Tendentieus, ongefundeerd & nodeloos kwetsend

TK LIVE: Volstrekt ongeloofwaardige Dijsselbloem

volstrektongeloofwaardig.jpgDe Grieken hebben een redelijk eensgezind OXI gezegd en ook de politieke leiders zijn eensgezind in hun standpunten. Zo niet de EU. Werkelijk alle Europese baasjes, beleidsmakers, bankiers, bureaucraten en overige eurofielen hebben stuk voor stuk totaal uiteenlopende stellingen ingenomen. Volstrekt ongeloofwaardig. En dan volgt er nu ook nog eens een volstrekt ongeloofwaardig debat met Jeroen 'Dubbele Pet' Dijsselbloem, de MinFin van Nederland en de EuroGruppenFührer van de EU. MinFin Dijsselbloem schrijft aan de Kamer dat Nederland 'open blijft staan voor samenwerking met Griekenland', terwijl EuroGruppenFührer Dijsselbloem vorige week nog zei dat een 'OXI' betekent dat er geen basis meer is voor de Grieken in de eurozone. Volstrekt ongeloofwaardig. MinFin Dijsselbloem zegt vandaag te willen 'zoeken naar openingen', maar EuroGruppenFührer Dijsselbloem zei gisteren nog dat het Griekse referendum gaat over 'in of uit de euro'. Volstrekt ongeloofwaardig. De interpretaties van Dijsselbloem over het referendum zijn ontelbaar, maar de MinPres heeft vorige week al aangekondigd dat de regering vandaag 'geen interpretatie' gaat geven over de uitslag van het referendum. Volstrekt ongeloofwaardig. Desalniettemin zal MinFin Dijsselbloem nu in de Kamer gaan verkondigen dat EuroGruppenFührer Dijsselbloem (die de Grieken niet onder controle kreeg en helemaal van de tafel geblufpokerd werd door Varoufakis) zijn werk uitstekend gedaan heeft, vanuit een EU-perspectief. Live. Op Volstrekt Ongeloofwaardig 24. Lachen om Europese 'eenheid': verdeelde kwoots van EU-politici EuroGruppenFührer Dijsselbloem (EU): "This result is very regrettable for the future of Greece." MinFin Dijsselbloem (PvdA): "Het doel blijft om Griekenland in de eurozone te houden." Angela Merkel (EuropaFührer): "De deur blijft open, maar geen basis voor een derde hulpprogramma." Guy Verhofstadt (VVD66): "EU leaders should give [Tsipras] a 2nd chance." Hans van Baalen (VVD66): "Griekenland moet uit de euro." Paul Tang (PvdA): "Ik hoor Van Baalen een onverantwoordelijke gok nemen." Martin Schulz (PvdA): "Greece must introduce another currency if 'no' vote wins." Sophie in 't Veld (VVD66): "Regardless of outcome: it is clear the governance structures of the Eurozone are inadequate. Political union necessary." VVD (vanmorgen): "Hiermee wordt het niet mogelijk om verdere steun te geven aan Griekenland." VVD (vanavond): "Het kabinet blijft open staan voor samenwerking met Griekenland." En tot slot de Nederlandse burgers: Geen cent meer naar de Grieken. Metafoor du Jour: Gigapica: ECB haalt euroteken uit voortuin ECB UPDATE: Geen extra liquiditeitshulp voor de Griekse banken. Vertaling: cash geld in Griekenland nóg sneller op. Banken morgen en woensdag dicht.

Reaguursels

Inloggen

Deaud en deaud en deaudziek word je toch van npo radio 1 ..... alleen maar verdijselbloem gezinde gasten pvda pvda en pvda en maar brallen over de griekse oplossing die volgens alle gasten inclusief alle presentatoren alleen en alleen maar gezocht moet worden in meer meer meer eu ..... en ze hebben zoveel respect voor de lastige rol van Merkel en respect voor de lastige rol van verdijselbloem pffffft ik kan er niet meet tegen. Ik wil godverrredommah eerlijke kritische media!

JeWeetToch!? | 07-07-15 | 12:31

Net als heel veel architecten heb ik niets met deuren,ook geen open deuren,want die kunnen ook dicht.De enige nuttige deuren in een bouwwerk zijn toiletdeuren,want daarin nemen de mensen ongezien afscheid van hun shit.In het geval open deur naar Griekenland is dat figuurlijk bedoeld.

dolfi | 07-07-15 | 10:59

Jan Kloot de drinker ("hips") doet in z'n thuisland ook een Franc in het zakje:
Juncker wëll Grexit verhënneren
Oftewel: Juncker wil niet dat er een Grexit komt.
www.rtl.lu/international/europa/648492...

Brulboei_61SB | 07-07-15 | 10:34

Sophie in 't Veld wil meer EU: er moet nog meer geld in EU bodemloze putten.
EU moet nog bankroeter.
Alleen Griekenland bankroet is niet genoeg.
Is ze blond?

Raider Twix | 07-07-15 | 09:44

Uit de flappantappen in Griekenland komen vanaf morgen slechts nog voorgedrukte briefjes met daarop het democratisch OXI, kan je OXI ook eten?

mallekater | 07-07-15 | 09:20

Uit de flappantappen in Griekenland komen vanaf morgen slechts nog voorgedrukte briefjes met daarop het democratisch OXI

mallekater | 07-07-15 | 09:19

alles wat de kneuzen van de VVDPVDAD66 zeggen moet men gewoon niet geloven dat smerige gedraai komt me strot uit neem eens een standpunt in en wees eens niet zo een walgelijke slappe hap .PS 70% van NL wil de euro kwijt maar NL is geen democratie meer jammer.

rukkieduck | 07-07-15 | 08:37

koolteer | 06-07-15 | 20:38
Goed verwoord. Die hongersnood is een terecht aandachtspunt. Zodra die uitbreekt wordt het interessant wie eerder voedselhulp krijgt: de zielige vluchteling of de Griek. Reken maar dat de EU zich ervan bewust is dat er op ze gelet wordt al vermijden de mainstream media hierover te berichten.

kindapaas | 07-07-15 | 07:18

Misschien nog iets anders; zijn er krachten werkzaam, belangen -en iet alleen in Griekenland-, die er baat bij hebben dat er geen oplossing komt? Noch Grexit, noch hervorming? Zijn dat ook de mensen die deze situatie veroorzaakt hebben en waarvoor de belastingbetaler moet opdraaien?

kloopindeslootjijook | 07-07-15 | 07:03

Even los van de gewone bevolking, die zoals gebruikelijk weer de klos is, maar als Griekenland de EU blijft zien als iets dat je mag gebruiken om te zeggen 'blijf betalen anders krijg je de rest niet terug' wat doen dat soort landen in de EU? Hoe kun je je eigen land dan serieus nemen? Als ze alleen maar 1 maand vooruitkijken zonder een toekomstig scenario gaat er helemaal niets veranderen daar en zitten we over een jaar alleen nog verder in de schulden. Die beloofde veranderingen zijn er ook nog niet echt namelijk. De vraag zou moeten zijn; wat gaan ze daar veranderen? Structureel?

kloopindeslootjijook | 07-07-15 | 06:59

Met 40000 handtekeningen moet de Tweede Kamer een door het volk gedaan voorstel behandelen.

Ik heb er de technische kennis niet voor, maar als er iemand is die een website kan maken waar een "handtekening" geplaatst kan worden om een referendum te eisen waarin wij voor of tegen Euro en voor of tegen EU kunnen stemmen.... Misschien een idee? Mijn handtekening heb je al vast natuurlijk.

Ik weet ook wel hoe men in Nederland met een referendum omgaat en dat het compleet genegeerd wordt als de uitkomst de oplichters en bedriegers (ook genaamd politici) niet welgevallig is. Maar als zo'n voorstel in de haagse open inrichting (Ook genaamd 2e Kamer) komt, moet het worden behandeld. Dan wordt in ieder geval duidelijk wie er tenminste nog een beetje vóór het volk is en wie echt absoluut nul interesse heeft voor de wil van het volk.

Bovendien, zou zo'n referendum er tegen alle verwachtingen in toch komen, kunnen wij als volk, gesteund door onze eigen grondwet, de huidige politici desnoods met harde hand verwijderen indien zij de uitslag opnieuw negeren. Wij staan dan volkomen in ons recht: immers, bestuurd te worden door landverraders en buitenlanders hoeft en mag geen enkel volk accepteren.

Dus: zodra er een dergelijke website in de lucht is, graag de link zoveel mogelijk verspreiden!

pijko | 07-07-15 | 06:39

Er gaat het gerucht dat er een weleens een staatsgreep in Grieekenland op de plank klaar zou kunnen liggen www.zerohedge.com/news/2015-07-06/it-b...
Is Daisybloom of een andere eurocraat daar al over aan de tand gevoeld?

ben kokhals | 07-07-15 | 04:25

De reden dat ik geen VVD meer stem is Rutte, hij heeft gewoon teveel gelogen en ik wil hem die kans niet meer geven.
Sophie in't Veld totaal ongeloofwaardig persoon woont helemaal niet meer in Nederland maar staat ingeschreven in Brussel (emigrant) volgens de kieslijst. Welke binding heeft zij nog met NL?
Als laatste ik mag hopen dat Finland die eilanden van Griekenland opeist die zij als onderpand hadden bedongen.

Beroep = Boerenlul | 07-07-15 | 02:34

Ik geloof geen enkele politicus meer. Zijn Mark Rutte en Diederik Samson geloofwaardig? Is Alexander Pechtold geloofwaardig? Het zijn allemaal visieloze idioten.

PollekePot | 07-07-15 | 02:04

Roemer gaf het zelf al aan: de massale menig van het volk blijkt uit de uitslag van het referendum.
Dit kan niet zo maar genegeerd worden!

Ik ga graag volgende week nog voeger mijn bed uit om mijn stem uit te brengen tijdens een referendum hier in NL over dit belangrijke thema.

wees realistsch: de rek is er uit. solidariteit kent zijn grenzen. ik vermoed dat deze grenzen nu getrokken gaan worden.

grrh7427 | 07-07-15 | 00:25

Zullen we hier ook eens een referendum houden? Leve de democratie toch!
A. U wilt gratis heel veel geld geven aan Griekenland, de banken en de EU
B. U wilt uw geld lekker zelf houden.

Duck Twacy | 06-07-15 | 23:22

De huidige Griekse regering wilde ons geld niet eens hebben.... Maar dat wordt ons wel steeds wijsgemaakt.

www.youtube.com/watch?v=jH5Yv7iwfhs

T. Rammel(l)an(d)t | 06-07-15 | 23:21

Met zijn allen ouderwets op zijn Grieks genomen en dan gewoon nog een keer bukken om een Euro op te rapen
En ondertussen stellen ze een nieuwe MinFin met de naam EUcLID
Humor hebben ze dan weer wel die Zorbas

Zoishetdanookwelweer | 06-07-15 | 23:18

Toch is het simpel op te lossen: combineer de regels van de "residuele relativiteitstheorie" en de aanwezige griekse intrinsieke economische waarden en bepaal daaruit hoeveel toegevoegde waarde griekenland kan produceren icm diverse koersen t.o.v. de dollar. We weten dan precies wat een € echt waard is en hoe klein feitelijk nog maar de griekse schuld.

Alleen dit willen ze niet weten in Brussel.

Tee Of Cup | 06-07-15 | 23:08

Volgens mij is vooral belangrijk wat Merkel gaat doen en dat is mij na een analyse op TV nog niet helemaal duidelijk. Haar achterban wil n.l. geen cent meer geven en zij staat er meer in vanuit een politieke verantwoordelijkheid. Enfin, laten we wachten waar de Grieken mee gaan komen want gezien de staat van hun banken zouden die nu echt haast moeten maken.

Simon_GS | 06-07-15 | 22:58

@Franciscus Xavierius | 06-07-15 | 21:57
ja hoor, zie hier: goo.gl/jum5JU

Handsomeboy | 06-07-15 | 22:27

harbi | 06-07-15 | 22:22
*Die grote verliezen hebben geleden als gevolg van die speculatieve kredieten.

harbi | 06-07-15 | 22:25

Valt me op hoe vaak er zonder enige nuance over 'de Grieken' wordt gesproken. Dit is een spel dat over de rug van de gewone, doorsnee Griek wordt gespeeld, ten faveure van Duitse en Franse banken die in Griekenland tussen 2001 en 2009 grote verliezen hebben geleden met speculatieve privé-kredieten. "Slechts iets meer dan een tiende van alle miljarden aan steun ging naar de staat, de rest was voor de banken, toont een recente analyse." www.demorgen.be/opinie/het-is-niet-het...

harbi | 06-07-15 | 22:22

Je zou bijna SGP gaan stemmen, Elbert Dijkgraaf is zo'n beetje de enige die zinnige dingen zegt in dit debat.

We worden vertegenwoordigd door een stel hopeloze ruggengraatloze incompetente jokers daar in Den Haag.
Outsider-Inside | 06-07-15 | 21:23
.
Ik vind ook vaak dat de SGP en de Christenunie zinnige dingen zeggen. Heb zelfs wel eens overwogen om CU te stemmen. Maar toen las ik de programma's en dan schrik je je toch wel een hoedje qua jaren '50. Maaaaaaaar, volgens mij zitten er bij de SGP en CU wel integere mensen, beter dan Rutte.

Hans Hillen | 06-07-15 | 22:17

Loonbelasting: Tarieven van de inkomstenbelasting voor inwoners beginnen vanaf 0 procent bij een inkomen tot maximaal €8.400 of €10.000 en nemen toe tot maximaal 40 procent bij een inkomen hoger dan €23.400.
BTW: drie tarieven: 6,5% 13% of 23%
pensioenleeftijd: 65 voor mannetjes en 60 voor vrouwtjes
minimumloon: 683,76 euro
Brood: 0,50 tot 1,00 Euro
Huisje: 4,5 miljoen voor een opknappertje: www.elsevier.nl/Stijl/nieuws/2012/4/Wi...

tipo | 06-07-15 | 22:15

-weggejorist-

mrjl_n | 06-07-15 | 22:08

Denken jullie echt dat als 'het geld' terugkomt, het naar ons komt? De bevolking? Net zoals de gewone Griek van dat geld geprofiteerd heeft zogezegd. Aardig gebrainwashed onze Noorderburen. Er is ginder bespaard en het bracht geen hol op, tijd voor een andere aanpak dus.

mrjl_n | 06-07-15 | 22:08

@--sql error-- | 06-07-15 | 21:50
Door overal buiten te blijven krijgen ze meer mogelijkheden. Meer een Switzerland old style worden.

Mark_D_NL | 06-07-15 | 22:07

Geweldig hoe ierdereen reageert, maar mag ik jullie er aan herinneren, je oogst wat je zaait, jullie hebben er voor gekozen, niet ik, dus ...... Ach laat ook maar!

psycho_3 | 06-07-15 | 22:05

Volgens mij werd een vraag van van Dijk over wanneer we in Nederland een referendum krijgen, niet beantwoord. Of heb ik het antwoord nét even gemist?

Handig, wanneer voorzitters de ministers te hulp schieten door vergaderingen snel te sluiten of vragen niet toe te laten. Democratie? Dachutnie...

bart1234 | 06-07-15 | 22:03

-weggejorist-

Franciscus Xavierius | 06-07-15 | 21:57

-weggejorist-

Franciscus Xavierius | 06-07-15 | 21:57

Kan iemand mij helpen aan de volgende parameters:
Wat is de loonbelasting in Griekenland?
Wat is de BTW in Griekenland?
Wat is de pensioenleeftijd in Griekenland?
Wat is het minimumloon?
Wat kost een brood?
Wat kost een huisje?

Franciscus Xavierius | 06-07-15 | 21:57

The_Black_Knight | 06-07-15 | 21:54
Dat zou de perfecte dikke vinger richting Griekenland zijn als het volk in de rest van Europa ook NEE stemt.

stegestijp | 06-07-15 | 21:56

Nu in alle Europese landen een referendum of Griekenland nog geld krijgt?

The_Black_Knight | 06-07-15 | 21:54

Mark_D_NL | 06-07-15 | 21:48
Hoe dan?

stegestijp | 06-07-15 | 21:51

Mark_D_NL | 06-07-15 | 21:48
ja, want hun (nauwelijks bestaande) export zal voor veel werkgelegenheid zorgen zeker?

--sql error-- | 06-07-15 | 21:50

Griekenland gaat een mooie toekomst tegemoet als ze die hele euro en eu over boord gooien. Niet met Rusland of China in zee gaan en de USA erbuiten houden.

Mark_D_NL | 06-07-15 | 21:48

in plaats de Thorbecke-zaal kan je die van af nu de mussert-zaal noemen Landverraders

witchmaster | 06-07-15 | 21:47

Altijd opvallend een tweede ronde in het debat, na het antwoord van Dijsselbloem is het klaar, de helft van de vragen heeft ie niet beantwoord en de voorzitter hamert het af.

2_amazing | 06-07-15 | 21:46

Methylfenidaat | 06-07-15 | 21:41
Die 60% Grieken die gister nee heeft gestemd mag van mij ongezien de t*fus krijgen.

stegestijp | 06-07-15 | 21:46

@methylfenidaat: ik moet morgen werken voor de volgende blanco cheque aan onze Griekse vrienden.

Ome Gijs | 06-07-15 | 21:44

Ik vind het wel frappant dat van de Grieken geëist wordt waartoe zelfs de Nederlandse regering niet in staat is: maatregelen nemen waardoor de economie gaat aantrekken. Terwijl Nederland er veel beter voor staat dan Griekenland. Toch...... toch?

Graaf van Egmont | 06-07-15 | 21:41

Morgen naar Den Haag om de Grieken te steunen?
Ik ben voor (en voor opheffen van de EU)

Methylfenidaat | 06-07-15 | 21:41

Het is niet alsof die Grieken, met een nieuwe zak geld, morgen wel opeens belasting gaan innen en betalen.. De tekorten en schulden blijven zich daar net zo hard, zo niet harder, opstapelen totdat de volgende zak geld binnenkomt uit Duitsland (Brussel) waarmee tijdelijke de schulden en salarissen kunnen worden betaald.

Handsomeboy | 06-07-15 | 21:41

@toetanchamon | 06-07-15 | 21:23
Inderdaad worden wij door onze vileine overheid met 480 euro per seconde op onze eigen crisis afgestuurd. www.destaatsschuldmeter.nl/

ben kokhals | 06-07-15 | 21:40

Ach hier zijn we net zo hard de weg kwijt. Studenten die voor noppes kunnen lenen voor hun reisjes, auto's en huis? Maar on-topic. Het verhaal van de Dijsselbloem is duidelijk toch? Ik stoor me mateloos aan die Merkies en Grasdinges. Die twee leven in een paralelle wereld.

DeGlimmendeAtheïst | 06-07-15 | 21:40

Dijsselbloem: "De economische situatie in Griekenland is de afgelopen maanden inderdaad enorm verslechterd..."

Ja inderdaad EIKEL! En dat komt door jouw eindeloze gehannes met je eindeloze Eurogroep-vergaderingen. En morgen maar weer eens een nieuwe Eurotop bij elkaar geroepen. Dit is echt een totaal uitzichtloos en stuurloos proces geworden onder leiding van Dijsselbloem. Wat een enorme incompetente figuur is het toch ook.

Outsider-Inside | 06-07-15 | 21:40

Dijsselbonk begint steeds meer op Eichmann te lijken. Dode oogjes totaal gericht op de cijfertjes die gehaald moeten worden.

Graaf van Egmont | 06-07-15 | 21:37

Ik zit nu al een uur naar Koefnoen te kijken. Echt grappig. Die typetjes die Dijsselbloem en Rutte spelen deden net alsof de Grieken vanaf morgen neo-Nederlanders worden de komende 32 jaar, met dito belastingmoraal, dito hekel aan corruptie, dito gevoel voor concurentie, dito betalingsmoraal, dito hekel aan belastingontwijking, dito exportvermogen, dito innovatievermogen, dito rechtsstaat et cetera.

Weet iemand wanneer het echte Dijsselbloem-debat begint?

tipo | 06-07-15 | 21:37

@Dhr. de Wit | 06-07-15 | 21:30
Met rente !
(Maar zonder vaseline...)

Wijze uit het Oosten | 06-07-15 | 21:36

Inderdaad Botte Hork.En sommige hebben ook totaal geen historisch besef. Dus hoe kom je het beste uit een crisis? Door het op een oorlog te laten aankomen.

jaydie | 06-07-15 | 21:34

Toverde van Dijck nou het woord referendum voor het nederlandsche volk uti zijn broekzak... kom maar op

Underground Madnezz | 06-07-15 | 21:33

Hoor ik het goed, van Dijk, Wil jij een referendum wat Nederland wil!! Maak me gek!

toetanchamon | 06-07-15 | 21:33

ook als Europa ze niks meer geeft (en ze dus vertrekken) zullen ze die veranderingen moeten doorvoeren om er weer bovenop te komen (monopolies verbreken, rederijen aanpakken, beschermde beroepen vrijer maken, etc).
Dan beter nu gelijk doen, dan krijgen ze tenminste nog een paar miljard gratis bij. Als ze er pas over een jaar mee beginnen dan krijgen ze niks.
Volgens mij begrijp ik nog meer van spel-theorie dan die Varoufakis.

--sql error-- | 06-07-15 | 21:32

@Hans Hillen | 06-07-15 | 21:17
Op zich koersen we ook (langzaam maar zeker) op geweld en een (burger) oorlog af op deze manier.

Botte Hork | 06-07-15 | 21:31

@Wijze uit het Oosten | 06-07-15 | 21:26
Waarde Wijze, dan zal ik maar niet zeggen dat we destijds door Jan-Kees de Jager op zijn Grieks zijn genomen zonder te zoenen.
Gnehehe.

Dhr. de Wit | 06-07-15 | 21:30

Even wat verfrissende, broodnodige objectieve realiteit over Democratie & de EU.
Ik kan die Rutte bladiebla even niet meer aanhoren. De lul.

www.youtube.com/watch?v=im5wDkJ59uQ

Botte Hork | 06-07-15 | 21:27

@SapperDeFlap2166 | 06-07-15 | 21:20

Sint-Helena is groot genoeg en net wat verder weg.

Desmoulins | 06-07-15 | 21:27

Grootste nachtmerrie voor de Eurofielen; Griekenland gaat uit de Euro en blijkt in staat haar economie zelfstandig op te bouwen.

caspert79 | 06-07-15 | 21:26

@SapperDeFlap2166 | 06-07-15 | 21:22

Wat ook aangeeft wat voor een klote valuta de Euro is.
De hulp aan de Grieken was ook helemaal niet bedoeld om daadwerkelijk mee te saneren. Dat was slechts schijn. Eerst werden de eigen assets veilig gesteld en toen iedere andere private betrokkenen. De EU is een droom; inmiddels een nachtmerrie.

Desmoulins | 06-07-15 | 21:26

@Dhr. de Wit | 06-07-15 | 21:24
Waarde heer de Wit..
Ik ben nogal visueel ingesteld..
(Brrrrrr...)

Wijze uit het Oosten | 06-07-15 | 21:26

Dijsselbloem: "Kijk ik zei vanochtend A, maar daar zitten elementen van B en C in. En als je B bekijkt en vervolgens C, dan kun je de conclusie hebben dat A een alternatief is voor C en B. Maar, omdat wij voor A hebben gekozen en B een mogelijkheid vinden, net als C, moet je die wegen gewoon open houden. Daar is iedereen het mee eens. En ik volg die weg. We kunnen niet uit de weg gaan dat B en C net als A toepasbaar is. En dat heb ik duidelijk gemaakt. Daar was iedereen, zoals ik al zei, het mee eens. Dat signaal moeten we gewoon betrekken. Ik ben dan ook blij dat dit breed gedragen wordt hier in de kamer. Het is van het grootste belang dat zowel A als B en C nu nader onderzocht worden. Het is een beetje veel om dit nu te bespreken, maar we komen er later op terug nadat het één en ander uitvoerig is onderzocht. Tot die tijd kunnen we gewoon doorgaan met het maken van onze beslissing ... zzzzzzzzzzzzzzz ..

Kamervraag | 06-07-15 | 21:25

@Wijze uit het Oosten | 06-07-15 | 21:14
Jammer dat Jan-Kees de Jager er niet meer bij is. Hadden we nog meer Grieks-gerelateerde grapjes kunnen maken.

En ja, de zuurstokken zijn weer bezig, stelletje kleuters.

Dhr. de Wit | 06-07-15 | 21:24

Dijsselbloem: Ja leuk dat referendum, we gaan gewoon door op de oude manier, grieken moeten buigen voor de troika.

Methylfenidaat | 06-07-15 | 21:23

Je zou bijna SGP gaan stemmen, Elbert Dijkgraaf is zo'n beetje de enige die zinnige dingen zegt in dit debat.

We worden vertegenwoordigd door een stel hopeloze ruggengraatloze incompetente jokers daar in Den Haag.

Outsider-Inside | 06-07-15 | 21:23

@davimore | 06-07-15 | 21:12
Maar voor zijn huidige baantje als EuroGruppe Sturmbahn Fuhrer geef ik geen stuiver meer..

Wijze uit het Oosten | 06-07-15 | 21:23

In een land waar de staatsschuld met de seconde groeit zit een kabinet met het vingertje te wijzen naar een ander.

toetanchamon | 06-07-15 | 21:23

'Marshall plan''?
Doelt Dijsselbloem op eventuele verwoestingen bij een Grexit...
Of is het een goed bedoelde metafoor van de chantabele minister van Financiën? Een boel vragen.
Desmoulins | 06-07-15 | 21:18
.
De Grieken hebben al 35 keer het bedrag aan Marshall hulp gekregen terwijl dat toentertijd voor heel Europa was (na een oorlog..).

SapperDeFlap2166 | 06-07-15 | 21:22

Jeroen, ga NU Griekeland besturen .. wedden dat het een puinhoop word! Kampert.

SyntaxError | 06-07-15 | 21:21

De zure Dijsselbloem beschuldigd van Dijk van speculeren van een lulletje lapjeskatoen!

Toontje-lager | 06-07-15 | 21:20

Eingelijk bizar dat de voorzitter van de eurogroep ook minister van financien is. Belangenverstengeling van de bovenste plank.

doskabouter | 06-07-15 | 21:20

De eurofielen hebben hun Waterloo gevonden. Nu de hele kliek nog naar Elba verbannen.

SapperDeFlap2166 | 06-07-15 | 21:20

''Marshall plan''?
Doelt Dijsselbloem op eventuele verwoestingen bij een Grexit...
Of is het een goed bedoelde metafoor van de chantabele minister van Financiën? Een boel vragen.

Desmoulins | 06-07-15 | 21:18

Elk uur dat Tsipras niet direct de drachme invoert is een teken van ongekende roekeloosheid. Als een oppasser die de deur van de leeuwenkooi nog maar even open laat.

Rest In Privacy | 06-07-15 | 21:17

En Teun heeft gelijk: Die 25 duizend miljoen kunnen we al afschrijven.
Kamervraag | 06-07-15 | 21:15
.
Dat is heeeeeeeeeeeeeeeeeeeel speculatief hè. En aan speculatie en 'wat als' verhalen doen we niet. Tenzij je met speculatie de burger bang kan maken, 'dat het licht uit gaat' en 'dat het oorlog wordt' zonder de EU.

Hans Hillen | 06-07-15 | 21:17

Drie betonnen platen voor hun hoofd. Alleen maar om de baantjes te redden. Wat een stel leugenaars. Gepeupel mag betalen. En Teun heeft gelijk: Die 25 duizend miljoen kunnen we al afschrijven.

Kamervraag | 06-07-15 | 21:15

@Dhr. de Wit | 06-07-15 | 20:52
Woehaha !
Dat inkoppertje is hilarisch !
(Die minnetjes brigade die aanwezig is ietsje minder..)

Wijze uit het Oosten | 06-07-15 | 21:14

@doskabouter | 06-07-15 | 21:09
Voor deze regering bestaat NL ook niet meer. En voor de EU bestaat NL louter als makkelijk af te persen landje van geen enkel belang.

Hans Hillen | 06-07-15 | 21:13

Dijsselbloem denkt dat onze miljarden én toekomstige miljarden gewoon met rente terugkomen. Uitspraken dat dit niet zo zal zijn noemt hij speculatie. 70% van de Nederlanders noemt dit gezond verstand.

Ome Gijs | 06-07-15 | 21:13

De Brusselse Jan Jokers dragen de verantwoordelijkheid voor deze uitslag. Door hun toedoen zien we niets meer terug van het geld dat in de bodemloze put die Griekenland heet gedumpt is.

natte krant | 06-07-15 | 21:13

Dijsselbloem probeert hoe dan ook zijn ass te redden voor zijn eventueel toekomstige job. Niks meer, niks minder...

davimore | 06-07-15 | 21:12

@doskabouter | 06-07-15 | 21:09

Dat is het doel van de EU natuurlijk.

lady blabla | 06-07-15 | 21:11

Dijsselbloem en deze regering
ze veroorzaken mijn derriière
hinderlijk veel OXIdering

Wolly | 06-07-15 | 21:11

Hahaha, PVV Van Dijk wil niet meer betalen (niet verrassend). Dijsselbloem: "Ik vind dat de heer Van Dijk speculeert. Ik vind dat niet verstandig." Neeeeeeeeeeeee, als er nou iemand is die speculeert dan zijn het de eurofielen wel.

Hans Hillen | 06-07-15 | 21:10

Het lijkt wel een sekte die EU. Als ik Dijsselboom zo hoor bestaat Nederland niet eens meer.

doskabouter | 06-07-15 | 21:09

huichelaar , ga je stoeltje alvast op poetsen in de E.U , we hebben er hier voor flink moeten bloeden

witchmaster | 06-07-15 | 21:09

Die Dijsselbloem. Hervormingen. Muppet kan zelf niet eens hervormen met zijn lachmaatje naast hem. Lastenverzwaring. Daar is hij goed in. Met zijn buitengewoon moeilijk, kost hem anders geen enkele moeite even 1,1 miljard over te boeken.

Gelukkig wijst Van Dijck hem even op zijn dubbele pet. En het eurofiel gekwijl duipt uit zijn mond. Over het Nederlands belang reppen, ho maar.

Vageling | 06-07-15 | 21:09

Pff... Dat geouwehoer had je allemaal niet in de Gulden-tijd! #euromoe

davimore | 06-07-15 | 21:07

goed zo van dijk

witchmaster | 06-07-15 | 21:07

Enfin, Rutte en vooral Dijsselbloem willen niet toegeven dat ze alleen stoere praat hebben geuit de laatste weken. Ze hebben hun keutel al lang weer ingetrokken. Idioten. Griekenland blijft als het aan Dijsselbloem ligt.

Hans Hillen | 06-07-15 | 21:07

@tattooboer | 06-07-15 | 21:02
Vind die Varoufakis heel erg glad overkomen, zou nooit een auto van hem kopen.

Dhr. de Wit | 06-07-15 | 21:06

Feynman | 06-07-15 | 20:02
"Wat gaan ze exporteren? en wanneer gaan ze olie oppompen?"
Cyprus is het antwoord..
Griekenland word gedwongen richting putin. Turkije ligt ook nagenoeg op zijn gat en hoort bij de navo en we hebben weer een strijdtoneel gemaakt.

Repulsje | 06-07-15 | 21:05

Volgens Dijsselbloem is Griekenland het welvarendste land in die regio vanwege het EU lidmaatschap. Terwijl kinderen in dat land uit de vuilnisbakken eten!
Lupuslupus | 06-07-15 | 21:01
.
Dijsselbloem denkt blijkbaar dat kinderen in Turkije niet eens een vuilnisbak hebben om uit te eten.

Hans Hillen | 06-07-15 | 21:05

@tattooboer | 06-07-15 | 21:02
Our Banks are save .. zou het dan toch iets met die miljarden "kapitaalvlucht" naar Zwitserland te maken hebben?

SyntaxError | 06-07-15 | 21:05

Rutte meent werkelijk morgen wat te zeggen te hebben.
Merkel en Hollande maken de dienst uit, Rutte kan tekenen bij het kruisje.

Damoos | 06-07-15 | 21:05

Vijf jaar lang bezuinigen en terwijl heel Griekenland ondertussen op z'n gat ligt blijft Brussel geloven dat bezuinigen het tovermiddel is waarmee het probleem - wat dat ook mag zijn - opgelost gaat worden. En nu heeft Tsipras dus een nóg sterker mandaat om tegen Dijsselbloem "rot op, verzin maar wat anders" te zeggen. En dat vindt ons Jeroentje helemaal niet leuk, want als Griekenland uitstapt plaatst dat een bom onder de garantie dat de euro nooit meer dan 3% inflatie doormaakt. Blufpoker moet je ook niet overlaten aan mensen die het spelletje niet begrijpen.

Pierre Tombal | 06-07-15 | 21:05

Merkies herinnert Dijsselbloem er aan dat hij tot nu toe altijd heeft gezegd: Zegt Griekenland NEE dan is er geen basis meer voor Griekenland binnen de Eurozone. En het antwoord van VerDijsselbloem? "Nee, ik heb gezegd - het is de vraag of er nog een basis is voor Griekenland in de Eurozone." Ja Dijsselbloem, en op die vraag heb je dus een NEE gekregen.

Hans Hillen | 06-07-15 | 21:04

Bezuinigen is ook kansloos, omdat daardoor de schuldenlast van de Grieken nog verder groeit t.o.v. van het BNP. Wat de EU zegt tegen de Grieken is: bezuinigen! En daardoor krimpt de Griekse economie, en daarmee het vermogen de schulden terug te betalen.
De EU zit op een kansloze koers, en hangt zichzelf op. Dat is goed nieuws overigens. De EU moet weg. Als er ergens corruptie is met een grote C, dan is het wel in Brussel. Schei toch uit.
De huidige politiek in heel Europa is verdoemd. Ze strompelt naar het schavot. Het is gewoon zielig om aan te zien.

Rest In Privacy | 06-07-15 | 21:02

Ik hoor het al: "We gaan er alles aan doen om het consumenten vertrouwen op peil te houden".
Wat is het ook fokking saai om naar te luisteren .. pff.

SyntaxError | 06-07-15 | 21:02

@Hans Hillen | 06-07-15 | 20:58
Wat ik hoor van Rutte is vooral Dikke Ik. HIJ heeft vertrouwen in Griekenland. HIJ wil de beste oplossing voor Europa. Maar over ONS hoor je hem niet.

Dhr. de Wit | 06-07-15 | 21:02

Volgens Dijsselbloem is Griekenland het welvarendste land in die regio vanwege het EU lidmaatschap. Terwijl kinderen in dat land uit de vuilnisbakken eten!

Lupuslupus | 06-07-15 | 21:01

Valt het iemand op dat de bestuursstrategie die onze regering in ons parlement hanteert,exact de zelfde blijkt te zijn die in Brussel dus ook helemaal bon ton is?

Ik doel dat op de houding van "wij moeten eigenlijk een visie en een oplossing hebben(maar die hebben we niet),maar willen wel op ons pluche blijven hangen,dus zeggen jullie maar wat je wil,dan zeggen wij wel of wij dat willen ja of nee, en geven jullie achteraf de schuld bij falend beleid!"

deraderendraaien | 06-07-15 | 21:01

Wanneer wordt die EU kliek eindelijk eens vervolgd vanwege wanbeleid en het opzettelijk toebrengen van leed aan hun slachtoffers?

Rheia | 06-07-15 | 21:01

Godverdomme - Nederland wil Griekenland dus in de Eurozone houden. Geen Grexit dus. Dijsselbloem: "Griekenland is het meest welvarende land in die regio." Dijsselbloem kent Turkije niet?

Hans Hillen | 06-07-15 | 21:00

@Ome Gijs | 06-07-15 | 20:39
Ja, maar als je hem goed hoort dan is het met Rutte de dood of de gladiolen ("de Grieken moeten dit, de Grieken moeten dat"). Met hem komt oorlog dichterbij...

La Bailaora | 06-07-15 | 21:00

Aha, Dijsselbloem wil nog steeds dat Griekenland in de Eurozone blijft. "Het ligt er aan hoe we het referendum moeten lezen." Als NEE lul. Maar Dijsselbloem geeft Griekenland dus weer de ruimte om met gelul en smoezen te komen.

Hans Hillen | 06-07-15 | 20:59

Ze moeten gewoon GGN op de Griekse regering afsturen, die zijn meesters in afpersing.

Dhr. de Wit | 06-07-15 | 20:59

@realiteits.waanzin | 06-07-15 | 20:52

Wat een treurig dreigement van onze Eurofiele vrienden.
Waar u dus ook deel van uitmaakt.
wat een leegte om tegen iedere vorm van logica in toch krampachtig vast te houden aan een elitaire droom.

Desmoulins | 06-07-15 | 20:58

Dijsselbloem: "toen sprak ik de legendarische woorden".
Nou Dijsselbloem; dat bepaal jij niet.

Ome Gijs | 06-07-15 | 20:58

Volgende week: Griekse regering kondigt aan dat de roebel voortaan de nationale munteenheid is,

Reykjavik | 06-07-15 | 20:58

@Lupuslupus | 06-07-15 | 20:55
De man begint steeds harden op tafel te slaan. Naast dat dit onbeschoft is, zijn het dictator trekjes!

toetanchamon | 06-07-15 | 20:58

Rutte maakt de hele tijd zijsprongetjes om een echt antwoord te kunnen ontwijken. Echt heel erg vermoeiend.
Dhr. de Wit | 06-07-15 | 20:55
.
Duidelijk en recht-door-zee is Rutte niet. Dat wordt weer meebuigen hoor, door de liegende premier.

Hans Hillen | 06-07-15 | 20:58

:D
Dijselloem denkt "wat lul je nu Mark" .. je snapt er geen zak van

SyntaxError | 06-07-15 | 20:58

De onderbuik is een belangrijk instrument. Zuid-Europeanen niet vertrouwen. Gisteren niet, nu niet en nooit niet. Ies koeltoer.

Je kan natuurlijk een geavanceerde trein bestellen in Italie terwijl uw onderbuik schreeuwd dat Italianen goed zijn in design. Dat is prima, tenzij u een technisch geavanceerde trein gaat bestellen in Italie. Dat is namelijk, komt die smerige onderbuik, vragen om problemen.

Significante verschillen tussen culturen waarmee, bij de stichting van de Europese Gifunie, nooit rekening is gehouden. Zij eisen "vooruitgang en/of hervormingen"(sic) middels meer, meer, meer.

Meer, meer, meer immigranten, schulden, toetredende zwakke landen, Euro's (al worden degene waarvoor u hard heeft gewerkt minder waard) maar bovenal, meer macht voor Brussel.

Maffia beleid bij uitstek. Eerst het probleem creeren en vervolgens een "oplossing" bieden. Maar die gaat u iets kosten .......

padbuffel | 06-07-15 | 20:57

Sophie van 't Veld mogen ze van mij van de brug duwen! De EU is een doodlopende weg. De hele Nederlandse bevolking weet dat inmiddels behalve de regering die alleen op hun eigen eiland opereren en daardoor een kokervisie hebben. Ik word er echt stront vervelend van. Serieus Rutte met je unie overeind houden pffff. Geen ene burger wil het!! Dat valt me echt van tegen.

jaydie | 06-07-15 | 20:57

@SyntaxError | 06-07-15 | 20:49

Ja, het laatste aanbod van de Eurogroep bestaande uit steun van een web aan supranationale instellingen, o.a. EFSF en ESM.
Onze MP steekt ook de loftrompet af over Spanje, Ierland en Portugal. Het lijkt wel een debattraining.
Schaamteloze leugens.

Desmoulins | 06-07-15 | 20:56

Rutte: hoe durfden ze dat referendum te houden! jaja. Dat was eens maar nooit weer in Nederland, nietwaar premier?? kots

Lupuslupus | 06-07-15 | 20:55

@edelweiss | 06-07-15 | 20:51
Rutte maakt de hele tijd zijsprongetjes om een echt antwoord te kunnen ontwijken. Echt heel erg vermoeiend.

Dhr. de Wit | 06-07-15 | 20:55

@Outsider-Inside | 06-07-15 | 20:52
Deze is iig kapot.

SyntaxError | 06-07-15 | 20:54

"Wij zitten hier als volwassen, de eurozone bij elkaar te houden" Was getekend M. Rutte MP Nederland. Nou Mark, ik ken heel veel stemgerechten die daar heel anders over denken.

toetanchamon | 06-07-15 | 20:54

Griekenland moet het voorbeeld worden voor de rest, hoe pijnlijk het is de EU te verlaten. Sterkte voor de bevolking.

realiteits.waanzin | 06-07-15 | 20:52

Tjonge jonge.. wat zit onze nationale omhooggevallen HR manager van de krokettenfabriek (oftewel Mark Rutte) weer enorm dom te kakelen in de TK. En dit moet dan op het scherpst van de snede onderhandelen (samen met zijn omhooggevallen landbouweconoom) met Griekse economen en spel-theoretici die gepromoveerd zijn in Oxford en Cambridge.

Het grootste probleem in Nederland is dat intelligente mensen die echt iets kunnen totaal niet naar boven komen in ons achterhaalde politieke systeem waar een stel partij-baronnen de dienst uit maken en alleen maar zo veel mogelijk gesjeesde idioten om zich heen lijken te willen verzamelen.

We hebben nu echt zeer dringend behoefte aan een nieuw meer direct kiesstelsel waardoor er snel betere mensen in de leiding van ons land komen, anders zijn we echt reddeloos verloren.

Outsider-Inside | 06-07-15 | 20:52

@DreHa | 06-07-15 | 20:50
Rutte en Griekenliefde. Excusez-moi, maar dat is een inkoppertje van formaat ;)

Dhr. de Wit | 06-07-15 | 20:52

@ Dhr. de Wit | 06-07-15 | 20:45

Klopt ! Dat viel mij ook al op.

edelweiss | 06-07-15 | 20:51

Sophie van 't Veld heeft het kennelijk erg moeilijk met het Griekse referendum, ze wil nu meteen maar een dictatuur van de hele EU maken; doodsbang dat er meer landen ontsnappen.

miss error | 06-07-15 | 20:51

SyntaxError | 06-07-15 | 20:45
Voordat het een verkeerde Carnavalshit wordt: Oxi spreek je uit als "oichi", niet als oksie.

Madame Poitiers | 06-07-15 | 20:50

Wat een Griekenliefde ineens. Als de Nederlandse politici maar beschadigd kunnen worden is schijnbaar alle krompraat OK.

DreHa | 06-07-15 | 20:50

-weggejorist-

xspalm | 06-07-15 | 20:50

Ik heb weer hoop na het lezen van die ECB update. Hoera voor Draghi! Laat die Grieken het zelf maar uitzoeken, en die schulden laten we desnoods staan tot het einde der tijden. Laat Griekenland dan nog maar eens naar de kapitaalmarkt gaan met hun uitvretersmoraal.

Ooit_huisregelneef | 06-07-15 | 20:50

Bankaandelen dalen lekker. De kunst is het juiste instappunt vinden voor een gemakkelijk winstje.

xspalm | 06-07-15 | 20:50

@Desmoulins | 06-07-15 | 20:44
Ik ben niet mee aan het kijken, maar welk pakket moeten zij accepteren? Aangeboden door het EFSF (ESM) toevallig?

SyntaxError | 06-07-15 | 20:49

koolteer | 06-07-15 | 20:38

Dat invoer van de drachme niet toereikend is, klopt. Maar het is wel noodzakelijk. We hebben het hier over een noodsituatie. Dan moet je doen wat noodzakelijk is. Ook al moet er nog veel meer gebeuren. Maar daar is nu even geen tijd voor. Eerst dit. Wanneer de badkuip overstroomt, moet je eerst de kraan uitzetten. Het dweilen gebeurt daarna.

Rest In Privacy | 06-07-15 | 20:49

@Feynman | 06-07-15 | 20:02
Voor velen is zowel de euro als de EU een vaststaand gegeven, hoewel ze allebei ons in de maag zijn gesplitst, zonder te vragen danwel tegen de wil van het electoraat. Alle discussies en schijn"oplossingen" laten daarmee de kern van het probleem ongemoeid. Dan krijg je vanzelf een opeenstapeling van lapmiddelen die vanzelf (of als bedoeld) uitlopen op een dictatuur.

ben kokhals | 06-07-15 | 20:49

Van Dijck spreekt duidelijke taal en dat wordt zichtbaar niet gewaardeerd. Rutte lult zich helemaal vast.
Aftreden. Allemaal. NU!

Dhr. de Wit | 06-07-15 | 20:48

CoJoNes | 06-07-15 | 20:43
Uitdagende gedachte. Maar a-democratisch, en dan moet er eerst een officieel referendum komen dat we ons uitspreken tegen meer steun aan Griekenland.
Bovendien zou ik eerst willen opteren voor een denktank voor de Grieken (zonder dat ze heel beledigd gaan zitten pruilen dat ze het zelf wel af kunnen), en bovendien II zijn er in Nederland wel meer, wellicht urgenter, redenen dat ik een dergelijke actie zou ondersteunen.

Madame Poitiers | 06-07-15 | 20:48

ppppfffff daar gaat onze 5 miljard , onze mp is een dood vogeltje

witchmaster | 06-07-15 | 20:48

Ome Gijs | 06-07-15 | 20:39

Wolf in schaapskleren.

doskabouter | 06-07-15 | 20:47

Juist nu moeten ze eensgezind de rug recht houden want dit is uiteraard DE kans en beste gelegenheid om nog waardig en enigszins netjes uit elkaar te gaan. Rond de zaak dus nu af.
.
Nu is de kans, zowel voor Europa als voor de Grieken zelf. Help de Grieken de drachme weer in te voeren, laat ze devalueren, voer een gedeeltelijke kwijtschelding uit, geef ze noodkrediet en verstek ze krediet met een afbetalingstermijn van 50 of 100 jaar, maar met als voorwaarde een vertrek uit de eurozone.
.
Als ze dan over 30 of 40 jaar de zaak wel goed op orde hebben, kunnen altijd onderhandelingen worden gevoerd voor een mogelijke nieuwe toetreding.

SapperDeFlap2166 | 06-07-15 | 20:47

@Botte Hork | 06-07-15 | 20:39
gedenk de gebroeders de wit , ondertussen zoek ik me oude sabel ff op en slijpen doet goed

witchmaster | 06-07-15 | 20:46

Helaas maakt het voor dit soort (zeer negatieve ondertoon) niets uit hoe het volk er over denkt, peilingen worden aan de kant geschoven , dat het clubje beleidmakers maar een zeer klein percentage Nederlanders vertegenwoordigd is niet relevant , hetgeen mij duidelijk maakt dat dit verachtelijk soort (mega negatieve ondertoon) voor brussel werkt.
Nog steeds lijkt mij het slijpen van de guillotines een goed plan!

NB-Stb | 06-07-15 | 20:46

@Botte Hork | 06-07-15 | 20:39
Gaan deze "idioten" onze toekomst verneuken omdat ze een of ander onhaalbaar doel verafgoden, of niet?
"OXIdatie begint bij Griekenland"?

SyntaxError | 06-07-15 | 20:45

Die Rutte spreekt op zo'n moordend tempo, geen touw aan vast te knopen. Pure tactiek. Iemand overdonderen met zoveel woorden met weinig punctuatie dat het verwarrend is.

Dhr. de Wit | 06-07-15 | 20:45

@cojones: op zijn Grieks dus?

Ome Gijs | 06-07-15 | 20:45

Rutte verteld Grieken wat ze moet doen.
De waanzin....

gentle giant | 06-07-15 | 20:44

Zij moeten dit pakket aannemen want anders hebben de Grieken geen zicht op een toekomst, aldus onze minister-president.
De stem van het volk in Griekenland is gelijk aan geklungel, aldus onze minister-president.
De EU is een tunnel zonder licht aan het einde.

Desmoulins | 06-07-15 | 20:44

Wat doet democratie die Rutte toch een pijn! Sanering is de enige oplossing, de Grieken aan de eeuwige geeuwhonger is geen optie. Wat blaat onze Mark toch weer. Durft t over lastenverzwaringen te hebben! Dat de Grieken dat durfden.... Als het niet zo triest was kon je daar nog om lachen.

BlowingBubbles | 06-07-15 | 20:44

Stel nou, stel... ik wil niemand op ideeen brengen namelijk, laat staan mensen aanmoedigen, maar stel..
Als er opnieuw geld naar Griekenland gaat, stel, als alle zzp'ers en mkb-ers dan eens weigeren om hun btw af te dragen en in rekening te brengen?
Dan zou je best een vuist kunnen maken, lijkt me. Puur speculatief natuurlijk.

CoJoNes | 06-07-15 | 20:43

Leuke propaganda van Rutte. Griekenland heeft het echt allemaal zelf gedaan. Dus ja, daar begint het al. Dit gelooft het klootjesvolk natuurlijk. En stemmen dan weer op meer EU.

Mark_D_NL | 06-07-15 | 20:42

Over 10 jaar in Uw boekwinkel: De memoires van Dijsselbloem.
Mogelijke titels:
"My big fat Greek lies"
"How to survive on lies in politics"
"Greek negotiations for dummies, my autobiography"
"How to become a politician even though your IQ is low"
"How I fooled the whole EU"
"How to fiddle with figures without getting caught"
"100 Ways to waste money"

Wout Strooizout | 06-07-15 | 20:41

Ondertussen knijpen bankiers en speculanten weer eens in hun handjes, er komen immers nieuwe reparaties aan en valt er weer flink te graaien.

Van DINGFLOFBIPS naar BOEMSTOPHO.

Dhr. de Wit | 06-07-15 | 20:40

Rutte is verbaal wel sterk zeg.

Ome Gijs | 06-07-15 | 20:39

@Toetsiemonster | 06-07-15 | 19:45
In de huidige situatie zou de Nederlandse regering per direct moeten aftreden wegens aantoonbare misleiding, mismanagement, oplichting en financiële genocide.

Miljarden belastinggeld is, terwijl iedere -PVVDA- NSB politicus precies wist in welke bodemloze put het ging verkwanseld over de rug van de Nederlandse bevolking.
Dit geld had gestoken moeten worden in o.a. de (ouderen) zorg, het onderwijs en tal van andere zaken in het belang van Nederland. Maar deze gewetenloze graaiers hebben 'ons' geld gebruikt om hun eigen toekomst financieel zeker te stellen. Het baantjes carrousel draait overuren in brussel en bij de grote multinationals.

Dit is landverraad, niets meer niets minder.
Tijd voor een tribunaal met landverrader Rutte voorop.
Dat die Kukident smile hem spoedig moge vergaan.

*Hooivork slijpen doet *

Botte Hork | 06-07-15 | 20:39

Mark_Pugner | 06-07-15 | 20:35
Mooie foto..

je suis bier | 06-07-15 | 20:39

oeps, dat ging fout

Mark_Pugner | 06-07-15 | 20:38

Ahasveros | 06-07-15 | 20:33

De Grieken hebben geen keus meer. Het is de drachme of de dood.
Eerst prioriteit is nu een snelle, directe invoering van de drachme: een noodzakelijke, onontkoombare maatregel in de huidige situatie. Er moet geld zijn, de mensen moeten geld hebben, het geldverkeer moet worden hervat. Doen ze dat niet, riskeren ze chaos, burgeroorlog, politieke moorden of een staatsgreep.

Rest In Privacy | 06-07-15 | 20:38

@van Duyvenbode 20:27
Ik snap je punt, en ben het ook met je eens. Het is in dit stadium echter niet toereikend.
Griekenland is de wereld in het klein.
Teveel mensen, te weinig werk, te weinig eten en teveel parasieten.
Er zijn drie keuzes.
~Ze redden met de geldkraan (max 10 jaar houdbaar)
-Ze laten verzuipen in chaos, burgeroorlog en hongersnood.
-Griekenland over laten nemen door Rusland en/of China (als ze daar überhaupt nog interesse in hebben)

Daar zouden we nou eens een EU breed referendum over moeten houden.

koolteer | 06-07-15 | 20:38

@Mark_Pugner | 06-07-15 | 20:32
Haha

SyntaxError | 06-07-15 | 20:37

Een livestream die ineens een stuk overslaat .......... precies bij omtzigt ..... weird.

doskabouter | 06-07-15 | 20:37

Niemand durft te zeggen dat de Russen of Chinezen de helpende hand toe gaan steken aan de Grieken,en dat de trojka het nakijken heeft.Wij Nederlanders weten allang dat we dat geld nooit meer terug zien.
Wij en de Grieken zouden beter af zijn zonder de EU en de Euro,dus laat de Grieken vast vertrekken en hun economie laten ondersteunen door andere investeerders zonder de knellende knevels die Brussel ze wil aanleggen.
Het is nog verstandiger om die hele unie op te breken.Genoeg is genoeg!

deraderendraaien | 06-07-15 | 20:36

-weggejorist-

Mark_Pugner | 06-07-15 | 20:35

El Gouda | 06-07-15 | 20:31
Griekenland blijft gewoon in de Europese Unie, alleen niet met de Euro.

Tenzij ze ECHT heel erg dom zijn.

stegestijp | 06-07-15 | 20:34

@Van Duyvenbode | 06-07-15 | 20:18
U bent Baas.
-
Laten we eerlijk zijn: Die hele EU gedachte ('Verenigde Staten van Europa') is een ideaal beeld van Linkschmens is het kwadraat; zijn Paradijs waar 'Alle Menschen Bruder Sind'.
Hij ZAl zijn doel bereiken en iedereen MOET meedoen.
Met nadruk op 'moet' want anders wordt hij boos.
-
Zo'n policor-linksidealist, zo'n lieve schat met enigszins ijzig stemgeluid en die het allemaal 'zo goed bedoelt'...
Heb je die wel eens écht boos gezien? (als je tegen zijn/haar ideeen ingaat of kritische kanttekeningen mbt zijn beleid plaatst?)
-
Ik wel, brrr...
Als een duivel in een wijwatervat. Soort van Dr Jekyll en Mr Hide...

Ahasveros | 06-07-15 | 20:33

Ondertussen bestaat de Europa en de Euro nog en zit Griekenland nog steeds in de EU.

El Gouda | 06-07-15 | 20:31

@sofietje van het akker: zolang we Duitsers moffen noemen, Belgen dom, Fransozen chauvinisten, Italianen voor maffaioso verslijten...... en dan wil jij een politieke unie..... gek kind, ga daar nog maar eerst eens over nadenken.

Fark Mutte | 06-07-15 | 20:31

ECB UPDATE: Geen extra liquiditeitshulp voor de Griekse banken.

Logisch. Dat wilden ze immers zelf daar ze er toch duidelijk voor gekozen per referendum?

0XI = 0

Daar hoef je geen rekenmeester voor te zijn.

GingerTed | 06-07-15 | 20:31

25 miljard pppfffffff

witchmaster | 06-07-15 | 20:30

www.dewereldmorgen.be/artikel/2015/06/...
Dit is de bom waar Trispas van wist en Strauss-Kahn het over had, onwettig en illegitiem, dus wie nog denkt dat er 1 eurocent terugkomt van de Grieken, vergeet het maar, de banken (geholpen door de Trojka) zijn de werkelijke schuldenaren waar ons geld naar toe is gegaan!!
“De leningen van het IMF werden uitgekeerd door de eigen statuten met de voeten te treden. De voorwaarden van deze leningen overtreden meerdere mensenrechtenverdragen. Dominique Strauss-Kahn, toenmalige voorzitter van het IMF, heeft ook speciaal het interne reglement aangepast om deze leningen aan Griekenland er door te duwen. Dat deed hij met de expliciete bedoeling de Franse en Duitse banken te redden, voor wie deze leningen vitaal waren voor hun overleving. De leningen van het IMF zijn met andere woorden onwettig en illegitiem.”

“Bovendien zijn ze kwaadaardig (odieux in het Frans). Het IMF wist immers onmiddellijk dat ze tot een ineenstorting van het Griekse bruto nationaal product zouden leiden, tot massale werkloosheid en tot een ineenstorting van de sociale taken van de overheid”.

Misr | 06-07-15 | 20:30

Wanneer komt het wurg aanbod? (Sign this or I kill you)
Morgen al .. of gaan "ze" de Grieken eerst nog wat langer kaalplukken .. met een hairkut van 30% op alle spaargelden boven de 8000? (Al een half jaar kapitaalvlucht van miljarden overigens .. maar dat kon toen nog).

SyntaxError | 06-07-15 | 20:29

Iedereen draait om de hete brei heen..
Er moeten honderden bankiers en corrupte politici worden opgepakt en onteigend.
En zolang dat niet gebeurd hebben we geen geloofwaardige leiders meer.dat vraagt vroeg of laat om burgerlijke ongehoorzaamheid..
Zo leiders, zo volk.

baard van troje | 06-07-15 | 20:28

koolteer | 06-07-15 | 20:22

Het gaat er ook niet om meteen drachmes te drukken. Eerst komt de virtuele drachme. Daarna komen de bankpapieren; die geldpersen krijgen ze wel weer aan de praat. De binnenlandse economie moeten ze weer aan de praat krijgen. Dat kan alleen door een gedevalueerde drachme, waardoor importgoederen te duur zijn voor de Grieken en ze weer producten gaan kopen uit eigen land. Dat zorgt voor meer werkgelegenheid, en hup de zaak gaat weer draaien, zij het, onvermijdelijk, met een lagere levenstandaard.

Rest In Privacy | 06-07-15 | 20:27

Dijsselbloem is een technocraat zonder enige empathie. Intelligent, maar een gebrek aan sociale skills. En daar wordt ie nu op afgerekend. Je kan in deze casus niet alleen in cijfers denken, en dat breekt deze kille kantoorklerk nu op.

brutus68 | 06-07-15 | 20:27

Oh, en Omtzicht, ik weet dat je dit leest. Ik sponsor je met 2K als je met je eigen partij begint. Zolang je bij de sprookjesboek club zit, zal ik nooit op je stemmen.

koolteer | 06-07-15 | 20:26

Van Rossem, als je de uitspraken van beroeps-leugenaar Varoufakis maar half zo kritisch zou benaderen als die van de Europese politici, dan zou je al wat geloofwaardiger overkomen.

bintang | 06-07-15 | 20:25

@Botte Hork | 06-07-15 | 20:19
Mee eens. Maar Omtzigt zou ook bij de PVV passen. Kan hij mooi de christelijke signatuur van Nederland verdedigen. Niet dat ik religieus ben, maar voor de stemmen.

Dhr. de Wit | 06-07-15 | 20:24

Botte Hork | 06-07-15 | 20:19\
@Botte Hork, snap je nou echt niet dat die door jou voor gek versleten gristenhonden aan de basis stonden van het Europa, meer in het bijzonder het Nederland, zoals jij dat zo graag zou zien? Snap je nou echt niet dat de teneur zoals je die op Geenstijl dikwijls proeft, het beste aansluit bij de conservatieve tak van de christendemocratie? Dat dit blog zonder het zelf te weten in wezen oud-Calvinisme predikt? Denigrerend over deze 'gristenhonden' spreken is derhalve, zelfs voor de nihilist die je zelf ongetwijfeld bent, tja, wat zullen we zeggen: een beetje dom.

T.H. | 06-07-15 | 20:24

De enige vragen die je aan Dijsselbloem zou moeten stellen zijn: Wat gaat Griekenland maken? Wat gaan ze exporteren? en wanneer gaan ze olie oppompen?
Feynman | 06-07-15 | 20:02
Een Griekse denktank? Knappe koppen overal vandaan die plannen gaan verzinnen: waar zijn de Grieken goed in, waar is Griekenland goed voor? Griekenland als immense bioteelt-groenzone misschien bijvoorbeeld, afzetmarkt de hele EU.

Madame Poitiers | 06-07-15 | 20:23

@van Duyvenbode 20:18
Griekenland kan geen drachmes meer drukken. De persen zijn bij invoering van de euro vernietigd (uit angst voor corruptie).
En niemand die nu nog iets aan een Griek verkoopt zonder vooruitbetaling.

koolteer | 06-07-15 | 20:22

@Van Rossem | 06-07-15 | 19:30
Er is zo fucking veel gelogen door heel dat circus.
Of ze weten dat ze staan te liegen vraag ik me dan wel eens af ..
Ik heb geen zin meer in deze ellende :*

SyntaxError | 06-07-15 | 20:21

De EU is een onmogelijkheid, tot mislukken gedoemd. De euro en het gedoe met Griekenland tonen dat aan. Wat zal het antwoord zijn van de eurofielen? Meer macht naar Brussel, meer richting politieke unie. Oftewel: nog verder het moeras in. Hopeloos verder af van wat eens een mooi genoeg eindpunt was geweest: de EEG.

Fijnstoffer | 06-07-15 | 20:20

@Dhr. de Wit | 06-07-15 | 19:42
Begon ie maar een eigen partij. Die jongen is clever. Maar zolang hij bij een gristenhonden partij zit krijgt ie mijn stem niet. Hoe vaak ik het ook met Omzigt eens ben.

Botte Hork | 06-07-15 | 20:19

@Botte Hork | 06-07-15 | 20:13
Taal is inderdaad een grote barriere, de EU is het moderne Babylonië.

Ook de onderlinge mentaliteitsverschillen spelen een grote rol. Hoe dichter bij de evenaar, hoe trager de maatschappij.

Dhr. de Wit | 06-07-15 | 20:19

Dijkgraaf. Baas.

T.H. | 06-07-15 | 20:19

Tsipras moet nu als de donder een drachme invoeren. Hans Werner Sinn legt uit hoe dat moet. Het is heel eenvoudig. Alle contracten omzetten in drachmes. De euro blijft voorlopig, en wordt uitgefaseerd. Doet Tsipras dat niet, blijft hij aan de bedelstaf bij de ECB, tenzij hij zelf euro's gaat drukken: een oorlogsverklaring aan de EU. Doe dat nu, Tsipras, direct de drachme invoeren, voor het te laat is en de chaos compleet is.

Rest In Privacy | 06-07-15 | 20:18

Ik hoor net van buurman dat eten en brandstof op griekse eilanden schaars wordt. Hij heeft vrienden die daar wonen en al twee dagen niet meer kunnen tanken. Dat gaat voorlopig niet beter worden.
Catastrofe in wording.

koolteer | 06-07-15 | 20:17

@Botte Hork | 06-07-15 | 20:13
En dat terwijl men in de VS ook een oorlog nodig had om het sprookje op te zetten. En dat terwijl men ook nog geen duizenden jaren ingebouwde structuren had opgebouwd in de VS, bv. de cultuur van wel of geen belasting betalen, enz...

Dat weet men ook wel in Brussel, vandaar dat men probeert het hard af te breken:
www.bbc.com/news/uk-politics-18519395

La Bailaora | 06-07-15 | 20:16

Die lui in Brussel zijn zo ongelooflijk voorspelbaar, ze spelen bluf poker.
Ze zullen die Grieken nooit laten gaan aangezien hun 4e rijk ideologie dan langzaam verdwijnt/verkruimeld en er dan meer landen willen vertrekken.

Dan maar nog een paar miljard inpompen betalen de burgers wel. Ik had gewild dat er meer mensen in opstand kwamen tegen die dictatuur in Brussel, net zoals de Grieken.

swagmachine | 06-07-15 | 20:15

Ik hoor nu die Koolmees van D66 praten. Echt volledig gestoord. Blijven volhouden, waarheden verdraaien, drogredenen enz enz. Hoe kun je daar nog op stemmen.

doskabouter | 06-07-15 | 20:15

Nogmaals, iemand die weet wat oxi betekent??
Genoeg is genoeg.
Genoeg betaalt, genoeg bezuinigt.

Wolly | 06-07-15 | 20:15

Koolmees gooit het op de jongeren, volgens mij is iedereen die stemrecht heeft volwassen volgens de wet.

toetanchamon | 06-07-15 | 20:14

@Kamervraag | 06-07-15 | 19:37
Voel jij hem ook aankomen? Sla de vaseline maar weer in mensen! Het wordt weer bukken.

Botte Hork | 06-07-15 | 20:14

Het houdt niet op, niet vanzelf.

Digitaal Smoelwerk | 06-07-15 | 20:13

@Dhr. de Wit | 06-07-15 | 19:37
Feit is wel dat 'de Verenigde Staten van Europa in tegenstelling tot de USA weet ik veel hoeveel verschillende talen spreekt. Een (1) van de belangrijkste redenen waarom het sprookje gedoemd is te falen.

Botte Hork | 06-07-15 | 20:13

Ik hoop dat maxima wel tijdig gepind heeft, anders moet ze weer een kopje suiker bij buurman Poetin gaan lenen.

Mark_Pugner | 06-07-15 | 20:13

@Mastermattie | 06-07-15 | 20:00
Ff eerlijk nu: ben jij ben Roué Verveer op vakantie?

de Voorzittert | 06-07-15 | 20:11

wanneer krijgen we hier een bindend referendum, of de Nederlander nog een cent van ons belastinggeld naar Griekenland wil sturen! Of over de fijne EU naheffing? Zeggen wij Nederlanders nae of oxi tegen de betaling daarvan!?!?

Desi Erasmus | 06-07-15 | 20:11

Sophie in 't Veld..... Een van mijn vele weggegooide stemmen. Verhofstad met tieten. Ik begrijp overigens niet waarom 'we' vinden dat iedereen die erin slaagt naar Nederland te 'vluchten' van bed, brood en bad voorzien moet worden inclusief een uitkering, maar 'we' wel vinden dat de Grieken aan de geeuwhonger mogen sterven..... Het kan niet allebei kloppen.

BlowingBubbles | 06-07-15 | 20:10

@toetanchamon | 06-07-15 | 19:35
Die lag ergens stomdronken een oostblok hoer te neuken met zijn zweterige vette pens.

Botte Hork | 06-07-15 | 20:08

Koolmees heeft een carriere als voice-over misgelopen. Net of ik naar een reclamefilmpje zit te luisteren.

Dhr. de Wit | 06-07-15 | 20:08

Zoeken naar openingen.... altijd goed

Mark_Pugner | 06-07-15 | 20:06

Sophie in t Veld is ook voor Europese belastingen. Waarschijnlijk omdat de EU zo goed weet met geld om te gaan.

je suis bier | 06-07-15 | 20:06

Is er iemand van die Kamerleden die zelf een a4 tje pakt en de boel narekent? Het fucking IMF geeft al aan dat met dit pakket vooruitgang voor de Grieken en terugbetaling onmogelijk is. Weet iedereen, behalve Nijboer, Sophietje en overigens ook de gehele npo.

harry pikkel | 06-07-15 | 20:06

er is nog 10 miljard ofzo beschikbaar bij europese instanties zonder dat ze een 3e hulpprogramma moeten optakelen - dus tot december kan griekenland weer vooruit. zoals altijd met onze europese leiders, zien we over een half jaar wel weer wat we dan gaan doen.

sennholz | 06-07-15 | 20:05

@Dhr. M.A.R. Ginaal | 06-07-15 | 19:35
Vergeet dat geld. Gaat niet terugkomen. We mogen al blij zijn als in deze chaos Europa stabiel genoeg blijft om niet in een (burger) oorlog verzeild te raken, of dat Griekenland een bondgenootschap sluit met Rusland of Turkije.

Hoe dan ook, die poen is pleite.

Botte Hork | 06-07-15 | 20:04

-weggejorist-

Mr fingers | 06-07-15 | 20:03

Dijsselbloem blijft lullen over noodzakelijke hervormingen en overheidsfinanciën op orde. Hervormingen die 30% BBP hebben gekost, een veelvoud van Spanje, Ierland, Italië en Portugal. Overheidsfinanciën die al op een primair begrotingsoverschot zitten, iets wat Nederland en Duitsland geeneens lukt.

Verliezen van banken zijn tijdens de crisis overgenomen door de lidstaat van herkomst. Overgenomen door die belastingbetalers. Bij zwakkere lidstaten weer overgenomen door Europa. De private sector leunt op de publieke sector als het moeilijk wordt, en er wordt betaald. Heel veel betaald.

Wouter Bos legde tijdens de kredietcrisis de sleutels van onze schatkist op tafel. Kiet of dubbel. Een risico van tientallen miljarden en onze crimineel kon geeneens aan de parlementaire enquête uitleggen wat er besproken was. We hebben daarvan niets kunnen leren en zijn dus exact dezelfde fouten aan het herhalen.

Onze banken hebben zich kunnen herpakken en betalen een deel terug, daar trekken de banken de staat mee het graf in. Dat zijn de eerste weeffouten in Europa. Een bank kan een default van een lidstaat veroorzaken en een lidstaat kan het faillissement van haar banken veroorzaken. Het lukt niet zwakke delen te isoleren.

Wat je blijft missen in de plannen en verslaglegging is duidelijkheid, werk en aflossingen. Kennelijk is de functie van de economie niet meer een maximale koppeling tussen vraag en aanbod. Sterker nog, Dijsselbloem denkt dat je met hervormingen en kloppende huishoudboekjes er bent.

Als de helft van de jeugd geen werk heeft kan je stoppen met boekhouden. Als je het al als land een paar jaar overleeft dat deze groep jongeren geen werk heeft, geen belasting betaald, geen inkomen heeft en dus niets besteed in de economie, kom je daarna alsnog jezelf tegen omdat je geen ervaren arbeiders hebt.

Hervormingen en huishoudboekje op orde. Klinkt leuk, en is gelijk het enige wat je hoort. Maar een staat en haar economie is meer dan de vorm die zij heeft en een eventueel begrotingstekort. Naast het saldo is ook de grootte relevant. Vooral ten opzichte van de staatsschuld.

Hollande en Merkel zijn vooral weer bezig wie er aan zet is. Wie als eerste moet bewegen. Wie zou moeten verliezen. Niemand is bezig met uit te zoeken welk beleid niet werkt, welk beleid wel zou werken. twitter.com/OpenEurope/status/6181143...

Merkel herhaalt weer dat het vorige voorstel, gebaseerd op macro-economische waanbeelden die al 30% BBP gekost hebben en door het IMF en haar vorige baas verketterd worden. twitter.com/SpiegelPeter/status/61811... Het is totaal niet genereus om met niet werkend beleid de Griekse recessie verder te verdiepen. Niet voor hun, maar vooral ook niet voor ons.

Via Wikileaks kan je mooi zien dat Merkel totaal geen idee heeft wat ze aan het doen is. Ze zegt het zelf letterlijk. wikileaks.org/nsa-france/intercepts/#...

De enige vragen die je aan Dijsselbloem zou moeten stellen zijn: Wat gaat Griekenland maken? Wat gaan ze exporteren? en wanneer gaan ze olie oppompen?

Feynman | 06-07-15 | 20:02

Sophie in 't Veld = D66 (en knetter gek)

doskabouter | 06-07-15 | 20:02

Is er iemand die snapt dat oxi nee betekent?

Wolly | 06-07-15 | 20:01

Van mij mogen zie die rukbunker in Brussel ongezien de tiefus bombarderen. Helemaal klaar met die clowns aldaar.

Mastermattie | 06-07-15 | 20:00

Wij worden geregeerd door amateurs, die nog grotere kneusamateurs naar Europa afvaardigen.
Beste is nu vooral met dit mooie weer, span je niet teveel in, ga niet meer werken dan je nodig hebt voor je leeftocht.
Ga en geniet laat de graaiers de schurft krijgen.

gebrokenvleugel | 06-07-15 | 20:00

Ey Greece!.... do you acceptgyros?

SoepKip | 06-07-15 | 20:00

Collega D66'er van in 't Veld Wouter Koolmees vindt ook dat de 'democratie' van de EU moet worden versterkt en dat het Europees Parlement meer bevoegdheden moet krijgen om de eurocrisis te tackelen. En ondertussen gunnen de DEMOCRATEN66 de Nederlanders geen referendum om deze overdracht van bevoegdheden te legitimeren. Wat vallen deze D66'ers door de mand, hoe inconsequent kun je redeneren. De oplossing is heel simpel, de Grieken dienen de Eurozone a.s.a.p te verlaten. Wanneer landen en banken niet meet failliet mogen wordt ongewenst gedrag beloond en krijgen telkenmale die burgers de rekening gepresenteerd die hier helemaal niets mee te maken hebben.

therealbraindump | 06-07-15 | 19:59

@Mark_D_NL | 06-07-15 | 19:52
Het grappige is dat ook Italie, Spanje en Frankrijk bv. geld hebben 'geleend' aan Griekenland. Als Griekenland omvalt stijgen plots de staatsschulden van die landen. Spanje bv. heeft zo'n 30 en Italie zo'n 40 miljard daar uitstaan... En we weten eigenlijk allemaal wel dat dat geld niet terugkomt.
www.bloombergbriefs.com/content/upload...

La Bailaora | 06-07-15 | 19:57

Het was ook Sophietje die bij de verkiezingen zei dat èlke cent van Griekenland terug kwam mèt rente.
Wanneer gaat deze regering nou eens op de schop en komt er een regering die wèl voor haar eigen burgers is?!

Maria.1 | 06-07-15 | 19:57

Sorry, maar dit is een opsomming met soundbites uit de media. En dat is nooit een evenwichtige bron van informatie.

Madame Poitiers | 06-07-15 | 19:56

mobile.nytimes.com/2015/07/03/business...

Dit artikel werpt een compleet ander licht op de kwestie. De EU wil de Grieken uit de euro en in default. Ook sappige inside information over de onderhandelingen en Dijsselbloem.

harry pikkel | 06-07-15 | 19:55

Hahaha, die Nijboer. Dat snotjoch krijgt dus gewoon belastinggeld om als een boze puber z'n vuist in de kont van Dijsselbloem te mogen steken.

Mag die man gewoon ontslagen worden wegens vergaande incompetentie of is het inmiddels normaal dat kinderen in de tweede kamer mogen zitten. Wat een grap is dat kind.

CoJoNes | 06-07-15 | 19:54

Hans van Balen en Guy Verhofstadt zouden helemaal hun mond moeten houden. De laatste keer dat die twee zich ergens tegenaan bemoeiden, hebben ze ons regelrecht een nieuwe koude oorlog in geleid. Eigenlijk zouden die twee gewoon een levenslang spreekverbod moeten krijgen.

VanBukkem | 06-07-15 | 19:54


Hadden wij maar mannen zoals Varoufakis,

Varoufakis had al die watjes goed bij de ballen, het geeft ook het slappe ruggengraat gehalte van onze happy few en dominee's aan welke het binnenhof bemannen.
Jullie zijn geen partij bij echte kerels die trots zijn op hun Griekse identiteit, de enige die wij in de strijd kunnen werpen zijn de eerste generatie bakfiets kinderen of wat trijntje, wijntje grachtengordel narcisten.

von Amsberg | 06-07-15 | 19:53

Over een week of 2 is iedere Europeaan op vakantie.
Dan worden er spijkers met koppen geslagen.
Daar neem ik een ouzo op.

Piet Karbiet | 06-07-15 | 19:53

De pooiers van de EU hebben de Grieken overladen met gratis geld.
En nu is de tijd om het geleende geld terug te betalen.
Maffia en pooiers hanteren al eeuwenlang dit principe eerst geven daarna leveren.
Druncker en Merkel zijn de hoerenmadam op dit moment met als conciliaire Jeroen poep aan de schoen.

Toontje-lager | 06-07-15 | 19:52

Waarom trapt NL in deze opzet. Het gaat niet om Griekenland. Het gaat om het eigenbelang, om het NL belang. Griekenland is afleiding brood en spelen. Nu zegt NL dat er geen Euro meer mag naar Griekenland. Maar wel naar Italie, Spanje of Frankrijk?

Mark_D_NL | 06-07-15 | 19:52

De pvda (Mijboer) wil Griekenland binnenboord houden als eerste noemt hij om economische redenen......

toetanchamon | 06-07-15 | 19:50

De Pvda is er van overtuigd dat als de economie groeit in Griekenland, het geld terugkomt. Wel onder voorwaarden natuurlijk. Net zoals de voorwaarde om voor 1 juli terug te betalen zeker...

Dhr. de Wit | 06-07-15 | 19:50

Dijselbloem hangt aan de haak, en doet net of hij belangrijk is, een boodschappenjongen is het van Brussel en meer niet .

fleurtje | 06-07-15 | 19:49

Mooi.
Is het dan nu tijd om de Europese corruptici en bankiers aan te klagen voor misdaden tegen de menselijkheid?
Of wordt het echt wachten tot er voldoende pek, veren, fakkels en/of hooivorken in huis zijn gehaald van de laatste paar pinbare spaarcentjes?

ZKH EénOog | 06-07-15 | 19:49

Kan het volk ook een motie van wantrouwen indienen? Lijkt me niet he? Lekker democratisch allemaal he.

stegestijp | 06-07-15 | 19:46

Merkies begint direct over vreemdelingenhaat omdat de PVV opkomt voor Nederlandse ouderen en gepensioneerden en zegt niets te schaften te hebben met de Grieken.
Wat een farce.

Dhr. de Wit | 06-07-15 | 19:46

Merkies blijkt ere lid te zijn van Syriza !

Daarom is hij pro Griekenland. Hij heeft waarschijnlijk die Grieken beloofd zich in te zetten voor de Griekse zaak.

Het valt wel op , en van Dijk heeft gelijk.

edelweiss | 06-07-15 | 19:46

Kijk, elke beetje ambitieuze Nederlandse politicus wil natuurlijk een echte Brusselse Biefstuk politicus worden.
Balkenende wilde het.
Rutte wil het.
Dijsselbloem wil het.
Maar die 700+ Europese afgevaardigden houden zich voor de bühne vooral bezig met gloeilampen, stofzuigers, koffiezetapparaten en laadstekkertjes voor mobieltjes en de kromming van bananen.
De echte beslissingen worden natuurlijk genomen door Merkel, Jüncker, Obama, de bankster-lobby, en dan mag de Bilderberg groep ook nog zijn invloed achter de schermen laten gelden.
Dus alles is een grote komedie.
En van mij mogen de Grieken per direct uit de EU, en het geld?
Ach, dat had toch niet in onze zakken terecht gekomen sowieso.

King of the Oneliner | 06-07-15 | 19:46

Ik vrees met grote vreze dat haupt kapellmeister Rutte straks toch weer een zak geld richting akropolis smijt.

brughslurph | 06-07-15 | 19:46

Ben wel klaar met dat hele gezeur. Weg met deze politici want ze hebben de ruggengraat van een weekdier. #Onbetrouwbaar

Toetsiemonster | 06-07-15 | 19:45

Het Griekse volk heeft gesproken :
En nu toedeledoki, Gyrosvreters !

Wijze uit het Oosten | 06-07-15 | 19:45

Die Doosje in 't Veld is helemaal van het padje. Die wil gelijk full-on dictatoriale staat en einde democratie.

Rest In Privacy | 06-07-15 | 19:45

Sophie spint Veld alles in richting van EU. Is net een dominee: iedereen deaudt? Komt door God. Iedereen nog in leven? Komt door God. Vermoeiend mens.

de Voorzittert | 06-07-15 | 19:43

Gelukkig zit Omtzigt de vergadering ook bij, die weet altijd aardig de boel op te stoken.

Dhr. de Wit | 06-07-15 | 19:42

Och, die jonge vent met zijn rode wangetjes ! Van de PvdA natuurlijk. Hij doet altijd slijmen, vreselijk.

edelweiss | 06-07-15 | 19:40

Ik droomde dat de opening die Dijsselstruik zocht die van de achterdeur zou zijn...

De waard zijn gast | 06-07-15 | 19:39

Hoe de Griekse wind waait, waait zijn jasje. @Verdijsselbloem.

padbuffel | 06-07-15 | 19:37

Iemand die kwast van een Billie van Baalen Turf al ergens op een pleintje in Griekenland, met zijn babyvette knuistjes in de lucht, horen ijlen; "We have won!"

ox | 06-07-15 | 19:37

Gokje ?
"Nog ééééén laatste kans. Echt waar".

Kamervraag | 06-07-15 | 19:37

Best verwarrend, dat 'oxi' en 'nai'. Je zou verwachten dat 'nai' neen betekent. Concluderend, als een Griek nai zegt bedoelt ie ja. Misschien dat daar de verwarring is ontstaan.

Dhr. de Wit | 06-07-15 | 19:37

Waarom stond Hans van Baalen gisteren niet op het plein in Griekenland, had Mammoet geen tijd voor zijn transport?

toetanchamon | 06-07-15 | 19:35

Alle sensatie aside lijkt het me zowel voor de overige EU-lidstaten, als Griekenland zelf, iedereens beste belang dat de Griekse economie zo spoedig mogelijk bijtrekt, opdat de Grieken uit de neerwaartse spiraal der economisch verval komen, en wij ons uitgeleende geld terug kunnen krijgen.

Dhr. M.A.R. Ginaal | 06-07-15 | 19:35

Sophie in 't Veld redeneert dus als volgt: Probleem = dat de EU grandioos heeft gefaald. Conclusie: *meer* EU!

Godsammekraken | 06-07-15 | 19:34

Sophie in 't Veld (VVD66) is blijkbaar op zoek naar een betere functie in Brussel en is zich al vast aan het inlikken.
Vroeger had ze nog wel eens een goed, kritisch standpunt, maar ze heeft er blijkbaar te lang rondgelopen; totaal het zich op de realiteit kwijt.

--sql error-- | 06-07-15 | 19:33

REAGEER OOK

Uitgelezen op GeenStijl? Abonneer je op de Nijman-Nieuwsbrief.
linktips: Energie vergelijken | Autoverzekering vergelijken
Kansino. Hét online casino van Nederland.
Online casino met licentie | Bookmakers | Online casino overzicht | Bookmakers Nederland
Online Casino | Online Gokken | Brokerfolio.com brokers vergelijken | online bookmakers in Nederland
Online Casino Top 5 | Casino bonussen | Crypto-casino.nl