Tendentieus, ongefundeerd & nodeloos kwetsend

VIDEOS. Arrestatie overleden Arubaan

Bij het festival Night at the Park in 't Haagse Zuiderpark werd zaterdagavond een Arubaanse man van 42 met geweld aangehouden door de politie. De man zou geroepen hebben dat ie een wapen bij zich had en vervolgens gooiden drie pelotons agenten zich op de man. Die verzette zich, wat geworstel volgde, uiteindelijk werd de man als een zak patat de politiebus in gesleept en een dag later overleed hij in het ziekenhuis. RIP. De man zou onderweg naar het bureau onwel zijn geworden. De Rijksrecherche is onder leiding van het OM een onderzoek gestart naar het incident 'waarbij wordt gekeken of er een verband bestaat tussen het handelen van de agenten en het onwel worden.' Ze willen graag iedere getuige horen die in de buurt was en verzoeken u beeldmateriaal richting info@rijksrecherche.nl te sturen. Uploaden mag ook hierrr, dan weet u zeker dat uw video niet in de stoffige kluis van de popo verdwijnt. Foto's van Mitch voor & na hierrr.
Update: OM trekt eerdere verklaring in: 'toch niet duidelijk wanneer Mitch Henriquez onwel is geworden.' Juist. En hier nog het verhaal van een getuige.

Reaguursels

Inloggen

Malloten die agenten.
Zijn zelf niet te vertrouwen en liegen alles aan elkaar om mensen te pakken..... en worden geloofd omdat ze zogenaamd ambtshalve een eed hebben afgelegd. Zijn zo partijdig als wat en bluffen er een eind op los..... 0.0 respect meer voor deze minkukels.
Dat alles maar gefilmd wordt tegenwoordig is irritant.... maar toch ook weer erg goed. Nu zijn deze hufters tenminste goed de lul.... daarna Arubaanse killers er op af als de adressen bekend zijn (zou er toch serieus over denken als dit familie was)..... zelf doen als de politie niks voor je wilt doen..... zelfregulering... u kunt het krijgen.
En als je ze nodig hebt zijn ze nergens te bekennen die laffe honden. Ben je overvallen in je winkel zie je ze de weken daarna elke dag..... gaat het.... ja we houden de boel in de gaten hoor. Stelletje droeftoeters, die overval is al geweest, ze komen echt niet direct terug om nog een keer een overval te doen. En paar weken daarna geen agent meer te bekennen.... het is weer rustig. Kunnen ze weer boetes schrijven voor de staatskas.
En we zien ook weer goed hoe dat justitie in elkaar steekt met hun verklaring..... op weg naar ziekenhuis onwel geworden. En toen kwamen de filmpjes en werd het anders..... oh ja, we moeten altijd eerst op de summiere informatie af gaan. Jaja onze overheid heeft het beste met ons voor.
Laat de criminelen hen maar wat decimeren met de kalashnikovs.... er is meer overlast door politie dan door die criminelen. En dat kaliber crimineel durven en kunnen ze toch al niet aanpakken. Niks meer en betere wapens en mogelijkheden voor de politie.... ik zou ooit ja natuurlijk gezegd hebben, maar doe maar niet, want ze zijn niet te vertrouwen.
Als er ooit een aanslag komt hier dan graag het Binnenhof en hoofdbureaus, niet de stations of iets dergelijks.

Peter7952 | 02-07-15 | 12:40

Ik heb beide video's een paar keer bekeken. En ik ben van mening dat, waar twee kijven, ook twee schuld hebben. Maar echt, dit zijn geen goed getrainde politiemannen. Een goed getrainde politieman houdt het hoofd koel en handelt op gepaste wijze. Dit was geen proportioneel toegepast geweld. Deze man is te lang in de wurggreep gehouden, terwijl hij al tegen de grond gedrukt was door het gewicht van de politiemannen, wat op zijn beurt ook weer kan zorgen voor onvermogen tot ademen en zuurstofgebrek. Het verzet wat de arrestant tijdens de wurggreep toont is feitelijk geen verzet, maar een automatische reflex om toch zuurstof te kunnen krijgen, dus simpelweg om te overleven. En als er zuurstofgebrek is, en de politiemannen dan niet ter plekke beginnen met reanimeren en een ambulance bellen, dan is dat puur nalatigheid. Waarschijnlijk reanimeerden zij niet, omdat zij teveel adrenaline en haat hadden opgebouwd jegens de arrestant. Wat ik zag in de video's was prutswerk, totaal ongecoördineerd, niets geen samenwerking. Ik weet dat deze baan bij de politie onderbetaald is, maar het zou beter zijn als de politie vaker traint, en tegelijkertijd een discipline sport (zoals tae-kwondo of judo) beoefent, zodat zij het hoofd koel kunnen houden en de adrenaline beter onder controle gehouden kan worden. Dit wordt namelijk een tweede natuur als je dit een tijdje doet. En dan hoeven er ook niet onnodig mensen te sterven.

JustMe777 | 02-07-15 | 09:51

Je schreeuwt dat je een wapen hebt en verzet je tegen een arrestatie..... nee dan gaat de politie je netjes vragen of je ajb normaal wilt doen en vrijwillig je handen op je rug doet :)

Nee... BAM tegen de grond en godverdomme normaal doen... er lopen tegenwoordig idioten rond te maaien met AK-47s Geen risico nemen dus en gelijk neer die hap.

Vind het trouwens altijd wel jammer dat de filmpjes altijd pas genomen worden vanaf het moment dat je er heel eenvoudig een negatief verhaal van kan maken maar ja.... sensatie verkoopt.

WTFIWWTW? | 02-07-15 | 07:29

Stoere denkt even de aandacht te trekken van goed getrainde politiemannen en dan nog even lekker verzetten ja dan weet je het iedereen is architect van zijn eigen Lot

tisverdoriewat | 02-07-15 | 00:15

alle nabestaanden gecondoleerd, diep triest wat er is gebeurd, ik heb gezien op de beelden wat er is gebeurt. En heb bij sommige websites gelezen dat sommige mensen zeggen : eigen schuld dikke bult ,die mensen hebben echt geen respect, en ik durf te wedden dat ze dat ook niet in de gezicht van de na bestaande durven te zeggen.wat je ziet op de beelden is dat de politie agenten de man te hard hebben aangepakt, ik weet verders niet wat voor weer het was maar als het een warme dag was, en je word in de wurg greep gepakt dan krijg je dat soort dingen. en dat je adem tekort,dat is dan logisch de man verzet zichzelf misschien ja maar er zijn nog zoveel andere manieren om het tot stoppen te brengen, maar het trieste van alles vind ik dat je duidelijk op het filmpje ziet dat ze checkte of mitch nog ademde, en of hij nog bij was. ze hadden eerste hulp moeten verlenen, op evenementen heb je ehbo posten ze hadden zelfs iemand erbij kunnen halen, nee de agentje,s hebben net een paar lompe boeren toe staan te kijken, en dan gaan ze concluderen, dat de man nog wel instaat was voor een verhoor op het bureau, elke mongool,gehandicapte, kind, iemand met de iq maat van zijn schoen die weet dat als iemand nock gaat hulp nodig heeft, dus ik vind dat de agenten die erbij waren hun ontslag moeten krijgen dat is wel het minste wat ze op dat politie bureau kunnen doen voor de nabestaanden, en ik vraag me af of de agenten hun gemeende excuses wel aan de na bestaande hebben aangeboden, Diep triest dit. heb het al vaker geroepen op heel den haag moeten ze gewoon een bom gooien niet voor de mensen die er wonen of buitenlanders ik ben totaal geen racist maar den haag is een pot nat, en de tweede kamer ook al van die trieste mongolen die nederland na de klote helpen, ik vind dat alle rassen gewoon samen moeten werken en respect voor elkaar moeten tonen. ik denk dat we elkaar in deze tijd nog hard nodig zullen hebben.. dat ze het voortaan gewoon anders aan pakken meer bewakers op evenementen neerzetten, drugs honden, en verkeer regelaars mag er een lastig iemand bij zijn dat ze dan 3 busjes sturen dan hebben ze tijd om hun tijd nuttig te gaan besteden, in de tussen tijd dat ze zich gaan bemoeien op een evenement, zijn er misschien al weer een paar inbraken gepleegd, het enige wat ze doen is de mensen opjagen, een evenement hoort een leuke dag te worden en niet vol te staan met 20 agenten die feest gangers als een paar criminelen behandelen ze moeten gewoon de bewakers het werk laten doen met paperspray hooguit 2 agenten bij de ingang, met drugs honden lopen er minder agressieve mensen rond, valt er een door de mand kunnen ze alsnog een busje bellen, maar de wurg greep moeten ze afschaffen.

celinepower | 01-07-15 | 07:50

Degene die onder ede heeft verklaard dat hij geroepen heeft dat hij een wapen had, is waarschijnlijk dezelfde persoon die onder ede heeft verklaard dat hij pas in het ME busje onwel is geworden....

doeffnormaal85 | 30-06-15 | 11:08

Ik hou het voorlopig op doodslag.

ugur | 30-06-15 | 11:06

Nog een filmpje dan maar. Blijkbaar veel politieagenten actief hier om het voor de politie op te nemen, maar dit is dus echt niet normaal meer. Laat de rechter maar beslissen, en niet de slager die zijn eigen vlees keurt.

www.facebook.com/StijnInOneness/video...

Finn | 30-06-15 | 09:59

Als je arrestatie training hebt gedaan, weet je dat je zoveel kracht gebruikt als je weerstand krijgt. Dat gaat ook vanzelf als je het vaker hebt gedaan. Als iemand dus een beetje meewerkt komt er niet al te veel kracht aan te pas. Ik vermoed dus dat die kerel niet rustig bleef liggen. Dat ie gefixeerd werd is logisch met wapendreiging (het wordt pas echt moeilijk als die kerel mogelijk een granaat onder zijn buik verstopt).

Statistisch gezien zou het ook raar zijn als een arrestant nooit overlijdt. Dat gebeurt op straat en in bed namelijk ook.

Tip: als je ooit gearresteerd wordt, werk ondanks je schrik en adrenaline normaal mee, dan is het nog het minst vervelend. Probeer het maar eens met je vrienden. Op je buik op de grond liggen is altijd kudt maar deal with it.

Doper | 30-06-15 | 08:06

De arrestant was kennelijk onder invloed en wist niet meer wat ie deed. Daarom werkte hij ook niet mee. Tragisch...

Kristalkind | 30-06-15 | 02:30

In het begin beweegt hij nog uit zichzelf. Levend en gezond!
Zoet.
Een mooi mens met een vriendelijk gezicht.
Veel mooier dan de hysterische menigte eromheen die de agenten tot waanzin drijven.

Zo vaak gezien al. Escalatie door ophitsing van omstanders. Bijna altijd eigenlijk.

wakkere_nederlander | 30-06-15 | 02:25

Als Mitchel nou gewoon z'n armen op z'n rug had gedaan, was er niets aan de hand geweest.

Sudbina | 30-06-15 | 01:34

In het eerst filmpje beweegt hij nog, er is daarna wat tijd voorbij gegaan en daarna is hij bewusteloos. Maar je kunt nooit weten of dat echt bewusteloos is.

sjbasant | 30-06-15 | 01:28

Ze zijn veel te hardhandig bezig, ze doen hem ook niet direct in de boeien maar vermoeien hem op de grond en vragen of hij zijn borst op de grond wil leggen. Maar ongeacht ras is de vooral de Politie en ik denk Rotterdam erg hardhandig. Maar in op zon feest hoeft men niet de boel zo te escaleren.

sjbasant | 30-06-15 | 01:19

Ik ben meermalen op Aruba geweest en heb ook het echte Aruba gezien en niet alleen de hotel-zone. Zeer relaxed land met vriendelijke mensen die vaak 4 talen spreken. Ik denk dat deze man onderschat heeft dat Nederland minder relaxed is en de politie hier wat sneller opgefokt raakt, zeker in deze periode met terreurdreiging. De veiligheidsdiensten staan op scherp. In Aruba kun je nog in dronken toestand tegen de politie gaan brallen. Dronken in de auto stappen is daar ook nog normaal. Opgefokt en escalerend zal het niet snel worden. Veel politie zie je er ook niet. Je ziet op het filmpje ook dat zijn Nederlandse vrienden of familieleden hem probeert te kalmeren. Zij weten dat Nederland niet "One happy Island" is, zoals Aruba genoemd wordt.

weps | 30-06-15 | 00:03

Gevalletjes klunzigheid aan 8 kanten.

T slachtoffer dat ie zo stom is om ergens verdacht van te zijn en vervolgens niet ff braaf te luisteren en aan de andere kant de politie die niet in staat is om iemand fatsoenlijk in bedwang te houden en vervolgens ook nog eens loopt te klunzen om te verduizelen dat ie wellicht t loodje heeft gelegd in action.
100% kopie van scene uit spike lees do the right thing waar Radio Raheem wordt gewurgd..

ildib | 29-06-15 | 23:38

Sinds wanneer bestaan 3 pelotons uit 5 mensen ...?
Een wapen hebben of dat roepen voorkomt dit , net als je blijven verzetten overigens
Maar duidelijk is wel dat de politie niet weet wat ze hier mee aan moeten en dus geen technieken hebben maar amateurs zijn

msgambler | 29-06-15 | 23:22

Een AED zou de politie niet misstaan, aangezien ze meer ruimte krijgen om *buitenproportioneel* in te grijpen.

Helaas voor het slachtoffer, je spoort niet zodra je gaat dreigen met wapens in een groot evenement, zeker in deze tijd.

Mick2805 | 29-06-15 | 23:08

@Mijn2centen | 29-06-15 | 19:04
Wat heeft het in vredesnaam met links of rechts te maken? Een goede rechtse liberaal zou z'n overheid niet het recht willen geven om dit soort geweld te gebruiken. Mensen zoals jij geven rechts een slechte naam, omdat ze 'links' en 'doordacht' als synoniemen gebruiken.

Suubi Musajja | 29-06-15 | 23:07

@Capt. Iglo | 29-06-15 | 11:10
Je snapt er echt helemaal niks van. Politiegeweld is gerechtvaardigd als je niet volledig samenwerkt? We zetten de doodstraf op verzet tegen arrestatie? Er zijn veel landen op aarde waar imbicielen zoals jij de overheid hebben gekregen die ze verdienen - ik hoop dat we het in Nederland kunnen voorkomen en dit soort gedrag door de geweldsmonopolisten snoeihard in de kiem gesmoord wordt.

Suubi Musajja | 29-06-15 | 22:56

Hoogstwaarschijnlijk is er tijdens de worsteling per ongeluk een dienstwapen afgegaan. Waarschijnlijk in de rug van de arrestant. Iets dat altijd kan gebeuren bij een agent.

ren-forrest-ren-e | 29-06-15 | 22:56

@Piet_Snot | 29-06-15 | 13:00
Wat ze wel hebben gezien is agenten die met een knuppel op z'n hoofd sloegen toen hij als gefixeerd op de grond lag. Iedereen die hier roept dat je gewoon moet meewerken en anders doodgeslagen mag worden is echt volledig doorgeprovencialiseerd. In de echte wereld leidt dat tot hele onprettige samenlevingen.

Suubi Musajja | 29-06-15 | 22:53

Je kan lullen wat je wilt. De politie faalt natuurlijk behoorlijk. Maakt niet uit of de arrestant zich verzet of niet. Dat er dan weer een hele zooi paupers en kansloos volk gaan rellen en zie je wel! gaan roepen terwijl ze kansloze losers zijn alleen door zichzelf dat is weer een heel ander verhaal.

Ansjo | 29-06-15 | 22:44

@Finn | 29-06-15 | 18:59
Das vrij klein voor een donkere man. 42mm is 4,2cm.

Mark_D_NL | 29-06-15 | 22:37

@Bad Karma | 29-06-15 | 18:43
Promotie en salaris verhoging. Voor het juist en adequaat handelen bij een reële dreiging.

Mark_D_NL | 29-06-15 | 22:33

Ik vind er weinig disproportioneel aan. Ik weet uit ervaring hoe lullig het is om onterecht aangehouden te worden. Verschil: Ik leef nog. Hoe? Door ondanks dat ik het er totaal niet mee eens was, ik wel meewerkte door mijn armen naar achteren te doen voor de boeien. Wat denk je er mee te bereiken door het niet te doen? Ze winnen het uiteindelijk toch. Niet meewerken = pech hebben.

Speertjespunt | 29-06-15 | 21:25

XaleX_2 | 29-06-15 | 15:01

Een nekklem is toch echt iets anders. wat je duidelijk id video ziet is dat zijn nek door de gebogen arm vd agent wordt ingeklemd. Heeft niets met hoofd slachtoffer en borst agent te maken.

En zo te zien werd de nek duidelijk met kracht en gedurende lange(!) tijd ingeklemt. Met forse kracht laat je iemand niet alleen verstikken, maar bestaat er grote kans dat zijn strottehoofd breekt of enkele nekwervels.... en dan is het echt einde oefening.

Die nekklem was al helemaal niet eens nodig, want hij werdt al door een groep agenten in bedwang gehouden. Daarnaast zijn er andere alternatieven dan een nekklem. En gezien foto's in het ziekenhuis kan ik ook opmaken dat hij een flink gestuwde hoofd heeft wat doet vermoeden dat zijn nek lange tijd bekneld heeft gezeten. Ook trof ik een forse wond aan boven zijn rechter oogkas.

Kortom dit is disproportioneel geweld. Resultaat: onomkeerbaar.

MRF2739 | 29-06-15 | 21:10

@Afgeschminkte Bassie | 29-06-15 | 18:23
Ook de NOS kun je af en toe best quoten. Zolang je de feiten maar hebt gecheckt. En aangezien de NOS 1 van de bronnen is/was is de quote volledig legitiem.
--
Ik sta nooit in de file. Dat vind ik zonde van mijn tijd. sorry.

Mark_D_NL | 29-06-15 | 21:05

@Patatter
Ga eens naar een BJJ training. Recht van voren kan je heel moeilijk een verwurging aanleggen, de politieman ging er ook nog een schuin voorzitten en daar stop je iemands bloedtoevoer echt niet mee.

Fedor Emelianenko | 29-06-15 | 20:56

Het is toch duidelijk te zien dat de agent rechts te lang zijn strot afknijpt. Is het de bedoeling? Ik denk het niet. Fout, ja. Strafbaar? Wel onderzoeken.

Rest In Privacy | 29-06-15 | 20:43

Dodelijke nekklem? Waarom gebeurd dat nooit tijdens trainingen waar mensen dagelijks het bewustzijn verliezen? Behalve dat je niet doodgaat aan een nekklem kan je hem vanuit die positie niet eens goed aanleggen. Daarnaast zit de politieman er na teken van leven verkeerd scheef voor waardoor er niet eens sprake kan zijn van een verwurging, enkel een controle houding.

Deze pipa is zeer onfortuinlijk gestorven aan een combinatie van factoren. Risico van het vak als je pipa gaat roepen en jezelf verzetten tegen agenten.

Fedor Emelianenko | 29-06-15 | 20:33

in een mesenmassa roepen dat je met een wapen rondloopt, na gedoe met allerhande aanslagen. Vervolgens verzetten bij aanhouding. lekker slim.

ach nee, misschien heeft ie gewoon een beetje pech.

dikkeharrie | 29-06-15 | 20:33

als hij blank was geweest was er totaal geen ophef over geweest... mark my words....

eismctwee2 | 29-06-15 | 20:31

ik iig zie op de beelden dat hij totaal niet meewerkt en zich verzet, dus wat is het probleem???????????? eigen schuld dikke bult.... verder is er helemaal niets duidelijk, dus elke conclusie/beschuldiging is verder voorbarig

eismctwee2 | 29-06-15 | 20:30

Zijn er nog meer getuigen die duidelijk gehoord hebben dat hij zei dat hij een wapen bij zich heeft? Vlgs mij kan ik nergens vernemen dat hij dit idd. gezegd heeft. Waarschijnlijk dacht men zoiets te horen of een misplaatste grap.
Stel dat hij dronken was en de raarste dingen uitkraamt, is 't dan gerechtvaardigd om minutenlang een flinke nekklem te krijgen? Wie heeft tijdens een dronken bui geen gekke dingen gezegd?

Wat ik zie is dat een politieagent het slachtoffer langdurig i.e. stevige nekklem houdt.
Vlgs mij weten weinig mensen hoe gevaarlijk een nekklem is. Met een stevige nekklem breek je zo iemands strottehoofd, nog enkele nekwervels en je wurgt hem direct. Geen zuurstof.... na 45 seconden raak je al bewusteloos, na ruim 1.5 minuut kan je forse hersenschade lijden en zelfs de dood. Levensgevaarlijk is een nekklem!

Dit hadden ze moeten weten tijdens opleiding, werk. Dus je bent een hufter als je als agent zoiets doet.

En dan nog de leugens vd politie. Duidelijk is te zien dat de man bewusteloos was, zelfs levenloos was voordat hij ih busje werd gegooid. Ze probeerden nog zijn polsslag id nek te voelen. Ipv direct te reanimeren zetten ze hem rechtop en stoppen ze hem in het busje. Pas 10 minuten later, op het politiebureau komt een ambulance langs. Man, man, wat een incompetente hufters daar.

Kortom, geweld is disproportioneel en ronduit schandalig en onverantwoordelijk. Dit zijn dan de mensen die burgers moeten beschermen?

MRF2739 | 29-06-15 | 20:18

Aatje | 29-06-15 | 19:19

Klopt, de werking als iemand alcohol of een andere drug heeft gebruikt kunnen de effectiviteit beperken! Altijd nog beter dan iemand met 5 man van achteren om zijn nek springen en ook nog met een knuppel te slaan. Dat kan altijd nog als het effect niet voldoende was om hem onder controle te krijgen. www.cao-politie.nl/downloads/overig/pe...

Het komt op mij over als zijnde een totaal verkeerd ingeschatte situatie, anders gezegd onprofessionele werkwijze van de politie.

JI-HAAT | 29-06-15 | 20:14

Speertjespunt | 29-06-15 | 19:43
De politie is de, volgens jou, neger wel de baas ja. Maar doordat ze de baas zijn en de neger dood gaat veroorzaakt, door hun "bazigheid" en het niet bieden van eerste hulp staan ze, met een dagvaarding in de hand, zo op de keien! Wil wel eens zien hoe bazig ze dan nog zijn!

Laagopg,dramnegertd | 29-06-15 | 20:13

Killroy49 | 29-06-15 | 19:21
Ja daar heb jij groot gelijk in! Als je je op een festival niet in Noord Korea waant en je dan ook nog eens niet, den entsprechend gedraagt, dan doe je natuurlijk wel alles fout hè! En dat is dan een goede reden voor de "fileveroorzaker", om je dood te slaan. Als we deze trend nu doorzetten zijn we ook gelijk van de festivals af, slaan we de ene helft dood en durft de andere helft niet meer te komen. Win win situatie! Dat bedoel je toch, of niet?

Laagopg,dramnegertd | 29-06-15 | 20:10

Meewerken niks aan de hand. Niet meewerken/verzetten is probleem. Risico van het vak! Boek dicht! Sterkte voor de nabestaanden maar ook voor de politie!

wallie100 | 29-06-15 | 20:04

Mijn2centen | 29-06-15 | 19:15
Hou es op... engnek. Als ik door de politie onterecht op de grond gewerkt zou worden zou ik me de pleuris schrikken en tegenstribbelen. Je mag best respect voor de politie tonen maar je hoeft echt niet in de houding te springen. Dat vind jij misschien fijn omdat je graag gedomineerd wil worden maar de meesten zijn er niet van gediend.

deministerpresident | 29-06-15 | 20:01

Zo makkelijk de schuld naar de politie zetten. Wat een flauwekul. Die gast VERZET zich. Net als al die andere negers in Amerika die dood zijn gegaan. Ze hebben zich verzet bij hun arrestatie. WERK MEE!! Ga nou niet bijdehand doen, want je verliest het en soms op een iets ergere manier dan je denkt. 00:18: doe je handen op je rug en ik laat los. Neeeu, gewoon niet doen joh! Jij zal ze wel even laten weten wie er de baas is. Lekker recalcitrant wezen. Manmanman...

Speertjespunt | 29-06-15 | 19:43

Opgefokte agenten die zichzelf niet helemaal in de hand hebben en elkaar ook niet corrigeren. Ik vind het erg.

frisenfruitig | 29-06-15 | 19:26

Die Antilliaan deed echt alles fout. Op een festival roepen dat je een wapen hebt, verzetten tegen arrestatie en een grote bek tegen de politie hebben zijn echt domme dingen. Waarschijnlijk nog drugs gebruikt ook dus keurige arrestatie van politiemannen. Zij voorkomen misschien een nog groter bloedbad als die kerel geflipt was. Tja, en dan gaat ie deaud, en dat heeft ie helemaal aan zichzelf te danken.

Killroy49 | 29-06-15 | 19:21

JI-HAAT | 29-06-15 | 19:01
Dat van die pepperspray is een goede, maar op festival wordt ook drugs gebruikt waardoor men ook weer anders reageert op pepperspray.
.
Dat mensen roepen dat die kerel gewoon mee moest werken is natuurlijk gewoon een correcte opmerking. Als 'ie dat gedaan had had 'ie waarschijnlijk (!) nog geleefd.

Aatje | 29-06-15 | 19:19

Lastig. Winnen van hun doen er maar vies weinig.

NLvoorwat | 29-06-15 | 19:16

Ik word niet goed van al die linkse zeikstralen weer. Het maakt geen donder uit of hij nou terecht of onterecht verdachte was. Verdomme, als je wordt gearresteerd door de politie om wat voor reden dan ook, moet je gewoon meewerken dan is er niks aan de hand. KLAAR, BASTA. Als deze vent gewoon had meegewerkt zat die nu weer thuis.
Wellicht worden jullie ooit eens slachtoffer van een misdrijf, dan hoop ik dat de verdachte (schuldig of onschuldig) zich flink verzet en de popo hem/haar moet laten lopen omdat ze geen geweld kunnen gebruiken.

Mijn2centen | 29-06-15 | 19:15

"Ordnung muss sein" of is dit de voormalige KGB aan het werk. Stelletje onbehouwen pummels en dan die groepsmentaliteit. Beheersing is ook een kunst en dat is iets wat deze heren duidelijk niet onder de knie hebben. Het heeft meer weg van jerreinste sadisme.

drammerd | 29-06-15 | 19:10

shar7 | 29-06-15 | 18:47
Dat hadden deze stoere dienders nooit gedacht, dat ze door camerabeelden (van misschien wel een klein negertje;) op de keien worden getrapt, of erger!

Laagopg,dramnegertd | 29-06-15 | 19:08

-weggejorist-

Mijn2centen | 29-06-15 | 19:04

@shar7 | 29-06-15 | 18:47,

Meent u dat nu werkelijk, dat de agenten tijdens de aanhouding dachten het is een kleurling dus laten we hem daarom doodmaken?

basweetutwel | 29-06-15 | 19:03

Ik snap niet dat er mensen zijn die het afdoen in de trant van had hij maar niet moeten tegenwerken! Op zo'n festival wordt alcohol gedronken, en met een glaasje op reageer je anders als dat je nuchter zou reageren.

Waarom is hij niet bespoten met pepperspray?

JI-HAAT | 29-06-15 | 19:01

Hier het grapje dat hij gemaakt zou hebben van een andere ooggetuige.

.. stond hij wat te dollen..

"Wij hebben gezien en gehoord dat hij zijn kruis vastpakte en zei "Hier heb ik een vette 42mm zitten!!"

www.facebook.com/permalink.php?story_...

Finn | 29-06-15 | 18:59

Hoe zou Rutte dit weglachen?

Laagopg,dramnegertd | 29-06-15 | 18:56

Bad Karma laat me raden... Bij de Flitsbrigade?

Trouwens, getuige Wendy stond er 4 meter vandaan en heeft de man niets over een pistool horen zeggen

www.facebook.com/687700778000509/phot...

Finn | 29-06-15 | 18:49

-weggejorist en opgerot-

shar7 | 29-06-15 | 18:47

Finn | 29-06-15 | 18:00

De politieagenten die dat hebben gedaan krijgen 'passend werk.' Ben benieuwd waar dat uit bestaat. *verder gaat met vlees verkolen*

Bad Karma | 29-06-15 | 18:43

In de cel al geen hartslag meer hebben maar pas in het ziekenhuis overlijden. Dat kan dus niet.

Moet ik alles uitleggen?

Finn | 29-06-15 | 18:36

@Mark_D_NL | 29-06-15 | 16:52
Hahaha het NOS quoten om je gelijk te halen. De spreekbuis van d overheid doet niets anders dan mooipraten en voorliegen. En wat anders, moet jij niet ergens een file veroorzaken?

Afgeschminkte Bassie | 29-06-15 | 18:23

Bij de action voor 5 euro een stevig net voor over je aanhanger daar doe je dan verwarde of weerbarstige mensen mee vangen en oprollen als een rolmops, beter voor iedereen.

peterxxx | 29-06-15 | 18:05

"zou bij het verlaten van het festivalterrein een geintje hebben gemaakt over een wapen"

Zou.

De agenten mogen in ieder geval naar aanleiding van de filmpjes even wat anders gaan doen. Niet geschikt.

www.telegraaf.nl/binnenland/24212881/_...

Finn | 29-06-15 | 17:54

Ben ik de enige die geen geweld ziet? hij word gewoon onder controle gehouden. En voor de duidelijkheid je kan iemand niet vermoorden met een wurggreep, daarvoor zou je minutenlang moeten knijpen en dat is simpelweg niet mogelijk. Als je overlijd door een wurggreep had je sowieso al een preexistente conditie.

Respeezy | 29-06-15 | 17:52

Ik zeg trouwens niet dat het ingegeven is door racisme, maar wel dat in dit geval in ieder geval lijkt te zijn overtreden

"Artikel 17

1. De ambtenaar die geweld heeft aangewend, meldt de feiten en omstandigheden dienaangaande, alsmede de gevolgen hiervan, onverwijld aan zijn meerdere."

Artikel 24

1.De ambtenaar draagt er zorg voor personen met lichte verwondingen, ziekteverschijnselen en personen ten aanzien van wie twijfel op dit punt bestaat, de weg te wijzen naar een huisarts of naar een E.H.B.O.-afdeling van een ziekenhuis. Indien dat noodzakelijk is, verleent de ambtenaar bemiddeling bij het verkrijgen van passend vervoer.

2.De ambtenaar draagt er zorg voor dat personen met ernstige verwondingen en bewustelozen, waar onder mede worden verstaan personen die niet wekbaar of niet aanspreekbaar zijn, per ambulance naar het ziekenhuis worden vervoerd.

De gegevens omtrent aard en omstandigheden van de gebeurtenis die tot de ziektetoestand heeft geleid, alsmede de op de persoon aangetroffen medische gegevens en geneesmiddelen, worden door hem ter beschikking van de medische hulpverleners gesteld.

Artikel 25

1.De ambtenaar draagt er zoveel mogelijk zorg voor dat personen die door drankgebruik, dan wel door andere oorzaken, onmiddellijk gevaarlijk zijn, hetzij voor de openbare orde, veiligheid, of gezondheid, hetzij voor zichzelf, op de meest geschikte wijze van openbare plaatsen als bedoeld in artikel 1 van de Wet openbare manifestaties, worden verwijderd.

Finn | 29-06-15 | 17:50

-weggejorist-

gekkegraatje | 29-06-15 | 17:37

@FlamingPie | 29-06-15 | 16:53,

Die zou best wel eens wat kunnen betekenen. Ze zijn al een poosje bezig met allochtonen te betrekken bij de strijd tegen ongelovigen. Desnoods over lijken. Zo rolt de islam.

basweetutwel | 29-06-15 | 17:35

@Finn | 29-06-15 | 17:16
Ja ook zij luisteren niet naar de opdrachten die ze krijgen van deze agenten. Als ze gewoon als iedere normaal mensen zouden meewerken. Dan hadden ze lekker een kopje kruiden thee kunnen gaan drinken na dit eventje. En dan hadden ze geen lange lat op de linkse billetjes gehad.

Mark_D_NL | 29-06-15 | 17:32

@Finn | 29-06-15 | 17:13
En die eerste controle dan? Toen leefde hij nog? Want je gaat geen dode controleren. En waarom een 2e controle in de cel? Dus als een arts al 2x moet controleren of die man nog leeft. Hoe kan je deze agenten dan verantwoordelijk stellen voor het niet goed inschatten van zijn gezondheids situatie? En dit bewijst dat hij nog leefde toen hij de arrestanten wagen in ging.

Mark_D_NL | 29-06-15 | 17:28

"Als Nationale ombudsman ben ik bezorgd dat de lessen die te trekken zijn uit concrete geweldsituaties die grensoverschrijdend waren, onvoldoende doorwerken in het dagelijkse werk van politiemensen.

Deels komt dit omdat de vele verschillende politiekorpsen in de oude politieorganisatie een oordeel van de Nationale ombudsman te vaak als een ‘ongelukkig incident’ wegzetten.

Deels komt dit omdat de houding van de politieorganisatie, in de ervaring van de Nationale ombudsman, vaak defensief is.

Het ter discussie stellen van de behoorlijkheid
van geweldsituaties wordt veelal als een aanval op het werk van de politie gezien.

Veelal is de eerste reflex van de politieleiding en de politiebonden op een geweldsincident om achter de eigen mensen te gaan staan.

De politie heeft ook een sterke focus op de vraag of het
geweldgebruik een strafbaar feit vormt of niet, waardoor de vraag naar de professionaliteit van dat geweld onbeantwoord blijft."

Finn | 29-06-15 | 17:21

Mark_D_NL

"Zelfs op het NOS jounal"

Want de NOS heeft altijd gelijk, toch?

"Bij een tweede controle in de cel ontdekte de forensisch arts dat de arrestant geen hartslag meer had. Hij overleed later in het ziekenhuis. "

nos.nl/artikel/2003131-politie-niet-ve...

Finn | 29-06-15 | 17:13

En deze, 103 aangiftes in anderhalve week

"In zeker 15 gevallen gaat het om buitensporig en onnodig geweld van politiemensen tegen burgers die al in de boeien zijn geslagen of geen verzet meer plegen"

www.trouw.nl/tr/nl/4492/Nederland/arti...

19 voorbeelden zo binnen een paar minuten door eenieder op te lepelen.

Finn | 29-06-15 | 17:05

Als je meewerkt is er weinig aan de hand, stribbel je tegen dan kan het helaas zo aflopen. Of stribbelde de man tegen omdat hij geen lucht meer kreeg?

Het is allemaal makkelijk praten als voor- of tegenstander, benieuwd wat er uit het onderzoek komt...

Voor nu kunnen de spandoeken van Rishi Hollands Spoor weer van zolder.

Pizza.el.Tonno | 29-06-15 | 16:58

maw: nu al een smerig politiek spelletje door islamisten

FlamingPie | 29-06-15 | 16:56

Justitie trekt keutel dat de man zou zijn overleden onderweg naar het bureau in, tja de beelden liegen niet het is duidelijk dat hij snel die bus in werd gebonjourd toen ze merkte dat het uit de hand was gelopen.

Maar blijf vooral volhhouden dat dit geoorloofd is, ik mag hopen dat jullie de volgende leer eens flink aan de beurt zijn

Ouwe-RukkerT | 29-06-15 | 16:54

Ik was ook van plan om mijn fiets te pakken en er vanavond naar toe te gaan. Maar dan zie je door wie deze arme man en zijn nabestaanden inmiddels zijn gekaapt. Blijft toch maar even thuis...

Justice For Mitch Henriquez
3 uur ·
We kunnen eigenlijk op niemand rekenen in de politiek. Waar zijn de volksvertegenwoordigers? Waar blijven al die gladde praatjes en mooie beloftes tijdens de verkiezingen? Mensen hebben mij laten weten dat de nieuwe politieke beweging genaamd - Denk NL - kan ons misschien helpen. Dus hierbij AUB - Stel kamervragen omtrent deze situatie. Meneer Tunahan Kuzu wij hebben uw hulp nodig.

FlamingPie | 29-06-15 | 16:53

-weggejorist-

Mark_D_NL | 29-06-15 | 16:52

@Finn | 29-06-15 | 16:46
Zelfs op het NOS jounal van gisteren/vannacht meld men dat de man (schijnt te hebben) heeft geroepen dat hij een vuurwapen had. Lijkt mij genoeg reden om in te grijpen. Dus daar kunnen we het wel over eens worden denk ik. De man heeft zelf de aanzet gegeven. Dronken en dan stoer wat gaan roepen. En daarnaast hij is in Nederland te gast. Toch? Het lijkt me dat je je dan als gast gedraagt. OF wordt jij ook apenlam en ga je over vuurwapens schreeuwen als je te gast bent op andermans feestje?

Mark_D_NL | 29-06-15 | 16:52

Lijken wel Amerikaanse toestanden hier te worden waarin een mensenleven niks meer waard is?

Dan zeer bedenkelijk dat ze eerst verklaringen af geven die niet stroken met de beelden die wij gezien hebben.

Als het mijn kind was wilde ik het ook uitgezocht hebben. En bleek dat ze hun boekje te buiten waren gegaan dan hadden die heren een probleem want ik volgde ze tot aan mijn levenseinde. Hun straf kregen ze ook.

We moeten waken dat we hier gaan Amerikaanse toestanden gaan krijgen, want dat maakt het er zeker niet beter op. Zaten ze fout bij mijn kind dan kregen ze ook oog om oog tand om tand. Dus wat schieten we daar mee op? Ik denk dat veel mensen zo denken namelijk.

Jahlive | 29-06-15 | 16:41

@Finn | 29-06-15 | 16:33
Ik geef net @vageling gelijk. Dus hier heb je een puntje. Zo ben ik ook weer.

Mark_D_NL | 29-06-15 | 16:36

@Vageling | 29-06-15 | 16:30
eerste zin is top.... haha. dank je.
--
Je hebt gelijk.

Mark_D_NL | 29-06-15 | 16:35

Mark_D_NL Nee dus. Alweer ga je nat. De getuige heeft dat "niet meegekregen" en dus ook niet zelf waargenomen.

Finn | 29-06-15 | 16:33

Tering, hoofdklem, knietje op je hoofd, die gasten weten echt niet wat ze aan het doen zijn. Lekker gebruik van je geweldsmonopolie heren, chapeau...

Binnenbaan | 29-06-15 | 16:32

@Mark_D_NL | 29-06-15 | 16:11
Hier een slabbertje. Schuim druipt uit je mond.

Ze zegt duidelijk dat zij dat niet gehoord heeft dat hij dat gezegd zou hebben. Het werdt gesuggereerd door andere omstanders. Tot zover heeft nog niemand dat bevestigd. Zitten altijd wel fantasten tussen. Zij kwam aanlopen op het moment dat de agenten hem wilden aanhouden en arresteren. Dus zij kan niet weten wat de aanleiding was.

Vageling | 29-06-15 | 16:30

Het Risiko van een grote bek.

republikein72 | 29-06-15 | 16:30

@Finn | 29-06-15 | 16:16
"Waar is het bewijs dat hij dat gezegd heeft? Is er niet!" - Je wijst zelf de hele tijd op die filmpjes en de getuigen, En hier wordt door een ooggetuige gezegd dat hij in het engels over een vuurwapen riep. m.soundcloud.com/funxfm/jouw-stad-dh-...
--
"Waar de politie mee rondloopt omdat de staat het monopolie op geweld heeft, waar zij zeer zorgvuldig mee dient om te gaan." - En dat gebeurt in Nederland. Noem mij eens 10 voorbeelden van echt ongeoorloofd politie geweld?

Mark_D_NL | 29-06-15 | 16:28

De getuige stond op het moment dat het gebeurde op 10-15 meter afstand

Weet je ook waarom?

Nee. Ik heb dat niet meegekregen. Er wordt iets gezegd dat ie een wapen bij zich had, ik heb wel van meerdere gehoord dat hij een beweging naar een agent had gemaakt waar een agent heel negatief op terugreageerde, en dat hij iets gezegd had moeten hebben van I have a gun, en daarop hebben zij dus heel fel gereageerd.

Maar wat wij hebben gezien is ja, dat die man heel erg dronken overkwam"

Wat zegt ze nu precies?

Weet je ook waarom?

Nee.

Ik heb dat niet niet meegekregen. Er wordt iets gezegd. Gezegd had moeten hebben. Heel erg dronken overkwam.

Dat is dus van horen zeggen, en is niet door de getuige zelf waargenomen. Is dus geen ooggetuige van hetgeen de man gezegd had moeten hebben.

Finn | 29-06-15 | 16:26

Willibald von Klúúúk 15:17
Jij moet je bij het OM gaan melden, als ik mag wel zeggen, 'n zeer waardevolle getuige. jij bent de enige die gehoord heeft dat hij zei dat hij een wapen had. Ohnee wacht, of heeft de politie jou dat verteld ...?

Laagopg,dramnegertd | 29-06-15 | 16:24

Waar slaat dat op. Was je erbij soms?

Waar is het bewijs dat hij dat gezegd heeft? Is er niet!

Kan ik ook wel zeggen

De agenten kwamen nogal opgefokt over.... Coke gesnoven misschien?

Misschien zei hij wel

"I have fun"

"Dus hij had zomaar kunnen gaan schieten. Als hij een gun had gehad."

Waar de politie mee rondloopt omdat de staat het monopolie op geweld heeft, waar zij zeer zorgvuldig mee dient om te gaan.

Het lijkt er sterk op, dat dat hier niet het geval is geweest.

Finn | 29-06-15 | 16:16

@Finn | 29-06-15 | 16:08
Ik praat niets goed. Ik zie de handelingen van de Poltie niet als fout. Simpel. En hoe meer ik hoor, ik alweer zie welke kant dit opgaat. De politie is fout, het was racisme, lekker framen weer. En daar sta ik tegen op.

Mark_D_NL | 29-06-15 | 16:13

@Finn | 29-06-15 | 15:23
"de man kwam dronken over".... Drugs Misschien?
--
De man zei in Het Engels "I have a gun"...
--
Genoeg reden dus om dit hardhandig aan te pakken. Wat als die man onder invloed was en wel een gun had? Drank maakt je wat losser en vrijer. Dus hij had zomaar kunnen gaan schieten. Als hij een gun had gehad. En hij zei dat hij dat had.

Mark_D_NL | 29-06-15 | 16:09

Maar hij insinueerde het bezit van een vuurwapen.
...
Mark_D_NL | 29-06-15 | 16:01

Volgens verschillende ooggetuigen zei hij niets over een wapen. Er was een woordenwisseling en hij kwam er in eerste instantie met een waarschuwing vanaf. Nadat hij doorliep werd hij van achteren besprongen.

Digter | 29-06-15 | 16:09

Mark_D_NL Ben je nu nog hier nog steeds je verbale diarree aan het rondspuiten? Flink de mond spoelen en dan een stuk zeep erin werkt het beste tegen spontaan openbarstende orale abcessen en andere vuilspuiterij.

Stuitend gebrek aan respect voor de nabestaanden.

Denk eens na man. Iemand die dronken op een muziekfestival wat bralt en in de nek gesprongen word is nu dood.

Dat ga je toch niet goed zitten praten, gek.

Finn | 29-06-15 | 16:08

Wow, wat extreem. Kon dat niet een beetje minder lomp?

Ohja | 29-06-15 | 16:06

@Bad Karma | 29-06-15 | 15:18
Klopt! Maar hij insinueerde het bezit van een vuurwapen. En een agent heeft geen röntgen apparaat zoals op schiphol op zijn rug hangen. Dus ja. Ingrijpen dus. Het zekere voor het onzekere.

Mark_D_NL | 29-06-15 | 16:01

@Parsons | 29-06-15 | 15:32
Wederom snap je het niet. De vergelijking werd gemaakt om de situatie te duiden. Niet omdat deze mensen toevallig een andere kleur hadden. Lekker blijven framen, linkse kwal.

Mark_D_NL | 29-06-15 | 15:57

En hier beweert men dat hij nog leefde toen men bij het ziekenhuis aankwam, en ook dat de politie met reanimatie is begonnen. Daaruit blijkt dat hij geen hartslag meer had, en of niet meer ademde, en dus waarschijnlijk ook in die hoedanigheid al dood was voordat hij bij het ziekenhuis aankwam, wat erop duidt dat hij waarschijnlijk al eerder was overleden zoals te zien is op de videobeelden.

"De man verzette zich tegen zijn aanhouding en de politie gebruikte daarom geweld tegen de man om hem over te brengen naar het politiebureau. Onderweg naar het politiebureau werd hij onwel. De agenten startten met reanimatie en een ambulance bracht de man in zeer kritieke toestand over naar het ziekenhuis."

www.om.nl/actueel/nieuwsberichten/@89...

Finn | 29-06-15 | 15:50

Hier kun je zien dat hij sowieso Knock-out of dood was toen hij het busje werd ingedragen.
bwest | 29-06-15 | 13:13
-
www.facebook.com/100006553637727/vide...
op 1 minuut 30 voelt een agent de hartslag in zijn hals. En tikt op zijn gezicht. Hij reageert niet. Bewusteloos of dood dus dan, inderdaad.
Zijn hoofd komt een minuut lang niet meer omhoog, vanuit de de naar voren hangende positie, terwijl het slachtoffer soort van zit.
En daarna wordt ie als een zak aardappels in de politiebus gesleept.
Alleen hierdoor, door het feit dat ie dood of bewusteloos niet met een ambulance is afgevoerd is misdadig. Alleen een arts mag de dood vaststellen, en tot dan is iemand slechts gewond. Een gewonde medische zorg onthouden is moord.
Welkom in Zimbabe onder Mark Mugabe.

Raider Twix | 29-06-15 | 15:43

Als je roep dat je een wapen hebt, dan is alles dat volgt aan jezelf te danken.

quantumcollider | 29-06-15 | 15:42

@Mark_D_NL | 29-06-15 | 14:52
ROFLOL, aldus de troll die de negert vergelijkt met de Sousse massamoordenaar.

Parsons | 29-06-15 | 15:32

Verschillende ooggetuigen verklaren dat de man nooit iets van een wapen heeft gezegd. Wat hij dan wel heeft gezegd blijft nu nog onduidelijk. Wat wel duidelijk is het buitensporig geweld. Als je keel wordt dichtgeknepen is je eerste instinct om te overleven sterker dan de stem van een of andere overijverige blauwe aap in je oor. Zou jij rustig blijven als oom agent jou je strot probeert af te breken?

Digter | 29-06-15 | 15:30

Bedankt Vageling.

Hij was dus waarschijnlijk stomdronken en had het lef iets tegen een agent te zeggen. Nou nou wat een dreiging.

Finn | 29-06-15 | 15:23

Het is niet bewezen dat er geroepen is. Er is gezegd "zou geroepen hebben"

Daar zijn vooralsnog geen getuigen van.

Hoe komt de media aan dit verhaal? Zelfde bron als "onderweg onwel geworden"?

Lijkt er wel op.

Finn | 29-06-15 | 15:21

"Ik heb een wapen roepen" verdient been instant headshot. Blank, zwart, getintiër, groen of geel.

daniël73159533 | 29-06-15 | 15:19

3*links=rechts | 29-06-15 | 15:11

"Dat de arrestant onschuldig staat allang vast voor jou."

"Persofficier Wouter Bos vertelde maandagochtend op Radio West dat Henriquez niet over een wapen beschikte op het moment van zijn arrestatie."

Bad Karma | 29-06-15 | 15:18

Altijd zijn er van die hinderlijke kutfiguren die er verontwaardigd omheen draaien terwijl zo'n aanhouding nota bene voor hun bescherming wordt verricht. De Antilliaanse sukkel had nooit moeten roepen een wapen te hebben. Zeker niet na de slachting in Tunesië en de onthoofding in Frankrijk.

Willibald von Klúúúk | 29-06-15 | 15:17

"Dat de arrestant onschuldig staat allang vast voor jou. Dat dan wel weer."

Nou nee. Wat vast staat is dat de arrestant dood is.

Finn | 29-06-15 | 15:17

"De man vormde op dat moment blijkbaar een gevaar. Dus doe je alles om dat gevaar te elimineren."

Volgens ooggetuigeverslag liep hij daar en werd hij in de rug gesprongen.

Waaruit bestond dat gevaar dan? Dat hij geroepen zou hebben dat hij een pistool heeft? Is daar bewijs van? Heeft hij iemand bedreigd? Zo niet, waaruit bestond dan de dreiging?

Hij had bevendien toch geen pistool bij zich? Er is niets waargenomen of adequaat geobserveerd.

Gevaar dien je in te schatten. Ge-elimineerd is er zeker. Het zal heus de bedoeling niet geweest zijn. Maar die man is nu door het politieoptreden wel hartstikke dood.

Maar goed, onschuldig totdat.. Prima.

Bewijs dan maar eens dat die man zich verzette.
Bewijs dan maar dat hij een dreiging vormde.
Bewijs dan maar dat hij veinsde een vuurwapen bij zich te dragen.

Oogegtuigen verklaren vooralsnog anders.

Finn | 29-06-15 | 15:16

Het zwarte pieten is begonnen...

daniël73159533 | 29-06-15 | 15:14

Ik ga niet zomaar aannemen dat deze agenten onschuldig zijn, dat zou ik aan de rechter overlaten.

Finn | 29-06-15 | 15:08
Dat de arrestant onschuldig staat allang vast voor jou. Dat dan wel weer.

3*links=rechts | 29-06-15 | 15:11

Tja roepen dat je een wapen hebt, vervolgens verzetten, dan doe je het een beetje zelf. Overigens die kleine provocerende tyfus buitenlander met zijn bruin lederen jack, die hadden ze ook even in de knieschijven moeten schieten.

the_hammer | 29-06-15 | 15:08

Guido Misschien stond zijn gezicht of lichaamshouding ze niet aan? Misschien keek hij iemand wel iets te lang recht in de ogen aan? Misschien hebben 1 of meerdere agenten zelf wel drugs gebruikt of staan ze stijf van de anabolen?

Weet jij het?

Worden de agenten eigenlijk wel op drugsgebruik getest?

Misschien denken ze wel bedrijfsongevalletje zoals zovaak gebeurt.

Nu zien we op video hoe iemand het leven laat.

Ik ga niet zomaar aannemen dat deze agenten onschuldig zijn, dat zou ik aan de rechter overlaten.

Finn | 29-06-15 | 15:08

@Finn | 29-06-15 | 15:00
Nogmaals. De man vormde op dat moment blijkbaar een gevaar. Dus doe je alles om dat gevaar te elimineren. En als je ook maar het vermoeden hebt van een vuurwapen dan neem je geen enkel risico.
--
Zijn die agenten al voor de rechter geweest. Nee toch. Nou dan zijn ze onschuldig.

Mark_D_NL | 29-06-15 | 15:07

De ene loopt daar wat te trekken, de ander gaat er weer bovenop zitten en maar goed blijven roepen dat je mee moet werken... Deze politie praktijken gaan mij wat te ver hoor en het is niet de eerste keer dat een dergelijk filmpje verschijnt hier.

Arie Ribkuhs | 29-06-15 | 15:06

Begrijpen politie agenten nog steeds niet dat een langdurige wurggreep dodelijk is!

MRF2739 | 29-06-15 | 10:29
Op de video is duidelijk te zien dat die agent niet aan het wurgen is, want voor het grootste gedeelte zie je ruimte tussen het hoofd van de verdachte en de borst van de agent. Neemt niet weg dat het in bedwang houden van van het hoofd met een nekklem nogal overbodig was aangezien er al 4 agenten op hem zaten.

XaleX_2 | 29-06-15 | 15:01

Drie personen (Quinsy Gario, Harriete Duurvoort en Sylvana Simons) die via twitter en youtube getuige zijn geweest van dit incident gaven de volgende verklaring af:
De Arubaan praatte erg luidruchtig, zoals Arubanen wel vaker doen.
De politie-agenten besteedden er eerst geen aandacht aan, maar zagen toen dat hij Arubaan was en besloten hem een lesje te leren. De Arubaan vroeg ze vriendelijk wat hij voor ze kon betekenen waarna de agenten op hem in begonnen te timmeren. Politie-agenten laten namelijk nooit een kans liggen om een donker persoon te laten stikken onder het vaandel van een 'verzet'. En oja: Hij heeft nooit geschreeuwd dat hij een pistool had.
The End...

jeanmondo | 29-06-15 | 15:00

"last FB update stated that he was looking forward to @UB40OFFICIAL concert

Mark_D_NL

"onschuldige dienders"

Dat maakt de rechter wel uit na het bestuderen van de beelden en het horen van getuigen. Er schijnen meerdere mensen gezien te hebben wat er gebeurd is. De man was op het moment van zijn aanhouding in ieder geval geen acute bedreiging voor de politie of wie dan ook.

Men had in plaats van hem op de rug te springen ook gewoon staande kunnen houden en fouilleren.

Met andere woorden, hoe weet jij zo zeker dat deze agenten onschuldig zijn?

Hoe weet jij dat hij het uitlokte? Vol met drugs zat?

Je praap Peop.

Finn | 29-06-15 | 15:00

@vaas klaak | 29-06-15 | 11:01
Je hebt ook gelijk, je kan het zo uitzoeken vinden in statistieken van het CBS.

carramba | 29-06-15 | 14:55

@Parsons | 29-06-15 | 14:47
En, jij vind het leuk om onschuldige dienders te beschuldigen van moord?
--
En houd eens op me je neger gedoe. En je racisme kaart. Ik heb het in al mijn posts over "die man". Jij bent hier de man die mij in een racistisch hoekje wilt stoppen met je neger uitspraken. Dus als je daar even mee stopt dan gaan we weer verder.

Mark_D_NL | 29-06-15 | 14:52

Roeieber | 29-06-15 | 14:37

Met u waarschijnlijk wel. Geeft u even een seintje wanneer u uw oorlog begint, dan maak ik dat ik wegkom.

youtu.be/akAhjq83n8M?t=3m11s

Bad Karma | 29-06-15 | 14:49

Naar voren brengt dus.

saidnowomanever | 29-06-15 | 14:48

@Finn | 29-06-15 | 14:27
Er zal toch een aanleiding zijn geweest. Ik heb niet altijd vertrouwen in het optreden van de pliesie, maar ze gaan toch echt niet tijdens een zonnig festival een willekeurig, onschuldig slachtoffer uitkiezen om even lekker iemand in de boeien te kunnen slaan.

Guido | 29-06-15 | 14:48

Fijn dat het halve kikkerlandje er op alle fronten een zwart-wit discussie van maakt. Van hij werd zo hard aangepakt omdat hij zwart was tot de politie liegt over tijdstip onwel worden dus liegen ze over alles. Enige dat ik zeker weet is dat de meneer iets heeft gedaan of heeft gezegd waardoor de politie noodzaak zag direct en hard in te grijpen. De afloop is voor zowel de familie van meneer als voor de agenten een rot klap om te verwerken. Of denken we met zijn allen dat de agent niet alleen liegt maar ook elke dag naar zijn werk gaat met het idee welke zwarte kan ik nu eens deaud vermoorden. Verder wacht ik af wat het onderzoek naarvore

saidnowomanever | 29-06-15 | 14:48

@Mark_D_NL | 29-06-15 | 14:30
Hoe weet je dat? Of is het gewoon lekker leuk om over een deaudvermooorde negert te trollen?

Parsons | 29-06-15 | 14:47

@Bad Karma | 29-06-15 | 14:21
Er is een melding binnengekomen via 'bureau communicatie.'

Hoe weet je dat?

Parsons | 29-06-15 | 14:46

@Bad Karma | 29-06-15 | 14:40
Rijskpolitie, op de fiets? cool. Zo'n kekke Mountainbike?

Mark_D_NL | 29-06-15 | 14:45

@Mark_D_NL | 29-06-15 | 14:11
Heb jij de beelden wel bekeken?

www.youtube.com/watch?v=Zxp2C6yuTao

Nogmaals: de politie verklaarde dat de man pas onwel was geworden NA de arrestatie OP WEG NAAR het bureau.
Bovenstaande beelden tonen aan dat de politie liegt.

Dat is het enige feit dat we nu weten.

Parsons | 29-06-15 | 14:44

www.telegraaf.nl/binnenland/24209720/_...

Titel moet zijn

Man doodgemaakt tijdens aanhouding

Er wordt zelfs toegegeven dat er geweld gebruikt is.

"De man verzette zich tegen zijn aanhouding, waarna de politie geweld gebruikte "

Graag bewijs van het verzet op video duiden, ik zie het echt niet.

Ooggetuigen zeggen gezien te hebben hoe de man in de rug gesprongen werd, op video ligt hij met zijn buik op de grond met 5 man op zich en leeft hij nog. Wat er zich precies heeft afgespeeld is frame voor frame te analyseren.

Het is overduidelijk dat hij niet meer ademt en waarschijnlijk zelfs geen hartslag meer heeft als hij de bus wordt ingesleept.

Finn | 29-06-15 | 14:44

Mark_D_NL | 29-06-15 | 14:16

Of misschien zat papa vroeger bij de rijkspolitie. Op de fiets. En 'vakken leren?' Nee, nooit gedaan. Deed al wel op zeer jonge leeftijd mee aan alle soorten van natuurkundige experimenten...

i.imgur.com/GvUZAFy.gifv

Bad Karma | 29-06-15 | 14:40

Sowieso, wie roept nou 'Ik heb een wapen!' Klinkt zo truttig...

invasie | 29-06-15 | 14:40

Het was een stuk slimmer geweest om eerst eens kijken of deze meneer wel werkelijk een schietpistool bij zich droeg dan hem als een dolle te bespringen.
Bad Karma | 29-06-15 | 14:21

En hoe ziet u dat voor zich? Vriendelijk en voorzichtig vragen of hij zijn eventuele wapen even wil wegdoen? Met u gaan we geen oorlog winnen.

Roeieber | 29-06-15 | 14:37

Mark_D_NL Als we jou moeten geloven stond je er zelf naast.

Maak het maar eens hard die onzin die je uitkraamt. Kun je niet.

Finn | 29-06-15 | 14:34

De agent diezijn nek vasthoud is gewoon een ordinaire moordenaar. Op de video doet die de grootste moeite om de keel dicht te knijpen. En de man minuten lang te laten stikken.

En dan het overspannen hysterische uitsmijters type wat er mensen staat weg te schreeuwen. Man man man dat zulke labiele figuren überhaupt voor de politie mogen werken zeg.

Net zo schuldig als die langzame moordenaar die mensen laat stikkenin t laatste beetje lucht in iemands longen.

Als je iemand zo de keel afknijpt weet je dondersgoed dat je bezig bent het leven eruit te knijpen!

Sh3Nki3 | 29-06-15 | 14:32

zal wel weer een gevalletje doofpot worden

hopbobhop | 29-06-15 | 14:32

aldus een Postbus 51 spotje uit 1786. Toen waren er nog geen getinte medemensen te vinden in Nederland.
KlunsJohannus | 29-06-15 | 13:59
LOL dat is waar en als ze er al waren dan wachtten ze op doorreis/verscheping naar Zuid-Amerika ;-)

Berbaar | 29-06-15 | 14:31

Beetje onnozel om maar aan te nemen dat hij geroepen heeft dat hij een wapen bij zich heeft. Tot dusver nog geen enkele getuige die daarmee naar voren is gekomen en is dus heel erg onwaarschijnlijk! Is uberhaupt bekend of de man Nederlands sprak? Hij zal in een dronken bui ongetwijfeld een reactie hebben uitgelokt, maar zo'n afloop verdient niemand.

invasie | 29-06-15 | 14:30

@Finn | 29-06-15 | 14:27
Die man heeft het zelf uitgelokt en zat waarschijnlijk mudjevol drugs. Heb jij een betere verklaring?

Mark_D_NL | 29-06-15 | 14:30

Ik denk dat tijden zijn arrestatie de bolletjes in zijn maag kapot zijn gegaan..

jan6894 | 29-06-15 | 14:27

mark_d_nl Gaat u eens fietsen of iets anders nuttigs voor jezelf doen kerel, in plaats van te roepen dat die man het zelf heeft uitgelokt en waarschijnlijk vol met drugs zat.

Heeft u geen ander politiewerk te doen waar u voor betaald wordt?

Koekwaus.

Finn | 29-06-15 | 14:27

-weggejorist-

Olieboer | 29-06-15 | 14:27

De man zei zeker iets over het volks pesten vande politie doormiddel van hun chantage akties voor meer centen. Heb de Politie zelden zo hysterisch en agressief op hun pikke getrapt meegemaakt als de laatste tijd, nu ze meer centen proberen af te dwingen van de belasting betalers.

is burgers vermoorden de zwaardere sanctie van politie voor meer loon?

Moordenaars!
En mensen met fatsoen nog wegsturen ook!
Moordenaars!

Sh3Nki3 | 29-06-15 | 14:25

KlunsJohannus | 29-06-15 | 14:03

Er is een melding binnengekomen via 'bureau communicatie.' Vroeger heette dat meldkamer. "Negert met pistool in park", zegt de melding. Het is aan de politie dat te onderzoeken. De melding kan echt zijn, de melding kan vals zijn zoals in dit geval. En nu is er een onschuldig iemand dood, iemand die niets heeft gedaan. Het was een stuk slimmer geweest om eerst eens kijken of deze meneer wel werkelijk een schietpistool bij zich droeg dan hem als een dolle te bespringen.

Bad Karma | 29-06-15 | 14:21

Gewoon niet tussen een grote mensenmassa schreeuwen dat je een wapen hebt.
En als je het dan echt niet kunt laten: gewoon meewerken als ze je met 8 man komen arresteren, want dat win je toch niet.
Veel gezonder.

Slipsnifter | 29-06-15 | 14:20

Wat vreemd dat een instelling die al jaren de voorkeur geeft aan allochtonen, vrouwen en arbeidsgehandicapten (verzin ik niet, staat (stond) op het sollicitatieformulier) en nog niet in staat is het totaal aantal aangiftes wat binnen komt überhaupt te behandelen direct misbruik van haar machtspositie de seconde dat er een prestatie verwacht wordt. Schandelijke instelling. Van je beste vriend naar je irritantste luis

mundusvultdecipi | 29-06-15 | 14:19

Met andere woorden het staat vooralsnog niet vast dat hij iets geroepen heeft. Wat wel vast staat is wat heel nederland op video kan zien.

Finn | 29-06-15 | 14:17

@Bad Karma | 29-06-15 | 14:11
Ik heb het gevoel dat je nogal wat aanvaringen hebt gehad met de sterke arm. En dat dat jouw een beetje gefrustreerd heeft gemaakt. Kut voor je man! Had je maar een vak moeten leren.

Mark_D_NL | 29-06-15 | 14:16

die foto vooraf lijkt verdacht veel op het interieur van de locale Burger King, misschien toch een fatale hamburger!

vlamuz | 29-06-15 | 14:15

Je ziet toch met je eigen ogen dat die man geen moment een bedreiging vormt voor die agenten_ Hij ligt met zijn buik op de grond en leeft nog. Even later beweegt ie niet meer en voelen agenten enigzins geschrokken of hij nog een hartslag heeft.

Verder heb ik nog geen bewijs gezien dat hij geroepen heeft dat hij en wapen bij zich had.

Kijk hier dan, daar staat ook "zou geroepen hebben"

twitter.com/wol/status/61545967088767...

Finn | 29-06-15 | 14:14

@Parsons | 29-06-15 | 14:06
Ingetrokken. Dus wat wil je hiermee zeggen. Dat het woord ingetrokken synoniem staat voor de politie liegt? Het OM gaat dit onderzoeken en trekken dus alle eerdere uitspraken in. Heel logisch van het OM.

Mark_D_NL | 29-06-15 | 14:11

Er zijn er maar die verdommen om te begrijpen en die maar bezig blijven met die rare onzin dat je moet meewerken met politie. Bullshit! Je mag je niet tegen aanhouding verzetten.

Over meewerken met de politie of een politieonderzoek moet je één ding heel erg goed in je oren knopen. Alles wat je zegt wordt tegen je gebruikt in een politieonderzoek. Alles! Beroep je maar niet op het zwijgrecht, vraag maar niet om een advocaat. Werk maar lekker mee en vertel ze alles!

Bad Karma | 29-06-15 | 14:11

okay Mark: tien dan!

thepinkpainter | 29-06-15 | 14:10

Wat ze volgens mij (vaker) doen is iemand die al overleden is meenemen in een ambulance en dan zeggen dat hij onderweg is overleden, omdat ie anders moet blijven liggen om te wachten op een lijkenwagen.
Kan zijn dat ze hem daarom mee hebben genomen, anders was er nog meer commotie ontstaan.
Wel treurig voor hem en zijn familie, het lijkt niet nodig geweest te zijn om zo ver te gaan.

mennie | 29-06-15 | 14:09

@ Piet_Snot | 29-06-15 | 14:07

Nou gewoon zonder tegenstribbelen je handen op je rug leggen zodat je geboeid kan worden en de agenten weer van je af kunnen stappen.

Capt. Iglo | 29-06-15 | 14:09

moeten die kutwouten met mijn bouvier niet doen, dan zijn alle 12 ballen kwijt!

thepinkpainter | 29-06-15 | 14:09

@Aertheron | 29-06-15 | 14:02
Ten eerste, kan je tellen? Het zijn 5 agenten.
--
En dan. Het weghouden van omstanders wordt gedaan om de omstanders te beschermen. En aangezien we nogal wat ellende hebben gehad met medestanders die zich tegen de politie keerden is het goed om kijkers op afstand te houden.
--
Daar wil ik nog aan toe voegen dat op dat moment de politie niet wist wat die man allemaal in petto had. Dus alleen maar goed dat ze de omstanders willen beschermen door ze op afstand te houden. En ook hier weer... De omstanders LUISTERDEN niet. Dus dan moet je soms wat directer worden.

Mark_D_NL | 29-06-15 | 14:08

Aertheron | 29-06-15 | 14:02
Nog zo iemand die vanachter z´n bureautje precies weet hoe het moet. Hoe durven ze, tegen agressieve omstanders reoepen dat ze moeten oprotten. Nee, zo zouden de agenten het moeten formuleren: "Geachte omstanders. U bemoeit zich thans op onacceptabele wijze met deze staandehouding. Nu wil ik niet grof overkomen hoor, edoch is mijn verzoek aan u om zich per direct en zo snel als enigszins mogelijk te verwijderen tot op een afstand van ten minste tien meters, ofwel 100 centimeters, zodat ik en mijn collega-wetsdienaren hun handhavende taken naar behoren kunnen uitvoeren.Vriendelijk bedankt hoor, en een fijne dag!"

KlunsJohannus | 29-06-15 | 14:07

@Mark_D_NL | 29-06-15 | 14:03
Hoe "werk je precies mee" als er zes man bovenop je liggen?

Piet_Snot | 29-06-15 | 14:07

@Mark_D_NL | 29-06-15 | 12:21
Ja?

De politie heeft verklaard dat de man pas NA de arrestatie onwel was geworden hetgeen een regelrechte leugen is.

Die verklaring is inmiddels (nadat de beelden op de interwebs verschenen) ingetrokken bij monde van het OM.

Parsons | 29-06-15 | 14:06

@Bad Karma | 29-06-15 | 13:59
Onderzoeken... Hoe? Hij luisterde niet, hij werkte niet mee. Onderzoek komt later wel. Eerste de veiligheid van de mensen die daar ook aanwezig waren zeker stellen.

Mark_D_NL | 29-06-15 | 14:03

Bad Karma | 29-06-15 | 13:59
Dreigend roepen dat je een wapen hebt is gewoon verboden hoor, of je nu daadwerkelijk een wapen op zak hebt of niet. Daar hoeft niets aan onderzocht te worden. Wie dat doet, wordt in 99 van de 100 gevallen ingerekend. Kom op zeg, hou jezelf niet voor de mal.

KlunsJohannus | 29-06-15 | 14:03

Bad Karma | 29-06-15 | 13:59
Dreigend roepen dat je een wapen hebt is gewoon verboden hoor, of je nu daadwerkelijk een wapen op zak hebt of niet. Daar hoeft niets aan onderzocht te worden. Wie dat doet, wordt in 99 van de 100 gevallen ingerekend. Kom op zeg, hou jezelf niet voor de mal.

KlunsJohannus | 29-06-15 | 14:03

Waar halen ze deze mensen vandaan die bij de politie werken. Iemand waar 6 man op ligt, niet op een fatsoenlijke manier kunnen arresteren. Verder snap ik ook niet dat die agenten die op de man liggen zich bezig houden met omstanders, en dan ook op zo'n manier: Opdonderen... dat is geen manier om tegen burgers te spreken, dat kan ook gewoon zo: mevrouw ik sommeer u nu te vertrekken. Ik ben benieuwd naar de uitkomst, ligt het aan de agenten of niet dat hij nu dood is.

Aertheron | 29-06-15 | 14:02

Waar halen ze deze mensen vandaan die bij de politie werken. Iemand waar 6 man op ligt, niet op een fatsoenlijke manier kunnen arresteren. Verder snap ik ook niet dat die agenten die op de man liggen zich bezig houden met omstanders, en dan ook op zo'n manier: Opdonderen... dat is geen manier om tegen burgers te spreken, dat kan ook gewoon zo: mevrouw ik sommeer u nu te vertrekken. Ik ben benieuwd naar de uitkomst, ligt het aan de agenten of niet dat hij nu dood is.

Aertheron | 29-06-15 | 14:02

"De man zou geroepen hebben dat ie een wapen bij zich had"
Ahhh... daar hebben we de standaard dooddoener weer.
En laat me raden: Bij hem thuis werd later zeker kinderporno aangetroffen, he?
#ACAB #Politiestaat_NL

Piet_Snot | 29-06-15 | 13:59

-weggejorist-

KlunsJohannus | 29-06-15 | 13:59

Mark_D_NL | 29-06-15 | 13:47

Wat is het het misdrijf dat de man vermoedelijk heeft gepleegd? Welke wet heeft hij overtreden? Van mij part schreeuwt hij dat hij 10 wapens heeft! Het is aan de politie dat te ONDERZOEKEN. Hij had geen wapen! Niets. Waarom dan een aanhouding? Dit had met een simpele staande houding en fouillering klaar kunnen zijn. Zonder geweld.

Bad Karma | 29-06-15 | 13:59

@ Ouwe-RukkerT | 29-06-15 | 12:42

Het gaat er niet om waarom die wordt aangehouden, zelfs als er geen reden was om hem aan te houden heb je maar te luisteren naar een agent als die je wat opdraagt, doe je dat niet zijn de gevolgen gewoon voor jou.

Capt. Iglo | 29-06-15 | 13:56

Het OM twijfelt inmiddels zelf ook aan de juistheid van de berichtgeving. En voor alle duidelijkheid, hij is niet alleen onwel geworden, hij is overleden. En aan de filmpjes te zien lijkt dat al het geval te zijn voordat de man in het busje wordt gesleept. Ze voelen namelijk meerdere malen of hij nog een hartslag heeft.

"OM trekt eerdere verklaring in: 'toch niet duidelijk wanneer Mitch Henriquez onwel is geworden'"

www.omroepwest.nl/nieuws/29-06-2015/om...

Finn | 29-06-15 | 13:52

Een wapen hebben of roepen dat je er een hebt is ook vragen om problemen. Net zoals wanneer je inbreekt in een huis, je het risico loopt dat je hersenpan in elkaar word geslagen door een geschrokken bewoner. Op Schiphol ga je toch ook niet roepen dat je een bom hebt? Mensen die wapens hebben of roepen dat ze er een hebben of een bom, moeten niet raar opkijken als hen dan iets overkomt, dan heb je het er zelf naar gemaakt. En welke randdebiel verzet zich dan ook bij een aanhouding? Sommige mensen zijn zo dom dat het een wonder is dat ze bij geboorte niet zijn vergeten adem te halen. Wat eigenlijk wel jammer is en misschien ook wel een foutje van de natuur.

The real McCoy | 29-06-15 | 13:49

@Melfs | 29-06-15 | 13:37
En wie heeft gehoord dat die man dood was???
Niemand?? Ook al niet waar dus..

sjoost | 29-06-15 | 13:45

@Bad Karma | 29-06-15 | 13:13
Hij lokte het uit en werkte niet mee.

Mark_D_NL | 29-06-15 | 13:44

Hmm, dit ziet er niet uit als een "goede" aanhouding...
Goed uitzoeken en getuigen horen, mn om het verhaal van Esther te bevestigen danwel ontkennen.

hotmint | 29-06-15 | 13:43

Deze man was echt een schatje hoor...

Fat Pauly | 29-06-15 | 13:42

WIE heeft gehoord dat de man riep dat hij een wapen bij zich had???
Iemand?
Niemand??
Precies, verzonnen, damage control.
10 jaar cel voor alle agenten die er bij betrokken waren!

Melfs | 29-06-15 | 13:37

Als ie heeft geroepen dat ie een wapen heeft in de politieke hoofdstad van Nederland, vlak na de bloedigste dag van het jaar en er uitziende als een nep-Fin. Ja, dan kan ik me voorstellen dat de politie geen risico's neemt.

Pieleke | 29-06-15 | 13:35

Komt wel vaker voor dat er slachtoffers vallen bij een gaybang party.
Omdat de dader een politieaapje is, verdwijnt het in de doofpot. Oh-wee als jij iemand om zeep helpt!

ugur | 29-06-15 | 13:32

@Bad Karma
Karma is a bitch.

sjoost | 29-06-15 | 13:25

Dit doet mij denken aan die onschuldige Braziliaan die in Londen in zijn hoofd werd geschoten omdat hij voor een terrorist werd aangezien. Dat was ook vlak nadat er aanslagen waren geweest, de politieagenten dachten dat ze met een gevaarlijke terrorist te maken hadden.

Suerte Piet | 29-06-15 | 13:23

Meneer blijkt geroepen te hebben dat hij een wapen heeft. Gezien de terreurdreigingen her en der zijn ook de Nederlandse hulpdiensten in staat van paraatheid en hebben de agenten in mijn ogen goed gehandeld door direct actie te ondernemen en publiek op afstand te houden. Bij een aanhouding hoeft niemand anders zich te bemoeien met de aanhouding, behalve de hulpdiensten.
.
Tegenwerken heeft geen zin; aangehouden is aangehouden. Waarom zou je tegenwerken? Lutsers. Jammer en triest dat persoon overleden is, laten we daar geen woorden aan vuil maken. In en in triest dat dit het gevolg moet zijn. Maar op een gegeven moment moet je gewoon opgeven en accepteren dat je een ritje naar het bureau krijgt door jouw eigen acties.

Koekkeloere | 29-06-15 | 13:18

@Ouwe-RukkerT | 29-06-15 | 12:45
De Racisme kaart... Gelukkig ik wist het nog niet zeker, maar door je zo te laten kennen weten we het nu zeker. De broer van Gario is in da House. Opzouten droeftoeter.

Mark_D_NL | 29-06-15 | 13:16

"Ze renden op hem af en besprongen hem van ACHTER! Een agent met een knuppel bleef slaan op zijn HOOFD."

Schoften!

Bad Karma | 29-06-15 | 13:13

@-Wil- | 29-06-15 | 13:04
Prima tips voor een aangenaam festivalbezoek dunkt me!

Berbaar | 29-06-15 | 13:13

Dit ziet er altijd erger uit dan het is. [...]
krabbegat | 29-06-15 | 11:2
-
Vertel mij even wat er erger uit ziet dan het is als iemand vermoord wordt door de politie op klaarlichte dag.
Volgens mij is moord door de politie op een verdachte het ergste wat er is, aangezien ze er voor opgeleid zijn om niet alleen omaatjes te laten oversteken.
-
Hier wordt via moord een punt gemaakt: de politie mag je afmaken als je niet luistert. Dat doet Mugabe in Zimbabwe ook. Dit is exact hetzelfde. Alleen als het in Afrika gebeurt veroordelen we het. Hier praten we het goed.

Raider Twix | 29-06-15 | 13:11

Bottom line: Als politie kun je beter handelen dan niet handelen en als burger op een druk festival terrein moet je nooit roepen dat je een wapen hebt. Niet meewerken ook nog, nou ja, dan is het echt eigen schuld dikke bult.

Vrije Nator | 29-06-15 | 13:10

Huppekee, dood om wat woorden!

"Persofficier Wouter Bos vertelde maandagochtend op Radio West dat Henriquez niet over een wapen beschikte op het moment van zijn arrestatie."

www.omroepwest.nl/nieuws/29-06-2015/om...

Bad Karma | 29-06-15 | 13:05


1. als donkergekleurde medemens op een festival niet roepen dat je een wapen hebt (we hebben ervaring met gekleurde pipatrekkers op feestjes)
2. niet verzetten als je je handen op je rug moet doen
3. vooruitlopend op het bloedonderzoek: geen drank en drugs gebruiken als je gaat rellen. dat kan je lichaam niet aan.

-Wil- | 29-06-15 | 13:04

Ik hoor toch echt 9 keer zeggen; " arm op je rug cq arm op je rug en dan is het klaar" met daarbij een arrestant die met volledige spierspanning de rechterarm onder zijn lichaam blijft houden.....
Luisteren is voor velen moeilijk; echter hij heeft het er zelf naar gemaakt door het dreigen met een wapen en zijn verzet tegen de aanhouding. Liggen, armpjes op de rug en meneer was binnen 10 seconden in het busje belandt.

sallandstrots | 29-06-15 | 13:04

Op het filmpje hoor je iemand zeggen "Ze hebben hem zo geslagen, helemaal bewusteloos"

Verder zie je hem niet bijkomen.

Dat onderweg onwel worden is dan nogal een eufemisme niet?

Graag bewijs of ooggetuigen die kunnen bevestigen dat hij daadwerkelijk geroepen heeft een wapen bij zich te hebben.

Verder zie ik de man bepaald geen verzet plegen op de filmpjes.

Wel zie ik dat de man actief van het publiek wordt afgeschermd.

Finn | 29-06-15 | 13:02

@bashghost | 29-06-15 | 10:27
Kennelijk heeft welgeteld geen ENKELE getuige hem dat horen roepen, of zien dreigen.

Piet_Snot | 29-06-15 | 13:00

Beste politiemensen op de GeenStijl. Een man moet iets doen om aan zijn gerief te komen, nietwaar? Strakjes doe ik dat lekker in de open buitenlucht. Mocht u mij tegenkomen dan hoop ik dat u eventjes de andere kant op kijkt totdat ik... eh... een sigaretje opsteek. Of mag dat ook niet meer?

i.imgur.com/1ALkAky.gifv

Bad Karma | 29-06-15 | 12:58

En zover ik op internet lees leeft de man nog. Zij het in zeer kritieke toestand.

perfectebuur | 29-06-15 | 12:57

Echt schandalig hoe ze deze man hebben behandeld, en die smeerlappen willen dan ook nog extra geld, gaan ze zelf dood ipv hun slachtoffers #ACAB.
Ouwe-RukkerT | 29-06-15 | 10:28
-
Kneus ik kom uit een familie van popo's,
Ouwe-RukkerT | 29-06-15 | 12:48
-
Gefeliciteerd met Uw 'Bastard' familie.
Schreeuw fantast!

Berbaar | 29-06-15 | 12:57

Sowieso zijn die agenten tegenwoordig allemaal paniekerige debielen. Ze vragen je iets, je voert het uit, en dan moeten ze nog even een preek geven. Heb je daar geen zin in, gaan ze moeilijk lopen doen, meteen agressief... Absurd. Lafbekken.

023hard | 29-06-15 | 12:55

De Nederlandse uitvoering van de rear naked choke, uitgevoerd door iemand die niet weet hoe schadelijk dit kan zijn. Deze choke duurt langer dan 1 minuut en al die tijd zit hij onder zijn kin. In MMA tappen de vechters veel sneller als zij op deze manier gechoket worden. 20 seconden is dan al een hele tijd.

Twee dingen geleerd. Doen wat de politie zegt en als je iemand choket, stop na 10-15 seconden.

delije | 29-06-15 | 12:53

De wouten roepen je handen op je rug dan laat ik los (zijn keel) hij werkt mee en dze trekken nog een keertje aan.
Ouwe-RukkerT | 29-06-15 | 12:42
Leer waarnemen. Hij werkt niet mee. Ze rukken zijn arm los en je ziet dat hij zijn spieren nog steeds aanspand.

perfectebuur | 29-06-15 | 12:50

Goatboy2014 | 29-06-15

Kneus ik kom uit een familie van popo's, en daarom weet ik idd het één en ander van het reilen en zeilen van de Haagse politie. Of dacht je dat dit de eerste keer is dat ze buiten hun boekje treden?

Ouwe-RukkerT | 29-06-15 | 12:48

Dat kan jij niet beoordelen. Die man zat waarchijnlijk vol met drugs. En wat is het verschil tussen "stoned' en "onwel". Helaas gaat ook die vlieger niet op.
Mark_D_NL | 29-06-15

En daar heb je ook iets van bewijs van.... Of is het je racistische onderbuik die hier de onzin uitkotst

Ouwe-RukkerT | 29-06-15 | 12:45

Advies aan oude-Rukkert om lekker met zijn zwanz te gaan spelen. Jezus wat een gelul in de ruimte. Dat jij en je tokkiefamilie regelmatig matten met de popo maakt je nog geen expert

Goatboy2014 | 29-06-15 | 12:44

Knikt instemmend in de richting van de Graaf. Ik kwam tot dezelfde conclusie. Maar laten we het onderzoek afwachten.
De dode ziet er uit als een "big bruiser"dus kan ik me voorstellen dat voor overmacht werd gekozen

Goatboy2014 | 29-06-15 | 12:42

Dus als deze meneer roept dat hij een wapen heeft , dan had de Politie moeten zeggen , ja meneer loopt u maar door.
Als hij gewoon zijn handen op de rug had gedaan , had hij nu heerlijk op een terrasje kunnen zitten met een biertje en zijn smartphone in de hand, en af en toe op kunnen kijken als er een mooie dame langsloopt.

McNail | 29-06-15 | 12:42

Aan wie ligt het dan dat de politie geweld gebruikt? En dat de politie hem snel afvoert is gewoon logisch, als er daar allemaal van de debielen om je heen staan te schreeuwen dan kun je beter eerst de arrestant afvoeren en hem op een andere, rustiger plek onderzoeken anders werk je escalatie alleen maar in de hand.
Capt. Iglo | 29-06-15

Was jij erbij dan? Want je doet nu net alsof je op de eerste rij heb gestaan en precies weet wat er gebeurd is, de politie zegt hij riep WAPEN! en dan is dat maar zo, politie agenten liegen natuurlijk niet om hun eigen hachje te redden.

Als je goed naar het filmpje kijkt (er zijn er meerdere) zie dat die al een hele tijd roerloos ligt terwijl ze met zijn vijven hem aan het wurgen zijn.

De wouten roepen je handen op je rug dan laat ik los (zijn keel) hij werkt mee en dze trekken nog een keertje aan.

Ik weet het, het slachtoffer is een bruine dus die heeft hier gelijk 20 punten achterstand, maar om zo blindelings achter de politie te gaan staan en zo maar dingen van ze aanneemt vind ik echt schikbarend, ik dacht dat men hier kritisch was

Ouwe-RukkerT | 29-06-15 | 12:42

"Alleen de man in bedwang houden is voldoende."

Precies. Dat is precies wat ik bedoel!

Bad Karma | 29-06-15 | 12:40

Als oud politieman zit ik hier naar een komplete fuckup te kijken. Die aanhouding en afvoering duurt allemaal veel te lang. Dat de man met die nekklem gewurgd zou zijn kan ik niet beoordelen. Normaal wordt er niet al teveel kracht gezet. Alleen de man in bedwang houden is voldoende. Maar zelfs als het politiebusje gearriveerd is duurt het nog veel te lang voordat de man afgevoerd wordt. Dat hij onwel is mag wel duidelijk zijn, dus een ambulance met een medisch team was zeer op zijn plaats geweest. Ik mag toch aannemen dat er bij een festifal altijd een in de buurt is? We zullen het onderzoek en de autopsie moeten afwachten todat er meer duidelijk is geworden. Vóór die tijd is elk reaguursel nutteloos en prematuur.

Graaf van Egmont | 29-06-15 | 12:39

perfectebuur | 29-06-15 | 12:33

"bureau communicatie verkeerd zijn geïnterpreteerd."

Bureau communicatie kan wel zeggen dat er een melding binnengekomen is dat er pimpelpaarse aliens zijn geland, wil helemaal niet zeggen dat het ook zo is.

Bad Karma | 29-06-15 | 12:37

Laagopg,dramnegertd | 29-06-15 | 12:34
Ga buitenspelen man.
Dit soort verdachten krijg je niet met 2 man onder controle.

perfectebuur | 29-06-15 | 12:35

Hoe onterecht je aanhouding ook is, altijd meewerken met de politie. Geef ze geen aanleiding. Je weet dat je altijd aan het korste eind trekt, want ze liegen een verhaal bij elkaar en dekken elkaar altijd. Herinner me direct de moordagent Fred "verzet" Buffing, die loog ook de hele boel bij elkaar nadat ie een 31 jarige aanvoeder van een voetbalteam door het hoofd had geschoten. Feit is dat ik net zo op mijn hoede ben voor de hermandad als voor het tuig in onze straten uit Noord Afrika en Oost Europa.

Afgeschminkte Bassie | 29-06-15 | 12:34

"Die man zat waarchijnlijk vol met drugs."

Arts bellen, anders gaat ie misschien wel dood!

Bad Karma | 29-06-15 | 12:34

Het is dus héél logisch dat de popo hier zo weinig verdient! Ze werken net als in het voormalig Oostblok! Met zes man het werk doen van twee man! En dan wurgt die ene 'Schwarzenegger' in stratenmakerstenue (ze krijgen er eerdaags ook een maillootje bij!), de aan de grond genagelde 'woesteling' ook nog eens een keer. Het is toch huilen met de broek op de schoenen, om met 6 man een man te bespringen en dan dom uit de kop kijken dat je hem dood hebt gewurgd/geplet. Hulde aan de 'intelligentsia'! Is Jan Roos er destijds toch nog goed vanaf gekomen, met zijn 'ene hand in de zak' bivakmuts act ...

Laagopg,dramnegertd | 29-06-15 | 12:34

Bad Karma | 29-06-15 | 12:28
Daar kan je wel over blijven vallen maar dat kan ook door bureau communicatie verkeerd zijn geïnterpreteerd. De betrokken agenten geven geen info naar buiten. Dat doet bureau communicatie. En die zitten niet aan bureau Zuiderpark. Je zal zien dat het vanzelf rechtgetrokken wordt.

perfectebuur | 29-06-15 | 12:33

Minder politie.

Rest In Privacy | 29-06-15 | 12:32

@Bad Karma | 29-06-15 | 12:28
Dat kan jij niet beoordelen. Die man zat waarchijnlijk vol met drugs. En wat is het verschil tussen "stoned' en "onwel". Helaas gaat ook die vlieger niet op.

Mark_D_NL | 29-06-15 | 12:32

perfectebuur | 29-06-15 | 12:24

Ik zou toch liever hebben dat de politie deze twee goed weet te onderscheiden!

Bad Karma | 29-06-15 | 12:31

Mark_D_NL | 29-06-15 | 12:21

"De man zou onderweg naar het bureau onwel zijn geworden."

Uit het YouTube filmpje blijkt iets anders, nietwaar?

Bad Karma | 29-06-15 | 12:28

Gevalletje Bad Karma :)

3*links=rechts | 29-06-15 | 12:28

@DerUnterMensch | 29-06-15 | 12:10

"Hypoglycemie"??? Met een tot pulp geslagen gezicht ... RIGHT.... (zie Intensive Care foto's)

IQmin100 | 29-06-15 | 12:27

Eigen veiligheid eerst. Als zo'n grote jongen roept dat ie en wapen heeft dan moet je van het ergste uitgaan en er naar handelen. Ze moeten niet boos zijn op de politie, maar boos die crimineel met zijn domme handelen.

Statler en Waldorf | 29-06-15 | 12:27

Dit is opzettelijk iemand vermoorden.
Verder niks. De politie pakt op, de rechter veroordeelt. Dit is een publieke terechtstelling door de politie. Een bananenrepubliek uit Afrika waardig.
Raider Twix | 29-06-15 | 12:17
Je praat poep. Duik de wetboeken nog maar een keer in.

perfectebuur | 29-06-15 | 12:26

seven | 29-06-15 | 12:14
Je denkwijze is nogal gevaarlijk, vooral voor jezelf.
Stop met 'DE POLITIE' te zien als 1 grote eenheid van kwaadaardige robotten.
Het zijn allemaal mannen en vrouwen die elke dag gewoon op hun werk verschijnen om goed te willen doen. Hun werk bestaat helaas ook uit handelingen waar risico's bij komen kijken.
Het is geen grote samenzwering van kwaadaardigen die elke aanhouding een tandje meer geweld willen gebruiken.
Wat je als verdachte geeft is wat je krijgt. En natuurlijk verdien je bij lange na niet de dood maar je loopt risico's als je moedwillig de confrontatie met de politie gaat. Of verwacht je dat een scheidsrechter erop toeziet dat iedere deelnemer zich als een voorbeeldig judoka gedraagd?
Nekklemmen zijn niet gevaarlijk. Bloedverwurgingen daarintegen wel, als ze verkeerd worden toegepast. Deze 2 moet je als omstander niet door elkaar halen.

perfectebuur | 29-06-15 | 12:24

@DerUnterMensch | 29-06-15 | 12:10
"de symptomen moeten herkennen" - Lul toch niet zo dom man. Een politeman is een politieman geen medicus.

Mark_D_NL | 29-06-15 | 12:23

@Parsons | 29-06-15 | 12:17
Hoe komt u erbij de de poltie heeft gelogen? Dat die man niet meewerkte is bewezen. Dat de poltie liegt is aleen maar uw verzinsel. Dus u liegt.

Mark_D_NL | 29-06-15 | 12:21

Geagiteerd delirium syndroom tgv drugs, en dan vol in verzet met zoveel man op je is niet best. Had anders gemoeten.

pompom | 29-06-15 | 12:20

@ Parsons | 29-06-15 | 12:16

Je ziet hem toch worstelen en/of tegenstribbelen terwijl die agenten op hem zitten of ben je gewoon blind dat kan natuurlijk ook

Capt. Iglo | 29-06-15 | 12:19

RIP, zo te eindigen verdient deze man niet.

apropos | 29-06-15 | 12:19

Dat betweterig-agressieve toontje van menig Nederlander laat echt regelmatig mijn bloed koken, beleefdheid en omgangsvormen zijn hier allemaal verdwenen.
Copycrauw | 29-06-15 | 11:18
-
Ben jij het die met kokend bloed en toe als "totale lul van de week" in een leuke auto-video verschijnt?
-
Respect als staat en politie dwing je af, niet met de knuppel, maar door correct gedrag. Dit is opzettelijk iemand vermoorden.
Verder niks. De politie pakt op, de rechter veroordeelt. Dit is een publieke terechtstelling door de politie. Een bananenrepubliek uit Afrika waardig.

Raider Twix | 29-06-15 | 12:17

@Mark_D_NL | 29-06-15 | 12:01
Liegen is goed handelen?

Mkay.

Parsons | 29-06-15 | 12:17

DerUnterMensch | 29-06-15 | 12:10
"een burger heeft het recht asociaal te zijn, de politie niet"
Dit is dus waar het fout zit bij velen in Nederland.
Rot op met je rechten en gedraag je normaal.

perfectebuur | 29-06-15 | 12:16

Antitheïst | 29-06-15 | 12:08

Ja, in een corrupt land in Afrika. In het algemeen, dacht ik, in een beschaafd land te wonen. Helaas moet ik als ouwe lul constateren dat dat een leugen is. Bloed willen we zien. Net als dat andere volk. En als er bij een aanhouding iemand doodgaat die iets stoms heeft geschreeuwd, jammer dan.

Bad Karma | 29-06-15 | 12:16

@Capt. Iglo | 29-06-15 | 11:57
Je blijft aannemen dat die knakker niet meewerkte. Dat is in het filmpje *niet* te zien. Wat wel te zien is is dat hij buiten bewustzijn/dead het busje in wordt gesleept.

Het enige vast te stellen feit van dit voorval (op dit moment) is dat de politie liegt.

Al het andere zijn aannames, geruchten, roddel, achterklap.

Parsons | 29-06-15 | 12:16

Op een Amerikaanse luchthaven gaat het er precies zo aan toe als je roept dat je een wapen of bom hebt. En dan applaudisseren we voor zo'n politie actie. Nu is het een verwarde (of waus dronken) Arubaan en nu lees ik ACAB en racisme.

Balletje Mayo | 29-06-15 | 12:15

Misschien ook even een drugstest bij de betreffende agenten afnemen? Vooral bij diegene die pepperspray gebruikt en hard 'achteruit' schreeuwt. Beetje coke zal die man toch wel gebruiken zo te zien.

lsimon | 29-06-15 | 12:14

Ik neem aan dat ie niet is aangehouden voor zweetvoeten.

Mouth Of The South | 29-06-15 | 12:14

Mark_D_NL | 29-06-15 | 12:01
En wie beschermt ons tegen de politie, cq politiegeweld? Als je dit goedpraat gooit de politie er de volgende keer nog een tandje bij terwijl het misschien juist een tandje minder kan. Dude had geen wapen bij zich, anders hadden we dat allang gelezen. En of hij het echt riep is ook nog de vraag. En als hij het wel (gekscherend/dronken?) riep dan is dat geen reden om door te gaan met wurgen als allang duidelijk is dat hij geen wapen bij zich heeft en acuut gevaarlijk is.
De politie voert een show op om zichzelf vrij te pleiten. youtu.be/Zxp2C6yuTao (dood afvoeren in arrestantenbus ipv wachten op ambulance en lijkwagen) dan kan een verhaal van hij riep iets over een wapen er ook wel bij.

seven | 29-06-15 | 12:14

@Bad Karma | 29-06-15 | 12:06
En waarom werkte die man niet mee? Als je als politie man in en split second moet reaguren dan doe je wat je moet doen. Simpel. Dee man werkte niet mee dus is het politie gedrag volkomen begrijpelijk. En waar wordt gewerkt gebeuren ongelukken. Collateral damage om de rest van Nederland leuk en velig te houden. Helaas voor deze man. Eigen schuld dikke bult lijkt mij.

Mark_D_NL | 29-06-15 | 12:13

Tja er wordt hier erg vaak opgeroepen dat de politie toch vooral streng moet zijn en ‘respect moet afdwingen’… lol. Overigens door personen die vervolgens onder een ander topic zitten te schreeuwen over vrijheid, privacy en liberalisme. Helaas heb je ook aan de rechterzijde van de politiek inconsequente mensen.

De personen die zelfs bij dit artikel nog het zelfde verhaal roepen zouden een enkele reis Noord-Korea moete winnen.

Laat me overigens duidelijk zijn, ik ben ervoor dat de politie zich netjes gedraagt, een burger heeft het recht asociaal te zijn, de politie niet. Maar als iemand roept dat hij een wapen heeft en ermee dreigt mag daar best gepast geweld / dwang bij plaatvinden. Zover allemaal dus nog prima, als ik echter het plaatje zie ligt inderdaad het halve korps boven op hem, knieen vol erin en een agent zit hem gewoon te wurgen.

Men moet ook vooral niet vergeten dat zulke ‘geweldsuitbartingen’ ook bepaalde medische redenen kunnen hebben zoals Hypoglycemie (laag suikergehalte) dat zelfs dodelijk af kan lopen. Dus het zou ook zomaar kunnen dat de wurg hem niet fataal is geworden maar dat zoiets als dit het geval was, ook dan had de politie juist moeten handelen, de symptomen moeten herkennen en hadden ze kunnen helpen waardoor de man ook nog leefde.

DerUnterMensch | 29-06-15 | 12:10

@Lupuslupus | 29-06-15 | 12:03
Ik laat graag zien dat het helemaal niet erg is om soms even wat zand te happen als je onterechte conclusies trekt, te snel mensen beschuldigt of gewoonweg een zeer domme tegel plemp. Dat is nou juist de essentie van ons, westerlingen, niet al te boos worden, nadenken over je fout, ervan leren en je ongelijk nemen als een man. Ik hoop hiermee een voorbeeld te zijn.

Mark_D_NL | 29-06-15 | 12:09

De politie heeft een geweldsmonopolie. Punt.
Dreigen en tegenwerken bij een aanhouding heeft helaas een tragisch gevolg.

Antitheïst | 29-06-15 | 12:08

Mark_D_NL | 29-06-15 | 12:01

En nu is ie dood. En waar precies is hij schuldig aan?

Bad Karma | 29-06-15 | 12:06

Nu kunnen ze weer lekker zielig doen en discriminatie roepen.Als deze dikke man wat meer mee werkte was het niet uit de klauwen gelopen.Maar ja,politie is altijd slecht en Arubanen zijn altijd goed.
Wel lullig voor de naabestanden

pejoar | 29-06-15 | 12:06

Op 1:32 kun je duidelijk zien dat een agent aan de nek van de man voelt. Ik neem aan dat hij dat doet om te voelen of de man nog een hartslag heeft. Als dat zo is, aan iemands nek voelen voor een hartslag, had hij ogenblikkelijk een arts of een ambulance moeten bellen.

youtu.be/Zxp2C6yuTao?t=1m32s

Bad Karma | 29-06-15 | 12:05

@Mark_D_NL | 29-06-15 | 11:57
Dat hoeft nou ook weer niet hoor. :-)

Lupuslupus | 29-06-15 | 12:03

misschien had hij gewoon moeten meewerken met de politie?.... Het is hier namelijk geen bananerepubliek waar je voor niets wordt opgepakt.
De politie tegenwerken is geen goed idee echter sommige mensen hebben nou eenmaal wat moeite met gezag/ denken dat ze er boven staan. Ik zou zeggen prober de politie in een ander land eens tegen te werken, spanje of rusland etc. Kijken of dit dan nog steeds buitenproportioneel geweld is.
De veiligheidsdiensten staan momenteel op scherp vanwege allerlei verwarde figuren die zich onder de mensen kunnen bevinden. Als je je hier naar gedraagt moet je niet vreemd opkijken als je ook zo behandelt wordt.

chiwing | 29-06-15 | 12:03

Waarom heb ik nooit last van de politie?! Ik vind ze zelfs te vriendelijk in dit land, het ligt dus vooral aan die achterlijke mensen die crimineel gedrag vertonen, ga dan niet janken als je door de politie hard aangepakt wordt, want dat is uiteindelijk hun werk, criminelen aanpakken. Dus gewoon netjes meewerken, dan komt alles goed.

Wonderful-Life | 29-06-15 | 12:03

@Bad Karma | 29-06-15 | 11:59
Moordenaars? De politie deed gewoon wat ze moeten doen. Ons beschermen. Deze man riep iets, verzette zich hevig. DUs de politie heeft goed gehandeld. Klaar.

Mark_D_NL | 29-06-15 | 12:01

Waarom reageren sommige bevolkingsgroepen zo agressief als er gemeld wordt hoeveel pigmenten iemand in zijn huid heeft?

islammoe | 29-06-15 | 12:01

"De doktoren op de intensive care hebben tegen de familie gezegd dat de dood van Henriquez duidelijk geen natuurlijke oorzaak had. Zijn zus Lila zegt in een interview: “zijn hoofd was helemaal opgezwollen, de meeste klappen heeft hij op zijn hoofd gehad. Hoe kan het dat iemand in de boeien geslagen wordt, in de de auto wordt gegooid en vervolgens bont en blauw en zonder te ademen aankomt?”

IQmin100 | 29-06-15 | 11:59

Met ze 4ren drop en nog hebben ze een wörggreep nodig.
Kan dit m o o r d zijn?
j/k

Dé Kolleté | 29-06-15 | 11:59

"De man zou onderweg naar het bureau onwel zijn geworden."

Leugenachtige Schoften. Hé, smeris! Hoe voelt het nou om een mens dood te maken? Moest er niet een ambulance worden gebeld? Moordenaars!

youtu.be/Zxp2C6yuTao

Bad Karma | 29-06-15 | 11:59

Zwaar beroep, op deze manier, van die agenten, dat de Arubaan overleden is pech, maar hij heeft het aan zichzelf te wijten.

Alweer pappie ? | 29-06-15 | 11:59

@Lupuslupus | 29-06-15 | 11:56
Dan ga ik me misschien nog wel diep zitten schamen vandaag.

Mark_D_NL | 29-06-15 | 11:57

@ Parsons | 29-06-15 | 11:44

Kijk naar mijn laatste tegel (Capt. Iglo | 29-06-15 | 11:36 ) dat is mijn punt en er staat geen aanname in. Verder: als ergens ALS staat nemen ik dus niks aan en er blijkt gewoon uit het filmpje dat meneer niet mee werkt.

Nogmaals, jij slaat een heel stuk over en begint bij de uitkomst, arrestant dood, maar je moet bij het begin beginnen en dat is (zo blijkt uit de beelden) dat deze meneer gewoon niet meewerkt en daar ligt dus de fout, bij hem. En je kan er een hele zuigende discussie over door voeren maar dat zijn gewoon de feiten die ook uit het filmpje blijken. Politie wil man oppakken, man verzet zich, gevolg is politie "geweld", haal de actie van de man uit deze opsomming en de hele opsomming en dus het probleem bestaat niet meer.

Capt. Iglo | 29-06-15 | 11:57

@Mark_D_NL | 29-06-15 | 11:51
Nou ik zou maar even wachten met "b" noemen want op POW lees ik dat het slachtoffer op familiebezoek was en op de Antillen woonde. Dus zit u er faliekant naast.

Lupuslupus | 29-06-15 | 11:56

@Zweberstein2612 | 29-06-15 | 11:50
Ze taseren je ook nog wel even voor de zekerheid..

Slipsnifter | 29-06-15 | 11:56

En wie gaat die man zijn begrafenis betalen? Zijn 28 in de steek gelaten kinderen?

Mark_D_NL | 29-06-15 | 11:55

kw_nl2 | 29-06-15 | 11:47
Waarschijnlijk iets kleins, zoals een vermoeden van drugsbezit.

seven | 29-06-15 | 11:55

-weggejorist-

Nefret | 29-06-15 | 11:55

Schreeuwen dat je een wapen hebt? Suicide by cop, niet meer en niet minder.

3*links=rechts | 29-06-15 | 11:54

Ik wil wel weten wat ie man deed in zijn leven. Werken? Of de hele dag drugs gebruiken en misbruik maken van de NL samenleving. Ik ga voor B.

Mark_D_NL | 29-06-15 | 11:51

als dit een blanke was geweest hoorde je er niemand over. Helaas is deze arrestatie de man fataal geworden, maar bij dit soort zaken wordt echt wel onderzoek gedaan. Maarja het is een antilliaan en dus is racisme e.d.

gelachewoar | 29-06-15 | 11:51

Gewoon normale arrestatie zonder buitensporig geweld. In de VS krijg je eerst een kogel door je hoofd en daarna gaan ze op je liggen.

Rest In Privacy | 29-06-15 | 11:50

OP NOS roepen ze dat hij onwel was geworden...
Dammage control door staatspropaganda TV...
Ik hoop dat dit heel goed onderzocht gaat worden!
Hoera, Nl politiestaat.
www.youtube.com/watch?v=eL8aKOQrZlA

Melfs | 29-06-15 | 11:49

Waarom staat het filmpje waar de smeris de hartslag bij Mitch nekslagader zoekt niet op GS?
(en hem vervolgens buiten westen het busje in sleurt)

youtu.be/Zxp2C6yuTao

IQmin100 | 29-06-15 | 11:49

In een tijd dat iedereen bang is voor een 'lone wolf', er pas enkele terroristische daden hebben plaatsgevonden. En dan roepen op een festival dat je een wapen bij je hebt?

Als de politie lekker had gewacht tot hij had geschoten, dan was het de politie zijn fout. En dan ook nog tegenwerken? Tja, erg handig is het niet.

Henk de Vries2074 | 29-06-15 | 11:48

@seven
Hopen dat er een 112 oproep is gedaan. Anders wordt het lastig. Andere kant, waarom zouden ze hem anders aanhouden?

kw_nl2 | 29-06-15 | 11:47

Die agenten zijn gewoon *bange losers*. Daarom duiken ze massaal op deze man en daarom rijden ze ook altijd met z'n tweetjes rond in hun dienstautootje want alleen durven ze niet. Zoals wel gebeurt in de VS maar ja, daar heeft men - over het algemeen - nog respect voor de politie.
.
Ik zal nooit vergeten dat de lafaards een half uur(!) voor de deur van een huis in Voorburg stonden te wachten "op versterking" terwijl ze hoorden EN wisten dat er binnen iemand werd doodgemarteld. DAT is de politie Haaglanden ten voeten uit.

Lupuslupus | 29-06-15 | 11:47

Waar halen al die mensen hierboven nou weer vandaan dat een nekklem verboden zou zijn in Nederland? De nekklem is beslist niet verboden en wordt regelmatig toegepast en er wordt ook training in gegeven.
Daar hoor je niet veel van, omdat daar normaal gesproken weinig letsel van komt. Het moet natuurlijk wel proportioneel zijn. Of dat zo is in dit geval lijkt me vooralsnog moeilijk te zeggen.

Blasfemie | 29-06-15 | 11:46

Capt. Iglo | 29-06-15 | 11:36
Want de staat is een feilloos apparaat wat zelden fouten maakt en bij de politie werken ze altijd geheel volgens de beste medische inzichten. Of hij riep dat hij een wapen bij zich had is onbewezen. Kan wel een gerucht zijn om deze arrestatie achteraf meer noodzakelijk te doen lijken. De politie snapt immers heel goed dat dit een staartje gaat krijgen.

seven | 29-06-15 | 11:46

@Ouwe-RukkerT

Man, man wat een opmerking. Lijkt erop alsof je expres zo'n opmerking plaatst. Zoniet dan zou ik toch maar eens overdenken om eens terug naar je psycholoog om je geld terug te vragen.

F1802 | 29-06-15 | 11:45

Hebben alle arrestanten een beurs geslagen hoofd met ontelbare zwellingen?

Als je iemands hals voelt of ie nog een hartslag heeft zorg je niet voor een ambulance (of bij een festival aanwezig medisch personeel)?

Je sleept hem bewusteloos en geboeid een busje in?

.
Opmerkelijk dat hier zovelen de offciële lezing, die aantoonbaar niet klopt met de beelden, als zoete koek slikken. Het staat niet vast dat hij geroepen zou hebben dat hij een wapen had. En dat hij "onderweg" onwel zou zijn geworden blijkt onderweg sterven nadat hij al buiten westen mee is genomen, zo kan iedereen zien.

Geweldsmonopolie bij VMBO'ers, vijf tegen een. Geen gepaste dwang, en zeker geen kalmte, overdreven geweld. Incompetentie en nalatigheid tot de dood er op volgt.

IQmin100 | 29-06-15 | 11:45

@Capt. Iglo | 29-06-15 | 11:36
Nee? Geen aannames?

(...) Wat ik zeg is dat als je meewerkt, of het nou terecht is of niet, dit niet gebeurt.(...)
1) Je neemt aan dat hij niet meewerkt.

(...) Het doet er niet toe wat deze man heeft gedaan of gezegd, hij moet gewoon luisteren als de politie wat zegt en dat doet hij niet dus eigen schuld dikke bult. (...)
2) Aanname: hij werkt niet mee; hoe weet je dat?

(...) De politie komt niet voor niks zomaar ineens met 10 man naar je toe dus hij heeft dan op de 1 of andere manier aanleiding voor gegeven (...)
3) Je neemt aan dat de politie niet voor niks zomaar opeens... Is wederom een aanname en geen feit.

(...)Dat de politie liegt is gewoon dommigheid, het klinkt beter dan iemand onderweg onwel is geworden in plaats van tijdens de arrestatie. (...)
4) Je neemt aan dat het dommigheid is. Je sluit uit dat er bewust gelogen is? Is wederom een aanname.

En zo kan ik al je tegels vol aannames uit elkaar sjorren.

Maar goed, op basis van jouw aannames is het prima o dat 5 agenten een man voor de ogen van omstanders deaud vermoorden.

Check.

Parsons | 29-06-15 | 11:44

Hij was al dood volgens mij toen hij de politie wagen in gegooid werd.

Als je hier kijkt bij de tweede video word er meerdere malen naar zijn hartslag gevoeld en hij hangt erbij als een pop.

www.youtube.com...

GS infiltrant | 29-06-15
Als je dit filmpje ziet zou er beslist al een ambulance gebeld of eerste hulp gegeven moeten worden, als hij op dat moment al niet dood was. Wacht nog even het onderzoek af voordat ik er verder over oordeel.
De man kan drugs gebruikt hebben of in een hypo of dergelijke zijn gekomen. Wel heel triest dat dit zo is gelopen heel veel sterkte voor de nabestaande.

2863 | 29-06-15 | 11:44

Als de politie verkeerd heeft gehandeld: Pak ze aan en stamp er goed in hoe dit beter moet en kan... Wat er echter geen ene donder mee te maken heeft: De afkomst van de man. Maar deze gebeurtenis zal wel weer tot-op-de-bodem uitgemolken worden. Als het een Nederlander was geweest hadden onze sociale justice warriors het totaal oninteressant gevonden.

jeanmondo | 29-06-15 | 11:43

had hij wel of geen wapen.
de politie heeft goed gehandeld.

soledad | 29-06-15 | 11:40

Elk politiekorps in Nederland zou een voorbeeld moeten nemen aan dat van Den Haag.

pluk-87 | 29-06-15 | 11:39

Het is zeer de vraag of de man een reisverzekering had, hij was op bezoek uit Aruba. De familie zal waarschijnlijk de rekening krijgen van het ziekenhuis, want iemand moet betalen, toch ?
Wat je je gaat afvragen, zijn die politiemannen ook zo dapper als straks de shit werkelijk begint ? Of kruipen ze weg achter een boom om snelheidsovertreders te vangen, terwijl het land in de brand staat ?
Ik bedoel, Jan Roos besprongen ze, nadat ze vastgesteld hadden dat ie niks bij zich had. Dat lijkt bij dit geval ook zo te zijn gegaan.

hotnot | 29-06-15 | 11:39

Gualtiero | 29-06-15 | 10:45
Als ik een paar minuten mijn knie in jouw nek zet en mijn vrienden er omheen verzamel ziet het er van een afstandje ook heel vredig uit. Ondertussen zorg ik er minuten lang voor dat je hersenen geen zuurstof meer krijgen. Niet heel gek dat deze man overleden is.

kicktherabbit | 29-06-15 | 11:39

Incompetente amateurs

Calihero | 29-06-15 | 11:38

Oh en aan iedereen die huidskleur er bij moet halen (zowel "het zijn ook altijd bruinen die de schuld krijgen :'(" als "het zijn ook altijd blanken die de schuld krijgen :'("), ga eens dood. Is contraproductief.
Gualtiero | 29-06-15 | 11:30
I tried being reasonable, I didn't like it.

Kapitein Stijlvol | 29-06-15 | 11:37

Zou handig zijn als de politie tasers mag gebruiken. Je ligt dan al lekker slap op de keien en de handboeien gaan makkelijk om. Scheelt een hoop gewurg.

wakker worden | 29-06-15 | 11:36

De agent die de man aan zijn nek in de wurggreep heeft is een moordenaar. Waarschijnlijk ook een sadist, die per "ongeluk"ook nog op t laatst een knietje uitdeelt op t hoofd van de weerloze man.

roadking51 | 29-06-15 | 11:36

@ Parsons | 29-06-15 | 11:33

Nee hoor ik zie toch dat die vent niet wil mee werken en verder doet er het er niks toe of hij terecht of niet terecht wordt opgepakt of wat de aanleiding is, je hebt gewoon te luisteren naar de politie, einde discussie. Doe je dat niet moet je ook niet zeuren als je gedrag negatieve gevolgen heeft. Veel simpeler kan het niet zijn en een ieder die daar anders over denkt verdient het gewoon om zo behandelt te worden.

Capt. Iglo | 29-06-15 | 11:36

Is er iemand hier die meer gezien heeft dan deze filmpjes?
Er is mogelijk toch wel het een en ander aan voorafgegaan lijkt mij.
Overigens denk je nu echt wanneer zo'n beer van een vent moet worden overmeesterd dat politie in een rijtje wacht tot hij of zij aan de beurt is?

NB-Stb | 29-06-15 | 11:35

Op de grond gaan liggen, armen op de rug doen en gewoon je bek houden...................

doopey | 29-06-15 | 11:35

@Capt. Iglo | 29-06-15 | 11:31
Al je tegels staan vol aannames.

Parsons | 29-06-15 | 11:33

Probleem voor de politie, vaak zijn verdachten die onder invloed van drugs zijn niet met normale technieken tot bedaren te brengen omdat ze geen pijnprikkels voelen.
De nekklem werkt dan enigszins om een tijdelijke bewusteloosheid te creëren.
Wat wel verwijtbaar is ze geen reanimatie hebben toegepast.
wetten.overheid.nl/BWBR0006589/geldigh...

2_amazing | 29-06-15 | 11:33

Die verwurging is onverstandig en draagt niet bij aan een soepele aanhouding. Het oeverloze geklooi vind ik tenenkrommend. De politie heeft te weinig technieken en middelen in huis om iemand veilig en snel te boeien. Maar de situatie vroeg er wel om.

doskabouter | 29-06-15 | 11:32

Vreselijk dat deze man is overleden, echter is het te makkelijk om de politie weer de schuld te geven.
Ik heb namelijk nooit problemen met de politie en als ik dit al wel zou hebben zou dit waarschijnlijk mijn eigen schuld zijn. Daarnaast moe je je sowieso niet verzetten tegen je arrestatie. Als er zoveel man nodig zijn om je in bedwang te houden ben je niet goed bezig.

Ben Zine | 29-06-15 | 11:32

Dit heeft alle schijn van een jammerlijke ongetraindheid en onprofessionaliteit van de betrokken dienders. De Arubaanse meneer - die mogelijk al een niet zo heel beste conditie had- heeft kennelijk de botte pech om dankzij een potige diender (en collga's die niet even op zijn bovenarm tikken) minutenlang het soort verwurging te moeten ondergaan dat bij de meeste vechtsporten binnen seconden tot ingrijpen van de scheidsrechter zou leiden - en niet zonder reden.
-
Het vervelende van de zaak is, dat de betrokken dienders ongetwijfeld zullen vinden, dat zíj botte pech hebben gehad. Zeer benieuwd naar de uitkomst van het onderzoek van de Rijksreceherche, één of meer van de mannen gaan voorlopig ongetwijfeld even gezellig thuis op de bank zitten.
-
Het aardige van het filmpje is wel, dat overduidelijk is waar te nemen hoé geleidelijk bij de dienders het besef daagt dat meneer er wel érg slapjes bij hangt. De omstanders roepen al dat ze de man om zeep hebben geholpen - en aan alles is te zien dat op het moment dat ze meneer toch maar naar binnen schuiven ze dat nietg heel overtuigd doen, in het kennelijke besef dat ze er e i g e n l i j k een ambulance bij moeten roepen. (jammerlijk onprofessioneel)
-
Als de Rijksrecherche / het OM de conclusie aandurft dat de betrokken dienders inderdaad verwijtbaar gehandeld hebben, dan dient deze aangelegenheid consequenties te hebben binnen de politietop. Dit is allemaal nét even iets te dilletantistisch - terwijl dit toch geen beginnende éénstrepertjes zijn, zo te zien...

bisbisbis | 29-06-15 | 11:31

Adversary | 29-06-15 | 10:52
Op de videos, waar de video van de dreiging die er zou zijn geweest ontbreekt, zie ik niet echt veel verzet. Zie een man in hopeloze toestand met 5 man op hem die op zijn ellebogen rust om nog een beetje adem te krijgen, hij hapt tevergeefs naar adem vanwege de wurging. Hij hoort waarschijnlijk weinig, en kan die info niet verwerken want is in hevige ademnood.

seven | 29-06-15 | 11:31

@ Parsons | 29-06-15 | 11:21

Ik zeg helemaal niet dat ik weet wat is voorgevallen. En ook niet dat je niet gedragen een vrijbrief is om iemand dood te maken. Wat ik zeg is dat als je meewerkt, of het nou terecht is of niet, dit niet gebeurt. Het doet er niet toe wat deze man heeft gedaan of gezegd, hij moet gewoon luisteren als de politie wat zegt en dat doet hij niet dus eigen schuld dikke bult. De politie komt niet voor niks zomaar ineens met 10 man naar je toe dus hij heeft dan op de 1 of andere manier aanleiding voor gegeven, nogmaals als je dan geen bevelen op wil volgen zijn de gevolgen voor jou. Dat de politie liegt is gewoon dommigheid, het klinkt beter dan iemand onderweg onwel is geworden in plaats van tijdens de arrestatie.

Capt. Iglo | 29-06-15 | 11:31

"En toen ging hij zomaar dood. Ja, zomaar. Op de achterbank. Ik weet ook niet wat gebeurd is. Hij verzette zich bij zijn arrest en hij wilde mijn wapen grijpen."

En nu is ie dood. Eigen schuld. Nederland 2015. Had ie een wapen zich?

Bad Karma | 29-06-15 | 11:30

Oh en aan iedereen die huidskleur er bij moet halen (zowel "het zijn ook altijd bruinen die de schuld krijgen :'(" als "het zijn ook altijd blanken die de schuld krijgen :'("), ga eens dood. Is contraproductief.

Gualtiero | 29-06-15 | 11:30

De agenten hadden met de man in gesprek moeten gaan: “Hoe had u zich uw arrestatie precies voorgesteld, meneer, en hoe kunnen we behulpzaam zijn om deze op een voor u zo prettig mogelijke wijze te laten verlopen?” Dat had in Sousse ook veel narigheid kunnen voorkomen. /sarc

Wim Denkbaar | 29-06-15 | 11:29

Politie Den Haag staat er voor de zoveelste keer weer 'mooi' op. Er is iets goed mis bij dat korps, stoppen ze daar soms testosteron pillen in de donuts?

kicktherabbit | 29-06-15 | 11:29

Who cares?

Ik begrijp dat hele gedoe niet. Als we in Amerika gecontroleerd worden zijn we altijd uiterst beleefd,handen op het stuur en de passagiers op hun schoot. Gelijk aangeven dat we een auto van Hertz hebben en we niet alle verkeersregels goed begrijpen. Popo vriendelijk en begripvol. Geen enkel probleem en na controle mag je gewoon vertrekken.
Als ik ga roepen "I have a gun" tja dan vraag je erom net als in Nederland. Trouwens even een nevenvraagje. Was meneer een uitkeringsgenieter met levenslange Mieles en anderen geneugten op kosten van wel werkenden?

Chumlee | 29-06-15 | 11:27

Copycrauw | 29-06-15 | 11:13
Ok, jij loopt met je vrouw/man in het centrum van jouw dorp/stad. Een "verwarde man" roept "Wollah, ik skiet jullie allemaal deaud". 2 agenten lopen langs, trekken hun pistool, schieten het magazijn leeg op deze man, de man is dood, maar 1 verdwaalde kogel heeft jouw man/vrouw een derde oog gegeven. Wedden dat jij de politie aanklaagt?

Olc32 | 29-06-15 | 11:26

Belachelijk om het meteen op huidskleur te gooien.... het kan ook gewoon door teveel fernandez komen..

baard van troje | 29-06-15 | 11:23

Roepen dat je een wapen hebt en dan nog verzetten bij de arrestatie... Je vraagt er dan wel om dat de politie hardhandig ingrijpt.

Tip voor de politie; zorg dan dat, als er rake klappen zijn gevallen, er even een ambulance langs komt om de vent na te kijken.

a4p | 29-06-15 | 11:23

@Ouwe-RukkerT | 29-06-15 | 10:29
Overal op de wereld lopen verwarde mannen met wapens aanslagen te plegen. Die agenten hebben bij de briefing te horen gekregen dat ze alert moeten zijn op zulke figuren. Als ze dan een lichtgetintier zien die roept dat hij een wapen heeft, dan springen ze daar direct bovenop want daarmee voorkomen ze potentieel een terroristische aanslag. Geloof me maar dat de adrenaline door je lijf raast als je net op iemand gedoken bent die misschien wel een bom bij zich heeft. Wat hadden de agenten dan moeten doen, beleefd vragen of hij zijn wapen netjes af wilde geven? Get real.

Suerte Piet | 29-06-15 | 11:23

@Capt. Iglo | 29-06-15 | 11:21
Op basis van welke feiten denk jij aan te kunnen nemen dat de man zich niet gedroeg?

En is "niet gedragen" (whatever that me be) een vrijbrief om iemand deaud te vermoorden?

En zo ja, waarom liegt de politie dan?

Parsons | 29-06-15 | 11:23

over sommige dingen moet je geen grapjes maken...
schreeuwen dat je een pistool bij je hebt is gewoon ontzettend dom!

Kris | 29-06-15 | 11:22


Wedden dat je anders piept als één van je familiedelen slachtoffer van zo'n foutje is. Ongelooflijk dat mensen zo blindelings achter die klote politie gaat staan, maar ja zoals ik al zei, slachtoffer is een bruine dus who cares.....
Ouwe-RukkerT | 29-06-15 | 10:40
1zulke dingen doet mijn familie niet.
2 blindelings? Kritiek is goed, maar blinde woede niet. Jij generaliseert alle agenten. Die mensen willen ook veilig thuiskomen. Of denk je dat ze voor de lol hun leven riskeren? Je hebt in je hoofd een karikatuur gemaakt van agenten en stemt je mening af op een vervormd concept.
3. Mocht het mijn familie overkomen wil ik alle ins en outs weten voor ik iemand ga beschuldigen. En als het overmacht is heeft boos wordenweinig zin.
4. Ben je ook al boos op je vriendin omdat ze ooit zou kunnen vreemdgaan? AGAB!!!!

ikzalhandhaven | 29-06-15 | 11:22

@Capt. Iglo | 29-06-15 | 11:10
Aangezien jij alles weet van dit voorval kun je ook vast uitleggen waarom de politie liegt.

Parsons | 29-06-15 | 11:21

@ Aap, Noot & Mies | 29-06-15 | 11:13

Tuurlijk gaat het wel om de aanleiding want zonder aanleiding gebeuren dit soort dingen niet. Ik ben nog nooit door 6 agenten tegen de grond gewerkt en weleens aangehouden, maar ik deed gewoon wat ze me vroegen. Neem gewoon eens je eigen verantwoordelijkheid! Deze man gedroeg zich niet, de gevolgen zijn dan voor hem. Net zoals die overvallers die doodgeschoten werden, mensen die zichzelf te pletter rijden omdat ze dronken achter het stuur gaan zitten etc. Dan zeg je toch ook niet dat de aanleiding er niet toe doet?! Een trend van tegenwoordig is eerst naar andere kijken, wat kan je die verwijten en dan eventueel eens je eigen aandeel. Je moet gewoon beginnen bij het begin en bij jezelf en het begin is dat deze man niet voor niks door 6 agenten wordt besprongen en het is ook duidelijk dat hij zelfs dan nog weigert mee te werken, de gevolgen van je gedrag zijn dan ook voor jou, dat moet je niet gaan afschuiven op andere.

Capt. Iglo | 29-06-15 | 11:21

@Capt. Iglo | 29-06-15 | 11:10
Aangezien jij alles weet van dit voorval kun je ook vast uitleggen waarom de politie liegt.

Parsons | 29-06-15 | 11:21

Waar zijn de ooggetuigen die kunnen bevestigen dat de man geroepen zou hebben dat hij een wapen bij zich had? Zie het niet op de filmpjes namelijk, dus hoe komt dat gegeven in de pers terecht? Toch niet door dezelfden die zeiden dat hij onderweg onwel is geworden?

Finn | 29-06-15 | 11:20

De politie weet dat iedereen tegenwoordig een camera op zak heeft en kijkt dus erg uit met 'geweld'. Als je gewoon meewerkt is er niets aan de hand en doen ze je echt, echt helemaal niets. Als je tegenwerkt tsja... Ze stompen je net zo lang totdat je meewerkt. Dit ziet er altijd erger uit dan het is. Ze stompen op strategische plekken op het lichaam. Ze weten ook dondersgoed dat iedereen gaat staan filmen en de onderbuikgevoelens loslaten over die ene bekeuring van maar 4 kmh te hard... Daarom willen ze zsm de situatie onder controle hebben. Iedereen is onder invloed van alcohol danwel andere middelen. Wacht eerst het onderzoek maar eens af alvorens 'onnodig geweld' te roepen!

krabbegat | 29-06-15 | 11:20

Het zijn altijd de blanke mensen die door minder blanke mensen voor racist worden uitgemaakt, zelden andersom. Als ik op m'n werk vraag of iemand de bruine isolatie tape heeft, kun je binnen 5 seconde een opmerking van mijn Surinaamse collega verwachten waarin hij zich voor de zoveelste keer aangevallen voelt. Sorry maar deze man, en vele met hem, hebben en soort alarm voor "gevoelige" worden. Net als met zwarte Piet wordt de stempel "racist" in leven gehouden door hen door zich (genetisch??) een minderheid lijken te voelen.

On-topic: in dit geval is de reactie van de agenten puur het gevolg van de arrestant (en omstanders) zijn actie. Hij had zijn slachtoffer rol al voor de politie actie naast zich neer moeten leggen. Dan had hij op het bureau sorry gezegd en zat hij al weer thuis.

IPH | 29-06-15 | 11:19

Raider Twix | 29-06-15 | 11:02

verwende kindjes zoals jij maken juist dat de politie met geweld gezag moet uitvoeren, altijd maar een weerwoord en denken dat je mening fantastisch en bijzonder is. Dat betweterig-agressieve toontje van menig Nederlander laat echt regelmatig mijn bloed koken, beleefdheid en omgangsvormen zijn hier allemaal verdwenen.

Copycrauw | 29-06-15 | 11:18

Capt. Iglo | 29-06-15 | 11:10
Dat zeg ik ook. 2e zin.
Maar ik zie geen worsteling. Probeer jij maar eens je arm op je rug te krijgen met 5 agenten op je.

Olc32 | 29-06-15 | 11:16

De man was al dood voordat de ambulance kwam. Dus leugen nr. 1 van de politie, ben benieuwd hoeveel leugens er nog komen.
Verder vraag ik mij af wat voor prutsopleiding de politie krijgt dat er 4 man nodig zijn om 1 persoon in bedwang te houden. Wellicht eens een maandje trainen met de mariniers of de commando's?
Tenslotte: als je al op tilt slaat zodra er iemand roept dat hij een wapen heeft, hoor je *niet* thuis bij de politie. Van "gepast geweld" is hier geen enkele sprake.
De man lag op de grond dus niets eenvoudiger dan dat één van die dienders hem de handboeien had omgedaan. Dan was al het "gevaar" (indien dat er al was) geweken.
Ik hoop dat ze een flinke douw krijgen.
Dit is machtsmisbruik met de dood als gevolg.

Lupuslupus | 29-06-15 | 11:16

Lees!
In Den Haag lopen te veel agressieve agenten rond. Kort lontje, snel geweld. Is niet ras-gebonden maar een algemeen probleem in het Haagse politiekorps.

49 | 29-06-15 | 11:16

Welke domme oet-lul gaat in deze tijd met al die aanslagen roepen dat hij een wapen heeft en gaat gebruiken ... hoe mongolisch kan je zijn ... wereld weer verlost van een idioot.

opactje | 29-06-15 | 11:14

Ik kan uit dit filmpje niet zoveel opmaken. Wel voorspel ik donderdag 33 graden in Den Haag bij de anti-racisme demo door mensen met heel veel verschillende kleuren. Inclusief de standaard hysterie, veel geschreeuw en een klein relletje en repper "fuck Israel" Abba (en veel geld voor alle slachtoffers, nu!) Want wij zijn allemaal rasiesten en islamofoob. Humberto is er ook.

Piet Karbiet | 29-06-15 | 11:14

Hij verzet zich hevig en doet zijn armen niet op de rug. Dan moet er geweld worden gebruikt. Helaas voor zijn familie is hij er nu niet meer.

Mahatma | 29-06-15 | 11:13

@Capt. Iglo | 29-06-15 | 10:28
Het gaat hier niet om de aanleiding maar om hoe die jokers het afwikkelen.

De man beweegt in het laatste filmpje op geen enkel moment zelfstandig. Laat staan dat ie zich verzet.

Daarnaast wordt hij op 1:22 rechtop gezet, waardoor z'n kin op de borst zakt en de ademweg geblokkeerd wordt. Tot 2:40 blijft dat zo. Iedere hulpverlener, zonder uitzondering, weet dat je de luchtweg vrij moet maken en houden. Nu zit de man meer dan een minuut zonder lucht. Als het al niet beroerd met hem ging dan was dat hierna zeker wel het geval.

Door naderhand te verklaren dat de man pas onderweg onwel werd ontneem je jezelf alle geloofwaardigheid.

Aap, Noot & Mies | 29-06-15 | 11:13

Ik begin een evengrote hekel te krijgen aan ABCD-Tokkies met hun kansloze onderklasse geleuter als dat ik aan terroristen heb. Zelf teveel last met de Politie gehad en daarom ineens in de complot-modus.
Luister stel weinig begaafden: Toen ik de beelden zag van de schutter in Sousse zat ik mij op te vreten waarom er nergens een beveiliger te bekennen was met een dik geweer om deze worm neer te maaien. Stel dat deze Arubaan, die duidelijk niet helder over kwam, echt met zijn wapen was gaan schieten dan was het ook weer niet goed, falende beveiliging blabla. Liever 1 gestoorde idioot minder dan 40 onschuldigen omdat de politie "Normaal moet doen".

Copycrauw | 29-06-15 | 11:13

Als je je niet kunt gedragen, dan kun je dit verwachten.

Maxx! | 29-06-15 | 11:13

Ja, moet je maar niet happen naar de baas.....

doopey | 29-06-15 | 11:13

De enige vraag die er toe doet in dezen is:

"Waarom liegt de politie over het moment van "onwel geworden"?

Dat roept een tweede vraag op:

"Zou gezegd hebben dat hij een wapen bij zich had"...!?

Want als dat waar is, waarom liegt de politie dan over het onwel geworden zijn?

Parsons | 29-06-15 | 11:12

@ Olc32 | 29-06-15 | 11:03

Mijn conclusie is dat wanneer hij gewoon had meegewerkt (of hij nou terecht wordt opgepakt of niet, doet niet ter zake) was het vervolg (de worsteling etc.) niet voorgevallen en had de politie daar ook geen fouten bij kunnen maken. Als de politie je iets opdraagt en je luistert gewoon dan is er niks aan de hand, daar begint het mee. Het is dus zijn eigen verantwoordelijkheid.

Capt. Iglo | 29-06-15 | 11:10

Gezien het feit dat Arubanen het ook nooit gedaan hebben is het opzienbarend dat er zo weinig Arubaanse moslims zijn.

Kapitein Stijlvol | 29-06-15 | 11:09

Ik heb ook een soort van "wapen" maar die gebruik ik alleen bij mijn echtgenote...

eerstneukendanpraten | 29-06-15 | 11:09

@vaas klaak | 29-06-15 | 11:01
Ja hoor, dat mag je wel zeggen want je hebt gewoon gelijk! Zoals je zegt, de cijfers bewijzen het!

Het heeft te maken met een stukje opvoeding cq beschaving dat mensen van allochtoonse persuasie missen, dat je respect hebt voor de politie. Als je het denkt te kunnen winnen van 3 pelotons agenten ben je wel heel arrogant. Misschien had deze meneer gehoopt dat zijn verzet omstanders zou aanzetten om hem te hulp te schieten.

Dhr. de Wit | 29-06-15 | 11:09

De nederlandse politie lijkt niet getraind in het snel en efficient arresteren, boeien en afvoeren van arrestanten. Waarom wordt iemand zolang in een wurggreep gehouden. Wat een boerenknuppels daar bij de politie!

denoorman | 29-06-15 | 11:08

Ik stel me voor dat als hij niet had geroepen dat hij een gun op zak had en bereidwillig was deze te gebruiken hij niet zou zijn bestormd en gearresteerd en waarschijnlijk nog had geleefd. Een Darwin-award dus.

Badderbeest! | 29-06-15 | 11:07

Zooo, ik was zaterdag echt populair joh. Ik maakte een onwijs goeie grap want ik riep tegen de politie dat ik een wapen bij me had. Iedereen lag in een deuk en ik was echt populair. Ik ga nog meer van die goeie grappen bedenken.

LUL!

Ach ach ach | 29-06-15 | 11:04

Dreigen dat je een wapen bij je hebt is voldoende voor paniek tegenwoordig dus je weet dat je dan direct op je donder krijgt. En dan ook nog eens niet meewerken. Ja, dan vraag je er kennelijk echt om. Je ziet dat hij flink tegenwerkt en de politie flink kracht moet zetten om hem in de boeien te slaan. Dat kan niet door met een veertje kietelen.
Dat hij dood is is uiteindelijk een gevolg van zijn eigen dommigheid. En heeft geen klote met racisme te maken. Desalniettemin gun ik het hem en zijn familie niet.
Doe normaal in de samenleving en er is geen reden voor de politie om je aan te raken. Zo simpel is het.

Frikandel_met_mayo | 29-06-15 | 11:03

Capt. Iglo | 29-06-15 | 10:53
Meteen conclusies.
Maar inderdaad, als hij iets geroepen heeft over een wapen, dan mag ie even afkoelen. Maar de amateurs van de popo doen dit verkeerd. Hij wordt gewurgd. En met zoveel gewicht op je, kan je je arm niet op je rug krijgen.
En waarom gelijk er vanuit gaan dat ie onder invloed is? Die kans is er wel natuurlijk, maar in de panelen hier heb ik nog geen sherlock holmes kunnen ontdekken, die dit in 1 oogopslag ziet.
Mijn conclusie (ja, ik heb er ook 1) , allebei fout, maar de politie 75%, Arubanier 25%.

Olc32 | 29-06-15 | 11:03

Altijd die lui die erbij gaan staan en denken wat te zeggen 'op de situatie' . Laat men gewoon hun werk eens doen, arrestant ook meewerken, wordt de wereld een stukje eenvoudiger weer.

Anoguurder | 29-06-15 | 11:03

Zo kom je weg met moord op een onwelgevallige burger. Elders werd een meisje bijna geplet door zes politieagenten omdat ze het lef had bij een agent te klagen over het worden lastig gevallen door een buitenlander.
En dan pak je de klager uiteraard.
-
"Dat ie een wapen had" of zou hebben is uiteraard een prima smoes om iemand met politiegeweld te vermoorden.
Politiegeweld is zo langzamer hand aan de orde van de dag.
Nu dus binnenkort ook moorden door politiegeweld met een zekere regelmaat?
-
Nou, zal mij benieuwen wanneer "de onderste steen boven komt." Daar zijn we goed in in NL. Oh wacht ...

Raider Twix | 29-06-15 | 11:02

Als hij roept dat hij een wapen heeft, niet heel handig. Met 5 man erop springen, handig want overmacht, en meneer heeft geen mogelijkheid om anderen wat aan te richten.
Maar blijkt na 30 seconden dat meneer geen wapen heeft, is er geen reden om meneer in zo'n wurggreep te houden.
Nee, echt niet.

Rest In Privacy | 29-06-15 | 11:02

Bolletjes gesprongen ?

Kamervraag | 29-06-15 | 11:01

Hoera! Eindelijk Amerikaanse toestanden. De gehele Joop.nl en VK elite wrijven zich in de handen, denk ik zo.

batvoca2 | 29-06-15 | 11:01

Je mag het niet zeggen. Toch stel ik vast dat de omstanders die de politie beletten hun werk te doen veelal van een niet autochtone persuasie zijn. En ja ik leg een causaal verband tussen het niet erkennen van gezag, criminaliteit en cultuur. Of dat nou voortkomt uit 'alleen allah mag over mij oordelen' of 'fuck the police, ho's & bitches en get rich or dy trying' is om het even. Het resultaat is doorgaans hetzelfde.
.
En dan nog blijven volharden in een slachtofferrol. Het grootste slachtoffer is de maatschappij waartegen ze zo ageren. Of dat nou je tot garageboxhoer gedegradeerde dochter, de getraumatiseerde juwelier of de beroofde bejaarde is.
.
Voordat de gutmensch de 'Rasies!' kaart trekt:
kijkt u de lijstjes er eens op na; stuitende statistieken in criminaliteit, loverboy praktijken, gebroken gezinnen enz. enz.
.
Het fanatisme waarmee die werkelijkheid door de gemiddelde d66/pvda/groenlinkser wordt ontkent gaat pas veranderen wanneer het hen in de persoonlijke levensfeer gaat raken.
En dan nog zal de eerste reflex een halsema'tje zijn; je kroost weghalen uit de realiteit die al jaren door dom rechts benoemd wordt, vingers in de oren en heel hard "LALALA" roepen.
.
Want erkennen dat je multicultidroom in realiteit een nachtmerrie is, is erger dan toe te geven aan het gelijk van het plebs.

vaas klaak | 29-06-15 | 11:01

@Repetitive Beats | 29-06-15 | 10:57
Rot toch eens op met die eeuwige discriminatie- en racismejoker, hij wordt oud. Het gaat hier om een idioot individu dat het schijnbaar nodig vond om te blèren dat hij een wapen bij zich had. Geheel terecht dat zo iemand tegen de grond wordt gewerkt, of die nou blank, donker of pimpelpaars was.

Le Roi | 29-06-15 | 11:01

En ook hier gaat - de echte - waarheid niet boven tafel komen..

Boris die Sauertopf | 29-06-15 | 11:00

Geheel terecht dat de agenten zo handelen. Roepen dat je een wapen hebt (dus mensenlevens bedreigen) en tegenwerken tegen je arrestatie. Dan moet de politie wel, en dat doen ze ook.

SanderEvers | 29-06-15 | 11:00

Troost u toevallig weet ik uit eigen ervaring wat voor een smerige honden er bij de politie Haaglanden ronlopen, dit is toevallig opgenomen maar dit is echt niet het enige geval politie verdachten "per ongeluk" om het leven komt.
Ouwe-RukkerT | 29-06-15 | 10:37
Haal eens even adem knul en veeg het schuim van de bek, daar gaat je grammatika vast ook op vooruit.
-
Uit het filmpje valt niet te concluderen of/wat meneer heeft geroepen, hoe zijn (gezondheids) toestand was, of hij onder invloed van iets was. Vragen, vragen dus rustig uitzoeken en dan pas met het vingertje wapperen.

Berbaar | 29-06-15 | 10:58

Als ik als blanke roep dat ik een wapen heb dan doet de politie vast niet moeilijk. Dan vragen ze mij vast met een vriendelijke schouderklop of ze wellicht even mogen kijken. Dit moet door zijn kleur komen. Kan niet anders.

Repetitive Beats | 29-06-15 | 10:57

Ah, racistisch blog joop.nl heeft het nu wel snel opgepikt en ook in het juiste kader, en voorzien van de juiste conclusies, geplaatst. Kijk ze leren daar toch nog wel wat als het om stukjes schrijven met boodschappen gaat.

TheseDays00 | 29-06-15 | 10:57

Geheel terecht dat de agenten zo handelen. Roepen dat je een wapen hebt (dus mensenlevens bedreigen) en tegenwerken tegen je arrestatie. Dan moet de politie wel, en dat doen ze ook.

SanderEvers | 29-06-15 | 10:56

De man is gewurgd door de agent met een verwurging van de bloedbanen en was al dood voordat hij de politiewagen inging.

rechtsdwalendeautist | 29-06-15 | 10:56

Zo, reaguren gaat lekker hier vandaag... krijg constant 500 internal server errors maar m'n tegels worden wel neergeplempt.

Le Roi | 29-06-15 | 10:55

Het zijn altijd de blanke mensen die door minder blanke mensen voor racist worden uitgemaakt, zelden andersom. Als ik op m'n werk vraag of iemand de bruine isolatie tape heeft, kun je binnen 5 seconde een opmerking van mijn Surinaamse collega verwachten waarin hij zich voor de zoveelste keer aangevallen voelt. Sorry maar deze man, en vele met hem, hebben en soort alarm voor "gevoelige" worden. Net als met zwarte Piet wordt de stempel "racist" in leven gehouden door hen door zich (genetisch??) een minderheid lijken te voelen.

On-topic: in dit geval is de reactie van de agenten puur het gevolg van de arrestant (en omstanders) zijn actie. Hij had zijn slachtoffer rol al voor de politie actie naast zich neer moeten leggen. Dan had hij op het bureau sorry gezegd en zat hij al weer thuis.

IPH | 29-06-15 | 10:55

"de volgende keer ben jij het."

Ouwe-RukkerT | 29-06-15 | 10:45

Ik weet niet tegen wie je het hebt, maar ik ben het in ieder geval niet.
Ik ga namelijk niet op een drukke plek roepen dat ik een wapen heb.
Ik ben namelijk geen totale klapmongeaul (m/v, wit/bruin/geel/rood)

Cuyahoga | 29-06-15 | 10:54

Als je op een plek waar veel mensen samen zijn gaat liggen schreeuwen dat je een wapen bij je hebt, dan ben je wat mij betreft af en vind ik het geheel terecht dat agenten deze man besprongen. Des te meer als je vervolgens ook nog gaat tegenstribbelen. Mensen moeten zich maar eens gewoon gaan gedragen.

Le Roi | 29-06-15 | 10:54

tjekff | 29-06-15 |
I can't breathe, I can't breathe.
Niet zo gek als je 200 kilo weegt.

alpha centauri | 29-06-15 | 10:53

@ Olc32 | 29-06-15 | 10:48

Ten eerste zitten die agenten niet ineens op je rug, daar gaat iets aan vooraf en ten tweede maken die agenten op je rug het ontkomen onmogelijk maar zoals je ziet in het filmpje blijft hij zich verzetten. Iemand van 150 kilo onder invloed hou je niet zomaar even tegen.

Capt. Iglo | 29-06-15 | 10:53

Lijkt me niet meer dan normaal dat hier onderzoek naar komt. We zijn toch (nog) geen politiestaat?

Rico Tampeloerus | 29-06-15 | 10:52

Lijkt me niet meer dan normaal dat hier onderzoek naar komt. We zijn toch (nog) geen politiestaat?

Rico Tampeloerus | 29-06-15 | 10:52

seven | 29-06-15 | 10:40
Wat een pertinente onzin. Als de politie je sommeert om je handen te laten zien en op je knieen te gaan omdat je zojuist gearresteerd bent, dien je je dus NIET als een beest te gaan gedragen, maar doen wat de politie zegt, en op het bureau bel je een advocaat en zo werkt dat in een beschaafd land waar we ons allemaal aan de wet dienen te houden. Dus flikker op met die onzin van 'overlevingsinstinct' en dat soort gezwets, want als deze man gewoon had gepraat met de politie en gewoon bevelen had opgevolgd, was er niets aan de hand geweest. Misschien moet de zwarte gemeenschap, in plaats van constant naar de dienders te wijzen, zichzelf eens afvragen waarom ze niet in staat zijn om gewoon fucking rustig mee te gaan.

Adversary | 29-06-15 | 10:52

Als je op een plek waar veel mensen samen zijn gaat liggen schreeuwen dat je een wapen bij je hebt, dan ben je wat mij betreft af en vind ik het geheel terecht dat agenten deze man besprongen. Des te meer als je vervolgens ook nog gaat tegenstribbelen. Mensen moeten zich maar eens gewoon gaan gedragen.

Le Roi | 29-06-15 | 10:52

Nee zo'n figuur in de rondte laten schieten op een festival is een goed idee. Ik betreur het resultaat maar ik zie ze enkel maar proberen de handel onder controle te krijgen.

Tinus Trekveer | 29-06-15 | 10:52

Benieuwd wat zijn bloedonderzoek aantoont.

de Voorzittert | 29-06-15 | 10:51

Luisteren klapmongeaul.

carramba | 29-06-15 | 10:51

Als je op een plek waar veel mensen samen zijn gaat liggen schreeuwen dat je een wapen bij je hebt, dan ben je wat mij betreft af en vind ik het geheel terecht dat agenten deze man besprongen. Des te meer als je vervolgens ook nog gaat tegenstribbelen. Mensen moeten zich maar eens gewoon gaan gedragen.

Le Roi | 29-06-15 | 10:51

Het blijven achterlijke pakjes waar de dienders in rondlopen
maar dit even terzijde

Tobi | 29-06-15 | 10:50

Waarom niet meewerken?
Is erg wat er gebeurd is, maar wat als hij wel een wapen had gehad?
En begin niet over racisme dat heeft hier niks mee te maken.

Lilia2 | 29-06-15 | 10:50

@ Ouwe-RukkerT | 29-06-15 | 10:45

Aan wie ligt het dan dat de politie geweld gebruikt? En dat de politie hem snel afvoert is gewoon logisch, als er daar allemaal van de debielen om je heen staan te schreeuwen dan kun je beter eerst de arrestant afvoeren en hem op een andere, rustiger plek onderzoeken anders werk je escalatie alleen maar in de hand.

Capt. Iglo | 29-06-15 | 10:49

RIP voor de Arubaanse meneer en sterkte voor de nabestaanden.
-
Filmpje geeft te weinig context om conclusies te trekken.
-
Meewerken deed meneer iig niet en doorgaans springen 4 popos niet op je nek om niets.
Maar goed, uitzoeken wat er gebeurd is en kijken of er fouten zijn gemaakt en wie er (mede) schuld draagt.
Buitengewoon triest voor alle betrokkenen (incl. de popos), dat had niet moeten gebeuren op wat een erg leuke avond in het park was.

Berbaar | 29-06-15 | 10:49

@Ouwe-RukkerT | 29-06-15 | 10:40
Dan zou het geen familie meer va mij zijn. Als 1 van mij fam leden met een pistool gaat zwaaien, zwaai ik hem of haar uit mijn leven.
--
"slachtoffer is een bruine dus who cares....." - Ik care wel. al was het een chinees. Deze mensen moeten we in en vroegtijdig stadium herkennen en vast zetten. En misschien kunnen we ze dan nog helpen.

Mark_D_NL | 29-06-15 | 10:49

Capt. Iglo | 29-06-15 | 10:43
Verzetten? Met 6 agenten op je rug?
Knap hoor.
Maarrrr, kom op Arubaanse medelanders, protestactie in Den Haag, misschien dat het de rest van het land triggert om de actie te kapen, en er een anti-EU actie van te maken... *keeps dreaming*

Olc32 | 29-06-15 | 10:48

Geen zinloos geweld, maar zinloos verzet.
Waarvan akte!

kneuterzak | 29-06-15 | 10:48

Onderzoek is goed uiteraard maar laten we niet vergeten dat veiligheidsdiensten overal in Europa op scherp staan, en zeker bij massaavenementen. Iedereen beseft welke krankzinnigen er in ons midden rondlopen en waar ze toe in staat zijn. Dan moet je niet gaan roepen dat je een wapen bij je hebt zoals deze Arubaan gedaan schijnt te hebben. Want daar is dit allemaal begonnen lijkt het.
Bigi Bana Boy | 29-06-15 | 10:37
.
Wijze woorden. Maar beroepsslachtoffers als Gario, Duurvoort en Simons laten zich dit soort buitenkansjes hoe dan ook niet ontnemen.

Madame Poitiers | 29-06-15 | 10:48

Wie zegt dat hij onder invloed is? Er wordt te snel van uitgegaan dat hij onder de alcohol en dope zit.... allemaal speculatief.

Wat we wel allemaal kunnen zien is een duidelijke nekklem. Of je wel of niet onder invloed bent, een nekklem is een disproportionele maatregel, en al helemaal als je dat lang toepast, na 45 sec. kan iemand al zijn bewustzijn verliezen en stikken. De gevaren van verstikking of breken strottehoofd of nekwervels met allen de dood tot gevolg is groot. Dat moeten ze toch bij de politie opleiding en training toch weten???

Nekklemmen moeten bij wet verboden (of is het al verboden) of je nou agent bent of niet! Autopsie afwachten en een goede advocaat moet hierop inspringen.

MRF2739 | 29-06-15 | 10:48

De man wordt gewoon gewurgd.

rechtsdwalendeautist | 29-06-15 | 10:47

Als je roept dat je een wapen bij je hebt op een festival, ben je niet helemaal wies. Of arrogant door gebruik van drugs. Wie zegt dat dat 'm niet fataal geworden is?

J. Jarig | 29-06-15 | 10:47

Hij was al dood volgens mij toen hij de politie wagen in gegooid werd.

Als je hier kijkt bij de tweede video word er meerdere malen naar zijn hartslag gevoeld en hij hangt erbij als een pop.

www.youtube.com/watch?v=Zxp2C6yuTao

GS infiltrant | 29-06-15 | 10:46

@seven | 29-06-15 | 10:40
Die man heeft er zelf voor gezorgd dat er 5 man op hem springen. Gewoon meewerken. Wat is daar zo moeilijk aan? Reflexen, lul toch niet zo slap man. Meewerken en niet te veel drugs in je mik gooien. Dan weet je wat je doet en komen je oerkrachten ten minste niet naar boven. Van mij hadden ze hem compleet de t***** mogen slaan. Dreigen met een pistool op een drukke plek. wat een idioten om dit goed te praten. kotslui.

Mark_D_NL | 29-06-15 | 10:46

giovanni erkelens | 29-06-15 | 10:35
Ja maar als je een gekke man wilt zijn zitten daar risico's aan vast.

pluk-87 | 29-06-15 | 10:46

Onderweg niet goed geworden.... Klinkt als kortsluiting in die slecht functionerende grijze massa....

Frits_v_Schuttingen | 29-06-15 | 10:45

"De man zou onderweg naar het bureau onwel zijn geworden."

Hier de eerste leugen, de man was voordat die de bus in gesleurd werd al bewusteloos en waarschijnlijk dood, want in het filmpje is duidelijk te zien hoe ze proberen een hartslag te vinden en hem dan snel de bus in sleuren.

Maar blijf vooral kritiekloos achter die wouten staan hoor, de volgende keer ben jij het.

Ouwe-RukkerT | 29-06-15 | 10:45

Ik zie geen buitensporig geweld om eerlijk te zijn, wetende dat de man riep dat hij een wapen bij zich had. Als je dan ook nog eens niet mee werkt, is het logisch dat je hardhandig wordt aangepakt. De politie gaat echter wél grandioos in de fout door te zeggen dat de man onderweg pas onwel is geworden.

Gualtiero | 29-06-15 | 10:45

Nou ben ik al een paar jaar niet meer in NL geweest maar de wouten zien er idd tegenwoordig het zelfde uit als het vrijwillige brandweer corps hier in m'n dorpje,haha,geen gezicht.

zwellevertje | 29-06-15 | 10:44

Bruine of geen bruine, luisteren naar de handhaver der wet. Algemeen bekent is dat niet blanken daar veel moeite mee hebben, zeker als ze 'n pipa opzak hebben.

caralho | 29-06-15 | 10:43

Keurige arrestatie.... niks aan het handje dus wel lullig dat je het loodje legt, dat dan weer wel

Fatwabuster | 29-06-15 | 10:43

MRF2739 | 29-06-15 | 10:38
Precies, kale agent rechts aan begin eerste filmpje heeft man duidelijk gewurgd. Verhaal over wapen? "It's coming right for us!" www.youtube.com/watch?v=Nt6kKhlX8vU

Schwanz | 29-06-15 | 10:43

@ Ouwe-RukkerT | 29-06-15 | 10:40

Hoezo blindelings? Je ziet op het filmpje toch dat hij zich verzet of mankeer je wat aan je ogen? Als je gewoon meewerkt gebeurt zoiets niet. Altijd andere de schuld geven is lekker makkelijk.

Capt. Iglo | 29-06-15 | 10:43

bijna_raak | 29-06-15 | 10:39

Vlgs mij moet je naar Hans Anders gaan voor een bril. Dat je geen wurggreep of nekklem ziet.... Kan ook zijn dat je niet eens weet wat een wurggreep of nekklem is.

MRF2739 | 29-06-15 | 10:43

MRF2739 | 29-06-15 | 10:38
Pijnprikkels helpen niet altijd bij een verdachte die onder invloed verkeerd. Dus pepper en knuppelen heeft geen effect.

perfectebuur | 29-06-15 | 10:43

Juist in tijden met terrorisme (en bedankt Moslims) staat men op scherp. En als je dan niet meewerkt (wat de dreiging alleen maar vergroot), wordt je gewoon hard aangepakt. Vette pech voor die gozer, maar als hij meegewerkt had was er niets aan de hand geweest.

Sjaak uit Dordt | 29-06-15 | 10:42

Waarom gaan ze niet gewoon flitsen, laseren mensen die op de stoep rijden bekeuren ?

crisdegek | 29-06-15 | 10:42

MRF2739 | 29-06-15 | 10:29

Als je nog kan roepen dat je geen adem meer krijgt Is dat dus duidelijk wel het geval.

Tapu | 29-06-15 | 10:42

@Zender | 29-06-15 | 10:35
Misschien had hij wel heel veel drugs gebruikt en zag hij er stoned uit... Kan ook natuurlijk. Je weet het niet. Laten we eerst maar eens kijken wat deze eman allemaal voor een dingen naar binnen heeft gestopt, hoeveel drugs hij gebruikte etc. Dan kan je pas echt oordelen.

Mark_D_NL | 29-06-15 | 10:40

Zie de politie omstanders op afstand houden zodat hun collega's verder kunnen gaan met de man te -wurgen- arresteren. Tuurlijk moet de man meewerken, maar als 5 man op je duiken denkt niet iedereen meer glashelder, maar komen natuurlijke reflexen in werking. In de natuur is het slechts eten of gegeten worden, dat zit miljoenen jaren in ons systeem, dat laagje beschaving en het besef dat de man binnen een paar dagen weer vrij is, is snel vergeten in zo'n situatie.

seven | 29-06-15 | 10:40

ikzalhandhaven | 29-06-15 | 10:36

Wedden dat je anders piept als één van je familiedelen slachtoffer van zo'n foutje is. Ongelooflijk dat mensen zo blindelings achter die klote politie gaat staan, maar ja zoals ik al zei, slachtoffer is een bruine dus who cares.....

Ouwe-RukkerT | 29-06-15 | 10:40

Puur racisme! Sinterklaas, doe er wat aan.

bolkebeer | 29-06-15 | 10:39

Zie geen wurggreep, maar ja die kunnen we er makkelijk bij denken. En misschien dat de popo bang is voor bv een aanslag als een idioot op een festival gaat roepen dat ie een wapen bij zich heeft, zou zo maar kunnen. Vermoed dat meneer is overleden aan overmatig pilgebruik. Idioten die anti politie zijn hebben overigens ook dringend een psychiatrische behandeling nodig.

bijna_raak | 29-06-15 | 10:39

Mooi. Mag de stad nu in brand? Ik tel minstens vier roomblanke politiemannen op 1 chronisch slachtoffer.

Jan Passant mk2 | 29-06-15 | 10:39

Ik zie ook helemaal niets verkeerd. En wie roept er in 2015 nou ook dat hij een wapen heeft, dom!

Ko Ranzig | 29-06-15 | 10:39

Ouwe-RukkerT | 29-06-15 | 10:37
Daarom is het belangrijk geen reden te geven om je te laten aanvallen. Werk mee, terwijl je lacht.

GateKeeperNL | 29-06-15 | 10:39

Bewust een langdurige nekklem is nooit gepast geweld!

Na 1.5 minuut kan je al het bewustzijn verliezen en ernstige hersenschade oplopen waarbij het hart op een gegeven moment stopt met kloppen.

Nekklem kan altijd tot de dood leiden en moet daarom verboden worden. Politie hebben toch pepperspray en een knuppel? Voldoende om iemand uit te schakelen!

MRF2739 | 29-06-15 | 10:38

@giovanni erkelens | 29-06-15 | 10:35
Dat hij zwart is. Dat is het probleem. Als hij blank was geweest was het niet erg geweest. En was het omschreven als een ongeluk. Maar ja blanken mannen en de politie zijn bij voorbaat racistisch.

Mark_D_NL | 29-06-15 | 10:38

Check even zijn bloed op coke. In het verleden zijn er vaker arrestanten overleden aan de combinatie coke alcohol en in bedwang gehouden worden. Een arubaan heeft natuurlijk makkelijk toegang tot het pure spul.

Repetitive Beats | 29-06-15 | 10:38

Moordenaars!!!

bwest | 29-06-15 | 10:38

Onderzoek is goed uiteraard maar laten we niet vergeten dat veiligheidsdiensten overal in Europa op scherp staan, en zeker bij massaavenementen. Iedereen beseft welke krankzinnigen er in ons midden rondlopen en waar ze toe in staat zijn. Dan moet je niet gaan roepen dat je een wapen bij je hebt zoals deze Arubaan gedaan schijnt te hebben. Want daar is dit allemaal begonnen lijkt het.

Bigi Bana Boy | 29-06-15 | 10:37

Vogelbeest | 29-06-15 | 10:32
Waarom neemt u een verklaring van een agent gelijk als waarheid aan, ohw wacht.... het slachtoffer was een bruine en die is natuurlijk ALTIJD fout.

Troost u toevallig weet ik uit eigen ervaring wat voor een smerige honden er bij de politie Haaglanden ronlopen, dit is toevallig opgenomen maar dit is echt niet het enige geval politie verdachten "per ongeluk" om het leven komt.

Ouwe-RukkerT | 29-06-15 | 10:37

-weggejorist-

De Lopende Lintworm | 29-06-15 | 10:37

volgens mij is het gewoon verboden om een wurggreep te gebruiken door agenten en ook een knie in de nek is niet toegestaan bij een arrestatie..

rikkertt | 29-06-15 | 10:37

Bloedtest doen. Drank,drugs en stress kan dodelijk zijn voor je.

Kinner | 29-06-15 | 10:36

-weggejorist-

tjekff | 29-06-15 | 10:36

@beaujudas | 29-06-15 | 10:33
Begin maar vast te eten dan.

Mark_D_NL | 29-06-15 | 10:36

"Arm op je rug dan laat ik los." 0:18

Tja en dat doet ie niet.

2_amazing | 29-06-15 | 10:36

Ik wacht even af met conclusies te trekken, meneer de Arubaan zag er namelijk aardig vertyft uit op de ziekenhuis foto's. Aan de andere kant vraag ik me ook af of het terecht was dat de agenten zo reageerden, als je immers roept "ik heb een wapen" en je vervolgens verzet is dat niet heel verstandig.

HaatAth3ist | 29-06-15 | 10:36

Echt schandalig hoe ze deze man hebben behandeld, en die smeerlappen willen dan ook nog extra geld, gaan ze zelf dood ipv hun slachtoffers #ACAB.

Ouwe-RukkerT | 29-06-15 | 10:28

Pleurt nou eens op met dat #ACAB. Gewoon mensen die hun werk doen en fouten maken. Net zoals jij de frietjes bij de mc donalds wel eens te laat uit het mandje haalt.

ikzalhandhaven | 29-06-15 | 10:36

Wat als het inderdaad een verwarde man was met een pipa op zak?
Dan zou het ook weer niet goed zijn geweest.
En hij had gewoon ook kunnen meewerken en luisteren maar dat is voor sommige mensen nogal lastig blijkbaar.

spoilerfreak | 29-06-15 | 10:36

Zie niks verkeerd eigenlijk

Bokito ergo sum | 29-06-15 | 10:35

Je weet dat de politie met 23 man op je duikt als je je verzet. dus..

Bluebook | 29-06-15 | 10:35

Aanhouding is prima, maar je hoeft geen arts te zijn om te zien dat hij al onwel was, en niet onderweg onwel werd wat de politie beweerd. Belachelijk om niet ter plekke een ombulance te regelen.

Zender | 29-06-15 | 10:35

@pluk-87 dat ie dood is ?

giovanni erkelens | 29-06-15 | 10:35

Op Aruba "zijn ze geschokt".
.
Alsof ze zich ook geschokt zijn door de Antillianen die dood en verderf zaaien onder de blanken in Nederland. Racisten.

Madame Poitiers | 29-06-15 | 10:34

Oh nee he.... Als we dat ''unarmed blackman'' gezever nu ook in NL gaan krijgen, eet ik mn mijter op..

beaujudas | 29-06-15 | 10:33

Wat is nu het probleem eigenlijk?

pluk-87 | 29-06-15 | 10:32

Roepen dat je een wapen bij je hebt is gewoon uitlokking.

Die agenten deden hun werk.

Vogelbeest | 29-06-15 | 10:32

-weggejorist-

De Lopende Lintworm | 29-06-15 | 10:32

Ziet er uit als een keurige aanhouding. Er vanuit gaande dat de man zij dat hij een wapen had en ook nog eens niet meewerkte.

Hetiswat | 29-06-15 | 10:31

Roepen dat je een wapen op zak hebt is anno 2015 misschien toch niet echt zo héél erg handig. En áls je dan al door de dienders van dienst besprongen wordt kan een beetje meewerken ook geen kwaad getuige de beelden.

Al met al een béétje dom en met een verdoemd lullige afloop.

Reinaert | 29-06-15 | 10:30

Ah, de Sylvana Simonsen en de Harriet Duurvoorts die doodstil zijn bij elke getintiër die een blanke verkracht, vermoordt, overvalt of mishandelt, hebben nu tenminste weer reden om hun racistische strot open te trekken.

Madame Poitiers | 29-06-15 | 10:30

Arubaan lives matter!!

GateKeeperNL | 29-06-15 | 10:30

Begrijpen politie agenten nog steeds niet dat een langdurige wurggreep dodelijk is!
Ze zitten hem gewoon te wurgen, te verstikken. Dit lijkt exact hetzelfde geval als die wat er in New York gebeurde met een Afro-American die om een kleinigheid in een verstikkende houdgreep werd gebracht en riep dat hij geen adem meer kreeg en overleed.

MRF2739 | 29-06-15 | 10:29

Verwarde Arubanen bestaan dus ook.

Rest In Privacy | 29-06-15 | 10:28

Echt schandalig hoe ze deze man hebben behandeld, en die smeerlappen willen dan ook nog extra geld, gaan ze zelf dood ipv hun slachtoffers #ACAB.

Ouwe-RukkerT | 29-06-15 | 10:28

Moet je ook gewoon meewerken, dan is er niks aan de hand. +1 voor de politie en helaas pina colada voor de arrestant.

Capt. Iglo | 29-06-15 | 10:28

Als hij inderdaad riep dat hij een wapen bij zich had en met geweld aan het dreigen was lijkt me dit gepast geweld.

bashghost | 29-06-15 | 10:27

REAGEER OOK

Uitgelezen op GeenStijl? Abonneer je op de Nijman-Nieuwsbrief.
linktips: Energie vergelijken | Autoverzekering vergelijken
Kansino. Hét online casino van Nederland.
Online casino met licentie | Bookmakers | Online casino overzicht | Bookmakers Nederland
Online Casino | Online Gokken | Brokerfolio.com brokers vergelijken | online bookmakers in Nederland
Online Casino Top 5 | Casino bonussen | Crypto-casino.nl