Tendentieus, ongefundeerd & nodeloos kwetsend

KLIKKERDEKLIK. Tietenblaadje FOLIA nu online

Jajaja, daar zijn ze dan. De omstreden boobies uit omstreden UvA-blaadje Folia waar zo verschrikkelijk veel omstreden te doen was. Die stinkhippie van een Jean Tillie die ooit calvinisten bashte met naakte verkiezingsposters bukte opeens diep voor de dominees van de islam en policorkerk. Maar gelukkig was daar de 'hardkoor' feministe die TOPLESS (foto) pampieren exemplaren Folia ging uitdelen op de HvA. En nu zijn de boobies voor heel de wereld beschikbaar in handig scrollbare PDF. Lezon!

Reaguursels

Inloggen

Zo, dat zijn best lekkere tieten! Topactie!

Flapuidt | 15-03-16 | 14:41

Goeie actie.
Maar de UvA is een onskentons instituut voor linkse kranzinnigen, dus daar zit de fout al. Buigen voor de islam door die ruggegraatloze kwal van een Tillie is te triest voor woorden.

lekker wijf | 15-03-16 | 10:10

Een belahcelijk links blaadje met daarin voornamelijk 'heiliger-dan-gij' anekdotes. Die tieten maken dat niet goed. Tevens, niet bepaald doordacht, zoals [Dat is wel vreemd... | 15-03-16 | 08:34] ook al aangaf.

MikeLekkerBelangrijk | 15-03-16 | 09:08

Ik vraag me trouwens oprecht af of een stier ook aan vergelijkend uiersonderzoek doet bij het aanschouwen van de koeien in de wei.

polt | 15-03-16 | 08:48

Mooie actie. Ik vraag me overigens af wat in het hoofd van die moslima speelt. Hoop in ieder geval dat ze het blaadje heeft aangenomen en het artikel gelezen heeft. Wie weet,... ooit... gooit ze het juk der paternalistische vrouwenonderdrukking van zich af. Een mens kan blijven hopen.

polt | 15-03-16 | 08:43

@Vander F: Jammer dat ik je reaguursel nu pas lees, hopelijk lees je nog mee.
I couldn't be more right, bedoel je. En jammer dat de meisjes van de UvA dat niet zelf inzien.
Borsten worden bedekt, terwijl ze zijn bedoeld om kroost te zogen en de lust om te paren op te wekken. In culturen waar de borsten niet of nauwelijks worden bedekt, is de functie van de borsten minder lustopwekkend, waar juist het achterwerk of de heupen die functie overnemen. Het vrouwenlichaam is gemaakt om de paringsdrang op te wekken, met welk lichaamsdeel dan ook.
Het rare en vaak afwijkende zelfbeeld van vrouwen zorgt er echter voor dat zij zich anders gaan gedragen, geforceerd. Zich beschilderen en tooien met sierraden moet het mannetje overhalen om zijn zaad in te brengen bij het vrouwtje. Alleen is de man kieskeuriger en onberekenbaar, met overdadige versiersels bij het vrouwtje als gevolg. Kijk op een willekeurige stapavond in café's en je ziet wat aan de hand is.
Bij apen functioneert het eender. Met andere kenmerken maar toch. En ook daar overheerst de mannelijke dominantie, hij pikt het vrouwtje uit en paart ermee, wat bij andere diersoorten weer vaak andersom gebeurt.
Dit allemaal toeschrijven aan alleen cultuur, is kortzichtig en ondoordacht. Jazeker, cultuur heeft ermee te maken en het besnijden van vrouwen of het pikken van maagden zou best iets met je besneden piemeltje te maken kunnen hebben, maar geen onderzoek dat zoiets bevestigt. Ik klassificeer het maar als speculatie.
Vrouwen en mannen zijn niet gelijk aan elkaar, dat wist mijn zoontje al toen hij een peuter was. Niet alleen uiterlijke kenmerken zoals onze primaire en secundaire geslachtskenmerken, maar ook in gedragingen zijn we anders, ons brein is anders en onze emotie ook. Hormonen zijn hier debet aan, zowel tijdens de zwangerschap als in de rest van je leven. Vreemd is het dat vrouwen zich na hun overgang, als ze hormonaal zijn verworden tot een man, toch blijven tooien. Ik vermoed dat dit te maken heeft met overlevingsdrang en een te lange lichamelijke levensduur, in verhouding tot de hormonale levensduur. Ouderdomskwaal, zo je wilt.
Het is allemaal uitvoerig onderzocht maar men krijgt de vinger er niet achter, omdat het vraagstuk over de borsten multidisciplinair is. Zover ik kan spreken uit eigen ervaring, zijn tieten gewoon mooi. Welke dan ook, je kijkt er toch naar.
Tot slot vind ik het jammer dat je jezelf voordoet als man, terwijl je duidelijk een vrouw bent. Kom er toch gewoon voor uit! Of ben je bang dat je in een discussie niet serieus wordt genomen, zo tussen de mannen? Dan ga je de bietenbrug op, dan heb je op voorhand je discussie al verloren. Terwijl vrouwen ook valide argumenten kunnen aandragen en daarin zelfs sterker kunnen staan dan mannen. Vooruit, wees een wijf en wees jezelf. Borst(en) vooruit en ga voor je zaak. Maar wees niet laf en doe je voor als een ander, dan ben je immers geen haar beter dan de UvA meisjes die niet helemaal goed en lang hebben nagedacht over hun tieten-boekje.

Dat is wel vreemd... | 15-03-16 | 08:34

Pretty perfect

Hemmenaar7 | 15-03-16 | 08:29

Die boobs zijn zo beroerd nog niet.
Die kop erboven wel.
Affijn, leg er een theekdoek over en je merkt er niets meer van.

mallekater | 15-03-16 | 08:29

Bevestig vrouwen met lichaamstaal niet in hun vrouwelijkheid. Sociale uitsluiting zal uw deel zijn.
Dan het voorwoord van Altan Erdogan, hoofdredacteur Folia over het onderwerp van blote borsten; een primaat dat schrijven kan.
Ik kots op beide partijen, maar ik kan wel begrip opbrengen voor de flyerende dame. Tegen de vertrutting, straks gaan we een lok haar nog sexy vinden.

Zoltan | 15-03-16 | 08:18

Ook voor de tieten, vrijheid, blijheid!Goed werk van deze dame!!

vanrechteren | 15-03-16 | 07:37

Paul Helbing zegt dat hij het 'erg jammer' vindt dat deze actie gevoerd wordt. 'Ik denk dat de gemiddelde scholier hier voor iets anders komt en er ook niet heel erg in is geïnteresseerd. - ik denk zelf dat de gemiddelde scholier hier 's avonds op ligt te masturberen eigenlijk

Pierke Smulders | 15-03-16 | 07:20

juli 1967, Phil Bloom (nooit meer iets van gehoord) liet haar borsten zien in het VPRO programma "Hoepla", in zwart/wit natuurlijk, ik was toen 17. De wereld was te klein en niet groot genoeg.

Bijna 50 jaar later is het taboe nog niet doorbroken of eigenlijk weer terug, alles wat wij "babyboomers" in die tijd aan taboes hebben afgebroken wordt weer allemaal teruggehaald (met de VPRO als één van de voorlopers) voornamelijk om een groep middeleeuwers te plezieren.

Als een vrouw geen borsten heeft bestelt ze er een paar, het teken van vrouwelijkheid roepen de psychologen dan. Als ze ze dan laat zien komt het in de krant en moeten ze weggecensureerd. Als universiteit die open in de wereld staat moet je op je open dag JUIST laten zien, dat dit een deel van onze moderne wereld is, als je daar als wannabe wetenschapper niet tegen kan, deug je niet voor de wetenschap, voorselectie op dat punt kan alleen maar goed zijn voor individu en universiteit.

O, en laat je bidmatje maar thuis.

bergsbeklimmer | 15-03-16 | 06:17

Leuke tieten wel, beetje kleine tepeltjes, maar dat mag de pret niet drukken. Op zich ook wel een aardig blaadje om te lezen, staan leuke artikelen in, dit soort universiteitsbladen zouden gewoon online te lezen moeten zijn.

Meneer Rozenwater | 15-03-16 | 00:56

-weggejorist-

P. V. Dory | 15-03-16 | 00:50

@ Yvonne54 | 14-03-16 | 22:17 schrijft:
"Het zijn niet alleen de moslims hoor die dit niet accepteren. Ook het grootste gedeelte van de Nederlanders accepteren dit niet. En al helemaal niet de vrouwen die zelf geen mooie borsten hebben."
.
Een beetje in lijn met mijn opmerking over opgedragen beeldvorming (lees: cultuur) van (bizarre!) schoonheidsidealen door dominante homosexuelen en leidende vrouwen in de mode en damesbladen. Welke rol spelen vrouwen zélf, ook bij de sexualisering van borsten...? En is dat wel zo kwalijk?
.
De discussie gaat hier m.i. over cultuur vs. natuur. Secundaire geslachtskenmerken bij de mens (zoals borsten en bredere heupen bij vrouwtjesmensen) wijzen op geslachtsrijpheid. Uiteraard vinden mannetjes dat interessant: Oerdriften! Het krijgen van grotere borsten of bredere heupen is echter niet iets wat door mannetjes is uitgevonden. Dat is nl. natuur. Onze cultuur voorkomt vervolgens dat mannetjes de vrouwtjes bespringen om te paren (Keulen tijdens Oud&Nieuw daar gelaten).
.
Juist de mogelijkheid om te kokketeren met wat je hebt (je vrouwelijke kenmerken zoals borsten) zou een vrijheid moeten zijn. Dat andere vrouwtjes dat niet leuk vinden zoals Yvonne stelt, is natuur: competitie om de mooiste mannetjes is namelijk ook natuur. Omgekeerd gebeurt uiteraard ook: de mannetjes met de beste kansen voor succesvol nageslacht scoren beter bij vrouwtjes. Deels natuur (fysiek grote, sterke of goed ruikende mannen liggen beter in de markt), deels cultuur (banaal: geld, status).
.
Feministen maar ook streng-gelovigen als Islamieten of Gereformeerden stellen de vrijheid om te pronken met je vrouwelijke kenmerken aan de kaak, proberen de rol van de natuur te marginaliseren door een dominante, tegen-natuurlijke cultuur van a-sexualiteit.
.
Aan de HvA en UvA kan je ook Biologie studeren. De feministen kunnen van de biologen leren dat zij de verkeerde strijd voeren. De strijd moet niet gaan over natuur vs. cultuur. De strijd zou moeten gaan over gelijke behandeling en gelijke kansen (ook cultuur), met respect voor de natuurlijke verschillen tussen mannetjes en vrouwtjes.
.
Ik zie niet in hoe de drang tot een a-sexuele beeldvorming van vrouwenborsten gaat bijdragen een gelijke beloning van mannen en vrouwen, recht op onderwijs voor meisjes, het verdwijnen van het zgn. glazen plafond, of het stoppen van genitale verminking van vrouwen in bepaalde culturen.

DutchMountain | 15-03-16 | 00:03

Yvonne54 | 14-03-16 | 22:17

Die kogel ronde ballon heet afdakje. Elk goed gereedschap hangt onder een afdakje. Anders gaat hij roesten zeggen ze. Ik heb zelf dan geen afdakje maar houd mijn gereedschap in goede conditie!!
Soms noemen ze het ook de uitschuifbare tafel voor de echte bierdrinker. O ja en tuurlijk zijn borsten wel ook bedoelt als mannenmagneet. Zo is nou eenmaal door de natuur bepaald. Ik als man zijnde kijk eerder naar de borsten als naar de mooie ogen. Ook is het om babys te voeden. Onderdelen van elk lichaam hebben nu eenmaal meerdere taken. Borsten hebben dus ook een aantrekkingskracht voor mannen. Alleen wordt er krampachtig over gedaan.Als ik vrouwen in blote borsten zie lopen denken mijn hersens lekker of nou het valt een beetje tegen. Maar dat betekent niet dat ik er gelijk opduik of dat dat mag. Ik loop verder en het zal me worst wezen. Het is meer effe een gedachte. Dat hebben de meeste mannen omdat de natuur dat nu zo eenmaal bepaald heeft. Zelf begrijp ik ook echt niet waar over gezeikt wordt als een vrouw borstvoeding ergens geeft. Ik denk dat het een bepaalde preutsheid is. Of iets wat aangeleerd is door bijvoorbeeld religie of de maatschappij. Terwijl het in weze de gewoonste zaak van de wereld is en door de natuur ook zo bedoelt. Nou het zal mij echt worst zijn als een vrouw borstvoeding geeft in een restaurant naast mij. Ik eet er echt geen hap minder om. Nee wat dat betreft zijn we in nederland echt een stap terug gegaan inplaats van vooruit. Het is preutsheid en schaamte allom. Nou ik doe daar niet echt aan mee. Ik zeg leven en laten leven. Wie ben ik om te bepalen wat ik vind en moet als een vrouw in haar blote borsten wil zitten. Dat is haar eigen keus toch!! En moet kunnen!

tweetybird | 14-03-16 | 23:58

@Ongeblustekalk | 14-03-16 | 22:59,
zwitsal ja, ik reaguur hier sinds 2005,
en dan een hoopje ongebluste kalk die denkt dat ik een vrouw ben,
doet mij denken aan een zwitsalletje, of meer nog een trol.

vander F | 14-03-16 | 23:16

vander F | 14-03-16 | 22:55
Zwitsal? Ik hou al op, maar de geloofwaardigheid van jouw draadje is totaal naar de kloten.
Omdat je liegt.
truste.

Ongeblustekalk | 14-03-16 | 22:59

@Ongeblustekalk | 14-03-16 | 22:48,
tja, logisch nadenken is idd nou niet bepaald je sterkste kant, lezen ook al niet en je zesde zintuig waarmee je denkt te ontwaren dat ik een vrouw ben is al helemaal bagger.
Je frustraties laat je wel overduidelijk doorklinken,
maar ga lekker slapen zwitsal, doe je overduidelijk toch al,
truste.

vander F | 14-03-16 | 22:55

Komt een FemCom messie in de stilteruimte aan de UvA en laat een scheet. De gebeden vliegen alle kanten uit en zij maakt een selfie met God voor de Boobie Bible. Daarna is het er nog lang stil.

Simon_GS | 14-03-16 | 22:55

@vander F | 14-03-16 | 22:35
Feminiene samenlevingen vind je in de noord europese landen, precies daar waar de islam geen strobreed in de weg wordt gelegd. Maar dat wist je al.
En hou eensop je geforceerd als man te gedragen, dat is pathetisch. Dat jij een vrouw bent sijpelt door je bewoordingen en houding heen als bloed door een te dun maandverband, haha.

Maar goed, mijn argument dat jij niets liever doet dan mannen afzeiken vanuit frustratie, en ik wil niet eens weten hoe dat komt, lees ik terug in jouw reactie. En jij zelf ook wel.

Welterusten he.

Ongeblustekalk | 14-03-16 | 22:48

@Ongeblustekalk | 14-03-16 | 22:29,
door 'dat feminisme van me' hebben we nu een tsunami aan verkrachtende gelukzoekers..?
Logisch redeneren is niet je sterkste kant knaap.
Dat mag je eens proberen uit te leggen,
moet geen probleem voor je zijn als rationeel sterke man.

vander F | 14-03-16 | 22:35

@Yvonne54 | 14-03-16 | 22:17,
honderd jaar geleden dienden mannen ook hun borst te bedekken maar die hebben voor zichzelf hun borst wel 'bevrijd'
Van mij mogen mensen lekker in hun blote togus rondlopen, maar dan wel buiten de bebouwde kom.
In de stad is een beetje gekleed wel zo fris, al is het alleen al uit hygiënische oogpunt, iedereen met z'n blote bips in de tram of op een terrasstoel lijkt me niet zo fris nee.
Borstvoeding geven vind ik wat anders, moet overal kunnen, wist je overigens dat in New York vrouwen het recht hebben topless rond te lopen?
een vrouw wist een rechtszaak te winnen, als mannen dat recht hebben topless rond te lopen dan vrouwen ook, en terecht, gelijke rechten voor mannen en vrouwen.

vander F | 14-03-16 | 22:29

@vander F
Stoere taal, maar ik trap er niet in. Geen enkele man.
En btw, door dat geweldige feminisme van je hebben we in Noord Europa een tsunami aan verkrachtende gelukzoekers.

Ongeblustekalk | 14-03-16 | 22:29

Toch moeten we ook de hand in eigen boezem steken. Het is nog steeds not done voor vrouwen hun kindje de borst te geven. En als ze het al doen moet dat verdekt onder een doek gebeuren.

Nog niet zo lang geleden noesten ze het restaurant verlaten als ze hun baby de borst wilden geven.

Als je er goed over nadenkt is het eigenlijk de gekheid ten top. Omdat er een paar bultjes zitten op een vrouw mag ze ineens niet meer met ontbloot bovenlijf lopen. Waarbij ik wel vind dat als een man met zomerweer in de stad loopt met ontbloot bovenlijf ik dat ook niet echt een fris gezicht vind. Degene die het doen hebben dan ook nog eens een kogelronde ballon voor zich uit steken.

Het zijn niet alleen de moslims hoor die dit niet accepteren. Ook het grootste gedeelte van de nederlanders accepteren dit niet. En al helemaal niet de vrouwen die zelf geen mooie borsten hebben.

Dussssssssssssss

Yvonne54 | 14-03-16 | 22:17

Er valt niks af te dingen. Mevrouw heeft wel van de mooiste modellen ingelijfd. Ik vind er niks mis mee als iemand (man/vrouw) zoiets ook nog een leuk gezicht vind (zoals ik). Mag ook een mannenborst zijn (dan alleen niet voor mij).

Als later daar een werkgever (of collega`s) moelijk over doen dat moet zij daar niet zijn. En die zullen dan trouwens ook net zo bekrompen zijn als alle gristenen of moslims die moeite met dat gezicht van blote borsten hebben.

redanx | 14-03-16 | 22:12

@Ongeblustekalk | 14-03-16 | 21:50,
lol, ik zeik nergens mannen af, wel masculiene cultuuruitingen,
en om het even grof masculien duidelijk te maken,
mot ik eerst m'n lul hard in je droge ster rammen om duidelijk te maken dat ik een man ben of neem je het zo ook wel aan?

vander F | 14-03-16 | 22:04

He, was ik maar vandaag op het HvAcampus langs.

OmeLenin | 14-03-16 | 22:01

@DutchMountain | 14-03-16 | 21:38,
It is a mans world,
hoe dan ook, dus ook voor de modewereld,
juist voor de modewereld waar 'bepaald' wordt hoe vrouwen er uit zouden moeten zien.

Maar er is hoop, zo las ik over Nederlandse vrouwen
www.ad.nl/ad/nl/1003/You/article/detai...

'Nederlandse vrouwen zijn mooi, maar waarom doen ze zo weinig moeite? Het is een en al gemak, gymschoenen, spijkerbroek, nauwelijks make-up, geen sieraden. Zelfs Doutzen Kroes: doodgewoon.'

Nou nou, the horror, NL vrouwen doen doodgewoon!
Ik zou het omdraaien, gelukkig laten vrouwen zich in NL zich wat minder snel gek maken om aan dat 'perfecte barby beeld' te voldoen,
en dat zie je terug in bepaalde cijfers.
In minder geëmancipeerde landen is het sleutelen aan neuzen, borsten en schaamlippen veel populairder dan in NL, ik las dat ook in bv Iran cosmetische ingrepen heel populair zijn.
Dus; hoe minder geëmancipeerd hoe meer gesleutel om maar te voldoen aan een bepaald zelfbeeld, dat wordt dus echt niet door vrouwen zelf bedacht maar komt juist voor in meer masculiene landen.

vander F | 14-03-16 | 21:59

@vander F
Weet je wat sneu is, jezelf voordoen als man en dan mannen afzeiken als iets minderwaardigs. Zeg gewoon dat je een vrouw bent en niet alleen het mannetje in huis. U bent een walgelijk persoon omdat u zich voordoet als iemand die u niet bent om zo uw stellingen kracht bij te zetten.
Wat u dus ook beweert, hierdoor diskwalificeert u niet alleen uzelf maar ook hetgeen u beweert.
Maw u bent af.

Ongeblustekalk | 14-03-16 | 21:50

Merkwaardig hoe velen alleen lid worden om iets lolligs of ranzigs te posten.
Dat Internetgeheugen oneindig zou zijn is een populair waanidee. Kijk eens rond bij AOL of Geocities. Wacht maar tot de beelddiensten geld gaan vragen of al jaren niet meer bekeken files gaan verwijderen.

DreHa | 14-03-16 | 21:40

@ vander F | 14-03-16:
Terwijl mijn vrouw naast me borstvoeding geeft aan onze baby (en context inderdaad een rol speelt, maar dat zelfs borstvoeding in het openbaar afkeurende blikken oplevert)...:
.
Je stelt: "Juist door die masculiene kijk in bv Nederland wordt door mannen bepaald dat borsten lustopwekkend behoren te zijn, en mannen bepalen waar, hoe, wanneer en wat ze willen zien."
.
Uit interesse en nieuwsgierigheid: Kan je dan ook een verklaring geven voor dat andere rare zelfbeeld van vrouwen, nl. het figuur (moeten) hebben van een anorexia-patient of een Barbie-pop, zoals de (vaak ook nog) gephotoshopte fotomodellen. Is dat ook masculien bepaald? En kijkend naar de modewereld: hoe 'masculien' is die invloed dan, wetende dat de meest bepalende couturiers homosexueel zijn, en de belangrijkste eindredactrices vrouw?

DutchMountain | 14-03-16 | 21:38

vander F | 14-03-16 | 20:39

Zekers. Mijn moeder zei vroeger al tegen mij dat ik als baby niet van de tiet af te krijgen was. Waar op ik tegen haar zei. Nou dat is nog steeds niet .

tweetybird | 14-03-16 | 20:44

@tweetybird | 14-03-16 | 20:06,
mooi hè, hoe moeder natuur dat geregeld heeft.

vander F | 14-03-16 | 20:39

@P. V. Dory | 14-03-16 | 20:16,
mooi, daar zijn we het dus her en der met elkaar eens, grotendeels zelfs zo te lezen,
En die weddenschap heb je verloren.
M'n opa en oma, verder heel gewone mensen, liepen al graag in hun blote niksie rond, opa was zelfs, ruim voor WOII, bv lid van de Nieuw-Malthusiaanse Bond,
destijds een van de weinige manieren om de toen bij wet verboden condooms te bemachtigen.
Emancipatie, feminisme of beter gezegd humanisme is er bij mij met de paplepel ingegoten, in de praktijk en zonder religieus of politieke bijbedoelingen.

Die cultuur marxisten zijn op dit moment meer een gevaar voor de maatschappij,
kortzichtige racisten zelfs, ze nemen onzin constructies als ras en sekse aan als 'waar' en menen dat politiek te moeten opvatten, best wel eng eigenlijk.
Dat soort types hadden net zo makkelijk fascisten of KKK aanhangers kunnen zijn.

vander F | 14-03-16 | 20:37

@Dat is wel vreemd... | 14-03-16 | 19:40,
you couldn't be more wrong.
Tieten fascinaties met seksuele ondertoon zijn aangeleerd, kijk naar culturen waar borsten niet bedekt worden, boeit een tiet geen hond.
En dikke jetsers heb ik persoonlijk nooit mooi of opwindend gevonden, verder hangen ze op een prima plek, zoogdiertechnisch.

'Wat we wel weten, is dat de context van de borst bepaalt of het erotisch is of niet en de vrouw heeft daar een groot aandeel in.'
.
Inderdaad, cultuur en context, zie ook bv de cultuur waar borsten niet bedekt hoeven te zijn bepaalt.
Maar beweren dat een vrouw er een groot aandeel heeft?
In culturen waar mannen bepalen wat hoort en niet hoort? Waar mannen het alleenrecht hebben op alle seksualiteit?
Lijkt me wat te ver gaan, als vrouw heb je daar nou niet bepaald iets te kiezen,
al helemaal niet of je verschijning lust opwekt of niet.
Juist door die masculiene kijk in bv Nederland wordt door mannen bepaald dat borsten lustopwekkend behoren te zijn, en mannen bepalen waar, hoe, wanneer en wat ze willen zien.
Dat vrouwen daar op inspelen is logisch maar nou niet bepaald uit vrije wil,
ze vragen dat niet aan mannen omdat het beeld van een vrouw door mannen wordt bepaald, dat daar vervolgens geen reedt van klopt zal allemaal wel maar is toch echt in eerste plaats door mannen veroorzaakt.
.
En dat je vervolgens zegt dat de dames maar fijn boekjes over hun tieten moeten gaan publiceren zegt vnml dat jij al behoorlijk geëmancipeerd bent, er zijn genoeg mannen en maatschappijen waarin vrouwen als ze dat zouden willen doen vervolgd, gestraft en zelfs geëxecuteerd worden.
Of mannen gaan schreeuwen 'daar mot een piemel in'.

Ik vermoed hier overigens ook een diepe angst voor vrouwen en hun seksualiteit,
mannen die bang zijn dat hun piemeltje te klein is, dat ze in bed niet genoeg kunnen presteren om vrouwen te kunnen bevredigen.
En daarom clitorissen wegjorissen, hoeven de heren ook niet meer te presteren.

Daarom willen ze ook maagden, zodat de dames niet kunnen vergelijken waardoor de heren seksueel als inadequate lovers door de mand vallen.

En om die kutsmoezen kracht bij te zetten vrouwen totaal verseksualiseerd neerzetten, het liefst altijd als een soort huisdier binnenshuis houden,
met de volgende ENORME kutsmoes dat een man zich nu eenmaal totaaal niet in de hand heeft bij de aanblik van een blote enkel, een haarlokje in het wild, op straat, zomaar in haar eentje.

Nu is het in NL gelukkig niet, meer, zo slecht gesteld met de kijk van mannen op vrouwen, maar een rest van die gedachte dat ze nu eenmaal van nature hulpeloze tweederangs wezentjes zijn is nog steeds aanwezig, dat verander je niet alleen maar door de wet aan te passen.

vander F | 14-03-16 | 20:20

Ik zeg altijd maar zo. Ale mooie dingen gedijen het best in de open buitenlucht.

tweetybird | 14-03-16 | 20:19

-weggejorist-

P. V. Dory | 14-03-16 | 20:16

vander F | 14-03-16 | 19:45

Als je het niet echt heel erg vind. Ik lig met mijn hoofd liever op een stel zachte boobies als op een stel knieen of ellebogen. Die prikken zo.

tweetybird | 14-03-16 | 20:06

Nooit gedacht, dat ik fan van het feminisme zou worden.

zeertegendradig | 14-03-16 | 20:01

@Rätselhaft | 14-03-16 | 19:08,
euhh?
Tieten zijn juist NIET gelijk te stellen met 'vrouwelijke seksualiteit',
dat gaat het nu net over.
Tieten zijn gewoon tieten, net zoals ellebogen en knieën gewoon lichaamsdelen zijn waar men zich ook niet druk over maakt, op een zooi fundamentalistische vrouwenhaters en Jean Tillie na dan.

vander F | 14-03-16 | 19:45

Ik heb het artikel maar gelezen, samen met het bekijken van de borsten. Jammer alleen dat het artikel is doorspekt met ondoordachte vooroordelen. Ze zijn zelfs in de headlines gedrukt: tieten zijn geen lustobjecten maar gewoon lichaamsdelen.
You couldn't be more wrong.
Reeds op jonge leeftijd vertonen jongens een grote fascinatie voor borsten, in tegenstelling tot de meeste meisjes. Borsten hebben een onverklaarbare aantrekkingskracht en hangen daar niet voor niets. De plek is niet erg voor de hand liggend om de kroost te zogen maar ze lijken op de meest ideale plek te hangen om mannen te behagen. Afijn, onderzoeken genoeg met evenzoveel conclusies zonder keiharde feiten.
Wat we wel weten, is dat de context van de borst bepaalt of het erotisch is of niet en de vrouw heeft daar een groot aandeel in. Kijk, vrouwen die op het strand topless liggen, hoeven op minder blikken te rekenen dan wanneer ze dat zouden doen in de supermarkt. Of ineens op een feestje je truitje uittrekken. Dat zou volgens feministen moeten kunnen, maar het menselijk voortplantingsmechanisme zit iets ingewikkelder - of juist simplistischer - in elkaar. De ene situatie roept lust op, de andere niet. Daarom dragen we ook kleding, niet per se om het warm te krijgen.
Het gaat mis bij het zelfbeeld van vrouwen. Veel vrouwen vinden hun borsten niet mooi: te groot, te klein, te dik, te dun, theezakjes, scheef, you name it. Tuurlijk, elke man heeft zijn voorkeur maar in the end: tieten zijn tieten. Grote borsten trekken meer aan, maar een vrouw zal niet worden afgewezen vanwege haar borsten. Dan zou de kleine borst allang zijn uitgestorven. Nee, mannen vinden alles wel prima maar pochen over dikke jetsers. En daar spiegelen vrouwen zich aan, net zoals ze zich beschilderen om zo mooi mogelijk over te komen. Maar ze vragen het NOOIT aan een man, of het helpt of juist niet. Ze veronderstellen dat het moet. Assumption is the mother of all fuckups. En daar verkloten ze het zelf.
Dus dames, maak een boekje met tieten en publiceer het fijn. Ik denk niet dat er veel mannen van opgewonden zullen raken, al is het leuk om te zien natuurlijk. Al die tietjes he, zonder uitzondering.
Degene waar je echt bang voor moet zijn, de verkrachters en seksueel gefrustreerden, die bereik je hier niet mee. Die kijken niet op of om van een paar tieten. Die graaien gewoon als een malloot. Dus verwacht er niet teveel van, wel bedankt voor je tieten.

Dat is wel vreemd... | 14-03-16 | 19:40

@gentle giant | 14-03-16 | 18:08,
waarom ze daar zat in Spijkenisse, geen idee,
maar de opmerking die ze er over maakt vind ik wel raak;

'Het is voor mij een ironische en paradoxale
ervaring gebleken, daar in Spijkenisse.
Een menigte die zegt op te komen voor
vrouwen maar ondertussen slingerden
ze ons teksten toe als: “Daar moet een
piemel in”.’

Nu vallen die stompzinnige opmerkingen van die individuen Wilders niet direct aan te rekenen, maar het feit dat hij de immigranten invasie koppelt aan vrouwenrechten is op z'n minst nogal opportunistisch te noemen, zeker met zulke zwaar misogyne 'daar mot een piemel in' roepers als achterban.

@Pete Stone | 14-03-16 | 18:36,
stuk over neurofilosofie is ook lezenswaardig.
1 van de weinige gebieden, cognitie/taalfilosofie waar filosofie nog een actuele actieve wetenschappelijke rol speelt.
Nou is filosofie an sich een waardevol vak, zou verplicht moeten zijn op basis en middelbaar onderwijs maar echt iets nieuws toevoegen, als levend vak, is het dat tegenwoordig eigenlijk alleen nog maar binnen de neuro- en taalwetenschappen.

vander F | 14-03-16 | 19:38

@Seraphin | 14-03-16 | 19:18: Dus als het iemand van 40 is, dan wordt het anders voor je?
Gelul natuurlijk allemaal. Wat iemand in z'n privétijd doet, is zijn of haar zaak en ik vind het wel een mooi contrasterend statement naar de hoofdoekisering van de samenleving.

Ome Gijs | 14-03-16 | 19:29

Hey uitdeelmeisje staat er ook in :)

De finale eindbaas | 14-03-16 | 19:24

@ mezelf; wat ik me wel kan voorstellen, is dat ze de komende tijd helemaal gek wordt van de hijgerige friend-requests op facebook en/of commentaar via andere social media.

Seraphin | 14-03-16 | 19:19

Revan | 14-03-16 | 17:33

Als hiring manager bij een (naar NL maatstaven) zéér conservatief bedrijf (incl. formele dress code), kan ik je vertellen dat het mij niet zou boeien. Studentmeisjes are gonna student, en dame in kwestie hoeft zich nergens voor te schamen. Free the boobies!

Seraphin | 14-03-16 | 19:18

@P. V. Dory | 14-03-16 | 18:03

Je lijkt me een domme vrouwenhatert.

Peyronie | 14-03-16 | 19:15

Rätselhaft | 14-03-16 | 19:08

Nou wat mij betreft mogen ze dat standpunt nog veel meer kracht bijzetten. Ik vind het heerlijk. Het luid het voorjaar zo vrolijk in. Stukken beter als voorjaars eieren!! En dan moet het nog een hete zomer worden!!! Geweldig

tweetybird | 14-03-16 | 19:15

Een standpunt tegen de seksualisering van vrouwen, kracht bijzetten door gebruik te maken van de vrouwelijke seksualiteit.

Rest In Privacy | 14-03-16 | 19:08

@P. V. Dory | 14-03-16 | 18:03,
man man wat laat je je hier kennen zeg.
eerst begin je even persoonlijk 'die doos' uit te maken voor gemankeerde heldin om vervolgens er van alles en nog wat bij te halen, rare universiteitsregeltjes uit de VS, verkrachtingen en valse aangiftes, sociale media en moslims,
en dat dan neerzetten als jouw idee over 'Het Feminisme'....

Maar goed, ben het helemaal eens met de strekking van Boobie dagen,
belachelijk dat borsten an sich seksueel opwindend zouden zijn of dat het laten zien van tieten iets strafbaars zou kunnen zijn,
volstrekt absurd.

En een verdomd goede actie wat betreft het topless uitdelen van Folia op die open dag, zo'n bangebroek van een Jean Tillie, de enige reden waarom hij het blad uit zicht wou houden kan alleen maar een soort vooringenomen huiver voor moslims zijn, wat dichtgetikte een Islamofoob is die man, en hij heeft het waarschijnlijk zelf niet eens in de gaten.

Het Feminisme bestaat overigens helemaal niet, althans niet in de vorm dat het een eenduidige ideologie zou zijn.
Op zich ben ik een totaal feminist, totale gelijkheid van man en vrouw, wie is daar nou niet voor? Komt niet eens in me op, vrouwen niet als gelijke zien.

vander F | 14-03-16 | 19:07

Ze mogen gezien worden. Helemaal niks nada naks mis mee. Jammie.

Vitayalin | 14-03-16 | 18:53

-weggejorist-

jostietostie | 14-03-16 | 18:52

-weggejorist-

jostietostie | 14-03-16 | 18:52

Pagina 6, rechterkolom, stukje over de idioot die verdacht wordt van die anti-Pegida uitspatting. Studentje UvA. Je zal er maar mee in dezelfde studentenflat opgescheept zitten. Verder, op de tietjes-kiekjes na, een behoorlijk conventioneel en 'boring' tijdschrift. Onbegrijpelijk waarom die Tillie hier zo enorm opgewonden van werd dat'ie het uit de schappen censureerde.

ben kokhals | 14-03-16 | 18:50

Dit verdwijnt nooit meer van het internet.
Revan | 14-03-16 | 17:33
Meteen aannemen deze vrouw. Heeft nog principes en is bereid er wat voor te doen. Hart voor de zaak.

Weerduivel | 14-03-16 | 18:49

Leuke meid en daarbij ook moedig om dit te doen. Laat maar zien dat het normaal is. Eigenlijk moet ik hier niet eens op reageren omdat het gewoon zou moeten zijn.

aanalleskomteeneind | 14-03-16 | 18:47

Zouden meer mensen moeten doen, gewoon die tieten eruit, hoppa!

knutsel | 14-03-16 | 18:44

Pete Stone | 14-03-16 | 18:36

Welk stuk. Ik ben maar tot de voorpagina gekomen!!!

tweetybird | 14-03-16 | 18:43

Ik snap niet dat er mensen zijn die aanstoot nemen aan meisjes die te pas en te onpas hun borsten laten zien.
Oeps, te voorjaar te onpas bedoel ik.

Cuyahoga | 14-03-16 | 18:37

Naast de tietjes vond ik het stuk over Asterdorp ook wel interessant.

Pete Stone | 14-03-16 | 18:36

Gezeur hierboven, gewoon een lekker gewoon door-next-door-meisje met hele mooie tietjes, yummm. De hele reden dat ze in dr blote tietjes staat kan mij gestolen worden.

Copycrauw | 14-03-16 | 18:34

this magic moment

compitaal | 14-03-16 | 18:27

@Feynman:
Sterk punt. Al vraag ik me wel af in hoeverre die ruil eerlijk is, ook gezien de sterk dalende baarbereidheid hier te lande. Even zonder de overbevolkingskaart te trekken..... Gelijke lusten = gelijke lasten. Of dat nou gaat over topless hangjongeren of je hand in een cirkelzaag proppen of een kind uitpoepen.

DeBouselaere | 14-03-16 | 18:18

Dat blad heeft een mooie vormgeving! Daar kan Hello Zuidas nog een puntje aan zuigen. En die paar tieten vallen in het niet bij de rest van de content. Onbegrijpelijk om dat tegen te houden. Wat een stumper die man.

Rest In Privacy | 14-03-16 | 18:17

VanBukkem | 14-03-16 | 18:09

Ja alle twee!!

tweetybird | 14-03-16 | 18:14

@Revan | 14-03-16 | 17:33
Als ik werkgever was dan wist ik het wel: "Jullie zijn aangenomen."

VanBukkem | 14-03-16 | 18:09

-weggejorist-

Harry Turtle | 14-03-16 | 18:09

De nieuwe preutsheid, mede mogelijk gemaakt door free love hippies. Rare wereld.

Harry Turtle | 14-03-16 | 18:09

Het is een ontzettend dappere actie van Matilda. Veel respect. Ik begrijp alleen totaal niet waarom ze dan ook bij het Wilders protest in Spijkenisse was.
auctheherring.wordpress.com/2016/02/1...
Of ze is een bruggenbouwer pur sang óf ze is een nuttige idioot.
Ik zou graag met haar willen communiceren, maar ze zit niet op twitter.

gentle giant | 14-03-16 | 18:08

@Revan | 14-03-16 | 17:33
Euh, nee. Een normaal persoon geeft hier bonuspunten voor. En borsten zijn helemaal niet bijzonder, de halve wereldbevolking heeft ze.

Rest In Privacy | 14-03-16 | 18:06

Gezeik over die boobies. Hele internet staat vol boobies, bij de pompstations struikel je erover, straks ook overal op het strand te zien. Maar hier al dagenlang geneuzel over twee subgemiddelde Amsterdamse boobies, alsof we nog in de tijd van Phil Bloom zitten. Hou toch op.

De Geus | 14-03-16 | 18:05

DeBouselaere | 14-03-16 | 17:55
Zolang ik geen kinderen hoef te baren is dat een eerlijke ruil.

Feynman | 14-03-16 | 18:04

-weggejorist-

P. V. Dory | 14-03-16 | 18:03

LOL @ Studieblaadje met spelfouten in grafische vormgeving. (pg 23)

Hans Gruber | 14-03-16 | 18:03

Damn! Het enige wat niet policor is aan dat blaadje, zijn die blote voorgevels als ik het zo even snel kan zien.

Mastermattie | 14-03-16 | 18:01

@Ars Vivendi | 14-03-16 | 17:45
.
En weg was ik. Zalig.

Piet Karbiet | 14-03-16 | 18:00

Het is gewoon een straks actie.

JaEchtZekerWel | 14-03-16 | 17:59

Tieten zijn altijd +2

van Griendsven454572 | 14-03-16 | 17:56

@Feynman:

Zolang mannen een veel-veel-veel hoger risico lopen op een bedrijfsongeval vanwege het werk wat ze doen is de emancipatie nog onderweg.

Deze hoort er wel naast.

DeBouselaere | 14-03-16 | 17:55

Die Jean Tillie zat laatst aan tafel bij Paul, waar hij geen uitleg kon geven waarom dat blad weg moest, de achterbakse lafbek. Overigens een prima actie van deze vrouw, ze heeft ballen in tegenstelling tot die Jean Tillie.

JI-HAAT | 14-03-16 | 17:53

Zolang vrouwen niet even makkelijk topless kunnen rondlopen als mannen, is de emancipatie nog onderweg.

Feynman | 14-03-16 | 17:52

Moslims hebben de emotionele leefwereld van een 6 jarige, daar stijgen ze nooit en te nimmer bovenuit.

Rest In Privacy | 14-03-16 | 17:51

@Ommezwaai | 14-03-16 | 17:43
,
Ik hoorde ze net wel heel hard de adhikarana samathas mediteren.

Piet Karbiet | 14-03-16 | 17:48

Revan | 14-03-16 | 17:33

Of mischien juist een reden om haar gelijk aan te nemen!!

tweetybird | 14-03-16 | 17:45

Meer feminisme in hun jopen, dan de hele redactie van vrouwelijke Volkskrant schrijvers bij elkaar.

TRUMP | 14-03-16 | 17:45

In de Gemeente Amsterdam wordt wel reclame voor Pasen
@Piet Karbiet | 14-03-16 | 17:39
Nou Piet, ik gok dat de voorgedrukte aangifteformulieren reeds klaar liggen...

Ars Vivendi | 14-03-16 | 17:45

En dan dat voorwoord van die moslim. Zelfs die excuusturk laat al doorschemeren dat hij de kriebel in zijn ballen niet onder controle heeft.

koolteer | 14-03-16 | 17:44

Mooi. Borsten mogen gezien worden.
En toch gvd wéér moslim-gezeik. Ik ben wel zo klaar met dat kansloze achterlijke mohammedvolk.

panadol | 14-03-16 | 17:43

Piet Karbiet | 14-03-16 | 17:39
Voelen de boeddhisten zich beledigd dan?

Ommezwaai | 14-03-16 | 17:43

Wacht maar tot ze borstvoeding heeft gegeven.

CoJoNes | 14-03-16 | 17:43

En terwijl de dames elkaars borsten staan te schieten flikkert elders in Nederland een MAN van een bouwsteiger en overlijdt. We are the expendables.

DeBouselaere | 14-03-16 | 17:40

-weggejorist-

Piet Karbiet | 14-03-16 | 17:39

Niets mis met bloot. Zijn we allemaal!

tejootje | 14-03-16 | 17:39

Boobies

vossejongk | 14-03-16 | 17:38

Mwa ... Ik heb op de Dumpert wel mooiere tieten gezien

James Lastig | 14-03-16 | 17:36

@Revan | 14-03-16 | 17:33

Nou, poeh poeh, we hebben d'r borsten gezien. En als ze een middagje topless ligt te zonnen op het strand? Bovendien, prima borsten hoor.

raskol | 14-03-16 | 17:35

Vrolijk voorjaar dan maar!
#schijtziekvanislam

Ars Vivendi | 14-03-16 | 17:34

Nou dat wordt leuk als ze later gaat solliciteren. Heeft iedereen op kantoor meteen haar borstjes gezien. Een beetje kortzichtig. Dit verdwijnt nooit meer van het internet.

Revan | 14-03-16 | 17:33

Ik voel een rechtszaakje aankomen...

Ommezwaai | 14-03-16 | 17:32

REAGEER OOK

linktips: Energie vergelijken | Autoverzekering vergelijken | Zorgverzekering vergelijken | Kinderkleding
Kansino. Hét online casino van Nederland.
Online casino met licentie
Online Casino | Online Casino | Online Gokken | Brokerfolio.com brokers vergelijken | online bookmakers in Nederland
Goksitesvergelijker.nl | Onlinecasinofortuna.com | Online Casino Nederland | Casino bonussen