Tendentieus, ongefundeerd & nodeloos kwetsend

Politie negeert 112-meldingen van inbraak

goodtimestobeaninbreker.jpgHardere politie-acties! De politie gaat niet meer reageren op 112-meldingen van inbraak, om zo meer druk op de onderhandelingen over hun CAO te zetten. Iemand die 112 belt naar aanleiding van een inbraak, zal geen politie-onderzoek aan huis meer krijgen. Iedereen in paniek, maar in de realiteit verandert het natuurlijk helemaal niks. Slechts 1 op de 10 inbraken wordt opgelost. De pakkans in dit land is zo laag, dat buitenlandse inbrekers hier graag een beetje zorgeloos bijklussen. Er wordt door de Nationale Politie zwaar bezuinigd op boeven vangen. Misdaadbestrijding is officieel afgeschaft. Het is ons dus niet duidelijk hoe "niet meer reageren op 112-meldingen van de inbraak" in de praktijk heel veel gevolgen gaat hebben. De politie bellen bij een inbraak is al jaren net zo nuttig als aangifte doen van een gestolen fiets. Vindt de politie overigens zelf ook. Woordvoerder Sanna Eichhorn van vakbond VHMP zegt in het AD: 'Het verbaast me hoe de politie[top] denkt over zijn eigen mensen. Alsof het een losgeslagen bende wordt zodra er actie wordt gevoerd. Kom op, we zijn politiemensen, we doen geen gekke dingen.' Niet meer reageren op 112-meldingen van inbraak beschouwt de politie zelf dus al niet eens meer als een losgeslagen bende of het doen van al te gekke dingen, omdat ze weten dat met dergelijke meldingen sowieso al weinig werd gedaan. Joh, en mocht je nou als inbreker per ongeluk toch gepakt worden -bijvoorbeeld tijdens een fietslichtcontrole of omdat je je groene bak een dag te vroeg aan de weg zet- dan zorg je gewoon dat je op de datum van je rechtszaak op vakantie bent. Gepakt en veroordeeld worden als inbreker in Nederland is inmiddels topsport: slechts zeer weinig krijgen het voor elkaar. Kortom, weer een COA-actie van de politie die averechts werkt. Hoe hard ze ook worstelen om hun zin te krijgen, ze liggen in een dodelijke nekklem. De enige manier waarop agenten hun arbeidsvoorwaarden eigenlijk nog kunnen verbeteren, is door massaal ontslag te nemen en inbreker te worden.

Reaguursels

Inloggen

Beste agenten. Laat ik u een kleine les geven over de economische wet 'vraag en aanbod'. Als de vraag hoog is en het aanbod gering (profvoetballers, artiesten etc.) zal de salariëring aanzienlijk hoger zijn dan andersom. Oftewel, wat u doet kunnen vrij veel mensen. Daarbij is het tijdstip niet echt handig gekozen. De burger heeft u niet meer zo hoog in het vaandel staan. Of het nu terecht is of niet, dat is de huidige situatie. Kom aub niet aan met non-argumenten zoals daar zijn; "we zetten ons leven op het spel" en nog wat onzin want dat werkt nu ff niet. Sowieso vind ik staken al iets walgelijks maar dat terzijde. Rest mij te zeggen dat ik absoluut respect voor u allen heb, jullie staan onder druk, ik weet het allemaal wel... Maar blijf wel redelijk. Doei!

krabbegat | 09-08-15 | 14:00

Dr.Draaibaar | 08-08-15 | 17:03
Hoeveel nederlands materiaal zat daar bij?

Pimmetjes | 09-08-15 | 10:49

Als de politie 112 oproepen negeert, moeten ze daarna niet komen janken dat we het zelf op gaan lossen door dit soort tuig gewoon de typhus te meppen...

bassio | 08-08-15 | 18:57

Als je de feiten kent gaat dit artikel nergens over.
1. bij heterdaadsituatie komt de politie gewoon
2. wat er niet gebeurt is dat bij niet heterdaad situatie het onderzoek in en om het huis (zoals buurtonderzoek) wordt uitgevoerd.
Dat is alles.

Pimmetjes | 08-08-15 | 18:11

Popo hoeft bij mij niet te komen na een inbraak. Mijn hondjes en honkbalknuppel lossen alles op. " Ja agent, hij viel van de trap" .

PapieLoco | 08-08-15 | 17:06

Ik begrijp hieruit dat de politie hun geweldsmonopolie dus vrijwillig afgeeft? Immers hebben zij die gekregen zodat zij en niet de burgers criminaliteit aanpakken, maar dat is dus voorbij?

Dan ook niet zeiken wanneer de volgende overvaller of inbreker voor z'n flikker wordt geschoten. Hedge accordingly.

Sleutelplanktovenaar | 08-08-15 | 16:41

De LAPD van de lage landen zou gewoon
Over een maand een cordon sanitaire rond het binnenhof moeten neerzetten

Laat die -volgens artikel 93 van strafrecht juist geformuleerd- hoogverraders uit den haag maar bloeden
Laat ze allemaal op de dag van prinsjesdag blazen
Weigeren is gelijk 2x24h vast
Zorgen dat er maar 1 tegelijk door kan
Heel prinsjesdag in het honderd

En voetbal kan gewoon zaterdag/zondag weer doorgaan
Volk vindt het mooi dat den haag wordt gepakt
Jullie kunnen een echte klap uitdelen

Triple2K8 | 08-08-15 | 15:18

@tweetybird | 08-08-15 | 14:12 ,
complete onzin natuurlijk, even los van de wat onbeholpen 'acties' op het moment.
De politie macht wordt al jaren van binneuit weggevreten, agenten worden idd misbruikt door de staat als belasting inners, hun parate tijd afgenomen door kul papierwerk en oneigenlijke klussen, motivatie gesloopt, tis bek dicht houden en luisteren naar den Haag en anders rot je maar op .
Alles wat ooit eens met intelligente frisse ideen en zelf-initiatief aan de slag ging, om zo ook later eens een team aan te sturen is vakkundig gesloopt, afgestompt en afgericht of vertrokken, de echt goeie en slimme gasten uiteraard het laatste, wegwezen.

Zeer matig betaald, slechte arbeidsvoorwaarden, machinaal fabrieksmatig, nog meer bureaus dicht, nog verder van de burger gaan sfataan, nog matiger types die instromen.
Nee, gaat prima zo...
We gaan richting burgeroorlog, op europese schaal op deze wijze, onhoudbare vluchtelingen problematiek, wantrouwige burgers(terecht)
De politiek laat het nu dermate afweten dat eigenrichting grondwet technisch is toegestaan, eigenlijk meer verplicht, het is niet toegestaan als burger niet in te grijpen als je ziet hoe ons land naar de verdommenis wordt geholpen door een zooitje compleet incompetente beroeps politici die werkelijk geen idee hebben hoe het er in de 'echte' wereld aan toe gaat, hoe deze ambtenaren zich afschermen van de maatschappij, wetten en regels hebben gecreerd waardoor ze zichzelf onschendbaar maken, buiten de wet staan, niet aan te spreken op hun falen.
Een onschendbare kaste die naar believen handelt.

vander F | 08-08-15 | 14:36

Vannacht nog een zijpaadje mogen meepakken om een politieauto af te schudden. Mijn fietslicht was kapot en dat was aanleiding voor een poging tot klemrijden. Normaal geen drama maar ik was mijn portemonnee met id vergeten.
Beetje jammer weer.

eigen-mening | 08-08-15 | 14:17

@Tjemig | 08-08-15 | 13:40 ,
nog even los van idiote werktijden, gebroken diensten.
Je weet wel, eerst van 08.00 tot 11.00 uur werken, dan zogenaamd 'vrij' tot 23.00 uur met een dienstje wat dan doorloopt tot 08.00 uur.

Luizebaan man.
In 2 dagen tijd maar 12 uurtjes gewerkt, wat zeur je dan?

maar even zonder gekheid, het is ronduit bizar ik ken wat smerissen dus ik hoor het een en ander.
Eentje wilde buurtagent worden, toffe klus, direct bij je buurt betrokken, straat op en bij mensen thuis, to serve and to protect, buurtagent is zo ongeveer de functie waarbij je je voorstelt hoe het ZOU moeten zijn, wat je je zo ongeveer voorstelt als je aan het beroep politie agent denkt.

Enfin, kreeg vorig jaar een buurt, hij blij, intussen kwam er in ene een 'oh ja nog even dit' klus bij, weet niet meer wat maar in iedergeval een totale ruk klus met maximaal tijd doorbrengen achter pc en stront it-systemen.
In het kader van 'efficiente bezuiniging' kon dat er best wel bij, met als 'efficient' resultaat dat het
'kleine klusje erbij' z'n meeste werktijd wegvreet.
En z'n motivatie.. gaat richting nulpunt nu.

Intussen worden alle, lees idd alle, bureaus in de stad, dit geval Deventer, gesloten, hoofdbureau ligt heel handig op 20 min. fietsen buiten het centrum.
In heel de regio hier blijven geloof ik twee bemande politiebureaus open, twee, voor pak 'm beet 200.000 mensen.
Mooi man, volgens mij zitten ze nu te overdenken hoe je online iemand kunt arresteren, via het internet een vechtpartij te lijf kunt gaan, huisbezoekjes kunnen eigenlijk ook best via Skype enzeau.
Hartstikke moderne en efficiente pliesiemacht alhier,
daarbij kun je dan ook met veeel minder personeel toe

vander F | 08-08-15 | 14:14

Zeg eens eerlijk we weten nu toch wel de laatste jaren de prioriteit van de politie is zoveel mogelijk geld binnenhalen via boetes. Meer niet. Het zijn gewoon veredelde parkeerwachten geworden. Ze moeten nog steeds verplicht hun quota halen aan boetes uitschijven per maand. Want zo is het gewoon. Politie komt niet dichter bij de burger te staan maar juist steeds verder van de burger af. De burger begint ondertussen de politie te zien als een noodzakelijk kwaad die komen innen.De akties laten het ook zien. Akties niet gericht op politici maar puur op de burger. Zoals voetbal plezier vergallen. De mensen laten stikken als er ingebroken wordt en noem maar op. Nee de politie maakt zich steeds populairder. En dan vinden ze het nog gek dat de burgers nog maar weinig respekt voor ze kan opbrengen. Nee dat hebben ze door dit soort zaken puur aan zichzelf te wijten. De klachten tegen politie en politie agenten neemt steeds meer toe. Waardoor. Nou dat is makkelijk te verklaren. Zij nemen de burgers niet meer serieus en wij daardoor hun niet meer.

tweetybird | 08-08-15 | 14:12

Minder politie. Vervolgens de uitgespaarde belastingcenten terug naar de burgers zodat deze daar preventiemaatregelen mee kunnen bekostigen. Een veiliger Nederland + minder irritatie = Win + win.

Rest In Privacy | 08-08-15 | 14:12

theo-is-dood | 08-08-15 | 09:57
Onder welke steen kom jij vandaan? U praat poep, zoals velen hier.
De laatste met Mulo is al lang met pensioen. De meeste hebben havo of zelfs hbo. Het salaris is voor de ellende die zij dagelijks voor de kiezen krijgen ronduit beroerd. En een politieman gaat tegenwoordig met 67 met pensioen. En die jongeren die nu bij de politie willen, die komen er niet. Er zijn geen vacatures omdat de ouderen niet met pensioen mogen. De politie academie staat zo goed als leeg, er worden alleen nog wat techneuten geworven om de belabberde ict dagelijks te kunnen herstarten.

Tjemig | 08-08-15 | 13:40

Als ze nou eens alleen nog maar boeven gaan vangen.
Geen geflits of andere ongein.
Mijn steun hebben ze...

da wizard | 08-08-15 | 12:55

Mark_D_NL | 08-08-15 | 09:59
De Gay Pride is een door de overheid gesteund feest, en bovendien openbaar. Dat is de crux van het verhaal. Net zoals Sail, en dergelijke dingen. Als iets vanuit overheidswege gebeurt, en toegang is openbaar, dan is de politie-inzet ook op conto van de overheid.

Want wie verdient er geld aan de Gay Pride? Echter, betaald voetbal is één groot bedrijf. Je moet betalen om naar binnen te mogen, en de voetballers zelf doen het ook niet gratis. En als het om winst draait, dan dient het bedrijf in kwestie ook op te draaien voor de kosten. Dat is het heikele punt. Als ik hier een feestje organiseer, en ik vraag entree, dan komt ook niet zomaar de politie opdraven om als uitsmijter te dienen.

Piet van het Padje | 08-08-15 | 12:53

Voor alles dat de staatsterreur betreft zal de politie alle tijd hebben. Het is tenslotte staatspolitie.

Rest In Privacy | 08-08-15 | 12:46

Welkom in het criminele walhalla Koninkrijk der Nederlanden.

Behalve voor te hardrijders en belastingfraudeurs.

ProAsfalt | 08-08-15 | 12:39

best leuk om eigen rechter te mogen spelen
maar een rommel dat het geeft.

verbanden | 08-08-15 | 12:21

Onder bijna ieder topic kan je tegenwoordig tegelen:
*Nederland is stuk*
Zo triest.

Ars Vivendi | 08-08-15 | 12:16

Ag ja dan moeten de bewoners maar in actie komen. Inbrekertje neersteken ofzo want die politie komt toch niet. Politie's snappen niet dat ze de mensen ermee hebben en zo krijgen ze nog minder respect.

xxxrol | 08-08-15 | 12:07

Ik trap de inbreker dan zelf wel deaud, wouten komen dan ook niet toch.

Vonkentrekker | 08-08-15 | 12:01

Een tijdje terug kwam in 's avonds laat thuis en zie ik een vreemde vent in mijn huis lopen. Ik bel met m'n mobiel de politie en krijg te horen dat ik geduld moet hebben want er waren op dat moment geen politieauto's in mijn buurt. Ongeveer een minuut later bel ik weer dat de vreemde nog steeds in mijn huis loopt en als ze snel komen de man direct in z'n kraag kan worden gegrepen. Weer krijg ik te horen dat ik nog geduld moet hebben want geen auto's in mijn buurt. Na 5 minuten bel ik weer dat ze geen haast meer hoeven te maken omdat ik het zelf al heb opgelost. Misschien is het beter een ambulance te sturen zeg ik.
Binnen twee minuten daarna stonden er 3 politiewagens bij mij voor het huis.
Bovenstaande heb ik natuurlijk verzonnen maar het illustreert wel hoe de politie te werk gaat in dit land.

The7thGuest | 08-08-15 | 11:40

Ik ga zelf een actie opzetten: voor elke immigrant die ze tegen weten te houden een euro.

CrapoTheGreat | 08-08-15 | 11:38

Ik vraag me ook af wat er gebeurt als de politie-acties niet werken, en hun salaris hetzelfde blijft, ondanks alle stakingen. Wat dan? Stoppen ze dan met staken?

CrapoTheGreat | 08-08-15 | 11:33

@Aproximaal | 08-08-15 | 10:46
Als ik lees waar jij mee op de proppen komt zit het met mijn anonimiteit wel goed.
Jouw manier om conclusies te trekken zou ik nog wat bijstellen...

Petrus Poortwachter | 08-08-15 | 11:31

@Dhr. de Wit | 08-08-15 | 11:07

Natuurlijk zijn er véél te veel burgers die de boel frustreren - maar dat mag natuurlijk niet leiden tot het over één kam scheren van álle burgers, en dat is wat er momenteel gebeurt. De klootzakken onder de burgers moet je aanpakken, maar laat de rest gewoon lekker met rust, ook wanneer ze een piepkleine overtreding begaan. Waarschuw, zeg 'foei', maar trek niet meteen het bonnenboekje.

Dit land kan zo veel beter, met een beetje meer communicatie.

Reinaert | 08-08-15 | 11:31

@Petrus Poortwachter | 08-08-15 | 09:18
Denk alleen dat Mark dan gaat roepen dat hij morgen weer wil, vooral wanneer hij in boeien wordt geslagen door een niet afzichtelijk agentje.

Boris die Sauertopf | 08-08-15 | 11:28

Ben ik toch blij met mijn bijtende viervoeter

De Bosjesman | 08-08-15 | 11:17

@Methylfenidaat | 08-08-15 | 11:08
Ik heb zelf geen hond, maar ik zou hem nooit laten bijten in een stel Qat-kauwers, je weet immers nooit of je hond er ziek van kan worden....

necrosis | 08-08-15 | 11:16

@Dhr. de Wit | 08-08-15 | 11:01
Ik heb zelf een jaar voor een NGO gewerkt, de 'managing director' was meer geïnteresseerd in de luxe uitstraling van het hoofdkantoor in Den Haag, dan het doel waarvoor de NGO was opgericht.

necrosis | 08-08-15 | 11:13

Gewoon stoppen met beveiliging van het binnenhof dan komt Ardje zo over de brug. Voetbal is voor het plebs, dat zal ze een rotzorg zijn in Den Haag.

jip_86 | 08-08-15 | 11:10

Mooi, kan mijn rottweiler van 54 kg zijn eigen uitleven, politie komt toch niet.

Methylfenidaat | 08-08-15 | 11:08

necrosis | 08-08-15 | 11:06

Precies! Zonder papieren gelijk wegwezen.

kwark001 | 08-08-15 | 11:08

@Reinaert | 08-08-15 | 11:01
Zeker moet de diender dienstbaarder zijn voor de burger. Maar er zijn "burgers" die de boel flink frustreren en ik kan mij goed voorstellen dat je daar chagrijnig van wordt en wat minder vriendelijk.

Dat ze de weg kwijt zijn is wel heel erg triest. Zelfs mijn redelijk oude telefoon heeft navigatie.

Dhr. de Wit | 08-08-15 | 11:07

@doskabouter | 08-08-15 | 10:50
Om te beginnen zou ik mensen die hun papieren opeten/ verscheuren voordat ze hier asiel aanvragen gelijk uitzetten.

necrosis | 08-08-15 | 11:06

+1 voor daltons pica trouwens, toen criminelen nog romantisch waren.

Boutschefter | 08-08-15 | 11:06

@necrosis | 08-08-15 | 10:23 ,
weet ik,
maar het gaat me even om het principe.
Je ziet ze in Den Haag in ene wel reageren op actie,
een actie die de inkomsten van de roverheid direct raakt, en zie, men reageert zowaar.
Dat voetbalwedstrijden niet meer begeleiden vinden ze prachtig in den Haag, doet de regering totaal geen pijn, in tegendeel, het maakt de politie acties impopulair bij een flink deel van de bevolking,
regering versus popo = 1-0 hier.

Hup, inkomsten afknijpen

vander F | 08-08-15 | 11:05

Aangezien de pakkans toch klein is, maak er dan een Russische Roulette van. Ga je gang, zoek het op, alleen als je gepakt wordt gaat het lampje ook definitief uit. Win- win!

RobberenRukkie | 08-08-15 | 11:04

112 bellen geen zin, wel als ik de inbreker zijn schedel kapot heb geslagen :)

ReuzeBater | 08-08-15 | 11:04

@necrosis | 08-08-15 | 10:52
.
Begrijp het nou: die Ploumen is één van de vele PvdA-pleeborstelkapseltrutjes met ongetwijfeld één of andere waardeloze -ogie-knip-en-plakstudie die zich in de partij-organisatie omhoog heeft gepepen en die moest dus ook een baantje hebben. Dat die muts met miljarden gaat strooien in Afrika, wat maakt dat uit? Belastinggeld is toch gratis?
.
Gun al die uitvreters nou ook eens wat; die hebben ook een hypotheek te betalen.

Digital Refugee | 08-08-15 | 11:02

Hmmm, dus als ik een inbreker in mijn huis betrap en hem een mep geef dan krijg ik mogelijk als 'beloning' een proces aan mijn broek. Betrap ik een inbreker en bel ik 112 dan komen ze niet.

Volgens mij kan ik het beste iedere nacht koekjes en een glas melk klaar zetten voor de inbreker en dan later maar verhalen op de verzekering.

Keutels | 08-08-15 | 11:02

@necrosis | 08-08-15 | 10:52
OSW heeft inderdaad geen enkele zin, dat is na honderden miljarden dollars en euro's wel duidelijk. De enige die er profijt van hebben zijn NGO graaiers en warlords.
Ploumen is inderdaad een slechte keuze. Ze is veel te emotioneel betrokken bij het onderwerp vanwege haar verleden. Beter een zakelijk iemand er op die zich niet zo makkelijk emotioneel laat chanteren. Met haar "gemoedsrust". Pftoe!

Dhr. de Wit | 08-08-15 | 11:01

@Dhr. de Wit | 08-08-15 | 10:51

Ik geef de diender op straat ook niet de schuld - het probleem zit inderdaad in het management en het overheidsbeleid. Laat onverlet dat ook de diender op straat wel beter moet leren luisteren naar zijn (m/v) omgeving.

Ik ben een dorpsbewoner en werd enige tijd geleden 'aangehouden' door een politieauto: de dame en heer in die auto *waren de weg kwijt*. En dat ondanks navigatie en slimme elektronica. Zó veel binding is er anno tegenwoordig dus nog. En dat is dieptriest dunkt me.

Reinaert | 08-08-15 | 11:01

@Dhr. de Wit | 08-08-15 | 10:37
Dat budget van OSW moet gewoon afgeschaft worden.
Wilders had er destijds een miljard vanaf weten te praten, iets wat CDA weer ongedaan wist te maken (het einde van Rutte I).
Gewoon ad-hoc tenten, voedsel en medicijnen invliegen waar nodig bij grote rampen.
Maar geen standaard 'potje' om een beetje de zakken te vullen van despoten als Mugabe.
En degene die Liliane Ploumen heeft benoemd tot minister, mag van mij ook een paar jaartjes te werk worden gesteld in de Limburgse mergelgroeves.

necrosis | 08-08-15 | 10:52

@Reinaert | 08-08-15 | 10:45
Mee eens, het mag wel wat minder met die bonnen. Maar vergeet niet dat ze dat op bevel doen, ze mogen echt niet zelf kiezen wat voor dienst ze moeten draaien. Die bonnenquota komt van boven en dus moeten die boeven van boven worden aangepakt, ofwel van der Steur c.s..

Bromsnor tja... Maar vroeger had een agent ook veel meer binding met zijn wijk. Tegenwoordig worden agenten overal maar neergeplempt en weer weggehaald waardoor het contact met de burger minder wordt.
Het is allemaal terug te redeneren naar de politiek. Mij maak je niet wijs dat agenten (m/v) moedwillig burgertje pesten.

Dhr. de Wit | 08-08-15 | 10:51

eerstneukendanpraten | 08-08-15 | 10:45

Tussen asiel aanvragen en asiel krijgen zit een wereld van verschil! Toch?! Oh! ........ wacht.

doskabouter | 08-08-15 | 10:50

Mijn ervaring is dat de politie er al jaren niet meer is voor de gewone burger. Een voorbeeldje: fietsendiefstal. Ik heb er alle begrip voor als mensen meer en meer en meer het recht maar in eigen hand gaan nemen. Wat moet je anders ? Waar je vroeger nog respect had voor politie en toen een wijkagent nog bestond en je die zag, is het tegenwoordig vooral afwezigheid en mega slappe hap. Want volgens de leiding en de politiek moeten ze achter een bureau gaan zitten en mogen ze op straat niets. Gefeliciteerd met dit resultaat politie. Ga door met de afbraak al valt er niet veel meer af te breken.

Rest In Privacy | 08-08-15 | 10:49

Als het leger geen kogels meer kan betalen dan zal het bij de politie niet veel beter zijn. En dat weet het boeventuig ook.
Het boeventuig in Brussel maakt het allemaal geen moer uit, net als hun slaafjes bij de VVD, PvdA en D66.

Willem van Rood | 08-08-15 | 10:46

''Copy/paste van mijn reactie op Powned:
Was bij mij ingebroken. Komen ze met vijf man sterk langs. Staan een uur of wat met de armpjes over elkaar rond te guizen waarna, een week later, een brief komt waarin staat dat ik slachtofferhulp kan krijgen maar dat verder onderzoek nutteloos is.
En daar gaan ze nu mee stoppen? Prima de luxe.
Petrus Poortwachter | 08-08-15 | 09:04''

Hans, door het copy pasten van reacties onder artikelen van nieuwssites als RTL en daarna dezelfde te pasten als reaguurder vergooi je je anonimiteit als reaguurder.

Aproximaal | 08-08-15 | 10:46


--sql error-- | 08-08-15 | 10:33

Maar gelukkig krijgen we daarvoor een paar honderd gevangenen uit Noorwegen voor terug. De kosten hiervoor worden door Noorwegen betaald en hoeft er in de gevangenissen geen personeel te worden ontslagen. Nu het goede nieuws: indien er gevangenen tussen zitten die oorspronkelijk uit Afrika komen dan kunnen zij in Nederland asiel aanvragen. Nee, ik heb geen rare pillen genomen, het is écht waar. Nederland gaat zo naar de kloten...

eerstneukendanpraten | 08-08-15 | 10:45

@Dhr. de Wit | 08-08-15 | 10:37

Natuurlijk mag de diender op straat er wel een paar centen bij. Hij (m/v) wordt inderdaad onderbetaald. Maar dan moet hij (m/v) wél kappen met het pesten van burgers en ook niet meer willen dienen als verlengstuk van de Belastingdienst (lees: het CJIB) maar zich beperken tot z'n eigenlijke taak: het opsporen en voorkomen van misdrijven.

Respect dwing je niet af middels je bonnenboekje. Respect dwing je af door aanwezig te zijn, alert te zijn en daar waar nodig vermanende woorden te spreken. Dáár zit de weeffout: de menselijke maat is zoek. Een lullige overtreding wordt anno tegenwoordig direct beantwoord met een bekeuring in plaats van een waarschuwing en dat maakt oom (m/v) agent er niet bepaald populairder op.

Voor de zoveelste keer: ik wil Bromsnor terug!

Reinaert | 08-08-15 | 10:45

Een maand of twee/drie geleden had ik al aangegeven dat dit gebeuren zou, maar werd uitgelachen. De volgende stap gaat vast en zeker het inleveren (of niet dragen) van het vuurwapen worden, zodat er helemaal geen noodhulp en prioriteit meldingen gereden mogen worden.

Koekkeloere | 08-08-15 | 10:44

@Statler en Waldorf | 08-08-15 | 09:47
.
Helemaal mee eens!

Digital Refugee | 08-08-15 | 10:43

Tja, en als je dan leest dat 60% van de Marokkaanse jongeren in aanraking is geweest (vaak zelfs meermalen) met de hermandad, dan begrijp je dat tenminste 99% van hen crimineel is!
.
Er is immers een enorme "criminele druk" voor nodig om dat percentage bij de labbekakkende NL-politie te bereiken...
.
Verder valt het me op dat de popo's zelfs het zo lucratieve flitsen al een paar jaar nauwelijks nog doen. Ook zie je al jaren nauwelijks (of eigenlijk geen) staande-houdingen meer op de snelweg.
.
De vraag is dus: waarom schaffen we de politie niet gewoon af? Ze doen toch niets, al jaren niet!

Digital Refugee | 08-08-15 | 10:38

@kwark001 | 08-08-15 | 10:36

Excuses voor het ongemak. *Tissues op teleporter gooit*

Reinaert | 08-08-15 | 10:37

Politiemensen verdienen naar mijn idee wat procenten erbij, mede door fantastische multiculti parels die een zware druk leggen op het apparaat.
Laat al die managementlagen maar eens wat inleveren, met hun "management". Ga eerst maar eens managen dat burgers een keer waar voor hun belastingcenten krijgen door betere opsporing.

Er is volgens van der Steur geen geld, bullshit. Laat hij maar wat uit het potje van ontwikkelingssamenwerking graaien. Maakt geen enkel verschil aangezien half Afrika hier voor de poort staat.
APAB: All Politicians Are Bastards!

Dhr. de Wit | 08-08-15 | 10:37

@necrosis | 08-08-15 | 10:32

Wanneer je ziek, zwak en misselijk bent moet je óók betalen - en niet zo weinig ook. Dat noemen we "eigen bijdragen". Zo lang je nog inkomen hebt en/of een paar centen op de bank word je geplukt. Het kabinet Rutte (het beste kabinet sinds Ome Adolf) kent namelijk geen medelijden.

Reinaert | 08-08-15 | 10:36

Reinaert | 08-08-15 | 10:32

Proest....*alweer beeldscherm schoonmaken*

kwark001 | 08-08-15 | 10:36

Als de politie niet meer helpt dan lijkt het me volkomen acceptabel dat burgers weer het recht in eigen hand gaan nemen.

Moi2 | 08-08-15 | 10:34

en staatssecretaris Dijkhoff (wie?) geeft zichzelf nog een schouderklopje, want de gevangenissen waren nog nooit zo leeg als nu.

--sql error-- | 08-08-15 | 10:33

@necrosis | 08-08-15 | 09:50

Dream on baby: ik heb de ideale schoonmoeder en ga haar echt niet uitgraven om jou te plezieren.

Reinaert | 08-08-15 | 10:32

@Der Klassenfeind | 08-08-15 | 10:17
Flitsen voor de veiligheid?
De verkeersboetes zijn al jaren een integraal onderdeel van de inkomsten voor de staat.
Misschien maar eens kritisch kijken naar de aankomende derde dinsdag van september.
De aardgasproductie in Groningen wordt afgebouwd, dus minder inkomsten uit aardgasbaten.
Stakende politie-agenten leveren minder inkomsten op via CJIB.
Je dacht toch niet dat je kan ontsnappen aan de eeuwige geldzucht van Rutte II?
Je gaat betalen, hoe dan ook, tenzij je ziek, zwak en misselijk bent.

necrosis | 08-08-15 | 10:32

Dan moeten ze later ook niet komen om mij op te halen omdat ik een inbreker heb mishandeld. Politie verdwijnt langzaam uit de samenleving. In de kleinere gemeenten zie je ze toch al nooit. Alleen de top met tonnen salaris per jaar blijft over.

doskabouter | 08-08-15 | 10:31

Het is toch al lang tijd voor eigenrichting in dit land.

Antitheïst | 08-08-15 | 10:28

Maar als die zetelplakker in Den Haag daar aanwezig zijn, struikel je over die blauwe kontenkruipers.
En vooral als er een reportage is vanuit het binnenhof.
Dan zie je ze langs rijden, en dan van "kijk eens hier zijn wij".
Als vette lex belt moet je eens zien hoeveel blauwe smurfen er op af gaan.

Rest In Privacy | 08-08-15 | 10:23

@vander F | 08-08-15 | 10:11
Jammer dat je niet vermeldt dat niet ALLE flitsagenten/ BOA's meedoen aan deze actie en je dus wel degelijk post uit Leeuwarden op de mat kan krijgen als je besluit om eens flink op je gaspedaal te stampen.
Nog even los van het feit dat wanneer je voor een rood verkeerslicht staat te wachten en een ambulance zowat dwars door je heen wil ruimte geeft door het rode verkeerslicht te negeren en door te rijden om plaats te maken.
Probeer dan maar onder die 'rood licht' boete uit te komen.
*en vergeet die €7 administratiekosten niet*

necrosis | 08-08-15 | 10:23

Zal niets veranderen misschien wel verbeteren als de politie niet meer komt.

janmetdepet | 08-08-15 | 10:18

Het wordt pas echt serieus als ze op zouden houden met flitsen. Dán wordt de politiek meteen wakker.

Waarom doet de politie dit niet vraagt men zich af? Blijkbaar is 'ophouden met flitsen' een dermate Heilige Koe/oorlogsverklaring, dat de vakbonden dit paardenmiddel nog niet aandurven.

Flitsen, voor uw veiligheid mensen....

Der Klassenfeind | 08-08-15 | 10:17

1 x bij thuiskomst met vrouw en kinderen ontdekt dat er was ingebroken. Daders gevlogen. Politiewagen kwam even langs, geruststelling voor de kinderen. Dag later een soort CSI-ert
voor de vingerafdrukken. Deden ze om serie inbrekers aan te pakken bij heterdaadje (meerdere inbraken te bewijzen)
Was prima geregeld. Ik weet dan ook wel dat je er nooit meer wat van hoort en dat de verzekering aan zet was maar voor de kids was het belangrijk. Inbraak... dat is iets groots en fouts en de popo gaat achter de dader aan. Oohhh die onbevangen kindertijd.........
Schaf dat af en we zijn helemaal van god los..

Goatboy2014 | 08-08-15 | 10:16

Dat deden ze toch al niet in het verleden.
Dan lossen we het zelf wel op bromsnorren.

Rest In Privacy | 08-08-15 | 10:14

@Normpje | 08-08-15 | 09:10

Ik geloof daar niet in.

SpeurHaan | 08-08-15 | 10:14

Het is een hoax volgens teletekst dus volgend topic graag.

eerstneukendanpraten | 08-08-15 | 10:13

@wakkere_nederlander | 08-08-15 | 09:47
Ik heb gewoon mijn abonnement opgezegd en een 'nee, geen blauwe enveloppen' stickerT op mijn brievenbus geplakt.
Bij mij verkrijgbaar voor €1,99 per stuk, exclusief porto.
Korting bij bulkorders mogelijk...

necrosis | 08-08-15 | 10:13

Ik neem aan dat eigenrichting onder deze omstandigheden niet meer strafbaar is.

Simon_GS | 08-08-15 | 10:12

Onhandig, op z'n minst.
Terwijl het zooo simpel is.

Die nie-meer-flitsen actie is bv uiterst effectief,
burger blij dat hij niet meer gepest wordt,
en eindelijk een beetje kunnen doorrijden, heerlijk

Als ze intussen de vrijgekomen tijd nu eens besteden aan het bureau goed bemannen, effectief en vriendelijk aangiftes gaan verwerken.
JUIST op gevalletjes burengerucht en ettertjes op straat afgaan, gewoon, aandacht aan de sociale irritaties in de buurt.
En even geen bonnen meer, helemaal niet meer en alleen levenslinke zaken en echte criminelen aanpakken
Ennn, als er iets is wat 'de regering' infra uiterst erg vind is het mislopen van inkomsten.
De staat in z'n portemonnee treffen is het meest effectieve wat je tegenwoordig kunt doen.
Is toch het enige wat ze daar doen, zeiken over poen, wie krijgt wat en hoeveel wanneer,
het waarom is al jaaaaaren geleden afgeschaft,
nadenken doen ze al lang niet meer, alleen nog maar kwijlen boven de geldkist met een zak-japanner en centjes schuiven, meer gebeurt er eigenlijk niet.
Je kunt beter de hele regering vervangen door een paar uitstekende boekhouders, zet meer zoden aan de dijk.

Als we als burger de regering willen dwingen is een breed opgezette we-gaan-eens-even-geen-belasting-betalen het meest effectieve wat je kunt doen, kunnen geen 10 referenda tegen op.
Geen geld, geen regering, we betalen die kloothommels in Den Haag toch, via belastingen, om het land te besturen en als ze denken dat zonder burger te kunnen doen, die sukkels die maar eens in de paar jaar een vakje mogen roodkleuren en daarna hun bek moeten houden, think again.
Geen belastinginkomsten, geen regeren, punt.
Geweldloze burgelijke ongehoorzaamheid die werkt.

vander F | 08-08-15 | 10:11

Wat een gezever. Na zoveel jaar nullijn hebben agenten gewoon recht op een fatsoenlijke verhoging, niet betaald uit de eigen pensioenkas. Zij kunnen het ook niet helpen dat 'de politie niet komt' of 'verkeerde prioriteiten stelt'.

De Geus | 08-08-15 | 10:10

Maarre als de politie niet meer reageert als er bij mij is ingebroken, neem ik het geweldsmonopolie graag van hen over.

gtothew | 08-08-15 | 10:08

@ZeroCultural | 08-08-15 | 10:03
/Toetst 11: 'Tuut tuut tuut De verbinding wordt nu verbroken. Have a nice day'

Petrus Poortwachter | 08-08-15 | 10:05

@VanBukkem | 08-08-15 | 09:41
"Hallo. Dit is het antwoordapparaat van de politie. Spreek uw bericht in na de piep."
.
Toets 1 voor niet-spoedeisende hulp of het opgeven van een goede winstgevende flitslokatie. Toets 11 voor spoed of hulp bij Finse toestanden.

ZeroCultural | 08-08-15 | 10:03

Kom maar. * liefdevol over honkbalknuppel aait *

Bigi Bana Boy | 08-08-15 | 10:02

Als ik in mijn huidige baan als sinds 2010 geen loonsverhoging zou hebben gehad en ik mag naar allerlei gevaarlijke maar vooral ook gruwelijke meldingen voor een mager loontje dan zou ik ik ook staken.

Van mij mogen de hoge heren wel en wat respect tonen voor deze dames en heren. De laatste tijd word de politie alleen maar zwartgemaakt. Misschien komt het door mijn opvoeding maar ik heb nooit problemen en ben blij dat er mensen zijn die dat werk doen. Ik zou voor geen goud willen ruilen.

jankaasvanoranje | 08-08-15 | 10:01

@MarcS | 08-08-15 | 09:55
Gayparade ga ik ook niet voor betalen. Dat is een feestje dat betalen ze zelf maar.

Mark_D_NL | 08-08-15 | 09:59

@Joffri | 08-08-15 | 09:11
Zelfs een politiebureau bezet houden gaat niet zonder slag of stoot.
Ik was een keer voor mijn werk in een gehucht waar een vrouw in een auto mijn buitenspiegel eraf reed.
Ik ging met alle gegevens (kenteken, kleur, merk en model) direct naar het politiebureau dat 500 meter verder lag.
Er waren mensen aanwezig maar deden niet open toen ik aanbelde, de voordeur was dicht!
Ik kreeg een vrouw via de intercom (vanaf een andere locatie) die melde dat het bureau gesloten was.
Na enig 'aandringen' ging de deur toch open, haalde men de gegevens door hun computer en kreeg ik een uitdraai van NAW van de vrouw die mijn spiegel eraf had gereden met de mededeling 'die gegevens heb je niet van ons'.
Uiteraard werden de gegevens van het politiebureau zelf eraf gescheurd.
De schade kon worden verhaald, maar ergens vind ik dit diep triest!

necrosis | 08-08-15 | 09:59

Stelletje eikels zijn het! Beetje met mensenlevens spelen, omdat ze één Euro extra willen!

Glas Koning | 08-08-15 | 09:59

Het is volkomen idioot dat mensen 112 bellen als er geen levensbedreigende is, breng het maar in rekening.
Bokito ergo sum | 08-08-15 | 09:39
Gast, bij de ingang van diverse woonwijken staan borden/textkarren met teksten als 'verdachte situatie: bel 112 stop woninginbraak'. 112 is voor alles wat hulpdiensten direct moeten weten, niet alleen voor direct levensgevaar.
Wel eens verder dat je voor totale onzin meldingen een boete/rekening mag verwachten.

noerg | 08-08-15 | 09:57

@MarcS | 08-08-15 | 09:42
Politici mogen ons bestelen maar wij en de politie mogen er niets tegen doen. Daar klopt natuurlijk helemaal niets van. Dat begrijpt iedereen. Waarom gehoorzamen we aan criminelen? Omdat we laf zijn. Omdat we dom zijn.

Thunderbird | 08-08-15 | 09:57

Salaris en arbeidsvoorwaarden van de gemiddelde hoofdagent zijn zeer goed. Vergeet even niet dat de meesten nauwelijks de MULO hebben afgemaakt. Het salaris wordt verhoogd met onregelmatigheidstoeslagen, en de arbeidsvoorwaarden zijn nog steeds riant. Zo kunnen ze bijv met 60 jaar stoppen, en krijgen dan nog anderhalf jaar gewoon doorbetaald. Samengevat; met drie jaar MULO verdien je 2200 netto, alle opleidingen, trainingen en bijscholing in de tijd van de baas, en je hebt een baan voor het leven. En dan nog iets; ondanks al dat geklaag van de politiebond heeft de politie helemaal geen wervingsproblemen. Nog steeds willen duizenden en duizenden vmbo-jongens en -meisjes graag bij de politie!

theo-is-dood | 08-08-15 | 09:57

naar aanleiding van inbraak behoor je helegaar niet met 112 te bellen. Ja, als er iemand in je huis is terwijl je zelf in een andere kamer bent wel, maar niet als er ingebroken is of als je thuis komt en ziet dat de deur open staat. Dan kun je gewoon de politie bellen.
Aangifte doen? Ja, omdat dat moet van de verzekering. Anders betalen die niet uit.
Fietslichtcontrolles? Graag meer meer meer en aanpakken die fietsers. Fietsers menen ook onaantastbaar te zijn, mede doordat ze beschermd worden door de wet. En maar rijden zonder licht, poot uitsteken, uitkijken etc. Liefst uiteraard met donkere kleding aan.

swift1.6 | 08-08-15 | 09:56

Oei ze gaan wel steeds verder... Wat is de volgende actie? Dat ze helemáál niet meer in de weg komen lopen als échte hulpverleners (ambulancepersoneel, brandweer, knrm, etc.) levens aan het redden zijn? Totale anarchie...

the sable guy | 08-08-15 | 09:55

De politie kan PRIMA salaris verhoging krijgen. Laat ze maar gewoon stoppen met taken die niet voor de politie is of ze wel doen tegen een normale vergoeding.

Laten wij beginnen met begeleiden voetbal wedstrijden, gewoon in rekening brengen van de KNVB. Hoe de KNVB dat verder oplost, zoeken ze maar uit. En doe dit bij al die rare evenementen waarbij het nodig is om politie op de been te brengen. Als door uw evenement extra politie inzet nodig is krijgt u een rekening. Dit geldt voor alle evenementen, tenzij die een relevant maatschappelijk doel dienen. Een gay parade, niet in huidige vorm, is natuurlijk zeer wenselijk aangezien homo's nog steeds met de nek aangekeken worden door bepaalde groeperingen.

Maar voetbal? Ik heb er niets mee, dient geen enkel doel, maar ik betaal wel mee aan de politie inzet via mijn belastingen .... waarom?

MarcS | 08-08-15 | 09:55

@Scheetje Beef | 08-08-15 | 09:25
Eigen rechter = nachtwakersstaat = overbodigheid overheid = einde van alle (financiële) ellende van Nederland.

nl.wikipedia.org/wiki/Nachtwakersstaa...

wakkere_nederlander | 08-08-15 | 09:50

kunnen we met al die asielzokers niet allemaal een prive nachtwaker krijgen op de stoep ,in Kenia had ik er ook een voor een euro per nacht.....

arretje | 08-08-15 | 09:50

@Reinaert | 08-08-15 | 09:20
Je kan je schoonmoeder natuurlijk ook bij mij afzetten, dan hoor je haar minstens een maand niet meer.
En zodra je haar weer ziet is ze vrolijker dan ooit....

necrosis | 08-08-15 | 09:50

@BozeHenk | 08-08-15 | 09:34
Niettes, je trilde gewoon van boosheid :-)

MarcS | 08-08-15 | 09:49

Kunnen we niet voor een jaartje de Spaanse Guardia Civil inhuren?
Zijn we direct van al het straatvuil en ander crimineel tuig af.

Botte Hork | 08-08-15 | 09:48

@Normpje | 08-08-15 | 09:10
In. Wordt tijd.

Mark_D_NL | 08-08-15 | 09:48

Deze week mijn eerste bekeuring door de vingers gezien... het begint te lonen zo..

arretje | 08-08-15 | 09:48

Eigenlijk moeten we een alternatieve politiemacht opzetten. De facto is er al geen opsporingsapparaat meer die nog iets betekent voor de bestrijding van de misdaad. En ons rechtssysteem is bezet gekaapt door lieden die er een soort hippiewereldbeeld op na houden.

Eigenlijk is de enige kans op rechtvaardigheid die een eerzaam burger heeft, door zelf in actie te komen. Het liefst geholpen door gelijkgezinden. Ook hier zal dan de participatiemaatschappij ontstaan.

We hebben een breed, collectief verzet nodig tegen de instituten die ons niet langer beschermen, echter wel door hun aanwezigheid een mechanische vorm van gijzeling op het volk uitoefenen. Juridisch gezien hebben zij de bevoegdheden. Zij claimen die bevoegdheden actief richting de burger, maar gebruiken deze niet op een wijze die dienstbaar is aan een de maatschappij. Althans niet de maatschappij die ik zo graag zou zien.

Statler en Waldorf | 08-08-15 | 09:47

@Bokito ergo sum | 08-08-15 | 09:39
Oke dus ik kom thuis, zie dat mijn keukendeur geforceerd is en bel de politie. Welk nummer? Niet iedereen is held genoeg om gewoon naar binnen te lopen hoor, neem mijn 67 jarige buurvrouw. Moet je dan 0900-tuig bellen? Neen ik denk dat de buurvrouw beter 112 kan bellen om vervolgens mij te waarschuwen. Mochten de toeristen dan nog daar zijn komt de ambulance niet voor niets.

MarcS | 08-08-15 | 09:47

Ik zie maar 1 oplossing: niet meer reageren op blauwe enveloppen.

wakkere_nederlander | 08-08-15 | 09:47

@Slim Pickens | 08-08-15 | 09:19
JA en die zeggen dat ze pas bij 160 flitsen, maar ondertussen maken ze hun maand quota in een dagje goed :-)

MarcS | 08-08-15 | 09:43

@Thunderbird | 08-08-15 | 09:20
Mogen ze niet.

MarcS | 08-08-15 | 09:42

*situatie is

Bokito ergo sum | 08-08-15 | 09:41

@necrosis | 08-08-15 | 09:06
Hier ook, dan zullen ze opeens een oud Hollandse Jongen van sta vast tegenkomen en niet zo'n jankende linkse idioot.

MarcS | 08-08-15 | 09:41

"Hallo. Dit is het antwoordapparaat van de politie. Spreek uw bericht in na de piep."

VanBukkem | 08-08-15 | 09:41

Dus vanaf nu wanneer je fiets gejat is gewoon 112 bellen met de mededeling dat je de dader hebt neergeknald. En dader nr. 2 onder schot hebt.

Dan komen ze opeens wel met gierende sierenes.

Botte Hork | 08-08-15 | 09:41

gerrit5042 | 08-08-15 | 09:13
Uw getallen kloppen maar ten dele.
Dat zijn de getallen die vd Steur roept.
Ongeveer de helft van die 5% komt uit polisies eigen pensioenpot.
Je eigen doos waar die sigaar uitkomt.
Niet meer alles geloven wat de kranten schrijven.
Dat weet u toch wel?

Politicusincapabelus | 08-08-15 | 09:40

@Normpje | 08-08-15 | 09:10
Count me in!

MarcS | 08-08-15 | 09:40

@Bigamist, ze komen echt wel TIJDENS een inbraak, maar ze gaan geen haast maken als de inbraak al heeft plaatsgevonden, daar is dat nummer ook niet voor, alleen voor noodgevallen. Het is volkomen idioot dat mensen 112 bellen als er geen levensbedreigende is, breng het maar in rekening.

Bokito ergo sum | 08-08-15 | 09:39

er wordt weliswaar bezuinigd op boeven vangen maar niet op het met 10 man intrappen van uw voordeur als u uw parkeerbonnetje een dag te laat hebt betaald want de echte taak van de politie is de paleiswacht zijn van dit regime.

wlodek | 08-08-15 | 09:38

Ze maken zichzelf zooo belachelijk, hebben ze dit echt niet door?

Ouwe Jood | 08-08-15 | 09:37

Toch oppassen op straat, denk dat ze nog chagrijniger en verongelijkter worden, en dat weer gaat botvieren op kantoormensen.

aceofspades | 08-08-15 | 09:37

Maar als je zelf de inbreker weg jaagt komt de politie zeker wel even langs?

Kapt. Kip | 08-08-15 | 09:36

De politie organisatie heeft, net als tegenwoordig elke andere overheidsorganisatie in Nederland, tot doel om zichzelf in stand te houden met aan de top zoveel mogelijk goedbetaalde baantjes voor de baantjescarrousel van de politieke vriendjes en verder naar beneden een hiërarchisch netwerk waarin je wat gegund wordt als je vriendjes bent met de juiste figuren. Prestaties en resultaten komen in het geheel niet voor in de prioriteitenlijst.
En dat is dus geen budgettaire kwestie maar een mentaliteitskwestie.

jemagookniksmeer | 08-08-15 | 09:36

Op afroep en massaal ontslag nemen,dus van de nationale politie zou ook totale paniek veroorzaken in Den Haag,Ze zouden tevens alles van voertuigen,tot en met computers en wapens mee naar huis kunnen nemen.Zo'n chaos komt het land zelfs slecht te boven.De instelling van nationale politie was op zich al riskant,ontdekken de politici nu.

dolfi | 08-08-15 | 09:35

Als de politie niet wenst te reageren op 112 meldingen over inbraak dan rest de slachtoffers niets anders als zelf het recht in hand te nemen en de inbreker lam te slaan. Daarna kan hij ergens op straat gedumpt worden en hopen dat ambulances nog wel werken.

bergsbeklimmer | 08-08-15 | 09:35

Maar wie vult de leesmap aan bij de flitsers?
Als diegenen gaan staken, nou dan heb je een ellende...

ZeroCultural | 08-08-15 | 09:35

Sorry joris, telefoon hing vast en toen hij het weer deed waren er 3 posts

BozeHenk | 08-08-15 | 09:34

-weggejorist-

BozeHenk | 08-08-15 | 09:33

-weggejorist-

BozeHenk | 08-08-15 | 09:33

De politie heeft voor mij nu dus definitief afgedaan. Als ze druk willen uitoefenen op de overheid dan stoppen ze maar gewoon met bonnen uitdelen, nu zijn ze gewoon burgers aan het pesten en verliezen ze het laatste restje respect.

BozeHenk | 08-08-15 | 09:33

De Politie volgt gewoon de weg van de NL Politici. Ze hebben schijt aan de mensen die hen uiteindelijk betalen.

Mark_D_NL | 08-08-15 | 09:33

Toen ik aangifte kwam doen van inbraak in mijn kantoor en vertelde dat ik alles met m'n mouwen heb aangeraakt om geen sporen te sissen werd ik letterlijk uitgelachen op het bureau. Letterlijk! 'We komen hiervoor niet langs. We zijn geen CSI. U kijkt teveel tv'. Daarna een formuliertje invullen voor de verzekering en dat was het. Waargebeurd.

PopperFlopper | 08-08-15 | 09:31

Vergeet niet de rol van de politiebonden bij deze maatschappelijke 'onrust'. De ACP - van die verschrikkelijke Van de Kamp - gaat akkoord met salarisverhoging. En nu staan ook zij weer vooraan om te staken.
Mentaliteit!

Fervent | 08-08-15 | 09:30

Ik ga een pistool kopen en doe wel wat ik zelf wil. Ook ik heb in de crisis moeten inleveren net als bijna iedereen in Nederland. Dus niet zeiken politie mensen! Maar nogmaals, ik zoek het zelf wel uit. Ik koop een pistool en oh wee als je me lastig valt politie !

De politie heeft extra personeel en geen extra centen nodig. Ze hebben alleen meer bevoegdheden nodig, zoals brutale allochtoontjes verrot slaan of in de knieën schieten als ze geweldadig worden. Dat scheelt een hoop tijd en zorgt weer voor respect waardoor hun werk makkelijker en prettiger word.

Komsjo | 08-08-15 | 09:30

niet opkomen bij een 112 melding tijdens een inbraak is weer doen zonder nadenken..

wanneer leren ze het nu eindelijk eens dat je het volk achter je moet krijgen ipv tegenover je..

doe eens ludiek, pak een inbreker en zet hem eens een keer op een schavot!
dat is pas ludiek, maar dat durven ze niet aan...

Bigamist | 08-08-15 | 09:28

Ze komen hier al lang niet meer voor een inbraak. Je word doorverwezen naar de website voor elektronische aangifte voor de verzekering.
Wat ze nog wel doen is 3 a 4 keer in de week door de straat rijden op zoek naar auto's die met een wiel op de streep van een parkeervak staan. Dan schrijven ze nog wel een bon.

sinar2 | 08-08-15 | 09:27

Reden 196 waarom eigen rechter spelen gerechtvaardigd is : CHECK

Scheetje Beef | 08-08-15 | 09:25

@Bassie B | 08-08-15 | 09:01
COA logees hebben misschien wel baat bij deze actie?

Thunderbird | 08-08-15 | 09:23

Maar tijdens zoiets als de Gay pride zijn er dan weer wel tientallen agenten die in rotten van 4 man(!) per boot volkomen overbodig iedereen op het water lopen te hinderen en ongelukken veroorzaken.

très cool | 08-08-15 | 09:22

-weggejorist-

Bokito ergo sum | 08-08-15 | 09:22

@witchmaster | 08-08-15 | 09:16
Leve uw buurman. Waren we allemaal maar zo ongehoorzaam. Misschien dat er dan eindelijk eens iets zou veranderen.

Thunderbird | 08-08-15 | 09:22

Sinds "die pet past ons allemaal"-campagne is het failliet van het voormalig gezagsinstituut Politie helmaal tot op de grond afgebroken. Vooral op aandringen van de linkse politici. Links is slechter voor de gewone Nederlander dan U denkt. Links faciliteert de afbraak van de gezonde waarden en normen die we gezamenlijk hebben opgebouwd, maar het gelijkheidssprookje moet hoe dan ook (en over de rug van de hardwerkende werknemer en kleine ondernemer) handen en voeten krijgen. Val deaud landverraders.

ad melkert | 08-08-15 | 09:21

@Petrus Poortwachter | 08-08-15 | 09:18
Dat durven ze niet. Daarvoor zijn het watjes.

Thunderbird | 08-08-15 | 09:20

Rare jongens daar bij de politie: als jij ze nodig hebt komen ze niet (want geen zin, want te weinig centjes) - maar als ze jou op straat willen laten stoppen (bijvoorbeeld omdat je onder dwang onderweg bent naar je schoonmoeder) dan is opeens alles geoorloofd en loop je kans op een overijverige kogel door je lijf.

Tijd voor herbezinning. Politiesalarissen omlaag!

Reinaert | 08-08-15 | 09:20

Tijd om de knuppel te gebruiken tegen inbrekers. Ik zit er klaar voor. Zelfverdediging. Kon niet anders, de politie wilde niet komen.

Thunderbird | 08-08-15 | 09:19

Maar de flitsagentjes staan er gewoon...

Slim Pickens | 08-08-15 | 09:19

-weggejorist-

très cool | 08-08-15 | 09:19

Politie NL is al decennia gewoon de zoveelste baantjesmachine voor 's lands B- en C-talent. Laffe, luie lijntrekkers die tegen een absoluut minimum aan inspanning hun maandelijkse fooitje binnenharken, onderwijl de brave burgers uitknijpend en driftig wegkijkend als er boeven in beeld komen.

très cool | 08-08-15 | 09:19

Ludieker en publieksvriendelijker was geweest het voortduren controleren van politici. Op Schiphol uitgebreid visiteren zowel bij vertrek als bij terugkeer. Een arrestatieteam Rutte uit zijn dienstauto laten sleuren en hem op de stoep uitgebreid fouilleren.
You get the picture!

Petrus Poortwachter | 08-08-15 | 09:18

Maar ze halen wel met 3/4 man een oude kerel op van 74 jaar om dat deze zijn boete niet wil betalen om dat hij die onterecht vind (mijn over buurman) leve het cijb dat gebouw moet toch betaald worden

witchmaster | 08-08-15 | 09:16

Dit is nu de mentaliteit van de politie de burgers laten stikken en te laf om te protesteren in Den HAAG want die moeten hun loon verhogen, 5% loon verhoging vinden ze te weinig terwijl in Nederland niemand loonsverhoging krijgt.
En voor bonnen schrijven krijgen ze nog teveel loon.

gerrit5042 | 08-08-15 | 09:13

Deze politie is stuk, ik wil een nieuwe.

Muggenmepper | 08-08-15 | 09:13

Het politieapparaat is als de hand van Hitler ...
Het begint een eigen leven te leiden !

magicmike | 08-08-15 | 09:12

Het lukt de politie nog maar net om het bureau bezet te houden. Ga toch allemaal zakjes plakken.

Joffri | 08-08-15 | 09:11

Laten we een Atheistenbroederschap oprichten. Om het land te redden. Want ik geloof nergens meer in.

Normpje | 08-08-15 | 09:10

Maar gelukkig krijgt de politie wel steeds meer bevoegdheden...
Hoe ze die ooit constructief kan gebruiken zonder personeel weet ik niet. Ik denk dat ze binnenkort gewoon de mensen gaan oppakken die uit de politiecomputer rollen. "Computer says criminal"

frank87 | 08-08-15 | 09:07

Als ik een inbrekerT in mijn huis betrap bel ik ook 112, maar dan vraag ik om een ambulance..... en niet voor mezelf.

necrosis | 08-08-15 | 09:06

Niets nieuws onder de zon, ze kwamen toch al niet bij een melding voor een inbraak. Je mag je handen dicht knijpen wanneer je een week later bij de gratie van een 1-streper aangifte kan komen doen.

faz | 08-08-15 | 09:05

Copy/paste van mijn reactie op Powned:
Was bij mij ingebroken. Komen ze met vijf man sterk langs. Staan een uur of wat met de armpjes over elkaar rond te guizen waarna, een week later, een brief komt waarin staat dat ik slachtofferhulp kan krijgen maar dat verder onderzoek nutteloos is.
En daar gaan ze nu mee stoppen? Prima de luxe.

Petrus Poortwachter | 08-08-15 | 09:04

@Quid
Een COA actie?
Doe eens snel veranderen in CAO!

necrosis | 08-08-15 | 09:02

Zolang ik dan de inbrekert het huis mag rondslaan en vervolgens mijn Mechelse herder met hem kan laten spelen. Zonder dat ik de bak in moet zie ik het probleem niet..

magnetronkip | 08-08-15 | 09:02

COA actie? Politie gebruikt asielzoekers?

Bassie B | 08-08-15 | 09:01

REAGEER OOK

linktips: Energie vergelijken | Autoverzekering vergelijken | Zorgverzekering vergelijken | Kinderkleding
Online Casino | Online Casino | Paynplay Casinos | Online Casino
Goksitesvergelijker.nl | Onlinecasinofortuna.com