Tendentieus, ongefundeerd & nodeloos kwetsend

Kabinet: 'Oekraine mag gewoon liegen over MH17'

verschillendeverklaringenachboeiend.png Nog een briefje aan de Kamer. Antwoorden op Kamervragen van Omtzigt ditmaal, beantwoord door de onbetrouwbare baklap Ard van der Steur. Over MH17, ontbrekende radarbeelden en de dubieuze rol van de corrupte kabinetscollega's in Kiev. Want Omtzigt had nog een heleboel vragen (lees vooral dit topic even terug). Omtzigt wilde bijvoorbeeld weten hoe het kan dat Oekraïne eerst beweerde dat ze geen primaire radarbeelden kunnen leveren omdat hun civiele radarsystemen 'uit stonden voor onderhoud' op die fatale 17e juli 2014, maar dat het verhaal later wijzigde in de vertelling dat hun systemen 'vernietigd' waren. Nou. Als het een getuigenverklaring in een rechtszaak was, volgde er hoog gefronste rechterlijke wenkbrauwen. Zo niet bij het beste kabinet sinds de Tweede Wereldoorlog. Die interesseert het geen fuck dat het verdachte partnerland van Poroshenko de eigen verklaringen verandert. Iedereen met gezond verstand zet z'n vraagtekens bij de rol en houding van Kiev, behalve Rutte II, getuige het antwoord hierboven. Harder je schouders ophalen over een hiaat in een heel belangrijk aspect van het onderzoek, kun je bijna niet doen. Maar Ard van der Onderstesteen doet het gewoon.

In de beantwoording Kamervragen gaat Steur ook nog in op het feit dat Nederland bij de Russen geen klacht indiende over hún radarbeelden, of beter: het illegale wissen daarvan. ICAO vertelde OVV dat zulks niet mocht, waarop de Nederlandse regering een procedure had kunnen starten. Waarom is er geen klacht ingediend bij de Russen? Nou, schrijft Steur: "Het Kabinet wil voorkomen dat uit het starten van een geschillenprocedure zou kunnen worden geconcludeerd dat Nederland van mening is dat deze gegevens nodig zijn voor het trekken van de conclusies van het OVV rapport en dat het onderzoek heropend moet worden." Ja hallo dikke kletskop. Natuurlijk bestaat de kans dat het onderzoek heropend moet worden, als blijkt dat er onderzoek is gedaan zonder dat alle relevante gegevens beschikbaar waren. Kortom. Hoewel de antwoorden veertien pagina's (pdf) beslaan, hebben we bijna 2 jaar na dato nog steeds geen primaire radarbeelden van de twee hoofdverdachten Oekraïne en Rusland. Maar ondertussen maakte de Staatsomroep wel wereldnieuws op basis van een OM-persbericht over een zogenaamd gevonden BUK-onderdeel... ...dat in 2015 al met foto en bijschrift in het onderzoeksrapport van de OVV stond. Sja. Dan zap je voor betere achtergronden dus vanzelf van MSM naar Omroep Niemöller.

Reaguursels

Inloggen

KennyBeter | 08-06-16 | 06:02

[Dan ben je zeker 5 jaar verder, dus ik snap niet helemaal waar die angst vandaan komt? Volledige onkunde?]

[Maar goed, benieuwd of je dat bedrag er voor over hebt om een complot te ontmaskeren, of om er achter te komen wat iedereen gewoon al lang en breed weet.]

U lijkt telkens een andere stropop redenering op te hangen om onder de discussie uit te komen. En ik vroeg ook niet naar uw studieresultaten, want dat had ik allemaal al begrepen.

ANSYS / LS Dyna is blijkbaar uw antwoord op de vraag. Maar ik vroeg niet direct naar de modellering maar naar consensus in de wetenschappelijke literatuur. Toch hecht ik als leek wel waarde aan wat u zegt. Het zal te modelleren zijn maar dan komen nog wel mijn voorwaarden:

- Er is niets bekend over de schade aan de cockpit en de forward fuselage voor zover die delen "niet meer te vinden" zijn. Dus u hebt geen ruwe data en het wordt natte vingerwerk à la DSB.

- Fragment schade aan het toestel leidt weliswaar tot zichtbare schade aan het omhulsel - wat leidt tot decompressie - maar niet bewezen aan de constructie van het toestel. Dus u kunt uw model dus alleen hypothetisch modelleren want u hebt geen gegevens.

- Wanneer fragment schade aan de constructie zou zijn opgetreden kan hebt u nog geen enkel bewijs dat dit tot een daadwerkelijke verzwakking van de spanten heeft geleid. U hebt namelijk geen spanten.

- Om bovenstaande redenen leidt fragment schade - voor zover bewezen - in de eerste seconden alleen tot een begin van decompressie, en wordt het onmiddellijke uiteenvallen zoals in mijn analyse is verwoord door DSB op geen enkele wijze verklaard.

Alleen de directe verwoesting van de draagconstructie kan hebben geleid tot haar onmiddellijke teloorgang binnen één seconde. Maar hiervoor heeft DSB geen theorie ontwikkeld omdat het point of detonation ten onrechte boven (en naast) de Boeing werd gelegd.

- Wanneer de raket het toestel niet heeft geraakt dan moet deze (tamelijk integraal) gevonden worden op een afstand van zeg 5 km in tegengestelde richting van de koers van de MH17 vanaf het laatste FDR point gemeten.

Almaz-Antey heeft beschreven in welke delen een uitgebrande BUK raket uiteenvalt.

En dit is wat Feynman mogelijk ook bedoelt, want dan is het verband met de MH17 wel zoek, ook al is dat wel de meest logische plek wanneer de raket de MH17 niet geraakt heeft.

- Maar ook indien de raket ten westen van het laatste FDR punt gevonden werd - tegengesteld aan de koers - dan kan volgens het door mij geschetste scenario de raket de MH17 ook weer verlaten hebben met een waarschijnlijk volkomen gereduceerde snelheid. Wat ook betekent dat deze delen dan tussen last FDR point en Rozsypne (dead weight) gevonden zouden kunnen worden.

- En tenslotte, ingeval delen van de raket - uitgezonderd secondary fragments, zijnde geen shrapnel (fuse detonator) - op de crashsite zelf zijn aangetroffen, en dan in het bijzonder op sites 1 en 2 (Petropavlivka), dan is indien deze delen daar niet zijn neergelegd, de kans groot dat de BUK raket wel degelijk in het toestel terecht is gekomen. Bij secondary fragments zou er echter nog sprake van 'schampen' kunnen zijn.

De conclusie luidt daarom dat indien delen van de raket in Petropavlivka zijn gevonden het aannemelijk is dat die zijn meegelift op stukken forward fuselage die door de wind naar P. zijn afgedreven.

Dus ik ben wel geïnteresseerd in de literatuur maar wij hebben geen data hebben om de situatie realistisch te modelleren.

Basic Dimension | 08-06-16 | 13:29

Buk-raket afgevuurd door Russische separatisten. Dit wist 95% al vanaf het begin, en dit is ook bewezen (bewezen door het NFI). Onderste steen is al boven, alleen Rutte wilt eht niet laten zien, want dan wordt Putin boos en verliest hij zijn enige kans op een openlijk homofiele relatie.

Sensemilla | 08-06-16 | 11:36

Het wordt tijd om op te treden tegen de schaamteloze oekraine en eu-propaganda die dagelijks over ons wordt uitgestort. Open de ogen mensen, en zie hoe wij bedonderd worden waar we bijstaan.

accijnstoerist | 08-06-16 | 08:45

Armlengte afstand nemen van Oekraine graag. En laat ze dat associatieverdrag ook opeten. Niks geen aangepaste versie. Geen verdrag of keihard afrekenen, die VVD en PvdA, met hun gedooghulpje D66. Het wordt tijd dat deze vernielers van Nederland verantwoordelijk worden gehouden voor hun eurofiele wanbeleid.

accijnstoerist | 08-06-16 | 08:43

@Basic Dimension | 08-06-16 | 00:57
" Goed, ik neem de handschoen op. Ik ben geen natuurkundige en misschien heb ik het fout. Is er een natuurkundige in de zaal die mij kan voorrekenen dat de verzwakking van de linkerkant van de MH17 binnen EEN seconde tot de totale ineenstorting van het vliegtuig tot voorbij STA888 en verder kan hebben geleid. "
.
't Moge duidelijk zijn dat die melding dat je geen natuurkundige bent geheel ten overvloede is.
Ik heb zelf wel een achtergrond in structural en aerospace engineering.
Daar waar je naar op zoek bent in explicit dynamics. Daar heb ik nu (nog) geen ervaring in. Maar leg 4000 tot 10.000 euro neer en met een beetje googlen vind je wel ergens een consultant die die analyse voor je kan maken. Vaak wordt daar ANSYS / LS Dyna voor gebruikt, om je zoekopdracht wat te vergemakkelijken.
Dan heb binnen 1 a 2 maanden resultaat. Tenzij zo'n consultant een eigen algoritme gaat schrijven ipv simpelweg LS Dyna te gebruiken.
Dan ben je zeker 5 jaar verder, dus ik snap niet helemaal waar die angst vandaan komt? Volledige onkunde?
Maar goed, benieuwd of je dat bedrag er voor over hebt om een complot te ontmaskeren, of om er achter te komen wat iedereen gewoon al lang en breed weet.

KennyBeter | 08-06-16 | 06:02

@#enpassant | 08-06-16 | 02:47
"Ik heb zelf ook meerdere aanwijzingen gevonden dat het vliegtuig niet meteen uit elkaar is gevallen. "
.
Dus dat zou betekenen dat de cockpit op de grond verplaatst is naar een andere vindplaats?
Of dat ie eerst nog even wat extra kilomters rechtdoor gevlogen is, en toen maar besloot om alsnog los te breken en maar weer een paar kilometer terug te vliegen?
Want dat is allemaal veel logischer dan het geen wat gewoon bewezen is en wat door ooggetuigen en door radar bevestigd wordt?
Wat een debielenclub hier, wanneer complotters met alternatieve theorien aan het ronspuien zijn, raken ze weer volledig weg van de realiteit.

KennyBeter | 08-06-16 | 05:32

@Basic Dimension | 08-06-16 | 00:57
" En bedenkt u wel dat EEN seconde vrijwel geen marge toelaat voor versnelling of vertraging van de ineenstorting. Dus hups, ineens op volle sterkte een kettingreactie. "
.
Je hebt blijkbaar geen besef hoeveel 900 kmpu is. Bespaar je al die moeite van ' algoritmes die in de literatuur staan vermeld ' , en krijg eens wat meer gevoel voor realiteit.
Btw, alsof er ook serieus iemand voor zo iets obvious eerst een geheel nieuwe algoritmes zou gaan schrijven...
't Moet zeker ook op bestaande computers met bestaande besturingsprogramma's gemaakt worden, en er moet niet eerst het beeldscherm, de chip en het toetsenbord opnieuw uitgevonden worden?

KennyBeter | 08-06-16 | 05:27

#enpassant | 08-06-16 | 02:47

Leuk u weer te spreken. Hebt u de discussie op Whathappened gevolgd over Lithium batterijen?

De eerste foto is geen bowtie maar een ricochet van de square daaronder die weer naar buiten is geschoten:

Eugene // May 8, 2016 at 5:51 pm // Reply
Yes, that hole is probably the exit hole for entry hole that is just on the right from it. The entry hole does not exhibit any bowtieness.
The way those guys try (unsuccessfully) to find anything resembling bowtie holes is quite telling.

De tweede foto is interessant omdat ik ook een picture heb van het tweede linker windshield met een diamond.

Basic Dimension | 08-06-16 | 03:25

@Basic Dimension | 08-06-16 | 00:57
Je hebt gelijk, jouw vermoeden is de mijne ook. Ik heb zelf ook meerdere aanwijzingen gevonden dat het vliegtuig niet meteen uit elkaar is gevallen. Ik heb je eerder ook al proberen uit te leggen dat er meer is gebeurd dan enkel een raket van buitenaf. Zoals bijvoorbeeld de Lithium accu's brand, maar dat heb ik al uitgebreid besproken. Ik heb ondertussen een uitbreiding gemaakt van mijn fotoset met onmogelijke inslaggaten waar jij zo je twijfels bij had:
www.flickr.com/photos/132949552@N05/2...
Breek je hoofd hier maar over als je wilt (met name de linkerfoto). Als je ook denkt bent dat er hier iets mis is begin dan maar met rotoscopen van dat vlak. Hier is b.v. de foto van de desbetreffende sponning van dat cockpitraam:
www.flickr.com/photos/jeroenakkermans...
Ik ben benieuwd welke conclusie je trekt.

#enpassant | 08-06-16 | 02:47

Bedenk ook dat over de fragmenten in de niet gevonden cockpit gedeelten en verder aft niets bekend is. Dat deze niet ricochet zijn afgeketst maar telkens een spant finaal zouden hebben doorboord is slechts een denkbeeldig optimum.

Kijk, hier gaat een fragment door een cockpit stijl, maar die is dus niet gebroken:

1.bp.blogspot.com/-_2uIP3r1pUU/VwbLbi...

En dat betekent dat DSB geen poot heeft om te staan als zij zou beweren dat het vliegtuig binnen EEN seconde door aerodynamische krachten uiteen getrokken zou zijn.

Maar het zou best kunnen dat bijvoorbeeld die BUK nozzle op site 1 of 2 in Petropavlivska gevonden is. Wel daar zouden de daders hem niet neerleggen.

Dus dan zie je onbewijsbare hypothesevorming in directe zin (de inslag van de BUK missile zelf), terwijl het bewijs mogelijk als circumstantial evidence gevonden wordt als BUK fragmenten in Petropavlivka.

Basic Dimension | 08-06-16 | 02:18

KennyBeter | 08-06-16 | 00:22

Kijk, net als u heb ik dit ook al overwogen voordat ik op de invallende BUK kwam. Maar ik kwam simpelweg niet uit met een tot drie seconden. En dan heb ik het nog niet eens over the forward fuselage gehad, de eerste klas en dan nog verder naar STA888. Moet allemaal omlaag binnen drie seconden:

1.bp.blogspot.com/-E4MA2z2O4Bk/V0R-_s...

[So, if these green beams break at the red points, the cockpit collapses with its nose a bit down. If the plane has a speed of 905 km/h and there is a lot of drag then the fuselage breaks off the cockpit by pressing relatively upward]

Basic Dimension | 08-06-16 | 01:22

KennyBeter | 08-06-16 | 00:22

Goed, ik neem de handschoen op. Ik ben geen natuurkundige en misschien heb ik het fout. Is er een natuurkundige in de zaal die mij kan voorrekenen dat de verzwakking van de linkerkant van de MH17 binnen EEN seconde tot de totale ineenstorting van het vliegtuig tot voorbij STA888 en verder kan hebben geleid.

Dan moet u wel met een volledig uitgewerkt model met bijbehorende algoritmes aankomen die in de literatuur staan vermeld. En bedenkt u wel dat EEN seconde vrijwel geen marge toelaat voor versnelling of vertraging van de ineenstorting. Dus hups, ineens op volle sterkte een kettingreactie.

Basic Dimension | 08-06-16 | 00:57

KennyBeter | 08-06-16 | 00:22

Wel, ik heb het echt wel gelezen hoor. En ik weet zeker dat u het niet gelezen hebt. En ik beweer met zoveel woorden ook juist dat in het OVV rapport niet staat dat de BUK zich in het vliegtuig heeft geboord. Want dan had ik toch ook geen verhaal? Hebt u mijn analyse eigenlijk wel gelezen?

Basic Dimension | 08-06-16 | 00:46

KennyBeter | 08-06-16 | 00:19

Natuurlijk was de MH17 volledig belast, waarop hij ook was ontworpen. En juist daardoor stonden alle spanten gespannen. En juist daardoor kon een alleged BUK missile die enorme spanning ook gemakkelijk breken. Inderdaad, hier heeft u een punt en nu komen wij ergens. Juist door die belasting viel de MH17 eerder uiteen dan in de hangar. Natuurlijk.

Maar daar ging bovenstaande analyse niet over. De ontlading van fragmenten op de MH17 en de IL-86, zijnde 70 kilo withete stukjes ijzer, heeft alleen effect op de plaats ter linkerzijde waar zij neerkwamen. Natuurlijk stortte de MH17 uiteindelijk ook wel neer maar niet omdat de interne structuur elders in het toestel binnen EEN seconde verbroken werd.

Dus in uw termen vertaald hadden de fragmenten ter linkerzijde binnen EEN seconde geen invloed op de belasting van de spanten ter rechterzijde en STA888 aft. Wat niet wegneemt dat ik niet uitsluit dat dat BINNEN EEN MINUUT wel het geval zou kunnen zijn. Maar zover hoefde ik niet na te denken omdat uit het traject van de cockpit valt af te leiden dat deze onmiddellijk is afgebroken. Dus een goed argument dit keer alleen niet geheel ter zake doende.

Basic Dimension | 08-06-16 | 00:39

@Basic Dimension | 08-06-16 | 00:17
Als je nu het OVV rapport had gelezen, dan wist je dat die BUK zich niet in het vliegtuig heeft geboord.
Lees dat nu maar eens, staan zat technische analyses in waarmee gewoon keihard wordt bewezen dat dat ding door een BUK is neergehaald.
Maar blijkbaar is dat iets wat je niet wilt erkennen. Zal je gebrek aan inzicht wel aan bijdragen.

KennyBeter | 08-06-16 | 00:22

KennyBeter | 07-06-16 | 23:56

[Laat me raden, 9/11 is zeker ook nooit bewezen, want er is nooit een sluitende theorie geleverd in het onderzoeksrapport dat het vliegtuig kapot gaat wanneer het tegen een wolkenkrabber aan ramt? Net zulke onzin.]

Ik geloof dat u de discussie als beëindigd wenst te beschouwen. U beschikt simpelweg niet over de feiten en hebt de DSB rapporten zeker niet gelezen.

Basic Dimension | 08-06-16 | 00:21

Nou las ik per ongeluk toch echt dat die Oekraiense radars in politiek onderhoud waren... oh nee periodiek onderhoud stond er.

burgermoedt | 08-06-16 | 00:21

"is gebeurt." Mooi verhaal maar let toch eens op de spelling! "Gebeurd" is een voltood deelwoord- langer maken- gebeurDE. Dus eindigend op een d al hoor je een "T". Is dat nou zo moeilijk?

stutz | 08-06-16 | 00:20

@Basic Dimension | 08-06-16 | 00:06
Je snapt er niet veel van he? Ook al wil je graag anders doen blijken.

In die almaz opstelling is dat vliegtuig onbelast. Met 900 kmpu is die niet onbelast.

FYI: daar zit dus een verschil tussen. Blijkbaar snap je dat niet.

KennyBeter | 08-06-16 | 00:19


KennyBeter | 07-06-16 | 23:54

Wel, u hebt wel een zeer eenvoudig beeld van de werkelijkheid. Een BUK is voornamelijk gemaakt voor kleine objecten als missiles en air fighters. Deze zijn zeer wendbaar waardoor de proximity fuse is ingesteld is op grote flexibiliteit. Zolang u het algoritme van deze fuse niet op tafel kunt leggen praten wij beiden in het luchtledige.

Maar ook hiervoor zijn scenario's ontworpen. Het is niet onwaarschijnlijk dat de BUK - die niet is geprogrammeerd voor een mega plane - een over correctie heeft gemaakt en zich in de MH17 heeft geboord. Bij een straaljager of een andere raket zou hij zich eromheen geplooid hebben.

Basic Dimension | 08-06-16 | 00:17

KennyBeter | 07-06-16 | 23:45

Boven wordt relative velocity wordt door mij behandeld. Decompressie en drag krijgen in één seconde geen kans. De shockwave is voor statische en dynamische proeven nagenoeg gelijk. Relative velocity wordt bepaald door de MH17 met 905 km en de BUK 9M38M1 met 600 m/s. Relatief momentum wordt aanvullend bepaald door de massa van de MH17 (Takeoff weight actual 278691 kg) en van de BUK missile (690 kg). Ik verwacht niet dat de BUK in staat was de snelheid van de MH17 aanmerkelijk te verlagen. De bijgestelde detonatie afstand is 1.6-1.8 meter, de tijd van de fragments tot het toestel is 0.00075 seconden. Hiermee staat de tijd bijna stil in de limiet en is relative velocity nagenoeg nul. Uw betoog is op drijfzand gebaseerd.

De aerodynamische belasting op 'dat toestel dat op pootjes stond' (sic) is complete onzin. Voor iemand van uw niveau wordt de aanlevering van exacte data en hypotheses verwacht. Overigens maakt u wel een terecht punt waar de A-A opstelling statisch was. En dat is ook precies de reden waarom zij hun BUK niet met 600 m/s door de IL-86 konden jagen.

Basic Dimension | 08-06-16 | 00:06

Vanaf dag 1 heb ik de meest uitlopende verhalen gehoord over MH17. Ik heb filmpjes via Facebook accounts gezien, die binnen het afkijken van het filmpje verwijderd waren, zodat het materiaal niet verder gedeeld kon worden. Filmpjes van de daders. Ik heb de main stream media weken na de aanslag, verslag zien doen over dingen, die op de eerste dag al te vinden waren op het internet. Ik heb de minister van Justitie zien struikelen over zoals hij het noemt, dit dossier. Ik heb de Nederlandse premier horen liegen op nationale tv, en ik heb hem valse belofte horen doen. Ik heb Tweede-Kamer leden vragen horen stellen uit naam van de democratie, en ik heb diezelfde premier deze Tweede Kamer leden zien negeren. Ik heb een gluiperige politicus MH17 zien misbruiken om de vlucht naar een nog hoger in aanzien staand baantje in Brussel te maken. Ik heb twee om het eufemistisch uit te drukken, nogal onfrisse wereld leiders MH17 zien ge/mis-bruiken, om de oorlog die gaande is gaande te houden. Ik heb uit het kamp van onze grootste bondgenoot geluiden horen komen dat zij over informatie beschikken die het vinden van de daders enorm gaat vermakelijken. Iedereen met een klein beetje inzicht in strijdkracht gerelateerde zaken, weet dat onze grootste bondgenoot over satellieten beschikt die tot op de vierkante meter kan inzoomen. En iedereen die het laatste weet, weet ook dat de satellieten van onze grootste bondgenoot op het moment van de aanslag op MH17, door de oorlog die daar gaande was, en nog steeds gaande is, elke beweging in het luchtruim, en op de grond volgden. NAVO dingetje enzo. Mensen, het is zo duidelijk als wat. Mark Rutte, zijn regering, en ons koningshuis willen niet dat hun onderdanen teveel te weten komen over wat er met HM17 is gebeurt. En in Nederland zijn er ondertussen te weinig echte journalisten over om via gedegen journalistisch werk, de waarheid nog boven water te krijgen.

Dr.Tatta.Macamba | 08-06-16 | 00:03

" Waar staat deze proef in het DSB rapport uitgebreid beschreven? Waar is de sluitende theorie van DSB over het uiteenvallen van de MH17? Kunt u dat aanwijzen? "
@Basic Dimension | 07-06-16 | 23:39
.
Laat me raden, 9/11 is zeker ook nooit bewezen, want er is nooit een sluitende theorie geleverd in het onderzoeksrapport dat het vliegtuig kapot gaat wanneer het tegen een wolkenkrabber aan ramt? Net zulke onzin.

KennyBeter | 07-06-16 | 23:56

@Basic Dimension | 07-06-16 | 23:39
"En in bovenstaande analyse wordt beweerd dat het onmogelijk is een mega toestel als de MH17 in één seconde in stukken te breken "
.
Halllooo. Ooit begrepen wat het doel is van een BUK raket? Dat is het slopen van vliegtuigen. Daar is dan ding voor ontworpen. En dan met name jachtvliegtuigen. En juist om die reden worden jachtvliegtuigen een stukje steviger uit gevoerd dan passagiers vliegtuigen, zodat ze wat impact kunnen hebben, handig in oorlogssituaties.
Passagiersvliegtuigen worden niet ontworpen om BUK of raket inslag op te kunnen vangen. Dus ja, een passagiersvliegtuig begeeft het zo.
Anders vlogen militairen wel in passagiersvliegtuigen als die sterker waren.
Het niveau is echt om te janken hier. Maar dat is dan ook meteen de verklaring waarom die domme verhalen hier nog verkondigt worden. Bullshit waar zelfs Rusland heeft er al afstand van genomen. Ongelooflijk.

KennyBeter | 07-06-16 | 23:54

@Basic Dimension | 07-06-16 | 23:39
Ja en hoe hard vloog dat ding in de Almaz Anthey opstelling?
Hoeveel aerodynamische belasting werkte er op dat toestel dat op pootjes stond?
Ga je eens wat verdiepen in vliegtuigen, en lees dat OVV verslag nog maar eens goed door.
Dit niveau is om te janken.

KennyBeter | 07-06-16 | 23:45


KennyBeter | 07-06-16 | 22:52

Het bewijs dat de MH17 door een BUK is neergehaald is in het OVV rapport helemaal niet geleverd. Hoe komt u daarbij? Legt u het alstublieft direct op tafel.

Het wordt ook door mij nu niet geleverd. Natuurlijk kunnen OVV en JIT over achtergehouden bewijs beschikken en van daaruit hun betoog opbouwen. Maar vooralsnog is dat voor ons geen aanvaardbaar bewijs. Dus als u over geheime bronnen beschikt, laat het ons onmiddellijk weten.

Wat het internet doet is door toepassing van natuurkundige wetten en logische scenario's het domein van de waarheid zodanig inperken dat daarin het bewijs besloten ligt. Men sluit dus zonder te beschikken over alle feiten onzin scenario's uit. Meer kan men niet doen.

En in bovenstaande analyse wordt beweerd dat het onmogelijk is een mega toestel als de MH17 in één seconde in stukken te breken met alleen 70 kilo withete stukjes ijzer. Het bewijs hiervoor is de proef van Almaz-Antey met de IL-86.

Waar staat deze proef in het DSB rapport uitgebreid beschreven? Waar is de sluitende theorie van DSB over het uiteenvallen van de MH17? Kunt u dat aanwijzen?

Basic Dimension | 07-06-16 | 23:39

@La Bailaora | 07-06-16 | 23:20
Maar vraag me toch af waarom Oekraine en Nederland zich daar druk om zouden moeten maken. Nota bene de Russische fabrikant van de BUK, Almaz Antey, kan die schade aan de vleugel al verklaren.
Dan kunnen Nederland en Oekraine toch gewoon daar aan refereren, als ze er zelf niet uit zouden komen?
www.rt.com/news/318592-report-buk-mis...
Maar goed, het zal wel weer een groot complot zijn waar blijkbaar de Russen zelf ook vrolijk actief aan meewerken.

KennyBeter | 07-06-16 | 23:35

@KennyBeter | 07-06-16 | 23:22
I took Improved Paranoia like 5 levels ago.

VerenigingVanDieven | 07-06-16 | 23:28

@La Bailaora | 07-06-16 | 23:20
Ho god... gaan we nu weer naar de complottheorien grijpen?
Zelfs Rusland heeft dat bullshit verhaal van een ander vliegtuig inmiddels naast zich neergelegd, en heeft nu de BUK theorie aangenomen.
Misschien een beetje bij de les blijven? Of bel anders Poetin op dat ie zo dom is om in een zogenaamd BUK fabeltje te trappen.

KennyBeter | 07-06-16 | 23:25

@VerenigingVanDieven | 07-06-16 | 23:14
Heb je het allemaal nog een beetje op een rijtje? Beetje paranoia?

KennyBeter | 07-06-16 | 23:22

Er is maar 1 verklaring voor de schade aan de linkervleugel. En dat is dat het toestel vanuit de lucht is beschoten:
niqnaq.files.wordpress.com/2014/11/un...

Vandaar ook dat de schade aan de linkervleugel vakkundig zoveel mogelijk wordt vermeden in het 'onderzoek'. Want het komt de onderzoekers van Nederland en Ukraïne niet zo goed uit.

La Bailaora | 07-06-16 | 23:20

@KennyBeter | 07-06-16 | 23:12
Dat lijkt me duidelijk. U lost de Slet af.

VerenigingVanDieven | 07-06-16 | 23:14

@VerenigingVanDieven | 07-06-16 | 23:08
" Maar het feit dat u van deze ooggetuigen op de hoogte bent zegt mij al heel veel. "
.
Hoezo, vertel verder? Pieter Omzigt maakte ook melding van die ooggetuigen.
Omzigt is zeker ook verwant aan Slet?
Of wat wil je nu zeggen eigenlijk?

KennyBeter | 07-06-16 | 23:12

Feynman | 07-06-16 | 19:43
" Ten eerste, leuk dat je een stukje van een buk gevonden hebt, maar drie dagen eerder is ook al een vliegtuig neergehaald met een buk, dus hoe weet je dat dit stukje buk iets te maken heeft met mh17?!? "
.
Oh ja joh, was dat met een BUK gedaan? De seperatisten hadden geen werkende BUK, maar claimden wel deze aanval. De Oekrainschers schieten niet hun eigen luchtmacht neer. Dan moet dit wel een Russische BUK zijn geweest.
Of was het misschien toch een manpad?

KennyBeter | 07-06-16 | 23:10

@KennyBeter | 07-06-16 | 22:58
Dat kan ik ook niet verklaren. Niet iedereen zag een tweede vliegtuig overigens. Maar het feit dat u van deze ooggetuigen op de hoogte bent zegt mij al heel veel. Bent u verwant aan de Slet?

VerenigingVanDieven | 07-06-16 | 23:08

@VerenigingVanDieven | 07-06-16 | 22:51
Die ooggetuigen zagen 'een tweede vliegtuig'. Is het je wel eens opgevallen dat het pad dat dat 'tweede vliegtuig' vloog volgens die ooggetuigen exact overeen kwam met het traject dat de afgescheiden cockpit volgde?
En dat komt ook weer overeen met de primaire radar gegevens die de Russen aangeleverd hebben op de recording. Daarin is wel de cockpit te zien, maar niet een los tweede vliegtuig.
Lijkt me sterk dat die Russen moedwillig een SU-25 uit de beelden hebben zitten poetsen, terwijl ze zelf een lezing houden met de bewering dat dat ding zichtbaar had moeten zijn op die beelden.

KennyBeter | 07-06-16 | 22:58

@De Koreaanse Slet | 07-06-16 | 19:09
Ja ben ook benieuwd. GeenStijl verweet in dat kansloze blogje nog dat de Main Stream Media helemaal geen melding hadden gemaakt van het Russisch Maleisische onderzoek.
En nu zwijgt GeenStijl zelf ook doodleuk over dat nieuwe onderzoek.
Hoe hypocriet ben je dan?
Want toegeven dat ze in een leugen van een dom complotblogje zijn getrapt durven ze hier niet.

KennyBeter | 07-06-16 | 22:54

@Basic Dimension | 07-06-16 | 18:51
Een linkje naar het OVV rapport had ook volstaan als bewijs van dat MH17 is neergehaald door een BUK.

KennyBeter | 07-06-16 | 22:52

@KennyBeter | 07-06-16 | 22:42
Het lijkt mij nog steeds de meest waarschijnlijke oorzaak, en de ENIGE ooggetuigenverklaringen van het eerste uur ondersteunen die lezing.

VerenigingVanDieven | 07-06-16 | 22:51

" Dan zap je voor betere achtergronden dus vanzelf van MSM naar Omroep Niemöller. "
.
Ja die Niemoller wist ook heel overtuigend met betere achtergronden te vermelden dat een SU25 MH17 neer schoot.
Helaas is dat gewoon bewezen een keiharde Russische leugen, pure propaganda, maar goed, het omdat het geen Westerse Main Stream Media is, is het al goed?
joostniemoller.nl/2014/09/rapport-zo-s...

KennyBeter | 07-06-16 | 22:42

@KennyBeter | 07-06-16 | 22:34
Het Ministerie van Waarheid ziet met genoegen een sollicitatie van uw hand tegemoet.

VerenigingVanDieven | 07-06-16 | 22:37

Dat ze in onderhoud zijn en dat ze vernietigd zijn hoeft elkaar toch niet tegen te spreken?
In een oorlog is het niet zo gek dat zulke objecten doel zijn, en dus vernietigd worden. En als iets kapot is, heeft het weer onderhoud nodig.

KennyBeter | 07-06-16 | 22:34

@Kaas de Vies | 07-06-16 | 18:34
Klopt Kaas! En wat gaan we er aan doen?

Maria.1 | 07-06-16 | 22:10

ze gingen wel demonstreren bij dolfinarium.... domme dozen. voor wat kutdolfijntjes.... !Nééderland, echt een land om trots op te zijn.

MrEA | 07-06-16 | 21:57

haha, dus als drie leugens tot dezelfde conclusie leidt, dan moeten we maar aannemen dat de conclusie waar is.

Biff Everwood | 07-06-16 | 21:23

De meerderheid van dit land koos dit kabinet. De meerderheid van dit land is PRO-EU. Vandaar: dit land verdient dit soort beleid en alle consequenties die er aan vast zitten. Diegenen die dit falend walgelijke bestuur in het zadel houden noemen zichzelf fatsoenlijk. Ik bedoel maar...

Rest In Privacy | 07-06-16 | 21:15

@DKS
En jij gelooft dat je heden ten dage nog onzichtbaar kunt zijn ????
Totdat ze je moeten hebben en traceren alles tot op de dag terug.
Of je hebt geen telefoon, creditcard, bankpas etc.
Geef eens antwoord op mijn eerdere vraag (20.38)...

A3an | 07-06-16 | 21:04

@De Koreaanse Slet | 07-06-16 | 20:59
Dat filosofische gesprek houd ik je aan. Je bent toch een van de sterkere reaguurders.

VerenigingVanDieven | 07-06-16 | 21:02

VerenigingVanDieven | 07-06-16 | 20:44

Dank voor de correctie. Het is inderdaad cui bono. My bad.

Het filosofische gesprek over wat vrijheid is ga ik liever een andere keer met je aan. Om het kort te houden ik koop mijn vrijheid gedeeltelijk af d.m.v. belastingen en deels door veel onzichtbaar in het buitenland te vertoeven.

Zoiets als absolute vrijheid bestaat niet. Alles heeft een prijs en de vraag is wat wil je ervoor betalen.

Ik zit hier prima in de EU. Elders is het slechter, minder en kutter qua alles (hoewel Zwitserland en Noorwegen mooi en volledig onafhankelijk lijken maar praktisch gelijkgesteld staan aan EU landen).

D.w.z. het is okay, niet dat we het niet veel beter moeten maken. Dat moet namelijk wel. Het moet beter.

De Russische federatie is overigens ook een soort van EU waarin 188 volkeren leven. China idem-dito. Amerika... Yep.

De Koreaanse Slet | 07-06-16 | 20:59

@Pax | 07-06-16 | 20:45
Oh en nog wat om te overwegen: geen vrijheid zonder grenzen.

VerenigingVanDieven | 07-06-16 | 20:59

@Pax | 07-06-16 | 20:45
Echte vrijheid is vrij zijn van verlangens. Maar jij bedoelt iets anders denk ik. En nee ik ben geen fascist.

VerenigingVanDieven | 07-06-16 | 20:55

Nuchternederland | 07-06-16 | 20:36

Je hoeft en moet onze media niet geloven. Maar dat geeft geen reden om de meest onzinnige complottheorieën aan te hangen. De Russische agitprop is smerig, heel smerig. Vrijwel elk scenario dat complotdenkers bedenken passeert de revue en het is niet geënt op enige objectiviteit. Het heeft een doel. Een duidelijk doel. Loyaliteit van de Russen door een vijand te creëren en zoveel mogelijk stront te creëren in het buitenland zodat de meest objectieve simpele ziel er niets meer van snapt.

Het is bewezen, getest, het werkte toen en het werkt nu.

Voor Russen is het nieuws echt een oeh en ah soap dat elke avond op televisie is. Geen grapje. GeenStijl is een lichtgewicht shockblogje ter vergelijking.

De Koreaanse Slet | 07-06-16 | 20:46

Vroeger vielen hele kabinetten over een komma in een onbeduidend wetsvoorstelletje over nulkommazoveel procent van iets waar we nog nog nooit van gehoord hadden. Nu liegen en bedriegen ze ons middenin onze smoel. En het volk stond massaal om het Malieveld of Museumplein over 0,2 % koopkrachtverlies, terwijl we nu massaal worden bestolen. Zouden ze echt iets in het water hebben gedaan dat wij zulke makke schapen zijn geworden?

PrinsesStoepje | 07-06-16 | 20:45

@VerenigingVanDieven
Maar jij weet wat *echte* vrijheid is, en dat is een autocratie waarin iedereen die het oneens is tegen de muur gaat? Dat is jouw idee van "leiderschap?"

Pax | 07-06-16 | 20:45

@De Koreaanse Slet | 07-06-16 | 20:40
Tja. Dat doen leiders. Die laten niet aan hun stoelpoten zagen. Ook niet door termieten.

Nederland is een glazen kooi. Met de illusie van vrijheid. Andere strategie dus.

VerenigingVanDieven | 07-06-16 | 20:44

VerenigingVanDieven | 07-06-16 | 20:27

Onze media is gekleurd en soms riekt het smerig links. Maar hoe erg je onze media ook vindt het steekt in de verste verte niet af met Russische media. Dat is pure agitprop.

Zo erg dat media wetenschappers denken dat als ze nu de demonisering van Oekraïne stoppen en ze weer behandelen als broedervolk dat praktisch elke Rus dat gaat geloven.

Jij mag hier op Rutte haten. Op de EU kotsen. Erdogan belachelijk maken. Poetin met Hitler vergelijken. Etc. Dat kan echt niet in Rusland.

Poetin haten? De Euraziatische Unie van Poetin bespugen? Vriendjes van Poetin belachelijk maken? Dat kost je alles wat je hebt en soms zelfs je leven.

De Koreaanse Slet | 07-06-16 | 20:40

@ DKS;
Waarom ben jij zo overtuigd van je zaak en niet objectief ?
Een kind kan toch zien dat er hier een heleboel gewoonweg niet deugt...

A3an | 07-06-16 | 20:38

@De Koreaanse Slet | 07-06-16 | 20:31
"In geopolitics, nothing happens by chance". Het is overigens 'cui bono', dativus.

VerenigingVanDieven | 07-06-16 | 20:37

Weet je wat pas echt verdacht is? Dat Igor Girkin namens zichzelf en de DPR destijds, tijdens het daadwerkelijke neerschieten, schuldbekende - nee, luidkeels zat te pochen over het feit dat hij MH17 uit de lucht plukte. Tot meneer erachter kwam dat het een buitenlandse vlucht was, natuurlijk. - En dat ondanks deze globale, openbare bekentenis, Geenstijl 2 jaar na dato nog klakkeloos NWO complottheorien en propaganda als een Jenga toren op zit te stapelen.

Het is mooi dat jullie je hoofd al hebben geschoren, hoeven we dat na afloop van dit conflict niet meer te doen.

Pax | 07-06-16 | 20:36

Wat veel ernstiger is dat er een hele volksstam is ontstaan die alles per definitie niet geloven wat uit onze nieuwsgaring komt en alles wél geloven als het uit Rusland komt.
Bah.

De Koreaanse Slet | 07-06-16 | 20:21

Demense geloven onze media niet meer, aangezien die niet onpartijdig blijkt te zijn. Vandaar ook de toegenomen belangstelling voor sites als TPO, GS enz.
Veel mensen gaan op zoek naar nieuws uit andere bronnen, en in dit geval is Rusland een logische bron voor MH nieuws.
En nee, klakkeloos geloven wat de Russen zeggen is niet slim. Maar dat nieuws negeren ook niet.

Nuchternederland | 07-06-16 | 20:36

Bij die Tenerife-ramp (ik stond NB geboekt op die kist maar moest enkele weken van te voren annuleren) zijn álle lichamen, dat waren alleen rompen gezien de giga-brand, meer dan 300 op één dag allemaal terug gevlogen.
Toen ik die gigantische poppenkast zag op TV met 7-8 vluchten en dat hele gedoe op de airports met de prominenten, vanaf dat moment wist ik al dat er hier een enorme faketoestand aan de gang was.
Kijk eens hoe goed we wel niet zijn voor de overledenen en hun nabestaanden.
En ondertussen de kisten die erheen vlogen hartstikke vol proppen met zaken waarvan we ook niks mogen weten.
Rutte & Co gaan gewoon lekker de verkiezingen afwachten en zijn dan weg.
Voor hetzelfde geld is dat gedoe met die kluis in Zwitserland ook een fake om de zaak nog verder te kunnen vertragen.
Want de resultaten hiervan zullen ook weer "afgewacht"worden om ze "mogelijk"in het onderzoek mee te kunnen nemen.
Ik heb héél veel met de luchtvaart te maken gehad, maar er is geen enkele ramp in de geschiedenis die zo afgehandeld geworden is.

A3an | 07-06-16 | 20:34

VerenigingVanDieven | 07-06-16 | 20:06

Ja het vertrouwde 'qui bono' riedeltje. Dat impliceert opzet en laat ik dit nu vanaf dag één nooit gedacht hebben.

De Russische agitprop zit diep bij veel mensen. Ze wisten een populaire opstand in het nieuws te verdraaien en Oekraïners te degraderen tot untermenschen en nazi's waardoor elke 'gelovige' Poetin-adept en uiteraard anti-westerse boos op ons en weg met ons gekkie alles wil geloven behalve dat Rusland er achter zit.

Dit is ironisch te noemen want als de gemiddelde EU- of regeringhatende reaguurder ook maar half de ballen had van wat toentertijd in Oekraïne plaatsvond we hier al een hele poos geleden een revolutie hadden.

Maar neen. Rutte moet weg. De EU zuigt. En een volk wat van een corrupte president af wil zijn nazi's. Volg jij het nog?

De Koreaanse Slet | 07-06-16 | 20:31

@De Koreaanse Slet | 07-06-16 | 20:21
Onze media en pers zijn niet veel beter dan de Russische. Geen wonder dat mensen die wantrouwen en hun heil zoeken tot sites als deze. Maar probeer me maar te overtuigen waarom het strafrechtelijk onderzoek minder knudde wordt als het onderzoek van de veiligheidsraad.

VerenigingVanDieven | 07-06-16 | 20:27

alexbl | 07-06-16 | 20:08

Nee. Maar niet dat dit relevant is.

Ik benoem simpele basisfeiten. Oost/West. Russen. Rampplek. Je punt?

Wat veel ernstiger is dat er een hele volksstam is ontstaan die alles per definitie niet geloven wat uit onze nieuwsgaring komt en alles wél geloven als het uit Rusland komt.

Je weet wel dat land waar de gehele media en pers in handen is van of onder controle staat van het Kremlin en wat dagelijks betrapt wordt op blatante en aantoonbare leugens.

Die Vladimir geloven ze volgelings en blind. Maar ons eigen strafrechtelijk onderzoek is een potje team knudde natuurlijk.

Bah.

De Koreaanse Slet | 07-06-16 | 20:21

@De Koreaanse Slet | 07-06-16 | 19:23
Slet,
Voorkeur voor een bepaalde beleg soort ?

Wijze uit het Oosten | 07-06-16 | 20:20

De Koreaanse Slet | 07-06-16 | 19:23

Mag ik duwen?

Bijtendehond | 07-06-16 | 20:11

De Koreaanse Slet | 07-06-16 | 19:51
U gelooft alles dat in de krant staat?

alexbl | 07-06-16 | 20:08

Maar eind juni gaat er in de EU gepraat worden over hoe ze 't associatieverdrag met Oekraïe, inclusief 't weerhaakje van 'n weerspannige referendumuitspraak in Nederland, ons door de strot geduwd gaat worden.
De glijers zijn bekend.
Als of er al aspirine wordt gedaan in de wijn waar je gegarandeerd koppijn van gaat krijgen.
We worden straks weer wakker met 'n gebruikt condoom in onze reet, en dan wordt ons verteld, en maar wat zalf op te smeren, want dan doet te niet meer zo'n pijn.

Der Paulie | 07-06-16 | 20:08

@De Koreaanse Slet | 07-06-16 | 19:51
Op de rand van door separatisten bezet gebied, welteverstaan. Zegt dus niks, aangezien air-to-air ook nog niet uitgesloten is.

Weet je wat Occam's scheermes mij zegt? Dat de daders diegenen zijn die er het meest van profiteren.

Wie is nou echt respectloos richting de nabestaanden? Dan denk ik toch aan figuren als Frans T., die aantoonbaar liegt en een mooi toneelstukje opvoert ter eer en meerdere glorie van zichzelf.

VerenigingVanDieven | 07-06-16 | 20:06

Maar eind juni gaat er in de EU gepraat worden over hoe ze 't associatieverdrag met Oekraïe, inclusief 't weerhaakje van 'n weerspannige referendumuitspraak in Nederland, ons door de strot geduwd gaat worden.
De glijers zijn bekend.
Als of er al aspirine wordt gedaan in de wijn waar je gegarandeerd koppijn van gaat krijgen.
We worden straks weer wakker met 'n gebruikt condoom in onze reet, en dan wordt ons verteld, en maar wat zalf op te smeren, want dan doet te niet meer zo'n pijn.

Der Paulie | 07-06-16 | 20:03

Ons kabinet maakt hier een politiek offer over de rug van honderden onschuldig vermoorde burgers en hun nabestaanden, in de illusie voor die volksverlakkerij en doofpot rond een oorlogsmisdaad ooit wisselgeld te ontvangen. Daarmee zijn de heren naïef, dom en narcistisch op zoek naar de volgende inhoudsloos erebaantje.
Feynman | 07-06-16 | 19:43

Het kabinet heeft hier niets mee van doen. Trias politica. Het is overgedragen aan het openbaar ministerie en het enige wat het kabinet kan en mag doen is een diplomatisch spelletje spelen met de Russen en Oekraïners om die radar data toch te krijgen. Iets waarvan justitie zegt het niet nodig te hebben en waarvan zowel de Russen als Oekraïners zeggen ze niet (meer) te 'hebben'. Dan kan je wel door blijven zeuren maar wat willen we nu eigenlijk? Gerechtigheid toch? De daders en medeplichtigen veroordeeld en het liefst voor het gerecht. Toch? Of willen we een politiek slaatje slaan uit dit drama om de EU of de regering een loer te draaien?

De Koreaanse Slet | 07-06-16 | 20:02

Ik stel voor dat we wat kinderen een gratis reisje geven met een mooi vliegtuig, over Ukraine. Om twee redenen. 1. Je kunt niet verwachten dat zoiets gelijk op de radar wordt gezien, daar zijn meer pogingen voor nodig. En buk raketten kunnen tenslotte ook missen. 2. Wij kunnen ook niet verwachten dat ukraiense mongolen de radar snappen. Of we geven ons gelijk over aan Rusland, dan kunnen zij wel bepalen of het kinderen of ouderen, of een combinatie wordt van Nederlanders om te testen met vliegtuigen. Ze hebben er ervaring mee.

safumufh | 07-06-16 | 19:55

Eerlijk gezegd kan de hele MH17 ramp me niet zo veel boeien.
Het is gebeurd, hoe dan ook. Shit happens, and life goes on.
Mag ik dat zeggen? Ja, dat mag ik zeggen.

King of the Oneliner | 07-06-16 | 19:54

Feynman | 07-06-16 | 19:43

Geen van die vorige toestellen zijn neergehaald door een BUK.

De Koreaanse Slet | 07-06-16 | 19:52

VerenigingVanDieven | 07-06-16 | 19:41

Nee. Ik pas Occams razor toe. Een vliegtuig vliegt van West naar Oost en wordt neergehaald boven Oekraïne in door Russen bezet gebied - wie o wie zou het zijn? De aluhoedjes moeten zich linksom en rechtsom in theorie tot theorie wurmen feiten aanpassen en verbuigen en liegen.

Ik zei toen en zeg nu hetzelfde. De Russen zijn direct of indirect verantwoordelijk. Punt.

Voor de rest en bewijs wacht ik netjes de uitkomsten van het JIT - LEES RECHTSZAAK - af en lijkt het mij gepast om tenminste het minimale respect te tonen aan de nabestaanden en slachtoffers om dit ook te doen en verdere politieke onenigheden uit te vechten rond andere onderwerpen.

De Koreaanse Slet | 07-06-16 | 19:51

Flatuleerder | 07-06-16 | 18:45
Hele grote kans dat het inderdaad zo in elkaar zit.
Ze kronkelen zich in bochten en zijn aan het tijdrekken om maar niets verkeerds proberen te zeggen.
De tijd zal het leren, de onderste steen zal boven komen.
Alleen zullen Rutte en c.s. dat niet niet doen.
Ik denk zelf vanuit een onverwachte hoek.
Luctor Et Emergo

Jacques du Plaqzaq | 07-06-16 | 19:47

@Feynman | 07-06-16 | 19:43
Dat wisselgeld kunnen ze wel vergeten. Nog nooit zo'n amateuristische coverup gezien.

VerenigingVanDieven | 07-06-16 | 19:47

Ten eerste, leuk dat je een stukje van een buk gevonden hebt, maar drie dagen eerder is ook al een vliegtuig neergehaald met een buk, dus hoe weet je dat dit stukje buk iets te maken heeft met mh17?!? Er zijn daar in totaal zeventien toestellen neergehaald, dus je hebt daar minimaal zeventien keer hulzen op de grond liggen, waarvan twee keer minimaal het kaliber buk.

Ten tweede, het kabinet redeneert zelf naar de conclusie toe dat de radarbeelden er niet zijn. De oorzaak maakt haar niet uit. Alleen als je die oorzaak niet valideert, kan je helemaal de conclusie niet trekken of die beelden er echt niet zijn. Ard van der steur haalt hier oorzaak en gevolg door elkaar. Bovendien zijn die beelden er gewoon, alleen al omdat Kerry en de Russen hele vergaande conclusies hebben kunnen trekken uit die data.

Ons kabinet maakt hier een politiek offer over de rug van honderden onschuldig vermoorde burgers en hun nabestaanden, in de illusie voor die volksverlakkerij en doofpot rond een oorlogsmisdaad ooit wisselgeld te ontvangen. Daarmee zijn de heren naïef, dom en narcistisch op zoek naar de volgende inhoudsloos erebaantje.

Feynman | 07-06-16 | 19:43

@De Koreaanse Slet | 07-06-16 | 19:16
Waarom schrijf jij er geen boekje over? Je schijnt precies te weten hoe het zit. Oh, wacht... je zou wel eens een uitglijder kunnen maken, waarna jouw gelijken finaal de grond met je aanvegen.

VerenigingVanDieven | 07-06-16 | 19:41

Misschien het gekste denken... waar zou Nederland/EU de meeste problemen mee hebben:

1 de russen die het zouden kunnen hebben afgeschoten....
2 Oekraïne die hem heeft afgeschoten...

denk eraan het referendum moest nog komen....

Rene046 | 07-06-16 | 19:36

Niemand?

Oh dat was toen ons CDA tweede Kamerlid Omzigt in zijn RRSfeed een berichtje vond die de Maleisische premier totaal verkeerd citeerde en dat daar vervolgens een zooitje onzin bij verzon wat later volgens zowel Maleisische en Russische media volledig onjuist bleek te zijn.

Te weten Maleisië zou samen met Rusland een onafhankelijk onderzoek beginnen want ons nog niet afgeronde onderzoek zou zuigen.

Dit werd met veel bombarie hier gemeld en bleek gewoonweg volledig onjuist.

Dat is mij een brug te ver.

De Koreaanse Slet | 07-06-16 | 19:35

Wat een klotenregering hebben we toch, en wat een waardeloos volk zijn we dat we dat accepteren. Honderden vermoordde landgenoten en het kan onze regering geen ene fuck schelen wie het gedaan heeft en hoe en wat. Je zal godverdomme nabestaande zijn. Onderste steen boven, uhuh. Volksverrader. Fascist. Leugenaar. Ja jij Mark, want als premier ben jij eindverantwoordelijk.

panadol | 07-06-16 | 19:31

- Je zit op het randje, Slet -

De Koreaanse Slet | 07-06-16 | 19:23

De praktijk leert dat zij die anderen naaien uiteindelijk zelf dubbel en dwars genaaid zullen worden. Ergens heeft iemand wel een dossier in z'n bureaulade liggen (of bij de notaris of in een bankkluisje), wat op de daartoe gepaste tijd wordt geopend. Daarin het onomstotelijk bewijs over de werkelijke gang van zaken. Wij Vrije Palingen noemen dat "het laadje van Aantjes". Alles naar plaats, tijd en omstandigheid. Afwachten dus!

Een vrije paling | 07-06-16 | 19:22

Wat met eeuwenoude schilderijen en fresco's kan moet toch ook met zo'n laklaag kunnen, de onderste laag tevoorschijn halen; heb je meteen waarschijnlijk ook de onderste steen.

Maarten VB | 07-06-16 | 19:21

Dit kabinet is door en door verrot !!
schaamteloos tuig

ouwerups | 07-06-16 | 19:19

Dat bericht van de 'separatist' was van de 16e, een dag voor de ramp.
La Bailaora | 07-06-16 | 19:12
.
o.k. Dank.

Lupuslupus | 07-06-16 | 19:18

De Koreaanse Slet | 07-06-16 | 19:16

U zeit een dwaas.

kwark001 | 07-06-16 | 19:17

Indoneesje | 07-06-16 | 18:49

Je bedoelt zo'n idioot als Joost Niemöller die er nota bene een boekje over schreef om wat centjes bij elkaar te sprokkelen over de lijken van de slachtoffers en spuwend in het gezicht van de nabestaanden?

Dat soort klootzakken? Die mogen van mij aan de schandpaal.

De Koreaanse Slet | 07-06-16 | 19:16

*zucht* ik vraag me steeds vaker af aan welke kant ik eigenlijk sta. Krijg steeds meer gevoel dat ik in de Empire zit. Empire-light that is. Moet ook niet teveel credits geven.

Het Vijfde Wiel | 07-06-16 | 19:15

Hoe zit het trouwens met de Russische radarbeelden? Je weet wel die 'gewist' zijn?

De Koreaanse Slet | 07-06-16 | 19:09

Die zijn gewist.

netniet | 07-06-16 | 19:14

@Lupuslupus | 07-06-16 | 18:58
Dat bericht van de 'separatist' was van de 16e, een dag voor de ramp.

La Bailaora | 07-06-16 | 19:12

Weet je wat ook gênant was?

Toen vorige week een tweede Kamerlid klakkeloos een aluhoedjesbericht overnam van een minderwaardig Australisch blogje die het weer van een Russisch agitpropwebstekje had en dat GeenStijl dit vol verontwaardiging ook nog eens berichtte en dat deze daar Kamervragen over ging stellen.

Dat was best gênant.

Weet iemand nog waar dat over ging?

Iets met Maleisië en Rusland? Onderzoek? Iemand?

Prima hoor dat men kwaad is op de regering en de EU maar dit begint aardig onsmakelijk te worden.

Hoe zit het trouwens met de Russische radarbeelden? Je weet wel die 'gewist' zijn?

De Koreaanse Slet | 07-06-16 | 19:09

-weggejorist-

endtotrolling | 07-06-16 | 19:09

Het punt met onze 'leiders' is dat ze collectief de weg kwijt zijn. Het wrange is dat iemand die de weg kwijt is en óók nog in een machtspositie zit voor geen enkele rede vatbaar is. Het eigenwijze ego viert hoogtij.
Het enige wat moet plaatsvinden om van de berg af te dalen is een radicale verandering in het leven van deze personen. Vaak komen ze dan tot inzicht en veranderen ze van mening. En dan zijn er ook nog diegenen die verloren zijn. Hun brein is zodanig vergiftigd dat er geen enkele redding meer mogelijk is. En als je dan door zulke figuren geregeerd wordt...

tejootje | 07-06-16 | 19:09

Zelfs al zou dat lachebekje en vd Steur gewoon keihard zeggen "fuck jullie, met je onderste steen" dan zou er nog niks gebeuren, vanaaf nog foeballe op TV trouwens?

zwellevertje | 07-06-16 | 19:07

Gòh, geen enkele radar werkend hebben en toch vliegtuigen (mogen) laten overvliegen, gelufde gij da ?
@A3an | 07-06-16 | 18:39
Er zijn nog volksstammen die dit soort leugens geloven...

Daarmee kan overigens de gehele geloofwaardigheid van dit onderzoek in de prullebak.

La Bailaora | 07-06-16 | 19:07

Off Topic: de verkiezingen komen eraan over een maand of 9 want in RTL Boulevard vast in opdracht van het beste kabinet van na de Oorlog krijgt Peter R de Vries alle vrijheid om de PVV flink te bashen.

Volgens de Peter R de Vries is zo'n beetje iedere PVV'er een dikke vette racist en bedreigt iedere PVV Peter en Umberto met de dood.

Daarom teken ik de petitie van Peter R de Vries ook niet want dan heb je de gedachtepolitie Peter R de Vries voor de deur staan.

ProAsfalt | 07-06-16 | 19:07

Ik weet het! Het was een UFO. *niburu shit uit*

kwark001 | 07-06-16 | 19:07

@Indoneesje | 07-06-16 | 18:49 - dus Oekraïne liegt over radar en dus is het volledig onlogisch dat ik Oekraïne ongezien de ..... wens? Cool bro.

MarcS | 07-06-16 | 19:03

Waarschijnlijk heeft Rusland genoeg voor de Oekraïne en het Westen belastend materiaal liggen om onze " beste premier sinds wo lI " dieper dan de onderste steen te begraven.
Wachtend op het beste moment deze troef uit te spelen , tot die tijd lekker laten zweten.
Fraaie toestand , Rutte hangend aan Puttins touwtjes , Merkel aan die van Erdogan , Juncker hangend aan de fles , de Eurofielen hangend aan de EU subsidie tiet.
.
" ik suis proud ein Europeer te zijn "..... of zo iets

enorme sukkelzak | 07-06-16 | 19:02

De regering weet echt wel dat het Ukraine was, Rusland was te veel uitgekomen en ruimschoots benut.
Bokito ergo sum | 07-06-16 | 18:49
.
Als het Rusland was geweest zou het hele Westen dat vanaf dag 1 van de daken hebben geschreeuwd.
Na alle sancties tegen Rusland zou men gezegd hebben zie je wel, die waren terecht.
.
Ik denk wel dat Rusland de bewijzen heeft dat het Oekraïne was maar die bewijzen komen pas boven water wanneer het Rusland past.
.
Ik kan het natuurlijk mis hebben maar het lijkt mij een logische gevolgtrekking.
.
O ja en die zogenaamde tweet van een separatist die zei dat hij per ongeluk de MH 17 uit de lucht schoot, hoorde je later ook helemaal niets meer over. Wellicht kwam die tweet helemaal niet van een separatist maar uit Kiev? Je kunt op internet immers van alles schrijven zonder dat het gecontroleerd wordt/kan worden.

Lupuslupus | 07-06-16 | 18:58

Het is weer Bilderbergtijd. Wat zullen ze daar met zijn allen lachen en toasten op de waarheid rond de MH17. Daar wel.

Leptob | 07-06-16 | 18:56

@Leipniz Zeer goede conclusie. Ook heel triest dat we in Nederland eigenlijk geen goede pers hebben.

Spotje | 07-06-16 | 18:55

Het verval van de journalistiek begint met luiheid. Journalisten die zelfstandig bronnenonderzoek teveel werk vinden en volstaan met copypasta. Waarvan maakt niet uit, als de krant maar gevuld is.
Vervolgens blijkt dat die copypasta opvallend vaak afkomstig is van de overheid. Diezelfde overheid ide de journalistiek juist kritisch zou moeten controleren.
En het eindigt met media die in naam onafhankelijk zijn, maar in werkelijkheid spreekbuizen van de staat zijn. Niet eens omdat de overheid a la Erdogan de media met geweld onderdrukt - nee, journalisten passen zelfcensuur toe, omdat ze laf en lui zijn, en altijd de weg van de minste weerstand kiezen.

Leipniz | 07-06-16 | 18:53

MH17: THE INDIRECT PROOF OF BUK

June 3, 2016.

Long we tried to prove it cannot be a BUK. But below is shown it has to be a BUK without proof. Here the scenario is completed concerning the unbelievable disintegration of the MH17 within one second. Nobody can neglect this theory without setting a better one. Then they must prove it was no BUK:

3.bp.blogspot.com/-YQPJIGwI4XI/V1J8VK...

Though a bomb in the MH17 is very unlikely, possibly an enormous missile entered the cockpit from above the left windshields, which might have cut the steel structure on the right side of the forward fuselage in front of STA655:

3.bp.blogspot.com/-HLvbPWTFNnA/V1DhJ5...

ttps://3.bp.blogspot.com/-gI9sD1gyO6M/V1DgpD3KAMI/AAAAAAAAQ10/HkuoKeGWKpU46NMe0fX269nuvvx988EswCLcB/s1600/Almaz-Antey%2B%25282141%252C1%252C1%2529.png

2.bp.blogspot.com/-H5Pxxtji-i4/V1LqJh...

Note the angle of elevation is not that relevant for devastation. Also the horizontal course angle is not that important if somewhere above the left windshields.

White parts are missing. Remarkably in front of STA888 only the part with the hypothetical trajectory of the BUK through the plane has disappeared:

2.bp.blogspot.com/-jiV0DoGxH1Y/V1FsEm...

All parts of the forward upper fuselage in front of STA888 came down in Petropavlivka.

1.bp.blogspot.com/-qyYYBRn9u8g/V0rXR0...

[It should be noted that many pieces of the wreckage were not physically examined by the Dutch Safety Board until four months after the crash. It was not until 4 November 2014 that the Board was able to visit the various locations where the wreckage was located. During this period some parts were removed, therefore it was not possible to retrieve all wreckage pieces. Wherever possible, the photographs taken immediately after the crash were used in conjunction with the wreckage found.]

4.bp.blogspot.com/-Rmbz0W9vJXQ/V1aRLH...

[It was not until 20 March 2015 that it was possible to gain access to the site north-west of the village of Petropavlivka for the first time. Between 19 April and 2 May, pieces of wreckage that had been collected by local residents were recovered.]

We miss the fuselage top parts in front of STA655. Also the upper part fuselage above business class (aft) is missing:

1.bp.blogspot.com/-foEUuwC0Ems/V09Nlr...

But we found the right hand fuselage with partial text "Malaysia" in Petropavlivka:

1.bp.blogspot.com/-01EC6GdyNro/V1QkYu...

We conclude, in Petropavlivka some parts of the forward fuselage have disappeared, while we are certain they all came down there. What is the reason for their omission? They have been removed deliberately?

By breaking all vertical steel beams WITHIN A SECOND, the total structure of the forward fuselage became unstable and could have disintegrated easily. Losing vertical binding on the right side might have bent the fuselage top relatively upwards, while at the same time bending the fuselage lower parts downwards, including the cockpit. This because the fuselage was weakened at the left side also because of fragments of BUK. This all might have happened WITHIN THREE SECONDS.

This is a logical theory for the breaking up of the MH17 for which there was no conclusive theory yet. No further conditions need to be postulated. The missile entered from above the left windshields and left the forward fuselage on the right side in front of STA655, breaking all iron beams. Then the forward fuselage and the cockpit broke apart:

4.bp.blogspot.com/-M1XQRHm14A0/V1FyXk...

Differences with the Almaz-Antey static test:

Almaz-Antey conducted a static test with a BUK on the cockpit of an old IL-86. They placed the warhead conform the coordinates of DSB. We expected the cockpit would disintegrate within 3 seconds, just as the MH17. But nothing happened and there was no structural damage to the cockpit. This means there must be something rotten in the theory of DSB.

3.bp.blogspot.com/-Rl7Ixr0uGms/V1SF9K...

Of course decompression happened with the MH17 but then the front part of the plane would not collapse within three seconds. And there was no time for drag pulling the plane apart.

Note the vertical squares of pressure images on the IL-86:

Also we must consider the pressure wave accompanying the explosion, but it is ruled out that this could have pulled the plane apart, since this force presses the skin together. Destruction might come later, but not within three seconds.

Also note, this shockwave is faster than fragments on a short distance. The greater the distance the more likely the fragments overtake the shockwave. In case of the MH17 we conclude a short distance and then the shockwave was earlier on the fuselage than the fragments. So the shockwave likely did not compress an already weakened fuselage frame by fragments.

Never can a BUK by external force alone break a mega plane into pieces within three seconds. But the momentum of a missile torpedoing the MH17 could have impacted the internal structure of the plane. Then the plane would break up by internal powers without explosion. This is impossible with an A2A (Air to Air missile) or a little SAM (Surface to Air). But I guess it might have happened with a BUK, a missile of 690 kg and a velocity of 600 m/s.

And if it was a BUK then it must have been a 9M38M1 with warhead 9N314M (bowties). This because we earlier falsified the other BUKs on the albert_lex histogram: the old Ukrainian warhead 9N314 (no category 6) and the modern Russian 9N318 with squares of (8x8x6.5), which are too wide where a width of 6 mm is expected.

And only in a head-on collision a BUK can shoot fragments through the windshields AND torpedo the cockpit at the same time. This means, if it was a BUK it must have been a BUK with bowties coming from below Snizhne in a head-on collision with the MH17.

But this scenario does not tell what party shot the BUK at the MH17. And remember, we have no proof from Petropavlivka. That's why I remain objective and close with this touching picture:

4.bp.blogspot.com/-dAvcAkYTLqs/V0sOz6...

Basic Dimension | 07-06-16 | 18:51

Ik ben de infantiele en onnozele Windesheim journalisten in dit land vre-se-lijk zat. Lekker hele dag copy-pasten met de vingers in de oren. Tralalalalalalalalalalaaaaaaaa zingend.

de Voorzittert | 07-06-16 | 18:51

Pieter Omtzigt for President.

Der Wilbert | 07-06-16 | 18:50

De regering weet echt wel dat het Ukraine was, Rusland was te veel uitgekomen en ruimschoots benut.

Bokito ergo sum | 07-06-16 | 18:49

Zou ook wel wat inzicht willen zien in de belangen. Wie (namen, rugnummers, hoog in de boom vooral) heeft er belang bij openheid en wie heeft er belang bij onduidelijkheid? Twijfel zaaien kan ook een belang zijn (tijdrekken). De soldaat die op een knopje heeft gedrukt voert alleen orders uit.

kloopindeslootjijook | 07-06-16 | 18:49

- Goed lezen is ook een kunst -

Indoneesje | 07-06-16 | 18:49

Voor wie nu nog echt denk dat de Nederlandse regering helemaal niets te verbergen heeft moet deze lange lijst van 60+ punten maar eens goed doorlezen. Geen alu-hoedjes info, alles eenvoudig te checken.

www.whathappenedtoflightmh17.com/long-...

Spotje | 07-06-16 | 18:47

Een ding wéét je zeker de Russen hebben die radarbeelden wel zeker en koesteren deze, onderwijl chanteren ze de Oekies en EU de Moeder.
Daarom weet je dat die onderste steen nóóit bovenkomt.

Flatuleerder | 07-06-16 | 18:45

"Als het een getuigenverklaring in een rechtszaak was, volgde er hoog gefronste rechterlijke wenkbrauwen."

Mijn God, de ziekte van Quid is besmettelijk.
Het is zo eenvoudig: wenkbrauwen zijn meervoud, dus de vervoeging wordt "volgden". Dat doen ze op de basisschool al niet meer fout.

Tapu | 07-06-16 | 18:44

"However himself told that various governments would have big problems when the truth about MH17 would came out."
www.whathappenedtoflightmh17.com...
Als dat waar is mogen (moeten) er van mij wel "enkele mensen" op het schavot.

A3an | 07-06-16 | 18:44

Rutte liegt lachend mee.

Ars Vivendi | 07-06-16 | 18:43

Het beste Kabinet van na de Tweede Wereldoorlog mag overal over liegen en het mooiste is dat dit kabinet waarschijnlijk in maart 2017 gewoon wordt herkozen net zoals indirect bij de Gemeenteraad- en Europese- en provincialeverkiezingen.

ProAsfalt | 07-06-16 | 18:41

Gòh, geen enkele radar werkend hebben en toch vliegtuigen (mogen) laten overvliegen, gelufde gij da ?
En dan die grote oefeningen naast de deur hebben in de Zwarte Zee van de Navo-partners, ook zeker kapotgeschoten radars....

A3an | 07-06-16 | 18:39

Er zijn zelfs nog reaguurders die trappen in de onschuld van Oekraïne. Wat verwacht je dan van de verkeerd-geinformeerde gewone nederlander.

sinar2 | 07-06-16 | 18:39

De Nederlandse pers zat vandaag ook weer te slapen.
Telegraaf komt met een scoop waarin wordt geschreven dat Landelijk Parket een Zwitserse kluis heeft laten openen waarin mogelijk MH17 geheimen liggen.
Echter vrijwel geen enkele andere NL krant neemt het over.
Anders wordt het wanneer Frans persbureau AFP het bericht op de telex zet. Buitenlandse media komen nu massaal met het verhaal.
Meer info over de kluis www.whathappenedtoflightmh17.com/dutch...

Spotje | 07-06-16 | 18:38

Onze bestuurders zijn gestoord.

Maar weet je wie gestoorder zijn? Wij, omdat we het toelaten.

Kaas de Vies | 07-06-16 | 18:34

De canard van NOS was een hele, hele domme. Die vervolgens door de media in binnen- en buitenland werd gecopied/paste zonder enige factchecking. Zelfs een simple Google image search was voor menig redactie teveel werk. We vertrouwen de bron.
Het hele verhaal hierrr
www.whathappenedtoflightmh17.com/dutch...

Spotje | 07-06-16 | 18:32

REAGEER OOK

linktips: Energie vergelijken | Autoverzekering vergelijken | Zorgverzekering vergelijken | Kinderkleding
Kansino. Hét online casino van Nederland.
Online casino met licentie | Bookmakers | Online casino overzicht | Bookmakers Nederland
Online Casino | Bookmakers | Online Casino | Online Gokken | Brokerfolio.com brokers vergelijken | online bookmakers in Nederland
Goksitesvergelijker.nl | Onlinecasinofortuna.com | Online Casino Top 5 | Casino bonussen | Crypto-casino.nl