Tendentieus, ongefundeerd & nodeloos kwetsend

Communiceren met Limburgers

debielman!Spreek duidelijke taal. Geen wolligheden, gewoon zeggen waar het op staat. Zo doen we dat en dat voorkomt onduidelijkheden. In de communicatie met mailende Limburgers geldt: maximaal 1 zin. Zie hier onze klantencommunicatie met een echte Limbuger: Geachte redactie,ik zou graag een reactie willen geven op Godfried die op 15.02 een bericht instuurde waarin hij voorstelde Limburg te verkwanselen aan Belgie. Hoe dom is deze mijnheer dat hij iedere Limburger over een kam scheert en hoe kortzichtig is hij dat hij ons Limburgers discrimineert, terwijl hij het waarschijnlijk opneemt voor onze allochtonen. Dit is echt de omgedraaide wereld. Ik zal zelf nooit iets verkeerd zeggen over boven Moerdijkers, Rotterdammers, Tukkers of wie dan ook. Ik ben als Limburgse trots op mijn afkomst. Heel trots. Wie schoeen os Limburg is, begrip toch neemund, allein de zuiderling dae Limburg laef haet. Je eigen volk discrimeren, de pot verwijt de ketel. Mvr gr, M. Hessels. Van: Hoxma Aan: mjchessels734 Onderwerp: Re: godfried Ga eens dood kudtlimbo Van: mjchessels734 Aan: Hoxma Onderwerp: Re:Re: godfried Geachte Hoxma, Kunt u mij mailen waarom ik een "kut-limbo_ ben. Wat heb ik u gedaan. U discrimeert Nederlanders Op de site staan mails waarin Belgie en Duitsland ook gediscrimeerd worden. En dat de Limbo's of wel bij Belgie of bij Duitsland zouden moeten horen. En dat de Brabanders zo veel beter zijn dan de Limburgers. Is dat niet zo erg als datgene wat Geert Wilders zegt over allochtonen. Ik zie het verschil echt niet. U bent erg laf en erg kortzichtig, daar blijf ik bij. Mensen die meteen schelden, zijn voor mij het laagste soort. En voordat ik weer een rot opmerking gestuurd krijg. Waarom hebt u zo'n hekel aan Limburgers. Wat heb ik u eigenlijk gedaan en kent u mij ??? Dus zonder mij gezien en gesproken te hebben, ben ik een kutlimbo ? Erg knap van u ! Dus alle Limburgers zijn racisten. Over generaliseren gesproken. Ik voel me Nederlandse, en bovenal Limburger. Ik ben trots op mijn roots, heel trots. mvr gr Venloos Maedje Van: Hoxma Aan: mjchessels734 Onderwerp: Re: godfried Dank, we nemen uw bijdrage mee voor de zondagse ingezonden postbehandeling. Graag niet meer mailen.

Reaguursels

Inloggen

@hfakker wij zijn Limburgers
Dat jullie ons ook als Nederlanders willen zien is jullie probleem.
En voor de rest had je helemaal gelijk met je opsomming ;-)
Hystorisch gezien hebben wij destijds voorkomen dat jullie moeders door de Fransen werden verkracht.
Een Maastrichtse sniper heeft destijds kortemetten gemaakt met D'artaigne waardoor de overige soldaten zijn gevlucht voor de poorten van Maastricht.

treser.info | 27-02-07 | 16:43

Die Limbo rednecks doen zo hard hun best om zich ( af) te onderscheiden, onverstaanbaarheid, bouwstijl, kleding, gedrag, ze liggen zelfs met hun ongelijke, niet-platte landschap bóven zeeniveau. En als ze even de kans krijgen roepen ze dat het ze veel mooier, beters, schoner en leuker zijn dan de rest van Nederland... Ben je dan een niet-Nederlander - lees, buitenalnder, of niet? N.b. Duitsers en Belgen hebben daar ook een handje van, net als de Friezen, ook een soort IJslanders.

hfakker | 27-02-07 | 12:49

Prachtig deze reacties...

Ik heb hier maar 1 ding over te zeggen... Kijk vandaag eens in de krant en sjek: mgl.digi-dition.nl/daily/2007/2/27/MGL...

Ik vind het prima... binnenkort lachen wij vanaf onze grenspaal terwijl 'de Hollendische Visjmoeluh' liggen te verzuipen. Ik vind het prima! Adië wa!

Kirchroa Alaaf | 27-02-07 | 11:53

@ Goalkeeper 27-02-07 @ 08:59

Ik ben het gedeeltelijk met je eens, maar met alleen negeren bereik je ook niet veel.
Ik hoor liever bij Duitsland dan bij dit stelletje hollanders. (nee, ik hoef niet nóg meer te schelden, want hollander is hier een groot scheldwoord!)

sjakie123 | 27-02-07 | 10:38

Wat een nerds die over uitroeien beginnen.

Kunnen beter die kunstenaars in die kut kraakpanden uitroeien. En die wiggers in de steden samen met hun mocromaatjes. Gewoon 1 bom en weg ermee

exre | 27-02-07 | 10:38

Ik denk dat we de belachelijke artikelen over Limburg/limburgers gewoon moeten negeren. Zodra wij er niet op reagren is het voor de schrijver niet meer interessant. Echter zolang wij zo woedend reageren blijven die artikelen komen. Kijk eens naar het aantal comments...470!!!! Dat heb ik bij een ander artikel nog nergens gezien.

Nee ik denk dat wij Limburgers niet meer moeten reageren op dergelijke artikelen. Ik weet ook dat het moeilijk is. Het is gewoon frustrerend en onbegrijpelijk hoe men over ons denkt. Maar ik zal proberen om de heren of dames schrijvers links te latren liggen. Want zodra wij niet meer reageren is het voor hun ook niet meer interessant om dergelijke onzin over ons te schrijven. Want zeg nou zelf... als ze ons vboor lul willen zetten, en niemand reageert hierop, dan staan ze zelf voor lul.

Goalkeeper | 27-02-07 | 08:59

Ga lekker op vakantie Bovenmoerdijkers en geniet ervan. Wij hebben het carnaval achter de rug en houden Nederland wel draaiende. Ga lekker in Oostenrijk of waar dan ook Nederland te schande maken, zuipend, kostend, naaiend of alledrie tegelijk en vooral roepend: Holland, Holland.

QZNYWRLD | 27-02-07 | 01:26

Kunnen dan de Friezen, de Groningers, alle Tukkers, de Zeeuwen en eigenlijk ook alle Randstedelingen eveneens omgelegd worden svp?

Gay Niaal | 27-02-07 | 01:01

@Kabouter Puntlul 25-02-07 @ 21:10

Domme opmerking...???

Als in Nederland de dijken doorbreken is Limburg een van de provincies waar niemand verzuipt!! ??

Doe bleude hollender.
Blutsjkuttel dat tse bis.

De Grust,

D'r Ecke.

d'r ecke | 26-02-07 | 23:41

Goed om te zien dat we het allemaal eens zijn uiteindeljik... nou ja bijna allemaal. Limburg lekker weg bij Nederland - wij blij / jullie blij. Prima oplossing wat mij betreft... ow en aangezien we de vrede van Münster toch nooit ondertekend hebben zijn we niet eens officiëel onderdeel van dat matige moeras wat zich Nederland noemt...

Maaruh @Plaat-O 26-02-07 @ 17:13, ik denk dat het met die humor begrijpen wel meevalt, meer een kwestie van domme grappen zijn gewoon niet leuk (behalve voor mensen die ook in de poepie plassie fase zitten, meestal rond de 3/4 jaar oud).

dt_spawn | 26-02-07 | 19:54

Ik werk sinds een jaar met een groep limburgers, en het is gewoon echt waar... Ze zijn een stuk dommer.
Ik denk toch dat die 5 dagen overmatig alcohol gebruik de nog overgebleven hersencellen ernstig aantasten.
Dus limbo's, ga is deaud
En Brabo's, doe maar gezellig mee.

Fapdrol | 26-02-07 | 19:02

Nja beetje kansloos dit. Niet eens Stijlloos...
Maar goed als dit stoer is... Ik kom hier voor de meest sarcastische nieuws-berichtgeving, niet voor dit soort kinderachtige posts...

NoRule | 26-02-07 | 18:59

dat denk ik nu al mijn hele leven
waarom is Limburg niet onafhankelijk.
Samen met Belgisch Limburg en Duits limburgs gebied annexeren en we zijn een geduchte concurent van de rest van Mosselland...

treser.info | 26-02-07 | 18:43

weet je wat me moeten doen.. vind dat wel een goed idee..

Limburger een land op zich maken.. en de rest van Nederland een nieuwe naam toe kennen.. namelijk "New Turkey". lijkt me zeer geschikt..

wij zijn van jullie af en jullie van ons...

dus laat die vloedgolf maar komen :D

janis | 26-02-07 | 18:36

@Mr. Strawberry dat Venloos meiske is gewoon verzonnen.
Trek het je niet aan ;-)

treser.info | 26-02-07 | 18:15

Ik vind het bedroevend dat deze dame uit Venlo komt. Ikzelf kom ook uit die omgeving en natuurlijk wonen overal mensen met een minimaal IQ en zwaar ontoereikende grammaticale vaardigheden, maar dat is zeker niet het soort mensen waar je je stad graag door vertegenwoordigd ziet.
Dus lieve mevrouw, neem een LOI-cursus nederlands voor allochtonen, twee tabletjes valium en hou op jezelf een echte Limburger te noemen, want het citaat uit Limburg mie landj van Jo Erens is nog verkeerd ook.

Mr. Strawberry | 26-02-07 | 17:45

hahaha domme kudthollanders.... Raar toch dat Zuid-limburg een vd meest door Dederlanders bezochte vakantiebestemmingen is. En stel dat de verwachtingen van het stijgen vd zeespiegel enz. enz. allemaal uitkomen, dan betekent dat dat Limburg ongeveer half Nederland is. De andere helft is dan de Achterhoek....
Maar blijf Limburg maar voor de gek houden, zegt meer over Holland dan over Limburg! en reserveduitsers komen alleen uit Siebengewald.

weetgeengoedenaam | 26-02-07 | 17:21

Limburg is leuk, en met limburgers kan je best gezellig een lekker pintje drinken. Limburgers missen alleen het gen voor randstedelijke zwarte humor waar het hun provincie betreft, en hebben wat moeite met het onderscheid tussen serieuze zaken zoals de hun doel voorbijgeschoten voorstellen van Wilders in de kamer en de slijlloze reacties op een entertainment-nieuws site zoals deze.

Plaat-O | 26-02-07 | 17:13

Hier nog een Limbo en trots erop! zie hier ook altijd dezelfde anti-Limburg reacties. Kut arrogante randstedelingen met een gebrek aan cultuur, historie en fatsoen.

En als jullie ouders geen geld hebben voor een buitenlandse vakantie gezellig allemaal naar Limburg, want 't is r zoooo mooi

Bada Bing! | 26-02-07 | 15:46

Ohjee, stomme zogenaamde hollanders menen limburg uit te moeten sluiten. Debielen. Limburg is de mooiste provincie van Nederland, bij uitstek. Ik ben zelf limbo, en er trots op ook. Ik spreek vrij accentloos Nederlands, de meeste mensen die ik spreek hebben niet in de gaten dat ik uit limburg kom. Ik heb VWO gestudeerd, en doe nu WO, en ben zeker slimmer dan het gros van de simpele reaguurders hier. Dus ik weet wat voor mensen het zeggen, een stelletje zielepoten die niet eens hun eigen naam kunnen spellen.

volautomatische_aard | 26-02-07 | 15:34

laat de dijken maar breken wij blijven toch lekker droog.
In ons mooie limboland

zijn we ook van iedereen af die meent wat te zeiken te hebben.

GATVER
Wat een kleinzierigheid
En als limbo zijnde ik voel me niet echt aangesproken door de reacties van mensen die een iq hebben dat lager is dan de hoop stront die ze achter laten in de plee
HOIE(of is dat ook weer ontzettend erg)

claudia kiewied | 26-02-07 | 15:00

ohne Worte!

Sjeuf | 26-02-07 | 14:51

Blijft toch een grote grap die Limbo's, reserve Duitsers, vlaaivreters of hoe je ze ook wil noemen. Lekker aan Duitsland schenken die hele kudtprovincie met dat kudtvolk erbij. je verstaat ze toch niet.

gigigi | 26-02-07 | 14:44

In limland wonen lekkere wijven.

Dr R. Clavan | 26-02-07 | 14:17

Zijn Limburgers niet van die euroknallers bij McDonalds dit moment?

irritaSies | 26-02-07 | 13:52

HAHAHAHAHHAHAHAHAHAHA Limburg... :D

Horsedick | 26-02-07 | 13:38

@Mister, waarom zou de vage Limbo deze vraag moeten beantwoorden? De doorsnee hengstige Hollander kan dit net zo goed. Alsof iedere Limburger het eens is met Geert Wilders.

Timmie1983 | 26-02-07 | 13:24

Ik heb een vraagje voor de vage Limbo:

Wat voor ergs zegt Geert Wilders allemaal over allochtonen?

Mister 10 | 26-02-07 | 13:04

nootje4 26-02-07 @ 08:17
Limburg is in 1839 toegewezen en in 1840 formeel toegevoegd aan Nederland.

Verder is het verdomde waar dat Limburgers tijdens de negentiende eeuw verre van geïntegreerd waren in de Nederlandse natie; in de periode 1840-1848 werden meermaals van Limburgse zijde pogingen ondernomen om zich van Nederland af te scheiden om bij België gevoegd te kunnen worden, dan wel een onafhankelijk hertogdom binnen de Duitse Bond te kunnen vormen. Enig Nederlands nationaal besef ontstond in Limburg pas rond de Eerste Wereldoorlog. Gedurende het interbellum hebben Belgische annexionisten al geprobeerd Limburg in bezit te krijgen, maar dat stuitte op fel verzet van de Limburgers zelf. Ze voelden zich vanaf dat moment dus (in zekere zin) Nederlanders.

Met andere woorden: een vrij onzinnige discussie die eerder thuishoort in de negentiende eeuw dan op een 21e eewsch weblog!

Dr Faustus | 26-02-07 | 12:39

Tsja, ben Limburger en GeenStijl lezer vanaf 't eerste uur. Onzinnige discussie, lamme reacties en veel onzin op deze post. Jazeker, die ingezonden brief was niet zo slim (als die al echt is), maar die reactie van Hoxma was ook niet erg sterk verzonnen.
Ach wat, wat zal mij het verder verrekken. Hier in 't Limburgse land voel ik me thuis en op m'n gemak. Boven de riolen komen doe ik nog wel eens, af en toe, om hard te kunnen lachen. Verder lees ik 't hier wel hoe het daarginder gaat. Blijkbaar niet veel meer dan flikkers matten, maten naaien en zwart kijken.

interjrs | 26-02-07 | 11:44

Voor de rest van Nederland is Limburg Limbabwe, een deel van België of Duitsland, zijn Limburgers onverstaanbare vlaaienvreters, achterlijke koeien enz. enz. Voor ons is alles boven de rivieren een stinkend riool of een wegrottend moeras en zijn de mensen daar "Hollensche Vusjmoele" (Hollande vismuilen). Wat de verschillen ook zijn, over één ding kunnen we het allemaal eens zijn: Limburg hoort helaas bij Nederland.

Timmie1983 | 26-02-07 | 11:33

wat een misselijkmakende conversatie tussen 2 geile mid-dertigers midden in de nacht zeg, bah, zeker alle twee limburgers diep van binnen

Den Brabander | 26-02-07 | 11:23

jaja.. met een c moest ie :')

Alcoholic | 26-02-07 | 11:23

"Hoe dom is deze mijnheer dat hij iedere Limburger over een kam scheert en hoe kortzichtig is hij dat hij ons Limburgers discrimineert, terwijl hij het waarschijnlijk opneemt voor onze allochtonen."
ehh.. dus.. discrimineren tegen Limburgers is kortzichtig, tegenover allochtonen niet? mjchessels734: vuile rastistische kudtlimbo

Alcoholic | 26-02-07 | 11:22

iedere reactie op dit onderwerp is er een teveel!

Rooiehond | 26-02-07 | 11:17

Patrick Bateman.... gelet op je reactie is je verweer, vrij mager, kort door de bocht en een zwakte bod... maar dat wist je waarschijnlijk al meteen toen je op de knop "Post"drukte.. maar je kon niet meer terug zodat schamen het enige en laatste is wat ervoor jou overblijft in deze.

nootje4 | 26-02-07 | 11:06

Waar al die Limburgers (ik hoor er zelf ook bij) zich wel niet druk overmaken. Limburg aansluiten bij belgie is een geweldig idee!!! Dat is meer dan 80 dagen slapen in belgie dat betekend in belgie belasting afstaan, inplaats van in nederland :P

Ik hoor de kassa al rinkelen... lekker in nederland werken want ja, je moet je wel onderschijden van dat spelletje halve zolen dat daar in zuidelijk belgie woont maar vergeet te werken.

En vriendje wilders kunnen we mooi in den haag laten voor die trieste hollanders, want in belgie hebben ze vriendje de winter en die weet van aanpakken...

nilsini | 26-02-07 | 10:38

@ nootje4 26-02-07 @ 08:17
"Onderzoek heeft uitgewezen, m.b.t. verhuizing naar een ander land, dat het de Limburgers zijn die zich het beste handhaven in Australië, Canada, Nieuw Zeeland, Frankrijk, enz.."
Nou waar wacht je nog op dan, wegwezen...
* Zwaait *

Patrick Bateman | 26-02-07 | 10:37

LOL@piquant
koerbagh's eerste groupie

Dömper | 26-02-07 | 10:25

Hölzenbein 26-02-07 @ 09:36

Moet je wel zorgen dat je goed kauwt op dat koekje, en je niet stikt, anders vinden ze je pas over 3 jaar. Achter de TV enzo. *de rest is bekend*

Hetty13 | 26-02-07 | 10:24

@Hölzenbein 26-02-07 @ 09:36
ik denk dat je niet 'een aldi koekje' bedoelt, maar 'één aldi koekje'

Mach10 | 26-02-07 | 10:09

Toen meddie kolen, dat von ik wel nuttig.

Jan Aaldrik | 26-02-07 | 10:00

-weggejorist-

handige harry | 26-02-07 | 09:57

Waarom gaan de huilanders altijd op vakantie in Limburg? Omdat ze zich daar nog meer misdragen kunnen. Er is geen arroganter volk als die die altijd op Limburgers, Friezen, Duitsers of Belgiërs schelden, juist ja, de huilanders. Drink nog een kopje thee (met een aldi koekje) en vraag niemand op bezoek, het spaart geld en er komt toch niemand. Zielig volk.

Hölzenbein | 26-02-07 | 09:36

Noe zou 't flauw zeen es ich hie ouch begoos te zeike äöver die Höllenjers,
Ein dènk wil ich äöver dit topic zègge :

Wie sjoan ós Limburg is begrip toch nemes,
Allein de Zuuderling dae Limburg leef is,
Want door de jaore haer blif Limburg onbetwis,
't stökske Nederlandj dat et sjoanste is !!

Rolo_beeG | 26-02-07 | 09:35

en ik koester een grote sympathie voor haar, kijk daar win je de oorlog tenminste mee!

importeaum | 26-02-07 | 09:26

Kan 't onderwerp "Limbabwe naar België" wel GVD hier niet meer besproken worden want ik begin de zenuwen te krijgen, als Nederbelg. Geef die provincie aan Duitsland of voeg 'm samen met de Antillen en laat Chavez ze innemen. Het allerlaatste waar we hier op zitten te wachten is 'n hele provincie met onverstaanbar sprekende leipkezen erbij, Wallonië is al erg genoeg. Dank voor het begrip.

orca | 26-02-07 | 09:26

Woonachtig in 020 kan ik als ervaringsdeskundige melden dat de Randstad het meest sneue gebied van NL is

sluipschutter | 26-02-07 | 09:25

Maedje betekent meisje dus geen meneer

importeaum | 26-02-07 | 09:24

Laat jullie niet opnaaien door een dyslectische nep-hollander...

Aktivist | 26-02-07 | 09:19

Poepscheppers!

-=PyP=- | 26-02-07 | 09:13

Kunnen zowel geenstijl als Limbonië niet uit Nederland worden verwijderd?

smackhoer | 26-02-07 | 08:31

ik heb echt megacompasie met de gasten van GS.
Die gasten moeten zich gigantisch vervelen dat ze een toppic over een zgn ingezonden brief van een Limburger starten.
Is dit het begin van het einde?

treser.info | 26-02-07 | 08:23

Hey. Jullie geven wel soms antwoord!

Traag | 26-02-07 | 08:23

he huilanders weer lekker zeunig geweest de afgelopen maand?

treser.info | 26-02-07 | 08:18

Originele Limburgers zijn intelligenter dan de doorsnee Nederlander.
Ook beheersen zij het Frans, Engels en het Duits beter dan overwegend de meeste Nederlanders.
Qua uiterlijk zijn het mooiere mensen dan de “rest Nederlanders” en zeer zeker qua kleding.
De harde G bestaat theoretisch niet en klinkt voor een buitenlander als een keelziekte dit in tegenstelling tot de Limburger.
Limburgers zijn ook gastvrijer en niet gierig dit ook in tegenstelling tot de “rest Nederlanders”.
Onderzoek heeft uitgewezen, m.b.t. verhuizing naar een ander land, dat het de Limburgers zijn die zich het beste handhaven in Australië, Canada, Nieuw Zeeland, Frankrijk, enz..
Limburg is in 1845 toegevoegd aan Nederland dit impliceert dat 5 mei voor ons niet geldt als bevrijdingsdag immers wij zijn nog steeds niet bevrijd van “den Hollanders”.
Zo kan ik nog wel even doorgaan………

nootje4 | 26-02-07 | 08:17

@ Turrukje 25-02-07 @ 21:20

Hahaha.... ondanks mijn pro-limburgers houding heb ik geen enkele relatie, of andere vorm van betrokkenheid met de desbetreffende provincie. Van mij mag het ook definitief aan Duitsland worden overgedragen!

deejaykoen | 26-02-07 | 08:16

blijkbaar zijn wij toch slimmer dan de rest van europe(met uitzondering dan). bedoel wij hebben het voor elkaar gekregen dat iedereen met de euro gaat betalen. dus zijn wij dan zo slim of zijn jullie zo dom..

dat het in Maastricht bedacht is, is een tweede..

janis | 26-02-07 | 08:05

"Ik voel me Nederlandse, en bovenal Limburger." Dat is precies de reden waarom Wilders, Eurlings, Van der Hoeven en de anderen in Den Haag hun dubbele paspoort moeten inleveren.

Gezellig! | 26-02-07 | 07:57

Wat is er nu mis met limburg? Ik snap het hele probleem niet!?! Wij praten beleefder en hebben mooier accent. =)

En ik ben het eens Sytze Vliegen! Dat moet toch genoeg zijn om bij Nederland te horen?!? ;)

Springinhetveld | 26-02-07 | 07:53

slaat... munten sla je godverdomme, die druk je niet whatever, dat had ja al eens geprobeerd en dat leek nergens op…

..Whatever | 26-02-07 | 07:28

@ limburger4life, hey, je eigen paspoort, je eigen euro, ik vindt het prima… als je er dan maar geen volwassen kerel op drukt welke uitgedost is als de joker boven dit topic. Het moet wel leuk blijven.

..Whatever | 26-02-07 | 07:26

Had de man niet gewoon in de panelen kunnen reageren? Beetje vragen om gezeik op deze manier, of dat de redactie hier wat mee kan. Ook wat leeg om het vervolgens als topic te plaatsen overigens. Überhaupt Limburgers afzeiken, Het west land is ook zwaar bagger met een achterlijk volk, enkel een grotere stadse bek om het te bedekken, dan heb je het achtergestelde Noord Holland, het kudt volk in Utrecht, de ranzige religieuze Zeeuwen, het Frieze inteelt, de Groningse boeren, de enkel goed voor zuipen Brabanders en Tukkers. Wel en met Drenten zal ook wel wat zijn, maar dat wordt me te persoonlijk. Lekker belangrijk allemaal. Sowieso een volk dat 300 bij 200 km niet onverdeeld kan laten deugt niet, het is al niets. Me katten en voormalige hond konden het prima met elkaar vinden, en die hadden nogal wat verschillen, die zochten dan ook niets dat er niet is, korter leven èh, beter verdoe je dat niet met bullshit, kun je niet wachten. Mensen leven te lang dan krijg je dat. Wat jaren studeren dan nog het vooruitzicht op jaren lang een kudt baan uitoefenen om vervolgens je tijd uit te zitten tot ze je poten of affakkelen. Een dergelijk scenario is vragen om verveling en dus geouwehoer.

..Whatever | 26-02-07 | 07:20

De enige ervaring die ik met Limburgers heb is dat de meisjes heel snel en heel ver gaan. Dat dan weer wel. Dus voor een efficient sexleven moet je in Limburg zijn.

Sytze Vliegen | 26-02-07 | 07:09

Weet je wat een Hollander is? Een kruising tussen een varken en een Duitser.

holtor | 26-02-07 | 06:39

Oh ja, het is echt te erg dat jullie hetzelfde paspoort dragen als ons, dat is allemaal negatief voor normale mensen. Moeten jullie Hollanders niet een keer groot in je paspoort het woord "übermensch" laten vermelden als jullie jezelf zo fantastisch vinden?

limburger4life | 26-02-07 | 06:17

Domme Hollandertjes. Wij Limburgers worden teminste niet door iedereen door heel Europa uitgelachen omdat we zo'n dom voorkomen hebben. De blonde kaaskopjes, meestal al op een kilometer afstand herkenbaar, hebben zo hun rare eigenschappen. Bijvoorbeeld als een Hollander naast je zit te eten. Iedere Duitser, Belg, Limburger, Fransman, Italiaan, Spanjaard, Brit, etc. is bereid om het eventuele teveel dat hij aan voedsel heeft, weg te gooien. De Hollander daarentegen, verplicht zichzelf om het tot de laatste hap aan toe bij zichzelf en zonodig ook bij een van zijn metgezellen naar binnen te rammen. Ook spreken de Hollanders niets liever dan hun eigen Hollandse taal, soms doorspekt met iets dat moet lijken op een andere taal. Zo ontstaan bijvoorbeeld de vreemde situaties zoals: 'Parlez vous Nederlands' of 'Haben Sie misschien mein Zonnebril gezien?' Nee sorry mensen. Ik vind dit een typisch geval van afgunst voor mensen die waarschijnlijk slimmer zijn dan jullie allemaal.

limburger4life | 26-02-07 | 06:12

-weggejorist-

Bosmongool | 26-02-07 | 05:41

Mooie dromen Koer! En anderen...
*Haakt ook af.*

preacher | 26-02-07 | 05:35

@koerbagh 26-02-07 @ 05:23
Om mij met Vlunk te vergelijken is een zwaktebod natuurlijk..
Alsof daardoor de waarde van m'n woorden zouden kelderen.;-)

Ik zie dit meer als een korte termijns-planning. Waarom, zal ons in de nabije toekomst helaas duidelijk worden.

preacher | 26-02-07 | 05:30

*Moet heel nodig even gaan slapen... 11.00u. wekker.. 13.00u. afspraak*

= out

koerbagh | 26-02-07 | 05:29

@Preach:
(Je klinkt als vlunk...) Eh, politieke chaos, kwijnende steun in eigen land, politieke macht die verdwijnt als sneeuw voor de zon... Een langdurig corrumperen van de overheid doe je niet dankzij toevallige meevallers. Dat er miljarden verdwijnen, soit; dat is geen bewijs dat het is gepland, hooguit dat het slecht wordt gecontroleerd. Dit is het handig zakelijk gebruik van een historische gelegenheid. Wil je langdurig de greep behouden moet je zorgen dat je de politieke macht houdt. Dat lukt beroerd als je wekelijks een stel bodybags moet dichtritsen zonder aannemelijke reden voor de nabestaanden. Dat kost je een keer de kop.

koerbagh | 26-02-07 | 05:23

@koerbagh 26-02-07 @ 05:06
Ik zeg ook niet dat ze het op de lange termijn goed doen of op welke manier dan ook, maar er wordt flink geplunderd aan alle kanten. De midden-klasse in de VS zelf, wordt ook leeggeroofd...

preacher | 26-02-07 | 05:20

@koerbagh 26-02-07 @ 05:06
Inmiddels hebben alle grote olie-maatschappijen een lucratieve deal kunnen sluiten in Irak, verdwijnen er daar miljarden, en heeft Halliburton daar ook het nodige in de zak kunnen steken. De wapenindustrie draait als nooit tevoren...
Dus, hoezo mislukte invasie?

preacher | 26-02-07 | 05:13

@preacher 26-02-07 @ 04:39:
Het land dat ze zouden moeten besturen gaat fan-tas-tisch... en die oorlog die ze al een jaar of zes geleden "eventjes zouden moeten winnen"... dat loopt ook als een tiet inderdaad... Geheel volgens plan... Eh... NOT!

koerbagh | 26-02-07 | 05:06

ROFLOL @LibertasSimplex 26-02-07 @ 04:49:
Truste! Tot snel!

@piquant 26-02-07 @ 04:50:
Nee, ik was nog niet bedwaarts, dat gaat wel gebeuren binnenkort...
Hoe dan ook, we zien elkaar vast snel weer op deze pagina's. Welterusten.

koerbagh | 26-02-07 | 04:54

@ grote bekken;kleine hartjes;veel humor. Dit zijn de meest opvallende eigenschappen van Amsterdam. We hebben het er nog wel es over. Voor nu Goede nacht.

piquant | 26-02-07 | 04:53

@piquant 26-02-07 @ 04:45:
Ach, Amsterdam... Daar heb ik vele voetstappen liggen (ook vele dronken voetstappen, moet ik erbij zeggen). Veelal gezellig, veel aardig en soms lief... dat is mijn beeld en ervaring van Amsterdam, dat klopt dus wel.

koerbagh | 26-02-07 | 04:51

@ Koerbagh. Ik denk dat u bedwaarts bent gegaan;ga ik ook doen. We will meet each other on GS ongetwijfeld.

piquant | 26-02-07 | 04:50

koerbagh 26-02-07 @ 04:47
lol. Zo'n neger met een stel kaarsen. Dat wordt wel gauw nsfw.
Wens je hetzelfde
=weg

LibertasSimplex | 26-02-07 | 04:49

@LibertasSimplex 26-02-07 @ 04:44:
Ik wens u een schone nacht. (Jammer dat je niet even eerder aankondigde dat je jarig was... Daar hadden we een heel topic aan kunnen wijden gisteren...)

koerbagh | 26-02-07 | 04:47

@piquant Weten doe je zuks nooit. Ik heb vast op een overdreven ouderwetse, of overdreven linkse school gezeten. Gelukkig ben ik ontwikkeld daarna
Welterusten

LibertasSimplex | 26-02-07 | 04:46

@ Koerbagh Ik kom uit Amsterdam.Ik ben aardig,maar niet bijzonder lief,maar wel gezellig zegt men.

piquant | 26-02-07 | 04:45

@piquant 26-02-07 @ 04:41:
Welnee... Helaas ben ik geen superman. Ik kan slechts een paar zinvolle zinnen per minuut typen. Geduld, niet-Limburgse, ik reageer altijd... zij het soms met wat vertraging.

koerbagh | 26-02-07 | 04:45

@ 04:42
kijk, daar slaat ie toe. Dat roofdier van een koerbagh.
Was me weer een waar kort genoegen. Welterusten, ik ga lekker slapen

LibertasSimplex | 26-02-07 | 04:44

@LibertasSimplex. U bent pas 35 (las ik net). Dat wist men al in de jaren 50.

piquant | 26-02-07 | 04:43

@preacher 26-02-07 @ 04:32:
Charme is iets dat sommige mensen van nature hebben. Dat wordt vaak verkeerd begrepen door mensen die het niet hebben. Waarmee ik overigens niets over jouw charme wil zeggen... die wordt immers ook vaak verkeerd begrepen. ;-)

@piquant 26-02-07 @ 04:34:
Geen Limburgse? Dat is ook geen voorwaarde. "Vrouw" is op zich voldoende! Lief, mooi en aardig is iets wat je in levende lijve moet ondervinden.

koerbagh | 26-02-07 | 04:42

sorry WORD ik

piquant | 26-02-07 | 04:42

@ Koerbagh Waarom moet ik Limburgse zijn om met u te commenten? Sinds u weet dat ik dat niet ben,wordt ik genegeerd.!!

piquant | 26-02-07 | 04:41

piquant 26-02-07 @ 04:38
Dat vraag ik me dus ook al af sinds de lagere school. Een wel erg mooi verhaal om aan mannetjes en vrouwtjes van een jaar of elf wijs te maken idd. Weet het ook niet. Zal wel de oude staatsopvatting zijn geweest.

LibertasSimplex | 26-02-07 | 04:40

@koerbagh 26-02-07 @ 04:36
Ah, f*ck off, en wel een immens land besturen en ook nog eens een oorlog voeren ver buiten de grenzen?
Maar we dwalen af...

preacher | 26-02-07 | 04:39

@ L.S @ Koerbagh. Ik begrijp wat u bedoelt. Ik ga het lezen. L.S. die arme van der Lubbe had geen banden met Hitler c.s. hoe hebben ze u dat kunnen willen wijsmaken???

piquant | 26-02-07 | 04:38

@LibertasSimplex 26-02-07 @ 04:17:
Na lezing van dat boek wordt het erg onwaarschijnlijk... zo niet onmogelijk om nog te denken dat die mensen, van die kliek, zo'n gedetailleerde operatie kunnen opzetten en deze binnen een paar uur kunnen uitvoeren. Een minister van Defensie die niet kan luisteren naar de defensie-top, een minister van Binnenlandse Zaken die niet serieus wordt genomen door de CIA en FBI, en een minister van Buitenlandse Zaken die door niemand in regering wordt vertrouwd... Zo'n club is niet in staat tot enige daadkracht, laat staan tot de coordinatie van een dag als 9/11.

koerbagh | 26-02-07 | 04:36

Ik gebruik om te vernieuwen.de toets "vernieuwen"bovenin. Omslachtig dat wel.

piquant | 26-02-07 | 04:35

koerbagh 26-02-07 @ 04:25
Dat de Reichstag beslist niet per se door Adolf cs hoeft te zijn gesticht. Ja. Zeker dat je daar gelijk in hebt.
Hoewel ik ooit op de lagere school ben geindoctrineerd dat die Marinus dat moest doen van de club van Adolf

LibertasSimplex | 26-02-07 | 04:35

@koerbagh Ik moet u teleurstellen. Ik ben geen Limburgse

piquant | 26-02-07 | 04:34

@koerbagh joehoe daar ben ik weer. Alles was vastgelopen. Opnieuw opgestart etc. Ik reageer zo op uw comment

piquant | 26-02-07 | 04:32

@koerbagh 26-02-07 @ 04:29
Hehe, jij weet de vrouwtjes wel in te pakken he...;-)

preacher | 26-02-07 | 04:32

@piquant 26-02-07 @ 04:17:
Dat is een Windows-sneltoets voor "vernieuwen/refresh". Dan zou, indien je Windows gebruikt, de pagina moeten vernieuwen... en daardoor zie je dan de nieuwste reacties in een topic. Vandaar F5-en als eufemisme voor "reaguren".

koerbagh | 26-02-07 | 04:29

@piquant 26-02-07 @ 04:17
Zolang u Limburgse bent, mogen wij met u communiceren, want dan blijven we on topic. Anders moet ik helaas afhaken...:-(
Bij een f5 zou uw pagina heerlijk fris moeten worden...;-)

preacher | 26-02-07 | 04:25

@piquant 26-02-07 @ 04:11:
Gewoon 19 Arabierische terroristen die, georganiseerd door Khalid Sheikh Mohammed en gefinancierd door Osama Bin Laden 4 vliegtuigen hebben gekaapt en in het WTC en Pentagon hebben gevlogen. Meer niet. (Nou ja, is al meer dan genoeg, op zich.) Wat volgde was chaos, paniek en voor sommigen in de regering een excuus waar ze op hadden gewacht om Irak de oorlog te verklaren. Hoe dan ook, als de werkwijze van de regering Bush is zoals Woodward beschrijft is het onmogelijk dat die kliek in staat is om een complot op te zetten zoals de complotdenkers ons willen doen geloven. Het kwam ze wel heel goed uit, dat wel... Maar er zijn wel meer voorbeelden van situaties die toevallig erg goed uitkwamen voor de verborgen agenda's van potentaten. (Ik noem de Reichstag-brand, bijvoorbeeld).
Dat is echter nimmer een bewijs (noch logisch gezien aan te voeren als bewijs) dat de potentaat in kwestie het ook zelf heeft bedacht of uitgevoerd. Integendeel.

koerbagh | 26-02-07 | 04:25

@ koerbagh Vrouw ,niet blond,maar toch dom(op computer gebied)Als ik op F5 druk gebeurt er niks. Wat moet er eigenlijk gebeuren?

piquant | 26-02-07 | 04:17

koerbagh 26-02-07 @ 04:07 Dat boek moet ik lezen. Dan nog, naar de feiten daar in kun je natuurlijk een complot blijven zien. Zo van 'juist met zo'n regering', maar het wordt er allemaal niet waarschijnlijker, of onwaarschijnlijker op. 9/11 Wordt ooit nog eens moeilijke kost. Kunnen we ons helemaal stuk op lezen vermoed ik.

LibertasSimplex | 26-02-07 | 04:17

@LibertasSimplex Gelukkig hoef ik morgen ook niet vroeg op en wat is er leuker dan midden in de nacht te communiceren?Ik heb GS pas een paar maanden geleden "ontdekt"hoewel ik mij vaak erger aan heel veel domheid c.q. kortzichtigheid,vermaak ik mij er wel mee.

piquant | 26-02-07 | 04:15

@piquant 26-02-07 @ 04:09:
Te snel achter elkaar proberen te posten, waarschijnlijk. Nu heb ik de hele dag al het idee (gisteren ook) dat er weer één of andere server-migratie bij GS loos is, want soms krijg ik ook halve pagina's, verneukte pagina's zonder opmaak of foutmeldingen bij een F5-je. Niet "comme il-faut" in ieder geval.

koerbagh | 26-02-07 | 04:13

piquant 26-02-07 @ 04:09
Die stofzuigerpage. Dat bedoelen ze niet dubbelzinnig

LibertasSimplex | 26-02-07 | 04:12

piquant 26-02-07 @ 04:07
nachtmens, dat ben ik hier ook. Doe je niks aan. Morgen ben ik vrij trouwens, vandaar dat ik nu nog zonder scrupuul wakker kan zitten, maar vaak zat heb hetzelfde als jij nu. Helemaal goed toch (intiem gezien dan he)

LibertasSimplex | 26-02-07 | 04:11

@koerbagh Als het geen complot was,wat was het dan wel? Domheid;machts geilheid?

piquant | 26-02-07 | 04:11

@LibertasSimplex We zijn ook allemaal nachtbrakers. Alhoewel ik moet bekennen dat ik mijn bed weer ben uit gekomen omdat ik niet kon slapen. (Intieme ontboezemingen zo midden in de nacht).P.v.d.krijg steeds die stofzuiger page. Wat doe ik fout?

piquant | 26-02-07 | 04:09

@LibertasSimplex We zijn ook allemaal nachtbrakers. Alhoewel ik moet bekennen dat ik mijn bed weer ben uit gekomen omdat ik niet kon slapen. (Intieme ontboezemingen zo midden in de nacht)

piquant | 26-02-07 | 04:07

@piquant 26-02-07 @ 04:03:
Bob Woodward's State of Denial inderdaad... Vanmiddag uitgelezen. Onluisterend boek. En het beste bewijs dat 9/11 geen Amerikaans complot was. Een regering zoals daarin wordt beschreven is niet eens staat simpele memo's van de bevelhebber in Irak via Rumsfeld naar Bush te sluizen, laat staan een vermeende operatie als 9/11 op poten te zetten.

koerbagh | 26-02-07 | 04:07

piquant 26-02-07 @ 04:00 geintje joh gelet je bewondercomment
@ 03:56 Dank je wel. Gewoond. Nu niet meer. Vandaar een uitstapje voor mn verjaardag juist daar heen. Heerlijk, om weer in A'dam te zijn geweest
@koerbagh genieters herkennen elkaar. Jij bent er ook een. Dat is een goede zaak

LibertasSimplex | 26-02-07 | 04:05

@koerbagh een cultureel dagje. Ik zag ergens dat u refereerde aan een amerikaans boek over de boeven achter de Irak oorlog,of heb ik dat niet goed onthouden?

piquant | 26-02-07 | 04:03

@koerbagh 26-02-07 @ 04:00
Geyl zeg !! ;-)

preacher | 26-02-07 | 04:02

@LibertasSimplex 26-02-07 @ 03:51:
Dat is je van harte gegund! (Iedereen is het gegund, maar jou kennende kun je er ook echt van genieten... *koerbagh is dol op hedonisten* ... )

@piquant 26-02-07 @ 03:54:
Valt mee hoor... Ik heb heerlijk uitgeslapen vandaag, vanaf 11.00 uur rustig ontbeten, de hele middag een beetje gelezen en muziek geluisterd en tegen de avond pas de PC aangezet. En dan nog tussendoor TopGear, American Chopper en zelfs Paul de Leeuw op TV aanschouwd

koerbagh | 26-02-07 | 04:00

@ LS wat nu Geyl???

piquant | 26-02-07 | 04:00

@ preacher. LOL
Dat zuigt, en daar zitten dan niet van die scherpe kutrandjes aan
@koer Check piquant! Geyl

LibertasSimplex | 26-02-07 | 03:57

@LibertasSimplex Van Harte!!!! Woont u in Asd of was het een uitstapje voor uw verjaardag?

piquant | 26-02-07 | 03:56

@koerbagh 26-02-07 @ 03:47
F*ck, ik had altijd al het gevoel dat ik iets miste op m'n verjaardag...
*Schrijft 'tandeloze hoerrr' bij op het verlanglijstje.*

preacher | 26-02-07 | 03:55

@ koerbagh. Ik zie u (bijna) overal reageren vandaag en ook nog op dit tijdstip.Overigens: Ik ben een bewonderaar(ster)van u en de manier waarop u reageert. Ben het meestal met u eens.

piquant | 26-02-07 | 03:54

koerbagh 26-02-07 @ 03:47
Ja, 35 kan nog, vermoed ik, tot de ladies van een jaar of 18. Beetje ongerimpeld kijken, en hopseflops.
Heb serieus de leukste verjaardag tot nu toe beleefd. Kadootje van vrouw: hotel Arena (A'dam), uitgaan, net iets teveel champagne en goede coke allebei, en samen geeindigd zwervend over wat voor de Wallen moet doorgaan. Heerlijk. Niet iets dat je te vaak moet doen, maar fantastische verjaardag.

LibertasSimplex | 26-02-07 | 03:51

LOL @LibertasSimplex 26-02-07 @ 03:40 & 03:42:
Clubhuis niet, maar sommige leden wel!
Hoe dan ook: welcome to the mid thirties... It sucks... But you can still pass for 29 with the young ladies...
Klinkt als prima verjaarsfeestje. Ik heb wel eens mindere gehad. Zonder kaarsjes en Ave Maria, bijvoorbeeld.

koerbagh | 26-02-07 | 03:47

koerbagh 26-02-07 @ 03:38
Dank je wel. 35. Toch alweer gehaald. Als ik 1 dag niet in het clubhuis ben, mis ik het toch een beetje. Clubhuis mist dan niks btw

LibertasSimplex | 26-02-07 | 03:42

koerbagh 26-02-07 @ 03:29
Voor mn verjaardag nog een tandeloze ouwe kuthoer de bek volgespoten terwijl ze Ave Maria stond te zingen btw, daarna de kaarsjes maar es ff uitgeblazen
Voelt wel jarig zeg

LibertasSimplex | 26-02-07 | 03:40

@Preach:
Hard! Vacuum enzo... Zuigkracht à la Nilfisk! (PS. check mail ff)

@LibertasSimplex 26-02-07 @ 03:33:
Happy Birthday! Alsnog dan maar... Als je wat te vieren hebt kan het weinig boeien wat er in het clubhuis gebeurt inderdaad!

koerbagh | 26-02-07 | 03:38

koerbagh 26-02-07 @ 03:29
Kan m ook geen ongelijk geven. Heb er ook last van. Van zo'n clubliefde maar die club meldt niks. Zoiets.
Heb zelf m'n verjaardag drie dagen lang gevierd (ik vier het niet hoor, zei ik nog), dus persoonlijk nergens last van gehad

LibertasSimplex | 26-02-07 | 03:33

@koerbagh 26-02-07 @ 03:29
Hoe zuigt zoiets dan?
*Kijkt geinteresseerd.*

preacher | 26-02-07 | 03:31

@LibertasSimplex 26-02-07 @ 03:20:
CoJo had het zaterdag even helemaal gehad met GS blijkbaar (en ik geef 'm geen ongelijk, de topics zogen gisteren nog harder dan een tandeloze hoer...)

koerbagh | 26-02-07 | 03:29

@bottehond 26-02-07 @ 03:22
U bedoelt Botte?
Moest er niet 'n loops teefje gedekt worden, las ik ergens, of is dat alweer gebeurd? ;-)

preacher | 26-02-07 | 03:28

preacher 26-02-07 @ 03:16

Wij zijn de wijsheid van de oude Mensch vergeten, priester.

bottehond | 26-02-07 | 03:22

koerbagh 26-02-07 @ 03:04
Vinnik ook. Lutsers zijn het. Welke we ook kiezen Waar is die gekke cojo eigenlijk?

bottehond 26-02-07 @ 02:52
Zo'n rol zou ik niet kunnen spelen, maar zou ik wel kunnen zijn. Toffw gozer trouwens, die zanger. Man zoals ik graag mag.

LibertasSimplex | 26-02-07 | 03:20

Hebben de mijn-regio-is-beter-dan-die-van-jou lutsers eigenlijk wel door dat ze elke dag op hun eigen grondgebied peopen?

Dömper | 26-02-07 | 03:08

@LibertasSimplex 26-02-07 @ 02:46:
Altijd... Volgende keer zijn de Friezen weer aan de beurt. (Of de Groningers, of de Tukkers, of de Zeeuwen...) Elke groep verdient het om geridiculiseerd te worden op z'n tijd. Een (h)echte samenleving kan niet zonder.

koerbagh | 26-02-07 | 03:04

Aanvulling @mezelf @ 02:53:
een zeer slecht gevoel voor *humor* hebt ...

koerbagh | 26-02-07 | 02:56

@Den Brabander 26-02-07 @ 02:39:
Blablablabla...
Geef nou maar toe dat je eerste post van 01:33 behoorlijk dom was, dan hoeven we de rest van de nacht niet verzanden in oeverloze discussies over de domheid van de brabander en de zinloosheid in alle opzichten (niet alleen in economisch opzicht) van carnaval.
Maar goed, even over mijn vermeende domheid versus de jouwe... Ik heb namelijk nergens beweerd dat we Limboland aan Duitsland moesten verkopen. Jij beweert eerst (@ 01:33) dat het gratis moest worden weggegeven. Punt. Er stond verder niet aan wie of wat, maar de volgende regel van dat betoog (@ 01:33) bestaat uit: Het is een kwestie van geduld dat heel Limburg Brabants lult. Tsja... daaruit kan ik - en dat mag je dom noemen, maar ik denk dat het overgrote deel van jouw studentjes en collegae die logische gevolgtrekking op zich zullen delen - dat je dus wenst dat Limboland an Brabant moet worden weggegeven. Zou je het namelijk an Duistland willen weggeven zoals je later meent te moeten aanvullen/verbeteren, dan had je wel geschreven: het is een kwestie van geduld dat heel Limburg Duits lult. (Maar goed, dat doen ze al... zij het met een ook voor Duitsers onverstaanbaar dialect).

Wat je in elk geval voor mij, jezelf en de rest van GS en Nederland hebt bewezen is dat je erg snel op je kleine pikje bent getrapt en een zeer slecht gevoel voor hebt als het over jezelf en je provinciegenoten gaat, maar met graagte een naburige provincie en haar bewoners afzeikt. Waarvan akte.
Limburgers: van je buren moet je hebben, blijkt maar weer.

koerbagh | 26-02-07 | 02:53

@ Libertas Simplex

Speciaal voor jou vanaf 5.20... en ut bin zeeuwen eej! Koning der Zeeuwen en nog wat.... Eenvoudig: Vrijheid... Nuf Said... Me like... Kan jij dat, LS?

bottehond | 26-02-07 | 02:52

Venlo de gekste !

Ein ech Venloos maedje, det helt 't meis van 'ne Venlose jông.
As te vruegs: " Schat, zek, hilste van mich ? ",
zaet 't direk mit zien leefste gezich :
" Ein ech Venloos maedje, det geit neet wiëd van hoës.
Want allein in Venlo, dao veult det zich thoës ! "

preacher | 26-02-07 | 02:50

koerbagh 26-02-07 @ 02:33
lol. Zachte 'g's aan het killen

LibertasSimplex | 26-02-07 | 02:46

bottehond 26-02-07 @ 02:41
Minister van Pussy en Vaginale zaken
Waaronder staatssecretaresse van openheid

LibertasSimplex | 26-02-07 | 02:44

bottehond 26-02-07 @ 02:39
Nou daar zeg je wat he, niet zo gek. Een neger, denk ik aan een echte bosneger Surinamer bijv., met goeie gezonde opvattingen, en de meeste gasten van die afkomst die ik heb meegemaakt hebben gezonde goeie opvattingen, zou wel echt aanslaan en heerschen he. Da's niet zo gek gedacht, Botte, ik ben daar nog niet aan toe (zeg ik)(of lieg ik)

LibertasSimplex | 26-02-07 | 02:42

LibertasSimplex 26-02-07 @ 02:39

Tsjek dit dan: ik heb een diepreaud hart en jij bent zwwwart... wat krijg je dan? Rood/Zwart... das nassi! Hahahahah... een swart/blank nazisme... heel kewl... hahahah... mag ik minister van pussy worden? ahhh.... please?

bottehond | 26-02-07 | 02:41

LibertasSimplex 26-02-07 @ 02:35

Juist omdat je dat vreest ben je buitengewoon geschikt. En we kenden al zwwwwarrrrte koningen sinds die drie met mirre en wiet! Hey! Maak gebruik van het Moment... een andere heerscher is needed, van onverdachte origine en met de juiste state of mind... een NegerVrijdenkerT, dus ... of een sjinees... of een turq... maar GEEN blanke 0031-er... dus... make my day, EV....

bottehond | 26-02-07 | 02:39

bottehond 26-02-07 @ 02:34
Negerland. Ja. Nice one. Houden we de Wallen, koffieshops, en whatever verworvenheden intact. Pleuren we alleen dat eruit, dat Holland in de weg staat. Klinkt misschien een ietsiepietsie fascistisch, is het ook, maar heeft vermoedelijk een prettig resultaat.
Alleen niet voor mij, want zo'n gast leeft nooit lang he

LibertasSimplex | 26-02-07 | 02:39

*krijgt powertrip. funest voor dictators gedoemd te mislukken*
On topic: Limburg is geen Nederland

LibertasSimplex | 26-02-07 | 02:35

LibertasSimplex 26-02-07 @ 02:28

Als jij de Vrijheid regelt doen we dit: ik de witte en you de zwarte... het gaat niet om de kleur, het gaat om de refenis van Vrijheid... as you well know... Libertas I... de kooning van Negerland aan de Noordzee!

bottehond | 26-02-07 | 02:34

@Den Brabander 26-02-07 @ 01:53:
Dat stond er niet bij, dommerikje... Je had het over (en ik citeer): "Het is een kwestie van geduld, rustig wachten op de dag, dat heel Limburg Brabants lult, dat heel Limburg Brabants lult"... De enige logische gevolgtrekking die je dan sec daaruit kunt trekken is dat je wenst dat Limburg bij Brabant gaat horen (hetgeen, zoals reeds is uitgelegd, niets oplost.)
Maar goed, ik zal de zeepbel van je zelf gecreëerde superioriteit niet verder doorprikken, daarbij zouden de comments van limburgers in dit onderwerp weer slim afteken en dat lijkt me nu in dit topic ook weer niet nodig.
@ 01:55:
Elke cent uitgegeven in die ene week in februari betekent een cent minder uit te geven in de rest van het jaar. Maar ik begrijp dat er in Barbant dus een miraculeuze geldbron is die elk jaar extra geld vrijmaakt... Oh ja, dat is ook zo, dat heet Leen van Frisia... Succes met het aflossen en AZ financieren.

koerbagh | 26-02-07 | 02:33

Tjeez, moeten we nu ook al redactiemail gaan beantwoorden?
"Ga eensch deaud" lijkt mij iig. het juiste antwoord...
Duidelijk tog?

preacher | 26-02-07 | 02:33

(en schaffen we eerst islam af als godsdienst. Is een staatsopvatting, een gevaarlijke, en geen godsdienst). Zeau

LibertasSimplex | 26-02-07 | 02:28

bottehond 26-02-07 @ 02:22
dank U vriend. Benoem ik em tot koning en dan gaan we allemaal feessie bouwen en daarna es ff rustig tot ons zelf komen
Moet jij es kijken wat een verschil dat maakt. (pleuren we wel eerst alle linkse politici eruit natuurlijk)

LibertasSimplex | 26-02-07 | 02:26

@mezelf..
Ik vergat erbij te zeggen dat ik dat filmpje wel goedkeur zolang er geen gewonden vallen.. Jezus.

de grote Anti | 26-02-07 | 02:26

@bottehond 26-02-07 @ 02:19
Tikje agressief ja, dat hebben ze je niet geleerd op de puppycursus! Als ze zo "bronstig als een stier" is zou ik als ik haar was maar eens haar testosteronspiegel laten controleren. Je bedoelde natuurlijk "zo loops als een Dalmatier" naar ik aanneem?

Red Rooster | 26-02-07 | 02:25

Mijn ervaring is: (ja mn schoonmoeder komt uit Maastricht) Je verstaat er geen ruk van, maar gewoon 'ja' zeggen, want het is meestal of je nog wat wil drinken

LibertasSimplex | 26-02-07 | 02:23

@bottehond 26-02-07 @ 02:19
Altijd kudt hé die verplichtingen...

da wizard | 26-02-07 | 02:23

Limbeaus, Braboos, Vlamingen en Zeeuwen klinkt goed als erfdragers van de eenvoudige Vrijheid. Ergo: de negerT Libertas Simplex wordt de eesrte president en die heaumeausensuele oranje mag vieze premjee worden.

bottehond | 26-02-07 | 02:22

tuut tuut... wel mooi zo'n *echte hummer H2..
Opzij Opzij (jeetje ik lijk kouwes wel.. ik denk dat ik zn broer ben ofzo)

www.heavy.com/video/7010?link_back=

de grote Anti | 26-02-07 | 02:21

Red Rooster 26-02-07 @ 02:17

Neu... mijn teef zit te bellen met een vriedin uit kreta en ik eet ondertussen een breaudje kroket... maar ik mot haar straks dekken omdat ze zo bronstig is als een stier... hoezeau? Doe ik lelijk?

bottehond | 26-02-07 | 02:19

ik hoop maar dat de ijskap maar snel gaat smelten zo dat de rest van Nederland onder water komt liggen.. want ja Limburg ligt veel hoger dan de rest van Nederland..

maar wees gerust ik zal wel klaar staan met me geweer. mensen die aan het verdrinken zijn moet ja natuurlijk uit hun leiden verlossen anders is het ook zo'n dierenbeul actie, jullie zien te verdrinken..

zal de tweede keer worden dat rest van Nederland afhankelijk wordt van Limburg.. vroeger was dat met de kolen en dadelijk hoger gebied..
kan niet wachten tot dat Limburg een eigen land wordt..

janis | 26-02-07 | 02:17

@bottehond
Slechte dronk?

Red Rooster | 26-02-07 | 02:17

Repperdeklepklepklep 26-02-07 @ 02:12

Wilders = Indeau.... de goeie allochteaun, een broertje van de Hollanders.... Ze zullen állemaal kleur motten bekennen.... de Ruyter of moHAMmet. No escaping it. Sleep onrustig.

bottehond | 26-02-07 | 02:15

Wég met die Kosmopolis Brandstad... Absaufen! Leve 0031 zónder de bastaards én usurpateursch oranje, die niet meer dienen dan hun lippendienst aan een illusie van Vrijheid.... het koninkrijk der nederlanden bestaat zometeen uit de Brandstad en de antillen. Yo! broertjes van prinsch pilsch! werp je op als pretendent in de vorm van een prebublikein én eerste president... dat zou de tweede oranje zijn waar ik als redelijk denkend Mensch achter kan staan.. het zal goffedomme tijd worden dat de hollandsche vrijbuitersch wakker worden en orde op zaken stellen. ... en Nederland heroveren zoals het bedoeld is.

bottehond | 26-02-07 | 02:13

Geert Wilders komt ook uit Limburg. Is hij nou ook allochteun?

Repperdeklepklepklep | 26-02-07 | 02:12

@Den Brabander..

.
Ok.. U bent een bloedzuiger,zeg dat dan meteen man! pff. (hoeveel woorden had ik daarvoor nodig?)

de grote Anti | 26-02-07 | 02:06

@Koerbagh
schijnbaar ben je ook niet economisch aangelegd want als je bekijkt hoe veel omzet sommige familiebedrijven in de horeca, groothandel en kledingwinkels aan carnaval verdienen, en hoeveel er geconsumeerd wordt tijdens carnaval, dan zou het onwijs slecht zijn om carnaval af te schaffen. en dan heb ik het nog niet eens over het feit dat je nergens zo makkelijk punani krijgt als in Brabant tijdens carnaval

Den Brabander | 26-02-07 | 01:55

@Koerbagh
verbanden leggen is niet echt je sterkste punt he, ik bedoelde gratis weggeven aan Duitsland slimmerik. Lijkt me duidelijk dat het gemiddelde IQ van Brabant nog ver boven dat van jou ligt, dus mocht je in Brabant wonen, dan haal je ons IQ naar beneden, en als je er buiten woont lijkt het me vrij duidelijk dat je al helemaal je mond moet houden

Den Brabander | 26-02-07 | 01:53

@Lia 26-02-07 @ 01:45:
Welnee... Wij zeiken elkaar af met woorden en verwensingen. In achterlijke gebieden als de Balkan en het Midden-Oosten vinden ze het nodig om elkaar dan ook af te maken. In deze contreien doen we het met gezellige animositeit onderling. Nederlanders vs. Belgen, Zweden vs. Noren, Engelsen vs. Welshmen, iedereen tegen de Duitsers... En aan het eind gaan we naar de bar en nemen nog een slok. En neuken, moet uiteraard ook gebeuren. (Carnaval moet overigens zo spoedig mogelijk afgeschaft, maar dat terzijde.)

koerbagh | 26-02-07 | 01:53

Bij dezen dank aan alle Limbo's en Brabo's dat ze ons er op attent gemaakt hebben dat hun boerenland straks NIET onderloopt. Komen we lekker met zijn allen bij jullie logeren als we natte voeten blijken te krijgen. Misschien trappen we jullie wel niet je eigen huis uit. O ja, zijn jullie vrouwen en dochters een beetje lekker? We willen natuurlijk wel wat te neuqen hebben tegen die tijd.

Tot het zo ver is: bakkes houwe stelletje boeruh!

Red Rooster | 26-02-07 | 01:48

Gouden post, nog ff en we krijgen een Burgeroorlog...
Finnen, Kut Surinamers of Friesche etterbakken, lekker tegen mekaar opzettten, iets anders hebben we niet te doen vandaag !!!!!!
Reacties zijn veelal beneden pijl, tenzij ze kwamen hogergelegen pijl !!
A.U.B OVER BURKA MAAR VERGEET CARNAVAL.. Er moet ook geneukt worden...

Lia | 26-02-07 | 01:45

@koerbagh
.
Haha,the young ones is m'n redding geweest.. maffe engelsen.

de grote Anti | 26-02-07 | 01:38

@Den Brabander 26-02-07 @ 01:33:
Limburg gratis weggeven aan Brabant lost natuurlijk niets op. Behalve dat het gemiddelde IQ in Brabant nog verder daalt en dat was niet al te hoog meer nadat alle slimme Brabanders in België zijn gaan wonen.

koerbagh | 26-02-07 | 01:38

ik zal het sterker voorstellen, we VERKOPEN Limburg niet, we geven het gratis weg.. Lang Leve het Brabantse Land,

Het is een kwestie van geduld, rustig wachten op de dag, dat heel Limburg Brabants lult, dat heel Limburg Brabants lult (vrij geinterpreteerd vanuit het bekende liedje)

Den Brabander | 26-02-07 | 01:33

ik hoop dat dirty harry vanavond nog wat gaat winnen.

daskapitalist | 26-02-07 | 01:28

Idd... de dingetjes die de schaapjes niet zien.. Maar ik houd mijn sarcasme-niveau op peil hoop ik.Is nodig namelijk.. Ik geniet ervan als slimme mensen met elkaar debateren.

de grote Anti | 26-02-07 | 01:24

@de grote Anti 26-02-07 @ 01:06:
Precies... dat soort ongein is altijd leuk. Het onderlinge afzeiken op de rode loper, dan wel verrassende speeches met steken onder water naar politici en collega's... Dat zie je nooit in de samenvattingen, tenzij het tot rel wordt opgeblazen (zoals met Michael Moore).

koerbagh | 26-02-07 | 01:15

@de grote Anti 26-02-07 @ 01:02:
Duitsland 1 zendt het sowieso niet uit. Dat linkje is een repo over de Duitse inzending (en inderdaad kapoet). Nou ja, doet er verder niet toe.

koerbagh | 26-02-07 | 01:11

@koerbagh
Idd.. altijd cewl om clint eastwood te zien staan tussen al die opgeschoten acteurtjes.. Dat vind ik weer wel mooi.

de grote Anti | 26-02-07 | 01:06

koerbagh 26-02-07 @ 00:35

Sorry koerbagh, ben nou niet echt op zoek geweest naar jou naam.. als ik wat meer tijd over had... had ik het ook niet gedaan.

Dillinger | 26-02-07 | 01:02

@koerbagh..
Deze live-stream doet t niet meer,maar je kunt wel naar hartelust terugkijken.. snachts ligt die livestream plat ofzo.
www.tagesschau.de/livestream/0,,TYP1_R...

de grote Anti | 26-02-07 | 01:02

@de grote Anti 26-02-07 @ 00:53:
Nee, dat hoeft ook niet... kon zijn dat je er eentje wist. Zo nodig hoef ik het nou ook weer niet te zien, maar de BBC heeft het dit jaar niet. Niet dat die Oscars mij nou zo boeien, maar dat gelul er omheen is vaak wel geinig. (En de decolleté's van sommige sterretjes ook).

koerbagh | 26-02-07 | 01:00

Limburg moet je te vriend houden, doet ik ook. Als nederland straks onderloopt kun je daar tenminste droog zitten.

G Klappe | 26-02-07 | 00:57

Het wordt tijd dat die sslinksse babyboomers een sophouden met hun vaders te haten en het land van hun voorouders in de afvalcontainer donderen.

www.youtube.com/watch?v=dV_eNWw3rS8

bottehond | 26-02-07 | 00:56

Een paar jaar geleden hadden de Limbokindjes de slechtste longetjes van Nederland maar dat is nu geloof ik verschoven naar de randstad.
Dus zo slecht wonen is het nog niet daar.
Maar goed, ga maar eens pitten.
Alle mannen met een penis vanaf 18 cm, u is een goede nacht toegewenst.

De Intrigant | 26-02-07 | 00:56

Ow man.. ik ga egt niet zoeken naar een stream voor een oscar-uitreiking.. aaahhh *rent naar de koelkast voor nog een heineken*

de grote Anti | 26-02-07 | 00:53

-weggejorist-

joetrotselimbo | 26-02-07 | 00:51

Overigens, weet iemand een livestream van de oscar-uitreiking? Er is vast een ergens een illegale stream van film1.1, pro7 of rechtstreeks van ABC, maar Usenet levert vooralsnog weinig bruikbare tips.

koerbagh | 26-02-07 | 00:50

@de grote Anti 26-02-07 @ 00:40:
Dat jij kan zoeken wist ik al.... Maar nogmaals respect.

koerbagh | 26-02-07 | 00:47

Mwoa, vond de "Ga eens dood kudtlimbo" reactie ook niet echt bijzonder. De Limbo toont meer inhoud. 1-0 voor Limboland.

GJH | 26-02-07 | 00:46

limburgers zijn in ieder geval slimmer dan die door wiet afgerookte klerelijers uit 020. En praten bijna even verstaanbaar.

geytennöker | 26-02-07 | 00:46

@koerbagh.. Dit is je over-over-over-over-over-over-over-over grootvader denk ik geweest.. lol. :)

Adriaan Koerbagh
ca. 1632-1669

geboren: ca. 1632 te Amsterdam
overleden: 1669 te Amsterdam

Biografie(ën)
K. ter Laan, Letterkundig woordenboek voor Noord en Zuid (1941)
G.J. van Bork en P.J. Verkruijsse, De Nederlandse en Vlaamse auteurs (1985)
Werken
Disputatio juridica inauguralis, de querela in officiosi testamenti et legitima (1661)
't Nieuw woorden-boek der regten (1664)
Een bloemhof van allerley lieflijkheyd sonder verdriet (1668)
Een ligt schijnende in duystere plaatsen, om te verligten de voornaamste saaken der godsgeleerdtheyd en godsdienst (1668)
Uitgaven
H. Vandenbossche (ed.), Jan en Adriaan Koerbagh, Een ligt schijnende in duystere plaatsen om te verligten de voornaamste saaken der godsgeleerdtheyd en godsdienst (1974)
Woorden van de duivel. Een bloemlezing uit het enige verboden Nederlandse woordenboek (1993)

de grote Anti | 26-02-07 | 00:40

triest om de zondag met dit soort onderwerpen te vullen. en 12 jarigen erop te laten reageren en zo tegen je adverteerders roepen dat je wel 75000 hits per dag haalt. als ik de gemiddelde reaguurder zo hoor vraag ik me af wat ze tegenhoud om te immigreren.

fanta | 26-02-07 | 00:39

@de grote Anti 26-02-07 @ 00:36
*Checkt z'n aars*

Murdockyoufool | 26-02-07 | 00:38

Ik kan mijn aandacht er niet bij houden. Mijn blik dwaalt telkens af naar die fles grolsch met dat vergrootglas.

Mr.Geitekaas | 26-02-07 | 00:36

@Murdockyoufool
.
Maakt ook niet uit waar je vandaan komt... zolang je maar geen baviaan bent.

de grote Anti | 26-02-07 | 00:36

@Dillinger 26-02-07 @ 00:27:
Na bijna een uur zoeken is dat het enige waar je mee kan komen? Ik zou me maar niet opgeven voor 2 voor 12, dat wordt niks.

koerbagh | 26-02-07 | 00:35

@Hetty13 26-02-07 @ 00:27
Ik besefte me bij het plaatsen dat het afzeiken van de een strelend was voor de ander.
Dat risico nam ik maar voor lief.
Welterusten.

De Intrigant | 26-02-07 | 00:34

@Hetty13 26-02-07 @ 00:18
Leiden... op zeker... Leiden. Ouwe hutspoteteres!

Maar alle dwaasheid op een stok. Eigenlijk kan ik best goed opschieten met Limbo's... gekke half-Pruussen... hehehe. Het maakt ook geen reet uit waar je vandaan komt. *Kokhalst van z'n zalvende woorden maar meent het wel*

Murdockyoufool | 26-02-07 | 00:31

Kwispel 26-02-07 @ 00:25

Maître Corbeau 25-02-07 @ 23:59

Hey, de Zeeuwen moeten geobsedeerd zijn door water, Limburgers niet... ;)

Hetty13 26-02-07 @ 00:03

Jullie hebben toch niks te vrezen...
Nou, toen in Limburg alle kelders onder t water stonden, zat ik lekker droog... :D

Hetty13 | 26-02-07 | 00:29

Ah kruip terug in je grot @Kwispel..

de grote Anti | 26-02-07 | 00:28

koerbagh 25-02-07 @ 23:46

dat van die 30% klopt, alleen jammer dat in coebergh nog geen 15% van die stof zit.. jij bent toch degene van de feiten met die wikipedia opzoekmethodes van je?

maar als je nickname niets met dat vieze bessensap te maken heeft neem ik aan dat je die koerbagh bent van die Azijnbode-weblog.

.. en anders weet ik het ook niet meer :)

Dillinger | 26-02-07 | 00:27

De Intrigant 26-02-07 @ 00:21

Ja, en er gaat niets boven Groningen... *AHUM...*

Zo, en nu slapen... Trusten iedereen...

Hetty13 | 26-02-07 | 00:27

Limburg ligt lekker boven de zeespiegel. Ga die dijken maar lekker zelf betalen kudt Hollanders!

Kwispel | 26-02-07 | 00:25

Topografisch gezien zijn Limbo`s nu eenmaal de untermensen van Nederland.
Daar kunnen we niets aan veranderen.
Wel aan onze mentaliteit om ze meer bij ons land te betrekken.
Volgende keer geen Chineesje meer voor mij maar dan adopteer ik zo`n kudtlimbo`tje.
Beloofd.

De Intrigant | 26-02-07 | 00:21

Murdockyoufool 26-02-07 @ 00:08

Nee, mijn knikker-stamplaatsen lagen iets hoger, tussen 070, 020, 030 en 010 in... :) *CAN BE EVERYWHERE* Hahahaha... maar in ieder geval geen 078, Dordrechtinees ;)

Hetty13 | 26-02-07 | 00:18

@Gravin v Kippenbouth 25-02-07 @ 23:55
Na de rijstepap op vrijdagavond werd ik door mijn moeder gewassen in een zinken teiltje voor de haard. Mijn pyjaamtje hing daar ook te warmen en daarna met de Sjors & Sjimmie onder de dekens... geluk was toen tamelijk gewoontjes.

martelaar van gorkum | 26-02-07 | 00:16

@martelaar van gorkum 25-02-07 @ 23:56
Dat stamt nog uit de tijd van de Duitse Bond, waar het Hertogdom Limburg deel vanuit maakte. Maar de schuld hiervan ligt bij Willem 1 en niet bij de Limburgers

Mach10 | 26-02-07 | 00:09

Hetty13 25-02-07 @ 23:58
Geef m'n mooitjes en kattenogen terug! Hmmm, het zou kunnen als je uit 078 of omgeving komt.

Murdockyoufool | 26-02-07 | 00:08

@Gaatje Nix Aan:

[Quote=Wikipedia.nl]Limburg ( uitspraak (info·uitleg)) is een van de twaalf provincies van Nederland en ligt in het zuidoosten van het land. Het heeft ongeveer een bevolking van 1,14 miljoen inwoners. Hiervan is circa 19,6 procent allochtoon. De hoofdstad van Limburg is Maastricht.[/Quote]

Scheef | 26-02-07 | 00:05

Het was een vermakelijk regio-bash topic, dank @ all (pro- en anti-Limbabwe). Hoe dan ook, ik heb nog geen Limburger een mening zien verkondigen over het achterlijke mailtje van hun provinciegenoot M.J.C. Hessels. Het antwoord van Hox wordt als beledigend ervaren en waarom eigenlijk? Hij schrijft toch niet dat alle limbo's kudtlimbo's zijn, alleen dat M.J.C. Hessels er eentje is en zijn mailtje lijkt me aanleiding genoeg om te veronderstellen dat dat ook klopt.

koerbagh | 26-02-07 | 00:04

Maître Corbeau 25-02-07 @ 23:59

Hey, de Zeeuwen moeten geobsedeerd zijn door water, Limburgers niet... ;)

Hetty13 | 26-02-07 | 00:03

Ehhh... Limburg?

Reykjavik | 26-02-07 | 00:02

Hee, Dasje....

Ik kom graag in Zuidelijke Streken. Mooi stukje land. Fijne mensen. Mooie vrouwen. Lekker eten. Goed bier. Leuke folklore. Alles op hoger nivo dan waar dan ook in de rest van Nederland (minstens 50 meter....)

Op de één of andere manier gedraag ik me daar altijd nóg beleefder dan in m'n geliefde 020. Da's zonder twijfel de goede invloed van Mestreech.

Toch jammer dat ik geen idee heb wat je allemaal beweert....
Doe eens ondertitelen?

J-o-d-o-c-u-s | 26-02-07 | 00:01

@Gravin v Kippenbouth 25-02-07 @ 23:55
Ik heb nog steeds de gewoonte om op kachels te gaan zitten. Slechte gewoonte. Met die gietijzeren kolenkachels kon dat prima, heerlijk. Met gaskachels moest je gaan opletten of je de kachel op die manier niet sloopte.
De overgang naar gaskachels was wel praktisch, maar geef mij maar zo'n ouderwetse kolenkachel of (beter nog) kolenfornuis.

HY78 | 26-02-07 | 00:00

het is wel heerlijk om 60 meter boven NAP te wonen. ga eens verzuipen jullie en snel een beetje!

Maître Corbeau | 25-02-07 | 23:59

Murdockyoufool 25-02-07 @ 23:51

*Hey jûh...*

En dan kwam altijd de vraag of we met elkaar geknikkert hebben... ;)

Hetty13 | 25-02-07 | 23:58

@.. zapper 25-02-07 @ 23:51
Von der Maas bis an die Memel, von der Etsch bis an den Belt, Deutschland, Deutschland über alles, über alles in der Welt!
en zo is het...

martelaar van gorkum | 25-02-07 | 23:56

@ martelaar van gorkum 25-02-07 @ 23:27
In de zomer was het kolenhok leeg, en voor een kind een prachtige plaats om je te verstoppen. Het was altijd spannend als de kolenboer kwam, in een mum van tijd zat dat hok weer barstensvol. Met die kooltjes kon je fijn op de stoep krijten. Kolenscheppen vond ik trouwens leuk, waarschijnlijk omdat ik dat zelden hoefde te doen.
Mijn vader maakte s-morgens de kachel aan. Eén keer per week werden de mica-kachelruitjes gepoetst met koude thee, dan bleven ze mooi schoon. Stratego spelen met mijn zusje op zaterdagavond.
Wat een tijd was dat.
Elke winter volop ijs om op te schaatsen. Bloemen op de ruiten als je s-morgens wakker werd......
Vroeger was het niet beter dan nu, maar je leefde gewoon meer.

Gravin v Kippenbouth | 25-02-07 | 23:55

Ik snap het wel hoor; afgeven op limbo's.

Geloof het of niet; daar zie je nauwelijks 'nieuwe nederlanders.'

Een goede reden om ze af te zeiken; zomaar leven in Nederland ZONDER de veelgeprezen multikulturele samenleving te genieten?

Gaatje Nix Aan | 25-02-07 | 23:54

Ik kan mij ook al helemaal niet voorstellen dat er een echte Limburger is die wakker ligt van de Huilandse opmerkingen.
Sterker nog dat is alleen maar een heel goed teken.
Hoe meer ze over je praten hoe beter dat is. Weet je in elk geval dat je leeft.
En dat dit voortkomt uit pure jaloezie ;-)

treser.info | 25-02-07 | 23:53

Eigenlijk hoort Venlo niet bij Limburg, maar bij Duitsland.

..zapper | 25-02-07 | 23:51

@bottehond 25-02-07 @ 23:44
Hou een sop mijn mooie provincie te sarren.

@Hetty13 25-02-07 @ 23:45
Shake hands!

Murdockyoufool | 25-02-07 | 23:51

kan geenstijl nou eens stoppen met het maken van Hoakses.
Dit is alweer de zoveelste verzonnen brief net zoals dat leeg gelul van Roos.

En verder sinds wanneer is een Venloos meisje het eqivalent van een Limburger.
Zelfs wij Maastrichtenaren moeten meer dan 100 km rijden om in Venlo te geraken.

treser.info | 25-02-07 | 23:48

@Ghosthawk 25-02-07 @ 23:47
Wil je niet meer zover terug reageren, ik kreeg een lamme vinger van het terug scrollen

Mach10 | 25-02-07 | 23:48

@draak 25-02-07 @ 21:49
Nou zeg, draakje.
Je bent gewoon een zwijn, en daarmee is alles gezegd!

Ghosthawk | 25-02-07 | 23:47

@Dillinger 25-02-07 @ 23:37:
Doe nog maar eens poging. (Overigens zijn alcoholische dranken van meer 30% nooit over datum, maar dat terzijde.)

koerbagh | 25-02-07 | 23:46

Hetty13 25-02-07 @ 23:44

Geboren en getogen ZUID-Hollander, I mean...

Hetty13 | 25-02-07 | 23:45

dasje 25-02-07 @ 23:42

Doe jij eens Nederlandsch typen?

Dillinger | 25-02-07 | 23:45

scusi... Iedereen die dit serieus arrogante brandstad zeiken vindt

bottehond | 25-02-07 | 23:45

good gezag dasje, loat de luu mer lekker zeivere ich weit wie t hie is.

trotseLimbo MF | 25-02-07 | 23:45

Iedereen die serieus zeiken over die limboos are more than welcome om de petitie te tekenen voor het loskoppelen van Vlaanderen van haar melkmachine Wallonië en verder samen te gaan met de federatie van normaal denkende menschen, limburg, zeeland en noord- brabant. En wellicht hebben de gelderschen, die van over de Ijssel, de hunebedtractorrijders, die heiligerlee- hakbijlers en de friezen en de noord friezen ook interesse.

bottehond | 25-02-07 | 23:44

Mach10 25-02-07 @ 23:35

Nou, komt mooi uit, ik ben een geboren en getogen Hollander, Maar goed, alsof mij het wat kan verrotten of je Hollander of Nederlander zegt tegen een willekeurige inwoner van Nederland, The Netherlands, Holland, Olland of les Pays-Bas...

Hetty13 | 25-02-07 | 23:44

ej limbolander, doe es een gat graven en erin liggen.

ThaTeddy | 25-02-07 | 23:43

zuch, laes heej tog ens euverhaer mede-limburgers.

de minsuh heej dinke alles baeter te weite en dinke det weej op ein of angere manier slechter zien as eur. maar loat ze maar lekker dinke, weej weite wal baeter!

maak ug neet zoe muueg aan dees zwakzinnige minsuh, gwoen de reacties nimmer laeze, det schaelt al unne haup. ik doon ut auk al nimmer.

dasje | 25-02-07 | 23:42

koerbagh 25-02-07 @ 23:35

je hebt gelijk maar het was een referentie naar deze:

nl.wikipedia.org/wiki/John_Dillinger

en waarvan komt koerbagh?

Coebergh die over de datum is?

Dillinger | 25-02-07 | 23:37

@Hetty13 25-02-07 @ 23:32
Naar mijn weten ben je geen Hollander als je niet uit N-holland en Z-holland komt en niet afstamt van de etnische groep hollanders.

Iemand uit Limburg is (in willekeurige volgorde):
- Nederlander
- Limburger
- Europeaan
- Inwoner van zijn/haar woonplaats

Mach10 | 25-02-07 | 23:35

-weggejorist-

joetrotselimbo | 25-02-07 | 23:34

Modderfokkert 25-02-07 @ 23:27

Jup, alleen een "buitenstaander" gaat hier nog serieus op in... ;)

Hetty13 | 25-02-07 | 23:34

Jullie (zogenaamde Hollanders die niks met ons
Limburgers te maken willen hebben) kunnen,
als het water komt, op een moskee gaan zitten.
(door rijke moslim-sjeiks gefinancieerd!)
Die zijn hoog genoeg en daar zijn er genoeg van in "dat" Holland van jullie!
Ik ben niet zo haatdragend en hoop voor jullie dat ze nog meer/hoger
gefinancieerde moskeeën bouwen daaro!
Hier kunnen wij overleven op onze "poepheuvels"
waar we hoog en droog zitten.
(Ik zal Rowwen Hèze maar even vertalen;
't Is een kwestie van geduld, dat heel Holland Limburgs lult :-)

Wie zou zich dàn minder/meer Nederlands voelen!?
liefs,
ein Limburgs maedje

gtje | 25-02-07 | 23:33

@koerbagh 25-02-07 @ 23:22, ik ben Dillinger

Dillinger | 25-02-07 | 23:32

brandbier 25-02-07 @ 23:24

HAHAHAHA... jij loopt te blèren dat je zo blij ben dat je Duits kan, zodat je Duitsers kan uitleggen dat jij je schaamt om Hollander te zijn als de Hollanders weer ruzie lopen te trappen in Duitsland... Het is maar waar je je graag druk om wil maken... Jij plaatst jezelf in een hokje... ;) Als ik in het buitenland ben en Hollanders gaan debiel lopen doen dan ga ik me er echt niet druk om maken of ze mij daar dan op aan gaan kijken.
In alle grensstreken die grenzen aan Duitsland spreken de mensen wel Duits, niet alleen in Limburg hoor... Dus laat jezelf ff lekker neuken... Misschien dat je dan weer bij je positieven komt...
DAAAAHAAAAAAAAG!!!

Hetty13 | 25-02-07 | 23:32

@koerbagh 25-02-07 @ 23:26
Volgens mij vond de invoer en uitvoer handel vooral plaats in het hollandse havengebied, maar dat kan aan mij liggen (kolen aan duitsers of belgen verkopen is water naar de zee dragen)

Mach10 | 25-02-07 | 23:32

@martelaar van gorkum 25-02-07 @ 23:27 Je zus, dan bent U al van gevorderde leeftijd...

Modderfokkert | 25-02-07 | 23:31

@koerbagh.. ah Hoxha is Ambroos Wiegers dus.. wat is dat dan weer voor kudtnaam :)

Klinkt als confiture van inferieure kwaliteit

Dillinger | 25-02-07 | 23:31

We woonden vierhoog en daar was de kolenboer duidelijk niet blij mee.
Ik zie het nog voor me: zo'n man met een zwart gezicht, zuchtend onder het gewicht van de zak kolen, die over zijn schouder hing.
"We hebben antraciet" zei mijn moeder soms blij, "Geen cokes!"
"Joepie", antwoordde ik dan, maar had geen flauw idee van het feestelijke van dit feit.
Mijn wanten legde ik op de Etna kolenkachel: zo'n halfronde.
Daarvoor hadden we een potkachel, ook van Etna natuurlijk.
Ik vond het niet leuk toen hij ingeruild werd, Hij had namelijk een gezicht; de micaruitjes waren zijn ogen, zijn neus was het handvat van het klepje en het deksel was zijn muts. Ik huilde toen hij weg moest. Hij keek zielig.
Mijn moeder nam mijn verdriet serieus, althans zo voelde het.
Misschien stond ze wel te brullen van het lachen boven de spruitjes, ik kan het haar niet meer vragen.
De spruitjeslucht kon de warmte van de Etna en de sfeer niet bederven. Languit voor de kachel, naast het houten wasrekje las ik ‘Alleen op de wereld' met op de achtergrond, zachtjes de muziek van één van de vijf zenders van de distributieradio.

Ik weet het nog goed: antraciet nootjes 4. Eierkolen of nog erger: briketten waren voor de armeluis...

martelaar van gorkum | 25-02-07 | 23:27

Venleaus meisje, dus limbeau en dus met een kudt, wat is nou verkeerd aan de reactie van Hoxma?
Iedereen weet toch dat iedereen hier wordt afgekraakt. Geweaun niet reageren als het over jou (als minderheidsgroepering) gaat of tenminste er niet tegen in gaan.

Modderfokkert | 25-02-07 | 23:27

Jordan23 25-02-07 @ 23:11

Zolang gestudeerd en dan nog niet weten hoe je mijn schrijft? Wat is neauken?

Sytze Vliegen | 25-02-07 | 23:27

@ Karel kwakbol 25-02-07 @ 23:15
Bedankt, mijn hele dag is weer goed! :-)
Ik ben meteen maar lid geworden van het voorhum.

Gravin v Kippenbouth | 25-02-07 | 23:27

@Mach10 25-02-07 @ 23:20:
*Stigmatiseert nog even lekker door, deze GS stigmatiseer-Zondag*
Tsja, die onderhandse corruptie, nepotisme, politiek cliëntisme en algehele maffiapraktijken van Limburgers zijn ook legendarisch. (Nietwaar, Dion Graus?)
Verbaast me dus weinig.

koerbagh | 25-02-07 | 23:26

koerbagh 25-02-07 @ 23:17
Gasfabrieken, Gashouders, 148 vervuilde gasfabrieksterreinen.
Stelt inderdaad niks voor.

Karel kwakbol | 25-02-07 | 23:25

Altoos da gezeik over die kudtlimboos. kijk es na die Friezen, da zijn pas mogolu.

Frotklob | 25-02-07 | 23:25

@Hetty13 ga eens lekker op stap met al die zogenaamde aliassen die op geenstijl rondlopen. Laat je eens lekker neuken. Och nee laat ook maar liever, want nu pas ik me aan de domheid van geenstijl en dat ben en was in niet van plan.

brandbier | 25-02-07 | 23:24

@koerbagh 25-02-07 @ 23:19
Het vreemde is dat ze er in 1905 en 1910 wel zijn, misschien werd de boekhouding van koolhandelaren wat schimmig tussen 1915 - 1951

Mach10 | 25-02-07 | 23:20

@Mach10 25-02-07 @ 23:16:
Ja, zover was ik dus ook al... die cijfers zijn er heus wel, maar niet online. Daar moet het CBS nog even een retro-projectje tegenaan gooien.

koerbagh | 25-02-07 | 23:19

trouwens: erg respectloos om met alle voorletters deze persoon op deze site te zetten terwijl je zelf lekker anoniem blijft hoxha ..

Als je iemand deaud wenst mag je best zeggen wie je bent: dan weet diegene ook meteen wiens energie de reden van het uiteindelijk overlijden is.

Dillinger | 25-02-07 | 23:18

@Karel kwakbol 25-02-07 @ 23:11:
Dat waren stadse fratsen... Normale mensen kookten op petroleumstelletjes waar draadjesvlees een dag op stond te sudderen... Niet vergeten: de meeste Nederlanders woonden vóór 1960 niet in een "grote" stad.

koerbagh | 25-02-07 | 23:17

@koerbagh 25-02-07 @ 23:02
Als je Statline gebruikt kun je onder 'Industrie en Energie', sub 'Energie', het veldje 'Historie Energie en Water' vinden, helaas is er over de periode 1915-1950 niets bekend over de Invoer, Uitvoer en afzet in eigen land van steenkool. Je ziet wel mooi dat pas sinds 1962 meer gas uit de grond wordt gehaald, dan uit kool (of de kool invoer is of uit eigen land komt is niet te achterhalen, wel werd meer gewonnen dan ingevoerd in 1962)

Mach10 | 25-02-07 | 23:16

Gravin v Kippenbouth 25-02-07 @ 23:10
Een zeer terechte opmerking.
Kouwes is overigens hier te vinden www.kouwes.nl/

Karel kwakbol | 25-02-07 | 23:15

koerbagh 25-02-07 @ 23:02
Ook ook voor stadsgas. Het gas dat gebruikt werd voor koken voordat de gasbel werd ontdekt.

Karel kwakbol | 25-02-07 | 23:11

geboren en getogen in t zuiden van limbabwe, op men 17de naar utrecht vertrokken om te studeren, nog ff in adam gewoond om op men 24ste na een super studententijd te hebben gehad in de randstad, terug tekeren naar de heuvels.

Conclusie:
Voordelen van de randstad: heerlijke "recht voor je raap mentaliteit" 24 uurs winkels, goeie feesten, kennis gemaakt met veel verschillende culturen (lees veel dames van andere nationaliteiten geneaukt) goedkope drugs

Nadelen: teveel irritante kut marokanen, belachelijke huur/bier prijzen, sochtends 40 min eerder vertrekken ivm teringfiles 'savonds een uur later thuis door teringfiles, buurten waar je als blanke niet veilig bent,stank, tokkies, wielklemmen, teveel bedelaars/junkies/scum/whitetrash

Nadelen Limbabwe:
veel achterbakse klootzakken (met een beetje mensenkennis makkelijk eruit tepikken) carnavalsmuziek, weinig 24uurs winkels, kerkrade, vaals (beide imo reserve duitsers door hun belachelijke dialect)

Voordelen Limboland: Rust, (relatief gezien met de randstad) ruimte, lege autowegen, verhouding autochtoon-allochtoon 80-20, in de "voormalig crimineelste stad van nl" (heerlen men hometown) loop ik zonder probleem dag en nacht door de "probleem wijken" zonder geript teworden, acceptabele bierprijzen...

eindconclusie:
kben geen échte limburger maar tis wel men thuis, randstad was leuk voor ff en als ik er ooit veel geld zou kunnen verdienen door een baan aanbod aantenemen zal ik t niet laten.

aan alle limbo bashers, ga vooral door ik lach erom, vaak hebben jullie gelijk, soms ook niet...

Jordan23 | 25-02-07 | 23:11

Wat is dit voor vreemde berichtgeving hier?
Is het tegenwoordig standaard op GS dat reacties of e-mails van reaguurders onderwerp van discussie worden?
Komkommertijd op de redactie? Gebrek aan inspiratie?
En nou ik toch aan het klagen ben: het wordt tijd dat Kouwes terugkomt.

Gravin v Kippenbouth | 25-02-07 | 23:10

@koerbagh 25-02-07 @ 23:02
Als ik aan steenkool denk, denk ik aan de uitvinding van de lift. Komt zo: ik moest als klein menneke die ^*#%$% kolenkit naar de derde verdieping sjouwen, en met een beetje pech de asla terug. Steenkool maakt meer kapot dan je lief is, geloof ik.
Overigens: yep, bedankt, zo was dat met cokes enzo.

HY78 | 25-02-07 | 23:08

@Hoxma: doe eens lief tegen dit limburgs manneke .. totaal respectloos deze inzending en zegt vrij veel over jou. Ten koste van anderen leuk doen is zo enorm goedkoop en lijkt een beetje op het kijken naar nare programma's op tv om je eigen shit leuker te laten lijken. Kijk eerst eens naar jezelf: meest interessante item op GS afgelopen week het vinden van de wallpaper van Windows.. Door het ontbreken van een journalistieke muze deze correspondentie aan ons te braken geef je een direct brevet van onvermogen aan ons lezertjes..

Hoxma, van mij hoef je niet deaud maar wel weg :)

Dillinger | 25-02-07 | 23:08

@HY78 25-02-07 @ 23:05
Dat is volgens mij ook wat karel kwakbol duidelijk probeert te maken. Met de vonst van het gasbelletje was het natuurlijk echt voorbij

Mach10 | 25-02-07 | 23:08

HY78 25-02-07 @ 22:58
Zou kunnen, heb ook geen zin meer om me er in te verdiepen, weet wel dat vrijwel iedereen in Utrecht een kolen en olie gestookte kachel had bij de overgang naar aardgas. En die olie gestookte kachels hadden mensen aangeschaft , die eerst op kolen stookten, vanwege het feit dat olie goedkoper was.

Karel kwakbol | 25-02-07 | 23:08

Domme Hollengersj... :-D
Groeten uit De Gekste btw

Ned Flanders | 25-02-07 | 23:06

@Mach10 25-02-07 @ 23:00
Kan goed zijn, de eerste jaren na WW2.

HY78 | 25-02-07 | 23:05

Dat jij dat Limburgs wil noemen vind ik ok. ik ben blij dat ik Nederlands, Frans, Duits en Engels spreek. Ik wil ook niemand aanvallen, maar ga eens naar het buitenland en luister eens hoe een gemiddelde Hollander zichzelf belachelijk maakt. Jij snapt dat misschien niet maar echte hollanders worden uitgelachen om hun onnozelheid.

brandbier | 25-02-07 | 23:05

Geintjes over limburgers zijn leuk op geenstijl, maar wat Hoxma zegt vind ik een beetje te ver gaan. Zeer triest........

Hoxma FOEI! stuur een bloemetje

terrorwally | 25-02-07 | 23:03

@HY78 25-02-07 @ 22:58:
Als je antraciet vergast krijg je gas (vnl. gebruikt voor gasverlichting) en cokes voor bijvoorbeeld stoommachines - en ja, ook voor verwarming.
@Karel Kwakbol:
Helaas, je zult me even op m'n woord moeten vertrouwen, de statistiekjes over huisverwarming in NL die ik zoek staan niet bij het CBS online.

koerbagh | 25-02-07 | 23:02

Heel goed, deze meel aan de heer Hoxma. Authentiek en gepassioneerd. Ik geef deze dudette een berg kuddoos. Zou ze van puppies houden?

bottehond | 25-02-07 | 23:01

@HY78 25-02-07 @ 22:58
"Tot na de tweede wereldoorlog bleef Limburg de hoofdleverancier van steenkool ten behoeve van de energievoorziening in Nederland." www.limburg.nl/framemaster.html?http:/...

Mach10 | 25-02-07 | 23:00

Limbo = Duitser = mof = massamoordenaren = Amerikanen = Amerika = Indianen = Columbus = Spanje = 80jarige oorlog = Slag bij Heiligerlee = Beleg van Maastricht = Maastricht = Gert Leers = Limburger = Limbo -->

Oh ... my ... God. Of course, it all makes sense now.

Fac ut vivas | 25-02-07 | 23:00

@Karel kwakbol 25-02-07 @ 22:53
Zijn er niet twee verschillende zaken die door elkaar lopen?
1 : er werd op kolen gestookt in NL: jazeker.
2: deze kolen kwamen uit Limburg : volgens mij was dat niet zo.
Maar hoe het ook alweer precies zat met antraciet, cokes, etc etc zou ik me weer opnieuw in moeten verdiepen.

HY78 | 25-02-07 | 22:58

brandbier 25-02-07 @ 22:48

Whatever... alsof een niet Limbo geen Duits kan... alsof jullie alleen dat "voorrecht" hebben... DOM... DOM... DOM...

Komt vast door dat bier... zoveel zuipen, onzinverhalen ophangen, en ook nog geloven dat het zo is... Dat is weer een ander slag mens... Daar hoeven de Limbos dan weer niet persé voor te hangen...

Hetty13 | 25-02-07 | 22:56

@Tzakje 25-02-07 @ 22:50:
Dat beweer ik ook niet. Ik beweer dat de netto-bijdrage voor de GEHELE Nederlandse economie (dus niet voor Limboland) nihil is geweest. En dat in grote delen van Nederland nooit op kolen is gestookt voor huisgebruik.

koerbagh | 25-02-07 | 22:56

Weet het Venloos Maedje ook van (deze is voor jou Seth) de prins geen kwaad als prins carnaval al gauw een miljoen met neerleggen voor die kekke outfit? Hoeveel Polen zijn daarvoor onderbetaald? Grensgebied zet nu eenmaal lekker af. In meerdere opzichten.

Worm van der Waarden | 25-02-07 | 22:55

@Karel kwakbol 25-02-07 @ 22:47:
"Die grote delen" moet je voor wat Nederland betreft toch echt met een korreltje zout nemen. Kolen waren in NL duurder dan stookolie. En je kent Nederlanders: als het goeikoop kan, ga je niet duur doen.

koerbagh | 25-02-07 | 22:52

@brandbier 22:48

zie je nou wel. waar ligt uw loyaliteit? ik zal maar niet doorvragen naar uw rol in 40-45. inleveren dat NL paspoort.

dekeurslager | 25-02-07 | 22:52

*schijt

@Brandbier

>>hebben wij weer een voordeel dat wij in tegenstelling tot die mongolen DUITS spreken en kunnen uitleggen dat wij ons schamen dat wij uit hetzelfde land komen<<

Dat jullie Duits kunnen spreken dat weet de rest van Nederland als sinds 1940. Maar vandaag de dag noemen jullie het toch "limburgs"?

Fac ut vivas | 25-02-07 | 22:51

@ brandbier 25-02-07 @ 22:16

Ik zeg toch.. ik als inwonert van Maastricht ben niet debiel, en maak dus deel uit van de andere 20%

De Terrorist | 25-02-07 | 22:50

Toch is het kolengebruik in met name Limburgse huishoudens tot 1950 groot geweest Koerbagh, dus niet enkel werkverschaffing.

Tzakje | 25-02-07 | 22:50

@tasmaniandevil

>>Laat me raden,jij bent ooit gedumpt door een Limbo vriendin?<<

Ik heb en zal nooit iets daten wat vlaaien schijnt en op 4 poten loopt.

Fac ut vivas | 25-02-07 | 22:50

Limburgers hebben een voordeel. als je op vakantie in het buitenland bent, en die altijd gezeligge Hollanders weer eens ruzie hebben terwijl ze stomdronken zijn en een hele stad afbreken, hebben wij weer een voordeel dat wij in tegenstelling tot die mongolen DUITS spreken en kunnen uitleggen dat wij ons schamen dat wij uit hetzelfde land komen.

brandbier | 25-02-07 | 22:48

Tot de jaren '60 van de 20e eeuw werden veel huizen in Nederland en België met kolenkachels verwarmd. De kolen werden in zakken aangevoerd (ze werden per mud afgerekend) en in de kolenhokken en -kelders gestort, waaruit ze in een kolenkit werden geschept om ze te gebruiken. De opkomst van het aardgas heeft de kolenkit uit de huiskamers doen verdwijnen.
nl.wikipedia.org/wiki/Steenkool

Karel kwakbol | 25-02-07 | 22:47

Geboeid zit ik te lezen samen met Huub, Chantal & Boris.
Liefs, Cielke Sijben...

Jos Elberse | 25-02-07 | 22:47

@tzakje

Ik ken mijn taal, waarschijnlijk op een hoger niveau dan dat jij je taal kent.
Maar goed we zullen het maar niet hebben over het gemiddelde IQ van de Noord-Hollander.

Ger sjnap gewoen neet dat ger dom zeet, ofwaal?

Veel plezier met het vertalen

trotseLimbo MF | 25-02-07 | 22:47

@ draak & brandbier..

Dat was opzettelijk... mogEAUL is toch ook niet goed?

De Terrorist | 25-02-07 | 22:47

Fac ut vivas 25-02-07 @ 22:41
Laat me raden,jij bent ooit gedumpt door een Limbo vriendin?

tasmaniandevil | 25-02-07 | 22:47

@Tzakje 25-02-07 @ 22:44
Ik verwijs je vriendelijk naar: Henk Hunk 25-02-07 @ 22:37

Mach10 | 25-02-07 | 22:46

@Karel kwakbol 25-02-07 @ 22:30:
Eh nee. In grote delen van Nederland is nooit in huizen op kolen gestookt. Hout petroleum en paraffine wel. De "pieterölie"-kar was is deze contreien tot ver na de oorlog een bekend verschijnsel. Bovendien: de eerste Nederlandse kolen zijn pas in 1906 gedolven. Voor huisgebruik werden kolen in het westen van Nederland wel gebruikt voor verwarming, maar die kwamen toch grotendeels uit het buitenland. Het merendeel van de binnenlandse kolen was echt voor industrie, electriciteit en bijvoorbeeld voor vergassing.
Per saldo is de bijdrage van steenkool aan de economie van NL nihil geweest. Goed, er zijn generaties limbo's geweest die er een baan aan hadden. De facto was het werkverschaffing, gelijk het aanleggen van de Afsluitdijk en de Noord-Oostpolder. Op zich ook harstikke nuttig, het tegendeel hoor je mij niet beweren.

koerbagh | 25-02-07 | 22:45

Mensen, mensen. Limburgers zijn ook maar dieren, net als jij en...

WillemIII | 25-02-07 | 22:45

@fac ut vivas

aadrijkskunde helpt echt waar

trotseLimbo MF | 25-02-07 | 22:44

@trotseLimbo MF 25-02-07 @ 22:39

Leer eens gauw Nederlands...

Tzakje | 25-02-07 | 22:44

@sideshow bob
Precies, ze weten niet eens hoe belangrijk brabant en limburg voor hun is als nederland onder water komt te staan. Deze 2 provincies liggen nog steeds flink wat hoger dan het zeewater niveau.

Als ik in de maas schijt, komt het aan in de schijt stad rotterdam. Geen wonder dat er zo een debielen wonen. LOL!

wsly | 25-02-07 | 22:44

@Fac ut vivas 25-02-07 @ 22:32,<br>
Check deze link even, gaat over de oorsprong van de Maas:<br>
www.langsdemaas.nl/oorsprongmaas/aller...>
<br>
Verkorte versie:<br>
1. De Maas ontspringt uit 2 bronnen dicht bij elkaar.<br>
2. De maas wordt voornamenlijk gevoed door regenwater.<br>
<br>
Mooi hé, Internet!

isniegoe | 25-02-07 | 22:44

@trotseLimbo MF 25-02-07 @ 22:39
Aah de cavalerie is uitgeraast en nu moeten we het doen met het kanonnenvoer van het LBF.

Henk Hunk | 25-02-07 | 22:43

Beetje gay.

koennn | 25-02-07 | 22:42

rxbbx 25-02-07 @ 22:40

NP ^^ :D

Hetty13 | 25-02-07 | 22:41

@trotseLimbo MF

Er is maar een soort mens dat ONDER de rivieren woont. De BRABANDERS, jullie wonen er nog altijd NAAST.

Fac ut vivas | 25-02-07 | 22:41

@Hetty
Ik zal zo nog eens btr kijke.. dank je

rxbbx | 25-02-07 | 22:40

Qua Limburg, zie ik nog het meest in een deal met Marocco..

schnoetsz | 25-02-07 | 22:40

@adslben

>>Tijd voor Stichting POL (Prikkeldraad Om Limburg)<<

Misschien dat de Stichting Prikkeldraad Om LimburgERS meer aanhang heeft.

Fac ut vivas | 25-02-07 | 22:39

debiele daar bove de riiviere echt k heb der geen andere woorden voor. Jullie ezels daar hebbe geen eens nederland meer, k bedoel de meest populaire naam in Adam is ALI. Sufkutte en zoals eerder gezegd de autochtone jeugd daar leert zich n mocro accentje aan om der bij te horen. Van mij mag der ff gauw n bom daar valle, tis al ns gebeurd op rotterdam maarja die poging in '40 is niet helemaal gelukt

trotseLimbo MF | 25-02-07 | 22:39

@ elninô78
1 mijn IQ = 125
2 ik woon in brabant
3 als de helft van nederland overstoomt kan ik een strandtent beginen
lang leve toerisme
wat ben ik blij dat ik brabander ben.

sideshow bob | 25-02-07 | 22:37

Ja maar, juist Einstein maakte fouten als 'recspet' terwijl hij respect zou bedoelen. Nog meer mensen die te dom zijn om te kunnen typen zonder fouten: Winston Churchill, Richard Branson, John Lennon, Thomas Edison, Picasso, Jackie Stewart, Agatha Christie, Leonardo Da Vinci, Michael Faraday, Henry Ford, Ted Turner, Walt Disney, Harrison Ford en John F. Kennedy.

Uit psychologisch onderzoek blijkt dat mensen die anderen taalkundig wensen te corrigeren uit 2 groepen bestaan: 1) het proletariaat, de middelmaat die zich superieur waant om de grijze massa te onstijgen, waar zij toch deel van uitmaakt. De HBO-maffia. 2) de vergrijzende semi-intellectueel, die de waarde van zijn oude vaardigheden en kunstjes ziet vervagen in de moderne wereld, en zich afzet door er bovenmatige waarde aan toe te kennen ten koste van de anderen. Zeg maar de eeuwenoude beweging der generaties.

Beide groepen kan je wat mij betreft rustig laten afsterven.

Henk Hunk | 25-02-07 | 22:37

Tijd voor Stichting POL (Prikkeldraad Om Limburg)

adslben | 25-02-07 | 22:37

@ Werner Beinhart (typische naam voor een limverader trouwens)

>>Ik dacht dat Anton Mussert een rasechte brabander was. Lul dus niet over collaberatie.<<

Werkendam mag dan in Brabant ligger. Het is zo Hollands als de ongeziene tiefus. get your facts straight.

Fac ut vivas | 25-02-07 | 22:37

@koerbagh 25-02-07 @ 22:27
Het subsidie verhaaltje gaat alleen op voor de tijd na WO II (pakweg vanaf 1950), toen werd de Duitse kool goedkoper en lagen de lonen daar ook nog hoger (met name door de schaal van de Duitse mijnen en het feit dat er veel dagbouw (met name bruinkool) plaats vond).

In de tijd voor WO II, met name tijdens WO I was de Limburgse steenkool een belangrijk economisch goed.

Mach10 | 25-02-07 | 22:36

Het afzeiken van je eigen land en bewoners geeft alleen maar aan hoe onzeker Hollanders zich in de grote wereld voelen. De Randstad bungelt economisch onderaan de Europese ladder. En in de wereld telt Nederland (net als heel Europa) ook al niet mee. Tja, dan ga je lekker Limburgers bashen, dat voelt lekkerr en goed. Sterf lekker - de zeespiegel stijgt dat lost het probleem vanzelf op.

deAmerikaan | 25-02-07 | 22:36

rxbbx 25-02-07 @ 22:30

Dat is nou jouw vader!!

Hetty13 | 25-02-07 | 22:35

Fac ut vivas 25-02-07 @ 22:32
Nooit van een regenrivier gehoord zeker.

Karel kwakbol | 25-02-07 | 22:35

@Kwakbol Karel

Als de gletsjers smelten komt dat via via (zijriviertjes) heus wel in oost Frankrijk terecht.

Fac ut vivas | 25-02-07 | 22:32

Wie is die gast op die foto..?

rxbbx | 25-02-07 | 22:30

Fac ut vivas 25-02-07 @ 21:52..... Ik dacht dat Anton Mussert een rasechte brabander was. Lul dus niet over collaberatie.

Boze Buur 25-02-07 @ 21:59...... Gewoon boven limburg blijven wonen, dan komt je wens vanzelf uit. 170 meter boven NAP weet je wel... Blub, blub.

dekeurslager 25-02-07 @ 21:08.... Te dom om op te reageren.

Ik weet wel dat, de mijnen na de 2e wereldoorlog. maandenlang extra diensten gedraaid hebben , waarvoor de mijnwerkers geen overuren betaald kregen.
Voor nop. Voor de zielige Nederlanders die niets te vreten hadden, en waarvan de nakomelingen, diezelfde mijnwerkers nu afzeiken.
Voor jullie allen ONGEZIEN DE TIEFUS.

Werner Beinhart | 25-02-07 | 22:30

koerbagh 25-02-07 @ 22:27
Kleine correctie, eerst kolen en toen pas olie.

Karel kwakbol | 25-02-07 | 22:30

Natte Bever 25-02-07 @ 22:11

Ja, ach ja... Maar goed, over Friesland zeg ik ook altijd: afsteken en laten afdrijven naar Ijsland, alsof ik het meen...
Groningen is één groot communistisch-grevo-dorp (dat dat kan!!), met kudt-import-studenten uit het vervuilende westen.... ;) (heb er zelf gewoond, en ben zelf een vervuilende westerling, whatever!!!!!)
Een vriendin van me komt uit Maastricht, en ik vind het altijd leuk haar een beetje te plagen en te roepen dat ze een reserve-belg is.
Ik heb Vlaamse vrienden, familie in Limburg, maar net zo goed familie in Utrecht en omstreken en zelfs in Zweden en in Engeland, daar zal ik ook wel es wat idioots over roepen, net als anderen, alsof ik dan ga flippen!! ;)

Hetty13 | 25-02-07 | 22:30

@Goalkeeper 22:20

kijk eens aan. bij wat uw ouders allemaal voor ranzigs hebben uitgespookt om u te verwekken wil ik me liever geen beeld vormen maar ik vermoed dat er ergens een verkeerde ingang is gebruikt en/of dat er flink is gerost tussen broers en zussen onderling.

maar hoe dan ook. omdat u den de uwen de atmosfeer hebben verpest met uw stinkkolen moet ik dankbaar zijn geloof ik. het spijt me maar dit lijkt me volslagen kul. waar ik wel dankbaar voor ben is dat mijn ouders ver uit de buurt van de kolendamp hebben geneuqt zodat mijn vaders zaad niet gemanqueerd was met DNA mutaties zoals bij u is gebeurd. dat dan weer wel.

dekeurslager | 25-02-07 | 22:30

ik ben ook een limburger maar ik maak me absoluut niet druk dat er negatief over limburgers wordt gedaan, ik hoop altijd dat er dan ook echt niemand hierheen komt en er in de toekomst genoeg electorale steun is om ons aan belgie of duitsland weg te geven of ons zelfstandig te laten worden a la hertogdom luxemburg (goedkoop tanken, veel zwart geld wit wassen) ... ik denk dat de rest er ongeveer net zo over denkt dus daarom is die brief gewoon nep bij gebrek aan beter nieuws en heftige discussies??? leuk gedaan hoor :-D

nnnnnnnn | 25-02-07 | 22:30

@Fac ut vivas 25-02-07 @ 22:24
Misschien kan je hoofdje het niet bevatten, maar Leers is burgemeester van Maastricht en mag zijn gezag alleen in Maastricht doen gelden. Wij hebben net als andere provincies een Commissaris van de Koningin (alleen noemen wij hem Gouverneur, zoals het vroeger overal heette). Tevens beschikken wij ook over een Gedeputeerde Staten (ook wij mogen 7 maart stemmen).

Mach10 | 25-02-07 | 22:29

Ze hadden de mijnen moeten sluiten met het volk er in

Cyaa | 25-02-07 | 22:29

Fac ut vivas 25-02-07 @ 22:24
Maas en Gletsjer. vertel eens uit welke Gletsjer krijgt de Maas het water.

Karel kwakbol | 25-02-07 | 22:28

@ Henk Hunk,

Dat heeft niks met geleuter te maken. Dat heeft met de domheid te maken. Iedere fantast heeft een mening, maar als ze dat moeten verwoorden kom je erachter dat ze nog te stom zijn om dat in normaal Nederlands te typen.

brandbier | 25-02-07 | 22:28

@Goalkeeper 25-02-07 @ 22:20:
Als je het koud hebt is de noodzaak, reden en het genoegen om te neuken een stuk hoger. Als er geen kolen waren geweest dan had de keurslager wellicht een paar broertjes en zusjes meer gehad.
Overigens is het gelul, grote delen van Nederland hebben nooit op kolen gestookt maar op stookolie uit Indië. Mijn grootouders hadden, toen ze in 1965 op gas overgingen, gewoon een kachel op stookolie zoals bijna iedereen. Kolen uit Limburg zijn gebruikt in de industrie (o.a. hoogovens en elektriciteitscentrales) en waren alleen rendabel vanwege staatssubsidies. Geimporteerde kolen waren zonder de subsidies altijd goedkoper geweest. Dat kolenverhaaltje is een mooi sprookje, maar feitelijke bullshit.

koerbagh | 25-02-07 | 22:27

Met vriendelijke groet nog wel..

boinzor | 25-02-07 | 22:24

Voor alle Limbos met "straks zitten jullie onderwater en wij niet" opmerkingen.

Denken jullie nu echt dat:

I De maas niet gaat overstromen? Wetenschappers denken dat voor dat de zeespiegel gaat stijgen eerst de Europese Gletschers gaan smelten. Waar gaat dat water naar toe? Juist. Zie dat maar eens tegen te houden met die poepheuvels wat jullie "rivierdeiche" noemen.

II Dat jullie Limbos, mocht de rest van Nederland eerder onder lopen, met jullie miezerige 1 143 000 inwonertjes, de andere 15 miljoen (waaronder Turkse en Arabische warlords) tegen kunnen houden?

III Dat jullie, met Führer Gert "ik lust geen bier" Leers, überhaupt het intellect hebben om nog langer dan 10 jaar een zelfstandige provincie te blijven?

Fac ut vivas | 25-02-07 | 22:24

Natte Bever @ 22:15

.. en ik geloof dat we meteen al een lekker hapje hebben voor Mosa:

trotseLimbo MF 25-02-07 @ 22:17

dekeurslager | 25-02-07 | 22:22

@Henk Hunk 25-02-07 @ 22:14:
Sommigen willen koste wat kost bewijzen dat het gemiddelde IQ en gevoel voor humor gehalte in hun provincie niet erg hoog is. Dat is erg vermakelijk, inderdaad.

koerbagh | 25-02-07 | 22:20

@ keurslager: jij zegt dus: uit Limburg is nog nooit wat heeft opgeleverd... Dan vergeet je toch echt de kolenmijnen die HEEl Nederland energie hebben gegeven. Ach ja.. zal wel voor jouw tijd geweest zijn. Maar door onze kolen hadden jou pappie en mammie het warm genoeg om te neuken. Anders was jij er nooit geweest. Klojo!

Goalkeeper | 25-02-07 | 22:20

@brandbier 25-02-07 @ 22:16
Dat brave-burgermansgeleuter over spelling en typvaardigheden moet ook eens afgelopen zijn. Einstein kon niet spellen. Nuff said.

Henk Hunk | 25-02-07 | 22:19

@Henk Hunk 25-02-07 @ 22:04
Ik ben zelf gek op het plaatsje Xabia, nog een flink stuk zuidelijker.
Over het ‘centrum’; ik geef toe vergeleken met de Randstad is de parkstad (oostelijk zuid Limburg) klein met slechts 250.000 inwoners. We sluiten echter wel aan op het Rurh gebied (15 miljoen inwoners). Je bent vanuit hier ongeveer even snel in Parijs als in Amsterdam. Je zit in een wip in Noord-Frankrijk, Duitsland, België, Luxemburg. Dus wonen in het Centrum, misschien niet het centrum van een ‘grote stad’ als Amsterdam (qua grote op Europees en wereld niveau een lachertje), maar wel een het centrum van west europa.

Mach10 | 25-02-07 | 22:18

Henk Hunk 25-02-07 @ 22:16
Ga eens gauw deaud godverdoemme mijn mooie Australische provincie beledigen!!!

tasmaniandevil | 25-02-07 | 22:17

Ey èzele van bove de riviere, wat deenk ger wel neet dat ger zeet. Sufkutte doa veer limburgers weite nog wat leve is dat zeet geer doa allang vergete. Veer hubbe t sjoenste land van al, merjeh dat begriep ger doa toch neet he? Eer ger der achter zit wat dit uberhaup beteikend zeen ver al tjen joar wier,

Enne echte trotse Limburger!

trotseLimbo MF | 25-02-07 | 22:17

@ De terrorist

Ik geef je gelijk dat in Maasticht 80% debiel is. Mag ik je ff uitleggen dat je een inwoner bent en dat R.E.C.S.P.E.T. totaal verkeerd getypt is.

brandbier | 25-02-07 | 22:16

@tasmaniandevil 25-02-07 @ 22:14
Kudt-Tasmania!

Henk Hunk | 25-02-07 | 22:16

Die limbo voelt zich aangesproken terwijl dat helemaal niet nodig is. Mijn provincie krijgt er ook vaak genoeg van langs. So what? Moet kunnen toch?

tasmaniandevil | 25-02-07 | 22:14

Het blijft mooi hoe sommige limbo's met je in discussie gaan terwijl mijn eerste comment toch duidelijk is.

Henk Hunk | 25-02-07 | 22:14

Natte Bever @ 22:01

u denkt groot, dat valt in u te prijzen.

en inderdaad: het is tijd voor een statement. we moeten de wijnwerkerts laten zien dat het menens en ze met enig aplomb uit hun post-carnaval depressie doen ontwaken. ze uit hun merchelgrotten roken, een beetje grootschalig mag best. immers: een nieuw kabinet, een nieuw elan etc.

** zoekt netnummer Iran **

www.chinadaily.com.cn/world/2007-02/20...

dekeurslager | 25-02-07 | 22:11

Hetty13 25-02-07 @ 22:08
Nou, lief poemaatje, Limburg valt wel vaak in de prijzen hoor, net als Friesland of Groningen.
Terecht ook, maar dat is geloof ik niet het punt dat u wilt maken.
Kunt u wat stijllozer reaguren?

Natte Bever | 25-02-07 | 22:11

Ik vind dat je best trots mag zijn als je Limburger bent. Net zoals ik trots ben dat ik Brabander ben. Zo.

Nifelheim | 25-02-07 | 22:10

@Boze Buur; er is weinig mis met Duitsland en België. In Duitsland maken ze fantastische auto's die in België minimaal 30% goedkoper zijn dan in Nederland. En in België kun je door het gunstige belasting klimaat en goedkope grondprijzen ook nog fantastisch wonen. Bovendien is er alle kinderopvang en scholing praktisch voor nop. Combineer dit met in Nederland werken en de Nederlandsche hypotheekrente-aftrek en je hebt het als Limburger fantastisch voor elkaar.

stretched.truth | 25-02-07 | 22:09

@De Terrorist 25-02-07 @ 22:06
Moeilijk he spellen?

draak | 25-02-07 | 22:09

25 februari: Een zwarte dag in de geenstijl berichtgeving.

Meddo | 25-02-07 | 22:08

da wizard 25-02-07 @ 20:59

Nou, ze zijn net zo erg, ze plakken ook aan België vast, en spreken ook met een zachte g.

Maar even serieus... wat debiel dat meneer/mevrouw de mailert zo gaat flippen om een reaguursel, dat er speciaal voor gemaild moet worden. Meldt je dan aan als reaguurder en ga dan tekeer ofzo... Damn... Over andere provincies wordt ook zo gesproken... dus whatever.........!!!!!!!!!!!!!!

En voor een mediabedrijf vind ik het knap dom om te reaguren met "Ga eens dood kudtlimbo"... En zo te lezen ben ik niet de enige die dat vind... Typisch Geenstijl...

Hetty13 | 25-02-07 | 22:08

@ koerbagh
Met de Maas heb ik zelf niet veel te maken, daarbij betaal ik netjes mijn belastingen en spreek ik geen dialect maar vloeiend ABN...

@ Boze Buur
Gelijk heb je, ben zelf import-limbo en het is even wennen, tja..

Fearwind | 25-02-07 | 22:08

@sideshow bob (IQ minder dan 60?) en alle andere anti-Limburgers:

Als die dijkjes bij jullie doorbreken of niet hoog genoeg meer zijn door de stijging van de waterspiegel, blijf dan ook maar lekker weg hier. Veel zwemplezier!

El Niño78 | 25-02-07 | 22:07

Als inwonert van Limboland , en dus "ook" Limbo moet ik toegeven dat hier 80% debiel is.
Alleen niet elke inwonert van limburg is mongeaul.. beetje R.E.C.S.P.E.T. hebben voor de normale limburgers ja??!!

Beetje domme reactie van GS als van onze limbovriend.

Kom eens een paar dagjes naar Maastricht in de zomer.. ies fantastisch hier.

De Terrorist | 25-02-07 | 22:06

@Mach10 25-02-07 @ 22:02:
Gronings gas bedoel je... Dat zwarte, milieuvervuilende spul heeft NL netto nog nooit wat opgeleverd.

koerbagh | 25-02-07 | 22:06

@blikjegroslch Limburg heeft relatief het meeste criminaliteit, er wonen relatief de dikste, lelikste en domste mensen, het loopt het vaakst onder water, de economie van limburg is het zwakst en ze weigeren Nederlands te leren.
Ik zeg: bommen er op.

Ik snap niet dat een Limburger reageert op al die onnozele antwoorden hier. Ps Grolschblikje wat betreft Nederlands leren. Het is Limburg heeft relatief de meeste criminaliteit ( en niet het ) en lelijkste daar vergeet je me potverdorie een j.
En tja bier uit blik, daar zeg ik maar niks over. Dat spreekt hier in Limburg voor zich ( zijn meestal Aldi bezoekers, zwervers of idioten )

brandbier | 25-02-07 | 22:05

@Mach10 25-02-07 @ 21:58
Ies concept van "vakantie". Wereld is groter dan Limburg, of duivelse Holland. Ik begrijp dat dat moeilijk is als je het in Limburg over wonen nabij "het centrum" hebt. Maar Catelonie is mooi hoor, ik zie me daar wel eens naar emigreren. Wat totaal niet relevant is in de constatering dat Limburg kan worden afgezonken.

Henk Hunk | 25-02-07 | 22:04

@Boze Buur 25-02-07 @ 21:59:
Die Belgen en Duitsers gaan nog wel...

koerbagh | 25-02-07 | 22:04

Is dit een soort van sociaal psychologisch experiment?

TRS | 25-02-07 | 22:04

Ik zeg, Limburg moet ontvolkt worden, de "hollandse bergen" (die waarschijnlijk wel weer limburgse poepheuvels zullen blijken te zijn) afgraven om de dijken mee te verhogen, en al het overtollige water pompen we naar de moffen (die eindelijk, na de ontvolking, met hun limburgische Bruder vereenigd zijn).

WOLT IHR DEN TOTALE VLAAI?!

Fac ut vivas | 25-02-07 | 22:02

@koerbagh 25-02-07 @ 21:59
Waar kwam het geld ook al weer vandaan om r'dam en de paar eilandjes ten zuide van de randstad te beschermen tegen het water? Oja, dat werd betaald met het zwarte, limburgse goud
Dat een flink deel van de nederlandse economie nu in stand wordt gehouden met een gasbelletje in het noorden willen ze in de randstad ook al niet weten

Mach10 | 25-02-07 | 22:02

De meeste Hollanders hebben of een te groot kaal hoofd (mannen) of een veel te dikke reet (vrouwen) Nee geef mij maar wat anders

Mimi le Bonque | 25-02-07 | 22:02

dekeurslager 25-02-07 @ 21:52
Ziet er top uit, een beetje poetswerk maar dan heb je ook wat.
Laten we deze ook meenemen.
www.defense-update.com/images/rear-vie...
Ziet er redelijk uit.

Natte Bever | 25-02-07 | 22:01

Fearwind 25-02-07 @ 21:53
Liever verzuipen dan mijn leven lang in de buurt van Belgen en Duitsers wonen.

Boze Buur | 25-02-07 | 21:59

@Fearwind 25-02-07 @ 21:53:
Ja... die vinex-"landgoedjes" in de uiterwaarden van de Maas... Goed plan! Betalen jullie dan zelf ook dat achterstallig dijkonderhoud, of mag de rest van de belastingbetalend Nederland dat blijven ophoesten omdat jullie te lui zijn de waterloop van dat beekje een beetje fatsoenlijk te regelen?

koerbagh | 25-02-07 | 21:59

Hoe dom kun je zijn: terwijl jullie hollanders je blindstaren op de provincie wordt de randstad uitgehold door de 5e colonne. Weet je zeker dat je je nog in het Nederlands verstaanbaar kan maken in delen van Amsterdam. Over brabbeltaaltje(s) gesproken. In Limburg kunnen ze Nederlands spreken, maar doen ze het niet altijd. In de ghetto's van de Randstad ben je een vreemde in eigen land. En de autochtone jeugd faket een mocro accent om er bij te horen...

Tote Hose | 25-02-07 | 21:58

@Henk Hunk 25-02-07 @ 21:56
Dus holland is zo fantastisch dat je er bent weg gevlucht?

Mach10 | 25-02-07 | 21:58

trieste mail, trieste reactie.

n8oog | 25-02-07 | 21:58

draak 25-02-07 @ 21:52
Niet met iedereen de "draak" steken

Tasmaniandevil

tasmaniandevil | 25-02-07 | 21:56

@Mach10 25-02-07 @ 21:48
"Het is niet uit te leggen waarom, voor jou, de ene plaats beter is dan de ander."
Probeer eens? Misschien dat ik dat kan projecteren op het appartement aan de Catalaanse kust. Toegegeven, Limburg en het Borat-dorp in Roemenie waren ook opties.

Henk Hunk | 25-02-07 | 21:56

eierkoekfan
Grolsch is ook geen bier, dat hebben ze zelf toegegeven in een reclame spot, "Op een dag drink je geen bier meer maar Grolsch.

Karel kwakbol | 25-02-07 | 21:55

@stretched.truth 25-02-07 @ 21:54
Ik doe dat voor de limbo;s kunnen zij het ook begrijpen.

draak | 25-02-07 | 21:55

hmmm iemand hier heeft een hobby nodig tijd verspillen door het eigen volk at te zeiken ga zo door mongolen!

Gordijnstok | 25-02-07 | 21:55

Gelukkig wordt HEEL Nederland nu bestuurd door een grote afvaardiging van goede Katholieke Limburgers in het Kabinet. Tja, dat voelt niet zo lekker in de Randstad, maar went vanzelf. Het is een kwestie van geduld....

deAmerikaan | 25-02-07 | 21:54

@draak; doe es wat minder returnen in je post's. Je verspilt kostbare ruimte...

stretched.truth | 25-02-07 | 21:54

Hoxha, slecht begrijpend lezen en twee zinnen typen noem ik niet echt een hoogstandje van het gebruiken van de Nederlandse taal. En daarbij: Limburg zo gek nog niet, terwijl jullie onder de zeespiegel "blup blup doen" over een jaartje of 15, liggen wij heerlijk op ons landgoed te zonnen... cheers.

Fearwind | 25-02-07 | 21:53

@eierkoekfan 25-02-07 @ 21:50

Dat jij jezelf eierkoek fan noemt is geloof ook geen aanrader.

Zonder achting,Draak

draak | 25-02-07 | 21:52

Limbos ook altijd. We hadden ze net als de Duitsers tijdens Operation Black Tulip het land uit moet bonjouren.

Zelf kom ik van ver onder de Moerdijk en ben ik een geboren en getogen Brabander, maar Limburgers nee, van mij mogen ze allemaal afknallen.

Ze willen meer samenwerking met de buren. Vroegâh heete dat collaboratie.

Van mij mogen ze van heel limburg één groot maasbekken maken. Zeg eens "Doech"!

Fac ut vivas | 25-02-07 | 21:52

Ik stel voor Limburg te verkopen aan de Jappen en de opbrengst te verdelen onder de hardwerkende belastingbetalers. Er is nog een klein probleempje m.b.t. deportatie, maar dat kunnen we aan de Jappen overlaten.
.
Geen gezeik, iedereen rijk!

Henk Hunk | 25-02-07 | 21:52

@blikjegrolsch
Dat jij je bier uit blikjes drinkt zegt genoeg.

eierkoekfan | 25-02-07 | 21:50

@Ghosthawk 25-02-07 @ 20:51

Ik stel voor om jou in het kader van ik ben dom ook maar eenIP ban te geven.

Deze IP ban kan wat mij betreft ook worden uitgevoerd voor alle Limbos.

Groet,Draak

draak | 25-02-07 | 21:49

Wat een ongelooflijke kudt-post. Iets met een pot en een ketel... Ga eens deaud Hoxma & Limbo's

nota | 25-02-07 | 21:48

@Henk Hunk 25-02-07 @ 21:40
Och Limburg heeft zo veel goeds, maar omdat hier te noemen zijn parelen voor de zwijnen.
Wat maakt het west land zo goed? Is het de eentonigheid van het landschap, de dure huizen, het gebrek aan groen, de files?
Het is niet uit te leggen waarom, voor jou, de ene plaats beter is dan de ander.
P.s. Geografie is niet je sterkste kant; de maas stroomt door België en niet door Duitsland

Mach10 | 25-02-07 | 21:48

-weggejorist-

Fluffy het kutkonijn | 25-02-07 | 21:48

Quote Rowwen Heze: "'t is een kwestie van geduld, rustig wachten op de dag dat heel holland Limburgs lult"<br>
<br>
Als Limburgers nu eens gewoon hollands lullen zijn ze én te verstaan én gelijk van dit gelul af!

isniegoe | 25-02-07 | 21:47

BTW; het is geen man, maar een 'meisje uit Venlo' (ABN voor: 'Venloos Maedje')

stretched.truth | 25-02-07 | 21:47

koerbagh 25-02-07 @ 21:37
Ik zag zoiets langskomen op de televee. Ze liepen allemaal achter elkaar, handen op elkaars schouder, op muziek van Arie Ribbens. Zag er best raar uit.

Boze Buur | 25-02-07 | 21:46

dekeurslager 25-02-07 @ 21:34
Desert Eagle will do?

Natte Bever | 25-02-07 | 21:46

@koerbagh 25-02-07 @ 21:40
Limburg is nu eenmaal het overstromingsgebied voor Duitsland. Hebben die moffen goed gezien, het zou zonde zijn hun eigen land daarvoor in te zetten bij hoog water.

Henk Hunk | 25-02-07 | 21:45

Amsterdammer 25-02-07 @ 21:32
Sure not.
Ik droom er wel eens van dat ik net zo geestig en gevat zou zijn als u.

Helaas. U heeft nog nooit iets gepost dat de moeite van het kennisnemen waard was, en het trieste is dat u dat zelf ook heel goed weet. Moet ik er nog bij zetten: sukkel? Of begrijpt u dat zelf wel, met die drie hersencellen die over zijn?

En nog wat: als u lef heeft, komt u terug, maar niet zo diep debiel. En probeer eens een zin zonder fouten tot een goed einde te brengen. Of neem nog een Bavaria.

Natte Bever | 25-02-07 | 21:45

hoxma ga eens aangeklaagd worden voor doodsbedreiging!

kut-kotert | 25-02-07 | 21:44

Laaaag niveau laat die man in z'n waarde

Leonidas | 25-02-07 | 21:43

als ik hoxa was, zou ik me diep gaan schamen voor mijn tendensieuze, ongefundeerde en kwetsende eerste reactie, kom op, een beetje fatsoen kan geen kwaad.

DjNoDip | 25-02-07 | 21:43

Repperdeklepklepklep @ 21:37

hey klep doe es iets met linkjes die wel ergens uitkomen of zeau?

dekeurslager | 25-02-07 | 21:41

@Mach10 25-02-07 @ 21:36
Heerlijk, ga zo door. Hoe erg moet Limburg wel niet zijn als je niks beters ter verdediging kan verzinnen, dat Limburg best wel ok is, omdat de rest van de wereld zal afzinken en een verschrikkelijke deaud en dag des oordeels staat te wachten.

Henk Hunk | 25-02-07 | 21:40

* t'is dat ik langzaam door m'n proxies en mailadressen raak anders zou ik die Hoxma eens goed de huid vol schelden *

stretched.truth | 25-02-07 | 21:39

@Boze Buur 25-02-07 @ 21:32:
Dat doen brabo's wel vaker. Vorig weekend deden ze het allemaal, en masse, in het openbaar! Schaamteloos. Rare jongens, die brabo's. Daar kunnen die limbo's nog een puntje aan zuigen... Oh nee, die deden precies hetzelfde.

koerbagh | 25-02-07 | 21:37

@Henk Hunk 25-02-07 @ 21:33
Alleen jammer dat zuid-limburg het op een na drukst bevolkte gebeid van Nl is.
Maar van mij mag jij lekker onder zee niveau blijven wonen, ik hoop dat je over 50 jaar nog zo vast houdt aan je afkeer, blub blub blub

Mach10 | 25-02-07 | 21:37

@Henk Hunk 25-02-07 @ 21:33
Alleen jammer dat zuid-limburg het op een na drukst bevolkte gebeid van Nl is.
Maar van mij mag jij lekker onder zee niveau blijven wonen, ik hoop dat je over 50 jaar nog zo vast houdt aan je afkeer, blub blub blub

Mach10 | 25-02-07 | 21:36

@ Natte Bever 21:26
wat u zegt, wat u zegt.

een experiment met verpichte burkadracht in het Geuldal zou zeker de moeite waard zijn met het oog op de esthetica. het oog wil ook wel eens wat, tenslotte. verder moeten we de wildstand gewoon ns wat actiever gaan beheren daar, zelf ook ns wat verantwoordelijkheid nemen zeg ik.

** poetst jachtgeweer **

dekeurslager | 25-02-07 | 21:34

@Mach10 25-02-07 @ 21:30
Dat is dan ook wel weer waar, dat hoe minder mensen ergens willen zijn hoe rustiger en goedkoper het is.

Henk Hunk | 25-02-07 | 21:33

dat die limo dood mag vallen staat vast maar ik vind reactie van hoxma ook zeer onbeschoft , of is dat juist cool en stoer tegenwoordig?

DjNoDip | 25-02-07 | 21:33

sideshow bob 25-02-07 @ 21:23
'beter als' ...........
Je zet jezelf wel heel erg voor lul met die twee comments he?

Boze Buur | 25-02-07 | 21:32

Je hebt geen humor Natte Bever.

Amsterdammer | 25-02-07 | 21:32

Ik zeg maar zo; zolang ik hier werk op academisch niveau kan doen, voor minder dan 2 ton een huis van 200 m2 met 200 m2 grond dicht bij het centrum kan kopen, mensen vrij vriendelijk tegen elkaar doen, ik niet de halve dag in de file hoef te staan etc etc, mogen die Hollanders vanuit hun veelste kleine appartementjes (die over 50 jaar onder water staan,) lekker zeiken wat ze willen (ik zou ook chagrijnig zijn als ik de halve dag in de file stond, met allemaal norse mensen om me heen).

Mach10 | 25-02-07 | 21:30

Gaat het nou alweer over Geert Wilders

Karel kwakbol | 25-02-07 | 21:29

*hoort in de verte al het trompet-geschetter van de cavalerie van het limburgs bevrijdingsfront (lbf) *

Henk Hunk | 25-02-07 | 21:27

Trieste reactie GS.

RickXX | 25-02-07 | 21:27

dekeurslager 25-02-07 @ 21:16
Dat zo'n bal gehakt de NL-nationaliteit heeft gekregen is me een volkomen raadsel, met z'n zwakzinninge gezanik over
"Wat heb ik u eigenlijk gedaan en kent u mij ???
Dus zonder mij gezien en gesproken te hebben, ben ik een kutlimbo ?"
Alleen al het stellen van die vragen roept om toepassing van de sharia.

*Pleit voor invoering van de sharia in Limboland en wel met onmiddellijke ingang*

Natte Bever | 25-02-07 | 21:26

o ja brabo´s zijn beter als limbo´s achterlijk tyfus kankah lijers ga eens deaud

sideshow bob | 25-02-07 | 21:23

limburg is het debiele broertje van friesland.
want ze zijn beiden afgezonderd van de rest van nederland.
ze hebben alle bij een raar brabbeltaaltje het enige verscheel tussen
een fries en een limbo is dat een fries iets minder achterlijk is als een limbo
en dat friesen door hebben gedramt en dat fries een taal is geworden
limbo proberen het ook maar dat lukt toch nooit want 100 meter verder op is er een totaal ander brabbeltaaltje mijn idee is om zo´n mooie muur om heen bouwen. of gewoon uitroeien of zo lijkt me lachen

sideshow bob | 25-02-07 | 21:22

Tarmac 25-02-07 @ 21:13
u zou ze de kost moeten geven

dekeurslager | 25-02-07 | 21:20

@deejaykoen
ja dat is wel grappig, antillianen ook, maar als jij wordt aangevallen dan is de lol er opeens af he.
En nu niet zeggen: ik been geen Limburger, want dat geloof ik niet.

Turrukje | 25-02-07 | 21:20

Priceless Hoxha!
Limbo's moeten kapot.
Of ze moeten zich zelf onafhankelijk verklaren. Mijn zegen hebben ze.

Ridge Forrester | 25-02-07 | 21:19

@eeneind
Jewel, is leuk joh!

Turrukje | 25-02-07 | 21:19

@Tarma
Dat is inderdaad een goed argument, ga ik morgen tegen haar gebruiken.

Turrukje | 25-02-07 | 21:17

Is dit nodig op de dag des Heere?

eeneind | 25-02-07 | 21:17

@Natte Bever @ 21:14
mooi gesproken. by the way hebben we het al over de dubbele nationaliteit van deze allochtoon gehad? ik voel een motie aankomen

dekeurslager | 25-02-07 | 21:16

waar blijft dat grootte hek om limboland?

Gebruikersnaam | 25-02-07 | 21:16

Ach, vandaag zijn het de Limburgers, morgen de finnen en overmorgen 020. Who cares?

En Hoxha, deaud schrijf je zo.

GreetZ
Een Limburger

Roeieber | 25-02-07 | 21:16

Maar die Wilders he, die heeft ook een soort van dubbele nationaliteit dus.
Ik vind dat zo iemand niet in de kamer mag, hij moet natuurlijk wel loyaal zijn aan Nederland.

Turrukje | 25-02-07 | 21:15

@eierkoekfan 25-02-07 @ 21:03
Limbabwe is inderdaad een mooie provincie, het zijn de Limbabwanen die raar zijn

IDSMadDog | 25-02-07 | 21:15

Geef Limburg maar aan Duitsland.

dezebestaatechtniet | 25-02-07 | 21:15

Iemand die zich Nederlander voelt en bovenal Limburger en dan ook nog trots is op zijn roots verdient het met heel kleine kiezelsteentjes uit de mergelgrotten te worden gestenigd.
Kan dat geregeld worden?

Natte Bever | 25-02-07 | 21:14

@joepa
Nou ja, al het geld wordt tegenwoordig in de Randstad verdiend he.
Limburg is mooi, maar economisch gezien is het achtergesteld, de fabrieken die er waren gaan nu ook weg, naar het verre oosten.

Turrukje | 25-02-07 | 21:14

Serieus gewoon niet grappig.. Nu weer WouterBos(lim) negatief stigmatiseren graag. Dit met oog op provinciale staten verkiezingen.. Dank u!

deejaykoen | 25-02-07 | 21:14

@Turrukje 25-02-07 @ 21:02:

Paarden hebben ook een grotere pielemoos.
Maar je wou toch niet zeggen dat je daarom de geyle neuqsex ook aan een paard overlaat, toch?

Tarmac | 25-02-07 | 21:13

Limburg heeft relatief het meeste criminaliteit, er wonen relatief de dikste, lelikste en domste mensen, het loopt het vaakst onder water, de economie van limburg is het zwakst en ze weigeren Nederlands te leren.
Ik zeg: bommen er op.

blikjegrolsch | 25-02-07 | 21:13

@kabouter puntlul,

jammer dat limburg nou net het hoogste deel van Neerland is.

Wie het laats lacht, lacht het best,

joepa | 25-02-07 | 21:13

@lekkerpuh
Dat vond ik heel bijzonder ja. Toffe gasten die Limburgers.

Turrukje | 25-02-07 | 21:12

Ik discrimineer limbo's alleen al vanwege de reacties.

Henk Hunk | 25-02-07 | 21:11

@Kabouter Puntlul 25-02-07 @ 21:10; maar niet doen man, want het loopt zo van dat bergje af, Nederland in...

topcat | 25-02-07 | 21:11

@blijkegrolsch
ik zei het al tegen je, maar ik doe het nog een keer, blijf af van dat bier!

Turrukje | 25-02-07 | 21:10

Limbabwe onder water zetten nu!!

Kabouter Puntlul | 25-02-07 | 21:10

hoe kom je op GeenStijl als onderwerp, gewoon even mailen...

topcat | 25-02-07 | 21:09

HAHAHAHHAHA! Geweldig dit! Limburgers, het blijft een debielenvolk. Terecht: ga eens deaud kudtlimbo's!

blikjegrolsch | 25-02-07 | 21:09

Wat een flauwekul doe eens iets zinnigs schrijven,of kan Hoxha/Hoxma dat niet???

Tzakje | 25-02-07 | 21:09

Oh en Hoxha, je weet het dondersgoed, maximaal één zin. Ten eerste was het niet de bedoeling dat je meer dan één zin gebruikt door ze over verschillende mailtjes te verspreiden. En ten tweede bevat je tweede mail verdoemme TWEE zinnen! Morgenvroeg, 9.00 op mijn kantoor. En neem koffie met brownies mee.

..zapper | 25-02-07 | 21:08

kudt we hadden ze dr ook nooit bij moeten nemen indertijd

Limbabwe is de enige kolonie die nooit wat heeft opgeleverd,
als je met een limburger te maken hebt is het òf een xenofobe pratende pruik òf een kwijlende inteeltmugeaul, of -steeds vaker- beide.

en nou krijgen ze nog praatjes ook in dat uit de hand gelopen wildreservaat
waar moet dat heen tsk

dekeurslager | 25-02-07 | 21:08

in Limburg heb je alleen maar heuvelgeiten..

Heftig-Joh | 25-02-07 | 21:08

@Dömper 25-02-07 @ 20:55; De ma van Hoxa waarschijnlijk...
Verder, waar staat de oorspronkelijke en gewraakte reactie van die godfried eigenlijk???
Hek rond limboland, Wilders daar als president en weer een probleem minder...

topcat | 25-02-07 | 21:07

wel knap van die limbo dat ze uit één zinnetje zoveel dingen weet te halen (lees haar reactie). Over gevoelens invullen als feiten gesproken...

lekker puh | 25-02-07 | 21:07

@Karel kwakbol 25-02-07 @ 21:01
Ik denk dat MDE 25-02-07 @ 21:02 gelijk heeft. Hoxha laat alle correspondentie aan z'n moeder over. Dat deed ze vroeger ook al toen de leraren zo vervelend tegen kleine Hoxha deden.

Dömper | 25-02-07 | 21:06

Lompe reactie van GS. Beetje jammer.

Redrum | 25-02-07 | 21:06

@joepa je moet die domme hollanders niet te slim maken, voor je het weet stikt het er in Limburg van.

..zapper | 25-02-07 | 21:06

Ach, niemand neemt GeenStijl nog serieus op dit vlak.

Ridder Schransgraag | 25-02-07 | 21:06

Goede brief,

Als we vroeger alle inkomsten van de kolenmijnen hadden gehouden dan zou heel Nederland er anders hebben uitgezien, we moeten een keer Limburg positief benaderen.
Limburg is een mooi stuk van ons Nederland met vele soorten dialecten & culturen, dit moet gekoesterd worden en niet worden afgezeikt !

Mvg,

Een echte Limburger

joepa | 25-02-07 | 21:04

Ik vind het nog erg aardig dat Hox de moeite neemt überhaupt een antwoord te formuleren.
Semi-OT: Top Gear, BBC2... Treinkoppen met auto's... zullen ze in Limburg ook kijken? Tip voor Meneer Hessels en volksgenoten: Doen!

koerbagh | 25-02-07 | 21:04

who cares ! zit niet zo te zeiken allemaal, afgeven op limbo's, brabo's', finnen ... etc .

HOE 2006 !

MacDude | 25-02-07 | 21:03

Ach, de meesten hier hebben nooit een voet in Limburg gezet. Geenstijl begint over kutlimbo's en iedereen holt er achteraan - zoals dat hier altijd gaat. Als niet-Limburger durf ik probleemloos te erkennen dat Limburg misschien wel de mooiste provincie van Nederland is. Charmerijke dorpjes en mooie natuur. On-Nederlands eigenlijk, in positieve zin.

eierkoekfan | 25-02-07 | 21:03

mja wat is er mis met limboland dan ?

DeRooieRakker | 25-02-07 | 21:03

Nou heb je ook veel kudt Hollanders,
maar zo blijf je land afsteken.

Voor je het weet heb je 16 miljoen landjes.

vander F | 25-02-07 | 21:03

@MDE
lol

Turrukje | 25-02-07 | 21:03

@Likqua
Je moet niet denken maar doen, zei mijn lerares Nederlands altijd.
Paarden moeten immers denken, daarom hebben ze een ook zo'n groot hoofd.

Turrukje | 25-02-07 | 21:02

Rauw, rauw, rauw, ich lös dich rauw. Es ich dich zeen den bin ich wie bezaete.
Gauw, gauw, gauw, kôm maar ens gauw. Doe bis veur mich gewoën um op te vraete. Oe det maedje oet Venloo wil ich wel ff beugele, mer den allein as ut auch un lekker buukdeertje is wor.
En Hoxma, wat is een Limbuger nu weer?

..zapper | 25-02-07 | 21:02

@Dömper 25-02-07 @ 20:55
De moeder van Hoxha vermoed ik.

MDE | 25-02-07 | 21:02

Dömper 25-02-07 @ 20:55
Dat Hoxha die email correspondentie zelf verzint is nog tot daar aan toe, maar je eigen naam verkeerd schrijven.

Karel kwakbol | 25-02-07 | 21:01

@Turrukje 25-02-07 @ 21:00

Denk na..

Likqua | 25-02-07 | 21:01

@Likqua
Noemen jullie Hollanders limbabwanen? geyl hoor...

Turrukje | 25-02-07 | 21:00

En dat de Brabanders zo veel beter zijn dan de Limburgers.
---
Klopt...

da wizard | 25-02-07 | 20:59

@Pieter Baan Centrum
Laat die public anouncement maar zitten: we hebben hem al gevonden.

Koekje-dr-bij? | 25-02-07 | 20:59

Aan de schrijver van de mails: Ik kom ook uit Limburg, dit is een blog waarschijnlijk geschreven door Hollanders.. maak je niet druk als ze ons 'limbabwanen' of weet ik veel wat noemen, doen wij toch ook over hun.

Likqua | 25-02-07 | 20:58

Misschien moet Limbabwe gewoon genegeert, en stil gezwegen worden..

IDSMadDog | 25-02-07 | 20:58

@ spuitje 20:56: Gedachtenlezert?

Motormuis | 25-02-07 | 20:57

terwijl hij het waarschijnlijk opneemt voor onze allochtonen.
Logische conclusie ook van die limob trouwens...

Turrukje | 25-02-07 | 20:56

Okee dan hoeveel moeten we de Belgen betalen om ons van die limbo's af te helpen?

spuitje11 | 25-02-07 | 20:56

Misschien als we het heel lief aan de Belgen vragen, dat we niet al te veel hoeven te betalen om Limboland af te mogen stoten?

Motormuis | 25-02-07 | 20:56

Wie is Hoxma?

Dömper | 25-02-07 | 20:55

En nu? Moet ik dit stoer vinden of iets dergelijks?
"Gaan eens dood kudt-limbo", hoe kinderachtig..

Turrukje | 25-02-07 | 20:55

Maar limbo's zijn toch allochtonen?

Stijlloos Superieur | 25-02-07 | 20:55

Die gast heeft te veel steenkolen geschept.

Tjop Tjong | 25-02-07 | 20:55

Een schande om zo'n idioot zo belachelijk te maken.

kreft | 25-02-07 | 20:55

damn ik sta op Geenstijl

Ghosthawk | 25-02-07 | 20:51

REAGEER OOK

Uitgelezen op GeenStijl? Abonneer je op de Nijman-Nieuwsbrief.
linktips: Energie vergelijken | Autoverzekering vergelijken
Kansino. Hét online casino van Nederland.
Online casino met licentie | Bookmakers | Online casino overzicht | Bookmakers Nederland
Online Casino | Online Gokken | Brokerfolio.com brokers vergelijken | online bookmakers in Nederland
Online Casino Top 5 | Casino bonussen | Crypto-casino.nl