Tendentieus, ongefundeerd & nodeloos kwetsend

RTL Boulevard sloopt Postcodeloterijloser Kamal

Elk jaar is er eentje. Iemand uit de straat waar de Postcodeloterij valt, die de kloterij niet gewonnen heeft. Dit jaar is het Kamal Maihouane. Hij had niet genoeg geld op zijn rekening, waardoor zijn automatische incasso niet was geïnd. Wij vermoeden dat de reden dat Kamal niet genoeg geld op zijn rekening heeft, is omdat hij meedoet met dingen als de Postcode-oplichterij. Niet alleen is Kamal dom genoeg om in de groepsdrukafperserij van de Poelmann Maffia, hij is ook dom genoeg om bij RTL Boulevard aan te schuiven. Daar zaten Winston Gerstenodinges en Albert Verlinde, ambassadeur voor de Postcodeloterij en de BankGiro Loterij (is van hetzelfde bedrijf als de Postcodeloterij). Dat werd in het item niet verteld, natuurlijk. Ook Peter R. de Vries zat aan de desk, die terecht weinig medelijden heeft met de Limburgse jankerd. Kamal wordt compleet gesloopt voor het miljoenen publiek. Ze laten de mevrouw van de Postcodeloterij zelfs nog even vertellen dat Kamal vaker niet genoeg geld op zijn rekening had voor de automatische incasso. Dit is geen interview, dit is een strak gecoördineerde aanval op de persoon. De Postcodeloterij is rijk geworden van de psychologische oorlogsvoering en dit is waar ze toe bereid zijn als iemand het kut vindt als hij daar het slachtoffer van wordt. Dan lokken ze zo'n naïeve Limburger in de val en maken ze hem op nationale televisie kapot. Sjiek. Dat Kamal een jankerd is die gewoon zijn middelvinger op had moeten steken naar de Postcodeloterij door er nooit lid van te worden, en achteraf niet had moeten huilen, is duidelijk. Maar dit 1-2'tje van RTL Boulevard en de Postcodeloterij om hem voor de rest van zijn leven te brandmerken is wel heel erg gewetenloos.

Reaguursels

Inloggen

Je kunt bij mij voor 5 euro per maand een verzekering afsluiten voor het geval dat prijs op je pc valt en je niet meedoet met de pcl;-)

Pikhetniet | 06-01-16 | 22:52

PCL kan zoveel voorwaarden bedenken.
De voorwaarden zijn altijd ondergeschikt aan de Nederlandse wet.
Voorwaarden die in strijd zijn met de wet zijn nietig.
Het lijkt me dat Kameel een langdurige overeenkomst heeft getekend die hij niet heeft opgezegd. Zolang hij binnen de 30 dagen betaalt is de overeenkomst rechtsgeldig.

Jan Zand | 06-01-16 | 18:44

Rechters willen nog wel bij consumenten die wat meermin bescherming nemen en gelijkheidsbeginsel ( bij ween prijs of wel prijs) weegt daar heel zwaar.

tokkiebuster | 06-01-16 | 16:03

@kaposi_sarcoom
Inderdaad. Het ligt er eigenlijk aan of de PCL bij geen prijs en niet betalen achteraf nog wel moeite neemt om te incasseren inclusief inzet deurwaarders etc.) als ze dat doen bij alleen geen prijs dan zijn de voorwaarden scheef en onbillijk. Je gaat niet voor niets een abonnement aan waar de intentie van een langere verbindtenis tussen twee partijen uit spreekt.
Daarnaast zou ik als ik Kamal was heel snel alsnog betalen. Dat kan ook buiten een automatische incasso om en desnoods contant. Bij niet aannemen is dat een keuze van de PCL. Daar spreekt dan iig goede wil van.

tokkiebuster | 06-01-16 | 15:57

Nogmaals: voor de zaak van Kamal zal bepalend zijn wat er met 'eerdere mislukte incasso's' is gebeurd. Wanneer deze later wel succesvol zijn geincasseerd (terwijl Kamal niet in de prijzen viel(!)) zal de Postcodekloterij er juridisch gezien een harde dobber aan krijgen. Het reglement van de PCL is naar mijn mening in voorkomend geval in strijd met de beginselen van redelijkheid en billikheid. ( Men KAN een tweede of derde incassopoging doen ( lees: bij geen prijs) maar men is hiertoe niet VERPLICHT (lees: bij het winnen van een prijs).
Ik hoop voor Kamal dat alles een voor hem gunstige afloop zal krijgen!
---
Je slaat hier precies de spijker op de kop. PCL heeft op deze wijze een smerig achterdeurtje ingebouwd in hun voorwaarden. Deze lijken mij geenszins rechtsgeldig. Hier zou een rechter dus gehakt van moeten maken. Ik geen Kameel een goede kans.
Verder: ongezien de vinketering voor de PCL en alles wat daarbij hoort. Ik gaf een beetje over in mijn mond toen destijds door de PCL zomaar een afschrijving werd gedaan voor de verjaardag van de koningin. Daar had ik nooit een machtiging voor gegeven. The audacity!
Toen ben ik ook onmiddellijk gekapt met de PCL. Het is een boevennest en die goede doelen zijn bijna allemaal linkse hobby's, het predicaat goed doel onwaardig. Dit is gewoon verkapte belasting.
Bovendien, het hele concept van postcodes als lotnummer, is abject en pervers want je kunt een grote verliezer zijn zonder zelfs maar meegedaan te hebben. Moreel verwerpelijk.

Kaposi_Sarcoom | 06-01-16 | 13:31

Ik vond het optreden van Kamal overigens goed in de uitzending, de rest vond ik ook keurig op Peter de Vries na. Ook de reactie van die postcode dame is jammer, jammer dat zij de feiten verdraait.

Astroturfer | 06-01-16 | 10:57

-weggejorist-

ErIstWIederDa | 06-01-16 | 06:06

Enkele reacties hier ervaar ik als zijnde beneden peil.Ik ben er nog eens ingedoken en ben nog meer overtuigd dat 'onze' Kamal goede kansen heeft. Belangrijk is wel dat hij bijstand krijgt van een goede advocaat. En nee, ikzelf ben geen advocaat en kan en wil het niet doen. Wel heb ik in een ver verleden civiel recht gestudeerd. Goede advocaten zijn niet goedkoop. Ik voel wel voor een soort crowdfund-actie, waarbij de deelnemers een goed rendement verkrijgen bij resultaat. Hierbij loopt Kamal geen financieel risico terwijl er bij succes genoeg voor hem overblijft. Wie nog meer?

D.Ormin | 06-01-16 | 01:55

@ Astroturfer | 06-01-16 | 00:35
Lang verhaal altijd die wetboeken, maar ik denk de NPL nat gaat als ze niet kunnen aantonen dat dat ze de de eiser op de hoogte hebben gesteld dat hij in gebreke zou blijven als hij niet aan zijn betalingsplicht zou voldoen.

NPL sluit natuurlijk in de eigen deelnemersreglementen wel een aantal zaken uit, maar in hoeverre is dat rechtsgeldig of getoetst door de kansspelautoriteit.

kopkaasknabbelaar | 06-01-16 | 01:28

Volgens het juridisch woordenboek:
abonnement Eng.: subsription : verbintenissenrecht - een overeenkomst tot het geregeld afleveren van zaken, waaronder elektriciteit, of tot het geregeld doen van verrichtingen. Het kan als onredelijk bezwarend (zwarte lijst) worden aangemerkt indien in de algemene voorwaarden is opgenomen dat het ~ leidt tot stilzwijgende verlenging of vernieuwing van meer dan een jaar. Het wordt vermoed onredelijk bezwarend (grijze lijst) te zijn indien de algemene voorwaarden voor een ~ een duur bepaalt van meer dan een jaar, tenzij de wederpartij de bevoegdheid heeft de overeenkomst telkens na een jaar op te zeggen. Art. 236 Boek 6 BW en 237 Boek 6 BW

Ik denk dat hij bijzonder grote kans maakt op de prijs, kijkt uzelf maar:

Astroturfer | 06-01-16 | 00:35

Hij heeft ook geen eenmalige incasso afgegeven, maar een doorlopende incasso!

Astroturfer | 06-01-16 | 00:26

Zit die slijmofiets nog te verkondigen, IK ben ook ambasadeur van deze oplichters geweest, maar laat het helder zijn dat ze graag veel geld uitkeren.

Dan vertel je dus echt poep, deze zender kan ook van de tv af!

nononse | 06-01-16 | 00:01

Uit het regelement van de STAATSkloterij:
9.3 Indien geen onherroepelijke betaling plaatsvindt of een incasso na een viertal pogingen niet heeft kunnen plaatsvinden, is er geen sprake van deelname en ontstaat geen recht op het uitbetalen van een prijs.

De verschillende loterijen mogen er dus andere reglementen op nahouden.

Wellicht kan er uit de NPL vergunning van de kansspelautoriteit nog iets zinnigs gelukt worden.
www.kansspelautoriteit.nl/besluiten/me...

kopkaasknabbelaar | 05-01-16 | 23:51

Uiteraard wordt zo iemand gek gemaakt door juristen die zeggen dat we dat even haarfijn gaan uitzoeken. Inderdaad vind ik wat @D.Ormin hierboven zegt ook een punt: alsnog incasseren hoewel al bekend is dat je niks had kunnen winnen doet de Postcodeloterij waarschijnlijk wel. Aan de andere kant conformeer je je aan hun bepalingen door mee te spelen. Geen idee hoe een rechter daar naar kijkt.

Simon_GS | 05-01-16 | 22:55

Nogmaals: voor de zaak van Kamal zal bepalend zijn wat er met 'eerdere mislukte incasso's' is gebeurd. Wanneer deze later wel succesvol zijn geincasseerd (terwijl Kamal niet in de prijzen viel(!)) zal de Postcodekloterij er juridisch gezien een harde dobber aan krijgen. Het reglement van de PCL is naar mijn mening in voorkomend geval in strijd met de beginselen van redelijkheid en billikheid. ( Men KAN een tweede of derde incassopoging doen ( lees: bij geen prijs) maar men is hiertoe niet VERPLICHT (lees: bij het winnen van een prijs).
Ik hoop voor Kamal dat alles een voor hem gunstige afloop zal krijgen!

D.Ormin | 05-01-16 | 22:04

Hoe wordt dat geld afgeschreven? Per lot? Of alles in een keer geincasseerd? Stel dat ie wel geld had voor 2 loten, maar niet voor 4; krijgt Camel dan helegaar geen loten?

kommopman | 05-01-16 | 21:10

Wordt de inleg van december later bij voldoende saldo alsnog geincasseerd??????????????????????????????????????

maruyama | 05-01-16 | 21:10

Ik vermoed dat Kamal wel degelijk een zaak heeft, maar ik ben geen jurist. Wat erger ik mij toch ontiegelijk aan het belerende toontje van mediaslet De Vries.

Dick W. de Cock | 05-01-16 | 20:48

Neem ff de moeite om artikel 6.4 van het reglement van de PCL te lezen. Als de eerste incasso mislukt, dan kan de PCL een tweede poging wagen, maar ze zijn dat niet verplicht. Halloooooo, hoe moeilijk is het om na de eerste mislukte incasso een mailtje te sturen en het na twee weken nog eens te proberen? Dan had die arme goser in Sittard op tijd zijn saldo aan kunnen vullen. Klantvriendelijkheid, heet dat. En automatisering, één keer regelen en het probleem is opgelost. Maar nee, veel tijd, geld, moeite en irritante reclames besteden om nieuwe klanten in de val te lokken (eerste maand gratis, leuk voor die jongen in Sittard...), daarna zit je er aan vast. En kan er nog geen simpel mailtje vanaf. Bah!!!

Ton de Lange | 05-01-16 | 20:38

Ik ben geen jurist, maar wat is er in het verleden gebeurd bij een geweigerde incasso? hebben ze het na de trekking alsnog afgeschreven of speelde hij die maand niet mee? in het eerste geval denk ik dat hij kans maakt.

allah snackbar | 05-01-16 | 20:22

Ik lees steeds over deurwaarders. Iemand ooit een deurwaarder aan de deur gehad dan voor dat tientje van zo'n lot? Nog nooit van gehoord. Deze kamal zal echt niet de eerste zijn die een keer niet kon betalen.

artijn | 05-01-16 | 20:06

Ik neem niet eens de moeite om alles te lezen hier! Echter, ik kijk TV en men nodigt mij uit een maand "gratis" mee te spelen met de PCL. Kortom een advocaat moet deze morbide organisatie opheffen !!! Die prijs moet gewoon betaald worden! Maar het moet de laatste zijn !!! Fuck off met die dienstweigeraars

nix81 | 05-01-16 | 20:02

Natuurlijk is het zijn eigen verantwoordelijkheid. Maar ik vind dat argument over de automatische mail wanneer een automatische incasso niet gelukt is best prima. Ze kunnen namelijk ook mensen het hele jaar doodgooien met spampost.

Wizardlevlev | 05-01-16 | 19:47

Nou, slopen is een groot woord. Ze gaan hem nog altijd met argumenten te lijf, waar hij er bovendien een paar van weerlegt. Hij wordt niet met pek en veren afgefakkeld.

His Lordship | 05-01-16 | 19:26

Verder een hele goede karaktermoord. Kemel is net niet slim genoeg om het te doorzien & wat domme foutjes te maken.

WernerT | 05-01-16 | 18:53

Welke advocaat staat toe dat mijnheer over de zaak spreekt op teevee?

WernerT | 05-01-16 | 18:51

Bij de *kuch* publieke *kuch* omroep mocht hij dan weer bij Jinek aanschuiven. Zou dat ook het geval zijn geweest als hij, pak hem beet, Jos Dohmen of Jef Geraerts had geheten?

Ferdo76 | 05-01-16 | 18:30

Ik moet lachen om de antwoorden van het knulletje. hahaha.

Strontverklontering | 05-01-16 | 18:21

MilkaBmW | 05-01-16 | 12:10
Mijn gedachte. Gewoon een uitvreter die (voor graties geld) komt liegen voor de camera. En die Kamal is ook niet helemaal jofel volgens mij.

automobilaterealist | 05-01-16 | 17:29

Capt. Iglo | 05-01-16 | 12:10

Ik vraag me af wanneer ze de 2e incasso gaan proberen nu blijkt dat er een grote prijs op is gevallen... ;) Mij is ooit verteld dat ik achteraf nog kon betalen en dan nog recht had op de eventuele prijzen. Maar in de voorwaarden staat dan wel weer duidelijk dat ze zelf mogen bepalen of ze hiervan af zien...

robbah | 05-01-16 | 17:28

waren onzin heb het laats zelf ook mee gemaakt er stond genoeg geld op mijn rekening en ik kan tot zevenduizend in de min maar toch bleek dat ze niet konden incasseren

sparklings | 05-01-16 | 17:15

Een loterij waarbij je ook kan verliezen als je niet meedoet zou gewoon verboden moeten worden. Veel mensen voelen zich gechanteerd om mee te doen. Je wil niet meemaken dat je straat wint en jij niet.

matatwork | 05-01-16 | 17:15

Hebben die oplichters nu ook nog het lef om hem te laten betalen voor deze loten?

Selassie | 05-01-16 | 17:04

Zelf ben ik tweemaal een aardig bedrag misgelopen vanwege een verhuizing. Is er een advocaat die mij wil bijstaan? Het gaat hier wel om tonnen.

meneer der meneren | 05-01-16 | 16:59

Triest voor die gozer. Postcodeloterij zou hier moeten zien hoe groot ze zijn...
Het geld klotst daar over de plinten heen....

Où est Charlie? | 05-01-16 | 16:58

en toch heeft hij wat mij betreft wel een punt, als je 3 jaar automatisch meedoet, kan het niet zo zijn dat je ineens niet met deze loterij meedoet.
Sterker, ik denk dat als ze het een maand proberen, de loterij van deze maand voorbij is ze de keer daarop doodleuk 2x aftrekken.

En iedereen kan hem voor loser uitmaken, maar stel nou dat uitgerekend de dag vóór dat Postcodelichterlij het geld afschrijft Achmea langs komt met die doktersrekening van € 348,65 vraag ik me af hoeveel reaguurders hier dan nog hun boodschappen kunnen pinnen.

rooiebosduivel | 05-01-16 | 16:44

hadsjikidee | 05-01-16 | 14:26
Bij mij is de 24e geïncasseerd. Dat is gewoon 'rond de 25e'- 1 dag eerder zou niet al te veel verschil moeten maken. Verder worden incasso's ruim van tevoren aangekondigd.
magikeenklinkerhans | 05-01-16 | 14:48

Als de postcodeloterij dat netjes en ruim van tevoren aankondigt... dan stinkt dat dus niet meer. Maar hoe zit het dan met de 2e incassopoging? Is die überhaupt geweest, want jah... ze zijn het niet verplicht (maar kan wel net het verschil van miljoenen zijn). Naja en al die andere argumenten die toch zeker even gecheckt moeten worden.

Als ze netjes zijn bij de postcodeloterij, zouden ze de beste man uitnodigen op kantoor en even een feitenrelaas langslopen. Als je sterk staat in je zaak en je klant vraagt om uitleg/transparantie, dan geef je dat toch?! Waarom weiger je dan een overzicht van de incassopogingen te sturen?

hadsjikidee | 05-01-16 | 16:39

"Limburger"

Gelijker.dan.de.rest | 05-01-16 | 16:17

Waar blijft die Peter R de Vries-O-Meter??? Elke keer zie ik hem weer ergens zitten en dan denk ik: Wéér 2500 euro...

Muskatnuss!!! | 05-01-16 | 16:14

wat een ouwe wijven , peter&albert
geef ze een enkeltje keulen

nemeton | 05-01-16 | 16:05

Wat moet die domme De Vries toch overal met z'n dito kop op TV????

Mitchelll | 05-01-16 | 16:04

Helaas niet gezien. Ik kijk uit principe niet naar programma's, waar die griezel Peter R. in optreedt. En ook nog Verlinde, nee dat is niet goed voor mijn gemoed.

Rest In Privacy | 05-01-16 | 15:57

Die vraag gaan ze geen vraag op geven.

Broertje van Depay?

Toegevoegde Waarde | 05-01-16 | 15:54

"Kameel" de musical. Joop?

meneer der meneren | 05-01-16 | 15:40

Call me a fool, maar ik denk zowaar dat hij een zaak heeft. Want. Als de Postcodeloterij bijvoorbeeld deze keer op (ik noem maar wat) 14 december probeerde af te schrijven, terwijl ze dat in alle andere maanden op de 16e of de 17e deden, staat-ie volgens mij juridisch sterk in z'n schoenen.

Hoe bewijst die loterij dan namelijk dat hij normaal gesproken op 16 december dat geld óók niet op zijn rekening gehad zou hebben? Als de rechter dat ook zo ziet: kassa voor deze knul. Mark my words. Eens kijken of die zelfingenomen Boulevard-pipootjes dan nog net zo lacherig in de camera kijken...

Rest In Privacy | 05-01-16 | 15:39

Het moet gewoon verboden worden de postcode als lotnummer te gebruiken. Het is regelrechte psychologische chantage. Ze doen maar telefoonnummer als lotnummer of zo. Denk dat ze dan een hoop klanten zullen verliezen die eigenlijk niet mee willen doen met deze oplichterij en steun aan goede doelen die geen goede doelen zijn maar alleen meedoen om niet buiten de boot te vallen bij een mogelijke straatprijs.

Ikdachthetniet | 05-01-16 | 15:39

@nope | 05-01-16 | 15:21
Sorry, ik bedoelde pino2 | 05-01-16 | 12:24

nope | 05-01-16 | 15:22

@Ikdus | 05-01-16 | 13:03
Mwah, ik vind daarnaast dat Ikdus | 05-01-16 | 13:03 ook wel een punt heeft die er toe doet of er kan toe doen.

nope | 05-01-16 | 15:21

Mogen online casino's zonder Nederlandse kansspelvergunning hun spelaanbod aanbieden aan Nederlandse spelers?
Lees: www.oranjecasino.com

Flepdrol | 05-01-16 | 15:17

Jezus die 2 eikels konden hem wel wat minder aanvallen.

Respeezy | 05-01-16 | 15:06

wat mij interessant lijkt, is of de Postcodeloterij eerdere (zoals zij aangeven) niet gelukte incasso's bij Kamal alsnog hebben geïncasseerd. En of dit na de trekking is gebeurd. Bv een trekking waarin Kamal niets heeft gewonnen....

19johan76 | 05-01-16 | 14:52

@eva43138890 | 05-01-16 | 12:32
Hey, Jomanda, wat gaat er allemaal gebeuren in 2016?

DeZitzak | 05-01-16 | 14:48

hadsjikidee | 05-01-16 | 14:26

Bij mij is de 24e geïncasseerd. Dat is gewoon 'rond de 25e'- 1 dag eerder zou niet al te veel verschil moeten maken. Verder worden incasso's ruim van tevoren aangekondigd.

magikeenklinkerhans | 05-01-16 | 14:48

@Feynman | 05-01-16 | 12:26
Ben het vaak niet eens met uw tegels, maar ik moet toch even mijn respect uitspreken voor de tijd die u hier in hebt gestopt. Bedankt daarvoor, het is me nu nóg duidelijker geworden hoe door en door verrot deze organisatie daadwerkelijk is. Zou het wel mooi vinden als een dergelijke tekst eens de voorpagina van een krant haalt. Kijken hoeveel abonnees er dan nog overblijven.

DeZitzak | 05-01-16 | 14:46

@markruttos | 05-01-16 | 12:12
"loterijen waarbij je altijd kunt verliezen verbieden". Goed punt, nooit bij nagedacht. Helemaal eens!!!

lulkut | 05-01-16 | 14:35

hadsjikidee | 05-01-16 | 13:57
Wanneer wordt de inleg afgeschreven?
De inleg wordt rond de 25e dag van de maand van uw IBAN (rekening) afgeschreven. Als de eerste poging tot afschrijven niet lukt, volgt een aantal dagen later nog een poging.
Lijkt me erg kort dag om zorgvuldigheid te kunnen betrachten gezien de trekking 31 dec. is.
rectormagnificus | 05-01-16 | 14:15

Dit benadrukt mijn andere punt ook nog eens... de 25e was 1e kerstdag. Dus ze hebben waarschijnlijk vroeger geïncasseerd. Periode tussen kerst en oud-en nieuw wil iedereen namelijk thuis zitten en/of (bedrijven althans) bezig houden met afsluiten van de maand/jaar. En misschien hebben meer instanties hetzelfde gedacht en daarom iets eerder geïncasseerd. En daarbij... wie zegt dat deze jongen een arme sloeber is. Misschien zet hij altijd voldoende geld op zijn spaarrekening, maar had hij deze maand net teveel op zijn spaarrekening gezet.

Postcode loterij moet met deze jongen snel om de tafel gaan zitten en alles nalopen. Zou me niets verbazen als daaruit blijkt dat hij gewoon recht heeft op de prijs.

hadsjikidee | 05-01-16 | 14:26

hadsjikidee | 05-01-16 | 13:57
Wanneer wordt de inleg afgeschreven?
De inleg wordt rond de 25e dag van de maand van uw IBAN (rekening) afgeschreven. Als de eerste poging tot afschrijven niet lukt, volgt een aantal dagen later nog een poging.
Lijkt me erg kort dag om zorgvuldigheid te kunnen betrachten gezien de trekking 31 dec. is.
rectormagnificus | 05-01-16 | 14:15

Dit benadrukt mijn andere punt ook nog eens... de 25e was 1e kerstdag. Dus ze hebben waarschijnlijk vroeger geïncasseerd. Periode tussen kerst en oud-en nieuw wil iedereen namelijk thuis zitten en/of (bedrijven althans) bezig houden met afsluiten van de maand/jaar. En misschien hebben meer instanties hetzelfde gedacht en daarom iets eerder geïncasseerd. En daarbij... wie zegt dat deze jongen een arme sloeber is. Misschien zet hij altijd voldoende geld op zijn spaarrekening, maar had hij deze maand net teveel op zijn spaarrekening gezet.

Postcode loterij moet met deze jongen snel om de tafel gaan zitten en alles nalopen. Zou me niets verbazen als daaruit blijkt dat hij gewoon recht heeft op de prijs.

hadsjikidee | 05-01-16 | 14:26

Wat een triest figuur. Jij niet betalen, jij niet meespelen, klaar. En verzekeringen? Heb het ook eens gehad, verzekering niet afgeschreven, auto in brand, GEEN vergoeding, en op de koop toe een boete wegens onverzekerd rijden. Moet je maar zorgen dat je niet rood staat, punt.

ElChombo | 05-01-16 | 14:25

Ook heel mooi dat de Postcode mevrouw te kennen geeft dat er in het verleden meerdere incassoproblemen zijn geweest. Bepalend zal nu zijn hoe deze zijn 'opgelost'. Indien de betreffende betalingen bij
latere incassopogingen wel zijn afgeboekt, zal de rechter Kamal hiervoor met zekerheid eenj punt geven, wellicht zelfs twee...
D.Ormin | 05-01-16 | 13:47
.
@D.Ormin: Eens. Dat zij dat publiekelijk te kennen geeft, is overigens wel een evidente schending van de privacy van Kamal. Onbegrijpelijk dat zij dergelijke informatie op deze manier deelt.

datdantochweerwel | 05-01-16 | 14:21

@vraagstaart | 05-01-16 | 12:10
Dankzij u ging deze gedachte hééél even door mijn hoofd....

Dag is verziekt, moraal ver onder nul en zie eigenlijk maar 1 oplossing:

Dichtstbijzijnde kroeg induiken, stevig doordrinken tot er weer licht aan het einde van deze horror-tunnel gloort...

Hollander01 | 05-01-16 | 14:20

ik zou 'm doen

banlieue | 05-01-16 | 14:16

hadsjikidee | 05-01-16 | 13:57
Wanneer wordt de inleg afgeschreven?
De inleg wordt rond de 25e dag van de maand van uw IBAN (rekening) afgeschreven. Als de eerste poging tot afschrijven niet lukt, volgt een aantal dagen later nog een poging.
Lijkt me erg kort dag om zorgvuldigheid te kunnen betrachten gezien de trekking 31 dec. is.

rectormagnificus | 05-01-16 | 14:15

Postcodeloterij is kut omdat je ook als je niet meespeelt toch kan verliezen; je weet immers of je gewonnen zou hebben als je wel een lot had gehad. Wat mij beterft zou zo'n spelvorm die eigenlijk op chantage neerkomt, verboden mogen worden.

De enkele keer dat ik voor de gein aan een loterij meedoe is het de staatsloterij oid maar principieel sowieso nooit aan de postcodeloterij.

panadol | 05-01-16 | 14:00

yep dat klopt F1802 maar zoals ik al zei

HET IS MAFFIA
of GOMORRA

of hoe je het ook wil noemen

GEORGANISEERDE CRIMINALITEIT

en nee ik speel niet mee heb nooit meegespeeld en zal nooit meespelen. Mijn echtgenote speelde jaren met de staatsmaffia mee net zo erg maar ja stond op haar naam kon ik niks aan doen getrouwd of niet

Petroselinum crispum | 05-01-16 | 13:57

Het gaat om dit reglement wat makkelijk te vinden is. En dus duidelijk genoeg gecommuniceerd naar de klant (maar wordt natuurlijk nooit gelezen door klant).

4. De inleg van deelnemers aan de Nationale Postcode Loterij wordt voorafgaand aan de maand waarin de desbetreffende trekking plaatsvindt, van de door de deelnemer opgegeven bankrekening afgeschreven. Mocht het afschrijven niet lukken dan is de Nationale Postcode Loterij N.V. bevoegd, maar niet verplicht in de maand van trekking nog minimaal één incassopoging te doen plaatsvinden. Als geen afschrijving, om welke reden ook, kon plaatshebben, geldt dat niet geldig kan worden deelgenomen aan de trekking waarvoor die afschrijving benodigd was. De afschrijving van de inleg van de deelnemer geschiedt op grond van een daartoe door de deelnemer aan de vennootschap verstrekte machtiging. Indien gedurende drie achtereenvolgende maanden om welke reden dan ook geen inleg van de door de deelnemer opgegeven bankrekening kan worden afgeschreven kan de Nationale Postcode Loterij N.V. de deelname eenzijdig beëindigen. Indien de bank meldt dat incasso van het betreffende bankrekeningnummer met onmiddellijke ingang en definitief niet meer mogelijk is, wordt de deelname door de Loterij eenzijdig beëindigd. De deelnemer zal van de beëindiging schriftelijk (per normale post) dan wel per e-mail op de hoogte worden gebracht op het bij de Nationale Postcode Loterij bekende adres.

Ik vind dit reglement alles behalve waterdicht. Waar ik persoonlijk snel van mening was... niet betaald.. jammer joh. Vraag ik me af of ze die 2e incassopoging hebben gedaan, die ze niet verplicht zijn (maar wel het verschil kan zijn tussen miljonairtokkie of gewoon tokkie).

Daarbij weet ik niet of het al genoemd is, maar bij mij zijn incasso's van andere instanties (huur,heffingen,abonnementen etc.) niet altijd op eenzelfde dag. Wat als de incasso van een andere instantie het verpest heeft omdat ze vroeger incasseerden dan gebruikelijk en daardoor deze incasso niet door kon gaan.

Het is dus denk ik niet zo'n gek verhaal dat deze meneer eerst even de feiten op een rij wil (overigens raar dat postcode loterij niet gelijk een overzichtje van incassopogingen overlegd. Dit kost de medewerker maar 5 minuten werk en mag hij gewoon opeisen.)

hadsjikidee | 05-01-16 | 13:57

-weggejorist-

F1802 | 05-01-16 | 13:55

Buiten het feit dat RTL Boulevard een kut programma is en de postcodeloterij mij nooit als lid zal krijgen, wil ik even opkomen voor Kamal.

Staat er letterlijk in de voorwaarden dat je NIET meedoet als je NIET hebt betaald hebt? En, stel dat hij NIETS had gewonnen, had de postcodeloterij dan achteraf ook NIETS geïncasseerd voor de maand december? Natuurlijk hadden ze dat wel geïncasseerd. Daarom vind ik het zo krom. En staat er in de voorwaarden dat je per direct, met terugwerkende kracht per de 1ste van de maand wordt uitgeschreven en daardoor geen lid bent EN dus niet kan winnen in de betreffende maand? Deze zaak is te complex om meteen aan te geven dat het een kansloze zaak is voor Kamal. Ik wens hem succes.

Novinho | 05-01-16 | 13:54

Het zal me ook niks verbazen als dit een uitgekookt en vooropgezet van is van de postcode loterij.

Een publiciteitsstunt van de PCL om:

1) wanbetalers met zachte hand te dwingen nu wel tijdig te laten betalen, om dit soort gevolgen te voorkomen.

2) nieuwe spelers aan te trekken.

3) Of de PCL door de rechter later nu wel niet in het gelijk wordt gesteld, de PCL plukt er sowieso de vruchten van. Extra media aandacht (free publicity) genereert vanzelf weer nieuwe kanten.

roverheid | 05-01-16 | 13:52

Tsjezus,hoelang moet deze non-discussie nog doorgaan...
Geef die gozer een paar V&D bonnen en klaar ermee.

R.B.Scott | 05-01-16 | 13:52

elementaire vitamines*

Neut | 05-01-16 | 13:52

Tsjezus,hoelang moet deze non-discussie nog doorgaan...
Geef die gozer een paar V&D bonnen en klaar ermee.

R.B.Scott | 05-01-16 | 13:52

Gebrek aan vitamines is niet goed voor je algehele ontwikkeling..

Neut | 05-01-16 | 13:51

Uit het reglement van de Postcodekloterij:
''4. De inleg van deelnemers aan de Nationale Postcode Loterij wordt voorafgaand aan de maand waarin de desbetreffende trekking plaatsvindt, van de door de deelnemer opgegeven bankrekening afgeschreven. Mocht het afschrijven niet lukken dan is de Nationale Postcode Loterij N.V. bevoegd, maar niet verplicht in de maand van trekking nog minimaal één incassopoging te doen plaatsvinden.''
Blijkbaar heeft men nagelaten meerdere incassopogingen te doen plaatsvinden. Mompelt iets van 'zorgplicht'.
Ook heel mooi dat de Postcode mevrouw te kennen geeft dat er in het verleden meerdere incassoproblemen zijn geweest. Bepalend zal nu zijn hoe deze zijn 'opgelost'. Indien de betreffende betalingen bij
latere incassopogingen wel zijn afgeboekt, zal de rechter Kamal hiervoor met zekerheid eenj punt geven, wellicht zelfs twee...

D.Ormin | 05-01-16 | 13:47

Konijn Kamal zit op het asfalt en ziet de RTL Boulevard (Postcodeloterij) grootlicht koplampen niet op zich afkomen

HetOorAakel | 05-01-16 | 13:43

Ik zou wel n's willen weten -waarom- hij niet voldoende geld voor een incasso op zijn rekening had. Enorme telco rekening? Scooterbrandstof te duur? Meerdere avondjes stappen? Te laat betaald door zijn werkgever?

Als hij dit geldgebrek zelf door brakke financiele planning veroorzaakt heeft, is ie het zelf schuld. Zo niet, schade verhalen op die partij die het wel schuld is. Simpel.

Aetje | 05-01-16 | 13:42

Wat word ik toch kots en kotsmisselijk van Peter 'rekening' de Vries en zijn arrogante, betweterige, autoritaire, open deur intrappende gezeik.

Natuurlijk had die jongen zelf ook gezien dat er genoeg saldo op zijn rekening stond, maar Petertje, misschien zou je ook ff kunnen stil staan bij het feit dat we het hier over een jonge knul hebben die in tegenstelling tot jouw geen €2500.- per avond verdient door even aan te schuiven voor een uurtje bij Pauw. Ik durf er een goede fles voor om te wedden dat deze knul niet eens dit bedrag per maand verdient.

Dus peter, prima als je weer eens je zelfbevredigende gelijk wilt halen, maar soms is het ook even beter om even niks te zeggen. Jij verdient bakken met geld over de rug van de kromliggende en betalende Nederlandse belastingbetaler.

enge narcist dat je er bent.

roverheid | 05-01-16 | 13:42

datdantochweerwel | 05-01-16 | 13:37
Joh, verpest jij mijn grap ff ! LOL.

Bigi Bana Boy | 05-01-16 | 13:41

porcodio, waarom die digitale shit? Koop een lot. Cash. Geen gezeik,iedereen rijk.

ristretto | 05-01-16 | 13:41

@Bigi Bana Boy | 05-01-16 | 13:23: Voor dat geld koop je geen Learjet en een penthouse in St. Tropez. Oh, en Joling heeft een pikkie zo dik als mijn pink, dus zo stoer om te roepen dat je geen Vaseline hoeft is dat nou ook weer niet.

datdantochweerwel | 05-01-16 | 13:37

@Mr Ker | 05-01-16 | 13:30
.
Postcodeloterij is een abonnement, dus "niet betalen = niet meedoen" is niet per se van toepassing. Bij andere abonnementen ontstaat er gewoon een betalingsachterstand, maar blijft het abonnement gewoon actief. Het is nu aan de juristen of dit ook van toepassing is op een loterij.

Bytemaster | 05-01-16 | 13:35

Balletje Mayo | 05-01-16 | 13:28
Ik sluit niks meer uit bij die semi-overheidsloterijen. Al helemaal niet sinds de staatsloterij ook door de mand gevallen is met die oplichterspraktijken van ze.

Bigi Bana Boy | 05-01-16 | 13:33

En dat triomfantelijke uitlichten van mensen die geen lot hebben gekocht en in zo'n straat wonen waar een grote prijs gevallen is, maakt mij nog misselijker. Want vertel mij niet dat de media daarin niet gestuurd worden door dat tuig van de Postcodeloterij. Keer op keer zie je dat mensen een camera in hun smoel krijgen en dat er met nauwelijks verholen pret gevraagd wordt hoe dat nu voelt om als enige niet te mogen delen in zo'n straatprijs. Ik zie dat als psychologische terreur om iedereen uiteindelijk te dwingen mee te doen. Wat mij betreft komt er een einde aan die loterij.

Bigi Bana Boy | 05-01-16 | 13:31

Geen schijn van kans; niet betalen is niet meedoen. Maar kan me goed voorstellen dat je alles aangrijpt.

Hoe dan ook, het blijft een kloteloterij waarbij je min of meer wordt gedwongen mee te doen om dit soort situaties (buren die winnen en jij niet) te voorkomen. Begrijp ook niet waarom deze loterij nog is toegestaan. Roken en drinken op tv wordt om dezelfde reden al niet meer gedaan. Is uiteindelijk maar promoten van slecht gedrag (grote kans geld te verliezen) door dreiging met uitsluiting van groep (de winnaars).

Mr Ker | 05-01-16 | 13:30

En wie zegt me dat Kamal geen acteur is die mensen het gevoel moet geven toch voortaan maar loten te kopen want anders eindig je als het typetje Kamal.

Balletje Mayo | 05-01-16 | 13:28

Eerlijk gezegd is het ons ook wel eens overkomen, en ik denk een meerderheid van de bevolking: Niet genoeg geld op de lopende rekening. Vaak staat er genoeg op de spaarrekening, maar je bent vergeten over te boeken.
De bank vind het rood staan heel erg fijn omdat daar een aardige rente tegenover staat. Mijn punt: ook al sta je rood, de betalingen gaan gewoon door. Tot een bepaalde limiet natuurlijk. Het gebeurde bij ons meer dan 10 jaar geleden, misschien zijn de spelregels verandert. Maar ik vind het vreemd dat de bank niet gewoon betaalt heeft. Of meneer is een notoire rood staander die van de bank geen speelruimte heeft gekregen.

Wel sneu voor die jongen omdat hij blijkbaar best een paar centen kon gebruiken. En de enige minimale kans daarop ook nog eens onnozel verspeelt.

dijkbewaker | 05-01-16 | 13:28

Bytemaster | 05-01-16 | 13:22

Goed punt, hmmm, nu speek ik mijn eigen tegel van 13.20 tegen. Wij zijn hier lid van een maandblad maar wanneer ik 1 maand niet betaal blijf ik nog steeds lid, ze willen het geld alsnog hebben. Maar er zal wel iets in de kleine lettertjes van de NPL staan.

Apollo | 05-01-16 | 13:28

Niet alle algemene voorwaarden worden door een rechter zomaar geaccepteerd, maar ik neem aan dat de PCL dit juridisch toch wel goed heeft laten controleren.

Janloel7282 | 05-01-16 | 13:28

Het verschil tussen een gewone loterij en de Postcode oplichterij is dat iedereen bij de laatste een lotnummer in de vorm van de postcode heeft. Je doet dus altijd mee aan de trekking of je nu wel of geen geactiveerd lot hebt. Bij een normale loterij is dat niet zo en dat is waar ik de Postcodeloterij bedenkelijk vind. Het is even een academische excercitie, maar het klopt wel wat ik zeg.

Bigi Bana Boy | 05-01-16 | 13:26

Ruim 10 jaar geleden heb ik de ING-bank opdracht gegeven iedere 28e van de maand een vast bedrag (hypotheek) van mijn rekening over te boeken naar de Rabobank. Waarom de 28e? Wel, iedere maand van het jaar heeft een 28e dag en staat er aldus op de eerste van de maand bij de Rabobank voldoende op mijn rekening om de hypotheek te voldoen was toen mijn redenering. Totdat ik plotseling boeterente moest betalen i.v.m. saldotekort. Wat bleek, dat de ING reeds maandenlang de datum wat opgerekt had tot soms de 4e van de nieuwe maand. Honderdduizend excuses en een bos bloemen. Keurig opgelost toch? Maar de mogelijkheid om dan op deze wijze bij de Postcodeloterij de mist in te gaan, bestaat dus wel. Geheel buiten de schuld van Kamal. Het correct uitzoeken is dus het enige juiste. Indien de fout bij hemzelf ligt, moet hij verder niet zeuren, maar ligt het aan het oprekken van de datum zoals in mijn geval heeft hij een punt. Afwachten dus!

Een vrije paling | 05-01-16 | 13:26

RTL Boulevard SLOOPT postcodeloterijloser? GS gaat qua misleidende koppen steeds meer op De Telegraaf lijken. Ze voeren een keurig empathisch gesprek met hem, hij wordt nauwelijks scherp aangevallen of veroordeeld. Alleen Peter R. is nogal uitgesproken in zijn analyse (zoals altijd), maar waar wordt hij GESLOOPT?? Kamal maakte zelf de afweging - nota bene in goed overleg met zijn advocaat! - om bij RTL Boulevard te gaan zitten.

datdantochweerwel | 05-01-16 | 13:26

'voor de rest van zijn leven te brandmerken'?? Kom op zeg. Ik weet nu al niet meer over wie het gaat.

snokkertje | 05-01-16 | 13:24

Tegoedbon geven voor het bordspel mens erger je niet?

Harrie de Boskaboute | 05-01-16 | 13:24

Kamal heeft gelijk. Voor dat geld wat hij misgelopen is, liet ik mij live op TV droog door Gerard Joling nemen. Terwijl mijn ouders vanuit het publiek toekeken. En als het ze niet beviel en mijn vrienden er schande van spraken, dan kocht ik andere vrienden. En als ze om uitleg vroegen dan zou ik zeggen dat ik het ze graag zou vertellen maar dat mijn Learjet stond te wachten om mij terug te vliegen naar St.Tropez. Kamal, you go dude. Mijn begrip en zegen heb je.

Bigi Bana Boy | 05-01-16 | 13:23

De man heeft gelijk dat hij het ter discussie stelt. Meedoen aan de Postcodeloterij is een abonnement. De vraag is dan of het abonnement doorloopt in het geval van een mislukte incasso. Dat is een legitieme vraag. Zoja, dan heeft hij recht op de prijs, zonee heeft hij pech.

Bytemaster | 05-01-16 | 13:22

Typisch, een ander de schuld geven.

Apollo | 05-01-16 | 13:20

@†EVIL† | 05-01-16 | 12:41
Och was niet zijn eerste keer niet betalen begreep ik van die mevrouw, dus hij heeft zijn feiten daaromtrent redelijk eenvoudig beschikbaar.

MarcS | 05-01-16 | 13:20

Meedoen met de postcodebullshit is een brevet van onvermogen. De voorwaarden niet kennen is dom. Niet genoeg geld hebben om loten te kunnen betalen om misschien iets te winnen als alternatief voor brood op de plank is stupide. Jezelf presenteren als slachtoffer is triest. Verschijnen in RTL-relnichtshow is dan een logisch vervolg.

Poeha | 05-01-16 | 13:19

Meedoen met de postcodebullshit is een brevet van onvermogen. De voorwaarden niet kennen is dom. Niet genoeg geld hebben om loten te kunnen betalen om misschien iets te winnen als alternatief voor brood op de plank is stupide. Jezelf presenteren als slachtoffer is triest. Verschijnen in RTL-relnichtshow is dan een logisch vervolg.

Poeha | 05-01-16 | 13:19

Alles is 0 reeten aan dit filmpje.

Dat je zelfs gefileerd wordt door Peter Kwal de Vries is heel, heel erg naar.

Driewerf Hoezee | 05-01-16 | 13:19

@ca12nag3 | 05-01-16 | 13:13
dat klopt, en je noemt precies dé bedrijven.. bah, maar dit keer is het dus andersom en als hij wel had betaald of het laten incasseren dus, met een herhaal incassokans zelfs, had hij het zeker gekregen, dat dan weer wel.

Tokoloshe | 05-01-16 | 13:18

Oh ja, en fuck RTL Boulevard

hendrikjandetuinman | 05-01-16 | 13:18

Iedere moslim die gesloopt wordt is er een.

Riv | 05-01-16 | 13:18

Ik vind het zielig voor Kamal. En ik vind de Postcodeloterij maar gewetenloos. Ik begrijp niet dat zoiets in Nederland is toegestaan.

teevee | 05-01-16 | 13:17

Iedereen vergeet dat niet de Postcodeloterij de eikel is in dit verhaal, maar de bank. Kamal zegt namelijk geld op zijn spaarrekening te hebben. Dat betekent dat hij een vordering heeft op de bank die zijn geld voor hem bewaart (dat is echt het enige dat een bank doet/zou meoten doen) de bank heeft geweigerd zijn (Kamals) opdracht om zijn (Kamals) geld aan de Postcodeloterij over te dragen.
Daarmee heeft de bank dus in feite gefaald en dat kost Kamal nu dus een paar meloen. Waarom zegt niemand dat? Banken zijn de schoften, niet bedrijven die geld herverdelen op verzoek van hun klanten (Postcodeloterij).

hendrikjandetuinman | 05-01-16 | 13:17

GW2f | 05-01-16 | 12:57
Aanbieders van kansspelen zijn verplicht om spelers te wijzen op de risico’s van kansspelen. Het risico op deze ontstane situatie is naar mijn mening niet (alert) onder de aandacht gebracht (wat wenselijk was door een ontstaan feit, namelijk achterstand met potentiële gevolgen volgens voorwaarden), wat je redelijkerwijs wel kunt verwachten op basis van de wet kansspelen en de potentiële gevolgen.
En een overeenkomst is een overeenkomst. De dag van betaling maakt niet uit. Meer recht dan dat PCL een incassobureau + rente + onkostenvergoeding op deze winnaar af stuurt heeft de PCL nog niet (na enkele weken pas). Eerder nog volgen en herinnering, evt 2e herinnering en vervolgens de aanmaning.
Pas bij ingebrekestelling mag er van deelname worden onttrokken, maar 1 kortlopende betaalachterstand zonder kennisgeving van tegenpartij is geen ingebrekestelling en kan derhalve nooit dit gevolg hebben.

rectormagnificus | 05-01-16 | 13:17

gelukzoeker!

Fransievrolijk | 05-01-16 | 13:17

Als hij straks alsnog een incasso krijgt voor het lot welke hij niet gehad heeft, heeft hij een punt. Incasseren zonder dat iets geleverd is ruikt naar diefstal.

mysteryposter | 05-01-16 | 13:17

Nou, ik doe mee! Met 2 loten, jawel. Ruim 25 eurootjes per maand. Peanuts vergeleken bij wat een geweldige prijzen je kunt winnen! Enne, je steunt er ook nog eens het goede doel mee. Geweldige loterij.
gotha! | 05-01-16 | 12:57

Heb je dat personeel daar zien zitten bij dat vrouwtje van de loterij? Dat pand die apparatuur en de bekleding. Wie denk je dat dat betaald?
Dat kost duizenden euros per maand. Eer dat er een cent naar een goed doel gaat moet dat eerst betaald worden.

Geen lichtje branden doet?

ca12nag3 | 05-01-16 | 13:05

Wat had jij dan verwacht? Dat ze hun business doen vanuit een kartonnen doos en met rooksignalen en postduiven communiceren? Word wakker man, dit is 2015! Doen ze goed, goed gebouw, goede apparatuur en niet te vergeten, een fantastisch marketinggevoel! Laat bij jou ook eens een lampje branden, zou ik zeggen :-))

gotha! | 05-01-16 | 13:16

@Wim Venijn | 05-01-16 | 12:25
in de *eerste* maand ...... slome lezer dat jij er bent.

MarcS | 05-01-16 | 13:16

-weggejorist-

Tomás de Torquemada | 05-01-16 | 13:15

Ik dacht juist dat het een infomercial was van de Postcodeloterij zelf met de boodschap "Mensen, doe mee, zorg dat je betaalt, want anders pies je naast de pot!!!"

appelboor | 05-01-16 | 13:15

Aan de ene kant, niet betalen is niet meedoen. Logisch.

Maar.. in de voorwaarden staat, dat een deelnemer verplicht is om aan elke trekking deel te nemen tot wederopzegging.
Geen vrijblijvendheid dus. Verplicht.
Hij heeft niet opgezegd.
Dus hij heeft verplicht meegedaan aan die trekking.
Hij moet alleen nog zijn lot betalen.

Wim Venijn | 05-01-16 | 13:15

bwest | 05-01-16 | 12:22

Je hebt de voorwaarden en zo nog nooit gelezen zeker? Als jij een maand geen geld hebt moeten ze het 1x incasseren en MOGEN ze een 2e keer incasseren als het niet gelukt is. Als het daarna nog niet lukt heb je gewoon pech en nee je hoeft daarna de loten niet alsnog te betalen want je doet gewoon niet mee. Het is een maandelijks opzegbaar abonnement. Heb je het geld niet, heb je die maand pech. Volgende x beter

Crosskabouter | 05-01-16 | 13:14

Hup, Kamal, grijp ze bij de ballen, arrogant schorem!

Red Pill | 05-01-16 | 13:14

Tokoloshe | 05-01-16 | 13:04
Zoiets is natuurlijk van 2 kanten. De verkoper mag ook weigeren. Dan krijgt de klant niks omdat hij niet betaald maar ook de verkoper niks.
Maar ze spinnen daarop. Whekampf der neckermann und der Otto winnen het op het punt van verkopen van troep aan klootjesvolk. Zoiets als Aldi.

ca12nag3 | 05-01-16 | 13:13

Deze Jamal is geen Kamal en speelt dan ook niet mee met de postcodeloterij... En geen geld = geen prijs.

Jamal | 05-01-16 | 13:13

Het is gewoon een eikel dat hij die maand de goede doelen niet heeft gesteund. Want daar gaat het al die deelnemers toch om, de goede doelen steunen?

Door jou is er weer een extra kindje in Afrika gestorven Kamal, denk daar maar eens over na.

SODEP | 05-01-16 | 13:10

Nou ja, het zou kunnen dat ze geprobeerd hebben geld van zijn rekening te halen terwijl er wel voldoende op stond maar het door een andere fout mislukt is.
Ach ja, ook hopeloos. Jammer voor die gast. Geen poen, buitenlander en dan ook nog eens op tv afgebrand...

BarneyBoner | 05-01-16 | 13:09

Gelet op de reglementen van de loterij, maakt hij weinig kans. Niet verstandig om bij RTL op tv te willen komen.
Bij mij dient alle reclame van de postcode loterij maar een doel; de papierbak. Hoewel de houtkachel ook nuttig is.

Barani517 | 05-01-16 | 13:08

nee, en jullie valt in ieder geval niet te verwijten dat iemand soms gewetenloos hard kapot wordt gemaakt op het blog, zonder dat er onderzoek naar de feiten is gedaan. typisch gevalletje van pot verwijt de ketel.

DeSteef | 05-01-16 | 13:07

"De zaak is voor ons wel duidelijk. Als je niet betaalt, speel je niet mee."
Hmm, hele volkstammen betalen niet in dit land en mogen toch meespelen in de maatschappij. Rechtsongelijkheid!

Rest In Privacy | 05-01-16 | 13:06

Nou, ik doe mee! Met 2 loten, jawel. Ruim 25 eurootjes per maand. Peanuts vergeleken bij wat een geweldige prijzen je kunt winnen! Enne, je steunt er ook nog eens het goede doel mee. Geweldige loterij.
gotha! | 05-01-16 | 12:57

Heb je dat personeel daar zien zitten bij dat vrouwtje van de loterij? Dat pand die apparatuur en de bekleding. Wie denk je dat dat betaald?
Dat kost duizenden euros per maand. Eer dat er een cent naar een goed doel gaat moet dat eerst betaald worden.

Geen lichtje branden doet?

ca12nag3 | 05-01-16 | 13:05

Ik heb een waterdicht trucje:Wanneer ik op vrijdagavond de uitslag van de Eurojackpot lees vul ik alsnog die winnende getallen in,lever het zaterdag's in bij de sigarenboer en Bingo.
Meestal staat het geld binnen 10 dagen op m'n rekening en ik was de hoogste binnenkomer in de Quote-500.
"Kameel,je bent een lul".

R.B.Scott | 05-01-16 | 13:04

Allemaal een lege rekening aanschaffen en meedoen, dan is die PC-loterij zo genekt, want komt er geen geld voor 'goede doelen' meer binnen en uitkeren doen ze dan zeker wel.. niet dus, Kamal is gewoon een wanbetalend ratje, dat is duidelijk, maar de PC loterij betaalt mee aan het binnenhalen en van nog meer van dat soort ratjes.
Er is een hele grote groep mensen zonder geld die van alles bestellen en niet betalen, je zal er maar een klantenbestand vol mee hebben.

Tokoloshe | 05-01-16 | 13:04

Lekkere advocaat die Kamal daar zomaar naartoe laat gaan. Een blunder van formaat want 100% kans op mislukking..

En verder: niet betalen = niet meedoen. Lullig maar waar... Misschien kan de goedzak Boudewijn Poelman de man een zakcentje toeschuiven, hij is nl. de enige echte winnaar van deze (k)loterij.

Ad1617 | 05-01-16 | 13:04

@nope | 05-01-16 | 12:07
Klopt. het ligt aan jou.

Geen saldo voor automatisch afschrijven is hetzelfde als de winkel binnenlopen met een lege portomonnee.
Je staat met lege handen.

Maar persoonlijke verantwoordelijkheid doen we niet meer aan sinds een tijdje. Veel makkelijker om als een dombo naar anderen te gaan staan wijzen.

Al bekend hoe er uberhaupt saldo op de rekening van kamal komt?
Werk of uitkering? Als tie gewoon werkt, postcodeloterijt zich maar 4 slagen in de rondte wat mij aangaat. Als tie aan een uitkering zit.......

Ikdus | 05-01-16 | 13:03

ik wil ook opgelicht worden en doe ik mee en de goede doelen daar ben ik het helemaal niet mee eens maar als mijn buurvrouw een fiks bedag wint ja waar blijf je dan,dat wil ik ook,dus mee blijven doen er is geen andere keus. het lijkt mij wel prettig opgelicht worden en dan veel geld op mijn rekening.

jopie1 | 05-01-16 | 13:03
-weggejorist-
eikenloof | 05-01-16 | 13:03

-weggejorist-

markruttos | 05-01-16 | 13:03

Er zal vast iets over in de voorwaarden staan waardoor ze ermee wegkomen, maar als het echt een abonnementsvorm betreft met bijbehorende betaalverplichting dan betekent het falen van een incasso volgens mij niet automatisch dat er per direct geen aanspraak op de dienst kan worden gemaakt, maar is een herinnering/aanmaning de norm. Als een incasso voor energie niet lukt word je ook niet 2 dagen later in stilte afgesloten.

Dus om het door een advocaat uit te laten zoeken vind ik zo gek nog niet. Bij Boulevard aanschuiven is dan wel weer erg dom.

panadol | 05-01-16 | 13:02

Die reglementen, zijn die per definitie juridisch bindend? Dat hoeft toch niet zo te zijn.
roze_bril | 05-01-16 | 12:53

Regelementen zijn niet per definitie juridisch bindend. Ook algemene voorwaarden niet.

Goed voorbeeld is dat bij online aankoop binnen Nederland geld dat de verkoper mits bedrijf verantwoordelijk is voor levering. Dus stel je pakket is kwijt moeten zij alsnog een aanlevering doen. Dus de consument mag nooit de dupe zijn van falend postwerk. En hoe zij dat gaan verhalen op de post is hun zaak.
Vaak zetten bedrijven in hun voorwaarden dat ze niet aansprakelijk zijn voor vermiste post en jagen ze een klant die onwetend is weg.

Dusdanig vrouwtje van de loterij kan wel meer zeggen.
Ik denk dat zolang die jongen lid is zijn loten niet ongeldig kunnen zijn. Het is immers een abonnement.
Ik snap de loterij ook wel die willen niet dat mensen lid zijn niet betalen en zodra ze winnen afbetalen haha.
Maar dan moeten ze sneller contract ontbinden bij wanbetalers.
Zolang ze t maar laten doorlopen kan het niet zo zijn dat je zit af te betalen op ongeldige loten dat is idioot.

ca12nag3 | 05-01-16 | 13:02

-weggejorist-

je_schoonvader | 05-01-16 | 13:01

RTL = kRomme Tenen Loterij

Geert Linkers | 05-01-16 | 13:00

flinkescheet | 05-01-16 | 12:48
Ter aanvulling van mijn eerdere post:
De Postcodeloterij stimuleert in grote mate gokverslaving.
Mensen die van nature niet gokken, gaan dit wel doen omdat zij hun ongewilde postcodelot willen activeren om vooral niet de prijzen mis te lopen indien deze niet vallen.
Ook de mogelijkheid vele extra loten te kopen stimuleert de gokverslaving van deelnemers, en brengt velen in de financiële problemen.
Daarom des te meer vreemd dat niemand geprobeerd heeft die loterijvergunning aan te vechten.

flinkescheet | 05-01-16 | 13:00

Lekkere advocaat die Kamal daar zomaar naartoe laat gaan. Een blunder van formaat want 100% kans op mislukking..

En verder: niet betalen = niet meedoen. Lullig maar waar... Misschien kan de goedzak Boudewijn Poelman de man een zakcentje toeschuiven, hij is nl. de enige echte winnaar van deze (k)loterij.

Ad1617 | 05-01-16 | 12:58

Nou, ik doe mee! Met 2 loten, jawel. Ruim 25 eurootjes per maand. Peanuts vergeleken bij wat een geweldige prijzen je kunt winnen! Enne, je steunt er ook nog eens het goede doel mee. Geweldige loterij.

gotha! | 05-01-16 | 12:57

@rectormagnificus | 05-01-16 | 12:52

Je bent blijkbaar niet zo intelligent als je nic doet vermoeden. Uiteraard wordt er voor loterijen een uitzondering gemaakt met achteraf factureren en zo, anders had je aan de lopende band dit soort zielige kwezels op tv.
Daarbij wordt er niet 1 maar 2 keer gepoogd te innen en als dat niet lukt: jammer dan!
Nogmaals, als je ergens aan mee doet doe je dat volgens de voorwaarden, ben je het daar niet mee eens dan doe je gewoon niet mee.
En dit is niet omdat ik zoveel op heb met de pcl, zoals ik al eerder zei heb ik een tyfushekel aan ze, net zoals aan die lullende morons bij de RTL, maar daarvoor gaan we niet opeens de regels veranderen natuurlijk.

GW2f | 05-01-16 | 12:57

Nog even het feit dat de Postcodeloterij misleidende reclame maakt:
"Hoofdprijs 49 Miljoen". Niet dus, want:
49 Miljoen af: 6 x 1 Miljoen aan straatprijzen (die ook weer verdeeld worden) geeft 43 Niljoen.
Hiervan wordt de helft (21,5 Miljoen) verdeeld onder alle loten uitgegeven op de 4 cijfers van de winnende postcode en 21,5 Mijoen wordt verdeeld onder de winnende postcode afhankelijk per houder van het aantal loten en hoe lang je meespeelt. Zoals dat nu in Sittard gegaan is heeft de grootste winnaar iets meer dan 3,5 miljoen binnengeharkt, echter dat is bruto: hij moet ook nog 26% afdragen aan E.Wiebes, Lange Voorhout 7 Den Haag. Netto houdt de grootste wiunnaar ergens tussen de 2 en 3 miljoen over. Hoezo hoofdprijs 49 Miljoen???

Brulboei_61SB | 05-01-16 | 12:57

Afgezien van dat het me niet slim leek van Kamal om aan die publieke "veroordeling" mee te doen, denk ik dat hij best een goede kans maakt als hij het besluit van de postcodekloterij juridisch aanvecht. Met een goede advocaat komt hij een heel eind. Zo kan bijvoorbeeld geargumenteerd worden dat als hij niet of te laat betaalde, hij door de loterij alsnog gesommeerd wordt om te betalen, waarmee in feite zijn recht op deelname en dus op prijzen van kracht bleef. Ook heeft de loterij hem niet eerst een aanmaning of waarschuwing gestuurd dat hij niet betaald had en daarmee zijn recht op een mogelijke prijs dreigde te verspelen.
Kom op Kamal: ga ervoor! Niet op de TV maar voor de kantonrechter. Aanpakken die postcodeloterij maffia!

R van Perzie | 05-01-16 | 12:57

ha ha ha ... ja ja hahahahaha ha ha ja ha ha .. ha ha ja... jaja ha ha ha

CleaudeSacke | 05-01-16 | 12:55

And how about privacy? Mevrouw Bea Post vertelt wel even op de nationale televee dat zijn incasso's wel vaker mislukken?! Dat moet die seniele penningmeester van mijn squashclub niet proberen.

Piet Karbiet | 05-01-16 | 12:55

Mwah, net even gekeken maar ik vind niet dat ze dat joch afbranden. Best wel correct zelfs.
Ik vond dat mens van de Gier uit Heusden destijds veel onsympathieker en die gunde ik het ook niet maar deze knul gun ik wel een extraatje.

Conan de Rabarber | 05-01-16 | 12:55

Alweer zo'n kutartikel van kwit. Die kerel kon zijn lot niet betalen, geen geldig lot, klaar, uit. Eigen schuld dikke bult, en dergelijke. Serieus, wanneer wieberen jullie deze kwit? De kwaliteit van zijn artikelen gaat echt met sprongen achteruit.

Vrije Nator | 05-01-16 | 12:54

Als hij alsnog voor dat lot moet betalen heeft hij gewonnen.
Dan is het namelijk een geldig lot.
Ondanks dat ik hem een flutfluim vind heeft hij misschien een punt.

ca12nag3 | 05-01-16 | 12:54

Eind november heeft de Postcodeloterij zelf een fout gemaakt en dubbel bij mij geïncasseerd. Wel daarna uit hunzelf meteen de extra incasso teruggeboekt.
Blijft natuurlijk altijd een kansspel en over het algemeen betaal je meer, dan dat je krijgt.
Maar zeg nooit nooit, want mijn oom had net 3 maanden opgezegd toen bij hem in de straat de hoofdprijs viel.
En als je dan opeens tussen de miljonairs leeft is dat niet leuk. Hij werd er zelfs ziek van.
Eigenlijk moet een dergelijke vorm van kansspel verboden moeten worden.
Ik vind trouwens dat P R de Vries is misbaksel is. Natuurlijk heeft hij wel een punt, maar omgaan met mensen is ook een punt.
Ik snap overigens niet wie er normaal naar dit programma kijkt. Wat een zieke figuren daar.

ET007 | 05-01-16 | 12:53

Die reglementen, zijn die per definitie juridisch bindend? Dat hoeft toch niet zo te zijn.

roze_bril | 05-01-16 | 12:53

ik zei het al eerder

loterijmaffia

want dat is het en niks anders

blijkt maar weer eens uit de tactieken die ze gebruiken

Petroselinum crispum | 05-01-16 | 12:52

Er is sprake van en langdurige klantrelatie tussen deze 2 partijen. Na 1 mislukte afschrijving, kan er geen sprake zijn van "geen levering van loten door de postcodeloterij". Nafacturatie is immers ook een geldige betaalwijze in Nederland. PCL had een e-mail/ SMS moeten verzenden van geen incasso, danwel moeten aangeven dat er geen loten zouden worden geleverd. Is beide niet gebeurd.
Pragmatisch voorbeeld: NS-abonnement stopt ook niet op de dag van geen betaling. Er volgt een herinnering, en het abonnement blijft actief staan. Zelfde voor de KPN - nota, Water, Gas-electra. enz. enz. Heel normaal dat er een incasso een keer verkeerd kan verlopen. Hier mogen geen leveringsgevolgen aan worden ontleend door de PCL, want in het contract staat een leverplicht. Zo geldt dit ook voor de postcodeloterij. Ik hoop dat de rechter de PCL klein kan maken. En die eigen-parochie sprekers van RTL-PCL zijn al helemaal walgelijk. Gadverredamme

rectormagnificus | 05-01-16 | 12:52

Alle spam van de Postcodeloterij is voor mij allen al DE reden om NIET mee te doen!

Maxx! | 05-01-16 | 12:52

markruttos | 05-01-16 | 12:12

Je bent ongetwijfeld een linkse ruifvretende import-allochtoon (ja, dubbel op ja) want wat je hier nou weer voor onzin verkondigd. Ik heb uiteraard gezocht naar de sarcasme smiley, maar dus niet gevonden.
Je hebt recht op een prijs als je meedoet en jouw lot/postcode valt in de prijzen. Kamal deed niet mee deze keer, en blijkbaar andere keren ook niet, dus geen recht op prijs. Wat mij betreft ook geen recht op aandacht maar dat wordt ruimschoots goedgemaakt doordat hij geslacht wordt op tv.
Zie ook andere tegels hierover die uitleggen wat er in de voorwaarden staat. En als je het niet eens bent met die voorwaarden doe je gewoon niet mee. Zo doe ik al jaren niet meer mee, niet vanwege de kleine kans op winst, maar vanwege de "goede doelen" die ze steunen, waaronder veel milieumaffia waar ik een tyfushekel aan heb.
Veel mensen begrijpen niet dat je vaak een keus hebt, zoals met een loterij meespelen of een godsdienst aanhangen. Allemaal eigen keus dus terecht dat je daarom belachelijk wordt gemaakt!

GW2f | 05-01-16 | 12:51

Gewetenloos? Ja.
Maar verdiend? Ook ja.

Want hij zocht ook zelf de media op door te gaan janken dat hij "omdat hij éven geen centjes had en de kaartjes dus ongeldig waren verklaard", tóch vond dat hij recht had op die miljoen. Boehoe.

kanon0503 | 05-01-16 | 12:51

Dat heeft bijna iedereen wel eens.
@Muxje | 05-01-16 | 12:34
.
Nou, ik ken hele postcodegebieden opnoemen waar dat nooit gebeurd. Daar wordt de kinderbijslag keurig opzij gezet voor de jaarlijkse nieuwe snowboards en de laatste wintersportmode voor de drie kinderen. En een GoPro.

Piet Karbiet | 05-01-16 | 12:51

De smerige aasgieren van RTL Boulevard huppelen netjes voor hun commerciële meester.

fail | 05-01-16 | 12:51

Vreemd dat niemand nog geprobeerd heeft de vergunning van de minister van Justitie te laten vernietigen voor de Postcodeloterij. Deze loterij maakt van ieder huishouder een deelnemer, ongeacht of men de intentie heeft om ook echt deelnemer te zijn. De postcode is voor niet-deelnemers een ongewild lotnummer.
Zo zou een nieuwe loterij opgericht kunnen worden als de BSN-loterij, waarbij het BSN-nummer het lotnummer is. Iedereen die niet betaalt, krijgt dan wel te horen dat op de (eind-)cijfers van zijn BSN nummer een grote prijs gevallen is.

flinkescheet | 05-01-16 | 12:48

Wat nou:"December is een drukke maand dus ik had geen tijd om te checken..."
Het zou voor hem juist de rustigste maand van het jaar moeten zijn,want de rifkameel viert helemaal geen kerst.
"Huilebalk,ga lekker hamburgers flippen,and dream-on."

R.B.Scott | 05-01-16 | 12:46

Zo dan ben je wel naief, als je zomaar aanschuift bij twee personen die via de pcl al jaren hun zakken vullen, o nee, dat noemen ze boegbeelden! En een van de twee is dan ook nog eens de meest achterbakse flikker van Nederland. Met als kers op de taart het irritante geluid van de man die overal aanschuift terwijl niemand in Nederland hem serieus neemt. Dom dom dom, Kameel. Je had je door je zakkenvullende advocaat beter moeten laten instrueren.

Murk Ratte | 05-01-16 | 12:46

Haha ja stel je doet mee en je betaald niet dan krijg je wel de incasso aan de deur ipv zo'n man met rooie jas..
Dubbel hoor.

tiku99 | 05-01-16 | 12:45

Goed stuk, fuck die loterij.

xzaz2 | 05-01-16 | 12:44

Fucking zuur. Maar inderdaad. Je moet niet mee doen met die onzin. Koop af en toe een staatslot als je zo nodig met iets mee wilt spelen.

Madrox | 05-01-16 | 12:43

Oke dan bestel ik elke maand 100 loten bij 5 loterijen. Ik laat nooit geld afschrijven maar als er een prijs valt dan ga ik claimen.

Repetitive Beats | 05-01-16 | 12:42

De Postcode Loterij verstuurd zoveel emails en post aan haar deelnemers dat een email over een mislukte incasso er best vanaf had gekund.

Gaz21 | 05-01-16 | 12:42

@Spinazi | 05-01-16 | 12:29
Oeh nu herinner ik mij Louske in eens weer... Hoe zou het met haar zijn, die is intussen ook al tegen de 30.

Dlareg | 05-01-16 | 12:42

Bij elke betaling die gestorneerd was, zal de postcodelotterij alsnog het geld van de afgelopen maand halen.
Door aanmaningen en daarna evt. door een deurwaarder.
maar....
Bij deze Kamal zal dat niet gebeuren.
Normaal gesproken wel... maar gezien hij dan ook recht heeft op een prijs gaan ze dat eenmalig niet doen.
Kamal zal mensen moeten zoeken voor zijn rechtszaak die ook al eens een betaling niet hebben gedaan en daarna alsnog voor de kosten van inleggeld moesten betalen.

†EVIL† | 05-01-16 | 12:41

@gerrit5042 | 05-01-16 | 12:36
Zou me niks verbazen als de redactie van dat programma hem gebeld zou hebben en gezegd dat "ze het wel even voor hem zouden regelen" als hij maar in de uitzending zou komen.
Om vervolgens in de zeik genomen te worden.

sinar2 | 05-01-16 | 12:40

Het is een sneu verhaal... Maar 4 loten? Dat is elke maand €50 ! (Ja, ik ben ook de l*l en daarom weet ik de prijs voor 1 lot, puur uit angst dat de buren winnen en ik niet) Anyway, 50 euro dus terwijl je tussen banen zit... Geen wonder dat de incasso dan niet lukt.

magikeenklinkerhans | 05-01-16 | 12:39

Niks karaktermoord!

Hij kiest er zelf voor om daar te verschijnen bij RTL boulevard.
Ik erken dat het ontzettend zuur is voor die gozer maar de feiten zijn zoals ze zijn;
Het bedrag kon niet worden afgeschreven en dat kan zich alleen voordoen als het saldo ontoereikend is. Op welk moment De Postcodeloterij die incasso deed, doet helemaal niet ter zake. Het stond er niet op, dus niet betaald, dus geen deelname en dus géén recht op prijzengeld.
Overigens kondigen bijna alle instanties via telebankieren van tevoren aan dat ze geld gaan afschrijven.

Dit weerleggen zoals Kamal doet is net zoiets als: Door rood rijden, een bekeuring daarvoor krijgen en dan vinden dat je die niet hoeft de betalen omdat je voorheen nog nooit eerder door rood hebt gereden.
Doet niets af aan de feiten op het moment waar het om gaat!

Die woordvoerder van De Postcodeloterij en Peter R. de Vries hebben volkomen gelijk.

HypoPseudo | 05-01-16 | 12:37

Had de PCloterij in januari het geld alsnog afgeschreven (als hij niet gewonnen had, en als er genoeg saldo is?). Met andere woorden, had hij al die vorige keren dat hij niet genoeg saldo had uiteindelijk toch betaald?

Zo ja, dan was dit nu ook weer gebeurd, had hij uiteindelijk toch betaald, en heeft hij gewoon recht op dat geld.

Roodneus | 05-01-16 | 12:37

Ik wilde ook een staatslot kopen voor de oudejaarsloterij maar kon mijn huis niet uit vanwege aanhoudende hoestbuien. Ik kon dus buiten mijn schuld niet deelnemen en ik ben overtuigd dat ik de jackpot had gewonnen als ik wel een lot had kunnen kopen. Ik vindt dus wel dat ik door deze overmachtsituatie recht heb op tenminste een groot deel van die jackpot..... Voor TV en kranteninterviews ben ik natuurlijk beschikbaar.... Om de aanvragen uit de media te begrenzen meld ik vooraf dat ik geen migrant ben....
We leven dan toch in een ideale wereld als er geen belangrijkere gebertenissen zijn waar de media over kunnen berichten.

gooimaarinmepet | 05-01-16 | 12:37

De Postcode Loterij: de enige loterij die je kunt verliezen. Dat is meteen ook een voorname reden voor veel mensen om mee te doen: anders zijn ze de enige in het postcodegebied die niets hebben.
Zo heeft ook Kamal deze Postcode Loterij verloren.
Deze vertoning op televisie is niets anders dan reclame voor de Postcode Loterij: iedereen er op attent op maken wat er kan gebeuren als je geen lot(en) hebt.

Peter_K | 05-01-16 | 12:37

Een progamma waar P.R.D.Vries bij zit is zijn gewoon is gewoon afzeik Tv.
Die man denk dat hij alles beter weet dan een ander En wie kijkt er nog naar die valse nicht A. Verlinde met zijn oude wijven progamma.

gerrit5042 | 05-01-16 | 12:36

Dat het in de voorwaarden van de loterij staat betekent nog niet dat het ook rechtsgeldig is.

Het is natuurlijk toch een beetje raar. Als je niet hebt betaald en je wint niet, dan zegt de loterij dat je een abbonement hebt en zij nog steeds recht hebben op de inleg. Maar wanneer je wel wint dan heb je opeens niet meegedaan.

johnnyjewelice | 05-01-16 | 12:36

Ik ben gelukkig niet lid. Maar als ik de comments zo lees dan gebruikt de loterij hun eigen reglement maar net hoe het uit komt.

Als bij voorgaande momenten het saldo niet toereikend was en steeds later alsnog geïnd werd, dan kan mijns inziens later als er wel een prijs op valt niet ineens gezegd worden. Jammer joh.

Oeloeboeloe | 05-01-16 | 12:36

Volgens mij is er geen heilige die Kamal heet. Daarom is hij zielig en verwacht hij altijd gelijk te krijgen.

frank87 | 05-01-16 | 12:36

@Capt. Iglo | 05-01-16 | 12:17
Niet helemaal zo gegaan, dat ging echt op een opdringerige manier, de mensen waren duidelijk overdonderd met zo plots klap een microfoon onder hun neus, misselijkmakend, daarom dat ik mij dat ook nog kan herinneren. Let wel, dit was een van de eerste shows op tv, nadien heb ik er nooit meer (bewust) naar gekeken.

nope | 05-01-16 | 12:36

Als buren met een luchtvervuiler de gang kunnen gaan is dat ,omdat men wetten niet toepast ,want je mag op geen enkele wijze ziekmakende en weerzinwekkende stoffen verspreiden,en al helemaal wanneer het bekend is dat het schadelijk is .

en marcruttos heeft gelijk .of gaan ze nu niet achteraf nog innen van de verplichte deelname tot is opgezegd.

pedro300 | 05-01-16 | 12:35

Persoonlijk vind ik: ze hadden ook wel even een melding kunnen doen dat de automatische incasso niet is geaccepteerd

Had niets veranderd want het geld had ie al niet maar dan was de klap wss minder hard aangekomen

niemand specifiek | 05-01-16 | 12:35

@eva43138890 12:32: Ik heb ook wel eens geen saldo op mijn rekening. Zat op de spaarrekening, maar de betaalrekening is wel eens leeg, ja. Dat heeft bijna iedereen wel eens.

Muxje | 05-01-16 | 12:34

Als ik Kamal was, zou ik ook daar gaan zitten. Hoeveel kansen krijg je in je leven om Albert Verlinde op live tv op zijn smoel te slaan? Iedereen zal er begrip voor hebben. Je bent miljoenen misgelopen en Albert V. haalt je het bloed onder de nagels vandaan. "Ik had een blackout." klonk nog nooit zo geloofwaardig.

Janloel7282 | 05-01-16 | 12:34

Niet betalen is niet winnen.
Had hij ook commentaar gehad als er geen prijs op was gevallen?
Loooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooser

kickman | 05-01-16 | 12:34

Natuurlijk melkt de Postcodeloterij dit helemaal uit. Hoe meer zielige mensen die een prijs mislopen des te beter voor de Postcodeloterij...

Lafayette | 05-01-16 | 12:33

Gewoon reclame voor de PCL. De "les" voor het volk is niet zozeer de mislukte incasso, maar het gevoel van bittere frustratie bij de gepubliceerde verliezers, het feit dat je weet dat je rijk had kunnen zijn. "Het lot van Kamal kan ook jou ten deel vallen als je niet meedoet!"

En daar ontlenen ze hun populariteit aan. En daarom zijn dergelijke loterijen in heel veel landen verboden. Ook in Nederland is een verbod ter sprake gekomen, maar dat was kansloos aangezien de politiek vuistdiep in de "goede" doelen zit die deze loterij ondersteunt.

Tenslotte: ik hoop dat de PCL een foutje heeft gemaakt en dat Kamal zijn prijs alsnog kan opstrijken. Dat is weer een paar miljoen die niet naar de milieumaffia gaan.

Muxje | 05-01-16 | 12:33

Aangezien bij mr eerder incasso's niet zijn gelukt is het dus de vraag of die achteraf wel nog betaald moeten worden als het antwoord ja is dan heeft hij wel degelijk een punt en dus recht op zijn prijs.

Gaaaap | 05-01-16 | 12:33

Tja lekker makkelijk, steeds niet genoeg geld op je rekening hebben en als er dan juist die maand een prijs valt gaan lopen huilen in de media, lekker jezelf voor altijd voor lul zetten gast, gaat goed komen!

Zandtheetje | 05-01-16 | 12:33

Kameel, rond de 20 jaar, eigen huis, 4 loten, geen saldo genoeg = getinte uitkeringstrekker die weer eens voorrang heeft gekregen.
Medelijden zero.

eva43138890 | 05-01-16 | 12:32

@Spinazi | 05-01-16 | 12:29

GeenStijl propagandeert dan ook niet bij de zelfverklaarde fatsoenlijke mensen te horen. GeenStijl heeft dan ook geen programma op RTL4. Appels en peren.

Desmoulins | 05-01-16 | 12:32

En toch zijn er die er altijd beter van worden:de loterij zelf en de beesten die er betaalde reclame mogen voor maken.De rest zijn losers!!!

Pempy Boludo | 05-01-16 | 12:31

Helaas voor Kamal heeft ie waarschijnlijk geen poot om op te staan.
"6. Het lotnummer wordt bij de afschrijving van de inleg vermeld op het rekeningafschrift van de rekening waarvan de inleg voor deelname aan de Nationale Postcode Loterij wordt afgeschreven [moment van incasso]. Dit rekeningafschrift geldt als bewijs van deelname en betaling aan de Nationale Postcode Loterij."
www.postcodeloterij.nl/organisatie/dee...

Dhr. de Wit | 05-01-16 | 12:31

Simpel, je moet gewoon de voorwaarden doorlezen.
www.postcodeloterij.nl/organisatie/dee...

"De inleg van deelnemers aan de Nationale Postcode Loterij wordt voorafgaand aan de maand waarin de desbetreffende trekking plaatsvindt, van de door de deelnemer opgegeven bankrekening afgeschreven. Mocht het afschrijven niet lukken dan is de Nationale Postcode Loterij N.V. bevoegd, maar niet verplicht in de maand van trekking nog minimaal één incassopoging te doen plaatsvinden. Als geen afschrijving, om welke reden ook, kon plaatshebben, geldt dat niet geldig kan worden deelgenomen aan de trekking waarvoor die afschrijving benodigd was."

Ik zou je tijd aan iets anders gaan besteden, Kamal!

Tubantia83 | 05-01-16 | 12:31

Ook uit dat reglement:
.. geldt dat deelnemer hij is die zich verplicht heeft tot wederopzegging aan elke trekking van de Nationale Postcode Loterij deel te nemen....

Hij heeft dus gewoon meegedaan, en heeft dus recht op de prijs.
Dat is mijn uitspraak. En daarmee zult het mee moeten doen.

Wim Venijn | 05-01-16 | 12:30

Verbod op deze loterij.
Dit is georganiseerde diefstal door in te spelen op de valse hoop en de angst om buiten de boot te vallen. Deze jankerd heeft overigens terecht niets gewonnen maar de wijze waarop men deze jongen in de val lokken, is zeer laakbaar.

Desmoulins | 05-01-16 | 12:30

Jammer dan, moet je maar niet dom genoeg zijn om A) de media op te zoeken, dan weet je dat je respons gaat krijgen; B) bij RTL Boulevard aan te schuiven, waarvan je weet dat de helft van die lui bij dezelfde loterij werken waar je mot mee hebt.
.
Geen medelijden, dit was gewoon een oliedomme actie van het "slachtoffer".

Rest In Privacy | 05-01-16 | 12:30

Pfff, alsof Geenstijl nog nooit iemand voor het leven gebrandmerkt heeft. Beetje hypocriet weer.

Spinazi | 05-01-16 | 12:29

Werkt dat met een brandverzekering ook zo? Dat je pas de premie van een maand betaald als je huis net is afgefikt.

sinar2 | 05-01-16 | 12:29

Kamal heeft gelijk, gewoon omdat die anderen dat per definitie nooit hebben.

* | 05-01-16 | 12:29

@Quid: prima verhaal !

Danbolig | 05-01-16 | 12:29

Joop van den Ende dankt zijn rijkdom aan die kloterij. Hij was destijds aanjager voor die oplichters. En krijgt nog steeds grote sommen bijgeschreven. En dus helpt RTL gaarne mee. Moge ijzel en kou hen treffen.

Normpje | 05-01-16 | 12:29

Ik hoop dat Kamal de loterij wint, puur omdat de postcodeloterij een oplichtersbende is en iedere die je van hun kan aftroggelen is een mooie overwinning.

je suis bier | 05-01-16 | 12:28

Volgens mij sluit je gewoon een contract en kun je niet eenzijdig zomaar stoppen met betalen zonder een incassobureau of deurwaarder achter je aan te krijgen. Dan kan de postcodeloterij m.i. Ook niet zomaar eenzijdig opzeggen. Lot betalen met rente en prijs incasseren

PopperFlopper | 05-01-16 | 12:28

Plus het gaat er niet om wat Bea Post van de Nationale postcode loterij vindt maar wat de wet zegt dus terecht dat hij het laat uitzoeken.
Jaren geleden heeft een mevrouw ook eens een rechtszaak aangespannen terwijl ze niet eens loten heeft, wat dat betreft staat hij sterker in zijn mening.
Té makkelijk om hem te veroordelen om zijn negatieve saldo, als het jezelf betreft zou je ook wel anders piepen, zeker als je al 3 jaar meespeelt en alle loten gewoon, vroeg of laat, betaald hebt.

pino2 | 05-01-16 | 12:27

-weggejorist-

J. Jarig | 05-01-16 | 12:26

-weggejorist-

SnapNietsVan | 05-01-16 | 12:26

ik heb medelijden met kameel. als het hele verhaal klopt en hij kan aantonen dat hij elke keer meespeelt, alleen nu niet, dan gun ik hem het geldbedrag. misschien dat iedereen uit de straat die gewonnen heeft in een potje wat geld kan storten om hem in iedergeval niet de rest van zijn leven ongelukkig te laten voelen.

jackindeboxstift | 05-01-16 | 12:26

Kameel krijgt ook betaald voor deelname in deze uitzending.

Anoguurder | 05-01-16 | 12:26

De Postcode Loterij heeft sinds 1989 ruim 4,4 miljard euro uitgekeerd aan goededoelenorganisaties. Van de inleg gaat 50% naar goede doelen, is ruim 30% prijzengeld en gaat 19% naar eigen werving- en organisatiekosten [alfa] (cijfers 2014). Er zijn 92 goede doelen die jaarlijks een vaste bijdrage ontvangen van minimaal 500.000 euro. Het grootste bedrag gaat naar Stichting DOEN, die in 1991 is opgericht door de Postcode Loterij zelf en die via een BV [bèta] bedrijven steunt die "een bijdrage leveren aan de groene, sociale en/of creatieve samenleving". Verder gaan er bijdragen naar onder andere UNICEF, Oxfam Novib (waar oprichter Poelmann eerder zelf [gamma] werkte), Artsen zonder Grenzen, het Wereld Natuur Fonds, Vereniging Natuurmonumenten, VluchtelingenWerk Nederland, het Oranje Fonds en het Skanfonds.[1] nl.wikipedia.org/wiki/Nationale_Postc...

Zie hier de constructie waar Poelmann minimaal DRIE (zie alfa, bèta & gamma) keer met de strijkstok door uw inleg heen roert.

"In totaal verkochten de loterijen in binnen- en buitenland voor meer dan €1,3 miljard aan loten, die in ruil daarvoor ruim €72 miljoen (+27%) afdroegen aan Novamedia in de vorm van licenties en fees." www.quotenet.nl/Nieuws/Novamedia-van-B...

Sterker, Poelmann bepleit in dit document, opgesteld in 2013, dat de verplichte afdracht aan goede doelen juist wordt verlaagd van 50% naar 40% ... Die 10% minder afdracht is zo’n €38 miljoen. www.quotenet.nl/Nieuws/Zo-arrogant-lob...

Hoe ver de macht reikt blijkt ook uit een andere brief die De Telegraaf boven water heeft gehaald, waarin de toen pas aangestelde minister Ploumen van Ontwikkelingssamenwerking wordt ontboden om op korte termijn 'van gedachten te wisselen' met de directie van Novamedia. www.quotenet.nl/Nieuws/Bizar-zelfs-hog...

Boudewijn Poelmann voelt zich even geen winnaar. In Zweden is zijn Postcodeloterij op de vingers getikt wegens misleiding. www.quotenet.nl/Nieuws/Verbod-voor-mis...

De Poelmanmaffia blijft zelf beweren zijn geld vooral buiten de goede doelen loterijen om verdiend te hebben. www.oneworld.nl/magazinearticle/de-ma...

Feynman | 05-01-16 | 12:26

Uit hun eigen reglement:
Indien incasso van het inleggeld van het opgegeven bankrekeningnummer in de eerste maand van deelname niet mogelijk is, is de Loterij bevoegd maar niet verplicht die deelname als niet tot stand te zijn gekomen te beschouwen. De deelnemer wordt hiervan schriftelijk (per normale post)dan wel per e-mail op de hoogte gebracht op het bij de Loterij bekende (e-mail)adres.

Kortom. Win je een prijs, dan heb je niet meegedaan. Heb je geen prijs, dan heb je toch meegedaan, en komen ze alsnog even dat geld incasseren.

Vuile oplichters!!!1!!
Heeft ie eigenlijk wel een mailtje ontvangen?

Wim Venijn | 05-01-16 | 12:25

Kamal heeft wel een punt hij speelt automatisch mee, bij een factuur heb je normaal ook +-30 dagen om te betalen. Waarom is dat hier dan niet het geval? De Postcodeloterij mag wel wat vriendelijker doen tegenover klanten die al 3 jaar meespelen.

stipjes | 05-01-16 | 12:25

Worden afgeslagen incasso's op later tijdstip alsnog geïnd?? In dat geval maakt hij namelijk nog wel kans.

heldheino | 05-01-16 | 12:15
Dát bedoel ik nou

pino2 | 05-01-16 | 12:25

@ nope | 05-01-16 | 12:07

Nee hoor, in de algemene voorwaarde staat gewoon als de automatische incasso 2x niet lukt heb je gewoon niet betaald en dus pech tot je wel weer betaald. En voor de hoogte van je saldo en het betalen van je rekeningen ben je zelf verantwoordelijk.

Capt. Iglo | 05-01-16 | 12:10
Dát is ook de reden waarom hij éérst wil laten uitzoeken wanneer ze die incasso hebben gedaan want als het niet 2x is gedaan heeft hij een punt.
Vergeet niet dat ze alsnog het geld afschrijven als er wél saldo opstaat, in het verleden heeft hij ook altijd betaald en misschien niet bij de 1e incasso maar dan wel bij de 2e, hij heeft een soort van abonnement en incasseren doen ze altijd dus hij heeft best wel een punt hoor. Tuurlijk moet hij voor zijn eigen saldo zorgdragen maar neemt niet weg dat het een 'contract' tot wederopzegging betreft.

pino2 | 05-01-16 | 12:24

Als je niet betaalt en je wint niks, moet je dan alsnog achteraf je lot betalen? Zo ja, dan zou dat ook zo moeten zijn als je wel wat wint.

mrfreeze | 05-01-16 | 12:23

Roed | 05-01-16 | 12:15
lol!

Roberto9722 | 05-01-16 | 12:22

Die Kamal heeft wel degelijk recht op zijn prijs, want wanneer zo een incasso in eerste instantie mislukt, dan moet je alsnog afrekenen voor je loten en doen ze nog een poging om het verschuldigd bedrag te incasseren. Je hebt daar immers een abonnement voor. Die kan je moeilijk opzeggen en wanneer je niet betaald sturen ze gewoon de deurwaarder. zie diverse forums hierover.

markruttos | 05-01-16 | 12:12

Eens!!

bwest | 05-01-16 | 12:22

Postcodeloterij is echt een kutbende. Krijg je een op een gemeentebrief lijkende envelop 'belangerijke informatie voor de bewoners van dit pand' is het weer die kutpostcodeloterij

Bokito ergo sum | 05-01-16 | 12:22

Godverdomme, wat een karaktermoord. Smerig dit. Maar goed, RLT, Verlinde en ranzige riooljournalistiek gaan natuurlijk samen als Gordon en een berg wit poeder.

DeZitzak | 05-01-16 | 12:20

dat is even ontzettend kut.

JoopKlezeiker | 05-01-16 | 12:20

Zit die Peter rrr hoer nou ook al bij RTL te schnabbelen?
Gadverdamme.... de wereld wordt steeds vuiger.

Foezela | 05-01-16 | 12:18

Wordt tijd dat Albertje eens naar Saudi-Arabië op vakantie gaat.

bwest | 05-01-16 | 12:18

Ik weet niet, jankerds kapodt maken op nationale tv vind ik een goede zaak. Gister ook een of ander antiek vrouwke op tv dat last had van de kachelrook van de buren. Het tastte haar 'woongenot' aan.

De buren reageerden door het wettelijk in orde te maken qua rookontwikkeling, maar niet genoeg om mevrouw tevreden te stellen. Zo besodemieterd heb ik nog nooot iemand gezien, heerlijk.

SwordofWinter | 05-01-16 | 12:18

Ach ja, PRdV zou z'n hele familie nog verneuken als het gaat om aandacht voor zijn persoontje.. NSB-er!!!

Cor Zakov | 05-01-16 | 12:18

@ nope | 05-01-16 | 12:12

Dat bedrijven er een bedenkelijke moraal op nahouden betekend nog niet dat ze geen rechten hebben en/of je als klant niet aan je verplichtingen hoeft te voldoen. Daarbij lijkt het tegenwoordig wel of mensen helemaal niks meer zelf kunnen of weten en helemaal geen eigen verantwoordelijkheid meer hebben, blijkt ook uit jou tegel. Je verwijt de loterij dat ze mensen voor de camera halen maar niemand verplicht die mensen om daar aan mee te werken. Je kan ook gewoon "Donder op!" zeggen.

Capt. Iglo | 05-01-16 | 12:17

@Janey | 05-01-16 | 12:14
Peter (hoe)RRRRRR de Vries maar een -10?

nope | 05-01-16 | 12:17

Hij heeft gewoon wat geld en bekendheid gekregen in ruil voor doen alsof hij lid was en de prijs misloopt.

Petskast | 05-01-16 | 12:17

Worden afgeslagen incasso's op later tijdstip alsnog geïnd?? In dat geval maakt hij namelijk nog wel kans.

heldheino | 05-01-16 | 12:15

Die jongen heeft wel een geweldig verhaal voor de rest van zijn leven.

Roed | 05-01-16 | 12:15

De hele PCL is zo ontworpen dat er maximaal beroep gedaan wordt op het gevoel naast de pot te piessen.
En dat is wat deze meneer overkomen is, geen inleg is geen recht op een prijs.
Dat meneer daarna gefileerd wordt in RTL Boulevard, dat had hij zelf ook wel aan kunnen zien komen.
Dat de PCL gewetenloos is is geen verrassing, dat meneer alsnog probeert wat geld binnen te harken ook niet.
Hoe spijtig het voor hem ook is, de regels zijn duidelijk, kan mij herinneren dat er eerder een dergelijk geval geweest is. Een dame die ook jaren lang meespeelde en op het moment supreme haar inleg niet voldaan had.
Zij moest bakzeil halen en het zal voor deze meneer niet anders zijn.

Silent Scream | 05-01-16 | 12:15

Verlinde altijd -10. Programmas maken over een ander zijn 'leed'. Oh en Peterrrr ook ongezien -10.

Janey | 05-01-16 | 12:14

Terecht, puur omdat dit een typische wanbetaler is, en daar heb ik een BLOEDhekel aan.

Le Roi | 05-01-16 | 12:14

Ik win altijd door niet mee te doen.

spuitje11 | 05-01-16 | 12:14

Hoax van die postcdoe oplichters en die gerstanowiet. Gerstanwiet heeft belangen, RTL heeft belangen.. hoe doorzichtig en doortrapt. Maar ok ik vind ook iedereen die daaraan geld uitgeeft een loser. Dus ja.

Mark_D_NL | 05-01-16 | 12:13

RTL Boulevard bestaat bij gratie van de Postcodeloterij. Hoe dom kun je zijn. Kamal is een kameel.

ad melkert | 05-01-16 | 12:13

En toch blijf ik er bij dat de postcode loterij mij ongewild deelgenoot maakt van haar loterij door mijn postcode te gebruiken als lotnummer.
Juridisch is er niets tegen in te brengen, maar qua ethiek is het op zijn minst onbeschoft.

miff | 05-01-16 | 12:12

@Capt. Iglo | 05-01-16 | 12:10
Daarom zeg ik ook van vind IK. Heeft denk ik ook mede te maken met een van de eerste uitzendingen die ik heb gezien van de kloterij en er gewoon verdeeldheid in een straat gezaaid werd door ook even de mensen voor de camera te halen die geen lot hadden gekocht. En even goed insmeren bij die mensen... voor de camera.

nope | 05-01-16 | 12:12

-weggejorist-

markruttos | 05-01-16 | 12:12

stop making stupid people famous!

zeeman73 | 05-01-16 | 12:12

Chantageloterij. Opdoeken.
En Verlinde en Peturr ook.

Piet Karbiet | 05-01-16 | 12:11

Is deze cultuurverrijker van naturen zo dom of pleegt hij taqiyya? Je ziet toch op je vorige afschriften wanneer de afschrijvingen van de vorige maanden hebben plaatsgevonden?

Uw Psychiater | 05-01-16 | 12:11

Dit verhaal is nep.
Beste reclame ooit, mensen willen niet in dezelfde situatie komen en kopen dus loten.

MilkaBmW | 05-01-16 | 12:10

Een zeperd halen bij de Postcoderloterij is al niet fijn, maar aan één tafel moeten zitten met Peter R. ...... De horror!

vraagstaart | 05-01-16 | 12:10

@ nope | 05-01-16 | 12:07

Nee hoor, in de algemene voorwaarde staat gewoon als de automatische incasso 2x niet lukt heb je gewoon niet betaald en dus pech tot je wel weer betaald. En voor de hoogte van je saldo en het betalen van je rekeningen ben je zelf verantwoordelijk.

Capt. Iglo | 05-01-16 | 12:10

Sorry Quid, maar die jongen gaat er zelf zitten. En dan had die topadvocaat van hem hier maar voor moeten beschermen. Je gaat toch niet in het hol van de leeuw je verhaal zitten doen, dat doe je toch gewoon bij de rechter. Filmpje van die Postcodeloterijmevrouw is ook wel top hoor.

Jan de Hoop | 05-01-16 | 12:10

Bij een abonnement betaal je toch altijd? Is dat hier dan anders? Of kan ik ook mijn krantenabonnement een maand niet betalen?

Kwelling | 05-01-16 | 12:09

Iemand had deze jongen wel een beetje tegen zichzelf in bescherming mogen nemen. Er zijn natuurlijk allemaal zogenaamde juristen en advocaten die hier een slaatje uit proberen te slaan en die hem helemaal gek maken met de gedachte aan veel geld. Maar hij heeft gewoon niet betaald en dus nergens recht op, dat weet ik, dat weten die juristen, dat weet iedereen dus waarom Kamal zichzelf overal voor lul laten zetten.

Capt. Iglo | 05-01-16 | 12:08

-weggejorist-

SnapNietsVan | 05-01-16 | 12:07

Het zal aan mij kunnen liggen, maar ik vind toch echt dat die Kamal een punt heeft. En idd met recht: Omdat het een kloterij betreft......

nope | 05-01-16 | 12:07

REAGEER OOK

linktips: Energie vergelijken | Autoverzekering vergelijken | Zorgverzekering vergelijken | Kinderkleding
Kansino. Hét online casino van Nederland.
Online casino met licentie | Bookmakers | Online casino overzicht | Bookmakers Nederland
Online Casino | Bookmakers | Online Casino | Online Gokken | Brokerfolio.com brokers vergelijken | online bookmakers in Nederland
Goksitesvergelijker.nl | Onlinecasinofortuna.com | Online Casino Top 5 | Casino bonussen | Crypto-casino.nl