEF op geen stijl.

lasttango2016 | 28-06-16 | 22:35

Goede speech en ik zit na dagen nog steeds ontzettend te genieten van al die slechte verliezers, heerlijk om te zien hoe ze op hun nummer worden gezet en dat niet verdragen. Maar waarom is er nog niet één van die eikels opgestapt? ER moet daar toch nog wel een soort bijltjesdag komen, voor mijn gevoel.

Poes Fiep | 28-06-16 | 22:23

Rommelende Onderbuik | 28-06-16 | 15:59
Keep on dreaming!
Nee, die megalomane bende moet helemaal ontmanteld, maar dat gaan ze niet pikken,dus de beste,kortste en minst dure optie is, eruit, NEXIT!!!!!

corbiere | 28-06-16 | 22:11

Zoetwaterpanharing | 28-06-16 | 20:33
Het zijn echt de randdebielen waar Farage ze op een nette manier voor uitmaakt. Ze hebben wetten gemaakt over komkommers," for god's sake", dan weet je toch het niveau?
Maar het kan niemand iets schelen want het schuift lekker.
Het geld wat ze daar vangen, krijgen ze nooit meer, ergens anders, of ze moeten in drugs gaan handelen. Dus iedereen zit gewoon stil, kijk naar die gezichten, was niemand beledigd, als het niet ons geld was, was het grappig.

corbiere | 28-06-16 | 22:03

@von Strumpfhausen | 28-06-16 | 19:13 : Je verwacht toch niet dat deze vertoning door de NPO op de buis wordt gebracht ? Het plebs mocht zich eens een negatief oordeel over Juncker c.s. gaan vormen, zeg.... dat mag niet.

jipje | 28-06-16 | 21:53

@corbiere | 28-06-16 | 21:43

Geen idee ik kijk al vele jaren niet meer naar de NPO..... mag niet van de dokter ik krijg er rooie uitslag van ;-)

von Strumpfhausen | 28-06-16 | 21:53

von Strumpfhausen | 28-06-16 | 19:13
Heeft iemand deze wanstaltige vertoning al op de NPO ontdekt?

corbiere | 28-06-16 | 21:43

Sano | 28-06-16 | 17:27
Ze hoeven niet aan geld te denken, als ze geld nodig hebben, drukken ze gewoon nog een beetje bij, ECB, weet je wel,doen ze toch al, dat de Euro dan uiteindelijk dezelfde status krijgt als toiletpapier, tja, dat is niet hun probleem.
Daarom, voornaamste probleem bij Nexit is, andere valuta in voeren.
Het zo jammer dat behalve PVV en VNL, niemand dit voorziet, Wilders moet persé naar 75+ zetels, willen we een NEXIT überhaupt mogelijk maken.
Maar men kan toch van geen enkel weldenkend mens verwachten dat je dit ondemocratische Circus(EU), blijft steunen.
Meer dan 10.000 mensen, in Brussel, die 250.000 +++ verdienen, die zich niet eens kunnen gedragen, en behalve allerlei onzin wetten, niks presteren, met voorzitter Herr Juncker, die niet van fles van kan blijven, en als een dronkenman rond waggelt.
Te gek is te gek, eruit NU.

corbiere | 28-06-16 | 21:40

En dan hebben ze het over respect; die volgevreten zakkenvullers reageren als kleine kinderen waarvan de lolly's zijn afgepakt. Wat een niveau

sallandstrots | 28-06-16 | 21:27

Zuur,hij kan geen ponden meer roven,en het overheersingplan ligt in duigen,snel oprotten met die ouwe seniele zuipschuit .

fleurtje | 28-06-16 | 21:20

lasttango2016
Als u tracht als een ongelofelijke eikel over te komen, kan ik u geruststellen, dat lukt.
Wat u zegt over GS klopt niet.
Kan me voorstellen dat u erg jaloers bent op Dhr. Baudet, is gewoon redelijk slimme en knappe vent die nog een gaat eind komen, omdat er verder weinig politiek talent rondloopt op niveau.
Wat u over Dhr. Farage zegt,onze held, zegt iets over u, u kunt niet eens een naam overtypen, u hebt zijn CV niet gelezen, u kunt niet luisteren, u bent erg rancuneus, u bent niet slim, erg ontevreden, en u zoekt ruzie.
Daar hebben we in Nederland allerlei oplossingen voor, als u, aan uw post te zien verlegen zit om een pak slaag, raad ik een Truckers-café aan, als het zo'n vaart niet loopt, en u toch de lafbek bent, waar ik u zomaar vanuit het niets voor aan zie, adviseer ik een theehuis, daar kan niemand u verstaan, beter voor uw gestel.
En als we iemand nodig hebben voor advies dan bellen we u wel. Enjoy.

corbiere | 28-06-16 | 21:17

@lasttango2016 | 28-06-16 | 20:46

Over onzin gesproken.
Hoe het met de pensioenen in het VK gaat zal de tijd leren, de Britten hebben dat nu in eigen hand, buiten dat is dat onze zaak NIET!
Ik zou me als ik u was meer zorgen maken om de pensioenen in NL want hierover dreigen we de controle kwijt te raken aan de EU die nu niet bepaald bekend staat om haar robuust financieel management.
www.geenstijl.nl/mt/archieven/2016/06/...

von Strumpfhausen | 28-06-16 | 21:13

De reden dat het overgrote deel van de oudere Britten voor een Brexit hebben gestemd, daar hoor je onze Jolige Jole niet over.
-
Dat is eigenlijk een hele interessante vraag!
-
Zou het antwoord iets te maken kunnen hebben met het feit dat veel oudere Britten de veel betere EEG constructie bewust hebben meegemaakt?
Dat deze ouderen ook de critici van het eerste uur hebben aangehoord?
Dat deze mensen de EU zienderogen zien afglijden en dat dit bureaucratische zelfingenomen instituut met louter zelfverklaarde goedmens heiligen, niet echt daadkrachtig is.
Alleen wanneer ze dat nou juist niet moeten zijn (met deze Brexit). Misschien zit er wel een ander signaal achter en is het tijd voor de 'top' om op te stappen en gauw EEG gezinde mensen de boel te laten hervormen. En dan doen de Britten mee!!
-
Heb die Farage overigens niet kunnen betrappen op onwaarheden. Dat is misschien wel het punt om te beseffen dat het noodzaak is terug te keren naar een EEG. En dan op een beheerste manier.

bananabanana | 28-06-16 | 21:03

@jezusisonzin | 28-06-16 | 20:16

Op welke ideeën doel je precies ?

von Strumpfhausen | 28-06-16 | 21:00

Ik hoop van ganser harte dat 1) Er binnen de kortste keren een Nexit komt (Ondanks het domme linkse gebral van figuren zoals Zwitsal lassttango2016 hierboven), 2) De gehele EU daarna in elkaar zakt als een plumpudding, 3) Arrogante kleaudtzakken zoals Juncker een bijzonder enge ziekte krijgen als compensatie wat ze de gemiddelde burger aan geld hebben gekost en 4) Dat er na het ineenzakken van de EU een samenwerkings/handelsverband zoals de vroegere EEG ontstaat tussen de noordelijke staten van Europa, gerund door politici die werkelijk voor hun zaak staan, in plaats van alleen naar hun eigen portemonnee te kijken.

jipje | 28-06-16 | 20:59

Geenstijl de roeptoeter van Thierry Baudet en zijn enge rechtse clubje en Wilders.

Farrage is een leugenaar die de volgende dag zijn ronkende beloftes alweer in moest trekken . Hij bestaat uitsluitend dankzij de EU . Anders zou nooit iemand van dit kleine mannetje gehoord hebben . De EU is niet perfect maar bespaar me die NEXIT onzin.

De Koersen gaan weer omhoog ? ik zou zeggen kijk eens even hoe het straks met de pensioenen gaat in Engeland ;-)

lasttango2016 | 28-06-16 | 20:46

Be-scha-mend. Wat een rancune. Je kunt toch niet meer met droge ogen beweren dat DIT de EU is wat goed voor ons is. Elke politici die dit blijft volhouden, kaal scheren, pek en veren en de grens over trappen.

Kaaaaaanonne | 28-06-16 | 20:45

Ook hier zie je dat de EU, in dit geval via het gedrag van het parlement, zich niet aan de eigen verdragen houdt. Het proces van het vertrek van Groot-Brittannië begint pas als Groot-Brittannië artikel 50 inroept. Totdat het proces is afgerond, gedurende maximaal 2 jaar, is het Britse lidmaatschap niet afgelopen en kunnen Britse europarlementariërs gewoon hun zegje doen.
Een supranationale organisatie die zelfs in dit soort dingen de eigen verdragen negeert. Hoe moet dat gaan als de EU een eigen leger krijgt? Voor de oorlogsdreiging die dat binnen Europa met zich meebrengt, is er geen Rusland of ISIS nodig.

Zoetwaterpanharing | 28-06-16 | 20:33

Ik ben het absoluut oneens met Farage, maar hij heeft wel stijl. Dat kun je nu niet bepaald zeggen van die andere parlementariërs. Zeer armoedig.

Die Farage kan iemand met mooie woorden helemaal de tering wensen en dat is een kunst. Alleen jammer van zijn ideeën.

jezusisonzin | 28-06-16 | 20:16

Op 11 juli 2013 diende Juncker bij de Groothertog zijn ontslag in nadat het Luxemburgse parlement een eindrapport van een onderzoekcommissie had goedgekeurd, waarvan de conclusie luidde dat Juncker nalatig was geweest bij zijn controle van de Luxemburgse inlichtingendienst SREL en dat hij daarvoor de politieke verantwoordelijkheid draagt.

Beroeps politicus Juncker die vooral opvalt door drankzucht en populisme maar vooral feodaal gedrag trekt aan een dood paard. De EU loopt nou echt op zijn laatste benen. Wie trekt de stekker er uit die er nooit in gezeten heeft?

dijkbewaker | 28-06-16 | 20:08

@Ommezwaai | 28-06-16 | 13:00
Engeland kan nu zonnepanelen uit China importeren zonder dat daar 50% importheffing op gezet moet worden. ALs wij snel een verdrag afsluiten met Engeland kunnen wij die panelen weer in Engeland kopen met b.v. 10% voor de Britten, en hebben we ze nog 45% goeiekoper jonguh!!! En zo zijn er vast nog veel meer dealtjes nu te maken vlakbij huis!!

Martec001 | 28-06-16 | 20:07

@Mans5 | 28-06-16 | 12:26
Dat zijn stuiptrekkingen van BREMAINER's om nog te pogen normale mensen het gevolg van Brexit te laten voelen, hetzelfde als al het nieuws op TV en in kranten.

Martec001 | 28-06-16 | 19:59

Magistraal die Farage. En het klopt. Ik hoop dat de VK volgend jaar al weer "boven Jan" is. Good luck, you are born liberators (again).

ad melkert | 28-06-16 | 19:50

Het lijkt mij wel duidelijk wie die onderhandelingen met de EU namens de UK zou moeten voeren. Jammer dat die weggaat uit het EP, ik zal zijn speeches gaan missen.

Banana008 | 28-06-16 | 19:47

Zouden ze in Brussel niet weten dat het klootjesvolk mee kijkt en hun gedrag beoordeeld. Het gaat toch om de toon en niet om de inhoud of heb ik het nu toch verkeerd om.

Olieboer | 28-06-16 | 19:47

Martec001 | 28-06-16 | 19:21
Als dat paniekerige gedoe toont of het propagandistische karakter van bepaalde media of het totale gebrek aan competentie. Het is hoe dan ook sensatiejournalistiek. Heel vervelend voor eenieder die gewoon goed geinformeerd wil zijn.

Fadz | 28-06-16 | 19:39

Ik voel helemaal NIKS NADA NOPPES van heel die Brexit, alles is precies hetzelfde in tegenstelling tot het paniekerig geschreeuw op TV en in kranten. Dat is toch wel HET BEWIJS dat we Brussel niet nodig hebben en ze daar echt alleen maar bezig zijn met zelfverrijking, al het geschreeuw dat Europa noodzakelijk is, daarvan zie ik nu dat het dus totaal niet noodzakelijk is, allee n voor die naar nu blijkt overbodige politici is het noodzakelijk!!! Ik voel echt helemaal NIKS van heel die Brexit!!

Martec001 | 28-06-16 | 19:21

Mn moeder kwam niet meer bij, toen ik haar het geluidfragment van Farage zijn afscheidsspeech liet horen. Epic.
Sterph EU, sterph!

Zoltan | 28-06-16 | 19:21

Farage is een held. Jammer dat Europa maar weinig van zulke politici heeft en dat een NExit het alternatief kan zijn dat daar iets in verandert.

Takki Yah | 28-06-16 | 19:15

@Gravin v Kippenbouth | 28-06-16 | 18:46

Inderdaad niveautje heur...
Maar misschien daalt nu bij velen het besef in door wat voor zootje wraakzuchtige EU maniakken hun welzijn en toekomst bepaald wordt.
Ik kan me niet voorstellen dat na deze wanstaltige vertoning het vertrouwen in de EU is toegenomen.
Juist dit was een uitgesproken moment om goodwill voor de EU te kweken maar de eurofielen zagen feilloos kans dit te verstieren met deze uiterst gênante vertoning....... helaas zijn deze idioten zo vol van zichzelf en hun gelijk dat dit niet eens in de gaten hebben.

von Strumpfhausen | 28-06-16 | 19:13

Even ter zijde:
Jucker: "Geheime onderhandelingen heb ik verboden [met GB]".
.
Hey Jean-Claude, dat is je beste tekst van vandaag!
Ik ga er vanuit dat dit vanaf nu ook gaat gelden voor:
1 TTIP
2 TTIP!
3 CETA
4 Pensoenpotten roof, err versoepeling regels.
5 Commissie benoemingen.
.
Het wordt nog eens wat met die EU... ;-)

hotmint | 28-06-16 | 19:07

Farage is een clown

michelr | 28-06-16 | 19:01

Blijft wonderlijk.
140 miljard uitgeven, grote paniek en het einde der EU voorspellen mocht Griekenland(je) per ongeluk uit de EU struikelen.

Maar Engeland moet het liefst binnen 1 dag oprotten?
En dat is geen enkel probleem?

Rare jongens, die Brusselse ambtenaren.

vander F | 28-06-16 | 18:49

Fraaie zaak dit.
Laffe europolitici verlagen zich tot wraaknemerij en het produceren van oerwoudgeluiden. Blinken ze in ieder geval nog ergens in uit.
Deze geestelijke lichtgewichten beslissen dus over onze toekomst.
Ik zeg kom maar op met dat Nexit referendum. Engeland zal het nu even moeilijk hebben maar ze komen er straks beter uit.

Gravin v Kippenbouth | 28-06-16 | 18:46

Waarom is mijn comment van 12:25 in hemelsnaam gejorist?!

-edit je schreeuwde -

Noltie | 28-06-16 | 18:27

@Havenwerker | 28-06-16 | 16:55
Klopt, viel me ook al op, de media zijn druk bezig het boek 1984 in praktijk te brengen.

Crufty | 28-06-16 | 18:26

Nu joelen ze die Nigel Farage uit maar dat is dus eigenlijk een dikke middel vinger naar de burgers die gestemd hebben! Als ze de EU zo democratische vinden zouden ze het juist goed moeten vinden!

Honcho | 28-06-16 | 18:21

Zou me niks verbazen als de EU de handel met het VK gaat saboteren om een voorbeeld te stellen en te voorkomen dat andere landen gaan volgen.

His Lordship | 28-06-16 | 18:13

De boerende bovenbuik in Brussel en Den Haag reageert op Brexit.
Er komt, tegelijk met die verbale boeren, een walm van arrogantie en dedain uit die volgevreten en volgezopen buiken van die graaiers in Brussel en Den Haag.
But it's too late.... Alleen nog wat naive idealistische jongeren en verkeerd opgeleide en op de universiteiten, sociale academies en hoge scholen geïndoctrineerde afgestudeerden geloven nog in dat fascistoide, verenigd Europa.
Amen!

knerf | 28-06-16 | 18:12

Schulz is reden genoeg om uit de EU te stappen.

compitaal | 28-06-16 | 17:51

Wat een zielige vertoning. Kijk eens op de FB pagina van Guy Verhofstadt, die is ook zielig bezig.

Lasmeister | 28-06-16 | 17:47

het is een sekte niets meer niets minder en na brexit doen ze niet eens meer moeite om dat te verhullen, maar die grote categorie door de media gehersenspoelde jeugd/hoogopgeleiden/linksen en met subsidies willen er graag bijblijven

gelachewoar | 28-06-16 | 17:27

@Heiner | 28-06-16 | 17:23
Verbaast me nog het meeste, de sfeer in de zaal zou ergens tussen rouwen en complete paniek in moeten hangen. 350 miljoen per week is weg en ze hebben nog nooit een lsuitend budget gehad.
Ondertussen acteren als de spreekwoordelijke duif op het schaakbord.
Ik ben iig van gematigd anti-EU naar militant anti-EU gegaan.

Rest In Privacy | 28-06-16 | 17:27

-weggejorist-

Gab3 | 28-06-16 | 17:26

Laat ze maar lachen, die stukken onbenul. Als GB echt weg gaat is de EU wel een van de echte geldschieters kwijt, dat schijnt tot de meeste Eurofielen nog niet door te dringen. Alle landen die bezig zijn met toetreding tot de EU zijn pure ontvangers en zullen dat ook altijd blijven. Daar denken ze ook niet aan.

Heiner | 28-06-16 | 17:23

Farage is on fire!
En Juncker is ernstig gestoord.

bft | 28-06-16 | 17:08

Maar dit is dus een geweldig reclamefilmpje voor onze NEXIT. Om met Nigel te spreken "Need I say more" zeg maar dus...

corbiere | 28-06-16 | 17:05

Farage is de enige volwassenen persoon in de zaal lijkt het wel. Man man man wat een kleuters!

PissedPauper | 28-06-16 | 17:03

Juncker hangt tegen Timmermans aan, anders valt die om van de drank. Wil niet weten wat die twee in de vrije tijd doen.

hagenux | 28-06-16 | 16:48

@T.Tussengas | 28-06-16 | 13:00 "In het gevoegde filmpje doet ome Nigel toch wel beloftes over de NHS hoor."
.
Ik heb ervan gehoord en zie het filmpje nu voor het eerst, maar het blijkt echt flauweul wat je stelt. De besparing zou hij om te beginnen in eigen land willen besteden: "we should spend that money here, in our own country, on our own people". Daarnaar gevraagd stelt hij: "I would like that money to be spent helping the communities in Britain that your government damaged so badly by opening up the doors". Voorbeelden? Ja, bijvoorbeeld aan "schools, hospitals and GPs [artsen]". Niks beloftes.
Wat was je andere punt ook alweer?

ben kokhals | 28-06-16 | 16:47

-weggejorist-

Schaaldier | 28-06-16 | 16:43

LOL @ 1:44.

Kijk die twee sneue kippetjes 77 en 78 zitten. Keren democratie de rug toe!
Willianus Wortelus | 28-06-16 | 12:20

Het lijkt er vooral op dat de dame met het rode haar als doventolk bezig is. Waarom de blonde dame ook omgedraaid is, begrijp ik dan weer niet.

Schaaldier | 28-06-16 | 16:43

Heden ten dage zijn er in Brussel/Straatsburg veel mensen met een in meer of mindere mate psychische,emotionele en sociale problematiek.
Juist deze mensen die hier mee kampen kunnen makkelijker slachtoffer worden van groeperingen die uit zijn op een vorm van eigenbelang. Helaas kan iemand die zich inlaat met zo n groep er slechter afkomen dan gewenst is.
Een sekte of sekte-machtige groep of club doet aan manipuleren, vernederen, samenzweren, hanteren zelfs laster (kwaadaardige leugens) indien zij dit nodig achten. Een groepje mensen hoeft zichzelf helemaal niet kenbaar te hebben gemaakt als sekte, er zijn groeperingen die het juist verhullen dat ze een sekte zijn, kenmerken van een sekte of sekte-achtige groep kunnen zijn, samenzweren tegen anderen, die ze niet accepteren, een dwangmatig positief denken, dogmatische opvattingen. Deze groeperingen bevinden zich vooral bij links-alternatief geEUriënteerde clubjes mensen, zoals de EUkologische en esoterische politieke partijen. Het kan echter voorkomen dat zo n clubje ook connecties heeft met (extreem)-links zoals activisten/hardlopers/dierenactivisten/ veganisten/politieke moordenaars, ook EUkologische woongemeenschappen kunnen dit soort kenmerken vertonen.
Juist in dat soort groepen is er een "onskentons atmosfeer" waarin mensen elkaar liever "naar de mond praten" en zelfs openlijk leugens verkondigen (hallo Juncker/Verhofstadt) dan een rechtvaardig beleid te voeren. Vaak laten ze zich ook beïnvloeden/omkopen door vage esoterische groeperingen elders bv. in andere lidstaten of landen buiten de EU, en/of door megacorporaties zoals grote banken/bedrijven die (door de Belgische historicus Jan Van Houtte gedefinieerde) Geopolitiek bedrijven.
(u mag weglaten wat niet van toepassing is op de huidige Europese Raad)
succes Pays-Bah.

hovawart | 28-06-16 | 16:40

"Ik heb zelfs al mensen in mijn omgeving horen zeggen dat ze nooit voor een nexit zullen stemmen uit angst.
CyberFreak | 28-06-16 | 12:16"

Same here. Echt, wat zijn mensen toch een schijterige angsthazen die alles geloven wat ze in de bladen lezen en op het journaal zien. En nu al concluderen dat ze Brexit het einde van de UK is terwijl er nog helemaal niks gebeurd is. Die mensen verdienen een ondergang onder het juk van de EU.

Akiron | 28-06-16 | 16:36

@@onschuldigmeisje | 28-06-16 | 14:22
-
U voorspellende gaven vermogen mij te verbazen.
-
Farage hoeft niet met oplossingen te komen; dat zal het nieuwe Britse kabinet moeten doen.
-
Farage en UKIP zijn slechts instrumenteel geweest bij het voeren van een zeventien jaar durende strijd om het VK lós te weken van de tirannie van de EU.
-
Als partij stelt UKIP in het VK niets voor (twee zetels van 650 zetels in het lagerhuis) en Farage zal dus ook nooit aan de bak komen om wat-dan-ook op te knappen.
-
Daar komt ook de arrogantie tijdens de voorbereidingen voor het referendum en de woede van de gevestigde partijen daarna vandaan:
-
deze Brexit is afgedwongen door een splinterpartij met TWEE zeteltjes...

bisbisbis | 28-06-16 | 16:33

De EU toont haar ware gezicht. Jammer dat Farage geen EU-president, of minister-president van Nederland kan worden....

Schaaldier | 28-06-16 | 16:31

Cuyahoga | 28-06-16 | 12:19
LOL

corbiere | 28-06-16 | 16:27

Rancuneuze Juncker verbiedt elk contact met Britten!

Kop uit Elsevier.

Is dit nou Noord-Korea? Een decreet vanuit het politbureau? Of zit de NPO hier soms achter in opdracht van Rubbere R.? Ankara Merkel misschien met haar onloochenbare Trabant-kleurige kleedijtjes? Wie het weet mag het zeggen.

Nelis SplitBloes | 28-06-16 | 16:27

Wat een rare wereld. Rutte moest na ons referendum zo lang mogelijk zijn mond houden over de uitslag - terwijl in onze wet staat dat zo spoedig mogelijk gereageerd moet worden.

Cameron moet nu liever gisteren dan vandaag Art. 50 instellen van dezelfde mensen - terwijl daar géén termijn op staat. En de Britse MP is trouwens in feite demissionair, maar de democratische mores doen er in Brussel natuurlijk niet toe.

Guido | 28-06-16 | 16:24

Engeland verlaat het zinkend schip (EU) , geeft en passant nog een schop in de ballen van de VS ( even tit voor tat voor de Falkland invasie die door de VS was georganiseerd / toegestaan) en haast zich nu om zaken te gaan doen met China !
De EEU eurasian economic is de toekomst
Wij de EU zitten nu met 100000 vluchtelingen een burger oorlog in oekraine en een NAVO die de Russen zit uit te dagen ,( oh ja Erdogan heeft nu zijn excuses aangeboden aan Poetin voor de SU24 ) tout va tres bien madame la marquise 🎶
Over 3 a 6 maanden en dan is het afgelopen met deze poppenkast ( bankroet of oorlog ) de macht van het westen is dan over !

pietka | 28-06-16 | 16:19

Geweldig. Nu hopen dat de EU gaat hervormen en megalomane geopolitieke machtsspelletjes laat vallen en zich eens druk gaat maken om mensenrechten, energieproblematiek en het milieu.
Rommelende Onderbuik | 28-06-16 | 15:59

Eerst moet de eu kapot. Iedereen ontslagen en daarna maar weer eens gaan opbouwen, maar niet meer met ongekozen leiders, Schengen, nettobetalers, garantstellingen voor Griekenland, een munt, een rentebeleid van de ECB enz.

accijnstoerist | 28-06-16 | 16:18

Voor zichzelf sprekende beelden uit Mordor. De eu is evil. #nexit

accijnstoerist | 28-06-16 | 16:15

Afshin Elian doet ook een duit in het zakje.

"De Europese Unie gedraagt zich als een dronkenman." (Sluitzin.)

"Weg met Juncker en zijn ancien regime!"

elsevier.nl/buitenland/blog/2016/06/de-hervorming-begint-met-het-aftreden-van-de-voltallige-europese-commissie-321447/

Genex | 28-06-16 | 16:08

Ik krijg de indruk dat in ieder geval een deel van het Europese Parlement een deal met het VK wil blokkeren. Zonder deal wordt het voor Nederland extra noodzakelijk er ook uit te stappen. Noorwegen en IJsland zouden wel eens als eerste uit de EER kunnen stappen zodat ze zelf een deal met het VK kunnen sluiten.

GerbenW | 28-06-16 | 16:04

Pff, wat laten die lui zich daar kennen zeg... en dat is nu onze vertegenwoordiging... Nog steeds volkomen overtuigd dat UK zonder de EU verloren is. Had zelf nog een beetje hoop dat er wat hervormingen zaten aan te komen om de EU te reden maar zie dat dat slechts ijdele hoop was.

Comeback van Farage was natuurlijk geniaal; "I know that virtually none of you ever done a proper job in your lives". Dat is dan ook direct de vinger op het probleem leggen; de meeste van de leiders van EU hebben totaal geen feeling meer met het normale volk. Denken waarschijnlijk oprecht dat ze goed bezig zijn.

Mr Ker | 28-06-16 | 16:00

Geweldig. Nu hopen dat de EU gaat hervormen en megalomane geopolitieke machtsspelletjes laat vallen en zich eens druk gaat maken om mensenrechten, energieproblematiek en het milieu.

Rommelende Onderbuik | 28-06-16 | 15:59

Lupuslupus | 28-06-16 | 14:25
De rancune en het fascisme knallen van Merkel af. Een democratische keuze gemaakt? Afstraffen!! Je wil niet lid van mijn clubje blijven? Afstraffen!!
Maar de wal gaat het schip keren. De economische belangen van een goede relatie met het VK zijn te groot. En niet alleen de Poolse regering wil veranderingen:
www.kormany.hu/en

Fadz | 28-06-16 | 15:54

@T.Tussengas | 28-06-16 | 12:35
Ja, je voert campagne om je eigen baantje op te heffen die je een minstens een half miljoen per jaar oplevert. Dan ben je inderdaad bezig voor je eigen gewin,
Verder nog meer van die heldere inzichten?

Stormageddon | 28-06-16 | 15:43

WILDFIRE onder Brussel NU !!! :P

JethroFox | 28-06-16 | 15:37

Hee daar is Timmerfrans weer. Moet zo ongeveer 1 bankje delen met Druncker. Wat een kleffe hap. Of kan die zuipschuit niet meer zelfstandig rechtop zitten?

De finale eindbaas | 28-06-16 | 15:25

Der Schnitzeljäger | 28-06-16 | 15:16

Klapvee? Vergeet DWDD niet en aanverwante programma's. NPO = net zo goed een staatsomroep maar dan vermomd als een wolf in schaapsvacht.

Nelis SplitBloes | 28-06-16 | 15:23

LOL @ 1:44.

Kijk die twee sneue kippetjes 77 en 78 zitten. Keren democratie de rug toe!
Willianus Wortelus | 28-06-16 | 12:20
Dat zijn doventolken, sneu kippetje.

Z.K.H. de Reaguurder | 28-06-16 | 15:22

TeeJee | 28-06-16 | 14:34

Arnold Karskens heeft over de ISLAMITISCHE migrantenstroom een heel duidelijke mening die hout snijdt. Met de immigratie steeds meer onrust onder de bevolking zaaien om uiteindelijk een oorlog te beginnen met steun van het volk.

Nelis SplitBloes | 28-06-16 | 15:20

"Kamer wil geen 'rancune' en 'strafexpedities' na Brexit".

Niet als het aan Juncker ligt en zijn eurofielen.

BlaffendeTekkel | 28-06-16 | 15:20

Farage=Baas.

Pemberton | 28-06-16 | 15:16

Tja, als er iemand afgezeken kan worden dan wordt het Euro parlement wel wakker. Knap van Farage dat ie überhaupt die oude fossielen nog tot (wat) leven heeft kunnen wekken. De hele vertoning doet me denken aan het klapvee in de voormalige USSR en huidige Noord-Korea.

Der Schnitzeljäger | 28-06-16 | 15:16

Juncker, is dat niet die notoire zatlap die altijd aan alles en iedereen staat te friemelen? Het is mij overigens een raadsel hoe die man ooit op die positie is terechtgekomen. Wie en/of wat heeft ie daarvoor in menig opzicht bevredigend moeten friemelen?

Nelis SplitBloes | 28-06-16 | 15:11

Wat een gênante schertsvertoning dit! Hoe laten de heren verliezers zich kennen. Nu kunnen we pas goed zien wat een jakhalzen dat hele Eu parlement bevat. Gadverdamme! En wat is Farage toch een enorme Eindbaas! Ondanks de hoon en beledigingen gewoon kalm met feiten komen en het hele spul met de bek vol tanden laten staan. Ik wou dat ik een palletje Farages kon bestellen voor hier in het Kabinet, als vervanging van de gummiberen ruggegraten die er nu zitten. Al die jankers die nu een her-referendum willen: Je had de kans om te gaan stemmen en je wilde er niet mee lastig gevallen worden. Je kunt niet in het midden van het spel de regels gaan veranderen omdat de uitkomst je niet aanstaat. Je hebt je kans gehad en je hebt hem verprutst. Deal er maar mee.

@Lupuslupus | 28-06-16 | 14:01
Wat u zegt. Hear, hear!

En verder:
NEXIT
NEXIT
NEXIT!!!

Sjefke7807 | 28-06-16 | 15:10

Ik ga Nigel wel missen, wat een geweldige politicus die het allemaal keurig weet te verwoorden en netjes blijft en precies de vinger op de zere plek van de EU legt. Ik begrijp niet waarom hier niets mee gedaan wordt.

Rob3997 | 28-06-16 | 15:09

@litebyte | 28-06-16 | 14:17
Was De EU maar een technocratie dan had ik er minder problemen mee. Het grootste probleem van de EU is dat het een nepocratie is met de arrogantie van het Franse Ancien Régime.
De bevolking doet er absoluut niet toe, het geld van die partij is toch al binnen, alleen lobbyisten met interessante cadeautjes word naar geluisterd.
Met als toppunt die 1000 watt stofzuiger regel, die er puur en alleen op gericht was om Dyson slinks de europese markt uit te werken. En in de toekomst TTIP wat nu in het geheim word onderhandeld.

Rest In Privacy | 28-06-16 | 15:09

@onschuldigmeisje | 28-06-16 | 14:22 "Farage is een goede populistische spreker, die de zwakken weet te raken, maar met daadwerkelijke oplossingen zal hij niet komen."
.
Farage (en UKIP) spreekt "de zwakken" en de sterken en niet zo zwakken en niet zo sterken aan, in ieder geval mensen die nog bij zinnen zijn en niet verblind door debiliserende eurofilie. Uiteraard heeft hij en zijn partij "oplossingen", waarvan de belangrijkste nu in vervulling lijkt te komen als er geen kink in de kabel komt www.unzcloud.com/wp-content/uploads/20... Maar mochten de Engelsen het willen, dan zorgen zij ervoor dat hij de volgende premier wordt, en met zijn partij het land verder in beter vaarwater kan helpen.

ben kokhals | 28-06-16 | 15:08

Het hof van de ongeklede keizer.

Muggenmepper | 28-06-16 | 15:05

Farage zegt het heel goed. De EU is gewoon onrechtmatig. Nederland en Frankrijk hebben NEE gezegd punt uit.
Het hele zooitje ongeregeld die niets anders dan chaos veroorzaken moeten aangeklaagd worden wegen corruptie en dictatoriaal gedrag. Nog nooit iets in hun leven gepresteerd maar leven als god in Frankrijk. De enige goede daad die de EU kan en mag doen is zichzelf opheffen liefst vandaag nog. Oppakken voor landverraad en zwaar straffen. Dit willen wij nooit meer!

dijkbewaker | 28-06-16 | 15:02

-weggejorist-

isotope 465 | 28-06-16 | 14:57

@Nuuk | 28-06-16 | 14:44
ja, idiote opmerking, maar toont wel aan dat als zij zelf hun zin niet krijgen, ze zich niet kunnen beheersen, noch gedragen.
Schandalige vertoning dit, daar wil je toch niet bij horen; zo'n boe-roepende, joelende onderbuikclub vol EU-populisten.

Crufty | 28-06-16 | 14:52

Sjah, als verwende (overbetaalde) kinderen niet zoals gewoonlijk hun zin krijgen gaan stampvoeten en boe roepen...

lord_reet_veter | 28-06-16 | 14:51

onschuldigmeisje | 28-06-16 | 14:22
noem eens 1 'oplossing' van de rest van die kliek daar?
gaat je niet lukken, want ze hebben geen enkele oplossing gehad voor de crises van de afgelopen jaren.
Bovendien is het simpelweg niet waar wat je zegt: www.ukip.org/2016_manifestos

Wutbürger_ | 28-06-16 | 14:46

Altijd weer helder, die Farage, prachtige speech.
Schulz riep de zelfgenoegzaame oligarchie nog wel tot de orde, moet je hem toch nageven. De eerste keer helemaal correct. De tweede keer laat hij zijn masker vallen en moet zo nodig zijn mening laten horen: " jullie gedragen je als UKIP". Ongehoord en een voorzitter!!! Van een parlement onwaardig.

Nuuk | 28-06-16 | 14:44

@Dima Beeline | 28-06-16 | 14:27 "doe mij maar wel Schengen, makkelijk betaalverkeer en zonder gezeik importeren en exporteren."
.
Schengen werkt niet, Frontex ook niet, betaalverkeer is ook zonder EU gemakkelijk, en gezeikloos handelen kan geregeld worden met een eenvoudig handelsakkoord. Waar heb jij die EU voor nodig?

ben kokhals | 28-06-16 | 14:39

@Dima Beeline | 28-06-16 | 14:27
Dan niet zeiken als er straks geen pensioen is, de afdrachten aan de EU groeien, Nederland flink bij moet lappen als Zuid-Europa financieel op zijn plaat gaat, de ongebreidelde instroom van gelukszoekers toe neemt en u geen enkele inspraak meer krijgt in beleid.

Dat is namelijk ook een gevolg van meer EU.

Rest In Privacy | 28-06-16 | 14:34

Die Dr(J)uncnker spoort toch echt niet, wat een kleuter!vandaag in het EU parlement, wat een kleuter. Of zijn misschien zijn hersens inmiddels aangetast.. ongelooflijk!

fikkieblijf! | 28-06-16 | 14:34

@Wubbo007 | 28-06-16 | 12:34 "Farage is de man die verantwoordelijk kan worden gehouden als de pensioenen van miljoenen Britten gaan worden gekort, de belasting voor elke Brit fors omhoog gaat (...) haha (...)"
.
Iedereen die een beetje heeft opgelet weet dat Brexit geen oorzaak is van die kwesties, maar in sommige gevallen hoogstens een catalysator. Overigens staan bij ons de pensioenen op de tocht, gaan duizenden banen verloren en is de belasting fors omhoog gegaan terwijl we nog gewoon slaafs in die nutteloze EU zitten.

ben kokhals | 28-06-16 | 14:33

Binnenkort op Trafalgar Square te verwachten om de boel wederom op te stoken met alle risico's vandien en weer even een Maidan-pleintje 2.0 doen . Mysimba slikkende speknek en totaalmaloot/oorloghitser v. Baalen en genante gebitten-kandidaat G.verhofstadt. Binnenkort bij u in het theater.

ja,diedus! | 28-06-16 | 14:32

@onschuldigmeisje | 28-06-16 | 14:22
Er is geen oplossing voor een organisatie die opgezet is om te overheersen, zonder democratische inspraak.
Dus de oplossing is al gepresenteerd; Leave (while you still can)

Rest In Privacy | 28-06-16 | 14:32

@ necrosis | 28-06-16 | 12:26
Klopt helemaal. Destijds voor de invoering van de euro heb ik aan toenmalig minister Zalm gevraagd wat het nut was om grote geldstraffen op te leggen aan een land dat niet aan de begrotingsverplichtingen voldeed; "dat is enkel voor de vorm. Binnen de EU zullen er toch geen landen meer zijn die niet aan de regels voldoen. De opzet en voorwaarden van de eurozone zijn dusdanig solide dat dit nooit voor zal komen".
Het besef zat er toen al niet in en zal er nooit komen. De afzonderlijke Europese landen hebben teveel uiteenlopende belangen en culturen om daar een grote unie van te maken. Dat lukt alleen met een grote dictatoriale macht en dat is wat de meesten hopelijk nooit zullen accepteren. ♪ Rule Britannia ♫ en de koers van de Britse Pond is al weer aan het stijgen!

Harry_Witkamp | 28-06-16 | 14:30

@ Joris Draaksteker | 28-06-16 | 13:40
Je vraag komt voort uit een negatieve en verkeerde geestesinstelling.
Er is geen sprake van dat we extra aan de EU móeten betalen.
We hebben er democratisch voor gekozen om te mógen betalen.
Het hele verhuiscircus, de salarissen van de EU-parlementariërs die voor Juncker moeten applaudisseren, de vele dure ambtenaren die in Brussel beschikbaar moeten zijn om naar lobbyisten te luisteren, de schadeloosstelling voor banken die hun geprojecteerde winsten niet halen, de gesubsidieerde Franse boeren, daar dragen wij allemaal vrijwillig en van harte aan bij.

simpelman | 28-06-16 | 14:28

Toch jammer dat IS aanhang dusver diverse malen de verkeerde afslag nam en in oa Bataclan terechtkwam. Dit smerige zooitje ongeregeld gun je ook een gezellig onderonsje met hun vrienden.

Koettoerk | 28-06-16 | 14:28

@onschuldigmeisje | 28-06-16 | 14:22
'Een echte vent loopt niet vooruit, niet achteruit, niet zijwaarts, maar blijft staan waar-ie staat en steekt z'n kop in het zand.'
Zoiets?

Slogra | 28-06-16 | 14:27

De UK wil niet meer meespelen, dus kom maar op met dat Leave plan. Want als ik Boris en Nigel zo hoor, willen ze feitelijk een soortemet EU lidmaatschap met alle lusten en zonder alle lasten. Dus niet betalen, geen immigratie, geen lastige regels voor Britse bedrijven, maar wel vrijhandel, vrij verkeer van personen sans immigranten, paspoortrechten voor banken zodat die niet weg hoeven uit Londen e.d.
Een beetje als Cameron met zijn pogingen om een betere EU deal er uit te slepen. Voor niks gaat de zon op, kom maar op met je leave plannen. Maar mooie dingen roepen en mensen gek maken is makkelijker als een daadwerkelijk resultaat er uit slepen. Hoe mooi je roze geenstijl bril ook is. De EU politiek is kut, maar doe mij maar wel Schengen, makkelijk betaalverkeer en zonder gezeik importeren en exporteren.

Dima Beeline | 28-06-16 | 14:27

Juncker, de man van de vergaderingen achter gesloten deuren, zonder notulen , legt nu een contactverbod op aan zijn onderdanen, om vergaderingen achter gesloten deuren , zonder notulen, te voorkomen.
Ons kent ons, he Junckertje.

Crufty | 28-06-16 | 14:27

Wij het volk heffen de EU op, omdat het kan.

Rest In Privacy | 28-06-16 | 14:26

Schultz weet dat de officiële voertaal van de EU binnenkort Duits zal zijn, puur uit rancune :-)
Gen. Maximus | 28-06-16 | 14:07
.
Steeds meer Duitsers kotsen Merkel uit maar de msm hoor je daar niet over.
Gewoon een paar reacties uit Die Welt over Brexit:
.
Wenn Sie (Merkel) in 2 Jahren noch da ist, bringe ich mich um.
.
Vielleicht ist ja die Eurozone schon kollabiert, bevor Großbritannien überhaupt aus der EU ausgetreten ist.
.
Merkel, Schulz, Draghi, und besonders Juncker sind die Hauptverantwortlichen für den jämmerlichen Zustand dieser "EU" und der Vermögensvern ichtung durch den "Euro".

Wenn die vier zurücktreten, dann würde noch Hoffnung bestehen für diesen Kontinent. Wird nicht passieren? ... dann gute Nacht.
.

Merkel und sachliche Worte.?.

Das wäre das erste Mal... immer nur viel reden und nichts sagen...
Sie verkauft uns weiterhin und immer mehr!
.
www.welt.de/politik/deutschland/articl...

Lupuslupus | 28-06-16 | 14:25

@bambi1970 | 28-06-16 | 14:18
Is er al ergens een link naar die uitzending? Ik zie alleen gisteren www.bnr.nl/opinie/kees-de-kort/ ook wel goed verhaal.

Watching the Wheels | 28-06-16 | 14:24

Jammer dat ik daar Farage niet was....
"Mr. Farage, what are you still doing here???"
***********
"Well, the same as you mr. Juncker and the rest of the bunch here, trying to get the most money as possible out of it !!!"
***********
Was die wel ff stil geweest!

A3an | 28-06-16 | 14:24

Farage is een goede populistische spreker, die de zwakken weet te raken, maar met daadwerkelijke oplossingen zal hij niet komen.
Een echte vent loopt niet weg voor problemen. En zeker niet voor de problemen van een groep die jarenlang zijn salaris heeft betaald.

onschuldigmeisje | 28-06-16 | 14:22

@Biologische_Dildo | 28-06-16 | 14:06
Verrek, FT kijkt de laatste tijd ook verliefd en blij om zich heen. XTC!

Watching the Wheels | 28-06-16 | 14:18

Zoals Kees de kort vanmorgen zei, ze zullen alle (bestaande) problemen proberen af te schuiven op Brexit, Italië wil al 40 miljard en er komt nog meer aan.
Maar Farage heeft een goed punt, handel is mutually benficial, en als die rancuneuze EU clowns de UK pijn willen doen, zullen ze worden teruggefloten door de EU lidstaten die geen % export kunnen missen; Japan, US en China staan nu al klaar met een betere deal.

bambi1970 | 28-06-16 | 14:18

Wat een kleuters dat EU parlement, dat reageert alsof hun schepje is afgepakt in de zandbak.

Ze snappen waarschijnlijk dat er nu een eind komt aan hun zakkenvullende baantje.

De Brexit is dom, maar als de EU niet reageert op terechte kritiek op salaris, lobbyisten en beleid dan is het de enige weg vooruit. En als ik deze reactie zie die geheel voorbij gaat aan enige vorm van zelfreflectie, wordt het ook een Nexit. Op naar de North-EU zonder al deze clowns.

KayakFun | 28-06-16 | 14:18

@Zeddegeizot | 28-06-16 | 12:16

Dan krijg je andere echoputjes.
De EU is feitelijk een technocratie en 'functioneert' nu zoals het plan is dat het functioneert, niet democratsich.

er is dus geen andere EU mogelijk, dan krijg je wat anders.

litebyte | 28-06-16 | 14:17

@Biologische_Dildo | 28-06-16 | 14:06
:)

Watching the Wheels | 28-06-16 | 14:16

daytripper | 28-06-16 | 13:42
Schultz weet dat de officiële voertaal van de EU binnenkort Duits zal zijn, puur uit rancune :-)

Gen. Maximus | 28-06-16 | 14:07

Dit is lachen. Farage die zijn overwinning speech houdt in het zgn Europarlement. Wat een dappere man.
Veegt de hele zaal aan incl. die kinderlijke Juncker en Schulz. Stijl en klasse. De rancune druipt er vanaf. Dat kinderklasje moet dan Europa regeren en vertegenwoordigen?

Complimenten aan Farage. Dapper, stijl en klasse.
Overwinning speech in zgn. Europarlement.
Daar kunnen Schulz, Junckers en de rest van het kinderklasje een voorbeeld aannemen. De rancune spettert eraf.
Dat moet dan Europa vertegenwoordigen en regeren. Geen wonder dat die Britten uitstappen. Nu wij nog...
Met zo'n zooitje wil ik niets te maken hebben.

Goedzo | 28-06-16 | 14:06

@Watching the Wheels | 28-06-16 | 13:50
Ik weet het, was een hit in mijn pubertijd.
Heb ook het gevoel dat JCJ , MS en DT zwaar aan de XTC (naam van de band) zijn...

Biologische_Dildo | 28-06-16 | 14:06

Walgelijke Merkel; ' de familie van de Europese Unie', dat vieze incestueuze genaai van dat wijf.

Crufty | 28-06-16 | 14:03

@Pieleke | 28-06-16 | 13:53
"Maar ja, dat past in het straatje van de meeste reaguurders hier dus dan mag het."

Je onderschat de reaguurders.
En Nigel.
Maar dat mag.

Schietmijmaarlek | 28-06-16 | 14:02

@Pieleke | 28-06-16 | 13:53
Als je netjes mee speelt en keurig opzit als Juncker/Schulz c.s dat wensen, dan krijg je inderdaad af en toe een koekje.

Als je kritiek hebt en de waarheid onder de neus wrijft, dan vinden ze je inderdaad niet leuk.

Goh.

Rest In Privacy | 28-06-16 | 14:01

... eens een grafiekje doen van het verschil wat we waarschijnlijk netto extra moeten gaan betalen om de ontbrekende Britse bijdrage te compenseren?
Joris Draaksteker | 28-06-16 | 13:40
.
U schrijft het zelf al: "waarschijnlijk". Dus wat hebben we daaraan, helemaal niets.
Finland is ook van plan om uit de EU te stappen (las ik) en er zullen nog wel meer landen volgen (binnenkort). U kent toch het gezegde "als er één schaap over de dam is dan volgen er meer"?
.
Natuurlijk kan ik niet in de toekomst kijken - net zomin als iemand anders dat kan - maar het lijkt mij uitgesloten dat de EU in zijn huidige vorm blijft bestaan. Als een van de netto-betalers heeft het kleine Nederland helemaal NIETS te zeggen in Brussel, al doet Rutte en zijn kliek anders voorkomen; het is een leugen. Alleen al daarom ben ik vóór een Nexit, het uitvreten van Nederland door de EU moet nu eindelijk maar eens afgelopen zijn.
.
Miljarden naar Brussel, naheffingen van 1000 MILJOEN of meer gewoon dezelfde dag nog overmaken zonder ook maar één tegenwerping, terwijl duizenden landgenoten in dit zogenaamd "rijke land" van de voedselbanken moeten leven. Bejaarden het zelf mogen uitzoeken, we een "participatie-maatschappij" ingeschopt zijn omdat de overheid haar PLICHT verzaakt, tienduizenden asieleisers onze huizen bezetten, 10.000 euro "inrichtingskosten" GRATIS krijgen terwijl Jan met de Pet naar de kringloopwinkel mag als hij iets nieuws nodig heeft. Ach de lijst is veel te lang om hier te schrijven.
.
En weet u, het bovenstaande zet kwaad bloed. Heel veel kwaad bloed en de resultaten daarvan kunnen en zullen NIET uitblijven.

Lupuslupus | 28-06-16 | 14:01

De heer Tussengas is goed ingevoerd; wellicht is de heer Tussengas dan ook op de hoogte van het feit dat dit te maken had met het zogenaamde districtenstelsel dat gehanteerd wordt in het VK. UKIP is inmiddels in totaal aantal stemmen verdeeld over het VK de derde partij....

Ja hoor, hij neemt uit persoonlijk gewin plaats in het EP om de EU af te breken...
menzo | 28-06-16 | 12:40

Denk het wel ja. Krijgt goed betaald en in eigen land komt hij niet aan de bak. Werd zelfs in zijn eigen district niet gekozen. Op het pluche voor het geld. Of denk je dat onze Nigel zijn maandelijkse EU-gage netjes terugstort?

T.Tussengas | 28-06-16 | 12:52

U2ROK | 28-06-16 | 13:59

Helemaal op hun eigen wereldje in Brussel, hebben geen idee hoe het er echt aan toe gaat in Europa.

Ragezone | 28-06-16 | 13:59

Zo kennen we de bestuurlijke elite aan de Wetstraat weer.Neerbuigend doen naar Vox populi maar ondertussen schreeuwen en rellen als een aula vol met VMBO ers.

polderaar | 28-06-16 | 13:58

@sneeuwvlokje | 28-06-16 | 13:53
De overwinning is nog LANG niet binnen. De EU moet volledig kapot. Dan is Europa pas veilig.
--
Speech Farage was zeer goed trouwens.

Mark_D_NL | 28-06-16 | 13:58

Ik zal hem missen in het Europees parlement.

luto | 28-06-16 | 13:57

Het lijkt wel of die hele zaal gevuld is met AFA-achtige bedplassers als deze:

‘Today is like waking up to find out the Nazis won the Second World War’ — Dr Helen Williams, Universiteit van Nottingham

Slogra | 28-06-16 | 13:57

Logisch dat de jongeren zich aangesproken voelen door de EU. Bij de EU gedragen ze zich als een stel kleuters.

miss error | 28-06-16 | 13:56

Kiek 'm zitten shinen na z'n speech. Heerlijk!

nee_toch? | 28-06-16 | 13:55

Schietmijmaarlek | 28-06-16 | 13:29
Hallo, het is Farage maar. Hij heeft geen reet te vertellen. Natuurlijk zijn ze niet blij met hem en komt er wat frustratie uit. De afgelopen jaren heeft hij iedereen daar (terecht of niet) voor rotte vis uitgemaakt. Maar ja, dat past in het straatje van de meeste reaguurders hier dus dan mag het.
Cameron wordt heus wel met wat meer respect behandeld en er zal ook op een normale manier met de UK worden gesproken achter de schermen. De economische belangen zijn simpleweg te groot voor alle partijen. Wat je nu ziet is gewoon politics. Oproer voor de schermen, verstand achter de schermen.

Pieleke | 28-06-16 | 13:53

Vond dit zeker niet het sterkste optreden van Farage. Veel teveel frustratie in zijn verhaal en dat doet geen goed. Hij heeft zijn overwinning binnen, laat het daarbij!

sneeuwvlokje | 28-06-16 | 13:53

@ca12nag3 | 28-06-16 | 13:34 Was een mooie en verstandige reactie van Nigel in dat interview.
En dan komt die stampvoetende klEUterheks Merkel er achteraan.
Zelfs de joelende EP-ers waren te zien.
Verbazingwekkend dat de NOS het heeft laten zien.
Het straalt zó slecht af op Brussel. lol

Schietmijmaarlek | 28-06-16 | 13:51

EU parlement een grote huilende roedel (geldverslindende) wolven.

Goedverdoemme | 28-06-16 | 13:51

@Biologische_Dildo | 28-06-16 | 13:45
Song van XTC gaat over ouders (EU) die denken te weten wat goed voor hun kind (UK) is ;). songmeanings.com/songs/view/3530822107...

Watching the Wheels | 28-06-16 | 13:50

Het euro parlement is nog kinderachtiger dan het Nederlandse parlement. Wat een triest gebeuren.
Farage is wel stoer trouwens, vond ik altijd al, maar nu nog meer.

EmilioEsteves | 28-06-16 | 13:46

Geweldig dat Farage zich niet van z'n stuk laat brengen .. Stijl en klasse heeft de man!
"you simply ignored them and brought the Lisbon treaty in through the backdoor!" Bingo!
Kan het crapuul in de zak steken.

daytripper | 28-06-16 | 13:46

We're only making plans for Nigel
We only want what's best for him
We're only making plans for Nigel
Nigel just needs that helping hand

And if young Nigel says he's happy
He must be happy
He must be happy
He must be happy in his work

We're only making plans for Nigel
He has his future in a British steel
We're only making plans for Nigel
Nigel's whole future is as good as sealed, yeah

www.youtube.com/watch?v=gXNhL4J_S00

Biologische_Dildo | 28-06-16 | 13:45

Kijk de reacties op farage en de plannen van merkel en cs de eu fascisten trekken nu samen op tegen u en mij de onderbuik racisten populisten we moeten monddood worden gemaakt

gelachewoar | 28-06-16 | 13:45

Geweldig, die omgekeerde wereld.
Cameron moet aan de EU uitleggen hoe het zo ver is gekomen. In plaats van andersom, dat Juncker uit moet leggen hoe het zo ver is gekomen dat niemand ze meer wil.
Het wordt steeds doorzichtiger.

Haatgenerator | 28-06-16 | 13:43

Nigel Farage wordt uitgejouwd door onze niet gekozen vertegenwoordigers in het Euro Parlement.
hè verdraaid nog aan toe, wordt mijn populistische vooroordeel weer bevestigd.

Bolder | 28-06-16 | 13:43

Gelukkig geen beelden van een door de voortandjes schuimbekkende verhofstad of van de knikkebollende dichtgevreten kransslagader van balen denk je dan. Maar dan, nog net op het einde van het filmpje als een schoothondje naast zijn leider, Reichsfuhrer Omvolking Heinrich Timmermans.

Geïrriteerde Ed | 28-06-16 | 13:42

Eerst verwonderde het me dat Schulz behoorlijk zuiver Engels sprak, toen zag ik pas dat hij wordt nagesynchroniseerd.
Wat een loser, de grote Schulz heeft een tolk nodig om het parlement in het Engels voor te zitten.
Hebben we het nog niet eens over Tusk.
mr Fawlty | 28-06-16 | 13:03

@mr fawlty. Inderdaad. Zal er in de functie-omschrijving hebben gestaan : beheersing van de Engelse taal niet nodig?? Het is niet te geloven.

daytripper | 28-06-16 | 13:42

Ik vind het gezicht van Farage aan het eind van het filmpje een poster waard.

minik | 28-06-16 | 13:40

T.Tussengas | 28-06-16 | 13:00
Ja, ach. Beide partijen strooien met leugens. Waar is bijvoorbeeld die continentale crisis, een juichende Poetin of burgeroorlog?

WaitingLine | 28-06-16 | 13:40

@redactie: kunnen jullie (of DasKapital) eens een grafiekje doen van het verschil wat we waarschijnlijk netto extra moeten gaan betalen om de ontbrekende Britse bijdrage te compenseren?

Joris Draaksteker | 28-06-16 | 13:40

@Mannes | 28-06-16 | 13:38
Inderdaad, dat onbeschaafde irriteert nog het meest. Omdat het ook impliciet toont dat verkiezingen er niet toe doen. En ze proberen dat beeld dat ze uitstralen niet eens te verhullen. Arrogante klojo's.

Watching the Wheels | 28-06-16 | 13:39

Wat is die Juncker een valse man een anti democraat, heeft geen enkel respect voor mensen die tegen hem in gaan, trapt zijn collega politicus Farage gewoon na, onbeschoft en heeft geen enkel respect voor de miljoenen Engelsen die zijn club hebben afgewezen en gewoon een andere mening hebben dat dictator Juncker.

Maar let op Engeland komt er best boven op.!
Zwitserland en Noorwegen zijn ook onafhankelijk.

Het anti gegil tijdens de speech van Farage werd gedaan door ambtenaren die bang zijn voor hun baantje.

In Nederland moeten we nog afrekenen met b.v. Rutte en Pechtold,( de man van Democraten66 die tegen hun kroonjuweel" referendums is, weet U nog !) en die om hun moverende redenen zich als de grootste eurofielen gedragen en zich ongenuanceerd niet afvragen waarom er in veel landen in Europa zoveel mensen zijn, die de dictatoriale technocraten in Brussel niet willen;
Die:
de zaken in hun eigen land willen regelen op politiek gebied; en niet door ongekozen zelfbenoemde politici;

het geldverslinder Brussel, wat met ons belasting geld te keer gaat zonder echte verantwoording aan de belasting betalers af te leggen;

Dat b.v. door Juncker, Schulz, Tunz, Timmermans e.a. hun consequenties trekken uit hun falende beleid inzake Europa, o.a.eurocrises, de brexitcrisis, de immigratie, grensbescherming Europa, en hun onvermogen om op een correcte en juiste manier met de Europese burger te communiceren.
Deze egotrippers moeten weg.

De oplossing van dit hele circus is heel simpel.
De Europese Unie moet een economische unie worden en mag zich niet meer bemoeien met de politiek in individuele landen.
Dat is er fout gegaan.

joost2 | 28-06-16 | 13:39

Ongeacht of je het eens bent met Farage en de Brexit: de arrogantie van Juncker en Verhofstadt c.s. is ongehoord. Het is een democratisch gehouden referendum en dan past het niet om een heel volk te beschimpen. Kritiek van binnenuit moet ook kunnen, maar wordt klaarblijkelijk niet geaccepteerd. Dit is nu juist waarom veel mensen de EU de rug toe keren.

Mannes | 28-06-16 | 13:38

@Schietmijmaarlek | 28-06-16 | 13:29
Punt is normaal lachen ze Farage uit. En nemen hem niet al te serieus. Maar nu zijn de rollen omgedraaid en vinden ze het niet zo leuk meer. Krijg je van die zure ouwe kutjes en verontwaardigde Timmerfransjes.
Merkel kan de tering krijgen dat mens weet niks. En wat ze nu proberen is de UK kapot te krijgen zodat ze een " zie je wel " uit de EU stappen is slecht voor je verhaaltje kunnen afsteken.
Met andere woorden het gaat ze nimmer nooit niet om de bevolking van Europa of vrede of dan ook veiligheid. Maar alleen maar om de EU droom stand te laten houden koste wat het kost. Dus als de UK daarvoor kapot moet so be it.

ca12nag3 | 28-06-16 | 13:34

Misschien dat alleen ik het raar vind, maar er zitten aardig wat shots in het filmpje waarbij 2 mensen op de rug bekeken worden die volgens mij in gebarentaal iemand die rij er boven aan het vertellen zijn wat Farage aant babbelen is.

Nu wil dat niet zeggen dat dove mensen niet kunnen werken of in de politiek kunnen, maar is dat niet op zijn minst eigenaardig?

Aan de andere kant, ik denk dat juist doordat die persoon niets kan horen het belang van luisteren wel inziet en het daarom misschien beter kan :) De rest lijkt het niet echt te kunnen namelijk.

Theo? | 28-06-16 | 13:34

Zo hoort het als sportieve, beschaafde mensen,onder elkaar.
Wanneer iemand iets heeft gedaan wat je niet past hem uitjoelen.
Zo hoort in een zichzelf beschaafd noemend parlament.
Dat parlement plakt zichzelf een heel lelijk etiket op.
Ik ben trouwens ook geen Farage-fan, maar dat terzijde.

mallekater | 28-06-16 | 13:34

De EU verliest niet heur. Ik hoop wel dat het een harde wake-up call is voor de exorbitante salarissen en regels.

roflastc | 28-06-16 | 13:34

@Einde van de Domheid 13:25
De visie van Farage is libertarisme met een vleugje nationale democratie. Dat je die visie niet kent, wil niet zeggen dat die er niet is.

tipo | 28-06-16 | 13:33

Multinationals hebben de plaats van landen overgenomen. Logisch dat de leiding niet democratisch gekozen kan worden. Het geld bepaalt wat er gebeuren zal. Landen zijn er alleen nog om belastingen te heffen en om infrastructuur aan te leggen.

Watching the Wheels | 28-06-16 | 13:33

@Willianus Wortelus
Dat zijn doventolken

GS410 | 28-06-16 | 13:33

Deze man zouden ze toch echt in de onderhandelingen moeten hebben, hij is opgewassen tegen deze EU bende!

lanexx | 28-06-16 | 13:31

bisbisbis | 28-06-16 | 12:24
Ja dat dacht ik ook, het is net zo'n grote boef als de rest, vreemd dat de gemiddelde reaguurder het niet is opgevallen.

watmagjenogwel | 28-06-16 | 13:30

@Einde van de Domheid | 28-06-16 | 13:25
U zegt het zelf; kritiek is makkelijk. Gelukkig heeft de EU wel een visie.

Rest In Privacy | 28-06-16 | 13:30

Net bij de NOS... Nigel zet de deur voor onderhandelingen open, Merkel pleurt hem dicht.

Schietmijmaarlek | 28-06-16 | 13:29

@CeesCloosd 13:18
Ik ben het met u eens dat er geen moment te verliezen valt voor Nederland om uit de EU te treden, maar helaas moet Nederland eerst wachten tot het een democratie wordt.

tipo | 28-06-16 | 13:29

Wat is die Farrage een ongelofelijke sukkel.
Laat hem vooral lekker independent zijn in zijn Devided Kingdom. Strik erom, op een vlot naar het eiland en klaar deze discussie. Doeii!

Radar Love | 28-06-16 | 13:26

Iedereen die zegt dat dit bizarre beelden zijn raad in aan een zitting van the House of Commons te bekijken.

Gualtiero | 28-06-16 | 13:26

'Cool', De Britten verlaten de EUSSR en krijgen Oekraïne en Turkije voor terug.

ProAsfalt | 28-06-16 | 13:25

Kritiek hebben is niet moeilijk. Farage doet het met verve. Jammer dat hij verder geen visie heeft.

Einde van de Domheid | 28-06-16 | 13:25

Wat wordt er toch weer mooi met 2 maten gemeten in de reaguursels. Wat er ook gebeurt iedereen weet het zo mooi te vertalen naar hun eigen voordeel, hun eigen verhaaltje en nog giftiger, hun eigen gelijk.

Pieleke | 28-06-16 | 13:25

In een eerdere puike inzending van vandaag schreef een of andere Oldskool reaguurder treffend [iets met glazen bol..], en terecht, dat momenteel niémand van ons de gevolgen van een eventueel Nexit op de lange termijn kan voorzien.

Las hierboven ergens dat er al mensen roepen nooit voor Nexit te gaan stemmen, ui..... angst. Uit ANGST.....!!!

Dan ben je in mijn optiek gewoon een dociele slapjanus.
Ik zal bij uitdijende eenzijdige institutionele regel opleggende macht, of dat nu een technocratisch orgaan als de EU is, een regressieve religie als de islam of welke andere ideologie dan ook, daar altijd tegen blijven ageren en mijn eigen idee op basis van eigen intuïtie en onderbuikgevoel voorstaan.

Liever rechtop sterven dan op je knieën leven.

HypoPseudo | 28-06-16 | 13:25

@solcama | 28-06-16 | 13:22
Wiens brood men eet etc.

Rest In Privacy | 28-06-16 | 13:25

@solcama | 28-06-16 | 13:22
Ze geloven allemaal in corporatisme. Multinationals in plaats van naties.

Watching the Wheels | 28-06-16 | 13:25@ja,diedus! | 28-06-16 | 12:26
Ik weet het niet, maar volgens mij zij de EU ambtenaartjes dan helemaal stil en onder de indruk van de lieve vredelievende moslim. Die heel stoer oproept om de westerse maatschappij te vernietigen.
De EU laat nu dus zien hoe de zogenaamde "hogeropgeleide" reageren. Sneu en laag bij de grond deze mensen en dat moet ons het volk van de EU leiden?
Mag het misschien niet zeggen maar van mij mag er een moslim komen binnen rennen en Alluh Akhbar of zoiets roepen en dan op een knopje drukken. Veel zal er voor de mensheid in mijn ogen niet verloren zijn. Maar ja het mag niet, maar ik mag het wel denken. Nog wel in ieder geval. "Kijk naar buiten naar dat zwarte busje met geblindeerde ramen"

Tostiman | 28-06-16 | 13:25

Wat ik zorgwekkend vind is hoe het wel een soort kleutertuin lijkt. Te joelen en te kirren. Wat een kleuters.

harry21 | 28-06-16 | 13:24

Is Junckers al vertrokken? En dan Verhofstadt ook maar mee? Dan kunnen we misschien weer zaken doen.

ljcoster | 28-06-16 | 13:24

@Musset | 28-06-16 | 13:13
Dat is ook weer zo, maar t kost ons wel kapitalen tegen die tijd.

Crufty | 28-06-16 | 13:22

Je zou denken dat Juncker met iedere strapats zijn eigen graf een stukje dieper graaft, maar dan hoor je toch weer applaus voor zijn optreden. Onbegrijpelijk.

solcama | 28-06-16 | 13:22

@Een vrije paling | 28-06-16 | 13:19
Luxemburg is niks, dan is dat makkelijker.

Watching the Wheels | 28-06-16 | 13:21

Juncker is door en door rot.

Mesmer | 28-06-16 | 13:19

Jean Claude Jüncker komt uit Luxemburg, welk landje het motto/de leus heeft "Mir wëlle bleiwe wat mir sin", hetgeen Luxemburgs is voor "Wij willen blijven wat we zijn". Dat is dus precies wat de UK gedaan heeft. Het is nog even wennen voor de EU, maar er zullen nog grote veranderingen plaatsvinden, te beginnen met een stoelendans na het onvermijdelijke koppen rollen.

Een vrije paling | 28-06-16 | 13:19

@T.Tussengas | 28-06-16 | 13:13
Nuance? Er is GEEN nuance.
Farage zegt, in het Engels dan, dat hij van mening is dat het geld intern gespendeerd moet worden. Hij zegt gewoon "ik vind dat X".

en zijn tegenstanders grijpen dat aan als een "belofte", in een slappe poging om politieke schade toe te brengen. Zowel in het Engels als in het Nederlands hebben we daar een gezegde voor, iets met strohalmen.

Rest In Privacy | 28-06-16 | 13:19

@roze_bril | 28-06-16 | 13:15
Het geld kan nergens anders heen, omdat die gekken de rente negatief hebben gemaakt. Ze kunnen het moeilijk op de bank zetten zonder garanties. Om die reden is het bestuur van de EU ook corrupt en rot, de rijken hebben hun vertegenwoordiging, de werkenden niet.

Watching the Wheels | 28-06-16 | 13:19

Ik hoop niet dat het zover komt dat dat volk ooit de beschikking krijgt over een Europees leger. The horror.
koosnaam | 28-06-16 | 13:11
=
Dat "Europese" leger is bedoeld om niet welgevallige demonstraties van EIGEN bevolking tegen EU de kop in te drukken.

meneer Q | 28-06-16 | 13:19

Overigens heb ik collega s die alle begrip hebben voor de reactie van de parlementsleden.

roze_bril | 28-06-16 | 13:19

Ik lees hier regelmatig de mening dat het wel een goed idee zou zijn om nu even te wachten met #nexit. Niets is minder waar ! Juist nu gaan de fascistoïde achterkamerdictators uit Brussel alles op alles zetten om de nooduitgangen dicht te spijkeren. Er is nog nooit zoveel haast bij een #nexit geweest als nu. Eruit voor het te laat is ! Alleen al de ranzige stank van het dealtje om onze Nederlandse pensioenmiljarden verder in de klauwen te geven van die economische faalhazen, compleet met geheimhouding van de documenten die enig democratisch licht zouden kunnen werpen op de handjeklap die ermee gemoeid is, zou voldoende moeten zijn om ons kotsend af te wenden. YUK !

CeesCloosd | 28-06-16 | 13:18

Kan er ook een referendum komen of reaguurders weg mogen uit GeenStijl ?

Bigi Bana Boy | 28-06-16 | 13:18

Ach, met straks ook parlementsleden uit Oekraine en Turkije erbij valt dit nog mee.

Piet Karbiet | 28-06-16 | 13:17

Het woord 'populisme' hoeven ze in ieder geval niet meer in de mond te nemen, met hun wijzende middelvingertje naar anderen, na dit vertoon.
Haha wat een volk.

Crufty | 28-06-16 | 13:16

Het plan van Junckers om Schotse en Ierse whiskey te gaan drinken in plaats van Franse wijn is daarmee ook van de baan, mag ik wel aannemen. Terwijl hij ongetwijfeld wel van de overgebleven EU-burgers zal verwachten dat zij gemeentepils gaan drinken in plaats van Schultenbrau. Dat de Britten de broekriem moeten aanhalen is al aangekondigd, maar heeft iemand al gehoord hoe dat bij de EU zit? Nee ik bedoel niet Nederland, want ik kan zelf wel beredeneren wat de Dijs en illustere trawanten nu zitten te bekokstoven. Zijn de snelheidsbekeuringen al verdubbeld?

Nivelleermarionet | 28-06-16 | 13:16

En dan nog massaal klappen voor zo'n uitspraak van Juncker, walgelijk.

Lewis | 28-06-16 | 13:15

@Zeddegeizot | 28-06-16 | 12:16
Niet alleen hun. Het hele politieke circus moet weg!
Laten we gewoon teruggaan naar de EEG. We hadden toen ook een handelsmunt de ECU. Dat werkte goed.
Stop de geldstroom naar het zuiden, de bemoeizucht van de ongekozen elite. Het heen en weer reizen van EU ambtenaren, snap nog steeds niet dat de groene partijen niet op de weg gaan liggen, maar het zal wel goed zijn voor het milieu

Tostiman | 28-06-16 | 13:15

Ik vrees dat we nog heel lang met dat zootje volgevreten nietsnutten opgezadeld zitten. Het is toch beschamend om te zien hoe sommigen besmuikt achter hun hand zitten grinniken. Te schandalig voor woorden. Ik blijf echter hoop houden dat de wal het (onbestuurbare) EU-schip zal keren en dat het met de hele ''fake'' bemanning naar de haaien gaat.

Cor Zakov | 28-06-16 | 13:15

De pond en de beurzen zijn zich aan het herstellen. Was gewoon een niet ingecalculeerde correctie.

roze_bril | 28-06-16 | 13:15

Crufty | 28-06-16 | 13:09
Dat er nog nooit iemand "ongewenste intimiteiten" heeft geschreeuwd.

nemoj me jebat | 28-06-16 | 13:14

Heeft #Timmerfranz al ergens staan te snikken en te janken in 7 talen om vervolgens met gebroken strot te fluisteren dat er een ring is gestolen van een arm slachtoffer dat urenlang naar een levensreddend potlood heeft gekeken dat voor z'n neus hing?

Breinbrouwsels | 28-06-16 | 13:13

Crufty | 28-06-16 | 13:04
Schulz en Juncker moeten juist NIET opstappen!!! Des te eerder lazert de EU in elkaar.

Musset | 28-06-16 | 13:13

Was hij niet eens zwaar bezopen deze keer ,dat valt dan toch weer mee voor zuipschuit Joker.

blauwe zander | 28-06-16 | 13:13

-weggejorist-

T.Tussengas | 28-06-16 | 13:13

Met wat er vandaag in de EU heeft plaats gevonden, die reacties van de clique, en van die dronken lor, waar m'n bek open valt van verbazing, moet toch een trigger zijn voor de bevolking om echt in opstand te komen, als burger wordt je volledig onderdrukt, geschoffeerd, en wat al dies meer zij.

watmagjenogwel | 28-06-16 | 13:12

Dat beeld van Farage na zijn speech is echt goud waard. De grijn op zijn gezicht, echt onbetaalbaar. Ik zit hier echt van te genieten.
Ik had graag de hele vergadering gezien, maar weet niet hoe ik dat op moet zoeken.

catomar | 28-06-16 | 13:12

@nemoj me jebat | 28-06-16 | 12:25
Ik zeg het nogmaals. Minder, minder, minder (In dit geval EU)

Tostiman | 28-06-16 | 13:12

Ik hoop niet dat het zover komt dat dat volk ooit de beschikking krijgt over een Europees leger. The horror.

koosnaam | 28-06-16 | 13:11

Een ware Victory Speech van Farage! Wat een vent. Dit filmpje is de bekroning van zijn politieke carriere. 17 jaar geleden betrad hij het EP met deze waarschuwing en nu is zijn missie volbracht. Wat een enorm gevoel van gerechtigheid moet die man nu voelen. Dit filmpje zal viral gaan. Hij heeft hiermee ook direct aangetoond wat er mis is met de E.U. De hele wereld kan nu zien hoe onprofessioneel en egoistisch de E.P.leden daadwerkelijk zijn. Hun gejoel is een grof schandaal. Maar de hele wereld kan het nu zien. Dit filmpje gaat de hele wereld rond. Het is het begin van het einde voor de E.U. De teerling is geworpen.

DeKadt | 28-06-16 | 13:11

Give my respect to mr. Farage for keeping upright in this ill and rotten to the bone arena.

sickworld | 28-06-16 | 13:11

Smerige Overbetaalde Schoften die geen "Respect" hebben
waar ze anderen zo op aan durven spreken.

meneer Q | 28-06-16 | 13:10

Noltie | 28-06-16 | 12:21
Helemaal gelijk!
Dat is hetzelfde als met Wilders. Men wordt steeds kwader op Wilders naarmate hij meer zetels krijgt. Ik ben geen fan van noch Farage noch Wilders. Maar: Je hebt een mening. Die draag je uit. Je roept niet uit tot geweld. Je houdt je verhaal. En de mensen stemmen op je. Aan de anderen de schone taak om de mening van de ander aan te vallen. Ook weer zonder geweld. Maar ga niet boe roepen als iemand heeft gewonnen. Dan moet je de wedstrijd niet uitschrijven. Verder moet je ook niet zeuren als anderen "arrogant" kijken. Part of the game. And: If you can't stand the heat, get out of the kitchen. Ik hoop dat ze nog wel Engelse leuzen blijven gebruiken. Ook na de officiële Brexit.

TB2318 | 28-06-16 | 13:10

Dat opdringerige gezoen ook van die Juncker, Farage eerst even aanranden; Judas en vampier tegelijk.

Crufty | 28-06-16 | 13:09

"Zíj weten wat goed is voor zichzelf het volk, zíj bepalen hoe hun ideaal hobby vorm gegeven moet worden en zíj worden gekozen zwaar overbetaald om het volk te regeren."
Die laatste zin moet n.m.m. zijn: zij worden gekozen zwaar overbetaald om het volk te NEGEREN!!
Werkelijk ze zijn alle fatsoen ver voorbij het heelal volledig kwijt
www.telegraaf.nl/buitenland/26098941/_...

watmagjenogwel | 28-06-16 | 13:08

nemoj me jebat | 28-06-16 | 12:37
Nog eentje: de pensioenpotten van Nederland.

mom van avezaath | 28-06-16 | 13:08

OT
Is dit jankfilmpje van DENK al voorbij gekomen?
De voorzitster van de Tweede Kamer MOET rekening houden met het suikerfeest! Althans... dat vindt DENK.

www.youtube.com/watch?v=DM41zKUP8jg

Schietmijmaarlek | 28-06-16 | 13:07

Als je mensen in hun portemonnee treft krijgt de onderbuik kuren. Daarom is Ratte ook boos en krabbelt Er-dog terug van zijn buitenlandpolitiek des doods.

Slogra | 28-06-16 | 13:07

Is dat Timmermans daar echts op stoeltje 23?
Wel veel stoeltjes leeg trouwens tijdens zo'n belangrijk debat.
Wat is dat toch met die half lege parlementen?

Veelzeggend dat er zo gejoeld wordt terwijl Farage aangeeft als vrienden uit elkaar te willen gaan.
Enge club.

Ben-Bataaf | 28-06-16 | 13:07

Wat is het toch ook een stelletje schaamteloze schoften daar in Brussel. Ze ruiken bloed en ze krijgen er een stijve van. Het politieke machtsspel gaat nu pas beginnen, alsof of we zijn teruggeworpen in het Rome van Caligula.

sickworld | 28-06-16 | 13:06

Brussel gedraagt zich zoals een autoritaire ouder tav een kind doet.:
.
Kind (lees:het Europese volk) vraagt, waarom moet ik dit doen ?, en waarom moet ik dat laten? en waarom moet ik dit vinden...?
Ouder (lees:de elite): omdat ik het zeg, het is voor je eigen bestwil, ik weet wat goed voor je is.
.
Nu blijkt het omgekeerde het geval.
Nu blijkt wat voor 'n stelletje kinderen daar in Brussel zit.

Rest In Privacy | 28-06-16 | 13:05

Junker, de flapdrol die aan het hoofd staat van de faalEU, is hij nog niet opgestapt??
Samen met zn maatje Schulz?

Die moeten als eersten opstappen, zij zijn verantwoordelijk voor de Brexit en niet de ontevreden Britten, die onvrede is het gevolg van het beleid van de EU , waarom zitten zij, de aanstichters, er nog?

Crufty | 28-06-16 | 13:04

@T.Tussengas | 28-06-16 | 13:00
"We should..."
"I would like..."


Als u denkt dat dat beloftes zijn, moet u nodig een cursus Engels gaan volgen.

Rest In Privacy | 28-06-16 | 13:04

Hennis-Plasschaert kijkt alvast vooruit naar de all-in 6 ton in de tombola van Brussel.
Das andere koek dan min van lege hulzen in NL .

daytripper | 28-06-16 | 13:04

Vreselijk dit, wat een incompetente kleuters daar. En dat zooitje heeft ook nog eens helemaal niets in te brengen, als het erop aankomt. Zakken vol geld opstrijken en dan gaan zitten joelen, wanneer hun baantje gevaar loopt. Zuipschuit Juncker is al helemaal de weg kwijt en dat is dan de grote baas van het spul. Weg met die hele santekraam daar in Brussel!!

Wobbelplatte | 28-06-16 | 13:04

Eerst verwonderde het me dat Schulz behoorlijk zuiver Engels sprak, toen zag ik pas dat hij wordt nagesynchroniseerd.
Wat een loser, de grote Schulz heeft een tolk nodig om het parlement in het Engels voor te zitten.
Hebben we het nog niet eens over Tusk.

mr Fawlty | 28-06-16 | 13:03

En die dronkelor Juncker spreekt dus kennelijk ook namens Nederland.
Om je dood te schamen en de ware aard wordt getoond.
En Inderdaad , WAT EEN BAAS die Farage! Petje af!
Intussen zullen de NL propaganda uitzendingen over de "ineenstorting" "stuurloosheid" "de beurs naar de kelder"
nog wel even doorgaan.
Na 3 dagen kwam "Nieuwsuur" al tot de conclusie dat het VK in de afgrond was gevallen ..
Ook daar kwam de aap uit de mouw.

daytripper | 28-06-16 | 13:02

dit is toch gewoon zielig maar vooral alarmerend? Zn hand voor de camera houden de zgn democraat. Een eng vies dubieus zooitje is het. Wanneer komt er een georganiseerd protest in brussel

gelachewoar | 28-06-16 | 13:02

Why? Om lekker even zout in de wond te smeren en te genieten van het resultaat van het vele werk.Hij zal blijven zolang alle zaken nog lopende zijn,dat heet Democratie Junker.Hij heeft het nog altijd niet begrepen.Who is next... leaving the EU.Thats the question.Wedden dat GB er over enkele jaren nog beter voor staat.

tegenalles | 28-06-16 | 13:01

Brussel in het leven geroepen door nep leiders welk zelf niet kunnen regeren, Brussel in het leven geroepen door nep leiders om geen verantwoordelijkheid te hoeven afleggen over de macht die wordt toegeëigend.
Brussel in het leven geroepen om uitgekotste politici te voorzien van een riant salaris en ongelimiteerde onverantwoordelijkheid.
Brussel is inmiddels een vergaarbak van niet gewenste narcisten.
Tijd om afscheid te nemen van dit Europese virus!!

NB-Stb | 28-06-16 | 13:01

Net kleuters, en dan die arrogantie van die volgevreten lui in het EU parelement. Militair gezien stelt Europa niets voor. Als Europa dwars gaat liggen om normale deals met UK af te sluiten dan zal UK als er een NAVO verzoek komt in Oost Europa zeggen: We hebben niet het geld en materieel om jullie diknekken te helpen, zoek het zelf maar uit met je soldaatjes die pang roepen.

Grrraaien | 28-06-16 | 13:01

o)+ | 28-06-16 | 12:49
De slogan: drank maakt meer kapot dan je lief is, gaat hier wel heel goed op;)

mom van avezaath | 28-06-16 | 13:01

o)+ | 28-06-16 | 12:49 Kan GS deze foto niet standaard plaatsen bij elk artikel over de EU : twitter.com/Arnout_Maat/status/747741... Scheelt altijd weer text bij het betreffende artikel, dat dan weer wel.

ja,diedus! | 28-06-16 | 13:01

sinar2 | 28-06-16 | 12:54
Inderdaad... Feynman zei het gisteravond ook al, maar een land als Zwitserland heeft vele malen meer handelsverdragen dan de hele EU..
Momenteel remt de EU min of meer de handel naar landen als India en Singapore bijvoorbeeld.. Simpelweg omdat er geen handelsverdrag vanuit de EU mee is gesloten.
.
Kortom, op de korte termijn zal het nadelig uitpakken van de UK, maar op de lange termijn zie ik alleen maar voordelen.

Ommezwaai | 28-06-16 | 13:00

Weerwoord van de EU; BOEEEE.
dat geeft wel aan hoe hoog het gemiddelde IQ is van de ongekozen 'elite'.
Verder komen ze niet, ja bedreigen , dat kunnen ze ook.

Crufty | 28-06-16 | 13:00

-weggejorist-

T.Tussengas | 28-06-16 | 13:00

Opzich ben ik wel voor een referendum over een nexit. Maar het is misschien wel een idee om hiermee een jaartje of twee te wachten zodat iedereen kan zien hoe het GB vergaat.

lulkut | 28-06-16 | 12:59

@Hoen 12:55
Farage kan een boek gaan schrijven en een kroeg beginnen. Wat maakt het uit.

tipo | 28-06-16 | 12:59

Ik vond het de zwakste speech van Farage ooit, eigenlijk.

Captain Pervert | 28-06-16 | 12:59

Natuurlijk verbiedt de autocratische dictator Juncker contact met GB. GB kan anders gewoon een hele goede deal uitonderhandelen met wel de lusten en niet de lasten. Net zoals Zwitserland en Noorwegen. En bv. ook IJsland. Dat zijn landen die we juist graag bij een unie zouden willen hebben, maar daarin faalt Juncker. Juncker is uitsluitend goed in het bij de unie trekken van dictatoriale regimes, falende economieën, en landen met een hoog corruptie/laag loon gehalte.
De man is in alles wat hij doet een overbetaalde faalhaas met een onwaarschijnlijk grote brutale muil, ondersteund door mevrouw Wir Schaffen Das Merkel.

Boerkablaffer | 28-06-16 | 12:59

Wat een baas, die Farage. Ik denk dat die hele bende MEP's zich stiekem een beetje zorgen beginnen te maken over hun positie.

Ludovic1764 | 28-06-16 | 12:57

Jammer, want nu is er eigenlijk 1 land minder in de EU dat de EU van oprechte kritiek voorzag. En kritiek is niet geliefd op het europees menu, want das must sein ofzo.

Anoguurder | 28-06-16 | 12:57

@o)+ 12:49
Wat een karikatuur is Juncker ook daar weer. onovertrefbaar.

tipo | 28-06-16 | 12:56

Piet Karbiet | 28-06-16 | 12:50 Euthanasie Uitvoeren.

ja,diedus! | 28-06-16 | 12:56

@T.Tussengas | 28-06-16 | 12:46
Dat Farage nu zou "terugkrabbelen" is overigens een zeer zwak argument. De UK zal nieuwe afspraken met de EU MOETEN maken, als ze inderdaad de Artikel50 procedure in gaan. Daar is geen ontkomen aan, is een feit. Dat heeft niks met terugkrabbelen te maken, maar met realiteit.

Daar heeft Farage overigens vrij weinig over te zeggen want hij is geen onderdeel van de regering die het zal moeten regelen.

Daar bovenop zal de UK nog wel heel wat meer afspraken gaan maken. Bijvoorbeeld met India en Australië, het soort verdragen wat de EU eerst nog tegen hield of op de lange baan schoof.

Rest In Privacy | 28-06-16 | 12:56

"De beurzen veren ondertussen al weer op"
Ja, nogal wiedes. Soros is zijn ponden weer aan het inkopen die hij laatst massaal verkocht heeft... de oude speculatieboef.

Pedronegro | 28-06-16 | 12:56

@TeeJee | 28-06-16 | 12:52
@T.Tussengas | 28-06-16 | 12:46
Het gaat nog een stap verder, ze framen het bewust zo oneerlijk in een poging Farage in diskrediet te brengen (wat bij een deel van de mensen misschien zal lukken).

Watching the Wheels | 28-06-16 | 12:55

Schulz die even op niveau kleuterschool de 'democratie' uitlegt aan de kleutertjes.
En dan nog kunnen ze alleen maar joelen.... verschrikkelijk, bij die EU wil je toch niet horen??
De onderbuiken, de niet te verbergen afkeer, de walging en het populistische pro-Eu gejoel en het superkinderachtige gestook van de 'elite' zelf.

Crufty | 28-06-16 | 12:55

Zure reacties. Maar Juncker heeft een punt. Wat zal de volgende carrière stap zijn van Farage? Terug naar het Lagerhuis? Wellicht, maar nos.nl/artikel/2034589-ukip-leider-far... . Voor de komende verkiezingen zal hij vast een boost krijgen, maar vlak de rancune niet uit. Het zal nog spannend worden of hij terugkeert.

Ironisch dat het democratisch systeem van de door hem verfoeide EU Farage een podium heeft gegeven, dit in tegenstelling tot het districtenstelsel van de UK. Ironisch bovendien dat Farage door de uitslag van het referendum zijn podium zal kwijtraken.

Maar hij kan nog altijd Pat Condell achterna: Je brood verdienen met opiniefilmpjes. Ik wens 'm in elk geval sterkte en succes.

Hoen | 28-06-16 | 12:55

o)+ | 28-06-16 | 12:49 Er zullen binnenkort wel kritische burgers verdwijnen. Net als in de voormalige DDR en Argentinië , en nog wat van die dictaturen. De pers is dan als eerste aan de beurt, zo gaan die dingen.Het signaal wat van die foto uitgaat verontrust mij.

ja,diedus! | 28-06-16 | 12:55

@Wubbo007 | 28-06-16 | 12:34
Overal ter wereld groeit de economie met uitzondering van de landen in de EU. Trek nu zelf je conclusies.

sinar2 | 28-06-16 | 12:54

-weggejorist-

T.Tussengas | 28-06-16 | 12:52

Weinig realiteitszin in de reaguursels hierboven.
De EU is inmiddels een supertanker, en iedereen die overboord gaat wordt als verloren beschouwd.

Bolhoed | 28-06-16 | 12:52

@T.Tussengas | 28-06-16 | 12:46
Farage heeft helemaal niks beloofd. Begrijpend lezen is niet het sterkste punt van de (linkse) media, en u tuint er met open ogen in.

Rest In Privacy | 28-06-16 | 12:52

Wat een stelletje snEUnEUzen.
Nu kan iedereen zien wat er in Brussel gebeurt.
De stem van het volk wordt weggehoond.
Stelletje dictators.


Schietmijmaarlek | 28-06-16 | 12:52

Zo is dat met de democratie in Europa.
Wanneer je het niet met ze eens bent dan.......

mallekater | 28-06-16 | 12:52

De onderbuik van de EU speelt even op, wat een beschamende vertoning.
Beetje het mocro-gevoel van Ebru; nananananaaaa, de EU is net zo kinderachtig bezig.

Crufty | 28-06-16 | 12:51

o)+ | 28-06-16 | 12:49
Nou inderdaad, wat een totaalmalloot!

Watching the Wheels | 28-06-16 | 12:51

De Enge Unie.

Piet Karbiet | 28-06-16 | 12:50

Engnekken. Ik vrees dat we er nog heel wat mee te stellen gaan krijgen. Het wordt buigen of barsten als het om onze soevereiniteit gaat. En ik vrees voor barsten als bij de verkiezingen weer op grote schaal ALDE/CDA/GL/CU/SP en (voor de vorm toch maar meenemen) PVDA gestemd gaat worden. De fanatici in Brussel zullen, gesteund door hun partijen en het grootkapitaal, hun droom van een Federaal Europa niet opgeven. Zelfs harder gaan strijden. Ik voorzie zelfs een sabotage van Brexit.

BlowingBubbles | 28-06-16 | 12:50

@KlunsJohannus | 28-06-16 | 12:42
De ironie is bewust. Tevens ben ik niet degene die een stelling inneemt over Farage. Ik daag juist uit.

Maar dank u voor het happen.

Rest In Privacy | 28-06-16 | 12:48

-weggejorist-

T.Tussengas | 28-06-16 | 12:48

Oh God, wat een heerlijke televisie.
Please, please, heeft iemand een terugkijklinkje van die hele "vergadering"?

citywok | 28-06-16 | 12:48

Bizarre taferelen...

Nilfisk | 28-06-16 | 12:47

@tipo | 28-06-16 | 12:44
Mee eens en wiens schuld is dat dan? Inderdaad Juncker en de kliek, mensen die niet eens behoorlijk Engels spreken. Als je dat toch hoort, zoals hij Farage aanspreekt, het lijkt wel Alo Alo. Weg met the Junck! Hij is wel redelijk nuchter nog vanmorgen en hij heeft nog niemand in het gezicht geslagen of afgelebberd. Uitzonderlijk!

Watching the Wheels | 28-06-16 | 12:47

Wubbo007 | 28-06-16 | 12:34
Voorlopig lijkt het er juist op dat de EU ten koste van alles de UK wil laten bloeden voor de Exit. Niet Farage.
Er zijn voorbeelden te over van landen die het beter doen dan die van de EU.
Dus dat kan de reden niet zijn.
Normaal gesproken is dat machtsmisbruik en strafbaar. Even als het liegen tegen en bedriegen van de bevolking op de schaal waarop de EU dat doet.
Pro-EU mensen vergeten steeds dat de bevolking niet tegen Europa is, of samenwerken, maar tegen het bolwerk dat EU heet en in Brussel achterkamertjes politiek bedrijft.
Als de EU gaat dwarsliggen zijn ze niet alleen hun netto betaler kwijt, maar ook 1 van hun grootste handelspartners. En let wel, de markt buiten de EU is vele malen groter.
De weg is vrij voor de UK om zelf te handelen met USA, China, India, Australië en zelfs Rusland. Maar ook Europese landen als Noorwegen, IJsland, Zwitserland... ik moet nog zien of dat negatief uitpakt over 2 jaar.

datzouzomaarkunnen | 28-06-16 | 12:47

Zie em eens lachen na zijn speech... well done mate.

duitse herder | 28-06-16 | 12:47

De Britten zijn de nieuwe Russen.

ja,diedus! | 28-06-16 | 12:46

Het is beter de EU te laten leiden door de direct gekozen ministers van de aangesloten landen zelf. Dan hoeven we niet meer naar deze megalomane afgeserveerde tweederangs politici te kijken. Die kunnen dan een cruise gaan maken ofzo. In een onderzeeer.

Piet Karbiet | 28-06-16 | 12:46

-weggejorist-

T.Tussengas | 28-06-16 | 12:46


De zelfbenoemde moreel verheven zonnekoning probeert even het democratische proces van 65 miljoen netto betalende Europeanen in de hoek te zetten. En belooft ze in de nabije toekomst nog meer te treiteren. En en passant de economie van de halve westerse wereld op het spel te zetten om zijn wraak te krijgen. En wraak en rancune waarvoor? Voor iets dat, had hij zelfs maar af en toe geluisterd, niets nieuws is.
Slechte verliezers maken later nog slechtere winnaars. Tijd voor #Jexit
De hoop dat iemand deze ijdele egocentrist vertelt dat landsbelangen boven zijn eigen belang gaan heb ik niet meer. Zeker na het beangstigend fanatisme wat Pechtold gisteren in het debat liet zien, de tweets van bijvoorbeeld CDA-er Knops( quick and dirty' om de engelsen te straffen) en de EU-ers die voor de zoveelste keer klappen bij ieder woord wat Juncker uitkraamt .... het fascisme is definitief herrezen en het heet EU.

filibuster | 28-06-16 | 12:45

mrrenson | 28-06-16 | 12:40
.
Machiel de Graaf = PVV. Dat hebt u goed gezien.

Lupuslupus | 28-06-16 | 12:45

Wat een stelletje kleuters zeg, en die Nederlandse kleuters van het Binnenhof passen er prima tussen.

Fuck-a-duck | 28-06-16 | 12:45

Zie het misprijzende gelach, als Farage over tariefvrije handel tussen de UK en EU begint. Dat gelach gaat 100-duizenden Nederlandse banen kosten. Dit Europese Parlement zal Nederlandse werkelozen gierend van het lachen als colleteral damage beschouwen als ze de Britten kapot gaan maken met bizarre invoerheffingen op Britse waar.

tipo | 28-06-16 | 12:44

De schuld van GeenStijl! Uiteraard zul je zulke zaken niet in zijn geheel zijn op welke staatsomroep dan ook. De arrogantie van de macht is bevestigend voor me en meer koren op de molen bij anderen. Wat UKIP aangaat zal die zo'n beetje daar binnenkort van het toneel verdwijnen, zeker als artikel 50 ingaat. De dagen zijn geteld voor de EU. dat weet ik wel zeker. Er is meer gemorrel in de wandelgangen en de dozen aspirines en lijntjes coke houden daar de boel nog een beetje bij elkaar. Wat belangrijk is voor zo'n 6 minuten momentje is dat het met gemak 3 minuten hadden kunnen zijn waren de z.g. socialisten (fascisten) wat stiller geweest in die zaal.

Mr_Pikibelly | 28-06-16 | 12:44

Ze gedragen zich als een stel fascisten met dat gelach..

R.E.Lee | 28-06-16 | 12:44

@nemoj me jebat | 28-06-16 | 12:37
Wat betreft die arbeidsplaatsen in NL.
Nu worden Nederlanders vervangen door Polen.
Straks worden de polen vervangen door Oekraïners.
*plekje onder brug vast uitzoeken doet*

necrosis | 28-06-16 | 12:44

Het moet eerst slechter worden, voor het beter wordt.

Thomas333 | 28-06-16 | 12:44

@T.Tussengas | 28-06-16 | 12:35
Ach kijk, daar heb je er weer een die een beetje simpeltjes zijn simpele krantje na blaat.
Zonder enige gedegen onderbouwing op de man spelen en boe roepen, net als de kleutertjes in het EU parlement.

Haha, je onderbouwt zelf dus echt helemaal niets van wat je roeptoetert. Maar dát is kansloos! Besef je dat eigenlijk wel?

KlunsJohannus | 28-06-16 | 12:42

We willen geen schaduwboksen en geheime politiek volgens juncker. Ondertussen werd de uitslag van onze pensioenen bewaard voor na brexit en zo nog veel meer.

ben ik ook wel benieuwd waar dit dan onder valt: media.nu.nl/m/8ckxp5ja3cuq_wd640.jpg

CyberFreak | 28-06-16 | 12:41

Gin Claude Drüncker snapt het nog steeds niet. Nog stééds is hij absurd arrogant richting de zich op democratie en soevereiniteit richtende UK. Nog stééds is hij bijzonder minachtend richting de burger die het ge-emmer bij de EU zat is. Nog stééds is hij belachelijk kinderachtig tegen een land wat wél democratie hoger in het vaandel heeft dan de dictatoriale trekjes van Brussel.

Hij. Leert. Het. Nooit. En hij zal 't nooit leren ook.

Echt, laat al die Exits maar komen. Laat heel de EU maar in elkaar zakken als een zak met dikke stront. Dan mogen gekken als Verhofstadt, Timmermans en Juncker zich alleenheerser noemen van die dikke stronthoop.

Ja, je mag als Farage best even blij zijn met je overwinning. Maar je mag ook verwachten dat de overige politici in die kamer zich gedragen als volwassen (en zwaar overbetaalde) mensen. Dat gejoel, de kinderachtige opmerkingen van Juncker, de arrogantie… kappen met die onzin die betaald wordt door óns geld. Ga aan het werk, neem je verlies, en zorg voor een goed en transparante handelsovereenkomst. Dat gejank omdat er nu eindelijk een land is geweest wat niet meegaat in die poppenkast mag wel eens afgelopen zijn.

kanon0503 | 28-06-16 | 12:41

@Jan, Leiden | 28-06-16 | 12:38
Alleen al het feit dat Juncker een beetje stoer denkt te kunnen doen met zijn "Why are you here" geeft al aan dat mijn linkerteen meer democratie bevat dan die eurocraat.

Rest In Privacy | 28-06-16 | 12:41
-weggejorist-
Sinister-President | 28-06-16 | 12:40

Dit filmpje wekt bepaald niet de indruk dat de EU leert van haar fouten en ooit zal gaan hervormen.

koosnaam | 28-06-16 | 12:40

-weggejorist-

mrrenson | 28-06-16 | 12:40

De Brexiteers zijn in een totale staat van ontkenning haha, niet de EU-leden.
Wubbo007 | 28-06-16 | 12:34
Ahh gut, je praat de elite mooi na. In de laatste plaats gaat het verlaten van de EU over geld. Het gaat om fundamentele waarden en principes, om soevereiniteit en lotsbepaling over je eigen land. Het zijn alleen de elites die in paniek zijn over geld wat alleen maar meer aantoont dat de EU een bolwerk is dat draait om de hebzucht en het grote piramidespel van de boeven.

XaleX_2 | 28-06-16 | 12:40

@voldemort | 28-06-16 | 12:27
"bijval" :) !

Watching the Wheels | 28-06-16 | 12:40

T.Tussengas | 28-06-16 | 12:35
Ja hoor, hij neemt uit persoonlijk gewin plaats in het EP om de EU af te breken...

menzo | 28-06-16 | 12:40

Wat jammer dat we hem niet meer zullen zien stralen in Brussel, anderzijds, proficiat Nigel, je verdient in je eentje meer respect dan al die andere malloten daar samen!

Ko Ranzig | 28-06-16 | 12:39

@T.Tussengas | 28-06-16 | 12:35
Ach kijk, daar heb je er weer een die een beetje simpeltjes zijn simpele krantje na blaat.
Zonder enige gedegen onderbouwing op de man spelen en boe roepen, net als de kleutertjes in het EU parlement.

Nou, onderbouw je gescheld eens even?

Rest In Privacy | 28-06-16 | 12:39

Zo als Juncker en Schultz reageer ik ook altijd als ik om 19.30 naar bed moet, en het al 19.45 is en ik toch echt naar boven moet maar niet wil.

Nuchternederland | 28-06-16 | 12:39

Hé!?! Zie ik daar een TIMMERFRANZ!? Hebben ze hem toch nog opgehaald bij gevonden voorwerpen. Lag hij daar. Naast een paarse krokodil.

marcoplarco | 28-06-16 | 12:39

Tegenover 1 van de grootste economieën binnen het geografische Europa trekt Juncker hier wel een heel grote broek aan, net als Merkel vandaag in haar speech. Voir het gemak vergeten ze dat de belangrijkste financials nog altijd in Londen zijn gevestigd. De opmerking van Farage is niet meer dan gerechtvaardigd, de arrogantie van de bureaucraten in de EU wordt niet door henzelf herkend. Europa schreeuwt om meer autonomie voor de landen zelf en minder macht naar Brussel, maar dat is gericht aan dovemansoren in Brussel. 1 dag komen ze er beslist nog wel achter bij de opeenvolgende exit. Beter zou zijn de autonomie aan landen nu terug te geven voordat de boel geheel uiteenspat. Maar herkenning is deze bureaucraten wereldvreemd helaas.

Jan, Leiden | 28-06-16 | 12:38

Toch weer een weinig objectieve weinig ongekleurde opmerking van Schultz, die het herhaaldelijke wangedrag van de toehoorders toch weer even in de schoenen UKIP schoof ("niet doen wat UKIP altijd doet"). Het is een uniforme dictatoriale kliek, het is vullis.

Watching the Wheels | 28-06-16 | 12:38

Fraai voorbeeld van "blaming the messenger".

EefjeWentelteefje | 28-06-16 | 12:37

T.Tussengas | 28-06-16 | 12:35
".... Farage is een domme lul"
Nou, dat ben ik niet met je eens. Niet goed onderbouwd ook. Je bent zelf een domme lul.

KlunsJohannus | 28-06-16 | 12:37

Heb de hele vergadering bekeken. Nog nooit heb ik die lui zo zien leeglopen! Ziek zijn ze ervan. Briljant was de speech van Hennis plasgoot ipv Rutte (spoorloos en niet in staat dit weg te lachen). Let ook eens op Timmerfrans in het eerste uur! Shellshocked.
Samengevat.... de populisten en hun onderbuik hebben het gedaan.

brughslurph | 28-06-16 | 12:37

Beware of rancunEUze potentaten carrying wandelstokken containing polonium.

hallevvezool | 28-06-16 | 12:37

Gaat er iemand maandagochtend eigenlijk nog die vrachtwagens filmen, die leeg naar Straatsburg vertrekken.
U weet wel, omdat er nou eenmaal een deal met dat bedrijf wat ongetwijfeld gelieerd is aan één van de megalomane narcisten, is, en omdat het geld toch gratis is en om de burger en het milieu te fokken.

Of zouden ze allemaal al een zéér vertrouwelijke mail hebben gehad om voorlopig hun archieven weer braaf iedere maandag in te laden voor hun tweeëneenhalvedaagse werkweek in Straatsburg?

Cuyahoga | 28-06-16 | 12:37

Wubbo007 | 28-06-16 | 12:34
Hou op met die bangmakerij.
Vertel ons liever wat er met de pensioenen in de EU gebeurt.
Met de belastingen in de EU.
En de arbeidsplaatsen in de EU.

nemoj me jebat | 28-06-16 | 12:37

@ bisbisbis | 28-06-16 | 12:28
Eng hè. Wat laat die man zijn ware aard zien.
Wat laat de EU-elite zijn ware aard zien, al sinds de bangmakerij vóór het referendum en de reacties erna, overigens. Deze EU heeft het decocratisch gehalte van een... weet ik veel, een karwats.

Lewis | 28-06-16 | 12:35

-weggejorist-

T.Tussengas | 28-06-16 | 12:35

Op een dag zal het volk dat EU-gepeupel net zo hard uitjoelen.

nemoj me jebat | 28-06-16 | 12:35

-weggejorist-

Wubbo007 | 28-06-16 | 12:34

Hij verwoordt het goed.

Panos88 | 28-06-16 | 12:34

Een en al Europees gajes.
Minder, minder, minder!

gescheurdrubber | 28-06-16 | 12:33

Mijn god, wat laten die parlementariërs zich kennen. In plaats van het democratische proces te accepteren laten ze zien hoe dictatoriaal ze eigenlijk zijn.
Noem het ook geen parlement meer maar gewoon een noord-koreaanse applausmachine van het EU-fascisme.

sinar2 | 28-06-16 | 12:33

kweethetooknietbeter | 28-06-16 | 12:19
Maar toen ik dit zag dacht ik juist: dit is de allereerste keer dat in het EP niet louter met dédain op Farage wordt gereageerd. Hij is nooit zo serieus genomen.

menzo | 28-06-16 | 12:32

En omdat het wegvallen van een markt van 61 miljoen mensen om auto's en wasknijpers aan te verkopen natuurlijk ondraaglijk is voor multinationals, compenseren wij dat door het toelaten van de Turken ( 75 miljoen) en de Oekraïners (64 miljoen)

bisbisbis | 28-06-16 | 12:32

@bisbisbis | 28-06-16 | 12:28
I'm surprised, Juncker, Tusk, Timmermans, Verhofstadt, Van Baalen, Sophie en de rest van de kliek are still there. Schaamteloos!

Watching the Wheels | 28-06-16 | 12:32

Not even a decent job in your live.
Hoe pijnlijk en wat ging het bijna brandende pluche zeer doen.

Flatuleerder | 28-06-16 | 12:31

Mans5 | 28-06-16 | 12:26 Wat wil je daar nu mee suggereren ?In Nederland gaat het niet anders. Plus daarbij nog de naheffingen en garantstellingen.

ja,diedus! | 28-06-16 | 12:31

Wat geeft de vertaalfunctie aan toen beroepsalcoholist Junker aan het woord was? Dat gebral is toch niet te vertalen?

Uw Psychiater | 28-06-16 | 12:31

@voldemort En anders moeten we daar dan maar als Europese partners met GB er voor zorgen. de pot op met de EU

CyberFreak | 28-06-16 | 12:31

Groot gelijk Farage: die hele ondemocratische 'federalen'-kliek moet weg.
En als eerste Merkel! In 1914 hadden we Wilhelm II die Europa aan de rand van de afgrond bracht. In de late jaren '30 Adolf H. En in 2015 Angela Merkel!
#abhauen!!!

Aristotalloss | 28-06-16 | 12:30

@Cuyahoga | 28-06-16 | 12:19
Timmerfrans gaat zelf geen lege flessen inleveren.
Bij de EU-opperhoofden zijn er zat mensen die familieleden hebben met een glasrecycling bedrijfje.
Uiteraard wordt de rekening met een vork geschreven......

necrosis | 28-06-16 | 12:30

Nexit, zsm hoe beter, kunnen we samen met VK optrekken.

Rest In Privacy | 28-06-16 | 12:30

Wat een leuke man, the Junk had weer moeite om rechtop te blijven zitten.

Watching the Wheels | 28-06-16 | 12:29

Wat opvalt is een totaal gebrek aan zelfreflectie en empathie. En dat is best wel zorgelijk. Dan gaat er inderdaad niets veranderen. Dan wordt het buigen of barsten. Helaas.

atheïstisch stemvee | 28-06-16 | 12:28

Kijk , beste mensen dit zijn nu de ongekozen poppetjes die grote beslissingen nemen over u en uw kinderen.Een kleuterschool lost dit nog sneller en redelijker op . daar leer je als het goed is al dat je mensen met een andere mening nooit overdreven moet uitlachen waar anderen bij zijn.

ja,diedus! | 28-06-16 | 12:28

"I am surprised that you are even here'.
-
De voorzitter van de Europese Commissie is gemakshalve even vergeten dat Farage nog steeds lid is van het Europs=ese parlement, met alle rechten (te veel) en alle plichten (te weinig) daaraan verbonden, totdat het VK de EU daadwerkelijk verlaat.

bisbisbis | 28-06-16 | 12:28

Nette speech van Farage, hij kreeg wel wat bijval maar inderdaad als er met de EU niet fatsoenlijk te onderhandelen valt dan is dat meer ten nadele van de EU in het algemeen dan voor Engeland.

voldemort | 28-06-16 | 12:27

Ik had het straks al live gezien, maar het is de moeite waard om al die joelende verwende kinderen daar nog een keer te horen en zien. Dat zijn nou de mensen die de EU vertegenwoordigen, kleine verwende kinderen die gaan krijsen omdat ze geen snoepje kregen. Ze zijn het woord 'nee' niet gewend en het gaat in tegen alles waar de EU voor staat, een fluwelen dictatuur waar hun wil wet is. Wereldvreemde boeven dus waar we zo snel mogelijk vanaf moeten. We hebben helemaal geen Nexit campagne nodig, laat gewoon dit filmpje zien met huilende en krijsende elites.

XaleX_2 | 28-06-16 | 12:27

"Why are you here?", vraagt Juncker. De vraag kan beter aan hem worden gesteld. Hij is de personificatie van het falen van de EU: Arrogant, neerbuigend, machtsgeil, doof en blind maar helaas niet stom, en slachtoffer van chronische zelfoverschatting.
De EURO is een drama, net als Schengen en net als de uitbreiding naar 28 lidstaten. Engeland heeft aan de bel getrokken, werd genegeerd, en is daarom exit. Als je daarna nog steeds volle kracht wil blijven doorstomen richting Europees leger, federalisatie, en fiscale eenheid, dan is maar één optie: Oprotten. Ga samen met Verhofstad en Schultz maar lekker die ouwe mopperpotten uit de Muppets nadoen.

Zeddegeizot | 28-06-16 | 12:27

Oh oh die Juncker wat geeft de wolf in schaapskleren zich bloot.
Revolution, and now.

Flatuleerder | 28-06-16 | 12:27

De UK heeft al bezuinigen en belastingverhogingen aangekondigd en een terugval van de economie. Goed bezig met de Brexit.

Mans5 | 28-06-16 | 12:26

—“Why are you here?” Jean-Claude Juncker asked Ukip MEPs as the European Parliament met to discuss the UK’s vote for a Brexit.
 
Omdat ze gekozen zijn door Britse burgers, natuurlijk. Maar waarom is Jean-Claude Juncker daar?

simpelman | 28-06-16 | 12:26

—“Why are you here?” Jean-Claude Juncker asked Ukip MEPs as the European Parliament met to discuss the UK’s vote for a Brexit.
 
Omdat ze gekozen zijn door Britse burgers, natuurlijk. Maar waarom is Jean-Claude Juncker daar?

simpelman | 28-06-16 | 12:26

Bij het bekijken van het filmpje krijg ik hetzelfde gevoel alsof ik zit te kijken naar een moslim die publiekelijk zijn geloof de islam met goede en redelijke onderbouwing opgeeft.

ja,diedus! | 28-06-16 | 12:26

Cuyahoga | 28-06-16 | 12:19
Ik vrees dat ze Timmerfrans operatief zullen moeten verwijderen.

nemoj me jebat | 28-06-16 | 12:26

@Harry_Witkamp | 28-06-16 | 12:16
In Europa zijn er ook nog steeds teveel landen die hun handje ophouden en hopen dat de noordelijke landen hun financiële problemen oplossen.
Ik noem een Frankrijk.....

necrosis | 28-06-16 | 12:26

You, who have never had a proper job in business or trade.
Very nice.

Piet Karbiet | 28-06-16 | 12:25

Toch jammer dat we in de toekomst Farage moeten gaan missen. Hij sprak op vele momenten niet alleen namens de Britten maar namens vele anderen.
Kan de beste man niet een Nederlands paspoort aanmeten en namens ons een Partij oprichten?

Meneert | 28-06-16 | 12:25

RickTheDick | 28-06-16 | 12:14
Soms moet je afbreken voordat je kunt opbouwen.

nemoj me jebat | 28-06-16 | 12:25

-weggejorist-

Noltie | 28-06-16 | 12:25

@Lewis | 28-06-16 | 12:18
-
Schulz doet wel degelijk mee, luister maar naar de sneer over het 'gewoonlijke gedrag van UKIP'.
-
Wát een rancune, wat een dédain - wát een vermeende superioriteit. Mijn gevoelens voor de EU beginnen na het met stijgende verbazing aanschouwen van deze vertoning bepaald niet in warmte toe te nemen.

bisbisbis | 28-06-16 | 12:24

Super ,lekker misselijk die uitvreters, hoop dat ze snel aan de geeuwhonger liggen .

fleurtje | 28-06-16 | 12:24

Geen fan van die club eurocraten aldaar, maar wil hier toch even wat van zeggen:
"What I would like to see, is a grown-up, and sensible attitude to how we negotiate a different relationship." Da's prima, maar misschien handig dan dat je die club daar niet verrot scheldt meneer Farage.

T0matenplukker | 28-06-16 | 12:23

Kleuters reageren volwassener.

zwartzondersuiker | 28-06-16 | 12:23

Ik neem mijn postieve woorden over Schulz terug na zijn schoffering van UKIP.

Lewis | 28-06-16 | 12:22

Zelfs een heel klein beetje zelf-reflectie bij het europeesch parlement zit er niet in met uitzondering van de voorzittert schulz cudo voor hem, en voor de rest geld sterph.

bruinerat | 28-06-16 | 12:21

Apart dat iedereen zo boos is op hen. Cameron heeft ten slotte uit zichzelf, zonder enige noodzaak een referendum uitgeschreven.
Hij heeft de boel vergokt, moeten ze niet kwaad zijn op hem?
Gelegenheid maakt ten slotte de dief (als je die vergelijking met dieven al zou willen trekken).

Noltie | 28-06-16 | 12:21

EU huillie, haha. Oprotten met die uitvreters.

funkyd | 28-06-16 | 12:20

LOL @ 1:44.

Kijk die twee sneue kippetjes 77 en 78 zitten. Keren democratie de rug toe!

Willianus Wortelus | 28-06-16 | 12:20

(Op 2:00 begint het gejoel trouwens al voor hij zijn punt gemaakt heeft. LOL.)

Lewis | 28-06-16 | 12:20

Wat laten die EU dictators zich kennen zeg. Zoooo gênant.

Conan de Rabarber | 28-06-16 | 12:19

En het woord van deze week is: d-é-d-a-i-n, dédain.

Rest In Privacy | 28-06-16 | 12:19

Alles wordt in achterkamertjes geregeld. Dat zou beter zijn. Behalve een Brexit. Die moet mislukken omdat anders alle netto betalers de EU verlaten. Alle landen die slachtoffer zijn van de immigratiegolf. Alle landen die geleid worden door populisme cq. een echte democratie.

Misschien heel raar idee. Verdrag van Maastricht naleven zodat er minder netto betaald moet worden. Verdrag van Dublin naleven zodat er minder immigratie naar kernlanden is, en deze beter verdeeld wordt. Verdrag van Schengen naleven, zodat kansloze arbeidsmigraten Europa bij de beloofde buitengrens niet binnenkomen.

Niet luisteren naar het volk is de einde van de democratie.
Niet luisteren naar verdragen is het einde van de rechtsstaat.

Feynman | 28-06-16 | 12:19

www.ad.nl/buitenland/juncker-oordeelt-...

uncker verwijt de Britse regering die spelletje wel te spelen door de referendumuitslag in Brussel nog niet formeel aan te melden. ,,Ik ben een democraat, ik respecteer de stem van het Britse volk. Ik zou willen dat de Britse regering dat ook deed."

harries | 28-06-16 | 12:19

Kan bijna niet wachten op de afscheidsspeech van Sophie in't Veld of Hans Eikelenboom (of whatever de naam is van die GL-knakker).
Ik vraag me trouwens af of Timmerfrans bij een Nexit gewoon mag aanblijven als 'hoofd lege flessen inleveren'.

Cuyahoga | 28-06-16 | 12:19

Schoften.
Een ander woord heb ik er niet voor.

nemoj me jebat | 28-06-16 | 12:19

RESPECT!
O nee, dat hoeft alleen de juiste kant op. Moreel verhevenen mogen andersdenkenden schofferen en fileren.
Overigens doet Schultz niet mee, netjes.
En inhoudelijk slaat Farage weer spijkers met gigantische koppen. Maar da's natuurlijk maar mijn onderbuik die dat vindt.

Lewis | 28-06-16 | 12:18

DeDictator spreekt met 2 tongen

want oekraine dan

Juncker verwijt de Britse regering die spelletje wel te spelen door de referendumuitslag in Brussel nog niet formeel aan te melden. ,,Ik ben een democraat, ik respecteer de stem van het Britse volk. Ik zou willen dat de Britse regering dat ook deed."

harries | 28-06-16 | 12:18

Ha, Nigel zijn overwinningsspeech in het hol van de leeuw. Hier ga ik tijdens de lunch eens even van genieten.

Dommelsch | 28-06-16 | 12:16

Ik heb zelfs al mensen in mijn omgeving horen zeggen dat ze nooit voor een nexit zullen stemmen uit angst.

CyberFreak | 28-06-16 | 12:16

Juncker moet weg.
Schultz moet weg.
Timmermans moet weg.
Pas dan kan de EU een nieuwe koers inslaan.

Zeddegeizot | 28-06-16 | 12:16

Ik zie liever een grote streep door de EU. Niet door Europa.

Harry_Witkamp | 28-06-16 | 12:16

Zie je de EU is wel boos en gaat de GB kapot maken, trouwens lekker aan het strepen daar bij de redactie?

CyberFreak | 28-06-16 | 12:15

Wat is die man toch een koning. Hebben we nou al een militie?

hendrikjandetuinman | 28-06-16 | 12:15

Ik zie alles doorgestreept of moet ik aan een bril...??

HdJ& | 28-06-16 | 12:15

He, alles met streepjes erdoor incl onderstaande artikelen. Best mooi.

TheseDays00 | 28-06-16 | 12:14

Een en al vreugde.......

nope | 28-06-16 | 12:14

Alles doorgestreept en kapot gemaakt door GeenStijl

RickTheDick | 28-06-16 | 12:14

REAGEER OOK

Uitgelezen op GeenStijl? Abonneer je op de Nijman-Nieuwsbrief.
linktips: Kansino. Hét online casino van Nederland.
Bookmakers | Online casino overzicht | Bookmakers Nederland
Online Casino | Online casino Nederland | LOESOE - nieuws en entertainment
Online Casino Top 5 | Casino bonussen | CoinMart
online bookmakers in Nederland