Tendentieus, ongefundeerd & nodeloos kwetsend

En nou die handjes de lucht in

En nou die (rechter)handjes de lucht in...De wannabe Adolfjes hebben vandaag weer eens een demonstratie gehouden. Deze keer mochten ze zowaar door de stad wandelen in plaats van over een afgelegen industrieterrein. En dat is jammer, want waar extreem rechts is, is extreem links. En dus moesten tientallen agenten met de platte pet, de mobiele eenheid en een politiehelikopter het gajes gescheiden zien te houden. Als extragratis service werd door de pliesie nog een Duitse neonazi uit de file gepikt, daar hij anders te laat bij zijn geloofsgenoten zou arriveren. Waarom toch al dat begrip voor die mongeaulen. Laat ze lekker met elkaar in een weiland afspreken. Niemand die hen zal missen. Enfin, de demo is voorbij en de zestig kaalkopjes worden als bange schoothondjes Arnhem uit begeleid. Waar tegen werd gedemonstreerd? Tegen de Europese grondwet en de toetreding van Turkije tot de EU. Wanneer het kabinet slim is, vertonen ze gewoon dagelijks de beelden van circus Kusters. Het zou het aantal NEE-stemmers wel eens snel van gedachten doen laten veranderen... UPDATE De burgemeester van Arnhem wil via een bodemprocedure alsnog bewerkstelligen het geteisem voortaan uit haar gemeente te weren.

Reaguursels

Inloggen

@veest van Pim: Stalin, PolPot, Eisenhower, Mao enz. Neen alleen der falsche Hitler was een massamoordenaar! Zul je zien dat veel van de kaalkopjes Hitler ook nog's niet aanhangen... We mogen zolangzamerhand toch wel eens onderkennen dat door dit soort gastjes aan te vallen je slechts jezelf in de vingers snijdt? Recht op demonstreren is slechts voor degenen die meer gelijk zijn dan de anderen? Dat noem ik nou fascisme.

Ik vind Hitler, evnzo Eisenhower en de rest, een stel tirannen die verantwoordelijk zijn voor miljoenen doden, ongetwijfeld branden ze nu allen in de hel. Niemand wil leren van hun fouten en we gaan door met zwartmaken. Wie moet nu weer dood? De kogel komt vast weer van links!

RA | 17-05-05 | 02:25

ik dacht dat extreem rechts alleen in Limburg voorkwam? .... dalijk gaan jullie me nog vertellen dat ze zelfs in de randstad voor kunnen komen(je weet wel dat "ontwikkeld" gebied in Nederland).

Joeper de poeper | 16-05-05 | 15:41

He PIM, laat me vragen, wat bedoel je met modieuze selectieve verontwaardiging? Ik snap je verhaal niet meer. Laat staan de RODE draad. Wat een onzin kan een kraker in zijn vrije tijd toch uit zijn duim zuigen!

Wolfgang | 16-05-05 | 15:39

Jaja kanatsu. LAat me raden. Hitler was eigenlijk ook links, en de twintig miljoen doden die de Duitse troepen hebben gemaakt (inclusief 6 miljoen joden, een paar miljoen zigeuners, een stapel homooz en nog een gros handkarren politieke gevangenen) die zijn natuurlijk vééls minder erg dan Al Die Mensen Die Door Stalin Persoonlijk De Strot Zijn Omgewrongen En Waarvoor Femke Halsema Nog Steeds Niet Is Aangeklaagd Bij Het Internationaal Strafhof In Den Haag!!!!
Over modieuze selectieve verontwaardiging gesproken.
Ja ja.

veest van pim | 16-05-05 | 13:44

Het zou de burgemeester van Arnhem sieren als die een bodem procedure zou opstarten om alle soorten tuig aan te pakken. Ik heb niks met (neo) nazis maar word wel onpasselijk van die selective verontwaardiging als het om ultra rechts gaat. Laten we vooral niet vergeten dat een groot deel van de huidige problemen worden veroorzaakt door 40 jaar in de politiek correcte pas van links te hebben gelopen. Kortom niet allen rechts tuig maar ook links tuig, islamitisch tuig, Antilliaans tuig, Joegoslavisch tuig, kortom alle tuig aanpakken. Dat getuigt van beleid i.p.v. modieuze selectieve verontwaardiging. Links extremisme heeft in de mondiale geschiedenis vele malen meer slachtoffers veroorzaakt dan elk ander verwerpelijk regime.

kansatsu | 16-05-05 | 12:33

Toch wel jammer voor Kusters dat Florrie Rost van Tonningen er niet bij was

squire | 15-05-05 | 22:14

Jammer dat ze niet de kl**ten hebben om in Tel Aviv deze demonstratie te lopen.
Konden ze daar mooi de heil hitler hand in eigen boezem steken. Om vervolgens terloops hun hart uit te nemen en op te houden met bestaan.

geethreeforce | 15-05-05 | 19:14

Een weiland is te groen voor ze. Dump ze op een Waddeneiland dat twee keer per etmaal onder water loopt. Kunnen ze misschien net hun zielige Heil-Hitler handje boven water houden.

Krities@ | 15-05-05 | 18:47

Ik was aanwezig bij de tegendemonstratie, achteraf nog geprobeerd bij de NVU te komen maar alles was hermetisch afgesloten door de smeris voor ons

erik77 | 15-05-05 | 18:40

@Erik77 Was je wel op de juiste demonstratie? :p
Ik heb gehoord/gezien dat Swasti-kaas net niet mochten.
Geen probleem, die paddo's hebben symbolen genoeg. Dat moet als je publiek laaggeletterd is. Wolfsangel, zonnerad, triskel, keltisch kruis, tyr, odalrune... Als het maar simpel is en stoer, en op een vlag, een jekker of een schedeldak past.

@veest van pim: 't Is genoeg geweest. Ga bieren.

veest van pim | 15-05-05 | 18:24

@88YouthCrew
Die ME peletons zijn gewoon nodig bij beide extreme mongeaulen. In het verleden hebben ze vaak genoeg bewezen dat ze zich niet kunnen beheersen. Kijk naar de rellen in de jaren 70 en 80.

de bier | 15-05-05 | 18:19

Voor alle "mensen" die "kritiek" hebben op het "feit" dat "extreem-links" zich "geweldadig" heeft "opgesteld", besef je dan wel dat de rechter heeft besloten dat op de demonstratie van de NVU geen restricties opgelegd mochten worden door de regering. Als je daar als linkse rakker staat met alleen toestemming om een lullig parkje te bewandelen met peletons ME aan alle kanten, dan wordt je daar toch wel aardig pissed off van, nietwaar?

88YouthCrew | 15-05-05 | 18:04

@de bier: ik denk dat die 'nationaal' voor 'nationaal-socialisme' net een hele sterke afwijking was van het gangbare socialisme. Meer dan de naam en wat retoriek hebben die twee stromingen volgens mij niet gemeen. Je hebt gelijk als je zegt dat ze overal wat plukten - zo hoort het als je snel de macht wil pakken. Daarom ook dweepten ze enerzijds met keltische en hindoe-symbolen en mythologie, maar stond er op de koppelriemen van het kanonnenvlees wel 'Gott mit uns'.
Het Nazisysteem bestond niet ondanks, maar dank zij de oorlog. De Tweede Wereldoorlog wordt vaak als een onvermijdelijk gevolg van de éérste beschouwd. Als die oorlog het nazisme genekt heeft, dan heeft het nazisme zichzelf genekt: het vijanddenken, de 'lebensraum' veroveren, de superioriteitsgedachte en de oorlogseconomie waren onmisbare elementen van het nazisme.

veest van pim | 15-05-05 | 17:57

Wel mooi om weer te zien hoe snel iedereen zijn woordje klaarheeft zonder zich eerst ergens in te verdiepen. De enige reden dat de NVU het hier heeft gehad over de europese grondwet en de toetreding van turkije is zodat zij een legitieme reden hebben om te demonstreren. Het gaat hun alleen maar om het uiten van racistische en fascistische ideologie, waarom werd er bij deze demo anders veelvuldigd gezwaaid met swastika's en keltische kruizen?

erik77 | 15-05-05 | 17:42

Dappere schuilnaam hoor, je geeft mooi blijk hoe graag je dode geesten foltert. Jouw neiging je te concentreren op "de tegenstander" is wel een erg chronische. Ga vooral lekker door, zodat de tegenstander het harnas ingejaagd wordt, jouw ideaal. Lekker constructief. ?Dat Europa is er nu eenmaal? Oh, dan mogen we WEL weer berusten op geografische onontkomelijkheden. Nogal selektief. Je verhaaltjes stikken van de tegenstrijdigheden. Europa had voor mij wel bij de EEG mogen blijven, daar is het verenigd Europa wel op haar hoogtepunt.

Wolfgang | 15-05-05 | 17:22

@veest van pim
de grondbeginselen van de nsdap weken niet zoveel af van het gangbare socialisme. Daarin is weinig tot niets veranderd tijdens zijn bewind. Dat het niet lang gewerkt heeft komt grotendeels door de op te grote basis oorlog willen voeren. De Nazi's leenden veel uit verschillende stromingen. Wat ze goed konden gebruiken werd uitgebuit en naar eigen inzicht misbruikt. Hitler was het bedrijfsleven inderdaad wat verschuldigd. Zij hebben zijn campagnes in het begin gefinancierd. toch blijft het zeer eng/fascinerend hoe een volk zo misbruikt kon worden. Volgens mij is het op de juiste tijd op de juiste knoppen drukken. Ik kan me dan ook niet voorstellen om zo'n bewind te aanbidden.

de bier | 15-05-05 | 17:11

Dit is de laatste. @de bier: die malle Wienernicht had geen fluit met de Duitse economie te maken. Die werd gepland door Albert Speer, de Duitse architect waar Hiter zo gek op was. Veel van die economische vooruitgang kwam door het stelen van bedrijven, marktposities, welvaart en meer van die dingen van joden, of homooz, of een andere 'vijand van de week'. Dat alle bruikbare (politieke) gevangenen dwangarbeiders waren, hielp ook. Bovendien was Hitler het Duitse bedrijfsleven wel wat verschuldigd: zij hadden het geld gegeven waarmee hij zich in het zadel kon lullen. Ken je de poster 'Millionen stehen hinter mir' van Hertzfelt?

'Nationaal-socialisme' is een contradictie: Het socialisme is in beginsel een internationale beweging. Als je de solidariteit er uit haalt, werkt het systeem niet meer - tenzij in een verziekte maatschappij zoals nazi-Duitsland er een was, en erg lang heeft het daar ook niet gewerkt.

veest van pim | 15-05-05 | 16:57

@mezelf: Da's wel genoeg voor vandaag. Effe liggen.

veest van pim | 15-05-05 | 16:46

@Wolfslager: als je 'kaalkopjes' stigmatiserend vind, koop je maar een toupet. Die zestig schlemielen mogen van mij overal tegen zijn, of overal voor, maar waarom moet het nadenkende deel van Europa het per se klakkeloos met hen eens zijn? Want dat is wat je zegt, met je 'alle tegenbetogers zijn tuig' retoriek. Je gelul over je eigen follikelperikelen interesseert me eigenlijk geen reet, en al helemaal niet als je het gaat gebruiken om aan te komen kwaken met 'als ik, dan was ik vast ook blah blah' Als mijn tante ballen had...

En wat voor 'eigen verantwoordelijkheid' kunnen de 'extreemlinksen' waar jij om de een of andere reden ook de antifascisten bij gooit, nu precies leren van die ganzenneukerds? Hoe je éénsgezind achter een 'leider' met een grote bek aanhost? Hoe je jezelf een inkomen op kosten van de burger geeft door Hollandia-bier te lurpen en daar een handjevol populistische achteraan te boeren, net zo lang tot je genoeg achterstandswijken hebt bereikt dat er genoeg mensen in je gelul lopen om je een politiek mandaat in de schoot te werpen. Errug verantwoordelijk hoor. Petje af voor deze Nieuwe Orde.

Voor de Europese grondwet, tegen de Europese grondwet, allemaal prima voor mij. Maar als je 'de burger wil informeren over het dreigende gevaar' van die grondwet (en ik dacht dat rechts zo vòòr wet en orde was), dan doe je dat op een andere manier dan als een stel slecht verklede hansworsten door een speciaal voor jullie karnavalsoptochtje lamgelegd stadcentrum te gaan rondhossen.

Wees eerlijk: die gasten waren daar helemaal niet om die EU-grondwet toe te lichten. Ze kwamen om zichzelf te laten zien.

Overigens, maar dat is eigenlijk een andere discussie: die EU ìs er nu. Waarom is het verkeerd dat er ook een wettelijk beginsel onder wordt gelegd, zodat iedereen een beetje houvast heeft en Europa een stukje tastbaarder wordt?

Of zijn de kaalkopjes gewoon tégen Europa omdat ze nog steeds hardop dromen van een Grootdietsch rijk, zonder enge buitenlanders, en zonder internationale verantwoordelijkheid, waar je je in een megagrote reproductie van Staphorst waant onder de vanzelfsprekende leiding van opperganzenhoeder Michiel Smit?

veest van pim | 15-05-05 | 16:43

@preacher rust in je land?

Alsof die lui, gesteld dat ze écht oproer willen zaaien, aan nationaliteit of lokatie gebonden zijn. Heb je ooit wel eens van een telefoonlijn gehoord? Er is nu iets nieuws: een modem heet het.

De wet waarmee die baardo's hun o zo dierbare nationaliteit zijn kwijtgespeeld, is wel geinig. Da's namelijk net dezelfde wet waarmee na de Tweede Wereldoorlog een aantal collaborateurs bij ons der uit zijn gegooid. En geloof me, die hadden véél meer op hun geweten dan 'verdacht worden van banden met iemand die van plan was een terroristische daad te plegen'.
We hebben het hier over katholieke ayatollahs zoals Cyriel Verschaeve, die niet alleen zélf met overtuiging moffenreet ging likken bijna nog vòòr de eerste laars op Belgenbodem dreunde, maar ook nog honderden gassies van nog geen achttien het hoofd op hol praatte om zich 'Voor Vlaanderen' in fuckin' Siberië, onder Duits bevel, lek te laten schieten door de Russen. Dat soort figuren kreeg na de bevrijding te horen dat ze beter hun biezen pakten.

Uitgerekend de lui die de uitslag van WO2 nog steeds zo slecht verkroppen, dat ze de lijken van Verschaeve en andere pipo's op zijn gaan graven en in een praalgraf hebben gestopt, zijn nu natuurlijk dolblij met de toepassing van dat 'Artikel 23' als het tegen brulbaarden gericht is.

Maar tegelijk eisen ze voor hun idolen die écht met een vijandige en bezettende mogendheid hebben meegewerkt, en het bezettingsleger hebben geholpen om Vlaamse verzetstrijders te pakken, een 'onmiddellijke en algehele amnestie'.
Je kan de saaie details lezen op www.blokwatch.be .

Nee, rust in ons land hebben we hier zat, sinds we in Antwerpen harde en repressieve maatregelen hebben genomen tegen die buitenlandse kathedralenpissers, zuipneuzen en marktpleinbrakers.

veest van pim | 15-05-05 | 16:30

De kaalkopjes (hoezo stigmatiserende term) ruiken de gevaren van een verenigd Europa en willen ditmaal demonstreren tegen de Europese grondwet. Wat is hier nu mis mee?!? Het feit dat AFA en ander linksextremistisch tuig hierbij ook aanwezig is, spreekt m.i. voor zich. Anti facisten noemen zij zichzelf?? Een lachertje dus. Laat ze beginnen zichzelf niet te fixeren op uiterlijke kenmerken als een kaal hoofd. Ik ben de gelukkige eigenaar van een ?natuurlijk? kaal hoofd, en de kans is groot dat ik als ?een van hun? gezien wordt als ik ook maar in de buurt van die demonstratie aanwezig was, en dus ook klappen kunnen vangen. Terwijl ik er alles behalve neonazistisch(oid) uitzie. Linksextremisten hebben een behoorlijke les te leren van de neo?s als het gaat om Eigen verantwoordelijkheid en dicipline. Of ben in nu naief, en leren ze nooit dat je bij een dialoog ten alle tijden respect of in elk geval enige afstand moet kunnen betrachten bij het tot standbrengen van een succesvol dialoog.

Wolfgang | 15-05-05 | 16:21

Waarom moet er altijd extreem-links aan de balzakharen worden bijgesleurd, telkens als extree-rechts negatief in het nieuws komt (en is dat ooit anders)?

Flauw hoor. Wees toch voor één keer mans genoeg om gewoon zonder blèren toe te geven dat extreemrechts inderdaad zuigt. Over extreemlinks kunnen we het hebben, de volgende keer dat Antifa of Rara iemand aftuigt, in de plomp duwt, een moskee in de hens jaagt of een stadscentrum lamlegt met onbenullige axies.

Dat gemiep over Stalin zou nog een béétje hout snijden, als er bij elke extreemlinkse betoging huizenhoge portetten van Stalin werden meegezeuld, waaronder een hoop gestoorde Stalinlookalikes die zélf van een uitkering leven, de Stalingroet zou brengen. Gebeurt dat? Nee. Dus tot zolang gewoon bek houen over Stalin en niet met schijnmanoeuvres de simpele werkelijkheid proberen te ontvluchten. Beetje gaan doen alsof die zestig Jankmaatjes een historisch belangwekkende en maatschappelijk vernieuwende discussie wilden komen voeren, tief toch gauw op.

"Er is geen verschil tussen extreemlinks en extreemrechts blablablabla"... Tjah. Als de duizenden getuigenissen, de foto's, de beelden van de bevrijding van de kampen, de speeches van die dolgedraaide Donald Duck en een kilometersgroot woud van gigantische betonblokken nog niet genoeg is om sommige mensen met de neus op de feiten te drukken, dan zal waarschijnlijk nìks helpen. Daar doe je niks aan. Maar zoals gezegd: daar gààt het helemaal niet over.

veest van pim | 15-05-05 | 16:11

blij dat ik wel bij de tegendemonstratie was en niet zo'n grote mond over alles en iedereen heb op internet

erik77 | 15-05-05 | 15:19

joris.. je bent rijp voor een spuitje

Bono | 15-05-05 | 14:44

@Starf*cker
Hij heeft ook het meest van het socialisme gesnoept. Maar de kracht en innovaties van Duitse bedrijven had ie ook zeer hoog in het vaandel. 1 van zijn uitspraken over de jeugd was dan ook:"taai als leder en hard als Krupp-staal".

de bier | 15-05-05 | 12:34

@ fuckje
Nee ik ben niet bang. Eens zal zelfs de meest extremistische moslim beseffen dat ons kapitalistische, milieuverslinde, ieder-voor-zich-en-God-voor-ons-allen systeem volledig superieur is.

knutsel | 15-05-05 | 12:27

Starf*cker
Er stond mij iets bij van een partij die zichzelf 'Groen rechts' noemde. Wel aardig in dit verband.
kafka.antifa.net/grr.htm

Barbapoeppa | 15-05-05 | 12:27

@De Bier Toch zijn er wel grote lijnen te ontdekken.

Starf*cker | 15-05-05 | 12:23

@Barba Ik kijk er van de andere kant naar. De blut-und-bodem theorien van linkse antroposofen. Hitler zou in deze tijd een Groen Linkser zijn met een rechts, fascistisch, programma. Hij was vegetarier, natuurfreak, de Holocaust verdedigde hij ook vanuit die meer ideologische leer. De zuivere Duitser. Voor de fans: google maar eens een beetje op Rudolf Steiner.

Starf*cker | 15-05-05 | 12:22

@Starf*cker
Dat Molotov-von Ribbentrop pakt was natuurlijk van het begin af aan een tijdelijke aangelegenheid. Hitler had toch al in Mein Kampf gezegd dat hij lebensraum voor het Duitse volk wilde en dat dit ten kost zou moeten gaan van de toenmalige Sovjet Unie.
Hitler werd bij thuiskomst van het front politiek actief. In eerste instantie zou hij zich links georiënteerd hebben. Toen hij echter in aanraking kwam met de nsdap had hij zijn politieke thuis gevonden. Alleen in de naam van de nsdap wordt al duidelijk dat het gaat om een vorm van socialisme. Maar dat is al wel door meer reaguurders opgemerkt.

Barbapoeppa | 15-05-05 | 12:10

@Starf*cker
Juist de laatste paar jaar komt dan ook naar voren waarom Hitler zoveel macht heeft kunnen krijgen. Hij heeft van heel veel stromingen gesnoept. Wat ie kon gebruiken buitte hij uit. Daarom is het ook niet mogelijk om de Nazi's in 1 hokje te stoppen.

de bier | 15-05-05 | 12:10

@knutsel,
ja, klopt, hier wordt niemand vrolijk van, lijkt me. Maar die zijn minimale randgroepjes, die nergens echt een poot aan de grond kunnen krijgen, ook al door hun innerlijke machtsstrijd en egotripperij. Veel erger zijn de fundamentalistische Moslim-extremisten, waar onze overheid nog steeds geen grip op heeft/ krijgt. Angst???

fuckje | 15-05-05 | 12:09

Her een foto van Kusters die z'n verhaal staat te oreren: arnhem.nederlandonline.net/photo_detai...

Ik sta geenszins achter de ideen van deze club idioten, het verhaal van Kusters was overigens zeer gematigd, geen provincie worden van europa, behoud van soevereiniteit, EU Nee, bla bla.. ". Allemaal teksten die op deze site harder uitgesproken worden.

MvdS | 15-05-05 | 12:03

@Opa Volledig mee eens! Er is links en rechts fascisme. Zelfs de ideologie verschilt nauwelijks. Vandaar ook de chemie in eerste instantie tussen Hitler en Stalin. Kijk naar Oezbekistan. Er waren hier alweer ezels aan het blaatten over de opstand van moslim-vrijheidsstrijders. Maar die president daar is samen met die gek in Wit Rusland een pure Stalinist. Het mooiste blijft nog altijd hoe Hitler en consorten via Himmler verbonden waren met de geitewollen sokken-types van de antroposofische beweging. De Rudolf Steiner's. De mensen van de Vrije Schoolin Zeist waar het grootste deel van het huidige Groen Links-kader hun waandenkbeelden heeft opgedaan. De geitewollen-sokken-opleiding bij uitstek. Het snijpunt van links en rechts fascisme.

Starf*cker | 15-05-05 | 12:01

Hier even nog wat meer info over de rest van het gespuis.
kafka.antifa.net/nvu2003.htm
Weet je temninste wie je moet uitlachen wanneer je ze tegenkomt.

knutsel | 15-05-05 | 11:57

@. fuckje
Neem even een kijkje op de website van opa. Dan zal je zien dat opa niets anders doet dan lezen wat er allemaal speeld. Of jij het er mee eens bent is een hele andere discussie.

Wulfpack | 15-05-05 | 11:47

luister, alles wordt dadelijk gestuurd door de Europese regering en is de Nederlandse regering maar een stelletje toezichthouders, die doen wat ze in Brussel of Straatsburg beslissen en denk je dat ze daar inzicht krijgen op de problematiek van dit klein landje, hoop het van wel

geert trilders | 15-05-05 | 11:27

@Fuckje.
Daar heb je aan de ene kant wel gelijk in, alleen ik blijf van mening dat jongere politici , die ervaring hebben met de problemen van deze tijd , ook beter met die problemen kunnen omgaan en ze vervolgens ook op lossen.

Brazz | 15-05-05 | 11:25

@fuckje
Opa had wel een punt. lees dit maar eens.
www.hetvrijevolk.com/?pagina=207
@Brazz
Precies, dat vind ik ook. Een keer keihard optreden tegen die extremistische mongeaulen kan geen kwaad. Met dat slag valt toch niet te praten. Er is maar 1 waarheid en die hebben ze zelf in pacht. Een discussie is dus al bij voorbaat mislukt.

de bier | 15-05-05 | 11:21

@Brazz,
volgens mij heeft het niet met leeftijd, maar met instelling te maken. Kijk naar een 50-er als Rita Verdonk, en een Hans Wiegel zou het nu ook niet verkeerd doen.
En nooit meer van die slappe-zakken-Pvda'rs aan de macht!

fuckje | 15-05-05 | 11:20

Zullen we het er maar gewoon op houden dat elke vorm van extremisme en fundamentalisme uit onze samenleveing gebant moet worden, hierdoor gaat ontstaan juist de spanningen in onze maatschappij, die door incapabele politici met hun "knuffel cultuur" alleen maar verergerd worden. Het wordt tijd dat er eens een keer opgetreden gaat worden in ons land, ik ben alleen bang dat de huidige regering hier niet in staat toe is.. het wordt tijd dat een jongere generatie de macht krijgt. De 50-ers hebben lang genoeg laten zien dat ze niet kunnen omgaan met de huidige maatschappelijke spanningen/problemen

Brazz | 15-05-05 | 11:16

@opa,
je bent nog te jong om dit alles te begrijpen,lees eens wat achtergrondinformatie en reageer dan weer eens, okee?

fuckje | 15-05-05 | 11:16

@opa
oh ja, Hitler was ook links volgens sommigen.

de bier | 15-05-05 | 11:11

@de bier: extreem rechts/links is hetzelfde: zelfs de ideologie.... ;-)

Opa-Buiswater | 15-05-05 | 11:08

@killermiller
Extreem links/rechts is hetzelfde. Alleen de ideologie is anders.

de bier | 15-05-05 | 11:04

Extreem is nooit goed, zowel rechts als links. Voorbeeld Hitler en Stalin. Dat ze beiden maar lekker optiefen......

killermiller | 15-05-05 | 10:09

@fuckje; heb jij eigenlijk wel geslapen?

vanrechtsheeftvoorra | 15-05-05 | 10:07

@Chiant,
volgens mij is ie al dood

fuckje | 15-05-05 | 09:04

@endeldarm 23:48
Als bij mij het bier invloed op mijn postings begint te krijgen ga ik altijd slapen.
Jij blijkbaar niet.

Chiant | 15-05-05 | 08:58

Ja zeemeeuw, het is me wat met al die duivelse politieke strategien !

preacher | 15-05-05 | 02:22

Het zou het aantal NEE-stemmers wel eens snel van gedachten doen laten veranderen...

IN HUN DROMEN!!!!!

zeemeeuw | 15-05-05 | 02:14

@mijnzus
erg leuk, perfecte tekst voor Kees van Kooten !

preacher | 15-05-05 | 02:12

P.s.@boris
Die linkse rakkers verzetten zich waarschijnlijk ook tegen de identificatieplicht, een woord waar bij mij ook een beetje gestapo-achtig luchtje blijft hangen, maar waar ik als braaf burger zijnde toch aan meedoe omdat 'ut sop duh kool niet waard bennuh '.

preacher | 15-05-05 | 02:03

@smokey Boris
Volgens mij kunnen we beter de politie deporteren, want die bevolkingsgroep is de laatste tijd ook wel lekker bezig zeg! De een schiet z'n familie overhoop, de ander verkracht z'n vrouw jarenlang, joyriding, wijken in vuur en vlam zetten door onterechte schietpartijen en dan terug komen met beter bewapende maatjes om opstandige burgers in mekaar te meppen.Autobezittende burgertjes pesten en nou halen ze zelfs duitse neonazies uit de file ! Ze hebben het echt te bont gemaakt en moeten gewoon vertrekken !
Ze zorgen steeds voor ellende en zijn gevaarlijk voor onze samenleving !

preacher | 15-05-05 | 01:51

Zakenkabinet; jawel .fuckje!

en dan geheel terzijde en toch minder ter zake doende maar wel noemenswaardig dan toch ook wel weer dat je met kaalhoofdigen die maar lukraak een tondeuse bij de blokker halen voor minder dan zeven euro en hun hele klok en hamerspel er vermoedelijk ook mee behandelen de plaatselijke kappers droog leggen maar die zoeken het maar uit zolang er geen koekje af kan tijdens het drie kwartier wachten op het permanent van 73 jarige gerontosaurussen waarvan het haar toch nooit meer wat wordt en die dan zo nodig nog even 50 euro moeten verpatsen voor ze van hun graat lazeren daarnaast vraag ik mij ook al 60 jaar af waar die nasies naar wijzen met hun arm omhoog als ze die dan in de lucht steken maar dat zal wel iets met het gesternte te maken hebben zoals je wel vaker ziet in geheime broederschappen die verder hun mond houden over dingen waar men het wel over wil hebben maar waar je nooit meer iemand over hoort nadat het ze is verteld dus waar hebben we het over

MijnZus | 15-05-05 | 01:44

Smokey Boris, je lult uit je nekhaar. Misschien wat minder 'Smokey' wezen, dan haal je 't ook niet in je harses om hier allerlei compleet uit de lucht gegrepen bagger over 'Links' te verkopen en daarna te schijtbroekerig te blijken om een kat een kat, in casu extreem-rechts extreem-rechts te noemen. "Wat zij extreem Rechts noemen"... Die hoofdletter doet me vermoeden dat jij wel warm loopt voor een groot geschapen Mof.

Maar wie zijn die "Zij" dan? Iedereen met ogen in z'n kop? Nou, als jij in twijfel wli trekken dat zo'n stel marginale kaalkoppen en wannabe Hitlertjes extreem rechts zijn, dan doe je maar. Kun je daarna weer janken dat niemand jouw slag bosmongolen serieus neemt.

Geinig trouwens, die adoratie voor Hitler. Jarenlang in het leger en nooit verder gekomen dan korporaal. Zijn eigen Truffellandje uitgelachen en dan als een berooide marginaal, een asielzoeker zeg maar, de minder intelligenten onder de Duitsers naar de mond komen praten. En als dat ten slotte, zoals al het andere waar-ie wat mee te maken had, òòk mislukt, als een laffe hond zelfmoord plegen nadat hij eerst nog lekker de schuld voor de nederlaag aan diezelfde Duitsers had gegeven en nog snel wat jonkies van dertien de vuurlijn had ingestuurd. Wat een held.

Zestig man kreeg de NVU op de been. En daarvoor moet een burgemeester dan zijn stadscentrum lam laten leggen. En als je dat niet lollig vindt, nou, dan ben je dus een fascist? Pleur toch snel op. Ik vraag me af hoeveel van die betogers trouwens buitenlanders waren. Tien? Twintig? Meer? 'Eigen volk eerst', ja ja.

veest van pim | 15-05-05 | 01:42

Reactie op nieuwsbericht Nu.nl. Citaat:In totaal pakte de politie 32 linkse tegendemonstranten op. Sommige konden geen identificatiebewijs tonen. Enkelen verzetten zich tegen de politie en weken van de toegestane route af. Een persoon gooide een steen. De aangehouden tegendemonstranten zijn zaterdag weer vrijgelaten. (Hoe is het mogelijk...)

Als ze al die linkse gesubsidieerde etterbakken nu eens deporteren naar Cuba of zo'n soort land; dan is er niets aan de hand.
Zij zorgen steeds voor de ellende; Rechts demonstreert gewoon; dat mag toch in een democratisch land ?
Als het aan Links lag dan zouden volgens deze "vredelievende" figuren alle in hun ogen extreem rechtse figuren het zwijgen moeten worden opgelegd. Ik denk dat Links gevaarlijker is voor onze samenleving dan wat zij extreem Rechts noemen....

Smokey Boris | 15-05-05 | 01:23

@. 69
Maandag is een extragratis rustdag.

Wulfpack | 15-05-05 | 01:01

Sorry, dat was al eerder gemeld.
Die bodemprocedure zou wel eens interessant kunnen worden voor de juristen en andere kenners .

squire | 15-05-05 | 00:43

@Fleischbaum
De burgemeester van Arnhem is een vrouw, sukkel

squire | 15-05-05 | 00:33

Hmmmm, wil ik die laatste link lezen staat er:

Fijn dat u belangstelling hebt voor refdag.nl, de nieuwssite van het Reformatorisch Dagblad.

Vandaag is het zondag. We wijden deze dag in het bijzonder aan de dienst van God. Wij beschouwen de zondag als een rustdag, een opdracht van God en een geschenk, waar we dankbaar voor mogen zijn. Om die reden actualiseren we onze site vandaag niet.

Staat het nieuws dan stil op zondag? Nee, dat niet - we leven in een jachtige tijd waarin het verschil tussen zondagen en werkdagen helaas steeds kleiner wordt.

Morgen brengen we u graag weer op de hoogte van de dagelijkse gebeurtenissen, voorzien van achtergronden, commentaar en opiniërende artikelen. Zoals u dat van ons gewend bent.

Hoofdredactie Reformatorisch Dagblad

Nou, tot maandag dan maar weer.

69 | 15-05-05 | 00:27

@de bier,
je hebt gelijk wat betreft Ad S.
maar ik wil Heinsbroek nog wel een kans(je) geven.
We gaan nu de stad in, er is de grote meikermis en zo...
weltrusten en tot morgen!

fuckje | 15-05-05 | 00:02

Hey,
ik ga maffen. Spreek jullie wel weer eens.

de bier | 15-05-05 | 00:00

@fuckje
inderdaad, Laetitie Griffith was ook wel 1 van mijn favourieten. (Ook een mooie vrouw,btw). Nee, Heinsbroek zie ik zelf absoluut niet zitten. Dan zie ik meer in Ad scheepbouwer. Weet ook wel waar ie kan graaien maar heeft 2 grote bedrijven (KPN,TPG) weer financieel gezond gekregen. Vooral KPN is een zeer grote klus geweest.

de bier | 14-05-05 | 23:55

Was wel grappig om uit het raam te zien. Een stuk of 60 mafketels, 4 mafketellinnetjes. Herr M. Smit heb ik niet kunnen ontwaren, terwijl de hem zo bekende runenvlag wel werd meegetorst.
Maar ja, in zijn ogen is Kusters is een minuskukel natuurlijk.
Twee roltuten , vier knoltuten , paar ME busjes. Een paar verdwaalde stillen uut de provincie.

squire | 14-05-05 | 23:55

@endeldarm,
ga lekker dood... en wel METEEN!!!
onverschillige klojo!!

fuckje | 14-05-05 | 23:51

*1 houzee voor endeldarm*

vander F | 14-05-05 | 23:50

@de bier,
precies, ik denk ook dat een zakenkabinet op dit moment de enige mogelijkheid is om nog iets van dit land te redden. Ik denk dan aan mensen als Winsemius, Pieper en zelfs aan Heinsbroek! Eventueel zelfs aan Lodewijk de Waal, weleswaar een schoft, maar wel iemand die zijn nek uit durft te steken.
Weg met slapjanussen als De Geus, Hoogervorst , Donner en Balk zelf! Wat jammer btw dat Laetitie Griffith de 2e kamer verlaat... tof wijf, opvolgster van Rita als die het loodje heeft moeten leggen?... je snapt wat ik bedoel?...

fuckje | 14-05-05 | 23:49

wat een gelul weer allemaal links/rechts
who gives a bloody fuck anyhow?????
ga gewoon allemaal lekker neuken met de vrouw van je dromen dan komt alles vast weer goed ZO.... en nu maar knus naar je warme nestjes en denk erom oogjes dicht en snaveltjes toe(behalve voor orale verwennerij)
ps. ze mogen allemaal lekker links/rechts marcherend leeglopen

endeldarm | 14-05-05 | 23:48

Wouter B. komt toch van Shell?
Lijkt me geen bereorde referentie, wel vreemd dat ie dan bij de pvda terechtkomt, lijkt me weer een bewijs van onvermogen.
Alhoewel de macht ook in de pvda verankerd zit natuurlijk.

vander F | 14-05-05 | 23:44

@fuckje
Ik ben meer voor een toelatingsexamen voor deelname aan de regering. Zoiets als ze in Zweden hebben. Je moet eerst iets gepresteerd hebben in het bedrijfsleven of lokale overheid. Dit wordt getoetst en gecontrolleerd. Komt er dan rottigheid naar boven dan lig je eruit. Reken maar dat de media er dan ook dichter bovenop zit. Maar Wouter B. en meer van die pipo's zie ik het land niet weer wat leefbaarder maken. Ik kan op dit moment ook niemand noemen die dat zou kunnen.

de bier | 14-05-05 | 23:41

@de bier,
En over Wouter, en anderen?
Wat voor kabinet zie jij Nederland weer leefbaar maken???

fuckje | 14-05-05 | 23:36

Amen Wolf17

vander F | 14-05-05 | 23:34

@fuckje
Over Femke zal ik in jouw bijzijn geen uitspraken meer doen!:)

de bier | 14-05-05 | 23:33

Zie ik die beelden van die extreem rechtse ruckers denk ik: daar wil je toch niet bij horen. Vervolgens zie je beelden van die extreem linkse ruckers dan denk ik: ach om daar bij te horen moet je als rechts zijn, maar dan hoef je je in ieder geval niet meer te wassen en te scheren.
.
Mijn gedachten zijn erg geschrokken. Men laat zich lijden door waanbeelden. Die extreem rechtse lijders zijn ondergeschikt aan de macht van dit waanbeeld. Daarbij komen dan die Autonomen, welke nog verder van DE HEER los zijn gerukt en helaas in de meerderheid zijn, zodat de geur van naiviteit zich spreidt door de steden.
.
Wat moet je met zulk stuk naiviteit? In een weiland zetten is een aardig idee, het doet mij in iedergeval glimlachen. Natuurlijk kun je zo'n demonstratie niet door laten gaan, alleen al te bescherming van die rechtse ruckers en weet ik veel op wat voor Qutsmoesjes.
.
Ik houd niet van rechts-extreem: zij zijn net gladgestreken poedels.
.
Ik houd niet van links-extremen: zij zijn van De HEER losgetrokken.
.
Ik houd niet van extreem. Zij denken never zefstandig, zij laten zich leiden door andermans waanbeelden. Zij laten zich lijden door sprookjes en sprookjes bestaan niet.
.
Bedankt
.

Wolf17 | 14-05-05 | 23:32

@vander F 14-05-05 @ 23:28
Of ze gaan in allerlei onbenulige commissietjes zitten, en zodoende houden ze wel invloed.

de bier | 14-05-05 | 23:31

@preacher,
en aan een kabinet van welke samenstelling denk je dan? Knuffelkont Bos? Met Amouta-hoe heet die, die ieder werkloos gezin in Islamsterdam 500 euri geeft voor "culturele belevingen"?..
Of met Femke, de irrationele sufkut van de jaren 2005......?

fuckje | 14-05-05 | 23:29

@vander F
Zo moet je het ook zien. Het is een god/allahvrezend volk.

de bier | 14-05-05 | 23:29

AAh, de Bier, daarom willen ze de pensioengerechtigde leeftijd oprekken.

vander F | 14-05-05 | 23:28

Zijn me dan wel een stelletje lijpe wannabee anarchisten als ze zich met 'links' inlaten.
Belachelijk.

vander F | 14-05-05 | 23:27

Ik kom uit Deventer fuckje, alles rustig hier.
Ik heb vrienden in Amsterdam wonen die mij niets melden over enge toestanden met marocs.
Ik ben er zelf vertrokken in '95 of zo.
Geen opvallende toestanden met marrokanen, maar dat is dus 10 jaar geleden en als ik er nu rond loop wordt ik wel wat kriegel van al die hoofddoekjes en burka's.
Het lijkt verdomme Staphorst wel.

vander F | 14-05-05 | 23:24

@vanderF,
juist Links en Anarchist gaat heel goed samen. Kijk in de archieven naar provo- jaren '60.
@de bier,
wat voor Amsterdammers dan ook; mensen uit de grote stad die voor ontspanning naar het strand willen, en het niet langer pikken dat een aantal Bling-Bling klojos jouw zuurverdiende dagje uit verzieken!!

fuckje | 14-05-05 | 23:24

@fuckje
Een ander kabinet,dan de clowns die nu ons leven lopen te verstieren, zou ook héél fijn zijn en hopelijk wat rust in de tent kunnen brengen.

preacher | 14-05-05 | 23:23

@vander F
Macht werkt verslavend. Die stoppen niet met werken op hun 65e.

de bier | 14-05-05 | 23:21

@fuckje
De echte amsterdammers zijn allang verhuist . Wat daar nu nog woont zijn de wannabees. Maar ik ben ook bang als er terreur wordt gepleegt tegen de moslims er dan ook de echte pleuris uitbreekt. Een college van me komt uit voormalig joegoslavie. Hij voorspelde 6 jaar geleden al dat Nederland hetzelfde staat te wachten dan zijn geboorte land.

de bier | 14-05-05 | 23:19

@ de Bier
Niks 15 jaar, die club lijkt me eerder vertrokken.
Nog maar de vraag wat je er voor terug krijgt.
Helaas moeten er altijd eerst kalveren verzuipen e.d.

vander F | 14-05-05 | 23:19

@vanderF,
ik overdrijf niet. hier in Groningen is het relatief rustig, maar als ik goed luister naar vrienden/ vriendinnen uit de randstad , dan hou ik mijn hart vast.
Wat overdrijf ik volgens jou?? Wil het graag van je horen!

fuckje | 14-05-05 | 23:17

Links en anarchist?
Lijkt met een onmogelijke samenvoeging.
zoiets als republikeinse monarchist.

vander F | 14-05-05 | 23:14

@vander F
Levensgevaarlijke politiek is dat ook van Cohen. Het rot maar door en als er dan een keer gesneden gaat/moet worden vallen er veel meer slachtoffers. Het is gvd die verstokte hippiecultuur die er zo'n puinhoop van gemaakt heeft. Het erge is nog wel dat ze minimaal de eerste 15 jaar nog aan het roer staan.

de bier | 14-05-05 | 23:13

Links en anarchisten durven de straat op , die vechten voor principes, rechts heeft die niet.

hemaworstje | 14-05-05 | 23:13

moet je niet doen fuckje.
Niet overdrijven, het einde der tijden is niet na.
Dan moet je bij schimmige reli clubjes zijn.
Maar verontrustend is het wel, volgens mij hebben ze het echt niet door in Den Haag. Zeeer verontrustend.

vander F | 14-05-05 | 23:13

@de bier,
ik bedoelde eigenlijk al "vanaf deze zomer". denk eens aan stranden/ strandtenten in Zandvoort, waar gezinnen uit bv Amsterdam de afgelopen jaren werden geteisterd, weggepest door marocboys. Nu na de moord op Theo ben ik bang dat de Echte Amsterdammer een dergelijk gedrag nie meer zal pikken en dat de eerste moslim-moord nabij is! En voor mij dan nog begrijpelijk ook, ....... helaas dat ik zo ga denken....

fuckje | 14-05-05 | 23:09

Cohen is hier ook goed in, doet net alsof het wel meevalt, nu weer over het bedreigen en in elkaar slaan van heaumeaux door.... etc.

vander F | 14-05-05 | 23:08

@fuckje
Geen zomer maar jaren ben ik bang.
Dat is ook precies wat ik denk. Dit beleid lokt het recht in eigen handen nemen gewoon uit.

de bier | 14-05-05 | 23:01

@fuckje... eens !...

Plonk | 14-05-05 | 22:57

Laat ik even vooropstellen dat ik niets met ultra-rechts op heb. Wel kan ik me voorstellen dat in de hedendaagse moslim-knuffelcultuur sommige mensen het idee gaan krijgen dat er hier in dit landje met twee maten wordt gemeten. Een kaalkop ergens in Brabo/Limbabwe wordt veroordeeld tot 3 jaar cel omdat hij wellicht eventueel wel eens een plannetje zou kunnen hebben om een lucifer bij een moskee te houden, terwijl een Samira (nadere toelichting overbodig, hoop ik...) op 1 of andere manier zn burka weer plat mag neuken. Deze knuffelcultuur zet kwaad bloed bij autochtone medelanders, als je nagaat hoeveel miljarden euri's er de laatste decennia in de Antillen zijn gepompt, de autoriteiten daar Verdonk en Pechthold verwijten racistisch en discrimerend te zijn, terwijl een goedwillende Nederlander op de Antillen geen werkvergunning kan krijgen, hoe graag hij ook wil werken daar,je voelt je op een gegeven moment als autochtone Nederlander achtergesteld, als 17 jarige vakkenvuller wordt je al te duur voor Ahold, jouw asperges worden gestoken door illegale Polen, de helft van alle TBS-veroordeelden die onbehandelbaar zijn a raison van 450 euri per dag komen uit allerlei Buitenlanden, onze jonge meisjes worden verkracht en als hoer behandeld, de politie doet geen fuck, uit angst voor repressailles, is het gek dat sommige mensen iets willen zeggen; willen opkomen voor het eigen land???
Nogmaals, ik heb niets met kaalkopjes, niets met ultra rechts of ultra-links, maar zo langzamerhand wordt nederland een angstig bolwerk van radicale mensen die anderen het bloed onder de nagels probeert te halen, door een falende overheid, waardoor het steeds onleefbaarder wordt. Een lange hete agressieve zomer ligt in het verschiet... helaas.

fuckje | 14-05-05 | 22:53

Maar ze DOEN toch niks de Bier?
Allee, wat heftige websites hosten, maar dat zijn toch alleen lettertjes?
Die hofstadgroep heeft toch ook niets gedaan?
Tenzij je een Pv/dA'er uitmaakt voor teringfascist, dan hijgt justitie rap in je nek.
Maar dat is dan ook eng, boze burgers.

vander F | 14-05-05 | 22:51

@.. zapper
staat ook op nu.nl.
Kijk daar maar eens naar de laatste zin.
waar hebben we dat vaker gehoord?

de bier | 14-05-05 | 22:41

Al-Husseini, groot moefti van Jerusalem.
www.katholieknieuwsblad.nl/actueel20/k...
Heel aardig om eens wat over deze man te lezen kan ik jullie vertellen.
Deze kerel was wel een inspiratie van Arafat, en een grote vrind van Adolf H.
En nu nog een held binnen bepaalde islamietische groepen.

vander F | 14-05-05 | 22:40

Over radicaliteit gesproken, er wordt eindelijk (na verzoek door de Zwitserse autoriteiten) een onderzoek gestart naar 357hosting, waar kwamen we die eerder tegen? www2.telegraaf.nl/binnenland/20841601/...

..zapper | 14-05-05 | 22:38

Een aardig detail: In de Weimarrepublik waren er allerlei ranzige rechtsradicale geschriften in omloop. Komt er op een gegeven moment in die door mij genoemde documentaire een geschrift in beeld met de schreeuwende tekst: Bent u blond, dan bent u in gevaar. Blond was bij die gasten je van het, en nu... lol.

Barbapoeppa | 14-05-05 | 22:37

Op discovery werd een naar mijn mening zeer goede documentaire uitgezonden onder de naam 'Nazis, The occult conspiracy'. Hitler en zijn volgelingen geloofden dat het arische ras zijn oorsprong vond in atlantis. Oorspronkelijk stamden de nordische rassen af van godenzonen. Nu was het zaak om het arische ras weer zo zuiver mogelijk te maken. En op een dag zou er dan een nieuwe generatie godenzonen ontstaan. SS wetenschappers liepen zelfs in Tibet rond schedels van mensen op te meten. Himmler liep overigens met een copy van de Baghvad Gita (zeg maar hindoebijbel) rond te stappen de gehele oorlog door. Terwijl ik dit schrijf kom ik tot de conclusie dat die nazis hartstikke mesjokke waren. Maar ze hebben toch maar mooi even de hele wereld van 1939 t/m 1945 aan het schijten gekregen.

Barbapoeppa | 14-05-05 | 22:34

@zi

nogal een verschil tussen provoceren en kwetsen of het opblazen van gebouwen etc

Tipnix | 14-05-05 | 22:27

Volgens nazi's was het gebied waar nu het huidige Iran ligt de oorsprong van het germaanse ras. Nog steeds wordt het blanke ras Kaukasisch genoemd.

de bier | 14-05-05 | 22:27

"UPDATE De burgemeester van Arnhem wil via een bodemprocedure alsnog bewerkstelligen het geteisem voortaan uit zijn gemeente te weren."

Moet HAAR gemeente zijn. Pauline Krikke is nl. een dame.

Filo | 14-05-05 | 22:26

Ja was dat niet onder leiding van de Kalief van Jerusalem?
Ben even de naam van die knaap kwijt.

vander F | 14-05-05 | 22:23

@pronto
Misschien is dat juist wel een geluk bij een ongeluk.
Een levend symbool kan toch altijd meer kwaad doen. Verder putten ze wel veel uit Mein Kampf. Het is een veel gelezen boek in de islamitische landen. Zelfs de SS kende moslim devisies in voormalig joegoslavie.

de bier | 14-05-05 | 22:21

De Islamieten slaan op dit moment nog met vuur elkaar de hersens in.
Dus dat gaat nog wel even goed.
Maar toch.

vander F | 14-05-05 | 22:19

@de bier, voor die heilige pedo,...duizenden anderen.

pronto | 14-05-05 | 22:16

@vander F
Inderdaad, maar het verschil is dat er niet 1 algemene leider is binnen de islam. Ok, die is er wel maar de heilige pedo is al jaren dood.

de bier | 14-05-05 | 22:10

De opkomst van hitler is inderdaad studie object 1 voor mij, ook veel op tv natuurlijk, maar toch.
Zeker ook de aanpak in de hitler jugend, je ziet nu tendensen binnen de politieke Islam die gebruik maken van soortgelijke tactieken.
En de 'gewone' Islamiet is onderhand bang, bang voor die reli creeps. ze mogen hun mond niet opentrekken, anders zijn het nestbevuilers, verraders en kunnen ze ook een potje terreur tegemoet zien.
Zeer verontrustend.

vander F | 14-05-05 | 22:07

vandaag was een kleine overwinning voor rechts al waren sze in de minderheid vergeleken met de afa. Er zijn een paar dozijn krakertjes gearresteerd en dat terwijl de rechtsen ook maar met een paar man waren. en nog het journaal gehaald ook, dankzij de afa.

geytennöker | 14-05-05 | 22:02

Die hele discussie wat hier wordt neergeschreven kun je in die film ook weer terugvinden. Van alle invalspunten bekeken.

pronto | 14-05-05 | 22:02

Jongens, kijk nou eens die film Hitler, the Evil Rise, ...te lang om alles uit te typen, maar een perfecte voorlichting om te zien wat nu weer gebeurd.

pronto | 14-05-05 | 22:01

@need for speed
vooral die laatste zin:"Tot dusver heeft dat nog niet tot actie geleid".
Het zou ook weer eens niet.

de bier | 14-05-05 | 21:55

Ach, in Nederland zijn er tijdens WOII een 20.000 Nederlanders bij de SS gegaan om tegen de Bolsjewieken te vechten.
Zoveel zaten er echt niet actief in het verzet.
Landverraaiers waren het!
Nog geen 10 jaar later was het westen in (koude) oorlog met de sovjet unie.
't kan verkeren, mischien waren die Nederlandse SS knapen gewoon vooruitziend en de rest blind?
Ik bedoel met slachtoffers trouwens alle doden, militair of burger.(een dode burger scoort meer punten dan een gedode militair??)
Stand in Irak is nu geloof ik een 200.000 dode Iraki's, in dit geval op conto van Bush en consorten.

vander F | 14-05-05 | 21:53

@Tipnix
En provoceert en kwetst etc..

@bogie
Links alleen op bedrijven en rechts op personen? Leg eens uit, dat is mij nl nog nooit opgevallen.

ZI | 14-05-05 | 21:52

@bogie links en rechts liggen niet ver uit elkaar?

Alle aanslagen en sabotages komen van links!

rechts protesteert alleen maar.

Tipnix | 14-05-05 | 21:50

extreem links en extreem rechts liggen niet eens zover uit elkaar

bogie | 14-05-05 | 21:38

he lucas, hoe was het in arnhem, heeft je bakfiets het overleefd. maar ff serieus, het gebeurt niet vaak maar ik ben het voor de verandering eens een keer met je eens. hierbij wil ik toevoegen dat links extremisme vaak gericht is op overheden en bedrijven en rechts extremisme op de persoon. Volgens mij is dat de reden dat links minder bedreigend over komt. En ja ik weet dat er uitzonderingen zijn zoals bij Pim F.

bogie | 14-05-05 | 21:36

@lucasdll 21:19 klopt, op tact heb ik de nvu nog niet kunnen betrappen. Aan de andere kant hebben ze niets verkeerds gezegd vandaag en zich verder keurig aan de regels gehouden. Voorzover ik weet is er geen nvu'er aangehouden itt die kutkrakers.

@lucasdll 21:23 Nederland denkt door de oorlog heel sterk in termen van goed en fout. Dat is veroorzaakt door het onderscheid te maken tussen een goede (een die de joden geholpen heeft) Nederlander en een foute NSB'er. Die kreten hebben in dit land nog heel veel waarde.

Need for Speed | 14-05-05 | 21:28

@ZI
De vrije meningsuiting is het grootste recht dat wij hebben. Voor links én rechtsdenkenden. Maar dan wél binnen de grenzen van de wet, dus rellen veroorzaken is fout.
@vander F
40 miljoen was het geschatte totale aantal slachtoffers van WOII. Als men de gesneuvelden door oorlogsgeweld (combattanten = militairen + verzetsstrijders) hievan aftrekt hou je zo ongeveer nog een miljoentje of 18 over. Hitler c.s. hebben daarvan 6 miljoen Joden en nog ongeveer 2 miljoen burgerslachtoffers en overigen op hun geweten. Stalin scoort beter. Hij schijnt goed te zijn voor de dood van een miljoentje of 11 (nogmaals: gesneuvelden daargelaten). Ook de heren Hirohito en Mussolini gooiden hoge ogen als het ging om vervolgen, executeren en bombarderen van non-combattanten.
De link met de heer Bush begrijp ik niet helemaal. Mij zijn van hem geen feiten bekend van genocide.

Chiant | 14-05-05 | 21:28

@LucasDLL
Wat vind jij van het gedrag van die extreem linksen dan? Want dat staat gelijk aan het facisme waar ze zo tegen zijn, toch?

ZI | 14-05-05 | 21:27

@vanderF: het is tegenwoordig, en zker hier, heel hip en modern om links zoveel mogelijk te demoniseren terwijl wij als nederlanders natuurlijk nooit onder het Nazi-leed uitkomen. In Rusland rondlopen met een hamer en sikkel is misschien aanstotgevend, hier heeft dat die cultuur niet. Die zes miljoen vergaste joden tellen hier veel meer dan de tig miljoen van Stalin, hoe scheef dat ook is.
Zeggen dat 'links veel gewelddadiger is' is slechts olie op het vuur. Zelfs als het logischerwijs volledig correct is: zelfs Hitler kun je links noemen, en een socialist. Toch kennen we hier niet de verbanden tussen geweld en links.
Ook al blijft het natuurlijk leuk om te roepen dat '50 miljoen doden genoeg is dus nooit meer marxisme', Nederland heeft er een heel ander band mee.

Lucasdelinkselul | 14-05-05 | 21:23

@vanderF. Best als je zaken in een historisch perspectief wilt plaatsen, maar zowel de linkse als de rechtse uitwassen zijn nooit goed te praten. Aan beide zijden zijn voorbeelden zat te vinden. Gaan we nu lijken tellen?

Need for Speed | 14-05-05 | 21:21

Nee hoor, maar het ene extreme roept het andere op. Willen de neo-nazis demonstreren? Komen de extreem-linksen ook. Omgekeerd ook maar de estreem-linksen willen niet demonstreren en als ze dat wel willen is het stukken minder aanstootgevend. Zeer veel mensen voelen zich gekwetst als ze mensen met SS-runen zien. Kun je wel weer aankomen met 'ja alsof Stalin zo leuk was' maar je weet waar ik het over heb.
Laat die nazi's lekker aan zelfvergassing doen ofzo. En nogmaals, ze zijn niet weg te denken zonder extreem-links, en waarom zou je uberhaupt nazis in je stda willen tolereren? Nog wel in Arnhem, bekende plek uit '44. Krap zestig jaar later staan er weer van die idioten. Zou ik ook niet willen als burgermeester, die overiegsn een vrouw is, mevrouw Krikke.
vraag je dus af wat je wilt: wil je krakers met bivakmutsen? Nodig de NVU uit. Uit zichzelf heb je namelijk geen last van die krakers, itt die mongolen van de NVU.

Lucasdelinkselul | 14-05-05 | 21:19

Tot nu toe is extreem links geweldadiger?
Meer als 40 miljoen doden in WOII was toch een aardige score, Stalin kon dat niet hebben en gooide er eigenhandig ook nog tig miljoen doden tegen aan.
En die extreem relirechtse rakker van een Bush is nu ook aardig bezig hoor, Chili, argentijnse junta etc, ook allemaal rechtse ballen, wat lul je nou, wie is er geweldadiger....
Allemaal rotzakken iig.

vander F | 14-05-05 | 21:15

@LucasDLL
Wat een dom geouwehoer! Dus omdat de AFA er is, moet de NVU weg? De NVU vraagt een demonstratie aan bij de gemeente (denk ik, weet ik hoe dat werkt) en krijgt deze. De AFA reageert dan altijd direct door aan te kondigen te komen rellen. Daardoor zou dat rechtse tuig dan maar op moeten flikkeren. Wat een idioterie! Dat is de wereld op zijn kop. Blijven we in jouw redenering dan zullen we alle buitenlanders het land maar uit schoppen, zij zorgen toch voor de problemen? Zo zie je maar hoe twee gedachtepatronen heel dicht bij elkaar liggen ookal zouden ze graag tegengesteld zijn.

ZI | 14-05-05 | 21:06

@LucasDLL 20:46
Het gebeurt niet vaak, maar dit keer ben ik het volledig met je eens!

Chiant | 14-05-05 | 21:01

Laat die kutkrakers ongezien de tiefus krijgen, hadden we als reactie ook die kaalkoppen niet gehad. Kip en ei. Wat een lulkoek. in de jaren 70 had je geen kaalkoppen, alleen de terreur van links.

vraagstaart | 14-05-05 | 20:58

laat dat volk lekker in de overgebleven douchjes van de heer Adolf H. douchen... pfff, klootjesvolk

hum-mer | 14-05-05 | 20:57

"Toch triest dat iedere extreem rechtse demonstratie weer een groep krakers aantrekt."

Wie is er eerder denk je, de kip of het ei? Laat die schijt-nazis gewoon lekker uit Arnhem wegblijven hoeven die krakers ook hun pand niet uit.

Lucasdelinkselul | 14-05-05 | 20:49

@ZI
Ik begrijp je en je hebt ook wel gelijk alleen denk ik wel dat er een ethische hiërarchie is in die extremen, ook al pakken de uitwerkingen van al die extreme beoefenaars van (extreme)ideologieën op rampen uit.

MAXIMO | 14-05-05 | 20:48

Mensen die zeggen dat Hitler ook goede dingen gedaan heeft maken lucas ziekjes...
Intens truerig dit.

Lucasdelinkselul | 14-05-05 | 20:46

ik haat links en rechts!
moge allah ieder zijn richtingsgevoel ontnemen!

targent | 14-05-05 | 20:38

rechtsextremisten, linksextremisten, moslimextremisten, christenextremisten, het is een pot nat en allemaal fout. Extremisten staan er om bekend dat hun willetje wet is, en dus is er niet fatsoenlijk met die mensen te discussieren. Op zulke moment is een gesprek al ten einde voor het begonnen is. Ik wil overigens wel duidelijk een verschil maken tussen wollig in het midden gaan zitten en overal een vage mening over hebben dan gewoon recht toe recht aan zeggen waar het op staat.

ZI | 14-05-05 | 20:34

@Warrior 20:21
Met uitzondering van een paar staten uit het zuiden van de VS heb je gelijk. Neemt niet weg dat we ons moeten blijven wapenen tegen extremisme. Van rechts én van links.
Van de andere kant: wat is nu rechts en wat is nu links. Is Moslimextremisme rechts of links? Zijn de conflicterende partijen in Noord-Ierland en Spaans-Baskenland rechts of links?
Ik bedoel maar: ook daar speelt extremisme een grote rol, maar ik weet nu niet direct of dat een kwestie tussen rechts of links is.
Bottom-line gaat derhalve altijd op: Extreem=fout

Chiant | 14-05-05 | 20:31

Voor de duidelijkheid als aanvulling op mijn vorige commentaar: Ik heb geen hekel aan integere linkse mensen, maar ik heb een ongelofelijke afkeer van de linkse kerk.

Barbapoeppa | 14-05-05 | 20:25

tot nu toe is extreem links veel geweldadiger dan extreem rechts

Warrior | 14-05-05 | 20:21

@Maximo
Nu begrijp je me verkeerd. Ik wil niet dat de NVU de overhand gaan krijgen. Deze mensen moet je echter wel hun zegje laten doen en er dan tegenin gaan met argumenten. De AFA is daar waar de NVU is, dat is hoogst irriterend, die kaalkopjes zouden veel minder aandacht krijgen als je ze lekker anoniem op een industrieterrein hun marsjes laat lopen, begeleid door pliesie, discrimineren mag nl niet en daar zijn neo-nazi's redelijk geod in. Maar goed, we kunnen bij de AFA niet echt spreken van 'vredige protesten' en dus zijn ze minstens net zo fout als die kale onderlaag van de samenleving

ZI | 14-05-05 | 20:19

Er zijn een aantal mensen in deze maatschappij die een dode hoek hebben in hun denkwereld. (Te vergelijken met een vrachtauto waar de chauffeur onmogelijk alles kan zien wat er achter en naast hem gebeurt.) Gewoon omdat ze een aantal zaken totaal ontgaat. En daardoor zijn er zaken waar je het absoluut niet met ze over kunt hebben. Ik ken zo iemand. Hartstikke positief figuur, maar zo rood als een kreeft. Zou best wel eens lid kunnen zijn van de SAP of zo. Die persoon is absoluut niet gevaarlijk en ook best sympathiek. Dus hou ik zover mogelijk rekening met zijn gevoeligheden. Maar een aantal van mensen met die dode hoek wordt wel extreem en gevaarlijk.

Barbapoeppa | 14-05-05 | 20:18

@ZI.
Nu is de extreme reactie van links misschien fysiek. Ze zijn ook in de meerderheid en in het algemene beeld worden ze "getolereerd".
Ik denk dat wanneer de NVU de overhand zou krijgen, deze dezelfde intimidatie en misschien nog erger zou gebruiken bij manifestaties van autonomen/ultra-links.
@Chiant.
Klopt. Maar ethisch gezien vind ik dat ideologieen die gebaseerd zijn op racisme/onderdrukking toch iets erger zijn dan die gefundeerd zijn op gelijkheid/onderdrukking.
Maar inderdaad, extreem=fout.

MAXIMO | 14-05-05 | 20:13

lucas, waar ben je, zit je nog terug in de trein of op je bakfiets vanuit Arnhem. Vertel ons eens even hoe het was daar

bogie | 14-05-05 | 20:11

@MAXIMO 19:50
Zowel rechts- als linksextremisten ambiëren beide door jou genoemde "oplossingsrichtingen"
Mag ik wijzen op:
- Hollandsch eigen glorie V. van der graaf
- De RAF (Rote Armee Fraction)
- Pol Pot
- Het communistisch verleden in het algemeen.
Niet om dat extreem rechtse tuig goed te praten, maar ik wil toch de nuance aanbrengen die eigenlijk heel simpel is: extreem=fout.

Chiant | 14-05-05 | 19:59

@Maximo
Kort door de bocht is dat. In dit geval is het doel van de AFA om extreemrechts de mond te snoeren door te dreigen met rellen. Dat is neit de manier waarop het hoort! Sterker nog, dat staat haast gelijk aan het gedrag van deze kaalkopjes. Een groep de mond snoeren met geweld (of het dreigen met) vind ik een heel zwak teken. Zo moeilijk is het niet om extreem rechtsen met woorden te bevechten. Het gaat omo het idee.

Extreem rechts wordt aangekeken op hun extreme uitspraken. Hun haat tegen negers en andere vreemdelingen is natuurlijk ook extreem maar wordt breed uitgemeten. De extreme reactie van links is echter fysiek en dan ga je gewoon te ver.

ZI | 14-05-05 | 19:57

@ZI, wat mompel je nou :P

SamF | 14-05-05 | 19:55

lol @ ZI

Need for Speed | 14-05-05 | 19:53

@warrior 19:36. Sodemieter op, kijk eens op wat vacaturesites, uitzendbureaus etc. Er is werk zat, misschien in eerste instantie niet wat je zoekt, maar wel werk waar niemand zich voor hoeft te schamen. Het maakt geen flikker uit of je putjesschepper bent of weet ik wat voor manager, je verdient op een eerlijke manier je geld en dat vind verdient respect. PS. Ik weet waar ik het over heb, ben zelf al eens ontslagen geweest en heb geen dag uitkering gehad.

Need for Speed | 14-05-05 | 19:52

Extremisme meten met de aantal telefoons wat je gehad hebt gaat het helemaal worden in 2005. Ik sta op 8 (in 4 jaar), kan ik al de tweede man achter M. Smit worden denken jullie?

ZI | 14-05-05 | 19:51

Quote ZI 14 @ 18:45
*Wat is erger:
"Negers moeten dood omdat ze neger zijn"
of
"Jullie hebben niet mijn mening dus je moet je bek houden"
Ik zie beiden als even erg en allebei als (te) extremistisch.*

Een verkeerde vergelijking; rechtse fascistjes ambiëren beiden. Naar mijn mening zijn hun dus de slechter.

MAXIMO | 14-05-05 | 19:50

@Thygros 19:30 : grappig ik ben iets ouder, maar ik vind een aantal signalen tegenwoordig bemoedigend. Spotje van Sire over vaker NEE zeggen (tegen voor de buis hangende kinderen die te dik worden), Nickelodeon die een paar middagen op zwart gaat, vanwege straatspeeldag oid. Top! ga zo door. Hoe kunnen kinderen ooit zaken op waarde schatten als ze nooit nee te horen krijgen. Oh ja, ik zit aan m'n vierde mobiel.

Need for Speed | 14-05-05 | 19:49

Quote: "De burgemeester van Arnhem wil via een bodemprocedure alsnog bewerkstelligen het geteisem voortaan uit zijn gemeente te weren"
-
Logisch. Naast de Bermuda-driehoek kennen we immers ook de Extreemlinks-driehoek: Wageningen-Nijmegen-Arnhem. Waar kwam onze vriend V. van der Graaf ook weer vandaan?
Bovendien is de burgemeester van Arnhem een vrouw (hoe kan het ook anders in dat linkse bolwerk), dus wil zij het geteisem voortaan uit haar gemeente weren.

Chiant | 14-05-05 | 19:48

@SamF
Dan meot je daar gaan lezen?

ZI | 14-05-05 | 19:47

De reacties op fok zijn weer kostelijk.

SamF | 14-05-05 | 19:45

@Thygros
Die linkse gekken schieten op alles wat maar enigzins boos word op turken. En ja ik weet dat ik geen reden gaf. In een normale situatie had ik die gvd tiefusturk ongetwijfeld gebruikt, maar ik kan ook nog wel enigszins nadenken en het leek mij met zoveel werkschuw gespuis in de stad niet zo'n goed idee om het op die manier te doen.
Maar goed, ik kom ook liever een geitenwollensok tegen dan een neonazi, maar dit zijn geen geitenwollensokken, dit zijn diehard extremisten. Gevaarlijk volk, dus geen boomknuffelende herbivoren, maar bijna facisten.

ZI | 14-05-05 | 19:45

@thygros
Zeker nooit gehoord van de Rote Armee Faction of die Italiaanse club in de jaren tachtig ? Ook het dierenbevrijdingsfront is vrij heftig bezig.Linksextremisten zijn over het algemeen vrij intelligent en des te gevaarlijker daardoor.

preacher | 14-05-05 | 19:45

@zi: begrijp dat dat erg klote was, maar weet je zeker dat je geen reden gaf? je noemt hier nu ook weer een turk, kan me voorstellen dat als je "g*dverd*mme t*r*ngt*rk rot toch op naar je eigen land als je niet kan rijden" roept waar die linko's bij zijn, dat gezien de sfeer die er dan al heerst dat verkeerd word opgepikt. Let op, ik zeg niet dat linko's goed zijn.

Ik zeg dat ik in een normale situatie liever een geitenwollensok tegenkom op strata dan een neo

Thygros | 14-05-05 | 19:37

@ need for speed. zat werk?? flikker op man, doe je ogen eens open. Als er zat werk was dan waren er geen 500.000 werklozen

Warrior | 14-05-05 | 19:36

@kwant
0900-6438973 en dan informeren naar Michiel. Succes!

ZI | 14-05-05 | 19:36

ow waar sloeg dat nou weer op. wat ben ik toch een warhoofd. maarre, een neger vriend van mij wil graag nazi worden, waar kan hij zich aanmelden, hij is al kaal?

kwant | 14-05-05 | 19:32

at gyros:
een glimlachje kon ik niet onderdrukken bij het lezen van je laatste zinnetje. hihihihiih wat ben je toch een mallerik, en daarom waardeer ik je ook zo... hahahhahah

kwant | 14-05-05 | 19:31

@need 19.14: de consumptie maatschappij is de grootste boosdoener. Wij hadden het vroeger ruim, erg ruim, maar we kregen niks zonder er zelf ook wat voor te doen. Toen ik een tv op mijn kamer wilde als kind( 1984) moest ik meer dan de helft zelf betalen, de rest legde mijn ouders bij, tegenwoordig denken ouders dat ze falen als niet elk kind een tv, pc, stereo ed hebben.

Ik las vanochtend een stuk in de krant waarin een jochie van 12! verteld dat ie nu aan zijn derde mobieltje bezig is.... Sorry hoor ik ben ergens rond 1995 met mijn 1e mobieltje begonnen en nu met mijn derde bezig...

"Falen" wordt dus opgelegd, bijna ieder kind groeit op met het idee dat ie een De Mol MOET zijn ipv KAN zijn.
Neo's komen meestal uit achterstandswijken, functioneren niet of amper op onderwijs en worden meestal na korte tijd ontslagen wegens wangedrag. Resultaat is dat ze mensen zoeken die "lager" in de rangorde staan. Bij gebrek aan die mensen pakken ze dus een willekeurige groep, vroeger de joden homo's en hoeren en nu de buitenlanders (nog).
De vraag blijft hoelang het duurt voor ze ook beginnen over gehandicapten en bejaarden die maar uitvreters zijn

Thygros | 14-05-05 | 19:30

@Thygros
Persoonlijke ervaring met de AFA vorig jaar toen de NVU in Apeldoorn wilde demonstreren en de AFA (en dat GroenLinks jongeren tuig) ook. Ik fiets na mijn werk naar huis, wordt bijna door een turk voor mn sokken gereden, roep heel hard dat ie uit zn ogen moet leren kijken en ik krijg 6 (!) stenen -van die stenen die tussen trainrails liggen- naar mijn kop geslingerd, idd door AFA tuig. Ze zijn nauwelijks te onderscheiden van de NVU idioten, maar ik weet zeker dat al deze ongeregeldheden -en verkwisting van overheidsgeld- niet nodig is als ze de NVU lekker rond laten lopen. We zijn toch godverdomme niet gek, luister jij naar een normaal, net uitziend persoon of naar een kale wandelende ijzerfabriek met als hoogst afgeronde opleiding de peuterspeelzaal?

ZI | 14-05-05 | 19:26

@qantrix; onderbouw.....

Thygros | 14-05-05 | 19:15

@Thygros: Ik zeg niet dat deze mensen 'minder' zouden zijn. De indruk dat ze mislukt zouden klopt inderdaad niet, maar de vraag is hoe dat komt. Misschien kortzichtig van mij, maar vaak stelt men zich zo op dat de situatie waar men inzit van iedereen (m.n. de overheid) de schuld is, behalve van zichzelf. Ik vind dat je op die manier zelf in de rol van slachtoffer kruipt.

Need for Speed | 14-05-05 | 19:14

Linksen niet agressief.... hahahaa natuurlijk. Ik weet uit persoonlijke ervaring dat ze dat wel zijn. Linksen zoals de AFA zijn veel agressiever dan extreem-rechts en ook nog een stuk fascistischer... nee hoor ik heb nog liever sukkeltjes als de NVU dan terroristen en fascisten zoals de AFA.

Qantrix | 14-05-05 | 19:08

@need 18.59: Nope, iemand die in een achterstands situatie geboren is, over een minder dan gemiddelde intelligentie beschikt en zich niet crimineel op wil stellen zal, op een paar uitzonderingen na: Niet het breedbeeld ideaal bereiken, niet de tweede vakantie ed. en dat is totaal niet erg. Het erge is dat er een indruk wordt gewekt dat ze mislukt zouden zijn, daar gaat het scheef

Thygros | 14-05-05 | 19:07

@wiecher, ik ben met u, vanmiddag ff naar de bank in de stad,...... ff, werd middagje file rijden en tuig bekijken.

pronto | 14-05-05 | 19:05

@ZI@18.45
Ben het met je eens. Deze demonstratie had waarschijnlijk ook niet zoveel media-aandacht gekregen als er geen linkse tegendemonstratie was gehouden en er dus kans was op ongeregeldheden. En dan hebben we het nog geen eens over het geld wat al die veiligheidsmaatregelen kosten of de bezetting van het politie apparaat, die waarschijnlijk wel wat beter dingen te doen hadden kunnen hebben.
Maarja, ze konden ook niet flitsen, bedankt links !

preacher | 14-05-05 | 19:04

@ultra-links: Ik ga met je mee tot de punt van de eerste zin. Er zullen altijd mensen zijn die genetisch bepaald of niet, gefrustreerd kijken naar mensen die het beter hebben en die zichzelf hoger inschatten. Ik kwalificeer die niet als untermenschen.
Tis een beetje lullig dat je zo'n term gebruikt, geeft mensen het idee dat als ze het niet met jouw beeld eens zijn nazi zijn... een discussie winnen door dat soort onnozele begrippen te gebruiken is een beetje ultra links ;-)

Thygros | 14-05-05 | 19:03

Extremisten links & rechts vertellen je dat je NEE moet stemmen. Zelfs mensen uit het Christelijke midden (tikkie naar rechts) zeggen dat je NEE moet stemmen.
Er zijn slechts een handjevol (?) die denken dat je JA moet stemmen.
:

Dicky ! | 14-05-05 | 19:01

Dit doet me denken aan die film,....hoe heet ie ook weer,...oh ja Hitler, the evil rise. Iemand hier die film ook gezien??

pronto | 14-05-05 | 19:00

@ultra-links: Dat vind ik nou juist altijd zo frappant. Ik hoor helemaal nooit iemand iets roepen over eigen verantwoordelijkheid. We leven in een rijk land met heel veel mogelijkheden, waar zat werk is, opleidingsmogelijkheden enz. Wat ik wil zeggen is, dat je met een goede mentaliteit een heel eind komt.

Need for Speed | 14-05-05 | 18:59

Zodra mensen niet meer in achterstandswijken wonen, een normale opleiding hebben genoten en fatsoenlijk betaald krijgen zal je veel minder extremisten krijgen, links, rechts, islam of whatever. Of wil er soms iemand beweren dat sommige bevolkingsgroepen bestaan uit genetisch bepaalde untermenschen? Ik geloof eerder dat het een sociaal probleem is.

ultra-links | 14-05-05 | 18:53

@need for speed
Die lui gewoon aanpakken als ze over de grens gaan van het toelaatbare, wat vandaag dus niet het geval was, is volgens mij de enige oplossing. En inderdaad, voor de rest negeren maar wel in de gaten houden natuurlijk.

preacher | 14-05-05 | 18:50

@Barbapoepa
Die idioten van de Anti-Fascistische Actie zijn zeg maar van die maffe alto's, idd geen gras-etende boomverheerlijkers.

ZI | 14-05-05 | 18:48

"en de soldaten, ze marcheren door de straten.
Nu nog niet, maar hou ze in de gaten"
Er word niet door mijn straat gemarcheerd, door niemand!

Thygros | 14-05-05 | 18:47

@barba
Oei, linkse extremisten die de nederlandsche rechtstaat omver willen werpen. Welke rechtsstaat bedoel je eigenlijk ?

preacher | 14-05-05 | 18:46

@Preacher: Door ze in een discussie met argumenten te overtuigen van hun ongelijk. Dit is volgens mij de enige fatsoenlijke manier. Inderdaad ook zij hebben recht op een mening ook al is het niet de mijne. Is compleet negeren dan de oplossing? Misschien wel. Ik ga uit van weldenkende mensen (de niet kaalkopjes) die zelf hun mening kunnen bepalen en die zijn dan ook vast in staat dit soort waanbeelden te negeren.

Need for Speed | 14-05-05 | 18:45

Jaja, kaalkopjes zijn kut. Maar hebben we het al over het extreem linkse gespuis gehad? Overal waar extreem rechts wil demonstreren is extreem links aanwezig om de orde te verpesten. Dat vind ik zeer irriterend. Kijk, je kunt het best oneens zijn met die extreem rechtse gedachten (wat mij betreft: verstoppertje op zn Argentijns) maar dat los je niet op deze manier op. Het extreem linkse gedrag is gewoon puur gericht op het laten verbieden van demonstraties van extreem rechts, en dat mijn beste mensen staat gelijk aan censuur a la Stalin of Hitler. Wat is erger:
"Negers moeten dood omdat ze neger zijn"
of
"Jullie hebben niet mijn mening dus je moet je bek houden"
Ik zie beiden als even erg en allebei als (te) extremistisch.

ZI | 14-05-05 | 18:45

liever kaalkopjes dan extreem linksen

Warrior | 14-05-05 | 18:45

@barba:in die zin zijn ze denk ik zelfs gevaarlijker dan rechts, dat van moord ben ik niet met je eens(die ene sukkel laatst daargelaten. Maar de burger heeft niks te vrezen van linko's in tegenstelling tot de bij de neo's

Thygros | 14-05-05 | 18:44

en die paar verdwaalde vmbo-ers die door de winkelstraat macheren zijn m.i. veel onschadelijker dan de godvergeten zakkenvullers en oplichters die op grote schaal de bevolking uitkleden. Die krijgen een lintje.

ultra-links | 14-05-05 | 18:42

Volgens mij moeten we de links extremisten niet onderschatten. Als ze inderdaad alleen maar eikeltjesthee dronken en hun eigen kleren breiden in hun kraakpand... Nee, we hebben hier weldegelijk te maken met figuren die als ze de kans krijgen de Nederlandse rechtstaat omver willen werpen en deinzen ook niet terug voor een moord.

Barbapoeppa | 14-05-05 | 18:40

@need for speed@18.24
Discussie met dat soort gastjes heeft toch totaal geen zin, de geschiedenis heeft al bewezen hoe irreeel hun waandenkbeelden zijn en ze worden onderhand dagelijks gebombardeerd door de media, aangesproken op " het gezonde verstand ".
Als dat al niet helpt bij die kazematkoppen, hoever denk je dan te komen met een discussie ?
Het is trouwens volgens mij de bedoeling van een eerlijke discussie om je eigen denkbeeld te verdedigen, niet om de duivel zijn advocaat te spelen.

preacher | 14-05-05 | 18:39

@ultra-links: he he eindelijk iemand die er ook zo over denkt. We leven trouwens nog steeds in een vrij land, dacht ik tenminste.

Need for Speed | 14-05-05 | 18:34

@need:Begrijp wat je bedoelt, alleen agressie zie je bij de neo's meer dan bij linko's. Toen ik de neo's zag lopen schrok ik zelfs even: niet in mijn stad! en heb ze in hun gezicht voor stakkers uitgemaakt.
Als je dat bij een Linko doet is er weinig kans op een klap, nu schrok iedereen zich de tering en verwachte een vechtpartij

Thygros | 14-05-05 | 18:33

Volgens mij is dit gewoon vrijheid van meningsuiting. Zolang er niks strafbaars gebeurt tenminste. Als ze dit gaan verbieden dan moeten ze ook de islam verbieden voor het ondermijnen van de democratie en het aanzetten tot haat. Ik ben absoluut geen voorstander van rechts maar in een democratie mag iedereen zijn eigen mening erop na houden.
Straks gaat de regering nog vertellen hoe je moet stemmen ;-)

ultra-links | 14-05-05 | 18:31

Tiefus! Dat ik dat heb gemist!

rzer0 | 14-05-05 | 18:29

@Thygros: Die neo's zijn waarschijnlijk net zo goed zichzelf (denken ze), alleen door de overduidelijke aanwezigheid verhullen z'n hun eigen minderwaardigheidscomplex en voelen ze de noodzaak hun statement te presenteren.

Need for Speed | 14-05-05 | 18:28

@eierkoek:tis triest dat niet iedere nederlander rechtop voor ze gaat staan!
Tis triest dat het aan extreem links wordt overgelaten

Thygros | 14-05-05 | 18:26

@need:ach zijn het 2 maten? als ik hier door de stad een geitwollensok bescheiden zie rondlopen denk ik fantastisch dat er mensen zijn die lekker zichzelf blijven en voel me niet bedreigd. Ik zag daarentegen vorig jaar drie Neo's met hun simpele vriendinnetjes over straat lopen en ik kon een opmerking richting hun(nogal nadrukkelijke) aanwezigheid toch niet laten.

@trilders:Balk is een sukkel , maar geen gevaar of bedreiging voor een mens, geen appels met eikels vergelijken

Thygros | 14-05-05 | 18:24

@preacher: Helemaal mee eens. Het gaat mij om de discussie aan te gaan, ipv alleen maar lopen bleren tegen kaalkopjes. Ik steun de kaalkopjes voor geen meter, maar ben van mening dat je er het snelst vanaf ben door de dialoog aan te gaan. Dan denk ik de kaalkopjes met de staart tussen de benen naar Duitsland vetrekken.

Need for Speed | 14-05-05 | 18:24

Toch triest dat iedere extreem rechtse demonstratie weer een groep krakers aantrekt.

eierkoekfan | 14-05-05 | 18:23

@need for speed
Dus als je tegen kaalkopjes bent,ben je voor de grondwet ?
Beetje kromme redenering , vind je niet ?
Balkie is trots op je hoor !

preacher | 14-05-05 | 18:21

wie richt meer schade aan, christen-democraat balk of clown kusters, nou dan, relativeren is het woord

geert trilders | 14-05-05 | 18:18

@Barba. Als die linkse eikels slim zijn gaan ze juist demonstreren voor de grondwet. Daar bereik je m.i. meer mee, ipv het stigmatiseren van de kaalkopjes. We weten nou toch zolangzamerhand wel hoe ze zijn (uitstervend ras)?

Need for Speed | 14-05-05 | 18:15

@Thygros: Even los van wat wazige figuren uit de geschiedenis (Stalin enz), ben ik het met je eens.

Het ging mij er alleen om of er met twee maten gemeten zou worden, wat nogal eens gebeurt.

Alle extremisten (links en rechts) mogen van mij op een onbewoond eiland met ergens wat te eten verstopt.

Need for Speed | 14-05-05 | 18:13

Need for Speed
Als er structureel rechtsextremisten komen opdagen bij linksextremisten dan worden die ook verboden. De strategie van die linkse rakkers om de boel uit de hand te laten lopen werkt gewoon.

Barbapoeppa | 14-05-05 | 18:12

@need: nee want links extremisten zijn niet de meest froisse figuren(welke extremist wel) maar ze kwetsen geen groepen mensen....

Thygros | 14-05-05 | 18:07

Weten jullie trouwens waarom die kaalkopjes kaal zijn? Ze hopen dat het dan niet opvalt dat ze niet voldoen aan het ideaal van het superras: de lange blonde intelligente arier, helaas hun intelligentie verraad ze als

Thygros | 14-05-05 | 18:04

@Stijlloze Alwin 17:28
Misschien hebben ze juist wel met hun opa's en oma's gepraat! Er hebben ook Nederlanders bij de SS aan het Oostfront gevochten.
@Thygros 17:54
The Wave is inderdaad een erg goede film.
@Joris de Koekebakker
Hitler heeft één ding goed gedaan, en dat is doodgaan. Alhoewel, hij had beter in de wieg kunnen stikken.

Barbapoeppa | 14-05-05 | 18:01

@ Thygros.
Daar is idd een grote kans op ja, zullen we het eens voorstellen aan reinout oerlemans? Misschien dat we een gedeelte krijgen van de sms-opbrengsten? ( met al die sms-ende kaalkopjes kan dat aardig oplopen)

Brazz | 14-05-05 | 18:01

@brazz: gezien het succes van de tokkies, de asowijken en patty brard zou het een erg groot succes moeten worden, bren alleen bang dat het op verering van de winnaar uitdraait

Thygros | 14-05-05 | 17:56

@whoppah
Waarschijnlijk heb je gelijk. Ik heb nog nooit zoveel knullige pogingen tot manipulatie meegemaakt door politici als in de aanloop tot dit referendum.
Ach ja, het is nieuw voor ze en alleen het idee al dat jan met de pet ook invloed kan uitoefenen op politiek gebied laat ze kronkelen als palingen in het zout !

preacher | 14-05-05 | 17:55

@kwant: als je wilt weten wat die "mensen bezielt kan ik je de film en of het boek "the wave" aanbevelen, zou verplichte kost moeten zijn op ieder middelbare school.

Thygros | 14-05-05 | 17:54

In de jaren dertig liepen Communisten en nationaal-socialisten nog schouder aan schouder door Berlijn te protesteren tegen de compromissen die gesloten werden door liberalen en democraten.

Nu zijn ze samen met de reli-fanaten tegen de grondwet aan het ageren en gebruiken ze elkaar voor wat media exposure.

Jerolimo | 14-05-05 | 17:54

@Thygros.
Kunnen we wel doen ja.. zal een leuke tv-show worden, alleen nu wel hopen dat de stemmen fatsoenlijk geteld kunnen worden.

Brazz | 14-05-05 | 17:52

@,joris de koekebakker,voordat volkswagen succes had,had de t ford al succes,.. verdiep je eerst eens in de geschiedenis voordat je met die puberale vw golf praat aan komt.

swinger | 14-05-05 | 17:51

welk mens kan goedpraten wat er in de 2e wo is gebeurt? dat kan toch niet? ik kan echt totaal geen argument verzinnen. waarom bestaan er eigenlijk neo-nazi's. ik kan me er enorm om verbazen. ik ben wel enigszins teleurgesteld in die "mensen"

kwant | 14-05-05 | 17:50

@Brazz: misschien leuk om daar eens een verkiezing voor te organisren, de grootste schoft van de eeuw, weer eens wat anders.

Thygros | 14-05-05 | 17:50

@joris.
Misschien dat hitler in jou ogen een of meerdere goede dingen gedaan heeft, maar als we een evalutatie opmaken dan moet iedereen (rechts of links) toch wel concluderen dat hitler een van de grootste schoften uit de geschiedenis is.

Brazz | 14-05-05 | 17:47

Ojee kaalkopjes zijn TEGEN de europeesche grondwet. Nu MOETEN wij ( als non-kaalkopje ) natuurlijk VOOR stemmen. Dat is slim van PetertJan Balkellende om de demo toe te laten vlak voor de verkiezingen.....

whoppah | 14-05-05 | 17:47

dit is dus waarom democratie zo vacuum is, in een mooie politiestaat werd dit gepeupel niet getoleerd,en vrijheid van meningsuiting, wat hebben die gasten daaraan?
opsluiten,allemaal,samen, na 3 dagen spuit het testosteron tegen het plafond en slaan ze elkaar de pan in, wat zou dat mooi weze...

MarcoMatterazzi | 14-05-05 | 17:46

@Koekebakker
"Helaas zijn er veel fouten gemaakt"
Lazer op met je fouten, er zijn zes miljoen mensen vermoord, maar ja jij had ze liever gedeporteerd gezien, was wat schoner geweest en oh ja dankzij Hitler hebben we die autobahn, zucht,wat een geweldige verbetering van de levensomstandigheden in Europa ! En het koste maar een paar miljoen levens.
@Brazz@16.05
respect !

preacher | 14-05-05 | 17:46

@kwant:of Joris is een linkse rakker die de discussie tegen rechts wil aanwakkeren natuurlijk

Thygros | 14-05-05 | 17:45

@joris de koekebakker.

ik wil ook nog even kwijt dat ik het niet terecht vind dat je zegt dat joden een eigen staat moesten krijgen. volgens mij ben jij een extreem rechts aanhanger of je hebt je niet echt verdiept in de 2e wo.

kwant | 14-05-05 | 17:43

@Joris: ja ik ben Hitler eeuwig dankbaar voor de snelwegen en de volkswagen..... Voor de bezettingen, voor het sterven van miljoenen mensen, ach foutjes....
Extreem rechts laat zich niet zo leiden door eigen bevlogenheid, misschien omdat die er ook niet is? wel eens geprobeerd een gesprek aan te gaan met een Neo? veel verder dan: maar toch had hitler het goed en alle buitenlanders moeten eruit komen ze niet hoor, ze missen elke onderbouwing, gelukkig

Thygros | 14-05-05 | 17:38

@ Joris de Koekebakker:
je bent idd een beste koekebakker. de enige intentie van hitler was om de wereld te veroveren, een groep mensen de schuld te geven van alles wat er fout ging in duitsland, en op die manier de mensen zo beïnvloeden en beheersen met zijn snelle babbel, dat hij aan de macht zou blijven. als je 6 miljoen mensen structureel vermoord, een heel plan maakt hoe je ze het best kan vermoorden, vallen de "goede dingen" naar mijns inzien totaal in het niet. zelfde als een moordenaar in je huis komt, je hele familie uitmoord, maar voordat die weggaat toch nog even de hond een aai over zn bolletje geeft. flikker toch op man

kwant | 14-05-05 | 17:37

Arnhem, is dat niet die plaats waar met frituurvet word gegooid omdat men last heeft van rokende personen op de gallerij?
Naaaha, zeg het nog één keer....
Pomp wat grond omhoog ong. 50 km uit de Nederlandse kust, zet daar enkele simpele hutjes op en laat iedere beroepsmongeaul daarheen optiefen!

~Pyro~ | 14-05-05 | 17:34

Helaas zijn tijdens de WOII vele fouten begaan. De Joden hadden niet vervolgd moeten worden, maar uitgezet naar een eigen staat. Maar dit alles neemt niet weg dat Hitler ook veel goede dingen gebracht.
.
En laat die jongens gewoon demonstreren. Opvallend dat extreem-links al-tijd aanwezig is, andersom laat extreem rechts zich niet zo leiden door eigen bevlogenheid. Wie geniet nu meer sympathie.

Joris de Koekebakker | 14-05-05 | 17:33

deze regering haald de verkiezingen niet,als normaal denkend mens wil je dit niet meer pikken,..... wat een stelletje dundassen!!.

swinger | 14-05-05 | 17:33

Allemaal weer mensen die nooit met hun opa en oma hebben gepraat :)
Kunnen we er niet een apart eiland voor inrichten?

stijlloze-alwin | 14-05-05 | 17:28

@ Kwant.... kijk.... dat bedoel ik... laat hem lekker blijven waar ie thuis hoort
@SeD tuurlijk.... verdedig hem nog lekker... kan het schelen

Gestoord | 14-05-05 | 17:24

een duitse neo-nazi, kom op, een demonstratie tot daar aan toe, maar om een duitse neo-nazi uit een file te halen. die kerel moet goedverdorie doodgeschoten worden. een man die de moord op joden in de 2e wo aanhangt moet gewoon de kogel krijgen. gvd kan me behoorlijk ergeren.

kwant | 14-05-05 | 17:20

Circus Kusters. Lol.

Barbapoeppa | 14-05-05 | 17:10

Die gasten zijn de meeste sneue in nederland, ze hebben geen idee waarom ze voor of tegen de grondwet stemmen. Ze sluiten zich aan bij het clubje extreem rechts om zo niet alleen door het leven te gaan, meestal kansarme jongeren, niet al te intelligent.
Ze hebben natuurlijk recht om te demonstreren, vraag me alleen wel eens af of je dit soort mensen niet net zoals bij andere zwakzinnigen hun stemrecht moet ontnemen. Gelukkig wint bij mij nog altijd de democratie, tuurlijk ontneem je dit volk hun stemrecht niet, maar ben altijd blij dat er mensen zijn die een tegengeluid laten horen, ook al is dat dan extreem van extreem links in dit geval

Thygros | 14-05-05 | 17:08

@gestoord. Dit was een demonstratie tegen europese thema's... en volgens mij is duitsland nog steeds europa

SeD | 14-05-05 | 17:07

ongezien de tiefus aan kaalkopjes!

Actual_NERD | 14-05-05 | 17:07

jaja... we leven in een vrij land, heb ik ook helemaal nix tegen... maar een Duitse-neo-nazi met een politieescorte uit een file halen... EEN DUITSE neo-nazi... bedoel... kunnen ze niet lekker in Duitsland demonstreren? moet het hier zijn?? van ons belastinggeld??

Gestoord | 14-05-05 | 17:05

Ik zie het probleem niet echt. Alleen raar dat extreem-links er weer bij moest komen. Zolang er over normale onderwerpen gedemonstreerd wordt, hoeft er geen links tegengewicht te komen. Pas als de idiote hersenkronkels van extreem-rechts te voorschijn komen, hoeft er pas opgetreden te woorden.

Brazz | 14-05-05 | 17:05

@wiecher... Demonstraties van de SP tegen de grondwet zijn legio.

SeD | 14-05-05 | 17:02

Terwijl Adolf wel voor een groot Europa was, is de Kustersjugend opeens tegen.

El Gouda | 14-05-05 | 17:02

Een betere start van de campagne kunnen ze het kabinet trouwens niet geven. Mensen gaan nu misschien wel ja stemme, omdat ze anders denken dat ze met de nsb-ers meedoen.

wiecher | 14-05-05 | 17:00

Van mij mogen ze demonstreren tegen de grondwet en toetreding van turkije.. wat is daar nu mis mee? Zolang er niet voor rassenpolitiek oid gedemonstreerd wordt moet dit kunnen.

SeD | 14-05-05 | 16:59

Ik woon dus in Arnhem (waar de demonstratie was) en ik zag die kutkoppen allemaal langstrekken. Okee fijn voor jouw zul je denken maar wie hebben nedelandse nsb-ertjes uitgenodigd om ook mee te lopen? MOFFEN!! ordinaire vieze rasechte duitse neonazi's. Dit geeft maar weer is aan hoe jammer ze het vinden dat de moffen hier de baas niet meer zijn. stelltje kleutermoneaulen...

wiecher | 14-05-05 | 16:58

Een politie-escort vanuit de file! Kutje bef, t moet niet gekker worden. Daar wil ik op zn minst een parlementaire enquete over. T is gewoon indirecte subsidie voor neonazi's. We blijven een land van NSB'ers.

dr. Alban | 14-05-05 | 16:57

maar wel een weiland op de grens met polen ofzo (in dld)

ZakkenVuller | 14-05-05 | 16:55

idd lekker in een weiland laten hangen en laat zre elkaar maar afmaken.... sjees

jeroff | 14-05-05 | 16:52

weten ze wat de europese grondwet is dan :)

JuuLes | 14-05-05 | 16:52

Inderdaad, een weiland zou een goed idee zijn, misschien wel handig om voor de zekerheid een aantal wapenstokken uit te delen om zeker te weten dat het allemaal goed verloopt.
Als ik zie wat dit weer allemaal kost... al die bonmongoolbegeleiding... zwaar anaal

Zunaj | 14-05-05 | 16:52

REAGEER OOK

Uitgelezen op GeenStijl? Abonneer je op de Nijman-Nieuwsbrief.
linktips: Energie vergelijken | Autoverzekering vergelijken
Kansino. Hét online casino van Nederland.
Online casino met licentie | Bookmakers | Online casino overzicht | Bookmakers Nederland
Online Casino | Online Gokken | Brokerfolio.com brokers vergelijken | online bookmakers in Nederland
Online Casino Top 5 | Casino bonussen | Crypto-casino.nl