Tendentieus, ongefundeerd & nodeloos kwetsend

Samsom: 200.000 vluchtelingen! NL: uhm, nee

samsomvindthetwellachen.jpgMet de vluchtelingenstroom komt er ook een enorme stroom onbedachtzame opmerkingen mee over die vluchtelingenstroom. Zowel voor- als tegenstanders grossieren in platitudes, onrealistische cliché's en speculaties die alleen op het eigen wereldbeeld zijn gevestigd. Didi weet dat te combineren in de uitspraak die hij vandaag doet: Nederland kan makkelijk 200.000 vluchtelingen opvangen. Wij gaan de wiskundeleraar uithangen, Diederik. Fascinerend getal, kun je ook uitleggen hoe je tot dit antwoord bent gekomen? Welk algoritme je hebt gebruikt, welke economische staartdelingen en sociaal-culturele optelsommen je hanteert om tot dit getal te komen? En bedoel je per week, per jaar of in totaal? Of heb je gewoon je natte vinger in de lucht gestoken en roep je maar wat? Wij denken dat laatste, aangezien het een politicus is. Het is hoe dan ook Samsoniaans qua timing, want vandaag publiceert SCP dat ruim de helft van de Nederlanders niet meer vluchtelingen wil opvangen. Zo'n SCP-polletje maakt het niet ineens de Absolute Waarheid, maar het is natuurlijk wel frappant dat Samsom heel stoer 'ja' roept terwijl tegelijkertijd de meerderheid van Nederland 'nee' zegt. Heeft die knul wel vaker. Diederik Samson roept namens de PvdA niet bijster slimme dingen, terwijl het volk tegelijkertijd massaal het tegenovergestelde wil. Laten wij dat dan op onze beurt dan ook maar beantwoorden met een platitude, onrealistische cliché en speculatie die alleen op ons eigen wereldbeeld is gevestigd: op naar de 0 zetels!

Reaguursels

Inloggen

Meneer Samsom kwakt de zetels graag persoonlijk uit het raam, maar het is die wazige blik in de ogen van de gemiddelde pvdaer die me zorgen en een gesloopte toekomst baart :|

RealGlass | 01-01-16 | 05:22

Waarschijnlijk komt Samsom op 200.000 door te kijken naar Duitsland. Dat heeft ongeveer 80 miljoen inwoners en neemt ruim 1 profiteurs op. Dus aantal inwoners gedeeld door 80 passen we toe op ons land en dan kom je op ongeveer 200.000.

J. Jarig | 31-12-15 | 18:54

Mijnheer Samson lijkt steeds meer te vergeten dat werk de motor is onder een goede economie, een goed integratie, tegen vereenzaaming, goed voor de solidariteit, goed voor de welvaart, goed voor de zorg voor zieken, gehandicapten en andere kwetsbare, goed voor de basisbehoeften van mensen ne nog meer van belang gaat het goed in een land dan is er sprake van een sfeer van veiligheid en vrede etc etc.. nog meer mensen pompen in een land dat al een gigantisch probleem heeft met werk voor meer dan een miljoen mensen is moedwillig en bewust een economie, welvaart, zorg, basisbehoeften, solidariteit, loyaliteit, veiligheid en vrede verder te ontwrichten en regelrecht chaos, armoede en richting een oorlog te nivelleren.. Samson, je bent een groot gevaar voor deze samenleving, zorg eerst voor werk voor de huidige burgers in dit land voordat je humaan mensen denkt te kunnen gaan opvangen.

fikkieblijf! | 31-12-15 | 08:56

Tegenover "boegbeeld " A.A." te Rotterdam, zijn er natuurlijk tientallen bestuurlijke "scheepsrampen" door lieden van gelijke persuasie en dito partij lidmaatschap, te plaatsen.

Didi droomt kennelijk nog in termen van 200k +, is veel toekomstig electoraat. Natte droom Didi, verspilt ejaculaat ventje. Zelfs jullie import stemvee van weleer, trapt niet meer massaal in jouw leugens of die van je zieltogende elitaire clubje.

Vijf keer per dag op de knietjes met de kop naar het Oosten, betekent evenzovele keren de kont naar het Westen. Het Westen dat door velen van hen zo wordt gehaat en veracht. Het Westen dat hen een leven bood en biedt, materieel en immaterieel, waarvan zij in hun thuisland, droomden maar dat daar onbereikbaar was en is.

Nog even Didi, dan worden jij en jouw hele zieltogende rudimenten clubje geruimd. Je zult, nadat je bent geruimd wel weer ergens komen bovendrijven in een circuit dat op gemeenschapsgeld draait. Als activist die je altijd bent geweest, wat kosmetische ingrepen en truucjes, ten spijt.

Misschien is er nog een plekje voor je bij jouw gifgroene vriendenclubje Grien Pies of in een of andere boomhut in de buurt van Gelsenkirchen of welk ander stukje bos dat moet wijken voor asfalt of zo. Jouw THT datum is allang voorbij en de cocon waarin jij je veilig waande, staat op knappen door het rottingsproces van onderling wantrouwen en jalousie daarbinnen. Die cocon die je beschermde tegen de realiteit en weerbarstigheid van het echte leven.
Het verhaal van een larf, die nooit een vlinder werd. Larven zijn vaak heel schadelijk Didi, die moet je verdelgen om de schade die zij aanrichten, zo veel mogelijk te beperken. Helaas is dat vaak te laat omdat jij en jouw geestverwanten, effectieve bestrijdingsmiddelen, hebben verboten. Dat heet faciliteren. Larfjes worden echter maar wat graag opgevreten door de exoten die ongewild binnendringen.

Dat dé Nederlander niet bestaat klopt als een zwerende vinger, dat er nog Hollanders bestaan, klopt ook, maar die kom je in jouw kringen niet meer tegen. Die zijn met jullie (be)zwerende vingertje afgewezen, kop dicht en oprotten.

Een beter 2016? We zullen zien. Adieu!

h.a.k. blok | 31-12-15 | 03:30

Even een praktisch probleempje vermelden. 200,000 vluchtelingen per jaar zonder dat er per vluchteling nog een aantal kids, vrouw, opa's oma's nakomen. 200.000 per jaar betekend iedere drie jaar een stad bouwen zo groot als Rotterdam+++. PvdA = complete randdebielen.

metdedag | 31-12-15 | 01:31

@savieu
U mag het dan baarlijke nonsens vinden maar u heeft duidelijk lang niet alles begrepen wat ik neer gepend heb. Etnische genocide (zoekt u maar eens op wat het écht betekent) kent diverse vormen. Inderdaad de vorm waar de voorouders van mijn familie mee te maken gehad hebben. Ze verloren het om diverse redenen waarbij ziektes, religie en de technologische voorsprong van de Europeanen de voornaamste waren. Nergens heb ik wat hier in Nederland gebeurt 1 op 1 vergeleken met wat er in de US gebeurd is, en nog gebeurt. Nergens stel ik de huidige problematiek met betrekking tot de migratie van half Afrika gelijk met wat er in de US gebeurde. Dat is wat u er van maakt. Dat mag, maar leg mij niets in de mond dat ik niet gezegd heb.

Het feit dat hier bepaalde feest uitingen niet meer kunnen (kerstboom, kruis op mijter van Sinterklaas etc.), geeft aan dat er wel degelijk een groot probleem is met integratie e.d., hoe hard men dat ook onder het tapijt probeert te vegen.

Inderdaad, ik kom met die grootstedelijke wijken. Want die "kolonies" zijn er al. Schilderswijk iemand? Of Overvecht en Kanaleneiland, to name but a few. Het feit dat u sociaaleconomische redenen aan draagt en weigert in te zien dat de religie er wel degelijk iets mee van doen heeft, is meer dan triest. Ze worden vanaf dag 1 opgevoed met het idee dat "zij" veel beter zijn als wij, de kuffar. Dat wordt direct ingegeven door de Islam. Ik kan u om de oren slaan met diverse soera's waar één en ander nogal duidelijk verwoord staat maar heb daar geen zin in. Het is hier geen schoolplein met "welles-nietes"...

Wij zijn wel degelijk aan het achteruit gaan. Dat u verkiest dat niet te zien wil niet zeggen dat het er niet is. Het enige waar ik het met u eens ben is dat de regering inderdaad opschuift naar iets dat zo uit "1984" kan zijn weg gelopen.

Wat u neerbuigend als "die zogen" redenen neerzet teert inderdaad niet persoonlijk in op mijn vrijheid nee. Maar wél als geheel an sich in het land. Het feit dat de integratie zodanig gefaald heeft dat bepaalde groepen niet eens gemengd naar een info loket van de gemeente willen is meer dan triest te noemen. In andere landen hoeft u om zo'n "pilot" écht niet te komen!
# Wat betreft die "rolmodellen". De groepen worden samengesteld uit mensen van de als zeer fundamentalistisch bekend staande Assunnah moskee die het salafisme aanhangen. Uitleg lijkt me verder overbodig....
# Opnieuw plaats u woorden in mijn mond die ik niet gezegd heb. Nergens vergelijk ik wat er met mijn voorouders gebeurd is met de meisjes die worden na gesist. En opnieuw maakt u de kapitale fout dit slecht toe te bedelen aan die sociologische redenen. Terwijl de religie daar de hoofdmotor in is! Want een vrouw/meisje alleen op straat, zónder mannelijk familielid is Haram. Afijn. U zou trouwens voor de gein eens een weekje met mij mee moeten lopen. Zodat u kunt zien hoe "roomblanke Nederlanders" zoals u het niet kunnen nalaten mij te verblijden met slechte imitaties van "Indianen kreten" e.d. Nee, het teert niet op mijn vrijheid in. Prettig is echter anders. En veelzeggend bovendien.
# Opnieuw betrekt u het op mijn persoon. Het gaat niet om mijn persoon. Het gaat om dit land als geheel! En een hoop mensen voelen zich bijzonder unheimisch door een aantal zaken die hier "vroeger" onbestaanbaar waren.

Verder heeft u het maar over "vluchtelingen", terwijl diverse onderzoeken duidelijk aantonen dat het merendeel gewoon om ordinaire migranten gaat die op zoek zijn naar de potten honing. Slechts rond de 10 a 15% is echte vluchteling. De rest niet. Ze komen uit Bangladesh, Marokko, Pakistan. Noem maar op. Dat die landen niet allemaal even fijn zijn om in te leven, ja. Maar dat wil niet zeggen dat wij hier de gehele wereld aan de tiet moeten hangen! Voor échte vluchtelingen mag van mij de deur altijd open. Profiteurs, doorlopen graag!

Sjefke7807 | 31-12-15 | 00:39

Bij Samson in huis neem ik aan.

mag ik ook nog ff | 31-12-15 | 00:38

savieu | 30-12-15 | 18:38

Wat u hier zegt t.a.v. Zuid Amerika (althans, zoals het nu genoemd wordt, is volkomen incorrect. Onderdrukking kende men toen ook al en wel door andere volksstammen. Dat was zelfs zo heftig dat (bloederige mensenoffers per honderden, daar dienden die afvoeren bij die monumenten die nog zijn te bewonderen voor) dat de verdrukten de kant kozen van de Spanjolen en zij aan zij vochten tegen hun onderdrukkers/ moordenaars. In Noord Amerika was de killer nummer 1 ziekten die de nieuwkomers meenamen.
En bespaar me de riedel dat de indianen met zijn allen rond het kampvuur de vredespijp rookten; dat is een leugen!

toetssteen | 30-12-15 | 23:58

Tja Quid, en als er een politicus iets zegt waar meer dan de helft van de bevolking het wel eens is, dan noem je hem een geblondeerde populist....

The Cradle | 30-12-15 | 22:46

Tsja, als je het maar lang genoeg volhoudt die nieuwkomers binnen te halen heb je op een gegeven moment het punt bereikt waarop de meerderheid het wel oke vindt, nog even volhouden dus sam!

henkdekanarie | 30-12-15 | 21:19

Didi, geef het toe: je wilt echt UITGEKOTST worden... je hebt geen zin meer in de politiek!!! Ga maar weer activist worden, bedankt voor je bijdrage.

gasboer | 30-12-15 | 21:16

@savieu
'Heeft men maar te slikken' ?
Zou ik voorzichtig mee zijn. NL ers kunnen soms raar uit de hoek komen.
Realistischer is:
Minder minder minder.
Bijvoorbeeld vanwege taqqiya.

pennestront | 30-12-15 | 21:04

-weggejorist-

Conan2016 | 30-12-15 | 20:36

@pennestront | 30-12-15 | 19:15
Het vertrouwen is inderdaad geschaad ja, maar dat heeft meer te maken met flinke groepen kiezers die A) laagopgeleid zijn en B) sinds de ontzuiling politiek dakloos zijn geworden en C) vervolgens door politiek-economisch factoren in de kou zijn komen te staan. Deze mensen hebben hebben het vertrouwen verloren, in "Den-Haag" en in de politieke elite die laatste decennia steeds meer uit louter hoogopgeleiden is komen te bestaan met weinig voeling voor de leefwereld en noden van jan met de pet. Een gegeven dat dat vervolgens door demagogen als Wilders wordt uitgebuit en simpelweg op "Islam" "immigratie" en "EU" wordt gegooid. Overigens Wilders en zijn bende tot de de grootste gelovigen in de 'maakbare samenleving' in de Nederlandse politiek. De tweedeling tussen hoog- en laagopgeleiden is maatschappelijk veel relevanter die tussen oude en nieuwe Nederlanders. De "Tokkies" het "klootjesvolk" en "Sjonnies en Anitia's" verwijt ik in die zin een stuk minder de te vallen in fuik van een proto-fascist als Wilders. Zijn zijn in zekere opzichten daadwerkelijk in de steek gelaten en zijn loslopend stemvee rijp om te worden binnengeharkt voor eenieder simplistische oplossingen aandraagt die zich maar afzet tegen "Den Haag". Waar ik echt een hekel heb zijn mensen met minimaal HBO werk en denk niveau, die ondanks hun intelligentie en beschikbare tijd toch de meeste hemeltergende nonsens lopen na te kakelen over "de islam" over "vluchtelingen" "massa-immigratie" over "de linkse kerk die landverraad pleegt" etc etc.
(.)
"islam als nieuw fenomeen binnen de NL samenleving wordt door een flinke meerderheid niet (langer) meer gewaardeerd en getolereerd."
Heb jij cijfers over die "flinke meerderheid" die islam niet meer zou tolereren?Overigens heeft de meerderheid van Nederlandse moslims de Nederlandse nationaliteit en doet het in die zin niet meer ter zake of al dan niet getolereerd of gewaardeerd wordt. Men heeft het maar gewoon te slikken. Daarnaast is islam geen nieuw fenomeen. Een flink deel van de Nederlanders (waaronder ik) weet al vanaf hun geboorte niks anders dan er in de Nederlandse samenleving ook moslims voorkomen.

savieu | 30-12-15 | 20:19

Dit is een laatste stuiptrekking van Diederik want hij wéét dat hij binnenkort eruit wordt geknikkerd bij de partij die hij met deze gewaagde stelling nog dieper het ravijn insleurt. Einde Samsom, Einde PvdA. Let op mijn woorden.

robstijlloos | 30-12-15 | 19:53

@savieu
Je denken is op zich zuiver en genuanceerd. Helaas ga je teveel uit van de maakbare samenleving. 'Het vertrouwen is zoek', islam als nieuw fenomeen binnen de NL samenleving wordt door een flinke meerderheid niet (langer) meer gewaardeerd en getolereerd.
Het is arrogant te denken dat er van een eerlijke maatschappelijke discussie ooit sprake kan zijn zonder dit noodzakelijke vertrouwen.

pennestront | 30-12-15 | 19:15

-weggejorist-

jatheïst | 30-12-15 | 18:43

-weggejorist-

jatheïst | 30-12-15 | 18:43

-weggejorist-

jatheïst | 30-12-15 | 18:43

-weggejorist-

jatheïst | 30-12-15 | 18:43

Valt me nog mee :o

De Klipper | 30-12-15 | 18:41

-weggejorist-

jatheïst | 30-12-15 | 18:40

@Sjefke7807 | 30-12-15 | 16:39
Ja bent "af" als je schelden als reden/argumentatie gebruikt, niet als het een secundaire kwalificatie als gevolg van de hemeltergende nonsens die iemand staat uit te kramen.

"Door ziekte en door het door u aangehaalde geweld waarmee ze verdreven werden van hun eigen land. Wat we hier nu zien is een vorm van etnische genocide."
Ja duhuuuh, dat zeg ik toch ook in mijn reactie onder. Ik had over de "onteigening, verdrijving, kolonisering en regelrechte genocide op de oorspronkelijke bevolking van Noord- en Zuid- Amerika door de Christelijke West-Europese buskruitnaties:" En dat gebeurde niet om de indianen zo dom waren om de "pilgrim fathers" hun eerste jaar niks in de weg te leggen. Overigens gingen Europese kolonisten op heel wat meer plekken in Amerika aan land dan alleen Massachusetts.

Wat jij doet is de genocide op oorspronkelijke bevolking van Amerika gelijkstellen aan arbeidsmigratie, oorlogsmigratie en onderdrukkingsmigratie hier ten lande en dat is klinkklare nonsens! Waar worden hier kolonies gesticht door "de islam" met soevereiniteit over hun grondgebied? Nergens! (jij komt nu waarschijnlijk met grootstedelijke wijken op de proppen waar Marokkaanse jochies bij tijd en wijle en plaag zijn, maar daar liggen sociologische oorzaken aan ten grondslag en zeker geen koloniale) Waar wordt hier de oorspronkelijke bevolking uitgemoord en met geweld verdreven? Nergens! Waar zijn de buitenlandse legers die qua bewapening, technologie en organisatie superieur zijn aan de oorspronkelijke bevolking om ons te verdrijven, onze grond te stelen, woningen te bouwen of simpelweg uit moorden? Nergens! En dat al zeker vier decennia! Genocide betekend simpelweg dat een bevolking wordt uitgemoord. Gebeurd dat hier? Nee, nee en nee. Iedereen die beweerd van wel is of -al dan niet moedwillig- dom of een regelrechte haatzaaier.
Wij zijn niet op onze vrijheden aan het interen, althans niet ten gunste van immigranten en hun nakomelingen. In de 4/5 decennia dat hier nu (al dan niet islamitische) immigranten zijn, zijn onze morele en ethische vrijheden alleen maar toegenomen! Homohuwelijk, abortus, gedoogbeleid softdrugs, euthanasie etc etc. Allemaal zaken waar binnen de meeste interpretaties "de islam" (en ook christendom, jodendom etc) worden afgekeurd, maar die desondanks zijn ingevoerd. Onze vrijheid wordt eerder ingeperkt door een overheid die in rap tempo opschuift richting een 'surveillance state" onder het mom van "terrorisme" daarbij mede gefaciliteerd door angsthazen als jij.
Nu je zogenaamde argumenten:
1)"Gescheiden man/vrouw loketten in Utrecht" Als ik me niet vergis refereer jij hier naar een kortlopend pilotproject door de gemeente Utrecht uit 2009. Hierbij gepoogd een moeilijk te bereiken doelgroep te bereiken door middel van een info loket in een moskee. Het enige punt van discussie hier zou kunnen of hier al dan niet een subsidie van 100.000 aan besteed had moeten worden. Een ding staat echter als een paal boven water: Er word op geen enkele ingeteerd op jou vrijheid door een pilotproject in een Utrechtse moskee van zes jaar geleden!
2)"Shariapolitie in de Schilderswijk" Wat hier eigenlijk bedoelt wordt is het project "Rolmodellen" van de gemeente Den-Haag. Hierbij participer(en/den) diverse maatschappelijke organisaties zoals ouders, sportclubs en ook een moskee www.denhaag.nl/home/bewoners/to/Rolmod... .Dit alles in de hoop de jaarwisseling enigszins ordentelijk te laten verlopen. Door de PVV en diverse schandpaalwebsites is dit vervolgens omgedoopt tot "shariapolitie". Dit is bullshit. Van een "shariapolitie" is pas sprake als functionarissen met bevoegdheid tot geweld de straat op gaan om daar de islamitische wet af te dwingen en daarvan is hier in de verste geen sprake! Ze kunnen alleen jongeren aanspreken op hun gedrag vanuit hun veronderstelde positie als "rolmodel" en niets meer dan dat! Je kunt kritiek hebben op het "Rolmodellen project" van de gemeente, maar een ding staat als een paal boven water: hier wordt op geen enkele manier ingeteerd op jou vrijheid!
3) "Meisjes die worden nagesist" Om te beginnen: ik denk dat jou indiaanse voorouders maar wat blij waren geweest als het alleen bij nasissen was gebleven. Heb jij enig benul wat voor sprong jij maakt? Van een genocide op de oorspronkelijke bevolking van een heel continent, naar "meisjes die in sommige wijken worden nagesist" Dit plaats jij op dezelfde weegschaal!
Marokkaanse jongens zijn in sommige een probleem, heb hier zelf bij tijd en wijle ook mijn portie van gehad. Dit gedrag heeft een echter een sociologische oorzaak en geen religieuze.
Hoe vervelend dit probleem ook is, een ding staat als een paal boven water: hierbij wordt op geen enkele manier ingeteerd op jou vrijheid!
4) Vrouwenbesnijdenis, eerwraak etc. etc. zijn zaken die a) vrij beperkt voorkomen b) op geen enkele manier waar dan ook zijn gelegaliseerd in Nederlandse strafrecht, dan wel gefaciliteerd of gesubsidieerd! Het is simpelweg strafbaar gedrag dat op dezelfde manier wordt bestraft als laten we zeggen een liquidatie in de onderwereld. Wordt jou vrijheid ingeperkt door een liquidatie in de onderwereld? Nee! wordt jou vrijheid ingeperkt door een (veel minder vaak voorkomende) eerwraak in de islamitische familie? Eveneens nee!
De vluchtelingen die nu binnenkomen zijn geen arbeidsmigranten (waar het youtube filmpje over gaat) maar vluchtelingen. Daar is een verschil tussen, met verschillende procedures en verschillende juridische kaders (bijvoorbeeld zoiets futiele als het vluchtelingen verdrag). De mensen uit Syrie vluchten omdat het land al bijna vijf jaar in burgeroorlog is met meer dan 200.000 doden tot gevolg. Een vluchtelingen die vlucht voor oorlog en onderdrukking is niet hetzelfde als een kolonist die de oorspronkelijke bevolking met geweld komt verdrijven zoals in Amerika gebeurde!

savieu | 30-12-15 | 18:38

De vluchtelingen en hun nakomende familie vertegenwoordigen toekomstige zetels voor de PvdA. Als het volk niet wil wat de PvdA wil, vervangt de PvdA het volk, zal Samsom wel denken. En hij vindt zichzelf een weldenkend mens.

Zoetwaterpanharing | 30-12-15 | 18:37

@Domheid regeert. Dank u:-) ik wou het nog beknopt houden. Maar inderdaad, dat is wat ons te wachten staat. Hoe goed die Linkse luchtfietsers ons ook proberen wijs te maken dat het écht een verrijking is hoor.(sarcasm button off...)

En dan die sneer van @savieu dat ik mijn eigen geschiedenis niet zou kennen. Hou toch op. De ondergang van de Indianen werd ingezet omdát ze in het begin het gevaar niet zagen. Gewend als ze waren aan het vreedzaam samen leven met andere volkeren. Tuurlijk waren er wel eens schermutselingen. Maar dat ging dan over jachtgronden, of het passeren van territoria waar niet eerst toestemming voor was gevraagd. Mijn oom heeft deze zomer toen ik er was, mij het nodige bijgebracht daarover. Ze waren niet uit op land verovering, of het zoveel mogelijk maken van slachtoffers. (lees: het op industriële schaal oorlog bedrijven.) En waren ook niet bestand tegen de ziektes die met de schepen mee kwamen. Ziektes die zij niet hadden omdat ze niet in overbevolkte steden leefden waar de Kerk de absolute macht had, tezamen met de aristocratie. Om maar eens iets te noemen...

Sjefke7807 | 30-12-15 | 18:26

HALLO mijnheer Samson,

Het lijkt mij verstandiger om EERST uw collega Mvr. Klijnsma aan te spreken op haar belofte om de wetgeving m.b.t. het niet hoeven 'opeten pensioen' (even googlen) te regelen.
Voor gewone medewerkers in de 2e pijler zou dit 1 januari 2015 al geregeld zijn en voor de ZZPérs in de 3e pijler m.i.v. 1 januari 2016 !!!
Door de bezuinigingen vanuit de overheid zit ik al vanaf 2013 in de WW en als 60 plusser dus geen kansen meer... Straks dus geen bijstand meer en ik vertik het om mijn pensioen in een jaar te moeten opeten.
Vanaf 2018 moet ik hierdoor LETTERLIJK GAAN BEDELEN VOOR ETEN !!! Maar wel is er zat geld voor vluchtelingen ???
Dit kan echt niet ! U mag mij hierover gewoon bellen. Mijn tel.nr. is: 045 - 8500255

Vriendelijke Groet,

Teus Groeneveld
Eygelshoven

TeusGroeneveld53 | 30-12-15 | 18:26

Samsom had niet moeten toegeven aan de druk een cijfer te noemen. En dan 200000, dat is een invitatie om hier naar toe te komen, een recept voor problemen. De man heeft een super moeilijke studie gedaan die ik nooit zal kunnen doen, maar zoiets simpels kan ie niet bedenken, waar is ie met zijn hoofd?

Rest In Privacy | 30-12-15 | 18:06

-weggejorist-

Volgas | 30-12-15 | 18:03

Ja maar doen wat het volk wil is puur populisme en dat kunnen we niet hebben in ons mooie Nederland.

Roeieber | 30-12-15 | 17:51

Hee, wat is dat.. een persmededeling dat de EU-Frontex grensbewaking troepen ín Griekenland worden versterkt.
Je denkt dus dat de EU er nu eindelijk eens iets aan gaat doen.
www.globalinfo.nl/Nieuws/vluchtelinge...
Haha, hartelijk gelach, neen dus, het gaat slechts om hulp bij het nog meer asieleisers binnen halen, namelijk “tolken en experts die behulpzaam zullen zijn bij het registeren en identificeren van de aangekomen "vluchtelingen” (waaronder steeds meer Marokkaanse utkeringszoekers).
Wat gebeurt er dus: “niets tegenhouden, niets terugsturen, gewoon een uitbreiding van het Welcome to the EU comité.” Brussel gaat stelselmatig verder met hun desastreuze vernietiging van het Europees continent.
En wij machteloze burgers worden door onze eigen overheid verplicht om onze ondergang te financieren
www.geennieuws.com/2015/12/frontex-bre...

telelezer | 30-12-15 | 17:47

Eh, waar woont het kind Didi Samsom ook weer?
Nou, precies dat lijkt me een prima plek om de eerstvolgende lichting van 50.000 ongecontroleerde mosliminstroom te huisvesten.

mallekater | 30-12-15 | 17:46

De reacties op joop.nl zijn nauwelijks van die van hier te onderscheiden. Men vraagt zich vooral af of Diederik S. niet compleet gek geworden is.

nlnl | 30-12-15 | 17:41

Zo kan ik hier nog wel even door gaan
Sjefke7807 | 30-12-15 | 16:39
Iemand anders heeft al een lijstje gemaakt van de zegeningen van de islam voor de westerse wereld.
1 No Golden Rule
2 No free speech
3 No democracy
4 Jihad – holy war of world conquest
5 Honour killings
6 Taqiyya – sacred lying
7 Taqlid – group think
8 Misogyny – repression of women
9 Rape of kafirs as jihad prizes
10 Genocide
11 Ethnic cleansing
12 Anti-Semitism
13 Al-Walaa wal-Baraa – Islamic apartheid
14 Torture
15 Plundering
16 Cruel and unusual punishments
17 Backwardness – stagnation
18 Violence against women
19 Slavery
20 Discriminatory Sharia law
21 Hatred of the arts
22 Pedophilia disguised as child marriage
23 Fifty generations of cousin marriage and genetic defects
24 Cruelty to animals
25 Extortion tax to humiliate disbelievers
26 No historic basis
27 Anti-intellectual obscurantism
28 FGM
29 Arab racism
30 Theocratic totalitarianism
31 Vigilantism
32 Supremacism

domheid regeert | 30-12-15 | 17:29

Wat Didi nog niet weet.... over 15 maanden zijn er verkiezingen en zijn beschermelingetjes mogen dan nog steeds niet op hem stemmen........ jammer, Didi, dat wordt dus niets meer met die club van jou.

mallekater | 30-12-15 | 17:22

Samsom is beta geschoold, dus moet prima in staat geacht worden zo'n berekening als die van James Lastig | 30-12-15 | 09:22 zelf uit te voeren. De enige juiste conclusie lijkt mij daarom dat de man er willens en wetens op uit is de Nederlandse economie te slopen.

Borakh | 30-12-15 | 17:19

Samsom (pvdA) met zijn 200.000 gelukzoekers is die vent knettergek geworden of zo? Vandaag is De VVD'er Van Aertsen is ook al krankzinnig geworden, of alleen maar laf? de man wil salafisten, fundamentalistische soenieten, aanhangers van IS laten patrouilleren bij de ultraorthodoxe as-Soennah-moskee! Die ultraorthodoxe as-Soennah-moskee moet worden gesloten! En de aanhangers uitzetten! Daar hitsen ze boel tegen ons op, dat is een broeinest! Als den Haag niet ingrijpt en blijft wegkijken moeten de Amerikanen dat maar doen! Met een drone of zo! De Pvda en de VVD zijn staatsgevaarlijk!

Lexus01 | 30-12-15 | 16:59

@savieu
Deze "ongelofelijke oen" (waarmee u gelijk "af" bent, want schelden is zo'n zwakte bod) weet héél goed hoe zijn geschiedenis in elkaar zit!
Want: Toen de Pilgrims aan land kwamen en in de 1e winter dreigden te verhongeren werden ze door naburige stammen geholpen! Ze zagen hoe de hongerige Pilgrims uit hun winter voorraden stalen. In plaats ze met geweld te verdrijven leerden ze hen hoe te zaaien en te leven in het nieuwe land waar ze waren aangekomen. Want de Eu manier van land bewerken werkte in het nieuwe land niet. (Hier is het latere "Thanksgiving" vanaf geleid) Dit kwam de stammen echter op meerdere manieren duur te staan. Door ziekte en door het door u aangehaalde geweld waarmee ze verdreven werden van hun eigen land. Wat we hier nu zien is een vorm van etnische genocide. Zoek maar eens op wat dat inhoud.

En u denkt dat we niet op onze vrijheden aan het interen zijn? Dan bent u nog naïever als ik dacht. Wat dacht u van:
# Gescheiden man/vrouw loketten in Utrecht. Omdat gemengd haram was? Met tonnen aan gemeentegeld gerealiseerd. Of ze er nog zijn weet ik niet. Maar dit is een dírecte schending van Artikel 1 v/d Grondwet.
# Komende Oud en Nieuw opnieuw Shariah(!) politie in de Schilderswijk in Den Haag. Dit heeft op geen enkele manier plaats in Nederland.
# Nederlandse vrouwen/meisjes die niet meer over straat kunnen zonder na gesist danwel lastig gevallen te worden. (En ja, dit heb ik meerdere malen in EIGEN wijk mogen aanschouwen)
# Zo kan ik hier nog wel even door gaan: Vrouwenbesnijdenis (lees verminking), eerwraak, kind-huwelijken etc., enzovoorts, enzovoorts, ad infinitum.

Arbeidsmigratie: prima, maar dan wél aan eisen voldoen. Moet elders ook. Anders zou ik zeggen; probeer eens zonder iets binnen te wandelen in, zeg, Zwitserland, Nieuw-Zeeland etc. U zult verbaasd zijn over hóe snel u op het 1e vliegtuig naar huis zit! Wat er nu binnen komt, met name uit Eritrea, Somalië etc. is het onderste van het onderste. Inderdaad, ik heb deze lieden meerdere malen zelf mogen mee maken en hun werk ethos is om het zacht uit te drukken niet bestaand. Verder: Na het stukslaan van zo'n slordige 100 miljard dollar ontwikkelingshulp in 70 jaar zou je denken dat Afrika toch onderhand wel een beetje verder zou zijn als de huidige stand van zaken.

Leuk dat gezin uit Tikrit en Aleppo. Dit zijn er slechts een paar op een enorme groep die dus niet zo hoog opgeleid etc. is. Het feit dat ze elkaar in de AZC's al naar het leven staan, Christelijke vluchtelingen hun leven niet zeker zijn(!) door het gedrag van Moslims en dat er gesproken wordt over aparte opvang toont aan dat het merendeel niet erg verheven is in hun denken. En googelt u maar eens op Duitsland en AZC's. Dan kunt u nog meer lichtende voorbeelden zien van de geweldige "cultuur verrijking". Meisjes en vrouwen die noodgedwongen met de kleding aan slapen i.v.m. aanrandingen/verkrachtingen. Schoonmaaksters die met beveiliging hun werk moeten doen omdat ze anders als loslopend wild gezien worden. En verder raad ik u op Youtube "Immigration and gumballs" aan. Dan zullen u hopelijk de schellen van de ogen vallen.

Sjefke7807 | 30-12-15 | 16:39

savieu | 30-12-15 | 16:08
Israel laat niemand binnen. Zelfs Netanyanu bespreekt openlijk zijn plannen met de Arabische bevolking.
www.independent.co.uk/news/world/middl...

domheid regeert | 30-12-15 | 16:22

@savieu | 30-12-15 | 16:08 "De veronderstelling dat Israel miljoenen Arabische vluchtelingen zou toelaten is werkelijk te debiel om op in te gaan."
.
Pas je een beetje op je worden, simpele ziel? Maar goed, hoeveel is dan wel okay voor Israël?

ben kokhals | 30-12-15 | 16:17

@ben kokhals | 30-12-15 | 15:48
"Ze kunnen ook naar elders in Syrië gaan, of uitwijken naar Israël bijvoorbeeld. Lekker dichtbij. Die lui behoren dus gewoon een visum aan te vragen."

Ze gaan al voor overgrote deel naar "elders in Syrie"! Het aantal interne vluchtelingen in Syrie is 6-7 miljoen! Het aantal vluchtelingen buiten Syrie is een dikke 4 miljoen. Zie bijv.
www.bbc.com/news/world-middle-east-341...

Ongeveer 6 % van het totaal aantal Syrische vluchtelingen komt richting Europa. Slechts een fractie van dat aantal naar Nederland.
Is het je overigens ontgaan dat in Syrie al bijna vijf jaar een burgeroorlog is, waarbij meer dan 200.000 doden zijn gevallen?

De veronderstelling dat Israel miljoenen Arabische vluchtelingen zou toelaten is werkelijk te debiel om op in te gaan.

savieu | 30-12-15 | 16:08

Honey I shrunk the refugees

Mr. Squits | 30-12-15 | 16:06

Best slim van Samson.
Hij moet toch ergens zijn toekomstige kiezers vandaan halen.

jfzi | 30-12-15 | 15:53

@savieu | 30-12-15 | 14:23 "Ik sprak in mijn reactie op 13:48 over mensen uit Aleppo en Tikrit."
.
Ze kunnen ook naar elders in Syrië gaan, of uitwijken naar Israël bijvoorbeeld. Lekker dichtbij. Die lui behoren dus gewoon een visum aan te vragen.

ben kokhals | 30-12-15 | 15:48

Mooi, met de nareizende familie van de gelukszoekers die al in de AZC's zitten hebben we al 300.000 opgevangen. 100.000 direct weer uitzetten en dan de grenzen dicht dus.

XaleX_2 | 30-12-15 | 15:39

Ik verkoop mijn verbouwde boerderij inclusief schuren voor 1,5 miljoen aan het COA, en vertrek daarna juichend naar een land waar ze niet massaal gestoord zijn.
de ballen.

mallekater | 30-12-15 | 15:37

Het lukt mij niet eens om de kosten per inwoner uit te rekenen, de kosten zijn zo hoog dat het getal niet op mijn display past.

Knettergek die Samson

Mich2007 | 30-12-15 | 15:35

savieu | 30-12-15 | 12:03
.
Zo te lezen heeft u het komende lange weekeinde hard nodig om even bij te komen. Sterkte.

Musset | 30-12-15 | 15:34

Levensgevaarlijk die man.

bft | 30-12-15 | 15:30

Tja, alles kan, je kunt er ook een miljoen opvangen, vraag is alleen wat er dan overblijft van het onderwijs, de ouderenzorg of de veiligheid. En aangezien het daar al niet zo goed me gaat...

DaRealSwag | 30-12-15 | 15:24

De goed opgeleide nieuwkomers zijn doorgaans de mensen die onder dictaturen van Saddam of Assad een goed leven hadden ten koste van de meerderheid van de bevolking (wat bij ons de middenklasse heet). Zij integreren in eerste instantie redelijk goed en hebben hun geld op de bank gezet in Koerdistan. Zij blijven ook hier een regentenmentaliteit hebben en zitten binnen enkele jaren hoog in de tribale PvdA boom.

Rest In Privacy | 30-12-15 | 15:20

Maar de opvang is natuurlijk niet in zijn eigen omgeving.. stel je voor, zeg!

Tiamat | 30-12-15 | 15:04

Let op: Vluchtelingen opvangen kost geld.

ZoltarTheMagnificent | 30-12-15 | 14:51

Het relevante artikel over Samsom op de site "Joop" van de weg-met-ons linkse debiele Gutmenschen wordt overspoeld met boze recaties en ligt al meer dan 3 uur stil
hahaha!

telelezer | 30-12-15 | 14:47

afdankert | 30-12-15 | 11:52
De verkrachtende verkrachter is zelfs weer losgelaten door de rechter. Fijne boel daar.

Sovy | 30-12-15 | 14:45

@--sql error-- | 30-12-15 | 13:59
"dan zijn het dus geen vluchtelingen, maar gewoon migranten"

Hoe bedoel je "dan zijn het dus geen vluchtelingen"? omdat ze engels spreken enige opleiding hebben gehad en wat te besteden hebben? Ik sprak in mijn reactie op 13:48 over mensen uit Aleppo en Tikrit. Ga gemakshalve even googlen op de situatie in beide steden. Aleppo is al jarenlang een frontlinie en grotendeels aan puin geschoten en Tikrit heeft tot niet al te lang geleden onder IS heerschappij gestaan en is eveneens voor grote delen verwoest.

savieu | 30-12-15 | 14:23

Een kamikazepiloot als partijleider.

VerenigingVanDieven | 30-12-15 | 14:17

een burgeroorlog in Europa van moslims tegen autochtonen Europeanen.
johnelec | 30-12-15 | 13:53
Dat is precies waar onze machthebbers op uit zijn.
Volgens deze jood dan.
www.youtube.com/watch?v=AvTgCChdlDo

domheid regeert | 30-12-15 | 14:08

savieu | 30-12-15 | 13:48
dan zijn het dus geen vluchtelingen, maar gewoon migranten. Dat betekend dat ze aan dezelfde eisen zouden moeten voldoen als iemand uit bijvoorbeeld Zuid-amerika: arbeidscontract tonen + taalcurses volgen + beetje spaargeld mee. Anders zou het discriminatie zijn, toch?
waarom discrimineer je niet-moslims door voor hen andere wetten te stellen?

--sql error-- | 30-12-15 | 13:59

Als je nog eens goed kijkt naar die SCP-cijfers dan is dik de helft van ons tegen, 31% neutraal en 13% vindt dat we MEER gelukzoekers op moeten vangen. Niet gevraagd is of dat er dat ook DRIE maal zo veel mogen worden als dit jaar want dan zou waarschijnlijk minder dan 10% dat een goed idee vinden. En dat terwijl het dit jaar al blinde paniek in Den Haag is en de bevolking steeds meer naar oproer neigt.

De gedachte van Diederik S. valt te lezen als een oorlogsverklaring van de linksche policor elite aan de bevolking en als hij zijn zin krijgt (en die kans is groot) dan voorspel ik een burgeroorlog compleet met bijltjesdag in Den Haag.

Het treurige is dat niemand dit wil maar een blinde elite gaat per definitie zijn ondergang tegemoet.

nlnl | 30-12-15 | 13:57

Dat ik dat niet eerder door heb gehad. Samson is het paard van Troje van de PVDA. Geef die man alle ruimte om zijn werk af te maken.

South Park | 30-12-15 | 13:54

Je moet het probleem anders benaderen- op de manier van de PvdA zelf: Didi wordt hiermee verantwoordelijk voor de braindrain van deze landen. Immers hij beweert dat ze allemaal zo goed opgeleid zijn en doet alles eraan dat ze hier zullen blijven. Asociaal en onverantwoordelijk omdat hiermee de wederopbouw kansloos wordt.

J.Slavink | 30-12-15 | 13:53

Die linkse kliek snapt niet dat ze zichzelf uitrangeren. Binnenkort een partij voor moslims en alle moslims die nu links stemmen gaan daarop stemmen waardoor de linkse partijen een groot deel van hun kiezers zullen verliezen. Het autochtone volk gaat rechts stemmen waardoor de rechtse partijen en in het bijzonder de PVV de grootste zullen worden en dan uiteindelijk een burgeroorlog in Europa van moslims tegen autochtonen Europeanen. De linkse naïve goedmens die denkt dat hij/zij zo sociaal bezig is en dat het wel goed gaat komen met hun opgedrongen moslim multicultie vergist zich enorm want de autochtone Europeaan ie niet van plan om zich door moslims te laten overheersen. Ben benieuwd wat het eerste zal gebeuren in dit door Duitsland als vazal v/d USA gestuurde Europa, een burgeroorlog of een oorlog met Rusland. Ik geloof allang niet meer dat de EU de waarborg is voor vrede eerder de garantie voor een burgeroorlog of ww3.

johnelec | 30-12-15 | 13:53

@ Sjefke7807 | 30-12-15 | 13:06
"Hoog opgeleid? Met alle respect, het merendeel kan nauwelijks de eigen naam foutloos spellen! Hoe ik dat weet? Ik heb ze zelf in de fabriek mogen mee maken. Na 3 kwartier was meneer weer weg. "Ikke stoppen, ikke naar huis, ikke niet machientje." Dit was letterlijk wat hij zei. Het werk was hem te min...."

Blijkbaar kom jij toch andere ervaringen dan ik. Bij het Irakese gezin uit Tikrit dat ik onlangs te eten had werkten beide eega's in een laboratorium en spreken daarnaast prima engels. Ook de de twee kleine jongens spraken al enigszins engels omdat ze dat op school geleerd hadden, daarnaast waren ze gek op onze twee honden. Mijn Syrische bovenbuurjongen uit Aleppo spreekt uitstekend Engels en is kunstenaar. De jongens uit Alepo die ik een jaar geleden in Istanbul tegenkwam waren lekker mellow en hielden van een feestje. Kortom; ervaringen kunnen behoorlijk verschillen zeg maar.

savieu | 30-12-15 | 13:48

Oh, wacht , dit ging, o.a. om dat incident op die kinderboerderij, maar geldt ook voor andere omgevingen in ons ( is het nog wel van ons) land.

mallekater | 30-12-15 | 13:45

Ik ben het zat.
Spuugzat.

Ik ben het vooral zat omdat er Gutmenschjes zijn die ik echt wel kan waarderen, zelfs vrienden van me, maar die dus echt een dikke plaat voor hun kop hebben en die enthousiast WEEEELKOOOM staan te schreeuwen terwijl vrijwel niemand het met ze eens is.
Iedereen mag er in, maar wie betaalt dat?
Hullie niet, WIJ.

En dan de buk/buiging, de dames en heren islamisten en maffe burkamutsen denken zich te kunnen permitteren een hollandse inrichting zoals een kinderboerderij te kunnen verzieken met hun achterlijke ideetjes.

Ik ben het zat.
SPUUGZAT.

Die trutten zijn gevlucht voor de uitwassen en de weerzinwekkende agressie van de Islam en dreinen ondanks dat nog in het rond met hun idiote kledij, want ikke is gelóóófig, en dat mag dan, hé??

Je kan dat soort toch echt niet meer serieus nemen, en wat ik alarmerend vind is dat COA, vluchtelingenwerk en deze regering dat kennelijk zo normaal vindt dat er nog veel meer van die soort binnen mogen komen..... op onze kosten....... dat dan weer wel.

Wat is er voor die vluchtelingendametjes mis mee om eindelijk eens toe te geven dat dat enge geloof van ze met die achterlijke kledij gewoon niet past in een land waarin ze gotbetert onderdak, bed, bad en brood, een uitkering, zorg en onderwijs, en allahhakkebar mag weten wat nog meer gratis krijgen hier gewoon niet past?
Moslim zijn is prima, dat zo ostentatief uitdragen niet.

Ik ben het zat.
SPUUGZAT.

mallekater | 30-12-15 | 13:43

Bovenstaande is @Sjefke7807 | 30-12-15 | 13:14

savieu | 30-12-15 | 13:36

@
"De stand van zaken in dit land is dat we het niet meer schaffen!" "We"? Je bedoelt waarschijnlijk "ik", want je spreekt niet namens Nederland en al helemaal niet namens mij (roomblanke hollander).
Als je verder onteigening, verdrijving, kolonisering en regelrechte genocide op de oorspronkelijke bevolking van Noord- en Zuid- Amerika door de Christelijke West-Europese buskruitnaties wilt vergelijken met de arbeids- onderdrukkings- en oorlogsmigratie van de vandaag de dag, dan ben je te ver heen om nog een fatsoenlijke discussie mee te voeren. De Indianen waren niet vrijgevig ongelofelijke oen! Ze raakten hun thuisland kwijt omdat ze dat met bruut geweld werd afgenomen. Je verkracht je eigen geschiedenis door dit soort a-historische nonsens uit te slaan.

"En dat is wel ons voorland, als de Islam hier zijn zin krijgt. Je ziet nu al dat verworven vrijheden, waar hard voor gestreden is, aan het interen zijn. Dit alles onder het mom van "Multikul". Ik ben er wel klaar mee!"

"De islam"? Misschien zou jij je monolitische beeld even moeten bijstellen. "De islam" krijgt het hier helemaal niet "voor het zeggen". Moslims zijn een minderheid en zullen dat ook blijven ondanks immigratie en ondanks (tijdelijke) iets hogere geboortecijfers. Daarnaast zijn ze verdeelt en versplinterd langs religieuze, taalkundige, etnische, demografische, educatieve lijnen. De politieke invloed van " de moslims" en "de islam" vandaag de dag is praktisch 0,0 ondanks het feit dat het er 1 miljoen zijn.

savieu | 30-12-15 | 13:34

savieu | 30-12-15 | 12:54
Juist die mensen hebben ze straks keihard nodig om het land weer stabiel te houden en op te bouwen.
Met alleen maar (niet-opgeleide) vrouwen, kinderen en bejaarden is dat land een eenvoudige prooi voor de volgende groep huurlingen.
Door ze hierheen te halen dragen we bij aan de instabiliteit van de Syrische regio. Wil je dat?
De jonge mannen zullen in europa nooit succesvol zijn vanwege hun grote achterstand; ze zullen worden uitgebuit door bedrijven, en daarna worden gedumpt in de WW.
Terwijl ze straks alle kansen hebben in Syrie om succesvol te zijn.

--sql error-- | 30-12-15 | 13:34

200.000... Tuurlijk didi... Heerluk zeg, die "nederlandse" volksvertegenwoordiging die zo snel mogelijk van het nederlandse volk afwil. Want asieleisers krijgen 6 kids per familie + nareizende familyleden = 2 miljoen moslims. Allemaal pvda/GroenLinks stemmers Dat dan weer wel. Echt een pvda streek.
Mijn voorstel is: Geef didi en alle pvda/GroenLinks stemmers + partijleden een stuk nederland, bv akkergebied in drenthe, en laat hen daar alleen tezamen met alle asielzoekers en buitelanders als sekte verderleven. Eens kijke hoe ellendig het er daar binnen 10 jaar uitziet. Net zo een puinzooi als ik het gemiddeld midde oosten land... Doei didi met je suffe uitspraken.

thewonderer | 30-12-15 | 13:27

"Diederik Samson roept namens de PvdA niet bijster slimme dingen, terwijl het volk tegelijkertijd massaal het tegenovergestelde wil."
.
Als de PvdA zichzelf nog steeds wil verheffen door de arbeiders te vertrappen, is dat hun probleem (immers marxisten, bolsjewisten & uitbuiters) en dat van hun analfabete electoraat. Ook als die lui handenwringend een miljardmiljoen onaangepaste afhankelijken op "de ander" willen loslaten. Wanneer het volk "massaal" het tegenovergestelde wil, zou immers in een functionerende democratie ook de volks-vertegenwoordiging "massaal" het tegenovergestelde moeten willen, en die PvdA duveltjes de middelvinger toesteken. Helaas loopt zowat het hele nep-parlement met #jesuismalafide op de revers, dus functioneert de democratie niet en daarom moet er dringend een "reset" komen. Om te beginnen lokaal. NO taxation without representation. NO Pasaran.

ben kokhals | 30-12-15 | 13:23

-weggejorist-

RedderDesVaderlands | 30-12-15 | 13:16

@savieu
De stand van zaken in dit land is dat we het niet meer schaffen! Ziek word ik van mensen die met verhulde opmerkingen racisme danwel anderszins impliceren.

Wat mensen als u willen is ons een incompatibele cultuur en religie door de strot wringen, met alle onverkwikkelijke gevolgen van dien. En even voor de goed orde; ik ben zélf van een andere cultuur! En mijn familie over de plas op het reservaat maakt zich grote zorgen om mij. Waarom? Omdat ze het zelf aan den lijve ondervonden hebben wat er gebeurt als je iets te vrijpostig bent met het toelaten van vreemdelingen. Daar plukken zij tot op de dag van vandaag de héle zure vruchten van. Googelt u maar eens op "Pine Ridge Indian Reservation". Dan kunt u zelf lezen wat er gebeurt als je té vrijgevig bent... En dat is wel ons voorland, als de Islam hier zijn zin krijgt. Je ziet nu al dat verworven vrijheden, waar hard voor gestreden is, aan het interen zijn. Dit alles onder het mom van "Multikul". Ik ben er wel klaar mee!

Sjefke7807 | 30-12-15 | 13:14

Die imbeciel staat ongetwijfeld op de loonlijst bij één of andere oliesjeik in Saoedi Arabië. Hoop dat die landverrader tzt niet vergeten wordt.

Arnold9638 | 30-12-15 | 13:13

2016 wordt het jaar van het illegaal geïmporteerde stemvee.
Het is net als met hondjes van puppiefarms.
Didi weet dat de papieren niet kloppen, dat het inteelt is en dat ze handenvol geld kosten aan verzorging en bij de dierenarts, maar wat maakt het uit als je de rekening toch lekker bij iemand anders kunt leggen?
Gewoon net doen of je echte rashonden redt en dan iedereen verplichten om mee te knuffelen.
De PvdAllochtonen heeft er werkelijk alles voor over om de achterban op te krikken.

Schietmijmaarlek | 30-12-15 | 13:08

@saveui Hoog opgeleid? Met alle respect, het merendeel kan nauwelijks de eigen naam foutloos spellen! Hoe ik dat weet? Ik heb ze zelf in de fabriek mogen mee maken. Na 3 kwartier was meneer weer weg. "Ikke stoppen, ikke naar huis, ikke niet machientje." Dit was letterlijk wat hij zei. Het werk was hem te min....

Ik ben wel klaar met de morele eigenpijperij van Zwamson en consorten. Het land is nu al nauwelijks meer leefbaar. Onze tradities en cultuur worden langs alle kanten bedreigd en belachelijk gemaakt. We staan overal op de 2e rij: huisvesting, zorg, arbeid. Want voor alle zieligerts kan ineens wél scholing etc. geregeld worden, terwijl mensen als ik gewoon bij het grof vuil gezet worden.

Zwamson, u bent gewogen en véél te licht bevonden. Hup, terug op je roze wolk, en gauw!

Sjefke7807 | 30-12-15 | 13:06

200.000 plus daarbovenop elk nog gemiddeld nog 3 extra erbij voor gezinshereniging= 800.000. En omdat we allemaal weten dat Samson (e.a) het volk altijd op grove wijze voorliegen om ons koest te houden worden dat er minstens 1 miljoen (of meer).
Neem daarbij het volgende in aanmerking:
(1) we hebben hier al bijna 3.7 miljoen allochtonen; dus 1 op elke 4,7 inwoners, oftewel voor elke 3,7 Nederlanders loopt er hier 1 allochtoon rond.
(2)ze krijgen gemiddeld 4-6 kinderen en wij maar 1,7,
(3) de grijze golf is er eerdaags niet meer,
"Do the maths" en huiver voor de toekonmst van onze (achter-klein)kinderen.
Het is verbijsterend dat de overheid dit weigert te zien

telelezer | 30-12-15 | 12:58

@--sql error-- | 30-12-15 | 12:07
"het IQ in Syrie is gemiddeld 83. Kun je mij de gegevens laten zien waaruit zou blijken dat die jonge mannen 'redelijk, tot goed opgeleid' zouden zijn? De Duitse arbeidsbureaus stellen namelijk dat hooguit 10% voldoende opleiding heeft om überhaupt een baan te hebben in europa."

Daar zijn geen directe cijfers van, maar dat wil niet zeggen dat daar geen gemiddelde vaststelling van kan worden gemaakt. Syrie, voor de oorlog, was geen rijk, maar ook geen arm land. Het bevind zich in het lagere midden inkomen segment en een gemiddelde (en voor de oorlog gestaagd klimmende) Human development index (HDI is 0.594). Het jongere deel van de populatie heeft vele malen meer mogelijkheden om onderwijs te volgen dat is nu precies het overgrote deel dat deel dat de barre tocht onderneemt. Door de bank genomen is het intelligentste en fitste deel van de vluchtelingen dat het verste reist, dit omdat ze daar de mogelijkheden en visie voor hebben en ook omdat ze simpelweg hogere eisen het leven stellen, ze zijn immers (lagere) middenklasse. Het overgrote deel van de vluchtelingen uit Syrie (dikke 7 miljoen) vlucht overigens gewoon binnen Syrie zelf www.internal-displacement.org/middle-e.... En het aantal vluchtelingen buiten Syrie bedraagt meer dan 4 miljoen, daarvan zocht tot dusverre ca. 15.000 (=ca 0.4 % hun heil in Nederland). Het feit dat een aantal hysterici zich daar onevenredig druk over maken, zegt het een en ander over de stand van het land.

savieu | 30-12-15 | 12:54

Met dank aan al die zwakzinnigen die destijds 'strategisch' hebben gestemd. En wat deed Didi het toen goed hè in de debatten? Hij was de absolute winnaar met zijn nette, niet schreeuwerige manier van debatteren! En hij had me toch een goed verhaal. Bedankt jongens (en vooral meisjes) voor jaren van ellende!

Murk Ratte | 30-12-15 | 12:52

@ecologiste | 30-12-15 | 12:14
Criminaliteitspercentage van Syriërs zal ergens tussen de 2,0 en 5,0 procent liggen (Iraniërs scoren 3,5%) X 200.000 = 4.000 a 10.000 criminelen erbij als Samson zijn zin krijgt.
.
Dat was het goed nieuws het blijkt dat de 2e en 3e generatie Marokkanen eerder crimineler werd dan minder. Ik ben er dus eigenlijk niet zo gelukkig mee als mensen niet meer terugkeren als de situatie weer redelijk op orde is in Syrië.

Beroep = Boerenlul | 30-12-15 | 12:45

je gaat je afvragen is de Islam of de PVDA het grootste gevaar voor onze vrijheid..

equal to condell | 30-12-15 | 12:45

Spijtig dat ie niet getoeterd heeft dat het er best 2 miljoen kunnen zijn.

Rest In Privacy | 30-12-15 | 12:41

Deze PvdA muppet is compleet de weg kwijt maar dit is wel de manier om stemvee binnen te halen. Hij vergeet alleen één ding. Nederland is voller dan vol ooit kan zijn. Daar waar de Nederlander ooit massaal op de PvdA stemde, stemmen nu allochtonen op de PvdA en zelfs die zijn overgestapt naar de SP en D66. Dus met de uitspraken zoals sammetje die nu heeft gedaan is de PvdA op ramkoers gekomen en tijd dus de notulen uit de stoffige PvdA lade te halen en te beginnen met het opheffen van dit partijtje. Liever gisteren dan morgen.

sportingact | 30-12-15 | 12:38

Het is moeilijk om die landverrader zijn kop kaal te scheren.

Steenrijk | 30-12-15 | 12:26

A3an | 30-12-15 | 12:14
hij vergeet dat duitsland zo'n 70 jaar geleden nogal wat inwoners heeft verloren. Er is ook veel meer ruimte in Duitsland, en Nederland is zeer dichtbevolkt. De Nederlandse maatschappij is ook veel complexer en de verzorgingsstaat veel verder doorgevoerd (duurder); in duitsland is dat echt alleen voor de onderkant van de samenleving, in NL voor iedereen. Bovendien heeft NL de afgelopen decennia al een miljoen opgevangen.

--sql error-- | 30-12-15 | 12:26

Helaas begint de PVDA ook een onherkenbaar signatuur te krijgen.Zij discrimineren de hardwerkende burger, met steeds hoger wordende ziektekosten, een gevecht om als je oud bent om nog wat zorg en huishoudhulp te krijgen. Dus inderdaad waarom geen 200.000 of meer. Zoals Merkel al zegt we "schaffen het".Sta je op een wachtlijst voor een woning, die wordt gewoon opgerekt net als de AOW leeftijd. Totaal geen probleem voor deze regering.
Vooral die COA en linkse rakkers is geen brug te ver om het naar hun zin te maken. Gaat er straks ook nog een met liefde binnengehaalde vluchteling (vaak islamitisch) over het kerstfeest beginnen. Enfin, dit is koffiedik kijken maar je wordt niet vrolijk van deze uitspraken!

black54 | 30-12-15 | 12:22

Het zou een zegen voor Nederland betekenen als dit schertsfiguur opkrast en het liefst met tegelijk Pinokkio van de lage landen.

Vitiligo | 30-12-15 | 12:20

savieu | 30-12-15 | 11:57,
.
Door dit soort "uitspraken" te doen geef je eigenlijk al aan dat je het spoor helemaal bijster bent als het aankomt op de intelligentie van de "vluchtelingen" die richting Europa trekken.

R83 | 30-12-15 | 12:19

Heb mij altijd al afgevraagd of er bij zijn studie niet iets verkeerd is gegaan. Haar totaal verdwenen en zo'n 200.000 Rad te veel geioniseerde hersencellen

Tjemig | 30-12-15 | 12:15

Is niet zo moeilijk hoor.
Duitsland 85 miljoen inwoners; 1 miljoen vluchtingen.
Nederland 17 miljoen is 1/5 aantal inwoners.
Dus het sukkeltje deelt 1 miljoen ook door 5 is 200.000

En die Duitsers gaan het ook "nicht schaffen"...

A3an | 30-12-15 | 12:14

@saveui
Ook laagopgeleid?

Steenrijk | 30-12-15 | 12:14

200.000 nieuwe PvdA stemmers erbij. CBS in 2005: "In Nederland waren er in 2002 in totaal 56 allochtone bevolkingsgroepen met een bevolkingsomvang van minimaal 4.000 personen. Daarvan
tellen de Dominicaanse (5,9%) en Antilliaanse (5,6%) bevolkingsgroepen het hoogste percentage geregistreerde verdachten. Onder de bovenste vijftien bevolkingsgroepen met hoge verdachtenpercentages bevinden zich veel groepen van Afrikaanse herkomst. Angola (4,9%), (4,5%), Sierra Leone (3,9%), Tunesië (3,7%) en Algerije (3,7%), Marokko (3,3%), Kaapverdië (3,3%), Nigeria (3,2%), Somalië (3,1%) en Ethiopië (2,7%) kennen hoge percentages.
Suriname (3,6%), de voormalige Sovjet-Unie (3,1%) en Iran (2,8% ) maken deel uit van de vijftien herkomstgroeperingen met de hoogste percentages. De westerse allochtonen uit de Verenigde Staten, Canada, Zuid-Afrika en Australië kennen lage verdachtenpercentages. Japanners, die overigens als
westerse allochtonen worden beschouwd, zijn naar verhouding het minst als verdachte geregistreerd (0,6%), gevolgd door de Denen (0,7%) en HongKong Chinezen (0,7%)". cbs.nl/NR/rdonlyres/FA26E32C-250B-4D1D...

ecologiste | 30-12-15 | 12:14

savieu | 30-12-15 | 11:57
het IQ in Syrie is gemiddeld 83. Kun je mij de gegevens laten zien waaruit zou blijken dat die jonge mannen 'redelijk, tot goed opgeleid' zouden zijn? De Duitse arbeidsbureaus stellen namelijk dat hooguit 10% voldoende opleiding heeft om überhaupt een baan te hebben in europa.

--sql error-- | 30-12-15 | 12:07

Samsom is de grootste ramp voor Nederland sinds lange tijd. Dit land zet trouwens wel een zwangere Yezidi vrouw uit naar Roemenië maar haalt tegelijkertijd duizenden jonge gezonde mannelijke gelukszoekers binnen. In die context is het al een belachelijke hypocriete uitspraak.
www.rtlnieuws.nl/nieuws/binnenland/zwa...

miss error | 30-12-15 | 12:07

van Spagaaten | 30-12-15 | 09:17
Wat heb jij gelezen voor het slapen gaan? Jip en Janneke?
1+1 | 30-12-15 | 09:18

Klopt! Daar zit overigens wel een clou in, wat is de jouwe? Als Didi zomaar wat roept merken we dat aan zn antwoord. Als ie t heeft berekend zal ie t vast willen delen met ons.

van Spagaaten | 30-12-15 | 12:05

@Musset | 30-12-15 | 11:53
"Vluchtelingen (watersnood Engeland bv.) zijn natuurlijk hartelijk welkom."
Hebben mensen in Engeland te vrezen van oorlog of continue vervolging van overheidswege of gewapende milities over een periode van minimaal meerdere jaren? Hebben zij geen functionerende democratisch staatsinstituties waar zij op terug kunnen vallen na de malaise die hun is overkomen? Leven zij niet in welvarende land, waar zaken als verzekeringen, spaartegoeden, overheidsfondsen voor wederopbouw etc. etc. redelijk tot goed geregeld zijn? Is het onheil dat hen is overkomen niet vrij beperkt, zowel in tijd als op geografische schaal, zodat zij genoeg gelegenheid hebben hun leven weer op te bouwen, al dan niet met hulp van naasten, overheid en verzekeringen? Waarom lul jij zo uit je nek?

savieu | 30-12-15 | 12:03

Naast de chaos in de huisvesting (voor hen geen 10 jaar op de wachtljst), de chaos in het onderwijs (taalachterstand) en de chaos met de uitkeringen (de meesten vinden geen baan) zijn er enorme kosten voor de komende chaos in de zorg. Immers: velen brengen zeer besmettelijke en ongeneeslijke ziektes mee, zoals besmettelijke HIV, AIDS, (deze vooral onder Midden-Afrikanen en Somaliers), ongeneeslijke zeer besmettelijke tuberculose, scabies en andere huidziektes, malaria en noem alles maar op.
En de Nederlandse burger moet machteloos toekijken en wordt via de belastinggestapo gedwongen om te dokken, terwijl onze eigen opa's en oma's in hun poepluiers liggen te kreperen omdat er voor hen (zogenaamd) geen geld is, en de voedselbanken niet meer weten waar ze hun eten vandaan moeten halen
Hoezeer de Haagse trawanten van Brussel lak hebben aan hun eigen bevolking (die ze geacht worden te vertegenwoordigen) bewijst wel het feit dat de staatssecretaris voor de zorg Van Rijn (PvdA natuurlijk) zijn eigen moeder in haar urine luier laat liggen
politiek.tpo.nl/2014/11/04/demente-bej...
-
Maar wel honderden miljarden Euro's lenen www.destaatsschuldmeter.nl/
op de internationale geldmarkt om het buitenland te onderhouden en daarnaast ook nog hun asieleisers hier in alle luxe (plus uitkeringen) onder te brengen.
Een staatsschuld waarvoor onze (achter-achter-klein)kinderen levensklang zullen moeten werken om alleen al de rente te betalen.

telelezer | 30-12-15 | 12:00

Er zijn dit jaar ca. 40.000 asielzoekers in NL aangekomen (dat is incl. gezinshereniging) Dat is ca. 0,2 van de Nederlandse bevolking. Het gros hiervan (zeker bij de Syriers) is jong en redelijk, tot goed opgeleid. Dat dit gegeven het een aantal mensen dun door de broek doet lopen zegt wel het een en ander over stand van het land.

savieu | 30-12-15 | 11:57

Met de vluchtelingenstroom......
.
En ik maar denken dat het om migranten gaat. Vluchtelingen (watersnood Engeland bv.) zijn natuurlijk hartelijk welkom.

Musset | 30-12-15 | 11:53

- Vluchtelingen Welkom -
Echte Gutmenschen gaan door tot het gaatje...
mobile.twitter.com/OnlineMagazin/stat...
Eigenlijk weet ik niet goed hoe ik hier op mag / kan / wens te reageren.
Het is bizar, hilarisch en diep triest tezamen. Eigenlijk niet te vatten en tegelijk ook weer voorspelbaar.

Wie gaat er het toekomstig vervolg hiervan voorspellen? (vluchtelingen gaan over tot 'the next level')

afdankert | 30-12-15 | 11:52

Knettergek.
Welk lucratief baantje krijgt hij en bij welk multinational na zijn politieke carrière?

Een andere verklaring kan er niet zijn.

Het moet in gevoerd worden dat politici de eerste tien jaren na hun politieke carrière verboden wordt om een baan te bemachtigen in het bedrijfsleven en de semi publieke sector zoals zorgverzekeraars om de nieuwe vorm corruptie tegen te gaan.
Dan maar 10 jaren wachtgeldregeling dat is uiteindelijk beter voor het klootjesvolk.

Het liefst zou ik een bindend referendum zien over alle onderwerpen want dat heb je dit soort corruptie helemaal niet, zie Zwitserland.
Maar ja, het volk stemt Pvvd'66Acda en zijn allen tegen het bindend referendum.
Jammer, je krijgt wat je stemt.

ProAsfalt | 30-12-15 | 11:52

En toch hè, hij noemt voor het eerst een écht getal met échte cijfertjes als bovengrens. De onderbuikers op links hebben de pest aan cijfertjes, want koud en inhumaan en de wereld is van iedereen enzo. Benieuwd als no. 200.001 een Mauro'tje met bambi-ogen is, maar eigenlijk weten we iedereen het antwoord van links dan wel weer.

klön | 30-12-15 | 11:48

Ik zie de peiling van Maurice (hoax) de Hond volgende week weer met veel belangstelling tegemoet.

PVDA zakt verder naar 8 zetels. Oorzaak het Nederlands volk wil geen 200.000 vluchtelingen.
op weg naar 0 zetels...

luto | 30-12-15 | 11:47

-weggejorist-

Vitiligo | 30-12-15 | 11:46

Klinkt logisch als men in Geldermalsen en Oranje elkaar nu al de harses in slaat, dat je dan als verantwoordelijke politicus zegt: kunnen er best nog 4x zoveel worden hoor. In welke wereld leeft die man eigenlijk, dat ontgaat mij werkelijk volledig.

Dutchbeaurouge | 30-12-15 | 11:45

@ bergk | 30-12-15 | 09:10
"Rillingen over mijn rug..... de npo schuwt het niet om ook kinderen al volle bak te indoctrineren."
Ja, vergis je er niet in hoe subtiel als dat gaat.
Toen ik in de jaren 80 op de lagere school zat werd je ook al doodgegooid met blaadjes als SamSam over de arme negertjes in Afrika.
Ook op het voortgezet en hoger onderwijs is verreweg het grootste deel van de docenten links tot zeer links.

gas-man | 30-12-15 | 11:44

Vleespet,gezien de reacties al uit de lande,lijkt het mij wijs om zelf vast een paar koffers klaar te zetten.
Wel eens van bijltjesdag gehoord?

Steenrijk | 30-12-15 | 11:44

Destijds werd de CD van Janmaat verboden, omdat ze racistisch zou zijn. Nu lijkt de PvdA stelling te nemen tegen de eigen bevolking door het willen importeren van nog meer islam (want uiteindelijk zijn de meeste van de zogenaamde vluchtelingen islamiet). Waar blijft nu de discussie over het verbieden van de PvdA die door deze islamimport de eigen bevolking lijkt te willen decimeren?

Rokus3013 | 30-12-15 | 11:42

Volgens mij werpt Samson hier al de handdoek in de ring, hij roept maar een getal en de discussie begint. Hiervoor durfde geen enkele partij een getal te noemen dat was veel te "eng".
.
Dat is de helft van het probleem nu komt Asscher en die is nog gemener en gluiperiger. Die plakt zo het etiket Criminogeen op uw voorhoofd zonder veroordeling of strafblad maar op basis van uw kennissenkring. Daar heeft u in het dagelijks leven geen last van totdat u bij een bank komt om zaken te doen, toevallig wordt staande gehouden door politie bij een algemene controle.

Beroep = Boerenlul | 30-12-15 | 11:35

telelezer | 30-12-15 | 11:21
Belgisch/Franse toestanden zijn niet ver weg. Helemaal niet zelfs, want laten we niet vergeten dat er al nogal wat verijdeld is. Wel vrees ik voor de mankracht van het Nederlandse korps. Of dat nou politie is of speciale eenheden. Maar mis gaat het. Geef ik je op een briefje.

chicago river | 30-12-15 | 11:31

-weggejorist-

ljcoster | 30-12-15 | 11:31

Die Samsung kakelt als een kip zonder kop. Er is een effectieve manier om dit soort onzin uit de politiek te bannen: PvdA naar NUL zetels. NUL zetels.

ljcoster | 30-12-15 | 11:30

Na Mutti Merkel is ook Mutti Samsom totaal doorgedraaid.
Tijd voor beiden dat ze het veld ruimen en als de weerlicht opsodemieteren.

Conan de Rabarber | 30-12-15 | 11:29

200k "vluchtelingen".
Nu maar hopen dat de kiezer over 1,5 jaar zich dit nog weet te herinneren.
Ik verbaas me over de naïeviteit van het pvda bestuur. Deze club is elke realiteitszin kwijt en leeft nog met het idee dat "ze het wel kunnen uitleggen" aan het gepeupel. Dan onderschat ...... nee, dan minacht je de kiezers. Wat een walgelijke KUT partij is dit geworden.

Anjin Mohammed | 30-12-15 | 11:28

En dan durft die löl met vingers nog te zeggen:" De kiezer krijgt altijd gelijk", de wezenloze.

KaiserSoza | 30-12-15 | 11:27

Het wordt steeds enger en enger in ons(hoe lang nog) Nederlandje. En wij Nederlanders moeten machteloos toezien hoe ons land en de toekmst van onze (achterklein)kinderen wordt vernield door de Haagse marionetten van Brussel mbv hun trawanten van de MSM.

telelezer | 30-12-15 | 11:21

-weggejorist-

exit religion | 30-12-15 | 11:21

Er moet gevreesd worden dat, na dit baantje met een negatief evaluatiecijfer, deze doofstomblinde linksdwerg ergens in de hogere echelons van het hulpverleningswezen nog meer schade in Nederland gaat aanrichten. Hij kent immers de zieligemensenmaterie op het hoogste beleidsniveau en weet inmiddels hoe je besluitvorming frustreert en manipuleert, hoe je realisten de pas afsnijdt en ieder stopsignaal van het electoraat negeert.

De Vrijlansier | 30-12-15 | 11:20

Deze staatsterrorist moet asap van het toneel verdwijnen. Een emmer slijm is het.

Ronnie uit Helmond | 30-12-15 | 11:19

Muxje | 30-12-15 | 11:07
je snapt niet dat die immigranten zich niet willen laten registreren? ze willen niet en blijven dus ver uit de buurt van registratie-locaties. kun je wel 'hulp' op af sturen, maar dat gaat niets veranderen; het is gewoon wederom een truc van griekenland en zo lijkt het alsof er iets veranderd, maar in werkelijkheid dus niets.

Bovendien klopt je aannames niet rond de financiën. Het budget voor ouderenzorg is 3,2miljard. Dus als je iedere oudere laat verhongeren en creperen (zoals jij voorstelt) dan kun je nog maar de helft van het aantal immigranten bekostigen.

--sql error-- | 30-12-15 | 11:18

Prachtige man, die Samsom. Dunt eigenhandig een krimpende minderheid uit en veegt intussen zijn reet af aan de groeiende meerderheid. Dat hij zo'n plaat voor zijn kop heeft is met dat Brueghelgezicht dan wel weer een voordeel.

metzonderzijwieltjes | 30-12-15 | 11:17

Didi leidt de PvdA met vaste hand naar 3 zetels. Prima toch !

Lichtstadfan | 30-12-15 | 11:15

Misschien in zijn eigen achtertuin !

Duarte | 30-12-15 | 11:14

Nederland zal ernstig verder destabiliseren op deze manier. De geweldloze Wilders zal overvleugeld worden door neo-nazi's die aanslagen gaan plegen en burgeroorlog ligt op de loer. Samsom is niet eens een useful idioot meer maar een gewone enorm stomme. Arme naïevelingen die nog op hem zullen stemmen. Het lachen zal ze vergaan.

Rest In Privacy | 30-12-15 | 11:12

Het doek was in 2017 toch wel gevallen voor hem, zelfs zonder deze 'ietwat vreemde' uitspraak (<-- zie hoe netjes!)
Poll: Samson solliciteert hiermee voor functie binnen COA/ Vluchtelingenwerk ja of nee?

resident prutte | 30-12-15 | 11:11

In de 17e eeuw werden krankzinnigen verbrand

telelezer | 30-12-15 | 11:11

Samsom wil meer links import kiesvee en "vergeet" daarom dat ze elk ook nog eens gemiddeld 3 mensen extra hierheen halen wegens gezinshereniging; dat is dan totaal 4x 200.000= 800.000 en daarnaast een enorm hoog geboortecijfer hebben!.. Hij "vergeet" ook dat we al bijna 3.700.000 allochtonen in NL hebben ((schrik niet: dus al 1 op 4,6 inwoners is allochtoon..!) (bron CBS) statline.cbs.nl/StatWeb/publication/?V...

telelezer | 30-12-15 | 11:11

op naar de 0 zetels en grenzen dicht , eerst de klerebende van dit slechtste kabinet ever op zien te gaan ruimen.

(c)ZWITSUL | 30-12-15 | 11:08

@--sql error--: 6 Mld kunnen we prima missen. Of we pompen wat extra gas op, of we geven wat minder aan ontwikkelingshulp, of aan ouderenzorg, of we verhogen de accijns op benzine. Als we maar willen.

Dat we níet willen is een ander verhaal. En dat "we" (ons incompetente bestuur) dit organisatorisch niet aan kunnen ben ik helemaal met je eens. Overigens heeft het wel geholpen om Griekenland te dreigen met uitzetting uit Schengen; er gaan nu extra grensbewakers die kant op, en zij gaan onder andere helpen met de registratie. Dat Griekenland dat eerder niet wilde snap ik ook wel... de meeste immigranten komen daar binnen en dat geeft ook behoorlijk wat overlast, maar dat land vangt nauwelijks mensen op voor langere termijn.

Muxje | 30-12-15 | 11:07

Vele mensen weten nog steeds niet dat de naam SamsoM is, en niet met een N , sukkels !

edelweiss | 30-12-15 | 11:06

Op de Joop hebben ze dit ook als topic, islamofacist van Jole is al uren bezig de reacties te censureren, over twee uur worden de eerste comments vrijgegeven...

eerstneukendanpraten | 30-12-15 | 11:04

Ik wist niet dat de tuin van Dietje zo groot was. Optyften gauw! -met dit hersenspinsel We zitten al aan de max met de hereniging meegerekend.

Het Noorden | 30-12-15 | 11:02

Hij ouwehoert maar wat. Kijk mij eens goed wezen.
Maar hij heeft toch al een nieuwe vriendin?

Piet Karbiet | 30-12-15 | 10:58

wapster | 30-12-15 | 10:50
Om precies te zijn: het dubbele. Weet ik sinds jaar en dag uit 1e hand.

chicago river | 30-12-15 | 10:55

Sinds de PvdA probeert mee te piesen in de pot zijn er al ruim een miljoen "vluchtelingen" binnen gekomen. Gaan ze nu ook meewerken om het teveel van 800000 uit te zetten?

Steinway | 30-12-15 | 10:55

Onze glazen bol kijker in het Nederlands Dagblad:
Samsom noemt dat aantal 'op een bevolking van zeventien miljoen mensen een overzichtelijke hoeveelheid'. 'Daar is draagvlak voor, maar niet als het er misschien 300 duizend worden.'

Draagvlak ?? Waar en hoe kom je daar bij? En de volgende oorlog Diederik in 2017 en 2018 en 2019 ????
Ach ... hou maar op..één gek kan meer dingen stellen dan 10 wijzen kunnen beantwoorden zei mijn oma vroeger.

daytripper | 30-12-15 | 10:54

Iedere keer dat je denkt dat de rek er wel uit is, verzinnen ze bij de PvdA wel weer iets nieuws om je te schokkeren.

Ikhebeenvraag | 30-12-15 | 10:53

deraderendraaien | 30-12-15 | 09:51
Dit is een hele enge ontwikkeling. En wat u zegt, deze groep worden de 'nieuwe' PvdA stemmers en reken maar dat Zwamson dit heel snel gaat regelen. Zelf denk ik dat het eerste ballonnetje volgend jaar wordt opgelaten.....

mom van avezaath | 30-12-15 | 10:53

Als Didi in 1939 geleefd had, was ie waarschijnlijk met de uitspraak gekomen: "200.000 Duitsers kunnen we hebben." ( Duitsland stuurde slechts 150.000 man, maar dit terzijde.)

funkyd | 30-12-15 | 10:50

Vanochtend nog te lezen dat er een tekort is aan onderwijzers voor gelukzoekerskindertjes. Kwam ook door de groepsgrootte van gemiddeld 15 leerlingen.
De gemiddelde groepsgrootte voor Nederlandse kindertjes ligt uiteraard een stuk hoger, maar dat is logisch, want weg met ons.

wapster | 30-12-15 | 10:50

Muxje | 30-12-15 | 09:53
de kosten zijn niet te behappen.
Ze kosten ongeveer 30.000 per jaar per immigrant, dus 6miljard per jaar. oftwel iedere nederlander moet jaarlijks 350 daarvoor lappen. Dat is bijna €1000,- per werkende Nederlander. Dat kan simpelweg niet.

--sql error-- | 30-12-15 | 10:49

Mensen die nog steeds SamsoN zeggen neem ik niet meer serieus.

HMCuiteraard | 30-12-15 | 10:49

Nog altijd blijft onduidelijk hoeveel (´uitgeprocedeerde´) asielzoekers ons mam Tineke Bennema heeft ´opgevangen´. De ´schrijfster´ komend uit Palestina met haar (uitgewoonde?)woning in Breda.

chicago river | 30-12-15 | 10:48

Faciliteren is parasiteren. Geef ze niets en ze gaan vanzelf weer weg. Het is toch van de zotte om mensen die nooit wat hebben bijgedragen en geen enkele binding hebben met onze samenleving hier massaal een beetje vakantie komen vieren op onze kosten? Dit zijn onze centen, bestemd voor onze zieken en niet werkenden. Dat is al duur, maar hoort bij een beschaafde samenleving. Dit beleid is gewoon meer dan asociaal en dan heb ik het nog niet eens over de ellende die je binnenhaalt met hele volksstammen moslims. Hier moet een vilein plan achter zitten en het riekt dan ook zwaar naar verraad.

Vindefin | 30-12-15 | 10:48

Begrijpelijk, 200,000 zijn namelijk drie zetels voor de PvdA alle nietsnuttende werkeloze asielzoekers stemmen straks namelijk gewoon PVdA en Samsom zit niet met deze aantallen want zijn stemmers betalen geen belasting en de asielzoekers komen niet bij hem in de grachtengordel, wassenaar, Aardenhout of in het Bezuidenhout terecht. Tijd voor een revolutie waarbij de politici als de eieren dienen waarvan wij een omelet gaan maken.

BananaMonarchy | 30-12-15 | 10:47

Jongens, niemand met morphing-software die een nieuw gifje kan maken van Didi met deze afbeelding? Voor veelvuldig gebruik in 2016... i.ytimg.com/vi/kqzyzGz66kw/maxresdefa...

Jos Tiebent | 30-12-15 | 10:45

Jullie onderschatten Diedje. Hij heeft namelijk ook al erg goed door hoe zijn PvdAllah erbij staat in de peilingen, dus zoekt hij alvast zijn 'way out'. Waarschijnlijk zijn zijn sollicitatiebrieven naar allerlei grootgraai-overheids-'diensten' al onderweg. Directeur van het COA, best een leuk baantje toch en het schuift ook heel redelijk... denkt Diedje.

EefjeWentelteefje | 30-12-15 | 10:44

Saik0 | 30-12-15 | 09:45
het gaat wèl om de aantallen. Alleen stumperts die niet kunnen rekenen gebruiken dat als argument.
Het is ook buitengewoon naief te denken dat de overheid het 'inchecken' moet regelen (je bedoeld waarschijnlijk registratie ipv inchecken?).
De immigranten willen niet registreren totdat ze in Duitsland of NL zijn. Wat wil je doen dan, onder dwang aten registreren in Griekenland, desnoods met geweld?
Uiteraard gaat Griekenland of Italie dat niet doen (want dat kunnen ze niet betalen, ze zijn dan ook verplicht onderdak te bieden). Het is niet de overheid, maar de domme mensen zelf die maar niet willen zien dat het een invasie is van profiteurs die onze verzorgingsstaat kapot maken.
We kunnen dit simpelweg niet aan, ook al zou men het willen.

--sql error-- | 30-12-15 | 10:43

Samson denkt vast ,laat ze allemaal maar komen die woestijn bewoners het is toch verre familie van mij ,beter dan de autochtonen .

blauwe zander | 30-12-15 | 10:43

Amerika -de aanstichter van deze onzin- neemt er 10.000 op. Een fractie van het hele aantal! Maar wel lekker ons vertellen dat we ze niet terug mogen sturen. Waarom tonen onze leiders geen ballen, en roepen ze Amerika niet ter verantwoording? Of heeft Amerika al genoeg ellende met hun relnegers?

Piet van het Padje | 30-12-15 | 10:42

We hebben nu dus een getal. Maar belangrijker nog: dat getal impliceert een limiet aan het aantal mensen dat de samenleving kan absorberen. Samsom stelt dat die limiet bij 200.000 ligt.

Dat is vreemd en niet consequent. Of je hanteert een limiet of niet. Vluchtelingenverdragen hanteren geen limieten bijvoorbeeld, want de noodzaak tot ethisch handelen kent in principe geen grenzen. Tot de dood erop volgt.

Wie wel een limiet hanteert verkiest dus in laatste instantie zelfbehoud boven ethiek.

Daarmee zegt Samsom in essentie precies hetzelfde als Wilders. Uiteindelijk gaat het beide heren om het voortbestaan van Nl zoals wij dat kennen.

Alleen schat Wilders het maximale absorptievermogen lager in, namelijk vrijwel nul.
Die afweging is Wilders' recht. Een ander legt 'm bij 50.000, weer een ander bij 8.000.000.

Waarom de ene een racist is en de ander een goed mens is niet duidelijk.

Magdatkandat | 30-12-15 | 10:41

Nooit je tegenstander onderschatten mensen. In 2017 zullen we weer verzuchten waarom zoveel mensen zo dom zijn om toch weer op die PvdA te stemmen...

BASinnic | 30-12-15 | 10:39

Samsom is gewoon bezig zijn partij naar het absolute dieptepunt te brengen. Hier zouden wij hem zonder meer erkentelijk voor moeten zijn.
Of zou Samsom nog even een lange neus willen trekken naar de in zijn ogen xenofobe, intolerante en zeer racistische autochtone burger voordat zijn partij van generlei politieke waarde meer is in de Nederlandse politiek?

BadLieutenant | 30-12-15 | 10:37

En mevrour Adje Uiilskuiken is het hier mee eens?
Deze fundamentalistische gek krijgt nog steeds een podium om zijn absurde plannen over burger heen te strooien, gesteund door volidioot Asscher en de rest van die linkse wegkijkers gaat dit land echt ten onder.
Als er geen massa opstaat om tegen dit linkse leger te strijden, te beginnen met het NPO te ontmantelen, gaan we kijkend hoe dit land overlopen en overgenomen wordt!

lanexx | 30-12-15 | 10:37

-weggejorist-

meneer Q | 30-12-15 | 10:36

Niet de wil van een politicus bepaalt het beleid. Uiteindelijk bepaalt Het Volk dat zelf. Onafhankelijk van de linxe policor wensen van snotfluimen zoals Dramsom.
Aangepast (!) gedrag van de migrant helpt de acceptatiegrens te verhogen. Onaangepast gedrag, zoals meestal, veroorzaakt (op volgorde) ontevredenheid, negeren van, heil zoeken bij m.n. de PVV, maatschappelijke polarisatie, burgerwachten, vechtpartijen en uiteindelijk een burgeroorlog.
Elke -democratisch gekozen- regering die het zover (heeft) laten komen maakt zich schuldig aan overtreding van diverse Grondwettelijke artikelen, en zal hiervoor vervolgd moeten worden. Te denken valt aan beschuldigingen zoals machtsmisbruik en discriminatie (van de EIGEN bevolking)

pennestront | 30-12-15 | 10:36

Aan dweilen begint men niet eens; de kraan gaat alleen nog verder open. Zo rollen de PvdA en haar vrindjes (13%).

balustrade | 30-12-15 | 10:35

Saik0 | 30-12-15 | 09:45

Jij schrijft dat het hem niet zit in de aantallen? Pardon? 100.000, 200.000, 3.000.000, 5.000.000...
het maakt allemaal toch niet uit, mits we ze maar een beetje gespreid opvangen? Verder schrijf je: goed inchecken met een controle van identiteit. En dan? Dit is een enorme simplificatie van de huidige migrantencrisis Je moet het "vluchtelingenprobleem" veel breder trekken. In de allereerste plaats kost dit geld... miljarden, jaar in jaar uit, die we in Nederland veel beter kunnen besteden. Verder ben ik fel tegen een demografische ontwrichting van de autochtone Nederlander. Zo langzamerhand zijn we vierderangs burger in eigen land geworden. Ik geloof niet in de multi-culturele heilstaat en heb genoeg gezien gelezen dat de Islam (letterlijke betekenis: onderwerping) een aartsgevaarlijke ideologie is waarbij de nazi's bij verbleken. En wat zijn de meeste vluchtelingen? Juist... aanhangers van de Islam. Intergratie 1 is al mislukt, op basis waarvan denkt men dat integratie 2 wel gaat lukken? Helaas hebben de meeste mensen last van cognitieve dissonantie. Zoek zelf maar op wat dat betekent.

The Opinionator | 30-12-15 | 10:29

Dan moet je nu stoppen met de import. Want na de gezinsherenigingsgolf ZIJN het er 200.000.
En dan gaan ze er nog wat kinderen bij maken. En die krijgen er ook allemaal minstens 4.
Die 50.000 van dit jaar zijn er over 40 jaar 200.000x4x4 = 3.200.000.
En hoeveel komen er volgend jaar?

Vogelbeest | 30-12-15 | 10:26

Samsoms denkmodel is gevaarlijk simpel. Het aantal nieuwen op het totaal- alleen kwantitatief. Niet wat dit voor het land betekent aan gevolgen op termijn: voor de eigen cultuur, veiligheid, behoud verzorgingsstaat,de nodige cohesie,de import van conflicten,onderwijs etc. Daar heb ik hem nog nooit over gehoord. De politiek moet gedwongen worden ook te spreken over gevolgen op termijn- niet alleen over aantallen opvangplaatsen.

J.Slavink | 30-12-15 | 10:23

Op naar de nul zetels, wat een verrijking!!!

Plakbakbloedworst | 30-12-15 | 10:22

-weggejorist-

Makambaatje | 30-12-15 | 10:21

Samsom weer in de bocht. Denk ook nog even aan wat nos.nl neerpende met een interview met Rutte:

Rutte: ´Nee, gelijktijdig met de verbetering van het onderzoek van het CBS, is ook de methode van rekenen aangepast. Cijferaars van de EU hanteren nu een nieuwe definitie van de term bruto binnenlands product (bbp), die beter aansluit bij wat elders in de wereld gebruikelijk is.´

Dat is toch prachtig. Gewoon als semi-overheid instelling een ´nieuwe rekenwijze´ uit je mouw schudden.

Een nieuwe rekenwijze. Knap.

chicago river | 30-12-15 | 10:20

@Dhr. de Wit | 30-12-15 | 10:05

U heeft 'm.
.
Now close rank, and let's take the battle to them.

Parel van het Zuiden | 30-12-15 | 10:19

Een wens voor 2016? Minder, minder, minder PvdA! En als ik de polls zie is die wens al uitgekomen, laten we Samson en z'n zinkende bootje daarom toch vooral niet serieus nemen.

DasNouJammer | 30-12-15 | 10:16

-weggejorist-

marcotherock4862 | 30-12-15 | 10:15

Hee samsom. Een vliegdekschip is ook een "overzichtelijke investering" op een BNP van ruim 800 mld. Doen?

Gen. Maximus | 30-12-15 | 10:14

Je moet de immigranten optellen bij de 600.000 werkelozen en (kweetniethoeveel) bestuursambtenaren, gepensioneerden en kinderen. Dat zijn de inproductieven en die moet je afzetten tegen de mensen met die actief zijn met het verhogen van de welvaart in Nederland (mensen die in de private sector hun geld verdienen of ambtenaren die in een werkelijke behoefte voorzien (verpleegsters, politieagenten, e.d.)) en dan krijg je een beeld van de verhoudingen. 200.000 op 17 miljoen geeft een verkeerd beeld van de druk die deze immigratie legt op het sociale voorzieningen systeem. Overigens is immigratie in ons land door mensen die geen bijdrage leveren aan de welvaart vragen om problemen. Milton Friedman legt het eventjes uit: www.youtube.com/watch?v=3eyJIbSgdSE

pislink | 30-12-15 | 10:13

Sterph laplul, sterph!

eerstneukendanpraten | 30-12-15 | 10:11

@henk voedselbank | 30-12-15 | 09:01
De dochter van Samsom loopt een steeds groter risico verkracht te worden met al dat loslopende wild. Of misschien houdt Samsom zijn dochter wel veilig binnen en worden alleen de dochters van anderen verkracht, dan is het niet erg voor iemand als Samsom. Zo rollen ze in Den Haag. Zorgen voor zichzelf en het volk in de ellende storten. Het is tijd voor hooivorken. Maar dat was het jaren geleden ook al.

Thunderbird | 30-12-15 | 10:10

meneer Q | 30-12-15 | 09:58

dus ... wie is nu diegeen die in het neo geconcentreerde kamp nederland woont?

de eeuwig asiel eisende of de belastingbetaler ???

U mag het zeggen!

Centauri3 | 30-12-15 | 10:10

Zodra het van die mooie ronde getallen zijn (en dat zijn het bijna altijd) dan weet je dat het natte vinger werk is.

Der Schnitzeljäger | 30-12-15 | 10:10

Oja,plek zat in de noordzee

Steenrijk | 30-12-15 | 10:10

Het is weer tijd aan het worden van de goede voornemens. Samsam, u weet wel de man van het eerlijke verhaal (kuch), is er wat vroeg mee. Loopt voor de massa uit als de grote inspirerende leider.
Ik heb ook voornemens voor 2016: NEE, HET IS GENOEG GEWEEST, weg met de policors, weg met Rutte en Samson! Ik stem niet langer op een partij die Nederland verkwanselt, die Nederlandse normen en waarden overboord kiepert, ik wil mijn land terug!

LaatmaarLu? | 30-12-15 | 10:08

Vleespet,als je tussen dat tuig wil wonen vertrek dan naar het midden-oosten,probeer je hobbys aub niet aan mij en mijn kinderen op te dringen,stuk vuilnis.

Steenrijk | 30-12-15 | 10:07

@Parel van het Zuiden | 30-12-15 | 09:57
Goed plan.
Misschien is het te linken aan het referendum van GS en Burger comité EU omdat de instroomellende uiteindelijk uit de koker van Brussel(Berlijn)komt?

deraderendraaien | 30-12-15 | 10:07

Tien keer opgepakt door de politie. Ze hebben hem laten lopen. Hadden ze niet moeten den. Samsom spoorde al niet toen hij jonger was en nu nog steeds niet.

Thunderbird | 30-12-15 | 10:07

Samsom en zijn wanen moeten inpakken en oprotten. Hij is als politicus al ruim vier jaar niet meer serieus te nemen. Het feit dat hij er nog zit maakt dat we ook deze regering niet meer serieus kunnen nemen.

Thunderbird | 30-12-15 | 10:06

@Parel van het Zuiden | 30-12-15 | 09:57
Die campagne schrijft zich bijna vanzelf.
Zelf denk ik dat hapklare brokken het beste werken, zoals:
- meer vluchtelingen of meer zorg voor uw oma?
- meer vluchtelingen of meer banen voor uw kind?
- meer vluchtelingen of meer huizen voor autochtonen?
- meer vluchtelingen of minder islam in Nederland?

Het moet zo zwart/wit mogelijk want de nuance van grijs zijn we ruimschoots voorbij.

Dhr. de Wit | 30-12-15 | 10:05

Wat Angela 'wir schaffen daß' Merkel kan, kan ik ook, moet Diederik gedacht hebben. Blijkbaar is het nog niet helemaal tot Diederik doorgedrongen dat die opmerking van Angela inmiddels is ingehaald door de realiteit. Diederik leeft overduidelijk nog steeds in een droomwereld.
Diederik zou beter zijn oor eens te luister leggen bij zijn collega sociaal-democraat Milos 'het is het paard van Troje wat we binnenhalen' Zeman.

VanBukkem | 30-12-15 | 10:05

Wat in Nederland is opgebouwd in 50jaar, wordt in pakweg 10 jaar en counting afgebroken. Triest.

AEX | 30-12-15 | 10:05

Ja Quid, maar vergeet niet : Samsom is idealist en dan hoef je niet naar de realiteit te kijken en al helemaal niet naar de kiezer al ben je dan met hun op passende momenten *kuch* "bezorgd".
Zelfs als éénpersoons destructiebedrijf : je idealen, mensen in nood redden, lever je niet in. Op naar de 5 zetels!!
Waar is de volgende oorlog? Oekraine is opgestart. wat hebben we nog in file voor de komende 2 jaar? Mali? Wat is de route? Libië? Moet een eitje zijn, qua oversteek dan. Geld op bij Erdogan :je bent welkom.

daytripper | 30-12-15 | 10:03

de Voorzittert | 30-12-15 | 09:44
Ze willen geen echte vluchtelingen als buren, maar onder die 200.000 zitten 0 echte vluchtelingen (#feit want al 7 veilige landen doorkruist) en ze willen geen niet-moslims als buren.
Ze hebben trouwens verder niks te willen, want in hun grote sprookjesboek over de avonturen van een pedofiele massamoordenaar staat dat ze zoveel mogelijk gebieden moeten veroveren, en wat dat betreft loopt het hier voor hen op rolletjes dankzij klapmongeaulen als samsom.

Cuyahoga | 30-12-15 | 10:03

Hey Johhhhny Boy, wie is hier nu de dommerth? Jij met je ' vluchtelingen' gezwets!
.
Kijk eens wat minder porno knul en haal je hoofd uit je reedth!!

Veni_Vidi_Vici | 30-12-15 | 10:01

Deze man is dus een direct gevaar voor de Nederlandse verzorgingsstaat, waarvan zijn partij zegt dat ze daar juist voor zijn. Die idioot wil de hele wereld laten meeprofiteren van onze welvaart terwijl ze er nog nooit een cent, seconde, of zweetdruppel aan hebben bijgedragen. Dat gaat dus mooi niet gebeuren vriend.

Bari Oomsma | 30-12-15 | 10:01

"Mooi" hoe Trouw dat toch probeert te framen. Volgens de kop zegt de helft van de Nederlanders nee. Lees je echter verder dan is het dus ruim de helft, dus 50+%, rond de 30% onthoudt zich van een stem en slechts 13%(!) wil meer, meer, meer.
"Gelukkig" weet de onderzoeker dat meteen te bagatelliseren door te zeggen: "dat de grote meerderheid niet precies weet wat hij moet vinden." Huh? Blijkbaar dus wel. Ruim 50+% zegt nee en een -minderheid- van 30%+ heeft geen mening. En dan hebben we nog de vluchtelingenwerk head honcho die nog de natte vinger polderopmerking mag maken: "Ik denk dat de overgrote meerderheid zich bij geen van de extremen thuisvoelt" Oh really? wederom 50+% zegt nee. Wat is er zo moeilijk aan om te lezen en te begrijpen dat 50+% nee zegt?
maar goed, zij leven dan ook in de wereld van "als je niks goeds kunt zeggen over vluchtelingen dan moet je je mond houden" en dan doet de waarheid pijn.

Basil Fawlty | 30-12-15 | 10:00

De onderbouwing van dit getal is dat het "een overzichtelijk aantal is op 17 mlj". Zegt dan de politiek leider van 's lands 2e partij. Nou vraag ik je. We hebben vele duizenden raamambtenaren die op elk ander beleidsterrein alleen maar zitten te kommaneuken qua budgettering. Maar op dit dossier kunnen we ineens niet gefundeerd begroten welk aantal vluchtelingen we financieel aankunnen. Nog los van sociale spankracht trouwens. Guttegut wat een toeval.

Gen. Maximus | 30-12-15 | 10:00

Overigens kunnen we inderdaad prima 200.000 mensen opvangen. Maar dan wel 200.000 mensen uit de westerse wereld, geen haatbaarden!

Ouwe Jood | 30-12-15 | 10:00

200.000?
Dat betekend dat er 350,- per nederlander betaald moet gaan worden. ieder jaar opnieuw.
Heb je een gezin met 2 kids dan ga je er dus 1400,- op achteruit komend jaar (als clown Didi zijn zin krijgt).
Voor Jan Modaal betekent dit dat ze 1 maand per jaar werken voor een 'vluchteling' (lees: kansloze immigrant). Elk jaar een maand lang slaaf van een arabier.
Clown Didi zou moeten worden vervolgd voor landverraad.

--sql error-- | 30-12-15 | 09:59

@NLislamfree | 30-12-15 | 09:54
Nooit. Nederland is over, voorbij. De grote EU zal je nieuwe heimat worden. En je zal gedwongen worden om te houden van de EU. Je zal de schoenen likken van Juncker en de hand kussen van Timmerfrans.

Mark_D_NL | 30-12-15 | 09:59

Ruimteprobleem? Dat lossen we netjes op. We egaliseren de Veluwe en leggen een 2x 8 baans snelweg aan. Om de 12 km stampen we een nieuwbouwwijk uit de grond + de nodige kantoren en fabrieken.
-
Problemen over de financiering? Ook dat lossen we heel goed op:
+ stoppen HRA-regeling
+ verhoging huren
+ verhoging gemeentebelastingen
+ verlaging pensioenen
+ btw naar 28%
+ extra verhoging brandstofprijzen
+ extra verhoging wegenbelasting
+ extra verhoging watertarief
+ stop subsidie voor kinderopvang
.... gelukkig weer extra geld voor de nieuwe toestroom komende voorjaar en zomer.

meneer Q | 30-12-15 | 09:58

Op 17 miljoen noemt hij dit overzichtelijk?! Hij vergeet een miljoen aan kanslozen waar we inmiddels al mee op zitten gescheept. Wat een idioot! Ik denk dat ik zelf binnen 20 jaar de economische vluchteling uit ga hangen. Op naar het noorden van Noorwegen ofzo.

Ouwe Jood | 30-12-15 | 09:58

Het wordt tijd voor een 200.000 gezichten campagne. 200.000 Nederlandse gezichten, van mensen die vertrapt worden ten behoeve van de gelukzoekersstroom.
.
Misschien wil GS hier in voorzien?
Ik ben bereid om mijn spaarzame tijd in te zetten om te schrijven voor deze campagne.
.
Ik kies voor die 200.000 Nederlanders. Ik sta met 87% van onze bevolking. Voor onze kinderen, voor onze ouderen, voor onze burgerij.
.
13%-er's mogen simpelweg het publieke debat niet kapen met dicteren, dwingen, en demoniseren. We kunnen marginalen het land niet laten gijzelen.
.
Geef de slachtoffers van die marginalen een gezicht.

Parel van het Zuiden | 30-12-15 | 09:57

Landverrader , op naar de 0 zetels

Snap je!? | 30-12-15 | 09:55

@Saik0 | 30-12-15 | 09:45
Kortzichtig. Dan heb je ze inderdaad geruislozer anoniem weggezet. Logistiek slimmer maar zoals een gemiddeld filmpje of nieuwsfeitje aantoont: de testosteronmannetjes hebben geen enkele notie van de Nederlandse samenleving en cultuur.
.
Aangezien er vanuit de overheid geen enkel geluid is dat ze ooit terug gaan (zou voor draagvlak een prachtige boost zijn), moeten ze dus klaargestoomd worden. Op centrale punten. En zelfs dan... na 40 jaar microterreur van met name moslimjongens in vrijwel al onze dorpen en steden kunnen we daar weinig van verwachten en kunnen onze dochters over paar jaar nergens meer veilig zwemmen in dit land. Alleen dan door een mix van 'syrische', marrokaanse en somalische iets te geile jochies zonder opvoeding.

de Voorzittert | 30-12-15 | 09:54

En wie gaat dat allemaal betalen?
O,wacht.
Er zitten nog zo`n 1100 miljard euries in de pensioenpotten.(nog wel)
Dus dat kan makkelijk.
En anders roven ze de spaarpotjes van de gepensioneerden wel leeg.
Dus het is geen enkel probleem.
Waar hèbben we het over?

Dostranamus | 30-12-15 | 09:54

Een vriend van mij woont vlak bij Palm Springs, Americcaaa! Hij vindt dat ik daar moet gaan wonen. Misschien heeft hij wel gelijk.

1+1 | 30-12-15 | 09:54

Het was ook te mooi om waar te zijn: eeuwige vrede en alleen nog maar voorspoed na de tweede wereldoorlog. Niet dus! Daar komt bij dat na 9-11 en de moord op van Gogh, religie (Islam) weer een topic is geworden. Wij Nederlanders zijn sinds de jaren 60 (?) GODzijdank alleen maar verder ontkerkelijkt maar dan is er nog altijd een (politieke) elite die ons bewust opzadelt met een middeleeuwse woestijnideologie. Waarom dit is gebeurt? Om dat deze elite wil dat we met elkaar in conflict blijven. Verder is deze elite blij dat we in angst leven, in staat van overleven ipv gewoon te leven. Wat dit alles met het onderwerp heeft te maken? Het toelaten van nog eens 200.000 "vluchtelingen" is een verdere poging om de endlösing van de Europeaan in gang te zetten. Ik schrijf al vaker dat men uit is op een "clash of civilizations" om ons zodoende te muilkorven nadat we massale burgeroorlogen hebben uitgevochten. De Europese droom vanuit Brussel? The few control the many. Eerst zijn we economisch gezien allemaal genaaid met de Euro. Jaren later kwam er de Eurocrisis (bewuste weeffout), kredietcris maar nu hebben ze (de elite) een migrantencrisis in scene gezet om Europa, en dus Nederland, demografisch gezien kapot te maken. De dag van hooivorken en fakkels komt steeds dichterbij.

The Opinionator | 30-12-15 | 09:54

Wanneer komt het volk nu eens echt in opstand tegen deze waanzin!! Wij laten ons naar de slachtbank leiden en doen helemaal niets.

NLislamfree | 30-12-15 | 09:54

De kosten van de opvang op zich zijn nog wel te behappen, ook als het er meer worden. We moeten dan ook niet bang zijn voor de vluchteling maar vooral voor de moslim. Slecht integrerend en met een ons vijandige houding en ideologie. Zelfs de vredelievende, democratisch ingestelde moslim moeten we niet: we willen niet meer mensen die tegen alcohol, naaktlopers, vrouwenrechten en vrije meningsuiting ageren, zelfs niet als dat op democratische wijze gebeurt.

Democratie en vrede zijn uiterst fragiele verworvenheden. Onder volkeren met uiteenlopende levensvisies die maar zeer weinig kernwaarden delen zien we dat democratie niet werkt. En het is ons ook nog nooit gelukt om de democratie naar zo'n mix te brengen. De import, niet van vluchtelingen op zich maar van lieden die cultureel maar zeer weinig met ons gemeen hebben is dus levensgevaarlijk. Wat dat betreft heeft Orban groot gelijk dat hij alleen christelijke vluchtelingen wil. Niet omdat er iets mis is met moslims of omdat het terroristen zouden zijn, maar omdat ze hier gewoon niet passen, voor spanningen zorgen, en onze vrijheden willen inperken. En dat geldt evengoed voor de terroristisch ingestelde hakbar, als voor de geïntegreerde moslima met een goede opleiding die wel wat ziet in een alcoholverbod of een blasfemiewet.

Muxje | 30-12-15 | 09:53

@ Muxje | 30-12-15 | 09:33

Gewoon even een plusje. Lees je reaguursels graag.

Apollo | 30-12-15 | 09:52

@de Voorzittert | 30-12-15 | 09:44
Geen misverstand. Het is zelfs zo dat moslims vluchtelingen helpen hier heen te komen, halal voedsel naar AZC's brengen, helpen via social media met berichten hoe te handelen en ga zo maar door. Ze zijn namelijk bezig met de "soumission".

Dhr. de Wit | 30-12-15 | 09:52

eenoud berichtje maar toch

www.volkskrant.nl/buitenland/duitser-k...

binnenkort ook hiero?

Duitser kan vluchteling in huis aftrekken van belasting

Wie in Duitsland een vluchteling in huis opvangt of voorziet in zijn levensonderhoud, kan de kosten daarvan aftrekken van de belasting. Belastingdeskundige Timo Bell wijst op de regeling in de Duitse krant Die Welt. In Nederland bestaat dit voordeel niet, maar kunnen vluchtelingen zelf een vergoeding krijgen voor opvang buiten het asielzoekerscentrum.

Door: Silke Spierings 26 augustus 2015, 16:12

Centauri3 | 30-12-15 | 09:51

Uiteindelijk is dit meneer zijn toekomstige stemvee. Zet de grnzen lekker open, zoals ze al jaren doen, en je toekomst als partij is verzekerd. Niet de argumenten tellen, maar het aantal importnederlanders. PvdA is niet voor niets Partij van de Allochtonen. Wanneer er geen allochtonen meer zouden zijn, was het niets meer dan een marginaal clubje. De meeste echte Nederlanders weten tenslotte wel beter.

Rokus3013 | 30-12-15 | 09:50

Hoe kan Nederland in godesnaam 200.000 vluchtelingen opvangen als we al niet eens met 1 Didi Samsom overweg kunnen?

Brulboei_61SB | 30-12-15 | 09:49

Samson liegt altijd en misbruikt zijn kinderen. Dit is een akelige man. En om met de woorden van een voorganger Samson te eindigen "Samson is een minderwaardig mens".

Mark_D_NL | 30-12-15 | 09:49

Terwijl het allemaal heel simpel met één wet kan worden geregeld: ben je niet in Nederland geboren krijg je geen bijstand.

knutsel | 30-12-15 | 09:49

Hij heeft daar niet over nagedacht. Samsom wil heel duidelijk dat de protesten naar Den Haag komen! Dit is namelijk pure provocatie.

tattooboer | 30-12-15 | 09:49

- ±50.000 migranten kost ongeveer 1 miljard (volgens de overheid)
- 200.000 kost dan ongeveer 4 miljard
- 400.000 (zodra die ingenieurs hun vrouwen en kinderen binnen halen): 8 miljard!

Sorry Samsom, maar krijg jij de pest lekker dan. We zijn dan, als jij je zin krijgt, net zoveel kwijt aan migranten als aan de ontwikkelingshulp in Afrika. Zullen we de accijnzen en BTW weer verhogen? Of misschien de zorg verder uitkleden? Of de pensioenen lekker omlaag gooien? Misschien de AOW waar we met z'n allen voor werken lekker weg doen?

kanon0503 | 30-12-15 | 09:48

Die vent is knettergek. Tijd om 'm een zo hard mogelijke schop onder z'n linkse hol te geven.

Fijnstoffer | 30-12-15 | 09:47

Je zou kunnen zeggen dat deze man niets anders dan staatsgevaarlijk is. Toch bijzonder dat de meerderheid er nog steeds niets tegen doet. Ja in polls en veilig op internet. Het water staat ons nog steeds niet aan de lippen, ondanks de enorme afdrachten aan Europa, MH17 en ander Oekraïne gedoe, hoge werkloosheid, hoge belastingdruk, minder te besteden, ouderen die niet verzorgt worden ofwel afbraak van de staat der Nederlanden. Maar geloof me de komende tijd zal de vlam alleen nog maar meer in de pan slaan. Prettige jaarwisseling!

Briver | 30-12-15 | 09:46

-weggejorist-

Bokito ergo sum | 30-12-15 | 09:46

Domme blablabla-partijleider van een domme blablabla-partij. Laat inderdaad maar eens zien die cijfers.

Bokito ergo sum | 30-12-15 | 09:46

Op de afbeelding zie ik gewoon een gluiperig PvdA mannetje.

Sayer | 30-12-15 | 09:45

Het probleem ligt hem ook niet in de aantallen, maar in de manier hoe onze overheid met de vluchtelingen omgaat. Als zij op een goede manier de mensen hadden ingecheckt in ons land, met een controle van identiteit en daarna gezorgd voor een goede opvang, verspreid door het hele land, hadden wij er ook geen last van gehad. In plaats daarvan krijgen we een paniekspel waar gemeentes AZC's uit de grond stampen om geld te trekken. De overheid heeft dit gewoon verneukt.

Saik0 | 30-12-15 | 09:45

@Dhr. de Wit | 30-12-15 | 09:40
Hét grote misverstand. Veel islamieten in dit land willen ook geen 200.000 nieuwe buren.

de Voorzittert | 30-12-15 | 09:44

Ik zal waarschijnlijk niet goed lezen, maar bedoelt hij nu 200.000 per jaar?????? Buiten dat deze vent is knettergek

Machoclown | 30-12-15 | 09:44

@Cuyahoga | 30-12-15 | 09:11. Er breekt weer een stralende tijd aan!

knutsel | 30-12-15 | 09:44

Met dit soort politici gaat ons mooie landje toch echt naar de knoppen...

donkeyman | 30-12-15 | 09:43

En ik maar denken dat de crisis daar, volgens de mediaas, aan het beteren is. Dan zouden er toch minder moeten komen? Dan zouden er toch mensen terug moeten?

Ben ik nu zo slim, of zijn zij zo dom?

MarcS | 30-12-15 | 09:42

Neurenberg II kan één naam alvast op het streepjespak naaien: Samsom.

de Voorzittert | 30-12-15 | 09:42

Linkse politiek leid tot het verder uiteen rafelen van bestaande sociale verbanden in Nederland. Hoppa, er kan nog wel een grote schep bovenop. Onverantwoord zo'n uitspraak.

krelus | 30-12-15 | 09:42

Hoop geven aan toekomstige rubberboot-vluchtelingen? In januari wordt het koud! Het offer wordt niet gebracht door dit groot kind die Merkel napraat en zijn carrière buiten de politiek met dit artikel veilig probeert te stellen, schande! Het offer wordt gebracht door de vluchtelingen die gaan verdrinken en de onderste lagen van onze samenleving.

Christian Drew702 | 30-12-15 | 09:42

Het lijkt me wel duidelijk dat Samsom zo'n 13%-er is. Een mens zonder betrokkenheid en zorg voor Nederland, haar burgers, en ingezetenen.
.
Hoe langer, hoe meer vraag ik me af waarom we naar marginalen luisteren op hoge impact onderwerpen. Dit is immers geen dictatuur. Ik begrijp het wel hoor. De continue laag bij de grondse en villeine aanvallen van die 13%-er's, die marginalen, gaan niet in de koude kleren zitten.
.
Mijn voorstel. Maak paria's van zulks volk op werk, club, samenkomst. U hoeft dat gedrag niet te nemen. Blijf kalm. Toon voldoende minachting terwijl u dat gedrag rechtstreeks benoemd. Wijs op de 87% die naast u staan in uw zorg voor Nederland.
.
13%-er's, 13%. Nogmaals, marginaal. Gewoon benoemen en verder negeren. En wellicht als de beschaving onder hen wederkeert kunnen we ze rehabiliteren.

Parel van het Zuiden | 30-12-15 | 09:42

Laat er 200.000 binnen en over vijf jaar zijn er dat met gezinshereniging en importbruiden 800.000
Bedankt Samsom, maar niet heus

Islamofiel | 30-12-15 | 09:42

Als je toch met getallen bezig bent Didi- mogen we van jullie eens cijfers van het zgn. terugkeerbeleid van de laatste vijf jaar horen en het percentage uitgeprocedeerden die jaarlijks terugkeerden. Of moeten we die geen uitgeprocedeerden meer noemen maar bijv. netnietnederlanders en wordt dat niet bijgehouden omdat dat anders zo stigmatiserend werkt.

J.Slavink | 30-12-15 | 09:41

Samson is een domme symboolpoliticus. Heeft er iemand recent een politicus gehoord over tijdelijke opvang en terugkeer naar land van herkomst? Onze multiculturele samenleving heeft jammerlijk gefaald en nu gaat Nederland met alle vluchtelingen exact hetzelfde doen. Er zit wederom geen enkele visie achter. Wij worden bestuurd door sukkels die niet willen nadenken wat er over 20 jaar gaar gebeuren. Sterker nog, zelf een termijn van 10 jaar kunnen zij niet overzien. Pannekoeken. Durf eens te benoemen welke problemen je mogelijkerwijs kunt tegemoet zien en wat er moet gebeuren om deze problemen mogelijkerwijs te kunnen tackelen.

pibasso | 30-12-15 | 09:41

op naar de nul, domme lul.
Tel daar bij op Bert van der roest, Hans spektrui en de rest van die Profiteurs.

blanke pool | 30-12-15 | 09:41

Klein bericht in de telegraaf (nu niet meer te vinden)geeft waarschijnlijk de verklaring waarom Samson dit naar buiten brengt.Schultz-Verhagen zou de wet op verbouwing van de kustgebieden willen aanpassen,zodat daar de economie gestimuleerd zou kunnen worden.
En daar heb je dan natuurlijk wel bewoners voor nodig.
Ergo.. onze overheid wil de 200.000 van Samson waarschijnlijk daar een plaats bieden.

deraderendraaien | 30-12-15 | 09:40

Dit is exact het tegenovergesteld dat Wilders roept, namelijk dat de grenzen dicht moeten.
Het is niets minder dan een zogenaamd sociaal gezicht opzetten voor "arme" vluchtelingen" zodat "soosjale mensen" en de islamitische horde straks weer PvdA gaan stemmen.

Dhr. de Wit | 30-12-15 | 09:40

En net als je denkt dat de Partij van de Allochtonen niet verder kan zinken, krijg je dit op je bordje. Volslagen gestoord, die Didi!

DonSwami | 30-12-15 | 09:40

Bij het lezen van de kop was "op naar de nul zetels" ook mijn eerste gedachte. Sluiten we het jaar toch nog af met een positieve gedachte.

Beeld fapper | 30-12-15 | 09:40

Het is reeds gezegd en zó waar: we kunnen er ook een miljoen opvangen. Of 2 miljoen. Maar dan? Wat gaan die 100.000 uit 2015 in 2016 doen? Wanneer gaan ze terug? Staanvast te trappelen om naar een veilig islamitisch land te verkassen? Joehoe politiek! Kom er eens in glimmende COA-directeur.

de Voorzittert | 30-12-15 | 09:39

Nu vragen aan een militair expert hoeveel man je nodig hebt om een maatschappij te bezetten. En aan de AIVD vragen hoeveel mankracht ze nodig heeft om alle potentiële extremisten in de gaten te houden.
Does not compute.

Doper | 30-12-15 | 09:39

Linkse idioten die maar denken alle jonge migranten 60% en 40% vluchtelingen te moeten knuffelen en verzorgen, het zijn geen huisdieren!. Deze jonge mensen vertrekken massaal uit landen die economisch slecht zijn, door alle jonge mensen aan te trekken met de linkse knuffel en verzorg woede lopen deze landen leeg, ze lopen leeg met mensen die juist de economie zouden moeten en kunnen optrekken. Door vertrek van alle jonge mensen komen deze landen nooit meer uit de economische malaise, en zijn linkse mensen verzekerd van het kunnen uitten van hun knuffel en verzorg woede hoe egoïstisch dit ook is. Een hele enge en nare gewoonte, hele landen zullen hierdoor generaties lang hulpbehoevend zijn. Zo rolt links!

leijpeideaud | 30-12-15 | 09:38

Vroeger zou Didi in een witte jas zijn gehesen en liefdevol zijn afgevoerd naar een inrichting. Nu moet-ie zo lang mogelijk thuis blijven wonen. Dan gaat hij dit soort rare dingen doen.

Cor Netto | 30-12-15 | 09:37

Ja maar ... Ja maar ... ja maar hoe zit dat dan met die menschen die nog steeds pvandeAllah stemmen ... ???

Je ziet ze niet meer eun plein plubliek paraderen ...

hmmm ... dit is een gevaarlijke ontwikkeling. Dezen kunnen zomaar vluchtelingen in hun achterhuis hebben verstopt waar niemand bijkan. want: anne frank was vroeger ook zo zielug

TOCH ???

Centauri3 | 30-12-15 | 09:36

Staatsschuld op dit moment 470 miljard. Door allerlei problemen omvallen banken, Griekenlans helpen. Ondertussen janboel met het pgb verhaal. Nog meer bezuinigen op de ggz. premie zorgverzekering hoger eigen risico omhoog. Men heeft geen visie, geen plan men doet maar wat.

franck7020 | 30-12-15 | 09:36

Ik droom altijd van Samsom en Rutte met een steen tegen hun bek. Ik kan het geen nachtmerrie noemen.

Atheist-Priest | 30-12-15 | 09:35

En hoe wil Samsom zorgen dat het bij 200.000 vluchtelingen blijft? Door "de vluchtelingenstroom naar Europa te beheersen". Bovenal door wat aan de oorlog in Syrië te doen.

Vrij vertaald: "Samsom, hoe gaat u het probleem aanpakken". "Door het op te lossen natuurlijk! Te beginnen bij de hoofdoorzaak". Holle woorden van een politicus die het ook allemaal niet meer weet, maar die geen enkele moeite heeft met het schieten van gaten in de oplossingen van zijn politieke tegenstanders die wèl met praktische voorstellen komen. En dank zij incompetente labbekakken als Samsom worden het er waarschijnlijk al meer dan 200.000

Muxje | 30-12-15 | 09:33

Het is net met de benzineprijs, die is op dit moment gewoon hartstikke laag volgens de media met stijf de kaken op elkaar waar we vandaan komen sinds de invoering van de Euro.

bergsbeklimmer | 30-12-15 | 09:32

Toen Rabobank aankondigde 10000 banen te schrappen hoorde je Meneer niet, hetzelfde na de faillisementen van DA en Macintosh. Duizenden arbeidsplaatsen gaan verloren,nog steeds is de werkeloosheid boven de 600 k, en wat doet deze wereldverbeteraar en lijder van de Partij van de Arbeiders? hij wil meer 'vluchtelingen' binnen halen.

mierus | 30-12-15 | 09:31

Maar eigenlijk zijn die 200K er al, ok sommigen zijn nog onderweg maar ze hebben al 50K kwartiermakers gestuurd. Sterke jonge mannen die alles voorbereiden voor de vrouwen en kinderen......

Rico den Hollander | 30-12-15 | 09:30

Dit is echt PvdA. Zoals ze altijd zeiden: wijzijn een partij voor de kansarmen. Wel, als die er niet zijn moet je er maar voor zorgen dat ze er met 100duizenden komen. Allemaal potentieel stemvee.

Eurohater | 30-12-15 | 09:30

Ik ben alvast gestopt met werken. Ga er echt niet meer aan meebetalen aan die onzin, zoek maar een ander slachtoffer uit Didi.

Texacoballletje | 30-12-15 | 09:30

Die man is knettergek

Donkey Bong | 30-12-15 | 09:30

Het is aangenaam vertoeven in het universum van didi.
Hé Diederik, jouw universum is het mijne niet!

brughslurph | 30-12-15 | 09:30

Nog even geduld mensen..
Straks is de partij van deze lapzwans gedecimeerd tot een paar zeteltjes. Da's nog een paar zeteltjes teveel overigens...

Ommezwaai | 30-12-15 | 09:29

Volgens de gehanteerde rekenmethode gaat dat dus ruim 5 miljard per jaar (elk jaar) extra kosten, dus kom er maar in met de volgende bezuinigingen. Die oudjes hoeven niet elke week te douchen, kan ook een keer per maand, ze zweten niet want ze zitten toch stil. En dan natuurlijk meer dan honderdduizend werkelozen erbij, want dit slappe kabinet met verantwoordelijk slappe zak Asscher heeft de werkloosheid totaal niet naar beneden kunnen krijgen. En dan een hoop achterlijkheid erbij, vrouwonvriendelijkheid, anti-homo gedrag en een flinke snuif extra jodenhaat. Samson, je bent goed bezig!

Ruud5 | 30-12-15 | 09:28

Ok, stel er zijn er 200.000 binnen. Nummertje 200.001 is in aantocht, dan gaat Didi dus roepen 'vol = vol' en 'Grenzen dicht!'?

Zo heeft Wilders toch gelijk. Didi gaat uiteindelijk ook overstag maar dan is de Titanic die Nederland heet al van voor tot achter opengereten door de ijsberg.

Jos Tiebent | 30-12-15 | 09:28

De (woestijn) rat bereidt zich voor om het zinkende schip te verlaten en gaat zich concentreren op een directie baantje in het zorg circus.

blauwe zander | 30-12-15 | 09:28

200.000 + hereniging = 400.000. Dat zijn 6 zetels.

CoJoNes | 30-12-15 | 09:28

Net als je denkt dat we alle ongein van dit jaar wel zo'n beetje gehad hebben doet het intellectuele lichtgewicht Samsom weer een duit in het zakje. En Mark, maar blijven vastklampen aan Didi uit angst voor die vervroegde stembusgang. Blijven volhouden, de executie van de zittende macht zal straks z'n weerga niet kennen.

RobberenRukkie | 30-12-15 | 09:27

Samsom vertegenwoordigt de PvdAsielzoeker adequaat: ze zijn al lang geleden het contact met de werkelijkheid volledig kwijt.
Afvoeren graag zowel Samsom als de PvdAllah.

Aristotalloss | 30-12-15 | 09:27

Die mafklapper wordt nu toch echt seniel. Wij werken ons de penis uit de pantalon en hij strooit met de euries alsof het de pepernoten van zwarte Piet zijn. Is er niet ergens een leuk plekje voor deze uitgebluste staatsidioot, in een azc ofzo!?

Ciprinus | 30-12-15 | 09:26

Werkt wel lekker reducerend op aantal zetels in de peilingen.

En die staan al zo lekker hoog.....

HypoPseudo | 30-12-15 | 09:23

@ad melkert
Didi komt er tenminste eerlijk voor uit, Buma en Rutte lullen rechts maar doen hetzelfde: iedereen binnen laten.

compitaal | 30-12-15 | 09:23

Stemmentekort aan het aanvullen, Samson?

Nederlanddraaitdoor | 30-12-15 | 09:22

Verrader.

bolkebeer | 30-12-15 | 09:22

r@face | 30-12-15 | 09:14
Correctie .. een *kuch* 'vluchteling' kost 30.000 Euro per jaar.

Rekenen we even mee?
200.000 per jaar maal 30.000 is al 6 miljard. Dat is alleen al voor 2016
Met de gezinshereniging worden dat er pakweg 600.000 oftewel 18 miljard ... per jaar.

Doe dat een paar jaar en je zit over vijf jaar aan de 3 miljoen 'vluchtelingen' die u zo'n slordige 90 miljard gaan kosten.

En u maar hopen dat er ooit nog een belastingverlaging zat aan te komen.

James Lastig | 30-12-15 | 09:22

Alweer zo'n brainfart van dit wereldvreemde figuur.

de uitbater | 30-12-15 | 09:21

Samsom is rijp voor het gekkenhuis

dirty dirk | 30-12-15 | 09:21

De burger heeft niks te willen, die mag alleen zijn portemonnee weer trekken. Eigen bijdrage omhoog? Geen probleem. BTW omhoog? Geen probleem. Gemeentelijke belastingen omhoog? Geen probleem? Belasting op drinkwater omhoog met 50%? Geen probleem.

je suis bier | 30-12-15 | 09:21

Onderbuik, verdeeldheid- en haatzaaier. In die categorie zo'n beetje.

TheseDays00 | 30-12-15 | 09:21

Politici. Ze praten voor hun beurt, speculeren, nemen de maat, hangen de profeet uit, oordelen en veroordelen, terwijl zij eigenlijk zouden moeten doen waar ze voor zijn gekozen: besturen en controleren of er goed bestuurd wordt.
Samsom is nofg van een slag PvdA-mensen die denken dat ze er in de eerste plaats zijn om een 'heile Welt' te ontwerpen en ons te kapittelen als we ons niet vrijwillig naar die plannen voegen. Maar dat slag is op het toneel verschenen toen er nog een simpele strijd te voeren was tussen uitbuiters en uitgebuiten, tussen arm en rijk, de tijd waarin het voor de socialist meer dan voldoende was om een verongelijkte toon op te zetten. Die strijd is al lang gestreden, we hebben het met z'n allen veel te goed, dus ja, waar moet je dan als socialist heen met je praatjes? Zeker als je, om maar aan de macht te komen, je rooie ziel hebt verkocht aan de neoliberale duivel en met hem mee lacht.

Schoorsteenveger | 30-12-15 | 09:20

Ik vind het wel gek voor iemand die een uitgesproken beta is, en ook met redelijk heftige rocket science was, dat je nu ineens uit het niets met zulke uitspraken komt.
Aan de andere kant. Een PvdAer. Die met de VVD slaapt.

Lefgozer | 30-12-15 | 09:20

Ik wil geen nieuwe buren!!

verbanden | 30-12-15 | 09:19

SAMSOM redeneert op zo'n manier dat bij 30 miljoen inwoners er NOG wel een half miljoen bij kunnen.
De man heeft een simpele manier van redeneren en tegen het leven aankijken.

Aa@Hunze | 30-12-15 | 09:19

Het zijn allemaal tandartsen en chirurgen, de rest komt om jullie billen te wassen, en spreken binnen een half jaar Nederlands. Dus wat zeuren jullie?

La Bailaora | 30-12-15 | 09:19

Nul zetels voor de PvdA is me niet genoeg, ik wil de scalp van Didi. Naargeestge man.

ad melkert | 30-12-15 | 09:19

@ De Geenstijl, gaat 't 'em es vragen waarom tie dit aantal roept! Zakt ie straks op beeld door de mand.
van Spagaaten | 30-12-15 | 09:17

Wat heb jij gelezen voor het slapen gaan? Jip en Janneke?

1+1 | 30-12-15 | 09:18

Samson stelt dat WIJ 200.000 vluchtelingen kunnen opvangen. Wanneer we dit absurde idee van deze PvdA politicus uitvoeren is er echter geen sprake meer van wij, deze man ondermijnt de onderlinge solidariteit in Nederland. Samson toont met deze uitspraak aan dat hij nog steeds een activist is en geen realist.

therealbraindump | 30-12-15 | 09:18

Alain.
Dit onderzoek maskeert een bedenkelijke tendens. De veranderende, mondialiserende wereld is van iedereen. De vraag alleen aan bewoners van het ontvangende land stellen, Nederland in deze, getuigt van nationalisme. Ook suggereert het dat hun mening telt. Daar moeten we mee oppassen. Anders heb je ouderwetse naties met grenzen, slagbomen en legers zó weer terug in de wereld. Want angst voor verandering siert zélfs de SCP-homepagina, met nota bene nog een 3-kleurig koordje in de vorm van Nederland.

30/12/15 06:12 Beledigend? Ongepast? Meld het ons.
.

Bepaalde mensen zijn echt de weg kwijt.

TooledForTrouble | 30-12-15 | 09:18

@ De Geenstijl, gaat 't 'em es vragen waarom tie dit aantal roept! Zakt ie straks op beeld door de mand.

van Spagaaten | 30-12-15 | 09:17

Ken hij lekker te lopen te fantaseren...

HIJ met zijn kontant betaalde casco daar kunnen zeeker nog vluchtelingen bij

Centauri3 | 30-12-15 | 09:17

jitro | 30-12-15 | 09:13

Ik was met de kerst op visite in Drenthe. Ik kan je verzekeren dat het daar nog redelijk sereen is.

1+1 | 30-12-15 | 09:16

Na de gezinshereniging van de instroom van dit kaar gaan we de 200.000 al voorbij.

__dictatuur | 30-12-15 | 09:16

Natuurlijk kan dan. Even 100.000 huizen erbij bouwen.
Hoogste belastingtarief naar 99%, eigen risico zorg naar 10.350 euro, alle accijnzen met 100 % verhogen, erfbelasting naar 100%, VRH naar 50% vanaf 1.000, afschaffen zorg- en huurtoeslag, etc.

psychonaut | 30-12-15 | 09:16

Jammer dat hij het gevaar niet inziet, men heeft het niet goed voor, misschien sommige ... maar er zijn zeker mensen bij welk oorlogsmisdaden hebben gepleegd, die kan meneer Samson niet uithalen. De cultuur verschillen zijn zo groot.

FapMaster | 30-12-15 | 09:15

Het COA zou € 100,- per dag aftikken, x 200.000 = 20 miljoen euro per dag, x 366 (schrikkeljaar).
Mijn calculator schaft das nicht.

gentle giant | 30-12-15 | 09:15

Je zou verwachten dat Samsom de socialistische slaap uit zn wereldvreemde ogen gevrewen werd op de dag dat twee islamitische trekpoppen van Erdogan onder een luidkeels 'moge allah je straffen', weigerden de waarden van de Nederlandse rechtstaat te onderschrijven. Niet dus. Met dit soort volstrekt wereldvreemde uitspraken bevestigt Samsom alle vooroordelen; het policolor wensdenken is zowaar een groter gevaar voor ons land dan die achterlijke religie. En dat maakt Samsom tot een staatsgevaarlijke gek. Je kan slechts hopen dat dit soort malloten op een goede dag voor een tribunaal verantwoording moeten afleggen.

vaas klaak | 30-12-15 | 09:15

Eens even kijken, hoeveel leden heeft de PvdA eigenlijk?
Check: 49.155 dnpp.ub.rug.nl/dnpp/pp/pvda/leden/per_...

Dat betekent dat er maximaal 49.155 vluchtelingen kunnen worden opgevangen, één per PvdA lid. Uiteraard geschiedt de opvang in hun eigen huis en worden ze verplicht het zelf te betalen.

Dhr. de Wit | 30-12-15 | 09:14

Die 200.000 zonder inkomen, spaargeld of arbeidspotentieel komen hier met een blanco bijdrage aan een samenleving. Een migrant zal in volledige afhankelijkheid € 20.000 per jaar kosten. Uit de losse pols voor woning, ziektekostenverzekering, zakgeld, educatie, begeleiding etc. Dat is dus niet wat hij krijgt maar wat hij kost. Net iets meer als een normale uitkeringstrekker die wellicht in het verleden nog iets bij gedragen heeft. Dat is dus 4 miljard per jaar. Met 7 miljoen werkenden in Nederland weet u welke rekening u gepresenteerd krijgt.

r@face | 30-12-15 | 09:14

200.000 volgend jaar ... en de jaren daarna.

En natuurlijk de gezinsherenigingen dus 200.000 worden er 700.000.

Dus over pakweg een jaar of drie a vijf hebben jullie er ruim drie miljoen van deze gezellige moslims bij. En het ging al zo goed met de moslims die er al 40 jaar zijn.

Maar geven jullie wel braaf al je geld af want met 52% belasting gaan ze dat natuurlijk niet redden.

O, en wel braaf weer PVVD66A stemmen, OK ?!

James Lastig | 30-12-15 | 09:14

Mompelt iets met kloof tussen burger en politiek

The_Black_Knight | 30-12-15 | 09:14

Ik denk dat ik langzaam aan maar eens zelf aan emigratieplannen ga denken..

Pret Minaret | 30-12-15 | 09:14

Bijna 17 miljoen mensen in nederland. Waar vind je nog rust stilte. De polders worden vol gebouwd natuurgebieden staan onder druk.
200.000 mensen erbij betekend 200.000 partners erbij. In 10 jaar laat zeggen 3 kinderen maal 200.000.
En als er nog eens en nog eens en nog meer vluchtelingen onze kant opkomen omdat de lul van de ene symbolise god groter is dan de ander en daarom elkaar maar de hersens voor moeten inslaan.
Moeten rijkere landen krakend en zuchtend opdraaien voor het macho gedrag van een stel psychopatisch idioten die landen ontwrichten.
Moeten we de wereldleiders zover krijgen dat zulke situatie sneller ingedamt kunnen worden.
Maar natuurlijk niet. Geen oorlog geen leed betekend ecenomische crisis.

jitro | 30-12-15 | 09:13

Goed hoor, Diederik. Fijn wat roeptoeteren!!! Heeft Spekman dit zo besloten? Moet haast wel, want met je gezonde verstand ga je dit niet de wereld inslingeren, toch? Denk s na linkschmenschen, dit verzin je toch niet, zon uitspraak...

xyoxyox | 30-12-15 | 09:13

Zojuist werd Lodewijk Asscher geinterviewd op Radio 1. O.a over de vluchtelingenproblematiek. Niets dan stuitende holle frasen en nietszeggendheid. En de interviewer slikte alles voor zoete koek. Zoals gewoonlijk.

orange pekoe | 30-12-15 | 09:13

Langzaam aan moet de Europese burger vervangen worden door een bevolking met een minder sterke mening en eigen wil.

je suis bier | 30-12-15 | 09:11

-weggejorist-

Cuyahoga | 30-12-15 | 09:11

Foto van een lachende Rutte had ook gekund, één pot nat.

compitaal | 30-12-15 | 09:11

Ik zette gisterenochtend de tv aan (normaal werk ik dus gebeurd dat pas 's avonds). Staat de tv nog op ned 3, waar overdag kinderprogramma's worden uitgezonden. Wat denk je, er wordt een of andere film uitgezonden over hoe zielig het is dat een asielzoeker wordt uitgezet en hoe de klas daar tegen in opstand moet komen. Rillingen over mijn rug..... de npo schuwt het niet om ook kinderen al volle bak te indoctrineren. Dat die asielzoeker hier dor die linkse wegkijkers jaren moet wachten voordat ie een ja of nee krijgt vertellen ze er niet bij. Alleen boze vinger richting iedereen die vindt dat het kind weg moet..........

bergk | 30-12-15 | 09:10

Per ongeluk PVV filter uit/aan gezet, tjonnie ?

wil geerders | 30-12-15 | 09:09

En vorige week bleek uit onderzoek dat 71% van de bevolking een AZC in de gemeente acceptabel vindt. Volgens mij kunnen de meeste Nederlanders geen volmondig ja of nee geven op dergelijke vragen.

jawor36 | 30-12-15 | 09:09

PVDA, bestaat dat klupje nog? Minder, minder, minder!!

Mijnbescheidenmening | 30-12-15 | 09:09

-weggejorist-

Ing. Van der Pik | 30-12-15 | 09:09

Het wordt voor Samsom tijd voor een Vin Dieseltje.

1+1 | 30-12-15 | 09:08

Prima Didi, maar reken je het zelf even af? Ik heb namelijk een miljoenmiljard kostenposten waar ik mijn geld liever naar toe zie gaan dan linkse hobby's.

Le Roi | 30-12-15 | 09:08

Eerst de eigen zorg terug op niveau. Laten we alleen vluchtelingen binnen met een opleiding tot verzorgende.

klaaaaz | 30-12-15 | 09:08

Ik zeg: Zwamson geen familiehereniging met dochter en vrouw (ze zal daar gek zijn) en alle apothekers ook niet hier.
Familiehereniging prima, maar niet hier maar daar of elders.

Hemmenaar7 | 30-12-15 | 09:07

Die mensen hebben allemaal een tandarts nodig.

BrutusBosch | 30-12-15 | 09:06

Tuurlijk is dat mogelijk. Het is een kwestie van politieke keuzes. Zorg wordt nog verder versoberd, steeds hogere eigen bijdrages, gemeentelijke belastingen gaan fors omhoog, etc.

Kijk eens naar het tumult rond een AZC in Geldermalsen. En hoe reageren politiek + elite: 'we kunnen 200.000 vluchtelingen hebben' en 'het rijk moet gemeentes gewoon verplichten om AZC's te accepteren, en met de burgers gaan we naderhand wel in gesprek'.

Totaal krankjorum, die lui staan gewoon totaal buiten alle democratische principes.

raskol | 30-12-15 | 09:06

200.000 en dan nareis zit je al snel op 600/700.000. Samson zag de bui al hangen. Virtueel op 10 dus snel wat nieuw stemvee aanspreken.

je suis bier | 30-12-15 | 09:06

En zo wordt je weer voorgemasseerd voor het komende 2016. Want nee zeggen kunnen we niet

Mark van Leeuwen | 30-12-15 | 09:06

Daaaaag... PVDA...

heaven&hell | 30-12-15 | 09:05

Artikel: 200.000 kan wel volgens meneer S, maar 300.000 dan weer niet. Hier geen enkele uitleg bij. Raarrrrr.

RoBD=Skullfucker | 30-12-15 | 09:05

Zijn droom is het samsonaat PvdAkistan waar hij als kalief Al Samsomi zijn meest achterlijke ideeën kan botvieren zoals elders die gek zijn dromen waarmaakt. Daarvoor heeft Al Samsoni eenmalig veel stemvee nodig. Daarvoor wil hij graag veel vluchtelingen want allochtonen zijn in meerderheid stemmers op zijn partij. Slim he van ons kaliefje-in-de-maak?

langzullenweleven | 30-12-15 | 09:04

Samson zegt 200.000 maar bedoelt natuurlijk 2.000.000

De Portemonnee Van De Ander moet toch ergens het stemvee vandaan halen.

roverheid | 30-12-15 | 09:04

200.000 vluchtelingen die we levenslang adopteren of die op termijn weer terug gaan om de veilige gebieden weer op te bouwen?

prov1nciaal | 30-12-15 | 09:04

Samson doet hier aan luchtfietserij; je roept maar een getal om maar wat te roepen.
Want wie heeft de afgelopen tijd nog iets van de partij gehoord?
Heeft Samson de laatste tijd nog iets gemeld over de afname van het aantal zetels dat zijn club in de peilingen haalt? Of ook maar iets gemeld(*) over de stand van zaken aangaande Europa, de crisis, vluchtelingen... voor mijn part een vuurwerkverbod?

Nee, meneer Samson, je bent al afgeschreven alleen besef je het zelf nog niet. Triest. Zoek maar een leuk dorpje op waar je als burgemeester terecht kan. Want zo draaien we in Nederland. Ongeschikt voor de politiek = afvoeren als bm.

(*) Dat is, in de standaard media. Uiteraard zal hij binnen zijn eigen partijmedia flink van de daken hebben geschreeuwd.

EEnzame SchizofrEEN | 30-12-15 | 09:03

Eh... maar wat als die 200.000 ook nog eens het hele gezin na aankomst willen laten overkomen? Ik weet het nu al. Geregistreerde stukjes tv met (werkelijk) schrijnende situaties en het is weer not done om dit eerlijk ter discussie te stellen

Mark van Leeuwen | 30-12-15 | 09:03

Terug naar Greenpeace Diet.

kenny harder | 30-12-15 | 09:03

Wat swamsom even vergeet is dat er van die 17 miljoen er al een miljoen die ideologie aanhangen #andervolkeerst

Karelklep | 30-12-15 | 09:03

Met familiehereniging hebben we dat station al jaren geleden bereikt faaldenker Samson.
Stop de invasie!

Antitheïst | 30-12-15 | 09:03

Nederland is in staat een miljard vluchtelingen op te vangen. De vraag is echter wat voor een consequenties dit zal hebben.

metalj | 30-12-15 | 09:02

En hij sleept de vvd ook mee.Gaat prima.

van stampij | 30-12-15 | 09:02

Hij ziet vooral 200.000 nieuwe PvdAsieleisers. En hij ziet met zijn hoofd in de reet van VNO-NCW.

Radio Sydney | 30-12-15 | 09:01

hij heeft gelijk 200 000 is mogelijk
Maar dit jaar reeds 60 000 plus de ongeveer 5 nakomers per stuk dan zit je op de 300 000
dat is 100 000 teveel mr zweamson
moeder van rijn zit reeds in de stront-- wat dacht je van je dochter waar je het allemaal voor doet

henk voedselbank | 30-12-15 | 09:01

Nepvolksvertegenwoordiger. Handelt niet in het belang van Nederland.

De Geus | 30-12-15 | 09:00

200.000. Dus ruim vier keer zo veel als het aantal van dit jaar waar al genoeg problemen mee zijn. Ye rait, succes.

Driewerf Hoezee | 30-12-15 | 08:59

De laatste stuiptrekking van de PvdA in de hoop voor nieuw stemvee.

Meh | 30-12-15 | 08:59

fundamentalistische idioot die niet handelt op basis van realiteit maar op basis van potentieel gevaarlijke idealen.

zeeman73 | 30-12-15 | 08:57

Hij probeert het nu gewoon hoog in te schatten (heel sympathiek dat hij ook aangeeft dat 300.000 niet gaat lukken), zodat wij straks denknen: "Ow 140.000 vluchtelingen die een uitkering hebben van €1000 in de maand, dat valt eigenlijk wel mee".

Handige Harrie | 30-12-15 | 08:57

REAGEER OOK

linktips: Energie vergelijken | Autoverzekering vergelijken | Zorgverzekering vergelijken | Kinderkleding
Kansino. Hét online casino van Nederland.
Online casino met licentie | Bookmakers
Online Casino | Bookmakers | Online Casino | Online Gokken | Brokerfolio.com brokers vergelijken | online bookmakers in Nederland
Goksitesvergelijker.nl | Onlinecasinofortuna.com | Online Casino Nederland | Casino bonussen