Tendentieus, ongefundeerd & nodeloos kwetsend

Stigmatiseren met Sylvain E.

dramaomslag.jpgLaat ik er maar lekker op los stigmatiseren: jonge Marokkanen, van het soort dat door Rob Oudkerk ooit zo treffend is omschreven, zijn ongelooflijk laf. Ze slaan je pas het ziekenhuis in als ze samen het halve dozijn overschrijden. Nog iets: in dertig jaar verblijf in dit land ben ik nog nooit door een autochtoon bespuugd. De laatste vijf jaar zijn mijn persoon, mijn auto, mijn vriendin en een van mijn dochters samen zeker zes, zeven keer het mikpunt geweest van Noord-Afrikaanse fluimen. Nee, meneer Mohammed Rabbae, ik wil zeker geen kansarme, gediscrimineerde, sociaal achtergestelde en door de samenleving geslachtofferde jochies in een kwaad daglicht stellen. Maar ik ga dit weekeinde wel naar de boekhandel, en ook nog met een bloedgang, om het zojuist verschenen boek van Fleur Jurgens, ’Het Marokkanendrama’, aan te schaffen. (Mocht u de omslag van dat boek herkennen. hierrr het origineel. Mocht u helemaal geen Marokkanen kennen. Over dit soort jongens gaat dat boek. Mocht u veel tijd over hebben. Azijnbode (!) heeft nog wat aanvullend leesvoer.)

Reaguursels

Inloggen

Ok, de problemen zijn wederom benoemd en bespreekbaar gemaakt. Wat gaan we er nu echt aan doen. Ik mis voorlopig echt werkbare en juridisch uit te voeren suggesties. Links doet alsof er niets aan de hand is en rechts wil oplossingen die niet uit te voeren zijn. Welke rechter gaat een nederlander van marrokaanse afkomst voor hetzelfde misdrijf anders bestraffen (paspoort afnemen) dan een autochtone nederlander? Dat druist in tegen ons complete rechtssysteem. Als we willen dat marrokaantjes hard worden aangepakt dan moeten we ook accepteren dat onze eigen autochtone zoontjes net zo hard worden aangepakt.

yurp | 02-04-07 | 15:03

Ephimenco heeft alle gelijk van de wereld. Er is in iedere stad in Nederland wel een groepje Finnen van 12+ dat de straten afschuimt op zoek naar ruzie met mensen die totaal niet op ruzie zitten te wachten. Is mij persoonlijk ook overkomen. En inderdaad, alleen stellen die leipe mocro's geen flikker voor. Dan zuigen ze het liefste wittemanslullen in een of ander obscuur park. Je moet die PS2, XBox of hoe de neuk die meuk ook heet toch ergens van betalen?

LJBrinkhorst | 02-04-07 | 12:05

Artikeltje staat dag later mooi niet meer in het hoofdmenu bij Trouw aan de rechterkant, alleen nog maar in achteraflinkje. Laffe semi-censuur, hoor... <br>

zak_arme_turf | 02-04-07 | 09:44

@ssoass 01-04-07 @ 17:44
Goede 1 April grap!

jimmy | 02-04-07 | 08:28

zo, dat moest er even uit. OK, weer terug in Nederlandse poldermodel modus, we kunnen overal over praten. Want stigmatiseren is slecht he...

yeah right. Ik heb genoeg gezien.

arnematt | 02-04-07 | 01:29

Flikker al die kutmarrokanen en turken onder de 30 jaar het land uit. Castreer de mensen die willen blijven. We willen geen Marokkaanse, Turkse jeugd in dit land. OPROTTEN!!!!

arnematt | 02-04-07 | 01:28

Als zij hier gediscrimineerd worden en wij voelen ons hier niet veilig. Waarom gaan ze dan niet terug. Geef gewoon iedere Marokkaan 30000 euro belastinggeld als ze beloven nooit meer in dit vervelende land te komen. Ga alstjeblieft weg! Red jezelf van discriminatie en geef ons onze veiligheid terug!

Maarten D | 01-04-07 | 22:34

wie is die sgrijver van die boek? wie is dat ? wat nou kansloos omdat ik nou eenmaal een klootzak ben ? wat nou ? je gaat respect tonen en nederig zijn, boodsgappen doen en kienderwagens douwen ja tog? wat nou kritiek op marocjongeren? wat nou? Beetje begrip voor de maroc- loser graag...? Hahaaaaaaa. Hoog tijd dat die etterbakken nou eens ECHT aangepakt worden. En hard ook.

bello | 01-04-07 | 22:02

wishbone 01-04-07 @ 20:30
daar heb je helemaal gelijk in . ook de opkomende bierfeesten op het platteland zijn in opmars , omdat daar nog lekker gefeest kan worden zonder last te hebben van opdringerige bezoekers die je liever niet ziet . ik geef de horeca groot gelijk dat ze mensen filteren , ze houden anders geen klant meer over .

onzekant | 01-04-07 | 20:54

onzekant 01-04-07 @ 20:08
Ze worden ook niet voor niets gefilterd in de wat betere tenten op het Leidse en Rembrandts. Als er teveel binnen komen gaat er toch echt een andere regeling gelden..........

Wishbone | 01-04-07 | 20:30

op het mercatorplein is het altijd raak evenals op vele andere plekken in holland of de hoofdstad . vorige week was het ook raak op het rembrandtsplein in amsterdam , het liep er vol politie en noord afrikaanse bezoekers die hollandse mensen lastig vielen daar in grote groepen en ervoor zorgden dat zij naar huis gingen . je kan me alles vertellen maar ze waren daar niet voor de integratie , dit is constant afgesproken werk en wordt gedoogd door de linkse partijen .

onzekant | 01-04-07 | 20:08

ssoass 01-04-07 @ 17:44
Ik woon net als jij tegen het Mercatorplein aan en moet maar aannemen dat het veilig is omdat JOUW nooit wat is overkomen?
.
Wie zegt mij dat je er zelf niet uit ziet als een Marokkaan/Turk ? Wat overigens vrij aannemelijk is gezien je in die buurt woont.....

Wishbone | 01-04-07 | 19:55

Tuurlijk ssoas,het is allemaal niet waar blablabla dat kennen we nu wel.
Allemaal anderen hun schuld,en ikke ikke ikke.
Dat is nu net het probleem een cultuur gebasseerd op machogelul zonder inhoud.

andre wouterlood | 01-04-07 | 19:18

Kut boek en kut jankers, ik woon mijn hele leven in A'dam West en ik heb me nog nooit onveilig gevoelt.
Ik loop regelmatig tegen de nacht aan in de omgeving Mercatorplein, en er gebeurt nooit ene reet.
9 van de 10 keer gebeurt er nooit iets, maar die éne keer dat er iets gebeurt grijpen de banger uitgevallen personen het aan om te schreeuwen wat een verschrikkelijke ghetto situatie het allemaal is.

ssoass | 01-04-07 | 17:44

bwahaha 31-03-07 @ 09:21
Op je pik getrapt? Wat jij doet is je ogen sluiten. Als je dan andere feiten hoort ga je de boodschapper zwart maken. Goh was dat niet de eerste mythe die ontkracht moest worden.

Maar goed, jou reactie was te verwachten. Maar eerlijk die guppen moeten niet janken. Het is hun EIGEN schuld en van niemand anders. Als ze hun leven met minachting willen worden behandeld, dan hebben zij hun doel bereikt. Als ze wat respectabels willen bereiken moet er nog heel wat veranderen.

jecus | 01-04-07 | 17:29

ik vind de titel van het boek zeer toepasselijk , een drama is het zeker !! de afgelopen decenia hebben wij grote groepen van deze goedwillende en altijd vriendelijke noord afrikanen mogen ontvangen van ons herenvolk en wat zijn we blij met zijn allen . het geluk kan werkelijk niet op bij ons , je kunt sávonds de straat niet meer op , als je ze toevallig aankijkt die vriendelijke mensen dan heb je voor zekers een confllict te pakken , vechtpartijen zijn aan de orde van de dag evenals intimidatie bedreigingen , berovingen en zelfs af en toe een slachtpartij . rotzooi trappen doen ze nooit alleen , want een alleenstaande noordafrikaan kiest altijd het pad der hazen en in beverwijk geven ze wel erg vaak buitenlands op euro lijkend geld terug . ze hebben een gruwelijke hekel aan westerlingen en alles wat niets met de islam te maken heeft bestaat niet bij hen of behoort niet te bestaan . kortom precies wat de regering en de afgelopen hap ons voor ogen gehouden hebben , een heerlijke traktatie voor ons hollanders . nou ik heb genoeg van dat zure taartje gegeten en mijn maag draait 3 keer rond . voor mij hoeft het allemaal niet meer zo , ik bedank ervoor , ik zeg NEEN uit volle borst , geef mijn portie maar aan een ander en ik wens ook eigenlijk er niet meer voor te betalen , zonde van mijn munten heren en ze zijn al niet veel waard !! onze ogen zijn wel opengegaan de afgelopen 30 jaar en wat we zagen was niet veel . een echte hollander ruikt het meteen als er zure waar verkocht wordt en met deze waar zijn de rapen gaar !!

onzekant | 01-04-07 | 15:54

Zoals ik hier al eerder meldde wordt hier in de omgeving menig auto ruit ingeslagen door Marokkaantjes die met hun sportas op weg zijn naar de sportclub. NU wil de overheid deze groep nog gratis VECHTSPORT lessen geven in de probleem steden.

Aad Leering 31 maart 2007

Volgens het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport (VWS) mankeert er nog het een en ander aan de maatschappelijke binding tussen allochtone en autochtone jongeren. Ook zijn er nog te veel vooroordelen op basis van culturele verschillen, aldus VWS. Daarom is op 30 maart jl het startschot gegeven voor de actie Tijd voor Vechtsport. Gratis vechtsporten, voor allochtone jongeren in elf gemeenten.

Op de website tijdvoorvechtsport.nl kan men lezen:
Verenigingen en organisaties in de elf deelnemende gemeenten die zich bezighouden met de thema's vecht- en krachtsport, welzijn en/of integratie, kunnen deelnemen. Voorwaarde is, dat de doelgroep bestaat uit niet-westerse, allochtone jongeren van 4 tot 23 jaar.
Aan Tijd voor Vechtsport nemen de volgende gemeenten deel: Amsterdam, Zaanstad, Rotterdam, Den Haag, Dordrecht, Eindhoven, Tilburg, Utrecht, Enschede, Arnhem en Nijmegen.

Ervarings_deskundige | 01-04-07 | 14:26

@ Polska

Ik ben d'r bij!

Tcherno_bill | 01-04-07 | 10:17

www.hetvrijevolk.com/?pagina=3188&...

Sluit mooi aan bij het topic.
Laat dat nou net de steden zijn waarin de allo 'youth' ábsoluut niet voor problemen zorgt.

Wel goedverdoeme! Leuker kunnen we het toch niet maken...
Nu nog een voorstel tot het moeten mogen opslaan van wapentuig in mosketen!

wopper | 01-04-07 | 08:35

In welk land heeft die dame dat accent aangeleerd? Ik vind het trouwens ook wel zielig dat die lieve Marokkaantjes wederom worden afgekraakt door de media.

Maarten D | 01-04-07 | 08:19

Wel de meest vreemde tekortkoming vind ik het totaal gebrek aan zelf reflectie binnen de Marokkaanse gemeenschschap. Als ik in het buitenland zou wonen en een groepje Nederlanders verpesten daar alles voor mij dan zou ik flink wat kritiek richting hen leveren. In zogenaamde TV discussie programma's zie je zelden dat een Marokkaan zegt " ja het is het zooitje bij ons en we moeten er zelf eens wat doen". Bijna altijd is de buitenwereld de schuldige.
..... gek zek laat dit nou ook dezelfde buitenwereld te zijn die alle uitkeringen, praatclubjes, buurthuizen, moskees, projectjes, jeugdhulpverleners etc etc financiert - subsidieert.

Ervarings_deskundige | 01-04-07 | 02:10

De Marokkanen zullen uiteindelijk de Verliezers zijn.
10 jaar, 20 jaar, 50 jaar. Op een bepaald punt pikken de mensen het niet meer, wellicht als het kantje boord is of net te laat, maar dan komt de wederopstanding en zullen wij de Marokkaantjes gaan terroriseren, bespugen en uitjoelen, en geweld zal niet geschuwd worden.

Polska | 01-04-07 | 00:22

hannalore
je draaide je van ons af bij je laatste zin....

bejaarde op brommer | 31-03-07 | 22:24

Hannalore 31-03-07 @ 22:06

Toppost. Wij hebben kennelijk veel meer gemeenschappelijk dan ik aanvankelijk dacht. Je uitdrukkingsvaardigheid is trouwens imponerend. Wel een kleine kanttekening.. ik meen dat de "new born conservatives" juist sex en drugs en rock 'n roll verafschuwen. Ook daar hoor ik dus alweer niet bij.
* snik * (maar niet heus).

bottehond | 31-03-07 | 22:21

@commntrdrr

Je mag op de openbare weg gewoon filmen. Er is geen rechtsgrond op grond waarvan iemand je kan vragen daarmee te stoppen. Er is dus geen beperking a priori. Als je echter overduidelijk íemand filmt en ook nog van dichtbij, dan kan diegene een inbreuk in zijn levenssfeer ervaren. Immers, hij weet niet waard e beelden voor bedoeld zijn.

Auteursrechterlijk gaat het vaak over hoe dominant iemand in het beeld aanwezig is om te kijken of er inbreuk wordt gemaakt op het portretrecht.

Formeel mag je hoogstens bezwaar maken tegen publicatie van de beelden, maar niet tegen de opname.

Je mag echter zodra iemand jou filmt best je hand voor de lens houden. Immers, hij filmt jou en jij houdt je hand voor de lens... dat is wat er waarheidsgetrouw gebeurt. Iemand die zich bezig houdt met nieuwsgaring moet dan ook niet miepen.

Rabarberke | 31-03-07 | 22:20

"Verslaving, schulden, zwakzinnigheid, huiselijk en seksueel geweld, extreme armoede, vervuiling, psychiatrische en opvoedingsproblemen.", ûhm, YEP, dat is het sociale profiel van de gemiddelde achterstandswijk in Amsterdam, ook daar gewoond, "mooie" herinneringen borrelen op in mijn hoofd.

Zullen we dan maar conservatief worden?, een klaagzang opsteken over de decadentie?, het materialisme als schuldige aanwijzen?, laten we maar in god gaan geloven, geen geloof meer in de knuffelstaat, terug naar de oude waarden, kortom, het oude paternalisme van progressief gaat bij het grof vuil, laat ons het nieuwe paternalisme van de conservatieven omarmen, als de sleutel die de deur naar het enige echte Utopia ontsluit. Jaaaah tuurlijk, zeg iets negatiefs over hoerenbezoek of drugsgebruik en al die "new born conservatives" vallen door de mand, met de snelheid van het licht. 'Seks en blowen is immers een recht', zeggen ze dan.

Veel "new born conservatives" maken een fout door te denken dat de afgelopen decenia, het domein van de progressieven, uitblonk in een overdaad aan vrijheid. Wie het politiek-correcte verleden als een broeinest van overdadige vrijheid ziet, moet zijn of haar oor te luister leggen bij het anti-Wilders-legioen, die zijn zo anti-democratisch als de pest. Betutteling, paternalisme, en 'het recht op geluk' brengen ons nergens, dat hebben die Marokkaantjes en hun progressieve bondgenoten ons hopelijk wel duidelijk gemaakt, er is dus geen reden om dezelfde fout weer opnieuw te maken, in een conservatief jasje dan. En hou eens op met dat 'ik heb recht op...', da's zo Utopisch.

Hannalore | 31-03-07 | 22:06

@Klompenboer 31-03-07 @ 20:59
dat is al veel langer t geval hoor. maar ja, dan moet je die krant wel af en toe lezen om dat te herkennen.

commentaardererrr | 31-03-07 | 21:50

La Haine

heeft een soortgelijke scene. Met een vrouwelijke journaliste die daags na weer een banlieue rel met camera-ploeg een wijk intrekt.

wel maf om dat jaren laten in nl in real life terug te zien

blijft de vraag: mag je mensen ongevraagd filmen?
en als ze je vragen te stoppen met filmen, mag je dan doorgaan?

anyway

commentaardererrr | 31-03-07 | 21:48

Dit alles uit de volkskrant wist ik al jaren ......... een blinde had het zelfs kunnen zien.

Ervarings_deskundige | 31-03-07 | 21:47

En, heeft iemand nog nieuwe inzichten opgedaan vandaag?

vast goed | 31-03-07 | 21:35

hoppla, direct bestellen bij bol.com!

hoewel het waarschijnlijk toch allemaal zo duidelijk is als maar zijn kan

Behangdelul | 31-03-07 | 21:34

Ik moet wel ff kwijt dat ik het goed vind dat zelfs de Volkskrant nu ook iets negatiefs over die gasten durft te plaatsen... Ik denk dat het komt omdat zelfs Jan Mao nu overstag is en dat het probleem blijven ontkennen je stemmers cq lezers kost.

Klompenboer | 31-03-07 | 20:59

Sikkeneur 31-03-07 @ 19:54

Ik bepaal wel wie de "goeden" (= niet slechten) zijn. Dat kun je aan mij gerust overlaten. Beter dan aan zo'n beleidsmedewerker die een ander niet eensch doordringend aan durft te kijken.

bottehond | 31-03-07 | 20:26

Sikkeneur 31-03-07 @ 19:54
De huidige wetgeving is tot stand gekomen door de destijds zittende macht.
Ik denk niet die toegesneden is op de huidige toestand.
En goed en kwaad is in de loop der eeuwen redelijk gedefinieerd.

de honden blaffen... | 31-03-07 | 20:24

sikkeneur 1954
ja toch, eng!
druipeend!

bejaarde op brommer | 31-03-07 | 20:17

de veteraan 31-03-07 @ 19:51

Emigeren .... nu je het zegt. Hoe zou een gerespecteerd land als Zwitserland dit opgelost hebben? Ik denk niet dat zij morele problemen zouden hebben om het met alom bekende Zwitserse grundlichkeit en precisie aan te pakken.

Ervarings_deskundige | 31-03-07 | 20:05

de honden blaffen... 31-03-07 @ 19:43

maatregelen? maatregelen waarvan logischerwijs aangenomen kan worden dat ze werken, vergeet je. En die zijn er niet. Behalve repatriëren. Lang leve het dubbele paspoort. We beginnen met álle moslims te denaturaliseren en beginnen dan opnieuw te kijken wie zich over 10 jaar 0031 mag noemen. De rest gaat pronto met de boot terug. De knoet er over of we zijn doomed.

bottehond | 31-03-07 | 20:04

de veteraan 31-03-07 @ 19:51

Dankje Veteraan voor de tip. Je kan als links politici op TV straffeloos jarenlang de eigen bevolking treiteren en kleineren met hun " hug the losers and screw the tax payer " politiek maar hier moeten we weer op onze tellen passen.

Ervarings_deskundige | 31-03-07 | 20:01

Boek gelijk vertalen in het Frans dan weet Segolene ook eindelijk hoe het werkelijk gesteld is in de banlieues

Rubberen regenburka | 31-03-07 | 19:56

de honden blaffen... 31-03-07 @ 19:43

En welk alternatief heb je dan, als je de "goeden" met het opheffen ervan dan ook kunt raken? Wie gaat dan bepalen wie de "goeden" zijn? De dan zittende macht? Vind ik erg eng worden, neemt niet weg dat je de problemen moet aanpakken met de bestaande wetgeving en daarin consequent zijn.

Sikkeneur | 31-03-07 | 19:54

Ervarings_deskundige 31-03-07 @ 19:29
Voorzichtig jongen, GS is in werkelijkheid politiek correct als de hel.
Afwijken van de standaaard is wggejorist worden.
1 opmerking is voldoende.
Emegreren is beter....

de veteraan | 31-03-07 | 19:51

Kardinaal Meier 31-03-07 @ 19:07
Helemaal eens.
De discussie socialisme versus kapitalisme is volkomen achterhaald.Het een kan namelijk niet bestaan zonder het ander.
We hebben nu te maken met de discusie oorspronkelijke bewoners van een land versus de immigranten.
Zoals je al aangeeft zijn er bij de ene groep immigranten geen problemen en bij de andere wel.Ik zal nu even niet ingaan op de gigantische kosten van de hele immigratiegekte die hier plaatsgevonden heeft en nog steeds door gaat,maar me beperken tot de meest criminele groepen.
In Nederland zijn er vooral problemen met Antillianen(3% van de Rotterdamse bevolking die verantwoordelijk is voor 30% van de moorden).
En met Marokkanen (zie o.a. het boek).
Wil je iets doen aan die problemen(de feiten ontkennen kan echt niet meer)zul je dus specifiek op die groepen maatregelen moeten treffen.
Maar nu komt het:Discriminatie roepen dan de politiek correcten,Racisme etc etc.
Dit dogma heeft altijd verhiderd om specifieke maatregelen te nemen op een specifieke groep.
Ik denk dat dat ook een van de redenen geweest is waarom Fortuyn artikel 1 van de grondwet af wilde schaffen.
Het wrede van dit artikel is namelijk:De goeden moeten onder de kwaden lijden!!En dat moeten we toch niet willen.

de honden blaffen... | 31-03-07 | 19:43

de veteraan 31-03-07 @ 18:15

Hier is algemeen bekend dat Marokkaantjes die goed bezig lijken zijn en in het weekend bij een voetbalclub spelen, op de weg van en naar hun club nog even een paar autoruiten meenemen........ (als het meezit). Bij het plaatselijke verzorgings tehuis weet men dat het rugzakje van passerende marokaantjes regelmatig een steen bevat als inhoud .... dussssss laptops weg bij de ramen !! is daar het credo. Het is zo'n heerlijk vertederend volkje .... ik begrijp wel waarom menig PVDA FOSSIELEN tranen in hun ogen krijgen en vanuit hun mooie woonwijk zichzelf op de borst slaan dat zij ons hiermee hebben mogen verrijken.

Ervarings_deskundige | 31-03-07 | 19:29

sikkeneur 1905
reaguren een dagtaak?
meer dan dat, een manier van leven....

bejaarde op brommer | 31-03-07 | 19:14

@Mezelf:
Ik bedoel: Karl Marx is deaud!

Kardinaal Meier | 31-03-07 | 19:09

@Maaier 31-03-07 @ 14:09
-
Pleuter toch op met je sociaal-economische onderklasse. Heb je het laatste nieuws nog niet gehoord? Karl Marx is dood!
-
De NRC heeft op de voorpagina staan te liegen dat "alle nieuwkomers in eerste instantie problemen veroorzaken". Oja? Voor de komst van de Finnen hadden we hier Portugezen - o pardon, een "Portugese sociaal-economische onderklasse" - om het vuile werk te doen. Nooit problemen gemaakt. Kijk eens naar de Chinese gemeenschap, werkten als zeelui voor de Nedelandse koopvaardij, ook in de oorlog. Als Chinezen al crimineel gaan doen, dan houden ze het binnen de groep.
-
Conclusie: Finnen zijn dus niet de slachtoffers van een probleem, ze zIJn het probleem.

Kardinaal Meier | 31-03-07 | 19:07

@BoB

Voor jou een dagtaak geworden?

Sikkeneur | 31-03-07 | 19:05

vM 1837
schol!
@veteraan
1815 geduld, dit gaat zo niet langer, ik woon zelf in die shit en ik vertel je maar niet wat ik met socialisten wil gaan doen.
@sikkeneur 1824
vijand-denken is vaak geen kunstmatige behoefte aan een vijand (dat laatste zouden we hier namelijk uitstekend kunnen uitleven)

bejaarde op brommer | 31-03-07 | 18:58

bejaarde op brommer 31-03-07 @ 18:34

Cheers mate! Ik val aan hier: biefstuk-friet! Laters...

v Maerlant | 31-03-07 | 18:37

verplicht leesvoer voor links nederland

Baron Jaeger | 31-03-07 | 18:37

vM
ik ken dat (ik ken alles, dat hou je toch)
Dat met de WMR komt voor mekander, ik zag zijn vraag al ergens hangen.
Laat je niet downputten door baasjes, ik zie je.

bejaarde op brommer | 31-03-07 | 18:34

ot

alles goed daar aan de overkant?
bejaarde op brommer 31-03-07 @ 18:24

Bwa... heb me de afgelopen weken zodanig de pleuris gewerkt dat ik het zelfs moeilijk heb met grapjes over raamambtenaren... ken je nagaan! Ben d'r een beetje ingeluisd door op vendetta beluste baas. Waait wel weer over.Dat van die meel doe ik zodra ik er eens rustig kan gaan voor zitten. Zeg, zou je me een lol willen doen? Laat Wachtmeester de Bruy aan die àndere overkant -NN - eens weten dat ik niet meer op NN kan reageren... thanks in advance!

v Maerlant | 31-03-07 | 18:28

bejaarde op brommer 31-03-07 @ 18:12

Klopt, dezelfde socialisten die het voor het werkende volk een betere samenleving wilde en een AOW-tje e.d. bezorgde na zware lichamelijke arbeid verricht te hebben voor de upperclass.
Zeker hebben ze fouten gemaakt in de nakomende jaren, maar dat geldt voor alle politieke partijen.

Tot de val van de Muur kwam het gevaar uit het Oosten, nu uit het zuiden en wie weet over 25 jaar vullen we GS met het gevaar dat uit voormalig maostaat komt.
Wat ik probeer te zeggen is dat "we" altijd wel dreigingen zien, deze uitvergroten, ons druk over maken (de ene keer terecht, de andere keer onterecht: maw het gelijk is aan de heersende partij) en na verloop van tijd de nuancering om de hoek komt kijken, om weer opnieuw te beginnen aan nieuwe "frontiers".

Sikkeneur | 31-03-07 | 18:24

v Maerlant @1815
tja, die Koreaanse verdient billenkoek, niet te handhaven soms dat tiep...
alles goed daar aan de overkant?
gooi anders eens een meel door via d' hond....

bejaarde op brommer | 31-03-07 | 18:24

@Botte 17:26 . Ach de sociaal-democratie. Mooi man, ik geloof er stiekem nog steeds in. Probleem is dat je mensen wel op sociaal-democratische wijze kunt benaderen, maar als ze er zelf niet op zitten te wachten krijg je geen sociaal-democratische respons. Dat negeren is het domste wat de sociaal-democraten ooit gedaan hebben. Verder is de mensch wel degelijk maakbaar tot op bepaalde hoogte, anders kun je ook net zo goed het onderwijs afschaffen. Of ben jij als islamwatcher geboren? Dat inzicht is toch ook niet zomaar komen aanwaaien?

knutsel | 31-03-07 | 18:20

bejaarde op brommer 31-03-07 @ 18:12

Ouwe brombeer! De Koreaanse werd al ongerust omdat ie je een paar dagen niet gezien had. Begint die trut me daar toch niet opnieuw over sherry te zagen alsof het drank is zeker. Revolting!

v Maerlant | 31-03-07 | 18:15

Ervarings_deskundige 31-03-07 @ 18:06
Zelfs op GS wordt de waarheid weggejorist.
Anecdote die ik je niet wil onthouden: met dochterlief naar kidz-city te 030 geweest (tussen kanaleneiland en zuilen) Op terug weg ong. 10 marakkaantjes die de helft van weg bezetten. Laatste had sneeuwketting in hand waarmee hij rondzwaaide. De bedoeling was duidelijk: Hier iets van zeggen is ketting door voorruit. Door nieuwe auto en vooral dochter achterin ben ik er maar omheengereden.
Wat ik werkelijk had willen doen zullen we hier maar in het midden laten....

de veteraan | 31-03-07 | 18:15

sikkeneur 1802
idd, socialisten had je toen ook al...
@1809
v Maerlant!

bejaarde op brommer | 31-03-07 | 18:12

Het ene boek vraagt om het andere:

'Door het ontstaan van dergelijke criminele leefmilieus raakt de zin van de rechtspraak eveneens getransformeerd. (...) De straf heeft hier geen verzoenende werking meer, evenmin is zij een catharsis; de eigen zuivering blijft uit, omdat het bezoedelende kwaad als zodanig niet eens onderkend is. Een oorspronkelijk motief van het kwaad - totalitaire isolatie vn zichzelf binnen de gemeenschap - is nu zo diepgeworteld en zelfs in de eigen leefwereld zo allesoverheersend geworden, dat de misdadiger geen besef meer heeft van de eigenlijke betekenis van zijn daad. Hij kent namelijk geen gemeenschapszin meer, hoogstens één binnen de eigen clan of kring, zodat hem ook de hoogmoed van zijn isolement ontgaat. De strijd tegen misdaad of geweld, zeker waar deze zich clanmatig organiseren, krijgt zo het karakter van een o o r l o g waarin de uitgangspunten van het moderne subjectieve recht tekortschieten. Deze oorlog kan niet gewonnen worden, zolang de samenleving niet beseft dat haar eigen ideaal mede deze vorm van desintegratie teweegbrengt.'
-
Ad Verbrugge, 'tijd van onbehagen', 2006, Sun

v Maerlant | 31-03-07 | 18:09

Verteraan ...... dat heb je wel even heel subtiel uitgedrukt .................. ook hier geldt de kreet: "Niet leuk maar wel waar "

Ervarings_deskundige | 31-03-07 | 18:06

@BOb
Uitkeringghettos had je ook al voor de immigratiestroom, alleen toen benoemde het we anders oftwel de tokkiewijken.
Je bent ook van een leeftijd dat je dat toch wel moet weten.

Sikkeneur | 31-03-07 | 18:02

-weggejorist-

de veteraan | 31-03-07 | 18:01

@topcat: Indrukwekkend verhaal. Jammer dat het hier een beetje ondersneeuwd in alle geschreeuw.

campion | 31-03-07 | 18:00

Mmmh, wrong topic..
Handigggg....

Je®oen | 31-03-07 | 17:54

-weggejorist-

Je®oen | 31-03-07 | 17:50

topcat 31-03-07 @ 17:34

Gelukkig maar, je zou het verkeerde bot eens opgraven met nazivleesch met maden... brrrr.....

btw: ik ben niet rechts of links en zeker niet altijd recht door zee en ik vind die kwalificaties eigenlijk ook niet relevant in deze context. gezond verstand en een beetje door durven pakken volstaat veur mij.

bottehond | 31-03-07 | 17:46

@bottehond 31-03-07 @ 11:57; Ben nog wel een linkse rakker hoor ;-) dank je voor het bot... Heb het maar niet begraven bij de weduwe ;-)

topcat | 31-03-07 | 17:34

Maak gewoon een aparte gevangenis voor die klootzakjes.... Echt op water en brood en verder niets... met 50 man in een cel op de grond liggen en 2x per dag gooi je een zak brood naar binnen en 1 tank water.... Ik heb het zoo gehad met dat volk

Klompenboer | 31-03-07 | 17:34

En.... heeft al dat duiden (dat bijna op goedpraten lijkt) iets opgeleverd? Een groot materplan? Nee he.... give it up: de sosjaaldemoktratiese aanpak heeft nooit gewerkt, werkt niet en zal nooit werken. Er zijn twee problemen die dringend opgelost moeten worden anders ontploft 0031 vroeg of laat. De jihad van de straat (waar het hier kennelijk voornamelijk over gaat) en de oprukkende islamisering van het muzelmenschen deel van 0031. Voor minder zal het niet meer gaan en voor zover ik het nu kan beoordelen komt men niet eensch toe aan probleem 1. Ergo: denk liever na over een definitieve scheiding met bijbehorende afkooppremies, over wie dan wel en wie niet kan blijven. Ik val bijna in slaap bij de maakbare Menschtheorieen, zo dik als stront en met zero geloofwaardige oplossingen.

bottehond | 31-03-07 | 17:26

Ok. Helder. Zo erg was het toch niet? Mag ik dan wel de dames en heren politici vragen om dit soort uitwassern in onze maatschappij aan te pakken? Liefst niet alleen met woorden? En dit geldt trouwens voor alle bevolkingsgroepen. Of wordt dit ook gecensureerd?

killermiller | 31-03-07 | 17:26

Het terugsturen zal dan uiteindelijk als een overwinning van rechts gelden wat links dus niet zal doen. Nooit niet! We hobbelen heerlijk verder, todat de bom barst en dit geheel in de schoenen van de PVV geschoven zal worden. De PvdA ( de ontwerpers van deze ellende ) zal dan moord en brand schreeuwen ( met het schuim op de bek ) en pleiten voor een verbod op de partij van Geert! Dit zal mede door de linkse media geregisseerd worden middels een groepje 'Finnen' voor de camera's het e.e.a. die kant op laten kletsen! ( Wilders dit en Wilders dat! )
Voorts komen er weer subsidiepotjes tevoorschijn en.... etc. etc. etc.

HP de Tijd lezer! | 31-03-07 | 17:16

Deze wijken(waar vroeger de Nederlandse arbeidersklasse woonde die nu verdreven is)zijn probleemwijken geworden omdat signalen(zoals dit boek) altijd genegeerd en gebaggatelliseerd zijn door de stadsbesturen(meestal van pvda huize).
Het is te hopen dat dit boek niet hetzelfde lot beschoren is als "Binnen zonder kloppen"van Lakeman waarin hij(econoom)de kosten van de massa immigratie becijferde.Hij werd weggezet(uiteraard)als racist en was niet meer welkom in programma's als nova.
Men houdt in die kringen niet van mensen die de vinger op de zere plek leggen.En ik vind het verbazend om te zien hoeveel recaties dezelfde teneur hebben.
Er dient op korte termijn keihard opgetreden te worden tegen dit soort uitwassen en leidt dat tot rellen,het zij zo.Dan moeten onze troepen ook in Nederland maar eens ingezet worden op een vredesmissie.
De andere keuze is niets blijven doen wat er toe zal leiden dat binnen niet al te lange tijd er geen enkele Nederlander meer in de grote steden zal wonen.

de honden blaffen... | 31-03-07 | 17:08

Even rekenen. 22.000 Marokkaanse mannelijke gastarbeiders zijn voor 1973 in ons land gekomen. Daarvan is tussen de 50 en 75% weer teruggekeerd naar Marokko. Dus zijn hier nog mazimaal ca. 11.000 originele gastarbeiders aanwezig met een aanhang van 315.000. Dus 1 gebleven gastarbeider heeft in een periode van 24 jaar gemiddeld 30 familieleden hier na toe gehaald of/en verwekt. Voorwaar, een prestatie van formaat, en dat alles met de zegen van de Nederlandse overheid. Als dat in dat tempo doorgaat dan zijn er in, pak 'm beet, 2041 9 miljoen mensen van Marokkaanse afkomst in Nederland.
Er is verder een verontrustende vaststelling voor de toekomst; er is, bij mijn weten, nog geen Marokkaan gesignaleerd bij oerhollandse instituties als het Hoogheemraadschap en andere waterschappen. Als dat niet gauw gaat gebeuren dan zal er rond 2041 een ramp van enorme omvang plaatsvinden. Ik maak dat niet meer mee, denk ik, maar heb m'n kinderen al geadviseerd hun woonstede op hogere grond te zoeken

batvoca | 31-03-07 | 17:05

wishbone 1702
weekend ze...
*fles witte hij opentrekt*

bejaarde op brommer | 31-03-07 | 17:03

Oke, leuk om te zien, maar de video is niet het complete beeld van de reportage. Als de aflevering opzoekt op de site van Netwerk dan zie je in ieder geval ook normale reacties van marokkaanse jongeren. Dus geen compleet beeld en enigszins gekleurd zoals hij hier gepost wordt, jammer.

Serialhtrilla | 31-03-07 | 17:03

Het is weer rustig...... Ik denk dat we allemaal even de frustratie van een week hard werken eruit hebben kunnen gooien. Tijd voor een goede maaltijd en een Heineken........

Wishbone | 31-03-07 | 17:02

Alibombalie 31-03-07 @ 16:50
Als je het stuk leest dan kun je er uit opmaken dat het allang net meer gaat over die groep.

Wishbone | 31-03-07 | 16:52

King of controversy 31-03-07 @ 16:43
Is het niet Marijnissen geweest die opriep voor spreiding en als rascist werd neergezet, dat daarbuiten gelaten.
Ja de tijden zijn allang niet meer zo, en de meeste mensen hier leeft in betrekkelijke welvaart, geen paradijs, maar niet mer de toestanden zoals Emile Zola ze beschreef.
Wanneer houd de verantwoordelijkheid van de samenleving op en begint eigen verantwoordelijkheid ?
Bij de marokaanse knuffelkinderen pas heel laat

bakoenin | 31-03-07 | 16:51

@ Flodder & Wishbone
Even iets toevoegen aan de discussie omtrent 'ghettos', de reden dat er concentraties van bevolkingsgroepen is in de steden komt om de volgende redenen.

- In de steden was er veel ongeschoold werk beschikbaar, o.a. in de fabrieken.
- Mensen die dezelfde taal spraken kwamen in dezelfde buurt wonen, ze hadden er al familie wonen of vrienden / kennissen
- In bepaalde delen van de stad was het ook goedkoop wonen

Ik heb het dan wel over de migratiegolf van de jaren zeventig.

Alibombalie | 31-03-07 | 16:50

Flodder 31-03-07 @ 16:43
Zoveel last van dat er al meerdere rapporten over geschreven zijn? Over verpauperde wijken waar 7 van de tien blanke vmbo'ers hun school niet afmaken en in de criminaliteit terecht komen ?

Wishbone | 31-03-07 | 16:49

bakoenin 31-03-07 @ 16:45

Zo ook een hoop marokkanen. Alleen ik ben meer voor technische opleidingen als de talloze VMBO-scholen waar je werkelijk niets aan hebt.

Flodder | 31-03-07 | 16:47

Flodder 31-03-07 @ 16:42
Nee helemaal niet hooghartig. Ik moet namelijk keihard werken voor mijn geld. Als ik kinderen wil dan zorg ik dat ik een goed inkomen heb zodat ik goed voor ze kan zorgen. Ik zorg als ik Frankrijk ga wonen dat ze de taal goed machtig zijn en zich aanpassen aan de Franse cultuur een opleiding volgen en een aanvuilling voor de maatschappij worden.
.
Je hoeft echt geen miljonair te worden, je moet er alleen voor zorgen dat je je kinder opvoed naar de maatstaven van de verblijfplaats.

Wishbone | 31-03-07 | 16:47

@King of controversy 31-03-07 @ 16:21
De vergelijking met het Engeland van de 19e eeuw gaat geheel mank. Kinderarbeid is afgeschaft en alle kinderen moeten naar school. Ook jongeren in de banlieux van Franse steden hebben de mogelijkheid eruit te komen. Daar moet je wel voor werken, zoals vele individuen dat in het westen hebben gedaan en zo omhoog zijn geklommen op de maatschappelijke ladder. Het probleem is alleen dat links ze al 50 jaar aanpraat dat zoiets voor hen niet mogelijk is, vanwege discriminatie, kolonialisme en wat dan ook, en dat alleen de overheid hen kan helpen. Het gevolg is haat tegen de "racistische" autochtonen en overheid en passiviteit.

L. Oser | 31-03-07 | 16:46

King of controversy 31-03-07 @ 16:43

Ja, en dat is allemaal de schuld van die kutbuitenlanders!

Flodder | 31-03-07 | 16:45

Flodder 31-03-07 @ 16:38
Dus alleen zij hebben last van het VMBO ?
Ik ken een heleboel kinderen met alleen VMBO, en die zullen geen briljante carriere krijgen maar gewoon hun brood gaan verdienen zoals zovelen.
Mijn neefje is vrachtwagen cahuffeur geworden, een zoon van een vriendin automonteur, en zo zijn er zovele.
Ze bezigen zich niet met straatterreur of mensen lastig vallen

bakoenin | 31-03-07 | 16:45

Wishbone 31-03-07 @ 16:41

Hoe kom je daar bij dat het daar goed mee gaat. Onder die groep komt ook zeker veel criminaliteit en problemen voor. Maar nu heb je weer last van je selectieve verontwaardiging.

Flodder | 31-03-07 | 16:43

@ bakoenin 16:32
Allang voorbij? Laat Marijnissen dat maar niet horen.
Mijn eerdere post klopte ook niet. Al voordat het kapitalisme uitgevonden was, had je al arm en rijk. Boeren en adel, monniken en bisschoppen.

Wat er in Nederland gebeurd is, is het volgende. Tijdelijke arbeiders kwamen naar Nederland om te werken, maar met als doel om zoveel mogelijk geld naar huis te sturen. In Nederland probeerde ze dus zo goedkoop mogelijk te wonen/eten ect. Je huis opknappen kost geld, wat je ook naar je familie kunt sturen. Zo werd de verpaupering ingezet. In de jaren 70 kwam er toen een economische crisis, waardoor veel gastarbeiders hun baan kwijtraakten, en tegelijkertijd kwamen gezinnen massaal over door mooie nieuwe VN resoluties.
Op dat moment hadden dus veel gastarbeiders besloten te blijven, maar hadden ze niet meer het geld om hun huizen te onderhouden. Gevolg: verdere verloedering --> ghetto's

King of controversy | 31-03-07 | 16:43

Wishbone 31-03-07 @ 16:37

Dat is gewoon niet altijd het geval, dat weet jij ook, maakt niks uit of je rechts of links stemt. Leef je eens echt in, in de levenssituatie van een Afrikaan die in Europa geld wil verdien omdat het in zijn eigen land niet kan. In plaats van een hoop mensen die het allemaal niet zo goed hebben als de meeste Nederlanders zo makkelijk te veroordelen. En nee, ik weet ook wel dat ze niet allemaal hier heen kunnen komen. Dat wil ik ook niet. Maar jij beredeneert soms wel erg arrogant of hooghartig.

Flodder | 31-03-07 | 16:42

Flodder 31-03-07 @ 16:38
Als het onderwijs zo slecht is hoe kan het dan dat het wel redelijk tot goed gaat met de autochtone vmbo'ers ? Het zijn zeker niet allemaal heldere geesten maar toch...........

Wishbone | 31-03-07 | 16:41

Trouwens die Fleur Jurgens heeft ook nog eens 'n artikel in HP/De Tijd geschreven met de titel: "Ik wil een witte school voor mijn kind". Heeft iemand hier toevallig het artikel gelezen? Zoja, wil je dan zo aardig zijn een 'korte' reactie te geven.

Alibombalie | 31-03-07 | 16:38

bakoenin 31-03-07 @ 16:32

Ik denk eerder dat de oorzaken liggen op het gebied van scholing. Het invoeren van het VMBO is een groot drama. Leer mensen een vak en geef ze een baan. Dat zal al veel problemen oplossen. Daarbij hebben veel allochtonen kinderen al heel vroeg een achterstand waar ze niet meer vanaf komen, wat de frustratie voedt. Goed onderwijs is the answer.

Flodder | 31-03-07 | 16:38

Flodder 31-03-07 @ 16:34
Ach het is alleen erg toevallig...........
.
En ik stem rechts dus je begrijpt dat ik vind dat men zelf verantwoordelijk is voor de situatie waarin die zich bevind.

Wishbone | 31-03-07 | 16:37

@Loudandproud
Laatste poging:
Ze zeiden het tegen elkaar.
Onzinnig?
Stop je kop maar in het zand.

Morrizz | 31-03-07 | 16:37

Wishbone 31-03-07 @ 16:29

Het zijn ghetto's verworden, is alleen de vraag hoeveel je dat de mensen die er wonen kunt aanrekenen? Maar jij denkt natuurlijk dat het komt omdat het merendeel moslim is? Aangezien alles ligt aan de islam.

Flodder | 31-03-07 | 16:34

King of controversy 31-03-07 @ 16:21
Hier is die periode allang voorbij, en als je kijkt naar andere groepen die wel goed geintegreerd zijn gaat die vlieger niet op.
Juist deze mensen (kansarme marrokanen) hebben heel veel aandacht gehad vanuit de knuffelstaat, en hebben juist nooit de scherp kantjes van het kapitalisme behoeven te voelen.
Zou dat misschien de oorzaak zijn................

bakoenin | 31-03-07 | 16:32

bakoenin 1622
je hebt volledig gelijk dat onze cultuur niet veel meer is dan een optelsom van eigenbelangetjes en daarom weerloos zal zijn tegen opkomende dwang-ideologieën. Ik doe daar niet aan mee, aan die eigenbelang-politiek, en ik heb de indruk dat ik hier soms in goed gezelschap ben...
(dronken rijden doe ik niet, dronken reaguren wel eens des nachts, maar daar vangen engelen als libertas semtex & the black panters me dan op, je weet wel, goed volk dus, en weer anderen zorgen voor de muziek)

bejaarde op brommer | 31-03-07 | 16:32

Flodder 31-03-07 @ 16:28
Dus de mensen zijn doelbewust in die wijken gaan wonen toen het al ghetto's waren of zijn het ghetto's geworden nadat die mensen er zijn gaan wonen ?

Wishbone | 31-03-07 | 16:29

Wishbone 31-03-07 @ 16:21Wishbone 31-03-07 @ 16:16

Ik had het in die posts waar je naar verwijst ook over de banlieus, die zijn niet te vergelijken met wijken in Nederland. Nederland heeft geen ghetto's zoals in Frankrijk. In Nederland hebben mensen uit probleem-cumulatiegebieden nog veel meer kansen om iets van hun leven te maken als in Frankrijk. Soms moet je ze daar alleen wel wat meer bij helpen om dat in te zien.

Flodder | 31-03-07 | 16:28

Morgen maar eens naar de Donnert om het boek te halen. Zoveel media-aandacht, dan moet het wel een goed boek zijn, toch? Misschien een idee om een recensie te posten?

Alibombalie | 31-03-07 | 16:23

King of controversy 31-03-07 @ 16:21
Hij is wel leuk bedacht..............

Wishbone | 31-03-07 | 16:22

bejaarde op brommer 31-03-07 @ 13:51
Als je maar niet gaat rijden als je jezelf hebt laten vollopen.... :)
Ik weet, ik weet, maar terwijl wij vreten en feesten, worden de fundamenten onder ons bestaan weggezaagd, door allerhande niet zo vredelievende lieden.
Het is frikkerig om te bepleiten, maar zou van de klagende goegemeente die zich vermaakt (en dat ook verwacht) met steeds verder gaande vormen van consumentisme, niet gevraagd kunnen worden waar de fundamenten liggen die the love boat drijvende houden.
Dat is niet de staat waar ze zoveel van verwachten, maar zij zijn dat zelf, door hun werk , inspanningen , kennis , scholing.
De staat, voor zover die enige waarde heeft, bestaat slechts bij de gratie van zijn inwoners, en het in stand houden van die "staat" ik spreek liever van samenleving vraagt om actieve betrokkenheid van diezelfde inwoners.
Dat is heel wat meer dan alleen maar existeren voor consumeren.
En dan kun je randgroepen en extremisten buiten de deur houden.
Hang je lot niet op aan een of andere regering, dat blijft pappen en nathouden.

bakoenin | 31-03-07 | 16:22

Flodder 31-03-07 @ 16:08
Ga je dan maar eens afvragen hoe het komt dat ze in die armoede leven. Komt het omdat ze niet mee kunnen of "willen" doen in de Nederlandse maatschappij. Waarom willen ze dan niet meedoen ? Het zou ze dan toch de welvaart kunnen brengen waarvoor ze tenslotte voor naar hier zijn gekomen.......... Ze kiezen dus voor wat anders.......... Voor wat kiezen ze dan Flodder ?

Wishbone | 31-03-07 | 16:21

@ Wishbone 16:16
"Ga je eerst eens afvragen hoe het zover heeft kunnen komen dat er een ghetto is ontstaan en ook door wie het is ontstaan"
Vanaf de 19de eeuw in Engeland werden er fabrieken gebouwd, en verhuisden lekker veel arbeiders naar de stad. Gevolg, slechte huisvesting, armoede, ziektes, met andere woorden, ghetto's.
De schuld ligt bij het kapitalisme, zoals gewoonlijk.

King of controversy | 31-03-07 | 16:21

tja wishbone,
oorzaak en gevolg volgens links; eerst was er Wilders, daarna ontstond er pas een probleem met immigranten.
btw:
Jan Tomaat is het ook al met me eens, zie topic over dubbele nationaliteit, we komen er wel.....

bejaarde op brommer | 31-03-07 | 16:17

Flodder 31-03-07 @ 16:08
Ghetto's ontstaan niet zomaar........... Armoede in een rijk land ontstaat niet zomaar..... Ga je eerst eens afvragen hoe het zover heeft kunnen komen dat er een ghetto is ontstaan en ook door wie het is ontstaan......
.
Zijn het Fransen, Nederlanders, Engelsen, Surinamers, Belgen of zijn het gewoon net als hier k*tberbers ?

Wishbone | 31-03-07 | 16:16

De beuk erin ,het wordt weer tijd voor een kruistocht maar dan in nederland.

q18 | 31-03-07 | 16:15

Wishbone 31-03-07 @ 16:03

Op sommige punten zal religie best een rol spelen. Ik denk dat het echter niet een hoofdoorzaak is voor de problemen. Zeker niet voor de problemen met Marokkanen in Amsterdam. Daar heeft het heel weinig mee van doen. Door het wel zo te brengen dat de islam het grootste probleem is, veschaf je kansloze relschoppertjes ten onrechte een geuzenidentiteit en zorg je voor polarisering tav van alle Moslims in Nederland. Contra-produktief als je in oplossingen denkt, wel goed voor het electoraat voor Wilders.

Flodder | 31-03-07 | 16:13

ghettos ontstaan door uit de hand gelopen uitkeringsimmigratie.

bejaarde op brommer | 31-03-07 | 16:10

L. Oser 31-03-07 @ 15:56

Ga eens kijken in die banlieus. Of lees Misdaad in Marseille, de trilogie Chaos, Chourmo en Solea van Jean-Claude Izzo, echt een aanrader. Spreek dan nog eens over inkomensgelijkheid of gelijkheid in het algemeen, rijk gebied, lieve politie of meer van de door jouw opgenoemde kwalificaties, die daar niet echt opgaan. Als je ghetto's laat ontstaan, krijg je ghettoproblemen.

Flodder | 31-03-07 | 16:08

Flodder 31-03-07 @ 16:01
Als je al mijn posts doorleest dan zie je dat ik een deel bij de religie neerleg, een deel bij de cultuur en een laatste deel bij het niet nemen van verantwoording....... Je bent zelf verantwoordelijk voor de keuzes die je maakt "OOK" als je die maakt uit religieus oogpunt.

Wishbone | 31-03-07 | 16:03

Wishbone 31-03-07 @ 15:57

Nee, ik ben nooit voor knuffelen geweest, dat weet je als je mijn posts leest. Ik weiger echter sociaal-culturele problemen in zijn geheel te wijten aan de islam. Dat is pure onzin.

Flodder | 31-03-07 | 16:01

nou ja, dan niet,
blader maar naar florrie-topic hierboven, het fragmentje zegt alles over die schattige troetelbeestjes van de pvda, GL en d66.
ook leuk voor onze eigen florrie, flodder.

bejaarde op brommer | 31-03-07 | 16:00

flodder 1549
ik ook, juffrouw Goebbels.
-----------------------------------------------
met dank aan controle:

www.youtube.com..

bejaarde op brommer | 31-03-07 | 15:57

Flodder 31-03-07 @ 15:54
Het boek is de uitkomst van het knuffelgehalte van de (losse)flodders in de regering........

Wishbone | 31-03-07 | 15:57

@Flodder 31-03-07 @ 15:50
Leg jij het dan eens uit. West-Europa, rijkste gebied op aarde, gratis onderwijs, grootste inkomensgelijkheid, liefste politie. En toch uit onvrede gaan rellen.

L. Oser | 31-03-07 | 15:56

waarom worden ze dan niet opgepakt zou je denken .. die rechtse lijers van de vvd en het cda hebben er al 6 jaar de tijd voor maar doen geen hol ! hoe kan dat dan ? wedden dat links het alsnog beter kan oplossen ! hup naar rotte manderijen naar marokko en daar dwingen ze iets te laten opbouwen .. geef ze maar een toekomst ! die attitude trap ik er wel uit !

Draaitafel Demagoog | 31-03-07 | 15:55

Flodder 31-03-07 @ 15:37
Je moet een keer leren dat je het probleem bij de bron moet aanpakken. Het probleem ligt namelijk wel degelijk bij het feit dat moeders niet het huis uit kunnen en geen enkele zeggenschap hebben over de kinderen. Dat heeft met islam te maken. Vaders die zich niks aantrekken van de Nederlandse maatschappij omdat het niet voldoet aan het beeld wat zei beleiden vanuit de moslimgemeenschap. Dat heeft met Islam te maken. Dat Die teringlijers nederlandse meisjes als hoer zien en niet als brave moslima die alleen maar kinderen mag werpen. dat heeft met de islam te maken.
.
Ik kan nog een uur zo doorgaan om het moslim geknuffel van flodder als non argument neer te zetten maar daar heb ik geen zin an........ Haal eerst maar eens die plaat voor je kop weg...........

Wishbone | 31-03-07 | 15:54

'Gelukkig ken ik geen Marokkanen en wil dat zo houden,maar ben wel nieuwsgierig naar de inhoud van dit boek.'
.
Zie hier de trieste premisse van het boek.

Flodder | 31-03-07 | 15:54

ILT 31-03-07 @ 15:48

Dat jij dat gelooft zegt meer over jouw domheid doorspekt met vreemdelingenhaat.

Flodder | 31-03-07 | 15:50

bejaarde op brommer 31-03-07 @ 15:41

Ik noem mensen niet zo snel een facist zoals jij hier over mijn rug aan het suggereren bent. Maar je spreekt uit eigen ervaring? Ik heb jou een keer de keuze voorgelegd tussen racist/facist/discriminant nav een voorstel van jou om een miljoen Nederlanders hun stemrecht te ontnemen. Misschien doel je daarop? Ik sta nog steeds achter die woorden.

Flodder | 31-03-07 | 15:49

@ Flodder 31-03-07 @ 15:44:

Precies. Dat je je eigen punten in één zin omver werpt (ookal bedoeld als rhetorische truc) zegt genoeg. tEH IRonY!

ILT | 31-03-07 | 15:48

Wel een stuk gezelliger in ieder geval.

Fennek | 31-03-07 | 15:46

solidstate 31-03-07 @ 14:13

Alles is de schuld van de islam, je hebt gelijk, dat ik dat niet eerder inzag. Werkeloosheid, armoede, racisme, gebrek aan scholing, etc spelen allemaal geen rol bij de rellen in de banlieus. Als al die factoren hetzelfde waren en er woonden geen moslims waren het gewoon heel gezellige wijken.

Flodder | 31-03-07 | 15:44

flodder 1529
Laat ik nu uit eigen ervaring spreken?
As jij voor elke 10 keer "fascist "gebruiken een ban van een jaar krijgt heb jij 10x levenslang. Maar goed, het geeft de onmacht aan van linkse tiepjes als jij, toch jammer dat klagen bij de redactie hier niet helpt, bij de azijnbode wordt elke on-linkse reactie uiteindelijk verwijderd na eindeloos gejengel van stumpers als jij.
En ga nu niet slachtoffertje spelen, ik zeg al, irl zou je er minder genadig afkomen als je mij voor fascist zou uitmaken, geloof me, daar houdt mijn tolerantie op. Mijn geduld met socialisten is toch al op.

bejaarde op brommer | 31-03-07 | 15:41

Wishbone 31-03-07 @ 14:37

Het overlastgevende gedeelte heeft nog nooit de koran gelezen en zet geen voet in een moskee. Hou nu toch eens op om sociale problemen te islamitiseren om dat beter uitkomt in de heilige oorlog die er tegen de islam gevoerd wordt. Vroeger werd er gesproken over kutmarokkanen, na 9-11, andere buitenlandse aanslagen en de moord op van Gogh zijn die klotengastjes ineens kutmoslims. Dat slaat nergens op. Haal niet verschillende problemen door elkaar.

Flodder | 31-03-07 | 15:37

Gelukkig ken ik geen Marokkanen en wil dat zo houden,maar ben wel nieuwsgierig naar de inhoud van dit boek.

Nifelheim | 31-03-07 | 15:33

Weleens een chemisch toiletje geleegd?
Heb in de tuin een hele diepe kuil gegraven, wat diesel eroverheen en branden dat dat spul deed! Het stonk wel maar maar ja, je kan het maar kwijt zijn. Dan wat zand erover en niet meer aan terugdenken.

JINN | 31-03-07 | 15:31

bejaarde op brommer 31-03-07 @ 14:27

Wat een onzin ben je weer aan het verkondigen over mijn persoon. Wilders zou het demoniseren noemen. Heb het tegen mij als je iets tegen mij hebt. En kom dan aanzetten met feiten en quotes ipv dat gelul als 'die scheldt in de laatste fase van een discussie iedereen voor fascist uit', om mij zwart te maken. Je bent triest bezig.

Flodder | 31-03-07 | 15:29

@d´omgebouwde 31-03-07 @ 15:09
De Haagse kaasstolp heeft al een eigen interpretatie aan de Fortuynrevolutie gegeven: er moet naar de burger geluisterd worden. Daarom gaat het kabinet nu 100 dagen "het land in". Burgers willen echter geen luisterend oor of inspraak. Ze willen gewoon dat de leiders van ons land hun werk doen en een einde maken aan de straatterreur en de klootzakken in dit land harde vergelding geven. En de gevestigde partijen zich maar afvragen waarom "de extremen" zo groeien.

L. Oser | 31-03-07 | 15:26

Colossi 31-03-07 @ 15:06
En in Den Haag zich maar afvragen waarom de zich normaal gedragende NLer zich verraden voelt.

d´omgebouwde | 31-03-07 | 15:09

Er wordt vaak gezegd dat Nederlanders te bang zijn om op te treden tegen dit straatschuim. Niet zo gek, als je vervolgens juridisch wordt afgemaakt en men ineens alle celruimte ter beschikking heeft om jou mores te leren.

Gevolg: baan kwijt, huis kwijt, relatie naar de klote, etc. Wij hebben veel meer te verliezen dan dat rifschuim en kiezen er voor om niet aan zes kanten genaaid te worden door onze eigen politici en rechters voor optreden tegen schuim dat in andere landen wordt toegejuichd.

Colossi | 31-03-07 | 15:06

@bakoenin 31-03-07 @ 13:37
Dank je
@Murdockyoufool 31-03-07 @ 14:00
Je zegt precies hetzelfde als ik.
@Wishbone
Misschien vergat ik erbij te schrijven dat ik op die party was omdat ik me erg graag na het werken in lalalaland begeef en dat ik de culuur waarin ik dat kan doen verkies boven alle andere. Ik ben zelf zo'n blekige opel astra rijder met een
grote bek en een lauw biertje in de hoek. En dat ik schijt op religie, allah en god en alle betweterige wereldverbeteraars bij elkaar net zoals ik schijt op het idee dat er nederlanders zijn die als 'marokkanen' worden gezien.

bidlip | 31-03-07 | 15:00

Ik ben zo klaar met dat Marokkaanse @#$%^&*(

Vorige week nog zonder reden afval naar m'n hoofd gekregen en vervolgens uitgescholden door deze lieve knulletjes terwijl hun pappa's 50 meter verderop heerlijk in het zonnetje voor de moskee de andere kant op staarden. Ik zeg " opzouten en snel " ....... maar daar zal wel een of ander PVDA FOSIEL schande over spreken !!

Ervarings_deskundige | 31-03-07 | 14:57

@LoudAndProud 31-03-07 @ 14:42
Goed idee, ik ga in mijn achtertuin van de zon genieten. 'k Heb je posts gelezen, maar ze blijven op me over komen als damagecontrol (hé, BoB!). Hoe kan ik schrijfsels als 'Goh ,recalcitrante gastjes van 16 roepen voor de camera ,of op internet fora dat het goed is dat Theo van Gogh dood is?Neemt iemand dat serieus?' opvatten? Je zet de groep probleem-Marokkanen weg als enkele door de puberteit geplaagde tieners die, door het verstrijken der jaren, wel op hun pootjes terecht komen. Verder doe je het boek van Jurgens af als een onzinwerk dat is gebaseerd op enkele meningen van politie en hulpverleners (en wat dan nog, dit zijn de professionals die dagelijks met de groep in aanraking komen). Toch een beetje het downplayen (bullshitlingo!) van het drama dat Mocro heet.

Murdockyoufool | 31-03-07 | 14:57

Praktijk is vaak/soms de beste leermeester. Stel je voor: Juli, NL gaat al 4 weken gebukt onder een hitte golf. Na 2 weken beginnen de gemoederen verhit te raken in de zgn. volkswijken. Een recept voor sluimerende rellen?
Time for streetfighing men? Of ben ik te pessimistisch? Ik ben wel benieuwd
hoe 070 zich hier uit zou praten.

d´omgebouwde | 31-03-07 | 14:55

LoudAndProud 31-03-07 @ 14:42
Veel plezier in de stad. Ik ga er ook van tussen..... Gegroet.........

Wishbone | 31-03-07 | 14:44

Murdockyoufool 31-03-07 @ 14:35
Ik zou mijn postst wat beter lezen jongen.Dan zou je lezen dat ik de problemen gewoon benoem ,en ook oplossingen wil.Maar ik zie geen heil in schreeuwerige onzin postst als die van Sinnert.
Maar de discussie ontaardt helaas in persoonlijke aanvallen ,dan ga ik liever lekker de stad in.
Wishbone, Maaier ,Jimmy e.a bedankt voor een interessante discussie, Mazzel!

LoudAndProud | 31-03-07 | 14:42

bejaarde op brommer 31-03-07 @ 14:39
Kom op oudje even je Engelse woordenschat opgraven en je hebt inderdaad een mooi (verbasterd)woord.

Wishbone | 31-03-07 | 14:42

Eindelijk is vertaald in een boek wat al jaren bekend is, maar lekker repressief benaderd wordt. Bedankt PvdA, jullie worden bedankt voor het importeren van maatschappelijke ziektes, het laten ontstaan van getto's en het laten minachten van ons land door primitievelingen, het dwangmatig door de strot duwen van een schijnwerkelijkheid, het demoniseren van echte zieners, het vermoorden van Van Gogh en Fortuyn ... meer?
Wat een verschrikkelijke partij en wat zijn ze slecht voor dit land geweest. En als Nederland eindelijk wettelijk besluit tot het opheffen van de dubbele nationaliteit (waar Marokkanen geen afstand van kunnen doen) dan worden de getto's godzijdank steeds leger. Immers krijg je zonder Nederlandse nationaliteit alleen een verblijfsvergunning en mag je zonder verlenging ervan gewoon ophoepelen om je in elkaar te laten slaan door een echte autoriteit op straat in Marokko in de vorm van politie, die geen watterige aanpak voor staat.
Hulde voor dit boek en bedankt voor het vertolken van onze gedachten Fleur!

inquisitra | 31-03-07 | 14:41

MYF 1435
demetsjkontrollen?
wel een mooi woord, als het iets betekent hou ik het erin.

bejaarde op brommer | 31-03-07 | 14:39

@The eimer 31-03-07 @ 14:31
Uhm, heb jij mn comments gelezen? Ik ben al mer dan een uur bezig om dat te doen hier.

jimmy | 31-03-07 | 14:39

LoudAndProud 31-03-07 @ 14:27
Ik denk dat je toch maar eens de koran moet gaan lezen............ Het staat er niet letterlijk maar het kan er wel uit opgemaakt worden. En zoals je zelf ook al aangeeft is het overlast gevende deel niet echt hoog opgeleid en kan dus niet interpreteren zoals het zou moeten.
.
Daarnasst nog de imams die het vuurtje nog eens opstoken en je hebt het cirkeltje rond..........

Wishbone | 31-03-07 | 14:37

En Maaier en LoudAndPoud zijn aan het demetsjkontrollen dat het een lieve lust is... Helaas voor hen hebben de meeste Nederlanders hun mening al gevormd. En terecht. Dit komt -voorlopig- niet meer goed.

Murdockyoufool | 31-03-07 | 14:35

@Wishbone 31-03-07 @ 14:30
Ik weet niet hoe lang het nog duurt, voordat mensen zo'n boerenwijsheid eens gaan aannemen. Het is zo duidelijk, maar progressieven blijven ellende zien als een duister schimmenspel van discriminatie, achterstand, haat, marginalisering, armoede, media, politiek. Alles, behalve de verantwoordelijkheid van de mensen zelf. Marx kan trots zijn; zelfs 150 jaar na zijn boek zijn er nog vele aanhangers.

jimmy | 31-03-07 | 14:34

solidstate 31-03-07 @ 14:32
Omdat ik niet persoonlijk elke letter gelezen hoef te hebben om te weten dat er niet in staat "ga stelen, ga overlast veroorzaken en ga rellen"
En lees onze reacties eerst eens goed ,we noemen je nergens een fascist we noemen je een idioot.

LoudAndProud | 31-03-07 | 14:33

Ach vertel eens wat nieuws is toch al 20 jaar bekend dat het volk zich niet wil aanpassen en hun eigen areas maken in nederland. 2081 zijn we gewoon een islam staat maar laten we dan maar nu beginnen met de straffen is toch handje eraf bij diefstal kijken of die finnen het dan nog zo leuk vinden hier ..
Nederland is Nederland en hier praten we nederlands en doen we gewoon normaal met elkaar ik hoop dat die klote tering leijers eens snel opgerot zijn inclusief hun ouders die gewoon een dikke onvoldoende verdiennen voor opvoeding !!! Want het is niet die jongens alleen maar ook hun familie en ouders die schuldig zijn aan dit gezanik met die klote kudt gasten

Sinnert | 31-03-07 | 14:32

@Morrizz 31-03-07 @ 14:28
En die Marokkanen hebben tegenover jou gestaan en "het varken is dood" geroepen?
Dat verhaal klinkt zo onzinnig dat ik het maar afdoe als onzin.

LoudAndProud | 31-03-07 | 14:32

@ LoudAndProud 31-03-07 @ 14:24
Dus jij kent de koran niet?
Hoe kan jij dan zeggen dat ik geen benul van de koran hebt als je zelfs geen letter van de koran hebt gelezen?
Jij weet dan toch niet wat erin staat dus kan jij ook niet zeggen dat ik er geen benul van hebt.
Ben jij nauw zo achterlijk of dom?

solidstate | 31-03-07 | 14:32

Als Marokkanen Christelijk of Boeddhist waren geweest hadden ze echt niet zo'n ellende veroorzaakt als nu. Als Christen en Boeddhist moet je je medemens niet als minderwaardig beschouwen maar Marokkanen doen dat wel. Wat iedereen ook zegt,het is wel degelijk een voortvloeisel van de Islam.

tasmaniandevil | 31-03-07 | 14:31

@Jimmy:
Ga jij maar eens de ( slinkende) club zelfvervuilers uitleggen dat er flink aantal Tokkies van buitenlandse afkomst de boel hier versjeren en daarbij allerlei moeilijke redenen aangeven hoe en waarom dat allemaal ontstaan is.
Want licht de nationaliteit van dat volk uit de discussie en je houd inderdaad Tokkies over.
Ja, natuurlijk hebben we ook onze eigen Tokkies, die hebben we altijd gehad. Maar niet die buitensporige hoeveelheid en soort die nu tekeergaat.
Met natuurlijk het verschil dat onze nativ- Tokkies wel als a-sociaal gezien worden en de import - Tokkies geen strobreed in de weg worden gelegd omdat dit stimatiserend op de gehele groep zou werken.
Dat is vreeemd, want geen Hagenaar voelt zich aangesproken als er Tokkie werd opgepakt voor een vergrijp en geen Nederlander voelt zich gediscrimineerd als een Holleder in de bak beland.
Moeten we ons dan collectief schamen en ons verantwoordelijk voelen voor het gedrag van deze figuren?
Daarom wordt het hoogste tijd dat het zelfvervuilen plaatst maakt voor gerichte maatregelen om deze volksplaag gericht aan te pakken.

The eimer | 31-03-07 | 14:31

LoudAndProud 31-03-07 @ 14:27
Islam is een levenswijze en niet alleen maar een religie. Ik zeg niet dat ik alles aan de islam ophang maar ik zeg wel dat er keuzes gemaakt worden die een achtergrond in de islam hebben. Bijvoorbeeld 5 kinderen nemen en de vrouw thuis alleen laten zitten voor de opvoeding van de kinderen terwijl de vader of een uitkering heeft of een laag betaalde baan heeft.
.
Je kan het één niet van het ander uitsluiten................ Deel religie,deel cultuur en een deel geen verantwoording nemen voor de keuzes die je maakt.

Wishbone | 31-03-07 | 14:30

@Maaier
Goed lezen, je hebt het woord "misschien" over het hoofd gezien.
Bovendien suggereer je zelf dat die groenteman het uit opportunistsiche redenen gedaan heeft.

@Loudandproud.
Zaten op die kleueterschool waar ik het over had nou net die paar Marokkaanse ouders die de moord op van Gogh wel prima vonden.
Ik geloof dat niet meer.
Maar droom jy maar lekker door. Die droom wordt wel een nachtmerrie voor je.

Morrizz | 31-03-07 | 14:28

@ bejaarde op brommer 31-03-07 @ 14:17

Ze waren je al voor zie commentaar van loudandproud 14.17.

Ik zou geen benul van de koran hebben blablabla.

Gelijk ook in de slachtofferrol kruipen van de arme moslims van de ballieu blablabla.

Als dat niet blijkt te werken dan wordt er binnenkort xenofoob of fascist uit de kast gehaald.
Keer op keer wordt dat bij elk reageerder gedaan. Men kan er op wachten.
Let maar op.
Gelukkig laten er steeds meer mense hun de mond niet snoeren en wordt deze manier van discussies verstoren steeds minder effectief.

solidstate | 31-03-07 | 14:28

"Dit alles neemt helemaal geen eigen verantwoordelijkheid weg, wel is er gewoon een wetenschappelijk aangetoond verband tussen soc-econ afkomst en succes later. Dat kun je niet negeren."
Ik daag je uit om dat te laten zien. Ik zoek er al jaren naar, maar ik kan het niet vinden. Er is een verband tussen motivatie en succses, er is een verband tussen intelligentie en succes. Dat gaat overigens door de etniciteiten heen.
Als jij me een link kan geven, die zoiets onomstreden aantoont, dan heb ik weer een sprankje hoop. Laat ik er wel bij zeggen, dat deze Marxistische benadering al heel vaak ontkracht is.
Maar alsjeblieft, geef een link - al is er een zwak verband. PS het kan ff duren voor ik weer reageer, want ik ga nu skaten in een prachtige omgeving met fantastisch weer.

jimmy | 31-03-07 | 14:27

@Wishbone 31-03-07 @ 14:2
Niet ineens flauw gaan doen en zeggen dat ik suggereer dat je een rascist bent.
En ik kan je vraag niet beantwoorden, want ik weet het antwoord niet.
Ik zie trouwens ook geen enkel causaal verband tyussen "islam" en "overlast geven"

LoudAndProud | 31-03-07 | 14:27

Maaier 31-03-07 @ 14:23
Nu zeg je dus dat het een keuze is ?

Wishbone | 31-03-07 | 14:24

@solidstate 31-03-07 @ 14:21
Ik ken de Koran?ik heb nog nooit een letter van de Koran gelezen, ik ben al sinds ik kan denken Atheiist.
Intelligente redenatie trouwens "jij kent de koran dus je bent islamiet"
Dus jij bent een fascist omdat je weet wie Adolf hitler was?

LoudAndProud | 31-03-07 | 14:24

Wishbone 31-03-07 @ 14:22

Vul voor Europa in Zuid-oost Europa in, vervang moslims door zigeuners en je weet meteen dat het níet aan de islam ligt.

Maaier | 31-03-07 | 14:23

LoudAndProud 31-03-07 @ 14:17
Leg eens uit waarom het zo is dat het grootste overlast gevende deel van de achetrstandswijken in Europa uit moslims bestaan. Allemaal racisme zeker ?

Wishbone | 31-03-07 | 14:22

bejaarde op brommer 31-03-07 @ 14:17
Fascist?Nee hoor hij praat gewoon totale onzin.
De rellen in Frankrijk afschuiven op de islam vind ik net zulke lulkoek als beweeren dat voetbalhooligans hun inspiratie uit de bijbel halen.

LoudAndProud | 31-03-07 | 14:22

@ LoudAndProud 31-03-07 @ 14:17

Jij kent de koran wel.
Jij bent islamiet dus.
Jij mag liegen tegen de infidel d.m.v. taqiyya.
Waarom zou ik nog een ding van wat jij zegt geloven?

solidstate | 31-03-07 | 14:21

jimmy 31-03-07 @ 14:17

Sociaal-ecenomische afkomst heeft wel degelijkk overalmee te maken. Het is geen deterministisch principe, het is niet äls je voor een dubbeltje geboren wordt, wordt je nooit een kwartje", maar andersom geldt het wel "de kans dat als je voor een dubbeltje geboren wordt, je een kwartje wordt, is stukken kleiner dan als je voor 22.5 cent geboren wordt". Dit alles neemt helemaal geen eigen verantwoordelijkheid weg,m, wel is er gewoon een wetenschappelijk aangetoond verband tussen soc-econ afkomst en succes later. Dat kun je niet negeren.

Maaier | 31-03-07 | 14:21

Maaier 31-03-07 @ 14:15
Je kiest er voor om je school af te maken waardoor je kansen stijgen. Je kiest voor een vervolgopleiding om je keuzevrijheid groter te maken. je gaat vervolgens een studie volgen tot arts om later in het Gooi te kunnen wonen. Het heeft wel degelijk met "keuzes en zelfverantwoording" te maken........

Wishbone | 31-03-07 | 14:19

De oplossing :
Assertief en zeer aggressief die pleurislijders corrigeren door ze direct de jantering te slaan, oh ja en het komt allemaal door de AIVD gemastermined door de grote Satan, de Amerikanen.

capo | 31-03-07 | 14:18

solidstate 1413@
mooi commentaar.
pas maar op, straks gaat ze weer schelden, fase 4 in elke discussie met een staatSSocialist: "je bent een fascist!"
irl sla ik hun kop eraf als ze me voor fascist uitmaken, ben ik een rare in.

bejaarde op brommer | 31-03-07 | 14:17

@Maaier 31-03-07 @ 14:09
Rustig, rustig. Ik woon in een overwegend autochtone stad, ja dat bevalt goed en nee niet in een VINEX wijk. Natuurlijk heb ik geen bezwaar om in een buurt te wonen met allochtonen. Dat schrijf ik al, ik heb er jaren gewoond. Probeer me niet in die hoek te drijven, dat werkt niet meer in 2007.
Je moet echt afleren, dat alles met socio-economische status te maken heeft. Het ligt aan de mensen zelf: eigen verantwoordelijkheid. En ik woon liever gebroederlijk tussen cultuurjunkies uit Polen of Nigeria, dan tussen autochtoon of allochtoon tuig.

jimmy | 31-03-07 | 14:17

@solidstate 31-03-07 @ 14:13
Je begint een zinloze discussie.
"Lees de koran maar" en vervolgens blijkt uit je eigen opmerkingen dat je zelf geen benul hebt van de koran.
"rellen in Frankrijk" hebben met de islam te maken?Ben jij wel eens in een banlieu geweest?Zelfs ik zou geen islam nodig hebben om pissed off te worden dat ik zo zou moeten wonen.

LoudAndProud | 31-03-07 | 14:17

solidstate 31-03-07 @ 14:13

Rellen in Frankrijk hebben inderdaad niets te maken met de islam .

Maaier | 31-03-07 | 14:16

Wishbone 31-03-07 @ 14:11

Het is een eigen verantwoordelijkheid, niet een eigen keuze. Die eigen keuze bestaat alleen in retrospectief. Ik had het overigens over jouw wooonomgeving, niet over het al dan niet criminalisering van mensen.

Maaier | 31-03-07 | 14:15

@Flodder 31-03-07 @ 14:01

Het heeft wel met de islam te maken.
Lees de koran maar.
Net als de rellen Frankrijk niks te maken hebben met Wilders maar wel met de islam.
Het feit dat de shjiieten d.m.v. hamas in Libanon de regering onder druk zetten heeft niks met Bush te maken maar met de islam.
Dat christen meisjes in Indonesië onthoofd worden heeft niks te maken met Israël maar met de islam.
Dat Thailand overspoeld wordt met geweld heeft niks te maken met Verdonk maar wel met de islam.

Dus conclusie luidt dat jij of een hakbar bent of achterlijk.

solidstate | 31-03-07 | 14:13

LoudAndProud 31-03-07 @ 14:10
Dat zeg ik niet. Ik zeg alleen dat de oplossing niet moet komen van ons maar van hunnie.

Wishbone | 31-03-07 | 14:12

Maaier 31-03-07 @ 14:09
Nee dat heeft te maken met zelfverantwoording. Je kunt namelijk zelf wat van je leven maken. Het is en blijft een keus om van school te gaan en je de criminaliteit eigen te maken. Een blanke VMBOér heeft dezelfde kansen als een zandneger............

Wishbone | 31-03-07 | 14:11

@LoudAndProud 31-03-07 @ 14:05
"Iemand die het niet met je eens is maar meteen beschuldigen van "je praat zonder enige kennis van zaken" vind ik een beetje een zwaktebod, zeker als je je eigen "kennis van zaken" uit "wetenschappelijke onderzoeken" haalt."
Ik heb jarenlang er tussen gewoond en je moet wel stekeblind zijn, als je het dan nog niet ziet! Vervolgens heb ik jarenlang m'n mond gehouden. Nu blijkt dat vele wetenschappelijk onderbouwde rapporten precies dat weergeven wat ik - en heel veel met mij - altijd meemaakten.
Maar ja, als je de wetenschap zelfs niet geloofd, dan houdt het op. Btw, mijn toon was wat negatief, daarvoor excuus, niet de bedoeling. Ik heb respect voor ieders mening hoor. Ik hoor trouwens liever positieve berichten dan dit. Maar helaas, de waarheid moet wel gezegd worden.

jimmy | 31-03-07 | 14:10

@Wishbone 31-03-07 @ 14:01
Wat heeft dat er mee te maken?
Waar de problemen door ontstaan doet helemaal niet af aan het feit dat ze opgelost moeten worden.Conclusies als "het komt door de islam" leveren daar naar mijn mening geen enkele bijdrage aan , je geeft daar mee min of meer mee aan dat er niks aan te doen is "ze zijn nu eenmaal zo" "er is geen oplossing".

LoudAndProud | 31-03-07 | 14:10

jimmy 31-03-07 @ 14:04

Woon je in een autochtone stad? Dat is knap. Die zijn er niet in Nederland, misschien ergens iop het platteland van Finland? Ik denk dat je in een goede wijk woont. Gezellige Vinex, buren met dezelfde auto enzo. Tuurlijk woon je daar beter, met minde roverlast enzo. Maar dat heeft te maken met sociaal-economische klasse, geen flikker met autochtoon of allochtoon.

Maaier | 31-03-07 | 14:09

@Murdockyoufool 14:00
Complimenten. Mooi gezegd.
De vrijheid en goddeloosheid zijn echter nog steeds geen vanzelfsprekenheid. Ze liggen weer onder vuur, en moeten wederom verdedigd worden. Echter, niet alleen tegen de moslims. Vind de gristenen momenteel een even grote bedreiging voor al onze vrijheden.

Kleines Arschloch | 31-03-07 | 14:05

@jimmy 31-03-07 @ 13:53
Iemand die het niet met je eens is maar meteen beschuldigen van "je praat zonder enige kennis van zaken" vind ik een beetje een zwaktebod, zeker als je je eigen "kennis van zaken" uit "wetenschappelijke onderzoeken" haalt.
Ik denk dat ik best wel enige kennis van zaken heb van de problemen waar we het over hebben ,ik woon er midden tussenin en heb geen boek van een journalist nodig om te weten wat de problemen zijn.Ik pretendeer niet alle antwoorden te hebben ,zelfs heel veel vragen zoals je misschien uit sommige posts hebt kunnen afleiden.

LoudAndProud | 31-03-07 | 14:05

@Maaier 31-03-07 @ 13:56
Ik hoop dat jij gelijk hebt, dat zou voor Nederland namelijk het beste zijn. Alleen na jarenlang in Randstedelijke, multiculturele buurten gewoond te hebben moet ik zeggen, dat ik elk vertrouwen kwijt ben. Nu woon ik in een autochtone stad. Nooit geen gezeik, geen overlast, geen vechtpartijen, geen vuilniszakken uit ramen die naar beneden vallen, geen gescheld, geen haat, dat is geen toeval, dat is beschaving.
Ik geloof gewoon niet dat veel van die gastjes willen deugen. Ook ik stemde en dacht ooit links, toen ging ik voor mezelf denken. En toen begreep ik de wereld een stuk helderder. Sommige mensen verdienen je vertrouwen gewoon niet. Niet alle Marokkanen (nogmaals, dat kan ik niet vaak genoeg zeggen), maar veel hebben gewoon lak aan jou en mij.
Dat is pas een echte ongemakkelijke waarheid.

jimmy | 31-03-07 | 14:04

Flodder 31-03-07 @ 14:01
Dat jij het stokpaardje niet ziet waar ze zich achter verschuilen legt al de vinger op de zere plek.

Wishbone | 31-03-07 | 14:03

Wishbone 31-03-07 @ 13:53

Pfff, het heeft even geduurd maar je hebt je stokpaardje weer bestegen. De problemen met Marokkanen in Amsterdam zijn sociaal en cultureel van aard. Het heeft niets met de islam te maken. Maar verschaf ze lekker weer een identiteit waar ze zich achter kunnen verschuilen. Kan jij ook lekker door met haten.

Flodder | 31-03-07 | 14:01

@bidlip 31-03-07 @ 13:22
Nog nooit zo'n verhaal vol lukoek gelezen. Ja, de huidige Westerling is lui, volgevreten en heeft bijkans een traumahelikopter nodig als zijn huisdier overlijdt. Het is echter wél ons hedonisme; de vrijheid, goddeloosheid en welvaart waarvoor we gestreden hebben. De vraag of dit een wenselijke ontwikkeling is, is een tweede. In elk geval handen af, aanbidders van het maangodje, handen af, want jullie zijn nog niet zover.
Verder dragen veel Marokkanen en Turken de minachtende blik die jij beschrijft, in hun ogen. Ten eerste: wat doe je op een feest als je de houding en het gedrag van de feestgangers afkeurt? Antwoord: jezelf superieur voelen. Een superioriteitsgevoel dat, vreemd genoeg, vaak voorkomt uit een minderwaardigheidscomplex. In plaats van aan dit complex te werken -met een studie, baan- kiezen ze voor de status quo en gooien ze hun kont tegen de krib. Ik zou daar, als ik jou was, maar geen waardering en begrip voor opbrengen. Deze groep is alleen nog te redden als het misplaatste superioriteisgevoel afwerpt en gewoon deelneemt an de samenleving.

Murdockyoufool | 31-03-07 | 14:00

Morrizz 31-03-07 @ 13:56
Tja zo blijven we natuurlijk bezig.Laten we datgene wat een Marokkaan zegt gewoon helemaal nooit geloven, en altijd in twijfel trekken ,zo komen we er wel.
Dat verhaal over die kleuterschool van jou trek ik op mijn beurt in twijfel.
Op de kleuterschool waar mijn kinderen destiijds kwamen (met ook veel Marokkaanse kinderen) heb ik dit soort reacties als wat jij suggereert in elk geval niet meegemaakt.

LoudAndProud | 31-03-07 | 13:59

Nyg 31-03-07 @ 13:52
Het was al heel lang duidelijk dat er meerdere partijen dit standpunt steunden maar alleen niet eens zijn met de manier waarop Wilders de standpunten bracht. Het blijft dus gewoon een rechts standpunt en heeft dus niks met het moeten draaien van rechts maar meer met het draaien van links. Waarom zou rechts moeten draaien als links zich aansluit bij rechts ? Links neemt dus gewoon een rechts standpunt in. Niet het punt proberen om te draaien.

Wishbone | 31-03-07 | 13:59

Morrizz 31-03-07 @ 13:56

Waar baseer je die mening op? Een groenteboer zal echt wel balen als hij minder klandizie krijgt omdat andere marokkanen in een wijk zitten te kloten. Wat dat betreft zijn alle ondernemers hetzelfde.

Maaier | 31-03-07 | 13:59

@Wishbone 31-03-07 @ 13:51
Waarom het interessant is daar antwoord op te krijgen?Omdat ik denk dat die antwoorden deel van de oplossing zijn.
Je bepleitte eerder dat Marokkanen uit hun slachtoffer rol moeten kruipen ,en dat ben ik met je eens.Dan is het dus tijd voor kritische vragen en conclusies ,goedschiks of kwaadschiks, maar wel samen met de ouders, of ze dat leuk vinden of niet.

LoudAndProud | 31-03-07 | 13:57

Don Fappo 31-03-07 @ 13:55

Nyg 31-03-07 @ 13:52
Ome jan en achterban zijn daar allang tegen, zie eerdere discussies bij pouw en witteman, maar hij vond het onderwerp niet de moeite waard.
Dus geen verandering in standpunt van ome jan

bakoenin | 31-03-07 | 13:57

Wishbone 31-03-07 @ 13:48

Ben ik erg blij mee.... liever geen dan wel een reaktie van een benepen kleine geest....

Teeuwen | 31-03-07 | 13:57

@loudandproud
De reacties op de moord op van Gogh waren toch anders dan je ons wilt doen geloven.
Marokkaanse ouders die hun kinderen van de kleuterschool haalden zeiden opgetogen dat het varken dood was. Pas later beseften ze hoe de rest van Nederland daar op reageerde en toen hebben de meesten hun reacties maar niet hun mening aangepast.
Wat jouw groenteboer zegt is misschien wel datgenen waarvan hij denkt dat jy dat horen wil.

Morrizz | 31-03-07 | 13:56

jimmy 31-03-07 @ 13:43

Discriminatie tov Marokkanen is ook maar in een klein aantal gevallen daadwerkelijk een oorzaak voor problemen. En degenen die er last van hebben, zijn dan meestal de 'geoien', die moeten boeten voor wandaden van hun peers. Ik zeg alleen dat áls het voorkomt, dat het dan betsreden moet worden. Maar natuurlijk moeten marokkanen of wie dan ook in eerste instantie aangesproken worden op hun daden. En aangepakt. Het probleem is alleen wel lastig te tackelen. Tasjesdiefstal is strafbara, te laat komen op je werk niet en dat maakt het moeilijker aanpakken.

Maaier | 31-03-07 | 13:56

Nyg 31-03-07 @ 13:52
Zo werkt het niet bij rechts hoor, denk eerder dat de linkse pubertjes nu in opperste verwarring zijn omdat ome Jan een 'Wilders' standpunt inneemt (=facistisch, nazi Duitsland, Jodenvervolging enz enz)

Don Fappo | 31-03-07 | 13:55

@loudandproud
Een vriend van mij werkt als advocaat in het strafrecht en heeft veel "klantjes" van Marokkaanse afkomst. Zijn observatie is dat de ouders van ontspoorde kinderen/pubers vaak uit schaamte gewoon glashard ontkennen ("Dat doet mijn zoon niet"). M.a.w.: kop in het zand en het kind gewoon door laten gaan met etteren en crimineel gedrag. Maar goed, dat is slecht 1 theorie. Ik denk inderdaad dat je er een boek mee kunt vullen.
Ik zou zeggen, bel eens een uitgever op met je idee ;-)

Kleines Arschloch | 31-03-07 | 13:55

Nyg 31-03-07 @ 13:52
Ome jan en achterban zijn daar allang tegen, zie eerdere discussies bij pouw en witteman, maar hij vonde het onderwerp niet de moeite waard.
Dus geen verandering in standpunt van ome jan

bakoenin | 31-03-07 | 13:55

@LoudAndProud 31-03-07 @ 13:32
1) Ja, ik ben ook jong geweest. En nee, toen heb ik me niet zo misdragen, mijn vrienden evenmin.
2) Dit is geen opstandig puberaal gedrag meer. Of je moet ontkennen dat er probleem bestaat met Marokkanen in het algemeen en in vergelijking met andere groepen. Je praat zonder enige kennis van zaken, noem mij een wetenschappelijk rapport, dat mijn statements weerlegt. Je wordt overduidelijk niet gehinderd door enige kennis van zaken. Dit is de Melkert-redenering.
3) 'verloren generatie' heeft Jurgens ook lettelijk gezegd op de radio. Maar als jij een generatie, die buitenproportioneel crimineel, aggressief en asociaal gedrag ten toon spreidt en de school niet afmaakt, gewoon als pubers ziet. Tsja, dan moet je ook eerst een keer in elkaar geslagen, gerold of beroofd worden voordat je het begrijpt.
PS Ik heb het niet over alle Marokkanen, de goeden lijden vast en zeker onder de kwaden. Alleen leiden veel Nederlandse buurten ook erg onder kwaden. Gelukkig mogen we dat tegenwoordig zeggen.

jimmy | 31-03-07 | 13:53

LoudAndProud 31-03-07 @ 13:51
Lees de koran er eens op na en het zal je verbazen hoeveel vragen er al beantwoord zijn..........

Wishbone | 31-03-07 | 13:53

LoudAndProud 31-03-07 @ 13:47
als er al zo'n soort boek wordt geschreven mag de schrijver/ster gelijk onderduiken.
Kijk naar jou vriend Markouch met z'n opmerking dat Marokkaanse kinderen vaak weinig liefde krijgen binnen het verstandshuwlijk van hun ouders.

Don Fappo | 31-03-07 | 13:52

Een groot deel van de Geenstijl bezoekers moet nu opeens voor een dubbele nationaliteit zijn trouwens:

www.nu.nl/news/1026882/11/Marijnissen_...

Want tja, als links (en dan vooral de SP) er tegen is zouden ze opeens een links standpunt steunen...

Nyg | 31-03-07 | 13:52

Don Fappo 31-03-07 @ 13:49
Lees eens een keer voordat je commentaar geeft het draait niet om wel of niet leuk van feestjes, maar het punt dat het een maatschappelijk doel geworden is.
Een samenleving die draait op consumentisme.
Als enig ideaal.
Zelfs Hayek kon hier geen sluitend antwoord voor vinden.

bakoenin | 31-03-07 | 13:52

LoudAndProud 31-03-07 @ 13:47
Waarom moet dat een vraag zijn. Ben je dan zelf zo blind dat je je kind de afgrond in laat glijden of intresseert het je gewoon helemaal niks. Waarom is het intressant om daar een antwoord op te krijgen ?
.
Sorrie hoor maar ik zie echt niet wat voor meerwaarde dat geeft op dit stuk.

Wishbone | 31-03-07 | 13:51

Murdockyoufool 31-03-07 @ 13:40

Sommigen groeien inderdaad daadwerkelijk voor galg en voor rad op. Maar zoals
Kleines Arschloch 31-03-07 @ 13:41 zegt, het heeft natuurlijk ook met de sociale omgeving te maken. Puneren, inclusief afzetten tegen ouders enzo, kan alleen maar goed uitpakken als dat met een juiste (al is dat niet te definieren) respons van ouders gepaard gaat. Wat in ieder geval niet dejuiste respons is, is het ultieme laissez-faire zoals dat blijkbaar vaak in Marokkaans ekringen gebeurt.

LoudAndProud 31-03-07 @ 13:41

Ik heb altijd een hekel aan jongeren op tv, en al helemaal aan marokkaanse kutpubers die veel te serieus worden genomen.

Maaier | 31-03-07 | 13:51

@ Wishbone 31-03-07 @ 13:42
"De vraag is duidelijk beantwoord en geeft ook zeer zeker de oplossing............"???????
Kun jij aangeven waar de vragen waar ik het over heb beantwoord worden?Ik som ze nog even op:
Waarom spelen Marokkaanse vadersj niet met hun kinderen?Waarom hebben ze een blind oog voor hun zonen terwijl hun dochters voortdurend in de gaten gehouden worden?Wat voor hoop en dromen hebben ze voor hun kinderen en waarom grijpen ze niet in als ze ziet dat het misgaat?Waarom schamen ze zich zo verschrikkelijk dat ze liever alles ontkennen dan ingrijpen?
oe denken andere Marokkaanse vaders over vaders die niet ingrijpen?Hoe reageren marokkaanse vaders op de arrestatie van hun zoon?

LoudAndProud | 31-03-07 | 13:51

*bakoenin 13.37 krijgt applaus van rechts*
maar goed, wie stemt er nu niet op een eigenbelang- partij, of het nu gaat om het veilig stellen van je hypotheekrente-aftrek of om de hoogte van je uitkering, allemaal zielige eigenbelangen. Jezelf laten vollopen beschouw ik dan minder als decadent gedrag. Je hele bestaan wijden aan het verkrijgen van geld beschouw ik als decadentie. Je handje ophouden bij de staat is decadent. Het vernielen van het milieu is decadent. Dieren opsluiten in concentratiekampen is decadent.
Hangmocro's zijn decadent. Uitkeringsimmigratie is decadent. Buigen voor godsdienstwaanzin is zwakzin. Zo, ik heb ze allemaal wel gehad denk ik.

bejaarde op brommer | 31-03-07 | 13:51

bakoenin 31-03-07 @ 13:43
Stel je toch niet aan luser, waar heb je het over?
Als je dat soort feestjes niet leuk vind moet je daar niet heengaan, doe ik ook niet.

Don Fappo | 31-03-07 | 13:49

Teeuwen 31-03-07 @ 13:46
Teeuwen ik heb je al een keer eerder verteld dat het een schande is dat je de nick Teeuwen gebruikt. Daarnaast heb ik je ook gezegd dat je een plaat voor je kop hebt en ik het niet meer de moeite vind om ( na deze dan) op je te reageren.

Wishbone | 31-03-07 | 13:48

bidlip 31-03-07 @ 13:22
*cynisme(honds sarcasme)mode uit!*We?Ik voel me niet aangesproken.Je bent een hele bevolkingsgroep aan het veroordelen op het gedrag van enkelen.
Ik vind dat comment uitermate beledigend en stigmatiserend en vooroordeelbevestigend naar de autochtone bevolkingsgroep die toch al zo gedemoniseerd wordt.http://www.geenstijl.nl/mt/archieven/047934.html

de honden blaffen... | 31-03-07 | 13:48

@Kleines Arschloch 31-03-07 @ 13:41
Kijk ,dat zou ik nou interessant vinden om eens te lezen in een boek, hoe denken Marokkanen daar zelf over?Waarom wordt er niet ingegrepen?Hoe denken andere Marokkaanse vaders over vaders die niet ingrijpen?Hoe reageren marokkaanse vaders op de arrestatie van hun zoon?Waarom zijn Marokkaanse vaders nauwelijks betrokken bij de school prestaties van hun zonen?
Hoe zien zij zelf de toekomst voor hun kinderen?Maken zij zich zorgen?Of juist niet?
Op dat soort vragen krijg je geen antwoord als je alleen praat met de politie en wat hulpverleners.

LoudAndProud | 31-03-07 | 13:47

bidlip 31-03-07 @ 13:22
Misschien volgende keer samen met je marokkaanse vrienden gezellig naar de bejaardennsoos gaan. Ben je wat meer op je plek denk ik.............

Wishbone 31-03-07 @ 13:24

Wishbone je reaktie is van een van de blanke aapjes die bidlip juist benoemt in zijn sublieme posting

Teeuwen | 31-03-07 | 13:46

LoudAndProud 31-03-07 @ 13:41
Misschien is dat nou juist het probleem ! Dat niemand dat serieus neemt...........

Wishbone | 31-03-07 | 13:44

@ Maaier 31-03-07 @ 13:31
Het bekt lekker, maar het is niet waar. Nederland is het tolerantste en meest progressieve land van Europa en ter wereld (check de eurobarometer maar.) Discriminatie is nergens zo laag als hier, NERGENS! Kortom: minder discriminatie is wishful thinking. Het gaat niet om discriminatie bij het vergeven van stageplekken, maar om op tijd komen, diploma, actieve houding, etc. Die discussie is over.
Een bepaald niveau van discriminatie valt ook niet uit te bannen. Discriminatie is namelijk 'onderscheid maken' en dat doe jij ook. Dat doen zij, dat doe ik, dat doet iedereen en werkgevers ook. Racisme is wel kwalijk, want dan maak je onderscheid op ras en dat doen werkgevers niet. Zie hiervoor www.banenoffensiefvluchtelingen.nl/197...
En ik ga geen beloningen - laat staan medailles - geven aan mensen die zich normaal gedragen. Normaal gedrag is namelijk de norm, het woord zegt het al. Veel Marokkanen willen niet deugen en veel hebben gewoon een afkeer van Nederland. Het is misschien geen moeilijke, maar wel een heel vervelende conclusie om te verwerken. Zo hard en simpel is het; ze moeten ons en onze beschaving niet.
Ik zou graag hebben dat jij gelijk had, maar helaas ik vrees dat ik gelijk heb. (btw, ik heb het niet over alle Marokkane.)

jimmy | 31-03-07 | 13:43

Flodder 31-03-07 @ 13:41
Nu doe jij tesamen met Loud alsof het het eerste rapport is wat geschreven is...........

Wishbone | 31-03-07 | 13:43

Don Fappo 31-03-07 @ 13:37
Ieder zijn meug, maar jammer dat de feestjes het doel zijn , in plaats van de gezamelijke inspanning.
Het streven naar genot is op den duur onhaalbaar, immers het went allemaal zo snel.
En voor dat je het weet zit je bij lenen.nl

bakoenin | 31-03-07 | 13:43

LoudAndProud 31-03-07 @ 13:37
De vraag die jij nu niet beantwoord ziet is in in weet ik hoe veel rapporten al weergegeven. De antwoorden kun je teruglezen in het verhaal. Dat jjj dat er niet uit kan halen zegt meer over hoe jij het verhaal leest dan over de vraag die je niet beantwoord ziet.
.
De vraag is duidelijk beantwoord en geeft ook zeer zeker de oplossing............

Wishbone | 31-03-07 | 13:42

@Maaier 31-03-07 @ 13:34
My point exactly.
Ik erger me al vaker aan vooral d media die te pas en te onpas de mening van pubers van 16 op TV presenteert als "de marokkaanse" mening.
Goh ,recalcitrante gastjes van 16 roepen voor de camera ,of op internet fora dat het goed is dat Theo van Gogh dood is?Neemt iemand dat serieus?
Laat ze eens aan de Marokkaanse groenteman hier in de straat om zijn mening vragen ,de schellen zullen van je ogen vallen..

LoudAndProud | 31-03-07 | 13:41

@LoudandProud
Volgens mij puberen pubers overal ter wereld hetzelfde. Maar de vraag is: grijpen de ouders in als het te ver gaat? Volgens mij is dat wel een cultuurverschilletje.....

Klein beetje offtopic
Hoe krijg ik de HELE column te lezen? Bij mij begint ie halverwege..... Heb ik altijd met trouw-website.

Kleines Arschloch | 31-03-07 | 13:41

Wishbone 31-03-07 @ 13:32

Dat had een beeld kunnen geven hoe zij tegen die mythes aankijken en hoe zij denken over oplossingen. Of de vragen die LoudandProud voorstelde op 31-03-07 @ 12:38.
Het is gewoon heel slecht als je een boek over personen schrijft, maar deze niet eens probeert te ondervragen, erbij te betrekken. Maar goed, jij gaat het boek aanschaffen om teksten te lezen die allang bij jou bekend zijn? Het lijkt mij gewoon geen goed boek. Wil niets zeggen over mijn gedachtes over Marokkanen die de boel lopen te verkloten in Amsterdam.

Flodder | 31-03-07 | 13:41

@Maaier 31-03-07 @ 13:34
Geloof niet dat het in deze uitsluitend pubergedrag betreft. De kut-Marokkaantjes waarover we spreken, belanden in het criminele circuit en/of een uitkeringssituatie. Het worden hoe dan ook uitvreters.

Murdockyoufool | 31-03-07 | 13:40

bidlip 31-03-07 @ 13:22
Als jij je reet liever afveegt met je blote klauwen en een flesje water moet je dat vooral doen, snap gelijk die handjeschudden aversie bij je vrienden beter..
En een feest met dj who cares, waar heb je het over??
Feestjes zijn gewoon lekker nadat je je de hele week de pleuris hebt gewerkt op school of voor je inkomen, daar zijn feestjes ook voor uitgevonden, ontspanning na een week van inspanning.

Don Fappo | 31-03-07 | 13:37

@Wishbone 31-03-07 @ 13:32
Cohen vind ik persoonlijk helemaal zo slecht nog niet.Vergeet niet dat Cohen de regeltjes in Amsterdam niet zelf bedenkt ,dat doet de Gemeenteraad.
En ik geef je nogmaals het antwoord op je vraag "Wat had de reaktie anders geweest van de marokkaan, dan wat ze nu heeft beschreven?"
Ze heeft geen enkele "reactie" van de marokkaan gegeven, integendeel, ze benadert het probleem maar vanuit één invalshoek.Er komt geen Marokkaan aan het woord ,nog heeft ze er met ook maar eentje gesproken.
Op de vraag "Wat had de reaktie anders geweest van de marokkaan, dan wat ze nu heeft beschreven?" wil ik nu juist het antwoord!Dat zou nog eens een interesaant boek opleveren.Maar zij stelt geen enkele vraag, ze beschrijft alleen maar weer het eeuwige zelfde verhaal.

LoudAndProud | 31-03-07 | 13:37

bidlip 31-03-07 @ 13:22
Een treffende beeldspraak van de kwaal van het geciviliceerde westen.
Het weekmakende hedonisme, geen god, geen gebod, alleen genot.
Geen doel , geen gevoel, alleen een boel.
Kortom het ideologosche bankroet, met alleen consumentisme als systeem.
Daarom zijn we geen partij voor extremisten, daarom kunnen we onze problemen niet overwinnen, we kunnen niet samen leven uit ons zelf, we zijn slechts individutjes die onze cohesie laten afhangen van een inferieure staat.
We zijn te slaafs aan het materialisme geworden om het zelf te doen.

bakoenin | 31-03-07 | 13:37

LoudAndProud 31-03-07 @ 13:32
Stukje gemist dat de harde kern van toen nu in de zware criminaliteit zit in Amsterdam ?

Wishbone | 31-03-07 | 13:35

LoudAndProud 31-03-07 @ 13:32

Nee, alleen autochtone Nederlandse jongeren hebben recht op een pubertijd met schoppen en afzetten en dubieuze subcultuurtjes waar ze later met een glimlach op kunnen terugkijken..

Maaier | 31-03-07 | 13:34

bidlip 31-03-07 @ 13:22

Was je nu met boeddhisten of Marrokanen op dat feestje? Wat een pretentieus gewauwel.

Flodder | 31-03-07 | 13:33

bidlip 31-03-07 @ 13:27
Lig jij boven op de stapel ?

Wishbone | 31-03-07 | 13:33

@jimmy 31-03-07 @ 13:24
Zelf nooit jong geweest?"Verloren generatie"?
Toen ik 16,17,18 was ,schopte ik ook tegen alles aan ; mijn ouders ,school, de "maatschappij", liep rond met "no future " op mijn leren jas gekalkt en had een groene hanenkam.
"jij eindigt in de goot" heb ik vaak genoeg gehoord en met mij is het ook best wel goed gekomen.
Je wordt ouder en wijzer.
Hecht jij zoveel waarde aan de "haat" van knulletjes van 16, 17?
"Verloren generatie" kom op zeg.

LoudAndProud | 31-03-07 | 13:32

@ Flodder 31-03-07 @ 13:26
Geen oplossing? Ze geeft DE oplossing: eigen verantwoordelijkheid aanleren. Als je niet snapt wat daarmee bedoeld wordt; zelf studeren, zelf solliciteren, zelf wat van je leven, zelf sporten, zelf een bedrijfje starten, zelf verhuizen uit 'de probleemwijken', zelf nadenken over je plek in deze samenleving, zelf proberen een goed mens te zijn.
Dus: diploma halen, werk zoeken, niet zeuren, niet vechten, geen rotzooi schoppen, geen criminele shit uithalen, hard werken, kansloze vrienden achter je laten, trouwen, kinderen krijgen, maar dan in een betere buurt.

jimmy | 31-03-07 | 13:32

bidlip 31-03-07 @ 13:22

Mijn laatste: Verraderlijke dhimmihoerrrrrrrrrrr

bottehond | 31-03-07 | 13:32

Flodder 31-03-07 @ 13:26
Misschien moet je je eens gaan afvragen hoe het komt dat Cohen zo opgehemelt word terwijl dit nietszeggende rapport toch iets heel anders concludeert. Volgens jouw zelfs het zoveelste rapport al......... Leg je vinger eens op de zere plek, in plaats van een boek af te zeiken waar een waarheidgetrouw Amsterdam geschetst word ga eens de mensen afzeiken die er voor zorgen dat er elke keer weer zo'n boek of rapport geschreven dient te worden.
.
Dan vraag ik het nog maar eens aan jou. Wat had de reaktie anders geweest van de marokkaan, dan wat ze nu heeft beschreven?

Wishbone | 31-03-07 | 13:32

jimmy 31-03-07 @ 13:24

Het gaat erom dat iedereen aan beter onderwijs gehopelen moet worden, dat, áls er discriminatie voorkomt, dat uitgebannen wordt, dat er meer geld tegenaan wordt gesmeten voor alle leerlingen, juist voor kinderen uit een minder milieu, zodat het onderwijs een beter kans van slagen geeft.

Dit heeft alleen maar zin zolang de andere kant van de medaille goed op ord eis, dat betekent hard straffen bij misdaden, ouders aanpakken en aanspreken op hun verantwoordelijkheid. Dat laatste is waar we de fout bij in zijn gegaan, uit een overmatig politiek correct denken, voortkomend uit een plaatsvervangend schuldgevoel bij de baby-boom generatie.

Maaier | 31-03-07 | 13:31

vast goed 31-03-07 @ 13:23

De goeddeels gepacificeerde slaapvorm van de islam van je opoe speelt geen enkele rol meer. Begrijpelijke post, maar helaas helaas niet relevant, dat wil zeggen: om daarmee gewapend de ontwikkelingen betreffende de islam van de voorbije decennia te verklaren en te duiden. Schakel maar een tandje bij, maar goed: ik ga beslist niet aandringen op een prachtige dag als vandaag.

bottehond | 31-03-07 | 13:30

De problemen met marokkanen in Amsterdam hebben geen zak te maken met de islam. Door dat te gaan zeggen verschaf je ze een identiteit waar ze voorheen niets mee hadden. Lijkt mij niet de bedoeling. Al komt dat voor de mensen die de oorlog hebben verklaard aan de islam natuurlijk goed uit. Weer een stok gevonden om mee te slaan. Het is alleen onzinnig en het onnodig islamiseren van sociale problemen.

Flodder | 31-03-07 | 13:30

bidlip 31-03-07 @ 13:22

bewondering voor hoe je de spijker op zijn kop slaat!

Teeuwen | 31-03-07 | 13:29

@Wishbone
Nee man! Oorlog! uitroeien! stapels lijken op straat!
wat denk jij?

bidlip | 31-03-07 | 13:27

Wishbone 31-03-07 @ 13:16

Dat zal ze vast wel bepleiten. Ik lees alleen niet dat ze daar verder op in gaat, hoe dat dan te doen. Het gaat niet over oplossingen dat boek. Het zal vast lekker weglezen als je een hekel hebt aan Marokkanen, maar wat voegt het toe? Het is inderdaad het zoveelste rapport die allerlei open deuren intrapt. Dat ze daarbij niet eens de moeite heeft genomen om met Marokkanen zelf erover te spreken, maakt dat boek tot een nietszeggend ding.

Flodder | 31-03-07 | 13:26

bidlip 31-03-07 @ 13:22
Misschien volgende keer samen met je marokkaanse vrienden gezellig naar de bejaardennsoos gaan. Ben je wat meer op je plek denk ik.............

Wishbone | 31-03-07 | 13:24

@Maaier
Een goede analyse, maar denken op deze manier lost HE-LE-MAAL niets op, dat blijkt al jaren.
ad1) Jij insinueert dat Marokkanen beloond moeten worden en aan een opleiding moeten worden geholpen. Het ligt dus weer aan onbegrip, het VMBO drama, stigmatisering, racisme, blablabla. Dat is gewoon niet waar, Marokkanen hebben samen met andere jongeren gewoon genoeg aandacht en 'beloningen' gehad.
Het wordt tijd om ons te realiseren dat veel Marokkaanse jongens gewoon niet willen deugen. Ze hebben zo'n haat naar jou, naar mij en de samenleving, dat ze liever rotzooi schoppen. Daar helpt geen diploma aan. Het is een verschrikkelijke constatering, maar wel een juiste. Nederland moet verder, we hebben geen tijd voor deze verloren generatie. Ze zoeken het maar uit.

jimmy | 31-03-07 | 13:24

vast goed 31-03-07 @ 11:59

Goede reaktie van je....

Teeuwen | 31-03-07 | 13:24

@maaier: eens. Mijn overgrootmoeder was moslima, maar kon haar zoon zo hard slaan dat het mij nog pijn doet.

vast goed | 31-03-07 | 13:23

Maaier 31-03-07 @ 13:16

Wat jij wilt, wat jij wilt. BTW: tsjek die pauw en pauw uitzending met ruud "er zijn tienduizenden gematigde aanhangers van de islam" vreeman (oeeeeeeeps!), ik meen dat het woensdag of dondedag was. "foute" (wie bapaalt dat, best aggorgant tov die Menschen) imams oppakken. Yeah right... Paroles, paroles, paroles...

www.youtube.com/watch?v=l3AMfHo7leQ

bottehond | 31-03-07 | 13:23

anyway, tijd voor een Nederlandsche Jack Bauer die eens even komt handhaven.

QB (ja die.....) | 31-03-07 | 13:23

Paar weken geleden was ik op een party met dj who cares waar ook een groepje dubieuze marokkanen rondliep. Ik ben ze eens gaan observeren en een aantal dingen vielen me op. Niemand van de bezoekers was zich bewust van hun aanwezigheid terwijl zij zelf zich daar juist voortdurend van bewust waren. Ze dronken geen alcehol en het leek er meer op dat ze aapjes aan het kijken waren dan dat ze aan het feest deelnamen. En dat is wat ze deden, blanke aapjes kijken. En uit hun ogen sprak een minachting die me onwillekeurig de kriebels bezorgden.
Toen richtte ik mijn blik op de blankje aapjes. Kalende zwetende mannetjes, scheef van de drugs die hun vadsige breezersletjes met bier onderkwakten, puisterige dronken studenten en discogoden met een opel astra, en geen van hen vertoonde enig bewustzijn. As a matter of fact was ik tesamen met dat groepje 'marokkanen' de enige die zich bewust was van het hier en nu.
En in 1 keer besefte ik me dat 'ze' ergens gelijk hebben. Dat onze geciviliceerde samenleving iets wanstaltigs, decadents en armoedigs heeft, dat we onze zo bejubelde vrijheid invullen met zelfgecentreerde kleinzieligheid, omhooggevallen nonsense, drugs en leegheid. Dat het vrije westen waar mensen hun kont met een papiertje afvegen iets ontegenzeggelijks tragisch heeft. En dat we week en zwak zijn en dat we slechts superieur zijn bij de gratie van ons rijke moderne systeem van supermarkten en snelwegen maar dat, als dat systeem ooit zou instorten, we tegen het licht van de natuur geen schijn van kans maken.
Dus ergens kunnen we wat leren. 'Zij' zouden van ons kunnen leren dat het mogelijk is om die vrijheid naar eer en geweten in te vullen en, vreemd genoeg, zouden wij datzelfde van hen kunnen leren.
Nu schiet me even het woordje 'samen' te binnen waarvoor mijn excuus.

bidlip | 31-03-07 | 13:22

Nu ja, Sylvain heeft natuurlijk gelijk. Zeker wat betreft de lafhartigheid van onze Marokkaanse Nederlander. Heb er drie jaar geleden zeven van mijn lijf moeten houden en dat ging best aardig want vechten kunnen deze lullenzuigers niet. De aanleiding was... er was geen aanleiding. Je loopt rustig over straat, hoort opeens 'hé viezzzzze hommo' en je zegt 'muil dicht kanker-Marokkaan'. Iesj geen respect natuurlijk. Ach, laat ze maar komen. 'k Schop ze een voor een af.

Murdockyoufool | 31-03-07 | 13:18

bottehond 31-03-07 @ 13:01

Ik denk dus echt dat de problemen helemaal niets te maken hebben met het moslim-zijn van marokkanen. Wel met culturele achtergrond, waar moslim zijn deel van uitmaakt, maar niet met moslim zijn an-sich. Surinaamse en indonesische moslims zijn er ook, zorgen ook niet voor problemen. Zie ook turken, waar het alles bij elkaar stukken beter mee gaat dan met marokkanen.

Er spelen wtee dingen door elkaar:
1 - de houding en (mis)daden van veel jonge marokkanen
2 - radicaliseirng onder moslims

Probleem 1 is niet veel anders dan problemen met lagere klassen in andere tijden, op te lossen door aan de ene kant hard aanpakken en aan de andere kant onderwijs, begeleiden en belonen (niet bovenmatig, maar gewoon zorgen dat mensen die hun best doen, ook daar de vruchten van kunnen plukken).

Probleem 2 wordt mede in de hand gewerkt door het door elkaar halen van probleem 1 en 2. Een kutpuber is geen moslimextremist. AL kan ie wel heel stoer ermee doen. Probleem 2 is natuurlijk ook veel meer onderhevig aan allerlei internationale ontwikkelingen, die moeilijk vanuit alleen nederland te stoppen zijn. Het enige wat we hier kunnen doen is foute imams oppakken, foute clubs aanpakken.

Maaier | 31-03-07 | 13:16

Flodder 31-03-07 @ 13:12
**Het zelf aangepraten sprookje dat ze geen kansen hebben, moet worden ontkracht.**
.
Is dat nou niet juist wat ze bepleit in dit boek ?

Wishbone | 31-03-07 | 13:16

De mythes die allerlei politiek correcten aandragen om wangedrag van Marokkanen quasi rechtvaardigend te verklaren, danwel te verzachten, kunnen niet vaak genoeg worden doorbroken. Je hebt het dan nog niet over oplossingen. Iemand die een boek schrijft en dat puur eenzijdig benadert en het onderwerp waar het over gaat niet persoonlijk benadert, is geen knip voor de journalistieke neus waard. Geen boek wat ik zal gaan lezen. Die Marokkanen moet eens duidelijk gemaakt worden dat crimineel worden, géén goed idee is. Dat het een leven is wat bestaat uit frustratie en alleen maar ellende oplevert. Goede scholing is de enige oplossing. En dat moet al op de basisschool beginnen. Als je met een achterstand door het leven gaat, ben je een stuk makkelijker te verleiden voor crimineel gedrag. Iemand die zijn kansen ziet, zal niet onder de sociale druk van groepen kansloze hangjongeren bezwijken. Het zelf aangepraten sprookje dat ze geen kansen hebben, moet worden ontkracht.

Flodder | 31-03-07 | 13:12

Fleur Jurgens stelt: het wordt tijd om niet langer te zoeken naar verzachtende omstandigheden en Marokkanen zelf verantwoordelijk te stellen voor het eigen falen.
Een opmerkijke conclusie, toen ik dit 10 jaar geleden zei op de middelbare school was ik nog een kwalijke racist - ik was het namelijk eens met Bolkestein moet. Ik moest zelfs bij het schoolhoofd komen. Nou ja, tijden veranderen blijkbaar.
Ik begin weer een beetje geloof te krijgen in de toekomst van Nederland.

jimmy | 31-03-07 | 13:09

bottehond 31-03-07 @ 12:15
Was geweldig die kop van jan tomaat, hij ontplofte bijna, maar moest zich inhouden voor de trucjes van pouw en witteman.

bakoenin | 31-03-07 | 13:08

www.franstimmermans.nl/renderer.do/men...

Opdat U zich niet te snel om de tuin laat leiden. tariq ramadan vindt bij het establishment, met name de pvda (met felle pleitbezorgers abu thaleb en franz timmermanSS) een gretig gehoor inzake zijn pleidooi voor het "de-islamiseren van sosjale problemen". Een overduidelijk valkuil, ook in dezen. Vraagt U zich eensch af waarom jonge finnen zich in de publieke ruimte als roofdieren gedragen en in eigen kring de voorkomendheid zelve zijn. Waar komt de daaraan ten grondslag liggende gedachte vandaan dat 0031-ers hoeren en varkens zijn? Of dat nu "doorleefd en belezen" mohammedanisme is of niet doet niet ter zake, babs.

bottehond | 31-03-07 | 13:01

bottehond 31-03-07 @ 12:34
Verborgen vuile handen maak ik bezwaar tegen, immers ook deze rotzakken zijn dan niet meer te volgen, en dat wil je toch graag met rotzakken.

bakoenin | 31-03-07 | 13:01

LoudAndProud 31-03-07 @ 12:52
Ik ben het daar zeker niet mee eens. Abu heeft harde taal laten horen maar heeft werkelijk niks voor elkaar kunnen krijgen en heeft Amsterdam alleen maar een paar honderd miljoen gekost. Marcouch probeert het nu maar laat zich al weer kennen door burgerwachten de jongens in de eigen taal aan te laten spreken wat dus Nederlands zou moeten zijn. Ook heeft hij zichzelf al weer tegen lopen spreken en zegt hij dat slotervaart radicalisseert maar tegelijk zegt hij dat de marokkaanse jeugd afstand doet van het geboorteland.
.
Dabn heb ik het nog niet eens over dat geintje met Abu en de mkoskee. Klinkt allemaal heel leuk maar Abu hereft voor mij afgedaan en Marcouch heeft al zijn eerste steekjes laten vallen. Vooralsnog heeft hij nog het voordeel van de twijfel maar dan moet er nu wel snel actie ondernomen gaan worden.
.
Met harde woorden aan de ene kant en tegelijk doodknuffelen aan de adere kant houd je het probleem alleen maar in stand. Kijk maar wat er nu weer geberut met de Westermoskee. Hoeveel mis kan/moet er zijn voor er ingegrepen gaat worden. Heel erg veel........... en zelfs dan nog worden er naar oplossingen gezocht die de overlast bezorgers niet teveel tegen het zere been schopt...........

Wishbone | 31-03-07 | 13:01

Ik zie helemaal het probleem niet. Al deze jongens hebben dankzij de koning van Marokko een dubbele nationaliteit. Maak daar dan gebruik van! Dus: Marokkaanse draaideurcrimineel = afpakken Nederlandse nationaliteit = uitzetten naar Marokko, inclusief de hele familie die blijkbaar geen kinderen kan opvoeden. Dat hoef je maar met een paar families te flikken voor al die "niet-opvoedkundige" ouders opeens wakker worden en hun kinderen kort gaan houden. Stel je voor, uit luilekkerland verbannen worden, o, nee, dat willen we niet!

Shani | 31-03-07 | 13:00

Teeuwen 31-03-07 @ 11:36
Projectie, jarenlang heeft de maatschappij met open knuffelarmen en geld, en begrip voor deze heren klaar gestaan, en wat was de dank, afwijzing en zelf gekozen isolatie.
Als de maatschappij dan op haar beurt zegt niets mee te beginnen want het zijn kut marrokanen, dan worden de heren gediscrimineerd.
Het geduld is op, we zijn zelf voor een groot deel verantwoordelijk voor onze daden. zo ook zij die hier heen gekomen zijn.

bakoenin | 31-03-07 | 12:58

ideaal kanonnenvoer

NahUnd? | 31-03-07 | 12:57

Wishbone 31-03-07 @ 12:45
Het is nog steeds niet gebeurd.Fleur Jurgens heeft gewoon het zoveelste rapport gemaakt ,maar dan in boekvorm.Mijn vragen (zie @12:38) worden door haar allerminst beantwoord.
Ik zie dat "knuffelen" ook niet echt meer.De oplossingen die nu geopperd worden (ook van pvda stadsdeel voorzitter Markouch en voormalig PvdA wethouder Aboutaleb) zijn zelfs keihard.
Markouch pleit voor ontzegging uit de ouderlijke macht en plaatsing in internaten, Aboutaleb had het al over kortingen op uitkeringen van de ouders van probleemjongeren.
En onder de Marokkanen die ik ken (van de sportschool, van werk) zijn in hun mening over de probleemjongeren vaak radicaler dan menig GS reaguurder.

LoudAndProud | 31-03-07 | 12:52

@Botte 31-03-07 @ 12:34

Klopt weer geheel!

Mekker | 31-03-07 | 12:51

LoudAndProud 31-03-07 @ 12:38
Waarom is dat nog nooit eerder gebeurt ? Waarom is er iedere keer weer een onderzoek nodig om tot dezelfde conclussies te komen ? Waarom moet er een boek geschreven worden om de problemen te benoemen zodat het in heel Nederland gelezen kan worden ?
.
Mijn idee is dat het door de kliek PVDA/GL onder de pet gehouden moest worden zodat het niet duidelijk zou worden dat de oplossingen van het knuffelen niet werken. Ik ben er van overtuigd namelijk dat als de politie met dit verhaal alleen maar bij Cohen aanklopt, dat er een moskee of een marhabba huis bijgebouwd gaa worden. Persoonlijk denk ik dat dat de ware reden is dat het op deze manier gebeurt..........

Wishbone | 31-03-07 | 12:45

het vrouwtje heeft wel lef, zichzelf makend tot een doel van eerwraak.. ik had het niet gedaan, maar gelijk heeft ze wel....

DasDude | 31-03-07 | 12:45

@hammar

Het is een combinatie van perverse religieuze beleving en morele onderontwikkeling.

Jouw redenering gaat niet op want er zijn genoeg gevallen van moslims die zich wel aanpassen aan het westen, zonder dat er een fatwah tegen ze wordt uitgesproken.

Maar goed, jij stelt de religieuze beleving van een achterlijke bergbewoner die in de grote stad is komen wonen gelijk met een wereldreligie.

Dan is dezelfde achterlijkheid met welke men in de bijbelbelt het christendom beleeft dus exemplarisch voor het christendom wereldwijd?

Rabarberke | 31-03-07 | 12:40

@Wishbone 31-03-07 @ 12:33
Ze heeft geen enkele reactie van Marokkanen in haar onderzoek opgenomen, ze heeft met geen enkele Marokkaan gepraat.
Weet je wat ik nou interessant zou vinden?Een onderzoek onder Marokkaanse vaders -Waarom spelen jullie niet met je kinderen?Waarom hebben jullie een blind oog voor jullie zonen terwijl jullie dochters voortdurend in de gaten gehouden worden?Wat voor hoop en dromen hebben jullie voor je kinderen en waarom grijpen jullie niet in als je ziet dat het misgaat?Waarom schamen jullie je zo verschrikkelijk dat jullie liever alles ontkennen dan ingrijpen?
Dat zijn namelijk vragen die ik zelf niet zoi snel zou durven vragen aan een Marokkaan.
De dingen die zij onderzocht heeft had iedereen hier in West je al kunnen vertellen.

LoudAndProud | 31-03-07 | 12:38

Mekker 31-03-07 @ 12:29

Tsja... kwoot uit het nu al klassieke artikel van arabist Jansen doen dan:

kwoot

We zijn collectief vergeten dat een vreedzame enclave als Nederland ter verdediging niet genoeg heeft aan de eigen vreedzaamheid, maar dat er ook een aantal gedisciplineerde rotzakken nodig heeft die zo nodig in het verborgene vuile handen maken bij het vechten voor vrede en vrijheid. Het zal niet meevallen om dat overtuigend uit te leggen aan al die brave en aardige mensen van het CDA en de ChristenUnie. En aan de rest.

unkwoot

bottehond | 31-03-07 | 12:34

@loudandproud 11.53

in het echt zeiden ze; ...'zet die kankerding uit' Snap je het verschil?

andere hans | 31-03-07 | 12:34

@ bottehond:
We zien langzamerhand een wedstrijd onstaan tussen stromingen die de sfeer in dit land begrijpen en inzien dat we zo niet door kunnen gaan.
Tragikomisch is wel dat Jan Tomaat zich volkomen distancieert van Wilders, maar dat hij het achterstallig volkomen met hem eens is.
Iedereen zal er nu zo langzamerhand er van overtuigd dat het marokkanenprobleem niet met subsidies, nieuwe behuizing, bepamperen en gedogen, opgelost kan worden.
De keus is nu dat wij als maatschappij op die heilloze weg door te gaan of drastische maatregelen gaan doorvoeren, zoals gedwongen remigratie.
Dat onderwerp is nu nog taboe, maar ik voorspel dat dit onderwerp binnen 2 jaar in de 2e kamer besproken zal worden.

The eimer | 31-03-07 | 12:34

@bottehond 31-03-07 @ 12:22
Nogmaals, ik ontken niet dat er grote problemen zijn.Ik heb welliswaar zeker niet zulke negatieve ervaringen met marokkanen als Wishbone ,maar dat doet er even niet toe.
Ik ben gewoon niet zo onder de indruk van de conclusies van mevrouw jurgens.Haar "mythe 1" en "mythe 2" heb ik al jaren geleden door Marokkanen (!) zelf ontkracht horen worden.
Incidenten?Patronen? Ik ontken ze niet.
Maar ik heb persoonlijk geen behoefte aan de analyses van een schrijfster die nauwelijks goed onderzoek heeft gedaan, nog hecht ik er veel waarde aan.

LoudAndProud | 31-03-07 | 12:33

LoudAndProud 31-03-07 @ 12:27
We zitten er op te wachten omdat er niks mee gebeurt. Het is dus een keer niet zo dat er verschillende rapporten door verschillende instanties zijn geschreven en elkaar tegensspreken. Er is door iemand met een open blik naar gekeken die niet geconfronteerd is door de overlastgevende jongeren. Als je dat interpreteerd zoals ik dat doe zou dat in het voordeel van die jongeren moeten werken.
.
Ik zou wel eens willen weten wat voor andere reactie je van de Marokkanen had verwacht, anders dan wat de schrijfster heeft geschreven ? Hadden die echt wat anders gezegd dan de schrijfster heeft beschreven ?
.
Mijn ervaring leert me dat ze het bij het juiste eind heeft..........

Wishbone | 31-03-07 | 12:33

LoudAndProud 31-03-07 @ 12:21
Kijk maar eens op de Maroksites hoe er daar tegen Markough wordt aangekeken, die man is een landverrader en een jodenvriend, hij moet ook op z´n tellen passen.
Markough is trouwens hulpverlener en ex politieagent, dan weet je echt wel hoe het zit inderdaad.
Slap trouwens, dat `ik ga het geeneens lezen`

Pannie | 31-03-07 | 12:32

topcat 31-03-07 @ 11:25
De kracht van dit verhaal is dat het inzicht geeft wie de hand boven het hoofd gehouden worden door theedrinkend Nederland en aan welke mensen deze zogenaamd sociaal bewogen schoften volstrekt geen boodschap hebben.

Jeremia | 31-03-07 | 12:31

@Teeuwen 31-03-07 @ 11:29

Jij moet je schamen vuile gore linkse hond!

DutchWax | 31-03-07 | 12:30

geen opzienbarende stellingen van Jurgens. Iedereen kan bedenken dat slechte opvoeding kan leiden tot grote problemen. En dat de vrantwoordelijkheid daarvoor natuurlijk in eerste instantie ligt bij de ouders zelf.

Maaier | 31-03-07 | 12:29

@Botte

Mannen met sikjes zijn wel eng

Mekker | 31-03-07 | 12:29

@Loudnproud... en de politie zou er geen goed beeld van hebben, bedoel je dat? Netwerk is bij een paar van die jongens gaan kijken en wat kregen ze t horen"nee hoor meneer geen enkel probleem"... leugens. Denk toch eens na, wat heeft het voor zin om met die jongns zelf te praten? Je gaat toch ook niet met een moordenaar praten om te kijken waar het probleem ligt? Nee je pakt hem hard aan. Dat moeten we ook doen met criminelen in dit land. Doen we dat niet dan wordt het alleen maar erger. LoudnProud is trots maar op wat precies????

RagingBull | 31-03-07 | 12:29

@vast goed. Natuurlijk kun je duidelijke groepen aanwijzen, socio-economische status, gedeelde cultuur, etc. Het enige dat is probeer te zeggen is dat elke jongere in Nederland kansen krijgt door middel van onderwijs en dat de uitdrukking 'wie voor een dubbeltje geboren is, wordt nooit een kwartje' stamt uit een tijd dat grote groepen achtergestelden nog een of andere klassenstrijd dachten te moeten leveren. De rotjongens om wie het gaat scheiden zich doelbewust af van de samenleving en vormen hun eigen klasse, het is m.i. niet zo dat ze het nooit kunnen doorbreken omdat ze nu eenmaal uit een Marokkans nest komen, maar ze moeten het wel zelf doen.

knutsel | 31-03-07 | 12:27

@Wishbone 31-03-07 @ 12:22
Jij doet net alsof er een wereldschokkend boek gepubliceerd is.Dit soort boeken verschijnen al jaren.
Lees eens het vermakelijke "onder Marokkanen" van Igor Wijnker.
Waarom zitten we te wachten op de zoveelste analyse van hoe het allemaal precies zit met marokkanen ?En dan ook nog aangedragen door een journaliste die het boek in opdracht van de politie schreef?En bovendien door iemand geschreven die zelf toegeeft zich geen moment tussen de Marokkanen te te hebben begeven om tot haar conclusies te komen.

LoudAndProud | 31-03-07 | 12:27

LoudAndProud 31-03-07 @ 12:18
Ik woon dus net als jij in West en dat verhalen over overlast gevende marokkanen goed verkopen is bijzaak. Als ik dat boek had geschreven, hadden ze er een stuk slehter af gekomen kan ik je verzekeren. Het is dus in mijn opinie maar goed dat een buitenstaander dit boek heeft geschreven

Wishbone | 31-03-07 | 12:25

@LoudAndProud 31-03-07 @ 12:10 Ja hoor, zowel de politie als ook de geytenwollensokken lullen er maar wat op los, nou volgens mij ligt het een tikje anders, namelijk zo dat zelfs de politie en de geytenwollensokken het niet meer zien zitten, kortom tijd voor de harde hand, tijd dus voor een stel losgeslagen mariniers die even opruimen, net als ooit eens op de dam.

3bier1melk | 31-03-07 | 12:24

LoudAndProud 31-03-07 @ 12:16
Marokkanen zijn het probleem, en zullen natuurlijk uit volle opvertuiging toegeven dat ze het probleem zijn, daar heb je ook helemaal gelijk in.
.
Ik heb trouwens nooit geweten dat schrijvers oplossingen moesten aandragen.
.
En je kunt het inderdaad afdoen met de hulpverleners en politie zoals het al jaren gebeurt. Jammer alleen dat daar geen oplossiongen naar voren zijn gekomen. Zou het dan toch geminimalisseerd worden door Cohen en is het dan toch niet alleemaal rozegeur en maneschijn in Amsterdam zoals Cohen het doet voorkomen.
.
Het is nu heel duidelijk naar voren gebracht en voor een ieder toegangkelijk en kan niet meer weggemoffeld worden.
.
Als je problemen wil oplossen moet je ze eerst blootleggen en bespreekbaar maken. Ze liggen nu open en bloot en het is aan de regering om daar wat mee te doen.

Wishbone | 31-03-07 | 12:22

LoudAndProud 31-03-07 @ 12:10

Jij bent niet gespeend van een fikse dosis intelligentie. De vraag die ik jou op de man af stel is de volgende: hoeveel "incidenten" heeft iemand nodig om een patroon te ontwaren. Daar hoort dan ook de vraag bij: zitten je eigen Menschbeeld en ethiek je niet een beetje in de weg?

bottehond | 31-03-07 | 12:22

@Pannie 31-03-07 @ 12:17
Ik ga het geeneens lezen.
En "Geert" is echt niet de enige die zich met de problemen bezighoudt.
Luister eens naar de ideen van Markouch, stadsdeel voorzitter van Slotervaart.
Persoonlijk heb ik meer respekt voor zijn visie dan voor de populistische uitspraken van een man die al jaren niet onder de mensen geweest is.

LoudAndProud | 31-03-07 | 12:21

" shitman wat is dit alochtonen tegen elkaar dooreen focking wijf triest jonge al waren het racisten oowke nospang weetje wat ga je eige volgsteken G mocros altyd fittie ouwe maar nietom een wijf en dan steken blij dat ik mocro ben wij glijkgoed doen theo van gogh vermoorden zoeits moet je mes doen peace mocro4live"

Zulk soort tuig is het nou. Stukken vuilnis dat het zijn, weg ermee!

Reez | 31-03-07 | 12:20

@Wishbone 31-03-07 @ 12:15
Dan kunnen we elkaar een hand geven, want ik woon in West.Waar denk jij dat mevrouw Fleur jurgens woont?
Het boek is trouwens volgens mij voornamelijk geschreven omdat sensatie verhalen over Marokkanen nu eenmaal goed verkopen.

LoudAndProud | 31-03-07 | 12:18

@knutsel: je hebt gelijk, ik zeg niet wat ik met 'onderklasse' bedoel: lage opleiding, onderaan de hierarchie met geen/laag inkomen, weinig kansen op verbetering. Is gevolg van eigen keuzes en omgeving waarin ze wonen en opgroeien. Is niks marxistisch aan, per definitie heb je in een samenleving een onder- en bovenlaag. In slechte samenlevingen is die grens hard, in goede samenlevingen kun je je opwaarts bewegen.

En ik beweer dat er een onderklasse is die voor een flink deel uit Marokkanen bestaat, en niet dat Marokkanen de onderklasse zijn.

Tot slot: het is niet alleen je eigen keuze, ook je omgeving helpt (schop onder je kont van je vader/moeder, overheid die voor goed onderwijs zorgt, etc.).

vast goed | 31-03-07 | 12:17

LoudAndProud 31-03-07 @ 12:12
Jij hebt het al uit begrijp ik
En zelfs Aboutaleb heeft geen oplossing, volgens hem gaat dit nog honderd (!!!) jaar duren voordat dit probleem zichzelf oplost.
Ja geertje die weet wel een oplossing.

Pannie | 31-03-07 | 12:17

@Wishbone 31-03-07 @ 12:12
Het pretendeert een boek te zijn die de problemen blootlegt door de Marokkaanse ziel, cultuur en achtergrond te analyseren, en dat kan volgens mij niet als je alleen mensen van buitenaf spreekt.
Als ze zou beweren dat het een boek is die alle problemen met Marokkanen opsomt zonder een verklaring te bioeden ,dan kun je volstaan met politie en hulpverleners als bronnen.
En haar totale gebrek aan onderzoek weet ze dan ook nog te verklaren met het arrogante h"et voordeel is bovendien dat je dan praat met mensen die kunnen reflecteren op de situatie. Marokkanen die er middenin zitten, kunnen dat niet."
Tuurlijk.

LoudAndProud | 31-03-07 | 12:16

Geert Wilders (onder andere) heeft een klimaat geschapen waarin álle frustratie eindelijk het daglicht mag zien. Hij loopt ver voor de meeste troepen uit. Noodzakelijk, maar uiteraard een ondankbare taak. Er is in Nederland maar één politicus die ik in staat acht deze problemen op te lossen en binnen 5 jaar (gezien de storm van her- islamisering die óók 0031 treft) ook de islam linea rectaal ons land uit te kicken, (op wat vredelievende aberraties na) en dat is kameraad Jan Tomaat. Tsjek de uitzending met die imam uit Tilburg maar eens bij pauw en pauw. Die tronie van Jan Tomaat: vol walging ende gestrengheid. Hij mot zijn haar eensch laten groeien en een sikje. Het is er wél het jaar voor:

www.deruyter.org/jpg/fotos/1_bol1667.j...

bottehond | 31-03-07 | 12:15

LoudAndProud 31-03-07 @ 12:12
Het boek is ook niet geschreven uit het oogpunt om een oplossing te bedenken maar meer om de problemen bloot te leggen. Weet je wel de problemen die zo heerlijk weggeknuffeld worden door de heer Cohen. Ik woon tussen die teringlijeres en ik kan onderschrijven wat er in het artikel staat. Ik heb het boek al op de bestellijst staan...........

Wishbone | 31-03-07 | 12:15

@Wishbone 31-03-07 @ 12:09
Heb je het al gelezen dan?Of is het voor jou genoeg dat het boek "Marokkanendrama" heet.
En mensen die echt tussen de marokkanen leven -en ze in tegenstelling tot deze grachtengordel mevrouw- ook echt af en toe spreken hoeven het boek ook niet serieus te nemen ,er staat namelijk helemaal niks nieuws in ,en het biedt ook geen enkele oplossing.

LoudAndProud | 31-03-07 | 12:12

Arabist Jansen zei het al.
Deze kut mannetjes worden als wapen gebruikt door gematigde moslims om hun eisen kracht bij te zetten.

Net als de maffia beschermgeld afdwingt van hun slachtoffers betaald de naderlandse staat beschermgeld in de vorm van subsidies en uitkeringen anders gaan deze "jochies" misschien wel radicaliseren.

solidstate | 31-03-07 | 12:12

LoudAndProud 31-03-07 @ 12:10
Nee want die hebben gelukkig nooit met die teringlijers te maken en weten ook helemaal niet wat er leeft op straat.

Wishbone | 31-03-07 | 12:12

bottehond 31-03-07 @ 12:00
Vind je dat ik reageer als door een wesp gestoken?Mwah valt best mee hoor.Je hoort me ook niet zeggen dat er geen problemen zijn.
Maar deze bewuste mevrouw neem ik niet erg serieus nu haar bronnen blijken te bestaan uit de politie en wat hulpverleners.

LoudAndProud | 31-03-07 | 12:10

@vast goed. Werkelijk. Hoezo niet? Het is m.i. vrij duidelijk dat de enigen die de vicieuze cirkel kunnen doorbreken de Marokkanen zelf zijn. Beleid is dus simpel: opvoeden of oprotten. Onderklasse, man hou toch op. Nederland is geen achterhaald marxistisch geheel met duidelijk aan te wijzen onderklassen. Ja de eerste generatie misschien, maar dat geldt niet voor een ieder die hier geboren is en dezelfde kansen heeft als de rest van de Nederlanders. Iedereen MOET naar school en je kansen moet je zelf aanwenden. Kies je ervoor om in een crimineel groepje te blijven hangen ben je het toch echt zelf schuld dat je leven naar de klote gaat.

knutsel | 31-03-07 | 12:09

LoudAndProud 31-03-07 @ 12:07
Mensen die last hebben van die Kutmarokkanen nemen het boek gelukkig wel serieus.

Wishbone | 31-03-07 | 12:09

@Pannie 31-03-07 @ 11:58
Sorry ,maar een boek schrijven dat "het Marokkanendrama" heet zonder dat je daadwerkelijk tussen de Marokkanen bent geweest en zonder dat je met hen hebt gesproken neem ik niet al te serieus.
@Muxje 31-03-07 @ 12:00
Prima ,ik ben het best met je eens.Maar dat neemt niet weg dat ik weinig respekt heb voor een schrijfster die het onderwerp van haar boek -Marokkanen- niet eens spreekt.
En dan nog met onzinnige smoezen als "taalproblemen" en "niet gewenst zijn als journalist"

LoudAndProud | 31-03-07 | 12:07

controle 31-03-07 @ 11:53

OMG dat filmpje had ik nog niet gezien, wat een trieste treurnis met die import afrikanen

Ronman2k | 31-03-07 | 12:07

ik roep al veel langer dat geweld de enige taal is die slechte moslims begrijpen. Deze vrouw snapt dat ook, je ziet dus dat het klimaat veranderd. We geven ze straks hopelijk niet meer de kans om steeds als slachtoffer te spelen. Dat zijn ze namelijk niet. Bovendien moeten wij doortastender zijn en CRIMINELE moslims niet langer als moslims zien. Het zijn immers geen moslims! Tegelijkertijd moet je dus de Islam in Nederland accepteren en op gelijke voet stellen. We mogen daar niet langer op neerkijken maar het omarmen als een goed punt in onze samenleving. Want dat kan de islam wel zijn. En vanaf dat moment, als wij meer inzicht hebben in de islam kunnen wij ook stellen dat bepaalde figuren wel kunnen beweren dat ze moslim zijn maar het feitelijk niet zijn vanwege hun gedrag. Ik ben namelijk ook geen Christen puur omdat ik Chris heet en omdat mijn moeder dat geloof heeft. Dat zou hypocriet zijn als ik dat ga beweren. Dus vanaf dat moment hebben we het ook in de kranten niet meer over moslims die de fout in gaan. De zaken goed scheiden zodat je ook niet de goede moslims daarmee pijn doet of beledigd. Zorgen dat er geen misverstanden zijn.

RagingBull | 31-03-07 | 12:06

@ met een naam als bwahaha moet je niet zeuren over hoe iemand glimlacht. Bovendien word ik doodziek van allochtonen die keihard NEPlachen. Dus verwijt deze dame niet iets over neplachen.

RagingBull | 31-03-07 | 12:05

Toen ikzelf nog voor de linkse media werkte filmden wij ook eens een marok die over de rooie ging, hij stond nl met een sigaret op de film en mocht niet roken van z´n vader legden z´n vrienden uit `ja ik heb respect voor mijn vader` spuugde hij ons toe...
ps niks op tegen verder als je niet gefilmd wil worden.

Pannie | 31-03-07 | 12:04

Mijn moeder zei altijd: wie niet luisteren wil moet maar voelen.

Marrokaan en crimineel => enkele reis Rifgebergte.
Daar horen ze thuis en daar heerst een mentaliteit die zij wel begrijpen.

Taartschep | 31-03-07 | 12:04

"Hulpverleners, wijkregisseurs, dat soort mensen", gelijk opheffen al die subsidie banen, als ze er toch niets van de problematiek afweten.

Karel kwakbol | 31-03-07 | 12:01

@LoudAndProud, als je bronnen bestaan uit alleen de gestaalde linksige hulpverlenerskaders en je komt nog steeds met zo'n negatief verhaal, dan zal er toch wel iets aan de hand zijn, niet? Bovendien vind ik wat ik tot nog toe gehoord heb van het boek en de uitzending helemaal zo gek nog niet; het komt aardig overeen met wat men eigenlijk al vermoedde. Prima conclusies:
1) Het ligt niet aan Islam; het is gewoon een gebrek aan adequate opvoeding. Zowel de ouders als de staat schieten daarbij te kort.
2) "We moeten ophouden met het blijven zoeken naar verzachtende omstandigheden". Juist. Pak de problemen nou een keer aan, zie punt 1.

Muxje | 31-03-07 | 12:00

Toen mijn opa in de jaren 30 als Marechaussee de oproer in de Pijp kwam neerslaan, kreeg hij de gasstellen van 4 hoog naar zijn hoofd gesmeten. Dat waren geen mocro's, maar fijne vrienden uit de autochtone onderklasse. Dubbel paspoort of getint kleurtje hadden ze niet, dus de oplossingen beperkten zich tot strafkampen en tuchthuizen, uitzetting was geen optie.

Twee generaties later hebben de kinderen van de toenmalige tokkies zich opgewerkt tot keurige Almeerders met kantoorbaantje. De huidige onderklasse heeft dikwijls wel een kleurtje en zorgt op hun beurt voor overlast. Heeft niets met cultuur/religie/afkomst te maken, maar met het feit dat er altijd een onderklasse is.

Bij het aanpakken van de overlast moet je natuurlijk wel rekening houden met cultuur/religie/afkomst. En verder goed opleiden, handhaven, huisvesten, prikkelen om te werken, etcetera.

Boek van Fleur schets een probleem bij een deel van de onderklasse. Jammer dat ze het generaliseert naar 'marrokanendrama' en dat haar stellingen zo gammel zijn. Zo valt er geen effectief beleid op te baseren.

vast goed | 31-03-07 | 11:59

LoudAndProud 31-03-07 @ 11:53
Verhalen uit de eerste hand heet dat.
Alle boeken die over nazi duitsland uitkomen zijn ook ´van horen zeggen´

Pannie | 31-03-07 | 11:58

@de honden blaffen... 31-03-07 @ 11:55
"gemolesteerd werd' jij weet ook wat overdrijven is .
"zet dat kankerding uit " riepen ze en toen het niet gebeurde duwde ze de camera weg.
Als iemand aangeeft niet gefilmd te willen worden moet je ook ophouden.Ik had hetzelfde gedaan als er ongevraagd op straat een camera op me gericht werd.

LoudAndProud | 31-03-07 | 11:57

topcat 31-03-07 @ 11:25

Ik voel me bijna bezwaard om te reaguren op je aangrijpend relaas. Weet je wat: ik doe het niet. Behalve dan dit: restecp voor je post en het delen van je gedachten. Jij bent kennelijk door schade en schande de politieke correctheid voorbij. Dat is in ieder geval een goede basis. Ik ben er zeker van dat nog meer stappen zullen (moeten) volgen. Ik kom er nog wel eens op terug. Hier: een bot veur jou, cat.

bottehond | 31-03-07 | 11:57

de honden blaffen... 31-03-07 @ 11:55
Of Rutger in een gristelijke wijk ? ;)

oakie | 31-03-07 | 11:57

"maar ook omdat je als Nederlandse journalist ongewenst bent."
Vreemd dat ik een ploeg van Netwerk dan over straat zag lopen met het bewuste boek om de mening van Marokkaanse jongeren te vragen.Inderdaad ,twee ventjes reageerden nogal agressief ,maar de rest gaf gewoon rustig antwoord.
Zo moeilijk is het blijkbaar toch niet om als journalist met Marokkanen te praten.

LoudAndProud | 31-03-07 | 11:56

waarom een boek kopen om te lezen wat het merendeel van de nederlanders en alle wel geintegreerde allochtonen al lang weten.

fanta | 31-03-07 | 11:56

Ronman2k 31-03-07 @ 11:52
Als ik haar was zou ik heel voorzichtig zijn.Heb je niet gezien hoe hoe de cameraploeg van Netwerk gemolesteerd werd?

de honden blaffen... | 31-03-07 | 11:55

"In het begin dacht ik: ik ga bij zo'n familie op de bank zitten om te kijken hoe het gaat. En dan een tijdje meelopen met hulpverleners. Dat bleek dus onmogelijk. Vanwege taalproblemen, maar ook omdat je als Nederlandse journalist ongewenst bent. Ik heb er daarom voor gekozen de schil om de gezinnen heen te interviewen. Hulpverleners, wijkregisseurs, dat soort mensen"
Ze heeft dus geen enkele Marokkaan gesproken of geiinterviewd voor haar boek, is nooit zelf tussen de Marokkanen geweest om haar conclusies te trekken maar heeft het hele verhaal gebaseerd op de mening van "Hulpverleners, wijkregisseurs, dat soort mensen".
Van horen zeggen verhalen dus, gebundeld in een leuke sensationel kaft.

LoudAndProud | 31-03-07 | 11:53

Is deze mevrouw inmiddels al met de dood bedreigd?

Ronman2k | 31-03-07 | 11:52

@wegmetdebijstand 11:44: sinds we dagelijks getracteerd worden op het betweterige smoelwerk van Halsema, wil ik van geen enkel links persoon ook maar enig commentaar op welk ander fout lachje dan ook meer horen.

Muxje | 31-03-07 | 11:49

Plotseling is het artikel over barbarije van wikipedia verdwenen een kwartier geleden stond het er nog.Hoe kan dat?!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

de honden blaffen... | 31-03-07 | 11:47

wegmetdebijstand 31-03-07 @ 11:44
Nog wakker ?? Fles al leeg of niet ?
Je spreekt wartaal. Malloot.

oakie | 31-03-07 | 11:45

Fijn dat die geiten 2 paspoorten hebben,dan kunnen we ze deporteren naar hun vaderland.Kunnen ze lekker met z,n allen op een rots gaan zitten

kruisridder | 31-03-07 | 11:44

Niks mis met het hoofd van de schrijver. En sinds wanneer is een minzame glimlach verboden? Of moet je gaan zitten janken als je dit onderwerp bespreekt? De gemiddelde GS-bezoeker wordt blijkbaar zenuwachtig van een aantrekkelijke, zelfbewuste vrouw die geen therapeutische taal spreekt, maar gewoon met de keiharde waarheid een leuke grijpstuiver bijeenscharrelt.

wegmetdebijstand | 31-03-07 | 11:44

@Teeuwen 10:36: "Het ontbreken van een onderliggende ideologie is politiek gezien wellicht geruststellend, maar maakt deze jongeren maatschappelijk gevaarlijk. Zij hebben geen (partijpolitieke) redenen om zich fatsoenlijk voor te doen en kennen minder remmingen, in tegenstelling tot politieke organisaties.". Haha? Dusdusdus, deze jongens zijn rotjochies *omdat ze niet politiek geëngageerd zijn*???? Deze is nog een stukje beter dan het idee dat je zonder religie geen moraal kan hebben. "Zonder politiek geen moraal"; het moet toch niet veel gekker worden met onze wereldvreemde wereldverbeteraars.

@topcat: " 1 of andere geitenwollen sok uit Amersfoort het alleen weer op het kansarm op de arbeidsmarkt gooide. Het is zo zielig, de jongens zijn gefrustreerd en reageren dat af. Wederom de slachtoffer rol". Dat soort uitspraken maken mij ook kwaad. En zelfs als het helemaal waar is dat deze jongens alleen maar zo zijn vanwege slechte vooruitzichten, slechte jeugd en andere issues, dan nog.... Dan nog zeg ik:
1) Vergeet de oorzaken even, wat doen we aan preventie en de gevolgen? Wanneer gaat de mantel der liefde er af en de knuppel er over?
2) Afgezien van de oorzaken... is het misschien geen goed idee om te stoppen met het importeren van probleemgevallen en een nieuwe onderklasse, in ieder geval totdat we een manier hebben gevonden om van immigranten kansrijke en fatsoenlijke burgers te maken?

Muxje | 31-03-07 | 11:43

beahaha is geen hakbar.

Don Fappo | 31-03-07 | 11:42

LoudAndProud 31-03-07 @ 11:25

Meer als in het oude westen in Rotterdam hehe grappenmaker.
Hoewel daar leven ook veel Antillianen ja, dat is waar.

Don Fappo | 31-03-07 | 11:41

Ook de mythe van de gastarbeiders wordt vakkundig gefileerd in dit boek.

de honden blaffen... | 31-03-07 | 11:40

Altijd weer die hakbars zoals bwahaha die als een gekke gehersenspoelde sektelid reageren op dit soort artikelen en iedereen die de islam of marrokaantjes ter discussie stelt uit gaat schelden en persoonlijk aanvallen.

Er zit een patroon in, let maar eens op.
Worden dit soort gasten door de moskee betaald om diverse fora te bevolken en hun giftige pijlen te richten op de boodschappers van de waarheid of doen ze het vrijwillig omdat ze nou eenmaal lid zijn van die sekte?

solidstate | 31-03-07 | 11:38

Zo stond´ie in het Parool

Amsterdam, donderdag 29 maart 2007

'Grote ego's met korte lontjes'
Het Marokkanendrama heet het boek dat journalist Fleur Jurgens schreef in opdracht van Politie en Wetenschap. Is het echt zo erg als de titel doet vermoeden? 'In Nieuw West ontstaat een onderklasse van boze jongemannen, vol anti-Nederlandse sentimenten.'

MARCEL WIEGMAN

WAT heeft Fleur Jurgens het meest verrast tijdens haar onderzoek naar de stand van zaken in de Marokkaanse gemeenschap? "Het volstrekte gebrek aan verantwoordelijkheidsgevoel," zegt ze. "Je zou toch denken dat Marokkanen naar Nederland zijn gekomen om hun kinderen een betere toekomst te geven. Waarom laat je je kind van tien dan tot elf uur 's avonds zonder toezicht op een pleintje rondhangen? Dat vind ik raar. Ik kan daar eigenlijk niet zo goed bij met mijn hoofd."

En dan zijn er natuurlijk de kale cijfers. Bijna zeven van de tien Marokkaanse jongens verlaat de school zonder bruikbaar diploma. Eén op de vier Marokkaanse gezinnen leeft van een bijstandsuitkering. Marokkaanse jongens zijn, met andere woorden, sterk oververtegenwoordigd in statistieken waarin een mens niet oververtegenwoordigd wil zijn. Van werkloosheid en armoede tot criminaliteit.

Jurgens: "Ik wist het natuurlijk wel, maar ik blijf dat best choquerend vinden. De ellende waarin Marokkanen leven, heeft me toch verbaasd. En het gebrek aan succes van al die overheidsprogramma's die op die mensen worden losgelaten."

Jurgens werd door Politie en Wetenschap, een onafhankelijk onderzoeksprogramma van de Politieacademie, gevraagd een prikkelend journalistiek boek te schrijven over de vraag wat er toch in vredesnaam aan de hand is in Marokkaanse gezinnen. Veel te vaak loopt het immers mis met de zonen.

"In het begin dacht ik: ik ga bij zo'n familie op de bank zitten om te kijken hoe het gaat. En dan een tijdje meelopen met hulpverleners. Dat bleek dus onmogelijk. Vanwege taalproblemen, maar ook omdat je als Nederlandse journalist ongewenst bent. Ik heb er daarom voor gekozen de schil om de gezinnen heen te interviewen. Hulpverleners, wijkregisseurs, dat soort mensen. Zo heb ik toch een compleet beeld gekregen. Het voordeel is bovendien dat je dan praat met mensen die kunnen reflecteren op de situatie. Marokkanen die er middenin zitten, kunnen dat niet."

Dan valt weer het zware woord 'Marokkanendrama'.

"In Nieuw West ontstaat een nieuwe onderklasse van boze jongemannen. Een onderklasse met een verongelijkt gezicht. Marokkaanse jongens in Amsterdam krijgen hun normen en waarden mee van de straat. Daar komt nog een culturele component bij: het ontkennen van de eigen verantwoordelijkheid. De Nederlandse samenleving is aan alles schuldig. Het eigen falen wordt geëxternaliseerd. Zolang je niet toegeeft dat je zelf iets fout doet, doe je ook niets fout."

Marokkaanse gezinnen lijden daarnaast, aldus Jurgens, onder verstoorde machtsverhoudingen. "De moeders kennen de taal niet en komen het huis niet uit. Voor hun informatie zijn ze afhankelijk van de kinderen die ze geacht worden op te voeden. En de vaders hebben sowieso niets met opvoeden. Huwelijken zijn vaak op zakelijke basis tot stand gekomen, zodat het contact tussen de ouders ook nog eens minimaal is. Dat levert een generatie van Marokkaanse prinsjes op, grote ego's met korte lontjes."

En dan helpt de Nederlandse samenleving ook al niet. "Het toezicht dat er thuis niet is, is er buiten ook niet," zegt Jurgens. "De politie treedt nauwelijks op. De pakkans voor tasjesroof is één op vijftien. Voordat iemand daadwerkelijk wordt opgepakt, is de daad waarvoor gestraft wordt, allang vergeten. En als er al eens eentje in de jeugdgevangenis komt, maakt dat geen enkele indruk. Het is het bekende verhaal van het mooie kamertje met een eigen kleuren-tv."

Marokkaanse jongens die over de schreef gaan, worden volgens Jurgens ook nog altijd verontschuldigd voor hun wangedrag. "Dan zijn het weer die arme, door racisme achtervolgde schepsels. Niemand die ze eindelijk eens een keer aanspreekt op hun eigen verantwoordelijkheid."

Een mens zou er moedeloos van worden. Zo niet Jurgens: "We moeten realistisch zijn. Er zijn soms straten in Amsterdam-West waar vijf Marokkaanse Tokkiegezinnen wonen. Daar kun je niets meer mee. Die mensen kun je hooguit verplicht spreiden over Nederland. Maar er is een grote groep Marokkanen die je wel degelijk kunt pakken. Zorg dat ze niet zo makkelijk uitvallen in het onderwijs. Spreek ze aan op hun eigen verantwoordelijkheid. Er zijn toch ook Marokkanen die het wel redden in de Nederlandse samenleving."

Fleur Jurgens, Het Marokkanendrama, uitg. Meulenhoff, 15 euro.

Woensdag 4 april is om 20.00 uur een debat over het boek in De Rode Hoed.

Debat wat voor Rutger misschien

Pannie | 31-03-07 | 11:38

Teeuwen 31-03-07 @ 10:36
Extreem rechts in Nederland (Volgens een deskundige[een nuchtere boer]anderhalve man en een paardekop)bestaat voornamelijk in de hoofden van mensen die een nogal necrofiele belangstelling hebben voor de tweede wereldoorlog.
www.geenstijl.nl/mt/archieven/047934.h...

de honden blaffen... | 31-03-07 | 11:38

Is het heel erg 'links' om te denken dat deze rotjongens zich inderdaad in een viciueze cirkel bevinden? Volgens mij niet. Het is volgens mij niet eens 'links' om te denken dat het systeem inderdaad de schuld is. Het probleem is slechts, dat het altijd net verkeerd om is bekeken. Als je namelijk het systeem afwijst, is het systeem altijd fout. Deze jongens wijzen het systeem af, waardoor het automatisch niet werkt. De tijd van knuffelen is hopelijk voorgoed voorbij. Het is nu een kwestie van eigen verantwoordlijkheid en je aanpassen aan het systeem. Wil je dit niet, wordt het tijd om als een vlinder terug te fladderen naar je geboortegrond.

knutsel | 31-03-07 | 11:37

Teeuwen 31-03-07 @ 11:29
Wie gaat wat doen dan ? de staat ? Frankrijk heeft wel iets anders laten zien, evenzo Engeland, ze zullen zelf moeten, zelf handen uit de mouwen , werken leren, ontdekken, de beperkte geweldadige hersentjes openen voor wat samenleven is.

bakoenin 31-03-07 @ 11:32

Doe dat maar eens als alles wat je wilt bij het begin al afgesneden wordt.... want je bent toch maar dat kutmarokkaantje wat niets voorstelt.... voor dat je iets kan beginnen is het door anderen al weer de vernietiging ingetrapt omdat je toch maar dat kutmarokkaantje bent die niets wil en niets kan

Teeuwen | 31-03-07 | 11:36

Reinaert 31-03-07 @ 10:17
Blijft staan de vraag waarom het bij dieren wel kan en bij mensen niet.

de honden blaffen... | 31-03-07 | 11:33

Teeuwen 31-03-07 @ 11:29
Wie gaat wat doen dan ? de staat ? Frankrijk heeft wel iets anders laten zien, evenzo Engeland, ze zullen zelf moeten, zelf handen uit de mouwen , werken leren, ontdekken, de beperkte geweldadige hersentjes openen voor wat samenleven is.

bakoenin | 31-03-07 | 11:32

bakoenin 31-03-07 @ 11:27

And a very good morning it is indeed, ouwe Kameraad.

bottehond | 31-03-07 | 11:31

Als het echt escaleert en de auto's en de bezittingen van de rijke klasse eraan gaan moet je eens kijken hoe snel men zaken voor mensen in achterstandswijken gaat regelen want dan komt het ineens te dichtbij en worden ze er zelf de dupe van.
Afkomst is totaal geen reden voor escalatie die op zal gaan treden.... achterstand,discriminatie,een grote groep steeds maar weer in een hoek drijven en er zonder respekt over ze spreken en onszelf steeds op de borst kloppen omdat wij oh zo beschaafd zijn met onze lonsdalejongeren en types als Wilders.
Schamen moeten we ons... heel diep.

Teeuwen | 31-03-07 | 11:29

waskuip-admiraal 31-03-07 @ 10:13
Heb je nooit van Barbarije gehoord?Dat is de naam die vroeger werd gebruikt voor noordafrika.http://nl.wikipedia.org/wiki/Barbarije.

de honden blaffen... | 31-03-07 | 11:27

bottehond 31-03-07 @ 11:25
goeie moge botte

bakoenin | 31-03-07 | 11:27

2001, de stoptrein van Utrecht richting Weesp, een uur of 11 's avonds ter hoogte van station Bussum-Zuid.
De machinist hoort glasgerinkel achter zich en zet de trein stil. Als hij uit zijn cabine komt, zijn daar 15 marokkaanse (geen hoofdletter geen Finnen) jongeren alles wat ze maar kunnen slopen in de trein, aan het slopen. Ze richten voor ettelijke duizenden euro's schade aan. Op het moment dat de machinist de deur doorkomt, wordt hij aangevallen door deze 15 marokkanen.
Met z'n 15-en schoppen ze de man volledig het licht uit de ogen.
Als de conducteur erbij komt, hij was halverwege de trein, wordt ook hij onderhanden genomen. Alleen heeft de conducteur alarm kunnen slaan, wat 1 van de lafbekjes doorheeft. Ze slaan op de vlucht, op 1 na, die de conducteur op dat moment flink vast heeft.
Van alle passagiers helpen maar 2 personen. Een jongen van een jaar of 18 en zijn vriendin van ongeveer 16 jaar.
Schade aan de trein loopt in de duizenden euro's. De jongen die kwam helpen heeft een gebroken neus, de machinist een gebroken sleutelbeen. Het meisje en de conducteur komen er nog af met blauwe plekken.

Ik zag een reportage over dit boek een paar dagen geleden. Ik weet niet of het dit netwerkfragment is, want ik krijg het niet afgespeeld. Maar ik - als volgens enkele van jullie linkse rakker - werd woest toen 1 of andere geitenwollen sok uit Amersfoort het alleen weer op het kansarm op de arbeidsmarkt gooide. Het is zo zielig, de jongens zijn gefrustreerd en reageren dat af. Wederom de slachtoffer rol.
.
Ik ben het totaal niet eens met de heer Wilders, hoe hij ageert in deze maatschappij, maar Fleur Jurgens heeft een punt. Hou nou toch eens op met het vernielingen van de marokkaanse jongeren. Turkse jongeren hebben ook problemen op de arbeidsmarkt, maar ik heb hen - toen ik nog conducteur was - nooit als probleem ervaren. Als er al een Turkse zwartrijder was, dan betaalde deze zijn of haar kaartje gewoon als zij of hij gepakt was. Een marokkaan sloeg vaak eerst of dreigde.
.
Ik ben een aantal jaren geleden van de trein afgestapt. Ik heb zelf een opleiding aan de Pabo betaald en heb daarvoor krom gelegen. (Financieel) Ik sta nu sinds een jaar voor groep 4, als groepsleerkracht, met veel plezier. Maar wat ik nog steeds na al die jaren niet kan verkroppen, is dat ik op mijn voormalige baan bang was. Bang door een trauma dat ik opliep. Want ik kwam er dan wel lichamelijk redelijk goed af, ik ben inderdaad de conducteur geweest in bovenstaand verhaal en heb nog jaren met een post traumatisch stress syndroom gelopen. Overigens heb ik ondanks dat altijd doorgewerkt. Mijn ziekteverzuim was relatief kort.
.
Mijn relaas is helaas maar 1 van de weinigen. Het zijn niet alleen mensen in het openbaar vervoer. Het zijn mensen die door bepaalde wijken willen lopen, omdat ze huisarts zijn, toevallig blank en op weg naar een patiënt. Het zijn meisjes die geen hoofddoek dragen die - ongeacht hun komaf - uitgescholden worden voor hoer. Zo kan ik nog heel lang doorgaan.
.
Fleur geeft aan dat het gedrag op school van deze kinderen en hun schooluitval voor een belangrijke mate bijdraagt aan het feit dat ze geen baan krijgen. Ik geloof best dat er soms ook andere motieven bij komen. Maar als ik als werkgever moet kiezen voor iemand met of zonder VMBO diploma, kies ik voor de persoon met, want dat is wel een doorzetter.
Als hij die dan niet gekozen is, vanwege zijn schooluitval - zijn frustratie op iemand die er helemaal niets mee te maken heeft wil botvieren, dan zit hij goed fout. Voor de tweede keer, want hij had school moeten afmaken.

topcat | 31-03-07 | 11:25

Koren op de molen van Geen Stijl .
Mij viel in het interview op dat de schrijfster wat oplossingen betreft niet verder kwam dan "nou kort ze maar eens op hun kinderbijslag"
Geniaal hoor, geldgebrek zal zeker helpen om een ontspoorde weer op het rechte pad te krijgen.Los van het feit dat het juridisch niet uit te voeren is.
En ephimenco is al 5 keer bespuugd de afgelopen jaren?Ligt het aan mij dat ik nog nooit last heb gehad van een Marokkaanse fluim , terwijl ik vermoed dat ik in een wijk woon waar er heel wat meer wonen dan in de wijk waar ephimenco woont?

LoudAndProud | 31-03-07 | 11:25

controle 1118
Ik heb die Jan Tomaat altijd al gemogen......
Voor zover ze het gemeentebestuur hebben gehaald na de verkiezingszege doen ze wat ze zeggen, van armoedehulp tot milieu. Ik ben het met veel SP punten niet eens, maar het wegzetten (jaja, dat andere sanitaire kordon) van die club door de pvda staatSSocialisten en CDA-grijs is niet te tolereren.

bejaarde op brommer | 31-03-07 | 11:25

Teeuwen 31-03-07 @ 11:16

Zeg me eens: ben jij een beetje authistisch of zeau?

bottehond | 31-03-07 | 11:25

controle 31-03-07 @ 11:18
Had hij al veel eerder gezegd, net zoals Wilders een popurealist

bakoenin | 31-03-07 | 11:23

*vraagt marokkaans, turks, israëlisch, italiaans en cubaans paspoort aan*
Ja, je kunt geen risico nemen he tegenwoordig....

oakie | 31-03-07 | 11:21

poeh nou en dat na al die tijd. Dat wist het merendeel al een jaar of vijf. Valt me wel op dat het nou aan de kaak gesteld word. Hardwerkende Londsdale jongferen uit goede gezinnen in het nieuws... Altijd uitersten hier. Of het is not-done en gelul of het is het helemaal. Allemaal naar voren of allemaal naar achteren. Nou dan niet zeiken. dienstplicht weer instellen als een soort sociale opvoeding en dit soort uitschieters in een mooi kampje doen en werken/leren en respect bijbrengen en afsmeren.

Harley Quinn | 31-03-07 | 11:20

bwahaha 31-03-07 @ 09:21
De waarheid is hard.

de honden blaffen... | 31-03-07 | 11:20

Frotklob 31-03-07 @ 11:10
verbieden verboten forbidden, de almachtige staat zal het allemaal wel regelen.... ook een klassiek links thema.
Niks staat, regelen binnen gestandaardiseerde rechtsspraak.
Vergrijp a straf x, de geschiedenis heeft ook geleerd dat mensen heel goed dingen kunnen oplossen, maar regeringen niet

bakoenin | 31-03-07 | 11:19

@middleoftheroad. Misschien was ik het wel. Er is namelijk een veel te grote algemene deler bij menselijk gedrag (i.e. iedereen kan het). Het is m.i. vrijwel onmogelijk om het specifieke vervelende gedrag van deze rotjongens toe te dichten aan een enkele genetische make-up. Dat is niet zozeer politiek correct, danwel dat het niet aan te tonen valt en voor een groot gedeelte inderdaad aangeleerd is. Leer je bijvoorbeeld niet lezen, zal je nooit hoog scoren op het taalgedeelte van een intelligentietest. Voed je kinderen niet op, trappen ze rotzooi op straat. Een en ander betekent niet dat je het niet mag onderzoeken, anders krijg je weer zo'n Buikhuysen-verhaal, dat het onderzoek wordt afgeschoten om de verkeerde redenen.

knutsel | 31-03-07 | 11:17

En het systeem maar de schuld geven.

Sebastiaan | 31-03-07 | 11:17

Opvallend goed artikel en dat in de Azijnbode. Natuurlijk jaren te laat, maar beter dan niets. Desalniettemin weinig hoop dat men in 070 wakker wordt en maatregelen gaat nemen, met als uiterste consequentie van deportatie van dit soort finse kansenjongeren. Ze willen toch zo graag Fins blijven? Kunnen ze daar fijn tussen hun eigen soort gelukkig zijn. Waarschijnlijker is dat eerst een paar hele groten rassenrellen nodig zijn voor de linkse kliek eindelijk overweegt iets te doen. Of gloort er toch hoop als zelfs Maorijnissen, de linkse paus, tegen dubbele nationaliteit voor bewindslieden is?

middleoftheroad 31-03-07 @ 10:42

Als er rassenrellen komen zal men zich gaan beseffen hoe dom men is geweest om grote groepen jongeren in achterstandswijken te laten kreperen.... dat is het grote probleem achter het geheel... sta er nog versteld van dat het al niet echt geescaleerd is.
De linkse kliek weet heel goed wat er smoort maar er is door het vorige kabinet niets gedaan aan dit probleem.
Alles is weg bezuinigd en rijken zijn alleen maar rijker gemaakt.
Het wordt hoog tijd dat het escaleert en dat rechts zich openlijk diep mag zitten gaan schamen!!

Teeuwen | 31-03-07 | 11:16

Dalrymple kom er maar in, zo zien we maar weer, een knuffeloverheid, is verspilde moeite en verloren tijd .
Maar er blijven op deze manier wel veel PvdA en Christen agogen aan het werk.

bakoenin | 31-03-07 | 11:13

Waarom iets kopen wat zich zo weinig van de common sense distantieert. Desalniettemin, dit wordt Buikhuizen part deux.

ILT | 31-03-07 | 11:11

De beschrijving in bevengenoemd stukje klopt redelijk, maar diegenen die nog laffer zijn horen bij het linkse kluppie, die alles voor goed nemen en dat beetje cultuur dat Nederland nog had ook in de uitverkoop deden. Je mag best opkomen voor iets ook al krijg je er misschien een paar klappen voor, niet gelijk afgeven zonder slag of stoot. Nee, je hoef niet meteen racist te worden maar je mag wel een beetje respect verwachten van mensen die hier hun geluk komen beproeven. Een klein beetje dank voor de mogelijkheid om uit de zandbak en achter de TV te kruipen.

Geschiedenis wijst elke keer uit dat bij een immigratieverhouding van 30/70% (70% staat voor de autochtone bevolking) de pleuris uitbreekt. Dat is geen gokje, dat is al keer op keer gebeurd. Makkelijk te controleren in de geschiedenisboekjes van waar ook over de wereld. Persoonlijk vind ik de mix van culturen een intresssant gegeven, iedereen is anders en het geeft wat kleur aan een saaie samenleving. Vroeger hadden we patat of Chinees, tegenwoordig is onze gastrononomie aardig opgeleukt! En dat als één simpel voorbeeld, er zijn er natuurlijk honderden. Maar het gebrek aan respect voor de ander (dit werkt naar 2 kanten) is een echt probleem geworden. Ik ben voor een zeer streng immigratiebeleid, laten we eerst de problemen binnen onze grenzen eens oplossen en zorgen dat we samen door de bocht kunnen. Te beginnen met een algemeen verbod op welke religie dan ook, uitgezonderd privé belevenis binnenshuis.

Frotklob | 31-03-07 | 11:10

Weest gegroet 31-03-07 @ 11:02
Heb je gezien hoe ze worden als ze ouder worden ... ?

Moi2 | 31-03-07 | 11:06

@Indiana 31-03-07 @ 10:59
Ga er maar van uit dat een kut van Halal geschoren is.

Weest gegroet | 31-03-07 | 11:04

Redneck 31-03-07 @ 10:58
Hadden ze direct ingegrepen wat het nooit een probleem geweest.
Maar men wilde koste wat het kost elkaar overtreffen in "allochtonen knuffelen"
In paars was het zelfs verboten dit probleem te bespreken.
Tja, links=dictatuur.... dus niemand had een kans hier wat aan te doen.

Moi2 | 31-03-07 | 11:03

Goed, om de waarheid zo gedetailleerd te lezen. Mevrouw is goed bezig. Maar criminele Marokkaanse jongeren acuut uitzetten is nog steeds geen optie? Wat willen die criminele Marokkaantjes eigenlijk in onze maaatschappij, als ze Nederland zo vervloeken. Ik hoop dat deze groep zichzelf die vraag eens gaat stellen en dan de eer aan zichzelf houdt. Zo duur zijn die vliegtickets niet.

Frits Bom | 31-03-07 | 11:02

LOL @ Moi2
Zo Sigmund, u hier? Nee, die gevoelens laat ik over aan Pim en anderen. Ik ging voor de charmes en looks van de vrouwelijke variant.

Weest gegroet | 31-03-07 | 11:02

Ik heb heerlijke ervaringen met die schatjes, aanvallen doen ze inderdaad met zijn zessen of meer en dan van achteren. Meisjes van 6 uitschelden voor hoer enz. Het probleem? Linkse kutgemeenten geven die gasten jeugd- honken waar ze gratis vechtsportjes kunnen leren, erg handig op straat.
Verder is het geweldig voor de integratie om als mocro je hele vrije tijd door te brengen met andere mocro's in gratis subsidie panden.
Sluitstuk op dit falend beleid: pak ze nooit aan als ze over de scheef gaan.
Nl is in de steden volstrekt onleefbaar geworden door dit linkse wanbeleid.
Als er afgerekend gaat worden pak ik de socialisten die dit hebben mogelijk gemaakt, als dat linkse tuig opgeruimd is zullen de mocro's zich vanzelf aanpassen. Oprotten mag natuurlijk ook, maar dat laten ze wel uit hun stomme kop. Marokko zit niet op ons uitschot te wachten, ze dumpen de rest van hun eigen rommel ook liever hier. Ziezo, dat is er uit.

bejaarde op brommer | 31-03-07 | 11:02

Iedereen die zeikt heeft zichzelf daarmee.

witteneger | 31-03-07 | 10:59

Eindelijk eens iemand die (durft?) precies de problemen waarmee dat Marrokkaanse volk in Nederland kampt te benoemen.
HULDE !!
Maar is het dan niet meteen tijd om deze mevrouw bij Pauw en Witteman uit te nodigen,zodat het dynamische duo geflankeerd door de ongeschoren kutten van Halal met gedegen onderzoek journalisme kunnen aantonen dat deze Mevrouw de verpersoonlijking van intolerantie is en een ferm aanhangster van het nazi ideologie ,aangezien het gedocumenteerd is dat haar tweede achterneef van schoonzusters kant tijdens de bezettingsjaren('40-'45)
in zijn krantenwijk een gerenomeerd NSB-lid had,en die krant ook nogeens op tijd bezorgde !

Indiana | 31-03-07 | 10:59

Ik woon in Amsterdam oost, mijn postcode heeft geloof ik 67% niet westerse allochtonen.. Heb laatst zelf voor het eerst echt nadrukkelijk meegemaakt wat er allemaal mis is in Nederland.

Ging n potje voetballen met een paar vrienden, allemaal begin 20. Pleintje was bezet door groepje 8 tot 12 jarige jochies. Ok, we vragen of we mee mogen doen, we gingen toch alleen voor de lol. Wij tegen tegen die kleintjes wouden ze, prima. Heel voorzichtig voetballen, oppassen dat je niet per ongeluk een kindje pijn doet.

Een uur later hadden ze op mijn surinaamse vriend gespuugt, hem heel erg racistisch uitgescholden (aap etc). Onze bal geprobeerd te jatten. Een vriend van me met een fietszadel op zn hoofd geprobeerd te slaan. Moeders, zussen, en andere familie met vooral anaal gefixeerde opmerkingen beledigd. geslagen en geschopt ..

Maar wtf kan je er aan doen, je kan geen 10 jarig jochie verrot slaan, je bent altijd schuldig :S

Mr. Brightside | 31-03-07 | 10:59

in nederland word alles genegeerd, tot dat het te laat is, dan worden ze in denhaag pas wakker

Redneck | 31-03-07 | 10:58

Weest gegroet 31-03-07 @ 10:49
"Vaak prima gasten, niks mis mee, in ieder geval niet berooerder dan de gemiddelde hollandse boerenlul"
-
Overigens wel geinig dat je ze alleen maar gelijk vindt aan een Hollandse "boerenlul" en niet aan een Hollandse man.
hmmmm.... onderdrukte gevoelens ? .... hmmm ? ;-)
Geintje..

Moi2 | 31-03-07 | 10:57

Het is inmiddels toch wel duidelijk dat het probleem niet meer met de huidige linkse theedrinkmissies opgelost kan worden.
Er zijn daadkrachtige maatregelen nodig - hard waar nodig - die een duidelijk signaal afgeven dat de maatschappij het niet meer 'pikt'.
Voorts dienen Marokkaanse subsidieclupjes aangepakt te worden, sterker nog, geldkraan dicht draaien totdat duidelijk het nut van die clubjes is bewezen.

Rest In Privacy | 31-03-07 | 10:56

@Sytze Vliegen 31-03-07 @ 10:38
echt waar is dat een Maleier eerder dronken is omdat dat genetisch bepaald is. Vragen, vragen vragen...

Ja, dat is waar. Ook waar is dat veel negers een betere aanleg voor veel sporten hebben en dat aboriginals minder begaafd zijn volgens westerse IQ tests.
Er zijn dus wel degelijk (gemiddelde) verschilen tussen groepen mensen, maar het daar over hebben is politiek incorrect.
Ik kan me nog goed een discussie met iemand herinneren die absoluut niet wilde accepteren dat sommige mensen nou eenmaal met meer intelligentie/aanleg geboren werden dan anderen. Nee hoor, het lag allemaal aan opvoeding en de kansen die je kreeg. Slaap lekker

middleoftheroad | 31-03-07 | 10:50

bwahaha 31-03-07 @ 09:21
Hou toch eens op man !
Wees blij dat jullie eindelijk voor volwaardige mensen aangezien.
En dan ben je verantwoordelijk voor je eigen daden.
-
Links ziet jullie al jaren als wat achterlijke en ietwat domme "untermenschen" waar je alles maar van moet gedogen wat "door hun afkomst kunnen ze niet beter"
Zeg maar, zoals je veel gedoogt van debiele/achterlijke kinderen.
-
De grap is dat iemand als Geert Wilders of vele z.g. Xenofoben op dit forum, jullie wel voor volwaardig aanzien en dus kwaad worden dat jullie je zo minderwaardig gedragen.
-
Maar dat had je waarschijnlijk nog niet zo door.... nou ja, misschien had links hierin dan toch gelijk.

Moi2 | 31-03-07 | 10:49

What went wrong? In bijbaantjes vroeger vaak met marokaanse jongens samengewerkt. Vaak prima gasten, niks mis mee, in ieder geval niet berooerder dan de gemiddelde hollandse boerenlul. Konden ook zo aan de bak als vakman. Toch ook weer de VMBO en het niet meer opleiden voor een vak als mede-oorzaak? Zie nu dagelijks in Drenthe overigens bijna nooit meer een marokaan, dus kan niet inschatten hoe het heut zum Tage is.

Aardig stukje aanvullend leesvoer. Herkenbaar stuk over sociale controle(mythe3). Heb ooit een marokkaanse vriendin gehad. Stiekum, want de berberse gemeenschap mocht het natuurlijk niet weten. Niet spreken op straat etc, want dan werd vader er wel via via op aangesproken. Terwijl 13 en 14 jarige broertjes probleemloos tot 1 uur 's nachts op straat van alles en nog wat uitspookten. Kennelijk is men aan één oog blind.

Weest gegroet | 31-03-07 | 10:49

@koyt
Jaja. Laat de man maar naar de broedmachine gaan en niet andersom. En de hypocrisie van het zelf kunnen doen wat je anderen verbiedt (ja ik moet met een maagd trouwen en ja ik moet eerst goed oefenen om het haar naar de zin te kunnen maken *kuch*), dat is het beste recept voor de teloorgang van ons 0031.
Ik zeg afvoeren naar eigen paspoortland, of aanpassen aan ONS land.
En waar staat dat aanpassen aan waar je je bij wilt aansluiten raar is ?
Als je je aanmeldt voor een volleybalclub moet je ook niet tijdens de wedstrijd gaan voetballen. Dan moet je naar een voetbalclub gaan. Ies siempel.
*zich vroeg op de ochtend al ergerend*

oakie | 31-03-07 | 10:47

Reinaert 31-03-07 @ 10:42

Ik ben bang dat mijn Friesin het onderzoeksplan afkeurt ;-)

Sytze Vliegen | 31-03-07 | 10:46

De politieke kuilen om de kop in te steken worden langzamerhand gedempt.

Pimpbot | 31-03-07 | 10:45

Prima analyse van De Volkskrant!

AppletjeQut | 31-03-07 | 10:44

@Sytze Vliegen 31-03-07 @ 10:38:
Wellicht ware het aan te bevelen enig vergelijkend warenonderzoek te doen, en dan heb ik het over empirisch onderzoek uiteraard.
.
Met andere woorden: neem ook eens een Brabantse en kijk eens hoe lang het duurt voordat je die het bed uitgeschopt hebt (en hoeveel moeite je dat kost), vergelijk dat met je Friezin en je bent al een eind verder!

Reinaert | 31-03-07 | 10:42

Opvallend goed artikel en dat in de Azijnbode. Natuurlijk jaren te laat, maar beter dan niets. Desalniettemin weinig hoop dat men in 070 wakker wordt en maatregelen gaat nemen, met als uiterste consequentie van deportatie van dit soort finse kansenjongeren. Ze willen toch zo graag Fins blijven? Kunnen ze daar fijn tussen hun eigen soort gelukkig zijn. Waarschijnlijker is dat eerst een paar hele groten rassenrellen nodig zijn voor de linkse kliek eindelijk overweegt iets te doen. Of gloort er toch hoop als zelfs Maorijnissen, de linkse paus, tegen dubbele nationaliteit voor bewindslieden is?

middleoftheroad | 31-03-07 | 10:42

Teeuwen 31-03-07 @ 10:36

Ik had al maanden niets meer van die Lonsdalers gehoord eigenlijk. Ik dacht dat ze alweer uit de mode waren. How 'bout "pringle-jeugd"? "unitedcoloursofbennetonbengeltjes"

Sytze Vliegen | 31-03-07 | 10:41

Oei, dat boek zal wel weer de gebruikelijke deaudsbedreiginkjes opleveren aan het adres van deze schrijfmevrouw, denk ik zeau.:<

Hertogin v. Pauperen | 31-03-07 | 10:39

Reinaert 31-03-07 @ 10:17

De boeken van de weduwe kunnen me gestolen worden, denk ik. Zo wetenschappelijk zullen die niet zijn.

Ik zou wel eens willen weten of de Fries echt koppiger is dan de Brabander (wat mij eraan herinnert dat ik mijn Friesin direct uit bed moet schoppen) en of het echt waar is dat een Maleier eerder dronken is omdat dat genetisch bepaald is. Vragen, vragen vragen...

Sytze Vliegen | 31-03-07 | 10:38

cgi.omroep.nl/cgi-bin/streams?/id/NCRV...

Iedereen die zich gedraagt zoals het niet hoort aanpakken... niet alleen die marokkaanse jongens,zitten ook goeie bij die zich netjes gedragen en studie volgen,gewone oerhollandse jongens even zo goed die zich zonder enige beschaving gedragen.
Politie moet veel harder optreden tegen dat soort types,ook de burgers zelf zouden niet zo laf moeten zijn en bij wangedrag moeten optreden.
Maar de meesten zijn lafaards.... van alles met de mond beleiden maar iets doen en optreden zijn ze te laf voor.

-------------------------------------

"Snelle aanpak Lonsdale-jongeren noodzakelijk
Veel aandacht voor Lonsdale-jongeren
Er gaat geen dag meer voorbij of ergens in het land zijn de zogenaamde Lonsdale-jongeren in het nieuws. Terecht is er veel aandacht voor hen, want het gaat om een groot maatschappelijk probleem. In veel gemeenten hebben zich groepen jongeren gevormd, die een bedreiging vormen voor onze samenleving. Een bedreiging in de zin van dat zij burgers van niet-Nederlandse afkomst en hun eigendommen belagen. Regelmatig berichten de media over nieuwe gewelddadigheden. Nog meer gewelddadigheden halen het nieuws niet.

Rechts-extremisme
Ten onrechte wordt door veel mensen verondersteld dat we te maken hebben met een rechts-extremistisch netwerk. Doorgaans bestaat er geen relatie tussen deze jongeren en georganiseerd extreem-rechts, alhoewel een aantal organisaties wel onder deze jongeren probeert te werven en er in sommige gemeenten een duidelijke relatie is. In de meeste gevallen gaat het om hangjongeren die zich bedienen van extremistische retoriek en symboliek, al dan niet van het internet geplukt, of van gesimplificeerde uitspraken van politici of anderen.
Het ontbreken van een onderliggende ideologie is politiek gezien wellicht geruststellend, maar maakt deze jongeren maatschappelijk gevaarlijk. Zij hebben geen (partijpolitieke) redenen om zich fatsoenlijk voor te doen en kennen minder remmingen, in tegenstelling tot politieke organisaties. Sterker nog, zij ontlenen hun imago aan hun uitlatingen en daden.

Gevaar van geweld maakt ingrijpen door gemeente noodzakelijk
Het is van groot belang dat er snel en accuraat wordt ingegrepen. De kans op geweldsdaden met ernstige gevolgen is groot. Gemeenten die zich geconfronteerd zien met dit probleem, moeten maatregelen nemen. Het is onacceptabel dat burgers zich niet meer veilig voelen en voorkomen moet worden dat anderen het recht in eigen hand gaan nemen. Als eerst verantwoordelijke voor de openbare orde dient de gemeentelijke overheid het voortouw te nemen. Maar hulp van andere partners is daarbij onontbeerlijk. De aanpak moet zowel preventief als repressief zijn.
"

Teeuwen | 31-03-07 | 10:36

@ Rabarberke

Het is de religie die ervoor zorgt dat zij niet integreren in de geseculariseerde West-Europese maatschappijen. Dat kunnen zij niet, vanwege de voorschriften die voor moslims gelden. Hun ouders zijn moslims en onderworpen aan een dictatoriale alles-bepalende religieuze wetgeving, of zij dat nu leuk vinden of niet, en kunnen er niet aan ontsnappen, behalve door afvalligheid aan de islam, waarop de doodstraf staat, dus de rotjochies kunnen dat evenmin. Dat die doodstraf hier moeilijk uitvoerbaar is ligt aan de geseculariseerde West-Europese maatschappij, die de Nederlandse is, die staat het niet toe. Wie meent dat de religie bij de Marokkanen niet bij hun cultuur hoort en daarin geen rol speelt, heeft een essentiële boodschap gemist.

Hammar | 31-03-07 | 10:34

Waarom was dat boek niet het boekenweek geschenk?

wattiserdan | 31-03-07 | 10:33

@oakie 31-03-07 @ 10:21:
Ach, het importeren van een lekker mokkel alleen voor de sex en verder doen en laten wat je wil, heeft toch zijn charme. Niet? Beetje de macho uithangen, schijt hebben aan de maatschappij! Heerlijk!
.
Goed, Nederland is binnen 5 jaar failliet als dit de gangbare mentaliteit wordt, maar wat hebben we het leuk gehad in die vijf jaar!
.
Zolang FC Geytenwollonsok aan de macht is in ditland, gebeurt er niets. De bewindspersonen roepen dikke Boehoe en verdwijnen 's avonds naar hun veilige wijken, waar de enige niet-westerse allochtonen bestaan uit de plaatselijk chinees en enkele import jappen van de plaatselijke Sony vestiging....

koyt | 31-03-07 | 10:33

Integererasiekampen iekswier juo ies die beste uploesing!

..zapper | 31-03-07 | 10:30

-edit doe eens niet op 1 heaup gooien -

DutchWax | 31-03-07 | 10:29

Misschien is het doenlijk om een vragenlijst samen te stellen met vragen als:
Zijn er omstandigheden waarin je een vrouw of een homo een pak slaag mag geven? Of ken je omstandigheden waarin je een familielid mag doden (uit eerwraak bv.).
Uit de antwoorden op dergelijke vragen zullen best wel wat schapen en bokken boven komen drijven.
==

bebop | 31-03-07 | 10:28

Ergens hebben mensen als Fleur, Sylvain en Rob misschien ook wel een klein beetje gelijk.

Zaans Blok | 31-03-07 | 10:27

Die Fleur neuqt ze zeker ook.

Zo jammer! | 31-03-07 | 10:22

Gelukkig dat het er steeds meer worden, dan staan ze steeds minder vaak alleen. Integratie zal dadelijk behelzen dat wij hekbar moeten leren zijn en doen. Ik heb al een scooter aangeschaft en ben op zoek naar een woordenboekje straattaal op z'n (nu nog allochtoons, dadelijk autochtoons ?) SWA...
*houdt z'n hart vast*

oakie | 31-03-07 | 10:21

-weggejorist-

killermiller | 31-03-07 | 10:21

@Sytze Vliegen 31-03-07 @ 10:09:
Die boeken zijn er wel, worden alleen niet meer herdrukt (overigens zijn de meeste boeken over dit onderwerp ook in het Duits geschreven, dat maakt ze niet echt lekker leesvoer natuurlijk).
.
Gisteren is er nog een 'oude dame' begraven, hield er een prachtcollectie van dit soort boeken op na ;-)

Reinaert | 31-03-07 | 10:17

@ Sytze

Inderdaad.. er zou eens gekeken moeten worden of er vruuger, voor de sixties, iets geschreven is over die rifbeweoners en andere volken..
Oude reisverslagen e.d.

waskuip-admiraal | 31-03-07 | 10:13

De vergelijking dat er in Marokko geen ettertjes rondlopen ( zoals in 0031 )
gaat in feite niet op. In Marokko is er geen meerderheid van andere, in hun ogen, minderwaardige religies. Volgens mij willen ze zich superieur wanen in een land vol met dhimmies. Strikt genomen zijn 'wij' dat ook en leggen hun geen strobreed in de weg! De angst van onze politici ( en burgers ) wordt geroken.

HP de Tijd lezer! | 31-03-07 | 10:09

Eigenlijk vreemd dat er over hondenrassen hartstikke dikke boeken geschreven worden, over de verschillen en de karakters. Over hoe een Fox Terriër reageert en hoe slim een Beagle is. Over het gedrag van de herder en de tekkel. Als het dan op mensen aankomt, bestaan die boeken ineens niet.

toch vreemd...

Sytze Vliegen | 31-03-07 | 10:09

@bwahaha 31-03-07 @ 09:21
Kom eens met een inhoudelijk argument voor de afwisseling.

L. Oser | 31-03-07 | 10:07

@hammer

Cultuur is wat anders dan religie. En nee, religie heeft er weinig mee te maken. Wat er wel mee te maken heeft is cultuur. Een cultuur waar mensen alleen binnen de perken blijven mits ze voldoende stokslagen krijgen. En die cultuur hebben we hier doorbroken: we hebben de stokken van de ouders afgepakt.

Rabarberke | 31-03-07 | 10:06

die marrokaanse jongeren hebben zich goed aangepast aan nederland.

pppender | 31-03-07 | 10:05

Tja bwahahaha, de waarheid is hard.

andre wouterlood | 31-03-07 | 10:02

Ik heb al gelezen dat ze meent dat de islam er niks mee te maken heeft, dus dat de cultuur waar die rotjochies uit voortkomen irrelevant is. Mij lijkt het alleen maar ontzettend dwaas om niet te zien dat cultuur en religie in het Marokkaanse milieu zo aan mekaar vast zitten en elkaar zo bepalen, in tegenstelling tot hoe het er in de geseculariseerde Nederlandse cultuur aan toegaat, dat ik dank zij die bevreemdende uitglijer van mevrouw geen interesse kan hebben in haar boek.

Hammar | 31-03-07 | 10:02

@karmahead

Dat is juridisch niet mogelijk. Ze zijn gewoon Nederlander. Dan zou je dus een strafmaat hebben die de ene Nederlander anders behandelt dan de andere Nederlander voor hetzelfde misdrijf.

Of je zou een ander strafrecht voor mensen met dubbele nationaliteit moete hebben.... vergezocht allemaal...

Rabarberke | 31-03-07 | 09:55

Smerig hoor: Met feiten en onderbouwingen allerlei linkse stellingen keihard onderuit halen. Kunnen jullie wel?

HenkY | 31-03-07 | 09:54

@bwahaha

idd, dat is voor een hoofd voor een journaliste zeer sympathiek. Check de tronie van Henk Blanken eens.

Rabarberke | 31-03-07 | 09:53

Zou het niet mogelijk zijn, overheidswege, fabrieksmatig een bepaalde substantie, of stofje, door bijv. de tahine pasta of soortgelijke, te te laten mengen? Ik noem maar een zijweg!

Frank Culemborg | 31-03-07 | 09:53

Ik geef het nog zo'n dertig jaar...

braadlap | 31-03-07 | 09:52

@Ohjee: scroll maar naar 17:14

En check overigens hoe ze lekker ophitst door te verwijzen naar Franse toestanden.

Weet je, ik houd het voor gezien. Heb wel wat beters te doen op m'n zaterdag. Doei Geert-adepten.

bwahaha | 31-03-07 | 09:52

Terugsturen mag niet, daar beledig je de koning van Marroko mee!
( Zou zomaar eens kunnen! )

HP de Tijd lezer! | 31-03-07 | 09:51

@bwahaha, je bent sneu, ze schrijft ook positieve dingen over een deel der Maroks, dat daar weinig over te schrijven valt is niet haar probleem. en jouw probleem met haar gezicht hoef je niet aan te dikken, het is een bekend verschijnsel dat Marokkaanse mannen liever geen lachende vrouwen zien. Voor de rest bevestig je met jouw korte lontje haar hele boek, ga je nog langer door met reclame maken?

3bier1melk | 31-03-07 | 09:50

@Rabarberke,

samenwerkingsverband? Gewoon Nederlands paspoort innemen nadat ze een misdrijf hebben begaan. Ze zijn dan gewoon Marokkaan en kunnen zo op het vliegtuig (onder dwang). Een van de grootste problemen in Nederland is ook wat voor een definitie we geven aan een misdrijf. Marco Pastors had het daarover tijdens de campagne. Als je in Rotterdam iemand een mes tegen zijn hoofd zet en berooft dan valt dat onder de kleine criminalitiet. Zo gek is het in deze bananenrepubliek.

karmahead | 31-03-07 | 09:50

En het blijft maar door etteren!

HP de Tijd lezer! | 31-03-07 | 09:49

*gaat vast thee zetten, Job, blieft u een kopje?*

Spaansche Griep | 31-03-07 | 09:48

Het is gewoon heel simpel, als je als maatschappij dat gedrag jarenlang pikt, dan stimuleer je het ook.

Nederland is een vrijstaat voor drugshandelaren, kruimeldieven, oplichters en corrupte politici. Het is het Italie van het noorden zeg maar.

Of beter: Italie is het Nederland van het zuiden...

Rabarberke | 31-03-07 | 09:48

bwahaha 31-03-07 @ 09:35 Wat is je obsessie "die kop"? Niks mis met dat hoofd.

OhJee | 31-03-07 | 09:47

Nee daar wisten wij Hollanders in de gouden eeuw wel raad mee , met zulke incestlijers.
Vandaag de dag schuwen ze eenbeetje fysiek geweld ,rterwijl Holland daar groot mee is geworden,duS GEWOON EEN BEETJE JACK BAUER STIJL en alles lost zich van zelf op.

dennis van arkel | 31-03-07 | 09:46

Wat is het probleem? Waarom zeurt iedereen altijd over die criminele Marokkaanse jongeren? Het is toch zo eenvoudig?

Ze hebben een dubbele nationaliteit en mogen dus ook in Marokko wonen. In Marokko kennen ze het probleem van dit soort jongeren niet, dus kunnen ze het daar waarschijnlijk ook prima oplossen.

Dus HUP, samenwerkingsverdrag met Marokko om deze jongeren op het rechte spoor te krijgen in een 3 jarige opfriscursus islamitische fatsoensnormen in de spaanse sahara.

Want als je Marokko als jongere je misdraagt, dan knopen ze je eenvoudigweg op aan de hoogste boom. Dat stammenrecht werkt vooral in het rifgebergte optimaal.

Waarom wij dat hier niet meer doen is mij een groot raadsel.

Je gaat toch ook niet tegen een stel neukende konijnen hier op straat een bekeuring uitschrijven? Dat snappen ze niet. Je geeft ze gewoon een rotschop.

(ok kom maar op)

Rabarberke | 31-03-07 | 09:41

@ blabla:
polletiek wenschelijke leugens moeten steeds luider en agressiever om het morrende volk te intimideren.
Is de schrijfster van dit opendeurenwerk al van fatwa voorzien?

Jan Passant | 31-03-07 | 09:39

DE onbeschoftheid, de domheid de lafheid de gevolgen van generatie's incest en alfabeten. Noemt zich ook nog gelovig terwijl ze geen boek kunnen lezen. En dat vreet in Nederland de ruif leeg.

lara | 31-03-07 | 09:39

Hier de hele uitzending. Tsjek die kop van de schrijfster... www.netwerk.tv/middle.php?aflevering_i...
(Het stuk was ook heel toepasselijk bij Netwerk uitgezonden na een ander stuk over hoe waardig sommige Nederlanders wel niet om gaan met lijken van Nazi's en hoe ver ze gaan daarin.)

bwahaha | 31-03-07 | 09:35

Koren op de molen zeg ik.... en een molen heeft af en toe koren nodig.
Maar goed, lekker boeiuh, tante Truus, dat er een probleem was wisten we al, nu nog de oplossing...

Cunegho | 31-03-07 | 09:34

Ik geloof opzeker dat de politiek in Nederland al jaren wegkijkt van dit soort problemen. Met name meneer Cohen kan hierover meepraten. Dat is boek is dus ook het lezen waard voor heel die linkse club in dit land. Vind het trouwens wel vreemd dat er idd tot 3 keer toe hetzelfde fragment achter elkaar is gemonteerd.

karmahead | 31-03-07 | 09:34

Als ik de stukjes lees en het filmpje zie gaat mijn bloed koken. Wat een kleine ter***lijertjes zijn dat. I
De afkomst maakt mij eigenlijk geen reet uit maar volk dat zich zo gedraagt hoor niet thuis op straat.

El_Guapo | 31-03-07 | 09:33

Opgefokte zandnegers, probleem spreken 'we' als 20 jaar nodig maar de geytenwollensokken kliek kwam maar niet in actie behalve met het wijzen met de bijbel der politieke correctheid.

www.volkskrantblog.nl/bericht/117913 trouwens erg verhelderen. en dat voor de azynbode

7 van de 10 finnen maakt de opleiding niet af........ Hoezo kansarm? Je verpest je eigen kans en kan net als je vader/moeder het laag betaalde ongeschoolde doen. Gevolg criminaliteit want de merkkleding en de BMW moet er toch staan.

Mark my words met de huidige generaties zijn we niet klaar mee, ook zy willen een importbruid en zetten een aantal koters op de wereld.... De geschiedenis zal zich herhalen.

Bluto Blutarsky | 31-03-07 | 09:31

Rabbae heeft helemaal geen tijd om dat boek te lezen.
Druk, druk, druk, met het resosialiseren en integreren van 15 miljoen autochtone Nederlanders in de multiecul maatschappij.

The eimer | 31-03-07 | 09:28

Grappig. In de dump stoppen ze een stuk scene van het interview met die schrijfster, maar letten ze er wel op dat ze zelf niet in beeld komt met haar minachtende lach. Verder lukt het de redactie wel om DRIE KEER EEN SCENE achter elkaar te zetten.

bwahaha | 31-03-07 | 09:24

Het is de waarheid, en iedereen weet het.

Koude Kipcorn | 31-03-07 | 09:24

goed geslapen bwahaha? Je kan dus ook gewoon stellen dat deze dame niet ver van de waarheid schrijft, en ze wil natuurlijk ook extra graties bodyguards na deze publicatie ;-)

milo | 31-03-07 | 09:24

Ik had zelf de reportage op tv gezien. Wat had dat afschuwlijke wijf (schrijfster) de hele tijd zo een minachtende glimlach op d'r bek. Ook het interview met haar in de krant was 3x niks. Het druipt er van af dat zij zeker niet objectief was bij het schrijven van haar boek. Men weet wel hoe 'lekker sensationeel' een boek te schrijven. Ze dacht vast: Hey, als Geert zoveel procent vertegenwoordigt, dan moet er toch wel een bestseller te schrijven zijn als je een bepaalde stijl gebruikt...

bwahaha | 31-03-07 | 09:21

lekker zeg, die finnen ook altijd!

Béééééééh | 31-03-07 | 09:19

-weggejorist en opgerot-

tegengas | 31-03-07 | 09:19

REAGEER OOK

linktips: Energie vergelijken | Autoverzekering vergelijken | Zorgverzekering vergelijken | Online Casino