Tendentieus, ongefundeerd & nodeloos kwetsend

Geinig. Uitkerings-fraudeur verlult zich op TV #2

Of het de bedoeling van het programma is weten wij ook niet, maar feit is wel dat 'Vier handen op één buik' (BNN) een ware BEERPUT aan onterechte wajong-trekkers openbaart. We hadden al Freddy, de man die op tv ruiterlijk toegaf tijdens de aanvraag van zijn jonggehandicapten uitkering enigszins geacteerd te hebben ('ik heb die wajong gespeeld', aldus Freddy). En nu blijkt dat in een vorige uitzending van #vierhanden óók al een wajong-fraudeur zat! En dat is wederom niet ons oordeel, wij zijn geen experts, maar ook deze pipo geeft gewoon zelf toe eigenlijk geen recht op de uitkering te hebben. 'Ik kan gewoon werken' aldus deze boy, die op dit moment echter te druk is met het op de rails krijgen van zijn overige bezigheden. Dat laatste is vrij vertaald, de gehele verklaring van meneer de wajong-klant ziet u hierrr. Gelukkig is het signaal bij het UWV bekend, dus laten we er maar vanuit gaan dat een en ander vanzelf goed komt. Zo niet, dan: tot deeltje 3!

Reaguursels

Inloggen

Poes Fiep | 11-02-16 | 22:10
wajongers die arbeidsvermogen wordt toebedeeld gaan helemaal niet de bijstand in, krijgen enkel een korting van 5 %.

drastic | 12-02-16 | 10:57

Die wajongers worden komende jaren allemaal herkeurd, en dan wordt deze kansparel goedgekeurd, want hij heeft arbeidscapaciteit. En dan gaat ie de bijstand in. En dan ligt het probleem op het bordje van de gemeente. HIj mag dan gaan papierprikken of zo.

Poes Fiep | 11-02-16 | 22:10

"het signaal is bekend": wat is dat voor ambtenaren taal? Is die jongen een wandelende zender?

watnouwatnouwatnou | 11-02-16 | 21:57

Tja, ik had een jaar of 13 geleden ook een stempel voor zwaar arbeidsongeschikt kunnen krijgen.
Ik was het alleen totaal niet eens met de mededeling dat ik niks zou kunnen, ook al zat ik emotioneel totaal aan de grond op dat moment.
Sindsdien ben ik op een prettige manier gewoon 40 uur per week aan het werk en voel ik me juist door die regelmaat prima en wil er graag mee doorgaan.
Er zijn mensen voor wie een WA-Jong echt nodig is, en raar genoeg willen die juist echt wel zo veel mogelijk doen, maar het lukt niet. Het soort dat practisch terug te voeren is op "wil niet" mogen ze van mij eigenlijk wel korten tot een wat maatschappelijk aanvaardbaarder nivo.

Dezenaamhier | 11-02-16 | 20:54

Reaguurders ontmaskerd

artijn | 11-02-16 | 20:48

Ik ken ook iemand die dat heeft. Hij werkt tegenwoordig gewoon, maar hij heeft op jonge leeftijd ooit het stempeltje autist gekregen, wat hij helemaal niet is. Maar daarmee heeft hij wel al jaren een wajong-uitkering kunnen trekken. Niet helemaal de bedoeling lijkt me. Ik vraag me wel eens af hoeveel mensen onterecht een flinke uitkering krijgen van de overheid, dat moet toch een kostpost zijn van heb ik jou daar? Verborgen werkloosheid in principe. Kunnen we wel leuk pronken met ons relatief lage werkloosheidscijfer, maar dat is dus gewoon onzin. Ons werkelijke werkloosheidscijfer ligt waarschijnlijk ergens rond de 10 tot 15%.

Old_Spice | 11-02-16 | 20:00

Nu begrijp ik de belastingdruk opeens. uit je nest luie flikker!

allah snackbar | 11-02-16 | 19:33

Ow, ow, ow.

JohnX1980 | 11-02-16 | 19:24

Wil echt niet iedereen de hand boven het hoofd houden maar geloof mij (ik werk dagelijks met deze jongeren) Ze doen zich stoerder voor dan ze zijn. Zeker met een cameraploeg bovenop ze. Niemand geeft graag toe niet te kunnen werken. Maar uit ervaring (helaas!!!!!!) heb ik de afgelopen jaren geleerd dat het voor sommige mensen echt onmogelijk is om de verantwoordelijkheden van een betaalde baan aan te kunnen. Misschien hebben deze jongeren wel degelijk gefraudeerd maar ik vraag het mij af....

daisydidado | 11-02-16 | 19:01

Weetje. Als ze wilden dat we allemaal meededen, ik ben blij dat ik een ingang heb gevonden die eerlijk lijkt maar duurde ook ff.. dan zouden ze er wel wat voor regelen. Mensen willen niet echt dat iedereen mee doet. Ze willen gewoon een ondergroep om op te schelden. Ik begin dat echt te denken. Waarom schelden uitkeringsuitbuitende tokkies op asielzoekers? Omdat zij niet onderaan willen staan. En als de asielzoekers de nieuwe zondebok zijn kunnen zij hun gang gaan. Is dat dan eerlijk?

Ohja | 11-02-16 | 18:43

Pokkejoch! Door eigen domme toedoen in deze situatie beland. Zal nooit moe worden van het werken. Dan domme ik: chronisch ziek va 16 jaar. Opleidingen gevolgd en sinds 18e jaar altijd gewerkt. Ben 's avonds te moe om nog wat te ondernemen maar so what.... Sorry, kan geen respect opbrengen voor dit soort profiterende figuren. Heb zelf altijd het gevoel dat ik me ondanks mijn chronische ziekte(waarvoor ik 4 x daags een insulineshot nodig heb en niet altijd lekker voel (zachtjes uitgedrukt..)) mezelf continu moet bewijzen. Errug frustrerend maar ook wel errug makkelijk (voor zichzelf) dit soort mensen.

waarmotdatheen | 11-02-16 | 18:34

Post.nl moet aangepakt worden. Ze buiten al zo lang mensen uit en zij vinden het ideaal, al die mensen met aanvullende bijstand maar ze geven die mensen niets en die mensen betalen in a way voor hun good guy/good girl badge. Je kan nog beter gaan plantsoen dingesen. Levert ook niets op, maar het kost dan ook niets.

Ohja | 11-02-16 | 17:50

Aeque | 11-02-16 | 17:18 Je hebt gelijk maar als je dus inderdaad die paar dagen werkt dan gaat dat fout. Part time en aanvullend gaat nooit goed. Je moet salaristrookjes inleveren op het moment dat je ze redelijkerwijs nog niet in je bezit kunt hebben en anders krijg je je geld een maand later met alle problemen die daar van komen. Part time werken wordt afgestraft binnen dit systeem. Het geeft ze ook alleen maar extra werk en ook daar staan mensen onder druk want er zijn er ook daar veel ontslagen. Het is mooi, maar het werkt niet. Ik deed het altijd, maar ik heb ook op een bepaald moment gezegd fulltime of helemaal niet. Want zij betalen de rente niet die jij wel moet betalen omdat zij te laat aanvullende bijstand overmaken. Dan moet je ook vaak nog kosten maken voor het werk. Specifieke kleding, wat post.nl (stonden dan ook al niet bekend als werkgever van het jaar) betreft erger. Je moet een verklaring van goed gedrag regelen en krijgt dat geld terug. Nooit terug gekregen. Ik moest mijn fiets naar de fietsenmaker brengen en de stukjes tussen mijn achterrek eruit zagen anders paste die tas niet en meer. Dat investeer je omdat je wil werken. Vervolgens wordt je dubbel genaaid door zowel werkgever als uitkeringsinstantie. Niet cool. Heb het daarna nog een paar x geprobeerd en toen ik erdoor in de schulden kwam was ik er wel klaar mee. Dit overigens met dat ik ook nog op mijn flikker kreeg en bijna mijn uitkering kwijtraakte omdat ik 1 dag te laat was en gelijk ontslagen werd ondanks dat ik in de sneeuw en ijzel werkte in een wijk die echt niemand wilde doen (je fietst een berg op, grote berg en veel landweggetjes met gekke verweggistan landhuizen, wordt niet gestrooid ofzo, resulterend in alles lopend doen, extra tijd niet uitbetaald krijgen of op je bek gaan en hele shit oprapen en opnieuw op volgorde leggen, true story, niet erg, maar jammer dat je er dan ook voor moet betalen om het te mogen doen), dat de rest van de sollicitatie training groep daar ook aan het werk kon, de volgende dag nog als ze wilden en iedereen nee zei. Toen had ik het ook even gehad. Uiteindelijk dan wel gelijk gekregen. Maar dat is ook niet eerlijk. Ik ben niet maso genoeg om op zo een manier wat terug te doen, dan doe ik liever mantelzorg voor mensen die het wel verdienen. Ik heb wel het idee dat uitkeringsinstantie waar ik bij zit nu ook wel meer bewust daarmee om gaat. Waar ik nu in meega aan projecten is wel eerlijk. Daar ben ik ook heeeeeel blij mee. En ik weet zeker dat ik over een jaar lekker aan het werk ben ergens waar ik gewoon eerlijk wat terug krijg daarvoor.

Ohja | 11-02-16 | 17:40

@Aapje133
Klopt, men maakt zich te druk.
Tevens denk ik dat deze jongen een bijstandsuitkering krijgt. En vanuit daar gaat men kijken naar de mogelijkheden van deze jongen. Het grote voordeel van de nieuwe participatiewet. Nadeel is dat gemeenten veel van deze lui onder moeten brengen, hen overschat aangezien ze zeggen wel te kunnen werken maar de werkelijkheid leert niet te kunnen werken. Waarschijnlijk enkele uurtjes in een plantsoen vuil oprapen, mits geen vorst, regen, wind, te koud of te warm. Daarna liggen ze er weer uit en belanden op straat zonder een dak boven hun hoofd en je ziet ze verdwaald terug in de maatschappij komen en met enige geluk enkele jaren later met een hogere indicatie terug opgevangen worden in een instelling. Dan ben je als belastingbetaler weer meer kwijt, indirect want deze rakkers sparen niet, beleggen niet en maken elke cent op, komt dus meteen bij de lokale man, terug in de maatschappij of bij de Wehkamp en consorten.
Van wie wij echt moeten vrezen zijn de zakkenvullers zoals de bankiers de vastgoedhandelaren die publiek geld verkwanselen en uiteindelijk van rentes en evidente op een ander continent vertoeven.

Dat geheel ter zijde, goed om iedereen met een Wa-Jong en andere uitkeringsvormen te herzien en in te laten zien dat ze iets gaan doen, nog altijd beter dan niets doen.

VanS | 11-02-16 | 17:33

Toch mooi hoe dat werkt. Dit soort mensen maken het hele systeem kapot voor de mensen die echt iets hebben. Iemand met een chronische ziekte waardoor fulltime werken onmogelijk is, werkt toch met de grootste moeite 1/2 dagen in de week. Een normaal fatsoenlijk salaris zal diegene nooit krijgen en wat zegt de gemeente ofwel overheid? "Wat? Je hebt wat aanvulling nodig op je salaris om jezelf te onderhouden? Haha rot eens op, je bent zeker weer zo'n geldtrekker.". Terwijl dit soort figuren met hun 'psychische aandoeningen' lekker thuis zitten uit hun neus te vreten. De enige aandoening die ze hebben is dat ze lu zijn en geboren zijn met het verstand, fatsoen en moraal van een pinda. Oh nee wacht, zelfs een pinda is van een hoger niveau.

Aeque | 11-02-16 | 17:18

Vanaf 2015 tot 2018 is het UWV bezig met iedere Wajonger te herkeuren en over te zetten naar participatie wet. Als deze jongen arbeidsvermogen heeft wordt dan zo opgepikt hoor. Ik zal mij er niet zoveel zorgen over maken.

Aapje133 | 11-02-16 | 17:12

FrenkyP | 11-02-16 | 15:01 Ik werk trouwens aan een blog er over. Gewoon om tips uit te wisselen, niks professioneels. Omdat ritalin niet alles fixt. Als je ook linkje wil laat maar weten. Dan stuur ik die op als het af is.

Ohja | 11-02-16 | 17:09

fifi23 | 11-02-16 | 12:56

Ja misschien heb je nog wel gelijk ook. Maar ik blijf erbij dat het feit dat hij op tv zegt dat hij het gespeeld heeft nog absoluut niet aantoont dat hij niks mankeert.

Charlie36 | 11-02-16 | 17:03

FrenkyP | 11-02-16 | 15:01 Niet echt op tijd voor alle kansen. 12 ambachten 13 ongelukken was zeker en ze kwamen er bij Jellinek achter dus het was al best wel fout gegaan. Toch beter laat dan nooit en impulsiviteit heeft ook voordelen. Veel te vertellen later voor de kleinkinderen. Helpt inderdaad ook goed bij reuma schijnt. Ik heb het besteld bij stichting mediwiet, online. Die man die dat spul maakt die heeft ook een filmpje op de website waar het getest wordt door mensen met AD(H)D. Ook mee begonnen vanwege bijwerkingen van ritalin. L-Tyrosine werkt beter. Ken je btw TED-talk over neuroplasticity? Staat op youtube. Gaf mij veel hoop en motivatie.

Dutch_Holland | 11-02-16 | 15:57 Moeilijk te controleren it is. Dat zeker. Het bestaat helaas wel. Misbruik ook... Voor de meeste stoornissen is thuis zitten niet de beste oplossing. Ik krijg juist extra psychische problemen daarvan. Het is saai en eenzaam en deprimerend en je wordt onzeker over jezelf en je schaamt je en je voelt je schuldig. Vind je het gek dan dat die mensen zich slecht voelen? Ik vind het niet sociaal als mensen zich thuis moeten gaan verstoppen. Geef ze gewoon werk.

Ohja | 11-02-16 | 17:02

Psychische klachten dat is net zo iets als vrouwen die een orgasme faken.

Dutch_Holland | 11-02-16 | 15:57

gaffelbaard | 11-02-16 | 14:36
2,9% van 2,5 miljard is 72,5 miljoen per jaar. Honderden miljoenen dus. Fijn dat we het eens zijn.

Frauderende ondernemers? Begin dan gelijk over PostNL en hun ontduiking van sociale lasten & minimumloon. Of de double irish dutch sandwich methode waar ieder zichzelf respecterend bedrijf gebruik van maakt. Die fraude wordt volledig genegeerd.

Daaronder zit een vrij groot gedeelte ondernemers die niet eindeloos tegen de fiscus kan procederen. Die proberen precies genoeg belasting te betalen. Alleen niemand weet in Nederland meer wat precies genoeg eigenlijk is. De fiscus niet, de fiscalisten niet en ondernemers al helemaal niet. Toeslagen zijn onbegrijpbaar, maar daar begint dit feest pas.

Daar zit een hele hoop onbedoelde fraude, kapotgemaakte ondernemers die helemaal niet gefraudeerd hebben en gigantische kosten en dus verslechterde concurrentiepositie voor Nederlandse ondernemers. Wat weer leidt tot minder binnenlandse productie en meer import. Wat weer leidt tot minder belastingafdracht.

Daartussen zit nog de criminelen die echt frauderen. Faillissementsfraudezaken komen zelden rond. Mede omdat onze curators vanuit de boedel betaald worden, in plaats van zoals in Duitsland vanuit de staat. En faillissementsfraude is de manier om van een legitieme belastingvordering af te komen.

Nederland mag blij zijn dat hier nog een hoop drugsdealers rondlopen die m breed laten hangen. De laatste mensen met besteedbaar inkomen die de lokale economie aanjagen.

Deel voor de gein eens twee dingen op elkaar. De Nederlandse begroting in handen van overheden & ziekenkostenverzekeraars (voormalige overheidstaak en verplichte uitgave) zetten we in de teller. In de noemer zetten we het Nederlands Binnenlands Product. Alles wat we in Nederland maken. Dan deel je ruim 300 miljard door ruim 600 miljard.

Dan pas besef je hoe groot onze overheid is. Die beheersen de helft van de economie direct. Tel daarbij de economie in wonen die ze ook beheersen door een structureel aanbodtekort. Door kunstmatige schaarste krijg je scherpe prijsstijgingen die verder snijden in vrij besteedbaar inkomen. Het enige wat dit circus nog laat draaien.

Dat circus dreigt stil te vallen. Dat is de reden waarom iedere fraude echt onacceptabel is.

Feynman | 11-02-16 | 15:47

Die verlult zich helemaal niet, die probeert zich groot te houden. Terwijl iedereen weet dat hij alleen voor miserabele kutbaantjes in aanmerking komt met die aandoening met nul doorgroei mogelijkheden. Nou, dan kun je net zo goed in de wajong blijven.

Escovanity | 11-02-16 | 15:44

@tweetybird | 11-02-16 | 15:14
Precies, de tijd dat de nieuwe generatie het beter (kunnen doen) doet dan hun ouders is voorbij. HEt wordt er alleen maar slechter op.

The Race To The Bottom.

In de VS is dit al een lange tijd aan de gang.

nos.nl/nieuwsuur/artikel/2084121-ameri...

ProAsfalt | 11-02-16 | 15:43

Een kennis van mij heeft zich 'voor gek' laten verklaren. Geen enkel probleem.

Stonecity | 11-02-16 | 15:15

Toch vind ik het niet goed. Zo'n zender met zo'n programma zou die jeugd toch een beetje moeten beschermen tegen zichzelf. Niet dat het goed is wat ze doen,maar het schept zo'n nsb samenleving. En ik weet niet of de dat nu moeten willen. Vele andere veel grovere zaken van de rijke sukkels wordt nooit aangepakt en die komen er altijd beter vanaf. En zo'n jongen ,een sukkel hangt er grof aan en het wordt ook helemaal nooit meer wat. En dat terwijl hij maar voor een grijpstuiver fraudeert en er voor de jeugd ook echt niet zoveel kansen meer zijn want dit kabinet wil tegenwoordig dat je tot je 35 ste bij pappie en mammie blijft. Geen kans op werk. Geen kans op een huis want de vluchtelingen gaan voor. Geen recht op een uitkering. Behalve op deze manier. Want ook dat blijft onderbelicht. Want dit kabinet zegt tegen de jeugd. Steek je hand maar op bij pappie of mammie en als die het niet hebben heb je pech.Beter dan dit als dat ze gaan roven met alle ellende van dien omdat de politie ook is wegbezuinigd. Nee dit kabinet het is 1 grote faal. Creatief met cijfers maar dat is het dan ook. Nou ik ben niet zo jong meer maar ik moet zeggen in mijn jeugd lagen de kansen toch heel wat beter als nu voor de jeugd. Ouderen zeggen dat vaak alleen nu is het wel een keer de waarheid. Als ik moest kiezen mijn jeugd van toen of nu weer op die leeftijd kies ik voor mijn jeugd toen.

tweetybird | 11-02-16 | 15:14

Ohja | 11-02-16 | 14:32
Ik heb ADD inderdaad. Op je 30e er pas achter gekomen, dat lijkt me zwaarder dan in mijn geval. Is het voor jou nog op tijd geweest? Ik kan me voorstellen dat sommige relaties, studies en/of banen op dat moment moeilijker te behalen zijn dan op je 21e.
-
Bedankt, ik ga je tips zeker uitproberen. Momenteel gebruik ik weer ritalin, omdat ik naast mijn werk mijn scriptie nog aan het afronden ben. Maar ik was er een jaar geleden meegestopt vanwege de nare bijwerkingen, dus ik sta wel open voor een alternatief. Waar haal jij je cannabidiole olien vandaan dan? Een familielid wil het ook gaan gebruiken tegen reuma, op aanraden van een collega. Praten we dan over hetzelfde spul?

FrenkyP | 11-02-16 | 15:01

Geen nood, er stort zich straks wel weer de een of andere mensenrechtencommissie op deze wajonger. Want zeg nou eerlijk; nooit meer chillen, dat is toch nog minder menswaardig dan een nieuwe deur die naar hout ruikt?

Guido | 11-02-16 | 14:55

Plot twist: UWV heeft deze aflevering gesponsord en dit is een acteur. Dit omdat (waarschijnlijk) statistisch gezien er meer fraude meldingen gedaan worden na zo'n uitzending op SchaapTV.

Mike Hawk | 11-02-16 | 14:52

drastic | 11-02-16 | 14:21 Klopt. Veel wajongers werken wel maar onder begeleiding of in een project o.i.d., alle vrienden die ik ken met wajong werken of worden in projecten geplaatst (is ook werken maar dan met behoud van uitkering). Die cijfers zijn dus niet allemaal thuis zittenden. Wat ik wel een verbetermogelijkheid zou vinden is als sommige van die projecten ook beschikbaar zijn voor mensen met bijstand die hun diagnose na hun 27ste hebben gekregen. Dan gebeurd er wat meer. Nu zijn er soms geen projecten die bij deze mensen aansluiten waardoor ze alleen maar thuis blijven zitten en ondanks participatie wet niet echt participeren.

Ohja | 11-02-16 | 14:44

OK feiten check: niet aangeboren hersenletsel is objectiveerbaar te toetsen, scan, neuropsychologisch onderzoek . Kan je dat faken ? Nee dus. Stoer gelul van een typische wajonger.
Check :Kan hij werken ? Ja maar onder goede begeleiding. Agressieregulatie waarschijnlijk 0 en geheugen functie kapot. Zelfstandig op de arbeidsmarkt ? Wens u veel succes met hem vergeet niet je aansprakelijkheidsverzekering te verhogen.
Check: was het voor zijn ongeval al een doorgerookte Stoner met een kudt grondhouding ja
Dus anders zat ie in de tokkie bijstand. Nu de Wajong

Goatboy2014 | 11-02-16 | 14:40

Uitkering prima voor de mensen die werkeloos of arbeidsingeschikt raken door omstandigheden.
Fijn dat die mogelijkheid er is dat je financieel word opgevangen. Wat ik niet waardeer is dat mensen er zwaar misbruik van maken.
Weduwe wezenuitkering/nabestaande uitkering of afgekort Anw uitkering prima dat het er is. Ken zelf mensen die zo'n uitkering hebben en wel langer dan 20 jaar. Vind het bijzonder om je financieel te verrijken over de dood van je ex geliefde en het ervan neemt. Laatste hoorde ik er iemand over klachen dat er een nieuwe regeling is ingegaan dat zij elk jaar een beetje gekort word en dat het moeilijk gaat worden om met de camper elk jaar wat ze al jaren doen 6 maanden lang te overwinteren in spanje en portugal. Er staat bij mij geen tijdbestek op wanneer iemand over de dood van zijn of haar geliefde is maar deze mensen zijn er al een langere tijd overheen en misschien zelfs de naam vergeten.

jitro | 11-02-16 | 14:39

Feynman | 11-02-16 | 13:19

Mooi. Handicapjes moeten ook kunnen participeren. Snap ik. Tegerlijkertijd nodigt het systeem uit wajongers in de wajong te houden. En daar is het nooit voor bedoeld.

Nu jouw punt. 29% kan werken. Honderden miljoenen enzoverder. Die 29% is niet allemaal fraudeur. Hoeveel er frauderen weet ik niet, maar laten we zeggen: 10% daarvan fraudeert. Dan is het ineens nog maar 2,9% wajong-uitkering waarop je kan besparen door ze geheel/gedeeltelijk tijdelijk/blijvend te korten op de uitkering. Dan gaat het ineens niet meer om honderden miljoenen, maar slechts enkele tientallen.
Reken ook even uit wat de opsporing kost. Dat verschilt per onderwerp natuurlijk. Kosten opsporing drukken weer op het bedrag dat je kan besparen door fraude op te sporen.
Laatste decennia is het beleid gericht op met name de frauderende burger. Kost veel geld. Kost veel tijd.
De frauderende 'ondernemers' (maar vlak banken, onderwijs en overheid en nog een hele rij andere frauderende niet-burgers niet uit) die ik als voorbeeld gaf, het opsporen van die fraude (links staan in vorig wajong topic gisteren) levert ook tientallen miljoenen euro's op. En ik noemde nog maar 2 voorbeelden, er zijn er meer.
In mijn stad zie ik in bepaalde wijken veel dezelfde soort winkels, en daar werken veel dezelfde soort mensen. Fraude gebeurt. Illegale tewerkstelling ook. Word niet/nauwelijks op gecontroleerd. Laten ze gewoon gaan. Die enkeling die wel gepakt word, betaalt morrend de boete en gaat verder met zijn onderneming. Niks of vrij weinig aan de ondernemershand.
Frauderende uitkeringstrekkers? Uitkering kwijt, eindpunt is dakloosheid, gezin/kinderen hun leven finaal overhoop, schade is soms immens groot, veel groter dan de boete die een frauderende ondernemer of de illegalen uitbuitende ondernemer krijgt.

Dit is dus een beleid dat niet spoort. Dat misstanden van de zwakkeren in de maatschappij zeer streng bestraft, en bij de misstanden van de sterkeren in de maatschappij 'foei' zegt en een magere boete geeft die veel ondernemingen niet eens voelen in de bedrijfsvoering. Een systeem dat ongelijkheid in de hand werkt. Bij burgers terecht woede oproept.

Wie verder wil met wajongers-bashen (wie de schoen past, trekt hem maar aan), daar is topic voor en gaat uw goddelijke gang maar dan. Ik doe er niet aan mee.
Spoor frauderende niet-burgers (ook) op. Pak fraude aan daar waar er het meest aan verdiend word. Pest is, en dat is ook mijn punt, dat dit anno 2016 niet of te weinig gebeurt en een vorm van ongelijkheid in fraudebestrijding impliceert. Daar moeten we vanaf. Mijn mening.

gaffelbaard | 11-02-16 | 14:36

FrenkyP | 11-02-16 | 13:53 Heb jij ook ADD? Ik kwam er op m'n 30e achter, na een heleboel hoe de f*ck doen anderen dit dan momenten. Ermee om leren gaan is inderdaad gelukkig wel mogelijk. Ritalin helpt maar ik heb nog meer dingen gevonden: L-tyrosine (doet voor dopamine wat 5HTP doet voor serotonine, zonder crash), cannabidiölen olie en had veel aan magnesium supplementen maar die helpen alleen als je in de eerste plaats een magnesium tekort had. Een magnesium tekort schijnt vaker voor te komen bij mensen met concentratie stoornissen. Dacht, misschien heb je er wat aan. Ik had eerst 100 dingen geprobeerd die niet werkten en dit lijkt bij veel wel te helpen. (Sorry misschien beetje offtopic verder).

Ohja | 11-02-16 | 14:32

-weggejorist-

drastic | 11-02-16 | 14:29

Wat een reacties zeg.... Jullie waren zeker de "slimme jongetjes van de klas" en populair met ouders die zat geld hadden leuke spulletjes die andere kinderen niet hadden/konden betalen maakt allemaal niet uit besef alleen dat niet iedereen dit geluk heeft! en besef goed wat een fijn leven jullie toch hebben Dus loop niet zo te zeiken op anderen die met een x bedrag moeten doen en vaak net genoeg geld over houden om eten en drinken te kopen OhOh wat hebben hun het goed

ElBoedie | 11-02-16 | 14:26

Mr Dixit | 11-02-16 | 14:03,
Klinkt erg, maar van dat aantal zijn er veel (gedeeltelijk) aan het werk. Ook hebben er veel een slapende wajong. Dwz dat ze werken maar terug kunnen vallen op de uitkering.

drastic | 11-02-16 | 14:21

Volgens eigen zeggen niet gehandicapt, maar daar heb ik zo m'n twijfels bij.

ElChombo | 11-02-16 | 14:11

ProAsfalt | 11-02-16 | 13:57

Als je daar dan ook nog zaken zoals het 'labbekak' interview bijvoegt, dan weet je eigenlijk wel hoe laat het is.

starbuck280 | 11-02-16 | 14:02

@Feynman | 11-02-16 | 13:19
Het is alleen jammer dat die banen er niet zijn want er staan slechts 120.000 vacatures open en er zijn rond de 600.000 werklozen.
De arbeidsoverschot is dus rond de 480.000.

Het is in wezen gewoon broekzak vestzak met het verschil dat een WAJONG-uitkering iets duurder is en dat je vanuit de bijstand te werk wordt gesteld voor nop bij een privaat bedrijf waarbij de bazen er met de poen vandoor gaan op kosten van de belastingbetaler en de meeste reaguurders vinden dit goed.

ProAsfalt | 11-02-16 | 13:57

Allereerst vind ik het beleid rondom de Wajong-uitkering veel te soepel en maakt bovenstaand filmpje me echt furieus... maar zo kan het ook:
-
Nadat ik in mijn schoolcarriere meerdere keren vastliep, heb ik me onder druk van mijn naaste omgeving laten onderzoeken. In mijn jongere jeugd was ik een slim jochie, maar ik begon ernstig aan mezelf te twijfelen toen verscheidene studies de mist ingingen. Op de basisschool en middelbare school deed ik alles op mijn boerenverstand. Toen echter plannen, organiseren en initiatief tonen en nemen, vereist waren in mijn vervolgstudies bleek ik dit heel slecht te kunnen. Na maandenlang gesprekken/sessies te hebben gevoerd kwam naar voren dat ik wellicht een concentratiestoornis zou hebben. Jaja, tuurlijk. Op m'n 21e zou ik zeker ineens iets mankeren. Dat ging er bij mij niet in en heb me er heel lang tegen verzet. Maar naaarmate de tijd vorderde ben ik gaan inzien dat ze gewoon gelijk hadden.
-
Uiteindelijk heb ik een jaar lang trainingen gevolgd en wist ik met behulp van medicatie hier een weg in te vinden. De daaropvolgende periode heb ik een Wajong-uitkering (25%) gekregen. Ook dit wilde ik een hele lange tijd niet, vanwege de negatieve associatie omtrent de Wajong. Achteraf gezien heeft het me erg goed door de studeerperiode geholpen. Ik had mezelf tijdens die trainingen trucjes aangeleerd om ermee om te gaan, ik kon me beter focussen op mijn school en werkte 10 uur in de week om, samen met de aanvulling uit de Wajong, mezelf te kunnen onderhouden. Onlangs heb ik mijn opleiding afgerond en ben ik bij de eerste sollicitatie meteen aangenomen bij mijn droombedrijf. Uiteindelijk ben ik erg blij dat ik gebruik heb kunnen maken van een Wajong.
-
Mensen die van goede wil zijn en er echt baat bij hebben gun ik echt (een gedeelte van) een Wajong, maar een volledige Wajong maakt mensen naar mijn idee veelal alleen maar lui. Ik schrijf deze tegel overigens niet om naar complimenten te vissen, maar wilde toch even reageren om enige nuance in deze kwestie aan te brengen.

FrenkyP | 11-02-16 | 13:53

@mahatma, wajong is duurder dan bijstand. Hoger bedrag en geen partnertoets...

drastic | 11-02-16 | 13:41

De Wajong is de nieuwe WAO. Stop iedereen die niet wil werken hier maar in (is immers goedkoper dan de bijstand). In de jaren 80 werden mensen ook massaal afgekeurd en kregen vervolgens een WAO uitkering zonder reintegratieplicht.

Mahatma | 11-02-16 | 13:38

Robin (vrachtwagenchauffeur) uit de aflevering 2 van 12 januari leunt op een ziektewetuitkering van zijn werkgever.

Hij is echter gezond genoeg om op de laatste dag alsnog een compleet huis te renoveren omdat anders de kraamzorg hun huis gaat afkeuren.

Feynman | 11-02-16 | 13:37

Ik heb het idee dat hij een stoer zit te doen dat die wel kan werken, en dat er maar weinig mis met hem is. Waarschijnlijker is hij gewoon echt geestelijk gehandicapt en kraamt hij alleen onzin uit.

Mayhem123 | 11-02-16 | 13:36

Walgelijk!
Hoeveel mensen zouden er in Nederland rondlopen die wél een uitkering zouden moeten hebben, maar niet krijgen dankzij het UWV?

Bees X | 11-02-16 | 13:35

Deze jongen zou eigenlijk de cel in moeten vind ik. De cel in totdat hij ELKE CENT heeft terugbetaald aan de maatschappij. Oja en dat celletje moet hij met Bubba en Bubba delen.

drunk | 11-02-16 | 13:30

@CocaineStu | 11-02-16 | 12:04
Die Tattoo is een merkteken war z'n lurven zitten. Weet je meteen waar je moet pakken.

Rest In Privacy | 11-02-16 | 13:29

gaffelbaard | 11-02-16 | 12:39
Wajong-uitkeringen 2015 september : 248.510 jongeren. CBS

Uitkeringen gebaseerd op minimumloon met een compensatieregeling voor jongeren. Begint bij ongeveer de helft van het minimumloon en eindigt bij 75% minimumloon. Ga uit van 10.000 euro per jaar. Praat je toch over 2,5 miljard per jaar.

29% van de WAJong klanten zat in 2012 in de diagnosegroep licht tot zeer lichte verstandelijke beperking. www.divosa.nl/sites/default/files/nieu... Die kunnen dus prima uitvoerend werk doen. Vakken vullen, schoonmaak, thuiszorg. Veel dankbaar en belangrijk werk.

En toen hadden we het plotseling over honderden miljoenen.

Feynman | 11-02-16 | 13:19

Lupuslupus | 11-02-16 | 12:58 Dank je wel. Snap je punt. Parasitair karakter krijg je moeilijk weg geregeld denk ik. Die mensen moeten zelf inzien dat ze niet goed bezig zijn en aan zichzelf werken. Misschien deze mensen verplicht op visite laten gaan bij iemand als kaas89 | 11-02-16 | 13:00. Dan kunnen ze zelf zien wat de gevolgen van hun gedrag voor andere mensen zijn. Kende wel dit soort mensen en die spiegelneuronen reageren pas als het confronterend dichtbij en zo visueel mogelijk wordt gemaakt.

Ohja | 11-02-16 | 13:15

Al die achterlijke jeugduitkeringen zijn er toch gewoon om de werkelijke jeugdwerkeloosheid te maskeren. Deze verzinsels van de linkse partijen is om goede sier te maken. Tel de Wajong en de Arbeidsongeschiktheidsuitkeringen op bij de werkeloosheid en we zitten op het niveau Spanje of Griekenland. Wajongers zijn geen haar beter dan asielshoppers. Als ze al hun ledenmaten nog hebben en ze hebben geen aantoonbare hersenschade dan kunnen ze gewoon werken. Willen ze dat niet dan moet de familie maar voor ze zorgen.

BananaMonarchy | 11-02-16 | 13:10

Laat die lui maar elk kwartaal bewijzen dat ze die uitkering nog nodig hebben... Uwv doet dit kennelijk niet of niet goed... Het is gewoon belachelijk dat dit volk schijnbaar zat geld over houdt voor wiet, drank en peuken terwijl dit ten kosten gast van mensen die wel echt hulp nodig hebben.

a4p | 11-02-16 | 13:06

Ik heb al jaren een serieus probleem met mijn hersens. Van hbo informatica afgezakt naar iemand die soms 3 maanden dag en nacht op bed ligt en geen enkel rekensommetje kan maken bij een iqtest. Ben de heletijd afwezig en kan mijn verleden niet herinneren en zie veel ruis en hoor veel gepiep. Voel de heletijd druk en kan soms ook niet meer nadenken. Heb sinds een migraine zelfs dat mijn gezicht scheef staat. Ben nu naar een specialistisch team in ziekenhuis Luik omdat de zorg hier behoorlijk faalt (heb nu 2 onjuiste diagnoses gehad en alles duurt veel te lang). Maar omdat ik nog kan praten (wat zelfs ook verstoord is geraakt) vind UWV dat ik gewoon kan werken .. ik kan er meer over vertellen maar ik zal het maar kort houden.
.
Maar voor de rest vind ik UWV een superinstantie hoor, je krijgt er veel persoonlijke warme aandacht, ze verdiepen zich goed in je dossier, en doet me deugt dat deze jongen nog een uitkering heeft. Het is ook fijn dat mijn autistische vrienden gratis naar Suriname mogen van hun PGB geld omdat ze autistisch zijn en ik verder in bed mag ijlen, wachtend op de volgende afspraak met neuroloog die steeds minstens 2 maanden duurt.

kaas89 | 11-02-16 | 13:00

Voel me zonder extra's nog steeds niet arm. Wil best wel die mensen wat tips geven hoe je dat zelf kunt redden, als ze dat echt niet weten.
Ohja | 11-02-16 | 12:46
.
Uw hele commentaar w.o. houding en acties zijn gewoon zeer te prijzen, dat zouden veel meer mensen moeten doen en velen doen dat ook!
.
Maar er zijn *veel te veel mensen met parasitaire(!) inslag*. Over hèn gaat het in dit artikel.
En juist zij krijgen veel te veel ruimte en dus gelegenheid om te parasiteren. De overheid zelf werkt dat in de hand, werkt daar aan mee.

Lupuslupus | 11-02-16 | 12:58

@charlie36
.
Flikker toch op.
Het is een onaangepast uitvreter die binnen 10 min op het land prei kan gaan staan poten.
.
Er is niks mis met zijn handjes.
er zijn duizenden van dit soort tering lijers waar "wij" met z'n allen voor betalen.

fifi23 | 11-02-16 | 12:56

@ duitse herder | 11-02-16 | 12:48
Ja, en in Japan gaat het ook weer anders, en in Oost-Mongolië ook.

Lewis | 11-02-16 | 12:55

Lupuslupus | 11-02-16 | 12:46 Ik dacht dat dat niet mocht. Maakt mij niet echt uit verder, had t ook niet nodig maar verveelde me toch en dan zie je weer eens mensen (iedereen is weg he overdags, saaist). Maar jij hebt dat dan ook meegemaakt dat ze dreigen met korten. Doen ze daarna ook echt. Hoe kunnen die mensen op TV daar dan geen last van hebben?

Ohja | 11-02-16 | 12:53

Het zou me niet verbazen als deze jongen nog wel echt recht heeft op die Wajong uitkering. Dat hij zegt dat hij het gespeeld heeft zegt niet veel. Juist dat hij dat op tv zegt doet vermoeden dat er ook echt een steekje bij hem los zit. De meeste gekken zeggen ook dat ze niet gek zijn.

Charlie36 | 11-02-16 | 12:52

Bijna had Nederland 1000000 WAO'ers, in 1991 viel de regering Lubbers-Kok (Lubbers III) bijna over hervorming van de arbeidsongeschiktheidsuitkeringen. Voor de Partij van de Arbeid is arbeidsongeschiktheid een soort open wond.

F Cobben | 11-02-16 | 12:52

denk dat deeltje 99.999 ook nog wel zal volgen (van de 248.510).

En weer word er een partijtje gefraudeerd me belastinggeld. Weten we het allemaal en doen ze er niks aan.

nobodyknows | 11-02-16 | 12:51

In Denemarken mag je flessen sorteren op de stort. Als je rotzooit met je uitkering. En doet het maar, want voordat het alfabet kunt opzeggen ben je 10-20-30-40-50-60----% van je uitkering kwijt.

duitse herder | 11-02-16 | 12:48

Wat volgens mij ook veel kost is mensen die echt ieder potje, die er zijn voor nood, niet voor een leuk extraatje, gebruiken. Voor sport, bibliotheek, computer, terug claimen kosten, telefoon, wasmachine. Heb mijn huis ingericht met gratis op te halen spullen en dingen van de kringloop en zolders van bekenden. Wel super leuk geworden en alles werkt dus geen probleem mee. Voedselbank ben ik ook nooit geweest. Als ik dan iemand met een dikkere uitkering zonder kinderen met gratis computer, terug claimen van whatever kan of het nu nodig is of niet, telefoon, wasmachine en ook nog voedselbank etc hoor klagen dat ze in armoede leven omdat asielzoekers alles krijgen dan vraag ik me af wat daar verkeerd gaat. Voel me zonder extra's nog steeds niet arm. Wil best wel die mensen wat tips geven hoe je dat zelf kunt redden, als ze dat echt niet weten.

Ohja | 11-02-16 | 12:46

ProAsfalt | 11-02-16 | 12:13
Iedereen een uitkering geven, dat is pas een race to the bottom. Alles peis en vree, totdat de ballon klapt.

Feynman | 11-02-16 | 12:46

Ohja | 11-02-16 | 12:33
.
Toen ik op mijn 56e (!) werkloos werd (gewerkt vanaf min 16e zonder ooit werkloos te zijn geweest!) van het UWV een "sollicitatie (!)-training" MOEST volgen in een stad 10 km verderop, met de trein er heen want geen auto0, ben er 1x geweest en daarna nooit meer want als je 56 bent heb je meer dan eens - met succes - gesolliciteerd dus dat hoeven ze MIJ niet meer te leren!.
.
En natuurlijk werd ik door het UWV bedreigd met korting op mijn WW. Waarop ik hen heb geantwoord dat als er ook maar 1 cent gekort werd op mijn WW, ik naar de rechter zou stappen.
Resultaat: nooit meer naar een "training" gegaan en ook nooit meer een dreigement ontvangen dus mijn WW - waar ik 40(!) jaar premie voor had betaald, werd netjes uitbetaald.
.

Lupuslupus | 11-02-16 | 12:46

Check dat hoofd... man of man wat een droeftoeter. Die tattoo in zn nek en die kapot geblowde ogen... Tja, die gaat dus nooit ergens aan de slag komen behalve misschien in de kassen, op het land of bij de plantsoendienst ofzo.
Ik zou hem in ieder geval nooit bij iets waardevols in de buurt laten komen want dat sloopt ie of komt hij 's nachts met zijn evenzo kansloze stakker vrienden wegjatten.
Gaarne per direct uit de WAJONG flikkeren. Euthenasie zal wel teveel gevraagd zijn.

WatZalIkErvanZeggen | 11-02-16 | 12:46

Het is bekend bij het UWV, maar ze hebben nog 400.000 van dit soort gevallen - dus daar kunnen ze niet aan beginnen!

funkyd | 11-02-16 | 12:45

gaffelbaard | 11-02-16 | 12:39
Zijn genoeg mensen met een ziektebeeld die gewoon werken, of zonder uitkering op straat worden gepleurd door deurwaarders.

Feynman | 11-02-16 | 12:43

Vroeugher groef men er kanalen mee. Nu zitten ze bij je aan tafel te vreten en laten zich door 35 jaargangen Sociale Academie wijsmaken dat ze zichzelf moeten leren kennen.

Rien7847 | 11-02-16 | 12:39

'ik heb die wajong gespeeld', aldus Freddy. ..
'Ik kan gewoon werken' aldus deze boy, ..'

Deskundigen zeggen dan: 'geen of onvoldoende besef van ziektebeeld'. Toch iets anders? Dat moet het UWV onderzoeken.

Dat iemand wajong heeft betekent niet dat ze niet kunnen werken. Werkgevers mogen wajongers beneden het minimumloon betalen (loondispensatie). Een wajonger aannemen die zijn wajong heeft 'gespeeld' is financieel voordelig. www.uwv.nl/werkgevers/werknemer-met-ui...

Mijn mening: pgb-fraudeurs en criminele ondernemers aanpakken, levert vele miljoenen meer op.

gaffelbaard | 11-02-16 | 12:39

Een van mijn collega's heeft een progressieve spierziekte. Ze heeft nu nog maar 30% van haar spierkracht. Als je haar een hand geeft lijkt het alsof je in een zacht sponsje knijpt. Ze kan nauwelijks meer lopen. Toch weigert UWV een WIA-uitkering. Ze moet zich inspannen om binnen de zorginstelling ander werk te vinden wordt gezegd. Zo rollen we hier in dit klote-land.

Rest In Privacy | 11-02-16 | 12:39

Heb je enig idee hoeveel Moslims in Nederland Wajong hebben? Dat is echt schrikbarend. Allemaal wajong voor "psychische klachten" net als Maiwand de Thuisblijver.

Maar daarnaast ook nog veel van dit tuig natuurlijk.

LangeTijdGeleden | 11-02-16 | 12:38

-weggejorist-

John Kreuk | 11-02-16 | 12:38

Begrijp echt niet hoe dit kan. Bij mij waren ze wel kritisch en ik moest ook gewoon meedoen aan sollicitatie trainingen en ga nu een project in (eindigend met betaald werk!!! Blij mee. Eindelijk). Als iemand zo een houding had bij ons in de solliticatie training (kreeg zelf al waarschuwing als ik te laat was doordat er bus staking was) iemand zo een houding had werd daar snel op gereageerd, waaronder met sancties en het (al dan niet gedeeltelijk) inhouden van de uitkering. Misschien dat het in andere gemeentes heel veel soepeler gaat maar kan me niet voorstellen dat je er met zo een verhaal zo even doorheen rolt.

Ohja | 11-02-16 | 12:33

Geen idee welke criteria het uwv gebruikt om iemand af te keuren ? Ik heb 23 jaar gewerkt zonder een dag te hebben thuis gezeten , over een paar weken krijg ik al mijn 5e spondylodese operatie (google) . ook kreeg ik 3 jaar terug te horen dat ik een bewustzijnsstoornis heb (ernstige OSAS). Maar volgens 2 uwv artsen mankeer ik niets ? Tot ik maar een advocaat inschakelde , toen begrepen ze ineens wel wat ik mankeerde .

skinart | 11-02-16 | 12:33

Het trieste is wel dat degene die juist zo'n uitkering nodig hebben omdat ze echt iets mankeert moeten voldoen aan steeds meer debiele eisen waardoor het HUN juist onmogelijk wordt gemaakt.

Albasalix | 11-02-16 | 12:19
.
Ja dat is diep en diep triest. Als allen die er géén recht op hebben zouden afvallen (50% minimaal), kunnen degenen die er wèl recht op hebben een stukje meer krijgen.
.
Maar helaas, degenen die dit allemaal moeten opbrengen - de werkenden - hoor en zie je niet. Behalve dan op een forum.
Dus deze ellende gaat gewoon verder totdat er niets meer te verdelen is.

Lupuslupus | 11-02-16 | 12:32

godzame en maar door paffen met een kind in je pens.
.
Lekker tats in de nek en dan klagen dat je geen centjes verdient
.

fifi23 | 11-02-16 | 12:30

Zag laatst wat statistieken m.b.t. vluchtelingen ... huivert u even mee?

NL heeft 60.000 mensen die een vluchtelingenstatus hebben en die dus een verblijfsvergunning hebben.

Van die 60.000 heeft 25% een baan en 75% leeft van een uitkering
Van die 25% heeft weer drie kwart een baan 12 uur per week of minder.

Dus andersom gerekend:
Van de 60.000 hebben er 45.000 een full time uitkering en slechts 3750 werken 12 uur per week of meer.

En dan nu het mooiste van alles ... initiatieven om ze aan het werk te krijgen zijn gedoemd om te mislukken want niemand weet officieel waar ze zijn. Zodra ze een vluchtelingenstatus hebben worden ze overgedragen aan de gemeente en die mag niet bijhouden dat ze vluchteling zijn. Dus verdwijnen ze gewoon in de administratie tussen alle andere uitkeringstrekkers.

Nederland, leuker kunnen we het voor de belastingbetaler niet maken, wel duurder.

James Lastig | 11-02-16 | 12:28

Ik heb niet gekeken kost te veel tijd. Maar als die mensen uit Amsterdam komen hebben ze niks te vrezen. Dat blijft gewoon betalen, het is toch maar het geld van de belastingbetaler so who cares?

Rest In Privacy | 11-02-16 | 12:27

Je kan volgens mij een aflevering 3, 4, en 5 maken met uitkeringsfraudeurs. Werken is in dit programma voorbehouden aan het camerateam. Dames minimaal in de bijstand, heren meestal in de uitkering.

Uitzondering was bijvoorbeeld zwangere Nadine die ontslagen werd achter de kassa wegens een gebrek aan klantvriendelijkheid.

Feynman | 11-02-16 | 12:26

"Ik mis een stukje hersens..."

Nuf said

Bellota | 11-02-16 | 12:26

Maar edelachtbare, ik wist niet wat ik zei.... Ik mis toch een stukje van mijn hersenen, nou en daardoor vertel ik dingen aan mensen die niet waar zijn.
Oke next!

John nie | 11-02-16 | 12:25

Rijdt met z'n zatte harses tegen een boom aan.. Uiteraard is er geen verzekering die dat vergoed, behalve de grootste gratis-geldverstrekker, de overheid.
.
Wat als deze pisvlek u of mij had aangereden en u was blijvend invalide geraakt? Dan had u nu bij uw gemeente te biecht gemoeten voor 3 keer niets....

Ommezwaai | 11-02-16 | 12:21

Gelukkig tellen Wajongers niet mee in de WW-cijfers.
En al die andere constructies ook niet.
Dus doet Rutte c.s. het qua werkloosheid eigenlijk heel goed.

Komt er nog een naheffing uit Brussel?

Piet Karbiet | 11-02-16 | 12:21

En zo zijn er nog 100.000 toekomstige Aleppoïaanse hartchirurgen die door een of ander verzonnen afwijking arbeidsongeschikt zijn.

Uw Psychiater | 11-02-16 | 12:20

Dat deze uitzending Nederlands ondertiteld moet worden zegt genoeg..

Botte Hork | 11-02-16 | 12:20

Het trieste is wel dat degene die juist zo'n uitkering nodig hebben omdat ze echt iets mankeert moeten voldoen aan steeds meer debiele eisen waardoor het HUN juist onmogelijk wordt gemaakt.

Omgekeerde wereld?

Albasalix | 11-02-16 | 12:19

Oh en graag deze jongen oproepen voor dienstplicht.

Mesmer | 11-02-16 | 12:19

@1+1 | 11-02-16 | 12:12
'Nu zeker niet, nu hij met zn giechel op GeenStijl staat.'

Wat dacht je van op de staatstelevee bij BNN?
Die gast is te dom om te beseffen dan hij bekent een fraudeur te zijn. Laat de overheid maar eens op bezoek komen bij dit soort uitvreters ipv bezorgde burgers over AZC's.

reaguurbot | 11-02-16 | 12:19

Voor dit doort mensrn heb ik graag een eiland. En zo'n vader gun je niemand.

Mesmer | 11-02-16 | 12:18

Die Kwajongers is 1 maar die NSBrs op Twitter is misschien wel net zo erg.

Balletje Mayo | 11-02-16 | 12:18

Kwajongeren.

renevanveldhoven3965 | 11-02-16 | 12:17

@ProAsfalt | 11-02-16 | 12:13
Dit is geen uitkeringsgerechtigde, dit is een uitkeringsprofiteur.
Heeft ooit -waarschijnlijk toen terecht- een uitkering gekrgeen maar kan nu gewoon aan de bak maar vind het wel lekker zo.
Verplicht iedereen elke paar jaar herkeuren.

sinar2 | 11-02-16 | 12:17

@Cuyahoga | 11-02-16 | 12:11
Uw verhaal loopt op één ding mank en dat is als er nauwelijks kindertjes worden geboren, wie dient er dan als gratis arbeider?

ProAsfalt | 11-02-16 | 12:15

Bij de gemeentes was het altijd een probleem, wat gaan we doen met van die vervelende jongeren die niet opgevoed zijn en van die vage aandoeningen hebben. Dus dan dump je ze in de Wajong en dan is het een probleem van de landelijke overheid.
Er zitten er echt wel in die er ook in horen maar veelal zijn het slecht opgevoede jongeren die aangeboren lui zijn en dan vanalles erbij halen om maar vooral niet te hoeven functioneren in de maatschappij.

Moonwarrior | 11-02-16 | 12:13

Het is niet de WAJONG-er die de overname van het Avondland door miljoenen immigranten uit de Derde Wereld mogelijk maakt. Dat is de 'hardwerkende', overwerkende en belasting betalende middenklasser. Wat dat betreft hulde aan de WAJONGers, dat zij niet meewerken aan de vernietiging van onze identiteit en cultuur.

du Roi Soleil | 11-02-16 | 12:13

Alweer een wigger.
Wat deze gasten het beste kopiëren is het uitvreten.

reaguurbot | 11-02-16 | 12:13

Uitkeringsgerechtigden bashen.
Wat is er makkelijker dan dat?

Vooral jegens diegene die geen enkele vorm van mediatraining hebben gehad of enigszins juridisch geschoold zijn.

Mocht er gedoe ontstaan dan hoop ik dat er een goede advocaat zich meld.

STOP The Race To The Bottom!!

ProAsfalt | 11-02-16 | 12:13

Dom van hem, maar ja, hij mist dan ook een stukje hersens. Dat werken nadat hij bij de uitkeringsinstantie op het matje is geroepen wordt dan in elk geval iets waarbij je wat minder hersens nodig hebt. Lijkt me tenminste verstandig.

Joris Draaksteker | 11-02-16 | 12:13

Beeld fapper | 11-02-16 | 12:04

Nu zeker niet, nu hij met zn giechel op GeenStijl staat.

1+1 | 11-02-16 | 12:12

wajongers ooit op 17 jarige leeftijd afgekeurd wegens psychische klachten die eigenlijk meer onder de noemer van laatpuberaal uitingen passen. Is een ware hausse geweest om je als 17/18 jarige te laten wajongen. Voorbeeld de generatie wajongers erboven die inmiddels tot de oudere jongere of jongere ouderen behoren.. kun je daarom deze knapen niet kwalijk nemen. Overigens de grootste ellende hiervan is dat echte jongeren met ziekte of beperkingen nauwelijks nog in aanmerking komen voor een (tijdelijke) uitkering Wettelijk Arbeidsongeschikte JONGeren.

fikkieblijf! | 11-02-16 | 12:11

Die gasten hebben zo ontzettend mazzel dat ze in dit land in deze tijd geboren zijn als homo sapiens.
De laatste 100.000 jaar is dit soort volk gewoon niet door de evolutie gekomen.
Ook in het dierenrijk zorgt moedertje natuur ervoor dat de zwakkeren afsterven om het ras beter te maken.
Dat klinkt heel hard, maar het is wel de waarheid.
Even los van de morele plicht en ethiek en blablabla, schieten wij er als mensheid in het algemeen en samenleving in het bijzonder er niks mee op om dit soort parasieten te onderhouden.
Voor mijn part schaffen we voor dit volk alle uitkeringen af, je moet ergens beginnen.
Dan maar geen nektattoo.
En als ze zich voort willen planten dan eerst toestemming vragen aan de mensen die dat moeten gaan betalen.
En als jullie denken dat ome cuya nu een beetje te radicaal reageert, dan spreek ik jullie over 200 jaar nog wel, want dan krijgt er niemand meer kinderen zonder toestemming.

Cuyahoga | 11-02-16 | 12:11

Uw Dr. begrijpt het wel. Een tattoo zetten is tantoe duur en sigaretten ook. Als je dan weet dat je gegarandeerd een slechter leven zult hebben dan je ouders klamp je je vast aan alles wat het laatste restje verzorgingsstaat te bieden heeft. Jammer voor de WAJONG-ers die echt niet kunnen werken dat dit soort er tussen zit.

Dr. Ka wo lo | 11-02-16 | 12:10

Toch zegt zo'n fragment mij niet zoveel. Het kan stoerdoenerij zijn met de camera erbij. En er zijn ook genoeg Wajongers die zeggen dat ze juist helemaal NIET kunnen werken waarvan je je kan afvragen of dat echt voor al het werk geldt. Voor de meeste Wajongers zal immers gelden dat ze bepaalde werkzaamheden niet kunnen doen en andere wel.

Simon_GS | 11-02-16 | 12:10

Dit soort berichten drijven me tot waanzin. Het UWV doet er niets aan (en kan het ook niet) omdat hun "act" soms niet te onderscheiden is van mensen die zo'n uitkering daadwerkelijk verdienen. Dit soort gedrag zou je extreem moeten ontmoedigen... bijvoorbeeld door verplichting al het uitgekeerde gedrag terug te moeten betalen, met rente, en als je dat niet kan dan ga je maar wonen in een instelling en voor de overheid werken tot je schuld is afbetaald. Of op een shortlist voor orgaanoogsting ofzo... we hebben er immers voor betaald.

De Donderaap | 11-02-16 | 12:09

-weggejorist-

poepdoos | 11-02-16 | 12:08

-weggejorist-

der Dude | 11-02-16 | 12:07

Nou ja, het UWV gaat toch t/m 2018 iedereen in de Wajong en WAO herkeuren? Dus er is nog - een heel klein beetje - hoop.

Lupuslupus | 11-02-16 | 12:07

Wajong. Dat krijg je tegenwoordig om alles volgens mij.

harry21 | 11-02-16 | 12:06

uitkering is lekker makkelijk, lekker leven op de hardwerkende burger die wél verantwoordelijkheid neemt en zich dag in dag uit laat nemen door Rutte en co en daar belachelijk weinig aan overhoudt tov de bankzitters.

deluiegriek | 11-02-16 | 12:06

Ik dacht in de eerste instantie dat het om satire ging. Maar goed, wie ben ik.

1+1 | 11-02-16 | 12:06

die krijgt zijn leven nooit op orde, dat zie je meteen.

Beeld fapper | 11-02-16 | 12:04

Ik denk dat ongeveer 50% van de wajong ontvangers zo zijn: als adolescent een probleem gehad, wajong gekregen en vervolgens voor de rest van hun leven op de bank zitten met wajong uitkering terwijl er helemaal geen reden is waarom ze niet zouden kunnen werken. Vanuit mijn omgeving alleen al ken ik meerdere gevallen.
UWV en overheid vinden het allemaal prima kennelijk.

panadol | 11-02-16 | 12:04

Wel mooie tattoo op de keel...

CocaineStu | 11-02-16 | 12:04

Je dochter zal er maar mee thuiskomen ...

sinar2 | 11-02-16 | 12:00

Van de wajongers is 75% afgekeurd op "psychische klachten".

Nuff said....

Godsammekraken | 11-02-16 | 11:59

REAGEER OOK

linktips: Energie vergelijken | Autoverzekering vergelijken | Zorgverzekering vergelijken | Kinderkleding
Batavia Casino. Hét online casino van Nederland
Online Casino | Online Casino | Brokerfolio.com brokers vergelijken | online bookmakers in Nederland
Goksitesvergelijker.nl | Onlinecasinofortuna.com | Online Casino Nederland