achtergrond

Geenstijl

LIVE: Active Shooters in San Bernardino - 14 doden

LIVE: Het is weer prijsschieten in de US of Arms. Rond het Inland Regional Center, een zorgcentum waar onder andere kinderen worden behandeld aan South Waterman Avenue in San Bernardino (ten oosten van LA, Californië) worden ± 20 slachtoffers, waaronder mogelijk 12 doden, gemeld tijdens een active shooter situation. Er zijn naar verluidt drie schutters actief, die automatische wapens, bivakmutsen en body armor dragen. Geruchten over een 'device' worden versterkt door de aanwezigheid van de bomb squad. Er worden gebouwen in de buurt doorzocht, op zoek naar de dader(s). Live boven: lokale nieuwsboer KTLA. Onder: enigszins suggestieve ("Could it be terrorism? We don't know") verslaggeving van NBC. De lokale sherrif's department twittert hier en zegt: "Blijf binnen!"
Status 21u45: Daders (3) mogelijk ontkomen in zwarte SUV. 12 doden, 10 gewonden.
Update 22u25: "The three suspects are believed to be armed with AK-47-type weapons, a local law enforcement official told CNN." Een politiescanner is hier te beluisteren.
Persco 23u00: "Upward of 14 people are dead", zegt de police chief die vervolgens erkent dat ie dat niet zeker weet. Tevens "upward of 14 people injured." Politie weet (nog) erg weinig en geeft daarom maar een algemene protocolpersco. Tevens onduidelijk of het wel of geen terrorisme is. Wel wordt er nog altijd gezocht naar drie mannen in een zwarte SUV. En of demense goed op willen letten.
Update 00u15: Shootout tussen politie en verdachte(n) na achtervolging. Verdachte neergeschoten. Dat wapen bij z'n voeten ziet er niet uit als een AK. Gatenkaas SUV. Aan boord nog een dode of gewonde verdachte.
UPDATE 08u15: De San Bernardino-daders waren met zijn tweeën, een man en een vrouw, en het waren moslims. Er was sprake van een voorbereide aanval, en de daders hadden pijpbommen die ze tijdens de achtervolging naar de politie gooiden.
Update: Feestfilmpje van dinsdag, met beelden van kerstfeestje in het Inland Center.

Reaguursels

Tip de redactie

Wil je een document versturen? Stuur dan gewoon direct een mail naar redactie@geenstijl.nl
Hoef je ook geen robotcheck uit te voeren.