Tendentieus, ongefundeerd & nodeloos kwetsend

VideoColumn - Jan Roos staakt de februarimaand

Daar is ie weer. De wekelijkse in your face videocolumn van de immer opdringerige indringende Jan Roos, de man die het verdrukte machismo uit de mottenballen van de onmin trekt terug op de catwalk van het publieke discours paradeert. Dit was de week van de februaristaking, waarin mannen van stavast van weleer opstonden tegen de jodenvervolging door de Duitse bezetter. Anno heden is de herdenking er eentje waarin de historisch gezien behoorlijk pijnlijke - om niet te zeggen: schofterige - bewering 'moslims zijn de nieuwe joden' aan terrein wint. Dat krijg je in een week geworden samenleving waarin confrontatie gevreesd wordt uit naam van de Lieve Vrede. Voor zolang als het duurt...

Reaguursels

Inloggen

Vandaag in NRC Handelsblad (p. 10):
Er is een man van 33 aangehouden die een molotow-cocktail gegooid heeft naar een moskee in Enschede om deze in brand te steken. Op dat moment waren er mensen in het gebouw, onder wie kinderen.
Afgelopen week kregen diverse moskeeën in Nederland dreigbrieven. Daarin stonden hakenkruisen, de adelaar van nazi-Duitsland en teksten als: "Binnenkort hoog bezoek! Varkens" en "Islam is valse en duivelse religie". Moskeeën in Rotterdam, Den Haag, Utrecht en Nijmegen ontvingen zo'n brief.

Wie zei daar dat moslims "de nieuwe joden" zijn? Nee toch?

Pace | 01-03-16 | 00:26

notamused | 27-02-16 | 11:16

Uitstekend verhaal. 'een cultuur kan massaal gek worden'. U geeft een uitgebreid aantal oorzaken hiervoor.

Mijns inziens speelt ook het teloor gaan van het christelijk geloof hier een belangrijke rol in. Hoewel er iets ongrijpbaars blijft als je wilt verklaren hoe het zo ver gekomen is.

Nog goed herinner ik mij de jaren zeventig waarin mensen van middelbare leeftijd de kerk verlieten en een nieuwe religie vonden: Die van het materialisme. Een kleuren tv in plaats van een uitzicht over de dood heen.

Terwijl ze beter wisten want ze hadden allemaal de Tweede Wereldoorlog meegemaakt.

Ik geloof dat de huidige Gutmensch het product is van die generatie. Deze heeft geen innerlijk referentiekader meer wat betreft goed en kwaad.

De 'Umwertung aller Werte' noemde Nietzsche dat. Het verlies van het geloof dat tot nihilisme leidt en tot 'Wertlos werden der obersten Werte'. Dat is inderdaad wat we nu zien gebeuren bij de linkse kerk, die ook een steeds groter deel van rechts omvat.

Overigens zeg ik hiermee niet dat christenen dus goede mensen zijn. Er zijn wellicht meer goede niet- christenen dan christenen. Dat zie ik ook hier op GS terugkomen. Sterker nog, veel christenen zijn D66-light mensen geworden.

Verder is het zo -meer on topic- dat ik me erger aan al die Moslims die kransen leggen tijdens de Dodenherdenking, als vertegenwoordigers van de Islam.

Ze moeten beseffen dat ze dit doen in naam van een religie die wezensvreemd is aan alles waar de gevallenen voor stonden en voor stierven. Dan kunnen ze beter naar een van de vele overgebleven bunkers gaan en daar in alle stilte een krans leggen.

Maar ook dit is veroorzaakt door de Gutmensch, die geen enkele innerlijke binding heeft met de Dodenherdenking. Ze begrijpen het hele concept van herdenken en dit doorvertalen naar het heden niet meer, zo losgeslagen zijn ze inmiddels. En ja, dan ga je moslims de nieuwe Joden noemen. Alles wat goed is wordt foutgepraat en alles wat fout is goedgepraat.

Tot slot -of beter gezegd in de eerste plaats- is Jan Roos hier van grote klasse. Hulde voor zijn betoog.

geen blijvende stad | 27-02-16 | 22:14

@notamused
Jij zegt: "Een gekte. Een zelfdestructieve gekte". Ik zeg: Een sekte. Een zelfdestructieve sekte".
Jij zegt: "Massapsychose". Maar dat is toch sektarisch?

De uitspraak: "moslims zijn de nieuwe Joden", geeft exact de kern aan van het hele probleem. Ik vraag me dan ook serieus af wat voor onderwijs mensen die dit durven zeggen hebben genoten.
Enfin, ik hoef Jan hier niet te gaan herhalen. Hij heeft het weer scherp gezegd.

Poezelien | 27-02-16 | 17:26

We hebben behoefte aan helden die een debat op niveau kunnen initieren. Daar heeft blendedperfection gelijk in.
Nu door het falen van het EU immigratiebeleid, breekt de crisis uit en zullen er alleen maar adhoc noodmaatregelen getroffen worden. Dat is nu al aan de gang. Op 6 juni a.s. zullen alle Europese binnengrenzen gesloten zijn. Linkse sentimentele politici zonder echt verantwoordelijkheidsbesef zullen er schande van spreken en de Volkskrant zal grote zwartwit foto,s plaatsen van droevig kijkende kindjes voor hoge hekken. Dan blijkt dat de echte vluchtelingenstroom binnen een week met 90% vermindert.
Pas op de plaats. Orde op zaken stellen op ons eigen Europese grondgebied. Daarna kunnen de wijze mannen van blendedperfection aan de gang.

Rest In Privacy | 27-02-16 | 11:51

-weggejorist-

IkeTalkon | 27-02-16 | 11:31

Can't beat that with a bat!

NACademicus | 27-02-16 | 11:25

Thomas333 | 27-02-16 | 09:29 Enkele bladzijden verder in dat boek wordt Waleed al-Hoesseini geciteerd: “De islam is helemaal geen religie van de vrede. Vanaf het begin draait het om oorlog, bloedbaden en vrouwenonderdrukking.” (p. 613) Maar ik ken mensen, mensen die zichzelf zeer geïnformeerd achten, omdat ze bijvoorbeeld de NRC lezen, en die zichzelf heel moreel superieur achten, omdat ze bijvoorbeeld Groen Links stemmen, en die mensen willen dit soort geluiden niet horen, kijken ervan weg, en roepen al snel ‘Wilders’, ‘nazi’, ‘islamofoob’. En dit is het grote probleem waar we in zitten: Er is een gevaar dat politiek correct geweigerd wordt als gevaar te zien, te onderkennen. Nogmaals al-Hoesseini: “De islam is een heel groot probleem, de héle islam. Je hoort nu steeds dat er een groot verschil is tussen de radicale islam en de goede, vredelievende islam. Maar waarom hebben ze mij dan bijvoorbeeld opgesloten?” Dat er dus iets ernstig mis is met de islam, dat wordt ostentatief ontkend door het politiek correcte dogma. Je kan wijzen naar bergen lijken, je kan wijzen naar aanslagen en moorden, je kan wijzen op groepsverkrachtingen van vrouwen en meisjes, op zovele ‘incidenten’ van waanzinnig geweld, maar men hoort je niet, men kijkt weg, men wil het niet weten. En alleen als het helemaal niet anders kan, als de feiten onmogelijk nog ontkend kunnen worden, dan nog wordt het eigenlijk alleen maar weggepraat en klein gepraat en vervolgens ook weer begripvol bekeken. We leven tegenwoordig niet in een ‘Wir haben es nicht gewusst’, maar in een “We hebben het niet willen weten’, en: “We hebben er altijd strak van weggekeken.” En waarom dit eigenlijk gebeurt, waarom het eigenlijk zo is dat we als het ware in een orwelliaans gekkenhuis leven, dat heeft te maken met de crisis van de westerse cultuur, met een complex mengsel van zelfhaat en relativisme, nihilisme, cultuurrelativisme, ‘na mij de zondvloed’, narcisme, egoïsme, blinde arrogantie, blinde tolerantie, suïcidale hulpdrang, en zo meer. Mensen kunnen gek worden, maar culturen kunnen dat ook: een cultuur kan massaal gek worden. ‘Massapsychose’, is dan het woord denk ik.

notamused | 27-02-16 | 11:16

Als babyboomer weet ik het nog:
De februari-staking werd georganiseerd door de Communisten. Dat waren helden!

De socialisten waren in die tijd ook al de grote lafbekken.
Vlak voor de oorlog liepen ze met gebroken geweertjes om Hitler ervan te overtuigen dat ze "lief" waren.

boom-boom-baby | 27-02-16 | 10:20

-weggejorist-

Rob 9935 | 27-02-16 | 10:20

-weggejorist-

Rob 9935 | 27-02-16 | 10:20

-weggejorist-

Rob 9935 | 27-02-16 | 10:20

@ marcoplarco | 26-02-16 | 21:53
"Nazi's waren erg, maar islam aanhangers zijn daar de overtreffende trap van."
-
Inderdaad.
Want wat dacht je van de factor tijd?
13 jaar versus 1400.
En wat dacht je van de factor ruimte?
Duitsland/Europa versus 1/3 van het landoppervlak van de globe.
-
En wellicht staan mohammedanen ook aan de basis van de Holocaust. Zie Wim van Rooij in zijn boek "Waarover men niet spreekt" op pagina 607:
Sommige historici - Barry Rubin, Wolfgang Schwanitz - zijn ervan overtuigd "dat het juist de grootmoefti Mohammed Amin al-Hoesseini was die de Europese Endlösung triggerde en die de architect was van de 'Final Solution', omdat hij Hitler ervan kon overtuigen alle Joodse exits vanuit Europa naar Palestina af te snijden, wat de oppernazi deed besluiten dat hij de genocide dan wel voorlopig in Europa moest voltrekken en dat hij datzelfde karwei door al-Hoesseini, vriend van Eichmann en Himmler, na de eindoverwinning in het Midden-Oosten kon laten finaliseren. Het is een sterke hypothese die nader onderzoek vergt."
-
Hoe je het ook wendt of keert, een zekerheid heb je:
Islam is the worst thing ever happened to Humanity.

Thomas333 | 27-02-16 | 09:29

En waarom laten we een liegende mp zitten?! Nu weer over de kosten van de Groene Draeck. Waarom laten we dat toe?!
Maria.1 | 27-02-16 | 08:11
.
Alweer dat "we". Maar goed, u weet natuurlijk best dat "we" de MP niet kunnen wegstemmen en dat de TK dat zou moeten doen. EN dat we daar dus niet op moeten rekenen omdat het niet zal gebeuren. Iedereen klemt zich wanhopig aan het pluche vast omdat er na de verkiezingen velen in vak K en KT hun lucratieve baan zullen verliezen.
Nou ja "zullen" moeten we nog maar afwachten want eerlijk gezegd heb ik - met reden - ernstige twijfels over het stemgedrag van de bevolking. Zie het "tactische" stemgedrag in 2012 die ons deze ramp heeft opgeleverd.
.
Ook toen stond de PVV er in de peilingen heel goed voor. Omdat ik de hele dag in het stembureau was, had ik niet de mogelijkheid om het nieuws te volgen. Thuis gekomen (23:00 u) zette ik de t.v. aan en zag Wilders totaal ontdaan in zijn auto stappen; de PVV had maar liefst *negen* zetels verloren!
.
Heel misschien valt het volgend jaar mee maar ik denk dat velen de ernst van de situatie nog steeds niet inzien. Nog veel te vaak lees ik:
"ja maar Wilders....."
"ik ga op Omtzigt stemmen"
"ik word lid van VNL"
"Farage for president".
.
De waan van de dag. Heel misschien valt het mee want er kan in een jaar nog veel ellende op ons afkomen waardoor het roer eindelijk totaal om gaat.
.
Maar natuurlijk deel ik uw zorgen. Aan u zal het niet liggen en aan mij ook niet maar er zijn nog altijd miljoenen met hun kop in het zand en grote oogkleppen op.

Lupuslupus | 27-02-16 | 08:41

Maar het is wel MIJN volksvertegenwoordiging en MIJN media die dit mogelijk maken. Geen "ich have es nicht gewusst" voor mij.
nietvaneergister | 26-02-16 | 22:14
.
Nou het is dus *niet* "mijn" volksvertegenwoordiging en *niet* "mijn" media en ben ook niet van plan om dat mij in de schoenen te laten schuiven want ik heb *niets* met ze te maken.
Mijn enige volksvertegenwoordiging is de PVV, daarvoor was het Fortuyn en daarvoor was het Hans Janmaat.
Dus met de huidige puinhoop heb ik niets te maken en wil ik ook niets te maken hebben.
En waar dat "ich habe es nicht gewusst" op slaat is mij een raadsel.

Lupuslupus | 27-02-16 | 08:18

Ik begrijp niet waarom we nog steeds lijdzaam toezien hoe ons land ten gronde wordt gericht. We hopen op een keerpunt door volgend jaar anders te gaan stemmen. Volgend jaar! Er kan nog een hoop kapot in een jaar. En waarom laten we een liegende mp zitten?! Nu weer over de kosten van de Groene Draeck. Waarom laten we dat toe?!

Maria.1 | 27-02-16 | 08:11

Goed gesproken Jan.

succesvol | 27-02-16 | 07:58

"In your face" is een understatement. Ik kan z'n slechte adem ruiken hier. Desalnietemin, vlijmscherp weer Jan. Klasse.

HMCuiteraard | 27-02-16 | 06:24

Cuyahoga | 26-02-16 | 21:39
Net als in Antweroen zijn er in 020-zuid genoeg joden die je heus wel herkent hoor. Keppeltjes, pijpenkrullen, hoedjes twee maten te klein en op vrijdagavond van die grote bontmutsen, dan hoeft er echt geen bordje op te staan. Zoals moslima met een hoofddoek vaak moslima zijn. Verder zijn mijn ervaringen met dat soort joden ook niet algemeen postief uitgevallen, ze gedragen zich als het uitverkoren volk omdat ze denken dat ze het uitverkoren volk zijn en wij niet. Geef mij die joden maar die gewoon onderdeel van onze maatschappij zijn en dat is de overgrote meerderheid.

bergsbeklimmer | 27-02-16 | 06:21

Jan is een held.

Dat gezegd hebbende kan hij een hoop empathie tonen door de volgende keer een boerka aan te trekken, dat is empathisch naar de reaguurders en naar de moslims, mes snijdt aan twee kanten.

Een varkensmuts mag trouwens ook.

bergsbeklimmer | 27-02-16 | 06:09

Jan, ouwe ijzervreter!

TECHNO AFILIATED | 27-02-16 | 03:52

Hoorde ik Jan Roos nou het woord gebedshuizen gebruiken? Dat doen wij van GS nooit aldus de reaguurder.
Hij zal toch niet de afzender zijn van die Swastika brief?

Graaf van Egmont | 27-02-16 | 02:13

@Cuyahoga | 26-02-16 | 21:39
Markbnl maakt waarschijnlijk een cynische opmerking want hij bedoelt met joodse mensen islamieten.
(veel kinderen, haast op vrijdag)
Quote: 'Wat mij opvalt, is dat de waren in de supermarkt voor joden ontiegelijk duur zijn.
Waar betalen ze dat allemaal van, vraag ik me dan af.'

Er is natuurlijk geen speciaal voedsel voor joden.
Halal voer is inderdaad wat duurder maar dat is geen probleem aangezien het wel SNOR zit met de koopkracht van de sociale voorzieningenverkrachters de moslims.

reaguurbot | 27-02-16 | 01:02

Ongeblustekalk | 27-02-16 | 00:33
Mijn God, heb ik weer. Je nick kwam me bekend voor dus ik dacht dat ik met een serieuze reaguurder te maken had. Heb ik weer het gekkie met een kwaaie dronk te pakken. Je weet niets van me. Misschien ben ik wel een lekker wijf met blond haar tot op m'n reet en stevige tieten. Dus zoek het lekker uit. Ik vecht voor mijn land en ik heb nog steeds geen idee wat jij nu precies doet voor een beter Nederland.

nietvaneergister | 27-02-16 | 00:52

nietvaneergister | 27-02-16 | 00:25
Wij denken hetzelfde, alleen jij hebt geen moraal.
Ik ben niet boos hoor. Weltrusten :)

Ongeblustekalk | 27-02-16 | 00:37

notamused | 27-02-16 | 00:19
Op je wenken bedient.
Ook in Duitsland begint de ernst eindelijk door te dringen.
Alleen de Groenen in Duitsland roepen nog steeds: meer, meer..(Barbaren)

www.welt.de/politik/deutschland/articl...

Jan Dribbel | 27-02-16 | 00:33

nietvaneergister | 27-02-16 | 00:13
Ik ga niet om met goedvolk tuig zoals jij, dus verwijt mij maar niets. En de mond snoeren zou ik nooit doen.
Door mij af te zeiken zeik je jezelf af. Jij maakt sowieso niets klaar.
Je zou niet weten wie vriend of vijand is wanneer het voor je staat. Die combinatie van intelligentie en stupiditeit verbaast me nog steeds.

Ongeblustekalk | 27-02-16 | 00:33

Ongeblustekalk | 27-02-16 | 00:01
En je hebt me niet lastig gevallen. We hadden een debatje en ik dacht dat we hetzelfde voorstonden en dat we er dus wel uit zouden komen. Ik snap nog steeds niet welke snaar ik nu bij jou precies aangeslagen heb die je zo pissig maakt, want volgens mij vinden wij hetzelfde.

nietvaneergister | 27-02-16 | 00:25

De islam is als een hele grote gewelddadige en niet voor rede vatbare sekte, die bij wijze van historische blunder gezellig multiculti massaal wordt binnengehaald, en die bijvoorbeeld een land als Zweden al fors aan het slopen is. Binnenkort zullen we wel vernemen hoezeer de goedmens er in slaagt ook Duitsland Gründlich naar de klote te helpen. En dan is Nederland aan de beurt.
-
Waren er maar tekenen van moslims die blijk geven van enige openheid van geest, en rationaliteit, en kritische zelfreflectie. De islam heeft 270 miljoen andersdenkenden vermoord. De islam steekt achter heel veel terreur. De islam doet niet aan wetenschap. De islam verwijt alles altijd De Ander. De islam is een catastrofe waar je op kan wachten.
-
Maar deze islam wordt massaal binnengehaald. Elke dag, duizenden mensen. De Europese cultuur moet kapot blijkbaar. Dat moet. De goedmens steekt zo vol zelfhaat, dat de hel van de islam de voorkeur krijgt boven alles aan Europese cultuur. Het lijkt mij een massapsychose. Een gekte. Een zelfdestructieve gekte.

notamused | 27-02-16 | 00:19

Ongeblustekalk | 27-02-16 | 00:01
Dan vestigen we onze hoop maar op jou. Zet hem op, red mijn land en ik zal je voor eeuwig dankbaar zijn. Je hebt de vinger op de zere plek gelegd, mensen zoals ik zijn het probleem en die kunnen maar beter hun mond houden. Bij deze. Ik wacht in stilte af. Ik verwacht veel van je.

nietvaneergister | 27-02-16 | 00:13

@Berthe | 26-02-16 | 23:03
Ach, met zijn alle de Duitsers bekijken, rechter handje in de lucht.
Amsterdam is nu eenmaal altijd een verradersstad geweest. Al sinds de Spaanse tijd.
www.dutchfootage.com/nl/video/441/duit...

miko | 27-02-16 | 00:11

nietvaneergister | 26-02-16 | 23:52
Van jou valt niets te verwachten. sorry dat ik je heb lastig gevallen.

Ongeblustekalk | 27-02-16 | 00:01

Ongeblustekalk | 26-02-16 | 23:47
En wie zij die "wij" namens wie je spreekt?

nietvaneergister | 27-02-16 | 00:00

Mooi die deur dicht aan het einde..

krijgenwedatweer | 26-02-16 | 23:57

nietvaneergister | 26-02-16 | 23:44
Ja ik geloof best dat Jan een groot hart heeft die zich laat leiden door rationaliteit(blijkt) en ja dan wordt je aangevallen door irrationele emotiecoon gebaseerd op linkse gedachtengoed. Maar ook daarin is links kortziend want in de hoop als laatste opgegeten te worden door de krokodil..

Verders mijn wijsheidstegel zoals boven verwoord *ander tegel* is ff gebaseerd op een vergezicht..

Dr. Frambozenjam | 26-02-16 | 23:56

@hitchslap2.0 | 26-02-16 | 21:19
En die rots ook niet want die denkt bij zich zelf: Als ze klaar zijn met de Joden gaan ze ons rotsen te lijf. Die moslims maken immers ALLES kapot.

miko | 26-02-16 | 23:56

@Normpje | 26-02-16 | 21:18
Ze stappen er massaal uit. Waarom denk je dat er overal in de wereld van die Ex-moslim clubjes zijn?
En dat zij alleen degene die er hardop voor uit komen.
Ik ken zelf trouwens ook wel een paar mensen die van huis uit moslim zijn. Maar het al lang niet meer prakizeren, kinderen niet besnijden en er ronduit voor uit komen niet in een god en zijn profeten te geloven.
het zijn er alleen nog veel te weinig.

miko | 26-02-16 | 23:55

Ongeblustekalk | 26-02-16 | 23:47
Wat wil je nu precies van me? Vertel me eens over je eigen verzetsdaden en hoe je Nederland een beter land hebt gemaakt?

nietvaneergister | 26-02-16 | 23:52

nietvaneergister | 26-02-16 | 23:22
dat mensen opener zijn t.a.v wat jij te vertellen hebt dat zal best,maar wat heb je eraan, of wij..

Ongeblustekalk | 26-02-16 | 23:47

Inbellende

nietvaneergister | 26-02-16 | 23:46

Dr. Frambozenjam | 26-02-16 | 23:36
Echte Jannen met Dijkgraaf, dat was genieten. Op maandag moest ik om 5 uur 's ochtends beginnen, maar ik miste het nooit. Dat de wereld er nu zo uit ziet als hij er uit ziet, hadden niemand kunnen verzinnen. De shit die Jan nu over zich heen krijgt verhoudt zich op geen enkele manier met dat leuke radio programma met inbeeldende linkse meisjes. Jan heeft lef.

nietvaneergister | 26-02-16 | 23:44

Go Jan, pak ze!

Rest In Privacy | 26-02-16 | 23:41

Ik blijf hem echt een topper vinden die J. Roos, net als mijn ultieme wijsheidstegel; "Het leven is hard, en daarna ga je deaued". :-)

Dr. Frambozenjam | 26-02-16 | 23:36

Men is banger als ‘racist’ te worden bestempeld dan dat men het zichzelf toestaat kritisch te kijken naar de islam. Dit geldt nog steeds voor het grootste deel van de politieke en wetenschappelijke en journalistieke kaste van een hele rits van landen in de westerse wereld. Daarom zal het veel erger worden allemaal. Voordat het beter wordt.

notamused | 26-02-16 | 23:35

@eerstneukendanpraten | 26-02-16 | 23:15

Het verhaal gaat al jaren rond op internet. Enkele jaren geleden heb ik de links al op Geenstijl geplaatst. Ook de helaas ontvallen Hans Jansen heeft er in een column aandacht aan besteedt.

www.geenstijl.nl/mt/archieven/2014/06/...

The_Challenger | 26-02-16 | 23:28

Ongeblustekalk | 26-02-16 | 23:11
Sorry, ik snap je weer niet. Ik stem mijn stemgedrag af op mijn overtuiging en ga geen enkele discussie uit de weg in mijn sociale en professionele leven. Ik maak me sterk voor mijn overtuiging, en waar ik 5 jaar geleden nog scheef aangekeken werd, staan mensen tegenwoordig veel opener t.o.v. wat ik te vertellen heb. Ik kan hier wel over hooivorken en binnenhof gaan brullen, maar dat slaat nergens op.

nietvaneergister | 26-02-16 | 23:22

En zo gaan onze zogenaamde betrokken mensen met hun schijnheilige smoelen op de dam tegenwoordig om met onze ouderen waarvan er sommige nog daadwerkelijk betrokken zijn geweest bij de februaristaking.
www.nujij.nl/gezondheid/thuiszorgmedew...

bakoenin | 26-02-16 | 23:17

Nog één keer dan over dat knettergekke mens uit het oosten. Toen op de internets een verhaal viral ging dat Hitler begin jaren 40 door de grootmoefti van Jeruzalem erop gewezen werd dat het misschien een goed idee zou zijn om alle Joden gewoon uit te te roeien was zij er als de kippen bij om te verklaren dat dit een leugen was en dat de nazi's en dus Duitsland voor de volle 100% voor de holocaust verantwoordelijk waren. Want anders kon dit nog wel eens slecht afstralen op de islam. Vraag Pechtold maar eens, die heeft hier ook goede ervaringen mee...

eerstneukendanpraten | 26-02-16 | 23:15

Zolang je het verschil niet maakt tussen een Moslim (vluchteling) en fascist zullen (andere dommer) mensen blijven roepen dat Moslims de nieuwe Joden zijn. Generalisering op generalisering noemt EvdD dat!

Einde van de Domheid | 26-02-16 | 23:14

nietvaneergister | 26-02-16 | 22:52
Dat reaguren schiet niet op, als je geen steun vraagt gebeurt er niets.

Ongeblustekalk | 26-02-16 | 23:11

@nietvaneergister | 26-02-16 | 23:09
Dat ben ik helemaal met je eens!

Maria.1 | 26-02-16 | 23:10

Maria.1 | 26-02-16 | 22:57
Maar mijn stelling is dus juist dat terwijl ik het ernstig oneens ben met de mensen die mij vertegenwoordigen (politiek/media), ik niet kan zeggen dat ik er niets mee te maken heb. Dit zijn de mensen die namens mij spreken. En die moeten weg want ik wil niet dat het zo gaat als het nu gaat. Mijn verleden, heden en toekomst als Nederlander wordt te grabbel gegooid. Economisch, cultureel en historisch. Maar zolang ze nog voor mij spreken schaam ik me kapot voor het huidige klimaat voor mijn joodse medeburgers. Maar geloof mij, het moet over een andere boeg en liever gisteren dan vandaag.

nietvaneergister | 26-02-16 | 23:09

Met alle respect voor Jan maar gisteren stond hij wel voor joker bij Eenvandaag, liet zich door die dikke Ev interviewer in de hoek zetten.

Uw Verzekeringsadvis | 26-02-16 | 23:04

@kapitein_iglo | 26-02-16 | 23:02
Te laat!

Maria.1 | 26-02-16 | 23:03

Dat er in Nederland en zeker in Amsterdam zoveel Joden zijn opgepakt kwam voornamelijk door de zeer gedetailleerde gemeentelijke administratie / ambtenaren
die voorafgaand en tijdens de bezetting de Duitsers met gemeentelijke inzet bleven knuffelen.
en niet persé door de "gewone" burger

Berthe | 26-02-16 | 23:03

weet je wie ook 1 Europa wou??
*godwin level 100 combo reversed, end of discussion*
En nou wil ik geen gezeur meer erover horen! Ieder land doet zijn eigen ding, punt uit! afspraken kunnen gemaakt worden, maar ein reich, Ein Europa gaat me te ver!

kapitein_iglo | 26-02-16 | 23:02

@nietvaneergister | 26-02-16 | 22:52
Wij zijn inderdaad met z'n allen verantwoordelijk voor een leefbare samenleving voor iedereen. Maar met een overheid die (bewust) de andere kant opkijkt wordt het knap lastig. Toch moeten we ons niet laten ondersneeuwen en opkomen voor onze vrijheid, cultuur en democratie.

Maria.1 | 26-02-16 | 22:57

@Til Ulenspiegel
Geen idee, was er niet bij.
De herdenkers ook niet.

compitaal | 26-02-16 | 22:56

Op radio 1 werd Baudet vandaag door een fascist weggezet als een Putin aanhanger. Sterker nog, deze man vond het ongepast dat Thierry zomaar zijn verhaal Mocht doen op de radio. Ongekend hoe mensen hun rioolziel blootleggen als ze iets van een afwijkende mening horen.

roze_bril | 26-02-16 | 22:52

Ongeblustekalk | 26-02-16 | 22:38
??? Ik reageer op iemand die stelt dat hij niet verantwoordelijk gehouden kan worden voor iets wat hij niet persoonlijk gedaan heeft. Ik stel dat dat anders ligt en dat wij daar met z'n allen voor verantwoordelijk zijn. Dus ik snap u niet. Ik doe alles wat binnen mijn beperkte macht ligt om deze waanzin om te keren. Tsja.

nietvaneergister | 26-02-16 | 22:52

-weggejorist en opgerot-

Nanananaaaa | 26-02-16 | 22:52

Met andere woorden: het gros van de Amsterdammers stak geen poot uit om de Joden te helpen.

Tijl U | 26-02-16 | 22:50

In geen stad zijn zoveel Joden probleemloos weggevoerd als in Amsterdam. Maar wel elk jaar weer pronken met een zogenaamd heldhaftig en standvastig verzetsverleden. Kots. Kots.

Tijl U | 26-02-16 | 22:47

Juist... 70 jaar na de oorlog zijn de Joden in ons land nog steeds niet veilig,
worden ze bedreigd door buitenlandse horden, en onze leiders / regering kijkt de andere kant op.
het volk dat zich daartegen verzet krijgt een geuniformeerde agent op de stoep en wordt electronisch afgeluisterd.

Berthe | 26-02-16 | 22:42

-weggejorist-

David000000007 | 26-02-16 | 22:42

Omdat Pim zei ,als ik premier ben komt er geen islamiet Nederland meer binnen,heeft de PvdA een moslim burgemeester gemaakt in zijn eigen stad Rotterdam. De tweede stap was een moslima als kamervoorzitster en de landverraders kunnen bijna niet wachten op de eerste moslim premier die .. Abou heet, de moslim die geen Nederlandse jongeman accepteert als vriend voor zijn dochter.

blauwe zander | 26-02-16 | 22:41

Hahaha, kort is goed.

compitaal | 26-02-16 | 22:38

nietvaneergister | 26-02-16 | 22:14
Jij bent dus incompetent om iets te veranderen behalve een reaguursel te plempen.
Tsja

Ongeblustekalk | 26-02-16 | 22:38

Goeie Jan. Weg met de feminine samenleving, ze hebben alles nu wel genoeg afgebroken.

pluk-87 | 26-02-16 | 22:35

Wanneer je op deze manier je kloten op het blok legt ben je een echte man.

Ongeblustekalk | 26-02-16 | 22:34

Wentelen zich in slachtofferschap. Zijn jaloers op Joden.

frisenfruitig | 26-02-16 | 22:30

@blendedperfection | 26-02-16 | 22:08
Dit was al objectief.
Had jij tien jaar geleden kunnen denken dat we een moslimpartij in Nederland zouden hebben? Dat er mensen met dubbele paspoorten in de Tweede Kamer zitten die duidelijk hun eigen achterban dienen en dat we een kamervoorzitter met twee paspoorten hebben die nauwe banden heeft met de koning van Marokko? Dat we alles moeten slikken wat de islam aangaat en anders worden weggezet als racist. Dat eigen bevolking moet opschuiven voor nieuwkomers.
Ons sociale stelsel gaat naar de knoppen. Dat kan ook niet anders; meer werkelozen en minder arbeiders die de uitkeringen van de werkelozen en levensonderhoud van nieuwkomers moeten ophoesten.

Maria.1 | 26-02-16 | 22:21

En D66 is de nieuwe NSB.
En PvdA is nog steeds de SDAP.
Per saldo is er niet zoveel veranderd.

jemagookniksmeer | 26-02-16 | 22:18

Scherp mijnheer Roos, en geen onwaar woord gesproken.
Al had je die moslims best nazi's kunnen noemen ipv Jodenhaters.(toch wat water bij de wijn?)
Nu niet samen met Nigel.F (zo noemen en behandelen ze hem in Brussel) in een klein kut-vliegtuigje stappen hè?
Voor je het weet lig je ondersteboven in een of ander links weiland. En dat willen we niet.

Jackanders | 26-02-16 | 22:16

Islam past niet in regio's waar de daglicht lengte varieert in zomer en winter. Daarom snap ik niet waarom Zweden zo'n moslimprobleem heeft. Dat lost zich met een ramadan in de zomer toch wel op? Of heeft Allah daar iets op bedacht?

A la snackbar | 26-02-16 | 22:15

En wij Nederlanders moeten uitkijken dat we niet de nieuwe Armenen worden......

BlowingBubbles | 26-02-16 | 22:14

Lupuslupus | 26-02-16 | 21:31
Ik schaam me dus wel kapot als Nederlander. En nee, ik kan er persoonlijk ook niets aan doen hoe mijn joodse landgenoten behandeld worden tegenwoordig. Maar het is wel MIJN volksvertegenwoordiging en MIJN media die dit mogelijk maken. Geen "ich have es nicht gewusst" voor mij.

nietvaneergister | 26-02-16 | 22:14

Maria.1
Ja daar ga ik het niet mee doen. Ik zou graag een groep beleerde mensen, met oprechte kennis op die zaken, op zien staan. De Voltaires van dit land (hoe schaars ook) die objectief, zonder emotie, realistisch op basis van feiten kunnen gaan vertellen waar we heen gaan. Zodat het voor iedereen duidelijk is hoe de zaken ervoor staan zowel nu als geëxtrapoleerd over de komende 20/30 jaar. Dat hoeft niet alleen over de Islam te gaan of vluchtelingen. Maar ook over de invloed van China en Rusland en de houding (militaristisch) van Europa. Aangezien de NPO en de commerciele dit niet oppakken, vind ik dit nou typisch iets voor Geenstijl. Breng nou eens de knapste koppen bij elkaar in Nederland en ga nou eens op basis van de cijfers en de realistische verwachtingen een programma maken. Ik denk dat dat een van de krachtigste programma's kan worden van de afgelopen tijd.

blendedperfection | 26-02-16 | 22:08

Godverdomme Roos, held!

RobberenRukkie | 26-02-16 | 22:07

We moeten deze "nieuwe Joden" gewoon eens beter gaan screenen. Dan pas houden we deze Nazi's buiten de deur! linkis.com/ikwasinharen.nl/2016/5GiW5 Moslims VS islamisme = jihadisme op en top!

Nanananaaaa | 26-02-16 | 22:03

@blendedperfection | 26-02-16 | 21:47
Het is niet moeilijk om te concluderen hoe onze samenleving eruit gaat zien over 50/60 jaar.
We halen steeds meer moslims binnen en we hebben moslims in de politiek zitten. Als de moslims in de meerderheid zijn, en dat gaat gebeuren als het zo doorgaat, wordt de democratie democratisch de nek omgedraaid. Wee onze kinderen.

Maria.1 | 26-02-16 | 21:58

Jan, ik geloof niet dat ik met je op vakantie zou willen, maar je bent een man naar mijn hart wat betreft je overtuiging. Jij hebt WEL lef. Ik volg je al jaren en ik vind het beangstigend hoeveel mensen jou heden ten dage oprecht HATEN. En dat snap ik niet. Ik vind mensen als Timmermans, Klaver, Merkel, etc. staatsgevaarlijk. Maar ik haat ze niet. Ik wil dat die democratisch uitgerangeerd worden. Ik geloof dat er boosheid op "rechts" is, maar dat "links" zich bedient van hartgrondige haat. En dat vind ik doodeng. Daarom heb jij lef, je principes zijn groter dan je angst.

nietvaneergister | 26-02-16 | 21:57

Nazi's waren erg, maar islam aanhangers zijn daar de overtreffende trap van.

marcoplarco | 26-02-16 | 21:53
.
Dat hebben we ook uit de mond van mevr. Blog kunnen horen. Die de Nazi's heeft overleefd dus ze weet als geen ander waarover ze het heeft.

Lupuslupus | 26-02-16 | 21:56

Veel moslims haten de oude joden tot op het bot.
Toen en nu.
Wij ongelovige westerse honden zijn de nieuwe joden, want ons haten ze ook tot op het bot.
Niks nieuws onder de zon, want het staat gewoon in hun sprookjesboek en het wordt van de daken geschreeuwd door haat-imams.
Maar laat vooral de grenzen open.

Schietmijmaarlek | 26-02-16 | 21:53

Nazi's waren erg, maar islam aanhangers zijn daar de overtreffende trap van. Die haten en vermoorden niet alleen onschuldige joden, maar die haten en vermoorden iedereen die niet in hun haatwaanverhaal gelooft. En daarom is een wereldoorlog op zijn plaats, waarbij islam aanhangers hetzelfde succes wacht als de nazi's.

marcoplarco | 26-02-16 | 21:53

Een mooie video van Jan, weer vele spijkers op hun kop geslagen.
Ik zou er nog aan willen toevoegen dat de Joden verplicht die afschuwelijke "ster" moesten dragen en de volgers van de islam vol trots hun islamitische vlaggen laten wapperen tussen ons, de "ongelovigen". Want ja, ook die jurken en hoofddoeken zijn de vlaggen van de islam. Daar wordt veel te weinig de nadruk op gelegd.
De islam is hier in het Westen als bezetter die helemaal niets in de weg wordt gelegd.
Het is gewoon huiveringwekkend wat hier gebeurt.

Lupuslupus | 26-02-16 | 21:52

Spijker kop raak. Goed filmpje; prima boodschap. Toch zou ik hier meer discussie in willen zien. Ik blijf versteld staan over het feit waarom we niet zinvol, intellectueel en op basis van feiten in praatprogramma's dit soort zaken kunnen bediscussieren. En dan heb ik het niet over een discussie programma waar 2 mensen vol tegenover elkaar staan en dat je een kant moet kiezen. Maar gewoon een aantal mensen die eens objectief alle feiten op tafel leggen. Van de invloed van de Islam op de NL samenleving; hoe dit eruit ziet over 50/60 jaar, de invloed van migranten op de verzorgingsstaat etc. Zodat we een normale keuze kunnen maken op waar we heen willen met het land.

blendedperfection | 26-02-16 | 21:47

Einde van de Domheid | 26-02-16 | 21:36

U maakt een fout. Als moslim individu is er weinig aan de hand. Maar in groepsverband wordt het juist een ander verhaal. Dan wordt ineens de islam van de wrede wel uitgestraald. Dat is ook gelijk de kracht van de islam van de wrede. Die wordt daardoor juist in stand gehouden zoals hij nu is. Door dat de ene moslim dan de andere moslim controleert of hij wel de regels van de islam van de wrede nastreeft. Als de moslim in de stad loopt zuipt hij zich kem maar o wee als hij datzelfde flikt in zijn buurt. Dan staan ze massaal bij hem aan de deur. Ze houden de islam van de wrede met hun onzinnige regels daarmee zelf in stand. Want als afvallige hebben ze sociaal geen leven meer. En zo blijven die discriminerende regels bestaan. Niet de individuele moslim is een gevaar maar een groep wel! En dat haal je dus binnen. En slinks kijkt weg terwijl in de AZC het juist misgaat omdat ze in groepsverband zitten. Helaas haal je dus met het massaal binnen halen van die moslimvluchtelingen ook de islam van de wrede binnen . Een zeer gevaarlijk en zeer discriminerend geloof ,niet verenigbaar met onze westerse waardes en dat zal het voorlopig ook niet worden ook. Was dat nu zo moeilijk te bedenken.

tweetybird | 26-02-16 | 21:47

Februaristaking?

VanBukkem | 26-02-16 | 21:43

@Cuyahoga | 26-02-16 | 21:20
De dader moet toch niet al te moeilijk te achterhalen zijn, zou je zeggen. (Hebben (printer)papier en enveloppen geen merktekens?)

En hoe komt iemand aan al die moskee-adressen? Als ik de politie was, zou ik de bezoekers van www.moskeewijzer.nl eens onder de loep nemen.

Maar goed, zodra de politie er achter komt dat het een false flag betrof, zullen ze wel een berichtje de deur uitdoen dat hun diepgravende onderzoek niets opgeleverd heeft.

Prof. D.A.H. Vintik | 26-02-16 | 21:40

ik ben heel benieuwd hoe deze periode in de geschiedenisboeken komt te staan. Wie hiervoor aansprakelijk wordt gehouden en zo.
.
Het lijkt wel dweilen met de kraan open tegenwoordig.

deluiegriek | 26-02-16 | 21:40

We blijven maar in cirkeltjes elkaar opjagen echter moslims de nieuwe Joden? Pls... No fucking way: linkis.com/ikwasinharen.nl/2015/EtqYf
Vergeet niet de Surah te lezen, antisemitistischer wordt er niet...

Nanananaaaa | 26-02-16 | 21:39

tweetybird | 26-02-16 | 21:36
Same here.
Ik vraag me überhaupt af hoe je die mensen herkent in de supermarkt.
Of zijn dat die mensen die ontzettend staan te twijfelen als ze gratis ham uitdelen?

Cuyahoga | 26-02-16 | 21:39

Verder Geenstijl, we hebben jullie gemist gisteren op het Jonas Daniel Meijerplein.

Einde van de Domheid | 26-02-16 | 21:38

IS zijn de nieuwe nazi's. (Boko haram Al shabaab etc.)
Niet 'Moslims'
Niet 'vluchtelingen'.
Dat moet toch een beetje te begrijpen zijn!

Einde van de Domheid | 26-02-16 | 21:36

Cuyahoga | 26-02-16 | 21:30


Nou eerlijk is eerlijk maar joodse mensen hebben mij nog nooit lastig gevallen met hun godsdienst of mij ooit iets opgedrongen vanwege hun godsdienst. Ik heb nooit last van joodse mensen. Sterker ik zou het waarschijnlijk niet eens merken of weten dat ze joods zijn. Want ze vallen niemand lastig met godsdienst waanzin. Maar ja wie ben ik.

tweetybird | 26-02-16 | 21:36

Zou Jan echt overtuigd zijn dat die brieven geen inside job zijn?

Bram van Ojik | 26-02-16 | 21:34

Tegenover onze Joden moeten we ons alweer schamen om Nederlander te zijn.
Met dank aan de nieuwe nazie's, de moslims, wederom gefaciliteerd door links.
basweetutwel | 26-02-16 | 21:27
.
Hoezo moeten "we" ons schamen om Nederlander te zijn? Ik kan mij alleen schamen voor iets dat ik zelf verkeerd doe of deed. Wat een ander doet wil ik niet op mijn bordje.

Lupuslupus | 26-02-16 | 21:31

tweetybird | 26-02-16 | 21:23
Het institutioneel antisemitisme komt nog vaker voor als je zou willen bij autochtone Nederlanders.
We weten allemaal hoe het hier 75 jaar geleden ging, dat waren geen moslim-nazi's die 7,50 per jood opstreken, want die waren hier toen nog niet.

Cuyahoga | 26-02-16 | 21:30

Tegenover onze Joden moeten we ons alweer schamen om Nederlander te zijn.
Met dank aan de nieuwe nazie's, de moslims, wederom gefaciliteerd door links.

basweetutwel | 26-02-16 | 21:27

Markbnl | 26-02-16 | 21:16

O ja en waar betalen ze dat van. Nou wat dacht je van werken!! Ik zie ook buren in een grote auto rondrijden. En dan. Als ze er hard voor werken en het kunnen betalen wie ben jij of ik dan om er wat van te vinden. Het is dan toch hun goed recht.

tweetybird | 26-02-16 | 21:27

Markbnl | 26-02-16 | 21:16

En u ziet natuurlijk ook gelijk dat het joodse mensen zijn. U heeft een joden radar. Ik proef hier toch wat anti joods geluid. Want mij is het nooit opgevallen hoor. Ook nederlanders die geen jood zijn dringen soms voor. Ook marokanen of turken en van iedere andere afkomst. Het vreemde is dat ze allemaal ook vaak met kinderen in de supermarkt zijn. En ik zie niet of het een joods iemand is hoor. Het staat niet op hun voorhoofd. Ik denk dat u een beetje onzin verkoopt. Maar ja dat is mijn mening.

tweetybird | 26-02-16 | 21:23

Prof. D.A.H. Vintik | 26-02-16 | 21:13
Ik denk dat de dader in dezelfde hoek gezocht moet worden als die die moslima's met bier bekogeld heeft.
U weet wel, bij dat station, met al die camera's.
Vraag me af of we dat ooit zullen horen als ze ze gevonden hebben, want dat zou de discussie ineens een heel ander karakter geven.
Denk niet dat ze heel erg hard gaan zoeken.

Cuyahoga | 26-02-16 | 21:20

Hadith 41:6985
De Profeet, (gebed en de vrede zijn op hem), heeft gezegd: "De tijd van oordeel zal voor de Moslims niet komen totdat hij de Joden zal bestrijden en zal doden; tot de Joden zich achter rotsen en bomen verbergen, die zullen schreeuwen: O Moslim! Er is een Jood die achter me is verborgen, kom en doodt hem! Maar de olijfboom boom zal niets zeggen, omdat het een boom van de jood is."

hitchslap2.0 | 26-02-16 | 21:19

Iedere moslim, van welke stroming dan ook, zou zich diep moeten schamen en aan zijn geloof twijfelen. Maar niet een stapt er uit. Dat zegt genoeg over de toekomst.

Normpje | 26-02-16 | 21:18

-weggejorist en opgerot-

FoXXyFoXtroT | 26-02-16 | 21:17

Welke joden. Ik dacht dat de meeste al van ellende vertrokken waren omdat dit kabinet hun veiligheid niet kan garanderen. Ach ja. Het is maar waar je je prioriteiten voor stelt. Nou dat is duidelijk waar zij prioriteit aan stellen. Het massaal binnenhalen van een haatreligie van de wrede dat alles en iedereen haat. Middeleeuwse clowns dus. Het kabinet noemt ze chirurg en tandarts. Een verrijking voor onze samenleving. En waar steeds van blijkt dat het zich weigert aan te passen naar onze waardes en normen.Maar ja als alle joden gedwongen zijn vertrokken zijn wij aan de beurt. Het duurt natuurlijk nog even want wij staan wat lager op het lijstje. Want homo's en afvallige staan als volgende op de lijst daarna de westerse jonge vrouw en dan zijn wij de laatste. Al hebben ze in keulen vast een voorschotje genomen. En zijn ze maar gelijk met de derde op de lijst begonnen! De EU en het kabinet van pinokkio trutte keek er naar en dat was het dan het ook gelijk!!

tweetybird | 26-02-16 | 21:17

Ik heb op zich niets tegen joden, maar in de supermarkt hier in Am*sterdam-Z zijn ze vrij irritant met die kinderen erbij en eisen nog voorrang ook bij de kassa omdat ze haast hebben.
Vooral op vrijdag.

Wat mij opvalt, is dat de waren in de supermarkt voor joden ontiegelijk duur zijn.

Waar betalen ze dat allemaal van, vraag ik me dan af.

Markbnl | 26-02-16 | 21:16

Jan Roos wordt steeds scherper.. dank u.

larie | 26-02-16 | 21:15

Ik ben heel benieuwd of al die imams/moskeeën nog steeds zo in hun nopjes zijn met die "dreigbrieven" als de politie de moslim(a) achterhaald heeft die ze verstuurde.

www.metronieuws.nl/nieuws/rotterdam/20...

Prof. D.A.H. Vintik | 26-02-16 | 21:13

'Een of andere mafkees stuurt dreigbrieven.'
Alles wijst erop dat het geen 'mafkees' is maar een 'mafmohammed'.

Cuyahoga | 26-02-16 | 21:08

@Godsammekraken | 26-02-16 | 21:03
Inderdaad.
De roodhemden zijn de nieuwe bruinhemden.
En wat roepen deze rode rakkers naar het verzet tegen de islamitische bezetter?
Nazi's raus!
Duizelingwekkend.

reaguurbot | 26-02-16 | 21:07

Weet je wie de nieuwe joden zijn?
De oude joden!
Te fakking triest voor woorden.
Schaam je links wegkijkend Nederland.
SCHAAM JE!!!
Jan Roos je bent een verzetsheld.

reaguurbot | 26-02-16 | 21:04

Voor wie het nog niet begrepen had: joden zijn ook gewoon die nieuwe joden. Moslims zijn de nieuwe nazis, met hun auxillary forces aan nuttige idioten op de linkerflank.

Godsammekraken | 26-02-16 | 21:03

REAGEER OOK

linktips: Energie vergelijken | Autoverzekering vergelijken | Zorgverzekering vergelijken | Kinderkleding
Kansino. Hét online casino van Nederland.
Online casino met licentie | Bookmakers | Online casino overzicht | Bookmakers Nederland
Online Casino | Bookmakers | Online Casino | Online Gokken | Brokerfolio.com brokers vergelijken | online bookmakers in Nederland
Goksitesvergelijker.nl | Onlinecasinofortuna.com | Online Casino Top 5 | Casino bonussen | Crypto-casino.nl