Tendentieus, ongefundeerd & nodeloos kwetsend

Oud CdS Dick Berlijn: "Rekening houden met gevoelens van de ander stopt terreur"

Er is iets kapot op dit continent (bron). Zelfs onder de hoogste (oud-)militairen heeft een soort relativistisch pacifisme heel hardnekkig wortel geschoten. Een Spaanse veiligheidsexpert illustreerde dit een aantal jaar terug al. "Het gebruik van militaire macht is in het westen van Europa niet meer te verkopen. Soldaten willen niet langer doen wat ze eeuwenlang hebben gedaan." In 2002 'bezetten' Marokkaanse strijdkrachten het Spaanse Peter­selie-eiland, een rotspunt van 300 bij 500 meter in de Straat van Gilbraltar. "De Nationale Veiligheidsraad van de Spaanse premier José María Aznar kwam in spoedzitting bijeen. De stafchef van het leger maande tot voorzichtigheid en adviseerde een diplomatieke uitweg. Geweld moest tot elke prijs worden vermeden. Zo'n standpunt verwacht je van ambtenaren op Buitenlandse Zaken, niet van de hoogste militair." Wat onze oud Commandant der Strijdkracht hier zegt, is eigenlijk niets dan schokkend. "Wil je echt een situatie structureel verbeteren, dan zul je moeten willen nadenken over waar komt die boosheid, de frustratie, het verdriet vandaan, wat zijn de bronproblemen? (...) Pas als je dat doet, en bereid bent je eigen handelen wat aan te passen, bereid bent rekening te houden met de gevoelens van anderen, zullen we in staat zijn om de terreurdreiging uit onze samenleving te verbannen." Lees: het is hoe dan ook onze schuld, en als wij nou maar net dat beetje meer inschikken, breekt de eeuwige intergalactische wereldvrede uit. Een kolonel uit het leger van de vooruitgeschoven basis van deze strijd, stelde ooit off the record het volgende: "They often say killing doesn't solve anything. That's a mistake. No people, no problems."

Reaguursels

Inloggen

Het Nederlandse leger heeft in de hele geschiedenis nooit wat voorgesteld. Tegen een derde wereldland kunnen ze het nog net winnen, maar verder niet.
Het enige militaire succes wat Nederland ooit gehad heeft was destijds tegen de Spanjaarden, met Duitse huurlingen legers.

Peter_K | 16-12-15 | 10:24

Suubi Musajja | 15-12-15 | 14:00,

Welnee, weet je wel wat dat verdrag inhield?
- Het verslagen Duitsland werd financieel en territoriaal zwaar gestraft vanwege de 1e wereldoorlog.
- En heel Europa mocht nog steeds kritiek hebben op de Duitse oorlogsmisdaden.
Toch leidde dat niet tot Duits geweld; dat kwam pas veel later, toen Duitsland weer opgebouwd was, de meeste strafmaatregelen waren opgeheven en de economie weer draaide.

Vergelijk de situatie met de islamitische wereld nu;
- Verslagen moslimlanden blijven territoriaal intact, en worden met Westerse miljarden opgebouwd.
- Ook mohammedaanse aanslagen in Europa worden beloond met nòg meer subsidies voor moslimclubjes.
- En niet de religie die die slachtpartijen aanmoedigt wordt bekritiseerd, maar de gemeenschap die die aanslagen ondergaat; "te weinig stageplaatsen", "te veel cartoons", etc.
- Kritiek op de religie die terrorisme en oorlogsmisdaden predikt, wordt zelfs hier steeds meer verboden.

Moslims worden dus helemaal niet gestraft voor islamitisch geweld. En zeker niet zo zwaar als de Duitsers destijds.
En de bloei van het nazisme was dus juist het gevolg van verbeterde omstandigheden in Duitsland.
Dat zien we trouwens vaak; de terroristische ETA bijvoorbeeld werd pas echt actief na de dood van dictator Franco. Dus toen de Basken meer vrijheid kregen, werd het Baskisch terrorisme een groot probleem in Spanje. En ook het islamitisch terrorisme was decennialang veel actiever in het democratische Israël dan in alle islamitische dictaturen samen. En sinds sommige islamitische landen een eerste van 400 miljard stapjes richting democratie zetten, neemt in die landen ook het islamitisch terrorisme toe.

Religieus geweld heeft helemaal niks met "frustraties" te maken.
Het wordt juist gestimuleerd door een overwinningsroes.
Daarom moet je nazi's, de ETA en islamterrorisme altijd keihard aanpakken.

Dandruff | 15-12-15 | 22:42

-weggejorist-

Cato carthago | 15-12-15 | 20:58

@Tis nie waar! | 15-12-15 | 17:29
Je hebt gelijk over meneer de houten hamer, het zal er ook wel één zijn.
De hele poppenkast is tenslotte al moslisch gepersuaseerd (haatreader).

Echter de halve zolen die je beschrijft zou ik willen inzetten in de dijkverzwaringen.
Desnoods als arbeidskracht.
Om te voorkomen dat het water deze afgrond instroomt.

Nee JP, dat het moest van Wimpie z'n moeder (Befehl ist..) is geen excuus.

hallevvezool | 15-12-15 | 19:03

Wat een Malloot zeg, is ie soms zelf moslim geworden?
Ik denk dat heel wat halve zolen hier in Nederland dezelfde denktrant hebben. Het zijn de linkse "weg met ons" mensemensen, die Nederland het liefste in de afgrond zouden willen storten.

De Laureaat | 15-12-15 | 17:29

Dickless Brussel

hallevvezool | 15-12-15 | 16:43

Ach, wie herkent hierin geen oud-Hollands fatsoen? De gevoelens van mensen moet je proberen te ontzien. Een goed advies in zaken doen en vluchtige ontmoetingen.
In het geval van latente bommengooiers met een religieus mandaat is het volstrekte nonsens.
Het grootste deel van Nederland is fatsoenlijk en wilt de gevoelens van mensen ontzien. Een dergelijke oproep is door mij gezien een appel om weg te kijken van het besef bij fatsoenlijke mensen dat het feit bestaat dat moslims religieus verplicht zijn andersdenkenden te onderwerpen. Het is voorbereidende manipulatie van mensen die toch niet GeenStijl lezen of zelf op zoek gaan om de islamitische cultuurkritiek te leren begrijpen op de autochtone manier van leven. Blijf stemmen op de oude partijen, dat is wel zo fatsoenlijk.

Zoltan | 15-12-15 | 15:11

Dick Berlijn, een nazaat van geharde die-hard KNIL-ers die met karabijn en klewang de jungle ingingen op jacht naar de vijand om ze een kopje kleiner te hakken.
Ik denk dat z'n voorvaders er toch een ietwat anders over dachten.

BadLieutenant | 15-12-15 | 14:08

@Dandruff | 15-12-15 | 02:44
De analogie met WWII zou het verdrag van Versailles zijn, niet de respons op geweld.

Suubi Musajja | 15-12-15 | 14:00

Mandrake, Have You Ever Wondered Why I Drink Only distilled Water?

I shouldn't tell you this, Mandrake, but you're a good officer and you have a right to know..

Communist infiltration, Communist indoctrination, Communist subversion and the international Communist conspiracy to sap and impurify all of our precious bodily fluids.

En dat wat Clemcenceau ooit zei over oorlogvoeren.

hallevvezool | 15-12-15 | 13:17

En zo iemand was dan generaal der strijdkrachten ongelofelijk.

flyingdutchy | 15-12-15 | 12:00

Als "het Westen" nou eindelijk Bush en Blair vervolgd voor oorlogsmisdaden, dan zou dat een goede uitstraling hebben op de rest van de wereld! Dat zou ons ontdoen van een dubbele moraal!

Piktrekker | 15-12-15 | 11:08

En terrecht! Je bent echt een idioot als je oorlog wilt gaan voeren om een stukje rotst van 480x480 meter dat nog geen 10 minuten zwemafstand is van de Marokkaanse kust. Dit is geen bewoond cyprus! Als je misschien je geschiedenis boekje had opengemaakt zou je weten dat Spanje uiteindelijk het eiland heeft teruggerooft zonder bloed of problemen, en de marokkaanse bezetters netjes weer heeft afgedropt op hun eigen land (dit was niet islam gedreven, maar een paar stuntelige kustwachters die hun tentje opensloegen op het eiland, en de situatie uiteindelijk uit de hand is gelopen). Veder hebben Maroc and Spanje(en Amerika)afgesproken dat het eiland weer tot Spanje behoort. Het eiland staat er weer verlaten bij. Top. Geen bloed, geen onzin. Ta-da. Belachelijk... geef dat kutrots toch aan Marokko. Pas als Marocco Ceuta of Melilla aanvalt, dan mag je van een probleem spreken.

andywatt | 15-12-15 | 10:47

Ik kan me niet voorstellen dat zijn vader (Dick Sr.) zich niet zou omdraaien in z'n graf als hij z'n zoon zo zou horen praten... Verschrikkelijk. Dickie jr. doet alles voor een politieke loopbaan.

Ales | 15-12-15 | 09:53

Rekening houden met, gevoelens , verdriet en boosheid. Wat een enorme pannekoek, en wat een minderwaardig mens. Wederom een moreel verheven über mensch, dat ook een poging doet om begrip te kweken voor de terreur en de islam. Ik heb het al eerder gezegt, het lijkt wel alsof we Europeanen met een missie bezig zijn. Aan de ene kant zoveel mogelijk immigranten ons continent laten bereiken, als het moeten verwesteren van de islam. We moeten en zullen begrip krijgen en het geloof omarmen. Nou ik kan je nu al zeggen dat de islam niet zal aanpassen, de moslims zich niet zullen aanpassen. Dat hebben ze nooit gedaan. De enige die zich druk maken over aanpassen, last hebben van criminaliteit en dagelijkse terreur, en last hebben van de islam zijn de autochtonen zelf. De ruime meerderheid van de moslims interesseert het geen enkele bal hoe hun soortgenoten om zich heen roven, radicaliseren en alles doen wat god verboden heeft. En dan moeten wij ons maar als makke schapen met knikkende knieën aan tafel gaan met radicalen en velen terreur groeperingen? En dan als het niet lukt dreigende woorden als 'pang pang'
De enige manier om het probleem aan te pakken is uitzetten! Ze komen met grote aantallen tegelijk erin, ze kunnen met grote aantallen tegelijk eruit. Europa vraag veel teveel van haar burgers, Europa neemt geen verantwoordelijkheid voor al het kwaad dat nu in europa is komen leven. Onze politiek en met name een D66 , PvdA en gl hebben het helemaal niet over de negatieve gevolgen, terugkeerbeleid of aanpak van tereur en radicalen. We worden als makke schapen naar de slacht geleid. Ondertussen , loopt ons land over, record na record aan immigranten dat ons land blijft overspoelen. 25% heeft geen of illegale papieren .... in hemelanaam, we weten niet eens wat we binnenhalen, wie het daadwerkelijk zijn.... hoe kan een politiek nou spreken over het borgen van onze veiligheid? Dat kunnen ze simpelweg niet.

Dutchmen32 | 15-12-15 | 09:44

Dick was vroeger een heel knappe jongen, en aardig ook, en akelig sexy( zegt mijn vrouw , en zij kan het weten ;))

mallekater | 15-12-15 | 09:22

-weggejorist-

dedeurs | 15-12-15 | 09:18

Leuk verhaal maar dat gevoel moet vast van ons komen terwijl de aanhangers van het achterlijke geloof de moskeeën van de concurrerende sektes opblazen. Flikker toch op. Een atoombom op Saudi Arabië zou een goede start zijn. Daarna houden we rekening met de gevoelens van de aldaar wonenden Christenen, Boeddhisten en Joden... wat zegt u die zijn al uitgeroeid?

BananaMonarchy | 15-12-15 | 09:05

-weggejorist-

Daniel665 | 15-12-15 | 08:30

Gods wegen zijn ondoorgrondelijk,die van Dick Berlijn ook.

janmetdepet | 15-12-15 | 08:27

Het is een patroon. Van Agt, de Gaay Fortman, Berlijn, Balkenende, ze krijgen allemaal een sentimentele nabrander op die leeftijd. Van de meeste mensen hoor je die niet meer. Omdat deze mensen vroeger iets voorstelden krijgen ze een podium.

ristretto | 15-12-15 | 07:32

Anoguurder | 14-12-15 | 17:58
men gokt er niet op.. het is hun modus operandi
lekker vreedzaam en dan de gehele westerse samenleving omzetten

mainman | 15-12-15 | 07:11

Rekening houden met elkaar is goed, maar bij "elkaar" daar gaat het al flink mis bij de moslims.

Dutch_Holland | 15-12-15 | 07:02

Rekening houden met is oke, maar niet voor lieden met een verstandelijke beperking, zoals moslims, gristenen, joden en al die anderen die vasthouden aan traditionele achterlijkheid.

Tabernakel | 15-12-15 | 06:35

Na het Sebrenica falen,komt Dick toch weer met een Gebakken Lucht Dialoog.
Je moet het maar durven.......
Speelt Dick ook toevallig Piano,of toch Klavecimbel.

Torquemada | 15-12-15 | 06:32

Op zich een legitiem punt, indien IEDEREEN zich eraan houdt. Er is één groep die zich er in ieder geval NIET aan houdt en dat is de soennitische Islam.
Naar mijn mening is men in de combinatie links/islam gestapt onder het valse voorwendsel moslim=zielig zonder zich eerst diepgaand in het wezen van de Islam te verdiepen.
Door onhandige politiek is het lot van Links en daarmee van de EU nu verbonden aan de soennitische islam.
Het ombuigen van de Euro-moslim naar het shiitische gedachtengoed, dat meer gedisciplineerd is en een minderheid vertegenwoordigt, zie ik als enige vreedzame uitweg.
Dat kunnen we niet zonder hulp van buitenaf: Iran.
Iran is in staat ideologisch getrainde, overtuigende en gerespecteerde geestelijk leiders te leveren zodat verder afglijden kan worden voorkomen.
De EU zou over de "mag niet want mensenrechten reflex" heen moeten stappen en een werkzame band opbouwen met de mullahs, voordat het echt uit de hand loopt.
Wijzelf hebben de wil noch de kennis en het respect om het op te lossen, getuige ook de woorden van Dhr. Berlijn.

kindapaas | 15-12-15 | 04:38

Ken Dick al vele jaren. In de jaren 80 was hij voorvechter voor de behoudpremie jachtvliegers, heeft zich met hart en nieren ingezet voor defensie. Was ook onze meest capabele commandat, maar de laatste jaren is hij toch meer de knuffelkant uitgegaan.
Het klopt dat je in het buitenland (Afghanistan, Syrie, Irak etc) wel een luisterend oor moet hebben en ook concessies moet maken.
Echter, op het thuisfront moet het duidelijk zijn dat Nederland de baas is en dat daar geen concessies worden gedaan.
Mocht hij bedoelen dat Nederland concessies moet doen in Nederland dan slaat hij de plank hier volledig mis.

mambo43 | 15-12-15 | 02:57

Dit soort mensen draagt het haar immer hetzelfde. Op de een of andere manier bedenk ik daar altijd een bepaald snorretje bij. Het lijkt ze te passen. CDS? Me reetQ!!

INH.30CL | 15-12-15 | 02:45

Suubi Musajja | 15-12-15 | 02:07,

Overigens waren het de moslimmilities die de meeste burgerdoden maakten, zowel in Irak als in Afghanistan.
En dat is nog steeds het geval, net als in tientallen andere moslimlanden.
Het islamitisch argument dat moslims boos worden als het Westen een massamoordenaar afzet omdat de islam het verbieden van massamoord verbiedt, klopt.
Maar dat maakt de mensen die een massamoordenaar verdrijven niet verantwoordelijk voor de massamoorden die de islamitische milities daarna aanrichtten.

Anders gezegd; stel dat het nazisme bijna half zo wreed en moorddadig zou zijn geweest als de islam.
En stel dat de VS het nazisme daarom zouden hebben afgezet.
En stel dat het nazisme de gemiddelde Duitser net zo haatdragend zou hebben gemaakt, als de islam de gemiddelde moslim haatdragend heeft gemaakt.
Stel dat het afzetten van Hitler dus zou hebben geleid tot moordpartijen tussen Duitsers onderling.

Zouden die moordpartijen dan de schuld zijn geweest van de VS, of van het nazisme?

Dandruff | 15-12-15 | 02:44

Suubi Musajja | 15-12-15 | 02:07,

Je stelt, terecht, dat de nazi's wanhopig waren.
Ook wijs je er terecht op dat de bombardementen op Duitse steden de Duitsers in handen van de nazi's dreven. Jammer dat de geallieerden niet op het idee kwamen om bloemen op de Duitse steden te gooien.
Feitelijk vind je dus dat we het nazisme beter met rust hadden kunnen laten.
Maar zou dat echt gewerkt hebben?
Als dat zo zou zijn dan was Chamberlain de grote held van de 2e wereldoorlog geweest, in plaats van Churchill.

Mensen met een IQ van onder de 12 zeggen nu dat het tolereren van islamitisch geweld tegen Westerlingen kan leiden tot een afname van moordpartijen op Westerlingen. Tenslotte is slechts 99% van het islamitisch geweld tegen Westerlingen zinloos; bijna 1% van al dat islamitisch geweld is echter het directe gevolg van Westerse misstanden als ongeziene cartoons, ongelezen boeken, onbekende lego-huisjes of vrije verkiezingen.
Allemaal zaken die de islam verbiedt.

Nou ben ik het met je eens dat 1% van al het islamitisch geweld tegen Westerlingen wordt veroorzaakt door Westerse vrijheden. De islam verbiedt inderdaad elke vorm van vrijheid.
En die overige 99% van alle islamitische moordpartijen moet gezien worden als "vrijheid van godsdienst", tenslotte is het verkrachten en vermoorden van niet-moslims een belangrijke plicht in de islam.

Echter, als 1% van alle moordpartijen op Westerlingen het gevolg is van Westerse vrijheden, hoe zit het dan met die 1% van alle dagelijkse reeksen van moordpartijen op hindoes, sikhs, boeddhisten, animisten, atheïsten, etc?
Ik ben het met je eens dat ook 99% van al dat islamitische geweld tegen niet-moslims en 99% van al het islamitisch geweld tegen moslims het logische gevolg is van "vrijheid van godsdienst" voor moslims. Die vanwege hun geloof elke dag grote hoeveelheden mensen moeten afslachten.
Maar die 1% niet-Westerse niet-moslims die dagelijks afgeslacht wordt; die kan jij niet verklaren met verwijzingen naar Westerse mensenrechten die tegen de sharia ingaan.
Hoezeer de islam mensenrechten ook verbiedt; een hindoe in Pakistan is niet medeschuldig aan de godsdienstvrijheid voor moslims in Nederland.

Dandruff | 15-12-15 | 02:36

@dijkbewaker | 15-12-15 | 01:46
Vreemd, want een aantal jaar geleden, net voor dat wij en onze coalition of the willing er binnen vielen, heb ik er meerdere keren heerlijk rondgereisd Syrie, Irak, etc). Je weet het vast veel beter dan iemand die veertig jaar lang in ons leger diende, maar je zou haast zeggen dat als je foute dictators in het zadel helpt, moorddadige regimes steunt en daarna in een illegale oorlog ~100.000 burderdoden maakt, mensen een chagrijnige reactie voor je klaar hebben. Jouw conclusie - dat deze (nieuwe maar) ingeboren of intrinsiek religieuze haat en behoefte ons te vermoorden niet te voorkomen is - is natuurlijk veel logischer.

Suubi Musajja | 15-12-15 | 02:07

Zodra je op het punt komt "iedereen lijkt wel gek geworden" is het tijd om in de spiegel te kijken. Deze man, die inderdaad wel de laatste zou zijn die de gevolgen van geweld niet goed kan inschatten, zegt dat het naief is te denken dat je terrorisme - het wapen van de wanhopige - met geweld uit kan bannen. Met iedere droneaanval schep je een handvol toekomstige terroristen, en deze man weet dat. Heeft niks te maken met cultuurrelativisme, en ook niks met het verdrietig kinderachtige 'het zal wel weer onze schuld zijn'. Het gaat niet om schuld, maar om zeer voorspelbare reacties op onze acties. Bombardeer een land plat in een illegaal door ons gesteunde oorlog, en je zit een paar decennia op de blaren. Blijf er slecht op reageren, en je bent een generatie verder.

Suubi Musajja | 15-12-15 | 02:02

Luister Berlijn:

Listen, and understand! That Terminator islam is out there! It can't be bargained with. It can't be reasoned with It doesn't feel pity, or remorse, or fear. And it absolutely will not stop, ever, until you are dead.

Do you understand!

dijkbewaker | 15-12-15 | 01:46

Zo "Quicky"... klap van de linkse molen gehad?

Nederlanddraaitdoor | 15-12-15 | 00:03

In Sudan 'mag' een moslima eerst bevallen voordat ze ter dood wordt gebracht. Haar misdaad waarvoor ze ter dood is veroordeeld? Ze is met iemand getrouwd die Christen is.
En dit gebeurt echt hè!
Christenen worden afgeslacht door moslims en je hoort er niets over. De persvrijheid hier is een lachertje. De democratie trouwens ook. De Europese Unie, de Euro en al die vluchtelingen worden ons toch gewoon door de strot geduwd? Het volk is wijs, hoe krijgen we die flapdrollen weg die ons land en Europa besturen? Ik ga echt op Wilders stemmen de komende verkiezingen!!!!!

Verdedig-ons | 14-12-15 | 23:55

Ik ben blij met deze uitspraken!
Weten we iig WIE we na de Burgeroorlog voor het tribunaal moeten slepen...

Ahasveros | 14-12-15 | 23:29

Beste Dick, wat wij, het nieuwe testament erende, christelijke Europeanen de afgelopen 1400 jaar al eeuwen met dit geloof der onderwerping proberen in één bed te liggen. Na ruim 1400 jaar oorlogen met die lui is ons wel duidelijk dat vrede nooit gaat lukken. De eerste 1000 jaar wonnen zij. Nu verliezen ze al dik 300 jaar deze eeuwige strijd. In 1922 verloren ze ook nog hun laatste geliefde kalifaat.

Sinds de 16e eeuw zette Europa een ontwikkeling in waarbij het Midden-Oosten op economisch, militair en technologisch gebied inhaalde. De Ottomaanse expansie wordt in 1683 voor de poorten van Wenen definitief gestopt, waarna het Ottomaanse Rijk in het defensief komt te staan. Door het openen van zeeroutes naar Azië en de ontdekking van Amerika worden nieuwe economische mogelijkheden aangeboord, terwijl dankzij de Verlichting nieuwe technologieën beschikbaar komen. Met de opkomst van de industriële revolutie en het modern imperialisme veroveren Europese landen grote delen van de islamitische wereld.

Hun verdriet is dat wij al eeuwen niet meer open staan voor de kernwaarden van de islam, nl. onderdrukking, sekseapartheid, vrouwenhaat, slavernij, achterstelling van ongelovigen, massamoord en lijfstraffen. De boventoon van de islam is dwang tot bekering en geweld tegen ongelovigen.

Hun verdriet is dat wij tegenover de kernwaarden van de islam onze westerse kernwaarden burgerzin, gelijkheid, solidariteit, vrijheid, vrede en democratie hanteren. Vrijheid van denken, gelijkheid van seksen, vrijheid van godsdienst belijden, verbod op slavernij en een democratisch gekozen volksvertegenwoordiging zijn een groot goed.
Ook onze welvaart en levensvreugde zet daar kwaad bloed.

Onze zwakheid is dat onze vrijheden op religieus gebied worden uitgebuit om deze perverse middeleeuwse ideologie van de Koran, de Hadith om de sharia en een islamitische staat alsnog na te streven. Al jaren wordt de islam als een geloof verkocht maar zij is dat niet. Het is een gewelddadige totalitaire ideologie die het leven van de moslims beheerst. Iedere moslim is dan ook potentieel jihadist.
Na 278 miljoen verloren mensenlevens moet ook Dick Berlijn inzien dat praten zinloos is. De keuze voor West-Europa en eigenlijk de gehele westerse samenleving is gaan we ons onderwerpen of erkennen we dat we in oorlog zijn met en dat winnen voor ons ook een optie is.
IS is een verzameling losers de met hun crimineel gedrag al lang de maatschappij de rug hebben toegekeerd. Dit gespuis verdient iedere bom en iedere kogel die ze op hun dak krijgen. Natuurlijk gebruikt IS alle burgers die de vluchtweg is afgesneden als menselijk schild. Toch zullen de bevrijden zich dit keer niet tegen ons keren maar blij zijn dat bij dit groepje machtswellustelingen de levensdraad voorgoed is doorgesneden. Stop ze nu het nog kan.

Flappie2006 | 14-12-15 | 23:18

In het kort hebben we het hier eigenlijk over de islam. Het haat-idealisme van de imperialistische islam houdt per definitie geen rekening met gevoelens, laat staan met gevoelens van niet-moslims.
Intolerant tegen intolerantie! Nederland verder zonder religie!

Antitheïst | 14-12-15 | 23:15

Hij kan beter meteen zeggen dat wij ons aan moeten passen en onze vouwen verplicht een hoofddoek moeten dragen wat een verrader buigen vor terreur heet dat.

janmetdepet | 14-12-15 | 22:54

Ja met zulke militairen winnen we de oorlog wel !!

Robhal | 14-12-15 | 22:52

De nazi's besloten dat alle Joden uitgeroeid moesten worden, maar wel van hun eigen geld.
De islamisten hebben dat idee al eeuwen eerder in de praktijk gebracht.

Nu zijn de EU-dictators druk bezig de autochtone bewoners van de EU uit te leveren aan de islam. Erdogan helpt ze een handje om dat doel te bereiken, en krijgt daarvoor geld opgebracht door de Europese belastingbetalers.
Merkel is het instrument van de EU om dit proces te versnellen.

Cynisme ten top!

Pieter V | 14-12-15 | 22:50

We zijn bang om racist en xenofoob te worden genoemd. West-europese mannen laten zich commanderen door vrouwen. Feminisme viert hoogtij, dankzij mannen die zich in allerlei slaafse rollen laten stoppen.
.
Onze opvoedvaardigheden schieten ook tekort. Onze jeugd voedt zichzelf met chips en energiedrankjes. De adviezen en autoriteit van politie, artsen en docenten wordt in twijfel getrokken. Onze politici pamperen de hardste schreeuwers en het grootste deel van het electoraat: schreeuwers, kanslozen met een laag IQ en zij die hier eigenlijk niet horen. Tegelijk straffen zij de succesvollen die de boel hier draaiende houden met hun belastingafdrachten.
.
Het gevolg van dit alles, of misschien wel de oorzaak ervan is dat we laf zijn. We hebben het té goed. Toen en nu. We hebben onrust weten af te kopen met uitkeringen, maar ook dat gaat niet eeuwig door. Vooral niet nu wanneer de gasbel slinkt, de vergrijzing gaat exploderen en het aantal "nieuwe Nederlanders" jaarlijks miljarden op de begroting gaat drukken, tot in de lengte der dagen. Oplossingen zijn er zat, maar door de zure appel bijten wilt niemand want "racist, xenofoob, vrouwenhater, chauvinist, slecht mens etc etc"

Admiraal Balthasar | 14-12-15 | 22:18

Hij heeft gelijk tot op zekere hoogte. Maar je mag nooit tolerant tegen intolerantie zijn.

Reaaalist | 14-12-15 | 22:12

Dick Berlijn lijdt aan het zeer gevreesde Clingendael virus.

sprx | 14-12-15 | 21:34

Een gesprek over ethiek met mijn vorige studiebegeleider en de man bezwijkt aan zijn hart..

Neut | 14-12-15 | 21:29

Man man man wat een onbenuligheid. Deze man denkt bij het woord militaire coup waarschijnlijk als eerste aan een salon waar men jarheads scheert.

Professor Superhirn | 14-12-15 | 21:23

Stel je voor we hadden in WO II rekening gehouden met de gevoelens van anderen en koste wat kost geweld vermeden, dan hadden we nu Duits gesproken en met bloksnorren rondgelopen.

Chief-mate | 14-12-15 | 21:20

Aha, Dick Berlijn dus ook. Ook hij wenst zich te conformeren aan de politiek correcte doctrine dat het altijd het Westen en dan met name de blanke man is die het kwaad over de wereld verspreidt. Arme Dick, ballen kwijt maar wel verdomd feminien toegankelijk. Dat is natuurlijk wat wij allen moeten willen. Dick toont zich een roerganger. Meer Nederlands kun je het niet hebben.

Willibald von Klúúúk | 14-12-15 | 20:55

Europa is verloren. Jaren van vrede en veiligheid hebben ons getransformeerd tot een stelletje nihilistische weekdieren.
Want één ding kan je Arabieren niet ontzeggen, ze hebben in ieder geval de ballen om te vechten! (nou ja, mits met velen)
Zou het komen door de weekmakers in ons plastic? (alu-hoedje afzetten doet... shit die gedachte blijft rondspoken)

DeVrijDenker | 14-12-15 | 20:50

Dus, kort samengevat;
- bepaalde geestelijken roepen consequent op tot haat en geweld;
- zij baseren zich daarbij op bepaalde schrijfseltjes (koran, soeras, hadith) waarin wordt aangezet tot haat en geweld;
- een meerderheid van de volgers van die geestelijken en die schrijfseltjes blijkt ons inderdaad te haten;
- een klein percentage daarvan gaat over tot grof geweld tegen willekeurige burgers;
- die "radicalen" executeren zelfs peuters en baby's;
- en worden daarom "martelaren" en "helden" genoemd door islamitische media, moskeeën, regeringen;
- en dat allemaal omdat een piepklein percentage van alle slachtoffers van de islam kritiek heeft op islamitisch geweld?

Volslagen idioot.
Laten we dat eens omdraaien.
Stel dat het nazisme per 10 jaar bijna half zo veel slachtoffers zou maken als de islam per dag.
Inderdaad, niet erg waarschijnlijk, maar stel dat.
En stel dat sommige mensen daar kritiek op zouden leveren...
Zou die kritiek op het nazisme er dan ook toe leiden dat nazi's al binnen enkele jaren bijna net zo veel slachtoffers per 10 jaar gaan maken, als moslims per dag?

Ik geloof er niks van.
En ik geloof nog minder dat dat een reden zou kunnen zijn om geen kritiek meer te hebben op het nazisme.
We moeten af van het idee dat alleen geweldloze mensen en ideeën bekritiseerd en beledigd mogen worden.

Dandruff | 14-12-15 | 20:41

lees hier heel vaak het woordje -deaud-alsof dat een reaguurverzachtende omstandigheid is van de dood,het einde van je/het leven dus.graag een beetje respect voor hen die vielen en of dat nog gaan doen!kan misschien je broer zijn ? of je oom? oorlog? nee hier toch niet? sukkels!
-edit ga eens deaud-

proletarioot | 14-12-15 | 20:39

We gaan Putin en Erdogan (en zijn vriendjes van IS) met playmobiekl te lijf dat zal ze leren.

bijna_raak | 14-12-15 | 20:35

Blij dat er toch nog verstandige mensen bij defensie zitten, die niet eerst doen en dan nadenken... Voorkomen is tenslotte beter dan genezen. Het lijkt er op dat dit artikel wil aantonen dat er niet zoiets bestaat als oorzaak en gevolg. Natuurlijk is de Islam cultuur een achterlijke cultuur maar dat wij daarnaast de Islam regio flink op de schop hebben gegooid met allerlei domme oorlogen, voor olie, Israel, geo politiek of wat dan ook, staat ook als een paal boven water.
Ik geloof dat de schrijver van dit stuk liever zo'n figuur als die generaal uit dr. Strangelove aan de knoppen heeft.

drollewupper | 14-12-15 | 20:33

mij, 55 jaar mogen ze morgen oproepen EN dan kom ik ook ,voor wat dat waard is,255 reaguurders commentaar op dick berlijn,de politiek of whatever!we zijn allemaal watjes geworden wat dat aangaat!

proletarioot | 14-12-15 | 20:25

lillendvleesch | 14-12-15 | 20:23
.. ben je dan*

lillendvleesch | 14-12-15 | 20:24

Wat een ontzettende lul ben je dat als je zoiets durft te oreren. Dan heb je weinig begrepen van het in jaren opgebouwde volks-sentiment.

lillendvleesch | 14-12-15 | 20:23

"... dan zul je moeten willen nadenken over..."
Ondertussen haalt de ander de trekker over.

PG4161 | 14-12-15 | 20:19

Ik heb respect voor generaals en vooral als ze een wing hebben, maar Dick is gevallen...

funkyd | 14-12-15 | 20:09

Hij heeft gewoon gelijk, onderwerp u en u hoeft uiteindelijk niet dood en de joden zijn toch niet meer te redden .

Castor12 | 14-12-15 | 19:58

Gevalletje van shellshock.

groteKrul | 14-12-15 | 19:58

@Telelezer
VET !

pennestront | 14-12-15 | 19:43

kudtkip,

dit is ook opzet,zet mensen tegen elkaar op en je krijgt het gewenste resultaat.Helaas trappen wij, westerlingen maar ook islamieten er elke keer weer in.We gaan nog smeken om bescherming, ten koste van alle vrijheid(nou ja..) die we nog hebben.

Ben5570 | 14-12-15 | 19:31

Zow, Pat Condell slaat vandaag de spijker weer helemaal op de kop.
.
Beste linksemensen, kijk dit blog graag alsjeblief, alsjeblieft ook eens. Geen sorgen: geen gevloek of belededingen. Gewoon, de zaken zoals ze zijn. verteld door een niet-weg-kijker.

hotmint | 14-12-15 | 19:29

@Kudtkip | 14-12-15 | 18:30 - maar waar is nu bewijs dat het precies deze was? Als ze het hebben zien gebeuren en de dader niet ter plekke dood schoten dan was het niet meer dan wraak. Wellicht op een onschuldige.

Geeft niets, maar u was er niet bij, u heeft slechts een verhaal. Ik ken ook andere verhalen, en misschien zelfs wel uit betrouwbaarder bron wat de dood in de ogen kijken met mensen doet.

Uiteraard ben ik een lul een slappe zak, maar dan wel een realistische.

MarcS | 14-12-15 | 19:25

Zijn wij ,niet persoonlijk, dan niet de schuldigen van deze ellende?The war on terror, weet je nog.Het heeft niets opgelost, gaat niks oplossen en zal nog vele miljoenen levens gaan kosten.Maar nu het dichterbij komt is het allemaal de schuld van de islam.Ik ben geen fan van Berlijn, maar je zult toch een keer deze kant op moeten (denken), want geweld lost niks op,levert alleen maar meer geweld op.Hoelang zullen wij dat moeten volhouden denk je?
De ware schuldigen zitten in de regeringen, goed beveiligd en zeggen tegen ons the sheeple, dat we gewoon door moeten gaan met wat we doen.En nee, ook ik ben geen fan van Mo, of links of rechts,maar al deze onzinnige ellende is begonnen met het (gecontroleerd) opblazen van de WTC gebouwen, inclusief de mensen die erin zaten.Ook ik zou willen dat het anders was,maar het iszoalshet is.

Ben5570 | 14-12-15 | 19:24

Er moet EEN EINDE komen aan de ontkenningshypnose toestand van dit soort dove blinde masochistische weg-met-ons lieden als Dick(zie engels slang-woorden boek!) Berlijn die als kankervirussen in alle overheidsstinstellingen verweefd zitten en het Nederlandse volk moreel kapotlullen met hun schandelijke psychobabbel.
-
Het Nederlandse volk is zo langzamerhand spuugzat van de politiek correcte psychopaten die ons wel even zullen vertellen hoe en wat we volgens hen moeten en mogen denken en zeggen, en dat we anders racisten zijn.
-
We zijn het spuugzat om voor racist te worden uitgemaakt als we in alle rede onze eigen cultuur en ons eigen vaderland willen behouden en verdedigen
-
We zijn het spuugzat om voorgelogen te worden dat de (als godsdienst vermomde veroveringsideologie) islam zogenaamd een godsienst van vrede is terwijl we, in tegenstelling tot de debiele weg-met-ons landverraders zelf dagelijks met eigen ogen op TV zien dat ze niet alleen andersgelovigen, maar zelfs elkaar gruwelijk uitmoorden
-
We zijn het spuugzat dat wij Nederlanders als trieste lamme slappelingen elke dag opnieuw bij elke handeling, bij elke gedachte en bij elk woord alert moeten zijn of we hun tere gevoelens wel respecteren (anders raassiest).
-
We zijn het spuugzat van om dagelijks te worden bespuugd en te worden uitgemaakt voor kk.varkens en kk.hoeren
-
We zij het spuugzat dat juweliers worden overvallen en vermoord en dat onze vrouwen, moeders en dochters 's-avonds niet meer veilig de straat over kunnen en betast beroofd of verkracht worden
-
We zijn het spuugzat van om dagelijks te worden beleerd, beledigd en gecensureerd door linkse "bullies"
-
We zijn het spuugzat dat onze intelligentie verkracht wordt met linkse hypocrisie en leugens.
-
We zijn het spuugzat dat onze tolerantie “has been pushed to the limit”
-
We zijn het spuugzat dat de overheid ons belazert en met alles voorang geeft aan moslim immigranten ten koste van het Nederlandse volk
-
We zijn het spuugzat en de maat is nu vol..!
-
We zijn het spuugzat en we eisen dat de overheid de waarheid van de toestand toegeeft en eindelijk iets aan de ellende doet!
-
Het Nederlandse volk EIST ACTIE!

telelezer | 14-12-15 | 19:20

NL (andere landen ook trws) moet zo langzamerhand eens uit de theedrinkmodus komen en zich fysiek voorbereiden op de schone taak zijn verworvenheden met alle middelen te verdedigen.
Ook moeten niet-laffe NL-ers een passende oplossing zoeken voor De Haagsche Lapschwanzen die bezig zijn ons land uit te leveren aan een barbaarse horde achterlijken.
En echt waar, dat initiatief zal nooit uit de overheid komen, peopbang als deze is voor bijv. de eu en merkel.
Alleen lomp en niets ontziend verzet zal effectief blijken.

pennestront | 14-12-15 | 19:20

O geschikt
X ongeschikt

meneer Q | 14-12-15 | 19:18

Rekening houden met... Ja, aanpassen neeeeeeee

Briver | 14-12-15 | 19:16

Dick Berlijn is een prominent lid van de VVD en heeft daarom al die baantjes gekregen want zonder partijlidmaatschap van VVD=PvdA=D66=CDA krijg je geen vette staatsbaantjes in deze corrupte bananendemocratie

wlodek | 14-12-15 | 19:14

Zijn zoon is niet gespaard in de strijd ,dus last van het Stockholm syndroom kan het niet zijn dat hij de weg kwijt is .blauwe zander | 14-12-15 | 17:15
=
Net als vele politici, burgemeesters, en andere "bestuurders" heeft Berlijn wel degelijk het "Stockholm syndroom"!
Immers praat mee en sympathiseer met moslims en je weet ZEKER dat je nooit slachtoffer zal worden, zoals van Gogh of onder permanente bescherming moet zoals Wilders.

meneer Q | 14-12-15 | 19:13

Anoguurder | 14-12-15 | 17:29
Mierenpopulaties zijn enorm sterk - klopt.
Een organisatie die intern voor iedereen zorgt, met ieder duidelijke taak.
Zodra de ene populatie de andere kruist, zal er zeker gestreden worden.
Door heel specifieke mieren uit die populaties.
Wie wint, die blijft - de andere accepteert het gevolg van: zoek het ergens anders.

Er valt veel te leren van mieren...
Voorts (en dan gaat Kippie aan het aanrecht), uit je verdere betogen blijkt het besef hoezeer wij gewone burgers inderdaad zijn overgeleverd aan "de elite".
Weg uit NL is voor mij geen optie.
Ja, asiel in Frankrijk kán (iedere NL-er overigens...), edoch dan voelt het toch nog alsof ik het schip verlaat.

Ik houd van mijn moeder- en vaderland, Nederland.
Bon appétit, smakelijk eten.

Kudtkip | 14-12-15 | 19:10

Beste Dick, hier de uitleg voor je:
.
Het *kern*probleem is dat er een groep religie verdwaasde machtwellustige moordanaars is, die ons allemaal dood willen en *nooit* zullen stoppen. Nooit dus.
.
Daarom moeten wij ze stoppen. Je heb helemaal gelijk dat bommen en granaten een beperkt effect hebben. Er zijn ook soldaten op de grond nodig om ze uit hun tunnels te verjagen en aanwezige burgers te beschermen.
.
Graag gedaan.

hotmint | 14-12-15 | 19:09

@Grote stamper | 14-12-15 | 18:59
Er zijn vast wel leiders die dat nog wel doen en het goede voorbeeld geven als de klus erg moeilijk wordt. De jonkies moeten wel weten hoe zaken moeten worden aangepakt en dat kan alleen op die manier. Dat neemt ook enige angst weg als er iemand staat die daar schijt aan heeft gekregen door ervaring.
Doe ik ook in het bedrijfsleven, maar dan natuurlijk op een andere manier.

Ongeblustekalk | 14-12-15 | 19:08

@Eurotokkie | 14-12-15 | 17:54
Natuurlijk volgt dat op de boekverbrandingen. Want wie kennis vermeerdert, vermeerdert smart.. en ellende. Kan dus maar zo de lijfspreuk van de NOS zijn. - Vrij naar Heinrich Heine

Slogra | 14-12-15 | 19:02

Ongeblustekalk | 14-12-15 | 18:53
Lang lang geleden gingen dit soort lieden te paard voor hun troepen uit. Tegenwoordig blijven ze in hun betonnen bunkers zitten en laten ze het loopvolk de vervelende klussen opknappen. Dit zijn geen leiders, dit zijn CEO's die hun legers aansturen met grafieken en kostenplaatjes. Samenvattend: ongeschikt - vink

Rest In Privacy | 14-12-15 | 18:59

Muggenmepper | 14-12-15 | 18:18
Eh, ja natuurlijk is het hun eigen verantwoordelijkheid. Maar als wij de gevolgen moeten dragen van falend integratiebeleid etc. in eigen land, dan heb ik toch liever dat we repareren waar mogelijk. Niet omdat wij schuldig zijn, maar omdat het nou eenmaal zo werkt. Een aantal zaken moeten keihard worden bestreden, zoals slachtofferitis, occidentalisme/Westenhaat, complotdenken (zionisme, Westen wil islam onderdrukken, etc), etc. Tegelijkertijd moet vrijheid van godsdienst worden gewaarborgd en discriminatie worden bestreden.

M-Bozz | 14-12-15 | 18:58

Met de kennis van nu heeft Dick natuurlijk helemaal gelijk. Maar zolang NL meeloopt aan het handje van de USA zal terrorisme altijd een dreiging blijven. Hopelijk is ome Dick één cruciaal ding niét vergeten: de enigen die nóóit rekening hebben gehouden en zullen houden met de gevoelens van anderen, zijn de aanhangers van de Islam uit het Midden-Oosten en Noord Afrika. Want voor hen zijn niet-moslims geen goede mensen.Zolang déze uitwassen van de Islam zullen bestaan zal er geen vrede en veiligheid zijn. Dus beste Dick: richt je maar op hen; naar jouw zweverige woorden zullen ze zéker luisteren. Een vreedzame wereld begint bij hén, ná jouw preek. Zij hebben wel de neiging te luisteren naar mensen 'buiten dienst'.

robstijlloos | 14-12-15 | 18:57

Als iemand mij geen hand wil geven omdat ik een vrouw ben, houdt diegene dan rekening met mijn gevoelens? Maar dan moet ik wel denken, o ja, dat kom door zijn gevoelens. In Nederland. Beetje merkwaardig gelul van die Dick.

Prinses Minima | 14-12-15 | 18:56

En op de 8e dag gaf God zijn schepping de vrije hand. 'Gaat heen en maak er een teringzooi van' beval Hij. En zo geschiedde. Maar gelukkig stond daar na 2000 jaar Dhr. Dick Berlijn op om ons terug te leiden naar betere tijden! * kuch*

Rest In Privacy | 14-12-15 | 18:55

Zo'n luchtmachter heeft de mindset niet om het gevecht aan te gaan, niet van dichtbij in ieder geval. Fijn dat die slappe zak niet nu de CDS is, in deze tijd waar we de confrontatie direct en beslissend aan zullen gaan heb je niets aan een twijfelaar. Laat hem maar lekker lullen en zakken vullen, misschien levert het dan nog wat op.
Overvliegen en niet de Gatling gebruiken, slappe zak.

Ongeblustekalk | 14-12-15 | 18:53

Vrede op aarde is alleen mogelijk dankzij het wonder van atoomsplitsing.

Vrije Nator | 14-12-15 | 18:51

Als we de moslims er uit flikkeren, hoeven we ook geen rekening meer te houden met hun gevoelens.

Dat is niet te doen namelijk, met hun slachtoffer denken, lange tenen en korte lontjes.

Ze zijn pas tevreden met een kalifaat in Europa

Veritas Splendor | 14-12-15 | 18:49

@ pennestront | 14-12-15 | 18:45
haha, was ook bedoeld als (trieste) grap

telelezer | 14-12-15 | 18:48

Ik vind het overigens altijd een correcte man. (Oud-)militairen moeten alleen geen politiek (gaan) bedrijven. Een militair kiest ervoor om uitvoerend orders op te volgen. Het wordt onduidelijk als ze politieke uitspraken gaan doen.

Watching the Wheels | 14-12-15 | 18:47

Hij heeft ons de JSF aangesmeerd. Dat zegt genoeg
de fietsende rukker | 14-12-15 | 17:23
Yep, en daar zijn ze bij de luchtmacht maar wat blij mee.

plaszak | 14-12-15 | 18:46

@telelezer
Nee hoor, realist!

pennestront | 14-12-15 | 18:45

""we hebben geen allochtoonse stagiaires meer. Nix natuurlijk verloop, gewoon eruit geschopt(...)""
@ pennestront | 14-12-15 | 18:37
ieesse raasssiiieest..!

telelezer | 14-12-15 | 18:40

Dus omgekeerd zou de heer Berlijn er alle begrip voor hebben als autochtone Nederlanders terroristische aanslagen gingen plegen. We hebben al ruim 50 jaar te maken met geïmporteerd volk dat geen enkel respect toont voor ons.

Barani517 | 14-12-15 | 18:40

Het klopt als een bus. Immers, als moslims rekening houden met de gevoelens van een ander dan stopt de terreur.
Wedden dat deze laffe apologeet een sollicitatie bij de VN heeft lopen.

squadra | 14-12-15 | 18:39

Ongelooflijk... Deze man weet dus niet dat de radicale Islam ons haat omdat hun heilige boeken zeggen dat ze ons moeten haten. Dat Salafisten proberen het einde der tijden te forceren door een oorlog met 'de Romeinen' uit te lokken in Dabiq.
Het is de meest laffe oplossing om te zeggen dat iedereen een beetje schuld heeft... Nee, soms heb je gewoon een eikel en een ander die zich verdedigt. Zie ook dit artikel van vorige maand waarin een ex-jihadi uitlegt hoe hilarisch hij en zijn mede Moslims het altijd vonden wanneer ze Westerse politici hoorden zeggen dat jihad voortkomt uit ons buitenlands beleid: http://www.theguardian.com/commentisfree/2007/jul/01/comment.religion1

stampertje85 | 14-12-15 | 18:39

@Anoguurder
Toegegeven, we hebben geen allochtoonse stagiaires meer. Nix natuurlijk verloop, gewoon eruit geschopt om bedrijfsmatige redenen. Voorlopig hoeven we ze ook niet meer. Echt ff klaar mee.
We hebben zo'n 20% (vaste) islamitische medewerkers rondlopen en we zijn allemaal blij met elkaar.
Socializen met moslims is niet helemaal mijn ding, net zoals ik bv. Niet van rabarber of gember hou.
Ik sta achter AL mijn werknemers al komen ze van de maan.

pennestront | 14-12-15 | 18:37

We zijn niet boos, wel verdrietig.

Rest In Privacy | 14-12-15 | 18:36

Dick Berlijn zit tegenwoordig in het theoretische policor
lezingen circuit. Daar doen dergelijke opmerkingen het goed en het kan ook nog zijn dat hij er inmiddels in gaan is geloven. Dommerik, plaats maken.

Rest In Privacy | 14-12-15 | 18:35

Inzake die slachtofferitis waar ik het zojuist over had. Die mevrouw Malika Sorel-Sutter zegt daar een paar artikelen terug hele ware dingen over!

O.a.
"Wat het erger maakt: het voortdurende gehamer van autochtonen op discriminatie. Het is heel schadelijk voor kinderen die worstelen met hun identiteit om te horen dat ze worden buitengesloten. Als je tegen een kind steeds zegt 'sorry, het is mijn fout, niet die van jou', dan groeit het nooit op tot een verantwoordelijke volwassene die zichzelf ter discussie kan stellen. Op deze manier zijn jongeren opgezet tegen het land waarin ze wonen, steeds opnieuw is het zaad van haat en wrok verspreid. In zekere zin hoefde Islamitische Staat alleen maar te bukken om de vruchten op te rapen."

M-Bozz | 14-12-15 | 18:32

MarcS | 14-12-15 | 17:24
Ach ja Marc S, zo'n ploeg, die landverrader Poncke Princen tot in de diepste jungle wist te vinden, probeerde zeker maar wat...

Even één ding hè? Als je in oorlog bent, en militair, commando, dan vécht je.
Tweede ding: mijn oom heeft er altijd qua Nederlandse staat schande van gesproken hoe de Molukkers hier zijn behandeld. Met loze beloften in WOII-kampen ondergebracht als vluchtelingen - ze waren nota bene uitgenodigd.

Zij wel. Hoe de moeizame ontvangst tot escalatie heeft geleid, is pas een smet op onze geschiedenis. Waarbij ik aanteken dat de treinkapingen en moorden vanuit kun kant evenmin een fraaie antwoorden waren.
Toevallig ken ik een van de mariniers die daarop in moest grijpen - opdracht uit overheid. Die man deed zijn plicht. En heeft nu, bijna 70, overduidelijk PTSS opgelopen. Mijn oom heb ik te kort gekend, maar herinner me wel een mix van onverbiddelijke blik met iets enorm zachts, wat ie van ver moest halen.
Ik zal dus ook nooit beweren dat geweld de beste oplossing is.

Edoch, dat zien hele troepen heden nog altijd anders...

Kudtkip | 14-12-15 | 18:30

Eurotokkie | 14-12-15 | 17:44

Merkel vond ook dat de multiculturele samenleving mislukt was.Niettemin wil ze nog tienduizenden asielzoekers toelaten in Duitsland met de kreet "Wir schaffen es".
Dus of ze is schizofreen of anderszins gek?

Maar hoe valt dat te rijmen met jouw opvatting:
"Merkel ziet toch de dingen hoe ze zijn daar is niets gek aan."

Ben jij dan ook schizofreen of anderszins gek en zie je een geestverwant?

knerf | 14-12-15 | 18:29

Rutte na Charlie H. > Wij zijn technisch niet in oorlog want IS is geen land
CDS bij Pauw > Kijk hoe wij bommen naast het doel gooien
Rutte na Bataclan > Wij zijn in oorlog met IS.
Rutte nadat bondgenoten USA en Frankrijk om mil. steun vragen >
We gaan eerst eens kijken of dat wenselijk is

mooi geluld man | 14-12-15 | 18:29

@pennestront | 14-12-15 | 18:21

Oh ik heb ooit ook in een wijk geleefd waar mensen disciplinair waren en een sfeertje heerste om bij nieuwkomers zichzelf eerst te bewijzen. Zo wist je wat je namelijk aan elkaar had in een relatief kleine samenleving. Niemand moest wat hebben van nieuwkomers die niks in de soep wisten te brengen.

Toegegeven, zie jij je als nederlander succesvol integreren op feestjes van turkse, marokkaanse of islamitische komaf in het algemeen? Je wordt nog net niet geintimideerd op te rotten van hun 'erf' en dat is precies wat er op dit moment ook heerst.

UK > Bepaalde wijken voor blanken letterlijk no go. Al zijn ze links, nog kunnen ze in elkaar geslagen worden. Ik spreek nog niet eens over blonde vrouwen.

Brussel zelf > Ook wijken compleet omgetoverd tot islamitische wijken met geen enkele vlaming daar te zien.

Duitsland > Op dit moment ernstige signalen zelfs van wijken die gewoon letterlijk no go zijn voor blanke burger en politie. Politie komt niet zonder assistentie al daar.

Frankrijk > Rellen een paar jaar terug, en dan spreek ik niet eens over de aanslagen recent van een geloof dat in oorlog met het westen is, en de politiek dat afschilderd als terroristische aanslagen.

Ik denk ook dat vanuit belang van 'nationale veiligheid' er spindokters rondlopen die instrueren op wat politiek wel en niet zeggen mag, waaronder ook het vertellen van kortweg de waarheid. Het zou de orde en onrust namelijk in het geding brengen en dat willen ze niet.

We streven gewoon af op een europese oorlog. Het is een kwestie van tijd. En de schakers zijn al volop bezig om hier een schaakmat in europa gecontroleerd uit te laten komen. De chaos is precies wat ze willen. De chaos zal zorgen dat er meer en strengere regels binnen de EU vallen en lidstaten volledig zullen verdwijnen.

Anoguurder | 14-12-15 | 18:29

Als slot scene verwacht je toch dat iemand hem de epauletten , medailles , spiegeltjes , kraaltjes en wat er maar op zit van het uniformjasje rukt.
(jammer - b.d.- geen uniform - maar toch )

ONBEGRIJPELIJK wat de man zegt.

Het allerbedroevendst is dat de man zijn leven lang een riant door de burgers betaald salaris heeft ontvangen. In wezen zegt hij dus - bedankt voor de poet - maar reken maar niet op mij.

Dat is - vrees ik - het motto van veel van onze huidige "leiders"

enorme sukkelzak | 14-12-15 | 18:27

Zou deze meneer weten dat respect van 2 kanten hoort te komen?

XverderNix | 14-12-15 | 18:26

Defensie heeft in totaal bijna honderd generaals van divers pluimage op de loonlijst staan, terwijl de Nederlandse krijgsmacht met een half dozijn van deze lieden feitelijk al behoorlijk topzwaar zou zijn.
Gezien de politiek beslist wie er de baas is over onze militairen komen de politiek correcte exemplaren dan ook steevast bovendrijven, Dick Berlijn is daar een fraai voorbeeld van.
En die lieden kiezen dan bij conflicten ook steevast voor wat politiek correct is, en niet voor waar ze als goed militair voor zouden moeten kiezen.
En dan krijg je van die affaires zoals die met Eric. O, waar een OM ongehinderd door enige kennis en realiteitszin zich gaat bemoeien met zaken die buiten hun jurisdictie vallen, en vervolgens niet door defensie terug gefloten worden.
Het zelfde gaat op voor het aankopen van materieel, en het resultaat daar van is dat we nu met dat JSF fiasco opgescheept zitten, wat niet enkel een waardeloos gevechtsvliegtuig is, maar waar ook nog eens financiële consequenties aan vast zitten die de landmacht inmiddels al zijn tanks gekost heeft, en die er in de toekomst voor gaat zorgen dat de Nederlandse Luchtmacht ruim onder de minimale numerieke sterkte terecht gaat komen.
Allemaal omdat mannen als Dick Berlijn in eerste plaats pluche klevers zijn, en pas daarna militair.
Dat zo'n stuk defensie afbrekend politiek correct kreupelhout zelfs nadat hij is afgeserveerd zijn politiek correcte mening nog even publiekelijk moet ventileren, in plaats van deze daar te steken waar de zon niet schijnt, is niks minder dan natrapperij.
Shame on you Dick Berlijn.

Ravian | 14-12-15 | 18:26

Het kwartje wil maar niet vallen... De Gutmensch-moraal zelfs zijn weg al doorgevreten in de legertop. We're fucked. Definitely.

RobberenRukkie | 14-12-15 | 18:25

Of zou hij doelen op de manier waarop het westen de olie- en gasvoorraden onder controle houdt in het Midden-Oosten? Zouden ze daar zo knorrig van worden die moslims?

Watching the Wheels | 14-12-15 | 18:24

Dick wil rekening houden met de gevoelens pedofielen ? Nazi's ? Klu Klux Clan ? Wiettelers ? Sorry Dick...........

Rest In Privacy | 14-12-15 | 18:22

Ich bin kein Berliner. Dickie Dik is ook lekker van het padje aan het raken zo te horen. Dat de overheid zichzelf onder de loep neemt en minder corrupt de toekomst tegemoet treedt is plezierig, maar suggereren dat halfgare moslims aanslagen zouden plegen die te voorkomen zouden zijn door aanpassing van overheidsgedrag is gestoord.

Watching the Wheels | 14-12-15 | 18:22

@Anoguurder
Ik vent dit denken uit in mijn omgeving. En ik ben niet bang om voor wat dan ook uitgemaakt te worden.
Als werkgever word ik op handen gedragen door mijn volstrekte gebrek aan diplomatie en correctisme. En geprezen voor een uitbundige hoeveelheid eerlijkheid.
Slap gelul heeft nog nooit een probleem opgelost.
Ja hoor AIVD lees maar weer lekker mee!
Koekje bij de thee?

pennestront | 14-12-15 | 18:21

@Eurotokkie | 14-12-15 | 17:49
Schurft komt in ons land alleen bij dieren (voornamelijk honden) voor, die verwaarloosd en verzwakt zijn). Die worden aangevallen door de schurftmijt.

Lupuslupus | 14-12-15 | 18:18

@M-Bozz | 14-12-15 | 18:14
Die perspectieven en kansen moeten ze zelf creeeren. Als ze daar te achterlijk voor zijn of zichzelf actief blijven buitensluiten is dat jammerdebammer en proberen we het over een paar eeuwen nog eens.

Muggenmepper | 14-12-15 | 18:18

"Zelden zo'n domme reactie gelezen. "Niemand neemt de Bijbel meer letterlijk". Spreek voor uzelf zou ik zeggen. Honderdduizenden Christenen in ons land (en vele miljoenen over de hele wereld) nemen de Bijbel bloedserieus.
Lupuslupus | 14-12-15 | 17:54 "

Spreekt u nou voor u zelf in deze reactie of namens "honderdduizenden christenen in ons land ( en vele miljoenen over de hele wereld"...?

Dus eerst een ander verwijten dat hij niet namens anderen moet spreken en het dan vervolgens zelf doen....
Mag ik effe lachen, domkop?

knerf | 14-12-15 | 18:17

@pennestront | 14-12-15 | 18:10

Ja mooie gedachtengang maar zet dat gezamelijk eens om in een dikke vuist en sla dat op tafel neer. Wat heeft het reaguren zin als er uiteindelijk toch niks van komt. We staan erbij en we kijken ernaar.

Wat dat betreft is de komst van technologie ook in het voordeel van EU. Mensen kafferen toch wel op reaguurderspanelen en gaan de dag erna gewoon weer verder.

Anoguurder | 14-12-15 | 18:15

De context van Dicks uitspraken is toch de trendy stelling: met bommen alleen schakel je het terrorisme niet uit.

Daar valt veel voor te zeggen (zie oa de punten die Beatrice de Graaf hierover heeft gemaakt, bv op de Correspondent)

Volgens mij beweert hij niet dat we zelf schuldig zijn aan de ellende, maar meer dat geweld slechts op korte termijn effectief zal zijn om bv IS aan te pakken. Om lange termijn ellende in te dammen of te voorkomen zullen meer softe benaderingen nodig zijn. (bv. omdat die eeuwige slachtofferitis en occidentalisme tot legitimering van extremisme kunnen leiden bij de extremisten; verander hun perspectief en kansen; haal de voedingsbodem voor haat tegen Westen weg)

M-Bozz | 14-12-15 | 18:14

We hebben hier te maken met verweekte Nederlandse top- politici en ambtenaren! Deze man is volledig van het padje af, maar hoe kan het ook anders, met aan de top een minister met Schoevers secretaresse opleiding.
Nu is er niets mis met Schoevers, m'n zuster heeft ook deze opleiding afgerond, (en dan nog met steno Frans, Duits, en Engels) maar(vgl.mijn vrouwelijke ituitie) de militaire leiding van grote landen lachen zich (achter haar rug om)het schompes! Gezien het defilé afgelopen zaterdag? Staat daar zo'n kwebbeltante die stoere mariniers toe te spreken, verschrikkelijk, jammert;..........

mevr.Kribo | 14-12-15 | 18:13

Dus ik moet als gay rekening houden met de haatgevoelens van Moslims jegens gays ? Bedoeld Dick dat ik zelf met het hoofd van een hoog gebouw moet springen ? Noem mij een idioot of debiel maar zou het niet mooi zijn als Dick bedoelde dat je je zelf kunt aanpassen aan de omgeving waar je zelf heen gaat ? In een Moskee zou ik mijn schoenen uittrekken. In Japan buig ik om te bedanken en in Frankrijk doe ik mijn stinkende best om Frans te spreken en de gebruiken en gewoonten daar te respecteren. Als het aan Dick, de PVDA, de VARA, JOOP en meer van dat soort tuig ligt, moeten wij tot in het oneindige buigen. Ik wil gewoon proberen fatsoenlijk en veilig te leven -daarbij een waardevolle bijdrage leveren qua belastingafdracht- zonder daar wie dan ook mee lastig te vallen. Zeg Dick, zou dat niet een mooi begin zijn ? Zo ontzettend zonde en jammer dat je DAT niet opperde. Nog een hele lange weg te gaan dus.

Rest In Privacy | 14-12-15 | 18:12

@Anoguurder
1 minuut over 12 is het nooit.
1 minuut over 12 is de goede reden om er met gestrekt been VOL in te gaan. Zonder al te veel fatsoen.
Gewoon lomp en efficient.

pennestront | 14-12-15 | 18:10

Aanvulling: dat hele europese gedrocht heeft jarenlang de tijd gehad om stilletjes allerlei plannen voor te bereiden, en hoe dan ook tot uitvoer te brengen. Alles is sinds de invoering van de euro en het verdrag van maastricht, stap voor stap als een worst salami aan gort gesneden, het hervormen, dat model dat elk andere lidstaat verplicht moest toepassen en aannemen. En had je protest dan werd je wel vervangen door een andere poppenspeler direct vanuit brussel gestuurd.

We hadden hier allang al tot rellen moeten slaan op moment dat dat nederlands referendum genegeerd werd en door balkenende werd aangepast. We hadden hier allang al grond en perk moeten stellen met tot hoever de politiek kon gaan met burgers.

Maar blijkbaar WIL een overgroot deel van nederlanders dit. Blijkbaar DENKT een overgroot nederlanders dat het wel goed komen zal. En blijkbaar KAN HET PROBLEEMLOOS het vestigen van enorme AZC's hier in Nederland met mensen die helemaal niet uit een oorlog gekomen zijn maar puur voor het geluk zich hier vestigen, en gelijk hun hele stal aan neven, nichten en dochters erin halen zodra ze hun plek hebben.

Want daar hoor je de politiek niet over, dat het voornamelijk mannen zijn die de tocht maken, en op een veilige manier de rest van hun familie over doen halen.

Eerlijk gezegd denk ik dat het ook te laat is, dat het over 12'en al is en dat rechtse partijen uiteindelijk ook niet veel kunnen gaan doen meer. In vroegere video's nog voor de Euro met Nigel farage liet hij eens zien dat leden en specialisten in zijn partij zorg draagde voor verdragen die moesten worden ondertekend door Nigel zelf, en dat zij een enorme bureaucratie uit moesten zoeken over waar een verdrag over ging. Hij zei hierbij dat het een onmogelijke opgave was elk stuk te lezen, uit te dokteren en te tekenen of niet.

Diezelfde last ligt nu eigenlijk ook op lidstaten, en zodra er ook maar 1 partij aan rommelen gaat als in de zin van vertrek uit de euro, dat er dan een legio specialisten vanuit brussel een lidstaat juridisch sloopt omwille allerlei verdragen die destijds goedgekeurd waren door zittende politici.

Kortweg; we're fucked. En het referendum dat in April gehouden wordt is daar het bewijs van. Het verdrag is al besloten. Ik schreef al vaker dat een referendum geen zin heeft omdat nederland al geen veto meer heeft, puur een ADVIES in kan brengen, en uiteindelijk de stemmen van de rest van de lidstaten de keuze maken zal.

En het overgrote deel van al die lidstaten zijn juist voor meer eenwording van europa....

Vertrek nu je nog gewoon kunt, er is meer in het leven dan Nederland alleen met hun bizarre multiculturele waanzin.

Anoguurder | 14-12-15 | 18:06

Onze domme goedheid en steeds maar weer toegeven wordt door deze primitieve woestijnvolken gezien als slappe zwakheid. En wellicht hebben ze nog gelijk ook..!!

telelezer | 14-12-15 | 18:06

Steeds maar weer Toegeven, Aanpassen, Rekening houden met! En vooral niet provoceren, vooral doen wat zij willen en wat zij gewend zijn, en bovenal ons zelf wegcijferen.
-
Steeds maar weer aanpassen door idiote “Weg-Met-Ons-Gutmenschen” aan de provocaties en eisen van moslims (zie bijv. Zwarte Piet, Charlie Hebdo, weg met de spaarvakentjes, afplakken of verwijderen van voor hun tere zieltjes “provocerende” foto’s zoals bier drinken, dames in korte rokken, enz omdat ze anders “geschokt” zijn over onze geweldloze en vooral vrijdenkende maatschappij; overal halal eten invoeren in openbare organisaties, gescheiden zwemmen met boerkas aan in het water, angstvallig verbergen dat je jood of homo bent, lastigvallen van onze vrouwen; bedreigen met de dood, gewoon alleen maar omdat wij KK hoeren en KK varkens zijn).
-
Maar pas op... al deze ellende is slechts het b-e-g-i-n van de op sluimerende wijze groeiende invloed en steeds uitbreidende terreinwinst. Net zolang tot we bij steeds meer eisen uiteindelijk moeten kiezen tussen ons overgeven aan de slavernij van de eisen van anderen of vechten voor onze vrijheid.
Hoe lang kijken we nog de andere kant op en laten we ons provoceren?
Heb verdorie eindelijk de moed om te stellen: Het punt is bereikt waarbij we niet verder toegeven.
-
Hoe lang nog voordat Nederland ook in een staat van “latente burgeroorlog” is? Hoe lang geven wij steeds maar weer toe aan de eisen van “die andere cultuur”?!

Hoe meer moslims erbij komen en zich concentreren in enclaves in onze grote steden, hoe manifester deze situatie wordt.
Om met oud-president Reagan te spreken: “Appeasement is the worst approach to peace”!
-
Onze domme goedheid en steeds maar weer toegeven wordt door deze primitieve woestijnvolken gezien als slappe zwakheid. En wellicht hebben ze nog gelijk ook..!!
-
Waarom gaat het Nederlandse volk verdomme niet massaal de straat op of naar het Malieveld om te protesteren? Is het angst? Is het lafheid, Is het onwetendheid? is het luiheid? Waarschijnlijk is het "all of the above".
-
Intussen zakt het goede oude Nederland dat onze (groot)ouders en wijzelf hebben opgebouwd langzaam maar zeker het riool in
-
Bedankt Den Haag, Bedankt Brussel

telelezer | 14-12-15 | 18:04

Als je toch zo seniel wordt, ga ik er tegen op zien om oud te worden.

Faphorst | 14-12-15 | 18:03

@JackHair | 14-12-15 | 17:27
Ja en voor die 20 jaar was het natuurlijk allemaal koek en ei met de islam. DE moordenaarsbende van mohammed sinds 1400 jaar!

Lupuslupus | 14-12-15 | 18:01

Dick capituleert, zoveel is wel duidelijk.
Dickie doet zijn achternaam geen eer aan. (Alhoewel die Duitsers van tegenwoordig ook niet meer zijn wat ze geweest waren.)

VanBukkem | 14-12-15 | 17:59

De filosofie van Berlijn (let op de naam die is veelzeggend)volgend zouden we nu allemaal Duits moeten spreken, blond en blauwen ogen, omdat we de gevoelens van Adolf hadden moeten volgen.
Persoonlijk krijg ik andere gevoelens die zwaarder wegen.
Namelijk een gevoel van urgentie om de islam hier te verbieden. Een vergelijkbare ideologie met die van snorremans.
Hoeft verder geen kogel aan verspilt te worden als het maar gebeurd. Misschien dat er dan eindelijk weer enig gevoel in de ledematen, maar vooral enig gevoel van veiligheid weer terugvloeit naar het commando centrum in het hoofd.
Welaan niet meer maar minder islam is het te volgen gevoel.

dijkbewaker | 14-12-15 | 17:58

@Lupuslupus | 14-12-15 | 17:42
Aha, blijkbaar zijn militairen in oorlogstijd waar hun collega net omgekomen is emotieloze kereltjes die precies weten wie wat deed. Ja hoor, u bent een realist, echt wel!

MarcS | 14-12-15 | 17:58

Als wij dat gaan doen dan houd het niet op, dat word eis na eis anders is den mensch gekwetst.

BigShow | 14-12-15 | 17:58

@Kudtkip | 14-12-15 | 17:46

Dat is het ook, op een op dit moment nog vredige wijze. Vergeet niet dat er mensen achter het decor zitten die aan de touwtjes trekken, de besluiten maken en de poppenkast van een politiek dat tot uitvoer brengt. De mensen interesseert het helemaal niets en het liefst willen ze af van de 'uitwassen' die denken zoals jou en mij of hoe pat condell zich uitspreekt in z'n youtube video.

De wereld zit te vol met figuren zoals riessen: www.youtube.com/watch?v=JwPFyx899ao

Zijn rant op wilders geldt voor iedere politicus die ook maar de waarheid aan de kaak durft te stellen ook. Zelfde geldt voor 'hoge' ambtenaren in defensie, scholen, politie-ambten, want de burger blijft geloven Oh een hoge pief zegt het dus zal het maar waar zijn.

Ze kweken gewoon een multiculturele wereld, door zoveel mogelijk immigranten ongecontroleerd het land in te spuwen. 1 miljoen vluchtelingen in duitsland het afgelopen jaar. Hoe denk je dat duitsland er over 10 jaar uit zal zien?

Die niet-halal kerstmarkten ieder jaar zullen langzamerhand verdwijnen daar waar een bepaalde populatie steeds meer groeien gaat. EN DAT WETEN ZE! Ze zeggen het alleen niet, want tegen die tijd dat alles langzamerhand veranderd, op de achtergrond verdwijnt, is het al te laat.

EN DAAR GOKKEN ZE OP, om op een vreedzame wijze de huidige gevestigde cultuur van alle lidstaten, langzaam maar zeker om zeep te helpen.

Er is geen andere verklaring voor dan deze, dat er een groep mensen zit die moedwillig een enorme gok aan het wagen is met duizenden al dan niet miljoenen mensenlevens.

De oplossing ligt echt voor handen, en het wordt dagelijks in panelen op internet geschreeuwd. Niemand in de politiek die die keuze ook maar durft te maken. Want de uiteindelijke zichtbare schade is gewoon ver NA hun tijd. Wat zal hun het roesten. Nu hebben ze het goed met luxe villa's, luxe belastingregeltjes, prive scholen voor hun kinderen met indoctrinatie voor links gedachtengoed, luxe chauffeurs en een afgesloten wereldje...

Anoguurder | 14-12-15 | 17:58

Denkt die geflipte florijn nou werkelijk dat ik ga reaguren?

Piet Karbiet | 14-12-15 | 17:58

(Ex)militairen die politieke uitspraken doen. Dat is het laatste dat zij mogen doen. Volgende stap is een militair praatgroepje wel of niet schieten. Ik geloof, dat het ergens niet goed gaat in dit land.

PieterPassant | 14-12-15 | 17:57

Goatboy2014 | 14-12-15 | 17:07
Thom ´Don´t shoot the piano player´ Karremans. En wat was het antwoord van Mladic op Karremans? ´U bent een waardeloze pianist.´ Maar je zou denken dat er uit ´Bosnie´ heel wat legertechnische lessen getrokken zouden zijn. Pang pang.

chicago river | 14-12-15 | 17:56

Dick Berlijn is niet meer dan een pacifistisch watje, wat heeft een land aan deze sociale werkers in godsnaam.
Ze zijn toch helemaal geen voorbeeld voor de rest van die militairen, die trouwens ook niks mogen. Wel lees je elke keer dat de Nederlandse militair de beste van de wereld zijn, huh?

lanexx | 14-12-15 | 17:56

Dat is precies de policor mentaliteit, waarmee je in de jaren '90 bij de krijgsmacht carrière kon maken. Berlijn was gewoon een kind van zijn tijd. Jammer dat hij in de zachte heelmeesters mentaliteit is blijven steken, maar dat zal de leeftijd wel zijn.

De gelaarsde kat | 14-12-15 | 17:55

@Adversary | 14-12-15 | 17:18
Zelden zo'n domme reactie gelezen. "Niemand neemt de Bijbel meer letterlijk". Spreek voor uzelf zou ik zeggen. Honderdduizenden Christenen in ons land (en vele miljoenen over de hele wereld) nemen de Bijbel bloedserieus.

Lupuslupus | 14-12-15 | 17:54

Die Dick Berlijn was al voorbestemd om bevelhebber van de luchtmacht te worden toen hij nog op de KMA zat. De belangrijkste vaardigheid daarbij is de mogelijkheid om je ten opzichte van the powers that be met de souplesse van een paling te bewegen. Dick Berlijn zat wat dat betreft eenzaam en alleen in een klasse voortbestemd voor hemzelf.
Toen hij eenmaal geen militair meer was ging hij gewoon voort met appeasing, een nieuw podium en een nieuw publiek. Waarvan akte. Gewoon laten lullen. De realiteit is dat dit continent onder aanval ligt in een nieuw hoofdstuk in een hele oude oorlog. En wanneer je vrede wilt, moet je je op een oorlog voorbereiden. Oude wijsheden die steeds weer actueel zijn.

Glasgow Argus | 14-12-15 | 17:52

Berlin Dick... what's in a name.. Hij zal 'm wel in Mufti Merkel prakken...

Bracula | 14-12-15 | 17:51

Commandant der landstrijdkrachten, wat zal dat verdienen per maand en allemaal weggegooid geld want in plaats ons land te verdedigen geeft hij zich bij voorbaat al over aan de 5e colonne wat een labbekak .

blauwe zander | 14-12-15 | 17:49

Piet Karbiet | 14-12-15 | 17:47
Ja dus?

Eurotokkie | 14-12-15 | 17:49

Ik heb dit serieus wel eens jaren geleden van Noord-Amerikaanse pacifisten gehoord.

Rest In Privacy | 14-12-15 | 17:48

Ja en nee. Het is wel rekening houden met de gevoelens van anderen (en dat is dus wederkerig). Grenzen stellen en daar consequenties aan verbinden. En nog belangrijker aan consequenties is dat je ze uitvoerd.
Het blijven 'thee drinken' houdt een keer op.

Libertarianism | 14-12-15 | 17:48

Desmoulins | 14-12-15 | 17:37

Daar kan ik het natuurlijk niet mee oneens zijn. Echter, onze track-record in het middenoosten heeft nou niet echt aangetoond dat westerse bommen heel veel uitkomst hebben geboden, eerder het tegengestelde. Is het dan niet eens een goed idee om je strategie te heroverwegen?

jawor36 | 14-12-15 | 17:48

@jawor36 | 14-12-15 | 17:06
We hadden in mei 1940 ook wat meer begrip voor die arme Duitsers moeten tonen en met liefde wat moeten inschikken. Wellicht hadden we de Luftwaffe kunnen helpen bij het vinden van Rotterdam en er begrip voor hebben dat ze bommen lieten vallen. We wilden tenslotte niet vanzelf aansluiten dus hadden we de inval aan onszelf te danken.

Rest In Privacy | 14-12-15 | 17:47

In Heumensoord is inmiddels als dank schurft, diefstal en intimidatie uitgebroken.

Piet Karbiet | 14-12-15 | 17:47

Met stip!"De Lulhannes van het jaar"

meneer der meneren | 14-12-15 | 17:47

Parel van het Zuiden | 14-12-15 | 17:15
Prima verwoord.
Ik schaar me verder niet onder je medeburgers die apathisch staat te kijken. Wat ik wel onderneem, is specialisten spreken die bevoegd zijn om in te grijpen voor excessen toeslaan. Ik wil niet in een omgeving wonen en, als er vanuit hier 'iets' mis gaat (en het overleef), geïnterviewd worden zo van: "neuh, nooit iets gemerkt, wist van niks".

Nog maar eens de quote van Malika Sorel-Sutter:
"Ik ben enorm teleurgesteld als ik zie hoe alles te grabbel is gegooid. Eerst was assimilatie de norm, toen integratie en nu is het inclusion: het Franse volk moet de nieuwkomer maar accepteren zoals hij is."

Heel Europa wordt opgedrongen de nieuwkomers met totaal geen mixende levensopvatting voluit te accepteren - ergo, rekening te houden met hun gevoelens. Waarvan akte Dick Berlijn.

Bizar genoeg lijkt het wel opzet om de gevestigde vrije samenleving uit te spelen tegen degenen die het in thuislanden niet rooie - zowel de moordende gedrochten als zij die voor hen vluchten.

Kudtkip | 14-12-15 | 17:46

@Parel van het Zuiden | 14-12-15 | 17:24
Het klinkt misschien soft, maar het is nu eenmaal zo ver gekomen dat de vijand onder ons is, daardoor denk ik dat het beter is om constructieve oplossingen te blijven bedenken ipv de kont in de krib te gooien. Ik zie dat niet als capitulatie, maar als noodzakelijk element van een toekomstige oplossing.
Mijn ideaal is overigens anders, dat is snoeihard, maar, dan moet je ook echt doorpakken, want anders wordt het (nog) gevaarlijk(er).

pluk-87 | 14-12-15 | 17:46

Dat krijg je met al die bezuinigingen op de GGZ...

De hersenloze | 14-12-15 | 17:45

Hoe meer sterren en lauwerkransen op de schouder, hoe meer de militair een politicus is. Dick Berlijn zegt nu gewoon wat de linkse kliek graag wilt horen.
.
Op de werkvloer weet echter elke militair dat 'Power grows from the barrel of a gun'.

quantumcollider | 14-12-15 | 17:45

Piet Karbiet | 14-12-15 | 17:42
Merkel ziet toch de dingen hoe ze zijn daar is niets gek aan.

Eurotokkie | 14-12-15 | 17:44

In dit conflict met irritante moslims kan het heel verstandig zijn onze goede manieren tijdelijk opzij te zetten en te vergelden met 100:1.
Gewoon onze tanden laten zien en ze laten merken dat ons uitdagen leidt tot een vroege dood.
Gewoon laten zien dat wij onze vrijheid en welvaart door niemand willen laten afpakken, hooguit willen delen met gelijkgestemden.
Niet superbeschaafd maar wel uiterst effectief.
Gelukkig is de vijand ook niet beschaafd.
Wat mij betreft nu een 100-dagen-bommentapijt op dat stomme kudtkalifaat.

pennestront | 14-12-15 | 17:43

Ik vind de verschijning van die Dick alleen al een soort terroristische aanslag. Houdt hij toch te weinig rekening met anderen.

suvois | 14-12-15 | 17:43

Sorry voor mijn fout ,het was inderdaad Uhm die zijn zoon kwijtraakte en niet Dick Berlijn ik had even beter moeten opletten .

blauwe zander | 14-12-15 | 17:43

Hij kan beter met Van Agt en Merkel in een gesticht gaan zitten kwartetten. Met zulke ego's missen zij de vierde persoon toch niet.

Piet Karbiet | 14-12-15 | 17:42

@MarcS | 14-12-15 | 17:24
Klets niet zo oerstom!!

Lupuslupus | 14-12-15 | 17:42

Maar wel miljarden in defensie blijven pompen.. want 'de russen'.. net zo'n wous als die Rob van Wijk en cs
Ik vrees ook grote vrezen als rubberen Markie straks in het EU middelpunt van de belangstelling staat.
Mijn gok.. erkenning van de Pallie terroristenstaat.

(c)ZWITSUL | 14-12-15 | 17:41

enorme sukkelzak | 14-12-15 | 17:31
"Ze kunnen zich niet voorstellen dat sommige mensen totaal anders denken dan zijzelf"
Dit mag zolang ik er maar geen last van heb.
Neem nu nudisten, ze doen gewoon hun ding en dat vind ik prima heb
er namelijk geen last van, ze gaan niet naakt door de kalverstraat lopen.

Eurotokkie | 14-12-15 | 17:40

Geen respect voor mensen die zelf nooit respect tonen.
Geen tolerantie voor een geloof dat nooit tolerant is naar anderen.
Geen empathie voor lieden die zelf nooit empathie tonen.

Piet Karbiet | 14-12-15 | 17:40

Nou Dick, je hebt volkomen gelijk en ik heb het probleem geanalyseerd en vind dat ook dat we het bij de bron moeten aanpakken. Het probleem Dick, dat zijn mensen zoals jij. De relativisten, de ontkenners, de wegkijkers, de Gutmenschen, de landverraders, de weg-met-onsers, dat is de bron. En ik kan niet wachten tot dat een keer aangepakt gaat worden.

roze_bril | 14-12-15 | 17:39

Dick Berlijn moet zich eens realiseren dat de westerse vrije samenleving juist gebaseerd op het feit dat mensen onderling de schouders ophalen over wat anderen over hen zeggen. Verplicht begrip opbrengen is juist een basis voor een hele nare samenleving.

Bytemaster | 14-12-15 | 17:38

jawor36 | 14-12-15 | 17:33

Excuses, maar wat ziet u als oplossing?
We moeten toch echt iets doen en dan bedoel ik niet een wenselijke oorzaak bij elkaar fantaseren, zoals Dick Berlijn, maar de vinger op de zere plek leggen...

Desmoulins | 14-12-15 | 17:37

@Nietvoordekat | 14-12-15 | 17:30
jouw stelling van 'gezamenlijk erkennen dat er minder ongure elementen onder de vlag van de islam opereren, is de enige manier waarop we dit op gaan lossen. ', lost helemaal níets op, een erkenning is géén oplossing en dat probleem wordt al ondererkent, iedereen weet dat, wat jij eigenlijk zegt is; acceptatie, accepteer dat er dat soort bomgordels zijn en moslims die anderen liquideren, en weet je, dat lost ook niets op, ze op laten bokken naar hun eigen cultuur wel, genieten ze er daar maar van, allemaal en als ze het niet zint, passen zij zelf hun eigen cultuur maar aan, te beginnen met hun geloof, in hun eigen landen.

Tyromancer | 14-12-15 | 17:36

@nietvoordekat

Ze zitten al in een isolement. En dat komt voornamelijk door hun zelf. Nederland is niet xenofoob of intolerant.

En denk ook aan de toekomst. Wat als 10-20% moslim is? Wat als het 25+% word?

Paradoxaal maar je zult vooruit moeten kijken en intolerant zijn tegenover intolerantie.

trenthopper | 14-12-15 | 17:36

Ouwe mannen, buiten functie, willen nogal eens veranderen van opvatting.

Rest In Privacy | 14-12-15 | 17:35

Misschien kan Berlijn een gezellig kopje thee gaan drinken in Raqqa om zijn theorie te bewijzen. Een buitenwijk van Parijs is ook goed.

--sql error-- | 14-12-15 | 17:34

Nietvoordekat | 14-12-15 | 17:30

Ook zonder ISIS komen moslims in het westen in een sociaal isolement te zitten, de islam zorgt hier namelijk voor.
Ze plaatsen zichzelf buiten de samenleving, deze tweedeling is er jaren en dit is geheel hun eigen schuld.

Eurotokkie | 14-12-15 | 17:34

Het ís ook onze schuld. Zolang wij ons niet onderwerpen aan de islam, geen genoegen nemen met een tweederangs dhimmi-status en ons niet laten uitroeien, leven we in dar-al-harb.

Alleen, Berlijn, de vrede die de islam nastreeft, die willen wij niet. Wij zullen ons tot de laatste snik verdedigen tegen die 'vrede', wen alvast maar aan die gedachte.

raskol | 14-12-15 | 17:34

@Nietvoordekat | 14-12-15 | 17:30:

Lekker boeiend wat het doel van IS is, vraag je liever af wat in hemelsnaam het doel van Europese overheden is met de import van miljoenen moslims die oververtegenwoordigd zijn in alle negatieve statistieken en wat uiteindelijk zelfs tot burgeroorlogen kan leiden.

Muggenmepper | 14-12-15 | 17:34

Desmoulins | 14-12-15 | 17:13

Snap niet hoe je dat uit mijn reactie destilleert... Het punt dat ik maak is dat IS niet dood te bombarderen valt. Zeker niet zonder heel veel burgerslachtoffers. Bovendien help je de afdeling recruitment van die ratten daarmee alleen maar in het zadel. Het is gewoon dom en ondoordacht. Wat heb je er dan aan?

jawor36 | 14-12-15 | 17:33

Ik denk dat Dick Berlijn een vertraagde Stockholm-reactie heeft omdat hij één van de straaljagers vloog die bij de treinkaping in De Punt de Molukkers desoriënteerden door hun herrie met de nabranders. Dit kun je toch niet serieus nemen? Gelukkig trappen we er niet in...

Rest In Privacy | 14-12-15 | 17:33

Als we er ZELF geen stokje voor steken gaat ons land aan dit soort slappe policor theeleuten ten onder.
Wat een beschamende man deze lul berlijn.
En dit zien ze in andere landen ook. Waar hebben wij zo'n pantoffelheld met jubeltenen aan te danken????
En volgens mij rijdt hij ook nog eens Prius.
Gatverdegatverdegatverrrrr!!!1!!1!

pennestront | 14-12-15 | 17:32

u bespeelt de piano zeer slecht

nemeton | 14-12-15 | 17:32

Zoveel morele superioriteit; zo weinig kennis. Doet je pijn aan de ogen. Ga 'ns wat anders lezen dan vooroorlogse prentenboeken over grenadiers, omhoogevallen ROC'er.

"Wil je echt een situatie structureel verbeteren, dan zul je moeten willen nadenken over waar komt die boosheid, de frustratie, het verdriet vandaan, wat zijn de bronproblemen?"

'It's the Islam, dhimmi.'

Slogra | 14-12-15 | 17:32

@ Nuchternederland | 14-12-15 | 17:24

Ik geloof niet dat het jou heel erg uitmaakt hoe mensen in Afghanistan of Irak het hebben, dus eigenlijk had die landen gewoon met rust laten voor ons wellicht wel de beste oplossing geweest.

Sjors W. | 14-12-15 | 17:32

moet je nagaan, dit is nog een van z'n minder seniele dagen.

charissa | 14-12-15 | 17:31

Man , man , man - werkelijk , waar halen ze deze kwast vandaan?

"Terreur structureel verbannen uit de samenleving "

Probleem met dit soort mensen is , behalve dat ze het verkeerde beroep gekozen hebben (DB is al b.d. ik weet )

Ze kunnen zich niet voorstellen dat sommige mensen totaal anders denken dan zijzelf.

Jij kunt wel geen ruzie met anderen willen , iedereen wel liev en aardig vinden , het beste met iedereen voor hebben.
Hoeft evenwel niet voor een ander te gelden - kan een klootzak zijn die jou het liefst om zeep helpt
En je familie.

Je mag zelf heel liev en tolerant zijn en toegeven en inleveren
Echter voor je FAMILLIE , je LAND en de BESCHAVING KAN en MAG dat niet en zul je moeten doen waarvoor je hebt gekozen.

enorme sukkelzak | 14-12-15 | 17:31

Het doel dat ISIS probeert te bereiken is niet om op eigen houtje de boel te veroveren. Laten we wel wezen, daar zijn ze te klein voor, en dat gaat ze dus ook van zijn langzalzeleven niet lukken. Dat weten zij ook. Het doel van ISIS is om haat en verdeeldheid te veroorzaken in het westen, en op die manier een tweedeling te veroorzaken tussen moslims en niet-moslims. Op die manier komen moslims in een sociaal isolement, en mensen die in een sociaal isolement zitten radicaliseren nu eenmaal veel sneller.

Het doel van ISIS is om te zorgen dat wij een hekel aan moslims krijgen. Zij hebben namelijk baat bij die tweedeling. Dit is ook precies wat Dick Berlijn zegt, en daar heeft hij groot gelijk in.

Ik wil niet als een D66'er of een slappe zak klinken, maar geweld is niet de oplossing. Eén front vormen, en gezamenlijk erkennen dat er minder ongure elementen onder de vlag van de islam opereren, is de enige manier waarop we dit op gaan lossen. Welwillende moslims in het westen afvallen is dat expliciet niet.

Nietvoordekat | 14-12-15 | 17:30

Spijker op zijn kop.

Eurotokkie | 14-12-15 | 17:30

Dit soort top "militairen" zijn meer ambtenaar dan soldaat. Op een enkele uitzondering na hebben ze die positie alleen te danken aan het pleasen van politici. Als je kritisch bent over de keuzes van de politieke elite met betrekking tot de krijgsmacht, het budget en de inzet ervan dan zul je nooit die baan krijgen.

Bubske | 14-12-15 | 17:29

Dit leidt hoe dan ook tot een wereldwijd conflict. Je kunt buigen en bukken wat je wilt, dit hier is gewoon een voorbode van wat komen gaat. Al is het de paus die het bovenstaande beweert, in een kolonie van mieren gaan ze ook niet opzij voor indringers in hun territorium maar beschermen hun colone.

Anoguurder | 14-12-15 | 17:29

Yup, daar heeft Berlijn helemaal gelijk in... NOT!

Zijn lafheid is precies waarom er duizenden mensen zijn vermoordt onder het toeziend oog van een net zo laffe Overste Karremans in Srebrenica.

LAF de andere kant opkijken, daar is Nederland goed in, onder leiding van brugsmurf Rutte en zijn laffe legertje!

Xirdalan | 14-12-15 | 17:28

Fantastisch. Moslima's gaan rekening houden met de gevoelens van Joodse schoolkinderen. Ik zeg doen.

Piet Karbiet | 14-12-15 | 17:28

@ Durmazon | 14-12-15 | 17:17

Ik vind dat verhaal van die Sorel-Sutter zo'n obligaat gelul.
A) Bij fanatieke christenen ontbreekt het redelijk vaak aan empathie. Vraag het maar aan kinderen met polio, misbruikte misdienaartjes, Rooms-katholieken die op jonge leeftijd zwanger zijn geworden, handtasjes en anderen die niet precies in het malletje vallen. Fanatieke gelovigen zijn voor mij allemaal min of meer hetzelfde, en allemaal min of meer net zo achterlijk. Van de moslims zijn er simpelweg meer en ze zijn nog te dom en met teveel om te beseffen dat het voorbij is het sprookje(sboek).

B) Als de oplossing is onze empathie overboord te zetten en agressieve, gedachtenopdringende eikels te worden, dan verdedigen we onze superieure cultuur ook niet echt.

Sjors W. | 14-12-15 | 17:28

Die kufar denkt echt dat je Hun problemen op lost door met hen aan tafel te zitten? Hun bidden 5 X per dag dat allah de kufar dood.
En Dan de taquiah

ray7900 | 14-12-15 | 17:27

Nuchternederland | 14-12-15 | 17:24

Als het Westen zich niet had bemoeid met Afghanistan en Irak, waren we ook nooit betrokken geraakt in de conflicten daar.

Borrelende Boris | 14-12-15 | 17:27

Nadat het westen ruim 20 jaar rotzooi loopt te bouwen in het Midden-Oosten is het inderdaad niet vreemd dat er extremisten op gaan staan. Heeft het westen volledig aan zichzelf te danken.

JackHair | 14-12-15 | 17:27

Dus als ik in mijn blote klabanus op straat wil gaan lopen, dan moet men daar ook maar rekening mee gaan houden? Bloot zijn is namelijk verplicht als je het nudisme aanhangt. Kan me niet schelen of je er last van hebt, maar je moet en zult het respecteren, anders zal ik je effe swaffelen!

Dhr. de Wit | 14-12-15 | 17:25

Beste man heeft gelijk. Wat hebben de missies in Irak, Afghanistan, Libië en Syrië ons tot op heden gebracht? Instabiliteit in het Midden-Oosten, regimes die geen grip meer hebben op terroristische cellen en een hele volksverhuizing van mensen die op de vlucht zijn geslagen voor oorlog.

Borrelende Boris | 14-12-15 | 17:22

Precies! Als we nou wat meer begrip hadden gehad voor de Taliban en IS en dergelijke, was er nu eeuwige wereldvrede!

Nuchternederland | 14-12-15 | 17:24

Uiteindelijk zal Vladimir Putin wel de kastanjes voor ons uit het vuur moeten halen en de knoop moeten doorhakken om het meest rigoreuze te doen om in Syrië schoon schip te maken. Een paar tactische nukes doen wonderen.

godverdegodverdomme | 14-12-15 | 17:24

@pluk-87 | 14-12-15 | 17:18

" Pas als je dat doet, en bereid bent je eigen handelen wat aan te passen, bereid bent rekening te houden met de gevoelens van anderen, zullen we in staat zijn om de terreurdreiging uit onze samenleving te verbannen."
.
U leest wat u wilt. Hij zegt in veel worden. We moeten in onze samenleving capituleren aan Islam. Want dat is de reden voor de terreur. Het is ook geen dreiging, het is er.
.
Deze man heeft gekozen voor zij.

Parel van het Zuiden | 14-12-15 | 17:24

@Kudtkip | 14-12-15 | 17:17
Ja of je hebt die vent te pakken waarvan jij DENKT dat hij het gedaan heeft.

MarcS | 14-12-15 | 17:24

Hadden we nu zo'n 75 jaar geleden maar wat meer rekening gehouden met anderen, dan had dat een hoop ellende gescheeld...

number668 | 14-12-15 | 17:24

mezelf | 14-12-15 | 17:22
regel 2 moet zijn ...."politieke" correctheid.

knerf | 14-12-15 | 17:23

Je kunt inderdaad met bommen en granaten maar een zeer tijdelijk effect bereiken. Omdat we zo weinig bommen en granaten hebben dat we zeer tijdelijk die zaken kunnen inzetten. Europa besteed de helft aan defensie als binnen de NAVO is afgesproken en in Libië zagen we de vruchten ervan. Een kleinschalig oorlogje die qua munitie de NAVO binnen een maand op de knieën kreeg.

De bronproblemen zijn ook heel simpel. www.destroyzionism.com/2013/05/17/bran... Men nemen een afsplitsing uit het Jodendom, het christendom. Toen werd het al een stukje gewelddadiger. Toen de Islam met Mo & de Koran uit het christendom splitste bleek het nieuwe heilige schrift een stuk gewelddadiger dan de testamenten.

Binnen de Islam is er ook een puinhoop van gemaakt. Twee grote groepen vechten vooral met elkaar. De soennitische - sjiitische strijd. Een derde groep maakt het helemaal bont. Net zoals binnen het Christendom kiezen zij ervoor om te radicaliseren en dat achteraf goed te praten door religieuze teksten uit zijn verband te citeren upload.wikimedia.org/wikipedia/common...

Salafisten en/of Wahabieten beweren de originele Islam uit de zevende eeuw aan te hangen. Maar die versie is helemaal niet bekend. Zo fantastisch is geschiedschrijving niet. Wel heb je inmiddels een stap of zeven vanuit de Thora gemaakt richting eindeloos geweld.

Deze verharde Islam wordt betaald vanuit Islamistische landen. Die geloof belangrijker vinden dan geld, welvaart of vrede. Je mag je bekeren, je bezit afgeven, je dochter laten neuken, het nastreven van bezit afzweren, maar je zult nooit vrede krijgen op die route. Zo rolt Scientology trouwens ook. Je mag betalen. Punt.

Je ziet een continue beweging dat de ene gelovige "beter" wil geloven dan de andere. Een wapenwedloop naar zelfkastijding, onzinnige regels en jouw wetten aan een ander opleggen. Eerst met woorden, later met geweld.

Het bronprobleem werd in Life of Brian al heel netjes uitgelegd. "Look, you've got it all wrong! You don't need to follow me. You don't need to follow anybody! You've got to think for yourselves! You're all individuals!" www.youtube.com/watch?v=QereR0CViMY

Je kan niet praten met mensen die hoofden afsnijden. Die geeneens meer de Koran lezen, niet meer weten waar Mekka ligt en ons als onkruid verdelgen.

Feynman | 14-12-15 | 17:23

Hij heeft ons de JSF aangesmeerd. Dat zegt genoeg

de fietsende rukker | 14-12-15 | 17:23

"waar komt die boosheid, de frustratie, het verdriet vandaan, wat zijn de bronproblemen?"
Blijkbaar heeft Berlijn er nog nooit eerder over nagedacht, want hij heeft geen antwoord. (alleen maar vragen stellen om antwoorden te ontwijken is een beetje laf, maar dat terzijde...).
Gelukkig zijn de vragen niet heel moeilijk:
1. de boosheid komt doordat ze weten dat ze op geen enkele andere manier een maatschappelijke positie zullen weten te krijgen - te dom voor school/diploma's, te dom voor criminaliteit, geen sociale vaardigheden-. Mix dat met het 'prinsjessyndroom' en je krijgt onhandelbaar, agressief tuig. (Ditzelfde constateert men overigens in mexicaanse cultuur, waar dergelijke types in extreem gewelddadige gangs terechtkomen. Ook daar worden de jongetjes extreem verwend door moeders en krijgen nooit 'nee' te horen).
2. De frustratie komt doordat ze niks kunnen en zelfs hun zusjes beter presteren. Zodra ze volwassen worden zijn ze zich bewust van hun (zelf gecreeerde) lage status. Lage status betekend geen geld, geen relatie, en sex kennen ze alleen door prostitutie.
3. Verdriet? daar heb ik ze nooit over gehoord. volgens mij heeft D. Berlijn dat er bij verzonnen om ze in de slachtofferrol te kunnen duwen.

Als Berlijn ooit 1 keer met dat soort types had gesproken dan wist hij het ook.
Hij suggereert dat het allemaal zou komen door oorlogen, maar als hij even had opgelet dan wist hij ook dat de daders vooral uit Belgie en andere veilige landen komen. De daders hebben dus nooit met oorlog te maken gehad.

--sql error-- | 14-12-15 | 17:23

moest dit stukske proza twee keer lezen en
de moed is me in de schoenen gezonken
wat een stellingname !

en als je dan de laatste 5 minuten van BrandpuntReporter erbij pakt, dan weet ik dat ik mag/moet/kan emigreren

mainman | 14-12-15 | 17:23

Ik ben wel bereid mee te betalen aan een particulier leger dat doet wat het moet doen namelijk de burgers, de rechtstaat en onze westerse verworvenheden beschermen. Met grof geweld indien noodzakelijk. Op bescherming door onze overheid reken ik inmiddels niet meer.

Henk J.Pal | 14-12-15 | 17:22

Dick, stel je voor dat Churchill zich had afgevraagd waar die boosheid van Hitler vandaan kwam? En dat we rekening moesten houden met de gevoelens van de nazi's?
Dan had jij Duits gesproken en zeker niet door de selectie gekomen om in het nazi leger te dienen.
Slappe mafketel.

paridae | 14-12-15 | 17:22

De dhimmi-mentaliteit van oikofoob Berlijn...
De geestesstoornis die politiek-correctheid heet.

knerf | 14-12-15 | 17:22

Beste man heeft gelijk. Wat hebben de missies in Irak, Afghanistan, Libië en Syrië ons tot op heden gebracht? Instabiliteit in het Midden-Oosten, regimes die geen grip meer hebben op terroristische cellen en een hele volksverhuizing van mensen die op de vlucht zijn geslagen voor oorlog.

Borrelende Boris | 14-12-15 | 17:22

@Reinaert | 14-12-15 | 17:18
oh ja verrek die was het Umhtiedum. Ook zo'n zwatelaar.

Tyromancer | 14-12-15 | 17:20

Waarschijnlijk heeft hij ergens in de familie een, al dan niet radicale, moslim zitten. Dan ga je zo denken. Maar de Islam accepteer ik nooit, wat Berlijn en zijn moslimvriendjes ook zeggen.

Asimov6 | 14-12-15 | 17:20

"Rekening houden" vs "onderwerping".
Uit respect wordt er halal voedsel in Nederlandse kantines geserveerd, terwijl het "haram" voedsel gejorist is. Dat is geen rekening houden, dat is onderwerping.

Dhr. de Wit | 14-12-15 | 17:20

@blauwe zander | 14-12-15 | 17:15
Dat was de zoon van van Uhm die inderdaad ook commandant der landstrijdkrachten is geweest

Vandenpotgepleurd | 14-12-15 | 17:19

Ik weet wel dat de meeste reaguurders een afkeer hebben van dit soort mensen, maar ik vond dit altijd een hele aardige man en hij blijft voor altijd mijn held.

www.youtube.com/watch?v=B288XluNfv4

Arnold Layne | 14-12-15 | 17:19

Al dit soort type vergeten dat de islam niet geinteresseerd is in overleg of samenwerken en samenleven met niet- of anders-gelovigen. Ze wil maar één ding en dat is de absolute totale overwinning. Iedere vorm van tegemoetkomen en een handreiking word door de islam uitgelegd als zwaktebod en zal haar alleen maar sterken in het nog verder strijden voor die totale overwinning.
De dictators in het Midden-Oosten die nu verdreven zijn zagen maar al te goed dat je de islam alleen met absoluut harde hand in bedwang kan houden en sturen. De islam heeft alleen respect voor tegenstanders die zich met onvoorwaardelijke macht en kracht teweer stellen. Alle anderen veracht ze.

sinar2 | 14-12-15 | 17:19

Ze zeggen zelf keer op keer dat ze pas blij zijn als we bij het kalifaat gevoegd zijn, dus wat deze meneer eigenlijk zegt is dat we ze gewoon moeten uitnodigen om hier een kalifaat te stichten. Oh, wacht.

MrBlanco | 14-12-15 | 17:19

Zo heel veel miszegt hij niet vind ik. Je moet wel degelijk kijken naar de beweegredenen van onze vijand, ipv slechts bombarderen. Want wanneer je in dialoog gaat, kom je erachter hoe erg ze alles waar wij voor staan, haten. Hierdoor kun je tot het inzicht komen dat je naast bombarderen, ook de ideologie erachter aan moet pakken.

pluk-87 | 14-12-15 | 17:18

@blauwe zander | 14-12-15 | 17:15
Wordt tijd dat ie zelf met de Taliban aan tafel gaat zitten, met zijn verdriet, wedden dat het Vrede op Aarde wordt... geheel volgens zijn profetie.. tjonge... ik dacht eerst, wat kijkt die vent vreemd uit zijn ogen, hij lijkt wel gedrogeerd, ik denk dat dat klopt, ik neem dit verhaal daarom maar met een korreltje opium.

Tyromancer | 14-12-15 | 17:18

@blauwe zander | 14-12-15 | 17:15

Volgens mij hebben we het over iemand anders. Zegt de naam van Uhm u iets?

Reinaert | 14-12-15 | 17:18

In weze is het Westen inderdaad het probleem. Wij kennen - gelukkig - geen religieus fantatisme meer. Het christendom blaft wat maar heeft geen tanden; niemand neemt de bijbel meer letterlijk en zelfs gelovigen geven toe: we weten dat wat er in dat boek staat, niet 'waar' is. Maar we willen geloven in de Redding, en de Hemel, en een hogere macht, een goede god. Ze zijn dus feitelijk al lang 'iets-ist'. Moslims? Die niet. Dat zijn nog steeds echte fanatieke gelovigen en wat wij moeten doen is ze geen podium geven. Niet serieus nemen. Hun gezeik en geblaat weglachen en hun geweld beantwoorden met geweld. Niet mee praten. Niet naar luisteren. Niet tolereren. Dat gedachtegoed is puur vergif en ze zijn NIET tot staat tot rationeel denken en overleggen. Want hun dogma's komen altijd eerst en zijn voor hen 100 % gospel. Dat moet je in de samenleving NIET laten voortwoekeren. Des te sneller we ophouden met toestaan dat een doctrine zoals de islam zich hier kan verstoppen achter onze vrijheid van godsdienst, wetende dat de islam zelf alles behalve die vrijheid predikt, des te beter.Dat is een belediging. Een affront. Ik KAN en ZAL geen respect hebben voor een stroming die mij en vele anderen letterlijk dood wil hebben. En ook niet voor de mensen die dat willens en wetens toelaten.

Adversary | 14-12-15 | 17:18

IJzervreters, waar zijn onze ijzervreters gebleven?

Conan de Rabarber | 14-12-15 | 17:18

Is dat de leider van de meute die ons moet beschermen tegen het kwaad. En wie houdt er rekening met onze gevoelens. Dick Berlijn heeft zich al overgegeven aan de islam zo blijkt. Een volk....

Therapietje | 14-12-15 | 17:17

Uit het uitstekende interview met Malika Sorel-Sutter in Trouw:
"Empathie, een erg christelijke waarde, vatten veel moslims op als een teken van zwakte, als iets vrouwelijks, een bewijs dat het Westen inferieur is".
Dat is kennelijk nog niet tot deze generaal b.d. doorgedrongen.

Rest In Privacy | 14-12-15 | 17:17

Lupuslupus | 14-12-15 | 17:06
Damn right.
Ik ben er dan ook op een vreemde manier toch trots op dat mijn oom als een van de laatsten de Willems Orde heeft ontvangen - al had ie die uit handen van Bernhard net zo makkelijk mogen weigeren als bepaalde orders van z'n meerderen.

Lees even mee: "We waren hard, keihard. Dat is nogal logisch. Als je je jongens terugvindt met hun afgesneden lul in de mond, de benen afgezaagd, met de zaag er nog naast, en je krijgt de vent die dat geflikt heeft te pakken, dan ga je geen espresso met hem drinken. Dan heb je absoluut geen consideratie, geen pardon. En dat noemt men dan excessen."
nl.wikipedia.org/wiki/Johan_Heinrich_...

Afijn, hier nog een recente reminder over wie met wiens gevoelens rekening dient te houden: www.trouw.nl/tr/nl/4496/Buitenland/art...

Kudtkip | 14-12-15 | 17:17

Dick Berlijn is mede verantwoordelijk voor het doordrukken van de JSF, waarna hij een mooi baantje kreeg bij Thales Nederland, die meedraait in de ontwikkeling van de JSF.

Geen wonder dat ie voor vrede pleit. Als we de JSF daadwerkelijk zouden inzetten, zou duidelijk worden dat Dick Berlijn een gezonde luchtmacht geofferd heeft aan zijn persoonlijke belangen.

SamKoeman | 14-12-15 | 17:16

Maar goed, deze halfzachte klefmuil valt dus ook af als mindef in een volgend kabinet.

Conan de Rabarber | 14-12-15 | 17:16

Wat 'n watje.

McSnor | 14-12-15 | 17:16

Hey Dick (trigger warning: Dick is bedoeld als naam), je kwetst me met dit soort opmerkingen die mij in mijn burgerrechten aantasten.

Mark_Pugner | 14-12-15 | 17:16

Zo zeg, je hele eigen loopbaan en alles wat je gedaan hebt verraden om dikbetaalde overheidsopdrachten te kunnen blijven doen. Want mr Berlijn weet zelf ook wel dat hij uit zijn kont praat.
.
Het wordt met de dag gekker met die politiekcorrecte wezels in dit land. Eerst die teringellende ons land binnen brengen, dan jarenlang faciliteren en de hand boven het hoofd te houden, om nu doodleuk aan het gewone deel van de bevolking mede te delen dat we er maar aan moeten wennen en oh ja of we nog wat burgerrechten willen inleveren.
.
Wat is er aan de hand? Dit is niet slechts landverraad, dit is verraad aan alles waar de verlichting, de ontwikkelingen van de afgelopen eeuwen, de democratische rechtstaat voor staat. Men spreekt het ook nog eens gewoon uit op camera, in kranten. En mijn medeburgers? Die staan apathisch te kijken.
.
Nou prima, maar ik ga me echt niet laten leiden naar Islamslachtbank. Dit zijn niet mijn leiders.

Parel van het Zuiden | 14-12-15 | 17:15

@Lupuslupus | 14-12-15 | 17:07
Het is ook allemaal niet zo moeilijk.
Die laatste zin is trouwens een geparafraseerde quote waarvan ik de bron zo even niet meer weet.
Dit is trouwens een leuk stukje waarheid over "respect vs. obedience".
www.kiwisense.co.nz/blog/articles/2008...

Dhr. de Wit | 14-12-15 | 17:15

Rekening houden met de gevoelens van Allah de barmhartige... nee geen zin in... Mijnheer Berlijn, als de dhimmi niet al zou bestaan zou u hem hebben uitgevonden en verder is u een LUL.

Vandenpotgepleurd | 14-12-15 | 17:15

Nou, helemaal opheffen dan maar, dat nepleger van ons

Muggenmepper | 14-12-15 | 17:15

Zijn zoon is niet gespaard in de strijd ,dus last van het Stockholm syndroom kan het niet zijn dat hij de weg kwijt is .

blauwe zander | 14-12-15 | 17:15

Denk dat we Dikkie maar als onderhandelaar naar IS moeten sturen, met zijn gevoelens.

bijna_raak | 14-12-15 | 17:15

Wij moeten altijd rekening houden met gevoelens van alle gespuis wat hier aan het staatsinfuus komt hangen, de andere kant van de medaille is dat dit gespuis ons haat en zich niet aanpast en hoeft te passen aan onze normen en waarden.

de uitbater | 14-12-15 | 17:14

Overigens: Dick Berlijn lobbyt in z'n vrije tijd - als 'ie geen wollige verhalen vertelt - doodleuk voor vredelievende accessoires als de JSF. Opdat wij meer rekening kunnen houden met de gevoelens van onze vijanden en zo. Of zo.

www.ftm.nl/jsf-lobby-dendert-door/

Reinaert | 14-12-15 | 17:14

Waarom moet ik rekening houden met steeds meer Islam. Van mij hoeft dat allemaal niet, waarom moet ik rekening houden met opgedrongen dwangreligie waar ik en velen met mij niet op zitten te wachten?

Kan iemand mij dat uitleggen, nee dat dacht ik al, goed dan ga ik mij nu nog bezatten nu het nog mag van onze tolerante import islamofascisten.

Kaas de Vies | 14-12-15 | 17:14

Misschien een goed idee als Nederlandse militairen van die pistolen hebben waar een bosje bloemen uitkomt. (Kogels zijn toch op).
Vriend en vijand vallen elkaar dan huilend in de armen.

Paulus de Bk | 14-12-15 | 17:14

waar is de leider die tegen die barbaren zegt Dabiq: challenge accepted.

rode peper | 14-12-15 | 17:14

jawor36 | 14-12-15 | 17:0
Dankzij bommen gooien heb jij in NL je vrijheid.

Boemibol | 14-12-15 | 17:14

Aan tafel zitten om het verdriet te bespreken, het lijkt wel een les maatschappijleer op het VMBO, als oplossing voor islamitische terreurdaden.. hoe DOM wil je het hebben...

Tyromancer | 14-12-15 | 17:13

jawor36 | 14-12-15 | 17:06

U denkt dat wij de moslims die eventueel full-islam gaan kunnen 'deradicaliseren' door rekening te houden met de gevoelens van deze soldaten van allah.
U maakt een punt dat niet eens centraal staat in dit stuk, pacifistische clown.

Desmoulins | 14-12-15 | 17:13

l Ah het is allemaal onze eigen schuld. Misschien moet je dat de families van de concertgangers die afgeslacht zijn in het Bataclan ook even vertellen Dick? Gelijk het vluchtelingenprobleem ook opgelost. Die mensen moeten helemaal niet hierheen komen, maar gewoon met die vriendelijke jongens van IS om de tafel gaan zitten. Beetje inschikken, dan komt het wel goed.

uncommonsense | 14-12-15 | 17:12

".. waar die boosheid vandaan komt..

Uit een boek van een paar honderd jaar oud, Dick. Een boek wat in die paar honderd jaar niet aangepast is aan de moderne wereld, en daar dus ook niet in mee kan komen. De aanhangers zullen boos blijven totdat we dat boek Jorissen. Koran op de brandstapel, islam met wortel en tak verwijderen uit onze samenleving, Dick. Dat helpt.

marcoplarco | 14-12-15 | 17:11

blommenkinderen leg die stiletto's weg

Vleegske | 14-12-15 | 17:11

Het enige dat wij nu nog moeten bepalen voor deze man... hoe strak moet de dwangbuis.

Kaas de Vies | 14-12-15 | 17:10

Nou je bent als militair mooi in de aap gelogeerd met zo'n "Commandant der Strijdkrachten". Buiten dienst, dat dan weer wel maar het gif heeft zich in ons hele leger verspreid.

Lupuslupus | 14-12-15 | 17:10

The CDA is strong in this man, althans zo lijkt het.

Toch doet de close-read door de auteur me twijfelen aan zijn vermogen om begrijpend te lezen. Ik lees ook wel eens wat ik wil lezen, in plaats van wat staat, maar zeker die Spaanse knakker begrijp ik wel. Om zo'n kudt-rots gaan knokken heeft nul toegevoegde waarde - al wordt er maar een Spaanse 18-jarige kapotgeknald is het te veel - en met wat diplomatie is het volgens mij aardig opgelost.

Vechten doe je voor iets dat het waard is.

Sjors W. | 14-12-15 | 17:09

nou , altyd nog beter dan oorlogstaal zullen we maar zeggen

nemeton | 14-12-15 | 17:09

Onvoorstelbaar net als een of andere idiote Belgische prof die vorige week wist te stellen, wen er maar aan de mensen blijven migreren.

Uw Verzekeringsadvis | 14-12-15 | 17:08

Geweld is de enige taal die blijkbaar door ze wordt gesproken.
Dus moet nog zwaarder geweld het antwoord zijn.
Nuken kan een optie blijken. Grenzen voorlopig potdicht ook. Gerichte controles op personen en bepaalde verbanden tussen personen moeten gewoon plaatsvinden. Lijkt racistisch maar is slechts realistisch.
Goede moslims, en die zijn er, zullen hier begrip voor (moeten) hebben.
Tijd van thee met wat lekkere soepsiediekoekjes erbij is voorbij.
De overheid moet ons nu beschermen tegen islamisering, anders zijn we aan onze voorouders, onszelf en onze kinderen verplicht dit probleempje zelf de wereld uit te helpen.
Laat die slappe legerlul maar pangpang roepen samen met pechtold en een goed glas wijn.

pennestront | 14-12-15 | 17:08

"…rekening te houden met de gevoelens van anderen…"

Hartstikke jofel. En wanneer wordt er eens rekening gehouden met ónze gevoelens? Die van de burgers die hier al jaren wonen, hier geboren zijn, en wésters zijn? Die van mensen die bang en/of boos worden op de totale volksverlakkerij waar de overheid al decennia mee bezig is? En die wel een kleer klaar zijn met de continue toestroom van niet-westersen die vervolgens 3 dingen doen: racisme roepen, de maatschappij uitzuigen, en agressief zijn tegen alles wat anders is?

Mogen we dan verwachten dat de overheid, het leger en de rest van dat zooitje ongeregeld daar eens een keer wakker wordt en ons éigen land in bescherming neemt? Dat jullie onze eigen cultuur, westerse vrijheden en soevereiniteit eens gaan beschermen?

Maar goed… praten tegen een muur geeft je meer respons vergeleken met het "maatschappelijk debat" aan te gaan met de overheid. Geen zorgen hoor beste pluchezitters: we gaan het op ten duur zelf wel oplossen! :-) Groetjes, de Burger.

kanon0503 | 14-12-15 | 17:08

Ach natuurlijk. Het is onze schuld, de schuld van Westerlingen, die geen rekening houden met de gevoelens van moslims.

Hommel | 14-12-15 | 17:08

@Dhr. de Wit | 14-12-15 | 17:03
Zelden gezien dat een korte tegel zoveel waarheid bevat!

Lupuslupus | 14-12-15 | 17:07

Ik vond dat overste Karremans zich al heel goed kin inleven in de gevoelens van de Serviërs.

Goatboy2014 | 14-12-15 | 17:07

Dick had beter aalmoezenier kunnen worden.

Conan de Rabarber | 14-12-15 | 17:07

Ik mis de bloksnor, dat zou hem niet misstaan.
Z'n naam heeft ie immers al mee. DICK BERLIJN.
Het vaste lid binnen de panelen van NieuwSSuur.

Ommezwaai | 14-12-15 | 17:07

Eerst pang pang roepen omdat de kogels op zijn en daarna om de tafel gaan zitten om de bronproblemen te bediscussiëren. Wel oppassen dat op deze manier de vijand zich niet dood lacht natuurlijk want dat lost niets op. Wat een triest verwijfd zooitje kerels zitten er toch overal op posten waar ze niet thuis horen, onvoorstelbaar.

Texacoballletje | 14-12-15 | 17:07

Een leger behoort allereerst het eigen grondgebied te verdedigen. Kostte wat kost! En daarbij behoort geweld gebruikt te worden. Deze verwijfde legerleiding gaat ons de kop kosten. En daarom beklaag ik allen die in actieve dienst zijn. Een stel mietjes. Meer is het niet met hun syndromen in alle soorten en maten zodra ze hun wapen hebben moeten gebruiken.
Nee dan onze jongens en mannen die naar Nw Guinea en Indonesië *gestuurd* werden, daar weken in het oerwoud moesten blijven met niet meer dan 1 week rantsoen! Die "uitgezwaaid" werden (Hr.Ms. De Ruyter) door koningin Juliana, waar honderden van onze jongens door de peloppers werden afgeslacht en die bij terugkomst in Nederland als massamoordenaars, criminelen van het ergste soort werden en worden uitgemaakt door het linkse tuig!
.

Lupuslupus | 14-12-15 | 17:06

Bronproblemen zijn islam/koran. Als je je daaraan gaat aanpassen, hebben de terroristen gewonnen.
Oftewel, zoals ik al eerder zei: "Hoe groter de terreur, hoe groter de appeasement. Terrorisme loont."

Prof. D.A.H. Vintik | 14-12-15 | 17:06

Een van onze bronproblemen is, dat we een masculiene en vrijheid vijandige cultuur hebben toegestaan in onze feminiene gecastreerde cultuur, met een sociaal vangnet waarin jezelf buiten de maatschappij plaatsen een optie is.

atheïstisch stemvee | 14-12-15 | 17:06

Gaat allemaal nog veel erger worden met de nationale legereenheden van EU landen. (Allemaal volgens plan natuurlijk.) Voor een EU leger moeten eerst de nationale legereenheden worden afgebroken.

lady blabla | 14-12-15 | 17:06

Zucht...

Tubz | 14-12-15 | 17:06

Het was ons al bekend hoe oorlogsgeil je bent Spartacus. Bommen gooien heeft ons in het verleden zo lekker veel gebracht, laten we daar vooral mee doorgaan. En als daarmee de vluchtelingenstroom nog wat extra mee op gang wordt gebracht kunnen we ze weer met open armen ontvangen.

jawor36 | 14-12-15 | 17:06

Hij doet een Peter R'tje!

krabbegat | 14-12-15 | 17:06

Laten we zoveel mogelijk stageplaatsen creëren

Sbas | 14-12-15 | 17:05

Meneer Berlijn heeft natuurlijk gelijk! Als die ene stroming in de islam eens ophoudt alle andere te onderdrukken, dan zijn we op weg. Als ze dan ook nog even stoppen met de jacht op ons (de niet religieuze westerse blanke) en rekening houden met onze gevoelens t.a.v. de slachtoffers dan zijn we al bijna waar we zijn willen.

MarcS | 14-12-15 | 17:04

Dick heeft (hoe kan het ook anders met die achternaam) de Duitse ziekte: Merkel-itis!

hxl | 14-12-15 | 17:04

Fijn dat er nog mensen met een juist geweten zijn. Ego trippertjes hebben we al genoeg.

Boris011 | 14-12-15 | 17:04

It's the islam, stupid.
Anno 2015 nog met dit soort policor waanzin komen aanzetten, zou verboden moeten worden.
Knettergek en levensgevaarlijk.

Desmoulins | 14-12-15 | 17:04

Het ligt niet zo zeer aan onze militairen, eerder aan de bobo's aan de top die zich ook militair noemen.

Panos88 | 14-12-15 | 17:03

Tijd voor oud-generaal Berlijn om te soliciteren bij het Leger de Heils misschien? Aan softies hebben we bij onze krijgsmacht al helemaal niets.

godverdegodverdomme | 14-12-15 | 17:03

"Wat zijn de bronproblemen?", vraagt Berlijn zich af.
Koran en hadiths van islamitische moslims. Dat is het probleem.
Als rekening houden met anderen verplicht wordt, dan is dat geen rekening houden met, maar jezelf onderwerpen.

Dhr. de Wit | 14-12-15 | 17:03

Misschien moeten die terroristen dan eens beginnen met rekening houden met onze gevoelens van ergernis over hun drammerigheid.

J. Jarig | 14-12-15 | 17:02

er wordt niets gedaan. dat is het hem juist.
De bom erop en anders niets. Regels zijn regels behalve voor links nsb Volk.

blanke pool | 14-12-15 | 17:02

Dick "Dhimmi" Berlijn: held op sokken. En sjacheraar. Tja....

Reinaert | 14-12-15 | 16:58

REAGEER OOK

Uitgelezen op GeenStijl? Abonneer je op de Nijman-Nieuwsbrief.
linktips: Energie vergelijken | Autoverzekering vergelijken
Kansino. Hét online casino van Nederland.
Online casino met licentie | Bookmakers | Online casino overzicht | Bookmakers Nederland
Online Casino | Online Gokken | Brokerfolio.com brokers vergelijken | online bookmakers in Nederland
Online Casino Top 5 | Casino bonussen | Crypto-casino.nl