Tendentieus, ongefundeerd & nodeloos kwetsend

Nederland. Doe eens normaal man

ergernisomracismekaart.png Zo. En nu is het klaar. We hebben nou van Sylvana via Zwarte Piet tot Typhoon weer dik twee weken gierend hysterisch kunnen doen over hoe ontiegelijk racistisch het vrije, veilige en welvarende kansenlandje Nederland zou zijn. Nu gaan we weer ff ademhalen, bij zinnen komen en een extra ijsblokje in onze limonade gooien, OK? Harder gillen hoe intens slecht Hollanders zijn, maakt een gelijkheidsparadijs niet ineens tot een gifbelt van haatzaai. Luister gewoon ff naar nuchtermansen Marcouch & Zijlstra en doe eens ff normaal en rustig, man. Er ligt niet achter elke vaderlandse dijk een peloton racisten te wachten om etnische minderheden te raciaalprofileren. Behalve Mark Rutte dan. Die moet echt eens kappen met het negatief stereotyperen van de familie Tokkie. De koekwous!

Reaguursels

Inloggen

Kunnen we niet meer terug naar het Nederland van de jaren 80?? En dan nooit geen PVDA meer??

Rest In Privacy | 03-06-16 | 07:34

PVV komt op voor Nederland en de Nedrlanders die zich als Nederlanders willen gedragen en zich Nederlander voelen.
Daar is niks mis mee. Je eigen cultuur te willen beschermen tegen de on democratische invloeden vanuit voornamelijk de moslimhoek.
DENK is er om Nederland om te vormen tot een moslim dictatuur,en in zekere zin het liefst een enclave van Turkije te maken.
Een anti-Nederlandsche on-democratische patij dus.
Ze slaan ons om de oren met onze eigen democratie en pakken zo beetje bij beetje stukjes Nederland van ons af. Dat is wat Wilders probeert te voorkomen!
Dus wie DENK met de PVV vergelijkt is niet goed snik!
Dat zijn de mede-verantwoordelijken voor de teloorgang van Nederland.

klinkklaar | 03-06-16 | 00:32

Enige echt anti racistische partij heeft het over dieren..

Neut | 02-06-16 | 23:12

VVD stemmers zijn mensen die liever dit land kapot maken dan geassocieerd worden met tokkies of racisten want ieuw. Oftewel, try hard wannabe intelligent. Oftewel, dom.

Mozes Langebroek | 02-06-16 | 19:37

Ik heb sterk de indruk dat Nederland vermoord wordt, en we staan erbij en we kijken ernaar!

lanexx | 02-06-16 | 18:54

@ o.a. Mark_D_NL | 02-06-16 | 09:20 motie-Marcouch/Sjoerdsma (29614, nr. 46).De voorzitter:Ik constateer dat de aanwezige leden van de fracties van de SP, de PvdD, de PvdA, GroenLinks, D66, Van Vliet, 50PLUS, Klein, de Groep Kuzu/Öztürk, Houwers, de VVD, de ChristenUnie en het CDA voor deze motie hebben gestemd en de aanwezige leden van de overige fracties ertegen, zodat zij is aangenomen.MOTIE VAN DE LEDEN MARCOUCH EN SJOERDSMA Voorgesteld 25 mei 2016(inmiddels dus aangenomen)De Kamer, gehoord de beraadslaging, overwegende dat de vrijheid van geloofsuitingen onder druk staat; overwegende dat in recent onderzoek vastgesteld is dat er in Rotterdam en omgeving ruim twee keer meer gevallen van moslimdiscriminatie zijn dan bij de daarvoor bedoelde instanties zijn gemeld; overwegende dat onderrapportage van moslimdiscriminatie ook elders een bekend fenomeen is; van mening dat bescherming van de vrijheid van godsdienst door de overheid ondersteund dient te worden; verzoekt de regering, voor de aanstaande begrotingsbehandelingen met voorstellen te komen om de vrijheid van godsdienst te beschermen, te verdedigen en uit te dragen, en gaat over tot de orde van de dag. Marcouch Sjoerdsma

gnor | 02-06-16 | 17:39

Ik ben racist omdat ik reaguurder ben.
-
Mijn kinderen zijn racisten omdat ze Sinterklaas vieren met zwarte piet.
-
Mijn ouders zijn racist omdat ze nog geen sorry hebben gezegd voor de slaven die hun bet-bet-bet-x100-overgrootouders hebben verhandeld.
-
Mijn baas is racist omdat hij meer roomblank dan licht getint personeel heeft.
-
Mijn vriendin is racist omdat een relatie heeft met mij i.p.v. met een Surinamer.
-
Mijn opa en oma zijn racisten omdat ze geen schotel aan de gevel hebben en alleen naar Nederland 1 kijken.
-
Mijn buurvrouw is racist omdat ze alleen Nederlandse pot kookt.
-
Wij zijn allemaal racist omdat Denk NL het vindt.

Rest In Privacy | 02-06-16 | 17:29

@Maaiveld | 02-06-16 | 09:50
Of lichtgetintiërs t.o.v. negers, blanken, de andere islamitische stroming dan die van hunzelf en joden. Om er maar een paar op te noemen. Maar daar hoor je niemand over. Hypocriet links al helemaal niet.

SmegmaSmeer | 02-06-16 | 17:28

Je kunt en mag ook niks meer. Vroeger had Typhoon zijn verhaaltje kunnen vertellen in de Nieuwe Revu of whatever. Sylvana had lid kunnen worden van een partij en enkel de Libelle of de Magriet had er misschien over geschreven. Vroeger had je de mening van zulke (vrij onbelangrijke) personen tot je genomen tijdens een bezoek aan de kapper of tandarts. Of wellicht hadden je grootouders wat van die bladen liggen. En ofschoon je misschien niet hun mening deelde, kreeg je niet spontaan een enorme hekel aan hen. Nu hedentendage wordt dit soort rotzooi breed uitgemeten in bladen, de TV en het internet. Je kunt zeggen dat het de schuld is van deze personen zelf. Dat is slechts de halve waarheid. Hoe kun je tegenwoordig nog iets zeggen zonder het risico te lopen dat je onderdeel wordt van een media hype.

D.Turpin | 02-06-16 | 16:18

"Iedereen is gelijk", een gevleugelde uitdrukking vaak gebruikt door aanhangers van een grijze eenheidsworst maatschappij.
Iedereen moet hetzelfde denken , geloven, leven en werken.
Dus zeker niet afwijken van de rest, dan ben je fout en vogelvrij.
Zie bijvoorbeeld China onder Mao, de DDR onder Honecker.
Actueel zijn de tendensen, die zich nu aan het ontvouwen zijn in bijvoorbeeld de Europa en Turkije.

Alleen is de een "een beetje meer gelijk" dan de ander, zoals ook wordt weergegeven in het boek "Animal Farm" van George Orwell.
Dit was door Orwell bedoeld als een satire op de totalitaire staat en samenleving in het algemeen.
Met dodelijk sarcasme wordt het socialisme in de praktijk beschreven.
"Iedereen is gelijk" kan misbruikt (manipulatie) worden door partijen met minder goede bedoelingen.

Ik heb al jong geleerd dat in de Psychologie niemand gelijk is, maar dat ieder mens uniek en "gelijkwaardig" is.

Laten we hopen dat Europa niet verwordt tot een grijze massa, belasting betalende zombies.


Genex | 02-06-16 | 15:49

Iemand die e.e.a.fantastisch kan verwoorden met het nodige (nette) sarcasme is Nol Roos, te vinden op facebook. De moeite waard om te horen wat ie zegt!!

memitzi | 02-06-16 | 14:22

Toch wel enigzins verbijsterd dat onze Minister President uitlatingen doet over de Nederlandse burger als "gekken, idioten en tokkies". Vrijheid van meningsuiting lijkt alleen te mogen als je het met de minderheid eens bent. Ik beschouw mezelf zeker niet als racist, integendeel, iedereen mag zijn wie hij/zij is en vinden wat men wil. Zolang dit met respect naar anderen gebeurt. Dat sommige mensen steeds bozer worden omdat hun waarden en normen ten onder dreigen te gaan aan een groep mensen die de woorden "discriminatie, racisme en populisme" misbruiken om hun zin door te drijven en daarbij ook nog eens ondersteund worden door een paar naieve politici..... dat baart me steeds meer zorgen. Termen als "hoogopgeleiden" en "laagopgeleiden" worden steeds meer gebruikt om velen monddood te maken. Soms vraag ik me af of men nog zelf nadenkt i.p.v. achter Jan en alleman aan te lopen.
De woorden "democratie" en "vrijheid" hebben veel van hun waarde verloren. Het gaat alleen nog om economie en macht en wie je daarmee in het verderf stort, stoort geen van deze lieden.
Onze culturele waarden lijken niet meer van belang, de waarden van anderen zijn klaarblijkelijk vele malen belangrijker. Wij "moeten" maar blijven aanpassen, onze gewaardeerde feesten en onze traditie's opgeven? Ik gun iedereen het beste en draag daar ook graag aan bij. Maar ontneem mij niet mijn vrijheid van doen en denken, die is al voldoende beperkt door de huidige regelgeving. Met dank aan de heer Rutte en consorten....

memitzi | 02-06-16 | 14:19

Zie je wel. De echte Tokkies stemmen VVD.

Elessir | 02-06-16 | 14:08

Mag ik u de maat nemen? Nee, ik heb geen maatstok (en ik ben ook nog blind) maar het lukt zo ook wel. Iedereen kan het dus ik ook.

Koos Knak | 02-06-16 | 14:01

luistervink | 02-06-16 | 13:34
Ik leef met je mee. Maar met deze onvoorstelbare laffe en misselijkmakende bestuurders is niks te beginnen. Een prachtig voorbeeld hoe erg het is, Van der Steur die buigt en knipt voor de valse racisme bestrijders, en niet staat voor z'n eigen mensen die dit rotte werk moeten doen.

lanexx | 02-06-16 | 14:00

100% mee eens! En wat betreft het etnisch profileren door de politie: ik zat vandeweek weer eens een "gezellige" aflevering van Opsporing Verzocht te kijken. De etniciteit die daarin voorbij trok (jawel in mooie merkkleding en in dure auto's ook nog eens!) doet mij verzuchten dat hoe prima het is dat de politie deze combinatie ter observatie extra aandacht geeft en zodoende de hardwerkende burgerij die niet zelden op grove wijze wordt bestolen door deze lieden in bescherming neemt. Hulde voor onze politiemacht!!!

John_DH137 | 02-06-16 | 13:34

Ik wordt met de dag misselijker van dat racisme gedoe. Zelf ben ik halfblank en trotse geboren en getogen Nederlander. Trots. geboren in NL en trots uit een volbloed blanke NL moeder en trots geadopteerd door twee volbloed blanke NL ouders. Dat maakt drie !! Die andere kant moeten we maar heeeeel snel vergeten en gelukkig geen buitenlandandse invloeden /opvoeding in mijn leven. Ik heb desondanks een aziatisch kleurtje en heb echt zin om die volbloed rel negers en ook de Noord Afrikaanse (....) te vertellen dat ze nu echt eens een keer hun bek moeten houden en anders lekker opsodemieteren inclusief die bekende dochter van Oom Tom !!(jullie weten wie ik bedoel he... voor ik de linkse man in black in mijn nek heb).Met hun anti zwarte pieten gezeik en het insinueren dat je een verdachte zwarte (niet mijn soort) of moslim (niet mijn soort) als politie niet mag aanhouden want ooooh jee... dan is het racisme. Huilie huilie. Maar bij mij en jullie is het geen probleem. (niet dat ik enige criminele connecties heb overigens). Wat gaan we hier aan doen... wat kunnen we doen als de regering hier steeds gehoor aan blijft geven. Ik ben het zat !!!! Ik denk dat ik er nog meer last van heb en een grotere bloedhekel dan wie dan ook. Hoe stoppen we dit als geboren en getogen rood-wit -blauw NL volk ! Help me.

luistervink | 02-06-16 | 13:34

Racisme in Nederland houdt pas op als alle blanke gezonde heteroseksuele Nederlandse mannen zijn geëlimineerd.
Want alle blanke gezonde heteroseksuele Nederlandse mannen zijn racistische pedofielen.

jemagookniksmeer | 02-06-16 | 13:30

Mijn Turkse vrouw is ook dagelijks slachtoffer van racisme en discriminatie. Ze is namelijk met mij getrouwd. En dat zal ze weten.

Mokum Kosher | 02-06-16 | 13:26

We moeten ons verzetten tegen de PVV zeggen ze..... en vooral op de gevestigde politieke partijen blijven stemmen die verantwoordelijk zijn voor de bijna onoverzienbare teringbende dat ze van ons land hebben gemaakt. Totaal niet geloofwaardige pipo's van destructieve handjeklap partijen gaan even vertellen hoe het moet.

XaleX_2 | 02-06-16 | 13:06

Statistische feiten racisme:
Slachtoffers van misdaad in NL: 96% blanke autochtonen. Daders: 98% Noordafrikanen/Turken of vergelijkbaar volk/Antillianen.

Het racistisch geweld tegen Nederlanders moet stoppen. Of wacht..

Jack Jersey | 02-06-16 | 13:03

Politieke correctheid is de mentale gevangenis van de blanke mens.

Eagle_Eye | 02-06-16 | 12:59

Rommelende Onderbuik | 02-06-16 | 12:48:
Dat mag alleen als je subject evenveel dan wel minder gepigmenteerd is dan jij. Anders valt het per definitie onder racisme.

Decibyte | 02-06-16 | 12:56

Ik weet niet eens meer wat racisme betekent. Volgens mij inmiddels zoiets dat je geen grapje mag maken of dat je iets over objectief waarneembare eigenschappen mag zeggen van mensen die hun eigen minderwaardigheidscomplex op anderen projecteren.

Klopt dat?

Rommelende Onderbuik | 02-06-16 | 12:48

Ik ben geen racist en zal dat ook nooit worden, iedereen is voor mij gelijk totdat die dingen gaat roepen of doen die niet kunnen. Dan verdienen ze voor de rechter gebracht te worden en zal die de strafmaat bepalen, niemand anders. Mensen als Sylvana zie ik als compleet gestoord en dan kijk ik echt niet naar haar kleur, hetzelfde zou ik van ieder ander vinden die in de belangstelling wil staan met iets waar hele bevolkingsgroepen al afscheid van hebben genomen. Natuurlijk is slavernij verschrikkelijk maar wat heeft zij daar mee van doen, dat waren generaties voor haar. Mens doe eens normaal want wat je nu doet is er weer alle aandacht aan geven terwijl we dat gelukkig achter ons hadden gelaten. Gewoon iedereen gelijk en niet alles zo serieus nemen.

prutserstentop | 02-06-16 | 12:26

Ik wil die moorkop wel doen. Maar dan met een man of twintig, zal ze leren.

miachel2003 | 02-06-16 | 12:07

Ik wil niet zo maar een hond als huisdier; ik wil een Tekkel. Oeps.. wat zeg ik nou een honden ras, foei!

Tjemig | 02-06-16 | 12:06

Stemmen is collaboratie.
Of bestaat er een politieke partij die in het programma heeft staan vandaag een eind aan EU te maken en JPB en Wimpie's moeder ter verantwoording te roepen?
Nee? Stemmen is collaboratie!

Shem en Japheth bekeken niet de blote klabanus van hun dronken vader maar pakten een kledingstuk en bedekten de beschamede delen.
Ham daarentegen was klabanisch geobsedeerd.

BBC 1, BBC 2
BBC 3, BBC 4
BBC 5, BBC 6
BBC 7, BBC heaven

BBC, peace

hallevvezool | 02-06-16 | 11:45

Desmoulins | 02-06-16 | 11:34

-de PVV

Desmoulins | 02-06-16 | 11:35

Bij zwak bestuur grijpt het plebs haar kans. Een oeroud gegeven. Dat moddert een tijdje zo aan en dan grijpt de getergde bevolking in. Vervangt en herstelt op harde wijze het gezag en mept het plebs terug in het hok. Daar is toch één woord voor? Hoe heet dat ook alweer?

Een vrije paling | 02-06-16 | 11:35

De nuchtere Ahmed Marcouch die de PVV net zoals die andere leeghoofden die veelal op de NPO en RTL te zien zijn de PVV ziet als een racistische club. Niemand kan dat verder uitleggen, noch onderbouwen, als het maar vaak genoeg herhaalt wordt...
Toegeven aan dit soort wolven in wolfskleding louter om de 'rust' te laten terugkeren in een debat die door dezelfde anti-Nederland brigade gekaapt is, is een veredelde vorm van capitulatie.
Bijzonder sneu.

Desmoulins | 02-06-16 | 11:34

Eensh!

Brainder | 02-06-16 | 11:29

Blanke boze medemens is een soort ultieme boeman. Wanneer alles slecht gaat in het leven en jij eigenlijk niet de duivel de schuld wilt geven. Dan is daar de hardwerkende blanke medemens.

cees2025 | 02-06-16 | 11:27

Die buitenlander partij zorgt alleen voor meer racisme. Een paar media mensen gaan mee. Maar meer en meer mensen van de straat krijgen daardoor just een hekel aan alle niet blanken en stemmen juist pvv.

Henk de Vries2074 | 02-06-16 | 11:22

tweetybird | 02-06-16 | 10:45
Als je 360 graden doet loop je gewoon weer in de\elfde richting verder, btw.

Sleutelplanktovenaar | 02-06-16 | 11:21

Grappig en triest tegelijk...
Juist de partijen die de zielige en achtergestelde 'groepen'een hand boven het hoofd hield, de mantel der liefde over alles heen legde en de thee-industrie naar een nieuw niveau tilde begint nu te ageren?
* iets met een bal en kaatsen mompelen doet *
En, daar bovenop, wat je zaait....
Maar wel verklaarbaar, er gloren namelijk verkiezingen aan de horizon.

Hollander01 | 02-06-16 | 11:15

Lees hierover TPO.nl de bonusquote: Annabel Nanninga legt gevaar van slachtofferknuffelen uit !! Nanninga is een kanjer!

krelus | 02-06-16 | 11:14

Nooit gedacht dat ik het zou worden. Geen haar op mijn hoofd die dat voor mogelijk hield.
Maar oei. 't Gebeurt. 'k Word grijs. En racistisch!
Of is het rascistisch? Of rassistisch? Of rascististisch?

Thomas333 | 02-06-16 | 11:11

Dit lijkt me slechts verkiezingsrhetoriek, want als de zieltjes gevangen zijn in 2017, dan wordt de racismedoos van Pandora weer geopend en dan kunnen we weer gaan mekkeren over carte blanche, jodekoeken en zeiknegers. Maar ja, door het geblèr van Sylvana wordt nu de aandacht afgeleid van de op hol geslagen immigrantenstroom (uit Libië).

Alexander des Burgus | 02-06-16 | 11:10

necrosis | 02-06-16 | 09:59
Dat is juist het probleem hier, ze begrijpen helemaal niet dat degenen die hier de racisme kaart trekken, zelf in hun peer groep de ergste racisten zijn. humor eigenlijk!
En wij hebben dan die halve gare Politiek Correcten van het NPO die echt elke dag hun racisme baby uitventen, zielig is het.

lanexx | 02-06-16 | 11:04

Jammer heb echt m'n best gedaan van de week maar verder dan mark rutte een BBC bukkake homo kwam ik niet. Overigens wacht ik nog op syl d'r aangifte vanwege een zwarte Piet uitlating.

hakbarry | 02-06-16 | 11:04

Maar ja hoe staat het met mevrouw merkel die de armeense genocide eindelijk erkent. Ja die zal bij turkije nu wel in ongenade vallen. Zou die Merkel dan toch de redder van Europa worden door de deal die daardoor mischien niet doorgaat. Zo zie je maar hoe gek het kan lopen. De pvda en VVD die ineens gaan doorkrijgen dat het ons rascisme en discriminerend aanmeten toch wel een beetje te ver uit de hand begint te lopen.En daardoor dadelijk zelfs de politie hun werk niet meer normaal kunnen doen. Omdat ze bang zijn voor rascist uitgemaakt te worden als ze iemand staande houden. Hun werk wordt dus onmogelijk. Nee het is onterecht werkelijk doorgeslagen. DENK en sylvana zijn een slechte ontwikkeling. En dat niet eens voor ons autochtone nederlanders maar juist voor de allochtoon. Dom dat dat niet ingezien wordt. DENK is een partij die juist haat aanwakkert. Met hun alles als rascisme en discriminatie wegzetten. Om Endeldarm te behagen. De heers en verdeel strategie. Ze veroorzaken juist onder bijvoorbeeld nederturken onenigheid. Een slechte zaak lijkt mij. Maar ja ik zie dat wel in. Nu de rest nog. En vooral de nederturken bijvoorbeeld zelf. Want DENK maakt het juist voor hun hier moeilijk!! Dat ze dat maar snel mogen inzien!!

tweetybird | 02-06-16 | 11:01

Ik heb een eigen mening, dus ik ben een racist. Het doet niet zeer en kan er goed mee leven. Dus jammer voor alle rappers, DENK adepten, DWDD uitvreters, Jeroen Pauw en Umberto Tan, jullie gespeelde verontwaardiging troef ik af met echte minachting, minachting voor het linkse ras, want dat zal ondertussen ook wel een ras zijn, uitstervend ras, dat dan weer wel.

bergsbeklimmer | 02-06-16 | 10:53

@Jonkheer Wttewaall | 02-06-16 | 10:46
. . . Bernard Tokkie (13 December 1867 – February 1942)[1] Was a Flemish opera singer of Jewish origin.
--
en.wikipedia.org/wiki/Bernard_Tokkie

Mark_D_NL | 02-06-16 | 10:50

@Lupuslupus | 02-06-16 | 10:44
Toch 3 zetels minder. Even geleden stond de PVV nog op 40. De tactiek van o.a. de VVD werkt. Ze nemen de taal van Wilders over en dat levert stemmen op. VNL is gewoon kut. Die snappen er niets van, maar ok.

Mark_D_NL | 02-06-16 | 10:49

Van een geschiedenisleraar die premier werd en pretendeert niet te weten wat er tijdens WOII in de Hollandsche Schouwburg gebeurde kun je nu eenmaal verwachten dat hij een van oorsprong Joodse naam gebruikt om mee te schelden.

Jonkheer Wttewaall | 02-06-16 | 10:46

Maar ja nu roepen die partijen dat wel. Maar eerlijk is eerlijk. Zij zijn mede verantwoordelijk dat dit klimaat is geschept. En dan nu een 360 graden doen. Zelf zijn ze bijvoorbeeld begonnen met Wilders te discrimineren om zijn mening. Een ruttegraat die ons tokkies wegzet als volledige idioten. En dat is dan je MP. Een VVD die mee doet aan de politie als puur rascisties wegzetten door een rappert in te zetten om agenten op te leiden want ze zouden mensen langs de kant zetten uit rascisme en vooroordeel. Een mevrouw simons zeggen dat ze aangifte moet doen tegen nederland. Want zo kun je het wel stellen. Want ja wij blanken zijn rascisties. En volgens Ruttegraat allemaal idioten. Al ben ik het eens dat sommige wel iets te ver zijn gegaan. Maar mevrouw simons kon dit verwachten en heeft er ook maar wat graag op aangestuurd voor aandacht en eigen gewin. Want ook zij is iemand van de pot en de ketel. Zij is namelijk zelf weer zeer discriminerend naar alles wat blank is toe. Maar dat vergeet ze dan weer even!! Daarvoor mooie woorden van deze twee partijen maar juist zij zijn het die het mede hebben veroorzaakt. En nu gekke henkie spelen!!

tweetybird | 02-06-16 | 10:45

De berichtjes over de PVV werken wél, zoals verwacht is de PVV in de peilingen in een virtuele val terecht gekomen.
etaleur | 02-06-16 | 10:11
.
Wat is dat voor onzin? De vader van de gedachte soms? 4 dagen geleden stond de PVV in de peilingen gewoon op 37 zetels hoor.

Lupuslupus | 02-06-16 | 10:44

Gelukkig zijn er ook nog mensen die het wel snappen. AD column van vandaag i.imgur.com/MY4Y84t.png

drijflijk | 02-06-16 | 10:40

Heeft niet veel met racisme te maken.

Uitlokking tot ferme uitspraken door Silvana en Denk.
Daar de kleur en racisme kaart op leggen.
Vervolgens iedereen opsporen en aangeven.

Dat is fascisme, in de naam van de anders-kleurige.

Terwijl de uitbundige commentaren die op SS en Denk gegeven worden, aangeven hoe bedroevend stompzinnig we dit gedrag vinden, ondanks hun kleur of afkomst.

Denk kan met SS als boegbeeld mooi de Erdogan belediging discussie in een ander vaarwater gooien, de interne "jullie ook discussie".

Dat SS zich daar voor leent, om nog meer intolerantie en minderheden-haat aan te wakkeren is al erg genoeg.

De discussie over het niet dulden van beledigingen aan het adres van Erdogan, wordt nu omzeild door geen beledigingen aan SS, want anders, Erdogan 2.0 in Nederland

nl04922 | 02-06-16 | 10:39

Deze oproep komt wel een beetje laat. Het racist-schreeuwen heeft zijn werking nogal verloren de laatste jaren. Waarom zou ik "respect" (bah) moeten opbrengen voor klagers die mij vanwege mijn huidskleur automatisch tot racist bestempelen.

solcama | 02-06-16 | 10:36

De meeste Nederlanders geven niets om huidskleur hier of daar. Totdat de met een minderwaardigheidscomplex opgezadelde neger opens roept "ho, ik ben een neger en jij moet respect voor mij hebben". Dan fronst men de wenkbrouwen en denkt "wat is dat nou voor een gekte" ?
De negers moeten gewoon ophouden met het te pas en te onpas trekken van de racismekaart. Dat zijn Amerikaanse taferelen, met een averechts resultaat: de mensen gaan deze lieden vervolgens vervelend vinden en er ontstaat een tweedeling. Oorzaak en gevolg. Het kan niet luider gezegd worden.

van Oeffelen | 02-06-16 | 10:31

De PvdA heeft het eindelijk bereikt de complete tweedeling in Nederland is nu een feit. Door altijd maar de allochtonen te vertroetelen en de hardwerkende Nederlanders voor hen te laten betalen zijn we nu uiteindelijk racistisch geworden ,zelf was ik altijd fel tegen racisme maar nu constateer ik dat ik door al dat fanatieke gedoe van al die verwende nieuwe Nederlanders overstag ben en ik nu kan zeggen, ja ik ben een racist, maar ik verwelkom nog steeds hardwerkende nieuwe Nederlanders die hier niet alleen komen om onze sociale voorzieningen pot leeg te plunderen en mij een alles vernietigend geloof willen opdringen .Waren het maar 2 miljoen Chinezen geweest in plaatst van al die Islamieten dan was Nederland nog een prachtig land geweest om in te wonen.

blauwe zander | 02-06-16 | 10:29

Kan het een vorm van rascisme zijn wanneer je je haar ontkroest of zo min mogelijk in de zon gaat om minder donker gekleurd te worden?

Mariolo | 02-06-16 | 10:24

catomar | 02-06-16 | 10:19
Je wordt uitgeknepen om dat je belastinggeld aan banken is gedoneerd. Als die zichzelf uit de schulden hadden gewerkt hadden we bijstandstrekkers gouden badkranen kunnen geven.

Maaiveld | 02-06-16 | 10:22

Marcouch zet nog wel even snel de PVV neer als racistisch.
Mark_D_NL | 02-06-16 | 09:20
Viel me inderdaad ook op, geen haar beter dus.

Nuchternederland | 02-06-16 | 10:22

Het racisme wordt op de NPO vaak tussen neus en lippen door in de hoofden van het stemvee geprogrammeerd.
Zie hier tafelgast van diverse correcte programma's Robert Vuijsje op 9:14:

"De PVV is een partij die nadrukkelijk tegen alle zwarte Nederlanders is"

media.tpo.nl/2016/05/20/terugkijken-ja...

en daarna het gezicht van Jan 'maar ik stem niet op de PVV hoor' Dijkgraaf.
En de gastheer doet niets.

Cuyahoga | 02-06-16 | 10:20

Laten we het even gaan hebben over de discriminatie van en genocide op minderheden door de overheid in Turkije bijvoorbeeld.

Piet Karbiet | 02-06-16 | 10:20

Kleur heeft mij nooit wat uitgemaakt, maar als ik Sylvana Simons zie dat word ik bijna spontaan racistisch. Ik word geminacht door Moslims, voor racist uitgemaakt door DENK types, ik word voor Tokkie en dom uitgemaakt door van Muiswinkel en consorten en verder word ik financieel uitgeknepen omdat bepaalde bevolkingsgroepen oververtegenwoordigd zijn in de bijstandsgrafieken. Mijn schoonvader in het verpleeghuis kan zijn spaargeld interen terwijl nieuwe "Nederlanders", die nog niets hebben bijgedragen, meubelcheques van 10.000 euro krijgen. Nederland is echt helemaal geschift aan het worden. Keuze op stembiljet in 2017 is nog nooit zo simpel geweest.

catomar | 02-06-16 | 10:19

Met al dit gezeur bereiken ze precies het tegenovergestelde van wat ze willen: grotere afkeer van de gekleurde medemens en dus meer rasisme!

Maxx! | 02-06-16 | 10:19

Het moet toch ook frustrerend zijn voor onze gekleurde medemensen om in dit land te leven. Maar ik wil dat zo iemand mij 5 landen noemt waar gekleurde mensen meer gelijke kansen en respect krijgen dan in Nederland. De USA ? Frankrijk dan ? Belgie misschien ? Nee, Noorwegen toch ? Of Zwitserland ?
Italie of Spanje ? Suriname toch zeker wel ? China ?
Zuid Afrika natuurlijk ? Of gewoon Duitsland ? Wellicht Canada. Brazilie ook niet ? Ik geef het op. De hele wereld is racistisch.

Barbarous_Relic | 02-06-16 | 10:19

Daarentegen hoor je Markje nooit "Hey homo!" roepen. Vreemd.

Rest In Privacy | 02-06-16 | 10:17

Ja, laten we weer normaal gaan doen. Laten wij weer liedjes gaan zingen en met teddyberen zwaaien wanneer we donkere meneren zien En ons verheugen op de ongekende economische voorspoed die ons binnenkort als gevolg van de niet aflatende massa-instroom van deze hoogopgeleide geleerden ten deel gaat vallen.

Geïrriteerde Ed | 02-06-16 | 10:15

Best grappig als je weet dat diezelfde Marcouch onlangs nog een motie heeft ingediend die het bekritiseren van de Islam nog verder inperkt.

Haatejaculaat | 02-06-16 | 10:15

Prioriteiten.
Regel eerst maar eens een transgenderneutraal bidet op het Binnenhof.

Piet Karbiet | 02-06-16 | 10:13

Stom artikel van die krant.
Ik heb vaak het idee dat Marcough niet zo zeer voor de PvdA spreekt maar meer voor zichzelf. De PvdA is natuurlijk de knuffelpartij bij uitstek, en wat Marcough hier zegt strookt daar totaal niet mee.
Zijlstra echter verwoordt volgens mij wel de VVD-gedachte. Prima hoor.
Ze hebben allebei gelijk in deze.

Draak uit Brabant | 02-06-16 | 10:13

Guust Kadaver | 02-06-16 | 09:37

De berichtjes over de PVV werken wél, zoals verwacht is de PVV in de peilingen in een virtuele val terecht gekomen.

etaleur | 02-06-16 | 10:11

Op RTL Late Night wordt Wilders tot racist benoemd.

De schofterigheid kent geen grenzen, ook bij RTL niet.

Bolhoed | 02-06-16 | 10:11

Je hebt sinds een paar maanden zo'n nieuw ding op internet, Twitter heet dat.
Wat je daar voor gestoord volk tegen komt, daar schrik je enorm van.
Deze hoort wel bij de top drie 'meest racistische koekwaus':
twitter.com/rzuaslan

Het ergste is, ze schijnt nog lerares te zijn ook, je kind zal er maar bij in de klas zitten.
Ironisch is ook dat ze zich vertegenwoordigster voelt van 'wij zwarte vrouwen', terwijl ze dus twee tinten lichter is dan ik, boze witte man.
static.nrc.nl/images/w1280/0711zatars...
Maar dat kan ermee te maken hebben dat zij niet veel buiten komt, wat haar mallotige wereldbeeld ook gelijk verklaart.

Cuyahoga | 02-06-16 | 10:10

Zenzeo | 02-06-16 | 10:06
De andere les is dat je gelijk kunt hebben, maar uiteindelijk het tegendeel bereikt van wat je wilt.

Glasgow Argus | 02-06-16 | 10:09

Hee Marcouch, slaaf van Allah, met je dubbele agenda/paspoort ... hoe gaat het me je ideale idool, de verrotte islamist en jodenhater en dus racist Al-Qaradawi?

Fijnstoffer | 02-06-16 | 10:09

@lanexx | 02-06-16 | 09:55
Rutte is een stuk onbenul!
Zonder de duizenden jongemannen uit Engeland in hun kleine Spitfires, die vochten tegen de Heinkels en de Junckers, was hij misschien nooit geboren.
En die vent was ooit geschiedenisleraar?
Ik zou mijn ogen uit mijn kop schamen!

necrosis | 02-06-16 | 10:09

Grote woorden zeg. Zijn er verkiezingen binnenkort soms?

jip_86 | 02-06-16 | 10:06

Glasgow Argus | 02-06-16 | 09:57
Mij viel gewoon de overeenkomst op tussen wat er toen gebeurde en nu gebeurt. McCarthy zag achter elke boom een communist, zoals Simons en haar trawanten daar nu een 'racist' zien staan. Als je iets van de geschiedenis kunt leren is dat zulke bewegingen zichzelf vaak versterken en uitmonden in een vorm van massa-hysterie of zelfs psychose, en dan heel abrupt eindigen, als er iemand met autoriteit opstaat en het volk weer bij zinnen brengt.

Zenzeo | 02-06-16 | 10:06

EINDELIJK wordt het gezegd!!!

langzullenweleven | 02-06-16 | 10:02

necrosis | 02-06-16 | 09:52
Welnee, de man is volkomen in beslag genomen door z'n EU obsessie.

lanexx | 02-06-16 | 10:02

@lanexx | 02-06-16 | 09:52
Eens!

Boer in 020 | 02-06-16 | 10:02

De PVDA, de kampioen rascismekaart speler bij uitstek, heeft problemen hiermee?
Kan alleen maar betekenen dat ze stemmenverlies vrezen.

swapper | 02-06-16 | 10:02

De doortrapte (en tevens doorzichtige) politieke trucs worden weer van stal gehaald. Veel mensen zullen het niet eens door hebben dat deze twee partijen eerst de discussies oplaaien om daarna de "vredestichtende goedmensen" uit te hangen. Om maar de mensen weg te houden van Denk en Wilders... en de focus van de ware problemen en vraagstukken in het land te houden.

A-Safari | 02-06-16 | 10:01

DENK = Dwaze Enclave Negroïde Kutwijven

Sabotage | 02-06-16 | 10:01

@tipo | 02-06-16 | 09:55

Die homo probeert nog zijn toegezegde eu baantje te redden.

eu=shit | 02-06-16 | 09:59

@lanexx | 02-06-16 | 09:52
In Marokko heb je een betere uitgangspositie als je een (bijna) blanke huidskleur hebt.
Bovendien worden berbers daar met de nek aangekeken, nog erger dan in Nederland.
Nog even los van het feit dat Marokkanen geen ras zijn....

necrosis | 02-06-16 | 09:59

"Have you no sense of Decency Sir?" - Welch-McCarthy (youtube)

Zenzeo | 02-06-16 | 09:58

Zenzeo | 02-06-16 | 09:51
Zestig jaar later is wel bekend dat mccarthy in veel gevallen gelijk heeft gehad met zijn vaststelling dat zowel de Amerikaanse federale overheid als bijvoorbeeld ook Disney studio's en Hollywood een broeinest van communisten en (cultureel) marxisten was.
Jammer dat zijn ietwat hysterische strategie door de linksgeinfilreerde media zo werd gedebiliseerd dat daardoor juist de lange mars door de instituten vrijwel ongestoord door kon gaan. Nog veel erger is dat de lange mars uiteindelijk succesvol is geweest en de destabiliserende werking van het cultuurrelativisme niet alleen in de VS maar ook in Europa heeft toegeslagen.

Glasgow Argus | 02-06-16 | 09:57

@Einde van de Domheid 09:35: Sterker nog, het lijkt er op dat het hier al gebeurd is. Let wel: lijkt. De filmpjes ken ik wel, de harde cijfers niet. En hoewel ik best wil geloven dat de politie soms puur op een kleurtje afgaat, lijkt mij dat er ook een hoop andere factoren meespelen waarbij niet-blanken slechts statistisch en niet racistisch in het nadeel zijn. Bij een staandehouding in een slechte wijk zijn agenten doorgaans wat zenuwachtiger, en in die wijken wonen nu eenmaal veel allochtonen. Dat soort factoren. Op datzelfde Youtube zijn ook filmpjes van buitengewoon ruw aangehouden blanken, maar die wekken doorgaans geen storm van righteous anger op.

Muxje | 02-06-16 | 09:56

Weet je wat racisties is, nieuws bv met als commentator zeg maar een soort van vriend van nieuws bv op grond van geaardheid "de heer boosjole" wat is dat een racist iedereen die anders denkt dan hun, dus rechts van de scheidslijn en stempt op vnl of pvv is zondermeer een racist en ook heel erg dom of een hoog tokkiegehalte.
Mijn antwoordt daarop is,ik mag volgend jaar stemmen mooi he

bruinerat | 02-06-16 | 09:54

de politiek ingaan en op dag 2 beginnen met aangifte tegen commenters op internet... priceless gewoon

Bert Konterman | 02-06-16 | 09:53

Ik wil me ook vooral verzetten tegen de VVD en hun koers. Want de EU vind ik gevaarlijker dan een handje vol racisme roepers.

doskabouter | 02-06-16 | 09:52

@lanexx | 02-06-16 | 09:47
Zou Rutte ondertussen weten dat het percentage van NL export buiten de EU steeds groter wordt?

necrosis | 02-06-16 | 09:52

Boer in 020 | 02-06-16 | 09:47
Tuurlijk is er racisme, van beide kanten, hoort bij de mens. Een utopie om te denken dat het uit te roeien is.
Het moeilijke gedoe van al die PCers is dat ze de werkelijkheid niet willen aanvaarden, ik zou zeggen get real and get a life, and get on with it.
Het gejank in dit land is en hypocriet enhysterisch!

lanexx | 02-06-16 | 09:52

In de jaren 50 had je in de VS ene senator McCarthy die furore maakte als 'communistenjager'. Op het laatst zag deze ongetwijfeld aan paranoia lijdende man óveral communisten. Hij kon lang zijn gang gaan, tot er tijdens een hoorzitting een verstandige man het woord nam en hem voor het oog van de natie tot de grónd toe afbrandde (filmpje staat waarschijnlijk op youtube) en toen was het van het ene op het andere moment klaar. McCarthy verdween in de vergetelheid.

Zenzeo | 02-06-16 | 09:51

Het is hier echt verschrikkelijk.
Als ik zwart/lichtgetint was, zou ik mn uitkering opzeggen en vertrekken.

Veritas Splendor | 02-06-16 | 09:51

Falen in alles wat je doet maar je hebt een kleurtje dus kan je een ander, bij voorkeur een blanke, de schuld geven.
Ook is het niet meer dan terecht om op de kosten van de werkende blanke, uitkering, overheidsbaantje(voorkeur bij gelijke geschiktheid bla bla bla) en subsidie, te leven.

Je zou toch denken als je zo in leven gehouden wordt als talentloze, dat je wat voorzichtiger zou omgaan met de hand die je voedt.

Ikdus | 02-06-16 | 09:50

Indoneesje | 02-06-16 | 09:20
".. Deze mensen zijn continu bezig andere mensen in hokjes te stoppen op basis van hun huidskleur..."

Klinkt een beetje als het roze reaguurdersvolk t.o.v. licht getintiërs

Maaiveld | 02-06-16 | 09:50

Tsja, dat is het probleem met groepsgewijs discussiëren: Er is in de kern wel degelijk een probleem of thema (er IS racisme, let's not kid ourselves), maar binnen de kortste keren wordt de nuchtere kijk op zaken aan repen gescheurd door schreeuwers van beide kampen. Als eerste sterft de waarheid, als een kanariepietje in een draaiende blender.

Boer in 020 | 02-06-16 | 09:47

Even off topic een lees tip.

Kijk op The Daily Mail naar een item over Rutte, die de Brexiteers dreigen met tegenmaatregelen als ze toch uit de EU stappen.

Hij wordt in de comments opgehangen, en ook door veel Nederlanders!!!

lanexx | 02-06-16 | 09:47

@Nelis SplitBloes, geef ff door wie dat evangelie verkondigt. Ik zoek nl. nog woonruimte of een tuin om mijn camper te kunnen stallen.

roze_bril | 02-06-16 | 09:42

Goede discussie.
Ik ga nu nog even donkergekleurde Marrokaanse homo's die Boeddah aanbidden en PVV stemmen van een hoge toren gooien, want die lui kan ik gewoon echt niet uitstaan.

Dima Beeline | 02-06-16 | 09:42

Gelukkig laten blanken zich niet meer van alles beschuldigen. 'Racismus' is een spel met een negatieve perk, hij verliest aan kracht hoe vaker je hem cast. Ja ik ben een rpg-nerd.

Bokito ergo sum | 02-06-16 | 09:42

necrosis | 02-06-16 | 09:22

Ik ben al 5 jaar met pensioen met als resultaat jaarlijks minder, minder, minder en dan ook nog de inflatie, die voornamelijk door de overheid wordt veroorzaakt via lastenverzwaringen.

Maar ja, ook NL is blijkbaar van iedereen dus moet het geld ergens vandaan komen, nietwaar?

Nelis SplitBloes | 02-06-16 | 09:41

Heeft iedereen hier gratis toegang tot de azijnbode of zo?

RoBD=Skullfucker | 02-06-16 | 09:41

Mensen die aanvallen op (hun) wangedrag pareren met een rasicme-kaart. Tsja, als je gedrag en etniciteit niet uit elkaar kan houden moest je misschien je snuit maar houden in een volwassen discussie.

Parel van het Zuiden | 02-06-16 | 09:41

Wat vind DENK over de discriminatie van homo's?

doskabouter | 02-06-16 | 09:39

Al die mensen die ons beschuldigen van racisme zijn masochisten. Waarom kom je naar een land of blijft er wonen als er buiten dit vermeende racistische land een hele wereld is die beter is?
Ik bedoel... Marokkanen vinden Marokko beter, Turken vinden Turkije beter. Surinamers... die vinden alles in Suriname beter. Wat volgens mij de vraag rechtvaardigt.... wat doet u met z'n allen nog hier. Mijn plaatselijke leverancier van Chinese maaltijd hoor ik nooit klagen over mij of dit land.
Hij werkt gewoon, dag en nacht, rijdt een fraaie Mercedes en gaat af en toe op vakantie. Er is wel een verschil met de Turk of Marokkaan, je kunt er gewoon mee praten en hij heeft gevoel voor humor.
Nogmaals.. wat doen jullie klagers allemaal hier als wij zulke intens slechte mensen zijn?

dirk de derde | 02-06-16 | 09:39

Soms lijkt het wel alsof Rutte godverdonk helemaal Vogelaar geworden.

Tierelantijn | 02-06-16 | 09:39

@sjaak4711, dat zit in het collectieve verstand van elke ras. Grotendeels gevormd door cultuur. Mensen zijn continue dmv koetjes en kalfjes het collectieve verstand met elkaar aan het synchroniseren. Als blanke kom je amper tussen een vriendengroep met Surinaamse of antiliaanse afkomst. Andersom net zo, in diezelfde zin zijn alle moslims broeders van elkaar, ook al is de 1 orthodox en drinkt de ander gematigde moslim whisky.

Met de meeste collectieve webs zijn er onderling nauwelijks problemen... Totdat de orthodoxe moslim kwam, die zijn wil op wilt dringen aan anderen. De regering kijkt toe naar wat in Turkije gebeurd en wat er nu in de tweede kamer met denk gebeurd en het kwartje lijkt eindelijk te vallen, nadat ze eerst vrijwillig de stoeltjes aan zulke mensen hebben weggegeven, totdat ze voor zichzelf begonnen en nu (met taqqiya) zoveel mogelijk moslims proberen aan te spreken door achterlijke standpunten mbt uitkeringen en integratie in hun manifest te zetten. Maar ik zal wel bestempeld als een xenofoob.

Suncatcher | 02-06-16 | 09:38

Parel van het Zuiden | 02-06-16 | 09:36
Zwets niet, jullie politie heeft het allang opgegeven!

Einde van de Domheid | 02-06-16 | 09:37

Vreemd: Marcouch & Zijlstra. Vreemde PR/framing combi.
Dat zou dan Samson & Zijlstra of Marcouch & Potters (die het niet meer mag zijn). Zal wel.
Wel smerige sneer van Marcouch aan de PVV: "We moeten ons verzetten tegen de PVV..."
1.) Als de PVV oproept tot verzet wordt dat gelijkgeschakeld met oproep tot geweld...
2.)PVV wordt gelijk geschaard met DENK als twee uitersten
3.) PVV wordt in dezelfde zin genoemd als racisme
Gewoon een smerige framing opzetje

Guust Kadaver | 02-06-16 | 09:37

Te laat , de steen is al geworpen. ..

Lasmeister | 02-06-16 | 09:36

Gewoon uitlachen als zo'n sneuschreeuwert begint, al dan niet digitaal. Niet op ingaan. Een beetje zoals Rutte, eigenlijk.
.
Wat gaan ze doen?
Naar de rechter? Nah, we maken er een showtje van, met een counter op laster en smaad.
Aan de deur komen? Lijkt me niet verstandig en daar laat ik het bij.
.
Fuck die politiekcorrecte kerk jihadi's, eh "social justice" warriors!
.
In 't zuiden buigen we niet voor (verbale) terreur van welk geloof/ideologie dan ook. Het sterkt ons in onze overtuiging tot verzet.

Parel van het Zuiden | 02-06-16 | 09:36

'de toon van het debat'
-
En dit gaat op z'n oud Hollands resulteren in: conflictmijdend bakzeil halen.
-
Bereid u voor op wetgeving die bepaalt hoeveel gekleurd volk er in TV producties mee moet spelen, op 'safe-spaces'waar iedereen vrij is van racistische aantijgingen, op subsidiecafé's waar blanken leren hoe slecht het is om blank te zijn en op het leggen van zout op zelfs het kleinste vermeende slakje, het kleinste vermoeden van wat mogelijk wel eens ooit als racisme zou kunnen worden uitgelegd.
-
En réken maar, dat dat met name 'onze' Turkse vrienden in de kaart gaat spelen. Je kunt nú al voorspellen, wie er straks in de kamer gaan inbinden en je kunt nú al voorspellen, hoe Kuzu z'n best gaat doen om straks dezelfde beveiliging te krijgen als Wilders.
-
Wanneer, oh wanneer, krijgen wij eens een premier van alle Nederlanders die een streep in het zand trekt?

bisbisbis | 02-06-16 | 09:35

hmm check het beukfilmpje, check de kleur/haarkleur van het slachtoffer, check de kleur van de 10 daders.

pantera | 02-06-16 | 09:35

Muxje | 02-06-16 | 09:27
In de VS wordt veel excessief politiegeweld gebruikt bij zwarte mensen. (Je kent het filmpje 'youtube police white bikini')
Even vooropstellend dat de Nederlandse en met name de Amsterdamse politie MI tot de beste ter wereld hoort; eergisteren zag ik bij een aanhouding waarbij een enkele keer geduwd werd een (motor)agent direct zijn wapen trekken. Het kan ook bij ons gebeuren. Het is niet het punt dat Sylvana of Denk maakt maar EvdD wel.

Einde van de Domheid | 02-06-16 | 09:35

Marcouch met z'n "We moeten ons verzetten tegen de PVV".
Waarom Marcouch?
Omdat Geert zijn vinger op de gevoelige plek weet te leggen?
Omdat alles wat hij heeft gezegd keiharde waarheid blijkt te zijn?
Omdat zijn aanhang steeds groter begint te worden?
Jeetje, zoveel PVV-tokkies bij elkaar, dat moeten we niet willen met z'n allen.
Nou... ik ben ook zo'n PVV-tokkie en ik ben er trots op!

Schietmijmaarlek | 02-06-16 | 09:34

Werd er maar zoveel aandacht besteed aan leeftijdsdiscriminatie op de arbeidsmarkt.Het kan toch niet zo zijn dat als je wordt aangehouden en je bent van origine geen Nederlander je de discriminatiekaart trekt,en vervolgens de politie geen allochtonen meer aan durft te houden,daar moeten we niet naar toe willen.

janmetdepet | 02-06-16 | 09:34

Gaan we het nu eens over misbruik van de terrorismekaart hebben?

Maaiveld | 02-06-16 | 09:33

Tsss. Marcouch zegt dat de PVV racistisch is, maar de de toon (!) van DENK ook niet helemaal okay is.

En die man is nuchter?

tipo | 02-06-16 | 09:31

Ik ben een beetje Sylvana-moe.
Kan dat mens geen programma gaan presenteren op een onbewoond eiland hier ver vandaan?

necrosis | 02-06-16 | 09:31

In het verlengde daarvan zouden alle "slavernijverleden" roepers en "herstelbetalingen" eisers ook een wake-up call moeten krijgen.
www.nu.nl/buitenland/4270287/wereldwij...

Stormageddon | 02-06-16 | 09:30

Even voor de duidelijkheid iedereen is een racist dat zit genetisch ingebakken.Ik heb kennissen in veel bevolkingsgroepen en iedereen heeft vooroordelen ,maar we kunnen wel allemaal Nederlander zijn en ons aanpassen aan de oorspronkelijke bewoners dan geeft dat geen wrijving. maar als je zo graag zwart wil zijn dan zal je zwart zijn maar geef daar dan niet iemand anders daar de schuld van.

Sjaak4711 | 02-06-16 | 09:29

Overgewaaid uit de States, dankbaar opgepakt hier door beroepskleurtjes, onder aanmoediging van de gutmenschen die alles aangrijpen om het witte establishment onderuit te schoffelen. Mooi dat er ook prominenten zijn die daar tegenin gaan, ook al zijn het slechts regeerders die zich in hun beleidskruis getast voelen. En ondanks dat gaat het allemaal nog wel erger worden voordat het beter wordt. Wen er maar aan: ook jij bent nu racist. Maar trek het je vooral niet aan.

Muxje | 02-06-16 | 09:27

Ik heb het al vaker geroepen: "racist" zal eindigen als nieuwe geuzennaam.

Mastermattie | 02-06-16 | 09:26

Autochtone nederlanders zijn bij lange na niet zo racistisch als de allochtone nederlanders. ALs je hoort hoe turken, marrokanen en antillianen elkaar beledigen dan schrik je je rot.

sinar2 | 02-06-16 | 09:26

Racisme is het laatste argument van de incompetente medelander.

Zeddegeizot | 02-06-16 | 09:24

Eerst laten ze het gierend uit de klauwen lopen om met de verkiezingen in zicht dit te roepen. Sterph!

knier | 02-06-16 | 09:24

De good cop - bad cop routine van halve Zoolstra en malek ramadan gaat me behoorlijk de keel uithangen.
Net als op Geert Wilders ontbreekt het de VVD (en dat geldt feitelijk voor de hele middenpolitiek) aan voldoende strategie, staatsmanschap en voeling met de samenleving. Een passend antwoord op de uitdaging vanuit DENK hebben ze ook nu weer niet. Dit blijft broeien tot de volgende steekvlam uit het moeras komt.

Glasgow Argus | 02-06-16 | 09:23

@Nelis SplitBloes | 02-06-16 | 09:17
Je mag roepen dat de wereld van iedereen is, onze sociale voorzieningen en pensioenpotten zijn dat echter niet!

necrosis | 02-06-16 | 09:22

Mark Rutte kan zijn minachting voor iedereen die het niet met hem eens is niet langer onder stoelen of banken schuiven.

Solar666 | 02-06-16 | 09:22

Het 'ish racisme/discriminatie' cultuur is een groot spel. Op die manier krijgen zij dmv rechtzaken steeds meer macht, blijkt inmiddels wel uit de rechtzaken de afgelopen jaren. Ondertussen neemt de haat naar de blanke Nederlander onder de racisme/discriminatie/xenofobie roepers steeds meer toe. Dus wie is eigenlijk de echte racist?

Ik snap persoonlijk de haat naar sylvana niet zo goed, ook al zijn ze paars dan zijn ze in mijn ogen volwaardig Nederlander, maar van partijen als denk, een soort pvv maar dan voor moslims, doet mijn nekharen overeind zetten. Jammer dat ze met hun in zee gaat.

Gisteravond rtl late night gezien, er wordt dus toch aangifte gedaan tegen de politie om de dood van mitchel, bevestigd wederom weer bovenstaand verhaal ; de haat naar de Nederlander groeit met de dag

Suncatcher | 02-06-16 | 09:22

En dan te bedenken dat de familie Tokkie als achternaam 'Ruijmgaart' heeft.
Met uitzondering van de moeder aangezien ze gescheiden zijn.

necrosis | 02-06-16 | 09:21

Ik zal me onthouden van commentaar anders ben ik straks ook een racist.

sneakysnake | 02-06-16 | 09:20

Marcouch zet nog wel even snel de PVV neer als racistisch. Maar vinden jullie dat maar mooi en een heugelijk feit. Markoesj is een typische onbetrouwbare, achter de ellebogen Moslim. Nooit vertrouwen en zeker niet als voorbeeld neerzetten. Moge Allah jullie straffen voor het feit dat jullie in deze onzin trappen. En Halve Zijlstra is een hielenlikker.

Mark_D_NL | 02-06-16 | 09:20

Mensen die achter elke boom een racist zien, zijn zelf de grootste racisten die er zijn. Deze mensen zijn continu bezig andere mensen in hokjes te stoppen op basis van hun huidskleur. Het PC gelul is funest voor een goede samenleving. Silvana moet lekker haar koffers pakken en dat heeft niets te maken met racisme.

Indoneesje | 02-06-16 | 09:20

Het is een schande dat het woord racisme continu misbruikt wordt door nietsnutten zoals Sylvana, Quincy en co. Daarmee beledigen ze hun voorouders die een tijd terug echt met racisme te maken hebben gehad.

hautmont | 02-06-16 | 09:18

En nu op naar de nacht van de (hoogopgeleide) vluchteling waarin het evangelie 'De Wereld Is Van Iedereen' erin gaat worden geramd bij het juich- en klapvee.

Nelis SplitBloes | 02-06-16 | 09:17

Het is waar, in iedere RvC, RvB, bij alle artiesten die de TROS en VARA inhuurt is een mooie balans in leeftijd en komaf.

Einde van de Domheid | 02-06-16 | 09:13

Jammer, begon het net leuk te vinden.

ploppy | 02-06-16 | 09:13

Met al dat ongenuanceerde 'racisme' roepen regeert zometeen de kromheid.

Aristotalloss | 02-06-16 | 09:11

REAGEER OOK

linktips: Energie vergelijken | Autoverzekering vergelijken | Zorgverzekering vergelijken | Kinderkleding
Kansino. Hét online casino van Nederland.
Online casino met licentie | Bookmakers
Online Casino | Bookmakers | Online Casino | Online Gokken | Brokerfolio.com brokers vergelijken | online bookmakers in Nederland
Goksitesvergelijker.nl | Onlinecasinofortuna.com | Online Casino Nederland | Casino bonussen