achtergrond

Geenstijl

Video. De Canal+ docu die u van Kiev niet mag zien

We beginnen bij het einde: de paar minuten video hierboven vormen het slot van de Franse documentaire "Ukraine: The Masks of the Revolution". Die werd op 1 februari in Frankrijk uitgezonden op Canal+, ondanks een propagandistisch protest van de Oekraïense ambassade aldaar. Het slot toont de internationale belangen in Oekraïne, waar Amerikaanse wapenhandel en geopolitieke belangen samen kwamen op de 12e 'Yalta (lol) European Strategy Annual meeting' (YES). Onder de aanwezigen: Generaal David Petraeus, generaal Stanley McChrystal en Victoria "Fuck the EU" Nuland. Geinig detail: IMF rokkenjager Dominique Strauss-Kahn was er ook, zogenaamd 'incognito'. Twee dagen na het uitzenden van de docu werd echter bekend dat hij een nieuw baantje heeft in het land, in dienst van een bekende Oekraïense oligarch. Toeval? Lol.
Nou nou. Lekker zootje daar. En de rest van de film? Nou. Dat zullen we je vertellen. Ook de eerste 48 minuten van de docu zijn behoorlijk interessant, want filmmaker Paul Moreira (@, wiki) brengt in zijn reportage de ultranationalistische neonazi's en hun positie in het landsbestuur in Kiev, maar ook hun banden met hoge Amerikaanse politici (McCain, Biden) en ambtenaren (Nuland), in kaart. Het zinloze bloedbad dat Oekraïense nationalisten aanrichtten jegens pro-Russische burgers in Odessa op 2 mei 2014 komt eveneens uitgebreid aan bod. Krijg je toch een beetje beeld bij die aan Nederland gerichte dreigfilmpjes die af en toe opduiken. Of waarom MH17 maar niet opgelost wordt. Mag u nu kiezen: hieronder de Docu Die Je Van Kiev Niet Mag Zien bekijken (met Engelse ondertitels), of alt/tab'en naar een social media platform naar keuze om #poetinvriendjes!!1! te roeptoeteren omdat je ervan overtuigd bent dat een GS-topic rond een voor Oekraïne onwelgevallige docu vol pijnlijke waarheden & kruisverbanden het onomstotelijke bewijs vormt van een warme connectie tussen GeenPeil en het Kremlin. Eeeenn... Go!
P.S. Sluit je aan bij het Leger des Peils!
heilhitleroekraiener.gif Zomaar een scene van zomaar een Oekraïens parlementslid dat zomaar een historische groet uitbrengt.

Reaguursels

Tip de redactie

Wil je een document versturen? Stuur dan gewoon direct een mail naar redactie@geenstijl.nl
Hoef je ook geen robotcheck uit te voeren.