Tendentieus, ongefundeerd & nodeloos kwetsend

Deal met Turkije is een nagel aan de EU-doodskist

eulachentraanvooraltraan.jpgHet is een schitterend, ontroerend gezicht. Op elk front bezwijkt de EU onder het gewicht van z'n eigen onkunde. Steeds meer onderdanen erkennen het voltooide democratische deficit van de pan Europese superstaat. Het wordt steeds duidelijker hoe de EU landen tegen elkaar uitspeelt. De EU probeert niet eens meer te verbergen dat ze elke (zelf veroorzaakte) crisis aangrijpen om meer bevoegdheden naar zich toe te trekken. En toen was daar hun huzarenstukje van institutioneel hoogverraad. De deal met Turkije. Politico kopte 'em kundig: "Shopping in a Turkish bazaar is never wise for the novice. The EU learned that lesson the hard way when it discovered the carefully crafted refugee deal it believed it had sold to Turkish leaders in the run-up to Monday’s summit turned out to be little more than the beginning of the negotiation." De deal doet een aantal dingen. Ten eerste illustreert het dat de EU Turkije harder nodig heeft dan andersom. Turkse politici zijn roofdieren, en ruiken een manke prooi van kilometers afstand. Eind 19e eeuw was het Ottomaanse rijk nog "de zieke man van Europa". Nu is het de EU. Ten tweede luidt de EU nu het einde in van zijn pretentie een soort moreel verheven blok te vormen. Als je, omdat het een klein beetje tegen zit, je eigen principes zó ongekend goedkoop op de markt zet, wat ben je dan nog waard? Wat betekent "Human dignity, freedom, democracy, equality, the rule of law and respect for human rights – these values are embedded in the EU treaties. The EU Charter of Fundamental Rights is a clear and strong statement of EU citizens' rights." nog, als een systematische mensenrechtenschender als Turkije voorgehouden wordt lid te mogen worden. Enfin, even uitzoomen. Want je zou bijna vergeten dat dit alles een blessing in disguise is. De EU is een dictatoriale organisatie, zonder fysiek repressie-apparaat. De EU is dus gevaarlijk, maar niet gevaarlijk genoeg om volkeren permanent te verminken. Inderdaad, het is een soort griepprik die er, door een kleine hoeveelheid ziekte toe te dienen, voor zorgt dat het lichaam de daadwerkelijke ziekte de baas kan zijn. Inherent aan de toename van weerzin tegen de EU, is een hernieuwd besef van nationale identiteit, wat deze ook moge zijn. En dit allemaal hand in hand met het besef dat nationale identiteit niet eens iets betekent, als er geen sprake is van nationale soevereiniteit. Welke uitdagingen Europese landen ook te wachten zullen staan in de toekomst: een vorm van nationale identiteit, en vergaande nationale soevereiniteit, zullen voorwaardes zijn voor het overwinnen hiervan. De hardnekkige en weerloze vredessluimer waarin de moderne Europeaan verkeert zal een keer tot een einde moeten komen, wil dit continent de komend anderhalve eeuw overleven. De EU zal dit bewerkstelligen.

Reaguursels

Inloggen

Het is geen nagel aan de EU-doodskist, het IS de doodskist.
Turkije erbij = een islamitisch Europa...

mallekater | 09-03-16 | 07:28

We worden overspoeld door golven gelukszoekers en economische migranten. Turkije verdiende miljoenen aan die illegale mensensmokkel van niet Syriërs naar de Griekse kusten en die smokkel gaat gewoon door. Deze illegalen keren nu middels een miljarden deal weer terug in Turkije waar vervolgens de ene helft nog een keer de oversteek waagt maar nu rechtstreeks de illegaliteit in duikt ergens in Europa.
De andere helft haalt met zijn laatste centen een Turks of Syrisch paspoort en gaat vervolgens legaal naar Europa. 3x kassa voor de Turken en het groot islamitisch volksverhuizings-probleem zoekt zich een weg in Europese ghettos, dames onderbroekjes en criminaliteit.
Ondertussen haalt ons tot op het bot verzwakt en onder verdeeldheid gebukt gaande Europa Syrische vluchtelingenkampen leeg.
Dat is dus 2x dubbel-anaal genaaid vanwege een tragische foto van een dood Syrisch kind op een Turks strand. Perceptie is een bitch, i.p.v. gezond verstand beheerst beeldvorming de Europese politiek. Wij moeten helpen maar ondergraven zo onze vrije West-Europese democratische maatschappij met een influx van onvrijen die het liefs hun nieuwe thuis modelleren naar het achterlijk model in Verweggistan.
De Turkse Agenda van groot Kalief Erdogan.
Turkije overspoeld ons met nieuwe mensen, vermoord zonder ziel iedere Koerd zoals de Armeniërs vervolgd zijn 100 jaar geleden, terwijl ze de Russische beer aan het provoceren is.
Zo exporteren zij probleem groepen, hebben profijtelijke wapen- em olie-handel met ISIS, hun islamitische broeders en achterblijvers zoals standvastige Koerden worden afgemaakt.

Flappie2006 | 09-03-16 | 02:54

Sorry voor dubbel post.

bft | 09-03-16 | 01:05

Ik blijf van de ene verbazing in de andere vallen. Dacht dat we alles al gezien hadden, maar deze macabere dans blijft maar door gaan. Nimmer heb ik zo'n sterke drang tot zelfdestructie gezien. En die Turken lachen zich helemaal suf. Ik ben er wel uit. De poort van Chateau Blanchefort gaat dicht, de wacht wordt verdubbeld en de slotgracht gaat uitgediept worden. Kom maar op met de totale chaos.

bft | 09-03-16 | 01:04

Ik blijf van de ene verbazing in de andere vallen. Dacht dat we alles al gezien hadden, maar deze macabere dans blijft maar door gaan. Nimmer heb ik zo'n sterke drang tot zelfdestructie gezien. En die Turken lachen zich helemaal suf. Ik ben er wel uit. De poort van Chateau Blanchefort gaat dicht, de wacht wordt verdubbeld en de slotgracht gaat uitgediept worden. Kom maar op met de totale chaos.

bft | 09-03-16 | 01:02

Dan kan Geert Mak over een jaar of vijf zijn boek in de vuilnisbak flikkeren. Enfin papierbak. Sorteren, weet je wel.

incompetente bels | 09-03-16 | 00:21

En ik blijf er bij dat het vluchtelingenverdrag niet meer van deze tijd is. De halve wereld is in oorlog en steeds meer landen komen er bij Jemen Eritrea/Somalie/Sudan/Kongo broeit. Afrikaanse republiek broeit nog harder etc etc etc etc .

Politici denken niet aan de toekomst. Omdat ze straks toch weer weggekozen worden. Alles is korte termijn denken. Als ze al realistisch denken kunnen, Merkel en ook Rutten in ieder geval niet.

Ga wa doen aan die achterlijke vluchtelingen verdragen die je uiteindelijk niet waar kunt maken.

Als ze zo doorgaan is het ieder voor zich en alle ingredienten voor een burgeroorlog.

Yvonne54 | 08-03-16 | 22:28

Het gaat niet over Syriers, Irakezen, Afghanen etc. etc.
Het gaat over dat achterlijke geloof. Je kunt ze opvangen, voeren, pamperen en zo verder, aan het eind van het liedje hebben ze allemaal "schijt" aan ons.

joost3001 | 08-03-16 | 22:25

Ik wil dit niet, ik wil dit niet, ik wil dit niet....
Maar het is niet meer te stoppen vrees ik. Is er nou helemaal niemand ziet dat we ons in de ellende storten?
Lees je geschiedenis boeken er op na. Voorbeelden te over.

joost3001 | 08-03-16 | 22:11

@peterdegroot | 08-03-16 | 20:13
Nee, dit schreef de woordvoerder mij o.a.:

"Gelukkig zien we nu dat er een belangrijke principeafspraak is gemaakt met de Turken. Zij blokkeren de asielstroom vanuit Turkije naar Europa en in ruil daarvoor neemt Europa een gecontroleerd aantal erkende vluchtelingen terug. Zo voorkomen we enerzijds dat mensen verdrinken op zee en mensensmokkelaars daar goud geld aan verdienen, maar we halen ook de prikkel weg voor economische migranten. Vervolgens worden de vluchtelingen uit oorlogsgebieden die in aanmerking komen voor relocatie, verdeeld over Europa. Nederland zal dus minder vluchtelingen krijgen, omdat wij nu vanwege onze goede sociale voorzieningen bovenaan het wensenlijstje van veel asielzoekers staan. Straks kunnen asielzoekers niet meer zelf kiezen, maar bepaalt Europa wie waar naartoe gaat. Daarnaast gaan ook de Oost-Europese landen een deel van de vluchtelingen moeten opnemen. De vluchtelingenstroom wordt dus gecontroleerd en sterk gereduceerd."

Maria.1 | 08-03-16 | 21:55

Wat een idiote totale aanfluiting! Timmerfrans roept dat 60% economische migranten zijn, waarschijnlijk dus een stuk meer maar goed, en dan gaan wij deze nu "ruilen" tegen "echte" vluchtelingen, plus nog eventjes 6 miljard van onze eurootjes dokken aan een absoluut islamofascistische pseudo-dictator.
.
Wow, wat een deal zeg! De Nederlanders, onze samenleving en onze kultuur wordt hierdoor echt gered. Braak. Uit de EU zsm!

LaatmaarLu? | 08-03-16 | 21:49

Goh. Wat hebben ze daar in Turkistan. Het dossier Demmink waarin allerlei prominente namen staan die nog niet naar voren zijn gekomen? Een kopie van de door Bernhard en Wilhelmina ondertekende Stadhoudersbrief?

6 MILJARD EURO om een-op-een je vloegteliengen om te ruilen en een lawine Ottomanen erbij te krijgen? Wat een dieal.

EnNouJijWeer | 08-03-16 | 21:48

-weggejorist-

peterdegroot | 08-03-16 | 20:28

Ondertussen is het niet alleen de Hema die het over verstopeieren heeft inplaats van paaseieren ,ook de Lidl en Aldi noemen het paasfeest nu lentefeest ,het gaat nu wel erg snel. Binnenkort openbare onthoofdingen van overspelige op de Dam.

blauwe zander | 08-03-16 | 20:16

Verraden door de elite. Maar weer gerust, de Europese banen voor Merkel em Rutte zijn al gereserveerd. De enige wraak van de hardwerkende burger is om in ieder geval nooit meer op de VVD en de PvdA te stemmen volgend jaar en op hun politieke ondersteunende partijen, zoals D'66.

Schweinchen Dick | 08-03-16 | 20:16

-weggejorist-

peterdegroot | 08-03-16 | 20:13

Grappig om te zien dat het Europese volk nog nooit zo eensgezind is geweest. Eensgezind tegen de EU wel te verstaan!

politiekincorrect | 08-03-16 | 20:09

-weggejorist en opgerot-

geertwildersZaandam | 08-03-16 | 19:39

Dit is echt afpersing voor "protection". Niet aan toegeven!
Laat ze maar bij Griekenland stranden dan.
Daar gaan toch al extra miljarden heen.

hotmint | 08-03-16 | 19:37

We worden geregeerd door mensen die om de een of andere reden weigeren te begrijpen wat islam is, of die misschien wel heel goed weten wat islam is, maar die in ieder geval een handelen tonen dat aankoerst op de burgeroorlog die eerder is gezien in Libanon en Joegoslavië. Men haalt honderdduizenden mensen binnen die met grote gezinnen en nog meer immigratie een gigantische subcultuur gaan vormen, die totaal niet wil integreren maar die de moderne cultuur wil onderwerpen, uitbuiten en islamiseren. Hierover uitleg door historicus Lars Hedegaard, politicus Paul Weston en admiraal Ace Lyons:
www.youtube.com/watch?v=eP-RMk-57ME
www.youtube.com/watch?v=a-hPCnel0qc
www.youtube.com/watch?v=jvSKE5FA8Q8

notamused | 08-03-16 | 19:36

Oja, die had ik er nog bij moeten noemen; Turkije zal zich zo schaamteloos misdragen dankzij haar schijnbaar sterke positie te bepalen, 'hoe groot de vluchtelingenstroom wordt richting Europa'.
Maar ja, die Erdogan zal snel door de mand vallen bij 't alsnog niet nakomen van wat 't belooft; en bovendien zal Turkije de dappere Koerden in Syrië wel aanvallen, in samenwerking met 'n andere eng-staat als Saoedi Arabië. En dan blijkt dat Turkije gewoon 'n zoveelste despotische (islamitische) staat is, die meer tegenstander is van Europa dan bondgenoot. Dan gaat Amerika kiezen tégen Turkije.
Dan gaat Europa de zijde van Amerika kiezen (noodgedwongen). Dan zal Turkije tonen, waardoor ook die Armeense genocide geen te ontkennen incident in hun geschiedenis is. Ik zou zeggen, mensen, blijf nog even leven; het wordt weer spannend in de wereld.

Der Paulie | 08-03-16 | 19:32

Inderdaad: blessing in disguise.
Niemand is helderziend over hoe de details in de toekomst voor Europese staten zullen zijn; maar dat is ook niet nodig.
Wat weet ik wel zeker (?), dat er gezond egoïsme wordt aangevoeld door mensen met hun 'nationalisme' waarmee staten opkomen voor hun positie, en zichzelf daarbij belangrijker 'mogen' vinden dan hun rijkdom te 'moeten' delen met buitenstaanders.
Dat je netjes en fatsoenlijk mag opkomen voor je eigenbelang met 'eigen volk eerst'. Want daar hebben onze voorouders ook voor gestreden.
Wat weet ik niet zeker (?), of de crises 'snel genoeg gaat en lang genoeg blijft duren'. Als de oorlog in Syrië nou maar doorgaat; als de strijd tussen de soennieten, sjiieten en alevieten nou maar doorgaat; als Poetin nou maar verongelijkt onvoorspelbaar blijft dreigen; als de islamieten nou maar blijven proberen hun godsdienst aan anderen op te leggen onder 't mom van 'respect'; als de klimaatveranderingen nou maar misoogsten in Afrika blijven veroorzaken, waardoor er nog vele vluchtelingenstromen naar Europa komen; als de misdragingen van Marokkanen, Surinamers, Oekraïners, en Turken nou maar vaak genoeg leiden tot berichten over 'Keulse misstanden' en dus de ontmaskering van schijnheilige bestuurders die met media alles onder de pet willen houden en ontkennen. Kortom, dat er 'n crises ontstaat waarbij de politiek 'kleur' moet bekennen. En dan komen er referenda, en na kabinetscrises ook weer verkiezingen. En dan kan 't kiezende volk zien dat we jarenlang gepiepeld zijn door zwetsende kletskousen.
Gaat 't 'dus' nog heel veel pijn doen (?), ja.
Gaat 'Europa' 't redden omdat de aparte delen daarvan veel slimmer zijn dan 'n nep-dictatortje als Juncker met zijn EU (?), ja.
We hebben in Europa immers de grandioze situatie, dat de delen veel sterker zijn dan 't geheel.
Maar we gaan plaatsvervangend nog heel erg veel angstige momenten beleven door de onpeilbare lafheden van onze eigen , eh 'leiders'. Dat moet dan maar.

Der Paulie | 08-03-16 | 19:24

@Maria.1 | 08-03-16 | 19:11
Hmm, vind je zelf dat jij de aangewezen persoon daarvoor bent?
Echt, mensen als jij in wat voor dimensie leef jij?
Verder wel goed dat je betrokkenheid toont, dat dan weer wel.
Is de vaat al gedaan? ;)

Ongeblustekalk | 08-03-16 | 19:22

@Ongeblustekalk | 08-03-16 | 19:08
Ik moet toch zeker weten dat ze echt niet bij zinnen zijn?! En er even op wijzen waar ze nu eigenlijk mee bezig zijn. Opdat ze nooit kunnen zeggen: "wir haben es nicht gewusst". Ze weten het, ik heb ze er zelf op attent gemaakt.

Maria.1 | 08-03-16 | 19:11

@Maria.1 | 08-03-16 | 19:04
Had je wat anders verwacht dan? Behoorlijk naïef dan en sowieso om met een politicus te corresponderen vwb hun beslissingen. Zucht.

Ongeblustekalk | 08-03-16 | 19:08

Paljas | 08-03-16 | 18:50

Mee eens en bedankt voor de link. Men zegt wel eens dat de waarheid als eerste sneuvelt in een oorlog. Ik probeer altijd de "bigger picture" te zien cq te achterhalen, maar erken dat dit verdomde moeilijk is omdat de/een waarheid hoe het werkelijk zit, zeer moeilijk te achterhalen valt.

The_Observer | 08-03-16 | 19:07

Ik zal voor de zekerheid nog maar niet al te hard losgaan in de comments, voor hetzelfde geld wordt je op een gegeven moment nog een keer vervolgd wegens Euro-, fascisto- of dictatofobie.

down | 08-03-16 | 19:06

OMG ik krijg net antwoord op een mail van mij van 3 februari over de vluchtelingencrisis. De VVD voorlichter is nog trots ook op de deal met Turkije... We are lost!

Maria.1 | 08-03-16 | 19:04

-weggejorist-

Professor Kluns | 08-03-16 | 19:03

Obama sluit een deal met Iran. Iran mag nucleaire technologie, Iran hoeft niemand te laten inspecteren, Iran hoeft zich nergens aan te houden, maar vooral Iran krijgt een smak geld voor niet-bewezen diensten. Geweldig, wat had Obama dat goed gedaan. En dat geld kwam vrij, en de bedragen waren zo gigantisch dat het niet opviel als het in de zakken van politici verdween. En Iran kocht wapens, en Iran lachte.
En toen de EU. De EU schijt op regels die het zelf verzon, schijt op souvereiniteit van naties. De EU houdt alleen van geld en macht. Veel geld en nog meer macht.
De EU wil meer macht, wil een empire bouwen. De EU heeft hiervoor soldaten nodig. De EU destabiliseert vervolgens de situatie in de EU om ervoor te zorgen dat Turkije erbij wordt gevoegd, inclusief hun giga leger. De EU kan dan verder bouwen aan het federalisme en heeft dan een machtig leger. De EU weet dat de Turken niets gaan doen om dit EU probleem op te lossen - hoeft ook niet. Geld komt vrij, geld verdwijnt in zakken, Turken bij de EU, en dan 'op naar Rusland'.

Rest In Privacy | 08-03-16 | 19:03

-weggejorist-

Goeie ouwe tijd | 08-03-16 | 18:52

-weggejorist en opgerot-

Goeie ouwe tijd | 08-03-16 | 18:51

The_Observer | 08-03-16 | 18:41

Maar zeker is dat Turkije mede schuldig aan de destabilisatie in het MO/Syrie. Er zijn zelfs bewijzen gevonden dat Turkije achter de gifgasaanvallen in Syrie zit.

www.nrc.nl/nieuws/2014/04/07/niet-assa...

Paljas | 08-03-16 | 18:50

-weggejorist-

David000000007 | 08-03-16 | 18:48

En toch, ik hamer daar nog al eens op in mijn reaguursels: we moeten oorzaak en gevolg niet vergeten. Niet dat ik de waarheid in pacht heb maar ik denk dat de destabilisering van het Midden-Oosten mede de schuld is van Eurooa. Met Europa bedoel ik de landen die altijd Amerika blind steunen in hun hang naar oorlogszucht. Syrië - Europa is nu eenmaal een kortere route dan Syrië -Amerika. Vanwege deze oorlogszucht zitten wij opgescheept met een migrantencrisis. Natuurlijk zijn niet alle vluchtelingen echte vluchtelingen maar dat is een andere discussie.

The_Observer | 08-03-16 | 18:41

Waarom kwam Turkije opeens met een heel nieuw voorstel?
Waarom zijn ze ineens bereid nom de vluchtelingen in hun bootjes massaal tegen te houden?
Speelt misschien een rol dat er langzamerhand een vlucht van koerden uit dit land aan het beginnen is?
En willen ze niet dat hun koerden massaal naar europa vluchten en daar de publieke opinie beinvloeden ten ongunste van de turken?
Zo maar een gedachte, maar reken maar dat er meer zit achter dit voorstel van de turken.

B. Randnetel | 08-03-16 | 18:37

Het gaat om nationale waarden. Het feit dat je opa je niet aankijkt als je niet werkt. Tegenover de baltische opa die zijn kinderen lachend aankijkt als ze naar het verenigd koninkrijk vertrekken voor letterlijk; gratis geld. Principes en moraal zijn ook onderdeel van een nationale identiteit (idd wat deze ook mogen zijn) en het de sociale vangnetten zijn afhankelijk van deze vorm van solidariteit.

Solidartiteit waarbij een Hongaar het als verworvenheid ervaart om hier in Nederland een bestaan weet op te bouwen, maar geen solidariteit weet te tonen als wij in het westen een immigranten probleem hebben. Dan keren zij zich af van het Europese solidariteits ideaal. De gedecentraliseerde instituties kleuren echter altijd het beeld om juist niet voor de etnisch 'thuis' persoon te kiezen. Dit patroon is niet duurzaam omdat de stroom van EU-migranten alleen vorm krijgt van minder welvarend naar welvarend.

Ik snap er ook niet veel van... ga maar bier halen. De koek is op voor de Europese Unie.

Pompenkoning | 08-03-16 | 18:35

De EU was al een misgeboorte op het moment dat weggedreven werd van het oorspronkelijke en alomgeprezen EEG-concept, dat zich beperkte tot economische samenwerking tussen een aantal landen met welke dat goed mogelijk bleek. Verder hoefde het niet te gaan. Helaas, het gebeurde toch. Er kwam een EG met een reeks opgetuigde instituties, stuk voor stuk opgeblazen tot onbestuurbare waterhoofden. En vervolgens werden er tal van veelal corrupte Oosteuropese landen bijgehaald die vooral incasseerden in plaats van betaalden. Die samenwerking had trouwens evengoed kunnen plaatsvinden vanuit de oorspronkelijke EEG, zonder dat daarvoor een EU nodig was. We zitten nu opgezadeld met een kwetsbaar, door Turkije manipuleerbaar en ongeloofwaardig door verregaande verrotting aangevreten gedrocht, dat volgens mij alleen in een beheersbaar en zorgvuldig proces verantwoord kan worden geliquideerd. Maar daar ziet het helaas niet naar uit. De boel lijkt op korte termijn finaal uit elkaar te barsten en dat is een beangstigend scenario.

Prinsemarij | 08-03-16 | 18:29

Pure poëzie,Spartacus!De EU is al jaren moreel failliet, en inderdaad ze verbergen hun bankroet niet eens.
Fuck'em.

diddley2 | 08-03-16 | 18:26

tis niet alleen de EU waar we last van hebben. Nu op1 vandaag weer zo'n muts van het CPB (ja die, met dat bloempotkapsel)
Hoe is het mogelijk dat iemandd met zo'n kapsel rindlopt en dan ook nog laat zien dat ze er niet alleen achterlijk uitziet, maar het ook nog is.
Jongeren hebben het zo moeilijk en daarom schulden laten maken en als ze braaf hun huis aflossen op latere leeftijd pakken wat je pakken kunt (de belasting op huizen)

Dommer dan dom dat voorstel. GEEEN HOND DIE NOG AFLOSSEN WIL. Hoe stom kan je zijn zoiets achterlijks te bedenken

Yvonne54 | 08-03-16 | 18:25

Dat is ook de reden dat deze allerhoogste baas van de EU er nog zit, want hoe kan een leider van welk land dan ook, deze man serieus nemen, daar is maar 1 reden voor en dat is de buidel met miljarden waar hij mee strooit, en echt niet voor zijn talent

www.youtube.com/watch?v=XPgiI46FCDU

arzal3138 | 08-03-16 | 18:21

Ik heb gelukkig een huisje op de Hongaarse poesta. Oost-Europeanen en Hongaren in het bijzonder hebben een pleuris hekel aan Turken en in iets mindere mate moslims. Ik ga dat huisje nog hard nodig hebben tzt.

Yohean | 08-03-16 | 18:19

Helaas ben ik bang dat de EU nog lang niet in elkaar stort, en waarom niet? nou ze hebben een systeem ontwikkeld dat zichzelf instand houd, Juncker en Co zijn van de felicitatiedienst en delen de ene miljard na de andere uit, dat is voor Juncker en Co makkelijk want het is hun geld niet. Die landen die het krijgen die willen logisch, dat houden en aanspraak blijven maken op die buidel geld, en zijn dus altijd voor de EU incl Juncker en Co. Dus het is een slimme kringloop systeem, wat zei daar in de EU gecreeerd hebben, want je krijgt nooit de meerderheid die tegen de EU is en het gat wordt juist alleen maar groter door de hun gewenste uitbreiding, want dat zijn allemaal fans van de Juncker en zijn mannen en de EU, en op die mannier creeren zei een meerderheid die voor de EU, zelfregulering heet dat!!!

arzal3138 | 08-03-16 | 18:16

Mijn God, na al dat geouwehoer in de afgelopen maanden, is er dus nog niks zinnigs bereikt. Eerst een hoop geld naar Griekenland, nu weer naar Turkije. Binnenkort zitten alle turken ook hier. Hoog tijd voor Nexit!!! Wat mankeert ons dat wij dit gelaten allemaal accepteren. Tijd voor een volgend referendum! Dat is de enige nette manier waarop we kunnen laten blijken dat we het niet met onze gestoorde politici eens zijn.Ik verdom het om me aan te passen aan de opgelegde cultuureisen van mensen die hier niks te zoeken hebben en zich hier nooit zullen aanpassen

waarmotdatheen | 08-03-16 | 18:15

* sprakeloos *

Het wordt hoe langer hoe gekker. Ongelooflijk.

EefjeWentelteefje | 08-03-16 | 18:11

Ik roep het al heel lang.
Ze creëren complete chaos, wachten tot de burgers zichzelf gaan bewapenen, massaal in verzet komen tegen de politiek, of dat ze de ongewenste nieuwlanders aan gaan vallen, of misschien in wanhoop gaan plunderen, omdat het geld door het wegmetonsbeleid op is.
En dan verschijnt het Europese leger om met grof geweld het verzet de kop in te drukken.
En de sEUperstaat is geboren.

Ein volk, ein reich, ein führer!
Sieg Mo!

Schietmijmaarlek | 08-03-16 | 18:05

Laten we hopen dat het signaal op 6 april zo duidelijk anti EU is dat hele hordes volksverlakkers echt voor hun baantjes na volgende verkiezingen gaan vrezen. En dat de gemiddelde Nederlander eens gaat begrijpen dat CDA/ALDE/PVDA/GL/CU gewoon slecht zijn voor de toekomst van onze kinderen. Het is niet voor niets dat die Merkel geen koters heeft. En het gaat niet alleen om geld. Al zou het sluiten van grenzen wat welvaart kosten, wat dan nog. Ik kreeg vroeger 1x in de week een bakje chips en een glas cola. So what? De samenleving was een stuk homogener, socialer en prettiger. Dat is ook wat waard.

BlowingBubbles | 08-03-16 | 18:03

Rutte en Mutti Merkel zijn de verantwoordelijk voor onze ondergang. Sluit die malloten eens op en snel voordat ze nog meer kwaad doen. Tirannen zijn het!

prutserstentop | 08-03-16 | 17:58

Rutte en Mutti Merkel zijn de verantwoordelijk voor onze ondergang. Sluit die malloten eens op en snel voordat ze nog meer kwaad doen. Tirannen zijn het!

prutserstentop | 08-03-16 | 17:58

Wat een farce. Echt ZO FUCKING BRAK. Rutte, ga eens doohood, en neem die geflipte Merkel mee. Godverdegodver, wat genant.

NACademicus | 08-03-16 | 17:57

Als je dacht dat het met de EU nog niet triester, slechter, incompetenter en duurder kon, dan komen ze toch steeds met het bewijs dat dat wel kan. Het gaat klappen. Er zullen nog vele miljarden de drain in gaan maar klappen gaat het. Iets dat mislukt is is nu eenmaal mislukt. Hoeveel miljarden boren de pro-EUers ons eerst nog door de strot ? Schrale troost: de PVDA/VVD/CDA/D66-stemmers hebben zelf ook kinderen en kleinkinderen ;-)

Rest In Privacy | 08-03-16 | 17:55

Die muppets gaan het nog druk krijgen verwacht ik. Ik geloof dat zo'n beetje iedere andere niet EU-natie ook al wurgdeals aan het opstellen zijn. Ze ruiken de wanhoop en zwakte. Alles om hun torentje van Babel af te bouwen en de bevolking via orwelliaanse praktijken blootstellen aan hun mengelmoesje van fascisme en communisme. De EU wat een gedoemd concept. De megalomane Sultan zich zijn kans. Niet zo vreemd want de eurocratische megalomane muppets liggen als hulpeloze visjes op het droge te spartelen. En maar eisen dat het water naar hun komt. Oh dat spastische vreemd spartelende visje met schuim uit zijn bek is Verhofstadt. Is zijn dwangbuis kwijt dus vandaar.

Vageling | 08-03-16 | 17:53

Dit is "Koran op de molen" van Erdogan.
Zoals iemand al elders opmerkte is dit in mijn optiek een regelrechte vorm van "appeasementpolitiek" waarvoor Europa een grote prijs gaat betalen. Het plan lijkt mij per definitie onuitvoerbaar en oncontroleerbaar. Overtreffende trap is dat de EU hun eigen waarden te grabbel gooit, waardoor het laatste restje geloofwaardigheid door het afvoerputje verdwijnt. Einstein zei ooit: Insanity is doing the same thing over and over again and expecting different results. Deze quote is synoniem aan het zgn crisismanagement van de EU. Jammer, jongens en meisjes van de EU... het project is mislukt, stop ermee voordat in Europa echt de pleuris uitbreekt.

The_Observer | 08-03-16 | 17:52

eind februari strandden twee gewapende Israëlische diplomaten met hun auto in de modder van het boerenland bij de stad Quarnbek, Noord Duitsland. Ze waren op weg naar Kiel om de onderzeeër Rahav ( de vijfde inmiddels) type AIP in ontvangst te nemen. Een boer trok met zijn tractor de auto uit de modder en de Polizei hielp hen verder. De Israëlische Ambassade in Berlijn kreeg deze week de rekening ter hoogte
van € 1263, 01 berekend door de burgemeester van Quarnbek.

Jan Boule | 08-03-16 | 17:47

Vond wel dit artikel uit 1991 over Cyprus:
www.nrc.nl/handelsblad/1991/08/14/cypr...

Turkije trekt zich terug want heeft het legeronderdeel nodig voor strijd tegen de Koerden. Andere tijden...

Piet Karbiet | 08-03-16 | 17:41

Fatwabuster | 08-03-16 | 17:10,

Een kwestie van tijd?
We vergeten te snel. We hadden al reeksen grote aanslagen in Londen, Madrid en Parijs. Maar daarnaast ook honderden kleine aanslagen (van Gogh, kerstmarkt Luik, vliegveld Frankfurt, Manchester) of mislukte aanslagen, bijvoorbeeld 2 x op de TGV, waar vlak na "Madrid" een bom van de rails werd gehaald; en een half jaar geleden iemand met vuurwapens aan de slag wilde.

En hoeveel aanslagen zijn er de afgelopen jaren al niet voorkomen?
Naast de hofstadgroep werden er in NL de afgelopen jaren nòg diverse moslimclubjes opgerold, die onder andere aanslagen op Schiphol, islamcritici en een Belgische synagoge voorbereidden.
De Britten baseren hun verwachting nota bene op het aantal verdachten dat zij voortijdig op hebben gepakt (maar meestal weer moeten laten gaan).

Dandruff | 08-03-16 | 17:38

-weggejorist-

Jakob-Jan | 08-03-16 | 17:35

Alsjeblieft mensen wel reeel blijven he. Anders word je door niemand meer serieus genomen.Er word hierboven geschreven 2 miljoen verkrachters. Verpest geen dingen door dingen te gaan beweren, die je niet onderbouwen kunt. Tuurlijk zitten er verkrachters tussen en hoogstwaarschijnlijk meer dan ons lief is, maar om zomaar dat soort dingen te roepen draagt niet bij waarbij mensen hun ogen gaan openen.

Natuurlijk is niet iedere vluchteling een verkrachter. Wel hebben ze andere normen en waarden die absoluut niet in deze maatschappij passen. De niet verkrachters/aanranders/criminelen/dieven zullen in traditie van het leven in een dictatuur hun ogen sluiten voor wat hun geloofsgenoten uitspoken. Dat is inmiddels wel duidelijk geworden. Geen moslim gehoord om de misdaden van huh geloofsgenoten te veroordelen. Geen een.Vinden ze niet nodig.

Yvonne54 | 08-03-16 | 17:35

De EU is niet in staat gebleken adequaat op de voorspelbare (echte)vluchtelingenproblematiek in te spelen en de soevereiniteit van haar territorium te waarborgen. De oplossing van het "vluchtelingenprobleem" wordt dus nu in dure externe handen gelegd, te weten bij Turkije. Knap hoor zo'n bewijs van onvermogen. Is dit nu de ultieme "marktwerking" waarover Rutte c.s. zo'n hoge pet van op heeft? Op voorhand weten wij dus genaaid te worden. Verkwanselen heet dat! 6 april stemmen wij dus (u raadt het al)mordicus "TEUGEN".

Een vrije paling | 08-03-16 | 17:34

Er zit dus iets anders achter en wat dat is dat is de vraag.
Paljas | 08-03-16 | 17:04

Ik vermoed dat de Turkse geheime dienst dingen weten die wij niet weten, waardoor Europese politici , maar ook Nederlandse, erg zenuwachtig worden. Ik heb een donkerbruin vermoeden welke richting we moeten zoeken.... Kan die rare bokkesprongen van Rutte anders ook niet verklaren. Maar dat we gechanteerd worden is zonneklaar!

MRF2739 | 08-03-16 | 17:26

De EU begint een dictators club te worden:
- VS-CIA-EUCoup president Poroshenko in de Ukraïne moet lid worden.
- Juncker is zelf een dicatator: we gaan door tot we onze zin krijgen.
- Turkije Erdogan is een dictator met een burgeroorlog in zijn land.
- Angela Merkel, ex-DDR politicus dwingt opname van 2 miljoen verkrachters af.
-
Het is het wachten op de totale ineenstorting. Hoe eerder hoe beter.

Raider Twix | 08-03-16 | 17:11

Dandruff | 08-03-16 | 17:01
.
Volgens de Britse inlichtingendienst is het een kwestie van tijd dat er grote aanslagen zullen plaatsvinden in West Europa.... en hiermee wordt de westerse samenleving nog meer ontwricht en uit elkaar gespeeld door Brussel..... dit is geen glijdende schaal meer richting afgrond maar een steile skischans.

Fatwabuster | 08-03-16 | 17:10

@John nie | 08-03-16 | 16:25
Dat zal het zijn: hij heeft zo op lopen scheppen dat nu heel Brussel ervoor kiest om door Turkije genaaid te worden.

nemoj me jebat | 08-03-16 | 17:07

Ben er helemaal klaar mee, graag een Referendum voor een Nexit.
Havenwerker | 08-03-16 | 16:58

Het is meer dan het alleen zat zijn. Ik maak me hier grote zorgen om. Zeker als je Katy Piri (Europarlementariër van de PvdA, rapporteur Turkije) zondag in Buitenhof hebt gehoord. Dan weet je dat Turkije in grote mate afhankelijk is van de EU. Het is daarom niet te begrijpen dat ze EU Turkije zo ver tegemoet komt, na die flagrante schendingen van burgerrechten de laatste jaren. Er zit dus iets anders achter en wat dat is dat is de vraag.

Paljas | 08-03-16 | 17:04

Piet Karbiet | 08-03-16 | 16:50,

Nog los van het Turkse nationalisme.
Ook "internationalisme" kan levensgevaarlijk en fascistisch zijn.

Denk dan aan in Nederland geboren Marokkanen, die na regelmatig bezoek aan een Turkse moskee besluiten om naar Pakistan te reizen; daar een opleiding tot terrorist te volgen; om vervolgens in Irak of Frankrijk helemaal los te gaan.
Dat gebeurt.

Alleen het prediken en gebruiken van haat en geweld is gevaarlijk. Nationalisme, internationalisme en andere -ismes zijn slechts meningen. Zolang er niet wordt opgeroepen tot blinde haat of geweld is er niks aan de hand.

Dandruff | 08-03-16 | 17:01

Je wilt niet weten hoeveel gedwongen volksverhuizingen er na 1918 zijn geweest in die regio. Generaties Macedoniers, Turkmenen, Grieken, Turken, Tartaren, Albanezen die van de ene op de andere dag naar andere regio's konden vertrekken. Alles kwijt. Toedeledokie.

Piet Karbiet | 08-03-16 | 17:01

Fatwabuster | 08-03-16 | 16:50

Dat was op radio NPO1 of 2. Hoorde het op de autoradio. Erdogan wilde graag Cyprus ter discussie stellen als ruilmiddel!

MRF2739 | 08-03-16 | 16:57

@Musset | 08-03-16 | 16:53
.
Ha ha, die optie hou ik ook altijd in mijn achterzak.
Een burgeroorlog in Europa.

Piet Karbiet | 08-03-16 | 16:57

Piet Karbiet | 08-03-16 | 16:50
Maak je geen zorgen. Slechts Turkse toeristen, Piet. Zijn binnen no time verdwenen. *kuch*

Net als voorgaande decennia.

chicago river | 08-03-16 | 16:56

Rutte's naïeve gedrag is eenvoudig te verklaren. Hij doet gewoon netjes wat Brussel van hem verwacht. Zo is zijn comfortabele baantje in Brussel verzekerd. Voor wat hoort wat.

Ikdachthetniet | 08-03-16 | 16:56

Erdogan's Masterplan 2016:

1. Wedergeboorte Ottomaans empire door opmars in Europa tot aan Scheveningen, Wassenaar en Castricum aan Zee.
2. Erdogan als sultan in het nieuwe Caliphate.

Beste mensen, Erdogan heeft handig gebruik gemaakt van het vluchtelingenproblematiek. De vluchtelingen worden door hem gewoon gebruikt als PR middel, het uithangen vd barmhartige Samaritaan. Hij geeft in werkelijkheid geen enkele fuck om de vluchtelingen! Het is gewoon een middel om zijn zin te krijgen: het splijten van de Euro, het uitspelen en provoceren van wereldmachten om uiteindelijk tussen de nucleaire puinhopen een kalifaat op te richten. Of dat hem zijn leven kost, kan hem niet schelen... want volgens hem mag hij dan naast zijn Allah zitten.

Dat in essentie is Erdogan's Masterplan 2016!

MRF2739 | 08-03-16 | 16:54

Dat worden straks een gigantische rel als de kanslozen vanuit Griekenland terug moeten naar Turkije. Lokken met geld? Of gewoon de EU uitmeppen en rechtstreeks uitzenden? Hoezo het EK missen?

Musset | 08-03-16 | 16:53

@chicago river | 08-03-16 | 16:42
Volgens grapjurken als Rob Riemen, Leo Lucassen en die andere malle rechtsfilosofen is nationalisme levensgevaarlijk, fascistisch en anti-Europees. Maar wel 80 miljoen bloedfanatieke Turkse extreemnationalisten binnen de EU verwelkomen. Ik snap dat niet.

Piet Karbiet | 08-03-16 | 16:50

MRF2739 | 08-03-16 | 16:43
.
Heb je een link waarin staat dat de EU het Griekse gedeelte van Cyprus aan Turkije heeft aangeboden..... ik kan het nergens vinden

Fatwabuster | 08-03-16 | 16:50

Uw stem op de VVD en PvdA heeft dit mogelijk gemaakt, dank u stemmers!

Moonwarrior | 08-03-16 | 16:50

Sinds wanneer heeft het Vierde Rijk democratische en humanitaire principes? Is mij nooit iets van gebleken. Snordogan doet in zijn erdowaan slechts op zijn Turks wat Francois le Petit en Muttikulti ook al doen. In Frankrijk heerst de staat van beleg en is pas verlengd; in Duitsland wordt feestboek namens die mesjokke pot gecensureerd. In Nederland komt de collabo-gestapo aan de deur als je iets op feestboek of twitter schrijft wat die poldernazi's niet kunnen duiden. En van de Witte Huisneger valt niets te verwachten. De VS is heus geen vriend van Europa. Daarom niet de Oekraïne bij Europa (mislukte ook al tijdens het Derde Rijk), maar laten we het andersom proberen: Europa bij Rusland. Hoeft er ook geen TTIP te komen en blijft Monsanto ook buiten de deur. En voldoende aardgas voor ons en klanten voor kaas en tulpen.

A.Vis | 08-03-16 | 16:48

Even voor de UNESCO Digitaal Erfgoed: www.geenstijl.nl/mt/archieven/2013/05/...
Tijdens het voorzitterschap door The Netherlands, 1 helft 2016, onder leiding van de premier Rutte (VVD), werd het einde van de EU ingeleid.

paridae | 08-03-16 | 16:47

Wat is de EU, behalve een ondemocratische politieke bestuurslaag die rechtstreeks werkt voor niet de burger, maar de grote bedrijven die baat hebben bij Het Project Europa. Alles draait om geld en de expansie van de afzetmarkt. De EU staat, als bondgenoot van gruwellanden als Saoedi-arabie en Turkije aan de compleet verkeerde kant. Vluchtelingen als nieuw goedkoop werkvee nu zelfs oost-europeanen en werklozen te duur zijn geworden, de NAVO niets meer dan een verlengstuk van de Verenigde Staten en haar coverte geopolitiek met als doel Rusland zoveel mogelijk te isoleren. Willens en wetens tolereren we monsterachtige bendes als IS omdat Assad nou eenmaal wegmoet want geen Soenniet, en ook nog eens bondgenoot van Rusland. Het is om te huilen zo slecht gesteld in de wereld op dit moment.

Adversary | 08-03-16 | 16:45

dogbitedog | 08-03-16 | 16:36

Rutte is onze premier. NL is op dit moment voorzitter vd EU. Rutte maakt rare bokkesprongen. Ik heb de indruk dat hij geestelijk niet in orde is.

Hij breekt samen met Mutti Merkel de EU verder af, zodat Erdogan geen strobreed wordt weggelegd om zijn Ottomaanse empire in ere te herstellen en de sharia in te voeren. Hij geeft notabene Erdogan ahw een vrijbrief om Grieks Cyprus in te nemen! Dat zullen de Grieken niet pikken! Dat wordt oorlog! En de Russen zullen de Grieken helpen want ze hebben nog een appeltje te schillen met de Turken.

Dit gaat uit de hand lopen. Nu hopen dat de andere EU-landen en de US deze idioterie door hebben en deze plannen dwarsbomen, anders krijgen we een WO-III met echte wapens.

MRF2739 | 08-03-16 | 16:43

Eerst brengt de EU Griekenland aan de bedelstaf en vervolgens Grieks Cyprus opofferen. Hier een toekomstige foto van uw woonplaats: ejbron.files.wordpress.com/2012/04/sc...

Piet Karbiet | 08-03-16 | 16:43

De Joegoslaaf (Bosnier-Serv) Ivo Andrić schreef heel vakkundig en gedocumenteerd over Ottomanen. Wil je wat Ottomaans gedachtegoed kennen lees je het boek ´De brug over de Drina (Na Drini ćuprija, 1945).

Heb je daar geen tijd voor of behoefte aan kunnen we kort zijn: Erdogan en sterke arm der Turkse wet is een islamofascist: Erdogan: ¨Democratie is slechts de trein die wij nemen totdat wij op onze bestemming zijn aangekomen. Minaretten zijn onze bajonetten, koepels onze helmen, moskeeën onze kazernes en gelovigen onze soldaten.¨

Zijn vice-premier maakte het echt bont. Come in, Bülent Arınç: ¨Vrouwen zouden niet moeten lachen in het openbaar.¨ Volgens hem moeten vrouwen beseffen dat lachen in het openbaar volgens de islam onrein is.

Hij raadde mensen aan de Koran opnieuw te ontdekken en zo moreel verval tegen te gaan.¨

En daar gaan wij mee in zee. Met dat volk. Wie had dat ooit kunnen denken die in de jaren 80 is opgegroeid.

chicago river | 08-03-16 | 16:42

Godsammekraken | 08-03-16 | 16:11
Wacht maar op BREXIT!

lanexx | 08-03-16 | 16:41

Wanneer wordt Merkel voor het Internationaal Strafhof gesleept?

centre pompidoe | 08-03-16 | 16:40

Een foto zegt meer dan 1000 woorden.
Vandaag, front NRC, foto:
Zwaar gestoorden bij elkaar. Vooral die griezelige Islamcherubijn uit Turkije, de communiste Merkel en onze doorgedraaide Rutte doen je wankelen van ongeloof.
Ik mis overigens wel Ben Bot in het gezelschap.

Musset | 08-03-16 | 16:38

De EU is onze doodskist. De EU dendert maar door en blijkbaar is daar niemand in staat om aan de noodrem te trekken of om Merkel, Rutte en trawanten van de trein te donderen. Daarom moet het van onderaf komen.

Afbraak fase 1: Stem Nee op 6 april.
Voor mijn land en leven wil ik best opkomen en er is geen enkele reden om toe te zien hoe idealisten, die zich alles kunnen permitteren, zich mijn bestaan toe eigenen. Dictatuur EU & godsdienstmacht & middeleeuwse m/v verhoudingen: Niet hier.

belo | 08-03-16 | 16:38

Ondertussen dreigt de ECB de aankoop van Cypriotische staatsleningen te staken en bestaand onderpand niet meer te accepteren. Met andere woorden: Cyprus wordt door de ECB in de hoek geduwd.
De EU heeft al eerder methodes gebruikt die de maffia niet zou schuwen. De staatsgreep tegen Berlusconi in Italië. De regering van Portugal, haaks op de verkiezingsuitslag. De Roemeense regering. De manier waarop Polen wordt aangepakt, op de nieuwe Mediawet daar.
De EU is geen zuivere koffie. Een anti-democratische moloch. Weg met de EU, in het belang van heel Europa.

Glasgow Argus | 08-03-16 | 16:38

Onze premier heeft één taak meegekregen van de EU.
Nederland vervreemden.

dogbitedog | 08-03-16 | 16:36

@MRF2739 | 08-03-16 | 16:31
Tering.
Het is de Turk overigens wel gelukt om op Cyprus een enorm hek neer te kwakken. En Marokko in de Spaanse Sahara ook. Maar als er islamitische baarmoeders en sperma naar Europa gestopt moeten worden kan het opeens allemaal niet.

Piet Karbiet | 08-03-16 | 16:34

Oke, en wanneer gaat de Europese bevolking dan de straat op massaal!! Niet 1 dag maar weken desnoods.Dit EU gedrocht houd niet op niet vanzelf..

fikkieblijf! | 08-03-16 | 16:31

@MRF2739 | 08-03-16 | 16:18
Wut?! Dat God het mag verhoeden. Het lijkt goedomme Sudetenland 2.0 wel. Grrr.
Piet Karbiet | 08-03-16 | 16:24

Dat was op de NPO1 of 2.

Erdogan wilt het Griekse deel van Cyprus annexeren als ruilmiddel! Dat wordt oorlog......!!!

Ik hoop dat de Amerikanen tijdig deze gestoorde plannen van Erdogan en Nederland als EU voorzitter dwarsbomen.
wat worden we van alle kanten genaaid en Europa wordt er niet veiliger op! Dankje wel Rutte, Merkel..

MRF2739 | 08-03-16 | 16:31

Ondertussen wordt varkensvlees niet meer aangeboden in vele scholen en cafés in Duitsland...

youtu.be/m_ZXq47U5bI?t=12

mysteryposter | 08-03-16 | 16:29

En dat alles door een zwaar gestoord wijf!!!

meneer Q | 08-03-16 | 16:29

De EU en D66: boterzachte principes die als het even niet uitkomt bij de vuilnis worden gezet.

jochum1980 | 08-03-16 | 16:28

Dat repressie apparaat voor de eigen bevolking is de nieuwe rol die het Herrenvolk in Brussel aan de NAVO wil toekennen. Ik voel het aan m'n water.
Over niet al te lange tijd zullen ze het Europese deel van de NAVO onder hun bevoegdheden scharen. Dit omvat ook het enorme Turkse leger.
Over afzienbare tijd marcheren hier Turkse soldaten door de straten om te zorgen dat de avondklok nageleefd wordt.
Doemscenario? We zullen zien.

Conan de Rabarber | 08-03-16 | 16:28

Op Cyprus heeft de UK overigens nog een flinke luchtmachtbasis, Akrotiri en Dhekelia. Dat overzees gebiedsdeel zullen ze niet snel opgeven, me dunkt.
nl.wikipedia.org/wiki/Akrotiri_en_Dhe...

Piet Karbiet | 08-03-16 | 16:27

Over Turkije gesproken, hoe is het met Demmink? Als iemand weet hoe het is om een Turk te naaien of om er door een genaaid te worden is hij het wel.

John nie | 08-03-16 | 16:25


Rutte is de reincarnatie van Neville Chamberlain en geeft Europa weg aan de moslim-fundamentalist Erdogan.
Erdogan is de splijtzwam van Europa! Hij baant de weg voor de terugkeer naar het Ottomaanse empire en de sharia!

Rutte had geen keus!!!

Er is iets bijzonders a.d. hand. De timing kan niet toevalliger zijn. Juist op het moment dat Nederland voorzitter is vd EU, sloeg Erdogan c.s. zijn slag! Rutte moest extra diep bukken voor de Turken omdat anders de Turkse geheime dienst uit de doeken zou gaan doen welke Nederlandse hoogwaardigheids bekleders hun tengels niet van kinderen kon afhouden. Het lijkt erop dat de EU wordt gechanteerd en gegijzeld door Erdogan!

Er is hier inderdaad sprake van hoogverraad!

Beste mensen, ga maar alvast een koran kopen en uit je hoofdje leren.

MRF2739 | 08-03-16 | 16:24

Fuck, ik reaguur voor ik het epistel heb gelezen. Fuck fuck fuck, en ik ga het niet lezen ook, direct aan de wijn. Wat moet je anders. Je zal maar huurder, werknemer of anderszins slaaf zijn. Dan slaap je toch niet meer?

hurenisvoorpaupers | 08-03-16 | 16:24

@MRF2739 | 08-03-16 | 16:18
Wut?! Dat God het mag verhoeden. Het lijkt goedomme Sudetenland 2.0 wel. Grrr.

Piet Karbiet | 08-03-16 | 16:24

-weggejorist-

brughslurph | 08-03-16 | 16:23

De naiviteit van de boven ons gestelden grenst aan krankzinnigheid. Je laten bepotelen door de Turken met als beloning een opengesperde aars. Een aars die naar believen door Erdogan en de zijnen, op ieder willekeurig gekozen moment, gespiest kan worden. Macht corrumpeert alleen dat Rutte en co. dit lieten uitgroeien tot een dergelijke fetish... Dat had Recep zelfs in zijn stoutste dromen niet verwacht.

RobberenRukkie | 08-03-16 | 16:22

Laat mij maar even aan het stuur voor een paar maandjes, is het allemaal zo opgelost...
#vocmentaliteit

Aristotalloss | 08-03-16 | 16:22

MRF2739 | 08-03-16 | 16:18
Wanneer je de hypotheekrenteaftrek kunt opofferen tegen de ontslagbescherming zoals Rutte met Samson deed, kan je ook best Cyprus halveren. Rutte heeft niet eens zijn ruggengraat hoeven laten verwijderen voordat hij principeloos politicus werd. Een paling in een emmer vaseline.

Glasgow Argus | 08-03-16 | 16:22

*Whoehoe, wisselkantoor start*

Laat maar komen die teringzooi, kan mij niet hard genoeg klappen. Kunnen we er gelijk een zootje over de grens jagen, incluis de tweede grens, de zuidelijke zee.

Tuborg øl | 08-03-16 | 16:20

De EU gedraagt zich als een soort sluipwesp. De politici als Rutte lijken wel op larven van de sluipwesp: De plaaginsecten zijn de Nederlanders. Bladluizen en witte vlieg zullen wel de belastingbetaler en democraten zijn.

Enkele sluipwespen worden op grote schaal uitgezet voor de biologische bestrijding van plaaginsecten, zoals bladluizen en witte vlieg. De eitjes worden in de larven of poppen van andere insecten afgezet. De larven eten hun gastheer van binnenuit op. (Wikipedia)

Ik vraag me af of Europa op kort termijn in elkaar zal zakken. Hoe de democratie met voeten wordt getreden, hoe onwelgevallige, democratisch gekozen regeringen binnen lidstaten ten val worden gebracht, doet vermoeden dat een aantal lieden er alles aan zal doen om de macht te houden.

El Rico Grande | 08-03-16 | 16:20

Gaat Ebru Umar hier nog een column aan wijden?
Feynman | 08-03-16 | 16:18
Nee, ze wil nog wel eens naar Turkije kunnen.

hoax! | 08-03-16 | 16:20

Het zal niet lang meer duren of alle EU landen zullen in verzet komen. Dit kan niet zo doorgaan.

HdJ& | 08-03-16 | 16:19

Ik had zelfs op de radio vernomen dat ze zelfs Griekse deel Cyprus willen opofferen om de Turken gunstig te stemmen!
Daar zullen de Grieken niet blij mee zijn! Een oud conflict wordt binnenkort aangewakkerd. Dat wordt oorlog tussen 2 NATO-partners in het Zuid Oosten van de Middellandse Zee.

Ze zijn gek geworden daar in Brussel.
NL is koud nog geen 3 maanden voorzitter vd EU en offert EU op aan de Turken, met plannen om ook nog Cyprus aan de Turken te geven. Rutte is psychisch gestoord!

MRF2739 | 08-03-16 | 16:18

Gaat Ebru Umar hier nog een column aan wijden?

Feynman | 08-03-16 | 16:18

-weggejorist-

Snap je!? | 08-03-16 | 16:16

2016, de EU flikkert met een hoop gelazer definitief uit elkaar.... 6 april 'NEE' tegen associatieverdrag Oekraine, 23 juni Brexit en zo rond september zijn de Oost Europese landen, inclusief Oostenrijk er ook klaar mee....!

Fatwabuster | 08-03-16 | 16:16

Bij alle andere site`s zou een dergelijk bericht worden afgesloten met de EUgezinde woorden:

Commentaar is gesloten.

conè | 08-03-16 | 16:15

De vraag is welke crisis de EU het laatste duwtje gaat geven. 13 maart, Duitse supersonntag in de bundeslanden. 6 april is het onze kans. 23 juni....
Het meest waarschijnlijk is het overigens dat de boel struikelt over iets onbenulligs. De immigratie- en integratiecrisis, de institutionele crisis, de financiele crisis, iedereen kan zien dat de EU een machine is die crises uit het tegendeel creëert, verergert door eindeloos te vergaderen en vervolgens een oplossing kiest die geen antwoord is op het probleem. En dat tot in het oneindige.

Glasgow Argus | 08-03-16 | 16:15

Godsammekraken | 08-03-16 | 16:11
En U en ik zijn dan de slachtoffers. Beter voorkomen dan genezen, alleen begrijpen ze dat in Brussel niet.

lovekila | 08-03-16 | 16:14

Dit zou wel eens een keerpunt kunnen zijn.
Hoewel het grootste gedeelte van de stemmers nog steeds bezig is met wie nou de Mol was en waarom, beginnen steeds meer mensen toch de zegeningen van de open grenzen te voelen.
Dit kabinet Erodogan-Samsom staat op springen en dat gaat hopelijk uiteindelijk leiden tot een Nexit.
Maar niet dit jaar, of volgend jaar, daar gaat eerst nog een hoop pijn, bloed en ellende aan vooraf.

Cuyahoga | 08-03-16 | 16:13

Ben benieuwd wanneer de soldaten hier door de straten marcheren om de brave burgers op te pakken, leeg te plukken en af te voeren.
Ben ook benieuwd welke taal die soldaten spreken.

Zathras | 08-03-16 | 16:13

Ben benieuwd wanneer de soldaten hier door de straten marcheren om de brave burgers op te pakken, leeg te plukken en af te voeren.
Ben ook benieuwd welke taal die soldaten spreken.

Zathras | 08-03-16 | 16:13

We krijgen telkens weer de belofte dat de EU met donderend geraas in elkaar zal storten. Ik wacht nog steeds.

Godsammekraken | 08-03-16 | 16:11

Hoe hard kun je je best doen om niets meer voor te stellen zodra WOIII écht uitbarst.

overVecht | 08-03-16 | 16:09

Zooitje is het....

Kris | 08-03-16 | 16:08

REAGEER OOK

linktips: Energie vergelijken | Autoverzekering vergelijken | Zorgverzekering vergelijken | Kinderkleding
Kansino. Hét online casino van Nederland.
Online casino met licentie
Online Casino | Online Casino | Online Gokken | Brokerfolio.com brokers vergelijken | online bookmakers in Nederland
Goksitesvergelijker.nl | Onlinecasinofortuna.com | Online Casino Nederland | Casino bonussen