achtergrond

Geenstijl

StarF*cker ziet Peter wel zitten

Buigt u even?Eindelijk! Het zal geen toeval zijn dat het late RTL Nieuws gisteravond meldde dat minister Piet Hein Donner van Justitie in het geheim werkt aan een radicale aanpak van de criminaliteit onder allochtone jongeren. De schrik bij de gevestigde orde van pappen-en-nathouders zit er nu al goed in nu Peter R. de Vries heeft aangekondigd met zijn partij PRDV mee te zullen doen aan de Tweede Kamerverkiezingen in 2007. De partij kiest voor maatschappelijke dienstplicht voor jongeren en een harde aanpak van het fileprobleem. Daarnaast zal de pliesie harder moeten gaan werken. Starf*cker verwacht boeiende tijden met de misdaadverslaggever die voor niets en niemand aan kant gaat. Balkenende en Donner: fasten your seatbelts! UPDATE: Maar liefst eenvijfde van de Nederlanders overweegt te stemmen op Peter. En dat zonder partijprogramma...



De jacht op Peter is geopend

De vingertjes zullen wel gaan komen vandaag. Peter R. is een populist. Klaas Wilting MAAR politiewoordvoerder in Amsterdam geweest en was Jan Nagel niet de ayatollah van de Partij van de Arbeid en de man die Pim Fortuyn uit zijn partij zette? Typisch Nederland, maar ik denk dat hier wel degelijk een bommetje is gelegd onder de muffe en wereldvreemde politiek van met name premier Balkenende en minister Piet Hein Donner van Justitie.

Het zal in ieder geval voor de Majesteit een smet werpen op haar feestdag. Ze zal er niet aan moeten denken om in 2007 op het bordes van Paleis Huis ten Bosch te moeten staan tussen Peter R. en Klaas Wilting. Ha, ha en dan zal Peter R. bij officiële ontvangsten ook Prinses Mabel de hand gaan schudden. "Ha die Mabel. Ik kreeg nog een sms-je uit Chili." Ik kan niet wachten.

Maar ondertussen weet Peter R. wel waar in Nederland de zaak vastloopt. Hij heeft niet de tunnelvisie van Geert Wilders, die zelfs bij een regenbui nog de islam als schuldige zal aanwijzen, maar weet dat van links tot rechts iedereen baalt van het justitie en politiebeleid. Incompetente officieren van justitie. Wereldvreemde rechters. De politie als incassobureau van mr. Koos Spee. Het gebrek aan daadkracht in Nederland.

Ik geloof De Vries als hij zegt dat zijn partij niet links en niet rechts zal zijn. Heel verwarrend voor de gevestigde orde en reageerders die gaarne labelen. Ik denk dat De Vries, die andere twee mogen alleen meedoen, aangeeft waarmee van veel Nederlanders op dit moment worstelen. We zijn niet conservatief genoeg voor de primitieve analyse van Geert, maar balen wel alle politieke lafheid op het Binnenhof. Zien ook dat Nederland ontspoort en willen als antwoord ook daadkracht zien. Geen onzichtbare oppositie van de PvdA. Geen maoïsme van de SP. Geen gezalf van D66, maar simpelweg doorpakken.

Ondertussen zal de jacht op Peter R. wel worden geopend. De Nieuwe Revu kwam deze week bijvoorbeeld al met een door ene Toni Ringelmans geschreven artikel waarin op basis van oud nieuws en niet te checken verhalen van een veroordeelde Peter R. ontmaskerd schijnt te worden. Zo zal de gevestigde orde meer journalistjes voor het karretje gaan spannen. Meer nog dan de fanfare van Geert is Peter R. in staat om daadwerkelijk de vinger te leggen op de lafheid en incompetentie van de Nederlandse politiek. Ik zie al uit naar het eerste debat met Piet Hein Donner en Wouter Bos ...

StarF*cker

Reaguursels

Tip de redactie

Wil je een document versturen? Stuur dan gewoon direct een mail naar redactie@geenstijl.nl
Hoef je ook geen robotcheck uit te voeren.