Tendentieus, ongefundeerd & nodeloos kwetsend

Donald Trump is een gevaarlijke gek

Het is logisch dat Donald Trump een populaire presidentskandiaat kon worden. Hij is groot geworden door in te spelen op het brisante mengsel van afkeer van policor, politieke dynastieën, ingesleten nepotisme, corruptie en bestuurlijk falen waar zelden verantwoording voor wordt afgelegd. Scheutje afkeer van migranten er overheen voor een gedeeld vijandsbeeld en je hebt een gegarandeerde succesformule waar de gevestigde orde al jaren geen enkel antwoord op heeft. Precies zoals in zowel Nederland als de EU dit soort reflexen ook bestaan en waarbinnen de opkomst en populariteit van Wilders volkomen rationeel en logisch zijn te verklaren. Het falen van de een is het bestaansrecht van de ander. Maar USA zou USA niet zijn als ze daar niet meteen in overdrive gaan, met de gevaarlijke bully Donald Trump. De megalomane miljardair houdt zijn electoraat (en overige fans) net zo goed voor de gek als alle andere kandidaten - hij gebruikt alleen andere verkooptactieken. Hij misbruikt de publieke onvrede om van de campagne een soort So You Think You Can POTUS te maken, waarbij hij zichzelf oppompt tot een winnaar van presidentiële proporties. En daar bovenop beklaagt Trump zich er openlijk over dat je niemand meer zomaar op z'n bek mag pompen, zoals 'in the old days'. Rachel Maddow zette een serie open uitnodigingen tot geweld achter elkaar - zie video boven. Doodeng en ondemocratisch maar hele volksstammen teleurgestelde kiezers tuinen in het format. (Longread leestip hierrr). Het boeit zijn fans niet dat Trump alles liegt, draait, spint & ter plekke verzint, zoals het minuutje Bill Maher hieronder aantoont. Who needs facts if you can feed on anger?
Leugens of niet, Trump wordt op handen gedragen, ook/zelfs in Nederland. (Opvallend: Nederlandse Trumpers op social media zijn vaak dezelfde mensen die wekenlang woede kunnen etaleren als AFA-agressief links een Amsterdamse Pegida-demo verstoort, maar die juichen "tegen de politieke correctheid" wanneer Trumptokkies geweld gebruiken om tegendemonstranten een zaal uit te schoppen.) Tegendemonstraties tegen een monstrueuze megalomaan zijn helemaal geen uiting van "politieke correctheid", zoals Trump het spint, het zijn uitingen van vrije meningen - en Trump heeft er geen enkele moeite mee om aan zijn achterban te vertellen dat een beetje geweld misschien wel precies is wat Amerika nodig heeft om dat tegengeluid te smoren - en om 'great again' te worden. Hij dreigt openlijk om zijn achterban op Bernie Sanders-rally's af te sturen en schakelt tegendemonstranten gelijk aan 'ISIS-aanhangers'. Donald Trump is geen alternatief voor de gevestigde orde. Donald Trump is een gevaarlijke gek, een demagoog en een opruier en het is wachten tot er doden vallen bij campagne-rally's. Onderweg naar nieuwe dieptepunten vernielt hij en passant ook wat er nog resteerde van de Republikeinse partij, dus iedere rechtsdragende Amerikaan is een verliezer in deze situatie (en zit straks met de enge heks Hillary opgescheept). Marco Rubio snapt het: de (kansloze) Republikeinse presidentskandidaat reageert in de 20 seconden clip hieronder in meewarige eerlijkheid op de vraag of hij Trump zou steunen als GOP-kandidaat. Nuff said. PWEEEEEEEP. This just in: Autoriteiten in North Carolina overwegen een onderzoek naar Trump wegens 'aanzetten tot geweld'. Trump, die behalve recht op zijn eigen mening ook recht op zijn eigen feiten heeft, ontkent überhaupt dat er geweld plaatsvindt zijn bijeenkomsten.

Reaguursels

Inloggen

Inderdaad grote flauwekul dat ik enkel van een mainstream media outlet zou mogen verwachten. Waar is in de afgelopen jaren de loep geweest als het ging om de capriolen van Obama?
Mijn voorkeur gaat uit naar een Republikein, maar niet Trump. Het zou voor Amerika goed zijn als er een kandidaat president zou worden die de grondwet respecteert en eerbiedigt, dat doet Obama niet, en Hillary is gewoon een tuchthuisboef. Die staat op het punt gedagvaard te worden want overheidsinformatie in eigen beheer houden is strafbaar en kan haar 3 jaar opleveren. Maar met die kliek aan de macht, gaat dat waarschijnlijk niet gebeuren.
Nu is Geenstijl niet vies van grote woorden, maar om Trump een gek te noemen terwijl de door Obama opgezweepte studentjes en 'verongelijkten' massaal via social media oproepen tot opruiing, rellen en moord, geeft niet blijk van inzicht te hebben in de Amerikaanse situatie.
Lekker makkelijk, altijd dat gevit en gezeik over 'Murica', zonder ook maar een week je in iets anders dan CNN te hebben verdiept, of Politico, pfff.
Dankzij het eeuwige slachtofferschap, aangewakkerd door Obama, waait er een nieuwe wind van haat door het land. Zwarten vallen blanken aan, vermoorden politiemensen, rellen en vernielen, en Obama staat aan de zijlijn en lacht, noemt de blanke inherent racist, geeft preken over hoe kut het Christendom wel niet is en hoe Amerika zich moet schamen, maar laat geen moment onbenut om de zegeningen van de Islam te beroemen, liegt zelfs over de rol van de Islam bij de stichting van Amerika. Die rol was er enkel als irritante zeerovers waar niet mee te praten viel.
Amerikanen houden hier niet van. In tegenstelling tot Nederlanders willen Amerikanen trots zijn op hun land en cultuur - en ja, zij hebben een cultuur, die wij allen als kinderen met de paplepel naar binnen gieten. Wij 'bingen' op hun cultuur, hun films, muziek, mode, electronica. En wat doe je als Amerikaan die bang is dat zijn land naar de klote gaat? Je rent naar de voor jou enige kandidaat die zegt wat jij denkt, precies als overal waar de 'gewone man' niet meer gehoord wordt, en dan hol je naar Trump.
Trump is geen politicus, en zegt dingen die links niet kan uitstaan. En omdat links universeel walgt van vrijheid van meningsuiting, moet Trump uitgeschakeld worden. Net als Pim Fortuyn indertijd. En net als toen wordt er een sfeer gecreërd die ervoor zal zorgen dat deze onwelgevallige meneer het zwijgen zal worden opgelegd.
Trump gek? Heb je zijn tegenstanders al eens beluisterd? Heb je wel gezien waar hij tegenop mag boksen? Ken je Blacklivesmatter? 'What do we want, DEAD COPS! When do we want them? NOW!'. Waar was de verontwaardiging? Waar was de verontwaardiging toen vorige week een politieagente op haar eerste werkdag werd afgemaakt door aanhangers van deze club?
Ik sluit af met Paul Joseph Watson:
youtu.be/cEuYox35My0

Rest In Privacy | 16-03-16 | 18:22

Wat een onzinnig stuk dit. Het hele presidents gebeuren is al decennia lang een groot leugenachtig circus en nu Trump meedoet is dat in een keer een probleem? By the way, onze eigen minister president doet niets anders dan alles aan elkaar liegen. Verder is Trump op vele gebieden veel linkser dan bijv. de PVDA. Hij komt bijv. op voor de Amerikaanse arbeider en hij wil er voor zorgen dat bedrijven hun spullen in de V.S. maken in plaats van Mexico of China. Tja, daar maak je jezelf niet populair mee bij de banken en globalisten.

drollewupper | 16-03-16 | 17:29

Als Soros is de US loopt te zieken, vindt GS (Van Rossem) het prima, maar als hij in NL hetzelfde doet, vindt GS (Bas Paternotte) dat niet meer leuk?
.
"Ga weg, George Soros, dit is een democratisch feestje van het Nederlandse volk. Je hebt hier niets te zoeken."
www.geenstijl.nl/mt/archieven/2016/01/...

bambi1970 | 16-03-16 | 16:46

Wow, anonymous heeft Ted Cruz 24 uur de tijd gegeven om uit de presidentiële race te stappen i.v.m eerdere kiezer fraude, doet hij dit niet dan zal er bepaalde informatie over Cruz bekend gemaakt worden, althans volgens de volgende bron:

www.youtube.com/watch?v=vwwozi1qVJQ

mysteryposter | 16-03-16 | 16:24

Geile Markeerstift | 16-03-16 | 14:48

Voor het reageren op de vele dom-linkse topics die GS de laatste tijd produceert ga je beter naar joop.nl.

Het is hier de laatste maanden zeer triest gesteld met de objectieve topics.

Ik denk dat GeenPijl een brug te ver was voor veel adverteerders op GS en dat GS zich nu aan het herpakken op links is.

Ook voor GS geldt helaas: "follow the money"

TriestGeval | 16-03-16 | 15:12

"Nederlandse Trumpers op social media zijn vaak dezelfde mensen die wekenlang woede kunnen etaleren als AFA-agressief links een Amsterdamse Pegida-demo verstoort, maar die juichen "tegen de politieke correctheid" wanneer Trumptokkies geweld gebruiken om tegendemonstranten een zaal uit te schoppen."

Maar Van Rossem: het essentiële verschil is hier toch duidelijk dat AFA zelf een vreedzame groep OPZOEKT en daarmee gaat lopen rellen, terwijl de Trump supporters OPGEZOCHT WORDEN? En hoe weet je hoe die tegen-demonstranten zich gedroegen? Pas als Trump supporters inderdaad Bernie Sanders bijeenkomsten op gaan zoeken en daar gaan lopen rellen, pas dan is het hypocriet.

stampertje85 | 16-03-16 | 15:08

Ik had gehoopt dat Trump president zou worden maar moet helaas inzien dat in ieder geval de komende vier jaar het wijf van Clinton de machtigste persoon op aarde wordt. Alle vrouwen blij natuurlijk. Zusters!

Willibald von Klúúúk | 16-03-16 | 15:00

Ah, ik zie dat geenstijl eindelijk wat doet aan t teruglopend aantal reaguursels. Jammer dat Geenstijl reeds zga dood is.

Geile Markeerstift | 16-03-16 | 14:48

Afrikanerhart | 16-03-16 | 13:24
Goed stuk. Hopelijk leest Van Rossem het ook...

freelux | 16-03-16 | 13:53

@La Bailaora | 15-03-16 | 20:26
Feiten ontkennen maakt je tot een gevaarlijke gek. Zie IS leden.

Rest In Privacy | 16-03-16 | 13:37

Het is onzin dat alleen linkse demonstranten dit zouden doen, het gebeurde ook bij Bernie Sanders en ze hebben zelfs de microfoon uit zijn handen getrokken. Facts, please.

Ohja | 16-03-16 | 13:19

Discussiëren hoeft eigenlijk niet.
Amerikanen hebben geen stemplicht, dus het krijgt de leiders die ze verdienen.
Trump is iemand die 'the greatest nation on earth' een spiegel voorhoudt, en het spiegelbeeld maakt iedereen zenuwachtig.
Zoals die bekende hondenfluisteraar al zei: 'humans are the only species that follow instable pack leaders'.

Korneel Kafka | 16-03-16 | 12:23

Stormageddon | 15-03-16 | 20:38

Het voortdurend vermelden van zijn moeilijk uit te spreken originele familienaam maakt je tot een intellectuele niksnut.

Je weet werkelijk geen enkel steekhoudende link of feit te vinden dat zou kunnen bijdragen aan dit anti-Trump artikel van Amerika hater van Rossem.

Luister nog eens naar de Hitler lezing van van Rossum, dan verbaas je je ook niet langer over het afglijden van het lage objectieve niveau van GS om daarmee de adverteerders te kunnen plezieren.

TriestGeval | 16-03-16 | 12:11

Voor alle Trump haters moet het wel een klap in het gezicht zijn dat de man gewoon doorgaat met winnen.
Blijkbaar zien de Amerikanen het toch net even anders met Trump. Die zien het wel met hem zitten. Sterker nog hij weet mensen naar de stembus te krijgen die nooit stemmen. Wen alvast maar aan het idee. Trump kan gewoon President worden. En als je dat niet snapt heb je toch teveel je oren naar de anti propaganda geluid laten hangen en heb je het hele plaatje gemist.

dijkbewaker | 16-03-16 | 12:10

Het zijn altijd gewelddadige linkse protesteerders die bijeenkomsten verstoren. Dat is hier zo en in de VS niet anders. Het verschil is misschien dat men in de VS terugmept. Dat spint de linkse media dan weer als de schuld van rechts/Trump (en de Geenstijlsufferd van bovengenoemd stukje neemt het klakkeloos over, shame on you Van Rossem)

lekker wijf | 16-03-16 | 11:33

Het is bovendien een beproefde Linkse methode om andere het recht van spreken te ontnemen door demonstraties (hier) en conventies (daar) te verhinderen. Met behulp van Burgemeesters (hier) en pers (daar en hier)

Het deert Trump niet. Hij wint een debat door er te verschijnen en hij wint het debat door een te boycotten.
Waren Nederlanders maar half zo slim als Amerikanen, dan was Rutte 2 niet eens ontstaan. Zie je het voor je? Donald een coalitie met Hillary vormen? VVD/PvdA dat kan alleen in een land zonder ruggegraat.

observer59 | 16-03-16 | 11:14

We kennen hier de Linkse retoriek maar al te goed.
Over onderstaande uitspraak van B. Obama in 2008 hebben de politiek correcte nieuwszenders zich nooit druk gemaakt:
If they bring a knife to the fight we bring a gun.

Linkse logica: Rechts mag niet meppen maar Links mag wel schieten.

observer59 | 16-03-16 | 11:09

bijna dagelijks wordt Trump door de NL media belachelijk gemaakt.
DWDD neemt het voortouw hierin ,net zoals ze Obama verafgoden,zo haten ze Trump.

de Amerikaanse kiezer trekt zich daar niks van aan,heeft nog nooit van DWDD gehoord.

pejoar | 16-03-16 | 10:58

Marco Rubio. De arrogantste klootzak van heel de USA is vernederd. Hij begrijpt het nog steeds niet hoe zijn eigen staat hem de rug toekeerde. Maar laten we eerlijk wezen, de man is tegen alles wat anno 2016 heel gewoon gevonden wordt. De republikeinen vertellen niets nieuws dus weer het oude Bush verhaal over oorlog, dood en verderf.

sportingact | 16-03-16 | 10:55

CSTRT | 15-03-16 | 20:35
Ik zou het zeker niet bij 1 keer reageren laten!

B. Randnetel | 16-03-16 | 10:22

Nu kasich Ohio heeft gewonnen is het heel moeilijk voor Donald trump om de vereiste meerderheid van kiesmannen voor de republikeinse conventie te verzamelen.
.
Bij de conventie zal dan in de eerste stemronde geen van de kandidaten aangewezen worden. In een tweede ronde mogen ze stemmen zonder de voorverkiezingen in acht te nemen. Het staat het republikeinse establishment vrij om dan in een brokered convention een andere kandidaat naar voren te schuiven. De loser Mitt Romney, bijvoorbeeld.
.
Dat zou wel een pyrrhus-overwinning voor het republikeinse establishment zijn. Einde republikeinse partij. De meerderheid van de kiezers, namelijk, schijt op de corrupte baantjesklevers. De convention wordt dan een soort show die we hier al eens gezien hebben bij de VVD bij de keus tussen Rutte en Verdonk. Hectische nog steeds niet ondenkbeeldig da de partij die verkiezing in het voordeel van de leugenaar Rutte heeft vervalst.
.
Trump kan zich dan nog steeds als third party kandidaat voor het presidentschap nomineren. Ook dan is hij niet kansloos gezien het anti-establishment sentiment dat zowel bij de democraten als republikeinen zichtbaar is onder de kiezers. Sanders is net als trump een kandidaat tegen de Washington beltway. Peilingen onder kiezers voor Sanders geven aan dat zij eerder op trump zullen stemmen dan op Hillary. Dit wordt leuker dan seizoen 5 van house of cards.....

Glasgow Argus | 16-03-16 | 10:07

Stom!? Zit ik me nu af te vragen hoe het toch komt dat Trump zo populair is. Ik meende toch de mening opgedrongen te hebben gekregen dat met Obama in het witte huis het allemaal goed zou komen met de VS en de wereld in het bijzonder. Er regenboog eenhoorns zouden rondrennen in de bloemetjesweide. Ik zie nog een collega tot tranen geroerd 's morgens bij de koffieautomaat oreren over de voorspoed die nu ook over ons zou komen toen ook mij duidelijk werd dat Obama in het witte huis terecht was gekomen.

Trump, het zal mij aan mijn reet oxideren of hij al of niet z'n witte kont in het Oval Office parkeert. Of je nu door de kat of de hond wordt gebeten. In een diep en grijs verleden heb ik ooit een Amerikaans collega met een grijns op het gezicht horen zeggen:"Oorlogen worden altijd in Europa uitgevochten." Rijker zullen we er niet van worden, of het nu Trump is of Clinton.

tismilucas | 16-03-16 | 10:04

en je bent evengoed een 'een demagoog en een opruier' als je aan je publiek vraagt 'willen jullie meer of minder Marokkanen?'

Woods | 16-03-16 | 09:57

-weggejorist-

nooitmeerpvda | 16-03-16 | 09:53

De wereld heeft op dit moment nou eenmaal iemand nodig als Trump. Dat er aan Trump gekke kantjes zitten, so be it. Wat pas echt gevaarlijk is, is de Merkel filosofie. En die zitten nu nog allemaal en overal ter wereld comfortabel op het pluche.

MichelDenHaag | 16-03-16 | 09:45

@suikerbiet | 16-03-16 | 09:22
Bij GS zitten ze inderdaad totaal niet in de materie op dit punt. Er zijn ook zelden topics over, zelfs bij super thuesday niet van een tijdje terug, terwijl dat heel de nacht smullen was. het is wachten tot Quid er iets over typt dan ga ik turven hoeveel godwins in het topic voorkomen. Man man man.

pluk-87 | 16-03-16 | 09:24

Wat een ongelofelijk eenzijdig stuk. Het lijkt er op dat Van Rossum zich maar matig informeerd voordat hij een stuk tegen Donald Trump typt.
Gratis leestip: theconservativetreehouse.com/

suikerbiet | 16-03-16 | 09:22

Error 404 | 16-03-16 | 08:55
Liar, liar, pants on fire!

Glasgow Argus | 16-03-16 | 09:20

Bill Maher vind ik normaal een hele goeie gozer (wanne held is hij soms, rond 37seconden Who did this Jimmy? www.youtube.com/watch?v=Xj58TavOIqg )
Maar ik vind Trump ook een hele goeie gozer. Hoe ga ik deze cognitieve dissonantie oplossen? Nou, door te stellen dat het voor een liberale inwoner van Amerika zoals Maher, anders is om tegen de verkiezingen aan te kijken dan voor iemand aan de andere kant van de oceaan, zoals ik. Als je zelf Amerikaan bent is het een grotere gok om Trump als president te nemen dan Clinton. Daarnaast zijn de liberale waarden beter vertegenwoordigd bij Clinton.
Maher zet zich in voor een realistische kijk op de islam onder de liberalen (liberals bedoel ik, dat is waarschijnlijk net iets anders dan 'liberalen', maar goed). Trump heeft die kijk ook, maar verder moeten liberalen niets van die hele conservatieve gekkigheid hebben.
Conclusie: Maher is nog steeds een goeie pik en dat hij tegen Trump is, is ook nog wel te begrijpen vanuit zijn positie.
Zelf zou ik overigens absoluut wel op Trump stemmen, voor zo ver ik kan beoordelen dat ik een Amerikaan zou zijn.

pluk-87 | 16-03-16 | 09:17

Prachtige longread bedankt voor de tip.

diddley2 | 16-03-16 | 08:58

@Glasgow Argus | 15-03-16 | 20:17
Benghazi, waar heb je het over? Daar is niemand omgekomen. Hillary zegt het zelf: "We didn't lose a single person'.
thefederalist.com/2016/03/15/hillary-c...
Ook valt het in Libië mee want want er zijn verkiezingen geweest waarbij men stemde op gematigden.

Error 404 | 16-03-16 | 08:55

In de US of A koop je het presidentschap en moet je later je geldschieters compenseren, bij trump is dat anders en nu worden de would be geldschieters angstig. Trump brengt het pay to win systeem op een heul ander niveau.

Umberto die trotzoni | 16-03-16 | 08:55

Wauw, cuckstijl begrijpt er echt helemaal niks van en slaat weer eens de plank totaal mis. Msnbc is de linkse versie van Fox news. Een soort vara in de extreme. Hetzelfde geldt voor prutsers als Bill Maher. De msm in de VS is totaal niet te vertrouwen. Als je dat niet weet dan volg je nooit nieuws uit de VS en dan moet je ook geen domme stukjes gaan plaatsen.

ironpill | 16-03-16 | 08:54

Die gungrabbers clinton`s en tony blair waren de breinen achter veel van de ellende van nu . En dat schijnheilige UK wil in de EU ook niks anders dan stoken en onrust maken.

pedro300 | 16-03-16 | 08:25

-weggejorist-

JMartens | 16-03-16 | 08:18

trenthopper | 16-03-16 | 08:04
Yep. Mochten Trump-supporters nog eens een bijeenkomst van Hillary gaan verstoren, dan wordt alles omgedraaid, dan wordt het: 'Trump moet zijn fascistenbende in toom houden'.

menzo | 16-03-16 | 08:18

En de nieuwe spin: Iedere 5 minuten een leugen van Trump. Dat lijkt me eerder een : iedere 5 minuten een leugen over Trump. Zelfs als het waar zou zijn is het bovendien hypocriet dat we ons daar in Nederland druk om maken: We hebben een kabinet dat die score makkelijk bijhoudt. Niet alleen met verkiezingsbeloftes, maar ook gewoon in de tweede kamer terwijl ze aan het regeren zijn. Mark Rutte voorop. De enige uitzondering is van der Steur. Daarbij is het nieuwswaardig als ie elke uur een keer de waarheid spreekt. Die liegt zelfs nog in zijn slaapt.

TheEgg | 16-03-16 | 08:12

"Tegendemonstraties tegen een monstrueuze megalomaan zijn helemaal geen uiting van "politieke correctheid", zoals Trump het spint, het zijn uitingen van vrije meningen"

Ow ja joh.. Wat een uitingen van vrije meningen als Sanders supporters geweld gebruiken op een Trump rally, Bedreigen met moord, slaan van agenten, schieten in de lucht met pistolen!... Allemaal vredige uitingen van hun mening.. Wow van Rossum...

De man die trump probeerde te bespringen en vervolgens gehumaniseerd word door CNN en elk ander nieuws station! Ook gewoon perfect normale uitingen van hun mening?

Draai het eens om. Trump supporters verstoren Sanders rally's en schieten daar in de lucht en slaan agenten. Had je dan nog steeds gesproken over het "uiten van hun mening" Rossum?

Als een Trump supporter Hillary had besprongen en CNN en FOX interviewden die man om hem te humaniseren en zijn actie compleet te legitimeren. Nog steeds ok dan?

trenthopper | 16-03-16 | 08:04

Is dit geschreven door Maarten van Rossum?

Vic | 16-03-16 | 08:02

Natuurlijk zijn alle kandidaten megalomaan.

Carmelita | 16-03-16 | 07:47

menzo | 16-03-16 | 07:29

Het wordt dus een megalomane Reality-TV ster of een regenteseke psychopate die al lang achter de tralies had moeten zitten, we gaan Obama nog missen vrees ik.

GKH90 | 16-03-16 | 07:46

Ook gij, Brutus?

Nuchternederland | 16-03-16 | 07:45

Trump is niet gek. En hij is alleen gevaarlijk voor het GOP establishment en de Democraten,

Lauwe Koffie | 16-03-16 | 07:39

Drukte toch echt maar 1 maal post, sry ennyways.

GKH90 | 16-03-16 | 07:29

-weggejorist-

GKH90 | 16-03-16 | 07:28

-weggejorist-

GKH90 | 16-03-16 | 07:28

Stukje uit de longread:

President Donald Trump.

A thousand ridiculous accidents needed to happen in the unlikeliest of sequences for it to be possible, but absent a dramatic turn of events – an early primary catastrophe, Mike Bloomberg ego-crashing the race, etc. – this boorish, monosyllabic TV tyrant with the attention span of an Xbox-playing 11-year-old really is set to lay waste to the most impenetrable oligarchy the Western world ever devised.

En zo is het maar net.

GKH90 | 16-03-16 | 07:28

De Amerikaanse primaries zijn al over de helft, maar gisteren slechtte Trump eindelijk een belangrijke barrière: hij won in een staat meer dan 50% van de kiezers. Als je dat niet kunt, kun je de echte presidentsverkiezinge - één-op-één - wel vergeten. Tot nu toe kreeg Trump het geen enkele keer voor elkaar, bij elke voorverkiezing waren er meer Republikeinen die tegen hem stemden dan voor hem, zelfs gisteren in Florida, maar eindelijk heeft hij het gepresteerd: Trump haalde 73% van alle uitgebrachte stemmen - 343 van de 471 - in de Noordelijke Marianen.

simpelman | 16-03-16 | 07:23

Trump is een nationalist: Amerika voor de Amerikanen.
Minder Islam.
Illegalen het land uit, uitgezonderd hen die zich aangepast hebben.
VOORLOPIG geen immigratie meer.
Minder bemoeienis met het buitenland, uitgezonderd IS-bestrijding.
Komt op mij allemaal niet gek over.
Het argument dat hij alleen rijk is geworden door dat ene miljoen van zijn vader is onzin.
Elk jaar worden mensen door een loterij miljonair.
Ze bereiken er niks mee: maken het gewoon op.
Ook wel leuk dat hij zijn toespraken uit het blote hoofd houdt, de andere kandidaten lezen een voor hen geschreven speech op.
En tenslotte: hij is oud en rijk genoeg om op zijn lauweren te rusten, maar neemt toch de moeite zijn ideaal te verwezenlijken.

Carmelita | 16-03-16 | 07:15

Van Rossem for president!!
4 jaar Clinton...
Ik hoop op het Reagan effect als Trump president wordt, dat zou het enige positive zijn.
Maar de kogels in Amerika vliegen makkelijk.

diddley2 | 16-03-16 | 07:12

H7N9 virus

vxd | 16-03-16 | 06:49

www.slate.com/blogs/the_slatest/2016/0...
Dit gaat Trump nog lang achtervolgen als hij de nominatie krijgt en het tegen Hillary moet opnemen. De democraten zullen vol op het orgel gaan tegen Lewandowski.
Breitbart was zo'n beetje het enige pro-Trump medium. Behoorlijk sappige affaire.
reason.com/blog/2016/03/14/serial-resi...
In elk geval voer voor Fallon, Kimmel, Colbert et al.

Stormageddon | 16-03-16 | 05:52

Zowel Trump als Clinton zijn gek en beiden zijn slecht nieuws voor de wereld.

Zzzzooooffff | 16-03-16 | 05:47

Wat deze meneer op een engels forum zei.

'I simply can't take any rational person supporting him seriously.'

blandurego | 16-03-16 | 03:55

"Richard" Maddow hoef je helemaal niet serieus te nemen. Dinosaur media zoals msnbc sterven langzaam uit. Bill Maher is soms grappig maar zijn de mainstream media ook zo uit hun plaat gegaan toen Bush jr besloot om ons in een eeuwig durende oorlog te storten? Welnee, maar Trump is zgn de vijand. Nu ben ik helemaal geen aanhanger van Trump maar ik zie bij de gevestigde orde in Amerika dezelfde reflex als toendertijd bij Fortuyn en nu bij Wilders. Trump zegt rake dingen, is ongenuanceerd maar het establishment praat altijd met meel in de mond en naaien je nadat ze zijn verkozen door de "sheeple". Een groot deel is de gevestigde orde zat en stemt daarom op Trump. Alles beter dan dat valse wijf van een Hillary. Zijn heeft sowieso bloed aan haar handen: Benghazi hearings... zoek maar op.

The_Observer | 16-03-16 | 03:38

Trump doet me denken aan Rev. Jim Jones

kakkerlakgod | 16-03-16 | 03:35

En toch he. De zin "And we need the rich to make it great I'm sorry to tell you." flows like a mother zo mooi dat -ie loopt.
Pure poesie.

LibertasSimplex | 16-03-16 | 03:20

Trump in Florida:
"We will make the country rich again. We're gonna make it great again. And we need the rich to make it great I'm sorry to tell you."
Geen gezeik iedereen rijk. Want aan onze pik kompt ook een eind.

LibertasSimplex | 16-03-16 | 03:17

@The Motorcycle Boy | 16-03-16 | 02:28
Vergeet niet een ui onder haar bureau te leggen, voor de emotie-momentjes.

ben kokhals | 16-03-16 | 02:34

De grand wizard van de KKK in Californie, Will Quigg, gaat Hitlary stemmen conservativetribune.com/kkk-wizard-end... Dus die KKK is weer thuis waar de KKK vandaan kwam, en dat is mooi meegenomen voor de Democrats.

ben kokhals | 16-03-16 | 02:29

Wacht even, de journalist dient natuurlijk ook een stelletje tomaat smijters in de studio te hebben. Pas dan kunnen we haar oordeel beoordelen...

The Motorcycle Boy | 16-03-16 | 02:28

@Nilfisk | 16-03-16 | 02:12
Maar goed dat het niet in het Duits is:)
Die neocon-feeks is ooit uit de Watergate Commissie gezet wegens "fraud, lies, and obstruction of justice", en geen spat veranderd. Hoewel, daar kwam "we came, we saw, he died [Gadaffi], hahaha" bij, en is alleen maar erger geworden. Denk aan haar wens ons in een "perpetual war" te storten. Wat een 'evil' griezel, die Hitlary.

ben kokhals | 16-03-16 | 02:24

@Lewis Lewinsky | 16-03-16 | 02:10
Dan is er vast iets misgegaan met Microsoft's stemmachines:)

ben kokhals | 16-03-16 | 02:13

Wauw die Hillary is eng....

Nilfisk | 16-03-16 | 02:12

-weggejorist-

The Motorcycle Boy | 16-03-16 | 02:12

Ziet ernaar uit dat de *gevaarlijke gek* vandaag in vier van de vijf staten gaat winnen. Goed gedaan Trump!

Lewis Lewinsky | 16-03-16 | 02:10

@Pace | 16-03-16 | 02:03 "Belangrijke vraag: ... Vragen kiezers zich niet of beweringen kloppen?"
.
Neemt een kritische burger alle beweringen in een programmaatje van Pauw of Matthijs "vijf tonnetjes in de pocket" van Nieuwkerk serieus?

ben kokhals | 16-03-16 | 02:08

Hier lijkt Geenstijl wel alle leugens uit de Amerikaanse gelijkgeschakelde massamedia te omarmen. In Amerika bestaat al lang geen vrije pers meer; alles staat onder controle van de elite: www.youtube.com/watch?v=GepGO6HqL3o

Wladimir 1928 | 16-03-16 | 02:04

Op de livestream Trump (die nog niet is gearrriveerd) nu een audio van de schorre sociopaat Hitlary. Yak.

ben kokhals | 16-03-16 | 02:04

Vooral de feiten die Bill Maher noemt zijn wel erg veelzeggend. Het zijn inderdaad wel grove onwaarheden waar Trump mee komt.

Belangrijke vraag: hoe komt het dat dit geslikt wordt. Vragen kiezers zich niet of beweringen kloppen?

Pace | 16-03-16 | 02:03

Kijk hillary kijken van links naar rechts en terug, telepropters, met info wat mensen willen horen volgens stem onderzoeken...

mysteryposter | 16-03-16 | 02:02

@mysteryposter | 16-03-16 | 01:56
Goed punt. De hypocrisie is fenomenaal in die correcthoek.

ben kokhals | 16-03-16 | 01:58

@ ben kokhals | 16-03-16 | 01:48

Mee eens man, walgelijke media frame reacties. En dat Obama ooit zei tegen protesters dat als ze knuppels meebrengen zijn aanhang zou antwoorden met vuurwapens, dat wordt voor de gemak vergeten...

mysteryposter | 16-03-16 | 01:56

@mysteryposter | 16-03-16 | 01:32
Dank voor de tiplink!
Het valt op dat de verstoringen van Trumps toespraken steeds grimmiger worden, tot en met een bijna aanslag aan toe. In het begin was hij zeer coulant en liet het maar gaan of vroeg wat ze te melden hadden, later liet hij wel eens wat hysterische idioten uit de zaal zetten, maar met "be kind, don't hurt them" erbij. Dat is kennelijk net fotogeniek genoeg voor de linksmob, dus zijn ze steeds verder gegaan. Walgelijk, die antidemocratische politiek correcte meute.

ben kokhals | 16-03-16 | 01:48

Rubio suspends his campaign. Heeft in zijn thuisstaat Florida verloren van Trump.

Lewis Lewinsky | 16-03-16 | 01:35

@ DerUnterMensch | 16-03-16 | 01:22

Die hyperbool is onderdeel van de art of the deal. Een voorbeeld is de muur die er eerst niet zou komen volgens de mexikaanse regering. Nu accepteren ze de muur maar willen ze er niet voor betalen, ondanks bizarre handelsoverschot, en zaken als viza kosten die met een opslag makkelijk ervoor zouden kunnen betalen.

mysteryposter | 16-03-16 | 01:30

Ook in Illinois ligt Trump voor. In Ohio ligt Kasich voor.

Lewis Lewinsky | 16-03-16 | 01:30

Spannende dag in de voorverkiezingen. Trump heeft gewonnen in Forida, ligt voor in North Carolina en Missouri (daar wordt nog geteld), maar ligt achter in Ohio.

Lewis Lewinsky | 16-03-16 | 01:27

Over leugens gesproken:
(Opvallend: Nederlandse Trumpers op social media zijn vaak dezelfde mensen die wekenlang woede kunnen etaleren als AFA-agressief links een Amsterdamse Pegida-demo verstoort, maar die juichen "tegen de politieke correctheid" wanneer Trumptokkies geweld gebruiken om tegendemonstranten een zaal uit te schoppen.)
Waar baseer je dat op, wat is “vaak”? Het lijkt hier een mening of idee te zijn, maar wordt neergezet als een feit. Dat is dan ook feitelijk een leugen.

Nou snapt iedereen wel dat dit een idee is dat Van Rossem baseert op zijn persoonlijke ervaring. Zou ik dit naar Trump vertalen, dat is het echter een leugen.

Ik heb me nog niet genoeg overal in verdiept om een echt duidelijke mening te kunnen vormen. Dat vergt nogal wat moeite vanwege onze extreem gekleurde pers. Maar ik weet wel dat je niet alles te letterlijk moet nemen.

DerUnterMensch | 16-03-16 | 01:26

Dat van die hyperbool geld overigens ook voor de 'leugens' in het tweede filmpje. Er zijn geen banen, het leger wordt uitgehold. Dat kun je opvatten als “we hebben te weinig banen” en “er moet meer geld naar het leger”. Ja, de feitelijke uitspraak is misschien een 'leugen' (net als die 100 kilo frieten uit mijn vorige voorbeeld) maar dat bedoelt iemand ook niet letterlijk.

De meeste politici spreken niet meer op deze manier, hij duidelijk wel.

DerUnterMensch | 16-03-16 | 01:22

@DerUnterMensch | 16-03-16 | 01:18
-------------

Spijker op de kop geslagen, +1

mysteryposter | 16-03-16 | 01:20

Ik vraag me vooral af wat hij nou probeert te zeggen. Vroeger waren we wat ruiger met elkaar... Tja als ik wel eens artikels zie dat in Nederland op een school aangifte is gedaan na een ruzie denk ik ook van waar zijn we mee bezig. Werkelijk, aangifte om ruzie. Wat dat betreft rent men nogal snel naar moedertje overheid voor hulp.

Een goede manier om dat samen te vatten is kleinzerig. We worden steeds kleinzeriger en dat mag best wel eens stoppen.
Dat is een beetje vergelijkbaar met de knie schiet opmerking van Wilders.

Ga je dat naar de context van zo'n protest brengen.. Wilt hij dan zeggen, gooi hem naar buiten en doe dat nou niet met fluwelen handjes. (hou er rekening mee, dit zijn geen protesters op straat, dit zijn mensen die bij een Trump bijeenkomst naar binnen zijn gedaan (bedoelt voor voorstanders) om daar te protesteren.)

In dat geval, valt het nog mee. Bedoelt hij te zeggen. Iedereen die tegen mij protesteert moet je op zijn gezicht slaan. Tegen mij protesteren mag niet. Tja dan is het ronduit slecht.

Ik vind het echter moeilijk om aan de hand van deze filmpjes te bepalen hoe ik de opmerkingen moet opvatten. Maar je moet sowieso niet alles te letterlijk nemen.

In Nederland kun je mogelijk worden aangeklaagd om een duidelijk niet letterlijk bedoelde uitspraak. Maar feitelijk slaat het nergens op. Als iemand iets zegt in de trant van “Ik heb gister wel 100 kilo frieten gegeten” weet je ook dat dat niet letterlijk is, maar hij zegt “Ik heb heel veel frieten gegeten”, een hyperbool heet dat. Helaas lijkt dat in de politiek niet meer gebruikt te kunnen worden.

DerUnterMensch | 16-03-16 | 01:18

little marco out, hij praat in verleden tijd met speach

mysteryposter | 16-03-16 | 01:14

@VelParpone | 16-03-16 | 00:47 "Hopelijk dat Trump delen van het internet gaat sluiten, om te beginnen met GS..(j/k btw)"
.
Haha.. Heb je PvdA ijdeltuit Timmermans al gehoord over zijn theekransje met de social media? Die zal eerder de meningsuiting snoeren dan iemand als Trump.

ben kokhals | 16-03-16 | 01:09

Gelukkig hebben wij helemaal niks te zeggen over wat Amerikanen stemmen. Stuk is daarom totaal nutteloos.

Nilfisk | 16-03-16 | 01:08

@hijger | 16-03-16 | 01:02,
Maher extreemlinks?
lol, dat is dan de eerste extreemlinkse Islam basher die ik ken

vander F | 16-03-16 | 01:07

Artikel levert in aan geloofwaardigheid door oppersalonsocialist en zure, zeurende "komiek" Bill Maher als argument erin te gooien. Deze extreemlinkspropagandist (prachtig woord) heeft een hekel aan Trump sinds hij is aangeklaagd door hem. Voor meer details hierover, Google is je vriend. Het was perfect gespeeld door Trump die zo qua humor ver boven de man die zijn brood ermee moet verdienen uitsteeg.

hijger | 16-03-16 | 01:02

Trump wint Forida!

Lewis Lewinsky | 16-03-16 | 01:01

@VelParpone | 16-03-16 | 00:43,
ik blijf me verbazen over het gebruik van Godwins, denken die mensen nou echt dat dat tegenwoordig nog enige indruk maakt?
Wat dat geweld betreft, geen idee of Sanders dit zou ondersteunen, lijkt me sterk, maar dat er veel mensen onderhand echt nerveus worden over de opmars van Trump is nogal logisch.
Eigenlijk is het enige wat ik zelf over Trump kan zeggen is, los van het feit dat hij nogal simplistisch en nou niet bepaald belezen overkomt, dat hij buiten de lijntjes kleurt.
Hij houdt zich aan geen enkele regel die voorschrijft hoe je campagne dient te voeren, spreekt zichzelf voortdurend tegen, zegt dingen die verifieerbaar niet waar zijn maar het blijkt allemaal geen reedt uit te maken.

Dat kan maar 1 ding betekenen, mensen zijn de gevestigde orde zo ontzettend kotszat dat deze man, die zo overduidelijk tegen alle gevestigde dingen ingaat hun stem krijgt.

Aan 1 kant baart mij dat enorme zorgen stel dat hij president wordt, die gast kan in een handomdraai de wereld in vuur en vlam zetten met z'n uitspraken,
aan de andere kant (laat ik het eens positief bekijken) kan juist een man als Trump misschien wel een nieuwe draai aan de wereldpolitiek geven.
Ik zei al eerder, dat hij tegen zaken als het TPP en TIPP is, dat hij dat als een bedreiging voor de vrije burger is vind ik dan weer een plusje.
Maar vooralsnog zie ik wel wat in Sanders maar niet in Trump.

vander F | 16-03-16 | 00:58

VelParpone | 16-03-16 | 00:47
de enige vraag welke ik belangrijk vind, wat doet ie met de FED. het gaat om de geldpers. de rest is niet belangrijk.

blabla9899 | 16-03-16 | 00:57

@VelParpone | 16-03-16 | 00:29,
"welnee"

Je zegt in feite wat ik ook zei.. Hoewel vaak de problematiek van Islam aan de orde wordt gesteld, staat de redactie nou niet echt bepaald achter GW.. GS is niet 1 persoon, duh, maar de leden van de redactie hebben toch gewoon een voorkeur voor een partij..
Weesie was een van de grondleggers van GS en hij kwam er op de tv openlijk voor uit voor de VVD te zijn. Castricum (destijds toch wel het gezicht van GS TV ook)

Ik lees eigenlijk alleen de stukjes van Pritt omdat hij toch wel het meest conservatief en ik hem niet in staat zie om dit soort huilie huilie verhaaltjes over Trump te schrijven (met warempel vox als bron) Vaker schrijft hij juist positief over Trump.

"Het is logisch dat Donald Trump een populaire presidentskandiaat kon worden. "

Ja he, van Rossem.. Zo logisch, ik denk dat jij vooraan stond vorige zomer om het idee van Trump als GOP kandidaat als ridicuul weg te wuiven. Prove me wrong.

VelParpone | 16-03-16 | 00:57

Ooops. Die Bill Maher is een soort poltiek correct vara presentator die met D66 en PvdA over over Wilders ginnegapt, en die Rachel Maddow is nog net geen goelag-kapo. Maar hoe dan ook, alle kandidaten zijn uitwisselbare en oorlogszuchtige trekpoppen, met Clinton als absoluut dieptepunt.
De uitzonderingen op deze regel zijn Trump en in zekere zin ook Sanders. De politiek incorrecte Trump waagt het zelfs om Bush (terecht) in één adem met 911 te noemen en zoiets als de TPP en Common Core compleet onderuit te halen. Trump wordt daarom net zo vals aangevallen en verketterd als Fortyun en Wilders, en loopt dezelfde risico's: De sabotage en het geweld komt van de gevestigde macht en de linkse woeste horden.
Zo was de idioot die hem onlangs probeerde aan te vallen een extreem linkse isis supporter, werd de chaos in Chicago door links veroorzaakt, en heeft het door Soros gesteunde "MoveOn.org" aan Trump de oorlog verklaard.
Commentaar van een incorrecte Amerikaan: "I am going to say it again.... I had to take my Trump Sticker off of my car due to the violence."

ben kokhals | 16-03-16 | 00:55

Zo te zien gaat Trump ook een overwinning in Ohio in de wacht slepen... What a time to be alive guys....:))

Hopelijk dat Trump delen van het internet gaat sluiten, om te beginnen met GS..(j/k btw)

VelParpone | 16-03-16 | 00:47

@VelParpone | 16-03-16 | 00:29,
welnee,
sommige reaguurders (en GS haters) denken nog wel eens dat GS echt ergens voor staat, PVV fans of keihard anti islam.
GS an sich staat nergens voor behalve dat je moet kunnen zeggen wat je denkt, binnen de grenzen van de wet.
Dat de redacteuren zelf zo hun voorkeuren hebben zal best maar is niet relevant, wel relevant is dat ik al sinds 2005 hier kan reaguren over de meest expliciete onderwerpen, dat hier hier gekankert kan worden op steel mocros zonder gelijk een ban te krijgen.
Mij gaat het er om dat ik hier tenminste ruimte heb om het met andere reaguurders hartgrondig oneens te zijn en discussies kan voeren, snel en zonder moderatie vooraf.

vander F | 16-03-16 | 00:45

vander F | 16-03-16 | 00:27
Trump heeft in de voorbije maanden ongelofelijk veel rallies gehouden met soms wel 30.000 bezoekers. Zo nu en dan kwamen daar hecklers op af maar over het algemeen verliep alles rustig en vreedzaam. Die stomp van van die oude (natuurlijk onmisbaar in dit artikel voor van Rossem) is wellicht het dieptepunt geweest. Ik praat geweld niet goed en die ouwe mag wat mij betreft niet ongestraft blijven, maar nou nou, wat erg zeg....

Vervolgens komt Trump een rally houden in Chicago (rampant crime, veel negers, BLM fascisten, etc etc) en Trump besluit wijselik om z'n bezoek af te zeggen. Die 'betogers' waren overigens opgehitst door Sanders e.d., groots georganiseerd via diverse websites, om als enige doel een vreedzame rally van Trump onmogelijk te maken. Absurd om te zeggen dat Trump de oorzaak is van al dat geweld omdat hij semi-serieus gezegd heeft dat ze harder omsprongen met demonstranten in 'the old days', of vind je van niet?

Ik maakte btw geen godwin; had alleen graag gezien dat mensen zich wat meer inlazen in de historie van fascisme zodat ze konden inzien dat Trump daar niks mee te maken heeft.

Wat betreft jouw artikel; "The Rise of the Nazis Is a Pretty Good Guide"

Dat is een pure godwin. Ik zie geen gelijkenis tussen Trump en Hitler. Period.

"the inevitable protests against his hateful rhetoric"
Als ik dit lees, hoef ik al niet verder te lezen. Er is niks 'hateful' aan de rhetoric van Trump. Fuck die belachelijke framing.

VelParpone | 16-03-16 | 00:43

Sinds wanneer is Van Rossem lid van Groenlinks? Het is tijd voor verandering, het is tijd voor een echt rechts geluid. Geen Clinton(D66) of Sanders(SP).

Trump for president!

Conservatief-Martijn | 16-03-16 | 00:42

CS6X | 16-03-16 | 00:24

Van Rossem is geen fan van GW. Pritt Stift zie ik heel misschien nog wel op de PVV stemmen maar de rest zijn voor zover ik weet gewoon VVDers (net als Castricum en Weesie overigens) Beetje populistisch doen en een halfslap anti-islam geluid laten horen op GS maar als puntje bij paaltje komt staan ze achter Rutte.

VelParpone | 16-03-16 | 00:29

@VelParpone | 16-03-16 | 00:11,
zal best, maar je kunt dit niet ontkennen:
www.bbc.com/news/election-us-2016-3579...
en voor sommige mensen is dat gewoonweg een aanmoediging om eens de handen uit de mouwen te steken.

Met fascisme gooien, blijft eenvoudigweg een Godwin, hier is ook een mooie:
www.alternet.org/tea-party-and-right/w...
Nogal gemakkelijk allemaal en het laatste wat ik bij Trump denk is 'fascisme',
populist? Sure, maar dat maakt iemand nog niet slecht of fout.

vander F | 16-03-16 | 00:27

Gevaarlijke gek? Hij is een populist, net als jullie vriendjes Pim en Geert. Waarom Geert supporten en 'the Donald' bashen? Veel mensen uit de Westerse wereld zijn de gevestigde orde zat om een reden. Ik ben er één van.

CS6X | 16-03-16 | 00:24

Hij steunde vroeger de o.a. liberals als ondernemer, en is nu dus niet te vertrouwen hoor ik vaak als boehoe stelling

Hier is repliek van een Amerikaan op die stelling

youtu.be/BLcp4q2J23w?t=387

mysteryposter | 16-03-16 | 00:19

@Glasgow Argus | 15-03-16 | 23:26
comment van de avond. Veel plusjes.

La Bailaora | 16-03-16 | 00:19

@vander F | 16-03-16 | 00:05
Zoals ik al zei, ik neem Breitbart niet serieus :) Het niveau haalt soms niet eens het niveau van de slechtere reaguursels hier, naar mijn mening. Beetje DasKapitaal achtig. Kijk ons eens een grote, rechtse, broek aan hebben, en continue door de mand vallen.
Trump is links/liberaal in de in dat hij voor redelijk wat vrijheden is (zeg maar, datgene wat eng-rechts in de VS wil verbieden), en bijvoorbeeld voor Obamacare of een soortgelijk stelsel is. En, om in te haken op je reaguursel van 0:02, ja, ik denk ook dat Sanders een nog betere kandidaat is.
Voor mij staat Sanders op 1, Trump op 2, dan een heeeel groot gat, en dan, ik weet het niet. Misschien is zo'n enge religekkie uiteindelijk beter voor de wereld dan Clinton. Die zie ik toch meer inde hoek van een Bush Jr. Je weet wel, de president die een half miljoen mensen dood bombardeerde in Irak bij wijze van verkiezingsstunt.

TheEgg | 16-03-16 | 00:19

Gheyboy Rubio krijgt me even een pak slaag. Wat je zegt van Rossem, kansloos. En gelukkig maar: i.4cdn.org/pol/1458083725710.jpg

VelParpone | 16-03-16 | 00:18

vander F | 16-03-16 | 00:05

Breitbart is inderdaad (als een van de weinige media) pro-Trump. Nogmaals Fox News is, zoals TheEgg aangeeft overwegend negatief over Trump vanwege gevestigde orde. Overigens waren er ook enkele critici bij BB zoals Shapiro en Fields (zoek eens op hoezeer zij dat akkefietje heeft opgeblazen) die inmiddels gelukkig zijn opgerot.

Dit is ook wel een interesting read voor mensen die Trump maar al te graag in de fascisme-hoek plaatsen: www.forbes.com/sites/michaelledeen/201...

VelParpone | 16-03-16 | 00:11

@TheEgg | 15-03-16 | 23:48,
blijft natuurlijk verwarrend, Breitbart is echt fors rechts en groot supporter van Trump, wat dan weer tegen je opmerking ingaat dat Trump behoorlijk links zou zijn.

vander F | 16-03-16 | 00:05

mysteryposter | 15-03-16 | 23:05
Tnx voor link. Zo even goed voor zitten.

down | 15-03-16 | 23:09
Eens. Echt belachelijk dat van Rossem die paar off-hand comments van Trump promoveert tot een oproep tot geweld terwijl Trump veel vaker zegt dat hij geweld afkeurt.
Wat moet je met dit soort mensen als ze - eenmaal - de zaal binnen met z'n allen stampie gaan maken? Gewoon het liefst op inderdaad op stretchers eruit flikkeren...
twitter.com/KingDSeals/status/7083375...
Wat deze meid zegt gaat wel ver, zo lang niemand dat maar doet.. :P twitter.com/KingDSeals/status/7087534...

Nickname85 | 15-03-16 | 20:18
Deze bedoel je denk ik: www.youtube.com/watch?v=pWkUP5B9GCY

Kan deze ook aanbevelen aan van Rossem: www.youtube.com/watch?v=PPC4DDW_LSw

#Trump2016

Nickname85 | 15-03-16 | 20:18

VelParpone | 16-03-16 | 00:04

@TheEgg | 15-03-16 | 23:48,
ik lees Breitbart dan ook om die faut rechtse sentimenten in de VS te lezen,
aardig is de kritiek op Clinton in dit opzicht, van alle kanten wordt ze idd aangevallen, gewantrouwd, omdat ze zulke sterke banden heeft met Corporate America.
Zo is Sanders dan ook de tegenhanger van Trump, onafhankelijk, niet besmet.
En dan vraagt men zich nog af waarom zo'n 'ouwe lul' zo populair is bij jongeren en waarom die, en vrouwen, zich niet aansluiten bij het Clinton kamp.
Een boel Amerikanen zijn nou ook weer niet zó achterlijk dat ze dat niet doorhebben.

vander F | 16-03-16 | 00:02

Nou nou wat is Trump toch slecht zeg, als je luistert naar wat hij inhoudelijk zegt is het echt allemaal niet zo vreemd hoor. Jarenlang dat gejank aan moeten horen dat angst leidt tot haat van minderheden en nu maar panisch janken alsof Hitler zelf daar staat.

gewirwar | 16-03-16 | 00:00

-weggejorist-

Erkend Potloodventer | 15-03-16 | 23:58

Volgens mederepublikein Newt Nitwitch heeft hij geen "initiation rites" ondergaan en hoort hij bij geen enkele "secret society": m.youtube.com/watch?v=dO-NA73FsW8

Makro777 | 15-03-16 | 23:54

@Pierre Tombal | 15-03-16 | 23:33,
misschien misschien, maar, in Nederland althans, zitten we dicht tegen het boos aan.
Het is dat veel mensen ook doodgewoon bang zijn dat het helemaal misgaat, mensen hebben wat te verliezen en houden zich daarom in, in Oekraine hebben veel mensen nauwelijks nog iets om te verliezen, dan is boosheid wat overblijft.
Mocht het de komende jaren economisch echt fout gaan in de wereld en in de EU houd ik m'n hart vast, it smells like war already.

Ik vind de opmerking van Hennis in dit licht bezien ook creepy, dienstplicht voor vrouwen invoeren.
www.volkskrant.nl/binnenland/hennis-wi...
'Hennis verandert de wet op verzoek van PvdA en D66. Het is een symbolische stap, maar het gaat beide partijen om de gelijke behandeling van man en vrouw. De minister is het met ze eens.'

Klinkt mij meer als voorbereiding op een mogelijk forse uitbreiding van de hoeveelheid benodigd kanonnenvlees.

vander F | 15-03-16 | 23:51

@vander F | 15-03-16 | 22:32
Fox is in handen van de gevestigde orde. Trump wordt ook niet gedemoniseerd door links, maar door die gevestigde orde. Amerika is noch liberaal, noch libertarisch: het is corporatistisch. Zeg maar een soort communisme, maar dan met leiders uit een inner circle ipv. uit een partij. Wetten worden gekocht (door sponsoring van presidents kandidaten), corporaties betalen nauwelijks belasting tov de gewone burger en het midden/klein bedrijf. Corporaties die blunderen worden met belastinggeld gered (de banken, de verzekeraars). enz. enz.

Trump is doodeng voor die corporaties, want hij kost ze dadelijk een deel van hun macht, juist omdat ie niet in hun broekzak zit.

Om even verder te gaan op de inhoud van je reaguursel: Daarnaast is Trump, voor Amerikaanse begrippen, behoorlijk links. En als laatste is breitbart zo mogelijk nog onbetrouwbaarder als Fox.

TheEgg | 15-03-16 | 23:48

@Glasgow Argus | 15-03-16 | 23:26,
daar ga ik een eind in mee, we zitten nu echt in een gevecht tegen de corporate society.
Allerlei zaken die ooit goed bedoeld zijn opgezet, zeg liberale handelsverdragen zoals de EEG, worden uiteindelijk misbruikt door Big Money, grote intercontinentale bedrijven, investeringsmaatschappijen maken zwaar misbruik van de geboden kansen, we zien frauderende banken die honderden miljarden Euro's verklooien waar dan ijskoud de belastingbetaler voor kan opdraaien, het is werkelijk verbijsterend waar in we in verzeild zijn geraakt.

In die zin moet ik Trump dan een pluim geven, hij spreekt zich duidelijk uit tegen dit soort verdragen, de uitverkoop van democratie en welvaart:
twitter.com/realDonaldTrump/status/70...

vander F | 15-03-16 | 23:42

@Stormageddon | 15-03-16 | 20:35
Je lult veel, maar je zegt weinig. Nogmaals, context ontbreekt. "Sla ze neer" is een oproep tot geweld, maar ik mis dus de context. "Vroeger verlieten... enz" is geen oproep tot geweld maar slechts een constatering. Als er wat gebeurt, roept ie in ieder geval op om geen geweld te gebruiken:
youtu.be/SuW3Pjh2CMM?t=6m50s
Compleet met context.

TheEgg | 15-03-16 | 23:39

"Nederlandse Trumpers op social media zijn vaak dezelfde mensen die wekenlang woede kunnen etaleren als AFA-agressief links een Amsterdamse Pegida-demo verstoort, maar die juichen "tegen de politieke correctheid" wanneer Trumptokkies geweld gebruiken om tegendemonstranten een zaal uit te schoppen.)"
Ik dacht dat ik per ongeluk een topic van Quid aan het lezen was, maar ik heb me vergist.

pluk-87 | 15-03-16 | 23:36

@vander F | 15-03-16 | 22:55
Voor het juiste sentiment moet je denk ik het woord "boos" vervangen door "teleurgesteld". Boos is wat de burgers op het Maidanplein toonden. Daar zitten we denk ik geen van allen op te wachten.

Pierre Tombal | 15-03-16 | 23:33

Vergeleken met Trump is Wilders een PvdA'er.

Verzuimer | 15-03-16 | 23:31

vander F | 15-03-16 | 23:04
de oude links-rechts tegenstelling bestaat eigenlijk al een tijd niet meer. de klassenstrijd die aan deze verdeling ten grondslag ligt is sinds de emancipatie van de arbeidersklasse wel verdwenen. de klassieke linkse partijen - de democraten in de vs en de PvdA bij ons - hebben langs de lijnen van de kritische theorie al lang andere doelgroepen aangeboord die beurtelings " zielig " of, beter gezegd, " onderdrukt " zijn.
de Republikeinen zijn net als de Democraten vertegenwoordigers van gevestigde belangen geworden. van de grote overheid en het grote bedrijfsleven.
zoals het nieuwe links de lijn van de grote allesverdelende overheid is, is het rechts van tegenwoordig niet voor vrije handel. integendeel zelfs, large corporates willen helemaal geen concurrentie.
de establishment vertegenwoordigers hangen aan de tiet van de hoogste bieder en gaan lekker mee in TTIP - als er iets anti-democratisch, anti-natie staat en anti-verzorgingsstaat is, dan is het deze moderne vorm van uitbuiting het wel.
de media zijn hier drie keer de volkskrant, in de vs zijn viacom, disneycorp en nog een paar concerns de eigenaar van de grote netwerken en de grote kranten. foxnews is murdoch en deze gewetenloze figuur maakt het niets uit waar hij voor staat. wanneer hij maar winst maakt interesseert het hem niks. het is de 1%, of de 0,01% die de touwtjes in handen heeft en niet zomaar uit handen gaat geven.
los van de vraag of het links of rechts is, voor mij is het meer een strijd tussen right en wrong.
wat wereldwijd aan het broeien is, is de strijd tegen het grote geld en voor de individuele vrijheid. we zien hier "peak socialism" en de kiezers hebben nu een soort van laatste kans om daar op vreedzame wijze een einde aan te maken.
dat is het belang wat wij hebben bij een "nee" stem op 6 april en bij de komende tweede kamer verkiezingen. en de duitsers mogen in 2017 voor de bundestag, de fransen voor de presidentsverkiezingen, de britten voor de brexit en de amerikanen voor us2016.
2016-2017 wordt het politieke jaar from hell. maar wat op het spel staat is de toekomst. aan u de keuze.

Glasgow Argus | 15-03-16 | 23:26

En de kans dat dhr Trump een ongelukje krijgt, door per ongeluk tegen een paar gram lood aan te lopen, neemt zo met de dag toe.
Ik verwacht ook nog wel een of andere ranzige roddel maar dat er gasten rondlopen die hem willen omleggen is vast en zeker ook het geval.
Boze republikeinen die via maffia connecties iets gaan 'regelen', gestoorde Folkert van der G. types etc
vander F | 15-03-16 | 22:53
Ah, de gevaarlijke gekken zit dus aan de andere kant. Zit Van Rossem er toch naast...

freelux | 15-03-16 | 23:19

@VelParpone | 15-03-16 | 23:08,
vanuit een Nederlands perspectief is FOX een nationalistisch rechtse zender.
Maar goed, ik zeg toch ook dat je het politieke landschap in de VS niet door Nederlandse links/rechts bril kunt bekijken.
Ik merk dat sommige reaguurders dat doen, kan echt niet.

vander F | 15-03-16 | 23:16

als Elon Musk, Apple en Google al samenwerken om Trump dwars te gaan liggen dat weet je dat je op de goed weg bent.

Hey Geenstijl ! Nu even net zo'n stukje over Hillary Clinton?!

meso1 | 15-03-16 | 23:12

Ik snap hem niet van Rossum, als ik met stappen teveel zuip en in een tentje hard begin te loeien word ik er toch ook uitgesmeten en krijg ik een trap na als ik niet snel genoeg opzout. Als je tijdens de Mattheus Passion gaat lopen gillen dat klassieke muziek sux en dat Popmuziek het helemaal is wordt je er ook uitgegooid. Misschien is het gewoon beter als "zwarte piet niet" schreeuwers op kinderfeestjes en "free Palestina" schreeuwers bij voorstellingen van bejaarde holocaust overlevenden gewoon een schop onder hun hol krijgen als ze eruit gesmeten worden en te horen krijgen dat ze beter even normaal kunnen doen.

down | 15-03-16 | 23:09

-weggejorist-

eigen eeuw eerst | 15-03-16 | 23:07

Gazbrom | 15-03-16 | 22:58

Hij is goed ja haha.

endtotrolling | 15-03-16 | 23:04

@Glasgow Argus | 15-03-16 | 22:47,
vast en zeker,
ik probeer alleen maar aan te geven dat wat we in Nederland verstaan onder Links/rechts absoluut niet kunnen vergelijken met de Amerikaanse situatie,
absoluut niet zelfs.

Dit weekeinde nog een aardig gesprek met een Française over populisme en extreem rechts in Europa.
Waar ze wees op Wilders als de Nederlandse Le Pen,
waarop ik haar kon melden dat Wilders een echte Israel fanboy is en geen moeite heeft met homo's e.d.
Dat paste dus absoluut niet in haar plaatje van een extreem rechts politicus,
die hoort namelijk op z'n minst een homofobe anti-semiet te zijn.

vander F | 15-03-16 | 23:04

-weggejorist-

prof Nice | 15-03-16 | 23:00

-weggejorist-

prof Nice | 15-03-16 | 23:00

endtotrolling | 15-03-16 | 22:56

Berniesupporters zijn bevangen door de heilige graal van het socialisme. En dat is uiteraard een mooi mikpunt van satire:
www.youtube.com/watch?v=MjcD4ZBagZA

Gazbrom | 15-03-16 | 22:58

Het Amerikaanse leger ziet het liefst Trump als de nieuwe commander.
Komt er dus een burgeroorlog, gaat Trump weer winnen.
Al die andere kandidaten zijn ook een armetierig slap zootje bij elkaar. Trump en Poetin gaan de wereld echt beter maken. Asterix en Obelix tegen de rest. Eindelijk.

squadra | 15-03-16 | 22:58

Gazbrom | 15-03-16 | 22:38
Trumpsupporters en Obamasupporters verschillen nauwelijks. Beide groepen zijn irrationeel en volkomen bevangen door emotie.

Jaja over emotie gesproken bij de Bernie supporters...

www.youtube.com/watch?v=cnN4RObmvxo

endtotrolling | 15-03-16 | 22:56

@notamused | 15-03-16 | 22:53,
hetzelfde met Wilders, dialectisch boze burgers.

vander F | 15-03-16 | 22:55

@Aschwin | 15-03-16 | 22:40,
en zeker bij de GOP (republikeinen)
Trump is geen onderdeel van het partij establishment, hij loopt niet aan een of andere leiband en ze zijn zich nu natuurlijk kapot geschrokken, geen mogelijkheid om hem te manipuleren.
Als ik het goed begrijp is de kans dat hij de nominatie wint als de partij dat echt niet wil nogal gering maar niet geheel uitgesloten.

En de kans dat dhr Trump een ongelukje krijgt, door per ongeluk tegen een paar gram lood aan te lopen, neemt zo met de dag toe.
Ik verwacht ook nog wel een of andere ranzige roddel maar dat er gasten rondlopen die hem willen omleggen is vast en zeker ook het geval.
Boze republikeinen die via maffia connecties iets gaan 'regelen', gestoorde Folkert van der G. types etc

vander F | 15-03-16 | 22:53

Dus Trump kan een gevaarlijke gek zijn, maar het is een gevaarlijke gek die er is omdat de heersende politiek doortrokken is van een minstens zo gevaarlijke gekte - men spreekt van weg-met-ons, relativisme, cultuurrelativisme, wir schaffen das, multiculturalisme, cultureel marxisme, zelfhaat, oikofobie, enzovoort – dat het onvermijdelijk is dat iemand als Trump verschijnen zal. De man is er omdat de omstandigheden hem maken. Dit heet dialectiek.

notamused | 15-03-16 | 22:53

Goed artikel van Maarten van Rossem.

Rest In Privacy | 15-03-16 | 22:51

Ik kan niet inzien wat er mis is met die Trump, binnen de VS-verhoudingen dan. Die man wordt bovendien toch nooit president. Killary wordt het in elk geval, dat was allang duidelijk. Ik raad iedereen aan het boek "Democracy for the Few" van Michael Parenti te lezen. EN is iedereen de stemmachinefraude voor Bush II in Florida vergeten? Dat was in 2000.

A.Vis | 15-03-16 | 22:51

@ vander F | 15-03-16 | 22:43
Gek genoeg kun je dat ook van de Koran zeggen,
maar als we zien hoe dat boek tegenwoordig verkracht wordt...
-----------------
Beste is als mensen feitelijk over de Koran (en de 2 andere boeken) leren, een wetenschappelijk inzicht waar de tekst procentueel over gaat. Volgende link geeft statistieken, met bewijs en ondersteunende data:

www.cspipublishing.com/statistical/cha...

mysteryposter | 15-03-16 | 22:50

Maar ik zou graag ook een beetje afstand willen nemen van die hele hysterie. Ergens was de tijd toen men nog een krant las en de pendule op de schoorsteenmantel hoorde tikken, zo gek nog niet. Hoewel je wel toen een Adolf Hitler had.

Rest In Privacy | 15-03-16 | 22:50

Aschwin | 15-03-16 | 22:40

Het hele Amerikaanse establishment is nog een tikje banger voor Cruz...

Gazbrom | 15-03-16 | 22:49

vander F | 15-03-16 | 22:32
cnn usa is van een heel andere kleur dan de cnn international hier op je tv zou doen vermoeden.

Glasgow Argus | 15-03-16 | 22:47

Als er op de wereld één gevaarlijke gek rondloopt, dan is dat Obama wel. Die heeft de Islamitische Staat groot gemaakt en ervoor gezorgd dat die club zich heeft ontwikkeld van een stel lokale mafkleppen tot een wereldbedreigende organisatie. Hij heeft ook gezorgd dat Erdogan zich heeft ontwikkeld van dorpsgek tot wereldleider die een heel continent naar zijn pijpen laat dansen.
Ik zou het eigenlijk nog niet eens zo erg vinden als Trump president werd. Ik kan me nauwelijks voorstellen dat hij er een grotere puinhoop van kan maken dan Obama heeft gedaan.

MAD1950 | 15-03-16 | 22:47

@Jesaja | 15-03-16 | 22:37,
ok, got it.
Gek genoeg kun je dat ook van de Koran zeggen,
maar als we zien hoe dat boek tegenwoordig verkracht wordt...

vander F | 15-03-16 | 22:43

@vanderf

Het hele Amerikaanse establishment probeert Trump kapot te maken. De creeps achter George W. Bush(Karl Rove, Rupert Murdoch etc) doen zelfs nog meer hun best om leugens over Trump te verspreiden dan de Clinton familie.

Aschwin | 15-03-16 | 22:40

@Gazbrom | 15-03-16 | 22:04,
ik vind het sowieso schandalig een lompe tweedehands autoverkoper te vergelijken met de welbespraakte Pim Fortuyn, zelfs die mavo klant van een Wilders is 1 brok glimmende eloquentie vergeleken met Trump.

vander F | 15-03-16 | 22:39

Bartje is boos dat Trump de GOP uit elkaar trekt. Ja, jammer iemand zal die partij toch wakker moeten maken. Electoraal staan ze er de komende decennia zeer slecht voor. Beter dat nu iemand die partij opschud en dat ze over vier of acht jaar met een jonge, intelligente, fatsoenlijke kandidaat komen die voor grotere groepen Amerikanen acceptabel is. Anders zien we niet snel meer een Republikein in het Witte Huis.

Vula | 15-03-16 | 22:38

endtotrolling | 15-03-16 | 22:28

A. 'the immediate aftermath of 9/11' is onder Bush.
B. Tweede filmpje. Ik heb Obama niet verdedigd en ben ook niet van plan hem te verdedigen. Trumpsupporters en Obamasupporters verschillen nauwelijks. Beide groepen zijn irrationeel en volkomen bevangen door emotie.

Gazbrom | 15-03-16 | 22:38

@vanderF, mw Clinton heeft niets te maken met het marxisme/socialisme. Wat ik probeerde aan te geven, dat marxisme/socialisme heel mooi klinken, alleen de uitvoering hiervan is barbaars geweest (zoals te verwachten). De Bijbel daarentegen noemt alles zoals het is, maar de uitvoering is fabuleus, zoals o.a. de afschaffing van de slavernij, de voorgang van de wetenschap en de rechten van de mens.

Jesaja | 15-03-16 | 22:37

-weggejorist-

Aschwin | 15-03-16 | 22:35

O, jee... Laten we hopen dat Hitler 2.0 niet de Amerikaanse verkiezingen wint.

Mozes Jeuk | 15-03-16 | 22:34

Even wat Amerikaanse sites doorgespit,
en je kunt gelijk stoppen met dat domme 'Trump wordt door links gedemoniseerd' geleuter van een stel kleuters hiero.

Lees dit eens:
www.breitbart.com/big-journalism/2016/...

Hier klaagt iemand dus over fucking FOX channel omdat die Trump niet ondersteunen en wordt en passant CNN weggezet als een extreem linkse zender.
Sorry hoor maar FOX is een verdomd rechtse zender, extreem rechts in Nederlandse context, en dan hier klagen dat Trump door linse media wordt gedemoniseerd??

vander F | 15-03-16 | 22:32

Trump laat mensen zien dat men zich kan bevrijden van de muilkorvende politieke correctheid.

Rest In Privacy | 15-03-16 | 22:30

Hieronder Trump in een interview in 2011. Hier begon het succes van Trump. Een van de belangrijkste taken van een politicus is het zorgen voor veiligheid in de samenleving die hij vertegenwoordigt. Trump begrijpt dat. Dit in tegenstelling tot heel veel politici die na weer eens een bloedige aanslag beginnen te prevelen dat het allemaal niets te maken heeft met de religie van de vrede. Het punt is dat de islam zegt dat het een vijand is, dat het in haar geschiedenis en huidige daden toont een vijand te zijn, maar dat wij geregeerd worden door politici die om wat voor reden dan ook weigeren in de islam iets van een vijand te ontdekken. Wat dan in een democratie er toe leidt dat mensen omkijken naar andere politici, die wèl bereid zijn de vijand als vijand waar te nemen.
www.youtube.com/watch?v=fWzDAvemJG8

notamused | 15-03-16 | 22:29

Mist de gebruikelijke nuance van Nijman. Erg jammer, vooral hoe gebruik van geweld om VVMU te onderdrukken gelijk wordt gesteld met gebruik van geweld om gebruik van geweld tegen jouw recht op VVMU te onderdrukken. Het laatste is verdedigbaar. Het eerste niet.

thomas.hobbes | 15-03-16 | 22:29

Chicagorellen waren geplanned door MoveOn,org Clubje dat naar het schijnt Bernie plugged en wordt gesteund door Soros. www.washingtontimes.com/news/2016/mar/... Volgens mij zijn die demonstranten usefull idiots. Ze krijgen steun van Soros, en gaan voor hem rellen. Die rellen stralen ook slecht af op Bernie en zo wint Hillary alsnog die natuurlijk de echte is die Soros steunt, de steun aan Bernie is smoke and mirrors. /alu

seven | 15-03-16 | 22:28

Wat is beter ongenuanceerdheid, of ongenuanceerdheid verpakken in verhullende nuancerende taal?

Rest In Privacy | 15-03-16 | 22:28

Vandaag was er ook weer een nep anonymous anti trump video bericht...

De grondvesten van de originele anonymous ging vroeger altijd over de driehoeksmachtsverhouding, waarbij de absolute top zich verreikt. En politici welke hun macht misbruiken via lobby ten gunste van de top elite. De oneerlijke media. De new world order (one world government). En als belangrijkste, de fed (centrale bank)

Trump heeft aangegeven alle bovenstaande punten aan te pakken. Het is dus duidelijk dat het concept van anonymous gekaapt is door links politieke en globalistische organisaties, ter bescherming van de top elite.

Het feit dat de site van Trump nog nooit plat is gelegd toont aan dat dit enkel propaganda is, en dat de meester hackers van het eerste uur hier niet in mee gaan.

mysteryposter | 15-03-16 | 22:20

Trump heeft mijn volledige support, wat een held is dat. Geweldig hoe die de bestaande politiek doet schudden op haar grondvesten. Straks lekker op de bank, bier en chips erbij, mijn Lets make America great again pet op! Heb er nu al zin in.

marketmagician | 15-03-16 | 22:19

Dat wordt een leuke wereld, Trump, Poetin, Erdogan, Beatrix von Storch, Marine le Pen & onze premier Wilders.
Ik verheug me er zeer op.

Frankasd | 15-03-16 | 22:18

mysteryposter | 15-03-16 | 21:47
Interessante filosoof (Libertaire blogger lees ik in zijn wiki). Hij hekelt dat anti-Trump geweld wordt toegejuicht maar tegelijk het verdedigen tegen dat (linkse)geweld wordt veroordeeld door de media als geweld.

seven | 15-03-16 | 22:16

Trump all the way! De gevestigde orde heeft afgedaan. Het is tijd voor een nieuwe wereldorde. Zowel in de VS als in Europa. Laat de lente beginnen!

accijnstoerist | 15-03-16 | 22:16

Volledig eens met van Rossum, het is best opvallend hoeveel mensen in NL het fanatiek opnemen voor Trump en als je daar kritiek op hebt je gelijk een linkse trol bent. Dat terwijl hij een enorme lul is en dronken is van zijn eigen ego door al die oneigenlijke macht en invloed die hij heeft verworven binnen dit immorele primitieve globale systeem van ongelimiteerde hebzucht.

Als je een beetje politiek incorrect en populistisch bent dan wordt je tegenwoordig bijna kritiekloos op handen gedragen wereldwijd, ongeacht wat voor een persoon het is en hoe primitief geaard (van het padje af) aan de realiteit hij ook mag zijn.

XaleX_2 | 15-03-16 | 22:15

mysteryposter | 15-03-16 | 21:47
Goeie link, dank :)

Doper | 15-03-16 | 22:13

@CSTRT | 15-03-16 | 20:35
Meest zinnige stuk tekst op deze hele pagina. +1

bambi1970 | 15-03-16 | 22:11

@Stormageddon | 15-03-16 | 20:28
Dan stem ik op Trump.

Lewis Lewinsky | 15-03-16 | 22:08

Wat een NOS verhaal! Trump wordt uitgedaagd, uitgelokt en weggezet. En men trapt er weer in. En die presentatrice is een hysterisch walgelijk minderwaardig mens.

Mark_D_NL | 15-03-16 | 22:07

@CSTRT | 15-03-16 | 20:35
U heeft zich 8 jaar te lang ingehouden, prima reactie!
Uw Verzekeringsadvis | 15-03-16 | 20:43

Eens!
En nu ik toch ingelogd ben: Glasgow Argus is met zijn feitelijke comments echt een aanwinst.

Benoite | 15-03-16 | 22:05

@Optelsommetje | 15-03-16 | 21:55
Dus je wilde CSTRT laten geloven dat het niet waar was. Maar dat was het wel, maar alleen in de toekomst zou het niet waar kunnen worden.

Allemaal | 15-03-16 | 22:05

Trump for prez! Heerlijk om al die mannetjes en vrouwtjes te zien zweten op tv. Dat gedemoniseer gaat echt kolderieke vormen aannemen. En Rachel Maddow gebruiken voor voorbeelden? Dan ben je in mijn boekje al bij voorbaat af.

Fuck-a-duck | 15-03-16 | 22:05

@Nappa | 15-03-16 | 21:42
Wat is daar mis mee, dat is een zeer succescolle taktiek die de isrealis ook gewoon toepassen

rode peper | 15-03-16 | 22:04

endtotrolling | 15-03-16 | 21:46

'torture works'
'we should go much stronger than waterboarding'
edition.cnn.com/2016/02/17/politics/do...

Trump wil ook dat militairen illegale opdrachten uitvoeren, want hij is de 'leider'. Na het debat zwakte hij dat toch weer een beetje af.Trump is een griezel. Dat geleuter van sommigen hier over Fortuyn en Wilders, moet ik dat geloven?
Zeggen zij "beat the crap out of 'em" over demonstranten?
Willen zij lasterwetten invoeren om alle onwelgevallige media aan te klagen?
Willen zij mensen martelen?
Willen zij families van terroristen uitmoorden?
Flipfloppen zij constant?
enz.

Mensen doe je oogkleppen af! Trump is Wilders niet en hij is niet de juiste oplossing voor de problemen. Boos op het establishment? Begrijpelijk! Maar Trump steunde het establishment jarenlang en is plotseling tegen. Heel geloofwaardig...


Trump is ook geen Reagan. Reagan veranderde niet van een progressieve democraat in een republikein op de dag dat hij zich kandidaat stelde. Een zoon van Reagan maakt die belachelijke vergelijking met de grond gelijk: www.unionleader.com/Another-View-Micha...

Gazbrom | 15-03-16 | 22:04

Veel bedrijven in de VS vertrekken naar lagelonenlanden, er komen grote aantallen immigranten, men is redelijk tandenloos tegen IS en er wordt wel erg vaak gerammeld aan artikel 1 en 2 van de grondwet.
Als je dit zorgelijk vind -en dat vinden velen- dan is Trump werkelijk de enige met een antwoord. Een idioot antwoord, maar het is tenminste iets.

Allemaal | 15-03-16 | 22:04

Trump is de Wilders van Amerika, en net als Wilders is Trump populair vanwege de Linkse-Kerk-drang om de westerse cultuur weg te islamiseren. Als het heel dat Linkspolitieke spectrum zou lukken om zich een realistischer beeld te ontwikkelen wat betreft de islam, en als het de islam zou lukken om eens kritisch te kijken naar de psychopate en genocidale trekken van de islam, dan zijn Trump en Wilders zo weer verdwenen. Maar dergelijke mentale revolutie is niet te verwachten, en dus voorspel ik een grote toekomst voor Trump en Wilders.

notamused | 15-03-16 | 22:04

-weggejorist-

Gualtiero | 15-03-16 | 22:01

"Wat heeft 8 jaar Obama voor goeds gebracht dan?"
Veni_Vidi_Vici | 15-03-16 | 21:49
Moet je dat filmpje van Bill Maher eens kijken.

Gualtiero | 15-03-16 | 22:00

@ Optelsommetje | 15-03-16 | 21:54

Dat is de art of the deal. Beter een afschrikwekkend beleid en het daardoor niet te hoeven gebruiken, dan zoals nu: een slap officieel beleid, en het dan toch stiekem gebruiken.

mysteryposter | 15-03-16 | 21:59

En Bill Maher valt ook tegen zeg! Ik vind het geweldig hoe hij religies op de hak neemt, maar nu tegen Trump doet ie lekker mee met de zittende klasse.

Een politicus liegt. Oh en dát bestaat toch niet? Zie je wel dat Trump een slechte man is.

Trump is best liberaal met afronden, maar of het nou 3 of 5 triljard is, zijn punt is dat de USA veel te veel schuld heeft bij China. Een grote leugen van 2 triljard, dat is opzet! Nee, lulgeval, het gaat om de strekking.

Doper | 15-03-16 | 21:56

Allemaal | 15-03-16 | 21:54
Trump heeft al gezegd donaties te gaan ontvangen voor super PACS en zijn campagne als hij het straks tegen Hillary moet opnemen. Die donaties gaan dan ook zijn lening betalen die hij nu aan zichzelf heeft verstrekt.

Optelsommetje | 15-03-16 | 21:55

@Optelsommetje | 15-03-16 | 20:41
Je leest het expres verkeerd? Want er staat toch duidelijk in de reactie van CSTRT dat het om donaties van Super PACs gaat. Met donaties van burgers worden natuurlijk geen politieke standpunten gekocht.
Hillary heeft 30x zoveel donaties van Super PACs dan Trump. Alleen Sanders heeft minder Super PAC donaties.

Allemaal | 15-03-16 | 21:54

Het is net alsof je naar Hans Teeuwen zit te kijken. Zo'n tokkie in de zaal die aandacht vraagt en vervolgens naar buiten wordt gepraat. En dat moet dan verklaren waarom Trump-aanhangers en links AFA-achtig tuig slaags gingen in Chicago. Want Trump-aanhangers wordt het geweld tijdens dergelijke bijeenkomsten met de paplepel ingegoten. Op deze manier wordt die blaaskaak met zekerheid president. En ik gun het ze van harte.

Pierre Tombal | 15-03-16 | 21:51

Toch zie ik veel overeenkomsten met het demoniseren van Fortuijn en Wilders door de gevestigde kliek. Nazi, xenofoob, racist, extreem rechts etc etc al die woorden hebben hun lading inmiddels ruim verloren. Ook het geweld komt WEER (!) van links.
.
Trump is inderdaad een ongenuanceerde olifant in de porseleinkast, maar zegt ook zeer zinnige dingen. Anti Islam, dikke muur op de grens met Mexico etc.
.
Het is voor veel reaguurders nog niet voor te stellen, idem als met Wilders als MP, maar demense zijn het establishment meer dan zat, ik zie Trump die gekochte heks nog wel verslaan. Wat heeft 8 jaar Obama voor goeds gebracht dan? Wat zal Hillary voor goeds brengen? Sanders? Lol!
.
Geef Trump een kans, wat er nu aan beide zijden nog in de running is is m.i.z. nog veel slechter voor US en EU.

Veni_Vidi_Vici | 15-03-16 | 21:49

Wat een rancuneus stukje gebaseerd op, nou niet veel.
Het is net als hier in Europa dat de verkeerde mening door de links fascisten, wordt beantwoordt met geweld.
Zij maken de demonstraties en bijeenkomsten van andersdenkenden onmogelijk, net als in Amsterdam of Keulen of elders.
Zij zijn verantwoordelijk voor het geweld, de kogel komt alweer van links.
In de VS kun je ervan uitgaan dat er teruggeschoten gaat worden.

sprx | 15-03-16 | 21:49

Ze proberen met Trump hetzelfde te doen als hier destijds met Fortuyn. Alles wat hij zegt is zogenaamd gevaarlijk, dom en het is de plicht van de brave burger om verder leed te stoppen. Trump is zogenaamd een tweede Hitler, als we de propaganda mogen geloven.

Met jouw intelligentie moet je je niet voor het propaganda karretje laten spannen, van Rossem.

Dat filmpje van NSBC Rachel Maddow is pure smaad, bekijk de context van de filmpjes maar - misdadig hoe hier geknipt en plakt is. Trump wordt als een ophitsende nazi geframed.

Van Rossem, je artikel is hopelijk bedoeld als parodie - en anders verwacht ik dat je snel bij zinnen komt. Met zulke teksten ben je de Mathijs van Nieuwkerk van het USA nieuws en doet volmondig mee aan indoctrinatie. Fouten maken is menselijk, als je maar niet te trots bent om ervan te leren.

Doper | 15-03-16 | 21:48

Grondige analyse van de Trump protesten en de reactie daarop van de media, door de filosoof Stefan Molynoux

www.youtube.com/watch?v=NYgjOD9377Y

mysteryposter | 15-03-16 | 21:47

Optelsommetje | 15-03-16 | 21:32
Bron??

endtotrolling | 15-03-16 | 21:46

Nappa | 15-03-16 | 21:42
Radicalisering word er met de jeugd er al in gegoten door de ouders o.a joden haat,dus Trump heeft groot gelijk.

endtotrolling | 15-03-16 | 21:45

-weggejorist-

Nappa | 15-03-16 | 21:42

Optelsommetje | 15-03-16 | 21:32

Trump is een engerd. Zijn fans volgen hem blindelings en negeren alle enge uitspraken die hij doet, want 'politiek incorrect'. Ammehoela. Alleen zijn onfatsoenlijke taal is politiek incorrect. Die man is jarenlang lid geweest bij de democraten en heeft het o zo gehate establishment gefinancierd. Nu is hij de grote redder die het establishment omver moet werpen. Geloofwaardig. Al die Trumpers zouden Hillary zeker ook geloven als ze plotseling Trumps ideeën zou ventileren.
Ik vertrouw geen van beide. Onbegrijpelijk hoeveel mensen erin tuinen.

Gazbrom | 15-03-16 | 21:42

Dit was toch wel gemeend sarcasme??
Anders slaat Geen stijl de plan volledig mis.
Wij Europeanen blijven langer in leven onder Trump dan onder Hillary.
Vergeet niet dat Europa ook hysterisch reageerde toen Reagan won..
Daar heeft Europa alles mee gewonnen, Val van het ijzeren gordijn, Duitsland verenigd, opbreken Sovjet Unie...

ruiZ | 15-03-16 | 21:40

Trump biedt het meeste mediaspektakel en aangezien zeker de US een mediacratie is, is Trump de kandidaat met gegarandeerd de meeste kijkcijfers. Trump is eigenlijk een man van het gematigde midden *1998 edition.cnn.com/ALLPOLITICS/stories/19... maar doet even opzettelijk ruig, dat geeft namelijk airtime en airtime is votes. Negatief of positief haalt daarbij niet veel uit, zie ook Wilders, Geert.
Het stukje quoteminen van Mevr Maddow over legal fee's enzo is prachtig, maar overdrijft ze niet een beetje met haar conclusie? Tis imho allemaal tongue in cheek en in de US is nog altijd het credo 'Trespassers wil be shot' en zo'n partijrally lijkt mij een private bijeenkomst voor Trumpfans. Get off my lawn, soit. Zie er nog geen fascisme in. Hooguit een ijdele man (alle politici zijn min of meer narcistisch) die heel handig gebruik maakt van de media maar geen enge ideologie volgt ofzo. Sterker, hij zal na zijn nominatie de echte rechterkant van de GOP als een baksteen laten vallen en naar het midden schuiven om een kans te maken tegenover Hillary.

seven | 15-03-16 | 21:38

Gazbrom | 15-03-16 | 21:30
Trump gaat zelfs nog een stapje verder, hij wil graag het martelen weer invoeren...

Optelsommetje | 15-03-16 | 21:32

mysteryposter | 15-03-16 | 21:20

Flauwekul. Daar heeft Trump het niet over. Hij heeft het over 'negative' en 'horrible' en 'false' berichten en 'hit pieces'. Nogal eng om daar wetten voor te maken. Die komen geheid als een boemerang terug zodra je een negatief artikel over Hillary of Obama schrijft.
Met vage begrippen als 'laster' of 'smaad' begeef je je op glad ijs. Niemand moet dit willen.

Gazbrom | 15-03-16 | 21:30

tattooboer | 15-03-16 | 21:26
Trump is de afvalbak... En let op uw spelling, het is wordT. Leef lief.

Optelsommetje | 15-03-16 | 21:30

En als Trump het toch niet wordt dan zou het fijn zijn als hij de Nederlandse politiek met dubbelpaspoort inkomt om samen met Wilders een vette coalitie met te vormen.

Koeienflat | 15-03-16 | 21:29

@Jesaja | 15-03-16 | 21:19,
euhh, 1 van de zaken waar Clinton op wordt aangevallen is dat ze teveel verstrengeld is met Wallstreet en Big Money,
haar marxisme en socialisme willen aansmeren is op z'n minst gezegd tegenstrijdige onzin.

vander F | 15-03-16 | 21:28

@Optelsommetje | 15-03-16 | 20:34 Rome word herboren en alle geinige argumentjes kun jij gewoon in den afvalbak deponeren., leef wijs.

tattooboer | 15-03-16 | 21:26

-weggejorist-

Albert5000 | 15-03-16 | 21:25

De banaliteit van het kwaad.

Gualtiero | 15-03-16 | 21:23

Trump demonisering en GS werkt er aan mee, niet verwacht

despecialist | 15-03-16 | 21:23

Little Rubio & lyin' Ted

suvois | 15-03-16 | 21:22

Wat er al eerder is gezegd, maar niet genoeg benadrukt kan worden: Heeft iemand de andere kandidaten, Cruz en Rubio wel eens gehoord? Waarom worden deze lui hier niet in betrokken. Het adagium luidt altijd, het slechtste van de kwaden, dat is politiek, Trump zegt misschien sommige dingen niet zo handig, maar Cruz en Rubio sporen ook voor geen meter

Allemamachie | 15-03-16 | 21:21

@ Gazbrom | 15-03-16 | 21:11
--------------

Dat is voor de oneerlijke media die expres framen, liegen, draaien om iemand zwart te maken. Na een rechtszaak krijgt de oneerlijke media dan een geldboete of een te betalen schadevergoeding, i.p.v slechts een kleine rectificatie nu. Eerlijke media hoeft niks te vrezen.

mysteryposter | 15-03-16 | 21:20

Van Duyvenbode | 15-03-16 | 21:15

Iedereen klaagt iedereen aan ja. Dus wetten moeten vooral niet verruimd worden zodat het nóg makkelijker wordt om iemand voor niks aan te klagen en nog te winnen ook.

Gazbrom | 15-03-16 | 21:20

Heerlijk en niet eerlijk: van Rossum zegt, net als de gehele Nederlandse media, inwoners van de VS kunnen niet denken. (de Nederlandse media en politici zeggen hetzelfde, terwijl de Nederlanders hoger opgeleid zijn, dan ooit tevoren). Slecht stuk van van Rossum. Je lijkt nu precies op de mensen die de heer P. Fortuyn demoniseerden. Ik begrijp dat het ironisch is opgeschreven, maar wat is het verschil tussen de ene leugenaar (Hillary Clinton) en de andere leugenaar (de heer Trump). Zogenaamd het gebruiken van een gewelddadige quote door de heer Trump. Hillary Clinton doet dit niet (zo politiek correct van haar)Bedenk dit, het zogenaamde geweldloze marxisme en socialisme (allebei atheïstisch)klinken geweldig, maar hebben voor meer doden gezorgd in 75 jaar dan het Christendom in 2000 jaar. Het Christendom, waar jij de belangrijkste normen en waarden die je kent, van hebt gepikt en waar je op spuugt.

Jesaja | 15-03-16 | 21:19

mysteryposter | 15-03-16 | 21:04

Wikipedia is te simplistisch. Missouri is pas een winner-take-all staat als de winnaar meer dan 50% van de stemmen haalt. Anders worden de afgevaardigden anders verdeeld. Illinois geeft 15 kandidaten aan de winnaar en de rest wordt proportioneel verdeeld.

Gazbrom | 15-03-16 | 21:18

Astroturfer | 15-03-16 | 21:18
moet je wel stemrecht hebben.

Glasgow Argus | 15-03-16 | 21:18

Als ik in de USA zou wonen, dan had hij mijn stem.

Astroturfer | 15-03-16 | 21:18

Optelsommetje | 15-03-16 | 21:13
tenzij, tenzij, tenzij
- de fbi een zaak tegen haar voor een grand jury brengt over de hoogverraad-zaak met haar privé mailserver en het delen van staatsgeheimen met politieke vriendjes
- in een trump-hillary run moet ik het ook nog zien. trump haalt het slechtste van en in hillary naar boven. hill is kwetsbaar op haar politieke historie, haar bewezen corruptie, benghazi en haar establishment/bankers connectie. op sanders heeft trump veel minder greep

Glasgow Argus | 15-03-16 | 21:17

Gazbrom | 15-03-16 | 21:11

Wat je noemt is peanuts. Iedereen klaagt iedereen aan in Amerika. Dit zegt niets.

Rest In Privacy | 15-03-16 | 21:15

Trump is gewoon het beste wat de VS en de wereld kan overkomen sorry voor alle bekrompen tegengeluiden maar loop alle feiten gewoon na vraag je zelf 1 ding af: Is Trump een voorstander of tegenstander van islam?
Eigenlijk zijn alle andere zaken daarbij niets vergeleken.
verder kan hij de economie een boost geven door een meer nationalistische koers te varen dan een imperialistische.
Tot nu toe werkt de Buitenlandse politiek van de VS desastreus door het hele midden Oosten in wanorde te storten. IS is een rechtstreeks gevolg van ondoordacht buitenlands beleid. Trump zie ik die fout niet maken.
De VS kan de wereld beter met rust laten. Europa zit oorlog te hitsen met Rusland en denkt een wereldmacht te zijn terwijl project Europa de grootste mislukking is sinds mensenheugenis. Europa kan alleen maar desintegreren en vandaar uit weer krachtig terugkomen na islam en immigrant puinruimen. De uitdagers van Trump zijn leuke boterbabbelaars, maar verder gebakken lucht.

dijkbewaker | 15-03-16 | 21:15

@De Vrijlansier | 15-03-16 | 21:11
Haha het schijnt wel even wennen te zijn voor sommige reaguurdertjes dat GS niet blindelings achter Drumpf aanloopt.
Man-up boys!!

Berbaar | 15-03-16 | 21:14

@tattooboer | 15-03-16 | 21:01
Hear, hear !

Uw Verzekeringsadvis | 15-03-16 | 21:14

@omanders | 15-03-16 | 20:37
Het recht van de sterksten is juist dat, de meeste kinderen want meeste bescherming en meeste voedselvoorziening. Jagen en neuqen zijn natuurlijm gezien het recht van de sterksten.

tattooboer | 15-03-16 | 21:13

Glasgow Argus | 15-03-16 | 21:
Klopt, hoe dan ook, Hillary gaat ervan door met de winst.

Optelsommetje | 15-03-16 | 21:13

mysteryposter | 15-03-16 | 21:04
Nooit wikipedia geloven :) Maar we hebben allebei een beetje gelijk. Als in Missouri een kandidaat 50% + 1 stem haalt dan is het wel winner takes all. Maar in de peilingen staat Trump hier op 35% en met 4 kandidaten gaat dat nooit lukken. Illinois heeft een nog ingewikkelder systeem maar is ook niet sec winner takes all.

Optelsommetje | 15-03-16 | 21:11

Hé Van Rossem, dinsdag Soros-schnabbeldag?
*hoofd schudt en beleefd blijft*

De Vrijlansier | 15-03-16 | 21:11

Van Duyvenbode | 15-03-16 | 21:00

Past u dan maar op. Trump wil de lasterwetten uitbreiden zodat hij makkelijker mensen kan aanklagen die iets onaardigs over hem zeggen of schrijven.
money.cnn.com/2016/02/26/media/donald-...
Eerder dreigde hij nog Cruz aan te klagen omdat daarin een fragment uit een interview met Trump getoond werd.
Ook klaagde hij ooit een journalist aan om dat die een van zijn wolkenkrabbers niet mooi vond: www.chicagomag.com/city-life/August-20...
Stem voor Trump, stem voor een gedachtenpolitie. Of doe het niet als de vrijheid van meningsuiting je lief is.

Gazbrom | 15-03-16 | 21:11

vander F | 15-03-16 | 21:07
de media in de vs zijn grotendeels in handen van een zestal conglomeraten zoals disneycorp en viacom. establishment en policor. zoals onze media drie keer de volkskrant zijn. establishment en policor.

Glasgow Argus | 15-03-16 | 21:10

Another day, another Trump hit piece.

Beetje nuancering voor het geweld op Trump rallies - ik was aanwezig bij de Trump rally in Chicago, die afgelast werd nadat de zaal vol zat met demonstranten.

Er zijn meestal twee soorten protest
1) demonstranten staan buiten met spandoeken leuzen te scanderen
2) demonstranten gaan naar binnen, mengen zich onder Trump aanhangers en proberen de rally te verstoren. Dat is ook wat in Chicago gebeurde, waar 100en demonstranten en masse aan het rellen waren en vechtpartijen met Trump aanhangers probeerden uit te lokken. Daar wordt wat mij betreft een grens overschreden waarbij geweld en intimidatie gebruikt wordt om tegenstanders de mond te snoeren. En dat roept uiteraard tegenreacties op

Moenen | 15-03-16 | 21:10

-weggejorist-

P. V. Dory | 15-03-16 | 21:09

lekker links spuugartikeltje van rossem

willieslinkerbal | 15-03-16 | 21:08

Optelsommetje | 15-03-16 | 20:49
wanneer de RNC besluit op een brokered convention een mitt romney of toch rubio of kasinch te kiezen, dan zou het nog steeds kunnen dat trump als independent de presidentsverkiezingen ingaat. de republikeinen verliezen dan de verkiezingen en de partij. de verhoudingen zijn inmiddels zo dat joe average de corruptocraten in DC zodat zijn, dat ze stemmen met hun middelvinger.

Glasgow Argus | 15-03-16 | 21:07

Is die Wärtsilä Werktnietspoor al van kandidaat gewisseld?

Piet Karbiet | 15-03-16 | 21:07

@Glasgow Argus | 15-03-16 | 21:02,
amerikaans links misschien,
in NL nog steeds knap conservatief/rechts

vander F | 15-03-16 | 21:07

Juncker zou trots zijn op dit artikel.
"Voting trump could lead to a continental crisis!"

niemand specifiek | 15-03-16 | 21:06

@Wonderful-Life | 15-03-16 | 20:33,
pure ironie, druipend sarcasme, die tegel van je,
toch?
Zeg me dat je dit niet meent

vander F | 15-03-16 | 21:05

>MSNBC
>Lesbische trol
>Bill Maher

Into the trashcan it goes.

sickstyle | 15-03-16 | 21:05

Lieve linksgeoriënteerde reaguurders,

Ik zou gaarne wat meer weerlegde argumenten zien, want dat betichten wordt zo'n grijsgedraaide plaat...

Dank!

Sarcastisch varken | 15-03-16 | 21:05

-weggejorist-

Sarcastisch varken | 15-03-16 | 21:05

Moeten we dit echt serieus nemen? Dit zijn gezworen vijanden van Trump die iets negatiefs zeggen over Trump. Je verwacht het niet!
-
MSNBC is het epitoom van progressieve hielenlikkerij.
Maher staat ook hoog in datzelfde lijstje.
Rubio is een van zijn directe tegenspelers en tussen hen woedt ongeveer oorlog.
-
Feit is dat de verstoringen in Chicago dagen van tevoren zijn voorbereid en dat velen kenmerken van Bernie Sanders droegen. Het feit dat er NUL gewonden zijn gevallen, heeft alles te maken met een goede managementsbeslissing van Trump om het af te blazen en de mensen te vragen vreedzaam te vertrekken.

Allemaal | 15-03-16 | 21:04

@ Fout.Missouri en Illinois zijn proportioneel en niet winner takes all.
Optelsommetje | 15-03-16 | 21:00
-----------------------
Niet fout volgens wikipedia (de lijst is onderaan de pagina)

en.wikipedia.org/wiki/Republican_Part...

mysteryposter | 15-03-16 | 21:04

Als Trump het handig speelt gaat hij voor alle anti establishment kiezers (meerderheid inmiddels), tegen crimiclinton als trekpop van het establishment.

Pimp my Voortuin | 15-03-16 | 21:03

En wie fact checkt de fact-checkers want zij zijn gewoon de leugenaars, er is helemaal geen groei van de amerikaanse economie geweest alleen toename van schulden en een enorme inflatie!

rode peper | 15-03-16 | 21:02

vander F | 15-03-16 | 20:58
cnn usa en msnbc niet links? huffpo niet links? NYT niet links? allemaal NRC handelsblad squared.

Glasgow Argus | 15-03-16 | 21:02

@endtotrolling | 15-03-16 | 20:59
Hee .. Jones .. ff m'n aluhoedje opzetten.

SyntaxError | 15-03-16 | 21:02

@Stormageddon | 15-03-16 | 20:14
Hoezo is geweld verkeerd? kan je niet uitleggen heh, het is namelijk menselijk. We hebben niet voor niets biceps en knokkels. Je regering en rijkste medelanders gebruiken dagelijks agressie om slechtwillenden af te stoten. dat dat ook op micro schaal gebeurt is natuurlijk en alleen door een pacifist af te keuren, pacifisten blijven trouwens heel erg in de minderheid als het om wereldse zaken gaat. Ik zeg laat de wapens kletteren van legers. Vecht voor de vrijheden tot elke onderdrukker is verslagen!

tattooboer | 15-03-16 | 21:01

Ondertussen vind ik de policore gedachtendictatuur van vandaag de dag veel enger dan de mogelijkheid van een Trump als president. Wie zijn hier de fascisten? Gedenk de profetische woorden van Churchill. Er heerst een gedachtenregime in de westerse wereld, en die wordt uitgedaagd, en gaat uitgedaagd worden.

Rest In Privacy | 15-03-16 | 21:00

CSTRT | 15-03-16 | 20:35
Zeer goede reactie!

freelux | 15-03-16 | 21:00

mysteryposter | 15-03-16 | 20:54
Fout.
Missouri en Illinois zijn proportioneel en niet winner takes all. Trump gaat Ohio verliezen aan Kasich. Hierdoor zal hij niet meer de 1237 kiesmannen kunnen halen. Waardoor hij op de GOP conventie in de tweede ronde niet zal wordn gekozen als kandidaat.
Die Mariana eilanden zijn te grappig voor woorden met maar zo'n 400 stemmen :)

Optelsommetje | 15-03-16 | 21:00

Niet zo veel tijd met Quid spenderen, dit is dom links gelul.
De Trump tegenstanders proberen bijeenkomsten onmogelijk te maken. Typische antifa methode, andere mensen met intimidatie proberen tegen te houden. En dan janken als je klappen krijgt. Ik ben geen Trump fan, maar het zijn niet zijn mensen die naar bijeenkomsten van Shillary en Bernie gaan om ze monddood te maken.

nStilgar | 15-03-16 | 21:00

Ik mag hopen dat het gezond verstand uiteindelijk zegeviert in de VS,
Trump is werkelijk een ongelofelijk dom zwetsend ongeleid projectiel,
een omhooggevallen tweedehands autoverkoper die het continu voor elkaar krijgt zichzelf in 1 zin tegen te spreken.

En dat gewauwel hier over linkse media die hem zou tegenwerken...
Ik mag hopen dat je de NL'se NPO bedoelt, er is geen linkse media in de VS en veelbekeken TV networks zijn hand.
Zelfs kneiter conservatieve rechtsrakkers in de VS worden schijtziek van die mafkees.

Die gast lift totaal mee op de, terechte, ontevredenheid van de Amerikaanse stemmerts, o.a. het feit dat veel politici in de zak van Wallstreet zitten.
Wat ik dan niet snap dat ze daarom op een totaal kapitalist willen stemmen die het liefst alle belasting afschaft maar in de eerste plaats vooral voor de schatrijken en bedrijven zoals hijzelf.

vander F | 15-03-16 | 20:58

@Optelsommetje | 15-03-16 | 20:49
Ik kijk al uit naar zijn stampvoetende reactie als errr sorry wanneer de conventie een andere kandidaat kiest.
Drumpf is gewoon ongeschikt [X]

Berbaar | 15-03-16 | 20:57

Stormageddon | 15-03-16 | 20:52
wilson was ook verantwoordelijk voor de uitlevering van de amerikaanse economie aan het bankenkartel dat de federal reserve is.

Glasgow Argus | 15-03-16 | 20:55

Trump heeft Northern Mariana Islands vandaag gewonnen met 72,8% van de stemmen, en 9 kiesmannen.

Later vandaag of vannacht is:
- Florida, 99 kiesmannen, winner takes all
- Illinois, 69 kiesmannen, winner takes all
- Missouri, 52 kiesmannen, winner take all
- Ohio, 66 kiesmannen, winner takes all
- North Carolina, 72 kiesmannen, proportionele verdeling kiesmannen.

Trump staat ver voor in de peilingen in alle staten behalve Ohio, daar is het een nek aan nek race met John Kasich (governor van Ohio, hij heeft lobby geld van Soros ruim 200k tot nu toe).

Nieuwste bericht uit Florida is dat Trump zijn naam niet voorkomt op stembiljetten in sommige deel districten...

mysteryposter | 15-03-16 | 20:54

@bakoenin | 15-03-16 | 20:39
Nou... Woodrow heeft wel het imperialisme opgeblazen met zijn "Zelfbeschikkingsrecht voor volken" en helemaal naar binnen gekeerd was hij ook niet. Wilson verklaarde Duitsland de oorlog in 1917. Maar goed, zo is er op elke president wel wat aan te merken. Het is gewoon een kutbaan, dat presidentschap. Je vraagt je af waarom iemand dat ambt überhaupt wil.

Stormageddon | 15-03-16 | 20:52

Cursuscode TM/16-2
inderdaad, niet alleen dat het "te ver" zou gaan voor de CIA, hij heeft het gewoon gezegd zoals het is: wat trump brabbelt is illegaal, en je bent als militair verplicht om een illegale order niet op te volgen.

aight.. | 15-03-16 | 20:50

@Stormageddon | 15-03-16 | 20:13
Hoi opa, de tijden zijn veranderd.

tattooboer | 15-03-16 | 20:50

CSTRT | 15-03-16 | 20:35

+1

FW Ta-183 Huckebein | 15-03-16 | 20:50

De gebarentaal en toon van die MSNBC-dame spreekt nog veel grotere boekdelen dan Trump.

Zoetwaterpanharing | 15-03-16 | 20:49

Bovendien gaat Trump niet de benodigde 1237 gedelegeerden behalen. Dat betekent dat de conventie in een tweede stemronde vrij mag kiezen wie de kandidaat voor de republikeinen gaat worden. En das simpel, dat wordt geen Trump.

Optelsommetje | 15-03-16 | 20:49

Er zit een heel groot hiaat in dit artikel en dat is dat Trump voortdurend wordt uitgescholden voor fascist en racist. Er is een zeer gevaarlijke tendens gaande in de wereld en dat is dat iedereen die ook maar enige kritiek durft te uiten op Islam meteen door de linkerkant van het spectrum wordt gedemoniseerd. Argumenten doen er niet meer toe alleen de woorden 'racist' en 'fascist' gelden nog. Zelfs Thierry Baudet is volgens links nu opeens weer de nieuwe 'fascist'. Dat is precies de reden waarom Trump er geen problemen mee heeft dat een tegendemonstrant op zijn neus geslagen wordt, omdat ze hem voortdurend, ook nog eens op ongegronde gronden, wegzetten als fascist. Ik praat het niet goed, maar ik zou er in principe ook geen problemen mee hebben dat als iemand mij onterecht uitschold voor racist eens goed op zijn neus getimmerd zou worden. Toespraken van Trump worden voortdurend verstoord door dit soort 'fascisten'-schreeuwers. Daarom klopt de vergelijking die Van Rossem legt met het AFA-tuig ook niet. Het AFA-tuig verstoort juist de toespraken van Trump. Van Rossem mag best tegen Trump zijn, maar om hem nu meteen weg te zetten als een gevaarlijke gek. De gevaarlijke gekken zitten aan de linkerkant (ook de linkse politici) van het spectrum die ook maar enige kritiek heeft op Islam wegzetten als 'fascisten'. We hebben gezien wat er met Fortuyn gebeurde. Daar zitten de oproepen tot geweld...
.
Tot slot zou ik van Van Rossem ook wel een iets betere onderbouwing zien waarom Trump alles bij elkaar liegt. Een van de belangrijkste redenen waarom Trump zo populair is, is zijn Islamstandpunt. En daar is geen woord aan gelogen...

freelux | 15-03-16 | 20:48

De policor en de multikul worden nu serieus bedreigd en grijpen nu naar geweld. Een voor ons in NL geen onbekend verschijnsel.

Rest In Privacy | 15-03-16 | 20:47

@dijkbewaker | 15-03-16 | 20:41,
Trump gaat rustig bij Erdogan op koffie en een biertje drinken met Putin,
gezellig populistische autocraten onder elkaar.

vander F | 15-03-16 | 20:47

Doet me een beetje denken aan hardrockers die bij een Beethoven-festival binnenlopen en dan gaan muiten dat de muziek ze niet bevalt. Uiteraard komen die "protestors" om keet te trappen en de boel te verstoren ("het feestje te verpesten"). En niet zomaar ergens op een pleintje, maar vaak in een afgehuurde zaal. Dus hoe sneller die weggewerkt worden, hoe beter. Protesteren prima, maar dat doe je maar buiten en de zonder de andersdenkenden te hinderen in hun normale handel en wandel.

En als het allemaal mag, dan opent dat de deur als de volgende haatbaard ergens komt preken: gezellig de boel komen versteren.

EnNouJijWeer | 15-03-16 | 20:47

@Lauwe Koffie | 15-03-16 | 20:42
Juistem, Fortuyn effect, de laatste/ eerste keer dat het belazerde volksdeel gaat stemmen, met enige hoop op verandering, nu of nooit voor die luitjes.

Uw Verzekeringsadvis | 15-03-16 | 20:46

Standaard procedure tijdens de voorverkiezingen om extreem en zeer leugenachtig te zijn. Eenmaal verkozen tot kandidaat neemt men dan positie in dichtbij het politieke midden en blijven ze nog steeds volop voorliegen. Daarna krijg je een president wiens politieke kleur je nauwelijks herkent. De soep wordt dus nooit zo heet gegeten als die wordt opgediend.

Het is bovendien onwaarschijnlijk dat president Trump al te gekke dingen gaat uitspoken zoals bijvoorbeeld oorlog voeren of een gigantisch NSA project starten wegens veel te duur en inefficiënt. Dat zou teveel tegen zijn zakenmannenhart indruisen.

Als Trump het goed doet als president, hartstikke mooi. Doet hij het niet goed, dan zijn republikeinen en democraten wellicht beide tot inkeer gekomen dat het in de toekomst anders moet.

Trump is dus de gedroomde president van Amerika.

Dollemans | 15-03-16 | 20:45

Trump is een schreeuwlelijk. Hij wordt ook geen president van de VS. Dat weten de republikeinen ook. Het constant verstoren van vergaderingen en fysiek belagen van "rechtse politici" ondermijnt de democratie. Ik heb het dan niet alleen over Trump. Maar ook de taart in het gezicht van Mevr von Storch. etc. etc.

Trump roept op tot oorlogsmisdaden die de CIA zelfs te ver vindt gaan;
www.foxnews.com/opinion/2016/03/11/ex-...

De analyse van O'Reilly;
video.foxnews.com/v/4801150549001/dona...

mike_s | 15-03-16 | 20:45

Google anders even wat MoveOn.org voor club is.
Bovendien,als Trjmp president is kan ir nog steeds geen hele gekke dingen doen omdat dat nog door het parlement heen moet.
Hij kan echt niet non-stop presidentiele besluiten blijven gebruiken.
Wat mij betreft mag 'ie het wel een termijn proberen. Net als Wilders in NL, dan zien we daarna wel weer verder.

Mastermattie | 15-03-16 | 20:44

Lekker trollen v Rossem. Die protesters komen naar Trump en niet andersom.

schoneslapert | 15-03-16 | 20:44

Lauwe Koffie | 15-03-16 | 20:37
Reagan was een echte gentlemen, Trump is gewoon een botte lul.
Eh sorry, een GROTE botte lul (aldus Trump zelf vorige week tijdens het debat toen hij flink opschepte over de omvang van zijn piemel).

Optelsommetje | 15-03-16 | 20:43

@CSTRT | 15-03-16 | 20:35
U heeft zich 8 jaar te lang ingehouden, prima reactie!

Uw Verzekeringsadvis | 15-03-16 | 20:43

Stukje met vergelijking tussen geweld bij Trump nu en Reagan vroeger.
youtu.be/Tt0Mx06GSgM

Energya | 15-03-16 | 20:42

O ja, en Trump trekt miljoenen nieuwe kiezers, die nog nooit gestemd hebben of die dat decennialang niet hebben gedaan, opnieuw naar de stembus. Dat is altijd +1.

Lauwe Koffie | 15-03-16 | 20:42

"Scheutje afkeer van migranten er overheen voor een gedeeld vijandsbeeld". Dat is een linkse leugen, dat klopt niet Van Rossem, je moet niet geloven wat links roeptoetert.

Trump is niet tegen migranten, integendeel zelfs, hij verwelkomt migranten, maar dan legaal. Hij is tegen Illegale immigratie.

www.youtube.com/watch?v=26_qAvv6v04

Wonderful-Life | 15-03-16 | 20:41

-weggejorist-

heidos | 15-03-16 | 20:41

CSTRT | 15-03-16 | 20:35
Ach mijn hemel u bent aardig geïndoctrineerd door de democraat Trump. Lees zelf maar eens. www.politico.com/magazine/story/2016/0...
O en dat Trump zijn eigen campagne betaalt is klinkklare onzin:
There’s a big blue “DONATE” button in the top right corner of his campaign website. As of Jan. 31, his campaign had accepted $7.5 million from donors not named Donald J. Trump. Trump gave his campaign only $250,318. He lent another $17.5 million, but that’s repayable at any time until shortly after the election.
.
Lees maar eens verder, dat van die Aziatische auto's klopt ook voor geen meter :) Net als alle getallen die hij noemt over handelstekorten.

Optelsommetje | 15-03-16 | 20:41

Wie heb je liever: Trump of Merkel?
Of anders gezegd. Zou onder de leiding van Trump de islamitische Keulse verkrachtingsavond zijn gebeurd of de islam horde met open armen uitgenodigd om lekker te islamiseren?
Zou Trump alles aan Erdogan over gelaten hebben met miljarden toe?

dijkbewaker | 15-03-16 | 20:41

Rachel Maddow... Verwachten jullie nou dat ik die troep ga bekijken?

broodje_kruidenboter | 15-03-16 | 20:41

@swassannuf | 15-03-16
Hillary for prison mag wel, geloof ik...

bambi1970 | 15-03-16 | 20:40

Obama heeft tegen protesters in zijn race naar het presidentschap ooit gezegd: "als ze aankomen met knuppels, dan antwoorden wij met vuurwapens"

Maar dat was natuurlijk geen probleem, dankzij de linkse media opgelegde dubbele standaard...

mysteryposter | 15-03-16 | 20:40

In zo'n beetje de hele Westerse wereld zie je de reactie tegen het establishment. De oorzaken zijn velerlei, en niet zomaar ongedaan te maken. Het worden roerige tijden.

Rest In Privacy | 15-03-16 | 20:39

@Dostranamus
.. en roodglimmende Mao pakjes.

compitaal | 15-03-16 | 20:39

@Optelsommetje | 15-03-16 | 20:34
U is lievv, sukkel !

Uw Verzekeringsadvis | 15-03-16 | 20:39

Ik zie een acteur vrouw die bijna moet huilen en kotsen vanwege haar verontwaardiging. Op het einde nog een demonstrator te zien die het podium opklimt.

tinderbox city
deliberate act
watch where it came from
nothing we ever seen
skinhead events
playing with fire
deliberate
mob
egging on

mr. slettenhaar | 15-03-16 | 20:39

Stormageddon | 15-03-16 | 20:18
Toch weet Trump mensen die al jaren niet gestemd hebben naar de stembus te krijgen.
Ik heb enorm veel bewondering voor de Amerikanen en wat ze bereikt hebben maar sinds een jaar of 40 maken ze er een enorme klere zooi van.
Niet alleen in het buitenland maar ook nationaal.
Ook onder Obama.
Amerika heeft behoefte aan een Wilson. De redelijke naar binnen gerichte president.

bakoenin | 15-03-16 | 20:39

Die Trump is zo gek nog niet, als je al het commentaar op hem projecteert op zijn tegenkandidaten kun je onmogelijk zeggen dat de rest beter is.

Jonkheer Wttewaall | 15-03-16 | 20:39

Trumpers zijn net zo hysterisch en irrationeel als de Obamaers. Enkel emotie. Ze beginnen direct te zwijmelen als hun idool hen naar de mond praat. Mensen hebben echt het (zogenaamde) geheugen van een goudvis. Nog niet zo lang geleden was Trump tegen alles waar hij nu voor staat en financierde hij het 'establishment'. Nu is hij de beste remedie tegen het establishment? Haha, goeie grap.
Trump wordt een deceptie, net als Obama.

Gazbrom | 15-03-16 | 20:38

@Optelsommetje | 15-03-16 | 20:34
Je mag niet naar politico linken hoor... Want dat zijn politieke tegenstanders van de heilige Don Drumpf. Dus dan kan het nooit waar zijn. Of althans, als het dan waar is kun je het negeren, want feitelijke kritiek is niet belangrijk.

Stormageddon | 15-03-16 | 20:38

De stuiptrekkingen van het establishment. Trump is niet het probleem. Het establishment heeft 20 jaar lang gefaald. Het volk is boos en dat komt niet door Trump.

bambi1970 | 15-03-16 | 20:37

Trump for president.
Tenminste als dat mag van Van Rossem.

swassannuf | 15-03-16 | 20:37

@tattooboer | 15-03-16 | 20:24


Het recht van de sterkste is niet de wet van de natuur. Het overleven van hen met de meeste kinderen is dat, die daardoor hun eigenschappen het meest verspreiden.

omanders | 15-03-16 | 20:37

Wat we nu met Trump zien gebeuren is hetzelfde als wat destijds met Republikeinse kandidaat Reagan gebeurde.

Ook Reagan was populair bij de gewone Amerikaan.
Ook Reagan drukte zich politiek-incorrect uit.
Ook Reagan doorbrak politieke taboes.
Ook Reagan viel slecht bij het GOP establishment.
Ook Reagan zou geen schijn van kans maken tegen de Democraat Carter.
Ook Reagan zou niet geschikt zijn voor het presidentschap.

Uiteindelijk werd Reagan verkozen tot president. Door vele Amerikanen wordt hij nu beschouwd als de beste naoorlogse president die de USA tot nu toe heeft gehad.

Lauwe Koffie | 15-03-16 | 20:37

Trump maakt Amerika toch groot wat is daar nu weer mis mee het is ook nooit goed, overigens heeft hij ook een mooie dochter en dat wil ook wat zeggen !!

Koeienflat | 15-03-16 | 20:37

@simpelman | 15-03-16 | 20:29

He, wat is dat nou? Iemand die verder kijkt dan zijn neus lang is!

Goede analyse.

DebraCadabra | 15-03-16 | 20:36

Trump is kansloos. Mensen die Trump steunen hebben boter op hun hoofd, zeker als het Nederlands betreft.

De man is een fantast, gek op zichzelf en leidt aan waanideeën.

Meeroever | 15-03-16 | 20:35

Trump is een hork.
En regelmatig zo lomp als het achtereind van een varken.
Maar toch.
Liever Trump dan Billary.
Waarom?
Benghazi.

Dostranamus | 15-03-16 | 20:35

Al ruim 8 jaar een trouwe GeenStijl lezer maar nooit de urgentie gevoeld om te reaguren.

Redactie, jullie slaan de plank hier wel heel erg mis. Trump vertegenwoordigd een aantal dingen:

- Een afkeer van het Amerikaanse Super-PAC stelsel waarbij kandidaten zich kunnen profileren op kosten van hun donors. Trump betaalt zijn eigen campagne en hoeft tegen niemand te slijmen.

- Een afkeer van politieke correctheid. Vergeten jullie soms dat op Amerikaanse universiteiten er 'free speech' zones zijn ontstaan - met andere woorden dat er geen vrijheid van meningsuiting meer bestaat in de rest van campussen? Dit vertaalt zich door in de samenleving... Trump gaat er vol tegenin, door gewoon zijn eigen mening te geven over bepaalde zaken. Misschien niet zo presidentieel, maar voor veel Amerikanen wel een uitlaatklep om hun eigen afkeer van dit perverse systeem te uiten.

- Een gezonde kijk op de Islam. De Islam, zoals vele malen door jullie aangetoond staat niet al te vriendelijk ten opzichte van westerse waarden. Gewelddadige uitspattingen komen overal ter wereld voor, maar de meerderheid van de moslims ziet nog altijd geen reden om het eigen geloof te hervormen naar een 21e eeuwse versie. Trump zegt dat we voorzichtig moeten zijn.

- Een heel gezonde kijk op immigratie:"either we have a country, or we don't". Dit fragment, waar hij een legale immgirant toejuicht vat het eigenlijk wel samen: www.youtube.com/watch?v=Lm6LGITkiz4

- Een terugkeer naar realpolitik in buitenlandse betrekkingen. Het internationale speelveld bestaat uit belangen. Bush trachtte ideologisch-conservatief beleid te voeren, Obama ideologisch-progressief. Trump heeft geen echte ideologie. Een goede ontwikkeling in een turbulente wereld.

- Trump is tegen internationale handelsverdragen die de US leegzuigen ten faveure van regimes die, in zijn woorden, 'slimmer zijn' - Aziatische autos komen en masse de US binnen, terwijl de Amerikaanse auto industrie het onmogelijk wordt gemaakt om te exporteren naar veel landen. Een level playing field zou een goede start zijn om de zieke handelsbalans van Amerika te helpen, de binnenlandse economie aan te zwengelen en dus het begrotingstekort (en de torenhoge staatsschuld) in te dammen. Daarnaast niet te vergeten, hoge politici in de US staan vaak indirect op de loonlijst van dezelfde multinationals die er veel baat bij hebben om productie naar het buitenland te verplaatsen.

- Trump is gematigder dan de meeste Republikeinen. Ted Cruz al eens horen spreken?

- Denk eens na GeenStijl - waarom is deze hele hetze tegen Trump nu opeens ontstaan? Omdat hij ooit een paar politiek incorrecte zaken heeft gezegd. Hierdoor gingen enkele gekken demonstreren bij zijn rallys, waar Trump zich uiteraard niets van laat zeggen en ze er vriendelijk uitbonjourt. Deze demonstraties worden opgeblazen alsof het Hitler is die de Endlosing aankondigt (sorry voor de Godwin). Wat de media er niet bij vertellen is dat Trump consequent, dag na dag, enorme rallys houdt met soms meer dan 35.000 mensen. Die paar incidenten staan absoluut niet in verhouding met wat er daadwerkelijk gebeurt - een politieke revolutie in Amerika, en in mijn ogen gebaseerd op gezonde argumenten.

- Last but not least - Trump heeft schijt aan de feminisering van de samenleving. Hij toont ballen en gedraagt zich als een leider door verantwoordelijkheid te nemen voor zijn woorden en zich niet te laten intimideren door allerhande moddertechnieken.

Er zijn heel veel verliezers als Trump mocht winnen - van links tot rechts. GOP bonzen, Democraten, multinationals, feministen, socialisten... noem maar op. Ze werken nu allemaal samen om Trump te framen als een soort Hitler en GeenStijl tuint erin, helaas.

CSTRT | 15-03-16 | 20:35

eng om te zien dat er hier zoveel trump-fans zijn. als je je ook maar een klein beetje in die man verdiept dan moet het toch duidelijk zijn dat hij hzich niet geremd voelt door gebrek aan kennis, met een stalen gezicht liegt wanneer hij wel weet hoe het zit, en dat zijn hele imago als zakenman opgeklopte lucht is. een brabbelzieke baviaan is het, die met zijn oproepen om geweld te incorporeren in het politieke landschap gewoon een duidelijke grens over gaat. dit hoort niet bij amerika, dit hoort bij de weimar-republiek.

aight.. | 15-03-16 | 20:35

@TheEgg | 15-03-16 | 20:26
Nee, een opmerking als "sla ze neer" of "vroeger verlieten dat soort mensen bijeenkomsten als deze op een stretcher" zijn helemaal geen oproepen tot geweld. Tuurlijk niet. Geintjes, meneer Sonnenberg. Gewoon grapjes voor de humor. Hij meent dat niet. En hij heeft het nooit gezegd. Nou ja, wel gezegd, maar in een andere context. Nou ja, wel in die context, maar hij meende het niet. Nou ja, hij meende het wel, maar hij zei die dingen niet achter elkaar op 1 bijeenkomst maar op 4 verschillende. Da's minder erg. Of zo. Want dan is er geen patroon. Of zo.
Man man man... Als er iemand in je bek schijt, noem jij het dan wel poep? Of beweer je dan dat het kaviaar is?

Stormageddon | 15-03-16 | 20:35

Om een beetje mee te kunnen praten een paar nice to knows:
- Trump was tot voor kort een democraat (pro abortus, pro obamacare, pro hillary, pro social security en pro planned parenthood)
- Trump krijgt 80% van alle media aandacht (!)
- Trump liegt iedere 5 minuten (www.politico.com/magazine/story/2016/0...)
- Democraten stemmen massaal op Trump in de hoop dat hij de GOP kandidaat wordt
- Trump kan namelijk nooit winnen, Hillary wordt gehaat, maar Trump nog veel meer: thefederalist.com/2016/02/22/why-donal...
- Trump heeft vrouwen al uitgemaakt voor varkens, ongesteldheidszwijnen, en zal daardoor nog minder stemmen kunnen halen onder vrouwen
- Trump is zakelijk alleen een succes geworden door papa. Had hij dat geld op de bank gezet dan was hij nu rijker geweest.
- Trump is de eerste kandidaat die heeft oogeschept tijdens een dabat over zijn piemel.
.
Ik kan nog wel even doorgaan, maar ik laat alle onwetendheid weer graag bij de reaguurder :)

Optelsommetje | 15-03-16 | 20:34

RL | 15-03-16 | 19:43

+1 voor je comment!!

Stijlloser | 15-03-16 | 20:34

Met open mond sla ik van verre het spektakel Trump gade. Als een meteor verheft hij zich aan de hemel. Als dat maar goed afloopt.

Rest In Privacy | 15-03-16 | 20:34

simpelman | 15-03-16 | 20:29
De republikeinse partij bestaat uit een stel gekken die slechts door de gekken van de democratische partij worden geëvenaard.
De buitenland politiek van Obama steunt op de wolfowitzdoctrine, hem door zijn mentor zgbiniew brzezinski goed bijgebracht.
De democraten zijn bezig met een project dat lijkt op de manier waarop de broeders cultureel marxisten in Europa onze samenleving aan het vernietigen zijn.
De democraten hebben met de republikeinen gemeen dat ze aan de leiband van de corpocraten lopen.

Glasgow Argus | 15-03-16 | 20:34

Een goede spreekbeurt van een zwarte pastor en waarom hij Trump steunt.

Black Pastor Brings Down The House at Donald Trump Cleveland Rally!
youtu.be/cCHZbB-M9oE

Gijsbrechtjei | 15-03-16 | 20:33

Ik hoop dat Trump wint. Hij is een slim en sterk leider en zo hoort een echte leider te zijn, we hebben helemaal niks aan een schattig en lief leidertje zonder ruggengraat.

Die linkse media verspreid vooral veel leugens over alles en iedereen die geen links of politiek correct is. Dus ik neem ze niet eens serieus.

Ik zou zeggen, mensen, luister vooral naar de speeches van Trump en niet naar de liegende linkse media, dan zul je merken dat Trump een heel wijs man is.

Trump 2016.
Trump for President.

Wonderful-Life | 15-03-16 | 20:33

De echte gevaarlijke gek is Bernie Sanders, als die ooit aan de macht komt kun je de VS en de EU vaarwel zeggen, nemen Putin en de Chinesen de boel over....

eismctwee2 | 15-03-16 | 20:32

WTF GS !! Broddelwerk van het laagste niveau. Men kan wel roeptoeteren over Trump dit en Trump dat. Maar zeg nou zelf. NWO of geen NWO. That´s the question. Bankers or no bankers...

Tha Analyzer | 15-03-16 | 20:31

Als Trump president wordt is dat alleen maar goed voor Nederland, deze man heeft niets met moslims en hun geloof, dat ie niet helemaal fris is kan zijn maar gek zeker niet.

Obama is een gevaarlijke gek met zijn moslim liefde die hij verspreid en promoot in Europa en waar de linkse volksverraders graag naar luisteren en de autochtone bevolking onderdrukken.

Rest In Privacy | 15-03-16 | 20:29

Energya | 15-03-16 | 20:14
Eens.
Als hij Ohio wint is het een gewonnen race voor hem.
Kan hij Clinton aan?
Ik denk het wel, die is zo onbetrouwbaar dat zelfs de graaiers bij de banken er heilige boontjes bij lijken.

bakoenin | 15-03-16 | 20:29

@Basjee_ch
Dat valt toch wel mee?

Lewis | 15-03-16 | 20:29

@ "Donald Trump is een gevaarlijke gek"
Het is een beetje raar om nu ineens te doen alsof juist déze koploper van de Republikeinse partij zo fout is. Die partij bestaat al jarenlang uit gevaarlijke gekken.
Zij hebben de wereld opgezadeld met overbodige (en verloren) oorlogen waarmee ze een wespennest hebben geopend in het Midden-Oosten, ze hangen een economische ideologie aan die burgers armer maakt en de wereld in een economische crisis heeft gestort, ze saboteren en delegitimeren de door het Amerikaanse volk gekozen president die de boel weer een beetje op orde probeert te brengen en ook de president die het Amerikaanse volk dit jaar gaat kiezen wordt nu alvast door "fatsoenlijke Republikeinen" door de stront gehaald.
Wat je verder ook van hem mag denken, Trump doet goed werk door die partij van binnen uit op te blazen.

simpelman | 15-03-16 | 20:29

Ik heb zelden iemand gezien die meer werd aangevallen, verketterd, gedemoniseerd, belachelijk werd gemaakt als Trump. Niet normaal meer. Hij zegt waar het op staat, moslims moeten ophoepelen uit het westen, illegalen ook.. Helemaal goed! Maffe liberalen... Wat verwacht je na acht jaar een pacifistische moslim aan het roer? Trump is het enige antwoord, tijd voor een echte Yank om orde op zaken te stellen en het establishment een pak voor zijn broek te geven... Go Trump!!!

eismctwee2 | 15-03-16 | 20:29

@Lewis Lewinsky | 15-03-16 | 20:22
Dan gaan jij en Van Rossum toch fijn stemmen voor de nieuwe president in November? Net als alle Trump fanboys alhier? Ik hou jullie niet tegen.

Stormageddon | 15-03-16 | 20:28

@Lewis | 15-03-16 | 20:17
Precies!
Heb niks met Hillary of Trump maar GS mag beiden aanpakken wat mij betreft.
Pegida aanpakken (of die andere droeftoeter club) maar eauk AFA-tuigh.
En gelukkig ruimt men de reaguurdertjes die bij ieder topikkie Islam of de vluchtelingen erbij betrekken ook flink op.

Berbaar | 15-03-16 | 20:28

Trump geeft heel veel spreekbeurten. Veel rally's. Bij verreweg de meeste rally's is het rustig.

Bij een aantal rally's komen dan demonstranten die Trump supporters provoceren en het spreken van Trump onmogelijk willen maken.

In verreweg de meeste gevallen reageert Trump rustig en vredig naar de demonstranten toe. In enkele gevallen heeft wat grove taal gebruik omdat hij steeds werd onderbroken.

Nu deze enkele gevallen word eruit gehaald door de media en in een video gestopt. Natuurlijk de velen keren dat hij dat niet deed daar word geen video compilatie van gemaakt.

En de demonstranten die de Trump rally verstoren hebben de "zegen" van de media. Die vinden het allang best als Trump rally's worden verstoord door linkse activisten.

Gijsbrechtjei | 15-03-16 | 20:28

-weggejorist en opgerot-

Basjee_ch | 15-03-16 | 20:28

Ik ben een Van Rossem fan maar hier kan ik het toch echt niet mee eens zijn.

hallootje kadootje | 15-03-16 | 20:27

Wat een kutstuk, wel een hoop goeie reacties:-)

Zathras | 15-03-16 | 20:26

@dommehollander | 15-03-16 | 20:23
Hear hear

Hoorcollesjes | 15-03-16 | 20:26

Stormageddon | 15-03-16 | 20:14
In dat stukje, van zijn politieke tegenstander, zitten vier hele, hele korte clips waarin Trump iets over geweld zegt. Niet er toe oproept. En evrder zonder enige context. Het enige waar wel context bij zit is waar Trump zegt dat hij geweld afkeurt. Als Trump daadwerkelijk tot geweld oproept, zou er toch wel wat beters te vinden moeten zijn.

TheEgg | 15-03-16 | 20:26

@Sano | 15-03-16 | 20:04
Ja, hij zegt ook dat de economie met bijna 4% gegroeid is de laatste tijd.

Jij gelooft zo te zien ook in sprookjes?

En over het leger, daar gaat wel meer geld heen, maar dat is niet hetzelfde als niet uithollen. Alsof geld altijd de oplossing is. Zie alleen maar het F35 project. Miljarden worden er ingepompt maar je krijgt er heel weinig 'leger' voor terug.

La Bailaora | 15-03-16 | 20:26

@Gijsbrechtjei | 15-03-16 | 20:18
O ja, natuurlijk. Alle kritische pers tegen de heilige Donald bestaat uit politieke tegenstanders...
Ik kan je nog gelijk geven als het motherjones of huffpo was geweest. Maar de economist en politico zijn geen linkse agitprop blaadjes, die redacties schrijven zelden nonsens.
Je hebt niet eens de moeite genomen het te lezen, laat staan de argumentatie daarin de beoordelen, zo snel reageer je al.
Je lult maar wat.

Stormageddon | 15-03-16 | 20:26

*Dit artikel werd gesponsord door George Soros*

Mastermattie | 15-03-16 | 20:25

De Amerikanen ZIJN inmiddels allang de grootste nazi's van de wereld onder Obama met hun drones, hun NSA, hun CIA, hun oorlogen in Syrië, Libië, Afghanistan en Irak, en hun heksenjacht op klokkenluiders zoals Edward Snowden.

Niet alleen Trump maar ook Hilary Clinton (haar enorme destructieve rol als minister van buitenlandse zaken onder Obama's eerste ambtstermijn, de affaire rond haar privé mailserver) zou een ramp betekenen voor de VS en de rest van de wereld.

Xirdalan | 15-03-16 | 20:25

Wat ik wel aardig van Trump vind is dat hij tenminste van verre herkenbaar is als charletan. Van de huidige charletan kwam het merendeel er pas later achter.

omanders | 15-03-16 | 20:24

Trump is het resultaat van een totaal gebrek aan betere kandidaten. We zullen Obama straks nog gaan missen, want die Eucalypta van een Clinton is ook niet veel soeps.

brutus68 | 15-03-16 | 20:24

Nogmaals, velen van de mensenvlezigen doen alsof agressie fout is en toch ontlenen onze landen hun land aan agressie en word er elke dag agressie als gereedschap tegen van alles gebruikt. Doe nou niet zo don en laat agressie deel van de mensheid zijn en doe er niet al te geheimzinnig over. Waarom gaan vele nederlanders naar de sportschool nu? Raad maar. het is binnenkort toch wel weer zover. De natuur heeft het laatste woord, recht van de sterksten.

tattooboer | 15-03-16 | 20:24

@Tisnietanders | 15-03-16 | 20:19
u heeft liever een sociopathische hillary clinton? een vrouw die met elke wind meewaait en in 15 jaar politiek nog niks heeft bereikt?

sennholz | 15-03-16 | 20:24

Liever Trump dan van Rossum..

HdJ& | 15-03-16 | 20:24

v Rossem ik ben het vaak met je eens, maar hier sla je toch wel wat planken mis. Net zoals hier, zijn het óók daar linkschen die bijeenkomsten en demonstraties verstoren. Verder zit Trump als enige níet in de zak van Rothschild cs. Trump zou een zegen voor de wereldvrede zijn, hij streeft goede betrekkingen met Poetin na, dit in tegenstelling tot de overige NWO schapen.

dommehollander | 15-03-16 | 20:23

@Stormageddon | 15-03-16 | 20:18
*Dus wat iedereen hier vindt en roept doet totaal niet ter zake*.

Dat is wel een hele harde uithaal naar Van Rossem van je, Stormpie. Je zegt dat zijn hele topic totaal niet ter zake is.

Ik ben het niet met je eens!

Lewis Lewinsky | 15-03-16 | 20:22

De MSM is anti Trump,dus hij moet iets goed doen.

hebbuh | 15-03-16 | 20:21

-weggejorist-

Gijsbrechtjei | 15-03-16 | 20:20

Hij is een intelligente narcist. Een gevaarlijke combi voor een leider.

Tisnietanders | 15-03-16 | 20:19

Beetje gekleurd verhaal.
De feiten:
Trump heeft laten zien dat hij Veel beter en goedkoper werk verzet als de VS overheid door afgeschreven projecten over te nemen en nieuw leven in te blazen met succes. Hij heeft zijn ziel niet verkocht zoals alle andere kandidaten. Hij doet het op eigen kracht.
Dus wat dat betreft een verademing vergeleken bij de politieke elite die het allemaal achter de schermen regelde. Eindelijk een beetje anders dan anders. En beslist geen islam lover. Dus dat alleen al maakt hem sympathiek en realistisch.

dijkbewaker | 15-03-16 | 20:18

Kan er aub weer ff gelinkt worden naar die negersherf, die heel duidelijk wist uit te leggen dat die tegendemonstratie gewoon ongezien de tiefus moeten krijgen en Trump rally's gewoon moeten kunnen, indien nodig beschermd door de politie. Vrijheid van meningsuiting was voor deze stenge, doch rechtvaardige agent het belangrijkste recht.

Nickname85 | 15-03-16 | 20:18

@ole guapa | 15-03-16 | 20:11
En meer dan helft van de kiesgerechtigden in de VS gaat helemaal niet stemmen.
Oh, en 0% van de reaguurders op GS heeft stemrecht in de Verenigde Staten. Dus wat iedereen hier vindt en roept doet totaal niet ter zake.
Het aantal lezers in de VS van dit blog is ook op de vingers van één hand te tellen.

Stormageddon | 15-03-16 | 20:18

Nu heb ik beide clipjes bekeken.
Maar ik vind het wel meevallen eerlijk gezegd. Kijk eens wat er in een vol stadion kan gebeuren of tijdens een demonstratie.
Het eerste filmpje is gefabriceerd en daar hebben ze dan ook werkelijk alles aan elkaar gemonteerd. De reactie van Trump is in 9 van de 10 gevallen op zeer irritant onderbreken tijdens zijn optreden.
Dan vind ik het clipje van Bill Maher in elk geval een stuk meer hout snijden.
Daar gaat het tenminste over feiten.

datzouzomaarkunnen | 15-03-16 | 20:18

Stormageddon | 15-03-16 | 20:13
-------------
De links die je plaatst zijn van politieke tegenstanders van Trump. Natuurlijk zullen die zijn plannen afkraken. De websites Politico en Economist zijn verklaarde tegenstanders van Trump. Zoals de meeste media behoren ze tot het media establishment en steunen ze dan ook de establishment kandidaten.

Gijsbrechtjei | 15-03-16 | 20:18

Het establishment van de republiekeinen en van de democraten is in paniek. Vooropgesteld dat er geen geestelijk gezond mens te vinden is die president van de verenigde staten zou willen worden, moet ik zeggen dat van alle slechte keuzes, Trump toch de beste is.
.
In de eerste plaats omdat het tweekoppige monster dat de establishmentpartijen is geworden zo verschrikkelijk corrupt is. Met Hillary als vertegenwoordigster numero uno van de gevestigde orde. Haar banden met goldman Sachs zijn zo hecht, dat toehoorders van presentaties zie zij voor die bank geeft al zeggen dat ze klinkt als een van de managing directors van die tent.
.
Hitlary was zogenaamd blut toen zij en serieel vreemdganger Bill uit het witte huis verdwenen. Nu heeft ze een eigen vermogen van hele vele miljoenen. Haar verkiezingsfonds heeft ze in Canada geparkeerd, ongetwijfeld om de belastingbetaler nog een keer extra te verneuken.
.
Hill heeft er een ootje van gemaakt als minister van buitenlandse zaken. De Arabische lente heeft zij zo een beetje aangewakkerd. Stabiele regeringen in onder meer Egypte en Libië werden vernietigd en daarmee in het laatste geval ook de hele staat. Gelukkig was het Egyptische leger paraat en zette de moslimbroedervrienden van Obama gewoon in de gevangenis, waar ze horen. En nu we het toch over Libië hebben, het is ongekend dat de diplomatieke vertegenwoordiger van de VS in Benghazi is vermoord, terwijl hulptroepen door Hillary werden weerhouden van actie. En dan hebben we het nog niet eens over het illegale en levensgevaarlijke gebruik van een privé emailserver. Hopelijk wordt ze op korte termijn gedagvaard voor een grand jury.
.
De overgebleven republikeinse kandidaten Rubio en Kaspische zijn sokpoppen van de beltway. Cruz is teveel een vertegenwoordiger van tea party. De "democraat" Sanders is een communist van de oude stempel. God verhoede dat de extreem linkse factie van de democraten de macht krijgt.
.
Nee, dan Trump. Zeker niet de ideale staatsman. Maar gezien de alternatieven, in de huidige situatie misschien wel het beste wat er voor de VS en ook voor ons uit de bus kan komen. Nee tegen TTIP, bijvoorbeeld. Een einde aan de neoconservatieve buitenlandpolitiek, de Wolfowitz doctrine, die verantwoordelijk is voor de ellende in het midden oosten en voor de polarisatie tegen Rusland en China.
.
Maar waar ik zelf het meest voor vrees is iets wat we hier al eens eerder hebben meegemaakt. De kandidaat-uitdager van het establishment wordt te groot. Deep-state weet wel weg met dit soort van bedreigingen. Een lone wolf is zo gevonden.

Glasgow Argus | 15-03-16 | 20:17

Los van de vraag of Trump wel of niet gek is: moedig topic, hier. En het zegt weer veel over GeenStijl dat de meningen verdeeld zijn. Wel zo gezond en interessant.

Lewis | 15-03-16 | 20:17

USA tv
Weer die "emo" retoriek? Geen argumenten meer; val de persoon aan en heb het niet over de inhoud van zijn verhaal.
Het is een hystorische cast op het toneel van de Americaanse democratie. De Clintons en de Bushes hebben geen zekerheid meer over de "gevestigde orde".
En Trump, die deze gevestigde orde bedreigt, waar staat hij? Gaat hij gewoon voor het grote geld en de macht, is hij een ware strijder voor de grondwet, is hij een wingman?
Het blijft iig nog wel ff spannend zo.
Zou Trump 8 Oktober halen?

SyntaxError | 15-03-16 | 20:16

Gelukkig houdt Van Rossum het wel lekker objectief...

Themistocles524 | 15-03-16 | 20:16

Flut stuk zeg.

Nickname85 | 15-03-16 | 20:15

De demonisering van Trump doet mij denken aan de demonisering van Pim Fortuyn tijdens de verkiezingen.


Ook Pim Fortuyn werd door de media en het politiek establishment neergezet als een gek, racist, fascist,als Hilter, Goebels enzovoorts.

Ik heb kennissen in Frankrijk wonen en die dachten dat Pim Fortuyn een neo nazi was. Zo vertekend is de berichtgeving van de media.

Het publiek word door de media zo opgehitst tegen Trump dat hij voor zijn leven moet vrezen. Net zoals bij Pim Fortuyn legaliseren de media een moord op Trump.

How the ‘Hitlerizing’ Media Have Painted A Target Over Trump
www.breitbart.com/big-government/2016/...

Gijsbrechtjei | 15-03-16 | 20:15

In elk mens schuilt een rancuneuze moralistische Gutmensch. Van Rossem is geen uitzondering. Je moet maar zo denken: dankzij Trump heeft nu echt iedereen een ivoren torentje om eens lekker naar beneden te kotsen.

blikjegrolsch | 15-03-16 | 20:14

By THE way als Trump president word zijn we meteen ook van TTIP en de JSF af.

Energya | 15-03-16 | 20:14

Trump gevaarlijk?? Laten we eerst maar even afwachten voordat we een doodvonnis uitspreken,

Hobbykip | 15-03-16 | 20:13

Trump heeft juist opgeroepen om geen geweld te gebruiken.
Tot nu toe is er 1 keer daadwerkelijk geweld gebruikt: Een 76(!) jarige heeft iemand geslagen die door de beveiliging werd afgevoerd. Deze bejaarde is daarna, volkomen terecht, gearresteerd.

Maar het is inderdaad net als met Pegida: De ene kant (gesteund door de gevestigde orde) gebruikt geweld, de andere kant krijgt de schuld.

TheEgg | 15-03-16 | 20:13

Onze regeringen betalen met ons geld ook leger acties, aldus, agressiviteit om problemen op te lossen. Dat is menselijk en dat is hoe het gaat. De tijd van volgevroten ideologische linkse pluizenbolletjes is voorbij. Of ik klappen geven verdedig? ja? wattan? Onze 'leiders' doen het wereldwijd.

tattooboer | 15-03-16 | 20:12

Go Trump!
#hillaryforprison2016

Energya | 15-03-16 | 20:12

Trump for president!

Lauwe Koffie | 15-03-16 | 20:11

De republikeinse voorverkiezingen worden in Europese media wel enorm uitvergroot. Nog nooit hebben *voor*verkiezingen zoveel aandacht gehad, sinds er een ‘guy you love to hate’ meedoet. Bedenk wel, dit gaat alleen om voorverkiezingen, waar alleen geregistreerde Republikeinen aan mee mogen doen.
Over de hele bevolking van de USA: 39% call themselves independents, 32% identify as Democrats and 23% as Republicans (PEW Research). Van de 321 miljoen Amerikanen zijn er dus 74 miljoen Republikeinen. 55 miljoen daarvan zijn geregistreerd als Republikeins kiezer (bron: www.answers.com/Q/How_many_registered_...) en mogen dus hun stem uitbrengen in het voorverkiezingen-circus. Je hebt het dus over 17% van de bevolking.... 83% moet nog kiezen.

ole guapa | 15-03-16 | 20:11

Als Rachel Maddow en Bill Maher Nederlands waren geweest, dan hadden ze voor Joop.nl gewerkt. Wat een afgang Van Rossem.

heldheino | 15-03-16 | 20:09

"Donald Trump is een gevaarlijke gek, "
Diegene die voor het klimafaat en het kalifaat zijn, zijn de gevaarlijke gekken.

"een demagoog en een opruier en het is wachten tot er doden vallen bij campagne-rally's."
De enige die doden veroorzaken zijn de radicale linkse kliek.

ProAsfalt | 15-03-16 | 20:09

Trump is een vechter en een onderhandelaar maar geen politicus.
Marco Rubio een groentje. Dat de Republikeinse Elite juist Rubio naar voren heeft geschoven als de ideale kandidaat om te strijden tegen de democraten is niet slim . Hij verliest verdomme elk debat.

dogbitedog | 15-03-16 | 20:09

Politieke correctheid brings us to hell..... helemaal gelijk heeft hij!!!

Dutchmen32 | 15-03-16 | 20:09

De media is een Tool© en geen nieuwsberichters. je koopt ze en ze doen wat je wilt. Poppetjeskast. Mensen moeten wakker worden geschud. teveel verwachten nog waarheidsvinding.

tattooboer | 15-03-16 | 20:08

Nederlandse Trump fans.. zou me suf lachen als het niet zo triest was..

GlennPenn | 15-03-16 | 20:08

"Maar USA zou USA niet zijn als ze daar niet meteen in overdrive gaan, met de gevaarlijke bully Donald Trump."

Alsof het in de EUSSR en Koninkrijk der Nederlanden beter is.

ProAsfalt | 15-03-16 | 20:07

Ach, om de zoveel tijd staat er weer een Boer Koekoek op. Veel geschreeuw en gescheld dat iedereen alles verkeerd doet maar uiteindelijk komen ze niet aan de macht, raken ze achterop en verdwijnen ze ( met veel tamtam) door interne ruzies.

deoudererijperevrouw | 15-03-16 | 20:06

MSNBC is een linkse omroep; een spreekbuis voor Hillary. Maar zelfs zij moesten schoorvoetend toegeven dat het Sanders supporters waren die naar de TRump rally gingen om rellen te veroorzaken.

How Bernie Sanders supporters shut down a Donald Trump rally in Chicago
www.msnbc.com/msnbc/how-bernie-sanders...

Maar natuurlijk geven veel media Trump de schuld van de rellen omdat ze hem haten en als een bedreiging zien.

Als bij een Obama rally tegenstanders van Obama naar binnen gingen en rellen zouden veroorzaken en Obama supporters zouden aanvallen zouden de media de hoofden eisen van de relschoppers.

Maar omdat de meeste media Trump haten en hem als een bedreiging zien geven ze nu de schuld aan Trump en komen de relschoppers ermee weg.

Gijsbrechtjei | 15-03-16 | 20:06

-weggejorist en opgerot-

pluskukel | 15-03-16 | 20:05

@Helaas gaat hij wel winnen.

Feynman | 15-03-16 | 19:38
No way, ik mag geen namen noemen maar de Head Honcho van de VS hates Trump, weet dit door dat de PA van de HH mijn zwager is, en dan weet ik genoeg, alles gaan ze in het werk zetten om T. te slopen, zijn jongens die meer centen en invloed hebben dan T. en dat al mee dan een eeuw.
Daaag T.

Uw Verzekeringsadvis | 15-03-16 | 20:05

Trump is de juiste man om de noord koreaanse Kim jong-un een schitterende licht en vuurbalshow gratis te geven in Pyongyang

Koeienflat | 15-03-16 | 20:04

-weggejorist-

tobbie | 15-03-16 | 20:04

Wat is dit nou weer GeenStijl .
Zullen we het eens over de mailtjes hebben van Hillary Clinton
Deze vrouw heeft net als ex president Major van Engeland oorlogen uitgelokt.
Miljoenen doden door deze mensen .
Al de andere president kandidaten zijn gekocht door de grote bedrijven.
ALLEMAAL GEKOCHT.
Die komen voor niemand anders op dan voor de elite en grote multinationals.
Mensen zien dit echt wel al plaatsen jullie nog een miljoen stukken.
Soms zijn Julie zo goed en soms zo bedroevend slecht.
Moeten jullie dit om een compromis te sluiten ?
En willen jullie nu net zo veel moeite doen om de andere kandidaten onder de loep te leggen?
Ik wil info verschaffen mocht dat nodig zijn.
Je hebt mijn mail.

tobbie | 15-03-16 | 20:04

-weggejorist-

moutardeaprèslerepas | 15-03-16 | 20:04

VanBukkem | 15-03-16 | 19:59

Het zal smeriger worden dan ooit en Trump zal zeker niet aflaten om te beklemtonen dat een vrouw van nature niet geschikt is voor het Witte Huis. Wordt vervolgd...

eerstneukendanpraten | 15-03-16 | 20:04

@La Bailaora | 15-03-16 | 19:48
Hij zegt direct daarna oa:
1. Trump zegt dat er minder banen zijn in US terwijl afgelopen 27 mnd het aantal banen groeit
2. Trump zegt dat US leger word uitgehold maar elk jaar gaat er meer geld naar toe.

Rest In Privacy | 15-03-16 | 20:04

Ik vind Trump echt knettergek, maar ik vind ook dat het tijd is dat er een keer een echte gek aan de macht komt in plaats van de huidige policor, white men being the fault of everything wrong in the universe & safe space verdwaasden.

moutardeaprèslerepas | 15-03-16 | 20:04

Leugens en "fearmongering" doen onze eigen politici ook hoor en allemaal. Kijk maar naar D66 en de VVD en de PvdA als het het referendum betreft, leugens en bangmakerij zoals "het licht gaat uit" en als men tegen stemt is men een Poetinvriend.

Zoon van Boer | 15-03-16 | 20:03

*Opvallend: Nederlandse Trumpers op social media zijn vaak dezelfde mensen die wekenlang woede kunnen etaleren als AFA-agressief links een Amsterdamse Pegida-demo verstoort, maar die juichen "tegen de politieke correctheid" wanneer Trumptokkies geweld gebruiken om tegendemonstranten een zaal uit te schoppen*.

Het woord "maar" is volkomen onterecht. De Nederlandse Trumpers zijn consequent. Mensen die een bijeenkomst komen verstoren moeten dat niet mogen. Zowel de Pegida-verstoorders als de Trumpverstoorders moeten niet mogen verstoren.

Geen tegenstelling dus.

Lewis Lewinsky | 15-03-16 | 20:03

"Trump en zijn supporters gebruiken geen geweld."
@Gijsbrechtjei | 15-03-16 | 19:52

En Donald Drumpf moedigt geweld van zijn aanhangers verder helemaal niet aan... Welnee, dat is een verzinsel van de linkse media. Nou ja, het roept het wel, mAr de context is heul anders. Nou ja, hij roept wel op tegenstanders op hun muil te slaan, maar als het dan gebeurt is niet zijn schuld. Heus niet, echt niet. Holy Don heeft niks gedaan.
www.youtube.com/watch?v=4MoshgcrcXw

De fanboys op GS beginnen ook behoorlijk te radicaliseren. Ik vind het overigens allemaal prChtig hoor, het is sxhitterende TV. Maar die blinde adoratie voor een aantoonbare leugenaar, draaikont en demagoog en daarbij gewoon feiten negeren vind ik wel zorgwekkend worden. (en ja, leugenaars, draaikonten en demagogen zijn ze allemaal, en Hillary js ook een stomme kut en een crimineel).

Stormageddon | 15-03-16 | 20:03

Ach jeej het demoniseren is hier ook al begonnen.

De linkse kliek daar in Amerika gaan gevaarlijke vormen aan nemen,er word al gepraat over een aanslag op Trump.

The Assassination of Donald Trump

www.youtube.com/watch?v=cEuYox35My0

Chicago Cop: Anti-Trump Mob More Aggressive and Destructive than Reported

www.breitbart.com/big-government/2016/...

endtotrolling | 15-03-16 | 20:02

Trump bashers -100

trenthopper | 15-03-16 | 20:02

Clint Eastwood heeft inmiddels zijn steun betuigd aan Donald Trump.

Ik zie Trump liever niet aan de nucleaire codes. Hij is te opvliegend en te provocerend.

MRF2739 | 15-03-16 | 20:01

Trump is geen reptilian of shapeshifter. Dat verklaart alles....

Tommygunner | 15-03-16 | 20:01

*Rachel Maddow zette een serie open uitnodigingen tot geweld achter elkaar - zie video boven. Doodeng en ondemocratisch*.
Het is niet eng, laat staan doodeng, en het is niet ondemocratisch. Het is allang democratisch besloten in Amerika en Europa dat je indringers eruit mag zetten.
Hou anders een referendum over dit onderwerp. Zal je zien dat de overgrote meerderheid zegt: *ja, indringers mag je eruit zetten*.

Lewis Lewinsky | 15-03-16 | 20:00

Zwak artikel overigens. Tweette laatst dit artikel naar Pritt Stift verwijzend naar het stukje "slechte verliezer": www.geenstijl.nl/mt/archieven/2012/11/... -

Ik suggereerde dat hij daar nog op zou terugkomen. Gelijk geblokkeerd door zowel Pritt als van Rossem.

Ben benieuwd wie van Rossem wel als geschikte leider van het vrije westen ziet.

Verder met Gijsbrechtjei eens wat betreft het overige; het valt me nog mee dat je Oliver niet aanhaalde met z'n "Drumpf".

VelParpone | 15-03-16 | 19:59

@eerstneukendanpraten 1952
Ik vrees ook het ergste ja. Als het er straks echt op aankomt, dan zul je zien dat die Hillary (met haar campagneteam, en niet te vergeten het establishment,) een stuk achterbakser zal blijken dan Donald Trump en zijn mensen. Geen middel zal ze schuwen om Donald Trump zwart te maken.

VanBukkem | 15-03-16 | 19:59

Ros Perot, ook ooit een populaire onafhankelijke kandidaat, stopte ook van de ene op de andere dag met zijn campagne. Een "schandaal" met zijn dochter was er toen kort tevoren.
Trump heeft en creeert schandalen, is onafhankelijk en populair. Dus de media en tegenstanders moeten het nu anders aanpakken. Verstoren van de rally's en uitdagen tot geweld. Lijkt wel de linkse politiek hier in NL.
De elite vergeet dat niemand de gewone man vertegewoordigd, iedere politicus loopt aan de hand van het geld en is zo onbetrouwbaar dat het bijna onvoorstelbaar is.

swapper | 15-03-16 | 19:59

Ik kom thuis uit werk en denk even op de bank te ploffen met de TV aan: Comedy Central's Daily Show.... Alleen maar Trump bashen.... Al zuchtend van deze trieste vertoning surf ik naar GS.... Om daar hetzelfde te lezen.....
Mattie = out
Ongezien de tiefus

Mastermattie | 15-03-16 | 19:59

De kern van Trump's beleid is versterking van de economie. Verder wil hij goede banden met Rusland.

Rubio is een vertegenwoordiger van het Republikeins establishment en doet wat het establishment ( de grote geldschieters) wil.

Rubio zegt dat hij illegalen wil legaliseren. Dat wil het establishment ook omdat het goedkope arbeidskrachten zijn. Veel Amerikanen (de gewone man) wil dat niet omdat de lonen dan lager worden.

Met andere woorden Trump komt op voor de "gewone" man; Rubio voor de rijke geldschieters.

Gijsbrechtjei | 15-03-16 | 19:58

-weggejorist-

Joop Sigaar | 15-03-16 | 19:58

Hillary Clinton was gewoon uitgenodigd op de bruiloft van Donald Trump. Ze zijn dikke vrienden van elkaar. Hillary Clinton is veel gevaarlijker dan haar 'evil sockpuppet' Trump.

tipo | 15-03-16 | 19:58

Alleen grote naïevelingen geloven nog dat politici enige invloed hebben ...

Leefbaar | 15-03-16 | 19:58

-weggejorist-

P. V. Dory | 15-03-16 | 19:57

Bill Maher noemt het leugens van Trump terwijl dat volgens mij bij het politieke spelletje hoort en het overdrijving (hyperbool) heet.

Peer460 | 15-03-16 | 19:57

Ik vind Trump een zegen voor Amerika. Gezellige prater ook. Hup Trump!

Lewis Lewinsky | 15-03-16 | 19:57

Dat filmpje ook van Rubio zogenaamd eerlijk zegt dat hij moeite heeft om misschien Trump te steunen. Serieus dat je dit als argument gebruikt om aan te tonen hoe slecht de Donald is, doe eens normaal, dat is zijn tegenstander...

Zeg eens eerlijk geenstijl, hoeveel kregen jullie betaald voor dit prutsartikel?

marketmagician | 15-03-16 | 19:57

CNN weet van gekkigheid niet meer hoe ze het moeten spinnen.. liever #Trump dan die door en door foute en corrupte trol Billary.

(c)ZWITSUL | 15-03-16 | 19:57

maar wat is erg aan dat geweld ? dat het nu van rechts komt ?

Fortuyn kwam toch ook niet om door een hartaanval ? Hier hadden we ook politici die de facto opriepen tot geweld tegen Fortuyn, tegen Janmaat ervoor, en nu tegen Wilders. En ja, zie de besmeurde huizen van PVV-kandidaten, de brandbom op het hotel van Janmaat, de moord op Fortuyn.
Tuurlijk, geweld is dom. Maar doe nu niet alsof Trump het heeft uitgevonden, onze Linksche Kerk kan er ook wat van !
Ja, hij is een demagoog. Maar dat zijn Roemer, Samson en Klaver toch ook ? ("laat de rijken maar betalen" / "Syrische architecten" etc).

FW Ta-183 Huckebein | 15-03-16 | 19:57

wat n geweldig sarcastisch stuk. het legt uit hoe de msm, in handen van bankiers/oligarchen, tekeer gaat tov mensen welke niet gewenst zijn of ietwat minder muppet zijn. yes, we can..

blabla9899 | 15-03-16 | 19:56

Hij roeptoetert nogal het éen en ander, waar je aan zou kunnen twijfelen... maar zei iemand niet zo lang gelee, het is of Trump of Goldman Sachs, de gevestigde orde doet er in ieder geval alles aan om hem te saboteren..let maar op, hij wordt straks gewoon third party gedwongen door de GOP-oldboys. Waar kennen we dat soort praktijken toch van? Slecht artikel van Rossem, prik eens door je NPO opvoeding heen man. Beetje met Maddow en Rubio op de proppen komen.. Gij ook?

Willem Hollander | 15-03-16 | 19:55

Standaard schaap: "Ik hoop echt niet dat Trump gaat winnen. Dat zou een ramp zijn. Ik vond Obama eigenlijk wel chill."

Ik vind Trump wel gaaf. Je snapt toch zelf wel het verschil tussen een grap en werkelijkheid? Achterlijk gedoe.

Walter E. Kurtz | 15-03-16 | 19:55

Trump is een held. Iedereen werkt hem tegen en hij wint toch. Dan kan je wel wat. Bovendien is het in veel staten mogelijk om als democraat aan de republikeinse voorverkiezingen deel te nemen en vice versa. Als trump dan nog steeds wint, dan heeft hij de kandidatuur gewoon dik verdiend. We weten morgenvroeg hoe het ervoor staat.

Stijlicoon | 15-03-16 | 19:55

Steeds vaker denk ik hé, Geenstijl begint het te snappen.
En dan lees ik weer een broddelwerkje zoals dit.
Cruz is geen national born citizen, mag niet eens meedoen volgens de amerikaanse constitutie.
Onder Sanders gaat elke amerikaan nog meer belasting betalen om zijn ideaal, een nog grotere overheid, te financieren.
Clinton heeft een waslijst van moorden en schandalen op haar geweten die niet eens in 5 regauursels past.
Rubio zit dik in de zak van wallstreet en figuren als de Koch brothers, succes daarmee.
Trump heeft zijn eigen geld en kan niet vooraf worden omgekocht voor welke lobbyagenda dan ook.
Hij zegt wat hij denkt, en ook dat is zeer verfrissend ook al hoef je het niet overal mee eens te zijn.
En de Amerikanen zijn die NWO kliek meer dan zat. Weg met de carriere politici die alleen maar voor zichzelf bezig zijn.

OudeNederlander | 15-03-16 | 19:54

Er zijn gelukkig ook nog mensen die Trump wèl steunen:
www.youtube.com/watch?v=O9go5M0LzKY
De VS is een gek land dat momenteel in handen is van de allerrijksten. Om die te breken is iemand als Trump nodig. Wellicht zou Sanders ook nog wat uit kunnen richten. Met Clinton blijft alles gegarandeerd bij hetzelfde, bovendien heeft die trut nog een akkefietje met haar e-mails open staan.

Peter_K | 15-03-16 | 19:53

Het is jammer dat GeenStijl ook meedoet aan de demonisering van Trump. De linken en videos'die in het artikel staan zijn van linkse tegenstanders van Trump die Hillary steunen. Dus modder gooien naar Trump en hem natuurlijk demoniseren.

Trump moet het opnemen tegen de media die hem haten; tegen het politiek establishment (zowel het linkse als het rechtse) en tegen zijn directe politieke tegenstanders.

Trump staat er dus alleen voor.

Trump en zijn supporters gebruiken geen geweld. Het zijn de linkse actie groepen die naar Trump rally's gaan en Trump supporters aanvallen.

Waarom word dan toch Trump verantwoordelijk gehouden voor de actie van linkse actievoerders die hem de mond willen snoeren?

Bernie Sanders had aan zijn supporters gevraagd om tegen Trump te demonsteren in Chicago. En dat deden veel van zijn supporters met geweld.

Maar Trump krijgt de schuld terwijl geen enkele Trump supporter naar een andere rally gaat en rellen gaat veroorzaken.

Als je goed luistert naar Trump zegt hij veel zinnige dingen over de wereldpolitiek en economie. Veel van zijn analyses over b.v het MIdden Oosten zijn correct.

Gijsbrechtjei | 15-03-16 | 19:52

Trump is de kers op gestoorde politici taart die we al hebben hier in het westen.

jitro | 15-03-16 | 19:52


Feynman | 15-03-16 | 19:38

In de bitchfight met Hillary heeft ze geen kans.

eerstneukendanpraten | 15-03-16 | 19:52

Ik zou ook op Trump stemmen omdat 'ie me waarschijnlijk met rust zou laten.

Hans Gruber | 15-03-16 | 19:51

-weggejorist en opgerot-

Marmelade | 15-03-16 | 19:51

Er zijn sinds Lincoln weinig Amerikaanse presidenten geweest die geen gevaarlijke gekken waren.
En als je inderdaad in zo een enorm rijk land niets anders kan dan mensen teleurstellen, zowel de democraten als de republikeinen dan krijg je hem op een gegeven moment keihard terug.
Natuurlijk is het een charlatan en een oplichter, maar dat zijn de Clintons ook, en de familie Bush, Nixon was een schurk en Reagan ook met zijn Iran contra affaire en steun aan Pol Pot. Carter heeft er helemaal een rotzooi van gemaakt en Johnson de hel in Vietnam laten ontstaan. Hmm Eisenhower misschien, Roosevelt, Grant... maar ook aan hen kleven duistere kanten.
En hoepel op met die Kennedy.

bakoenin | 15-03-16 | 19:51

Het kan overigens best zijn dat wanneer Trump de Republikeinse nominatie binnen heeft, hij ineens een heel andere toon gaat gebruiken.
Als hij het spel werkelijk goed speelt is het nog lang niet zeker dat het Hillary wordt.

menzo | 15-03-16 | 19:50

Amen van Rossem!!!!!

Berbaar | 15-03-16 | 19:49

Als ik Amerikaan was, zou ik ook op hem stemmen. Jawel. Ik vertrouw Donald Trump meer als die Hillary Clinton. Hillary Clinton is te koop. Donald Trump niet.

VanBukkem | 15-03-16 | 19:49

marketmagician | 15-03-16 | 19:44

Het gaat net zoals bij Wilders. Trump heeft ook vaak gelijk. Maar dat mag niet van de Linkse lieverds.

edelweiss | 15-03-16 | 19:49

Maher toont niets aan in die minuut. Zegt alleen dat Trump liegt, maar met bewijzen zie ik hem niet komen.

La Bailaora | 15-03-16 | 19:48

-weggejorist-

mydogandmyself | 15-03-16 | 19:48

-weggejorist-

mydogandmyself | 15-03-16 | 19:47

Ik kan in het bovenste filmpje werkelijk niet ontdekken wat Trump mou helemaal fout zou doen. Lui die de zaak verstieren op jouw feestje flikker je buiten. Terecht.

hogeheuvel | 15-03-16 | 19:47

De man is verre van gek en weet precies wat hij doet en wat hij zegt en om welke reden.
ik vermoed dat het allemaal zo'n vaart nog niet loopt als hij president is. dan zijn de stemmen geteld en de buit is binnen, en dan wordt het allemaal wat redelijker en meer afgewogen.
De politici en hun broodheren zijn vooral bang dat hun corporatistische truukje waarmee ze geld en macht naar zich trekken verstoord raakt.

zeeman73 | 15-03-16 | 19:46

Ik heb wel s contact met amerikanen via het werk, maar als clinton wint van sanders, zullen er een hoop sanders stemmers toch op trump gaan stemmen...

R2Dbag | 15-03-16 | 19:45

Maar wat zou het verhaal zijn geweest als Trump-aanhangers een bijeenkomst van Bernie Sanders of Hillary Clinton onmogelijk hadden gemaakt?

menzo | 15-03-16 | 19:45

Weet je wat echt mooi is, dat de linkse kerk alles uit de kast haalt om hem te stoppen. De TV zenders zijn van mild naar totale waanzin gegaan. Beetje vergelijkbaar met Pim en van Dam. Nu is het een kwestie van tijd dat een links gekkie weer geweld gaat gebruiken. En dit allemaal omdat de traditionele 'machtsclub' hem niet kan controleren. Prachtig, go Trump.

tragic1911 | 15-03-16 | 19:45

Wat een bullshit artikel zeg. Je hebt duidelijk ook teveel naar de NPO gekeken. Elke Trump bijeenkomst wordt verstoord door linkse gekkies, andersom gebeurd het nooit. Trump is afgelopen weekend zelfs aangevallen op het podium, dat is zeker ook geheel terecht en uitgelokt door hemzelf?

Trump is de enige onafhankelijke bij de verkiezingen en nu hij de republikeinse kandidaat dreigt te worden, beginnen er een aantal mensen zenuwachtig te worden. Dagelijks worden er miljoenen dollar uitgegeven aan negatieve Trump spotjes op TV, hoe ziek is dat.

Dat zelfs Geenstijl nu al meedoet aan deze anti democratie onzin is echt het toppunt.

marketmagician | 15-03-16 | 19:44

"So You Think You Can POTUS" misschien kan PowNed nog zo'n programma maken voordat ze van TV verdwijnen?? www.youtube.com/watch?v=IpxvwHXTob4

Interpoolbal | 15-03-16 | 19:44

Het gaat daar nu net als 10 jaar geleden met Fortuijn, en dan gaat de media nog een stapje verder. Trump heeft niets te maken met politieke donoren en daarom moet hij kaltgesteld worden door de media. Hij snijt hete politieke hangzijzers aan die niemand durft te benoemen. Kijk maar eens één van zijn rallies, gaat er reuze gemoedelijk aan toe. Ik ben veel banger voor Cruz, Bernie of Hillary, dat zijn echte machtspolitici. Dat Trump niet politiek correct is en naar het volk luistert is juist een positief iets, van Rossem.

1nfidel | 15-03-16 | 19:44

Duh, die Trump komt net zo min in het White House als dat Fortuyn kans had om met Triks op het bordesje te komen, want die wou dat niet.
Vliegtuigen vallen tegenwoordig heel gemakkelijk uit de lucht hoor, hoef je niet eens voor aan boord te zijn.

A3an | 15-03-16 | 19:43

Gemiddeld wordt een Trump-rally tien maal verstoord door links tuig. Moeten we het dan heel gek vinden dat Trump en zijn fans dat zat worden, Van Rossem? Zie je bij Clinton en Sanders radicale Trump-aanhangers de boel verzieken? Het geweld en gezeur komt altijd van dezelfde kant. Zowel in Europa als in Amerika. En vervolgens krijgen we de media die dan komen met "ja, hij zoekt het wel een beetje zelf he". Zoals Fortuyn het zelf zocht, zoals Van Gogh het zelf zocht, zoals elk verkracht meisje ongetwijfeld een te kort rokje aanhad, enz enz. Praat het allemaal maar weer goed en maak van de slachtoffers maar weer de daders.

RL | 15-03-16 | 19:43

Hij is inderdaad gevaarlijk gek maar dat is Wilders niet. Helaas zijn er veel onder zijn aanhang die flink gestoord zijn....

fingers | 15-03-16 | 19:42

Meer nuance dan Maddow en Maher quoten mag trouwens wel...

Pgibbons01 | 15-03-16 | 19:42

vrees dat mortimer gelijk heeft..

compitaal | 15-03-16 | 19:41

hogeheuvel | 15-03-16 | 19:39

Tijd voor een nieuwe rol aluminiumfolie.

Topperke | 15-03-16 | 19:41

Dat krijg je ervan als de politieke elite jarenlang dememnse voor de gek houdt en uitzuigt...

Pgibbons01 | 15-03-16 | 19:40

Zeg Van Rossem, jij vind Obama zeker geweldig. Of niet? Graaf eens in de duistere Agenda21 business van de BV Clinton. Da's pas echt eng.

hogeheuvel | 15-03-16 | 19:39

Helaas gaat hij wel winnen.

Feynman | 15-03-16 | 19:38

REAGEER OOK

linktips: Energie vergelijken | Autoverzekering vergelijken | Zorgverzekering vergelijken | Kinderkleding
Kansino. Hét online casino van Nederland.
Online casino met licentie
Online Casino | Online Casino | Online Gokken | Brokerfolio.com brokers vergelijken | online bookmakers in Nederland
Goksitesvergelijker.nl | Onlinecasinofortuna.com | Online Casino Nederland | Casino bonussen