Tendentieus, ongefundeerd & nodeloos kwetsend

Asieldeals: €40 miljoen naar Afrikaanse dictators

ringoffiretopic.jpgElke dictator in de Ring van Instabiliteit rond Europa denkt nu is fissa: niet alleen Erdogan, maar werkelijk elke gek met een land en een leger krijgt nu keiharde casheuro's om de vluchtelingenstroom in te dammen. Het was al de subtext van de vorig jaar gehouden Valetta-conferentie, waarover een bron dicht bij de minister zei dat de Afrikaanse landen ons bij de ballen hebben: feitelijk is het enige wat de EU kan doen aan de vluchtelingenstroom is meer, meer, meer ontwikkelingshulp naar het zuiden te sturen. Goed nieuws voor de Harrod's en Harvey Nichols in Londen, om van de Mercedesfabriek nog maar te zwijgen. Nou moet Nederland dus zaken gaan doen met volidioten zoals Yahya Jammeh van Gambia, die zijn land veranderde in een Islamitische Republiek, gelooft dat je AIDS kan genezen met kruidenmengseltjes en die wekelijks consultaties houdt in zijn gigantische presidentiële paleis waarbij hij met handoplegging zijn zieke onderdanen geneest. Ook zijn wij van de Schengenlanden ineens zaken gaan doen met dictator Omar al-Bashir van Soedan, een kerel bij wie Erdogan compleet verbleekt als haatsnor; zolang de Geitenbatser nog geen per kameel vervoerde verkrachtingseskaders heeft blijft ie immers achter bij zijn Afrikaanse concurrenten. Toch krijgt ie allemaal hippe scanners, registratie-apparatuur en last but not least €40 miljoen EU-ontwikkelingsgeld om zijn land (en de landen eromheen) een beetje op poten te krijgen. Daar wordt de bureaucratie daar waarschijnlijk niet beter van, maar wel duurder om om te kopen. Bovendien mocht u helemaal niet weten dat dit gaat gebeuren, want eigenlijk waren de ambassadeurs die deze megadeal hebben onderhandeld tot zwijgen verplicht, maar iemand was zo liev om het toch aan Der Spiegel te lekken. Kortom, na de dekolonisatie hebben de kooks & criminals de macht gegrepen in Afrika en Europa krijgt nu de rekening gepresenteerd in de vorm van duizenden migranten die het hopeloze gerommel in eigen land zat zijn. En de oplossing? Achter uw rug om belastingcenten doorstorten, in de ijdele hoop dat dat wat doet om de vluchtelingen binnenboord te houden.

Reaguursels

Inloggen

Ik zeg; het Europese vluchtelingen probleem is een probleem veroorzaakt Door Europa.
het gebrek aan regelgeving en visie resulteert in deze chaos. er is slechts 1 oplossing en dat is omliggende grenzen (om de hele middelandse zee heen ja) optuigen.
geen ander middel zal beter helpen de "vluchtelingen" te stoppen hier heen te komen.
we moeten eens stoppen ons het lot van alle minder bedeelde mensen ann te trekken! andersom gebeurt dat ook zeker niet. wanneer deze Afrikaners in Europa zijn gebeurt er als het gaat om een bijdrage leveren aan onze maatschappij helemaal niets
en ze zullen blijven komen tot het hier slechter is dan daar.
palen in de grond, prikkeldraad omhoog!

OrkfromMork | 18-05-16 | 14:30

Ontwikkelingsgelden leveren een mooi verweer op ingeval van tribunalen, rechtszaken of ongelukkig afgelegde getuigenverklaringen; men heeft dan aantoonbaar "... alles gedaan wat in ons vermogen ligt ...".
Ik zie het als een verzekeringspremie voor Vrijspraak van mogelijke Vervolging, betaald door de argeloze belastingbetaler.

kindapaas | 18-05-16 | 09:32

Ja godverdomme ons geld gaat dus rechtstreeks naar subversieve activiteiten. Crimineel dit. Zou me trouwens ook niks verbazen als het clubje dat het geld zogenaamd naar deze landen overboekt, meteen wat afroomt naar eigen privé rekeningen. Je kan tenslotte niet vroeg genoeg beginnen met fraude. Kunnen we het geld op de een of andere manier volgen? Is er zoiets als een Europese WOB?

Doper | 18-05-16 | 08:37

Is het nu nog niet duidelijk dat de EU een crminele maffia is die belang heeft bij mensenhandel, kinderprostitutie en het oncontroleerbaar schuiven van geld? Is de enige conclusie die nog tevtrekken valt.

Rest In Privacy | 18-05-16 | 03:53

40 miljoen , dat is per dag , neem ik aan ?
We hebben het hier toch over een EU deal , of mis ik iets ? Of is een nieuwe boekhouder bij de EU aangenomen , eentje die wel op de centjes past.
-
> Helemaal confuus is <

enorme sukkelzak | 17-05-16 | 23:27

De EU is net Oprah Winfrey: Gratis geld voor jou en gratis gratis geld voor jou. Gratis geld voor iedereen in het publiek.

Maar eerlijk gezegd weet ik niet wat beter/slechter. Dat men jouw zuurverdiende geld gebruikt om Oprah Winfrey te spelen of dat de VS mijn geld gebruikt om dictators op stoeltjes in het Midden Oosten te plaatsen..

In elk geval probeert de VS de situatie daadwerkelijk te verbeteren. Het pakt niet altijd zoals gewenst, maar de EU smijt momenteel miljarden over de balk zonder een daadwerkelijk doel. De beste manier om de vluchtelingenstroom is stoppen, de de reden van de vlucht te doorbreken. De EU pakt alleen het gevolg aan, niet de oorzaak. En zolang de oorzaak niet wordt weggenomen, stopt ook de vluchtelingenstroom niet. En als je straks niet meer via Turkije, Griekenland of Italie naar Europa kunnen, zullen ze waarschijnlijk vanuit Marokko proberen om Zuid Europa (Spanje of Portugal) te bereiken.. Vluchtelingen vinden net als water altijd een weg!

TuurlijkNiet | 17-05-16 | 23:21

@Dirk III, deze voorspelling komt zeker uit in nederland!

Ga maar vast sparen :)

Zo werken deze verzerkingsmaatschapijen, banken, pensioenfondsen!

Het gaat hier over Afrika, die moet je wel druk houden, net als de nederlander.

En dat ze daar elkaar afslachten,verkrachten, je hebt toch geld gegeven als EU.

En de uitbraak van ebola, was weer van de vleermuizen ..........? Kan ook in een flesje hebben gezeten.....?

Dat je de warme landen wil helpen is prima, maar niet over de kop van je eigenland, vroeger was dit landveraad!
Vandaar dat het goed is voor nederland om uit de eu te gaan!

Wij als nederland hebben bijvoorbeeld het meeste fijnstof +10.

Daar hoor ik door de regering niets over, wel door de bevolking wat aan het hoesten is........!

nononse | 17-05-16 | 23:19

Ik voorspel nog wat autobranden de komende jaren.
Woont u in een wijk met veel Marokkanen en bent u een kaaskop? Helaas uw verzekeringspremis is een stuk hoger.
Woont u in een wijk met veel Marokkanen en bent u zelf Marokkaan? Gefeliciteerd, uw premie is lager dan uw mede buurtgenoten. Statistieken hebben namelijk uitgewezen dat u zelf geen last heeft van uitgebrande patserbakken.
Het is zo krom dat het nog waar is ook waarschijnlijk.
De brave burger betaalt wel weer.

Dirk III | 17-05-16 | 22:41

We zijn echt helemaal van de pot gerukt! Nee, niet wij gepeupel, maar onze toppers.

Maria.1 | 17-05-16 | 22:08

1.111 miljard mensen wonen er in Afrika. Tegen de tijd dat 10 miljoen mensen de oversteek gemaakt hebben en hier gesetteld zijn, ligt het aantal opnieuw op 1.111 miljard. Migranten overnemen is dus volkomen nutteloos.
.
Deze mijnheer legt het (voor de Amerikaanse situatie) uit met behulp van een heleboel kauwgomballen.
vimeo.com/8223000

LieberLiber | 17-05-16 | 21:59

Als je zelf geen leger hebt dan moet je anderen betalen om jou met rust te laten.

Zo werkt het toch ook op de Wallen met die motorbendes?

KayakFun | 17-05-16 | 21:14

Is er nu zoveel veranderd ten opzichte van een aantal jaar geleden? Voordat de Arabische lente begon, waren er volgens mij al afspraken met de Noord-Afrikaanse landen om de vluchtelingen tegen te houden (tegen een vergoediging uiteraard).

Echter, sinds de Arabische lente - en sinds de meeste landen daar vaak geen functionerend bestuur hebben (zoals in Libie) - is die buffer weg en komen de Afrikanen deze kant op.

Het bedrag is naar mijn mening nog niet het grootste probleem (als die lui hier komen kost het een veelvoud; linksom of rechtsom kost het geld). Wat echter wel een probleem is, is dat dit geld uiteindelijk in de zakken van de verkeerde mensen verdwijnt en de situatie in Afrika niet werkelijk verbetert...

Natu-San | 17-05-16 | 20:37

Ze worden in Euro's betaald, en die zijn niet gedekt met een tegenwaarde in goud. Ergo, het is fopgeld. Spiegeltjes en kralen zijn meer waard...

F. von Zeikhoven | 17-05-16 | 20:21

@jandoppie
Dat was bekend, en met een beetje goede wil kun je de goelags er ook toe rekenen. En dus?

GrandmasterB | 17-05-16 | 19:57

-weggejorist-

ing. B | 17-05-16 | 19:56

Hun legers worden gemoderniseerd zodat het islamitisch leger beter en doeltreffender kunnen oprukken richting zuid afrika. Gesponserd door u en ik en medemogelijk gemaakt door de EU.

jitro | 17-05-16 | 19:55

Her is heel simpel, hef de verzorgingsstaat op. Dàt is waar ze op afkomen.

druipsmurf | 17-05-16 | 19:48

@vander F | 17-05-16 | 18:46
Geef eens 1 argument waarom een United States of Europe (USE) de enige echte oplossing is? Ik kan namelijk geen enkel argument voor een USE bedenken. Handel, kan ook zonder en beter. Open grenzen, kan niet dat is onderhand wel bewezen. Veiligeheid, moet ik daar nog op ingaan? dusss. Nu jij met 1 argument.

Mark_D_NL | 17-05-16 | 19:47

Het is de omgekeerde wereld waar 'n omgekeerde redenering bij hoort.
Hoe groter de crises in de EU, hoe wereldvreemder 'zij' daar in de EU maatregelen moeten nemen om onhoudbare idealen vol te houden.
De vrije markt zonder buitengrenzen is 'hun' ene ideaal; 't tegenhouden van primitieve vluchtelingen van buitenaf is hun andere ideaal.
Terwijl er altijd wel 'n oorlog, misoogst of godsdienst-strijd gaande is.
Terwijl de primitieve logica toch echt blijft kloppen, dat als je ergens gratis de honing en de Mieles kunt krijgen, je dáár heen moet gaan.
Nu gaan de EU-dictators de Eritrese en Somalische warlords afkopen, door aan hén de honing van 't geld voor wapens te willen geven, áls ze hun eigen onderdanen maar willen blijven onderdrukken door hen gevangen te houden in hun land.
En hoe lang denkt de EU daar mee door te kunnen gaan, voordat er echt 'n Brexit komt. Nou, zolang als de lidstaten nog menen, dat ze blijven verdienen aan de vrije markt van de EU, ookal hebben ze ondertussen hun soevereiniteit al opgegeven.
Geschiedenisvraagje voor in de toekomst: 'met welke methode bleef de EU nog enigszins in stand (?), Mohammed daar achter in de klas, zeg jij 't maar...

Der Paulie | 17-05-16 | 19:46

De Chinezen gebruiken Afrika om hun zakken te vullen, regelen in no time goede infrastructuur en de EU weet niks beters te bedenken dan maar weer wat geld te storten.

Carmelita | 17-05-16 | 19:29

Volgens het Population Reference Bureau ( PRB) staan we nog maar aan de vooravond van een bevolkingsexplosie in met name Franstalig West-Afrika. Men spreekt aldaar van een "poussée démographique dan wel een "pression" démographique. Onderzoek wijst aldus PRB uit dat de Afrikaanse vrouw wel zeker op de hoogte is van anticonceptie maar dat het "idéal de fécondité élevée" ( ideaal van hoge vruchtbaarheid ) dus vele kinderen extra waarde geeft aan het bestaan. Daarbij komt dat enkele decennia geleden er nog van de pakweg gemiddeld zes à acht kinderen per vrouw de helft overleed welks nu niet meer het geval is door o.a. ontwikkelingshulp. Nigeria zal omstreeks 2050 400 miljoen zielen tellen, Congo zal haar bevolking met een factor 2.5 vermenigvuldigd zien in dat zelfde jaar. Egypte, Soedan, Ethiopië en Tanzania kennen een immense bevolkingstoename. In Niger (dus niet Nigeria) zet een vrouw gemiddeld 7.6 kinderen op de wereld , een Nederlandse vrouw 1.7. De urbanisatie en de aanleg van de infrastructuur zal met geen mogelijkheid gelijke tred kunnen houden met de bevolkingsexplosie ook nog eens extra versterkt door wijdverbreide polygamie en de expansie van de islam naar het zuiden.
De oplossing ligt voor de hand, op naar Europa.
bron o.a : la poussée démographique en Afrique
Population Reference Bureau

Jan Boule | 17-05-16 | 19:12

En hier in nl maar bezuinigen op defensie. We zijn in nl kroninkrijk onverzekerd qua defensie. Dreiging Venezuela blijkt toch wel serieus te zijn. Dreiging in Europa door onbetrouwbare bondgenoot Turkije. En maar geld sturen naar dictators.

franck7020 | 17-05-16 | 19:06

@jandoppie | 17-05-16 | 19:01
Is voor
GrandmasterB | 17-05-16 | 18:43

jandoppie | 17-05-16 | 19:02

Alle inwoners van Afrika steriliseren. Na 100 jaar het gehele continent overlaten aan de natuur.

Elmer Fudd | 17-05-16 | 18:59

Een oude kameraad zei circa dertig jaar geleden tegen me - het was, herinner ik me vaag, een lollige middag met koek en zopie - 'Dat Afrika hè. Kijk, het beste is: gewoon he-le-maal platbombarderen, groot parkeerterrein ervan maken, hek eromheen zetten en klaar is Kees.'
Daar denk ik nog wel eens aan, soms.

De Vrijlansier | 17-05-16 | 18:49

@DolfWeerwolf | 17-05-16 | 18:34,
lastig,
uiteindelijk is een Europese federatie hier namelijk de enige echte oplossing, geen gezeik meer met 28 kapiteins op 1 schip maar een volwaardige regering en parlement in Brussel.
En dus 1 focking grens rond Europa.

Maar dan mot iedereen dus aardig wat soevereiniteit inleveren en daar hebben de meeste landen nu even geen zin in (terecht) want wat een vaag zooitje in Brussel op dit moment, wat weer komt door die 28 kapiteins/grenzen etc etc etc.

vander F | 17-05-16 | 18:46

De leiders van de EU-landen zijn - op een paar na - allemaal criminele organisaties die hun land uitleveren aan barbaarse overheersing.
Wat begon als ontwikkelingshulp door het sparen van zilverpapier en doppen van melkflessen - hoe nobel dat ook bedoeld was, destijds - heeft zich als een boemerang tegen ons gekeerd, niet in de laatste plaats door de criminele bende, de EU geheten.
.
Ontelbare miljarden zijn er de afgelopen 70 jaar naar dat verloren continent Afrika gegaan. Met een resultaat van 0,0.
Er is slechts één oplossing: de grenzen van Europa POTDICHT voor ALLE gelukzoekers, waar ook vandaan.

Lupuslupus | 17-05-16 | 18:44

Duitsers die concentratiekampen in Afrika opzetten.

Ik krijg het gevoel dat de historie zich gaat herhalen op een wat grotere schaal dan de vorige keer...

GrandmasterB | 17-05-16 | 18:43

@Aristotalloss | 17-05-16 | 18:27,
in India hebben ze goede ervaringen met het betaald steriliseren,
voor een paar miljard moeten er toch een paar miljoen ei/zaadleiders door te snijden zijn.

Als je dan toch geld richting Afrika smijt doe het dan met een frisse toekomstgerichte blik.

Ook raar dat bij die Aarde-warmt-op-conferentie in Parijs geboortebeperking niet op doelstelling numero uno stond, lijkt me toch evident.
Meer mensen = meer energie/water/voesel = nog snellere opwarming Aarde.

vander F | 17-05-16 | 18:39

We zijn totaal verknipt in een land waar we een hardloopevenement moeten organiseren om geld in te zamelen tbv kanker gerelateerde onderzoeken of organisaties..... Kortom zouden we ook ROPARUNNEN met zn allen om dobbernegertjes buiten de deur te houden.... NEEN! omdat wij vinden dat ons geld naar zinnige zaken moet. Nee de overheid dan weet het wel uit te geven ipv de eerste 300 boten hardgandig te laten zinken en keihard campagne boeren in dit soort landen dat oversteken zinloos is...

radbraker | 17-05-16 | 18:37

40.000.000 condooms waa beter geweest. geen eten, water enz. enz. maar een bevolking dat qua aantal explodeerd. als er ook maar 1% besluit deze kant op te komen.... dan zitten we in een mega crisis. en ja, als je ze vergelijkt met wat uit syrie komt, dan zijn het inderdaad hoog opgeleiden uit syrie.

umeli | 17-05-16 | 18:35

Echt ronduit belachelijk dat de EU simpelweg de wil niet heeft om zelf haar eigen grenzen te bewaken en daarom maar geld rondstrooit bij corrupte dictators.

De EU is ziek, terminaal … En het braafste jongetje van de klas durft zelf niet het heft in eigen hand te nemen en volgt dus maar slaafs het EU beleid. Ik ben benieuwd of de Brexit daadwerkelijk zal komen, het zal goed zijn voor zowel Groot-Brittanië als de EU. De EU wordt zwakker (minder geld), waardoor de financiële druk op de resterende "rijke" EU landen groter wordt. De resterende "rijkere" landen zullen meer gemotiveerd worden om ook de EU te verlaten. Maar de EU en de zittende regering in GB zullen alles doen om de Brexit te voorkomen. Ben heel benieuwd of de bewoners van Engeland moedig genoeg zullen zijn om voor de Brexit te stemmen, want er zal veel angst verspreid worden door de heersende kliek en de EU.

Ik zal niet meer in Nederland wonen en werken. Tenminste niet permanent. Ik heb nu nog een appartement in Nederland, zodat mijn broertje een plek heeft om te wonen, maar ik verwacht deze toch wel in de loop van volgend jaar te verkopen. Dan moet mijn broertje zelf zijn zaken maar op orde hebben.

DolfWeerwolf | 17-05-16 | 18:34

Samenwerken noemt de EU dit. Ik noem dit gewoon je laten naaien door dictators uit landen die qua ontwikkeling ruim 500 jaar achterlopen. Het erge is dat ik de dictators niet eens ongelijk kan geven. Ik zou ook maar al te graag de EU onder mijn duim krijgen en er nog keiharde moneys voor vangen ook.

Bertie Wooster | 17-05-16 | 18:30

"elke gek met een land en een leger krijgt nu keiharde casheuro's"

Maar waarom vloeien de miljarden dan niet naar Nederland? O nee, wacht... er moest ook een leger zijn staat er.

Chiant | 17-05-16 | 18:30

Als ik even kijk op de twitter van Federica Mogherini en al haar meetings met dubieuze personen verwacht ik dat het allemaal nog erger/enger gaat worden.

twitter.com/federicamog?lang=nl

lady blabla | 17-05-16 | 18:27

"Germany is leading the way."
Hebben ze het toch voor elkaar gekregen.
Ein volk, ein reich, ein führer.

Schietmijmaarlek | 17-05-16 | 18:27

Deze eeuw komen er in West Afrika 2,5 miljard potentiële dobbernegers bij! En de eerste golven staan nu al aan de poorten van Europa te rammelen.
Daarom: nu al hele hoge hekken om Europa en alles wat toch binnenkomt via bijv. Libië retour sturen. Voor de rest: geboortebeperking, geboortebeperking, geboortebeperking, geboortebeperking, geboortebeperking, geboortebeperking, geboortebeperking! Alle ontwikkelingshulp alleen nog in de vorm van anticonceptie.
Eventueel ook in de vorm van sterilisaties van mensen.
Want niemand wil dat er een situatie ontstaat als in de film 'World War Z'; dat je ze dus allemaal af moet schieten als ze en masse hierheen komen.
Het alternatief is het einde van de Europese beschaving.
Dus schouders eronder, NU!

Aristotalloss | 17-05-16 | 18:27

Haatsnor, die ken ik....

Ommezwaai | 17-05-16 | 18:27

Ontwikkelingshulp moet je, áls je het al wil doen, dmv opleiding geven etc. Geld is geen middel.

overVecht | 17-05-16 | 18:25

Strak plan. Goed over nagedacht ook. Want voor dit geld natuurlijk 0,0 resultaat. 400 miljoen daarintegen......

Yohean | 17-05-16 | 18:23

Volslagen van de put gerukt.

EefjeWentelteefje | 17-05-16 | 18:22

Buitengrenzen dicht? Hoeft niet eens - wat we METEEN moeten doen is het asielrecht in Europa schrappen. Staan op Europees grondgebeid geeft je tot nader order gewoon geen rechten. Geen recht op asielaanvraag meer, wegwezen. Inhumaan? Nee, de huidige situatie is inhuman, waarin we toestaan dat gelukszoekers plaatsen innemen die voor vluchtelingen bestemd zijn, en een leegloop van die landen veroorzaken, om nog maar te zwijgen van instabiliteit en het ineenzakken van het sociale stelsel. Dit is ONS land, ONS continent. Derhalve bepalen WIJ wie hier recht heeft op asiel en we laten ons niet onder druk zetten door wie dan ook. Bouw je eigen godverdomde land maar eens op.

Adversary | 17-05-16 | 18:20

Geen paniek mensen. De Afrikaanse bevolking verdubbeld in aantal niet iedere 35 jaar, met een miljard meer mensjes in 2050 en in totaal 4 miljard mensjes in 2085, oh wacht...

www.knack.be/nieuws/wereld/tegen-2050-...

mysteryposter | 17-05-16 | 18:18

Die 4 miljard moeten er toch ieder jaar uit dus als je afspreekt dat ze voor dat geld d'r onderdanen thuis houden scheeld dat hier een hoop problemen/poen.

mierus | 17-05-16 | 18:17

Ik mag hopen dat ze nu dan wel iets nuttigs gaan doen voor dat voorheen gratis geld wat altijd al in de verkeerde zakken verdween.

GormSuil | 17-05-16 | 18:16

-weggejorist-

Tegenaar | 17-05-16 | 18:15

Europa was zó mooi voordat de EU zich ermee ging bemoeien. En nu is het stuk. en over 10 jaar wil je hier nog niet dood gevonden worden.

panadol | 17-05-16 | 18:15

Wellicht moeten we de BUITENgrenzen eens dicht gooien.

Dat is duidelijker
Dat is goedkoper
Daar heb ik al voor betaald.

Het is gewoon overduidelijk ze falen opzettelijk opdat ze meer macht naar binnen kunnen hengelen. Beloon gefaal niet met meer macht.

Kaas de Vies | 17-05-16 | 18:14

Ontwikkelingshulp houdt armoede in stand omdat de meeste poen bij de dictators terecht komt. Daarnaast zouden de uitgaven sowieso jaarlijks moeten dalen, uiteindelijk naar 0, anders worden ze nooit zelfstandig.
Gratis geld maakt lui nl. Amen.

croque monsieur | 17-05-16 | 18:13

Inderdad. ijdele hoop. Weggegooit geld dat rechtstreeks in de zakken van de dictators verdwijnd. Die lachen zich een ongeluk om die idioten van de EU. En gelijk hebben ze.

Harihakbar | 17-05-16 | 18:09

Ik blijf erbij: de EU is een immorele organisatie.

postmodernismisdead | 17-05-16 | 18:08

REAGEER OOK

linktips: Energie vergelijken | Autoverzekering vergelijken | Zorgverzekering vergelijken | Online Casino