Tendentieus, ongefundeerd & nodeloos kwetsend

We gaan failliet!!!

PLOP! Dag hevig boven uw stand residerende huizenbezitter met een molensteenhypotheek! Was het u ook al opgevallen dat de AEX niet zo denderend loopt op het moment? Niet? Mooi zo! Het wordt namelijk alleen maar erger. Sterker, we staan op het punt bankroet te gaan als een voetballer in de varkenshandel. Komt allemaal doordat Amerika hypotheken verstrekt onder het motto: 'U kunt uw naam bijna spellen dus u betaalt wel terug'. Dat u nu uw zielige loonstrookje in zesvoud aan de bank heeft moeten overleggen om een magere ton los te weken. Daar niet dus. Resultaat? Financials massaal op de fles. Banken krijgen het benauwd. Rente omhoog. Winsten omlaag. You do the wiskunde. Is er dan helemaal niets leuks te melden vanaf de beursvloer? Jawel. De handel in pillen van Drion gaat als een trein. Koopze!

Reaguursels

Inloggen

Buitenlanders lachen de Hollanders uit om de volstrekt idiote prijzen die ze betalen voor minderwaardige huizen qua bouwkwaliteit, leefruimte en leefcomfort. We betalen niet voor huizen, maar voor bureaucratie en corruptie.

Kees3382 | 15-03-07 | 08:23

@piquant 15-03-07 @ 00:54:
Uw naam is genoteerd. Je krijgt tzt wel een telefoontje.

koerbagh | 15-03-07 | 01:21

@ 00.41 @ Koerbagh
Dus geen tijd voor een sekte maar voor een revolutie. Ik doe mee!

piquant | 15-03-07 | 00:54

@piquant 15-03-07 @ 00:36:
Da's het hele probleem... Libertariërs en vrijdenkers laten zich slecht organiseren in een sekte. Daarom delven ze veelal het onderspit tegen de collectivistisch ideologische sektes, ook al maken die minder dan 50% van het totaal uit.

koerbagh | 15-03-07 | 00:41

@synchronicity 15-03-07 @ 00:24:
Nou ja, de hypotheekrenteaftrek zit aan het eind van de hele keten, dus of je dat moet afschaffen om die reden lijkt me niet relevant. Je hebt wel gelijk dat je daarmee wel een systeem in stand houdt en de verkeerde mensen financiert, maar dat is niet de oorzaak van dat systeem.
Ik denk dat als je gewoon zelf mag bouwen je natuurlijk ook voor je eigen bouwsel bij een bank een hyptheek mag afsluiten. Niet iedereen heeft een paar ton los in de achterzak zitten om een huis te kopen/bouwen. Hoewel het in het buitenland heel gewoon is om 10 jaar over de bouw van een huis te doen. Elk jaar een stukje bouwen voor zover je geld hebt. Dat heeft ook wel iets romantisch. Hoe dan ook, de rente-aftrek lijkt me dan een overbodig vehikel, omdat als je zelf kan bouwen dat vaak goedkoper doet/kan dan de huidige bouwmaffia. Met lagere hypotheken is aftrek ook niet meer nodig om huisbezit te faciliteren cq. aan te moedigen.

koerbagh | 15-03-07 | 00:38

@ koerbagh @ 00.17
Misschien niet zo'n gek idee een sekte op te richten?

piquant | 15-03-07 | 00:36

@synchronicity 00.24H
U bent wel een va de wienigen die een huis zonder hypotheek kunt kopen,dus u bent de norm niet.
Met afschaffenvan de hyopotheek rente ben ik het eens,maar dan wel een grens,bc.boven de € 300.000(arbitrair),want ik ben het met ueens dat we niet hoeven mee te betalen aan de rijken.
Als de hypotheek rente aftrek voor iedereen wordt afgeschaft,tref je daar de minder bedeelden en de starters mee. Die zullen hun huizen op de markt moeten brengen,waardoor er een overvloed komt en dan zitten we in een neergaand spiraal economisch gezien en daarbij,er zijn te weinig huurwoningen voor die mensen die in zo,n situatie hun huis moeten verkopen.
Deels ben ik het met u eens,maar alles afschaffen leidt,wat mij betreft, tot ongewenste, gevolgen.

piquant | 15-03-07 | 00:34

Afschaffen die hypotheekrenteaftrek. Ik heb m'n huis gewoon cash betaald en geen hypotheek. Stel dat er geen hypotheekrente aftrek zou zijn, wat zou ik dan minder belasting hoeven betalen? Waarom moet ik iemand anders koophuis financieren met meer belasting betalen? Al het geld van de belastingaftrek is gewoon de opprijs van de woningen tov als die aftrek er niet zou zijn. Uiteindelijk betalen degenen die niet of nauwelijks een hypotheek hebben gewoon geld aan overheden, projectontwikkelaars en banken. Unfair en dom systeem...

synchronicity | 15-03-07 | 00:24

@piquant 15-03-07 @ 00:00:
"Ons kent ons". De kerk is een sekte en de sekteleden regelen dat onderling. Achterbaks handjeklap. Veel meer is het niet.

koerbagh | 15-03-07 | 00:17

@ Koerbagh @ 23.55h
We zijn het weer eens.(ik hoop dat mw Doe dit leest)
Maar de politiek moet worden bewerkt om dit in Brussel aanhangig te maken.
Mijn geliefde,die architect is, vertelt mij dat dit soort zaken vnl in Nederland voorkomt.
We zijn hier zooo netjes. Opvallend is dat heel veel grote bouwers van het Gristelijk geloof zijn. Wat zou dit zijn?

piquant | 15-03-07 | 00:00

@piquant 14-03-07 @ 23:36:
Die ontwerpkosten zijn voor catalogus woninkjes per woning dus echt nihil. Juist door die eenheidsworst smeer je de kosten van de architect zo breed mogelijk uit. Kosten voor de projectleiding zit in de winst voor de projectontwikkelaar (die 150% mark-up -minimaal). Hoe dan ook, ik sla inderdaad wat stapjes over, dat klopt, maar het principiële punt is dat woningbouw in dit land (behalve lelijk, saai en juist door die hele kartelketen voor de consument duur is) gegijzeld wordt door gemeenten. Als je als particulier een lapje grond hebt zonder bouwbestemming en je wilt er bouwen (ook al ligt aan de bestaande bebouwing) dan krijg je dat nooit voor elkaar, maar je mag wel een huis kopen in een door de gemeente aangewezen uitbreidingswijk. Geen perceel waar je zelf wat op mag klooien, nee... het is allemaal uitbesteed aan een projectontwikkelaar die er op veel te krappe perceeltjes veel te dure eenheidsworst huisjes neerpoot.
Ik wil gewoon een lapje bouwgrond en dan maak ik zelf wel uit wat ik er op bouw, wie ik laat bouwen en wie ik als architect neem. Dat kan bijna nergens meer in Nederland en dat is be-lach-e-lijk.

koerbagh | 14-03-07 | 23:55

@Koerbagh@ 18.11
Goed verhaal. Klopt precies. Heel erg jammer(en onbegrijpelijk dat mw Neelie Smit hier niet ingrijpt)
Als de rente gaat stijgen komen de grote problemen. Er volgt een reactie die leidt tot een imploderende economie.
Wat u wel vergeet,zijn de kosten van de project leider; constructeur; architect die in 99% van de gevallen niet in de boewkosten zitten.
Afhankelijk van het project moet hiervoor eenn bedrag tussen de 35.000 en 50.000 euri worden berekend. Er komt dus nog wel een bedrag op de door u geschatte € 50.000.(incl. renteverlies)
Daar waar de echte winst wordt opgestreken is de grond prijs. Het is bekend dat hiermee "handje klap "met de gemeenten wordt gespeeld.
U heeft volkomen gelijk dat hier echte woeker winsten worden gemaakt over de rug van de kopers. Nogmaals Europa heeft hier nog een schone taak.

piquant | 14-03-07 | 23:36

Al deze bovenbeschreven doemscenario's zie ik nou al zo lang als ik op Internet fora ronddool langskomen maar de werkelijkheid blijkt toch tot nu toe altijd wat weerbarstiger te zijn

Auke | 14-03-07 | 22:54

@Tray Hornay 14-03-07 @ 17:25
dat is net zoiets als dat je stelt:

Cdtje van MS Windows Vista = 1 Euro
Verkoopprijs Vista = 300 Euro

Hier klopt iets niet!

Auke | 14-03-07 | 22:51

@WillemIII 14-03-07 @ 21:31:
Nou, je krijgt er een toename van "treinkoppen met de hele familie", "Overdosis doe je zeau" en meer van dat soort familiedrama's van. Nadenken is dan niet meer nodig. Maar ook dat ruimt op.

koerbagh | 14-03-07 | 21:37

Al dat kuddevee met die zware hypotheek om hun nek zou het gewoon van harte gegunt zijn dat de boel enorrum over de kop gaat. Kijken of ze dan eens zelf-standig (moet ik het wellicht spellen?) gaan na-den-ken

WillemIII | 14-03-07 | 21:31

Wouter Bos kan dan mooi de schuld aan die Amerikanen geven als de schatkist leeg begint te raken!

HP de Tijd lezer! | 14-03-07 | 21:31

Bob Paalhout 14-03-07 @ 13:49
Hou mij er buiten

jecus | 14-03-07 | 21:26

@Max@Laadvermogen 14-03-07 @ 20:06:
Doe eerst even wat economie boekjes doorbladeren voordat je flauwekul roept...
"Koopt Nederlandsche waar, dan helpen wij elkaar" is de grootste onzin ooit. De wereld is 1 grote markt. Het gaat niet om het absolute voordeel voor 1 marktpartij mar het grootste voordeel van alle marktpartijen. Begin mar eens te lezen wat David Ricardo daar 200 jar geleden over schreef. Dat geldt nog steeds. en.wikipedia.org/wiki/Comparative_adva...
Hoe kom je trouwens bij je waanidee dat het doel van marktwerking is om concurrentie uit te schakelen en een monopolie te verwerven? De NMA is nu juist ingesteld om een vrije markt vrij te houden. Niet alleen voor de klant/eindgebruiker, ook voor de concurrentie.

koerbagh | 14-03-07 | 21:10

@Max@Laadvermogen 14-03-07 @ 20:06
Je vergeet 1 ding, er zijn nu al meerdere bedrijven die volop collega's kopen
In NL en ik koop ook via m'n duitse dochters en anderen.
Ik heb in de laatste 3 uur (terwijl ik alles kort geleden) aan pa terug gedaan had .
2 internationale concurenten gekocht.
En ik wil niet het onderste uit de kan, we hebben genoeg.
Dit is mijn sport. toen ik had zag aankomen 13 dagen geleden, heeft deze wilde een aantal mensen ingehuurd en een kantoor.
Ik heb nu zo goed als alles geclosed .
Bingo.
Die ouwe gaat verhuizen naar duitsland en we hebben vandaag de hele verhuizing plus investering wel terugverdiend.

De Regenjas | 14-03-07 | 20:55

Het zogenaamde herstel van de beursen na de laatste lange crash is nog steeds volkomen lucht. Het zijn nu de hypotheekverstrekers in de USA die de noodklok luiden, maar deze ontwikkeling is voor de westerse samenleving indicatief. In het westen staan immers de areidsvoorwaarden (verworvenheden, toch) onder druk omdat het westen geen Chinese Muur heeft tegen de veel te goedkope produkten uit dat werelddeel. Wij profiteren er wel van, maar krijgen nu en aanstonds de rekening gepresenteerd.Ook hier vzal het hypotheek-probleem toenemen, met alle gevolgen van dien. En dan: protectionisme heeft ook goede kanten. De wereld is nu eenmaal NIET één grote marktplaats. En als dat al wel zo zou zijn: wat is daarvan het voordeel en voor wie? Marktwerking is immers niets anders dan het eliminernen van je concurenten om zo een monopoliepositie in te nemen. O ja, de NMA. Goed voorbeeld van het feit dat marktwerking, zonder staatstoezicht, een lege huls is.

P.S. BOS: Deze formatie was je laatse kans en je hebt 'm laten lopen. Maandag a.s. en de maandag daarna is er een docu over je campagne voor de 2e kamer verkiezingen. Als het werkelijk waar is, zeg je daarin dat de functie minister van F. voor jou een betere plek is dan die van premier, waar ben ja dan al die tijd mee bezig geweest? Je was dus, kennelijk (?), niet overtuigd van je eigen gelijk en kunnen. Nu loop je in de karavaan achter JPB aan. Dit is toch het voorportaal van het einde van de PvdA, zoals destijds Den Uyl die voor ogen had? Bos: wordt WAKKER, denk na, en handel in de lijn van Den Uyl. JAN is anders aanstonds (beduidend) groter dan jouw partij.

Max@Laadvermogen | 14-03-07 | 20:06

@ibertasSimplex 14-03-07 @ 18:42
rookt mee ;-)
bounchen is zenuwslopend maar mooier als werken.

De Regenjas | 14-03-07 | 19:14

*sigaar opsteekt* *bescheiden sigaar*

LibertasSimplex | 14-03-07 | 18:42

Karel Kruizenruiker 14-03-07 @ 17:24
Putopties zijn al erg duur. Is nog wel wat mee te verdienen, maar echt een grote klapper verdienen de gasten die een week of 4 geleden puts hebben aangeschaft.

LibertasSimplex | 14-03-07 | 18:40

Ik steek m'n geld in alcohol (burps)

Don Fappo | 14-03-07 | 18:39

@Tray Hornay 14-03-07 @ 17:25:
Bouwen 1 ton? Ha! De netto bouwkosten van een gemiddeld prefab cataloguswoninkje die in de Vinex-wijken als paddestoelen uit de grond schieten zijn niet meer dan € 50.000. Het bouwbedrijf rekent met de projectontwikkelaar € 80.000 per woning af, de projectontwikkelaar betaalt de gemeente € 50.000 per woning voor de grond, de aanleg van infrastructuur en zet de woningen voor € 350.000 in de krant en noemt het een koopje.
Als de gemeenten de grond alleen uitgeven voor particulieren en hooguit 2 percelen per rechtspersoon, zet je de projectontwikkelaar en de grote bouwbedrijven (de Wilma's, de Heijmansjes en Koop Tjuchempjes - etc. noem mar op) buitenspel, krijgen kleine bouwbedrijven in de aannemerij weer een kans, krijgen particulier architecten weer een kans en krijg je een uniek straatbeeld van woningen die individueel op mat zijn gemaakt. En het is voor iedereen goedkoper. De Nederlandse woningmarkt zit in de tang van het kartel van gemeenten, projectontwikkelaars, makelaars en bouwgiganten. En de particulier mag dokken.

koerbagh | 14-03-07 | 18:11

@Tray Hornay; er klopt inderdaad geen zak van... Feit is dat alle woningbouw-zakkenvullers als geen ander begrijpen dat als de zeepbel klapt zij persoonlijk waarschijnlijk ook in de shit zullen raken... Beschouw de huidige woningmarkt maar als een soortement pyramidespel. En we zijn reeds op het uiterste topje van de pyramide aangeland. ECB geeft het laatste zetje met die overdreven renteverhogingen. ECB doet aan bikkelharde euthanasie. En echt rouwig ben ik er niet om.

Tarakan | 14-03-07 | 17:34

@preston spears 14-03-07 @ 16:48
Zo klopt hij altijd op z'n toetsenbord, ik moet er wel om lachen, maar begrijp er geen hout van.

De Regenjas | 14-03-07 | 17:28

Gaat niet best met de Down Jones op 't moment.

Lobo | 14-03-07 | 17:25

@Tarakan 14-03-07 @ 17:18,
De overheid, de NVM, de woningstichtingen allemaal proberen ze die dag uit te stellen.... Maar als je het gewoon rationeel bekijkt.
Huidige prijs van huis bouwen = 1ton
.
Huis = 80 jaar oud waarbij leiding en elektriciteitsnet etc. verouderd zijn
.
Verkoopprijs = 3 ton
.
Dan klopt er gewoon iets niet.

Tray Hornay | 14-03-07 | 17:25

tijd om aandelen te verkopen en put opties te kopen.

Karel Kruizenruiker | 14-03-07 | 17:24

Tray Hornay, er komt een dag dat de mensen wakker worden. Zal voor een hoop mensen wel flink pijn gaan doen dat wakker worden.. Aiaiaiai..

Tarakan | 14-03-07 | 17:18

Een krottig NL huurflatje van 250-300 euri per maand vinden ze al belachelijk veel geld. En ze hebben volkomen gelijk.
.
Wat denk je van een "appartement" uit de jaren twintig of dertig op drassige grond dat bijna wegrot... daar moet dan 2, 3 of 4 ton voor betaald worden.. dat is gewoon belachelijk! Niks anders, belachelijk.

Tray Hornay | 14-03-07 | 17:15

mhajou 14-03-07 @ 17:10
Zo te lezen zit jij al vuistdiep in de financiele shit.. arme stakker.. Bezoek een dokter voor het te laat is. Of een volkskredietbank voor een schuldsaneringkje. Slechts 3 jaar op een houtje bijten. Ben je van alles af!

Tarakan | 14-03-07 | 17:15

En over de NVM. Kijk maar eens naar het gros van de nieuws- en krantenartikelen... altijd komen de cijfers en rapporten van de NVM. Deze lui hebben hun zakken echter al gevuld.

Tray Hornay | 14-03-07 | 17:12

En geloof me.. de Turken, Polen, Roemenen, etc. zijn echt niet van plan om grote pakken van hun zuurverdiende centjes in NL krotwoningen te steken. Kopen ze liever iets in hun thuislanden. Een krottig NL huurflatje van 250-300 euri per maand vinden ze al belachelijk veel geld. En ze hebben volkomen gelijk. Trouwens, al zouden ze wat willen, ze krijgen volgens mij niet eens een klein hypotheekje rond in NL. En dan hebben we het hier wel over de toekomstige bewoners van NL.

Tarakan | 14-03-07 | 17:11

jawel je hebt je belangrijk geld om te leven en zorgt het toekomst wel.en dat fijn jij met rust dat hier moeten rusten met kennis en over hun oorlogsverklaren als we lasig krijgen meer om te horen.dus moeten we hun ophouden met minister en denfenisei door oorlog en angstvijand niet doen!!

mhajou | 14-03-07 | 17:10

@Tarakan,
Als de variabele hypotheekrente gaat stijgen zullen de eerste gezinsdrama's komen. En wat je zegt die mensen die lachend hun nek in de galg steken bij een vlotte "adviseur" die het over overwaarde en andere verkooppraat heeft... het is werkelijk beangstigend en bedroevend. Maar het zijn dezelfde mensen die hun geld in aandelen BAAN en in legiolease hebben gestopt, alleen is deze zeepbel nog wat groter.

Tray Hornay | 14-03-07 | 17:10

@ Contra 15:05

Als je ervan uitgaat dat dit 'the big one' is wel. Maar we zitten nog niet eens op de lows van december 2006. En al gaat de AEX 100 punten (of meer) omlaag, hij gaat echt wel weer een keer omhoog. Ik kan er niet mee zitten.

No risk no future.

Neauneauneauneau | 14-03-07 | 17:08

En dan hebben we het nog niet eens over de vergrijzing die nu pas stevig aan het doorzetten is.. Voordat ze en masse gaan hemelen willen die grijze rakkers allemaal eerst naar een aanleunhokje.. Er komen dus nog vele krotwoningen voor jackpotprijzen op de markt. Kan niet goed blijven gaan. Ik schat in dat de huizenprijzen wel eens een procentje of 20 in zullen zakken de komende jaren. En dan ben ik een optimist.

Tarakan | 14-03-07 | 17:04

@ mhajou

Dat wel natuurlijk

Fred Bonifatius | 14-03-07 | 17:00

Tssss.. ik krijg kippenvel als ik zie dat er nog steeds vrolijke, jonge en vooral onbekommerde 2verdienertjes zijn die glimlachend en kraaiend van plezier hun meer dan maximale leencapaciteit benutten om voor een tonnetje of 3 euri een Vinex krotwoning op de kop te tikken.. Hoe bestaat het.. hoe is het mogelijk.. een stapeltje slechte kwaliteit betonsteentjes en wat kabeltjes die gezamenlijk hooguit een waarde van 20 mille euri's vertegenwoordigen.. te verhogen met de woekerwinsten op drassige veengrond van de lokale politiek. Geeft uiteindelijk een max prijs van pak em beet een kleine ton aan euri. En dan ben ik in een gulle bui vandaag.. Ik heb een donkerbruin vermoeden dat we nog een fiks aantal gezinsdrama's gaan krijgen in de lage landen.. Proost NVM!!

Tarakan | 14-03-07 | 16:55

Exactly my thoughts!!!!1

John F | 14-03-07 | 16:50

Waar komt het idee vandaan dat financials falliet zouden gaan. Op een hypo portefuille van tig duizend miljard? Echt niet! Die staat toch lekker in de balans voor gemiddeld 15 tot 20 jaar... eventueel renteverlies is afgedekt met langlopende contracten.
De beursbewegingen van nù echter, Dáár wordt op verdient Dit worden hele mooie kwartaalcijfers.

fweddy | 14-03-07 | 16:49

mhajou 14-03-07 @ 16:44
gozert, wat heb jij op en heb je nog meer van dat spul?

preston spears | 14-03-07 | 16:48

@Padjakker,
En oh ja, ik heb een afkeer van de hypotheekrenteaftrek en ben huurder. Ik zou graag een mooi huis willen kopen. Ik kan een redelijk huis financieren... maar dan leg ik wel mijn nek in de strop. 3 ton is makkelijk gezegd. Zevenhonderdduizend gulden is echter de bittere realiteit. Dat is een hoop jaartjes arbeiden, voor een investering in een land waar 44% van de jeugd uit wil emigreren.

Tray Hornay | 14-03-07 | 16:47

tja,ik heb al gezegd dat de amerika volks is onwaarschijnlijk ongod als je hand steekt uw hard met ons ongod.Niet waar dat is kanselijk oorzaak om te voorkomen,zijn er ook geen demorcatie en willen tegenstandes verstand te zijn.Hoe kan dat nou daar de kindje zou dit ook gebeurt moet failliet voorkwamen.en NOG meer gebeuren als men eerste amerika en israel aldus ik dacht al eraan..... tot derde wereldoorlogsverklaren omgekomen,zeker van wel.waarom weet je niet hoe dit gaat gebeuren,en belastingcentje nemen jullie loonstrook berekenning teruggeld aan dit oorlogsverklaren.dus ben je toch slaapsdood en hun niet gehoord en ook niet gezien!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!1

mhajou | 14-03-07 | 16:44

@padjakker deluxe 14-03-07 @ 16:18
In 1 keer afschaffen kan niet in NL, dan staat het land op zijn kop. De overheid zou zijn verstikkende regels echter langzaam moeten afbouwen i.p.v. alleen maar nieuwe regelingen (zoals de starterslening) in te voeren om het doorslikken van de bittere pil uit te stellen (waardoor deze alleen maar bitterder wordt). Maar wat I 8 you Fokker zegt, als de loonbelasting meegaat dan behoud jij je koopkracht om je hypotheek te kopen.
Het bouwen van te duren huizen..... man kijk eens net over de grens bij den Belg of den Mof, daar staan vrijstaande huizen met tuin en garage. Dat zou ook in NL kunnen (ipv de Vinexhorror) ware het niet dat de milieumafia liever heeft dat de zeggekorfslak en het zwelgmos de ruimte hebben i.p.v. de belastingbetalende burger. Vergeet niet dat slechts 16 procent van NL bebouwd is... plenty of ruimte.

Tray Hornay | 14-03-07 | 16:43

@padjakker deluxe 14-03-07 @ 16:18

Praat niet zo dom! Aan de andere kant word je dan toch gecompenseerd in de IB-Belasting! Wat denk je anders dat er met die € 17 miljard gaat gebeuren? Wel twee kanten van het verhaal meenemen. Laat me raden jij hebt ook een top-hypotheek? Lutser.
Alleen mensen met een giga hypotheek raken dan in de problemen. EN TERECHT!!!
Zij hebben misbruik van de mogelijkheden gemaakt.
Net zoals de Amerikanen de afgelopen 10 jaar hebben gedaan. Ze hebben geleefd op een te grote voet!!

I (8)You fokker | 14-03-07 | 16:31

@Tray Hornay 14-03-07 @ 15:03
Ik ontwaar een zekere afkeer tegen hypotheekaftrek in uw reacties? Mag ik hieruit concluderen dat Tray Hornay momenteel geen huizenbezitter is?
'
Laat ik het even in perspectief zetten: de dag dat hier de hypotheekrenteaftrek wordt afgeschaft zullen ook de lonen met minimaal 20% moeten stijgen, anders gaat 3 kwart van de huizenbezitters op zijn muil. En geloof mij, dat is niet de 3-kwart die in Aerdenhout woont. Laat ik het zo zeggen: met mijn bovenmodale inkomen kan met hypotheekrenteaftrek net aan een appartementje van 155k financeren, dus laat de fabeltjes dat de renteaftrek tot de bouw van 'te grote, te dure huizen' leidt, of dat de renteaftrek een snoepje voor de rijken is maar achterwege.

padjakker deluxe | 14-03-07 | 16:18

hehehehe ik ben gewoon een linkse huisjes melkert die WEL kan rekenen .. das ook de truuk : gedachte met links en zo dus lullen en dan gaat u van zelf rechts vullen .. gelukkig wel dat ik neit in de politiek zit .. Trouwens nou weet ik ook wrm die aex vrind niet belt ! hijs nie blij met pandjes bezitters nu het zo kut gaat .. nah nah nah nah !

Draaitafel Demagoog | 14-03-07 | 16:04

dacht het niet dat er zo'n winst zat op 11 September....

Optie 2 | 14-03-07 | 15:55

Stijlloos Superieur 14-03-07 @ 15:45
Als je dat werkelijk hebt gedaan moet je een koning zijn op dit moment. De rendementen waren en zijn outstanding, om het nog maar zachtjes te zeggen.
Ik boer aardig in de grondstoffen, heb de gehele goldrally en zinkrally mee mogen maken. Best leuk haahah

Proost

Veldwebel | 14-03-07 | 15:53

Haha, ben ik even blij dat ik geen cent meer in de BV Nederland heb gestoken sinds 11 september 2001. Alles in China en Oost-Europa gestoken, met prima rendement.

Stijlloos Superieur | 14-03-07 | 15:45

Ik heb het al in een paar comments gezien, koop goud en zilver fysiek ca 25% van je beschikbare knaken. En je kan nog wat doen in goudmijnen. in de juniors is nog wel een beetje te winnen.

Proost

Veldwebel | 14-03-07 | 15:42

Jonge jonge jonge. Nu heeft iedereen ook al verstand van financiële economie. Ik gooi er ook maar eentje in:

Indië verloren, rampspoed geboren

nduss | 14-03-07 | 15:40

@hippie hippie 14-03-07 @ 15:26

met de drie Xiao's aan het hoofd van China's centrale bank hoeven we niet bang te zijn dat China de amerikaanse economie omtrekt. Die 3 dames zijn zeer kundig en snappen best dat omtrekken van de VS economie betekent dat de enorme berg aandelen en obligaties die de chinese centrale bank in de vs heeft, in een klap geen donder meer waard zijn...

vergruizer3 | 14-03-07 | 15:36

Ouwe sokken heerschen ja die onder het matras

kneuterzak | 14-03-07 | 15:26

"China gaat zijn valutareserves omzetten in aandelen. En China heeft een flinke reserve met vreemde valuta, 1070 miljard dollar om precies te zijn.

Deze reserve bestaat voor 80% uit Amerikaanse dollars, vooral belegd in Amerikaanse staatsobligaties." aldus iex.nl...

Het wordt feest mensuh!

hippie hippie | 14-03-07 | 15:26

Mooi hoor je kan nu mooi beurs bounchen

De Regenjas | 14-03-07 | 15:18

Ik zie het probleem niet.
Lage koersen = geld verdienen!
VOC mentaliteit!

vergruizer3 | 14-03-07 | 15:17

Ik had die laatste zin toch eerst zo gelezen:
"De handel in pillen van Drion gaat als een trein. Kop ze!"

Patrick Bateman | 14-03-07 | 15:14

@dam-dame
Ach, het kon slechter denk ik maar.

controle | 14-03-07 | 15:11

@Berk; is dat wel gebakken dan?

Stradorvski | 14-03-07 | 15:05

Neauneaun....@14.54. Je had beter afgelopen maandag, 09.00 u (AEX 4.90) kunnen verkopen en een ouwe sok vullen. Je bent te laat.

Contra | 14-03-07 | 15:05

@ Peking Eend 14-03-07 @ 14:15
Voegen we daar het handelstekort bij:
www.americaneconomicalert.org/ticker_h...
En we bedenken ons dat het dumpen van dollars elk moment kan losbarsten.

Days-Of-Wild | 14-03-07 | 15:03

De huizenprijzen staan in NL zo hoog door het ruimtelijk beleid van de overheid (het aanbod) en de vraag. Doordat de vraag hoger is zijn mensen bereid meer te betalen, dit kunnen velen financieren d.m.v. lage rente, huursubsidie en hypotheekrenteaftrekregeling.
.
Maar de lucht blijft. Een huis is niet zoals een appelboom: je koopt een klein boompje en na een paar jaar heb je een mooie boom die vele vruchten geeft. Een huis veroudert alleen maar.

Tray Hornay | 14-03-07 | 15:03

'We' staan op het punt bankroet te gaan omdat 'we' onze zuurverdiende muntjes te veel investeren in Amerikaanse hypotheken. Als 'we' dat niet zo veel doen ivm de risico's die daar aan vast zitten, dan gaan 'we' echt niet bankroet.

8675309 | 14-03-07 | 15:00

"... tijd om me euri's in te wisselen voor goud en silver"

Goud zat op bijna $690 en is ook flink gekelderd. Ping-pongt nu zo'n beetje tussen de 640 en 650.

www.kitco.com/LFgif/au0030lnb.gif

Neauneauneauneau | 14-03-07 | 14:59

@dam-dame 14-03-07 @ 14:51,
Adam en in mindere mate Utrecht zijn de uitzondering op de regel. In de rest van NL staan veel huizen langdurig te koop. En dan hoef je echt niet alleen naar Limburg te kijken.
.
Maar als een huis 150k kost om te maken en nu 350k kost. Dan betaal je dus 200k voor een stukkie grond en... lucht. Zolang iedereen bereid is te betalen dan is het ok... maar dit kan veranderen!

Tray Hornay | 14-03-07 | 14:58

Mwa, het lijkt alweer wat aan te trekken (AEX -1,4% i.p.v. -2+%). De beurzen in de VS zijn al bijna een half uur open (al weer zomertijd daaro!) en lijken iets minder paniekerig te reageren, zelfs een heel klein plusje. Als we de AEX voorlopig maar boven de 470 houden.

Maar ik had m'n short op Amerikaanse Homebuilding Index wel even wat langer vast moeten houden!

Dagje voor speculanten.

Neauneauneauneau | 14-03-07 | 14:54

@Tray Hornay 14-03-07 @ 14:42
Dat verschild per locatie in 020 kun je geen woningen onder de 400K kopen zonder makelaar omdat die in de voorverkoop de prijzen eerder zien In bijvoorbeeld friesland of limburg staan de huizen langer te koop voor veel minder geld.

dam-dame | 14-03-07 | 14:51

Wij gaan dus niet failliet, maar die Amerikanen. Was gelukkig niet al 10 jaar geleden voorspeld, zag je gelukkig ook niet aankomen, ze geven gelukkig ook niet teveel geld uit in Irak, maar hoezo slecht met de economie, hoe kom je erbij?

kruT | 14-03-07 | 14:51

@Tha Dazzler 14-03-07 @ 14:44
Waarom niet in diamanten?
Ik heb nog een partijtje ;-)

De Regenjas | 14-03-07 | 14:48

@controle 14-03-07 @ 14:30

Ik hoop het niet voor je hoewel je vandaag al 1 dollar goed hebt gemaakt van de 70% verlies van de afgelopen dagen

dam-dame | 14-03-07 | 14:47

tijd om me euri's in te wisselen voor goud en silver

Tha Dazzler | 14-03-07 | 14:44

Op het moment dat de AEX onder de 475 eindigt kan er zorgen worden gemaakt. Dan is de AEX onder de ondergrens gegaan en dan hebben we wellicht echt problemen.

Grunnie | 14-03-07 | 14:43

@dam-dame 14-03-07 @ 14:39
werdt met dt, jou( zonder w) voorouders.... bewoonde (meervoud zonder n), gij is zeker zeer geleerd! En met uw woede kunt u nix veranderen hoor. Een paar jaar geleden moest je binnen een week een huis kopen anders was het al verkocht, nu wordt er zo'n 10% afgedongen dat is toch echt een verschil.

Tray Hornay | 14-03-07 | 14:42

@Tray Hornay 14-03-07 @ 14:13
afgedongen op huizen werdt al gedaan toen jou voorouders nog een hutje van takken bewoonde en met schelpen betaalden.

dam-dame | 14-03-07 | 14:39

@ Jane Doe

Ben je specialist? Kun je mij helpen met mijn MBS portefuille?

Optie 2 | 14-03-07 | 14:36

Geenstijl zit short, zoveel is duidelijk. Ikzelf zit ALL-IN in Accredited Home Lenders Holding and Co. Deze parel moet het volgens mijn financieel adviseur helemaal gaan maken. Als dit goed gaat hoef ik nooit meer te werken. Fingers crossed dus.

controle | 14-03-07 | 14:30

Het komt omdat ik twee weken terug een AEX-spaarrekening geopend heb. Ik ben nogal een pechvogel namelijk. De volgende ochtend zette ik de radio aan en hoorde over de koersvallen in China en de VS die vervolgens hierheen kwamen. Heb ik weer...

Tapu | 14-03-07 | 14:28

Mooi toch, Amerika is al langer bankroet dit moest eens gebeuren.

De Regenjas | 14-03-07 | 14:25

Hypotheekbezitters met een beleggingsprodukt er in verwerkt worden dubbel genaaid.

kneuterzak | 14-03-07 | 14:25

Kijk hier hoe de NVM propaganda van de eerste orde bedrijft. En aangeeft dat een kritiek betaalbaarheidsniveau is bereikt. Dit om Grijs 1 onder druk te zetten vooral nix aan de hypotheekrenteaftrek te doen.
www.nvm.nl/nvm/index.jsp?navid=_nvmvoo...
.
In het artikel wordt zelfs hoogleraar Conijn geciteerd (ja geciteerd, 1 zin die uit zijn verband is gerukt). Maar lees dan eens het stuk zelf va Conijn
www.buildingbusiness.com/uploads/pdf/5...
.
Tray wacht nog ff kopen.

Tray Hornay | 14-03-07 | 14:21

Het is heel simpel.
banken maken minder winst-----gedwongen verkopen huizen----dus groter aanbod-----is lagere huizenprijs-----minder vraag naar nieuwbouw----bouwwereld krijgt klappen---lagere huizenprijzen geeft minder overwaarde----geeft minder consumptie

kneuterzak | 14-03-07 | 14:20

Mooi! Nu hier de huizen markt in een toedeledoookieeee, kan ik eindelijk een krot in gaza 020 kopeu.

djurk | 14-03-07 | 14:18

Heb ik ook es leedvermaak. Ik heb geen hypotheek en betaal geen huur, alleen onderhoud en vaste lasten. Voordeel van enig kind van een enig kind met een familiehuis te zijn. Pfoei!

campion | 14-03-07 | 14:18

dat is dus misschien wel het meest criminieel, gevolg: de architectionische ramp die zich in nederland voltrekt. Door de hypotheekrente aftrek is er een grote vraag naar te grote nieuwbouwhuizen ontstaan. Die vervolgens in allerlijl door de private sector neergekwakt worden. Je moet het eigenlijk zien als geprivatiseerde volkshuisvesting. vroeger waren alleen huurwoningen lelijk, nu zijn veel koopwoningen dat ook...

Grote delen van ons land zouden ge(her)bombardeerd moeten worden.

waskuip-admiraal | 14-03-07 | 14:18

Misschien geeft dit amerikaans $ klokkie' enige gemoedsrust....

www.brillig.com/debt_clock/

Ik zou zeggen more troops! more troops!

Peking Eend | 14-03-07 | 14:15

@ Synchonicity;
De mening van analisten is in zoverre just alsje daarnaast ook een eigen mening en visie hebt. Daar zit hem de kneep.
Geen enkele analist heeft 30 jaar geleden voorspeld dat mijn huis 10 x maal meer waard zou zijn.
Die zou ik voor gek hebben verklaard.

The eimer | 14-03-07 | 14:14

De huizenprijzen zijn al gedaald in NL. Ondanks wat de propaganamachine van de NVM beweert. De gem. prijs van verkochte koophuizen is weer iets gestegen... maar hoe komt dat? Dat komt door de (dure) nieuwbouwhuizen die de gem. prijs opdrijven.
.
Wel eens gezien hoeveel huizen er te koop staan? Opgevallen dat er nu opeens afgedongen wordt op huizen? Don't believe the hype.

Tray Hornay | 14-03-07 | 14:13

Wat mij betreft stort die hele huizenmarkt in! Handel in huizen is absurd!

dré oudman | 14-03-07 | 14:13

@ The eimer 14-03-07 @ 14:10

Wordt lastig, ben nog een studerend huurslaafje... :(

ShadowBMX | 14-03-07 | 14:13

Prijzen huizen omlaag? rente omhoog. dat ritje hebben we al een keer gehad, voor diegene die het niet meer weten hyptheek stond toen jaren 70 op ca 12%.
Voor mij als pandjes jager trouwens gouden tijden, kopen en doorverhuren er moet immers geld verdiend worden.En men wil toch graag wonen.

Proost

Veldwebel | 14-03-07 | 14:11

*sloopt grasveld en patio eruit en bouwt moestuin*

spooky | 14-03-07 | 14:10

@ Shadow:
Goed idee.Maar het slag mensen wat daar woont hoeven geen stuiver te lenen. Dus shake it.
Je kan wl je eigen huis strategisch verkopen en later weer goedkoop terugkopen.

The eimer | 14-03-07 | 14:10

@The eimer: Waar haal je je vertrouwen in bank-analisten vandaan? Ze vertellen niet wat er gaat gebeuren, maar wat voor hen het beste uitkomt dat er gaat gebeuren. Het verhaal dat het leven zoals we het nu kennen op korte termijn voorbij is, gaat niet goed verkopen. Dat zul je dan ook niet van ze horen. Je moet eigenlijk het woord ANALIST vervangen door VERKOPER. Dat dekt de lading beter...

synchronicity | 14-03-07 | 14:10

"If the American people ever allow the banks to control the issuance of their currency... the banks and corporations that will grow up around them will deprive the people of all property, until their children wake up homeless on the continent their fathers conquered." - President Thomas Jefferson
video.google.com/videoplay?docid=-4312...

N0Styler | 14-03-07 | 14:09

ik ga buiten nog wat zeepbellen blazen

TomV | 14-03-07 | 14:09

Zet je huis nu maar gauw te koop en schijf je in voor een huurhuis, ... nu het nog kan!!!

Hyppo Kriet | 14-03-07 | 14:08

Nou nou, wel 1,8% in de min... Dat hakt erin.

Contino | 14-03-07 | 14:04

Het is allemaal de schuld van de Pireziërs!

Armageddon | 14-03-07 | 14:04

@ Derrek Wilder:
Wishfull thincking van links dat de V.S. instort.
( lijkt op mocrovreugdedansen na 9/11 )
Groei EU 2 % , groei VS 2,5 % op jaarbasis.
De Amerikaanse groei neemt wat af na 8 jaar onafgebroken groei, maar van een harde landing of ressesie is geen sprake ( Analist SNS bank vandaag.
In Europa wordt een stijgende rente verwacht, in de VS zal hij gaan dalen.

The eimer | 14-03-07 | 14:03

Hoger risico leidt tot hogere rente leidt to lagere huizenprijzen en dan zit je inderdaad niet fijn met je tophypotheek. Als je niet meer kunt aflossen en je moet je huis verkopen tegen minder dan je er voor hebt betaald, zit je fijn met een rest schuld tegen die hogere rente en geen huis. Als de rente omhoog gaat is dat meestal niet zo best voor de economie, dus u moet ook vrezen voor uw baan. Dus: restschuld, geen baan, geen huis... Ik ga in kartonnen dozen!

synchronicity | 14-03-07 | 14:03

*Heeft zijn overwaarde reeds omgezet in put opties*

hippie hippie | 14-03-07 | 14:03

wasbeerfan 14-03-07 @ 13:54

De Am. economie is zeker sinds de internethype gebaseerd op lucht. Eerst stortten begin 2000 de ict-aandelen in, nu is de verwachting dat de huizenmarkt zwaar crasht. Misschien dat W. weer een oorlogje kan beginnen, drijft i.i.g. de aandelen in de wapenindustrie wat op.

LJBrinkhorst | 14-03-07 | 14:01

@bwahaha 14-03-07 @ 13:58
ik denk niet de japanners en chinezen van zulke geintjes houden.

daskapitalist | 14-03-07 | 14:01

Tja, in nu.nl staat dan ook vandaag dat 44% van de jongeren willen emigeren, niet modat hier hier allemaal zo goed gaat, gezien de paspoort vraag wil elek buitnelander nu ineens nationaliseren. Dus komt dat de economie ten goede. in de US is het niet veel anders dan hier. Alleen zien de meeste dat nog niet.
Dus voor de achterblijvers: mooi huis te koop, omgeving 010, voorzien van gratis marokaense dealers voor de deur, geen parkeerplek, hoge belastingen en natuurlijk een veel te hoge prijs.

realisator | 14-03-07 | 14:00

Klik even onderaan op 2 years, ziet het er ineens heel anders uit...
Lutsers.

Sir EnemA | 14-03-07 | 13:59

Al die staatsleningen die wereldwijd naar Amerika gaan. Betekenen die dan dat wij zometeen met het incassobureau Amerika mogen annexeren?
Of mogen we al weten dat we dan gewoon de middel, ik bedoel van Jolevinger krijgen en dat onze leningen dan worden ontkend en dat we dan ons geld kwijt zijn?

bwahaha | 14-03-07 | 13:58

@Derek Wilder @ 13:48
No doc's is ook betrekkelijk.
Je hoeft je W'2 niet te tonen maar je zult toch echt met een social security nummer op de proppen moeten komen en wedden dat je even door de drie creditbureautjes gaat? En je rentepercentage wordt aan je creditscore gekoppeld.

Jane Doe | 14-03-07 | 13:57

* gaat meel kopen *

waskuip-admiraal | 14-03-07 | 13:56

* vraagt zijn Zwitserse tegoeden op *

De Barmhartige Rabbi | 14-03-07 | 13:55

@ Behangdelul

Huis kopen of niet? Ach, wou je ervoor sparen dan? Diegenen die denken dat dat kan, vergeet het maarrrrr.

Zie wat bruintje goed kan trekken (niet op de rand gaan zitten dus! ) en waag een sprong.

p.s. wij handelen ook in goud en zilver !

Dysphemian | 14-03-07 | 13:54

@ The eimer 14-03-07 @ 13:52

Ik wacht wel met kopen tot die huizenbubbel compleet is leeggelopen, en koop dan voor drie tientjes een landhuis in Wassenear ;)

ShadowBMX | 14-03-07 | 13:54

70% van de Amerikaanse gezinnen heeft een hypotheek
15% daarvan heeft betalingsachterstanden (vanochtend op BNR gehoord).
Rekent u mee (uitgaande van 4 mensen per gezin)?
7,9 miljoen probleemhypotheken * gemiddelde hypotheekschuld (schatting) van 200.000 USD is meer dan 1000 miljard slechte leningen met een onderpand dat steeds minder waard wordt.

wasbeerfan | 14-03-07 | 13:54

Rustig blijven en naar Rienk luisteren.

Frank Culemborg | 14-03-07 | 13:52

Breng de hennepkweek en XTC productie/verkoop naar de AEX. XTC is tenslotte export nummero uno in ons land!

Brzk | 14-03-07 | 13:52

Wat in de V.S. gebeurt kan en zal hier ook gebeuren.
Yanks financieren hun koopkracht met de overwaarde van huizen.
Nu die huizen dalen in waarde, rijzen de schulden de pan uit.
Aangezien hier de huizenprijzen zelfs veel hoger liggen dan elders is het wachten op de huizenbubbel reuzenklap een kwestie van tijd.
Dan wordt dan een bloedbad zonder weerga.
Ook hier worden massaal huisoverwaarden gebruikt voor comsumptief krediet

The eimer | 14-03-07 | 13:52

En ik zoek komend jaar een huis, prima.
@Behangdelul Tuurlijk kopen, kopen, kopen maar zeg me waar je huis woont

spooky | 14-03-07 | 13:49

Ach misschien een duwtje in de rug voor olielanden. Misschien worden ze allemaal verstanding en drukken ze voortaan de olieprijs in euro's uit. Bush kan moeilijk dan al die landen aanvallen, is het niet?

bopp | 14-03-07 | 13:49

Het komt allemaal door Jezus.

Bob Paalhout | 14-03-07 | 13:49

@ waskuip

Inderaad ja. Joepie de grote satan Amerika gaat failliet!! Eindelijk!! alsof 0031 niet als eerste de pijn van zoiets zou voelen.

Derrek Wilder | 14-03-07 | 13:48

Bos is amper 3 weken aangesteld als minister van financieen... en nu klapt de economie al in elkaar als een kaartenhuis... Bos, BEDANKT!

DeArmeStudent | 14-03-07 | 13:47

@ Jane Doe

Gaat hier toch om de zgn. no doc loans ?

Derrek Wilder | 14-03-07 | 13:47

@derrek
Vindt nova allemaal supermooi. Stelletje suckers zijn het.

waskuip-admiraal | 14-03-07 | 13:46

Inflatie ies goed (als het maar niet meer als 3% per jaar is). Prijzen omhoog, lonen omhoog maar hypotheek blijft hetzelfde.

HerrOttoFlick | 14-03-07 | 13:46

@Redactie

Wat een misselijke stemmingmakerij. Het betreft slechts een beperkt deel van de hypoktheekverstrekkers. Om precies te zijn de verstrekkers die roepen 'het is niet erg als u al gigantische schulden heeft, bij ons kunt u toch lenen!', zeg maar de DSB's en Frisia tactiek.

Javasquare_man | 14-03-07 | 13:46

Valt allemaal wel mee. Correcties zijn normaal.

OurHero | 14-03-07 | 13:45

@Behangdelul; ja joh, gewoon kopuh! Kopuh jonge! Moeie kopuh man!

GerP | 14-03-07 | 13:45

Als je het kan dan moet je het gewoon doen behangdelul. Maar in je uppie zo goed als onmogelijk of je moet wel heel goed verdienen. Kreeg gelukkig hulp van mijn pa.

Multikuli | 14-03-07 | 13:45

Valt wel mee hoor Brusselmans. Zo makkelijk worden die hypotheken niet verstrekt. Het gaat om de SOORT hypotheek die wordt afgesloten.
Men wordt in de hypotheekval gelokt met een "variable" mortgage die begint met een aanlokkelijk laag rentepercentage waardoor men meent een grotere schuld te kunnen aanvaarden. Als de rente dan stijgt blijkt dat het ineens allemaal niet meer op te brengen is.
De fixed mortgage is minder populair. De moderne mens is een hypothecaire thrillseeker geworden.

Jane Doe | 14-03-07 | 13:45

Als de kunstmatig hoog gehouden dollar inzakt, wordt 't helemaal een feestje.

Lobo | 14-03-07 | 13:44

@mezelf
besteed... :s Zo wordt het natuurlijk nooit wat...

hans-heinrich | 14-03-07 | 13:44

Dit gedoe is niet aan mij besteet, huren wil ook wel goed.

hans-heinrich | 14-03-07 | 13:43

Dit zat eraan te komen
Bodem uit de Dollar staat ons tzt ook nog te wachten
Dan zij de rapen helemaal gaar

Tobi | 14-03-07 | 13:43

Onzin. Banken mogen in de Verenigde Staten tien keer zoveel geld uitlenen als ze in goud hebben. In Nederland zijn ze alleen nog niet zo euvel om hun kapitaal volledig te exploiteren.

HomoUniversalis | 14-03-07 | 13:43

rente omhoog? ik denk eerder een hogere inflatie. bernanke heeft de ballen niet om de rente te verhogen, dus zal het wel weer geld printen worden. uitstel van executie.

daskapitalist | 14-03-07 | 13:42

ja jezus, moet ik nu een huis gaan kopen of niet? ik weet het ook niet meer en van de voorlichters moet ik het sowieso niet hebben, dus geenstijlers; advies?

Behangdelul | 14-03-07 | 13:42

Nu moet China snel haar dollars verkopen en heel de wereld gaat failliet.

wasbeerfan | 14-03-07 | 13:41

Onze hypotheekrente aftrek doet ook geen goed wat dat betreft.

Turbo-Tinus | 14-03-07 | 13:41

Beursalarm? Donderdag is toch alarmdag?

Dömper | 14-03-07 | 13:38

* Checked Fundix account...

MrJ | 14-03-07 | 13:38

mooi ik ga een amerikaanse hypotheek nemen. kan ik eindelijk mijn stekkie in Dubai kopen.

perchloorazijnpisser | 14-03-07 | 13:38

*onderweg naar Amerika om hypotheek af te sluiten*

King of controversy | 14-03-07 | 13:37

koop louter kabouter

BP Richfield | 14-03-07 | 13:37

ik was al falliet dus dat scheelt

preston spears | 14-03-07 | 13:37

REAGEER OOK

linktips: Energie vergelijken | Autoverzekering vergelijken | Zorgverzekering vergelijken | Kinderkleding
Kansino. Hét online casino van Nederland.
Online casino met licentie | Bookmakers | Online casino overzicht | Bookmakers Nederland
Online Casino | Bookmakers | Online Casino | Online Gokken | Brokerfolio.com brokers vergelijken | online bookmakers in Nederland
Goksitesvergelijker.nl | Onlinecasinofortuna.com | Online Casino Top 5 | Casino bonussen | Crypto-casino.nl