Tendentieus, ongefundeerd & nodeloos kwetsend

Hup advocatencultuur, hup!

Advocaat in opleiding Voetbalhooligans, Tokkies, Limburgers, huisvrouwen: het is allemaal tuig dat zich niet weet te gedragen. Nee, geef ons maar de hoogopgeleide elite, de corpsknaapjes met carrièreperspectief. Advocaten, artsen of accountants van PriceWaterhouseCoopers. Die hebben nog respect voor een sociaal samenzijn. Natuurlijk, die vrijmibeau loopt wel eens uit de hand, en een tapijtje is zo onder gekotst, maar wat kost dat? Een paar honderd euro hooguit. Soit, over geld lul je niet dat heb je gewoon. En die negroïde barman die werd gediscrimineerd door eerstejaars advocatenvolk is eerlijk waar de enige neger die vernederd is door blanke corpsjongens met een rechtendiploma. Het gebeurt zelden dat aangeschoten pakken en dassen zich verheven voelen boven eenvoudig barvolk. En begrijp goed, onze superieure Nederlandsche elite kan er niks aan doen. Ze weten niet beter, zegt ook de deskundige psycholoog: Veel van deze mensen zijn lid geweest van studentencorpora waar dit gedrag normaal is. Net als die ordinaire knokpartij tussen advocaatjes van het prestigieuze kantoor Baker & McKenzie en Van Mens & Wisselink. Daar zijn ze gewoon trots op dergelijk gedrag. De bluf is typerend voor de corporale sfeer die heerst binnen onze kantoren. Heerlijk, die pijlers onder onze maatschappij. In één woord: superieur...

Reaguursels

Inloggen

ik weet nu in ieder geval wel waarom die declaraties zo waanzinnig hoog zijn

smurfie | 09-12-06 | 15:10

@jane
Jouw opinie ies geen andere waard. Je bent af, over en uit. Punt.

oakie | 09-12-06 | 13:37

Lukas: doe eens meer informatie geven. Nergens iets over te vinden, zelfs niet op www.advocatie.nl. Dikke primeur dus!

De Peetvader | 09-12-06 | 12:53

@Jane Doe

Waarom kijken mensen die geen flikker van een rechtenstudie afweten er altijd zo op neer? Als je niet weet wat het precies inhoudt en wat er van je wordt verwacht, hoe kan je je dan uberhaupt een mening over vormen?

Wat ik eigenlijk wil weten is waar haal je die onzin vandaan?

Reb3l | 09-12-06 | 12:44

@Preauleet 21:54
Rechtsfilosofie, Rechtssociologie, algemene rechtsleer. Yep.
Allemaal gevolgd en met veel interesse.
EUR?? :)
Je comment met plezier gelezen.
.
@oakie @21:55
The ballad of Jaymz was je zwanenzang.
Je hebt echt toegewerkt naar die anti-climax.
Wil je nu dat ik quotes van je plaats? Nee, dat gaat niet gebeuren.
Ik vind je weinig origineel en eerder een kuddedier dan een individualist.
My humble opinion en die geef ik graag voor een andere.

Jane Doe | 09-12-06 | 01:28

nee lucas, 2 woorden: Terecht Seperieur..................

joost57 | 09-12-06 | 01:19

*pakt cirkelzaag en gaat een Bushmills halen*

Howlin' Mad | 08-12-06 | 22:06

Corpsballen = neonazi's

Flippo | 08-12-06 | 22:03

@jane
Indien U zulke dingen over mij wenst te beweren is het niet meer dan logisch als ik om bewijzen voor uw -vooralsnog ongefundeerde- stellingen vraag. Hier of aan de achterkant zult U vragen ? Uw stelling wenst een bewijslast aan de achterkant te kunnen leggen... graag dan ook daar... Als ik er ben gaarne, om U van repliek te kunnen dienen. U hangt vaker dan ik (ik reageer als ik er ben) dus als U me ziet lees ik u graag. Tot dan en daar. Miss diemen-zuid. Punt.

PS Ik had U hoger ingeschat. Jammer dat U toch mijn (hoopvolle, dat dan weer wel) naïviteit weer wenst te bevestigen. Leerzaam voor mij, teleurstellend voor de rest alhier, fnuikend voor uzelf.

oakie | 08-12-06 | 21:55

Jane Doe 08-12-06 @ 19:44
Met een 6- kom je als jurist echt niet meer zo snel aan de bak Jane Doe. Ik kom voldoende studenten tegen (althans in mijn omgeving) die echt niet tevreden zijn met een 7 en dondersgoed weten dat je je met je bul op zak moet bewijzen. En dat gaat moeilijk met een 6- en een slappe schrijfvaardigheid of geen bevlogenheid ten aanzien van juridische vraagstukken die er toe doen in onze maatschappij. Ook het curriculum vraagt tegenwoordig best wat van studenten. Rechtsfilosofie (daar wel 'ns in verdiept?), rechtssociologie, algemene rechtsleer... De studie is echt wel wat meer dan met positief recht bezig zijn en casus oplossen. Ik ben het helemaal met je eens dat veel studenten wel een kritisch-intellectuele houding ontberen. Die vinden dat soort beschouwende vakken dan ook vaak 'echt vet vaag' of kunnen het abstractieniveau gewoon niet aan. Bij dat soort vakken zie je dan wel weer duidelijk wie echt interesse heeft in het recht en wie niet. Het hoeft ook niet, veel studenten willen gewoon een leuke baan en hebben geen interesse in onderwerpen die buiten hun directe eigen leefomgeving spelen, noch in onderwerpen die abstract-theoretisch van aard zijn (maar m.i. des te meer iets zeggen over onze wereld en de plaats van het recht daarin). Ik ben het wat dat betreft met je eens dat het een grote geestelijke rijkdom is om veel te weten, de wereld leren doorgronden. Van mij mag het curriculum wat betreft de rechtenstudie zeker zwaarder, universiteiten spelen ook op die behoefte in, echter mondjesmaat (zie bijv. Law College in Utrecht). Waarom? De gelijkheidsdeken is warm en behoedt ons voor diegenen die hun hoofd boven het maaiveld uitsteken en wellicht weleens een nieuwe elite kunnen vormen, iets waar we m.i. in Nederland gewoon moeite mee hebben, of het nu de adel is of academici met een master van een topuniversiteit op zak (of reaguurders op geenstijl ;-)

Preauleet | 08-12-06 | 21:54

@ Jane
Psychologen zijn net als juristen media. Priester zijn idd vaak geldkloppers die zich via andere media als media voordoen.

Howlin' Mad | 08-12-06 | 21:43

@Howlin' Mad
Tussen zalven en salvation ligt er een wereld van verschil.
Waar de juristen zalven, proberen de psychologen de ziel te redden.
En de kerk klopt ondertussen het geld uit je zak in ruil voor een zegen.

Jane Doe | 08-12-06 | 21:39

Waar recht en psychologie toevallig weer samenkomen ;)
Arrogantie is m.i. altijd misplaatst. Met arrogantie bedoel ik jezelf als meer waardevol mensch zien dan een ander. We zijn allemaal waardeloos. Niemand is gelijk, we zijn allemaal gelijkwaardig. Om dat uitgangspunt, dat gelukkig vastgelegd is in onze mooie Grondwet, zo goed mogelijk te waarborgen zijn daar wetten van afgeleid. Juristen zijn als het goed is des Wetten kundig en vertalen naar inzicht letterlijke wetteksten naar dagelijkse praktijk. Daarom zijn grondig begrip van abstacte concepten en deze pontificaal kunnen toepassen in concrete situaties een pré; juristen zijn de priesters van de 21e eeuw.

Howlin' Mad | 08-12-06 | 21:06

@Stijlloos Superieur 19:50
Ik ben Divine en ik wil het weten.
En verder heb ik inderdaad schijt aan alles en iedereen en zolang me dat een comfortabel leven permitteert zal ik er niet over klagen.

Jane Doe | 08-12-06 | 20:12

@Jane Doe 08-12-06 @ 19:44
Om de druk hier wat op te voeren:
Jane doe, op die ene feauteau lijk je op jezus, en ohja, je praat PEOP!

Stijlloos Superieur | 08-12-06 | 19:50

@Jaarbeurs @17:29
"en moet je 50% van je vakken behaald hebben in je eerstejaar"
Cynische mode aan/Je meent het? Echt? Wow.... En krijg je nog studie-uren toegekend voor de kennismakingsweek of is dat er tegenwoordig niet meer bij?/cynische mode uit.
Ik hoor de verhalen van de huidige lichting studenten en ik vrees dat er wat kwaliteit van het onderwijs betreft, niet veel is verbeterd.
En voor een mens met gemiddeld intelligentieniveau is de studie rechtsgeleerdheid goed te behappen. Woordblindheid is niet gewenst en het helpt als je rap van de tongriem bent gesneden.
Rechtsgeleerdheid is de kruipolie van de arbeidsmarkt. Je bent overal goed voor.
.
@Oakie @18:03
Het woord "respect" uit jouw mond is een gotspe.
En als er 1 meeloper is dan ben jij het wel. Op individualisme hebben we je met name aan de achterkant van GS nog nooit kunnen betrappen.
Op ranzige en hufterige, snobistische opmerkingen des te meer.
.
@soggert @19:03
HBO onderwijs sluit inderdaad vaak beter op de praktijk aan.
Daar is het dan ook beroepsonderwijs voor.
Wetenschappelijk onderwijs zou academisch moeten vormen en studenten niet alleen op een specifiek gebied theoretisch moeten onderwijzen maar ook moeten stimuleren om creatief en vrij associatief te kunnen denken.
Het leren om het leren. Het een genot vinden om je geest te verrijken met zoveel mogelijk kennis en ervaring. Die vorming mis ik op de universiteit.
Het gaat nu om studie-uren, om 6 minnetjes, om hakken over de sloot-ik heb een bul jongens en meisjes. Daar zit de wereld niet op te wachten.
De nivellering van het onderwijs in NL levert slechte professionals op.
Ik kan respect opbrengen voor de student die gewoon for the fun of it een paar extra keuzevakken neemt. Die twee studies tegelijk doet omdat ie het leuk vindt en niet zozeer omdat ie denkt dat ie daar meer poen mee kan scoren.

Jane Doe | 08-12-06 | 19:44

@Jane Doe: academische vorming verworden tot Hogeschoolniveau? Dan zou die aansluiting met de praktijk niet zo'n probleem moeten zijn. Want laat praktijkervaring nu net datgene zijn waarin HBO/HTS duidelijk een dikke streep voorheeft op het WO. Maar dat terzijde: Ik kan wel restecpa opbrengen voor rechtenstudenten. Ik heb ook wat vakjes recht gevolgd en ik vind 't intens taaie meuk, niet doorheen te komen. Als je dat niet op een interessante manier op mag nemen (anders dan hoorcolleges) lijkt me dat dodelijk. Niet voor niks lopen er op Rechten ook heel wat eeuwige studenten rond (die nooit slim genoeg waren om wat anders te gaan doen, dat dan weer wel). Dusch, een burrel heb je misschien wel verdiend als je het eenmaal achter de rug hebt. Maar dan wel een beetje decorum graag.

soggert | 08-12-06 | 19:03

Ook zo trots op Nederland meneer Balkenende?

Tzakje | 08-12-06 | 18:49

die op den feauteauw lijkt op micheal jackson (verblankte negro) tussen den biggentjens

aparte gast, zal er vast wel veel eurioos voor krijge

homeau | 08-12-06 | 18:49

@Victor Hugo 08-12-06 @ 16:26:
Helaas, ze zijn in 050 maar al te herkenbaar... Ze zijn gewoon irritant aanwezig. Net als hangjeugd en bejaarden.

koerbagh | 08-12-06 | 18:25

Sorry Oakie. 'k Zag je te laat.

stekelige | 08-12-06 | 18:07

Zo te zien is de laatste reaguurster om 17:29 actief geweest.
t Is me wel duidelijk: iedereen zit in de kroeg de-bal-gehakt-met-pindakaas uit te hangen en 'doe me er maar een alcohovrije yoghurt bij, want ik moet nog knikkeren'. Toch?

stekelige | 08-12-06 | 18:06

sjongejongejongejongejonge

*slaat handen ten hemel*

Waarom is iemand die lid van het corps is (geweest) een meeloper met "dat soort type mensen" en degene die dat niet ie niet ?? Dat is toch ook een bepaald soort "type mensen" die ervoor kiezen om daar wel of niet mee mee te lopen... kortzichtige hokjesgeestmensen zeg...
En Jane... juist individualisme wordt binnen de corpora op prijs gesteld, net als overal... Meelopers (de echte dan) vallen ook binnen het corps (net zo goed als bij SSR en noem de meuk maar op) gewoon door het mandje !! Be U and respect the other if and while he/she is him/herself...

Capisce ??

oakie | 08-12-06 | 18:03

@preauleet ikzelf ben ook rechtenstudente en ik ben het met je eens. Er bestaat nog steeds een vertekend beeld over de rechtenstudie en nee (jane doe) het zijn geen mc toetsen meer, slechts 10% zijn meerkeuzetoetsen.Bovendien moet je er presteren, net als bij veel andere studies en moet je 50% van je vakken behaald hebben in je eerstejaar. Tuurlijk lopen er ballen rond, maar omer dan maar een hokje omheen te plaatsen vind ik onzin. Er zijn ook hele gemotiveerde, goede studenten en helaas is er ook een groepje standaard rechtenstudenten ( de ballen dus). Jammer dat zij het beeld altijd maar blijven bevestigen, ik mag ze niet in ieder geval en ik erger me er ook aan, vooral omdat ik me altijd moet verantwoorden waarom ik rechten studeer, aangezien veel mensen daar nog steeds geen reden voor hebben...

Jaarbeurs24 | 08-12-06 | 17:29

Contra 08-12-06 @ 16:49

Zo zo, je kunt echt niet lezen. Ik vroeg naar studies, niet naar cursussen. Hoe dan ook, gefeliciteerd ermee.

Preauleet | 08-12-06 | 17:23

Ga eens deaud blikjegrolsch.

Bernardp | 08-12-06 | 17:07

haha LucasDeLinksel*l leest de Intermediair

Dirk Tang | 08-12-06 | 16:57

Preauleet@16.00. Ik heb net de L.O.I. cursus vliegtuigjes vouwen cum laude afgesloten. Nederlansche taal was niet verplicht. Sorry misschien in mijn vervolg studie rechten. Hahaha.

Contra | 08-12-06 | 16:49

"Ga eens deaud linkse mensen..."
Dit was om het vooroordeel te bevestigen dat corpsballen rechts zijn?

blikjegrolsch | 08-12-06 | 16:43

En zo is t maar net!! Stelletje mongaulen waarmee we dit land moeten delen!! Mijn voorstel: laat maar komen die echte economosche vluchtelingen! Zij werken zich uit de naad voor een appel en een ei. En als dank sturen we het klootjesvolk terug. Enkeltje Sahara .. hoppa! Zo, en dan nu ff biere

Zieke Hond | 08-12-06 | 16:32

Ga eens deaud linkse mensen...

Bernardp | 08-12-06 | 16:29

Victor Hugo 08-12-06 @ 13:58

'Wij reaguurders' vinden het hier leuk om iets duidelijks te bashen. Tijdverdrijf. En het corps, met het lollige lullo-beeld, zal daar wel uitstekend geschikt voor zijn. Zelf zijn 'we' geen haar beter natuurlijk

LibertasSimplex | 08-12-06 | 16:28

"En waar ik last van de corpsballen heb? Overal. In de kroeg, in een restaurant, op straat en bij dat soort poenige bedrijfsfeestjes in hotels als ik daar toevallig ook net ben"

Wat heb je toch een kutleven. Je herkent ze niet eens.
Op straat? Brallen ze je omver????

Knakker

Victor Hugo | 08-12-06 | 16:26

Ik heb op de TU gezeten, leer je tenminste een echt vak

BASinnic | 08-12-06 | 16:23

Jane Doe 08-12-06 @ 16:15

ik heb anders nog nooit een meerkeuzetoets gedaan hoor. Maarja, heb dan ook een echte studie gedaan, met echt onderzoek (wow!).

Maaier | 08-12-06 | 16:17

@Preauleet @16:00
Ik ben een dikke twintig jaar geleden afgestudeerd in de rechtsgeleerdheid (meerdere afstudeerrichtingen). Ik was niet onder de indruk van de studie. Ik heb het op het gemak in ruim 3 jaar kunnen klaren. Ben ik superslim? Ongetwijfeld:) Tegenwoordig stelt academische vorming geen reet meer voor.
Dat is al enige decennia het geval. Het is verworden tot een Hoge School.
Je leert feitjes uit boeken en je spuugt het uit in een meerkeuzetoets.
En dat geldt voor bijna alle studierichtingen.
Dan sta je daar te glimmen met de bul in je hand en ga je het echte leven in. En dan blijkt dat je pas moet gaan studeren en dan scheidt het kaf zich van het koren. Sommigen kunnen de theorie niet in de praktijk toepassen en missen iedere vorm van geestelijke elasticiteit..
.
De corpora hebben op mij nooit enige vorm van aantrekkelijkheid uitgeoefend. Wellicht omdat ik teveel individualist ben en me te zeer verzet tegen onderwerping aan een groepsconsensus. Zelfs als het om *kuch* gezelligheid gaat. Voor sommigen voorzien ze in een behoefte. Prima.
Wat mij tegenstaat binnen met name het studentenscorps, is het ongelofelijke snobisme. Wie zich op grond van status, afkomst, materie, beter voelt dan een ander heeft een probleem met zichzelf.

Jane Doe | 08-12-06 | 16:15

@Victor Hugo 08-12-06 @ 15:04:
Jij begint over een maatkostuum, ik niet. Dus de context is volkomen legitiem.

En waar ik last van de corpsballen heb? Overal. In de kroeg, in een restaurant, op straat en bij dat soort poenige bedrijfsfeestjes in hotels als ik daar toevallig ook net ben.

koerbagh | 08-12-06 | 16:10

Wat ga ik toch een leuke carriere hebben!

Ridge Forrester | 08-12-06 | 16:07

Niets erger dan een vooringenomen randstadhollander!

Rightwinger | 08-12-06 | 16:06

@ Contra: voordat je afgeeft op het al dan wel of niet wetenschappelijke karakter van de rechtenstudie, schrijf eerst eens in correct Nederlands een reactie. Ik vraag me bij de reaguurders die de rechtenstudie als een lachertje betitelen af in welke studie zij zelf - uiteraard cum laude - zijn afgestudeerd. Aan jouw reactie is in ieder geval af te lezen dat je taalkundig alsook exact niet zo sterk bent, noch over een academische houding beschikt. Anders had je nimmer zo'n koddige stelling dat juristen zelf vinden dat ze na het behalen van hun bul 'tot de elite van het land behoren' kunnen poneren. Oh en trouwens: een ROC biedt geen HBO aan, enkel middelbaar beroepsonderwijs.

Preauleet | 08-12-06 | 16:00

@Victor Hugo 08-12-06 @ 14:40
Alleen dat gemiddelde finnen draaideurcriminelen worden meende ik niet serieus, dat geldt slechts voor een klein deel. Dat er in essentie weinig verschil is tussen de oorzaak van het asociale gedrag van beide groepen geloof ik echt ja. Zal wel uit primitieve instincten voortkomen. Dat het eindresultaat bij laagopgeleide probleemjongeren is dat ze in de criminaliteit komen, en voor hoogopgeleide rijkeluiszoontjes uit het corps dat ze uiteindelijk een goede baan krijgen, met lidmaatschap en een jaar bestuur van het corps als pluspunt op het CV, dat wil niet zeggen dat ik beide vormen van asociaal gedrag niet op een lijn zet.

padjakker deluxe | 08-12-06 | 15:38

Ab uno disce omnes...

stretch | 08-12-06 | 15:37

Victor Hugo 08-12-06 @ 14:58

nergens is het kuddegedrag zo groto als in het corps. OK, bij voetbalsupporters, maargoed. Maarnogmaals: ik heb geen coprs nodig gehad om te leren zuipen. Ik maak dan ook nooit problemen als ik het op een zuipen zet.

Maaier | 08-12-06 | 15:30

"En die negroïde barman die werd gediscrimineerd door eerstejaars advocatenvolk is eerlijk waar de enige neger die vernederd is door blanke corpsjongens met een rechtendiploma."
oeioeioei, er wordt een gekleurde medemens gediscrimineerd. dat mag alleen door reaguurders natuurlijk. De finnen en antillianen mogen de hele dag doodvallen, totdat advocaten (=blijkbaar corpsballen?!) het zeggen, dan moeten die laatsten doodvallen. pffff, ingewikkeld hoor, dat populistisch windvanen.

vonkelwijn | 08-12-06 | 15:29

En terecht. Dat de gemiddelde GeenStijlbezoeker niets begrijpt van studentikoos gedrag, zegt vooral veel over de gemiddelde GeenStijlbezoeker. Oké, soms gaat het inderdaad te ver en dan zijn passende disciplinaire maatregelen ook helemaal terecht, maar in verreweg de meeste gevallen gaat het gewoon om een geintje.

DA | 08-12-06 | 15:28

Tja studie rechten. Een eenvoudige HBO studie die niet op de universiteit thuis hoort maar gewoon op een ROC. Het heeft namelijk niets met wetenschap te maken. Omdat deze rechtenstudie zo simpel is treks het ook de wat minder intilligentsia aan. Zelf vinden zij, dat na het afronden van de studie zij tot de elite van het land behoren. Hoe gek kan je zijn. Lachen.

Contra | 08-12-06 | 15:27

"Fest? Sie kommen vom Fest?"
"Ja, feestje gehad......"
"Aha.... Holländische Mädel....? Tralalalala.....!"

natte tarrel | 08-12-06 | 15:10

Mogguh

Victor Hugo | 08-12-06 | 15:07

@ Victor Hugo
mag graag een open deur intrappen, niks mis met de mening van LLL, ook niks mis met corpora, als er maar bier uit de tap stroomt...
Proost!

natte tarrel | 08-12-06 | 15:05

Ok Koerbagh.

Blijf je even bij de context?

En waar heb je last van corpsleden, dit is de discussie.
Niet universiteit jugend, daar hebben we het een andere keer over.

Victor Hugo | 08-12-06 | 15:04

@Victor Hugo 08-12-06 @ 13:47:
Die Armani van je komt ook gewoon uit een Sri Lankaans naai-ateliertje, door kinderhandjes in elkaar gezet. Ze naaien er even een labeltje Armani in, en gaat 1000x kostprijs op het rek. Ze komen met dezelfde zending binnen als de pakken van C&A, maar zit net een ander labeltje in en kost 100x de kostprijs. Een ander verschil is er niet. Maatkostuums? Laat me niet lachen. 99,9% van de jasje-dasje dragers halen ze gewoon van het rek.

Maar goed... ik verder niets tegen de Universiteits-Jugend met kudde-mentaliteit. Als ik er verder maar geen last van heb. En daar zit 'm net de kneep, ik heb er wel last van. Het interesseert me niet of ze de schade van hun "gebral" betalen, ze jagen een ander weg met irritante kudtgedrag.

koerbagh | 08-12-06 | 14:59

@ Natte Tarrel

"Lucasdelinkselul"

Wat denk jij dat hij van corpora vindt?
Corpora staan gelukkig bekend als liberale bolwerken.
Een van de redenen dat ik me erbij aansloot.

Victor Hugo | 08-12-06 | 14:58

proef weer wat afgunst bij lucas... zelf alleen mbo zwakstroom gehaald?

natte tarrel | 08-12-06 | 14:54

Nog één kleine kanttekening mijnerzijds: juist de mensen die binnen de corporale structuur geen bal voorstellen, of zelfs niet eens lid zijn, brallen en lallen in "de buitenwereld" het meest en het weerzinwekkendst. Waardoor het corps een slechte naam krijgt. Jammer maar blijkbaar onvermijdelijk.

dr_morreau | 08-12-06 | 14:54

Ja natuurlijk.

Ik geniet altijd wel van een discussie en nogmaals ik zie de humor er wel van in.

Victor Hugo | 08-12-06 | 14:54

Ga een pils pakken! Ben er klaar mee. Ciao!

Broodje1983 | 08-12-06 | 14:54

Victor Hugo 08-12-06 @ 14:49
Jij vindt het toch ook mooi om hier even wat olie op het vuur te gooien. :)

Broodje1983 | 08-12-06 | 14:52

Ok? vaag man.
Over Amsterdam hoor je dit niet zo vaak.

Vooral Leiden en Groningen schijnen erg te zijn.

@ Broodje1983
Ligt eraan of je na die 5 jaar het gebral volhoudt.

Victor Hugo | 08-12-06 | 14:49

Even goede vrienden overigens.

Broodje1983 | 08-12-06 | 14:48

@ blikjegrolsch 08-12-06 @ 14:43

Als ik er zelf maar happy mee ben :-) Ik ga trouwens even verder met vies veel geld verdienen als u het niet erg vind. Er moet tenslotte belasting gegenereerd worden om de hulpbehoevende massa's financieel op de been te houden! Lator!

dr_morreau | 08-12-06 | 14:48

@wereldVreeeeed 08-12-06 @ 14:06
Denk de volgende keer eens aan interpunctie, hoofdletters, het verschil tussen hoofdzinnen en bijzinnen, spelling, en al dat soort taalkundige zaken. Dan wordt je tekst misschien wel leesbaar en dat is prettig.
.
Lucas zou lucas niet zijn als hij dit alles niet zo snel mogelijk aan studentencorpora zou relateren. Het zou mij niets verbazen als er ook een significante hoeveelheid papen en HBO'ers bij dit soort toestanden betrokken zou zijn. Echter: Lid zijn van een corps heeft al een poosje niet zo veel meer met stand te maken of niveau te maken, dat valt mij als lid van een veel kleinere, afzijdige vereniging wel op. Desalniettemin, studentenverenigingen zijn leuk, laat je niet van de wijs brengen door lucas die iedere gelegenheid -hoe karig ook- aangrijpt om zijn gal te spuwen mbt het verenigingsgebeuren. Machogedrag hoort er een beetje bij, maar zéker niet bij elke vereniging, en dan nog blijft het een keuze. Dat betrokken personen schadevergoedingen willen betalen, praat het alles niet goed, maar is wel een dikke 100% meer verantwoordelijkheid nemen dan de gemiddelde voetbalhooligan doet na z'n zoveelste mol-bushokje.

soggert | 08-12-06 | 14:47

Victor Hugo 08-12-06 @ 14:38
"5/6 jaar lid zijn en daarna kappen met die praatjes." :) Dan is er toch helemaal geen probleem?! Neem aan dat je kan tellen!

Broodje1983 | 08-12-06 | 14:47

ASC 1999

His Goofness | 08-12-06 | 14:46

@ His Goofness.

Kan dit begrijpen, kom zelf ook niet meer op het corps.
Ben nu 5 jaar lid.

Waar was je lid? Leiden?

Victor Hugo | 08-12-06 | 14:46

@padjakker
In essentie dragen advocaten ook niks bij aan het BNP. Integendeel, ze romen het BNP af omdat ze of een wettelijke monopolie hebben op iets of omdat ze handig met de regeltjes kunnen omgaan en normale mensen geen zin hebben in dat gemiereneuk.
Maar dat zie je wel vaker in samenlevingen. De groepen die eigenlijk parasiteren gaan zich als elites gedragen

BASinnic | 08-12-06 | 14:44

Victor Hugo 08-12-06 @ 14:38
Was 3 jaar lid... En klaar. Er zitten een hoop leuke, gezellige mensen bij hoor. Daar niet van. Maar je hebt er ook een HOOP... Ik noem een Broodje1983... Die gaat er per defintie vanuit dat afkomst, carriere en status onlosmakelijk verbonden zijn met het corps. Gaat zich daar naar gedragen puur omdat hij vroeger op school niet zoveel in te brengen had en waarschijnlijk onzeker was. Dat lieve verlegen mannetje verandert in eens in een over het paard getild, verwend en aan een superioriteits-complex leidende ego-tripper die alleen maar naar beneden trapt en dan is beneden weer mensen die niet zoveel "status bla bla kots" hebben.
Ik heb iets teveel van dat soort "ik ben door mijn vader vroeger met het io vivat in slaap gezongen en mijn roeping was het corps" typjes gezien in mijn corps-tijd. Ben er echt helemaal klaar mee. Pathetiek ten top!

His Goofness | 08-12-06 | 14:44

@ Victor Hugo 08-12-06 @ 14:40

Ik vrees dat hij dat wel serieus denkt. Blijkbaar denken heel veel mensen in dit land zo, anders hadden we nu niet dat linkse gedoe gehad in de tweede kamer.

dr_morreau | 08-12-06 | 14:43

Dr_Dichtgetikt: ooit al eens afgevraagd of misschien niet iedereen jouw positie als "happy few" maar gewoon als "few" zou karakteriseren?

blikjegrolsch | 08-12-06 | 14:43

allemaal gezeik! laat die jongens lekker een feestje houden na een week hard werken!

stomme kutknorren

rainier | 08-12-06 | 14:41

padjakker deluxe

"Dit leidt er toe dat de gemiddelde mocro zich asociaal gedraagt en een draaideurcrimineel wordt, en de gemiddelde advocatenzoon zich asociaal gedraagt en er voor beloont wordt met een dikbetaalde baan. Dat je als advocaat geld opbrengt en als draaideurcrimineel veel geld kost is slechts een eindresultaat."

Dit denk je toch niet echt he?

Victor Hugo | 08-12-06 | 14:40

His goofness,

Helemaal mee eens.
5/6 jaar lid zijn en daarna kappen met die praatjes.
Overigens houd ik helemaal niet van dat gebral, zoals ik al zei, is dit in Rotterdam sowieso not done.

Victor Hugo | 08-12-06 | 14:38

Kwijt? Kapot? Vernieuwen!

Wie op deze basis werkt, mag alles van me lenen. Maar wie het niet kan betalen, moet gewoon eerst beter z'n best doen op de werkvloer. Simpel toch?

borderlijntje | 08-12-06 | 14:37

@ CoJoNes 08-12-06 @ 14:27

Nee hoor, "de elite, dat ben je zelf" zeg ik altijd maar, voordat ik ergens een hotel stukmaak.

dr_morreau | 08-12-06 | 14:36

@Victor Hugo 08-12-06 @ 14:27
Kosten, geld, whatever... Je gewoon gedragen, en wat meer respect hebben voor anderen is schijnbaar ondergeschikt tegenwoordig. Wist je dat mensen als Broodje1983 en dr_morreau uiteindelijk misschien zelf kinderen zullen gaan opvoeden. Nog meer van die asociale kleaudtzakjes waar de rest van Nederland geen reet aan heeft. Het enige verschil met de kansenjongeren waar jij het over hebt, is intelligentie, opleiding en omgeving. Dit leidt er toe dat de gemiddelde mocro zich asociaal gedraagt en een draaideurcrimineel wordt, en de gemiddelde advocatenzoon zich asociaal gedraagt en er voor beloont wordt met een dikbetaalde baan. Dat je als advocaat geld opbrengt en als draaideurcrimineel veel geld kost is slechts een eindresultaat.

padjakker deluxe | 08-12-06 | 14:36

Broodje1983 08-12-06 @ 13:49
Fucking MORON! Je bent lid, prima. Ben ik ook geweest. Maar voor alles is een plek, en na je studenten tijd nog een beetje "het lid" uit te gaan lopen hangen... Wat dat betreft ben jij waarschijnlijk net zo geindoctrineerd als de Hitler-Jugend destijds. Met je corporale praatjes! Moeilijk he? Zelf vriendjes maken?!

His Goofness | 08-12-06 | 14:31

Davitamon 08-12-06 @ 14:26

Het verstandigste commentaar so far.
Het kost de staat geen geld.

Victor Hugo | 08-12-06 | 14:27

His Goofness

Klopt!! Het is de schuld van links die de multikulti samenleving nooit bespreekbaar heeft gemaakt :)

Victor Hugo | 08-12-06 | 14:26

@dr_morreau 08-12-06 @ 14:18
Ok, dus je reageert hier alleen om de boel een beetje op te fokken... Ik begon al bijna medelijden te krijgen met je compleet verneukte kijk op de maatschappij en de wereld in zijn algemeenheid.

padjakker deluxe | 08-12-06 | 14:26

Lekker boeiend die corpsballen.

Beter dan die tegenwindjongeren die alleen maar geld kosten.

Davitamon | 08-12-06 | 14:26

*faces of steel mode: AAN*

Als dit niet met de mislukte multiculturele samenleving te maken heeft...

*braces himself and awaits response*

His Goofness | 08-12-06 | 14:24

@koyt

Ach, koyt, wat moet een lid of niet lid hier nog van zeggen.
Het niveau daalt...

Victor Hugo | 08-12-06 | 14:23

Jah het corps is kut! Ere de commissietafel!

Broodje1983 | 08-12-06 | 14:22

@ dr_morreau 08-12-06 @ 14:12:
Je bedoelt waarschijnlijk 'het corps heeft kut'. Dat klopt. Die (in de regel) uitgewoonde kudt wordt omringd door kotsneiging oproepende, door overmatig bierconsumptie geconstrueerde vetrollen.
.
.
Maar dat het corps kudt heeft, dat staat vast.

koyt | 08-12-06 | 14:20

@ padjakker deluxe 08-12-06 @ 14:16

Graag gedaan! Pakkend samenvatten is nu eenmaal een van de vele eigenschappen die de elite boven het ongeletterde gepeupel plaatsen.

dr_morreau | 08-12-06 | 14:18

@padjakker deluxe

Humor is voorbehouden aan de niet leden?

Victor Hugo | 08-12-06 | 14:18

@dr_morreau 08-12-06 @ 14:12
Heerlijke reactie Sjef, bedankt voor het bevestigen van al mijn vooroordelen in niet meer dan 3 hele zinnen... Het ergste (voor jou tenminste) is nog dat je jezelf waarschijnlijk nog serieus neemt ook...

padjakker deluxe | 08-12-06 | 14:16

Yesh! Goed zo!

dr_morreau | 08-12-06 | 14:16

Het corps is kut!

Teen | 08-12-06 | 14:14

@ WahWow

Je vergeet "Witgemutste Chinees"

Victor Hugo | 08-12-06 | 14:14

Dat je er niet super veel voor hoeft te kunnen:
vriend van me studeert dit jaar af in rechten, maar volgens mij heeft ie meer gefeest dan gestudeerd! Dan weer feestje dispuut, dan weer 'werk'-week Istanboel (met natuurlijk de nodige 'goudgele rakkers', 'gele pretcilinders' en 'studentenbrandstof'). Gaat ie binnenkort als klap op de vuurpijl 'voor zn studie' naar Chang-hai met zn jaarclub!
Leer ik me week in, week uit de pleuris op het schrale HBO!

WahWow 08-12-06 @ 14:01

frustratie?

Niet moeilijk doen, na je HBO doorstromen naar universiteit.

De bank betaalt wel.

Wolters | 08-12-06 | 14:12

Hahaha, altijd maar weer die niet-leden met hun gefrustreerde meninkjes over de happy few :-) Blijft heerlijk om te lezen, iedere keer weer!

Zet hem op jongens. allemaal tegelijk: het corps is kut! Toe maar!

dr_morreau | 08-12-06 | 14:12

Heb dat corporale nooit begrepen. 'T zijn gewoon een stelletje kansloze, gefrustreerde ballerige kuddedieren die bang zijn 'het beste van de studietijd' te missen, terwijl ze het grootste gedeelte van de tijd laveloos zijn of hun roes uitslapen.
En dan noemen ze zichzelf nog 'elite'! Mij is altijd bijgebleven dat je van andermans spullen af moet blijven met je tengels!

sparood | 08-12-06 | 14:12

@ CoJoNes

We komen er wel uit :)

Victor Hugo | 08-12-06 | 14:11

@Victor Hugo 08-12-06 @ 13:58
"Corpsleden zuipen, en sommige zullen wel eens een lijntje nemen.
Als er iets gesloopt wordt is dat schandalig en moet daar gewoon voor betaald worden."
'
Kerel, lees je eigen teksten nog eens door. De manier waarop ik het zie, is het niet alleen schandalig als iets gesloopt wordt, maar daarbij ook nog eens *niet ok* als er 'gewoon voor betaald wordt', zoals de paar reagurende corpsleden hier bij herhaling benadrukken. Het zinloos slopen van iets dat niet van jou is brengt meer schade toe dan alleen financiele. Daarbij, het zonder enig nut toebrengen van schade van welke orde dan ook goedpraten door te zeggen dat er 'tenminste voor betaald wordt' is misselijkmakend.

padjakker deluxe | 08-12-06 | 14:08

@Victor
In dat geval, hulde. Vrijheid, blijheid ben ik namelijk helemaal voor. Zuipen en snuiven? Je doet maar. Zolang ik er maar geen last van heb, snap je?
*maakt factuur toch maar over*

CoJoNes | 08-12-06 | 14:07

Ja onze academische op neukertjes vinden zichzelf meer als het werkend gepeupel zelf een keer mee gemaakt, mijn schoonouders hebben een congres en zalen bedrijf een paar jaar geleden hadden ze daar een advocaten feestje 50 jaar bestaan van een oplichters kantoor, afijn alles van een beetje aanzien uitgenodigd ik kom daar s´avonds even binnen lopen en het was erg druk te weinig personeel dus ik zeg zal ik even een handje helpen, en ga glazen ophalen, die tieners van juristen, rechters en notarissen waren ook aanwezig gratis zuipen He !!!!!!. vervolgens heb ik 3 keer achter mijn rug om gehoord van de kut koters, NOU NOU je zal toch tegen een minimumloontje hier glazen op moeten halen. Ben je 16 17 jaar oud en heb je zelf nog nooit iets gepresteerd het enige aanzien die hebt is die van je pappie of mammie als ze dan 2 jaar ouder zijn en op de universiteit geflikkerd worden zal het er niet veel beter op worden denk ik.

wereldVreeeeed | 08-12-06 | 14:06

ach ja waar gebeurt het niet

Agamemnon_NL | 08-12-06 | 14:06

corpo de porpo

lucebert | 08-12-06 | 14:05

Ok CoJoNes.

Dit begrijp ik. Maar ik denk dat de 'labiele kuddedieren' niet lid zijn van een corps.
In iedere stad zijn zo'n 10 verenigingen die zich probereren te identificeren met het corps. Jasje, Dasje, JC, Dispuut, Verticale en Liederen. Vaak zijn het de individuele disputen die het "buitenbrallen" voor hun rekening nemen.

In Rotterdam, waar ik lid ben, wordt dit gedrag niet geaccepteerd.

Victor Hugo | 08-12-06 | 14:02

@Dr. Mabuse 08-12-06 @ 13:42
Helemaal waar... in het hoge noorden (friesland)
heb je de zgn woudpikken.... varkesboeren met veul te veul euries....
Slaan ieder weekend minstens 1 bar kort en klein.....
De kastelein ziet ze graag komen en houd de deur nog open ook voor ze als ze zaterdag avond de ravage verlaten......... De volgende dag komt een van die gasten terug om de schade te betalen.........

steegneger | 08-12-06 | 14:01

Dat je er niet super veel voor hoeft te kunnen:
vriend van me studeert dit jaar af in rechten, maar volgens mij heeft ie meer gefeest dan gestudeerd! Dan weer feestje dispuut, dan weer 'werk'-week Istanboel (met natuurlijk de nodige 'goudgele rakkers', 'gele pretcilinders' en 'studentenbrandstof'). Gaat ie binnenkort als klap op de vuurpijl 'voor zn studie' naar Chang-hai met zn jaarclub!
Leer ik me week in, week uit de pleuris op het schrale HBO!

WahWow | 08-12-06 | 14:01

" Zijn er ook studies beschikbaar over dit interessante antropologische verschijnsel? "
Nee, maar ze noemen het: "verwend zijn".

blikjegrolsch | 08-12-06 | 13:59

LibertasSimplex 08-12-06 @ 13:51

Ik doel op het denken over "den Ivoren Toren"
Er wordt hier een mythe over op gehangen.

Corpsleden zuipen, en sommige zullen wel eens een lijntje nemen.
Als er iets gesloopt wordt is dat schandalig en moet daar gewoon voor betaald worden.

Zo simpel is het toch?

Iedere keer dat GS het Corps noemt, komen de frustraties weer boven.

www.geenstijl.nl/mt/archieven/001646.h...
www.geenstijl.nl/mt/archieven/044368.h...
www.geenstijl.nl/mt/archieven/006156.h...
www.geenstijl.nl/mt/archieven/001644.h...

Waar komen deze frustraties vandaan?

Victor Hugo | 08-12-06 | 13:58

" Deze mensen in de groep praten er gezamenlijk over, ze hebben een gespreksonderwerp die lijft tot diepere gesprekken."

Je moet wel een erg grote autist zijn wil je een "gezamelijk trauma" nodig hebben om tot diepe gesprekken te komen. Echt, daar kan geen Volkert tegenop. Ik stel voor om iedereen die "ontgroening" als nuttig beschouwt persona non grata te verklaren. De 21ste eeuw mensen, we hebben een evolutie achter ons, weet je.

blikjegrolsch | 08-12-06 | 13:58

Broodje1983 08-12-06 @ 13:25
het is inderdaad heel makkelijk om vanuit je beschermde elitaire omgeving te insinueren dat laagopgeleid volk terecht als inferieur bestempeld wordt, maar als ik ergens van overtuigd ben is het wel dat uitschot zoals jij ondanks die semi-intellectuele stront die je hier uitkraamt tot de onderkant van de maatschappij behoort. Hier zijn in Nederland zat mensen die wel normbesef hebben, triest jij je zo superieur voelt.

jasian | 08-12-06 | 13:56

@Victor
Het is me net een keer of drie te vaak gebeurd, dat ik ergens rustig zit te eten of in een hotel overnacht en ongevraagd wordt geconfronteerd met volkomen labiele kuddedieren. Sorry, die frustratie is meer een ervaringsdeskundigheid en dat schrap je niet zo makkelijk.

CoJoNes | 08-12-06 | 13:56

@Broodje1983 08-12-06 @ 13:37
Overigens maakt een dergelijke reply wel weer duidelijk genoeg aan waarin jouw denkpatroon en dat van je corpskameraden verschilt van gemiddelde weldenkende mensen. Ik ga er verder niet eens woorden aan vuil maken.
'
Wat dan weer *wel* interessant is, dat zijn de psychologische achtergronden van dergelijk gedrag en denkpatronen. Wat is de bindende factor voor corpslullen die ervoor zorgt dat ze zich verenigen en na een vrij korte tijd het idee krijgen dat het eigenlijk wel normaal is om dingen te slopen, zich te gedragen als tokkies in een pak met een das, en zich ondanks (of zelfs:dankzij) hun middeleeuwse gedrag ook nog eens verheven gaan voelen boven normale mensen met een lager IQ/opleiding. Zijn er ook studies beschikbaar over dit interessante antropologische verschijnsel?

padjakker deluxe | 08-12-06 | 13:56

Veel mooier vind ik het verhaal over de twee jongens die dit jaar een gitaar meenamen naar de KMT in R'dam. "Maar we gaan toch op kamp?"
Zullen we over de corpora maar weer eens stellen dat de daaruit afkomstige reaguurders in ieder geval tot de 20% behoren die niet overal "Hoax" of "Ga eens deaud" plempen? Had je maar moeten studeren & ook lid moeten worden...

Liefs uit Londen | 08-12-06 | 13:56

Ach, seks, zuipen en coke zijn best lekker. Daar niet van

LibertasSimplex | 08-12-06 | 13:55

Geheimen leveren toch een nóg hechtere band op, mavceessen.
Iedereen in de groep ondergaat een ontgroening, dus iedereen heeft een 'trauma'. Deze mensen in de groep praten er gezamenlijk over, ze hebben een gespreksonderwerp die lijft tot diepere gesprekken.
Zo ontstaand de díkste vriendschappen.

Psychisch is het makkelijk te verklaren. Je moet er alleen open voor staan.

pseudoniem | 08-12-06 | 13:54

Ok CoJoNes.

Schrap je frustraties. Vrijheid, Blijheid.
Ikzelf moet er niets van hebben, maar stel dat er gesnoven wordt. Wat dan?
Wat maakt dat uit?
Uitwonen in kroegen? Rectaal bevredigen?

Gozer, back to reality.

Victor Hugo | 08-12-06 | 13:54

Inderdaad, ik ben erg blij dat mijn hersenchirurg "een beetje scherp blijft van dat witte poeder". Bovendien is het fijn om te weten dat de mensen die beweren respect voor je te hebben nog niet eens het zelfrespect kunnen opbrengen door geen coke te snuiven. Cokesnuivers, drugsgebruikers, heeeee, waren dat geen paupers? Hypocrisie is het belangrijkste wapen als je opgroeit in pappa's pak.

blikjegrolsch | 08-12-06 | 13:53

Victor Hugo 08-12-06 @ 13:49

Lijk je net serieus over te komen, begin je over 9/11

LibertasSimplex | 08-12-06 | 13:51

Corpsballen, hooligans, mariniers, finnen, soennieten, sjiieten, whatever. Het probleem is gewoon dom groepsgedrag van jonge mannen, hoe je het ook verpakt. Niks aan te doen de komende 10.000 jaar, het zit in onze genen en moet er langzaam uitevolueren. Gelukkig heeft Moeder Natuur ergens in onze genen er ook voor gezorgd dat er ook intelligente individualisten geboren worden.

BASinnic | 08-12-06 | 13:51

Quod licet Iovi, non licet bovi.

Der Lehrer | 08-12-06 | 13:50

@Victor Hugo 08-12-06 @ 13:47

80% van de jeugd, blaft niet een gram weg in een tijdsbestek van 3 uur. Dat is namelijk dé reden dat er zoveel gekotst wordt.
Bovendien zit niet 80% van de jeugd te eten met een groep vrienden die allemaal hun thuiszittende echtgenote hebben uitgewoond op de kroeg. Maar dat zal wel een band scheppen, weten dat je disgenoot je ega rectaal heeft bevredigd.

CoJoNes | 08-12-06 | 13:50

Tsja, wat kan je leven nou nog meer inhoud hebben dan "als de consumptiebonnen maar geregeld zijn" en "studentenfeesten zijn geil".
Toch vreemd, ik dacht altijd dat juist de elite zich cultureel verdiepte. Andere elite zeker.

blikjegrolsch | 08-12-06 | 13:49

Den Ivoren Toren,

Daar gebeurt het, Mijne Heeren.
Daat wordt het land bestuurd.

En 9/11 was een inside job!!

Victor Hugo | 08-12-06 | 13:49

@CoJoNes 08-12-06 @ 13:44

"Disputen snuiven zich helemaal de tering" ?? Gast als jij van je Anita gaat scheiden heb je deze dames en heren hard nodig. Wees blij dat ze een beetje scherp blijven door dat witte poeder. Jij wil toch niet de helft van jouw toch al waardeloze salaris afstaan aan een kut die jou te min vindt!

Broodje1983 | 08-12-06 | 13:49

Als de "cultuur" van corpora niks met dit gedrag van de heren te maken heeft ("boys will be boys" was de legitimering, geloof ik), wat heeft de cultuur van "finnen" dan te maken met de misdragingen van "finse" jongens?

Rooibos | 08-12-06 | 13:49

Sterf. Wat is het probleem. Horeca zeurt niet, advocatuur zeurt niet.. jullie moeten niet zo moraliserend lopen zeiken. Dit soort dingen gebeurt op allerlei feesten met allerlei verschillende groepen... het enige leuke van eilitaire gezelschappen is dat ze de schade vergoeden, nou prima toch?

Wat leuk is, isdat die advocaten volgens jullie niets kunnen, maar het wel presteren om van die zielige apathen zoals 600 pleuries per uur te laten aftikken

jo-he | 08-12-06 | 13:48

Ik kijk om me heen.

80% van de jeugd gebruikt coke of heeft het wel eens gedaan.

Een maatpak is mooier dan dat van de C&A
Met een goed salaris koop je een normaal pak.

Lijkt mij gepast.

Victor Hugo | 08-12-06 | 13:47

@Broodje1983 08-12-06 @ 13:25
Misschien dat vanuit jouw ivoren torentje LBO-zwakstromers maar paupers zijn, en de jasje-dasjes de intellectuele voorhoede van Nederland, maar mijn ervaring is toch dat de eerlijk hardwerkende menschen die het werk opknappen waar jij je te goed voor voelt, er gemiddeld genomen een stuk beschaafder (en minder egocentrisch) normen-, en waardenstelsel op na houden.

padjakker deluxe | 08-12-06 | 13:46

Deze zelfverklaarde elite krijgt met dit soort gedrag in de plekken waar ik kom een paar trappen in het gezicht en worden naar buiten geflikkerd nadat we hun dikgevulde portemonnee's geleegd hebben.

Ogami Itto | 08-12-06 | 13:46

Het is ook de corporale sfeer, niet de achtergrond

LibertasSimplex | 08-12-06 | 13:45

"Art deco lampen die van het plafond getrokken werden, WC muur ingesmeerd met poep, champagnefles door glas in lood, kots, pis, gebral, etc."
En dat heet dan elite. Dat soort lui zouden ze per direct hun diploma's moeten afnemen.

blikjegrolsch | 08-12-06 | 13:45

Mooi zo... ik heb binnenkort mijn eerste trainingsweekend (zal verder maar niet zeggen waar precies....). Er is mij al verzekerd dat het met de 'consumptiebonnen' wel snor zit.

DJW | 08-12-06 | 13:45

@Victor Hugo 08-12-06 @ 13:41
"RSC 2002." Mooi jaar, veerkeerde stad ;)

Broodje1983 | 08-12-06 | 13:45

@Victor Hugo 08-12-06 @ 13:38
Alsof jij ook maar enig referentie kader bent.
Disputen snuiven zich helemaal de tering, met de "denk aan ons"-sleutelhanger angstvallig in de knuist geklemd. Daarnaast is het een feit, dat accountants en advocaten hardop worden uitgelachen om hun tijdloze *proest* pakken en C&A overhemden.
Kijk eens wat beter om je heen.

CoJoNes | 08-12-06 | 13:44

Dr. Mabuse.

Mee eens, als er maar betaald wordt.
De schade wordt gewoon verhaald, inclusief schoonmaakkosten.

CoJoNes, wees blij!
Jouw moeder heeft daardoor werk.

Victor Hugo | 08-12-06 | 13:44

Uit niets blijkt dat een vermeende corporale achtergrond er ook maar het minste mee te maken heeft. Zijn alle advocaten lid geweest van het corps? Dacht het toch echt niet. Zijn bij de incidenten voornamelijk ex-corpsleden betrokken? Dat blijkt nergens uit. Toch praat iedereen elkaar na en wijst met een beschuldigend vingertje naar 'het corps' (welk?). Met name de uitspraak dat "dergelijk gedrag daar normaal is", valt erg lekker. Duidelijk afkomstig van iemand die niet weet waar ze het over heeft, maar daarin geen belemmering ziet om toch iets te roepen.

Frits de Vriez | 08-12-06 | 13:44

kudt natneqqen. Zij dezelfde figuren als die op hockeyfeestjes al na 2 pilsjes zat zijn en dan meisjes aanranden.

Vuurvoske | 08-12-06 | 13:43

Als ze die barman netjes uitbetalen en verder niemand lastig vallen mag het van mij. Studentenkorpsen, vrijmetselarij, padvinderij, jehova's getuigen: ze doen maar. Wie er geen zin in heeft kan eruit stappen.

Dr. Mabuse | 08-12-06 | 13:42

Oh ja zeker! Ik herken dit wel. In mijn studententijd en kort daarna heb ik gewerkt bij Tuschinski Amsterdam. Toendertijd ook daar regelmatig conferenties en elitaire feestjes of andere bijeenkomsten. Art deco lampen die van het plafond getrokken werden, WC muur ingesmeerd met poep, champagnefles door glas in lood, kots, pis, gebral, etc..

Jan-Joris-Jaap-Joop | 08-12-06 | 13:41

Broodje1983 08-12-06 @ 13:37

Kudt op, corpsnicht
'zeker van bent dat de schade vergoed wordt' Ongezien de tiefus hoor, scusi voor de gewelddadigheid. Dus als er later es een keer wat betaald wordt zijn ze eigenlijk wel goed bezig, die humorloze boeren met aardappel niet diep genoeg in keel.

LibertasSimplex | 08-12-06 | 13:41

Geen bier meer voor 20 Bier bitte!! 08-12-06 @ 13:39

@all
Duh balluh !
Ik ga zuipen en ja, misschien ook iets kapot maken (maar dan niet van een ander) Ik heb deze maand weer genoeg verdiend om minstens 2 bijstandstrekkerTs van mijn belastingcenten voor heel 2007 te voorzien.

oakie | 08-12-06 | 13:41

@ Broodje1983

Ik niet?

RSC 2002.

Ik speel in op de vooroordelen van de bezoeker.

Victor Hugo | 08-12-06 | 13:41

Heeee Lullo.... moeie nen knal???

steegneger | 08-12-06 | 13:41

@ Lucas: Oink, oink! En ondertussen wel vereeningingmeisjes ketsen..... ;) Hoe hete ze ook al weer..... Petra?

Ruler | 08-12-06 | 13:40

@Broodje1983 08-12-06 @ 13:37
LOL, het zal wel, stakker. Ik betaal die met een vork geschreven rekeningen van jouw en je vriendjes. Leuke is dat ik niet de behoefte voel om iets te slopen, of last heb van peer-pressure. Zoals de meeste van jullie klanten waarschijnlijk niet hebben.

CoJoNes | 08-12-06 | 13:40

@Broodje: klopt, hij bedoelde natuurlijk "door paps met de zeilboot gebracht".

blikjegrolsch | 08-12-06 | 13:39

@Victor Hugo 08-12-06 @ 13:35

"Idd, een rugby trui met bootschoenen...." Geweldig!! En jij begrijpt er ook al niets van!!

Broodje1983 | 08-12-06 | 13:39

Advocaatje ging op reis, tiereliereliere,
Advocaatje ging op reis, tierelierelom.

Met zijn hoedje op zijn arm, tiereliereliere,
Met zijn hoedje op zijn arm, tierelierelom.

Bij een herberg bleef hij staan, tiereliereliere,
Bij een herberg bleef hij staan, tierelierelom.

Stokvis kreeg hij bij 't ontbijt, tiereliereliere,
Stokvis kreeg hij bij 't ontbijt, tierelierelom.

't Graatje schoot hem in zijn keel, tiereliereliere,
't Graatje schoot hem in zijn keel, tierelierelom.

Dokter werd er bij gehaald, tiereliereliere,
Dokter werd er bij gehaald, tierelierelom.

Maar de dokter was te laat, tiereliereliere,
Maar de dokter was te laat, tierelierelom.

Zo ging 't advocaatje dood, tiereliereliere,
Zo ging 't advocaatje dood, tierelierelom.

CouscousHabibi | 08-12-06 | 13:39

Cambodjaans heropvoedingskamp op rode leest geschoeid!

Alternatief: Executeren.

20 Bier bitte!! | 08-12-06 | 13:39

Als je ook alleen maar het IQ hebt om zo'n domme studie als rechten te doen, dan hoeft dit gedrag van juristen ons niet te verbazen, toch?

Brouhaha | 08-12-06 | 13:38

@ CoJoNes

Leuke vrinden heb jij.
Ik geloof er niets van.

Broodje (p)Aap

Victor Hugo | 08-12-06 | 13:38

@sjaak
Aangenaam ;)

oakie | 08-12-06 | 13:37

@ CoJoNes 08-12-06 @ 13:30

"door pa met een kruiwagen in de Lions gekieperd worden."?? Wow!!! Jij hebt er echt nog helemaal niets van begrepen! Maakt ook niet uit, zoiets is toch niet aan jouw besteed. :)

Verschil met dit verhaal is wel dat je er zeker van bent dat de schade vergoed wordt. Als half Purmerend iets afbreekt moet je maar zien hoe je aan je pieken komt.

Broodje1983 | 08-12-06 | 13:37

Wauw, zelfs JC (zie oakie 08-12-06 @ 13:24) reaguurt hier!

sjaakdeslinksesul | 08-12-06 | 13:36

Het corps is een soort opleiding tot Duitser

LibertasSimplex | 08-12-06 | 13:36

Weet niet waar ik een grotere hekel aan hebt vwb advocaten: rechtse b(r)allen of die linkse pluizen. Mogen ze ook alletwee deaud? Vast wel.
Dat er maar een hoop, niet geheel graatloze, zalm in die riante kerstpakketten mag zitten!

CouscousHabibi | 08-12-06 | 13:36

@Klaverjas 08-12-06 @ 13:29
Bullshit. Een vriend van me heeft een restaurant/bar en heeft mij een keer gevraagd of ik hem wilde helpen op een avond dat er een Vindicat dispuut een diner had.
Zelden heb ik zo'n pathetisch pukkelig zooitje mogen aanschouwen. Pakken met omslag en buttondownoverhemden galore!
Na een uur of twee stond de hele meute in de rij voor het toilet om zich volkomen strak te blaffen. Vriendmans was zo slim om een foto te maken van een stel mentholpoeder inhalerende dispuutsleden en heeft ze verteld, dat als er ook maar een glas zou sneuvelen, die foto's online gingen.
Was een rustige avond, hij heeft ze nooit meer terug gezien en laat daar geen traan om.

CoJoNes | 08-12-06 | 13:36

@ Teen

Idd, een rugby trui met bootschoenen....

Ohhhhhh

Victor Hugo | 08-12-06 | 13:35

@Victor 13.31
Tm Saul 1994 Leiden ;)

oakie | 08-12-06 | 13:35

@ blikjegrolsch 08-12-06 @ 13:31
Hé, er is niets zo übergeil als een studente met een dikke bierreedt!!

Teen | 08-12-06 | 13:33

haha strak.

"300 euro waar lullen we over" en inderdaad 300 euro!!

Wat is het lidmaatschap toch mooi...
En belangrijk...
En Geil!!

Victor Hugo | 08-12-06 | 13:32

" door pa met een kruiwagen in de Lions gekieperd worden."
BWAHAHAHA!

blikjegrolsch | 08-12-06 | 13:32

Vraagt zich af hoe GS aan die bron komt. Dat ligt toch mijlen ver van ons reaguurders af?

Martentje | 08-12-06 | 13:32

ROFL@Broodje! Het gaat gewoon al fout bij de term "ubergeile studentenfeesten". nooit in je boote dichtgetikete studentikoze harses opgekomen dat niet iedereen geil vindt wat jij geil vindt? En daar zit m nou precies het probleem, die eenzijdieg kijk op "wat wel en niet gaaf is".

blikjegrolsch | 08-12-06 | 13:31

Ach, het zijn jochies die als beloning voor het afronden van de onterecht als academisch aangemerkte rechtenstudie (een MBO-er met een goed geheugen kan het ook), door pa met een kruiwagen in de Lions gekieperd worden. Ik vind het eigenlijk vooral sneu. Als je de hele week, met zo'n simpel baantje, dusdanig onder stress staat, dat je je op een infantiele manier moet ontladen, dan verdien je oprecht medelijden.
Lijkt me dan toch overduidelijk, dat je op z'n minst over een labiele persoonlijkheid beschikt.

CoJoNes | 08-12-06 | 13:30

Vaux!

voorjekanis | 08-12-06 | 13:29

oakie 08-12-06 @ 13:24
Broodje1983 08-12-06 @ 13:25

ow, ik geloof dat er een paar fanatieke corpsleden zijn wakkergeworden na het jasjedasjetrekken vannacht op de sociëteit.

Maaier | 08-12-06 | 13:29

Ah, even ouderwetsch corps-bashen. Probleem is alleen dat het meestal niet corpsleden zijn die zich misdragen maar overcompenserende knorren die de schade nog even letterlijk menen te moeten inhalen.

Klaverjas | 08-12-06 | 13:29

@MrJ 08-12-06 @ 13:19

Nou zo cool is dat niet want jouw kantoortje wordt een beetje enorm in de zeik genomen hier. En terecht. Trouwens mooie reacties onderaan dat intermediair artikel. De 'google' filosofie qua arbeidsethos is nog niet echt doorgedrongen in de Lage Landen, waar er nogal altijd corpora bestaan waarin pakdragende koters met een grote bek respect af weten te dwingen. Triest hoor.

Cabrónes | 08-12-06 | 13:27

Jezus Geenstijl! kijk eens wat er op de rotte aardkloot rond loopt! Nogal wiedes dat leden zich verheven voelen boven de rest. En wat voor problemen hebben jullie daar mee? Genieten jullie misschien zelf een opleiding die het niveau van LBO zwakstroom nauwelijks aantikt? Zijn jullie misschien een beetje gepiekeerd? Of misschien jaloers als jullie foto's zien van uber geile studenten feesten? Ligt het verhaal nou eens toe, in plaats van simpelweg een te vinger wijzen naar dronken toekomstige advocaatjes. Heb me toch vergist in het niveau van Geenstijl.nl

Broodje1983 | 08-12-06 | 13:25

@maaiert 13.21
Ja, en mn moeder was maagd toen ze werd begraven... Jij moet eerst leren nadenken voordat je dit soort domme teksten plempt. Nakko.

oakie | 08-12-06 | 13:24

Op zich lekker toch, af en toe aso beesten. Alleen van dat 'dus jij moet tappen' dat werk wekt wel een zekere behoefte tot zwaar hoeken.
Deep down blijven het allemaal breezers in pak natuurlijk

LibertasSimplex | 08-12-06 | 13:24

Wel mijner excuses, maar de typhus met ze!
Vergoeding danwel het afkopen van schade doet niet af aan het knokkeljeuk verwekkende wangedrag dat dit soort omhooggevallen tuig aan de dag/nacht legt.
Het maakt mij geen enkel verschil wie mij des nachts wekt met gebral en vernielingingen. Trainingspakjes of zijde dasjes, murk of metalhead, het zal mijns aan m'n rectum oxideren.
Wie te achterlijk is om zich met een minimum aan fatsoen op te stellen ten overstaan van anderen, dient in de dichts bij zijnde gracht te dobberen met een voetafdruk op het zitvlak.
Zeker in het geval van juristen, strafpleiterts en dergelijke, die zich toch gedurende hun nuchtere uurtjes met de wet plegen te bezigen. Schaamtevol en lidmaatschap van de tigduizend-gezichten club waardig. In kort: paspoort en stropdas ontnemen en deporteren naar verneukistan dat gespuis.

X4I | 08-12-06 | 13:23

sommige mensen kunnen gewoon niet zo goed tegen drank. Als ze nou niet bij het corps hadden gezeten en gewoon zelfstandig hadden leren opereren hadden echt kunnen leren drinken in plaats van je tijd verdoen met rare pakjes aantrekken en onnodige rituelen uit te voeren.

Maaier | 08-12-06 | 13:21

Dit komt door concurrentie tussen bedrijven. Ik ken mensen bij PWC, Deloitte etc. en ze proberen elkaar af te troeven met 'coole feesten' voor de jonge instromers. Gastjes die bij dergelijk bedrijven werken vinden hun bedrijf vaak ook 'cool' en gaan anderen ervan overtuigen dat het 'cool' is. Een soort van marketing. Ondertussen zijn deze bedrijven enorm bureaucratisch en onzakelijk bezig maar blijkbaar is er geen écht commercieel alternatief. Dus prestigieus en superieur willen ze vaak zijn, maar mijn ervaring is dat gemiddelde ambtenaren beter werk afleveren.

Cabrónes | 08-12-06 | 13:21

Cool, mijn kantoor op GS.

Ben echter maar een eenvoudige IT'er...

MrJ | 08-12-06 | 13:19

Lekker toch, die VOC-mentaliteit?

Traag | 08-12-06 | 13:18

Corpora heeft er niks mee te maken. Boys will be boys.

kommopman | 08-12-06 | 13:11

@myself 13.09
nyn = nun
Dat dan weer wel.
*djoef @ lucas*

oakie | 08-12-06 | 13:10

Ik voel mij ook vaak verheven boven anderen en als ik dat kan uiten door iets te vernielen moeten anderen niet zeuren!

Teen | 08-12-06 | 13:10

Beste Lucas. Ik als limburger wil je hierbij nyn djoef op uwen moel geven. *plok*

oakie | 08-12-06 | 13:09

Altijd leuk om te weten door wie Folkert en Mohammed B. verdedigd worden, is het niet?

blikjegrolsch | 08-12-06 | 13:07

Hoera! GeenStijl leest oude Intermediairs die ze waarschijnlijk van de Telegraaf redactie heben gekregen. Sjongejonge. Chapeau jongens! Kudo's voor Lucas.

-Edit: Door Hugo Logtenberg / woensdag 6 december 2006. Sorry, dit was de nieuwste Intermediair.-

Zwarte Kool | 08-12-06 | 13:06

Tja bij dat soort vrijmibeaus hoor je deze mensen trots vertellen dat ze die dag 8 uur hebben gewerkt en 10 uur gedeclareerd. Dus naast knokken ook frauderen.

bookie | 08-12-06 | 13:05

Bravo !!

oakie | 08-12-06 | 13:04

Heerlijk toch deze mensen! Als ik straks werkgevende ben zal ik niet schromen extra veel voormalige corpsknaapjes aan te nemen, weinig werknemers die zó door het stof kruipen voor een beetje extra status als deze figuren. Ideaal natuurlijk!

Faust | 08-12-06 | 13:03

@adolfjoling 12:59
Ik zie het probleem ook niet!

Bet Weter | 08-12-06 | 13:02

Liever wat advocaten die de boel slopen en vervolgens netjes de schade vergoeden (kan je ook weer eens wat nieuws kopen voor je interieur) dan een stel kut paupers die de tent afbreken en met de noorderzon vertrekken...

Anthony_Zeus | 08-12-06 | 13:01

Och, ze stelen geen tasjes, beroven geen bejaarden, breken niet in, plegen geen roofovervallen en ga zo maar door. Ook wat waard. Ik heb liever een advocaat naast me wonen (en die woont er ook) dan een mocro.

Breinstein | 08-12-06 | 13:00

Daar ben je toch de elite voor? Dat je je dingen kan permitteren, die lowlifes zich niet kunnen permitteren? Niks mis mee hoor.

AdolfJoling | 08-12-06 | 12:59

Corpora... wát een middeleeuwse instituten! Het is dat ik geen voorstander van verbiden ben, maar anders zou ik zeggen: verbieden!!!

Kees Maf | 08-12-06 | 12:53

en dan in het weekend als baby door 1 of andere chick de hele tijd moederleifde ontvangen .. waar zou die compensatiedrang toch vandaan komen ? ;)

Draaitafel Demagoog | 08-12-06 | 12:53

Ah, zo wil ik later ook worden als ik m'n bul gehaald heb. Eindelijk legaal discrimeneren met m'n kameraden.

dadoedieandersnooit | 08-12-06 | 12:52

REAGEER OOK

Uitgelezen op GeenStijl? Abonneer je op de Nijman-Nieuwsbrief.
linktips: Energie vergelijken | Autoverzekering vergelijken
Kansino. Hét online casino van Nederland.
Online casino met licentie | Bookmakers | Online casino overzicht | Bookmakers Nederland
Online Casino | Online Gokken | Brokerfolio.com brokers vergelijken | online bookmakers in Nederland
Online Casino Top 5 | Casino bonussen | Crypto-casino.nl