Tendentieus, ongefundeerd & nodeloos kwetsend

VVD doet PVV'tje over 'shariazoekers'

eyputacabron.jpgEn de Open Deur-Award van 29 september 2015 gaat naar... HALVE ZIJLSTRA! Die roeptoetert in de Televaag dat asielzoekers "die zich schuldig maken aan geweld of intimidatie nooit een verblijfsvergunning mogen krijgen. (..) Zijlstra zegt te walgen van vluchtelingen die onze normen en waarden niet delen, maar er sharia-achtige opvattingen op nahouden." Huh ho wacht ff. Dat eerste deel, ja duh. Dat is al beleid sinds 1849 (!) dus wat lul je nou, Halbe? En hoe komt Zijlstra (of de Televaag) eigenlijk in één zin van -geweld- uit bij -normen en waarden-? Sowieso, waarom zou je de sharia gaan zoeken in Nederland terwijl je een vintage islamitische staat in je achtertuin hebt? En daarnaast Halve, als u geen 'shariazoekers' wil in Nederland, hoe gaat u dat dan organiseren? Bij de grens vragen aan asielzoekers of ze eigenlijk niet naar de sharia op zoek zijn? Ofdat ze bij voorkeur homosensuelen een knuffel geven of van een gebouw af pleuren? Krijgen we nu gedachtenmarechaussee? En wat zijn eigenlijk 'fundamentele Nederlandse waarden'? Zijn dat die van de SGP of van de VVD? Of gooit u dan toch maar de grenzen dicht voor niemand behalve moslims? Of wacht, al die vragen, volgens mij hebben we het gevonden. Kompt ie. U gaat helemaal niets doen! Nee! In een 1-2tje met Stas Klaas (VVD) gaat u gewoon net even doen alsof u bikkelhard bent op dit onderwerp. De campagne is begonnen en u bent goed bezig Halbe! Iedereen trapt hier in! Waterdicht plan! Totaal niet door te prikken, echt!

Reaguursels

Inloggen

@Snap je!? | 29-09-15 | 13:39
That was? U bedoelt, peiling was van vandaag.

RobberenRukkie | 29-09-15 | 23:34

Geklets voor de bühne. De huidige VVD regering krijgt niet eens voor elkaar om al jaren uitgeprocedeerden het land uit te gooien. Een wet om jihadisten het Nederlanderschap te ontnemen is er na twee jaar nog steeds niet. Massa's die uit een veilig land komen mogen gewoon de asielprocedure in (met bekende effect van jaren lang rekken en dan alsnog pardon krijgen) in plaats van direct terug gestuurd te worden. Veroordeelde criminelen zonder verblijfsvergunning worden niet eens uitgezet, net als Somaliers die naar Somalië terugkeren om hun dochter te laten verminken.
Sinds Rutte is de VVD niet meer dan een D666 light op het gebied van strafrecht en bow to the islam. Er is maar een partij die de islamisering echt wil tegenhouden en dat is de PVV. De praatjes van Zijlstra zijn net zoveel waard als "geen cent meer naar Griekenland", helemaal niets.

Barani517 | 29-09-15 | 22:50

En het ergste is dat de moslims zelf met elkaar strijden over welke rechtsschool binnen de shariah geldig is , om vervolgens door te vechten over de jurisprudentie binnen een van die scholen.... waste of time.

waragainstclimate | 29-09-15 | 19:03

Veel te slap. Een verblijfsvergunning moet ook worden ingetrokken en de sharialijer het land uitgezet, in geval van activiteiten die tegen de NLse democratie ingaan. Net zoals een Nederlander zijn recht op vrijheid verspeelt als hij misdaden begaat en dus vastgezet wordt.

je postbode | 29-09-15 | 17:43

Och nee toch he, dit soort uitspraken doen over wat je ‘vindt’, maar niet wat je nou eigenlijk gaat doen, keer op keer komen ze ermee weg, keer op keer trapt links Nederland erin. Deze uitspraak van Zijlstra valt gewoon weer in de categorie ‘Mooi, dan weten we dat ook weer’’, net zoals:
<br>
<br>
- Bussemaker vindt het 'zeer zorgelijk'
4nieuws.nl/binnenland/1172859/bussemak...
<br>
<br>
- Opstelten vindt het ‘walgelijk' en de neemt kwestie serieus
www.nu.nl/politiek/3930904/onderzoekt-...
<br>
<br>
- Koenders noemde de aanslag op NPO Radio 1 ‘verschrikkelijk' en ‘schokkend’
m.ikonrtv.nl/kerknieuws/aanslag_synago...
<br>
<br>
- Koenders spreekt dinsdag van "een nieuw dieptepunt, een laffe aanslag. Hij laat weten "enorm geschokt'' te zijn.
www.nu.nl/buitenland/3954260/zeker-141...
<br>
<br>
Mooi. Weten we dat ook weer. Of zo.
Het enige wat politici keer op keer doen is het gevoel van mensen beamen. Van linkse mensen, welteverstaan, want dat is voor hen genoeg. Linkse mensen willen alleen maar het gevoel hebben dat ze begrepen worden. En dat is precies wat politici doen, en dat is ook genoeg om stemmen te krijgen. Dit trucje wordt ook momenteel ook toegepast m.b.t. de vluchtelingen-kwestie. Joop’ers denken bijvoorbeeld dat rechtse GeenStijlers niet zo menselijk zijn als hen, terwijl ze niet inzien dat wij reaguurders ook wel vinden dat vluchtelingen mensen zijn van vlees en bloed, maar je ondanks dat soms realistisch moet zijn. Vergelijk het met kleur-denken of zwart-wit denken. Niets is zwart-wit, alles is heel complex en bevat meerdere kleuren, maar alleen wit bevat kleur, dus in wezen is het toch zwart-wit. Er zijn 1001 redenen/kleuren waarom iets wel of niet goed is om te doen, maar in de realiteit zijn er maar 2 opties: of je doet het wel, of je doet het niet. Omdat wij de grenzen willen sluiten, lijkt het net alsof we niet dezelfde normen en waarden erop nahouden als tolerante linkse Joop-mensen, die ieder mens welkom heten, en daarom voelen ze zich verheven boven de reaguurders, want zij zijn zogenaamd menselijker dan wij. Die linkse mensen hebben zelf verder helemaal niet nagedacht over consequenties van hun besluit, en dat is nu weer juist het gedeelte dat wij aan hen niet uitgelegd krijgen, waardoor wij ons weer verheven voelen boven linkse mensen. Maar beiden hebben we gelijk. Alleen linkse mensen hebben, net als vrouwen, soms geen behoefte aan de oplossing, maar alleen maar behoefte om gehoord te worden.
<br>
<br>
Ik hoop daarom dat in de nabije toekomst wij meer het gevoel van de linksen kunnen beamen, maar dat die linkse mensen meer inhoudelijk en realistischer over oplossingen kunnen gaan praten met ons, de rechtsen. Wat we in ieder geval niet moeten doen is ons eigen verhaaltje blijven houden, en alleen maar op ons eigen forumpje met ons eigen mensen elkaar telkens bevestigen in onze linkse ideeën die alleen maar over gevoelens, normen en waarden kunnen praten en bevestiging zoeken bij andere linksen, of juist de rechtsen die realistische oplossingen blijven aandragen en het gevoel even aan de kant schuiven omdat het tijd is om rationeel te zijn… maar ons verder ons niet bekommeren over het gevoel van die Joop’ers. Zolang we niet nader tot elkaar komen, en het continu ruzie blijft omdat we denken dat we totaal verschillende van elkaar zijn, zullen politici ermee weg blijven komen door continu uitspraken te doen die direct het gevoel van het linkse volk aanspreekt. Dan zijn ze klaar. Dan hebben ze hun taak weer gedaan, en hoeven ze nooit eraan toe te voegen wat ze vervolgens gaan doen. Ik zou zeggen: meng u dus ook in de discussies op Joop, en kom niet alleen maar met oplossingen, maar beaam de aldaar geuite gevoelens. Doe alsof het je vriendin is.
CrapoTheGreat | 29-09-15 | 12:00
<br>
<br>
Hier nog een gevalletje van vandaag: 'Dijkhoff wil strenger optreden tegen geweld in azc's'. www.nu.nl/politiek/4135312/dijkhoff-wi... Ja lul, doe het dan ook!!

CrapoTheGreat | 29-09-15 | 17:41

-weggejorist-

Lintilla | 29-09-15 | 16:28

Alle 'vluchtelingen' opsluiten in kampen, daarna bepalen waar men vandaan komt. Zonder harde bewijzen (id en overige documentatie) kan men kiezen: opgesloten blijven of zeggen waar men vandaan komt. Indien men niet DIRECT vanuit een onveilig land komt: hup, terug, immers illegale immigrant. En indien iemand wel uit een onveilig land komt: tijdelijke verblijfsvergunning voor tien jaar. Bij het veilig worden van het oorspronkelijke land: hup, weer terug. En binnen die tien jaar geen gezinshereniging. Etc cetera.
-
Beter is nog: grenzen dicht (en nee, dat hoeft niet fysiek). Vervolgens alleen diegene die met een goedgekeurde immigratieaanvraag melden een tijdelijke verblijfsvergunning geven, en het restant opsluiten en bij melding juiste land: deportatie.
-
Oe, wat is dat hard. Ja, maar wel duidelijk. Het land is vol en er komt niet meer binnen, tenzij je een economische bijdrage kan leveren aan het land en daardoor nodig bent.

Kolbjorn Varmann | 29-09-15 | 16:17

Waarom loopt Halbe dan niet gewoon over naar de PVV, als hij hen zo'n warm hart blijkt toe te dragen?

Nuchternederland | 29-09-15 | 16:12

Och Zijlstra zolang jij behoort tot de club van 3 x l, lachen, lullen en liegen heb ik weinig vertrouwen in jou uitspraken.

rotterdamse import | 29-09-15 | 15:03

Ik zou zeggen, ga er heel dicht bovenop zitten, hang camera's op, en weiger alle rotte appels die nooit binnen de Nederlandse samenleving gaan passen nadat ze zich agressief gedragen, christenen bedreigen, vrouwen intimideren etc.

henkdekanarie | 29-09-15 | 14:52

Dirk III | 29-09-15 | 14:24
Vul dat zelf maar in, of luister naar Geert W. / Nigel F. / Pat C.

Snap je!? | 29-09-15 | 14:37

Als de Duitse politie nu al pleit voor het scheiden van moslims en christenen omdat de christenen het onderspit delven en niet veilig zijn in de AZC's hoe moet dat dan wanneer deze grote groepen christen-hatende mensen in de Westerse samenleving worden losgelaten met homo's, christenen, boeddhisten, vrouwen zonder vuilniszak etc etc.

Dirk III | 29-09-15 | 14:24

-weggejorist-

hetvolkspreek | 29-09-15 | 14:05

Het zal jaren duren om afgewezen 'vluchtelingen' het land uit te krijgen en het gros zal voor altijd blijven. Slim genoeg hebben ze hun papieren vernietigd en als ze dus niet meewerken weet je niet waar ze naar terug te sturen. Meewerken lijkt me hoogst onwaarschijnlijk en bevriende naties zullen ze dus kunnen weigeren.

Echt, er is maar 1 oplossing: GRENZEN DICHT NU! Accepteer alleen echte vluchtelingen die nu in kampen in de regio, bijvoorbeeld Libanon, zitten.

PafPafPechtold | 29-09-15 | 14:04

@RobberenRukkie | 29-09-15 | 13:31 that was

Snap je!? | 29-09-15 | 13:39

PVV net zo groot als de huidige coalitie... hehe COA-litie

Snap je!? | 29-09-15 | 13:38

@Dhr. de Wit:
Mij is dezelfde mening toegedaan. Eigenlijk wil ik niet weg maar een blik op de toekomst vertelt mij dat het waarschijnlijk onvermijdbaar is. Als halfbloed Indiaan heb ik namelijk zeden en gewoonten die door de Islam als "duivelsaanbidding" worden gezien. We weten het vervolg daar op ook. Ik heb diezelfde 2 opties, waar ik niet om sta te juichen. Mijn bloed kookt soms zodanig dat ik met regelmaat mijn pc gewoon moet uitzetten en weglopen omdat er anders iets sneuvelt hier. En ook in mijn omgeving zie ik dezelfde makke schapen die alles van de Staatstelevee klakkeloos overnemen. En als je dan héél voorzichtig er iets tegen in probeert te brengen komen de welbekende Godwins voorbij vliegen. Gelukkig zijn er mensen die zich, net als u en ik, wél zorgen maken. Ernstig zorgen. Maar we zijn nog met té weinig om die straat op te gaan en niet weg gemoffeld te worden als "de onplezierige onderbuik v/d samenleving". Zie Pegida. Wilders brengt het niet altijd even genuanceerd maar wat heeft de man gelijk. Ook de nieuwe van Pat Condell zou eigenlijk verplicht kijkmateriaal op die Ipads in de 2e Kamer moeten zijn.

Sjefke7807 | 29-09-15 | 13:37

Komen er nieuwe verkiezingen aan, of zo?
Bang voor het succes van Wilders?

Als Wilders zulke dingen zegt en er steun voor krijgt, dan zijn alle PVV-ers racisten, islamofoben en staatsgevaarlijk.
Maar nu jij het zegt, doe je alsof je dat zelf net uitgevonden hebt.
Ga toch weg man! Mijn stem zul je nooit krijgen.

Schietmijmaarlek | 29-09-15 | 13:22

Sexpresso | 29-09-15 | 12:29Hoezo leg uit. Want ik en vele hier zien niet in waarim het onzin is. Deze vent roept toch enkel maar pure onzin. Zoals de VVD al twee jaar doet. Pure verkiezings retoriek. Niks meer niks minder. Hij zegt ,maar doet niks. Zie de pvvda. Als wilders het roept is het volgens hem nooit waar en tien minuten later roept hij hetzelfde en is het ineens waar. Ach ja. De onzin van halve zeikstra druipt er vanaf. Tijd dat die bagger VVD net zo gedecimeerd wordt als de pvda. Op naar nul zetels. Dat moeten zeikstra en trutte lukken. Zou trouwens wel gelijk voor het eerst zijn dat ze wat lukt en ook nog eens goed voor het land is.

tweetybird | 29-09-15 | 13:17

@Dhr. de Wit | 29-09-15 | 12:46
Mee eens. Het feit dat op Janmaat een aanslag werd gepleegd, Fortuyn is geexecuteerd, van Gogh werd afgemaakt, en Wilders 24/7 beschermd moet worden, en dit alles de goedmensen volkomen koud laat, zegt genoeg over de staat van dit land.

ben kokhals | 29-09-15 | 13:16

Het is oersimpel om het kaf van het koren te scheiden. Organiseer bij binnenkomst in het AZC een workshop cartoon tekenen met de profeet bij het gezellige vuur van een smeulende koran en je weet gelijk wie je wel en niet terug moet sturen.

down | 29-09-15 | 13:08

@ Sayer | 29-09-15 | 12:12
Wie gelooft er überhaupt nog in 'n VVD'er?
<br>
<br>
Genoeg mensen om voor minimaal 20 zetels garant te staan.

CrapoTheGreat | 29-09-15 | 12:56

Laatste: Deel 2 van John Perkins over Saoedi-Arabië is nog 'verhelderender' www.youtube.com/watch?v=29GhXsx7-Rs en het totaal geeft een aardig inzicht waarom er ook bij ons altijd iemand van Shell fractievoorzitter is bij de VVD (Frits Bolkestein, Halbe Zijlstra) of bij de PvdA (Wouter Bos) en waarom Willy bij het overlijden van een koning in Saoedi-Arabië binnen 24 uur naast andere ondemocratische leiders zit twitter.com/kvanoosterom/status/55934... in een land dat wekelijks dezelfde gruwelijke straffen uitvoert als IS, zie verschillen www.zerohedge.com/news/2015-01-23/spot... . Olie en gebrek aan principes en wat wauwelen om de aandacht af te leiden. Halbe Zijlstra vindt het prima dat die vluchtelingen naar Nederland komen, ze hebben de bende immers zelf veroorzaakt in het Midden-Oosten, collateral damage, niks aan te doen, Shell helpt. Bedankt Willy, bedankt VVD! En nu gaat Heineken volgens Rutte de armoede oplossen (denk nog even aan de Heineken van Willy, Max en Poetin terwijl het conflict in Oekraïne al speelde). Wat een wereld en het zal gedurende ons leven niet veranderen, er komen gewoon steeds nieuwe stromannen en wij zijn hun slaven. "It's never ever gonna be better, because the owners of this land don't want that." "They own you, they got you by the balls."https://www.youtube.com/watch?v=9dY4WlxO6i0&feature=player_detailpage#t=190 de overleden George Carlin had het door! "It's a big club and you and I ain't in it, they own you."

Watching the Wheels | 29-09-15 | 12:54

Zijlstra, als je nou echt een vent bent, breng je dit kabinet ten val.

whetherthouwouldbe | 29-09-15 | 12:50

@gaffelbaard | 29-09-15 | 12:42
Dat viel te verwachten. Criminelen van allerlei allooi komen deze kant op om hun straf te ontlopen.
Middeleeuwers kun je maar op één manier aanpakken: op zijn middeleeuws!

Dhr. de Wit | 29-09-15 | 12:48

@ben kokhals | 29-09-15 | 12:41
De VVD c.s. vinden het gespeeld prachtig want ze willen gewoon niet zoals Wilders 24/7 bewaakt worden. Het feit alleen al dat Wilders zoveel bewaking nodig heeft zou genoeg moeten zijn de ogen te openen voor de islam en keiharde maatregelen te treffen. Het zijn angsthazen, allemaal!!!

Dhr. de Wit | 29-09-15 | 12:46

'Dat eerste deel, ja duh. Dat is al beleid sinds 1849 (!) dus wat lul je nou, Halbe? '

Beste VanLeeuwen, GS,
Halbe heeft een punt toch ergens want volgens dit artikel hier www.elsevier.nl/Politiek/nieuws/2009/9... wonen er op dit moment al 350 oorlogsmisdadigers in Nederland, en in de praktijk blijkt het moeilijk/onmogelijk om ze te vervolgen voor hun misdaden. En het aantal asielverkrijgende oorlogsmisdadigers hier in NL is groeiende.

Niet 1, niet 3, niet 30, niet 300, nee.. 350!!

gaffelbaard | 29-09-15 | 12:42

@ben kokhals | 29-09-15 | 12:33
Yep. Lomp activisme werkt, dat heeft GeenPeil keihard bewezen.
Een lompe demonstratie tegen de EU is op dit moment de beste oplossing. Wij willen onze soevereiniteit terug!

Dhr. de Wit | 29-09-15 | 12:42

@blunte, lompe
En bedenk dat de VVD de islamiseringsmotie van Halsema heeft ondersteund. De VVD walgt dus helemaal niet van "sharia achtige opvattingen", maar wil het alle ruimte geven. Pedofilie, veelwijverij, homofobie, apartheid, lijfstraffen, gedwongen huwelijken, onverdoofd slachten, geweldscultuur, de VVD vindt het prachtig!

ben kokhals | 29-09-15 | 12:41

Het is te laat voor kiezersbedrog Zijlstra. Uw partij laat het al 15 jaar gebeuren en doet niets. En gaat ook niets doen......

drs. P | 29-09-15 | 12:40

-weggejorist-

Lintilla | 29-09-15 | 12:40

@Sjefke7807 | 29-09-15 | 12:27
Van hetzelfde, waarde Sjefke7807.
Zal je eerlijk zeggen, sinds een paar weken ben ik tot van alles in staat, maar ik houd mij rustig, met moeite.
De enige opties die ik zie openstaan zijn Vechten of Vluchten. Dat zijn dan ook direct de twee meest slechte opties. Wat het erge is, u en ik zien het allemaal voor onze ogen gebeuren, maar mijn ouders bijvoorbeeld niet. Die hebben GEEN idee. Ze horen wel eens wat over "lastige asielzoekers" op het NOS journaal maar zijn totaal bleu over de werkelijkheid. Niet hun schuld natuurlijk maar van de links kerk die hoogverraad en landverraad op hun naam hebben staan door de burger van het echte nieuws te onthouden.
Heb een redelijk inkomen, maar genoeg geld om te verkassen is er nog niet, ben nog aan het sparen. Maar eigenlijk wil ik (en mijn gelijke andere) niet weg. Dan moet ik mijn familie en vrienden in deze teringzooi achterlaten en dat is heel, heel erg moeilijk.
Wil heel graag de straat op om mijn onvrede te uiten, maar een demonstratie tegen vluchtelingen wordt al snel gezien als een aanval op de islam en moslims. Dat is hoe het islamitische volk rolt. Dan krijg je straks twee kampen in een burgeroorlog. Realistische mensen zoals jij versus de linkse kerk en moslims. Het is om te janken!
Heb zitten denken aan een anti-EU demonstratie omdat je daarmee direct alle issues aanhaalt zonder een bepaalde groep weg te zetten. De EU is het wortel van alle kwaad!

Dhr. de Wit | 29-09-15 | 12:40

-weggejorist-

1wecome1 | 29-09-15 | 12:34

@Dhr. de Wit | 29-09-15 | 12:12
Mee eens. De politieke klasse bijvoorbeeld, die fatsoenlijke goedwillende burgers uitlacht en toespreekt op kleuterniveau, doet het in de broek voor blunte immigranten en lompe activisten.

ben kokhals | 29-09-15 | 12:33

Zodra je ongelooflijke hoeveelheden mensen binnenhaalt, valt er inderdaad aan de grens niks meer goed te controleren. Je komt pas achter de goede of slechte bedoelingen van mensen als ze eenmaal in een AZC-opvang zitten.
Nationalisme, fundamentalisme, etnische profilering en religieuze intolerantie zijn ruimschoots aanwezig bij de vluchtelingen/migranten die we nu massaal toelaten, een enkele hoogopgeleide atheïst daargelaten.
Als Zijlstra walgt van kindhuwelijken en sharia-achtige opvattingen had hij dat moeten bedenken voordat hij akkoord ging met het toelaten van de oneindige stroom MO-vluchtelingen/migranten. Voordat je de eventueel ongewenste individuen weer ons land uit krijgt ben je maar zo 10 jaar verder.

Peyronie | 29-09-15 | 12:33

@VanLeeuwen.
Is deze niet een heel klein beetje heel en heel erg veel en veel te ver gezocht, enkel om uit te halen op Zijlstra?
.
Wat doet de man precies verkeerd? Het is wel heel erg simpeltjes om er direct verkiezingsretoriek van te maken.
Dit artikel(vod is een betere benaming) slaat de plank niet alleen mis, het mist zelfs de hele plank!

Sexpresso | 29-09-15 | 12:29

@Dhr. de Wit. U en ik zijn het bijzonder vaak met elkaar eens. Ook nu weer. Ik krijg dit al maanden niet meer uitgelegd over de Skype aan mijn Amerikaans Indiaanse familie. Die zien met lede ogen aan hoe Nederland op weg is het Indianenreservaat van Europa te worden. Met de inheemse Nederlander als Indiaan welteverstaan. En we weten allemaal hoe dat is afgelopen.
Het ergste van alles is nog dat als er een vliegtuig wordt volgeladen met schuim dat hier niets te zoeken heeft, er gelijk een aantal extreem linkse "passagiers" op de proppen komen die de boel zo gaan frustreren dat het geheel wordt afgeblazen. Deze lieden mogen ze van mij dan ook standrechtelijk tegen de muur zetten wegens hoogverraad. Er moeten nu gewoon heel snel spijkers met koppen geslagen worden, anders ontaardt dit in een regelrechte volksopstand zo niet burgeroorlog. Helaas heb ik, ook na 25 j hard werken i/d Metaal niet, niet het geld om hier de pleiterik te maken. Anders was ik hier al zeker 10-15 j weg geweest. Op het Pine Ridge Reservaat is het ook arm, maar daar heb ik in ieder geval géén last van gamala gamala en de bijbehorende ellende. Je kon het van mijlenver zien aankomen. Wat een Clusterf**k ven epische proporties dit.

Sjefke7807 | 29-09-15 | 12:27

Als je het op de keper beschouwt dan is er maar één conclusie mogelijk: de Nederlandse regering heeft haar soevereiniteit overgedragen aan de EU. Europese besluiten en verdragen die de Nederlandse wet en verkiezingsbeloftes steeds meer weer over-rulen, opgedrongen naheffingen en het niet zelf mogen beslissen over aantallen gelukszoekers.
Wat mij voor het grootste raadsel is: waarom ligt er nog steeds geen cordon van oorlogsschepen aan de natte grens van Europa? Al ruim DRIE jaar is deze tsunami aan de gang en het einde is nog lang niet in zicht.
Uit de EU, NU!

Dhr. de Wit | 29-09-15 | 12:26

@ikeethetbeter | 29-09-15 | 11:45
Degene die telkens weer hetzelfde stemt in de hoop op een andere politieke uitkomst, is naïef of heeft misschien een steekje los (vrij naar Einstein:). Dit gaat m.i. ten minste op voor de hele Bende van Vier (CDA D66 VVD PvdA). Hun gedrag in het verleden zegt alles over wat zij in de toekomst zullen doen.

ben kokhals | 29-09-15 | 12:24

In België hebben ze gezien hoe het niet moet en handelen daar nu ook naar.. gek, daar wel waarom hier niet, registreren maar 250 asieleisers per dag, ontmoedigen de asieleisers door dit te doen en vragen zich openlijk af hoe deze tsunami aan asieleisers gaat integreren..

holy.pig | 29-09-15 | 12:20

@Sjefke7807 | 29-09-15 | 12:00
Juist, dat roep ik ook al weken. Tijd voor een junta!
Die arme mensen bij het leger, politie en diensten moeten toch helemaal gek worden van deze tsunami. Geen geld erbij maar wel taken erbij. Er is wel geld voor gelukszoekers die tientallen miljoenen extra per week extra kosten, maar geld voor kogels of een betere CAO is er niet. Godverdomme!

Dhr. de Wit | 29-09-15 | 12:16

Verkiezingen aan de verre horizon, Halve Zoolstra blaast weer even flink op den roeptoetert .

Castor12 | 29-09-15 | 12:16

De Nederlandse stemmers kennende vallen ze straks toch weer voor de leugenpraat van de VVD.

caspert79 | 29-09-15 | 12:15

Conclusie de open grenzen binnen de EU met moderne beveiligde luchthavens kosten een fortuin maar kunnen geen tsunami voorkomen dus eerst dicht die kraan dan gecontroleerd doseren.

poetsnoet | 29-09-15 | 12:13

@ikeethetbeter | 29-09-15 | 12:00
We hebben ook geen intelligente partij nodig die het oplost. Mijn ervaring leert dat de meest blunte, lompe oplossing in de meeste gevallen het beste is. Wie niet horen wil moet maar voelen.

Dhr. de Wit | 29-09-15 | 12:12

Wie gelooft er überhaupt nog in 'n VVD'er?

Sayer | 29-09-15 | 12:12

In tegenstelling tot in kerken, heb ik nog nooit vernomen van (islamitische) asieleisers die huisvesting kregen in een moskee. Vooral nu de nood zo hoog is, zou je verwachten, dat de moskeeën als eerste gebruikt zouden worden voor noodopvang.

Geen verhoging van de overlast voor de omwonenden, niets als voordelen.

vanhetvarken | 29-09-15 | 12:11

@omanders | 29-09-15 | 10:50
"O, ik geloof best wel dat de VVD een strenger migratiebeleid wil. Maar de VVD heeft daarbij twee problemen:
1) Ze beschouwt haar migratiestandpunten als wisselgeld bij onderhandelingen. Zie het strafbaar stellen van illegaliteit als voorbeeld daarvan."

Hiermee is alles gezegd over de VVD. Ze proberen de weggelopen VVD-kiezers te paaien met ferme uitspraken over foute migranten maar in de praktijk komt er geen flikker van terecht omdat het allemaal tegengehouden wordt door de PvdA en de VVD als puntje bij paaltje komt liever geld naar de rijken ziet gaan.

De korte termijnvisie regeert waardoor we op de lange termijn allemaal naar de filistijnen gaan. Met dank aan onze slappe, besluiteloze, EU-kontlikkende politici.

mirvink3478 | 29-09-15 | 12:09

gaan

Watching the Wheels | 29-09-15 | 12:07

@Piet Karbiet | 29-09-15 | 10:58
Ja klopt, ik heb ook al die regionale zenders. Het is door heel Nederland hetzelfde beeld met overvallen, berovingen, diefstallen. Je denkt soms 'weg uit die Randstad', maar het is overal naar de donder. Misschien in de Randstad nog wel het best onder controle door de politie die elders helemaal wegbezuinigd is door die randdebielen. Ze gaat allemaal voor de korte termijn winstjes. Er zit totaal geen lange termijn visie achter. In ieder geval niet met het belang van de mensen als uitgangspunt. Slaven zijn we.

Watching the Wheels | 29-09-15 | 12:07

jopie1 | 29-09-15 | 11:56


Dat verandert wel als die cultuurparels geplaatst worden bij die oudjes in dat verzorgingshuis. Dan duurt het niet lang voor de eerste beroofd is en mischien zelfs verkracht. Dat hebben we namelijk al eens met een vrouw van 75 mogen mee maken. Ze houden namelijk niet alleen van heel jong maar schijnbaar ook van heel oud. Welkom gelukszoeker in ons bejaarden tehuis. Ik geef het twee weken voordat het volgens de d666 modus eerste incidentje plaatsvind. Binnenkort vast een hoop wilders stemmers erbij. Hij kan in zijn zetel er op wachten. Want jij dacht toch niet echt dat dat gaat werken. Net als dat je ze bij jonge blonde studentes zet. Dat is vragen om ellende. Ach ja. Dit kabinet is nu eenmaal echt van de pot gerukt.

tweetybird | 29-09-15 | 12:04

Och nee toch he, dit soort uitspraken doen over wat je ‘vindt’, maar niet wat je nou eigenlijk gaat doen, keer op keer komen ze ermee weg, keer op keer trapt links Nederland erin. Deze uitspraak van Zijlstra valt gewoon weer in de categorie ‘Mooi, dan weten we dat ook weer’’, net zoals:
<br>
<br>
- Bussemaker vindt het 'zeer zorgelijk'
4nieuws.nl/binnenland/1172859/bussemak...
<br>
<br>
- Opstelten vindt het ‘walgelijk' en de neemt kwestie serieus
www.nu.nl/politiek/3930904/onderzoekt-...
<br>
<br>
- Koenders noemde de aanslag op NPO Radio 1 ‘verschrikkelijk' en ‘schokkend’
m.ikonrtv.nl/kerknieuws/aanslag_synago...
<br>
<br>
- Koenders spreekt dinsdag van "een nieuw dieptepunt, een laffe aanslag. Hij laat weten "enorm geschokt'' te zijn.
www.nu.nl/buitenland/3954260/zeker-141...
<br>
<br>
Mooi. Weten we dat ook weer. Of zo.
Het enige wat politici keer op keer doen is het gevoel van mensen beamen. Van linkse mensen, welteverstaan, want dat is voor hen genoeg. Linkse mensen willen alleen maar het gevoel hebben dat ze begrepen worden. En dat is precies wat politici doen, en dat is ook genoeg om stemmen te krijgen. Dit trucje wordt ook momenteel ook toegepast m.b.t. de vluchtelingen-kwestie. Joop’ers denken bijvoorbeeld dat rechtse GeenStijlers niet zo menselijk zijn als hen, terwijl ze niet inzien dat wij reaguurders ook wel vinden dat vluchtelingen mensen zijn van vlees en bloed, maar je ondanks dat soms realistisch moet zijn. Vergelijk het met kleur-denken of zwart-wit denken. Niets is zwart-wit, alles is heel complex en bevat meerdere kleuren, maar alleen wit bevat kleur, dus in wezen is het toch zwart-wit. Er zijn 1001 redenen/kleuren waarom iets wel of niet goed is om te doen, maar in de realiteit zijn er maar 2 opties: of je doet het wel, of je doet het niet. Omdat wij de grenzen willen sluiten, lijkt het net alsof we niet dezelfde normen en waarden erop nahouden als tolerante linkse Joop-mensen, die ieder mens welkom heten, en daarom voelen ze zich verheven boven de reaguurders, want zij zijn zogenaamd menselijker dan wij. Die linkse mensen hebben zelf verder helemaal niet nagedacht over consequenties van hun besluit, en dat is nu weer juist het gedeelte dat wij aan hen niet uitgelegd krijgen, waardoor wij ons weer verheven voelen boven linkse mensen. Maar beiden hebben we gelijk. Alleen linkse mensen hebben, net als vrouwen, soms geen behoefte aan de oplossing, maar alleen maar behoefte om gehoord te worden.
<br>
<br>
Ik hoop daarom dat in de nabije toekomst wij meer het gevoel van de linksen kunnen beamen, maar dat die linkse mensen meer inhoudelijk en realistischer over oplossingen kunnen gaan praten met ons, de rechtsen. Wat we in ieder geval niet moeten doen is ons eigen verhaaltje blijven houden, en alleen maar op ons eigen forumpje met ons eigen mensen elkaar telkens bevestigen in onze linkse ideeën die alleen maar over gevoelens, normen en waarden kunnen praten en bevestiging zoeken bij andere linksen, of juist de rechtsen die realistische oplossingen blijven aandragen en het gevoel even aan de kant schuiven omdat het tijd is om rationeel te zijn… maar ons verder ons niet bekommeren over het gevoel van die Joop’ers. Zolang we niet nader tot elkaar komen, en het continu ruzie blijft omdat we denken dat we totaal verschillende van elkaar zijn, zullen politici ermee weg blijven komen door continu uitspraken te doen die direct het gevoel van het linkse volk aanspreekt. Dan zijn ze klaar. Dan hebben ze hun taak weer gedaan, en hoeven ze nooit eraan toe te voegen wat ze vervolgens gaan doen. Ik zou zeggen: meng u dus ook in de discussies op Joop, en kom niet alleen maar met oplossingen, maar beaam de aldaar geuite gevoelens. Doe alsof het je vriendin is.

CrapoTheGreat | 29-09-15 | 12:00

En ook 1,5 km bij mij vandaan is vannacht onder de dekmantel van de duisternis zomaar een "tijdelijk" AZC(250-300 man) uit de grond gestampt in een racketcentrum op een industrie terrein waar geen klap te doen is. Waar zij natuurlijk braaf zullen blijven, niet. Om dan, na ons voor een voldongen feit te hebben geplaatst, zogen. te berichten over dit "heugelijke" nieuws. 50% gezinnen uit Syrië en 50% alleenstaanden uit Eritrea. What could possibly go wrong..... En onze Halve Zoolstra is nogal opzichtig door de mand gevallen hier. Vorige week werd gepoogd Wilders met de grond gelijk te maken toen hij e.e.a. ten berde bracht tijdens de Algemene Beschouwingen. Hoon en gelach was zijn deel. Maar de waarheid achterhaalt de "dames/heren" in Den Haag iets sneller als hen lief is. Kind bruidjes die hier vrijelijk naartoe kunnen reizen.(Ik geloof dat dat alleen minimaal 3 overtredingen van het Internationaal Kinderrecht zijn.) Duitsland die ze al op religie moet gaan scheiden om bloedvergieten te voorkomen. Ziet u het patroon ook? Dit kan alleen maar fout gaan. Het wordt echt tijd dat de Politie/ het Leger eens gaan ingrijpen hier en het stelletje landverraders het Binnenhof aftrapt en schoon schip maakt. Anders zie ik het heel somber in...

Sjefke7807 | 29-09-15 | 12:00

Er is is NL maar 1 keuze, PVV.

Het is geen briljante partij ook geen super intelligente partij maar wel een partij die als enige de vlag de goede kant op laat waaien en dat heeft NL mijn inziens nodig na tientallen jaren politiek correct (niet perse links) bestuur door alle na oorlogse politieke partijen tot de LPF (2000)

Nu is de PVV er en de rest is cliché gezegd, pappen nathouden weinig echte aanpak waardoor allerlei groepen, fanatici over de gemiddelde Nederlander heen walsen met brutaal, intimiderend gedrag en hun positie in de maatschappij veilig stellen.

ikeethetbeter | 29-09-15 | 12:00

@Snap je!? | 29-09-15 | 11:57
:)

Lewis Lewinsky | 29-09-15 | 12:00

Lewis Lewinsky | 29-09-15 | 11:54
Zeker, op naar de 150 zetels

Snap je!? | 29-09-15 | 11:57

hij heeft het toch maar lekker gezegd,de bejaardenhuizen zitten vol hoor met mensen die hem wel een leuke vent vinden en wilders maar een engerd.jammer

jopie1 | 29-09-15 | 11:56

Gelukkig is dat de door mij al eerder geschetste incidentjes op steeds grotere schaal plaats vinden. En steeds meer mensen beginnen in te zien dat die welkom gutmensch figuren zeer schadelijk zijn voor je land. Want ze krijgen zo zie ik steeds meer tegen gas. De gutmensch met hun welkom zijn namelijk staatsgevaarlijk en maken u land kapot. Dat moeten we voorkomen en niet willen. Want die weg met ons mensen zijn de hartelozen en de hypocriten die niet zitten te wachten op een echte oplossing. Die kicken namelijk op ellende.Tijd dat we dat massaal gaan inzien. Door ze hier te halen creer je hier ellende en daar los je de ellende er niet mee op. Je verplaatst enkel de oorlog over een groter gebied. Het wordt onbeheersbaar. Want hier gaan de groepen duidelijk gewoon verder met elkaar bestrijden. Islam is namelijk een grote pisvlek dat aanzet tot haat ,geweld en discriminatie. Het hoort hier in die vorm niet thuis. Het is een plaag en een pest net als alle religie. Sprookjes uit een ver verleden met niet bestaande figuren. Met veelal regels uit de middeleeuwen en ver daarvoor. Die regels moeten wij hier niet importeren. Wat dat betreft leren we weinig van het verleden. We doen het gewoon weer.


Nou die parels van cultuur zijn echt een verijking geweest zeg maar. Ze hebben zelfs een eigen tee3visie programma gekregen. Dat heet opsporing verzocht. Nu nog een uur in de week binnenkort 24 uur per dag live.

tweetybird | 29-09-15 | 11:54

@Snap je!? | 29-09-15 | 11:54
Ja. Dus dat is makkelijk :)

Lewis Lewinsky | 29-09-15 | 11:54

Lewis Lewinsky | 29-09-15 | 11:52
Dan blijft er nog maar 1 keuze over

Snap je!? | 29-09-15 | 11:54

@Bokito ergo sum | 29-09-15 | 10:55
SP is vóór islamisering en vóór de opvang van asieleisers. Dus niet op stemmen, tenzij je dat ook wil.

Lewis Lewinsky | 29-09-15 | 11:52

@Ommezwaai | 29-09-15 | 10:54
Een zekere Mark Rutte is veroordeeld wegens aanzetten tot rassendiscriminatie. Ja, door de rechter. Veroordeeld. 2007.
www.elsevier.nl/Politiek/nieuws/2007/5...

Lewis Lewinsky | 29-09-15 | 11:47

@ikeethetbeter | 29-09-15 | 11:45
Het VVD woord is €1000 waard.....

Verwilder(s)t Niet | 29-09-15 | 11:47

Net zoals de overige partijen, bewijs vind je op straat waar geen reet is veranderd, ook niet door de LPF/Fortuyn.

Bespreekbaar maakte die het, maar verandering ? Nee.

ikeethetbeter | 29-09-15 | 11:46

@omanders | 29-09-15 | 10:50 "De VVD heeft ook een globalistische open-grenzen factie... en die wil juist migranten"
.
Zo ook onze globalistische 'eerste familie'. Als je de politiek correcte VN-speech van Willem leest, lijkt het alsof hij enorm begaan is met mensen overal & elders op de wereld, maar niet met de mensen in "zijn" eigen land.

ben kokhals | 29-09-15 | 11:46

De VVD is zo door zichtbaar als wat, als veel mensen naar Wilders beginnen te neigen komen ze ook in ene met een 'mening' over immigratie en vluchtelingen, islam.

Doet me denken aan een slot verkiezingsdebat tussen Samsom en Rutte paar jaar terug waar Rutte op het einde nog ff een PVV achtig standpunt verkondigde over asielzoekers meen ik om ff te scoren.

Maar aan de VVD stemmer zeg ik, als je op de VVD stemt vooral door immigratie, integratie standpuntjes dan ben je daar helemaal aan het verkeerde adres.

Ze roepen veel maar in praktijk nada,

ikeethetbeter | 29-09-15 | 11:45

@omanders, niet mijn partij (pvv ook niet), maar ik geloof wel dat de sp integer is. We moeten van de oude kliek af, mag ik het woord 'zuiveren' in de mond nemen, uiteraard slechts politiek gezien. Sociaal-economisch liggen de sp en de pvv heel dicht bij elkaar, buitenlands beleid gaat heel lastig worden met name ten opzichte van Israel, maar er zijn genoeg raakvlakken om de sp en pvv een succesvol samenwerkingsverband aan te laten gaan, zo erg lopen ze elkaar niet in de weg. Ik zie een dergelijke constructie wel mogelijk eigenlijk. SP is er vooral voor de arbeiders, PVV vooral de middenklasse. Ik denk dat ze met een heleboel dingen eens kunnen worden.

Bokito ergo sum | 29-09-15 | 11:44

Ik geloof geen enkele lakei van oranje.

rechtsdwalendeautist | 29-09-15 | 11:44

-weggejorist-

dijkbewaker | 29-09-15 | 11:42

Nederland staat al te popelen om deze verrijkende, hoogbegaafde en werklustige migranten aan te passen aan de maatschappij waarin zij terecht komen.
250 studenten en 250 jonge asielzoekers met een verblijfsvergunning nemen daarom volgend jaar zomer hun intrek in de containers
-
Mooi hoe ze dat utopisch een 'nieuwe community' noemen, jonge islamitische mannen tussen de alleenstaande blonde studentes, dat kan nog wel een gigantisch verkeerd aflopen.

De politie kan ze niet aan, maar hulpeloze bejaarden en studenten worden in de 'nieuwe communities' gezet om de immigranten te helpen integreren (haha).

Utopia voor de bejaarden, de studenten en de islamieten. Ik zou de bedekkende kleding maar klaarleggen, (op aanraden van de politie)

telelezer | 29-09-15 | 11:36

@necrosis | 29-09-15 | 09:57
trendsetter

Machoclown | 29-09-15 | 11:32

Vier woorden zijn de oplossing: Marineschip Noord-Afrika Droppen Strand.

Dhr. de Wit | 29-09-15 | 11:28

@Aristotalloss | 29-09-15 | 10:27
Gewoon eisen dat aanvrager de islam verwerpt en zal leven naar Nederlandse wetgeving + normen en waarden.
Niet mee eens: opzouten. Achteraf niet aan houden, ook moven.

Mastermattie | 29-09-15 | 11:27

@wooky | 29-09-15 | 11:14
Jij gaat ervan uit dat ze een oplossing willen bereiken in Syrië, maar dat zou helemaal niet in het belang zijn van Lockheed Martin. Dat aandeel verdrievoudigde de afgelopen 5 jaar finance.yahoo.com/echarts?s=LMT+Intera... , maar dan moet je natuurlijk geen vrede krijgen in de wereld. De VVD accepteert gewoon de vluchtelingen als collateral damage behorend bij het hogere doel dat vanaf de illegale inval in Irak (commissie Davids nl.wikipedia.org/wiki/Commissie-David... ) heeft gezorgd voor het bewust instabiel maken van landen zoals Syrië en het starten van oorlogen op valse gronden, zoals General Clark al enkele weken na 11/9 in het Pentagon hoorde www.youtube.com/watch?v=9RC1Mepk_Sw . Onze leiders zijn nog steeds niet eerlijk en ze hebben er een vreselijk bende van gemaakt. Zogenaamde "Christenen". Dood en verderf, net als die halfgare moslims. "Had there been no oil the Middle-East would look like Africa". John Perkins 'Confessions of an economical hitman' geeft aan een aardig inzicht over hoe de wereld werkt www.youtube.com/watch?v=yTbdnNgqfs8&a... .

Watching the Wheels | 29-09-15 | 11:27

Gvd gvd gvd weet u nog dat ik kortgeleden plempte dat wij in onze regio geen vluchtgetintiërs opvangen? Welnu we hebben een nieuwe burgemeester gekregen :-( een van partij voor de azc's huize. En wat denk je? Juist het COA ruikt zijn kans en wil er gelijk 600 plaatsen. Wat zal ik blij zijn als de pvda afsterft. Het hele land helpen ze naar de klote. En het ergste is: stel dat de pvda afsterft, dan nog hebben we jaren lang last van de tienduizenden pvdambtenaren die ze door het hele land hebben geïnstalleerd en die gewoon vrolijk door zullen gaan met hun verderfelijke politiek.

JeWeetToch!? | 29-09-15 | 11:26

De dag na de AB heeft die zich al in dezelfde bewoordingen als Wilders lopen uiten qua vol is vol. Smerige hypocriet is het. Enerzijds dus wel tijdens heel dat debat (en daarna) boos lopen doen tegen de PVV en dan simpelweg dezelfde retoriek jatten en slinks de ander wegzetten als gestoord. En dan ook nog het lef hebben om Wilders een gebrek aan oplossingen op de mouw te spelden, terwijl die godverdomme zelf al jaren de PVV geen hand wil geven en alleen maar dwars wil doen omdat het de PVV is. Dit is trouwens een ingebakken strontvervelende houding waar het gros van de Tweede Kamer op betrapt kan worden, en zorgt voor talloze nutteloze emo-debatten met louter marginaal gezeik over details of de toon vd muziek. Nooit eens iemand die zegt: kom kleuters, we moeten door en dit land moet vooruit, partij B, C en D zegt in feite hetzelfde maar wil het niet doorpakken omdat ze elkaar haten. Ik erger me altijd groen geel en paars bij het extreem lage niveau van politiek bedrijven en debateren in dit land. Wilders krijgt ze elke keer weer helemaal opgefokt en gefrustreerd. Dat heeft niet zo zeer met Wilders te maken, maar met hun slechte geweten. Die weten van binnen allemaal dat ze dit land naar de kloten aan het helpen zijn, dat knaagt gevoelsmatig aan hun, maar dat hun domme elitaire naieve verstand in combinatie met hun emomodus de zaak vervolgens vertroebeld om maar tegen Geert te roeptoeteren ipv tegen de echte problemen.

Koettoerk | 29-09-15 | 11:23

Excuus, dubbel.

Bobbbe | 29-09-15 | 11:22

Piet Hein Donner heeft ooit eens gezegd dat hij het wel vond kunnen als er hier sharia rechtbanken zouden ontstaan, als daar een meerderheid voor te porren zou zijn. Een geweldige dhimmie natuurlijk. Wel grappig die cultuuromslag mbt de islam ineens. Toen Pim de islam een achterlijke cultuur noemde waarvoor we de grens moesten sluiten werd hij totaal verketterd. En vermoord.

Bobbbe | 29-09-15 | 11:21

Piet Hein Donner heeft ooit eens gezegd dat hij het wel vond kunnen als er hier sharia rechtbanken zouden ontstaan, als daar een meerderheid voor te porren zou zijn. Een geweldige dhimmie natuurlijk. Wel grappig die cultuuromslag mbt de islam ineens. Toen Pim de islam een achterlijke cultuur noemde waarvoor we de grens moesten sluiten werd hij totaal verketterd. En vermoord.

Bobbbe | 29-09-15 | 11:21

-weggejorist-

Lintilla | 29-09-15 | 11:17

Ik zou nooit op Wilders stemmen maar zie hem nu als onze enige redding!
Hoe een land naar de klote kan gaan door politici die weten dat Wilders gelijk heeft maar om de een of andere reden de NL-ers alleen willen laten werken voor uitkeringstrekkers die een Jihad willen financieren. Ik ben klaar met de VVD en al heel lang met de linkse kliek.

johnelec | 29-09-15 | 11:16

@Dutch_Holland | 29-09-15 | 10:43
Wel klote als je door stom toeval tijdens een vakantie van je ouders in het buitenland geboren bent,

Rest In Privacy | 29-09-15 | 11:16

Jaaah goed zo! De intentie is er wel maar de politieke daadkracht nog niet? Tuulk, de verkiezingen van 2017 zijn nog best ver weg. Tijd zat om het met dit soort bladibla te vullen.

GormSuil | 29-09-15 | 11:15

In Duitsland stelt te politie voor om de vluchtelingen te scheiden op basis van geslacht en geloof vanwege de vele 'incidenten' (als het er veel zijn is het dan eigenlijk nog een incident?)
Maar verder zal de integratie vast prima verlopen... Met andere woorden; Halbe loopt alweer meters achter... Het gaat veel verder dan alleen maar even kijken wie de Sharia leuk vindt

Theodora | 29-09-15 | 11:14

@necrosis | 29-09-15 | 09:57
Realist

Mastermattie | 29-09-15 | 11:14

Mogelijke oplossingen:
- meer opvang in de regio, sluit desnoods een deal met Assad (en dus Poetin), zodat alle Syriërs direct terug kunnen;
- laat echte vluchtelingen meehelpen bij de selectieprocedure. Als bijvoorbeeld een asielzoeker uit Afghanistan met een gekocht/vals Syrisch paspoort wordt ondervraagd door een Syriër valt hij snel door de mand;
- indien kansloos, gelijk terugsturen en niet eerst de hele asielprocedure laten doorlopen.
Maar ja, dan moet je wel oplossingen willen...

wooky | 29-09-15 | 11:14

Zou Halvoline Shellstra nog steeds directeur zijn van zijn bedrijf waarmee hij vanaf 2001 aan een financieel expertise systeem voor Shell werkt volgens www.parlement.com/id/vhdm1hcid9z1/h_ha... Of zou zijn bedrijf tijdelijk keurig op zogenaamde afstand geplaatst zijn? En welke vergoeding krijgt of kreeg hij van Shell? Z'n vrouw regelt de asfaltlobby als asfaltgedeputeerde in Zuid-Holland. Zo werkt het toch gewoon, een gezellige VVD-kliek, niks mis mee. In het bijzijn van premier Mark Unilever tekende Shell een schaliegasdeal van 10 miljard met de omstreden president Janoekovitsj www.youtube.com/watch?v=3NB-P8PhISA&a... . Tja en dan vallen er wel eens vliegtuigen uit de lucht als er dan ook nog een VVD'ert Dikkie van Baalen op een plein buiten de EU gaat staan schreeuwen om diezelfde president ook nog een keer letterlijk af te zetten om er naast een staatsgreep een associatieverdrag door te drammen, waarin het woord 'defensie' veelvuldig voorkomt (ctrl+f 'defensie') zoek.officielebekendmakingen.nl/trb-2... terwijl het "een gewoon handelsverdrag" genoemd wordt. Veel te ingewikkeld zo'n associatieverdrag voor gewone mensen. Opportunisten en bedriegers, allemaal.

Watching the Wheels | 29-09-15 | 11:14

"shariazoekers" als in "ruziezoekers".
Je zou het ook kunnen verwoorden als "shariabrengers"

Mastermattie | 29-09-15 | 11:13

Holle vaten klinken het hardst, lijkt me wel toepasselijk bij deze roeptoeter.

de uitbater | 29-09-15 | 11:12

Hmmm duidelijk weer. Het is geen halve zijlstra maar een hele zeikstra. Ach ja de vvd de partij waarvan je alles wat ze zeggen juist moet omdraaien. Zo is meermaals gebleken. Duizend euro die je kreeg mocht je betalen . De onderste steen werd geen bovenste steen. Nooit meer geld naar griekenland werd bergen met geld naar griekenland en ga zo maar door. Het is echt een hele zeikstra en een grote pisstraal. De man die denkt dat hij in de voetsporen van wilders kan treden maar eigenlijk een lachertje is. Wilders zegt wel de waarheid maar van deze sukkel is het verkiezings retoriek. Niks zeggend dus. Zoals alles van die pinokkio partij de VVD.

tweetybird | 29-09-15 | 11:07

Geen woorden maar daden anders stelt het niks voor.

Rest In Privacy | 29-09-15 | 11:07

Meneer Zijlstra woont om de hoek van Mevrouw Kroes in Wassenaar, en hebben alletwee een hoge heg. Waar hij zich dan druk over maakt is pure partij-politiek zodat hij achter die hoge heg kan blijven wonen in de toekomst.

Nomen | 29-09-15 | 11:05

-weggejorist-

Lintilla | 29-09-15 | 11:03

Hahaha: Bewezen is dat 1 op de 5 slecht Syrisch is.
Bewezen is dat slechts 1 op de 5 echt Syrisch is.

Dirk III | 29-09-15 | 11:03

Soms is het zo simpel. Christenen en Moslims niet scheiden in asielcentra. Zodra de moslims de christenen beginnen te treiteren, de moslims geen verblijfsvergunning en het land uit. En de christenen mogen blijven, want die kan je immers niet terugsturen naar die 'gematigde' moslims.

Mika6101 | 29-09-15 | 11:01

Dus we hebben in Duitsland een extreme toename van verkrachtingen.
We hebben in NL asiel-kindbruidjes (pedofilie)
We hebben in NL de eerste aanrandingen.
We hebben in NL grote vechtpartijen in AZC
We hebben in NL christelijke asielzoekers die bedreigd worden.

Het gaat ons extreem veel geld kosten.
Bewezen is dat 1 op de 5 slecht Syrisch is.
Bewezen is dat er absoluut geen sprake is van hoogopgeleide asielzoekers.
Met de Bed, Bad, Brood regeling en "niemand is illegaal", die de PVDA net nog voor de extreme toename erdoorheen jaagde, zal bijna iedereen die hier is binnengekomen ook blijven.

De regering is echt de verzorgingsstaat aan het opblazen en de veiligheid van de burgers aan het wegnemen als dit nog even zo door gaat.

Dirk III | 29-09-15 | 11:01

Nog een keer de VVD:


"In ruil voor het schrappen van het strafbaar stellen van illegaliteit heeft de VVD namelijk belastingvoordeel voor de hogere inkomens bedongen."


Q.E.D.


www.eenvandaag.nl/politiek/50343/straf...

omanders | 29-09-15 | 11:01

@Bokito ergo sum | 29-09-15 | 10:55


De SP is voor migratie. Ze beweren wel vanalles wat soms lijkt te klinken als een stem tegen migratie, maar dat is demagogie. De SP had ooit de gedachte om op elke volks-onvrede mee te surfen om zo de socialistische revolutie nader te brengen.


Maar hun stemgedrag laat anders zien.

omanders | 29-09-15 | 11:00

je zal maar een jood of homo zijn.... of een hollander.....

verbanden | 29-09-15 | 11:00

@necrosis | 29-09-15 | 10:29: Einde vd Domheid denkt dankzij zijn aluhoedje wat meer aan het grotere geheel, dat snap je toch wel? Het is allemaal éen groot complot, geregisseerd vanuit Wolfsburg.

datdantochweerwel | 29-09-15 | 10:59

@Verwilder(s)t Niet | 29-09-15 | 10:48
Ach so!

DonSwami e.v. | 29-09-15 | 10:58

@Watching the Wheels | 29-09-15 | 10:48
.
Wist niet dat het zo dramatisch is. Wat een gepruts.
Ik kijk ook wel eens de regionale Opsporingsprogramma's.
Het is in iedere streek en provincie hetzelfde beeld.
Wat OV laat zien is echt het topje van de woestijnberg.

Piet Karbiet | 29-09-15 | 10:58

@Ommezwaai | 29-09-15 | 10:54
Is Mark Verheijen al weg?

Prof. D.A.H. Vintik | 29-09-15 | 10:57

Over shariazoekers gesproken, bestaat Sheikwatch nog en zo ja, houden die nog wel eens een haatprediker buiten onze grenzen?

Prof. D.A.H. Vintik | 29-09-15 | 10:55

Volkomen ongeloofwaardig, stem sp of pvv afhankelijk van je smaak.

Bokito ergo sum | 29-09-15 | 10:55

VVD: waar is Rita Verdonk als je haar nodig hebt?

Où est Charlie? | 29-09-15 | 10:54

U bedoelt deze partij?
Die altijd o zo betrouwbare club?
.
Vereniging Vóór Dieven
.

Neelie Kroes – Machtsmisbruik
Ivo Opstelten – Machtsmisbruik
Fred Teeven – Machtsmisbruik
Gerrit Zalm – DSB affaire, doofpot
Ed Nijpels – DSB Affaire, doofpot
Jos van Reij – Corruptie
Ricardo Offermans – Corruptie
Wilma Verver – Machtsmisbruik
Ton Hooijmaijers – Fraude
Nurten Albayrak - Fraude
Stefan Hulman – Fraude
Frits Huffnagel – Fraude
Loek Hermans – Machtsmisbruik
Piet Ploeg – Corruptie
Rob Bats – Corruptie
Kath de Kruif – Wiethandel
Matthieu van Sint Truiden - Fraude

Ommezwaai | 29-09-15 | 10:54

Ach, Vijfhuizen zit ook al vol. De plaatselijke supermarkt is even leeggeroofd, vandaar dat er nu 4 man politie staat hahaha, wat een humor dit
En al die gutmenschen die met hun knuffels klaarstaan, wat een halvegaren zijn het, geen enkele realiteitszin!

lanexx | 29-09-15 | 10:54

De VVD die dit roept en inzake dit beleid onder curatele staat van de multinationals, werkgevers & Links is volkomen ongeloofwaardig.

ProAsfalt | 29-09-15 | 10:54

Die knul kan zich beter weer bezig houden met de opdrachten die zijn bazen hem hebben meegegeven; huren verhogen, eigen risico verhogen, premies verhogen, accijnzen verhogen, OV duurder maken, spaargeld meer belasten en meer poen naar Brussel. Zo gaat het slopen van de middenklasse in dit land wel erg langzaam.

Piet Karbiet | 29-09-15 | 10:52

Kom in verzet anders verdienen we niet anders!

prov1nciaal | 29-09-15 | 10:51

O, ik geloof best wel dat de VVD een strenger migratiebeleid wil. Maar de VVD heeft daarbij twee problemen:


1) Ze beschouwt haar migratiestandpunten als wisselgeld bij onderhandelingen. Zie het strafbaar stellen van illegaliteit als voorbeeld daarvan.


2) De VVD heeft ook een globalistische open-grenzen factie (zie Neelie Kroes als voorbeeld) en die wil juist migranten. Met als gevolg dat de VVD de migratiestromen *beheersbaar* wil houden. Maar dat is helemaal niet wat nodig is. Wat nodig is, is een politiek die de Europese ethniciteiten beschermt. En dat is simpelweg meerdere bruggen te ver voor de meesten in de Nederlandse en Europese politiek.

omanders | 29-09-15 | 10:50

@Piet Karbiet | 29-09-15 | 10:37
Zodat we 'Opsporing verzocht' in sommige regio's ook niet meer kunnen ontvangen en het aantal kijkers terugzakt naar 14.000 www.emerce.nl/nieuws/dramatische-kijkc... ? De boven ons gestelden zouden er erg gelukkig mee zijn, net als met de 'beslissing' van RTL-Z die waarschijnlijk soms ook iets te kritisch waren. 'Reaguren is vooruitzien', hij is mooi :)!

Watching the Wheels | 29-09-15 | 10:48

@DonSwami e.v. | 29-09-15 | 10:42
Hi bedoeld het type meel.... (is nog fijner als een speld)

Verwilder(s)t Niet | 29-09-15 | 10:48

Iedereen ziet het... behalve die muesli-vreters in Den Haag niet.

Kris | 29-09-15 | 10:48

PVV zou nu met een tegenactie van deze nablater moeten komen. Ik stel voor:

'Laat de VVD maar links liggen, wij doen het rechts'

drekzooi | 29-09-15 | 10:48

Bla bla bla. Maak dan es een wet jonge!
Als we nou es een wet maken dat immigranten moeten zweren dat ze onze grondwet eerbiedigen en zo niet, of indien ze in overtreding zijn, dan worden ze onmiddelijk het land uit gezet dan zijn we er toch?
En graag voorlopige NL paspoorten tot aan de 3e generatie. Ga G.V.D es aan het werk daar!
Als je zo'n grote bek hebt, doe dan es een wetsvoorstel!

Happy Atheist | 29-09-15 | 10:47

@niemand specifiek | 29-09-15 | 10:40
Nee daar heb je gelijk in, maar om nu alle nieuwe aankomende ajax-fans (islamitische geluksvluchtelingen) in Rotterdam (een op christelijke grondvesten gebaseerde samenleving) neer te zetten is ook vragen om problemen, <linksmodus> of zie ik dat soms fout?</linksmodus>

Verwilder(s)t Niet | 29-09-15 | 10:47

De vvd heeft z'n eigen Maxime Verhagen. Alleen nòg gladder.

sjoost | 29-09-15 | 10:46

"Dat is al beleid sinds 1849 (!) dus wat lul je nou, Halbe?"
Niet alle beleid wordt gehandhaafd. Sterker nog, ik vraag me af of dit beleid überhaupt algemeen bekend is.

koeberg | 29-09-15 | 10:46

Het geeft nogmaals aan dat we een probleem te pakken hebben dat zijn weerga niet kent. Ook politici hebben geen antwoord, alleen ze weigeren dat toe te geven. Het is een gevolg van de gecompliceerde trapsgewijze manier waarop onze maatschappij georganiseerd is. Het vluchtelingenprobleem kan alleen opgelost worden als er een unaniem uitgevoerde Europese aanpak komt. De politiek is niet bij machte om dat te organiseren en dus worden we voorlopig overspoeld met vluchtelingen waarvan een deel met zekerheid de goede intenties heeft en een legitieme reden om asiel te vragen. Een ander (groot?)deel is niet van plan om de eigen culturele waarden te laten schieten om zich aan onze westerse, coulante, tolerante, democratische maatschappij aan te passen. Dit probleem escaleert nu al tot proporties die niet houdbaar zijn. Populisme zoals Zijlstra uit, biedt geen enkele oplossing, hooguit de -tijdelijke- schijn dat de VVD als coalitiepartij iets aan het probleem zou kunnen doen.

Dr. Plofkop | 29-09-15 | 10:46

Die Zijlstra gaat echt niet zijn luizencarriere op het spel zetten. Dit is dus een propagandasalvo. Leugentje voor De Partij en Het Regime. Bij het minst geringste zal hij zijn huichelachtige keutel dus weer intrekken, of weg-relativeren. En so what, want tegen die tijd maalt niemand er nog om, en rioolnalisten vragen niet, maar draaien.

ben kokhals | 29-09-15 | 10:43

-weggejorist-

Ellie1234 | 29-09-15 | 10:43

Lijkt Tel Sell wel: Als je maar glad genoeg praat verkoop je alles.
VVD behandeld mensen als stemvee.

Als ze mijn stem terug willen krijgen dan moet er veel veranderen bij VVD

*Geen coalitie met linkse partijen, dit leidt altijd tot slape compromissen waar niemand tevreden mee is.
*Kleine dienstbare overheid die zich alleen bezig houdt met kerntaken.
*dan kan de belasting fors omlaag.
*strenge asielwetgeving, Nederlands paspoort pas naar 10 jaar en dat men tevens financieel onafhankelijk is.
*directere democratie, laat burgers zelf hun minister president en burgemeester kiezen, elke in Nederland geboren Nederlands staatsburger kan zich kandidaat stellen.

Dutch_Holland | 29-09-15 | 10:43

Bij de VVD wordt duidelijk wat de resultaten van de volgende verkiezingen zal zijn. Ze proberen nu nog hun zetels te redden.

hangtiet met knoop | 29-09-15 | 10:43

-weggejorist-

Lintilla | 29-09-15 | 10:42

-weggejorist-

Ellie1234 | 29-09-15 | 10:42

@je suis bier | 29-09-15 | 10:40
Weet jij niet hoe je speld spelt?

DonSwami e.v. | 29-09-15 | 10:42

Oh nee, er is helemaal NIETS aan de hand met de islam! Maar we gaan wel, uit voorzorg, asielzoekers maar alvast scheiden van elkaar op basis van religie. Want ja, dat ligt gevoelig, weet u wel. En het schijnt dat ze ook niet met vrouwen weten om te gaan. Dus die halen we - uit voorzorg - ook maar weg. Gaat goed zo. Wat als nou schijnt dat ze ook niet zo heel goed met Westerlingen om kunnen gaan? Worden die dan ook voor hun eigen veiligheid ergens anders ondergebracht?

Adversary | 29-09-15 | 10:41

sorry voor mijn tenenkrommende schrijfvaut - Lichtgetintiërs*

holy.pig | 29-09-15 | 10:41

"Asielzoekers die zich schuldig maken aan geweld of intimidatie nooit een verblijfsvergunning mogen krijgen. (..) Zijlstra zegt te walgen van vluchtelingen die onze normen en waarden niet delen, maar er sharia-achtige opvattingen op nahouden."

Geen spelt tussen te krijgen.

je suis bier | 29-09-15 | 10:40

"Huh ho wacht ff. Dat eerste deel, ja duh. Dat is al beleid sinds 1849 (!)"
Pijnlijk optimistisch

"waarom zou je de sharia gaan zoeken in Nederland terwijl je een vintage islamitische staat in je achtertuin hebt?"
Sarcasme hoop ik? niet alle Sharia aanhangers zijn IS fans net zoals niet alle voetbal fans voor Ajax zijn

niemand specifiek | 29-09-15 | 10:40

@PietKarbiet
Dat mag niet van het kabinet, Opsporingverzocht heeft te horen gekregen dat het programma een te hoog ligtgetintiërs vertoont en dat is geen afspiegeling van de werkelijkheid

holy.pig | 29-09-15 | 10:40

Ze proberen de overgelopen kiezers naar PVV te winnen.. niet luisteren. holle vaten.

trenthopper | 29-09-15 | 10:39

Op de topic foto steekt hij vijf vingers op, maar jullie begrijpen dat hij er eigenlijk maar één wilde en dat is de middelvinger.

Rest In Privacy | 29-09-15 | 10:38

Sharia is inherent aan de islam. Als Halbe walgt van de sharia dan haat hij de islam (hopelijk beseft hij dat), en zou hij met zijn althans in naam liberale VVD eindelijk eens moeten gaan handelen: de islam wegsnijden en elimineren, om te beginnen in Nederland.

Fijnstoffer | 29-09-15 | 10:38

@Aristotalloss | 29-09-15 | 10:27
Aangevuld met tekeningen van kerken, kathedralen en synagogen in alle soorten en maten en dan verplicht 100 keer laten schrijven:

'ik blijf met mijn poten van deze gebouwen af'.

Misschien blijft er dan wat van hangen. Het geloven in een raar opperwezentje werkte ook dus waarom zou deze manier van hersenspoelen dan niet werken?

drekzooi | 29-09-15 | 10:38

Reaguren is vooruitzien. Met de huidige instroom van verwarde gyneacologen is het beter om van het programma Opsporing Verzocht nu al -net als RTLZ- een 24-uurs zender te maken.

Piet Karbiet | 29-09-15 | 10:37

De VVD heeft genoeg kansen gehad om haar woorden waar te maken. Deze partij is niet geloofwaardig meer.
Ik volg dan ook het advies van de burgemeester van Weert op.

drieluik | 29-09-15 | 10:36

Als Den Haag deze slappe houding blijft aanhouden dan wordt het alleen nog maar erger. Soms moet je ´hard´ zijn om de rust in Nederland te bewaren/herstellen anders gaat het geheid escaleren... Al het gezwam van de VVD komt me ook de keelgaten uit. Ze hebben weet ik niet hoe lang (mee)geregeerd en ze hebben geen vooruitgang geboekt.

www.youtube.com/watch?v=kK5O1rL0NwE

Kris | 29-09-15 | 10:34

Het is alsof je een enorme lekkage hebt, en de oplossing van Zijlstra meer dweilen gebruiken dan het daadwerkelijke probleem tegen te houden.

Maar ik snap het wel. Die grenzen gaan toch niet dicht. Een land dat daarmee zou toornen krijgt een ernstig probleem met brussel.

Anoguurder | 29-09-15 | 10:33

-weggejorist-

negenmannen | 29-09-15 | 10:33

Het gevaarlijke van de Halbe is dat hij af en toe best geloofwaardig overkomt, maar het nog niet is. Hup Halbe, laat eens zien dat je echt tanden hebt. Of blijft het bij wat opportuun gegrom?

Où est Charlie? | 29-09-15 | 10:33

Het wordt eens tijd. Het probleem is niet PVV, het probleem is islam. Don't shoot the messenger. Dat moslimtuig gedraagt zich als beesten, dan mogen ze wat mij betreft ook als beesten behandeld worden. Dus oppakken, in een vee-transport en afzetten op de kust van Libië.

marcoplarco | 29-09-15 | 10:32

Nog even en dan gaat Halbe zool ook nog eens 1000 euro beloven aan alle werkenden in Nederland.

Willem van Rood | 29-09-15 | 10:31

Mooie reacties trouwens onder het Televaag-artikel!

DonSwami e.v. | 29-09-15 | 10:31

denk maar niet dat we in je gebluf trappen SWALBE zeilstra

gozertjuh | 29-09-15 | 10:31

Misschien kan Zijlstra hier dan ook even wat aan doen:
Noord-Korea exporteert slaven naar... u raadt het al, het Arabisch schiereiland.
beurs.com/2015/09/27/noord-korea-expor...
Stop met zaken doen met dat soort landen.
Verbied mensen naar dat soor landen te reizen.

watergeus | 29-09-15 | 10:30

Doe dan wat als grootste regeringspartij!

Duifmans | 29-09-15 | 10:30

Dus we gaan kindbruidjes verbieden, klinkt zo gek als je bedenkt dat het pedo-praktijken toch en fat was dan toch al verboten ¿

holy.pig | 29-09-15 | 10:30

@Einde van de Domheid | 29-09-15 | 10:14
Het topic gaat NIET over VW, maar over een VVDér die praat als een PVVér.
Echter zonder de intentie die grote woorden werkelijk te gaan uitvoeren.

necrosis | 29-09-15 | 10:29

Hoe hypocriet kan je zijn. De VVD probeert stemmen van de PVV terughalen. Erg doorzichtig, daar trappen we niet in.

Daphinda | 29-09-15 | 10:29

Ga zo door Zijlstra
Lijkt me zo klaar als een klontje dat dit geldt voor iedere inzittende van NL met zo'n levensovertuiging.
Toch !?

nemeton | 29-09-15 | 10:28

VVD is volstrekt, maar dan ook VOL-STREKT ongeloofwaardig geworden. Rechts lullen, kritisch tegen immigranten, moslimfundamentalisme en EU, maar in werkelijkheid NIETS maar dan ook NIETS bijdragen aan beleid dat deze stoere woorden ook ondersteunt. De VVD is verworden tot een roeptoeterpartij, het kunstje begint nu wel erg doorzichtig te worden.

KlunsJohannus | 29-09-15 | 10:28

D'r moet bij de aanvraag voor asiel eigenlijk een heel dik boek op tafel liggen met daarin alle cartoons die er over mohammed, allah, islam, enz. zijn getekend. Dat boek moet met elke asielaanvrager doorgespit worden (de asielzoeker moet bijvoorbeeld een schriftelijke beschrijving geven van elke cartoon die hij ziet) en zo gauw de asielzoeker laat blijken met een van die cartoons niet te kunnen leven.... zonder pardon ophoepelen!

Aristotalloss | 29-09-15 | 10:27

Ho ho ho. Ik heb twee kannibalen in huis en wat die doen is hun geloof. Heeft niks met geweld te maken. Alle culturen zijn even goed en gelijkwaardig.

Piet Karbiet | 29-09-15 | 10:27

De VVD neem ik al jaren niet meer serieus, daar zitten alleen maar mensen die geld willen verdienen ongeacht ten kosten van wat dan ook.

Mark Rutte gaat het allemaal wel weer even weglachen want dat is zijn standaard modus operandi.

Solar666 | 29-09-15 | 10:26

Wat leuk dat hij dit roept. Alleen heeft deze regering totaal geen organiserend vermogen, dus zal het wel op niks uitkomen.
Als ze er echt werk van willen maken, stel ik voor dat ze een speciale islam commissie oprichten. Deze heeft een eigen rechtelijke macht, wetgevende macht en uitvoerende macht.
.
Juist trias politica, die los van de Nederlandse grondwet het doel heeft de radicale intolerante islam uit dit land te verbannen. Ze moeten naast de ongewenste nieuwkomers ook werk maken van de al aanwezige booslims. Gewoon laten zien waar wij voor staan als land en samenleving en niemand tolereren die daar niet aan mee willen doen.
.
De tijd van wegkijken is voorbij. Voor mijn part heeft dit nu al lang genoeg geduurd. Volgens mij zijn er genoeg mensen in de wereld die graag een plekje in Nederland willen, dus als je hier niet wil meedoen moet je gewoon plaats maken.

heldheino | 29-09-15 | 10:26

Halbe Zool ? Je bent een papieren tijger

holy.pig | 29-09-15 | 10:26

De vvd heeft alles onder controle met hun vliegende brigades alleen de capaciteit van invoeren staat onder druk.

poetsnoet | 29-09-15 | 10:26

Wat mist Nederland nu een Islamkenner als onze Hans Jansen om die halvegaren te vertellen dat ze ons land aan't weggeven zijn aan de Jihadisten die op achterbakse wijze middels de baarmoeder heel Europa aan het islamiseren zijn op aandringen van de EU,en met name de nazistische mof die denkt de moslims te kunnen mennen met de tijd.

deraderendraaien | 29-09-15 | 10:26

Het bewijs is geleverd; De VVD heeft WEL humor !!

Ik snap er niks van! | 29-09-15 | 10:25

VVD trapt open deur in, UWV faalt met ICT, administratieve chaos/fraude bij ProRail.
Just another day in the publieke sector.

Harry Turtle | 29-09-15 | 10:25

Zoals Koopmans in zijn onderzoek laat zien is driekwart van de moslims voor de invoering van de sharia.
Ik vermoed dat voor sharia-achtige opvattingen de 98% wel gehaald wordt.

bodemloos | 29-09-15 | 10:25

Hahaahaahahahahahahaha !! Stop Halbe, stop nou !!! Hahahahahahahahaha !!! Wat een enorme grapjas !! Haahahaaa

Ik snap er niks van! | 29-09-15 | 10:24

Weet je nog Zijlstra?
Motie Halsema 2010:
'... overwegende, dat maatregelen, en in het bijzonder die maatregelen die asiel, immigratie, gezinsmigratie, inburgering en diversiteitbeleid betreffen, gericht zijn op het uitbannen van misbruik en misstanden en niet mogen leiden tot ongelijkwaardige behandeling van mensen,

verzoekt de regering in woord en daad uit te dragen dat het tegengaan van islamisering geen doelstelling van beleid is.'

Alleen PVV en SGP hebben tegengestemd.

de honden blaffen... | 29-09-15 | 10:23

@"als u geen 'shariazoekers' wil in Nederland, hoe gaat u dat dan organiseren"
 
Ik vind stiekem al een poos dat er grote borden aan de (Europese) grenzen horen te staan met Mohammed-cartoons erop die vluchtelingen eraan herinneren dat ze hun al te idiote godsdienstfratsen moeten achterlaten om dit gebied te betreden.

simpelman | 29-09-15 | 10:23

*Kees

nerugaer | 29-09-15 | 10:23

Dit was het standpunt van Cees van der Staaij van de SGP. De VVD lift mee op de wijsheid van Cees en probeert hier de rechtse kiezer mee te paaien. Trappen we niet in Halbe! Dit is te makkelijk. Eerst maar eens laten zien hoe je dit gaat oplossen. Loze woorden zijn het tot nu toe.

nerugaer | 29-09-15 | 10:22

Wanneer komt er een herhaling oefening want ik zwaaide af in 1987 en mijn skills zijn niet meer zoals toen maar zou ze graag weer updaten voordat ze echt nodig zijn om Nederland te beschermen alleen die stormbaan zit er niet meer in....

mente aperta | 29-09-15 | 10:22

Uw partij is de grootste regeringspartij, Halbe!
Doe er wat aan en gooi de grenzen dicht!

DonSwami e.v. | 29-09-15 | 10:22

Gebruiken ze geweld is dat een strafzaak (strafrecht) dat maar beperkt invloed heeft op de asielprocedure (bestuursrecht). Je verkracht een meisje dus mogelijk geen verblijfsvergunning. Dan ga je in bezwaar, dit mag je dan afwachten in Nederland. Dit bezwaar wordt afgewezen maar je start een nieuwe procedure op omdat je je niet lekker voelt (artikel 64 procedure, medisch) en je mag de uitslag afwachten. Het wordt afgewezen en je gaat in beroep. Dit beroep mag je weer afwachten in Nederland. Aan het eind afgewezen. Oh jee je bent natuurlijk slachtoffer van mensensmokkel/mensenhandel dus je start een B8/B9 procedure die je mag afwachten. Na onderzoek blijkt dat je hebt gelogen en het wordt afgewezen. Je gaat in beroep en je advocaat start een artikel 12 procedure om het OM te dwingen alsnog een zaak te starten. Dit wordt afgewezen. Oh en dan opeens heb je je bekeerd tot het christendom. Met je doopbewijs start je een nieuwe procedure omdat in islamitische landen over het algemeen christenen worden vervolgd. Het wordt afgewezen in verband met de verkrachting. Weer in beroep en weer afwachten en weer een afwijzing. Oh ja je bent plotseling homosexueel en je start een nieuwe procedure omdat homosexuelen worden vervolgd in islamitische landen. Je aanvraag wordt toegekend en je mag blijven.
Dus een verkrachter kan gewoon na jaren procedure gewoon blijven dat is de praktijk (geen geintje) alleen de tweede kamer denkt dat asielzoekers zielig zijn.
Kortom Asiel kan alleen als er ook daadwerkelijk wordt uitgezet en dat gebeurt niet. Tweede Kamer wordt eens wakker.

jannessteen | 29-09-15 | 10:22

Halbe verdiep je eens in de islam! Iedere moslim stelt de sharia boven onze wetten, want anders is hij geen goede moslim.

Leer eens over de splitsing in de islam tussen de dar al islam (huis van de islam waar sharia geldt) en de dar al harb (huis van oorlog waar de sharia niet is).

Geen enkele moslim meer naar NL .. genoeg is genoeg!

NLislamfree | 29-09-15 | 10:21

z'n baas Rutte kan niks meer roepen, want volledig ongeloofwaardig; dus mag Halbe nu voor Pinokkio spelen

glaaf | 29-09-15 | 10:20

Een strafblad staat al jaren een verblijfsvergunning in de weg. Moet je wel vervolgen en dat lukt zelden.

Feynman | 29-09-15 | 10:20

Met de teringzooi die het huidige FAALkabinet ons NU in de maag splitst / door de strot drukt , zitten onze kinderen nog jaren opgescheept.Halve Zolen

gerrie de perrie | 29-09-15 | 10:20

Eerst die €1000 voordat ik weer een VVD-er geloof.

watergeus | 29-09-15 | 10:19

De campagnes zijn vroeg bij dit kabinet, zou er een val aan zitten te komen?

Balletje Mayo | 29-09-15 | 10:18

-weggejorist-

Lintilla | 29-09-15 | 10:18

Zolang de islam in Nederland niet verboden is, dan laat je dus direct of indirect de sharia toe. Daarom roep ik al decennia lang, de islam moet verboden worden, want de islam is in strijd met onze grondwet.

Als je moskeeën en islamitische scholen laat bouwen en nog meer islam importeert, want denk je dan dat ze in die haathuizen gaan leren?! Donald Duck boekjes?! Of de Koran en Hadith?! www.thereligionofpeace.com/

Wonderful-Life | 29-09-15 | 10:18

die kindbruidjes die op weg zijn naar huis, miele oh wacht, geen miele, een liefhebbende oudere man en meteen een KGB en AKW toeslag opleveren, die bruidegommen zijn die al opgepakt! Want volgens mij is dat ook heel sharia.. en vooral niet onze waarden en normen.

fikkieblijf! | 29-09-15 | 10:18

Wat ik al op pow schreef:
VVD.. jullie hebben minimaal 3,5 kabinetten (+/-15 jaar) de kans gehad om werk te maken met de kennis die er toen al was van criminele asielzoekers die zich tijdens hun asielprocedure schuldig maakten aan oa. overvallen, autodiefstal, winkelinbraken, huisinbraken, mishandelingen en verkrachtingen al dan niet uit naam van een miserabel geloof.
In al die jaren is er niets! mee gedaan en bleven deze lui gewoon in de asielprocedure.
Met andere woorden, dit is gewoon een tactische zet om PVV-Wilders de wind uit de zeilen te nemen nu de ellende al begonnen is met de enorme groepen economische migranten die ons land nu week in week uit binnenstromen.
Jullie hebben 15 jaar gefaald op dit gebied dus ga mij niet wijsmaken dit dat nu opeens wel jullie standpunt is.
Maak er meteen binnen een week een wet en beleid van en ik geef jullie de voordeel van de twijfel zo niet gaat mijn stem naar de PVV want die gaan het zeker aanpakken. En mensen die aanpakken hebben we nodig in NL, geen tactische vergadertijgers.

Dirk III | 29-09-15 | 10:18

De trekpop van de VVD trekt zijn muil ook weer open... Misselijkmakend figuur.

Paaldanseres | 29-09-15 | 10:17

Alle moslims zijn shariazoekers.
Dat wordt nog een heel karwei.

wakkere_nederlander | 29-09-15 | 10:14

necrosis | 29-09-15 | 10:04
Het is natuurlijk leuk op politiek correct te zijn aangaande kindbruidjes (Een punt dat ook MAbel maakt: www.eo.nl/blauwbloed/artikel-detail/pr... ) Maar tegelijkertijd nog geen woord over een claim op VW en juichaapje bij TTIP.
Dat bedoel ik.
Waak voor de boodschap die andere boodschappen verhult!

Einde van de Domheid | 29-09-15 | 10:14

Een waardig opvolger van Knudde. Al bijna net zo glad als een paling in een emmer snot. Je komt er wel Halve.

Herr Zimmermann | 29-09-15 | 10:14

Je zou bijna denken dat er verkiezingen in aantocht zijn. Wat een zinloos geblaat van een zinloze partij. Bij de eerste asielvluchter die vrouwtjes lastig valt en facking zijlstra stuurt m retour zandbak krijgt hij van mij een flesje wijn. Maw gaat nooit gebeuren. Nooit. Beetje honing aan de reet smeren bij bezorgde burgers, bah vies vuil spelletje. Ik trap er iig nooit meer in. Helaas veel andere nog wel .... grrrrr #**#@%

JeWeetToch!? | 29-09-15 | 10:14

Kut vvd. Rutte, Van Ballen, Zijlstra.... 1 pot nat. Cynische gluiperds.

Rechts lullen, links vullen.

Tourette | 29-09-15 | 10:14

Nou Zijlstra, begin dan maar allen die zich in de AZC's misdragen, uit te zetten. Meteen.! Dat gaat natuurlijk nooit gebeuren dus uw kreten zijn niets anders dan luchtfietserij.
.
"Zijlstra zegt te walgen van vluchtelingen die onze normen en waarden niet delen, maar er sharia-achtige opvattingen op nahouden".
Niet één islamiet deelt onze normen en waarden want de islam is een veroveringsideologie waar de sharia een bestanddeel van is.
.
Ga de koran lezen Halbe en zie wat ze met ons voor hebben. Zolang de Nederlandse grenzen wijd open blijven staan is elk woord van u over de islam een gotspe.
Luister naar Wilders en *sluit onze grenzen* voor nòg meer islam! Dàt is op dit moment het enige belangrijke want puin ruimen is van later zorg.

Lupuslupus | 29-09-15 | 10:11

Als het zo doorgaat hebben we voor het einde van deze kabinetsperiode evenveel Syriërs hier als Turken, om zulke aantallen gaat het inmiddels. Ons land gaat op termijn onherkenbaar veranderen, Merkel spreekt niet voor niks al van ''het nieuwe Duitsland''. Het is toch ongelofelijk dat we nu maar begonnen zijn met het scheiden van vluchtelingen naar religie. Deze mensen laten daarmee zien niet te integreren te zijn en we zouden hier dan ook onmiddellijk mee moeten stoppen. Kom in verzet!

prov1nciaal | 29-09-15 | 10:11

Kan Wilders geen aanklacht indienen voor plagiaat? Wilders zou een copyright-merk in moeten voeren want alles wat hij al eens eerder geroepen heeft wordt vanzelf een keer door politiek correcte idioten zoals Zijlstra nageblaat.
Het lullige is dat de bedenker zelf meteen als racist, xenofoob en pleger van discriminatie wordt weggezet terwijl deze idioten uit het kabinet maar wat schreeuwen om wat zetels binnen te harken.

drekzooi | 29-09-15 | 10:11

Dan neem ik aan dat de VVD vanmiddag bij het vragenuurtje een debat aanvraagt om de grenzen te sluiten,want elke moslim die hier niet geboren is maar in het midden Oosten is opgegroeid met de sharia,en gaan deze aan hun sprookjesboek gekoppelde wet en regelgeving niet inruilen voor onze grondwet.

deraderendraaien | 29-09-15 | 10:11

En ik heb het onderhand wel gehad met dat woord 'vluchtelingen'.
Als ik erwtensoep maak dan noem ik dat ook geen 'knolderijsoep' omdat er een beetje knolselderij in zit.

Cuyahoga | 29-09-15 | 10:11

-weggejorist-

Ellie1234 | 29-09-15 | 10:10

Hij heeft inside informatie dat er binnenkort verkiezingen zijn. Daarom is hij opeens zo POPULISTISCH bezig.

Guusje Nadorst | 29-09-15 | 10:08

Veel holle retoriek, maar daden ho maar. Zijlstra staat electoraal opportuun te bazelen terwijl het land naar de verdommenis gaat.

Menno Splijtzwam | 29-09-15 | 10:08

Nog effe en dan gaat onze regering verkondigen dat economische migranten ook rechts zouden moeten rijden, en als ze toch links rijden, ze eigenlijk naar een land zouden moeten waar alle mensen geacht worden links te rijden.
Met de nadruk op 'zouden moeten' en 'eigenlijk'.

Cuyahoga | 29-09-15 | 10:08

@bijna_raak | 29-09-15 | 10:06
En gewoon achteraansluiten bij de zoektocht naar een huurwoning. Hierbij blijft dan ook het economisch en/of maatschappelijk betrokken zijn in stand bij groeiregio's, maar niet in krimpregio's.

Verwilder(s)t Niet | 29-09-15 | 10:08

Het zoveelste geblaat van Zijlstra, woorden maar geen daden.
Als hij werkelijk meent wat hij zegt had Zijlstra al lang met de PVV aan tafel moeten zitten om een compromis te maken. Helaas moet hij niets van de PVV hebben en zal net als de andere partijen het cordon sanitaire in stand houden en kan hij rustig verder blaten.

caralho | 29-09-15 | 10:08

willen ook weer meeliften met de PVV met deze uitspreek, vervolgens doen ze er toch niks aan. Maar toch gaan er weer mensen intrappen zoals de afgelopen verkiezingen.

vinzDH | 29-09-15 | 10:07

-weggejorist-

Lintilla | 29-09-15 | 10:07

Zo te zien is de VVD druk bezig met het winnen van zetels die net door de PVV zijn ingepikt van ze.
En na de verkiezingen is dat weer gebakken lucht.. fuck them.

Kris | 29-09-15 | 10:07

Het is een VVD'er en hij praat, dus hij liegt. Wild idee de Australische aanpak is bewezen succesvol, waarom kopieren we die niet? Of geven we mensen niet automatisch na 5 jaar verblijf in NL permanente verblijfstatus, of wat minder riante uitkering, huurtoeslag, e.d. ik bedoel maar ze hebben nog geen barst aan de NL bijgedragen.

bijna_raak | 29-09-15 | 10:06

Inderdaad! Ze gaan helemaal niets doen. En ik denk dat de burger dit inmiddels weet.

Marcel66664746 | 29-09-15 | 10:05

Tsja, dit is hoe ze reageren na het zien van het succes van Wilders. Misschien moeten ze er dan ook maar een keer echt wat mee doen.

Flapuidt | 29-09-15 | 10:05

Dus volgens Halve Zoolstra zijn normen en waarden wel degelijk met geweld en geloof verbonden....
Interessant

Verwilder(s)t Niet | 29-09-15 | 10:05

@Einde van de Domheid | 29-09-15 | 10:02
Wat heeft VW hier mee te maken?

necrosis | 29-09-15 | 10:04

VVD: rechts lullen, links vakjes vullen.

centre pompidoe | 29-09-15 | 10:04

Wat een Xenofoob zeg oh wacht...

endtotrolling | 29-09-15 | 10:03

Overigens, dat kindbruidjesverbod, was dat nu alleen maar wat gebabbel voor de bühne en zijn kindbruidjes hier welkom? (Althans, getrouwd?)

Einde van de Domheid | 29-09-15 | 10:03

Ies racisme!!

Opco Engering. | 29-09-15 | 10:02

Prima reactie, geen komma verkeerd.
(Nu nog wat kritischer over TTIP en een paar miljard bij VW weghalen en in hernieuwbare energie stoppen...)

Einde van de Domheid | 29-09-15 | 10:02

Halve Zoolstra is een zwaktebod, net als zijn nicht de MinPres.

Blaten gaat ze goed af, maar als het er op aan komt geven ze niet thuis.

Reinaert | 29-09-15 | 09:59

Als Wilders dit zou roepen is hij een.....[vul zelf maar in].

necrosis | 29-09-15 | 09:57

REAGEER OOK

linktips: Energie vergelijken | Autoverzekering vergelijken | Zorgverzekering vergelijken | Kinderkleding
Kansino. Hét online casino van Nederland.
Online casino met licentie | Bookmakers
Online Casino | Bookmakers | Online Casino | Online Gokken | Brokerfolio.com brokers vergelijken | online bookmakers in Nederland
Goksitesvergelijker.nl | Onlinecasinofortuna.com | Online Casino Nederland | Casino bonussen