Tendentieus, ongefundeerd & nodeloos kwetsend

Eerdmans over extreem links

Ik ben weer terug!Ja, dat NieuwNieuws gaat nog eens groot worden. Gisteravond werd er in De Leugen Regeert maar liefst tien minuten gediscussieerd over de column van Geert Wilders. De leider van de PvdV veegde afgelopen dinsdag de vloer aan met de linkse quasi-intellectuele journalisten van kranten zoals het NRC. Hanneke Groenteman (sinds kort boezemvriendin van Sonja Bakker) wuifde de kritiek verontwaardigd weg, maar volgens die andere columnist, Joost Eerdmans, heeft Wilders wel degelijk een punt. Want waarom hoor je de media nooit over de misstappen van extreem links. Joost, kom er maar in... Extreem links Als ieder ander weldenkend mens verwerp ik het rechts-extremistische gedachtengoed. Merkwaardig genoeg bestaat er niet een dergelijke afkeurende communis opinio met betrekking tot de tegenhanger: het links-extremisme. Net als het fascisme, is het links-extremisme een uitermate antidemocratisch radicalisme die zijn doelen niet via legale en parlementaire wegen maar door geweld, intimidatie en eigenrichting tracht te bereiken. De media waren onlangs in rep en roer toen bleek dat een onhandige stagiair van Geert Wilders in de zomer op een idiote site een oproep had gedaan. Wilders nam daar direct afstand van en heeft ten overstaan van volk en vaderland meermalen moeten herhalen dat hij géén aanhanger van extreem-rechts is. Geen krant lijkt echter geïnteresseerd om hem te geloven en vervolgens eens na te gaan hoeveel links-extremistische types hun handtekeningen mogelijk bij SP of GroenLinks hebben gezet voor de Kamerverkiezingen, hetgeen even kwalijk zou zijn. Merkwaardig. Net zo merkwaardig als de voortdurende waakzaamheid die de AIVD in haar rapporten tentoonspreidt als het gaat om de gevaren van extreem-rechts in Nederland dat volgens mij het beste kan worden samengevat als een stel opgeschoten pubers met wat vlaggenstokken. Ik zie de brandbommen, omgekeerde auto's, krakersrellen, oproerpolitie, ME en vernielingen in Nederland altijd gepaard gaan met links, niet met rechts. De kogels (Fortuyn, Van der Werken) en aanslagen (Shell, Makro, Kosto, talloze boerderijen) kwamen ook van links, niet van rechts. Het zijn de Arafatsjaaltjes, hanenkammen en piercings die ik rel zie trappen op het journaal, niet die zielige kale koppen. Wel eens vastgeketende Lonsdalers gezien? Vreemd genoeg bestaat in onze (overwegend linkse) media de neiging dit geweld te bagatelliseren of zelfs goed te praten: een zeer kwalijke zaak. De media lijden aan selectieve linkse verontwaardiging, net als vrijwel elke cabaretier trouwens. Waarom zoeken NRC of Zembla niet naar het verleden van Wouter Bos bij Shell of naar de communistische vertakkingen binnen de SP? Het is ook wel zo makkelijk. Onder het mom van idealisme gedijt extreem-links in de luwte van een kritiekloze pers namelijk prima. Nederland, pas op uw tellen. Joost Eerdmans Eerdere columns van Joost: Wachtgeld Armoe is een keuze Overbevolking Iedereen mag beledigen Wegens omstandigheden crimineel Kindermoordenaars

Reaguursels

Inloggen

het klopt allemaal wat je zegt. Jammer alleen dat je mijn vraag niet beantwoordt. Ik praat het goed, jij spreekt er schande van. En nu?

Ik vraag je wat beter is: over terrorisme janken en het proberen te bestrijden, of een keertje kijken hoe dat toch allemaal komt. Maar het laatste, daar maakt men zich de handen liever niet vuil aan. Het milieu en dierenwelzijn kosten namelijk geld. integratie ook. Dus gaan we maar moslim-bashen, en sinds Volkert wordt zelfs dierenliefde in verband gebracht met criminaliteit. Dat is de omgekeerde wereld.

sergei | 30-01-07 | 15:59

sergei 30-01-07 @ 01:04
Hoe zit het nou met arafat sergei ?
wat is er zo gewelddadig aan extreem-links ? als we ons beperken tot een algemeen aanvaarde defenitie ervan: De term extreem links wordt meestal gebruikt voor groeperingen die bereid zijn verbaal of mogelijk zelfs fysiek geweld te gebruiken om hun linkse politieke idealen te verdedigen. Extreem links houdt meestal een streven in naar een eenpartijsysteem waarbij de overheid, in de praktijk dus de partij, het sociale en economische beleid van het land in handen neemt. De overheid wordt eigenaar van de productiemiddelen en de geproduceerde economische meerwaarde. De overheid zorgt voor een verdeling van deze meerwaarde. Extreem links maakt dus in de praktijk grotendeels komaf met de vrije markt en het kapitalisme. In de praktijk heeft extreem links gedachtengoed geleid tot zeer uiteenlopende regimes, zoals de grote staatscommunistische regimes van de Soviet Unie of de Socialistische Volks Republiek China, maar ook meer specifieke, door de context beïnvloede regimes als Cambodia, Laos of Vietnam of het regime van Castro in Cuba. Extreem linkse regimes passen over het algemeen een vrij scherpe censuur toe en de overheid wordt eigenaar van de officiële media, in de praktijk van bijna alle media. In de praktijk hebben extreem linkse overheden vaak geleid tot sterk dictatoriale regimes. Sommige partijleiders zijn zelfs heuse alleenheersers geworden zoals Ceauşescu in Roemenië of Stalin in de USSR. En zo nog een 20 meer.
En bespaar me de theorie over hitler en extreem-links, want die slaat al helemaal nergens op. Je hebt je duidelijk niet verdiept in de historie maar gaat enkel klakkeloos en blind uit van vaste ongefundeerde vanzelfsprekendheden waarin men grossiert. Je meent iets, maar kunt niet duidelijk onderbouwen waarom.
de antiglobalisten worden natuurlijk geprovoceerd door de politie waardoor het elke keer uitloopt op een een complete veldslag met de nodige vernielingen. De macdonald medewerkers gooiden met big mac’s de bankmedewerkers met pennen. De laatste keren dat alles was afgezet en voorzien van de nodige 1000den politie kwam er weinig opdagen, hoewel er toch genoeg politie was om je geprovoceerd te voelen, vreemd.
Ga eerst eens kijken WAAROM extreem-links zo extreem is. ALF, PETA, Greenpeace, hoezo zijn die organisaties nodig? Toch niet omdat we zo gezellig omgaan met milieu en dieren? Greenpeace valt er een beetje buiten, alf en peta is ordinair terrorisme zoals rara met zuid-afrika, het komt er op neer; je moet doen wat ik doe, doen wat ik wil en denken wat ik denk, anders maken we je af, vernietigen je bedrijf, bezittingen, bedreigen je familie, vrienden of graven je tante op op het kerkhof, verbergen haar lijk tot je doet wat ik wil. Frisse instelling inderdaad. Dit is niet egoistisch of egocentrisch natuurlijk, het doel heiligt de middelen nietwaar. Deze insteek heeft in het verleden tot veel volle begraafplaatsen geleid, allemaal voor de socialistische heilstaat. Etc. er zijn de vorige eeuw tientalllen miljoenen onvrijwillg gesneuveld in kampen, door hongersnoden etc. allemaal voor de goede zaak zoals jij het noemt ? misstanden los je niet op met terrorisme en dictatoriale regimes lijkt me.
Ik onderschrijf de stelling van “indogirl” en “aboriginal” trouwens.

saidfred | 30-01-07 | 10:42

@ indogirl

precies, en daarom sta ik aan de linkerkant. Ik ben voor het karen van panden als deze leegstaan omdat de één of andere patser te belabberd is om er wat nuttigs mee te doen, ik ben voor het vrijlaten van dieren als deze slecht behandeld worden (en dat is al snel het geval in Nederland), en af en toe een baksteen naar binnen bij een kutfiliaal van een rechtse kutfirma, dat gaat erin als koek.

Daar komt bij dat extreem-rechts alleen maar is gebaseerd op rassenhaat. de idealen van extreem-links, je kan ertegen zijn, maar er is wel langer over nagedacht dan die kale mongolen met vlaggetjes op hun jas.

En laat die RAF en Rara er aub buiten, het is 2007.

En niet dat Chavez zo'n frisse figuur is, maar hij is tenminste één van de weinigen die wat doet tegen George Mephisto Bush.

sergei | 30-01-07 | 10:21

Misschien zou men ook eens kunnen kijken hoe die problemen die "extreem links" aankaart op kan lossen.
= woningnood (wachtlijsten) en speculatie aanpakken
= gewoon verbieden van bv. zeehondenbont (zie België)
= het oplossen van bv. het zwerversprobleem kost bv. éénmalig 100 mln. (investering wel waard denk ik)
= etc. etc.
Je kan je kop wel in het zand steken voor alles, maar dan kweek je een bodem voor dat soort "uitwassen". Zelfde geldt ook voor rechts trouwens.

Aboriginal | 30-01-07 | 08:19

sergei 30-01-07 @ 00:54

"maar er is een verschil: waar extreem-rechtse jongeren het lollig vinden om een antilliaan in elkaar te trappen, zie ik extreem-linkse anti-globalisten, dierenactivisten of wat dies meer zij zich ZELDEN schuldig maken aan zinloos geweld jegens medemensen (met uitzondering van Volkert en een paar engerds)."

Punt 1: Je vergeet de RAF, RaRa, en extreemlinkse guerilla's in Zuid- en Midden-Amerika nog.

Punt 2: je spitst je argumentatie nu toe op het gebruik van geweld jegens PERSONEN. Maar dat is niet de crux. Eerdmans' (en mijn) kritiek is nu juist, dat linksextremisten (gelijk rechtsextremisten) hun doelstellingen veelvuldig niet via legale / vreedzame / parlementaire wegen trachten te bereiken, maar d.m.v. geweld en eigenrichting. Hieronder valt ook geweld tegen zaken, het kraken van panden, laten ontsnappen van dieren etc. Dit past pertinent NIET in een democratische rechtsstaat! Wat de motieven, idealen ook mogen zijn, eigen rechter spelen hoort niet. Als iedereen maar op grond van 'idealen' zichzelf boven de wet denkt te stellen, is anarchie het gevolg. Idealen zijn bovendien subjectief en niet universeel: wat de een als moreel juist ziet, is voor de ander volkomen verwerpelijk. Ik ben ook tegen het fokken van pelsdieren, maar ik keur het af om bij deze fokerijen in te breken en de dieren te laten ontsnappen.

indogirl | 30-01-07 | 01:29

Al met al is het hypocrisie vn de hoogste orde: zeiken over extreem-links, en je bek houden over de zaken waartegen zij zich opwerpen.
Ga eerst eens kijken WAAROM extreem-links zo extreem is. ALF, PETA, Greenpeace, hoezo zijn die organisaties nodig? Toch niet omdat we zo gezellig omgaan met milieu en dieren?

Waarom vliegen er boze mensen met vliegtuigen in gebouwen? Toch niet omdat de VS zo gezellig en aardig doet in het Midden-Oosten?

Terrorisme staat NOOIT op zichzelf. Als je onkruid wil wieden, begin dan bij de wortel. De wortel van het terrorisme-onkruid wordt gevormd door lelijke egoïsten. De Shell, de Macdonald's, enzovoort.

sergei | 30-01-07 | 01:09

sad fred, maak eens duidelijk zinnen. en volgens mij heb je het tegen rood_verzet, maar die lult zich niet vast hoor. die zegt waar het op staat. daar houden jullie toch zo van.

Zeg eens, wat is er zo gewelddadig aan extreem-links, zoals het nu in het nieuws komt? En bespaar me de theorie over hitler en extreem-links, want die slaat al helemaal nergens op.

sergei | 30-01-07 | 01:04

Kraken is, mits correct uitgevoerd, toegestaan en niet zonder reden. Zo is de wet, ga er maar tegen protesteren! Of is dat teveel moeite?

Een groot pand langer dan een jaar laten leegstaan terwijl er niks gedaan wordt aan het gebrek aan huisvesting voor jongeren, dat is pas crimineel. Of in ieder geval asociaal. Maar (a)sociaal is een heel moeilijk woord voor sommige mensen.

Vertel mij maar waar al die mensen moeten wonen, zolang alle ruimte of NIET wordt benut, of alleen maar gebruikt wordt voor miljoenenpanden.

sergei | 30-01-07 | 01:01

@ sergei
Dus socialisten zijn extreem rechts als ze bij Auschwitz en kampen bedrijven gebruik maakte van joodse slaven, en dat is dan de hele verklaring, beetje erg hopeloos geouwehoer. vind je zelf ook niet ? “om de aandacht af te leiden van het punt waar het werkelijk om gaat “ waarvan ? dat elke massamoordenaar en bijna elke terroristische beweging in de vorige eeuw socialistisch etc was ? je bent trouwens nog arafat de (neo) nazi vergeten, heeft de krakersscene al die tijd een extreem rechtse terrorist geadoreerd ? je lult je hopeloos vast mijn beste.

saidfred | 30-01-07 | 00:56

Ha, Indogirl, prima betoog, maar er is een verschil: waar extreem-rechtse jongeren het lollig vinden om een antilliaan in elkaar te trappen, zie ik extreem-linkse anti-globalisten, dierenactivisten of wat dies meer zij zich ZELDEN schuldig maken aan zinloos geweld jegens medemensen (met uitzondering van Volkert en een paar engerds).
En dat is niet onder het motto van idealisme, het IS idealisme. Je behandelt dieren en derdewereldlanden niet als stront, je behandelt asielzoekers niet als stront, en breek em al helemaal de bakkes niet open over het gebrek aan woonruimte waarvan kraken simpelweg een logisch gevolg is.
En weet je nog wie er stierf bij G8 rellen in Genua? Carlo Giuliani, omdat hij vreedzaam wilde demonstreren. Hij werd zonder pardon neergeschoten en daarna reed er nog zo'n politiebusje over hem heen.
Een beetje relschoppen, je vastketenen, dieren bevrijden, het is geen geweld. Ik zie neonazi's, de KKK, noem maar op, zich wel bezighouden met die shit.

Dus wat rood_verzet zegt is helemaal waar: je inzetten voor de goede zaak, dat heeft niks met extreem te maken, dat heet lef. Zorg gvd eerst dat al die misstanden opgelost worden: bio-industrie, globalisering, Verdonk, enzovoort.

Maar de KKK? Die hebben veel doden op hun geweten.

sergei | 30-01-07 | 00:54

GeenStijl get your head out of Eerdmans ass, please
bunch of losers

heiko kay | 30-01-07 | 00:50

sergei 30-01-07 @ 00:18

"En wat dan nog als ik een huis zou kraken. Moeten ze die ruimte maar benutten waar het goed voor is."

En met deze uitspraak bewijs je - onbedoeld - precies Eerdmans' gelijk!

Centrale overweging van Eerdmans is immers: "Net als het fascisme, is het links-extremisme een uitermate antidemocratisch radicalisme die zijn doelen niet via legale en parlementaire wegen maar door geweld, intimidatie en eigenrichting tracht te bereiken." Omdat linkse rakkers zich o.g.v. 'idealistische' overwegingen daartoe moreel gerechtvaardigd voelen, wanen ze zich boven de wet verheven en zelfs geweld en eigenrichting gelegitimeerd.

Jij vindt het dus ook geen probleem om je brutaalweg andermans EIGENDOM toe te eigenen, als dat om jouw moverende redenen zo uitkomt. Het doet er geen flikker toe, waarom een eigenaar zijn onroerend goed leeg laat staan. Dat is zijn goed RECHT, krappe woningmarkt of niet. Andere mensen moeten ook lang wachten op woonruimte, en maandelijks huur betalen. Maar een kraker pakt maar even een koevoetje, schandalig. Pure eigenrichting, die niet past in een democratische rechtsstaat. Dus als ik me geen auto kan veroorloven, en jij hebt er twee voor je deur staan, dan mag ik volgens jouw redenatie er eentje openbreken en mee wegrijden? Bullshit!

indogirl | 30-01-07 | 00:43

rood_verzet 30-01-07 @ 00:09

Je mist de clou. Eerdmans betoogt juist dat zowel extreemrechts als extreemlinks verwerpelijk zijn. Waarom? Ik citeer: "Net als het fascisme, is het links-extremisme een uitermate antidemocratisch radicalisme die zijn doelen niet via legale en parlementaire wegen maar door geweld, intimidatie en eigenrichting tracht te bereiken."

Aan de inderdaad schandalige voorbeelden van extreemrechts geweld, kan ik ook een hele trits extreemlinkse acties toevoegen: Men denke aan de bepaald niet vreedzame demonstraties van zogenaamde ‘antiglobalisten’ die conferenties van o.a. de G8 aangrijpen als vrijbrief om rel te trappen, molotovcocktails te gooien naar de oproerpolitie, winkelpuien kort en klein te slaan en auto’s op hun kant te zetten. Terwijl veel gezagsgetrouwe Nederlanders langdurig op woonruimte moeten wachten en vervolgens elke maand huur dienen te betalen, eigenen krakers zich brutaalweg andermans eigendom toe. Andere ‘wapenfeiten’ vormen het ‘bevrijden’ van nertsen (waarna de diertjes overigens evengoed een jammerlijke dood sterven), hinderlijke acties waarbij men zich vastketent, tot heuse terreuraanslagen aan toe (RAF, Rara, en radicale dierenactivisten als PETA en Volkert van der Graaf).

De essentie is dat zowel rechts- als linksextremisme onnwenselijke uitwassen zijn. Joost wijst er daarbij (terecht) op, dat de gewelddadige acties van extreemLINKS vaak worden goedgepraat door de media (onder het mom van idealisme). Gevaarlijke ontwikkeling natuurlijk.

Capiche?

indogirl | 30-01-07 | 00:27

@ rood_verzet:

HELL YEAH!!!

sergei | 30-01-07 | 00:21

bottehond, indogirl en sad fred, ik zeg alleen maar dat je je er wel heel makkelijk afmaakt met gezeur over krakers, PLO-sjaals en luiheid. Vertel eens wat nieuws. Ik weet nu wel dat ik, als socialist, werkloos ben (not), een klootzak als Mao vereer (dat deed de SP voor het laatst in 1972) en huizen kraak (ook hier: not). En wat dan nog als ik een huis zou kraken. Moeten ze die ruimte maar benutten waar het goed voor is. Maar dat terzijde.
Altijd als hier een bericht over links staat, lees ik niks anders dan dat soort vooroordelen. Terwijl je zelf ook wel weet dat je onzin schrijft.
Ik wil best rechts stemmen hoor, maar dan moeten ze maar niet van die enge dingen in hun programma zetten. En bewijzen dat Geert, Rita en Joost eng zijn, die zie je dagelijks op TV, of hier.
Wees eens origineel. Als je nu NOG met de woordspeling Maorijnissen aan komt zetten, heb je wel heel weinig inspiratie.
Vandaar ook dat ik hier af en toe kijk: ik hoorde dat GS dan wel rechtsig is, maar toch heel lollig. Nou, om de berichten kan ik wel lachen, zelfs als links NL, de Islam of wie dan ook voor de zoveelste keer op de hak worden genomen. Maar de reacties zijn van een niveau dat me doet denken aan de audities voor een nieuwe lama. Altijd maar dat geklaag over lebbis en jansen bijvoorbeeld. Die hebben jullie meesteres hard aangepakt he? Over gevoelige snaar gesproken. Dat jullie het daar NOG over hebben. Kennelijk hadden ze gelijk.
Maar kom dan eens met een cabaretier die mij laat lachen terwijl hij Marijnissen, Bos of Halsema afkraakt. Noem me er één. Ze zijn er niet. En jullie zullen het nooit worden, want ik lees alleen maar zuur commentaar op alles wat naar links ruikt, en dat allemaal zonder één goeie grap. Doei.

sergei | 30-01-07 | 00:18

bottehond 29-01-07 @ 21:58

Ik had het niet beter kunnen zeggen! Mooie uppercut.

indogirl | 30-01-07 | 00:12

-weggejorist-

rood_verzet | 30-01-07 | 00:09

sergei 29-01-07 @ 16:46

"@ indogirl, ik dacht dat je met al die stereotiepen zelf ook een typetje neerzette, maar je meende het dus. Jammer"

Volgens mij geef ik in mijn reacties een heel treffend beeld van links-extremisten in het algemeen. En waarom vind je het 'jammer' dat ik meen wat ik heb geschreven? Kom eens met inhoudelijke kritiek, zoals ook saidfred al aangaf.

indogirl | 30-01-07 | 00:06

Als er 1 probleem is, dan zijn het wel al die rukkers die maar zo nodig moeten zeggen wat ze denken,

sergei 29-01-07 @ 16:46

Een heel eerlijke inblik van je in de angstige calvinsten zonder god ziel van mainstream 0031. Wat jij daar zegt is precies de verkeerde reactie, alhoewel je het waarschijnlijk in je argeloosheid nog meent ook. Ik stel daarom voor dat je zelf het goede voorbeeld geeft en je klap dichthoudt.

bottehond | 29-01-07 | 21:58

tomba 29-01-07 @ 17:48
interessante theorie

saidfred | 29-01-07 | 20:30

sergei 29-01-07 @ 16:46
Gelukkig gaat je goed argumenterend een discussie aan, not. Geen verrassing hier. De woorden vies,vuil heb ik niet gebruikt volgens mij, evenmin als iedereen met een andere mening/uiterlijk als dusdanig betitelend volgens mij. Constateer enkel iets, reageer op reacities zogezegd. Dat het er allemaal veel hufteriger aan toe gaat is niet mijn ervaring of beleving, eerlijk gezegd. Ik gebruik evenmin scheldwoorden, in tegenstelling tot bepaalde anderen. Een gevoelige snaar geraakt sergei ?

saidfred | 29-01-07 | 20:27

Links en extreem-rechts = alles door de staat laten reguleren, zij weten het immers ZOVEEL beter.

De linkse, populistische stroming die al in het Rome van de 1ste eeuw voor christus bestond en probeert zoveel mogelijk mensen zo dom mogelijk te houden. Die mensen blijven vervolgens dom en stemmen links want die verkleinen het gat tussen arm en rijk dat ze eerst zelf veroorzaken.

Zo houdt links zichzelf in stand, zonder ongeintegreerde dom-gehouden onderklasses zouden linkse parijen niet bestaan.

tomba | 29-01-07 | 17:48

@ indogirl, ik dacht dat je met al die stereotiepen zelf ook een typetje neerzette, maar je meende het dus. Jammer

@ sad fred

idem dito. kom je lekker ver mee jongen, iedereen met een andere mening of uiterlijk als vies, lui en extreem neer te zetten. Je maakt het er een stuk gezelliger op zo. Als er 1 probleem is, dan zijn het wel al die rukkers die maar zo nodig moeten zeggen wat ze denken, want dat is in de mode sinds fortuyn. toevallig dat het sinds zijn komst allemaal veel hufteriger aan toe gaat dan ooit het geval was. Maar dat zal wel aan de linkse krakers liggen, die zijn tenslotte vies, lui en oh ja, ze houden van dieren.

Oh ja, en ga eens bij die computer vandaan, want je moet weer een paar Big Macs inpakken. Hop hop, aan het werk.

sergei | 29-01-07 | 16:46

ik vind toch dat ie moet werken voor zijn geld;
Joost zoek uns een baan!!

spruitjesvreter | 29-01-07 | 16:28

Goed stuk joost! Helemaal mee eens...!

His Goofness | 29-01-07 | 15:01

saidfred 29-01-07 @ 14:10

Well said, Fred ! :-)

indogirl | 29-01-07 | 14:33

rood_verzet 28-01-07 @ 23:16
Joost noemt een heel lijstje, maar aan de andere kant komt men niet verder dan dat ooit eens een gekleurde jongen werd vermoord, een paar jongens die het wel interessant vond een schooltje of een moskee in brand te zetten. Na de moord op theo. Sinds wanneer zijn trouwens aanhangers van een socialistische arbeiderspartij ineens extreem rechts ? om je te citeren “echt een triest verhaal” Trouwens, de door de krakersscene en links dragend nederland, met Greta voorop zo geadoreerde Arafat met zijn plo was ook een ordinaire (neo) nazi. Elke grote massamoordenaar en feitelijk elke terroristische beweging in de vorige eeuw (uitzonderingen daargelaten) was socialistisch/fascistisch/communistisch etc. etc. trouwens wat die partij voor de dieren betreft, wel eens gekeken wat een PETA etc allemaal heeft uitgespookt in het verleden, in engeland ging men zo ver om het lichaam van een tante die een jaar geleden was begraven op te graven en te verbergen. De directeur van het onderzoeks instituut zou alleen het lichaam van zijn tante weer terug krijgen als men kapte met het onderzoek, om te kotsen, letterlijk en figuurlijk. need i say more ?

saidfred | 29-01-07 | 14:10

sergei 29-01-07 @ 12:50

Zou handig zijn als je ook even aangeeft naar welke reactie van mij je nu precies refereert en wat precies je inhoudelijke kritiek is.

Sampai jumpa, sayang

indogirl | 29-01-07 | 13:57

Of nee, zie ik me daar een staaltje rechts cabaret van INDOGIRL! Is me dat lachen! Of was je serieus?

sergei | 29-01-07 | 12:50

Eens.

OpenDeur | 29-01-07 | 12:49

... en dat het cabaret overwegend links is, zegt misschien veel over het gevoel voor humor aan rechterzijde...

sergei | 29-01-07 | 12:46

@mezelf
onderbuik je vergeet er nog 1 en dat is het linkse tv-fossiel in een nieuw jasje namelijk: "Paul & Witteman", ook weer zo'n vreemde constructie: betaald door de NPS en gemaakt door Vara! en andere linkse journalisten...
Wat zou Nederland de wereld toch mooi zijn zonder deze lieden: Marcel van Dam, Sonja Barend, Paul Witteman, Aard Staartjes, F. van Joole, Kees Driethuis, Hanneke Groenteman, enz. enz. gewoon weg met die enge, zure en zo voorspelbare mensen...

Onderbuik | 29-01-07 | 12:39

Ach de een gunt de dieren een enigszins waardig en natuurlijk bestaan voordat ze op je bord belanden en de ander gunt de moslims het licht in de ogen niet. Je moet je geest toch ergens in kunnen laten vluchten he, al was het maar in een onvruchtbaar vijandsbeeld. Stel je voor dat de islam tot een gewone Nederlandse godsdienst c.q. zuil verwordt, dat is vast heeel eng met al die haatzaaiende extremisten. *proest*

knutsel | 29-01-07 | 12:12

RECHTSS!!!!!!!!

puchmaxi | 29-01-07 | 10:48

T begon traag deze keer, maar Jeaust weet toch de 700 reacties weer te halen. Das toch best een hele prestatie.

superjan | 29-01-07 | 09:37

Goed verhaal joost!

Stijlloos Superieur | 29-01-07 | 09:32

links of rechts wat maakt het uit waar er een paar klappen vallen als straks die bom barst in het midden oosten?

www.debka.com/article.php?aid=1250

Abugreip | 29-01-07 | 09:25

Goed verhaal Joost! Ik stem zeker weer op EenNL.
Naast dat de media volledig zijn geinfiltreerd door (extreem) links, zijn ook alle hogere posten in de ambtenarij en publieke sector bemand door (extreem) linkse politiek correcte lutsers. Het stemvee heeft niets te vertellen in dit land.

Kees3382 | 29-01-07 | 09:12

petjesman 29-01-07 @ 06:14

Ga jij eens lekker je roes uitslapen, mafkees!

Boeddhi | 29-01-07 | 08:24

En sorry ik snap dat mijn boodschap extreem klinkt... maar hoe lang ga je praten met een crimineel? Een moordenaar?
Ja je daden zijn slecht.......

*links Nederland* hoezo slecht? Amerika en de Joden blablabla ik ga nu ff je vrouw neuken dag hoor... schrijf een column...

petjesman | 29-01-07 | 06:19

Jammer dat Joost hier toch stappen herhaalt.... we weten het nu wel, het probleem is dat dit linkse schorem zich geen reet interesseert voor rede of eerlijke dialoog.
Het wil vreten,zuigen,en moorden.
Het wil zo lang als ik leef en productief ben het bloed onder me nagels vandaan halen.
Dat is Links Nederland.
En de enige manier om van ze af te komen is niet met columns, of woorden, ze zijn zo vaak gesproken.
Het moet voor iedereen toch overduidelijk zijn?
Nee, het antwoord is radicale en ingrijpende stappen om dit linkse tuig op orde te roepen.
Laat de godvergeten knuppels nou eens zwaaien!

petjesman | 29-01-07 | 06:14

Deze navelstarende salonsocialisten belijden hun idealen gelukkig vooral met de mond, waar ze te midden van walmen wiet oreren over hun wereldbeschouwingen en de geneugten van de linkse heilstaat prediken. Voor zover ze al daadkracht tonen, is deze louter negatief van aard (kritiek spuien, wet overtreden, rel schoppen), niet constructief. Wat dragen deze links-extreme radicalen met hun acties nu daadwerkelijk in positieve zin bij aan onze samenleving? Als je zo nodig de wereld wilt verbeteren, kom dan van je luie kont en steek de handen uit de mouwen met iets zinvols. Ga dan ontwikkelingswerk doen, de arme negertjes in Afrika helpen of zo. Maar ja, alles dat lijkt op ‘werken’ is vloeken in de linkse kerk. Deze werkschuwe links-extremisten ontbreekt het natuurlijk ook aan de benodigde ruggengraat en discipline. Eeuwig zonde dat we de militaire dienstplicht hebben afgeschaft. Misschien moeten we dit recalcitrante zootje uitvreters maar met pek en veren (terwijl een dweilorkestje De Internationale hoempapaat) verschepen naar een of andere communistische heilstaat, zoals Noord-Korea of Cuba. Eens zien of het daar inderdaad beter bevalt.

indogirl | 29-01-07 | 01:42

WORD, dudette.

bottehond | 29-01-07 | 01:32

@ bottehond

Interessante invalshoek... Zeker zijn er overeenkomsten tussen moslimfundamentalisten en links-extremisten.

Beide groepen zijn oververtegenwoordigd in de maatschappelijk minder geslaagde lagen van de bevolking. Verder schuwen beide groepen geweld en eigenrichting niet om hun doelen te bereiken, i.p.v. dit via vreedzame / legale / parlementaire wegen te bereiken.

Aan de andere kant: deze criteria gaan evenzeer op voor welke extremistische stroming ook, van neonazi's tot die imbeciele bijbelfanaten van 'pro life'.

indogirl | 29-01-07 | 01:23

indogirl 29-01-07 @ 00:45

Verklaart dat de solidariteit met de wahabieten? die uitkering?

bottehond | 29-01-07 | 01:07

@ rylands

Kan ik helemaal mee instemmen! Zeer scherp gezien, amice ;-)

indogirl | 29-01-07 | 01:00

@ indo,
check mijn stukje van 15:07

rylands | 29-01-07 | 00:56

Onder het mom van ‘idealisme’ wanen deze links-extremisten zich boven de wet verheven en het gebruik van geweld daardoor gerechtvaardigd. Deze punkers zien zichzelf als ‘freedom fighters’ voor een betere wereld en als zodanig voelen zij zich moreel en intellectueel ver verheven boven het kortzichtige en bekrompen arbeidende 'klootjesvolk', en bestempelen zij ondernemers als kapitalistische uitbuiters en de overheid als fascisten. Overigens zijn de dames en heren ‘anarchisten’ niet te beroerd om voor bijstand of beurs schaamteloos hun hand op te houden bij diezelfde maatschappij die zij zo verachten. U dacht toch niet dat dit soort lieden doorgaans een fulltime baan heeft? Wil je principieel zijn, dan moet je ook consequent zijn en niet bijten in de hand die je voedt. Hoezo hypocriet?

indogirl | 29-01-07 | 00:45

topcat 29-01-07 @ 00:12

Die hebben één probleem: het taboe- onderwerp veur de "liberalen". En daar heeft Geert zijn sporen reedsch mee vediend. Ik denk dat je ongelijk hebt. Dat had 10 jaar terug motten gebeuren. Te lang gewacht. Gepasseerde stations enzo.

bottehond | 29-01-07 | 00:34

jargent 29-01-07 @ 00:22

Wat vond je van die jeaudsche zangeresjes, jargenta?

bottehond | 29-01-07 | 00:31

@topcat 29-01-07 @ 00:04
nee dat werkt niet beide kanten op: degenen met superieure ideeën zitten vaak bij links, het gaat ook niet om koppigheid, maar om de ongelijkwaardigheid (volgens linkse übermenschen) tussen linkse (intellectuelen) en rechtse (gewone) mensen...
neuk ze, ik kan gelukkig uitslapen...

Onderbuik | 29-01-07 | 00:30

topcat 29-01-07 @ 00:13

hahahha

jargent | 29-01-07 | 00:22

topcat 29-01-07 @ 00:12

Welk VVD-geluid dan.... het probleem is dat dit helemaal niet bestaat... en als het bestaat (voor de rijke stinkerds zijn) dan proberen ze het weg te stoppen.... een SP-geluid dat bestaat wél... voor de zwakkere in de samenleving zijn is een humaan iets waar je voor mag opkomen. Dat de VVD probeert voor rijke stinkerds te zijn door zich in liberalisme te verhullen is iets waar ze zich zo vaak als leugenachtigen ontmaskeren dat ze eeuwig verdoemd zijn te bewegen tussen 15 en 30 zetels al naar gelang de juiste persoon aan de top staat. Die juiste man is Rutte zeker niet en Verdonk nog minder. Je hebt best gelijk dat een andere verse partij bij de VVD zetels kan weghalen, de PVV doet dat al, maar die doet dat niet als een rijke stinkerds partij.... integendeel...

jargent | 29-01-07 | 00:21

zo en nu het nest in... over 6 uur het wekkertje... fijne seks weer

topcat | 29-01-07 | 00:16

en nog steeds neem ik GS niet serieus.

topcat | 29-01-07 | 00:13

jargent 29-01-07 @ 00:05; Ik denk dat een goed opgebouwde partij die zich niet afzet tegen de VVD, maar juist in hetzelfde water gaat vissen, de VVD volledig kan wegvagen.
Waarom lukt dat EEN NL niet? Omdat ze of ze willen of niet de erfenis van Fortuyn bij zich dragen. De mensen zijn teleurgesteld in die vlaggendragers en negeren ze. Weg partijen met enig Fortuynistisch gedachtengoed. Eerdmans heeft het zelf ooit tijdens de campagne gezegd, dat we ons over Fortuyn heen moeten zetten. Dat heeft hij dan ook gedaan, hoewel ik dat bij Pastors betwijfel. Maar hij heeft voortaan toch de stempel, die de LPF bij hem heeft achtergelaten. Velen op zijn lijst met hem, of ze nou lid van de LPF waren of niet.
Een nieuw gezicht, met een VVD geluid, maar in een andere partij en zonder stempel, zou best eens flink aan het electoraat van de VVD kunnen gaan snoepen.

topcat | 29-01-07 | 00:12

Inderdaad de kwestie Palestijnen is een goed voorbeeld.

@topcat 29-01-07 @ 00:00

Juistem!

jargent | 29-01-07 | 00:08

topcat 29-01-07 @ 00:00

De VVD is vanaf WO II al instabiel... ter rechterzijde is er nu eenmaal geen coherent gedachtegoed mogelijk gebleken zoals dat links wel bestaat.... voorts is de basis links veel sterker (arm NL).... rijke stinkerds zijn er iets te weinig van in NL. Fortuyn heeft een klein beetje een verstoring in deze vaste kaders gegeven waardoor Ayaan en Verdonk aan de voorgrond hebben kunnen komen, maar ook dat is aan het wegdeinen. Verdonk is inderdaad een pain in the ass in de VVD, ze kunnen niet zonder haar idd, maar als zij kapitein wordt dan zal de VVD alsnog splijten of wordt D66 alsnog een hele grote partij.... zie Dijkstal...

jargent | 29-01-07 | 00:05

@Onderbuik 29-01-07 @ 00:02; ik heb vaak het gevoel dat dit beide kanten op werkt. Dat links dat van rechts vindt en rechts van links. Misschien komt het omdat beide partijen vaak zo koppig zijn?

topcat | 29-01-07 | 00:04

@indogirl 28-01-07 @ 23:54
klopt, linkse mensen vinden hun mening vaak superieur aan die van anderen, en geweld is geen probleem, is nog steeds zo.
mensen welterusten.

Onderbuik | 29-01-07 | 00:02

@jargent 28-01-07 @ 23:59; gelukkig maar

topcat | 29-01-07 | 00:01

Boeddhi 28-01-07 @ 23:59

insgelijks....

jargent | 29-01-07 | 00:00

De VVD heeft afgedaan. Net zoals die andere partij die zich liberaal noemde, zullen ze langzaam afglijden. Dat komt omdat ze geen andere geluiden accepteerde in hun partij. Zie kwestie Wilders en kwestie Verdonk. Volgens mij zijn ze ook blij dat ze Ayaan kwijt zijn.
Een echte liberaal wil juist discussie in de partij. Staat open voor vrijheid van anderen. Inderdaad de kwestie Palestijnen is een goed voorbeeld.

topcat | 29-01-07 | 00:00

Eerdmans heeft gewoon een goed punt, de *kuch*alom betrouwbaar geachte omroepen zijn gewoon links: NOS, NPS.
Het NOS-journaal is iedere dag te bekijken en te beluisteren, gelukkig is er een alternatief: rtl-nieuws.
NPS is nog erger: ze maken programma's met linkse omroepen als Vara en Vpro: Iedere avond Nova, en elke zondag Buitenhof (nps/vara/vpro).
Het meest tekende programma is wel Premtime van de multikul himself Mr. Prem...

Onderbuik | 28-01-07 | 23:59

@topcat 28-01-07 @ 23:54

Ik hoop dat je niet op je teentjes hebt hoeven staan.... hahahha...

overigens als je me weer een zielig menneke wil gaan noemen naar aanleiding hiervan dan ga ik weer twijfelen aan dat zout van je..... hahahahha

jargent | 28-01-07 | 23:59

jargent 28-01-07 @ 23:55

alweer deel ik je mening. voor straks slaap lekker..

Boeddhi | 28-01-07 | 23:59

Hé rechts en links tuig, ik ga naar bed. Ik moet centjes verdienen voor de balastingdienst en me nuttig maken voor de maatschappij. Jullie zijn waarschijnlijk, of al lang binnen, of duurzaam werkeloos dus kunnen vast nog eventjes door gaan met deze discussie. Succes ermee en tot later..

Boeddhi | 28-01-07 | 23:57

Liberalisme is slavernij voor de arme, vrijheid voor de rijken

@Boeddhi 28-01-07 @ 23:49

Ik denk dat het errrrug beledigend is voor de echte liberalen dat je de VVD daartoe rekent. De VVD is gewoon een rijke stinkerds partij onder het mom van liberalisme, niet meer niet minder. VVD is echt allesbehalve liberaal in talloos veel standpunten.... kijk bijvoorbeeld naar het standpunt dat ze aanhangen jegens de Palestijnen. Ze noemen hun vrijheidsstrijd terrorisme en het terrorisme van Israel noemen ze gerechtvaardigde zelfverdediging. Dat zegt eigenlijk al alles over hun leugenachtige beginselen...

jargent | 28-01-07 | 23:55

rood_verzet 28-01-07 @ 23:16 (cog)nomen est omen?

"Wanneer is het de laatste keer geweest dat 'links' met brandbommen ging smijten, vernielingen aanrichtte en auto's omkeerde? De laatste periode waarbij dat veelvoudig voorkwam was in de jaren 80."

Volgens mij zijn er sinds de jaren '80 toch aardig wat fikse rellen geschopt tijdens internationale conferenties (G8, GATT, WTO) door extreem-linkse fanaten met rode vlaggen, de zogenaamde antiglobalisten.

indogirl | 28-01-07 | 23:54

@bottehond 28-01-07 @ 23:51; Om Jargent een plezier te doen een serieuze reactie: Ik denk dat je gelijk hebt. Verdonk gaf al tijdens de verkiezingen om het leiderschap aan dat de partijtop haar dwars zat in het bereiken van haar doel. Ik denk inderdaad dat het wel eens zou kunnen zijn dat er fraude is gepleegd bij die verkiezingen.
Ze zijn ook als de dood voor haar, want ze doen alles om haar binnenboord te houden.

topcat | 28-01-07 | 23:54

Boeddhi 28-01-07 @ 23:49

De vvd is geen liberale partij. Het zou me zelfs niet verbazen als de partijbaronnen die verkiezing vervalscht hebben. Just my gut feeling, wellicht niet serieus te nemen, heur.

bottehond | 28-01-07 | 23:51

Geert must have been mad om die joker binnen te halen, of ben ik nu te eenzijdig geinformeerd.....
@bottehond 28-01-07 @ 23:47

Er is in dit geval maar één conclusie mogelijk en die heb je al juist getrokken... hahaha.... Gert Wilderstein was mad, is mad en will allways be mad....

jargent | 28-01-07 | 23:51

Jargent... je bent een zielig manneke...

topcat | 28-01-07 | 23:49

jargent 28-01-07 @ 23:31

Ik vind het soms wel een beetje raar dat je in de vrije wereld geen handel mag verbieden, maar wel het gebruik van die handel. Geen verbod op rokerij, maar wel een horecaverbod, een verbod op openbare ruimtes etc. Je mag geen steekwapen hebben, maar je mag ze wel verkopen. dat is de spagaat van het liberalisme. Onder tussen is het de VVD die mensen wel een premiestraf wil geven als ze toch roken. Ik vind dat geen liberaal standpunt maar een standpunt die industrie tevreden houdt en de burger straft. Ik hoorde Rutten vandaag nog zeggen dat hij vindt dat mensen zelf moeten mogen bepalen hoe ze hun leven inrichten. Alleen geld dat niet voor de ouderwetse Swiebert (lees flierefluiter) de Rokert onder aan de maatschappelijke ladder. Dat zalm zelf ook graag rookt kan hem niet deren, die premieverhoging kan hij wel dragen. Liberalisme is slavernij voor de arme, vrijheid voor de rijken

Boeddhi | 28-01-07 | 23:49

Nope, dat zeg en bedoel ik ook niet... Ieder mens is in staat om misdaden te plegen. Mensen met een stoornis zelfs eerder. Echter mensen met een autistische stoornis hebben de laagste criminele aanleg...

topcat | 28-01-07 | 23:48

jargent 28-01-07 @ 23:43

Yep en een narcist on top of that... Rideer Dion..... hahahaha... dan heb je niet écht gevoel voor verhoudingen, lijkt me. Geert must have been mad om die joker binnen te halen, of ben ik nu te eenzijdig geinformeerd.....

bottehond | 28-01-07 | 23:47

@jargent 28-01-07 @ 23:41; Ik blijf beleefd, maar ik ben hier juist voor de lol... Maar als dat direct zo gekwalificeert moet worden, prima hoor...

topcat | 28-01-07 | 23:45

topcat 28-01-07 @ 23:43

Grappig... ik kom aardig wat autisten tegen en ik kan het uitstekend met ze vinden. Maar wat je zegt impliceert dus dat een autist niet zo fanatiek gefocussed kan raken in een giftige omgeving dat hij tot moord in staat is? Dat meen je niet echt, toch?

bottehond | 28-01-07 | 23:45

@dierenterroristen. Ik vind het rare autisten met een fixatie voor dieren.
@bottehond 28-01-07 @ 23:30

Is Dion "the famous" Grouse niet ook zo'n dierenautist... hahaha

jargent | 28-01-07 | 23:43

Omdat ik op een school voor Autisten werk als onderwijzer en juist Autisten een stoornis hebben waarbij ze geen vlieg kwaad doen.

topcat | 28-01-07 | 23:43

@topcat 28-01-07 @ 23:25

Ik doe niet aan dat puberale mee... ik ben hier meer voor de serieuze gein zeg maar... hahahha... wellicht is dat wat te hooggegrepen voor je, vandaar je krui(p)wagen zout... selfhandicapping noemen ze dat....

jargent | 28-01-07 | 23:41

topcat 28-01-07 @ 23:36

Excuus dan, al heb ik geen idee waarom.

Boeddhi 28-01-07 @ 23:34

Weet je wat escpisme is? Dat is vluchten in een zo overzichtelijk mogelijke wereld. Sommigen ontvluchten de hectiek van hun leven door een hotel in Frankrijk te beginnen, anderen verliezen zich in een moeder Theresa syndroom met dieren als slachtoffers. Ik houd er niet van als mensen hun persoonlijke afwijkingen gaan vertalen in politieke invloed. Zometeen komt er nog een partij van de borderliners. Die kunnen zomaar 600.00 stemmen halen.

bottehond | 28-01-07 | 23:41

Topverhaal van Eerdmans! Ik roep al jaren dat fascisme en totalitair geregeerde staten veel meer een links item is dan een rechts fenomeen. Denk aan Mao, Stalin, Pol Pot, vader en zoon Kim en Hitler (jazeker, die van de National SOCIALISTISCHE Deutsche Arbeiters Partei). Er zijn ook zeker een paar rechtse dictatuurtjes geweest, vooral in Zuid-Amerika en natuurlijk Mussolini en Franco. Maar de meeste kogels kwamen toch echt van links.

In Nederland associeert de Linkse Kerk fascisme hardnekkig met rechts, en het lijkt wel of ze dat nog gelukt is ook. Het wordt tijd dat hier eens verandering in komt.

Brouhaha | 28-01-07 | 23:40

jargent 28-01-07 @ 23:31

met die redenatie kan ik leven..

Boeddhi | 28-01-07 | 23:37

@Bottehond, ik zou het op prijs stellen als je de aandoening Autist niet zou willen misbruiken...

topcat | 28-01-07 | 23:36

bottehond 28-01-07 @ 23:30

"Stemmen op zo'n partij vind ik hét ultieme bewijs van het failliet van een fiks deel van onze vrij decadente samenleving." klinkt mij in de oren alsof je daar niet blij mee bent. Toch zeg je anderzijds dat het om het failliet van de decadente samenleving, ik juich dat toe... Hoera Hoera Hoera voor Thieme, het lekker dier wat voor dieren opkomt...

Boeddhi | 28-01-07 | 23:34

@Rood verzet 23:16
Natuurlijk is Joost een beetje hypokriet en zit niemand te wachten op een afgeserveerde oud lpf er. Tot zo ver ben ik het met je eens, feit is volgens mij wel dat sommige media links zijn en dat ook altijd wel zullen blijven. Als voorbeeldje bijvoorbeeld dat gedoe met de volkskrant van de afgelopen tijd, of denk je dat ze toevallig met zo'n item komen 4 dagen voor de verkiezingen. Wat mij betreft moeten die media dat allemaal lekker zelf weten, ik heb dan ook in tegenstelling tot joost geen behoefte om hier eens even de zielepiet uit te gaan hangen. Het enige wat ik jammer vind is dat je tegenwoordig steeds meer je best moet doen om een stukje op tv of in de krant te vinden wat je niet, al dan niet verkapt, vertelt op wie je moet gaan stemmen.

mr. Rugje | 28-01-07 | 23:33

We moeten bij wet de Bio-industrie afschaffen,

Verdrijf de armoede, dan verminder je religieuze waanzin, de kans op oorlog, vluchtelingen problematiek etc.. Dus geen big Mac of Wopper meer…

@Boeddhi 28-01-07 @ 23:15

Ik ben niet zo van bij wet industrieen afschaffen... doet me iets teveel aan het kapotte communisme denken....

Waar ik wel een voorstander van ben is goed gedrag belonen.... dus misschien moeten we wat meer goedkope tomaten en andere groe(n)ten uit Noord Afrika halen ipv hier in de kassen verbouwen. Veel te duur en ongezond waterig.

Ikzelf laat ook vaak het vlees staan. We eten zeker 2x per week vis en 2x per week vegetarisch en eerder kip dan vlees. En altijd scharrelkip/vlees. Zodra dit vlees er is:

nl.wikipedia.org/wiki/Kweekvlees

zal ik geen énkel dierenleven op mijn verdere geweten willen hebben....(buiten die ene onfortuinlijke mier bij het joggen dan....)

Wat je zegt over hongerbestrijding en bestrijden van radicalisering wereldwijd KLOPT ALS EEN BUS!

jargent | 28-01-07 | 23:31

@Boeddhi 28-01-07 @ 23:27; Van Dale spreekwoordenboek: Iets met een korrletje zou nemen: Iets niet seireus nemen; je van iets niet al te veel aantrekken omdat je het overdreven of niet waar vindt.
Dus als je het met een kiepwagen neemt, dan vind je het zwaaroverdreven en trek je er zelfs geen bal van aan...

topcat | 28-01-07 | 23:31

mr. Rugje 28-01-07 @ 23:06

Goeie post, leuke doortrekking van de redenatie. Geheel naar mijn hart. Meer restecp veur het menschelijk leven. Een dierenterrorist vond het gerechtvaardigd een mensch te deauden die geen principiele bezwaren had tegen nertsenfokkerijen... die allochtonen, ja, die werden er aan de haren bijgesleept... maar feit blijft: 0031 heeft een serieus probleem met die dierenterroristen. Ik vind het rare autisten met een fixatie voor dieren. Stemmen op zo'n partij vind ik hét ultieme bewijs van het failliet van een fiks deel van onze vrij decadente samenleving.

bottehond | 28-01-07 | 23:30

topcat 28-01-07 @ 23:25

Volgen mij begrijp je het begrip "met een korrel zout nemen" niet helemaal.. Volgen mij moet je het nl. zeer serieus nemen als je iets met een kiepwagen zout neemt... Maar misschien vergis ik me...

Boeddhi | 28-01-07 | 23:27

@jargent 28-01-07 @ 23:23; Het minimum wat noodzakelijk is als je GS lezer bent, is alles met een korrel, wat zeg ik met een emmer, nee zelfs een kiepwagen zout te nemen... Dus jammer maar helaas...

topcat | 28-01-07 | 23:25

@topcat 28-01-07 @ 23:15

Minimum wat noodzakelijk is in het debat is dat je jezelf serieus neemt.... dus jammer maar helaas...

jargent | 28-01-07 | 23:23

Graag, krijg ik ook eens een salarisverhoging... Enne GS niet te serieus nemen...

topcat | 28-01-07 | 23:23

rood_verzet 28-01-07 @ 23:16

precies!!! zo ist maar net...

Boeddhi | 28-01-07 | 23:23

topcat 28-01-07 @ 23:11

Dat vind ik nou een uitstekend idee... absoluut niet van deze tijd... gewoon vernagen door een landelijke OvJ die zich specialiseert in dierenmishandeling en klaar is kees.... ruim 2 miljard bespaard die we in Onderwijs, Volkshuisvesting, Milieu en andere zaken kunnen steken...

jargent | 28-01-07 | 23:21

Mooi gezegd Rood_verzet

topcat | 28-01-07 | 23:18

-weggejorist-

rood_verzet | 28-01-07 | 23:16

Je wilt toch niet zeggen dat je GS serieus neemt? Doet GS zelf namelijk ook niet...

topcat | 28-01-07 | 23:16

jargent 28-01-07 @ 23:00

Ik wil je ook niet echt dieronvriendelijkheid in de mond leggen, maar dierenleed ontstaat uit het feit dat het systeem niet goed functioneert. ook honger in de wereld ontstaat hierdoor. Ik zelf probeer steeds vaker vlees te kopen van dieren die niet uit de bio-industrie komen.. Maar dat lost niets op, de meerderheid vindt dat te duur. We moeten bij wet de Bio-industrie afschaffen, dan eten we maar wat minder vlees. Vlees is toch al een inefficiënt levensmiddel en wil je het voedseltekort oplossen, kun je maar beter planaardig voedsel verbouwen. Nu zullen de geitenwollen sokken wel om mijn oren vliegen, maar ik ben geen geitenwollen sok. Ik geloof in technologie, wetenschap en rechtvaardigheid. Armoede is een verdelingsvraagstuk.. Verdrijf de armoede, dan verminder je religieuze waanzin, de kans op oorlog, vluchtelingen problematiek etc.. Dus geen big Mac of Wopper meer…

Boeddhi | 28-01-07 | 23:15

@Jargent; Ik heb op GS nog nooit een serieus woord gezegd. Daar is het het log niet voor. Als je wat vaker had opgelet, had je dat allang geweten...

topcat | 28-01-07 | 23:15

en dat peperdure koningshuis. Geen premier meer dan en op de plaats van de premier de president van de republiek der Nederlanden... Met het salaris van de huidige premier, dat dan weer wel...

topcat | 28-01-07 | 23:13

topcat 28-01-07 @ 23:07

Probeer eens je hysterie in zoverre te bedwingen dat je concreet aangeeft waar je het precies niet mee eens bent.... misschien kunnen we het dáár dan eens over hebben.... ik ben een loepzuiver debater... dus soms krijg je nog wel eens gelijk ook nog..... maar dan moet je wel wat laten zien natuurlijk.... niet hysterisch gekrijs.... dat doet maar pijn in de oortjes van GS-ers....

jargent | 28-01-07 | 23:13

Zullen we het ministerie van Landbouw dan ook maar afschaffen?

topcat | 28-01-07 | 23:11

Ik kan het nog niet helemaal bevatten, maar ik ben het met jargent eens,
@mr. Rugje 28-01-07 @ 23:06

Dat heet voortschrijdend inzicht hahahhahah..... wees blij sommigen bereiken nooit die fase.... hahahha

jargent | 28-01-07 | 23:10

topcat 28-01-07 @ 23:01

Volgens mij is het gewoon onmogelijk om in tijden waarin er mensen de hongerdood sterven of bejaarden kreperen in zaaltjes in verpleeghuizen te pleiten voor de PvdD. Het is een niche die bewijst dat we de irrationele Pim-revolte nog niet te boven zijn. Gelukkig is de PvdD wel tig keer menselijker dan de PVV (Partij voor Vrouwenrammerij en Volksverlakkerij)....

jargent | 28-01-07 | 23:09

Jargent heb je een borrel op ofzo??? Slaat werkelijk nergens op wat je nu allemaal zegt... Of is Jargent eigenlijk joosie.. Oh nee, die vindt de diertjes wel aardig... hmmm

topcat | 28-01-07 | 23:07

Ik kan het nog niet helemaal bevatten, maar ik ben het met jargent eens, mensen zijn belangrijker dan dieren, en dus hoef je voorlopig niet met een dierenpartij op de proppen te komen. Heeft niets te maken met het feit dat dieren niets waard zijn ofzo, maar een mens is meer waard in mijn ogen. Sommige dierproeven zijn inderdaad verwerpelijk, maar nog niet half zo verwerpelijk als het vermoorden van (ongeboren)mensen voor je onderzoek. Een partij die meent op te komen voor de zwaksten in de samenleving doet er goed aan met beide benen in die samenleving te blijven.

mr. Rugje | 28-01-07 | 23:06

topcat 28-01-07 @ 23:00

We praten wel verder als jij een keer onverhoopt een tijger tegenkomt op je avonturen in de jungle... tenminste als je het overleeft.... die tijger heeft zeker weten geen Partij voor de Mensen opgericht....

jargent | 28-01-07 | 23:04

beetje eigen volk eerst achtig. geen ontwikkelings hulp, we hebben nl. genoeg problemen in dit land. Nee dat soort retoriek gaat er bij mij niet in..

Boeddhi 28-01-07 @ 22:55

Moewhahahah... Boeddhi dear, wat is er met je aan de hand. Eerst je eerste leuke mop en nu jargent de oren wassen met "eigen volk eerscht"... hahahaha.... post van de avond.

bottehond | 28-01-07 | 23:03

Maar goed, ik heb ook geen behoefte om de PvdD te gaan pleiten. Politici, ik moet ze niet zo...

topcat | 28-01-07 | 23:01

@jargent 28-01-07 @ 22:53; Je argumenten bevestigen juist waarom voor die naam moet worden gekozen...

topcat | 28-01-07 | 23:00

Boeddhi 28-01-07 @ 22:55

Dst is jouw interpretatie.... maar nu je over ontwikkelingshulp begint... in NL geven we 10x meer uit aan kattenvoer en hondenvoer.....

Mijn punt is dat we goed voor dieren moeten zorgen... absoluut... maar dat het geen prioriteit kan zijn boven het redden van mensenlevens bijvoorbeeld. En in een wereld waarin er meer mensen sterven aan honger dan er varkens in NL zijn, lijkt me dat we nog lang niet zover zijn......

jargent | 28-01-07 | 23:00

jargent 28-01-07 @ 22:42

Ik vind je argumenten niet kloppen. Omdat wij mensen, mensen slecht behandelen, is het nu van ondergeschikt belang te werken aan dierenrechten?Klinkt een beetje eigen volk eerst achtig. geen ontwikkelings hulp, we hebben nl. genoeg problemen in dit land. Nee dat soort retoriek gaat er bij mij niet in..

Boeddhi | 28-01-07 | 22:55

Och Jargent jochie om 22:42... Wat hebben we ons weer slecht ingelezen. De partij voor de dieren heeft nooit gezegd dat het in de mensenwereld helemaal okay is. Ze hebben daar in hun partijprogramma ook veel aandacht voor. Maar ze willen zich gewoon inzetten voor de dieren, het één sluit het andere echt niet uit hoor....

topcat | 28-01-07 | 22:47

@bottehond 28-01-07 @ 22:40; Ik had Boeddhi zelf nog nooit eerder gezien, laat staan zijn geslaagde grappen... Zijn ze leuk?

topcat | 28-01-07 | 22:44

Boeddhi 28-01-07 @ 22:20

Ik heb een PvdD ook nooit begrepen. Het is natuurlijk erg sympathiek om voor beesten op te komen, maar je zou zeggen dat je dat doet als de mensenwereld helemaal okay is. Als je ziet hoe bejaarden mogen wegkwijnen in onze verpleeghuizen, dan begrijp ik niet hoe iemand zou durven beweren dat er niets meer te verbeteren vakt voor mensen. En het sterkste argument is wel dat Marianne Thieme lekker opgepeuzeld zal worden door die tijger in de jungle die ze onverhoopt op haar avonturen zou tegenkomen. Daar helpt haar oprichting van de PvdD helemaal NIETS tegen....

Het zal wel te maken hebben met de toename van irrationaliteit in onze politiek. Kijk Eerdmans... eerst in de TK te hoop lopen over de wachtgeldregeling en nu lekker elke maand dat geld in zijn zak stoppen.... NL is op drift en de lutserts profiteren...

jargent | 28-01-07 | 22:42

topcat 28-01-07 @ 22:29

Heb jij ooit eerder een geslaagde grap van Boeddhi gezien?

bottehond | 28-01-07 | 22:40

hahahaha, die Boeddhi...

topcat | 28-01-07 | 22:29

topcat 28-01-07 @ 22:13

Ja, als je geen vrienden hebt, ga je vanzelf meer om dieren geven...

Boeddhi | 28-01-07 | 22:20

jargent 28-01-07 @ 22:05

Dankje, dan weet ik nu wat jullie met deze termen bedoelen...

Boeddhi | 28-01-07 | 22:19

Zeg Botte, wist je dat Eerdmans positief staat ten opzichte van de partij voor de dieren en Thieme...

topcat | 28-01-07 | 22:13

is een ziolutser een gelovige?
@Boeddhi 28-01-07 @ 21:26

het kán, het hoeft niet. Leon de Winter bijvoorbeeld is een atheistische zionlutsert.... maar dan heb je ook wat bruins aan je kladden....

jargent | 28-01-07 | 22:08

Boeddhi 28-01-07 @ 21:26

Je leeft in vervlogen tijden.... tegenwoordig vinden ziolutserts en bruinhemden elkaar... in Antwerpen werken pijpekrullen en Vlaams Blok prima samen...... we hebben allemaal een politieke reset nodig... de gevaren voor onze rechtsstaat komen echt niet alleen van de kaalkoppies....

jargent | 28-01-07 | 22:05

Bottehond als de Cornald Maas van het zioluster songfestival.

Jeremia | 28-01-07 | 21:32

Boeddhi, 2126
begin daar alsjeblieft niet over, je weet niet wat je losmaakt!

bejaarde op brommer | 28-01-07 | 21:29

bottehond 28-01-07 @ 21:13

Wat heeft een bruinhemd met ziolutsers te maken? is een ziolutser een gelovige? Een bruinhemd is toch iets dat door Adolfie in het leven is geroepen ter bescherming...

Boeddhi | 28-01-07 | 21:26

Inmiddels completely Off Topic

@ jargenta

www.youtube.com/watch?v=nDLfNkwLr1U

Hoppa... en nog zo'n ziolutserin...

Boeddhi 28-01-07 @ 21:08

Uhu, maar ik vind deze nog beter en noa is een ziolutserin, en alan parson niet, dacht ik :-)

bottehond | 28-01-07 | 21:13

bottehond 28-01-07 @ 20:58

Dit is trouwens orgineel van Alan Parsons..

Boeddhi | 28-01-07 | 21:08

jargent 28-01-07 @ 20:29

www.youtube.com/watch?v=dtNuezgz5s4

Prince? Overhippe peacock- music. Laat me niet lachen. Tsjek maar wat deze ziolutserin doet. Let vooral ook even op de tekst. I ll be watching you, dear.

bottehond | 28-01-07 | 20:58

@botte 2013
het @2029 vergelijkt zichzelf weer eens met
Escher, gewoon tegen het draadje instromen.
of andersgezegd:
geen reactie: korte pagina volpoepen
wel reacties: lange pagina volpeopen
niet erg diepzinnig, maar ieder z'n leut.
zie het maar als een stukje folklore, net als bijstandskoning.

bejaarde op brommer | 28-01-07 | 20:50

bottehond 28-01-07 @ 20:13

Dag chihuawatje vanmu... maak jij je over mij maar geen zorrreguh... hahhaha.... hoe minder er op mij gereageerd wordt door ziolutserts hoe effectiever ik ben, vrij spel tenslotte.

Het enigmatisch paradoxale is echter dat het ook omgekeerd geldt: hoe meer ziolutserts op mij reageren hoe effectiever ik ook dan wordt, ziolutserts ontmaskeren zich tegenover mij en maken mijn boodschap vervolgens sterker. Dus... het is altijd prijs hahahaha

Zoals Prince zong:... life can be so nice.. wonderful world... paradise... kiss me once kiss me twice... life can be so nice..... so niiiiiiice... hahahhahhah

jargent | 28-01-07 | 20:29

jargent 28-01-07 @ 19:18

Na je vliegende start wordt je almaar matter. Wellicht bevalt het toch niet erg goed om een paria te zijn? Geen hond (behalve ik, maar ik lust wel een jewish princess af en toe) reaguurt meer op je liederlijke provocaties. Anyway... nu er almaar meer inhoudelijk gereaguurd wordt blijkt dat jij echt een one- trick poney bent, die op geen enkele wijze iets bijdraagt aan debat, dialoog of inhoud. Maar ik zal vriendelijk blijven... de ziolutsers in Israel hebben voor het eerst een arabische minister. Goed he? Kennelijk hebben zij wel naar je geluisterd en doen ze nu hun best van dat predikaat ziolutsers af te komen. Vergeet je lithium niet, sweetheart!

bottehond | 28-01-07 | 20:13

barones 28-01-07 @ 19:58

guttegut.... wat een afgunst....

jargent | 28-01-07 | 20:00

Groenteman is de vlees geworden chroniquer van het leven van de leidseplein kabouters. Volgens mij is het nog een slechter mens dan Sonja Barend.
Politiek correct VARA facisme! Zeer dom mens!
En als je geboren ben om vet te zijn blijft dan vet! Zwart monster!

barones | 28-01-07 | 19:58

Hadjewat? 28-01-07 @ 18:51

Hadjewat heeft de mensenkennis van een wrat... hahhahhahha... en Eerdmans blijft een bruinhemd...

jargent | 28-01-07 | 19:48

Extreem links komt volgens mij al jaren niet meer voor in NL, de laatste actie die ik me kan herinneren, was de onschuldige actie van Krista van Velzen met die duikbootjes in Schotland. He en die acties waar Eerdmans het over heeft zijn heel lang geleden, maar als je dit aanhaalt doet het volgens mij nog steeds pijn dat zijn ideale samenleving "apartheid" in Zuid Afrika is afgeschaft, maar goed dat noemen we dan maar vrijheid van meningsuiting

wereldVreeeeed | 28-01-07 | 19:23

bottehond 28-01-07 @ 18:36

Rechtslinks is inderdaad een beetje sleets, chihuawatje van me... maar de engers van bruinhemden/ziolutserts en ander extreemrechts rioolslib dat is net als onkruid.... het is voortdurend wieden want gisteren vergasten we joden (je weet wel... ene Holocaust) nu zijn er lieden die vinden dat we de moslims moeten verstikken..... ook niet echt zuiver op de graat...

jargent | 28-01-07 | 19:18

@jargent 28-01-07 @ 17:42
Typisch weer de reactie van een moslimmocro. Ga effe liggen en stop eens met roken, lutser.

Hadjewat? | 28-01-07 | 18:51

jargent 28-01-07 @ 17:42

Yo, ziolutser... links/rechts is de afgelopen dagen nadrukkelijk te grave gedragen. Doe een slezen voordat je weer gaat heksenjagen?

bottehond | 28-01-07 | 18:36

@stekelige 1804
o.k., met de billen bloot dan maar.
AIVD, kom er maar in!
als van de daken schreeuwen niet meer helpt, dan maar fluisteren.

bejaarde op brommer | 28-01-07 | 18:09

@bejaarde op brommer 28-01-07 @ 17:14
Laten we dan nu vaststellen dat je wel een vriendje bent van die club.

stekelige | 28-01-07 | 18:04

@ik niet, 1752
echt waar, zo zuiver als een net verschoonde baby.

bejaarde op brommer | 28-01-07 | 17:53

bejaarde op brommer 28-01-07 @ 17:49

er zijn 1001 soorten zakkenvullers ja..... er zijn zelfs bejaarden onder... hahhaha

jargent | 28-01-07 | 17:52

@jargent 1742
kind, jij ook weer....
"opportunistische zakkenvullers", zijn er dan ook nog andere?

bejaarde op brommer | 28-01-07 | 17:49

Er bestaan pedoseksuelen die zich fel afzetten tegen pedofilie, daar doet lutsert Eerdmans mij aan denken. Een rechtsextremist die zich afzet tegen andere rechtsextremisten. Goh... waar doet mij dat aan denken... jawel opportunistische zakkenvullers met wachtgeld en lieden die bijbaantjes niet opgeven..... Eerdmans meurt....

jargent | 28-01-07 | 17:42

@Superjan 14.02. Nee, ik woonde niet in de randstad en mocht dus niet van mijn moeder omdat ik nog iets te jong was...

knutsel | 28-01-07 | 17:36

@botte 1701
wil je dat nooooooooooooit meer doen.
en die vd wouw,
is er ooit een zaak tegen hem geweest?
zoniet, dan zie ik het probleem niet zo...
En nu ga ik zelf meel in de mond nemen:
wat het vriendje van die vd wouw heeft geflikt is niet te vergeven.
het stemt me nog steeds verdrietig dat deze zak maar 12 jaar heeft gekregen, terwijl hij nooit eens echt spijt heeft betuigd van het zomaar weldoordacht neerschieten van een mens.
die 6 jaar strafvermindering bij voorbaat wegens goedgedrag is dus niet verdiend.

bejaarde op brommer | 28-01-07 | 17:14

Mag ik ook even?
Kijk. hier gaat het land nu volledig van naar de kloten. Links tegen rechts. Wit tegen zwart. Kaalkopjes tegen paardenstaarten. Dit heet, beste Eerdmans, Polarisatie. Als Wilders (Of je eigen partij, als die nog bestaat) inderdaad niet de steun vraagt van rechts-extremisten, waarom geven ze dan wel gehoor aan de argumenten van de kaalkopjes? De zielige consequentie van je eigen verhaal is dat wanneer je alleen in termen van links en rechts kan denken, je de Fortuynisten en Wilderisten bij de kaalkopjes in het gelid moet zetten. Elk gedachtengoed heeft zijn extreme kanten. Als je weigert de dialoog aan te gaan, gooi je alleen meer olie op het vuur en dat is precies wat er gebeurt als je de discussie probeert uit te doven met 'Oh, dat is de linkse kerk weer.' Durf eens een goed weerwoord te geven, zonder in wederzijdse beschuldigingen te vervallen.

Magikookeven | 28-01-07 | 17:11

Links is dus niet zo slecht als rechts.
Klinkt logisch...

da wizard | 28-01-07 | 17:05

@ bejaarde

Heb je die reet van Thieme wel eens getsjekt?

www.slapyo.com/wp-content/bighips.jpg

Patrick Bateman 28-01-07 @ 16:32

Wat dacht je van de innige vestrengeling van Thieme met Niko Koffeman (partij-strateeg bijde SP) en Sjoerd van der Wouw (medebedenker van de moord op Fortuyn?) ... en wat te denken van Rogier Vleugels, ook een gewaardeerd lid van de klup...

bottehond | 28-01-07 | 17:01

zevendedags adventisten is gewoon een vorm van de protestante kerk, zoals hervormde kerk etc. Ik snap het niet hoor. De media wordt door Jeaust en een aantal commenters door het slijk gehaald, al dan niet met recht. Maar als het ze uitkomt, dan citeren ze diezelfde media en in dit geval één van hun colomnisten...

topcat | 28-01-07 | 16:41

@herman flipsen 1633
daar kom ik makkelijk mee weg!
*scheur me snel uit de voeten voordat botte op me losgaat*

bejaarde op brommer | 28-01-07 | 16:38

Ach, ik beschouw mezelf als een rechts-extremist.
Toch zou ik nooit een steen door de ruit van een shoarmazaak gooien of een moskee in brand steken.
Ik heb bepaalde politieke overtuigingen en als ik die via het democratisch principe (de stembus) kan verwezelijken zal ik dat doen maar verder?
Nee hoor, je zal mij niet met mijn rechterhand omhoog zien staan, of ik moet een taxi aanhouden.

Jim Beam | 28-01-07 | 16:36

@ bottehond 28-01-07 @ 16:26
Het zou mij verbazen als het meest belastende dat er over de PvdD gevonden kan worden is dat onze dierenpoes een 7e dagsadventiste is.
Ik vermoed dat in die gelederen (veel meer nog dan bij GL) heel wat ideologische verwanten van Volkert rondhangen...
Mensen die vinden dat de belangen van dieren boven die van mensen gaan en die denken dat elk middel geoorloofd is in de 'bevrijdingsstrijd'.

Patrick Bateman | 28-01-07 | 16:32

@botte 1626
daar heb je me,
ik viel van m'n stoel.
maar ik vind die Thieme toch een schat, dus geef me maar een schop,
ik verdien het!

bejaarde op brommer | 28-01-07 | 16:31

Ow ja... de dierenknuffelaars worden klakkeloos geknuffeld deur de media... had iemand dit al gelezen? Op die dierenterroristen kun je een halve onderzoeksredactie zetten, voor iedere week een nieuwe onthulling.

www.peterbreedveld.com/archives/000007...

bottehond | 28-01-07 | 16:26

Mensen die vast zijn geketend komen inderdaad heel agressief over.
*gaap*

MAXIMO | 28-01-07 | 16:16

Fascisme als ideologie ontpopte zich als anti-semitisch en anti-Amerika. Fascisme streefde naar volledige staatstoezicht op de economie (geen staatseigendom, maar wel staatstoezicht). Alszodanig is fascisme eerder links dan rechts te noemen. Daarnaast was Nazi Duitsland de meest uitgebreide welvaartsstaat ooit tot dan toe (behalve dan voor een paar groepen die buiten de boot moesten vallen). Verder waren en grootscheepse door de staat georganiseerde werkgelegenheidsprogrammas (te vergelijken met de New Deal van Roosevelt). En wie verspreiden tegenwoordig de smerigste anti-semitische propaganda? Extreem links en hun Israel haat en terroristen liefde.

mdv31 | 28-01-07 | 16:13

spooky 28-01-07 @ 16:00
"GL en SP stemmers trachten via democratische weg hun idealen te verwezenlijken. Dat is echt iets anders als antidemocratisch radicalisme en heeft niks te maken met geweld, intimidatie en eigenrichting." ditzelfde is ook te zeggen over de sdap,de voorloper van de pvda, die werd opgericht in 1946, 1 van de oprichters, Troelstra, wilde in 1918 een staatsgreep plegen, in navolging van de oktober revolutie. deze was gelukkig niet succesvol. allemaal erg democratisch inderdaad. dit in tegenstelling tot de bijna naamgenoot NSDAP die even later dit wel lukte en democratisch won met de verkiezingen. echter, binnen een paar jaar was het gebeurd met dezelfde democratie.

saidfred | 28-01-07 | 16:10

gelijk heeft ie, tijd voor een grote schoonmaak...

zeeuwslammetje | 28-01-07 | 16:10

Nonsens.

Damvic | 28-01-07 | 16:09

Wat een ontzettend bagger stuk; ten eerste waar hebben we het over? Een column is gericht tegen een duidelijke groep. Ik lees echter GL SP aanhangers en sjalen en hanekam in betoog. GL en SP stemmers trachten via democratische weg hun idealen te verwezenlijken. Dat is echt iets anders als antidemocratisch radicalisme en heeft niks te maken met geweld, intimidatie en eigenrichting. Het beste voorbeeld van geacepteerde eigenrichting vind ik nog altijd het achteruitrijden en doodrijden van die criminele jongen. GS liep vooraan als het om eigenrichting gaat in die zaak. De pot die de ketel verwijt en zelfs niet in 5 alineas helder kunnen maken over wie het gaat, lekker niveau weer vandaag.

spooky | 28-01-07 | 16:00

@King of Covertsy, roept rechts dan om rassenscheiding? GEEF ANTWOORD.

SSRA | 28-01-07 | 15:58

@ saidfred 28-01-07 @ 15:51
Ook op de site van ROOD:
23 februari in Groningen:
Thema-avond 'Van Marx tot Marijnissen. De ideologie van de SP' door Jasper Schaaf.

Patrick Bateman | 28-01-07 | 15:56

@ topcat
ja, kloten he, maar niet getreurd, alle debatten/interviews met pim zijn te downloaden. inclusief het laatste interview voordat ie werd vermoord.

saidfred | 28-01-07 | 15:55

@1547 botte
adrem, maar helaas,
valt daar vast onder vrijheid van godsdienst, net als hier........

bejaarde op brommer | 28-01-07 | 15:52

@ Trabadoelie
"Mochten er nog bijzonder diepgewortelde extreem-links communistische vertakkingen binnen de SP zijn die daar een vinger in de pap hebben dan is iedereen hier daarin wel geinteresseerd en dan komt dat wel aan het licht. Ik ben helaas bang dat dat wel mee zal vallen." wel eens hun pagina bezocht ? blijkbaar niet. binnen ROOD zorgt het activiteitenteam, ook wel Ateam genoemd voor het goed verlopen van de activiteiten. Hieronder vallen zowel excursies als scholingen. je kunt terecht op de Vijverhofstraat, het SP hoofdkwartier in Rotterdam. En wat gebeurt er op zulke avondjes? Zo kan het gebeuren dat de trotskist Leon Botter namens ROOD aan de jongeren komt uitleggen dat het heil van de wereld via het werk van Lenin en Trotski kan worden bereikt. Botter is een kopstuk van de Internationale Socialisten (IS), een groepje dat de revolutie predikt en het volgende op de site van de IS meedeelt: ‘Echte verandering kan alleen door revolutie bereikt worden. Nederland is geen democratie.’Dergelijke sprekers zijn aan ROOD verbonden, en het is aardig om te weten dat de SP zich met hardcore trotskisten heeft verbonden. Alles moet kunnen, en een gezellige trotskistische partij met volkscommissaris Jan Marijnissen in de regering ligt bij een overwinning van de PvdA in het verschiet. Dan kunnen we ontdekken hoe echte democratie werkt. Trouwens, het plaatje op de site van ROOD – Mao met gelukkige Chinezen die met zijn rode boekje zwaaien - is heel lollig!

saidfred | 28-01-07 | 15:51

bejaarde op brommer 28-01-07 @ 15:22

Top! België wordt het eerste land dat de islam gaat verbieden als men die wet gaat in- en uitvoeren:

".... de verspreiding van ideeën die gebaseerd zijn op superioriteit ...."

bottehond | 28-01-07 | 15:47

saaie fred, wat kan ik me ook alweer herinneren van de verkiezingen waar Fortuyn (ik was niet met de man op first name basis) aan meedeed? Oh ja, er waren 2 andere partijen die wonnen, namelijk de partijen die Fortuyn wel met respect behandelden... Het CDA met Balkenende en de SP met Marijnissen... Maar ja, dat selectieve geheugen hè?

topcat | 28-01-07 | 15:42

Lazer toch op met je onhandige stagair. Het was iemand die zijn studie had neergelegd om bij de PVV te kunnen werken. Dat is iets anders als een stagair. Daarnaast was hij naar eigen zeggen hoofd van de kieskring Groningen en had hij het werven van steunverklaringen als opdracht.

In je column schrijf je dat het net zo erg zou zijn als links extremistische types hun handtekening voor een linkse partij zouden zetten. Het punt is alleen dat er hier bewust naar gezocht wordt. Dat is een essentieel verschil. Dat Geert Wilders steun zou krijgen van extreem rechts was op voorhand al onvermijdelijk en dat is hem ook niet kwalijk te nemen. Dat een medewerker die belast is met het werven van steunbetuigingen ze zelf in deze hoek gaat zoeken is bespottelijk. Dat hij er daarna met een goedkoop verhaaltje over een zogenaamde stagair die er 2 dagen werkt zich er onder uit probeert te lullen is nog bespottelijker.

Dan het geleuter over Wouter Bos en Shell. Iedereen weet toch dat Wouter Bos bij de grote Shell heeft gewerkt. Als je dat hypocriet vind stem je gewoon geen PVDA. Wat zou daar nou is godesnaam voor spectaculaire documentaire over gemaakt moeten worden. Mochten er nog bijzonder diepgewortelde extreem-links communistische vertakkingen binnen de SP zijn die daar een vinger in de pap hebben dan is iedereen hier daarin wel geinteresseerd en dan komt dat wel aan het licht. Ik ben helaas bang dat dat wel mee zal vallen.

Je vraagt in je column ook of ik wel eens vastgeketende Lonsdalers heb gezien. Nee, maar als je het over Lonsdalers hebt dan denk ik eigenlijk aan jongens en meisjes van een jaar of 16 die Lonsdale kleding dragen. Ik vind het wat raar om die als extremisten te betitelen. Ik denk meer aan NeoNazistische groeperingen. Die heb ik ook nog nooit vastgeketend gezien maar ik zou het fijn vinden als die op zo'n vreedzame manier zouden gaan protesteren of propageren voor hun idealen in plaats van de regelmatig geweldadige manier waarop ze dat nu doen.

Trabadoelie | 28-01-07 | 15:40

@ bottehond 28-01-07 @ 15:19
De rol van VrijdenkerTs in de maatschappij is ook niet om beleid uit te stippelen.
Hun taak is vergelijkbaar met die van hofnar in vroeger tijden: Het confronteren van de machthebbers met hun eigen tekortkomingen en het aanzetten tot reflectie door vernieuwende, soms extreme, standpunten voor het voetlicht te brengen om op deze manier het beleid bij te sturen.
Voor het goed vervullen van deze rol is echter wel een zekere immuniteit tegen vervolging en bedreiging nodig.
Juist dit laatste is waar het aan schort de laatste jaren in 0031 (Pim, Theo, Cliteur) en dat is waar de aandacht zich op moet richten!

Patrick Bateman | 28-01-07 | 15:40

rood_verzet 28-01-07 @ 15:20
pim is socialer dan een jan, kan me van de verkiezingsdebatten vooral herinneren dat ie vooral de "gesprekspartner" probeert te overschreeuwen.

saidfred | 28-01-07 | 15:38

islamietje 28-01-07 @ 15:26

mijn hemel, wat een bijdrage...

Sytze Vliegen | 28-01-07 | 15:33

kunnen we die eerdmans niet eens dumpen, een leeghoofd met een jaren 70 pornobril die steeds maar weer orakelt, maar niets zinnigs te zegge heeft behalve loze kreten en afgezaagde platitudes

islamietje | 28-01-07 | 15:26

@sjaakdeslinksesul 28-01-07 @ 15:05
Dat is ook de reden waarom ik aangaf, dat partijen meer vanuit hun ideologie moeten blijven denken, niet ten aller tijde op een slap compromis proberen uit te komen.
Veel beleid wat in de afgelopen decenia is bedacht, waren -in zuivere vorm- prima ideeën, die zeer waarschijnlijk ook goed hadden gewerkt.
Echter, door het nodeloze zoeken naar een zo breed mogelijk draagvlak, verdwijnt vaak de zuivere vorm van het beleid, alle partijen willen een klein steentje bijdragen (zie bijvoorbeeld Stadsburgerschap).
Je krijgt dan onvermijdelijk een slap aftreksel van het origineel, een vorm van beleid dat gedoemd is te mislukken, omdat zowel ratio, als ideologie aan het beleid onttrokken is.
Je hebt sterke leiders nodig, die niet altijd het compromis willen zoeken, naar mijn mening ook de enigen die een onzekere samenleving voor kunnen gaan in deze snel globaliserende maatschappij.
.
Een mens, is eigenlijk niet ander dan een kuddedier, wellicht moet je het menslijk handelen dan ook vergelijken met die dieren. Ik gaf laatst al aan Botte de vergelijking van de lokpaarden in Marrum en de "liberale moslim" die de rest naar het land moest trekken, volgens mij geld hetzelfde bij een samenleving die onzeker is door snelle ontwikkelingen.
.
Iedereen hier noemt zich vrijdenker, hoewel ik dat bij de meesten betwijfel (sterker nog; het kost mij ook met enig regelmaat moeite mijzelf bij ieder antwoord af te vragen, of ik daadwerkelijk zo "vrij" denk, als ik wil), maar de meeste mensen hebben een voorbeeld nodig, een charismatisch leider die men haast blindelings zal volgen.
Echter, moet die leider dan wel het belang van zijn "kudde" zien en niet alleen het eigen. Die leiders zijn erg schaars....

Herman Flipsen | 28-01-07 | 15:22

aha

topcat | 28-01-07 | 15:20

-weggejorist-

rood_verzet | 28-01-07 | 15:20

topcat 28-01-07 @ 15:13

Ik ervaar de perverse kongsi tussen de S(S)staat, de media, het ambtenarenapparaat, politici, onderwijs, wetenschap, kerken etc als een totalitair systeem met de daarbij behorende mechanismen die die macht moeten behouden. Wat mij betreft is de hele samenleving doordrenkt met het gif van het mainstreamdenken. Dat denken is ogenschijnlijk mooi en behartenswaardig, maar vertoont een verbijsterend gebrek aan inhoud en adequate visie op de problemen die de samenleving teisteren. Dat denken verdraagt geen kritiek en hoe gezons kun je dat noemen? Het imponeert als sektedenken en dat zou reden voldoende moeten zijn om het te bestrijden waar je kunt. Dus... SStaat of Sstaat.... provoceer het establishment genoeg en je zult snel merken dat de tweede (kleine) s als het er op aan komt een echte S is.

bottehond | 28-01-07 | 15:19

@bottehond 28-01-07 @ 15:10; Sstaat???? hmmm, nog niet geen SSstaat mag ik hopen...

topcat | 28-01-07 | 15:13

Mevrouw Fleischbaum, weet u waarom steeds meer mensen zo gebeten zijn op alles wat links is? Omdat zij, als toch ook eenvoudige zielen, gewoon genegeerd worden door links. Omdat alles wat allochtoon, vrouw, moslim, homo is, alle aandacht krijgt terwijl ook zij toch gewoon willen leven. Maar links is horende doof en ziende blind. Dus droom maar verder.

Hadjewat? | 28-01-07 | 15:10

saidfred 28-01-07 @ 14:48

Verwijzen naar en analyseren van de roots van de linkse beweging wordt meestal niet erg gewaardeerd. We leven tenslotte nog middenin een bedorven soort sosjaaldemokratiese heilstaat, waarbij de SStaat zich als hoeder en moeder opstelt en weinig tot geen tegenspraak duldt. Een rechtsreeks door het socialisme gebaard monstrum, zo'n samenleving, waarin particulier initiatief nagenoeg onmogelijk gemaakt wordt en het bange volk steeds weer naar de inerte SStaat kijkt voor oplossingen voor problemen die juist door deze onbestuurbare Sstaat veroorzaakt worden. Mooi stuk, saidfred.

bottehond | 28-01-07 | 15:10

ik ben tegen grootkapitaal en voor t milieu zegt de krakert terwijl hij in zijn auto stapt om zijn uitkerinkje uit te geven aan eten en benzine.
ik ben voor anarchie zegt de krakert een half uur later terwijl hij de politie belt om te verlinken dat de eigenaar van t pand had gedreigd hun eruit te slaan.

rylands | 28-01-07 | 15:07

een kopje poloniumthee, iemand?

topcat | 28-01-07 | 15:06

@Boeddhi @14:54
We hebben het er nog wel eens over. Dan zal ik je wel even op andere gedachten brengen (wishfull thinking).
@Herman Flipsen 28-01-07 @ 14:45
Je noemt iets essentieels: het nemen van verantwoordelijkheid door een ondernemer voor het wel en wee van zijn hele organisatie, dus inclusief de werknemers, maar je zou deze analyse ook los kunnen laten op de gehele samenleving.
Onze poldercultuur heeft ertoe geleid dat overleg slechts een doel heeft: de verantwoordelijkheid delen, zodat als het fout gaat, iedereen blaam treft. Niet de beste keuzes worden gemaakt, maar de keuzes die de meeste draagkracht bezitten.
De overheid, maar ook het bedrijsleven, heeft angst gekregen voor de mondige burger en dekt zich in middels regelgeving en het strikte naleven van deze regels.
De burger zelf is verleerd om zelf de verantwoordelijkheid te nemen voor de eigen keuzes, altijd dient de overheid als vangent te dienen en als het fout gaat wijst iedereen richting die overheid.
Misschien maken we nu de laatste stuiptrekkingen van de oude verzuilde, met calvinistisme doordrenkte structuren door, welke niet meer goed in staat is om in te spelen op de snel veranderde ontwikkelingen in onze maatschappij.

sjaakdeslinksesul | 28-01-07 | 15:05

-weggejorist-

de grote boze wolf | 28-01-07 | 15:05

Boeddhi 28-01-07 @ 14:41

Ik zeg vooral dat ik geweld afkeur, van links én van rechts en ben (als liberaal) totaal niet geïnteresseerd in de argumenten die tot geweld mogen leiden. Jij zoekt kennelijk wel naar argumanten om geweld toe te staan en juist daar ga je als links sukkel helemaal fout; je vergoelijkt geweld met bepaalde (selectieve) motieven.

Sytze Vliegen | 28-01-07 | 15:04

sjaakdeslinksesul 28-01-07 @ 14:49

Dat oldboys network, wat is daar democratisch aan? wat is er democratisch aan het uitwonen van 3e wereldlanden, kinderarbeid etc.. Ook het kapitalisme is niet democratisch, het creëert alleen maar strijd.. Wat doen bedrijven dan, die gaan lobbyen met de politiek samen afspreken de vakbonden buitenspel te zetten. maar ik moet nu weg sorry!

Boeddhi | 28-01-07 | 14:54

@Boeddhi 28-01-07 @ 14:41
Het marktmechanisme is juist intrinsiek democratisch met priveeigendom en beloning naar werken of talent, terwijl de overheid juist continu gecontroleerd dient te worden om willekeur, bevoordeling en dwang te voorkomen. De taak van de overheid dient dus niet het bestrijden van kapitalisme te zijn, maar het scheppen van gelijke kansen voor mensen die met een achterstand beginnen. En weet je trouwens wie de grootste herverdelingsoperatie van de laatste 100 jaar op zijn conto heeft staan. Juist Wouter Bos, als staatssecretaris tijdens Paars-1 verantwoordelijk voor de verlaging van de hoogste belastingschijf.

sjaakdeslinksesul | 28-01-07 | 14:49

@ boeddhi
De eeuwige verleiding tot zelfbedrog: rooskleurige pleidooien voor vrede klinken – vooral in de eigen oren – zoveel sympathieker dan de eerste en fundamentele eis - de waarheid onder ogen te zien. het ‘reëel existerend’ socialisme in het oosten met zijn talrijke sympathisanten binnen onze grenzen (met GroenLinks en SP als belangrijkste politieke overblijfselen) is dat het Communisme in elkaar is gezakt onder het gewicht van de lege woorden en de lege schappen. De jaren '70 marcheren voort. 't Is ontroerend om te zien dat idealisten met de meest nobele voornemens voor Vrede zich ontpoppen tot de natuurlijke bondgenoot van een Saddam. Wier onnozelheid obscene trekjes vertoont en die je van kwade trouw zou verdenken als je niet in hun kijkers gekeken had om te zien dat onnozelheid een ziekte is die leidt tot executiepelotons en martelaren. Femke Halsema (Groen Links) moet de kar van de struisvogels trekken en dat doet ze voortreffelijk, want demagogisch, schijnbaar redelijk, dan weer zacht en toegevend en bovendien als Mooie Vrouw in zekere zin boven de partijen verheven.
Wie herinnert zich nog Mient Jan Faber (IKV) die zei gevraagd naar zijn standpunt over Saddam; “ik weet 't niet meer”; z'n hart én z'n verstand zeiden dat de tiran verdreven moet worden. Maar zijn Colonne van zogeheten 'vredesactivisten' haat Amerika meer dan welke dictator ook. Max Pam noemde idealisten van Mient Jan's slag 'gifgas-activisten' en dat is natuurlijk wat ze zijn; ze legitimeren de Saddam's van deze wereld om hun gifgas als 'gerechtvaardigd' te verkopen.
Lenin noemde ze al “Nuttige idioten”, die er de westerse intellectuelen met communistische sympathieën mee bedoelde. Deze fellow travellers waren zo naïef om te denken dat ze de klassenloze wereldvrede naderbij brachten door hem te steunen, terwijl ze in feite slechts een instrument van zijn machtspolitiek waren. Een aanrader is wat dat betreft; A. Aarsbergen’s “Verre paradijzen” uit 1988. Dit boek bevat talloze voorbeelden van intellectuelen die zich toch enigzins belachelijk hebben gemaakt door voor de totalitaire verleiding te vallen (Jean-François Revel) dan wel zich op de platste wijze een oor hebben laten aannaaien.
Voorbeelden zijn leerzaam, onthutsend of bizar (Anja Meulenbelt: “De Chinese vrouwen zijn lesbischer dan de Westerse”
Shirley Maclaine zat aan de hoofdtafel, tezamen met President Reagan en de Chinese leider Deng Hsiaoping. Het was diens normalisatie – bezoek aan Washington. De beroemde actrice verhaalde van haar reis, enige jaren daarvoor, naar een Chinees dorp. Wat zij zo fantastisch had gevonden, was dat hoogleraren daar naast boeren werkten. Eerst hadden zij het bestaan moeilijk gevonden, zeiden zij, maar door hard werken waren zij er in geslaagd zich met het leven van de boer te identificeren. Daar vonden zij
veel bevrediging in . “Zij logen”, was Deng’s commentaar. samenleving zou veranderen in een politiestaat, dan zal dat onze schuld zijn, zoals het onze schuld was dat de Russische revolutie stalinistisch misging.”

saidfred | 28-01-07 | 14:48

Boeddhi 28-01-07 @ 14:41

Flikker toch op. Maak je school af en koop een huis dan hoef je mensen met meer geld dan jij niet lastig te vallen. Of ga zelf een goede baan zoeken en zorg dat je de panden over kan nemen. Dan ben je pas constructief bezig.

Wat ik niet begrijp zijn die moslims die vrouwen uitschelden voor hoeren of met groepjes mensen beroven en in elkaar slaan. Die begrijp ik dus niet..........

Wishbone | 28-01-07 | 14:48

@sjaakdeslinksesul 28-01-07 @ 13:54, Boeddhi 28-01-07 @ 14:01, v Maerlant 28-01-07 @ 14:02
-
*pleurt jullie maar even samen op een hoopje*
Voor allen is wat te zeggen, ik zie ook veel raakvlakken met mijn eigen denkwijzen (jullie reacties bijten elkaar i.m.o. ook niet), maar wat moeten we eraan doen?
In mijn ogen, moeten de fundamenten onder het democratische bestel weer verstevigt worden, eerst terug naar de basis waar de "core business" van de overheid besproken dient te worden. Welke taken behoren aan de overheid en waar ligt de verantwoordelijkheid van het bedrijfsleven, waar die van het individu.
-
Ik (als VVD'er) mis in de afgelopen jaren in ieder gesprek dat ik hoor over overheid en bedrijfsleven één term; goed ondernemersschap (moet boeddhi toch aanspreken) de verantwoordelijkheid van een ondernemer zorg te dragen voor het wel en wee van zijn personeel. Dit traditionele onderdeel van ondernemingen is steeds meer verworden tot een verantwoordelijkheid van de overheid.
-
Tevens stoor ik mij ook aan het gebrek aan kwaliteit in de politiek (punt van sjaak), maar hoe kan je nou zorgen dat als iemand die kwalitatief sterk is, hij/zij voor een taak in de politiek kiest, i.p.v. het veel lucratievere bedrijfsleven... Wat overblijft, zijn in mijn ogen de echte ideologen enerzijds (Marijnissen) en de puur op macht beluste politici (Verdonk) anderzijds, door het wegvallen van het verantwoordelijkheidsgevoel voor de samenleving als geheel, zal je het met de -door de zucht naar- macht gestuurde politicus moeten doen.
.
Deze laatstgenoemde politicus zal meer vatbaar zijn voor het (door v Maerlant aangeroerde) marktsysteem binnen een democratie, dus sneller inspelen op de -vaak ongenuanceerde- visie van een op hol geslagen (onzekere) samenleving.
Hannalore, schreef onlangs al in een ander draadje, dat iedere vorm van macht corrumpeert, met alsgevolg dat deze beweging zich alleen maar zal versterken.
De media, is eigenlijk het medium dat dergelijke zaken aan het licht moet brengen, echter de verwevenheid van de media, die zij heeft met het systeem en de partijen, zal ervoor zorgen dat de media blijft zwijgen.
.
De burger zal veelal in onwetendheid achter blijven en de kloof tussen de bevolking en politiek zal alleen maar blijven groeien.
Wat dan weer zal leiden tot politici en politieke partijen die op de "onderbuik" gaan mikken.
.
dus sluit ik af met het door v. Mearlant gegeven: "Zo bekeken denk ik dat we de kelk tot op de bodem zullen moeten ledigen"
*proost dan maar...*

Herman Flipsen | 28-01-07 | 14:45

Sytze Vliegen 28-01-07 @ 14:26

Dat kraakpand is een slecht voorbeeld. Heb kapitaal heeft zich zo ver verweven in de politieke machtsstructuren dat dit op zich al extreem is. Het volk bepaalt al lang niet meer de richting die we opgaan, het zijn de banken en de multinationals die de teugels in handen hebben. De politici roepen alleen wat het grootkapitaal nog billik vindt. Dat is extreem! Daar komen extreem linkse aanhangers tegen in opstand. Ik ben het ook niet eens met de middelen die ze gebruiken. Maar vind jij het rechtvaardig dat een rijke stinkerd jarenlang panden laat leegstaan terwijl er woningnood is? Ik niet.. Wat heeft de vorige regering gedaan, deze rijke stinkerds gematst… Dat is extreem! Kraken mag niet meer…. Allemaal in dienst van het grootkapitaal. Dus die krakers begrijp ik wel. Wat ik niet begrijp zijn die gasten die turken en Finnen in elkaar slaan, hakenkruizen op muren kladden, oorlogsmonumenten vernielen, en moskeeën beschadigen …

Boeddhi | 28-01-07 | 14:41

Sanp niet waarom bottehond zo veel kritiek heeft op Eerdmans. Hoewel zijn column weer te lang is heeft hij wel gelijk. Bottehond heeft gelijk dat Hitler links was, net als Stalin die andere massamoordenaar, dus heeft Eerdmans gelijk dat links veel gevaarlijker is! Mussolini was rechts en die heeft geen Koden uitgeleverd toen hij de macht in handen had. Het liberalisme is de enigste oprechte humanistische stroming!

Kwispel | 28-01-07 | 14:39

Kortom & samengevat kunnen we dus concluderen dat Eerdmans een zieke hond is (?)

WillemIII | 28-01-07 | 14:29

Boeddhi 28-01-07 @ 13:32

Nee hoor, ik heb bewijzen dat er juist meer extreem linkse incidenten gebeuren. Nu jij weer... Wat een kulargument zeg... en dat ook nog gebaseerd op één incident. Dit is exact wat Eerdmans bedoelt.

Als een donker iemand in elkaar geslagen wordt, is dat verwerpelijk en dat hoort ook de aandacht te krijgen. Is het niet minstens even verwerpelijk dat er bij een ontruiming van een kraakpand (fort) een aantal agenten gewond raken? Neen, dat wordt juist beloond door uiteindelijk het kraakpand weer terug te geven aan de extremisten.

Dat alles onder de noemer dat links geweld "genuanceerder" is.

En verder ben ik het helemaal met Herman Flipsen eens ;-)

Sytze Vliegen | 28-01-07 | 14:26

Wat een slechte en gemakkelijke column van Eerdmans. Doet me denken aan het prutswerk van collega Wilders, van wie ik me trouwens niet kan voorstellen dat hij zijn schrijfsels zelf fabriceert (standaard eindigen met dooddoener in de trant van 'niet als het aan mij ligt ' is a dead give away). Enfin, de inhoud van deze troep is zo verrassend als een Wouter Bos die het tegenovergestelde doet van wat hij zegt. Eerdmans heeft natuurlijk gelijk, maar ik had graag gezien dat de oud-politicus zijn stelling had onderbouwd met cijfers. Hoeveel keer moest de politie in 2006 optreden tegen links-extremisten? Hoeveel handtekeningen kwamen er uit anarchistische hoek? Niets van dat al, Eerdmans bevestigt wat we allemaal allang weten. Erg lui, Joost.

Murdockyoufool | 28-01-07 | 14:14

@topcat 27-01-07 @ 19:25
Overigens, Joosje, wel eens in Apeldoorn geweest? Vandaag misschien...

Vergeet je de aanslag op Kerwin niet? www.kerwin.nl.. Oh nee, natuurlijk niet. Want die past niet in je verhaaltje.... Oh ja, das waar ook, laten we ook maar zwijgen over de aanslag op een moslimschool in Limburg na de dood van Van Gogh... Moslimextremisten zijn trouwens ook van rechtse signatuur, maar laten we dat selectief niet weten...

De media lijden aan selectieve linkse verontwaardiging en Joosje de uitkeringtrekkert lijdt aan slectieve rechtse verontwaardiging.

Joosje, volg eens een Poolse auto, dan heb je zo een baan... Of is dat voor jou te min???

-----------------------------

Heb je nog meer voorbeelden in nederland....?

Rest In Privacy | 28-01-07 | 14:07

... kelk tot op de bodem zullen moeten ledigen uiteraard.

v Maerlant | 28-01-07 | 14:05

Herman Flipsen 28-01-07 @ 13:40

Terechte aanvulling die een leemte, meer bepaald die van de door mij onderbelichte wisselwerking, in m'n benadering blootlegt. De verklaring kan toch minstens grotendeels worden gezocht in een euvel dat zowel het politieke leven als het journalistieke bedrijf treft: die van de vermarkting, of beter, vermarketisering van beide scènes. Het primaat van het economisch denken heeft het politieke bedrijf herleid tot een markt, waarbinnen zoveel mogelijk consumenten, voorheen kiezers, dienen te worden aangesproken - en voor het mediagebeuren worden de lezers cq kijkers of luisteraars evenzeer als consumenten benaderd. Gelet op het feit dat de aan beide stielen inherente 'tools' - potenties uitgedrukt in respectievelijk opinie-onderzoeken en kijk- of luistercijfers - lijkt mij jouw pleidooi voor meer ratio helaas een wat ijdele verzuchting. Het maatschappelijke klimaat indachtig zullen de beschreven tendenzen eerder versterken dan verzwakken. De validatiecriteria maken ontsnappen uit die marketingcocon quasi onmogelijk: zo wordt een langetermijnvisie in de politiek afgestraft door tot populariteitspolls verworden en bovendien te frequente verkiezingen. De media zijn op hun beurt, door het mechanisme van eigen rechter dat jij beschrijft, evenmin tot zelfregulering in staat. Zo bekeken denk ik dat we de kelk tot op de bodem zullen moeten regelen.

v Maerlant | 28-01-07 | 14:02

@knutsel> was jij bij het concert van de UK SUBS in het paard van troje 1981?

superjan | 28-01-07 | 14:02

Herman Flipsen 28-01-07 @ 13:40

Dit wordt allemaal veroorzaakt door het op hol geslagen globaal kapitalisme. We concurreren elkaar kapot, hierdoor is er steeds minder ruimte voor de menselijke maat. Bezuinigingen vinden altijd plaats aan de onderkant van de samenleving. Alles wat onze concurrentieslagkracht in de wegstaat moet worden geëlimineerd. Afgekeurde mensen worden als een wonder genezen verklaard, vluchtelingen zijn plots gelukzoekers, moslims zijn in eens allemaal potentiële terroristen en mensen die geen succes hebben zijn dit zelf schuld, succes is namelijk een keuze toch! Als je niet meekan in deze op hol geslagen trein, ben je schadelijk voor de samenleving, geld is het doel, hoe dat ook gemaakt wordt maakt niet uit. Alles moet snel en makkelijk. Dus ook de TV, Media, het nieuws moeten snel, geen tijd meer voor diepgang meer. Kijk maar naar de commerciële TV, wat is daar nu nog informatief aan, ze zouden een alternatief kunnen zijn voor de linkse publieke media , nee wat daar is geen geld aan te verdienen, kost teveel! Als we in de wereld eens zouden afspreken dat de weg die we zijn ingeslagen nergens toe leidt, we beter kunnen samenwerken i.p.v. concurreren zouden we al een stap verder zijn. Maar dat is naïef, dat weet ik.

Boeddhi | 28-01-07 | 14:01

@knutsel 28-01-07 @ 12:59

Goeie vraag, is mij ook opgevallen.
Bij mij ontbreekt het vuur ook (zit nog bij de jeugd).
Het probleem zou hem kunnen liggen in het feit dat "wij" op school worden geconfronteerd met een hele hoop linkse docenten en stiekem richting linkse partijen worden geduwd. Deze linkse partijen zijn ook doelbewust (naar mijn mening) bezig met door mooie verhaaltjes de jeugd heel erg aan te spreken. Het is daarom ook niet voor niks dat de winst van de verkiezingen op scholen door het hele land zo ongeloofelijk hard voor links waren. DE ideeën van de jeugd over de politiek worden belichaamd door de linkse politieke partijen, en aangezien deze goed vertegenwoordigd in de kamer zitten, is er geen reden tot een zekere soort van opstand. De enige mensen in dit land die nog voor oproer zorgen zijn luie 20'ers (krakers) en voetbalhooligans.

De Vogel | 28-01-07 | 13:58

Herman Flipsen 28-01-07 @ 13:40
In wezen vond ik de popularisering van de politiek door het voeren van verkizeingsdebatten etc een goede ontwikkeling. Maar het klopt wat je zegt, het heeft geleid tot meer oppervlakkigheid, nietzeggende antwoorden want owee dat je er op gepakt wordt, veel spin, standpunten baseren op de polls van de Hondt, kortom vorm over inhoud.
Je kunt je alleen afvragen of dit het gevolg is van de media-invloed of dat de popularisering juist de zwakheden van de politiek heeft blootgelegd. Ik persoonlijk vind de terugkeer van Winsemius en Hirsch Ballin een verademing, kundige, integere bewindsvoerders, geen scorende politici met carrierezucht. Wellicht is het het zwakke karakter, de middelmatigheid en het gebrek aan idealisme van onze politici, dat ongenadig aan het licht komt door de uitvergroting in de media. Daartegen proberen zij zichzelf te beschermen middels spin, mediacampagnes, nietszeggende praatjes.

sjaakdeslinksesul | 28-01-07 | 13:54

paradoxical 28-01-07 @ 13:37

Zo is het maar net. Dat heet juichen voor eigen parochie...

Boeddhi | 28-01-07 | 13:41

@v Maerlant 28-01-07 @ 12:21
Als aanvulling op jou analyse, zou ik graag ook nog de verschuiving op de "agenda-setting" willen noemen..
Was de media van oorsprong een scherp criticus en objectief* berichtgever betreffende de zaken waar het de trias aangaat enerzijds, luisteraar en vertegenwoordiger van de gevoelens (klankbord) van het volk en objectief* berichtgever van de problemen van de samenleving anderzijds, is die positie in de afgelopen jaren enorm snel verschoven.
-
Was het in het verleden nog de publieke-agenda, die via de media de politieke-agenda bepaalde, zie ik nu een verschuiving in de richting, dat de media-agenda de publieke en politieke-agenda méér en méér bepaalt.
.
In mijn ogen, is de verschuiving van de "agenda setting" ook een van de oorzaken van het vervlakken van de politiek (c.q. de democratie als geheel). Politici moeten binnen 3 seconden een volledig rapport van 200 pagina's gelezen kunnen hebben en moeten er voor de camera (want het is Live...) al meteen hun eerste conclussies uit het rapport trekken. Een politicus, kan dan niet anders doe dan een platte (vooringenomen) assumptie verwoorden, waar hij dan in het daadwerkelijke kamerdebat niet meer vanaf kan stappen.
Hij zou immers meteen als onbetrouwbaar, ongeloofwaardig of onkundig persoon weggezet worden in diezelfde media die het probleem veroorzaakt heeft.
.
Een ander voor beeld van de verschuiving van de "agenda setting" is naar mijn mening ook terug te zien in de hele "Dominomus affaire", men kan mij in aller ernst niet wijs maken, dat het een gemiddelde Nederlander (of Belg..) er ook maar één moment van wakker ligt, als er ergens een mus wordt afgeschoten, toch is die gehele affaire constant in het nieuws geweest.
De media (SBS6) pikte het bericht op waarna alle andere media volgde, niet met een simpel berichtje zoals het zou horen, maar het heeft het nieuws gedomineerd, waardoor ook "het volk" zich ineens begon te roeren: "Ja, het is toch wel erg van die mus..", met als gevolg dat de politiek (want ja, je moet altijd kluisteren naar het volk) in de Tweede Kamer zich ging bemoeien met het afschieten van een mus.
.
Nu terugkomende op jou vraag: "moeten we ons nu bij voorrang zorgen maken over het democratisch deficit, of over de soms griezelige bijverschijnselen die daardoor worden opgeroepen"
.
In mijn ogen is de staat van de huidige democratie nogal broos te noemen, het belang van het land, is i.m.o. ondergeschikt geraakt aan het belang van de partij.
Met het grootste gemak, worden standpunten 180 graden gewijzigd, met als enig doel de Partij zo groot mogelijk maken. Oppositie voeren, is niet meer het kritisch volgen van het Kabinetsbeleid... nee, het is verworden tot een wedstrijd NEE schreeuwen in de media, al is het door het Kabinet geplande beleid goed voor het land, zelfs dan zijn partijen tegenwoordig in staat tegen een voorstel te stemmen, omdat de achterban dat zo leuk vindt en dus weer stemmen opzal leveren bij de volgende verkiezingen.
(opgemerkt moet wel worden, dat dit verschijnsel op decentraal niveau veel duidelijker zichtbaar is, maar dat maakt mij niet minder zorgelijk)
De media zit tegenwoordig overal bovenop, maar tijd voor een uitvoerig uitleggen van een ingenomen standpunt is er niet, of wordt niet geboden.
.
De democratie is het "minst slechte" politieke systeem, maar er zijn een paar regels, die ten aller tijde gevolgd dienen te worden, juist door de -door mij en jou geschetste- veranderingen en verschuivingen binnen het systeem komt het onder druk te staan.
.
De oplossing, ik weet het niet, maar we (het volk) zouden de politici meer tijd moeten gunnen, niet constant de one-liner willen horen.
De politiek, zou zich rationeler op moeten stellen, handelen en denken vanuit een ideologie (het ideale wereldbeeld) niet enkele vanuit het politiek gewin voor de partij.
De media, zou weer de plek moeten innemen waar ze behoren te staan... echter, iedere kritiek op de media wordt door diezelfde media besproken en slaat dus dood.
Ergo, we moeten allemaal wat meer vanuit de ratio, i.p.v. de emotie handelen.
Of dat lukt??
-
*in zoverre iemand objectief kan zijn

Herman Flipsen | 28-01-07 | 13:40

Zeurders 28-01-07 @ 13:08

De "kleur" van dat kind doet er niet toe zeker? Ach ja, 't was maar een blank.

v Maerlant | 28-01-07 | 13:39

Even een serieus gemeend commentaar voor alle wijsneuzen; wanneer ik een stuk van de heer Eerdmans lees, valt het me op dat er altijd een aantal mensen commentaar moeten leveren op de kwaliteit van de geschreven column.
Jullie zijn zelf vast taalkundige wonders; maar het interesseert me echt geen _reet_ wat jullie vinden. Dus laat de volgende keer ALSTUBLIEFT uw ZINLOZE commentaar achetrwege en ga uw lelijke vrouw vervelen.

Stel trieste kneuzen

paradoxical | 28-01-07 | 13:37

Joost ,je bent een koning

bukakke | 28-01-07 | 13:28

Zeurders 28-01-07 @ 13:08

Sinds wanneer ligt Antwerpen in 0031? Echt een opmerking van een linkse draaierd.

Sytze Vliegen | 28-01-07 | 13:15

Eerdmans for vice-president (Geert als president antuurlijk)!

Dr R. Clavan | 28-01-07 | 13:14

joost moet een lintje van de koningin

R-C.T.C. | 28-01-07 | 13:14

@knutsel, kijk, dat is dan wel weer een mooie manier van discussieren.
Ik ben alleen niet zo van het principe dat je perse tegen de gevestigde orde moet aanschoppen, ook al is daar geen directe en grote noodzaak toe. Ieder klein zuchtje is aanleiding om eens lekker los te gaan. Dat daarbij geweld en vernielingen aan te pas moeten komen is helemaal van de zotte.

JoBo1976 | 28-01-07 | 13:08

@Davitamon:
wie schoot er in 2005 in antwerpen ook alweer een zwarte moeder en kind dood?
een extreem-rechtse skinhead.
.
Dit lijkt me wel weer voldoende bewijs: Joost Eerdmans liegt en heeft een selectieve plaat voor de kop. En nou niet met een kromme Joost-redenering aankomen dat skinheads links zijn.

Zeurders | 28-01-07 | 13:08

Selectief leeschen is ook een vak Zeurders, ik zie namelijk nergens staan dat hij schrijft 'er bestaat geen extreem-rechts geweld'. Daar maak/verdraai jij er van

JoBo1976 | 28-01-07 | 13:00

@Jobo. Ik weet uit eigen ervaring dat die voorbeelden uit de jaren tachtig stammen. Ik heb mijn steentje al bijgedragen hehe, tijd voor de jeugd om eens stevig te protesteren. Ik zie alleen maar materialistisch ingestelde kudtkinderen, tot op het bot verwend door de babyboomers en echopiekers, geen geengageerde jongelingen die het lef hebben om tegen de gevestigde orde in opstand te komen en eens een keer wat venielingen aan te richten. Heb je tenminste iets om je over op te winden. Dus ja, ik mis wel een bepaalde mentaliteit bij de jeugd, die in de jaren zestig en tachtig wel aanwezig was. Komt erop neer dat ik me afvraag waar Jeaust het eigenlijk over heeft. Begrijp me niet verkeerd, ik ben zelf intussen ouder, rechtser en conservatiever en houd me braaf aan de democratische rechtsorde. Maar een zestienjarige die er hetzelfde over denkt als ik nu bekijk ik toch met enige argwaan. Waar is het vuur van de jeugd?

knutsel | 28-01-07 | 12:59

Joost schrijft een reeks vooroordelen van GS comments over en dat moet dan een column voorstellen?
Links is slecht, rechts is altijd goed? Een lachwekkend betoog, ook nog eens doorspekt met oneigenlijke argumenten ('er bestaat geen extreem-rechts geweld', pffff).
Links-bashen kan hij beter aan de reaguurders over laten.

Zeurders | 28-01-07 | 12:54

Guttegut. Het meest recente voorbeeld van "rechts" geweld wat men hier tot vermoeiends toe weet aan te halen is uit 1983. Zegt dat niet al genoeg?

Davitamon | 28-01-07 | 12:51

Ik had het niet beter kunnen formuleren, Joost. Maar ja, ik riep dit al dertig jaar geleden en ondertussen is er geen reet veranderd. Wat wil je, als je in een land woont waar op de meest belangrijke bestuurlijke posities een lid van de PvdA Maffia zit. Een niet uit te roeien kankergzwel dat de nederlandse samenleving zodanig in d'r greep heeft dat zelfs een ultrarechtse chemokuur er niet tegen is opgewassen.
Maar als je niet bij machte bent om vanaf rechts eens de krachten te bundelen, omdat de één de ander weer te racistisch of te fascistisch vindt (vaak na een hetze vanuit de linkse pers, dus), zullen de rooien blijven rulen, ben ik bang.

vanrechtsheeftvoorra | 28-01-07 | 12:49

Ga anders zelf even de relnicgt uithangen knutsel

JoBo1976 | 28-01-07 | 12:48

@v Maerlant 28-01-07 @ 12:21
Gebrek aan kwaliteit speelt een grotere rol idd. Waar journalisten vroeger nog tot de intelligentsia behoorden, zijn het inmiddels middelmatige broodschrijvers geworden, die onder de druk van deadline drie of vier artikelen op een dag moeten schrijven. Met het gegeven dat echte objectiviteit maar aan zeer weinigen besteed is, komen in hun stukken de eigen meningen en vooroordelen (of wellicht beter nog die van de redactie) naar voren. En aangezien de media (evenals bijvoorbeeld de acameische wereld of kunsten) een cultuur vertegenwoordigt waarin linkse mensen zich beter thuis voelen dan rechtse mensen, bezit onze media overwegend een links wereldbeeld.

sjaakdeslinksesul | 28-01-07 | 12:47

Vrijwel alle voorbeelden die Jeaust aanhaalt stammen uit de jaren tachtig van de vorige eeuw. Al eens aan gedacht dat we in de jaren negentig zooo braaf zijn geworden dat ik persoonlijk intussen blij ben met elke stoeptegel die door de lucht vliegt, ongeacht of deze door een arafatsjaal of een kaalkop uit het trottoir is gerukt. Verwende F-5ende papjochies die eigenlijk niks te klagen hebben maar verder niks anders kunnen zijn er al genoeg. Was er nog maar eens eens een stevige rel...

knutsel | 28-01-07 | 12:42

Sapperdeflap..... kijk Topcat, dat is nog eens een analyse die v Marelant hier loslaat. Daar kan dat minderwaardigheidscomplexgeneuzel van jou, hetgeen jezelf 'analyze' noemt niet tegenop. Advocaat van de duivel, my ass, je bent gewoon een schreeuwerige blaataap die overal tegenaan wil schoppen.
Ontopic... ja, allicht een open deur, dus blijkbaar weet iedereen dat dit zo is en speelt, maar dat niemand er echt problemen mee heeft of aan wil doen. Volgens mij precies het punt wat Eerdmans wil maken.

JoBo1976 | 28-01-07 | 12:41

Tx Superjan. Je bent in ieder geval niet het rancuneuze type ;)

v Maerlant | 28-01-07 | 12:34

goed verhaal van maerlant

superjan | 28-01-07 | 12:26

@cayenne> nou beste man, dan heb je het "mohammed" topic niet gevolgd. was een behoorlijk pittige discussie, waarin ik op precies het tegenovergestelde werd aangesproken. Ik probeer zo min mogelijk in links rechts zwart wit e.d te denken. dat lukt me aardig. Ik pas er echter voor om de bull shit die uit onze policor verkrampte main stream media kolkt voor zoete koek te slikken.

superjan | 28-01-07 | 12:24

Laat dat links-rechts gedoe even achter je en constateer dan nillens en willens dat de rol van de media toch echt wel verschoven is van een controlerende naar een participerende. En wie niet kan toegeven dat 'de journalist ' een 'geëngageerd' profiel heeft, die lijdt aan staar. Dat komt vanuit de traditie die wil dat de pers de overige 3 machten controleert: de 4e macht als bewaker van het democratisch gespeelde spel. De uit de traditie voortspruitende en dus historisch gegroeide mediumdwang (je moet toch aangeworven worden tenslotte) en daaruit voortvloeiende peer pressure op het individu 'journalist' maakt dat het overgrote deel ervan zich onderwerpt aan de heersende mores. Dat het politieke spel allang niet meer democratisch gespeeld wordt - de vervlechting der machten - is één ding; dat zulks niet meer gecontesteerd wordt maar integendeel, vanuit persoonlijke motieven, door de individuele journalist, gedoogd, zelfs aangemoedigd wordt, een schrikbarend tweede. Zo bekeken onderstreept de collaboratie van de journalist de verloedering van én de politieke scène én het failliet van het journalistieke gilde. Dat de leden van die gilde zich dus überhaupt nog op enig etisch inzicht durven beroepen mag dan ook slechts een bulderlach ontlokken. De drie machten die zich verliezen in handjeklap en de journalist die daar, z'n roeping voorbij, vrolijk een vreugdedansje bij huppelt: moeten we ons nu bij voorrang zorgen maken over het democratisch deficit, of over de soms griezelige bijverschijnselen die daardoor worden opgeroepen? Wie het weet mag het zeggen.

v Maerlant | 28-01-07 | 12:21

alleswat exstreem is klote, maar links vooral. ga werken in plaats van mijn geld leven.

Alleenstrijders | 28-01-07 | 12:15

Joost je bent een gemis in de politiek.

Bonk | 28-01-07 | 12:14

Aan al die reaguurders die tegen Joost zeggen dat ie moet gaan werken: hij is hard aan het werk geweest want hij heeft blijkbaar de moord op Chris van der Werken opgelost. Doe eens een naam en bewijzen geven, Joost.

Elegast | 28-01-07 | 12:14

@ Superjan
Losgeslagen pubers die het Naziregime en hun grote leider verheerlijken zijn natuurlijk medeverantwoordelijk. Ontkennen of goedpraten maakt je net zo schuldig als de dader. Daar hoef je geen historicus of socioloog voor te zijn. Zo was de moordenaar van Kerwin een gevaarlijke gek, evenals Volkert van der G.

Gelijk aan onze Joost denkt ook jij - met jou vele reaguurders hierboven - in zwart en wit, links en rechts, moslim en niet-moslim. Jullie polariseren en stigmatiseren. Daar schuilt het werkelijke gevaar. Zo'n non-artikel - één in een lange reeks ben ik bang - als hierboven geschreven, draagt bij aan een onverdraagzame samenleving. Extremisten moet je altijd bestrijden van welke kant dat extremisme ook komt. Het getuigt van onvoorstelbare dommigheid door het eene extremisme minder ernstig te doen laten voorkomen dan het andere.

cayenne | 28-01-07 | 12:10

@superjan 1202 super-LOL
ik zie het weer helemaal voor me.......
verder heeft de politiek gelukkig nooit echt grip gekregen op de POP cultuur, al proberen ze het nog steeds.
Maar dan nu een uurtje linkse staats tv.
je zal toch maar rutjes heten...

bejaarde op brommer | 28-01-07 | 12:09

@geytenoker> goh zo had ik het eigenlijk nooit bekeken, bedankt voor het inzicht.

superjan | 28-01-07 | 12:06

Tja, hitler heeft hier de beest uit gehangen en stalin niet. Ga in letland of zo'n soort land maar niet lopen beweren dat stalin & marx eigenlijk wel goed waren en hitler fout. Er moeten gewoon wat mensen dood voordat WWII echt verdwenen is uit het daadwerkelijke geheugen, zodra de tijd daarvoor gezorgd heeft dan is het ook over met de tolerantie voor linkse terreur.

geytennöker | 28-01-07 | 12:04

@war on errorism>
dat was in de echte tijd. 79-80-81-82
daarna is het begrip Punk behoorlijk aan inflatie onderhevig geweest. Nu zijn punks vaak ongewassen spaanse sjek oksels met kraaktekens op hun jas en van die uitgewassen hanenkammen.meestal theedrinkerts van groen links.
In de tijd dat punk nog punk was sloopten we gewoon alles, wel zo duidelijk.
Ook toen had je trouwens red rat enzo. Het werd al snel politiek helaas.
Overigens waren skinheads toen ook niet echt politiek, maar vooral gericht op een nog effectievere jacht op hippies en het vernietigen van inboedels.

was wel heel gezellig overigens. die tijd.

superjan | 28-01-07 | 12:02

Je kunt lekker leven van de wachtgeldregeling?

bilo | 28-01-07 | 11:57

www.nrc.nl/binnenland/article598698.ec...

omroep.vara.nl/De_Leugen_Regeert.961.0...

Over de discussie die Jeaust aanzwengelt.... tsjek eerst het artikel van Joep Dohmen... mag van een hoerrrrnalist enige professionele distantie verwacht worden en waar duidt het op als hij die zoals Dohmen uit het oog verliest? Tsjek daarna de vara Inquisitie (start plusminus vanaf minuut 10) ... Chris Kijne (wat jammer dat die man met handen en voeten aan het politiek correctisme geketend is) en hanneke groeteman... samen met meurders gaan deze 4 los op het verweer van Wilders. Het lijken wel mantra's, zag ze hier ook weer voorbijkomen... "de polikor" probeert Wilders et al heus niet te criminaliseren... echt niet! Mooi staaltje van zelfbedrog. Maar ja... met 4 bijna helemaal gelijkgestemde zielen is het wat makkelijker om een oordeel te vellen. Nuf said.

bottehond | 28-01-07 | 11:57

Slap geklets, er is geen enkele link tussen arafatsjaaltjes en punkers.
Punkers zijn anarchistisch, noch links noch rechts dus.

War On Errorism | 28-01-07 | 11:56

@Ion> van de groentegod?

superjan | 28-01-07 | 11:48

Gatverdamme, die Groenteman kan toch nooit een schepsel van God zijn?!?

Ion Susai | 28-01-07 | 11:47

@cajenne>
de moord op k duijnmijer is een groot voorbeeld van schijnheil.

het ging hier over een confrontatie tussen twee groepen jongeren. Niet een boze groep skinheads die een arm jongetje in koelen bloede hebben doodgestoken. (nou ja de dader (nico) was inderdaad een gevaarlijke gek, dat bleek later wel)

Verder was nooit zo'n issue geworden als Kerwin geen aangenomen kind van blanke ouders was. En trouwens als we het hebben over racekillings, dan zijn er heel wat blanke kindertjes die om hun i pod, gymschoenen, uiterlijk, door gekleurde gangs zijn geslacht om niets. Daarbij bleef het standbeeld maar al te vaak achterwege.

en die islamitische scholen die in de hens gingen, waren de perfecte afleiding voor kleerie polka om het niet te hoeven hebben over de moord op van Gogh. Dat het hier ging overplattelandse reljeugd van 13 en dat die groep ongeveer bestond uit 3 kleuters, daar had men het niet over.

Ik keur alle geweld af (behalve in de ring), and i hate illinois nazi's, maar laten we wel de realiteit in acht houden.

trouwens hoe kom je dr bij dat die pubers medeverantwoordelijk zijn voor 6 miljoen doden?

superjan | 28-01-07 | 11:46

Het is inderdaad heerlijk om te zien hoe toch redelijk eenvoudig die Rechtse Superioriteitswaan door de rechtse engerds zelf blootgelegd wordt...
:-)

WillemIII | 28-01-07 | 11:38

Srry,off-topic.. of niet? Aangezien ik in links vs rechts,gelovig vs ongelovig,en slecht vs goed toch een soort verband zie... Een cartoon die in o.a Amerika voor veel ophef heeft gezorgt en uiteindelijk is geschrapt.
.
Leuk voor op de zondagmorgen.(in 4 episodes,dit is de eerste...1/2)
(Engels verstaan is een pre)
youtube.com/watch?v=XxIIWlzpUHM

de grote Anti | 28-01-07 | 11:37

Eerdmans ga vooral onverstoord en onverschrokken voort met je columns!

Het is heerlijk om te zien hoe toch redelijk eenvoudig die Linkse Superioriteitswaan blootgelegd kan worden... door hen alleen maar simpelweg te wijzen op maatschappelijke nachtmerries die het najagen van hun Rode Droom teweeg heeft gebracht.... en nog zal brengen.

... en dus begint men over een bril en kapsel et cetera...

Een Soort Iets | 28-01-07 | 11:19

Opgeschoten pubers met wat vlaggenstokken, Joost? Wie heeft hier nu last van selectieve verontwaardiging? Jij of de media? In mijn herinnering zie ik nog niet zo lang geleden Islamitische scholen in de hens gaan, zegt de naam Kerwin Duinmeijer mij nog altijd wat en zijn die opgeschoten pubers van jou toch nog alijd verantwoordelijk voor de bekende 6 miljoen. Dus of onze Joost heeft last van een slecht geheugen of mist enig gevoel aan historisch besef. Zo intelligent als dat Joost zich graag doet voorkomen is hij blijkbaar niet!

cayenne | 28-01-07 | 11:12

-weggejorist-

Violator[xL] | 28-01-07 | 11:06

linkse mensen doen zo fanatiek omdat ze niks anders kunnen om zich nuttig te maken en zich goed te voelen.
ze hebben niet de intelligentie om t realisme in te zien,
en niet de kracht om te werken.
dus doen ze t maar zo.
zijn een soort zware junks met de utopie als hun drugs.
zwaar ziek dus.
maar degene die legerbasissen in nl aanvallen en vernielen mogen daarentegen wel weer gewoon een neqschot krijgen,
zijn in mijn ogen landverraders

rylands | 28-01-07 | 10:56

Ga zo door Joost!! Iemand moet het zeggen. (Naar mij luistert (nog) niemand......)

NickName69 | 28-01-07 | 10:53

Ga es werken!!

spruitjesvreter | 28-01-07 | 10:51

Ik krijg wel een beetje genoeg van dat gebazel van Joost.. Lijkt wel alsof ik naar de Tweede Kamer aan het kijken ben.
En dat zegt meer over de Tweede Kamer dan over Joost.

m8ypie | 28-01-07 | 10:32

@jeremia 115 ev
alweer raak
@stekelige 016 over
Koerbagh
ik durfde het al niet te vragen.
ik maak me wel een beetje ongerust, een teken van leven, al dan niet indirect, zou helpen........

bejaarde op brommer | 28-01-07 | 10:30

Bijstandskoning
Ben het ten dele met je eens (op zich al een gedenkwaardig moment), Joost speelt in op gevoelens en wakkert dingen aan. Hanekammen en Makro's afbranden zijn volgens mij al een tijdje uit de mode.

Superjan snapt het een stuk beter, met name het feit dat een crimineel als Duyvendak een politieke rol kan spelen i.p.v. bubba's playmate te zijn geeft te denken.

de veteraan | 28-01-07 | 10:18

Links en rechts is zeau '2000... Gewoon hippies en realisten klinkt veel beter.
En je wilt niet de joint van een hippie afpakken,die kunnen dan plotsklaps heel agressief worden.@Eerdmans ga zo door.Je maakt er zeker geen vrienden mee,dat is inmiddels wel duidelijk.Laat ze maar slikken,want rechts gebruikt doorgaans geen geweld.

de grote Anti | 28-01-07 | 10:16

@ superjan

Kennelijk kregen we dezelfde ingeving op hetzelfde ogenblik... Great minds think alike :)

indogirl | 28-01-07 | 10:11

@bijstandskoning 957 over en sluiten.
jammer, ik zal je posts missen, maar je komt in december toch wel weer vuurwerk voor ons afsteken?
@massala 546
tjonge, wakker liggen maakt onrustig, "haat zaaien, polariseren", waar hebben we dat eerder gehoord.
beetje hysterisch, he massala, links staatskerkslaafje.
maar jammer, het is uitgewerkt, of denk je dat die 1,2 mln rita en geertsstemmers nu weer braaf d66 enzo gaan stemmen?

bejaarde op brommer | 28-01-07 | 10:09

@ Bijstandskoning 28-01-07 @ 09:57

Iemand die zich 'Bijstandskoning' als nickname aanmeet, en vervolgens in zijn commentaar schrijft 'creëer een zinvolle dagbesteding'. Wie de schoen past, trekke hem aan, zou ik zeggen...

indogirl | 28-01-07 | 10:09

LoL @ een bijstandskoning die oreert over een zinvolle dagbesteding :-))))

superjan | 28-01-07 | 10:08

ja ja al het nederlandse politieke geweld kwam van links. Gek he die fatsoensrakkers.........

BEERTENDER | 28-01-07 | 10:01

befke 28-01-07 @ 09:45

Als ze hem alleen maar een extreme make-over zou willen geven door dat potsierlijke brilletje van zijn kaktronie te slaan. Aan de andere kant getuigt dergelijke oogmode wel direct van zijn totale gebrek aan smaak, zowel esthetisch als politiek.

Joost, ga toch op je wachtgeld teren. Niemand wil nog dat je je gif in de openbare ruimte gaat spuien. Behalve ultrarechtse paria's, die niets in de electorale melk te brokkelen hebben. Over en sluiten, creëer een zinvolle dagbesteding.

Bijstandskoning | 28-01-07 | 09:57

Eindelijk, stukje bij beetje komt het wel. Net als het gedram met jongens uit het oosten, noorden en zuiden en de rivaliteit met marokkanen dat op Nova was. Speelt ook al pas een jaar of 8. Komt misschien nog wel goed in dit land.

Harley Quinn | 28-01-07 | 09:46

Joost laat je eens lekker door Serena Williams in je kont naaien.

befke | 28-01-07 | 09:45

@fikky> de hele corrupte pvda bende in amsterdam z.o./duyvendak/pormes/sing farma/Heerts/lazrak neen, fikky, die zijn inderdaad niet aangepakt. in de telegraaf wellicht en de hp een keertje. Maar kleerie polka en paul witteman hebben niet echt een studie gemaakt naar deze vuillakjes.

Vlak na de dood van Pim, deden allerlei verhalen de ronde over de liaisson van der G, de taartbarones en duyvendak. Nooit iets van op TV gezien.

superjan | 28-01-07 | 09:29

@topcat @ Kerwin
Heb je ook een fatsoenlijke bron? Een krant ofzo? Ik kan ook een foto van een zwarte jongen van het internet plukken en er een verhaaltje bij verzinnen.

mr_atheist | 28-01-07 | 09:28

Joost heeft wel een punt waar hij stelt dat het links-extremisme (gelijk het 'faksisme') een zeer gevaarlijke en antidemocratische club is, die zijn doelen niet via legale en parlementaire wegen, doch door geweld, intimidatie en eigenrichting tracht te bereiken.
Men denke aan de bepaald niet vreedzame demonstraties van zogenaamde ‘antiglobalisten’ die conferenties van o.a. de G8 aangrijpen als vrijbrief om rel te trappen, molotovcocktails te gooien naar de oproerpolitie, winkelpuien kort en klein te slaan en auto’s op hun kant te zetten. Terwijl veel gezagsgetrouwe Nederlanders langdurig op woonruimte moeten wachten en vervolgens elke maand huur dienen te betalen, eigenen krakers zich brutaalweg andermans eigendom toe. Andere ‘wapenfeiten’ vormen het ‘bevrijden’ van nertsen (waarna de diertjes overigens evengoed een jammerlijke dood sterven), hinderlijke acties waarbij men zich vastketent, tot heuse terreuraanslagen aan toe (RAF, Rara, en radicale milieu- c.q. dierenactivisten als Volkert van der Graaf).
Kennelijk achten deze punkers zich boven de wet verheven. Joost en Wilders hebben helemaal gelijk waar ze stellen dat in de media dit gedrag wordt gebagatelliseerd, of zelfs goed gepraat. Extreem-links is inderdaad minstens zulk gevaarlijk tuig als axtreem-rechts.

indogirl | 28-01-07 | 09:23

Zegt Joost is Tara Sing Varma o.i.d. niet aangepakt door de media? En Ali Lazrak ook niet? Wijnand Duyvendak ook niet aangepakt? Jij bent in Den Haag dus ook al wereldvreemd geworden. De media zijn idd te links en in tegenstelling tot Amerika heb je hier eigenlijk geen rechtse commentatoren die er toe doen. Dat is jammer maar daar jouw goedkope klaagzang voegt hier niets aan toe.

Fikky | 28-01-07 | 08:51

-weggejorist-

macosx | 28-01-07 | 08:36

"Het zijn de Arafatsjaaltjes, hanenkammen en piercings die ik rel zie trappen op het journaal, niet die zielige kale koppen. Wel eens vastgeketende Lonsdalers gezien?"

En hier ga je de mist in Joost. Ten eerste dicht je hier het journaal een geloofwaardigheid toe die je in de volgende alinea onderuit tracht te halen. Ten tweede zie ik even niet in hoe je voor het gemak brandende moskees en hakenkruizen op Joods begraafplaatsen kan vergeten. Of is dat te verwaarlozen tegenover een stel luie stinkerds die zich, ach hoe gruwelijk, vastketenen aan een olieraffinaderij?

Bob Slee | 28-01-07 | 06:24

Lol@seveke;

Wij burgers? Dus mensen die jouw mening niet zijn toegedaan zijn geen burgers begrijp ik?

Links = moord ? leg eens uit, want op de een of andere manier heb ik het idee dat argumenteren niet je sterkste kant is.

Massala | 28-01-07 | 05:59

Massala doe je oogkleppen af. Wilders zegt wat wij burgers constateren en dat door de elite wordt genegeerd.

LoL @ Sévèke | 28-01-07 | 05:51

links = moord!

LoL @ Sévèke | 28-01-07 | 05:50

Eerdmans, je hebt voor de eerste keer iets zinnigs gezegd; elke vorm van extremisme, links ofwel rechts, is verwerpelijk Jammer, dat je, ondanks je enorme bril, niet ziet dat Wilders zelf iemand is, die extremisme juist voeding geeft. Hij hitst op, polariseert, en generaliseert. Ga je ou eens realiseren dat er op de wereld 2 soorten mensen zijn; goede en slechte.... en dat heeft niets met huidskleur, geloof of afkomst te maken.... moeilijk he?

Massala | 28-01-07 | 05:46

Geniale column, dit kan helemaal niemand ontkennen hier! Daar durf ik mijn piemel voor in het vuur te steken dames!!

LoL @ Sévèke | 28-01-07 | 05:28

duidelijk verhaal.

Lafayette | 28-01-07 | 04:21

sj00n 28-01-07 @ 02:54
Gek heh dat er dan geen linkse meerderheid bestaat, en ook nooit zal komen. Zo werkt nu eenmaal een democratie: 't recht van de meerderheid. Geen verdeel en heers. En die voedselbanken komen vooral voort uit christelijk-sociale denkbeelden (voorheen kerk), en zijn dus niet per definitie links. En als beide extreme idealen moord als uitkomst gaan hanteren zit er toch echt een steekje los. Helaas komt de kogel momenteel vaker van links dan van rechts in dit land. Of behoort moslim-fundamentalisme tot rechts? Alle fundamentalisten (van rechts-conservatief tot links-progressief) zijn enig realiteitsbesef kwijt.

Mesa | 28-01-07 | 03:50

@ sj00n 28-01-07 @ 02:54
Beter ideaal? waarom? Ze denken dat iedereen dat zo vindt en dus noemen ze zich links om zich een moreel superieure houding aan te kunnen meten. Punt is wel dat de Van Dams en Rosenmullers c.s. hun zakken er goed mee hebben gevuld, ook ten koste van de laag betaalde arbeiders waarvoor ze -althans vroeger- voor zeiden op te komen.

schele henk | 28-01-07 | 03:07

Zou het een reden hebben dat de meeste mensen links niet verwerpen?
misschien omdat het gewoon een beter ideaal is?

sj00n | 28-01-07 | 02:54

Is natuurlijk onzin dit, hij stelt geweld tegen minderheden gelijk aan geweld tegen materialisme... Het hoort natuurlijk beide niet maar het een is wel iets anders dan het andere...

rembemcamcorder | 28-01-07 | 02:49

Boeddhi 28-01-07 @ 02:13:
Hahaha,nee hoor.... tegenspraak is goed... maar dan heb je ook niks....

Cryptocheilus | 28-01-07 | 02:24

schele henk 28-01-07 @ 02:11±
Wie kijk je nu aan... schele....

Cryptocheilus | 28-01-07 | 02:16

En wat levert dit slappe gelul nou allemaal op, zeg.

Bottehond heeft vandaag een penetrerend object onder z'n kwispelende-staartanus. Ga es af. Dude.

waazug | 28-01-07 | 02:15

Cryptocheilus 28-01-07 @ 02:11

Dat zou je wel willen, geen tegenspraak op GS...

Boeddhi | 28-01-07 | 02:13

Merkwaardig trouwens dat Joost niet de naam van Marijnissen noemt, tot op de dag van vandaag een vurig Mao aanhangert. En die k*nkerhond van Paul Pot Rosenmussert.

schele henk | 28-01-07 | 02:11

Boeddhi 28-01-07 @ 01:58±
Juist omwille van het voorkomen van de afstomping zou je kunnen overwegen geen ´advocaat van de duivel´ meer te spelen... (er een beetje tegenin gaan)......

Cryptocheilus | 28-01-07 | 02:11

Kyokushinkai 28-01-07 @ 01:56

Zulke free- press reportages geloof ik, dude. Waaruit blijkt dat je vaak geloof, heur.

bottehond | 28-01-07 | 02:04

Boeddhi 28-01-07 @ 02:01
Eigenlijk niet. Is goed om mijn gedachten te ordenen en mij scherp te houden.

Jeremia | 28-01-07 | 02:03

Jeremia 28-01-07 @ 02:01

is dat erg?

Boeddhi | 28-01-07 | 02:01

Boeddhi 28-01-07 @ 01:58
Okay. Wel veel voor moeten typen, maar dan heb je ook wat. Welterusten.

Jeremia | 28-01-07 | 02:01

Jeremia 28-01-07 @ 01:53

Ik ben blij dat jij in elkgeval beide kanten ziet. Dat is voor de meeste GS-s niet het geval. Ik probeer daar een beetje tegenin te gaan. Ik ben minder links dan je denkt. Ik scheld ook op zgn. kudt Finnen, maar ik probeer ook te waken voor afstomping en een wij en hullie wereld..

Boeddhi | 28-01-07 | 01:58

Jan Passant 28-01-07 @ 01:51

Volgens mij ging het over het ophouden met dat bijna niet bestaande linksrechts gedoe en over de 2e WO en de goelags als zijnde niet langer relevant en dat links dringend behoefte heeft aan een linkse emancipatiegolf als anti- marginalisering van het 0031 vrije volkje en/of anti islamistscih... emancipatie heurt tenslotte bij de sosjalisten en minder bij de rechtsen.... zie maar hoe moeilijk die er mee uit de weg kunnen... rechtse lutsers!

bottehond | 28-01-07 | 01:57

@Bottehond> Het wordt 'Blood Diamond', vers op DVD gebrand. Geen film voor jou alleen: vreselijk links extremistische film over hoe het grote linkse complot lieve bedrijven (die de luie Sierraleoonse bevolking geheel onbaatzuchtig werkgelegenheid bieden met vacatures als 'diamantslaaf' en 'kindsoldaat') kapot proberen te maken. Heel demoniserend allemaal.

Kyokushinkai | 28-01-07 | 01:56

@ bottehond 28-01-07 @ 01:46
Nu als die hobbits tegen Sargon, het weldenkende deel der mensheid tegen de Islam.

schele henk | 28-01-07 | 01:55

Boeddhi 28-01-07 @ 01:51
kijk, nu praten we ergens over. Jammer dat de joernalistiek zo'n links bolwerk is waar iedere rechtse bal zorgvuldig uitgetrapt wordt. Ik kan mij een ietwat rechtse meneer herinneren die zomaar een programmaatje had op radio 2 op de zondagmiddag. Bestond het zelfs om grapjes te maken over Frits Spits (erreg he?). Humor had hij wel. Ook enkele sterke punten.

Nooit meer wat van gehoord na een aflevering of 6. Net als iedereen ben ik zijn naam vergeten.

Jan Passant | 28-01-07 | 01:55

@Boeddhi 28-01-07 @ 01:51
weet je hoe duur een uur commerciele televisie maken is in nederland met die vakbondsalarissen? gs redactie kan je wel een antwoord geven.

daskapitalist | 28-01-07 | 01:53

Vertel me waarom iemand 10 miljoen moet verdienen terwijl de ander naar een voedselbank moet? Kom nu niet met succes is een keuze!
niet met succes is een keuze!
Boeddhi 28-01-07 @ 01:39
.
Simpel samengevat: Het is allemaal niet eerlijk. En dat is ook zo. In de braziliaanse falvella's, in half Afrika en India rotten de mensen op straat weg van de armoede. We leven in een verre van ideale wereld. Maar wat is nu het probleem? Dat iemand 10 miljoen verdient of dat iemand naar de voedselbank moet. En is dit gegeven (dat er rijken zijn) het waard om de (gewapende) klassenstrijd/jihad te beginnen. Verder wil ik je vragen om te overwegen of diep in hun hart al die 'sociaal bewogen' hanenkammen niet diep in hun hart een beetje jaloers zijn op de macht van anderen omdat zij zelf de lakens zouden willen uitdelen? Eerlijk gezegd geloof ik wel dat Bolkenstein een egoïst is, maar niet om zijn liberale ideeën maar meer omdat politici die het zover geschopt hebben als hem ergens op de weg naar het succes hun ziel verkocht moeten hebben. Er is nog wel een andere weg om de top te halen, maar dat is via een dal van strijd en gevangenschap (denkt aan oa Gandhi en Mandela).

Jeremia | 28-01-07 | 01:53

daskapitalist 28-01-07 @ 01:49

Soms bereik je iets met een omweg...

bottehond | 28-01-07 | 01:52

bottehond 28-01-07 @ 01:46
ok, ik laat je weer gaarne het on-topic-orkest dirigeren. Tging over Joost en de altijd-in-orde-xtreem-linkse-bende, is het niet?

Jan Passant | 28-01-07 | 01:51

Jan Passant 28-01-07 @ 01:43

op SBS6 zie je nu ook alleem maar tieten en domme series omdat dat nu eenmaal makkelijker scoort en meer oplevert, zo gaat het ook met politiek. makkelijke snelle oplossingen, geen diepgang maar een platte en botte aanpak. Het gekke is dat je zou verwachten dat de commerciele TV een rechts antwoord zou geven op de linkse publieke media. Waar komt men mee, met de politie op je hielen, dancing on ice, exreme makeover en sexetera.

Boeddhi | 28-01-07 | 01:51

Kyokushinkai 28-01-07 @ 01:40

Ik heb nog wel iets van Lenie Riefenstahl op de plank... kijken?

bottehond | 28-01-07 | 01:50

@bottehond 28-01-07 @ 01:48

Okidoki.
Een goede nachtrust toegewenst.

De Vogel | 28-01-07 | 01:50

@bottehond 28-01-07 @ 01:46
anarchie.

daskapitalist | 28-01-07 | 01:49

De Vogel 28-01-07 @ 01:41

ik deed even de cynische modus aan... just kidding....

bottehond | 28-01-07 | 01:48

Jan Passant 28-01-07 @ 01:43
ROFL... niet geheel eensch maar toch...

Cryptocheilus | 28-01-07 | 01:47

@Jan Passant .. jamaar ik nie ! dat je het maar effe weet !

Draaitafel Demagoog | 28-01-07 | 01:46

@ All

Jullie raken imho zwaar Off Tpoc. Erg grappig dat zichzelf links achtend bijenvolk zich keert tegen het zichzelf rechts achtend bijenvolkje na de post van Hannalore...

Hannalore 27-01-07 @ 23:12

Dudes... Tsjek die post nog een suit. Zeg dan: Links en Rechts hebben beiden schuld en verantwoordelijkheid voor de chaos van de 20e eeuw. Punt er achter. En nu?

bottehond | 28-01-07 | 01:46

Boeddhi 28-01-07 @ 01:39
dogma's prevelende linkse wortels waren vroegah met stip de winnaar van het debat, zodra zij iets obligaats riepen over de onderdrukte drukkers of vertrapte trappers
Jij hanteert dat soort stoffige praat ook, als een ware Bromsnor die zijn rondjes klopt om te waken tegen de rechtse mensen

Jan Passant | 28-01-07 | 01:43

bottehond 28-01-07 @ 01:38

Geen idee wat je allemaal bedoeld, maar weet zeker dat je het fout hebt.
Ben nooit links geweest.
"Je staat genoteerd als potentieel rechts mannetje (hoii.. Jaffe)"
Ik hoop dat dat je blij maakt?:P

De Vogel | 28-01-07 | 01:41

lol even prikkelen en jahoor, de moslims worden er weer bij gehaald.

En ook een mooie uitschieter: "En Hitler extreem rechts noemen is ook niet correct.". Omdat ie zichzelf een volksnationalist noemt.

Alles wat links is is fout, en extreem rechts is ook de schuld van links. En als het slecht weer is, of het stoplicht op rood staat komt dat ook door links. Allemaal een groot complot. Inderdaad botte hond, rechts heeft meer humor, ik lach me werkelijk dood om dat drammerige geobsedeerde verzuurde dogmatisch geouwehoer hier op GS. De nieuwe politieke correctheid: als je niet xenofobisch rechts bent, ben je fout. Veel plezier nog, ik ga lekkah fillumpie kijken.

Kyokushinkai | 28-01-07 | 01:40

Goedzo eerdmans, de leuke onderwerpen komen nu echt aan bod. De eerste paar collums voelde nog een beetje als verplichte nummertjes maar nu wordt het leuk.
Ben het meet je eens. extreem links en extreem rechts zijn allebij kut, dus laat met niet linkse extremisten als idealisten bestempelen.

M299 | 28-01-07 | 01:40

Jeremia 28-01-07 @ 01:30

Ik kom er morgen op terug, ik ga naar bed. Ik zei ook dat IK Bolkestein extreem rechts noem, niet dat hij het is! Zoals Bos het al eens vroeg aan Balkenende, "Noem mij eens 3 voorbeelden waaruit blijkt dat u iets heeft gevraagd van de hogere inkomens". Het zijn altijd weer de zwakkeren die moeten bloeden in de wereld, terwijl de rijken baden in het geld en generaties van hun familie verzekeren van luxe en rijkdom. Vertel me waarom iemand 10 miljoen moet verdienen terwijl de ander naar een voedselbank moet? Kom nu niet met succes is een keuze!

Boeddhi | 28-01-07 | 01:39

@botte hond .. probeer je me na te doen met al die puntjes ? hahahaha LoserT .. anyway ik lees allemaal gelul zoals volkskrant = gekleurd nieuws etc ... alsof nietr gekleurd = objectief nieuws wel bestaat .. ga je eens naar een echte school waar ze je echt nederlands leren enzow ..

Draaitafel Demagoog | 28-01-07 | 01:38

De Vogel 28-01-07 @ 01:08

polikorinquisitiemodus aan//

dan noteer ik jou als afvallig links apologist van de 0031-blanke-zion-lutsers in hun astra in de vinexwijk plus nog wat intellectuele elitaire geldschieters en hun volvo 940 estate rijdende adviseurs op de achtergrond van GS- luiden. Die lui mot je uitroeien, doel en middelen enzo. Je staat genoteerd als potentieel rechts mannetje (hoii.. Jaffe)

polikorinquisitiemodus uit//

bottehond | 28-01-07 | 01:38

stekelige 28-01-07 @ 01:16±
Nee... stekelige.. de opvolgende regeerders hebben de inflatie zo hoog laten oplopen dat de staatsschuld opeens peanuts werd.... Dat wij in 0031 te maken hebben met een topzwaar bestuur is voornamelijk te wijten aan de opeenvolgende reorganisaties in het kader van de ´nieuwe zakelijkheid´ dewelke zijn intrede deed na de Linkse Kabinetten....

Cryptocheilus | 28-01-07 | 01:30

Boeddhi 28-01-07 @ 01:26
Kortom je bent intolerant tegenover andersdenkenden. Als extreem links aan de macht zou komen zou er een maatschappij ontstaan waarin er ook weer een elite zou ontstaan. Nee Bolkenstein is niet extreem rechts. Hij gaat uit van een ander model dan dat jij voorstaat. En dat verwar jij met egoïsme. (Extreem) links is niet alleen egoïstisch, maar ook nog autistisch. En nee, ik stem niet rechts.

Jeremia | 28-01-07 | 01:30

Kyokushinkai 28-01-07 @ 01:18

De infantiele ondertoon in je reactie toont aan dat links geen gevoel voor humor heeft en krijst als een duvel in een wijwatervat nu menigeen vindt dat er een linkse islamkritische beweging mot komen. Dat zijn de natuurlijke vrinden van de seculiere Turqen. Het soort Turqen waarvan ik zonder meer vind dat ze bij de EU horen. Die verstarrende discussie die jullie voeren vertraagt noodzakelijke processen. Het ontgaat jou dat seculiere moslims echt gerespecteerd worden hier. De discussie over de islam is links een doorn in het oog omdat die verdeeldheid zou zaaien. hoe wreed. die discussie vermijden staat gelijk aan in de steek laten van gematigde moslims als afshin en hikmat en wellicht ayaan.... het is dus een keuze tegen verlichte geesten en vóór de barbarij. imho.

bottehond | 28-01-07 | 01:30

Boeddhi lijkt mij ook een zo'n kwaaie linkse wortel

Jan Passant | 28-01-07 | 01:28

@Boeddhi 28-01-07 @ 01:26

Ik noem de boven-middenklasse uitmelken extreem-links.
Zijn we nou opgeschoten?

De Vogel | 28-01-07 | 01:27

Jeremia 28-01-07 @ 01:15

De wortle van het kwaat is egoisme, niet willen delen, als maar meer willen, de onderklasse uitmelken, meer 2 deling, denken dat succes een keuze is, falen gelijk is aan lui zijn, etc.... Kijk, Bolkestein is officieel niet extreem rechts maar gewoon rechts, voor mij is hij extreem rechts met zijn Bolkestein richtlijn. De onderklasse uitmelken en de top verder verrijken noem ik extreem rechts!

Boeddhi | 28-01-07 | 01:26

@ Boeddhi 28-01-07 @ 01:15
Dat is waar, maar begin jaren 30 vorige eeuw organiseerde Stalin een hongersnood in de Oekraïne waarbij in 2 jaar tijd ook 6 miljoen doden vielen. (zie harvest of sorrow, robert conquest) Pol Pot presteerde het om in 3 jaar tijd 25% van de bevolkingvan Cambodia te elimineren. De Vietnamezen maakten er een einde aan anders had dat cijfer nog hoger geweest.
Punt is dat staten, of regeringen, dit doen. Hierom is het zaak om de macht van overheden zo klein mogelijk te houden, en vooral geen ideologieën te tolereren die uit gaan van de maakbaarheid van de mens of van de samenleing.

schele henk | 28-01-07 | 01:24

@Kyokushinkai 28-01-07 @ 01:18
Dat is niet wat Botte zegt. Je hebt een leesprobleem.

stekelige | 28-01-07 | 01:23

@ boeddhi

Je bent geschrokken van het naderend inzicht bij links dat er een islamkritische linkse partij mot komen (is er al... hoi Jan). De junior anarchisten anno 2007 zijn een zielig benepen seaurt gereformeerden in leer.... ga je gang, boeddhi, maar anarchisten zijn in principe tegen de indoctrinatie en macht van de SStaat en de "anarchisten" anno nu zijn de extremistische arm van de politiek correcte SStaat... zo is de stand van zaken voor anarchisten vandaag. Een corrumpering van jewelste.... imho, natuurlijk.

bottehond | 28-01-07 | 01:22

@Kyokushinkai 28-01-07 @ 01:18
Dat is niet wat Botte zegt. Je hebt een leesprobleem.

stekelige | 28-01-07 | 01:21

Ja Joost. De sterkste tactiek van links is de eeuwigdurende herhaling. Maar als jij 2 x met dezelfde feiten komt gaan de Weldenkende menschen draaien op hun stoeltjes.
Poehee, zo vervelend, steeds maar weer hetzelfde aanhoren.

Bij de weg: hoe zit het met boesh, kyjoto en de broeikasgassen. Palestijnse zielepieten en irakese slachtoffers van demokrasie enzo? En al die andere eeuwig lentefrisse onderwerpjes.

Jan Passant | 28-01-07 | 01:21

@Cryptocheilus 28-01-07 @ 01:16
Het is de tijdgeest Crypto. En zo gaat dat met alles.

stekelige | 28-01-07 | 01:20

Kyokushinkai 28-01-07 @ 01:12
Nee dat weet ik niet, was er niet bij.
Ik zeg ook niet dat ik hun gedachtegoed goedkeur. De Chinezen zullen voordat Mao begon met zijn moorden ook niet geweten hebben wat er ging gebeuren. En Hitler extreem rechts noemen is ook niet correct.
..
Boeddhi 28-01-07 @ 01:13
Ik zou er geen kunnen opnoemen maar ik meen meerdere malen te hebben vernomen dat Jan Tomaat mensen binnen zijn partij tijdens de verkiezingen snel foto's van Mao van hun website had doen wegjorisen. Ik heb vaak zat hard fluitende hippies uit naam van links door de straten zien lopen. En voor misdaden van extreem-linksen verwijs ik je door naar eerdere comments van anderen.

De Vogel | 28-01-07 | 01:19

@bottehond 28-01-07 @ 01:17 Ah jij bent er zo een die vind dat meisjes die verkracht zijn dit zelf hebben uitgelokt omdat ze een kort rokje droegen?

Kyokushinkai | 28-01-07 | 01:18

Eerdmans is links aan het demoniseren. Geen probleem, vrij land. Maar hij is tegelijk wel de eerste die gaat huilebalken als het gedachtengoed van Pimmie weer eens kritiek krijgt.

Kyokushinkai | 28-01-07 | 01:17

@Cryptocheilus 28-01-07 @ 01:07
Toen was je gulden ook heel wat meer waard dan de euro nu. Verhoudingsgewijs heeft dat kabinet ons een godsvermogen gekost. De naweeen zijn onder andere de ingrepen in de WAO, Ziektewet en WW geweest die Balk rigoureus heeft moeten toepassen.
Hetzelfde geldt voor de 10.000-en ambtenaren die er teveel zijn. Ook al tengevolge van de overheidsregelzucht van vroegere linkse kabinetten.

stekelige | 28-01-07 | 01:16

stekelige 28-01-07 @ 01:03:
We lullen langs elkaar heen.... maar zien dezelfde dingen.... wat van Klooten en de Biel betreft.... vanaf het verbond... tot nu toe m.i. onovertroffen in het genre..

Cryptocheilus | 28-01-07 | 01:16

Sorry maar extreem links is extreem omdat rechts bestaat.
Boeddhi 28-01-07 @ 00:47
Dus even samenvatten: Rechts is de wortel van al het kwaad en als wij nu allemaal maar het linkse gedachtengoed gaan omarmen dan lost extreem links zich vanzelf op. Daar zie ik qua denktrant wel overeenkomsten met de radicale islam. Als de hele wereld zich aan ons onderwerpt dan wordt het vrede. Letten op het detail in dit soort posts is belangrijk. Extreem links bestaat volgens Boeddhi omdat rechts bestaat. Dus niet extreem rechts. Nee, het is gewoon rechts, dus zeg maar VVD en CDA.

Jeremia | 28-01-07 | 01:15

schele henk 28-01-07 @ 01:13

Alleen het communisme heeft daar wel langer over gedaan dan het nazisme. Hitler had maar 5 jaar nodig om bijna alle joden uit te moorden.

Boeddhi | 28-01-07 | 01:15

De Vogel 28-01-07 @ 01:08

Noem mij eens zo´n SP-er die dat de afgelopen 5 jaar heeft gedaan? En ik heb wel last van types die moskeetjes in de hens steken of met agressieve koppen door de stad lopen.

Boeddhi | 28-01-07 | 01:13

de grote boze wolf 28-01-07 @ 00:31

www.davemech.com/gallery/images/94.jpg...

Ik mot het je gunnen in the end, denk ik.... maar ik vind het ethisch gezien onjuist, waarvan acte, dus.... Mot je mijn oldsparkie lenen? afz Ernst Röhm???? hehehhehehehehe

www.counterpunch.org/davispix3.html

hetgeen onverlet laat dat je uit het juiste hout gesneden bent... met die briljant zelfspottende nick.... maar vertel. wat pleit véur de deaudstraf?

bottehond | 28-01-07 | 01:13

Communisme,fascisme en Nazisme komen allen voort uit het gedachtegoed van de heer Marx. Het communisme heeft echter veel meer slachtoffers geëist dan het Nazisme of fascisme.

schele henk | 28-01-07 | 01:13

De Vogel 28-01-07 @ 01:08> En het Duitse volk had in de jaren 30 ook betrekkelijk weinig last van extreem rechts. 'Wir haben es nicht gewusst', weet je nog?

Kyokushinkai | 28-01-07 | 01:12

@Kyokushinkai 28-01-07 @ 01:06
Zo klaar is dat niet Kiosk.Wat is dan uitgespoken links? Dat zijn dan wel alle partijen die uitspreken dat ze links zijn, hoop ik. In dat geval heb je gelijk en zijn we niemand vergeten.

stekelige | 28-01-07 | 01:10

@ mezelf 01:08
"irriteer ik me meer aan"
erger ik me meer aan

De Vogel | 28-01-07 | 01:10

bottehond 28-01-07 @ 01:04

Je zegt weer zoals altijd niets, alleen maar afbekken zonder argumenten is pas dom! Botte, ga jezelf aftrekken op de pheauteau van Eerdmans ipv van schelden zonder inhoud...

Boeddhi | 28-01-07 | 01:08

@Boedhi> doe geen moeite, Eerdman is voor eigen parochie aan het preken, en zal hier tussen de verzuurde en xenofobische rechtse rukkertjes alleen maar bijval krijgen. Dat weet ie. Heel goedkoop. Jij hebt gelijk, maar zal het hier niet krijgen. Naja, boeie toch?

Kyokushinkai | 28-01-07 | 01:08

Boeddhi 28-01-07 @ 01:03

Ik verdenk Eerdmans met je mee. Of er geen politici zijn die in een maoistische groep zitten of marx citeren zou ik niet weten, maar hadden veel SP'ers niet Mao op hun website staan? Dat getuigt toch wel van enige vorm van jezelf solidair verklaren met de grootste massamoordenaar uit de geschiedenis..
En de rechtse groepen waar jij het over hebt, zijn niet echt groot en hebben geen macht binnen de politiek. Daarbij wil ik je ook graag vragen in hoeverre jij of wij last hebben van deze rechtsen? Ik ben het niet met ze eens, maar ik heb geen last van ze, en ik denk de samenleving ook maar weinig.
Persoonlijk irriteer ik me meer aan die geluidsdemonstraties over dat cookie-monster geval in groninge ofzo.

De Vogel | 28-01-07 | 01:08

stekelige 28-01-07 @ 00:59:
Zie mijn comment van 0:57.... er is in feite niets veranderd... de media zijn anders geworden... wij reguren nu op een weblog... need I say more...?De staatsschuld welke ome Joop ons 'achtergelaten' zou hebben is een schijntje vergeleken bij wat de kabinetten Balkenende bezuinigd hebben.....

Cryptocheilus | 28-01-07 | 01:07

@Boeddhi 28-01-07 @ 01:03
Gelul, Boeddhi, en je weet dat. Dit is (s)links suggestieve manipulatie van de bovenste plank.

stekelige | 28-01-07 | 01:06

Pffff Eerdmans, onder welke steen leef jij? Deze discussie is al 100x geweest, zooooo 2003! En daar gaan we weer...... Bij uitgesproken linkse partijen vindt je extreem links en bij uitgesproken rechtse partijen ruikt het naar nazi's. Allebei fout. Zo klaar, en nu wat nuttigs gaan doen Eerdmans.

Kyokushinkai | 28-01-07 | 01:06

Boeddhi 28-01-07 @ 00:47

Ik ga jou serieus nemen als je kunt squirten. En anders mot je geweun je domme snaveltje eens dichthouden en nadenken én andere meningen overwegen veur je iets kwaakt.

bottehond | 28-01-07 | 01:04

@Cryptocheilus 28-01-07 @ 00:57
Maar 't leek allemaal zoveel onschuldiger toen. 't Was immers ook de tijd van Koot, Bie, Hekking en consorten.

stekelige | 28-01-07 | 01:03

De Vogel 28-01-07 @ 00:54

klopt, maar in verdenk Eerdamns er van zelf selectief te zijn. Gek genoeg heb je de laatste jaren geen linkse partijen meer waarin mensen zitten die stiekem lid zijn van een Maoistische groep of Marx citeren. Toch heb je bij de rechtse groepen wel (Natie homo smith is hier een voorbeeld van, maar ook de Winter die weer vriendjes is met Nawijn) dat ze in duistere kamertjes met hakenkruizen betrapt worden.

Boeddhi | 28-01-07 | 01:03

de grote boze wolf 28-01-07 @ 00:31

TBS genezing is een executie... daar ben ik tegen hoewel ik de woede er achter deel en begrijp... de deaudstraf krijgt meer waarde door de tijdsgeest... meer dan 50 % van de 0031-ers is veur de deaudstraf.... ik uiteindelijk niet, dus what is je bief met mijn old sparkie?

bottehond | 28-01-07 | 01:01

Joost was mn stem dubbel en dwars waard! Jammer dat hij er niet in gekomen is.

Hakbarrr | 28-01-07 | 01:01

veest van pim 28-01-07 @ 00:21

Let's face it... jij bent een hele echte dhimmi- achtige landverraderT... een extremistisch apeaser.... zelfs jullie eigen kinderen en kleinkinderen worden geofferd op het Blok(watch) van het politiek correctistische angstdenken... zie patrick coemans.... zwijgt! dan gaat het voorbij... vast en zeker een alcoholisch agressieve vader als gemeenschappelijke noemer... dat dit soort zich ingewurms heeft in de publieke opinie... onvoorstelbaar eigenlijk....

forum.politics.be/showthread.php?t=622...

Als je dán nog de Dominee durft uithangen.... van der graaff en autisme... remember?

bottehond | 28-01-07 | 00:59

@Cryptocheilus 28-01-07 @ 00:48
Sorry maatje....... nou... neh... dat hou je niet.
Als je 't hebt over Wiegel/Van Agt heb je gelijk als het gaat om het ludieke karakter. Zij werden verademing gezien na het tuchthuis 'Den Uijl'.
Wat nog altijd een misverstand is (en via de huidige media ook wel zo zal blijven), is dat zij verantwoordelijk waren voor de gestegen staatsschuld.
Helaas, die toename was het rechtstreekse gevolg van kabinetsbeleid van het dorpshuis 'Den Uijl'.
De 'Hitlerman' waar je 't over hebt was een rechts fenomeen waar ook lang iedereen niet zo gelukkig mee was, maar waar vriend en vijand wel voor aan de radio gekluisterd lag (op zondagmiddag rond de klok van 1)

stekelige | 28-01-07 | 00:59

Boeddhi 28-01-07 @ 00:50:
Aaah.. dat waren tijden... met Joseph (K)Luns van de oerconservatieven.... politici die het ei in een ander nest konden leggen (Koekoek) en echte communisten (komt voor den) Bakker... Breek me de bek niet open....

Cryptocheilus | 28-01-07 | 00:57

Erg rake column.
Hard en raak.

Rest In Privacy | 28-01-07 | 00:57

Boeddhi 28-01-07 @ 00:47

Er wordt je toch ook niet gevraagd te kiezen tussen twee "kwade".
Persoonlijk leef ik liever in een niet-extremistische staat.
Daarbinnen staat het Eerdmans vrij (ook al is het een kudtcolumn) om het gedoogbeleid van de media t.o.v. het links-extremisme aan de kaak te stellen, of men het daar nou mee eens is of niet. Ga je nou niet verdedigen door te zeggen dat links-extremisme beter is dan rechts-extremisme, want daar gaat het hier niet over.

De Vogel | 28-01-07 | 00:54

Cryptocheilus 28-01-07 @ 00:48

en Harrie UberMens!

Boeddhi | 28-01-07 | 00:50

voor stekelige 28-01-07 @ 00:37:
Ja ... waar.... maar jij vergeet hierbij dat de 'rechtse' kliek in die tijd onder aanvoering van Wiegel (puke..) en van Agt (nepwielrennerT) een gewillig oor bij andere media -ik memoreer even de (onvolprezen..) G.B.J. Hitlerman (nee geen typefout..) en rubrieken als Brandpunt enzo... maarja dat hou je toch... Toch?

Cryptocheilus | 28-01-07 | 00:48

Nee, luister Eerdmans (rechts extremist in schaapskleren), Rostock zegt dat je iets. Zal ik je iets zeggen! Als de Repressie op dat extreem rechtse tuig niet zo aanwezig was, hadden we reeds een 4e Rijk gehad. Gek genoeg zou IK liever in een extreem linkse wereld leven dan een extreem rechtse. Is dat voor jou andersom? Kick je op joden en rassenhaat? Sorry maar extreem links is extreem omdat rechts bestaat. Rechts streeft naar een samenleving die geen oog heeft voor de zwakkere in de samenleving, links streeft naar een samenleving die juist oog heeft voor de zwakkere in de samenleving. Kijk wat het rechtse tuig de afgelopen jaren in de politiek gedaan heeft, met steun van (Onze extreem rechtse columnist Eerdmans), mensen die amper kunnen lopen goedkeuren voor de arbeidsmarkt of ze kans op werk hebben of niet, kinderen scheiden van hun ouders door ze het Nederlanderschap te ontzeggen. Allemaal rechts. Lul niet man! Als Nederland vol zou zitten met types zoals jij, pak ik ook de wapens, reken maar! gelukkig heb je geen betekenis meer in de politiek, maar goed ook!!!! Ga een echte baan zoeken i.p.v. onrust te stoken en xenofobie te kweken.

Boeddhi | 28-01-07 | 00:47

Damn.. Huldiale Columm!

Supreme Dutch | 28-01-07 | 00:46

Mijne heren, dames ook, wat is er mis met de constatering dat links niet kritisch is naar zichzelf.
Met links bedoel ik dan vooral alle media.
Ik kan me nog herinneren dat er een zekere Frits Bom was bijvoorbeeld.
Deze Frits was een actualiteiten-journalist bij Achter het Nieuws (aan), van de onvolprezen proletenzender VARA.
Eens, vlak voor een verkiezing, mocht hij ene Joop de Uijl interviewen.
Stuidender journalistiek had ik nog nooit eerder meegemaakt.
Letterlijk bleef hij met z'n microfoon een halve meter, half achter Den U. aanlopen; hem in zijn hol kruipend en naar de 'bek lullend' dat het een aard had.
Deze zelfde Joop banjerde als een ware volksmenner over een bos- en weidepad, als ware hij de werkelijke verlosser van ons dierber' vaderland, achterna gehegen door deze bruinwerkende Bom.
Welnu deze kritiekloze en journalistiek onwaardige Bom ging net zolang te water tot Den U. zijn over- en hoogmoedige hand overspeelde.
De laatste tijd (maaaaaanden) zie ik ditzelfde verschijnsel op diverse fronten weer ontstaan.
Ik mag hopen dat deze 'deja-vu' een zelfde verloop mag hebben als destijds.
Eerdmans heeft gelijk, gejat of niet gejat, het wordt tijd dat achtergronden van linkse politici en activistenstromen kritischer door de media tegen het icht kunnen en moeten worden gehouden.
Voor blind opportunisme is geen plaats meer in deze huidige snelle maatschappij.

stekelige | 28-01-07 | 00:37

@isniegoe 27-01-07 @ 19:26
"Omgekapte beaumen...."
Dat is nou een contaminatie, bomen worden of gekapt of omgezaagd.
Omkappen kan m.i. niet.
Voor ome Jeaust: Als je nou nog eens echt notie gaat nemen van datgene
wat Pim te zeggen had, dan kan je nog een heel eind komen in de peaulitiek.

nick.exe | 28-01-07 | 00:36

-weggejorist-

de grote boze wolf | 28-01-07 | 00:31

Nou veest weer een moeilijk bericht,
Bedoel je nu dat Eerdmans een grote lul is?
Zo`n een waar een olifant jaloers op wordt.

De Intrigant | 28-01-07 | 00:29

-weggejorist-

de grote boze wolf | 28-01-07 | 00:28

@Cryptocheilus 28-01-07 @ 00:26; Kijk, now you are talking

topcat | 28-01-07 | 00:28

WillemIII 28-01-07 @ 00:08

Bij sommige menschen neemt de angst de vorm aan van idealisme voor de foute zaak en een gevaarlijke variant ervan zijn de échte wegbereiderTs... dat zijn de domoren aan onze kant die denken dat de andere kant te paaien is... ik noem een anja meulenbelt, die deur haar obsessie veur de onafhankelijke vrouw nu propagandiste is veur de herinvoering van het aanrecht (lees islam)? Ik meen dat zo'n positionering duidt op een mentale afwijking... iets met BDSM of zeau... Laat dat gefrustreerde tyfuswijf en haar adepten deaudvallen en heel snel!

bottehond | 28-01-07 | 00:27

Wat een stilte ineens!

topcat | 28-01-07 | 00:26

@Cryptocheilus 28-01-07 @ 00:21; hoezo mag hij dat niet? Dat is nou juist de hele opzet van dit log. Het gaat nergens over!

topcat | 28-01-07 | 00:22

-weggejorist-

de grote boze wolf | 28-01-07 | 00:22

Eerdmans en Wilders zijn beroepspolitici met ambitie.
Wilders is een populist met een one-issue programma.
Eerdmans is een populist.
Weessie geeft ze een podium zoals Barnum & Baileys John Merrick een podium gaven. Met dat verschil dat Merrick zijn lot niet zelf gezocht heeft. Iemand die zich laat betrappen op standpunten als 'al wie mij geen podium geeft is een pseudo-intellectueel' zoekt zijn lot wél zelf.

veest van pim | 28-01-07 | 00:21

WillemIII :
Je bent een troll: Je reaguurt nergens inhoudelijk op wat er gezegd wordt,draagt geen argumenten aan en bent niet constuctief bezig.
Als je niks te melden hebt doe het dan niet hier!....

Cryptocheilus | 28-01-07 | 00:21

Ik, uit het kamp extreem midden, vind dat het tijd wordt om iemand
anders een podium te gunnen om de stille uurtjes van geenstijl te vullen.
Erg eentonig elke week weer die Eerdmans met zijn kant noch wal geblaat.
En zoals de eerste comment al aangaf: ga eens werk zoeken lutser.

De Intrigant | 28-01-07 | 00:17

-weggejorist-

de grote boze wolf | 28-01-07 | 00:16

Ik mis onze scherpe confrater Koerbagh!

stekelige | 28-01-07 | 00:16

WillemIII 28-01-07 @ 00:08

Yep, de vraag is alleen voor welke partij, deze bruinwerkers kiezen....

Gifkikker | 28-01-07 | 00:15

gut, het wordt hier steeds gezelliger geloof ik...

topcat | 28-01-07 | 00:13

saidfred 28-01-07 @ 00:08
Nee saidfred, dat is gewoon een feit, lieverd. Net als het feit dat aan het eind van de regenboog altijd een pot met goud klaarstaat voor de gelukkige vinder

WillemIII | 28-01-07 | 00:10

Oh God daar is Botte Hond weer met zijn moslim-obsessie. Het liefst stapt ie zo de teletijdmachine in naar 40-45, om te vechten tegen een vijand die er niet is

WillemIII | 28-01-07 | 00:08

WillemIII 28-01-07 @ 00:03
mij ook, maar vond het toch wel een beetje racistisch en vooringenomen om te stellen dat alle negers zwart zijn.

saidfred | 28-01-07 | 00:08

haha oei de NVU is ingelogged vanavond hoor. Alles wat door de lege hersenpan heenprikt is opeens een 'linkse hond' . De voedingsbodem voor de nieuwe AH ligt altijd klaar als ondergronds veenbrandje, zullen we maar zeggen

WillemIII | 28-01-07 | 00:06

Roku 27-01-07 @ 23:37

Dude... jouw seaurt mag blijven... alleen die pleuris islam, daar mot JIJ mee dealen... dat kunnen wij niet oplossen voor je... ik sta achter VrijdenkerTs van moslimzijde. Het zijn juist díe figuren waarvan 0031 ooit vond dat ze welkom waren toen men die verdragen sloot... Dus maak je not zo bang... menig moslim is zeer voldoende ingebrugerd en zal net als in 40- 45 naast de europeanen vechten... dus ik zou zeggen: join the club

bottehond | 28-01-07 | 00:04

Het zou me werkelijk jeuken saidfred

WillemIII | 28-01-07 | 00:03

-weggejorist-

de grote boze wolf | 28-01-07 | 00:03

WillemIII 27-01-07 @ 23:59
nope, weer verkeerd, wat is er trouwens gebeurd met de politiek correcte "regenboogpieten"

saidfred | 28-01-07 | 00:02

Interressant link en comments, overigens, botte. Ik beschouw mezelf als vrijdenker, maar weet tegenwoordig niet goed waar ik me in het politieke spectrum bevind.
.
Ik zou mezelf als 'liberal' beschouwen, ware het niet dat ik de laatste paar jaren een flinke slag richitng rechts heb gemaakt. Als voorbeeld ben ik tegenwoordig bijvoorbeeld niet meer van mening dat abortus de keus van de vrouw is. Tegenwoordig zou ik liever zien dat abortus gepleegd zou mogen worden, maar niet als alternatief voor vergeten van voorbehoedsmiddelen gebruikt zou mogen worden. Als je sex hebt, weet je dat je zwanger kan worden. Om je er dan, door middel van een abortus, met een jantje van leiden af te maken is in mijn ogen wel heel goedkoop. Ook abortus wegens een hazelip ofzo is te gek voor worden. Gattaca, iemand?
.
Ik ben ook nog steeds van mening dat sterke schouders zwaardere lasten moeten dragen, maar hier in 0031 zijn we weer doorgeslagen. Er moet paal en perk worden gesteld aan de types die domweg te lui zijn om te werken, en maar misbruik maken van het sociale stelsel. Indien zulk soort dingen worden getolereerd, kom je als land in een downward spiral terecht, en uiteindelijk kost je dat de kop.
.
Als laatste voorbeeld blijf ik voor een vrijheid van godsdienst, echter strikt gescheiden van de politiek. En extremisme van welke origine dan ook dient gewoon keihard te worden uitgeroeid. En dat lukt jammer genoeg nou eenmaal niet met theedrinken.

ViagraFalls | 28-01-07 | 00:02

@ de grote boze wolf 27-01-07 @ 23:57
Ik geloof zieke, zure, one issue geesten graag als ze dreigen met geweld. Het is alleen zo jammer dat dat soort mensen niet wat sneller deaud gaan.

WillemIII | 28-01-07 | 00:01

@ saidfred 27-01-07 @ 23:56
Mag ik gokken? Je woont ergens in de provincie, hebt behalve zwarte piet nog nooit een neger in het echt gezien en denkt dat Belgie op de grens van Nederland en Spanje ligt. Veilig achter je bord pap zeg je ipv tegen 'moeders' nu zelfs (hoera, wat een lef) tegen geenstijl hoeveel er wel niet mis is. Geschatte leeftijd: 57.

Bulls eye he, lieverd?

WillemIII | 27-01-07 | 23:59

-weggejorist-

de grote boze wolf | 27-01-07 | 23:57

in de eerste plaats om dit soort taalgebruik, ooit opgevallen dat belgen beter zijn in taal etc. ? op hun scholen wordt nog structuur geboden waarbinnen je beter kunt leren. kortom alle dingen die men sinds de mammoet de deur heeft uitgedaan, zijnde ouderwets, autorititair etc. wake up and smell the coffee.

saidfred | 27-01-07 | 23:56

oh en ja hoor daar begint wee riemand te zeiken. NL / 0031 / Holland is zo'n vreemd landje aan het worden qua niveauloze bevolking

WillemIII | 27-01-07 | 23:56

Yes, leve het linkse extremisme!
En verder, ga eens ff lekker snel dead Eerdmans.

Rechtse_Rukker | 27-01-07 | 23:56

@saidfred - Heeft vast iets te maken met de kosten van het onderwijs hier... Ik ben zelf uit die regio afkomstig en heb ook cursussen in 0032 gevolgd omdat ze hier in 0031 te duur waren.

ViagraFalls | 27-01-07 | 23:54

nee saidfred, waarom wel dan, zure pisvlek?

WillemIII | 27-01-07 | 23:51

@ Roku 27-01-07 @ 23:37
ik weet het, de "weg met ons kerk" vind het "not done" om je eigen geschiedenis te kennen, maar de "geschiedenis canon" komt er al aan, jammer dan. enig idee waarom in de grensstreek met belgie 80 % van de leerlingen uit nederland komen ? niet om het fantastische onderwijs in nederland.

saidfred | 27-01-07 | 23:49

Ach grote boze wolf, kop op. We hebben Volkert van der G toch nog. Die begrijpt ook best veel van filosofie hoor

WillemIII | 27-01-07 | 23:47

-weggejorist-

de grote boze wolf | 27-01-07 | 23:46

Roku 27-01-07 @ 23:37
Over open deuren gesproken. Dat kun jij natuurlijk veel beter poldermujahedinnetje van me.

Jeremia | 27-01-07 | 23:44

"Het zijn de Arafatsjaaltjes, hanenkammen en piercings die ik rel zie trappen op het journaal, niet die zielige kale koppen."

De media is niet zo pro-links als ze die linkse rellen laten zien.

theedrinker | 27-01-07 | 23:44

bottehond 27-01-07 @ 23:34:
Wat ik ook al in mijn vorige post duidelijk wilde maken is dat het geduld van de SP al in de jaren 80 op was. Dat ze toen al de ogen niet sloten in tegenstelling tot de appeasers..... dezelfde lui die nog steeds dezelfde truckjes uithalen om de mensen (allochtoon of autochtoon) zand in de ogen te strooien.

Cryptocheilus | 27-01-07 | 23:43

Wishbone 27-01-07 @ 23:30
prachtige stukjes, thanks. and indeed, don't get me started !

saidfred | 27-01-07 | 23:40

Hey Jeaust, kan het extremer? Maar verder is de kern weer juist, jeaust! Dat linkse gelul van die kogelschieters en taartengooiers hoort net zo min in ons geliefde maatschappijtje thuis als de denkwijzen van die levende biljartballen! Ik vind zelfs dat het recht op demonstreren afgeschaft moet worden. Ten eerste zijn het alleen die linkse figuren die de straat op gaan, tijd zat. Ten tweede is demonstreren onrechtvaardig, omdat daarmee één specifieke groep meer gehoord wordt dan de andere, die niet de straat op gaan om onrust te stoken. Dit is tegen het gelijksideaal.

Gigantic Titanic | 27-01-07 | 23:37

@Bottehond

Als je hollandse geschiedenis en cultuur zo belangrijk vind waarom stemt u dan geen NVU? Zij willen ook nationaal-socialisme in het scholen vakken pakket, en je weet, daaronder behoort de nederlandse cultuur en historie o.a.

NVU een partij die helemaal bij Bottehond past ;).

Roku | 27-01-07 | 23:37

Moet je de jammerklachten van de linkse rakkers inclusief de extremen horen als over 20 jaar het NL-integratieproces compleet is mislukt en extreem-theocraten de maatschappij overnemen.

Polbey | 27-01-07 | 23:37

Hannalore 27-01-07 @ 23:33

Ik maak geen geintje, Ma 'am.... En ik weet best dat ik heel wat vraag. Het staat U Vrij te weigeren, natuurlijk.

bottehond | 27-01-07 | 23:35

bakoenin 27-01-07 @ 23:26
daarom zei ik het ook :)

saidfred | 27-01-07 | 23:34

Cryptocheilus 27-01-07 @ 23:27

Ik vededig Jan Tomaat hier te Vuur ende te SwaerT.... Liever Jan Tomaat en zijn bende naast me als het op Vrijheid en "Holland" aankomt dan op walter en zijn verraderlijk brigade en JPB de oerzeeuw en andré en roGIER. Ik zeg: Jan Tomaat is mijn mattie in het behoud van 0031 zoals wij het willen: een al dan niet Oranje Vrijstaat, of niet? Het probleem is dat de SP nog wat meer geduld heeft om de islamisering te stoppen .... en Geert niet....

www.sp.nl/opinies/Historisch_besef_ver...

bottehond | 27-01-07 | 23:34

@bottehond 23:29

Ehm, pfoe, toch maar goed dat je geintje maakt, ik brand namelijk nog steeds van woede, gek wordt ik ervan. Mannenbroeders, HAH.!

Hannalore | 27-01-07 | 23:33

Haaa ha ha ha, geweldig! Weer een uitgesproken voorbeeld van tunnelvisie, projectie en slecht geïnformeerd zijn. Ga zo door Joost, Ha Ha, maak jezelf onsterfelijk belachelijk.........!!!!

Wat issss dat hier | 27-01-07 | 23:32

AppletjeQut 27-01-07 @ 23:18
de waarheid doet zeer, ik weet het :)

saidfred | 27-01-07 | 23:32

bottehond 27-01-07 @ 23:18
Ik ga nog wat gregorius prentjes bekijken, en daarna filmpje.
Het was weer een eer vanavond
Een fijne avond verder.

bakoenin | 27-01-07 | 23:31

bottehond 27-01-07 @ 23:18

Ken je deze al ? Gaat over waarom links alsmaar excuses blijft zoeken en vinden............

www.youtube.com/watch?v=tbznv15JQ5M

Wishbone | 27-01-07 | 23:30

Hannalore 27-01-07 @ 23:12

Je hoeft niet te zeggen dat zo'n situatie ons eerder kwetsbaar maakt dan sterk, die rehabilitatie van de saaie mannenbroeders... Anderzijdsch kende GBr haar échte bloei tgv juist die vermaledijde mannenbroederTs... geintje...

* Mag ik U verzoeken tot Muze-schap van de links/rechts Vrijdenkende meute? *

bottehond | 27-01-07 | 23:29

Hannalore 27-01-07 @ 23:12
elsbeth etty interview in de nrc, van broer en zus etty ?
en dan zijn er ook nog lui die beweren dat een nrc niet gekleurd is.

saidfred | 27-01-07 | 23:29

bottehond 27-01-07 @ 23:18:
kom er eensch in, SP, klup van MAO (organisatie), oprotpremie (gesundenes Volksempfinden) en uitkeringssosjalisme (stemmentrekkerT van jewelschte):
Google eensch op 'gastarbeid en kapitaal'. De SP werd in die tijd '83 ? verguisd n.a.v. deze (vooruitstrevende...) nota.

Cryptocheilus | 27-01-07 | 23:27

bottehond 27-01-07 @ 23:18

Bedoel je Brussel als symbool voor het monstre sacré dat EU heet of iets anders?

v Maerlant | 27-01-07 | 23:27

Wow - ik benoem je hierbij tot reserve-Geert. Mooie column!!!

superlutser | 27-01-07 | 23:26

saidfred 27-01-07 @ 23:21
niet echt van orgineel om steeds hetzelfde stukje te copy pasten.

bakoenin | 27-01-07 | 23:26

@ bakoenin
geen dank en evenzeer geen zorgen, there is a lot more where this came from !! :)

saidfred | 27-01-07 | 23:21

Wishbone 27-01-07 @ 22:29

Tx, dude... belangrijke link..... als ze ons nog 5 jaar gunnen voor ze ons een gristelijke fatwa op de jas spelden blijkt daaruit dat "we" (scusi redactie... wil geen VrijdenkerTsjihad ontketenen, heur) SStaatSSgevaarlijk zijn verklaard... als we die tijd hebben kan het nog wat worden met Nederland als de Vrijplaats voor de Vrije geesten van de wereld....
Dat wilden we zijn en we kregen in onze goedbedoelde argeloosheid hordes trojaansche ponies in onze aarsch gedouwd... die heaumeaus haten en vrouwen knechten en ons varkens en onze teven hoeren noemen... ons bestelen omdat we kufar zijn en dat niet erg is (v Maerlant kom er eens in met die link naar Brussel?)... Het wordt tog goffedomme eensch tijd dat alle weldenkenden zeggen: enough is enough! Of je nou links, rechts of troelala bent... Het is tijd dat we er iets aan gaan doen. En de verdeeldheid tussen "links en rechts" lijkt doelbewust aangewakkerd te worden om te voorkomen dat we ons op onze wezenlijke wenschen voor 0031 te richten. Dan zou links en rechts het wel eensch heel erg eensch kunnen blijken te zijn (kom er eensch in, SP, klup van MAO (organisatie), oprotpremie (gesundenes Volksempfinden) en uitkeringssosjalisme (stemmentrekkerT van jewelschte)...... Met die SOP zit het goed als het er op aan komt, dat weet ik heel zeker. Jan buigt nooit en zeker niet voor een nietbestaand wezen .... Ik ben er van overtuigd dat als de Zwijgende Linkse Willems de failliete boedel van walter boslim en klaas de vries overnemen het nog goed zou kunnen komen met 0031, vanuit de huidige starre impasse..... Jos de Beus en Paul SchefferT... tyf die walter een sop de keien! Imho, uiteraard.

bottehond | 27-01-07 | 23:18

Wat is die Eerdmans toch een ongelooflijke simpele demagoog om Groen Links en de SP op één lijn te stellen met extreem rechts. En dan dat suggestieve gelul over kogels die van links kwamen. Driewerf zum Kotzen, deze mislukte, quasi salonfähige neo fascistische eikel!

AppletjeQut | 27-01-07 | 23:18

Goed stuk.het is ook natuurlijk zo.Bijzonder dat alle kranten meedoen aan het demoniseren van rechtse politici.

kruisridder | 27-01-07 | 23:17

saidfred 27-01-07 @ 23:11 Hehe eindelijk eens iemand die voor zichzelf kan denken!

vrijheid-van-spreken | 27-01-07 | 23:14

saidfred 27-01-07 @ 23:11
Hoe vaak blijf je deze nog posten ?

bakoenin | 27-01-07 | 23:13

bottehond 27-01-07 @ 22:58

Hij beschrijft ergens hoe z'n blogje langzaam uit de startblokken geschoten (nou ja... ) is: hilarisch! (Blogger naast hem: 'Hi! What language are you writing in'?)

v Maerlant | 27-01-07 | 23:13

Ach mijn waarde reaguurders en vrijdenkers, uw comments zijn werkelijk verrukkelijk. Welk een schril contrast met het interview waarin een zekere Wim van Krimpen werd ondervraagd door Elsbeth Etty, zoals ik dat deze middag met walging las in het N.R.C.
Volgens Wim van Krimpen, domineezoon en liefhebber van Balkenende, moet de knoet erover, het tijdperk van de jaren zestig zullen volgens hem worden afgesloten door de 'mannenbroeders', en nee, ik verzin dit niet zelf. Als museumdirecteur stelt hij dat de mensen behoefte hebben aan aanwijzingen, welke natuurlijk door de 'mannebroeders' gegeven moeten worden. Een citaatje uit het interview: 'Ik denk dat we behoefte hebben aan rust aan het front en dat de mensen daarnaar verlangen. De mannenbroeders, tot wie ik Wouter Bos ook reken, streven daarnaar. Het socialisme en het gereformeerdendom liggen dicht bij elkaar, die mensen begrijpen elkaar precies en willen hetzelfde.'

Goed, ten eerste vraag ik mij af of de jaren zestig wel de vrijheid gebracht heeft die wij wensen, of het politiek-correcte links is of niet, maar dat is niet zo belangrijk. We kunnen natuurlijk wel blijven soebatten met Eerdmans alsof het nog steeds 2002 is, maar wat ik duidelijk zie is dat we straks Romeinen 13 door de strot geduwd krijgen: 'De overheid is door God ingesteld en moet geëerbiedigd worden, ook wanneer deze niet christelijk is.'

Kortom, blijven we eeuwig zeiken over de tegenstellingen tussen links en rechts, wat uiteraad gepaard zal gaan met het gebruikelijke zelfbeklag van nieuw-rechts, of gaan we over onze vrijheid praten.? Doen wij dat niet dan doen de gereformeerde 'mannenbroeders' dat wel voor ons, met een socialistisch bijsmaakje van Wouter Bos natuurlijk. Wat mij betreft geen rust aan het front.!

Hannalore | 27-01-07 | 23:12

@bakoenin 27-01-07 @ 23:07
o.a. omdat ze het niet eens waren met de lijn Dijkstal, maar dat wil niet zeggen dat daarmee jou oordeel: "Het is het gezamelijk beleid geweest, wat tot 2001 kamerbreed is gedragen" ineens waar geworden is.
De VVD heeft zeer zeker een ander beleid willen voeren, maar ja.... die verdomde democratie he.....

Herman Flipsen | 27-01-07 | 23:12

-weggejorist-

saidfred | 27-01-07 | 23:11

Even terug naar af - en los van de prammende discussie. In het bericht staat:
"kranten zoals het NRC."
Kappen nou! NRC Handelsblad (zonder mnl. lidwoord) noem je behalve DE kwaliteitskutkrant ook kortweg DE NRC. Niet meer HET doen.

Wim Aardewerk | 27-01-07 | 23:08

Al in veelvoud vermeld en inderdaad, een uitermate zwakzinnig 'opstel' van deze jongeman. Maar waarschijnlijk schrijft hij dit ook met inachtneming van de gemiddelde reaguurder alhier en heeft hij zichzelf weer eens verleid tot simplistisch populisme, wat ook al zo kenmerkend is voor zijn hele politieke "loopbaan". En nu optieffen met deze kwal, het gehalte column is wederom lager dan het laagst gemeten NAP.

de Botte Bijl | 27-01-07 | 23:07

Herman Flipsen 27-01-07 @ 22:55
En Waarom denk jij dat Bolkestein naar Europa ging, en ook bovengenoemde Kinneging uit den Partij stapte ?

bakoenin | 27-01-07 | 23:07

Hee Joost, klaploper! Profiteur, met je riante wachtgeldregeling!
Ga eens werken voor je geld!

Alex J | 27-01-07 | 23:06

@Weest gegroet 27-01-07 @ 22:32
ik was blij verrast vandaag. normaal lees ik nooit de azijnbode. vandaag interview bert bakker over het vuil en vunzige d66 en weesie over geenstijl. dubbelpret!

daskapitalist | 27-01-07 | 23:05

Hannalore 27-01-07 @ 21:46
Mooie analyse. Wat mij betreft de post van deze draad.

Jeremia | 27-01-07 | 23:05

Hij blijft maar mokken en jammeren; wat een sneue loser is het toch. Ga dan zelf iets doen, man. Luie hond!

Paulusdebosbouter | 27-01-07 | 23:05

Joost je moet jezelf na laten kijken! Extreemrechts bestaat helemaal niet ! Groet van Paul Kersey

vrijheid-van-spreken | 27-01-07 | 23:04

Arme Joost. Zoveel domheid en frustatie in een net pak.

ChopKid | 27-01-07 | 23:00

Bravo Joost, je slaat de spijker weer eens op de kop. Jammer dat je niet meer in de kamer zit.

Ouwerejongere | 27-01-07 | 22:59

v Maerlant 27-01-07 @ 22:21

Wat doe jij nou? willem de linkse zwijgert is één van de best bewaarde geheimen van bloggend 0031! En nou ontploft zijn plokje.... bedankt, hee.... vMaerlant... enne... Viva la Revolucion, companero.... hehehehehhe

bottehond | 27-01-07 | 22:58

bakoenin 27-01-07 @ 22:28

Ik ben enorm ingenomen met je post. Een klassiekertje imho. Ik zei het tog, over dat natuurlijk bondgenootschap?... hehehehehe... btw heeft ene mainmo vandaag geprocalmeerd de islamisten overheaup te gaan schieten als ze onze Vrijheden gaan aantasten... LOL...

bottehond | 27-01-07 | 22:56

@bakoenin
De VVD heeft die houding zeer zeker nit gedragen tot aan 2001
Mag ik je wijzen op Bolkenstein (1990-1997) en -in mindere mate- Kamp (1998-2002), die toch zeer scherpe debatten over de thema's Islam en integratie hebben gevoerd.
Alleen, werd er niet geluisterd in die periode, dat kwam pas met Fortuyn.
Het -elitaire- VVD imago heeft het debat altijd in de weg gestaan. "Het volk" durfde zich niet te scharen achter de elitaire partij(VVD) en het andere alternatief (CD van Janmaat) was volstrekt uit den boze (terecht in mijn ogen, daar die partij rechts-extremistische trekken had)
Dat Dijkstal er -al theedrinkend- anders over dacht, wil niet zeggen dat de gehele partij er zo over dacht.... het tegendeel is eerder waar, ook gezien de keus van de VVD voor Henk Kamp als woordvoerder Integratie en immigratie.
Over de standpunten van Bolkenstein hoef ik mij niet verder uit te laten, neem ik aan?

Herman Flipsen | 27-01-07 | 22:55


Is er ook al extreem recht door zee?

Ik hou wel van wat water...

JoehneR | 27-01-07 | 22:53

Mister 10 27-01-07 @ 22:37
Om het met Eerdmans zijn stukjes oneens te zijn, das pas een kunst.

Boze Buur | 27-01-07 | 22:52

@ ----TWISTED---- 27-01-07 @ 20:03 : Erg hè, als de waarheid over moslims boven tafel komt.

Mazzeltov | 27-01-07 | 22:52

bottehond 27-01-07 @ 22:16
Ik heb trouwens een heel sterk wantrouwen tegen iedere vorm van religie, helemaal als die me opgedrongen word.

bakoenin | 27-01-07 | 22:47

of zit je nog steeds van mijn belastingcenten aan je zak te krabben? UITVRETER!

BjdeB | 27-01-07 | 22:46

heb je al een baan lasbril?

BjdeB | 27-01-07 | 22:45

2.3 27-01-07 @ 22:34
U heeft gelijk mijn waarde , foutje mijnerzijds

bakoenin | 27-01-07 | 22:40

v Maerlant 27-01-07 @ 22:35

Ja ken ik. Vond het alleen de moeite wel om het te laten lezen..........

Wishbone | 27-01-07 | 22:38

En wederom heeft de heer Eerdmans helemaal gelijk. In alles ben ik het met hem eens.

Een tijdje terug, tijdens een uitzending van Rondom 10 over extreem rechts mochten extreem linksen een uur lang de uitzending verstoren middels een zogenaamde geluidsdemonstratie. Zou het precies andersom gebeuren, dan zou de wereld te klein zijn.

Mister 10 | 27-01-07 | 22:37

Wishbone 27-01-07 @ 22:29

Goed artikel, spijts het gebrek aan balans tussen (nochtans niet retorisch bedoelde) vragen en antwoorden. 'Shariade': droevig mooi gevonden. Meer antwoorden op sommige van de opgeworpen vragen vind je o.a. op Gates of Vienna - maar die blog ken jij al, dacht ik.

v Maerlant | 27-01-07 | 22:35

FGeez 27-01-07 @ 22:21
Wel een beetje met je eens, de grenzen vervagen inderdaad, en de zuilen zijn niet meer zo sterk vertegenwoordigd.
Maar de pers heeft maar 1 belang, een produkt verkopen wat nieuws is en richt zich op dat deel van de markt waar ze denkt het grootste aandeel te kunnen halen.
Ik denk dat je de pers zeker niet links kunt noemen, maar wel partijdig.

bakoenin | 27-01-07 | 22:34

@ bakoenin 27-01-07 @ 22:05

ehhm.. NRC VVD, nou nee. Anders valt de VVD tegenwoordig als vrij links te beschouwen..

2.3 | 27-01-07 | 22:34

Die opmerking van @daskapitalist@22:21 over bert Bakker is zo gek nog niet . Zorgt misschien voor wat meer vuurwerk en inzichten. Ik heb onderstussen cognitieve dissonantie over mijn stem in november op Joost. Voor iemand als J.E. die als scherp en goed geinformeerd te boek staat zie ik bitter weinig nieuwe en verhelderende gedachtes in de column. Joost:ik verwacht de volgende keer minstens een uitgebreide driegangen maaltijd van je en niet nog een keer opgewarmde kliekjes.

Weest gegroet | 27-01-07 | 22:32

bottehond 27-01-07 @ 22:16
En daar zit hem de kneep, het is niet links of rechts geweest wat de multiculti uit de hand heeft laten lopen, maar de groep politiek correcten waarvan zowel de VVD en PvdA en Groen Links en CDA deel van hebben uitgemaakt.
Het is het gezamelijk beleid geweest, wat tot 2001 kamerbreed is gedragen.
(Dijkstal en weemakende anderen)
Het is ook gesteund geweest door de politiek correcte pers, die ook niet links of rechts te noemen was, het was de denktrant in die tijd.
En wat Joost aangaat, ook de SP word keihard gebashed door Volkskrant en Telegraaf.
Het is geen linkse pers, het is een politiek correcte pers.de pers van het verleden, die keihard probeert dat verleden te herstellen.
Zelfs al moeten ze er halfzachten zoals Kok weer voor van stal halen.

bakoenin | 27-01-07 | 22:28

Beste Joost,
Als ik het goed begrepen heb, heb je op het moment even niets te doen.
Wat weerhoudt je ervan zelf onderzoek te doen naar de lijsten van GL en de SP en hier en plein public eens flink aan naming and shaming te doen?
Als het werkelijk zo'n belangrijk punt is kun je het zelf onderzoeken.
Koud kunstje: Even de naampjes Googlen en je krijgt al snel een aardige indruk van het kaliber mensen dat getekend heeft.
Ga niet zitten wachten tot het journaille het doet, burgerjournalistiek wordt het helemaal in 2007!

Patrick Bateman | 27-01-07 | 22:27

Goed zo Joost. Gewoon maar weer opnieuw beginnen want het is nou eenmaal waar wat je daar hebt gezegd. (en Femke, Jan, Paul, etc. weten dat heel goed)

gigi gorgonzola | 27-01-07 | 22:26

Ik word stil aan een liefhebber van Sjoerd Zwoerd`s stukjes.

Boze Buur | 27-01-07 | 22:25

Doe wel aan de lijn, maar toch is bij mij elke dag een SAS dag. *Gaat nu het artikel lezen.*

Jeremia | 27-01-07 | 22:25

@bakoenin

Ik vind dat je nogal stigmatiseert. Het is eigenlijk nergenst op gebaseerd. Welk nuance verschil komt naar voren in uitzendingen van de VPRO dat het een Groenlinksomroep maakt in plaats van een SPomroep?. De VPRO is inderdaad ontstaan vanuit de protestanse zuil, zoals de Volkskrant oorspronkelijk haar wortels heeft liggen in de katholieke zuil.

FGeez | 27-01-07 | 22:21

bottehond 27-01-07 @ 22:16

In dat geval: een bot uit je betere collectie voor Sjoerd Zwoerd 21:59 aub.

Hier het mijne Sjoerd:

dezwijger.blogspot.com/

v Maerlant | 27-01-07 | 22:21

bert bakker is tegenwoordig ook werkloos. geef hem eens een column. kan hij zijn sadomasochisme bediscussiëren.

daskapitalist | 27-01-07 | 22:21

topcat 27-01-07 @ 22:16
Zodra Joost een deur op een kier ziet staan, heeft ie zich al je driezits-bank eigen gemaakt en zit met een zak chips lekker onderuit gezakt.
Maar dan kan ie alsnog naar buiten hoor, samen met het grof vuil.

Boze Buur | 27-01-07 | 22:21

sjoerd zwoerd 27-01-07 @ 21:59

Heb jij al kennis gemaakt met bakoenin? De linkse beweging is naarstig op zoek naar VrijdenkerTs met een gezonde achterdocht versus de islamisten en slippendragerTs (aka polikor). Ik zei al eerder dat wie in dat gat springt (links én islam- watchers) een buitengemeen goeie kans heeft om iets te gaan uitrichten in de 0031 polletiek.

bottehond | 27-01-07 | 22:19

tegengas 27-01-07 @ 22:16

Gek he dat hoor je nou altijd als ze iets voor hun voeten krijgen dan is het altijd propaganda. Makkelijk he......

Wishbone | 27-01-07 | 22:18

bakoenin 27-01-07 @ 22:05

Ogenschijnlijk een redelijke opsomming, hoewel... hoe lang is het geleden dat jij het ad las? linksliberalen = rechtervleugel van de pvda. Anyway... waar het op neerkomt: het overgrote deel van de door jou genoemde media is polikor én/of links.... de verwarring daarover is groot... in de debatten refereert menigeen naar links en polikor als één begrip, "links".... Dat is verwarrend maar met enige intelligentie wel te ontwarren.... jij was toch VrijdenkerT? Met een hekel aan generaliserende calvinisten zonder god (polikor)... hoe zou jij als hardcore "linkserT"(geintje) die islamlikkende kliek noemen? Dat is jullie linkserts main problem... jullie hebben geen sterke anti- islamisering cq VrijdenkerTsgroep van enige betekenis.... Maar goed... denk ook hier eens over na en heb jij enige voeling voor hoe ver die polikor in de samenleving geinfiltreerd is? Als je met mijn ogen kon kijken pijpte je een ander lied, dude.

bottehond | 27-01-07 | 22:16

@Boze Buur 27-01-07 @ 22:14; motten we joost binnen of buiten laten staan????

topcat | 27-01-07 | 22:16

@Wishbone 27-01-07 @ 22:04
Met dat verhaal van Peta heb je wel gelijk. ook mijn club niet.
Dat verhaal in Elsevier over de zeespiegelstijging is ronduit schandalig en verdient rectificatie.
Dat filmpje op YouTube is wel erg doorzichtige propaganda opgezet door rechtse lobbyisten van milieuvervuilende industrieën. Je laat je wel heel makkelijk beïnvloeden vriend.
We dwalen af. Ik wens je een goede avond.

tegengas | 27-01-07 | 22:16

Godverkut, het is koud hier.
Kan iemand die open deur effe dichtgooien?

Boze Buur | 27-01-07 | 22:14

Bravo, Joost.
Je kunt je zelfs afvragen of dat zogenaamde extreem rechts wel aan dezelfde kant van het politieke spectrum thuishoort als liberalisme en conservatisme.
Politieke ideeen indelen in "links en rechts" creeert niet zelden verwarring. Bovendien werd (Fortuyn) en wordt (Wilders) deze indeling gebruikt om mensen verdacht te maken door ze extreem rechts te noemen.

Beter zou het zijn om politieke ideeen in te delen naar de mate van dwang die mensen willen uitoefenen op hun medemensen om hun idealen te verwezelijken. In dat geval komt het liberalisme (nauwelijks enige dwang) aan de ene kant van het spectrum te staan, vervolgens resp., conservatisme, socialisme en vervolgens links, rechts en religieus fascisme aan de andere zijde. We weten dan allemaal waar we aan toe zijn.

Svoboda! | 27-01-07 | 22:12

min6 27-01-07 @ 22:08
Ik heb het niet over de individuele leden, (maar inderdaad zijn ze vrijzinnig protestants)

bakoenin | 27-01-07 | 22:10

@bakoenin 27-01-07 @ 22:05:
Balkende is lid van de VPRO Gids. Feit.

min6 | 27-01-07 | 22:08

Inderdaad, Sjoerd Zwoerd 27-01-07 @ 21.59 (of ik had: 'hierboven' kunnen schrijven)

Hyppo Kriet | 27-01-07 | 22:07

King of controversy 27-01-07 @ 22:02 Zal het feit dat het merendeel van de 0031 bevolking links is niet te maken hebben met de linkse media, het linkse onderwijs en de algemene linksigheid van de politiek?

Conan | 27-01-07 | 22:07

Dat hoofd van Groenteman, daar is geen Sonja Bakker aan te pas gekomen hoor. Ze heeft haar maag laten verkleinen.

min6 | 27-01-07 | 22:06

Korte classificatie over richting pers, en media.
Telegraaf = VVD
NRC = VVD , soms PvdA
Trouw, = CDA en PvdA
Azijnbode = PvdA
AD = pure middenkrant, neigt naar VVD
Ik zal er wel een vergeten zijn, maar echt links is dit toch niet.
Behalve voor Kinneging .

Televisie
Tros = VVD
Avro = VVD
Ncrv = CU en CDA
EO = CU en SGP
Vara = Pvda
NOS= als omroepstichting gebouwd op de zuilen, en pro PvdA CDA, (en koningshuis minnend)
KRO = CDA
VPRO = PvdA Groen Links.

De commercielen, bijna allen Hedonistisch, en A politiek, op RTL4 na die neigt naar het CDA.

Dus of iemand hier moet de PvdA en het CDA links vinden, maar anders valt het wel mee met de linkse pers.

bakoenin | 27-01-07 | 22:05

sjoerd zwoerd 27-01-07 @ 21:59
U bent een ware humanist. Hulde.

winshots | 27-01-07 | 22:04

tegengas 27-01-07 @ 21:56

Het heeft niet zoveel met politiek te maken maar ik zet toch even een paar links neer. Kijk naar de goede bedoelingen van links............
Dierenactivisten :
petakillsanimals.com/index.cfm
Hoe bedoel je goed voor dieren..........
Millieuactivisten :
www.elsevier.nl/nieuws/wetenschap/arti...
Hoe bedoel je overdrijven.........
Armoede in de derde wereld activisten :
www.youtube.com/watch?v=wth_p4p0rfY&am...
Hoe bedoel je armoede veroorzaken........
(Is een trailer van een docu di eerdaags uitkomt)

Wishbone | 27-01-07 | 22:04

King of controversy 27-01-07 @ 21:56 Ah er is een begin: "ook aan wensdenken",; we zijn het er dus over eens dat kenmerk van links gelegen is in het wensdenken.
Verder is vrije markt behoorlijk algemeen een stimulans voor vrede en welvaart gebleken dus in hoeverre hier sprake is van wensdenken is minstgenomen discutabel.

Conan | 27-01-07 | 22:03

@ collegehengst84 21:55
Kun je niet lezen ofzo? De heer Eerdmans stelt toch zeer duidelijk dat er geen rechtse zenders zijn, die alleen maar links bashen. Ik neem aan dat de heer Eerdmans van het bestaan van RTL enzo op de hoogte is, dus kennelijk zijn die rechtse zenders niet rechts genoeg.
Persoonlijk vind ik het wel meevallen, en is de Nederlandse pers aardig verdeeld over de politieke vlakken. Links is daarbij net in de meerderheid, net als de bevolking van Nederland. Oftewel, de media is zeer democratisch ingericht. Wat de heer Eerdmans doet is roepen dat de kamer 1 groot links bolwerk is, kijk maar naar de SP en GL.

King of controversy | 27-01-07 | 22:02

Zo. Tijd voor een lesje. Speciaal voor dom-links. Daar gaat ie: "Als ieder ander weldenkend mens verwerp ik het rechts-extremistische gedachtengoed." Inderdaad! Geen mens zit te wachten op ovens en Zyklon-B.
Tijd voor een verfrissende nuancering. Ik ben links. Ik ben menslievend. Ik wil niets anders dan sociaal zwakkeren beschermen. Ik ben een kenner en liefhebber van socialistische literatuur. Maar... ik wil ook dat criminaliteit keihard wordt aangepakt. Ik wil ook de binnensluipende tirannie van moslimellende een halt toeroepen. Ja, ik zit niet te wachten op deze mongeaulen. Want ik wil in vrede mijn medemens helpen en beschermen. Ik wil niet lachend onderuitgeschopt worden door een horde mafketels die alle wijsheid uit 1 kudtboekje halen.
Het links-rechts-model is helemaal niet meer van deze tijd. "Elk weldenkend mens wil paal en perk stellen aan de terreur van deze sociale tumor die van binnenuit een demografische atoombom wil laten ontploffen." Ja, vrienden socialisten: ik ben1 van jullie, maar dan met brains en een stuk progressiever! Staan jullie al op de barrikaden met jullie knuistjes omhoog om de politieke verzuiling omver te schoppen? Durf te denken, zal ik maar zeggen.

sjoerd zwoerd | 27-01-07 | 21:59

@Wishbone 27-01-07 @ 21:44
Voor geen enkele politieke pressiegroep heb ik sympathie, of je ze nu links of rechts noemt. Die lui van het Dierenbevrijdingsfront zijn voor mij terroristen, al mag ik dat van de rechter niet zeggen. Krakers zijn voor mij gewoon inbrekers.
Het gaat mij om het populisme van Eerdmans: hij gooit alles van de laatste 25 jaar zonder enige samenhang op een hoop en doet net of dat de dagelijkse problemen van 2007 zijn.

tegengas | 27-01-07 | 21:56

@ Conan 21:52
En wens denken is iets wat rechts vreemd is? Ken je de wens: laat de economie aan het bedrijfsleven over, dat komt het vanzelf met alles en iedereen goed, en breekt de wereldvrede uit. Raad eens vanuit welke politieke vleugel deze wens komt.
Dus jammer joh, ook rechts lijdt aan wensdenken. Maar probeer het vooral nog een keer. ;)

King of controversy | 27-01-07 | 21:56

@Rabarberke 27-01-07 @ 21:21
Dat sprookje gaat niet op voor landen waar extreem links in de regering zit. In het Cuba van Castro zijn (volgens een ruwe schatting) zes keer zoveel politieke tegenstanders vermoord als in het Chili van het zogenaamde monster Pinochet.
Helaas is Nederland nooit bezet voor de Sovjet-Unie, daarom zijn we hier wat kortzichtig.

Zware Guy | 27-01-07 | 21:55

Prima stuk Joost, had overigens ook niet anders verwacht

Enzo Voorts | 27-01-07 | 21:55

@King of controversy een rechtse zender bestaat nog niet? Wat dacht je van RTL 4, 5, SBS6. Oei oei wat is onze pers toch links: Telegraaf, Elsevier, HP De Tijd zijn communisten, allemaal. NRC, dio met dit nieuwtje kwam "links" noemen is totale onzin. Niet zo zeuren dat ze gewoon hun werk als journalist deden, maar ga zelf liever de SP doorlichten. Wie weet wat er uit komt

collegehengst84 | 27-01-07 | 21:55

bakoenin 27-01-07 @ 21:48

Tsja... het is een angstaanjagende gedachte, maar anarchisten als jij en Vrijheidsfetisjisten als botte zijn in zekere zin wel het resultaat van het afschaffen van god. Dat impliceert niet dat we (zoals 0031 nu doet) maar angstig moeten gaan streven naar de rehabilitatie van god. Ten eerste luistert hij niet en ten tweede maak je daarmee ruim baan voor een theocratie. Ondenkbaar? Tsjek de geschiedenis der menschheid. NIETS is ondenkbaar. Reden te meer waarom jouw soort en goed aan doet de rangen met mijn soort te sluiten. Wij zijn een natuurlijker en levensvatbaarder verbond tegen god en al zijn fanatieke volgelingen in welke gedaante dan ook. Druk ze een tijdje de kop in, maar ze zullen steeds opnieuw proberen de moderniteit om zeep te helpen. Vrijheid is de motor van de die moderniteit en daarom zijn houden gods bebaarde én kruisaanbiddende kinderen ons niet bijster goed gezins. Ergo: ons soort gaat er als eerste aan geloven. Daarom: open die koffiesjops, nog meer gay optochten organiseren en eisen dat haatmoskeeen dicht gaan. Denk er eens over na. The times they are a changing, again, broertje.

bottehond | 27-01-07 | 21:54

King of controversy 27-01-07 @ 21:47 Waar ik op doel is dat alle linkse sub clubjes - op het niveau van media - in hun lnkse achtergrond een beter benoembare gemene deler hebben: wensdenken.

Conan | 27-01-07 | 21:52

@parttimeherder 27-01-07 @ 21:48
Extreem lekker wijf..... spreek voor uzelve!

sjaakdeslinksesul | 27-01-07 | 21:52

@ Dundunbanza 21:48
Hmm, ik ben bang dat je me verkeerd hebt begrepen. Ik vraag niet om een rechtse zender. Eerdmans vraagt daarom. Ik vertel alleen waarom zo'n zender nog niet bestaat.

King of controversy | 27-01-07 | 21:50

Extreem is altijd fout. Extreme porno, extreem rechts, extreme feesten, extreme SM, extreme fetisjen en extreem links. Toch?

parttimeherder | 27-01-07 | 21:48

@King of controversy 27-01-07 @ 21:44
Dat zeg ik ook. Maar in je bericht van 21.38 uur vraag je naar een gekleurde zender. Voor wie in godsnaam? Voor jezelf of voor anders-dan-jij-denkenden? Zap gewoon weg naar een andere klotezender wanneer je de toon niet aanstaat!

Dundunbanza | 27-01-07 | 21:48

bottehond 27-01-07 @ 20:00

Interesante link, Kinneging, de oude Burke aanhanger als aartsconservatief de wereld willen hervormen naar een tijd voor de verlichting.
(Ook Burke ageerde zeer sterk tegen de verschijnselen van de verlichting)
Ach, Kinneging, we kunnen leren van het verleden, maar er niet in leven.(Johnson)
Verder in de discussie van beide heren kwam naar voren dat door het ontbreken van een trancedente god juist de afgelopen eeuw de bloedigste is geweest.
Hmm, als ik de eerste wereldoorlog onder de loep neem is het excuus voor het grote sterven juist vaak die trancedente God geweest.
En ook een beetje koning en vaderland.

bakoenin | 27-01-07 | 21:48

@ Conan
Het is juist links wat zeer divers is, met allemaal eigen organisatie's, verenigingen en subsidiesponsen. En allemaal hun eigen zendertje, ook met subsidie. Diversiteit is dus geen reden voor het ontbreken van een echte rechtse zender.
(ps, als je me nou voor de voeten had geworpen dat GS zelf toch ook behoorlijk rechts is in de berichtgeving, en populair, heb ik een groter probleem)

King of controversy | 27-01-07 | 21:47

King of controversy 27-01-07 @ 21:44

Rechts weet het, weet links het oook ? ;-)

Wishbone | 27-01-07 | 21:47

Laat één ding duidelijk zijn, volgens mij analyseert topcat om 19:25 uur in de juiste richting, maar goed, doch dit terzijde.
Maar omdat ik altijd wel trek heb in gezelligheid, besluit ik bij deze om met Eerdmans mee te redeneren. Onze Joost vraagt zich af waarom 'de gepiercede hanenkam' op meer tolerantie kan rekenen dan zijn kaalgeschoren evenknie aan de verre rechterzijde. Mijn antwoord daarop is dat de extreem-rechtse ideologieën ten onder zijn gegaan door hun 'totale ondergang', zoals Hitler dat zo treffend uitdrukte, aan het eind van de tweede wereldoorlog, en het marxisme daarentegen niet in een oorlog verslagen werd maar op een politieke wijze zijn macht verspeelde. Kortom, wat in een oorlog wordt verslagen verdwijnt praktisch in z'n geheel, negatie, en zal als een toonbeeld van schande aan de paal worden genageld.

Over de atoombom op Nagasaki en Hiroshima had een Amerikaanse generaal het volgende te vertellen: 'Als we de oorlog hiermee winnen dan zijn wij helden, verliezen we, dan worden we als oorlogsmisdadigers veroordeeld.' Zouden de nazi's de oorlog hebben gewonnen dan sprak niemand over de holocaust, in plaats daarvan zouden Nagasaki en Hiroshima het schoolvoorbeeld zijn geweest van bestiaal gedrag. Voor de erven van de Soviet Unie maakt het allemaal geen barst uit, zij gingen niet door oorlog ten onder. Dus geen oorlogsmisdaden. Geen veroordeling, hoogstens amnestie.

Dood door oorlog of door politiek spel uitgeschakeld, daarin zit 'm de clou.

Hannalore | 27-01-07 | 21:46

iedereen die iets snapt van communicatie leest altijd de telegraaf...
dat is de stem van het volk. Helaas past dat niet altijd bij de NRC-ers, die denken toch wel dat ze het beter weten...

winshots | 27-01-07 | 21:45

@ dundunbanza 21:40
Relativeren en de televaag? Hoe zie je dat voor je?
Als PvdA-er mag je van mij ook wel de volkskrant lezen. Het gaat erom dat je weet dat je gekleurd nieuws leest, en dat er een wereld buiten de volkskrant bestaat. Er is niets mis met gekleurd nieuws, zolang het maar duidelijk is dat het gekleurd nieuws is.

King of controversy | 27-01-07 | 21:44

Rabarberke 27-01-07 @ 21:40
zo....

Herman Flipsen | 27-01-07 | 21:44

tegengas 27-01-07 @ 21:20

Moet ik nou echt weer de radicalen uit de pvdd er bij gaan halen of kun je dat zelf verzinnen.

Wishbone | 27-01-07 | 21:44

King of controversy 27-01-07 @ 21:38 Dat links sterker vertegenwoordigd is in de media heeft meer te maken met de diversiteit van rechts en het gebrek aan bindende ideologie.

Conan | 27-01-07 | 21:43

Gereformeerde klootzak!!

Mulatin Rome | 27-01-07 | 21:43

@winshots 27-01-07 @ 21:40
Dan bied ik mijn excuses aan. Zijn we van dezelfde club!

Dundunbanza | 27-01-07 | 21:43

@Wishbone 27-01-07 @ 21:29
Wat is dan het gelijk van Eerdmans indeze column. Dat het schoften waren die 15 jaar geleden de keet van Kosto opbliezen. Waarom moet het verleden van Bos bij Shell onderzocht worden; ondersteunde Bos soms de apartheid in Zuid-Afrika dan? Wat wil hij nou bewijzen? Allemaal holle kreten zonder enig verband of zin.
Omdat dit geen chatbox is, mag jij me de antwoorden geven.

tegengas | 27-01-07 | 21:43

@King of controversy 27-01-07 @ 21:38
Bullshit!
Als VVD-er moet je de Volkskrant lezen. Als SP-er de Telegrap. Pas dan leer je te relativeren.

Dundunbanza | 27-01-07 | 21:40

Dundunbanza 27-01-07 @ 21:37
Fout. Ik stem altijd VVD, vind daar maar wat van dan. Wel kewl dat je Thieme en Marijnissen in 1 rijtje zet met De Winter... klopt wel.

winshots | 27-01-07 | 21:40

@herman flipsen

Ja.

Rabarberke | 27-01-07 | 21:40

wat een domme retorische insteek !!! ik zou de media ook niet vertrouwen en laten met Joost Eerdmans beginnen .. soms ben je zo simpel en blaat je alleen maar fortuin na ( zoals trouwens ELKE rechts persoon met extreme affiniteiten)

Draaitafel Demagoog | 27-01-07 | 21:39

Nog even in het vervolg van mijn eerste comment
Vanaf 1924 werden er in Nederland omroepen opgericht, onder andere om het nieuws te brengen. Het was ook vanaf dat moment duidelijk dat dat nieuws gekleurd was/selectief gekozen werd.
Dat in bijna 100 jaar niemand er in geslaagd is om een rechts alternatief op te zetten, zegt misschien ook wel wat over de beheofte aan zo'n omroep. Een verklaring voor het ontbreken van zo'n zender is dat de doelgroep wellicht te klein is. Een andere reden kan zijn dat er in de rechtse hoek te weinig capabele mensen zitten die weten hoe je een zender moet opzetten.

King of controversy | 27-01-07 | 21:38

@winshots 27-01-07 @ 21:30
Dit is een mooi teken dat je inderdaad op Pimmeke hebt gestemd.
Wees daar maar trots op. Al zijn grappenmakers/hielenlikkers hebben de schatkist (en dus mij ook) kapitalen gekost. Het slechtste bewijs van deze misstap mag van die GS-mongeaulen hier zijn eigen stukjes schrijven.
Clowns (Fortuyn, Wilders, Eerdmans, De Winter, Thieme en Marijnissen) horen in een circus!!!!!

Dundunbanza | 27-01-07 | 21:37

Dundunbanza 27-01-07 @ 21:28
Leefde jij al langer in het verleden?

winshots | 27-01-07 | 21:30

tegengas 27-01-07 @ 21:20

Je hoeft niet te kunnen schrijven om gelijk te hebben. Kijk eens naar de comments van de linkserts........... Jeaust is een populist en Geert is een Nazi.......... Dat is nou de onmacht van links..............

Wishbone | 27-01-07 | 21:29

@winshots 27-01-07 @ 21:26
Zeker vorige keer ook op Pim Unfortunissimo gestemd (toen ie al onder grond lag)?

Dundunbanza | 27-01-07 | 21:28

Groot gelijk. Dat linkse tuig krijgt veel te veel speel ruimte in Nederland. Het vreemde vind ik altijd dat ik er nooit een neger of een moslim tussen zie.

HensjeWa | 27-01-07 | 21:27

Vanaf hier steun voor Wilders en Eerdmans. De staatsmedis zijn al sinds de uitvinding van de TV vergiftigd door zelf-verklaarde linkse intelligentsia.
Ga zo voort Geert.

winshots | 27-01-07 | 21:26

-weggejorist-

wolftour | 27-01-07 | 21:26

@tegengas 27-01-07 @ 21:20
Du hast Recht, mein Freund!

Dundunbanza | 27-01-07 | 21:26

Bravissimo, Joost, carry on.

mental K | 27-01-07 | 21:25

@Rabarberke 27-01-07 @ 21:21
Nertsenfokkers, kippenboeren of veetransporteurs, behoren die tegenwoordig ook al tot de aterkere machtsstructuren?

Herman Flipsen | 27-01-07 | 21:25

@Eerdmans

Ga werken lapzwans!!

Mulatin Rome | 27-01-07 | 21:25

@eerdmans

Het verschil tussen extreem links en extreem rechts is dat extreem links radicalisme doorgaans tegen sterkere machtsstructuren ageert terwijl extreem rechts doorgaans tegen de zwakkere, andere medemens ageert. Dat laatste maakt het rechts-extremisme een stuk ranziger.

En waarom schrijf jij geen column over het verleden van Wouter Bos bij shell? Waarom zou de media dat doen?

Wat let jou?

Rabarberke | 27-01-07 | 21:21

@baggerboer 27-01-07 @ 21:15
Doet ik ook niet! Maar om je informatie over extreem-links geweld uit de Groene Amsterdammer te halen, is vragen aan Greet Wilders om tips over een leuk vakantie-adres in Turkije......

Dundunbanza | 27-01-07 | 21:20

@Dundunbanza 27-01-07 @ 21:07
Weesie afficheert zich vandaag in de Volkskrant als iemand van de linkervleugel van de VVD. Hij zegt bij een vraag over Wilders: (...) "Ik wil graag iemand van het midden erbij. Femke Halsema bijvoorbeeld." Waarom neemt hij dan twee rechtse populisten, die geen van beide blijken te kunnen schrijven?

tegengas | 27-01-07 | 21:20

Links heeft het morele gelijk gekaapt door zichzelf "socialistisch" te noemen en daarmee het alleenrecht op empathie op te eisen. Daarnaast komen de linkse radicalen over het algemeen uit de hogere milieus en hebben zij in het gemeen een hogere opleiding genoten dan de kaalkopjes. Klaakopjes komen in het gemeen uit achterstandsgezinnen en achterbuurten. Het valt echter niet te ontkennen dat zogenaamd extreem rechts een hond zonder tanden is waar extreem links haar gweldadig karakter keer op keer heeft bewezen. Overigens is Nazi een afkorting van nationaal SOCIALIST en gingen de nationaal socialisten uit een collectief (zij het dat het collectief zich beperkte tot de zogenaamde Duitse natie), du bist nichts, dein Volch ist alles.

Conan | 27-01-07 | 21:19

In orde Joost, de eerste keer eens een zinnigs. Gaat zo door en je vindt snel weer een job

perebolter | 27-01-07 | 21:18

@Dundunbanza 27-01-07 @ 21:09, enkel de telegraaf lezen is ook niet verstandig.

baggerboer | 27-01-07 | 21:15

@bottehond 27-01-07 @ 19:46: Klopt als een bus! En het gaat zelfs nog verder: Vorig jaar stond Hans Flamoes nog openlijk op TV tegenover Marga van Praag schaamteloos te verkondigen dat de VOLTALLIGE NOS-redactie uit PVDA- en SP-aanhangers bestaat!

poktor | 27-01-07 | 21:14

*****Bijdewee, Marianne Thiete van die kudt-dieren wordt deze week in de Nieuwe Revu in de mangel genomen. Met name omtrent haar banden met extreemlinkse milieu-activisten en haar banden met een kerk die het heaumeau-zijn afkeuren.
Dat is pas echt eng!!!!!!

Dundunbanza | 27-01-07 | 21:12

@baggerboer 27-01-07 @ 21:05
Dat is niet zo vreemd dat je die info op de Groene Amsterdammer leest, hoor.

Dundunbanza | 27-01-07 | 21:09

Eerdmans heeft weer volkomen gelijk. En gefeliciteerd Jeaust je hebt links weer op de kast .(samen met een paar Rutte stemmers niet te vergeten..........)

Wishbone | 27-01-07 | 21:08

Prima column. Opmerkelijk was trouwens de uitspraak bij de Leugen regeert dat ze net Wilders moesten hebben OMDAT hij zich zo tegen extreem rechts verzet. Je gelooft je eigen oren toch niet?! Eerst beschuldigen van extreem rechtse symphatieen, vervolgens met halve bewijzen iemand beschuldigen, en dan zoiets roepen. Hoe dom moet je daarvoor eigenlijk zijn?

TRS | 27-01-07 | 21:07

****Wegjorissen met die Jeaust-Open-Deur*******
Streejns dat GeenStijl zich voor deze kinderlijke shit zich laat prostitueren?

Dundunbanza | 27-01-07 | 21:07

" aanslagen (Shell, Makro, Kosto,) kwamen ook van links, niet van rechts"
het is nooit helemaal duidelijk geworden wie daar verantwoordelijk voor was,ook de Zuid-Afrikaanse inlichtingen dienst was niet overtuigd dat het destijds om ordinaire anti apartheids activisten ging.
www.groene.nl/1996/04/rz_rara.html

baggerboer | 27-01-07 | 21:05

@shylock88 27-01-07 @ 21:00 LOL!!!!

topcat | 27-01-07 | 21:03

Onvoorstelbaar dom stuk. Stuitend gewoon. Alsof er dagelijks rellen zijn in dit land. Hooguit een of twee keer per jaar. Met die gasten heb ik trouwens geen enkele sympathie.
Het stukje is een aaneenrijging van insinuaties en suggestieve vragen zonder een enkel antwoord. Eerdmans de volksmenner! Alleen blinde en botte honden trappen er nog in.

tegengas | 27-01-07 | 21:02

..... argh!! En na die mierenneukerij van De Leugen komt van Jole ook nog langs! NEEE!!!!

broomstick | 27-01-07 | 21:02

@ tasmaniandevel 20:48
Ja ik ben er ook weer amateuristische reaguurder. Had je daar een probleempje mee? Uit eigen ervaring kan ik een kliniek in Katwijk aanbevelen.
Joost is niet de eerste die mekkert over boehoehoe linkse berichtgeving (nog meer boehoehoe in het kwadraat). Op GS klagen de meeste reaguurders er al 4 jaar over (wat best knap is, aangezien GS nog geen 4 jaar bestaat. Echter, doordat hier zoveel verlichte geesten rondwaren gaat de tijd hier sneller, volgens Einstein)
Er wordt alleen maar geklaagd, maar er wat aan doen, ho maar. Eerdmans lijkt mij best iemand met een IQ van 3 cijfers. Hij heeft ervaring, kan schrijven. Niets houdt hem tegen om dan links te gaan bashen met een krant ofzo. Maar nee, hij sluit zich keurig aan in de rij en gaat ook klagen. En dat ik typisch rechts ben ik bang. Als iets je niet bevalt, ga je klagen en mopperen en alles de schuld geven. Maar er zelf aan wat doen? Kom nou, waarom zou je?

Tuurlijk mag 'het wel eens gezegd worden' maar rechts loopt al jaren te klagen zonder enig resultaat. Je bent het stadium van 'het wel zeggen' voorbij. Nu moet je 'het gaan doen'.
@ SSRA 20:21
Hitler was niet links. Het belangrijkste, meest opvallende aspect van Hitler was onderscheid naar ras en afkomst. Geen enkele linkse partij zal zoiets roepen.

King of controversy | 27-01-07 | 21:02

@bottehond 27-01-07 @ 20:58; Tja, Willem III hè? Die heeft nog veel langer dan Mitterand liggen rollen in het graf... Je moet hem dan wel even de tijd geven...

topcat | 27-01-07 | 21:01

@topcat 27-01-07 @ 20:55

Er moet gewoon een Nederlandse al-jazeera komen.

Roku | 27-01-07 | 21:01

-weggejorist-

shylock88 | 27-01-07 | 21:00

Je zit zelf extreem-rechts te bagatelliseren, heaumeaunazi. Ze zijn allebei even erg en niet de één erger dan de ander.

Mirakelman | 27-01-07 | 21:00

Net via Uitzendinggemist terug gekeken. Bah, wat een eng koppie heeft die NRC 'journalist'!!
+
En daarna gemierenneuk over wat er mis is in de media. Of is dat humor? Oh, ik heb nog nooit naar De Leugen gekeken, dus wist niet dat dit zou komen. Gelijk de laatste keer dus.

broomstick | 27-01-07 | 21:00

WillemIII 27-01-07 @ 20:36

Zo dan. Had niet gedacht dat je het in je had. De franc is gevallen. Topcat, geef die gozert een seen muis?

SSRA 27-01-07 @ 20:30

Playing bu the rules is het enige dat men hier eist van je. Goeie "link" , beetje lang verders top, heur.

bottehond | 27-01-07 | 20:58

Als ik zo lelijk was als Joost, zou ik ook de schuld aan anderen geven.

lauwef | 27-01-07 | 20:55

Laat ik het zo zeggen; iedere vorm van extremisme wijs ik persoonlijk af. Zo heb je Stalin, dat was een links extremist met miljoenen doden op zijn geweten, Hitler, na nu blijkt een soort D66 extremist, hoef ik niet uit te leggen, Pinochet, ook wel de Pino van Chili, rechts met duizenden doden...
...
...
De pers, dat ben ik met onze uitkeringstrekkert eens, moet objectief zijn. Daarom zowel links- als rechstextremisme met de pen bestrijden. Niet de één doodzwijgen en de ander bestrijden... Maar de pers is sowieso niet objectief in Nederland, maakt bovendien veel fouten.
...
Daarnaast kunnen veel lezers niet lezen. Als er staat - ik neem maar een voorbeeld - dat Pabostudenten eerste jaars niet kunnen rekenen etc dan ligt dat aan de middelbare scholen.
Het schijnt dat veel Pabostudenten derde jaars nog te horen moeten krijgen van de gemiddelde krantenlezer dat ze niet kunnen rekenen. Als die lezers beter hadden gelezen, dan hadden ze gezien dat al die niet kunnen rekenen studenten het eind van het eerste jaar niet eens halen. Maar nu dwaal ik af.
...
Objectiviteit is een taak van de pers. Goed lezen van de lezer... Ik betrap mezelf er trouwens ook regelmatig op hoor, een opinie te vormen zonder goed gelezen te hebben.

topcat | 27-01-07 | 20:55

Zwakke column; Je kan/kunt beter, Joost.

boasatlas | 27-01-07 | 20:55

Zo zo, Hele dagen thuis het binnenste van het reukorgaan inspecteren en dan kom je met zo iets??
Mag ik er trouwens even op wijzen dat Christa van Velzen (niet bepaald een favoriet van mij) de extreem-linkse hoek ook streng heeft afgekeurd, op gelijke wijze als Wilders...
Maar Jeaust hier alvast een goede voor je volgende column:
www.senzar.nl/frontdoor_open.jpg

Herman Flipsen | 27-01-07 | 20:53

Joost ik hou van jou

pimpstah | 27-01-07 | 20:52

Joost, ga eens rechtop zitten, je mag weer wakker worden.
De drugs zijn uitgewerkt en nu weer aan het werk ... hoppa !

Aboriginal | 27-01-07 | 20:49

King of controversy 27-01-07 @ 20:41
Ben jij er ook weer prutser? Gaat hij zaniken over timing enz enz. Het gaat erom dat Joost gelijk heeft. Het gaat er helemaal niet om op welk moment hij er commentaar op levert. Het mag best gezegd worden in een tijd waarin links extremisme verminderd aandacht krijgt,terwijl het een groter probleem is.

tasmaniandevil | 27-01-07 | 20:48

@Ahasveros; Tja... Dat maakt alles natuurlijk goed... (Cynisch bedoeld)

topcat | 27-01-07 | 20:47

@Ahasveros 27-01-07 @ 20:43

Niet zo scheinheilig jochie, Voor theo van gogh zijn er vaak genoeg aanslagen gepleegt door rechts-extremisten, van vandalisme tot en met moord. (rassenmoord) Dan denken we aan rechtse kaalkopjes etc..

Roku | 27-01-07 | 20:46

@Joost; Doe es wat meer solliciteren lutser! Je lijkt onderhand wel een linkse subsidiespons! Ga es zelf werken voor je geld loser...

stretch | 27-01-07 | 20:46

laten we ook maar zwijgen over de aanslag op een moslimschool in Limburg na de dood van Van Gogh...

@topcat 27-01-07 @ 19:25

Juist gesproken: 'de aanslag op een moslimschool in Limburg NA de dood van van Goch (gepleegd door een moslim) en niet de aanslag op een moslimschool VOOR de aanslag op van Goch...

Ahasveros | 27-01-07 | 20:43

Weet je wat me zo verwonderd? GS schijnt rechts te zijn volgens jan en alleman... Zou het niet handiger zijn, als Joost toch weer terug wil in de kamer over 4 of minder jaartjes, om juist mensen ter linkerzijde te overtuigen.
Wat dat betreft doet die Van Bommel, die blijkbaar de stem van Hitler kan krijgen, het beter. Die begeeft zich in het spreekwoordelijke hol van de leeuw... Vol met Tasmanian devils by the weg...

topcat | 27-01-07 | 20:42

@ Joost
Ik krijg zojuist een briljant idee door van boven (geen idee van wie, de lijntjes zitten in de knoop)
Er is geen aandacht genoeg voor de extreem-linksen in de media.
Nou hebben we hier in Nederland vrijheid van nieuwsgaring en meningsuiting enzo. Komt die dan he: Begin je eigen krant/programma/ tvstation/ pleepapier.
Het tekort aan aandacht voor links geweld (viel het jou trouwens ook op dat de moord op Fortuyn maar 120 dagen in het nieuws is geweest? Dat hadden er op z'n minst 666 moeten zijn) had je gister al aan de kaak kunnen stellen. Jij koos er echter voor om een laffe column te schrijven voor een thuispubliek. Waarmee je je dus in feite erbij neerlegd. Als armoede een keuze is, is linkse berichtgeving dat helemaal.

King of controversy | 27-01-07 | 20:41

Wat een slap verhaal.
En besteedt GS daar hun zuur verdiende reclamegeld aan?
(Wedden dat joost na volgende week geen stukkies schrijft op gs?)

Alex J | 27-01-07 | 20:37

@ Joost; Vriend Wesam is in de VS... Voer voor een stukkie volgende week...

topcat | 27-01-07 | 20:37

Hai die hoo Eerdmans. Scherpe analyse, al is het natuurlijk vrij achterhaald en mosterd na de maaltijd. Links extremisme wordt immers reeds lang op 1 lijn gesteld met rechts-extremisme en ... religieus fascisme

WillemIII | 27-01-07 | 20:36

dat had tasmaniandevil 27-01-07 @ 20:34 moeten zijn natuurlijk... nog steeds een leuk beesie hoor....

topcat | 27-01-07 | 20:36

topcat 27-01-07 @ 20:30; Ik dank je hartelijk... Leuk beesie overigens ;-)

topcat | 27-01-07 | 20:35

Voor t eerst kan ik me wel vinden in wat Eerdmans te zeggen heeft...

Ik verdien ondertussen trouwens ook wel wachtgeld, t was lang wachten tijdens het scrollen over het verhaal van SSRA

sick basterd | 27-01-07 | 20:32

Je hebt 100% gelijk Joost. Wel een beetje een korte kolum, dat dan weer wel.

superjan | 27-01-07 | 20:32

@topcat, omdat ze anders de link over het hoofd zouden zien, die hierin wel zeer van belang is.

SSRA | 27-01-07 | 20:31

@topcat

Doe ik ook, maar ik wou comments lezen, en soms ga ik te snel met dat blokje. (komt door die Mohammed topic waaraan ik nog aan gewend ben).

Roku | 27-01-07 | 20:31

@SSRA 27-01-07 @ 20:29; Had je dat niet direct kunnen doen???

topcat | 27-01-07 | 20:30

Reltiet 27-01-07 @ 20:22

Leuk statement... mogen we ons verheugen op een onderbouwing van die laag bij de grondsche goebbeliiaansche linkse onderbuiken-agitprop, of was dat het zo'n beetje? Get off your high horse, dudette... tot dusverre imponeer je nog minder dan bwahaha en twisted (nomen est omen)... en dát wil wat zeggen.

bottehond | 27-01-07 | 20:30

@Roku 27-01-07 @ 20:27; Ik trek altijd aan de rechterkant (3 keer links) aan dat blokkie, gaat veel sneller...

topcat | 27-01-07 | 20:29

Neem ondertussen nog een lekker bakkie poloniumthee

topcat | 27-01-07 | 20:28

@ssra.... [zwijgt]... Zo, jij zult niet vaak FiPo's hebben....

3*links=rechts | 27-01-07 | 20:28

Zo horen we het graag hier Joost. Mooi verwoord!!!

Tommygunner | 27-01-07 | 20:28

@SSRA

Lekker man, nog langer scrolle dude.

Roku | 27-01-07 | 20:27

CoJoNes 27-01-07 @ 20:20 doe je het weer, “jostiband niveau”. Op dit niveau welke beneden mijn peil is zou een beter keuze zijn. Het aanhalen van zwakgeborene getuigd niet van intelligentie. Zou je daar namelijk over beschikken dan doe je dat niet, daar sta je boven. Doe dan breezer niveau of iets dergelijks, dat is een keuze, zwak geboren niet. Geeft verder niet hoor, wij beiden weten dat je niet ruim bedeeld bent, probeer je enkel wat advies mee te geven het te verbergen.

..Whatever | 27-01-07 | 20:27

@Tasmaniandevil, wat dan?

SSRA | 27-01-07 | 20:27

SSRA 27-01-07 @ 20:23
Ik mis nog iets in jouw korte comment.....

tasmaniandevil | 27-01-07 | 20:27

Kratje bier voor Eerdmans!

kreft | 27-01-07 | 20:26

@tasmaniandevil 27-01-07 @ 20:22; Helemaal mee eens... Cynisme mag altijd...
..
@SSRA; Krijg je ook wachtgeld?

topcat | 27-01-07 | 20:26

@CoJo,

Nou ja, ik bedoel dan met "HOAX" een bedenksel van GS..... wat hier als opzienbarend nieuws gebracht word; plagiate, opzienbarende columnist kun je ook zeggen.

rosalie | 27-01-07 | 20:24

@CoJoNes 27-01-07 @ 20:20; Doe ff normaal... Als je het niet naar je zin hebt als links georiënteerde reaguurder, is dat je recht. Maar om dan direct zo denigrerend te doen. Als je echt links zou zijn, zou je dat de Jostiband ook niet aandoen. Het getuigt alleen maar van je gebrek aan humor en inlevingsvermogen...

topcat | 27-01-07 | 20:24

-edit doe eens een link plaatsen lutsert -

SSRA | 27-01-07 | 20:23


Kan Eerdmans iets over TBS'ers schrijven? Er is er volgens mij weer 1 on the loose.

broomstick | 27-01-07 | 20:23

Weer een zielig stukje. Het downplayen van rechts geweld gekoppeld aan een infantiele "Maar links is ook errug!" en "Het is een complot". Joost, niets beters te doen?

Reltiet | 27-01-07 | 20:22

topcat 27-01-07 @ 20:19
Natuurlijk wel,alleen een cynische reactie was wel op zijn plaats topcatje;)

tasmaniandevil | 27-01-07 | 20:22

@CoJoNes 27-01-07 @ 20:20

Je bent niet de eerste en zal ook niet de laatste zijn.......

Big Ern | 27-01-07 | 20:22

@Dikke Chinees 27-01-07 @ 20:20; Leuk dat je het nog herhaalt wat hier al is geschreven... Waarom geen copy past doen... Gaat sneller...

topcat | 27-01-07 | 20:22

Hitler was wel degelijk links. Hij was immers de leider van de Nationaal-Socialistische Duitse Arbeiderspartij, een soort equivalent van PvdA/SP dus. Met 1 verschilletje, het was nationalistisch.

Maar waarom zou racisme sowieso rechts zijn? Dat is ons juist opgedrongen, zodat het Links z'n handjes in de onschuld kon wassen.

Kijk eens voor de gein wat Hitler allemaal gedaan had in Duitsland, destijds '33-'40, juist, heel veel collectieve danwel linkse maatregelen.

SSRA | 27-01-07 | 20:21

Eindelijk iemand die het door heeft en het ook op papier durft te zetten!

R-C.T.C. | 27-01-07 | 20:20

*neemt maar eens een GS sabbatical, heeft het een beetje gehad met het marktdenken op jostiband nivo*
=out

CoJoNes | 27-01-07 | 20:20

En topcat hoe lang geleden was die moord op Kerwin ook al weer? Toch al pak 'm beet bijna 25 jaar geleden.

Het is de enige echt extreemrechtse moord die we hebben meegemaakt in dit landje, vandaar dat de hele Indymedia jeugd elk jaar staat boe te roepen tegen racisme op zijn sterfdag.

Trouwens leuk detailtje, de moordenaar was een gesjeesde jood die zich tot het nazisme had bekeerd. Net als die gast in de film The Believer.

Dikke Chinees | 27-01-07 | 20:20

Toppie Joos ! keep on goin !

salutem | 27-01-07 | 20:20

Joost, DOE er eens iets aan. Gewoon met een panzerfaust rechts EN links opblazen en zeggen dat je extreem centrum-recht-door-zee bent.

Bushokje | 27-01-07 | 20:20

Paul Cliteur die lafbek met zijn lange stukjes die je in 1 regel kan samenvatten

Mulatin Rome | 27-01-07 | 20:20

@tasmaniandevil 27-01-07 @ 20:18; Gut, kunnen we niet tegen een geintje???

topcat | 27-01-07 | 20:19

topcat 27-01-07 @ 20:15
Dat je denkt dat een tasmanian devil alleen maar een tekenfilmfiguurtje is laat wel zien dat kortzichtigheid een van je talenten is.

tasmaniandevil | 27-01-07 | 20:18

Go Joost, ik zou je graag terugzien in de kamer. Wederom een topcolumn over iets wat wel weer eens gezegd mag worden.... reactie van links is waarschijnlijk; 3x links is ook rechts :P

ga maar eens met die nertsenboeren etc praten. Die lui zijn met de deaud bedreigd etc.... kut links tuig

Behangdelul | 27-01-07 | 20:18

@tasmaniandevil 27-01-07 @ 20:13; Grinnik... Ik zie nu opeens waar die Tamanian Devil zich verschuilt... www. the next left. com??? Zie mijn post van 20:15... Ben je een duiveltje in rechtse schaapskleren Moehahahah

topcat | 27-01-07 | 20:16

Hij heeft volledig gelijk!!

wattiserdan | 27-01-07 | 20:15

@rosalie
neeee, een hoax is origineel en creatief.

CoJoNes | 27-01-07 | 20:14

topcat 27-01-07 @ 19:52
De vriendjes van Volkert zitten nu bij de PvdD,net zoals enkele prominenten die daar niets van moeten hebben.

tasmaniandevil | 27-01-07 | 20:13

CoJoNes 27-01-07 @ 20:05

Niemand is te dom voor botte, cojones. Dat most je zo langzamerhand wel weten. Ik ga mijn pup in zijn mand knikkeren.

bottehond | 27-01-07 | 20:12

Wat een domme lul die joost met z'n "nederland pa sop uw tellen"

Wat denkt ie nou helemaal dat ie is dan..... pennelikker!

Big Ern | 27-01-07 | 20:12

@bottehond 27-01-07 @ 20:11; LOL... Hoe kom je aan de foto van ons vorige gevecht :-P??? Precies op het moment dat je Knock-Out ging...

topcat | 27-01-07 | 20:12

En alweer heeft joost vol-ko-men gelijk.

Akabei | 27-01-07 | 20:11

CoJoNes 27-01-07 @ 19:59

Joost is een HOAX?

rosalie | 27-01-07 | 20:11

----TWISTED---- 27-01-07 @ 20:05
"Ik heb zo een hekel aan die tyfus rasisten..."
Racisten hebben ook een hekel aan een bepaalde groep en jij dus ook. In feite ben je dus hetzelfde.

tasmaniandevil | 27-01-07 | 20:11

topcat 27-01-07 @ 20:03

Tis vannacht GS Fightclub in de parkeerkelder bij NN/GS... kom je ook? Je wordt niet thuisgebracht ... hehehehhehe

sarl.madmax.free.fr/wp-content/CatVsDo...

bottehond | 27-01-07 | 20:11

CoJoNes 27-01-07 @ 20:05, mijn vriendin is tenminste biologisch volwassen, in de context Joost afzeiken op het www plaatsen? en jij durft "intelligentie" en "ons" in dezelfde zin te plaatsen?! Doe eens beginnen met “jullie”.

je ego schort het niet aan.

..Whatever | 27-01-07 | 20:09

@topcat 27-01-07 @ 20:06

Haha groot gelijk man, die Joost brillenmans is gewoon een slimme vent, hij weet tenminste hoe het uitkeringtrekken echt werkt.

Roku | 27-01-07 | 20:08

Ondertussen lacht onze Joost zich rot. Met 2253 tekens heeft hij weer een discussie (kan je dit een discussie noemen?) veroorzaakt en gaat weer een weekje op onze kosten op de bank liggen genieten van dvd-tjes...

topcat | 27-01-07 | 20:06

racisten dan... voordat ik commentaar krijg over mijn spelling.

----TWISTED---- | 27-01-07 | 20:06

@botte
haal die natte neus godverdomme uit joost's bruine ster. Snap out of it, Joost is te dom voor ons!

CoJoNes | 27-01-07 | 20:05

@ Roku: wijzig zionisme in Jihad en je hebt gelijk...

stuyterkuycken | 27-01-07 | 20:05

Ik heb zo een hekel aan die tyfus rasisten...

----TWISTED---- | 27-01-07 | 20:05

@bottehond 27-01-07 @ 20:00; Jouw opmerkingen over Cliteur en Hitler zijn briljant en bewijzen maar weer eens dat de hokjesgeest van Links en Rechts niet altijd zo duidelijk zijn...
Je bent bot, maar ik mag honden toch wel ;-)

topcat | 27-01-07 | 20:03

@ Bijstandskoning....
Eindelijk iemand die eens wat nuttigs te melden heeft.
Breek me de bek niet open over wilders, want dat is hier de grootste nazi van het land, met zijn blonde kutkop, echt een ariër. Die mongool zal mijn tranen niet waard zijn als hij ritueel wordt afgeslacht door ene Mohammed B.
Kijk eens naar al die zogenaamde onderzoekjes van de regering... Moslims doen het slechter op school, Moslims doen dit moslims doen dat. Of een of andere manier zijn ze TOCH elke keer weer geneigd om een onderzoek te starten zodat ze in het NOS journaal aan nederland kunnen vertelen dat er weer significante verschillen zijn tussen de nederlanders en de moslims... WAAROM moet dat continu benadrukt worden?
De verdeeldheid wordt zo alsmaar groter, als we nou eens de nadruk leggen op de overeenkomsten of gewoon niet de hele tijd zoek de verschillen spelen, an wordt het een stuk rustiger in nederland. En over die demonstratie???
Volgens mij is rasisme nog steeds verboden, dus ik snap niet dat ze die hersenloze achtergestelde debielen niet van de staat hebben afgemept met hun duitje Hitler Jugend liederen....

----TWISTED---- | 27-01-07 | 20:03

"Nazisme, fascisme, communisme en zionisme verschillen niet zo sterk van elkaar."

^^

Roku | 27-01-07 | 20:02

Kan Jeaust geen jaarabonnement bij de Taliban krijgen?
Soort stage oid...

Gripzz | 27-01-07 | 20:01

topcat 27-01-07 @ 19:52

Jaaaa... daar is 'ie. Paul Cliteur duikt weer af en toe op om iets zinnigs te zeggen. De man heeft zich ttv de slachting van de niet zo goddelijke dikzak laten intimideren, maar volgt zijn roeping toch nog. Tsjek dit... een zeer belangwekkend debatje tussen twee vooraanstaande denkerTs. Ik raad een ieder die enigszins beslagen ten ijs wil komen in het publiek debat aan om Opinio te lezen. Vergt wel een zekere basis qua intelligentie en fair and balanced denken... dat dan weer wel.

www.opinio.nu/comment/reply/32

bottehond | 27-01-07 | 20:00

Joost heeft geen gelijk, Joost kopieert zijn gelijk van mensen die het weten te onderbouwen en weleens wat gelezen hebben.
Joost je bent een weergaloze loser en vuile wachtgeldtrekker. Ze zoeken hier nog mensen, elke dag dat je niet werkt met jouw CV is diefstal van de belastingbetaler. www.dolfinarifun.nl/dolfinarium/organi...

CoJoNes | 27-01-07 | 19:59

Hulde!

wdad | 27-01-07 | 19:59

@stuyterkuycken 27-01-07 @ 19:55; Zijn we het eens. Zie je nou wel... Ik kan niet zo tegen die demagogie van de open deur of koude grond of wat dan ook van vriend Joost...

topcat | 27-01-07 | 19:57

Links-rechts denkende burgertrutten zonder die kut moslims hadden we ut toch leuk samen!!!

F5 Ctrl-End

Mulatin Rome | 27-01-07 | 19:57

@ bottehond: idd HH was links: (nationaal) socialist en vegetarier en de macht aan het volk, linkser kan haast niet.

stuyterkuycken | 27-01-07 | 19:57

CoJoNes 27-01-07 @ 19:53, mhuhahahaha je denkt tot me te komen? probeer nog eens, 3 meter beton voor die kop van me, ik wens je veel geluk.

Overigens als ik al zei, pathetic, met iets over me meiske terug komen, je vriendin is de enige volwassene in de keet klaarblijkelijk. hehe

..Whatever | 27-01-07 | 19:56

Hey Botte... Tijd niet gesproken en gelachen met elkaar... Je kent me toch.... Mannekes zoals joost en die stuiterende calimero loop ik altijd te jennen... Ondertussen mag Mitterand weer doorslapen van me... ;-)

topcat | 27-01-07 | 19:56

echtreem=extreem, sorry het is weekend.

Lt. Winters | 27-01-07 | 19:55

@ Topcat: Je hebt trouwens een punt: als Eerdmans heeft samengewerkt met GL dan is dat niet handig... GL is een rare enge partij die op een rare en enge manier (vasthouden aan de inkomsten van het pluche en daarom werden idealen van uiteenlopende aard - communisme, pascifisme, links christendom - erg makkelijk opzij gezet en ingeruild voor het Groene nihilisme) tot stand is gekomen...

stuyterkuycken | 27-01-07 | 19:55

Alweer zo`n inkop onderwerp zonder enig risico. Slappe hap Jeaust!!!
Al het extreme is niet goed. Enig verschil is dat links de Macro in de fik steekt en geen mensen.... Lutser, ga een baan zoeken!!!

Gripzz | 27-01-07 | 19:55

Scherp Joost!

Aussie | 27-01-07 | 19:55

Had Joost nog 30 seconden tijd over ofseau?
Djeeeezzz.

G-unite | 27-01-07 | 19:54

Links-rechts denkende burgertrutten zonder die kut moslims hadden we ut toch leuk samen!!!

F5 Ctrl-End

Mulatin Rome | 27-01-07 | 19:54

Extreem links streeft naar absolute gelijkheid, echtreem rechts streeft naar absolute ongelijkheid.

Ze zuigen allebei, maar als ik moest kiezen, dan maar het eerste.

Lt. Winters | 27-01-07 | 19:54

@.. Whatever 27-01-07 @ 19:52
Mijn vriendin is tenminste biologisch volwassen.

CoJoNes | 27-01-07 | 19:53

HAHA! Aldus de gefrustreerde parlementariër die dankzij zijn perverse denkbeelden nooit een waardig Haags bestaan werd gegund door de kiezer... Vanaf de zijlijn even uithalen naar je politieke tegenstanders: goedkoop en dom. Eén voordeel: veel lager dan dit kun je toch niet meer zakken.

En breek me de bek niet open over die paar kogels van links. Van Gogh en Fortuyn waren Splijtzwammen Deluxe, menigeen kon die charlatans missen als kiespijn.

Gematigd rechts (om te zwijgen van extreem-rechts) is verantwoordelijk voor die hele tyfussituatie met de islam en terreur waar we nu in verzeild zijn geraakt. Hoe? Aan het leibandje van Bush de moslims dogmatisch stigmatiseren, en zelfs meewerken aan illegale oorlogen in het Midden-Oosten. Onder schimmige voorwendselen, uiteraard. Dan hebben we het dus over ettelijke ammunitieloodsen van rechts. Die paar linkse kogels kun je dan in je kont steken.

Volgende keer hoor ik je graag over het schandaaltje van vriend Wilders, die heeft geronseld onder extreem-rechts...

Bijstandskoning | 27-01-07 | 19:53

@tasmaniandevil 27-01-07 @ 19:45; Zal Paul Cliteur leuk vinden. Lid van één van de meest rechts conservatieve denktanks in Nederland en lid en kandidaat voor de Partij voor de Dieren. Als je iets zegt, wees dan tenminste geinformeerd.

topcat | 27-01-07 | 19:52

Onder het mom van idealisme gedijt extreem-links in de luwte van een kritiekloze pers namelijk prima.

@ Jeaust

Ik ken de links- activistische wereld vrij goed. Maakte er nota bene in zekere zin deel van uit en ik kan je mededelen dat deze zin helemaal klopt.

bottehond | 27-01-07 | 19:52

Diegenen die Joost afvallen omdat het Joost is, wel, nog grotere lutsers. Het net is tamelijk groot, en dan toch dit topic klikken om te vertellen dat Joost je niet ligt. Mhuhahaha get a life, pathetic bastards.

..Whatever | 27-01-07 | 19:52

Wat is er mis met drugs... stelletje link-rechts denkende burgertrutten!!!

Iedereen heeft toch een hekel aan die kut islamieten

Mulatin Rome | 27-01-07 | 19:51

"Lees verder"

M'n reet, de laatste keer dat ik dat deed sloeg m'n PC op tilt.

PJP de II | 27-01-07 | 19:51

Hopelijk heb je volgende week echt eens een leuk verhaaltje, dit opnaaierige gedram begint wat te vervelen Jeaust.

IDSMadDog | 27-01-07 | 19:50

Pieter Baan 27-01-07 @ 19:46

Vreemd dat sommigen uit politieke motieven GS een extreem rechtse site noemen. GS gaat almaar meer op een fascistische linkse onderbuikkerk lijken. Wist jij dat Hitler links was?

bottehond | 27-01-07 | 19:50

Kouwes & Joost moeten op schrijfcursus... Youp van ut Hek heeft in iedergeval zijn geniale momenten gehad nu Joost & Kouwes nog!!!

Mulatin Rome | 27-01-07 | 19:50

Bij de SP mag je geen lid zijn van een andere politieke partij, Socialistische Jongeren niet, Communistische Partij Nederland: niet toegestaan. Elke debiel, zowel links als salonlinks kan lid worden van de SP, en dat is evengoed nog een probleem.
Extreemlinks is net zo leip, zo niet leiper als rechts. Als je maar links claimt te zijn, mag alles: kraken, bezetten, blokkeren, radicaliseren. 'Proletarisch winkelen', 'bezit is misdaad', allemaal favoriete uitspraken van psuedo links langharig WERKSCHUW tuig. Goede SP-ers hebben een baan, willen een baan, of willen goed doen in vrijwilligerswerk. Al die uitvreters die vanuit kraakpanden de democratie verfucken, ze zijn net zo als extreem rechts. Allen die komen ervoor uit, en dat moet je ze nageven, dat is eigenlijk wel zo eerlijk. */schuift weer richting de afwas/*

3*links=rechts | 27-01-07 | 19:49

@ Topcat: Drie keer (@ 19.27; @ 19.40 en @ 19.41) roepen dat je niet links bent, dat ruikt naar ernstige zelftwijfel...
@ collapse: Wie de handschoen past trekke hem aan...
@ Topcat en collapse: Leuk dat jullie elkaar gevonden hebben... Nu samen daten op zo'n gezellige Antifa site?

stuyterkuycken | 27-01-07 | 19:49

Joost hetgeen jij ziet(3e alinea), moet je aan de politie vertellen!...

Cryptocheilus | 27-01-07 | 19:48

Wat is het probleem hier met de linkse lutsers welke er een probleem van maken dat Joost wat vrije tijd heeft, of misschien niet zou werken? Is toch de fundering van Links, Niet werken en handje op houden, een ander voor je laten zorgen, zelf niet denken en doen?

..Whatever | 27-01-07 | 19:48

topcat 27-01-07 @ 19:41

Noem je dát een analyse? Tsja.... imho kun je daar moeilijk aanspraak opmaken. Je schrijfsels zijn flagrante volksmennerij. Maar als jij dat een analyse noemt....

bottehond | 27-01-07 | 19:48

Ongewassen bomenknuffelende uitkerings trekken langharige werkschuwe drug gebruikende beroeps demonstranten. Zo is hoe ik de linkse rakkers altijd betitelt. Eerdmans vergeet in zijn column de aanslagen op de Ministerie's van Justitie en op een toenmalige minister van vreemdelingen zaken door de RARA in de jaren 90.

RDJ134 | 27-01-07 | 19:47

Heren, heren, heren, botte, stuyter, topcat, Colossi, waarom doen jullie jezelf zo vreselijk tekort?
Wij roepen dit al jaren, met betere argumenten en miner populistisch. Joost jat onze ideeën en prebeert er op MAVO-B nivo goede sier mee te maken.
Is het dan alleen omdat dit holle vat een possje in de kamer heeft gezeten, dat ie een soort magische satus voor jullie heeft?
Legitimeert de grote Joost jullie standpunten?
Sorr, maar ik hecht persoonlijk meer waarde aan uw aller oordeel over mijn statements dan aan een bevestiging van mijn standpunten door een echoput.
Joost doet niets anders dan de door ons opengezette deuren opnieuw intrappen, laat em toch lekker kapot vallen, die gristenpopulist

@Joost
Kijk! Daar! Nog een open deur!

CoJoNes | 27-01-07 | 19:46

-weggejorist-

Pieter Baan | 27-01-07 | 19:46

Echt, ik verbaas mij nog steeds,
Ik denk wel zeker 80% van de reaguurders hier vind joost een domme lul, een echoput, en hypocriet stuk vreten, een inhoudlaeuze mongeaul... en zo kan ik nog wel even doorgaan.
WAAROM SCHRIJF HIJ NOG EEN COLUMN HIER?
-
Redactie, kom nou toch eens met iets beters.
het wordt met de dag achterlijker hier.

----TWISTED---- | 27-01-07 | 19:46

Ik geloof niet dat de gemiddelde journalist vooringenomen is met betrekking tot links en rechts,

KlunsJohannus 27-01-07 @ 19:37

Steek je linkse agitprop lekker waar je eten van gisteren vanmiddag uit kwam, lulhannus. De vooringenomenheid van het linksige establishment mainstream- hoernaille kent geen grenzen. Ik snap best dat dat moeilijk te aanvaarden is als je meent ethisch superieur (zal wel weer linksig stemmen, die johannus) bent. Manipuleren past niet in zo'n zelfbeeld. En dát is precies de makke van de vrijwel geheel door linksige hoernalisten en bazen misbruikte media in 0031. Dus oplazeren met je leugens tbv je opgeblazen zelfbeeld, dude.
De rest van je post bewijst dat je een mentaal lui mens bent dat denkt zich middels wat infantiele gemeenplaatsen van de discussie af te kunnen maken. Die tijd is voorbij. En zeker op GS/NN wordt jouw soort denken geassocieerd met gemakzucht. Een beetje meer restecp, blijkend uit een serieuze bijdrage zou je niet misstaan. You are making a fool of yourself. Vriendelijke verzoek je aan het niveau aan te passen en anders zijn ingezonden brieven aan de Viva en de Libelle wellicht te overwegen. Je post toont dat je vooralsnog gewogen en aanzienlijk te licht bevonden bent.

bottehond | 27-01-07 | 19:46

Of hij nou veel tijd heeft of niet hij heeft wel gelijk. Alleen hij vergeet erbij te melden dat het grootste percentage van linkse radicalen waarschijnlijk bij de partij voor de dieren zit (Volkert van der Graaf vriendjes)

tasmaniandevil | 27-01-07 | 19:45

@Galgenrad 27-01-07 @ 19:44; Ik denk dat hij geen Poolse kentekens kan vinden... (Of dat dat te min voor hem is...)

topcat | 27-01-07 | 19:45

Ultrakul heeft teveel gesnoept... Je ziet sterretjes.

Reez | 27-01-07 | 19:44

Joost 'kansloos' Eerdmans.
Ophouden met zaniken en aan het werk.

Galgenrad | 27-01-07 | 19:44

Grappig dat Joostje vaak samenwerkte op goede projecten met mensen van GroenLinks... Kan dat wel, samenwerken met terroristen???

topcat | 27-01-07 | 19:43

Ik blijf het jammer vinden dat deze (bloed)diamant niet meer tot de politiek behoord.

Mongeaul | 27-01-07 | 19:43

LOL @ collapse 27-01-07 @ 19:40

topcat | 27-01-07 | 19:42

Eerst roepen dat je rechts-radicale gedachten verwerpt, maar er daarna wel een lans voor breken door te huilen over de politieke tegenhanger.
Volgens mij laat je jezelf wel een beetje in de kaart kijken hoor, Pino!

Wel grappig dat je naam een anagram is voor Joods Eerst Man. Zal Ronny Naftaniel vast wel een pluspuntje voor je vinden.

Ultrakul | 27-01-07 | 19:42

Joost je hebt daar wel een punt....

Luudde | 27-01-07 | 19:42

Oh jee nu ben ik zelfs volgens Joost in de war.Ik heb de nr2 van Wilders gestemd en ik heb piercings.Nou ja Joost mag het weten.

Windwak | 27-01-07 | 19:41

ga eens stuyteren kuycken... Ik ben niet links. Ik analyseer alleen maar...
Die vrouw van Janmaat was rond dezelfde tijd als Kerwin overigens.

topcat | 27-01-07 | 19:41

CoJoNes 27-01-07 @ 19:34
U is nog van zeer goede wil, dat u reageert op een 'column' van dat door en door gefrusteerde leeghoofd.
@redactie
Kunnen jullie die loser er niet uittrappen, met z'n voorspelbare miskende geleuter?
*Komt nooit meer terug op Joost E.*

Natte Bever | 27-01-07 | 19:41

"Maar goed, jij als linkse reaguurder kan niet anders omdat je als links mens nu eenmaal gezegend bent met een selectief geheugen.

stuyterkuycken 27-01-07 @ 19:38"

auw wat is het niveau hier weer representatief op niveau Bonnie

collapse | 27-01-07 | 19:40

@ Topcat:
Enne, Wilders heeft, anders dan een partij als GroenLinks, geen gewezen terroristen in de Kamer of de Senaat...

stuyterkuycken | 27-01-07 | 19:40

Vinger op de zere plek, Joost. Links is blind voor alle kritiek en staat boven alle twijfel verheven.

Je had de rechterlijke macht ook aan het rijtje kunne toevoegen. Daar zit een enorm contingent landverraders.

Colossi | 27-01-07 | 19:40

@stuyterkuycken 27-01-07 @ 19:38; Ik ben niet links... zie mijn comment van 19:27

topcat | 27-01-07 | 19:40

@bottehond: liev hoor, dat afvallige moslims jou iets schelen. *kuch*

bwahaha | 27-01-07 | 19:39

Extreem links is een muterend virus.

doskabouter | 27-01-07 | 19:39

@bwahaha
volgens mij weet jij nieteens het verschil tussen een gabber, lonsdaler, kapitalist, liberaal, libertair of een neo-nazi.

Reez | 27-01-07 | 19:39

@ Topcat 27-01-07 @ 19.25
Beste Topcat, Kevin D. is alweer zo'n 25 jaar geleden. Het was een ernstige daad, maar het was de laatste extreem rechtse daad. De brandende moskeen waren het resultaat van een stel ongeorganiseerde opgeschoten puber.
Daarentegen zijn de extreemlinkse terreurdaden (de aanslag op Janmaat waarbij zijn vrouw een been kwijtraakte; alle RaRa aanslagen, Fortuyn etc etc) groter in aantal en aanzienlijk recenter.
Maar goed, jij als linkse reaguurder kan niet anders omdat je als links mens nu eenmaal gezegend bent met een selectief geheugen.

stuyterkuycken | 27-01-07 | 19:38

Alle extremen gaan te ver of ze nou van links, rechts of uit het midden komen, dat zal me verder mijn reet roesten.

..zapper | 27-01-07 | 19:38

Jeaust: compact en zeer to the point. Een fijne rechtse uppercut van jewelste. Pak die hypocriete sslinksse hersendeauden, die al decennia lang teren op hun zelfverklaarde ethische superioriteit snoeihard in het kruis. Niet af laten leiden door schimpscheuten en misplaatste historische parallellen. Trek eens aan wat touwtjes om dit verraad van de Balk aan te kaak te stellen! Ik vraag je dat omdat jij bij EénNL heurt, de enige partij die opkomt voor afvallige moslims... de rest van 0031 is daarvoor te laf, ook al roepen die almaar dat ze gematigde islam willen propageren (ps Afshin Ellian vind jullie geweldig, NUF SAID!). Go, Jeaust!

bottehond | 27-01-07 | 19:37

Links en Rechts zijn achterhaalde begrippen zag ik Starf*cker hier eens schrijven. Maar die heeft dit zinkende schip inmiddels allang verlaten.

collapse | 27-01-07 | 19:37

Wat ik wel knap vind van Eerdmans is dat hij kennelijk op de hoogte is van wat iedere kranten- televisie of radioredactie precies heeft gedaan de laatste jaren. Hij zegt namelijk zó stellig dat er op de redacties nooit onderzoek is gedaan naar misstanden in 'linkse' geledingen. Wat natuurlijk ook kan is dat er wel onderzoeken zijn gedaan, maar dat die gewoon niets opleverden... Niettemin heeft het vaderlandse journaille ook best geslaagde dingen gedaan met 'links'. Ik noem de onthullingen over de nepzieke Tara Singh Varma (GroenLinks), de kritische stukken over de extreem-linkse milieu-activisten na de moord op Fortuyn. Ik geloof niet dat de gemiddelde journalist vooringenomen is met betrekking tot links en rechts, maar denk eerder dat extreem-rechts het over zichzelf afroept door de manier waarop deze mensen zich profileren, met hakenkruislaggen en legerkleding. Dat valt bij 90% van de bevolking (dus óók journalisten) nu eenmaal niet zo goed.

KlunsJohannus | 27-01-07 | 19:37

Citaat: .... vervolgens eens na te gaan hoeveel links-extremistische types hun handtekeningen mogelijk bij SP of GroenLinks hebben gezet voor de Kamerverkiezingen, hetgeen even kwalijk zou zijn. ....
Joosie, leg eens uit waarom. Zolang we in Nederland niet veroordeeld zijn voor een misdrijf en in de bak zitten, hebben we stemrecht. Als je dat niet bevalt, waarom pleeg je dan geen staatsgreep en maakt een dictatuur. Misschien kan je dan een wetje maken dat alleen driedelige pakken achter een bureau een handtekening kunnen zetten bij 1 nl of beter genaamd partij voor de Lutsers... (Waar al ruzie was voor de verkiezingen begonnen, krijg je als je een omhooggevallen chauffeurtje van Pim F op de lijst hebt.)

topcat | 27-01-07 | 19:37

Joost hier raak je een goed punt! Hier erger ik me al langer aan. Extreem-Links is veel agressiever dan extreem rechts. Ook vandaag was er weer een optocht van extreem rechts; alles verliep rustig. Dat is vaak niet het geval bij extreem-linkse optochten.

BlahBart | 27-01-07 | 19:36

En hij slaat de spijker weer precies op z'n kop. Hulde.
Hopelijk gaan meer mensen het eindelijk eens snappen.

Reez | 27-01-07 | 19:36

@Dariuz<br><br>
Jazekers.. een 'nobel' doel.. als ze het ergens niet mee eens zijn breekt de pleuris uit... Maar constructief zijn ho-maar. Extreem rechts keur ik ook niet goed, maar die laten de zaken wel heel (behalve hun onderwerpen dan....)<br>
Extreem rechts heeft ook een Utopie.... Mein Kampf.. Staat ook op papier

isniegoe | 27-01-07 | 19:34

Gelezen...
Jeejtje wat een grote Boehoe. Het is echt net Calimero. "Zij zijn groot en ik ben klein en dat is nie eerlijk."
Iedere alinea zit vol met gejank en L.I.E.S. Zoveel trouwens, dat ik niet eens de moeite zal nemen om ze neer te halen. BS over dat er geen 'extreem links' bestaat in de ogen van linkse politici en media. En bs over dat hij en Wilders niet Extreem Rechts zijn. (Nee, het is normaal om een tsunami van moslims continue aan te vallen in media en politiek. En om te zeggen dat er in het Westen geen niet-Westersen moeten komen.)

bwahaha | 27-01-07 | 19:34

Gutteguttegut, dan kan Fleisch in de VK Wilders een beetje perdant afzeiken als een popiejopie, maar wat moeten we dan in godsnaam van de echoput Joost Eerdmans denken?
Het enige wat de man doet, is de panelen van GS afstruinen, onderbouwde en cynische reacties opschrijven, ze ontdoen van iedere vorm van eruditie en humor om ze vervolgens in volkomen nikszeggend epistel weer hier neer te plempen.
Bedenk zelf eens iets nieuws, Joost, hobbel niet zo hopeloos achter de feiten aan en doe iets aan die copy paste drang!
Je bent niet slim genoeg voor de meeste reaguurders hier, dus verkracht hun comments niet. Je bent een slechte karaoke versie van een goede avond op GS. Ga eens deaud, spamhoerrrr!!!

CoJoNes | 27-01-07 | 19:34

Uit mijn hart gegrepen. Bravo Joost!
.
Kijk maar eens naar demonstraties van NeoNazis (die, btw, D.O.O.D. moeten), het is altijd de tegendemonstratie van de Linkse Fascisten (die, btw, ook D.O.O.D. moeten) die altijd uit de hand loopt: brandende auto's, ingegooide winkelruiten, plunderingen, mishandelingen, etc.
.
Joost, ga zo door...

stuyterkuycken | 27-01-07 | 19:33

"Wel eens vastgeketende Lonsdalers gezien? Vreemd genoeg bestaat in onze (overwegend linkse) media de neiging dit geweld te bagatelliseren of zelfs goed te praten: een zeer kwalijke zaak".

Joost is cynisch bezig of wat?

rosalie | 27-01-07 | 19:32

ik moet toch altijd meewarig glimlachen als politici de schuld geven aan de media. blijft toch altijd een zwaktebod. Het grappige is wel dat door al die linkse oproerkraaiers in het verleden er langzaam maar zeker wél aandacht ontstond voor milieuzaken, apartheid, walvisjes, luchtvervuiling, dierproeven, nertsfokkerijen ect etc. zonder die mensen was er nooit wat veranderd, kan ik van rechts niet zeggen.

Count Spatula | 27-01-07 | 19:32

Links-extremisme heeft een nobel doel, een utopie (ook al was dit ver te zoeken meestal, het gaat om het idee op papier). Rechts-extremisme daarentegen gaat uit van ongelijkheid en onderdrukking, dit is waarom in principe het fout is als je extreem rechts steunt.

Dariuz | 27-01-07 | 19:32

-weggejorist-

Roku | 27-01-07 | 19:31

@Lesbeau's4ever 27-01-07 @ 19:28; ondanks dat ik zelden met Wilders eens ben, ben ik het hier met je eens. Die man is tenminste zijn gewicht in goud waard. Dat vinden vriend en vijand, dat vinden links en rechts, behalve Bakker dan, bleek vandaag...

topcat | 27-01-07 | 19:30

Alweer nog niet gelezen. En wederom voorspel ik: het stukje gaat over dat Eerdmans het niet eens is met TBS'ers en dat ze enkelbandjes moeten krijgen.
(En dat Hanneke deaud moet.)

bwahaha | 27-01-07 | 19:29

-weggejorist-

de grote boze wolf | 27-01-07 | 19:28

Waarom staat de columns van meneer Wilders altijd op NN en niet op GS, die van Wilders op NN vond ik trouwens beter :-s

Lesbeau's4ever | 27-01-07 | 19:28

Joost zegt waar het op staat, Maar goed, ik lees niks nieuws. Joost, hou een sop! We willen nieuwsch.

Skeflau d'Bouterique | 27-01-07 | 19:27

bij de weg, ik ben niet links... Dat je het maar weet... Maar je moet niet selectief in mijn gezicht staan liegen... Ik ben altijd advocaat van "een" duivel... Soms links, soms rechts.

topcat | 27-01-07 | 19:27

Wat is die mevrouw Groenteman OUD geworden door dat dieet! Ik schrik gewoon van.

colonnecinco | 27-01-07 | 19:27

Sta je tegen een boom te plassen, schieten ze je neer die linkse rakkers.<br>
Natuurliijk wel met milieubestendig kruit, want anders is het niet goed voor de natuur, EN het mag natuurlijk niets kosten van die anti-kapitalisten...<br>
<br>
Dat wordt een knuppeltje (let wel, van een net omgekapte boom bij Schinveld als protest) in je nekje....

isniegoe | 27-01-07 | 19:26

Overigens, Joosje, wel eens in Apeldoorn geweest? Vandaag misschien...

Vergeet je de aanslag op Kerwin niet? www.kerwin.nl/Kerwin.htm Oh nee, natuurlijk niet. Want die past niet in je verhaaltje.... Oh ja, das waar ook, laten we ook maar zwijgen over de aanslag op een moslimschool in Limburg na de dood van Van Gogh... Moslimextremisten zijn trouwens ook van rechtse signatuur, maar laten we dat selectief niet weten...

De media lijden aan selectieve linkse verontwaardiging en Joosje de uitkeringtrekkert lijdt aan slectieve rechtse verontwaardiging.

Joosje, volg eens een Poolse auto, dan heb je zo een baan... Of is dat voor jou te min???

topcat | 27-01-07 | 19:25

Tja, hij heeft wel een punt. Extreem rechts mag dan wel een slechte naam hebben vanwege Hitler enzo, maar in principe is de communistische shit net zo erg.

Maar goed, het was al wel langer bekend volgens mij dat de media links waren.

Grote Zut | 27-01-07 | 19:23

calimero!

twents neuqkevertje | 27-01-07 | 19:23

Wat een slap kopje thee. Kan Eerdmans niet eens in de leer gaan Leon de Winter voordat hij een serieuze poging waagt iets gepeperd op schrift te stellen?

dr.wolffenstein | 27-01-07 | 19:23

Hear hear, je raakt een gevoelig punt. Bravo.

IJzervreter | 27-01-07 | 19:22

en al een baan?

topcat | 27-01-07 | 19:19

REAGEER OOK

Uitgelezen op GeenStijl? Abonneer je op de Nijman-Nieuwsbrief.
linktips: Kansino. Hét online casino van Nederland.
Bookmakers | Online casino overzicht | Bookmakers Nederland
Online Casino | Online casino Nederland | LOESOE - nieuws en entertainment
Online Casino Top 5 | Casino bonussen | CoinMart
online bookmakers in Nederland