Tendentieus, ongefundeerd & nodeloos kwetsend

Bijlmer blijkt andermaal corrupt boevennest

topicbijlmert.pngDecennia van cynische, tot op het bot etnisch verdeelde politiek die met een hele, hele dikke laag smeergeld in stand gehouden. De Bijlmer (ja, ok, dat moeten we tegenwoordig Amsterdam Zuid-Oost noemen) is het perfecte voorbeeld van een DENK-samenleving: een hypercorrupte bende van naast elkaar levende etnische groepen. Maar goed, boekhouden is RACISME, natuurlijk, zo ondervond een arme D66'er die probeerde het boevennest aan financiële controle te onderwerpen. Remco van Dijk (D666) waagde het om eens wat moties en plannetjes in te dienen, om te kijken hoe er miljoenen soepsidie in een groot zwart gat verdwijnen. Vervolgens werd hij compleet geblackballed door subsidiekeizerin Muriel Dalgliesh (Poemtepoemtetrommelaar van de Achtzetels) en Urban Vyent (ZwartRechts). 'Hij wil 'transparantie', 'financiële openheid' en 'een onafhankelijk onderzoek', de rest wil dat niet, en dan doet de democratie zijn werk.' De boom die Alles Zag kon overigens ook geen uitsluitsel geven over de staat van de financiën. Geen nieuws, natuurlijk, want een kleine search in onze database alsook die van elk ander medium in Nederland laat al sinds de bouw van de Bijlmer roert alleen maar topics over fraude, fraude en nog eens fraude naar boven. Een gesegregeerd feestzaaltje, festivalletje, praatgroepsubsidies voor menopauzemevrouwen die zonder pardon naar Sint Maarten worden overgemaakt, niets te dol voor de moreel totaal failliete politiek van het ghetto. Dat had die D66'er toch kunnen weten voor ie om een onderzoek vroeg.

Reaguursels

Inloggen

Na 41 jaar Bijlmer durf ik te stellen: het is nu erger dan ooit. Hoopten we een paar jaar terug met het verdwijnen van de Deelraadsbesturen dat de Centrale Stad nu eindelijk zou ingrijpen, de huidige 'bestuurscommissie' kan straffeloos haar domme gang gaan.

Geweldig dat meneer of mevrouw Zentgraaff aandacht durft te besteden aan het feit dat er hier miljoenen aan gemeenschapsgeld wordt verkwanseld. Jammer genoeg beslaan de genoemde voorbeelden maar een heel klein deel van de misstanden hier.

En nee. Anders dan sommigen denken zijn de grote Bijlmerproblemen niet opgelost met het bouwen van die aantrekkelijke laagbouw. Daar wonen nu- gesubsidieerd en wel- dezelfde aso's als 40 jaar geleden in de hoogbouw. Alleen nu vermenigvuldigd in getal. De echte gemengde en wél leefbare middeklassenwijken in de buurt, zijn inmiddels ook onleefbaar, overspoeld door ex-hoogbouwbewoners, die in al die jaren nog steeds het woord 'samenleven' niet hebben geleerd.

Kalofagas | 22-05-16 | 17:05

Dat was de Bijlmer toch altijd al?

mallekater | 22-05-16 | 13:57

Als we nu eens beginnen alle uitkeringen t.b.v. de Bijlmer stop te zetten totdat volledige openheid omtrent belastingen is gegeven?
Als je het aan de ene kant niet kunt ophalen, kunt je het aan de andere kant uitsparen.

mallekater | 22-05-16 | 09:28

Oh, ja, en als ze weer gaan zeiken over Zwarte Piet, gaan wij het wakuwaku feestje verzieken.
Wij zijn lekker met meer.

mallekater | 22-05-16 | 09:13

adanteh | 21-05-16 | 23:40

Het probleem van de meeste knuppels is dat ze er volledig naïef en onvoorbereid de politiek in gaan, zoals deze D66'er. Had hij immers de hakken in het zand gezet en onderzoek gedaan, bij ieder festival WOB'tjes zitten in te dienen om vervolgens landelijk campagne te voeren voor de Bijlmercorruptie van dat D66-loon, dan had hij meer kunnen bereiken dan nu overspannen thuis te zitten na een interview met de Azijnbode.

Alexander des Burgus | 22-05-16 | 02:47

Alexander des Burgus | 21-05-16 | 19:03
.
Top. Tekenend verhaal. Af en toe gaan er nog wat mensen die best wel wat willen veranderen te politiek in, maar die verdwijnen helaas veel te snel, omdat ze van alle kanten tegelijk worden tegengewerkt. Gebrek aan transparantie is HET probleem in de politiek wat mij betreft, terwijl tegenwoordig het heel makkelijk zou moeten zijn om transparent te blijven. Gemeentelijke website en daar de data op knallen? Moeilijk is het allemaal niet, maar toch gebeurt het veel te weinig.

adanteh | 21-05-16 | 23:40

Elkaar scherphouden
Za 26 Jan 2008 - Muriël Dalgliesh, Nick Bolte

Beste partijgenoten,

De fractie van de PvdA in Zuidoost vormt weer één geheel. Afgelopen zaterdag hebben onze bestuurders, fractie en afdelingsbestuur met elkaar gesproken over alles wat is gebeurd, over de emoties die wij hebben ervaren. De uitkomst is dat iederéén dit een plaats zal geven en verder wil. Samen hebben wij vasthoudendheid getoond. Wij hebben leergeld betaald en dat heeft ons sterker gemaakt. Wij zullen in ons handelen laten zien dat wij in Zuidoost integer bezig zijn.
Het doet ons goed dat woensdag in de Gemeenteraad burgemeester Cohen heeft gezegd: “Het moet mogelijk zijn ‘een contra expertise’ te vragen na een rapport van de Amsterdamse Rekenkamer… Als je het op onderdelen niet eens bent moet je dat kunnen zeggen. Dat is alleen maar goed voor de positie van de Rekenkamer”. Wij zijn ook verheugd dat op één fractie na alle politieke partijen van mening zijn dat “bezwaar mogelijk is tegen het oordeel van de rekenkamer” (Het PAROOL, 24 januari 2008)

Met de ‘second opinion’ die wij hebben ingewonnen, en met de beslissing van het landelijk PvdA bestuur, gebaseerd op het verslag van de commissie Dolman, staat vast dat:
• de onderbouwing van de beschuldigingen over “persoonlijk voordeel” in het rapport van de Rekenkamer Stadsdelen Amsterdam feitelijk niet juist was,
• er géén enkel bewijs is van ‘persoonlijke verrijking’, de opgeroepen beelden geheel ten onrechte zijn geweest, en er geen reden is tot terugroeping van raadsleden.

Belangrijk is ook de discussie over de beoordeling van de fouten die zijn gemaakt bij het melden van nevenfuncties en het afzien van deelname aan stemmingen in de raad. Onze conclusie is dat dit beter kan en moet. Wij plaatsen dit in de context hoe de afgelopen jaren de aandacht is toegenomen voor de collectieve verantwoordelijkheid voor integriteit in de politiek, zoals deze is vastgelegd in de Algemene wet bestuursrecht. Dit speelt overal in Nederland.
Met alles wat ons is overkomen willen wij in Zuidoost voorop gaan in de omgang met integriteit: de nieuws subsidieverordening; de aandacht voor controle op en verantwoording van subsidies; het toezicht op het melden van nevenfuncties; afspraken in de fractie en de Raad over deelname aan stemmingen. Het is niet alleen een zaak van regels op papier, maar ook een zaak van elkaar scherp houden, van politieke cultuur, en dat is in Zuidoost niet anders dan elders.

Een stadsdeel heeft een controle instantie nodig. Het zijn verbaast dat de RSA niet samen met de stadsdeelraad Zuidoost wil leren van wat is gebeurd, en zich wil terugtrekken uit Zuidoost. Wij steunen het initiatief van de VVD om te bemiddelen, en hebben de hoop en verwachting dat de relatie hersteld kan worden. Indien dit niet mogelijk blijkt, zullen wij dit aan de orde stellen in het overleg met de andere stadsdelen die partner zijn in de RSA. In elk geval zullen wij erop toezien dat Zuidoost een controlerende instantie heeft.

Muriël Dalgliesh, voorzitter fractie PvdA Zuidoost
Nick Bolte, voorzitter afdeling PvdA Zuidoost

Heinzz | 21-05-16 | 22:12

Remco van Dijk was een verademing in Zuidoost. Allesbehalve het prototype regenteske D66-er. Kritisch op de Stadsdeelmores (lees: pvda-partijdiscipline), luisterend oor voor betrokken bewoners en voornemens werk te maken van suggesties uit het veld.
Helaas nu dan toch gejorist.

Camo | 21-05-16 | 19:47

Sjezus Zentgraaff. Je hebt het altijd "spot on". De schijfsels van je worden zeer gewardeerd hier. Maar, man, man... huur eens even een editor in. Ik ben graag je klant. Zoveel blaat verdient controle.

HMCuiteraard | 21-05-16 | 19:38

Alles mag kan en wordt getolereerd doir onze socialisten en gutmensen. Hoe kan het toch dat realistische mensen alles zo helder zien en de PVDA GL SP CDA (ers) plus alle linkse stemmers gutmenschen dit niet zien. Ik weet nog dat ze in de Bijlmerflats gewoon de tussenmuren eruit sloopten en niemand deed er iets tegen. Ze durven niet. Dus ze kunnen alles doen, want niemand komt in opstand. Zo jammer!

HdJ& | 21-05-16 | 19:13

Even een tip voor de productie, zet gevoelige info-links ook op een mirror. In het ouwe topic van de menopauzemama's klik ik een elsevier-link aan die een 404 geeft en een Rochdale-link die hetzelfde doet. Natuurlijk ken ik het fotosoep-excuus dat onderwerpen nog wel eens willen roepen, maar dat is dan een huiliehuilie voor hen. Met een mirror blijft de info in ieder geval voor het topic overeind. Voor altijd en evah...
F. von Zeikhoven | 21-05-16 | 15:48

Daarom heb ik voor de liefhebbers het artikel van het VK gearchiveerd: web.archive.org/web/20160521165052/htt...

Alexander des Burgus | 21-05-16 | 19:03

Ci Ty33 | 21-05-16 | 18:16,

Bedankt!

Dandruff | 21-05-16 | 18:35

"Boekhouden is RACISME" LOL
.
Maar hemeltergend dat een motie om fraude aan het ligt te brengen met droge ogen weggestemnd kan worden. NL is potdomme toch geen Curacao?
Ow wacht....

hotmint | 21-05-16 | 18:18

Dandruff | 21-05-16 | 18:00
Ja,inderdaad O.T., maar ik ga niet wachten tot het weer 4 mei wordt.
Het was n.a.v. van www.geenstijl.nl/mt/archieven/2016/05/... Dandruff | 08-05-16 | 23:21 en verderop. Het gaat om het z.g. Indische Legioen. D.w.z. uit Brits-Indië, het latere India, Pakistan en Bangla Desh. en.wikipedia.org/wiki/Indian_Legion Het betrof zowel Siks, Hindoes en Moslims. Die laatsten stonden sterk o.i.v. de moslimse Bengaal Subhas Chandra Bose en.wikipedia.org/wiki/Subhas_Chandra_... die onafhankelijkheid wilden van de Britten, en meende dat het kiezen voor Hitler zou leiden tot de ondergang van G.B. Ze waren aanvankelijk huurlingen van het Britse leger, maar als krijgsgevangenen van de Nazi's wilden ze maar al te graag vechten tegen de Britten. Video over Indiërs in Zandvoort en Texel. www.youtube.com/watch?v=wAv8S3gD1VE Ze waren ook in Zeeland. Maar omdat ze het koud kregen in onze contreien werden ze later overgeplaatst naar Zuid-Frankrijk. Ze hebben bij ons ook gezorgd voor nakomelingen. En sommigen hadden een merkwaardige seksuele moraal. freeindianlegion.info/pag_contents.php...
De Britten hebben e.e.a. enige tijd verdonkeremaand: news.bbc.co.uk/2/hi/europe/3684288.stm...

Ci Ty33 | 21-05-16 | 18:16

Peter Emile | 21-05-16 | 17:58,

Precies, ik heb dat ook steeds meer.
Hoewel ik ècht racisme nog steeds verafschuw.

Het is een van de vele nadelen van socialistische "Newspeak".
Ik heb het gelijk van Orwell pas heel laat begrepen; toen ik het voor school las (ik denk dat ik ongeveer 19 was) zag ik het echt als fictie. Raar toch, om te denken dat je de betekenis van een woord kunt omdraaien?
Zo dacht ik toen.
Maar inmiddels vinden we het allemaal normaal;
- legitieme godsdienstkritiek => racisme;
- geweld tegen andersdenkenden => anti-fascisme;
- geweld tegen willekeurige joden => anti-kapitalisme
- allochtone crimineeltjes => kansenparels;
- fraude door allochtone politici => te moeilijke
regeltjes;
- etc.

Omdat problemen niet mogen worden aangepakt blijven ze bestaan. Dus moet het probleem steeds een iets vriendelijker klinkende naam krijgen; soms om de zoveel jaar;
- gastarbeider => buitenlander => allochtoon => nieuwe Nederlander.
Alsof de werkelijke problematiek zo kan worden opgelost.

Dandruff | 21-05-16 | 18:15

Ci Ty33 | 21-05-16 | 17:48,

Ja ik ben er nog wel even, is alleen wel een beetje off topic.
Gaan die over die niet-Europese nazivrijwilligers in West Europa?

Dandruff | 21-05-16 | 18:00

@Dandruff | 21-05-16 | 17:26

Het is inmiddels zo, dat ik, als iemand mij voor 'racist' uitmaakt, dat niet als een belediging ervaar, maar als een teken dat ik kennelijk goed zit; ik beschouw het als een geuzennaam.

In zijn nieuwe betekenis (die van ná de Grote Taalvervuiling door links & allochtoons Nederland) is het woord 'racist' immers een aanduiding voor realisten en mensen met gezond verstand.

Peter Emile | 21-05-16 | 17:58

Voor wat het waard is: zojuist de petitie over Nexit ook maar ondertekend.
Niet dat ik denk dat het iets uitmaakt, ook al zijn er 1 miljoen handtekeningen. Afgezien van de vraag of een 'Nexit' een referendair item is.

We weten immers, dat het Oekraïne-referendum inmiddels door de zittende interim-managers in Den Haag in elke denkbare lichaamsopening is genaaid, verkracht, volgespoten met gehuichel, valse beloften en krompraat, en inmiddels aan de gevolgen daarvan is overleden.

Peter Emile | 21-05-16 | 17:50

Dandruff | 21-05-16 | 17:45
Als u aangeeft dat u hier over een kwartiertje nog bent, dan heb ik wat linkjes over die moslims in WO II.

Ci Ty33 | 21-05-16 | 17:48

Lupuslupus | 21-05-16 | 17:35,

Ik denk dat Jan Gordelroos sarcastisch deed.

Dandruff | 21-05-16 | 17:45

terwijl ze weten dat niemand daar ook maar 1 cent te makken heeft. Zo helpen ze het drugsdealen gewoon in de hand hè.
Jan Gordelroos | 21-05-16 | 17:24
.
O dus als je geen geld hebt is de enige optie om te gaan drugs dealen? WAT een mentaliteit zeg! Wat is er mis met auto's wassen, een boodschap doen voor ouderen, etc. Tegen een kleine betaling maar ja, het moeten duizenden zijn, toch?
Daarbij heeft iedereen en zn moeder tegenwoordig een uitkering, een "pgb-rugzakje" enz. enz. dus hoezo geen geld?

Lupuslupus | 21-05-16 | 17:35

Peter Emile | 21-05-16 | 16:54,

En het erge is, het is niet typisch Amsterdam. In Amsterdam is het alleen veel erger omdat de PvdA er al zo lang alleenheerser is.
Media en politiek verzwijgen de meeste problemen, en doen alleen als ze er echt niet onderuit komen alsof het om "incidentjes" gaat.
Veel mensen weten ondertussen wel beter.
Maar ja, dat zijn racisten, xenofoben en onderbuik-tokkies, inderdaad.

Ondertussen bijna woorden om trots op te zijn; kennelijk heb je dan gelijk. Terwijl ik zo toch echt niet ben opgevoed, integendeel; aan echte racisten zoals de extremisten van DENK heb ik nog steeds een bloedhekel.

Dandruff | 21-05-16 | 17:26

Vieze vuile gore oplichters met hun betaald parkeren in zo'n ghetto invoeren terwijl ze weten dat niemand daar ook maar 1 cent te makken heeft. Zo helpen ze het drugsdealen gewoon in de hand hè.

Jan Gordelroos | 21-05-16 | 17:24

40001 signatures. :-)

ShuReD! | 21-05-16 | 17:22

deraderendraaien | 21-05-16 | 16:58
Nog 15, maar bij het scrollen zag ik al snel dubbele ondertekenaars. En wellicht zijn er nog veel meer tussen de lui die hun naam niet op internet willen, en die dus als anoniem verschijnen.

Ci Ty33 | 21-05-16 | 17:21

Stormageddon | 21-05-16 | 16:33,

En zo is het.
Ik had ooit eens een discussie met iemand over "Vogelaarwijken", tijdens het gratis-geld-feest van Ella Vogelaar. Ik vroeg hoe het toch mogelijk was dat sommige wijken vol werkelozen om de zoveel jaar gerenoveerd moeten worden om "verloedering" tegen te gaan. Terwijl ik ook hele nette wijken en dorpen ken waar mensen na werktijd zelf hun huizen onderhouden, van hun eigen geld.

Natuurlijk houdt een gemeente met die laatste doelgroep jaarlijks méér geld over dan een op andermans geld wegsmijten gebaseerde gemeente als Amsterdam.
Is het dan "sociaal" om de "ik-verf-na-mijn-werk-mijn-eigen-huis" mensen te laten betalen voor het verven van de huizen van "ik-ga-niet-werken-of-verven-want-dat-is-niet-chill" mensen?

Het is een mentaliteitskwestie.
En het gaat nog niet eens om het wel of niet verven van kozijnen. Een buurt verloedert niet door de staat van de huizen, maar door het gedrag van de bewoners. Ik heb het van nabij meegemaakt; vuilniszakken van het balkon flikkeren; graffiti; vandalisme; hangjongeren die meisjes lastig vallen, spullen stelen en anderen bedreigen.
Daar is geen Vogelaargeld tegen opgewassen.

Dandruff | 21-05-16 | 17:17

@Peter Emile | 21-05-16 | 16:54
.
Amsterdam gaat er altijd prat op dat er in die stad alle 198 nationaliteiten ter wereld wonen. Heb dat nooit begrepen. Was er een wedstrijd van de VN wie er als eerste uit alle landen een kansloze onderlaag kon importeren? Wat is er zo goed aan een stad om alles maar binnen te laten? In Tokyo wonen vier of vijf nationaliteiten. Ook apart.

Piet Karbiet | 21-05-16 | 17:16

'Zwart' gat? Racisme! Gaten zijn ook wit soms!

Worst_kaas_scenario | 21-05-16 | 17:13

Zoogdieren die niet terug gaan naar, of blijven bij, hun geboortegrond, kan je instinctief wantrouwen..

Neut | 21-05-16 | 17:08

En als je er wat van durft te zeggen, ben je een racist, een xenofoob of een onderbuik-Tokkie.

Sodemieter toch op.
Peter Emile | 21-05-16 | 16:54
.
Nou in ieder geval is het een schokkende lijst die u vermeldt. En dan te bedenken dat dit in heel Nederland voorkomt. Horror!! Van dat onterechte, gestolen geld zou iedereen die niet meer kan werken - oud, ziek, enz. - een mooi leven kunnen hebben i.p.v. aan de rand van de afgrond te hangen.
.
Het roer MOET om maar ik heb er eigenlijk geen enkel vertrouwen in dat dit ooit gaat gebeuren. Nederland heeft een reset nodig en op een normale manier kan dat niet meer.

Lupuslupus | 21-05-16 | 17:06

Raar. Je verwacht toch dat die geimporteerde verrijkers hun corruptie-cultuur achter zich zouden laten.

Yohean | 21-05-16 | 17:06

Ik las op de twitter dat er nu nog 900 nodig waren.
Laten we hopen dat het benodigde aantal zal worden gehaald.
deraderendraaien | 21-05-16 | 16:58
.
Heb zojuist getekend en aan 2 personen doorgestuurd. Hoop dat het gaat lukken.
Hoewel ik onlangs ergens las dat uittreden uit de EU NIET referendabel is, dus niet kan via een referendum.
We gaan het zien.

Lupuslupus | 21-05-16 | 17:02

@Ci Ty33 | 21-05-16 | 16:52
Ik las op de twitter dat er nu nog 900 nodig waren.
Laten we hopen dat het benodigde aantal zal worden gehaald.

deraderendraaien | 21-05-16 | 16:58

Het verhaal over het boevennest hierboven, behoeft enige aanvulling: niet alleen de Bijlmer (waar ik overigens, na zwaar teleurgesteld te zijn in de multi-culturele slangenkuil, halverwege de jaren '80 uit ben weggevlucht) is een 'hypercorrupte bende van naast elkaar levende etnische groepen', maar heel Amsterdam is een hypercorrupte bende van naast elkaar levende etnische groepen.

Voorbeeld: Via mijn partner ken ik nogal wat allochtonen hier, van zowel dichtbij als via-via. Het gaat om mensen uit Indonesië, Marokko, Türkije, Maleisië en Bangladesh. Er is niet één van die mensen die zich linksom of rechtsom niet met fraude en corruptie bezighoudt. Ik noem op:

- Het bij elkaar frauderen van rijbewijzen via foute (allochtone) rijschooltjes;
- Het oplichten van verzekeringsmaatschappijen via zelf veroorzaakte auto-schade en onterecht geclaimd verlies of diefstal;
- Het door het voorliegen van de IND genieten van een onterecht verkregen verblijfsvergunning;
- Het illegaal onderverhuren van corporatiewoningen;
- Het onterecht opstrijken van kleine subsidies;
- Het oplichten van uitkeringsinstanties via gefingeerde ziektes of lichamelijke gebreken, soms mede mogelijk gemaakt door (allochtone) artsen;
- Het onterecht opstrijken van werkloosheidsuitkeringen, onderwijl werkzaamheden verrichtend als illegaal taxi-chauffeur en daarmee bakken met geld verdienend;
- Het onterecht opstrijken van ziektewet-uitkeringen, onderwijl verblijvend in Marokko en daar bijvoorbeeld een bedrijf in landbouwmachines runnend;
- Het onterecht opstrijken van werkloosheidsuitkeringen, onderwijl illegale gokhuizen runnend, die officieel te boek staan als 'verenigingen';
- Het illegaal in Nederland verblijven, onderwijl hier al 25 fluitend, ongestoord en ongecontroleerd rondlopend en links & rechts zwart werk verrichtend.

En deze bloemlezing slaat op een beperkte groep die alleen ik nog maar ken, van hooguit 20-25 personen.

Kun je nagaan.

Die hele multiculturele zooi hier in Amsterdam alleen al, staat geheid garant voor vele, vele miljoenen aan fraude, bedrog en diefstal.

Gewoon: een cultuurdingetje. En wij mogen dat allemaal bekostigen via de linkse solidariteitsgedachte.

En als je er wat van durft te zeggen, ben je een racist, een xenofoob of een onderbuik-Tokkie.

Sodemieter toch op.

Peter Emile | 21-05-16 | 16:54

En van der Laan maar spenderende toeristen naar binnen trekken om de boel financieel draaiende te houden.
Dat het een ongecontroleerde bende is met te verwachten misdaad op elke straathoek doet er niet toe.
Het gratis geld dient om de multiculti te voorzien van brood en spelen om ze rustig houden.

deraderendraaien | 21-05-16 | 16:54

deraderendraaien | 21-05-16 | 16:42
Die petitie heeft n.m.m. niet alleen 40.000 handtekeningen nodig maar ook nog plm 4.000 extra om valse handtekeningen te compenseren. Laten we hopen dat er gesjoemeld is met het tellertje en dat er dus al meer handtekeningen binnen zijn.

Ci Ty33 | 21-05-16 | 16:52

Joh, what else is new?

Yzord | 21-05-16 | 16:47

"Bijlmer blijkt andermaal corrupt boevennest"

De EU ook btw!
nexitreferendum.petities.nl/
(tekenen kan alleen vandaag nog)

deraderendraaien | 21-05-16 | 16:42

Nu dit al bekend is, zal de werkelijkheid vele malen erger zijn. Niet voor niets kennen we het spreekwoord: het topje van de zwarte ijsberg.

Musset | 21-05-16 | 16:40

Misschien even je stukje nalezen en de eerste en twee na laatste zin kloppend maken? Je gaat zo op Kwit lijken anders.

Tapu | 21-05-16 | 16:35

Is er weer ergens corruptie ontdekt? Hoe is het mogelijk...

Ing. Van der Pik | 21-05-16 | 16:33

De reden en de oorzaak is heel simpel. In een normaal openbaar bestuur worden de centjes van alle inwoners in een gebied verzameld (belastingen) en daar worden dan zaken voor het algemeen belang van betaald. Straten, afvalverwerking, openbare orde etc.
Voor het toezicht op de rechtmatige en doelmatige besteding van die centjes mogen diegenen die betalen mensen aanwijzen die dat namens hen doen.
Het probleem is dat we het samenrapen van de centjes hebben gecentraliseerd en de besteding hebben gedecentraliseerd. In een rijke gemeente, waar de mensen verdomd goed weten wie de centjes betaald is er een sterke moraal over de besteding van gemeenschapsgeld, ook al komt dat via de centrale overheid. In een gemeente of stadsdeel waar bijna niemand netto belasting betaalt en alle geld ook van de stemmende inwoners op de een of andere manier van de rijksoverheid komt is die moraal er niet. Niet bij de stemmers en niet bij de bestuurders. Alle geld is "gratis", zo wordt gedacht en aangezien de meerderheid armlastig is zijn ook de sociale lasten hoog. Maar in de Bijlmer (en andere getto's) ligt geen enkele relatie tussen wat er wordt verdiend door de inwoners en uitgegeven in het openbaar bestuur. Dat werkt fraude in de hand. Niet alleen dat: volgens de regeltjes vinden de bewoners en de bestuurders dat ze gewoon recht hebben op dat geld. Ze vinden dat écht. Nog even helemaal zonder afkomst en slavernij en slachtofferschap van stal te halen menen ze dat op basis van rijksregeltjes die centen moeten krijgen. De relatie met belastingen en het idee dat het gemeenschapsgeld is komt gewoon niet bij ze op.

Nu hebben voornamelijk socialisten (en Limburgse VVD-ers) over het algemeen moeite met dat concept. Zij denken voornamelijk eerst aan hun ideale maatschappij, dan aan projecten die dat kunnen verwezenlijken en laten dan de rekening achter bij de belastingbetaler. Verstandig openbaar bestuur bekijkt eerst wat er zo'n beetje aan belastinggeld binnenkomt, kijkt dan naar de noodzakelijke uitgaven, als er dan wat overblijft dan naar mogelijk nuttige investeringen voor de toekomst en als allerlaatste naar aangename en leuke dingetjes voor demense. Bij socialisten en bestuurders van getto's gaat het precies andersom. Vandaar dat de Bijlmer ook deze zomer weer een waslijst aan gesubsidieerde festivalletjes heeft, een letterlijk rijk (maar geheel gesubsidieerd) verenigingsleven, en geen geld voor onderhoud aan de straten, openbaar groen, openbare orde, huishoudelijke hulp aan ouderen etc.. Maar ja, die rekening betalen ze in de Stopera wel. Of anders in Den Haag...

Stormageddon | 21-05-16 | 16:33

Peter Emile | 21-05-16 | 16:23
Exact - als je geen afspraken met elkaar kunt maken, dan kun je geen succesvolle samenleving creeeren. In het Westen maken we wetetn en mensen worden verwacht zich daaraan te houden, dat zit in de cultuur. Dat gaat in zuid Frankrijk echter al mis, en hoe verder je naar het zuiden afreist, hoe tergender onmogelijk het wordt om iets uberhaupt gedaan te krijgen op afspraak zonder dat daar corruptie aan te pas komt. Dat is waarom Afrika na dertig jaar ontwikkelingshulp nog steeds een vuilnisbelt is en dat heeft niets, maar dan ook helemaal NIETS met racisme te maken, maar het heeft alles te maken met een volk dat niet voor zichzelf zorgt, en hun Eigen verantwoordelijkheid gewoon weigert te nemen. Hoe kun je dan wat opbouwen?

Adversary | 21-05-16 | 16:31

Als je de halve Derde Wereld hier naartoe haalt omdat die er zo leuk & kleurrijk uitziet op je Novib-kalender, haal je ook alle cultuurverschijnselen uit die wereld hier naartoe: corruptie, gesjacher, gesjoemel, opportunisme, wanbeheer, onkunde, cliëntelisme, directe en indirecte intimidatie, regelrechte diefstal en misbruik van de democratie.

Dat daar überhaupt nog mensen verbaasd of zelfs 'ontsteld' over zijn....

Peter Emile | 21-05-16 | 16:23

Bizar. Ik neem aan dat Pechthold hier Kamervragen over gaat stellen. Als je dit zo leest, krijg je toch echt het gevoel dat op steeds meer plekken in het land de "straat regeert". Op zich levert dit dan wel weer banen op. Er zijn allerlei hulpverlenende organisaties bij betrokken en dit is dus goed voor de werkgelegenheid. Dat zal dan ook wel de reden zijn dat van Dijk geen steun krijgt.

Mannes | 21-05-16 | 16:22

Van der laan grijp eens in!

franck7020 | 21-05-16 | 16:22

Kaan78 | 21-05-16 | 16:10,

Hier wordt ongetwijfeld door een paar PvdA-ers geld aan verdiend.
En autochtonen die hier kritiek op hebben zijn "racisten", en wordt genegeerd of zelfs de mond gesnoerd.
www.volkskrant.nl/opinie/bijlmerpoliti...

Dankzij de door de PvdA decennialang gepredikte politiek corrupte censuur, is het een kwestie van tijd voor Nederland net zo corrupt en dictatoriaal is als Turkije.
Daar hebben we DENK niet eens voor nodig.

Dandruff | 21-05-16 | 16:21

@Dandruff | 21-05-16 | 16:10
.
Zekers, een roepende in de betonwoestijn.
Bernadette schrijft nu elders.

Piet Karbiet | 21-05-16 | 16:15

En de overheid doet verder niks.
Want anders: discriminatie!

ET007 | 21-05-16 | 16:14

Wat een sukkels en inferieur domme personen zijn de autochtonen die dit toe laten. Of zouden ze er zelf aan verdienen?

Kaan78 | 21-05-16 | 16:10

Piet Karbiet | 21-05-16 | 16:00,

Bernadette de Wit schreef leuke stukjes over hoe de PvdA stemmen kocht.
www.theovangogh.nl/bdw_2.html

Dandruff | 21-05-16 | 16:10

Alles wat er mis is met Nederland en de PvdA kun je samenvatten met het woordje "Bijlmer".

En iedereen weet dat al heel lang, maar er verandert niks.
Want aanpak van fraude, nepotisme en racisme is niet "politiek correct".
Best gênant eigenlijk.

Dandruff | 21-05-16 | 16:04

D66'er was wel een beetje naief.
Zomaar denken dat je met een rapport en een onderzoekje problemen kunt oplossen... tsk.
Je zou haast gaan denken dat het een universitair geschoold kereltje is dat nooit iets heeft meegekregen van de echte wereld.

Wutbürger_ | 21-05-16 | 16:00

@opbokkennu | 21-05-16 | 15:39
Correct. De oplettende lezert weet dat Piet in de jaren '80 is opgegroeid in de K-buurt. Daar was het op vele plekken een heus ghetto, daar kan de huidige jonge generatie reppers zich niets bij voorstellen. Compleet verval, junks en echte no go areas. Na de grote sloop en nieuwe laagbouw is het nu een stuk verbeterd. Cliëntelisme was er altijd al; de Ghanezen stemden op hun PvdA-Ghanees, die in ruil weer gul subsidie gaf aan de 30 verschillende Ghanese clubjes, winkeltjes en kerkjes onder de parkeergarages, ook goed voor de betere wiet en bolletjes bruin of wit. Idem voor de Antillianen, Indiers, Surinamers en Somaliers. Een wijk met volmaakte scheidslijnen op basis van afkomst en kleur. Sylvana had het er fantastisch gevonden.

Piet Karbiet | 21-05-16 | 16:00

@necrosis | 21-05-16 | 15:53
Ijsselmeer... Noordzee is eindje duwen.
En dan afslepen richting het Noorden, en via de Stevinsluizen eruit werken.

Hollander01 | 21-05-16 | 15:59

@kapitein_iglo | 21-05-16 | 15:40
Het is dat GSHQ en @nemoj me jebat daar resideren, anders had ik dat stukje Nederland allang afgestoken en de Noordzee ingeduwd.

necrosis | 21-05-16 | 15:53

De PvdA en gratis geld uitdelen in ruil voor stemmen leidt nu in de meeste gevallen tot fraude. Houdt op met gratis geld uit te delen en je maakt ook een eind aan de fraude.
Natuurlijk gaat het ook buiten de Bijlmer mis als er weer gratis geld wordt uitgedeeld, maar autochtone Nederlandse subsidiesponzen pakken het toch beter aan. Dan wordt er veel geld weggepist aan hoge salarissen, maar door binnen de regels te blijven is het (net) geen fraude.
En dat moeten ze in de Bijlmer nog leren. Een Ghanees krijgt van het stadsdeel Zuidoost jarenlang gratis geld voor een buurtcentrum en verdwijnt met een paar miljoen in zijn koffer naar Ghana (en een enorme huurschuld), en dat is dus fraude.

Osdorpertje | 21-05-16 | 15:50

Alweer zwarte geld gaten in zuidoost? Is er nog actueel nieuws?

ShutUp! | 21-05-16 | 15:49

Even een tip voor de productie, zet gevoelige info-links ook op een mirror. In het ouwe topic van de menopauzemama's klik ik een elsevier-link aan die een 404 geeft en een Rochdale-link die hetzelfde doet. Natuurlijk ken ik het fotosoep-excuus dat onderwerpen nog wel eens willen roepen, maar dat is dan een huiliehuilie voor hen. Met een mirror blijft de info in ieder geval voor het topic overeind. Voor altijd en evah...

F. von Zeikhoven | 21-05-16 | 15:48

ach... Amsterdam...
Wat eens de hoofdstad van Nederland was, toonbeeld van waar wij Nederlanders voor stonden, is vervallen tot een droevig achterstand wijk, waar de rest van Nederland blij is dat hij daar niet woont.
Vasthoudend aan de oude glorie wat het eens was, maar nooit meer zal zijn.
R.I.P. Amsterdam

kapitein_iglo | 21-05-16 | 15:40

Vergeleken met 20-30 jaar terug is het prima te doen daar nu, sommige plekken zijn zelfs meer dan aardig te noemen qua woningbouw en architectuur. De hardcore drugstypes in grijze parkeergarages is echt verleden tijd. World of Food is een aardige instapper om eea. daar te begrijpen en een rondje te rijden. Jaren gewerkt daar in 90's en soms met beveiliging et all terug naar auto. Lijkt me vandaag de dag toch echt niet meer nodig

opbokkennu | 21-05-16 | 15:39

REAGEER OOK

Uitgelezen op GeenStijl? Abonneer je op de Nijman-Nieuwsbrief.
linktips: Kansino. Hét online casino van Nederland.
Bookmakers | Online casino overzicht | Bookmakers Nederland
Online Casino | Online casino Nederland | LOESOE - nieuws en entertainment
Online Casino Top 5 | Casino bonussen | CoinMart
online bookmakers in Nederland