achtergrond

Geenstijl

Roundup. Jankende Remainers willen nieuw referendum, verliezerspetitie is doorgestoken kaart en Brexit is mogelijk onmogelijk

Zie hierboven. Het gezicht van een VERRADEN GENERATIE. Brexit was niet alleen class warfare, nu is het ook nog eens intergenerational warfare. En inderdaad, eigenschappen als opleidingsniveau, baan, inkomen en ervaring met het buitenland, correleerden met stemkeuze (mooie graph). Maar wat toch het meest beklijfde, was het feit dat 75% van de jongeren voor Remain stemde, en dat alle bejaarden met nog drie jaar te leven tegen waren, en express de toekomst van de jongeren verpestten, omdat het bekrompen racisten zijn. Zie de volledige leeftijdsverdeling alhier. Maar die 75% "jongeren", 18 tot 24 jaar, kende toevallig wel het laagste opkomst percentage van elke leeftijdsgroep, te weten, slechts 36%. Dat zijn dus de Liberal arts- en European studies-studenten, die na een half decennium van hun formative years tot cliënten van het esthetisch-morele kartel zijn verworden, en eindelijk ineens geconfronteerd werden met het leven buiten Londen. En nu wil het naoorlogse verzet een tweede referendum, waarvoor al meer dan 3 miljoen handtekeningen zijn verzameld. Klinkt veel, is het niet, want de handtekeningen komen van mensen over de hele wereld, waaronder meer dan 40.000 uit Vaticaanstad. En daar wonen maar 1000 mensen dus tel uit je hoax. Die hele petitie wordt kapotgetrolld door tekenscriptjes. (Check de json voor de tekendetails). De opzet van het tweede referendum, mocht het er komen, is dat er minstens 75% opkomst moet zijn voor een geldige uitspraak, nu was het 72%. Nou, als het Leave-kamp een tweede referendum wil boycotten, is dat dus niet heel moeilijk: heel Leave blijft thuis. Einde oefening.
In eigen land is de roep om een Nexit inmiddels aan het aanzwellen en Maurice de Hoax scoort vandaag kliks met zijn peiling dat een "meerderheid niet onmogelijk wordt geacht". Maar laten we het onszelf nou niet al te moeilijk maken, en vooral niets overhaasten. Laten we eerst eens afwachten totdat Engeland heeft aangetoond dat het kan floreren na hun Brexit. Dan is een Nexit-poging trefzeker. Maar dan moet die Brexit er wel eerst komen - en dat is nog maar zéér de vraag. Niet alleen roept de eerste Labour MP al openlijk om het negeren van de stem van het volk (terwijl zijn partij implodeert), de comment hieronder (rechtstreeks bij de bron leesbaar klikje hierrr) legt haarfijn uit hoe de Tories in trouble zijn door de uitslag: Cameron heeft de gifbeker aan Boris Johnson gegeven, en het is maar de vraag of die hem leeg gaat drinken met een Artikel 50-procedure.

Reaguursels

Tip de redactie

Wil je een document versturen? Stuur dan gewoon direct een mail naar redactie@geenstijl.nl
Hoef je ook geen robotcheck uit te voeren.