Tendentieus, ongefundeerd & nodeloos kwetsend

VIDEOBEWIJS! Japan is het beste land ter wereld

Schitterend land. Schitterende cultuur. Fijne, behulpzame mensen die niet racistisch zijn (behalve institutioneel tegen (half-)Koreanen), maar wel al eeuwenlang een migratiestop op de deur hebben zitten. In 2014 werden er 11 asielzoekers van de 5000 aanvragen toegelaten, in 2015 27 van de 7.586 aanvragen. Maar met een eiland is het makkelijker grenzen sluiten, uiteraard. Verder is er weinig criminaliteit waar je als gewone burger last van hebt en een uiterst punctueel openbaar vervoer, waardoor het uitstekend reizen is door het schitterende land, met woeste berggebieden en volgebouwde dalen, eeuwenoude tempels en hypermoderne wijken. Wat u dus ook ziet in bovenstaande video, die we simpelweg delen om te laten zien dat het kan: een comfortabel, schitterend, beleefd en toch industrieel land runnen in de 21e eeuw. Hoewel, dat zal niet voor heel lang meer zijn. Het land kampt al drie decennia met economische droogte en de jeugd heeft geen zin meer om te neuken. Bijna de helft van de Japanse jonge vrouwen en een kwart van de Japanse jongemannen staat net als de economie droog, maar dan uit eigen wil. Geen zin of ieuwbah. Tja, dan is Japan straks niet langer het land van de rijzende zon, maar van de rijzende dementie. Ultieme vergrijzing zonder baby-aanwas en met een dichte deur politiek. Geniet nog maar van de video hierboven, er gaan de komende jaren namelijk enkele zaken drastisch veranderen in het land. Ze moeten wel. Maar goed. Tot die tijd. Schitterend land, schitterende cultuur. Arigato.

Reaguursels

Inloggen

Laat je niks wijsmaken, want zelfs in japan heeft de islam zich vastgekan....... vaste voet aan de grond gekregen. Moslims gaan op mooie dagen naar een park om moslim onderwijs te genieten, met hoofddoek en al.
Maar toegegeven, zoals erg als in nl is het nog lang niet.

Anjin Mohammed | 03-04-16 | 22:07

raarste land ter wereld. het enige wat ze goed doen is de dichte deur politiek.

als jongemannen en vrouwen geen zin meer hebben in sex is er iets goed mis gegaan in de cultuur ontwikkeling

Ir. Wilhelmus | 03-04-16 | 21:06

@Ultimate Master G | 03-04-16 | 13:51
Die vid is niks. Het gaat om het idee.

Slogra | 03-04-16 | 13:54

En wat de beperkte zin in sex betreft? Mijn enige ervaring met Japanse vrouwen is dat wat ik zie in filmpjes. Ik vond het altijd al bijzonder dat zij een legoblokjes-vagijn hadden... nu blijkt dat de Japanse mannen dat ook net iets te vreemd vinden?

Ultimate Master G | 03-04-16 | 13:53

Hebben ze daar ook niet een heel hoog zelfmoordpercentage? Nu ik dat zenuwachtig filmpje (een stukje) gezien heb, snap ik waarom. Jeetje, ik denk dat zelfs ik een filmpje kan maken dat prettiger is om te kijken.

Ultimate Master G | 03-04-16 | 13:51

ons zelfs veracht en minacht.
@Batavi Magistralis | 03-04-16 | 13:17

Ik las het voor een fractie van een seconde als: 'ons zelfs verkracht en minacht', wat natuurlijk niet bestaat. Net zomin als Arabisch sexisme.

www.huffingtonpost.com/alex-shams/sexi...
Lees wie het schrijft.

Slogra | 03-04-16 | 13:34

Prachtig land inderdaad, en ook een zeer wijze beslissing om geen massamigratie toe te staan. Wij in Noord en West-Europa plukken nu de wrange vruchten van dit decennia lange, links waanzinnige beleid. Liever vergrijzing dan overheersing en vervanging. Wij zien nu met lede ogen de terugval op dit continent, met daarin een parallelle samenleving die totaal niet compatibel is met de westerse cultuur, nee ons zelfs veracht en minacht. Best wel een triest toekomstbeeld, met name voor onze kinderen.

Batavi Magistralis | 03-04-16 | 13:17

In Japan zie je drankautomaten in de middle of nowhere, onaangetast door criminaliteit. Het vertrouwen van de mensen onderling lijkt wel onbegrensd.

toko senang1 | 03-04-16 | 10:44

Japanoloog hier. Ben inmiddels 23 jaar full-time en beroepsmatig met de Japanse taal bezig. Schrijf meer dan 2600 tekens, ben dezelfde 23 jaar getrouwd met een Japanse vrouw, heb twee wolken van halfbloedjes en er ligt nog ergens een zwarte band judo in de kast. Ik heb denk ik dus een heel klein beetje recht van spreken.

Hoewel racisme overal voorkomt en Japanners wat dat betreft net mensen zijn, moet iedereen die klaagt over geïnstitutionaliseerd racisme zich nog maar eens heel goed afvragen tot op welke hoogte hij of zij daadwerkelijk heeft geprobeerd zich om aan te passen aan de Japanse cultuur. Dan heb ik het over het spreken, lezen en schrijven van de taal, het niet als een olifant dan wel botte Nederlander in een porseleinkast tekeergaan en het je verdiepen in de gewoonten van het land.

In Japan integreer je niet. Je assimileert. Doe je dat, dan worden Japanners de beste vrienden die je je maar kunt bedenken. Weiger je je echter te conformeren, vind je het wel oké om gewoon niet te buigen en verdom je het om respect te hebben voor ouderen, leraren en senioren, dan ga je het daar nog ontzettend zwaar krijgen.

Kortom: in het gros van de gevallen zijn niet de Japanners, maar ben jij het probleem. Welkom in de realiteit.

De enige redenen waarom mijn gezin nog in Nederland woont zijn het feit dat Japans hier verschrikkelijk goed verkoopt en we er goede inkomsten mee genereren, maar nog veel belangrijker: het veel menselijkere onderwijssysteem hier. In Japan valt of staat alles met het universitair toelatingsexamen, heeft het merendeel van de bevolking een universitaire opleiding en eindig je zelfs met die opleiding vaak aan een benzinepomp. En hoewel het grappig is als de pompbediende meer over Van Gogh weet als een Nederlander omdat hij zo goed is opgeleid, denk ik dat de goede man diep in zijn hart liever een ander beroep had uitgeoefend. Dat wil ik mijn kinderen niet aandoen, en daarom blijven we in Nederland. Daarbij komt dat je van Japan vaak meer ziet als je vanuit Nederland eens per jaar op vakantie gaat, want eenmaal in Japan kom je vaak niet buiten je kantoor.

Dus ja, het land heeft zeker zijn nadelen, maar met racisme heeft dat bijzonder weinig te maken.

Wat de criminaliteit betreft: die wordt inderdaad meestal gepleegd door buitenlanders en/of Koreanen die inmiddels een Japanse naam hebben aangenomen. Ik zit wat dat betreft zeer dicht op het vuur, omdat een zeer goede vriend en tevens mijn buurman in Japan een voormalig commissaris van de politie is.

Dat wil niet zeggen dat er geen criminele Japanners zijn. Kleine criminaliteit wordt over het algemeen echter meteen en keihard de kop ingedrukt, zodat je of een braaf burger bent, of bij de Yakuza gaat voor het grote werk waar de normale burger weinig last van heeft, of eindigt als een krankzinnige seriemoordenaar. Daartussen zit bijzonder weinig.

Last but not least: Japanse vrouwen zijn lief en elegant, maar ook erg goed in toneelspelen. Wat ik wil zeggen is dat het voor de buitenwereld vaak lijkt alsof Japanse vrouwen niets te vertellen hebben, maar dat dit vaak slechts een zeer geraffineerde manier is om de touwtjes daadwerkelijk in handen te krijgen. In bijna elke Japans gezin is de vrouw gewoon de baas: sterker nog, de man draagt keurig zijn salaris af aan moeder de vrouw, die vervolgens bepaalt hoeveel bier manlief die week met zijn baas of maitresse mag gaan drinken. Japanse vrouwen zijn vaak nog wel echt vrouwelijk, en dat geeft ze - vind ik - een haast natuurlijke schoonheid. Maar dat is wellicht zeer persoonlijk.

Mark van Dam | 03-04-16 | 09:32

Japan: een vreemd land.
Enerzijds die cultuur: fascinerend.
De verfijnde voedselbereiding, zoals het fermenteren.
In een tijd dat in Nederland pap met brokken werd gegeten was het culinaire niveau aldaar heel hoog.
Ook heel gezond.
Maar dat is nu aan het veranderen.
En dan die wreedheid.
Lees de ervaring van Edgar Vos.
Maar aan de andere kant zijn de enkele Japanners die ik hier wel eens spreek opvallend beschaafd.

Carmelita | 03-04-16 | 09:11

Maar met een eiland is het makkelijker grenzen sluiten, uiteraard.

Dan zou het voor Griekenland dus pakweg 6000 keer makkelijker zijn om de stroom asielvolk tegen te houden dan voor Turkije.

Niet hè?! Maar het zou wel 6000 keer logischer zijn dat de EU dat daar doet en niet aan die oplichter/dictator over laat.

Halal gehaktbal | 03-04-16 | 08:39

Jappaners niet racistisch das een mooie

Bokito ergo sum | 03-04-16 | 08:34

Dat toekomstige overschot aan bejaarden sterft op een gegeven moment tóch wel uit.

Ervan uitgaande dat deze minder neuken-trend gewoon een tijdelijke daling is in een op- en neergaande tendens, zal er straks weer ruimte genoeg zijn voor nieuwe geboorte-aanwas als gevolg van een (tijdelijke) piek.

Dat is dus wat ánders dan steeds maar toemende bevolkingsgroei dat op een gegeven moment voor pandemische problemen gaat zorgen als gevolg van overbevolking en voorts; maatschappelijke ontwrichting, normvervaging, verdrukking en hongersnood.

En zolang Japan z'n grenzen goed gesloten houdt, zal het een mooi land blíjven, gevrijwaard van idealistisch doch terminale 'multiculti/iedereen happy met mekander -open border'- fairytails.

Daar kunnen wij (en de EU) nog een groot voorbeeld aan nemen. Jammer genoeg is het daarvoor al een beetje te laat......

HypoPseudo | 03-04-16 | 08:19

Wacht maar af.......éénmaal ingelijfd door het Europese CQ Brusselse kalifaat zal ook Japan helemaal opbloeien!

NB-Stb | 03-04-16 | 06:22

@NACademicus | 02-04-16 | 17:03

Het zijn hier net mensen, dus er zitten soms ook rascisten tussen. Minderheden zoals koreanen en Chinezen hier hebben er nog wel eens mee te maken.

Dop in Osaka | 03-04-16 | 02:53

Leven in een land waar je personal space nooit groter is dan 10 vierkante meter? Never nooit niet...

Reykjavik | 03-04-16 | 00:33

Wie zegt er dat Japanners niet racistisch zijn? Voelde me daar niet per se heel welkom, of althans niet op een echte gemeende manier. Er is wel schone schijn waarbij heel beleefd gelachen wordt en de mensen heel behulpzaam en beleefd overkomen maar je krijgt het gevoel dat er achter je rug om anders gedacht wordt. Voorbeelden: mensen die van coupe wisselen in de trein zodra je binnenkomt, mensen die een vrij tafeltje naast ons in een verder volle bar bewust niet nemen en prefereren om de bar weer te verlaten, mensen die je zonder voor ons bekende reden boos aanstaren, etc. Met als aanmerking dat dit wel allemaal mensen relatief op leeftijd betrof, moet ik toch zeggen dat de janpanse gastvrijheid me niet echt meeviel... Gastvrij zolang je ergens de rekening betaalde leek het, beetje Amerikaans model.

Tachtigurenindeweek | 02-04-16 | 23:51

@VanBukkem | 02-04-16 | 18:47
Juist en onjuist. Overbevolking... Als in de echte naam van niet genoeg nationaal voedsel kunnen produceren om monden te voeden. Goed dacht EU. Meer, meer, meer. Saldo steeg. En nu? Shit het kost alleen maar. Gauw om in leningen verborgen onder debit. Mijn punt.

Dize krimp had mooi opgevangen kunnen worden. Geef financieel kortingen op koppeltjes die baren... Immers vrouwtje is uit roulatie want gaat een kind werpen.

Conclusie? Oh... Wij hebben niet genoeg credit vanwege het onzekere? Kinderen werpen mag dan een recht zijn.

Er is geen enkel recht dat wij als samenleving dan maar moeten boeten als er weer één van de neuqvouten zijn lot waarmaakt.

Moeder Aarde is beaus ja. Geen wraak of zoiets. Beïnvloed het niet. Wel dus. EW (Electronic Warfare) is momenteel goud. De bankiers zijn stressig. Ook apart.

Eindstreep... Fuck hun man. Roeptoeteren een hoop. Wanneer het tegenzit heb je opeens een vers dier op de tafel.

Neuh. Ik luisterde naar die oudjes. Zo gek waren ze niet. Net zoals de boodschap, ga vooruit. Vroegah is vroegah. Leer ervan en loop door.

Vageling | 02-04-16 | 22:09

Been there, Done that.

poepdoos | 02-04-16 | 22:05

We hebben hier nog een hoop gezellige moslimjongeren die positief in het leven staan en mee werken aan een leuke samenleving. Die mogen de japanners wel hebben.

jatheïst | 02-04-16 | 21:47

Nou, importeer anders wat mohamedaanse broedkippen! Wij hebben er zat. Mag je zo hebben.

Sliptong | 02-04-16 | 21:37

@StarFox | 02-04-16 | 21:07
En dit alles begint door met voldoende mensen te besluiten dat er iets moet gaan veranderen. Grenzen dicht, geldkraan naar EU dicht. Duidelijke regels voor inwoners van ons land. Geen voorkeur op basis van religie.
Soort Galliërs in Asterix en Obelix. Dat dus.

EEnzame SchizofrEEN | 02-04-16 | 21:35

Veel te druk, Nieuw Zeeland heeft alles wat ik wil, dat is het land van de toekomst, je hoeft er niet te wensen om "minder, minder", ze zijn er gewoon niet!

Tepeltreeltje | 02-04-16 | 21:24

Dank je wel, QUID!!! Had je geen spoiler-alert kunnen geven. Nou hoef ik niet meer naar Japan toe, dank je wel!

aero911 | 02-04-16 | 21:14

Even een relativering:
 
In 2015 had het Duitse volk een LAGER geboortecijfer dan de Japanners. Duitsland heeft echter een toestroom gehad van meer dan één miljoen immigranten uit derdewereldlanden die wel hoge geboortecijfers hebben ( gesubsidieerd uit belastinggeld ). Duitsland en haar cultuur zal binnen een halve millennia niet meer bestaan, Japan wel. Duitsland zal binnen een aantal decennia geen sociale zekerheid meer hebben, Japan wel. Duitsland en de rest van Europa nivelleert zich tot een barbaarse arabisch-afrikaanse cultuur onder marxistisch bewind terwijl Japan haar cultuur beschermd en ontwikkeld.
 
Er is niets mis met xenofobie. Er is niets mis met je eigen grenzen en cultuur in stand houden. Er is niets mis met links-marxistische en globalistische partijen de kop in te drukken voordat ze de hersenen van jonge generaties vullen met vergif zoals in het westen gebeurt. Een land en een identiteit moet je trots op kunnen zijn en dat moet je kunnen beschermen.

StarFox | 02-04-16 | 21:07

Efkes voor reaguurder 'neemaar' die ik een paar keer voorbij zag komen: Hebben wij in hetzelfde Japan rondgestruint ? Ik heb pak 'm beet 2/3 havensteden en 1/3 binnenland bezocht en daar een totaal ander idee dan uwes van overgehouden. En nee, met de dames was helemaal niks mis. Toch apart zo'n verschil.

Vesta | 02-04-16 | 21:06

Wat een valse propaganda: allemaal op de nog af te persen zak van toekomstige generaties gezien de staatsschuld van meer dan 200%.

mygfisbrazilian | 02-04-16 | 21:04

@Kenny
It never rains in California?

compitaal | 02-04-16 | 20:08

@ Slogra | 02-04-16 | 18:16
terwijl de PVV doorstoomt, moet er wel een alternatief ontspruiten. Anders zien we identieke problemen als bij de NS. Terwijl de PVV te vol zit en de boel dreigt vast te lopen, kan dit alternatief gedegen opgebouwd worden met een solide basis. Zodat we niet jaloers naar Japan kijken (waar het echt niet veel beter is).

@ McMarx | 02-04-16 | 18:23
Uiteraard zouden er wat mij betreft enkel positieve aspecten in het partijprogramma komen. Maar het is net als in een gezin dat een vakantie uitzoekt; er moeten ook dan compromissen worden gesloten. Maar een aantal kernpunten zouden uiteraard als basis moeten gelden. Het weren van openlijke islam is er één van. Wat iemand achter zijn voordeur doet, moet hij/zij lekker zelf weten. Een volledige scheiding van religie en onderwijs is een tweede punt. Kinderen zijn gevoelig voor invloeden maar kunnen zich niet zelf weren. Het is de plicht van de staat om ervoor te waken dat scholen niet tot morele opvoedingskampen worden omgetoverd.
Ouders zouden tot een kind 18 aar oud is, volledig aansprakelijk moeten zijn voor wandaden van hun kind(eren). Als een kind zich misdraagt, volgt niet alleen een opvoedkundig verantwoorde straf voor het kind, maar krijgen de ouders óók straf. Zij zijn immers in gebreke gebleven. Nou ja, je snapt al, met dit soort punten kom je al een klein beetje dichter bij hoe het Japan door onze scribent wordt voorgesteld.

EEnzame SchizofrEEN | 02-04-16 | 19:50

@VanBukkem | 02-04-16 | 18:47
Och, met een virusje hier en een virusje daar (vooral komend uit Azië), zal het probleem van overpoluatie sneller opgelost zijn dan dat je denkt.

Rest In Privacy | 02-04-16 | 19:38

@Lupuslupus | 02-04-16 | 19:15
Met 'achterlijkheid' bedoelde ik een vorm van reëel denken dat past in het stramien waarin wij bereikt hebben wat we bereikt hebben en anderen niet en dat we dat eens wat meer zouden moeten koesteren.

Rest In Privacy | 02-04-16 | 19:34

Op dat vlak zijn eigenlijk alle Oost-Europese landen ons voor. Soms is een zekere vorm van 'achterlijkheid' een groot voordeel.
McMarx | 02-04-16 | 18:25
.
Nou ja, wat o.a. in ons land tegenwoordig als "achterlijk" wordt gezien is in feite opkomen voor je eigen mensen, je eeuwenlange cultuur en je eigen land. Daar is helemaal NIETS mis mee. En het is een ongehoorde schande dat alles wat ons land heeft betekend en groot gemaakt, in de verdomhoek is geplaatst. Weg met ons!

Lupuslupus | 02-04-16 | 19:15

Op 01:14 start er een jazzy achting muziekje. Iemand enig idee?

kenny harder | 02-04-16 | 19:10

@Muggenmepper | 02-04-16 | 16:59
Voor de zakkenvullers de eerste optie, en dus volgt de staat gedwee.

Slogra | 02-04-16 | 18:56

Ook niet te versmaden: Eenheid 731.

philia | 02-04-16 | 18:55

@Bert Konterman | 02-04-16 | 18:39
Sterker nog: ik denk dat het enige dat deze aardkloot nog kan redden een drastische bevolkingsKRIMP is. Ik weet het eigenlijk wel zeker. Maar helaas is onze hele economie en daarmee samenhangend de financiële wereld gebaseerd op bevolkingsGROEI. Maw, we liggen op ramkoers met moeder Aarde.
*boek 'preppen voor beginners' bestellen doet*

VanBukkem | 02-04-16 | 18:47

Ik heb het taboe op krimpende bevolking (en daarmee krimpende economieën) nooit begrepen

Bert Konterman | 02-04-16 | 18:39

Kom er net vandaan. Lekker in natural hot bath gezeten, kijkende tussen de bergen. Tight pussy naast me. Heerlijk. Ga binnenkort weer.

Ronnie uit Helmond | 02-04-16 | 18:34

@Maarten VB | 02-04-16 | 18:20
Op dat vlak zijn eigenlijk alle Oost-Europese landen ons voor. Soms is een zekere vorm van 'achterlijkheid' een groot voordeel.

Rest In Privacy | 02-04-16 | 18:25

@EEnzame SchizofrEEN | 02-04-16 | 18:12
Tijdens een leerproces is het van belang te kijken naar de elementen waarvan je iets positiefs kan leren. Al is dat maar een enkel ding: de islam weren. Al de nadelen hoef je niet over te nemen.

Rest In Privacy | 02-04-16 | 18:23

Fantastisch en surrealistisch land. Nog schoner, gedisciplineerder en (vooral) perfectionistischer dan onze authentieke Duitse broeders. Ik ben er zelf 6 jaar geleden een tijd geweest (bezoek Japanse vrienden, ja het kan) en viel van de ene verbazing in de andere. Jammer dat het niet dichterbij ligt.

ad melkert | 02-04-16 | 18:21

Ik ken een Oost-Europees land waar dat ook kan. En mocht er iets gebeuren (gekken heb je overal) dan wordt er geen politie bij gehaald om een praatje te maken - het wordt dan zelfstandig en definitief opgelost, van de dader wordt in het gemeen nooit meer iets vernomen.

Welk land ga ik even niet verklappen, het is hier wel zo rustig en aangenaam (iedereen even eerlijk corrupt) dat willen we graag zo houden.

Maarten VB | 02-04-16 | 18:20

@EEnzame SchizofrEEN | 02-04-16 | 18:12
De PVV is de trein die wij nemen tot wij aankomen op onze bestemming.. of een tussenhalte.

Slogra | 02-04-16 | 18:16

@ben kokhals | 02-04-16 | 18:10
Zeker, de Calvinistische terughoudendheid speelde toen zeker een positieve rol in combinatie met de VOC handelsgeest. De tijden zijn echter veranderd in Nederland maar niet in Japan als het gaat om de rigide omgangsvormen.

Rest In Privacy | 02-04-16 | 18:16

*Gaat Shogun maar weer eens bekijken*

Jeff Hawke | 02-04-16 | 18:13

@Tel Aziaat | 02-04-16 | 17:54
Op elk feestje heb je iemand die de lol komt verzieken.
De achterliggende gedachten van het ophemelen van het Japanse kudtland heb je niet echt meegekregen vermoed ik.

Rest In Privacy | 02-04-16 | 18:12

Als ik zo de commentaren lees, mag ik dus aannemen dat Japan als een van de weinige voordelen, de totale afwezigheid van de islam heeft. Verder lees ik voornamelijk nadelen door een gesloten gemeenschap waar je enkel als toerist getolereerd wordt.

Andere landen die genoemd worden blijken ook al niet ideaal te zijn.

Maar wanneer is het nu eens genoeg? Waarom blijven we kijken naar andere landen en laten we ons eigen landje steeds verder afglijden? Laten we nu eens stoppen met piepen en jaloers naar het grasveldje van een buurman kijken. Het moet toch mogelijk zijn om de neerwaartse spiraal die ons land aflegt, te doorbreken?
De oorzaak ligt bij de politiek. En indirect bij de Nederlandse bevolking; je krijgt het bestuur dat je verdient.
Het wordt tijd dat er een partij opstaat die primair voor ons land wil vechten. Ik zie dat de PVV niet doen. Maar voorlopig hebben die wel twee (in mijn ogen belangrijke) pijlers te pakken: de EU en de islam.

EEnzame SchizofrEEN | 02-04-16 | 18:12

""(..)de overheid geeft je ook helemaal niets. Hoe ga je dat onderdak gedurende die tijd regelen? En als aan het einde van die 6 maanden, jij de taal niet op een afdoende niveau beheerst of de overheid een andere reden heeft gevonden om je eruit te sturen, wordt je ook zonder pardon gedeporteerd en verbannen.""
@ Tel Aziaat | 02-04-16 | 17:54
.
Als wij domme idioten DAT nou ook eens zouden invoeren om de hakbar tsunami te stoppen.
Maar ach ik droom maar wat...

telelezer | 02-04-16 | 18:12

@McMarx | 02-04-16 | 17:43 "Tot in het detail dient men met elkaar om te gaan met ingewikkelde Etiquettes. Als Nederlanders, die nogal gewend zijn om direct te zijn is dat welhaast onbegonnen werk."
.
Dat is misschien omdat Nederlanders door de geen weet meer hebben van etiquettes zoals die ook in ons land in gebruik waren. Nederlanders waren zelfs zo goed in het omgaan met etiquettes, dat ze als hoge uitzondering een eigen handelspost hadden in Japan visit-nagasaki.com/spots/detail/206

ben kokhals | 02-04-16 | 18:10

Tel Aziaat | 02-04-16 | 17:54
.
Hartelijk dank voor uw zéér informatieve bijdrage.
"En Japanners zijn dan ook een zeer traditioneel en *meedogenloos* volk.".
Dat bedoelde ik dus in mijn commentaar toen ik schreef "de vos verliest wel zijn haren maar niet zijn streken".
.
Kent iemand de film (t.v.serie) Shogun? Is gebaseerd op de werkelijkheid.
.
en.wikipedia.org/wiki/William_Adams_%...
.
Hem werd beloofd dat hij zijn eigen schip mocht bouwen om Japan te verlaten maar dat was een leugen. Hij stierf daar op 55-jarige leeftijd. Leugen en bedrog dus. Lekker landje.

Lupuslupus | 02-04-16 | 18:07

Google eens op 'The rape of Nanking' en maak kennis met de mentaliteit van de Japannert.

Weerduivel | 02-04-16 | 18:05

Lupuslupus | 02-04-16 | 17:34
Oprechte vraag hier: wat is precies de correlatie tussen het christendom en opkomst van de Gouden Eeuw?

Gualtiero | 02-04-16 | 18:05

Ik ben bang dat het ietsjes anders ligt dan Quid het doet voorkomen zoals anderen voor mij ook al opgemerkt hebben. Verwacht maar niet dat zij zitten te wachten op ons gaijin. Geld willen ze wel verdienen maar vriendjes worden is wat anders. Afstandelijk volk. Uchi en Soto. Beetje lastig uit te leggen als je basis cultuur niet kent. Iets als Uchi (mijn familie/groep) en Soto (buitenstaanders/andere groepen) om het simpel te houden. Je moet het maar willen om daar te wonen.

Vageling | 02-04-16 | 18:03

@VanBukkem | 02-04-16 | 17:19
Klopt. Ik was inmiddels al bezig met een ander verhaal, waarin ik dat aanstipte.

Vroeger (in feodaal Japan) was het daar overigens 1 grote kolerezooi van klassenstrijd en haat en nijd. Saillant detail is dat de komst van buitenlanders het politieke geharrewar en de oorlogszucht toen alleen maar verder heeft ontketend. Dat ze daar wel goed zijn uitgekomen, hoeft niet te betekenen dat wij dat nu dus moeten ondergaan. En de smerige cocktail die ze hier aan het mixen zijn heeft een veel 'explosiever' karakter.

Zijn overigens goede films over gemaakt.

Slogra | 02-04-16 | 18:03

Als het zo lees sterft Japan binnen no-time uit
blijft over de natuur aldaar
misschien dat bepaalde werelddelen -vooral die met veel zand en veel haatreligie- een voorbeeld kunnen nemen aan het jappanertsvolkje

Tobi | 02-04-16 | 18:02

@Tel Aziaat | 02-04-16 | 17:54 "Het eerste half jaar dat je dat land in komt, mag je NIET werken en de overheid geeft je ook helemaal niets. Hoe ga je dat onderdak gedurende die tijd regelen?"
.
Had je maar thuis moeten blijven.

ben kokhals | 02-04-16 | 18:01

@telelezer | 02-04-16 | 17:49
Geloof ik niks van. Dan halen nog liever Nederlanders binnen. Daar zijn ze al een beetje aan gewend. En dan bedoel ik niet die dubbelpaspoorthoudersm, noch politici of ambtenaren

Rest In Privacy | 02-04-16 | 18:00

Komt het woord 'tsunami' (van bijvoorbeeld asielzoekers) ook niet uit het Japans?

VanBukkem | 02-04-16 | 17:58

Ook Japanners hebben het volste recht hun cultuur samenleving voorop te stellen en alleen maar mensen binnen laten waar ze geen last van gaan hebben. F*ck de cultuur-marxisten. Daar kunnen Nederlanders nog een voorbeeld aan nemen. Dat ze "vergrijzen" is ook niet echt een probleem, want inmiddels doet een robot het productie-handwerk dat ooit door tientallen arbeiders werd gedaan. Wat wel een groot probleem blijft is de status als vazalstaat van Washington. Dat heeft ze de pensioenen gekost, de waarde van de munt en als ze niet oppassen, de vrede.

ben kokhals | 02-04-16 | 17:58

@Lupuslupus | 02-04-16 | 17:45
Dat sadisme wordt ook goed gesublimeerd in porno van Japanse komaf.

Rest In Privacy | 02-04-16 | 17:55

Misschien is het land van de toekomst wel Suriname.
Relaxed, geen extreme prestatiedrang en er zit nog 'rek' in.
EricDonkaew | 02-04-16 | 17:40
.
In Suriname zijn ze niet zo dol op Blanda's hoor. Je kunt er goed wonen, mooie natuur, prima klimaat, mits je een hoog hek om je huis zet en het liefst een paar Rottweilers in de tuin laat lopen.
De krotten - in grote getale aanwezig - zijn de enige huizen die geen ijzerwerk voor de ramen hebben om tuig buiten te houden.
Er wonen moslims maar die gedragen zich. Wat best een mirakel mag heten.

Lupuslupus | 02-04-16 | 17:55

Ik zal jullie allemaal even uit de droom helpen: Japan is een prachtig land, totdat je er moet wonen en werken.

4 uur per dag in het openbaar vervoer is daar eerder de norm dan de uitzondering. Auto? Ha! Je bent in dat land sneller ergens met het OV dan met de auto. De maximum snelheid is bijna overal 90 km/h en de snelwegen zijn enkelbaans op de meeste plaatsen. Alleen als je op het platte land woont is de auto sneller, maar verder kan je het gewoon vergeten.

De werkdagen zijn dan ook nog een 9,5 uur lang. Ze vallen dan ook nog wel eens in slaap op het werk van ellende.
Vakantiedagen opnemen? Ha! Dat moet je ook niet proberen. Als je dan terug komt heeft een ander jouw job en je kan je salarisverhoging dat jaar (ookal is het een inflatiecorrectie) gewoon vergeten. Je "letter of recommendation" die je nodig hebt om te solliciteren voor je volgende baan, kan je overigens ook vergeten!

Verder: Zonder een Bachelor kan je zelf een baantje in de supermarkt vergeten. Eigen volk eerst! En Japanners zijn dan ook een zeer traditioneel en meedogenloos volk.
Het eerste half jaar dat je dat land in komt, mag je NIET werken en de overheid geeft je ook helemaal niets. Hoe ga je dat onderdak gedurende die tijd regelen? En als aan het einde van die 6 maanden, jij de taal niet op een afdoende niveau beheerst of de overheid een andere reden heeft gevonden om je eruit te sturen, wordt je ook zonder pardon gedeporteerd en verbannen.

De politie in het land is blind voor criminaliteit, want alleen buitenlanders zijn criminelen. Criminaliteit bestaat er namelijk niet! (Aldus de overheidspropaganda).

En ohja, die overheidspropaganda. Die is van dusdanige proporties dat als de eigen bevolking het al niet meer gelooft, dat de gemiddelde reaguurder (of zelfs redacteur) van GeenStijl het er nooit uit gaat kunnen houden.

Er is niet voor niets zoveel zelfmoord onder bevolking en de jongeren.

Rest In Privacy | 02-04-16 | 17:54

Japan gaat nog eens heel groot worden.

ikdenkwat | 02-04-16 | 17:51

"Ultieme vergrijzing zonder baby-aanwas"
Eerdaags zal ook daar wel een stel randdebielen opstaan om met het smoesje van vergrijzing een paar miljoen soooo sielige booslims binnen te halen.

telelezer | 02-04-16 | 17:49

*Japanse glimlach opzetten doet*
McMarx | 02-04-16 | 17:39
.
Ja die Japanse glimlach kennen we, toch? Met de dolk achter de rug.

Lupuslupus | 02-04-16 | 17:49

Niet neuken? Waarschijnlijk alleen niet in hun eigen land maar in Thailand en Indonesië neuken ze zich suf met kleine kinderen.

sinar2 | 02-04-16 | 17:46

@Fijne, behulpzame mensen"
.
De overlevenden van de Jappenkampen denken daar heel anders over. De Jappen waren nog veel ergere sadisten dan de Nazi's en dat wil wat zeggen. De vos verliest wel zijn haren maar niet zijn streken.
Precies als Duitsland onder aanvoering van Merkel. 2x een wereldoorlog om Europa onder beheer van Duitsland te brengen was niet genoeg dus nu probeert ze het op een andere manier.
Laten we maar hopen dat het in dit geval NIET "3x is scheepsrecht" zal zijn.

Lupuslupus | 02-04-16 | 17:45

Ben ik toch benieuwd wat die 27 van de 7.586 dan weer wel hebben om in Japan te mogen gaan wonen en de rest niet. Puur en alleen geld?
Ik ben er nu wel achter dat het niet mijn land is om te gaan wonen (op het moslimaantal na dan), maar je gaat je zeker speciaal voelen als je bij die 27 hoort.

G,I. Jane | 02-04-16 | 17:45

@EricDonkaew | 02-04-16 | 17:37
De omgangsvormen zijn moordend. Tot in het detail dient men met elkaar om te gaan met ingewikkelde Etiquettes. Als Nederlanders, die nogal gewend zijn om direct te zijn is dat welhaast onbegonnen werk. Op z'n minst gezegd voelt het nogal onnatuurlijk.

Rest In Privacy | 02-04-16 | 17:43

Japan is nagenoeg moslim-vrij. Dat scheelt een hoop ellende.

Vogelbeest | 02-04-16 | 17:43

als ze maar de Koreanen met rust laten, mogen de japanezen blijven

Koreaflyfisher1969 | 02-04-16 | 17:42

Misschien is het land van de toekomst wel Suriname.
Relaxed, geen extreme prestatiedrang en er zit nog 'rek' in.

EricDonkaew | 02-04-16 | 17:40

Overigens zou de moslimsplijtzwam daar prima gedijen als het de kans kreeg. Dankzij het boeddhistische tintje wat men daar aan hun leven geeft heerst er een soort fatalistische wat-komt-dat-komtmentaliteit.

Prima slachtoffers, dus, want islam ziet in een vissende Eskimo nog een aartsvijand waarvan je de schedel mag inslaan en de eega rustig mag taharrushen.

'Bevolkingsopbouw' en het bezig zijn met het omgooien van de beroepsbevolking worden als redenen aangehaald om niet te importeren voor wat amoedige extra yen... en geen haan in het moreel bedweterige Westen die er naar kraait. Is dan ook cultuur.. en we zijn te druk met het nog steeds als een volidioot worstelen met geesten uit het verleden, terwijl Japan toch echt superfout zat in vergelijking met menig Westers land ten tijde van WO II.

Slogra | 02-04-16 | 17:40

Als een soort niet meer wil voortplanten, sterft het uit.
Dat is de natuur.

Gewoon laten gaan.

GateKeeperNL | 02-04-16 | 17:39

@Ikdachthetniet | 02-04-16 | 17:37
*Japanse glimlach opzetten doet*

Rest In Privacy | 02-04-16 | 17:39

@Lupuslupus | 02-04-16 | 17:34
Het huidige christendom, ondanks de paus, zou wel eens een welkom element kunnen zijn in het bestrijden van de islam. Bekeer u allen tot het christendom!

Rest In Privacy | 02-04-16 | 17:38

McMarx | 02-04-16 | 17:34
De kleur van die steen is zwart I presume?
Dan help ik je hopen, ik hoop dus met je mee ;)

Ikdachthetniet | 02-04-16 | 17:37

Toch vraag ik me af waarom Japan me totaal niet trekt. Het filmpje verandert daar niks aan trouwens. Logisch dat bijna niemand daar asiel wil aanvragen.

EricDonkaew | 02-04-16 | 17:37

Ze hebben geen finnen..
Ga toch maar eens serieus nadenken over vertrek uit dit land.

krijgenwedatweer | 02-04-16 | 17:34

Hey alsjeblieft, je bedoelt toch op geen enkele wijze méér christendom hé.
Dat is verder terug in de tijd in plaats van vooruitkijken.
LuckyGirl | 02-04-16 | 17:26
.
Niets mis met het christendom, het heeft ons eeuwen lang welvaart gebracht, denk aan de Gouden Eeuw. Nee nu het atheïsme steeds meer de kop opsteekt gaat het lekker in ons land. Aan de ene kant de atheïsten, aan de andere kant de islam.
Het christendom leert dat ieder mens zich eens zal moeten verantwoorden voor de Schepper. De atheïsten beweren "er is geen God" met als gevolg dat de mens zich verschrikkelijk kan misdragen in dit leven want er zijn geen sancties na dit leven. Denken ze. Want wat je niet ziet is er niet...
Daarmee wil ik dus NIET zeggen dat elke atheïst de beest uithangt. Ik schrijf het maar even, anders krijg je dat weer.

Lupuslupus | 02-04-16 | 17:34

@VanBukkem | 02-04-16 | 17:25
Zeker niet ;-)
Soms fantaseer ik wel eens over zo'n bommetje op een hier verder niet nader te omschrijven steen.

Rest In Privacy | 02-04-16 | 17:34

@LuckyGirl | 02-04-16 | 17:26
Ik schreef een _beeeetje_ meer christelijke waarden&normen. Niet te veel natuurlijk. Maar gewoon een beeeetje meer naastenliefde, al is het maar een heel klein beetje, in plaats van met zijn allen hard staan te lachen als iemand weer eens een doodsmak maakt of zich het leplazarus schrikt.

VanBukkem | 02-04-16 | 17:33

@lijn5 | 02-04-16 | 17:28
Dat is misschien een manier om fundamentalisme te weren. Iedereen z'n bek laten houden.

Rest In Privacy | 02-04-16 | 17:31

@McMarx | 02-04-16 | 17:22 Tja, wat zijn echte moslims. Er is in Singapore een Arab Street, en volop moskee's, dus.. Door de aanwezigheid van moslims is er in S'pore ook geen persvrijheid etc. Geen woord in de pers over religie, zeker geen kritiek. Verboten!

lijn5 | 02-04-16 | 17:28

Zelfde filmpje kun je maken over Syrie of ieder ander kutland.

Handsomeboy | 02-04-16 | 17:28

Wat is het Japanse woord voor "warmte"?
@LuckyGirl | 02-04-16 | 17:22

熱

VanBukkem | 02-04-16 | 17:28

Sorry, net te laat gelezen, VanBukkem | 02-04-16 | 17:19

LuckyGirl | 02-04-16 | 17:27

@VanBukkem | 02-04-16 | 17:19:
Hey alsjeblieft, je bedoelt toch op geen enkele wijze méér christendom hé.
Dat is verder terug in de tijd in plaats van vooruitkijken.

LuckyGirl | 02-04-16 | 17:26

@VanBukkem | 02-04-16 | 17:24
Waarmee ik verder niks wil suggereren ofzo hoor...

VanBukkem | 02-04-16 | 17:25

Een paar atoombommen op hun flikker hebben die Japanners trouwens ook geen kwaad gedaan. Tenminste, als je kijkt naar de Japanners voor/tijdens en na de oorlog...

VanBukkem | 02-04-16 | 17:24

@lijn5 | 02-04-16 | 17:17
Dat zijn geen echte moslims. Ze kijken wel uit!

Rest In Privacy | 02-04-16 | 17:22

Japan, het land waar je binnenkort een virtuele laboratoriumbaby uit de muur kan trekken.
Met subsidie.
Ik pas.
Wat is het Japanse woord voor "warmte"?

LuckyGirl | 02-04-16 | 17:22

@Soturi | 02-04-16 | 17:13
Dat maakt veel nadelen goed.

Rest In Privacy | 02-04-16 | 17:21

@Slogra | 02-04-16 | 17:09
Dat van die tekenfilms en hedonisme is volgens mij een kwestie van de kip en het ei. Volgens mij zijn die Japanners namelijk eerst hedonist, en daaruit voortvloeiend krijgen we die fantastische tekenfilmpjes.
U noemt het trouwens hedonisme, ik noem het liever sadisme. Maar dat die Japanners sadisten/hedonisten zijn (allemaal!) dat staat natuurlijk buiten kijf. Een beeetje meer christelijke waarden&normen had de Japanners geen kwaad gedaan.

VanBukkem | 02-04-16 | 17:19

@Japannert | 02-04-16 | 17:03
Zet je daarbij zo'n quasi lief lachje op terwijl je eigenlijk denkt: krijg de typhus?

Rest In Privacy | 02-04-16 | 17:19

Japan en Singapore zijn de enige landen die ik ken waar je als vrouw ongestoord over straat kunt lopen, ook laat nog. We kunnen dus nog erg veel leren wat er zo goed gaat in die landen. Men kent in beide lande een zeer actief executie-beleid. Straffen zijn zeer hard. Niemand die er van de bevolking veel lawaai maakt als er weer eentje wordt opgehangen. Ruimt lekker op zullen ze wel denken. Singapore kent een ruim percentage moslims, dus dat is het dus niet.

lijn5 | 02-04-16 | 17:17

@TheBurnerMan | 02-04-16 | 17:00
Ik noem het onderscheid: een natuurlijk fenomeen om je naasten te beschermen. En gezond! Daar hoeven helemaal geen verachtelijke plannen aan ten grondslag te liggen.

Rest In Privacy | 02-04-16 | 17:17

Tof volk die Jappen... Waarom? Ze houden van honden op de menukaart.

Ommezwaai | 02-04-16 | 17:16

@ Tipped Relic | 02-04-16 | 16:50
And then some! Japanese pussy rules!

darmflora | 02-04-16 | 17:15

@hangtiet met knoop | 02-04-16 | 16:59
Ik heb het een keer met een Japanse geprobeerd. Zo'n nauw kutje daarintegen is heel goed te doen ;-)

Rest In Privacy | 02-04-16 | 17:14

In ieder geval geen zaadverspillers, hè selfkickers.

wistikhetmaar | 02-04-16 | 17:13

Het mooiste aan Japan is het wettelijke verbod dat er geldt op het uitdragen van de islam. Een voorbeeld dat Nederland snel moet gaan volgen.

Soturi | 02-04-16 | 17:13

@McMarx | 02-04-16 | 17:08
De natte droom van de Marxisten. Één nationaliteit, één etniciteit en allemaal even arm. Wat een ranzig idee.

pluk-87 | 02-04-16 | 17:12

Ja Breivik schreef het al, Japan als voorbeeld waar de islam geen poot aan de grond krijgt.

Mo het varken | 02-04-16 | 17:12

En vergeet vooral die prachtige nucleaire kustlijn niet.

Abu Schweinefleisch | 02-04-16 | 17:11

Met zoveel hentai en fantastische tekenfilms en -series is het makkelijk om hedonisme te vervallen.
En gekken heb je overal. Kan me de sarinaanval nog wel herinneren. Laat ook daar nou weer een religieus tintje aan zitten.

Slogra | 02-04-16 | 17:09

@pluk-87 | 02-04-16 | 16:52
We zaten in 'mijn tijd' op 107. Nu zijn we geloof ik 103 maar we stevenen af op 83 IQ-punten gemiddeld.

Rest In Privacy | 02-04-16 | 17:08

Als ze nou eens zouden stoppen met die walvisvaart zou ik er nog misschien gaan wonen.

deoudererijperevrouw | 02-04-16 | 17:07

@TheBurnerMan | 02-04-16 | 17:00
Discriminatie had ik beter kunnen zeggen inderdaad. Hoewel racisme ook niet per definitie slecht hoeft te zijn. Iemand kan best bv de Aziaten gemiddeld beter vinden dan de Negers, maar daar geen negatieve gevolgen aan geven. Dus een onbekend Aziatisch individu kan hij dan net zo respectvol bejegenen als een onbekend negeroide individu. Ik denk dat dit ontzettend vaak voor komt, en niet slecht hoeft te zijn.

pluk-87 | 02-04-16 | 17:06

Wij zijn niet naar Amerika, Australië en Nieuw-Zeeland getrokken om ons te onderwerpen aan de oorspronkelijke bewoners. Wij hebben de macht van hen overgenomen. Turken, Marokkanen, Afghanen, Afrikanen komen dus ook niet naar Europa om zich aan ons te onderwerpen, maar ons aan hen. Daarbij geholpen door hun hogere geboortecijfers. Immigratie is agressie tegen de inboorlingen.

haidewietska | 02-04-16 | 17:06

Ik onthou mij van commentaar

Japannert | 02-04-16 | 17:03

Niet racistisch?? Wel eens van het "gele plafond" gehoord bij grote Japanse bedrijven? Geloof me, het bestaat..

NACademicus | 02-04-16 | 17:03

"Domo arigato" Quid, wel netjes met 2 woorden spreken.

Xirdalan | 02-04-16 | 17:02

Plus, ze maken goeie betaalbare auto's.
Duitse kwaliteit voor een Aziatisch prijsje.

VanBukkem | 02-04-16 | 17:01

Ik ben in Japan geweest. In Kyoto rijden zwarte busjes rond met mannen in bruine hemden die rechts-nationalistische leuzen uitkramen. Als je als links politicus folder in een bus doet wordt je voor 10 jaar opgesloten wegens huisvrede breuk. Het land is ver van institutioneel racisme en is gewoon een intens racistisch land. Het is een semi officieel standpunt dat alle criminaliteit uitgevoerd wordt door buitenlanders en japanners gecorrumpeerd zijn door buitenlanders. Het land is inderdaad fantastisch, de mensen zijn er extreem vriendelijk tegen westerlingen (idd niet tegen koreanen. Het land heeft ervoor gekozen om niet afhankelijk te willen zijn van olie en is daarom vol in de kernenergie gesproken. De politiek is kapot en corrupt. Het beeld van de man over de vrouw is niet echt veranderd sinds 1950; ze moet vooral thuisblijven terwijl manlief elke avond de hort op gaat met zijn collega's en baas. De vrouw zegt, ik doe het gewoon niet en weigert te trouwen. (vrouwen scoren gewoon beter op school, net als hier)
generaliserend: Japanners zijn meester in het perfectioneren van iets of het nou een productiemethode of pizza is. Een land waar kleinburgerlijkheid tot kunst is verheven. Over het geheel bekeken zijn er veel dingen die fout gaan maar wel meer die goed gaan. Het land heeft het voorlopig nog goed voor elkaar, maar hoe lang nog.

InclinedtoLiberty | 02-04-16 | 17:00

@pluk

Dat is discriminatie. Dat is een evolutionaire aangelegendheid. Dat heeft u en ik gebracht waar we nu zijn.

TheBurnerMan | 02-04-16 | 17:00

Wat is erger, vergrijzing of verpaupering?

Muggenmepper | 02-04-16 | 16:59

Logisch. Want de islam is daar niet welkom. Het Japanse volk is slim. De grootste sukkels op aarde zijn vooral de West-Europeanen.

Wonderful-Life | 02-04-16 | 16:59

Twee keer met een Japanner geprobeerd. Maar met zo kleine piemoltjes is echt niets te doen. Het liefdeshotel was nog spannender dan zij Voor de rest aardige mensen (mits genoeg sake er in zit en het 's avonds laat in een karaoke bar is).

hangtiet met knoop | 02-04-16 | 16:59

Wat ik mooi vind aan Japan is dat ze een slim immigratiebeleid voeren. En zich er ook niet voor schamen. Hetgeen dat de Japanse cultuur kan bedreigen wordt niet gefaciliteerd. Trots op de eigen cultuur niet alleen woorden maar ook in daden. Dus voor iedereen die minder Islam wil, Japan is the place to be.

hindipopup | 02-04-16 | 16:58

Met 3 keer zoveel zelfmoorden als in Nederland.
@Silvver | 02-04-16 | 16:34
Dat zijn dus ongeveer 105 zelfmoorden per week, in Japan. (Inderdaad, 35 Nederlanders per week die het kabinet Rutte II niet langer verdragen!)

VanBukkem | 02-04-16 | 16:56

Mooi volk.

compitaal | 02-04-16 | 16:56

Men zal de jeugd toch anders moeten opvoeden om wat meer reproductie te krijgen. Alles beneden de 35 kan ook nog in de heropvoeding. Minstens drie kinderen per stel moet lukken met goede voorzieningen.
Overigens hebben ze veel meer buitenlandersoorten liever niet over de vloer. Anderen zijn wel welkom en worden gewaardeerd met name Nederlanders vanwege de honderden jaren van intensieve handelsbetrekkingen. Helaas stuk gemaakt door de Engelsen en Amerikanen. Hoewel men liever heeft dat je niet te lang blijft.

DreHa | 02-04-16 | 16:55

Jon Snow | 02-04-16 | 16:41

Ben ik de eerste?
You now nothing Jon Snow ;)

Japan, mochten jullie nog een zaadkanon nodig hebben voor die droge sloten.
Mijn mail is bekend bij Joris.

Tuborg øl | 02-04-16 | 16:54

@Silvver | 02-04-16 | 16:34

We hebben daarnaast hier bijna geen last van criminaliteit, extremistische moslims die het leven vergallen voor anderen, geen EU maar alleen nationale corruptie, fatsoenlijk voer (zelfs de Macdo heeft hier smaak) public transport wat werkt en wat schoon is

En zo kan ik nog wel 100 weetjes opnoemen.

Dop in Osaka | 02-04-16 | 16:53

Neepan 6 april

Watching the Wheels | 02-04-16 | 16:53

@McMarx | 02-04-16 | 16:46
Ik vind zoiets ook gewoon heel goed verdedigbaar. Het niveau in Nederland wordt alsmaar lager. Wanneer je dit tegen wilt gaan schieten mensen direct in hun Tweede Wereldoorlog-kramp.

pluk-87 | 02-04-16 | 16:52

Bukake

Tipped Relic | 02-04-16 | 16:50

quid is dus nooit in japan geweest.... ik ook niet, maar ken nederlanders die er jaren gewoond hebben en behulpzaam of niet-racistisch zijn niet de kenmerken van japanners die bij hen in het hoofd schieten.

Satria | 02-04-16 | 16:48

Als er één land is wat van mij door de aarde opgegeten mag worden is het Japan wel. Hopelijk gebeurt dat ook echt een keer. Dat zou erg goed nieuws zijn voor alles wat in de zee leeft. Wat een vervuiling en verschraling.

Wedstrijdkrokodil | 02-04-16 | 16:48

@pluk-87 | 02-04-16 | 16:38
Ik zie die Japanners daar wel voor aan. Die gaan een hoge premie zetten op het maken van kinderen. Dat kunnen ze betalen. In ieder geval gaan ze niet zo dom zijn om kudtvolk met een kudtgeloof te importeren.

Rest In Privacy | 02-04-16 | 16:46

Nog vergeten :

Japanse protituees weigeren iedere buitenlander. En dat heeft niet te maken met de incompatabiliteit mbt de omvang van de gevende en ontvangende partij.

neemaar | 02-04-16 | 16:44

@eerstneukendanpraten | 02-04-16 | 16:32
Als je een grote lange man bent zul je zeker daar al snel volledig uitgeput voor pampus liggen van de seks. Wel eerst een praatje maken hè.

Rest In Privacy | 02-04-16 | 16:43

" Maar met een eiland is het makkelijker grenzen sluiten, uiteraard. "

Dat memo hebben ze kennelijk gemist op Lesbos en Lampedusa...

Jon Snow | 02-04-16 | 16:41

laat Quid een natuurfilmpje zien en hij begint met een diaree van onzin, vooroordelen en totale leugens over Japan.

De feiten :

Iedereen buitenlander is in de ogen van een Japanner een untermensch. De letterlijke vertaling van "Buitenlander" is hetzelfde als "Barbaar".

Vrouwen hebben in Japan nog minder te vertellen dan een Yezidi maagd in een IS kamp.

De gemiddelde Japanner loopt over van trots wat ze "bereikt" hebben in 1933-1945.

Als je ook maar iets afwijkt van de door groepsdruk opgelegde wetten, kun je maar beter zelfmoord plegen.

En zo kan ik nog wel even doorgaan.

neemaar | 02-04-16 | 16:40

Op zich is er niets mis met racisme. Het begrip is gekaapt en verkracht door een groep mensen. Op een bepaalde manier is iedereen racistisch. Iets met evolutie en zo. Maar huilgroepjes en wetenschap is al vaker geen sterk huwelijk gebleken.
De Japanners snappen dat. Ze zijn trots op hun eigen cultuur en volk, en intolerant tegen lieden/groepen die hier iets aan af willen doen.
Helaas snappen zij, net als het westen, niet dat baby's maken onderdeel is van zelfpreservering. Het zal me niks verbazen als Japan een soort lebensborn project opzet.

pluk-87 | 02-04-16 | 16:38

-weggejorist-

Pompenkoning | 02-04-16 | 16:37

Het was ronduit gezellig geworden als er geen Syriers, Irakezen, Eritreers of Somaliers maar Japanners gekomen waren... Voor de vrouwtjes zou het helaas wel ff slikken zijn als er in plaats van ''nobele wilden'' ietwat verlegen Japanse mannen binnenkwamen, maar toch.

prov1nciaal | 02-04-16 | 16:34

Met 3 keer zoveel zelfmoorden als in Nederland.

Silvver | 02-04-16 | 16:34

Gezien de geringe bevolkingsaanwas zou ik nog wel wat missionariswerk kunnen verrichten daar.

eerstneukendanpraten | 02-04-16 | 16:32

En alweer een argument waarom die 182 superkneuzen (denker des vaderlands hahaha) van dat 'manifest' het VOLKOMEN mis hebben met hun open samenleving / gesloten samenleving hersenscheetbraaksel.

TheBurnerMan | 02-04-16 | 16:32

Een impressie van Japan is niet compleet zonder anime.

Leipniz | 02-04-16 | 16:32

Haha niet racistisch? Hartstikke racistisch, maar daar hou je dan ook tuig mee buiten de deur. Eerder realistisch. Dus uiteindelijk prima land.

CyrusII | 02-04-16 | 16:32

Helaas ook verschrikkelijk grote aantallen wat betreft zelfmoord en jongeren die de hoge extreem hoge druk niet aankunnen (geen universiteit is in veel families een ramp).

Turkentrekker | 02-04-16 | 16:31

REAGEER OOK

Uitgelezen op GeenStijl? Abonneer je op de Nijman-Nieuwsbrief.
linktips: Energie vergelijken | Autoverzekering vergelijken
Kansino. Hét online casino van Nederland.
Online casino met licentie | Bookmakers | Online casino overzicht | Bookmakers Nederland
Online Casino | Online Gokken | Brokerfolio.com brokers vergelijken | online bookmakers in Nederland
Online Casino Top 5 | Casino bonussen | Crypto-casino.nl