achtergrond

Geenstijl

Gesprek op Niveau: Jan Roos en Pieter Omtzigt

Nieuw! Sinds vorige week, elke week op de doordeweekse donderdagavond. De nietsontziende interviewrubriek Gesprek op Niveau. Jan Roos praat 1 op 1, oog in oog én op locatie in ons schitterende Nederland met een actuele gast uit het nieuws, de media en de opinies. Vorige week beet de dappere D66'er Kees Verhoeven het spits af in een scherp gesprek. Deze week: Pieter Omtzigt, dossiervreter, bevlogen bemoeial en allround eenmansleger van het CDA. Ditmaal geen tennisstoelen (iets met hoogtevrees), Jan mocht aanschuiven in de werkkamer van Omtzigt. GespreksTopic du Jour: MH17, MinPres Rutte's onderste steen en de sturende rol (1) van de Onderzoeksraad.

"Ik sluit niet uit dat een aantal nabestaanden een overheid voor de rechter gaat slepen"

"Het verbaasde mij hogelijk dat [de OVV] degene die als laatste vanuit de verkeerstoren met MH17 gesproken heeft, niet gesproken heeft. Ze vonden de tapes genoeg."

"Er bestaat in Nederland een missconceptie dat dit een onafhankelijk, niet-politiek onderzoek is. Maar dit is één van de hoogste politieke onderzoeken die we ooit gehad hebben in Nederland. Dit is een geopolitiek onderzoek. De consequentie als je iemand aanwijst, is heel erg groot."

"De OVV heeft niet hard genoeg om de radar- en satellietbeelden gevraagd. Noch bij de ene kant, noch bij de andere kant. En dan nu zeggen: 'Dan moet de staatssecretaris van I&M maar een brief naar de Veiligheidsraad schrijven'? Ik denk dat het goed zou zijn dat de premier dat zou doen. En ik denk dat dat de kans zou verhogen, dat we er achter komen... in ieder geval wie het gedaan heeft."

Reaguursels

Tip de redactie

Wil je een document versturen? Stuur dan gewoon direct een mail naar redactie@geenstijl.nl
Hoef je ook geen robotcheck uit te voeren.