Tendentieus, ongefundeerd & nodeloos kwetsend

Roundup. Jankende Remainers willen nieuw referendum, verliezerspetitie is doorgestoken kaart en Brexit is mogelijk onmogelijk

Zie hierboven. Het gezicht van een VERRADEN GENERATIE. Brexit was niet alleen class warfare, nu is het ook nog eens intergenerational warfare. En inderdaad, eigenschappen als opleidingsniveau, baan, inkomen en ervaring met het buitenland, correleerden met stemkeuze (mooie graph). Maar wat toch het meest beklijfde, was het feit dat 75% van de jongeren voor Remain stemde, en dat alle bejaarden met nog drie jaar te leven tegen waren, en express de toekomst van de jongeren verpestten, omdat het bekrompen racisten zijn. Zie de volledige leeftijdsverdeling alhier. Maar die 75% "jongeren", 18 tot 24 jaar, kende toevallig wel het laagste opkomst percentage van elke leeftijdsgroep, te weten, slechts 36%. Dat zijn dus de Liberal arts- en European studies-studenten, die na een half decennium van hun formative years tot cliënten van het esthetisch-morele kartel zijn verworden, en eindelijk ineens geconfronteerd werden met het leven buiten Londen. En nu wil het naoorlogse verzet een tweede referendum, waarvoor al meer dan 3 miljoen handtekeningen zijn verzameld. Klinkt veel, is het niet, want de handtekeningen komen van mensen over de hele wereld, waaronder meer dan 40.000 uit Vaticaanstad. En daar wonen maar 1000 mensen dus tel uit je hoax. Die hele petitie wordt kapotgetrolld door tekenscriptjes. (Check de json voor de tekendetails). De opzet van het tweede referendum, mocht het er komen, is dat er minstens 75% opkomst moet zijn voor een geldige uitspraak, nu was het 72%. Nou, als het Leave-kamp een tweede referendum wil boycotten, is dat dus niet heel moeilijk: heel Leave blijft thuis. Einde oefening.
In eigen land is de roep om een Nexit inmiddels aan het aanzwellen en Maurice de Hoax scoort vandaag kliks met zijn peiling dat een "meerderheid niet onmogelijk wordt geacht". Maar laten we het onszelf nou niet al te moeilijk maken, en vooral niets overhaasten. Laten we eerst eens afwachten totdat Engeland heeft aangetoond dat het kan floreren na hun Brexit. Dan is een Nexit-poging trefzeker. Maar dan moet die Brexit er wel eerst komen - en dat is nog maar zéér de vraag. Niet alleen roept de eerste Labour MP al openlijk om het negeren van de stem van het volk (terwijl zijn partij implodeert), de comment hieronder (rechtstreeks bij de bron leesbaar klikje hierrr) legt haarfijn uit hoe de Tories in trouble zijn door de uitslag: Cameron heeft de gifbeker aan Boris Johnson gegeven, en het is maar de vraag of die hem leeg gaat drinken met een Artikel 50-procedure.

Reaguursels

Inloggen

@Stormageddon: Vergeet ook niet dat er op de financiële markten juist rekening werd gehouden een week voorafgaand het referendum met een remain. De pond steeg daar vorige week op en dat is nu gecorrigeerd. Beetje het oude normale niveau dus. Ook al niet heel spannend dit 'doom scenario'.

demdem | 27-06-16 | 16:27

@SlagBijNieuwpoort | 27-06-16 | 07:42
2 biljard? Joh! Meer dan de totale geldvoorraad in de EU en VS samen? En dat is volgens jou in één dag verdampt?
De FTSE staat op dit moment slechts 1,88% lager dan het slot van vrijdag. Da's veel, maar niet extreem. Het is zelfs een vrij normale schommeling. Geen apocalyps.
www.londonstockexchange.com/exchange/p...
De markten zeggen wel iets, maar het tegenovergestelde van wat jij denkt. Het zijn juist de aandelen en fondsen met belangen in de EU die door het ijs zakken. Overal. In Shanghai, Hong Kong, London, Frankfurt, New York en voor wat het waard is Amsterdam. Als je kijkt welke banken in de UK op verlies staan: RBS, Lloyds en Barclays. Waarom? Zitten vuistdiep in eurofondsen. In Nederland gaan ABN en ING onderuit. Zelfde verhaal. Ook is er geen run op de dollar en euro vanuit het pond. De grootste speculatie op het pond was donderdagnacht. Daarna was het vrij rustig en stabilseerde het op 1,32. Lager, maar niet spectaculair.
Er is wel beweging en #Brexit heeft zeker een gevolg voor de markt, maar juist niet het gevolg die de "remainers" voorspelden. Integendeel. De markten zeggen iets heel anders. Maar ja, elke daling is nu opeens de schuld van de xenofobe racistische Brexiteers, en dat wordt geroepen door mensen die geen flauw benul van financiele markten hebben.
Ik heb ook even gekeken naar obligaties. Nou, de Britse 30y bonds zitten dik in de lift. Wat ik zie is een strategische herpositionering (en die was te verwachten) maar geen uitverkoop van Groot-Brittannië. Verre van.

Stormageddon | 27-06-16 | 16:03

@Maaiveld | 27-06-16 | 08:48
Turnout = opkomst. Van alle stemmers, die grafiek zegt niets over de uitslag.

Stormageddon | 27-06-16 | 15:26

nadenkeniseenkunst | 27-06-16 | 11:00
-
Vandaag, morgen, volgende week, over een maand, over een jaar en over anderhalf jaar is het VK gewoon nog lid van de EU. De EU wetjes en regeltjes gelden voorlopig nog wel even. Schotland is dus al lid van de EU en kan dus niet nóg een keer lid worden van de EU. Het snelste pas voor de schotten is zich binnen nu en twee jaar af te scheiden van het VK, zodat ze op het moment dat het VK uit de EU stapt de mogelijkheid hebben om op te stappen.
-
Of de Schotten daadwerkelijk bereid zijn uit het VK te stappen om zodoende in de EU te kunnen is maar zéér de vraag. Dat is namelijk van een totaal andere orde alsdan wél of niet in de EU blijven. Daar komt bij dat de Schotten zónder Bittannïe simpelweg de infrastructuur mist om op korte termijn een zelfstandig land te kunnen zijn. Jezelf losweken van de EU is relatief gemakkelijk. Er is geen gedeelde legermacht, geen gedeelde politiemacht, een afzonderlijk landsbestuur, geen gedeeld NUTS-netwerk, geen gedeeld belastingstelsel etc. etc. etc. Jezelf losweken van je land gaat echt vééééél verder dan dat.
-

Badderbeest! | 27-06-16 | 14:33

@Demdem, ze mogen best een beetje spijt hebben van het weggooien van miljarden voor wat nationalistische jeuk.

SlagBijNieuwpoort | 27-06-16 | 14:07

Dat 2e referendum zal er nooit komen en wel om de volgende reden:

1: 'Miljoenen petitie' betekenisloos:
Dat die petitie miljoenen handtekeningen oplevert is nogal logisch. Iedereen die remain heeft gestemd zet z'n handtekening. Dit kunnen er dus zo 30 miljoen+ worden, geen enkele verrassing, Vice Versa had het ook gekund. Conclusie: die miljoenen (inclusief veel nep) handtekeningen zeggen niks behalve dat het zielige verliezers zijn.

2: 72% Representatief:
Een opkomst van 75% zou wel representatief zijn en 72% niet? Echt klink-klare onzin. een percentage van 32% (Nederlands referendum Oekraïne) is al (ruim) representatief voor een land. Met die 72% is dus helemaal niks mis.

3: Meerderheidsprincipe:
Bij een A/B peiling heb je 2 keuzes. Hier geldt letterlijk de 50,01% als ondergrens voor een positieve uitslag voor A danwel B. Hoewel je een kleine foutenmarge zou kunnen reserveren, zeg 0.5% procentpunt als minimaal verschil, wint de keuze die 50,3 procent of meer van de stemmen heeft gekregen. In het geval van Brexit vs Remain was het bijna 4.0% procentpunten verschil: aanzienlijk dus.

4: Neverendum
Zoals Spartacus al aangeeft redt een 2e referumdum het niet als het Brexit kamp thuis blijft (Minimaal 75% was de wens) maar net zo belangrijk: indien het er onverhoopt zou komen dan zou het Brexit kamp óók een petitie kunnen houden voor een 3e referendum om zo het eerste referendum te laten handhaven en het tweede als ongeldig te verklaren... and so on.

5: Contraproductief
Een tweede referendum zaait bovendien nog meer wantrouwen en versterkt de verdeeldheid.
Die verdeeldheid is trouwens relatief, de gemiddelde Brit zit hier niet zo over in, die drinkt gewoon een lekkere Britse ale met elkaar in de pub, life goes on!

demdem | 27-06-16 | 12:35

Ga maar uithuilen en asiel aanvragen bij Juncker en co. Dat zal wel niet zo moeilijk zijn. Ze is nogal hysterisch en ontoerekeningsvatbaar met haar bizarre verbanden.De EU is een mislukt experiment van een groep politici met grootheidswaan die bezig zijn met een rampzalig destructief beleid.

Een bezoek aan een psycholoog voor deze dame zou zeer aan te raden zijn. Democratie betekent ook accepteren als de meerderheid voor iets is ook als het tegen je eigen besluit in gaat.Aanpassen aan de nieuwe realiteit heet dat. Anders ben je een anti-democraat. De petitie is daar een duidelijk voorbeeld van. Evenals het gedrag van de Schotse premier die nu al doet alsof Schotland al onafhankelijk is. Het referendum daarvoor is volgens haar maar een formaliteit. Mocht de EU serieus met Schotland in gesprek gaan dan versneld dat gewoon het de verdere ontbinding van de EU.

nadenkeniseenkunst | 27-06-16 | 11:00

Sundayroast | 27-06-16 | 03:23
-
In brand zegt u? Los van wat politieke schermutselingen en wat gegoochel met de cijfertjes zie ik niets hoor. Zelfs niet een beetje rook.
-
Als u het gegoochel met de cijfertjes in twijfel trekt nodig ik u graag uit om op de volgende linkjes te klikken;
-
finance.yahoo.com/echarts?s=gbpusd=x#{...
en
finance.yahoo.com/echarts?s=GBPEUR%3DX...
-
De twee weken in aanloop naar het referendum heeft men de pond t.o.v. zowel de USD als EUR scherp laten stijgen. (+5 á 6% t.o.v. het basisniveau) De scherpe daling ná het referendum is dus veel minder scherp alsdan de media u willen doen laten geloven. En gezien het feit dat de media met geen enkel woord reppen over *het feit* dat er in aanloop naar het referendum een buitengewoon scherpe stijging waarneembaar was vermoed ik dat zowel deze stijging als de opvolgende daling gemanipuleerd zijn om snel na het referendum "ZIE JE WEL !!!1!!" te kunnen roepen. Wat u ziet is het wanhopige plan B van de remainers en eurofielen. Ze willen demense die leave hebben gestemd aan het twijfelen brengen en schrik aanjagen. Volksmennen heet dat.

Badderbeest! | 27-06-16 | 10:42

T.H. | 26-06-16 | 16:08
Vandaar dat Europese leger en politiemacht waar ze druk mee bezig zijn, die gaan dan strakjes netjes dat hek weer afbreken.

endofdays | 27-06-16 | 10:03

Zou ook wel fair zijn om dan de vraag andersom te stellen. Wilt u in de EU blijven? En dan met die kiesdrempel van 75%...
Laat het Leave kamp nu in het voordeel zijn, want die hadden al gewonnen....
Dat is dus ook exact de reden dat er totaal GEEN kiesdrempel moet zijn omdat dan altijd één keuze voordeel heeft.

DickieDick | 27-06-16 | 09:52

So what becomes of you my love
When they have finally stripped you of
The handbags and the gladrags
That your Grandad
Had to sweat so you could buy
Baby
www.youtube.com/watch?v=X3yN0JvG5co

You-On-A-Gin | 27-06-16 | 09:10

"de studenten in Oxford en Cambridge hebben juist in grote meerderheid voor Remain gestemd...."
B. Randnetel | 26-06-16 | 20:49

Check en lees de grafiek. In Oxford en Cambridge zit jong Brexit op 70+% (Turnout=Brexit)
i.imgur.com/g1d7hNN.png

Maaiveld | 27-06-16 | 08:48

-Laat deze post maar even staan om later terug te lezen-

Het emo-referendum van Brits sprookjesverteller en beursverkrachter Boris Johnson ging natuurlijk alleen maar over neo-mercantilisme, xenofobie en een soort van puberale aversie tegen gezag.
Dat zijn onderwerpen die alleen leven onder de IQ-drempel van 100 bij mensen waarvan 100% zeker is dat die nooit Treasury manager zullen worden.
Als de brexit na één dag al 2 biljard euro kost en de pond enorm onderuit lazert, dan is daarna het Brits pond zodanig damaged goods dat niemand nog UK pondjes in zijn kapitaalportefeuille wil of mag houden.
Dumpen, dumpen, dumpen van UK damaged goods wordt het credo voor iedere treasury manager de komende periode.

Het pond gaat nog verder zakken de komende periode, evenals daarvan afhankelijke aandelen.
Kans dat het Britste bankensysteem onder grote druk gaat komen neemt toe, omdat dekkingsgraden fors afnemen.
Dan wordt de Engelse banken afgewaardeerd, waarna Pond gebaseerde bedrijven nog verder worden afgewaardeerd.

Tja ... en zo kom je er dan feestelijk eggs & bacon ontbijtend achter, dat het Brexit-referendum klaarblijkelijk helemaal niet over Brusselse zakkenvullers, Afrikaanse meneren met andere religies of 'let's make England great again'ging.
Ging het al die tijd toch alleen maar over een geintegreerde handselszone, waar je je zelf met een Houwitzer in je voet schietend van af wilt scheiden.

SlagBijNieuwpoort | 27-06-16 | 07:42

Ander voorstel: verhuis naar een land buiten Europa... daar is het vast beter.Dan hoef je niet te leven met de ellende die jouw ouders je hebben bezorgd, ze hebben je opleiding, je jeugd, le leven, je huis je kleren en al het andere voor je betaald met hard werken en nu ze niet meer zo jong zijn moeten ze hjun harsens houden.
Zijn ze nou helemaal gek!!
Ga maar lekker naar Z-Amerika, Australie,India, Canada.
Opgeruimd staat netjes.
En vrolijker ook.

mallekater | 27-06-16 | 07:08

Meid, ga es werken.
Gewoon, je weet wel, om 8 uur bij de baas, boterhammetjes mee in een trommeltje, en om 5 uur op het fietsje weer afgepeigerd naar huis,.
En dat 40 jaar achter elkaar.
Als je dat achter de rug hebt zonder morren, horen we wel weer van je.
Ik ben overigens benieuwd of je dan ook vrijwillig je pensioen en je eigenwaarde opgeeft om je egocentrische rotkleinkinderen en ander tuig een luxe leventje in het Brusselse te bezorgen.
En weet je nog wat, Kuttekop, ga voortaan met al je vrindjes en vriendinnetjes gewoon STEMMEN in plaats van alvast op een remain te proosten in je stampub.
Echt stemmen HELPT.

mallekater | 27-06-16 | 07:03

Ja, jongetjes en meisjes in het Britse.... de tijd dat er ongegeneerd gekort kan worden op de pensioenen van de ouderen, de tijd dat men zich schathemeltjerijk geld bijeengraaien kan in de city, de tijd dat de middenklasse in alle openingen door EU en elite wordt genaaid teneinde jullie toekomst - naar jullie zelf denken - lukratiever te maken is voorbij.Dat krijg je wanneer iedereen kan meestemmen over de toekomst.
Maar jullie krijgen er vijheid voor terug, EN de gelegenheid je toekomst ZELF vorm te geven en niet alleen maar te azen op een zwaar door diezelfde middenklasse gesubsidieerd luxebaantje in Brussel.

mallekater | 27-06-16 | 06:55

@Sundayroast | 27-06-16 | 03:23
Ja, nou en? Gebeurt er weer eens wat. Nothing lasts forever.
Er staat niets in brand, er wordt wat opgeschud en er komt een nieuwe ordening. Alleen niet de prdening die gepland was. Niks om je druk over te maken, is op dat eiland al honderden keren gebeurd en kijk: het bestaat nog steeds.

Stormageddon | 27-06-16 | 03:38

Stormageddon | 27-06-16 | 00:48
plus de brexiteers ontkennen dat er maar iets mis is terwijl het VK in brand staat. Maar de tijd zal het leren mijn vriend.

Sundayroast | 27-06-16 | 03:23

@Guido | 27-06-16 | 00:55
Nee. Dat kan niet. Schotland was niet onafhankelijk en had geen eigen parlement op het moment van toetreding. Het Schotse parlement heeft geen zeggenschap over verdragen van de UK. De Europese verdragen zijn geratificeerd door Westminster. Het aantal Schotse zetels in het Britse parlement is beperkt en zij hebben geen veto. Het parlement komt er ook niet meer aan te pas, de Britse regering kan zonder goedkeuring van het parlement de Artikel 50 brief schrijven. Het referendum geeft ze dat mandaat.

Als Schotland bij de EU wil blijven zullen ze eerst onafhankelijk moeten worden, en als onafhankelijk soeverein land een aanvraag tot lidmaatschap van de Unie moeten doen. Dat laatste kan vrij vlot, omdat ze alle EU wetgeving al hebben en waarschijnlijk aan alle voorwaarden zullen voldoen, dat eerste zal heel wat ingewikkelder zijn. Allerlei Britse instituties zullen ontrafeld moeten worden. NHS, BBC, BT, National Grid, etc. En dan begin ik nog niet eens over de leger- en marinebases in Schotland. Dat wordt heel lastig.

Dan nog zou ik de Schotten niet aanraden om bij de EU te gaan, maar zo rap mogelijk na onafhankelijkheid lid te worden van de EFTA en de EEA. Dan heb je het leeuwendeel van de voordelen van Europese samenwerking binnen, en ze passen er goed bij. 2 van de EFTA leden zijn welbeschouwd buurlanden: Noorwegen en IJsland. Maar goed, da's hun pakkie aan.

Stormageddon | 27-06-16 | 02:31

Commando Z | 26-06-16 | 19:56

Dude.. Wake up dat is exact waar een ieder voor stemt. Zijn eigen belang. Kun je wel ideolgisch gaan miemelen maar "at the end of the day" stemt een ieder voor zijn eigen belangen. Zo ook de 36% milenials. Daarom staan zij nu te stampvoeten.
Dacht jij nu werkelijk dat die verwende jokers sociaal bezig zijn? Nee ze balen dat hun roze wereldbeeld in elkaar stort.

Basil Fawlty | 27-06-16 | 02:24

Ik meen begrepen te hebben dat de Schotten ook de Brexit kunnen frustreren De machthebbers in Schotland willen los van Engeland maar vast aan de EU blijven, en hebben een soort van vetorecht?

Guido | 27-06-16 | 00:55

Ik ben bang dat huilmevrouw een zeer groot deel van de remain stemmers representeert. Gelukkig maar, want ik was even bang dat ik een paar sterke remain argumenten over het hoofd had gezien. En deze mevrouw noemt überhaupt geen enkel argument voor een exit keuze die ik zou maken. Maar dat komt misschien omdat ik wel dondersgoed weet wat de EU wel en niet voor ons doet - en hoe.
Misschien waren het wel meer remain stemmers die "what is EU" hebben gegoogled daags na de stemming... Als het aan de EU ligt heeft bijvoorbeeld een Google daarop het antwoord tot op leeftijd, etniciteit, adres, baan, sexuele voorkeur, etc. En dat willen de huilers vreemd genoeg dan weer niet...

metzonderzijwieltjes | 27-06-16 | 00:07

Tot nu toe de schade van de stemming na 3 dagen:
pond gecrasht,
flinke klap op de beurs,
Geen prime minister meer,
oppositie geimplodeerd,
leave campaign krabbelt terug op zo'n beetje alle beloftes (nee we kunnen toch de immigratie niet terug brengen, nee we kunnen toch niet ons zogenaamde bespaarde geld in de NHS stoppen),
Leave campagne heeft geen enkel plan wat nu te doen en stelt het maar uit, wat tegen de kiezers is,
Aardig wat random racisme tegen Europeanen,
Remain kamp is butthurt en het land is ongelofelijk verdeeld,
Schotland zal zeer waarschijnlijk de Britse unie verlaten.
London zal wel niet onafhankelijk willen zijn, maar is wel op zoek naar een status aparte.
Groot deel vande bankensector heeft al plannen om naar de EU te verhuizen.

Wat een puinhoop.
En dan heeft de EU nog niet eens wat gedaan.

Het lijkt erop dat het geanticipeerde 'dit referendum is het einde van de EU' eigenlijk het einde van het Verenigd Koninkrijk is. Van het grootste empire ter wereld naar niet eens de eigen home nations bij elkaar houden in 70 jaar. Wat een armoe. Ik hoop dat we in Nederland nooit zo'n referendum krijgen.

Overigens woon ik in UK als werkende migrant voor hun precious NHS en ben ik neutraal. Ik verhuis toch terug naar Nederland.

Sundayroast | 27-06-16 | 00:04

Iedereen met een beetje statistiek op de middelbare school ziet in dat de Remainers een punt hebben.

michelr | 26-06-16 | 22:57

tragic1911 | 26-06-16 | 17:15
De tijd zal het leren. Er is geen weg terug, de gevolgen van de Brexit zullen door de rattenvangers van Hameln niet onder ogen gezien willen worden.
Het Noorse en Zwitserse model komt er op neer dat ze nog steeds veel betalen aan de EU maar alleen geen stemrecht hebben. Hadrians Wall zal binnenkort wel afgestoft worden.

Aretas | 26-06-16 | 22:43

@Lefty-Messup | 26-06-16 | 22:35
Je hebt gelijk. Moest eerst aan schapen denken bij uitweiden. Thnx.

Hartgrond | 26-06-16 | 22:37

@Hartgrond | 26-06-16 | 20:11
Vooral voor de spiegel.
TeeJee | 26-06-16 | 21:44
Óók ja, niet voorál, eikel.

Hartgrond | 26-06-16 | 22:35

Oh oh Hartgrond wat heeft u een simpel wereldbeeld...
keestelpro | 26-06-16 | 18:21
Nee hoor, ik hoorde iemand over opleiding uitwijden, ondertussen 'betekend' schrijven waar het 'betekent' moet zijn.
Hartgrond | 26-06-16 | 18:49

... en ik zie iemand uitwijden schrijven waar het uitweiden moet zijn...

Lefty-Messup | 26-06-16 | 22:35

@Hartgrond | 26-06-16 | 20:11
Vooral voor de spiegel.

Rest In Privacy | 26-06-16 | 21:44

wat ben ik die hele kliek politiek correcte moreel superieue zgn stedelijke linksetters zat. Volkomen inhoudloze argumenten en alles van brexit is fascistisch, nationalistisch en dom want de wereld is van iedereen. Pijnlijk dat er de afgelopen decennia een generatie totaal naar EU maatstaven gebrainwashed is met uiteraard policor in eigen land en een groot EU gevoel

gelachewoar | 26-06-16 | 21:32

De EU is ondemocratisch ontstaan, en zal democratisch gesloopt worden.

Wasbakplasser | 26-06-16 | 21:27

peterdh | 26-06-16 | 14:52
-
Daarbij moeten we natuurlijk wel opmerken dat het recht om op je 18e levensjaar al te mogen stemmen stamt (in NL) uit het jaar 1922. In het jaar 1922 waren 18 jarigen anders alsdan 18 jarigen van heden ten dage. Dat wil zeggen; ze werkten toen (al lang) betaalden belasting en waren gezinnetjes aan het stichten. Naar mijn smaak moet de leeftijdsgrens worden losgelaten en een belastingdrempel worden ingevoerd. Zij ie het land draaiende houden en de schoorsteen rokende moeten de koers kunnen beslissen. Werkeloze utopiedromers zoals u prachtig mooi omschrijft zouden geen actieve rol in de democratie moeten krijgen.

Badderbeest! | 26-06-16 | 21:20

@B. Randnetel | 26-06-16 | 20:49

Alleen in Schotland was een redelijk percentage hoger opgeleiden voor een Brexit.

Dat is ook logisch, gezien dat Schotland vrijwel bestaat bij de gratie van EU subsidies, dat vooral in Schotland de lager opgeleiden er van genieten.

litebyte | 26-06-16 | 21:10

Een meerderheid van de beste universiteiten (Cambridgeen en Oxford) stemde namelijk voor een Brexit. De jongeren die voorstander zijn van Remain, zijn de doodgewone hardwerkende (of werkloze) jongeren die straks het hardst de klap van een recessie voor hun kiezen krijgen.
Maaiveld | 26-06-16 | 17:12
.
Integendeel, de studenten in Oxford en Cambridge hebben juist in grote meerderheid voor Remain gestemd....

B. Randnetel | 26-06-16 | 20:49

Volgens Wikipedia kan ook Schotland zelf niet eens een bindend referendum uitschrijven over onafhankelijkheid. Daarvoor moet het hele VK parlement akkoord gaan. Zelf kan Schotland alleen een niet bindend referendum uitschrijven over uittreding uit het VK.

lightyears | 26-06-16 | 20:36

Slap gedoe, hypocriete bende. Over Rotherham en alle andere islam ellende mocht nooit gepraat worden in de UK en nu worden ze bang. Kappen met de EU want die willen ons vervangen door booslims.

Als Merkel een echte Duitse vent is schiet ze vanavond nog een lading V-1's en V-2's af op Londen. Zo leuk zijn die Duitsers.

geen blijvende stad | 26-06-16 | 20:29

@Hartgrond | 26-06-16 | 18:49
Beetje sneu. Wanneer mensen het inhoudelijk niet kunnen winnen gaat men over op spelingsfouten aanwijzen. Zwaktebod.
TeeJee | 26-06-16 | 19:04
Je ziet spoken. Ik was het met de spreker eens. Toch vond ik zijn spelfout lachwekkend in de context. Ik vind uw vechthouding ook lachwekkend. U heeft namelijk al tegenstanders.
Maar goed. Ik lach al veel de laatste dagen. Dit kan er ook nog wel bij.

Hartgrond | 26-06-16 | 20:11

Tjeezus wat een ONDERBUIK heeft dat mens zeg.
Een ware Doom Denker. Links volk geweaun BAH!!!

arie_kanari | 26-06-16 | 20:10

Klinkt een beetje als wanhopig wishful denken. Vergeet de markt niet. Werkgevers organisatie in Frankrijk en Duitsland hebben al opgeroepen om onmiddellijk gunstige handelsvoorwaarden met de Britten af te sluiten. En merkel roept op om rustig aan te doen. Misschien ziet ze wel een uitgang voor Duitsland om de EU op te blazen om zo van Griekenland en Turkije af te komen. Lange te ff mijn visie noemen ze dat.

rexmundi666 | 26-06-16 | 19:56

Basil Fawlty | 26-06-16 | 14:33
Dus jij stemt altijd (zoals veel Nederlanders) op datgene wat op dat moment financieel het beste voor je is? Sorry, maar dan zit ik toch even anders in elkaar.

Commando Z | 26-06-16 | 19:56

Wat die post op Guardian aangaat is mijn eigen zienswijze de volgende:

Ik denk dat de brief met artikel 50 wel gewoon verstuurd gaat worden. Het referendum is door de Tories zelf in gang gezet. De Tories hebben een riante meerderheid in het parlement. Zelfs als er enkele Tories alsnog terug zouden deinzen dan zullen er nog steeds genoeg mensen de Brexit doorzetten. De uittreding gaat er gewoon komen.
Alleen is de vraag of Johnson premier zal zijn. Ik denk van niet. Boris Johnson heeft zich met zijn Hitler vergelijking zo onpopulair gemaakt in Brussel dat hij eigenlijk geen geloofwaardige onderhandelaar is en geen fatsoendelijk resultaat binnen kan halen. De Tories zullen een gematigdere premier nodighebben als onderhandelaar. En ze hopen de komende maanden er een te vinden. Daarna heeft het pas zin om met de EU te onderhandelen. En dus pas zin om de artikel 50 brief te versturen.
Overigens hoeft de waardedaling van het pond op korte termijn niet eens zo slecht te zijn voor de Britse economie. Het kan de export versterken. Probleem wordt het uitstel van investeringen. Met name van buitenlandse bedrijven. Dat zal de Britse economie wel gaan schaden.
Als er binnen 2 jaar geen akkoord komt is dat op zich niet per se noodzakelijk. Anders wordt er na 2 jaar gewoon gehandeld via de richtlijnen van de WTO. Deze zijn echter wel minder gunstig dan de voorwaarden die boijvoorbeeld Noorwegen of Zwitserland hebben (door hun verblijf in de economische ruimte).
Wat de toekomst van het VK betreft: zover ik weet kan Schotland wel zelfstandig een referendum uitschrijven over onafhankelijkheid, maar Noord Ierland niet. Ik denk dus dat alleen Schotland eruit zal stappen. Op zich telt Schotland maar 5 miljoen inwoners van de 65 miljoen van het VK. Het is met name een groot symbolisch verlies. En het is onduidleijk wat dit betekent voor de positie van het VK in de VN veiligheidsraad.

lightyears | 26-06-16 | 19:48

@atheïstisch stemvee | 26-06-16 | 19:15
Nederland is groter als Denemarken , Finland en Noorwegen (geen EU) bij elkaar.

Vwb de niet Brexit: ik heb het 1,5 week geleden een paar keer genoemd dat er op de rem getrapt kan worden door het parlement want niet bindend. Aangezien ik weinig op GS en weinig post , wordt dit natuurlijk niet genoteerd. Overigens vind ik dat NL en UK uit de EU moeten, en de rest ook. Geen EU meer.

Zwizalletju | 26-06-16 | 19:48

atheïstisch stemvee | 26-06-16 | 19:15
Ik pleit niet voor het opzeggen van dit en dat, ik stel alleen dat lidstaten zich de wil van Brussel laten opleggen in veel grotere mate dan dat Brussel haar wil aan de lidstaten oplegt.

T.H. | 26-06-16 | 19:46

"de comment hieronder (rechtstreeks bij de bron leesbaar klikje hierrr) legt haarfijn uit hoe de Tories in trouble zijn door de uitslag"
Dus wacht ff, al die tijd vond geenstijl het geweldig, lekker op de boot met Farage, lekker foldertjes uitdelen. Die britten die kunnen lekker de EU verlaten, gefeliciteerd aan hen.
Maar dan zeggen jullie nu dus dat het helemaal niet zo'n feest wordt, en zeggen jullie dat Boris Johnson de gifbeker leeg moet drinken. Dat is vreemd, want hij zou volgens jullie toch PM moeten kunnen worden, VK uit de EU kunnen trekken, en vervolgens een paradijs op aarde laten ontstaan aan de overkant van het kanaal?
Ik dacht dat de EU zo verschrikkelijk was, en dat het als een verlossing zou voelen, dat triggeren van artikel 50?
Vredige libertariër | 26-06-16 | 15:20
.
Goed gezegd. Geinig dat GS nu gaf terug neemt.

T0matenplukker | 26-06-16 | 19:44

Die kutkinderen zijn ook overal he.

drs. P | 26-06-16 | 19:18

@T.H. | 26-06-16 | 19:00
Ik neem aan dat je doelt op het Hongaarse hek en de weigering van een aantal Oost-Europese landen om 'vluchtelingen' op te nemen?

Oost-Europa werkt samen binnen de EU, het is een blok. Brussel wil die landen nu terug gaan pakken waar het pijn doet (kortingen en boetes). Of dat er van gaat komen moet ik nog zien.
Je hebt natuurlijk als groot land ook iets minder te maken met die dwingende regels. Zoals Frankrijk, dat zich nog steeds niet aan de begrotingsregels houdt. Of Duitsland dat de reedt afveegt met het Dublin-akkoord.

Nederland is een klein land en vormt met niemand een blok tegen EU-regels. Echt, ik wens jou en Wilders veel succes met het eenzijdig opzeggen van verdragen en dat mooie, nog te bouwen hek. Net zo realistisch als immigranten uitzetten zonder de procedures te volgen (EVRM). Een beter begin zou zijn om in Brussel aan te sluiten bij de Oost-Europese landen om werk te maken van die buitengrenzen. Dan kun je het hoog spelen. Of een Nexit, maar dan zijn we als klein landje alleen te kwetsbaar.

atheïstisch stemvee | 26-06-16 | 19:15

Eerst wachten of Brexit een succes wordt is typisch laf Nederlands gedrag "spartacus" die naam staat je dus niet.

pfffft! | 26-06-16 | 19:12

@TB2318 | 26-06-16 | 19:08
En wat denkt u dat meer impact zal hebben op de perceptie van de discussie.
- De afzender begraven onder sterke, al dan niet onweerlegbare, argumenten?
- Kinderachtig onjuiste spelling aanwijzen?

Rest In Privacy | 26-06-16 | 19:11

TeeJee | 26-06-16 | 19:04
Op zich mee eens, tenzij de afzender uit de hoogte doet omtrent opleidings en intelligentieniveau.

TB2318 | 26-06-16 | 19:08

@Hartgrond | 26-06-16 | 18:49
Beetje sneu. Wanneer mensen het inhoudelijk niet kunnen winnen gaat men over op spelingsfouten aanwijzen. Zwaktebod.

Rest In Privacy | 26-06-16 | 19:04

forcone | 26-06-16 | 18:50

zoals je link al zegt:

"BBC political correspondent Iain Watson says the petition has attracted a lot of attention but has no chance of being enacted, because it is asking for retrospective legislation."

en

"You cannot simply invent new hurdles if you are on the losing side, our correspondent says."

Maar dat begrijpen die stampvoetende, jankende millenials niet.

"Meneejr, Meneejr. App (lees referendum) doet niet wat ik wil. Is geen reset of restart optie!"

Basil Fawlty | 26-06-16 | 19:04

atheïstisch stemvee | 26-06-16 | 16:15
Het lukt een aantal landen anders prima.

T.H. | 26-06-16 | 19:00

@botbot | 26-06-16 | 18:41
Beetje een inkoppertje. Blij dat u er wel om kan lachen.

Rest In Privacy | 26-06-16 | 18:50

Oh oh Hartgrond wat heeft u een simpel wereldbeeld...
keestelpro | 26-06-16 | 18:21
Nee hoor, ik hoorde iemand over opleiding uitwijden, ondertussen 'betekend' schrijven waar het 'betekent' moet zijn.

Hartgrond | 26-06-16 | 18:49

Lewis Lewinsky | 26-06-16 | 18:23

Zat trouwens effe te kijken. Nederland 19 kabinetten sinds 1966. 2.4 jaar plus kleingeld. Maar er is altijd een baas boven baas. Italie met 36. Hahahaha. En daar betalen wij ons blauw aan. Maar volgens huilend millenial mutsje moeten we vooral doorgaan. Meisje heeft waarschijnlijk nog nooit een cent aan belasting betaald.

Basil Fawlty | 26-06-16 | 18:49

Tarak | 26-06-16 | 15:07
En de Schotten Schotland?
Maar verder: mooi! We staan mbt ons einddoel op 1 lijn. Alleen hebben we wellicht nog een meningsverschil over "de weg er naar toe". Maar dat moet geen grond voor gescheld zijn.
Maar goed: Je bent toch wel voor bilaterale (handels)afspraken. Dan hou je de souvereiniteit. Echter: efficienter is als je met meerdere landen de bilaterale afspraken in een multilaterale unie afspreekt. Dan krijgt je een EEG.
Dan heb je nog steeds nationale souvereiniteit. Maar: zonder afspraken met andere landen, verdien je niks. Dus: ben je altijd gebonden aan internationale afspraken, zodat het handelsverkeer efficient verloopt en iedereen weet waar ieder land aan toe is. Bij iedere bilaterale afspraak geef je natuurlijk een stukje souvereiniteit weg, omdat je je aanpast aan de wensen van het andere land waar je handel mee drijft. Nu heeft iedereen een ander beeld van hoever je bij iedere afspraak mag gaan. En daar zit de onenigheid. Ik erger mij dood dat er zoveel gescheld kan ontstaan (ook bij GeenStijl, met name bij GeenStijl, over zoiets gradueels als "de mate van samenwerking, cq afspraken". Ik vind het "koudwatervrees". Neem nu de Europese grondwet. De meerderheid was tegen, en er kwam dus geen Europese Grondwet. Gevolg was dat ieder artikel dus apart moest worden behandeld in een verdrag (zoals dat altijd gebeurde). Maar dat was volgens de EuroSceptici ook al te veel. Want zo leek het ook weer op een verdrag. Kijk, zo is het nooit goed. Want ook Nigel Farage wil na de Brexit wél afzonderlijke bilaterale afspraken met elk afzonderlijke land. Dus dat is hetzelfde. Je kúnt niet zonder samenwerking, want dan verdien je niks.

catomar | 26-06-16 | 15:41
Stand dus tnt: lief:2 , gemeen 1

TB2318 | 26-06-16 | 18:42

TeeJee | 26-06-16 | 18:36
Zo'n antwoord had ik niet verwacht. (LOL)

botbot | 26-06-16 | 18:41

@botbot | 26-06-16 | 18:26
Zo te horen heeft u dus een stuk of 20 studies doorlopen.

Rest In Privacy | 26-06-16 | 18:36

@Stormageddon | 26-06-16 | 18:30
Ik vrees dat ik ouder ben. Nogmaals hulde voor je schrijfsels over het democratisch tekort van de EU, Stormageddon!

Lewis Lewinsky | 26-06-16 | 18:32

@Lewis Lewinsky | 26-06-16 | 18:21
Ja, dat 'ie premier was (en minfin en directeur Ned. Bank) weet ik wel, maar niet dat hij geen lijstrekker was voorafgaand aan premierschap. Maar ook dat was voor mijn tijd.

Stormageddon | 26-06-16 | 18:30

@NL007 | 26-06-16 | 18:21
Dank voor de info, Louis!

Lewis Lewinsky | 26-06-16 | 18:26

keestelpro | 26-06-16 | 18:21
Als ik u goed begrijp kunnen we beter niet door studeren immers daar worden we alleen maar dommer van.

botbot | 26-06-16 | 18:26

Racism? Hate? Waar heeft ze het over?? Raar wijf.

nenny | 26-06-16 | 18:24

@Basil Fawlty | 26-06-16 | 18:18
Lag aan mij. In plaats van van boven naar beneden te lezen begon ik bij een willekeurige zin. Dat was toevallig jouw vraag. Had die niet in zijn kontekst bekeken.

Lewis Lewinsky | 26-06-16 | 18:23

Het valt op dat al die jankertjes wit zijn. Verder is het discours van dit volk dat witte Britten voor leave stemmen omdat ze racist zijn. Het komt bij dit volk geen moment op dat er miljoenen Britten zijn met roots in India, Pakistan, meer Azië, de Carabien, Afrkaanse landen. Wie is hier nu, instituoneel, racist? Linkse mensen dus. Het gaat altijd om wat witten doen, anders gekleurden komen nooit als volwaardige partners in de maatschappij naar voren bij de linkschmensh, alleen als onderwerp waar zij als linksen zich voor zullen opwerpen en bepalen wat goed is.

Nuuk | 26-06-16 | 18:22

Is Geenstijl zo dom of ben ik nou zo slim. De 2e referendum is door een jankende Leaver (William Oliver Healey) weken geleden gestart, omdat hij zeker was dat de Remain kamp zou winnen. Dit was een soort pre-emptive 2e referendum by the leavers, die NU als boomerang heeft gewerkt.

NL007 | 26-06-16 | 18:21

@Stormageddon | 26-06-16 | 18:17
Ezelsbruggetje is Yellow Submarine. Wim Kan maakte ervan: Waar we heen gaan, Jelle zal wel zien. En Piet de Jong was duikbootkapitein. Wat een tijden. *hoofd schudt*

Lewis Lewinsky | 26-06-16 | 18:21

@Hartgrond | 26-06-16 | 14:49
Laagopgeleid betekent letterlijk 'mensen die niet doorgestudeerd hebben'.
Dat kan omdat ze TE DOM zijn en niet het intellect hebben om hoger onderwijs te begrijpen maar er zitten in die categorie ook een hoop mensen die NIET VOLGZAAM genoeg zijn voor het slinkse onderwijssysteem en zelfs mensen die domweg TE SLIM zijn en helemaal niet opgeleid hoeven te worden omdat ze op eigen houtje best hun eigen broek op kunnen houden. Oh oh Hartgrond wat heeft u een simpel wereldbeeld...

keestelpro | 26-06-16 | 18:21

wat ik alleen niet begrijp hoe weten ze de leeftijd van al die mensen ? moesten ze hun leeftijd in vullen op hun stem formulier ?

daarzo ergens | 26-06-16 | 18:20

Lewis Lewinsky | 26-06-16 | 18:12

Kein problem. was vriendelijk bedoelt. Nadeel met internet is dat je geen intonatie kunt leggen in je woorden.

Basil Fawlty | 26-06-16 | 18:18

@Stormageddon | 26-06-16 | 16:46
Dank voor deze info. Hulde voor joe.

Lewis Lewinsky | 26-06-16 | 18:17

@Lewis Lewinsky | 26-06-16 | 17:56
Ja, inderdaad Piet de Jong was ook zo'n geval. Was ik vergeten. Van Zijlstra wist ik niet eens dat die geen lijsttrekker was op dat moment. Enfin, het komt dus vaker voor.

Stormageddon | 26-06-16 | 18:17

Boris weet precies waaraan hij begonnen is.
Ik snap die klagers niet de afwaardering van het pond het verliezen van je triple A status en dat Londen niet het hart van de financiële wereld markt blijft de multinationals zich terug trekken en de banken in zwaar weer verkeren is toch juist een goed teken.
Of zie ik dat verkeerd.

botbot | 26-06-16 | 18:14

@Basil Fawlty | 26-06-16 | 18:08
Ik spreek je niet tegen, Basil. Ik gaf alleen antwoord op je vraag. Je hebt natuurlijk gelijk.

Lewis Lewinsky | 26-06-16 | 18:12

Prachtig dit. "Fascisme heeft gewonnen" ondertussen staan de kranten vol van tuig dat zegt:

Maak oudere witte mensen dood, vrouwelijke journalisten in elkaar mept, democratie willen ondermijnen (helemaal de Schotten, bij winst bij UK blijven, anders weg, stem dan gewoon helemaal niet!).

Wil Spanje trouwens niet Gibraltar even Kiev'en? Mag, want EU lid. Blegh, vies volk.

Mozes Langebroek | 26-06-16 | 18:08

Lewis Lewinsky | 26-06-16 | 17:56

Klopt allemaal. Geinig trouwens, weer effe wiki-en op die oude politici. Maar het is niet standaard. We hebben nu 3 voorbeelden van hoeveel kabinetten sinds 1966? En technisch heeft Storma gelijk, dat ontken ik ook niet. Maar wat ik wil aangeven dat "normaal" gezien de lijstrekker van de grote partijen naar voren wordt geschoven om premier te worden.

Basil Fawlty | 26-06-16 | 18:08

Over een paar jaar bij een pak cornflakes gratis brexit herinneringsmunten (junk level UK Ponden).

SlagBijNieuwpoort | 26-06-16 | 18:04

Uitstekend stuk, precies wat ik ook vind. Niemand gaat een eenmalig premierschap riskeren om enkel en alleen GB uit de EU te helpen. Dat is een klus waar je gegarandeerd slechter uitkomt dan dat je als persoon er ingaat. Je kon dat al zien aan Boris Johnson na zijn "Een Brexit heeft geen haast" toespraak. Die heeft daar ook helemaal geen zin in. Gein is, dat er natuurlijk wel een kabinet moet zitten die dat artikel-50 gedoe in gang zet. En dat gaat er waarschijnlijk niet komen, door dat kiesstelsel.

rekennietmachine | 26-06-16 | 18:00

Als de Brusselse bureaucraten ook maar een greintje democratisch besef in hun donder hadden gehad, was er allang een open discussie geweest over een grondige hervorming van de EU met als uitkomst: geen Europese superstaat, behoud van nationale soevereiniteit, verantwoordingsplicht (met eventuele consequenties) voor alle politieke lichamen van de EU. Maar de Verhofstadts willen niet luisteren en blijven zelfs proberen ons een Turks lidmaatschap door de strot te duwen. Dit gaat eindigen in een geweldig drama, waarin de Oost-Europese staten een belangrijke rol spelen.

Roderick Random | 26-06-16 | 18:00

"ga eens werken"
@ Duck Twacy | 26-06-16 | 17:54
.
op zondag..? u bent zeker van de VVD..?

telelezer | 26-06-16 | 17:58

""Volgens mij heb je pas wat aan die petitie als je meer als 50% van de kiezers hebt. 5 miljoen handtekeningen is nog altijd niet voldoende in verhouding met de leave stemmers. Daarbij het spel is gespeeld. Jankerds.""
@ Frapantetante | 26-06-16 | 17:40
.
bij meer dan 100.000 handtekenigen moet het parlement er volgens de wet een parlementairre zitting aan besteden

telelezer | 26-06-16 | 17:56

@Basil Fawlty | 26-06-16 | 17:18
1. Piet de Jong (KVP). Wel premier, nooit lijsttrekker geweest.
2. Jelle Zijlstra (ARP). Was senator toen hij premier werd. Was wel lijsttrekker geweest, maar niet op dat moment.

Lewis Lewinsky | 26-06-16 | 17:56

ga eens werken

Duck Twacy | 26-06-16 | 17:54

@ Basil Fawlty | 26-06-16 | 17:36
.
Ook "Euronews" channel is nu al in handen van de moslims!
Ik citeer:
"Created in 1993, it aims to cover world news from a pan-European perspective. In February 2015 the channel's executive board has approved the bid by an Egyptian telecom businessman, Naguib Sawiris. The Sawiris family now owns 53% of the media (through Media Globe Networks). The deal raised a number of questions over Euronews' future editorial posture and its independence..."
en.wikipedia.org/wiki/Euronews
-
ARTE Deutschland TV GmbH is a subsidiary of the two main public German TV networks ARD and ZDF.
en.wikipedia.org/wiki/Arte
en dus vriendjes van de EU(SSR)

telelezer | 26-06-16 | 17:54

Astroturfing is het door overheden, organisaties of bedrijven in scène zetten van burgerinitiatieven die aldus de indruk moeten wekken spontane grassroots-acties te zijn. In de opzet wil men de schijn wekken dat het gaat om een onafhankelijke openbare meningsverandering over politici, politieke groepen, producten, diensten en/of gebeurtenissen.

Astroturfer | 26-06-16 | 17:51

Stormageddon | 26-06-16 | 17:43

Ghehehe. Toen de Quay begon werd er niet eens over me nagedacht. Mijn ouders kenden elkaar niet eens. Maar klopt met dat Wiegel gedoe. Zij gebruikten hem toen van wat ik mij kan herinneren vooral als een stemmentrekker. En hij bedankte dan altijd als een soort liberale "Cruijff" type.

Basil Fawlty | 26-06-16 | 17:51

@Prinsemarij | 26-06-16 | 17:41

Al heel wat smerige vergelijkingen gelezen, maar ik moet zeggen u spant de kroon........ proficiat kerel!

von Strumpfhausen | 26-06-16 | 17:45

@@Basil Fawlty | 26-06-16 | 17:18
Overigens kan ik me dat niet persoonlijk herinneren, ik was er toen nog niet, maar dat is het voorbeeld. Bij de VVD is ten tijde van Voorhoeve en Bolkenstein ook vaker nagedacht over Wiegel als premier als ze onverhoopt verkiezingen zouden winnen. Bolkenstein wilde geen premier worden, die vond het kamerlidmaatschap genoeg en Voorhoeve werd door de fractie en partij te licht bevonden. Dus Wiegel was de kandidaat op de achterhand zonder op de kieslijst te staan.

Stormageddon | 26-06-16 | 17:44

@@Basil Fawlty | 26-06-16 | 17:18
Overigens kan ik me dat niet persoonlijk herinneren, ik was er toen nog niet, maar dat is het voorbeeld. Bij de VVD is ten tijde van Voorhoeve en Bolkenstein ook vaker nagedacht over Wiegel als premier als ze onverhoopt verkiezingen zouden winnen. Bolkenstein wilde geen premier worden, die vond het kamerlidmaatschap genoeg en Voorhoeve werd door de fractie en partij te licht bevonden. Dus Wiegel was de kandidaat op de achterhand zonder op de kieslijst te staan.

Stormageddon | 26-06-16 | 17:43

@Prinsemarij | 26-06-16 | 17:41
De economische gevolgen van een besluit afrekenen op 1 dag effect.
Dat heet kortzichtig.

Rest In Privacy | 26-06-16 | 17:43

Toch wel geinig die euforie in Engeland. Beetje te vergelijken met 1914. Toen zongen ze ook allemaal toen ze naar het front trokken. Duurde toen maar even. In één dag trouwens 100 miljoen pond aan pensioengeld verdampt in Engeland. Sneu voor Brexit-ouwetjes.

Prinsemarij | 26-06-16 | 17:41

Stormageddon | 26-06-16 | 17:35

1959-1963....57 jaar geleden! Dus niet 50.... Hehehe. Geintje. Maar dus wel in een zeer grijs verleden. Komt dus bijna niet voor. Overigens mooi die foto. In zwart chaquet met hoed!

Basil Fawlty | 26-06-16 | 17:40

Volgens mij heb je pas wat aan die petitie als je meer als 50% van de kiezers hebt. 5 miljoen handtekeningen is nog altijd niet voldoende in verhouding met de leave stemmers. Daarbij het spel is gespeeld. Jankerds.

Frapantetante | 26-06-16 | 17:40

De EU zal niet veranderen, het is niet ontworpen om een draai te maken, het is ontworpen om 1 lijn te volgen en die op 5 miljoen manieren goed te praten. Doet de EU iets goed? MEER EU! Doen ze iets fout? ER WAS NIET GENOEG EU!

Markuz2661 | 26-06-16 | 17:39

Waarom wachten met Nexit totdat Engeland heeft laten zien dat het kan floreren na Brexit? Dus alleen als de economische gevolgen een beetje zullen gaan meevallen moeten we uit de EU? Het gaat dit keer eens niet om de centjes jongens... Je kan niet democratisch het EU leiderschap kiezen, je kunt de zittende EU bollebozen dus ook niet afstraffen of uit hun pluche stemmen, en ál het beleid wordt aldaar bepaald en betaald zonder dat er ook maar iemand verantwoording voor hoeft af te leggen. Maar wij moeten dat maar accepteren omdat het anders wellicht economische gevolgen heeft? Dan kunnen we misschien nog beter onze soevereiniteit aan China afstaan, goed voor de handel!!

klapperflap | 26-06-16 | 17:38

jochum1980 | 26-06-16 | 17:19

Hoorde dat laatst (EU indoctrinatie) van een vriend van mij. Heeft 2 schoolgaande koters en het schijnt dat de EU honderde miljoenen pompt in allerlei schoolprojekten om de EU maar zo goed mogeljk te laten afspiegelen inc. opmerkingen dat ze veel ARTE en Euronews (beiden eigendom van de EU) moeten kijken en die smurfen, niet beter wetend, trappen daar in. Het is een beetje Noord Korea light. En ik neem het die kinderen ook niet kwalijk. Ze weten niet beter. Wel zeer verontrustend. D'r is nml geen geluid meer voor andere denkbeelden.

Basil Fawlty | 26-06-16 | 17:36

@forcone | 26-06-16 | 17:21

Hmmm.... ik mag toch hopen dat heel die petitie ongeldig wordt verklaart ?
Te gek voor woorden dat iedereen ook niet Britten deze petitie gewoon kunnen tekenen.

von Strumpfhausen | 26-06-16 | 17:31

Die "verraden generatie" is volgepompt met EU-propaganda. Jongeren staan open voor alles en vormen ook een ideaal doelwit van indoctrinatie. Op scholen en tal van andere instellingen krijgen ze allerlei onzin te horen over de EU (de EU zorgt voor geen oorlog, de EU maakt het reizen zo gemakkelijk, de EU bezorgt je leuke stages etc.)

Wat je in de media niet hoort is dat jongeren geen idee hebben waar het echt om gaat. Ze missen het referentiekader van oudere Britten, die het land kenden voor de EU. Bovendien is het terugwinnen van de democratie en een overzichtelijk bestuur ook in het belang van de toekomst van de jongeren.

jochum1980 | 26-06-16 | 17:19

Stormageddon | 26-06-16 | 17:03

Zekers mijn beste, Technisch heb je helemaal gelijk maar inmiddels is het wel bon ton dat de lijsttrekker ook de mogeljke aanstaande premierkandidaat is. Kun jij je nog herinneren dat er de afgelopen 50 jaar een premier was die niet lijsttrekker was? Ik niet (eerlijke vraag).

Basil Fawlty | 26-06-16 | 17:18

En dat soort emo-gestuurde ongeleide projectielen mag wel stemmen?

Tijl U | 26-06-16 | 17:17

En dat soort emo-gestuurde ongeleide projectielen mag wel stemmen?

Tijl U | 26-06-16 | 17:17

Quote: 'wat toch het meest beklijfde, was het feit dat 75% van de jongeren voor Remain stemd'- - - - Wat het meest beklijfde maar weer niet bekend mocht worden is dat van de jongeren maar 30% kwam stemmen en van de ouderen 70% heeft gestemd. En de Leavers wonnen doordat de jeygd thuis bleef. Met andere woorden de jongeren hebben het helemaalaan zichzelf te danken. Hadden even niet in de gaten wat er op het spel stond, want bezig met Facebook, Twitteren, feestjes en reisjes voorbereiden - kortom waren even bezig op hun eigen planeetje. En nu is het ta laat. O, wat zielug. Hoeven we dus geen spijt mee te hebben.

Tijl U | 26-06-16 | 17:15

@Aretas | 26-06-16 | 14:35

Penis in je oor. Gewoon omdat het kan en jij (en alle remain idioten) niet willen zien waarom er voor brexit gestemd is.

tragic1911 | 26-06-16 | 17:15

Stormageddon | 26-06-16 | 16:07
meneer Q | 26-06-16 | 16:59

Verhaal is denk ik ook. Ze hebben de mond vol over "delen" en "sociaal" zijn. Volgens mij hebben ze nul besef wat echt delen en sociaal is. Ze eisen altijd, ze hebben altijd rechten maar plichten? Hun definitie van delen en sociaal is heel egoistisch. Het moet betrekking hebben op hun levensvisie en alles wat ongemakkelijk is of daar niet aan voldoet is a priori a-sociaal of rascistisch. Heb zelden zo'n a-sociale mensen meegemaakt als de "gemiddelde" grootstedelijke millenial.

Basil Fawlty | 26-06-16 | 17:14

@sinnedsawereh | 26-06-16 | 17:05

petitie voor een nieuw referendum ook even ingevuld en verstuurd (bewijs -> imgur.com/yVVMHr2 ) . Enige wat je even moet doen is “I am a British citizen or UK resident” aanvinken.

Geldig UK postcode nodig: www.doogal.co.uk/PostcodeGenerator.ph...

Mocht je mee willen doen aan de door MSM gevoedde hype, vul dan ovestaande even in.

litebyte | 26-06-16 | 17:14

Quote: 'wat toch het meest beklijfde, was het feit dat 75% van de jongeren voor Remain stemd'- - - - Wat het meest beklijfde maar weer niet bekend mocht worden is dat van de jongeren maar 30% kwam stemmen en van de ouderen 70% heeft gestemd. En de Leavers wonnen doordat de jeygd thuis bleef. Met andere woorden de jongeren hebben het helemaalaan zichzelf te danken. Hadden even niet in de gaten wat er op het spel stond, want bezig met Facebook, Twitteren, feestjes en reisjes voorbereiden - kortom waren even bezig op hun eigen planeetje. En nu is het ta laat. O, wat zielug. Hoeven we dus geen spijt mee te hebben.

Tijl U | 26-06-16 | 17:14

@TeeJee | 26-06-16 | 17:00
Eens, na de getelde stemmen, blijkt alweer een strohalm tekort.
Wat zouden ze nog meer uit de hoge hoed toveren?

Negatyfus | 26-06-16 | 17:12

De Britse staatsman (van joodse afkomst) Bnjamin Disraeli zei al: "Er zijn drie soorten leugens: leugens, grove leugens, en statistieken"

Spartacus jat wel heel selectief en zonder bronvermelding grafiekjes van de Financial Times. Wanneer hij het hele artikel had geplaatst zou zijn complete framende betoog onderuit zijn gehaald. Nu wordt 36% opkomst bij jongeren weggezet als internationaal georiënteerde studenten. Stiekem zegt hij dat 64% thuisblijvers grotendeels Brexiteers waren. Weet je wie er ook huilde om de mening van thuisblijvers bij een referendum? Ja, dat ging om de Oekraïne.

Een meerderheid van de beste universiteiten (Cambridgeen en Oxford) stemde namelijk voor een Brexit. De jongeren die voorstander zijn van Remain, zijn de doodgewone hardwerkende (of werkloze) jongeren die straks het hardst de klap van een recessie voor hun kiezen krijgen.
i.imgur.com/g1d7hNN.png

Maaiveld | 26-06-16 | 17:12

@drammerd | 26-06-16 | 15:16

De EU moet inderdaad op de schop en dat moet je samen doen. Persoonlijk zou ik graag een A team en een B team zien. A team bestaat uit Duitsland, Nederland, Oostenrijk, Scandinavische landen, Groot Brittannië, Ierland en Zwitserland (als ze willen) deze landen kunnen wat mij mij betreft bijna één worden. De rest mag in het B team en mogen pas in het A team als ze gelijkwaardig zijn aan de landen in het A team.

Dutch_Holland | 26-06-16 | 17:07

Uit de JSON data wordt toch echt duidelijk dat er 3 miljoen+ van de handtekeningen uit de UK komt.

{"name":"United Kingdom","code":"GB","signature_count":3123039}

sinnedsawereh | 26-06-16 | 17:05

Gekozen staatshoofden? Onzin, dat geldt alleen voor Frankrijk.
@Stormageddon | 26-06-16 | 16:46
Oké, slordigheidje mijnerzijds.
Verder helemaal eens met je post.

atheïstisch stemvee | 26-06-16 | 17:04

La Bailaora | 26-06-16 | 16:57 Inderdaad. Als je schoolgaande kinderen hebt, weet je als het goed is wat ze geleerd wordt. Hier regelmatig voer voor een stevige discussie ;-)

Negatyfus | 26-06-16 | 17:03

@Basil Fawlty | 26-06-16 | 16:54
Nee, nee, nee. Wij kiezen geen regeringsleider. Wij kiezen parlementsleden. Op basis daarvan wordt een premier uiteindelijk benoemd. Dat het gewoonte is geworden dat de lijsttrekker van een winnende partij dan de eerst aangewezene is om premier te worden staat daar volledig buiten. Rutte is NIET gekozen als premier, ook niet als het volk denkt dat ze bij kamerverkiezingen wel de premier kiezen. Mark is gekozen in het parlement. Dat is de enige functie waarvoor hij is gekozen. Het staat een partij ook vrij om iemand anders als regeringsleider naar voren te schuiven. Die persoon hoeft niet eens op de kieslijst te staan. Daar is wel eens sprake van geweest bij meerdere partijen.

Stormageddon | 26-06-16 | 17:03

@SlagBijNieuwpoort | 26-06-16 | 16:44
Heeft u een cursus Creatief Schrijven bij Jeroen de Kreek gevolgd?

solcama | 26-06-16 | 17:02

TeeJee | 26-06-16 | 16:57

Die Groen Linksers meer dan ieder ander! Roze wolk oid. Hahahaha. ;)

Basil Fawlty | 26-06-16 | 17:02

Ik ga voor volgend jaar een vakantie boeken in Engeland. Ben altijd al ramptoerist geweest.

Koos Knak | 26-06-16 | 17:00

@Negatyfus | 26-06-16 | 16:58
Het was niet eens een belofte.
Het is net zoiets als Wilders die op campagne roept "Laten we de helft van de Ontwikkelingshulp in de Zorg stoppen!"

Dat zijn geen beloftes, het is niet meer dan een idee. Voor sneue mannetjes die verloren hebben is het een strohalm om zich aan vast te klampen en dan te gaan piepen.

Rest In Privacy | 26-06-16 | 17:00

Ook verbijsterend is dat die hipester millennials met A-levels en bachelors in Elvenkunde met specialisme Biodiversity rights for plants, animals, funghi and minerals, grote supporters zijn vqn het zelfbeschikkingsrecht van volken als het gaat om Palestijnen, om Koerden, om Zuid Soedanezen, Eritrea, enzovoorts, maar als een Europees land zelfbeschikking wil dan is dat dout nationalisme, xenofobie, racisme en extreem-rechts. Een onafhankelijksbeweging in de oerwouden is helemaal toppie joppie en links verantwoord, maar een democratisch georganiseerde westerse en verlichte samenleving die niet door een supranationale regering geleid wil worden, dat is dan een extreem-rechtse beweging.
Ik vind dergelijke vloeibare principeloosheid niet alleen verbijsterend, ik vind het ook schokkend en huiveringwekkend. Vooral omdat dát dan doorgaat voor "hoogopgeleid". Stormageddon | 26-06-16 | 16:07
=
Ben wel niet "hoogopgeleid" maar wat 'n heel goed en terecht stuk!

meneer Q | 26-06-16 | 16:59

the Jackdawn | 26-06-16 | 16:47

In welke campagne wordt NIET overdreven, loze beloften gedaan c.q gelogen? Het blijft tenslotte politiek. Remain zit trouwens ook in de problemen, want het beloofde zwarte gat is nog niet waargenomen.

Negatyfus | 26-06-16 | 16:58

@Stormageddon | 26-06-16 | 16:53
Daar komt bij dat de jeugd wordt geindoctrineerd op scholen die beinvloed worden door de EU. Er bestaat een project voor, dat heet 'Common Purpose'. De oudere generatie is minder geindoctrineerd, en weet nog van de betere tijden van voor de EU.

La Bailaora | 26-06-16 | 16:57

@Basil Fawlty | 26-06-16 | 16:54
Tuurlijk joh. Iedereen die vakje 1 bij GroenLinks inkleurt denkt op een premier te stemmen.
Trek er nog 1 open.

Rest In Privacy | 26-06-16 | 16:57

@the Jackdawn | 26-06-16 | 16:47
Jezus Jack, begrijpend lezen is niet je beste kwaliteit heh?

Wat een dom gelul.

Rest In Privacy | 26-06-16 | 16:55

@T.H

Dat EU erg bureaucratisch, is een feit. En daar moet zeker iets aan gebeuren. Maar de gevolgen voor de uk zijn nu nog veel groter. Ik ben bang dat de beurzen morgen helemaal gaan klappen, omdat de onzekerheid dit weekend alleen nog verder is gegroeid.

Als we nu een de balans opmaken van de EU, dan levert de EU meer winst en stabiliteit op voor elk land. Daar tegenover staat bureaucratie en onzinnige regelgeving. Dat het europarlement iets overbodigs is, ben ik het een met de eurocritici eens. Of het parlement krijgt echt macht of het wordt afgeschaft. Maar dit weegt niet op tegen de voordelen.

Wat misschien wel het meest trieste is, dat pro euro mensen alleen maar teruggrijpen op de negatieve punten bij in dit geval een Brexit.

jezusisonzin | 26-06-16 | 16:55

Crèche generaties. Krijgen paniek als ze niet in de mainstream zijn.
En verder gaat de wereld onder als de juf het zegt en als we niet altijd alles met z'n alleen doen en delen gaat het ook mis.
Maar een EU als een grote crèche? Dacht het niet.

MistaRazista | 26-06-16 | 16:55

Stormageddon | 26-06-16 | 16:53

Hahaha. De Engelse pinkpop...

Basil Fawlty | 26-06-16 | 16:55

Stormageddon | 26-06-16 | 16:46

Nou, toch heeft men gekozen voor Rutte want hij stond bovenaan de VVD lijst en hij stond daar omdat hij als beoogd premier naar voren was geschoven door de VVD. Dus de mensen die vakje 1 hebben roodgekleurd bij de VVD stemden voor hem om hem premier te maken. Zelfde bij iedere lijsttrekker van andere partijen.

Basil Fawlty | 26-06-16 | 16:54

@Oktoberfest | 26-06-16 | 16:45
65% van die leeftijdsgroep heeft helemaal niet gestemd maar zat stoned in Glastonbury, of stoned op de bank naar Glastonbury op TV te kijken.

Stormageddon | 26-06-16 | 16:53

Hier komt hét idee van deze eeuw: alle Britten die in Europa wilden blijven komen op het vaste land wonen (land naar keuze) en die ruilen we dan tegen alle asielzoekers die Europa momenteel ontwrichten, zitten ze gelijk mooi op een eiland en een paar woorden engels moeten ze nu zo langzamerhad toch wel kennen. Oeps niet aan gedacht die remain-Britten willen 'onze' dingetjes niet meer.

BoerinFrance | 26-06-16 | 16:52

von Strumpfhausen | 26-06-16 | 16:02
Jazeker, ik kan er wel van genieten hoe ze hier proberen een antwoord op te formuleren. Zeker gezien de 2 heren hun achtergrond.

K0fr@ | 26-06-16 | 16:51

De jankende en jammerende teef geeft in werkelijkheid geen ene moer om "racisme, xenofoob of fascisme".
Waar het haar ECHT om te doen is haar luxueuze leventje bij de banken en financiële instellingen in Londen mede dankzij EU.
Het GELD waar alles om te doen is gaat verdampen...
en terecht smerige money-sharks.

meneer Q | 26-06-16 | 16:49

@atheïstisch stemvee | 26-06-16 | 15:50
Gekozen staatshoofden? Onzin, dat geldt alleen voor Frankrijk. De Raad van de Europese Unie bestaat uit de regeringsleiders en die worden nergens in de EU gekozen in die functie. Alleen Frankrijk is de uitzondering, daar is de president staatshoofd en leider van de uitvoerende macht.
Regeringsleiders hebben geen democratisch mandaat als regeringsleider. Rutte is niet gekozen als regeringsleider maar gekozen voor het perlement. Hij is door zijn partij naar voren geschoven als premier van een coalitie en benoemd in die functie door de koning. Niks gekozen. Dat geldt voor vrijwel alle Europese regeringsleiders overigens.
Nu komt het: het lidmaatschap van de Raad van Europese Unie is ook geen gekozen functie maar is bij verdrag aangewezen aan de regeringsleider van de lidstaat. Zij worden dus niet gekozen in dat lichaam en zij zijn ook aan niemand in die functie verantwoording schuldig. Niet aan het europarlement en ook niet aan het nationale parlement. Het nationale parlement kan wel de premier ter verantwoording roepen, maar niet het lid van de Raad van EU. Dat is een wezenlijk verschil. De premier hoeft geen verantwoording af te leggen aan het parlement voor wat er in de Raad van de unie wordt besproken. Kan ook niet, want er worden geen notulen gemaakt.
Het enige wat de premier hoeft te doen is een wensenlijstje van het nationale parlement mee te nemen naar de Raad, maar hij hoeft het niet in te brengen. Niemand kan dat controleren. Bij terugkoppeling kan de premier eenvoudig zeggen dat de rest de wensen van de kamer heeft weggestemd. "Geheel democratisch, bij meerderheid van stem". En wij trappen daar allemaal in. Omdat de (in die functie ongekozen) premier dezelfde meneer of mevrouw is die ook de in de functie van lid van de Raad van unie ongekozen zitting neemt denken we dat die persoon in de andere functie verantwoording schuldig is. Dat is 'ie dus niet. Het is hooguit een gunst of een hoffelijkheid als hij het nationale kabinet en het parlement volledig en naar eer en geweten inlicht. Geen verplichting. Als premier mag hij niet liegen tegen het parlement, als lid van de raad van de unie kan hij zeggen wat hij wil tegen de kamer.

Stormageddon | 26-06-16 | 16:46

De 25% van de 18-28 jarigen die voor Brexit en tegen de EU hebben gestemd hebben de toekomst.
Laat dat nou ook toevallig het percentage zijn van een IQ boven de 120.
De rest blijven uiteindelijk slaafs volgen. Die 75% gehorigen beseffen alleen niet dat ze het geschenk hebben gekregen van overlords die nog samen een pint met ze drinken, hun taal spreken en in hetzelfde leger zullen vechten in plaats van Juncker & EUTuigh.

Oktoberfest | 26-06-16 | 16:45

Het Volk heeft nu ontdekt dat de policorrupte elite meer dan uitstekend te beteugelen is met referenda.
Als de onsportieve linxe dramneuzen, NA dit spel gespeeld te hebben en geeindigd zijn met verlies, de spelregels willen veranderen graven ze hun eigen graf.
ZOU het lukken, zo'n 2e referendum, dan heeft de kiezer nog veel meer en veel machtiger wapens op voorraad.
Te denken valt aan koopstakingen, belastingbetaalstakingen, allerlei creatieve uitingen van
-zeer effectieve- vormen van burgerlijke ONgehoorzaamheid, milities, bezettingen, ondergronds verzet, sabotage enzovoort enzovoort.
Politici die dit fenomeen onderschatten zijn naief.
Naief, onverantwoordelijk en staats- en grondwetondermijnend.
De geest is uit de fles en gaat Echt.Nooit.Meer.Terug.
En timmerfrans, in zijn functie als opperkelner van een drankfossiel, weet dat als geen ander. Die is nu in 10 talen aan het huilebalken. Zelfs zijn veel te dure appartement met overal spiegels maakt hem niet meer vrolijk.
Het.Volk.Wint.Altijd!
eu:
Minder
Minder
Minder!

pennestront | 26-06-16 | 16:44

Pfff ... in tegen stelling tot wat mainstream euromuiters willen horen, ging het emo-referendum over alles behalve het instituut Europese Unie, met daarom een lichte beurskrach tot gevolg en intentie tot uitkotsen van de a.s. ex zakenpartners.
Boris J mag nu als minst populaire man ter (zaken)wereld kijken of hij nog ergens welkom is.

Fabeltje van Euromuiters dat democratie smetteloos zuiver zou zijn is was dacht ik in 33 al goed ontkracht toen een muitsnor door haat- en liegpropaganda heel veel stemmen trok. Xenofobie was ook een onderwater thema bij dit mislukt referendum.

Wie debet en credit uit elkaar kan houden begrijpt dat over handelsovereenkomsten heen zeiken geen briljante commerciele zet is.

Dat we in Brussel problemen hebben ... soit.
Hebben we in Den Haag ook wel eens.
Als we net zo dom zouden reageren, dan zouden we een muitreferendum houden om Nederland af te schaffen om zo terug te gaan naar 7 (inmiddels 14) gewestelijke staten.

De pollendruk heeft geen goed gedaan aan de frontale hersencellen deze zomer.

Deze mening zal Euromuitend Nederland geen stijl vinden.

SlagBijNieuwpoort | 26-06-16 | 16:44

GS, wat provinciale boomers willen !

Einde van de Domheid | 26-06-16 | 16:42

Strategisch thuisblijven werkt niet als er geen opkomst drempel is. Elke categorie stemmers had het verschil kunnen maken als ze allemaal gestemd hadden. Eigenlijk is een klein verschil in de meest eerlijke uitslag.

W_F | 26-06-16 | 16:41

@Vredige libertariër | 26-06-16 | 16:28:
Het is niet alleen de inhoud, ook de vorm.
Je kan ook op een volwassener manier treuren, en dit niet zo etaleren.
Pruilen hoort niet bij dit evenement en niet bij de leeftijd die ze bereikt heeft.
Mensen die de eerste 5-6 zinnen die ze eruit gooien met "ik" beginnen komen gewoon niet volwassen over.
Huilen is prima, emoties zijn ieder weldenkend mens bekend.
Zij, daarentegen, komt over als iemand die geïndoctrineerd is, in een zwart-wit wereld geloofd en niet in staat is op een afgewogen manier haar verlies te bezien en te verwerken.

LuckyGirl | 26-06-16 | 16:39

Als die jonkies EU zo aantrok waren ze wel gaan stemmen. Het verschil was minder dan twee procent, ze hadden letterlijk het verschil kunnen maken. Nee, de vlieger dat EU hen 'bestolen' is gaat niet op. Ze hebben zichzelf bestolen. Geen medelijden mee. Wie niet stemt, doet niet mee en geeft inspraak op. En moet de mond achteraf dichthouden.

Het Vijfde Wiel | 26-06-16 | 16:32

happen_maar | 26-06-16 | 16:16
Frans of Duits zal de rest van de EU niet accepteren, dus ik denk dat het Engels blijft. (plus een stuk of 30 talen waar elke krabbel van elke EU-pop in vertaald moet worden.)

W_F | 26-06-16 | 16:32

Kan het nog niet eens afkijken. Niks economie, dictatuur en regels maar fascisme en nazi's.
Wat een jank-wijf. Ze geeft de ouderen ook nog eens de schuld. De ouderen die nota bene tegen nazi's gevochten hebben, terwijl de jeugd te lui was om te gaan stemmen.
En nu janken. Dat is misschien dan wel de schuld van de ouderen: ze hebben jankerds groot gebracht.
Luie domme jankerds. Te lui om in actie te komen en als het mis gaat iedereen en zijn moeder de schuld geven.

ET007 | 26-06-16 | 16:31

@Vredige libertariër | 26-06-16 | 16:21
Formeel gezien heb je gelijk. Er zal geen EU-leger iets komen afdwingen. Echter, internationale (Europese) verdragen opzeggen zonder alternatief, dat zal een economische schok teweeg brengen die zijn weerga niet kent. Er moet worden onderhandeld over de oude verdragen en er moeten nieuwe (handels)verdragen komen. Uit mijn hoofd iets van 80.000 regelingen, wetten, voorschriften, verdragen. Wat de Britten nu doen is tijd rekken voor de onderhandelingen beginnen.

En jouw voorbeeld gaat dan over een land dat niet in de euro zit. Wat gaat Nederland afdwingen met zijn nog te bouwen hek? Wij zijn gebonden aan Europese verdragen, (nieuwe) wetten mogen niet conflicteren met Europese regels. Nog even los van het feit dat wij al generaties lang geregeerd worden door de grootste Eurofielen van Europa.

atheïstisch stemvee | 26-06-16 | 16:31

zuiderduin | 26-06-16 | 14:33
"Opmerkelijk is wel dat die petitie die zogenaamd 'nieuw' is al op 25 mei is opgezet. Door een brexitter."

De petitie is opgestart door Farage.
www.mirror.co.uk/news/uk-news/nigel-fa...

the Jackdawn | 26-06-16 | 16:30

@compitaal | 26-06-16 | 16:27

Haha.... kan je nagaan en dat om een akkefietje als Brexit terwijl de echte grote klap dit jaar nog moet komen.

von Strumpfhausen | 26-06-16 | 16:30


von Strumpfhausen | 26-06-16 | 16:23
Wut? Het is eenmaal democratie, dus dan zou je niet emotioneel mogen worden bij een uitslag?
Dat slaat dus helemaal nergens op. Ik zeg niet dat ze het niet hoeft te accepteren, maar juist democratie is toch dat er een verliezer is die geraakt wordt, en een winnaar die feest viert?
Of mag dat ook niet van jou? Brexitvoorstanders die feest vieren? Is immers eenmaal democratie...
Jullie weten niets van haar, en op basis van een clipje van 2 minuten wordt ze voor van alles en nog wat uitgemaakt, maar oh oh, wat zat ze ernaast toen ze het had over de 'haat' die ze ervaarde.

Vredige libertariër | 26-06-16 | 16:28

Tussenbalans:
Eurofielen ernstig in de war, NPO hysterisch bij het kwaadaardige af, Timmermans zoek.

compitaal | 26-06-16 | 16:27

Draak uit Brabant | 26-06-16 | 16:18

Draak het begon al een jaar of 20 geleden toen iedereen die op school zat plotseling "student" was. Kan me nog herinneren, op de middelbare school was ik een leerling en toen ik naar de uni ging werd ik student en iedereen die niet op de uni zat, maw mbo, hbo, was een leerling. Niks mis mee. Veel leerlingen zijn succesvoller geworden dan ik maar dat geforceerde gelijktrekken van alles en zo min mogelijk onderscheid. Stel je voor! Je trapt op zo'n teer zieltje. Trauma! ;) :)

Basil Fawlty | 26-06-16 | 16:27

I would rather have a bunch of remainers then a bunch of Romanians.

bisbisbis | 26-06-16 | 16:27


happen_maar | 26-06-16 | 16:16
Nee, je krijgt nu Engels in een Iers accent.

Vredige libertariër | 26-06-16 | 16:23

@Vredige libertariër | 26-06-16 | 16:11

Onzin... dat is nu eenmaal democratie.
Nu zitten aan democratie ook de nodige haken en ogen maar schijnbaar vindt de meerderheid in de VK dit nog het minst slechte systeem.
Wil je in het leven zekerheid is Noord Korea een optie weliswaar als slaaf maar wel met de zekerheid, zolang het regime van de grote leider daar zit, dat je altijd slaaf zal blijven.

von Strumpfhausen | 26-06-16 | 16:23


atheïstisch stemvee | 26-06-16 | 16:15
Ja, maar wat T.H. bedoelt is dat er geen consequenties aan zitten. Nederland heeft die regels afgesproken op basis van goodwill, uiteindelijk zijn er geen consequenties afgesproken voor het breken van die regels. Zie ook deze comment:
"Triggering article 50 in the EU to enable a full countdown to Brexit is a red herring. This essentially forces a country to go cap in hand asking the EU for permission to leave. All the UK has to do is pass a bill through parliament to repeal the European communities act of 1972, effectively ratifying our membership. This allows us to set the terms and not be dictated to be the EU"
Dit klinkt dom, maar is in principe wel waar. Als je als nationaal parlement een verdrag gewoonweg intrekt, dan is het waar, buitenlandse regeringen hebben hier geen jurisdictie, dus buiten oorlog is er weinig dat ze er direct aan kunnen doen als jij als land éénzijdig een verdrag opzegt.

Wel zal je internationaal gezien een pleefiguur slaan, en dat is uiteindelijk waar al het verdragsrecht op gebaseerd is. Als jij als land een verdrag maakt, en dat vervolgens negeert, dan zullen andere landen wel 3x nadenken voordat ze nog eens iets met je afspreken. Dat laatste is dan ook dé basis voor de hele EU.

Vredige libertariër | 26-06-16 | 16:21

Ik zeg net zo lang stemmen tot het jouw mening is...

Tjooo | 26-06-16 | 16:19

Wat betreft die grafieken die aantonen dat meer 'gestudeerde' mensen voor Remain kozen; waar komt dat door?
De discussie daarover heb ik dit weekend al gehad met vrienden en ik probeerde het nog af te doen met "mbo 3 wordt al gezien als hooggeleid G, en in die groep vindt iedereen het allemaal wel best" maar of dat ook echt helemaal waar is weet ik niet.
Iemand die enig idee heeft waar dit door komt? Ik studeer zelf aan een TU en ga er altijd vanuit dat mensen kritisch denken en, wellicht niet rechts stemmen, maar niet alle argumenten van de gevestigde orde mbt immigratie, economie en defensie voor zoete koek slikken. Maar soms verbaas ik me daar nog weleens over.

Draak uit Brabant | 26-06-16 | 16:18

@Stormageddon | 26-06-16 | 16:07
Dat is nou de spagaat van de universitair-linkse indoctrinatie. Hypocriet dekt amper de lading.

Rest In Privacy | 26-06-16 | 16:17

Het is natuurlijk verontrustend dat er nu in de rijke westerse landen een generatie aankomt en al arriveert (millenials) die niet gewend zijn dat er zoiets als "nee" is. Een generatie die gewend is dat als ze achter staan bij een xbox/ps game gewoon de restart optie aanklikken en blijven spelen totdat ze winnen en als dat niet lukt is er altijd wel een "cheat" te vinden die zorgt dat je wint. Moet altijd lachen in game forums dat men klaagt als er geen "save" optie is. Stel je voor je moet iets doen of een opdracht vervullen zonder een "save" optie. Dat vertaald zich dus door naar het echte leven. "Dit referendum zuigt want er is geen "save" of "restart" optie. Ja maajr normaal wel weetjuh."

Basil Fawlty | 26-06-16 | 16:16

Kunnen we het Engels nu op school afschaffen omdat het geen Europese taal meer is?

happen_maar | 26-06-16 | 16:16

@T.H. | 26-06-16 | 16:08
Niet helemaal waar. We zitten in de eurozone, in Shengen. Europese verdragen overstijgen nationale wetgeving. Dat hek zouden we voor moeten onderhandelen, omdat dan het vrije verkeer van personen, diensten en goederen wordt belemmerd. De basis van de EU zeg maar.

atheïstisch stemvee | 26-06-16 | 16:15

Allemaal uit de Euro, allemaal uit de EU. En dan lekker met Wilders een zonnige, , gezonde, fruitige toekomst tegemoet zien. Zie je het al voor je...?! Met een stelletje drammerds en negatievelingen dit land naar de klote helpen. Ondergetekend drammerd.

drammerd | 26-06-16 | 16:14

Over hoe de geest van de jeugd kapot geindoctrineerd is door left wing fascists. De "over 75 have ruined us"

Demographics in the UK :
en.wikipedia.org/wiki/Demography_of_t...

75+ - 7,9%
65+ - 16,4%

Tellen die stemmen keer 4 of zo dat ze gewonnen hebben?
Misschien is de jeugd gullible, naive and plain stupid and you should be happy that there are still generations who have seen a different world :D

mister niet scherp | 26-06-16 | 16:13

@De Koreaanse Slet | 26-06-16 | 15:52
Het gaat de achterblijvers inderdaad miljarden schelen. Aan inkomsten.
Reden te meer om het hele EU project te stoppen. Afbouwen naar EFTA met Schengen en gewoon intergouvernementeel samenwerken in plaats van een supranationale dictatuur.

Stormageddon | 26-06-16 | 16:13

Stormageddon | 26-06-16 | 16:07
zo zie je maar, hoe goed dit brainwashsysteem is ontwikkeld. zelfstandig denken ontbreekt, de volgers zeggen ja en amen wat de elite hun aanreiken. het zou me niet verbazen dat het dezelfde mensen zijn welke 100-en jaren geleden stonden te juichen toen er heksen op het dorpsplein werden verbrand. hoezo vooruitgang.

blabla9899 | 26-06-16 | 16:13

Word kotsmisselijk van dat "bejaarden hebben gewonnen" non-argument. Dat zijn diezelfde mensen die voor jouw welvaart gezorgd hebben, verwende janktrut.

Negatyfus | 26-06-16 | 16:12

"Maar laten we het onszelf nou niet al te moeilijk maken, en vooral niets overhaasten."

Behalve dat de UK een EU land is valt er niet al te veel te vergelijken met NL. Al is het alleen maar om het feit dat de UK niet één land is. Dus laten we gewoon niet wachten op wat er gebeurd in de UK, zo relevant is het niet voor ons land. Het enige relevante is om te zien hoe de EU boeven reageren en wat voor acties ze ondernemen tegen de UK. Daar kunnen we ons dan wel mooi op voorbereiden. Ik vermoed dat alle EU landen zich gaan bezinnen op het 'fenomeen' referendum en dat gaan proberen in te dammen. Er zullen vele rare sprongen gemaakt worden om de het elitaire bolwerk in stand te houden en het volk onder de duim te houden.

XaleX_2 | 26-06-16 | 16:12

Dan was een brexit dus nog net op tijd voor de pro eu
De wereld is van iedereen mensen de overhand hebben

Poldergek | 26-06-16 | 16:12

von Strumpfhausen | 26-06-16 | 16:06
Nee, juist onzekerheid maakt mensen emotioneel, zeker vrouwen. Het is helemaal niet erg als je door een uitslag van een referendum dat zulke gevolgen kan hebben een traantje moet laten.

Vredige libertariër | 26-06-16 | 16:11

De mevrouw heeft toch wel een klein beetje gelijk hoor, maar het is ook allemaal wel een beetje de schuld van de UK.
Ze lopen daar toch al 60 jaar +1 uur achter op de rest van Europa.
En dat achterlopen bedoel ik letterlijk, waar Europa in puin lag na de 2e wereld oorlog en nog steeds bezig is met de opbouw, bleef in de UK alles hetzelfde.
Ze gebruiken nog steeds geen IBAN bijvoorbeeld, dus als ik zakelijk iets wil huren dan is dat super lastig en geld terug over maken naar een rekening in het buitenland doen ze ook niet. Grote kans dat je zelfs een cheque in je handen krijgt (die dan alleen bij een UK bank op een UK rekening gecashed kan worden)! en.wikipedia.org/wiki/Cheque#United_K...

De simpele baantjes zijn ze kwijt aan de Oost Europeanen, maar ze hebben ook niks gedaan om te hervormen naar een ander soort economie. En de makkelijke baantjes hebben ze aan Indiers gegeven, alle callcenters en IT is allemaal offshore.
Ik durf te wedden dat ze ongezien via in de UK geregistreerde bedrijven zoals Wipro, HCL en BT veel meer geld naar India overmaken dan naar Oost Europa.
En daar zit het lek bij de Britten, niet bij Europa.
Het racisme en fascisme waar mevrouw het over heeft is van de hoofdsponsor van deze Brexit campagne, van de British National Party, bekend van sponsoring door Putin, en natuurlijk van UKIP.

mennie | 26-06-16 | 16:10

atheïstisch stemvee | 26-06-16 | 15:50
Maar dan nog. Als de Nederlandse wetgever morgen een hek wil bouwen om zogenaamd vluchtelingen te weren, dan wordt er gewoon een hek gebouwd, en komt er echt geen Eurocraat dat hek waar afbreken. Het zijn puntje bij paaltje allemaal nationale keuzes.

T.H. | 26-06-16 | 16:08

atheïstisch stemvee | 26-06-16 | 15:50
Maar dan nog. Als de Nederlandse wetgever morgen een hek wil bouwen om zogenaamd vluchtelingen te weren, dan wordt er gewoon een hek gebouwd, en komt er echt geen Eurocraat dat hek waar afbreken. Het zijn puntje bij paaltje allemaal nationale keuzes.

T.H. | 26-06-16 | 16:08

Wat ik ook verbijsterend vind van de millennials en de AFA's die met hen mee protesteerden in Hyde Park is dat zij tot nu toe altijd tegen globalisering waren, tegen de "neoliberale" agenda, tegen de banken en multinationals, tegen de 1%, occupy dit en dat waren en nu zichzelf vastketenen aan een project dat uitvoering geeft aan juist die agenda's.

Ook verbijsterend is dat die hipester millennials met A-levels en bachelors in Elvenkunde met specialisme Biodiversity rights for plants, animals, funghi and minerals, grote supporters zijn vqn het zelfbeschikkingsrecht van volken als het gaat om Palestijnen, om Koerden, om Zuid Soedanezen, Eritrea, enzovoorts, maar als een Europees land zelfbeschikking wil dan is dat dout nationalisme, xenofobie, racisme en extreem-rechts. Een onafhankelijksbeweging in de oerwouden is helemaal toppie joppie en links verantwoord, maar een democratisch georganiseerde westerse en verlichte samenleving die niet door een supranationale regering geleid wil worden, dat is dan een extreem-rechtse beweging.
Ik vind dergelijke vloeibare principeloosheid niet alleen verbijsterend, ik vind het ook schokkend en huiveringwekkend. Vooral omdat dát dan doorgaat voor "hoogopgeleid". Zo zag ik vanochten ook millennial Thijs Chocopasta zichzelf volkomen verslikken in definities en principes tegenover Melvin Schut aan de tafel van Clairy. Ongelofelijk.

Het zegt vooral iets over het predikaat "hoogopgeleid". Dat is inhoudsloos geworden. Ik heb besloten om mezelf als universitair geschoolde ook nooit meer zo te noemen. Het is in deze tijd eerder een diskwalificatie van jezelf dan iets om trots op te zijn.

Stormageddon | 26-06-16 | 16:07

@bijna_raak | 26-06-16 | 15:50
Onder hervormingen versta ik indien schuldig bevonden het strippen van burgerrechten en onteigeningen. Gevolgd door verbanning naar Elba desnoods voor het gehele EU team. Desnoods uitgevoerd met inzet van Special Forces. Geen geblaat meer, dat stadium zijn we ver voorbij. Dat NL daarin geen rol van betekenis zal spelen is mij wel duidelijk.

kindapaas | 26-06-16 | 16:06

gelieve vandaag een Nexit, na duitsland zijn de UK en USA onze meest belangrijke handelspartners. we hebben de euro en de EU niet nodig. tis eerder andersom, aangezien wij de grote nettobetalers zijn. ik had never nooit verwacht dat de elite dit door hun vingers zou laten glippen. ook nooit gedacht dat babyboomers tot inkeer zouden komen, ondanks hun globalisering en multicul creatie. aangenaam verrast. laat de elite en hun muppets maar ns janken, 130 miljard op 1 dag verloren. muaah

blabla9899 | 26-06-16 | 16:06

@Vredige libertariër | 26-06-16 | 16:01

Misschien beter eerst eens af te wachten hoe de zaken gaan lopen in plaats van te gaan janken voordat je geslagen wordt ?

Er namelijk nog helemaal niets bekend over hoe dergelijke zaken na het vertrek van het VK uit de EU geregeld gaan worden.

von Strumpfhausen | 26-06-16 | 16:06

Wat me ook steeds meer opvalt: journalisten hebben nog meer dan politici het contact met de normaal werkende/producerende bevolking verloren. Ze hebben geen idee meer wat er leeft. Framen er al fantaserend op los, om maar tot een verklaring voor de hun onbekende wereld te komen. In het bedrijf waar ik werk is het keer op keer tonen dat je er compleet naast zat met je visie een reden om iemand anders voor jouw positie te gaan zoeken.

JuffrouwJansen | 26-06-16 | 16:06

Harry Turtle | 26-06-16 | 16:03
Of het gaat dus niet om argumenten, maar de tranen komen gewoon omdat al je toekomstplannen naar de tyfus zijn, en/of je vrienden/vriendinnen hun toekomst in de UK niet meer zeker zijn. Ik snap best dat jullie reaguurders nooit buiten komen, maar voor sommige mensen heeft de uitslag directe consequenties.

Vredige libertariër | 26-06-16 | 16:06

MMmmm,ik vraag me af hoeveel honderden miljoenen het gaat schelen nu al die Britse Europarlementariërs naar huis zijn.Die zullen wel balen,alleen van hun onkosten vergoeding konden ze al een fijn zomerhuisje kopen,denk ik.
Misschien kan onze contributie wel omlaag.Not.
Verder vind ik het vreemd dat de verliezers van referendums niet tegen hun verlies kunnen.

Rest In Privacy | 26-06-16 | 16:03

LuckyGirl | 26-06-16 | 15:40
Als je geen argumenten hebt kan je altijd nog gaan huilen om je holle, warrige verhaal kracht bij te zetten.
Net als De Grote Timmermans, zal ze gedacht hebben.

Harry Turtle | 26-06-16 | 16:03

LuckyGirl | 26-06-16 | 15:40
Als je geen argumenten hebt kan je altijd nog gaan huilen om je holle, warrige verhaal kracht bij te zetten.
Net als De Grote Timmermans, zal ze gedacht hebben.

Harry Turtle | 26-06-16 | 16:03

@De Koreaanse Slet | 26-06-16 | 15:52
Die miljarden die netto de EU binnen stromen vanuit het UK? Die miljarden?

Rest In Privacy | 26-06-16 | 16:02

@K0fr@ | 26-06-16 | 15:54

Brrr.... dat je dat nog verteerd krijgt, mij lukt dat al lang niet meer ;-)

von Strumpfhausen | 26-06-16 | 16:02

@K0fr@ | 26-06-16 | 15:54

Brrr.... dat je dat nog verteerd krijgt, mij lukt dat al lang niet meer ;-)

von Strumpfhausen | 26-06-16 | 16:02

Het probleem is dat je de uitslag wel kan erkennen, maar sinds de Brexit-uitslag worden vele niet-blanke of Pools ogende mensen bespuugd, bedreigd, medegedeeld dat ze 'binnenkort het land uit moeten' en andere achterlijk kutacties. Dat kan toch niet de bedoeling geweest zijn? Het ging toch om de economie en niet over discriminatie en xenofobie? Toch? Toch? #achterlijk

Boer in 020 | 26-06-16 | 16:01


von Strumpfhausen | 26-06-16 | 15:53
Ik snap dit soort comments niet. Het is best mogelijk dat haar vrienden/vriendinnen het land uitgeschopt worden op termijn. Dat haar toekomstplannen in de war liggen door dit referendum. Het lijkt wel alsof iedereen hier autistisch is, zo weinig inlevingsvermogen heeft men. Het is voor jonge mensen wel degelijk ingrijpend om te vernemen dat je zonder visum het kanaal niet meer over kunt binnenkort. Ik ken iemand die al lange tijd in Nederland woont, die zal ook in onzekerheid verkeren. Wellicht moet die straks, om gedoe met visa te voorkomen, een Nederlands paspoort aanvragen. Kan me best voorstellen dat dat iets met je doet, als je je geboortepaspoort moet inleveren, tegen je wil in, alleen omdat je nu eenmaal in Nederland wil blijven wonen.

Vredige libertariër | 26-06-16 | 16:01

Ik ben hoogopgeleid en heb familie en vrienden van allerlei leeftijden die respectievelijk vmbo, havo, mbo, hbo of wo gevolgd hebben en die o.a. met zeer weinig centjes rond moeten komen, gewoon weinig centjes of met een gemiddelde hoeveelheid centjes. Geen van allen is ambtenaar. Allemaal zijn ze anti EU. Echt, allemaal. Hebben vroeger allemaal VVD gestemd, een enkele CDA, zelfs Groen Links, CU en SGP waren in mijn sociale omgeving vertegenwoordigd. Willen zich niet bij club PVV rekenen, maar zitten met de handen in het haar wat dan wel?
Volgens mij gaat het niet om opleiding of klasse. Denk logisch na. Alle globalistische uitbuiters, alle ambtenaren, leraren, journalisten, kunstenaars, werkschuwen, studenten en uit andere landen binnengewandelde gelukszoekers: uiteraard maken die een keuze die het meest veilig lijkt voor hun voortbestaan (over kortzichtigheid gesproken, op dezelfde weg doorgaan zal uiteindelijk juist deze kliek het hardste treffen). Daarnaast was te verwachten dat Schotland en Gibraltar hun eigen redenen hadden om Bremain te willen.
Als je bedenkt dat desondanks Brexit een meerderheid kon halen, is dat zeer veelzeggend. want als je bovengenoemde groepen niet mee zou tellen, dan moet van de rest een buitengewoon hoog percentage pro Brexit zijn geweest.

JuffrouwJansen | 26-06-16 | 15:59

De Koreaanse Slet | 26-06-16 | 15:48
Nee, er is geen haast. Dit is echt te ingewikkeld om snel een beslissing over te nemen. Er moet namelik ook recht worden gedaan aan de remain stemmers. Ik stel voor dat ze "zo spoedig mogelijk" gaan nadenken over hoe het nu verder moet. Ik zou zeggen, doe het lekker op zijn Ruttiaans.

catomar | 26-06-16 | 15:55

Laatste nieuws Remain kamp, ook terminaal zieken en anderen die een beperkte levensverwachting hebben dienen hun stemrecht te verliezen bij een tweede referendum (en mogelijke volgende indien niet de juiste uitkomst). Immers, binnenkort deaud and wij moeten nog 80 jaar hip zijn and caffe latte leuten. Fijn ook dat journaille dat actief elke minuscule ontsnappingsclausule onderzoekt om the European Dream voort te laten duren. Met zo'n pers heb je als NWO geen PR bureau meer nodig (ware het niet dat de impact van de MSM gigantisch afgebrokkeld is).

PreventiefRuimen | 26-06-16 | 15:54

Gisteren naar Boekestijn en De Wijk geluisterd op BNR, "burgeroorlog", "het is niet eerlijk en "u bent te dom om te weten waar u voor stemt" kwamen in 24 minuten allemaal voorbij. Ook zo genieten? www.bnr.nl/radio/bnr-boekestijndewijk/...

K0fr@ | 26-06-16 | 15:54

Hehe.. filmpje doet me denken aan een klein kind dat zijn zin niet krijgt en daarom van nijd hysterisch gaat krijsen stampvoeten en janken.

Alleen verontrustend dat het, althans wat leeftijd betreft, niet een klein hysterisch kind betreft.

von Strumpfhausen | 26-06-16 | 15:53

Het beste advies wat je anti-EU volk kan geven is dat ze gelijk hebben. Vertrek dan ook gewoon. Dat scheelt ons miljarden.

De Koreaanse Slet | 26-06-16 | 15:52

Heeft die jankert nou precies dezelfde bril als Uberjankert Timmerfranz?

LuckyGirl | 26-06-16 | 15:51

@T.H. | 26-06-16 | 15:29
Ja dat was ook altijd het excuus van Van Rompuy. Tot op zekere hoogte klopt dat ook. Immers, de Raad van Europa is een groep gekozen staatshoofden, hun ministers en wat EU hotemetoten. Waar het schemerig wordt is het gebrek aan transparantie; geen openbare vergaderingen, geen notulen, niets. God mag weten wie daar wat beslist, en zo het uitkomt wijzen politici vervolgens naar Europa. Wat overblijft is beleid waarvoor niemand zich meer voor hoeft te verantwoorden. Beleid wat ons wel degelijk raakt. Nog even los van dat Europarlement. Dat is zowaar nog onwerkelijker en ondoorzichtiger.

atheïstisch stemvee | 26-06-16 | 15:50

kindapaas | 26-06-16 | 15:35
Gezien wat in het 2012 regeerakkoord stond over de EU en dat landen aan de afspraken gehouden zouden worden en gezien wat het beste kabinet sinds WO II daarin bereikt heeft, om maar een dwarsstraat te noemen? Europese verdragen zijn het papier niet waard waar ze op geschreven staan als het Dld of FR even niet uitkomt. Blaten over hervormingen is het met de in de EU zo populaire kreet te gebruiken een gepasseerd station, ze willen het niet en ze doen het niet, het enige verhaal is meer macht voor de schimmige EU constructie en minder voor de staten en daarmee zijn ze niet echt vies van een leugentje. Precies Erdogan met zijn 'democratie is een trein die we nemen tot we bij onze bestemming zijn'.

bijna_raak | 26-06-16 | 15:50

Belachelijk dat dit een optie kan zijn. De Engelsen moeten er gewoon uit

De Koreaanse Slet | 26-06-16 | 15:50

Het democratisch tekort van de EU wordt gewoon veroorzaakt door de koningshuizen. Immers, een president kan niet boven de koning staan. Een keizer wel. Dan blijft de koning in stand. Bij een gekozen Europese president moeten de koningshuizen voor hun toekomst vrezen.
Daarom wordt er geen Europees staatshoofd gekozen. Want een gekozen Europees staatshoofd / president zal direct wijzen naar de ongekozen koninklijke staatshoofden. De koningen van Europa hebben gewoon afspraken gemaakt, een kartel gevormd, tegen democratisering van Europa.

klanker | 26-06-16 | 15:49

Ka, zo rollen de eurofielen en de policorre gekkies. Als ze het niet kunnen winnen gaan ze vuil spel spelen en is leugenachtigheid hun mantel. Ze vinden democratie officieel prachtig, maar als het resultaat ze niet uitkomt gaat er een bom onder. Vuile leeftijdsdiscriminatoire en volksverlakkende huilfascisten zijn het.

Fijnstoffer | 26-06-16 | 15:49

Ze gaan een zeer diepe recessie tegemoet. En terecht!
Optelsommetje | 26-06-16 | 15:32
.
Ach weer iemand met een glazen bol. Zullen we het allemaal maar eerst eens afwachten??

Lupuslupus | 26-06-16 | 15:48

Niets onderhandelen, niets lullen. Brexit en wel Nu!!! 'Het volk' heeft gekozen en moet nu de consequenties dragen. Artikel 50 procedure moet deze week starten. Met alle gevolgen van dien!!!

De Koreaanse Slet | 26-06-16 | 15:48

Tsja, de geïndoctrineerde jeugd. Men zegt dat die nog nooit zo slim zijn geweest als nu, maar af en toe lijkt het of ze aan een verstandelijke handicap lijden.

Wie de jeugd heeft, heeft de toekomst. De eerste die erin slaagt om een hele generatie op te leiden kan niet meer verliezen.

Ik zal maar niet vertellen wie dat gezegd heeft.

Renkum0317 | 26-06-16 | 15:47

Dat de EU mij wat geld zal kosten zal mij tot daar aan toe zijn. Maar de EU en VN willen de bevolking van landen vervangen door moslims en afrikanen.
Als ik het zo opschrijf lijkt het bizar, maar ze zijn er steeds openlijker over. De kritische Europese kudtburger moet eruit. We zijn niet divers genoeg en dan liggen inteelt en armoede en oorlog op de loer.

alwayslearning | 26-06-16 | 15:47

I, I, I, I, Me Me Me Me.
Zelfs haar woorden zijn jankklanken.
Grow a neck!

LuckyGirl | 26-06-16 | 15:46

Stupidity to the max...

Glorix | 26-06-16 | 15:45

Het meest trieste vind ik dat Radio 1 gisteren twee meiden aan het woord liet met een duidelijke bevoorrechte achtergrond die aan het janken waren dat Engeland was afgesplitst omdat het Erasmusfonds nu mogelijk geen leningen meer verstrekte voor een studie in Engeland.
En Engelse studies zijn zo goed omdat leraren vanuit heel Europa daar les gaven.
.
1) Het gaat er dus blijkbaar om dat de jeugd gefinancierd wil worden in hun zelfontplooiing en het gaat de jongeren dus niet om zaken als zelfbestuur door een land en het uiteen vallen van een unie.
.
2) Het meisje had geeneens door dat als die leraren uit heel Europa kwamen dat het dus niet de Engelse opleidingen waren die goed waren maar dat het de leraren (die dus elders in Europa samen konden komen om les te geven) waren die de opleiding maakte.
Maar ja, studeren aan de universiteit van Amsterdam staat minder geil als je van je gratis geld opleiding naar een gratis geld baantje in het Europees parlement solliciteert.

Johanvb | 26-06-16 | 15:45

Piet Karbiet | 26-06-16 | 15:20
Typical. Next.

drammerd | 26-06-16 | 15:44

Oef, als deze dame representatief is voor de Bremainers dan ziet het er slecht uit voor de Engelse ziel.

Thomas333 | 26-06-16 | 15:44

@Optelsommetje | 26-06-16 | 15:32:
Jouw eigenwaarde is nog niet verdampt.
De belangrijkste dingen in het leven zijn niet zucht laat maar.

LuckyGirl | 26-06-16 | 15:43

Als de Groandian iets beweert is het niet noodzakelijk waar, wel waar is dat iedere vuige truk uit de doos getrokken gaat worden door de Remainers.

bijna_raak | 26-06-16 | 15:43

Aretas | 26-06-16 | 14:40
Je stelling volgt al niet uit je eigen link. De formulieren zijn op, niet de paspoorten zelf.

Feynman | 26-06-16 | 15:42

In de UK ben je boven je 25e dus al 'oud'. Hmkay.

Piet Karbiet | 26-06-16 | 15:41

TB2318 | 26-06-16 | 14:59
Sorry, kan niet tegen dat gejank van dat wijf, dus ik stem gemeen +1

catomar | 26-06-16 | 15:41

@mom van avezaath | 26-06-16 | 14:11

Je snapt toch wel dat het Vaticaan daar niet achter zit hè?

Schmutz Geilmacher | 26-06-16 | 15:40

@gasboer | 26-06-16 | 14:21

Hehe... weten we ook weer dat gebakken lucht ook nog eens kan verdampen ;-)

von Strumpfhausen | 26-06-16 | 15:40

Huilen om een uitslag.
Ik kan er echt niet bij.
Ik heb best wel een opvoeding genoten van verwennen, financiël niks te klagen, veel mogelijkheden gekregen en beschermd.
Maar huilen om een uitslag...
Worden mensen als ik een Putinvrindje genoemd om mijn voorkeuren, maar deze dameis toch de natte droom van Rusland, niet normaal.
Laat je niet zo kennen, zeker niet met een camera op je infantiele bek.
Het zoveelste bewijs dat iemand met een normaal tot hoog IQ misschien kan leren van voor naar achter af te vegen, maar zelfstandig nadenken niet.
Huilen etaleren... bij mij op school kwam je er niet mee weg.

LuckyGirl | 26-06-16 | 15:40

@kindapaas | 26-06-16 | 15:35
Deze EU gaat nooit veranderen, ongeacht welke incompetente dropveter er aan de knoppen zit. Het is opgezet als een overheersende elitaire macht, en degenen die overheersen zullen dat nimmer opgeven of aanpassen.

Het is simpelweg bukken of breken.

Rest In Privacy | 26-06-16 | 15:39

Uit de EU gaan van de UK lijkt mij geen goede zaak, ondanks de uitslag van het referendum.
De EU top heeft gefaald, we willen een nieuwe EU en een nieuw bestuur. De Brusselse Augiasstal is aan een grondige schoonmaakbeurt toe.
De EU top ziet ook wel in dat hun positie in rap tempo verzwakt en zet daarom aan tot snelheid met de art. 50 procedure. Er begint een tijdvenster te ontstaan binnen welke de UK de huidige EU kliek dermate kan destabiliseren dat Echte Veranderingen kunnen worden afgedwongen; zonder de UK gaat dat niet lukken.

kindapaas | 26-06-16 | 15:35

En wow die video: de desastreuze gevolgen van een leugenachtige Remain campagne op het luie en ongeïnformeerde electoraat. De verdeeldheid die Merkel en politiek correct links hebben gezaaid in Europa zal nog lang naklinken.

très cool | 26-06-16 | 15:35

Het argument dat mensen die nog maar een paar jaar te leven hebben het zouden hebben verziekt voor de mensen die nog jaren opgescheept zitten met de gevolgen van een Brexit vind ik een totaal idiote voorstelling van zaken.
De ouderen die hebben gestemd voor het verlaten zullen slecht kort kunnen profiteren van hun keuze omdat ze eerst een aantal jaar zullen moeten doormaken waarin het slechter gaat waarna er herstel komt en de boel langzamerhand weer gaat groeien.
De jongeren profiteren hier dus veel meer van op den duur.
.
Jongeren zijn echter van de 'ik wil het nu' generatie. Je wil een studie in het buitenland? Je gaat geld lenen en regelt het nu.
Op vakantie tijdens je studie? Je regelt een lening en gaat nu.
Het concept dat iets dat je wil in het verleden geregeld had moeten worden ontgaat ze totaal.
Het is dus mooi dat de Engelse jongeren van nu gaan ervaren dat ze zich moeten inspannen voor de vruchten die ze over een aantal jaar gaan plukken.

Johanvb | 26-06-16 | 15:35

bakoenin | 26-06-16 | 14:51
Dat is natuurlijk onzin wat je daar schrijft.

T.H. | 26-06-16 | 15:32

'I feel ... I feel like .. I feel .. I feel .. I feel .. I feel ...'

Slogra | 26-06-16 | 15:32

De engelsen janken de ogen uit hun kop. Schotland gaat los van de UK en bij Europa blijven. En nu al hebben vele bedrijven ervoor gekozen om zich in Amsterdam te vestigen ipv Londen.
Ze gaan een zeer diepe recessie tegemoet. En terecht!

Optelsommetje | 26-06-16 | 15:32

Die Guardian rant is intens zielige aluhoedjes wishful thinking van slechte verliezers vol what ifs en surely's. Hoezo krijgt zo'n uitbraaksel zoveel aandacht.

très cool | 26-06-16 | 15:32

*en nog veel vaker lijdzaam

T.H. | 26-06-16 | 15:30

atheïstisch stemvee | 26-06-16 | 15:16
Dat ben ik gedeeltelijk met je eens, zo is het gegroeid en daarmee allicht ontspoord. Daarbij wordt het echte probleem volgens mij alleen al te vaak over het hoofd gezien, en dat is dat het echte democratische tekort niet op het niveau van de EU ligt, maar nota bene bij de nationale parlementen cq regeringen. Die hebben de expansie van de EU actief en nog veel vaker omarmd en er tegelijkertijd voortdurend op afgegeven wat de daadwerkelijke oorzaak van het totale gebrek aan legimiteit is. Alles wat vanuit Brussel gedicteerd wordt, voor zover er al iets gedicteerd wordt, wordt uiteindelijk door de lidstaten geaccepteerd. Of heb jij het idee dat het met geweld afgedwongen wordt? En dat roept de vraag op: kunnen die laffe lidstaten met hun moedeloze ijdele politici wel zonder de EU?

T.H. | 26-06-16 | 15:29

F#ke...

Dumpert_Blower | 26-06-16 | 15:28

Watching the Wheels | 26-06-16 | 15:15

Verbaast mij ook dat hij er nog zit na donderdag. Cameron heeft iig de ballen gehad om af te treden omdat hij gefaald heeft maar Brussel heeft zelfs nog meer gefaald en niemand die er ook maar over denkt daar af te treden. Nee, ze hebben zelfs een grotere mond! Is toch te bizar voor woorden.

Basil Fawlty | 26-06-16 | 15:26

Zie zo een klodder van die bril aflopen,zou d'r doen ja.....

Jerry Lundegaard | 26-06-16 | 15:24

Watching the Wheels | 26-06-16 | 15:13

Indeed en daar zit het probleem. Met rubbere Rutte hebben we een politicus die moeiteloos meedraait met de Duits/Brusselse wind. Nu hebben we binnenkort weer verkiezingen maar zelfs al krijgt de blonde pruik 40 zetels hij zal altijd een soortement van coalitie moeten vormen. Probleem is echter dat Wilders zo buigzaam is als een lode deur aangaande coalities maar de andere kant is net zo buigzaam. Dus ik denk dat we een hele lange tijd krijgen om een kabinet te vormen (a la Belgie) en dat ze zelfs de ueberpolderaar Balkenende erbij halen om iets te smeden waar uiteindelijk niemand blij mee is (lame duck regering).

Basil Fawlty | 26-06-16 | 15:23

Aretas | 26-06-16 | 14:43
“Over the longer term, _SHOULD_ the UK not be able to secure a favourable alternative trade arrangement with the EU and other countries, the UK’s growth prospects would be materially weaker than currently expected,” the agency’s note said.

Het enige wat Moody`s dus zegt is dat ALS het verenigd koninkrijk geen nieuwe handelsverdragen aangaat, ze DAN pas gaan kijken naar de kredietwaardigheid. Vervolgens heb je de boodschap van Obama & Merkel dat die dingen er gewoon gaan komen.

Tja, als de winkel om de hoek de voordeur dichtdoet, verwacht ik ook dat die zijn hypotheek niet meer gaat betalen. Uit de winkeliersvereniging stappen is over het algemeen een minder schokkende ervaring.

We zitten nu óók nog eens in de situatie dat de belangrijkste klanten blijven winkelen zonder dat lidmaatschap.

Dat is ook gelijk het probleem in het quoten of titels verzinnen van dit soort berichtgeving. Iedereen kijkt naar het maximaal mogelijk effect, niemand leest door wat er nodig is om dat effect te krijgen.

Feynman | 26-06-16 | 15:21

"de comment hieronder (rechtstreeks bij de bron leesbaar klikje hierrr) legt haarfijn uit hoe de Tories in trouble zijn door de uitslag"
Dus wacht ff, al die tijd vond geenstijl het geweldig, lekker op de boot met Farage, lekker foldertjes uitdelen. Die britten die kunnen lekker de EU verlaten, gefeliciteerd aan hen.

Maar dan zeggen jullie nu dus dat het helemaal niet zo'n feest wordt, en zeggen jullie dat Boris Johnson de gifbeker leeg moet drinken. Dat is vreemd, want hij zou volgens jullie toch PM moeten kunnen worden, VK uit de EU kunnen trekken, en vervolgens een paradijs op aarde laten ontstaan aan de overkant van het kanaal?
Ik dacht dat de EU zo verschrikkelijk was, en dat het als een verlossing zou voelen, dat triggeren van artikel 50?

Vredige libertariër | 26-06-16 | 15:20

@drammerd | 26-06-16 | 15:16
Euh, u bent niet goed bij uw hoofd of zoiets?

Piet Karbiet | 26-06-16 | 15:20

52% om 48% is too close too call wat mij betreft voor een dergelijke ingrijpend besluit. En als dan ook nog blijkt dat de mensen onder de 50 jaar tegen zijn (toekomst van het land) dan begin ik nog meer te twijfelen. Als raadgevend referendum is het zo ongeveer fifty/fifty, een besluit is daarom niet goed mogelijk zonder een aanzienlijk deel van de bevolking te kort te doen (behalve de tokkies dan die zijn voor een Brexit). En aangezien het raadgevend is, nog maar eens goed nadenken over hoe nu verder. Maar daar zullen de jankerds hier het niet mee eens zijn, vaak negatief ingesteld en erop uit om hun eigen ontevreden gevoel te bevredigen. Zolang het maar tegendraads is. En hiermee zeg ik niet dat de EU het goed doet., integendeel moet compleet op de schop, maar dan wel samen.

drammerd | 26-06-16 | 15:16

@T.H. | 26-06-16 | 14:47
Waarde hechten aan checks and balances, terwijl juist het beleid van de EU buiten het bereik daarvan is. De EU moet democratischer, of terug naar de kern (EEG). Als ze het zelf niet willen of kunnen veranderen, dan moet de bevolking meer inspraak krijgen. Referenda organiseren is een mogelijkheid.

atheïstisch stemvee | 26-06-16 | 15:16

Jeetje zeg,wat een slechte verliezers.Tja hadden ze anders moeten kiezen.

altijdfeest | 26-06-16 | 15:16

@Basil Fawlty | 26-06-16 | 15:04
Daarom vind ik ook dat Juncker moet opstappen. Zijn beleid heeft gemaakt dat mensen willen vertrekken en dat heeft financiële consequenties voor het bedrijf waar hij CEO van is, dus vervangen.

Watching the Wheels | 26-06-16 | 15:15

Er zijn serieus no kg mensen (ook op deze website) die maar stellen en roeptoeteren dat de EU zo veel welvaart heeft geleverd. Ten eerste zou ik ze willen adviseren om dat even bij het failliete Griekenland, Portugal, Spanje etc etc na te vragen. Ten tweede: onze staatsschuld is geëxplodeerd!!

De EU heeft de lidstaten overladen met schulden. Vergelijkbaar met de systematiek die hedgefunds veelal toepassen. Onze welvaart wordt dus betaald uit steeds hogere schulden. Niks welvaart dus. Leven op de pof zodat ze de lidstaten nog beter in hun greep hebben!

www.destaatsschuldmeter.nl

mottuj | 26-06-16 | 15:14

Dutch_Holland | 26-06-16 | 15:04

Mwah. en.wikipedia.org/wiki/Boris_Johnson
Geen dom kereltje. Heeft overigens een hele mooie biografie geschreven over Churchill. Vuistdik boek maar goed vliegveld en strand leesvoer.

Basil Fawlty | 26-06-16 | 15:14

@Basil Fawlty | 26-06-16 | 14:57
Interessant om even op een rij te lezen, bedankt!
.
@Basil Fawlty | 26-06-16 | 15:04
We moeten vooraf al aangeven dat we niet meer dan een bepaald percentage GDP gaan betalen en volgens mij hebben we dat al aardig geregeld alleen zullen ze vanuit Brussel om meer gaan vragen, waarmee ze hun positie nog verder zullen ondermijnen.

Watching the Wheels | 26-06-16 | 15:13

grote welvaart, stabiliteit en rechtsbescherming ?

@je_schoonvader | 26-06-16 | 14:36
Dat u die massale protesten, onlusten en de enorm hoge jeugdwerkeloosheid niet bij de NPO ziet wil niet zeggen dat ze er niet zijn. Het is in jaren in Europa nog nooit zo instabiel geweest.

Piet Karbiet | 26-06-16 | 15:13

Dit gezeik gaat nog wel even door. Het is gewoon een voorbedacht plan, de EU gaat de VK namelijk eerst helemaal kapot slopen. Daarna zullen andere landen afhaken om de EU te verlaten, links zal hoe dan ook gelijk hebben.

Hitler zal trots zijn op mama Merkel. Nu nog een paar miljoen asiezoekers erbij, Turkije en Oekraine bij de EU en dan kan de oorlog tegen Rusland beginnen. Of dacht u echt dat de EU om zielige bootnegers geeft?

Henk003 | 26-06-16 | 15:09

Het was overigens geen toeval dat dit referendum tijdens het EK was gepland. De Eurofielen hoopten natuurlijk dat de Britten massaal in de kroeg TV zouden gaan kijken en niet naar de stembus.

Piet Karbiet | 26-06-16 | 15:09

@TB2318 | 26-06-16 | 14:59
Inderdaad we moeten vreedzaam in Europa samenleven, en daarom moeten we dus de anti-democratische EU die volkomen totalitair haar wil over alles en de soevereine volken van Europa willen opdringen vernietigen. Als je vreedzaam in Europa wilt samenleven dan moet je dus er voor pleiten dat Italianen, Italië regeren, Litouwers, Litouwen regeren en Nederlanders Nederland regeren.
We zitten dus op dezelfde lijn!

Tarak | 26-06-16 | 15:07

TB2318 | 26-06-16 | 14:59
Strawberry fields forever, man.

dulcinea | 26-06-16 | 15:07

Ook fraai: luttele dagen na de Brexit loopt Koenders de Britten al op te juinen www.volkskrant.nl/buitenland/koenders-...

Topquote: 'Want we kunnen geen getreuzel hebben zoals Boris Johnson nu voorstelt. Daar is eenvoudigweg geen tijd voor', zegt hij vandaag in een interview met de Volkskrant. 'Iedereen wil duidelijkheid.'

Ja Bertje, dat hebben veel Nederlanders nou met het Oekraïne-referendum van bijna twee (!!!) maanden geleden. Wij willen ook duidelijkheid.

Jon Snow | 26-06-16 | 15:06

Boris Johnson is een corpsbal die alleen goed is in bierzuipen.

Dutch_Holland | 26-06-16 | 15:04

Watching the Wheels | 26-06-16 | 14:45

Zekers! Hoorde vrijdag op CNBC of Bloomberg tv de opmerking en die ging een beetje als volgt:" Every loss creates an opportunity." Ik zie het dan ook niet zo duister in op de lange termijn maar de tandwielen in Brussel werken een stuk langzamer dan in het bedrijfsleven en ik denk totdat ze het daar doorhebben wij wel moeten bijbetalen.

Basil Fawlty | 26-06-16 | 15:04

bakoenin | 26-06-16 | 15:01
En, uw stem gaat naar??

TB2318 | 26-06-16 | 15:04

Ik heb het geluid uitgezet. Leuke smoel om overheen te knoeien.

Ronnie uit Helmond | 26-06-16 | 15:04

TB2318 | 26-06-16 | 14:59
Halleluja, proost en een verdomd goeie joint.

bakoenin | 26-06-16 | 15:01

-weggejorist-

hautmont | 26-06-16 | 15:00

De verliezer toont zijn of haar ware aard, walgelijke mentaliteit.

hautmont | 26-06-16 | 15:00

protonplof | 26-06-16 | 14:57
Ja dat was echt niet zo binnen de EU

bakoenin | 26-06-16 | 15:00

Je zou een EU+ kunnen maken met landen die streng selecteren bij migratie en die hun financiën op orde hebben. Misschien kom je dan wel uit bij sommige Oost-Europese landen. Kan de EU+ concurreren met de huidige EU- om het lidmaatschap van naties!

dr Rechts | 26-06-16 | 14:59

Hallo Lieve Mensen van Geenstijl,
Ondanks dat we kunnen verschillen van mening over "leave" of "remain" kunnen we misschien ook een tweede keuze maken: Namelijk "lief" of "gemeen". Want uiteindelijk willen we allemaal hetzelfde. Vreedzaam in Europa met elkaar leven, ongeacht op welk niveau we de samenwerking willen zien. Het valt mij op dat veel mensen van GeenStijl een nogal verbitterde manier hanteren mbt het bejegenen van mensen "uit het andere kamp".
In ieder geval wil ik graag mijn stem uitbrengen voor mijn eigen referendum: Ik stem voor "lief".
Stemuitslag tot nu toe: Lief 1, Gemeen 0.
Wie volgt.

... veel liefs....

TB2318 | 26-06-16 | 14:59

Met het wisselen van het millenium zou toch ook alles in de soep draaien!
Iemand iets van gemerkt toen?
Nee, dacht ik al.

René from the Café | 26-06-16 | 14:58

Feynman | 26-06-16 | 14:32

Feynman, hoorde uit die wereld vrijdag, dat er op zich wel volume was maar vooral dor klanten om hun verlieslijdende posities te sluiten want werkelijk iedereen zat de remain kant op maar hoorde ook dat er nauwelijks nieuw geld op de markt kwam. Hoefde je niks te doen dan zat je op je handen. Cash was king en de centrale banken waren itt tot 2008 voorbereid. BOE had 250 miljard(!) klaarliggen om in te grijpen, hebben ze niet hoeven te gebruiken. De enige centrale bank die effe heeft geintervinieerd was de SNB (Zwitserland) ivm met hun munt maar ook zij hoefden niet het achterste van hun tong te laten zien. Lange termijn? Denk dat het mee zal vallen. Bijvoorbeeld Blackrock investeert met een horizon van 10, 15 tot 20 jaar en dit is slechts een "blip" op hun grafiek. Voor daghandelaren en algoritme traders was het wel feest maar dat volume is niet groot genoeg om een lang effect te hebben. Lokaal sloot de AEX op 424 en dat is nog behoorlijk boven year low van 378.

Basil Fawlty | 26-06-16 | 14:57

Wijsheid komt met de jaren.
Was getekend,
Oud wijf

nemoj me jebat | 26-06-16 | 14:57

een ding is wel zeker de engelsen worden van de Brexit niet echt beter zeker de gewone bevolking niet die worden alleen maar armer en de rijken rijker.

protonplof | 26-06-16 | 14:57

Ach ja, de jeugd. En dan enkel die van tegenwoordig.

Rest In Privacy | 26-06-16 | 14:57

Laagopleiden in rijkere landen zijn de sjaak in de EU. Hun lonen en uitkeringen staan onder druk. Hoogopgeleiden kunnen hopen de sprong naar de Europese bovenklasse te maken.

dr Rechts | 26-06-16 | 14:56

Mijn god, gejank van een stelletje hedonistische volgevreten rijkeluis kinderen die alleen maar geprofiteerd hebben en gescheten op de rest.
Dat D66 kliekje wat een ander vanuit morele verhevenheid laat verrotten. Want niet kosmopoliet genoeg.

bakoenin | 26-06-16 | 14:55

Dat jankkind weet het verschil tussen de EU en Europa niet eens.

Piet Karbiet | 26-06-16 | 14:54

Ik lach me telkens weer kapot om die lui die roepen dat de babyboomers het hebben verneukt voor ze. Ik als twintiger heb een verstandige keuze gemaakt in na m'n middelbare school en heb nu een vaste baan, heb een eigen huis gekocht tegen een rente om te lachen en weet nu al ruim op tijd dat ik nooit van z'n leven een fatsoenlijk pensioen ga krijgen dus daar kan ik nu al zelf iets voor regelen. Als je je zaken niet op orde hebt moet je daarvoor niet gelijk naar een ander kijken maar eerst naar je zelf. Babyboomers, bedankt voor de lage rente!

Rest In Privacy | 26-06-16 | 14:53

jezusisonzin | 26-06-16 | 14:50
Misschien is het handig om morgen even af te wachten.
De zondagsrust is heilig in Engeland.

bakoenin | 26-06-16 | 14:52

@Badderbeest! | 26-06-16 | 14:06

de 18-24 jarigen hebben precies evenveel recht om te stemmen als anderen, die 6 jaar die ze doorbrengen tijdens hun studie mogen ze lekker idealistisch utopisch doorbrengen op kosten van de belastingbetaler. Lekker wegmijmeren met de gedachtes aan elfjes, confetti en eenhoorns. Over hoe de wereld er in hun denkbeelden uit hoort te zien.

Ze pretenderen nu echter "de toekomst" te zijn en daardoor "meer" rechten te hebben dan "de oudjes" lees: 24+

Oftewel degenen die hun hele leven al krom hebben gelegen voor het land of dit momenteel van dag tot dag aan het doen zijn.

Yo piepeltjes, er is een reden dat het leven verloopt zoals het loopt:

Op je 18e tot je 24e ben je nog bezig aan je vorming en nog bezig met het opbouwen van de benodigde levens- en werkervaring, vandaar dat je zo bar weinig ministers, presidenten, CEO's van grote ondernemingen ziet van 18 tot 24 jaar.

Omdat jullie simpelweg de ervaring, kennis en kunde *niet* bezitten om dat te doen. Ga lekker huilen, jullie stem, *als jullie de moeite hadden genomen om van je luie reet af te komen, het bier te laten staan en naar de stembus te gaan* telt *exact* even zwaar mee als die van een ander. De "rest" is alleen in de meerderheid, en jullie verdienen 0,0 extra rechten omdat "jullie de toekomst zijn".

Dus flikker op met je gezeik en gehuil. Grow up, get a life, en kom dan nog eens meepraten.

peterdh | 26-06-16 | 14:52

T.H. | 26-06-16 | 14:47
Eens, de onmiddellijke wil van een klein clubje ongekozen lieden dat moeten we hebben!

bakoenin | 26-06-16 | 14:51

ik zal het wel niet begrijpen maar god wat kan dat mens raaskallen. Is zij een ingehuurd actrice of zo? En waar heeft ze het in godsnaam over?

sufkut | 26-06-16 | 14:50

Dit commentaar slaat de spijker op zijn kop. Niemand wil meer pmister president worden in de VK. Wat een puinhoop. Woehahahaha.

En nog erger wat een onkunde. Ben je voor een Brexit, is ineens de meerderheid tegen en kun je geen kant meer op. Ga je alsnog voor de Brexit ligt de VK op zijn gat. Ga je toch verder met de EU, dan is je geloofwaardigheid weg.

Te dom om te poepen. Hier had niemand rekening mee gehouden.

jezusisonzin | 26-06-16 | 14:50

Laagopgeleid betekend niet dat deze mensen dom zijn.
davimore | 26-06-16 | 14:27
Oh, oh davimore.

Hartgrond | 26-06-16 | 14:49

De meeste remain stemmers zijn Schotten, niet geheel raar het is namelijk dat er veel EU geld is en wordt gestoken in Schotland zonder dit geld zijn zij weer afhankelijk van UK, tevens deze afhankelijkheid van de UK is hun grootste ergenis, politiek blijft politiek, twee nationalistische groepen tegenover elkaar.

NB-Stb | 26-06-16 | 14:49

Dit jankwijf is dus van de generatie die nooit NEE te horen hebben gekregen van hun ouders. Ouders en grootouders die hun lang hebben opgebouwd en, omdat ze het financiëel goed hadden, hun kinderen hebben laten delen in de bestaande welvaart. Juist omdat die ouders en grootouders verdomd goed wisten, wat voor gevoel armoede kan geven.
En dit is dus de generatie die 24/7 met oordopjes inlopen en hun smartphone raadplegen om maar vooral geen likes te hoeven missen, maar niet in staat zijn een fatsoenlijk 1 op 1 gesprek met een mens te voeren. (zie jankwijf)
Dit is dus ook de generatie die zich zo betrokken voelt, dat ze het niet nodig vonden om even naar het stemlokaal te lopen bij zo iets belangrijks als een Brexit.
En dit is dus de generatie die bereid is om ouders en grootouders die hen zoveel gegeven hebben, af te schepen met de pil van Drion.
Egoïsten!!

Graaf van Egmont | 26-06-16 | 14:49

@Mastermattie | 26-06-16 | 14:42

Volledig met je eens. De 'elite' (lees: verdwaasde 'hoogopgeleide' machthebbers) + naïeve kindertjes zonder enige levenservaring konden zich gewoonweg niet voorstellen dat de meerderheid van de Britten inderdaad vóór Brexit zouden kiezen. Dus nu is het huilie-huilie.

Exact analoog aan de gang-van-zaken hier in NL m.b.t. het Oekraïne-referendum. Weet u nog, dat advies in de NSB: "thuisblijven is goed voor de voorstanders" van het ondertekenen van het verdrag. Echt. Het stond in die krant, met vette zwarte letters.

In de eigen gegraven kuil gevallen.

EefjeWentelteefje | 26-06-16 | 14:48

@Feynman 14:32: Heel goed om die "dramatische" beurscrash na het referendum even in perspectief te plaatsen. Was hard nodig.

Muxje | 26-06-16 | 14:48

@je_schoonvader | 26-06-16 | 14:36
Hoe komt u er zelfs bij? De EU hebben juist tot instabiliteit, crisis en anti-democratisme geleid.

De euro is onhoudbaar, het verzet tegen de EU zal steeds meer toenemen en in reactie hierop beperkt de EU steeds verder democratische inspraak.
Vluchtelingenherverdelen.... die dus allemaal in noordwest Europa terecht zullen komen omdat Griekenland en Italië geen enkel belang hebben bij het beschermen van hun eigen grenzen: de migranten trekken immers toch door. Cyprus dat spaargeld liet bijdragen aan afbetalen schulden. De EU heeft staatsgrepen gepleegd in Italië en Griekenland.

De EU is een monster. Een volkomen destructieve ideologie net als het communisme en het fascisme dat ooit waren. Daarom moet de EU vernietigd worden, en hoe sneller de EU implodeert, hoe beter dat voor Europa is.

Tarak | 26-06-16 | 14:48

Mooi experiment, tweede referendum; maar dan onder dezelfde voorwaarden en bindend. Ben benieuwd hoeveel stemmers voor een Brexit er zijn die zich bedenken nu ze beseffen dat hun stem ook daadwerkelijk tot een Brexit leidt; zien we meteen eens wat zo'n referendum waard is, hoe doorwrochten en dus stabiel de stem van het volk is.

Een dergelijke tweetrapsraket zou niet uniek zijn en verschijnt in menig staatsrecht, zeker daar waar het ingrijpende besluiten beslist. Zie in NL bijvoorbeeld het tweekamerstelsel als zodanig maar ook feit dat bij grondwetswijziging twee opvolgende Staten-Generaal met (gekwalificeerde) meerderheid in moeten stemmen.

Overigens geloof ik alleen in referenda als je ze voorziet van passende checks and balances die in de politieke werkelijkheid ook als zodanig functioneren. Een referendum gaat daar in de praktijk nu dwars tegenin, de onmiddelijke wil van het volk wordt daarin absoluut, en dat moet je niet willen.

T.H. | 26-06-16 | 14:47

@ jemagookniksmeer / 14:41
Raack

Tobi | 26-06-16 | 14:46

effe deze 2 maanden afwachten als blijkt dat het alsnog genegeerd wordt dan alles aan de grote klok hangen met onze 2e kamer verkiezingen, ook als wilders [wilders moet wel beloven dan weer op te stappen]rechtsgeldig maken] maar een jaartje een kabinet leid is al voldoende voor een referendum accepteren gelijk doorvoeren [art 50] en uit de eu. dan als alles afgerond is weer verkiezingen
want EU is geen EUROPA die fout wordt onbedoeld/bedoeld al te veel gemaakt
IK BEN VOOR EUROPA MAAR TEGEN DE EU, OFTEWEL HANDELSOVEREENKOMSTEN PRIMA MAAR GEEN WETGEVING WANT IK BEPAAL ALTIJD NOG ZELF WEL OF IK EEN STOFZUIGER VAN 2400 watt wil hebben

zandkopvogeldier | 26-06-16 | 14:45

Niet weten waar je eigenlijk voor of tegen stemt.

Best knap.

Rammstein | 26-06-16 | 14:45

@Basil Fawlty | 26-06-16 | 14:33
Leuk verhaal en mee eens. Maar dat het Nederland veel geld gaat kosten geloof ik niet, zelfs VNO/NCW ziet kansen nos.nl/artikel/2113190-vno-ncw-over-br... de kantorenmarkt trekt meteen aan www.vastgoedmarkt.nl/nieuws/2016/06/22... het zou wel eens een plus kunnen geven in plaats van een min. Dan moeten we daarna alleen zorgen dat we niet een hoger percentage moeten afdragen aan het ondemocratische Brussel, ze bezuinigen maar. Hadden ze maar beter beleid moeten voeren ;).

Watching the Wheels | 26-06-16 | 14:45

Aretas | 26-06-16 | 14:35

D'r zijn blauwdrukken Aretas, nml Noorwegen, Zwitserland.
Denk overigens niet dat Cameron zal onderhandelen. Zal wellicht Boris of consorten worden. Brussel kan wel heel hard schreeuwen dat het zsm moet maar het VK heeft de EU net zo hard nodig als andersom. Mutti Merkel heeft al aangegeven dat het verstandig en rustig moet worden opgelost en wie betaalt bepaalt. Echter d'r is voor Brexit een kinkje in de kabel: nml Schotland en de Schotse premier Sturgeon heeft vanochtend al gehint op een veto (want dat heeft Schotland) in het Westminster parlement. Ben benieuwd hoe dat gaat lopen.

Basil Fawlty | 26-06-16 | 14:43

@EefjeWentelteefje | 26-06-16 | 14:27
Ze moeten in deze niet zo mekkeren over opkomstpercentages. 72,2% opkomst is behoorlijk hoog maar omdat de uitslag ze niet bevalt gaan ze huilen dat opkomst naar 75% moet.
Het zijn gewoon slechte verliezers.
En het feit dat die clowns in Brussel en in GB geen plan klaar hebben liggen is omdat ze er heilig in geloofden dat een #brexit onmogelijk was.
Zo ver staan ze dus van de werkelijkheid en de burgers af.
Ze blijven maar wat graag in die ivoren toren zitten, maar het volk is begonnen met de bijl in de voet van dat torentje te rammen.

Mastermattie | 26-06-16 | 14:42

Harry Turtle | 26-06-16 | 14:33
Haar opa en oma waren voor Anarchy in the UK, hun kleinkinderen zijn nu voor Oligarchy in the UK.

Cuyahoga | 26-06-16 | 14:41

Als de uitslag remain was geweest, hadden ze dan ook een nieuw referendum gewild? Stelletje hypocrieten.

Rheia | 26-06-16 | 14:41

Als de uitslag remain was geweest, hadden ze dan ook een nieuw referendum gewild? Stelletje hypocrieten.

Rheia | 26-06-16 | 14:41

Het is mij trouwens wel een raadsel waarom zulke ééncelligen Brexit voorstanders als "rechts" definiëren.
Klaarblijkelijk vinden dit soort figuren de overdracht van soevereiniteit aan een ondemocratische bureaucratie een typisch linkse aangelegenheid.
Terwijl het volgens mij niets met links of rechts heeft te maken.
Het is evengoed mogelijk dat de meerderheid van de "leave" stemmers aldus heeft gestemd, omdat ze het opgelegde beleid uit Brussel niet links genoeg vinden.

jemagookniksmeer | 26-06-16 | 14:41

Verwend kudtvolk, opgegroeid met altijd hun zin te krijgen en huilie doen nu ze eens op hun on-democratische neusjes vallen
Word eens volwassen stelletje achterlycken, het heelal draait nu eenmaal niet om jullie

Tobi | 26-06-16 | 14:40

@Freija | 26-06-16 | 14:30

En die 'oude mensen', dat is dus iedereen van boven de 30, vermoed ik zo.
En natuurlijk zijn al deze mensen ook zogenaamd 'laagopgeleid', want er komt maar geen einde aan het framen...

NOT.
Tot mijn genoegen bemerk ik steeds meer mensen in mijn toch behoorlijk 'hoopgeleide' omgeving die het wel gehad hebben met "De Nieuwe Kleren van de Keizer". De EU staat gewoon in z'n nakie. Deal with it.

EefjeWentelteefje | 26-06-16 | 14:39

Tubantia83 | 26-06-16 | 14:20
Die 350 miljoen KAN heel goed mogelijk naar de NHS. Het is alleen niet belooft door Farage, (niet zijn bus). Het is ook niet belooft door de leave campagne. (let`s... & take back control). Het Britse parlement kan daarover weer zelf KIEZEN. Dat is beloofd & zelfs geleverd !

Het is jammer dat die canard zo lang meegaat. Lees die bus zelf eens kritisch na, en denk even of die bus van een coalitiepartij is of van iemand die soevereiniteit terug wel.

Binnen de Unie is die 350 sowieso van Brussel, die minder dan 65 miljoen euro per JAAR uitgeeft aan gezondheidszorg. Nu KAN het tenminste nog naar Brussel.

Feynman | 26-06-16 | 14:38

@VanBukkem | 26-06-16 | 14:30
Ze gaan de EU flexibel maken net als een menu in een restaurant a la cart in plaats van het huidige HappyMeal en dan kan UK gewoon blijven.
.
Het is dezelfde manier, waarop Rutte aan Oekraïne werkt. Wij krijgen straks hetzelfde verdrag als de rest, maar zonder plofkippen met uitzondering voor de plofkippenfabrieken die ze al snel hebben neergezet met leningen van ING en Rabobank. Het is machtspolitiek en landjepik en soms een stapje terug. Het gaat om de 1% en de rest zijn slaven die ze het wel een beetje naar de zin moeten maken.

Watching the Wheels | 26-06-16 | 14:37

Hoe kut de de EU ook moge zijn in haar huidige vorm, de belangrijkste pilaren hebben wel tot grote welvaart, stabiliteit en rechtsbescherming van de burger geleid.

je_schoonvader | 26-06-16 | 14:36

@Prof. Akkermans | 26-06-16 | 14:19
Precies, jaat Johnson of een ander die baker met beide handen aangrijpen en doorstomen naar een succesvolle #Brexit waarbij de handel in GB de EU groots inhaalt.
De geschiedenisboeken zullen 'm neerzetten als degene die bewees dat de E een zootje machtsgeile faalidioten zijn en dat een land op eigen benen veel sterker is!

Mastermattie | 26-06-16 | 14:35

Dit ga je krijgen: de prinsjes en prinsesjes denken nu echt dat wereld alleen hen toebehoord. Elke stem telt, punt. Ook als dat even niet uitkomt.

Mark van Leeuwen | 26-06-16 | 14:35

De Brexitiers hebben een veldslag gewonnen, maar de oorlog verloren. Brussel zal nu niet dralen met optreden, maar al vlot actie ondernemen. Het EU voorzitterschap van GB in 2017 zal zo'n puntje zijn, het lijkt mij sterk dat dat nog gaat gebeuren. En als Schotland, Noord Ierland en Londen uit het Verenigd Koninkrijk vertrekken, blijft er weinig van waarde over. De industrie trekt en rest van Engeland is net zo iets als Wallonië nu is: leuk voor een keer vakantie maar economisch en maatschappelijk stelt het niets meer voor.

Een nieuw referendum of niet: Engeland is nu een Sitting Duck. Voorlopig moet Cameron als tegenstander van de Brexit de onderhandelingen met Brussel leiden. Daar heeft hij geen plan voor. En dat hebben de Brexit voorstanders ook niet. En daarbij mag Nigel Farage niet eens mee praten en dat is maar beter ook.

Het is voor de Brexit voorstanders niet te hopen dat de neergang van vrijdag 24 juni verder door zet, het zal anders niet lang meer duren voor dat figuren als Johnson en Farage cs met pek en veren de stad door gejaagd worden. Het is makkelijk om iemand te bedriegen dan iemand te overtuigen dat diegene bedrogen wordt.

Aretas | 26-06-16 | 14:35

Opmerkelijk is wel dat die petitie die zogenaamd 'nieuw' is al op 25 mei is opgezet. Door een brexitter.

zuiderduin | 26-06-16 | 14:33

Een paradigma-shift stuit altijd op veel weerstand. Dit waren waarschijnlijk dezelfde mensen geweest die heel hard riepen dat het gewoon NIET kon dat de aarde rond was.

roze_bril | 26-06-16 | 14:33

Als 75% van de opgekomen 36% van de 18-24 jarigen voor Remain heeft gestemd, dan is dat slechts 27% van alle jongeren van 18-24.
Dus slechts ongeveer een kwart van de jongeren wil in de EU blijven.

Ter vergelijking, van de 65-plussers heeft 39% voor Remain gestemd, hun opkomst was 83%.
Dus 32,3% van de 65 plussers wil in de EU blijven.
Dat is beduidend meer dan de jongeren, waarom krijgen zij dan de schuld van de wankers?
Uh verliezers, bedoel ik.

Cuyahoga | 26-06-16 | 14:33

Ach gut. Een millenial kipje die met haar witte wijn voor een pub staat bij (denk ik) Hyde park (Park lane zo te zien.) staat en krokodillentranen huilt. "Democracy is a bitch girlie" Verbaast me ook niet dat ze geen tegenslag kennen want ze zijn door papa en mama en iedereen om hun heen altijd op een voetstuk geplaatst en de hemel ingeprezen onder het motto "Je kunt alles, Je bent briljant. Je mag iedere studie doen die jij wil." etc. om dan erachter te komen dat de "grote mensen" wereld toch echt iets anders is dan de safespace, rubbertegel, pretstudie wereld waar je nooit wordt tegengesproken. Toen ik haar leeftijd had werd er ook door de "oudjes" gestemd en die beslisten ook over mijn toekomst. Ben opgegroeid onder de den Uyl en van Agt tijd. Was ik blij met die 2 mafkezen? Nee. Maar geen haar op mijn hoofd die er over nadacht om huilend of stampvoetend rond te lopen als de PVDA en CDA weer eens hadden gewonnen en de grootste waren.
On a personal note: Ben ik blij met de Brexit? Nee want het gaat ons geld kosten. VK was een netto betaler en er valt nu een gat in de begroting en Brussel snijdt nooit in eigen vlees (oa Straatsburg tripjes) dus rara wie moet er nu weer lappen? Ben ik nu voor een Nexit? Nope wil eerst eens zien hoe het met het VK uitwerkt daarom is dat SP plan nog eens niet zo slecht (dacht nooit dat ik het ooit eens zou zijn met die partij ;) ).

Basil Fawlty | 26-06-16 | 14:33

Freija | 26-06-16 | 14:30
Ja, dit meisje moet eens een goed gesprek met haar opa en oma gaan voeren.

Harry Turtle | 26-06-16 | 14:33

Pond noteert nu 0,8127 dat was het afgelopen vijf jaar tussen de 0,6942 en 0,90. Die heeft bewogen, maar niet met de schokkende ruim 20% die George Soros voorspelde. Er is niet een koers tot stand gekomen die voor de markt onbekend is.

De Britse AEX, de FTSE100 is nog veel duidelijker. Sloot op 6.138,69 ook precies is het midden tussen de 5.536,97
6.796,45 van het afgelopen jaar. www.iex.nl/Index-Koers/190015523/LONDE... We zijn ook hier niet eens in de buurt van onbekend terrein.

Hoe deze beweging plaatsvond geeft ook heel veel informatie. De FTSE tikte het dieptepunt om 9:12 en gebruikte de rest van de dag om in een rechte lijn bijna terug te keren naar het vorige slot. Intraday grafiek vandaag nog in bovenstaande link. 57% van de flashcrash is dezelfde dag verdwenen.

Daar komt bovenop de draai van Obama. "Barack Obama: Brexit would put UK 'back of the queue' for trade talks" www.theguardian.com/politics/2016/apr/... werd Obama: Brexit Won’t Affect ‘Special Relationship’ Between U.K. and U.S. time.com/4381487/brexit-barack-obama-j...

Daar weer bovenop komt Merkel die de oproep van Marco Draghi, Jean-Claude Juncker, Donald Tusk, Martin Schulz én onze eigen Mark Rutte om overhaast en rancuneus de Brexit uit te voeren naast zich neerlegde. "Merkel says 'no need to be nasty' in leaving talks" www.bbc.com/news/world-europe-36630326...

Samengevat is deze crash vergelijkbaar met de anderhalf biljoen flashcrash op de S&P die 24 augustus 2015 gebeurde, zonder buitenliggende politieke oorzaak. De beurs maakt dit soort bewegingen vaker, zonder hulp van politici.

De schade door ontbrekende economische groei binnen Europa ten opzichte van bijvoorbeeld USA, is vele malen groter en structureler dan de twee biljoen aandelenwaarde die vrijdag niet alleen verdampt is, maar voor ruim de helft al weer terug is.

Samengevat blijken dus de beurzen wel te reageren, maar ze zijn niet ingestort zoals de Remain-campagn en George Soros verwachtte. Nog veel belangrijkers, de twee meest belangrijke staatshoofden ter wereld willen handel blijven drijven met het nieuwe vrije Verenigd Koninkrijk.

Daarmee is nu al drie dagen compleet duidelijk dat een fors gedeelte van de angstcampagne gebakken lucht is. (de pond wordt ook in het weekend verhandeld.) Het deel over beurskoersen, het deel over handel. (en daarmee samenhangende banen, economische groei, bezuinigingen en zo verder.)

Nu een fors deel van de Remain campagne gebakken lucht blijkt te zijn, heb ik echt zin in een tweede referendum.

Feynman | 26-06-16 | 14:32

Geef die huilmevrouw een paar doosjes Seroxat.

Lupuslupus | 26-06-16 | 14:31

Ze is zo boos op al die oude mensen in haar land die ervoor gezorgd hebben dat ze in een vrij land geboren is. Huiliehuiliehuilie

Freija | 26-06-16 | 14:30

Er wordt nu in het begin heel hoog van de toren geblazen door de EU-coryfeeën, maar dat verwachten de mainstream media immers ook. Die willen quotes. Het is echter in niemands belang dit heel snel er doorheen te duwen. Er zal gezocht worden naar een compromis waarbij er niemand gezichtsverlies lijdt en men de economische schade over en weer zoveel mogelijk beperkt en de gemoederen tot bedaren brengt. Er is nl. ook nog een serieuze dreiging dat Finland uit de Eurozone wil stappen.

Ludovic1764 | 26-06-16 | 14:30

Al die huichelaars die nu roepen dat we de keuze van de Britten moeten respecteren werken ondertussen achter de schermen hard aan een Bremain-ontsnappingsroute.
Ik zie het nog wel gebeuren dat die hele Brexit niet doorgaat.

VanBukkem | 26-06-16 | 14:30

Aangezien je volgens PvdA / Labour normen al heel snel een "rijke" bent is er een grote kans dat degenen die nu afgeven op old white people er volgens PvdA / Labour normen ook bijhoren.

solcama | 26-06-16 | 14:29

-weggejorist-

T.Tussengas | 26-06-16 | 14:29

Wat een onzin van al die remainers... Dat Brexit nooit goed af zal lopen etc....
Hoe lang bestaat de EU? Volgens Wikipedia is de EU zo'n beetje rond 1945 ontstaan ( en.wikipedia.org/wiki/European_Union ), Alsof GB voor die tijd geen handel & economie had...

Mastermattie | 26-06-16 | 14:28

Nadat de Italianen de euro hebben opgeblazen via hun giftige bank balansen, Merkel al Dublin heeft opgeblazen met haar 'kom er gezellig bij' opmerkingen, Frankrijk met haar constante begrotingstekort het Maastricht verdrag heet geannuleerd, Griekenland een permanent zwart gat is geworden voor Euro's, Frankfurt zoveel gratis geld rondstrooit dat wc papier meer waard is dan het papier waarop Euro staat, is er niet zoveel reden meer om bij de EU te blijven...
Ik zou geen moeite hebben met het activeren van artikel 50, een mooie kans om eens een aantal zaken recht te zetten. Hoe vaak krijg je nu als politicus, en land, nu de kans om het land zo te moderniseren? De laatste keer was 70 jaar geleden...

ZwarteDag | 26-06-16 | 14:28

Wel grappig dat al die mensen die nu gaan lopen huilen niet in de gaten hebben dat ze tegen democratie aan het ageren zijn.

jemagookniksmeer | 26-06-16 | 14:28

Laagopgeleid zegt vaak helemaal niks.
.
Laagopgeleid betekend niet dat deze mensen dom zijn.
.
Integendeel juist. Zie ik ook op de werkvloer. Mensen die hun school niet hebben afgemaakt/kunnen afmaken maar weten waar ze het over hebben en bovenal juist zeer gedreven zijn en voor 100+% gaan.

Daarentegen lopen er mensen met een opleiding die denken dat ze God zelf zijn, want papieren...

Maarja, je moet toch iemand de schuld kunnen geven...

davimore | 26-06-16 | 14:27

Als je niet komt opdagen wanneer er om je mening wordt gevraagd, dan tel je dus niet mee. Dat heet "democratie", zó werkt dat dus.

Verwende nesten.

*wacht op de eerste IQ-beperkte reaguurder die mij - volledig ten onrechte - gaat uitmaken voor 'babyboomer'*

EefjeWentelteefje | 26-06-16 | 14:27

Democratie wint altijd. Behalve als het verkeerd uit pakt voor de "democraten" die democratisch hadden willen winnen.

Ugly Basterd | 26-06-16 | 14:26

23,788 people from N Korea, one of the world's least internet-connected countries, have also signed the petition.

lady blabla | 26-06-16 | 14:26

Hoe komen ze eigenlijk aan al die gegevens? Is stemmen niet anoniem?

Dr.Dexter | 26-06-16 | 14:24

Als je niet EU-AAN of EU-UIT kunt swipen maar echt het huis uit moet met en een rood potlood moet hanteren wordt het toch wel eng en mis je inderdaad de generatie tot 25.

Ik denk dat die generatie blij mag zijn voor de verstandige keuze van hun ouders en grootouders. Die kennen het verhaal inmiddels wel en het verschil.

Mark van Leeuwen | 26-06-16 | 14:23

ik word wel een beetje gek van al die britse studenten die naar het buitenland vertrekken om op kosten van de lokale belastingbetaler een studie te volgen.

sennholz | 26-06-16 | 14:22

In paar uur tijd 30 miljard euro verdampt www.telegraaf.nl/dft/geld/pensioen/260...
Hoe is dit mogelijk??? Een volk kiest er voor om zijn eigen boontjes te doppen en dit is het gevolg???... een luchtbel heel dat financiële systeem...

gasboer | 26-06-16 | 14:21

De europese leiders kunnen straks brexit de schuld geven van hun falend economisch beleid. De grootste teleurstelling van de eu prominenten zal zijn dat er door de brexit niets verandert en zal blijken dat al die ambtenaren zinloos werk zitten te verrichten.

watazooi | 26-06-16 | 14:21

Ach, als ik lees dat er nu Britten zijn die spijt hebben van het kiezen voor een Brexit omdat ze tegen de regering van Cameron zijn, omdat de door Nigel Farage beloofde 350 miljoen pond per week extra voor de NHS toch niet mogelijk blijkt zodra er geen geld meer gaat naar de EU, maar met name omdat ze niet willen dat het Verenigd Koninkrijk onverenigd wordt... tjah, dan vraag ik me toch af of sommige mensen dan gebruik moeten maken van hun stemrecht. Je wist wat de consequenties waren. Nu moet je ze ook mans dragen.
De EU is momenteel eigenlijk als linkse politiek. Als je er voor je 35e niet voor bent, dan heb je geen hart. Ben je er na je 35e niet tegen, dan heb je geen hersens. Daar moet de EU aan werken; terug naar de werkelijke idealen, terug naar het begin van de EEG. Als de geldstromen maar binnen komen, komt het met die veiligheid en dergelijk wel in orde. En tuurlijk helpt het wel als binnenlandse veiligheidsdiensten daarbij volgens Europees protocol samenwerken. Dergelijke initiatieven moet je allemaal niet direct bij het grof vuil willen zetten. Gewoon, iets minder met binnenlandse politiek bemoeien maakt al een wereld van verschil.

Tubantia83 | 26-06-16 | 14:20

Lachen dat filmpje. Met de haren bijgetrokken beschuldigingen van racisme, fascisme, alles komt voorbij want je mag natuurlijk niet iedereen over 1 kam scheren. Maar alle Brexit stemmers en Amerikanen zijn domme xenofibische haters natuurlijk.
Timmermans zal in zijn handjes wrijven met dit soort kritiekloze borderline schaapjes die de religie van de huidige EU aanhangen.

Harry Turtle | 26-06-16 | 14:19

@Osdorpertje | 26-06-16 | 14:17
Ja en hij zit nou hier dubbele posts te versturen :).

Watching the Wheels | 26-06-16 | 14:19

The Guardian, de britse equivalent van de Azijnbode/NSB Handelsblad/De Groene en alle andere zuurlinkse krantjes.
Slechte verliezers maar ook zeer kortzichtige Linksmenschen. De EU is een socialistische dictatuur en de geschiedenis leert dat deze niet werken. Twee landen met een dergelijk system, Noord Korea en Venezuela hebben te kampen met grote armoede en honger.
Willen de linkse intelligentia dat dan?
In een ander socialistich paradijs, China, zijn de verschillen tussen arm en rijk nog nooit zo groot geweest. Is dat het voorbeeld van Labour.

Dat de "gifbeker" door Cameron wordt doorgeschoven naar zijn opvolger of opvolgster volgens het blaadje der verleizers, hoeft helemaal geen gifbeker te zijn maar kan een godsgeschenk zijn voor de man of vrouw die het EU juk van het VK zal afschudden.

Prof. Akkermans | 26-06-16 | 14:19

Er is nog een optie: Triggering article 50 in the EU to enable a full countdown to Brexit is a red herring. This essentially forces a country to go cap in hand asking the EU for permission to leave. All the UK has to do is pass a bill through parliament to repeal the European communities act of 1972, effectively ratifying our membership. This allows us to set the terms and not be dictated to be the EU

snap-u-m-snap-ik-m | 26-06-16 | 14:18

Ja maar... die jongeren die niet hebben gestemd wilden ook graag in de EU blijven, hoor.
Vraag maar aan Markie.

Schietmijmaarlek | 26-06-16 | 14:18

Iemand uit het bremain kamp heeft een scriptje geschreven om vanaf willekeurige IP adressen de petitie te tekenen.

Osdorpertje | 26-06-16 | 14:17

Iemand uit het bremain kamp heeft een scriptje geschreven om vanaf willekeurige IP adressen de petitie te tekenen.

Osdorpertje | 26-06-16 | 14:17

52-48 vind ik geen enorme meerderheid... Maar dat had Cameron van te voren ook wel kunnen bedenken. Om nu nog dit referendum te negeren...

LJBrinkhorst | 26-06-16 | 14:17

Namens alle millenials bied ik bij deze mijn excuses aan voor onze narcistische kutgeneratie.

T0matenplukker | 26-06-16 | 14:17

Hoogopgeleid of laagopgeleid het maakt niet uit hun stem is hetzelfde waard. Als de hoogopgeleiden zo graag wilden blijven had het meer voor de hand gelegen om de laagopgeleiden vele malen beter te informeren.
.
Wat nog veel ergerlijker is dat de EU daar waar het om draait NIETS gedaan heeft om de voordelen van een lidmaatschap voor het licht te brengen en dus iedereen hoog en laag opgeleid goed voor te lichten.
.
Ook laag opgeleiden kunnen prima in hun eigen portemonnee kijken en concluderen of daar meer of minder in zit of voelt voor en na toetreding tot de EU. De pers moet onmiddellijk stoppen met het stigmatiseren van nee stemmers die niet in Londen of Schotland wonen en iets meer respect voor de kiezer tonen. OOK in NL.

Beroep = Boerenlul | 26-06-16 | 14:16

@Hoen | 26-06-16 | 14:10
Kan de EU het zich financieel veroorloven Schotland en Noord-Ierland te behouden als Engeland weg gaat?

Watching the Wheels | 26-06-16 | 14:16

@self: UK verlaten => GB verlaten.

Hoen | 26-06-16 | 14:14

Jesus, is dit de dochter van Timmerfrans? Of een verdwaald nichtje?

BlowingBubbles | 26-06-16 | 14:14

"40.000 uit Vaticaanstad. En daar wonen maar 1000 mensen dus tel uit je hoax."
 
De valse profeet ziet de wereldregering al instorten voordat deze uberhaubt openbaar is gemaakt :)

Zorax | 26-06-16 | 14:13

Inderdaad lachen die petitie van zogenaamd 3M 'Britten'. Doet denken aan het gemiddelde Groenlinks meldpunt.

T0matenplukker | 26-06-16 | 14:13

Maar wat nu dan? Nu ze eruit zijn?

Wat is de volgende stap?

Nacho_Vidal | 26-06-16 | 14:13

Vanaf het begin heb ik die "inzet" van Boris Johnson niet vertrouwd. Die heeft alleen die rol gespeeld om twee ijzers in het vuur te hebben. Op de laatste dagen hebben ze zelfs zijn vader in stelling gebracht om aan te tonen dat Boris gek was. En nu wordt hij premier? Dacht het niet of in ieder geval niet lang. En nog steeds is de vader van Boris campagne aan het voeren youtu.be/41oblTCoIhk?t=20 mag natuurlijk, maar het is allemaal wel vaag.

Watching the Wheels | 26-06-16 | 14:12

Wat is dat Vaticaan een ongelofelijk smerig zooitje.
Datzelfde spul dat de emigratie naar Europa toejuicht, alles onder de noemer lief zijn voor mekaar.

mom van avezaath | 26-06-16 | 14:11

Het is niet zo moeilijk om de oorspronkelijke idealen (vrede, veiligheid, welvaart, samenwerking) van de EU aan te hangen.
Jongeren missen alleen nog de ervaring dat de huidige EU juist een enorme sta-in-de-weg is voor het verwezenlijken van die idealen.

Harry Turtle | 26-06-16 | 14:11

Vanuit Heerlen kwamen er ook 100.000 handtekeningen.

ad melkert | 26-06-16 | 14:11

Het jankmeisje had twee jongelui mee moeten trekken naar het stembureau.

Duifmans | 26-06-16 | 14:10

Tsja, politici (of ambtenaren in het algemeen) en verantwoordelijkheid nemen, dat gaat nu eenmaal niet zo lekker samen hé.

P.redgleuf | 26-06-16 | 14:10

@"... totdat Engeland heeft aangetoond ...": Topografisch foutje, of denk je echt dat Schotland, Noord-Ierland èn Wales de UK verlaten om weer lid te worden van de EU?

Hoen | 26-06-16 | 14:10

Probleem is dat Boris geen plan en geen capabele mensen heeft om de EU te verlaten, het Brexit wordt een UKxit.

the Jackdawn | 26-06-16 | 14:10

Schandalig wijf. Iedereen maar de schuld geven, niets anders doen projecteren om maar te verdrukken hoe zwak je zelf bent en weinig eigenwaarde je bezit. Rot op, de regressieve tijden zijn voorbij.

beaujudas | 26-06-16 | 14:10

Haha, die chick in dat filmpje; klagen over racisme en haat en dan dit roepen: "I thought America was the people that were so filled with hate, not us".

Schmutz Geilmacher | 26-06-16 | 14:09

had het net bij Bassiehof neergeplempt maar is zelfs meer van toepassing hier. So here goes again:

Weet je wat het ook is. Zelfs het Europese parlement zit voor ons de burger vol met anonieme gezichten. Buiten een Farage kent niemand de parlementariers daar. Je ziet ze niet of nauwelijks, je hoort ze niet of nauwelijks en als ze een keer afdalen uit de ivoren Brusselse toren en op de buis zijn dan zijn ze (op de "protestpartijen" na) neerbuigend en belerend en maar blijven blaten over meer, meer, meer EU. Vooral die D66 madamme was daar goed in. Aan de andere kant ook ons als burger valt iets te verwijten nml het lage opkomstpercentage. 37.3%(!) in 2014. Dat was dus een laagterecord. Daarna gingen heel veel mensen weer klagen over de EU en wat mij opviel in mijn omgeving (niet representatief) waren het vooral de niet stemmers die het hardste klaagden. Rings a bell? Idd de jeugd in Engeland. Keihard meehuilen met de wolven in het bos maar ook daar heeft maar 1/3(!) van die groep (tot 25 jaar) gestemd. Hoe noemt men dat ook alweer. Op de blaren zitten?

Basil Fawlty | 26-06-16 | 14:08

-weggejorist-

T.Tussengas | 26-06-16 | 14:08

Jongeren denken alleen dat het leuk is om goedkoop naar Ibiza te gaan om te zuipen en te.. nou ja. Die kijken niet verder.
De ouderen hebben wat meer ervaring. Ik neem toch aan dat een oudere daar ook het beste voor zijn (klein)kinderen wil?

Grasgriezel | 26-06-16 | 14:08

Dom gelul van remainers. Als Cameron de trekker niet wil overhalen, dan zijn er zat anderen die dat wel willen doen. Of die denken die remainers nou echt dat degenen die aanstuurden op een Brexit niet bereid zijn om dit soort te zetten als het puntje bij paaltje komt? Klinkt eerder als wanhoop dan realiteit.

Banana008 | 26-06-16 | 14:08

18-24 jaar werkt niet en betaalt geen belasting. Ze hebben geen kinderen dus hoeven zich niet druk te maken over de toekomst daarvan. Ze zijn bij voorbaat dus al af.

Badderbeest! | 26-06-16 | 14:06

Jankerd doe normaal. Dat gedoe van de politieke correctheid werkt juist verstikkend.

tragic1911 | 26-06-16 | 14:06

Huilen over racisme, fascisme, xenofobie...
Dit is democratie, de meerderheid heeft gestemd voor "leave", "Deal with it or LEAVE with it".

Mastermattie | 26-06-16 | 14:05

REAGEER OOK

linktips: Energie vergelijken | Autoverzekering vergelijken | Zorgverzekering vergelijken | Kinderkleding
Kansino. Hét online casino van Nederland.
Online casino met licentie | Bookmakers
Online Casino | Bookmakers | Online Casino | Online Gokken | Brokerfolio.com brokers vergelijken | online bookmakers in Nederland
Goksitesvergelijker.nl | Onlinecasinofortuna.com | Online Casino Nederland | Casino bonussen