Tendentieus, ongefundeerd & nodeloos kwetsend

Witte scholen zijn een FEEST!

Wat nou mijn moeder?“Ik kom uit een heel links nest en ben opgevoed met het ideaal van gelijke kansen voor iedereen. Dat zit in me. De term ‘ons soort mensen’ is een vloek in die kringen. Maar het is voor mij wel een feest op deze witte school, met kinderen van wie de ouders bijna allemaal hoger opgeleid zijn dan ik. Ze hebben allemaal gitaarles, net als ik vroeger had. Op vakantie gaan ze naar kerken en musea. Ik hoef niet uit te leggen wie Koot en Bie zijn. Naar Parijs gaan we met vier havo en dat het dan gewoon een hele leuke reis is, zonder incidenten. Op die zwarte school hield je op schoolreisjes altijd je hart vast. Net als met schoolfeesten. Daar werden collega’s voor vuile kankerhoer uitgescholden. Geef mij dan maar hockeymeisjes. Als linkse student heb ik het corps bestormd in Leiden, als 18-jarige heb ik met mijn punkbandje gezongen ‘alle ballen dood’, maar nu denk ik: ‘hockey maar lekker meiden, sporten is goed voor je.” Wintersport: prima. Op mijn vorige school mochten sommige meisjes in de kerstvakantie twee weken de deur niet uit.” Een hoopgevend interview (PDF) dit weekend in NRC Handelsblad met Jan Obbeek (46) over zijn jaren als leraar op een zwarte VMBO in 020.

Reaguursels

Inloggen

@iedereen

Dit wat ik ga schrijven zullen velen niet van mij verwachten, maar:

-Ik stem weer VVD na vertrek van Hirsi Magan (want zij dacht dat ze over de echte islam had, toen ze cultuur-islam aan het hekelen was)...
-Ik ben tegen generaal pardon voor o.a. die 26000... Ik praat met veel zogenaamde asielzoekers en velen liegen. Eerlijk waar; 9 op de 10 liegt. En nu niet denken dat ze dit doen omdat ze van een andere ras zijn, maar dit doen ze gewoonweg voor eigen belang. Dus gelukzoekers.
-Ik steun veel dingen wat Wilders zegt en denk dat hij als een van de weinigen wakker is geworden wat betreft migratie-vraagstukken, maar als hij over islam heeft heeft hij eigenlijk over cultuur-islam en daarom kreeg hij mijn stem ook niet. (Toendertijd Pim kreeg ook niet mijn stem omdat hij ook zo onwetend bezig was wat betreft "islam". Hij had over cultuur-islam, maar deed alsof hij over islam had. Maar ik steunde ook zijn migratie-ideeén.)
-Ben ondernemer en mijn vrouw is min of meer mijn secretaresse (ook al spreekt ze nog niet perfect Nederlands. Uiteindelijk gaat het toch wel goed) :). Ik werk veel vanuit thuis, vandaar dat dit mogelijk is :).

Dit wilde ook even doorgeven :)

alp | 06-12-06 | 00:36

@sybaerc

Je vraagt: Ooit een succesvolle negert gezien?

Ooit de volgende namen tegengekomen?
Kofi Annan
Schrijver Frank Martinus Arion (schrijver van Dubbelspel)
Oprah Winfrey
en vele zwarte acteurs

Ben zelf een (Turkse) Nederlander en zelfs blank te noemen maar ik vind je ook niet goed bezig.
Eerst 3x denken voordat je iets zegt/schrijft is een groot deugd.

alp | 06-12-06 | 00:26

@beautoks

Bedankt voor je lovende woorden maar zo leef ik ook echt. En heel interessant, zo denk en intens voel ik het ook... Daar gaat het ook om. Je moet niet proberen een goed mens te zijn om schouderklopjes te krijgen, maar je moet het gewoon doen omdat je erin gelooft. Thanks anyway.

Ik ben ook voor openbare scholen waar aandacht is voor alle geloven van de wereld, dwz aandacht voor kerstmis, sinterklaas, pasen, suikerfeest, offerfeest, hannoekah (ik hoop dat ik het goed schrijf), maar ook aandacht voor boedhistische feestdagen en ook aandacht voor feestdagen van hindoeisme... Ik bedoel maar... Of aandacht aan alle geloven of helemaal geen aandacht aan geen één geloof. Maar naam openbare school is op zich een mooie naam waar iedere kind met elke achtergrond er mag zijn, dus aandacht voor alle geloven is mooiste... Dan leren de kinderen van elkaar en dan hebben ze ook respect voor elkaar. Nu op jonge leeftijd maar later ook op volwassen leeftijd is mijn mening.

Het zal vreemd klinken maar ik denk dat iedere gelovige die gelooft in eigen geloof vindt eigen godsdienst het mooiste. Dat is niet erg. Zo denk ik ook. Maar dit wil niet zeggen dat ik geen respect heb voor anderskenden, integendeel, a la Voltaire heb ik respect voor andere meningen. Het zal raar klinken dat ik dit nu zeg; maar ik vind de ECHTE Islam wat ik probeer aan te hangen een zeer mooi geloof. Daarom verdiepen zelfs ook heel veel niet-gelovige autochtone Nederlanders in een tak van islam, namelijk soefisme ( nl.wikipedia.org/wiki/Soefisme )... Er wordt daar op die site geschreven dat soefisme zijn wortels in hindoeisme heeft maar dit is deels waar. Ik ben zelf ook bezig met soefisme. Soefisme is gewoon de mystieke kant van Islam en bijna elk geloof heeft eigen mysticisme.

Je vraag over wat als mijn kind later iets anders gelooft dan islam of helemaal niets gelooft wil ik graag beantwoorden.
Zoals duidelijk probeer ik aanhanger te zijn van echte islam en ga ik cultuur-islam zoveel mogelijk uit de weg, maar dat is gewoon absoluut niet de echte islam beste Marokkanen :), beste Hirsi Ali :) om maar twee aanhangers of ex-aanhangers van cultuur-islam te noemen. Zoals boven aangegeven is de echte islam dermate een mooie weg dat de aanhangers van echte islam harmonieus willen omgaan met hun omgeving en met de samenleving. Dit ziet mijn zoontje nu al, ik ga met veel respect met iedereen in mijn omgeving om. Ik glimlach of lach naar mijn buren, ik maak een praatje met bijna iedereen in mijn omgeving, ik maak grapjes, ik maak ze aan het lachen, zij maken mij aan het lachen en ik hou van ze en mensen houden van mij. Dit doen veel aardige niet-gelovige mensen natuurlijk ook. Maar hiernaast ben ik ook gelovig bezig, dus ik denk en hoop dat mijn zoontje ook gelovig blijft. Dat hij ziet dat aardig zijn en gelovig zijn heel goed samen kan gaan. Niemand behalve Schepper weet wat morgen gaat gebeuren. Als mijn zoontje anders gaat denken zegt mijn echte islam geloof daarover; "Je mag niemand forceren om te geloven!". Als vader hoop ik natuurlijk dat mijn zoon op mij lijkt, want ik denk dat ik ok ben ;-)...

Beste beautoks, dit is wat ik je kan vertellen hierover...

alp | 06-12-06 | 00:21

@sybaerc

Acg gossie, ik heb echt medelijden met je! Hoe durf je dit te posten! Wie denk jij wel die je bent? Heb jij toevallig een wit velletje? Heb je niets voor hoeven doen. Presteer eerst maar eens iets in je leventje, dan praten we verder.
De kankert wensen naar iemand is wel heel makkelijk. Lekker veilig achter je computertje. Dag scheet, vergeet niet aan je moeder een schone pamper te vragen.

beautoks | 05-12-06 | 20:43

@beautoks

Ooit een succesvolle negert gezien?
Een zwarte wereldleider?
Een zwarte uitvinder?
Een zwarte .....

Nee nee nee....

Houdt je smoel en krijgt kankert

sybaerc | 05-12-06 | 19:41

@ robert de Grote

Ik heb wel het hele artikel gelezen en kan mij inleven in deze leraar die met de beste bedoelingen en intenties zijn leerlingen datgene wilde bijbrengen wat hem bezielt, dat is dus respect en empathie.
Het is m.i. roep naar iedere ouder om zijn/haar kinderen dit bij te brengen.
Ik heb respect voor hem, dat hij, met foto en al, dit artikel durft te laten verschhijnen.
Iemand die het niet heeft gered jammer genoeg! Ik spreek uit ervaring.
Daar laat ik het bij.

beautoks | 05-12-06 | 19:20

Wat ik hier allemaal lees, wat hier allemaal staat geschreven. Ik zou zeggen lees het eens allemaal door. Laat het tot je door dringen. Lees het daar na nog eens en zorg dit keer dat je niet in tranen uitbarst. Ik kom uit een land dat zich zelf beschaafd en tolerant durft te noemen. Zoveel mensen zoveel meningen. Een ieder heeft het recht zijn mening te uiten, dat is staat in de grondwet. Weet je, ja al die mensen die hier hun lafhartige simpele ondoordachtte mening hebben weten op te schrijven, jullie die geen idee hebben over wat je opschrijft, jullie maken mij en mijn land te schande. Hier heb je een verhaal van een man die het goed wilde doen, die probeerde iets te bereiken en die niet verder kwam. Jullie die allemaal langs de zijlijn staan, die je neus ophalen voor leraren, jullie doen helemaal niets! Oja toch wel, je mening opschrijven en je neus ophalen en vervolgens kloddersslijm op een ander spuwen. En voor de Geert liefhebbertjes, ook hij lult langs de zijlijn. Ik zou zeggen ga er eens staan en doe eens iets nuttigs voor de maatschappij in plaats van het laf noemen van een man die iets geprobeert heeft dat bij niemand hier in zijn bolle hersenloze breinmassa op zou komen

ps: hier nog even een poll. Is het in één van die werkelijk prachtige inhoudloze mening gevers opgekomen het hele artikel te lezen? Of was dat net iets te veel tekst.

ps2: Dit is niet bedoeld de mensen die wel hun eerlijke en doordachtte mening hebben noteert!!!

Robert de Grote | 05-12-06 | 18:50

@ sybearc
Ga deaud man!! debiel pubertje. Lezen je ouders wel wat je allemaal post hier? Krijg je vast en zeker klappen. Of ze zijn net zo als jij!! Er is vast nog wel een witte puntmuts voor je op de kop te tikken. GEK

beautoks | 05-12-06 | 18:43

@ alp
Heel goed! Je bent een voorbeeld voor menigeen!!
Jou kind zal later respect hebben voor zijn medemens. Zo hoort het binnen iedere samenleving, of dat nou in Nederland of welk ander land is.
Het spijt mij dat ik het moet zeggen, maar die domme reacties van die pubertjes die zelf nog NIETS hebben gepresteerd in de maatschappij, moeten zelf maar eens een lerarenopleiding gaan volgen en dan zien of ze dan nog zo'n grote bek hebben. Respect voor je medemens wordt je aangeleerd door je ouders en er zijn een hoop ouders die hun kinderen dat niet bijbrengen. Nee, haat naar de Nederlandse samenleving bijbrengen... lekker makkelijk en veilig met z'n allen. Zo komen we er niet.
Ik ben VOOR openbare scholen, je geloof beleid je maar in huiselijke kring.
Alle scholen openbaar, dan ben je van een hoop gezeik af, dat de regering dat niet inziet is mij een raadsel.

Oh ja alp... ik kan mij voorstellen dat je jou geloof aan je kind wil overbrengen, maar wat nou als hij later een ander geloof (of helemaal geen geloof) wil aanhangen? Respecteer je dat dan ook?

beautoks | 05-12-06 | 18:37

-weggejorist-

sybaerc | 05-12-06 | 18:29

ik heb nu twee jaar les van Jan Obbeek. Schitterende man, beetje chaotisch in de les maar een hart van goed. Hij heeft er met ons ook over gesproken en we snappen precies wat hij bedoelt.

Vreemd om reacties van doorgaans zeikerige geenstijlers (sorry jongens) te lezen over iemand die je zo goed kent, en zo te merken dat velen geen flauw benul hebben waar ze over posten. Leuk dat hij hiermee geenstijl haalt, en ook leuk van sommige reaguurders die hem gelijk geven.

hopend hiermee geen grote flamewar uitgeroepen te hebben groet ik u.

fedora | 05-12-06 | 17:05

Onderstaande tekst liet ik begin oktober achter op een andere site, namelijk forum van het programma Dokument...
Ik geef eerlijk toe; wij (de Turkse Nederlanders) hebben ook genoeg van gajes onder de Marokkaanse jongeren. Zij zijn zooooo moeilijk. Ik zeg niet dat alle Turks Nederlandse jongeren lieverdjes zijn, zeer zeker niet. Het is denk ik zo dat de Nederlandse en Turks Nederlandse jeugd zelfde aantal gajes kent. Aan de andere kant vind ik dat het vergelijken van Turks Nederlandse jongeren met Marokkaanse echt appeltjes met peren vergelijken is.
Ik ben moslim maar ook een Nederlander (die toevallig Turkse roots heeft). Dit alles wil niet zeggen dat ik moeite en problemen moet hebben met mijn omgeving en met deze samenleving.
Wij als ouders praten vooral Nederlands met ons kind en dat gaan we ook blijven doen. Aan de andere kant zullen we proberen hem zijn geloof bij te brengen.

Dit aan de (marokkaanse) ouders of toekomstige (marokkaanse) ouders!!! >>> Een goede moslim is zijn omgeving niet tot last! Leer je kind om respect te hebben voor hun buren, klasgenoten, meesters, juffen en politie etc. kortom de hele samenleving. Niemand verbied jullie om Islam te bedrijven of je kind Islamitisch op te voeden. Maar dit allemaal wil niet zeggen dat jullie op een heel andere planeet moeten leven. Nee, niet dus! Toon respect, dan ontvang je ook respect. Laten we allemaal onze kinderen opvoeden volgens de principes van echte Islam geloof (en niet cultuur-Islam!). Dat wil zeggen; Laten we onze kinderen opvoeden tot Nederlands sprekende, respect tonende, aardige, slimme kinderen.

Dit zie ik nog niet bij jullie marokkanen, maar jullie moeten beseffen dat jullie zelf schuldig en verantwoordelijk zijn voor jullie eigen kinderen! Niet alle schuld afschuiven op politie, staat etc. Ouders zijn verantwoordelijk voor hun eigen kinderen!!

Bron onderstaande: www.forums.ncrv.nl/ncrvforum/viewtopic...
-------------------
Angsten van een Turkse Nederlander

Oh God oh God. Wat ben ik boos op de ouders van deze kinderen!

Heb een 5 jaar oud zoontje. Zit nog in de kleuterklas.
Ik vind dat hij slim bezig is en wil ook dat hij slim bezig blijft. Omdat hij nog zo jong is verwacht ik nog niet veel, maar wat ik wel hoop is dat hij later als hij net zo oud is als deze jongens in deze documentaire niet zo praat en niet zo doet tegen zijn meesters en juffen. Dat wil ik dus niet zien. Ik bid tot de Schepper dat dit niet gebeurt.
Ouderavonden zijn nu al voor mij heilig. Dat hoort natuurlijk ook zo. Niets bijzonders. Als vader wil ik ook betrokken blijven.
Ik lees mijn zoontje veel voor. Uiteraard Nederlandstalige kinderboekjes. Ik praat Nederlands met hem en zijn moeder Turks omdat zij de Nederlandse taal nog niet machtig is (maar komt wel). Volgens deskundigen is dit ook geen punt. Bijna elke avond voor het avondeten ga ik even met hem buiten spelen en hele tijd Nederlands pratend.
Wij (ik en zijn moeder) vinden het erg belangrijk dat hij een zo goed mogelijk onderwijs volgt. Wij willen hoopvol blijven maar als wij dit soort documentaires zien worden wij bang en angstig.
Hebt u tips voor ons? Hoe kan ik mijn zoontje stimuleren om op het "normale" pad te blijven en slim bezig te blijven in het leven? Hoe pakt u het zelf aan?

O.U.
Vader, Amsterdammer, Turkse Nederlander
----------------------
www.forums.ncrv.nl/ncrvforum/viewtopic...

alp | 05-12-06 | 15:29

Sorry,
Link was al gepost door Stretch.
Nou ja, de kracht van de boodschap zit hem in de herhaling (toch?)

Almachtige | 05-12-06 | 12:11

We kunnen wel allemaal roepen "slappe zak" maar daar lossen we niets mee op. Ook niet met Wilderz. Hoe het wel moet weet ik niet meer.

Ter nuancering nog het volgende:
www.trouw.nl/deverdieping/letter-geest...

Almachtige | 05-12-06 | 12:06

@de linkse reaguurder: Vooral oogkleppen op en doorgaan.
@De 2de Kamer: Luister eens naar hem, hij is niet de eerste en zeker niet de laatste die tot dit soort conclusies komt. Zachte heelmeesters enzo.

OpenDeur | 05-12-06 | 09:40

20 jaar geleden zat ik op een "witte" school (HAVO, VWO) toen werd er ook al weed en stuff gerookt, door tweede klassers, was goed voor de creativiteit.
Vorig jaar heb ik op dezelfde school vervangen toen betrapte ik een tweedeklasser op het roken van weed. Ik naar de directie. Hun reactie dat gebeurd niet bij ons op school. Word wakker docenten van vandaag 20 jaar geleden waren wij ook al tuig daar veranderd niet veel aan.

Weisse rose | 05-12-06 | 08:51

bottehond 04-12-06 @ 21:16

Het grappige is, de elite is nogsteeds niet wakker, deze week nog een stukje gelezen over het toelaten van 26.000 "zielige mensen".
Zojuist nog een stukje gelezen over de vermoedelijke nieuwe regering, PvdA en SP, ohja de windboom CDA mag er ook nog bij.

allesofniks | 05-12-06 | 05:32

Ik heb serieus steeds meer zin om in België te gaan wonen. Dit artikel werkt voor mij alleen maar bevestigend. Ik dacht dat ik er alleen zo over dacht.

OoO | 05-12-06 | 02:59

Onze dochter is dit jaar naar de kleuterschool gegaan. We hebben daar ouders gesproken die 20 kleuterscholen hebben bezocht, alvorens voor deze school te kiezen. En dan denken de heeren en vrouwen politici dat zij kunnen bepalen waar onze kinderen op school gaan. Het zal blijken dat mensen echt creatief zijn om dit te ontduiken.

Duitse helm | 05-12-06 | 02:53

Nog even en alle zwarte scholen bevatten enkel nog moslims, ook moslim-leerkrachten en moslim-directies. Dat is het punt dat het einde zoek is, want dan worden letterlijk hele generaties klaargestoomd voor hun Jihad! Er is dan enkel nog controle vanuit arabische landen, of de stof wel fundamentalistisch genoeg is...
Zal overigens niet veel verschillen met nu, want zoals je hebt kunnen lezen, lopen die jochies nu al in de klas met de koran te wapperen om hun zin door te drijven! Brrrrr....

poktor | 05-12-06 | 02:34

Zelden zo'n hoopgevend interview gelezen.

ich bin unschuldig | 05-12-06 | 00:51

-weggejorist-

de grote boze wolf | 04-12-06 | 23:40

Koot en Bie??

G. Temmes | 04-12-06 | 23:10

de grote boze wolf 04-12-06 @ 21:48

Je weet tog, harige broederT, dat jij je met het grote werk bezig zou houden en ik de details zou regelen? Sommige zaken vergen nu eenmaal een monnikengeduld. Niet echt jouw sterkste kant, grote .. hehehehehehe.

bottehond | 04-12-06 | 22:49

-weggejorist-

de grote boze wolf | 04-12-06 | 21:48

Vergeet niet dat het veel mensen door de strot geduwd is omdat ze niet anders konden dan hun kinderen op zo'n school plaatsen. Het lokale onderwijsbeleid, afstand of kosten waren en zijn redenen om je kind daar te plaatsen.

zebikboss | 04-12-06 | 21:43

allesofniks 04-12-06 @ 18:31

Hoewel ik tot de spijtoptanten van het eerste uur behoor waag ik het toch nog een commentje aan jouw post te wagen: Ik heb altijd geweten dat de polikor-sektariërs pas het "licht" zouden gaan zien als ze aan den lijve zouden ervaren wat de gevolgen van de waanzinnige en ontwrichtende massa- immigratie voor ons land zijn. De eerste protesten kwamen met name uit de oude arbeiderswijken, maar werden door vrijwel iedereen (behalve de SP, waarvoor alsnog hulde, en de CD) afgedaan als dom onderbuikgelul van proleten. Het heeft dus de facto 20 jaar geduurd voordat de elite wakker geschud is (met dank aan de martelaren Pin en de niet zeau goddelijke dikzak).

bottehond | 04-12-06 | 21:16

@Stretch,

Hints en zelfs waarchuwingen ten spijt, zelfs wetend wat ze de goedgelovigen aandoen, blijven de multiculies maar voorschrijven dat je je kinderen moet laten meegenieten van (lees blootstellen aan) de multikulti maatschappij. Toch willen ze er niet niet zelf aan geloven en hun sturen hun kind naar blanke scholen. Hun socialisme ten spijt wonen ze nu in veel te riante villas, waar huisjesmelkers en top-criminelen slechts van kunnen dromen.

Ze weten het wel beter, voor zichzelf. Laat de mensen die voor zichzelf willen kiezen dat doen. De linkse elite heeft genoeg verdiet om de dwang voor de universele gelijkheid (mocht die bestaan) af te kopen. En zij komen er mee weg. Nooit een koekje van eigen deeg maar boter op de kop en altijd buiten schot.

RA | 04-12-06 | 21:15

@stretch , ja bedankt voor deze waarschuwing,triest om te lezen dat deze moeder haar kinderen mentaal verwaarloosd.

baggerboer | 04-12-06 | 21:08

Zo te horen zijn er zat multiculturalisten die hun kinderen op de utopische multikulschool willen plaatsen. Doen, dan wordt het quotum gehaald en kunnen de mensen die hun kind op een blanke school willen hebben dat zonder probleem doen.

En geen woutertje plegen dan he! (of marcel van dampje, schatrijk; rosemullertje, schatrijk enz.)

RA | 04-12-06 | 20:31

Dr. Mabuse 04-12-06 @ 20:14
Aardige vent en goed dat hij wakker is geworden en z'n roze bril heeft afgezet.
Als er meer van dit soort mensen zijn die deze boodschap naar buiten brengen gaat er misschien wat veranderen. Alhoewel... met klokkeluiders loopt het qua carriere vaak niet goed af heeft de geschiedenis ons geleerd.

zebikboss | 04-12-06 | 20:22

@RooKuuU 04-12-06 @ 16:31,jij brutus!

baggerboer | 04-12-06 | 20:19

@Maximo. Ik hoop vanuit de grond van mijn hart dat je loopt te zieken en het niet serieus meent. Zelden zo'n misselijkmakende comments gezien. Hoe haal je het in je hoofd om deze leraar een hystericus te noemen die geen gezag heeft. Al eens bedacht dat je kinderen naar school stuurt met de boodschap dat ze respect voor de leraar moeten tonen? Of ben jij er zo een die van mening is dat de leraren de opvoeding maar voor hun rekening moeten nemen? Ongelooflijk.

knutsel | 04-12-06 | 20:14

zebikboss 04-12-06 @ 19:36
Documentaire gezien. Een schat, deze man, maar ook een chaoot.

Dr. Mabuse | 04-12-06 | 20:14

RooKuuU 04-12-06 @ 16:31

Hulde voor je comment!

rosalie | 04-12-06 | 19:59


Hier de uitzending van de NPS waarin Jan Obbeek z'n verhaal vertelt en de reacties van zijn zwarte klas.

omroep.nl/nps/geweest/welcome.html?Gew...

kijk naar 16/11/03 Meester Jan

zebikboss | 04-12-06 | 19:36

-weggejorist-

de grote boze wolf | 04-12-06 | 19:23

Je kan moeilijk die kinderen gaan dwingen iets van onze cultuur 'leuk' te gaan vinden.. Dan zijn we dus maar anders.Ik geef m'n kind nog liever thuisonderwijs dan het naar een school te sturen waar een schoolreisje wederom een excuus is om rottigheid uit te halen.En waar gitaarsnaren nog een ander doel behalve bespelen hebben.

de grote Anti | 04-12-06 | 19:22

Ongeloofelijk, het kan dus toch dat die sektarisch PVDA denkers het licht zien. De meeste die zo met hun neus op de feiten worden gedrukt houden de waan gewoon vol.
.
Wel bijzonder dat de NRC zo een verhaal publiceert.

Faces of Steel | 04-12-06 | 19:19

Jan Obbeek kreeg geen respect omdat hij een slappe linkse zak was. Als hij er af en toe eens eentje flink uit zou schelden en duidelijk maakte dat hij in zijn klas niet accepteert dat er negatief over Nederlanders en Nederland wordt gepraat, zou hij het zichzelf een stuk makkelijker hebben gemaakt. Hij begreep de aard van zijn leerlingen niet, toonde in het begin teveel begrip en was te tolerant, hij ging daarna de discussie aan ipv direct zijn grenzen duidelijk te maken en raakte daarna gefrustreerd omdat het allemaal niet werkte. Precies zoals ons integratiebeleid dat ook al niet werkt. Begin met het creeren van duidelijkheid, wat allemaal wel en niet kan. Wie dan meedoet wordt beloond, wie tegenstribbelt krijgt eerst een forse douw en wanneer ze alsnog hun kont tegen de krib gooien, pak ze dan maar keihard aan.

sjaakdeslinksesul | 04-12-06 | 19:00

Het is een schande, dat die kinderen niet het respect van onze cultuur kan worden bijgebracht doordat ze gewoon achterlijk zijn. De vrijheden op die scholen moeten ingeperkt en meer dicipline moet er op dit soort scholen komen, misschien dat ze dan in de gaten krijgen hoe het zit hier in Nederland. Straffe hand is het enigste wat helpt. En trouwens die ouders moesten ze ook weer curssesen verplicht laten volgen.

lara | 04-12-06 | 18:59

Het nadeel is wel dat 75% van de scholieren in Amsterdam een ander type onderwijs volgt dan Havo en VWO. Deze grote groep, waarvan het VMBO de meerderheid is, moet binnen tien jaar echt aan de bak. Nieuwe toetreders tot de EU, verplaatsing van werk naar goedkoper producerende landen en het verder ontwikkelen van Nederland waar het om kennis draait zijn allemaal zaken die het deze groep niet veel makkelijker zal maken. Kortom, mijnheer Obbeek moet niet zo zeuren, maar lesgeven. Genoeg mensen die binnen het VMBO echt wat willen bereiken, maar de gehele tijd helaas in het verdomhokje worden geplaatst. Jammer.

Zuurstofgebrek | 04-12-06 | 18:50

Wat een ongelofelijke kut hypocriet, lekker links stemmen, kom allen maar binnen, alles is toegestaan! en nu een beetje gaan lopen janken dat het helemaal niet van die aardige "zwartjes" zijn, dat ze allemaal kut zijn. Maar uiteindelijk toch weer gewoon PvdA of SP stemmen.
Typisch een gevalletje van: "rechts lullen, links het kiesvakje invullen"..

allesofniks | 04-12-06 | 18:31

Ro1951 04-12-06 @ 17:46

Is het niet zo dat de meeste "onderwijshervormingen" (lees misvormingen) onder (druk van) pvda politici tot stand zijn gekomen dan? De maakbare mensch als leidraad voor het onderwijs? Niet moedeleaus worden, heur. Er lezen en luisteren er zat. Kom er maar in.....

voor een oriënterende vogelvlucht:

www.beteronderwijsnederland.nl/?q=node...

en deze is nog snijdender:

www.trouw.nl/deverdieping/letter-geest...

bottehond | 04-12-06 | 18:30

Heb het interview gisteren met veel aandacht gelezen. Wel oke dat deze vent met zijn achtergrond dit vertelt. Het zuigt echter zwaar dat hij dit moet vertellen.
-
Er is iets grondig mis in 0031 en hij laat zien wat...

stuyterkuycken | 04-12-06 | 18:06

Ik heb zowat op het zwarte gymnasium van Nederland gezeten (10% allochtoon, 5% moslim schat ik) en er waren zeer weinig problemen met de allochone aanwas. Iedereen ging heel schappelijk met elkaar om. Ik weet echter niet of ik hetzelfde zou gezegd hebben als 90% allochtoon was en 10 % wit. Dat laat ik aan de theoretici over!

Seedorf | 04-12-06 | 17:54

Almachtige 04-12-06 @ 17:42
mooi vw-busje!

ranqneuzeKleinburger | 04-12-06 | 17:53

Shoot the messenger! Jammer toch dat het hier zo weinig over de inhoud gaat, en er zoveel retoriek en demagogisch gelul gespuid wordt. Obbeek geeft uit eigen ervaring een schets van het huidige VMBO - en die klopt gewoon. Schokkend, maar waar. Door het opgaan van MAVO en LTS in VMBO is er een vergaarbak ontstaan die geen recht meer doet aan de individuele talenten (of het ontbreken daarvan) van de leerlingen. Om 'links' daarvoor verantwoordelijk te stellen terwijl deze miskleun onder Paars is ingevoerd, is ook al weer zo kortzichtig.
(*zet moedeloze modus aan*) Vraag me niet waarom ik hier nog reageer. Het zijn paarlen voor de zwijnen - en ik weet het! (*zet moedeloze modus uit*)

Ro1951 | 04-12-06 | 17:46

Net zoals we het nazisme verachten, moeten we de Islam ook verachten, en desnoods verbieden. Het is een tikkende tijdbom mensen.

Stijlloos Superieur | 04-12-06 | 17:43

Ik snap het hele opleiden ook niet. Waarom de kinderen niet leren: 1+1 = 2, beren poepen in het bos en met een burka op herken je haar gezicht niet.

Standpunten en een mening kan een kind zelf wel verzinnen. Die moet je ze niet aanpraten. Het valt me nu wel op dat er tijdens mijn lagere school-opleiding veel links gedachtengoed werd gepropageerd. En eigenlijk zo'n beetje opgedrongen werd.

Laat iedereen zijn eigen mening vormen en opleiden voor wat het is!

Dhr. Obbeek is een goed voorbeeld van een te ver geindoctrineerde geest. Die valt niet meer te helpen.

Eagle_Eye | 04-12-06 | 17:33

Allemaal leuk die negerflora, maar ik zou er dus voor verhuizen. Ik kom er tenminste eerlijk voor uit.

Shareholder | 04-12-06 | 17:23

Maaier 04-12-06 @ 17:07
[xenofoob-mode]
Dat was dan zeker op een zwarte school hé? hé? hé?
[/xenofoob-mode]

MAXIMO | 04-12-06 | 17:13

Folkert Meinhof 04-12-06 @ 16:58

Bij een fatsoenlijke studie leer je je juist alles lezen en selecteren aan de hand van een onderzoeksvraag. Ik heb jou verhaal gelezen met de onderzoeksbvraag: moet ik dit serieus nemen? Antwoord was nee. Maar je hebt dus misgegokt.

Maaier | 04-12-06 | 17:07

Chiant 04-12-06 @ 16:38
Dat heeft zoveel oorzaken Chiant, je noemt er gelukkig zelf al een aantal.
De Chinezen en Indo's zijn met behoud van hun cultuur hier naar toe gekomen.
De Chinezen die kwamen hebben een duizenden jaren oude sterke cultuur en zijn nooit door andere culturen gehersenspoeld en de Indo's die hier naar toe kwamen hadden al een sterke band met Nederland en werden gehaat door de Indo's daar, ze waren dus al volkomen geassimileerd en ze moesten slagen in deze maatschappij aangezien er geen weg terug was.
De voorouders van degene die we hebben overgehouden aan ons slavenverleden zijn in het verleden wel blootgesteld aan veelvuldige vijandige assimilatie.
Zij moesten de waarden en normen overnemen van degene die hun hun cultuur op een agressieve manier hadden doen vergeten en op een totaal andere geografische plek hadden doen belanden, logisch dat dat na zoveel tijd nog steeds hier en daar botst.
De Moslims die hier naar toe zijn gehaald kwamen meestal uit rurale gebieden die zelfs nu nog achter liggen op de stedelijke gebieden aldaar, het zijn dus boeren, en zoals ook onze autochtone boeren zich op koopzondag in de stad gedragen gaat dat bij hun in groepsverband ook weleens mis.
En dat Chinezen ook op "witte" scholen zitten zal wel meer te maken hebben met hun financiele situatie waardoor ze ook in "witte" wijken wonen.

MAXIMO | 04-12-06 | 17:00

-weggejorist-

F. Wood | 04-12-06 | 16:59

@Maaier 04-12-06 @ 16:48
Met jouw selectieve manier van lezen gok ik dat je nog nooit een studie hebt afgerond...

Folkert Meinhof | 04-12-06 | 16:58

@Maaier 04-12-06 @ 16:34
Kan het niet met je eens worden over dit onderwerp. De onbeschaafdheid van de jongeren uit dit verhaal hangt sterk samen met hun religie. Tuurlijk, ze gebruiken de islam als excuus voor hun gedrag, maar ze geloven er wel degelijk heilig in. Het voorbeeld uit het verhaal over het respect voor de islamistische leraar Mohammed, spreekt wat dat betreft boekdelen. Ze krijgen dagelijks, in elk geval wekelijks, te horen dat moslims boven christenen -de honden- staan. Een ongelovige is helemaal niets waard. Nu ben ik niet Roomser dan de paus (passend gezegd): in de pubertijd ook gegniffeld om homo's en ik gebruik 'homo' ook wel eens als scheldwoord. Het verschil is echter dat ik niets tegen homo's heb, sterker nog, een vriend van me is homo. So what? Een dergelijke houding vind je echter niet moslims terug.

Murdockyoufool | 04-12-06 | 16:51

Folkert Meinhof 04-12-06 @ 16:34

met jouw statistiek is niks mis zie ik wel. je kent iemand, dus alle mensen in de WiA kunnen gewoon werken. Goed punt.

Maaier | 04-12-06 | 16:48

Hmm, zie dat mijn sarcastische reactie is verwijderd. :( Waar moet het heen als ook geenstijl censuur toepast :(

Linksekerkbasher | 04-12-06 | 16:47

Sorry, dubbel. Zouden mods de 2e willen verwijderen?

Seth | 04-12-06 | 16:43

@ Mocromania 04-12-06 @ 16:03:

Het klopt zeker wat je zegt; dat hoe lager het onderwijsniveau, des te sterker het gedrag van de jongeren terugloopt. Ik denk echter eerder dat de nadruk in het artikel zich richt op de bekromen belevingswereld van de allochtone jongeren. Het probleem is niet zozeer hun tokkie-achtige gedrag (wat inderdaad ook terug te vinden is bij veel van hun blanke medeleerlingen), maar wel bij hun percepties van wat wel en wat niet normaal is. Het is simpelweg waar dat bij veel allochtone families er strenge regels gelden voor bijvoorbeeld de vrouwen of homosexualiteit. Bij veel allochtone families met een islamitisch-culturele achtergrond is het vaak dan ook nog zo dat er een nodige portie vreemdelingenhaat bij komt kijken. (Iets wat helaas niet alleen is toe te schrijven aan de blanke medemens, in tegenstelling tot wat links(-populair) Nederland wel eens neigt te denken.) Dat en natuurlijk de erg bekende "wij worden altijd gediscrimineerd en zijn zielige slachtoffers" rol. Dus waar het artikel naar mijn smaak meer de nadruk op legt, is de (slechte) opvoeding van deze kinderen en simpelweg de pijnlijke cultuurverschillen die zichtbaar worden, maar waar momenteel slecht op wordt ingespeeld. (Of beter gezegd: helemaal niet!)

Tenslotte vindt ik het wel de moeite waard te vermelden dat ik zelf momenteel een HBO opleiding volg (IT) met een hoog percentage allochtonen. Het gedrag van de allochtone jongeren daar is heel gezellig. Over cultuurverschillen wordt gepraat, gelachen en op gezonde wijze over gediscusseerd, de jongeren houden er geen vreemde ideeën op na (of vallen er anderen niet mee lastig, en laten hen in hun waarde) en je merkt praktisch geen verschil, behalve dan dat ze her en der wat andere feestdagen hebben en een wat andere uitspraak en woordkeus. Voegt weinig toe aan het artikel, maar het is zeker wel een leuke, positieve afwisseling met wat meestal het nieuws haalt.

Seth | 04-12-06 | 16:41

@mezelf @16:38
Kudt, nu vergeet ik de kern van mijn betoog:
En op de zogenaamde "zwarte scholen" kom ik zelden tot nooit Indonesische of Chinese kinderen tegen; deze gaan meestal naar de zogenaamde witte scholen.

Chiant | 04-12-06 | 16:41

Mooi artikel..... grappig dat zelfs iemand van Links het zat is.....

Behangdelul | 04-12-06 | 16:40

-weggejorist-

Seth | 04-12-06 | 16:39

@Maximo @16:25
Mee eens. De klassen zíjn te groot, de leerling is een nummer geworden en dat willen ook de leerkrachten niet. En het ligt ook niet alleen aan het onderwijs. Rotte appels komen in alle lagen van de bevolking voor en de problemen liggen aan vele factoren. Maar tegelijkertijd stel ik vast dat ik bij Opsporing verzocht eigenlijk nooit veelvuldig Indonesische straatrovers voorbij zie komen. Ook hoor ik weinig van overlast door Chinese hangjongeren. Noch is mij bekend dat deze groepen allochtonen, waar er in 0031 toch aanzienlijk grote groepen al langere tijd van verblijven, het slecht doen op school, een onevenredig grote aanspraak maken op sociale voorzieningen of in onevenredig grote aantallen vertegenwoordigd zijn in de gevangenissen.
Het is mij een ogenschijnlijk raadsel hoe het komt dat genoemde etnische groeperingen het in onze samenleving in zijn algemeenheid beter doen (meer integreren, succesvol zijn, zelfstandig zijn met behoud van eigen religie en cultuur) dan andere etnische groeperingen.
Leg me dat nou eens uit zonder in retorische holle frasen te vervallen.

Chiant | 04-12-06 | 16:38

bottehond 04-12-06 @ 16:28
Zoveel linkse dogma's zie ik hem niet verwerpen.
Hij zegt enkel dat ie het meer naar zijn zin heeft op een "witte school", daar is het feest, en hij haat hockeymeisjes niet meer en dat is "hoopgevend" volgens de GS-redacteur.

MAXIMO | 04-12-06 | 16:37

Links is niets meer dan "the path of least resitance" voor kwaadwillenden en egoïsten. Nog steeds hebben VVD-stemmers last van hypocriete Linkse stigmatisering dat zij egoïstisch zouden zijn, ... stemmen voor hun eigen geld. Recent onderzoek wees uit dat VVD'ers de gulste gevers aan goede doelen en collectenbussen waren! Sp'ers de zuinigsten! Nee, de 'WAO-faker' die 2 keer op wintersport gaat maar niet kan werken en SP stemt is sociaal. Tsssk, herken de echte egoïst...

Folkert Meinhof | 04-12-06 | 16:34

Murdockyoufool 04-12-06 @ 16:22

Ze baseren er hun gedrag niet op, in het huidige klimaat komt het hen gewoon goed uit om de islam aan te grijpen als excuus. Ze gebruken het net zoals ik voreger metal gebruikte om me een identiteit te geven. (nu ook nog, alleen gelukkig niet meer serieus). Zaken als homofobie komen natuurlijk in de islam voor, maar die komen overal ter wereld voor. Dat weet iedereen. Onder autochtonen is de emancipatie van homoseksuelen ook heus niet zo ver als veel mensen willen geloven (neem het veelvuldig uitschelden van Wouter Bos voor homo Bos of een willekeurige voetbalwereld) od vrouwenemancipatie. Dus dat is een probleem van beschaving, niet van een religie.

Maaier | 04-12-06 | 16:34

Karel kwakbol 04-12-06 @ 16:25
Neuh, was wel doordacht, gaf toe dat mijn, tot op dat moment niet geventileerde, vooroordeel juist bleek te zijn.

MAXIMO | 04-12-06 | 16:33

Deze leraar heeft het opgegeven; hij zegt het zelf :"uiteindelijk kom je tot het inzicht dat je mensen niet kan veranderen".
Hij heeft het tenminste nog geprobeerd om open te staan voor zijn allochtone leerlingen en heeft er nu zelfs nog contact mee.
Het lijkt mij een goede en (te ) bevlogen leraar te zijn geweest.

Maar inderdaad, er moet nog veel veranderen, ook in de thuissituatie en cultuur, voordat de Nederlandse waarden en normen langzaam binnensijpelen bij onze "allochtone"gasten, die hier trouwens wel allemaal geboren zijn.

Nu weet ik uit eerste hand, dat sommigen hun cultuur nooit willen loslaten, al gaat het maar om kleine dingen, zoals eetcultuur, vooroordelen, eer, geloof,en taal.
Laat ze om te beginnen eens al die schotels gaan verbieden, of een "schotel-tax"invoeren, want via deze schotelantennes komt dit en andere denkbeelden 24 uur per dag naar binnen.

Bisschop Gijsen | 04-12-06 | 16:32

Ja hoor Folkert Meinhof, zo is het. Bevalt dat een beetje, die kale witte muren en die zusters drie keer per dag?
@Botte: kom dan ook niet op Dutch Disease. De naam zegt het al. Bruine Folkert Meinhof's daar.

blikjegrolsch | 04-12-06 | 16:31

@francoise smokeglass

Het grappige met wat ik mee beleefde in de vmbo...

Het vmbo blijft je dom houden, en vooral op een zwarte school, daar kan je alles flikken en je komt over, ook ik moest er aan toegeven, ik heb 1/3 jaar kunnen spijbelen zonder problemen, en dit heb ik gedaan om mn ouders aan te tonen hoe lui het school-bestuur was, en toch heb ik mn vmbo diploma gehaalt met uiteraard het beste rapport van de klas, en hele intresante vakken zoals geschiedenis en aardrijkskunde kregen we ook niet meer...

Het vmbo is erg nep en moet afgeschaft worden, en about die allochtonen..

Nederlandse regering moet duidelijk zijn als het gaat om normen en waarden, maak bijv. een makkelijke regel:

Een wetgeving die voor Allochtone ouders en Nederlandse nieuwkomers is bedoeld, zorgt U ervoor dat Uw kind met normen en waarden word opgevoed zoals de Nederlandse samenleving Hoort te kennen, zorgt u ervoor dat Uw kind respect en goed-gedrag vertoont in de School-klassen, als het geval niet zo is, moet er duidelijke maatregelen genomen worden tegen de ouders, die zijn verantwoordelijk als het gaat om de normen en waarden van het kind, zij belanden enof in een gevangenis enof zij krijgen een enkelttje naar land van herkomst, het kan toch niet zo zijn dat marokkanen hier in de Nederlandse scholen de baas en de onbeschofte leerling mag uithangen, wij zijn gast en behoren zich ook naar een gast te gedragen, en als een gast zich niet kan gedragen hoort die iig Niet in Nederland, misschien wel in de atlas gebergte.

Ik kan u verzerken als Nederland hardere maatregelen gaat nemen voor deze Buitenlanders dat de buitenlanders zelf veel stricter zullen zijn, en veel meer zullen nadenken voordat zij iets zullen doen. En laat deze Laffe Nederlandse regering toch eens goed nadenken en laat u toch eens Uw stem horen.

Wilders is zelfs nog te soft... Moet u eens nagaan, Nederland doet op dit moment maar 1 ding, en dat is frankrijk achtervolgen.

Waarom ik mij hekel aan deze soort achtergestelde buitenlanders? Zij zijn de mensen die mijn geloof de Islam kapot maken in Nederland, en ik heb er alles voorover om dit soort mensen te verwijderen uit nederland.

RooKuuU | 04-12-06 | 16:31

@ bottehond 04-12-06 @ 16:28
Ben het met je eens! Goed verhaal.

HJdeT | 04-12-06 | 16:30

-Edit: meervrijheid.nl noem jij een bron??? *proest*-

bottehond 04-12-06 @ 16:20

Vrij Nederland en het Parool zijn eauk genoemd voor de broodnodige variatie, he.

bottehond | 04-12-06 | 16:30

Tenslotte, deze man is zelf medeschuldig aan zijn enig wanhoop. De politiek-correcte dogma's van links blijken onjuist en daar wordt hij keihard mee geconfronteerd.

jimmy 04-12-06 @ 16:11

Ik herinner me nog heel goed dat ik op Dutcg Disease kwam en daar meldde dat ik in mijn argeloze idealistische jaren lid was van de CPN. Je had de posters moeten horen. Deaud moest ik, als landverraderT. Hoe ik het in mijn hoofd haalde om mijn smoelwerk daar te laten zien. Wat ik wil zeggen is dit: het vergt veel meer morele moed om de linkse polikor kerk te verlaten als je zou denken. Vaak verliezen mensen vrienden als ze omerta van hyet politiek correct denken doorbreken. Deze Jan Obbeek heeft de moed om zich uit te spreken tégen het sektarisch denken dat deze gevaarlijke ontwikkelingen ontkent, vergeoilijkt of bagatelliseert. Om die reden verdient de man restecp en steun, imho. Velen kunnen een voorbeeld aan hem nemen. Ik vind hem eerlijk. Zijn keuzes in een kwaad daglicht stellen zegt meer over diegenen die hem ongezien de tyfus wensen dan over de man zelf. Wees dus een beetje clementer.

bottehond | 04-12-06 | 16:28

@Tray Hornay
Zou het niet belangrijker zijn om eerst na te gaan of het wel een goede school is itt een zwarte of witte?
Kijk, ik heb ook besloten, mijn kinderen gaan naar het Luzac, en of ze dan in een witte of zwarte klas terecht komen maakt mij niks uit, het gaat mij om het onderwijs.

MAXIMO | 04-12-06 | 16:28

Het Linkse gedachtengoed WERKT niet. Maar je moet geleefd hebben om daar achter te komen. Iedereen in Nederland wordt op de basisschool 'by default' Links opgevoed, geen wonder dat 80% van de 18-jarigen en jonger recent Links zou stemmen. Pas later ontdekken diegenen die bereid zijn langer dan hun neus te kijken, dat het Linkse gedachtengoed van naïeviteit samenhangt. Een Linkse samenleving heeft alleen dan kans van slagen als iedere deelnemer een 'gentlemensagreement' overeenkomt de naïeve leemten niet te zullen misbruiken. Maar dat is een utopie!!! Ik ken 1 persoon die in de WAO (nu WIA) zit en die bedondert de boel keihard, gaat straks 2 keer op wintersport maar kan zgn. niet werken; zij stemt Links. Moslims die met een beroep op onze grondrechten hun eigen fascistoïde agenda nastreven?; stemmen Links. Draaideurcriminelen? Zullen Links stemmen. Junks?,... Links. Werkschuwen?... Links. Bijstandsfraudeurs?... Links. Subsidievreters?... Links. U heeft het door, de betere egoïst stemt niet op de VVD maar LLINKs. Dankzij de overgebleven idealistische naïevelingen die samen met de egoïsten Links stemmen, regeert straks de hypocricie weer in Nederland...

Folkert Meinhof | 04-12-06 | 16:27

Jongens, Tray Hornay houdt het vandaag voor gezien. Prettige avond allemaal, ik kan er niet meer tegen.. snik.

Tray Hornay | 04-12-06 | 16:25

MAXIMO 04-12-06 @ 16:17
"Als ik naar zijn gezicht kijk straalt de hysterie er al vanaf, het artikel bevestigde dat beeld van een angsthaas enkel..."

slip of the pen dus.

Karel kwakbol | 04-12-06 | 16:25

Chiant 04-12-06 @ 16:13
Het peilen en sturen van de leerlingen moet door alle leraren kunnen maar ik weet haast wel zeker dat waar de één een geraffineerd gevoel heeft om de leerlingen te laten nadenken er weer één tegenover staat die dat niet kan en enkel het tegenovergestelde bereikt. Niet iedereen kan dit dus en moet dit kunnen.
Dat er vele problemen zijn met het onderwijs is bekend maar dat heeft weining te maken met de etnische achtergrond denk ik.
M.i. ligt het probleem v/h huidige systeem aan te grote klassen waar kinderen snel een nummertje worden..

MAXIMO | 04-12-06 | 16:25

Wle leuk om te lezen in deze draad alle linksen de vast geroeste excuses weer uit hun hoed toveren.....

Het kan niet zo zijn...
De man heeft ongelijk....
De man is afgestompt....
De man doet zijn werk niet goed...
En als dan.... of als dan....

Terwijl het gewoon een man is die door ervaringen die hij heeft opgedaan in de praktijk een mening heeft gevormd.

Naar mijn mening heeft hij dus ook gelijk, want het is ZIJN mening. Dat het niet in het linkse straatje past. Jammer dan.........

Wishbone | 04-12-06 | 16:24

@Maaier 04-12-06 @ 16:11
Natuurlijk zijn het pubers en pubers hebben het recht -hell, ze kunnen niet anders- om zich af te zetten en gewoonweg lomp gedrag te vertonen. Maar hier hebben we het over een andere categorie: deze pubers baseren hun gedrag op een haatreligie. Denk je dat dit 'vanzelf over gaat', zoals je pa en ma altijd pleegden te zeggen?

@Edit op mijn post van 15:30
Een gezegde als verdediging, zonder nadere toelichting. Erg zwak. Maar waar gehakt wordt, vallen spaanders en dat hou je toch dus waar hebben we over. Egh.

Murdockyoufool | 04-12-06 | 16:22

@maximo Discussieren is ook een vaardigheid die aangeleerd mag worden. Kunnen bepaalde figuren argumenten leren gebruiken ipv scheldwoorden en wapens.

TheLuggs | 04-12-06 | 16:22

Edit: ontopic aub.-

Tray Hornay | 04-12-06 | 16:20

@MAXIMO 04-12-06 @ 16:15,
2 maanden nadat ik mijn vriendin bevrucht hebt (waarschijnlijk over 1 jaar), schrijf ik de foutus in bij een blanke school. Wat het lesmateriaal is zal me een worst wezen.

Tray Hornay | 04-12-06 | 16:19

Karel kwakbol 04-12-06 @ 16:10
Mijn uiteindelijke oordeel heb ik dan ook gemaakt nadat ik het artikel had gelezen.

MAXIMO | 04-12-06 | 16:17

-weggejorist-

Shadylololol | 04-12-06 | 16:17

-Edit: ga nog even zo door, kunnen we toch nog bannen.-

Tray Hornay | 04-12-06 | 16:17

@Pagan Bastard 04-12-06 @ 15:56
Gaap... om Maaier te citeren... je vergelijking slaat als een zweep op een brave slavenrug..
Maar in 1 ding geef ik je gelijk: Het gaat er inderdaad om of je de parallel WILT zien. Parallel is ver te zoeken echter jij WILT 'm perse zien. Zal je je redenen wel voor hebben.
En nu terug naar de topic.. jij heidense bastaardkoter!

Swedish Chef | 04-12-06 | 16:17

Overigens stemmen op die school in Heemstede behoorlijk links:
Uitslag ECL Verkiezingen
CDA 5,23%
PvdA 11,24%
VVD 14,53%
SP 24,61%
Fortuyn 0.97%
Groen Links 17,44%
D66 5,62%
Christen Unie 1,36%
Partij voor de Dieren 4,84%
EénNl 0,78%
Groep Wilders 5,04%

Dr. Mabuse | 04-12-06 | 16:16

@Bottehond
Okay, sorry, was bot geformuleerd maar toch, kon het niet laten om aan jou te denken toen ik het las, moest je dat gewoon melden..
@Murdockyoufool
Ieder zijn ding.. Ik heb liever dat mijn kinderen naar een Nederlandse les gaan waar de les gaat over de stof waar ze examen over krijgen,gelukkig werken de meeste leraren ook zo.
Nederlands voor de leraar Nederlands en maatschappijleer doet de leraar maatschappijleer maar..

MAXIMO | 04-12-06 | 16:15

Tray Hornay 04-12-06 @ 16:09

gelukkig niet zeg, dan had ik iedere dag verplicht naar Leider Jans foto moeten kijken en al m'n salaris afdragen aan die conservatieve pauperclub.

Maaier | 04-12-06 | 16:14

@Maximo @16:04
En met die mentaliteit gaat het onderwijs dus naar de knoppen. NEEN! een leraar dient per definitie met beide benen in de samenleving te staan en zijn leerlingen op onpartijdige wijze te prikkelen om na te denken over maatschappelijke kwesties. Ongeacht het vak dat hij geeft. Een leraar heeft die maatschappelijke verantwoordelijkheid en treedt op als verlengstuk van de opvoeders. Helaas voeden opvoeders niet altijd op verantwoorde wijze op, dus is het des te beter dat er nog een vangnet bestaat in de vorm van onderwijs. Ook helaas nemen niet alle leerkrachten deze maatschappelijke verantwoordelijkheid en worden scholen gedegradeerd tot kille kennisfabrieken waar je nu eenmaal verplicht naartoe moet.

Chiant | 04-12-06 | 16:13

Murdockyoufool 04-12-06 @ 16:08

daar heb je dan weer hgelijk in, mits het in het lesprogramma past. jammer genoeg zie je de problemen van die klotejongeren in het vrkeerd edaglicht: het zijn namelijk pubers, met ook nog eens niet het hoogste IQ van Nederland. Of ze dan moslim zijn of niet, het zijn geowne vervelende kutpubers. Dát is de kern van het probleem, niet hun moslim zijn. Dat ze zelf hun moslim zijn aanhalen, is natuurlijk wel zo, maar dta moet je niet serieus nemen. Immers, het zijn pubers. Die willen gewoon heel graag iets hebben waarmee ze zich verbonden voelen.

Maaier | 04-12-06 | 16:11

En dan vragen Halsema en Bos zich af waarom veel VMBO'ers geen stageplek kunnen vinden. Natuurlijk willen de meeste VMBO'ers wel wat van hun leven maken. Met zo'n overheersende minderheid van bevooroordeelde, aggressieve kinderen lijkt het me geen pretje om les te geven op het VMBO.
Op zich knap dat hij het nog 6 jaar heeft uitgehouden. Het is toch godsgeklaagd dat we als samenleving met deze problemen opgescheept zitten? Gemotiveerde leraren, die stoppen met lesgeven omdat ze het ook echt niet meer weten. Ik snap gewoon de houding niet van die VMBO'ers. School is niet altijd even leuk, maar uiteindelijk leer je er wel wat. Je komt er beter en slimmer vandaan, dan je er gekomen bent.
Tenslotte, deze man is zelf medeschuldig aan zijn enig wanhoop. De politiek-correcte dogma's van links blijken onjuist en daar wordt hij keihard mee geconfronteerd.

jimmy | 04-12-06 | 16:11

MAXIMO 04-12-06 @ 14:35
Had niet van jou verwacht dat je iemand op zijn uiterlijk zou beoordelen.

Karel kwakbol | 04-12-06 | 16:10

Tray Hornay 04-12-06 @ 16:06

hahaha bang dat GS een afspiegeling wordt van de samenleving ipv een tweede Stormfront? Wellicht tijd voor een stukje alufolie op je hoofd voordat die linkse mollen je gedachten afluisteren?

yurp | 04-12-06 | 16:09

@Tray Hornay en anderen
Nog bedankt voor de anti-wegjorissteunbetuiging.

Murdockyoufool | 04-12-06 | 16:09

@Maaier 04-12-06 @ 16:07,
nee joh. Mijn laatste post was ironisch bedoeld. Maar zeg me eens Maaier ben jij eigenlijk Harry van Bommel?

Tray Hornay | 04-12-06 | 16:09

@MAXIMO 04-12-06 @ 16:04
Ergens ben ik blij jou nooit als leraar te hebben getroffen. Ik genoot juist van de lessen waarin leraren Nederlands, Geschiedenis en Maatschappijleer buiten het boekje om met enthousiasme een discussie op gang brachten en begeleidden. Juist dat noemt men leeren, meneer, niet alleen het standaardgeleuter uit boekjes voordragen. De geschreven schoolwerkjes dienen slechts als leidraad.

Murdockyoufool | 04-12-06 | 16:08

Tray Hornay 04-12-06 @ 16:06

bén jij eigenlijk Hans Anders Tray?

Maaier | 04-12-06 | 16:07

Make love, not war. Hij blijft het doen. Weet je waarom ?
Waar mensen zijn, zijn problemen. That's life !
Snelle oplossingen zijn even zo gauw niet voorhanden.

tejootje | 04-12-06 | 16:06

Dr. Mabuse 04-12-06 @ 15:54,
GS is zolangzamerhand overstroomd door ze. Het laatste stukje onbesmette media is genadeloos in hun grijpgrage handen gevallen. Hun mensen posten hier ook steeds vaker.

Tray Hornay | 04-12-06 | 16:06

@solidstate .. halvegare ? ken je dat wel eten dan ? hehehehe .. maar idd halfgaar ben ik zeker .. :-)

Draaitafel Demagoog | 04-12-06 | 16:05

MAXIMO 04-12-06 @ 16:01

Is dit echt nodig? Ik heb even geen zin in dat niveau, if you don't mind en anders ook.

bottehond | 04-12-06 | 16:05

@Maaier 04-12-06 @ 16:01

West-europese joden waren gemiddeld gezien hoger opgeleid en rijker dan het gemiddelde. Na de oorlog hebben ze veel van die voorsprong vast klunnen houden.

Voor de oorlog waren ze idd beter opgeleid. Velen van hen hadden echter alle familie en bezittingen verloren en hebben deze voorsprong dus niet kunnen behouden. maar je hoeft je er niet op blind te staren; je kunt vast zelf ook wel een bevolkingsgroep verzinnen met een achterstand die niets met slavernij te maken heeft.

Pagan Bastard | 04-12-06 | 16:04

Murdockyoufool 04-12-06 @ 16:00
Dikke vette onzin.
Een leraar Nederlands moet les geven in zijn vak en het goede voorbeeld geven, niet gaan lopen miepen en zeuren over wat ie allemaal zo erg vind in de wereld en wat totaal buiten zijn werkterrein ligt. Als ie het daar over willen hebben mag dat, maar buiten schooltijd.

MAXIMO | 04-12-06 | 16:04

Ten eerste is dit artikel de beleving van de beste man en respecteer ik dit.
Waar ik wel vraagtekens plaats is de associatie met de problematiek van VMBO leerlingen en de etniciteit. Want is het niet zo dat allochtone studenten die Havo/VWO volgen niet de platte omgangsvormen hebben als de VMBO leerlingen?
Zo geldt dit eveneens voor Nederlandse leerlingen op het VMBO, zij hebben vaak (zonder denigrerend te zijn) een Tokkie/Flodder gehalte.

Kortom, heb je een bepaalde sociale status c.q. achtergrond dan is dit impliciet gekoppeld aan de kansen die je in het leven krijgt. (dit is niet defacto)

Verder is er tientallen jaren geen woningbeleid gevoerd omtrent het spreiden van bevolkingsgroepen waardoor je automatisch een cyclus krijgt van zwarte wijken en zwarte scholen. Dit alles is niet bevorderlijk voor de integratie geweest, (het is geen garantie voor integratie maar het is altijd nog beter dan de apartheidsstructuur die nu bestaat).

Wat overigens wel opmerkelijk is dat is het feit dat allochtone pubers als representanten van de gemeenschap gezien worden. Het is bekend dat pubers zich overal tegen afzetten ( de een heftiger dan de ander) en dat dit in de meeste gevallen (voor zover mogelijk) automatisch gecorrigeerd wordt bij het volwassen worden.
Kijk maar naar de laatste alinea waarin de docent zelf zegt dat hij in de vroegere jaren als punker zong "alle ballen dood".
Is dit niet hetzelfde als waar hij de leerlingen van beticht als het over homo's gaat? Tuurlijk heb je bijdehandjes die dan zeggen dat homo's dood moeten maar dit moet je mijns inziens net zo serieus nemen als de punker die iets soortgelijks roept.
En zijn er dan echt mensen die over de scheef gaan dan moet er gesanctioneerd worden op een wijze die afschrikwekkend en preventief werkt. Dus geen HALT taakstrafjes en dat soort meuk.

Mocromania | 04-12-06 | 16:03

Pagan Bastard 04-12-06 @ 15:56

nou, dat is niet zo'n hele goede vergelijking. Sterker nog, hij lsaat als een tang op een varken. Ook zeker voor de west-europese joden. West-europese joden waren gemiddeld gezien hoger opgeleid en rijker dan het gemiddelde. Na de oorlog hebben ze veel van die voorsprong vast klunnen houden.

Vrijgelaten slaven hadden jarenlang geen ebzit, geen opleiding, geen geld dus ook. Hele andere situatie, andere omstandigheden, andere locatie. OOk klote, maar wel heel anders

Maaier | 04-12-06 | 16:01

Kijk inderdaad even op de website van de huidige school van Obbeek:
www.eclh.nl/nwsbrf/april05.htm
"Een groep van ruim 60 enthousiaste leerlingen zet een vrolijke, amusante en ook spannende voorstelling neer met muziek, spel en dans o.l.v. Okke C. Emmens.
Zoals altijd worden ook het licht en geluid weer geregeld door leerlingen, onder het toeziende oog van Joop Strik. Het muzikale gedeelte staat o.l.v. Jan Obbeek en de productie is in handen van Dieuwke Bakker."
Ze doen ook mee aan het nationale kampioenschap schoolhockey, dat u het maar weet.

Dr. Mabuse | 04-12-06 | 16:01

bottehond 04-12-06 @ 15:54
Toen ik dit artikel las moets ik aan jou denken.
Zo een oude hysterische punkerd annex communist die nu vanwege zijn achtergrond en met de paplepel ingegoten angst een hekel heeft aan Islamieten.

MAXIMO | 04-12-06 | 16:01

Edit-ban voor Murdockyoufool!

Tray Hornay | 04-12-06 | 16:00

@MAXIMO 04-12-06 @ 15:51
Een leraar in Nederland moet alle maatschappelijke thema's aan kunnen snijden en niet elke dag op z'n tenen te hoeven lopen in een klas. Daar gaat het om. Als leerling hoef je het niet met een leraar eens te zijn, maar het kan niet zo zijn dat onderwerpen onbehandeld blijven omdat een stel geloofsgestoorden daar niet mee om kan gaan. Bovendien is dit een vraagstuk over goed en kwaad. Is het goed om homoseksuelen te willen vermoorden? Is het goed om vrouwen te onderdrukken? Is het goed om te juichen als vliegtuigen zich in torens boren? Deze leraar zag dit soort zaken gebeuren en kon ze op een gegeven moment niet meer voor zichzelf rechtvaardigen. De façade van wegkijken en vooral de zegeningen van de multiculturele samenleving blijven tellen, werd bij hem doorbroken. Good for him! Nu jij nog, Max.

Murdockyoufool | 04-12-06 | 16:00

Eerste 2 jaar van het vmbo heb ik op een witte school gezeten, alles goed enzo respect enzo, daarna 2 jaar naar een zwarte-school, wat een gekkenhuis was dat, en absoluut geen respect daar, en ik kan me best in vinden van dit verhaaltje van Jan obbeek.

RooKuuU 04-12-06 @ 15:23

Man oh man.... RESTECP voor jou. Ik krijg almaar meer waardering voor je eerlijkheid. En dát gezien je leeftijd. Hulde, kleine getinte broederT.

bottehond | 04-12-06 | 15:58

@stretch
Al die? Het gaat hier over 1 leraar? Ben je dat toevallig zelf?
Net zo hysterisch!

MAXIMO | 04-12-06 | 15:58

Intercourse dhimmitude
(steun aan Murdockyoufool)

RickH | 04-12-06 | 15:57

bottehond 04-12-06 @ 15:54

Beste Oom Botte,

ik wilde graag weten wat jij nou precies weerzinwekkend vond.

Maaier | 04-12-06 | 15:57

@Swedish Chef 04-12-06 @ 15:51

Ik heb de vertaling van KEPVO erbij gegeven, vraag dus niet naar de bekende weg!

Mijn vergelijking over slavernij en holocaust is echter zo gek nog niet: het ging om achterstandsposities. Denk je niet dat de Joden tijdens en na WO2 een behoorlijke achterstandspositie hadden. Alle Joodse oorlogswezen bijvoorbeeld, zonder geld voor een opleiding. dat was de achterliggende reactie. Maar het gaat er natuurlijk wel om of je de parallel WILT zien.

Pagan Bastard | 04-12-06 | 15:56

MAXIMO 04-12-06 @ 15:51; Tuurlijk, shoot the messenger. Zolang je eigen verwrongen wereldbeeld maar intact blijft. Al die leraren en leraressen zijn het gewoon zelf schuld; ze lokken het gewoon uit. Al die sore losers verdienen niet beter. Toch, maximo...

stretch | 04-12-06 | 15:56

@ Draaitafel Demagoog 04-12-06 @ 15:35

Ik weet veel van halvegare en dat jij in die categorie past.

solidstate | 04-12-06 | 15:55

jezus .. wat gebeurde hier nou ? gingen al the a-team hockeysticks omhoog met een groot hear! hear! ?

Draaitafel Demagoog | 04-12-06 | 15:55

Tray Hornay 04-12-06 @ 15:52
Nee, gewoon het anti-extreemrechts filter met daarbij een goed werkend anti-hysterici filter...

MAXIMO | 04-12-06 | 15:54

Tray Hornay 04-12-06 @ 15:48
Wat krijgen we nou ... zijn Volkskrantmollen als een vijfde colonne dit Telegraafbolwerk van binnenuit aan het uithollen?

Dr. Mabuse | 04-12-06 | 15:54

Tray Hornay 04-12-06 @ 15:48
Ach, is maar goed dat er opgelet wordt, teveel racisten die hier de laatste tijd rondhangen om hun propaganda te spuien. Je namelijk ook aan de aandeelhouders denken..

MAXIMO | 04-12-06 | 15:53

Op een dag wordt iedereen wakker uit de links-progressieve psychose.

jimmy | 04-12-06 | 15:52

Jan, 1 woord; RESPECT!!

Dayak | 04-12-06 | 15:52

@MAXIMO 04-12-06 @ 15:51,
Gebruik jij SP filter of Groenlinks filter?

Tray Hornay | 04-12-06 | 15:52

@Pagan Bastard 04-12-06 @ 15:45
Ok, point taken.. neemt niet weg dat je uit je nek lult met die vergelijking over de Slavernij en Holocaust.

KEPVO... was dat niet: Kneuzen En Pagans Verkondigen Onzin ?

Swedish Chef | 04-12-06 | 15:51

Murdockyoufool 04-12-06 @ 15:45
Dat filter jij eruit, ik filter er iets heel anders uit namelijk dat hij de enige was die de leerlingen lastig viel met gehypte NOVA/B&vD/P&W thema's en zich teveel met niet les geven bezig hield, heeft ie ook zelluf ook beklemtoont...

MAXIMO | 04-12-06 | 15:51

guttegut wat een lulletje rozenwater.
doe eens stikken aub.

GroningerKrukSurfer | 04-12-06 | 15:50

francoise smokeglass 04-12-06 @ 15:41

zeker dat kon wel, maar tot de mammoetwet was de sociale ladder een heel stukl moeilijker te bekimmen. Als je toen uit een groot plattelandsgezin uit Brabant kwam was er misschien een die voor priester mocht gaan leren en daarom naar het gymnasium mocht of waren er twee die financieel gezien naar de HBS konden. Nu is de sociale ladder veel makkelijker te beklimmen en is HAVo of VWo voor veelmeer mensen weggelegd. En dat er veel omgevingen zijn waar leren niet echt aangemoedigd wordt ofwel niet (onbewust) gestimuleeerd is juist de oorzaak van onderhavige problematiek. En niet hun moslim zijn of antilliaan zijn. (Murdockyoufool opletten!)

De Ware Vrijheid 04-12-06 @ 15:41

natuurlijk, onderwijs moet aansluiten bij de mogelijkheden van kinderen. Daar hebben zeker ook linkse onderwijsminsiters en anderen zich in vergist. Maar dat bereik je niet door te roepen dat "alles moet worden zoals het ooit was"

Maaier | 04-12-06 | 15:49

@Murdockyoufool,
Dat krijg je he. Als je uitzendkrachten haalt die eerder bij Volksrantblog ervaring hebben opgedaan.

Tray Hornay | 04-12-06 | 15:48

@Joris
Ook ik sluit mij aan bij de protesten tegen het überijverig wegjorissen van Murdockyoufool.

Chiant | 04-12-06 | 15:47

Swedish Chef 04-12-06 @ 15:29

Dat lijkt me niet nodig, ik heb tenslotte de KEPVO (knippen en plakken voor onnozelen) met vlag en wimpel gehaald.

Maar even terug naar jouw reactie. Ik reageerde op een reageerder die op mij gereageerd had terwijl ik op een ander reageerde en daar reageer jij dan weer op. Het ging mij dus niet om het artikel maar om de reactie van iemand. Begrijpend lezen zei je? ik zal je inschrijven.

Pagan Bastard | 04-12-06 | 15:45

@MAXIMO 04-12-06 @ 15:41
Nee, leraar Mohammed -die als moslim respect kreeg- en een lerares -niet nader gespecificeerd- konden de boel beteugelen. De rest ging door zonder 'lastige onderwerpen' aan te snijden, ofwel met de blik op oneindig. Dat staat er.

Murdockyoufool | 04-12-06 | 15:45

waarom wordt Murdockyoufool 04-12-06 @ 15:30 -weggejorrist-? hij slaat de spijker op zijn kop. dit soort artikelen die GS en NRC onder de aandacht brengen lokken dit soort reacties uit en niet onterecht. dan ga je 'm toch niet jorrissen???

Schuinsmarcheerder | 04-12-06 | 15:44

@joris
Ook ik teken protest aan tegen het wegjorissen van Murdockyoufool 04-12-06 @ 15:30. Hij zei met iets scherpere woorden precies hetzelfde als leraar Jan Obbeek. Kom op zeg, niet van dat benauwde. Zo gaan we niet met elkaar om in dit land.

De Ware Vrijheid | 04-12-06 | 15:44

Steun aan Murdockyoufool; vrijheid van meningsuiting.
Dit was geen getrol of persoonlijke belediging. Herpost het maar!

Dr. Mabuse | 04-12-06 | 15:43

@Redactie
Wat krijgen we nu godverdomme? Mijn verhaal was niet racistisch en ging over de -bewezen- slechte invloed van de islam in het onderwijs (zie het recente artikel in Trouw over de islamitische scholen; plaats onderaan de lijst). Leg me eens uit in een edit wat er fout was aan mijn post?
-Edit: waar gehakt wordt vallen spaanders.-

Murdockyoufool | 04-12-06 | 15:41

OSM is nog geen bcbg.

bastyboy | 04-12-06 | 15:41

Murdockyoufool 04-12-06 @ 15:36
Dat zegt ie toch zelf. Andere leraren hadden niet zulke problemen, lees het artikel maar.

MAXIMO | 04-12-06 | 15:41

Maaier 04-12-06 @ 15:36

onzin, via de lts kon je naar de mts naar de hts. sommige kindjes zijn laatbloeiers en grijpen hun kansen wat later in het leven. die kansen zijn nu een stuk minder, in het huidige systeem.
nog steeds zijn er groepen leerlingen die neit verder leren, omdat ze uit een bepaald milieu komen waar leren niet gebruikelijk is...

francoise smokeglass | 04-12-06 | 15:41

Maaier 04-12-06 @ 15:36
Wie iets kan, kan natuurlijk carrière maken. Niks vrouwen terug aan het aanrecht. Het gaat er juist om dat je leerlingen perspectief moet bieden. Ook diegenen die niet goed zijn in theoretische zaken. Die moeten heel praktijkgericht onderwijs krijgen.

De Ware Vrijheid | 04-12-06 | 15:41

@Joris,
Hoe kun je
Murdockyoufool 04-12-06 @ 15:30
Wegjorissen?
.
Wat hij (als vaste zinnige reaguurder) zei was absoluut niet extreem. Hebben jullie van GS soms een banklening nodig of willen jullie in de publieke omroep komen ofzo?

Tray Hornay | 04-12-06 | 15:40

@MAXIMO
"Als ik naar zijn gezicht kijk straalt de hysterie er al vanaf". De inhoud van dit artikel past zeker niet in jouw links dogmatische denkpatroon, lastig hè.

o.g. | 04-12-06 | 15:40

porn-o-graaf 04-12-06 @ 15:14
Dus het door Fleischbaum genoemde "hoopgevende" is dat een extreem-linkse punkerd de multi-culturele samenleving heeft "afgeschoten"?

MAXIMO | 04-12-06 | 15:40

dat wordt een extra ingezonden brieven-bijlage komende dagen...

prestodegekste | 04-12-06 | 15:39

@Maaier,
@MAXIMO
@eendst
@Atheïst tot in de ki
Ok ontken en verzin drogredenen. Het ligt vooral niet aan de muzelmensen en hun genadeloze cultuur.

Tray Hornay | 04-12-06 | 15:37

Als het gaat om zijn eigen plezier in het werk heeft deze leraar groot gelijk. Het werken op een elitaire witte school is het prettigst, hoewel daar ook wel eens wat gebeurt. Laat een nieuwe idealist het stokje maar overnemen.

Dr. Mabuse | 04-12-06 | 15:37

De Ware Vrijheid 04-12-06 @ 15:29

en vrouwen weer aan het aanrecht? (daar leren ze immers voor op de huishoudschool) geen carrièremogelijkheden uit de lagere maatschappelijke lagen, behalve als een van de zoons priester kon worden? Geen drop-outs in de statistieken, immers, domme mensen of kinderen met domme ouders gaan gewoon weer vanaf hun 14e werken?

Maaier | 04-12-06 | 15:36

@MAXIMO 04-12-06 @ 15:34
Wie ben jij om te bepalen dat deze leraar geen gezag heeft? Ken jij 'm? Heb je les van hem gehad? Knurft.

Murdockyoufool | 04-12-06 | 15:36

RooKuuU 04-12-06 @ 15:23
ik weet wel wat je bedoelt, het rare is dat mijn leerlingen (oliedomme allochtoontjes met slecht verleden) dat ook vinden. Die zeggen: "school moet niet meer van die rare leerlingen aannemen" (uiteraard bedoelen ze zichzelf niet). Mijn leerlingen zeggen ook: school moet strenger zijn. Ik vermoed dat veel leerlingen geen respect voor begripvol gedrag hebben, maar liever duidelijke grenzen willen...

sprookjesprinssletje 04-12-06 @ 15:24
vroeger, toen ik nog jong was, bestonden er nog geen zwarte scholen. ik zat op de lagere school met een surinamer, een turkse en de rest waren 'gereformeerde bollenboeren' (ook geen feest).
de middelbare school was ongeveer als de lagere school, met dat verschil dat de school katholiek was (refo-fundo's bleven me bespaard).
zelf geef ik les op een zwarte school, daarvoor op een uitermate keurige witte school met zowel respectvolle als respectloze kakkerts. Op beide scholen zie ik uitgebluste 50+ers die geen zin meer hebben in lesgeven (doen ze nl. al meer dan een kwart eeuw), maar kunnen ook geen andere kant meer op (best zielig). Op beide scholen zie ik ook geinteresseerde, gedreven jonge mensen (ik niet natuurlijk, want ik ben al tegen de veertig).

francoise smokeglass | 04-12-06 | 15:36

@Maaier .. auw die kwam wel hard aan ! Maar de vraag van vandaag is weet Solidstate uberhaubt wel iets over halfgeleiders ? ik vrees het niet !

Draaitafel Demagoog | 04-12-06 | 15:35

@Murdockyoufool 04-12-06 @ 15:30
Het is pijnlijk, maar je hebt gelijk en noemt man en paard. Hoe kun je nou zo les geven?

De Ware Vrijheid | 04-12-06 | 15:35

Chiant 04-12-06 @ 15:07
Er zijn zoveel leraren die dat rescpect wel kunnen afdwingen, hij zegt dat zelf ook. Denk dat we hier met zo'n bijzondere hystericus te maken hebben die zelfs in onze schooltijd geen gezag zou hebben.

MAXIMO | 04-12-06 | 15:34

Jan-Joris-Jaap-Joop 04-12-06 @ 15:29

ik ben helemaal voor rededelijkheid, ik vind het wel vervelend als mensen realisme gaan claimen daarbij dus `links` als onrealistisch wegzettend. Linkse reaguurders hebben zine gewooon andere oorzaken voor verschillend eproblemen en derhalve ook andere oplossingen.
Geldt overigens andersom ook hoor. (geert W. heeft echt wel idealen, en die zijn niet links' '

Maaier | 04-12-06 | 15:33

Murdockyoufool 04-12-06 @ 15:30,
word up!

Tray Hornay | 04-12-06 | 15:32

Die gast lijkt echt sprekend op een leraar van mijn oude (witte, amstelveense, bijna volledig havo/vwo) school met hetzelfde verhaal. Maar schade, ook bij ons werd in 5vwo een leraar afgetuigd toen hij op werkweek de opperballen probeerde over te halen om de kroeg te verlaten. Het is overal hetzelfde.

eendst | 04-12-06 | 15:31

De moraal van dit verhaal:
Kennelijk hebben hoger opgeleiden meer mogelijkheden om hun kinderen op een betere manier op te voeden (iets met normen en waarden) en is er geld voor sport en andere clubs waardoor de kans op hangjongeren kleiner wordt.
Het percentage 'verwende ballen' is op het ECL klein genoeg om de klassen gezellig te houden.
Als je hier als leraar van een zwarte school in terecht komt, wordt het lastig je linkse idealen trouw te blijven.

Atheïst tot in de ki | 04-12-06 | 15:30

-weggejorist-

Murdockyoufool | 04-12-06 | 15:30

@Pagan Bastard 04-12-06 @ 14:51
350 jaar slavernij heeft wel een andere uitwerking op een bevolkingsgroep en hun afstammelingen dan 5 jaar holocaust hoe erg beiden ook zijn..
Maar dit doet helemaal niet terzake want over deze groep gaat het verhaal van de leraar helemaal niet.
Misschien een VMBO cursusje begrijpend lezen iets voor jou?

Swedish Chef | 04-12-06 | 15:29

Wij zijn ook helemaal voor de hockeymeisjes. Hebben zelf op ECL H'lem gezeten dus weten waar we over praten. Verder moet alles van vroegâh weer terug, te beginnen met de LTS, de huishoudschool en de ULO. Onderwijs dat aansluit bij zowel de capaciteiten van de leerlingen als de behoefte van de arbeidsmarkt. Gevolg: bijna geen dropouts en leerlingen die iets hebben geleerd waar ze echt wat mee kunnen. Kun je wat meer? Prima. Kun je niet verder leren? Ook goed.

De Ware Vrijheid | 04-12-06 | 15:29

@ Maaier @ 15:10

Luitjes die 'gewoon links' zijn daar mag je volgens mij gerust het etiketje 'idealistisch' op plakken, en voor 'normaal rechts' kun je dat doen met de term 'realistisch'.

Echter momenteel wordt de toon gezet door lui aan beide zijde van het politieke spectrum waarbij 'redelijkheid' ver te zoeken lijkt.

Dit weekeinde ben ik op GS in de slag geweest met figuren die in de moord op een kind een aanleiding zagen om volledig los te gaan tegen allochtonen en 'de linksen', en nu zie ik weer gasten ter linkerzijde die naar aanleiding van een verhaal uit de praktijk van iemand die uit 'een goed links nest' komt eveneens aanleiding zien om los te gaan uitsluitend omdat een bepaalde strekking van dat verhaal hen onwelgevallig is.

Jan-Joris-Jaap-Joop | 04-12-06 | 15:29

solidstate 04-12-06 @ 15:25

snif..

Maaier | 04-12-06 | 15:28

Leandroz 04-12-06 @ 15:23

nee, het is inderdaad véél leuker om een groentje zich kapot te laten zuipen: goede corps-gewoonte.

francoise smokeglass | 04-12-06 | 15:28

@solidstate .. haatzaaiert ? en je denk dat die woorden weerklank krijgen op een site als gs waar haatzaaien in 1/3 posts te vinden is ? get real rollatorgranny ..

Draaitafel Demagoog | 04-12-06 | 15:27

Ik prijs me gelukkig dat ik nooit 'alle ballen dood' of dergelijke onzin heb gezongen. Ik ben dolblij dat ik me nooit een petje en een lint heb moeten aanschaffen om ergens bij te horen. Ik verheug me er nog dagelijks om dat ik nooit mezelf ben verloren in holle slogans of onhandig geslingerde straatstenen richting pliesie, en dat mijn brave katholieke plattelandsaard nooit helemaal is uitgewist door het vingertje van de gesubsidieerde stadsguerilla. Ik verkeer dus in een luxepositie die die jongen hierboven niet heeft, omdat ik altijd al wars van hokjesdenken was. Ik heb dus niks te compenseren. Vanuit die luxepositie zeg ik: laat 'm goed lesgeven - daar is nood genoeg aan in Nederland - en verder z'n muil houden. Regel een van de lerarenopleiding: je stemt je lessen af op de groep waar je voor staat.

veest van pim | 04-12-06 | 15:27

@the_Tzar 04-12-06 @ 15:20,
Ok hier heb je de grote racist Tray Hornay "ik acht de Westerse beschaving superieur aan alle anderen. De kernwaarden als gelijkheid, vrijheid, broederschap, naastenliefde en vergevingsgezindheid waar voor is gevochten door arbeiders, filosofen, soldaten en staatslieden en waarmee "onze" cultuur doorspekt is is een groot goed. Onze cultuur dient verdedigt en behouden te worden, juist deze wil en realiteitszin zijn onderdeel van onze beschaving"

Tray Hornay | 04-12-06 | 15:26

@ Maaier 04-12-06 @ 15:19

Ik vermeld ji niet omdat je het vermelden niet waard bent.
Jouw ziekelijke reacties spreken echter wel voor zichzelf.

solidstate | 04-12-06 | 15:25

Habibi 04-12-06 @ 15:18

ik eet nooit koekjes bij de kofffie, daar heb ik sigaretten voor.

Tray Hornay 04-12-06 @ 15:18

ja, maar de werkelijkheid bestaat niet. De werkelijkheid is altijd gefragmenteerd. Deze kerel heeft veel probleemkinderen in de klas gehad. Maar was dat iedereen? Hoeveel % van de kindereren. En geld dat voor alle zwarte scholen? Is ie misschine gewoon niet zo'n goede leraar?
Je hoort altijd, bij alles, eerder de problemen dan de goed edingen. Van de miljoen moslims in NL heeft er 1 een politieke moord gepleegd. Maar die ene komt natuurlijk in het nieuws.

DUs het si wel heel makkelijk te zeggen dat de werkelijkheid naar buiten moet komen. Dingen wordne snel opgeblazen, uit hun vebrand gerukt etc. Daaromis het soms beter dingen te bagatelliseren. Of gewoon niet naar buiten te brenegen. Maar die afweging is lastig te maken, omdat openheid natuurlijk ook een groot goed is.

Maaier | 04-12-06 | 15:25

Het verstand komt ook bij linksen kenelijk met de jaren....

Big Pete | 04-12-06 | 15:25

@francoise smokeglass ik heb op een witte school gezeten en op een zwarte school.... groot verschil hoor! jij dan?

sprookjesprinssletje | 04-12-06 | 15:24

Dat die zwarte leerlingen eerlijk en direct zijn is niet leuk meer als ze je met de dood bedreigen. Een omhooggevallen koorbal is misschien een zielige vertoning, maar hij zal je geen mes in je rug steken.

Leandroz | 04-12-06 | 15:23

yep, het nrc is best goed in open deuren intrappen, daarom ben ik er ook op geabbonneerd...

B*U*S*H | 04-12-06 | 15:23

Eerste 2 jaar van het vmbo heb ik op een witte school gezeten, alles goed enzo respect enzo, daarna 2 jaar naar een zwarte-school, wat een gekkenhuis was dat, en absoluut geen respect daar, en ik kan me best in vinden van dit verhaaltje van Jan obbeek.

RooKuuU | 04-12-06 | 15:23

@ Draaitafel Demagoog 04-12-06 @ 15:19

Zet eens een ander plaatje op, je begint te vervelen.
Haatzaaiert !

solidstate | 04-12-06 | 15:23

@Tray Hornay: welke waarheid? Die van de media of die van die leraar? Of die van de buren die hun kind van de VMBO om de hoek hebben afgehaald om het wat verder weg op een witte school te zetten? De waarheid is mijns inziens dat er een harde kern van Islamieten weigert aan te passen en daardoor al snel in het lagere onderwijs belanden. Daar bereiken ze met hun toenemende aanwezigheid en culturele bagage op een gegeven moment een soort entropie, waardoor de kwaliteit van het onderwijs naar de gallemiezen gaat. De enige oplossing is spreiden over het Nederlands schoolsysteem. Maar dat gaat niet. Er is dus geen oplossing.

Habibi | 04-12-06 | 15:23

Maaier 04-12-06 @ 15:13

Dat kan Woutert wel willen,maar waar zit zijn kind op school,juist hij geeft wat dat betreft niet het goede voorbeeld,maar francoise smokeglass 04-12-06 @ 15:01 zegt terecht dat je kind op een school zet waar je je als ouder het beste bij voelt.

Salvatore Riina | 04-12-06 | 15:21

@Maaier 04-12-06 @ 15:17,
In ieder geval bezoekt Angela Merkel niet elk jaar het monument van de gevallen SSers. De Japanse cultuur is enorm hard en veel mensen zijn gefrustreerd, dit komt onder meer door de taboesfeer.

Tray Hornay | 04-12-06 | 15:21

@Tray Hornay
Dan nog ben je op zoek naar net die gene die nog slechter scoort dan jij. Dat is niet de beste manier om je superieuriteit te bevestigen.

the_Tzar | 04-12-06 | 15:20

Eh doe mij eens ff helpen jongens en meisjes!... ik woon alweer heel wat jaartjes in het zonnige Zuid-Afrika, maar hoe zit dat nu daar bij jullie met die witte en zwarte scholen?
De generatie van mijn ouders heeft zich helemaal de tering gedemonstreerd tegen de "apartheid" (systeem zou niet werken) en nu lees ik zoiets?.
*belt nelson en desmond om sancties tegen nl voor te stellen*

baggerboer | 04-12-06 | 15:20

@ maaier

Mij dunkt dat zij"zwarte school gangers" het systeem prima kennen. Ze weten hun weg prima te vinden naar uitkeringsinstanties, rechtshulp, discriminasie meldpunten en bijstand instanties. Met de fraudeleuze praktijken daarbij inbegrepen. Gelijke kansen my ass. Door zwarte school gangers te introduceren in goed functionerende scholen lijkt mij dat de kansen van het normale schoolpubliek toch drastisch achteruit te vliegen waardoor hun kansen in de arbeidsmarkt even kudt worden. Mensen die het systeem niet kennen zijn al debet aan slechte intergratie en luiheid. FUCK EM!

TheDevilMadeMeDoIt | 04-12-06 | 15:19

solidstate 04-12-06 @ 15:14

waariom noem je mij niet? Wle mooi: jij komt meteen weer metb het "ogen openen" (want linksen zijn nog onwetend blijkbaar) en HJdeT komt met het "linkse knuffelaarsargument". Mooi man, GS, lekker voorspelbaar ;-)

Maaier | 04-12-06 | 15:19

Leve godsdienstles op de 'witte school' ...
Ik kreeg daar ooit een 9 (fap fap) voor een 'opstel' waarin ik het bestaan van een omnipotente 'macht' ontkende. Was waarschijnlijk mede te danken aan mijn onorthodoxe handschrift. Lerares was waarschijnlijk meer onder de indruk door de quantiteit van mijn pseudo-steno dan door de inhoud. Mijn stelling was min-of-meer dat we onze eigen god zijn.
Kudt, ik had een 10 verdiend achteraf gezien.
Weing hockey chicks, des te meer paard liefhebsters... ook nix mis mee.

RickH | 04-12-06 | 15:19

Goed lezen Lucas, dan weet je hoe je over 2 jaar denkt. Scheelt hoofdpijn

wattiserdan | 04-12-06 | 15:19

@solidstate ... zeg opa weet jij uberhaubt wel wie van koten en de bie waren ??? Voor de rest lijk je vooral een beetje op Komeinie .. met je fatwa's ! hahahaha

Draaitafel Demagoog | 04-12-06 | 15:19

@Maaier: koekje erbij?

Habibi | 04-12-06 | 15:18

@Maaier,
de eerste stap om tot een oplossing te komen is een goede analyse van de huidige situatie te maken. Dan kan een methode worden gekozen. Helaas heb je in onze samenleving "draagkracht" nodig. Dat heb je alleen in deze situatie als iedereen op de hoogte is van de werkelijkheid. Bagatellisering helpt in die zin niet.

Tray Hornay | 04-12-06 | 15:18

Dat-ie nog haren op zijn hoofd heeft... ik had ze d'r uit ellende allemaal al uitgetrokken. SNeue is dat dit het verhaal is van slechts één zo'n leraar. Hoeveel meer van deze mensen lopen er nog rond, die echt in de anus van de samenleving aan de slag zijn? Respect hoor, hardcore...

looprekje | 04-12-06 | 15:18

Mag ik bij deze neerpennen dat ik dit NRC artikel een heerlijke hoeveelheid warmte in mijn rechts stereotiepe onderbuikse holte vind genereren?

Habibi | 04-12-06 | 15:17

Tray Hornay 04-12-06 @ 15:15

nou in ieder geval wel west-europa ..

Maaier | 04-12-06 | 15:17

Tray Hornay 04-12-06 @ 15:10
de meeste scholen zijn afhankelijk van het geld dat ze van de overheid krijgen. per leerling een bepaald bedrag. hoe meer leerlingen, hoe meer geld. dé manier om te overleven. dus je kunt soms niet te kritisch zijn over wie je wel en niet toelaat. daarbij: iedereen heeft toch het recht om iets van zijn leven te maken?
besturen van scholen willen alleen maar winst maken en hebben in mijn ogen niet genoeg belangstelling voor wat er daadwerkelijk op scholen gebeurt.
ik vermoed dat scholen sowieso (wie de doelgroep ook is) leerlingen steviger moeten aanpakken als het om misdragingen gaat. we zijn, volgens mij, te zacht. er zouden op scholen duidelijker regels moeten zijn, die consequent gehandhaafd moeten worden (en dan moeten leraren dus een lijn trekken, dat gebeurt dus ook niet overal).

francoise smokeglass | 04-12-06 | 15:16

Duidelijk verhaal lijkt mij. Wat gaan we daar dus aan doen? Oja niets, er komt waarschijnlijk een links kabinet met allochtonen knuffelaars. Stom stom.

HJdeT | 04-12-06 | 15:16

@the_Tzar 04-12-06 @ 15:12
Sorry dat ik mij meng in deze discussie maar "De vraag is: zijn die zelfmoorden pas gekomen toen de westerse cultuur zich ging vermengen met de Japanse, of waren ze er altijd al."
Hahahaha, hoe fucking socialistisch, communistisch kan je wel niet zijn? Als er 1 cultuur is die zich afsluit is het de Japanse wel. De oorlogsmisdaden in WOII waren zeker ook onze schuld?

Tray Hornay | 04-12-06 | 15:15

Tray Hornay 04-12-06 @ 15:10

Ontkennen heeft nooit zin. maar alles in de openbaarheid ook echt niet altijd. Leuk voor Geenstijl, maar het kan ook nuttiger zijn dingen geoon niet allemaal naar buiten te brengen, maar een oplossing te zoeken.

Maaier | 04-12-06 | 15:15

@een hele berg gefrustreerde reaguurderts; Erg fijn dat er zoveel ervaringsdeskundigen vanmiddag aanwezig zijn.
D'r komt alleen wel erg veel onzin uit de toetsenbordjes rollen.
Accepteer gewoon dat een (wellicht voormalig) links stemmend mens, z'n gezonde verstand is gaan gebruiken en de multiculti maatschappij voor wat hem betreft heeft afgeschoten.
Ies toch slim!

porn-o-graaf | 04-12-06 | 15:14

En straks zit dit land vol met Polen, Roemenen, Bulgaren en ander Oost Europees volk en komen die Rif-stakkers helemaal niet meer aan de bak. Zal je de radicaliserende jeugd dan de kost moeten geven zeg. En Femke maar lullen dat het aan de maatschappij ligt. Het ligt gewoon aan die zogenaamde scholieren zelf. Integratie me hoela. En ik vind dat die kerel het maar mooi geregeld heeft voor zichzelf. Ik zou ook liever hockeymeisjes onderwijzen dan bevooroordeeld Berbertuig.

Habibi | 04-12-06 | 15:14

Die nuffige grachtengordel socialist heeft het niet over witte scholen maar over proletenscholen...

Zalfje | 04-12-06 | 15:14

Alle linkse meelezers, let eens op de draaitafel demagoog, maximo, bwahaha en zapper reacties.
Dit soort hysterische gestoorde met gif gespeende reacties staat jullie eauk te wachten als jullie ogen open gaan voor het failliet van de cultuur relativistische sprookje.

Als je daar niet tegen kan moet je vooral je ogen blijven sluiten maar bekijk hun reacties goed en bedenk wat voor zieke lui het eigenlijk zijn.

solidstate | 04-12-06 | 15:14

TheDevilMadeMeDoIt 04-12-06 @ 15:09

Wouter Bos wil iedereen dezelfde kans geven om op een school te komen, door iedereen zich tegelijkertijd te laten inschrijven. Zodat kinderen van ouders die het systeem kennen en daardoor hun kinderen heel vroeg aanmelden, niet bovematig bevoordeeld worden. Maar vooral om te zorgen dat kinderen van mensen die niet 'in" het systeem zitten , niet bovenmatig benadeeld worden.

Maaier | 04-12-06 | 15:13

@Gekke_Gert
De vraag is: zijn die zelfmoorden pas gekomen toen de westerse cultuur zich ging vermengen met de Japanse, of waren ze er altijd al. Daarnaast zijn we hiermee aan het zoeken wie hier de slechtste is, niet wie er de meest superieure is.
Met muzieksmaak wil ik enkel relativering aanbrengen. Smaak is persoonlijk zeg je. En ander zou smaak juist meewegen in wie er superieurder is. Jij kijkt voor superieuriteit weer naar andere dingen. Wie heeft er gelijk? M.i. niemand. Superieuriteit is een begrip wat je wilt vermijden.

the_Tzar | 04-12-06 | 15:12

@Maaier,
noem het links noem het rechts, er is een groot probleem. Zaak is nu om het op te pakken en niet op de oude voet door te gaan. Uit dit soort verhalen zou lering moeten worden getrokken. Vooral het bestuur van scholen zouden eerlijker, opener en minder politiek correct en problemenwegmoffelend moeten zijn.

Tray Hornay | 04-12-06 | 15:10

Herkenbaar. Weldenkende Menschen deugen eigenlijk meestal echt beter. Het kost ze alleen maar dertig jaar langer om de realiteit ongefilterd te leren zien.
Weldenkers, die weinig buiten de socialistische villawijkomgeving komen, krijgen dat inzicht nooit.

Jan Passant | 04-12-06 | 15:10

Jan-Joris-Jaap-Joop 04-12-06 @ 15:07

maar dan heet het "realistisch". Hòòr :-)

Maaier | 04-12-06 | 15:10

Vergruizer: wie zijn Ons Soort Mensen?
Wat heeft spruitjeslucht daar in godsnaam mee te maken?

blikjegrolsch | 04-12-06 | 15:09

En dan wil woutert de boel ook nog een gaan omgooien om zwarte en witte scholen eens fijn te gaan vermengen. Op geboortejaar/ moment wil hij mensen gaan indelen in mogelijke scholen. Om uit alle stads districten kinderen te mengen. De vrijheid om zelf te bepalen waar je je koter op school stopt mag niet van woutert. Lekker mengen. Hockeymeisjes met hakbars. Zwarte scholen prima houden zo. Ik weet wel dat ik mijn kind nooit op zo'n school zou stoppen. En vind ook dat witte scholen tuig buiten de deur mogen houden.

TheDevilMadeMeDoIt | 04-12-06 | 15:09

duive030 04-12-06 @ 14:59

Ik spreek mijzelf niet tegen maar heb alleen gekeken naar slavernij waar NL voor verantwoordelijk was. In de Arabische weeld is slavernij idd het laatst afgeschaft (onder grote druk van de westerse wereld), maar nogmaals: hoe lang heb je nodig om over zo'n achterstand heen te komen?? En hoeveel geld heb je hiervoor nodig? En hoeveel dragen de Arabische organisaties in ons land hieraan bij?

Verder hou je je muil maar met je "quasi-wijsheden". Alsof jij het buskruit hebt uitgevonden....

Pagan Bastard | 04-12-06 | 15:08

Je kunt je wel afzetten tegen osm, maar het is niet voor niets osm. Vroeg of laat merk je toch dat het fijner, leuker en gewoon gezelliger is bij osm. Er gaat gewoon niets boven spruitjeslucht.

vergruizer3 | 04-12-06 | 15:08

@ Maaier @ 15:02
Je hebt gelijk hòòr. Sommige rechtse rukkertjes kennen ook maar één liedje.

Jan-Joris-Jaap-Joop | 04-12-06 | 15:07

Een mooi stuk in het artikel is als ie het over meester Mohammed heeft; daar hebben ze wel respect voor. Dan komt bij hem het besef dat ze hem als ongelovige niet respecteren. Het artikel is bondig, aangrijpend en mooi geschreven.

Tray Hornay | 04-12-06 | 15:07

@Maximo @14:35
Vind je het gek? Je bent leerkracht en je draagt de verantwoordelijkheid voor de leerlingen, maar deze willen niet. Je krijgt geen enkele bevoegdheid om handhavend op te treden en moet je alles maar laten welgevallen. Dan zou ik ook bang zijn. Niet voor die etters, maar voor de officier van justitie die mij komt opsluiten als ik er eentje teruggeslagen heb. Of als ik er een verteld heb wat ik van hem vind. Of als ik hem aan zijn kraag het klaslokaal heb uitgezet.
-
Feitelijk is het leven héél simpel. Geef mij de vrijheid en één infanteriegroep en ik verlos heel Nederland in één weekend van alle voebalvandalisme. Geef een leraar de juiste disciplinaire bevoegdheden en er wordt weer onderwijs "genoten". Jammerlijke is alleen dat alle drie de D66 zetels gekozen zijn door onderwijzend Nederland en zij zélf niet inzien dat de jaren 70 methode fataal is.

Chiant | 04-12-06 | 15:07

prima artikel en prima vent maar
waar is linkje audio 'alle ballen deaud' ?

ranqneuzeKleinburger | 04-12-06 | 15:07

Tray Hornay 04-12-06 @ 15:04

och ja, hans, mijn grote vriend, waar zit ie. Of heeft een andere nick. Of is ie geband? Mijn favoriete linkse-complottendenker.

Maaier | 04-12-06 | 15:06

Er is niks hopeloos aan. De man in kwestie heeft alleen een hopeloos beeld. Das toch heel wat anders. Iedereen die overspannen is ziet dingen zwarter dan ze zijn. Kinderen moet je heel goed uitleggen waar de grens ligt ..

Draaitafel Demagoog | 04-12-06 | 15:06

@ finnish humor 04-12-06 @ 14:58

Nee, tuurlijk niet, maar misschien dat we moeten ophouden met het binnenlaten van laag geschoolden. Wat ik bedoelde te zeggen is dat ik me erger aan het feit dat linkse mensen niet de verantwoordelijkheid voor deze ellende bij die mensen zelf durven te zoeken, maar bij de maatschappij.

Wassalami | 04-12-06 | 15:05

Pagan Bastard 04-12-06 @ 15:02

ja, dat zeg ik.

Maaier | 04-12-06 | 15:04

@maaier,
thanks! Heb Hans Anders al een tijdje niet meer gespot. Die heeft pas rechtse comments.

Tray Hornay | 04-12-06 | 15:04

@Maaier 04-12-06 @ 14:56

Dus dit heeft niets te maken met zwart of wit of met slavernij, maar met opleiding van ouders. Enfin, 1863 is lang geleden en heeft dus geen betekenis meer in deze.

Pagan Bastard | 04-12-06 | 15:02

Jan-Joris-Jaap-Joop 04-12-06 @ 14:56

Al doet Tray Hornay 04-12-06 @ 14:58 het ok niet slecht als rechte reaguurders-vooroordeel bevestigend door te roepen dat "iedereen het denkt maar niemand het zegt" en dat het met "taboes is omgeven". Dan komen er weer rechtse reaguurder soverheen die zeggen dat het komt doordat links de ogen voor alle misstanden sluit en iedereen een uitkering wil geven.. etc. etc.

Maaier | 04-12-06 | 15:02

finnish humor 04-12-06 @ 14:51
wat is er mis met kanslozen aandacht geven?
leerlingen in het speciaal onderwijs krijgen toch ook extra aandacht?
het is een schande: blinden trekken op het blindeninstituut ook alleen maar met blinden op, lekker integreren zo.
die meeste kanslozen komen uiteindelijk redelijk goed terecht, ondanks dat ze in dezelfde kringen verkeren (het duurt alleen wat langer).
ik zie het probleem niet, net zo min als ik een probleem zie in 'hoogopgeleiden die hun kinderen op witte scholen stoppen'. Het is al sinds jaar en dag 'soort zoekt soort', je zoekt die mensen uit bij wie je je prettig voelt (ik neem aan dat jij dat ook doet als je vrienden wil maken).
Het enige probleem dat ik zie is: onopgevoede kinderen die tegen iedereen jij-en en jouwen, zich niet weten te gedragen in openbare ruimten, geen hoffelijkheid en manieren kennen etc. etc.

francoise smokeglass | 04-12-06 | 15:01

De beste sgolen om onwillende en recalcitrante jongemannen wat discipline en normbesef bij te brengen zijn medio jaren 90 afgeschaft. Dat waren scholen waar niet aan wit of zwart, heaumeau of hetereau, lang of kort, dom of slim werd gedaan, daar was iedereen gelijk. Men wilde er nooit heen, maar achteraf vond men bijna altijd dat het een grote meerwaarde had. Dat men er had geleerd voor elkaar op te komen. Niet te snel te lopen miepen en tevreden zijn met weinig, door te zetten, ook bij tegenslag, kameraadschap...
-
Enfin, de dienstplicht bestaat niet meer. Bij menig jongmens bestaan er alleen nog maar rechten en lusten, geen plichten en lasten.

Chiant | 04-12-06 | 14:59

En dan lul ik niet zoals veel anderen maar wat raak, want ik heb op zowel een zwarte vmbo als een wit lyceum gewerkt.
Witte kids zijn misschien wat minder gewelddadig, ze zijn daarentegen een stuk geniepiger.
Stiekeme pesterijtjes en je achter je rug belachelijk maken, terwijl ze je in je smoel poeslief toelachen.
Nou, dan heb ik liever een klap op m'n bek.

Pandora | 04-12-06 | 14:59

@pagan bastard..........
Je spreekt jezelf tegen. Geeft verder niet hoor.
Het artikel ging verder ook over het islamitsch deel van de VMBO jeugd. In de Arabische wereld is de slavernij het laatst afgeschaft.
Beter lezen voordat je ons met quasi wijsheden opzadelt.

duive030 | 04-12-06 | 14:59

wassalami

'achterlijke nakomelingen zitten van achtergestelde mensen afkomstig uit achtergestelde gebieden'

En jij wil deze mensen gewoon de deaudstraf geven begrijp ik? Probleem aufgelöst?

finnish humor | 04-12-06 | 14:58

De man zegt wat ie denkt (wat iedereen denkt) en stelt zich kwetsbaar op: klasse. Hij benoemd het probleem dat door taboes is omgeven.

Tray Hornay | 04-12-06 | 14:58

-weggejorist-

Linksekerkbasher | 04-12-06 | 14:58

@the_Tzar

Ik denk dat je de depressies en zelfmoorden binnen de Japanse gemeenschap onderschat. Wat je wilt zeggen met de muziek smaak van de gemiddelde westerling snap ik niet. Smaak is erg persoonlijk. Verder snap ik ook niet hoe je mijn superieuriteits idee wil afzwakken met gemiddelden. Dat ik superieur (aan het worden) ben, doe ik zelf en staat compleet los van het superieuriteitsidee van bv. kaalkopje of andere reaguurders.

Gekke_Gert | 04-12-06 | 14:57

Hugo's Boss 04-12-06 @ 14:52 & pagan bastard

Niet door slavernij,

wel vanuit een achterstandspositie. EN het is algemeen bekend dat als je ouders slecht zijn opgeleid, kinderen (statistisch) het ook slecht doen op school. Des te meer reden om dus veel geld en aandacht te pompen in zwarte (en andere) scholen.

Maaier | 04-12-06 | 14:56

-weggejorist-

Wassalami | 04-12-06 | 14:56

@ Morrizz @ 14:51
De linkse reaguurders op GeenStijl lukt het keer op keer weer uitstekend om alle vooroordelen die mensen tegen linkse luitjes zouden kunnen te bevestigen.

Jan-Joris-Jaap-Joop | 04-12-06 | 14:56

@ blikje grolsch: je hebt helemaal gelijk.

Pandora | 04-12-06 | 14:54

@ blikjegrolsch 04-12-06 @ 14:50: "En ballen moeten dood." Pas maar op dat de uwe niet als eersten aan de beurt zijn!

wijsvinger | 04-12-06 | 14:54

Lol@Tiepe 'Past dat niet goed in je afgestompte zwart-wit kadertje?' een koekje voor wie de krijsende ironie ziet.

Multikuli | 04-12-06 | 14:53

Pagan Bastard 04-12-06 @ 14:51
amen... had het niet beter kunnen verwoorden

Hugo's Boss | 04-12-06 | 14:52

Opvallend is het hoe agresief sommigen reageren op de teneur van dit artikel van een gedesillisioneerde docent. Buitenstaanders die het beter denken te weten hoe het is om voor zo'n klas te staan.

Morrizz | 04-12-06 | 14:51

Zwarte scholen problematiek = segmentering van maatschappij, waarbij in wijken en scholen oververtegenwoordiging is van groepen kansarmen, op zich ongeacht kleur maar statistisch nu eenmaal gekleurd. Hetgeen dus weer toestanden oplevert, omdat kansenjongeren nu eenmaal meer aandacht vergen. Hetgeen lastig is omdat kansenjongeren die teveel met andere kansenjongeren optrekken kansenjongeren blijven. Omdat hoogopgeleiden hun kinderen niet bij kansenjongeren in de klas willen etc

finnish humor | 04-12-06 | 14:51

@pringleshapedturd 04-12-06 @ 14:31

Wat betreft opleiding van de ouders, de helft van de gekleurde mensen hier heeft nog grootouders in de slavernij gehad, hoe zou het toch komen dat diens kinderen in de regel minder hoog opgeleid zijn??? Hebben wij daar misschien ook iets mee te maken?...

In 1863 zijn de laatste restjes van slavernij op NL grondgebied afgeschaft. (In casu: Suriname en Indonesie). Beetje suf om daar een opleidingsachterstand aan op te hangen. Hoeveel generaties heb je nodig om van zo'n trauma af te komen?? Zouden de Joden ook zo'n trauma hebben vanwege WO2? Hebben die nu ook een achterstand?

Pagan Bastard | 04-12-06 | 14:51

sprookjesprinssletje 04-12-06 @ 14:47

oooo, je bent ervaringsdeskundige.

francoise smokeglass | 04-12-06 | 14:51

Naja, ik deed zelf 4 havo op een witte gristenschool maar een werkweek met ons was nou piet perse leuk. Adolescenten, zeg maar. Tuurlijk is het heel anders dan zwarte VMBOérs, ongetwijfeld, maar dat is dan toch geen reden om die witte scholen dan maar meteen te gaan vereren?
Sowieso, op zijn 18e heeft ie ooit Minerva bestormd (altijd goed) en zong ie dat ballen dood moeten (ook goed). Nu blijkt dat zwarte scholen niet leuk zijn, zijn ballen wel ineens leuk? Doet es stoppen met generaliseren miskleun.
En ballen moeten dood.

blikjegrolsch | 04-12-06 | 14:50

@Gekke_Gert
het is maar wat je constateert. Het westen kamp ook met één van het hoogste aantal zelfmoorden en depressies. De muzieksmaak van de gemiddelde westerling wordt ook schrijnender naarmate de welvaart aan blijft houden.
Overigens ben ik niet anti-westers, ik nuanceer alleen graag het superieuriteitsidee wat af.

the_Tzar | 04-12-06 | 14:49

Bigi Bana Boy 04-12-06 @ 14:47
Daar mag ik van "ons soort" mensen niet om lachen.

MAXIMO | 04-12-06 | 14:49

TyfusLeijer 04-12-06 @ 14:34

dit gaat over onderijws, niet over cultuur. Er is niemand in Nederland meer die ontkent dat er probelemen zijn, zeker op VMBO-scholen waar allerlei problemen bij elkaar gegooid worden en zodoende geconcentreerd.

Het gaat erom dat deze man diep teleurgesteld is omdat ie niet heeft kunnen bereiken wat ie graag wilde. En nu praat ie t voor zichzelf goed door zich voor te houden dat ie nu wél doet wat ie leuk vindt. Ik snap heus wel dat die kerel gefrustreerd is. En heus niet alleen maar omdat 'ie in zaadbands heeft gespeeld. Maar de hoop hierin zie ik ook niet echt. Ik zie vooral dat er een hoop problemen zijn om op te lossen.

Maaier | 04-12-06 | 14:49

Tiepe 04-12-06 @ 14:36
Wat een zure reactie toch! Eerst je identiteit moeten halen uit het vermeende succes van dubieuze anderen, dat je zelf blijkbaar niet hebt mogen evenaren. Om vervolgens mij in de hoek proberen te zetten. Ik heb eindexamen gedaan op een categoraal gymnasium (zoek maar op) vóór de basisvorming en ander geneuzel. Jammer voor je joh, weer je punt niet kunnen maken.

DavidC | 04-12-06 | 14:49

zowel vmbo als 020 als 'zwart' als montessori? Mijn God, wat een hel moet dat voor die man zijn geweest. Toch medeschuldig, gezien zijn politieke verleden.

wijsvinger | 04-12-06 | 14:48

Goed artikel. Maar inderdaad niet erg hoopgevend.

-=PyP=- | 04-12-06 | 14:48

dopefish

*zucht bij zoveelste GS posting over zwaardere straffen/harde aanpak*

Ik zou bijna oxomoronisch zeggen: 'Nl is gebaat bij harde aanpak voor mensen die voor harde aanpak pleiten'

finnish humor | 04-12-06 | 14:47

finnish humor 04-12-06 @ 14:43

op elke school is wel gedonder. ik heb zowel op een keurige, kroonprinsjes-witte-school lesgegeven als op een zwarte school. agressie en misdragingen komen voor daar waar pubers/adolscenten zijn, het ligt aan het niveau hoe de misdragingen en de agressie zich uiten.
wat is de zwarte scholen-problematiek (volgens jou)?

francoise smokeglass | 04-12-06 | 14:47

MAXIMO 04-12-06 @ 14:35

Aan NOOT-MIES kwam ie waarschijnlijk nooit toe omdat er na AAP al de pleuris uitbrak in z'n klas. "Wat bedoel je met me broer" ? Wat bedoel je met me broer" ?Wat bedoel je met me broer" ?

Bigi Bana Boy | 04-12-06 | 14:47

Tiepe 04-12-06 @ 14:41
Begrijpend lezen is dus blijkbaar ook niet aan jou als autist besteed.
"het artikel bevestigde dat beeld van een angsthaas enkel" wil dus zeggen dat ik het heb gelezen, lutser.

MAXIMO | 04-12-06 | 14:47

francoise smokeglass --> het is zo, de rest van de docenten zijn zo uitgeblust als wat. De meesten raken overspannen. Wat ik zelf doe? studeren... technische informatiekunde.

sprookjesprinssletje | 04-12-06 | 14:47

@DopeFish
Heropvoedingskampen? Als in, net zo lang meisjes omhelzen totdat je het normaal vind? Volgens mij ben je in 1945 blijven hangen...

the_Tzar | 04-12-06 | 14:46

@ Draaitafel

, maar ja dat hou.je altijd dus.. waar hebben we,het over?

viktor kanzyani | 04-12-06 | 14:45

@the_Tzar:

Technisch gezien zijn we ook superieur. Er bestaat geen derde wereld land waar het grootste gedeelte van de bevolking van oorsprong West-Europiaan. Ik roep hier niet mee op tot haat. Ik constateerd alleen.

Gekke_Gert | 04-12-06 | 14:44

@blikjegrolsch 04-12-06 @ 14:42
Als je er dag in-dag uit in moet werken is de keuze snel gemaakt, je eigen levensgeluk opofferen voor een ideaal houden de meesten maar een beperkt aantal jaartjes vol.

Zeurders | 04-12-06 | 14:44

een VMBO met een HAVO vergelijken is net als appels en peren vergelijken.

Het trieste van dat alles is dat er wel leerlingen op het VMBO zijn waar iets mee aan te vangen valt, maar dat die de dupe worden van het zooitje ongeregeld wat helemaal niet wíl leren. Die moslimmeisjes bijvoorbeeld, heb je geen enkele last van en die willen nog leren ook. Zet die apart met de ijverige jongens en je hebt een heerlijke klas. En het tuig wat niet wil stuur je naar Kenia voor wat heropvoeding.

Rhun | 04-12-06 | 14:43

smokeglass

Wat wil je daarmee zeggen? Daar los je de zw scholen problematiek niet spontaan mee op.

finnish humor | 04-12-06 | 14:43

@viktor kanzyani .. wat ? das volgens mij de oma van bwahahaha hoor .. die van mij zei altijd gutte, gutte, gut .. en ohja af en toe riep ze heeeeeel hard : PEDO !! maarja daar kon ze ook niks aan doen !

Draaitafel Demagoog | 04-12-06 | 14:42

Nou... finnish... Na WOII waren er voor de asocialen (Rotterdammers zonder huis) Heropvoedingskampen in Nederland. Laat mijn opa het maar niet horen... maar zoiets zou een goed idee zijn. Gewoon met harde hand (her)opvoeden.

DopeFish | 04-12-06 | 14:42

Ik kan hem best volgen maar die verheerlijking van zo'n kakschool snap ik dan weer niet. Alsof dat wel leuke kids zijn. Niks zo erg als een verwend hockeyjochie dat tijdens de Parijs-reis stiekem wil blowen of "hockeymeisjes alleen goed vindt om mee te tongen".
Beetje sneu, dat doorslaan. VMBO zuigt vast maar gggristelijk wit met van die kleffe hockeykids lijtk mij net zo erg.
En wat nou: "hockey maar meiden, is goed voor jullie"??? Ballen moeten nog steeds dood, sufkudt.

blikjegrolsch | 04-12-06 | 14:42

Conclusie: de docent is gewoon een rechtse bal geworden die de manier van leven van ze 'zijnen' superieur acht boven de manier van leven dan die van anderen. Meisjes niet omhelsen, hoe durven ze.

the_Tzar | 04-12-06 | 14:41

finnish humor 04-12-06 @ 14:38

er zijn nog genoeg bevlogen mensen die met liefde voor het vak les geven op een zwarte school. zelfs als je dan eens een keer met een minder prettig gevoel de school verlaat ("staan ze me vandaag op te wachten, omdat ik een kansloze van school heb laten sturen?").

francoise smokeglass | 04-12-06 | 14:41

@MAXIMO
Zelfs als het verhaal gemalen, gepureerd en versneden wordt opgediend, proef jij nog steeds een baksteen, is het niet? Misschien moet je niet naar z'n gezicht kijken, maar het verhaal eens lezen. En leer ook 's een zin tikken, komma-analfabeet.

Tiepe | 04-12-06 | 14:41

Nu het commentaar van Kaboutertje Boslim op dit artikel. Heeft hij dezelfde ervaringen b.v. bij Shell ??

bijtertje | 04-12-06 | 14:39

Of te wel toch goed dat ik op Fleurtje heb gestemd.

Gekke_Gert | 04-12-06 | 14:39

waar blijven de kamervragen aan minister van der hoeven?

casablanca | 04-12-06 | 14:38

sprookjesprinssletje 04-12-06 @ 14:35
doe niet zo zielig "Alleen versgebakken jongetjes en meisjes vinden een zwarte school een uitdaging." ->hoe weet je dat?
En wat doe je zelf voor verheffend werk?

francoise smokeglass | 04-12-06 | 14:38

dat van die zwarte scholen dat weten we wel. Maar wat moeten we dan doen? En dan bedoel ik niet de pavlov reacties van alle finnen opzouten en varianten.

finnish humor | 04-12-06 | 14:38

Wat is "de" hoop die uit het artikel spreekt Fleischbaum?

MAXIMO | 04-12-06 | 14:37

@DavidC
Dank voor het medeleven. Geen flauw idee waar ik het aan verdiend heb. En voor de duidelijkheid: de school heeft model voor hen gestaan, niet andersom. (verder vind ik het bijzonder sneu voor je dat jij op zo'n achterlijke kutschool zat en ik op een beschaafde, ontwikkelde en beleefde variant)

Tiepe | 04-12-06 | 14:36

-weggejorist-

sprookjesprinssletje | 04-12-06 | 14:36

Als ik naar zijn gezicht kijk straalt de hysterie er al vanaf, het artikel bevestigde dat beeld van een angsthaas enkel, het beeld van een verwarde leraar Nederlands die zijn, door de media geimplanteerde, wereldbeeld aan zijn leerlingen toetst ipv de kindjes AAP-NOOT-MIES te leren.
Laat die kindervriend maar lekker veilig hockeymeisjes begeleiden.

MAXIMO | 04-12-06 | 14:35

De linkse politiek heeft het onderwijs stelselmatig genivelleerd.
Hierdoor weten iets oudere mensen als ikzelf veel meer over onze 0031 cultuur en geschiedenis. De meeste die na mij zijn gekomen weten helemaal niets kwa cultuur en geschiedenis in 0031.
.
En dan komt zo'n Fapke Kaak-klem van Goed Link aan ons opleggen dat 0031 helemaal geen eigen cultuur heeft en dus alleen verder kan in de vaart der volkeren door de opgelegde, in de strot geduwde, multi-culti samenleving met toenemende criminaliteit, onzekerheid, discriminatie en rassenhaat afkomstig uit een of ander proletische sekte vanuit Mekka die grote liefhebbers zijn van Mein Kampf (is Duits woord voor Jihad).

TyfusLeijer | 04-12-06 | 14:34

@doodvanbierlala 04-12-06 @ 14:32
Doet u mij maar een gewone meid zonder capsones.

dlseth | 04-12-06 | 14:34

@ Draaitafel Demagoog

Volgens mij riep jouw oma altijd 'toekkie n'konkie bokilukki bwayala p'ponkie'

viktor kanzyani | 04-12-06 | 14:33

Femke, lees je even mee? Het zoveelste voorbeeld van een volledig mislukte multikul samenleving..... En doe mij maar 100 keer liever zo'n heerlijke hockey stijlbitch dan zo'n TMF-dushie met een spraakgebrek......

doodvanbierlala | 04-12-06 | 14:32

@Multikuli
Ach jee, stomme sukkel. Bevalt het je weer niet dat ie ook nog iets positiefs zegt? Past dat niet goed in je afgestompte zwart-wit kadertje? Typerend voor oerdomme mensen is dat ze alleen maar simpel kunnen denken in goed en kwaad, alsof de wereld een fukking stripboek is. De tunnelvisie van blind-rechts, noemen we dat wel. Het verstand komt met de jaren, maar jij kan nog lang wachten.

Tiepe | 04-12-06 | 14:31

Ach vent flikker toch op! Ik zat ook op een witte school en daar werden ook leraren uitgescholden, was veel vandalisme (soms ook door mij, sorry nog daarvoor) verder waren drugsgebruik en vechtpartijen daar ook zeker geen uitzondering. Terwijl het een gelovige school was (zelfs met bijbelles naast het gewone godsdienst) die bekend stond als een van de netste scholen van de stad. Van Kooten en de Bie had ik nooit van gehoord, daarvan weet ik pas wat sinds er een jaar of twee geleden op de tv een documentrairetje van was met wat oude (supersaaie) sketches. Wat betreft opleiding van de ouders, de helft van de gekleurde mensen hier heeft nog grootouders in de slavernij gehad, hoe zou het toch komen dat diens kinderen in de regel minder hoog opgeleid zijn??? Hebben wij daar misschien ook iets mee te maken? Dit is echt weer zo'n geval van "tegenwoordig is iedereen rascist dus ik mag ook zeggen dat alle kleurlingen dood moeten" wat een trieste lul.

pringleshapedturd | 04-12-06 | 14:31

Karel kwakbol 04-12-06 @ 14:26
Nee, want die heeft 't zaterdag om 10:00am al gelezen...

DavidC | 04-12-06 | 14:30

tja .. GS zou eens niet de PEDO onder de leraren spotten .. gutte gutte gut zou mijn oma gezegd hebben !

Draaitafel Demagoog | 04-12-06 | 14:30

@zapper @14:21
En lieden zoals jij bedoelde ik dus met "helaas niet bij iedereen". Er moet een superlatief voor achterlijk bestaan, want dat is het grondig missen van de boodschap van deze leraar zoalsjij doet. Deze man wil geen zwarten kwetsen of discrimineren, deze man vertelt een dramatisch verhaal over hoe het onderwijs op deze zwarte scholen naar de knoppen geholpen is door rooibossende halfzachte betweters, die bij het minste geringste op hun achterste benen "dicriminasie!" scanderen. En daar reken ik jou met je kortzichtige reactie ook toe.

Chiant | 04-12-06 | 14:28

Geil, hockeymeisjes

-edit- | 04-12-06 | 14:28

Hockeymeisjes. hmmm lekker :)

Traag | 04-12-06 | 14:28

Maar waarom praat de meerderheid van de docenten het gedrag op de zwarte scholen dan goed en zwijgen ze over alle incidenten? Zou dit komen omdat de direktie van geen probleem wil horen, de leraren denken ik zit mijn tijd wel uit, of het VMBO een soort begeleide jeugd detentie is, waar men lafjes dagelijks de hand kan lichten met de regeltjes, omdat het aantal leerlingen telt voor het management en niet de resultaten van de leerlingen, de veiligheid van leerling en docent......... Maar ach mijnheer en mevrouw de docent, stem dan ook niet links maar stem een realistisch, stem Geert......... het is jullie eigenschuld dat het een k*ankerbende is, jullie geloven in de sprookjes van links en het multicul succes!

Ik wed dat de docent uit het artikel nog braaf links stemt als domme idealist........... ja, dan moet je ook niet klagen sukkel.

cecotto | 04-12-06 | 14:28

Een leraar die graag hockeymeisjes heeft. ... Val deaud.

bwahaha | 04-12-06 | 14:26

Muffepeer 04-12-06 @ 14:20
Is wel nieuws voor de NRC lezer.

Karel kwakbol | 04-12-06 | 14:26

Tiepe 04-12-06 @ 14:24
Job Rooibos Cohen en Harry Fidel Mulisch als rolmodel voor die school? Ik maak me nu pas écht zorgen over je tiepe....

DavidC | 04-12-06 | 14:26

Hellup! Rasiesmuh! Deaud aan de witteman!

dlseth | 04-12-06 | 14:25

goed artikel, en wat een droplul met zijn 'zwarte kinderen eerlijker en directer', tunnelvisie van een blind-linkse. Verstand komt met de jaren.

Multikuli | 04-12-06 | 14:24

Leuk: Jan Obbeek geeft nu les op hetzelfde Haarlemse Lyceum (ECL) waar zowel Job Cohen, Harry Mulisch als Tiepe naar school zijn geweest. Prima school.

Tiepe | 04-12-06 | 14:24

Hij is niet de eerste. En vast ook niet de laatste.

TRS | 04-12-06 | 14:24

Zwarte VMBO? is dat geen pleonasme?

Neuken geen bezwaar | 04-12-06 | 14:22

Haha.. hij is tenminste wel eerlijk.

Gabr | 04-12-06 | 14:22

LOL @ Ik hoef niet uit te leggen wie Koot en Bie zijn

Kom op, Jurgen Rayman zullen die kids toch wel kennen?

viktor kanzyani | 04-12-06 | 14:22

En dan zouden we nog haast vergeten dat de schoolprestaties er ook vaak stukken beter zijn...

Breinstein | 04-12-06 | 14:22

Misschien moet ie dan maar naar een dorpje bij Dallas verhuizen. Daar hebben ze ook nog gewoon een avondklok voor zwarten. Is vast veel gezelliger!

..zapper | 04-12-06 | 14:21

Tsja, wijsheid komt nu eenmaal met de jaren. Helaas niet bij iedereen.

Chiant | 04-12-06 | 14:21

tis eigenlijk allemaal oud nieuws he, geen dingen die we nog niet wisten.

Muffepeer | 04-12-06 | 14:20

REAGEER OOK

Uitgelezen op GeenStijl? Abonneer je op de Nijman-Nieuwsbrief.
linktips: Energie vergelijken | Autoverzekering vergelijken
Kansino. Hét online casino van Nederland.
Online casino met licentie | Bookmakers | Online casino overzicht | Bookmakers Nederland
Online Casino | Online Gokken | Brokerfolio.com brokers vergelijken | online bookmakers in Nederland
Online Casino Top 5 | Casino bonussen | Crypto-casino.nl