Tendentieus, ongefundeerd & nodeloos kwetsend

Tusk vreest 'dodelijke referenda-epidemie' en waarschuwt voor Wereldoorlog

eulachentraanvooraltraan.jpgStelt u zich eens voor [even heel hard uw best doen], u bent een hooggeplaatste EU-bestuurder die met volle overgave gelooft in het Europese project en zijn (m/v) salaris. Dan is zo'n referendum-achtig sentiment best een beetje eng. Immers, u bent lid van een dictatoriale organisatie zonder kinetisch repressie-apparaat. Dat is een kwetsbare positie. En ja, dan ga je hele raar taal uitslaan om de mensen op een andere manier bang te maken. Ons aller Timmerfrans deed het vorig jaar nog: "I believe in European cooperation because I have seen all the other forms in history that have been tried to help European peoples get on better. With the exception of this one, all the other forms lead to war. So let’s stick to this one." En nu doet voorzitter v/d Europese Raad Donald Tusk een loopgraafje. "I feel that as a historian it is very similar to some very dangerous moments in our history. It is like the day before the World War One." Waar komt die overtuiging van EU-adepten nou toch vandaan? Nou, naast die andere fundamentele misvatting over Europa, heerst er nog eentje onder EU-adepten. Namelijk de volstrekt uitzinnige overtuiging dat de EU Europese vrede heeft gesticht, of de iets minder idiote, maar alsnog onjuiste opvatting dat de EU Europese vrede heeft geconsolideerd. Want (echte) vrede is een simpel concept: elkaar kapot kunnen maken, maar het simpelweg niet willen. Die staat bereikte West-Europa vrij rap na '45 en na '89 gold dit voor heel Europa. Daar had de EU helemaal niets mee te maken, en voor de economische consolidatie van die vrede volstond de EEG. De politieke en monetaire unie die er op volgde waren volstrekt onnodige, door verveling en zelfoverschatting gedreven elitair-ideologische hobbyprojecten, die dit continent kan missen als kiespijn.

Reaguursels

Inloggen

Ja, zeg, ztel je voor dat de bevolking middels referenda invloed zou kunnen uitoefenen op de geniepige alleengang van een stelletje zelfbenoemde graaierds in de EU regering.
Dat zou toch echt niet democratisch zijn.
Beste Tusk, ben jij toevallig een Pool??
Oh, dan weet ik al weer genoeg, Polen hebben een godsgloeiende pest aan democratie, en leggen die benepen opvattingen gaarne op aan anderen.
Intussen beide klauwen ophouden voor subsidies, door het Europese volk opgehoest, dát dan weer wel, graag.
Dus.... zodoende.

mallekater | 12-02-16 | 09:21

De EU heeft met zijn regeltjes de europeaan klaargemaakt voor oorlog.Want men is dat eeuwige gezeur en inleveren zat.En in plaats van meer vrijheden gingen ze steeds meer die inperken.En het echte gevaar zien ze niet ,nml de kanker epidemie .

pedro300 | 12-02-16 | 09:13

De EU zal juist 1 van de grote redenen of oorzaken zijn als er weer oorlog uitbreekt....

DerWaarheid4 | 12-02-16 | 08:29

Nou ohja... Wat moet je geloven van nieuws omtrent Putin of America? niks, je moet gewoon meer nieuwszender van verschillende landen kijken, beetje browsen en dan je eigen conclusie trekken.
Als je alleen Nederlands nieuws volgt dan is het allemaal anti dit en anti dat en de waarheid komt vaak niet eens in de buurt van de werkelijkheid.

mmamax | 11-02-16 | 21:46

Dat er al sinds '45 geen oorlog meer is geweest in West-Europa is te danken aan de VN. En de NAVO. En tot '89 aan de gezamenlijke vijand in het oosten. Niet aan de EU.

His Lordship | 11-02-16 | 19:08

EN WIE START DIE OORLOGEN DAN? HEH? HEH?
.
Sorry voor de caps. Wij, de populus, starten geen oorlogen. Hooguit revoluties. Oorlogen worden gestart door diezelfde lui die nu achter de knoppen zitten. Dus wat ze feitelijk zeggen is "doen wat we zeggen, of _WIJ_ storten jullie in een oorlog en dan gaan jullie lekker allemaal dood!"
.
Oorlogen ontstaan niet spontaan. Oorlogen worden georganiseerd. En laten we nooit vergeten door welke groep...

Opslag Medium | 11-02-16 | 18:58

Denken jullie echt allemaal dat we naar ooglog gaan? Ik wil dat met alles wat het kost voorkomen behalve ten koste van mezelf want fuck dat. Mijn zus vond me aluhoedje omdat ik het opperde dat het mogelijk is. Ik wil dat niet. Ik ben ook geen hippie. Ik wil gewoon niet al dat gedoe met dode mensen waaronder mezelf. Jullie ook niet. Wat gaan we dan doen om gewoon die shit buiten te houden? Wat moet je geloven van nieuws omtrent Putin of America?

Ohja | 11-02-16 | 18:40

'EU faal=Oorlog' (aldus politici..)

“Nog een halve eeuw van vrede en voorspoed is niet vanzelfsprekend. Als de euro mislukt, mislukt Europa.”
Merkel dreigde met oorlog. November 2011

"Als de euro explodeert, explodeert Europa" President Sarkozy tells a press conference at the G20 in Cannes. November 2011

Franse minister vreest voor oorlog om eurocrisis
Volgens Juppé bevindt Europa zich in een 'existentiële crisis'.
"We hebben ons de afgelopen decennia wijsgemaakt dat het gevaar voor conflicten op het continent is verdwenen, maar daar ben ik niet zo zeker van,"
De Franse minister van Buitenlandse Zaken Alain Juppé. November 2011

,,We staan voor een verschrikkelijke keuze'', aldus Rostowski. ,,Of een massale interventie door de ECB of een catastrofe. Er bestaat het gevaar van een historische economische ramp, vergelijkbaar met de grote depressie in de jaren '30, die kan leiden tot oorlog in Europa.''
Dat zegt de Poolse minister van Financiën Rostowski. November 2011

''Wij mogen Europa niet laten vallen. De euro vormt het hart van Europa. Als de euro wordt vernietigd, gaat heel Europa in rook op."
"Als Europa in rook opgaat, bedreigt dat in de toekomst ook de vrede op ons continent''
De Franse president Nicolas Sarkozy heeft vrijdag gewaarschuwd voor een mogelijk donkere toekomst van Europa. januari 2012

De euro en de gedachte dat integratie via de gemeenschappelijke munt een nieuwe verwoestende oorlog in Europa kan voorkomen, leeft voort in de hoofden van politici, zegt Kahn. ‘De gemiddelde Europeaan, zeker de jongere, is daar niet mee bezig. Die willen economische kansen en zijn minder geïnteresseerd in de historische argumenten.’
Kahn 2015

'Het enige alternatief voor de EU is oorlog,'
Frans Timmermans November 2015

Actraiser | 11-02-16 | 18:29

Het zijn zo'n stel zakkenvullende ondemocratische, zelfgenoegzame, intriganten daar in Brussel! Timmermans en Verhofstad zijn degene die Poetin ophitste met hun smerige rol daar op het Maidan plein in de Oekraïne! Die 2 zijn de bron van alle kwaad,de oorlog ophitsers Nexit!

Lexus01 | 11-02-16 | 18:04

Dat wordt een kort oorlogje dan. Iedereen vs tusk en z'n vrienden.
Hoe eerder hoe beter.

Pienow | 11-02-16 | 18:03

Stem tegen. Spuug die arrogante graaiende wereldvreemde dictators in hun vieze faces.

Rest In Privacy | 11-02-16 | 17:56

Nadat Napoleon was verslagen is het 99 jaar vrede geweest in Europa. Toen was er nog helemaal geen superoverheid die alle landen kon laten bukken, dus waar is die vrede dan uit voortgekomen? Er zijn veel redenen te bedenken: industrialisatie, groeiende welvaart, koningen die banger waren voor communistisch of revolutionair volk dan voor andere overheden, de opkomst van nieuwe staten die de klassieke machten konden uitdagen, etc. Maar waarschijnlijk de belangrijkste reden: omdat heel Europa de bloedige Napoleontische oorlogen nog vers in het geheugen had. Niemand zat te wachten op wéér een generatie dode en gehandicapte jongemannen, zonder dat welk land dan ook een concreet doel bereikt. De oorlogen daarvoor waren altijd veel kleinschaliger, terwijl die ook nooit het gehele continent in hun greep hadden gehouden.

Dus wat zou de huidige vrede in Europa kunnen verklaren? Heel veel dingen. Hoe dan ook, de voornaamste verklaring is de herinnering aan WO2. Nu er ook nog eens massavernietigingswapens zijn bijgekomen beseft iedereen al helemaal hoe destructief een oorlog zou zijn. Onze wens tot vrede is dus het product van onze ratio, niet van onze politiek. De Europese Unie is een compleet nieuw concept en het is niet te zeggen of zij een positieve, dan wel negatieve invloed hebben op onderlinge spanningen. Zoals altijd zal de geschiedenis dat wel uitwijzen, maar ik hou mijn hart vast.

stampertje85 | 11-02-16 | 17:52

De bekende zelfoverschatting van de EU. De Nato en dan met namde de amerikaanse aanwezigheid in europa heeft vrede gebracht. Fuck the EU!

postmodernismisdead | 11-02-16 | 17:46

Zie wij hoe bang ze zijn, de verraders?

Lexus01 | 11-02-16 | 17:39

"Erdogan: Ik zet de poorten naar Europa open"

Als er geen verenigd Europa was en de interne grenzen gesloten waren zou Erdogan ons nooit zo kunnen chanteren. Een verenigd Europa maakt ons zwak (en niet alleen hierdoor maar natuurlijk ook omdat de EU een groot kartel wat ook nog eens enorm domme wetten maakt waar we allemaal slechter van worden)

rode peper | 11-02-16 | 17:25

Ik wil best vechten voor europa..
Ofwel tegen de corrupte megalomane bestuurders van de EU.
Laat deze strijd de europeanen eindelijk verbinden... russen zouden gewoon allang vrienden kunnen zijn zonder overzeesche bemoeienissen..
Leuk dingetje by the way:
De britten hadden vroeger niet genoeg soldaten om india te bedwingen.. dus wat deden ze:
Moslims binnenlaten uit pakistan om het land te verdelen en makkelijker te beheersen.

baard van troje | 11-02-16 | 16:56

EU exit.
EEG terug inderdaad. Toen ging het beter dan nu.

Raider Twix | 11-02-16 | 16:51

Dat we op het randje staan van een oorlog geloof ik wel, maar dan komt het van een heel andere kant dan het referendum.... dreigingen van de Turken en de Russen over een weer zijn veel gevaarlijker, Navo staat al paraat.....
Ondertussen vergeten we onze gekke Koreaan ook nog die maar blijft dreigen met groot geschut..... oorlog, tja zit er dik in maar niet door die K.T EU, maar we zullen wel mee moeten doen.
En dan hebben ze het over testosteron bommen.... wereldleiders zitten er schijnbaar vol mee.

mmamax | 11-02-16 | 16:33

Wereld oorlog ? Wie dient de eu ? Burgeroorlog gericht tegen Brussel !

NB-Stb | 11-02-16 | 16:06

@Zoltan | 11-02-16 | 15:11 Zo is het!
Merkel heeft niet voor niets de Coudenhove-Kalergi prijs gekregen in 2011. Merkel krijgt ook de Four Freedoms(!) Award 'omdat ze zich heeft onderscheiden door de manier waarop ze moreel(!) leiderschap toont in Europa' én 'haar standvastigheid tegenover de opkomst van de anti-Islam-beweging Pegida in 2014', aldus de Nederlandse
Roosevelt Stichting. Wie die malloten van de jury zijn heb ik niet kunnen vinden maar de sponsors wel: Nationale Postcodeloterij; de overheid: de provincie Zeeland én de gemeente Middelburg; Delta; Aegon; Haff; Heineken; de Rabo; Stg Dioraphte; H4A en Prins & Dingemanse.
Volgens een verdonkeremaande poll op omroep Zeeland zijn de Zeeuwen vooral tegen. Net als de rest van gezond denkend Europa.

belo | 11-02-16 | 16:02

De EU moet zich heel goed gaan bezinnen op zichzelf. Men heeft niet in de gaten dat de oorlog juist gaat ontstaan door de onvrede over de EU i.p.v. dat de EU oorlog voorkomt.
De EU moet sterk hervormen. Corruptie uitbannen, lobby beperken en een parlement met echte invloed oprichten i.p.v. de huidige ja-knikkers in Brussel. Een parlement moetn wetten en initiatieven kunnen indienen. Niet alleen maar Ja of Nee stemmen.
Daarnaast moet men zich beperken tot kerntaken. Niet gaan beslissen over komkommers, gloeilampen en tafelazijn.
Stoppen met die idiote verhuizing tussen Brussel en Straatsburg en geen riante regelingen meer voor iedereen die iets voor de EU doet.

Bytemaster | 11-02-16 | 15:57

Graag zou ik aan de grens mijn paspoort weer willen laten zien als we daarvoor uit de EU kunnen. Weg met die rotzooi.

blanke pool | 11-02-16 | 15:53

Dergelijke paniekzaaiers zouden geen plaats mogen hebben in het openbaar bestuur.

Zeddegeizot | 11-02-16 | 15:50

ROFL the Dutch Disease (read democratic) hits de EU AGAIN!!

hovawart | 11-02-16 | 15:48

Zo is het maar net. Sinds dat de EG werd veranderd in EU, is het alleen maar slechter geworden. Schuldigen: Politici. Politici en drank maken meer kapot dan u lief is.
En als die Turken 3 miljard per jaar willen, is het niet goedkoper om een muur tussen Turkije en de EU landen te bouwen. Inclusief bewaking verdienen we eraan.

Rest In Privacy | 11-02-16 | 15:47

De herhaling van de geschiedenis is een sterk argument. Helaas wordt het bijna altijd misbruikt en mede daardoor herhaalt de geschiedenis zich. Even los van het feit dat de geschiedeniskennis altijd, per definitie beperkt en gekleurd is. Ben het helemaal met Tusk eens dat we veel kunnen leren van het verleden van de mensheid als we slim zijn, maar inhoudelijk staan we zo ongeveer recht tegenover elkaar. Oftewel we zijn terug bij af en heb ik nog altijd geen goede vóór argumenten gehoord voor het referendum. En ben ik er steeds sterker van overtuigd dat een bindend referendum de enige weg naar een beter bestuur is.

Doper | 11-02-16 | 15:47

Kom hoe noem je ook alweer een "president"niet door het volk gekozen?
Oh ja weet het alweer,namelijk dictator.

Simpele Drenth | 11-02-16 | 15:46

Wat de historian Tusk vergeet, is dat er in de afgelopen jaren een nieuw medium genaamd internet haar intrede heeft gedaan, waardoor burgers véél meer te weten komen over de EU. Als dat nou allemaal goed nieuws zou zijn, dan was er niets aan de hand, maar ja..

salsaparilla | 11-02-16 | 15:44

@Vageling | 11-02-16 | 15:36
Mensen die liever zaken doen met Erdogan ipv Poetin, hebben volgens mij iets te verbergen.
Om maar te beginnen met het feit dat de handel met Rusland NIET betekent dat we jaarlijks een X-aantal Russen asiel moeten verlenen.
Overigens had ik het 'hekken-bouwen' liever uitbesteed in Nederland, maar sommige landen doen het gewoon beter en goedkoper.
En zo'n hek is nog altijd goedkoper dan onbeperkte instroom dankzij die [MagNie] Erdogan.

necrosis | 11-02-16 | 15:43

Het stelletje mond-ademende apaten in Bussel kunnen zich eerder om een geweldadige revolutie zorgen maken; dat is waarschijnlijker dan dit soort hoogst debiele oorlogs voorspellingen.

HaatAth3ist | 11-02-16 | 15:41

De EU brengt volkeren dichter bij elkaar.
Alleen ze willen niet dichter bij elkaar komen.
Vraag maar aan de Grieken.
De Italianen.
De Oost Europeanen.
Ze willen wel geld hebben, maar wel met in inachtneming van een armlengte afstand.
En weet je wat?
Gelijk hebben ze.

jemagookniksmeer | 11-02-16 | 15:37

@necrosis | 11-02-16 | 15:26
Bulgarije is al bezig als ik het goed heb. Als ze dat stukje grens met Turkije in Griekenland ook even meepakken. Marine patrouille boten voor de kust van Griekenland. Turkije onschadelijk.

Vageling | 11-02-16 | 15:36

@McMarx | 11-02-16 | 15:31
Ik dacht dat GL niet dieper kon zinken nadat Sap het stokje overnam van Halsema, maar ik heb me vergist.
Klavertje gaat tijdens verkiezingen echt niet meer dan 4 zetels halen, zo dom kunnen stemmers niet zijn!

necrosis | 11-02-16 | 15:35

Ik zou Tusk niet eens mijn badkamer laten metselen.

Kapitein Stijlvol | 11-02-16 | 15:31

Tusk, you're a liar. Shake hands with Rutte.

The european people get along just fine. Because we're non-islamic and we all want to keep it that way. We kicked out oppressive religion and we shall kick out the oppressive EU dictatorship out of Europe.

belo | 11-02-16 | 15:31

Dat klavertje van GL zou zeggen: Nou en?

Rest In Privacy | 11-02-16 | 15:31

Dertig jaar geleden hoorde ik een mop. Komt een man bij een waarzegster. Vraagt hoe zijn leven er over 30 jaar uitziet. "Ben ik dan nog gezond?". Ja hoor, antwoord de waarzegster. "Heb ik een goede baan, fijne kinderen"? Jazeker, u heeft het straks helemaal voor elkaar. "Zijn er ook nog negatieve dingen"? Nou, zegt de waarzegster, U betaalt over 30 jaar voor een brood 200 Roebels.

Wat hebben we gelachen. Maar als het zo doorgaat krijgt die waarzegster wel gelijk...

marcoplarco | 11-02-16 | 15:30

@koosnaam | 11-02-16 | 15:23
Tjah, daarom is het devies ook dat je nóóit met terroristen onderhandeld. Een gebed zonder einde. Die grens flikkert hij toch wel open. Met of zonder geld. EN gewoon sancties erop pleuren als hij het doet. Alleen die ruggengraatloze eurocraten snappen iets niet. De enige reden waarom mensen over je heen lopen is omdat men het toelaat.

Vageling | 11-02-16 | 15:29

Die EU tusk heeft hem eindelijk door. Als de EU zo door gaat met het creeeren van haat in europa tsja dan kun je uiteindelijk een wereldoorlog verwachten. Zeker als je er landen zoals oekraine opdwingt. Een land zonder geld ,half in burgeroorlog en dan ook het constante hitsen van die EU steelclub.Putin steeds toch weer effe uitdagen. Ja dan krijg je dat. Nou mijn nee blijft toch nee. Niet het referendum veroorzaakt een wereldoorlog maar onze fijne leiders der EU.

tweetybird | 11-02-16 | 15:27

Terug van EU naar EEG. En Turkije uit de NAVO.
Daarmee hebben we de komende decennia ruim voldoende.

R van Perzie | 11-02-16 | 15:27

@gestopt | 11-02-16 | 15:17
Als je oorlog wil voorkomen, zal je de 'machthebbers' in Brussel terug in hun hok moeten knuppelen.
Ze dachten de invasie van asieleisers te voorkomen door een deal te sluiten met opperwolf Erdogan.
En dan lees je dit:
www.powned.tv/nieuws/buitenland/2016/0...
Wat mij betreft bouwen we een hek tussen Turkije en Griekenland, en anders een hek tussen Griekenland en de rest van de EU.
*offerte opvragen doet bij de president van Hongarije*

necrosis | 11-02-16 | 15:26

Als je vrede wil moet je lekker proberen alle buurlanden van Rusland binnen je eigen invloedssfeer te krijgen. Want dat gaat Rusland natuurlijk altijd accepteren. Net zoals dat Kennedy het geen enkel probleem vond toen de Sovjetunie probeerde het volstrekt autonome Cuba onder de eigen invloedssfeer te krijgen en te bewapenen.

Auto Immuun 40-45 | 11-02-16 | 15:25

Volgens George Friedman was de EU een Amerikaans project:

youtu.be/r-8KV_GurLY

Barre_de_k | 11-02-16 | 15:25

@necrosis

Nee zit in de Zeevaart zal niet werken in Rusland.
Maar alleen wonen.

"Voor handel die geld oplevert, moet je bij de Russen zijn.
Oekraïne KOST alleen maar geld en levert niets op." -necrosis

Ben ik het helemaal met je eens 1 en al corrupt.
We kunnen beter paar landen minder in Europa dan meer vage b landen erbij.

maartenvk | 11-02-16 | 15:25

Wat je schrijft klinkt behoorlijk als een alu-hoedjes verhaal. Maar heel ongeloofwaardig is het als je het twee keer leest ook niet eens.
Zoltan | 11-02-16 | 15:11
Alu hoedje alert is heel bekend bij mij. De Richard Coudenhove-Kalergi award ging naar Merkel. Het idee van het volkslied van Europa, van Beethoven is van Kalergi, het ontwerp van van de Europese vlag is van Kalergi, het boek Pan Europa is van Kalergi, het boek praktische ideologie waar de rassenvermenging als theorie voor de haalbaarheid van een verenigd Europa, is van Kalergi. kalergi is de vader van EU, zaso wordt hij ook gezien. Niets in wat ik hierboven geschreven heb, komt van een enge komplottheorie. Sterker, mensen zijn er trots op. Dit is onze toekomst.

Zoltan | 11-02-16 | 15:24

Greenpeace meldde ook al dat we vooral bang moeten zijn voor "geschiedenisboeken". Volgens mij snappen zij zelf niet wat zij zeggen. Wie is er nu bang voor geschiedenisboeken. Geschiedenisboeken zijn leuk en leerzaam.

Het geeft het niveau aan van de mensjes in de ivorentoren met hun 30K per maand en hun pensioen dat bij 57 begint.

Mokum Kosher | 11-02-16 | 15:24

Gewoon ongeinformeerd "Nee" stemmen, gewoon om te kijken wat er gebeurt. Doe ik wel tenminste.

PolarWolf | 11-02-16 | 15:24

Wie hebben er ook alweer oorlogen veroorzaakt in Europa? Politici, koningshuizen, religies, bankiers en industrialisten. Het waren niet de peasants en de plebs. Nee, die konden het gaan opknappen.

Zzzzooooffff | 11-02-16 | 15:24

Kijk even naar Joegoslavie om te weten wat er gebeurt als je sterk verschillende volkeren in een unie dwingt.
Godsammekraken | 11-02-16 | 14:37

Op zich kan dat redelijk goed gaan, mits je maar een dictator hebt die de boel goed onder de duim kan houden. Tito was wat dat betreft (althans zo heb ik het begrepen) een redelijk verlicht despoot en natuurlijk voormalig verzetsstrijder wat hem de nodige kudoos bij de bevolking opleverde. Helaas hebben wij niet zo'n staatsman voor Europa. Herman van Rompuy, noch Tusk of Junker hebben zich ooit op een soortgelijke manier verdienstelijk gemaakt voor de gehele Europese bevolking.

FrankVeer | 11-02-16 | 15:22

Tusk moet zijn klep houden. Ook voor hem heb ik al een strop klaar staan. Fabeltjeskrant is geen geschiedenis boek, lul! Ik heb steeds meer het gevoel dat ik in DDR leef (en dat is post-WWII, met je pre-WWI). Ik zie echt wel wat de eurocraten aan het doen zijn. Samenleving ontwrichten met crimigranten. Waar het jaar 2015 de dreiging nog IS was is het in 2016 Rusland. Want tjah, nu de rollen achter IS ontmaskert zijn. Het meest verontrustende op dit continent zijn de EU bobo's. De economie stort in, komt er ook nog bij. En zonder volledige controle (cash verbannen om negatieve rente van boven de procent in te voeren om maar een voorbeeld te noemen) kan er niet verder gegraaid worden. Alle plannetjes die de eu sokpoppen uitvoerden zijn ook in hun gezicht ontploft. Neocons in de stress, eurocraten in de stress, regeringsleiders in de stress. Gewoon uit de EU, privatisering terug draaien (ja vinden jullie graaiers niet leuk hè?!) en weer terug naar de EEG waar wij ons nog op onze economie richten i.p.v. van deze geldverslindend instantie dat alleen maar met zichzelf bezig is en niks bereikt behalve hun maatjes stinkend rijk maken.

Vageling | 11-02-16 | 15:22

Goeie kollum!

KlunsJohannus | 11-02-16 | 15:19

@maartenvk | 11-02-16 | 15:12
Het bespaart je tevens de helft van je salaris aangezien de lonen hier (in Nederland) een stuk hoger liggen.
Maar ik heb niets tegen Rusland.
Vandaar OekraiNEE!
Voor handel die geld oplevert, moet je bij de Russen zijn.
Oekraïne KOST alleen maar geld en levert niets op.

necrosis | 11-02-16 | 15:18

Beetje een combi van 1788, de Franse revolutie, opstand van de bevolking tegen aristocratie en corrupte bestuurders. Verder een beetje Duitsland voor WWII, al die hulp begint steeds meer te lijken op de herstelbetalingen zoals die Duitsland opgelegd waren.
.
Dus ja, als het ergens op lijkt dan hebben Euro politici gelijk, alleen anders dan zij denken zijn zij zelf het gevaar.

General McAuliffe | 11-02-16 | 15:18

Dus als ik ja stem komt er geen oorlog?
En als die geschifte nazis in Oekraine de Krim aanvallen dan gaan we ze niet helpen?

gestopt | 11-02-16 | 15:17

@Madame Poitiers | 11-02-16
Euh, oost europa is ook europa en daar is het nog geen 10 jaar achterelkaar rustig geweest.

Rest In Privacy | 11-02-16 | 15:16

Als ze zo voor vrede zijn bij de EU waarom sturen ze dan Europa moedwillig in een situatie waar burgeroorlog de enige overgebleven optie is?

Rest In Privacy | 11-02-16 | 15:15

@Zoltan | 11-02-16 | 15:11
Wat je schrijft klinkt behoorlijk als een alu-hoedjes verhaal. Maar heel ongeloofwaardig is het als je het twee keer leest ook niet eens. Want wat ze nu aan het doen zijn lijkt verdomd veel op geforceerd mixen van culturen, het geforceerd uitbreiden van het land, en het geforceerd overdragen van al je rechten, cultuur, vrijheid etc.

kanon0503 | 11-02-16 | 15:14

@lovekila | 11-02-16 | 15:08
Hetzelfde in WO II, beter bekend als Molotov-Ribbentroppact.
Toen werd Polen in een achterkamertje verdeeld tussen USSR en nazi-Duitsland.
Wat is dat toch met die achterkamertjes-akkoorden?

necrosis | 11-02-16 | 15:13

@necrosis

Precies daarom zal ik nooit voor dit land gaan dienen.
Ze zoeken het zelf maar uit, maar ben wel dan naar rusland.
Bespaart me de helft van me salaris inleveren.

maartenvk | 11-02-16 | 15:12

Democratie?
De huidige Europese democratie valt te begrijpen wanneer je de ideologische wortels van de EU kent. Die 12 sterren in de vlag symboliseren niet de 12 staten, maar de stammen van een ander volk. Oorspronkelijk stond er een rood kruis met geel als fond binnen de sterrenkrans. Turkije heeft dat tegengehouden. De verenigde staten van Europa kent 3 pijlers waarvan 1 ervan is de autochtone bevolking genetisch te vermengen met negers en Aziaten. een andere pijler is dat Rusland de natuurlijke vijand is totdat die democratisch wordt; democratie is het karretje van de plutocratie en de spirituele elite. De derde is het gevaar van de Europese interne verdeeldheid. De natiestaten moeten kapot zodat de federatie in 1 directe lijn verbonden is met het individu en alle instituten die daar tussen staan dienen opgeruimd te worden. De blauwdruk van een verenigde staten van Europa is geschreven met dit leidende premisse: de autochtone bevolking van Europa zijn slaven waarvan de adel afgedaan heeft. De nieuwe leiders hebben derhalve een nieuwe bevolking nodig omdat de inheemse slaven loyaal zijn naar de natiestaat en zodoende een gevaar voor de eenheid kunnen vormen. Wie van ons weet eigenlijk in welke ideologische utopie wij ons bevinden? De geschriften van Richard Coudenhove-Kalergi zijn geen complot; zijn beleid wordt uitgevoerd. De negers en Aziaten worden moedwillig toegelaten in Europa. Er is niets in mij dat enig waardeoordeel geeft aan negers of Aziaten, ik verhaal hier over de grondslagen van een strategie van een ander om op langere termijn de verenigde staten van Europa mogelijk te maken. Wat wij nu in Europa meemaken lijkt op de omkering van Mein Kampf.
Er is geen onmacht om mensen buiten de EU te houden, het is onwil.
Het Duitse Nazi-gen moet dood. In 2015 waren van de 1.1 miljoen asielzoekers 800.000 jongens in de vruchtbare leeftijd van 15-30 jaar. De autochtone jongens van Duitsland tellen er 5000.000. Dat is 16%. Er is een reden waarom in de media gerept wordt op een influx van 0,068 procent op de totale Europese bevolking; een influx van deze epische proporties maakt binnen een paar jaar het onmogelijk voor het Duitse volk nakomelingen te werpen die als volwassenen qua aantal een dominante drager kunnen zijn van hun oude cultuur. Het hart van Europa moet kapot. Wij beleven genocide op de oorspronkelijke bevolking van Europa en die is niet toevallig of een samenloop van historische factoren zonder grondgedachte. Het is in de jaren 20 van de vorige eeuw bedacht en omarmd door de elite die er toe doet. Als wij werkelijk binnen een democratie ipv een plutocratie met spirituele elite zouden leven, zou dit allemaal niet kunnen.

Zoltan | 11-02-16 | 15:11

@K. Letskoek | 11-02-16 | 14:56
Voor de introductie van de Euro, kocht ik gewoon reischecks van een bekende instelling.
Die kon je in het buitenland inwisselen tegen de lokale munt na aftrek van wat kosten.
De checks die ik overhield na de vakantie in het buitenland, waren zelfs in Nederland een geldig betaalmiddel.
Je kon er ook voor kiezen om ze te verzilveren bij een Nederlandse bank voor cash geld, of je kon het op je rekening laten storten.
Welk voordeel heb ik nu van de Euro?

necrosis | 11-02-16 | 15:08

wel grappige waarschuwing. Polen was opgedeeld in WW1 en bestond officieel niet meer ... had Tusk als historicus moeten weten... en als Pool natuurlijk ook :)

lovekila | 11-02-16 | 15:08

Prettig om te merken dat ik niet de enige was/ben die het graag bij de EEG had willen laten
al die EU eenheidsworst is nergens voor nodig, komt [uiteindelijk] alleen maar ellende [oorlog] van
Nee @ het EU dictaat uit Brussel

Tobi | 11-02-16 | 15:07

Enige aanleiding voor (meer) oorlog voeren is de implosie van de beurzen die wereldwijd aan de gang is. Het Wallstreet-casino is net geopend, ben benieuwd..

Voorjaarsmoe | 11-02-16 | 15:06

@wth was dat, ook technisch heb je gelijk, minimaal 6 landen op 2 continenten, en het is een wereldoorlog.

Bokito ergo sum | 11-02-16 | 15:02

Het spreekwoord 'beter ten halve gekeerd dan ten hele gedwaald' kennen ze zeker niet in Polen. Want wij kunnen ook terug naar de stabiele, welvarende gemeenschap die we nog niet eens zo lang geleden hadden. Jammer voor de meerderheid van de EU-raamambtenaren, want die zijn dan niet meer nodig.

Guido | 11-02-16 | 15:00

Binnen de eu wringt juist de schoen tussen oost en west, en noord en zuid. En dan nog niet te spreken die tussen burger en bestuurder.
Of doelen ze op de VVD met "the day before WW3, want die zijn al aardig op weg naar een revolte/burgeroorlog.

boerk | 11-02-16 | 15:00

De politici die de EU besturen door onderling, in achterkamers, afspraken te maken zijn uiteraard zeer bang voor referenda. Dan gebeurt er helemaal niks meer.
De enige kans die de EU heeft (een kleine, maar toch) is de hele zaak van de grond af opnieuw en dit keer democratisch op te bouwen. Met een snelheid aangepast aan het draagvlak vanuit de burgers in Europa.
Ja, of ze besluiten onderling in een achterkamer om referenda in alle lidstaten te verbieden. En hopen dat er geen revolutie uitbreekt. Dat kan ook natuurlijk.

koeberg | 11-02-16 | 14:59

@maartenvk | 11-02-16 | 14:49
Pleur eens op met je oorlog, zwitsal!
Oorlogen worden altijd veroorzaakt door de boven ons gestelden, maar het zijn de burgers die als kanonnenvoer mogen dienen.
Het is hoog tijd om die EU-mafkezen (m/v) uit de ivoren toren van Brussel te jagen voordat ze ons een oorlog in duwen waar we niets mee te maken hebben.
Die mafkezen gaan zelf maar in de loopgraven zitten om hun meningsverschillen uit te vechten.
Laat mij er even buiten!

necrosis | 11-02-16 | 14:58

De vergelijking met de periode voorafgaand aan de eerste wereldoorlog is ook ongelukkig. Ik vraag me dan ook af wat het "serajevo-moment" in deze analogie is. Het enige wat te plaatsen is in deze analogie is die met de Oostenrijks-Hongaarse dubbelmonarchie. Een onregeerbare kluwen van volkeren die niet samen in een land willen wonen. Met een totaal van de realiteit losgezongen monarchie. Angela Merkel in de rol van Elisabeth. Allebei knettergek. Al was Elisabeth uiterlijk iets aantrekkelijke.
De ineenstorting van het Romeinse rijk, daar lijkt het veel meer op. Een groot rijk op zijn knieën gebracht door geldontwaarding en ongeremde immigratie.
Of het einde van Byzantium. Een eens machtig christelijk rijk, onder vuur genomen door de seltsjoeken. Een Aziatisch steppenvolk dat tegenwoordig doorgaat voor "Turken".
Of Duitsland in het interbellum. De republiek van Weimar. Financieel aan het einde, we hebben alleen nog een Kreditanstallt nodig om het financiele systeem ondersteboven te trekken (mooie rol voor deutsche bank ligt in het verschiet)
Ik wil maar zeggen: veel historische analogieën liggen voor de hand. Maar allemaal heblben ze gemeen dat grote, machtige rijken na verloop van tijd ineenstorten. En dat gaan we hier ook meemaken. Chips, nootjes en bier staan gereed.

Glasgow Argus | 11-02-16 | 14:58

-weggejorist-

sadeyes | 11-02-16 | 14:58

WO3 is al in volle gang lamlul. heel de wereld speelt op het moment soldaatje in het midden oosten en iedereen bemoeid zich er mee. dat het hier nog redelijk rustig is wil niet zeggen dat het geen oorlog is.

wth was dat | 11-02-16 | 14:57

@Madame Poitiers | 11-02-16 | 14:39
Ahum. De EEG werkte prima, met de unie is het misgegaan.

Guido | 11-02-16 | 14:57

Hear, hear!

Een vrije paling | 11-02-16 | 14:57

Ja maar, het is zo makkelijk op vakantie in Frankrijk kan ik gewoon met Euro's betalen!

K. Letskoek | 11-02-16 | 14:56

Stelt u zich eens voor. Even hard u best doen, dat er duizenden van de tegenpartij duizenden anderen zitten op te hitsen voor gewin. Nee toch. Kan toch niet. Maar wie weet. Vraag mezelf af of die vijand weet wat een kinetish repressie apparaat is. Ik wel. Dat is een sonar flectie systeem.

tattooboer | 11-02-16 | 14:56

Zou Willie al plannen maken om met z'n 4 meisjes de pleiterik naar Engeland te maken,nét zoals zijn zo heldhaftige overgrootmoeder?

R.B.Scott | 11-02-16 | 14:55

@Koraalverhaal | 11-02-16 | 14:52
Oh, ik had het artikel niet verder doorgelezen… moet ook zeggen dat het me niet zo interesseert wie het zegt: Juncker, Tusk, Verhofstadt, Timmerfrans… het is allemaal hetzelfde laken een pak. Allemaal net zo eng, naïef en gevaarlijk, met allemaal hetzelfde übermensch gedrag wat gekken zoals Hitler ook hadden. Alleen nu heb je 5+ Hitlers in een soortvan übermensch-overheid die wel even gaat bepalen hoe de rest van de wereld/Europa moet gaan leven. En het lieft met een zo'n dik mogelijk salaris ook. Stelletje smeerlappen zijn 't.

kanon0503 | 11-02-16 | 14:54

De EU negeert een aantal pacificerende sytemen.

Democratie bijvoorbeeld, die enkel binnen een fiscale unie (en dus een natiestaat) functioneert.

De no-bail-out clausule bijvoorbeeld, omdat die eventuele defaults beperkt tot een enkel land of groep landen die failliet zijn en anders leidt tot Verdrag-van-Versaille-achtige toestanden.

Internationale Vrijhandel bijvoorbeeld, zonder daar geopolitieke spelletjes aan te verbinden, zoals de EU geniepig in het associatieverdrag probeert.

Landsgrenzen vwb migratiebeleid bijvoorbeeld, omdat migratiebeleid van een land democratisch gedragen moet zijn om niet tot onvrede tussen bevolkingsgroepen binnen een land te leiden.

Het voorkomen van zondebokken als 'Poetin' of 'China' of 'De Brics' bijvoorbeeld, omdat dit soort haatzaaiierij altijd tot een koude en soms tot een warme wereldoorlog leidt.

De goede vrede is er dus, ondanks de onverantwoorde oorlogszucht die de EU uitstraalt.

tipo | 11-02-16 | 14:54

De relatieve vrede komt vanwege angst voor de atoombom. Heb ik hier al vaker betoogd.

freelux | 11-02-16 | 14:54

kanon0503 | 11-02-16 | 14:47
De inhoud van deze reactie is zeer zeker treffend. Het enige waar ik je even op wil attenderen is dat deze uitspraak niet van Tusk kwam, maar zoals te lezen in het artikel van onze eigen Timmerfransje.

Koraalverhaal | 11-02-16 | 14:52

Oorlog is pas ontstaan toen we de samenleving in groepen gingen indelen en leiders van verschillende groepen de strijd met elkaar aan wilde gaan. Dus voor u en onze veiligheid, kan die bestuurslaag een keer weg?

In deze nieuwe wereld zijn oorlogen gaande, zonder een duidelijke frontlinie. Iemand die denkt dat een verenigd Europa niet in oorlog kan zijn kijkt eerst weg bij het grenzeloze terrorisme van bijvoorbeeld IS en daarna weg bij het grenzeloze immigratie vanuit voornamelijk vredige landen.

De Europese Unie veroorzaakt meer geweld en spanningen met haar arrogantie dan het wegneemt.

Feynman | 11-02-16 | 14:51

De dag voor WW1? Zou het op 1848 zetten.

Bokito ergo sum | 11-02-16 | 14:51

Nee blijft dus het steeds beter wordende antwoord.
Tegen EU. tegen Associatieverdrag Oekraïne.
Vooral nee tegen meer meer meer landen om geld van noord naar zuid te sluizen,met als doel goedkopere arbeidskrachten en een betere handelsbasis voor de USA en de inmiddels overal(bijna,.. daar waar het niet aanwezig is ,breekt ook de pleuris uit)aanwezige centrale banken .Goldm.S. en zo voorts.
NEU is het nieuwe NEE.niet alleen in Duitsland.

medelmo | 11-02-16 | 14:51

Tusk en companen veroorzaken WW III helemaal zelf.

Lupuslupus | 11-02-16 | 14:50

Ligt niet aan referendum, voorbereiding oorlog met Rusland is al langer bezig (1). Nu ook NAVO fregatten in Egeïsche Zee, zogenaamd tegen vluchtelingen, maar daadwerkelijk om linie met Rusland te versterken.

1. www.volkskrant.nl/binnenland/navo-stuu...

Schwanz | 11-02-16 | 14:50

Laat die oorlog maar komen.
Dan vecht ik wel voor russen die tenminste geen poep uit hun nek lullen maar actie ondernemen,

CYKA BLYAT!

maartenvk | 11-02-16 | 14:49

Volk organiseert een referendum en EU-baasjes dreigen met oorlog. Is zo´n beetje de standaard Pavlov-reactie vanuit Brussel geworden.

Brave hond Donald..., en nu weer af!

Voorjaarsmoe | 11-02-16 | 14:49

Mijnheer refereert aan de dag voor de 1e WO als historicus . ?
De 1e Wereldoorlog kwam tot stand door allerlei alliantie afspraken over militaire acties als een bondgenoot in oorlog kwam.

Goatboy2014 | 11-02-16 | 14:48

Die halve eeuw vrede kwam door de NAVO. Niet door de EU.

Ze veroorzaken nu wel beide vele oorlogen en conflicten, al een tijdje.

Piet Karbiet | 11-02-16 | 14:47

"…because I have seen all the other forms in history that have been tried to help European peoples get on better…"

Dus Tusk bestaat al zo lang dat hij álle andere vormen in de historie van de mensch heeft gezien? De 1e én 2e wereldoorlog? De oorlogen met Napoleon, Caesar en al die andere gekkies? Hij heeft ook de toekomst al gezien van een alternatieve wereld waarbij ieder land een goed-werkende handelsovereenkomst heeft en in respect met elkaar leeft zónder elkaar te willen overnemen? Goh… dan is die Tusk nog ouder (en een oudere zak) dan ik dacht.

En omdat, in zijn eeuwige wijsheid (en leeftijd) al het andere faalt, moeten we maar geforceerd en tegen de wens van het meerendeel van de burgers in, één groot Europa worden. Met alle culturen, talen, wetten en andere verschillen van dien? Wat ben je dan een naïef stuk vreten zeg.

Als je de geschiedenisboeken er op naleest, dan zul je zien dat élke vorm van poging tot overheersing (Napoleon, Caesar, Hitler, Juncker, etc.) uiteindelijk zorgde/zorgt voor die oorlog. Klinkt eerder als een instant debunk van z'n eigen gütmensch gedachtengang. De burger, die al die oorlogen óók heeft kunnen nalezen in de geschiedenisboeken en in de geschiedenislessen op school, roept al jaren dat een wereldoorlog niet ver weg is als deze geforceerde negering en minachting richting de burger zo door gaat.

En, in mijn ogen, is juist dáárom het referendum zo'n goede stap. Om te voorkomen dat overheden wéér dezelfde fout maken als al die andere keren. Al die keren dat Donald "the ancient" Tusk het zou hebben "gezien". Laat Brussel lekker de dikke schijt krijgen en omvallen. Prestigeprojectje is gefaald. Iedereen is z'n inleg kwijt en u gaat niet langs start als u direct naar de gevangenis wordt begeleid. Toedeledokie.

kanon0503 | 11-02-16 | 14:47

Jammer Tusk, de communistische tijd zoals je die in Polen gewend was en die nu lijkt terug te keren met je nieuwe ondemocratische Partijsecretaris daar hebben wij niet gekend in ons Westen. Als je dat niet bevalt dan rot je maar op en neem al je Polen weer mee.

langzullenweleven | 11-02-16 | 14:46

Als de EU zo doorgaat, hebben we straks (dankzij de EU) WO III.
Ik wil terug naar de EEG!
Toen ging het nog om handel, nu gaat het om megalomane idioten met een agenda waarvan ik de details niet ken.
Enne.... OekraiNEE!

necrosis | 11-02-16 | 14:45

Opdoeken, die hele geldverslindende klotezooi daar in Brussel. Ik hoop oprecht dat dit heel snel gaat gebeuren; ben het gruwelijk zat.

Wobbelplatte | 11-02-16 | 14:43

De situatie van nu vergelijken met 100 of 80 jaar geleden is belachelijk. Deze mensen maken zichzelf belachelijk door zichzelf zo belangrijk te vinden. Sommigen zouden er inmiddels wel een oorlog voor over hebben om van die hele EU af te komen.

Janloel7282 | 11-02-16 | 14:43

Als we niet snel stoppen met de EU en hun landjepik krijgen we pas echt oorlog. Met Rusland. Dat willen we niet.

doskabouter | 11-02-16 | 14:42

Ik heb er weinig aan toe te voegen. Het gedreig met oorlog wanneer we meer inspraak willen, bezorgd mij wel angst om wat komen gaat. Repressie van een volk helpt op korte termijn maar op den duur pikt het volk het niet meer. Tja, en dan heb je oorlog.

deluiegriek | 11-02-16 | 14:42

En dat allemaal vanwege een referendum dat ze nota bene zelf hebben mogelijk gemaakt.
Tevens: Ik weet niet of er andere EU-landen zijn met een referendumwetgeving, maar die GeenPeil app moet toch met z'n open source zo in het bv Duits te vertalen zijn?

Spittertje | 11-02-16 | 14:41

"Het is net alsof we aan de vooravond van de eerste wereldoorlog zitten"

Een zelf geschepte situatie door beleid door de strotten van een heel continenteel volk te douwen zonder dat hier om gevraagd is en meerdere keren vanuit meerdere landen is aangegeven dat er geen draagvlak is voor het hele project, al vanaf het begin niet.

niemand specifiek | 11-02-16 | 14:40

Het was al ruim een halve eeuw geen oorlog in Europa. De Europese Unie werkte prima, tot de Brusselse moloch, de reus met de lemen voeten.

Madame Poitiers | 11-02-16 | 14:39

Terug naar de EEG graag. Oh, en laat die euro ook maar zitten! Grenzen dicht!

funkyd | 11-02-16 | 14:38

Kijk even naar Joegoslavie om te weten wat er gebeurt als je sterk verschillende volkeren in een unie dwingt.

Godsammekraken | 11-02-16 | 14:37

Kijk even naar Joegoslavie om te weten wat er gebeurt als je sterk verschillende volkeren in een unie dwingt.

Godsammekraken | 11-02-16 | 14:37

Voorlopig wordt het eerder slechter dan beter. Daarvoor moet er eerst een soort van katharsis plaatsvinden.

Glasgow Argus | 11-02-16 | 14:37

REAGEER OOK

linktips: Energie vergelijken | Autoverzekering vergelijken | Zorgverzekering vergelijken | Kinderkleding
Kansino. Hét online casino van Nederland.
Online casino met licentie | Bookmakers
Online Casino | Bookmakers | Online Casino | Online Gokken | Brokerfolio.com brokers vergelijken | online bookmakers in Nederland
Goksitesvergelijker.nl | Onlinecasinofortuna.com | Online Casino Nederland | Casino bonussen