Tendentieus, ongefundeerd & nodeloos kwetsend

Jeroen de Kreek in hoger beroep

ik ben niet gek, ik ben een vliegtuigAllemaal even de aluminiumhoedjes op, want hier is internetadvocaat Jeroen de Kreek weer even. Bij deze de primeur voor het tendentieuze GeenStijl. Ik ga namelijk in hoger beroep. Want Jan Peter Balkenende moet nog steeds gewoon D.O.O.D. Ik mag dan wel door een rechter tot 118 dagen cel zijn veroordeeld, maar die beslissing was abject en infaam. De tekst bevat naar mening van vele deskundigen geen opruiing en geen bedreiging. En hoewel eigenrichting afgekeurd moet worden, blijf ik erbij dat de standrechtelijke executie van Jan Peter Balkenende de verstandigste beslissing is. Het gaat u goed Stijllozen, de kabinetten Balkenende zouden wel eens de duurste ever kunnen zijn. Dank je wel Jeroen, we blijven je volgen...

Reaguursels

Inloggen

Uiteraard neem je niet zomaar alles klakkeloos aan, dat doe ik ook niet. Het is alleen debiliserend om te zien dat de gruwelheden in Irak ontzagwekkend zijn en dat de daders daarvan gewoon in de Nederlandse regering en het parlement zitten. De bemoeienissen van de Coalitie van de Gewilligen met Irak heeft meer ellende veroorzaakt dan Hussein op zijn geweten heeft en niemand is bereid om de fouten te erkennen en iedereen gaat maar door alsof er niks aan de hand is. Het is zuurmakend. Die Coalitie pleegt in Irak dezelfde en ergere misdaden als waar Hussein voor opgehangen is. En Balkenende maar morren over normen en waarden, hij moet zich schamen! Hou je ogen open, de bewijzen komen je vanzelf tegemoet.

Ome W. | 27-02-07 | 15:32

@Ome W. 27-02-07 @ 14:37
Dat ik niet zomaar alles klakkeloos aanneem, betekent niet dat ik blind ben.

Dömper | 27-02-07 | 14:50

Ik rust mijn zaak. Troost je met de gedachte dat jij niet enige bent die blind is.

Ome W. | 27-02-07 | 14:37

Een goede link om te bestuderen inderdaad maar er wordt niet aangegeven waaraan deze kinderen zijn overleden. Tevens is dit geen direkt bewijs voor de 1,2 miljoen.

Dömper | 27-02-07 | 14:16

@ Dömper 27-02-07 @ 10:49 Oke omdat jij het bent. Dit is nog een goede link om te bestuderen: www.childinfo.org/cmr/Irq/Gj99804.pdf

En google ook eens op de trefwoorden 'UNICEF iraq Mortality Survey'. UNICEF is betrouwbaar, toch?

Ome W. | 27-02-07 | 11:20

@Ome W. 27-02-07 @ 09:02
Hahaha, daar zou je wel eens gelijk in kunnen hebben. Als de ondezoekers zelf er niet uit kunnen komen... ;-)
Van je aan nemen dat die bronnen er zijn gaat helaas niet als je me echt zou willen overtuigen.
Wat betreft je conclusie (wat niet de inzet was van deze dicussie): Onafhankelijk onderzoek: ja. Strafrechtelijk is zinloos daar je elk kabinet (en leden van de tweede kamer) wel kan gaan aanklagen en er toch geen gevolgen aan de uitslag worden verbonden.

Dömper | 27-02-07 | 10:49

@ Dömper 27-02-07 @ 01:09 Ik ga niet met je in discussie want dat wordt eindeloos. 325.000 vind ik ook veel. Dat is ongeveer net zo veel als Hussein vermoord heeft. En goede bronnen voor die 1,2 miljoen zijn er, neem maar van mij aan dat ik dat niet verzonnen heb. Mijn conclusie is dat er een onafhankelijk en dus strafrechtelijk onderzoek moet komen om een eind te maken aan alle onzekerheden. Doei.

Ome W. | 27-02-07 | 09:02

@Ome W. 26-02-07 @ 21:10
"Of het aantal doden precies 650.000 of meer of minder is doet niet zo veel terzake."
Lees de post van koerbagh om 18:58 nog eens even na. 650.000 of 325.000 maakt mijns inziens nogal wat uit.

"Die 1,2 miljoen Irakezen zijn gedood tussen GOI en GOII. De doden van de GO's zelf zijn daarbij niet meegerekent."
Ga jij beweren dat de Amerikanen tussen de GO's in, ongemerkt 1,2 miljoen Irakezen gedood hebben? Daar moet je wel hele goede bronnen voor hebben.

Ik zal je meteen even uit de droom helpen. Met een parlementair onderzoek zal er niets veranderen. Glas, plas en was.

Wat betreft de lijst Endorsers:
Campus Antiwar Network / US
Indymedia Belgium (LOL, waar is de NL tak?)
No to War in Iraq Coalition / Turkey
New York Committee to Defend Palestine
etc..
Dit lijken me nou niet erg onafhankelijke clubjes. (En eu... nee Greenpeace ook niet.)
www.worldtribunal.org/main/?b=21 Wat zou ik daar van moeten vinden? Behalve dat dit www.worldtribunal.org/main/i/wti_banne... verre van objectief overkomt.

@Ome W. 26-02-07 @ 21:26
You gotta be kidding me met die foto.
Net zo nutteloos als deze foto's www.theodora.com/flags/burning/flag_bu...

Dömper | 27-02-07 | 01:09

@ Dömper 26-02-07 @ 18:52 & @ koerbagh 26-02-07 @ 18:58

Er valt van alles te zeggen over het rapport van the Lancet. Het is in ieder geval de meest onafhankelijke rapportage die ik ken. Of het aantal doden precies 650.000 of meer of minder is doet niet zo veel terzake. We kunnen het er over eens zijn dat het er veel zijn. We kunnen er ook over eens zijn dat de oorlog in Irak illegaal was. Dat betekent dat elke dode ten gevolge van die oorlog moord is. Die 1,2 miljoen Irakezen zijn gedood tussen GOI en GOII. De doden van de GO's zelf zijn daarbij niet meegerekent. En het is zeker niet zo dat ik alleen lees wat ik wil lezen, ik wil lezen dat het vrede is, ik wil niet lezen dat er doden zijn gevallen en dat het een puinbak is in Irak. Toch staat dat overal geschreven en gedrukt. Ik heb vooral gezocht naar het gelijk van Bush cum suis, maar helaas heb ik dat nergens gevonden. Wat we leren uit deze hele discussie is dat het hard nodig is dat alle feiten grondig onderzocht worden door terzake deskundigen. Gezien het feit dat Balkenende geen parlementair onderzoek wenst is een strafrechtelijk onderzoek de enige juiste methode om de waarheid boven tafel te krijgen. Eens?

En bij de weg Dömper 26-02-07 @ 19:05 hoe kan je mijn objectiviteit afleiden aan de hand van een lijst Endorsers? Ben ik niet objectief omdat Greenpeace daar tussen zit of het humanistisch verbond? Beetje flauwekul vind je niet? En wat vind je hiervan dan: www.worldtribunal.org/main/?b=21

Ome W. | 26-02-07 | 21:10

@Ome W. 26-02-07 @ 18:48
www.worldtribunal.org neutraal? Bekijk deze lijst eens: www.worldtribunal.org/main/?b=12
Dat zegt mij genoeg hoe objectief je tegen de zaak aankijkt.

seattlepi.nwsource.com/national/95178_... Als je alleen al naar de intonatie kijkt zie je dat het sensatieverhalen zijn.

Wat betreft de legitimiteit van de oorlog, het is algemeen aangenomen dat er geen massavernietigingswapens aanwezig waren in Irak. Maar daar ging de discussie ook niet over.

Dömper | 26-02-07 | 19:05

@Ome W. 26-02-07 @ 18:13, Dömper 26-02-07 @ 18:18:
Ja, ik dacht al dat je dat onderzoekje bedoelde. De cijfers kun je dus onmiddellijk halveren, want ongeveer de helft bestaat uit "non-violent deaths" (tabel 2). Uiteraard is de verhoging sinds de cijfers van voor 2003 toe te schrijven aan de oorlog, maar het is een beetje simpel om de VS daar dan ook rechtstreeks van te beschuldigen eb voor verantwoordelijk te stellen.
Van de "violent deaths" is ruwweg een derde toe te schrijven aan de VS (tabel 4).
Hoe dan ook, er staan in dat stuk zelf voldoende mitsen en maren, voorbehouden en onzekerheden, nog helemaal afgezien van de kritiek op die cijfers. Het enige dat je met zekerheid kan stellen is dat oorlog meer doden tot gevolg heeft, direct of indirect, maar dat is natuurlijk niet echt opzienbarend. Hoeveel meer is vooralsnog zeer discutabel. Voorzover ik kan overzien klopt de methodologie rekenkundig op zich wel, maar het is ongeveer hetzelfde als een enquete onder 100 statistisch geselecteerde "gemiddelde" inwoners van de EU vragen naar hun mening over de grondwet. Rekenkundig te extrapoleren naar 400 miljoen inwoners, maar waarschijnlijk niet erg betrouwbaar.
Daar hoef je geen Einstein voor te heten.

koerbagh | 26-02-07 | 18:58

@Ome W. 26-02-07 @ 18:13
Hier komen we dus niet uit. Jij bent er van overtuigd dat er tot nu toe meer dan 650.000 Irakezen zijn gedood in GO I en GO II. De bron van de "criticasters" die je geeft, zaait twijfel. Het verbaasd me dan ook dat je zo overtuigd van je gelijk bent. Volgens mij lees je alleen wat je wil lezen en negeer je de rest. Ik ben er in ieder geval (nog) niet uit hoeveel doden er daadwerkelijk zijn gevallen.

Terugkomend op je post van 13:03
[Veel mensen overlijden... maar minder opvallend.]:
Of het waar is of niet (bron?), je kan uit dit gegeven niet afleiden dat het de intentie van de Amerikanen is om alle Irakezen uit te roeien.

"O ja, dan nog het volgende, de bijna wekelijkse bombardementen op Irak in de periode tussen Golfoorlog I en deze oorlog heeft volgens berekeningen van de VN rond de 1,2 miljoen mensen het leven gekost."
Bedoel je nu de slachtoffers in GO I, GO II of beide? Tussen die twee lijkt me een beetje onwaarschijnlijk.
En waren die 1,2 miljoen mensen alleen Irakezen?

Dömper | 26-02-07 | 18:52

@ koerbagh 26-02-07 @ 17:23 & Dömper 26-02-07 @ 18:18

The Lancet is een neutrale bron.
Dit is ook een goede neutrale bron: www.worldtribunal.org/main/?b=96 Uiteraard zijn de officiele databases van de Amerikaanse regering een bron, te vinden via www.whitehouse.gov/ Daarin zoeken levert een schat aan info op over de aard van de oorlog in Irak en de bedoelingen van het Witte Huis.
Dit is een bron voor hoe de US te werk gaat en hoe de US de wereld ziet: www.defenselink.mil/
Dit is ook een goede en gerespecteerde bron: www.amazon.com/Bush-at-War-Bob-Woodwar...
De foto's van Robert Fisk zijn een illustratieve bron:
www.robert-fisk.com/iraqwarvictims_mar...
En dit soort berichten zijn bronnen: seattlepi.nwsource.com/national/95178_...
Lees ook wat het IAEA over depletted uranium te zeggen heeft (zelf zoeken) www.iaea.org/
De site van de UN is een bron voor het geldend internationaal recht en een bron voor de geldende UN resoluties en een bron van het feit dat resolutie 1441 geen oorlog rechtvaardigde (ook hier zelf zoeken en lezen want ik heb meer te doen) www.un.org/
En dit is de bron waaruit blijkt dat de oorlog in Irak al sinds 1997 werd voorbereid, de bron van het bewijs van oorlog met voorbedachte rade:
www.newamericancentury.org/
Googlen op woorden als War en Iraq en Bush en Depletted Uranium levert ook veel op.

Al een beetje tevreden zo?

Ome W. | 26-02-07 | 18:48

@Ome W. 26-02-07 @ 13:44 & 16:24
Sorry voor de laatste reactie maar ik moest even echt werken voor m'n geld ;-)

Je zegt bronnen maar noemt er maar één die ik kan verfiëren: The Lancet
Deze bron heb ik aan twijfel onderheven om 13:23. Dus als je niet met meer bronnen komt blijf ik zeker aan het twijfelen.
(Mijn direkte link werkt niet maar als je hier www.devrije.nl/archives/ even zoekt op: "10/11/2006: Nieuwe studie telt 655.000 oorlogsdoden in Irak", kan je het zelf nalezen.)

@koerbagh 26-02-07 @ 17:23
Het onderzoek van The Lancet kan je hier www.thelancet.com/webfiles/images/jour... (pdf) lezen.

Dömper | 26-02-07 | 18:18

@Ome W. 26-02-07 @ 16:24:
Je noemt alleen "The Lancet", maar "The Lancet" als bron bestaat niet. Het is een platform voor medische wetenschappers om te publiceren, dus tenzij je een auteur en titel noemt is het laten vallen van de naam "The Lancet" gratuit en nietszeggend.

koerbagh | 26-02-07 | 17:23

@ poedel 26-02-07 @ 15:32 In ieder geval is ook in alle andere gevallen. Bronnen zijn genoemd.

Ome W. | 26-02-07 | 16:24

Ome W."in ieder geval", in de andere gevallen dus niet, begint al terug te trekken. Bronnen noemen a.u.b.

poedel | 26-02-07 | 15:32

Above heeft op 26-02-07 om 10:18 helemaal gelijk als hij de Kreek vermaant met de woorden 'Het gaat puur om vrijheid van meningsuiting. De rest is slap gelul wat je je kop kan kosten'.

Dat is het enige punt waarop ik de Kreek (voluit) steun, de vrijheid van meningsuiting. Het punt "Irak" is buiten de orde, en als de Kreek zo dom is om dat tot speerpunt van zijn HB te maken heeft hij de zaak bij voorbaat verloren en dat zou hij in dat geval dan ook volledig verdienen. Ik hoop dat hij wijzer is, want zoniet, bewijst hij de vrijheid van meningsuiting een bijzonder slechte dienst.

Behaard smaalkopje | 26-02-07 | 14:32

@ Dömper 26-02-07 @ 13:23

Blijf maar twijfelen aan het aantal slachtoffers. Tijdens woii duurde het ook jaren voordat de omvang van de genocide tot iedereen doordrong. En nu nog wordt de holocaust ontkend. Net als de genocide op de Armeen overigens.

Je hoeft overigens niet zo diep te zoeken om de facts on the ground tegen te komen, je hoeft eigenlijk alleen maar de krant te lezen en het nieuws te kijken. De internet bronnen bevestigen wat je daarin tegenkomt. En ja er sterven ook mensen door hakbarretjes zelf maar dat zijn er geen honderdduizenden.

Wat in ieder geval een feit is is dat er gegronde reden zijn om te twijfelen aan de betrouwbaarheid van de Amerikanen en dat er gegronde redenen zijn om een en ander door onafhankelijke deskundigen te laten onderzoeken. Daarom ook dat het zo verdacht is dat Balkenende geen onderzoek naar de oorlog in Irak wenst, als alles gegaan is zoals het hoort heeft hij toch niks te vrezen en alleen te winnen?

En bij de weg, de meneer @ Mister @ 10 26-02-07 @ 13:17 moet op zijn woorden letten, gezien het vonnis tegen Jeroen de K. kan hij voor zijn stukje tekst zo een paar maanden cel krijgen.

Ome W. | 26-02-07 | 13:44

@Ome W. 26-02-07 @ 13:03
Als je maar diep genoeg zoekt op internet zal je erachterkomen dat Bush een evil alien from Mars is. Maar kom maar met je bronnen.

Over de 650.000 (hoeveel zijn hiervan overleden door de hakbarretjes zelf?) heb ik hier een linkse bron voor je die dat aantal in twijfel trekt: www.devrije.nl/archives/00001687.html.
Quote: "Het onderzoek van Burnham is gebaseerd op gegevens die afkomstig zijn van 1849 Irakese huishoudens waarbij in totaal 12.801 personen bij betrokken waren en betrekking hebben op de periode van mei tot juli van dit jaar.. Deze cijfers zijn vertaald naar de hele bevolking. Van de doden die het gevolg zijn van geweld wordt 31% toegeschreven aan de coalitietroepen."

(Oh ja, dat Amerika niet zuiver is, dat weet ik al lang.)

Dömper | 26-02-07 | 13:23

Die gozer moet zijn smoel hebben. JPB heeft uitstekend geregeerd de afgelopen jaren. Maar dat die linkse knakker dat niet ziet is zijn eigen domme schuld. Ze zouden hem standrechtelijk executeren.

Mister 10 | 26-02-07 | 13:17

@ Dömper 26-02-07 @ 12:09 Fijn dat je het vraagt.

Amerikanen hebben geen Joden vermoord in Europa, dat hebben ze de Duitsers laten doen. De Duitsers werden daarbij op de achtergrond geholpen door Amerikanen als Prescott Bush, de grootvader van George Bush. Prescott Bush heeft tot oktober 1942 goed verdient aan het groot maken van Adolf Hitler en aan de slavenrabeiders van Auschwitz. De kans is groot dat Hitler zonder de bereidwillige hulp van belangrijke Amerikanen nooit aan de macht was gekomen, zoals zoveel dictators zonder hulp van Amerika nooit aan de macht zouden zijn gekomen.

De manier waarop Bush nu in Irak te werk gaat en de manier waarop hij bondgenootschappen verwerft lijkt zo uit het draaiboek van nazi Duitsland te komen. Deskundigen vergelijken de Patriot Act van Bush (de wet waarmee Bush zichzelf heel veel macht toebedeelde) met de Enabeling Act van Hitler (de wet waarmee Hitler zichzelf heel veel macht toebedeelde), die wetten lijken nagenoeg identiek, om maar een voorbeeld te noemen. Bovendien worden er nu op het Amerikaanse continent concentratie kampen gebouwd. Bedoeld voor toekomstige projecten. Ik bedoel maar...

Dan het aantal doden in Irak. Het toonaangevende wetenschappelijke tijdschrift the Lancet heeft becijfert dat de oorlog in Irak tot nu toe meer dan 650.000 doden heeft opgeleverd. Dat zijn er een paar honderdduizend meer dan Hussein heeft veroorzaakt. De meeste doden zijn gevallen door de bombardementen van de Amerikanen/coalitie troepen. En het gebruik van depletted uranium speelt een belangrijke rol bij het aantal doden in Irak.

Veel mensen overlijden door de ongekende hoeveelheid depletted uranium wat gebruikt is in Irak. Als bunkerbuster is DU handig en het bijkomende effect is een licht radioactieve stofwolk. Heel veel bunkerbusters geeft een hele grote licht radioactieve stofwolk. Die stofwolk wordt licht radioactief genoemd omdat er geen direct radioactief gevaar van komt. Adem je die stofwolk echter in dan heeft dat op cel niveau een vernietigend effect, net als asbest. Het gevolg op termijn is dodelijke kankers en grote hoeveelheden geboorte afwijkingen. Kortom, de hoeveelheid gebruikte DU roeit de Irakees op termijn genetisch uit. Op termijn net zo effectief als zyclonb maar minder
opvallend.

O ja, dan nog het volgende, de bijna wekelijkse bombardementen op Irak in de periode tussen Golfoorlog I en deze oorlog heeft volgens berekeningen van de VN rond de 1,2 miljoen mensen het leven gekost. Amerika liegt, bedriegt en belazert de kluit om onder de dekmantel van het bevrijden van een land de alleenheerschappij op te eisen en om domweg zoveel slachtoffers te maken als mogelijk. Het Amerikaanse leger heeft de uitdrukkelijk opdracht van Bush om NIET aan PeaceKeeping en NIET aan NationBuilding te doen en de CIA heeft de extra bevoegdheid om overal ter wereld met geheime acties dood en verderf te zaaien. Dat zijn de feiten. Het Amerikaans bondgenootschap is een Trojaans Paard.

Als je je in de materie verdiept spatten de bewijzen je om de oren.

Ome W. | 26-02-07 | 13:03

@Ome W. 26-02-07 @ 10:57
Excuse me? Hoe zie jij de vergelijking dan? Hoeveel Joden hebben de Amerikanen vermoord toen ze Europa bevrijdden?
En doe eens bewijs leveren dat De Amerikanen meer Irakezen hebben 'vermoord' dan Saddam Hussein.

Dömper | 26-02-07 | 12:09

@ Dömper 26-02-07 @ 10:10 Ik zie die vergelijking met WOII wel. De situatie is praktisch eender. Onder het mom van het land bevrijden wordt daar in Irak door de Arikanen maximaal gemoord en verwoest, en Balkenende keurt dat politiek goed. De Amerikaan heeft in Irak in vier jaar tijd meer Irakezen vermoord dan Saddam Hussein in 23 jaar schrikbewind. Hoezo bevrijden? De feiten waar Hussein voor opgehangen is worden doodleuk ook door de Amerikanen gepleegd.

@ Above 26-02-07 @ 10:18 Wie er stommer is weet ik niet. De rest er buiten houden is de rest doodzwijgen en dat is precies wat Balkenende wilt. Niet praten over Irak en wat daar werkelijk aan de hand is. Dus laat de rechtbank maar lachen, als het de feiten niet onder ogen wenst te zien lacht het als een boer met kiespijn.

Ome W. | 26-02-07 | 10:57

Jeroen, je moet de rest er buiten houden zoals de oorlog want ze lachen je uit bij de rechtbank.
Het gaat puur om vrijheid van meningsuiting. De rest is slap gelul wat je je kop kan kosten. Je hebt een mening over JPB. Dus, naar mijn mening wens ik JPB dood. Je wilt het niet echt.
Of ben je nog stommer als ik dacht?

Above | 26-02-07 | 10:18

@Jeroen de Kreek 26-02-07 @ 09:39
Doet eens niet zo'n laffe tekkel wezen en upload die meuk van je gewoon ergens anoniem.
Oh ja, en voor die vergelijking tussen Islamieten en de WOII-Joden: krijg ff ongezien de tyfus. Lutser.

Dömper | 26-02-07 | 10:10

Dank Stijllozen voor jullie bemoedigende woorden. De censuur van de rechtbank werkt, ik durf bijna niks meer te zeggen uit angst weer in de bak te komen. Voordat ik het weet voelt JPB de MP zich beledigd of anderszins onheus bejegend. Houdt de ogen open en het hoofd koel. Zie ik het goed dan gebeurt nu in Irak hetzelfde als wat men hier in WOII ook heeft meegemaakt. De vlam slaat makkelijk over in andere landen in het Midden-Oosten en ik weet uit betrouwbare bron dat als het niet ophoudt de Islamieten op enig moment hier klop komen geven (Ze kunnen weinig anders, ze laten zich niet als WOII-Joden slachten). Zodra ik het vonnis binnen heb komt deze online voor iedereen om in te zien en op te reageren. Tot dan.

Jeroen de Kreek | 26-02-07 | 09:39

Jan Peter is een schande voor ons land. Vrijheid in dit land wordt steeds beperkter.
En wat moeten we met een partij dat in god geloofd???????
Dat zegt toch al genoeg over deze groep mensen die in een sprookje geloven. Dadelijk krijgen we nog boeddha in het kabinet.
Once upon a time.

Above | 26-02-07 | 06:43

Zeg de Kreek, hoewel ik het politiek gesproken in geen velden of wegen met je eens ben moet jij natuurlijk gewoon in HB, net als ik (ervaringsdeskundige in een zeer vergelijkbare zaak): De vrije meningsuiting is in het geding, dus het is je dure plicht.

Nu word ik binnenkort vrijwel zeker alsnog vrijgesproken (net als jij in 1e aanleg veroordeeld), mijn advocaat twijfelt althans niet aan vrijspraak, en ik ook niet, maar of hetzelfde voor jou zal gaan gelden hangt er wel een beetje vanaf in hoeverre duidelijk kan worden gemaakt dat je satirisch dan wel citerend hebt gesproken. Als dat niet duidelijk kan worden dan zul je óók in HB worden veroordeeld, geheel in lijn met de D66-cultuur van onze rechtsprekerts.

Wat denk je, kun je "satire" dan wel "citeren" hard maken?

Behaard smaalkopje | 26-02-07 | 01:57

JP hoeft voor mij niet D.O.O.D. hij moet aleen eens wat anders gaan doen met dat 'holier than thou'' koppie van hem ik denk niet dat ik alleen ben als ik zeg dat ik dat (ikneuknooit!) smoel meer dan zat ben!(O.K.een beetje martelen dan!)kietelen met een veertje door iemand van de keileweg!!

dutchhog | 26-02-07 | 01:42

bottehond 26-02-07 @ 01:17

Eat that, Fred (stem)V.

bottehond | 26-02-07 | 01:19

Yo, Jeroen... eigenlijk ben jij een seaurt

www.youtube.com/watch?v=few4kiKjNzw

Heb je enig idee wat je zaak opschiet met je exposure op GS? Wat mij betreft ben jij een martelaar van het Vrije Woord! Go, crazy dude!

bottehond | 26-02-07 | 01:17

ik heb zie liever bush gaan .. liefst wanneer ie in nederland is .. jp is maar zo'n "wave" gevalletje (als in die film ja) maar idd niet minder schadelijk. echter ik blijf erbij : we have the wrong man !

Draaitafel Demagoog | 26-02-07 | 00:20

Toch wel weer grappig, want waar ontmoeten J. de Kreek en zielsgenoten (lees: geestelijk sober bedeelden) elkaar. Juist! Op geenstijl.nl. Ik ben zo blij dat ik hier mag zijn, ik voel me zo begrepen. Heerlijk al die mafkezen om me heen.

proud 2b fout | 25-02-07 | 23:56

Opeens, als het gaat om een ADHD-er die Balkenende (terecht) een oorlogsmisdadiger noemt, bestaat er geen ontoerekeningsvatbaarheid meer in ons rechtssysteem. Die "bedreiging", die de pc media klakkeloos overneemt van het stasipropaganda-apparaat, heb ik ook nergens gelezen. Terecht ook dat hoger beroep.

Antira | 25-02-07 | 23:29

Helder verhaal eigenlijk van Jeroen de Kreek. Waar wringt de schoen ook alweer precies?

WillemIII | 25-02-07 | 22:42

@ Henk Hunk:

Niet reageren op dit soort topics? Linkse arrogantie noem ik dat. 'Alleen onze mening telt'.

Echt, zoek een leven, grapjas.

PAALman84 | 25-02-07 | 22:38

koerbagh 25-02-07 @ 22:15
Een held, kortom.
Ben nu out, ga even harde natuurfilm kijken met beverinnetje.
CU around to do some bashing.
Hakbar en welterusten.

Natte Bever | 25-02-07 | 22:18

@Natte Bever 25-02-07 @ 22:04:
't Is een geweldige hobby. Erg vermakelijk.
*Geldt overigens elke rotsvaste levensovertuiging/geloof...*

Ik heb overigens inderdaad een zwak voor Andries Knevel... Ik krijg altijd een zwakke maag en onwillekeurige middenrifspasmen als ik hem zie/aanhoor.

koerbagh | 25-02-07 | 22:15

Sorry, typo, uw m/z u.

Natte Bever | 25-02-07 | 22:06

koerbagh 25-02-07 @ 21:50
En ik maar denken dat uw een zwak had voor Andries Knevel...

*Leuke hobby, count me in, ik weet er alles van*

Natte Bever | 25-02-07 | 22:04

Nog een keer reageren (ik kan het nu even niet laten). Botte: hahahahaha! Ook goede nacht zometeen in je mand! Nu 'tyf' ik echt op.

Fred V | 25-02-07 | 21:59

Fred V 25-02-07 @ 21:55

Tyf naar je mand, Fred.

bottehond | 25-02-07 | 21:57

Ga gerust verder je best doen, botte!

Fred V | 25-02-07 | 21:55

Toch nog even reageren. Tzakje, inderdaad een moeilijk punt en inhumaan. Maar vermoorden lijkt me inhumaner.

Fred V | 25-02-07 | 21:53

Fred V 25-02-07 @ 21:51

Nou da's lekker dan. Die ik mijn best en dan poetst die treinforens de plaat.

bottehond | 25-02-07 | 21:53

Die veroordeling valt zeker onder het kopje "Normen en Waarden"...??<br>
Zometeen wordt je al opgesloten als je op straat K*DT of goedverdoeme zegt...<br>
Staat de pliesie naast het flitsen ook nog verdekt opgesteld met richtmicrofoons.<br>
<br>
*Staat op straat, roept : K*DT, m'n autoradio gejat*<br>
Pliesie: Ja meneer, dat gaat u geld kosten. € 75,- en het bewijs staat op teep...!!!

isniegoe | 25-02-07 | 21:52

@Fred V 25-02-07 @ 21:45; Hoe dacht jij dan het probleem van incest en verkrachtingszwangerschappen op te lossen?? Die kinderen een kind laten baren en ter adoptie afstaan? Over inhumaan gesproken...

Tzakje | 25-02-07 | 21:51

Iedereen inderdaad een goede nacht toegewenst! Ik ga lezen, daarna slapen, morgen vroeg weer om zes uur uit de veren!

Fred V | 25-02-07 | 21:51

@Fred V 25-02-07 @ 21:32:
Je strijdt met met een holle ethiek en rethoriek en neemt daarbij anderen dus wel degelijk de maat.

@Natte Bever 25-02-07 @ 21:37:
Gristenen jennen is al bijna 40 jaar een sport van me. Het is 1 van de leukste tijdverdrijven die er is. Een overtuiging die zoveel inconsistenties en tegenstrijdigheden in zich heeft is altijd het aanvallen waard.

koerbagh | 25-02-07 | 21:50

ga eens slapen allemaal duuuhh

verbatim et litterat | 25-02-07 | 21:48

Met het tweede deel van je commentaar, ben ik het roerend eens, Tzakje.

Fred V | 25-02-07 | 21:45

@Koerbagh: heel juist, de abortuswet is juist om te voorkomen dat iedereen zomaar kan aborteren,en ik vind dat iedereen het recht heeft om ZELF te beslissen wat er moet gebeuren en niet van Staatswege gedwongen wordt om een kind te krijgen.Wel eens gesproken met jonge tienermoeders?
Geen boek, geen religie zal ooit mogen bepalen wat ik moet doen,alleen ikzelf.

@Fred; ik ben het weleens met het feit dat een groot deel van de illegalen die hier nu al zolang zitten, een kans moeten krijgen hier,maar dan wel op beplaade voorwaarden;als je na 5 jaar nog geen woord nederlands spreekt, niet naar schoolgaat, of werkt daarvan kun je je afvragen of ze ooit zullen integreren.
Maar goed als dat het laatste is wat het kabinet erover zegt het zij zo.

Tzakje | 25-02-07 | 21:43

Fred V 25-02-07 @ 21:36

Als een principe je genoeg waard is dan strijd je daarvoor. Het lijkt me beter voor de rechten van Vrijheid van Meningsuiting op te komen veur de CU dan voor allerlei lui die zich jarenlang geen snars van die rechters waar jij naar verwijst aantrekken. Nee, Fred... die Putsch was subversief, schadelijk voor Nederland en heeft heel veel kwaad bloed gezet. Kennelijk heeft de CU daar geen flauwe notie van. Die gristenen lopen altijd te zeuren als ze hun boodschap niet mogen doen in islamitsiche landen of sjiena... maar in eigen land staan ze op hun nagels te kijken als iemand om bespottelijke redenen het cachot indraait. In my book: een grote hypocriete bende, die hele CU.

bottehond | 25-02-07 | 21:42

koerbagh 25-02-07 @ 21:27
Vanmiddag al zo'n soort 'discussie' gevoerd met Jeremia, ook al zo'n gestoorde gristen die niet zonder de hel kan - anders zou er immers weinig te geloven zijn, want waarom zou je dat dan doen? Om pappie en mammie geen verdriet te doen en de rest van de dorpsbewoners te sparen, meer is er niet bij.
Ben wel een beetje klaar met die malloten. U wilt mij wel vergeven dat ik Kouwes even citeer, uit de bundel boomgaard op het zuiden de gedigt even naar de kerk

EVEN NAAR DE KERK

Sorry
dat ik
stoor
maar ik
hoor net
dat
god
niet bestaat
prettige middag
nog

*Don't waste your time, al is dat soms het leukste dat er is*

Natte Bever | 25-02-07 | 21:37

Ik ken de situatie van Jeroen onvoldoende en daarom heb ik een uur geleden hier een post neergelegd met de vraag wat er nu precies aan de hand is. Als Jeroen JP niet persoonlijk met de dood bedreigd heeft, dan moet hij -op dit punt- vrijgepleit worden. Het beleid van het kabinet bekritiseren moet zeker kunnen!

Verder, botte, wat kan Rouvoet er aan doen? Is het niet aan de rechter dit te beslissen? De rechtspraak is een van de gescheiden machten in NL.

Fred V | 25-02-07 | 21:36

@ Jeroen,

wellicht tijd voor een plekje in boulevard?? Naas Mosko hahahaha

verbatim et litterat | 25-02-07 | 21:33

Jij doet ook maar wat je wilt, Koerbagh, ik zal jou de maat niet nemen, maar ik strijd wel tegen moord op onschuldige kinderen want dit is mijns inziens verwerpelijk. Verder is inderdaad iedereen vrij te geloven wat hij/zij wil.

Fred V | 25-02-07 | 21:32

ik ben niet bang voor de Islam. Veel Islamieten, en ik heb regelmatig islamitische studenten, zijn eerlijke, hardwerkende mensen die geen geweld willen gebruiken

Fred V 25-02-07 @ 21:23

ik ben niet bang voor de Islam.... Da's dan knap stom van je

mensen die geen geweld WILLEN gebruiken.... die keuze is niet alleen aan henzelf voorbehouden als je iets weet van de verhouding tussen de gewelddadige kolonisators en de meute

Best naïef ben je. Zal me je Menschbeeld te maken hebben.

OT:

Begrijp jij dat, gezien het bovenstaande draadje, jullie gristenen voor geen meter vertrouwen en dat het revanchistische gedrag in de vorm van hun beschavingsoffensief ze heel duur kan komen te staan? Ontzettend dom, die vrinden van je. De volgende ronde gaat het bijzonder onderwijs er aan. Krijg je er van. Doe andree eens bellen en zeggen dat hij zorgt dat Jeroen gewoon kan zeggen wat hij vindt. Het wordt er anders allemaal nog ongeloofwaardiger op dan het al is. Jullie spelen met vuur, trust me. Ik heb meer affiniteit met die sekte van je dan jij denkt.

Ik zeg: Free Jeroen de Onbegrijpelijke Advocaten- nar! Kom op Fred, doe er wat aan!

bottehond | 25-02-07 | 21:30

@Fred V 25-02-07 @ 21:04:
Doe wat je zelf goeddunkt, interpreteer je sprookjesboek er maar op los, het gaat me erom dat jouw moraal (en die van je soortgenoten) de mijne niet is en ik vind dat niemand het recht mij de maat nemen met een ethiek gebaseerd op gebakken lucht.
De wet op de abortus betekent nadrukkelijk niet dat jij verplicht wordt om jouw baby van staatswege te laten aborteren (al was dat misschien ter bescherming van de geestelijke gezondheid van deze bevolking niet een zo'n heel slecht idee, aangezien gelovigen er meester in zijn hun kids vanaf de geboorte te indoctrineren met hun eigen waandenkbeelden) maar zo doe je het wel voorkomen. Dat vind ik verachtelijk. De gelovige die een ander zijn ethische, politieke wil of gedachtengoed wil opleggen is in mijn ogen een abject individu, vooral als hij/zij dat met demagogische verdraaiingen en leugens doet.

koerbagh | 25-02-07 | 21:27

We hebben een leuke discussie maar we laten Jeroen er wel buiten.....

Fred V | 25-02-07 | 21:26

Bottehond, ik weet dat wij het (moreel) meestal niet eens zijn. Dit zal ik niet ontkennen.

Fred V | 25-02-07 | 21:24

Bottehond, ik ben zeker geen voorstander om iedereen binnen te halen. Nederland kan niet alle mensen opvangen. Hier ben ik het volkomen met je eens. Wel denk ik (voor zover ik het weet) dat de overheid voor jouw 'tronies' gefaald heeft: te lange procedures.

Ik vind dat voor asielzoekers de procedures snel, gewetensvol en accuraat afgehandeld moeten worden. En we moeten niet zomaar iedereen binnenhalen. De SGP die ook een Christelijke achterban heeft, is tegen het generaal pardon. Dus niet iedere Christen is daar voor. Bij ons in de kerk wordt vaak gesproken over de bedreigingen van de Islam.

Zelf ben ik misschien wat linkser: ik ben niet bang voor de Islam. Veel Islamieten, en ik heb regelmatig islamitische studenten, zijn eerlijke, hardwerkende mensen die geen geweld willen gebruiken. Met deze mensen heb ik geen moeite, net als met oprechte atheisten die ik in mijn vriendenkring en familie tegenkom. Jammer genoeg, zijn er ook gewelddadige moslims, en die moeten we in de gaten houden.

Fred V | 25-02-07 | 21:23

Zeer terecht, die vent moet levenslang, idioot, net zolang totdat zijn gezond verstand weer terug is..

casanovar | 25-02-07 | 21:19

Fred V 25-02-07 @ 21:06

Ik zeg niet dat je een hekel aan me hebt (jij bent van die andere wangsekte, dus ik beuk er lustig op leus als je steeds blijft zeggen dat je me vergeeft) ik zeg dat je vooroordelen hebt over mijn moreel onderscheidingsvermogen. Ontken maar niet, want dat mag niet van je Grote Roerganger.

bottehond | 25-02-07 | 21:16

Fred V 25-02-07 @ 21:04

Toch zit er iets hypocriets in de meeste gristenen die aan samaritanitis lijden. Die "helpen"menschen vaak omdat ze vinden dat dat van die waterwandelvierdaagse kampioen van Galilea aka de dronkenmenschenoplapperT mot. Wat ik ze vooral kwalijk neem is de onechtheid er van. Je helpt een ander op basis van een bij de mensch ingebakken drang om de eigen soort te helpen. Dát vind ik wel okay. Ik zag ze altijd bij die AZC's rondhangen en die lutservrindjes van jou in de TK hebben hetzelfde gedaan met die 26.000 K. Allemaal schofferende hobby-politiek op andermans kosten. En nu? Het logisch gevolg is dit:

www.refdag.nl/zondag.html (hahaha ik klikte op een artikel over vogelaarsch)

en dit:

www.nu.nl/news/986796/11/CDA_wil_ophel... (tsjek die pica... brrrr... vogelgieppatient)

Jos de Beus hierover:

Stop bijvoorbeeld eens met die obsessie met Verdonk! Ook als Verdonk weg is, blijft het probleem bestaan dat Nederland niet alle migranten en asielzoekers kan opvangen, en dat er dus mensen moeten worden uitgezet. Maar daar heeft links het niet over, want links is in de ban van het sentiment om zichtbaar aan de goede en humane kant te staan. Links is zó verslaafd aan morele zuiverheid dat het wegloopt voor echte politieke keuzen.

Bij dat laatste "links" mag je gristenhunden lezen.

bottehond | 25-02-07 | 21:13

Jaja, botte, die 26000 mensen.... daar hebben wij de degens al eerder over gekruisd......(heb overigens geen hekel aan je en ook niet aan de andere reaguurders die mij regelmatig aanvallen).

Fred V | 25-02-07 | 21:06

@ edit

No stoking intended. Zo is botte niet. Soms klinkt "komt goed" zo mooi, he.... maarre..... dat filmpje van G- Unite mag wel, tog? Ies lol! Nobody messes with G- Unite! Hehehehehe....

bottehond | 25-02-07 | 21:06

Ik weet wat je bedoelt, Koerbagh, en in een zekere zin heb je gelijk, de orthodoxe joden laten de gaskraan aanstaan tijdens de sjabbath om de soep warm te houden. Lijkt me een gevaarlijke situatie. Wij Christenen hebben naast het Oude Testament ook het Nieuwe Testament en daarin zegt Jezus dat de sjabbath er is voor de mens en niet voor God. Hij genas zieken, en zijn discipelen plukten in Zijn bijzijn aren op de sjabbath.

Zelf werk ik niet op zondag. Ik heb de luxe dat niet te hoeven doen op die dag. Als bejaardenverzorger zou ik ook op zondag gewoon werken omdat die mensen dan ook zorg en liefde nodig hebben. Lijkt me prima als Christen.

Fred V | 25-02-07 | 21:04

Ome W. 25-02-07 @ 20:51

Kewle site! Is dat de webversie van de ouwe waarheid? Ik heb het laatste nummer nog liggen. Knoertgoeie krant was dat die laatste jaren. Verders zag ik linksboven een swastika en een doodsverwensing aan het fascisme? Ook kewl! Schrijven jullie daar ook kritisch over? Ik zou het niet waarderen als mijn oude partijcourant selectief geworden is vwb het bestrijden van fascisme. Dat begrijp je, neem ik aan.

www.actioninengland.gb.com/muslim_atro...

image.guardian.co.uk/sys-images/Guardi...

religiapokoju.blox.pl/resource/hezboll...

images.google.nl/imgres?imgurl=http://...

bottehond | 25-02-07 | 21:03

@Fred V 25-02-07 @ 20:49:
Klopt, strikt genomen mag je dat als rechtgeaard Gristen niet. Je mag het wel "vergeten" uit te doen op zaterdag. Zo doen de Joden dat ook op vrijdag. Die laten gewoon alles aanstaan op vrijdag en dan valt hun op de Sabbath niks te verwijten.

koerbagh | 25-02-07 | 20:55

-edit foei, niet stoken. maar komt goed -

bottehond | 25-02-07 | 20:52

- edit hou sop met die onzin bitte -

HANS GEERS | 25-02-07 | 20:50

Ja mijn hebt ie ook.

@ Fred V 25-02-07 @ 20:31: Je vergist je Fred. Het argument dat tegenstanders van de Irak-oorlog ook Hitler zo'n dikke zestig jaar geleden zijn gang hadden laten gaan is misbruikt om juist nog meer Irakezen om zeep te kunnen helpen. Gaan je ogen open als je dit leest: www.dewaarheid.nu/okt01/prescott.htm. Bush heeft zijn streken niet van een vreemde.

Ome W. | 25-02-07 | 20:49

Koerbagh, dan mag ik zeker ook het licht niet aandoen op zondag. Doe toch niet zo idioot, man!

Fred V | 25-02-07 | 20:49

-weggejorist-

HANS GEERS | 25-02-07 | 20:48

-weggejorist-

HANS GEERS | 25-02-07 | 20:44

Fred V 25-02-07 @ 20:34

Jahaaa... jij hebt wel meer vooroordelen tegen botte, dat is me al eerder opgevallen. Zeg, Fred, vanavond een zembla filmpje over jullie. Benieuwd of ze ook nog wat kritische cu- ers aan het woord laten. Die rouvoet heeft wel heeeeeel veel risico's genomen met die Putsch. Ik zeg het nog maar een keer: die mnstens 26000 tronies worden niet vergeten, gristenhunden!

bottehond | 25-02-07 | 20:43

@bottehond 25-02-07 @ 20:33:
Jajaja... maar wat is er met hem, mot je wat van hem? Ik ben zijn bitch niet, noch zijn baasje... Dus eh... nogmaals, verklaar je nader.

koerbagh | 25-02-07 | 20:43

gaan we een abortus discussie houden,
nee toch?

Ik ben overigens van mening dat abortus uitstekend is geregeld in Nederland.
Al is voorkomen altijd nog beter dan 'genezen'.

vander F | 25-02-07 | 20:43

@Fred V 25-02-07 @ 20:23:
Vreemde kerk dan... Ik was onder de veronderstelling dat je als waardig Gristen op zondag niemand voor je mocht laten werken. Dat doe je nu wel hoor! Je laat mensen in energie-centrales voor je werken, IT-ers bij je provider, de GS redactie. Foei!

Ach ja... 14 jaar, slachtoffer van een antilliaanse groepsverkrachting en zwanger? Eigen schuld, dikke bult, dit is de wil van god. De rest van je leven zult gij er door uw kind aan herinnerd worden dat gij zijt verkracht en een slecht en zondig mens bent.
Leve de christen-ethiek. Bestaand leven is ondergeschikt aan potentieel leven. We doen voor het gemak even net alsof elke bevruchte eicel per definitie altijd een gezonde baby wordt en dat meer de helft van de bevruchtingen sowieso niet voldragen wordt maar tot een miskraam leidt. Zaadcelletje en eicelletje samen mag noooooit worden afgezogen. Stel je voor. De toorn Gods zal eeuwig zijn.

Ja... die zondeval... Daar heb ik ook wel eens over nagedacht. Ik dacht dat onze lieve heer Jezus Christus voor onze zonden aan het kruis was gestorven...? Dus eh... als christen die helemaal in Hem is zou je dan vrij van zonden moeten zijn, niewaar? Dus het eeuwige leven moeten hebben, niewaar? Niet doodgaan dus... Of eh, misschien (godgloeiende tering, wat een ketterse logica!) was Jezus de messias helemaal niet, maar een doodordinaire oplichtert?
Oh, kut wat zeg ik nou weer... Ja, ik ben verdoemd.

koerbagh | 25-02-07 | 20:38

Al komen we er via een totaal verschillend uitgangspunt, bottehond, ik ben wel blij dat je zo over abortus denkt! Chapeau!

Fred V | 25-02-07 | 20:34

@ koerbagh

Ik overschat je braincapacity, kennelijk. Spaansche ballen ring a bell?

bottehond | 25-02-07 | 20:33

Ik ben zelf voorstander geweest van de oorlog in Irak, omdat ik dacht dat er een eind moest komen aan de dictator die het ook waagde Israel aan te vallen. Nu echter, zie ik dat Irak een waar kruitvat geworden is, en dat het wellicht beter was geweest Saddam daar te laten. Het is nu een echte chaos.

De troepen kunnen nu niet meer weg omdat dan echt de (spreekwoordelijke) rapen gaar zijn. Soms denk ik wel eens dat tegenstanders van de Irak-oorlog ook Hitler zo'n dikke zestig jaar geleden zijn gang hadden laten gaan.......

Fred V | 25-02-07 | 20:31

koerbagh 25-02-07 @ 20:08

Fred V. heeft wel een punt heur. Niet op de sarcastische wijze die jij bedoelt, maar in de zin dat het weerloze mensjes zonder stem in het kapitel betreft. Ieder zijn mening, maar botte zegt: abortus is moord.

bottehond | 25-02-07 | 20:30

Beste Jeroen,

Voor zover al bezwaren bestaan tegen JP kunnen die toch vooral het gebrek aan resultaat betreffen. Ondanks de door jou beweerde volkenmoord zijn er toch vooral nog veel te veel Irakezen over. Ondanks het feit dat er dagelijks enige tientallen door hun landgenoten tot ontploffing gebracht worden zijn ze toch nog lang niet op.

JP moet vooral meer doortastend optreden want een auto-bommetje hier of daar schiet echt niet op. We hebben een A of een N bom nodig.

Wat Jeroen de Kreek betreft: een klein autobommetje zou toch genoeg moeten zijn voor zijn deaud.

Groet

Ptah | 25-02-07 | 20:27

@Fred V 25-02-07 @ 20:23
De reden dat we allemaal zullen sterven is beperkte houdbaarheid. Nothing else.
Voor zondigen hebben jullie toch de hel uitgevonden?

Dömper | 25-02-07 | 20:26

Jeroen, wat luidde dan precies de aanklacht?

Fred V | 25-02-07 | 20:24

@Jeroen de Kreek 25-02-07 @ 20:16

Om effe met het huis in de deur te vallen: hebben ze in de Huizen van Bewaring nu ook al internet?
Afijn, Jeroentje, ick wenscht u veel succes en verlam die lul!!!

Bob Paalhout | 25-02-07 | 20:23

Koerbagh, dank je wel voor je waarschuwingen en dat je mijn zielenheil aantrekt. Evangelisatie mag altijd en zeker op zondag.

Het is inderdaad zo dat we allemaal zullen sterven. De reden is de zondeval van de mens. Ieder mens is zondig (ook ik hoor!).

Verder is het beeindigen van andermans leven (bijvoorbeeld omdat de baby niet uitkomt of omdat hij een hazelip heeft of zo) voor mij gewoon moord. In die zin, wordt de doodstraf in NL door de mens voltrokken,

Fred V | 25-02-07 | 20:23

@Jeroen de Kreek 25-02-07 @ 20:16
Uploaden en linkje plaatsen misschien?

Dömper | 25-02-07 | 20:22

Mag ik mij nog even in de discussie mengen?

Bij sommige lijkt de indruk te bestaan dat ik Balkenende dood wens. Dat is perse niet het geval. Ik wens Balkenende het eeuwige leven en ik wens hem voor de rest van dat leven in de cel in verband met zijn betrokkenheid bij de oorlog in Irak, en om mijn wens uit te laten komen onderneem ik de nodige acties (ik klaag hem aan en lobby bij de politiek).

Dat blijkt volgens mij ook uit de context van de originele tekst en de site waar die tekst op geplaatst was. Het citaat dat gaat over het standrechtelijk dingesen van JPB de MP is een verwijzing naar derden die hem wel dood wensen, maar op de ene of andere manier zien Balkenende en de rechtbank dat anders.

Kon ik maar de hele tekst voor jullie citeren zodat een ieder zijn of haar eigen mening kan vormen maar omdat ik al veroordeeld ben wordt jullie dat onthouden. Herplaatsing kan immers tot nieuwe vervolging leiden. Naast de bedreiging ben ik namelijk ook veroordeeld voor 'verspreiding van opruiende stukken'. Herplaatsing is weer 'verspreiding van die opruiende stukken' dus dat doe ik maar even niet.

Jeroen de Kreek | 25-02-07 | 20:16

LOL@bottehond 25-02-07 @ 20:07
Dat viel mij ook al op.

LOL@koerbagh 25-02-07 @ 20:08
Hear hear.

Dömper | 25-02-07 | 20:14

@Fred V 25-02-07 @ 19:54:
Ongeboren baby's krijgen allemaal de doodstraf? Mmmm... technisch gezien heb je nog gelijk ook. Newsflash! Ook baby's die worden geboren hebben de doodstraf. Alle foetussen (of ze nu geboren worden of niet) wacht uiteindelijk hetzelfde lot. Ze gaan allemaal dood. Jij bent ook ooit een foetus geweest. Die doodstraf is dus eigenlijk opgelegd door jouw "god"... Ga bij hem maar klagen.
Leuk hè, zo'n "schepping"? Wat een aardige "god". Mag je overigens wel reaguren op de dag des Heeren? Volgens mij ben je aan het spijbelen van de kerk. Mag niet hoor! Dan draai je de hel in.

koerbagh | 25-02-07 | 20:08

daskapitalist 25-02-07 @ 19:45

Moeha! Tsjek: "Moonbats" ... zo noemen ze appeasers en andere polikorhoerrrrrrren kennelijk. Die houd ik er in! Tx for de link, das.

bottehond | 25-02-07 | 20:07

Iemand dood wensen komt mij niet erg beschaafd over. In NL is de doodstraf voor criminelen afgeschaft (tegen ongeboren baby's helaas ingevoerd). Als je JP zo slecht vindt, klaag hem aan of ga de politiek in en kom met een beter verhaal!

Anders komt het mij een beetje zielig over.

Fred V | 25-02-07 | 19:54

koerbagh 25-02-07 @ 19:16

ja hoor eens, het is een beetje cryptisch maar daar ben jij intelligent genoeg voor. word has it.. dat lijkt me clue genoeg, rustige.

OT: over die oorlog in iraq... natuurlijk is het achteraf een blunder van jewelste. Kennelijk heeft men in het witte huis niet echt kaas gegeten van de gedachtenwereld van andere culturen, maar daar zijn ze nooit erg sterk in geweest. Teglijkertijd is het ook ondenkbaar om er weg te gaan. Komt me bekend voor... iets met molenaars en staarten tussen benen.

bottehond | 25-02-07 | 19:43

blablablabla..

verbatim et litterat | 25-02-07 | 19:43

@Dömper 25-02-07 @ 19:22:
Allebei.

koerbagh | 25-02-07 | 19:27

Dit hele geval doet me een beetje aan het Willem Oltmans debacle denken.

@koerbagh 25-02-07 @ 19:13
Fugazi als in Donnie Brasco of als in "fucked up, got ambushed, zipped in"?

Dömper | 25-02-07 | 19:22

@bottehond 25-02-07 @ 19:11:
Verklaar je nader?

koerbagh | 25-02-07 | 19:16

@Dömper 25-02-07 @ 19:04:
Tsja... maar ook Karl Rove komt niet uit de lucht vallen. Hij was protégé van Donald Segretti (1 van de Watergate-"architecten"). Het is de voortzetting van een kliek rondom Richard Nixon die in de jaren '50 al onder Eisenhower de macht in de republikeinse partij hebben gegrepen en die tot de dag van vandaag in een wurggreep houden. Fugazi.

koerbagh | 25-02-07 | 19:13

koerbagh 25-02-07 @ 18:57

rustige, OT, CJN?

bottehond | 25-02-07 | 19:11

Toch heeft ie een punt, die Kreek.

raar | 25-02-07 | 19:07

@koerbagh 25-02-07 @ 19:01
En ik maar denken dat "State of Denial" door Bob Woodward geschreven is .....
Niks menselijks is me vreemd blijkbaar.

HY78 | 25-02-07 | 19:05

@mezelf 25-02-07 @ 19:01:
Boek van Bob Woodward natuurlijk.. Silly me... Bernstein/Woodward blijft toch een automatisch koppel in je hoofd.

koerbagh | 25-02-07 | 19:05

@koerbagh 25-02-07 @ 19:01
Ik had begrepen dat Bush jr. maar een puppet on a string van Rove was. Bij Bush sr. was dat ook al het geval.

Dömper | 25-02-07 | 19:04

Tja, het eerste kabinet Balkenende kwam er ongeveer toen de euro werd ingevoerd. Dus ook de kabinetten werden net als alles duurder. Ik gun die de Kreek veel succes met zijn eenmansoorlog tegen de staat.

reaguurdert | 25-02-07 | 19:04

@Dömper 25-02-07 @ 18:54:
Karl Rove wordt in het boek van Bernstein verder niet genoemd. Het gaat bij Bernstein om de besluitvorming en uitvoering van de oorlog in Irak. Daarbij komt vooral Rumsfeld er bekaaid af.

koerbagh | 25-02-07 | 19:01

@rosalie 25-02-07 @ 18:52:
Rumsfeld, Cheney, Bush... met name. Er worden nog wel beschuldigende vingertjes gewezen, maar dan moet je het maar gaan lezen. Goed boek over een ontredderde regering die zijn eigen werkelijkheid heeft geschapen.

koerbagh | 25-02-07 | 18:57

Tsja... wat kan ik zeggen?

Horsedick | 25-02-07 | 18:54

Ga eens deaud!

michaelangelo | 25-02-07 | 18:53

koerbagh 25-02-07 @ 18:40

Vertel...welke personen? Ik heb het boek niet gelezen.

rosalie | 25-02-07 | 18:52

Heb er de kracht niet meer voor.......................

Zo jammer! | 25-02-07 | 18:49

Elegast lijkt het niet helemaal te snappen (ies ook niet makkelijk). Irak legt VN resoluties naast zich neer maar heeft daar niet de consequntie van een inval aan verbonden. Dat is nu juist het punt: dat heeft Bush in zijn eentje besloten...

AppletjeQut | 25-02-07 | 18:45

Die rechter is echt volkomen van de pot gerukt ( gefapt ) . Nu zijn we natuurlijk na de kabinetten Seys-Inquart 1 , 2 , 3 & 4 geen rechtstaat meer ... maar toch . Misschien maar het beste dat die rechter ook deaud gaat .
Sterkte Jeroen !!! En lees Kafka , om je vast verder voor te bereiden .

Amoebe | 25-02-07 | 18:42

@rosalie 25-02-07 @ 18:27:
Uiteraard wenst hij de verkeerde dood. Sowieso is doodwensen van iemand die al iets stoms heeft gedaan niet erg slim. Het (in zijn ogen) kwaad is immers al geschied en niemand ontsnapt aan de dood. Balkje gaat heus wel een keer, dat hoef je niet te willen bespoedigen. Gewoon rustig afwachten. Je hoeft geen paragnost te zijn om te voorspellen dat over een jaar of 50 het nieuws wordt verspreid dat voormalig premier Bakellende is overleden. Gebeurt vanzelf, hoef je niks voor te doen. Overigens heb ik vandaag een geweldig boek uitgelezen www.amazon.com/State-Denial-Bush-War-P... waarin wel pijnlijk duidelijk wordt wie verantwoordelijk is voor de grootste blunder van de post-WO II geschiedenis, zo mogen we de oorlog in Irak inmiddels wel noemen.
Maar goed, ook die personen gaan vanzelf een keertje dood.

koerbagh | 25-02-07 | 18:40

@bottehond 25-02-07 @ 18:26: Op zich is het niet nodig voor een bedreiging dat je het dreigement zelf zegt uit te gaan voeren. Ertoe oproepen kan volgens mij ook voldoende zijn. Voor zover ik weet zegt de wet hier niets over. Daarvoor moet je bij de jurisprudentie zijn. Ik ken die niet, maar ik vind deze straf wel aan de hoge kant, als het al uberhaupt strafwaardig is.

Elegast | 25-02-07 | 18:34

@koerbagh 25-02-07 @ 18:18: Ja, dat is ook zo. Vind het zelf ook dubieus. Ik denk dat Jeroen best een kans maakt in hoger beroep.

Elegast | 25-02-07 | 18:30

-edit je schreeuwt -

Assemargalismagalles | 25-02-07 | 18:27

koerbagh 25-02-07 @ 18:18

Het is ook geen bedreiging van die Jeroen, maar een mening:"En hoewel eigenrichting afgekeurd moet worden, blijf ik erbij dat de standrechtelijke executie van Jan Peter Balkenende de verstandigste beslissing is".
Al blijf ik erbij dat hij de verkeerde dood wenst.

rosalie | 25-02-07 | 18:27

Hij heeft volgens mij 118 dagen in voorarrest gezeten,en is door de rechter gemakshalve dus maar veroordeeld tot 118 dagen.... Gezeten heeft hij dus toch al,en hij gaat nu voor de schadevergoeding!

NelsonBandana | 25-02-07 | 18:25

Oproep. Gekke Jeroentje gewoon met rust laten, Jeroentje pesten begint een beetje te lijken op goeie ouwe Menno Buch . En het is echt niet stoer om geestelijk gehandicapten te jennen

batvoca | 25-02-07 | 18:19

@Elegast 25-02-07 @ 18:15:
Allemaal waar, maar is het wel een bedreiging? Dat lijkt me discutabel.

koerbagh | 25-02-07 | 18:18

Islam = vrede.

Harige Bangmaker | 25-02-07 | 18:16

@bottehond 25-02-07 @ 18:01: het maakt natuurlijk wel uit of je een zittend politicus bedreigt en daardoor mogelijk in zijn functioneren belemmert of dat je, laten we zeggen, de bakker op de hoek bedreigt. In beide gevallen is dat onbetamelijk natuurlijk, maar in het eerste geval beschadig je ook nog eens de democratie. Dat is bijvoorbeeld een van de redenen waarom Bouyeri levenslang heeft gekregen (belemmeren van AHA in haar functioneren als Kamerlid). Daarom staat er dus extra straf op, zie artt. 121 en 121a Wetboek van Strafrecht.

Elegast | 25-02-07 | 18:15

Tsja, het zijn geen handige uitspraken van een jurist. Als je denkt dat Pan-Jeter persoonlijk verwijtbaar heeft gehandeld volgens de wet, zul je hem persoonlijk moeten aanklagen. Helaas kent niemand de stemming van de ministerraad, dus is dat niet vast te stellen. Vandaar dat het best jammer dat Grijs I heeft bedisseld dat er geen onderzoek naar komt.
Pan-Jeter neemt uit hoofde van z'n functie als premier, namens de regering en namens het volk, zodra het besluit is goedgekeurd door de kamer, de verantwoordelijkheid voor het steunen van de oorlog. Het is dus Pan-Jeter persoonlijk niet aan te reken. Volkenrechtelijk zou dan hooguit Nederland wat te verwijten zijn. Dat lijkt me lastig bewijzen, en bovendien is Nederland niet door een individu voor het Internationaal Gerechtshof te slepen.

Nou ja, dat gezegd hebbende... Elke vlunk mag natuurlijk best zeggen dat het beter ware geweest als bepaalde personen op een onnatuurlijke wijze het leven zouden laten, daar hoeft geen straf op te staan. Dus Jeroen: succes in Hoger Boeroep, jongen!

koerbagh | 25-02-07 | 18:15

@ elegast

scusi.... ik vergat er tussen te zetten: indien de veiligheidsraad eenzelfde pad kiest als bij iraq en ahma blijft bij zijn bewering dat het kernprogram een trein op vole snelheid zonder rem is.

bottehond | 25-02-07 | 18:08

Met zo'n kop zou ik niet te hard roepen dat Balkkie publiekelijk doodgeschoten moet worden... daar is hij zelf ook best rijp voor...
Wat ik me nu afvraag he... Theo, Ayaan en Geert die zijn nooit veroordeeld enzo voor dit soort uitspraken. Van Geert mogen zelfs de moslims deaud... maar zodra het over het opperhoofd van Grijs I/ Balk IV gaat, worden er rechters bijgehaald en moet er veroordeeld worden... Charles Montesquieu draait zich nu nog om in zijn graf. Dit riekt niet naar Trias Politica mijne heren en dames, en daarom, bij deze:
JP Balk moet D.O.O.D! en wie gaat mij nu veroordelen he?!

BeunDeHaas | 25-02-07 | 18:07

Elegast 25-02-07 @ 18:02

Dat impliceert m.i. dus dat Iran aangevallen mag worden. En die kans lijkt me groot, dus in dat geval zal eenzelfde discussie gevoerd worden. Goed dat jij wél bij de les blijft. Hulde.

bottehond | 25-02-07 | 18:07

OT
Jeroen illustreert overigens wel prachtig het falliet van het Nederlands onderwijs. Want hoe heeft het toch ooit zover kunnen komen dat iemand die de Nederlandse taal in geschrift slecht beheerst z'n bul als advocaat kon behalen?

Jan-Joris-Jaap-Joop | 25-02-07 | 18:04

@Henk Hunk 25-02-07 @ 17:41: Nederland heeft de inval in Irak gesteund omdat Saddam geen gevolg gaf aan de resoluties van de VN. De VN had al aangegeven dat het niet gehoorzamen aan de resoluties consequenties (=gewapend ingrijpen) zou hebben. Dat Saddam de resoluties naast zich neer legde is dus op zich voldoende legitimatie tot ingrijpen.
Regels handhaven en overtredingen streng bestraffen. Dat zal veel reaguurders hier toch aan moeten spreken.

Elegast | 25-02-07 | 18:02

Waarom mag je eigenlijk niet zeggen dat de balk versplinterd moet worden. Niet dat ik dat vind, ik ben als zeeuw best trots op hem. Hij oogt als een deaudeau, maar heeft een scherp verstand en volgens mij is die man niet "evil". Maar waarom mag je niet zeggen dat hij een neqskot verdient? Dat lijkt mij een mening. Ik vind de straf, als die al gegeven zou moeten worden, buitenproportioneel. Of is het omdat het over de regeringsleider gaat? da's dan wel bloody typical en klassejustitie. Of zou kebli ook 118 dagen gevang krijgen? Zal wel niet, want gelovigen mogen ook vergelijkingen maken tussen heaumeausensuelen of vinden dat ze van een toren geflikkerd mogen worden, omdat ze vrijheid van godsdient hebben. Some animals are obvioulsy more equal then others. Het begint er bovendien op te lijken dat Ephymenco gelijk heeft en dat Voltaire deaud is, nu ook in 0031. Linkse kerkgangers en kraakpandautonomen: ik heb het jullie zo vaak gezegd: You are barking up the wrong tree. Het establishment verdient jullie fanatieke aandacht, zelfbenoemde waakhondjes, maar jullie zijn al decennia bezig als een stelletje autisten om de handlanger van het plitiek correctisme uit te hangen. Jullie zijn de S.A. van het establishment en jullie gaan er ook aan als dank. Denk niet dat jullie de dans gaan ontspringen. Waar of niet, Jeroen?

www.opinio.nu/node/21

bottehond | 25-02-07 | 18:01

Even testen wat je de MP nog wel mag wensen: Ik wens Jan Peter Balkenende de hik toe voor de komende 4 jaar. Niks blijvends, geoon 4 jaar de hik.

T1NKY | 25-02-07 | 17:58

.
JP, maak je onsterfelijk en kom skateboarden in 020/West-Bank.
.

Tuig Is Back | 25-02-07 | 17:48

JPB zat volgens mij ok achter de moord op Kennedy

bidlip | 25-02-07 | 17:48

@PAALman84 25-02-07 @ 17:43
Ik zou als ik u was vooral niet op zulke issues inhoudelijk ingaan, en u berperken tot het reaguren op topics over de heer H. Grant of mevrouw B. Spears.

Henk Hunk | 25-02-07 | 17:45

Aangezien JPB democratisch is gekozen als MP, zouden volgens jou, Jeroen, alle kiezers dood moeten in Nederland......Executie van een staatshoofd in een dictatoriaal land om een evt. faillisement van het land te voorkomen is, volgens mij, waar jij het een en ander mee verward. Verkeerde adviezen gehad, van verkeerde gasten m.i.

rosalie | 25-02-07 | 17:44

@ Henk Hunk: Ga zelf eens dood.

Moeten we serieus ingaan op zo'n zielig links verhaaltje?

PAALman84 | 25-02-07 | 17:43

Standrechtelijk executeren is al zo'n 60 jaar uit de tijd. Tegenwoordig wordt je na een proces opgehangen en berekenen ze de 'drop' verkeerd zodat je hoofdje er af vliegt.

Gezien de foto met het nep blond geverfde haar hebben we hier te maken met een provocateur. Het is Wilders met een bril op.

Leuk geprobeerd Geert.

Ptah | 25-02-07 | 17:43

Heeej Jeroen ben je familie van Kauwes of ben je ook een Hoax?

Joe Speedboot | 25-02-07 | 17:43

Wat een kansarm figuur.

PAALman84 | 25-02-07 | 17:42

@bottehond 25-02-07 @ 17:25

Dat is mooi gezegt. Zo links vind ik zijn gedachte ook niet. Of ik ben links door ook te vinden dat JP de dood verdient voor zijn rol in een vuile oorlog die zoveel burgerslachtoffers heeft gekost.
je kunt trouwens veel over de Amerikanen zeggen, maar zelfs zij hebben in ieder geval het corrigerend vermogen bijvoorbeeld vast te stellen dat er geen WOMD waren en wat de gevolgen moeten zijn. Nederland is de enige volgstaat geweest die geen parlementair of soortgelijk onderzoek heeft vericht naar het waarom en naar de gemaakte fouten en wat voor consequenties dit moet hebben.
JP verdient alleen al de dood door het gore lef te hebben dit zelfs een onderdeel van de kabinetsonderhandelingen te maken door een veto uit te spreken op een parlementair onderzoek naar Irak, waarmee hij schuld toegeeft en tegelijkertijd de wens er niet voor gestraft te willen worden. Over de "socialistische" olie-infiltrant Bos ga ik het niet eens hebben.

Henk Hunk | 25-02-07 | 17:41

Bob Paalhout 25-02-07 @ 17:32

Begrijp ik het goed... wensch jij de Balk een ariëlsharonnetje toe? Stouterd!

bottehond | 25-02-07 | 17:41

Balki staat voor R.E.S.P.E.C.T.
die mensen daar in Irak gewoon lekker vanaf nu hun eigen zooi laten oplossen zou pas getuigen van respect. nee hoor, lekker olie op dat vuur blijven gooien.
en wij betalen. daaahaaaag

breakz | 25-02-07 | 17:37

zeg Jeroen zijn wij nou zo dom of ben jij nou zo slim?

dekeurslager | 25-02-07 | 17:37

Die Jeroen De Kreek is óf een briljant man, óf een volslagen idioot. Maar ik heb totaal geen kennis van zaken in deze en het interesseert me ook bar weinig, het klinkt mij in de oren als de 'ver van mijn bed'-show.

Joey Tribbiani | 25-02-07 | 17:35

JPB moet ook d.o.o.d., maar dat is niet correct om te zeggen. Daarom, beste mensen, zeg ik hier, ten overstaande van u allen, dat JPB's levensfuncties best wel zodanig minder mogen worden dat van zijn (politieke) aanwezigheid nauwelijks enige tekens kunnen worden vernomen.

Welnu, duidelijkheid, dat is alles waar het om draait in dit systeem!

Bob Paalhout | 25-02-07 | 17:32

Je moet mogen zeggen wat je wilt.
Als Geert het mag en AHA, Theo van Gogh enz. dan mag deze idioot het ook.
Zo wie zo lijkt mij deze man mindertoerekeningsvatbaar...

da wizard | 25-02-07 | 17:26

Hé man, iedereen die kritiek durft te uiten op het establishment zal harder en harder worden gestraft.
Volledig onterecht? Inderdaad, maar hoe fouter een regime, des te harder de vervolging van de criticasters.

Albert Heijnstein | 25-02-07 | 17:25

Jeroen, ik heb met je te doen, mijn jongen. Ik word er zelfs droevig van hoe ver ons rechtssysteem ontregeld is door dit soort affaires die het systeem tegen jou probeert te voeren!

Jeroen, door jouw zaak ben ik geïnspireerd geraakt om een LOI-cursus tot Advocaat te gaan volgen! Mensen zoals jou wil ik graag helpen. Je kunt mij, Bob Paalhout, via Joris, dan ook altijd benaderen voor rechtsbijstand. Jeroen, hou vol en schud het systeem wakker!!!

Bob Paalhout | 25-02-07 | 17:25

In die laatste zin zou hij wel eens gelijk kunnen krijgen. Het beschavingsoffensief van gristelijken en sosjaaldemonkratiesen huize is geopend. Ik sta, denk ik, behoorlijk ver van Jeroen af in het politieke spectrum, maar hij heeft gelijk met zijn waarschuwingen. En reken er maar niet op dat het stemvee haar geloei laat horen. Met een media die grotendeels pro establishment is en de verdenking van politieke machinaties op zich laadt zal me alle vrijsprekerTs die een onwelgevalllige mening uiten én enige invloed blijken te hebben de mond snoeren. Ik heb al zo vaak gezegd: de sslinksserTs, krakerTs en islam- wtachende VrijdenkerTs zijn natuurlijke bondgenoten. Helaas ontbeert menigeen het intellect om te beseffen dat "we" al heel lang uit elkaar gedreven worden door verdeel en heerspolitiek. Niet? Wel. Vraag maar aan types als Seveke, die wisten daar heel veel van. Te veel? Succes, Jeroen, al vind ik je een vreemde vogel.

bottehond | 25-02-07 | 17:25

En nu?

..zapper | 25-02-07 | 17:24

Suf om daarvoor de bak in te moeten. Je buurmeisje verkrachten zou volgens mij nog minder straf opleveren. Hoog boeiend gehalte.

jorgenhorstink | 25-02-07 | 17:22

Vrijheid van meningsuiting.

OlympianMaster | 25-02-07 | 17:20

REAGEER OOK

Uitgelezen op GeenStijl? Abonneer je op de Nijman-Nieuwsbrief.
linktips: Energie vergelijken | Autoverzekering vergelijken
Kansino. Hét online casino van Nederland.
Online casino met licentie | Bookmakers | Online casino overzicht | Bookmakers Nederland
Online Casino | Online Gokken | Brokerfolio.com brokers vergelijken | online bookmakers in Nederland
Online Casino Top 5 | Casino bonussen | Crypto-casino.nl