Tendentieus, ongefundeerd & nodeloos kwetsend

VideoColumn - Paul Joseph Watson over #Brexit

Jan Roos is kwijt! Uw vaste vrijdagavond-columnist is voor het laatst gezien in een Londense pub met een emmer opdrinkpint en een roodharige mevrouw met DD-boobiez in een Union Jack-shirt, terwijl het licht uitging. Daarom voor deze keer de heer P.J. Watson van InfoWars met zijn smakelijke GET USED TO IT VICTORY RANT. Aansluitend kunt u bij Nieuwsuur (Dutch Public Broadcasting) kijken naar hilarisch zure linksmensen en overige huilies. ↓ ↓ ↓
Guy Verpechtold wil ook wat kwijt.

Reaguursels

Inloggen

Ik denk dat ik heel goed weet wat het betekent. En ik kan je ook vertellen dat het even (heel) vervelend is, en daarna - na ongeveer vier jaar - prima, dan niet beter, vertoeven is zonder je identiteit te verbinden aan Europese idealen.

Wel is het veel leuker aan de pro-kant. Helaas is ook dat meer een kwestie van een houding voor het ontvangen van geld dan de realiteit. Blue or red pil :)

Pompenkoning | 26-06-16 | 23:52

Verrek nou, eerst trekken ze in Europa een stelletje kneuzenlanden aan waar de corruptie en criminaliteit tegen de plinten klotst, en dan wordt aan ONS gevraagd of ze samen met deze crimistaten sterk willen gaan staan voor een gezamenlijk Europa.

Ach, dat Europa.
***De treurige geschiedenis van een bij voorbaat mislukt scenario, aangejaagd door een stel uitgerangeerde baantjesjagers die het verdomden om de bevolking te raadplegen over hun ondoordachte stappen.Oh, ja, één keertje, in 2005.
Zowel in Frankrijk als hier riepen de burgers destijds luidkeels NEE, maar daar had men even geen boodschap aan, de trein denderde door, regelrecht op weg naar....... juist deze Brexit en wat nog daarop volgt.***

Je zou er een boek over kunnen schrijven, en over een jaar of honderd kan iemand misschien uitvoerig uitleggen waarom het hele project al bij voorbaat kansloos was, want: teveel, te snel, te zeer tegen de wens van de burgers in..... Wel moesten we de ellende van sjoemelende banken en frauderend Griekenland aflossen = betalen = ophoesten, dat viel al niet zo best.

Merkel deelde vervolgens de genadestoot uit, door van alle andere EU-landen op hoge toon te eisen dat zij even kritiekloos migranten moesten opnemen als men dat in Duitsland doet.... Nou, daar ging de heibel van start:
Polen, Hongarije, Oostenrijk, diverse Balkanlanden, ze vertikten het gewoon.
EU is leuk, vooral wanneer je geld vangt, maar een beetje een pak moslims in huis halen, dat is andere koek.

Het signaal voor het naderend einde is gegeven, Merkel blies op het fluitje.

mallekater | 26-06-16 | 09:34

Pechtexit

pro1991 | 26-06-16 | 00:46

Tsss binnen de EU heeft Pechtold nog minder te vertellen dan het volk, blij doenner.

Opportunist | 25-06-16 | 23:23

Een stap terug zegt hij? Zijn we de afgelopen 10 jaar niet hard genoeg achteruit gegaan? Volgens mij is hard optreden tegen de Britten geen goed idee. Sterker nog, ik denk dat er meer landen voor een referendum zullen strijden. Denk....

JohnX1980 | 25-06-16 | 21:40

Altijd scherp en raak die Watson. Hier is de Reddit-AMA van een weekje of wat terug youtu.be/Qm4YAt8tJkk

ben kokhals | 25-06-16 | 20:08

Op 0.15 heeft Peggold het over het ideaal van
Veiligheid, Vrede en Welvaart.
Het enige dat wel-vaart in Europa zijn de bootjes van alle gelukszoekers.
Gelukszoekers met terroristen ertussen die precies die Vrede en Welvaart kapot komen maken.
Peggold krijgt het voor elkaar om precies die 3 dingen op te noemen waar de EU een grote klerezooi van gemaakt heeft.
Kom maar op met die Nexit!

marlin5215 | 25-06-16 | 19:37

Alex, over 9 maanden stemt 90% van de Nederlanders de PVV, samen uit de EU ja.

Voorbeeldige | 25-06-16 | 18:22

Laten zien wat het betekent om er uit te liggen? Doen ze dat dan ook met bijvoorbeeld Oekraine? Wat een etterbak die Pechtold. De Britten straffen omdat ze een democratisch besluit hebben genomen.

Steun ons? Ik lever mezelf nog liever over aan de kanibalen dan dat ik ooit D66 zou steunen. Echt nooit!

Asimov6 | 25-06-16 | 17:03

Paul Watson maakt vaker verstandige opmerkingen. Dank GeenStijl. " Gepubliceerd op 13 jun. 2016 op Youtube""
They're lying to you about the gay nightclub massacre. We don't need gun control, we need Islam control." klik: www.youtube.com/watch?v=JDYiM--TrbY

theo-is-dood | 25-06-16 | 15:24

opgejorist: populisme is ander woord voor democratie.

Ahava | 25-06-16 | 14:40

Had zijn vrouw 'm de deur niet gewezen en zit 'ie nú niet in een flatje te treuren om zijn mocro bijslaap?
Jawel, zoiets was het.

demaup | 25-06-16 | 14:08

Ik heb het volgende onder het D66 filmpje gezet. Eens kijken of ze het laten staan:

Snapt D66 het verschil tussen Europa en het onzalige mislukte ondemocratische EU-project ?
Ik ben ook voor samenwerking, maar daar hebben we geen 55000 EU-ambtenaren voor nodig waar keer op keer aangetoond wordt dat mensen hun dagvergoeding opstrijken zonder daadwerkelijk aan de slag te gaan. En in plaats van dat fraudeurs worden aangepakt worden de journalisten die dit aantonen door de EU-top de toegang ontzegt. Omgekeerde wereld.
Ik ben ook voor vrede maar wordt ongevraagd door deze EU meegesleept in een conflict tussen Oekraïne en Rusland. En dat nog terwijl de rol van de Oekraïne bij MH17 onduidelijk is.
Ik ben ook voor veiligheid maar door de opgelegde open grenzen door de EU zijn grote groepen mensen binnengelaten die dermate veel overlast geven dat de politie nu zegt het allemaal niet meer aan te kunnen. En het einde is nog totaal niet in zicht. Hier een paar voorbeelden: twitter.com/search?f=tweets&verti...
Ik ben ook voor meer welvaart maar het helpt niet als EU-commissarissen 22 k€ per maand betaald krijgen, Brussel 1 groot decadent circus is, als er miljarden naar landen moeten die hun financiën niet op orde hebben (Griekenland) en als we jaarlijks 7 miljard € betalen en er dan nog naheffingen komen van 800 miljoen Euro. Kijk maar naar de staatsschuldmeter en zie wat voor wonderen de EU voor ons bereikt; de staatsschuld loopt keihard op. De subsidies die we zogenaamd "krijgen" zijn sigaren uit eigen doos.
Waarom ondemocratisch ? We hebben Schulz, Verhofstad, Merkel & Juncker niet gekozen en we kunnen ze ook niet wegsturen indien de bevolking dat zou willen. Precies zoals het in Noord Korea gaat.
Kijk alsjeblieft ook nog eens naar deze link en kijk hoe de huidige hoogste baas van de EU (Juncker) denkt: www.telegraph.co.uk/news/worldnews/eur...

Samengevat: deze vorm van EU is een gevaarlijk ondemocratisch miljardenverslindend monster. Het is volstrekt logisch dat de UK hier weg wil en hopelijk volgen meer landen zo snel mogelijk en we gaan zien dat iets dat aan is ook uit kan. Of dat iets dat omhoog kan ook omlaag kan. Iets dat naar links kan kan ook weer naar rechts. We zouden ook simpelweg niet uit de EU kunnen wordt ons als bangmakerij voorgehouden. de UK heeft de kracht om sterker dan voorheen terug te komen. Noorwegen en Zwitserland zitten ook niet in de EU en kunnen prima met alles en iedereen handel drijven en redden zich prima. China en Amerika zitten ook niet in de EU en ook daar kunnen we prima handel mee drijven en ook deze landen doen het goed. Natuurlijk heeft ook NL deze vorm van EU niet nodig. De rest van de wereld daarentegen heeft wel onze Rotterdamse havens, onze wegen, Schiphol, onze exportproducten en kennis en de Nederlandse klanten nodig. Van weerskanten blijven we gewoon samenwerken, afspraken maken en handel drijven.

Tenslotte neem ik het de pro-EU partijen met D66 voorop ernstig kwalijk dat ze alle belastinggeldverkwisting binnen de EU, alle overlast door open grenzen (inclusief valse concurrentie van Oost-Europese werkers vanwege veel lagere lasten in land van herkomst) het niet bieden van oplossingen voor grote problemen, het erbij willen halen van een corrupt land als Oekraïne en het ons laten chanteren door Erdogan (reeds 3 miljard belastinggeld toegezegd) bagatelliseren en ons door de strot duwen zonder enige vorm van afkeur of kritiek. Het doel voor hen is blijkbaar DAT de EU-trein op volle kracht door blijft razen en de overlast en schade die de trein geeft maakt blijkbaar niets uit. Ik kan nog uren doortypen maar hou het hier maar even bij.

Terug naar de EEG met gelijkgestemde landen die te vertrouwen zijn, YES WE CAN en laat je niet bangmaken door pro-EUpartijen zoals D66. Zij zullen er alles aan doen om ons er in te houden ? Why ?

Rest In Privacy | 25-06-16 | 13:39

@Jan Dribbel | 25-06-16 | 03:11
Als je een lot hebt gekocht voor 3 euro waar je 5 miljoen euro mee kunt winnen, en je raakt dat lot voor de trekking kwijt, hoeveel heb je dan verloren, lieverd?
a. [ ] 3 euro, lieverd
b. [ ] 5 miljoen euro, lieverd
c. [ ] niet te bepalen, lieverd

Lewis Lewinsky | 25-06-16 | 13:16

lady blabla | 24-06-16 | 22:06

Ja beetje triest dit. Maar tja als je niet verder bent gekomen dan veiling meester en partijleider van een kleine partij die al jaren niet meer in het kabinet zit dan krijg je dat.

doskabouter | 25-06-16 | 13:07

Arrogander Peggold kent de regels kennelijk niet.
* raadgevend referendum
* Britse regering gaat de uitslag bestuderen
* Britse regering vraagt de EU wel/niet om artikel 50
Kunnen gemakkelijk maanden overheen gaan (hoi Rutte!)

Pas hierna is de EU aan zet, voorlopig zijn het natte winden die niet zouden misstaan in een toespraak van onze premier met de Rubberen Ruggengraat.

Monkey Cabbage | 25-06-16 | 12:58

@thorrie | 25-06-16 | 12:16
Het feit dat hij het volk heeft laten stemmen in een referendum en de uitslag respecteert, vind ik ook bewonderenswaardig. Hij is zeker een goed staatsman. Een Labour minister-president had nooit een referendum laten plaatsvinden. Dat geeft ook wel weer aan hoe fascistisch linksmensen eigenlijk zijn. Totaal geen respect voor de democratie, tenzij de uitslag naar hun zin is. Walgelijk eigenlijk.

Old_Spice | 25-06-16 | 12:40

Ik snap het niet. Pechtold is toch een democraat? Heeft altijd z'n mond vol over democratie, maar geen woord over hoe goed het eigenlijk is dat het volk zich heeft kunnen uitspreken in een referendum? Als hij echt een democraat is, gaat hij samen met Wilders een referendum aanvragen voor een Nexit. Dat had van Mierlo gedaan, meneer Pechtold. Vieze EU rat.

Old_Spice | 25-06-16 | 12:36

Moeilijke tijden maar genieg argumenten voor een brexit. Maar wat gaat er gebeuren? Landen als hongarije en polen hebben een nig nationalistischer volksaard en zijn het merkel beleid openlijk beu. Voor polen wordt het helemaal interessant want die liggen in een regio dat sowieso onder hoogspanning staat (door toedoen EU). Als er nog 1 of 2 landen eruit gaan is het klaar

gelachewoar | 25-06-16 | 12:20

Ik vind toch wel dat Cameron echt respect verdient heeft. Niet alleen voor zijn respect voor democratie, maar ook voor zijn beschluit, vol voor een succesvol GB te gaan na de Brexit. Zijn besluit Art. 50 procedure niet zelf te starten en pas in Oktober terug te treden is pure strategie om het Brexit kamp te helpen naar een goede onderhandelingspositie. In November wil de EU over het Budget 2017 afstemmen, dus kan het Brexit kamp de boel via veto lekker lamleggen en hun lijste van ijsen op de tafel brengen.
Dat gaat alleen zolang het Art. 50 procedure niet gestart is, en dat kan alleen GB starten, en GB bestemt zelf het tijdpunt. De EU heeft geen enkel zeggenschap over het tijdpunt!
In principe kan GB in zn uppie de EU nu helemaal slopen.
Dus ook al was Cameron voor Remain, wil hij het beste voor GB en dus dat het Brexit een success wordt. Je kan het oneens met hem zijn, maar dat ie niet voor GB vecht, kan echt niemand hem verwijten.

thorrie | 25-06-16 | 12:16

Rutte en deze PECHtold (nomen est Omen) mogen eens een voorbeeld nemen aan Cameron. Iemand die het volk respecteert.

Lichtstadfan | 25-06-16 | 12:15

Over mijn lijk dat ik op miezerig mannetje Pechtold stem, die zijn handjes niet thuis kan houden en 10 jaar over kunstgeschiedenis deed, hahahahahahahahahaha.., en dan hebben we het nog niet over zijn politieke idealen,.....

corbiere | 25-06-16 | 11:59

Het ideaal van vrede, veiligheid en de daaruit voortkomende welvaart. Dit is waarschijnlijk gefilmd in de jaren 70 en gaat over de EEG?

Koffieleut | 25-06-16 | 11:48

De druiven zijn erg zuur, dreigementen richting de Britten. En zelf lekker niets doen met het Oekraine referendum, dat hindert niet.
.
Even een klein geschiedenisvraagje Alexander: hoeveel oorlogen zijn er eigenlijk begonnen omdat het volk daarvoor stemde, versus hoeveel oorlogen er begonnen zijn omdat een machtsgeile dictator of absolute heerser dit wilde, gesteund door een kleine elite? En in die context, hebben wij voor de EU in de huidige vorm gekozen? Dacht het niet. En ook al niet voor Juncker. Dus?

LaatmaarLu? | 25-06-16 | 11:47

@joris: Sorry blijkbaar 2 keer gepost hierboven. Kan je er een wegjorissen? Dank je!

thorrie | 25-06-16 | 11:20

Die vol-idioot van een Verhofstadt, bekend oa van ophitspraatjes op het Maidan plein in Kiev augustus 2014, begon z,n reactie op de Brexit met te zeggen dat het toch al 40 jaar ellende met de Britten was ... lolll
Wat laat die arme luis zich in de kaart kijken.
Smullen op : 925.nl/archief/2016/06/24/het-leven-zo...

daytripper | 25-06-16 | 11:16

Valmona | 25-06-16 | 11:02
Pas maar op met die kritiek. Je wordt door de gelijkhebbenden zo in een dossier verwerkt om later opgeborgen te worden in een gesloten inrichting. Maar jij hebt zelf geen argumenten en dan mag het.
Ze zijn er echt toe in staat en wachten hun kans af, of je moet ze voor zijn.
*even aluminium folie kopen, laturrr*

Gerard Leeflang | 25-06-16 | 11:14

Leuk al die dreigingen richting GB nu. Ik weet wel zeker wat de volgende Premier daar gaat doen: lekker wachten met paragraaf 50 procedure en ondertussen vetos op alles en iedereen in de EU, totdat ze met de rug aan de muur staan en op alle eisen van GB ingaan, dan pas uitstappen. Dat beginnen ze bij de EU ook langzaam te snappen, vandaar dat gedoe van Juncker en co dat GB nu snel eruit moet.
Maar GB heeft daar gezien de rancunedreigingen van Sommige EU leden helemaal geen baat bij.
Het zal een leuk theater worden in de volgende maanden:-)

thorrie | 25-06-16 | 11:13

Leuk al die dreigingen richting GB nu. Ik weet wel zeker wat de volgende Premier daar gaat doen: lekker wachten met paragraaf 50 procedure en ondertussen vetos op alles en iedereen in de EU, totdat ze met de rug aan de muur staan en op alle eisen van GB ingaan, dan pas uitstappen. Dat beginnen ze bij de EU ook langzaam te snappen, vandaar dat gedoe van Juncker en co dat GB nu snel eruit moet.
Maar GB heeft daar gezien de rancunedreigingen van Sommige EU leden helemaal geen baat bij.
Het zal een leuk theater worden in de volgende maanden:-)

thorrie | 25-06-16 | 11:13

Slappe thee?
Uit die zakjes onder je ogen zeker Pechie.

De Profundus | 25-06-16 | 11:12

Wat is dat toch elke keer met GS, steeds als ik om 4 uur in wil loggen, om commentaar te geven, is Joris kennelijk naar huis, namelijk het is onmogelijk om in te loggen, en dat gebeurt regelmatig.
Is GS alleen bestemd voor "dagjesmensen", dan kun je net zo goed een papieren krant uit gaan geven, en laat je de kansen van het internet aan je voorbij gaan.
Uitermate hinderlijk.

watmagjenogwel | 25-06-16 | 11:10

Het enige waar we ons zorgen over moeten maken: zal Brexit werkelijkheid worden? Alles wijst erop dat uiteindelijk dit feestje niet doorgaat. Glas, plas, was.

Wobbelplatte | 25-06-16 | 11:06

Cuyahoga | 24-06-16 | 21:59
Made my day xD

sinnedsawereh | 25-06-16 | 11:05

Dit is het? Dit zijn de argumenten? Niet één argument gehoord, behalve dat alles aan linkse mensen en moslims ligt, en dat tweets met een hoog stemmetje oplezen grappig is. Oh ja, en gelukkig is daar het nationalisme, want het nationalisme heeft de mensheid in het verleden zo ontzettend veel goeds gebracht, want......? Leeg gebral. Zielig.

Valmona | 25-06-16 | 11:02

Pechtold wil een baantje in Brussel hij lult precies zoals zijn grote voorbeeld Verhofstadt. Het ligt er te dik bovenop.

doskabouter | 25-06-16 | 10:53

Hoe zou het toch met die wachtgelder zijn.
Loopt ze nog steeds te flyeren voor Clinton ?

Roosx | 25-06-16 | 10:38

Brexit effects Trunmp's chances:

ttp://www.infowars.com/brexit-victory-makes-trump-presidency-more-likely/

Thomas333 | 25-06-16 | 10:25

Ook interessant, een reden om de banden met Rusland eens aan te halen.
www.youtube.com...
Takki Yah | 25-06-16 | 09:29
Jeeeeeeeeeee......... dit dus .........
Het enige wat me nog verontrust is, dat deze beautiful journalistiek over het bilderbergse internet klotst.

Hartgrond | 25-06-16 | 10:12

Ach ja, Pechtold. Kijk eens niet zo verkrampt beste man. Neem je verlies en ga niet onderhuids lopen dreigen. Die EU mores zijn verleden tijd. Daar krijg je allen maar meer x-its mee. De Eu kan maar beter accepteren dat het bijgezet gaat worden op de mestvaalt van de geschiedenis. Dan loopt het in ieder geval vreedzaam af.

Grenzen dicht, is met de huidige technologie prima te doen, stoppen met het islamdood experiment, en weer gaan zorgen voor ons en voor alle allochtonen die het ook helemaal zat zijn, maar die vrijwel geen podium krijgen.

En over de financiële gevolgen. Heel Europa wordt financieel kapot gemaakt door de EU,
Spanje, Ierland, Portugal, Duitsland,overal zie je je wat bij ons ook ziet. Afbraak van de meest basale voorzieningen. Massale werkeloosheid onder jongeren. Slechter dan dat wordt het niet, beter wel.

Nooit zwichten voor dit soort loze dreigementen.

Europa? Ja. Samenwerking waar het kan? Ja. een Unie? Nooit.

De msm. man, man. Ik dacht ook dat het welkom heten van migranten geweldig was toen ik jong was, gebrainwasht en zo. De wijsheid komt nog steeds met jaren.

Verder denk ik dat Duitsland het grote gevaar is, zij jassen er alles door met Teutoons machtsvertoon en zij bepalen hoe het verder gaat.Tot nu toe heeft het altijd zeeën van bloed gekost om dit verdwaalde niet- land weer te onderwerpen.

Merkel gaat de Bundeswehr uitbreiden, met nog veel meer stille armoede als gevolg. Want ze moet ook nog de migranten schaffen met een astronomisch prijskaartje.

Van dat eerste gaat ze spijt krijgen. De stemming in de Bundeswehr is er een van haat tegen Merkel. Die zijn al genoeg vernederd.

geen blijvende stad | 25-06-16 | 10:11

Graaf van Egmont | 25-06-16 | 02:01
Afwijkende meningen zijn helemaal niet welkom ook al zijn ze goed beargumenteerd. Deze dienen geschikt te worden naar de wil van een ander, of worden van verschillende kanten verpletterd. Zo doen ze dat bij de socialistische npo ook, ik zie daar geen verschil in.
Ik ben helemaal voor de brexit en een nexit, maar wanneer de argumenten daarvoor worden aangedragen door bewezen onbetrouwbaar manipulatief gajes dat aan de verkeerde kant van de streep staat vanuit eigenbelang, zou ik niet graag zien dat deze mensen deel gaan uitmaken van de periode ná de nexit.
Ik zou het dan ook toejuichen dat deze lieden tijdens het moeilijke proces van bevrijdt worden, worden gevoerd aan het beest, dwz brussel. Dat is nogal eenvoudig te realiseren.
Je zal het vast met mij eens zijn dat er geen verschil mag worden gemaakt tussen verschillende vormen van pure evil and manipulation.

Gerard Leeflang | 25-06-16 | 10:09

@ LuckyGirl | 25-06-16 | 02:48
Nee, ik vind niet dat hij zich als premier presenteerd. Daar heeft dit kereltje veel te weinig inhoud voor. Ik zie hem wel een zeer gekunstelde poging doen om waardig over te komen, maar echte waarde heeft hij geen idee van wat dat is. Elite populisme, verder dan dat komt hij niet.

Dr.Tatta.Macamba | 25-06-16 | 10:02

En die pechtold met z'n Jeugdjournaalpraatje, wat een leider.

Latrinalia | 25-06-16 | 10:00

@mennie | 25-06-16 | 09:15 - wauw, echt wauw. Mag ik vragen hoe oud u bent? Ik ben op zoek naar een nieuwe leider, die ik kan volgen. Maar ik ga niet achter een fossiel aan lopen.

MarcS | 25-06-16 | 09:55

Weer 't zelfde, en dan nog meer denkt D66,

Een aardverschuiving in de politiek is over 9 maanden aan de orde, doof Den Haag en stokdoof Brussel gaan er alles aan doen om de EU nóg meer macht te geven en burgers buiten spel te zetten. De roep om een kleiner Brussel is weer de zoveelste leugen, die komt er gewoon niet.

En ze moeten stoppen met het verkopen van méér veiligheid, Europa is onveiliger geworden door arrogantie en wegkijken.

Sweetlakecity | 25-06-16 | 09:54

Het zou een waarschuwing kunnen zijn dat het volk van Europa klaar is met de vriendjespolitiek,het uitkleden van de zorg en de graaicultuur van de banken.Zolang die nazi's in Brussel dat niet begrijpen heeft Duitsland alsnog WW2 gewonnen.Het volk pikt het niet meer,wen er maar aan.

Rest In Privacy | 25-06-16 | 09:52

Er wordt geschiedenis gemaakt, en laat in godsnaam bewaard blijven hoe het zover heeft kunnen komen. Want Watson heeft gelijk, 'ze', de linkse-elite gaat nu alle economische ellende en andere ellende die ze over zichzelf hebben afgeroepen, die al maanden en eigenlijk al jaren zichtbaar is, nú wijten aan de Brexit. Laat in godsnaam de tijdlijn bewaard worden.

JoyCee | 25-06-16 | 09:52

Therapietje | 25-06-16 | 08:54
Kan je de klok op gelijk zetten.

Latrinalia | 25-06-16 | 09:48

@mennie | 25-06-16 | 09:15
Engeland exporteert wel meer dan alleen auto's.
Wat denk je van de olie/ gasvelden?
In 'hun' deel van de Noordzee liggen een paar gigantische gasvelden.
En vlak ook de kleine middenstanders niet uit die zeer specifieke producten produceren die voornamelijk voor de Nederlandse markt zijn bedoelt, simpelweg vanwege de kwaliteit.
Ik heb zelf in de olie-business gezeten, en wanneer er een nieuw platform gebouwd moest worden, wilde mijn werkgever absoluut een kraan van Liebherr, want: betrouwbaar.
Vervolgens ging de EU lopen zeuren dat aankopen boven een bepaald bedrag 'uitbesteed' moest worden.
En daarom zaten wij ineens met die kuttreinen van AnsaldoBreda.
De EU zit er alleen voor de regeltjes, commercieel denken kunnen ze niet!

necrosis | 25-06-16 | 09:42

Wim Venijn | 24-06-16 | 23:43
Duitsland heeft momenteel honderdduizenden jonge, goedkope arbeidskrachten uit de zuidelijke landen. Dat levert veel op (en houdt de lonen laag). Daarom is het voor hun iets minder een probleem om geld door te schuiven naar de zuidelijke landen.

Wutbürger_ | 25-06-16 | 09:39

@Graaf van Egmont | 25-06-16 | 02:09
Jij hebt vast een goede rechtvaardiging voor het winnen van een referendum met het beloven van GBP 350,000,000 per week voor gezondheidszorg, om die belofte meteen na de winst weer intrekken.

fail | 25-06-16 | 09:39

@mennie | 25-06-16 | 09:22
Je schetst een probleem dat is ontstaan terwijl het land bij de EU zat. Nu beweer je dat de EU verlaten het alleen maar erger zal maken.

Ook heb ik nogal wat twijfels bij je analyse dat de mensen werkloos zijn, omdat ze lui zijn en dat daarom het werk dan maar naar India verplaatst wordt. Werkelijk?

In je afsluitende zin geef je al correct aan "ik denk niet dat". Zou kunnen. Ik 'denk niet dat' de toekomst in een EU - zo die nu is - veel voorspoed zal opleveren. Eigenlijk kunnen we alleen iets zeggen over het traject tot nu toe. En mijn conclusie is dat de EU op werkelijk alle fronten gefaald heeft. Het enge is dat die EU nauwelijks te controleren en aan te spreken is.

atheïstisch stemvee | 25-06-16 | 09:36

Wat ze in Brussel zeggen daar geloof ik ook niks van.
Maar ik heb op verschillende plekken in de UK gewerkt, oa bij London en bij Liverpool.
De reden dat ik daar heen moest was omdat daar zelf geen kennis te vinden is. Het enige dat ze doen is FTE's managen.
En mooie kantoorbaantjes verdwijnen daarmee naar India.
Uit de EU stappen is niet de oplossing van het probleem, het is juist verder daar vandaan.
En dat zeg ik omdat ik mn geld verdien in de hele EU, niet alleen in NL.

Ik denk niet dat het aanzwengelen van Nationalisme, de opkomst van UKIP partij en helemaal de British National Party de oplossing zijn voor de Britten zelf.

mennie | 25-06-16 | 09:22

Hahahahahahahahahahahahahahaha! Die Pechtold..

A-Safari | 25-06-16 | 09:19

FF kijke, Fryslan stapt uit Nederland, Leeuwarden stapt uit Fryslan, Tesselschade stapt uit Leeuwarden alwaar de belastingdienst opstapt, alwaar vanaf de vijfde verdieping, enz.

Hartgrond | 25-06-16 | 09:19

@mennie | 25-06-16 | 08:19
Wat de UK het meest exporteert zijn auto's, prima.
Wie maken die auto's, lage lonen arbeiders uit Oost Europa.
Waarom maken ze ze zelf niet dan?
Omdat de eigen mensen daar te lui voor zijn, dat vinden ze vieze baantjes! Ze zitten liever met een kind op schoot in hun gesubsidieerde huis dan dat ze dat werk doen!
Gaat dat veranderen na een Brexit?
Natuurlijk niet!

mennie | 25-06-16 | 09:15

@nemoj me jebat | 25-06-16 | 09:05
Ga je nou grommen omdat je honger hebt?
*pakt knots en gaat Brontosaurus neerknuppelen voor op de BBQ*

necrosis | 25-06-16 | 09:10

Paul Joseph is de nieuwe Pat.

Rest In Privacy | 25-06-16 | 09:09

necrosis | 25-06-16 | 08:56
Juist daarom!
*gromt*

nemoj me jebat | 25-06-16 | 09:05

Cuyahoga | 24-06-16 | 21:59
Hahahaha!
Wat een geweldig commentaar weer.

nemoj me jebat | 25-06-16 | 09:04

@Therapietje | 25-06-16 | 08:54
Het is sowieso een aardige opgaaf om de Brexit mogelijk te maken.
Ik las gisteren (of eergisteren) een artikel over de verdragen die UK met de EU heeft (zoals elk EU-land dat heeft).
Dat schijnen 80.000 pagina's aan afspraken te behelzen.
En al die verdragen moeten stuk voor stuk ontbonden worden.
En dan hebben de Britten nog mazzel dat ze de Euro nooit hebben ingevoerd.
En juist DAT is wat er fout is aan de EU, het is zo complex dat niemand meer weet waar te beginnen.
De EU is een moloch waarvan ik hoop dat die vandaag of morgen onder zijn eigen gewicht bezwijkt.

necrosis | 25-06-16 | 09:02

@nemoj me jebat | 25-06-16 | 08:45
Nee, geen Nexit!
Dan lopen we straks weer in berenvellen, en worden we weer de holenmensen die we waren totdat we toetraden tot de EU.
En bovendien gaat dan het licht uit....
Hoe zie jij er trouwens uit in een berenvel?
*wink, wink*

necrosis | 25-06-16 | 08:56

Hervormen betekent meer macht naar Brussel. Een dictatoriale EC die alle macht naar zich toetrekt en naties buitenspel zet.

dogbitedog | 25-06-16 | 08:54

De dictators zullen er alles aan doen om het de Britten zo lastig mogelijk te maken. Dit toont te meer aan dat we als klootjesvolk door de Britten voor de tweede maal zijn bevrijd. steun de Britten

Therapietje | 25-06-16 | 08:54

"Het instrument van onze welvaart en beschaving"
@Fijnstoffer | 25-06-16 | 08:40

Die man is vergeten te vermelden dat we zonder EU weer oorlog zouden krijgen en dat het licht uit zou gaan.
Zou die vent weten dat landen als Nederland en Engeland al eeuwen handel drijven zonder een moloch als Brussel?
Overigens diep respect voor Maggie Thatcher die bij toetreding tot de EU een aanzienlijke korting op de afdracht wist uit te onderhandelen, terwijl Nederland gewoon overmaakt wat Brussel eist.
Volgens mij was het een Amerikaanse President die ooit zei dat Thatcher de enige PM in de EU was met kloten!

necrosis | 25-06-16 | 08:51

Pech voor ons een stukje kunnen aanhoren. 1e gedachte, draai deze woorden na de volgende verkiezingen nog eens af. Eruit is eruit pech voor Alexander. Geen slappe thee of koffie, zal wennen worden. Maar meer vrede, betere economie en welvaart voor ons. En belangrijk, Nl alleen mbt de migrantencrisis die gemakshalve onder vluchtelingdrama door onze strot wordt geduwd, klimaat en energiecrisis?? lijkt mij dezelfde doel hebben voor D66. Nog hogere energietax en milieutax voor de bevolking als dat maloch EU de lijnen daarin blijft uitzetten.
Next! Nog 9 maanden en dan graag allemaal bevallen van het nieuwe Nl.. zonder Pech voor ons, zonder samsam en zonder Flutte Rutte. (kort samengevat, alles wat bij Bilderberg aanschuift eruit!)

fikkieblijf! | 25-06-16 | 08:51

@nemoj me jebat | 25-06-16 | 08:45
En niet eems zoveel taalfouten. Splendid.

Piet Karbiet | 25-06-16 | 08:48

Ik snap heel dat gejammer over die leeftijden bij het stemmen niet:
-moet je op je stemformulier je leeftijd in vullen en wordt dit dat geteld bij de uitslag?
-of is het een peiling? Net zo'n correcte peiling als op de referendumdag die aangaven dat remain zou winnen?
- gaan politici en zuurlinksen nu wel uit van peilingen?

genoegisgenoeg | 25-06-16 | 08:47

Nu op Radio1 een geleerde meneer die droevig is dat de Britten de EU ("Het instrument van onze welvaart en beschaving", hij zei het echt) willen verlaten. Noemt Winston Churchill "vader van Europa". Churchill voor zijn eurofiele karretje gespannen. #kots

Fijnstoffer | 25-06-16 | 08:40

Pechtold zegt ongeveer hetzelfde als mijn kat die honger heeft. Mauw mauw mauw. Bij m'n kat snap ik tenminste nog zijn bedoeling.

Doper | 25-06-16 | 08:38

@mennie | 25-06-16 | 08:19

Hoe de wereld tegemoet getreden wordt, daar beschikken de Britten weer zelf over. En ik ga er vanuit dat zij dat met een open vizier zullen doen, zo als zij dat altijd gedaan hebben.
.
Alleen eurofiel geindoctrineerde adjes of belanghebbenden menen dat zoiets alleen via een EU kan. Een achterlijke notie natuurlijk, immers diplomatie en handel zijn zo oud als de mensheid en kan op miljoenen manieren succesvol worden uitgevoerd.
.
Lijkt een beetje op die andere achterlijk notie van datzelfde volk dat een open welkomende samenleving gelijk staat aan ongecontroleerde, onverbreidelde massaimmigratie terwijl daar ook gewoon keuzes in te maken zijn met behoud van open karakter. Juist nodig is want nu we zoveel intolerant probleemvolk importeren worden onze open samenlevingen bedreigt.
.
Gelukkig laten steeds minder mensen hun oren hangen naar deze achterlijk adjes van onze samenleving. Hopelijk zijn we op tijd nu er nog iets van de samenleving te redden valt.
.
Grappig wel, hoe zulks als u vaak het hoogste woord zingt over het simplisme van zogenaamde populisten terwijl het eigen zwart-witte wereldbeeld aanmerkelijk simplistischer in elkaar zit. Mag natuurlijk ook nog steeds, vrijheid van meningsuiting betekent immers ook dat je achterlijke adjes laat spreken. Je moet ze alleen niet al te veel invloed op daadwerkelijk beleid laten uitoefenen.
.
Om het eenvoudig te houden voor u. KOEKOEK!

Parel van het Zuiden | 25-06-16 | 08:37

@HypoPseudo | 25-06-16 | 08:21
Noorwegen heeft het heel wat slimmer aangepakt door slechts handelsovereenkomsten te sluiten met de EU zonder de Tirannie van Brussel.
Noorwegen heeft momenteel een staatsfonds waar zo'n 1400 miljard in zit (voornamelijk olieopbrengsten van Statoil).
Daar zou Juncker graag een greep in doen met zijn bibberende handjes......

necrosis | 25-06-16 | 08:37

Nou dat worden weer een paar zeteltjes minder bij de verkiezingen volgend jaar.

seasicksteve | 25-06-16 | 08:33

@mennie | 25-06-16 | 08:19
Even een paar feitjes:
- Engeland is/ was nettobetaler aan de EU
- Engeland kreeg samen met Nederland een forse naheffing van Brussel, terwijl Griekenland juist geld terug kreeg (nieuwe rekenmethode)
- Engeland importeert meer uit de EU, dan dat het exporteert
- nu de Pound flink gezakt is in waarde zijn hun spullen ineens een stuk goedkoper voor de EU en dus goed voor de export.
- Engeland exporteert het meeste naar de VS
atlas.media.mit.edu/en/profile/country...

Je moet niet alles geloven wat ze in Brussel zeggen.

necrosis | 25-06-16 | 08:30

Retoriek van alle huilies, Bremains en natuurlijk de EU zelf in de trend van; 'oké GB, jullie willen eruit? Dan tellen juliie ook echt niet meer mee en zullen jullie het weten ook'.

Slechte verliezerspraatjes, onhebbenlijkheid en bangmakerij ten top.

Help ze zijn boos!
Nóu moe,... wat zíjn we bang zeg. We staan werkelijk, huilend om mammie, te knikken op onze knieën van angst.

HypoPseudo | 25-06-16 | 08:21

Het lijkt wel of ik een Britse versie van David Icke hoor praten.
Het zijn typische eilanders die Britten.
Zijn nooit volledig in de EU geweest, maar wel klagen dat het niet brengt wat het zou moeten brengen.
Ik wens ze het allerbeste, maar jezelf terugtrekken op een eiland in een wereld waar globale lijntjes steeds korter worden lijkt mij niet de slimste zet ooit.

mennie | 25-06-16 | 08:19

nietvaneergister | 25-06-16 | 02:05

Volgens mij weet jij niet wat InfoWars it. Kort samengevat: wapengeile Christian Warriors moeten vechten tegen de New World Order. En dat alles gedrenkt in een lekker capitalistisch sausje. De eigenaar zwemt in het geld van paranoïde volgers.

Ectoplasma | 25-06-16 | 08:19

Leuke rant van Watson, het filmpje van landverrader Pechthold heb ik niet bekeken. Belangrijk punt dat Watson maakt is de steeds verder afbrokkelende bijstuurfunctie van de MSM, waar TPTB decennialang op kon vertrouwen. Dat mechanisme is uitgewerkt, je leest MSM alleen nog voor het weer of de files, de rest file je automatisch onder het kopje propaganda of leugens. Misschien dat we het echt gaan meemaken: de totale desintegratie van het crypto fascistische EU bolwerk, pek en veren voor de parasieten uit Brussel (een echte bijltjes dag mag ook). Daag Pechthold.

PreventiefRuimen | 25-06-16 | 08:19

hoog tijd dat eurofielenvereniging Alexander verboden wordt!!

de broeder | 25-06-16 | 08:12

@kindapaas | 25-06-16 | 07:18
Prima analyse. Ik erger me daarnaast verschrikkelijk aan het feit dat we in Nederland in het immigratiedebat niet veel verder komen dan wat perikelen bij COA-opvang.
.
Met een soort collectief media-stilzwijgen worden as we speak stilletjes duizenden asieldrommels versneld statushouder. Wat betekent dat ze met voorrang over gans het land worden uitgespreid en door ambitieuze wethoudertjes midden in de vinex gedumpt worden. Het plaatselijke suffertje plaatst een door de gemeente geschreven hoera-bericht en het volk kan niet anders dan het voldongen feit accepteren.
.
De gevolgen laten even op zich wachten: de eerste paar maanden zijn de statushouders nog vol verbazig hun toelages aan het spenderen aan Westerse lekkernijen plus wat qat. Daarna begint ook in de nieuwe riante woning de verveling. Het COA is niet meer geinteresseerd, het gemeentepotje is op en de statushouders zijn na een paar jaar gewoon Nederlander geworden in de CBS statistieken.
.
De verveling maakt dat ze en masse van de wippestijn gaan met als gevolg: een hoop nageslacht. Zij groeien wederom op in een islamitisch gezin dat de taal niet spreekt, dat al jaren gefrustreerd uitkijkt op de plaatselijke kerktoren en vooral woedend is op de succesvolle blanke overbuurman. Kids terroriseren met een microterreurjeugd de plaatselijke jeugd waardoor de segregratie gewoon nog paar decennia doorgaat.
.
Kortom: de geschiedenis herhaalt zich. En dit lange termijn gevolg wordt nauwelijks benoemd of meegenomen in de discussie of het wel verstandig is de sluizen open te houden. We islamiseren in rap tempo door. Brexit zou een waarschuwing moeten zijn aan linksdragend Nederland/EU maar de zelfvoldane betweters zijn wat hardleers. Ik voorzie nog een hoop meer oproep in Europa en kan alleen maar hopen dat dit niet tot burgeroorlog gaat leiden.

de Voorzittert | 25-06-16 | 08:02

Je zal je zelf toch terugzien in zo'n filmpje van D66...

Twee referenda achter elkaar waarbij de uitslag kan worden gezien als anti-EU of in elk geval als een teken dat de meerderheid op een andere lijn zit als de bestuurders. Onderken dat nu eens. Begin eens met het opzoeken van de betekenis van het woord Volksvertegenwoordigers.

zozegheBoeiend | 25-06-16 | 07:54

@error503 | 25-06-16 | 07:32
In Spanje rommelt het ook aardig:
www.nu.nl/buitenland/3888754/referendu...
Opvallend dat het steeds de rijke regio's/ landen zijn die niet langer als melkkoe gebruikt willen worden door de armere regio's/ landen.
Nederland betaalt het meest per hoofd van de bevolking aan afdracht en toch krijgen we keer op keer een naheffing wegens een 'nieuwe rekenmethode'.
Dat kan Rutte niet blijven verkopen als de belasting/ heffingen op zo'n beetje alles blijven stijgen en steeds meer bedrijven failliet gaan en er weer duizenden werklozen bijkomen.
Ik ben niet bang voor de gevolgen van een Nexit, tenslotte wisten we vóór de EU onze broek ook riant op te houden.

necrosis | 25-06-16 | 07:48

@necrosis | 25-06-16 | 07:24
Bedankt voor de link. Gezien de persoon Rutte verwacht ik geen radicale hervormingen vanuit die hoek. Wat wel goed is is dat men begint in te zien dat er hervormd moet worden; het zou echter beter zijn geweest als de UK daar rechtstreeks bij betrokken was. De Brexit zie ik als een goed signaal maar ik zou er alles aan doen om uitvoering ervan te voorkomen, zolang er daadwerkelijk rigoureus hervormd wordt. Zonder de Britten als tegenwicht wordt het niets vrees ik.

kindapaas | 25-06-16 | 07:46

@ Beroep = Boerenlul | 25-06-16 | 03:22 ... Eens kijken of Rutte het lef heeft weer heel NL in de bek te schijten.
.
Het is gemakkelijker de anonieme burger zo te behandelen dan zijn zeer gerespecteerde collegae ("vriendjes voor het leven?")die hij recht in de ogen moet kijken.

sickworld | 25-06-16 | 07:41

Reken maar dat de EU heel erg moeilijk gaat doen over akkoorden aangaan met GB. En dat uit pure rancune en als dreigement richting andere landen die ook uit de EU willen stappen.

sinar2 | 25-06-16 | 07:38

En dan met name de laatste alinea.
necrosis | 25-06-16 | 07:24
Too little, too late. Om te willen hervormen zijn leiders nodig die wel pro-EU zijn maar ook bereid zijn te luisteren naar het volk. Het is nog maar zeer de vraag of die leiders er straks nog wel voldoende zijn.
Spanje gaat zondag stemmen (al weet ik niet wat de mogelijke invloed is), Nederland, Frankrijk en Duitsland gaan in 2017 naar de stembus. Italië in mei 2018. Ik zie Europa niet snel genoeg hervormen én daarbij de resultaten aan de bevolking te laten zien.

error503 | 25-06-16 | 07:32

@ algoritmos | 24-06-16 | 22:05 ... Waarom eist hij niet hetzelfde van Rutte over ons eigen referendum?
.
Politiek opportunisme mijn waarde. It's all over the politcal arena and it stick's to their political minds like dogshit on a shoe.

sickworld | 25-06-16 | 07:32

Op de eerste plaats die domineerde stem van Pechthol die staat mij helemaal niet aan.
Die man heeft geen charisma maar een smerige onder toon die smakeleoos over komt.

Nu dat Brexit verhaal is allang en breed uitgebreid uit gelegd en daar hoef ik het niet meer over te hebben, het feit liegt er niet om,die mensen daar willen hun land weer terug.

Waarom willen de mensen weg uit die Europese Unie Het kost te veel te veel commissies en te veel ambtenaren die hun eigen geld bepalen, te veel gesjoemel en niet meer op te brengen belastingen in elk land.

De kosten lopen ze hoog op dat er geen geld meer verdiend word maar geld er bij gedrukt word om alles te kunnen laten draaien.
Dat zijn de oorzaken en daar hoor je weinig van.
Er zijn landen die hun vertegenwoordigers hebben werken in Brussel die zich groot en dik doen in hun eigen landen en veel jaloersheid onder de bevolking brengt.

Dan komen we aan bij de verenigde Naties dat is een hele grote stap waar iets aan gedaan moet worden en gereorganiseerd zou moeten worden.
Ieder zijn eigen land terug brengen en ieder zijn land verantwoordelijk maken voor hun eigen bevolking.
Er is te veel bemoeizucht bij de hogere instantie geef ieder land een president die gekozen is maak niet uit hoe voorbeeld Venezuela die president is daar gekozen en het volk wil hem niet bemoei je er niet mee zij lossen dat zelf wel op.
ZO moet ieder land zijn soevereine staat terug krijgen.

Een keer per jaar zouden de presidenten bij elkaar moeten komen in de verenigde staten en met elkaar overleg plegen waar gaat het fout en daarmee zelf hun eigen oplossing zien te maken.
Met als dwang in de achtergrond, dat er dan door hun eigen volk die land er van overtuigen dat het niet goed gaat en dat er door andere landen aan het volk gevraagd word niet meer naar toe te reizen, te boycotten en hun goederen niet meer kopen, door de meerderheid van die presidenten beslist en geen vetorecht meer hebben.
Zo kunnen door de landen minder opgehoeste belasting gelden voor die ambtenaren en het hele circusspel goedkoper gemaakt worden.

Ieder land zijn eigen soevereine rechten terug en eigen verantwoordelijkheid voor hun eigen volk

ciater | 25-06-16 | 07:28

Autoritair links die term kende ik nog niet.

3Xniks | 25-06-16 | 07:27

@Stormageddon | 25-06-16 | 02:59
Ik weet hoe je het gelijk aan je kant hebt, want deze ouwe zak gaf les o.a in genoemde vakken en in de jaren die je noemt.T.a.v. de komende jaren: Zoals ze bij Farce Majeure zeiden : "verwachting voor morgen: nog erger!

daytripper | 25-06-16 | 07:24

@error503 | 25-06-16 | 07:12
Betere oplossingen zijn er zeker, ik zat zelf in de transportbranche.
Frankrijk maakt het die verstekelingen niet echt moeilijk, ze zien die illegalen liever vertrekken, dan dat ze complete dorpen bouwen met tentjes.
Hetzelfde wat Italië en Griekenland doen.
Ik las dat de Italiaanse marine weer 7100 dobbernegers heeft gered.
Ik vraag me dan af waarom ze die lieden niet afzetten bij de kust van Libië.
Dergelijke aantallen mensen kunnen we niet blijven opvangen.
Op een gegeven moment is de autochtone bevolking het zat en krijg je een burgeroorlog.
Bovendien geef je op die manier voeding aan écht racistische groeperingen zoals NVU, Gouden Dageraad, etc.

necrosis | 25-06-16 | 07:21

@de Voorzittert | 25-06-16 | 06:40
Dat is juist. De voortdurende rechts-extremistische populistische verwijten argumentatie is rechtstreeks overgenomen uit de aanbevelingen van Coudenhove-Kalergi (zie Pan-Europa); die ging echter niet uit van import van meervoudig monoculturele tribale stammenculturen onder het verzamelbegrip "religie" maar van geleidelijke vermenging van rassen en culturen met behoud van de koloniale sytemen om het betaalbaar te houden. Een gezamenlijk onderwijssysteem en een gezamenlijke voertaal behoorden ook tot de plannen, naast de zaken die de EU inmiddels al heeft opgezet (douane unie, vrij verkeer, gezamenlijk buitenland beleid).
Hoe meer de EU doordendert met import van Islamitische vluchtelingen en sluipende zelfislamisering hoe groter de weerstanden worden bij die lagen der oorspronkelijke bevolkingen die verdrongen worden en geleidelijk aan verpauperen.
De enige logische uitweg is het rigoreus hervormen van het EU bestuur zelf, met radicale straffen voor wie schuldig wordt bevonden aan corruptie zoals het aannemen van steekpenningen van lobbyisten in welke vorm dan ook. Bij radicaal denk ik aan strippen van burgerrechten en onteigenen van de vermogens van de schuldigen.
Helaas delen onze "volksvertegenwoordigers" die mening niet waardoor ze de bevolking uiteindelijk geen andere keus meer bieden dan wat we nu in de UK zien.

kindapaas | 25-06-16 | 07:18

Zoals Watson al zegt, we zijn er klaar mee om ons zogenaamd te moeten schamen voor onze cultuur en identiteit. De landen van Europa blinken juist uit in awesomeness en als landen alles afgepakt wordt, zoals trots, soevereiniteit, cultuur etc kan dat wel eens als een boomerang terugkeren. Na de eerste wereldoorlog pakte het ook niet helemaal lekker uit om het Duitse volk te vernederen.
pluk-87 | 24-06-16 | 22:28

@pluk-87.Uitstekende de verbanden gezien Pluk!Complimenten! De elite in Brussel gaat nu met *kuch* "aanpassingen" komen, maar wel alleen om hun eigen positie veilig te stellen.

daytripper | 25-06-16 | 07:16

necrosis | 25-06-16 | 06:54
De aanleg van dat parcours is er voor zodat de vrachtwagens niet stil hoeven te staan en het zo voor verstekelingen moeilijker te maken.
Geen ideale oplossing, er zijn zeker betere oplossingen denkbaar, maar dan niets.

error503 | 25-06-16 | 07:12

Om nog maar niet uit bed te hoeven kruipen keek ik zojuist nog even naar een herhaling van Nieuwsuur. Jesse is er nóg meer van overtuigd dat we nóg meer Europa nodig hebben. Juist Jesse, vooral tegen de wens van het volk in gaan.
Rutte zegt dat de EU zich meer moet richten op de hoofdlijnen, economie, veiligheid en immigratie (en minder met speeches, lol...). Staat toch wel een beetje haaks op het ratificeren van dat associatieverdrag.

error503 | 25-06-16 | 07:09

@mallekater | 25-06-16 | 06:49
Even een stukje knip/ plakwerk van een opmerking van Donald Tusk

6. EU-president Tusk weet dat de scheiding tijd gaat kosten, maar dringt toch aan op snelheid. Waarom is dat?
De overgebleven EU-leiders zitten in een lastige spagaat, zegt Heymans. De EU zal de Britten niet te veel in de weg willen leggen. "We zijn natuurlijk niet uit op ruzie: we blijven heel goede vrienden, we zijn op zoveel manieren met elkaar verbonden." Maar het moet nou ook weer niet lijken alsof het voor lidstaten een eitje is om uit de EU te stappen. Want dan zijn er misschien meer landen die het vertrek van de Britten willen navolgen.

Oftewel: met name de nettobetalende landen moeten blijven, anders droogt de geldbron in Brussel op.

necrosis | 25-06-16 | 07:01

@de Voorzittert | 25-06-16 | 06:40
Theoretisch ligt de schuld van toestroom van illegalen in de UK bij Frankrijk.
Door de aanleg van een soort parcours voor vrachtwagens in Calais, zijn de chauffeurs gedwongen stapvoets te rijden.
Zo krijgen illegalen zoveel mogelijk kans om in een trailer te kruipen.
Daarmee schuift Frankrijk het illegalenprobleem af op de UK.

necrosis | 25-06-16 | 06:54

Peggy heeft het nog steeds niet begrepen. Nu duidelijk is geworden dat de bevolking het gebemoei en de regelzucht van Brussel spuug- en spuugzat is, gooit Peggy er, samen met drankneusje Juncker e.a. nog een schepje bovenop; "WEE je gebeente als jullie er ook uit willen stappen, dan zúllen we jullie helemaal kapot maken".
Dat helpt dus.
Vast wel.......

Wie kan me uitleggen waarom men mensen die uit de Euro willen stappen altijd, maar dan ook ALTIJD rechtspopulisten noemt?
Alleen om het feit dat je er als vrij mens genoeg van hebt dat een of ander stelletje zakkenvullers( niet gekozen ook nog eens) vanuit Brussel aan één stuk door staat te vertellen wat je wel en niet mag?Dus als mijn buurman de hele dag staat te melden hoe hij wil dat ik leef en wat ik moet doen en laten, die me ook nog eens aardig wat geld aftroggelt, ben ik een rechtspopulist wanneer ik hem op een bepaald ogenblik een dreun op zijn neus verkoop?
Nou, dan ben ik dat maar.

Een geuzennaam.

Maar de enige ECHTE rechtse schoften, die hun heerszucht en hebberigheid niet kunnen bedwingen en daarbij nog te stom zijn om echt te snappen wat er speelt in Engeland, maar ook in andere landen, zitten in Brussel.
Een dictatuur van niet gekozen mensen, die zelfs nu nog dreigen er een tandje bovenop te gooien....
Waar men uit is op de winst voor banken en grote multinationals, en waar dat best ten koste mag gaan van de bevolking, de ouderen, de zieken, de huisvesting, de zorg, de infrastructuur etc.

mallekater | 25-06-16 | 06:49

Is er binnen de EU nou niemand die Brexit koppelt aan de versnelde en goed gefaciliteerde islamisering? Hor meer "vluchtelingen", hoe meer anti-EU.
.
De oplossing is dan ook simpel: gooi de boel op slot. En stuur er een paar miljoen terug. Alleen dan kan de geest nog terug in de fles.

de Voorzittert | 25-06-16 | 06:40

@klinkklaar | 25-06-16 | 04:53
Heb je het over Pechtold?
Die praat niet, die haalt rochelend adem.

necrosis | 25-06-16 | 05:29

Ik wist niet dat een kip zonder kop kon praten.

klinkklaar | 25-06-16 | 04:53

@Beroep = Boerenlul | 25-06-16 | 03:22
Bepaalde delen van het verdrag worden met een speciale aanvullende wet in Nederland ongeldig verklaard, "Flexible EU" wedden? En dan moven ze die plofkippeninpakfabriek van Veenendaal naar Warschau, want de medewerkers zijn toch allen Polen, opgelost.

Watching the Wheels | 25-06-16 | 03:42

@Jan Dribbel | 25-06-16 | 03:11
Maar Merkel en Hollande komen met de "flexiblEU" staat op Teletekst, je mag voortaan als land zelf weten waar je aan mee doet nos.nl/teletekst#128

Watching the Wheels | 25-06-16 | 03:37

-weggejorist-

Watching the Wheels | 25-06-16 | 03:34

-weggejorist-

Watching the Wheels | 25-06-16 | 03:32

@Jan Dribbel | 25-06-16 | 03:11
Ja, en Cameron, Junkie, zwarte piet en de kerstman komen binnenkort ook weer terug. Als je denkt dat ze spijt hebben, dan schat je het waarschijnlijk verkeerd in. Ze zijn misschien bang voor de gevolgen, vooral omdat die deels onzeker zijn en sommigen zijn waarschijnlijk ook bang voor the Junck die ze (weliswaar ongekozen) zo wreed mogelijk gaat straffen, zoals het een leider van een maffia organisatie betaamt, opdat anderen het niet in hun hoofd zullen halen afvalligen te worden. Wie hadden dat principe nou naast de maffia ook? O ja ... moslims en de Fifa!!

Watching the Wheels | 25-06-16 | 03:31

Op de a.s. EU top van 28 en 29 juni wil Rutte de uitslag van het NL Oekraïne ter sprake brengen. Ik ben benieuwd wat voor donker plekje hij de uitslag gegeven heeft na de Brexit. Eens kijken of Rutte het lef heeft weer heel NL in de bek te schijten.

Beroep = Boerenlul | 25-06-16 | 03:22

-weggejorist-

MistaRazista | 25-06-16 | 03:21

-weggejorist-

MistaRazista | 25-06-16 | 03:21

" The kraken is unleashed" with the BREXIT.
Mooi toch.
De EU is ook maar een stel verdragen met een muntje toe en handel kan ook zonder federalisme. De volken ook.
De vraag is eigenlijk wie er niet zonder kan en als nationalisme zo erg is,waarom federalisme dan zo goed is, want het is alleen maar mega- nationalisme.

JP Watson ( fan is) waarschuwt voor teveel optimisme in het "Leave the EU" kamp.
Dit kamp heeft alleen te winnen, dus kan zich het optimisme veroorloven.
Dus op na de NEXIT!

MistaRazista | 25-06-16 | 03:21

@LuckyGirl | 25-06-16 | 03:11
Misschien. Maar dan nog is de inspanning aan te leren. Denk ik.

Stormageddon | 25-06-16 | 03:18

Tof filmpje. Goede reminder dat het nog niet voorbij is.
De "powers-that-be" geven niet zomaar op.
Er komt nog een ultieme bangmaak poging.
En ook een ultieme lijmpoging "glas, plas, was" niets verandert.
Ben benieuwd. GS op scherp.

hotmint | 25-06-16 | 03:14

Lewis Lewinsky | 25-06-16 | 02:56
Ten eerste ben ik geen lieverd.
Ten tweede: er zijn altijd verliezers, al is het maar het plaatselijk aandelenclubje van gepensioneerde plattelandsvrouwen.
Ten derde denk ik dat de inwoners van GB er alles aan doen om een Brexit terug te draaien.
Een kwestie van gezond verstand.
Het aantal spijtoptanten loopt op.

Jan Dribbel | 25-06-16 | 03:11

@Stormageddon | 25-06-16 | 02:59:
Is kritisch denken misschien niet iets dat aangeleerd moet worden, maar meer dan alles een inspanning die op waarde geschat moet worden.
In de pas lopen, je mening van die van anderen af laten hangen is makkelijker dan een afgewogen eigen mening vormen, afwijken en daarvoor bereid zijn de klappen en/of eenzaamheid te doorstaan?

LuckyGirl | 25-06-16 | 03:11

@daytripper | 25-06-16 | 02:47
Weet je wat angstig is? De meeste havisten tegenwoordig kunnen de bullshit niet meer ruiken, laat staan fileren. Ze zouden het moeten kunnen, maar het kritische denken dat daarvoor nodig is en eenvoudig aan te leren moeten zijn, wordt leerlingen niet meer geleerd. In mijn tijd al niet meer, en ik ben een kind van de jaren '70 en '80.
Basiskennis en basisprincipes worden niet uitgelegd op school. Waarom dingen zijn zoals ze zijn, waarom een openbaar bestuur ter verantwoording geroepen moet worden, waarom een democratisch mandaat belangrijk is.... Daar gaat het niet om. Het gaat om bloemetjes en bijtjes, elfjes en regenbogen, idealen en lief zijn voor elkaar zonder op kleur of geslachtsdeel te letten, en de sterkste schouders en dat soort kul. Verwezenlijken van de sprookjestuinidealen... Kortom: maatschappijleer. Dat is waar havisten mee opgezadeld worden en daarom geloven ze de Jesse Klavers en Pechtoldjes.

Stormageddon | 25-06-16 | 02:59

@Jan Dribbel | 25-06-16 | 02:52
Dat verdampte geld van de aandelenbeurzen, dat heeft nooit bestaan, lieverd. Het was virtueel geld. Denkbeeldig. Het bestond niet. Er is dus niets aan de hand. Aandelenbeurzen zijn slechts een gokspelletje.

Lewis Lewinsky | 25-06-16 | 02:56

@LuckyGirl | 25-06-16 | 02:48
D66 wil alle macht naar Brussel.
.
D66 Alles wat vanuit de EU komt niet in aanmerking voor een referendum. Het was dan ook een briljant moment op radio1 toen Kees Verhoeven zichzelf ging feliciteren op radio 1 bij Erik de Vlieger. Dat was nou jammer voor Kees want de Vlieger wees hem even fijntjes op dit gegeven.
.
D66 referendum op nationaal niveau is dus een wassen neus, als het uit Brussel komt is het niet referendabel.

Beroep = Boerenlul | 25-06-16 | 02:56

@Haloef | 25-06-16 | 02:42
Er was weerstand in de moslimgemeenschap over wat hij gedaan had he. Ik was het voor één keer eens met de moslims; Asscher had namelijk Joden een buitenreglementair voordeeltje gegeven. Betaald door Nederlanders, gegeven aan Israëlische Joden. De Nederlandse waarden verkwanselt hij en aan Joden die niet eens in Nederland wonen geeft hij voordeeltjes. Het lijkt wel of de 'sneaky-fase' voorbij is bij hem..

pluk-87 | 25-06-16 | 02:55

Er is teveel geld in de wereld.
Geld heeft geen dekking meer.
Dat blijkt wel nu vandaag 2-duizend-miljard is verdwenen op de beurzen.
Wie zijn de verliezers, niemand weet het.
De pensioenfondsen, speculanten?
Wat wel duidelijk is dat pubers moet worden verboden om financiele transakties te doen.
Die raken van ieder bericht of leugen in paniek.
En toch mogen ze over miljarden-transakties beslissen.

Jan Dribbel | 25-06-16 | 02:52

@Dr.Tatta.Macamba | 25-06-16 | 02:38:
Vind je ook niet dat hij zich presenteert alsof hij de nieuwe premier is?
Walgelijk.
D66 moet eens kleur bekennen: referendum of EU.
Maar sinds de gekozen burgemeester zijn ze onsterfelijk belachelijk.
Maar ik zal elke referendumvrucht met pit en schil opeten.
Bedankt nog Aal.

LuckyGirl | 25-06-16 | 02:48

Een beetje havo scholier kan de kletskoek van Peggold fileren die alvast een slaatje eruit wil slaan voor de komende verkiezingen .."steun ons werk".. lol
In dit propaganda filmpje stellen dat het is "samen" "of alleen" ... samen voor vrede en veiligheid .. en daaruit voortvloeiend welvaart.
Het is de malloot kennelijk ontgaan dat de grootste sprong in welvaart gemaakt werd in de jaren '50 en '60 van de vorige eeuw : geen EU maar uiteraard bloeiende handel en export all over the world.
En wat moeten Zwitserland en Noorwegen met de kletskoek van de ex-veilingmeester? En een land als Australie?
Nee, veilingmeester, je spel is bijna uit. Je kunt het stemvee niet blijven bedriegen!

daytripper | 25-06-16 | 02:47

@Beroep = Boerenlul | 25-06-16 | 02:39:
Absoluut.
En Agema zou een verademing voor de zorg zijn.
Steengoed.

LuckyGirl | 25-06-16 | 02:43

En momenteel zit Lodewijk Asscher weer nietszeggend te lallen op NPO1.

Haloef | 25-06-16 | 02:42

@kara | 25-06-16 | 02:36:
Goed verwoord, precies wat ik wilde zeggen.
Hij lijkt in te houden.

LuckyGirl | 25-06-16 | 02:41

@LuckyGirl | 25-06-16 | 02:33
Harm Beertema oud leraar net zoals Emiel Roemer. Anyway naast Martin Bosma niet per definitie een slechte vent. Ook de wat emotionele Fleur Agema maakte zich eerder dan wie ook in de 2e kamer druk over de zorg in Nederland. Daarmee liep zij vooruit op anderen.
.
Conclusie PVV bestaat niet alleen uit meelopers en slechte mensen.

Beroep = Boerenlul | 25-06-16 | 02:39

Jezus christus, D66 heeft gekozen, en Kwallexander start de campagne voor de Europese Tweede-Kamer verkiezingen van Nederland vast even af met een trots samen sterk in Europa. Die zijn zojuist nietsvermoedend in de auto gestapt, op weg naar de verwoestende aanrijding die deze rit gaat komen. De komende 9 maanden gaan uitwijzen of ze de aanrijding te laat gaan zien aankomen, of dat het een frontaaltje gaat worden. Tik tak tik tak tik tak tik tak tik tak tik tak tik tak tik tak t.. ... ... ...

Dr.Tatta.Macamba | 25-06-16 | 02:38

Wilders is duidelijk de enige die bloedt voor wat hij vind.
Alleen daarom al respect, period.

LuckyGirl | 25-06-16 | 02:38

LuckyGirl | 25-06-16 | 02:30
Ja, dat denk ik ook. Hij moet van oneliners naar een verhaal

kara | 25-06-16 | 02:36

-weggejorist-

De Griek | 25-06-16 | 02:34

@kara | 25-06-16 | 02:29:
Martin Bosma.
Eén van de enige politiek zwaargewichten.

LuckyGirl | 25-06-16 | 02:33

Batavi Magistralis | 25-06-16 | 02:26
Vergis je niet, ik heb er echt wel respect voor. Als ik dezelfde behandeling als hij had gekregen, dan had ik waarschijnlijk allang de handdoek erin gegooid en was ik lekker in het buitenland gaan wonen onder het mum van zoek het dan maar uit.

kara | 25-06-16 | 02:33

Ik vind het zo jammer dat Wilders met zijn taalgebruik een soort kiezer naar zich toe heeft getrokken waarbij ik me niet thuis voel.
Zijn standpunten zijn zeker niet slecht maar met Bosma als talking head zouden ze wellicht een grotere kans maken.
Er zijn zat allochtonen die precies hetzelfde denken als ik over Nederland, dat denk ik niet maar dat weet ik zeker.
Die stoot wilders af, en dat is onnodig.

LuckyGirl | 25-06-16 | 02:30

LuckyGirl | 25-06-16 | 02:23
Wauw, we think alike :-)
Bosma ken ik niet, ik zal het eens onderzoeken...

kara | 25-06-16 | 02:29

@Jan Dribbel | 25-06-16 | 02:16
Een fractie van EU contributie. Er is niets mis met een positie zoals de Zwitsers of Noren hebben. De regels voor handel, fabricage, voedselveiligheid, enzovoorts die ze vanwege het lidmaatschap van de EEA moeten invoeren zijn veelal gewoon een standaardisatie die een gemeenschappelijke markt vereenvoudigen. Wat die regeltjes zijn boeit niet eens zoveel en of je daar nu wel of niet over mee mag praten boeit ook niet. De invoering van de standaard kilo, meter en dergelijke zijn ook niet boeiend. Als er maar een standaard is waar iedereen zich houdt maakt het niet zoveel uit wat die is en wie het bepaalt. Een christendemocratische kilo is niet anders dan een liberale kilo. En zelfs al verschilt die wel, dan maakt het voor de handel nog niet uit welke wordt gekozen. Alsof lidstaten er zoveel over te zeggen hebben.... Dat is dus niet zo. Het zijn de lobbyisten die een groot deel van de technische details invullen. En Zwitserse en Noorse lobbyisten zijn er Brussel ook genoeg.
Waar de Zwitsers en Noren niet aan mee hoeven te doen is een gemeenschappelijk buitenlands beleid, een gemeenschappelijk immigratiebeleid, een gemeenschappelijk bancair beleid, enzovoorts, waar zij sowieso een minderheidsstem zouden hebben, geen veto en dus altijd weggestemd kunnen worden. De voordelen van de EEA zijn vele malen groter dan de nadelen.

Stormageddon | 25-06-16 | 02:27

@Batavi Magistralis | 25-06-16 | 02:08
Ik geef aan dat de leave mensen geen concrete plannen hebben. Hoe kan je je achter iemand scharen zonder idee? Boris Johnson, leider van Leave, begint nu al terug te krabellen sinds hij zich realiseerd dat hij daadwerklijke de boel zal moeten leiden. Klootjesvolk e.d... leg mij geen worden in de mond.
@tweetybird | 25-06-16 | 02:09
Ik kan hetzelfde naar u zeggen. De brexit is pas 1 dag oud, je hebt geen idee hoe de EU gaat reageren. Het enige wat ze gezegd hebben is dat er zo snel mogelijk duidelijkheid moet komen. En dat is terecht. We weten alleen dat Leave geen idee heeft hoe nu verder en zit te panieken.
@Graaf van Egmont | 25-06-16 | 02:09
idd de zorg. Je kan geen campagne voeren met te zeggen 'we steken al het geld in de zorg' om stemmen te winnen en letterlijk de volgende dag te zeggen dat het niet gaat gebeuren. Nu zal je zeggen 'Farage heeft geen macht, het zijn de Tories', indat geval moet hij dat zelf duidelijk aangeven als hij een democraat is en mensen een geinformeerde afweging willen maken op basis van feiten. En geen campagne voeren op basis van utopische beelden die uit de lucht gegrepen zijn.

Wilders gooit zijn eigen ruiten in door zijn uitspraken, heeft geen idee hoe er in Nederland geregeerd wordt en zal daardoor nooit iets met zijn Noord-Koreaanse partij ook maar iets nuttigs teweegs brengen (helaas)

jekkkaas | 25-06-16 | 02:27

Een Nederlandse Bernie Sanders met een grote grass-roots beweging, tot stand gekomen buiten het politieke apparaat.
Die krijgt een handtekening in bloed van me.

LuckyGirl | 25-06-16 | 02:26

@kara | 25-06-16 | 02:14 Zou zomaar een waarheid kunnen zijn, Pim is echter onvervangbaar, was een uniek figuur zowel in debat als in persoon. Voor dhr. wilders heb ik echter ook respect, je staat niet voor je lol, al meer dan 15 jaar op de een dodenlijst van de religie van de "vrede" Dan heb je echt wel iets belangwekkends te melden.. Populisme zoals de linkse kerk islamkritiek graag benoemd. Dit is begonnen bij Salman Rushdie destijds, en is nu jaren later van toepassing op alle critici op de religie van de vrede.

Batavi Magistralis | 25-06-16 | 02:26

kara | 25-06-16 | 02:14:
Je bent net zo achterdochtig als ik.
Wilders heeft niet het charisma door teleurstellend slechte dingen te roeptoeteren als hoofddoekjestsunami, polenkliklijn, dat misplaatst over Marokkanen beginnen, waardoor ik in hem gewoon niet die leider zie die we nodig hebben.
Ook al vind ik Bosma eng, hij is wel van een bepaald kaliber dat respect afdwingt, meer in ieder geval dan Wilders.
Gruwelijk goede dossierkennis en lult geen propagandataal of krulletjes.

LuckyGirl | 25-06-16 | 02:23

www.spiegel.de/politik/ausland/brexit-...

Rechtspopulisten in Europa: "Und die Niederlande werden die Nächsten sein!" .... we zullen het wel zien of het ook zo is.

kereltie_ut_drenthe | 25-06-16 | 02:22

Graaf van Egmont | 25-06-16 | 02:01
"De Zwitser en de Noren zitten tot in de haarvaten in de EU, ze betalen er zelfs voor."
Dat is voor de Europese Economische Ruimte, de interne handelsmarkt...

kara | 25-06-16 | 02:22

@Beroep = Boerenlul | 25-06-16 | 02:20
Mogelijk. Mogelijk had de Bolk visie. Maar als hij die had, dan deed hij daar niks mee. Waardeloze man.

Lewis Lewinsky | 25-06-16 | 02:21

@Graaf van Egmont | 25-06-16 | 02:01
Waar heeft Jan Dribbel gegodwint?

Lewis Lewinsky | 25-06-16 | 02:20

@LuckyGirl | 25-06-16 | 02:12
Ik stem voor PVV niet omdat ik het met ze eens ben maar ik ben van mening dat de huidige ministers en 2e Kamerleden massaal naar huis moeten omdat zij volledig het contact met de samenleving/kiezer kwijt zijn.
.
Stel Bolkestein zou de VVD leiden dan zou ik weer wat vertrouwen krijgen, de man had een vooruitziende blik en een visie.

Beroep = Boerenlul | 25-06-16 | 02:20

@Jan Dribbel | 25-06-16 | 02:16

Yep... en zelfs ondanks die chantage zijn ze de welvarendste landen in Europa.

von Strumpfhausen | 25-06-16 | 02:20

@kara | 25-06-16 | 02:14
Een nieuwe Fortuyn is net zo iets als beurswaarde. Denkbeeldig.
*stempt pvv*

Lewis Lewinsky | 25-06-16 | 02:18

@LuckyGirl | 25-06-16 | 02:12
Er is maar één partij voor een Nexit. Stem daarop.
*stempt allen pvv*

Lewis Lewinsky | 25-06-16 | 02:17

Graaf van Egmont | 25-06-16 | 02:01
4 Godwinnen in korte tijd.
Dat is geen slechte score.

von Strumpfhausen | 25-06-16 | 02:13
De Zwitser en de Noren zitten tot in de haarvaten in de EU, ze betalen er zelfs voor.

Jan Dribbel | 25-06-16 | 02:16

Batavi Magistralis | 25-06-16 | 02:08
Bij Wilders altijd een beetje de indruk gehad dat het is opgezet door de vvd om het gat te vullen dat ontstond door de dood van Fortuin. Als een soort sateliet-partij, maar ik kan het mishebben natuurlijk... Zolang Wilders er zit, is er geen plaats een nieuwe Fortuin

kara | 25-06-16 | 02:14

@tweetybird | 25-06-16 | 02:09

Yep... mocht het de Britten lukken om in de voetsporen van de Zwitsers of de Noren te treden dan is het lot van de EU beschoren, vele schapen zullen dan volgen.

von Strumpfhausen | 25-06-16 | 02:13

Beroep = Boerenlul | 25-06-16 | 02:03:
Deze komende verkiezingen, net als de vorige twee, ik weet er geen raad mee.
Er moeten eens 2 partijen opstaan of opgericht worden die heldere en keiharde speerpunten op een gering aantal vlakken ontwikkelen.
Nu vertegenwoordigt niemand mijn denkbeelden en voelt het helaas alsof een stem uitbrengen aangeeft dat ik de algehele politiek als oplossing zie.
De werkelijkheid is anders.
Geen stem uitbrengen is mijn stem weggeven aan de EU: werken, bek houden en laat ons het maar uitmaken.
Niet veel beter.
.
De 2 referenda wist ik precies wat ik ging stemmen.
Misschien is dat wel de oplossing: meer referenda (en laat de politiek maar eens werken voor haar riante beloningen).

LuckyGirl | 25-06-16 | 02:12

@Stormageddon | 25-06-16 | 01:50
De vorige keer waren de Schotten bang om zonder EU en zonder Engeland te komen zitten. Toen kozen ze dus tegen onafhankelijkheid. Ik weet niet of ze nu wel voor onafhankelijkheid kiezen of wat het gevoel daarover is. Ik denk alleen dat de nationalisten de Brexit misbruiken om een 2de referendum te krijgen.

heldheino | 25-06-16 | 02:11

jekkkaas | 25-06-16 | 02:00
Farage hoeft geen beloften meer te doen. Zijn werk zit er op. A job well done! Ben alleen nog beniewd naar zijn afscheidsrede in het EP. Dat wordt lachen.
En welke belofte bedoel jij eigenlijk? Toch niet van die 350 miljoen pound voor de Healthcare?

Graaf van Egmont | 25-06-16 | 02:09

Beroep = Boerenlul | 25-06-16 | 02:03
Eerstvolgende tweede kamerverkiezingen zijn volgende jaar. Netzoals in Duitsland en Frankrijk. Dat zal me toch een slachtpartij worden, zo hee. Misschien dat ze daarom zo'n haast maken met de federalisatie? Als ze maar geen oorlog beginnen om zo via een externe vijand de boel bijelkaar proberen te houden...

kara | 25-06-16 | 02:09

jekkkaas | 25-06-16 | 02:00


Ik zeg tegen u . Man de brexit is pas 1 dag een feit. Zeur niet zo. Je kunt nog nergens van uit gaan. Het kan de britten zeer goed gaan maar ook zeer slecht. Dat zal de tijd uitwijzen. Het enigste dat de britten zeker kunnen weten is dat ze weinig steun van die steelclub kunnen verwachten. Dat zijn namelijk zeer slechte verliezers gezien de al gedane uitspraken van die merendeels dronken torren.Die zien nu de britten liever kapot gaan!! Uit pure rancune!!!En ook voor een groot gedeelte lijfsbehoud. Om te voorkomen dat er meer willen uitstappen. Een engeland dat economisch sterk wordt is dus niet gewenst door die steelclub. En dat is het enige zekere in het verhaal!!!

tweetybird | 25-06-16 | 02:09

Wat een prachtige dag had ik vrijdag. Meer zulke exit dagen graag, beginnende met ons land.

edelweiss | 25-06-16 | 02:08

@jekkkaas | 25-06-16 | 02:00
Nou, zeg dan maar eens wat wij als klootjesvolk werkelijk nodig hebben, dan die verfoeilijke populisten die opkomen voor het volk? Wederom middeleeuwse praktijken waar de adel, het gepeupel minachtte.. Oh nee we leven in 2016. Verhaal van belofte van Wilders is trouwens onzin, maar dat is hier al zo vaak langsgekomen. (iets met verraad door CDA)

Batavi Magistralis | 25-06-16 | 02:08

@LuckyGirl:
Klopt... Over 4 jaar beloof ik nog een keer te "reaguren" hier, eens kijken hoe de vlag er dan voor staat. Goed? So long!

DarkDitch | 25-06-16 | 02:07

Ectoplasma | 25-06-16 | 01:50
Kijk uit dat je niet per ongeluk je TV aanzet. Hier kom je tenminste nog mensen met een haakse mening tegen. Die de wind van voren durven te trotseren.

nietvaneergister | 25-06-16 | 02:05

@de honden blaffen... | 25-06-16 | 01:53

Mwah..... de beurskoers van de afgelopen jaren afzetten tegen de wereld economische groei geeft anders ook een verhelderend beeld... of misschien beter gezegd een niet bepaald geruststellend beeld :-(

von Strumpfhausen | 25-06-16 | 02:04

DarkDitch | 25-06-16 | 01:41
Dat geld heeft nooit bestaan...

kara | 25-06-16 | 02:03

@LuckyGirl | 25-06-16 | 01:56
Het is heel makkelijk te begrijpen, stemt u aanstaande verkiezingen VVD, D66 of PvDA dan krijgt u spijt van uw stem net zoals vorige keer. Deze partijen doen absoluut niet wat zij beloven en willen meer, meer en meer EU. Rutte, Pechtold en Samson voorop.

Beroep = Boerenlul | 25-06-16 | 02:03

an Dribbel | 25-06-16 | 01:58
Ook afwijkende meningen zijn hier welkom, mits goed beargumenteerd. Maar zo als alle remainofielen heb jij alleen maar gewezen op de gevaren, de ellende van een Brexit. En dat deed je door o.a. gebruik te maken van 4 Godwinnen. Daar trapt zelfs de eerste beste zwitsal niet in.

Graaf van Egmont | 25-06-16 | 02:01

DarkDitch | 25-06-16 | 01:55

Ik moet wel lachen dat u juist jort de zelfpijper aanhaalt. Zeg maar de ijdeltijd der hoe heurt het. Nou u scoort al weer slecht hier. Zeg maar de jort die ook altijd alleen maar met zichzelf bezig is. Iets wat bij die kerel nooit anders is geweest. Ach ja!!!

tweetybird | 25-06-16 | 02:00

Ik snap daadwerkelijk niet dat geenstijl zo'n hoge pet op heeft van Farage, Watson en andere mensen uit het leave kamp. Farage heeft vandaag al zijn beloften al weer weggegeven (net als Wilders deed bij Rutte I). Watson reageert alleen maar op zelf verkozen stromannen (twitterberichten) en laat het daarbij. Geen diepte. geen inhoud. Geen verhaal over hoe het nu verder moet. Al die populistische mensen hebben dat gemeen. Lekker makkelijk roepen langs de zijlijn, maar zodra er daadwerkelijk geregeerd moet worden geven ze niet thuis. Wilders heeft niet klaargespeeld in zijn tijd van kamerlid (langste kamerlid) en regeringsgedoger. Alles weggegeven, inclusief immigratie die groter was tijdens Rutte I dan daarvoor. En maar roepen 'minder, minder, minder' wetenende dat daardoor elke andere partij zich, logischerwijs, zal distancieren van de PVV en daardoor elke kans op verandering wegvloeit. Populisten verneuken de wereld en geenstijl doet er lekker aan mee.

jekkkaas | 25-06-16 | 02:00

@DarkDitch | 25-06-16 | 01:55:
Dit land heeft een mening die jou niet aanstaat.
In 2005 en nu weer en er volgen er nog wat.
En die vunzige egotrippertjes kan je in alle gelederen terug vinden.

LuckyGirl | 25-06-16 | 02:00

@Graaf van Egmont | 25-06-16 | 01:54
Klopt als een bus, er is zeker een afkeer en minachting voor de Bourgeoisie door de zelfbenoemde betweters;)

Batavi Magistralis | 25-06-16 | 01:59

Beroep = Boerenlul | 25-06-16 | 01:47
"Ook zonder enig argument Dijsselbloem in RTL LN. Laagopgeleide mensen stemmen Brexit en hoogopgeleide mensen stemmen Remain. Waar baseert hij dat op?"
Dat heet propoganda. Niemand zet laagopgeleid op zijn cv. Deden ze toch ook bij Pim Fortuin en doen ze nog steeds bij Wilders. Het idee is laagopgeleid -> onderbuikgevoel, hoogopgeleid -> vanuit overtuiging, idealisme, morele superieuriteit. Wat Dijsselbloem zegt, wordt vaak gebruikt als argument tegen democratie/referenda en als argument voor de zogenaamde regenten-wij-weten-het-beter-cultuur...

kara | 25-06-16 | 01:59

@ Beroep = Boerenlul | 25-06-16 | 01:47

Ze willen nu gewoon een hersenspoeling voor iedereen in de EU en proberen gewoon een positief beeld achter te laten voor de EU en zien de problemen niet.

kereltie_ut_drenthe | 25-06-16 | 01:58

tweetybird | 25-06-16 | 01:52
Vanavond deed ik een Trumpje.
Positieve of negatieve uitspraken, het maakt niets uit, als je maar in het nieuws komt.
Waarom mag je hier geen afwijkende mening hebben?

Jan Dribbel | 25-06-16 | 01:58

Beroep = Boerenlul | 25-06-16 | 01:47:
Heel simpel, Brussel zegt
1:GB blijft? Mooi, de mensen willen meer Brussel!
2:GB vertrekt? Jeetje, dan hebben we meer Brussel nodig!

LuckyGirl | 25-06-16 | 01:56

@mysteryposter Prima. Waar ik niet zo goed tegen kan is Jan Roos die op BNR roept: "In de EU is 't geen pretje"
No shit. Die vent is alleen maar met zichzelf bezig. Jort Kelder zei het recht in zijn gezicht en Jan Roos had het niet eens door. Dit land heeft geen mening meer en laat zich leiden door vunzige egotrippertjes.

DarkDitch | 25-06-16 | 01:55

@Ectoplasma | 25-06-16 | 01:50
Stel je niet aan. Je hebt zelf een aluhoedjesnick.

Lewis Lewinsky | 25-06-16 | 01:54

Batavi Magistralis | 25-06-16 | 01:44
Dat bewijst maar eens te meer dat iedereen voor zijn eigen platvloerse belangen (geld) gaat en voorbij gaat aan de noden van het volk. Zo kennen we ze weer.

Graaf van Egmont | 25-06-16 | 01:54

DarkDitch | 25-06-16 | 01:41
Een beter bewijs dat "beurswaarde" gebakken lucht is, is er niet.

de honden blaffen... | 25-06-16 | 01:53

@DarkDitch | 25-06-16 | 01:48
EU-sceptisch, EU-kritisch, Anti-EU, Anti-dictatuur wellicht?

Batavi Magistralis | 25-06-16 | 01:53

Verzuimer | 25-06-16 | 01:45
De vraag is, of Alex er altijd wel zo ver naast zit. Hij komt altijd wel met verhalen die onze pet te boven gaan, maar dat komt meer omdat wij van politici niet verwachten dat ze zo achterbaks opereren. En niets is minder waar.

Graaf van Egmont | 25-06-16 | 01:52

Jan Dribbel | 25-06-16 | 01:42

Mischien moet u ook eens andere kranten lezen en programma's kijken als de NPO en de propaganda kranten der EU steelclub. U gelooft ook alles wat die media schijft of laat zien omdat het u toevallig uitkomt. Maar ja gaat u maar lekker mee in het framen van de brexit. Een democratisch besluit. Maar pro EU ers hebben zoiezo niet zoveel op met democratie. Die zien liever een EU dictatuur. Schijnbaar omdat ze daar zelf bij gebaat zijn.

tweetybird | 25-06-16 | 01:52

DarkDitch | 25-06-16 | 01:41
Opportunist. Als er iets duidelijk geworden is, is dat geld onderschreven wordt door politiek gelul. Er staat niets tastbaars tegenover. Bubbles.

nietvaneergister | 25-06-16 | 01:52

Ik reageer hier anders echt nooit maar ff serieus, InfoWars op Geenstijl? Ik ga even kotzen.

Ectoplasma | 25-06-16 | 01:50

@heldheino | 25-06-16 | 01:42
Vergis je niet, Schotten zijn veel meer pro-Europees dan Engelsen. Da's al honderden jaren zo. En de tegenstemmers van het referendum 2014 waren vooral bezorgd om het EU lidmaatschap. Anderen wilden ook daadwerkelijk het pond behouden, en de BBC en al dat, maar dat was een kleine minderheid.
De pro-UK stemmers toen gaan nu, in deze situatie, een nieuw referendum eisen voor onafhankelijkheid.

Stormageddon | 25-06-16 | 01:50

@I-wonder 1:39

En dat is nou waar alle discussie op o.a. msm aan voorbij gaat. Alles gaat om welvaard bangmakerij en niets gaat om vrijheid of demoacratie. Zelfbeschikking. Op CNN legde een (leave) advocaat het heel mooi uit. En B. Johnson in zijn speach ook.

LeZwoHa | 25-06-16 | 01:50

@DarkDitch | 25-06-16 | 01:41

Beurswaarde gaat nooit in rook op vanwege roze narcisme, maar altijd vanwege bubbles.
Brexit was een mooi excuus om wat lucht uit de beursbubble te laten ontsnappen maar stelt niets voor met wat er nog komen gaat.

von Strumpfhausen | 25-06-16 | 01:49

@Batavi Magistralis
Als anderen "eurofiel" zijn, wat ben jij dan?

DarkDitch | 25-06-16 | 01:48

@ DarkDitch | 25-06-16 | 01:41

Die markt reactie is er vanuit speculatie voor het referendum wat voor velen verkeerd uitpakte, een korte reactie.

We zitten wel in een nieuwe bubbel vanwege het linkse monetaire beleid, maar dat terzijde.

mysteryposter | 25-06-16 | 01:48

@Stormageddon | 25-06-16 | 01:34
Ook +1, uitstekend inzicht, zo was/is het inderdaad.

Batavi Magistralis | 25-06-16 | 01:47

Vanavond bij Nieuwsuur Sophie in't Veld (dat schreeuwmeisje) van D66 => als oplossing van de Brexit wil zij nog meer EU vanuit Brussel.
Hier Alexander Pechtold D66 => meer EU want samen staan we sterker.
Onder welke steen leven deze mensen? De reden dat er referenda worden gehouden is dat mensen kotsmisselijk zijn van de EU die in 2006 (verdrag van Lissabon) is ingezet.
.
Ook zonder enig argument Dijsselbloem in RTL LN. Laagopgeleide mensen stemmen Brexit en hoogopgeleide mensen stemmen Remain. Waar baseert hij dat op? In diverse interviews waren er mensen in beeld in de UK die studeerden of werkten op kosten van de EU en daarom remain stemde.

Beroep = Boerenlul | 25-06-16 | 01:47

Jan Dribbel | 25-06-16 | 01:34

U drinkt schijnbaar al net zoveel als de junckertjes. Kan niet anders als ik u reacties zoal lees. Ik zeg deal with it. Het is een brexit. Klaar. Het volk heeft gesproken. Wat wil u daar aan niet begrijpen. Wat wil u hier ons nog opdringen. Met u doemscenarios. Dat zien we dan zelf wel. Want het feit ligt er dat het een brexit is. Niks meer niks minder. En die brexit is duidelijk veroorzaakt door de onvrede over die EU steelclub. Die EU steelclub heeft het dus zelf aan zichzelf te wijten door niet en nooit geluistert te hebben naar het volk. En dat krijgen ze nu keihard terug. En dit is pas het begin. De onvrede over die steelclub zal gaan toenemen. Want die EU steelclub hebben een bunker voor hun kop. Zie maar weer de uitspraken van die sukkel verhofstad.

tweetybird | 25-06-16 | 01:46

Alles wat met Infowars te maken heeft moet je mijden als de pest. Die Paul Joseph is net als Alex Jones een flapdrol.

Verzuimer | 25-06-16 | 01:45

Het meest bizarre vandaag was de wens van de eurofielen tot de onafhankelijkheid van Londen inclusief de euro.. Een islamitische stadsstaat, met islamitische stadhouder omringd door een land wat de EU afwijst. Lijkt wel een middeleeuwse situatie;)

Batavi Magistralis | 25-06-16 | 01:44

@Stormageddon | 25-06-16 | 01:34
Ik neem de Schotse stem wel met een klein korreltje zout. De Schotse Nationale Partij had namelijk opgeroepen om allen voor de EU te stemmen. Dan haal je met de linkse eurofielen al snel een meerderheid. In werkelijkheid hebben de Schotten het al net zo min met de EU op, als de andere Britten. Alleen zagen ze op deze manier de kans schoon voor een eigen nieuwe referendum.

heldheino | 25-06-16 | 01:42

Ondertussen hoor je van steeds meer voorstemmers van de Brexit dat ze geen idee hadden van de impact van hun stemgedrag.
Ja, eendvogels weten ook niet wat ze over twee minuten doen.

Jan Dribbel | 25-06-16 | 01:42

-weggejorist-

DarkDitch | 25-06-16 | 01:41

@i-Wonder | 25-06-16 | 01:39:
i-agree.

LuckyGirl | 25-06-16 | 01:41

Zelf denk ik dat, om de feestvreugde voor Brussel nog wat te vergroten, het ook tijd wordt dat Erdogan een paar honderd duizend vluchtelingen deze kant op stuurt. Ik zie daar de lol wel van in. En Erdo is er gemeen genoeg voor.

Graaf van Egmont | 25-06-16 | 01:39

Hoeveel het mij ook kost, ik wil niet leven in een Brusselse dictatuur.

i-Wonder | 25-06-16 | 01:39

@tweetybird | 25-06-16 | 01:22 Ja inderdaad, de Schotten vallen mij inderdaad een beetje tegen, eerst nee tegen zelfstandigheid, maar nu wel ineens omdat ze bij die corrupte EU willen zijn.. Waar is William Wallace als je hem nodig hebt.. Het zijn net Zweden, wellicht een beetje gefeminiseerd?

Batavi Magistralis | 25-06-16 | 01:38

@kara | 25-06-16 | 01:22:
Ik vrees dat je daar gelijk in hebt.

LuckyGirl | 25-06-16 | 01:37

Ik zie de Boris Johnson nog wel eens Engeland lang in de EU houden. Net zolang onderhandelen tot er een vrijhandelsakkoord ligt. In de tussentijd natuurlijk wel overal tegen liggen en flirten met Le Pen en Wilders. Dan mogen wij bekijken wie er eerder breken. De Eurocraten of de doortrapte Engelse politici.

heldheino | 25-06-16 | 01:36

De europarlementariërs zien er momenteel uit als Melkert na de confrontatie met Fortuyn.

de honden blaffen... | 25-06-16 | 01:34

Graaf van Egmont | 25-06-16 | 01:25
Graaf, ik denk dat ze bijna niks geprobeerd hebben, alleen de status quo handhaven.

Jan Dribbel | 25-06-16 | 01:34

Ik denk dat Britten er niet zo mee zitten, dat het even wat slechter gaat met ze na de uittreding. Die hebben voor hetere vuren gestaan en zijn in tijden van nood dichter bij elkaar gaan staan. Dat zit ze in de genen. En als het leed geleden is krijgen ze daar iets heel moois voor terug. Iets dat wij al sinds tientallen jaren moeten ontberen: vrijheid en zelfbeschikking.

Graaf van Egmont | 25-06-16 | 01:34

@tweetybird | 25-06-16 | 01:22
De grap is, of liever gezegd: de cynische leugen, is dat de Schotten die tegen onafhankelijk stemden in 2014 dat vooral deden omdat Labour en de Tories ze voorhielden dat dat de enige manier was om IN de EU te blijven. Blijf in de UK en dan ben je verzekerd van de EU. Als je voor onafhankelijkheidp stemt dan stap je óók uit de EU.
Die tegenstemmers toen, bij het Schotse referendum voelen zich nu dubbel genaaid. Dat voelden ze zich al toen dit Brexit referendum werd aangekondigd, maar nu nog meer.
De Schotten zijn door de Engelse Conservative en Labourpartij misbruikt. Als er binnen nu en een jaar weer een Schots referendum komt dan stemmen ze allemaal om eruit te stappen.
Enfin, interessante tijden. Cameron gaat de geschiedenis in als de premier die twee politieke unies heeft vernietigd. Zijn plekje in de geschiedenisboeken is in elk geval zeker. Of hij er trots op kan zijn is een tweede...

Stormageddon | 25-06-16 | 01:34

dijkbewaker | 25-06-16 | 01:29
Helemaal mee eens!

kara | 25-06-16 | 01:32

Ben effe weg. Ben bij de kust een bord aan het zetten net als de duitsers doen en de belgen bij de grens met het EK. Alleen staat er een pijl naar ons gericht de EU en naar engeland gericht u verlaat de EU. Whoeaaa

tweetybird | 25-06-16 | 01:31

@Jan Dribbel | 25-06-16 | 01:20:
Ik denk juist dat GB voor de enige juiste optie heeft gekozen.
De optie om nog te proberen dit op een vreedzame manier op te lossen.
De deur wordt steeds weer in de gezichten van bezorgde, betrokken mensen dicht gesmeten, nu weer door opnieuw een referendum tot stand te brengen over het zelfde onderwerp.
Eruit stappen is kiezen voor vrede, erin blijven is kiezen voor een imploderende impasse die, demagoog als ik kan zijn, zeker tot gigantische geweldsuitbarstingen gaat leiden.
Eruit=kans op vrede.
Wie wil dat nou niet?

LuckyGirl | 25-06-16 | 01:31

Pechtold" Pakken we de problemen gezamenlijk aan: De vluchtelingen, het klimaat, de energie crisis".
--------
Dit zijn problemen die de politiek zoals altijd ZELF geschapen heeft als probleem en nu heeel veel geld en ambtenaren nodig heeft om dit zelf gemaakte probleem op te lossen.
Het klimaat is windhandel, er is geen energiecrisis en vluchtelingen zijn testosteronbommen die overbodig zijn in hun eigen land. Verder staan er overal tenten klaar in de islamlanden die zo gebruikt kunnen worden. Maar Merkel is en was gek wat Rutte geen probleem vind als schoothond zijnde.
Dit land kan met een heel klein team aangestuurd met referenda prima bestuurt worden. Maar wel professionals. Nu zitten er louter amateurs die met babbelen en een goed lidmaatschap de fyra trein bestellen wat symbool staat voor heel Nederland.
De EUSSR is nog rotter.
Eindelijk vrijheid voor de Britten. Briljant!
En nu de rest nog.

dijkbewaker | 25-06-16 | 01:29

Als het juist de bedoeling van de cia is om europese burgers nationalistischer te maken, hebben ze wel een hele verrotte methode daarvoor gebruikt.

LeZwoHa | 25-06-16 | 01:29

Game over.
Mensen als Pechtold en Juncker weten dat.
En dan kun je het traditionele PvdA electoraat blijven framen als extreem rechtse racistische xenofoben, op een dag wordt dat lachwekkend. (Denk).
Rule Britannia etc, etc.

de honden blaffen... | 25-06-16 | 01:27

@Jan Dribbel | 25-06-16 | 01:20

Ja maar Jan, als je van dat fout systeem bent afgestapt waarom zou je je er dan nog druk over maken ?
Dat lijkt mij dan meer iets voor diegene die er nog onder te lijden hebben.

von Strumpfhausen | 25-06-16 | 01:26

Brexit is democratisch een feit! Als oud schweinhund gehe ich mijn parabellum in het vet zetten. Kingdom of Engeland muss sterben sterben sterben! Aldus muttie Merkel en consorten.


Dr. Frambozenjam | 25-06-16 | 01:26

Jan Dribbel | 25-06-16 | 01:20
En wat denk jij dat de Britse politiek sinds Margaret Thatcher allemaal geprobeerd heeft om de zaak hervormd te krijgen. Geen kans. GB werd als een dwars buitenbeentje beschouwd en kreeg wat kruimels toegeworpen om ze tevreden te houden. En de kruik gaat nu eenmaal zo lang te water..... enfin je weet tog?

Graaf van Egmont | 25-06-16 | 01:25

Pechtold is de opper populist van de EU-fielen.
Geen aandacht meer geven aan deze hersendode a.u.b.

Provocative | 25-06-16 | 01:24

@Maar een fout systeem kan je alleen veranderen als je erin zit, niet als je eruit bent.
Jan Dribbel | 25-06-16 | 01:20

Even goed opletten Jan;
Dat willen de Eurocraten niet. Die zitten zich vol te vreten in Brussel terwijl het geld tegen de plinten op klotst.
Het is een corrupt systeem wat niet gaat veranderen. De enige oplossing voor dit misselijkmakende monster is het af te laten sterven.

Rest In Privacy | 25-06-16 | 01:23

kara | 25-06-16 | 01:14
50% realiseert zich niet dat het voor de andere 50% niet meer uitmaakt of ze door de hond of de kat gebeten worden. Voor die mensen is het makkelijker om trots en principes te laten wegen. Ze zijn nu arm, ze zijn morgen arm, maar overmorgen is nog niet ingevuld. En dat noemen ze hoop.

nietvaneergister | 25-06-16 | 01:23

Tsja bij die schotten hebben ze nu dan al drie referendums nodig. Eerst het referendum tot uittreding bij het VK. Dan een referendum tot toetreding bij de EU en dan nog een referendum over de belangen en verdragen bij toetreding en of ze die accepteren.Ook daarbij geldt dat de junckers ze uit zal knijpen . Nou ik wens ze een prettige wedstrijd. Maar beter zullen ze er niet van worden. Enkel slechter!! En in londen zijn ze helemaal achterlijk. Daar kunnen ze al nooit voldoen aan het open grenzen beleid. Londen zou een land in een land moeten worden. Nou gaat u dat zien gebeuren. Ik denk het nooit en niet. Hoogopgeleide mijn reedt. Sukkels zul je bedoelen. Ik zeg londen droom lekker verder.Stelletje wauzen!!!

tweetybird | 25-06-16 | 01:22

cocktailsmaak | 25-06-16 | 01:14
"Geen wonder dat men om die jonge mannen die nu massaal de EU instromen zit de springen. Zij moeten moeten het nieuwe kannonenvlees worden."
Waarschijnlijker is dat ze worden ingezet tegen opstandige europeanen. Hmmm, dus zo hebben de Indianen zich gevoeld, toen ze van de Amerikaanse priairie werden verdreven...

kara | 25-06-16 | 01:22

von Strumpfhausen | 25-06-16 | 01:16
Ik ga daarvoor altijd naar een brocante, vide grenier of marché de puce.

Graaf van Egmont | 25-06-16 | 01:21

Graaf van Egmont | 25-06-16 | 01:06
Ze noemen mij weleens dat ene oudje van de muppets-oudjes.
Maar om een onheilsprofeet te zijn moet je geloven in een bovenmeester.
En wat een commotie vanwege een afwijkende mening.
Ik vind een Brexit dom, maar ik begrijp het wel met idioten als Verhofstadt, die voor de opheffing van de natie-staten pleit.
Met een Juncker, de ongekozen despoot.
Maar een fout systeem kan je alleen veranderen als je erin zit, niet als je eruit bent.

Jan Dribbel | 25-06-16 | 01:20

cocktailsmaak | 25-06-16 | 01:14
Waarom zouden ze de dienstplicht weer invoeren? En hoe denken ze dat op te lossen in de praktijk: een spaanse, portugese, italiaanse enz. divisie?
En de EU staat toch voor vrede en veiligheid?

Graaf van Egmont | 25-06-16 | 01:20

Energiecrises ..... Pechthold ik pies me in de broek van het lachen ..... Wij de burgers hebben ons best gedaan om overall een spaarlampie in te draaien en wij hebben zuinigere huishoudelijke apparaten gekocht.... wij de burgers kunnen er niks aan doen dat daar door een overcapaciteit is ontstaan aan energie op het energie netwerk .... en nu gaat men noch meer windparken bouwen om schonere energie te verkrijgen .... waardoor we nog meer overcapaciteit krijgen .... moeten wij als burger nu dat allemaal gaan betalen in deze energiecrises of gaan de energie bedrijven hun omzet/winsten naar beneden bijstellen???????

kereltie_ut_drenthe | 25-06-16 | 01:19

@cocktailsmaak | 25-06-16 | 01:14
Dan flikkeren ze een halve maan en wat tekst in sliertjestaal op de vlag. Niks is ze te dol hoor. Als dat werkt, dan werkt dat.

Stormageddon | 25-06-16 | 01:18

@Graaf van Egmont | 25-06-16 | 01:09

Bedankt een kristallen bol wordt het dus.
Misschien weet u nog een adresje waar ik er een tegen een redelijke prijs zonder inmenging van de EU kan kopen ?

von Strumpfhausen | 25-06-16 | 01:16

@gatij | 25-06-16 | 01:02
Klimafaat

Klimafaatpropaganda en de journalistiek gaat er kritiekloos mee om.

ProAsfalt | 25-06-16 | 01:15

Weet je wat het is, wanneer de slechte verliezers (jullie weten wie jullie zijn!) nu een nieuw referendum willen, dan gaan de anderen daarna gewoon weer een referendum aanvragen, enz enz.
Het eindigt nooit, zelfs niet met een referendum over het afschaffen van een referendum.
Slik je verlies als een beker lauw paardenzaad en rot op naar jullie vrindjes en snuit jullie neuzen in elkaars hol.

LuckyGirl | 25-06-16 | 01:14

Overigens, is het al oorlog? Het licht brandt hier nog steeds en er is geen chaos is de straat. Er was ons godverdomme door Juncker, Tusk, Timmermans en Verhofstadt c.s. oorlog beloofd bij een #Brexit. Tenminste zou het licht uitgaan en er een continentale crisis komen. Waar is 'tie dan?
Stormageddon | 25-06-16 | 00:54

Het probleem is dat de EU (nog) geen leger heeft. Als ik de uitgelekte documenten mag geloven wordt dat binnenkort aangekondigd. Samen met invoering van een EU dienstplicht, en migranten kunnen daar ook tot verplicht worden. Geen wonder dat men om die jonge mannen die nu massaal de EU instromen zit de springen. Zij moeten moeten het nieuwe kannonenvlees worden. De vraag is echter of deze mannen willen dienen onder een andere vlag die niet hun geloof aanspreekt.

cocktailsmaak | 25-06-16 | 01:14

nietvaneergister | 25-06-16 | 01:10
Als er een armoedeval komt, dan is het onheil niet meer te overzien, dan hebben we het over revolutie en oorlog...

kara | 25-06-16 | 01:14

Graaf van Egmont | 25-06-16 | 01:06


Ach ja het licht zal wel al in engeland uit zijn . De oorlog begint en ze storten in de hel. Zo was het toch volgens het remain kamp. En schijnbaar ook bij meneer dribbel. Hmmm heb het nog niet gemerkt. Want internet hebben ze schijnbaar nog steeds. Ach ja!!!

tweetybird | 25-06-16 | 01:13

De emotionele en agressieve reactie van Pechtold en andere EU parasieten is vergelijkbaar met een bloedzuiger die noodgedwongen zijn prooi noodgedwongen moet loslaten, politiek technisch gezien.

mysteryposter | 25-06-16 | 01:11

@telelezer | 25-06-16 | 00:12
Ik dacht dat dat alleen maar kon ten tijde van WO II en nadien alleen buiten de westerse wereld.

Kennelijk niet.

Dan gaat er dus bloed vloeien.

ProAsfalt | 25-06-16 | 01:11

Graaf van Egmont | 25-06-16 | 00:47
De EU baasjes voelen zich vernederd, gepasseerd en verkracht.
De haat t.o.v. GB is groot. Out is out voor hen.
En met hun wraakgevoelens voorop gaan ze het laatste restje EU opblazen.
En wij zullen jaloers zijn op GB, want als het EU doek voor de rest van ons valt, heeft GB haar munt gered en haar handelsverdragen opgetuigd. Wie is de schlemiel dan?

nietvaneergister | 25-06-16 | 01:10

*op een VLEXIT hoopt. Eerst uit Bels, dan uit EU.

incompetente bels | 25-06-16 | 01:09

Een nieuw referendum.
Ok.
Dan is de vraag: Wilt u dat GB zich aansluit bij de EU?
Doe er dan nog maar 3, voor NL:
Wilt u dat NL uit de EU stapt?
Wilt u dat de EU ontmanteld wordt?
Wilt u dat Referenda uitslagen bindend zijn?

LuckyGirl | 25-06-16 | 01:09

von Strumpfhausen | 25-06-16 | 00:58
Laat hem die glazen bol. Geeft nogal wazige kijkjes in de toekomst, of verleden als je pech hebt. Echt vooruit kijken doe je met een kristallen bol.

Graaf van Egmont | 25-06-16 | 01:09

Batavi Magistralis | 25-06-16 | 01:05
Thanx! Ja, hoe ze dat recht gaan breien, is mij ook een raadsel. Veertig jaar wanbeleid terug draaien, dat wordt nog wat...

kara | 25-06-16 | 01:09

@kara | 25-06-16 | 01:00

Maar dat is al decenia aan de gang, de manufacturing industrie is al nagenoeg uit NL vertrokken.
Gelukkig heeft NL een gunstige geologische ligging zodat we nog wat dozen kunnen schuiven maar of dat op termijn NL zal redden betwijfel ik :-(

von Strumpfhausen | 25-06-16 | 01:08

Ook interessant om te checken op youtube: de video's van Millenial Woes.

incompetente bels | 25-06-16 | 01:08

Vreetkonijn | 25-06-16 | 01:03
En vervolgens Turkije toetreedt :-)

kara | 25-06-16 | 01:06

Jan Dribbel | 25-06-16 | 00:55
Zit niet zo te janken man. Doemdenker. Onheilsprofeet.

Graaf van Egmont | 25-06-16 | 01:06

@kara | 24-06-16 | 23:41
Uitstekende analyse trouwens +1 Een Joegoslavië scenario daar stevenen we inderdaad op af, helaas.
The clash of cultures is coming soon.. Met dank aan de EU, haar beleid en leiders, met sirene Merkel voorop.
Jammer dat GB ook al zover is wegezakt in
dit moeras met hun sharia rechtspraak in verschillende grote steden. Anders had GB dezelfde functie gehad als in WO2, nu is het eigenlijk ook al verziekt. Het worden hoe dan ook roerige tijden.

Batavi Magistralis | 25-06-16 | 01:05

een d666 ledenwerfspotje - lijkenpikkerij hadden we inderdaad nog niet gezien van Pechtold.

CynicalBastard | 25-06-16 | 01:05

gatij | 25-06-16 | 01:02
Ik hoor maar niks over de pensioencrisis. Hij is er wel, maar wordt steeds maar niet genoemd door de hoge heren. Okee, ze hebben hem zelf veroorzaakt met die lage rente, maar toch, dat ze hem zelf veroorzaakt hebben, geldt voor elke crisis...

kara | 25-06-16 | 01:05

@Jan Dribbel | 25-06-16 | 00:55
Kortom: alles losse eindjes uit de 20e eeuw worden afgehecht. Eindelijk. Hoog tijd.

Stormageddon | 25-06-16 | 01:04

Jan Dribbel | 25-06-16 | 00:55

Het zou hilarisch zijn, als Schotland zich onafhankelijk zou verklaren en vervolgens niet in de EU mag omwille van een Spaans veto.

Vreetkonijn | 25-06-16 | 01:03

Jan Dribbel | 25-06-16 | 00:20
Fake money. We zullen allemaal beter af zijn als geld weer echte waarde vertegenwoordigt. En pensioenen vooral. Het EU-casino gaat zijn deuren sluiten.

nietvaneergister | 25-06-16 | 01:03

@Jan Dribbel | 25-06-16 | 00:43
Nee, het heet ervaring en inzicht. Probeer het eens.

Rest In Privacy | 25-06-16 | 01:02

Energiecrisis? Klimaatcrisis? Waar heeft die man het over?!

gatij | 25-06-16 | 01:02

@von Strumpfhausen | 25-06-16 | 00:44
De regering, de premier heeft het mandaat om een referendum uit te schrijven. Het is niet ondenkbaar dat ze na onderhandeling met de Europese commissie met een voorstel komen dat ze in een referendum voorleggen. Een EEA lidmaatschap, een associatieverdrag of iets anders. Wat het ook zal zijn, dat kunnen ze dan weer voorleggen in een referendum. Als ze slim zijn doen ze dat. Want dan zetten ze de pro-EU lieden voor het blok. Als die dan tegen een overeenkomst stemmen omdat ze alleen maar in de EU willen en niet een slap aftreksel, dan staat de UK inderdaad alleen en hebben zij dat gedaan. Als je de oppositie wilt uitspelen is dat de manier.

Stormageddon | 25-06-16 | 01:02

Graaf van Egmont | 25-06-16 | 00:51
Eigenlijk handelt een land niet, dat doen bedrijven. Nu kan een bedrijf wel een nationaliteit hebben, maar dat is vele malen anders dan bij personen. De nationaliteit van een bedrijf is nogal onderhevig aan de belasingdruk van het land.
Als de EU zulke verboden gaat instellen, kan dat ook een afweging zijn voor het bedrijf om zich dan maar elders te vestigen...

kara | 25-06-16 | 01:00

@Jan Dribbel | 25-06-16 | 00:55
Dat was vroeg of laat toch wel gebeurd. Nu is het toevallig vroeger.

Maria.1 | 25-06-16 | 01:00

Graaf van Egmont | 25-06-16 | 00:47

Van daar dat cameron niet zo'n haast heeft met de brief tot uittreding en het protocol wat in werking gaat. Maar het zal hem niet helpen. Een tweede referendum op korte termijn zit er niet in.Beter mag je hopen dat de brief tot uittreding in weze wel snel komt. Dan is het zoiezo definitief. Al is het dat in weze al. Want dit was een bindend referendum en geen raadgevend. En het is een brexit geworden. Dus dient zondermeer uitgevoerd te worden. Dat is de consequentie en het risico dat cameron zelf genomen heeft en niet goed voor hem is uitgepakt. Zelfs een andere nieuwe pm met de uitvoering belasten is zelfs een schande. Hij is het aangegaan en dient het dan ook korrekt af te handelen. Daarvoor het is een nitwitch en een wegloper. Ze mogen blij zijn van die sukkel verlost te zijn. De pinokkio ruttegraat van engeland. Nou de onze nog lozen.

tweetybird | 25-06-16 | 00:59

@Jan Dribbel | 25-06-16 | 00:55

Ah kijk eens aan weer iemand met een glazen bol, zeg waar kan je die dingen eigenlijk kopen ?

von Strumpfhausen | 25-06-16 | 00:58

@compitaal | 24-06-16 | 22:52
Ha VVD'er? Rutte durft ook te beweren dat de economie groeit. Er komen banen bij; geloof je het zelf?! Het is 1 grote doffe ellende met die hele EU. We wilden geen Europese grondwet; we hebben massaal NEE gezegd. En toch worden ons dingen door de strot geduwd. Onze voorouders hebben gevochten voor de vrijheid van Nederland tegen het Reich van Hitler. Nu wordt het Reich toch gevormd; Nederland is slechts een provincietje. Waarom zijn deze mensen gestorven?! We betalen ons blauw aan de minder welvarende landen. We zijn verplicht vluchtelingen op te nemen, economisch of oorlogsvluchteling met her en der een IS-er ertussen die gempamperd worden tot en met. Gratis zorg, gratis onderdak, gratis inboedel, terwijl er autochtone Nederlanders geen zorg durven te vragen vanwege de kosten, naar de voedselbank moeten (als zij daar al terecht kunnen vanwege de grote vraag), uit hun woning worden gezet omdat ze de huur niet kunnen betalen waarna vluchtelingen erin worden gezet. Hoezo levensgevaarlijk een Nexit?! Eruit! Liever gisteren dan vandaag!

Maria.1 | 25-06-16 | 00:58

Pechtold is een landverrader.

Ars Vivendi | 25-06-16 | 00:56

Wat hebben de populisten in GB bereikt?
GB gaat uit elkaar vallen.
Schotland onafhankelijk, Noord-Ierland wil aansluiting bij Ierland wat weer tot een nieuwe burgeroorlog gaat leiden.

Jan Dribbel | 25-06-16 | 00:55

Ik heb niks met de aluhoedjes van infowars, maar Watson kan prachtig ranten. En dan Pechtold die als een paniekerig konijntje in de koplampen van een aanstormende truck kijkt... Ach gossie. Het verschil kan niet groter zijn.
Het loopt Alexander wel dun door de broek... Hij ziet het hele ideaal van de superstaat Europa verdampen. En vorig jaar was hem bij de Bilderbergconferentie nog wel een lekker EU baantje beloofd.

Overigens, is het al oorlog? Het licht brandt hier nog steeds en er is geen chaos is de straat. Er was ons godverdomme door Juncker, Tusk, Timmermans en Verhofstadt c.s. oorlog beloofd bij een #Brexit. Tenminste zou het licht uitgaan en er een continentale crisis komen. Waar is 'tie dan?

Stormageddon | 25-06-16 | 00:54

@kara | 25-06-16 | 00:48

Yep met liefst zo min mogelijk politici en ambtelijke graaiende sujetten die zonder enige kennis van zaken zich daarmee bemoeien.

von Strumpfhausen | 25-06-16 | 00:53

kara | 25-06-16 | 00:48
De vraag is, mag een EU land zelfstandig handelen met een ander land, vooral met een afvallige?

Graaf van Egmont | 25-06-16 | 00:51

dogbitedog | 25-06-16 | 00:43
Voor handel heb je a) een verkoper en b) een koper nodig of andersom. Meer niet...

kara | 25-06-16 | 00:48

Nou kennen we de geschiedenis van 2 keer een referendum bij Ierland, waarbij de tweede uitslag de EU pas tot tevredenheid stemde. Wie vertelt me niet dat ze dat bij GB ook niet proberen? (Dat verhaal van Ierland staat me niet meer zo op het netvlies)
En wil de EU dat proberen, dan zou het toch fijn zijn als Cameron meteen vertrok als PM en niet blijft zitten zodat hij alsnog de uitslag naar zijn hand kan zetten?

Graaf van Egmont | 25-06-16 | 00:47

@telelezer | 25-06-16 | 00:23

Ik ken de Britse referendum wet niet maar het lijkt mij niet erg logisch om binnen een korte termijn een tweede referendum te houden over het zelfde onderwerp.
Dat dit bij EU gebruikelijk is omdat de uitslag hen niet aanstaat is bekend, maar of het Britse parlement zich tot dergelijke louche praktijken zal verlagen???.... je kan dan net zo goed gelijk de democratie afschaffen net zoals gebruikelijk in de EU.

von Strumpfhausen | 25-06-16 | 00:44

Nederland moet het voortouw nemen om de handel met Engeland te intensiveren. Engeland is potverdikke een van onze belangrijkste handelspartners. Het is nu tijd om te laten zien waarom wij een welvarende handelsnatie zijn.

dogbitedog | 25-06-16 | 00:43

TeeJee | 25-06-16 | 00:39
Heeft u een glazen bol?

Jan Dribbel | 25-06-16 | 00:43

Pechtold om te janke. Cameron duidelijk verhaal ik moet weg dat geldt ook voor de leiders van de eu. Wegwezen meteen omdat ze de plank mis slaan. Bang makkers enge mensen. Handel vind zij weg wel. Nieuwsuur maakt zich druk over Engels voetbal team lachwekkend voetbal gaat altijd door.

franck7020 | 25-06-16 | 00:42

-weggejorist-

franck7020 | 25-06-16 | 00:42

Graaf van Egmont | 25-06-16 | 00:27
Ja man, die dronken eurocraat, is dat wel een mens, leek wel een lege huls...

kara | 25-06-16 | 00:41

@Jan Dribbel | 25-06-16 | 00:20
En over een paar maanden hebben ze weer winst gemaakt.
Kan het nog kortzichtiger?

Rest In Privacy | 25-06-16 | 00:39

kara | 25-06-16 | 00:35
Dat stelt me dan weer gerust. Ik kan namelijk niet tegen achterbakse platvloerse dronken bureaucraten.

Graaf van Egmont | 25-06-16 | 00:39

telelezer | 25-06-16 | 00:23

Nou ik had begrepen dat een referendum met precies dezelfde vraagstelling niet kan. Lijkt mij ook niet want dan zou een referendum per definitie waardeloos worden. De uitslag dient dus zelfs als er een nieuw referendum komt uitgevoerd moeten worden en dan zou het remain kamp pas weer een referendum kunnen organiseren tot toetreding van die EU. En dat betekent dat de EU elite steelclub bepaalt en ze nog veel slechter af zijn. Daar ze dan op zo'n beetje alles ja moeten zeggen en er geen enkele uitzondering of privilege meer is. Een nieuw referendum zou dus nog vele malen slechter uitpakken. Want dan heeft die EU steelclub werkelijk alle macht over de britten. En dan zeggen ze dat dat remain kamp uit hoogopgeleide bestaat. Maar zelfs een sukkel als ik kan dat bedenken. Wat begrijpt dat remain kamp niet aan de rechtmatige uitslag. De wil van het volk en democratie. En de consequenties van de uitslag van een bindend referendum!!! Ze zijn er uit. Klaar. Er opnieuw in is door wat ik al geschreven heb totaal geen optie meer. Ze worden er enkel slechter van. Hebben dan daarna werkelijk niks meer te vertellen en frankrijk en duitsland bepalen de regels. Tsjonge was dat nu zo moeilijk te bedenken. Er is geen weg terug.

tweetybird | 25-06-16 | 00:35

Graaf van Egmont | 25-06-16 | 00:27
Nee, vanwege de steun van de VS, Canada en Australië aan VK.

kara | 25-06-16 | 00:35

Jan Dribbel | 25-06-16 | 00:20
ga opslag bij je bankiers vriendjes vragen. muppet

blabla9899 | 25-06-16 | 00:34

Misschien toch maar naar Engeland vertrekken? Aan deze kant van de plas wordt het alleen maar enger.

De langste thuis | 25-06-16 | 00:33

Batavi Magistralis | 25-06-16 | 00:26
Ja, klopt, ik trachte de drive van de EU te verduidelijken. Zonder de euro is er geen federale EU nodig.

kara | 25-06-16 | 00:33

Jan Dribbel | 25-06-16 | 00:20 | | Reageer+ | 0
Vertel ff het hele verhaal wat de pensioenfondsen sinds de invoering van de Euro hebben ingeleverd.

hebbuh | 25-06-16 | 00:32

Pechthold is echt een viezerik. Achterbakse lamlul. Nog erger dan de hele PvdA samen. Zelfingenomen kwal.

Maar ideaal van vrede en veiligheid? wtf EU brengt enkel ontwrichting en met landen als de Ukraine en Turkije erbij, ligt een grote oorlog met externe landen op de loer. Daarbij immigratie en vrede? wtf we hebben dankzij die EU multicul gigantische niet op te lossen problemen met grote extremistische getalen Moslims. Wat al meerdere keren is ontaard. Ik weet niet in wie zijn hol Pechthold zit met zijn kop?

Stifflers_Mom | 25-06-16 | 00:32

Een vrije paling | 25-06-16 | 00:27
P.S. Deze natuurwet geldt natuurlijk ook voor politiek Den Haag en Brussel.

Een vrije paling | 25-06-16 | 00:30

Uit de tijd dat Nederlanders de zeven zeeën nog bevoeren komt het gezegde: "Aan loef loden en gissen aan lij kotsen en pissen". Doe je het omgekeerd, dan wappert bij tegenwind (aan loefzijde) de kots in je eigen gezicht en sta je over je eigen broek en schoenen te pissen. Alexander Pechtold weet het misschien nog niet, maar hij heeft de wind tegen. Hij zei gewaarschuwd.

Een vrije paling | 25-06-16 | 00:27

PrinsesStoepje | 25-06-16 | 00:10
Ik hoop toch niet dat de EU nog een keer die ontluisterende vertoning zoals bij de Grexit gaat herhalen. Ik heb toen gezien wat de EU eigenlijk een wraakzuchtig orgaan is en dat politici regelrecht vernederd werden. Zouden ze dat bij GB ook durven?

Graaf van Egmont | 25-06-16 | 00:27

mysteryposter | 25-06-16 | 00:16
Klimaat is als onderwerp inderdaad totaal gekaapt door de EU (en de belastingdienst). De temperatuurschommelingen op de Aarde door de tijden heen, zijn allemaal cyclisch en daar heeft de menselijke activiteit op deze planeet weinig invloed op.

Persoonlijk denk ik wel dat als je alle fossiele brandstoffen in vijftig jaar opgestookt, terwijl die fossielen zich in miljoenen jaren hebben gevormd, dit niet echt een goed idee is. Omdat de hoeveelheden van miljoenen jaren energie in een paar jaar worden verbrand.

Maar los daarvan, als wij alles nu opmaken, wat laten we dan over voor de toekomstige generaties... En wij spenderen die schaarse grondstoffen nu misschien wel aan wapens, terwijl zij er in de toekomst graag schoffels van hadden willen maken...

kara | 25-06-16 | 00:26

kara | 25-06-16 | 00:17
Hoezo moeten we ons vastklampen aan een gezamenlijke munt, die bewezen niet functioneerd in landen met totaal verschillende economieën
en levensstandaard? Er zijn vele andere valuta
mogelijkheden denkbaar..

Batavi Magistralis | 25-06-16 | 00:26

Vrede en veiligheid zijn niet mogelijk zonder medewerking van het militair sterkste land in Europa
Mr, Pechmans, en dat is namelijk Engeland, dus een toontje lager is wel gewenst.

Haloef | 25-06-16 | 00:25

Jan Dribbel | 25-06-16 | 00:20 Dat was gisteren!

ja,diedus! | 25-06-16 | 00:23

"Maak je geen zorgen. Ze kunnen het proberen maar er is gewoon aan de regels voldaan en kan niet ongeldig worden verklaard..."
@ tweetybird | 25-06-16 | 00:10
.
ik maak me helaas wel zorgen beste tweety, want dat geintje met een tweede referendum hebben ze ook bij de Ieren geflikt(omdat de eerste uitslag niet beviel want was tegen de EU, en dat kon natuurlijk niet), en die schandelijke ondemocratische truuk heeft toen wel degelijk gewerkt na een miljoenen euro campagne (door Brussel gefinancierd) voor het toenmalige pro-Lissabon kamp, waardoor de Ieren er in trapten.

En als je meer dan 100.000 handtekeningen hebt (ze hebben nu al bijna 150.000) dan is het parlement in GB wettelijk verplicht om het op de parlementaire agenda te zetten.
Zoals ik al zei:
"It ain't over till the fat lady sings"
Pone Verba Mea.
Mark my words.

telelezer | 25-06-16 | 00:23

tijd om de goud standaard in te voeren en de centrale banken door het volk te laten controleren en te kiezen. de bankiers hebben lang genoeg de overige 99% uitgeknepen. laat ze hangen.

blabla9899 | 25-06-16 | 00:22

kara | 25-06-16 | 00:11
En dat is waarschijnlijk precies de reden waarom hij doodgeschoten is.

Graaf van Egmont | 25-06-16 | 00:22

Eng mannetje!

Emile Zola | 25-06-16 | 00:21

Vandaag hebben de pensioenfondsen 30 miljard verloren.
Met dank aan de opportunisten in GB.

Jan Dribbel | 25-06-16 | 00:20

Batavi Magistralis | 25-06-16 | 00:11
De euro en de EU zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden. Eén munt met verschillende economiën en wetgeving werkt niet. Daarom zal de federalisatie alleen maar verdergaan...

kara | 25-06-16 | 00:17

@Batavi Magistralis | 25-06-16 | 00:11
Heel goed gezien. Ik irriteerde me ook mateloos hoe het woord 'Europa' werd gebruikt als 'Europesche Unie' werd bedoeld. Mensen die taal misbruiken? Hmmm. Tja. Die euh, doen wat met geesten of zo.

AntiSoof | 25-06-16 | 00:16

Pechthold haalde ook maatregelen tegen het klimaat aan als EU speerpunt, de grootste wetenschappelijke en publieke misleiding die mensheid ooit gekend heeft.

Het Parijs klimaat akkoord zal volgens de officiële alarmistische modellen (MAGIC,CMIP5) een temperatuur daling opleveren van 0,05 graden Celcius over 84 jaar (het jaar 2100).

Daarnaast gaan we trend technisch naar een periode met relatieve afkoeling, maar dat terzijde.

mysteryposter | 25-06-16 | 00:16

ik, zeg doen.. per direct. ook voor nederland. gtfo, weg uit de EU. aangezien singapore, hongkong, taiwn,s-korea ook zwaar total fckd up zijn, omdat ze niet bij n groep horen. identiteit, zuigt mega giga. gewoon omdat de overige 99% erop vooruit gaat. dat wil je als bankier oligarch niet, uitknijpen die handel. weg met de 99%, bedelstaf. de elite hat immer recht

blabla9899 | 25-06-16 | 00:15

"Het enige wat we nodig hebben is economische samenwerking zoals het was met de EEG, waarin soeverijne landen handel drijven met elkaar, zonder de bemoeizucht van dat corrupte orgaan.."
@ Batavi Magistralis | 25-06-16 | 00:11
.
+1

telelezer | 25-06-16 | 00:14

".. je kunt wachten op binnenrollende tanks van de EUSSR die in feite van de Duitsers en de Fransen zijn
Het is een schande dat je überhaupt met dit scenario van het 'vredelievende' EUSSR rekening moet houden..."
@ ProAsfalt | 25-06-16 | 00:08
.
ik vrees dat u gelijk heeft.
eunmask.wordpress.com/2014/05/31/eu-r...

telelezer | 25-06-16 | 00:12

Energiecrisis?? Wat is dat nou weer voor onzin wat hij daar uitkraamt. Holle retoriek van de man met de kalfsogen. De Brexit is gewoon een logisch gevolg van het falen van het corrupte orgaan EU. Met name op het vlak van islamitsche massa immigratie en echte democratie. Een nutteloos geldverslindend orgaan wat we kunnen missen als kiespijn. Het enige wat we nodig hebben is economische samenwerking zoals het was met de EEG, waarin soeverijne landen handel drijven met elkaar, zonder de bemoeizucht van dat corrupte orgaan. De kans op blijvende vrede is dan vele
male groter dan dit ingeslagen pad. De linkse kerk "verwart" de EU telkens met Europa, maar dat is een leugen, en een deel van hun strategie.

Batavi Magistralis | 25-06-16 | 00:11

@knutsel | 25-06-16 | 00:05
Vrede en veiligheid zijn al ons Grond- en geboorte-recht. Als die doortrapte nieuw-denkers ons iets willen verkopen dat al bezitten, dan houdt het op. En als ze dan ook nog verkopen dat vrede en veiligheid welvaart opleveren? Hoe sofistischer wil je het hebben?

AntiSoof | 25-06-16 | 00:11

Graaf van Egmont | 25-06-16 | 00:04
"Our society is run by insane people for insane objectives. I think we're being run by maniacs for maniacal ends and I think I'm liable to be put away as insane for expressing that. That's what's insane about it."
- John Lennon

kara | 25-06-16 | 00:11

Waarschijnlijk geloven eurocraten er zelf niet meer in en doen wij hun vuile werk.

compitaal | 25-06-16 | 00:10

Alle komende economische nadelen van Brexit komen niet van het gemis aan EU maar van sabotage en het kaltstellen van GB door de EU.

PrinsesStoepje | 25-06-16 | 00:10

telelezer | 24-06-16 | 23:52

Maak je geen zorgen. Ze kunnen het proberen maar er is gewoon aan de regels voldaan en kan niet ongeldig worden verklaard. De britten zullen dus toch eerst uit de EU moeten. Zoals de wil van het volk was. Maar het remain kamp zijn wel zeer slechte verliezers. Dat is waar. Maar opnieuw snel weer een referendum zit er niet in. Zou ook zeer dom zijn omdat de britten opnieuw bij toetreding er nog stukken slechter vanaf komen. Want dan zullen hun allemaal dingen opgelegd worden zoals wel invoer van de euro en noem maar op. Anders geen toetreding. Daarvoor dat remain kamp is gek. Het valt niet meer terug te draaien. Het referendum is geweest ,de uitslag bekend en zo ook de wil van het volk. En 52 procent brexit is genoeg. Dat is namelijk de meerderheid. Nergens staat er dat het 60 of 70 procent moet zijn. De meerderheid is de wil van het volk. Remain begrijpt niet dat het niet meer bestaat. Want er is geen remain meer. Enkel een exit. En daar zullen ze mee moeten leven.

tweetybird | 25-06-16 | 00:10

@Opgejorist | 25-06-16 | 00:01

Hehe... daar zou ik maar niet van uitgaan, begrijpen doe ik het wel met een naïeve kijk op de wereld als die van u.

von Strumpfhausen | 25-06-16 | 00:09

@telelezer 23:52
Barroso wist de Ieren te overuigen, Juncker kan alleen weglopen.

compitaal | 25-06-16 | 00:09

Ik plemp het nog maar een keer:

Als de EUSSR wraak wil en de Britten slim zijn dan voeren de Britten een gegarandeerde absolute bankgeheim in, dus geen NWA registratie, voor de komende 100 jaren.

Dan zal de schade veroorzaakt door de EUSSR dubbel en dwars worden gecompenseerd.

Dat kan Koninkrijk der Nederlanden natuurlijk ook doen. Naast het eventueel afsluiten van de Rijn en de Westerschelde. Wel zullen wij de hulp van het Britse leger nodig hebben want 1) wij hebben geen leger meer, 2) je kunt wachten op binnenrollende tanks van de EUSSR die in feite van de Duitsers en de Fransen zijn. Even de bezetting herhalen door Napoleon Bonaparte (1795 - 1813). Adolf Hitler (1940 - 1945).

Het is een schande dat je überhaupt met dit scenario van het 'vredelievende' EUSSR rekening moet houden.

ProAsfalt | 25-06-16 | 00:08

Van Rompuy nu triest op Canvas "dit referendum had er nooit mogen komen!"

BlowingBubbles | 25-06-16 | 00:07

klimgek | 25-06-16 | 00:00
DE EU gaat het GB echt niet moeilijker maken dan nodig. Want: Australië, Canada en de VS. Denk erom dat het grootkapitaal in Engeland is die het initiatief heeft genomen om uit de EU te gaan, om de pond niet met de euro ten onder te laten gaan...

kara | 25-06-16 | 00:06

Vrede en veiligheid worden zwaar overschat, zowel historisch als in de eeuwigheid beschouwd.

knutsel | 25-06-16 | 00:05

kara | 25-06-16 | 00:02
Zo zie je maar weer hoe goede bedoelingen verkeerd kunnen uitpakken. Ik denk dat toen niemand nog rekening had gehouden met het op handen zijnde Wirtschafftswunder.

Graaf van Egmont | 25-06-16 | 00:04

@Opgejorist | 24-06-16 | 23:59
Misschien moet u uw oogklepjes even afdoen.
Het was de EU die Rusland schoffeerde en Oekraine een slechte dienst bewees door alle gezamenlijke verdragen af te wijzen.
Het was de EU die de staatsgreep ondersteunde.
Het was de EU die op het plein de bevolking stond op te zwepen.
En het is nu de EU die bij de oligarchen vriendjes in Oekraïne zich aan het inlikken is.


En wat merkt de bevolking in Oekraine van al dit geopolitieke gekonkel met hun land? Een burgeroorlog, een verscheuring van het land en een economische situatie om van te huilen.


De EU is schuldig, en u kijkt er van weg.
Nou, ondertussen mag ik ook vast wel je zeggen. Tutoyeren is helemaal in blijkbaar.

Rest In Privacy | 25-06-16 | 00:04

Graaf van Egmont | 24-06-16 | 23:54
"maar in werkelijkheid om Europa alsnog onder Duitse heerschappij te brengen"
Nou, eigenlijk andersom. De bedoeling was dat Duitsland niet meer zelf kon beslissen over haar eigen land, maar dat de rest van Europa daarover ging.

kara | 25-06-16 | 00:02

kara | 24-06-16 | 23:57 Wederom eens, niemand is (vooralsnog) gebaat bij militair conflict. Het zal dus bij spierballenvertoon blijven, en wel weer uitvlakken naar een nieuwe, stabiele situatie. Ga ik van uit.

Opgejorist | 25-06-16 | 00:01

Laat me raden: de eurocraten gaan zorgen voor hetgeen zij "voorspeld" hebben. "Een brexit is slecht voor GB!".... dus dan MAKEN we het slecht voor GB. Elke onderhandeling van GB met de EU zal worden gefrustreerd: jullie wilden er uit, dan zullen wij elke eis of wens, hoe redelijk ook, naast ons neerleggen en/of frustreren. EU dreigementen en terreur omdat er niet naar de EU geluisterd is. DAT is democratie volgens Pechtold CS

klimgek | 25-06-16 | 00:00

Ja hoor, kereltje Pechtold heeft het nog steeds niet goed begrepen. Het gaat niet om een #brexit uit Europa, maar om een #brexit uit de EU. Da's toch heel wat anders. Hoe moeilijk is dat onderscheid... Man man man.

Reykjavik | 24-06-16 | 23:59

D66 heeft wel smaak in windmolens, dat dan weer wel.

frank87 | 24-06-16 | 23:59

TeeJee | 24-06-16 | 23:56 je blijft complimenteus hè? Zal wel je stijl zijn. "volledig" de schuld van de EU ben ik het niet mee eens. De EU is niet gewapend dat land binnengetrokken, dat was toch echt Rusland. Dus jij vindt dat als iemand scheldt, er geslagen mag worden? Dan heb je vaak ruzie denk ik...

Opgejorist | 24-06-16 | 23:59

@M.egafoon | 24-06-16 | 23:54
De bevrijding van Napoleon (tussen 1813/1815) heeft Nederland vooral te danken aan de Russen (en een beetje de Pruisen).

Rest In Privacy | 24-06-16 | 23:57

en définitive | 24-06-16 | 23:27
Pfoe ... dankjewel.

nemoj me jebat | 24-06-16 | 23:57

Opgejorist | 24-06-16 | 23:43
Het opheffen van de EU sluit handelsverdragen met landen niet uit, hoor. En de NAVO bestaat nog steeds. Als de EU nu of in de nabije toekomst ophoudt te bestaan, dan is er nog een grote kans dat het geweldloos gaat. Als het zo doorgaat en de mensen in 2032 ofzo moeten dan nog het tij keren, dan kan het waarschijnlijk alleen nog maar met geweld...

kara | 24-06-16 | 23:57

@Opgejorist | 24-06-16 | 23:54
Wat een gezwets.
De EU heeft dat land in tweeën getrokken. Het is volledig de schuld van de EU dat het conflict überhaupt is ontstaan.

Rest In Privacy | 24-06-16 | 23:56

"Mogelijk wordt heel de EU afgebroken en vervangen door fijn onderling handel drijvende exit-staten die wèl in staat zijn de vijand te benoemen en te bestrijden."
@ notamused | 24-06-16 | 23:47
.
inderdaad: terug naar de EEG toen het nog WEL goed ging

telelezer | 24-06-16 | 23:54

Opgejorist | 24-06-16 | 23:50
Het directe gevolg van WW2 was de EGKS. Alles wat daarna kwam is verzonnen, zogenaamd om een nieuwe oorlog te voorkomen, maar in werkelijkheid om Europa alsnog onder Duitse heerschappij te brengen.

Graaf van Egmont | 24-06-16 | 23:54

Ook een beetje dom van Pechtold om het vertrek van VK in verband te brengen met vrede. Was het niet Engelan dat ons de afgelopen tweehonderd jaar steeds uit de brand en aan vrede heeft geholpen. Denk aan napoleon en WW I e II

M.egafoon | 24-06-16 | 23:54

TeeJee | 24-06-16 | 23:52 Geopolitiek stabiel(er) dan tijdens de crisis, er ligt nu een ander evenwicht. Dat evenwicht houdt nu en dan beperkt conflict in, eens. De menselijke kant daarvan, dat is inderdaad een heel ander verhaal.

Opgejorist | 24-06-16 | 23:54

@Opgejorist | 24-06-16 | 23:47

Opnieuw een aanname of heeft u misschien als enige sluitend bewijs ?
Hint : probeer je eens bij de feiten te houden en niet je mening als waarheid te plempen.

von Strumpfhausen | 24-06-16 | 23:53

@Opgejorist | 24-06-16 | 23:50
Elk argument van u wordt moeiteloos weerlegd, en dergelijke reacties van uw hand zijn niets meer dan een inhoudsloos zwaktebod.

Rest In Privacy | 24-06-16 | 23:53

Wat een rancune bij de Pechthold.
En dat praat dan over vrede en veiligheid want goed voor de welvaart.
De man toont zich een slecht democraat.

General McAuliffe | 24-06-16 | 23:53

ALARM..!
de smeerlappen gaan proberen om het referendum ongeldig te verklaren en een TWEEDE referendum te eisen.
Dat hebben ze in Ierland ook ooit geflikt bij het Lissabon referendum en de tweede keer zijn de Ieren erin getrapt.
Typisch laaghartig gedrag van door Brussel opgenaaid Bremain gespuis.
"It ain't over till the fat lady sings...!!!
www.telegraaf.nl/buitenland/26078435/_...

telelezer | 24-06-16 | 23:52

@Opgejorist | 24-06-16 | 23:47
Stabiel?
Er wordt daar praktisch elke dag gevochten, het land is financieel kapot en de (landbouw) productie capaciteit is aanzienlijk verzwakt.
Dankzij de EU.


Nou, wat een feest, die stille diplomatie.

Rest In Privacy | 24-06-16 | 23:52

Wim Venijn | 24-06-16 | 23:43 Exact. En voorheen had Duitlsand nog een andere krachtige bondgenoot in dat spelletje, namelijk medenettobetaler UK. Die is nu weg. En daarmee verschuift de macht naar de schuldhebbende landen...

Opgejorist | 24-06-16 | 23:52

@Wim Venijn | 24-06-16 | 23:43
En dan te bedenken dat die 'oorlogen' hoogstwaarschijnlijk ook weer bedacht en uitgevoerd zijn door de grote jongens. Het is nooit het volk dat wil vechten denk ik. Als men dit niet een beetje inziet dan begrijpt men ook niet dat de 'herstel-betalingen' ook weer in het complot zitten. Men zou ook eens moeten stoppen met landen als entiteiten te benoemen. Duitsland bijvoorbeeld wilde geen oorlog. Het Duitse volk wilde gewoon leven. De aanvoerders kregen opdracht om te doen wat ze deden. Zo simpel is het volgens mij.

Dus dat vrede en veiligheids-idee van een d66 speechwriter kan zo de prullenbak in. Er ís namelijk altijd vrede en veiligheid. En Er is hoogstens verstoring van de vrede door complotdenkers. (Machtigen-voorlichters)

AntiSoof | 24-06-16 | 23:51

TeeJee | 24-06-16 | 23:42 EU is het directe gevolg van WOII. Goed te lezen dat je het met me eens bent. Ik denk dat ik "oeverloos gelul" dan ook maar als compliment moet opvatten ;-)

Opgejorist | 24-06-16 | 23:50

@Lewis Lewinsky | 24-06-16 | 23:42 LOL, toen ik nog een studentje was lang geleden dacht ik dat ook. Zucht. de jeugd. Overigens in dit geval wel een digitaal-verstokte want om nou hier niet te weten wat een godwin is...

knutsel | 24-06-16 | 23:48

De brexit heeft als oorzaak islam. Maar dat mag politiek correct niet gezegd worden. We hebben al enige tijd een vijand die zich zeer vijandig gedraagt en die zegt onze vijand te zijn en die net zolang onze vijand zal zijn totdat wij er niet meer zijn en uitgeroeid zijn door deze vijand. Maar het is politiek correct VERBOTEN, door speciaal EU-bobo’s en Linkse Kerk bewoners, om deze vijand als vijand te onderkennen. Mogelijk komt er daarom na de brexit een nexit en een frexit en nog veel meer exit. Mogelijk wordt heel de EU afgebroken en vervangen door fijn onderling handel drijvende exit-staten die wèl in staat zijn de vijand te benoemen en te bestrijden. Mogelijk lukt het ook de V.S. een politiek leider aan te stellen die wèl bereid is deze vijand te onderkennen en te bestrijden. www.youtube.com/watch?v=7VESsSJn88Q

notamused | 24-06-16 | 23:47

@lady blabla | 24-06-16 | 23:31
Waarschijnlijk het gebruikelijke met uitslagen van referenda in Nl: zijn reet mee afvegen. Fuck die hinder burgers.

koosnaam | 24-06-16 | 23:47

von Strumpfhausen | 24-06-16 | 23:44 Ja dat was inderdaad niet heel handig... Aan de andere kant, nu is de situatie daar wel weer stabiel, met Rusland in controle van het deel van de Krim dat ze onder controle wilden hebben, en een stabiliserende situatie met het andere deel. Als ze nou dat ene vliegtuig niet uit de lucht hadden geschoten...

Opgejorist | 24-06-16 | 23:47

@en définitive | 24-06-16 | 23:42
Yep! Dat is zo! Feest!

Lewis Lewinsky | 24-06-16 | 23:44

@Opgejorist | 24-06-16 | 23:34

Hihihi... herinnert u zich deze nog ?
www.youtube.com/watch?v=WjCOJoytLNY

En oh oh wat liep dat daarna geweldloos af *proest*

von Strumpfhausen | 24-06-16 | 23:44

Wat een prachtige berichtgeving weer op het NOS journaal. Ik vermoed dat ze allemaal zijn ingestort toen de camera's uitgingen. Toen ik op nieuwsuur dat vreselijke D66 vrouwmens het woord xenofoob hoorde zeggen heb ik de kijkbuis maar weer uitgezet. Met de youtube van Watson is het toch weer lekker slapen. De man sloeg de spijker op zijn kop.

drs. P | 24-06-16 | 23:44

De Brexit is een goede uitslag. Dat de ouderen daar nu de schuld van krijgen is terecht. Zij zijn namelijk de hoeders van het culturele erfgoed van GB. Het is de enige groep die nog kan vertellen hoe het was vóór de EU. En ze gaven dit door aan de laag opgeleiden, die ook voor een Brexit stemden. Zo hoort het ook. De laag opgeleiden staan met hun poten in de modder of ze zitten thuis in de WW. In ieder geval hebben ze direct te maken met het wegkijk gedrag van de boven hen gestelden.
En de hoog opgeleiden en de jeugd? Haal die earphones eens uit je oren en kijk eens de wijde wereld in in plaats van op het schermpje van je Iphone. Ga eens een echt gesprek aan met mensen.

Graaf van Egmont | 24-06-16 | 23:44

kara | 24-06-16 | 23:41 Helemaal eens! Maar kunnen we nog terug dan? maw "how to get the shit back into the horse?" Of anders gezegd, hoe moeten we nu verder dan? Kan me niet voorstellen dat opheffen van de EU de wenselijke situatie gaat opleveren...

Opgejorist | 24-06-16 | 23:43

Opgejorist | 24-06-16 | 23:23
Frankrijk heeft geen centen en een enorme staatsschuld.
(die 3% max die de EU heeft opgelegd, waar we krom voor hebben gelegen met extra belastingen in NL, Frankrijk zit op 4,1%, zonder consequenties.)
Griekenland heeft enorme schulden. Spanje heeft pensioenen in de staat gedumpt met staatsobligaties, die ook weer betaald moeten worden. En die gaan het beleid bepalen in de EU?
Welnee. Dat doet Duitsland. En Duitsland mag weer betalen. Nederland ook. We mogen ook weer krom liggen. Er staan behoorlijk wat financiële geldrampen op springen in de EU.
Zie het als herstelbetalingen van Duitsland aan de financiele wanprestaties van de overige landen. Klinkt wel weer Wereldoorlog-waardig overigens. Dat dan weer wel.

Wim Venijn | 24-06-16 | 23:43

@Lewis Lewinsky | 24-06-16 | 23:35
Laat deze neptroll maar blaten. Vandaag vieren wij allen, een enkele zeürpruim uitgezonderd ons Brexitfeest.

en définitive | 24-06-16 | 23:42

Opmerkelijk qua inhoud.

DebraCadabra | 24-06-16 | 23:42

@knutsel | 24-06-16 | 23:38
Hij heeft het filmpje van Watson niet bekeken. Hij denkt dat het uitschelden voor nazi een argument is.

Lewis Lewinsky | 24-06-16 | 23:42

@Opgejorist | 24-06-16 | 23:34
U moet niet gaan oordelen over "op de man spelen", gelet op uw eerdere bijdragen hierboven. Dat heet namelijk hypocriet, ik neem aan dat u dat niet wil zijn.


En aangezien u inderdaad loopt te schermen met de stand van de pond en de beurs, als onderbouwing voor uw mening, dan is dat dus kortzichtig en een zwakke onderbouwing. Fijn dat u dat zelf ook inziet.


Bij Oekraïne heeft de politiek van de EU het aanzienlijk verkloot. Het heeft een conflict doelbewust op de spits gedreven door gezamenlijke verdragen met Rusland te blokkeren en een staatsgreep te ondersteunen.
Dat is geen stille diplomatie zonder geweld, dat is gewoon bloed aan je handen hebben.

En laten we het dan maar niet hebben over Kosovo.

Laten we ook over 1 ding duidelijk zijn; de Europese Unie is niet de reden dat er zo weinig geknokt is sinds de Tweede Wereldoorlog. De reden is WO2 zelf en de globalisering door handel. Het draait allemaal om geld.


Kort door de bocht mijn beste; wat een volslagen oeverloos gelul uwerzijds.

Rest In Privacy | 24-06-16 | 23:42

gast128 | 24-06-16 | 23:31

Was het maar bij de EEG en de NAVO gebleven...

De euro kan alleen maar werken als alle deelnemende economiën op één lijn staan. Dat betekent federalisatie. En dat betekent dus opgeven van je soevereiniteit, opgeven van je nationaliteit, zodat je je Europees voelt en niet Frans, Duits of Belg. En om dit dan weer te bevorden, is het beleid van volksverhuizingen en immigratie.

Dat ze zo een soort Joegoslavië in het groot creëren, met alle gruwelijke gevolgen van dien, die verantwoordelijkheid zullen ze nooit nemen...

kara | 24-06-16 | 23:41

Discussies proberen te stoppen door Godwin te roepen, is ook Godwinnen...

Opgejorist | 24-06-16 | 23:40

@vinzDH | 24-06-16 | 23:07
opkomst nu was hoger dan bij het britse eu-referendum in 1975.
sennholz | 24-06-16 | 23:20

zijn gewoon slechte verliezers, om nu snel andere spelregels proberen af te dwingen omdat het jou niet uitkomt typisch (elite) links. Als 75% naar de stembus was gegaan hadden ze lopen janken dat het minimaal 80% had moeten zijn. (L)

vinzDH | 24-06-16 | 23:39

Ber-Tollie | 24-06-16 | 23:18
Droncker Juncker Khomeini (geestelijke leider van de EU) tovert uit zijn hoed drankgelach en wijn uit. The rising of the Phoenix maar dan zonder veren. Serieus de hele EU is een illusie.

Dr. Frambozenjam | 24-06-16 | 23:39

@Lewis Lewinsky | 24-06-16 | 23:35 Ach laat hem maar. Hij is van na de oorlog en dat wil hij graag zo houden :)

knutsel | 24-06-16 | 23:38

Ik ga niet kijken naar wat ie zegt , die Pechtold dus, kan alleen maar slap pro-EU gelul zijn..

Zwizalletju | 24-06-16 | 23:38

iedere EU-burger die het beste voor heeft met een veilig welvarend Europa en de brexit stemmers krijgen hun gelijk met die twitter reacties van guy rotopstadt. Alleen die koreaan van hier zal het wel met m eens zijn.

gelachewoar | 24-06-16 | 23:37

Graaf van Egmont | 24-06-16 | 23:33 zoow goed van je dat je niet bang wordt. Of was dat mijn vierde Godwin? Pas op dat je je struisvogelgat niet te diep maakt, straks krijg je geen adem meer ;-)

Opgejorist | 24-06-16 | 23:36

Dus deze Brexit betekent volgens de speechschrijver (of volgens diens opdrachtgevers) een stap terug voor de welvaart.

Maar het betekent heel duidelijk dat het de komende maanden (in Europa) (bedoeld wordt de Europese Unie, maar een kniesoor die daar op let) zal gaan;

Pakken we de vluchtelingen problemen, de energie-crisis en het klimaat (Mijn hemel het klimaat. Hoezo megalomaan en een beetje apart?) samen aan of niet?

Er komen verkiezingen over Nederlandse onderwerpen, maar wel gezamenlijk in Europa (?). Doe mee door ons te steunen. Samen staan we sterk.

---

Nou ja.

AntiSoof | 24-06-16 | 23:36

@Wutbürger_ | 24-06-16 | 23:33
:D Zijn spraak is haast identiek aan die van Christopher!

pluk-87 | 24-06-16 | 23:36

vinzDH | 24-06-16 | 23:07

Kunnen ze wel willen maar volgens de EU zelf valt het zoiezo niet meer terug te draaien. Het volk heeft gesproken en dient na gevolgd te worden. Het is dus exit.Een referendum na een referendum over hetzelfde is niet mogelijk. Het volk heeft gekozen en daarmee is het over. Iets wat ook logisch is. Want zo komt er geen eind aan. En het is gelul dat minimaal 70 procent er voor moet kiezen. De meerderheid is genoeg. En die was er. Het is dus een kansloze actie van het remain kamp.Zelfs wettelijk kan het niet. Joh na de schrik nu even gaat het allemaal wel weer zijn gangetje. Nu kunnen we strax zien of die EU eliteclub tegen zijn verlies kan of niet en ze de britten gaan treiteren door ze tegen te werken om te voorkomen dat het ze goed gaat. Want dan is die steelclub over en sluiten. Dan zullen andere landen ook kiezen voor opstappen. En bij die npo hebben ze weer veel sukkels uitgenodigd. Die van 't veld . Ook zo'n foute d666 er. Een eurofiele achterlijke die nu het brexit kamp beschuldigd van valsspelen. Ach ja we hebben het al kunnen zien bij ons referendum waar door pinokkio Ruttegraat een loopje mee wordt genomen. Dat de pvv maar groot mogen worden want weer wordt ook hier niet de wil van het volk door de politiek niet gehoord. Een referendum of we ook verder willen met een steelclub. Ruttegraat wist op tv te vertellen dat ik en de meeste nederlanders niet uit de EU willen. Wie A zegt moet dsn ook maar B doen. Als hij zo voor ons spreekt. Dan zullen we zien of dat wel de mening van onze bevolking is. Want als hij dat zo stellig beweert hoeft hij toch niet bang te zijn. O ja die klaver van groenslinks is helemaal achterlijk met zijn nog meer EU. Duidelijk mag zijn dat we juist minder bemoeienis willen van die Steelclub. Ach ja groenslinks de millieu terroristen. Die kun je niet serieus nemen. Zo wisten ze zelfs gisteren nog dat het zeker een remain zou worden. Niet dus!!! Camaron was ook zeker van zijn zaak. Ruttegraat toch ook zo zegt hij. Nou ik zeg dus kom maar met dat referendum.

tweetybird | 24-06-16 | 23:36

Ik kan er niet naar kijken. Naar Pechtold dan.

Daisy Cutter | 24-06-16 | 23:36

@Opgejorist weggerot | 24-06-16 | 23:23
Godwin nummero 3. Rot op, verliezer.

Lewis Lewinsky | 24-06-16 | 23:35

TeeJee | 24-06-16 | 23:29 Benieuwd waar je vandaan haalt dat ik zou zeggen dat de economie ingestort is. Dat zou wel heel kortzichtig zijn inderdaad. Typisch ook weer dat typeren, spelen op de man en niet op de bal, om dan maar meteen me hoog van de toren te vinden blazen.

Over het algemeen doe ik niet aan generaliseren, wat ik jou wel vind doen in je commentaar.

Bij Oekraïne zet de EU toch echt door bijvoorbeeld ;-)

De EU heeft een bewuste politiek van diplomatie zonder geweld, dat is één van de redenen dat de EU geen centraal eigen leger heeft. En die (stille) diplomatie is behoorlijk succesvol, er is bijvoorbeeld sinds de oprichting nog geen enkel gewapend conflict geweest binnen de eigen grenzen. Best knap gezien de geschiedenis van Europa...

Opgejorist | 24-06-16 | 23:34

Opgejorist | 24-06-16 | 23:23
Dat was je derde Godwin. Blijf je aan de gang of zoow? Het zal me echt de reet roesten welk economisch blok de zaak aanslingert. En behaalde resultaten uit het verleden, bieden geen garanties voor de toekomst. En ik laat me niet zo snel bang maken. Dat scheelt ook. Kortom, moedig volkje die Britten.

Graaf van Egmont | 24-06-16 | 23:33

@Opgejorist | 24-06-16 | 23:23
Wat de PIGS voornamelijk gaan merken is dat er veel minder geld de EU in gaat zo vanaf 2018/2020. En als ze geld gaan eisen bij de rest zal de EU alleen maar verder afbrokkelen.
De steun is al broos, en zal er niet beter op worden wanneer Noord-Europa nog meer geld het zwarte gat in ziet glijden.

Rest In Privacy | 24-06-16 | 23:32

En nu eens kijken wat Rutte gaat doen met de uitslag van referendum Ukraine.

lady blabla | 24-06-16 | 23:31

Ik ben altijd voor economische en militaire samenwerking in Noord-Europa geweest, zoiets als wat we ooit de EEG noemden. De EU echter is een impotent bestuursorgaan waar we van de ene Griekse crisis in de andere migranten crisis lopen. Pechthold's bijdrages bestaan uit hole frases en nietszeggende retoriek en zijn oplossing is altijd nog meer EU. Meer kan men ook niet verwachten van deze gewezen student kunstgeschiedenis.

gast128 | 24-06-16 | 23:31

-weggejorist-

Aluhoedje666 | 24-06-16 | 23:30

@Opgejorist | 24-06-16 | 23:28
Ik begeef me graag op het niveau van mijn discussiepartner. Dat houdt het gezellig.

Rest In Privacy | 24-06-16 | 23:29

Kapitein Stijlvol | 24-06-16 | 23:27 You slimed me! :-D

Opgejorist | 24-06-16 | 23:29

@Opgejorist | 24-06-16 | 23:19
Na een halve dag al menen dat de economie ingestort is getuigt voornamelijk van kortzichtigheid.


U kunt hoog van de toren blazen over een tijdelijke beurs en valuta val, maar u en ik weten beide dat de EU een grote bek heeft op het internationaal vlak, maar ten alle tijde terugkrabbelt. De EU zegt veel, en zet vervolgens nooit door.
Gaat helemaal goed komen met Engeland.

Rest In Privacy | 24-06-16 | 23:29

TeeJee | 24-06-16 | 23:24 Die is knap verdraaid! Ach, opinions are like assholes, everybody's got one... (including myself ;-)

Opgejorist | 24-06-16 | 23:28

LuckyGirl | 24-06-16 | 23:15

Optelsom nog gesproken?

DANNY3960 | 24-06-16 | 23:28

@nemoj me jebat | 24-06-16 | 23:20
Alle eerdere dagen dat u hebt laten blijken in spanningsnood te verkeren; tis u vergeven. ;)

en définitive | 24-06-16 | 23:27

LuckyGirl | 24-06-16 | 23:12
Toen ik 18 was mocht ik stemmen. Tot m'n 30ste ben ik te dom om te poepen geweest.

nietvaneergister | 24-06-16 | 23:27

Maar dat merk je pas als je in een houten karretje tulpenbollen gaat halen voor je verhongerende gezinnetje.
Opgejorist | 24-06-16 | 22:52
Je vergeet de zombieplaag nog. Oh, en Zuul uit Ghostbusters komt ook terug op aarde. Wat zo'n Brexit allemaal niet kan veroorzaken, maar gelukkig zijn er mensen met een glazen bol zoals jij.

Kapitein Stijlvol | 24-06-16 | 23:27

Coole video van Paul Joseph Watson!

nemoj me jebat | 24-06-16 | 23:26

Opgejorist | 24-06-16 | 22:50
U hebt de klok horen luiden maar weet de klepel absoluut niet te vinden. Voordat u raaskalt wil ik voorstellen u beter te laten informeren waarom de wens om een Brexit tot stand is gekomen. Die info haalt u zeker niet uit de Nederlandse visuele, gesproken en/of schrijvende pers.
Hun beperkte en gekleurde theorie herhalen is wel erg zwak. Dus kom op doe eens zelf wat moeite om de ware redenen te achterhalen!!! Alles afschuiven op migranten is too cheap.

stroopa | 24-06-16 | 23:26

Ach. De Politiek. Altijd 'Wij Nederlanders' praat. Ik zie dat niet zo. Dat collectieve geouwehoer. Nederturken zoelen zich eerder Turk dan Nederlands. Nedermarokkanen voelen zich eerder Marokkaans dan Nederlander. Dubbele nationaliteit heeft daar zeker iets mee te maken dunkt mij.

Tha Analyzer | 24-06-16 | 23:25

Luister naar Bob dan komt het allemaal goed,en hij heeft gelijk het is maar een klein groepje (mensen)dat ons controleerd.
www.youtube.com/watch?v=OFGgbT_VasI
deletetheelite8)8)

hebbuh | 24-06-16 | 23:25

Tering, ik lees net in de documenten van Guccifer dat Morgan Freeman 1 miljoen dollar gedononeerd heeft aan de democraten...

kara | 24-06-16 | 23:25

@nemoj
ook D66 gestemd, was een andere tijd. Zou het zo weer doen, vorige eeuw.

compitaal | 24-06-16 | 23:25

nemoj me jebat | 24-06-16 | 23:20
Ik heb VVD gestemd. Veel erger. D66 lult en lult, maar de VVD maakt de boel actief kapot.

nietvaneergister | 24-06-16 | 23:25

Ah, ik dacht al: waar blijft Adolfje Pechtold met zijn natte droom over een Vierde Rijk. Ik beloof op 15 maart plechtig, om niet te stemmen op NSB`66!

Uw Psychiater | 24-06-16 | 23:24

@Bolhoed | 24-06-16 | 23:17
Jij was het toch die voor enige dagen terug met de pollstation link kwam aandraven? De link waaruit bleek dat van een 145k ,81% voor Brexit stemden. Well done.

en définitive | 24-06-16 | 23:24

@Opgejorist | 24-06-16 | 23:01
Waarmee u maar weer aangeeft wat voor fascisten de Eurocraten zijn.
Die zijn namelijk zoooo NSDAP.

Rest In Privacy | 24-06-16 | 23:24

Graaf van Egmont | 24-06-16 | 23:19 Ik vraag me af of de economie zo aangetrokken wordt... zie de beurskoersen... Die PIGS landen gaan heel wat uitmaken straks omdat die nu een machtiger blok vormen in de EU, en als ze Frankrijk meekrijgen (die historisch gezien meer met de zuidelijke landen heeft dan met de NW-Europese) krijg je de aloude situatie van Duitsland vs de rest... en we weten wat er Damals gebeurde...

Opgejorist | 24-06-16 | 23:23

Van Rompuy over Nexit: het land van de VOC gaat zich toch niet op zichzelf terugplooien? Ja oen, want iedereen weet toch dat de VOC door de EU werd opgericht...

Wat een eng mannetje. En hij is nog vervelender omdat op de Vlaamse televee niet meer gedebatteerd wordt, enkel nog één op één geïnterviewd.

Vreetkonijn | 24-06-16 | 23:22

Wat een enge, enge man is kereltje toch. Past prima bij corrupte Guy en dronken JC.

BlowingBubbles | 24-06-16 | 23:22

Oexit, Brexit en de Trumpenator, waar hebben we het aan verdiend.

compitaal | 24-06-16 | 23:22

@Opgejorist. Ach. Stemmen is nog altijd anoniem. Nou ken je wel in de straat gaan vragen wat ze gestemd hebben maar je weet tog: stemmen is privé. En van een sociaal wenselijk antwoord heb je misschien al eens gehoord. Alsof we je tijdens de lunchpauze zegt: jaha, ik stem PVV. Mwhoehaha!

knutsel | 24-06-16 | 23:21

@vinzDH | 24-06-16 | 23:07
opkomst nu was hoger dan bij het britse eu-referendum in 1975.

sennholz | 24-06-16 | 23:20

"Eruit is eruit". Pechtold wil onze derde handelspartner de moeder neuken. Zolang onze centen maar naar Brussel gaan en de derde wereld bewoners hier een gratis huis krijgen.

heldheino | 24-06-16 | 23:20

Oh, ik schaam me zo dat ik ooit D66 heb gestemd.
Nota bene omdat ik democraat ben!
Sorry, iedereen! Sorry!

nemoj me jebat | 24-06-16 | 23:20

LuckyGirl | 24-06-16 | 23:15 Jammer dat uitkafferen. Sloeg je op de lagere school (of nu nog steeds) ook erop als je er inhoudelijk niet meer uitkwam? Ten opzichte van de huidige situatie was diegene vóór de Brexit toch duidelijk stabieler. Anders had het Pond niet op het laagste niveau sinds 1985 gestaan, bijvoorbeeld.

Opgejorist | 24-06-16 | 23:19

Opgejorist | 24-06-16 | 23:15
Wat maakt mij dat nou uit. Die PIGS landen? Iemand moet de economie aantrekken toch? Brussel doet het in ieder geval niet.

Graaf van Egmont | 24-06-16 | 23:19

De toverhoeden van de eurocraten, daar zul je meer van zien aankomende tijde. De illusionisten gaan konijnen uit hun hoeden toveren. Het begon al vroeg vandaag, er kwam een konijntje uit, dat graag een tweede referendum wil voor een In-Out the EU.

Ber-Tollie | 24-06-16 | 23:18

Ik hoor de mensen in mijn werkomgeving klagen over het populisme, waarbij ze een misprijzend gebaar maken.
Maar kijk nou eens even wat er aan de hand is.
De EU heeft poorten opengezet voor de massa's uit de 3e wereld die binnenkomen zonder papieren met lulverhalen, en die onder de radar verdwijnen, de politie weet niet eens van honderdduizenden wie het is zijn of waar ze zich bevinden!
En dat in een tijd van internationale moslimterrorisme!
Denk je niet dat de mensen in Europa daarop gaan reageren?
Neem vervolgens de financiële wereld, waar inmiddels de negatieve rente haar intrede heeft gedaan. Iedereen begrijpt dat negatieve rente niet goed kan gaan. Geld duikt onder, kapitaal wordt vernietigd. Negatieve rente is een financiële wurggreep voor de hele economie, die eindigt met de dood; geld verliest zijn functie.
Dus men kan wel klagen over het populisme, maar kijk eens even wat het zittende regime allemaal uitvreet. Het zittende regime is ten dode opgeschreven. Het is beter dat dit nu verdwijnt dan dat het ons allemaal meesleurt de afgrond in.
De negatieve rente leidt tot de economische dood, gevolgd en begeleid door sociale onrust. We moeten af van dit systeem, al was het maar om onze eigen huid te redden. Wat ervoor in de plaats komt, weten we niet. Maar dat we chaotische tijden tegemoet gaan, is klaar als een klontje.

Rest In Privacy | 24-06-16 | 23:18

@Opgejorist | 24-06-16 | 23:02

Haha precies de geijkte reactie die ik had verwacht van de standaard EUSSR aanhanger, typisch gebrek aan steekhoudende argumenten, om over feiten maar te zwijgen.


von Strumpfhausen | 24-06-16 | 23:17

Zojuist weer terug uit de UK voor een weekendje NL.
.
Pechtold is de beschaving voorbij... wat een fout rancuneus mannetje.

Bolhoed | 24-06-16 | 23:17

Één van de grootste vrijhandelszones ter wereld.
Opgejorist | 24-06-16 | 23:11
Tuurlijk. En wat nu als je plots wordt opgeschrikt door een ander geluid? Ga je daarna jammeren ofzeau?

en définitive | 24-06-16 | 23:17

Kijk voor de gein dit filmpje eens in zwart/wit. Dan zie je Goebels, raar maar waar.

ja,diedus! | 24-06-16 | 23:16

Zou @Jan Roos stiekem een voorbeeld hebben genomen aan de manier waarop @Paul Joseph Watson zijn praatjes voor de camera vlogt? De stijl is identiek, de boodschap is gelijk, beiden geniaal, beiden bijna altijd waar en bijna altijd raak. Er zijn niet veel beteren die heden ten dage rondlopen.

Handsomeboy | 24-06-16 | 23:16

@eerstneukendanpraten | 24-06-16 | 22:13
Het is mij dan ook een raadsel waarom 1.5+ miljoen mensen iedere avond het 8 uur journaal (rtl en nos) bekijken.

Mark_D_NL | 24-06-16 | 23:16

Graaf van Egmont | 24-06-16 | 23:07 subtiel commentaar, en vol van wederzijds respect. Precies waarom de boel naar de kloten kan gaan. Voor jouw informatie: Ik doel op de PIGS landen, die nu relatief meer invloed krijgen dan de noord-west Europese landen zoals Nederland, Duitsland.

Opgejorist | 24-06-16 | 23:15

"Dat kan nu veranderen met de Brexit en de instabiliteit die hierdoor gaat ontstaan"
Opgejorist | 24-06-16 | 23:11:
Je beweerd dat het nu stabiel is.
Als dat zo was dan was er geen sprake van een Brexit.
Ik denk dat jij het bent die instabiel is geworden door de Brexit.

LuckyGirl | 24-06-16 | 23:15

Graaf van Egmont | 24-06-16 | 23:07 subtiel commentaar, en vol van wederzijds respect. Precies waarom de boel naar de kloten kan gaan. Voor jouw informatie: Ik doel op de PIGS landen, die nu relatief meer invloed krijgen dan de noord-west Europese landen zoals Nederland, Duitsland.

Opgejorist | 24-06-16 | 23:15

Smerige achterbakse lichtekooi.
Jammer dat zijn zaadgever tijdens het occupuleren niet over het gelaat kwam van zijn stort container...

Szuz | 24-06-16 | 23:13

pechthold stomme hond wat snap je niet aan nee StumperT

WhaTsHenneping | 24-06-16 | 23:12

@Opgejorist | 24-06-16 | 22:56:
Dus jongeren is gelijk aan slim.
Zelden zulke bagger gehoord.
En, op een eerdere reactie: Wie heeft voor een compleet verdeeld Europa gezorgd?
Ga lekker met je duplo diploma zwaaien, alsof Europa groot is geworden door eeuwige studenten.
Heb medelijden met je grootouders.

LuckyGirl | 24-06-16 | 23:12

roze_bril | 24-06-16 | 23:05 ah, nu vind ik ALLES maar stom! Ach, lief hoor. Om je vraag te beantwoorden: in ieder geval niet door dan maar uit de EU te gaan, ik ben voor stabiliteit, ook als die niet op een transparante en zuiver-democratische manier wordt gerealiseerd. Trouwens, ik zie niet welke "problemen" we in de EU zouden moeten hebben. Grote problemen dan. Al sinds 1945 zonder Europees conflict. Welvaart zoals we dat nooit gezien hebben. Één van de grootste vrijhandelszones ter wereld. Dat kan nu veranderen met de Brexit en de instabiliteit die hierdoor gaat ontstaan.

Opgejorist | 24-06-16 | 23:11

Een avondje Nederlandse televisie, wat een ellende.

compitaal | 24-06-16 | 23:11

@GerMonster | 24-06-16 | 23:03
Goed gezegd. Grappig genoeg is de analyse "het zijn de ouderen en de dommen die brexit wilden" afkomstig van een faalonderzoeksbureau dat voorspeld had dat remain zou winnen. Dus dat onderzoek deugt om te beginnen al niet.

Lewis Lewinsky | 24-06-16 | 23:08

Over 9 maanden en 1 week Pechtold... dan is er een Nexit. Cadeautje van de Hollandse burgers.

duitse herder | 24-06-16 | 23:08

Opgejorist | 24-06-16 | 22:50
Wat een kut analyse, gevolgd door valse aannames. Ben jij wel goed bij je hoofd? Hoezo verschuift de macht naar het zuiden? Antartica? Zuid-Afrika? Noord-Afrika?

Graaf van Egmont | 24-06-16 | 23:07

Wat een heerlijke frisse wind zo'n Paul Joseph. En wat was het heerlijk waker worden vanochtend. Mijn dag kon niet meer stuk. En dan zie je zo'n uitgekauwde zuurpruim als Pechtold en dan denk je goddank is die hoop stinkende stront binnenkort geschiedenis samen met zijn verzuurde liegende immorele criminele zakken vullende eurofiele pedofiele vriendjes.

Rheia | 24-06-16 | 23:07

Weer genoten van de zure linkstelevee. De verradertjes zijn de wanhoop nabij en schoppen en slaan wild in het rond in een ultieme poging de burger te overtuigen van het dodelijk gevaar dat een nexit met zich meebrengt.

kaplaarzenverkoper | 24-06-16 | 23:07

Coldplay is levensgevaarlijk, wat een laffe shit.

compitaal | 24-06-16 | 23:07

Al meer dan 100.000 tegenstanders van
de brexit hebben hun handtekening gezet
onder een petitie die het parlement
oproept een tweede referendum te
organiseren over het EU-lidmaatschap.
Er zijn 100.000 handtekeningen nodig om
een onderwerp op de agenda van het
Lagerhuis te zetten.

De initiatiefnemers vinden dat de
opkomst van het eerste referendum (72%)
te laag is om te kunnen spreken van een
duidelijke keuze.

Ze vinden dat bij een opkomst lager dan
75% een meerderheid van 60% nodig is om
de uitslag in beleid om te zetten.52%
van de Britten stemde voor brexit.

vinzDH | 24-06-16 | 23:07

Jan-Joris-Jaap-Joop | 24-06-16 | 22:55 precies de reactie van een ware reaguurder! Dat heerlijke wij-zij redeneren. Nu ben ik ineens een geiler op een imperium! Knap gevonden hoor. Nuance, voor sommigen zoo moeilijk. Nee het is veel makkelijker om me dan maar in dat andere doosje te drukken.

Opgejorist | 24-06-16 | 23:06

Pechtold heeft het over een energiecrisis. Wat? Verder is PJW altijd tof en to the point, alleen inderdad jammer van die Infowars schets aan het einde iedere keer.

HMCuiteraard | 24-06-16 | 23:06

@opgejorist, ik heb eerder in de draad gevraagd of er iemand van het pro-EU kamp kan zeggen hoe we de problemen die de EU moet aanpakken? Jij vindt alles maar stom. Dat is niet echt een argument, ook niet dat iets ongewikkeld is of zoals een Britse zei dat ze woedend is. Maar jij kunt ons vast vertellen hoe het verder moet met de EU. Dat het wel gaat werken.

roze_bril | 24-06-16 | 23:05

@Zoltan
Levensgevaarlijk..

compitaal | 24-06-16 | 22:54

Ik heb het gehoord lieverd; hier is je tutu. En nou lekker sabbelen en morgen weer fris op.

Zoltan | 24-06-16 | 23:04

@The NerdHunter | 24-06-16 | 22:38
Kan kloppen indien je het fair playing level field van @Piet Karbiet eerder op deze dag ingebracht wilt overzien. Zal mj niets verbazen trouwens.

en définitive | 24-06-16 | 23:04

@Opgejorist | 24-06-16 | 23:01
Dat is je tweede godwin. Rot eens op, verliezer.

Lewis Lewinsky | 24-06-16 | 23:03

Van Mierlo had zichzelf moeten opheffen dan zaten we nu niet opgescheept met deze welriekende burgerman.

Ernst Oosters8389 | 24-06-16 | 23:03

Watson hoeft van mij niet . Die stem van hem wil zo graag gelijk hebben terwijl hij niet eens unedited een betoog kan houden. Verder is het net schaken. Engeland raakt Schotland kwijt, dat is de prijs. Het is niet meer zoals ten tijde van Napoleon dat Engeland Europa kom isoleren met zijn vloot. Niemand heeft Engeland nog nodig en die Eurotunnel kan net zo gesloten worden als de Engelse mijnen.

ijskogel | 24-06-16 | 23:03

Kijk hoe links alweer aan het knagen is aan het democratische resultaat "Het zijn alleen de ouderen en de dommen !", wat volgende week gevolgd wordt door "Die stemmen van de ouderen en de dommen tellen niet" en "De mensen die thuis gebleven zijn tellen ook mee en die willen blijven".
.
Niet lang daarna gevolgd door referendum nummer 2 waar je alleen aan mag meedoen als je tussen de 20 en 40 bent en uit een geregistreerd links nest komt.
.
Wij moeten snel doorpakken voordat die krankzinnige gevaarlijke ondemocratische, demagogische, nazi schreeuwende moslims liefhebbers het weer voor elkaar krijgen om van een Nee een Ja te maken.

GerMonster | 24-06-16 | 23:03

von Strumpfhausen | 24-06-16 | 23:01 dat jij het niet ziet is niet mijn probleem hoor. Succes met je wij-zij redeneren, daar waren ze damals ook heel goed in!

Opgejorist | 24-06-16 | 23:02

Lewis Lewinsky | 24-06-16 | 22:56 Ben geen Engelsman, zie niet hoe ik verloren kan hebben. En ben ook niet zo van het zwartmaken van andere meningen zoals jij probeert te doen. Dat is zooo NSDAP...

Opgejorist | 24-06-16 | 23:01

@Opgejorist | 24-06-16 | 22:50

Prachtige lang verhaal hoor, maar helaas zoals we onderhand gewent zijn van EUSSR aanhangers zonder ook maar een steekhoudend argument.

von Strumpfhausen | 24-06-16 | 23:01

EU leiders zijn een stel dramkleuters en borderline politici bij elkaar.

ZSU-23-4 | 24-06-16 | 23:00

Die Losers willen trouwens een nieuwe referendum om deze uitkomst te niet te doen. Reden dat er te weinig mensen gestemd hebben volgens hun, dat de opkomst minimaal 75% moet zijn.

vinzDH | 24-06-16 | 23:00

The NerdHunter | 24-06-16 | 22:38
Je hebt vast wel ergens een linkje naar de bron van dit verhaal. Doe eens geven.

Graaf van Egmont | 24-06-16 | 22:59

Aha, dat klinkt alweer als de ondemocratische organisatie en zijn aanhangers, je bent of voor ons of je bent geheel uit, ofwel je likt de hielen van Brussel of je bent geheel ge-excommuniseerd.
De verliezers zullen proberen de UK schade toe te brengen, als straf en voorbeeld voor alle anderen, om te laten zien wat er met je gebeurt als je het lef hebt voor jezelf te denken en uit te treden. Politieke viespeukerij en chantage, de EU als een soort kleuterleidster, welke bij ongewenst gedrag denkt te kunnen straffen. De arrogander Pechtold toch... De EU als een soort stichting billenkoek voor andersdenkenden, wie had dag gedacht.

ZSU-23-4 | 24-06-16 | 22:58

LuckyGirl | 24-06-16 | 22:08

Op de Vlaamse televee maken ze er ook een potje van: volgens de vertaling is Ome Nigel voorstander van een EU van soevereine staten...

Verder is het wel vermakelijk, ik zit te wachten tot iemand de nieuwslezer een zakdoekje aanreikt.

Vreetkonijn | 24-06-16 | 22:57

en définitive | 24-06-16 | 22:45
Zeg Zwitsal, het is hier geen facebook. #GeenBook

Acar_ketimun | 24-06-16 | 22:57

"Gezamenlijk staan we sterk, in Europa."
Precies, Pechtold. Sterk. In Europa. Als we de EU er tussenuit hebben gehaald.

Zoetwaterpanharing | 24-06-16 | 22:57

Beter dan Paul Joseph Watson kun je het niet zeggen, toch?

heilgeil | 24-06-16 | 22:57

Als ex-veilingmeester is Peggolt wel uiterst geschikt om iedereen en z'n moeder oude versleten rotzooi te verkopen, die slimme handelaren op dinsdag morgen uit de vuilcontainers hebben "gered"

Berthe | 24-06-16 | 22:57

@TB2318 | 24-06-16 | 22:41

farage is net zo'n populist als Pechtold. Alleen de manier waarop is anders, beide zijn het populisten. De populisten van het leave kamp waren net wat beter om de stemschapen te overtuigen dan die van het Remain kamp.

Pechtold roept al zeker 4 jaar dat de EU moet veranderen, maar hij heeft nog nooit 1, niet 1 (ook niet via zijn marionetten in het EU parlement) plan ingediend om daar werkelijk ook wat aan te doen.

litebyte | 24-06-16 | 22:56

a1a2a3 | 24-06-16 | 22:47
Populisme is net zo'n ergerlijk woord als islamofobie en racisme. Uitgevonden om elk debat dood te maken. Maar het werkt niet meer. Het zelfherstellend vermogen van een echte democratie dirigeert dit gelul naar de zijkant, en we gaan eens een ernstig gesprek met elkaar hebben. Er zijn wat problemen die we aanpakken moeten...

nietvaneergister | 24-06-16 | 22:56

Nuuk | 24-06-16 | 22:35 daarnaast is het gewoon een feit: de jeugd en de hoger opgeleiden hebben massaal tegen de Brexit gestemd. Dus: hoe dommer, hoe Brexit.

Opgejorist | 24-06-16 | 22:56

Het volk wil minder regels, minder ambtenaren, minder geldverslindende Brussel. GB is het zat, en wil er niet op wachten. GB stemt uit de EU.

De Nederlandse politiek: Geen referendum over Nexit. Levensgevaarlijk. Idioot. Dom, krankzinnig.
Hun antwoord: We hebben meer EU nodig.
Nog meer belastingen, ambtenaren, regels en geen soevereiniteit meer van de landen.

Referendum is optie 1, democratisch.
Hooivorken en fakkels met een bloederige volksopstand is optie 2. Nederland en De EU stuurt op optie 2 aan.
Ik pak mijn hooivork wel weer uit mijn schuurtje....

Wim Venijn | 24-06-16 | 22:56

@Opgejorist | 24-06-16 | 22:52
Nee jochie, jij hebt het referendum verloren. Dus laat je superiorieitsgevoel en je minachting voor de tegenpartij varen, verliezer, want die zijn op niets gebaseerd.

Lewis Lewinsky | 24-06-16 | 22:56

Opgejorist | 24-06-16 | 22:50
Ja mensjes zoals jij bijven we houden. Geilend op een imperium dat helaas zielloos blijkt. Dan kun je daar nog zoveel woorden aan wijden maar ondertussen sta jij ook in je blote reet. Met je vieze vuile schrale witte billen!

Jan-Joris-Jaap-Joop | 24-06-16 | 22:55

@Zoltan
Levensgevaarlijk..

compitaal | 24-06-16 | 22:54

TB2318 | 24-06-16 | 22:41
Neeeee!! Alles, behalve Scheveningen. Mannen, te paard!

Acar_ketimun | 24-06-16 | 22:54

Peggold... en keutel met kalfsogen.

Ronnie uit Helmond | 24-06-16 | 22:54

@en définitive | 24-06-16 | 22:45
Succes dan maar :) (Z)

Lewis Lewinsky | 24-06-16 | 22:54

Dit kwam gelijk bij me op na 1 seconde "er ist wieder da"

vinzDH | 24-06-16 | 22:54

@Rebellis | 24-06-16 | 22:40
die ene munt gaat dus niet gelijktijdig werken voor een land als duitsland en een land als spanje. daarnaast wordt de interne markt misbruikt om een politieke unie na te streven. vrijheid van vestiging is ook niet nodig om handel te kunnen drijven.

sennholz | 24-06-16 | 22:53

@T0matenplukker | 24-06-16 | 22:29
Christopher Hitchens was inderdaad geweldig. Bv dit: The Only Conversation Worth Having www.youtube.com/watch?v=CxGazUl4DCM

pluk-87 | 24-06-16 | 22:53

De Engelsen overleefden de Spanjaarden, Hollanders, Napoleon, Rothschild,2x Duitsland, Soros, en de EU overleven ze ook. Zelfs Pechtold overleven ze.

Zoltan | 24-06-16 | 22:52

Levensgevaarlijk, ik zeg het je, Nexit is levensgevaarlijk.
Net nu we opkrabbelen en er banen bijkomen, gewoon levensgevaarlijk.. alleen het idee al... levensgevaarlijk.

compitaal | 24-06-16 | 22:52

Lewis Lewinsky | 24-06-16 | 22:38 jij hebt verloren knullo, net als de rest van Europa. Maar dat merk je pas als je in een houten karretje tulpenbollen gaat halen voor je verhongerende gezinnetje.

Opgejorist | 24-06-16 | 22:52

He Pechtold! Want als je niet in de EU zit, mag je dan niet gezamenlijk meedenken over klimaat, vluchtelingen etc?

Zoltan | 24-06-16 | 22:52

De EU heeft nu alle trekjes van de FIFA. Net als bij de FIFA, je weet dat dit nooit meer gaat werken. Deze bureaucraten zitten zo verstrikt in hun eigen onmacht, dat ze niet meer weten te zeggen dan Wraak op GB en nog meer EU.

Graaf van Egmont | 24-06-16 | 22:50

Nuuk | 24-06-16 | 22:35 De wereld is niet gebaat bij een verdeeld Europa, en dat is wat er nu gebeurt. Binnen Europa zal de macht naar het zuiden verschuiven en zullen Frankrijk en Duitsland veel meer tegenover elkaar komen te staan, een positie waar Duitsland helemaal niet op zit te wachten. Binnen Engeland zitten ze in een spagaat: als ze enigszins vrije handel willen met de EU zullen ze ook vrij verkeer van personen moeten toestaan, waar de xenofobe Engelsen juist tegen hebben gestemd door voor de Brexit te stemmen. De situatie is behoorlijk complex en veelzijdig, dat leg je niet zomaar uit. Om dat dan weg te zetten als elitair linksdenken vind ik te ver gaan; geopolitiek en multinationale handelsbetrekkingen zijn gewoon geen gemakkelijke onderwerpen. Ik vind het stom, kortzichtig en om de verkeerde reden (want migratie houdt UK zo niet tegen en UK krijgt veel terug voor dat beperkte bedrag dat ze netto betaalden, dat zie je nu in de gekelderde pond en beurskoersen) dat zoveel mensen voor de Brexit hebben gestemd. Nog stommer vind ik de gok van Cameron om überhaupt een referendum uit te schrijven over dat onderwerp.

Opgejorist | 24-06-16 | 22:50

A. Pechtold: "Het ideaal van Europa www.google.nl/search?q=europa+godin&a... . Het ideaal van vrede,veiligheid en daar voorkomend welvaart ..." Ja allemaal leuk en aardig want liever een bloot wijf dan een spook in burka of een geüniformeerde heks. En Alexander twijfelt. Hij is ondertussen ook een beetje grijs geworden en verstand komt met de jaren zegt men.

Jan-Joris-Jaap-Joop | 24-06-16 | 22:50

@eerstneukendanpraten | 24-06-16 | 22:43
.
verwunde mein herz mit eintöniger mattigkeit

Piet Karbiet | 24-06-16 | 22:48

Net bij rtl late night. Rassies hebben Brexit gestemt en Londen waar de intelligente mensen wonen Bremain.
Zo simpel weer dat framen... Als je het spelletje einmal door hebt is het zo doorzichtig.

Dirk III | 24-06-16 | 22:48

@LuckyGirl | 24-06-16 | 22:41

Nee hoor Pechtold l.lt als een EU potentaat die zijn kansen
om nog deel te nemen aan de groot EU graaierij in rap tempo ziet verdampen ;-)

von Strumpfhausen | 24-06-16 | 22:47

Piet Karbiet | 24-06-16 | 22:43

The small faces, u kent uw klassiekers!

eerstneukendanpraten | 24-06-16 | 22:47

Populisme: denken dat een idee slecht is omdat het populair is met als implicatie dat het volk dom is en dat je daar zelf uiteraard niet bij hoort en boven staat. Virtue signaling van het meest flauwe soort.

Overigens kun je als je tegen "populisme" bent per definitie geen democraat zijn. Het is immers altijd het meest populaire idee dat verkozen wordt.

a1a2a3 | 24-06-16 | 22:47

@Lewis Lewinsky | 24-06-16 | 22:42 Ja, lol met jou. Je weet niet waar de (Y) toe dient. @Marielle ws wel.

en définitive | 24-06-16 | 22:45

en définitive | 24-06-16 | 22:41

Mariëlle was het vaste neuqje van van Binsbergen.

eerstneukendanpraten | 24-06-16 | 22:45

Ja, ik ben om ik word lid van D66...

Frosties | 24-06-16 | 22:44

Lol, Rabobank knurft klaagt over misleiding..

compitaal | 24-06-16 | 22:43

Gisteren was er een raadgevend referendum in het Verenigd Koninkrijk, waarvan het parlement vooraf heeft aangegeven de uitslag te volgen. Er komt een uitslag en vanuit Brussel (in de persoon van Juncker) wordt opgeroepen tot direct handelen en direct de vertrekprocedure in gang te zetten.
.
Een paar maanden geleden hadden we hier een raadgevend referendum, waarvan het parlement vooraf heeft aangegeven de uitslag te volgen. Er komt een uitslag en vanuit Brussel wordt opgeroepen tot uitstel van handelen..
.
Absolute waanzin.
.
De eerste hervorming moet het opheffen van dat bejaardenhuis in Brussel zijn.

algoritmos | 24-06-16 | 22:43

Was mich nicht umbringt macht mich stärker!

eerstneukendanpraten | 24-06-16 | 22:43

Zozo.. Geen slappe thee? Sinds wanneer is dat?

Wasbakplasser | 24-06-16 | 22:43

@en définitive | 24-06-16 | 22:41
Probeer anders *wat zit je haar leuk*.

Lewis Lewinsky | 24-06-16 | 22:42

Eduardo- | 24-06-16 | 22:38

Yes

T0matenplukker | 24-06-16 | 22:42

@marielle | 24-06-16 | 22:33
Hé, kenden wij elkander ooit? (Y)

en définitive | 24-06-16 | 22:41

Hoe betrouwbaar is "leave..."
https://www.youtube.com/watch?v=B0ktojE6WQA

en...
Schexit is coming...
http://i.imgur.com/wHbBXDM.jpg

TB2318 | 24-06-16 | 22:41

Hoe betrouwbaar is "leave..."
https://www.youtube.com/watch?v=B0ktojE6WQA

en...
Schexit is coming...
http://i.imgur.com/wHbBXDM.jpg

TB2318 | 24-06-16 | 22:41

Praat Pechtold nou alsof hij de nieuwe premier is, de man is om ons de nieuwe tijd in te loodsen?
Hij komt over als een vader die zijn kinderen met een bangmaakverhaaltje in slaap probeert te lullen.

LuckyGirl | 24-06-16 | 22:41

Onvoorstelbaar wat voor onbenullen ze opgetrommeld hebben om commentaar te leveren voor nieuwsuur. Le Pen wordt nog genoemd. Wilders zijn naam wordt zorgvuldig vermeden.
Toch wel erg jammer dat we Farage zijn toespraken gaan missen in he Europese parlement.

watazooi | 24-06-16 | 22:40

grappig hoe al die eurofielen gelijk morgen willen beginnen met onderhandelen, terwijl er volgend jaar verkiezingen zijn in duitsland en frankrijk. dan kun je dus volgend jaar vanaf opnieuw beginnen, terwijl er maar 2 jaar staan voor onderhandelingen. beter is dus om begin 2017 te beginnen, zodat je ook kunt onderhandelen met de nieuwe leiders van duitsland en frankrijk.

sennholz | 24-06-16 | 22:39

Ik heb gehuild van het lachen. De beer is los. Het zal nog een paar jaar beuken duren, maar het verhaal is uit. De politieke correctness zal in het zelfde graf begraven worden als de EU. En er zal geen oorlog komen. De natiestaten van Europa hebben dezelfde vijand en zullen gedwongen worden hun trots te staven met handelsgeest. Leve de alpinopet, leve de bolhoed en paraplu, leve de klompen en leve de lederhosen. Trotse landen die orde op zaken gaan stellen.

nietvaneergister | 24-06-16 | 22:39

@Jan Dribbel | 24-06-16 | 22:38
Nog fijner: nexit.

en définitive | 24-06-16 | 22:39

@Opgejorist | 24-06-16 | 22:29
Je hebt verloren, lullo. *langeneust*

Lewis Lewinsky | 24-06-16 | 22:38

T0matenplukker | 24-06-16 | 22:33
Voeg me toe dan praten we verder: twitter.com/IncorrectEddy
-
Molyneux is soms een ass maar hij heeft ook sterke gesprekken.

Eduardo- | 24-06-16 | 22:38

Het blijkt nu dat er flink gerommeld is met de stemmen van het BREXIT-referendum. De EU-heertjes hebben dus werkelijk alles geprobeerd om de Brexit te voorkomen. Zelfs het stelen van stemmen heeft niet geholpen. De werkelijke uitslag van het referendum moet ongeveer 70% Leave en 30% Remain zijn. Dus nix 50-50 race, maar gewoon een keiharde nederlaag voor de EU.

The NerdHunter | 24-06-16 | 22:38

Heel fijn Engeland eruit, Oekraïne erin.

Jan Dribbel | 24-06-16 | 22:38

-weggejorist-

Vozz023 | 24-06-16 | 22:36

Geweldige speech van Watson.

Lewis Lewinsky | 24-06-16 | 22:36

opgejorist: Brexit = dom en gepeupel? hoe dat zo dan? Er is duidelijk iets gekozen waar jij niet achter staat en dat mag jij vinden. Het is echter treurig dat je geen argumenten aan wil voeren, maar mensen met een andere mening weg zet als gepeupel en dom. Dat klinkt zorgelijk en is de basis voor elk systeem waarbij een elite vindt dat alleen zij in staat is het land te leiden. Of dit nu een dictatuur dan wel een oligarchie is. Triest.

Nuuk | 24-06-16 | 22:35

Dat filmpje van Pechkobolt heel goed bewaren, voor als wij voor een Nexit hebben gestemd en gewonnen hebben!

Bolder | 24-06-16 | 22:35

Stoere taal van Pechtold. Uit is uit. Geen slappe thee. Lijkt de ex wel, die roept 'En je hoeft ook niet meer terug te komen, ik wil je nooit meer zien.'
Geen zorgen Pechtold. Ze blijven weg. Die luisteren wel naar een referendum. En zij blijven bij hun besluit. Ze heten geen Pechtold.
En geen getreuzel Pechtold? Ook heb je geen inspraak op het moment dat GB de echtscheidingspapieren ondertekend en het artikel 50 in gang zet. De EU wil dat snel. Maar dat moment mag GB helemaal zelf kiezen. Over een half jaartje. Of over een jaartje. Misschien nog langer. Lekker tergen die EU. Goed bezig GB.

Wim Venijn | 24-06-16 | 22:35

 
sennholz | 24-06-16 | 22:31
 
Dat is juist de bedoeling, één interne markt is prima. Eén munt ook prima. Voor de euro hadden we al een aardig systeem met een interne "munt" en extern gekoppelde munten. We hebben geen Europees bestuur nodig, dat is namelijk waar het wat mij betreft mis gaat.
 

Rebellis | 24-06-16 | 22:34

Eduardo- | 24-06-16 | 22:09

Godver, Ingrid Carlqvist inderdaad. Die was ik nog vergeten. Molyneux echter is een warhoofd.

T0matenplukker | 24-06-16 | 22:33

Wat een lekker ding die Paul!

marielle | 24-06-16 | 22:33

Ho ho, Paul Joseph Watson, wij in de Netherlands hebben nooit een ander referendum gekregen. Wij hebben in 2005 tegen de EU gestemd en dat is genegeerd. En dat was het dan.

Lewis Lewinsky | 24-06-16 | 22:32

@Rebellis | 24-06-16 | 22:25
slecht voorbeeld, want noorwegen en zwitserland zijn gewoon lid van de europese interne markt.

sennholz | 24-06-16 | 22:31

wil meneer watson zich melden bij de infobalie, er is telefoon van meneer holmes.

Hè Bah | 24-06-16 | 22:31

Ja hoor gevonden, een paar huilende Engelsen in een cafè, goed lang in beeld. Riool journalistiek!

lanexx | 24-06-16 | 22:31

Tja het is overduidelijk onze demagoog, de man van de arbeid's liberalisatie de 0 uren contracten de moslim knuffel-laar die meneer die collaboreerden met het minst sociale kabinet ever en zijn donkere kringspier aanbied aan welke EU neo liberaal dan ook. Die de banken tot de laatste snik alles vergeeft en de zwakkere er voor op laat draaien En slecht opgeleide kansarme moslims binnenhaalt en de zwakkere in onze samenleving even vergeet. Speciaal deze EU meneer slaafje van het de meest ondemocratische tuig in Brussel heeft wat te melden over een trots en eigenzinnig en verstandig volk te melden . Zonder enig gevoel voor rede of innerlijke beschaving. Heb het altijd weer moeilijk wie de grootste leugenaar en oplichter is de PVDA of D66 lijkt wel of deze neo liberale kloothommels en om vechten wie de grootste rat is.

equal to condell | 24-06-16 | 22:30

Het is gewoon keihard: hoe dommer, hoe Brexit. Het gepeupel heeft gesproken.

Opgejorist | 24-06-16 | 22:29

De NOS66 zaait HAAT tegen ouderen.

compitaal | 24-06-16 | 22:29

Lijst van enkele andere weldenkende mensen (heeft powned nog vacatures open staan?):

- Sam Harris
- Richard Dawkins
- Christopher Hitchens (vrede zij met hem)
- Tommy Robinson
- Dave Rubin
- Daniel Hannan
- Douglas Murray
- Ome Pat natuurlijk
- Bill Maher
- Maajid Nawaz
- Gad Saad
- Faisal Saeed Al-Mutar
- Sarah Haider
- Lalo Dagach
- Raheel Raza
- Ezra Levant
- Lauren Southern
- Tarek Fatah
- Milo Yiannopoulos
- Ayaan
- Christina H Sommers
- Raymond Ibrahim
- Pamela Geller
- Robert Spencer
- Bill Warner
- Brigitte Gabriel
- Devon Tracey (aka Atheism-is-Unstoppable)
- Én Hans natuurlijk

U zult de meeste wel kennen (hopelijk), maar ik dacht ik noem even alle helden op. Dat kan geen kwaad.

T0matenplukker | 24-06-16 | 22:29

haha wat een begrafenisstemming bij Nieuwszuur

lady blabla | 24-06-16 | 22:28

Zoals Watson al zegt, we zijn er klaar mee om ons zogenaamd te moeten schamen voor onze cultuur en identiteit. De landen van Europa blinken juist uit in awesomeness en als landen alles afgepakt wordt, zoals trots, soevereiniteit, cultuur etc kan dat wel eens als een boomerang terugkeren. Na de eerste wereldoorlog pakte het ook niet helemaal lekker uit om het Duitse volk te vernederen.

pluk-87 | 24-06-16 | 22:28

@Cuyahoga | 24-06-16 | 21:59:
Het verschil is dat Pechtold weet wat er op hem af komt.
Hij ziet het einde van zijn safe-space-age.

LuckyGirl | 24-06-16 | 22:28

@LuckyGirl | 24-06-16 | 22:23
Watson, Condell, Farage et al. Zij allen bereiken middels hun uitgesproken mening een doelgroep. Dat is.

en définitive | 24-06-16 | 22:27

Prima hoor als je pro-EU bent. Maar kan iemand mij van dat kamp uitleggen hoe we verder gaan? Zeg maar de problemen die er nu zijn, dankzij de EU, hoe die structureel opgelost moeten worden? Ik neem aan dat ik niet hoef te verduidelijken om welke het gaan.

roze_bril | 24-06-16 | 22:27

Ik heb bij wijze van uitzondering naar het NOS-sjoernaal gekeken: *Niemand had het zien aankomen! Niemand had het zien aankomen! Niemand had het zien komen!*

Fukkof Nos. Miljoenen hebben het wel zien aankomen. Maar wegkijkers zoals jullie miet nee.

Lewis Lewinsky | 24-06-16 | 22:26

Ach die Pechtold. Ik had zelf het liefst een sterk, veilig en solide EU gezien mét het VK er in. Maar het Europese huis is niet sterk, veilig en solide. Het fundament is slecht, het bouwwerk beroerd, en de afwerking slordig. En "hervormen" door een paar steunberen tegen de verzakte muren aan te meppen lost op de lange termijn niets op. Als de boel uiteindelijk in elkaar dondert en meer landen opstappen omdat Brussel er een potje van maakt en het EU-verhaal steeds slechter aan de burger te verkopen is, dan kunnen we de huidige kliek, Pechtold inclusief, aanwijzen met de beschuldiging: jullie hebben Europa kapot gemaakt, door het verkeerd op te bouwen. Wilders, Le Pen of Farage hebben hier geen schuld aan.

Muxje | 24-06-16 | 22:26

pechtold hoopt natuurlijk op een tweestrijd met wilders bij de komende verkiezingen, zodat hij tegenstanders makkelijk als extreemrechts kan neerzetten. maar ondertussen heeft leave juist gewonnen vanwege de britse pvda-kiezer!

sennholz | 24-06-16 | 22:26

@LuckyGirl | 24-06-16 | 22:23
Nee ik ben nu weg :) ... leuke avond allemaal!

Watching the Wheels | 24-06-16 | 22:25

 
Wederom een misselijkmakende demagogische video van Arrogander Pechtold. Er is helemaal geen politieke EU nodig, handel gaat ook prima zonder schreeuwende en graaiende politici. Noorwegen en Zwitserland hebben al bewezen dat ze prima met andere landen kunnen samenwerken.  
 
Beste Alexander jullie soort heeft deze ellende veroorzaakt en de meeste mensen zijn het zat. Gegraai in Europa, gegraai in de publieke sector, vriendjespolitiek in Nederland. Het is over en uit, opnieuw beginnen met een sterke lokale vertegenwoordiging en goede samenwerkingsmodellen zonder politiek-geklooi. Alex ga lekker terug naar je veilinghal, verkoop wat linkse vingerverfobjecten of wat zoldertroep maar verdwijn uit het nieuws.  

Rebellis | 24-06-16 | 22:25

Paul Joseph Watson, will jou marry me?

jatheïst | 24-06-16 | 22:24

ach ja pechtold, opportunistischer komen ze niet. maar wie hem links noemt is toch echt de weg kwijt. scheer je weg zou ik willen zeggen, maar ja waar is die.
zeg alexander leg het nou eens uit, dat van die nederlandse onderwerpen en samen met europa dinges, ik snap het niet. hoe dan?

Hè Bah | 24-06-16 | 22:23

Hee Watching, alweer terug?
Ondanks de centrale boodschap van Watson (en het grappige versneld voorlezen van boze tweets, hoor ik mensen liever gewoon ademen tijdens rants.
Geef mij maar Pat Condell, informatiever, meer variatie in toon en minder vermoeiend.
Een ander soort boos.

LuckyGirl | 24-06-16 | 22:23

@Cuyahoga | 24-06-16 | 21:59
LOL

Lewis Lewinsky | 24-06-16 | 22:22

Daarom Arrogander Nex(t)it en zo snel mogelijk.

slotbert | 24-06-16 | 22:21

Pechtold deed denken aan Den Uyl, weliswaar voor mijn tijd, binnenkort weer autoloze zondagen www.youtube.com/watch?v=PL0UP7ktqyw "de politie laat nog niet toe dat op zondagen plezierritjes gemaakt worden wegens de Brexit".

Watching the Wheels | 24-06-16 | 22:21

best wel erg pijnlijk dat zo'n D66-drogist in maatpak het verschil niet kent tussen Europa en de EU

krelus | 24-06-16 | 22:20

Ik bedoel natuurlijk word. Excuus. :(

jeffreeze | 24-06-16 | 22:19

ik kon het niet laten: even kijken wat D66 nog meer over Europa zegt. Maar ik kreeg de melding op de D66 website:

"U kunt deze video niet bekijken, omdat u cookies van YouTube niet heeft geaccepteerd. Verander uw instellingen om de video alsnog te bekijken."

is voor het eerst dat een website klaagt dat ik mijn privacy een beetje afscherm.

watnouwatnouwatnou | 24-06-16 | 22:19

Als ze slim zijn organiseren de eurolikkers een tsunami van referenda, kunnen ze winnen, nu nog wel.
Over twee jaar is het afgelopen.

compitaal | 24-06-16 | 22:18

Goede vent, die Paul Joseph Watson
die Pechtold video ga ik niet eens meer bekijken, up yours Arrogander
Tobi | 24-06-16 | 22:16
Goede beslissing. Ik heb de Pechtold-video wel bekeken. Ik wordt er eigenlijk een beetje depri van. "... of gaan we het ieder voor zich doen?" - Hoezo ieder voor zich? We, in ieder geval ik, willen wel Europese samenwerking - maar niet in vanuit een vage geld verslindende bureaucratische EU.

jeffreeze | 24-06-16 | 22:18

Walgelijke lul weet het verschil nog steeds niet tussen de EU en Europa. Bovendien schermt hij met pluspunten die geen pluspunten zijn omdat sinds 1998 steeds onveiliger wordt, de oorlog met rusland dichterbij komt en de werkeloosheid de pan uit rijst. Andere lulkoek als energie en vluchtelingen lap ik aan mijn grote bruine laars. Stem niet op deze gevaarlijke sekte achtige partij!!

doskabouter | 24-06-16 | 22:18

@Hè Bah | 24-06-16 | 22:12

I.d.d.

Het is neo liberale technocratische kliek die de macht bepaald, het zijn de van Baalens, Jugnckers en de Verhofstadtjes - de valse surrogaat ggristenen en nep liberaal democraten. en daar is niets links aan.

litebyte | 24-06-16 | 22:18

Nexit. Please...

Juist door dit soort domme koeien ben ik er helemaal klaar mee.

Johnweer | 24-06-16 | 22:17

Op 39 seconden Pechtold: "Dat zal een stap terug betekenen" en dan zie je als ondersteunend beeld zo'n vrouw met een rood kratje voorop de fiets (auto stuk door Brexit).

Watching the Wheels | 24-06-16 | 22:17

@Eduardo- | 24-06-16 | 22:09
Doet-ie goed, deze Watson. Het betere knip&plakwerk. So, leftist from all around: get lost!

en définitive | 24-06-16 | 22:17

Goede vent, die Paul Joseph Watson
die Pechtold video ga ik niet eens meer bekijken, up yours Arrogander

Tobi | 24-06-16 | 22:16

lady bla bla
Schaduw minister president nu..
straks minister president van een groot zaken kabinet.
Ach ja de nieuwe fascisten zijn donders goed gecamoufleerd.

diddley2 | 24-06-16 | 22:16

Paul Joseph Watson - héérlijke riedel.
Wat een prachtige dag vandaag. Verzuurd links. De kop van Juncker. De beursdag des doods (die volgende week weer rechttrekt). Obama die gewoon nog zaken gaat doen met GB.
.
En de klap op de vuurpijl: een nieuw referendum! We stemmen gewoon net zo lang door tot we weer een Brentrance hebben!

de Voorzittert | 24-06-16 | 22:16

Hehe.... stap terug voor het ideaal van Europa ?
Nope slinkse pechtold het is een stap terug in het ideaal van de antidemocratische EU! en een flinke stap vooruit voor de democratie in Europa.

von Strumpfhausen | 24-06-16 | 22:14

Dominee Pechtold preekt wederom voor een lege kerk.

solcama | 24-06-16 | 22:14

Uit=uit
Nee=nee
Toch?

hebbuh | 24-06-16 | 22:14

Pechtold vuile smerige intrigant dat je bent:

De godvergeten arrogante houding van EUrofascisten als Pechtold die denken namens Europa te spreken is niet alleen stuitend maar vele malen enger dan zo'n debiel als Watson.

litebyte | 24-06-16 | 22:13

Ik lees liever 10 keer het complete oeuvre van Nietsche en Marx dan dat ik één minuut naar die eurofiele gek moet luisteren...

eerstneukendanpraten | 24-06-16 | 22:13

wel veel cuts in de watson rant- moest ie steeds kijken hoe t erop stond. en wat is een leftist eigenlijk? wat heeft links nou weer gedaan, we zitten al decades in een rightist shithole dacht ik met dank natuurlijk ook aan de linkse partijen (verraders). Ik zie het verschil niet meer. en wat zegt die watson over nationalism en pride? en de colonial past en moe van de excuses? of bedoelde hij de oorlog in irak als voorbeeld van pro action, of ligt daar mischien de reden van de mass imigration niet? steeds meer vragen.
Another hypocritical cunt? i'd say.

Hè Bah | 24-06-16 | 22:12

Rancuneus Links laat ook weer eens wat van zich horen. Wat een arrogante opportunist is die Pechtold toch. En dat wil dan zo graag voor 'verstandig' doorgaan.

Chuck the plant | 24-06-16 | 22:12

Geenstijl. Van onafhankelijk weblog tot de aanjager van populistisch Nederland.

Opgejorist | 24-06-16 | 22:11

Ah mooi, filmpjes om te kijken. Ik zat ''Wat nu Europa'' te kijken op één, maar Prem zit daar als een malle te schreeuwen.

MaisNon | 24-06-16 | 22:10

Van die windbuil wil ik sowieso niks horen, en gelijk hebben jullie, de NOS is een vuige arm van de dictators in Brussel. Kijk ze allemaal huilen de hyena's, ze proberen nu uit alle macht de Brexit stemmers belachelijk te maken door te stellen dat alleen de domme ouderen erop gestemd hebben, alfof de U.K. alleen bestaat uit hoog opgeleide en goed verdienende jonge mensen, framen heet dit!

lanexx | 24-06-16 | 22:10

@Cuyahoga | 24-06-16 | 22:05:
Doelt hij nou op RT?
Die hebben echt veel invloed gehad, ja.
Not!

LuckyGirl | 24-06-16 | 22:10

Op 23 seconden zegt Pechtold "heel" en dat deed denken aan Jochem Myer. Weet je wat Pechtold moet doen? Die moet lekker op schoolreisje gaan youtu.be/X2rQ3RaWGe8?t=12 "Heel, heel, heel ..."

Watching the Wheels | 24-06-16 | 22:10

@Binnenbaan | 24-06-16 | 22:04
Zolang je ja alu hoedje op hebt kan het geen kwaad ..

SyntaxError | 24-06-16 | 22:10

Alsof deze sneuhals er toe doet laat hij zich maar druk maken on z'n naar de USA gevluchte slapertje

Toontje-lager | 24-06-16 | 22:10

Paul Joseph Watson
Milo Yiannopoulos
Sam Harris
Dave Rubin
Tarek Fatah
Bill Warner
Stefan Molyneux
Ingrid Carlqvist
Hazem Farraj
Hamed Abdel-Samad
Robert Spencer
Bill Warner

En de eindbaas:
Gad Saad

Eduardo- | 24-06-16 | 22:09

@Binnenbaan | 24-06-16 | 22:04

Paul Joseph Watson is best wel ok hoor.

lady blabla | 24-06-16 | 22:09

En het is niet "waar het in Europa over zal gaan, maar "waar het in de EU over zal gaan", onthoud dan nou eens, hamertje tik.
Slappe thee!

LuckyGirl | 24-06-16 | 22:08

Die Pechtold heeft zo'n enge blik in zijn ogen. Een bloksnorretje erbij en het beeld is compleet met zijn geratel over het Vierde Rijk.

Banana008 | 24-06-16 | 22:08

Wat een fantast. Samen sterk in Europa wil prima zonder de EU.

niks mis mee | 24-06-16 | 22:08

Het is nu paniek maar, let op, hoe de Britten straks floreren, dan is het snel Nexit met de volgende verkiezingen want de problemen met de vluchtelingen e.a. kunnen we zeker niet met de EU oplossen, die maken het alleen erger met als dank mutti Merkel.

jatheïst | 24-06-16 | 22:08

Die klootzak snapt er niks van, wat een lul is het toch,de partij van spek en bonen ,spuit elf .

fleurtje | 24-06-16 | 22:08

Hoe krijg je het GVD bij elkaar gebracht in 1 onderwerp

... een surrogaat nazi met een aluminiumfolie complex en een smerige EUroscistische populistische technocratische intrigant die nog steeds droomt van een EU-rijk...

litebyte | 24-06-16 | 22:08

Jezus, Alexander. Wat slecht weer. Gewoon niet doen kan ook.

Cootgie1 | 24-06-16 | 22:08

Het ideaal van vrede, veiligheid en daaruit voorkomend welvaart.
Ah ja, de vrede want het is weer 1939 en en nee-stem is een stem voor de Derde Wereldoorlog. Ah ja, de veiligheid door de bewaakte Europese buitengrenzen en vaste financiële tekorten bij alle legers en politie in heel Europa. Ah ja de daaruit voorkomende welvaart die compleet gestagneerd is en niet hoger is als niet-EU landen, die nu opgelost moet worden met verzonnen financiële derivaten gebaseerd op schuld uit zuidelijke Europese landen?

adanteh | 24-06-16 | 22:07

Volgens mij denkt Pechtold dat ie Minister president is.

lady blabla | 24-06-16 | 22:06

Nou Peghebbolt, de samenwerking met jou is éénzijdig opgezegd.
Minkukel, loser, meelopende wandelende wanprestatie.
Ook jouw tijd zit erop, we hebben het met je uitgehouden en het wordt tijd dat je je vervanger gaat aanwijzen want niemand kent nummer 2 op je lijst, lul.

LuckyGirl | 24-06-16 | 22:06

Daarom, Stem VNL !

ouwerups | 24-06-16 | 22:05

Ijsland, hoe gaat het met dat Niet EU land... zomaar een vraagje. MSM is namelijk een beetje stil daarover.

selxi | 24-06-16 | 22:05

De warmongerende dorpsgek zelf vermoedde trouwens een complot vanuit het Kremlin:
twitter.com/GuyVerhofstadt/status/745...
Krankzinnigheid kent blijkbaar geen grenzen.
We hef won, pipo, we hef won.
*met vingertje zwaait*

Cuyahoga | 24-06-16 | 22:05

Hilarisch. Juncker eist dat GB zo snel mogelijk gehoor geeft aan de uitslag van het referendum en de artikel 50 procedure opstart. Waarom eist hij niet hetzelfde van Rutte over ons eigen referendum?

algoritmos | 24-06-16 | 22:05

Infowars? he getsie.

Binnenbaan | 24-06-16 | 22:04

-weggejorist-

Woodlandnl | 24-06-16 | 22:04

R you kidding me?

Woodlandnl | 24-06-16 | 22:04

Kots kots

jatheïst | 24-06-16 | 22:02

Ik heb konijnen gezien midden op een bospad, die in de koplampen van een naderende truck staarden, die er zelfverzekerder uitzagen als Pechtold hierboven.

Cuyahoga | 24-06-16 | 21:59

REAGEER OOK

linktips: Energie vergelijken | Autoverzekering vergelijken | Zorgverzekering vergelijken | Kinderkleding
Kansino. Hét online casino van Nederland.
Online casino met licentie | Bookmakers
Online Casino | Bookmakers | Online Casino | Online Gokken | Brokerfolio.com brokers vergelijken | online bookmakers in Nederland
Goksitesvergelijker.nl | Onlinecasinofortuna.com | Online Casino Nederland | Casino bonussen