Tendentieus, ongefundeerd & nodeloos kwetsend

TerugkijkTV. Inbreng Geert Wilders Asieldebat

Voor wie het gemist heeft. Inspreker G. Wilders (PVV) eerder du jour tijdens het debat over verwoestende gevolgen van open grenzen en dalende peilings voor links. Wilders bediende zich van een parlementair foefje waarmee ooit de PvdA heel goed kon schermen. Het aanhalen van Joe the Plummer met de Pet uit Smalltown, USA. Middels voorlezen van boosbrieven uit het land, kreeg Greet de hh fractieleidertjes op hun morele hoogponies weer eens ouderwets op de kast. Kostelijke televee. Drie kwartier verplichte kost voor polletiekstudentjes & spinmeneertjes. Doe er uw voordeel mee. #Asieldebat gaat overigens hierrr live verder op HETLANDUIT24.
Bonusvideo. Interrumperen kun je leren!

Reaguursels

Inloggen

Het is jammer dat Wilders niet aan compromissen doet als ie in de oppositie zit. Ipv dat 0 asielzoekers gedoe, zou hij anderen er van moeten overtuigen om wetten in te voeren dat die criminele asielzoekers meteen bij het eerste foute gedrag het land uit worden gegooid. En dat échte probleemgevallen wel tijdelijk mogen blijven. Het is dom om te zeggen, laat die stroom maar in Griekenland, België of Duitsland blijven. Hoe zouden wij het vinden als we door bijvoorbeeld België opeens meer moeten opnemen omdat wij niet meer aan opvang doen?

Rest In Privacy | 15-10-15 | 15:44

"Wij" hebben verdragen ondertekend en hebben ons daarmee verplicht om vluchtelingen te helpen, of we dat nu leuk vinden of niet. Het gaat beslist niet aan om de vluchtelingen de schuld te geven van te weinig vacatures, te weinig woningen etc.. De achteruitgang van de zorg en de uitkeringen is niet het gevolg van de komst van vluchtelingen en gelukszoekers (ik zoek zelf dagelijks mijn geluk en vind dat een goede gewoonte) maar van de rechtse financiële sector die en banken die op kosten van de belastingbetaler en ten koste van de zorg gered werden.
Hoewel we een van de rijkste landen ter wereld zijn is er hier nog altijd een gebrek aan betaalbare woningen en dat is verergerd door de keuzes van rechtse Stef. Ook daaraan hebben de vluchtelingen part nog deel. Ik ben van het type aanpassen of wegwezen en maak me ongerust over de toestroom van vluchtelingen. Maar ik maak me ook ongerust over de mentaliteit van de allinklusievenederlanders die al vuilspuitend het internet bevolken en de gevolgen van hun eigen politieke keuzes bij de vluchtelingen neerleggen.

decrisiskomtvanrecht | 15-10-15 | 13:24

1 tegen allen. Allen tegen 1. Wilders tegen de gevestigde orde en de gevestigde orde tegen Wilders.
Extra uitgaven vluchtelingen zullen bij de begroting worden bijgesteld.
Geen bezuiniging voor,maar de rekening zal na de verkiezing van 2017 wel met terugwerkende kracht aan het volk worden gepresenteerd.
Oooo!!!!NEDERLAND, ik heb alles gedaan om uw Identiteit te behouden. Nooit gedacht dat u een Islamitisch land zal worden.

Rudsel255150727920 | 15-10-15 | 11:01

saidnowomanever | 15-10-15 | 07:54 @

Nog een triest feit is, als zo'n stuk tuig een misdaad pleegt en wordt veroordeeld tot minder dan 18 maanden brommen, mag hij/zij gewoon in de asiel procedure blijven.
Wat moet je in Nederland wel niet voor misdaad gepleegd hebben om méér dan 18 maanden gevangenis straf te krijgen?

caralho | 15-10-15 | 11:00

Die Klaver debatteert op de manier van een eerstejaars op de debating club van een studenten corps:veel lawaai en weinig inhoud.
Io vivat!

Kaiser Wilhelm XV | 15-10-15 | 08:43

Het is te debiel voor woorden. Welke vorm van hulpverlening je ook ontvangt in Nederland als je je misdraagt wordt je het traject uit getrapt en mag je je eigen boontjes doppen. Dit soort gasten komt niet alleen weg met moord en verkrachting ze krijgen nog geld, onderdak, voedsel, zorg en kleding toe!

saidnowomanever | 15-10-15 | 07:54

Wat kunnen we nou doen om te zorgen dat dit wereldvreemde en levensgevaarlijke gekleuter van regering en parlement snel stopt?
Het is vijf voor twaalf.

Kaiser Wilhelm XV | 15-10-15 | 07:23

Ook gisteren was het weer raak in het drogredeneringen-circus dat 2e kamer heet : dit keer was de altijd vrolijke Kees van der Staay van SGP aan de beurt : Hij vergeleek de migratie begin 19e eeuw in de Nederlanden met de huidige tsunami en, merkte hij op: ook toen maakte men zich zorgen om de migratie.
Klinkt aardig en wijsgerig, maar is totale onzin : 1) het ging bij lange na niet om de tegenwoordige aantallen
2) er was geen welvaartsstaat die gratis geld uitdeelde , dus men kwam om een bestaan op te bouwen.
3) het betrof migranten uit cultureel dezelfde gebieden ,Frankrijk etc en geen massale binnenkomst van een zeer vijandige religie.
Juist een christen als van der Staay zou zich hier " zorgen" (de huidige stoplap) om moeten maken.

daytripper | 15-10-15 | 04:19

Mijn god, wat een kinderklasje is onze politiek geworden, ik kan het gewoon niet meer aanzien, het is alleen maar geschreeuw en op de man spelen, over en weer.
Net zo pijnlijk om naar te kijken als die wedstrijd van gisteren.

Sleutelplanktovenaar | 15-10-15 | 03:12

‘Vluchtelingen’ in Duitsland: www.youtube.com/watch?v=MdZ6kNOeaxw
Tegenwoordig wordt massaal een ideologie geimporteerd die haaks staat op de Universele Verklaring van de Rechten van de Mens. Ter illustratie is hieronder aangegeven voor welke artikelen dat bijvoorbeeeld geldt:
Artikel 1 Alle mensen worden vrij en gelijk in waardigheid en rechten geboren. (Niet in de islam.)
Artikel 2 Een ieder heeft aanspraak op alle rechten en vrijheden, in deze Verklaring opgesomd, zonder enig onderscheid van welke aard ook, zoals ras, kleur, geslacht, taal, godsdienst, politieke of andere overtuiging, nationale of maatschappelijke afkomst, eigendom, geboorte of andere status. (Niet in de islam.)
Artikel 3 Een ieder heeft het recht op leven, vrijheid en onschendbaarheid van zijn persoon. (Niet in de islam.)
Artikel 4 Niemand zal in slavernij of horigheid gehouden worden. Slavernij en slavenhandel in iedere vorm zijn verboden. (Niet in de islam.)
Artikel 5 Niemand zal onderworpen worden aan folteringen, noch aan een wrede, onmenselijke of onterende behandeling of bestraffing. (Niet in de islam.)
Artikel 7 Allen zijn gelijk voor de wet en hebben zonder onderscheid aanspraak op gelijke bescherming door de wet. (Niet in de islam.)
Artikel 12 Niemand zal onderworpen worden aan willekeurige inmenging in zijn persoonlijke aangelegenheden, in zijn gezin, zijn tehuis of zijn briefwisseling, noch aan enige aantasting van zijn eer of goede naam. (Niet in de islam.)
Artikel 16 Zonder enige beperking op grond van ras, nationaliteit of godsdienst, hebben mannen en vrouwen van huwbare leeftijd het recht om te huwen en een gezin te stichten. (Niet in de islam.)
Artikel 17 Een ieder heeft recht op eigendom, hetzij alleen, hetzij tezamen met anderen. Niemand mag willekeurig van zijn eigendom worden beroofd. (Niet in de islam.)
Artikel 18 Een ieder heeft recht op vrijheid van gedachte, geweten en godsdienst; dit recht omvat tevens de vrijheid om van godsdienst of overtuiging te veranderen, alsmede de vrijheid hetzij alleen, hetzij met anderen zowel in het openbaar als in zijn particuliere leven zijn godsdienst of overtuiging te belijden door het onderwijzen ervan, door de praktische toepassing, door eredienst en de inachtneming van de geboden en voorschriften. (Niet in de islam.)
Artikel 19 Een ieder heeft recht op vrijheid van mening en meningsuiting. Dit recht omvat de vrijheid om zonder inmenging een mening te koesteren en om door alle middelen en ongeacht grenzen inlichtingen en denkbeelden op te sporen, te ontvangen en door te geven. (Niet in de islam.)
Artikel 21 Een ieder heeft het recht om deel te nemen aan het bestuur van zijn land, rechtstreeks of door middel van vrij gekozen vertegenwoordigers. (Niet in de islam.)
Hebben volksvertegenwoordigers wel het recht om een dergelijk sociaal experiment uit te halen met je cultuur? Dat een of twee generaties verder we zullen zien dat we leven in een cultuur waarin steeds meer de universele rechten van de mens geschonden worden? Omdat er steeds meer een ander recht voor in de plaats komt, het recht namelijk van de ideologie die tegenwoordig massaal geïmporteerd wordt?

Benedict Broere | 15-10-15 | 01:17

Met die Rest van die Haagse Hippies gaan We toch echt naar een Islamitisch Nederland toe . PVV heeft helemaal gelijk dat We dat niet moeten hebben en willen . Uiteraard is de rotzooi binnen gehaald door de Haagse Hippies voor het Plebs en alle ellende en drama,s worden als smoesjes weg gewuifd . Die troep van die Meuk uit t , Haagje wordt GiGa . Stoppen met permanente verblijfs vergunningen en Australische methode hier invoeren . Zo snel mogelijk terug met die Gelukszoekers !

liegende lippen | 15-10-15 | 00:53

geert moet eens met een wat slimmere aanpak komen, ik zie dat het CDA er straks met de winst vandoor gaat als het om de asielproblematiek gaat.

Dutchmen32 | 15-10-15 | 00:29

Topamusement, kunnen de door ons betaalde zenders links-1, -2 en -3 nog iets van leren. Punt van orde zou moeten zijn: uit met die i-phones en i-pads tijdens de door ons betaalde spreektijd en luister eens naar de mening van het halve Nederlandse volk. Dat er niets mee gedaan wordt wisten we al, wel zou het dan nog lijken alsof....

De Driede Goedste | 15-10-15 | 00:04

@i-wonder. Daar heb je gelijk in. Het gebruik van geweld vanuit linkse hoek is niets nieuws. Daar zijn inmiddels vele voorbeelden van.

Pakeha | 14-10-15 | 23:44

Sinds wanneer gaan emo opmerkingen als: "Ja, weet u, kinderen maken loom-armbandjes om te verkopen ten bate van de vluchtelingen", hier de politiek bepalen?
Dit is vragen aan kinderen of ze het zielig vinden dat die lieve lammetjes geslacht worden voor shoarma.
Dan krijg je weer een ander antwoord.
Puur emo gedoe, wat hier het beleid bepaalt, i.p.v. gewoon nuchter nadenken, en op basis van gegevens en getallen en visie een beleid maken.

King of the Oneliner | 14-10-15 | 23:41

Walgelijk mannetje, die Pechtold. Omhooggevallen corpsbal.

sadfkasdhfd | 14-10-15 | 23:18

Corrie-Corky | 14-10-15 | 15:50
Prachtig verwoord .

iopeth | 14-10-15 | 23:18

Ik stel voor dat kleuter Klaver en zijn "gang" groene loom-armbandjes gaan maken en verkopen. Doen ze bij GL tenminste nog iets nuttigs.

Gravin v Kippenbouth | 14-10-15 | 23:05

Dierenpoes is 2,5 keer zo groot geworden in de peilingen. Er is nog hoop!

NoStyleNoPyleNoParty | 14-10-15 | 22:55

@Pakeha | 14-10-15 | 18:11
Zodra een welbespraakte politicus opstaat wordt links echt bang. Dan zegt dat hij een buitengewoon minderwaardig mens is en dat hij de samenleving bedreigt. En dan staat "spontaan" een linksmens op om dat gevaar te neutraliseren.

i-Wonder | 14-10-15 | 22:24

Weer is duidelijk dat het parlement en de tweede kamer een gesloten subcultuur zijn geworden. Ze weten echt niet wat er speelt in de MAATSCHAPPIJ! Dat is nog het ergste. Daar valt gewoon niets meer van te verwachten.Ik heb het grootste deel afgeschreven. En Rutte heeft het over zijn "chefsache" maar is helemaal geen chef. Nog niet eens een voorman.
Waar moet dat heen? Hoe zal dat gaan? Waar komt die rotzooi toch vandaan?

Kaiser Wilhelm XV | 14-10-15 | 22:21

Pralite Monk | 14-10-15 | 17:27
Eh... en Geert speelt niet op de man? Ben jij wel goed snik?

IJsbrekert | 14-10-15 | 22:16

-weggejorist-

Tenebris Luciens | 14-10-15 | 22:12

Geert, wederom prima uitgelegd wat onder de meeste Nederlanders speelt

Iemand enig idee wat er op Dumpert aan de hand is, zo te zien gerichte ingehuurde actie van groenlinks en de PVDA om Geert af te kraken, zoveel negatieve reacties dat valt gewoon op.... hier klopt iets niet

Mich2007 | 14-10-15 | 21:57

En Rutte en de zijnen lachen het volk (voor wie ze in de kamer zitten) vol minachting recht in de bek uit. Misselijkmakende en pijnlijke tv.....

drs. P | 14-10-15 | 21:50

Niemand zou weten wie Pechtold is, had hij er niet zijn persoonlijke missie van gemaakt om Wilders iedere keer zwart te maken. Ze weten allemaal dat het overgrote deel (als het niet de volle 100% is) van de autochtone bevolking volledig achter Wilders staat. Niet alleen een nep parlement, ze zitten ook nog eens onze zeer kostbare tijd te verdoen.

mooi geluld man | 14-10-15 | 21:38

-weggejorist-

Melfs | 14-10-15 | 21:35

Maria.1 | 14-10-15 | 18:25 “Wilders wrijft het ze onder hun neus. En nog willen ze het niet waar hebben. De hamvraag is: wat zit hier achter?” In vrijwel heel de westerse wereld rust er een enorm taboe (WOII, schuldgevoel, cultuurrelativisme, zelfhaat) op het idee dat er iets fundamenteel mis is met de islam, dat de islam geen religie van de vrede is maar verwant is met het nazisme. Mensen als Wilders zeggen juist wèl dat de islam niet deugt en waarschuwt ervoor en verklaart een parlement voor gek dat ze duizenden moslims importeert die uiteraard hun islam meenemen en daarmee eindeloos veel problemen. En puur wetenschappelijk gezien komt het gelijk steeds meer bij Wilders te liggen. Zoals steeds meer onderzoek aantoont dat de islam een mensvijandige ideologie is. Zie bijvoorbeeld de historicus-politicoloog Hamed Abdel-Samad: www.youtube.com/watch?v=qcpfpZh-UbI; de historicus Tom Holland: www.youtube.com/watch?v=I5slk97ss2Q; de psycholoog Nicolai Sennels: www.youtube.com/watch?v=XasKz9axKrc; en zie verder: Bernard Lewis, Robert Spencer, Bill Warner, William Federer, Robert R. Reilly, David Suurland, David Wood, Jonathan Matusitz, Wafa Sultan, Niall Ferguson, Udo Ulfkotte, Roger Scruton, Daniel Johnson, Christian Zeits, Hans-Peter Raddatz, Karl-Albrecht Schachtschneider, Oscar Freysinger, Benjamin Barber, Anne-Marie Waters, Melanie Phillips, Pascal Bruckner, Sam Harris, Hans Jansen, Alain Finkelkraut, Jay Smith, Ayaan Hirsi Ali, Sam Salomon, Geert Wilders, Ibn Warraq, Ali Sina, Daniel Pipes, Sabatina James, Andrew Bostom, Harry Richardson, Michael Ley, Richard Dawkins, Raymond Ibrahim, Irshad Manji, Nonie Darwish, Christopher Caldwell, Michael Stürzenberger, Michael Mannheimer, Steven Coughlin, Howard Bloom, Christopher Hitchens, Oriana Fallaci, Anders Gravers, Daniel Pipes, Nasin Ben Iman, Pat Condell, Elisabeth Sabaditsch-Wolff, Allen West, Necla Kelek, Bat Yeor, Paul Weston, Mark Steyn, Srdja Trifkovic en Sami Aldeeb. Het politiek correcte Dogma gelooft hardnekkig in de mythe van de islam als religie van de vrede, wat te vergelijken is met een hardnekkig geloof in de idee dat de Aarde plat is, en dat terwijl eindeloos veel wetenschappelijk goed onderbouwde informatie iets heel anders suggereert. Prof Hans-Peter Raddatz: www.youtube.com/watch?v=Hq-VQt_FqJE

Benedict Broere | 14-10-15 | 21:22

Pechtold is gewoon een vuile huichelaar. De PVV was in Rutte I niet verantwoordelijk voor het asielbeleid, want de PVV gaf alleen gedoogsteun middels het gedoog akkoord. Daarin stonden inderdaad afspraken over het asielbeleid, maar de verantwoordelijke voor de uitvoering van dat beleid was Gerd Leers van het CDA. Deze persoon is vaak genoeg door de PVV ter verantwoording geroepen omdat die de afspraken uit het gedoogakkoord niet goed nakwam. Daarnaast heeft de PVV destijds helemaal niet ingestemd met steun voor Griekenland. Dat hoefden ze ook niet te doen want die steun maakte geen deel uit van het gedoogakkoord en het regeerakkoord. Het is helaas een algemene misvatting dat de PVV dit steunde omdat ze toen de regering steunden, maar het is niet waar. Google het maar Arrogander. Weet je wie het wel steunde? O.a. Dat fijne D66 van je naast de andere usual suspects van VVD, PVDA, CDA en GL. Denk daar maar over na als binnenkort die 320 miljard gaan afboeken.

Banana008 | 14-10-15 | 21:07

@prakkie | 14-10-15 | 20:45
"Join the dark side! We have euros, wine and hookers! Also, we worship Satan, but that shouldn't be a problem, you're already dead inside."

VerenigingVanDieven | 14-10-15 | 20:49

@Guido | 14-10-15 | 15:26

Pechtold moet maar eens opzoeken hoe vaak zijn eigen clubje uit een coalitie is gestapt. Het kabinet Rutte I hoefde niet op te stappen toen de PVV de gedoogsteun introk. Die beslissing lag toch echt bij de VVD en het CDA die niet als minderheidsregering verder wilde.

Bezorgde_Burger | 14-10-15 | 20:48

Het wordt een herhaling van riedeltjes. Jammer, want daar laat hij juist nu in het heetst van de strijd veel liggen.
Lafayette | 14-10-15 | 15:25
Meer dan dit kan hij ook niet doen, niemand die daar zit zal geert wilders/de pvv ook maar een klein beetje gelijk geven, dan graven ze dus echt hun eigen graf, dus zolang er niet naar hem geluisterd word (medestanders vind) kan hij niks anders doen dan constant aanhalen waar hij voor staat.
Hij kan wel 1 keer heel mooi uitleggen waarom de grenzen per direct dicht moeten maar dat word toch nooit gedaan want hij word niet gesteund, of hij nu gelijk heeft of niet, ze gaan hun vingers gewoon niet branden.
Er heerst gewoon een 2 strijd daar en dat is dus tussen de PVV en de rest, en de rest blijft koppig volhouden en dit zullen ze ook blijven doen.
Wat een gezichtsverlies lijd je dan als je na jaren van bashen en haat naar de pvv ineens iets zou gaan steunen, dat kan gewoon niet.

AmericanDad | 14-10-15 | 20:47

@Outsider-Inside | 14-10-15 | 15:34 :
"Het nepparlement doet z'n naam weer volop eer aan vandaag. Het is niet alleen nep, het is nog veel erger, het is een nepparlement vrijwel geheel bevolkt door EU-vazallen die rechtstreeks tegen de belangen van hun eigen electoraat in gaan. Wat bezielt die lui?"
Oh dat weten we toch: ze voeren de opdracht van de EU uit. Fuck het volk en vaar je eigen koers. De verkiezingen zijn nog ver weg en je wordt toch niet herkozen. Dus braaf doen wat brussel je opdraagt.
Wat dat dan is, weet niemand, maar er IS een verborgen agenda. De tijd zal het ons wel leren, maar dat het een onfrisse agenda is, staat wel vast.

prakkie | 14-10-15 | 20:45

Tis allemaal kudt ...

BarneyBoner | 14-10-15 | 20:44

Er is geen enkel lange termijn beleid. Het is uitsluitend op emotie gebaseerd ad-hoc beleid. Wat gaan we doen met de tienduizenden die nog gaan komen? Ook in tenten, kantoren, kazernes, prefab huizen etc onderbrengen? Wat doen we dan met de tienduizenden daarna? En die daarna?
Het is werkelijk totale waanzin.

Pakeha | 14-10-15 | 20:42

@kicktherabbit | 14-10-15 | 20:24
"Dus ja, niet verifieerbaar. Iedere gek kan roepen wat hij wil en misschien hoor je jouw verhaaltje binnenkort wel in de Tweede Kamer."

Zegt het blote feit dat mensen, veelal uit angst voor gevolgen voor hun levenssfeer, anoniem reageren niet alles over de staat van onze "vrije democratie"? Hang maar eens een poster van de PVV voor Uw raam, dan komt U snel tot verhelderende inzichten.

Bezorgde_Burger | 14-10-15 | 20:40

Geert had nóg sterker gestaan als hij had gezegd dat wat de PVV wil, conform de Dublinverordening is: die stelt dat asielzoekers asiel moeten aanvragen in het eerste Europese land waar ze binnenkomen. Dat houdt dus de facto in dat er alleen asielzoekers per trein/bus/voet binnenkomen als er oorlog uitbreekt of er zich een ramp voltrekt in FRA/DUI/BEL.

nl.wikipedia.org/wiki/Dublinverordeni...

iB€€R | 14-10-15 | 20:39

@Lewis | 14-10-15 | 15:39

"Ik ken veel mensen in mijn omgeving die de zorgen over de asielzoekersstroom in meer of mindere mate met me delen, maar die *nooit* zullen overwegen hun stem op Wilders uit te brengen."

Deze mensen hebben hun prioriteiten dan niet op orde bij het uitbrengen van hun stem. Maar dat komt wel, als zij tenminste nog op tijd uit hun lethargie en verkeerd begrepen fatsoen ontwaken! Ze kunnen in ieder geval niet roepen dat ze het niet geweten hebben als het echt fout gaat!

Bezorgde_Burger | 14-10-15 | 20:25

MarcS | 14-10-15 | 16:10
Je kunt ook eerst zelf even op de website van de PVV kijken? Je kunt invullen wat je wil en er wordt geen verificatiemail ter controle gestuurd. Dus ja, niet verifieerbaar. Iedere gek kan roepen wat hij wil en misschien hoor je jouw verhaaltje binnenkort wel in de Tweede Kamer.
www.pvv.nl/index.php/meldpunt-overlast...

kicktherabbit | 14-10-15 | 20:24

@Lewis | 14-10-15 | 15:21

In het debat merkte Slob (bah) dat in het PVV verkiezingsprogramma van de PVV ruimte was voor 1000 p/j (politieke) vluchtelingen. Met enig "understatement" kun je stellen dat die aan het eind van het jaar, voor de komende 50 jaar ruim binnen gehaald zijn en daarom nu dus nul.

Vluchtelingen/ontheemden kunnen het beste opgevangen worden in een cultuur die dicht bij hun eigen levensvisie en waarden staat. Moslims kunnen kiezen uit 56 islamitisch georiënteerde landen waaronder superrijke oliestaten. Alleen daarom al, rust er geen enkele morele verplichting op de Nederlandse burger om in opvang te voorzien. Gezien de problematiek die moslims (globaal) veroorzaken in andere culturen mag en kan een regering geen onverantwoorde risico's nemen in deze.

Bezorgde_Burger | 14-10-15 | 20:07

Oei, wat was Jesse Klaver wakker! Nieuwe koffieboontjes bij GroenLinks?

HetKlefbekje | 14-10-15 | 20:07

-weggejorist-

lau10ra | 14-10-15 | 19:53

Mmm jammer dat Wilders niet scherp was. Als iemand zegt "Maar die extreem rechtse hakenkruiskladders, dat zijn toch ook net zulke mensen/incidenten?".

Ja, echter - van die groep importeren we er niet NOG meer, elke dag, en van die "incidentmakers" wel. En deze (vaak tokkieacties) komen voort uit het feit dat er spanningen ontstaan.

Oorzaak, gevolg.

Waarbij ik zeer zeker geweld echt afkeur, maar de dialoog mag niet ondersneeuwen door stro-pop en rode haringen.

harry21 | 14-10-15 | 19:47

Lewis | 14-10-15 | 19:38
"Ik constateer dat er behoorlijk wat mensen zijn die hun buik vol hebben van de huidige toestroom."
Het zal toch een keer echt echt echt vol zitten. Is het nu niet dan volgende week wel. En dan? Dat kun je niet meer uitstellen tot de volgende regeringsperiode.

kloopindeslootjijook | 14-10-15 | 19:42

Geert valt een beetje in herhaling met pogingen tot oneliners en frame-pogingen en mensen in vakjes stoppen. Heb toch liever dat ie het gewoon in kaart brengt. Waar de Nederlandse/Westerse opvattingen gaan wringen met zichzelf. Kannie best.

kloopindeslootjijook | 14-10-15 | 19:39

@ Lupuslupus | 14-10-15 | 16:33
We hebben het hier over de asielzoekers- en immigratiekwestie. Wat dat betreft kon ik me goed vinden in de standpunten van Fortuyn. Wat ik bedoelde te zeggen, was dat een man als Fortuyn een breder spectrum van het elecoraat aansprak. Ik ken nu best veel mensen die aangeven Wilders dermate slechte te verdragen dat ze nooit op hem zullen stemmen, terwijl dat sentiment er ten opzichte van Fortuyn ook wel was, maar veel minder sterk. Als je dán bedenkt dat de PVV nu in de peilingen op 35 zetels staat, concludeer ik dat een man als Fortuyn er zeker 50 binnen zou hebben kunnen halen, in de context waarin we anno 2015 zitten. That's all.
Wat mijn kennissen- en vriendenkring betreft: die ken jij (sorry, mag ik jij zeggen?) toch niet? Ik constateer dat er behoorlijk wat mensen zijn die hun buik vol hebben van de huidige toestroom. Dat zijn geen praatjes voor de vaak, dat zijn conrete, oprechte zorgen.

Lewis | 14-10-15 | 19:38

Ik heb gekeken tot Samson in beeld kwam. Ik werd misselijk.

De waard zijn gast | 14-10-15 | 19:34

@Willianus Wortelus | 14-10-15 | 15:06
"De vrouw (22) is zaterdagochtend aangevallen door een verwarde asielzoeker (33) bij haar woning aan de Tilburgsebaan in het buitengebied."
.
Waar hij vandaan komt wordt hij niet getypeerd als een verwarde man maar als een praktiserend moslim.

De waard zijn gast | 14-10-15 | 19:33

@priwax | 14-10-15 | 14:56
Viel me ook op. Wat vangt zo'n blonde muts die alleen maar verveeld door haar geblondeerde haar strijkt en berichtjes tikt?

De waard zijn gast | 14-10-15 | 19:31

-weggejorist-

lau10ra | 14-10-15 | 19:12

Wat is die Pechthold een ongelovelijk domme flapdrol, komt hij in een discussie echt niet verder dan tu quoque drogrederingen?

rode peper | 14-10-15 | 19:11

Wat een zemelaar die demagoog Bruma met z'n nietszeggende geleuter als een verongelijkt oud zeikwijf over helemaals niks.

Het gaat weer over de toon van het debat.
Het gaat over wat iemand ooit gedaan heeft in 1972 (en dan maar een selectief gedeelte eruit gelicht).
Het gaat over welles nietes.
Het gaat over woordspelletjes.

Lekker belangrijk allemaal.

Het gaat niet over wat er aan de hand is. Het gaat niet over feiten die er toe doen. Het gaat niet over dweilen met de kraan open. Het gaat niet over de oververtegenwoordiging van niet-westerse immigranten in alle foute rijtjes (criminaliteit, bijstand, etc.)

Er is nul geleerd van de mislukte integratie. En ze gaan maar door. Wat een sukkels.

Loeki Knol | 14-10-15 | 19:10

Ik vraag me af wat Klaver bedoelde met "keihard aanpakken".

... ...

Laat eigenlijk maar zitten.

nikolaos | 14-10-15 | 19:09

-weggejorist-

lau10ra | 14-10-15 | 19:07

@Eurotokkie | 14-10-15 | 16:34
Zonder deze daders hadden andere poppetjes waarschijnlijk dezelfde wanstaltige en verraderlijke vertoning getoond. Het gaat uiteindelijk in dit land wel om deze poppetjes, en zij doen er alles aan om dit volk en land kapot te maken. Dit parlement of de EU is natuurlijk maar een theater, anders was de situatie wel uniek voor Nederland. Maar zonder deze verraders gebeurd er niks. Dat ik wens dat ze niet geboren waren, is een mild oordeel!

nuff said | 14-10-15 | 19:05

Wilders heeft gelijk.

drammerd | 14-10-15 | 19:05

Lol "De Crisis en herstelwet" was vooral gericht om procedures te versnellen tbv de infrastructuur. Buma lult uit z'n nek de focus lag helemaal niet op AZC's

"Crisiswet voor onbepaalde tijd verlengd

DEN HAAG - De crisis- en herstelwet, waardoor bijvoorbeeld wegen sneller kunnen worden aangelegd, blijft ook na 2014 van kracht.

De aanvankelijk tijdelijke wet krijgt namelijk een permanent karakter, zo heeft de ministerraad vrijdag besloten. Op voorstel van minister Melanie Schultz van Haegen (Infrastructuur) wordt de wet voor onbepaalde tijd verlengd.

De wet, die dateert van maart 2010, zorgt voor kortere voorbereidende procedures, zodat wegen en andere projecten sneller kunnen worden gerealiseerd. Administratieve en bezwaarprocedures worden verkort. In de barre economische tijden moet hierdoor bijvoorbeeld de bouwsector een impuls krijgen. Ook bevat de wet bepalingen voor innovatie en duurzaamheid. Hierdoor hoopt het kabinet de economische structuur van Nederland te versterken.

Door de wet wordt het ook makkelijker om leegstaande kantoren te benutten voor andere functies. De crisis- en herstelwet zal uiteindelijk opgaan in de Omgevingswet en de Algemene Wet Bestuursrecht. Het kabinet kiest ervoor de wet nu alvast een permanent karakter te geven met het oog op de continuïteit voor initiatiefnemers, bedrijfsleven en bestuursorganen.

Minister Maxime Verhagen (Economische Zaken) zei in de verkiezingscampagne vorig jaar juni dat het CDA ernaar streefde om de wet ook na 2014 van kracht te laten zijn. ''We moeten niet alleen uit een economische crisis komen, maar ook uit een bureaucratische'', analyseerde hij toen."

Darkwater | 14-10-15 | 19:05

Vandaag een klant gehad die "volgens hem"een echte SP'er is. Maar alles zo'n beetje afkeurt wat er in ons land gebeurt. Zijn hele leven altijd gekozen voor die ploeg en nu afhaakt bij de SP. Volgens hem kan het zo langer niet meer, en niet geheel onterecht lijkt me. Politiek kan eindeloos doorgaan met het negeren van het probleem, maar als ze een beetje van deze wereld zijn, dan merken ze misschien toch wel op, dat er iets meer speelt als normaal. Ga zo lekker door, want een echte SP'er word vanzelf een PVV-er.

Mr_Pikibelly | 14-10-15 | 19:03

Kleine kinderen, met z'n allen tegen Wilders, om de hete brij heen kakken. Meer is het niet.

ElChombo | 14-10-15 | 18:59

Motie aanbieden asielzoekers over alle EU-lidstaten:
aangenomen

bij gelegenheid | 14-10-15 | 18:56

Motie aanbieden taalcursus status houders: verworpen

bij gelegenheid | 14-10-15 | 18:54

Stemmingen. Nu! (ff bril opzetten)

bij gelegenheid | 14-10-15 | 18:50

-weggejorist-

lau10ra | 14-10-15 | 18:48

lau10ra | 14-10-15 | 18:43
Lissabon'07. Dat is.

bij gelegenheid | 14-10-15 | 18:48

Maria.1 | 14-10-15 | 18:30
Lullo van de VVD vandaag: 'wij zijn geen voorstander van deze uitnodiging(en)' Om zich daarna te herpakken dat een ieder die asiel wilt aanvragen in NL-ongeacht het Dublin akkoord I,II, III, alhier rechten heeft zch te vervoegen bij het COA'
(naar waarheid opgetekend) (morgen de transcriptie leest*)

bij gelegenheid | 14-10-15 | 18:45

@Maria.1 Binnenkort ook bij u in de wijk ,we willen geld NU!!

Maco3key | 14-10-15 | 18:43

-weggejorist-

lau10ra | 14-10-15 | 18:43

En ja hoor.
Éénvandaag gaat verder op de Propagandatour.

Wij geenstijlers zouden op basis van emoties gaan stemmen tegen of voor het associatieverdrag met Oekraine.

Ik denk dat die gast met name de bijdragen van Feynman eens moet gaan lezen.

Maar ja, dat is te veel moeite.

Het vuil wordt nu al gespoten naar ons, reaguurders en de site Geenstijl en dan moet de campagne nog beginnen.

ProAsfalt | 14-10-15 | 18:42

Verplichte kost? Hell no.

van heinde en verre | 14-10-15 | 18:38

Motie van *club 125*/ meer meer meer asieleisers:
aangenomen.

bij gelegenheid | 14-10-15 | 18:30

@Maco3key | 14-10-15 | 18:28
Dan moeten ze bij Frau Merkel zijn; die heeft ze uitgenodigd.

Maria.1 | 14-10-15 | 18:30

@Eurotokkie | 14-10-15 | 18:23
Je hebt de strekking van mijn post niet begrepen, vriend. Die miljarden zijn duidelijk verspild. Frontex is geen grens.

VerenigingVanDieven | 14-10-15 | 18:29

ProAsfalt | 14-10-15 | 18:21 @

Was te verwachten, voorlopig zal dat nog wel een poosje doorgaan politiek-correct Nederland kennende.
Beter zou zijn om Wilders uit te nodigen en dan proberen de poten onder zijn stoel af te zagen, zij zijn met velen,dus moet het zeker lukken.

caralho | 14-10-15 | 18:29

Ha, stemmingen over een twintigtal minuten.
Motie Wilders om geen enkele asielzoeker meer in Nederland toe te laten: verworpen.

bij gelegenheid | 14-10-15 | 18:29

Van A tot Z teruggekeken. Wat een vreselijke vertoning.
Het dedain in blijvend, schrijnend en onuitroeibaar.
.
Tamelijk onbegrijpelijk dat zo'n Roemer niet met gestrekt been invliegt bij de PvdA vanwege start oorlog.

de Voorzittert | 14-10-15 | 18:26

@Benedict Broere | 14-10-15 | 18:01
Wilders wrijft het ze onder hun neus. En nog willen ze het niet waar hebben. De hamvraag is: wat zit hier achter?

Maria.1 | 14-10-15 | 18:25

deraderendraaien | 14-10-15 | 18:18
In hoeverre allerlei jig-saw stukkies in elkander passen; me dunkt dat er een grotere macht aanwezig is die hen, de wegmetons politici, sturen opdat zij handelen volgens eerder bepaalde instructies. U weet toch.

bij gelegenheid | 14-10-15 | 18:25

@Eurotokkie | 14-10-15 | 18:14
Dat staat er "en gaan schieten"
Maar nogmaals, ik val in herhaling, Wilders moet dat ook keer op keer doen, er staat niet waarop en waarmee.

Tal van voorbeelden:
Je kunt in de lucht schieten ter waarschuwing.
Je kunt vlak voor de voeten schieten.
Je kunt met rubberen kogels schieten. Ook met traangas.

Overigens herinnert zich u de beelden bij Calais nog? De invasie van asielzoekers? Gelet op de agressie van hen was het leger ook wel op zijn plaats geweest.

ProAsfalt | 14-10-15 | 18:24

VerenigingVanDieven | 14-10-15 | 18:15
Landen die de buitengrens van Europa bewaken krijgen miljarden Euro's vriend.

Eurotokkie | 14-10-15 | 18:23

Wat een belachelijke poppenkast.

amder | 14-10-15 | 18:23

En jawel hoor op NPO 1, éénvandaag, wordt gesteld dat Klaver en Pechtold het wel gelukt is om Wilders een hak te zetten.

De Linkse Pro-EUSSR groene kmehr Propaganda machine.

ProAsfalt | 14-10-15 | 18:21

-weggejorist-

lau10ra | 14-10-15 | 18:21

@Pakeha | 14-10-15 | 18:11
Wilders doet het prima!

Maria.1 | 14-10-15 | 18:21

Men scheidt in Ter Apel waar de asielzoekers als eerste worden geregistreerd het kaf niet van het koren.
.
Afgelopen zaterdag zijn in Vlissingen voor 72 uur een kleine 200 asielzoekers ondergebracht (zijn inmiddels weer doorgesluisd). Op de twitterpagina van de gemeente Vlissingen werd om een Albanese tolk gevraagd. Sinds wanneer is er oorlog in Albanië? Dit zijn dus wel degelijke gelukzoekers die hier komen om de ruif leeg te vreten. Waarom worden die lui tijdens registratie in Ter Apel er niet direct uitgepikt en over de grens gezet. Ik begin er moedeloos van te worden.
.
Men weet niet meer waar men mee bezig is. Het kabinet al helemaal niet, het is toch belachelijk dat je niet kan vragen waar de grens ligt aan het maximum aantal asielzoekers. Ze zijn ergens aan begonnen, maar weten niet hoe er mee om te gaan. Ik ben geen conspiracy denker, maar ga nu toch echt geloven dat het een vooropgezet plan vanuit Brussel is. Om alles in Europa naar de kloten te jagen.
.
Het is dat ik de mogelijkheid niet heb om uit dit achterlijke land te verdwijnen, anders was ik al lang vertrokken.

winged | 14-10-15 | 18:19

Wilders heeft natuurlijk groot gelijk. En de rest weet het.

De Geus | 14-10-15 | 18:19

Frankasd | 14-10-15 | 18:15 @

Het klassieke linkse of/en politiek-correcte gebral.

caralho | 14-10-15 | 18:19

Pakeha | 14-10-15 | 18:11
Greet heeft zich vandaag kranig geweerd jegens allen die het EU immigratie plan voorstaan tbv de islamisering van dit werelddeel. Dat zouden er meer kunnen/moeten doen. Enkel al om wille van islam ...

bij gelegenheid | 14-10-15 | 18:18

@bij gelegenheid | 14-10-15 | 17:51
Een paar weken geleden tijdens de dag van de democratie mocht de goegemeente hem in z'n glazen paleis nog horen beweren dat hij voor democratie en inspraak van de burger is,en zelf het initiatief had genomen voor de huidige referendumwet... maar dat was toen niet met de blikken van het Binnenhof,Brussel en het COA op zich gericht.

deraderendraaien | 14-10-15 | 18:18

-weggejorist-

lau10ra | 14-10-15 | 18:18

telelezer | 14-10-15 | 18:07

Nou ja, vader? Verwekker is 'n beter woord.

caralho | 14-10-15 | 18:17

@ijskogel | 14-10-15 | 17:58
• Wilders en Klaver, hebben gezamenlijke roots.
Moeder van Wilders = Indisch - moeder van Klaver = Indisch.

h65485665 | 14-10-15 | 18:16

Het begint echt belachelijk te worden, die retoriek van Greet. Plucheklever nummer 1 zit in een nepparlement waar hij miljoenen mensen vertegenwoordigt met in recente peilingen max 35 zetels. De oplettende kijkbuiskijker weet dat er 150 zetels zijn in dat 'nep'parlement waardoor die ook weet dat een overgrote meerderheid van 115 zetels niet op Wilders stemt en ook waarschijnlijk nooit op hem zal stemmen.
Wilders isoleert zich ook steeds meer waardoor hij gegarandeerd niet aan een regering zal deelnemen. Dat was eens maar nooit weer. Dus daarmee weet je als PVV stemmer dat je met een stem op de PVV een stem geeft aan gebrulboei zonder enige directe invloed.Ik zeg vervroegd pensioen in een veilige have en meteen de persoonbescherming besteden aan nuttiger zaken, zoals adequate opvang waar mensen een kans krijgen.

Frankasd | 14-10-15 | 18:15

@Eurotokkie | 14-10-15 | 18:10
Laat het maar aan de EU over om geld door het putje te spoelen ipv echt een afschrikwekkende grens op te tuigen. Frontex, laat me niet lachen man. Overigens is er maar 77 miljoen daadwerkelijk aan muur uitgegeven, als ik jouw link moet geloven.

VerenigingVanDieven | 14-10-15 | 18:15

ProAsfalt | 14-10-15 | 18:11

Staat toch duidelijk "en gaan schieten ".

Eurotokkie | 14-10-15 | 18:14

Als ik Pechtold had toegesproken had ik één letter aan het woord nul veranderd.

miss error | 14-10-15 | 18:14

@Eurotokkie | 14-10-15 | 18:06
Ik staat niet hoe ik denk over asielzoekers.

Neen, dat maakt u ervan.

Noch dat er staat dat het leger op de vluchtelingen schiet. Nope, dat staat er niet. Ook niet waarmee geschoten wordt.

En dat is precies waar de gutmensch goed in is: alles opzettelijk verkeerd interpreteren en vooral verkeerd de ether in slingeren.

ProAsfalt | 14-10-15 | 18:11

Het wachten is op een politicus van het kaliber Farage. Welbespraakt, intelligent, assertief, kennis van zaken en hij blijft altijd zeer beschaafd. Daar kan Wilders iets van leren. Zodra een soortgelijke politicus zich in NL aandient zal deze zeer veel mensen voor zich winnen.

Pakeha | 14-10-15 | 18:11

Zo, de anticampagne tegen Wilders is duidelijk.

Ze betichten de enige man van Nederland, die zijn leven waagt, van het niet komen met oplossingen.
Terwijl hij de oplossing onder hun neus duwt.

Je moet er toch eigenlijk om lachen. Wilders kan zich goed voorbereiden en ik kan alleen maar hopen dat heeeeeel veel mensen dit laffe politieke spelletje doorzien.

Elvi | 14-10-15 | 18:10

@ (Z)eurotokkie | 14-10-15 | 18:06
wanneer wordt u wakker..?

telelezer | 14-10-15 | 18:08

Eurotokkie | 14-10-15 | 18:03
Indien wederzijds begrip voor de mens naast u-hij die het land mede heeft helpen opbouwen; dan ja.

bij gelegenheid | 14-10-15 | 18:08

Eurotokkie | 14-10-15 | 18:06
hou=hoe

Eurotokkie | 14-10-15 | 18:07

ProAsfalt | 14-10-15 | 18:03
Best wel eng hou jij denkt over vluchtelingen.

Eurotokkie | 14-10-15 | 18:06

@Eurotokkie | 14-10-15 | 17:59
Onzin, er is nauwelijks in geïnvesteerd.

Indien nodig moet gewoon het leger erop zetten en gaan schieten.

ProAsfalt | 14-10-15 | 18:03

@Eurotokkie | 14-10-15 | 17:59
Lieg niet, waren er maar miljarden in geïnvesteerd. Dan hadden we nu een 12 meter hoog hek om Europa, 1000 Ampère erop, mitrailleurnesten, mijnenvelden, douane, kustwacht etc. Nu zullen we dat zelf moeten doen (per land dus). En dat gaat gebeuren, zie Hongarije, we kunnen namelijk niet veel anders meer.

VerenigingVanDieven | 14-10-15 | 18:02

@Uw Verzekeringsadvis | 14-10-15 | 15:28

Jaja, geen weerwoord... "eigen volk eerst" schan-da-lig... Stel je voor dat je eerste belang je eigen volk is. Stel je voor dat je prioriteiten hebt.

Eigen kinderen eerst is daarentegen geen probleem, want kinderen, zielig. Maar eigen volk?

Op miniatuurbasis in je eigen gezin is "eigen volk eerst" nalaten schandalig en moet je uit de ouderlijke macht onzet worden, vandaar de vertruttende regeltjes van links met het eeuwige dit-en-dat-mag-niet-en-verbieden-want-slecht-voor-de-kinderen... Maar iets naar het groter geheel trekken en kijken naar de kinderen van je eigen staat, van je eigen land, van je eigen samenleving... hohoho dat mag zomaar niet! Dan ben je een rascist, een nazi....

Nee... Daar zou ik ook geen weerwoord op hebben hoor, op jesse klaver. Stukje onbetekenend onbenul.

peterdh | 14-10-15 | 18:01

Volgens mij is het debat dermate gepolariseerd en emotioneel dat het denkvermogen van mensen meteen halveert als zij woorden horen als ‘Wilders’ en ‘Pechtold’. Opvallend is ook dat het zozeer een debat van doven is. Wilders waarschuwt ervoor dat heel Nederland wordt als Malmö en Marseille. Maar Pechtold ziet puur en alleen zielige mensen die welwillend moeten worden toegelaten. Wilders waarschuwt voor de islam, die bijvoorbeeld nooit nergens op geen enkele vorm de universele mensenrechten heeft onderschreven, noch de moderne rechtsstaat, noch de moderne openheid voor wetenschap. Maar Pechtold wenst dat strak te negeren, althans hij lijkt erin mee te gaan dat de islam per politiek correct absoluut en onweerspreekbaar Dogma een religie van de vrede is, die wij gerust met miljoenen moslims tegelijk in Europa kunnen importeren. Het is jammer dat in Nederland het islamdebat zich zo toespitst op de langs elkaar heen pratende Pechtold & Wilders. Elders in de wereld zijn er modern denkende ex-moslims die waarschuwen voor de islam en die verbaasd kijken naar de blindtolerante islamgoedpraterij van de Pechtold-goedmensen. En deze ex-moslims schrijven kritische boeken over de islam en worden praktisch altijd met de dood bedreigd door die islam. Zoals ook Wilders al 10 jaar met de dood bedreigd door die ‘religie van de vrede’. En ook Salmon Rushdie en nog vele anderen. Aldus moet de moderne open samenleving zien te overleven in het welwillend importeren van een verklaard vijand van de moderne open samenleving, door de goedpraters van die vijand van de moderne open samenleving, die tegelijk ook demoniseerders zijn van de verdedigers van die moderne open samenleving.

Benedict Broere | 14-10-15 | 18:01

Buma: ontheemden aller landen- komt ons werelddeel binnen. De Gutmensch bij uitstek ziet tzt wel hoe deze *vluchtelingen* weer terugkeren indien de situatie zich daar toe leent ...

bij gelegenheid | 14-10-15 | 17:59

VerenigingVanDieven | 14-10-15 | 17:57
Eurotokkie | 14-10-15 | 17:53
De binnengrenzen van Europa gaan niet meer dicht, er is al extra bewaking bij de buitengrenzen van Europa en toch komt de stroom vluchtelingen erdoor.
Er zijn miljarden geïnvesteerd in deze buitengrenzen en dit is het resultaat.

Eurotokkie | 14-10-15 | 17:59

Beste Klaver, ten tijde van de grootouders van Wilders zal Indonesië, waar zij woonden, echt wel deel geweest zijn van het Koninkrijk der Nederlanden. Dus waar heb je het dan over?

ijskogel | 14-10-15 | 17:58

Ik hoor Wilders' geschreeuw en contra oplossingsgerichtheid zelfs zonder gekeken te hebben. Zet die man uit!

Slinksmensch | 14-10-15 | 17:57

@Eurotokkie | 14-10-15 | 17:23
Natuurlijk is dat niet de schuld van de asielzoekers, maar van het beleid. Niemand beweert hier anders. Maar dat doet niets af aan het feit dat we VOL zijn. Grenzen dicht dus, voordat het laatste restje sociale cohesie door het afvoerputje gaat.

VerenigingVanDieven | 14-10-15 | 17:57

Geert Wilders kan niet rekenen en gedraagt zich over het algemeen als een malloot.

De rest van de Tweede Kamer wil alleen maar asielzoeker gerelateerde problemen aanpakken als het om graffiti tegen asielzoekers gaat, voor de rest moet alles in de doofpot en NIETS doen tegen de massale immigratie. Wilders spoort niet maar hij is de ENIGE die ook maar een klein beetje meeleven toont met mensen die niet asielzoekers zijn.

Er is niemand in de tweede kamer die ik mijn stem kan geven.

amder | 14-10-15 | 17:56

Eurotokkie | 14-10-15 | 17:53
is=zijn

Eurotokkie | 14-10-15 | 17:56

Wilders somt wat teksten op uit emails die hij ontving. Als politicus zou ik het schaamrood op de kaken hebben als ik zou moeten aanhoren wat de burgers wordt aangedaan. Zo niet onze politici. Klaver spant de kroon met z'n kinderen die loombandjes maken. Weet Klaver niet dat die kinderen voorgelogen worden door het Jeugdjournaal en dat die kinderen nog in de waan zijn dat de overheid het beste met ons voor heeft?! Schaamt hij zich niet dat diezelfde lieve kinderen straks een hele nare toekomst tegemoet gaan; mede door zijn toedoen. Wilders heeft gelijk.

Maria.1 | 14-10-15 | 17:53

Bontes heeft trouwens wel een goede motie dat Frau Merkel de mond eens moet worden gesnoerd.

ProAsfalt | 14-10-15 | 17:53

ProAsfalt | 14-10-15 | 17:45
De binnengrenzen van Europa gaan niet meer dicht, er is al extra bewaking bij de buitengrenzen van Europa en toch komt de stroom vluchtelingen erdoor.
Er is miljarden geïnvesteerd in deze buitengrenzen en dit is het resultaat.

Eurotokkie | 14-10-15 | 17:53

telelezer & deraderendraaien
"Mogelijk kunnen enkele moties nog wat wijzigingen aanbrengen", hield de burgemeester de burgers als fopspeen voor.
Democratie volgens de regenteske wegmetons* luyden

bij gelegenheid | 14-10-15 | 17:51

@ MarcS | 14-10-15 | 16:51
Ik heb idd geen enkele pragmatische oplossing uit die malle blaaskaak gehoord, ik zal het even herhalen GEEN EEN OPLOSSING. Ik schreeuw even net zo als die Grote Blonde leider, die eenmansfractie, die dictator in spee. Hij kan namelijk allemaal schreeuwen, hij heeft geen oplossingen die ook WERKEN. Bovendien heeft hij de kans gehad en heeft hem niet genomen. Overigens is hij mede verantwoordelijk of het afbraakbeleid van dit land, als je even goed zou uitzoeken waar deze eenmansfractie allemaal stilletjes mee ingestemd heeft de afgelopen jaren. Het zoeken laat ik aan u over. Maar goed, deze man zal nooit maar dan ook nooit MP worden, het is een nare xenofobe schreeuwlelijk waar toch niemand mee samen wil werken.

dutchdj | 14-10-15 | 17:50

@Eurotokkie | 14-10-15 | 17:39
.
Een filmpje uit Houten waarop ik een groep rustige gedisciplineerde mensen bussen in zie gaan, die worden uitgezwaaid door de plaatselijke bevolking.....
.
Jouw rol hierin was?

Fatwabuster | 14-10-15 | 17:49

@Lewis Lewinsky | 14-10-15 | 16:09
Ja het is jammer dat dit aspect (VS) niet aan de orde is gekomen. Dat is heel vreemd omdat - zoals u terecht opmerkt - men hier de VS als "lichtend voorbeeld" ziet.
Maar nu komt dat blijkbaar niet zo goed uit..... Meehelpen *oorlog* voeren in andere landen lukt altijd wel.

Lupuslupus | 14-10-15 | 17:48

Democratie in Den Haag: ""Vanavond zal in een extra gemeenteraadsvergadering over de te plaatsen asielzoekers niet worden gestemd. Het gaat hier om een wat "technische kwestie", die nogal haast heeft"". Dit zei burgemeester Jozias van Aartsen in een radio-interview.
M.a.w: de gemeenteraad moet zijn bek dicht houden want we doen toch gewoon wat Brussel wil: "meer meer meer".

www.dichtbij.nl/den-haag/regionaal-nie...

telelezer | 14-10-15 | 17:47

@Eurotokkie | 14-10-15 | 17:42
Het is geen droom maar dat wordt werkelijkheid.

Ook al zou je geen hek bouwen maar door te zeggen en te handelen dat de grenzen dicht zijn heb je de volledige bevoegdheid om de grenzen daar waar nodig te controleren. Ieder voertuig indien nodig. Ieder persoon indien nodig.

De vroegere douaniers wisten feilloos door hun vingerspitsengevoel wie zij wel en wie ze niet moesten hebben.

Toen gingen er geen gestolen auto's over de grens of busjes vol met gestolen goederen inclusief inbrekersgereedschap hetgeen vandaag de dag schering en inslag is.

ProAsfalt | 14-10-15 | 17:45

En wat lult die Roemer nou, amnesia of zo? De PVV was tégen de Libie missie (maart 2011) "PVV gedoogt de militaire operatie niet."

ben kokhals | 14-10-15 | 17:43

@MarcS | 14-10-15 | 16:54
Sociaal gereageerd! Ja, Gutmenschen lijken in hun groepsisolement anders steeds meer te radicaliseren. Je ziet dat aan de verbeten koppen van, bijvoorbeeld, Pechtoide bewindslieden, die steeds harder voorwaarts vluchten op een vernietigende eenrichtingsweg.

Gevaarlijke mensen.

Jan Passant mk2 | 14-10-15 | 17:43

zijn al die "syrische" "hoogopgeleide" "vluchtelingen" niet bij voorbaat scheefwoner straks?

verbanden | 14-10-15 | 17:43

Illegaliteit wordt sedert kort bij wet niet bestraft, én is koren op de molen voor een generaal pardon.

bij gelegenheid | 14-10-15 | 17:43

@ProAsfalt | 14-10-15 | 17:29
Al die partijen zetten mensen tegen elkaar op zolang ze meningen formuleren. Er zou gewoon één partij moeten zijn, zodat we allemaal hetzelfde denken ... o wacht ...

Watching the Wheels | 14-10-15 | 17:42

ProAsfalt | 14-10-15 | 17:36
Jij ziet een grens als een hoge muur om Nederland heen,
droom lekker verder.

Eurotokkie | 14-10-15 | 17:42

Eurotokkie | 14-10-15 | 15:57
Een soort van Wilders-Pechtold verstandhouding?
Forget it!

Ommezwaai | 14-10-15 | 17:42

Wilders heeft natuurlijk groot gelijk. De anderen weten dat ook.

De Geus | 14-10-15 | 17:42

Boeiend, samson die spreekt namens de PVV'ers.

ProAsfalt | 14-10-15 | 17:39

Gezellig in Duitsland gisterenavond joh ... een niet zo stille tocht van migranten met bivakmutsen en stokken en staven die het bekende Allahu Akbar liedje zingen.

www.infowars.com/video-masked-migrants...

mysteryposter | 14-10-15 | 17:39

Snotneus, onderdeel van de club van 125, pretendeert nu dat de PVV miljoenen, kiesgerechtigde mensen opzet tegen de gutmensch?

bij gelegenheid | 14-10-15 | 17:38

Man, man, man.

Heel bewust telkens Wilders verkeerd citeren.

3 keer raden wat in Nieuwsuur wordt uitgezonden.

ProAsfalt | 14-10-15 | 17:38

@Eurotokkie | 14-10-15 | 17:29 "Hahahaha de oplossing grenzen dicht, lol."
.
Je kan ook de grenzen open laten en meteen verzorgingsstaat afschaffen. Dat helpt ook. Dan moet jij nu al met de pet rond, maar dat zal je lot ook zijn als het zo doorgaat.

ben kokhals | 14-10-15 | 17:36

Sarcasme binnenkort ook strafbaar stellen, Jesse, net zoals racisme?
Kunnen GL nog steeds mensen racist noemen en mag niemand wat terug zeggen wat sarcastisch is.
Wat een drol van een ventje is het toch.

Pralite Monk | 14-10-15 | 17:36

@Eurotokkie | 14-10-15 | 17:34
één bron?
Waarom botsen de asielzoekers tegen de hekken aan van Hongarije en komen ze via Kroatië verder Europa in?

Kortom: een hek om NL en het probleem is opgelost.
Snel, simpel en vooral doeltreffend maar de meerderheid van het parlement is tegen.

ProAsfalt | 14-10-15 | 17:36

Iedereen weet hoe ik over poppenkast en het wegsmijten van je stem denk. Dank Kereltje P en kind-met-handen-in-de-zakken-K.
*stem naar Greet toewerpt*

hallevvezool | 14-10-15 | 17:36

Peggolmee weggolmee en nu vooruit ... Democratie. Gaaf he dat referendum, dat wordt nog wat!

Watching the Wheels | 14-10-15 | 17:35

@Eurotokkie | 14-10-15 | 17:27
.
Klinkt erg ongeloofwaardig, in je eerste antwoord had je dat ook kunnen zeggen ipv te refereren aan 25 jaar geleden.... maar goed, je hebt weer even kunnen 'shinen' .... ik ben voor nu weer even klaar met je gereutel.

Fatwabuster | 14-10-15 | 17:35

Moslims zijn best wel cool

Gerezeh | 14-10-15 | 17:34

Gutmensch is net zo naar om te horen als racist, aaldus jesse.

Pralite Monk | 14-10-15 | 17:34

Vooral door de NPO'ers. De Gutmenschen.

Maar ja, het went.

ProAsfalt | 14-10-15 | 17:34

ProAsfalt | 14-10-15 | 17:31
Als je maar 1 bron hebt dan is je kijk op dit probleem eenzijdig.
Verdiep je eerst even hoe een grens werkt, en kom dan terug.

Eurotokkie | 14-10-15 | 17:34

Welk link gutmensch zit er steeds aan de doorgifte van de stream te kloten, wanneer Wilders aan het woord is?

Wobbelplatte | 14-10-15 | 17:33

@Eurotokkie | 14-10-15 | 17:23
Feeding the troll:
We moeten dus als Nederland op voorhand rekening houden met alle (mogelijke / toekomstige) ellende in de hele wereld en alvast 100000 extra huizen bouwen, extra banen genereren (alsof de politiek daar ook maar 1% invloed op heeft) en meer politie trainen. Just in case er weer een groep gelukseisers het op Nederland heeft gemunt.

DKP | 14-10-15 | 17:32

Wilders heeft, zoals meestal, gewoon gelijk.... :-)

abbiedabbie | 14-10-15 | 17:32

Buma heeft geen gelijk. Dat is het 'm juist.

Wilders houdt prima stand.

ProAsfalt | 14-10-15 | 17:31


@pennestront | 14-10-15 | 17:00 "Slechts 1 politicus... realiseert zich (gelukkig hardop) dat we op een demografische, culturele, religieuze ramp afstevenen.
.
Inderdaad. Dat is de kloof of het democratisch tekort. Als een overgrote meerderheid in de kamer wil dat de burgers een ongelimiteerde invasie op hun dak krijgen, maar een meerderheid van de burgers wil dat niet, dan is er iets grondig mis.

ben kokhals | 14-10-15 | 17:31

@Eurotokkie | 14-10-15 | 17:29
De oplossing van de andere parlementsleden werkt aantoonbaar niet.

De grenzen dicht wel. Kijk maar naar Hongarije. Bouw een hek en geen hond komt het land in.

ProAsfalt | 14-10-15 | 17:31

Pechtold alleen maar Ad Hominem

Heinzz | 14-10-15 | 17:30

De enige reden dat de regering niet valt is dat men doodsbang is voor een mega-overwinning van Wilders, nou .. die overwinning wordt over 1.5 jaar nog veel groter dan ze nu vrezen, want dat zijn we anderhalf jaar gelul en ellende en tienduizenden asielzoekers verder; praktijkervaring voor de Nederlandse stemmers.
Knijp hem maar Pechtold, lach maar om die brieven, lach maar om dat domme volk waar jij je zo ver boven verheven voelt, je wordt van de kaart geveegd met je partijtje.

Pralite Monk | 14-10-15 | 17:30

D'66 zet groepen tegen elkaar op.

De werkenden niet de noodgedwongen niet werkenden.

ProAsfalt | 14-10-15 | 17:29

ProAsfalt | 14-10-15 | 17:27
Hahahaha de oplossing grenzen dicht, lol.

Eurotokkie | 14-10-15 | 17:29

Als wilders heel scherp is dan kaatst hij meteen direct het verdrag met Oekraine terug inzake het niet lezen van de wetten.

Bam! Dan keert Peggold met de staart tussen de benen terug.

ProAsfalt | 14-10-15 | 17:29

Wat valt er nou te vragen als de oplossing grenzen dicht is terwijl de Kamer de grenzen wagenwijd open wil hebben.

ProAsfalt | 14-10-15 | 17:27

man wat een gelul van die pechtold, altijd op de man spelen, met zijn mond vol woorden als 'beschaafd', 'keurig' en 'netjes'.

Pralite Monk | 14-10-15 | 17:27

Fatwabuster | 14-10-15 | 17:08
Nee hoor, ik woon nu tijdelijk in Houten daar was een noodopvang.
Hier ben ik ook even geweest, zelfs een haring gegeten met een asielzoeker.

Eurotokkie | 14-10-15 | 17:27

Er komen pas 40 jaar lang volcontinue mensen binnen.

GameOverBro | 14-10-15 | 17:26

Peggold. Whoehahahahahahahahahahahahahahahahahahaha

De pot verwijt de ketel.

De pot die zegt dat wilders de wet niet leest terwijl Peggold zelf de wet niet eens leest. Neen, gewoon blind tekenen die achterlijke gast.

ProAsfalt | 14-10-15 | 17:26

Buma kan ook zeggen: Grenzen dicht maar dat zegt Buma niet dus Buma wil de grenzen wagenwijd open hebben.

ProAsfalt | 14-10-15 | 17:25

OMG, en het kan en wordt nóg erger.
Heel Mali komt er aan, met dank aan Mutti!
www.welt.de/politik/ausland/article147...
Kunnen we aub per direct de grenzen van ons land sluiten??

Pralite Monk | 14-10-15 | 17:24

Staan ze op repeat of zo?

MarcS | 14-10-15 | 17:23

VerenigingVanDieven | 14-10-15 | 17:18
Geen huizen genoeg, geen banen genoeg, geen politie genoeg.
Dit is niet de schuld van deze asielzoekers maar het beleid
uit Den Haag.
Natuurlijk proberen mensen deze asielzoekers overal de schuld van te geven, lekker goedkoop scoren.

Eurotokkie | 14-10-15 | 17:23

Alsof Peggold wel naar de wet kijkt.

Zou Buma wel naar de wet hebben gekeken?

Doelende op het associatieverdrag met Oekraïne.

ProAsfalt | 14-10-15 | 17:22

Buma wil het niet begrijpen hé?

Van enig logisch nadenken kun je de Kamerleden niet op betrappen namelijk Oorzaak gevolg.
Grenzen dicht is geen asielzoekers dus hoef je ook niets te bouwen, etc.
Zo simpel is het.

Het is niet voor niets dat meer dan de helft van de kamerleden die ondanks hoog opgeleid zijn zakken voor de rekentoets. En die rekentoets stelt geen reet voor. Dat zegt genoeg.

ProAsfalt | 14-10-15 | 17:21

Wat is dit voor shit? Iedere keer als de PVV aan het woord is krijgt de stream storing. Dit kan geen toeval zijn.

Abject | 14-10-15 | 17:19

@Eurotokkie | 14-10-15 | 15:42
Nee, dit kan Nederland niet aan. Geen huizen genoeg, geen banen genoeg, geen politie genoeg. Oftewel sorry, we zitten VOL. Grenzen dicht!

VerenigingVanDieven | 14-10-15 | 17:18

Die snotneus van Klaver gaat vervelend worden tegen mijnheer Wilders. Dat wil ik niet, hij moet gewoon terug in de box en spelen met zijn knuffel die hij van tante Femke Halsema heeft gekregen.

gratias | 14-10-15 | 17:17

Weer een onterechte sneer van Samson (of wie dan ook) richting Wilders dat hij alleen moties van wantrouwen indient zonder met oplossingen te komen.

Man, man, man. Gij kunt de rest van het parlement niet betrappen dat zij goed luisteren.

Want wilders heeft dé oplossing namelijk grenzen dicht.
Snel, simpel en heel doeltreffend.
Wat is nou een betere oplossing dan deze? Niets me dunkt.

ProAsfalt | 14-10-15 | 17:16

De mening is de hoer van de omstandigheden.

HesselWorst | 14-10-15 | 17:16

@Martinspire | 14-10-15 | 16:13 "Het blijft jammer dat Geert niet een dergelijke presentatie houdt, gevolgd door een wetsvoorstel of iets dergelijks."
.
Op zich met u eens, maar zo u weet wordt geen enkel PVV-voorstel in deze door de eurovertegenwoordigers gesteund of aangenomen. Dus dat leidt tot weinig of niets. Dan is het beter om die lui de oren te wassen, hoewel Bosma dat ook uitstekend zou kunnen doen.
Overigens lijkt het dat de politie de opdracht heeft gekregen van Rutte II om asielcritici te volgen, te ontmoedigen of de kop in te drukken. Zie ook dit weer: "De Nijmeegse politie was door collega’s uit Zeist verzocht langs te gaan [bij een poco-twitteraar] omdat deze dachten dat het om een anti-asielactie zou gaan." Deze gestapo-tic had aan bod mogen komen in het Haagse praathuis.

ben kokhals | 14-10-15 | 17:16

Zeurotokkie | 14-10-15 | 17:03 Ja , dit is het voor vandaag. Maar even wat anders , als je zelf in losse flodders , aanname's ,flauwe opmerkingen en niet relevant gepruttel grossiert dan kun dit soort reactie's verwachten. Niet alleen van mij , maar ook van meerdere reaguurders. Het is zoals het is.

ja,diedus! | 14-10-15 | 17:12

Sp iedereen is eersterangs burger.
Tuurlijk joh.
Bouw het land maar vol, zitten we allemaal op de eerste rij, zeker?

Pralite Monk | 14-10-15 | 17:08

@Eurotokkie | 14-10-15 | 16:58
.
Een ervaring van jouw van 25 jaar geleden is voor jou een referentiekader van de hedendaagse problematiek en daarmee probeer je anderen de maat te nemen..... alleen het dedain al, mijnheer Tokkie is een keertje in een verleden in een AZC geweest .... poeh poeh.
.
Kerel hou eens op... ik kom dagelijks onder de mensen heb niet zoals jou iedere dag de tijd tot diep in de nacht op GS te reaguren.... kom uit je hangmat, trek de wereld in en je zult zien dat een verfrissende kijk op de huidige wereld jouw ogen openen en daarbij ook jouw mening.

Fatwabuster | 14-10-15 | 17:08

Komt niet vaak voor dat Roemer zo scherp is op bewoordingen (jegens Zijlstra) volgens mij.

Bam!!

ProAsfalt | 14-10-15 | 17:07

Wat is mij het meest bijgebleven uit die hele discussie van vandaag?
Het schijnt zo te zijn dat 'vluchtelingen' met een tijdelijke status als ze 5 jaar in NL zijn automatisch een permanente status krijgen.
Zie hier de oproep aan advocaten om zaken te traineren, uit te stellen en frustreren totdat die termijn voorbij is.

MarcS | 14-10-15 | 17:07

Jesse Klaver zegt het goed: "Die honderden zo niet duizenden Nederlanders, die op schoolpleinen Loom(?) bandjes aan het maken zijn, of in Oranje die BBQ organiseren met AZC-ers. Zij maken er het beste van"

Jazeker meneer Klaver, zo zijn godverdomme Nederlanders, die kunnen van bijna elk denkbare situatie het beste maken. Maar dat betekend niet dat u maar gewoon de situatie willens en wetens moet verslechteren.

Stop direct de import van asielzoekers, dan maken de echte Nederlanders er het beste van, wat zeg ik; Dan maken ze er het aller beste land van.

Lochos | 14-10-15 | 17:05

Motie Klaver: ik stem tegen.

ProAsfalt | 14-10-15 | 17:04

@pennestront | 14-10-15 | 17:00
Je hebt gelijk, maar ik lees dit nu al maanden hier op GS. Er gebeurt echter niets; we gaan als makke schapen naar de slachtbank.

Wobbelplatte | 14-10-15 | 17:04

@Eurotokkie | 14-10-15 | 16:48
Mijn vrouw heeft in die jaren (begin 90) schoongemaakt in Nijmegen, ook toen waren het al geen asiel zoekers maar economische vluchtelingen. Stront tegen de muren, niets werd schoongemaakt, alles verknald.

De joego's dat waren echt vluchtelingen, maar die zie je dan ook merendeel lekker mee draaien in de economie. Raar, die hebben immers ook dingen gezien die je niemand gunt. Dingen meegemaakt die je nooit te boven zou kunnen komen.

MarcS | 14-10-15 | 17:03

ja,diedus! | 14-10-15 | 16:58
Zo is dit je dagelijkse inbreng, een losse flodder.

Eurotokkie | 14-10-15 | 17:03

Is een etalagedebat. De heren en dames vluchtelingenfans doen gewoon waar ze zelf zin in hebben. De mening van het NL volk, nee daar gaat men aan voorbij. Want slecht veur de c.v. en de eigen portemonnee. Laat die kudtburger maar lekker verrotten in zijn asylzoekerswijk.
Slechts 1 politicus erkent de kiezer. Hij realiseert zich (gelukkig hardop) dat we op een demografische, culturele, religieuze ramp afstevenen.
Het dedain waarmee de kiezer wordt geconfronteerd is stuitend.
En zal de oorzaak zijn van grote maatschappelijke onrust.
Een regering is verantwoordelijk voor veiligheid, en heeft als zodanig middels de Grondwet een alleenrecht gekregen op het gebruik van gewelds- en machtsmiddelen.
Dit recht is zij bezig te verspelen, met alle nare gevolgen vandien.

pennestront | 14-10-15 | 17:00

Zeurotokkie | 14-10-15 | 15:08 Huh , gisteren was toch al de LUL v/d WEEK topic ? Je doet erg je best om de lul van de dag topic voor jezelf te maken , iedere dag weer . Op de meest onmogelijke tijden , dat dan weer wel.

ja,diedus! | 14-10-15 | 16:58

@Lafayette 16:48
Farage wordt in de UK net zo behandeld als Wilders hier. Totaal genegeerd door beroepspolitici. Cultureel-Marxisme vernietig je niet met eloquentie. Het is namelijk een ideologie. Een geloof. Een roeping.

Het vernietigen van de natiestaat Nederland, het vernietigen van de soevereiniteit van Nederlandse mensen, het vernietigen van de democratie en het vernietigen ven de relatieve homogeniteit en samenhang van de Nederlandse bevolking is het enige doel van Rutte, Pechtold, Klaver, Samsom, Slob, Buma. Zij geloven echt dat het vernietigen van Nederland tot betere mensen leidt.

tipo | 14-10-15 | 16:58

Hear Hear, geef die man een sigaar. Het hele parlement zit daar uitsluitend om haar superieure moraliteit tentoon te spreiden. Gutmenschen. Landverraders.

chosenignorance | 14-10-15 | 16:58

Fatwabuster | 14-10-15 | 16:53
Ja u bent bang geconfronteerd te worden met de waarheid, dan maar veilig achter u toetsenbord blijven zitten.
Kom eens iets meer onder de mensen dit helpt echt.

Eurotokkie | 14-10-15 | 16:58

Asscher: "Bij slecht gedrag grijp je in."
Maar ik lees niks over ingrijpen; wel hoor ik veel over slecht gedrag. Voeg nu eens krachtig de daad bij het woord!

Wobbelplatte | 14-10-15 | 16:57

@DKP | 14-10-15 | 16:41
Ja inderdaad. Sommigen hebben zelfs al spijt dat ze hier zijn gekomen zonder vrouw. WC's schoonmaken is immers geen mannenwerk. Mannenwerk schijnt te zijn de hele dag geil achter de vrouwen aan lopen te sissen, te schelden etc.

MarcS | 14-10-15 | 16:56

@Eurotokkie | 14-10-15 | 16:05
Omdat ik bang ben dat jij anders vereenzaamt. Ondanks dat jij rare standpunten in neemt, gun ik jou alle geluk in de wereld.

MarcS | 14-10-15 | 16:54

Hear hear!!
Wat Geert zegt dus.
En de rest maar lachen. Wat een stelletje omhooggevallen eliten zeg.

HetPhantom | 14-10-15 | 16:53

@Eurotokkie | 14-10-15 | 16:48
.
De tijd is niet stilgestaan sinds de jaren 90 (ex Joegoslaven is een hele andere categorie dan waar we nu mee worden geconfronteerd).... maar goed, je lult wel een hoop maar doet dus niks voor jouw getraumatiseerde vrienden.... duidelijk.... zoals MarcS al constateert, u reaguurt van uit de hangmat en trolt alleen maar een beetje, wist ik al maar heb nu wederom de bevestiging

Fatwabuster | 14-10-15 | 16:53

@dutchdj | 14-10-15 | 16:32
Pragmatische oplossing ho maar?
Dus iedereen terug brengen naar 1e veilige land lost niets op?
Economische vluchtelingen retour afzender is geen oplossing?
Frontex alle bootjes richting EU op laten brengen en mensen VEILIG weer op het zuid strand zetten geen oplossing?

Mag ik vragen welk probleem u een oplossing voor zoekt?

MarcS | 14-10-15 | 16:51

In Nederland wonen ook mensen met trauma's en het worden het er steeds meer. Is dat wel OK?
Men kan niet een Tempel maken van de hele Wereld met aan schip slechts 1 kapitein.
Dat is op dit moment totaal onhaalbaar.
Vooral als het gaat om godsdienst.
Noem mij maar alles wat een ziel kan begeren, maar ik zeg dat is onmogelijk.

ET007 | 14-10-15 | 16:49

... bedankt Pritt plakstaaf! Heb de eerste 7 sprekers (live) gemist. Kan ik straks toch nog een stukkie terugkijken.

Zaniksmurf | 14-10-15 | 16:49

Dat verhaal over de Nederlandse taal leren is eigenlijk te treurig voor woorden. Deze mensen hebben duidelijk nog nooit een voet in een Rotterdamse of Amsterdamse school gezet, waar inmiddels 4e generatie migranten-kinderen nog steeds abominabel slecht Nederlands spreken. Werkelijk waar: kinderen uit groep 4 die zinnen produceren als: "ik heb die pop gekijkt'.

Lapin | 14-10-15 | 16:48

beste (c)ZWITSUL | 14-10-15 | 15:30,
Ik hou van politici (voor zover je van ze kan houden) die duidelijke taal spreken.
Maar veel van Wilders' woorden voegen helemaal niets toe aan de inhoud, en ik denk dat hierdoor er juist een grote groep kiezers van weerhouden wordt om op hem te stemmen. Als Wilders koele en degelijkere taal zou spreken dan was hij onverslaanbaar. Misschien/wellicht doet hij dit met opzet, maar ik had die koppen in de Kamer willen zien als er een strakke en spijkerharde analyse Fortuyn of Farage stijl had plaats gevonden. De boosheid van Wilders wordt een riedeltje en dat went. En dan neemt de impact af.
Maar goed, het is wat het is. De tegenstanders van Wilders hebben het dus weer over de toon (die Wilders dus zelf uitlokt) en niet over wat hij stelt (en dat komt goed uit want daar willen ze liever niet aan).

Lafayette | 14-10-15 | 16:48

Fatwabuster | 14-10-15 | 16:43
Heb ik al begin jaren 90 gedaan ver voor jou tijd.
Ik zou je adviseren om ook eens een AZC te bezoeken,
kun je met eigen ogen alles zien, dat het echt
om mensen gaat en niet om monsters.

Eurotokkie | 14-10-15 | 16:48

@Fatwabuster | 14-10-15 | 16:43
Niet doen, daarvoor moet hij uit de hangmat.
JE zou toch nog steeds maar geloven dat al die vluchtelingen vluchtelingen zijn omdat politici dat zo zeggen.

Je zou toch maar een confronteert worden met al die getraumatiseerde Nederlanders die moeten aanhoren dat de asiel zoekers blijkbaar niet alleen huis en bed krijgen! maar daarnaast ook nog de volledige uitkering. Of begreep ik verkeerd waarom D66 zo tegen het korten van wonen en eten op de uitkering was?

MarcS | 14-10-15 | 16:48

DKP | 14-10-15 | 16:41
Corvee rooster instellen, zelf de boel onderhouden en controle door COA. Kunnen ze alvast inburgeren en leren wat chloor is en een bezem en schrobber.

kneuterzak | 14-10-15 | 16:47

@Frank1387 | 14-10-15 | 16:13
Zo zie je maar weer van wie je het zou moeten hebben.

MarcS | 14-10-15 | 16:44

Wilders benoemt de alledaagse werkelijkheid. Klaver wil daar geen conclusies uit trekken. Samsom wil het beeld van de werkelijkheid kantelen. Rutte zag de werkelijkheid niet aankomen.

Mooi. En nu? Gaan we al uit de EU? Grenscontrole terug? Verzorgingsstaat afschaffen? Mediapark ombouwen tot asielzoekersopvang na afschaffing staatsomroep? Ontwikkelingshulp inzetten tegen analfabetisme en schooluitval in Ter Apel? Ont-islamisering van mohamedanen via therapie?

Nee. We gaan elkaar vliegen afvangen. De hele dag.

tipo | 14-10-15 | 16:43

@Eurotokkie | 14-10-15 | 16:38
.
Ik concludeer uit jouw tegel dat jij al even een bezoekje heb gebracht aan het AZC in jouw dorp.... doe eens een uitgebreid verslag wat je bent tegengekomen en wat jouw inspanningen daar zijn geweest om het lijden van deze mensen te verlichten....
.
*wacht rustig af*

Fatwabuster | 14-10-15 | 16:43

80% mag blijven. Allemaal Syrische vluchteling. Knettergek.

Heinzz | 14-10-15 | 16:43

Je moet ze gelijk het Nederlands leren spreken, dan komt alles goed volgens naïvelingen Peggold en Asscher. Man, man, man, wat een droefenis.

Wobbelplatte | 14-10-15 | 16:41

Het heeft niets met de zgn vluchtelingen te maken. Speciaal de AFA olv Klaver en Pechtold aka de veilingmeester die Nederland weggaf aan de EUSSR. Waarschijnlijk krijgen we de tegenprestatie van het politburo in Brussel nog te zien. Deze lieden hebben alleen oog voor het onderuit halen van Wilders. Als Wilders naar het spreekgestoelte loopt, komt schaduw Pechtold achter hem aan. Nog steeds geen nieuwe muziek daar. Ik walg van Pechtold en zal nooit neer op die partij stemmen. D66 is verworden tot een elitair socialistisch cluje.

Rest In Privacy | 14-10-15 | 16:41

@Pralite Monk | 14-10-15 | 15:23
"De douches en toiletten zijn vies".
Zitten natuurlijk te wachten op de Nederlandse werkster. Zelf hebben ze het natuurlijk te druk met bidden, kopvodden wisselen en protesteren.

DKP | 14-10-15 | 16:41

Terugkijk-tv net gekeken. Ik vond het beschamend.
Vond ze beschamend. Allemaal.

nemoj me jebat | 14-10-15 | 16:40

Taal leren. Zijn we al jaren mee bezig, Pechtold. 3e, 4e generatie spreekt nog steeds geen NL, zie Ali B.

Heinzz | 14-10-15 | 16:40

@Eurotokkie | 14-10-15 | 16:02
Je bedoeld van alle partijen die niet PVV heten. Verdomd, jij hebt voor eens ook gelijk.

MarcS | 14-10-15 | 16:39

Fatwabuster | 14-10-15 | 16:33
Ja stel je voor je wordt geconfronteerd met getraumatiseerde
kinderen, vrouwen en mannen.
Dit wil je echt niet hebben, dan maar op veilige afstand schreeuwen minder minder minder.

Eurotokkie | 14-10-15 | 16:38

@First Contact | 14-10-15 | 16:10
Spijker kop, jammer alleen dat Geert niet de debat kracht heeft van bijvoorbeeld Farage, die had dit zo kunnen zeggen.

MarcS | 14-10-15 | 16:36

nuff said | 14-10-15 | 16:30
Als dit jou standpunt is.
"Wat een zielige en verraderlijke vertoning! Hadden de voorouders van Pechtold, Samson, Klaver, Roemer maar een ticket op de Titanic gekocht!"

Eurotokkie | 14-10-15 | 16:34

Enig minpuntje van Wilders tijdens het debat was weer dat hij geen tegengas geeft als andere politici het woord 'vluchtelingen' in hun mond nemen. Hij zou gelijk moeten zeggen dat het geen vluchtelingen zijn, maar economische migranten. Van mij part zet hij iedere keer de definitie van 'vluchteling' volledig uiteen. De gehele politiek blijft de discussie saboteren en het volk beïnvloeden met het woord 'vluchteling' en juist daar zou hij agressief tegenin moeten gaan.

XaleX_2 | 14-10-15 | 16:33

@Lewis | 14-10-15 | 15:39
Sorry hr. Lewis, maar Fortuyn heeft nooit geregeerd dus ook u kunt onmogelijk weten hoe dat gelopen zou zijn. En die 50 zetels is dus ook een slag in de lucht. Alles wat Fortuyn betreft wordt nu toegespitst op wat hij zei over vreemdelingen/islam maar hij had nog veel meer punten en die waren m.i. ronduit desastreus voor ons land.
.
Ook Fortuyn zou "water bij de wijn" hebben moeten doen want zijn partij zou nooit alleen geregeerd hebben.
.
Van de doden niets dan goeds (heet het gezegde) maar dat is natuurlijk in de praktijk niet zo. Het is al te gemakkelijk om een overledene steeds maar op het schild te hijsen en hem als "verlosser" te blijven zien.
.
Tegenover Wilders vind ik die houding zeer bedroevend. Mensen in uw omgeving die zogenaamd zorgen over de asielzoekersstroom hebben ja sorry, die geloof ik dus *niet*. Het zijn gewoon "praatjes voor de vaak" die ik hier op GS ook met grote regelmaat voorbij zie komen.
.
Zelf heb ik behoorlijk wat moeite met bepaalde standpunten van de PVV en het woord "moeite" is een understatement want ik sta er lijnrecht tegenover.
.
Het *allerbelangrijkste* - voor mij en de toekomst van mijn kinderen - is de tsunami aan islam en die moet stoppen! De enige partij die daarop hamert is de PVV. Dáárom stem ik al vele jaren op de PVV want het merendeel van hun programma steun ik dus niet. Maar ik heb *geen* andere keus.
Na zo ongeveer mijn hele leven op de SGP gestemd te hebben (van huis uit dus) voelt het voor mij nog steeds goed en eigenlijk elke dag beter dat ik die partij destijds heb verlaten. Zij doen *niets* tegen de islamisering van Nederland maar heulen gewoon mee.
.
Ik vermoed dat dit onder Van der Vlies wel anders gelopen zou zijn. Van der Staaij is een zeer slechte opvolger.

Lupuslupus | 14-10-15 | 16:33

@Eurotokkie | 14-10-15 | 16:22
.
Dat doet Rutte al.... wat is je punt?

Fatwabuster | 14-10-15 | 16:33

Über tokkie heeft weer een podium. All hail for the Geert! Your Great Leader! Wat een mafklapper. Pragmatische oplossing ho maar.

dutchdj | 14-10-15 | 16:32

@Outsider-Inside | 14-10-15 | 15:43
PRECIES! Geert moet dezelfde onbewezen onzin gaan roepen als de rest. DAN komen we er wel.

MarcS | 14-10-15 | 16:32

@Lewis | 14-10-15 | 15:58
Een levenslange lidmaatschap bij die club, waarbij de contributie jaarlijks wordt verhoogt.

MarcS | 14-10-15 | 16:31

@Eurotokkie | 14-10-15 | 15:42
top 5, rijkste landen klopt helemaal als je zoals jij appels met peren wilt vergelijken. Maar voor de discussie ga ik even met u mee in die gedachte. Wij zijn zo'n 'rijk' land omdat wij zuinig zijn en relatief zuinig leven (althans als de linksen niet alles weggeven). Door de influx (voor u instroom) van nieuwe medelanders die alleen maar geld kosten zullen wij snel dalen in dat lijstje van u. En dan? U realiseert zich dat uw uitkering dan ook omlaag moet? Of god betert u misschien wel te werk (kuch) gesteld gaat worden.

MarcS | 14-10-15 | 16:30

@Eurotokkie | 14-10-15 | 15:50
Nou, beter hadden hun voorouders gewoon misgeschoten of geen seks gehad. Daar heb je een punt.
Maar je ziekt wel structureel, nooit een echt standpunt. Alleen maar trollen.

nuff said | 14-10-15 | 16:30

Dus je haalt als land mensen binnen die analfabeet zijn, islamitisch, gewelddadig naar iedereen die ze in de weg loopt of die ze van origine haten door hun intolerante geloof. Deze mensen geven aan dat ze ons haten, dat niet goed genoeg is, dat ze ons willen vermoorden en ze vallen vrouwen hinderlijk lastig en dan nog krijgen ze het voor elkaar om te gaan zwarte Pieten in de tweede kamer. Een ordinair welles-nietes van politieke correctheid wie er roomser is dan de Paus.
De regering weet niet wat ze met de huidige instroom aanmoet en terwijl ze nog aan het bekvechten zijn wie wat en waar staat de kraan nog wagenwijd open en dreigt Nederland onder te lopen. Het lijkt wel dat het voorstel om de grenzen te sluiten juist niet wordt uitgevoerd omdat Wilders het voorstelt. Alleen maar om die man zijn zin niet te geven. Het interesseert ze geen zak dat miljoenen Nederlanders achter het plan staan. Het is gewoon een persoonlijke vete met als resultaat NUL.

Dirk III | 14-10-15 | 16:29

Zie net op Teletekst dat er in Belgie 6 (zes) zielige vluchtelingetjes in de database van de inlichtingendienst stonden (of met justitie in aanraking geweest of een extremisten-moskee bezocht, dus kennelijk waren ze al eens binnen) en dus weten we nog steeds niets over degenen die niet in die database staan. De Nederlandse dienst belazert de kluit door alleen te spreken over de "structurele" instroom. Tsja, als alle Lieverdjes niet-structureel binnenstromen dan stromen ze nog steeds binnen, met weinig goeds in de zin.

EnNouJijWeer | 14-10-15 | 16:29

Vluchtelingenproblematiek kost nu eenmaal geld.
Dan maar de kosten naar grensbewaking. Levert werk op en een hoger besteedbaar inkomen voor betrokkene.
Hekwerken hoeven niet perse aaneengesloten over Nederland.
Het wordt tijd dat ook Nederland eens gaat onderhandelen met de EU, ipv kapitaaldonor te spelen.
Wilders heeft gewoon gelijk. Het is overigens ook geen rocket science om dat in te kunnen zien.
Maar de Regering boycot Wilders en komt met de opmerking: kom dan met oplossingen.
Dit kabinet leidt ons in een oorlog. Nu proberen ze iedere aanleiding in de schoenen van Wilders te schuiven.
Ik vind dat de Regering een Referendum moet houden en de Bevolking moet raadplegen.
Met kletsen kom je niet uit de problemen. De Bevolking pikt het niet meer en zal bij iedere verslechtering harder gaan schreeuwen. De Regering moet luisteren en dat geldt voor heel het Westen van Europa.
Alleen zo voorkom je oorlog.
Als mensen iets haten is als er iets opgedwongen wordt wat iemand anders graag wilt. Dat zorgt voor verdeeldheid.
Maar als er oorlog uitbreekt, hoop ik dat de schuldigen bloeden zullen.
Het probleem is nu nog te controleren en te reguleren.
Maar hoe verder het Klokje tikt, neemt de druk onder gelijke omstandigheden alleen maar toe.
Dat knalt gewoon = 1+1

ET007 | 14-10-15 | 16:28

@verbanden | 14-10-15 | 16:24
Ik ken inmiddels heel veel mensen die 100% one issue anti-islam zillen gaan stemmen. Al zit tie straks met 50 zetels 4 jaar lang te kwartetten.

de Voorzittert | 14-10-15 | 16:27

kunnen er geen vluchtelingen worden opgenomen op de overzeese eilanden?
In de carieb hebben ze geen last van de kou.

hovawart | 14-10-15 | 16:27

Greet moet wel weer even met Bosma gaan brainstormen. Kereltje een nul noemen scoort niet echt. Feitelijk klopt het maar je kan die Eurofielen toch wel slimmer aanpakken. Ook dient tie zich slimmer te draaien uit die 16k asieleisers gedoogconstructie van vroeger. Hup Greet.

de Voorzittert | 14-10-15 | 16:25

Elke keer dat ik die Pechthold zie weet ik het zeker, ik zal nooit en te nimmer op D66 stemmen.
Dank daarvoor, Alexander.

Maya de Blij | 14-10-15 | 16:25

kijk vanavond wel even. zo lang geert wilders de enige is die wat tegen multikul 1.0 en 2.0 wil doen heeft ie mijn stem. verder ben ik doof en blind zoals zijn tegenstanders ook zijn.

verbanden | 14-10-15 | 16:24

duizenden, tienduizenden zwerven door europa zonder bekend te zijn, zonder vingerafdrukken/foto's
'ja we hebben een achterstand'
- s11.postimg.org/nm7yg9e7n/gamerz.jpg

(c)ZWITSUL | 14-10-15 | 16:23

Fatwabuster | 14-10-15 | 16:20
Het zou Geert sieren om eens een AZC te bezoeken.

Eurotokkie | 14-10-15 | 16:22

Ik had dit debat graag gezien met Bosma op de plek van Wilders. Bosma is veel scherper en had klavertje gefileerd zonder 1 keer zijn stem te verheffen.

******* | 14-10-15 | 16:21

Dat was een flink staaltje debatteren dat Geert liet zien. Hij is in topvorm. mijn stem heeft hij met dit optreden verdient. Heerlijk hoe de rest op hun plassert wordt gestampt!

Sardonicus | 14-10-15 | 16:21

Het zou Geert sieren en daarbij enorm veel goodwill kweken bij nog meer burgers van ons land..... dat hij aangeeft dat vervolgde minderheden van onder andere christelijke origine uit de brandhaard Midden Oosten hier veilig kunnen worden opgevangen... deze mensen en dat heeft het verleden bewezen, integreren moeiteloos in onze samenleving.

Fatwabuster | 14-10-15 | 16:20

Beneden ieder peil zo'n debat. Wie schiet daar nu iets mee op? Het is leuke training voor de voorzitter. Maar je verwacht toch concretere voorstellen.

Simon_GS | 14-10-15 | 16:19

Wat zou het schelen als Van Miltenburg vervangen zou worden door iemand met iets meer natuurlijk overwicht, ze zit aan het eind bijna weer te huilen, dat schiet toch niet op. Dat schelden door buitenlanders is feitelijk al jaren waar en de schade aan de Nederlandse economie moet je ook niet onderschatten, kijk maar naar Opsporing verzocht en denk even alle allochtone boeven weg, dan kun je het programma opheffen. Die problemen zijn er en hadden ze eerst moeten oplossen, net als de hoge werkloosheid. Teveel vluchtelingen toevoegen is niet verstandig, hoe goedbedoeld het ook is, die rek is er op dit moment niet. Eerst bestaande problemen oplossen, anders gaat het ten koste van andere groepen die ook hoognodig een stap vooruit moeten kunnen maken om de maatschappij fit te houden.

Watching the Wheels | 14-10-15 | 16:18

Wanneer komt er is een telefoon of ipad verbod in de kamer. Die voorzitter zeikt wel over "vervelende woorden" (politiek correctheid 3.2) maar als iets onbeschoft is, dan is het niet luisteren als een politicus zijn verhaal doet. Dan ben je toch met recht en nep-politicus.

doskabouter | 14-10-15 | 16:18

Mag ik dan nog even het volgende in herinnering brengen wat kereltje letterlijk zei na de aanslagen in Frankrijk op een supermarkt en een krant. Het allerergste van die aanslagen was dat het zo slecht afstraalde op de islam. Dus niet die tien doden maar de islam is het slachtoffer. Die man is niet goed wijs, het is een psychopaat als u het mij vraagt.

eerstneukendanpraten | 14-10-15 | 16:17

@doskabouter | 14-10-15 | 16:14
Yep, enige doel van Peggold is dat voorkomen moet worden dat Wilders er met de kiezers vandoor gaat. Dat heeft hij gezegd.

ProAsfalt | 14-10-15 | 16:17

@Guido | 14-10-15 | 15:48
Ik vond Halbe zijn optreden inderdaad erg goed.
M.n. toen hij grinnikend constateerde dat die wegloop turk hem beschuldigde van rechts politiek gedachten goed. Wat moeten wij toch met zulke kneuzen in de kamer.

MarcS | 14-10-15 | 16:16

doskabouter | 14-10-15 | 16:14
Ja Wilders vraagt nu eenmaal veel aandacht en die krijgt die dan ook, of krijgt Wilders nu teveel aandacht.
Het is ook nooit goed.

Eurotokkie | 14-10-15 | 16:16

Wat een ge-jij maar van iedereen toen Wilders nog onderdeel van van de VVD en samen een coalitie vormde. Hij was het niet met het beleid eens en dus stapte zijn fractie eruit omdat de rest geen water bij de wijn wilde doen en de PVV ook voet bij stuk hield.
Dan kun je daar dus steeds wel over beginnen in de hoop dat de rest van de kamer en het volk zit te slapen en dat niet snapt maar daar los je dit gigantische asielprobleem niet mee op.
Ook elke partijvoorzitter begint op hetzelfde toontje en met dezelfde herhalende vraag. "Wat doet U eraan meneer Wilders?" Nou dat heeft hij nog maar 3000 keer gezegd. De grenzen dicht gooien en een treng beleid voeren. Hoe duidelijk wil je het hebben.
Met dit soort slappe vaatdoeken van een regenten zijn we echt verloren.
Klaver spant de kroon met de kindjes die armbandjes maken.. boehoehoe.. ja daar zou je inderdaad een punt van kunnen maken hoe die kinderen worden gehersenspoeld op het jeugdjournaal en op school en aan het werk worden gezet onder leiding van de school. Maar wat weten die kinderen nu echt van wat er speelt behalve wat de school ze vertelt en initieert dus het is een Non-Argument van Klaver.

Dirk III | 14-10-15 | 16:16

@Outsider-Inside | 14-10-15 | 15:34
Ik denk dat er meerdere politici zijn die mevr. van Milfenburg wel eens door de (2e) kamer willen meppen. Ze zit de vergadering voor als een schooljuf.

MarcS | 14-10-15 | 16:15

Eurotokkie | 14-10-15 | 15:39

Heeft in zijn geval niets met slim te maken, zijn gene zijn Indisch/Marokkaans en dan doe je het gewoon, of ze wil of niet.

caralho | 14-10-15 | 16:15

Pechtold radicaliseert in raptempo. Onlangs zat bij Pauw en kon alleen maar de worden "die Wilders" uitbrengen. Eng hoor.

doskabouter | 14-10-15 | 16:14

Het blijft jammer dat Geert niet een dergelijke presentatie houdt, gevolgd door een wetsvoorstel of iets dergelijks. Dat is ook waarom hij zo vaak geïnterrumpeerd werd deze keer. En dat merk ik al een tijdje. Veel roepen, maar weinig resultaat. Moties die weinig zullen doen heb je ook weinig aan.

Overigens vond ik de argumenten van de kamer ook vrij zwak. Wilders was weliswaar een gedoogpartij, maar heeft daarbij weinig macht. Heeft een paar punten gekregen, maar moest vooral toestemmen met het beleid van CDA en VVD.

Daarom ben ik eigenlijk wel benieuwd naar een kabinet met PVV erin. Probleem daarbij is echter dat we de mensen naast Wilders helemaal niet kennen.

Het is allemaal wel mooi voor de beelden en de journaals, maar het bereikt alsnog helemaal 0,0

Martinspire | 14-10-15 | 16:13

Blijf dat onparlementaire taalgebruik van de PVV en destijds SP toch ongepast en ordinair vinden, ongeacht de standpunten van beide partijen. Dat geblaat over nep-parlement idem ditto. Dat soort gedoe hoort in landen die vlak voor een totalitaire machtsovername staan of waar de democratie volstrekt in puin ligt. In NL hoort dat niet en het ik vind het geen reklame voor met name de PVV.

Bigi Bana Boy | 14-10-15 | 16:12

@Lewis | 14-10-15 | 15:47
Ik vind het knap dat iemand daar kan staan onzin te verkopen, maar zichzelf wel serieus nemen.

MarcS | 14-10-15 | 16:12

Die Miezerige Man die lult ook iedere keer anders. Toen Greet zei dat Nederland kapot gaat aan de vluchtelingen was Greet allemaal aan het overdrijven en nu zegt hij zelf tegen Rutte dat Rutte het land naar de rand van de afgrond heeft gebracht.

je suis bier | 14-10-15 | 16:12

Wat is de overtreffende trap van knettergek? Klaverknettergekst!

Thomas333 | 14-10-15 | 16:11

@kicktherabbit | 14-10-15 | 15:25
Volksmenner!
Wie zegt dat die ingezonden stukken anoniem zijn?
Wie zegt dat ze via een anonieme webform zijn ingestuurd?
-
Jij en alleen jij.

MarcS | 14-10-15 | 16:10

Ik zie het als een positief teken dat 'links' in de tweede kamer en 'links' op social media niks anders doen dan schoppen tegen- en reageren op het betoog van Wilders. De argumenten zijn blijkbaar op, of niet aanwezig... Het wachten (hoe triest ook) is op de eerste IS-sympathisant die een aanslag pleegt op Nederlandse bodem.
-
"Samsom "U moet stoppen met mensen bang maken""
@XaleX_2 | 14-10-15 | 15:58
Onterecht bang maken zou zijn wanneer de aanslagen in Frankrijk,België en Zweden niet hadden plaatsgevonden. Of het in Nederland bewaken van Joodse ambassades/synagogen. Bah, wat een nepparlement!

First Contact | 14-10-15 | 16:10

Parel van het Zuiden | 14-10-15 | 16:06
Een dag niet gelachen is een dag niet geleefd.

Eurotokkie | 14-10-15 | 16:10

Alleen om kereltje Pechthold een hak te zetten, stem ik op Greet!

Gerrit gordijnstok | 14-10-15 | 16:09

@Lewis | 14-10-15 | 15:39
Lewis, vergis je niet in de Nederlanders.
Die zullen het niet toe geven misschien, maar eenmaal in het stemhokje is er niemand die hen controleert of waar ze verantwoording aan af hoeven te leggen. Stel dat Wilders wint, en ze hebben op hem gestemd, dan kunnen ze zeggen "Die tokkies".

MarcS | 14-10-15 | 16:09

@Lupuslupus | 14-10-15 | 15:51
In de Verenigde Staten hebben ze wel een asielplafond. Waarom hebben wij dat hier niet?

Die vraag stel ik niet aan jou maar aan het parlement. Aan de Peggols, de Klavers, de Buma's, de Samsoms, de Zijstra's en al die anderen, die normaal gesproken de VS als Lichtend Voorbeeld zien.
*asielplafond voor 2016 op 22 vaststelt, kunnen ze voetballen*

Lewis Lewinsky | 14-10-15 | 16:09

Zou die klaver toch stiekem een goed betaalde baan na zijn politieke carrière aangeboden krijgen bij een één of ander multinational vanwege de komst van grote aantallen gratis arbeidskrachten door zijn toedoen?

ProAsfalt | 14-10-15 | 16:09

Lachen, dat leed van gewone Nederlandse burgers.
Misschien moesten we deze discussie eens wat persoonlijker maken voor deze dappere parlementariërs. Komt u eens langs, lachen we samen verder.

Parel van het Zuiden | 14-10-15 | 16:06

Klaver: wij mogen in onze handjes knijpen met het beleid van Frau Merkel.

Die Klaver is knettergek.
Kennelijk wil hij heel Nederland volproppen met asielzoekers.

Klaver wil niet hebben dat Nederland zich bezigt met the race to the bottom.

Nou Klaver hier zijn wij al mee bezig namelijk dat bijstandsgerechtigden voor nop te werk worden gesteld in private bedrijven waarbij de bazen er met de poen vandoor gaan op kosten van de belastingbetaler. ( www.npo.nl/de-monitor/11-10-2015/KN_16... )
Maar ja, daar hoor je Klaver niet over.

ProAsfalt | 14-10-15 | 16:06

ga is deaud snotneus met je gezeik

(c)ZWITSUL | 14-10-15 | 16:06

MarcS | 14-10-15 | 15:59
Als dit zo is waarom reageer je dan, iets heeft je toch geraakt.

Eurotokkie | 14-10-15 | 16:05

Een parlement vol met witte pieten.

poetsnoet | 14-10-15 | 16:04

Wow, zegt Jesse Klaver nu echt dat we in onze handjes mogen wrijven omdat we Angela Merkel hebben? Het wordt met de minuut gekker.

je suis bier | 14-10-15 | 16:03

Dus Arie Slob kent een Oezbeeks kindje?
Mijn zoon wordt misschien een anti kraak uit geflikkerd wegens asielzoek.
Arie Slob wil mijn zoon niet kennen.
En z'n vader al helemaal niet.

gentle giant | 14-10-15 | 16:02

@(c)ZWITSUL | 14-10-15 | 15:24
Raar genoeg doen ze dat allemaal en constant. Ik weet ook niet waarom dat zo is. Nu de wereld veranderd, mag je toch wel een andere of aangepaste mening ten toon spreiden?

En het is jammer dat Wilders een minder begenadigde debater is dan wij wel eens denken. Farage had Pechthold hartelijk bedankt voor het aantonen dat Geert / de PVV minder tokkie is dan ze allemaal aldoor roepen. In 2011, met de wetenschap van toen, heeft de partij immers zelfs de zaak verruimd om asielzoekers een beter leven te gunnen.

Debaten is erg erg lastig, ik weet het.

MarcS | 14-10-15 | 16:02

Dizzydent | 14-10-15 | 15:58
Richting de verkiezingen blijft er niet meer veel over ben ik bang, als een sneeuwbal in de zon smelten de zetels weg.

Eurotokkie | 14-10-15 | 16:02

Ongelofelijk dom van Pechtold and friends om zo hooghartig te doen: "Ga folderen man" tegen Wilders. Leuke reactie van Wilders: "dat zal ik zeker gaan doen morgen en als u het leuk vindt mag u mee". Met z'n allen tegen Wilders is niet slim en lijkt afgesproken. Begrijp niet dat ze met schoolklassen van de lagere school naar die discussies gaan kijken op de publieke tribune. Middelbare school wel, maar die kleintjes hebben toch niks aan dat volkstoneel. Nepparlement. Dei grens moet gewoon dicht een tijdje, eerst weer alles oplossen en mensen goed integreren, ingewikkeld genoeg.

Watching the Wheels | 14-10-15 | 15:59

@Eurotokkie | 14-10-15 | 15:08
Wat moet het leven eenvoudig zijn als je in het leven staat zoals jij. Geen enkele constatering van jou is raak, zelfs geen schampschot.

MarcS | 14-10-15 | 15:59

geweldig Mark, dat 'we' in de top 6 staan van Sinterklaaslanden.

(c)ZWITSUL | 14-10-15 | 15:59

@Corrie-Corky | 14-10-15 | 15:50
Goed gezegd! Helemaal mee eens!

WatZalIkErvanZeggen | 14-10-15 | 15:58

zo rolt het Cordon Sanitair: conform het plan op Wilders hakken. Zien ze nou echt niet dat ze Wilders alleen maar groter maken? De volgende verkiezingen krijgt de PVV > 35 zetels, maar ik vrees dat Wilders hetzelfde lot als Fortuyn zal ondergaan...

Dizzydent | 14-10-15 | 15:58

@je suis bier | 14-10-15 | 15:55
Ik weet het: 'bukkende'.
Wat win ik nu?

Lewis | 14-10-15 | 15:58

Samsom "U moet stoppen met mensen bang maken"... Als er al gesproken kan worden over angst dan is het de angst naar de huidige politiek die volledig de weg en de binding met het volk kwijt is. De politiek die ondanks de wil en de luide stem van het volk doorgaan met hun naïeve visies die lijnrecht tegenover de wil van het volk staat.

XaleX_2 | 14-10-15 | 15:58

En dat zijn weer 3 zetels minder voor Groen Links. Jesse Kicks Ass!!

Mark_D_NL | 14-10-15 | 15:58

Ommezwaai | 14-10-15 | 15:54
Zonder mij is jou leven totaal zinloos ben ik bang.

Eurotokkie | 14-10-15 | 15:57

Nou deel ik, net als Klavert en Wilders, voorouders in Indonesie. Ik kan dat jochie vertellen dat opa in de KNIL met mes tussen zn tanden de Jap bevochten heeft voor onze vrijheid. En die van zn vrouw en kinderen. En ze met liefde ()en ellende) meenam naar Nederland toen we daar afdropen. Hij draait zich om in zn graf als ie hoort dat zon snotneus onze zwaar bevochten vrijheden verkwanselt. Niet in het minst de religieuze.

Hedge_it | 14-10-15 | 15:56

SapperDeFlap2166 | 14-10-15 | 15:47
Is dat serieus een vraag? Ik weet wel waar ze die 35 miljard vandaan gaan halen. Iets met b...... betaler. De puntjes mag je zelf invullen.

je suis bier | 14-10-15 | 15:55

Eurotokkie | 14-10-15 | 15:52
Oh ja, fijn te horen dat u inmiddels zindelijk bent.

Ommezwaai | 14-10-15 | 15:54

@Willianus Wortelus | 14-10-15 | 15:07
Hebt u dit filmpje naar de PVV gestuurd?

Lupuslupus | 14-10-15 | 15:54

Eurotokkie | 14-10-15 | 15:52
Gelukkig, u bent zo weer weg.
Dat doet mij deugd.

Ommezwaai | 14-10-15 | 15:54

In welk lettertype waren die hakenkruizen eigenlijk geschilderd?
Times New Roman, Arial, Calibri?
En waren ze rood? Welke kleur rood?
Koraalrood, tomaatrood, karmijnrood?
En waren de hoeken wel 90 graden of waren ze symetrisch niet correct.
En toen Wilders aan het gedogen was, nam hij toen wel eens een broodje tonijn?
En was die tonijn wel gecertificeerd?
En waarom heeft hij daar toen niks van gezegd?
En die dreigbrieven die de gemeenteraad van Rijswijk kreeg, worden die wel keurig gerecycled, bij het oud papier zoals het hoort?
En die wetsverandering die Plasterk wil doorvoeren om bedreigers van mensen omtrent azc-zaken harder te straffen dan gewone bedreigers, wanneer komt dat voor de kamer.
En als je een wethouder van Rijswijk die in het vierde voetbalt deze zaterdag voor zijn schenen schopt, krijg je dan ook meteen rood, in plaats van geel, als je een gewone speler schopt?

Poeh, lastig hoor zo'n debat over ehm, eh, waar ging dit ook al weer over?

Cuyahoga | 14-10-15 | 15:53

Vluchteling...

Jonge man die zijn vrouw en kind(eren) achter laat en hier 'sociale voorzieningen' komt opeisen?

Wat vind ik daar van?

Wat is 'LAFAARD' in het Arabisch?

jahoorhebjehemweer | 14-10-15 | 15:52

Ommezwaai | 14-10-15 | 15:50
Nee nee ik zit nu even op de poepdoos, ben zo weer weg vriend.

Eurotokkie | 14-10-15 | 15:52

@Lewis Lewinsky | 14-10-15 | 15:07
De VS is een *werelddeel* (tenminste, zo heb ik dat lang geleden geleerd op school) en Nederland is een postzegellandje in- en dus een *heel klein* stukje van Europa.
Iedereen die deze 2 op één lijn zet i.v.m instroom van buitenlanders is knettergek.
Zelfs de 291 asielzoekers zijn n.m.m. er 291 te veel (wanneer het om moslims gaat). Verjaagde Christenen: ja. Moslims: never.
We hebben al veel te veel islam in Nederland. De invasie die nu voor onze deur staat - en gedeeltelijk al binnen is - is de voorhoede om ons land nog verder te islamiseren en daarmee te destabiliseren.
.
Hoe kan iemand zeggen van zijn kinderen en kleinkinderen te houden en tegelijkertijd dit laten gebeuren?
Wat een *waanzin* !

Lupuslupus | 14-10-15 | 15:51

Roemer is overigens een broekafzakker van jewelste. Die man geeft geen krimp om het lot van de arbeiders. Tijd voor de SP om die aspirant veeveedeejer te vervangen.

ben kokhals | 14-10-15 | 15:50

Eurotokkie | 14-10-15 | 15:48
Zo slapzak..
Voor de verandering eens vroeg uit je nest?

Ommezwaai | 14-10-15 | 15:50

nuff said | 14-10-15 | 15:49
Ik wens niemand dood, nooit gedaan.

Eurotokkie | 14-10-15 | 15:50

@mezelf, het is 'niet', geen 'nuet'.

Ridocar | 14-10-15 | 15:50

Hollandistan
Dit kabinet schaamt zich werkelijk helemaal voor niets of niemand. Het overgrote deel van de regenten zijn maar met één ding bezig en dat is: hoe kan ik in het pluche blijven zitten en de juiste voorbereidingen treffen voor de toekomst om in een vorstelijk baantje terecht te komen in het bedrijfsleven. Ook een plaatsje in het Europees Parlement staat hoog op menig Haags verlanglijstje want wat is er nu lekkerder dan jezelf suf declareren zonder dat je überhaupt ervoor aanwezig hoeft te zijn. Nederland wordt op dit moment niet bestuurd, sterker, het wordt in rap tempo afgebroken op allerlei fronten om maar naar de pijpen van Brussel en Straatsburg te dansen. Leugens worden in rap tempo op het volk afgevuurd en de allergrootste Pinokkio is Mark Rutte…die zou zelfs zijn eigen moeder nog in een boerka schoppen om maar aan de macht te kunnen blijven.
Zeven september jongslede werd de nieuwe verdeelsleutel gepresenteerd, Nederland zou maximaal 7200 asielzoekers op gaan vangen dit jaar. Koud een maand later komt staatssecretaris Klaas Dijkhoff met een getal van 60.000 asielzoekers alleen al dit jaar, dit is in een maand tijd ruim tien (!) maal zoveel. En de linkse propagandamachines van de staatstelevisie NOS draaien op volle toeren. Daar wordt alleen aandacht besteedt aan zaken die zo niet struinen met de algehele werkelijkheid. Een moeder van vier kinderen uit Apeldoorn wordt uitgebreid aan het woord gelaten dat ze met smacht zit te wachten om een aantal asielzoekers bij haar thuis op te kunnen gaan vangen. Dit zelfde wicht was ‘toevallig’ ook op dezelfde avond gast bij Andries Knevel en als zoveel relie-gekkies leeft deze dame in een sprookjeswereld die niet bestaat. Ze zou ze wel eens ff gaan pamperen, doorvoeden, suf knuffelen en een warme deken van liefde over deze mensen uit gaan storten… De wanhoop van deze dame kan ik wel begrijpen, na een ingedut suf huwelijk van ruim 15 jaar in Apeldoorn ben je wel eens toe aan wat anders. Na avond aan avond dat kut orgel, dagelijkse dezelfde griffo meuk uit dat sprookjesboek en EO-radio ben je zo langzamerhand weer wel eens toe aan wat vuurwerk in de sponde. Toen Hannie uit Apeldoorn in het Gereformeerd Dagblad las dat de Syrische mannelijke vluchtelingen werden omschreven als ‘Testosteron-bommen’, begon het bij haar op allerlei plekken te kriebelen waarvan zij niet meer had verwacht dat het daar nog kón kriebelen.
Wat deze muts niet begrijpt is dat ze door elke moslim uiteindelijk wordt gezien als een kafir, een ongelovige. In de koran staat letterlijk dat deze mogen worden gedood als deze zich niet willen bekeren tot de islam. Tuurlijk zullen de meeste vluchtelingen zich hier gedragen, zeker in het begin maar er zijn talloze voorbeelden dat islamieten liever zaken naar hun eigen hand zetten dan ze proberen zichzelf aan te passen in het land waar ze te gast zijn. Links knuffelend Nederland gaat daar al jaren flink in mee en het lijkt of we daar nu ongezouten de rekening van gepresenteerd krijgen. In mijn beleving zou het beste zijn dat we ruim 7000 vluchtelingen hier opvangen (zoals afgesproken) en de rest op doorreis sturen naar Duitsland. Waarom? Het was toch wijlen Angela Merkel die luidkeels stond te roeptoeteren dat elke vluchteling van harte welkom was in Duitsland. Toen ze met honderdduizenden tegelijk kwamen gooide Frau Merkel ineens de grenzen dicht…en bedankt…
Hoe moet ik deze vluchtelingen interpreteren? Ze komen navigerend op hun I-Phone deze kant op en hebben tal van landen doorkruist waar het veilig is. Waarom worden deze mensen niet opgevangen in hun eigen gebied? Genoeg geld en ruimte in bijvoorbeeld Saoedi-Arabië… Iran, Jordanië en nog meer landen in de omgeving van het Midden-Oosten beschouwen de Syriërs, Palestijnen en Koerden als hun familie maar…ze beschouwen het wel als hun debiele neefje die ze liever niet op bezoek hebben maar het is wel familie… Dit geeft te denken.
Mannetje Pechtold is de overtreffende trap van wat een ongelooflijke hoop onzin eruit zo’n klein mannetje dagelijks kan komen. Zo beweerde hij laatst met droge ogen dat het overgrote deel van de vluchtelingen hoogopgeleiden zijn die we hard nodig hebben voor onze vergrijzing. Waarschijnlijk had hij het dan ook over deze in Duitsland wonende Pakistaanse tandtechnicus die zijn dochter van 19 vermoordde uit eerwraak omdat ze er een vriendje op nahield. Maar dan kijkt de gemiddelde politicus de andere kant op, alles om maar in het pluche te kunnen blijven zitten.
Oma laten we nog maar een uurtje of twee langer in haar volle pamper zitten in het verzorgingstehuis, gezondheidszorg, kinderopvang, gehandicaptenzorg, onderwijs, sociaal/maatschappelijk vangnet, sociale huurwoningen, kosten levensonderhoud en ga zomaar verder…alles gaat achteruit. Is het zwart/wit de schuld van de vluchtelingen? Nee natuurlijk niet maar het rijmt niet meer met elkaar. Men heeft laatst berekend dat elke vluchteling om op te vangen rond de 30.000 euro kost, voor de 60.000 die dit jaar binnen gaan komen is dat dus ruim twee miljard euro. Dit zijn ongelooflijke bedragen en aantallen. Dan horen we mannetje Pechtold niet meer met zijn gewauwel over het krachtige één Europa. Is het niet zo dat landen als Polen, Hongarije, Tsjechië, Slowakije en de Baltische Staten een hele grote dikke middelvinger op hebben gestoken naar Brussel en Straatsburg? Dit zijn wel juist de landen die na aansluiting bij Europa alleen maar genomen hebben in plaats van gegeven…
En het gaat maar door…Albanië heeft de status gekregen van toekomstig lid van de Europese Unie, Albanië…al tientallen jaren het allerarmste land van Europa. De expansiedrift van Brussel weet van geen wijken. Hans van Baalen en Guy Verhofstadt kregen het met zijn tweeën net niet voor elkaar dat Europa in oorlog raakte met Rusland. Op een plein in Kiev gaan roeptoeteren (letterlijk) dat ‘we’ gewonnen hadden…het antwoord van Vladimir Poetin was overduidelijk.
Zoals de geschiedenis al diverse malen eerder heeft aangetoond vindt iedereen die er tracht één Europa van te maken zijn Waterloo in Rusland. Ook deze keer weer. Rusland laat simpelweg niet met haar edele delen spelen. Dat Poetin heeft besloten om in Syrië mee te gaan bombarderen is strategisch gezien een briljante zet, het zal de vluchtelingenstroom richting Europa alleen nog maar meer aanwakkeren, met als gevolg dat Europa van binnenuit alleen maar zal verzwakken.
Hoe dit Europa erover tien jaar eruit zal zien weet helemaal niemand maar wel heel anders dan het ooit geweest is. In een zeer korte tijd heeft West-Europa de economische crisis doorstaan, een tsunami van mensen uit het voormalig Oostblok en op dit moment een invasie van vluchtelingen uit het Midden-Oosten. Het rommelt binnen de EU en het rommelt in de richting van Rusland. Het lijkt erop dat we aan de vooravond staan van een derde gigantisch Europees conflict binnen 100 jaar waar Duitsland wederom een hoofdrol inspeelt. En wat doen de Nederlandse politici? Die kijken weg en blijven door pinokkio-en net zo lang totdat…???

Corrie-Corky | 14-10-15 | 15:50

@Eurotokkie | 14-10-15 | 15:35
Nooit geboren worden is heel wat anders, het resultaat is echter hetzelfde. Dit was nog maar het begin van het lijstje.
Weet je wat zielig is? Jij, een geboren trol.

nuff said | 14-10-15 | 15:49

"maar hij zei nepparlement..." Wat een kleuterklas. En een lekker geïnteresseerde indruk, dat gestaar op die schermpjes. Het is ook een nepparlement, ik kan er nuet meer van maken.

Ridocar | 14-10-15 | 15:49

@(c)ZWITSUL | 14-10-15 | 15:44
Als je je als politicus uit de tent laat lokken (los van de vraag of dat bij Wilders het geval is, zoals jij zegt), moet je niet in de politiek gaan.

Lewis | 14-10-15 | 15:48

marcoplarco | 14-10-15 | 15:44
De tweede kamer is als een schoolplein, wie hard schreeuwt krijgt aandacht zoals Wilders.

Eurotokkie | 14-10-15 | 15:48

@Outsider-Inside | 14-10-15 | 15:34
Sybrand moet de Balkenende-tactiek volgen. Zo min mogelijk commentaar leveren op Wilders, het CDA verliest alleen maar met kritiek op de PVV, of die kritiek nu terecht is of niet.

Halbe heeft dat trouwens beter begrepen.

Guido | 14-10-15 | 15:48

Wilders moet gewoon tegen Snotneus Klaver zeggen: "Meneer Klaver, Als die partijgenoot van u op 6 mei 2002 Pim Fortuyn niet had vermoord dan had ik hier nu waarschijnlijk niet eens gestaan. Als er iemand schuld heeft aan mijn opkomst dan is het wel GroenLinks."

Outsider-Inside | 14-10-15 | 15:47

De Briemusketier | 14-10-15 | 15:13 | niet ok!
Daar weet ik niets van. De meeste nieuwe kennis en wetenschap heeft een basis oudere kennis en wetenschap maar toen stond de Islamitische wereld in ieder geval open voor nieuwe ideeen.

Uifeltje Gnuiffeltje | 14-10-15 | 15:47

Wat zijn het toch een stel losers behalve Wilders. Niemand durft in te gaan op de echte stelling dat het merendeel van de NL bevolking geen behoefte heeft aan meer gelukszoekers. Dat het bakken met geld gaat kosten wat we niet hebben en weer geleend moet worden of via belastingverhoging weer van de burger afhandig moet worden genomen. Overal in Europa het ene incident door aggressieve gelukszoekers na de andere maar dat zijn incidenten. Nee antwoord is wijzen of echte incidenten van burgers die in protest komen.
Dit is met zo'n regering vechten tegen de bierkaai.
En dat gelul dat er inderdaad veel mensen wel graag willen helpen. Prima dat ontkent niemand maar is dat de meerderheid? Nee natuurlijk niet. De meerderheid wil dit niet en voelt zich onvertegenwoordigt door deze politici.
We worden genaaid door een stel politici die geen van allen op de blaren hoeven te zitten. Die verdienen allemaal 180K per jaar, wonen in een mooie wijk ZONDER AZC naast de deur en zullen er inderdaad niet van wakker liggen. De rest van NL mag de tyfus krijgen. Zucht.

WatZalIkErvanZeggen | 14-10-15 | 15:47

@Eurotokkie | 14-10-15 | 15:42

Tja, ik heb het even snel uitgerekend, dus als jij weet waar NL (nog steeds) midden in een crisis nu een bedrag van 35 miljard euro vandaan haalt voor de komende 5 a 7 jaar, dan hoor ik dat graag.

SapperDeFlap2166 | 14-10-15 | 15:47

@marcoplarco | 14-10-15 | 15:44
Inhoudelijk ben ik het met weinig mensen zo vaak oneens als met Klaver (hoewel ook hij heus weleens een goed punt maakt), maar goedgebekt is hij zeker, vind je echt van niet?

Lewis | 14-10-15 | 15:47

Wat mij opviel dat iedereen op Wilders reageerde, dit niet op de inhoud deed maar dat ze een feitje uit het verleden hadden gehaald dat al voorbereid was een paar dagen hiervoor

maw, niet kon spontaan opostitie voeren op de inhoud en moest terug vallen op een vooraf ingestudeerde vraag die dan een paar keer herhaald werd, wat een armoe

langsdelijn | 14-10-15 | 15:46

Het duurt precies 1:40 en die droplul van een Klaveren komt al weer aankakken met insinuaties dat Wilders extreemrechts is en neonazi's als aanhang heeft. Wat een ontzettende linkse lul is die gast... met zijn marginale achterban.

XaleX_2 | 14-10-15 | 15:46

Jes-se-he-he-he-he-he-he-he-he-ha-ha-ha-ha-ha-ha-ha !!! Wat een nep-lijsttrekker! Wilders heeft gelijk!

Ik snap er niks van! | 14-10-15 | 15:45

Outsider-Inside | 14-10-15 | 15:43 | | Reageer+ | 1

Ja volledig mee eens. Klaar is klaar.

Hedge_it | 14-10-15 | 15:45

Laat ik het anders zeggen: als Fortuyn in de huidige situatie had geleefd, zou hij waarschijnlijk minstens vijftig zetels binnenhalen. Daar ben ik zeker van.
Lewis | 14-10-15 | 15:39

Ik kan die toon van Wilders heel goed begrijpen.
Hij wordt ook een beetje uit zijn tent gelokt.

Ik heb de afgelopen weken overigens ook prima debatten gezien met Fritsma, en met Bosma, die zijn de laatste jaren ook gegroeid en gehard.

Wilders staat eind van dit jaar op 40 zetels.. de PvdA gaat helemaal kapot, je ziet nu al langzaam de VVD gaan draaien.. weg van die socialistische losers

(c)ZWITSUL | 14-10-15 | 15:44

Als Wilders zijn toon een beetje zou matigen?
-----
De 'toon' van een bewering is totaal irrelevant voor haar waarheidsgehalte.
Daarentegen worden 'toon' en omfloersing vaak gebruikt om af te leiden en de waarheid te verhullen.

WirMachenMusik | 14-10-15 | 15:44

@Eurotokkie | 14-10-15 | 15:28

Klaver 'goedgebekt'? Is 'eerlijk oversteken' van nep-excuses volwassen? Dat verwacht je op het schoolplein waar Klaver eigenlijk thuishoort. Dat verwacht je van schoolkinderen die zuurtjes tegen koekjes ruilen. Dat hoor je niet te hoeven verwachten van iemand als Jesse Klaver die met de rest van de kamer de toekomst van Nederland en de autochtone bevolking naar de verdommenis helpt.

marcoplarco | 14-10-15 | 15:44

@Uw Verzekeringsadvis | 14-10-15 | 15:28
U begrijpt blijkbaar niet dat Wilders het niet nodig vond - er geen enkel woord aan wenste te besteden - en daarmee knulletje Klaver wegzette als "niet relevant genoeg om te beantwoorden".
U moet nog veel leren zeg!
Degene die Wilders "te pakken heeft" moet nog geboren worden.
*Tip*: kijk eens wat vaker naar de debatten in de 2e kamer en dan speciaal naar de bijdragen van de PVV en hun interrupties.

Lupuslupus | 14-10-15 | 15:43

@Eurotokkie | 14-10-15 | 15:42
Als het enkel en alleen om geld ging was ik het met je eens.
Maar elk weldenkend mens begrijpt dat dat niet zo is.

Lewis | 14-10-15 | 15:43

Wilders zou die snotneus Klaver nu eens echt goed de oren moeten wassen met de gewelddadige methoden waarmee GroenLinks tegenstanders de mond snoert, zoals de moord op Pim Fortuyn door GroenLinkser Volkert, de bomaanslag op huis staatssecretaris Kosto, de aanslag op Janmaat, Voormalig GL kamerlid Wynand Duyvendak die brandbommen bij top ambtenaren van EZ thuis door de brievenbus gooit etc. etc.

Outsider-Inside | 14-10-15 | 15:43

SapperDeFlap2166 | 14-10-15 | 15:39
In de top van de 5 rijkste landen van de wereld, dit kan Nederland makkelijk aan geen probleem.

Eurotokkie | 14-10-15 | 15:42

Graag enige duiding en uitleg van de kamerleden over:

70.000 - 100.000 mensen x 25.000 euro p/j x 5 jaar + kindjes + huwelijken + huisjes + rest van familie.

Alvast bedankt.

Gr.

SapperDeFlap2166 | 14-10-15 | 15:39

De sociale problematiek rondom asielzoekerscentra moet natuurlijk gewoon besproken en aangepakt worden. Niet morgen maar onmiddelijk. Het kan natuurlijk niet zo zijn dat asielzoekers overlast in de aard van intimidatie veroorzaken.

Uifeltje Gnuiffeltje | 14-10-15 | 15:39

@(c)ZWITSUL | 14-10-15 | 15:30
Lafayette heeft gelijk, wat mij betreft.
Ik ken veel mensen in mijn omgeving die de zorgen over de asielzoekersstroom in meer of mindere mate met me delen, maar die *nooit* zullen overwegen hun stem op Wilders uit te brengen. Echt nooit. Dat is toch doodzonde? Bij Fortuyn bijvoorbeeld had je dat sentiment ook wel, maar véél minder.
Ik vind nog altijd dat Wilders het in zich zou moeten hebben om het zelf te doen, maar waar zéér grote behoefte aan is in Nederland, is iemand die het geluid van Fortuyn en Wilders weet te vertegenwoordigen op een manier die nog veel meer Nederlanders aanspreekt en die hen zou weten te overtuigen op hem (of haar) te stemmen.
Laat ik het anders zeggen: als Fortuyn in de huidige situatie had geleefd, zou hij waarschijnlijk minstens vijftig zetels binnenhalen. Daar ben ik zeker van.

Lewis | 14-10-15 | 15:39

eerstneukendanpraten | 14-10-15 | 15:36
Maar misschien wel slim genoeg om te neuken.

Eurotokkie | 14-10-15 | 15:39

Klaver is te dom om te poepen. Randmongool.

eerstneukendanpraten | 14-10-15 | 15:36

Ben eigenlijk wel benieuwd wat Herr Wilders te zeggen heeft over het door hem gewenste en aangezwengeld 'verzet' dat tot nu toe geleid heeft tot bedreiging, intimidatie en geweld tegen asielzoekers.
.
Gewoon om een argument tegen geweld tegen hemzelf te hebben.. ik kan er zelf nl niet opkomen..

Deus Absurdia | 14-10-15 | 15:35

nuff said | 14-10-15 | 15:31
Als je zelf geen inbreng hebt mensen dood wensen hoe zielig ben je dan.

Eurotokkie | 14-10-15 | 15:35

en daar doettie het weer .. mannetje Pechtold, de NSB struivogel

(c)ZWITSUL | 14-10-15 | 15:34

Wat is die Sybrqand Buma van het CDA enorm zwak vandaag, hij begint op een gegeven moment zelfs te stotteren als een verlegen schooljongetje als hij terecht wordt gewezen door Voorzitter van Milfenburg.

Het nepparlement doet z'n naam weer volop eer aan vandaag. Het is niet alleen nep, het is nog veel erger, het is een nepparlement vrijwel geheel bevolkt door EU-vazallen die rechtstreeks tegen de belangen van hun eigen electoraat in gaan. Wat bezielt die lui?

Outsider-Inside | 14-10-15 | 15:34

-weggejorist-

BolleJan | 14-10-15 | 15:32

Ik heb bij Jesse Klaver altijd het idee dat ik naar de hoofdredacteur van de schoolkrant zit te luisteren: betrokken, welbespraakt, maar nog o zo nat achter de oren.

En +1 voor Geert Wilders, omdat ie niet te beroerd is om keer op keer aan die oost-Indische dovemansoren uit te leggen hoe de vlag er op dit moment bij hangt en hoe we het tij kunnen keren. Ik zou het geduld niet kunnen opbrengen. Ik had al lang iets met die interruptiemicrofoon gedaan.

VanBukkem | 14-10-15 | 15:32

Wat een zielige en verraderlijke vertoning! Hadden de voorouders van Pechtold, Samson, Klaver, Roemer maar een ticket op de Titanic gekocht!

nuff said | 14-10-15 | 15:31

Jesse Klaver is jong en wellicht een beetje dom.
Hij denkt dat de gastarbeiders hier altijd al gewoond hebben.

Vrouwenkul | 14-10-15 | 15:31

Als Wilders zijn toon een beetje zou matigen ..
Jammer, want daar laat hij juist nu in het heetst van de strijd veel liggen.
Lafayette | 14-10-15 | 15:25

ja met dat smoesje komen veel tegenstanders.. nee hij hoeft zijn toon helemaal niet te matigen.
Hij staat er daar binnen alleen voor en daar buiten heeft die beveiliging nodig.
En ondanks alles raakt hij nog steeds de juiste snaar.. het IS een nepparlement dat ver, heeeel ver afstaat van wat er leeft op straat.
Ze komen er wel achter..

(c)ZWITSUL | 14-10-15 | 15:30

Wat nou:"zelf geen oplossing aandragen".
Minder binnen is de oplossing.

Vrouwenkul | 14-10-15 | 15:29

@Wilders heeft blijkbaar geen weerwoord op Klaver.

koeberg | 14-10-15 | 15:04
Klopt, daar had Klaver Geertje ff te pakken.

Uw Verzekeringsadvis | 14-10-15 | 15:28

kicktherabbit | 14-10-15 | 15:25

Misschien wel respect voor de schrijver van de mail?
Mensen met zulke klachten hoeven niet PVVer te zijn.
Bij andere partijen kunnen ze niet terecht met hun klachten.

caralho | 14-10-15 | 15:28

Het keffen van Klaver was heel even in de verte zoals het ketteren van een licht opgewonden Noord-Afrikaanse medelander.
Gelukkig kon hij zich nog net in bedwang houden maar hij keek not amused naar de kamervoorzitter nadat ze hem gekapitteld had.
Jesse,een goede raad: alsjeblieft ga niet dezelfde weg op als Mohamed Rabbae, een GL man waar ik in het begin respect voor had.

ecologiste | 14-10-15 | 15:28

Gekke van Jole staat bij de Vara bekend als gekke Henkie.

succesvol | 14-10-15 | 15:28

Jesse Klaver wil scoren net als Wilders, dit kan nog heel leuk worden, Jesse Klaver is goed gebekt en komt beheerst over in tegenstelling tot Wilders.

Eurotokkie | 14-10-15 | 15:28

Ik snap ook wel dat Klaver vóór kinderhuwelijken is.
Kan hij misschien ook een vrouw vinden met wie hij een beetje op zijn eigen niveau kan praten, is heel belangrijk in een relatie.

Cuyahoga | 14-10-15 | 15:26

Heeft kereltje al een zakdoek nodig?

edelweiss | 14-10-15 | 15:26

Nog een punt van orde: kan Arrogander er niet op gewezen worden dat het slap en irrelevant is om te verwijzen naar de gedoogperiode, zoveel jaren geleden. Of snapt hij niet wat politiek is: compromissen sluiten en ook wel iets slikken dat tegen het eigen verkiezingsprogramma ingaat. Bij de liberale vrindjes van de VVD weten ze daar alles van inmiddels.

Guido | 14-10-15 | 15:26

Nederland wordt gewoon helemaal volgebouwd, vroeg of laat, gewoon dicht laten slibben, alles voor de asielzoekers onder het mom van de Nederlanders die ook een huisje mogen betrekken, bij de gratie Gods.

Pralite Monk | 14-10-15 | 15:26

koeberg | 14-10-15 | 15:04 @

Enig idee waarom Wilders geen weerwoord zou hebben?

caralho | 14-10-15 | 15:26

"Eigen woningzoekenden eerst"

Neen, dat moeten wij natuurlijk ook niet willen met ons allen.

ProAsfalt | 14-10-15 | 15:25

Allemaal proberen ze dat wat krom is recht te lullen... Maar als ze denken dat kiezers achterloos dom volk is, dan zullen ze het wel merken als we weer naar de stembus mogen.

Klik_hier | 14-10-15 | 15:25

Als Wilders zijn toon een beetje zou matigen en rustig hetzelfde verhaal houdt (Farage stijl) zou hij niet 47% maar nog heel wat meer Nederlanders overtuigen. Ik ben er van overtuigd dat de boodschap dan nog harder aankomt. Hoewel ik het met zijn inhoud wel in grote lijnen eens ben, doet mij het betoog steeds minder. Het wordt een herhaling van riedeltjes. Jammer, want daar laat hij juist nu in het heetst van de strijd veel liggen.

Lafayette | 14-10-15 | 15:25

Een van zijn mindere bijdrages. Als we gaan argumenteren met anoniem ingezonden stukken via webformulieren die niet te verifiëren zijn kunnen we de Tweede Kamer wel afschaffen en ons democratisch huis voortaan verplaatsen naar Twitter en Facebook. Want wat op internet staat is waar.

kicktherabbit | 14-10-15 | 15:25

Ik begrijp dat Klaver definitief de rol van Grote Bestrijder van Wilders op zich heeft genomen?
Lewis | 14-10-15 | 15:10

idd, dat kunstje werkte jaren geleden ook bij Pechtold, maar die is flink op zijn retour, staat een beetje een oneman theatershowtje te geven en hij doet een soort stemmetjes.
Nou is Geert Wilders niet snel klein te krijgen en met onzin aankomen zoals Roemer of Buma, niet relevante zaken aanhalen ('maar jij stemde in 2009 voor) terwijl Nederland NU in brand staat, kom je niet verder dan jezelf verder voor lul zetten..

(c)ZWITSUL | 14-10-15 | 15:24

Hey Klavert, er staan in Nederland iedere dag op ongeveer een miljoen plekken racistische uitlatingen en bedreigingen:
www.herder.de/elvis_img/herder/titel/c...
Moet je daar niet eens wat van zeggen, lutserT.
Oh wacht, dat durf je niet, je bent niet alleen knettergek en inhumaan maar ook nog eens laf.

Cuyahoga | 14-10-15 | 15:23

www.ad.nl/ad/nl/36281/Vluchtelingenstr...
lees dat ff, wat een stel jankerds zijn het... en maar eisen en klagen... ik ben ze nu al echt ZAT.
Eerst weigerden ze kleding, want niet nieuw genoeg en nu moeten ze ineens warme kleding, gevarieerd ontbijt en lunch,,tja het is gewoon brood met beleg, zo gaat dat in Nederland, wat denken ze wel,verwende zeikerds en dan van de plee vallen en eisen dat je naar het ziekenhuis gaat omdat je nek pijn doet..., en als je zelf de toiletten vies maakt, dan maak je ze zelf ook maar schoon!!
En niet kunnen neuken, perfect, elke 10 maanden een nazaat erbij met de hoop dat je dan wel hier mag blijven moeten we niet willen. Ik denk dat de meeste uitgehuwde kindvrouwtjes er minder problemen mee hebben dan die testosteronverkrachters.
En dan is maar een enkeling die Engels spreekt, apart, met al die hoge opleidingen van ze, geen Engels kunnen spreken..

Pralite Monk | 14-10-15 | 15:23

Op de radio werd commentaar gegeven door Van Jole en nog zo'n nitwit. Geert werd natuurlijk helemaal afgekraakt. Vraag mij af of ze naar hetzelfde debat hebben zitten kijken. Wat mij betreft stipt Wilders de juiste punten aan. En het lijkt wel of de rest in de 2e kamer het nieuws niet volgt. Ze weten echt helemaal niet wat er in het land leeft. En over 'gekleurde' berichtgeving in de Volkskrant vanmorgen. "Tweederde van de Nederlandse bevolking heeft geen vertrouwen in In het Nederlandse parlement. 36% heeft wel vertrouwen in Europa" hoe kan je het opschrijven

Rotisseur | 14-10-15 | 15:21

Wilders heeft natuurlijk groot gelijk als hij zegt dat de huidige aantallen volstrekt onhoudbaar zijn. Kunnen Pechtold en Rutte wel lekker lacherig over hem doen, hij verwoordt wat miljoenen Nederlanders denken.
Ik moet wel zeggen dat ik Klaver gelijk geef als hij zegt dat we ervoor moeten oppassen niet alle asielzoekers over één kam te scheren. Het zijn láng niet allemaal zielige vluchtelingen, zoals de mainstream media ons willen doen geloven. Maar het zijn natuurlijk óók niet allemaal mensen die alleen maar uit zijn op financieel gewin die heibel trappen en ons land komen verzieken. Velen zijn dat helaas wel, en het is ontzettend belangrijk dat Wilders en anderen daar op blijven wijzen, maar laten we niet hetzelfde doen als wat de politiek correcten doen, namelijk een zwart-wit-beeld schetsen dat eenvoudigweg niet bestaat.
De realiteit is weerbarstig, zéker in deze kwestie zijn simpele analyses en simpele oplossingen niet mogelijk, imho.
Ik zeg het nog maar een keer: tien keer liever het 'nul vluchtelingen erbij' van de PVV dan het grenzeloos toelaten door de andere partijen, wat dat betreft is de keuze niet moeilijk, maar wat meer nuance mag er wel bij wat mij betreft.

Lewis | 14-10-15 | 15:21

@Lewis | 14-10-15 | 15:10
Grote besnijder?

Lewis Lewinsky | 14-10-15 | 15:16

@Elessir | 14-10-15 | 15:12
Jesse Klaver in een lijsttrekkersdebat is als Vincent Bijlo in een schermwedstrijd: kolderiek voor het publiek maar vooral sneu voor de jongen zelf.

de Voorzittert | 14-10-15 | 15:15

Die Klaver toch, heeft nu al zo vaak een spreekbeurt mogen houden, maar nog nooit een voldoende gehaald.
Wordt het niet eens tijd voor bijles?
Anders haalt hij nooit zijn diploma.

Cuyahoga | 14-10-15 | 15:15

@je suis bier | 14-10-15 | 15:09
Maar de USA heeft dat wel, een laag asielplafond. Waarom weet de Tweede Kamer dat niet.
*asielplafond verlaagt naar 24 per jaar*

Lewis Lewinsky | 14-10-15 | 15:15

en delen maar dat filmpje ! kan de rest van Nederland ook is zien hoe 'hun' volksvertegenwoordigers zich druk maken om een woordje als 'sober', mee kunnen kijken hoe er nu ineens geld zat is... voor alles en nog wat behalve ONZE mensen.
DELEN !

(c)ZWITSUL | 14-10-15 | 15:13

Een Gemeentelijk Zelfzorg Arrangement. Oftewel: wij betalen al uw rekeningen, geven u een leuk aangekleed huis en hier hebt u ook nog € 60,-- zakgeld per week, per persoon.

Wobbelplatte | 14-10-15 | 15:12

@ de Voorzittert | 14-10-15 | 15:00

"Lijkt me trouwens dat GroenLinks toch ook nog wel iemand kan vinden die wél iets gestudeerd heeft? De basisintelligentie is bij Klaver gewoon niet aanwezig. Dat maakt elk optreden onnozel of sneu."

Nee, nee, helaas. Ze hebben echt overal gezocht maar dit is het beste wat ze binnen hun gelederen konden vinden. Er is gewoon niet meer. Hetzelfde probleem hebben de gevestigde politieke partijen trouwens al 30, 40 jaar.

Elessir | 14-10-15 | 15:12

Ik begrijp dat Klaver definitief de rol van Grote Bestrijder van Wilders op zich heeft genomen?

Lewis | 14-10-15 | 15:10

-weggejorist-

emmerwater | 14-10-15 | 15:10

Lewis Lewinsky | 14-10-15 | 15:07
In een asielplafond van 291 immigranten zou ik mij goed kunnen vinden. Dan mogen het van mij zelfs allemaal gelukszoekers zijn. Helaas is de werkelijk anders...

je suis bier | 14-10-15 | 15:09

Was weer nul, nul inbreng van Wilder zoals we het gewend zijn,
even wat schreeuwen en het theaterstukje is voorbij.

Eurotokkie | 14-10-15 | 15:08

Greet heeft wederom gelijk. Jesse Klaver is knettergek.

je suis bier | 14-10-15 | 15:08

Goed gedaan, Geert!
Vertel ze ook even dat Amerika een asielplafond hanteert van 70.000 in 2015 en 85.000 in 2016. Meer laten ze daar niet toe, in dat grote lege land waar Nederland 240 keer in past.
Nederland zou dus naar rato een asielplafond van 291 asielzoekers per jaar moeten aanhouden.

Lewis Lewinsky | 14-10-15 | 15:07

Conform de uitslag van het CBS onderzoek, waaruit blijkt dat Nederlanders geen vertrouwen hebben in de 2e kamer, zie en hoor je dat, op Wilders na dan, niemand in de 2e kamer spreekt of handelt namens de mensen in het land.

double punch | 14-10-15 | 15:06

marcoplarco | 14-10-15 | 14:59 Laten we asielzoekers die midden op straat een 23-jarige meid met een baby in een kinderwagen aanvallen een gebiedsverbod opleggen!

Dat zal ze leren! www.bd.nl/regio/tilburg-e-o/gilze-en-r...

Willianus Wortelus | 14-10-15 | 15:06

Wilders heeft blijkbaar geen weerwoord op Klaver.

koeberg | 14-10-15 | 15:04

Klaver heeft een lijstje waarvan alles breeduit in de media uitgemeten is. Wat Wilders meldt is het topje van de ijsberg en daar hoor je helemaal niets over in de media. Echt, de DDR was een paradijs vergeleken met de staatsmanipulatie in Nederland.

marcoplarco | 14-10-15 | 15:04

Iemand die het instituut waarin hij zelf zitting heeft een 'nepparlement' noemt hoef je niet serieus te nemen. Verder het gebruikelijke geraaskal van GBL. Gaap Gaap Gaap & next...

Zure Sigaar | 14-10-15 | 15:02

Lijkt me trouwens dat GroenLinks toch ook nog wel iemand kan vinden die wél iets gestudeerd heeft? De basisintelligentie is bij Klaver gewoon niet aanwezig. Dat maakt elk optreden onnozel of sneu.

de Voorzittert | 14-10-15 | 15:00

Geert for president!

centre pompidoe | 14-10-15 | 14:59

-weggejorist-

marcoplarco | 14-10-15 | 14:59

Hup Greet.

de Voorzittert | 14-10-15 | 14:58

Het is erg onbeschoft dat de collega's wezenloos op hun mobiel zitten te staren en geen aandacht hebben voor de sprekers, punt van orde

priwax | 14-10-15 | 14:56

Zo goed dat Geert het verteld midden in de struisvogelkooi.
Want de dames en heren in de 2e kamer willen niets van deze verhalen horen.

wakkere_nederlander | 14-10-15 | 14:55

REAGEER OOK

linktips: Energie vergelijken | Autoverzekering vergelijken | Zorgverzekering vergelijken | Kinderkleding
Kansino. Hét online casino van Nederland.
Online casino met licentie | Bookmakers | Online casino overzicht | Bookmakers Nederland
Online Casino | Bookmakers | Online Casino | Online Gokken | Brokerfolio.com brokers vergelijken | online bookmakers in Nederland
Goksitesvergelijker.nl | Onlinecasinofortuna.com | Online Casino Top 5 | Casino bonussen | Crypto-casino.nl