Tendentieus, ongefundeerd & nodeloos kwetsend

Uitkeringstrekkers zijn labbekakkers. Allemaal

asper.jpgDat is even schrikken voor ontbijtend Goed Volk. In hun Volkskrantje staat hedenmorgen een flink interview (samenvatting) met werkgeversbaasje Hans de Boer. Nou, die doet een paar lekkere uitspraken hoor! "Labbekakken met uitkeringen moeten aan het werk", "[hoger opgeleiden] kunnen toch ook gewoon asperges steken, in het zonnetje, met de radio aan?", "alle Somaliërs moeten oprotten naar Somalië", en "nee Fronk vin dur Lànde, ik heb helemaal geen klein tabernakeltje". Pats, boem! Hans de Boer wil dat werklozen gewoon asperges gaan steken voor een Bulgaars hongerloontje. Maar werk moet wel lonen, anders heeft het allemaal geen zin! Hans de Boer scheert alle uitkeringstrekkers zo hatseflats over één bonusvettige kam, maar vindt het te kort door de bocht om de zelfverrijking van topmanagers bij grote banken en bedrijven 'ONBETAMELIJK' te noemen. Hans de Boer vindt het gruwelijk dat er tweehonderd Nederlanders MH17 niet hebben overleefd, maar uiteindelijk was het een simpel 'incidentje' en zo erg zijn die Russen nog niet. Wist u trouwens dat Hans de Boer geen zin heeft om altijd diplomatiek te zijn? Soms wil ie gewoon eens lekker ongenuanceerd naar beneden trappen. Niet omhoog richting de Poetins van deze wereld natuurlijk, maar Hans de Boer is dan ook een hele dappere man. Goed, luister even Hans, uitkeringstrekkers die écht te labbekakkerig zijn om eerlijk werk te doen in plaats van thuis te zitten, daar kotsen wij ook op. Maar projectielkotsen doen we op voormannen van werkgeversclubs die massaal hun (productie)werk richting derde wereld hebben verplaatst, het resterende werk voor een schamel grafloon aan Oostblokkers gunnen en vervolgens gaan lopen jankballen dat er hier zoveel mensen in de bijstand zitten. Ja hallo Hansie, u bent onderdeel van het probleem. Kom maar door met die banen dan.

Reaguursels

Inloggen

Zo jammer dat mensen meteen na hun opleiding denken de jackpot te kunnen verdienen dan moet je wel heel erg veel geluk hebben.

Het is toch helemaal niet erg om op een lagere functie te beginnen voor een wat minder loon wees blij dat je werk hebt en laat zien wat je kunt dan komen die hogere lonen en functies vanzelf een keer.

Als je bij een bedrijf aan het asperge steken bent (wat iedereen kan) en je werkt zo hard en netjes als je kunt val je vanzelf op in een bedrijf hoor. En als je denkt dat je status niet snel rond gaat heb je het mis

Je moet er gewoon voor gaan en niet denken dat je als hoogopgeleide als een prinsesje kunt gaan zitten wachten op een baan!

ArjanT1 | 25-06-15 | 00:06

Heeft er eigenlijk wel iemand een woordenboek? Ik zie dat heel NL over de heer De Boer heen valt om de term labbekakken. Terecht! Hij is volkomen verkeerd gebruikt en het lijkt erop dat iedereen vanaf vandaag opeens een heel andere betekenis aan het woord toekent. Wel knap gedaan, Boertje. Dat moet ik eerst maar eens gaan epibreren.

een of andere hassan | 24-06-15 | 22:59

Mijn wenslijstje voor Bans de Hoer, in chronologische volgorde:

1. ontslag op staande voet (met schriftelijke bevestiging)
2. geen gouden handdruk, wel een modderige klomp tegen z'n reet
3. asperges steken bij een lekker zonnetje, 35 graden zonder schaduw en trijntje oosterhuis op repeat

Daaaag, Bans!

burgermoedt | 24-06-15 | 21:59

Werken met behoud van uitkering !!!! Dan is het toch gewoon een betaalde baan ? Het UWV is dan dus een uitzendbureau. Dat houd toch in dat je met behoud van uitkering recht hebt op een CAO van ambtenaren, recht heb op pensioen opbouw en een Ondernemingsraad die voor je belangen opkomt, daarnaast een 36 uur werkweek, 13 maand 45 vrije dagen per jaar etc etc. Jammer dat niemand dit juridisch uitzoekt.

Rotterdammert1965 | 24-06-15 | 21:53

Het artikel hier op GS klopt als een bus en de werkgevers voorman is een debiel. Voor een deel van zijn uitspraken deel ik wel zijn mening. Er zijn veel mensen die wat aansporing nodig hebben en hij geeft een paar voorbeelden. De Volkskrant, onze lievelingskrant toch, heeft gecontroleerd of zijn voorbeelden kloppen en ja, niet geheel maar in de grote lijnen klopt het aardig. Zijn voorbeeld over de bijstandsmoeder met 2 kinderen die circa 2.400 Euries per maand ontvangt is ook interessant. Volgens VK klopt het ook nog en ik vind het toch een bedenkelijk bedrag. Niet dat mevrouw ruim op vakantie kan maar toch... Bijstand?

Politicusincapabelus | 24-06-15 | 21:36

Zeg Hansje, weet jij waar je die asperges ook in kan steken?

Bopje | 24-06-15 | 20:29

Vele goedwillenden janken letterlijk van ellende omdat ze geen baantje kunnen krijgen en geen geld hebben om te eten en uit ellende bij de voedselbank moeten schooien omdat de economie kapot is gemaakt door zijn Haagse trawanten.
-
Maar deze proleet trapt ze nog even verder de grond in omdat hij te blind en te dom is om zich in te kunnen leven in de dagelijkse werkelijkheid van werknemers en werkzoekenden.
-
Hij zou zelf eens gedwongen een jaar lang van het ellendige bijstandsoverlevingsuitlkeringje van Euro 950 moeten leven. Dan houdt hij zijn domme arrogante miljonairs bek misschien dicht, en ziet het licht (hee dat rijmt)

telelezer | 24-06-15 | 20:22

Vele goedwillenden janken letterlijk van ellende omdat ze geen baantje kunnen krijgen en geen geld hebben om te eten en uit ellende bij de voedselbank moeten schooien omdat de economie kapot is gemaakt door zijn Haagse trawanten.
-
Maar deze proleet trapt ze nog even verder de grond in omdat hij te blind en te dom is om zich in te kunnen leven in de dagelijkse werkelijkheid van werknemers en werkzoekenden.
-
Hij zou zelf eens gedwongen een jaar lang van het ellendige bijstandsoverlevingsuitlkeringje van Euro 950 moeten leven. Dan houdt hij zijn domme arrogante miljonairs bek misschien dicht, en ziet het licht (hee dat rijmt)

telelezer | 24-06-15 | 20:21

Laten we het eens hebben over al die labbekakken/labbekakkers die sloten geld verdienen met niksdoen/frauderen/oplichten/uitbuiten zoals daar zijn: bankdirecteuren/-bestuurders, directeuren woningcorporaties, zorginstellingen, ziekenhuizen, schoolbesturen van ROC's/HBO's, buitenlandse bedrijven die geen of weinig belasting betalen de farmaceutische industrie die letterlijk over lijken gaat en ga zo maar door. Fijn, met dit kabinet en mentaliteit terug naar de 19de eeuw.

je.pense | 24-06-15 | 18:27

Wat een uylskuiken die Hans de Boer. Als hij een ondernemer was geweest had hij de regering op zijn donder gegeven voor het uitbuiten van de procuctieven met economie schadende lastenverhogingen en woekertaxen (waardoor minder consumptioe en meer looneisen = banenverlies) en de voortdurende import van meeëters (= hogere woekertaxen). Dan had hij gewaarschuwd voor neergaande loonspiraal door de globalisering met EU en TTIP, en de oorlogshitsers een pak voor hun broekrok gegeven voor de economische vernieling en dus banenverlies vanwege die idiote russofobe sancties die miljoenen banen gaan kosten deutsche-wirtschafts-nachrichten.de/20... Als niemand het doet, zouden de werkgevers het maar eens voor hun medewerkers moeten gaan opnemen. Maar dat doet monseigneur de Boer dus niet.

ben kokhals | 24-06-15 | 16:29

Ten tijde van de bastille hadden de "labbelakken" niets meer te verliezen. . En die tijd lijkt weer te komen. Zelfs als ze het volk tegen elkaar uitspelen Door de goedkopere Oost-Europese werknemer hier naar toe te halen....

yabbadabbadoooo | 24-06-15 | 16:22

Dit is gewoon een losgeslagen lul die denkt die ie scoort bij zijn Rotary-maatjes met dit soort lulkoek.

BTW: Deze nitwit heeft toch gezegd dat hij 'met een rijke vrouw is getrouwd'? Zo ja; rot eens op uit de arbeidsmarkt met je lulkoek over goed doen in de samenleving en zo. Maak eens ruimte voor iemand met meer empathie, diplomatie, tact en doordachtheid. Heeft die tenminste de baan die jij niet nodig hebt.

Wereldvreemde sukkel die je bent.

TM | 24-06-15 | 16:11

Hans de Boer (TV) Show IK met uitkering in en werktraject

2 jaar lang hans de boer op een uitkering in en werktraject gevolgd met camera en elk ding wordt uitgezonden engiste moment dat jij rust heb is waarneer je na de plee loopt jongeuh

geen compromies geen tegen spreken en geen verwachting hebben en maar hopen dat je iets tegen komt dat wel werkt.

tot frustraties en stress.

en werkgevers die je wel even 6 maanden een stage geven en niks vergoeden kwa vervoer of sallaris en zeggen je doet maar met de uitkering die je heb.

of werkgevers die je tijdelijk nodig hebben en je na je proeftijd lekker op straat zetten zonder iets te betalen.

moderne slavernij noem ik dat ben nu al meer werkgevers tegengekomen die je willen op deze manier.

uiteindelijk heb je dan ook wel is compleet gehad.

en een aangepast c.v zonder de juiste papier
Hans ik wens je succes

want dit is precies wat jij nodig heb als je bek zo durft open te trekken want ik durf te wedden dat jij niet in iemand huid will kruipen na mij voorstel.

aangezien dit mijn persoonlijke ervaringen zijn en ik ben NIET GEK.

als gezond gestoord persoon is dit mijn aanbod voor u HANS DE BOER

daarnaast alle huidige geld bronnen die u hebt worden bevroren

zodat u echt 2 jaar een hel heeft met uitkering.

Unmortal | 24-06-15 | 16:06

Deze man verdient het om in pek en veren door de straten te worden getrokken, maar hij zal wel een panic room in zijn huis hebben tegen boos klootjesvolk.

XaleX_2 | 24-06-15 | 15:57

Die man heeft natuurlijk gelijk. Het is uiteindelijk de mentaliteit van de Nederlanders zelf die voor problemen zorgt. Nederlandse bedrijven hebben liever een goedkope Oost-Europeaan die het laaggeschoolde werk doet, dan een dure Nederlander. Nederlandse bedrijven hebben ook liever een jongere werknemer dan iemand die de 40 nadert of zelfs 40+ is. Een jonkie is nou eenmaal goedkoper, frisser en kan sneller leren.

Je kan dan wel lekker bashen op immigranten, maar die mensen worden hier zelf naartoe gehaald door Nederlandse uitzendbureaus. Bedrijven hebben vaak ook een selectiebeleid waarbij ze oudere werknemers sowieso al niet aannemen. In Nederland draait het alleen om de €€€.

Trekvogel12 | 24-06-15 | 15:44

DIE zakkenwasser heeftbeslst nog nooit zijnhanden met werken vuil gemaakt of zijn rug kapot gemaakt bijhet aspergesteken.

mallekater | 24-06-15 | 15:37

Chapeau van Leeuwen, de spijker op zijn kop en pek met veren voor wereldvreemde Hans de Boer... Niets zo ergerlijk als lukraak maar wat roepen op basis van een wel erg minuscule tunnelvisie. En dan ook nog meten met twee maten. Ik zou volgens mij binnen een minuut ruzie krijgen met die man. Ik reageer namelijk nogal allergisch op domme, kortzichtige mensen.

Opinion1970 | 24-06-15 | 15:33

Tja, VNO-NCW. Van die club kan je deze uitspraken verwachten. Next!

ZoltarTheMagnificent | 24-06-15 | 15:31

Ben eens met Dr.Hermannes en Jahlive

Maar ook iets ander hans de boer praat of dat er een asperge veld om elke stad ligt.

als meneer nou is duidelijk zegt dat die over voorbeelden praat van plaats een slappe zin er uit gooit van ga maar op een veldje werken.

engiste wat hier staan zijn kassen voor paprikas cristanten en aardbeien en nog wat ander spul

maar eeh daar willen ze 13+ werknemertjes tot 18 want die kosten amper iets of een paar polen en bulgaren

met daarnaast dat ik nu in traject heb gezeten om werk te zoeken terwijl hooikoorts heb dus mij in een van die kassen zetten is geen toekomst aangezien ziek wordt maar dan kom je met plannen om aan werk te komen wordt je weer lekker de grond ingestampt aangezien al meerder malen iets voorstelde.
en als dan toch zelf werk vindt krijg ik brieven dat een traject bedrijf me geholpen heeft.

dan wordt ik persoonlijk kotsmisselijk van.

dus misschien moet hans de boer zelf maar een paar maanden in een uitkering zitten en een werktraject dat 0,0 na je luisterd in wat je kan of intresseert en je op belt om baantjes te doen die je niet kan doen ivm je gezondheid.

ik kom ook regelmatig mensen tegen die door hun rug zijn gegaan die werk krijgen wat alleen maar zwaar tillen is.

dus wie lezen hier de papier en documenten niet?
en mensen na werk duwen wat niet bij ze past werkt ook niet.

gelukkig heb ik binnenkort werk als leering in een bedrijf maar als nog zonder school want dat kan niet betalen. en is maar vraag of ik via uwv toch een opleiding kan krijgen.

Unmortal | 24-06-15 | 15:26

die soortgenoten van hansworst de boerenhufter, hebben met gluiperig zaken doen samen met de banken een crisis veroorzaakt ,die tot een wereldoorlog gaat leiden.

pedro300 | 24-06-15 | 15:19

Ik werd 10 jaar geleden volledig afgekeurd. Iets waf onmogelijk werd geacht. Er gaat eigenlijk geen dag voorbij dat ik me niet schuldig voel. Ik vraag me af of deze man eventuele eigen zieke kinderen. Écht zieke kinderen ook zou uitmaken voor labbekak en desnoods door zijn chauffeur naar een kwekerij zou rijden om daar asperges te gaan kweken. 10 uur per dag.

Dr.Hermannes | 24-06-15 | 15:07

Die vent staat ook lichtjaren van de maatschappij vandaan. Ik woon hier naast de aspergevelden in het zuiden, de enige werknemers die zijn werkgevers aan het werk stellen zijn Bulgaren en ander volk van het verre oosten en dat voor een appel en een ei. (lees zo zwart als de nacht worden betaald en met dank aan ons 1 Europa waar Den Haag de mond van vol heeft en goed voor ons is). Denkt hij nu echt dat witte werknemers van hier daar aan de bak komen????

Daarnaast staan er voornamelijk jongeren gebukt asperges te steken, denkt die vent nu werkelijk dat ze daar mensen van hier neer gaan zetten of mensen van boven de 50 tegen het minimumloon???

De werkgevers waar hij voorzitter van is zouden zich wel twee x bedenken om dit te doen.

Het is weer een klassiek voorbeeld van hoe ver de leiding afstaat van de werkelijkheid. Net zoals de Politiek, die ook geen enkele kennis hebben buiten zelfverrijking voor hun zelf waar ze over beslissen voor Jan modaal.

A.u.b. ruimen die voorzitter per direct en hem hier naar Zuiden sturen zodat wij hem aan het werk op de velden kunnen zetten zodat hij geen duur wachtgeld hoeft te krijgen.

Jahlive | 24-06-15 | 14:50

De Volkskrant wordt ook steeds neoliberaler.

Rest In Privacy | 24-06-15 | 14:31

Beste lezers, Is de Heer de Boer van de pot gerukt met dit soort uitspraken? Deze man zit zich nu al te verkneukelen op zijn vette
bonus als hij vertrekt. Hij vergeet dat de "labbekakken"in dit land zijn vette salaris moeten opbrengen. Deze man is een bijstandsuitkering niet eens waardig,want hij heeft van zijn leven nooit arbeiderswerk gedaan.Hij lult alleen maar makkelijk zoals alle politici.

RioBravo | 24-06-15 | 14:21

Misschien moet die hufter van een De Boer in plaats van de hele dag op een pluchen stoel wat vergaderen met koffie en luxe broodjes zelf eens de handen uit de mouwen steken in een aspergeveld.

Angelica | 24-06-15 | 14:09

Hans de Boer heeft met deze uitspraak de Professor-Gil Prijs gewonnen. Drie oranjebitters, voor hem geschonken in kristallen glaasjes op het hoofdkwartier van de Sicherheits Polizei.

LibertasSimplex | 24-06-15 | 14:04

hansie dankje voor je lieve woorden

Het is ook niet dat ik rondt me 15 jou tering boodschappen in rekjes heb gezet in de supermarkt
terwijl ik elke klant heb geholpen zelfs toen de yogurt bedroven was en ik kots neiging kreeg van jou gezicht hansie terwijl wel klantvriendelijk moet blijven.

Is ook niet dat ik bij die baan kapot ben getreiterd door me baas die me niet wou ontslaan maar me wou kleineren pyschologies gezien

Is ook niet dat ik daarna ben gaan werken in een houtbedrijf zonder geldige VCA en waarbij meerdemalen bijna om leven kwam door collegas aangezien er zat rondt hebben gereden op heftrucks zonder diploma
en waar tussen de ex junks stond werkweigeraars en nog lager dan gemiddeld IQ stond maar ik deed het toch want ik had geen uitkering en ik had geen keuzen
Maar uiteindelijk ONTPLOF JE.

is ook niet en keuze dat ik gehandicapt ben of dat ik een wajong heb en de wereld buiten me eigen om niet altijd begrijp

is ook niet dat ik geprobeert heb een goeie opleiding te volgen en me blauw heb betaalt aan van alles maar geen een persoon die me hielp en werd rondt gestuurd in burcratsie systeem.

waardoor ik uiteindelijk de stekker er uit moest trekken en me studie schuld terug betaalde want DAT fatsoen had ik nog wel.

het is ook niet dat ik pas op me 19 werdt gediagnoseerd als een autistiesh persoon en sinds dien maar rondt moet komen met een wajong in een land dat steeds duurder wordt.

Maar het lukt me tot nu toe nog tot dat ik zelfmoord pleeg aangezien die neiging al meerder malen speelt
aangezien overal al wordt uit gekafferd door volk zoals jou Hansie

Dus als je keer will praten met me met een bak koffie zou je is KEI-Hard vertellen wat ik vindt van jou en daarna mag je me is KEI-hard vertellen wat een armoed zaaier ik mag zijn.

engiste geluk dat heb is dat een auto kan betalen en er niet uit zie als een armoedige zwerver
en dat me engiste dromen nog zijn een leuke vreidin en mooie auto waar van geniet
misschien nog is kinderen.

Maar hansie ik zal je wat leuks vertellen deze jonge is nu 21 en is langzaam bezig aan werk te komen DEZE week misschien ga ik er geen fuck op vooruit door me wajong maar doe teminste IETS

dus dankje voor je KUT woorden want zo lijkt het zeker dat niemand ook maar iets probeert

En ALS JE persoonlijk mijn cijfer lijst will je kan em krijgen

Neer kijken op ander doet je geen goed HANSIE
en er lopen zat verwarde mensen rondt.
en werkgevers ZIJN ook niet heilige mensen
jij kan ook elke dag van het jaar op straat staan.

maar hansie ik weet dat je geld heb dus jij redt het wel en dan flikker je op richting de grens van belgie of duitsland en koop je daar je spullen.

want jou OUDE dag geld staat in nederland.

dus hufter wies hier nou de LUL?

aangezien ik iedereen tot vandaan als normaal behandel maar compleet wordt gelijk getrokken met alle andere mensen? door een poltieke kwal?

Hoop dat je een groot glas mondwater heb voor je volgende speeches.

Unmortal | 24-06-15 | 13:47

Hans is met zijn uitspraken regentesker dan constructief, en ook weer een makkelijk door te prikken verhaal met 1 vacature voor 6 hand-ophouders.
Grote vraag is dus waarom we niet met z'n allen iets doen om ten eerste van onze regenten af te komen, en ten tweede om iets aan het labbekakkende gepeupel te bieden, want met alleen het afpakken van her en der een bonusje of het aan de schandpaal nagelen van 1 Mazarati zijn we er nog niet, sterker nog, de geringe pakkans weerhoudt de regenten er niet van om achterover te leunen, en de ophef schrikt investeerders af.
Als het Westen als cultuur wil overleven, dan zal het de onderdanen ook iets te bieden moeten hebben, economisch, sociaal ideologisch etc. Als dat niet lukt, en onze Hans is daar vandaag de exponent van, en het bericht dat 25% van de Hollanders zich geen vakantie kan permitteren was dat gister, dan hebben we in Rusland, China of Isis onze opvolgers al klaar staan, en het zal de gemiddelde labbekakker geen bal uitmaken.

Ciara | 24-06-15 | 13:45

Ja, laten we de slavernij weer gaan invoeren, met dit werk voor een hongerloontje zodat het eliteclubje VNO NCW zichzelf verder kan verrijken. Ga zelf maar eens asperges steken, Hans. Zeker nog nooit gedaan?

ZoltarTheMagnificent | 24-06-15 | 13:35

Deze man doet me erg danken aan de hoofdpersoon van het boek 'Der Untertan'. Een smerige likkert naar boven en een schoppert naar onder. en.wikipedia.org/wiki/Der_Untertan

arbanafal | 24-06-15 | 13:34

www.agf.nl/artikel/127125/Robot-vervan...

Het gaat toch allemaal richting werkloosheid voor iedereen, tenminste, als de automatisering op deze manier door gaat razen ( wat zal gebeuren)

Dan kunnen we, hoop ik, allemaal met een basisinkomen gaan doen wat we leuk vinden ipv elkaar voor uitkeringstrekker of labbekakker uit te maken.

Zinloos werk verzinnen is natuurlijk ook werk, vooral voor het UWV. Automatisering is prima, want betekent minder werk voor iedereen. Laat maar komen die bots en robots v IEDERE onaangename baan aub.

micd | 24-06-15 | 13:29

Het ergste zijn de hoogopgeleide werklozen boven de 40 die klagen dat ze honderden brieven schrijven en het maar niet lukt om een baan te krijgen. Na 10 brieven moet je al de conclusie trekken dat brievenschijven niet werkt. Zo dom en dan koketteren met je opleidingsniveau terwijl zelfs een chimpansee weet dat hij zijn strategie heel snel moet aanpassen. Geen enkel creatief besef. En dan asperges steken geen gepast werk vinden. Ze kunnen mij die gasten niet hard genoeg aanpakken.

ukuppes | 24-06-15 | 13:25

We hebben hem verkeerd begrepen, sms'te hij vanuit Duitsland. Hij had het niet zo bedoeld. Snap dat dan toch.
Toch eens tijd dat alles politiek en op politiek gestoelde baantjes eens een jaar van een bijstandsuitkering gaat proberen rond te komen, inclusief alle verplichtingen voor het hele gezin. Dan pas mogen ze eens zo te keer gaan. Maar dat laten ze dan wel uit hun hoofd.

Ageless | 24-06-15 | 13:24

@Optelsommetje | 24-06-15 | 09:54
Gefeliciteerd met je kwoot op NOS.nl
Hebben ze je ook gevraagd of ze je als kwoot mochten gebruiken? nos.nl/artikel/2043189-ga-zelf-asperge...

Ageless | 24-06-15 | 13:20

Waarom staat dit groot op de voorpagina van de Volkskrant? Ik weet dat principes ver te zoeken zijn in medialand, maar was VK niet ooit de krant voor, ehh het volk?

Maline Genie | 24-06-15 | 13:05

Giechelaar Rutte vindt het ook een ongepaste uitspraak.
Maar wil hij er niet over kwijt zegt ie.
"Anders krijg je op je billen hoor!" zei Hand de Boer tegen hem.

thesmul | 24-06-15 | 13:05

Wat een verwende slappe zakken allemaal. Wen er maar aan dat de tijden van gratis geld snel afbrokkelen. Het is bijna overal ter wereld normaal om in ruil voor werk geld te ontvangen. Ik heb mezelf al 3 x opnieuw uitgevonden en werk nu voor een heel laag uurloon en gedeeltelijk in het buitenland. Maar ik werk tenminste en geen haar op mijn hoofd die een uitkering wil al heb ik jaren die pot lopen spekken. Echt begrijpelijk dat dit land naar de klote gaat wat een jankers.

ukuppes | 24-06-15 | 12:58

-"Mijn dochter wordt binnenkort 18, hoe kan zij het beste een uitkering aanvragen? Via internet of moet ze langs bij het Jongerenloket?"
-"Nou mevrouw, u zou er beter aan doen uw dochter eens langs te sturen bij een uitzendbureau als ze op het moment geen werk heeft heeft."
-"Ja, dat weet ik. Dat is verplicht bij een uitkering. Mijn man en ik hebben namelijk ook een uitkering. Maar dan moet ze dus eerst een uitkering aanvragen."
-"Mevrouw, nogmaals, ze zou er beter aan doen eerst werk te zoeken voor ze een uitkering aanvraagt."
-"Jamaar het punt is, dat er is al zo weinig werk is. Wij willen niemand voor de voeten lopen."
-"..."
En zo groeien er dus hele generaties op in de veronderstelling dat dat het leven op een uitkering volstrekt normaal is. Aangevuld met de diverse Bijzondere Bijstanden en Belastingtoeslagen is dat meer dan het minimumloon.
Een uitkering hoort een vangnet te zijn voor mensen die buiten hun schuld hun baan verliezen en niet tijdig iets nieuws kunnen vinden, en daar zijn er helaas al genoeg van.

schapentaxi | 24-06-15 | 12:51

Tact is niet Hans z'n sterkste punt.

islammoe | 24-06-15 | 12:50

CV Hans de Boer (Achtergrond CDA vriendje Balkenende en VU Amsterdam)
www.vno-ncw.nl/MeerInformatie/Pages/CV...
Waar het om gaat hoe kan deze man lid zijn van:
Lid raad van toezicht verkiezing Etnische Zakenvrouw van het Jaar;
Lid ministeriële commissie Participatie Allochtone vrouwen (PAVEM);

ALs je in het bezit bent van vooroordelen!

Beroep = Boerenlul | 24-06-15 | 12:49

Je hebt aan de universiteit gestudeerd, en daarna ga je asperges steken, ja... logisch toch ? Nee, je doet je best om in je richting te blijven, en blijft uitkijken naar een bij jou passende baan, al moet het jaren duren...

Alweer pappie ? | 24-06-15 | 12:48

Dit zeggen werkgevers ook over werknemers

De finale eindbaas | 24-06-15 | 12:34

zo dus al die aowers zijn ook uitkering trekkers,omdat drees junior zijn zin niet kreeg is dat zo gebleven,1 verschil de meesten hebben daar wel premie voor betaald.
somaliers,die hier niets te zoeken hebben,[bijstand]
krijgen straks na een leven van handje ophouden aow
met aanpassing voor de jaren in oorsprong land.
de gemeentes zullen diep in de buidel moeten tasten voor al die opgedrongen zielepoten.
een wegtredende eu overheid,die wel het bazar belangen verstrengeling touwtje vasthoud.
labberkakken,de regering creeert ze ze worden met open armen ontvangen.
de werkgevers piechem heeft ergens wel gelijk,geen arbeids verleden,werkervaring opdoen geen qat kauwen,maar jan pak de leuning,milieu vriendelijk werk b,v mieren vangen,kijk zo is er werk genoeg,en je blijft lekker bezig mens sano et corpore sano

soledad | 24-06-15 | 12:33

Dutch_Holland: totale kosten zijn 4,6 miljard. Naar schatting zijn er 450.000 bijstandsgerechtigden. Dat is dus 11.500 euro per jaar per bijstandsgerechtigde = 960 per maand.
Daar zitten ook samenwonenden en gezinnen tussen natuurlijk, maar de extra kosten voor de overheid lijken dus mee te vallen. Plus daar is de overheid toch voor? Het aanleggen van een stoep kost ook meer dan de tegels.
Daarbij is het versoberen van de WW in crisistijd smeken om meer bijstandsgerechtigden.

rambito | 24-06-15 | 12:32

@mallekater | 24-06-15 | 11:56
Er zijn zo'n 300.000 MOE landers aan het werk in Nederland en er wonen 370.000 Marokkanen en 400.000 Turken die als ze werken veelal baantjes hebben die Nederlanders niet willen. Als je al deze "gestolen" baantjes bij elkaar optelt hadden die 600.000 werklozen gewoon een nuttig bestaan kunnen leiden.

Pierre Tombal | 24-06-15 | 12:32

@Dutch_Holland
Uitvoeringskosten van WWB zijn ongeveer 1/3 van de uitkering, van de WW plm. 1/15 van de uitkering.

Gewinflipt | 24-06-15 | 12:31

In Zwitserland is het minimumloon ongeveer €3.200 en 'high skilled work' zit op plm. €4.800. Een fulltime kassière krijgt €2.500 netto. Bruto is daar bijna gelijk aan netto en buiten de steden zijn de kosten van levenbonderhoud vergelijkbaar met Nederland. Dan gaan mensen wel werken.

Gewinflipt | 24-06-15 | 12:29

Maar wat zijn de.....

Dutch_Holland | 24-06-15 | 12:22

Wat ik mij altijd afvraag: iemand in de bijstand krijgt een uitkering, maar zijn de kosten die de overheid maakt per uitkeringsgerechtigde, om deze uitkering te geven?
Volgens mij kost dat meer dan de uitkering. En helaas is het zo met alles bij de overheid, men kan niet met geld omgaan.

Dutch_Holland | 24-06-15 | 12:21

Hij durft niet kritisch tegen het kabinet te zijn wat niet in staat is belastingen voor werkenden te verlagen, het enige wat hij kan verzinnen is uitkeringen verlagen. Als het verschil tussen werk en uitkering groter moet worden, verhoog dan de netto lonen, door meer te betalen of de belasting te verlagen, en ga niet de uitkeringen verlagen want dan duiken nog meer mensen de armoede in.

Gewinflipt | 24-06-15 | 12:18

Yes, we can.. or not. Labbekakkers zal je altijd houden, maar om grote groepen hier onder te drukken is wel erg tof van deze Johannes (met zijn eigen evangelie).

Vorige keer wilde hij de belasting op topinkomens van 52 naar 45% terug brengen (mensen met minder inkomsten moet dan wel meer gaan LB betalen). Ja, Jan weet de weg en dus gaat iedereen gaat aan deze heerschap een nette SOLLICITATIEBRIEF sturen.

Hij weet waar werk te verkrijgen is, tegen een loon waar je je huur, je ziektekosten en vaste lasten ook van kan blijven betalen. Werk waar je niet elke keer als draaideur uitkeringsgerechtigden vellen papier opnieuw moet invullen en waar je vervolgens niet weken moet wachten op je eerste uitkering. Deze heer van stand heeft kennis van zaken en daar kan Nederland op bouwen.

Weet alleen geen e-mailadres. Gokje: info@vno-ncw.nl, jan.de.boer@vno-ncw.nl, deboer.jan@vno-ncw.nl.

Het komt allemaal wel aan bij VNO NCW en nu de webmaster van vno-ncw.nl vragen om de sollicitaties door te sturen aan Jan de Boer. Let Go... Yes we can... do it now….Stelletje labbekakken… aan het werk.

Oeps, kreeg overigens van de UWV in mijn werkmap een bericht "u hoeft voor deze periode niet meer te solliciteren, u hebt uw norm behaald" Ja, je mag zelfs labbekakken bij het UWV.

webmiep | 24-06-15 | 12:18

Een uitkering met alle toeslagen erbij, is wel aantrekkelijker dan werken. Uitkeringstrekkers zijn gewoon slimmer.
Wij zijn de slaven van de uitkeringstrekkers, dobbernegers met Miele en andere onrendabele in dit land.

Wim Venijn | 24-06-15 | 12:17

Je hoeft niet werkloos zijn om te labbekakken, zo bewijst Hans de Boer, je kan ook prima overbetaald je incompetentie, gebrek aan empathie en diplomatieke vaardigheden etaleren als voorzitter van de VNO-NCW. Wat mij betreft tijd dat hij opsodemietert, mag hij lekker zelf WW gaan trekken en kijken of hij als 50+-er nog aan een baan komt nadat hij zich vandaag als een achterlijke klootviool heeft gepresenteerd aan heel Nederland.

The Great White Hoax | 24-06-15 | 12:04

Los van wat je waar of wat dan ook van vindt. Een kerel die dergelijke kwalificaties bezigt, zou je niet eens een fietsenstalling moeten willen laten runnen. Wat een Simpelaar!

Arnold9638 | 24-06-15 | 12:04

@Temazepam60milligram | 24-06-15 | 11:08

Wat een eendimensionale gedachte... De veronderstelling dat je verder niks doet als je hier reaguurt. Dat reaguren doen veel reaguurders denk ik er gewoon even bij tussen de bedrijven door naast hun andere werkzaamheden. Multitasking, 2015, 24/7 economie, etc.

Denk dat veel reaguurders hier vooral kwaad zijn dat steeds meer van hun zuur verdiende geld in de bodemloze PVVDA-nivelleringsput verdwijnt voor nog meer EU-naheffingen, nog meer extra steun aan zwakke Euro-landen, nog meer gepamper van zielige immigranten door de subsidieslurpende asielindustrie en het beu zijn om als financier op te treden voor de royale sociale vangnetten voor mensen die weinig anders willen dan een beetje thuis op de bank hangen. Vergeet niet dat al deze zaken betaald moeten worden door een relatief kleine club van belastingbetalers. Over solidariteit gesproken.

Outsider-Inside | 24-06-15 | 11:56

Pierre Tombal hoeveel banen zijn er"zat"??
Er zijn 600.000 werklozen, dus: hoeven banen zijn er ZAT precies?

mallekater | 24-06-15 | 11:56

Hans de Boer is een sluwe hypnotiseur. Zijn uitspraken zijn gericht op de loonslaaf en niet de labbekakkers. In werkelijkheid hebben die werkgevers belang bij een flinke arbeidsreserve, lees een grote groep labbekakkers. Hiermee kan je de loonslaaf prima sturen tot grotere productie en loon offers, door de angst voor werkeloosheid en je geeft de loonslaaf een gevoel nuttig te zijn voor de winst van de baas.

Bertus Brulbroek | 24-06-15 | 11:53

Mijn eenmansbedrijf is in 2012 door alle bezuigingen in slecht weer gekomen. Ben inmiddels 62, voor het eerst in mijn leven in de bijstand (want geen WW dus)en solliciteer me rot: nog geen uitnodiging gezien. De Boer kan de pot op met z'n dikke ikke mentaliteit.

rambito | 24-06-15 | 11:51

" Redelijke mensen hebben de neiging misstanden te gedogen. Daarom moet vooruitgang in de maatschappij komen van de on-redelijken." Aldus de Engelse Filosoof Russel.

Deze wijsheid past hier als een darm om zijn worst.

Lichtstadfan | 24-06-15 | 11:49

@Lupuslupus | 24-06-15 | 10:39
En als ik naar mijn omgeving kijk, ik ken geen enkele werkeloze, alles en iedereen is aan de slag wel HBO en WO.

Uw Verzekeringsadvis | 24-06-15 | 11:48

@Er is werk zat, maar ik creëer geen banen, dat verdommen ze.
Ze willen terug naar de dagloners, de horigen, de slaven.
En wij slapen verder...

gentle giant | 24-06-15 | 10:01

Mee eens, de mens als commodity, dieptriest, gelukkig zijn er nog bedrijven die mensen juist in vaste dienst willen hebben, betrokkenheid etc.
Dat heen en weer gedoe met mensen die geen relatie met een bedrijf kunnen opbouwen moet terug gaan slaan op de kwaliteit van het geleverde werk.

Uw Verzekeringsadvis | 24-06-15 | 11:40

Boer Hans?

NACademicus | 24-06-15 | 11:35

Maar het is wel weer mooi om te zien waar die (neo-)liberalen werkelijk voor staan. Wat hun beeld van een gemiddelde burger is. Weet u wat meneer de Boer ? Ik denk dat met dwang- en kinderarbeid de Limburgse kolenmijnen ook wel weer rendabel te exploiteren zijn. Is dat geen goed idee ? Om die 8-jarige Limburgse labbekakken de mijnen in te jagen ? U heeft uw fatsoenlijke masker nu toch al laten vallen.

Bigi Bana Boy | 24-06-15 | 11:33

De Boer zegt in hetzelfde interview niet in staat te zijn nieuwe banen te creeëren die zijn voorganger heeft toegezegd in een akkoord met het kabinet. Over jezelf tegenspreken gesproken. Verder is zijn werkgeversachterban voortdurend banen aan het offshoren naar China en India en tevens oudere werknemers aan het ontslaan. Ik ken genoeg 45+ers die nauwelijks meer aan de slag komen. Maar dat ligt kennelijk allemaal aan hun zelf als ik het zo lees. Tot slot vraag ik mij af of zijn achterban zo happig is om Somaliërs en bijstandsgerechtigden in dienst te nemen. Kijk dus eerst eens naar je eigen achterban, meneer de Boer. Lampelul.

Bigi Bana Boy | 24-06-15 | 11:28

Charles de Batz | 24-06-15 | 11:25

Dan heb jij wel héél veel geduld met de man, ik heb het al jaren niet meer...

eerstneukendanpraten | 24-06-15 | 11:27

Wat te denken van z'n vrindje Mark Rutten? Die zei toch met droge ogen dat hij het belachelijk vond dat mensen die werkloos werden meteen al bij het UWV op de stoep stonden. Nou je MOET in de maand dat werkloos wordt al ingeschreven staan bij het UWV want als je niet meteen wat nieuws vindt kun niet alsnog achteraf een uitkering aanvragen. Het zijn hun eigen regels maar Mark R. is van de potgerukt wereldvreemd. Die man heeft voor mij nu definitief afgedaan.

Charles de Batz | 24-06-15 | 11:25

@gentle giant | 24-06-15 | 09:57
Meneer de Boer is vermoedelijk CDA. Hij heeft aan de VU gestudeerd.

Rest In Privacy | 24-06-15 | 11:21

@Temazepam60milligram | 24-06-15 | 11:08
De flexibele schil groet u. Een werkweek van meer dan 25 uur is een goede week.

atheïstisch stemvee | 24-06-15 | 11:21

Er zou een regeling moeten komen dat bedrijven voordat er een arbeidsmigrant wordt aangenomen hebben aangetoond dat zij echt geen enkele Nederlander hebben kunnen vinden. Als er dan een Pool of Roemeen aan het werk gaat dan moet zo een bedrijf een traject starten om binnen een korte periode een Nederlander zover te krijgen om deze rol over te nemen. Verder moeten de vaste lasten op lage lonen gewoon omlaag, als je niet kan leven van een minimumloon dan zal niemand dat ook gaan doen. In sommige landen betaal je geen inkomstenbelasting op het minimumloon omdat er anders gewoon niet van te leven valt. Mensen die gewoon geen enkel perspectief hebben op werk gaan je als maatschappij gewoon heel veel problemen geven omdat ze gefrustreerd raken etc. Als ik de keuze had tussen of minimum loon of WW en allebei in diepe armoede moeten leven of een leven als crimineel dan zou ik ook kiezen voor uitkering en geld verdienen in de criminaliteit als bijverdienste.

bla6642 | 24-06-15 | 11:20

Het is deels een harde waarheid. Er zijn voorbeelden (ook andere bedrijven dan aspergekwekers) die liever duurdere Polen inzetten omdat Nederlandse werklozen te lui zijn en er met de pet naar gooien. En dan heb ik het over nette assemblagebanen met een salaris van 2000+ euro bruto. Het zal niet voor alle werklozen opgaan, maar er is een aanzienlijk deel wat er niet alles uithaalt. Verlaag belasting op werk, verlaag de uitkeringen, dat zal een stap in de goede richting zijn. Het gat tussen een uitkering en een laagbetaalde baan is nu te klein.

Supporter | 24-06-15 | 11:17

M. De Coster (2007), Groot scheldwoordenboek

labbekak: 1) slappeling; sul; flauwerik; kinderachtig of bang persoon. Afgeleid van labben in de zin van ‘babbelen, snappen’ en kak van kakelen (later evenwel geassocieerd met uitwerpselen). Sedert ca. 1620. Tijdens de Tweede Wereldoorlog was het ook een bijnaam voor een anti-Duitsgezinde (zie hiervoor G.L. van Lennep).

Uitkeringstrekkers zijn dus uitwerpselen.
Vallen de moslims hier ook onder of is het gewoon pech voor de nederlander.

ohje | 24-06-15 | 11:17

Hans de Boer heeft het realiteitsbesef van een asperge.

Individuen die door een collectief probleem als de crisis zijn geraakt, op de grond liggen en met veel pijn en moeite proberen op te krabbelen geeft hij een rottrap tegen het hoofd….. Hans is een ordinaire kopschopper en is er schandalig genoeg nog trots op ook.

Werkloosheid is geen jaren ’70 motivatieprobleem van werkschuw tuig, maar een economisch probleem.. te weinig banen. Zolang je het probleem niet juist weet te benoemen, kan je het ook niet oplossen en ben je m.i.z. incompetent. Gezien Hans zijn incompetentie gun ik hem vooral een persoonlijke ervaring met werkloosheid.

drrr | 24-06-15 | 11:16

Trek gewoon een WIA uitkering. Werken met tijdelijke baantjes heeft geen zin

Fat Pauly | 24-06-15 | 11:16

@Temazepam60milligram | 24-06-15 | 11:08
Keihard werken dat doen er nog maar weinig, ondernemers. Parttime is wat de klok slaat.

carramba | 24-06-15 | 11:15

Als het aan Hansje ligt gaan we 150 jaar terug in de tijd.

Rest In Privacy | 24-06-15 | 11:15

En al die reaguurders hier, die op woensdagochtend om 10.00 op geenstijl zitten, die werken natuurlijk keihard, en hebben vandaag natuurlijk vakantie. Yeah right....
Temazepam60milligram | 24-06-15 | 11:08

Ik hoop dat er voor jou nog pensioen is, ik geniet ervan.

gebrokenvleugel | 24-06-15 | 11:13

Kijk, als uitkeringstrekker met een grote afstand tot de arbeidsmarkt, zal ik niet snel worden aangenomen. Door mijn pers.stoornis zal de soc. voor mij niet een tandje harder lopen. In de tussentijd heb ik gratis gewerkt voor Makro en subsidiespons geweest voor vele reintergratie projecten.

Ok het werk dat ik kan doen is vergeven aan het oostblok en subsidiebaantjes zullen ook niet helpen, maar waarom zou je niet,zeker jonge kansloze, niet rotzooi laten ruimen in natuurgebieden (bijvoorbeeld langs rivierkusten of zo). gewoon een paar uurtjes per week. Dan loop je ook niet het risico uitgebuit te worden door bedrijven en subsidieprojecten en kom je toch van die bank af.

Dirk4voudig | 24-06-15 | 11:13

Het echte probleem is natuurlijk dat er te klein aanbod is van werk en een te grote vraag naar werk, dat weet de overheid. Daarbij komt nog dat werken niet loont en op de bank hangen lucratiever is en er veel studies zijn die niet aansluiten op de vraag van de markt (fopstudies, lokkertjes). Maar daar horen daar horen we pas meer over op Prinsjesdag, wanneer de overheid een banenplan zal presenteren.

carramba | 24-06-15 | 11:11

Je ziet het bewijs toch zelfs geschoolde Nederlandse bouwvakkers hebben geen kans meer op de arbeidsmarkt.
De bouw van centrales Eemshaven, ondertunneling A2 bij Maastricht grotendeels met uitgebuitte Portugezen en Ieren, onder goedkeurend toezicht van opdrachtgever onze overheid.
Zelfde verhaal A4 bij Schiedam met steeds dezelfde namen van hoofdaannemers Structon en Ballast Nedam.
Daar horen we Hanssie de Boer niet over, is VVD partijpolitiek van het old-boys netwerk en verrijking het doel.

gebrokenvleugel | 24-06-15 | 11:11

Lekker in het zonnetje asperges steken.? Een terugblik in Hans gedachtekronkels zag hij het beeld terug van hemzelf; Hans zat op een terras van een duur restaurantje in het zonnetje lekker asperges te eten..
-
Hoe kom je anders op Lekker-Zonnetje-Asperges?

Dr. Frambozenjam | 24-06-15 | 11:10

Hans de Boer heeft gewoon gelijk. Er zijn banen zat, maar als mensen net zoveel kunnen krijgen door gewoon hun handje op te houden stappen ze al snel opzij om ruimte te maken voor een MOE lander voor wie dat geld wel een verschil maakt. En rekenen kunnen die labbekakken ook al niet, want als je samen met je eega tegen minimumloon tomaten gaat plukken hou je per maand € 1.000 meer over om te besteden dan je met je uitkering en het maximum bedrag aan toeslagen binnen kan harken. Dan kan je voor € 12.000 op rondreis in Indonesië in plaats van zuchten dat de camping in Rockanje onbetaalbaar is geworden door de BTW verhoging.

Pierre Tombal | 24-06-15 | 11:09

En al die reaguurders hier, die op woensdagochtend om 10.00 op geenstijl zitten, die werken natuurlijk keihard, en hebben vandaag natuurlijk vakantie. Yeah right....

Temazepam60milligram | 24-06-15 | 11:08

Skunk57 | 24-06-15 | 10:53
Ja, je wordt echt hard door de HR molen gehaald voor het meer eenvoudige werk.
Het enige waar ze bang voor zijn is dat je zo weg bent. Bespreek dat dan maar . En dat je eeuwig dankbaar bent voor de baan als call center medewerker omdat je een hypotheek te betalen hebt of voor je kinderen moet zorgen.

Bubsy | 24-06-15 | 11:07

gentle giant | 24-06-15 | 10:41
Tis ook een soort generatiekloof. De oudere generaties zaten massaal in vaste contracten en hebben allerlei oude rechten waar jongeren nu niet en nooit niet onder gaan vallen. Ze redeneren vanuit een ander wereldbeeld, die van de CAO's en WW, WAO, VUT en al die dingen die in hun beleving eeuwig bestaan en nog steeds bestaan. Dat is voor nieuwe instromers in de arbeidsmarkt niet het geval. Dus keuze voor een werkgever is dan ook eenvoudig, een zzp-er is nul risico voor de werkgever en een flexwerker ook amper.
Als ik, als zzp-er, dertiger, maar geldt ook voor iedere flexwerker, tijdelijke contract etc, morgen ziek wordt mag ik eerst mijn spaargeld (wat bedoeld is als pensioenpot) opeten en daarna mijn huis verkopen. Kortom, een enorme terugslag. Vanuit dat wereldbeeld steekt het dat iemand die oud is en al decennia werkloos is in een goedkope huursubsidiewoning zit en met allerlei toeslagen op de bijstand een modaal inkomen krijgt.

seven | 24-06-15 | 11:06

Opeens heb je het, je wordt diesel en kunstmest menger.

gentle giant | 24-06-15 | 11:04

Wanneer je al 2 - 3 jaar in de bijstand zit dan krijg je sowieso geen baan meer, want groot gat op CV. Leg dat maar uit op een sollicitatiegesprek, voor jou 10 anderen!

omeharm | 24-06-15 | 11:03

Als producent moet je wel verhuizen naar een goedkoop land. Die tv van de concurrent kost 500, die in nederland gemaakt 800. Niemand koopt die van 800, en dus moet die nl producent ook verhuizen. Het zijn niet de fabrikanten, maar die paupers die altijd het goedkoopste willen.

Henk de Vries2074 | 24-06-15 | 11:03

Een vriendin moet een geheimhouding en een concurrentie- EN relatiebeding tekenen van haar nieuwe werkgever. Ze mag 12 maanden na afloop van het contract geen contacten onderhouden met de werknemers en alle klanten en prospects van het bedrijf. Ook mag zij niet in dienst treden bij een ex-klant. Uitvindingen buiten werktijd worden eigendom van haar baas. Bij overtreding volgt een torenhoge boete die niet in verhouding is tot het (magere) loon. Mooi, die flexibilisering en het vrij vervoer van personen in de EU. Dit beding zal door een rechter snel van tafel worden geveegd, maar werkgevers proberen het wel tot in het absurde. Het betreft geen CFO topfunctie maar een doorsnee baantje als account manager. Zonder leaseauto.

Piet Karbiet | 24-06-15 | 11:02

@100pct Testosteron | 24-06-15 | 10:05
Ken er ook zo een, maar dat is dan weer een schoolverlater. Werd via een project van de gemeente gedwongen aan het werk gezet, liet zich diezelfde week nog afkeuren. Thuis een beetje blowen, gamen, en meneer vind het allemaal wel best.

Ploertendodert | 24-06-15 | 11:01

Hans de Boer... nomen est omen.

Van oudsher iemand met een veel te grote bek van wie je je continu afvraagt 'maar wat doe je nou eigenlijk Hans?'

LJBrinkhorst | 24-06-15 | 11:01

Wajong 450.000
WAO 800.000
WW 650.000
Bijstand 400.000
---------------- +
2.300.000

Beroepsbevolking: 7 miljoen
Reële werkloosheid: +- 30%

Dat laag- of ongeschoold werk dan wat duur wordt, is evident.

SapperDeFlap2166 | 24-06-15 | 11:00

78 bijstandstrekkers hebben we hier. Daarvan zijn 59 niet westerse allochtonen die de taal niet spreken. Hoe wil je die aan het werk zetten? Wat voor werk? Waar? Maar ze zijn hier neergezet door linkse goedmensen omdat ze zo intens zielig zijn. Nu sjokken ze in groepjes door het dorp. Dat is pas een leven. De Boer heeft in die zin gelijk dat dat allereerst benoemd moet worden en daarna definitief opgelost.

jan-lul-de-behanger | 24-06-15 | 10:59

Over 4 jaar krijgen de huidige studenten dus ook nog te maken met een studieschuld, die ze hoe dan ook moeten betalen. Jezelf de WNSP stoppen danmaar na je studie? Nah, studieschuld blijft dan gewoon staan. Maar dan kan je toch een part time job naast je studie doen? Ja dat kan, mits je een alfa studie volgt en je daarvoor tijd hebt. Vooral als scholen besluiten om hun schooltijden te veranderen om het OV te ontzien. Wie die onbetaalde stages wel kunnen gaan volgen? Kinderen met welgestelde ouders. Zo blijft dat oldboys network natuurlijk in stand en in mijn ogen wil Den Haag dan ook.
keizeradmiraal4 | 24-06-15 | 10:20
In Amerika is de hoge studieschulden nu al een groot probleem, bijna het grootste.
Ik zeg mijn kinderen pak zoveel mogelijk studie, schuld zien we later wel, als het blijft zo het nu is dan pak de je de rugzak de wijde wereld in, de fuck met de schuld.

gebrokenvleugel | 24-06-15 | 10:59

Eerst het ontslagrecht versoepelen en dan de mensen die je ontslagen hebt een labbekakker noemen, dat is de omgekeerde wereld meneer De Boer. Schaam U diep!

Spare Rib | 24-06-15 | 10:59

zeeman73 | 24-06-15 | 10:45
Goh, konden we op wachten. Toch weer even de Ruskies ophemelen. Je hebt je werk weer gedaan vandaag.

Pieleke | 24-06-15 | 10:57

Typosch pvda gebral.

Ko Ranzig | 24-06-15 | 10:57

Het aspergeseizoen is vandaag voorbij,.. dus waar lullen ze over?

horsteknots | 24-06-15 | 10:57

Er is werk voor iedereen die echt wil.
Bubsy | 24-06-15 | 10:50

dom gezets

(c)ZWITSUL | 24-06-15 | 10:57

Zaak van Badr Hari "aangehouden." Daar hoor je nooit meer wat van. Geen Shariarecht in Nederland? Ik denk er inmiddels anders over.

Bad Karma | 24-06-15 | 10:56

necrosis | 24-06-15 | 10:54

LOL, en dan mag Igor hem gezelschap houden.

eerstneukendanpraten | 24-06-15 | 10:56

VNO-NCW zit ook in Brussel om lekker te lobbyén bij het politieke gespuis.
En die sukkels hebben nog een fax ook.

Kantoor Brussel
Bezoekadres: Archimedesstraat 5, box 4
B-1000 BRUSSEL
Telefoon: + 32 (0)2 510 08 80
Fax: + 32 (0)2 510 08 85

Willem van Rood | 24-06-15 | 10:56

@Bubsy | 24-06-15 | 10:50
Ah ik moet dus liegen. En als dat gecontroleerd wordt... wat dan?

Kaas de Vies | 24-06-15 | 10:55

@eerstneukendanpraten | 24-06-15 | 10:47
Als ik ooit MinPres van dit land word, laat ik Miezerig Mannetje een week lang asperges steken.
Mocht het seizoen voorbij zijn, laat ik hem kauwgom steken op de Dam!

necrosis | 24-06-15 | 10:54

www.delpher.nl...
Petrus de Rewa | 24-06-15 | 10:15

Maakt wel héél veel duidelijk in welke hoek we deze uitlatingen moeten zoeken, het is nooit weggeweest en steekt de kop weer op.

gebrokenvleugel | 24-06-15 | 10:54

@Bubsy | 24-06-15 | 10:50
Op je 45ste gaat het echt niet meer om dat MULO-papiertje of dat geschiedenisdoctoraaltje dat allang achterhaald is, het gaat om de banen die je hebt gehad. En als je een baan verzwijgt dan heb je een gat in je CV, dus wordt je niet aangenomen. Of je moet liegen op je sollicitatiegesprek, en dat is dan ook weer niet slim.

Hoe vaak heb jij echt moeten solliciteren?

rara | 24-06-15 | 10:54

Zolang de VVD ervoor zorgt dat werkgevers het werk goedkoper kunnen laten doen door anderen, zullen er werkeloze Nederlanders zijn. En voor de VVD is het al dik vijftig jaar een kerntaak om daarvoor te zorgen.

simpelman | 24-06-15 | 10:54

Hans de Boer is een mannetje wat met een paar oogkleppen in deze maatschappij staat. Als Hans eens naar zijn achterban ging en hen vertelde dat ze vreselijk dom zijn gezien er niet genoeg werk is voor het arbeid potentieel en er minder uren door meer mensen moet worden gewerkt. Dan zou hij een hoop ergernis bij zijn achterban weg kunnen halen. Minder belasting op loon kosten, minder labbekakken zoals hij dat noemt en meer productiviteit. Ga maar naar een 28 uurige werkweek. met minder loon belasting en premies kan dat voor hetzelfde netto bedrag voor werkgever en werknemer, en je hebt al een hoop ergernis minder. Maar gezien de achterban van Hansie niet slim is en Hansie zelf ook het IQ niveau van Hans van Baalen, Guy Verhofstadt en Mark Rutte heeft, zullen ze dat nooit gaan doen. Lekker conservatief denken en ondertussen gaan schelden. Dom volk!

Toetsiemonster | 24-06-15 | 10:54

Oei.Oei... Hans de Boer probeert het laatste nog resterende taboe in Nederland bespreekbaar te maken: "de gemakzuchtige bijstandstrekker die te beroerd is om zijn handen uit de mouwen te steken".

Uitkeringstrekkers (of bijstandsgerechtigden/cliënten zo u wilt) zijn door de Nederlandse politiek en media zo ongeveer tot heiligen verklaard, ook al hebben we in dit land met z'n megalomane zorgbegroting drie maal zo veel ziek, zwak, misselijke en arbeidsongeschikte inwoners in vergelijking met de ons omringende landen.

Als je als Nederlandse overheid werken fiscaal flink afstraft en de uitkeringen op een relatief hoog niveau handhaaft in vergelijking met het inkomen van werkenden dan moet je inderdaad niet verbaasd zijn als er veel vraag is naar uitkeringen en weinig aanbod van werk.

Krijg een déjà-vu uit de jaren '80, toen Minister van Financiën Onno Ruding (CDA) de euvele moed had om te zeggen dat veel werklozen liever bij "Tante Truus" thuis op de bank bleven hangen in plaats van iets te doen met hun leven. Het hele (toen nog veel linksere) land was te klein. De media raakten er maar niet over uitgepraat (toen was er nog geen internet en bleef men gewoon maanden lang over zoiets doorgaan) en Ruding werd een jaar lang door de media compleet door het slijk gehaald. Maar het CDA won wel glansrijk de volgende verkiezingen in 1986 ("Laat Lubbers zijn karwei afmaken") want dit was precies de mentaliteitsverandering die Nederland toen nodig had.

Goede weergave van de "Tante Truus"-rel hier: www.historischnieuwsblad.nl/nl/artikel...

Outsider-Inside | 24-06-15 | 10:54

@Bubsy | 24-06-15 | 10:50

Ik denk dat jij nog niet echt veel CV's hebt ontvangen en gelezen. Dan had je wel begrepen dat iedere manager op scherp staat als er een "paar jaartjes verborgen studie" ontbreken aan een cv.

Skunk57 | 24-06-15 | 10:53

Heel goed gezegd Van Leeuwen!

Ergea | 24-06-15 | 10:51

Kaas de Vies | 24-06-15 | 09:56
Als je als hoger opgeleide wel in aanmerking wilt komen voor een lage baan, dan laat je dat diplomaatje van je CV.
Er is werk voor iedereen die echt wil.

Bubsy | 24-06-15 | 10:50

Het aspergeseizoen is trouwens voorbij, na Sint Jan dient de aspergeplant met rust te worden gelaten.

eerstneukendanpraten | 24-06-15 | 10:48

necrosis | 24-06-15 | 10:38

Ligt natuurlijk ook helemaal aan het CV. Als je bijvoorbeeld kunstgeschiedenis hebt gestudeerd dan kom je moeilijk aan de bak maar dan kun je in ieder geval nog wel de politieke in, denk maar eens aan landverrader het Miezerig Mannetje...

eerstneukendanpraten | 24-06-15 | 10:47

Als GeenStijl het zegt klopt het, als een ander het zegt is het opeens onbetamelijk.
maar dat stuk over Rusland en de mh17 klopt wel.mgruwelijk incident, maar die Russen zijn zomslecht nog niet.

zeeman73 | 24-06-15 | 10:45

MarcS | 24-06-15 | 10:17
Dat is een bekend probleem. Het is alleen niet fair om je mening over uitkeringstrekkers te baseren op uitschieters. Dat doe jij maar ook deze Hans. Het gros van de uitkeringstrekkers kan wel werken. Of ze het willen, is niet te meten.

Feit blijft dat er niet genoeg werk lijkt te zijn wanneer je naar de openstaande vacatures ten opzichte van de werklozen en bijstandtrekkers kijkt. Moet de regering nu banen gaan creëren? Gaat dat dan niet ten koste van de bestaande banen?

Ik denk dat een oplossing in een soort van maatschappelijke dienstverlening zal liggen. Mensen in een uitkeringssituatie kunnen dan hun uitkering behouden en kiezen voor een 'dienst' voor de maatschappij op het gebied van bijvoorbeeld veiligheid, milieu of zorg. Natuurlijk gaat dit ten koste van de 'simpelere' baantjes in die sectoren. Dat is helaas niet te voorkomen maar het grote voordeel is dat mensen met een uitkering bezig blijven en onderdeel uitmaken van de maatschappij. En de maatschappij heeft er ook nog iets aan.

De notoire weigeraars, zullen moeten worden gekort op hun uitkering. Van het geld dat je overhoudt, kun je de ambtenaren betalen die dit alles moeten gaan begeleiden. Het is kudt, dat weet ik maar het systeem zo laten is nog erger.

Mahatma | 24-06-15 | 10:45

Euh, volgens doet het UWV de WW uitkering en loopt een bijstandsuitkering via de Gemeente. Als je een koophuis bezit en je partner een of ander flexcontractje dan heb je geeneens recht op bijstand. Meneer de Boer lult uit zijn vette nek. Werkgevers bieden peanuts, dan krijg je monkeys.

Piet Karbiet | 24-06-15 | 10:44

vervolg (mijn Lori v.d blauwe bergen rende over de toetsen)

Maar het is geen belemmering voor meneer om zijn hele tuin te renoveren, een grote koivijver te graven, te slepen met gewassen grindtegels etc. allemaal geen enkel probleem!
.

Lupuslupus | 24-06-15 | 10:42

quantumcollider | 24-06-15 | 10:20
Somaliërs komen hier echt niet naar toe om te werken, de uitzonderingen daargelaten. En als ze een Nederlands paspoort hebben gaan ze weer naar Somalië terug voor vakantie.
eerstneukendanpraten | 24-06-15 | 10:28
.
Of om zich op te blazen. Maar dat terzijde. Het punt is dat als dit waar is het de 'labbekakken' uitspraak van De Boer zou relativeren.
.
Iemand die een uitkering ontvangt omdat hij geen werk kan vinden heb ik sympatie voor. Iemand die gewoon gratis geld wilt ontvangen heb ik stevigere termen voor dan 'labbekak'.

quantumcollider | 24-06-15 | 10:42

@Madame Poitiers | 24-06-15 | 10:05
Dat ben ik ook weer met je eens maar het slaat ff helemaal door.
Maat van me raakte begin jaren 90 behoorlijk van het padje af, juiste pilletje, weer redelijk op de rails, Wao maar redelijk vrijwillig weer aan de slag via de sociale werkplaats.
Nu heeft hij wat lichtere gezondheidsproblemen gekregen maar bij de sociale werkplaats moesten ze ruimte maken voor de nieuwe lichtingen in het kader van de participatie wet.
Enfin, hij zit nu in Thailand met behoud van oude uitkering.
Sjaak is op zijn 55ste kreupel geworden en als Sjaak niet uitkijkt dan zit Sjaak straks op het plekje van oude maat.
Dacht het niet.

gentle giant | 24-06-15 | 10:41

Als ik in mijn omgeving kijk kan de helft werken (maar WIL niet) en de andere helft die een uitkering heeft moet daar GEDWONGEN (anders korting op uitkering!) ook nog liefdadigheidswerk bij doen: schoolbusje rijden, helpen bij voetbaltraining.
.
In het 1e geval heeft meneer (inmiddels 43 jaar) nog nóóit in zijn hele leven ook maar één dag gewerkt. Want hij is "ziek" (COPD). Vroeger werkten de mensen die astma of bronchitis hadden gewoon. Tegenwoordig is het een reden om levenslang aan het staatsinfuus te hangen. Maar h

Lupuslupus | 24-06-15 | 10:39

@eerstneukendanpraten | 24-06-15 | 10:34
Met al die werkgevers onder de reaguurders, zou die kennis vanmiddag toch al een baan moeten kunnen hebben?

necrosis | 24-06-15 | 10:38

Quote uit interview
"
Stelling: er moeten meer immigranten in Nederland worden toegelaten, omdat er in de komende jaren veel arbeidskrachten nodig zijn die het vuile werk willen doen.
'Ja. Maar eerst dit. Van alle Somaliërs die hier tien jaar of langer zijn, heeft maar zo'n 20 procent werk en zit de helft in de bijstand. Die immigranten hoeven we dus níét. Dat klinkt keihard, maar zo bedoel ik het eigenlijk ook, want dit werkt ontwrichtend op een samenleving. Nu jullie stelling. Weet je wat ik vind? Al die labbekakken die hier in een uitkering zitten, díé moeten aan het werk.'
Nederlandse labbekakken?
'Ja. Intussen heb ik groot respect voor alle Oost-Europeanen die hier werk opknappen dat de Nederlanders zelf niet willen doen. Goed dat die mensen er zijn.'
" /quote
Enfin, VNO creëert graag en doelbewust een overaanbod aan (ijverige) arbeidskrachten, dat holt de lonen uit en zorgt voor een exportvoordeel voor de multinationals hier. Dat is waar VNO de bal wil hebben, hou dat in het oog. Multinationals waar VNO voor opkomt die trouwens amper belasting betalen en dus niet bijdragen aan de afhakers onder de geïmporteerde arbeidskrachten of degene die ziek worden of die vervangen worden voor een verse lading Polen. Hij bewijst daarnaast slechts lippendienst aan het verhaal over een loonplus. Een loonplus die gewoon uit de pot van de werknemers komt door te korten op oa fiscale pensioenruimte.

seven | 24-06-15 | 10:38

Ik zag eergisteren bij de Nederlandse bank werklozen gedwongen door uitkeringskorting met hun handen onkruid wieden (drugsspuiten, hondendroppings).
Geen camera bij, maar een groter contrast zag ik nog nooit!
Voor sommigen is het ook nooit genoeg!!!!

Einde van de Domheid | 24-06-15 | 10:35

Maya de Blij | 24-06-15 | 10:29

Volgens het UWV zou het werk dan zo naar je toe komen maar de realiteit is anders.

eerstneukendanpraten | 24-06-15 | 10:34

I wrd altijd een beetje moe van dat "Ja, maar de bankiers/directeuren ......" gelul.

Er kan best wel eens aan 2 misstanden tegelijk iets gedaan worden.
Het is toch ook gewoon belachelijk dat 80% van de somalieers aan de staatstiet al qatknagend ligt te lebberen. Dat het mogelijk is als "hoog" opgeleide afgestuurde kunstgeschiedenis muppet thuis te blijven hangen tot het moment dat je droombaan je in de schoot geworpen wordt?

Ikdus | 24-06-15 | 10:32

Heeft die man een ongeluk gehad? Hersenbloeding? Andere aandoening? I.i.g. klaar als een klontje dat hij elk zicht op dagelijkse werkelijkheid kwijt is.

Dr. Blechtrummel | 24-06-15 | 10:32


necrosis | 24-06-15 | 10:27

Lieden die nu nog VVD stemmen steken per definitie geen asperges.

eerstneukendanpraten | 24-06-15 | 10:29

@ eerstneukendanpraten | 24-06-15 | 10:23
Zou het?
Werkt dat ook op een mobiele telefoon?
Ze heeft inmiddels geen pc meer namelijk, ging stuk en geen geld voor een nieuwe.
Ondertussen kwamen die honden van het UWV wel haar huis binnen vallen om te checken of ze wel alleen woonde.
Het is echt te schandalig voor woorden.
Maar ik zal de tip doorgeven, wie weet heeft ze morgen een baan, zou fijn zijn.
Voor de rest wat MarcS zegt, heel herkenbaar dus.

Maya de Blij | 24-06-15 | 10:29

Ze willen terug naar de dagloners, de horigen, de slaven.
En wij slapen verder...
gentle giant | 24-06-15 | 10:01

Exact !

orange pekoe | 24-06-15 | 10:28


quantumcollider | 24-06-15 | 10:20

Somaliërs komen hier echt niet naar toe om te werken, de uitzonderingen daargelaten. En als ze een Nederlands paspoort hebben gaan ze weer naar Somalië terug voor vakantie. En onze overheid weet dat maar kijkt de andere kant op, knettergek!

eerstneukendanpraten | 24-06-15 | 10:28

@Igor Putkin | 24-06-15 | 10:16
Ben je nu alweer klaar met asperges steken?

necrosis | 24-06-15 | 10:27

Hans zou het aspergesteken nog geen halve dag volhouden.

Het wordt eerlijk werk genoemd, maar stel je nu voor: 5 dagen per week-van de ochtend tot de avond- dezelfde handeling uitvoeren, voor het allerlaagste uurloon waar je nauwelijks je vaste lasten van kan betalen. Rugklachten, uitputting, verveling, frustratie. Dat is dan je leven.

Een paar dagdelen, o.k, en dan voor een redelijk loon.

Die Hans is een enorme opgeblazen zak, maar dat zie je al aan zijn gezicht.

orange pekoe | 24-06-15 | 10:25

MarcS | 24-06-15 | 10:17
Helemaal mee eens en klinkt heel herkenbaar.

snakeplisskin | 24-06-15 | 10:25

Ken de situatie zelf niet, maar misschien zorgt aspergesteken i.p.v. thuiszitten wel voor een stukje voldoening.

Afgezien van het lafbekkenverhaal van deze heerschap.

Driewerf Hoezee | 24-06-15 | 10:25


Maya de Blij | 24-06-15 | 10:15

Volgens het UWV heb je dan je netwerk niet goed bewerkt. Nodig vooral zoveel mogelijk mensen uit op Linkedin want dan komt het werk zo naar je toe. Echt!

eerstneukendanpraten | 24-06-15 | 10:23

Weer iemand die een baantje in de politiek wilt, zodat ze pensioen zeker is. Maar vergeet even dat degene op de werkvloer daadwerkelijk het geld verdienen. En niet de grote ego graaiers, die nog het verschil niet zien tussen een paperclip en een punaise.
Die moeten we aanpakken en met pek en veren en aan de schandpaal ermee.

DanBilzerian | 24-06-15 | 10:22

Kunnen werklozen niet gewoon corrupte banksterpolitici aanpakken? Zij hoeven nuet naar hun werk en hebben tijdzat voor pek en veren achtige dingentjens..
Wie is eigenlijk Bans de Hoer? Nog nooit van gehoord..

baard van troje | 24-06-15 | 10:21

@MarcS
juist

Kaas de Vies | 24-06-15 | 10:21

Labberkakker
Let op: Spelling (deels) uit 1864: m. en v. (-ken), prater, babbelaar; snapster, praatster.

Zegt genoeg in welk tijdsbestek deze notabele leeft.

mrvandale | 24-06-15 | 10:20

Wie het niet met Hans eens is, is links.

Igor Putkin | 24-06-15 | 10:20

gebrokenvleugel | 24-06-15 | 10:05
Dat is dan ook de huidige tendens bij de westerse wereld. Kijk, bedrijven willen allemaal 20 jarige met 20 jaar ervaring. De enige manier om ervaring te krijgen in deze wereld is door stages/internships. Bedrijven hebben dit slim gedaan door betaalde stages te elimineren of onbetaalde stages hoger in aanzien te brengen. Je werkt dus voor niks om ervaring te krijgen. Houdt het hier op? Absoluut niet. Onbetaalde arbeid telt in Nederland als arbeid ergo, je maakt geen kans op een sociale vergoeding van onze lieve overheid.
Over 4 jaar krijgen de huidige studenten dus ook nog te maken met een studieschuld, die ze hoe dan ook moeten betalen. Jezelf de WNSP stoppen danmaar na je studie? Nah, studieschuld blijft dan gewoon staan. Maar dan kan je toch een part time job naast je studie doen? Ja dat kan, mits je een alfa studie volgt en je daarvoor tijd hebt. Vooral als scholen besluiten om hun schooltijden te veranderen om het OV te ontzien. Wie die onbetaalde stages wel kunnen gaan volgen? Kinderen met welgestelde ouders. Zo blijft dat oldboys network natuurlijk in stand en in mijn ogen wil Den Haag dan ook.

keizeradmiraal4 | 24-06-15 | 10:20

Als jij ver weg woont van asperge-land kan je niet zomaar elke dag op en neer voor een schijtloontje; zo goedkoop om te zeggen allemaal. Bijstandtrekkers moeten deze taal van die kakkerlakken niet pikken en gaan protesteren, de straat opgaan enz. Tijd voor revolutie!

deoudererijperevrouw | 24-06-15 | 10:20

Oordelen is gemakkelijk vanaf het pluche.

Suerte Piet | 24-06-15 | 10:19

Hans de Boer spreekt een groot deel van het Goedvolk aan op hun gedrag. Dat is even schrikken voor ze.
Overigens is Hans een generalistische botte hork met zijn alles over 1 kam gescheer. #dommeboer

Fijnstoffer | 24-06-15 | 10:18

@100pct Testosteron | 24-06-15 | 10:05
Jij zou je nog verbazen hoe lastig het allemaal blijkt als je eenmaal buiten de boot bent gevallen. Er weer in klimmen valt niet mee. Ik ken ook een hoger opgeleide, met een bak aan internationale werkervaring. Prettige persoonlijkheid om mee te werken. Heeft onwaarschijnlijke resultaten geboekt. En toch .....

Deze meneer werd ooit ontslagen omdat hij iets te veel tegengas gaf bij meneer de directeur. Dit was op het dieptepunt van de crisis (zijn wel al op de bodem aanbeland?). Toen volgden de sollicitaties en de afwijzingen, te ervaren, te zwaar, beter kandidaten, anderen met passender werkervaring, beter aansluitend op de behoefte. Noem allemaal maar op. De beste man, is de wanhoop nabij en solliciteert daadwerkelijk bijna op alles wat los en vast zit om maar niet zijn hand te hoeven ophouden. Maar staat op het punt om ook maar zijn oortjes te laten hangen.

Zolang jijzelf niet per ongeluk op het verkeerde moment buiten de boot valt, heb jij geen idee hoe moeilijk het is weer in de boot te klimmen. Functies onder je niveau solliciteren? Wie neemt er in het echte leven een ex-directeur aan op de functie van projectmanager, projectleider, teamleider, programmeur, magazijn medewerker? Wie?

MarcS | 24-06-15 | 10:17

deze meneer is 'gewoon' de arrogante fucker die zelf niemand boven de 45 in dienst neemt, want te duur en te oud, en pleur maar op de korte ww in, en dan kan hij daar ook lekker over je heen pissen. en waar zullen we het verder nog eens over hebben.

Hè Bah | 24-06-15 | 10:16

lijn5 | 24-06-15 | 10:10

Het is niet voor niets dat zojuist gearriveerde Somaliërs het woord "uitkering" als eerste kunnen uitspreken met als goede tweede het woord "Miele"...

eerstneukendanpraten | 24-06-15 | 10:16

Los van zijn eigen dubieuze rol, heeft hij natuurlijk gelijk. Het gros van de bijstands-"gerechtigden" kan gewoon werk doen. Het probleem is dat de uitkeringen te hoog zijn vergeleken met het minimumloon. Ander probleem is ik (ben zelf werkgever) wel oppas om nieuw (tijdelijk) personeel aan te nemen onder de nieuwe wetgeving. De vakbonden claimen deze als een overwinning, maar zijn blind voor de reële gevolgen.

Dizzydent | 24-06-15 | 10:16

Hans de Boer, held!
Helemaal eens met hem, wat beroepswerklozen betreft.

Igor Putkin | 24-06-15 | 10:16

Ik heb nog een veel beter plan:
Waarom niet alle Nederlandse bijstandstrekkers opsluiten in een kamp met prikkeldraad, waar zij in een gestreept ruwkatoenen pak een stuk moerasland zoals bijvoorbeeld De Peel gaan droogleggen m.b.v. scheppen en kruiwagens, terwijl hun VVD-meesters in mooi Hugo Boss pak toezien dat er flink wordt doorgewerkt, en niet de kantjes eraf gelopen?
Ze krijgen dan wel dagelijks 1 portie waterige soep en een homp roggebrood gratis van de SStaat.
Zal ze leren, die labbekakken en uitvreters!!

King of the Oneliner | 24-06-15 | 10:15

Zie je hem al "asperges steken in het zonnetje met de radio aan"? In Nederland betekend dat "Je rug aan gort helpen in de regen en de modder met een kapotte radio". Die kerel heeft lekker praten met z'n topsalaris.

Ongestijld | 24-06-15 | 10:15

He Hans,
Toevallig ken ik iemand die universitair opgeleid is en ongeveer 3 jaar geleden weggejorist werd in het bedrijf.
Persoon is inmiddels 48 jaar, heeft denk ik zo`n 400 sollicitaties geschreven en heeft welgeteld 1 tijdelijk baantje gekregen op een call centre, 50 km van haar huis.
Keer op keer krijgt ze te horen dat ze of te duur, of te gekwalificeerd is.
Nu dus in de bijstand, en godbetert, de bijstand politie is al langs geweest om tandenborstels te tellen.
En dat lieg ik niet.
En dat noem jij labbekak?
De tyfus voor je, misschien dat dat een beetje gezond verstand bij je doet boven drijven.

Maya de Blij | 24-06-15 | 10:15

Hey die nichtjes en vriendinnetjes van 22 jaar, zoeken die nog een oudere vriend?
Kaas de Vies | 24-06-15 | 10:10

Hebben nu al MBO niveau, dus helaas val jij af.

gebrokenvleugel | 24-06-15 | 10:13

Hans de Boer. Zijn achternaam niets waard. Werkgevers hebben niets aan ongemotiveerde hoger opgeleiden in de kas die na 3 planten omvallen van de hitte op hun rolplankje. Maar waarom moeten juist ZIJ dat doen als er een heel leger aan onopgeleide werklozen staat. Heeft me nog noot iemand kunnen uitleggen.

chicago river | 24-06-15 | 10:12

Kaas de Vies | 24-06-15 | 09:56

Ga toch koala's fokken!

eerstneukendanpraten | 24-06-15 | 10:10

Uitkeringstrekkers zijn labbekakkers is een uiterst racistische uitspraak want de helft van de bijstandstrekkers zijn allochtonen. Van Leeuwen vergeet dus te vermelden, durft ie niet, dat de helft van de uitkeringstrekkers dus geimporteerd zijn.

lijn5 | 24-06-15 | 10:10

Hey die nichtjes en vriendinnetjes van 22 jaar, zoeken die nog een oudere vriend?

Kaas de Vies | 24-06-15 | 10:10

Hans de Boer gaat nog een hele hoge bloeddruk krijgen,
Er staan hordes ahum werkwillige mannen te trappelen om hier straks een uitkering te krijgen,via bootjes en mee liften met vrachtwagens of welke route dan ook.

animalia | 24-06-15 | 10:09

Terwijl de regering er in Europees verband een puinhoop van maakt, blaft het trouwste hondje van Rutte cs dat de luie flikkers aan het werk moeten.
Hoe serieus moet je een voorman nemen die nu een grote waffel opzet terwijl zijn organisatie nog geen twee jaar geleden honderdduizend banen beloofde en nu stelt dat hij "niets te bieden" heeft.
Ach ja .. wat maakt het uit,de kachel moet de komende jaren ook branden bij Hansje de Boer en wie weet wat er in het verschiet ligt.
Je zou bijna denken aan een typetje van Wim de Bie.

daytripper | 24-06-15 | 10:09

"[hoger opgeleiden] kunnen toch ook gewoon asperges steken" --> werkgevers nemen geen hoogopgeleiden aan voor laaggeschoold werk, want die weten ook dat die hoogopgeleiden weg gaan zodra ze een betere baan vinden. Logisch van beide kanten. Als je ouder bent dan 40, en zeker als je ouder bent dan 45, dan nemen werkgevers je bijna niet meer aan. Misschien kan die flapdrol van een Hans de Boer daar iets aan doen?

segalkjesaljksgahbi | 24-06-15 | 10:09

Kudos veur van Leeuwen! B'vo!

Bram8821 | 24-06-15 | 10:07

Heel net stukje VanLeeuwen.
En Hans de Boer is een haatzaaiert.

hallevvezool | 24-06-15 | 10:06

Het communisme van Marx maar invoeren dan. Iedereen aan het werk en enge, fascistoide, brutale mannetjes als De Boer bestaan niet meer. Sterf trouwens, hufter!

deoudererijperevrouw | 24-06-15 | 10:05

Mijn nicht 22jr zit al sinds Februarie met MBO diploma te solliciteren, niets te vinden het vreemde was 2 jaar lang stage tegen minimale vergoeding was ze overal welkom.
Nu heeft ze voor de vakantiemaanden werk in thuiszorg schoonmaakwerk, daarna maar weer naar HBO, hoewel ze daar eigenlijk geen zin in heeft wil gewoon werken, werk is er dus niet

gebrokenvleugel | 24-06-15 | 10:05

Die mensen in de bijstand kunnen en willen ook aan het werk. Wereldvreemd figuur.

Diotima | 24-06-15 | 10:05

gentle giant | 24-06-15 | 09:57
.
Ik ben dat niet helemaal met je eens. Want er moesten destijds bijvoorbeeld Polen e.a. worden aangetrokken voor werk in de kassen, omdat de uitkeringstrekkers in Nederland liever po hun bed bleven liggen.
.
Vaak wordt vergeten hoe belabberd de arbeidsmoraal was toen je met banen om je oren werd geslagen, en werkgevers gratis vervoer, brommers, telefoons etc bood om maar werknemers te krijgen. UWV wendde miljoenen aan om langdurige werkloze allochtonen te laten werken. De Megabanenmarkt? Er kwam amper een hond opdagen. Bij een kostbaar arbeidsproject van 20 miljoen - ook begin 2000 - kwamen de meesten niet eens opdagen voor een gesprek, uiteindelijk kregen 123 mensen een baan waarvan 70% na een maand weer afviel. Moe.
.
Nu wordt heel vaak het excuus van stal gehaald dat er geen werk is, maar dat is wel erg gemakkelijk. En omdat er zoveel labbekakken liever een uitkering hebben (en zelfs keuringsartsen bedreigen om levenslang ziek verklaard te worden), vallen die meisjes van 21 jaar, die echt pech hebben, buiten de boot omdat de vangnetpotten beginnen op te drogen.

Madame Poitiers | 24-06-15 | 10:05

Hey van leeuwen. Ik ga morgen bijstand proberen aan te vragen. Ga je mee?

Kaas de Vies | 24-06-15 | 10:05

Ik sprak laatst op een feestje iemand die met droge ogen durfte te vertellen dat hij al 16 (!!) jaar in de bijstand zat. Was inderdaad hoger opgeleid, was praktisch iedereen op dat feestje aanwezig, maar hij was een van de weinigen die geen betaald werk deed end at al heel lang niet.
Het vreemde was dat ik een van de weinigen was, die dit oprecht vreemd en tamelijk asociaal vond. De rest, waarvan je toch zou verwachten dat ze door studie enigszins geleerd zouden hebben, kritisch de wereld te aanschouwen, deed dit af met een "tja, daar hebben we ons vangnet voor". Allemaal 40' ers trouwens net als ondergetekende.

Dus voor dit soort lieden ben ik het met de geinterviewde wel eens, maar je kan en mag niet alles over een kam scheren en de werkgeversvoorzitter gaat er gemakshalve compleet aan voorbij dat hij met zijn club zelf een groot onderdeel van het probleem is. Banen verplaatsen naar India en Pakistan, importarbeid uit goedkopere EU-landen. Hij weet het wel, maar noemt het niet. OOk voor hem geldt dus: Holle goedkope retoriek voor de buhne.

100pct Testosteron | 24-06-15 | 10:05


Optelsommetje | 24-06-15 | 09:54

En nog 900k personen die te ziek zijn om te werken en meer dan 100k jongeren die zogenaamd ook te ziek zijn om iets te doen. Maar wel 300k Polen die hier het hele jaar door wel een baan schijnen te hebben. Maar volgens onze 'bestuurders' zouden er na openstelling van de grenzen zeker niet meer dan 30k komen...

eerstneukendanpraten | 24-06-15 | 10:02

Kan iemand dit varken zijn uitkering stopzetten?

BennieB1 | 24-06-15 | 10:02

Er is werk zat, maar ik creëer geen banen, dat verdommen ze.
Ze willen terug naar de dagloners, de horigen, de slaven.
En wij slapen verder...

gentle giant | 24-06-15 | 10:01

Gaan al die wachtgeld houders dan ook asperges steken?

BigShow | 24-06-15 | 10:01

Nouja, je hebt genoeg werkelozen met opleiding "Kunstgeschiedenis", "politicologie" en "sociologie" om maar wat te noemen aan flut opleidingen. Hierbij worden deze idioten óf Politici zoals Jesse Klaver. Totaal onervaren maar denken te weten hoe de wereld werkt, óf Alexander Pechtold, nooit studies afmaken, zo lang mogelijk studeren en teren op de belastingbetaler en vervolgens ook denken hoe de wereld werkt.

Dit soort personen mogen, nee, moeten maar eens écht werk doen zoals asperges telen.

LangeTijdGeleden | 24-06-15 | 10:00

Welke banen? Die van onderhoudsmonteur? daar heb je toch echt een dure, langdurige opleiding voor nodig.
De aspergesteek-robot.

www.youtube.com/watch?v=jqi62wY4o8Y

Abject | 24-06-15 | 10:00

Ach, ergens in de verte ben ik het wel met Hansie eens. Maar het grote probleem is natuurlijk dat er steeds minder banen zijn voor de lager opgeleiden. En overall zijn er op dit moment 100.000 banen en ruim 600.000 werklozen.
Optelsommetje | 24-06-15 | 09:54

Maar daar maar 2,5 miljoen van. Die 600.000 is policor statistiek.

SapperDeFlap2166 | 24-06-15 | 10:00

@Madame Poitiers | 24-06-15 | 09:58
Ja maar hoe word ik een neger?

rara | 24-06-15 | 09:59

Staat de hypotheek op zijn ivoren toren soms onder water? Doet hij daarom zo naar?

brughslurph | 24-06-15 | 09:59

Ik doe sinds kort ook een werk met 35% minder salaris. Verdien nu dus net ietsje meer dan een bijstand+toeslagen. Dat is te danken aan de gevestigde partijen alsook types zoals Hans de Boer. Hoe vaak partijen ook gaan uitleggen dat het voor ons bestwil is, ze kunnen de pot op. Ik stem nog liever op VNL of Piraten Partij etc.

Brainless talent | 24-06-15 | 09:59

Eindelijk iemand die de waarheid durft te zeggen,je kunt beter een uitkering hebben dan ongeschoold werk doen.

gerrit5042 | 24-06-15 | 09:59

Veel mensen willen best aan het werk, zelfs asperges steken. Maar niet van 07:00 tot 18:00 zoals van je verwacht wordt, en al helemaal niet voor het minimumloon welke minder is dan een uitkering.

Luister je even mee Hans, denk je dat mensen compleet debiel zijn? De werkloosheid zal vanzelf dalen wanneer arbeid BELOOND wordt. Verlaag je vette slaris en de belasting zou ik zeggen....

paradoxical | 24-06-15 | 09:59

Als kansloze kun je ook zwarte activist worden en racisme verzinnen in de hoop op subsidiepotten.

Madame Poitiers | 24-06-15 | 09:58

Hans heeft wel gelijk die Letse chauffeurs voor €250 per maand bij Vos, dat zijn pas harde werkers, daar wil Hanssie er wel meer van.
p/s Aspergeseizoen is voorbij Hanssie.Bedenk iets originelers.

gebrokenvleugel | 24-06-15 | 09:58

Een kennis van me is een meisje van 21 jaar, had een jaarcontract, opeens behoorlijke gezondheidsproblemen, hop, ontslagen.
Dat begrijp ik van zo'n werkgever, doorbetalen terwijl ze niet aanwezig is, daar kan de schoorsteen ook niet van roken.
Probleem voor haar is wel dat er geen vangnet meer is, hoe het verder loopt is ongewis, maar een carrière ergens opbouwen zit er niet in; bijstand.
En dak komt zo'n grafbak ff vertellen dat ze wel asperges kan gaan steken.
Val dood, hans de boer.
En de hele tyfus pvda die dit mogelijk maakt erbij.

gentle giant | 24-06-15 | 09:57

Als ik bij een aspergesteker solliciteer word ik als hogeropgeleide waarschijnlijk geweigerd. Kom ik er via de sociale dienst als tewerkgestelde dan niet, want gratis.

Dat klopt dus niet.

Daarnaast zijn wij de boze blanke man uit onze board rooms gejaagd door vrouwen en transgenders van elke kleur. Het is oorlog hier. Wie gaat met deze blanke man vluchten naar een beter land. Ik heb een bootje, voor 6000 euro de man ben je er bij.

Kaas de Vies | 24-06-15 | 09:56

Als ik bij een aspergesteker solliciteer word ik als hogeropgeleide waarschijnlijk geweigerd. Kom ik er via de sociale dienst als tewerkgestelde dan niet, want gratis.

Dat klopt dus niet.

Daarnaast zijn wij de boze blanke man uit onze board rooms gejaagd door vrouwen en transgenders van elke kleur. Het is oorlog hier. Wie gaat met deze blanke man vluchten naar een beter land. Ik heb een bootje, voor 6000 euro de man ben je er bij.

Kaas de Vies | 24-06-15 | 09:56

Dit heerschap heeft het liefst dat heel Nederland, excl. zijn bestuurlijke vriendjes en vriendinnetjes, uit flexwerkers bestaat. Het is in ieder geval duidelijk dat meneer net zo wereldvreemd is als zijn voorganger.
Schaamteloos verlengstuk van D'66 en de VVD.

Desmoulins | 24-06-15 | 09:56

Laat me raden: Hans de Boer is een babyboomer? In ieder geval is hij wel een misselijk mannetje.

GoedenMorgenDezeMorg | 24-06-15 | 09:55

Tja, als je de helft van je door asperge steken verdiende inkomen moet afstaan aan het UWV om niet boven je uitkering uit te komen, laat je het uit je hoofd. Dit land heeft het niet begrepen, ze kunnen en willen het niet aantrekkelijk maken om te werken!

lanexx | 24-06-15 | 09:55

Dit soort figuren moet men net zoals in de Franse revolutie onder de guillotine knallen, off with the head!

dutchdj | 24-06-15 | 09:54

Vroeger zorgde de werkgever nog wel eens voor werk, en dus had-ie recht van spreken. Maar die tijden zijn voorbij.

Als je ouder dan 50 bent dan wil Hans je niet meer hebben, maar hij wil je wel lekker uit kunnen schelden en op je neerkijken. Het karakter van een pleerolhouder, die man.

rara | 24-06-15 | 09:54

Ach, ergens in de verte ben ik het wel met Hansie eens. Maar het grote probleem is natuurlijk dat er steeds minder banen zijn voor de lager opgeleiden. En overall zijn er op dit moment 100.000 banen en ruim 600.000 werklozen.

Optelsommetje | 24-06-15 | 09:54

Heb vroeger als sgolier dat werk lang genoeg gedaan: aardappels rapen, onkruid wieden, pruimen dunnen (ja, echt), druiven plukken en daar word je echt niet minder van, alleen verdiende en verdient het gewoon ruk.

eerstneukendanpraten | 24-06-15 | 09:54

Ik ben benieuwd hoeveel werklozen erbij komen op 1 juli.....

necrosis | 24-06-15 | 09:52

REAGEER OOK

Uitgelezen op GeenStijl? Abonneer je op de Nijman-Nieuwsbrief.
linktips: Energie vergelijken | Autoverzekering vergelijken
Kansino. Hét online casino van Nederland.
Online casino met licentie | Bookmakers | Online casino overzicht | Bookmakers Nederland
Online Casino | Online Gokken | Brokerfolio.com brokers vergelijken | online bookmakers in Nederland
Online Casino Top 5 | Casino bonussen | Crypto-casino.nl