Tendentieus, ongefundeerd & nodeloos kwetsend

Zeiken doe je bij. De Postcodeloterij

De GierHelene de Gier (foto). Die malle dame uit Heusden, die haar buren opeens een semi-vette Porsche zag rijden terwijl zij nog gewoon met de Astra naar de Aldi moet. Omdat ze niet meedeed aan de Postcodeloterij. In plaats van rimpelloos Verder Leven gaat mevrouw de PC Loterij aanklagen. "Waar ik me aan erger is dat de Postcode Loterij psychologen op de winnaars zet, terwijl de mensen zónder loten minstens zoveel hulp nodig hebben." Aldus Helene. Mevrouw had wel een postcode maar geen loten, won vervolgens niks en miept, zeikt, zeurt en jeremieert tegen alles en iedereen. Haar buren in de Hoogstraat mochten 13,9 miljoen euro verdelen. En Helene de Gier kreeg helegaar NIKS. Hilareus stukje televisie afgelopen zaterdag in NOVA. Iedereen meteen z'n mening klaar. Mevrouw is stapelmesjokke, van de pot gerukt en zwaardebiel. Maar u zit er allemaal naast. Mevrouw heeft groot gelijk. De Postcodeloterij is gewoon VERWERPELIJK. Ook niks gewonnen? Gewoon kapodt procederen. Succes!

Reaguursels

Inloggen

Goed, erg best komt deze dame niet over, schadevergoeding is belachelijk. Kennissen van mij woonden ook in zo'n blokje en die waren daar goed ziek van dat ze geen lot hadden. Kunnen die misschien ook nog gaan procederen.
Maar de essentie is wel terecht, verbieden die k*tloterij, met hun debiele shows waar je dan weer 75 nieuwe loten voor moet kopen. Belachelijk dat ook ik een lotnummer heb, terwijl ik niks met hun te maken wil hebben. What's next, de kengetallenloterij? Vooral mensen met bijna niks worden zo de laatste Euri uit de zakken geschud, chantage dus.
Mag ik nou ook een schadevergoeding? Ik heb ook bewust geen loten maar wel een postcode. Mocht dat geen optie zijn wil ik de rechten op de kengetallenloterij wel verkopen.

Atomius | 19-12-06 | 15:42

Verliezen kan je alleen als je hebt meegedaan. Ik heb dus wel verloren, want mijn PC behoorde niet tot de winnende PC. Maar als je niet meedoet, dan kan je ook niet verliezen. Dus wat zeurt dat wijf nou?
ff samenvatten. Winnen kan je alleen als je meedoet. Verliezen kan je ook alleen als je meedoet. Doe je niet mee dan heb je gewonnen ten opzichte van de verliezers, dat zijn dus mensen die een lot of meerdere hebben gekocht, want die zijn dan hun inleg geld kwijt. Ik neem aan dat de rechtbank deze zaak direct als niet ontvankelijk beschouwd en er geen tijd aan zal verspillen, want mevrouw moet zo gauw mogelijk opgenomen worden, is zo gek als een deur. Ik denk nog altijd dat dit een publiciteitsstunt is van de PCL, of die vrouw is echt gek.

Sabroso | 19-12-06 | 15:27

Hmmm... heeft ze al geen euiro te makken, gaat ze ook nog centjes uitgeven aan een rechtzaak die ze nooit gaat winnen...

Ik zou haar advocaat niet willen zijn: voor je het weet heb je een proces aan je broek vanwege de emotionele schade die ze heeft geleden bij het verliezen van de rechtzaak. :S

TheEngineer | 19-12-06 | 13:07

woega 19-12-06 @ 12:23
Was een grapje. Hihi, weet je wel. Hoe ik over het systeem van de Postcodeloterij denk, heb ik in deze discussie genoeg gezegd. Blijf het strafbaar vinden om mensen bij een loterij te betrekken dmv hun postcode te gebruiken, terwijl ze daar niet om gevraagd hebben. Zie mijn vorige duizende comments.

Flodder | 19-12-06 | 13:01

@Flodder:
ja DAT is een goed plan zeg ... je buurman miljonair en jij een lousy 500 euri ... dat scheelt inderdaad een HOOP emotionele schade ...
Buiten dat ga je dan gratis prijzen weggeven aan mensen die niet eens mee hebben gedaan...
Laat mensen nou eens verantwoordelijk zijn voor hun eigen daden. Je koopt een lot -> je maakt kans op een prijs. Je koopt geen lot -> je maakt geen kans op een prijs.

woega | 19-12-06 | 12:23

Hehe "Ik heb het gevoel dat mijn strot dichtgeknepen wordt" Kennelijk nog niet genoeg anders had ze er niet gezeten.
Ga eensch deaud met je rechtzaak.
Rechter komt niet meer bij als deze voorkomt.

Peekster | 19-12-06 | 12:06

De postcodeloterij moet in de toekomst gewoon iedereen die niet meespeelt met de loterij maar wel op de winnende postcode woont 500Euri troostprijs uitkeren.

Flodder | 19-12-06 | 11:51

Stel... De staatsloterij ontwikkelt een nieuwe loterij: Je verjaardag is je lotnummer. mm-dd. Zal ongeveer 480.000 winnaars opleveren. Vervolgens wordt het tijdstip van geboorte bepalend voor wie de hoofdprijs wint. Dan zou dit mens in staat zijn haar eigen moeder aan te klagen voor inkomstenderving omdat haar moeder te laat was met haar uit te peopen.
In deze context plaats ik ook dit verhaal.

OoO | 19-12-06 | 10:07

Ik kan me voorstellen dat de sfeer in zo'n straat veranderd, maar je hebt goede en slechte verliezers! Die vrouw had ook een lot kunnen kopen. Eigen schuld! Dit is werkelijk te gek voor woorden dat er mensen zo extreem reageren! Pure afgunst!

exhxv666 | 19-12-06 | 09:42

mevrouw de gier staat wel stevig in het leven zeg... ik zou me kapot schamen om zo op tv te gaan zitten klagen. triest mens

mm1 | 19-12-06 | 09:20

Geweldig deze discussie!!!
Toch blijft het (zoals ik al eerder meldde) een afgunstig zeikwijf :)
En blijft die zogenaamde 'emotionele chantage' m.i. onzin, dat mensen
'gechanteerd' worden om mee te doen omdat ze niet met spijt kunnen omgaan ... dan kunnen ze hun geld beter in een psycholoog steken zeg ik dan want dan heb je een probleem.
Misschien moet ik mijn buurman wel gaan aanklagen dat hij een grotere auto heeft dan ik ... dat is natuurlijk ook emotionele chantage. Ik heb er niet om gevraagd ... wat moet de buurt wel niet van mij denken! Pfffrt ...

Het is gewoon een verkooppraatje, een lokkertje. Je probeert toch mensen mee te laten doen met je loterij? Als je in een winkelcentrum loopt langs een etalage met 'NU 2 VOOR DE PRIJS VAN 1, ALLES MOET WEG, LAATSTE KANS!!' voelt een labielo zich misschien ook wel genoodzaakt om dan maar wat te kopen want het is de laatste kans. Emotionele chantage ... wat een lachertje.
Sta ik bij de roulette-tafel en het balletje valt op nummer 8 dan weet ik ook ZEKER dat als ik mijn geld op 8 had gezet dat ik dan had gewonnen.

Ik hoop dat die mevrouw Labielo de rechtszaak verliest en voor de kosten opdraait. Oh en nog mooier, dat dit jaar de straatprijs WEER in haar straat valt... Of dat ze gaat verhuizen en dan WEL loten koopt en dat de prijs dan alsnog in haar oude straat valt...

woega | 19-12-06 | 09:09

Ach, ik lul weer krom. De kans om te winnen is natuurlijk even groot, alleen de geldprijs kan 223 keer hoger uitvallen ten opzichte van zo'n Visserseiland.

OoO | 19-12-06 | 08:24

Ja, het scheelt natuurlijk inderdaad of je je prijs met 5 of 223 huishoudens moet delen. Is er ook een huis met 1 unieke postcode? Die zou dan in theorie 223 keer zoveel kans hebben om de PCL te winnen dan iemand op het hoornse Visserseiland.

OoO | 19-12-06 | 08:21

Visserseiland 1-223 is dus even en oneven , dus gewoon de evt. prijs delen door 223 echte woningen .

Voor nu , welterusten !

ja,diedus! | 19-12-06 | 07:18

sinas 18-12-06 @ 16:13

- een postcode (de vier cijfers en 2 letters) bestaat altijd maximaal uit 25 adressen.

O, ja ?

www.postcode.nl/index.php?action=searc...

Ja, uit de tijd dat ik nog een postduif was viel mij dit al op v.w.b de pc loterij.
Deze postcode indeling kwam door dat het " Vissereiland " werd gerealiseerd op een braakliggend stuk grond aan de Hoornse haven.

De postcode's in de binnenstad ( 1621 ) waren allemaal vergeven of de rek was er uit.
Hoe vaak zal dit nog voorkomen in een land dat volgeplemd door de project ontwikkelaars die ieder stukje grond benutten ?

Kunnen we geen competitie houden wie de langste huisnummerreeks weet ?
Ik zet in op het Visserseiland 1-223 ,

Wie volgt ?

ja,diedus! | 19-12-06 | 07:09

Behalve dat stuk over die advocate zou ik het eigenlijk wel met je eens kunnen zijn, denk ik.

Heeft Plaatsgevonden | 19-12-06 | 03:28

Dit is echt het item van 2006. Het heeft alles waar we het eigenlijk het hele jaar over reagluren; een mokkel dat zich slachtoffer voelt terwijl ze het niet is, een mokkel dat niet sterk in de schoenen staat, een mokkel dat hulp nodig heeft omdat ze het niet aan kan, een mokkel waar Nederland er een miljoen te veel van heeft. Mensen die hun hele leven aan het handje van de staat door het leven moeten, omdat ze het anders niet aan kunnen. En dan die advocate, wat een wetboeksloerie

Duitse helm | 19-12-06 | 00:29

Natuurlijk heeft de PCL een nare manier van werving door in te spelen op de jaloezie onder buren. Maar als een of andere aasgier er pas over klaagt op het moment dat de hoofdprijs in haar straat valt is het (ongegeneerd!) opportunisme. En ben je dus te laat trut.

Galgenrad | 18-12-06 | 23:54

Nog even om mijn eigen verhaal te ontkrachten. Net zo makkelijk valt te zeggen dat de hele straat wel passief meespeelt omdat er één postcode meespeelt, of dat zou althans de vraag moeten zijn. Zorgt één persoon die meespeelt er voor dat de hele straat passief meespeelt? Zo nee, hoeveel personen moeten er dan meespelen om je het passieve meespeelgevoel optimaal waar te laten nemen? Moet je vantevoren op de hoogte zijn van het meespelen van anderen of wordt er pas echt "verlies" ervaren op het moment dat de camera's voor de deuren van de buren staan en is dit wederom afhankelijk van de hoeveelheid mensen die meespeelt? Is het verlies minder groot als die sympathieke alleenstaande moeder van twee huizen verder huizen als enige wint? Word je meer misbruikt door de commercie als je niet zo goed bent in kansberekening? Is het zeer vreemd dat je bewust niet meespeelt en dan in tranen uitbarst als de afgunst je overspoelt? Genoeg vragen om een glimlach op het gezicht van de rechter te toveren.

knutsel | 18-12-06 | 23:37

Wat een inslecht mens is dat. Wat een janker, wat een slachtoffer. Die heeft geen advocaat nodig, maar een verrekt goede psychiater.
Gadver. Zeickkudt.

etiquette | 18-12-06 | 23:08

Legendarische TV
Ik heb meer medeleiden met die kreupele Porche coureur, won maar een schamele 7 ton, voor aftrek van belasting. En dat terwijl buuf met kwijelende 4voeter er met 6 miljoen van doorgaat.
Ja meneer artestiek handwerker je bent helemaal geen winnaar !!!

deBeuker | 18-12-06 | 22:44

Ik heb nog NOOIT iets gewonnen, krijg ik nu ook nazorg ???

Alle loterijen maar verbieden dan??

Tzakje | 18-12-06 | 22:37

ik doe al jaren mee en heb nog nooit wat gewonnen terwijl ze doen alsof je een grote kans hebt om iets te winnen, daar slaat deze mevrouw nu ook weet op aan (ze heeft wel een punt geloof ik). Ik ben dus ook slachtoffer en het is eigenlijk ook wel een rechtzaak waardig.. Als we nou allemaal even verzamelen kunnen we misschien geld terugkrijgen, net als die club met die winstverdriedubbelaars. die kregen ook mooi hun geld terug.

roxasect | 18-12-06 | 22:20

Dit alles lijkt me meer een stunt van de Postcode Loterij om mensen te behoeden om net als deze mevrouw gefrustreert te raken. De PC is de lachende in deze kwestie, meer reclame, want iedereen die nu niet mee doet, denkt. laat me toch die zegeltjes plakken en voor de zekerheid meedoen, strax valt ie in mijn straat of zo en vieren mijn buren feest en ik niet.
Als dit een serieus geval is, dan spoort die mevrouw echt niet. Het is toch haar vrije keuze geweest om niet mee te doen. Wij hebben laatst met de hele wijk ijsjes van de PC gewonnen. 3 loten, dus 3 potjes ijs. Jammer dat het geen 3 miljoen was, dan was ik nu vervroegd met pensioen.

Sabroso | 18-12-06 | 21:31

Ik ga de postcode loterij aanklagen omdat ik altijd van die gare folders krijg die ik niet wil! Opzouten met die troep!

Kunera | 18-12-06 | 20:51

Mevrouw de Gier, u maakt het uzelf en uw advokaat onnodig moeilijk. Wijs de rechter erop dat de straatprijs ooit gevallen is in de Bijlmer en in Enschede zonder dat iemand een lot had gekocht. Uw advokaat maakt hier vast iets moois van.

ventus_aqualis | 18-12-06 | 20:33

-weggejorist-

equnai | 18-12-06 | 20:30

Amai, kom ik via goede doelen op GS terecht.
Wat krijgt dat mens overigens een aandacht, komen er nog geen nieuwe verkiezingen aan?

bad to the bone | 18-12-06 | 20:29

FUCK DE POSTCODE LOTERIIJ! Ik hoop dat dat wijffie de zaak wint en dat iedereen achteraf die op een winnende poscode heeft gewoond, maar geen lot had, alsnog krijgt uitbetaald. Motherfckrs! Ik speel zelf niet mee, maar ken genoeg mensen die niet durven op te zeggen, omdat ze straks die k@tgrijns van Gaston niet willen zien, als ze ernaast grijpen.

Killerwhale | 18-12-06 | 20:24

HOAX! Goeie actie, van de Postcodeloterij.

Ion Susai | 18-12-06 | 20:21

Cum infamia 18-12-06 @ 20:00
Niet alleen materiele schade: ook smartengeld voor o.a. psychische schade (zal zij in ieder geval niet krijgen).

GJudge | 18-12-06 | 20:08

iedereen is praktisch kansloos dat je een prijs wint

yamahadt50r | 18-12-06 | 20:04

Als je niet meespeelt kan je niet verliezen, ze speelt volgens de dagvaarding niet bewust mee, dus heeft ze niet verloren.

Als ze met collega's een straatje zou kunnen kopen, en weer niet mee speelt, is haar privacy dan weer geschaad; alle collega's weten dan toch ook dat ze niet mee deed? Het lijkt me dat dan dan ook gelijk staat aan emotionele schade.

Als ze dan zo nodig moet zeuren, denk dan eens aan de mensen in Diemen (pc 1111), Katwijk (2222), Zwijndrecht (3333), Valkenswaard (5555). Dat zijn pas kansloze postcodes, de kans dat die mensen een prijs winnen is ook nihiel, en toch wordt daar ook mee gespeeld. Moeten we die nu ook schadevergoeding geven omdat ze (praktisch) kansloos zijn?

In het Nederlands rechtssysteem wordt alleen matriele schade uitgekeerd, dus in dit geval zal ze alleen een verklaring in rechte krijgen als ze wint, dan weten we dus met zijn alle dat ze zielig is.

Cum infamia | 18-12-06 | 20:00

Wat een achterlijkheid hier. Er bestaat niet zoiets als passief meespelen, of je speelt mee of je speelt niet mee. Ok komt ie dan:
- Stel je buurman speelt als enige in de straat mee met jullie gezamelijke postcode. Hij heeft wel een lot gekocht en jullie niet. Hij speelt mee en jullie dus niet. Dat jullie DENKEN dat jullie passief meespelen klopt niet, want je hebt simpelweg geen lot gekocht.
- De kans dat jullie gezamelijke postcode in de prijzen valt, is dus afhankelijk van die ene persoon in de straat die een lot heeft gekocht.
Het maakt dus geen reet uit hoeveel mensen er in de straat meespelen,
de kans blijft even groot, tenminste dan ga ik er even van uit dat er geen weging plaatsvindt. Komt erop neer dat de straat wel of niet meedoet omdat 1 persoon wel of niet meedoet. Dat je psychologisch wordt gedwongen is om deze reden onzin, jullie gezamelijke postcode doet alleen maar voor je buurman mee omdat hij wel een lot heeft. Het LIJKT alleen maar oneerlijk omdat je dezelfde postcode als je buurman hebt. Nog steeds blijft het een feit dat hij meespeelt omdat hij wel een lot heeft, niet omdat de hele straat een lot heeft. Snappie?
- Als het wel zo is dat de kans groter wordt naarmate DEZELFDE postcode VAKER meedoet is de loterij oneerlijk en heeft die hoogleraar een punt. Dan zou er niemand in Schubbekutteveen meespelen als je in een straat met maar tien huisnummers woont terwijl er in 020 een straat met duizend huisnummers meespeelt. Ik ga ze morgen wel even mailen voor dit antwoord.
-Wat hier speelt is "keeping up with the joneses" versus kansberekening.
De kans blijft even groot (hopelijk), ongeacht het aantal mensen dat met hetzelfde nummer meespeelt. Als iedereen in de straat meespeelt, denk je wellicht meer kans maakt omdat het om dezelfde postcode gaat, maar dat is niet zo, zoals ik hierboven al heb beschreven.
-Als iedereen in de straat meedoet en jij het gevoel hebt achter te blijven als je niet meedoet is exact hetzelfde dat je achter lijkt te blijven als de rest van de straat wel een Opel Astra heeft en jij niet. Is dus een keuze om met de massa mee te gaan versus gewoon na te denken en je eigen keuzes te maken, ongeacht wat de buren doen.
-Dat wijf heeft dus geen poot om op te staan en zal die zaak zeker verliezen,
net als de loterij omdat ze geen lot had, niet omdat de rest van de straat wel won.

knutsel | 18-12-06 | 19:49

Deze dame heeft, hoe belachelijk ook, wel een punt. Die hele postcodeloterij is enkel en alleen gebaseerd op angst om niet te winnen. Maar denk niet dat dit juridisch stand houdt. Zo vind ik die inbreuk op de privacy nogal vergezocht, je kan het hele gebeuren ook gewoon negeren.

Bovendien zijn veel meer kansspelen op dit principe gebaseerd, aan de roulettetafel zou je ook psychische schade kunnen oplopen als je nét van plan was alles op nummer 17 te zetten, waarna die valt en je het toch niet hebt gedaan. Dan weet je ook dat je gewonnen had kunnen hebben.

Ander punt is dit: op de lange termijn zijn alle kansspelen hoe dan ook niet rendabel. Door er niet aan mee te doen bespaar je meer geld dan je statistisch gezien waarschijnlijk had gewonnen. Bij kansspelen in een casino kan je meedoen met de intentie een leuke avond te hebben, winnen doe je toch niet.

Mark 9712 | 18-12-06 | 19:35

Dit is echt belachelijk hor... Dit is precies wat aangeeft hoe goed we het in Nederland hebben dat er mensen hier over gaan miepen. Geen loten, geen geld kut.

M299 | 18-12-06 | 19:29

@1906 l.oser
en dat maakt het allemaal juist nóg erger.

bejaarde op brommer | 18-12-06 | 19:29

HOAX... ze willen gewoon voorkomen dat het complot uitkomt.
Nog steeds zitten de postcode,- bang/giro en sponserloterij op 1 adres...

King Wasimoo | 18-12-06 | 19:19

Als ze wel had meegedaan, had ze ook niet gewonnen. Door zich in te schrijven had ze namelijk de loop van alle gebeurtenissen verandert, inclusief de uitslag van de trekking.

L. Oser | 18-12-06 | 19:06

Zij maakt van zichzelf een verliezer door zo voor de media te verschijnen. Iedereen zou wel miljonair willen worden, maar iedereen weet dat dit niet zomaar gaat. Hoe triest is het als je zo in het leven staat als dat wijf? Alsof miljonair worden het hoogste doel is. Er zijn zat mensen die wel een lot kopen en die niks winnen. Zij zijn altijd nog vele malen zieliger dan dit wijf. Geen eens meedoen en toch janken... Ze doet echt niet mee: de loterij bestaat immers uit 2 componenten. Je moet nl. in de postcode wonen EN(!) een lot hebben, niet 1 van de 2. Ze heeft dus niet aan de voorwaarden voldaan en blijf een lomp persoon.

ErikPruysen | 18-12-06 | 18:08

Maar dezed mevrouw heeft zich toch juist met hand en tand verzet tegen de de fascistische marketing van de PC loterij.....? Ze heeft nml 'bewust' niet meegedaan, dan kan je ook 'bewust' niet winnen. Het was mooier geweest als ze wel had gewonnen, de geestelijke problemen van het miljonairschap niet aankon en DAN een rechtzaak aanspannen tegen de PC. "Door de aan angst appelerende druk in jullie mailings heb ik onder emotioneel bezwaarlijke omstandigheden en tegen mijn wil een lot gekocht waarmee ik nu miljonair ben geworden en de oorzaak is dat ik al weken tegen tuinkabouters praat!!!!"

Manique | 18-12-06 | 17:53

En t leukste is nog dat ze bijna een jaar na dato pas begint met procederen... Heeft t zolang geduurd voordat ze erover was? Of heeft ze nu met de feestdagen een bankrekening die niet eens met ovenwanten aan te pakken is?
Tip: een procedure kost vaak meer dan het je ooit zal opleveren want in een dergelijke burgerlijke procedure betaal je op z'n minst €296,- (op z'n hoogst €4667,-), kosten voor een advocaat komen daar nog ns bovenop.

GJudge | 18-12-06 | 17:51

-weggejorist-

Shadylololol | 18-12-06 | 17:44

Shit, kan het niet laten om op dit onderwerp te reageren.

@GJudge 18-12-06 @ 16:27
Mevrouw lijkt inderdaad niet-ontvankelijk.

En dan nog even ongenuanceerd (maar wel gemeend): iedereen die een lot koopt omdat zijn buren dat doen, is een mental midget!!! Ha, lekker, nu weer aan het werk.

Murdockyoufool | 18-12-06 | 17:29

>>Zolang de loterij binnen de wet handelt is ze toch verantwoordelijk voor haar eigen keuzes.<<

Precies, verbieden dus. Ook weer opgelost. Next!

Neauneauneauneau | 18-12-06 | 17:21

gewoon toegeven jongens, het is actieve psychologische terreur zoals de pc loterij zich manifesteert. En iedereen zou het zelfde voelen, maar hardop ontkennen met dooddoenertjes als "gezondheid is tenslotte ook wat waard".
toch maar loten kopen.

bejaarde op brommer | 18-12-06 | 17:17

zonder komma dus...

mid-rechts | 18-12-06 | 17:17

H_C_Q 18-12-06 @ 17:10
Daar gaat het helemaal niet om. Het gaat erom dat je bij de postcodeloterij altijd passief meespeelt. Jouw postcode speelt immers mee. Dat is oneerlijk, want je hebt daar niet om gevraagd. Maar goed, dit is allemaal te lezen in bovengaande discussie. Dit heb jij blijkbaar niet gedaan, want je begint dom te roepen over reclame, winkels met mooie hebbedingetje en nog wat wartaal over een sloot. Totaal onvergelijkbare zaken, dus mijn stelling dat jij een domme idioot bent, klopt!

Flodder | 18-12-06 | 17:16

Je bent sowieso een hele beste Lutser als je aan de postcodeloterij meedoet. Simpele kansberekening met de verwachtingswaarde en iedere mongool weet dat je er nooit aan mee moet doen. Over een mogelijke situatie dat mijn buren wel zouden winnen en ik niet kan ik kort zijn, ies bijna onmogelijk, met een dikke punt erachter zonder comma.

mid-rechts | 18-12-06 | 17:15

Die advocaat heet ADHD... zie dat hoofd bouncen!

kritikudt | 18-12-06 | 17:13

@Flodder. Zeg lutser, als je buren in de sloot springen, spring je hen dan achterna omdat je bang bent dat je niet ook lekker nat wordt en achterblijft of ga je rijkswaterstaat aanklagen dat er van die mooie sloten liggen die erom vragen om ingesprongen te worden? Reclame is agressief, kansen zijn klein, als je dat niet weet ben je een idioot, net als die vrouw.

H_C_Q | 18-12-06 | 17:10

-weggejorist-

Shadylololol | 18-12-06 | 17:09

dan klaagt half nederland de loterij aan....

Cadzand | 18-12-06 | 17:08

H_C_Q 18-12-06 @ 17:01
Lees even de voorafgaande discussie hierboven voordat je je domheid zo graag ten toon spreid.

Flodder | 18-12-06 | 17:04

Ik klaag alle winkels aan dat ze van die mooie hebbedingetjes verkopen en er ook nog reclame voor maken! Het is gewoon psychologische chantage! Schande!

H_C_Q | 18-12-06 | 17:01

Da's nou precies het goedkope sentiment waar de postcode loterij op zinspeelt; Leedvermaak! Het overgrote legioen (die uiteraard ook niets gewonnen hebben) die hahahahaha stomme loser roepen naar mensen die flippen omdat ze niet mee hebben gedaan terwijl hun straatje toevallig nu wel aan de beurt was.. In dat opzicht wordt je dus ongewild gegijzeld met je eigen postcode.

Lekker Belangrijk© | 18-12-06 | 17:00

Ze moet ns na gaan denken over hoeveel ze heeft uitgespaard door geen loten gekocht te hebben.... kom je al een heel eind...

GJudge | 18-12-06 | 17:00

rosalie 18-12-06 @ 16:55
Begrijp jij niet dat de postcodeloterij een onethisch systeem hanteert, waarbij als je NIET meedoet toch wel degelijk een verliezer kan voelen? Dat is chantage, waar alléén de Postcodeloterij zich schuldig aanmaakt. Als ik niet mee doe, wil ik ook niet tot verliezer kunnen worden gebombardeerd. Ik vind de mensen dwingen tot die keuze onethisch. Het dwingt labiele mensen tot meedoen. Vind ik verwerpelijk.

Flodder | 18-12-06 | 16:59

Flodder 18-12-06 @ 16:48

als je geen loten wil kopen, dan niet zeuren verder...geen prijs; niet rijk, klaar.

rosalie | 18-12-06 | 16:55

De postcodeloterij stelt je voor de keuze: je leert leven met het gevoel dat je miljoenen/duizenden euro's niet gewonnen hebt omdat je geen loten hebt of je koopt loten. Ik wil helemaal niet tot een keuze tussen deze twee gedwongen worden. Ik wil niets met die verrukte postcodeloterij te maken hebben, dus flikker eens op met je postcodeloterij! Ik hoop dat mevrouw de rechtzaak wint en dat het postcodeloterij-systeem wat gebaseerd is op psychologische chantage dus op de schop gaat.

Flodder | 18-12-06 | 16:54

Irene 18-12-06 @ 16:47

Lieve Irene, wtf , gewoon geen loten kopen en je dan niet ergeren aan winnaars in je postcode...gewoon niet doen!

rosalie | 18-12-06 | 16:52

Dat mens moet gewoon fijn in Moeskroen Belgie gaan wonen. Kunnen ze samen een clubje van loosers en afgunstigen opzetten. Dit achteraf geklaag is gewoon diep triest!

tuigvanderichel | 18-12-06 | 16:51

Ik wil niet meedoen aan een loterij aan geen enkele. Ik weet niet of ík de gedachte *dat ik miljoenen had kunnen winnen*, zo makkelijk zou kunnen loslaten, mocht de prijs hier vallen. MOET ik nu loten kopen? Het heeft niets met afgunst te maken. Ik kan het geld gewoon goed gebruiken. Daarom koop ik ook geen loten, ik kan het geld namelijk voor zinnigere dingen gebruiken. Ik ken wel mensen die op een uitkering meespelen met de postcodeloterij met wel 5 loten. Ik wil me niet gedwongen voelen tot meedoen door een loterij, vanwege het uitgebuite spijt-element. Ik heb de postcodeloterij een brief geschreven dat ik niets met ze te maken wil hebben. Ik wil dat mijn postcode wordt uitgesloten bij de trekking. Ik heb nooit antwoord gekregen. Mocht de prijs hier vallen. Ga ik ze zeker sue-en. Het is gewoon een klote-systeem.

Flodder | 18-12-06 | 16:48

ze heeft gelijk. Ik heb me ook altijd dood geergerd aan de opzet van de postgiroloterij. Ik heb een lot maar alleen maar om dit soort zaken te voorkomen. Ik herinner mij de beginperiode waarin vooral aangebeld werd bij mensen die NIET gewonnen hadden. Kwamen ze nog met hun kop op de tv ook! Dubbel sneu. Ik heb toen maar een lot gekocht maar zit eigenlijk vol wraakgevoelens. Ik weiger dan ook pertinent om naar die stomme shows van ze te kijken en gooi alle andere reclameuitingen in de vuilnisbak. Was het niet dit zeer dubieuze zooitje dat vond dat ze ongevraagd 5 euro konden inhouden vanwege één of ander Beatrixjubileum? Hebben jullie weleens gezien wat hoe ze het prachtige historisch pand waarin ze gevestigd zijn hebben verkracht?

In mijn ogen is de Postcodeloterij hier de gier en niet Helene.

Irene | 18-12-06 | 16:47

HAHAHAHA wat hilarisch!!!! Wat een stomme muts. Jezus miena. En toen ik na de A de W hoorde en daarvoor dat het sowieso in Heusden gebeurde maar ik hier, in een ander plaatsje, geboren ben. Ik ben nog steeds zo verdrietihiig. Ik klaag de postcode loterij en mn ouders aan!

Harley Quinn | 18-12-06 | 16:44

Denk niet dat ze in het gelijk wordt gesteld (en ik hoop het btw ook niet) omdat ze een beroep doet op onrechtmatige daad (6:162 BW). De vereisten hiervoor zijn dat er een onrechtmatige daad moet zijn gepleegd (vb=steen door de ruit van de buren) door een doen of nalaten, die toerekenbaar is, er moet schade zijn, een causaal verband od-schade en er moet voldaan zijn aan de relativiteitsvereiste. De norm hiervoor moet voortkomen uit wet, wat de samenleving als normaal beschouwt of een inbreuk op een recht. In principe zou de rechter hier nog wel mee kunnen leven. Alleen dan komt de schadevergoeding. Art 6:101 BW bepaalt dat "Wanneer de schade mede een gevolg is van een omstandigheid die aan de benadeelde kan worden toegerekend (hier het niet kopen van de loten), wordt de vergoedingsplicht verminderd door de schade over de benadeelde en de vergoedingsplichtige te verdelen in evenredigheid met de mate waarin de aan ieder toe te rekenen omstandigheden tot de schade hebben bijgedragen,....". Dus van mij mag ze nu al ophouden: haar 'psychologische' schade is voortgekomen uit het zelf bewust niet kopen van de loten en dat dan de postcode toevallig de winnende was, dat is dan jammer maar helaas. Ik zou zeggen: GO TO THE USA! Misschien heb je daar wel een kans...

GJudge | 18-12-06 | 16:27

Ik zou zeggen tegen mevr. de Gier; word lid van de SP. Wat de meeste reageerders hier ook van de Maoclub mogen vinden, zij maken zich al sinds de oprichting hard voor de verworpenen der aarde.
Een andere opmerking voor mevr. De Gier, So what? U heeft de kans van uw leven gemist, jammer. De verliezers van de Postcodeloterij zijn de grootste groep Nederlanders in Nederland. Troost u, bij ons bent u altijd welkom.
En over die hoogleraar... Pfff, wat een mafkees is dat zeg. Alsof de Postcode loterij mensen dwingt om mee te doen. Met dit soort opinies hebben volkomen geflipte types als mevr. De Gier buiten een platform (Nova) zelfs een academisch, gelegitimeerde claim om te zeuren.

jimmy | 18-12-06 | 16:23

@brulkikker; het gaat absoluut niet om recht hebben op.

Het gaat er om dat het niet ethisch is mensen lastig te vallen met dingen waar ze niet om vragen. Ik heb er niet om gevraagd dat mijn postcode gebruikt wordt als lot. Dus hebben ze er ook met hun poten vanaf te blijven.

sinas | 18-12-06 | 16:22

@IEDEREEN

Het is mevrouw niet welgevallen, haar LEEFOMGEVING VERANDERT, en volgens haar is dit negatief. Als mevrouw iets had begrepen van netwerken, haar buurtjes had gekend, het had gegund en andere positieve levensinstellingen, dan had ze misschien nog een weekendje dubai met de buurtjes mee kunnen pikken, een lekker kerstdiner van 9 gangen bij de bruine buurvrouw en een wekelijkse high-tea bij de overbuurvrouw mee kunnen pakken. NEE, ROOIE vrouw zeurt, gaat niet door naar de volgende ronde, ontvangt geen positieve reacties, en mag terug naar start, want die buurtjes, zullen vanaf heden geen vriendjes meer zijn...

vitaliserende cocos | 18-12-06 | 16:20

Het ergste van dit alles is dat er zelfs hier mensen zijn die vinden dat deze zielige troel een punt heeft. Waaruit bewezen wordt dat deze dame niet gek is, maar dat de Nederlandse politieke hersenspoeling karakters kweekt die vinden dat ze op van alles en nog wat "recht" hebben, zelfs al hebben ze er niet voor gewerkt/betaald. Het is slechts een heel duidelijk voorbeeld van een steeds groter wordende, ziekelijke mentaliteitsprobleem. Afgunst is het voedsel voor het socialisme. Mevr. Gier is gewoon een "zwakkere van de samenleving" die wil dat er "gelijkheid van uitkomst" is, dat er voor haar gezorgd wordt, en dat dat ten koste moet gaan van de mensen die het best kunnen opbrengen (de staat of de betalers van de prijzen).

brulkikker | 18-12-06 | 16:19

Het probleem van de postcodeloterij is tweeledig. Hoewel er voor elke postcode evenveel loten beschikbaar zijn (ik meen 500 of 1000, maar het aantal doet er niet toe voor het principe) heeft niet elke postcode dezelfde hoeveelheid bewoners. De postcodekanjer verdelen tussen 10 huizen in Boerenkoolstronkeradeel of 200 in een wijkje in Den Haag is natuurlijk wel even wat anders.
Het tweede punt is natuurlijk dat er ook mensen zijn die het geld het hardst nodig hebben, maar geen loten kunnen kopen omdat ze het geld er absoluut niet voor hebben. Die mensen worden lekker gemaakt met direct mail voor miljoenen die ze in klap uit de problemen zou helpen, maar ze zullen deelname nooit kunnen betalen. Dat laatste is met mevrouw uit Heusden niet niet het geval, maar het heeft wel iets wrangs. Zoals me ook altijd opvalt dat de grote prijzen van andere loterijen altijd terechtkomen bij mensen die het absoluut niet nodig hebben of bij bejaarden van wie de kinderen over enkele jaren het geld gaan opsouperen als de ouders dood zijn.
De reacties van sommige mensen als Gaston, of die andere flip (die zoon van Ron Brandstichter) voor de deur staat met een cheque... "Nou ja... ach, is mooi", met chagerijnig smoelwerk. Je hoeft ook niet te gaan janken, maar zo blasé doen over een ton is weer een ander uiterste.

koerbagh | 18-12-06 | 16:17

@sjaak, niet deelnemers spelen we degelijk een rol bij de postcode loterij omdat zij *achteraf* kunnen met zekerheid kunnen stellen of zij iets hadden gewonnen *indien* zij mee hadden gedaan. Dit is bij andere loterijen niet mogelijk. M.a.w. meespelen om te *VOORKOMEN* dat jouw straat wint en jij niet is dus een extra impuls.

Lekker Belangrijk© | 18-12-06 | 16:16

Verschrikkelijk, nou zal ze moeten wérken voor haar geld. Schande! En laatst won dus iemand met míjn gelukgetal. Sue the bastards!

LinksIsLeuk | 18-12-06 | 16:15

Ik ben het met die vrouw eens (wat een zeikwijf het ook mag zijn). De postcode loterij maakt misbruik van het feit dat mensen later geen spijt willen hebben. Dit zou gewoon niet moeten mogen, en in veel landen mag het dus ook niet. En asl het wordt opgeheven zijn we ook meteen van al die klote-programma's af.

Voor de duidelijkheid van de discussie:
- een postcode (de vier cijfers en 2 letters) bestaat altijd maximaal uit 25 adressen. Dat betekent dat een grote flat uit meerdere postcodes bestaat en het hele gedoe over de winstkansen dus onbelangrijk is.
- de hoogleraar vind in zijn onderzoek dat mensen in de staatsloterij meespelen dit doen omdat ze het leuk vinden, en in de postcode loterij om later spijt te voorkomen.

Dat betekent a) de postcode loterij dit goed verkoopt en b) het me toch echt ethisch onjuist lijkt.

sinas | 18-12-06 | 16:13

Ach, je kan altijd nog lid worden van de SP en voor dubbele huur je huis onderverhuren. Kan je je ook een winnaar voelen!

witte kip | 18-12-06 | 16:11

NEE NEE IK BEN ZEEEEEEKER GEEN SLECHTE VERLIEZER, ZEKER NIET jaja.. ze klinkt echt geloofwaardig.. kudt zeikmens

Acid Burns | 18-12-06 | 16:09

@Flodder 18-12-06 @ 15:55
Ik blijf het niet met je eens zijn. Voordat de loterij plaatsvindt maakt iedere deelnemer een gelijke kans, na afloop zijn alle andere deelnemers verliezers. Niet-deelnemers spelen helemaal geen rol. Helen de Gier is alleen maar met zichzelf geconfronteerd, en misschien is dat wel eens een keer goed. Wat dat betreft heeft de postocdeloterij ook nog eens een therapeutische functie!

sjaakdeslinksesul | 18-12-06 | 16:05

gatverdamme, deze dame komt teveel bij die nieuwe winkel..... gierig maakt gelukkig... ? LOL

donderwolk2 | 18-12-06 | 16:02

ik heb me kapot geirriteerd zaterdag, tevens ook hard gelachen. Wat een zielig wijf zeg... er blijft mij een gevoel bekruipen dat ze de boel belazert en denkt wie niet waagt wie niet wint

bogie | 18-12-06 | 16:00

Ongelooflijk dat zelfs deze IMBECIEL nog medestanders kan vinden voor haar idiote standpunt. Begrijp je toch beter waar al die groenlinks stemmers vandaan komen. Er lopen een hoop gekken rond op deze wereld.

P.J.Troelstra | 18-12-06 | 16:00

@sjaak, Er is wel degelijk een verschil aangezien het lotnummer aan een postcode gekoppeld is, dat geeft 3 verschillen met bijv. de staatsloterij;
1) Winnaars zijn niet anoniem
2) Winnaars zijn niet gekoppeld aan een willekeurig lot wat aan *iedereen* gekoppeld kan worden maar aan een min of meer persoonlijke code die niets met de loterij te maken heeft. Dus met andere woorden, iedereen met een postcode speelt *potentieel* mee omdat de prijs op *jouw* postcode kan vallen.
3) Achteraf kan je zien of -indien je mee had gedaan- je in de prijzen was gevallen.
Ik zie daar wel degelijk kwalijke elementen in zitten.

Lekker Belangrijk© | 18-12-06 | 15:59

@Flodder 18-12-06 @ 15:29
@Shadylololol 18-12-06 @ 15:37
Of je passief meedoet aan de loterij doet er niet toe, want, nogmaals, verliezen door het niet aanschaffen van loten zit in je hoofd! En ik denk niet alleen dat ik me hier overheen kan zetten, ik wéét het. Voorbeelden te over.

Ik wil niet ontkennen dat een grote groep mensen zich gedwongen voelt om loten aan te schaffen, simpelweg omdat de buren dat ook doen. Hier kan ik alleen maar zeggen: de bedenker van de Postcodeloterij speelt er geweldig op in. De loterij heeft immers niet de verantwoordelijkheid om niet-zelfstandig denkende mensen te beschermen. Bovendien werken heel veel bedrijven op deze wijze. Reclame probeert consumenten namelijk duidelijk te maken dat ze niets voorstellen zonder aanschaf van een bepaald product. Er zijn ook voorbeelden van bedrijven die een nog sterkere dwang uitoefenen. Neem mijn zorgverzekeraar, om een tandartsverzekering af te kunnen sluiten moet ik verplicht een aanvullende verzekering nemen. Kost een tientje in de maand extra. Ik wil die aanvullende verzekering niet, maar ik heb geen keuze! Kortom, deze vrouw maakt geen enkele kans voor de rechter.

Zeau, nu ga ik weer aan het werk. Door deze discussie verlies ik tijd, moet ik vandaag langer doorwerken en dat is mijn eigen schuld. Of zal ik GS aanklagen, want zonder GS had ik die tijd, met als gevolg overwerk en daarmee gepaard gaande psychische druk, nooit verloren.

Murdockyoufool | 18-12-06 | 15:58

@sjaakdeslinkslul
Dat is toch juist het wezenlijke verschil. Bij alle andere loterijen, gaat het om 'had de hoofdprijs kunnen opleveren'. Bij de postcodeloterij niet, dan weet je het met ZEKERHEID. En dat is het chantage-middel waardoor de postcodeloterij zo'n succes is. Mensen doen mee om spijt te voorkomen. Dit is alleen het geval bij de postcodeloterij. Dat je niet actief meedoet klopt, maar je doet wel altijd passief mee zonder dat je daarom gevraagd hebt. Die passieve deelname kan zware psychologische gevolgen hebben, daar zou je mensen niet aan moeten blootstellen. Sterker nog, dat zou verboden moeten zijn.

Flodder | 18-12-06 | 15:55

Toch ben ik het ergens wel met haar eens; de kans dat er twee keer een prijs valt op dezelfde postcode is nihil, en dus is de huizenprijs in die buurt plotsklaps gekelderd, zonder dat zij hiervoor gecompenseerd is. Daarentegen is mijn huis weer wat méér waard geworden! Nog een paar van die postcode miljoenen in andere wijken en ik ben rijk!

Leandroz | 18-12-06 | 15:50

@Shadylololol @ 15:32
Ik snap je zienswijze wel, maar hij deugt niet imo. Of het nu om een trekking van postcodes, getallen of van ballen, alleen deelnemers (kopers van een lot) nemen actief deel. Ik neem actief noch passief deel aan deze loterij. Waar mevrouw aan lijdt en jij op doelt is het regret-syndroom, "had ik maar meegedaan dan had ik zeker gewonnen". En voor een postcode is dat achteraf wel vast te stellen, voor het lot dat is blijven liggen bij de sigarenboer niet. Maar echt verschil maakt het niet, want ook dat lot had de hoofdprijs kunnen opleveren voor een fictieve winnaar.

sjaakdeslinksesul | 18-12-06 | 15:49

wat zij nodig heeft is een psychiater, geen psycholoog. En een schep prozak in heur chagrijnige rotsmoel. Vies smerig gestoord kutwief!

Kielzog | 18-12-06 | 15:43

@siobhan
Ik verval in die termen omdat jij weigert in te zien dat de Postcodeloterij als enige is die iederéén bij hun loting betrekt zonder dat mensen dat willen. Nu begin je dat in te zien, begin je er ineens over het dat het niet gaat om het 'hoe' maar over het 'wat'. Wat is dat nou voor cryptisch gelul. Het gaat juist om het 'hoe'! Daar gaat heel deze discussie over. Het is geen schande om van standpunt te veranderen, hoor. Dus geen excuses van mijn kant.

Flodder | 18-12-06 | 15:43

Hmz... Begin nu na het kijken van dat filmpje wel te twijfelen... Komt wel erg nep over zeg... Zo erg is toch niemand??? Volgens mij krijg ze er idd dik voor betaald... Idd veel mensen die zullen kijken van: Oja, shit... over twee weken valtie weer, snel loten kopen!!!

mereggie | 18-12-06 | 15:43

een opmerking naar die verliezer: hahahahahahahahahahahahahahahahahahahaha *veegt tranen van wang* hahahahahahahahahahaha

lim180 | 18-12-06 | 15:40

Zij is vast een van die werkloze steuntrekkers waar Eerdmans het over had.

H_C_Q | 18-12-06 | 15:39

-weggejorist-

Shadylololol | 18-12-06 | 15:37

Flodder heeft wel degelijk een punt, alhoewel het een relatief (psychologisch) fenomeen is, absoluut gezien heeft die muts idd niets verloren, relatief wordt ze nu wel aan de schandpaal genageld omdat "haar straat" in de prijzen is gevallen en zij niet, de staatsloterij doet eigenlijk het omgekeerde door gelijke nummers die in andere groepen vallen te wel te "belonen" met een troostprijs. Bovendien blijft een staatslot winnaar anoniem.

Lekker Belangrijk© | 18-12-06 | 15:35

@murdocyoufool
Eeh ja dat heet jaloezie. Dus? En ja, op basis van gevoel. Ik erger me idd mateloos aan rijken die rijker worden, en het feit dat die prijzen altijd bij dat soort mensen lijken te vallen. Die dingen zie je mij niet ontkennen....

mereggie | 18-12-06 | 15:34

Als dat mijn vrouw zou zijn dan zou ik vanaf nu op de bank slapen..... met mijn NIEUWE vriendin!! Ver weg van dit vieze stuk zelfmedelijden.

zeg maar U | 18-12-06 | 15:34

-weggejorist-

Shadylololol | 18-12-06 | 15:32

@mereggie 18-12-06 @ 15:26
Dat heet dus jaloezie. Word jij er materieel gezien armer van als een miljonair er nog een paar euromiljoenen bij wint? Ies alleen een kwestie van gevoel. Wil jij ook winnen? Doe dan mee.

Murdockyoufool | 18-12-06 | 15:31

@Flodder:
Je leest niet goed: ik zeg nergens dat et niet erg is om labiele mensen geld afhandig te maken. Ik vind dat niet okee, net als jij. Maar men moet niet zo naief zijn om te denken dat de postcodeloterij daar de enige loterij in is. Het zou ook labiele mensen zelf helpen als ze doordrongen waren van dat besef.

Daarnaast snap ik wel wat jij bedoelt met het verschil tussen werkwijze van loterijen, maar blijf ik erbij dat het 'hoe' in dit geval niet zou moeten uitmaken, en dat het gaat om het 'wat'. Lees het maar eens terug.

Tenslotte: je vervalt in termen als 'redenatie van een kleuter', 'achter de GS-kudde aanlopen' enzo. Dat vind ik niet zo netjes van je en het voegt volgens mij niet veel toe aan de discussie zelf. Beter is het om goed te lezen, ook al is mijn mening niet de jouwe, en niet op de persoon te spelen.

siobhan | 18-12-06 | 15:30

Murdockyoufool 18-12-06 @ 15:17
Dus jij vindt reclame zoals:
"Je buren miljonair en jij niet... Dat mag niet gebeuren, dus koop die loten"
GEEN EMOTIONELE CHANTAGE. Het principe waarop de postcodeloterij is gebaseerd is gewoon onjuist. En het erge is, je kunt je er NIET aan onttrekken. Je komt namelijk met een hoop bombarie te weten dat je miljonair zou zijn als je loten had gekocht. Nogmaals, deze zekerheid dat je gewonnen zou hebben, terwijl je er niets mee te maken wilde hebben, is imo het verneukeratieve dwangmiddel wat alléén bij de postcodeloterij wordt toegepast. Dat jij denkt dat je er als persoon boven zou staan, is fijn voor je. Dat anderen mensen dit 'verlies' niet zo makkelijk kunnen verwerken is dan maar hun probleem? Zij hebben er niet om gevraagd om zich verliezer te voelen. Het systeem van de Postcodeloterij dwingt labiele mensen om mee te doen. Ik vind dat strafbaar.

Flodder | 18-12-06 | 15:29

Dat wijf is gek man. Slechter verliezer gezien? Dit is er een. Tering wat kun je dan slecht met je eigen stommiteiten omgaan.

pimpstah | 18-12-06 | 15:27

Nooh dat filmpje: "U bent al rijk?" "Ja, eigenlijk wel"
Daar erger ik me echt veeeel erger aan... Dat je niks wint zonder lot is eigenlijk wel logisch. Als mn buurman met 2 loten meedoet, moet ik ook niet gaan zeiken alstie meer wint als ik, omdat ik maar met 1 lot meedoe...

Maar wanneer komen ze nou goedver eens bij mensen waarvan je denkt: Aaah, dat is leuk. Die kunnen het echt gebruiken....

Ben ik nou de enige die het opvalt dat ze altijd bij de 'beter bedeelde' mensen komen??? Gister ook , die muts die een ton won!!! Mijn app.mentje past wel 100 keer in dat huis!

mereggie | 18-12-06 | 15:26

@siobhan
Te dom/naief om een krediet af te sluiten of deel te nemen aan een loterij, maar wel slim/gewiekst genoeg om jouw en mijn toekomst voor vier jaar mede te bepalen?

sjaakdeslinksesul | 18-12-06 | 15:26

Joh! Zijn die prijzen niet eens belastingvrij??? Win je 6 miljoen, mag je er gelijk 2 inleveren.. Hmz....

mereggie | 18-12-06 | 15:20

@kommopman

Tel erbij op dat de flatbewoners nu niet echt geld hebben voor gokspellen met een win kans van 1 op de 10^9... ziet een jaarlijkse roulettes deelname er rooskleuriger uit

toolunious | 18-12-06 | 15:19

@siobhan
Ze verschillen daarin wél van andere loterijen, maar dat heb ik je nu al tot in den treuren proberen uit te leggen. Je doet namelijk mee met de loterij zonder dat je dat wilt. Het is de enige loterij die je bij het spel betrekt zonder dat je er ook maar iets mee te maken wil hebben. Is dat nu zo moelijk te begrijpen? Jij wil blijkbaar niet zelf nadenken en gewoon achter de GS-kudde blijven aanlopen. Je andere argument dat het niet erg is om labiele mensen te dwingen tot iets omdat anderen dat ook doen, is de redenatie van een kleuter. Het ene slechte maakt het andere slechte nog niet goed.

Flodder | 18-12-06 | 15:18

@Flodder 18-12-06 @ 14:57
@Shadylololol 18-12-06 @ 14:55
Je kunt je er wel degelijk aan onttrekken. Het verlies in deze zit namelijk in de hoofden van mensen. Mevrouw De Gier heeft niets verloren, ze zou pas verloren hebben als de winnaars haar huis in brand zouden hebben gestoken.
Mijn voorbeelden raken kant en wal omdat de wereld nu eenmaal bestaat uit blootstelling aan allerlei verlokkingen. Is de slijter verantwoordelijk voor de drankzucht van mensen? Nee. Zo is de Postcodeloterij niet verantwoordelijk voor het niet aanschaffen van loten. Dat jullie de loterij van een oneerlijke werkwijze, en van het uitoefenen van druk, betichten, geeft aan hoe jullie in de wereld staan. Niet meer, niet minder.

Murdockyoufool | 18-12-06 | 15:17

Domme Dikke Rooie BrEeZaH op leeftijd; hier een wijsheid van Mr. Hornet:

WIE GEEN LOTEN KOOPT, WINT NOOIT EEN LOTERIJ.

En nu verder leven kutte(n)kop!

Mr.Hornet | 18-12-06 | 15:16

@Flodder 18-12-06 @ 14:57
Jij begrijpt het imo niet, evenals shadylolol die denkt dat hij zich niet aan de postcodeloterij kan onttrekken. Ik onttrek me namelijk wél aan deelname, door gewoon aan geen enkele loterij mee te doen. Valt er niets te winnen en niets te klagen.
Verder geldt dat ook voor een deelnemer aan de lotto (ach, op één balletje na) of staatsloterij (shit het laatste cijfer!) geldt dat ze weten wanneer ze verloren hebben. En oja, geld is niet belangrijk, als je eenmaal boven het betsaansminimum zit.

sjaakdeslinksesul | 18-12-06 | 15:15

Claimen, claimen, claimen,....
Ik rook al 17 jaar 1 pakje per dag, ben nog steeds niet impotent, heb geen vreselijke ziekten. geen langzame pijnlijke dood, etc. Volgens de opdruk op het pakje krijg ik dit allemaal, maar voorlopig nog niets, kan ik dit nu ook claimen??

ReHu | 18-12-06 | 15:14

blijf jij bij je punt. blijf ik bij de mijne.

fanta | 18-12-06 | 15:14

Oja, en @Flodder:

Wordt wakker: in de 'hedendaagse maatschappij' wordt constant geprobeerd misbruik te maken van labiele mensen. Ze zijn voor loterijen (behalve die lieve verenigingsloterijen in dorpjes en steden, van de scouting enzo) sowieso doelgroep nummer 1. Maar denk ook aan andere Pee-Elletjes (persoonlijke leningen, krediet), de Wehkamp, etcetera, etcetera. Ik zeg niet dat de Postcode Loterij zich daar niet schuldig aan maakt - integendeel: dat doen ze zeker wel. Ik zeg wel, nadrukkelijk, dat de Postcode Loterij daarin niet veel verschilt van andere loterijen en eigenlijk ook niet van bedrijven in andere takken van sport.

siobhan | 18-12-06 | 15:12

Echte miljonairs hebben geen lot nodig om miljonair te worden, die doen dat wel op eigen kracht.

OpperGek | 18-12-06 | 15:09

@redrooster130977 18-12-06 @ 14:38
Je zou er geld mee kunnen verdienen!

Attila23 | 18-12-06 | 15:06

Hahaha lekker voor haar, schitterende TV, had ze maar een lot moeten kopen.
.
*Legt hoofd in nek, en lacht niet hard, maar wel lang*

Kale Karel | 18-12-06 | 15:06

-weggejorist-

Shadylololol | 18-12-06 | 15:05

Het moet gezegd worden: Dit is het leukste NOVA item wat ooit is gemaakt!

YMMMV | 18-12-06 | 15:02

@fanta:

Menig hoogleraar? Ik tel er een. En ik blijf bij het punt dat het niet uit zou moeten maken of je achteraf nu wel of niet zeker weet dat je gewonnen zou hebben als je wel een lot had gekocht. Het droge feit blijft dat je dat geld niet hebt gewonnen, zoals miljoenen mensen dagelijks niet zoveel geld winnen. Dat je er dan problemen mee hebt dat je had kunnen winnen, of dat je buren hebben gewonnen en jij niet, is bijna volledig je eigen keuze.

Dat je min of meer gedwongen wordt mee te doen is naar mijn idee ook niet zo: je doet alsof het heel erg is dat al je buren ineens heel veel geluk hebben en jij niet, maar in feite verandert er in jouw leven zelf niets (op het uitzicht op dure auto's na). Bovendien is de meeste reclame erop gericht om mensen te laten denken dat ze ergens bij zouden moeten horen en dat kunnen bereiken door product x, y of z te kopen.

siobhan | 18-12-06 | 15:00

Shadylololol 18-12-06 @ 14:55
Pfew, ik ben niet de enige die hier nog een beetje nadenkt. Tís natuurlijk ook wel makkelijk om zo'n labiele vrouw tot aan de grond af te branden, zonder over het chantage-systeem van de postcodeloterij te denken

Flodder | 18-12-06 | 14:59

Murdockyoufool 18-12-06 @ 14:46
Je gaat er aan voorbij dat je je niet aan de postcodeloterij kan ontrekken. Als de prijs valt, wéét je dat je verloren hebt door niet mee te doen. Veel mensen kunnen die wetenschap niet aan. Moet je ze dus ook niet aan willen blootstellen. Je andere voorbeelden slaan dus nergens op.

Flodder | 18-12-06 | 14:57

Meesterlijk! Koefnoen heeft zichzelf overtroffen. De traantjes, de blonde advocate, de Porsche: perfecte satire.
Toch?

Onbevlekt blazoen | 18-12-06 | 14:56

Mensen worden gemanaged, omdat mensen lijken op geldgenererende fabriekjes..

Attila23 | 18-12-06 | 14:56

-weggejorist-

Shadylololol | 18-12-06 | 14:55

siobhan 18-12-06 @ 14:39

/quote
Als je van jezelf weet dat je je niet over die frustratie heen kan zetten, dan koop je toch gewoon een lot?
/quote

Dit geeft toch precies aan dat labiele mensen worden gedwongen tot meedoen. Snap niet, dat niet iedereen de oneerlijkhied van dit systeem inziet. Alléén de postcodeloterij trekt leden aan op een oneerlijke manier. Psychologische chantage. Ik heb nog geeneen ander voorbeeld gezien wat te vergelijken is met de postcodeloterij.

Flodder | 18-12-06 | 14:54

kommopman 18-12-06 @ 14:43

kan er lang over nadenken maar kan je manier van kansberekenen niet volgen.
als ik de postcodes 1001 1002 1003 1004 1005 1006 1007 1008 1009 1010 in een potje gooi. en aan ieder postcode 100 man koppel en aan 1001 1000 mensen koppel. dan in me potje roer en een nummer trek 1001 minder kans heeft dan bijv 1009.

fanta | 18-12-06 | 14:51

padjakker deluxe 18-12-06 @ 14:34
Wat ik bedoel is, dat je bij de postcodeloterij als enige met zekerheid weet dat je gewonnen zou hebben als je loten had. Je woont namelijk op die postcode. Je wordt ongevraagd bij het spel betrokken. Wil je niet de verliezer voelen, móet je loten kopen. Dat is dus chantage. Als je je ver van aandelen houdt weet je ook niet dat er mee had kunnen winnen of verliezen. Dus dat voorbeeld gaat wéér niet op. Alléén de Postcodeloterij dwingt mensen tot meedoen om spijt te voorkomen. Ik hoop dat je nu eindelijk inziet dat dát een gemeen systeem is.

Flodder | 18-12-06 | 14:49

@ArieB 18-12-06 @ 14:44
Dat is zo'n voor de hand liggend argument, dat het me verbaast dat niemand hier eerder op gekomen is. Kunnen alle deelnemers aan de loterij mevr de Gier dus aanklagen mocht ze alsnog een prijsje bij de rechter in de wacht sleept.

sjaakdeslinksesul | 18-12-06 | 14:48

@Flodder 18-12-06 @ 14:17
Eee man... pssst... you're stupid! Onzin dat de Postcodeloterij labiele mensen dwingt om mee te doen. Iedereen is verantwoordelijk voor zijn eigen handelen. Als we jou uitgangspunt hanteren, kunnen we alles afschaffen. Exploitanten van gokhallen dwingen... Slijters dwingen... Coffeeshops dwingen... Fastfoodketens dwingen... Wat een bullshit!

Murdockyoufool | 18-12-06 | 14:46

@Flodder
je zegt in je reactie op mijn stukkie 'die vrouw kiest er voor om niet mee te doen en wordt er toch in betrokken' ... hoezo wordt ze erin betrokken? Wie heeft haar het pistool op het hoofd gezet om naar een bekendmaking te komen kijken waarvan ze WEET dat ze niks gaat winnen omdat ze niet mee deed?'

verder zeg je 'het spel dwingt je om mee te doen door in te spelen op je spijt als je niet mee doet' ... dat is nou PRECIES wat ik bedoel ... als je DAAR vatbaar voor bent gun je het je buren niet dat ze iets winnen. Niks 'emotionele chantage' ... AFGUNST is het!

woega | 18-12-06 | 14:46

Die prijzen worden betaald van het geld van iedereen die WEL een lot koopt.... als je niet meedoet, kun je ook niet winnen (vrij naar J. C.)... als je daar over gaat zeiken heet dat geen psychologische schade, maar Jaloezie!

ArieB | 18-12-06 | 14:44

Wat een loosert, en dan ook nog met je kop op TV komen.

Inderdaad, om te huilen......................................

ECS | 18-12-06 | 14:43

siobhan 18-12-06 @ 14:22

bij iedere willekeurige loterij kan je achteraf niet zien wat je lotnummer zou zijn als je een lot had aangeschaft. bij de postcode loterij kan je dat voor en achteraf wel zelf zien en met jou heel nederland. dus je wordt min of meer gedwongen om mee te doen vind mevrouw. en het blijkt dat menig hoogleraar daar ook zo over denkt. wat m.i. aan een rechter moet worden voorgelegd is de wijze waarop de loterij reklame uitingen maakt en of je mensen die niet meespelen er wel bij kunt betrekken wat dmv een postcode toch gebeurd. dat mevrouw psychisch in de knoop zit had alleen een "trigger" nodig. als ze een konijntje doodgereden had zien worden zou ze er waarschijnlijk psychisch ook niet meer bovenop komen.

fanta | 18-12-06 | 14:43

vuyle hoerr.. ga es enkele reis amerika nemen mensen zoals u maken nederland kapodt. ik ben voor ophanging door middel van vleeshaak..

PlukVanDePettenslet | 18-12-06 | 14:43

@fanta 18-12-06 @ 14:20
Denk er nog maar eens over na: Misshien helpt het als ik zeg dat in mijn theorie de 500 rijke stinkerts 50 postcodes delen en de armere mensen 1 postcode.

kommopman | 18-12-06 | 14:43

Ik zeg een poll over het lot van deze freud-klant

Heerscher | 18-12-06 | 14:42

@neemjemoederindemaling:

Als je van jezelf weet dat je je niet over die frustratie heen kan zetten, dan koop je toch gewoon een lot? Bovendien is frustratie ook een beetje een keuze: natuurlijk kun je een dag flink balen als je buren wel miljonair zijn geworden en jij niet. Maar jouw leven wordt toch niet minder als je iets niet wint? Gewoon dagje mopperen en dan gewoon back to business as usual. Als je dat niet kan heb je sowieso geen leven: dan vraag je je dagelijks af waarom andere mensen meer geld/ geluk in de liefde/ schoonheid / etc. bezitten dan jij.

siobhan | 18-12-06 | 14:39

Maar je doet toch niet mee voor het geld?
52 goede doelen komen hier voor in aanmerking, geld is maar een bijzaak.
Ik ga Linda omverfappen.... fapfapfapfapfapfapfap

redrooster130977 | 18-12-06 | 14:38

Ze deed niet mee en toch ging ze naar het dorpsplein voor de bekendmaking van de winnende postcode. Pas toen ze hoorde dat ook de laatste letter die van haar postcode was, draaide ze om en liep ze naar huis.
 
Wat had ze gedaan bij elke andere letter? Gaan staan juichen dat haar buren (die wel voor het gebeuren betaald hadden) ook verloren hadden?

Heeft Plaatsgevonden | 18-12-06 | 14:37

@BankZitter, nou neuh, da's Harige.. maar laatst was ik opeens de gelukkige winaar van de amerikaanse loterij! 120 miljoen dollar.. Als goed humanist gaf ik een zwerver een miljoen, die de weelde 2 dagen aankon en daarna deaud neerviel..

Attila23 | 18-12-06 | 14:37

@neemjemoederindemali 18-12-06 @ 14:27
En waarom ben je precies een loser? Je hebt namelijk niet meegedaan, dus je kunt niet winnen noch verliezen. Bovendien ben je pas een loser als je je ook een loser voelt. Wie zich aanstelt als deze mevrouw, laat zich wel heel erg kennen. Het gaat verdomme om wat geld. Geld! Lekker belangrijk.

Murdockyoufool | 18-12-06 | 14:35

@Flodder 18-12-06 @ 14:25
Ja, dus? Als ik vanmiddag op teletekst zie dat het aandeel TMG met 80% is gestegen dan weet ik toch ook zeker dat ik 'verloren' heb omdat ik er niet in geinvesteerd heb? Wat is het verschil met een loterij, behalve dat je bij beleggen ook nog eens een keer meer kans maakt als je meer verstand hebt? Ik snap jouw redenatie echt helemaal niet, terwijl het zoooo simpel is: als je niet meedoet, kan je ook niet winnen.
'
Hoe tot de conclusie komt dat "De postcodeloterij de énige loterij is waar je na een trekking met zekerheid kan zeggen dat je verloren hebt wanneer je geen loten hebt." volg ik echt helemaal niet. Als je niet meedoet kan je van elke loterij zoveel voor als na de trekking met zekerheid zeggen dat je verloren hebt...

padjakker deluxe | 18-12-06 | 14:34

@mereggie : Het maakt een bedrijf als de Postcode loterij echt niet uit hoe ze in de pers komen. Deze campagne speelt in op de basis behoefte van de consument: Angst! Wat dat betreft erg goed gedaan en getimed.

Men neme iemand die buiten de prijzen is gevallen in een straat, deze geef je de kans om toch wat geld te verdienen aan de postcode loterij. Rellend internet loopt er meteen achteraan, mission acomplished. De boodschap: Je moet niet gaan zeiken als je die miljoenen niet wint! Postcode loterij wordt geassocieerd met het winnen van miljoenen en de angst om deze niet te winnen.

ian | 18-12-06 | 14:33

Het is trouwens ook meteen een mooi SP puntje: Als de jackpot van een loterij valt moet deze eerlijk verdeeld worden, niet alleen over de bezitters van lotjes, maar over heeeel Nederland. 13,9mln gedeeld door 16mln is toch zomaar bijna 87 cent in the pocket! Had ik maar SP gestemd....

remmuh | 18-12-06 | 14:32

@Attila23 18-12-06 @ 14:22
zelfportret?

BankZitter | 18-12-06 | 14:31

Als zij die rechtzaak wint, klaag ik die gasten van PC loterij ook aan. Ik heb ook een psycholoog nodig als iemand die geen lot heeft TOCH wint. Aangezien ik ook geen lot of wat heb, vind ik het eerlijker als ik ook mee mag doen met de vetpot!

remmuh | 18-12-06 | 14:30

@GS
Ik zeg een poll over een verbod op de Postcodeloterij.

Flodder | 18-12-06 | 14:29

Ik vind dat die mevrouw wel een punt heeft. Wie zou het niet frustrerend vinden als verschillende van je buren een dikke prijs winnen en jij niet. 2 jaar geleden viel die kanjerprijs hier vlakbij en het hele dorp was uiteraard uitgelopen te kijken wie er miljonair werd. Een heel dorp word op de kop gezet en je moet wel meedoen om niet voor loser te worden uitgemaakt.

Dat geld niet gelukkig maakt was daarentegen wel te merken doordat de grote winnaar enkele maanden later een zelfmoordpoging deed. Mijn mening, de postcode loterij onmiddelijk verbieden wegens het zaaien van 2 spalk in een buurt.

neemjemoederindemali | 18-12-06 | 14:27

kommopman 18-12-06 @ 14:11
Hmzzzz.... Vind je benadering erg appart... maar even doordenkend... Behoorlijk klote dus dat als die prijs in mijn straat valt, met iets van 150 woningen, ik veeeeel minder win dan een straat met 5 huizen. Terwijl mijn lot even duur is.
Kun je nagaan, ik word bijna psychisch gedwongen te verhuizen :)

Of zou het zo zijn dat stel dat ze alle 150 meedoen, de kans dat mijn postcode getrokken word ook 150 keer (want aantal loten) groter is dan in een straat waar maar 1 iemand meedoet???

Eigenlijk moet er sowieso eens goed gekeken worden naar die werkwijzes... Hoevaak valt er niet een prijs op een postcode die niet bestaat??? Zit wel eens naar die lijst te kijken en serieus, de helft van de postcodes in mijn stad bestaan niet eens!

Ik ga ook een aanklacht indienen :)

mereggie | 18-12-06 | 14:26

wat een kneiter dom wijf is dat zeg... wát een domme koe!

Wazaaa! | 18-12-06 | 14:25

siobhan 18-12-06 @ 14:22
De postcodeloterij is de énige loterij waar je na een trekking met zekerheid kan zeggen dat je verloren hebt wanneer je geen loten hebt. Denk eens na, voordat je zoveel tekst neerplempt!

Flodder | 18-12-06 | 14:25

Alleen in Amerika toch???

Hollandicus | 18-12-06 | 14:22

Deze mevrouw heeft ab-so-luut geen punt, let op:

Bij de postcodeloterij zou je weten dat je verliest als je geen lot hebt en de rest van de straat wel. In dat geval zou je bij iedere andere willekeurige loterij waar je niet aan meedoet, maar die wel gewonnen wordt door iemand anders, weten dat je verliest.(Ja, als de buurt wint wordt je wel erg met je neus op de feiten gedrukt, maar in feite komt het op hetzelfde neer) Dit geldt trouwens ook voor iedere andere willekeurige loterij waar je wel aan meedoet. Dat betekent dat iedere inwoner van Nederland (behalve gelukkige winnaars natuurlijk) dagelijks verliest! Niemand die het ene reedt kan schelen.

Ook mevrouw De Gier heeft nog nooit eerder de rechter lastiggevallen omdat iemand die niet tot haar buren behoort de jackpot won. Ik maak hieruit op dat ze het niet erg vindt als onbekenden in een dorp verderop veel geld winnen, of als de jackpot op haar postcode was gevallen, maar niemand in de buurt een lot had gehad. Ze vindt het wel erg dat haar buren veel geld winnen. Kortom: mevrouw De Gier misgunt haar buren het geld simpelweg onder het motto 'Als ik het niet krijg, mag jij het zeker niet krijgen'.

Waarom iemand met deze instelling geen lot bij de PL heeft gekocht is mij een raadsel; ze past volgens de critici toch precies in het profiel van iemand die zich gedwongen voelt een lot te kopen uit angst dat de buurt wint en zij niet? Als ze er bewust voor heeft gekozen om zich niet door die instelling te laten leiden dan heeft ze nu inderdaad geen poot om op te staan en ook nog eens geen enkele reden om zo in de media te lopen janken.

siobhan | 18-12-06 | 14:22

woega 18-12-06 @ 14:14
Jij snapt er écht geen reet van. Bij je andere voorbeelden kies je ervoor om mee te doen. Deze mevrouw koos ervoor om niet mee te doen. Toch wordt ze bij het spel betrokken en wel degelijk een verliezer. Het spel dwingt je om mee te doen, door in te spelen om mogelijke spijt te voorkomen. Gewoon emotionele chantage. Daarom hebben ze ook zoveel leden. Alléén de Postcodeloterij hanteert dit vuile systeem.

Flodder | 18-12-06 | 14:22

kommopman 18-12-06 @ 14:11

1 postcode is 1 postcode of je er nu 10 of 500 woningen aan koppelt.

fanta | 18-12-06 | 14:20

Heb in een straat gewoond waar een prijs viel. Die oetlul een paar ton, maar nog steeds getrouwd met z'n schelleviswijf + koters van het galg-en-rad type. Ik dus niet een paar ton gewonnen maar wel een lekkere meid met grote borsten. Wie is dan dus de winnaar, he ?

Montgomery Burns | 18-12-06 | 14:19

Ondergetekende overweegt ook een claim neer te leggen bij de Postcodeloterij. Ik ondervind grote emotionele schade van het gegeven dat ik nu miljonair HAD kunnen zijn als ik destijds maar op 5256 AW was gaan wonen. Ik doe overigens als een tijd mee met drie loten dus de klap is voor mij nog net ietsjes harder dan voor de mevrouw uit Heusden.

Tomz | 18-12-06 | 14:19

Jammer dat dit huilerige geval zichzelf zo bedenkelijk presenteert en daarmee geen sympathie opwekt, want in principe heeft ze gewoon gelijk.

jacques trekhaques | 18-12-06 | 14:18

De postcodeloterij dwingt alle labiele mensen om mee te doen. Zij kunnen namelijk niet met de wetenschap leven, dat ze miljonair hadden kunnen zijn. Dus maakt de postcodeloterij zich schuldig aan het chanteren van de labiele medemens. Die hebben daar niet om gevraagd. Die hebben namelijk meestal al genoeg problemen. Gaat namelijk vaak samen met labiliteit.

Flodder | 18-12-06 | 14:17

Zou mevrouw Grijpstra eauk meedoen?

Attila23 | 18-12-06 | 14:15

Wat een moeilijk wijf. Hij viel ook in de straat van mijn ouders en daar hadden veel mensen ook geen lot. Daar gaat iedereen nog normaal met elkaar om.

Ga koken.

SDI | 18-12-06 | 14:15

Wat een zeikwijf zeg ...
Het woord 'verliezer' gaat ten eerste al niet op, want om te VERLIEZEN moet je ook MEEDOEN, maar DAT had ze niet gedaan ...
Wat had ze trouwens te doen bij die uitreiking? Ze deed toch niet mee?
En 'als ze nu een trekking van de postcodeloterij ziet krijgt ze het gevoel dat haar strot wordt dichtgeknepen' zegt ze ... heel eenvoudige oplossing:
NIET MEER KIJKEN muts ...

En 'bij andere loterijen weet je nooit dat je ZOU HEBBEN gewonnen'? Wat dacht je van de toto dan? "Als ik nou 14 en 22 had gekozen ipv 15 en 23 had ik wel gewonnen!" ... of Lotto weekend miljonairs ... "Als IK die vragen had gehad had ik ze WEL geweten" ...

Waar het gewoon op neer komt is dat mensen de buren het niet gunnen dat ze een prijs winnen, DAT is het probleem.
Nou van mij mag die hoofdprijs vallen in een straat met mensen die het nodig hebben.

woega | 18-12-06 | 14:14

Best wel ziek eigenlijk, dat een loterij behalve winnaars, ook een paar mensen die niet betaald hebben als de verliezer aanwijst.
 
Per secondewijzer modus aan: waar ik hierboven "ziek" zei, bedoelde ik "sluw".

Heeft Plaatsgevonden | 18-12-06 | 14:14

padjakker deluxe 18-12-06 @ 14:07
Al die voorbeelden van jou slaan nergens op. Alleen bij de postcodeloterij weet je met zekerheid dat je gewonnen had, als je loten had gekocht. Ze adverteren er zelfs mee. "Je buren miljonair en jij niet... Dat mag niet gebeuren, dus koop die loten" We kunnen wel allemaal zeiken op die labiele vrouw. We zouden beter kunnen zeiken op het systeem wat de postcodeloterij hanteert. Dat is gewoon een vuil verderfelijk systeem, wat drijft op psychologische chantage. Blij dat ze een keer aangeklaagd worden.

Flodder | 18-12-06 | 14:12

-weggejorist-

Shadylololol | 18-12-06 | 14:12

Gaat een zaak aanspannen omdat er in het dorp nog nooit een prijs van de postcode loterij is gevallen

hommeles | 18-12-06 | 14:12

@mereggie 18-12-06 @ 14:00
Dat heeft natuurlijk alles te maken met kansrekening. De postcode van zo een flat is voor 500 mensen hetzelfde. Echter de villawonende rijke stinkerts hebben met zn 10-en een postcode.
Ofwel: 500 rijke stinkerts hebben 50x zoveel kans op een prijs als 500 mensen uit de kansenkring.

kommopman | 18-12-06 | 14:11

er zijn genoeg mensen die zich laten chanteren om mee te doen aan de postcodeloterij. vind het onbegrijpelijk dat deze vorm van gokken wordt toegestaan.

me,myself and IK | 18-12-06 | 14:10

Hekel aan mensen die alleen maar meer meer meer meer meer meer meer meer meer meer meer meer willen aan gaan janken als het gras bij deburen mooie is... Wat nou als ze naast een casino woont ?? Of toevallig had ze de voetbal wedstrijd goed is.
Zeg maar 1 ding MENS GA STRIJKEN !!!! hou je tyfusbek ik ben ook niet lid

Sinnert | 18-12-06 | 14:10

-weggejorist-

Shadylololol | 18-12-06 | 14:09

Raar... maar toch begrijp ik het wel. Deze methode, schuldgevoel, stel nou eens dat de buren wel winnen en ik niet, is namelijk de methode waarop de organisatie inzet. Jaren geleden riepen ze al openlijk dat ze de strategie psychologisch bepaald hadden.
Loterij verloren? Whatever. Maar speel het nooit zo dat verliezers emotioneel gechanteerd worden.

Mister Crabs | 18-12-06 | 14:09

Wat een intens zielig huilerig jankwijf, gooi er alsjeblieft een handje antidepressiva in, hou je bek en koop volgende keer gewoon wel loten.

KaiserSoza | 18-12-06 | 14:08

Dat wijf gaat binnenkort natuurlijk ook GeenStijl aanklagen voor psychisch leed wat ze ondergaat door alle tendentieuze, ongefundeerde en nodeloos kwetsende commentaren der reaguurders.

schele henk | 18-12-06 | 14:07

@.. zapper 18-12-06 @ 13:43
@Tomz 18-12-06 @ 13:52
Hmm, nou ik kan er toch niet helemaal aan hoor... Erg lullig dat je HAD kunnen winnen als je mee had gedaan, maar dwang is er gewoon niet. Als je zo begint dan moet je dus overal aan meedoen. Voorbeeldjes: als de buren in aandelen beleggen dan..., als de buren meedoen aan de gouden kooi dan..., als de buren investeren in een nieuw idee dan..., als de buren in hun tuin naar olie gaan graven dan..., als de buren met al hun troep van zolder naar 'tussen kunst en kitsch' gaan dan... etc, etc.
'
Zoveel manieren om zonder te veel moeite rijk te worden... Als dat je doelstelling is, dan moet je er gewoon zelf voor gaan en niet gaan janken als de buren wel iets krijgen en jij niet. Echt heel kinderachtig en stuitend als je je daar op je zoveelvijftigste nog steeds niet overheen kunt zetten.

padjakker deluxe | 18-12-06 | 14:07

@ Alibombalie 18-12-06 @ 13:49
LOL, je gebruikt de woorden 'vrouw' en 'nadenken' in dezelfde zin...

Patrick Bateman | 18-12-06 | 14:06

ze kan beter verhuizen de kans dat de jackpot weer in dat kutgat valt is er niet groter op geworden, wel even een lot kopen natuurlijk!

BankZitter | 18-12-06 | 14:05

Als dit een reclamestunt is, lijkt het me een hele slechte!
Oke, mensen denken nu: Ojee, dat kan me zomaar gebeuren, laat ik maar een lot kopen.....

Maar tegelijkertijd laait de discussie over de zogenaamde lotnummers, en psychische 'dwang' die daarachter zit, weer op. Op een dag word de PCL nog gewoon verboden, zoveel negatieve geluiden hoor jenu over de werkwijze!

mereggie | 18-12-06 | 14:04

In en in triest wijf vastbinden op de rails.
Geen lot = pech als je buren winnen

RDF10 | 18-12-06 | 14:02

Die postcode-mafia-loterij moeten ze verbieden met hun zogenaamde goede doelen met die irritante duurbetaalde BN'ers die het presenteren...... En al die kutreclame die ze maken,er is ondertussen al een heel bos opgegaan aan al die gekleurde schreeuwerige reclamefoldertjes.

NelsonBandana | 18-12-06 | 14:01

Geil hockeysletje die advocate van die zwakzinnige, jaloerse, debiele, achterbakste, stomme, vette koe.

schele henk | 18-12-06 | 14:01

True, ze heeft wel een punt. De PCL zou volgens mij de helft van de leden verliezen als ze 'gewone' lotnummers gaan toekennen.
Ik snap dat wel, dat mensen om die reden lid worden. Tis natuurlijk iets waar je 'de rest van je leven' spijt van hebt en van blijft balen.... Lijkt mij.. Psychische manipulatie, helemaal mee eens!!! Over deze mevrouw: Zeikwijf!!! Dat dan weer wel.

Nog wat, wat ik VEEL erger vind, waarom worden al die prijzen uitgereikt aan mensen en gezinnen die het -in mijn ogen- prima voor elkaar hebben?? Waarom heb ik ze nog noooooit op 12 hoog of sowieso Sociale Woningbouw gezien??? Bijvoorbeeld????

mereggie | 18-12-06 | 14:00

Ik weet geen zak van dit soort spelletjes, dus even een vraagje.
Begrijp ik het nou goed dat mevrouw met die kanjer-actie nog kans kon maken op geld, wetende dat de prijs in haar gemeente zou vallen?

kommopman | 18-12-06 | 14:00

Ik zou eerst mn tandarts aanklagen, heks!!!

brucity | 18-12-06 | 13:59

-weggejorist-

Violator[xL] | 18-12-06 | 13:56

Ik blijf het een leuk in elkaar gezette campagne vinden zo vlak voor de eindejaars loterij.

ian | 18-12-06 | 13:55

@.. zapper,
Eens! Het is op z'n minst verwerpelijk dat je "gedwongen" wordt mee te doen aan de Postcodeloterij omdat je anders het risico loopt dat je op een dag moet concluderen dat je rijk "had" kunnen zijn (met de bijbehorende psychologische klap). Als er geen Postcodeloterij zou zijn zou je dat probleem ook niet hebben. Nogmaals: deze mevrouw heeft een punt en het zou me niet verbazen als ze gecompenseerd gaat worden voor de emotionele schade.

Tomz | 18-12-06 | 13:52

Kom op nou Pritt, je zou toch een HOAX moeten kunnen herkennen. Dikke publiciteitsstunt van de postcode loterij.

Elmer Fudd | 18-12-06 | 13:50

Had deze vrouw niet even beter kunnen nadenken eer naar de pers te stappen, ivm de psychische schade die ze naar aanleiding van haar beklag zou kunnen oplopen, of had ze daar niet aan gedacht?

Alibombalie | 18-12-06 | 13:49

In het kader van de domme (bel)spelletjes, hier een zeer moeilijke puzzel voor mw De Gier: "N.. t geschoten is altijd m.s"

derrudy | 18-12-06 | 13:48

De postcodeloterij zuigt big-time. Ze hebben super veel leden doordat de mensen inderdaad bang zijn om buiten de boot te vallen, als de prijs op hun postcode valt, het spijtelement uitbuiten. Het is wel degelijk een vorm van psychologische chantage voor veel mensen. Is een verderfelijk systeem, wat verboden zou moeten zijn. Dus mevrouw heeft een punt, imo.

Flodder | 18-12-06 | 13:47

@padjakker deluxe 18-12-06 @ 13:01 ik denk dat in deze echter zoals die mevrouw suggereert (en even om misstanden te voorkomen, ik vind het ook een zeikwijf), winnaars en verliezers bekend worden gemaakt, bij bijvoorbeeld de staatsloterij is dat niet het geval. Met name omdat dit gebeurt in de sociale leefomgeving is er voor gokgevoelige mensen sprake van een sociale dwang om mee te doen aan een gokspel, en dat is mogelijk juridisch niet toegestaan.

..zapper | 18-12-06 | 13:43

Waar het hier om gaat is dat je ongevraagd wordt geconfornteerd met het gegeven dat je miljonair had kunnen zijn als je mee had gedaan. Dat is inherrent aan de postcodeloterij maar daar heeft deze mevrouw niet om gevraagd. Ze wil helemaal niet weten dat ze miljonair had kunnen zijn maar omdat de postcodeloterij op deze manier werkt baalt ze nu als een stekker. Ik vind dat ze een punt heeft!

Tomz | 18-12-06 | 13:42

-weggejorist-

Violator[xL] | 18-12-06 | 13:36

Haha
Aanklagen om niets... Het moet niet NOG meer op Amerikaka gaan lijken daar bij jullie x-)

zeveroare | 18-12-06 | 13:36

Als mijn straat zou winnen ga ik ook flippen.. afschaffen die handel.Een staatslot is ook veel leuker,als je dan wint ben je juist van je buren af.

de grote Anti | 18-12-06 | 13:35

Wel een heel zielig verhaal.... armoede is zo relatief. Duizenden mensen onder de armoedegrens en mevrouw vergelijkt zichzelf met de buren. Wel heel erg sneu dat alles nu zo beladen is, zoals haar postcode(gniffel) en boodschappen doen bij de slager....
Trouwens wel een goede advocaat :)

BankZitter | 18-12-06 | 13:35

Beetje Amerikaanse toestand om met rechtszaken te gaan smijten. What's next, GeenStijl aangeklaagd wegens 23.647 gevalletjes smaad en laster?

Bijstandskoning | 18-12-06 | 13:34

Welcome to Life

Iko Nal | 18-12-06 | 13:32

Niet te geloven dit. Meedoen is EIGEN keus, en als je niet mee doet is dat dan jammer. Wat een aanstellerij zeg, niet te geloven. De reactie van de postcodeloterij (BEWUST niet meegedaan) klopt dan ook volkomen. Als ze willekeurig mensen zouden kiezen zou het een ander verhaal zijn, maar dit komt gewoon door het LOT. Ga toch eens iets nuttigs doen, hard werken voor meer geld ofzo

Woka | 18-12-06 | 13:31

Ik ben het met die Gier eens hoor. Ik vind het erg VERWERPELIJK dat mensen te weten komen dat als ze mee gedaan hadden ze dan gewonnen hadden! Ik overweeg om de postocodeloterij te verzoeken om mijn postcode uit hun bestand te halen zodat ik niet kan winnen als ik niet mee doe. Maar ja, wat denken mijn buren daar van?

NonaSuomy | 18-12-06 | 13:31

Hele postcodeloterij is verwerpelijk. Je wordt haast gedwongen om mee te doen, om maar niet buiten de boot te vallen als deze mevrouw.
Groot gelijk er iets aan te doen, of het zin heeft betwijfel ik.

Laat die prijs voortaan alleen op postcode en huisnummer vallen, dat is een ander verhaal.

desmodus | 18-12-06 | 13:28

Heee stomme wipkip
Ja natuurlijk win je niks want je deed niet mee. Ik doe ook niet mee en als de straatprijs hier valt ga ik niet zitten janken, ik heb namelijk ZELF beslist om niet mee te doen met die zeikzooi. Als we geen van allen meedoen is het snel afgelopen en moeten ze weer andere meuk bedenken voor de TV.
En dan gaat die muts ook nog iedere keer naar de uitzendingen kijken (Ik kan er al niet tegen, laat staan als je zo'n gefrustreerd konijn bent)
Of uhhhhh worden wij gesponsord door de PCL??? En is dit alleen maar om de lotenverkoop op te jagen?? Kan ik bijna niet geloven daarvoor zie je er veeeeeeeels te stom uit. Get a Life.

NickName69 | 18-12-06 | 13:26

En dat NOVA voor zoiets tijd maakt zegt ook genoeg over het programma

kruisridder | 18-12-06 | 13:26

Wat nog erger is (en waarom ik niet meedoe):
Als je wél gewonnen hebt kom je met je smoel (en adres) op TV zodat alle verre armlastige familie, kennissen en diverse malloten je weten te vinden om je geld af te troggelen...

Patrick Bateman | 18-12-06 | 13:22

Je zou als advocaat zo iemand maar moeten verdedigen. Ze kan goed toneel spelen.

DeSteef | 18-12-06 | 13:20

Teen 18-12-06 @ 13:17

Ja en? is iedereen dat niet die ergens voor is? Ook al heb ik nog nooit wat gewonnen bij ze, ze geven het goed weg...aan de goede doelen dan, hehe..

rosalie | 18-12-06 | 13:19

En toch... heeft m.i. in elk geval die hoogleraar gelijk. Volgens mij speelt er bij heleboel mensen het idee mee dat ze voor de zekerheid maar mee doen want stel dat de buren winnen.... Persoonlijk zal ik er geen loten om kopen, en het is natuurlijk niet cool om te roepen dat je wel eens aan dat feit gedacht hebt maar toch is het zo.

Carpa | 18-12-06 | 13:18

@ Sjaak,

Nou, tis wel duidelijk nu, dat die prijzen echt daar het meest vallen in Brabant...zie volgend topic....

rosalie | 18-12-06 | 13:17

@ rosalie 18-12-06 @ 13:08
Je bent partijdig!!

Teen | 18-12-06 | 13:17

Wat ik zo merkwaardig vind is dat ze dus wel naar dat media spektakel is gegaan; ze is wel degelijk op dat pleintje naar de uitreiking gaan kijken "Ik kon me alleen maar omdraaien en naar huis lopen."

De loterij is sowieso alleen geschikt om het proletariaat te onderdrukken. Brood en Spelen..

HomoUniversalis | 18-12-06 | 13:16

@Mr.Fantastic 18-12-06 @ 13:05
Ik wacht ook al een tijdje. Maar ik kan nu al zeggen dat ik er meer mee verdiend heb dan ik in mijn hele leven met de Postcodeloterij zou hebben gewonnen, tenzij je een keer de hoofdprijs wint. Maar ff snel gerekend is die kans ongeveer 1 op 10 miljoen, dus daar ga ik maar niet op zitten hopen.

padjakker deluxe | 18-12-06 | 13:13

zeur.... misschien is er strax nog wel een kamerzetel voor haar vrij? bij de pvdarmoe, kunnen ze daar weer mooi een motie voor indienen, alle prijzen verdelen onder de beter gehuisvesten van die kudtpartij

douwe fabbert | 18-12-06 | 13:13

Om de vrede te bewaren zou ik als buurman een dikke Porsche Turbo voor dr kopen.Zonder remschijven.

Bad Santa | 18-12-06 | 13:12

sjaakdeslinksesul 18-12-06 @ 13:05

Weet ik niet, maar als ze de prijzen vnl. die kant op laten gaan, bel ik Nova, das logisch, toch?

rosalie | 18-12-06 | 13:10

zo probeert ze alsnog geld te krijgen, als je niet mee doet moet je ook niet zeiken domme trol!!!
ga ergens anders janken en werk gweoon voor je centen. kutw.f!

steenpuist | 18-12-06 | 13:09

@sjaakdeslinksesul 18-12-06 @ 12:58
Noord-Brabant is natuurlijk de grootste provincie. Daarbij doen Brabanders graag mee aan straatevenementen en dergelijke, ies jezellig.
Maar om even terug te keren naar de zonde 'jaloezie', ik begrijp gewoon niet hoe mensen jaloers kunnen zijn op materiële zaken. Het is een ander verhaal als je zelf ernstig ziek bent, terwijl je kerngezonde buurman klagend door het leven gaat. Maar we hebben het hier over auto's, huizen, meubels en vakanties. Who the fuck cares? Ik houd ook van een mooie inrichting met designklassiekers, maar om te nou te zeggen dat ik er echt aan gehecht ben, nee. 't Zijn spullen, niet meer!

Murdockyoufool | 18-12-06 | 13:09

-weggejorist-

Violator[xL] | 18-12-06 | 13:09

Teen 18-12-06 @ 13:02

Ja, omdat ze medewerking verleenden aan een boek die we uit wilden geven en dat vond ik een goed initiatief van ze.

rosalie | 18-12-06 | 13:08

Dit zal wel jaren gaan duren voor er een difinitieve uitspraak is, op naar de Hoge raad.

wereldVreeeeed | 18-12-06 | 13:07

Ik denk dat de PCL haar reclame campagne moet aanpassen van meneer de rechter, als die dit serieus neemt.

HJdeT | 18-12-06 | 13:07

ik heb mijn loten al!!! :-)...

Thats the PAIN of the GAME..

Missed a few hugs

Binkcy | 18-12-06 | 13:06

Gutteguttegut. Zielig mens. Wil alles voor haarzelf houden. Wenst niet eens de buren een tonnetje (haar ton welteverstaan) toe. Asociaal secreet.

Phoib | 18-12-06 | 13:06

@rosalie 18-12-06 @ 13:02
Weten ze in Hilversum wel waar Brabant ligt?

sjaakdeslinksesul | 18-12-06 | 13:05

Haha, lijkt wel Koefnoen

Waarom die prijs zo vaak in Brabant valt: ik denk dat daar genoeg domme mensen wonen om zo'n lootje te kopen.

KrankindemKopf | 18-12-06 | 13:05

padjakker deluxe 18-12-06 @ 13:01

Kijk! dat is nou mijn grote hobby. Wacht trouwens wel nog steeds op dat miljoen, dus moet nog ff oefenen denk ik

Mr.Fantastic | 18-12-06 | 13:05

@Willy Vanilly
LOL, u bent bewust geen rappert, dus kan u geen kans maken op een 'Crib'.

kapotte_stofzuiger | 18-12-06 | 13:04

rosalie 18-12-06 @ 13:00
Ben jij lid?

Teen | 18-12-06 | 13:02

Hopiiii loloooooooooooooooooooo

Binkcy | 18-12-06 | 13:02

Murdockyoufool 18-12-06 @ 12:44

Volledig mee eens. Niets aan toe te voegen.

Mr.Fantastic | 18-12-06 | 13:02

sjaakdeslinksesul 18-12-06 @ 12:58

Oeps, de prijs valt opmerkelijk vaak in Brabant? Ik ga Nova bellen...nu!

rosalie | 18-12-06 | 13:02

Televaag, Heusden 20 jan. 2008. Mw. de Gier uit Heusden heeft de staat aanklaagd omdat ze in 2007 in het geheel gezond is gebleven en, dat als de no claim van de ziektekostenverzekering niet door woutebos e.p. niet was afgeschaft, Mw. de Gier weldegelijk aanspraak had kunnen maken op die €250. Mw. de Gier is ook zeer ontevreden over het feit dat mensen die ziek zijn wel recht hebben op medische zorg. Ondanks een blakende fysieke gezondheid is Mw. de Gier erg ongelukkig en vertoond suicidaal gedrag: "Als ik ga, neem ik er vele mee" aldus Mw. de Gier, "we leven in een oneerlijk land".

Hutspotentieel | 18-12-06 | 13:02

@.. zapper 18-12-06 @ 12:48
"[..] je enigszins wordt gedwongen om mee te doen aan een gokspel, omdat je anders mogelijk je eigen leven verkloot."
'
Volgens mij is er al iets ernstigers met je aan de hand als je serieus op zo'n manier over een loterij redeneert, ik denk niet dat het aanpakken van de Postcodeloterij je dan veel gelukkiger zal gaan maken.
'
Persoonlijk kan ik niet zeggen dat ik me erg 'gedwongen' voel om ook mee te doen aan die gekke loterij. Kan je beter gaan pokeren op internet, dan heb je meer kans om een miljoen te winnen (als je het een beetje kunt tenminste).

padjakker deluxe | 18-12-06 | 13:01

Kijk, als zo'n lot nou 100 euro per maand kostte en dus alleen voor de betere gestelden te kopen was.....dan, ja dan, vond ik het een smerig zaakje. Maar als je 6,50 euro ofzo wilt missen voor een kans op miljoenen, dan is dat voor iedereen mogelijk. Dus niet zeuren als je niet meedeed.

rosalie | 18-12-06 | 13:00

@Murdockyoufool 18-12-06 @ 12:51
Het was een ouder stel, gepensioneerde arbeider met vrouw die in een klein eigen woninkje zat. Nooit breed gehad en ja hoor, gun het ze van harte, ook de tweede keer. Die prijs valt trouwens opmerkelijk vaak in Brabant.

sjaakdeslinksesul | 18-12-06 | 12:58

geld maakt niet gelukkig.....

one4you | 18-12-06 | 12:58

wat een achterlijke hoeah

dAap^iT_ | 18-12-06 | 12:58

HAHAHA TENTEN BOUWEN ACHTER HET STUUR, wat een mooie vent

hondsdolle baas | 18-12-06 | 12:56

Well, there it is in a nuttshell: relative deprivation.
Wijf komt niks te kort maar voelt zich toch tekort gedaan. Allemaal uitwassen van die politiek correcte pluizen die elk sociaal debat in Nederland al jarenlang verzieken. Neem nou die hele arrenmoede discussie van de SP; armoede in de rest van de wereld is als je niet te vreten hebt, in Nederland ben je arm als je geen plasma TV aan de muur hebt en geen Duitse hoeresloep voor de deur...

CouscousHabibi | 18-12-06 | 12:56

Ik wordt jaloers als ik Cribs zie, nou ga ik
MTV aanklagen en eis ik net zo'n groot huis als de sterren hebben.......

Willy Vanilly | 18-12-06 | 12:56

..zapper 18-12-06 @ 12:48

Volkomen onzin. Je doet mee of je doet niet mee; het is een vrij land met vrije keuzes, niet zijken als je naast de pot piest wanneer je de verkeerde keuze maakt.

rosalie | 18-12-06 | 12:52

Bij de Staatsloterij zat ik er vorige week maar 6 cijfers naast. Het eerste, het tweede, het derde, het vierde, het vijfde en het zesde cijfer.

tegengas | 18-12-06 | 12:52

@sjaakdeslinksesul 18-12-06 @ 12:47
En toch gun ik het ze nog steeds. Ies leuk voor ze, kunnen ze door naar de burgemeesterswoning of een grachtenpandje of een klein kasteeltje.

Murdockyoufool | 18-12-06 | 12:51

sjaakdeslinksesul 18-12-06 @ 12:47

Kijk, zo'n verhaal moeten ze die sneue muts nou eens gaan vertellen! Op tv graag.

rosalie | 18-12-06 | 12:49

Ik hoorde hier gisteren iets over, maar ook dat de reactie van de postcodeloterij was, dat ze voorwaarden hadden en ze zich daar aan moest houden ofzo, terwijl ze niet mee deed. Ik denk dat mevrouw best wel kans van slagen heeft, niet zozeer in geld losplukken, maar wel in aantonen dat de wijze waarop het wordt gedaan, je enigszins wordt gedwongen om mee te doen aan een gokspel, omdat je anders mogelijk je eigen leven verkloot. En die dwang in combinatie met gokken ligt wel gevoelig in Nederland.

..zapper | 18-12-06 | 12:48

Ha ha.... wat een muts zeg
Geef haar een spelletje "Mens erger je niet"
Zal ze ook wel niet winnen !!!!

difi | 18-12-06 | 12:48

Godskolere, als mijn buren de straatprijs winnen, dan gun ik het die mensen!
Maar nu een leuk verhaal. Ik ken een echtpaar dat de straatprijs won, van hun kleine woninkje verhuisde naar een villawijk in het dorp verderop en daar opnieuw de straatprijs wonnen.

sjaakdeslinksesul | 18-12-06 | 12:47

Haha, Daar zit je dan in je rolstoel naast je porsche-voiture, zonder snelweg om haar uit te testen, omdat PCL de milieumaffia heeft gesponsd. Sneu hoor.

tipo | 18-12-06 | 12:46

Hahaha, ik begrijp hier he-le-maal niets van. Als mijn buren, overburen, schuintegenoverburen miljoenen winnen, en ik niet, wens ik ze veel succes met de verhuizing naar een villapark. Jaloezie is namelijk een concept dat niet aan mij is besteed. O ja, professor Zemelenberg, gaat eens heel snel deaud.

Murdockyoufool | 18-12-06 | 12:44

Wat een zeik wijf maar wel geweldige tv! Kan menig satirisch programma een puntje aan zuigen!!

>>Joop | 18-12-06 | 12:43

oops
De kans om niet te winnen zonder lot is namelij 100%
.
:-)

Lafayette | 18-12-06 | 12:42

Wat een verschrikkelijk afgunstig mens. Ze is geen verliezer want ze heeft niet meegedaan. Die mensen die wel een lot hadden en dus 1 letter er naast zaten kunnen zich veel meer verliezer noemen. Die mensen hebben nota bene voor zo'n lot betaald. En die dingen zijn eigenlijk best duur.
.
De kans om niet te winnen zonder lot is namelijk 0%.

Lafayette | 18-12-06 | 12:41

Ik heb ook weer niet gewonnen, dus ik eis een psychiflater van de postcode loterij!!

eeneind | 18-12-06 | 12:40

Zou me niks verbazen als dit een grote reclame stunt is van de postcode loterij zelf.

ledroledro | 18-12-06 | 12:38

Ondanks dat ik vind dat dit een erg triest geval van zelfmedelijden is, heeft ze wel een punt. Het feit dat er een trekking plaatsvindt op een postcode 'dwingt' je haast om mee te doen. Bij de staatsloterij wordt alleen geloot onder diegene die daadwerkelijk een lot hebben gekocht. Bij de lotto doe je zelfs actief mee door zelf je lotnummer te maken.
Het verbaast mij al jaren dat dit eigenlijk mag vanwege het aanzetten tot gokken (wat de PCL is).
Overigens vind ik de agressieve manier van reclame maken door de PCL ook niet kunnen. "Plak NU een zegel om kans te maken op....". Iedereen plakt zo'n zegel die al een lot heeft en speelt voortaan met 2 loten mee.. Had het eerst ook niet door, maar speel inmiddels met 4 loten mee. En als je 2 of 3 van die loten op wil zeggen, nou dan moet je toch een werk verrichten om dat voor elkaar te krijgen....

RedFrits | 18-12-06 | 12:38

Ach zometeen met ons CDA, CU en PvdA kabinetje wordt dit soort zondige activiteiten toch helemaal verboten ... loterij is namelijk niet gristelijk maar des Duyvelsch!

Cloodtvieaul | 18-12-06 | 12:36

Ondergetkende is van plan mevrouw kapodt te procederen wegens ondergetkende's even kapodt gelachen middenrif. "Zonder dit soort domheid had ik nooit mijn longen om mijn lever heen gelachen. dokkeh, doos!"
Daarnaast stelt ondergetekdne het niet op prijs dat mevrouw de spot drijft met ondergetekende's traumatische ervaringen omtrend volstage ende totale achterleijkheijdt.
Helene, gaat's naar een rooiboschbaard met ligbank (onvergoed aub), geschifte aasvretende tuthola..

X4I | 18-12-06 | 12:36

Laatst was ik verhuis en de dag nadat ik men huis aan de nieuwe eigenaar overhandig valt de postcode overheen met men ex-huis. Heb toch maar even zijn huur verhoogd.

ikky | 18-12-06 | 12:35

Moest de redactie eerst vergaderen welke scoop eerst behandeld moest worden.

Ethisch gezien heeft mevrouw zondermeer gelijk. Als je geen deelnemer ben hoef je ook niet tegen je wil geconfronteerd te worden met de voor of nadelen. Dit is een heel normaal principe.

antizanic | 18-12-06 | 12:34

@padjakker deluxe: inderdaad, jij zult maar net nog iets te lang om je heen kijken, stapt er net iemand voor je naar de kassa, koopt een lot, en wint de hoofdprijs, ja, das mooi balen, want je weet natuurlijk dat als jij dan nog een lot gaat kopen dat je grote kans hebt dat je niets wint.
en dat alleen maar omdat die winkel net een grappig speeltje in de display had staan, aanklagen!

popo | 18-12-06 | 12:33

@ rosalie 12.18

of misschien met de spelling van het lot?

de belg | 18-12-06 | 12:32

Het kan altijd gekker in Nederland!!!

doktersnuggles | 18-12-06 | 12:31

Trouwens, als ik in de kroeg zin heb om op de gokkast te spelen en iemand is mij net voor en haalt de kast leeg, dan sla ik hem later op straat ook in elkaar. Dus waarom zou ik Gaston niet op zijn bolle neus slaan?

Teen | 18-12-06 | 12:31

@popo 18-12-06 @ 12:29
Is een vervelende bijwerking van te veel welvaart, zie je wel vaker...

padjakker deluxe | 18-12-06 | 12:31

Nu bood mijn buurman me aan om samen een staatslot te kopen, ik wou niet. Nu heeft m de hoofdprijs gewonnen... Daar had ik de helft van gehad als ik met hem had meegedaan. Nu eis ik dat ie me de helft geeft vanwege de psychische schade die hij me berokkend heeft, had ie het maar niet moeten aanbieden.

TheLuggs | 18-12-06 | 12:31

-weggejorist-

Shadylololol | 18-12-06 | 12:31

Ik zei vorige week tegen een vriend van me dat Utrecht wel van Feyenoord zou winnen. Ik ben nu tegen de Toto aan het procederen want als ik meegespeeld had, zou ik dus gewonnen hebben.

Mr.Fantastic | 18-12-06 | 12:31

Prachtig, dit is gewoon een jiskefet sketch in reallife!

Wat een loser, tsjongejonge zeg, haha

Typisch een gevalletje van; net niet.

jimmy | 18-12-06 | 12:30

het probleem is niet de postcode loterij, het probleem is dat we een maatschappij hebben waar we nergens meer tegen kunnen, bij elk wissewasje is een psychiflater nodig, we maken ons gewoon veel te druk om niets tegenwoordig.

popo | 18-12-06 | 12:29

,,Als ik lid was geweest, was ik nu miljonair,’’ zegt ze met tranen in haar ogen in het programma NOVA. ,,Bij andere loterijen zul je achteraf nooit weten dat je zou hebben gewonnen."
'
Nou, daar zeg je zoiets. Van de week was ik bij de sigarenboer, stond daar een of andere dakloze te krassen. En wat denk je? Wint ie zomaar 5 krasloten! En dan te bedenken dat IK dat kraslot ook had kunnen kopen...
'
*Belt jurist. En de psych. *

padjakker deluxe | 18-12-06 | 12:27

Voor iedere winnaar in de Postcodeloterij zijn er een paar miljoen verliezers. Waarom moet iemand die zelfs niet eens heeft verloren zo zitten ze zeiken?

Leandroz | 18-12-06 | 12:27

Dit gesnotter wordt straks door de postcodekloterij als afschrikwekkend voorbeeld gebruikt tegen de dwarsliggers die hun loten weigeren.

Jan Passant | 18-12-06 | 12:27

@Teen, dat is het briljante van deze loterij ook: het feit dat je weet dat je een prijs misloopt als je niet meedoet. Dat is in theorie bij de bankgiroloterij ook zo, maar als je daar niet aan meedoet kijk je ook niet naar de uitslagen. In dit geval is de uitslag, in de vorm van vette Hummers bij de buren voor de deur, moeilijk te ontlopen. Je zou inderdaad wel kunnen stellen dat deze loterij daarom een onbehoorlijke druk uitoefent om mee te doen.

Maar dat mens heeft geen punt. Geen enkel. Zolang de loterij binnen de wet handelt is ze toch verantwoordelijk voor haar eigen keuzes. Als ik mijn staatslot-abo (met vast nummer) opzeg, en de maand erna valt de jackpot op dat nummer, dan heb ik ook geen poot om op te staan, ook al zal ik wel bijzonder gefrustreerd en kwaad zijn. Nee, dan vind ik die mevrouw van een paar jaar terug veel zieliger; die deed iedere maand trouw mee, behalve 1 maand omdat ze even krap zat. En precies die maand won haar straat de hoofdprijs.

Muxje | 18-12-06 | 12:27

@tuut tuut 18-12-06 @ 12:25 who cares about de goede doelen, ik wil gewoon een paar miljoen winnen.

John McClane | 18-12-06 | 12:27

Bij de Postcodeloterij zijn ze ook niet te beroerd om nog even mensen die ooit loten hadden, publiekelijk nog even te laten weten dat ze nu niets gewonnen hebben als er uiteindelijk een prijs op hun postcode is gevallen. Emotionele chantage? Hmwa, ...

Jan-Joris-Jaap-Joop | 18-12-06 | 12:26

@ Teen: Als je meedoet omdat je bang bent dat de rest van de straat wint en jij niet, dan ben je echt triester dan triest. zoiets als "ik zuip me elk weekend totall los omdat ik anders de enige ben die nuchter is in de kroeg"

Mr.Fantastic | 18-12-06 | 12:26

"Als ik een lot had dan was ik ook millionair"

Als, als als...

Als mijn tante een piemel had dan was het mijn oom :S

TheDutch | 18-12-06 | 12:25

GHA! fantastische reportage. ik doet alleen maar mee omdat ik het mn buren niet gun dat zij wel eventueel heel mischien als ze ontzettend veel geluk hebben en dus winnen en ik niet!!!

dePool | 18-12-06 | 12:25

Ik roep IEDEREEN op te stoppen met de Postcodeloterij. Weten jullie wel dat dat geld naar goede doelen gaat zoals bijvoorbeeld Milieudefensie, die halve gare linkse club die graag heel nederland vol drempels heeft en bestaat uit sandalendragers die zelf geen auto hebben en hem daarom ieder ander misgunnen. Dát is voor mij de hoofdreden om NOOIT mee te spelen met die loterij. Als ze goede doelen willen steunen, okee, maar neem dan ook GOEDE doelen!!! (en geen halve criminele duyvendak organisaties)

tuut tuut | 18-12-06 | 12:25

Mevrouw is jaloers op het geld van de buren, en vindt dat ze dat met haar moeten delen? Typisch gevalletje van het "socialisten syndroom" zou ik zeggen, heel normaal lijden veel Nederlanders aan tegenwoordig.

WaarDeWindWaait | 18-12-06 | 12:24

vonkelwijn 18-12-06 @ 12:20

Heee, jij hebt het door! Het was een reclame voor de P.L., dat nou niemand dat doorheeft verder.....

rosalie | 18-12-06 | 12:24

Is Helene de Gier [url=http://www.google.com/search?q=%22helene+de+gier%22&rls=com.microsoft:nl&ie=UTF-8&oe=UTF-8&startIndex=&startPage=1]griffier in de Tweede Kamer[/url] en/of [url=http://www.dse.nl/~doppio/dingendoen/fotofilm/nieuwfilm/index.html]gewoon goed (?) acteur[/url]?!

BaSJK | 18-12-06 | 12:24

Dat zal een leuke rechtzaak worden. Hopelijk brengt de PCL Gaston Starreveld naar voren: "HALLO RECHTER!!! WAT DENKT U? ZIJN WIJ VERKEERD BEZIG? NEEEEEEEE, ZEG IK! HALLO!!!"

De Vrolijke Kaafir© | 18-12-06 | 12:24

ze had van dat miljoen mooi een nieuw gebit kunnen halen..

naNs | 18-12-06 | 12:24

Ik wil graag mijn postcode laten wijzigen zodat ik alsnog aanspraak kan maken op de hoofdprijs. Weet iemand waar ik dat kan laten doen?

Professor Plons | 18-12-06 | 12:22

Wat een loser

Ploegschaar | 18-12-06 | 12:22

wat een zeikwijf, ik zou haar alsnog een prijs geven, enkeltje siberië ofzeau

fukdedag | 18-12-06 | 12:22

Ik had ooit eens alle cijfers juist met de staatsloterij, maar niet de letters (eentje wel)... won ik een paar honderd ipv een paar miljoen. Zei de sigarenboer ook nog: nou nou, u had geluk! Maar eerlijk gezegd heb ik er geen psychische schade door opgelopen.

John McClane | 18-12-06 | 12:22

Teen 18-12-06 @ 12:19

Teen, je hebt geen poot om op te staan met je stelling. Je wint iets of je wint niets, that's life.

rosalie | 18-12-06 | 12:22

Helene de Gierig?

Verdwaalde T | 18-12-06 | 12:21

Ik ben trouwens geen lid (meer) van de PCL, maar dat is omdat ik die rotkop van een Gaston niet voor de deur wil hebben.

Teen | 18-12-06 | 12:21

Ge-wel-dig, serieus. Ik bedoel, wat moet je met een land zonder dit soort debielen. Niet te filmen... Maar wel erg bevorderlijk voor het superioriteitsgevoel.

padjakker deluxe | 18-12-06 | 12:21

Ja. Dat heet nou dikke vette pech. Slikken en doorgaan bimbo.
-
@redacitie. NN weer eens deaud?

Koekje-dr-bij? | 18-12-06 | 12:20

dit is wel echt de allerbeste reclamecampagne voor de postcode loterij. en het journaal doet er zelfs aan mee. ff wat beeldjes van een huilende mevrouw die er kapot aan gaat dat ze niet wint en 1 minuut later wat beeldjes van een lachende meneer met een nieuwe porsche. de boodschap is duidelijk.

vonkelwijn | 18-12-06 | 12:20

@nieuwmans
Je hebt opgeschreven wat ik dacht. Dit labiele stuk verdriet wekt door haar haar verschijning begrijpelijk al meteen weerstand op, maar dat neemt niet weg dat ze wel degelijk een punt heeft.Ik ben erg benieuwd naar de rechtzaak

die hofstadtgruppe | 18-12-06 | 12:19

Toen ik dit voor het eerst hoorde, vond ik het een enorm raar mens. Maar hoe langer ik er over nadenk vind ik dat ze wel een punt heeft. Je wint bijna nooit bij de PCL en voor heel veel mensen is de enige reden om mee te blijven doen de angst dat ze naast de prijzen grijpen terwijl de rest van de straat wel wint. De PCL maakt daar ookgebruik van. Dan mogen ze daar ook wel op aangesproken worden.

Teen | 18-12-06 | 12:19

gossie.

Multikuli | 18-12-06 | 12:18

Even een lawinepijl bij die zeurkous in de brievenbus, kthnx.

Bijstandskoning | 18-12-06 | 12:18

Helene de Gier, nomen est omen.

southdakota | 18-12-06 | 12:18

Of eigenlijk, heeft het te maken met de speling van het lot. take it.

rosalie | 18-12-06 | 12:18

Dit is echt te debiel voor woorden.

H_C_Q | 18-12-06 | 12:18

Ze komt uit... Brabant... I rest my case.

shock'nblog | 18-12-06 | 12:17

Ik klaag hun aan omdat ik niet in heusden woon.
Dat wijf is gewoon overspannen en die winkel zal wel op het punt van failliet gaan staan.

de 4e koning | 18-12-06 | 12:17

Sjonge jonge, vieze gier!!!

Spitter | 18-12-06 | 12:16

pringleshapedturd 18-12-06 @ 12:07

Juist, als je een postcode hebt waarvan 1 letter afwijkend is van de rest van de straat die miljoenen wint, das pas erg! Dat mens snapt niet dat zoiets te maken heeft met het lot ;)

rosalie | 18-12-06 | 12:16

Iedereen die vindt dat de Postcode loterij oneerlijk is, is een jankerd! Accepteer gewoon je lot. Koop er een of niet, maar ga achteraf niet lopen huilen. Volgens mij had die vrouw al eerder psychische hulp nodig gehad. Vind het ook een beetje sneu van NOVA. De Postcode Loterij is best succevol, waarom dan altijd weer lopen zeiken? Typisch Nederlands.

HJdeT | 18-12-06 | 12:16

Ik heb afgelopen week ook bewust niet meegedaan met de fotof*ck.
Ik wil me bij deze alvast beklagen dat ik niet gewonnen heb en wil nazorg...
Een flesje single-malt should do the trick.

Patrick Bateman | 18-12-06 | 12:16

Tsja mevrouwtje, geld maakt niet gelukkig........

Het geeft wel een heleboel vrijheid, maar het is maar de vraag of u daar mee om kunt gaan :-)

Hilarisch!

Hickup | 18-12-06 | 12:16

Maar het gekke is dat NOVA de reportage over deze mevrouw kennelijk belangrijker vindt dan het rapport over de Probo Koala. Kortom partijdige jounalestiek.

Erik B. | 18-12-06 | 12:16

Verbieden, die kutloterij. Alleen al vanwege die kutreclame met nepkrantenkoppen als "DrAlecto Miljonair !?!"

Dr. Alecto | 18-12-06 | 12:15

Tjongejongejonge. Als je geen lot kost win je niks. Klinkt als logica. Misschien leuk nieuws voor mensen die in Staphorst, Rijssen en andere christenfundi kudtdorpen wonen: Joehoe, gij zult op oudjaarsdag geen vuurwerk afsteken opdat gij anders de rust van uw zwartekousenburen verstoort. Oftewek Vuurwerk ist verboten!

053 | 18-12-06 | 12:14

De postcodeloterij moet inderdaad deaud. De essentie van het verhaal klopt, mevrouw weet het alleen bijzonder slecht neer te zetten. Ze riep nog: ,,Voor de winnaars is er nazorg, voor de verliezers niet." Maar waarde mevrouw De Gier, u bent geen verliezer. Als je ergens niet aan meedoet kan je namelijk ook niet verliezen. Het enige wat u verliest is uw gezicht.

nieuwmans | 18-12-06 | 12:14

Helene als ik je een lot geef, hou je dan op met huilen en zielig doen...?

African Postman | 18-12-06 | 12:12

wat een stumperd.....

DasLekkerDan | 18-12-06 | 12:12

compleet van het pad af.... get a fucking life!

sjors beaumschors | 18-12-06 | 12:12

had iemand al GESTOORDE, AFGUNSTIGE ROOIE-ROTHOER gepost? anders bij deze

irritatione | 18-12-06 | 12:12

ga toch krassen! Dan win je nog es wat...

krasser | 18-12-06 | 12:11

Ik denk dat ik ook maar eens ga klagen. Ik deed namelijk WEL mee en had gewoon een lot gekocht. En wat denk je .... geen prijs. Ik ben dus gewoon opgelicht. Ze hebben mij een lot verkocht dat helemaal waardeloos bleek.

Professor Plons | 18-12-06 | 12:10

Dus hop op deze zonnige maandagochtend om 6 uur je nest weer uit en AAN HET WERK! Volgende keer toch maar wél een lot kopen dan?

Randall Flagg | 18-12-06 | 12:10

Hahahahaha, ze verdient niet beter !

African Postman | 18-12-06 | 12:09

Ik hoop dat ze een camper tegenkomt onderweg naar de lidl
Stumperig kutho*rtje is t.........

Big Ern | 18-12-06 | 12:09

wat moet je nou met 13komma9 miljoen,, daar kun je net samen een beetje polonium voor kopen....

Kampiaantje | 18-12-06 | 12:09

Grappig, ik heb deze discussie lang geleden met iemand gevoerd. Ik heb begrip voor deze mevrouw.

Traag | 18-12-06 | 12:09

Postcode loterij zou verboden moeten worden! Je weet wanneer je verliest. Mensen voelen zich verplicht mee te doen. Dat is niet goed. Zover ik weet zijn zulke loterijen in de USA veboden, en terecht.

Killerwhale | 18-12-06 | 12:09

Dus ze deed bewust niet mee en zeurt nu dat ze psychologische schade opgelopen heeft.
Volgens mij was die geestelijke gesteldheid al lang niet helemaal 100%...

Patrick Bateman | 18-12-06 | 12:07

Heb het ooit een keer meegemaakt dat de straat naast ons won terwijl we twee loten hadden, ja vervelend, maar niet zeuren verder...

pringleshapedturd | 18-12-06 | 12:07

Jaloerse k*t!

misantroop | 18-12-06 | 12:06

REAGEER OOK

Uitgelezen op GeenStijl? Abonneer je op de Nijman-Nieuwsbrief.
linktips: Energie vergelijken | Autoverzekering vergelijken
Kansino. Hét online casino van Nederland.
Online casino met licentie | Bookmakers | Online casino overzicht | Bookmakers Nederland
Online Casino | Online Gokken | Brokerfolio.com brokers vergelijken | online bookmakers in Nederland
Online Casino Top 5 | Casino bonussen | Crypto-casino.nl