Tendentieus, ongefundeerd & nodeloos kwetsend

Geen Groep Rita Verdonk

dahaag markie markPats! De knoop is doorgehakt. Er danst er maar één de tango. En dat is Mark Rutte. Zojuist maakte Rita Verdonk in café Plein19 te 070 bekend dat ze *kuch* loyaal blijft aan Markie Miskoop. Maar dat er nu een commissie (De Bolk, Wiegel) moet komen, die de VVD nog voor de kerst doormidden mag splijten. Rita kreeg vorige week woensdag 620.555 voorkeurstemmen. (Voor de goede orde; dat is dus 41 keer een uitverkocht Ahoy.) En daarmee scoorde Tante Rita maar liefst tien keiharde kamerzetels. Een wereldrecord in politiek Den Haag. Nooit eerder werd een lijstaanvoerder zo ontzettend gepwned door iemand uit de eigen gelederen. Ja, Rita haalde haar fans dan ook overal vandaan. Zelfs oe-oe-roepers uut Breda lopen met haar weg. Maar goed. Rita is dus aan het muiten geslagen. Het woord is nu aan het orakel uit Brabant. Blijft het Markie Mark of heeft de VVD toch behoefte aan ballen...

Reaguursels

Inloggen

koerbagh 29-11-06 @ 17:49
Tut, tut... meer dan honderduizend doden aan Indonesische kant, waaronder veel vrouwen en kinderen, is dat demagogisch? Kijk eens naar de verhouding tussen de slachtoffers die gevallen zijn aan beide kanten. Verder weet ik ook wel dat enkele duizenden Indo's en Nederlanders als burger slachtoffer zijn geworden, daar doe ik niets aan af.

Verder nog even om mij te verduidelijken: de Republiek werd formeel erkend doordat zij een verdragspartner was. Indonesië heeft trouwens nooit de overeenkomst opgezegd. Nederland wel, waarop de Operasi Product volgde.

Sudahlah, al te veel gepraat over Indonesië. Eens zullen we het wel niet worden, maar ach 'agree to disagree' dan maar? Vanavond in "Andere Tijden" is het onderwerp Linggarjati (Linggadjati). Veel kijkplezier.

Mas Rob | 30-11-06 | 20:46

@Mas Rob 29-11-06 @ 15:22:
Ook dat is natuurlijk een eenzijdig verhaal. Ja, er lag een verdrag van Lingajatti, maar daarbij was wel een erkenning onder voorwaarden. Één van de voorwaarden was alleereerst herstel van Nederlands gezag vóór de soevereiniteitsoverdracht. Daarna zou het gezag van de republiek over Java, Madura en Sumatra worden erkend. De republiek zou een deelstaat worden van de Verenigde Staten van Indonesië, die uiterlijk op 1 januari 1949 zouden zijn opgericht en met Nederland, Suriname en de Nederlandse Antillen de Nederlands-Indonesische Unie vormen. Aan het hoofd van deze unie zou het Nederlandse koningshuis staan. Dat was het verdrag van Linggadjati. De republiek weigerde aan een aantal voorwaarden te voldoen en de formele kanttekeningen van de Tweede Kamer te voldoen en zegden daarmee het verdrag op. Kijk, daarmee lul ik de excessen niet goed (en vooral niet die van houwdegens als Spoor en Westerling) maar formeel was Nederland nog immer wel gezagsdrager over de gehele archipel en dus is er met recht sprake van politionele acties. dat het daarbij dus ook een koloniale oorlog was, hoor je mij ook niet ontkennen. Het was een kolonie, dus een koloniale oorlog. Het zinnetje "waaronder veel vrouwen en kinderen" is ook op de Nederlandse (EN INDO) slachtoffers van toepassing, dus om dat nu expliciet alleen bij de Indonesische kant te vermelden heeft een naar demagogisch luchtje. Aan Indonesische zijde zijn er ook excessen gepleegd naar Nederlandsche en Indo burgers. Maar goed, een schone oorlog bestaat niet en het was veel beter geweest om de vrede te bewaren. Helaas niet gebeurd.

koerbagh | 29-11-06 | 17:49

koerbagh 29-11-06 @ 14:21
CoJoNes zei wat anders, nl. "Overigens 'vocht' 50% van de indonesiërs mee aan Nederlandse zijde". Dat is duidelijk onwaar. Jongeren vochten voor de onafhankelijkheid gesteund door een groot deel van de bevolking. Een ander deel hield zich afzijdig, maar actieve steun voor de Hollander was zeldzaam.

Ook op de 'formele' macht van Nederland is af te dingen, ook als je de Japanse inval niet beschouwt als een wisseling van bezetter. In het akkoord van Linggarjati erkende Nederland formeel de Republik en de facto haar gezag over Java, Madura en een deel van Sumatera.

De term 'politionele actie' impliceert het vestigen van orde en gezag tegen bandieten. Zo werd het ook gepresenteerd in Nederland. In feite was het een koloniale oorlog om de RI uit te schakelen. Aan Nederlandse kant verloren 6500 mensen het leven (waarvan 2500 militairen), aan Indonesische zijde vielen meer dan 100.000 slachtoffers, waaronder veel vrouwen en kinderen.

Mas Rob | 29-11-06 | 15:22

@Mas Rob 29-11-06 @ 12:31:
In Atjeh kennen ze niks anders dan oorlogvoeren, daar weet de Indonesische regering anno nu ook alles van. Ok, ik geef je gelijk, de "Indonesië Merdeka" roep was geen marginaal verschijnsel, dat is te gechargeerd gesteld, maar het is ook zeker niet zo dat het een meerderheidsroep was. Ik denk dat CoJoNes 50-50 schatting een behoorlijk eind richting de waarheid was. Dat is verder gesteggel. Feit is wel dat formeel na de Japanse bezetting Indië een Nederlandse kolonie was en dus formeel gezien de macht had. Volgens de Nederlandse geschiedschrijving is er dus geen enkel bezwaar om het een politionele actie te blijven noemen, zoals er niks mis is met de Indonesische geschiedschrijving om het een bevrijdingsoorlog te noemen. Vanuit beide standpunten is het waar. Ook geschiedschrijving is relatief in tijd en ruimte.

koerbagh | 29-11-06 | 14:21

koerbagh 29-11-06 @ 12:07

Je hoort de bel luiden, maar weet niet waar de klepel hangt. Aan het einde van WOII was het nationalisme zeker geen marginaal verschijnsel. Al voor de oorlog kwam de roep om zelfstandigheid zelfs van gematigde bestuursambtenaren als Wiwoho en Soetardjo die hiertoe in de Volksraad bescheiden petities indienden. Tijdens de oorlog kregen Soekarno en Hatta de kans om massa-bewegingen te lanceren. Bij de proclamatie was Indonesia Merdeka een algemene roep. In Surabaya brak een volksopstand uit tegen de Britse bezettingstroepen.

Het klopt dat in de 17e en 18e eeuw de VOC en later in de negentiende eeuw het koloniale bestuur zich mengden in lokale geschillen (soms op verzoek van lokale potentaten, soms op eigen inititatief) waardoor het Nederlandse gezag werd uitgebreid. Rust en Orde was goed voor de handel, nietwaar?
Sinds 1870 kwam er echter een gerichte Nederlandse politiek ter onderwerping van de gehele archipel. Oorlog ontstond in o.a. Aceh, Bali en Lombok.

Mas Rob | 29-11-06 | 12:31

@Boeddhi 29-11-06 @ 08:41:
Wat Stijlloos Superieur schrijft is feitelijk waar - met een persoonlijk waardeoordeel "smerig" eraan. De SP HEEFT communistische wortels. Nergens schrijft hij iets over de wandaden van de communisten en nergens verbindt hij de wandaden van de communisten elders met de SP. Nochtans schrijft hij nergens dat huidige SP-ers daarom bloed aan de handen hebben.
Ik leg je verder niks in de mond, het staat allemaal letterlijk zo in je eigen woorden. Lees maar terug. Dan kunnen er twee dingen aan de hand zijn: Of je meent het echt, of je denkt en schrijft slecht. Het laatste is dus het geval.

@Mas Rob 29-11-06 @ 08:52:
Inmiddels na 60 jaar propaganda, dictatoriaal bewind, en geschiedvervalsing heet dat zo. Klopt. Er staat ook nergens in de Indonesische geschiedenisboekjes dat onafhankelijksbeweging een marginaal verschijnsel aan het eind van WOII was. Er staat ook nergens dat het de inlandse vorsten zelf waren die ooit de soevereiniteit van het land aan de Nederlanders aanboden over te laten in ruil voor persoonlijke macht, geld en militaire steun. Met andere woorden Nederland heeft Indië niet gekoloniseerd, bepaalde Indische vorstendommen hebben gevraagd om gekoloniseerd te worden. Bovendien heeft de kolonisatie een einde gebracht aan eindeloze oorlogen en conflicten van indische vorstendommen onderling. Dat lees je verder nergens (behalve in de VOC archieven)

koerbagh | 29-11-06 | 12:07

CoJoNes 28-11-06 @ 21:26
De helft van de Indonesiërs stonden aan de kant van de Nederlanders? Tut, tut, ik wist niet dat koloniale propaganda zo'n lang leven had in het landje aan de Noordzee.

Politionele acties is een term die past in die propaganda. In Indonesië heten ze 'Agresi Militer Belanda', vertaling lijkt me overbodig.

Mas Rob | 29-11-06 | 08:52

Nee, zonder ondernemers gaat het allemaal beter.
Mongeaul

klurksma | 29-11-06 | 08:51

Het begon zo
Stijlloos Superieur 28-11-06 @ 20:36 schreef
De SP is inderdaad een smerige partij, met communistische wortels, ik ken echter geen rechtse partij met fascistische wortels. Ik geloof niet dat er nog een kamerlid is die uit bijvoorbeeld de ''Centrum Partij'' van de heer janmaat komt. De centrum partij is overigens een mooi voorbeeld van extreem-rechts, maar vergeet niet dat de CD niet vóór het uitroeien was van andere rassen, maar meer voor het tegengaan van de multi-culturalisering van Nederland. Toch komt de CD het dichtst bij extreem-rechts sinds de NSB.

Mijn reactie daarop was
Stijlloos Superieur 28-11-06 @ 20:36
De VVD is de Partij van de ondernemers. In de gouden eeuw en lang daarna, waren het de ondernemers die voorstander waren van slavernij en onderdrukking. Van Balen wat in 1700 en nog wat, een slavendrijver geweest, Verdonk idem dito..

Ik wilde duidelijk maken dat het zinloos is om noch de SP an te spreken op MAO of het communisme, noch de VVD op de slavernij omdat het ondernemers zijn. Maar ipv dat krijgen we een discussie over of ondernemers van nu schuldig zijn aan de slavernij. Maar dat beweer ik niet. Jullie leggen mij dingen in de mond die ik niet beweer. Maar ja, op GS de ondernemers bekritiseren is vloeken in de kerk. Dan krijgen die rechtse lutsers een waas voor de ogen en schuim op hun bek..

Boeddhi | 29-11-06 | 08:41

@Boeddhi 28-11-06 @ 21:32:
Dus ALLE ondernemers die voor zichzelf beginnen, met bloed zweet en tranen een eigen bedrijf opbouwen, 100 of meer uur per week werken, vechten tegen de bureaucratie en uiteindelijk een bedrijf opbouwen dat personeel in dienst heeft (werkgelegenheid...), zo iemand, die toevallig VVD stemt omdat dat de enige partij is die nog een klein beetje voor ondernemers opkomt, die heeft bloed aan zijn handen?? Die heeft schuld omdat een andere ondernemer 300 jaar geleden slavenhandel bedreef?? Als je zo denkt ben je echt KNETTERGEK.
Hé Fleisch & Hoxha, lezen jullie mee? Jullie hebben volgens Boeddhi bloed aan jullie handen omdat jullie een eigen bedrijf hebben opgebouwd.
Boeddhi lieverd, zo ken ik er nog een paar. Ik noem even jouw arbeidersparadijzen: Sovjet-Rusland 50 miljoen doden, China minstens 70 miljoen doden, Cambodja 2 miljoen doden, Noord Korea nog onbekend, Zimbabwe minstens een half miljoen doden, Angola dito... En begin dan nog eens over slavernij van het verderfelijke kapitalistische ondernemerschap.

@Boeddhi 28-11-06 @ 22:41:
Nee, jij begon over ondernemers van de VVD en linkte dat aan de ondernemers in de 17e eeuw en de slavenhandel. JIJ maakte een directe link tussen VVD en slavenhandel... Niemand anders, JIJ deed dat. Dat het uiteindelijk onzin blijkt omdat de rol van Nederlandse ondernemers van de WIC in de totale slavenhandel marginaal was en ook het belang ervan op de gehele welvaart van de Republiek der Verenigde Nederlanden zeer klein was (en daarmee dus de bodem onder je hele flut-argumentatie wegvalt) en je dan maar begint dat het gaat om ondernemerschap van andere landen is een zeer mager zwaktebod. Daar ging het dus niet om. Je brengt een ondeugdelijk argument in de discussie en als het onzin blijkt ga je draaien. Je bent een sukkel en een nitwit.

koerbagh | 29-11-06 | 05:25

Sorry hoor, maar ik heb (meningsuiting!!!) mevrouw Verdonk altijd al een vreemde dame gevonden. Echt goed Nederlands spreken doet ze niet, en wat ze zegt lijkt ze ter plaatse te bedenken in de hoop dat ze goed overkomt.
Nee ik vind deze dame geen aanwinst voor ons land. DAt zo iemand nog zoveel stemmen krijgt maakt mij niet vrolijk.

guru? | 29-11-06 | 05:05

Verder dan Pannerden(oude kennissen van de PSP te Nijmegen) zal ze niet geraken.
En dat is maar goed ook. Alhoewel ... Venlo Peroxidehoofdkantoor

squire | 29-11-06 | 02:35

Rita gaat lekker terug naar Pannerden , beetje kraken in de buurt van Nijmegen

squire | 29-11-06 | 02:28

even over Rita V als dat mag. Wat heeft die voor stomme adviseurs. zijn die te bang haar te zeggen wanneer het een volslagen uitgemaakte zaak is dat iets niet ken binnen de (in)formele regels van een partij/ een parlement.
Of maken ze Rita zelf zo gek dat ze als een olifant de hele porceleinkast keer op keer omver ramt. en haar eigen glazen ingooit. Zelfs Wilders hoopt dat ze niet zijn kant op komt.

ranqneuzeKleinburger | 29-11-06 | 00:28

@Boeddhi 28-11-06 @ 22:37:
Niet de boel omdraaien, JIJ haalt de ondernemersgeschiedenis van Nederland in de 17e eeuw aan en verbindt dat met de VVD. Niet ik.
Als je nu gewoon even de geschiedenis van Nederland én de geschiedenis van de VVD leest dan moet je gewoon je mond houden en geen domme verbanden leggen die er niet zijn. Ja, er zitten veel ondernemers bij de VVD. So what? Hebben die geen stemrecht? Hebben die geen recht om hun belangen in de politiek en het landsbestuur verdedigd te zien? Als dat je punt is ben je niets meer dan een communist en fascist.
Door het te verbinden met een (als onderneming mislukte) marginale schandvlek in de NL'se geschiedenis die de slavenhandel heet doe je niks anders dan domme, arrogante linkse demagogie.

koerbagh | 28-11-06 | 23:31

Zeg Pritt, laat jij die ouwe Hox met je topic aan de haal gaan ;-)

Conan de Rabarber | 28-11-06 | 23:01

Boeddhi 28-11-06 @ 22:50
Ik probeer alleen maar te achterhalen wat je precies bedoelt en welk punt je wilt maken maar als je geen antwoord geeft op vragen en alleen maar gaat roepen sukkels en lutsers, ja dan houdt het natuurlijk op.

Karel kwakbol | 28-11-06 | 22:54

Let op mijn woorden: RITA GAAT NAAR DE PVDV van Wilders !!!!!!!!!!!!!

gremlin | 28-11-06 | 22:50

Karel kwakbol 28-11-06 @ 22:48
Mooi zo.. Ik ben blij dat je onder de indruk bent... Ik nou je lutser omdat je onzin uitkraamt over terugsturen van slaven ed.. Doei LUTSER!

Boeddhi | 28-11-06 | 22:50

Boeddhi 28-11-06 @ 22:42
Bij gebrek aan argumenten gaat Boeddhi schelden (sukkels, lutser), ben onder de indruk.

Karel kwakbol | 28-11-06 | 22:48

*Jullie zijn echt lachen*
Wie zijn wij dan, Buddhi?

Wat ben ik dan bijvoorbeeld volgens jou? Ik denkt niet in termen als 'eigen volk eerst'. Zelf heb ik lange tijd in het buitenland gewoond. Ik was buitenlander. Afgelopen verkiezingen heb ik op Khan, een moslim gestemd. En hoe slecht is dat dan? Moeten wij gestraft worden? Is generalisatie niet dom? Wie verwijt nu wat?

Jan-Joris-Jaap-Joop | 28-11-06 | 22:44

Karel kwakbol 28-11-06 @ 22:41

Klets nou niet uit je nek, lutser!!!

Boeddhi | 28-11-06 | 22:42

Karel kwakbol 28-11-06 @ 22:36

Ik heb het ook niet over alleen nederlanders gehad. Ik had het over ondernemers, of ze nu nederlands op spaans op engels waren. Het waren handelaren en handelsondernemeningen. We hadden het over ondernemers kwakkie!

Boeddhi | 28-11-06 | 22:41

Boeddhi, wat had je dan gewild, dat we al die mensen uit Suriname en de Antillen na de afschaffing van de slavernij terug hadden gebracht naar de plek waar zij hun roots hadden, Afrika dus?

Karel kwakbol | 28-11-06 | 22:41

koerbagh 28-11-06 @ 22:35

Nee, het CDA of de SP wel dan?

Boeddhi | 28-11-06 | 22:37

Boeddhi 28-11-06 @ 22:17
Ik geeft geen anderen de schuld. Het heeft plaatsgevonden, maar niet alleen door Nederlanders. De normen en waarden in die tijd anders, dan nu
Wie weet waar ze over een paar decennia ons de schuld van geven

Karel kwakbol | 28-11-06 | 22:36

@Boeddhi 28-11-06 @ 21:32:
En de VVD is inderdaad al in 1648 opgericht... Tuurlijk joh.

koerbagh | 28-11-06 | 22:35

Jan-Joris-Jaap-Joop 28-11-06 @ 22:25

“Ja maar”, “neu maar zei zijn erger”, “en jij dan!” etc. etc... Jullie zijn echt lachen. Als het om maatschappelijke of serieuze zaken gaat, wil ik niet in termen als eigen volk eerst denken. Ook niet in regels zijn regels en ook niet in het recht van de sterkste. Ik geloof in rechtvaardigheid. Ook ik laat me wel eens grof uit, maar niet zozeer naar de zwakkeren. Veel mensen op deze blog reageren harteloos als het oom schrijnende zaken gaat, dat gaat me aan het hart..

Boeddhi | 28-11-06 | 22:33

Rita Verdonk: Een wezen dat meer verstand heeft van wetten dan van mensen.

dré oudman | 28-11-06 | 22:31

@ Buddhi
*dus daarom zijn die 450.000 apenootjes en kunnen we dit wegrelativeren*

Nee en dat was ook niet mijn intentie. Ik gaf je overigens ook geen antwoord maar vulde je wel aan, om te relativeren inderdaad. Maar hoezeer kun jijzelf één en ander in perspectief zien?

Jij uit wel heel erg makkelijk grove beschuldigingen tegen grote groepen. Hypocrisie of willekeur lijkt jou niet vreemd, zeker niet er van uitgaande dat jijzelf dat juist anderen verwijt.

Jan-Joris-Jaap-Joop | 28-11-06 | 22:25

Jullie lullie net zo als die marocjes, die geven ook altijd een ander de schuld. Mohammed begon. Ja maar de portugezen en de engelsen en de arabieren dan!!! Sukkels!

Boeddhi | 28-11-06 | 22:17

bottehond 28-11-06 @ 19:58

Dat was ook het visuele beeld dat ik er (helaas) bij kreeg toen ik dat net gepost had...

Dwaaaas | 28-11-06 | 22:14

Jan-Joris-Jaap-Joop 28-11-06 @ 22:12

Dat is een dom gelul antwoord, dus daarom zijn die 450.000 apenootjes en kunnen we dit wegrelativeren. Lutser! Enne, Ik heb niks met jan marijnissen!

Boeddhi | 28-11-06 | 22:14

Boeddhi 28-11-06 @ 22:09
Hoeveel slaven hadden de Arabieren?
nl.wikipedia.org/wiki/Slavernij:
De profeet Mohammed was zelf een actief slavenhandelaar en maakte bij overwinningen op andere stammen de vrouwen en kinderen van de vermoorde strijders buit en tot slaaf en verdeelde deze onder zijn krijgers, zoals bij de Slag bij Khaybar. Hij keurde ook het houden van slaven in de Koran goed

Karel kwakbol | 28-11-06 | 22:12

@ Boeddhi 28-11-06 @ 22:09

70.000.000 Chinezen, Buddhi, dat is ook niet niks! Maar vraag dat maar aan Jan Maruijnissen of Anja Meulenbelt want die hebben daar ook heus wel iets over te relativeren!

Jan-Joris-Jaap-Joop | 28-11-06 | 22:12

Karel kwakbol 28-11-06 @ 22:03

Waarom relativeren jullie alles? In dit geval. Als 100 vrouwen een burka dragen is de hel los, maar 450.000 Slaven niks. 450 duizend mensen gegijzeld, veel mensen werden ziek en stierven onderweg. Het enige wat jullie kunnen zeggen, ja maar de Engelsen waren erger! Jullie lijken wel kleine kinderen, “Ja maar jantje deed het ook".

Boeddhi | 28-11-06 | 22:09

Jan-Joris-Jaap-Joop 28-11-06 @ 22:05
Domme mensen of mensen die heel dom doen zijn vaak wel grappig. Neem Andre van Duyn, of Adje bij Paul de Leeuw.

Karel kwakbol | 28-11-06 | 22:09

@ vander F 28-11-06 @ 22:05
Nou je wordt bedankt hòòr! Lachen met Buddhi, haha!

Jan-Joris-Jaap-Joop | 28-11-06 | 22:07

@ Boeddhi @ 22:03
Maar jij bent helemaal niet grappig.

Jan-Joris-Jaap-Joop | 28-11-06 | 22:05

@Boeddhi 28-11-06 @ 21:48,
ROFLOL!

vander F | 28-11-06 | 22:05

Jan-Joris-Jaap-Joop 28-11-06 @ 21:59

Dat is het probleem van mensen die dat onderscheidt niet kunnen maken. Begaafde mensen zijn in staat om in te schatten wanneer iets een grapje is en wanneer niet. Jij blijkbaar niet...

Boeddhi | 28-11-06 | 22:03

Boeddhi 28-11-06 @ 21:38
Maar 4% dus. En hoeveel slaven hadden de Arabieren?

Karel kwakbol | 28-11-06 | 22:03

@ Boeddhi 28-11-06 @ 21:48
Eergisteren wenste je een kind dood en nu kom je met een schetenklankbord. Waarom zouden we jou serieus nemen?

Jan-Joris-Jaap-Joop | 28-11-06 | 21:59

Rita is overigens wel de enige kerel die ons verrassings ei kan behoeden voor de ondergang.

zebikboss | 28-11-06 | 21:53

Volgens mij heeft niemand betaald om te mogen stemmen op Rita. Ahoy uitverkopen (al is het maar één keer) lijkt me voorlopig nog niet weggelegd voor mevrouw Rita. Ze heeft immers alleen maar van die aan hun eigen portemonnee denkende fans.

makkie | 28-11-06 | 21:51

@Meneer Pastoor 28-11-06 @ 18:11

Mocht je nog nieuwsgrierig zijn, hier komt-tie:

gepwned is een verbastering van geowned! wat weer van het engelse "to own" af komt wat in de game wereld veel gebruikt word om aan te geven dat je iemand inmaakt (i own you)

lecram | 28-11-06 | 21:46

Mensen, het was me een waar genoegen, ik ga naar de kroeg. Jullie kunnen dus nu al mijn argumenten en standpunten kapodt maken, jullie hebben vrijspel. Veel plezier, en een fijne avond toegewenst!

Stijlloos Superieur | 28-11-06 | 21:45

@Boeddhi 28-11-06 @ 21:35,
zoek een land zonder zonde,
die mag de eerste steen werpen.

En nou niet met Bhutan aan komen zetten.
(alhoewel ook een land met straffe hand geregeerd)

vander F | 28-11-06 | 21:44

Ik heb een hypothetische veronderstelling. Als je een ranglijst zou samenstellen van voorkeursstemmen en Mark Rutte zou op de 23e plaats zijn geeindigd, wat zouden dan de gevolgen geweest zijn?

Mexicano | 28-11-06 | 21:44

@ Boeddhi 28-11-06 @ 21:3

En ???

WeirJack | 28-11-06 | 21:44

@LoudAndProud 28-11-06 @ 21:37
Tis die zolder hè. Wat verzamelt een mens toch een boel rotzooi in een 36 jarig leven.

CoJoNes | 28-11-06 | 21:40

Nederland verkocht en verscheepte zo'n 450.000 slaven: eerst naar Brazilië, later vooral naar Suriname en de Antillen. Nederland had zo'n 4% van het totale aandeel (ong. 10 Mln) in de slavenhandel, op haar hoogepunt 5%, van de Europese grootmachten. Landen die de rest voor hun rekening namen waren Portugal, Spanje, Frankrijk en Engeland.

Boeddhi | 28-11-06 | 21:38

@CoJoNes 28-11-06 @ 21:27
Nog altijd niet gepakt?

LoudAndProud | 28-11-06 | 21:37

Boeddhi lijkt wel een neo-PSP'er,
is ook reactionair, nu ik er zo over nadenk.

vander F | 28-11-06 | 21:35

koerbagh 28-11-06 @ 21:26

Nederland is goed, heeft een schoon verleden, is het lichtend voorbeeld, door de eeuwen heen, van eerlijk ondernemerschap, mensenrechten en altruïstische politiek. Heil Hollend, Heil!!!

Boeddhi | 28-11-06 | 21:35

@brutus68 28-11-06 @ 21:05
Mannetje toch, ik heb nooit CP en NSB direct vergeleken, als je goed leest, zie je dat ik aangeef dat de NSB toen extreem-rechts was (jaren '30 '40), en de CP circa 10 jaar geleden extreem-rechts was. Geef alleen voorbeelden van wat men tegenwoordig extreem-rechts vindt, en 60 jaar geleden extreem-rechts vond.
Dus brutus, om nu gelijk iemand te verwijten dat hij/zij vmbo doet, moet u eerst maar eens wat beter gaan lezen. For your information, ik heb Atheneum gedaan. En ach, dat jij precies weet hoe Hitler dacht over pastavreter benito, zijn mijn zaken niet, en die informatie draagt ook niet echt iets bij aan deze discussie.

Stijlloos Superieur | 28-11-06 | 21:35

lol@CoJoNes

maar er stond wel een rondje voor zijn naam, wat je rood kon kleuren. Op de stemmachine hebben ze ook zoiets

gaap_gaap | 28-11-06 | 21:32

@koerbagh 28-11-06 @ 21:23,
Nee,
ze hebben gewoon nooit fantsoenlijk geschiedenis onderwijs genoten of volstrekt niet opgelet.(ook: boeken aanschaffen en dan lezen, bibliotheekbezoek e.d.)
Is gewoon onwetendheid, O Koerbagh heb erbarmen, ze doen het niet expres.

vander F | 28-11-06 | 21:32

koerbagh 28-11-06 @ 21:23

Dat is dezelfde retoriek als die van "waarom de kinderarbeid afschaffen, wanneer we dat doen, verplaatst het naar een ander land". Bloed aan je handen is bloed aan je handen, klaar uit... Het enige dat ik duidelijk wilde maken is dat ook de Ondernemerspartij een achterban met een bloederig en uitbuitingsverleden heeft. Net zoals de Communisten en de Christenen dat hadden. Ik ben klaar!

Boeddhi | 28-11-06 | 21:32

nl.wikipedia.org/wiki/Willem_Oltmans
@ boeddhi, dit is zeker geen perfecte wereld, maar een man als Oltmans is uiteindelijk gerehabiliteerd, dat zie ik in Turkije nog niet gebeuren.
( en wij hebben lekker een mooi slavernij monument ).

gentle giant | 28-11-06 | 21:28

@gaap_gaap 28-11-06 @ 21:26
Lijsttrekkers krijgen geen voorkeursstemmen.

CoJoNes | 28-11-06 | 21:27

@Boeddhi 28-11-06 @ 21:21:
Waarom excuses aanbieden voor een oorlog die je niet zelf bent begonnen? Bovendien had Nederland bij de politionele acties geen enkel doel voor ogen wat ook maar enigszins in de buurt kwam van genocide. Hou een sop met domme demagogische vergelijkingen die totaal geen hout snijden en de geschiedenis alleen maar geweld aan doen.

koerbagh | 28-11-06 | 21:26

Marc had toch ook aardig wat voorkeursstemmen ?

Beetje laf om hier nu mee te komen. Het hadden er 100000 minder kunnen zijn, maar ze wist voor woensdag al dat ze een groot aantal stemmen zou krijgen.

gaap_gaap | 28-11-06 | 21:26

@Boeddhi 28-11-06 @ 21:21
Breek me de bek niet open over de politionele acties. Alleen omdat Amerika met een enorme vloot voor de kust lag, zijn die afgebroken. Overigens 'vocht' 50% van de indonesiërs mee aan Nederlandse zijde. Vervolgens kon Soekarno, die nog duizenden landgenoten had uitgeleverd aan de Jappen, beginnen met de bouw van z'n groot Aziatische ideaal.
't Ligt allemaal iets gecompliceerder dan jij wilt doen geloven.

CoJoNes | 28-11-06 | 21:26

koerbagh 28-11-06 @ 21:23
Bakoenin is dol op anarchie, doel heiligt de middelen.

Karel kwakbol | 28-11-06 | 21:25

Inderdaad,
het woord reactionair is nu meer op z'n plaats.
Maar wel schelden op Geert, alsof hij de Grote Reactionair zou zijn.
Alleen de grijze middenpartijen prevelen nog wat woorden uit het verleden die hun glans hebben verloren.

vander F | 28-11-06 | 21:24

@vander F 28-11-06 @ 21:16:
Boeddhi en Bakoenin vinden dat niet interessant. Het gaat hun om de dropouts en de zielige negertjes (die overigens door de lokale Opperhoofden -ook negers- als slaaf werden gevangen, gehouden en verkocht aan de witte man - maar het feit dat negers zelf ook aan slavernij deden telt niet).

koerbagh | 28-11-06 | 21:23

gentle giant 28-11-06 @ 21:15

Op GS beweert mijn dat Nederland en Europa Wering uitgebuit heeft. De Europese en Nederlandse onderneming valt weinig te verwijten. Huhuh, Er zijn ook geen joden vergast zeker en de aarde is plat. Hebben wij officieel onze verontschuldigingen aangeboden voor de politionele acties? We verwijten die Turken hun geschiedenis in hun voordeel te beschrijven, dat doen wij ook hoor..

Boeddhi | 28-11-06 | 21:21

shijt nooit in eigen nest

dereiger | 28-11-06 | 21:20

"De belangrijkste plaats in het Noorden was een was ongetwijfeld Amsterdam,
dat een zeer omvangrijke actieve handel dreef op de oostzee. Onder Amsterdamse vlag varende schippers waren destijds al de belangrijkste buurtschipprs van Europa.
70% van alle rond 1500 door de Deense Sont varende en tol betalende schepen waren door Hollanders bemand.
Amsterdam was dè stapelplaats voor graan uit de Baltische landen en was vrij van tolrechten op de stapel"

Rond 1650 moest de Witt ingrijpen in dit gebied,door de expansieve politiek van Zweden werd de Sontvaart voor de Hollanders ernstig bedreigd.
Michiel de Ruyter werd er met een vloot op afgestuurd waar hij de bestorming van Nyborg leidde.
Zweden werd gedwongen een verdrag te sluiten waarbij de belangen van de Republiek ten volle recht werd gedaan.
(vrede van Kopenhagen, 1660)
de 'moedercommercie"
etc.

vander F | 28-11-06 | 21:16

@ Boeddhi, blijkbaar wil men wel weg uit Afrika.

gentle giant | 28-11-06 | 21:15

... Lovely Rita meter-maid ...

Deze oude Beatles-song heeft nimmer niet nooit aan waarde ingeboet.

1967 Bijna 40 jaar na dato

De Nijllatten Nemen | 28-11-06 | 21:13

@bakoenin 28-11-06 @ 20:57:
Een overdaad aan welvaart, waar en wanneer ter wereld ook trekt altijd ook losers aan die goedkoop een graantje willen meepikken, het niet redden en dan afzakken. Feit is wel dat dankzij de handel de scheepsbouw industrie bloeide en alle toeleveringsbedrijvigheid, er een grote bloei was in factorijen die halffabrikaten (laken, hout, etc.) leverde voor de rest van Europa en dat dat vele honderdduizenden banen heeft opgeleverd. De Republiek had er ook voor kiezen om te zeggen: ieder blijft maar mooi keuterboer en sappelt maar door. Dan was het hele land arm en berooid geweest.

koerbagh | 28-11-06 | 21:12

Lol, koerbagh was me al voor, vaker F5-en dus..

knutsel | 28-11-06 | 21:12

gentle giant 28-11-06 @ 21:10

Dus?

Boeddhi | 28-11-06 | 21:11

@ boeddhi 20.59, heden komen ze zelf nog niet verder dan de Canarische eilanden.

gentle giant | 28-11-06 | 21:10

@Vanderf 20:55. Dat krijg je ervan als je koste wat kost de verzuiling wilt ontkennen, dat trekt het volk kennelijk niet en ook een hang naar het progressieve (babyboomers) van weleer zou je als conservatisme of zelfs als reactionair kunnen opvatten.

knutsel | 28-11-06 | 21:09

@WeirJack
Nee, die rechtse kaalopjes zijn lief. ff door Tilburg sjouwen en mensen verbouwen. www.nu.nl/news/900458/14/Skinheads_hou...

VVD gaat eindelijk D66 achterna. Liberaal naar de kleaute. Het VVD logo was toch al niet meer om aan te zien. Bye bye.

k3 | 28-11-06 | 21:08

daskapitalist 28-11-06 @ 21:02
Zie nieuw topic van Hoxha.

Karel kwakbol | 28-11-06 | 21:06

WeirJack 28-11-06 @ 20:56
Nog steeds heb je het niet door he, Volkert was een instrument uit de hoek van de PvdA en de grachtengordel regenten een pion die deed wat zij wilden.
De Pvda is neo liberaal geworden onder Kok, dus rechts.
Verder kon Seveke niet zoveel zeggen met 2 kogels in zijn kop.
Wat verklaart dat het wel veilig kan zijn om een muts te dragen.
Oja, uit onderzoek is gebleken dat de SP haar aanhang heeft bij veel hoog opgeleiden.
Een ieder die denkt dat de moord op Fortuyn uit linkse hoek kwam heeft oogkleppen op, de kogel kwam vanuit de zittende macht, PvdA/CDA/VVD, die al jaren hun machtspolitiek voeren en de pers en alle maatschappelijk organisaties in hun zak hebben.
Waar kwam het wapen van Volkert vandaan ? Wie heeft hem gereden die dag.
Hoe grappig dat het gebeurde op het terrein van de staatsomroep.

bakoenin | 28-11-06 | 21:06

@koerbagh 28-11-06 @ 21:04
Inderdaad, voor de WIC was het meer een voorloper van carpoolen.

CoJoNes | 28-11-06 | 21:06

@Stijlloos Superieur 20.36

De vergelijking van de CD/ CP onder aanvoering van Janmaat, of whatever die kutpartij ook heette, met de NSB, slaat als kudt op Dirk. Doe eens wat beter opletten bij geschiedenis op dat VMBO-gesticht van je, mits dat daar nog gegeven wordt.
Maar goed, symphatiek als ik ben, zal ik je ff ongevraagd bijspijkeren...
Hans Janmaat & zijn verwarde geestvewanten waren in feite xenofobe dolende zielen, met een racistisch tintje. Anno 2006 zou je kunnen zeggen dat Janmaat een wat dolende, gefrusteerde ziel was, die ergens de klok heeft horen luiden, maar totaal geen benul had, waar de klepel hing. Janmaat zijn gedachtegoed -kug-, was vooral gebaseerd op domheid, en de angst voor het "vreemde", whatever that might be...
Mussert, echter, was geen racist. Mussert was een oppurtinist, die in den beginsel niks tegen Joden had, sterker nog, er behoorde Joden tot zijn vriendenkring. Mussert was een nationalist, die meer in de school van Mussolini valt te plaatsen (ook geen anti-semiet) Het was niet zonder reden dat Hitler beide heren als niet serieus te nemen partners beschouwde.
Mussert is pas later overstag gegaan, deels uit eigen belang (lees z'n zucht naar macht), deels uit angst voor z'n Duitse bazen...
De vergelijking tussen Janmaat & Mussert gaat dus volledig mank, al is het maar op de totaal verschillende sociale omstandigheden waarin beide heren actief waren...

brutus68 | 28-11-06 | 21:05

@Boeddhi 28-11-06 @ 20:59:
Nederland speelde een marginale rol in die handel, en voor de WIC leverde het weinig op. Voor Nederland als ondernemersland als geheel was de oost-zee handel en de Specerijhandel veel, heel veel belangrijker. Een schip vol slaven leverde omgerekend nog geen 100.000 euro op, een schip vol specerijen 10 miljoen. Daar hebben we het over. Is het gek dat de WIC een stuk korter heeft bestaan dan de VOC? Negers en suiker vervoeren was eigenlijk zo onderendabel als de neten en dan zeggen de aandeelhouders: hou er maar mee op. Ook dat is ondernemerschap. Daar is verder helemaal verkeerds aan.

koerbagh | 28-11-06 | 21:04

WeirJack 28-11-06 @ 21:01

Kijk, weer een voorbeeld van een dom mens. Ik werk, ben nog geen dag naar mijn studie werkeloos geweest, en dus ook geen uitkering gehad

Boeddhi | 28-11-06 | 21:03

@bakoenin 28-11-06 @ 20:57
Jij doet ook aan populisme door de VOC af te kraken.
Als de plebs ergens door zijn geholpen zijn dan is dat het feit dat er meer geld te verdelen was in 0031. Een organisatie die verantwoordelijk was voor het meer geld was de VOC.
Het is natuurlijk niet populair om te erkennen maar het verdiende geld kwam ook de plebs in 0031 ten goede.

Pigha Lal | 28-11-06 | 21:03

Als ze (Rita) dom is, wil ze echt VVD baasje worden.
Als ze slim is, heeft ze als PSP'er de VVD afgemaakt.

Jodocasus | 28-11-06 | 21:02

@ Boeddhi @ 20:59
*door de ondernemers*

Maar wie zijn dat dan?

Jan-Joris-Jaap-Joop | 28-11-06 | 21:02

@Boeddhi
Zoveel? Tis maar goed dat nederland voor die 150.000 die ons deel waren haar excuses aan heeft geboden. Volkomen terecht.
Hoeveel slachtoffers had het communisme/socialisme en het Maoïsme ook alweer gemaakt?
Kom er eens in Jan en Femke! Doe eens sorry zeggen en afstand nemen.

CoJoNes | 28-11-06 | 21:02

vinque 28-11-06 @ 20:29
Even de SP-hond uitlaten, maar ... Geloven is voor MOSLIMS, toch?

Max@Laadvermogen | 28-11-06 | 21:02

@Karel kwakbol 28-11-06 @ 20:58
rita:'mark is het eens met het instellen van een commissie'. rutte zegt dat hij tegen een commissie is.
mms://livemedia2.omroep.nl/nospolitiek24-bb
www.refdag.nl/artikel/1283170/VVD&...

daskapitalist | 28-11-06 | 21:02

LOL @ vander F 28-11-06 @ 20:57

WeirJack | 28-11-06 | 21:02

vander F 28-11-06 @ 20:57

krijg diaree!!!

Boeddhi | 28-11-06 | 21:01

@ Boeddhi 28-11-06 @ 20:46

je hebt gelijk alle ondernemers moeten deaud !!

FF kijken uit welk potje jou uitkering dan betaald gaat worden.

De ondernemers hebben dit land opgebouwd tot de verzorgingsstaat die ze is, voor jou informatie.
Of gaat je voorkeur toch meer uit naar een land als Rusland of Noord-korea. zoals JM voor ons in petto heeft !

WeirJack | 28-11-06 | 21:01

@vander F 28-11-06 @ 20:55:
Ik zou het niet conservatief maart reactionair willen noemen. Een bijna-nostalgische hang naar vroeger toen het allemaal nog goed was, de Turken nog gewoon gastarbeiders heetten en geen vrouwen en kinderen hierheen hadden gehaald en de politiek ging of we wel of kernraketten tegen de Rus moesten hebben, en of Nixon wel of geen moordenaar was. Dat waren ook best mooie tijden. Eerlijk is eerlijk.

koerbagh | 28-11-06 | 21:00

koerbagh 28-11-06 @ 20:54

Tussen ca. 1500 en ca. 1850 werden 10 tot 15 miljoen Afrikanen als slaaf over de Atlantische Oceaan getransporteerd. Niet alleen door nederland, maar wel door de ondernemers.

Boeddhi | 28-11-06 | 20:59

klein rechts roert zich al gauw ,
het moet wel fout gaan

dilf | 28-11-06 | 20:59

108 Teletekst di 28 nov 20:53
***************************************
VVD-fractie in spoedberaad bijeen

***************************************

Karel kwakbol | 28-11-06 | 20:58

@Boeddhi 28-11-06 @ 20:52,
op de vrije school gezeten en daar *kuch* onderwijs genoten?

vander F | 28-11-06 | 20:57

koerbagh 28-11-06 @ 20:50
Weleens het aantal gedegenereerden gezien die leden aan alcohol verslaving van zelfgestookte jenever in die tijd, (brandewijn was voor de rijken) de werkeloosheid en gebrek aan iedere vorm van maatschappelijk meededogen ?
De VOC vond je terug langs de Vecht in de landhuizen, het volk verrotte.
Daarom ook de opkomst van de revolutionairen in de republikeinen in de 18de eeuw

bakoenin | 28-11-06 | 20:57

bakoenin 28-11-06 @ 20:30

Moehhhaaaa "Muilkorfen en aanzetten tot nekschoten laten we maar aan rechts over nietwaar"
Neqshoten zijn altijd nog virtueel voor het echie moet je bij links zijn, vraag maar aan Volkert nietwaar ??
Ben je het niet met rechts eens dan gaan ze in debat, ben je het niet met links eens dan krijg je een taart of een roggel in je gezicht.
Wordt dan ook nog tot overmaat van ramp populair dan schieten we je toch gewoon af !!!

Wel bij vookeur met een bivakmuts op, stel je voor dat je herkend wordt.

Pfff Linkse activisten, lafhartige schoften zijn het, en zich maar superieur voelen met hun "ahum" linkse intelligentie.

@spooky 28-11-06 @ 20:35 verder invulling laat je aan mij over .. wel zie hierboven zou ik zeggen.
Je hebt mij niet horen zeggen dat IK intelligent ben. Ik schijt alleen peuken van de term " linkse intellectuelen" alsof alleen links intellectueel kan zijn.

Nu..... de winst van de SP heeft het tegendeel bewezen.

WeirJack | 28-11-06 | 20:56

vander F 28-11-06 @ 20:55

Yep, da's helemaal waar. Andere tijden. Cker

LibertasSimplex | 28-11-06 | 20:56

-weggejorist-

Ronnie D. | 28-11-06 | 20:56

Toch ontwaar ik een stevige conservatieve wind die aantrekt,
door zowel conservatief rechts als links,
de partijen die het conservatisme hebben gemeden zijn nu de veriezers,
de leeglopende grijze bal van het midden.

vander F | 28-11-06 | 20:55

@Boeddhi 28-11-06 @ 20:52:
Niks grappenmaker. Keiharde waarheid. Ga maar eens wat geschiedenisboeken lezen.

koerbagh | 28-11-06 | 20:54

koerbagh 28-11-06 @ 20:50

Grappenmaker..

Boeddhi | 28-11-06 | 20:52

Ronnie D. 28-11-06 @ 20:47
Huh zit Verdonk bij de SP ?

bakoenin | 28-11-06 | 20:51

@ Bottehond
Ik leren lezen? Jij kan nog steeds mijn nickname niet lezen/schrijven.
Je bent nog hypocrieter dan Fokke&Sukke.

King of controversy | 28-11-06 | 20:51

@Boeddhi 28-11-06 @ 20:46:
Er is niks mis met ondernemerschap. De oost-zee handel en de VOC specerijhandel hebben dit land rijk gemaakt en heel veel mensen een goede baan en boterham opgheleverd. De welvaart blijkt ook uit de geboortecijfers en bevolkingsgroei in de 17e en 18e eeuw. Slavenhandel en onderdrukking is slechts een marginaal verschijnsel geweest, je moet het ook niet overdrijven.

koerbagh | 28-11-06 | 20:50

bottehond 28-11-06 @ 20:36
Vergeet niet dat de Rat samen met de kakkerlak (die overwegend rechts georienteerd is) de meest succesvolle diersoorten zijn.
Als wij elkaar uitgemoord hebben bepalen zij de aardkloot .
Verder zie ik Balkenende op een eiland van het midden op een roerige politieke zee, en het eiland word steeds kleiner, en hij wil wel bruggen slaan, naar links of naar rechts, maar de zee streft van de politieke haaien, die toeslaan als je in het water valt

bakoenin | 28-11-06 | 20:49

Als de mensen die met Verdonk weglopen nu ook es daadwerkelijk met haar wegliepen, dan was het fijn geweest.

LibertasSimplex | 28-11-06 | 20:49

-weggejorist-

Ronnie D. | 28-11-06 | 20:47

@King of controversy 28-11-06 @ 20:44
Als het volk geen religie heeft, moet je ze van andere opium voorzien.

CoJoNes | 28-11-06 | 20:47

Stijlloos Superieur 28-11-06 @ 20:36

De VVD is de Partij van de ondernemers. In de gouden eeuw en lang daarna, waren het de ondernemers die voorstander waren van slavernij en onderdrukking. Van Balen wat in 1700 en nog wat, een slavendrijver geweest, Verdonk idem dito

Boeddhi | 28-11-06 | 20:46

@ CoJoNes 20:39
Mooi he? Hoewel ik de SP nooit heb kunnen betrappen op het afschaffen van het gedoogbeleid.

King of controversy | 28-11-06 | 20:44

Sibbling of controversy 28-11-06 @ 20:41

Ik zei dus: linkse ratten, Niet: linkse polstasjes. Leer lezen, kogelkopperT!

bottehond | 28-11-06 | 20:43

www.rijnmond.nl/Homepage/Regionieuws/N...
Ze heeft groot gelijk, als je dag in dag uit, dit soort bagger over je heen krijgt, terwijl je alleen maar een kudtbaan zo goed mogelijk probeert uit te voeren, als dan vervolgens blijkt dat dat door kiezers op waarde geschat wordt, ja, dan mag je eisen gaan stellen, want anders wordt je gepiepeld.
( heet dat, geloof ik ).

gentle giant | 28-11-06 | 20:42

@ Bottehond 20:36
Kom maar op?
Tss alsof jij een uitdaging bent...
Ik kan jou hebben met twee handen op m'n rug gebonden. (tikken gaat dan wel wat langzamer)

King of controversy | 28-11-06 | 20:41

@ CoJoNes @ 20:33
"70.000.000? Er zijn dan ook heel veel Chinezen hòòr!"

Ik heb ooit begrepen dat Anja B. ooit zoiets gezegd zou hebben. Maar ik kan dat momenteel niet hardmaken. Anja was wel heel zeker een overtuigd maoïste ...

Jan-Joris-Jaap-Joop | 28-11-06 | 20:40

@CoJoNes 28-11-06 @ 20:39
pamflet van wie? de vvd? of geertje schapedoes?

Stijlloos Superieur | 28-11-06 | 20:40

@Stijlloos Superieur 28-11-06 @ 20:36
Niet helemaal met je eens. Als je dat pamflet van ze leest, met de 10 agendapunten, schrik je je de tiefus. Tis namelijk bijna integraal de agenda van de SP.

CoJoNes | 28-11-06 | 20:39

@ All

Gezien het bont gekrakeel van rood tot blauw tot regenboog alhier (hoezeau is GS een rechtspopulistisch forum??)... ies leuk. Kijken of Lloyd George (vaak gemisquoot als zijnde van Winston C., de grote islam- watcherT) Churchill gelijk had:

" A young man who isn’t a socialist hasn’t got a heart;
an old man who is a socialist hasn’t got a head. "

Voor de helderheid geen discussies over wat links en rechts is. Kies zelf maar.

Botte is één van de oudste hier: 1960. Kom maar op linkse ratten! Hehehehehe..........

bottehond | 28-11-06 | 20:36

@CoJoNes 28-11-06 @ 20:25
Ja, maar het uitmoorden van intellectuelen is niet rasgebonden. Het willen uitmoorden van een bepaalde groep in de samenleving, for instance intellectuelen/mensen met een bril heet discriminatie, discriminatie komt inderdaad bij zowel linkse als rechtse stromingen voor, heeft de geschiedenis ons geleerd. Rascisme daarentegen komt vrijwel alleen bij extreem-rechtse stromingen voor, uitzonderingen daargelaten.
De SP is inderdaad een smerige partij, met communistische wortels, ik ken echter geen rechtse partij met fascistische wortels. Ik geloof niet dat er nog een kamerlid is die uit bijvoorbeeld de ''Centrum Partij'' van de heer janmaat komt. De centrum partij is overigens een mooi voorbeeld van extreem-rechts, maar vergeet niet dat de CD niet vóór het uitroeien was van andere rassen, maar meer voor het tegengaan van de multi-culturalisering van Nederland. Toch komt de CD het dichtst bij extreem-rechts sinds de NSB.

Stijlloos Superieur | 28-11-06 | 20:36

@WeirJack
Graag als men niet in mijn straatje lult maar dan wel graag steekhoudend. Linkse mensen populisten noemen in een topic waarin populisme van Verdonk tot aan de hemel rijkt lijkt me nogal onnozel zker in combinatie met het pochen van je intelligentie volgens jou blijkend uit een rechtse studie. En ja ikke ben SP er, verdere invullingen over mij laat ik graag aan jou vooroordelen over.

spooky | 28-11-06 | 20:35

reprise @ JJJJ
Dus, volgens Anja is er in Nederland ruimte om 1 miljoen mensen over de kling te jagen. Dan blijft het keurig binnen de Mao-istische marges.

CoJoNes | 28-11-06 | 20:35

daskapitalist 28-11-06 @ 20:30

Dat zei je gisteren ook al terecht. En dat we nog wel ff kunnen wachten ws. op een tijd die niet helemaal doordrongen is van sociaal-democratie, nu zowel links als rechts.

LibertasSimplex | 28-11-06 | 20:35

Daarom dus Wilders' Groep PvdV want met die te sociale Markie Mark wilde ik niet naar VVD gaan. Een stem op Mark M is veurdeel veur Jan Mao.

TyfusLeijer | 28-11-06 | 20:34

@King. bedankt, die site levert mooi basismateriaal voor de FFV.

knutsel | 28-11-06 | 20:34

@JJJJ
Dat meen je niet. Heeft ze dat zo gezegd?

CoJoNes | 28-11-06 | 20:33

@daskapitalist 28-11-06 @ 20:30
Precies, dat kun je met goed fatsoen niet rechts noemen.

CoJoNes | 28-11-06 | 20:32

@Stijlloos Superieur 28-11-06 @ 20:22:
Nee, goed lezen. Ik zeg niet dat de VVD extreem rechts is, maar dat de "koers Rita" dat wel is en dat er hoogstwaarschijnlijk een nieuwe scheuring in de club komt. De Rita's VVD-Vrijgemaakt. En dat zal een extreem-rechtse splinter à la Wilders worden (die natuurlijk VVD-Afgescheiden is).
Verdere waardeoordelen zal ik er niet over geven. Het is alleen een interessante machtspolitieke strijd die Rita nu gaat voeren en zoals altijd: "It'll end in tears".

koerbagh | 28-11-06 | 20:32

@koerbagh
Of den Uyl het gedaan heeft, weet ik niet. Dat het Arbeiders waren, staat als een paal boven water.

CoJoNes | 28-11-06 | 20:31

Rita en Geert zijn als een hand in een handschoen.

wilde_geert | 28-11-06 | 20:30

@ CoJoNes
Ik heb dus ook niet SP gestemd...

King of controversy | 28-11-06 | 20:30

@ CoJoNes @ 20:25
Maar volgens Anja Meulendijk van de SP:
"70.000.000? Er zijn dan ook heel veel Chinezen hòòr!"

Jan-Joris-Jaap-Joop | 28-11-06 | 20:30

Ook gij Rita??

van Dam | 28-11-06 | 20:29

@King
heb jij die tien punten even gelezen op dat affiche van de CP? Dat schurkt we;l erg tegen de SP aan, vind je niet?

CoJoNes | 28-11-06 | 20:29

@bottehond 28-11-06 @ 20:24,
Jan heeft meer met de Goddelijke Kale gemeen dan het stemvee denkt.
Eigen arbeider eerst!

vander F | 28-11-06 | 20:29

@Max@Laadvermogen

Socialisme zal al die dingen doen.... en dan zit je gevangen....

geloof me...

vinque | 28-11-06 | 20:29

@Max@Laadvermogen 28-11-06 @ 20:24:
Den Uyl's schuld, vast en zeker...
Iemand moet dat Achterhuis toch verraden hebben?

koerbagh | 28-11-06 | 20:27

@Stijlloos
Er zijn ook extreem linkse ideologiën die hetzelfde doen. Die vermoorden mensen met brillen en intellectuelen. In het gunstigste geval worden ze monddood gemaakt en verbannen. Eén van de politieke partijen die z'n wortels heeft in deze iedeologie en er mee dweepte, is de SP. Goed voor 25 zetels.

CoJoNes | 28-11-06 | 20:25

koers rita is wel een ontzettend sterke naam hoor.. benieuwd of ze die zelf bedacht heeft voor dr splinterpartij..

Groen Monstertje | 28-11-06 | 20:25

koerbagh 28-11-06 @ 20:17
Anne Frank...?

Max@Laadvermogen | 28-11-06 | 20:24

etiquette 28-11-06 @ 19:29

Dat blijkt nu idd. Van dat dat niet waar was

LibertasSimplex | 28-11-06 | 20:24

spooky 28-11-06 @ 20:14

Vreemde opvattingen heb jij over je troeteltjes, de verworpenen der aarde. Typisch links: altijd neerkijken op een willekeurige ander. Maak je geen enkele illusie: 95 % van de stemmers heeft in feite nauwelijks een idee waar men op stemt.

Off tpoic: wat krijgen we nou? Het SStaatSS- hoernaal besluit een repo over truqye met de zin: "Atatürk staat nog stevig op zijn voetstuk, maar aan de wortels van zíjn turqse staat knaagt de islamisering (oid)".... en laat men een sjotje van een moskeet zien... 0031 gaat kantelen. Vreemd? Tsjek deze link en alles zal duidelijk worden.

www.sp.nl./opinies/Nieuwe_migratie_tre...

Leve Jan Tomaat (Geert eerst heur!)..... Ook het SStaatSShoernaal heeft na Zembla, Pauw en Pauw en NOVA de SP omarmd. De pvda én de polikor gaan deaud!

bottehond | 28-11-06 | 20:24

wattiserdan 28-11-06 @ 20:18
Word dat niet zoiets the ultimate horror movie.
Creeps and beyond, Rita the Moslim slayer with Geert the barbarian

bakoenin | 28-11-06 | 20:24

@ spooky 28-11-06 @ 20:14

Kan er ook niets aan doen maar omdat de waarheid hard is mag hij nog wel gezegd worden

Niet dan ?

Of maar gelijk muilkorfen als ze niet in jou straatje lullen ?
is het antwoord van bovenstaande vraag

ja : dan is u een SP stemmende democratieverkrachtende lul zonder repsetc voor andermans mening

nee :er is nog hoop voor u

WeirJack | 28-11-06 | 20:23

vinque 28-11-06 @ 20:17

Ook ik heb destijds op Fortuyn gestemd. Ja, ja ... Maar ik was toen KOK meer dan zat. Marktwerking weet je wel. Maar ik vind het best als jij je politieke toekomst, ook nu nog, ziet gewaarborgd in het gedachtengoed van een dode. En: de schrurft aan het socialisme? Dit is de tijd van STALIN niet! Socialisme dient op te komen voor degenen die bescherming tegenover de staat en ZAKKENVULLERS nodig hebben. Waarvoor hebben we anders een staat? En allochtonen, secularisatie, weet je wel...

Max@Laadvermogen | 28-11-06 | 20:23

@koerbagh
VVD extreem-rechts? Was het maar zo'n feest. kenmerken van een extreem-rechtse visie is het bannen, of in diskrediet brengen van een bepaalde groep in de samenleving en/of ras. Dat heb ik de VVD niet horen doen. Zelfs Pim Fortuyn kwam niet eens in de buurt van extreem-rechts. Een voorbeeld van een extreem-rechtse groepering is de ''Nederlandse Volks Unie (NVU)'', omdat ze een select groepje burgers wettelijk minderwaardig willen maken vanwege huidskleur, dat is extreem-rechts.

Stijlloos Superieur | 28-11-06 | 20:22

@FrAgFo0d 28-11-06 @ 20:17
dan wordt ze helemaal ongeloofwaardig. eigenlijk kan rita maar een ding: inbinden.

daskapitalist | 28-11-06 | 20:21

@wattiserdan 28-11-06 @ 20:18:
*Huivert* Wat een lelijke kids zal dat voortbrengen.
(Zou die baarzak van Verdonk het nog doen, trouwens? Of is dat kudtding al een tijdje stof aan 't vergaren?)

koerbagh | 28-11-06 | 20:20

@ j-j-j-j 20:15

Er was eens een Nederlandse caberetier, Rinus Ferdinandusse.
Zo links als het maar zijn kan.
Toch heb ik 1 uitspraak van hem onthouden.

"Het volk, is een grote bek"

Jodocasus | 28-11-06 | 20:20

Links 0031 is mateloos GEIRRITEERD door Rita.
.
Alleen daarom al zou ik nog een keer op haar willen stemmen.

Pigha Lal | 28-11-06 | 20:20

Geert en Rita, een droom combinatie

wattiserdan | 28-11-06 | 20:18

@Max@Laadvermogen 2

Ondanks dat de hal in mijn huis van oorsprong negen deuren bevat!! moet ik u zeggen dat ik het leifst tussen werkvolk verkeer. Want er is niets leuker om onder het werk te ouwehoeren over wijven, drank en Fussball. Maar ik heb de schurft aan socialisme en iedere vorm van collectivistische polletiek. Aan de VVD heb ik óók de schurft al was het alleen al door hoempapa veels te dikke wijven als Jorritsma en dat kreng van die vlinderslag. Fortuijn sprak mij aan omdat hij de traditie links-rechts wist te doorbreken. Op politiek niveau was hij een messias
Hij was ook de enige die de verhoudingen tussen allochtonen en autochtonen had kunnen herstellen. Op een andere manier dan; of met kanken smijten of door polarisatie. Ik zeg: gode hebbe zijn ziel.

vinque | 28-11-06 | 20:17

WeirJack 28-11-06 @ 20:10
Kom kom de meeste rechtse balletjes kiezen voor rechten, de gemakkelijkste studie die er is, , maar links vaak voor economie , dus , conclusie we weten waaraan Rita haar populairiteit te danken heeft.
Tokkie Rita recht door plee

bakoenin | 28-11-06 | 20:17

misschien rent ze snel naar Wilders toe...

FrAgFo0d | 28-11-06 | 20:17

Aanvulling @mezelf 28-11-06 @ 20:15:
Den Uyl is natuurlijk wel de schuld van de klimaatverandering en de 2e Wereldoorlog....

koerbagh | 28-11-06 | 20:17

Zo denk ik wel eens dat Wouter Bos een mol van het grootkapitaal is die van binnenuit de PvdA uitholt, met geheime Shell rekeningen op de Cayman Islands.
Zo lijkt Rita een gedeserteerde PSP'er in dubbelrol,
zij is er op uitgestuurd om de VVD te slopen.

vander F | 28-11-06 | 20:17

@ Jodocasus @ 20:12
*wij worden geleefd*
Jij moet je vooral lekker laten leven, ik pak wel de fiets of zo ...

Jan-Joris-Jaap-Joop | 28-11-06 | 20:15

@Max@Laadvermogen 28-11-06 @ 20:09:
Niet liegen, de eerste gastarbeiders kwamen in de jaren '60 (geen PvdA aan de macht), de grote gezinsherenigingsgolf en asielgolf kwamen eind jaren '70 en de jaren '80. Geen PvdA aan de macht. De PvdA is nu ook eventjes niet een keertje NIET de issue, maar het geëtter in de VVD.

koerbagh | 28-11-06 | 20:15

@WeirJack
De domme massa stemt linkse populisten en meer dan 600.000 die kunnen nadenken want doen rechtse studies stemmen Verdonk. Moehaha!

spooky | 28-11-06 | 20:14

Tegen VVD stemmers... eigenlijk bent u een D66-er

1oog | 28-11-06 | 20:13

Rabarberke 28-11-06 @ 20:02

Babs.... dat is Sint Nicolaas.

bottehond | 28-11-06 | 20:12

@j-j-j-j 20:08

Leve de VARA, VPRO, IKON en Karel v/d Graaf, wij worden geleefd door journalullen.

Jodocasus | 28-11-06 | 20:12

@Rabarberke 28-11-06 @ 20:02:
"geworden"?

(sorry Joris en Hulp-klazen, een "eenwoordreaguursel" is not done, las ik in een ander topic, maar ik kon even niet even anders...)

koerbagh | 28-11-06 | 20:12

@ Rabarberke 28-11-06 @ 19:58

Yeah sure neo fascisten, Linkse intellectuelen Pfff PROEST .

Bestaan die dan linkse intellectuelen ???. Je bedoelt linkse populisten.

Tot nu toe zijn bijna alle studies (ervan uit gaande dat dat een standaard is voor intelligentie ) waar je voor moet NADENKEN de zogenaamde rechtse studies.

Met een LOI vergelijkbare sociologie "studie" is nog geen bewijs van intelligentie .

Dus eigenlijk moet je zeggen, de linkse domme massa heeft zich weer eens laten verleiden door een populist, alleen ditmaal een linkse met onhaalbare voorstellen.

WeirJack | 28-11-06 | 20:10

@Jodocasus
Ja net 8 uur journaal ned1: voorzitterschap staat NIET te discussie. Zelf ben ik heel benieuwd naar de mening van Kamp.

spooky | 28-11-06 | 20:10

vinque 28-11-06 @ 19:59

Je hebt gelijk. SOCIALISTEN brengen over dit land niet anders dan RAMPSPOED. Denk maar eens aan de Tsunami van allochtonen (DEN UYL!) of aan de opwarming van het klimaat (DEN UYL!) of aan de Tweede Wereldoorlog (DEN UYL!). Om over de zure bossen maar te zwijgen ... Kortom: vooringenomenheid brengt dit land geen stap verder. MARKTWERKING evenmin. Of heeft geachte rageerder zelf de beschikking over DIEPE ZAKKEN?

Max@Laadvermogen | 28-11-06 | 20:09

@Rabarbeke: heb jij hem ooit anders gezien dan ???

Tzakje | 28-11-06 | 20:09

triest,dat de linkse media zich nou weer volledig richt op het vvd naar de kloten helpen, nadat ze de mediageile jan en wouter (die nog steeds niet weet welke richting hij op moet).. naar de regering hebben geloodst..
en op die manier probeerd de media onze portomonee naar de klote te helpen (nadat ze eerst Gerrit Zalm aan de kant hebben geholpen)

huibie | 28-11-06 | 20:09

@ Jodocasus
En Cohen ook nog niet. En had je nog wat, flapdrol!?

Jan-Joris-Jaap-Joop | 28-11-06 | 20:08

De kern van het misverstand is dat vergeten wordt dat we een partijdemocratie hebben. Niet het aantal kiezers maar leden bepalen wie er tot leider gekozen wordt. Die leiders moeten gekozen worden dus een relatie is er wel maar een direct verband tussen de leider en de kiezers is er niet. Iedereen die zich overal tegenaan wil bemoeien moet dan ook vooral lid worden van een partij!

spooky | 28-11-06 | 20:08

WeirJack 28-11-06 @ 19:59

Oe vet hip man. Hebbie der nog meer zo??

bengel | 28-11-06 | 20:07

Heeft van Baaaaaaaalen al zijn, deskundige, mening gegeven ??

Jodocasus | 28-11-06 | 20:07

@Rabarberke 28-11-06 @ 20:02
vast besneden!

daskapitalist | 28-11-06 | 20:07

Effe wachten..... nog effe wachten.................... BOEM
daaaaaaaaaaaag VVD

Tzakje | 28-11-06 | 20:04

Botte 19:51@ van de f19:51 bedankt weer wat geleerd!!
Ene botte ik lach me inderdaad ziek ze zijn gewoon net wat ik altijd al
zeg over die lui,mode liberalen

van de kraats | 28-11-06 | 20:03

Wat is Bolkestein truowens een verongelijkte arrogante ouwe afgezogen zak geworden.

Rabarberke | 28-11-06 | 20:02

Rabarberke 28-11-06 @ 19:58
"de linkse intellectuelen zijn massaal SP gaan stemmen"
Bedoel je die LFP aanhang, die een nieuwe kale heeft gevonden"

Karel kwakbol | 28-11-06 | 20:01

wat een journalisten hier! als ik een persconferentie geef over integratie staat er maar 1 camerateam.
ja rita, als er een vliegtuig normaal landt op schiphol staat er geen pers, als er een neerstort komen ze wel massaal. gek he.

casablanca | 28-11-06 | 20:01

@Boeddhi, klopt, en daarom is de vergelijking met de LPF niet zo gek. Het beleid doet er in dit geval niet zo toe, of je nu links-rechts of rechts-rechts bent, op zo'n erbarmelijk zooitje ruziënde ego's stem je niet zo snel meer.

@king, hier zit nummer 600.001

Muxje | 28-11-06 | 20:00

spooky 28-11-06 @ 19:57

Verdonk en mea culpa is net zo onwaarschijnlijk als het bewijs dat de aarde plat is. Offer dat mens.

Boeddhi | 28-11-06 | 20:00

Voor de vragerts hieboven

gepwned = verbastering van owned en is WEL een bestaand woord.
Betekend iets in de trant van " owned" oftewel ruleert, heerscht,krijgt op zijn lazer, is onderdanig aan enz enz.

m.a.w. Nooit eerder werd een lijstaanvoerder zo ontzettend gepwned door iemand uit de eigen gelederen = Nooit eerder kreeg een lijstaanvoerder zo ontzettend op zijn lazer door iemand uit de eigen gelederen.

DUS welkom in 2006 heren, welkom op internet.

WeirJack | 28-11-06 | 19:59

@Max@Laadvermogen
Inderdaad zakkenvullers met hun hoofden al klaar op het offerblok der grootindustrieelen. Maar de SP is nog erger, het systeemdenken van de grote buikpopspreker Jan-hartfalen-Marijnesen zal de bevolking nog zeer gaan bezuren. Want als je éénmaal in de mal van de socialisten wordt geslagen is het gedaan met het laatste beetje sjeu aan het bestaan. Om nog maar te zwijeb over een steeds op de loer liggende islam-socialisme alliantie.

vinque | 28-11-06 | 19:59

Nou, 2006 is alvast het jaar van Rita, wat politieke affaires breteft. Ze blijft het ook flikken!

rosalie | 28-11-06 | 19:58

De uitslag van de verkiezingen is simpel:

Er zijn een hoop neo-fascisten bijgekomen en de kandidaat slachtoffers en de linkse intellectuelen zijn massaal SP gaan stemmen.

Rabarberke | 28-11-06 | 19:58

Naast zeer verstandig lijkt me Verdonk de schop geven de enige optie aangezien ik mea culpa van ijzeren Rita niet zie gebeuren.

spooky | 28-11-06 | 19:57

Verdonk nu offeren is zelfmoord. Verdonk houden is naar mijn mening alleen mogelijk als ze per direct een slipketting om krijgt. Commissies en persconferenties moeten no-go zijn voor haar de komende maanden. Mond houden en naar Mark luisteren.

Lobo | 28-11-06 | 19:57

Maakt het nog IETS uit wat Rita zegt, vindt of doet?Ze is toch over een paar weken uit de tweede kamer opgerot?
Laat de VVd lekker de komende vier jaren als niet-regerings partij ruzieen over wie de nieuwe fractievoorzitter wordt ,who cares?

LoudAndProud | 28-11-06 | 19:55

Ik vindt Rita best geyl in haar mantelpakje met die zwarte pumps......

*fap-fap-fap*

Dat is toch een appetijtelijke verschijning in plaats van die Wouter Boslima in zijn goedkope C&A pak met dito HEMA overhemd en zonder stropdas...

Wouter ga es deaud.....!!!!!

Stijlloze Aarsfistel | 28-11-06 | 19:55

Dwaaaas 28-11-06 @ 19:49

! Ik denk dat ze veronk moeten offeren, laat haar maar naar ge groep Wilders gaan. Ik denk nl. dat er een hoop weggelopen kiezers terugkomen naar de VVD. Ik ben geen fan van de VVD, maar ik betitel een VVD met Verdonk als ten dode opgegeven. Echt, dat getal (het aantal stemmen dat Verdonk heeft gekregen) zegt eigenlijk dat de VVD 10 zetels aan Rutte is verloren door Verdonk. Dat is ook de rden dat de VVD geen garen spint bij het afgelopen beleid, terwijl het CDA dat wel doot.

Boeddhi | 28-11-06 | 19:55

vander F 28-11-06 @ 19:35

Nee, maar hij lijkt intens te genieten van het feit dat hij keer op keer vol passie door Der Rita volgespoten wordt.

Dwaaaas | 28-11-06 | 19:54

@Rabarberke 28-11-06 @ 19:50,
terminaal,
de hart/long machine zwoegt...

vander F | 28-11-06 | 19:52

@Lobo, de keuze tussen Rutte en Verdonk was inderdaad niet eenvoudig.

Muxje | 28-11-06 | 19:52

@lobo; omdat mevrouw Verdonk de hoofdrol voor zich opeiste....

Tzakje | 28-11-06 | 19:51

@van de kraats 28-11-06 @ 19:45,
moet je bij Troelstra zijn als ik Koerbagh begrijp.
Die heeft dit poltieke carnaval in gang gezet.

vander F | 28-11-06 | 19:51

van de kraats 28-11-06 @ 19:45

Volgens mij is een voorkeurstem normaal gesproken een adhesiebetuiging en/of een poging om iemand alsnog de kamer in de krijgen als hij/zij laag op de lijst staat. In dit geval is er geen formele reden om er nader naar te kijken, behalve dan dat het VVD establishment Rita Verdonk het partijleiderschap ontrukt heeft door manipulatie (samen met ZEMBLA en het hoernaal/NOVA) en verkiezingsfraude. Verdonk weet dat heel goed en deze actie is het best te duiden als

"Rita's Revenge!"

ies leuk! Oorlog bij de schijnliberalen.

bottehond | 28-11-06 | 19:51

wat is de status in den haag met de vvd trouwens

Rabarberke | 28-11-06 | 19:50

@Brutus, de VVD moest eigenlijk maar eens een paar jaartjes in de oppositie gaan zitten, en hergroeperen. En als ik in het partijbestuur zou zitten, zou mijn antwoord aan Verdonk zijn: "Er komt geen commissie, en verder verwachten we dat je achter de partijleider en het verkiezingsprogramma staat". Als ze daarna nog teveel uit de toon valt kan ze vertrekken.

Muxje | 28-11-06 | 19:50

@ Treger
Jij zit hier op GeenStijl best wel op je plek hòòr! De consensus hier op dit log is zo ongeveer dat het politieke establishment een flinke schop onder de reet verdient. Ben je het zomaar toch met ons eens, niet dan?

Jan-Joris-Jaap-Joop | 28-11-06 | 19:50

Overigens interpreteert Verdonk de voorkeursstemmen voor haar 100% als steun voor haar beleid. En dat terwijl ik ze voor een groot deel opvat als motie van wantrouwen aan het adres van Mark Rutte.

En wat ik niet snap is hoe de architect van de mislukte gemeenteraadsverkiezingen ooit tot lijsttrekker verkozen kon worden om het nog eens dunnetjes over te doen bij de tweedekamerverkiezingen. Ook is het niet te begrijpen hoe de VVD niet heeft kunnen cashen op het strakke en alom gerespecteerde financieel beleid van Gerrit Zalm.

Lobo | 28-11-06 | 19:49

Eindelijk is het einde van de VVD nakend. Nadat talloze kiezers zich hebben afgewend van deze KUDTpartij vanwege mevrouw, getuige de nederlaag onlangs geleden, denkt mevrouw Verdonk dat zij de MESSIAS in eigen persoon is die dit land gaat redden van de allochtone ondergang. Jammer, maar helaas. Mevrouw Verdonk heeft deze KUDTVVD ongemerkt geconfisceerd. En zij kon dat doen omdat de stemmers op die partij wel diepe ZAKKEN hebben, maar geen BALLEN. Mevrouwtje Verdonk: GEFELICITEERD! Alhoewel.. Als SP-stemmer vind ik het prima dat zij zonodig haar eigen (?) partij de nek om wil draaien. Wordt eindelijk duidelijk dat de VVD (thans) niet meer is dan een partij voor gelukzoekers en zakkenvullers. WIEGEL: EXIT GRAAG!

Max@Laadvermogen | 28-11-06 | 19:49

Let op Verdonk gaat straks fijn als lijsttrekkert van een andere partij in de kamer zitten!!

Tzakje | 28-11-06 | 19:49

Niemand sprak over het feit dat de VVD óók verloor door de deportatie van Hirshi Ali. Ik denk dat veel van deze stemmers terug naar links zijn. Theo van Gogh stemde door haar voor het eerst op de VVD. Het is toch schrijnend wat een traditie Nederland aan het opbouwen is wat betreft het doodzwijgen van vertrokkenen. En dan doel ik natuurlijk op: Fortuijn, Oltmans, Theo en Ali en Bart de Graaf en niet op die naamlozen die door Verdonk, return to sender zijn...(ha..... ha...)

vinque | 28-11-06 | 19:49

Boeddhi 28-11-06 @ 19:33
Als liberaal was het stemmen dit keer verre van eenvoudig. Het is gewoon jammer dat de VVD zich als een rechtse onderbuik partij (Verdonk) heeft gepresenteerd. Rutte was ook verre van geloofwaardig met zijn betoog dat de aantrekkende economie voor een groot gedeelte aan de VVD was te danken. Dus onderbuik of D?66. Lastig hoor...

Dwaaaas | 28-11-06 | 19:49

Hahaha,
als je ons zo leest lijkt de VVD wel helemaal op een LPF afgrond af te stevenen,
Mark kan z'n hart ophalen, hij mag nu helemaal laten zien dat hij De Grote Leider is

vander F | 28-11-06 | 19:49

Aanvulling want dat ze de boel besondemieterd hebben met de interne
verkiezing ziet een klein kind zelfs gna gna pek en veren
voor die mode liberalen

van de kraats | 28-11-06 | 19:47

Boeddhi 28-11-06 @ 19:43
Absoluut waar!
Ze vreet Groep Wilders wel leeg, maar verliest aan de andere kant heel veel. En het is geen vrouw van de dialoog, van samenwerking, van bindende factoren. Confrontatie, oorlog en crisismanagement zijn haar specialiteiten. Geen politiek leiderschap!

etiquette | 28-11-06 | 19:45

Bottehond 19:36 een vraagje wat ik begrijp dat als de kiezer een voorkeursstem geeft op een bepaald partijlid hoeft niet te betekenen
dat deze ook de partij gaat leiden vanwaar is het dan dat de kiezer
een voorkeursstem kan geven is dit dus eigenlijk verlakkerij of zo?
Of zit er iets anders achter ik persoonlijk zou mij namelijk op mijn hoofd
gaan krabben als ik rutte was.

van de kraats | 28-11-06 | 19:45

De VVD is in de greep van verdonk, deze partij gaat kapot aan deze vrouw.. Wedden dat als verdonk leider wordt, de VVD uiteen valt..

Boeddhi | 28-11-06 | 19:43

Laat Markie maar eens een paar jaar gaan oefenen, in de oppositie welteverstaan. Ik ben ervan overtuigd dat Rita die stemmen (van Markie en het CDA en D66) wel had getrokken, ze had simpelweg hoeven beweren dat zij na de verkiezingen de liberale(re) koers van de partij trouw zou blijven. Niemand heeft namelijk bewwerd dat zij weer minister van integratie zou moeten worden, dat had ze duidelijk moeten maken.

knutsel | 28-11-06 | 19:43

@bottehond 19:39
Jij zou toch Pastors gaan stemmen en die zou toch erg groot worden?
Waar blijft jouw rekening van het volk vriend botte?

Treger | 28-11-06 | 19:43

Gorbatsjov 28-11-06 @ 19:29

Tsjek het filmpje van de uitslag van die VVD- verkiezingen nog eens. Die notaris stuntelt en bibbert omdat hij bang is. tRutte wist het al en het héle VVD- establishment heeft een zwarte vlek op de ziel vanwege die doorgestoken kaart. Nu vliegt die boemerang ze midden in het volgevreten smoelwerk. OplichterTs!

bottehond | 28-11-06 | 19:42

Een nieuw kabinet krijgen we niet eerder dan na de provinciale verkiezingen van 7 maart. CDA/PVDA durven voor die tijd niet Jan Sp de deur te wijzen ivm diezelfde verkiezingen.

Rita had slimmer moeten zijn dan ze aan kan. Als ze naar Wilders was gehopt hadden die dus een kleine 20 zetels gehad, daarbij CDA en de aanzuigende werking van het vertrek van Rita bij de VVD en je had een rechts meerderheidskabinet gehad.

Nu is het idd LPFFen bij de VVD. Allemaal in het kielzog van een megamolane zeug.

bengel | 28-11-06 | 19:41

Er zijn inderdaad maar weinig laissez-faire liberalen, maar dat komt vooral omdat laissez-faire van twee kanten moet komen.

CoJoNes | 28-11-06 | 19:40

@Gorbatsjov
Goed gevonden dat verdonkeremanen, zelf bedacht?

spooky | 28-11-06 | 19:40

ze gooien met modder naar elkaar in fijne bewoordingen.... en we zijn zo eensgezind zeggen ze ondertussen. Ze komen zeer ongeloofwaardig over die mark en Rita

marion6 | 28-11-06 | 19:39

bakoenin 28-11-06 @ 19:32

Hahahaha.... aanschouw de ondergang van het oude establishment. VVD: doormidden gescheurd. PvdA nu al kleiner in de peilingen... die gaan in een vrije val.... D33 ge- pre- islamiseerd en gedecimeerd.... Endelijk krijgen ze de rekening van het volk gepresenteerd. Het zijn mooie tijden en dat werd tijd hehehehehe

bottehond | 28-11-06 | 19:39

bottehond 28-11-06 @ 19:36

Botte.... Marruk en flikkeren ? ehh het past wel bij elkaar maar niet zoals jij dat bedoeld.
Trouwens een rhino als Verdonk oppakken kost je 5 jaar rugklachten

bakoenin | 28-11-06 | 19:39

Misschien kan Rita zichzelf Verdonkeremanen?

Treger | 28-11-06 | 19:38

@agent 327 28-11-06 @ 19:29
idd. de vvd bestaat uit sociaal-democratische en neo-conservatieve groepen. klassiek-liberalen hebben helemaal geen partij in nederland.

daskapitalist | 28-11-06 | 19:38

@bottehond
Zou toch wel eens tijd worden.
weg met die arrogante laaielichter

Puntplompzak | 28-11-06 | 19:37

Frits Wester is van mening dat Rita Verdonk door Mark Rutte de VVD uitgeflikkerd moet worden. Vanavond exit Rita?

bottehond | 28-11-06 | 19:36

Misschien moet Markje eauk maar eens aan de testosteron naald gaan hangen,
zal die vent ooit wel eens geneukt hebben?

vander F | 28-11-06 | 19:35

@ agent 327 @ 19:29
*Er zijn maar weinig laissez faire-liberalen in nederland*

Daar heb je helemaal gelijk in. Maar je kunt je natuurlijk afvragen of liberalen 'rechts' zijn. Rita is flink rechts en daarom past ze volgens mij veel eerder bij een conservatieve normen-en-waarden-partij dan bij de VVD.

Jan-Joris-Jaap-Joop | 28-11-06 | 19:34

het spel wordt helemaal uitgespeeld

marion6 | 28-11-06 | 19:34

De VVD heeft geen ballen,
eerst is het Rutte dan willen ze, nu de verkiezingen tegenvallen Mark Rutte via de achterdeur eruit bonjouren.
En Verdonk is machtsgeil deze partij ploft als het zo doorgaat uiteen als lpfballon.

Puntplompzak | 28-11-06 | 19:33

Pas maar op!! Rita is in staat om de Staat Der Nederlanden te verdonkeremanen. En dan ben je verder van huis.

Gorbatsjov | 28-11-06 | 19:33

Dwaaaas 28-11-06 @ 19:17

Nee, je moet ook bedenken dat de VVD vel kiezers is verloren door Rita. Er waren ook heel wat VVD stemmers die niets hadden met de Starheid en het hardvochtig beleid van Rita Verdonk. Nederland is na 9/11 en door Pim Fortuyn en de moord op hem, rechtser geworden. Domme mensen trappen in deze setup van krachten in de wereld die uit zijn op een nieuwe Wereld-orde. Ze maken ons bang en creëren onrust en tweespalt in de samenleving (het uiteendrijven van etnische groeperingen). Nu is de weg vrij voor verdere inperking van privacy (preventief fouilleren, koppelen van systemen, opslag van telefonie en Internetverkeer, biometrisch paspoort etc..) wan men is bang gemaakt en heeft er zijn vrijheid voor over.. Dit is nog maar het begin!

Boeddhi | 28-11-06 | 19:33

Geweldig wat een onzin discussie een moederskindje tegen een one issue manwijf.
De VVD hoehahahaha

bakoenin | 28-11-06 | 19:32

Controleren ze Rita de laatste tijd nog regelmatig op steroiden gebruik?

Conan de Rabarber | 28-11-06 | 19:32

@etiquette
Krijg nou wat, vroeger kregen politici het verwijt met wollig taalgebruik over ede hoofden van mensen heen te praten. 't Is ook nooit goed.

agent 327 | 28-11-06 | 19:32

LibertasSimplex 28-11-06 @ 19:13
Dat zegt die omhooggevallen typemiep zelf ja.
communiceren op het niveau van VMBO-ers gaat haar in elk geval goed af: korte overzichtelijke zinnetjes, anders loopt het hoofdje over.

etiquette | 28-11-06 | 19:29

@Cojones,
Nee hoor het zit em in de persoon verdonk waar ik moeite mee heb echt niet het ministerie. Verdonk is een mediageile machtsbeluste volksmenner. Dat blijkt nu maar weer eens nu ze zelfs haar eigen partij voor het blok zet.

Treger | 28-11-06 | 19:29

Rutte is door de leden van de VVD democratisch gekozen als leider van de VVD. Dus, KutRita heeft niks te eisen. Rutte kan het ook niet helpen dat 620.00 racisten hun stem hebben hebben gegeven aan het ManWijf Verdonk. Ze doet me altijd denken aan de voormalige "Vrouwelijke" sportsters van de Sovjet-Unie en de DDR. Volgegespoten met mannelijke hormonen. Vandaar die ballen van Rita.

Gorbatsjov | 28-11-06 | 19:29

@Jan-Joris-Jaap-Joop
Rechtse mensjes toch ook ('regels zijn regels'). Er zijn maar weinig laissez faire-liberalen in nederland.

agent 327 | 28-11-06 | 19:29

ze praat tegen mensen als een kleuterjuf die een jip en janneke verhaal aan de kinderen vertelt.

marion6 | 28-11-06 | 19:28

@ Treger @ 19:22
*dient*
Dwingend gebieden is iets waar linkse mensjes dol op zijn!

Jan-Joris-Jaap-Joop | 28-11-06 | 19:27

@CoJoNes
Klopt, Haars en Kosto waren ook niet zo populair.

agent 327 | 28-11-06 | 19:26

Weten we nu al of Mark buigt of rug recht houdt? Mark zegt nu ik ben gekozen en ik ga niet accoord met de commissie of we hoeven niet te wachten tot kerst.

spooky | 28-11-06 | 19:26

@Treger 28-11-06 @ 19:22
Het maakt echt geen ene moer uit, wie de portefeuille van Verdonk beheert, de lul ben je toch wel. Het beleid is of te soft, of te hard, maar nooit goed.
Nu is het toevallig Verdonk, over een half jaar is Albayrak de hoer van het kabinet. Het is niet de persoon, het is het ministerie waar jij moeite mee hebt.

CoJoNes | 28-11-06 | 19:25

@Odysseus 28-11-06 @ 19:00,
ROFL!

vander F | 28-11-06 | 19:23

@excavator
Bedoel je met 'echte normen en waarden' 'mijn normen en waarden'?

agent 327 | 28-11-06 | 19:23

Er hebben nog altijd 850.000 vvd'ers niet op deze tang gestemd.
Nederland dient te ont-verdonken

Treger | 28-11-06 | 19:22

stemmen*

Zer0x | 28-11-06 | 19:22

Wat doet iedereen toch moeilijk.. Over een jaar kunnen we toch opnieuw stemmem omdat iedereen weer als kleine kinderen ruzie zit te maken

Zer0x | 28-11-06 | 19:21

@Muxje
Over haar mate van capabelheid (ik denk even aan de - geflopte -inburgeringswet, de 26.000, het dossier Taïda Pasic, het dossier Hirsi Ali or whatever, het dossier Schipholbrand en haar, laten we zeggen jokjes waardoor het kabinet viel en vervroegde verkiezingen moesten worden uitgeschreven, wil ik het verder maar niet hebben.
Maar de rotary doet er inderdaad verstandig aan deze teamspeler te dumpen.

SuperG | 28-11-06 | 19:21

Wordt nog interessant om te zien hoe de LPF-isering van de VVD om zich heen grijpt.

Lobo | 28-11-06 | 19:20

Wel opvallend dat echt niemand door heeft dat iets wat de partij wil niet persé iets hoeft te zijn wat het land ook wil. VVD wil Mark, dan blijft Mark baas, ook als Nederland blijkbaar liever Rita wil. Echte partijen laten zich niet door het volk voorschrijven wat ze moeten vinden, dan krijg je namelijk allemaal gelijke partijen. Die machtkudt van een Verdonk moet natuurlijk gewoon haar bek houden.. als ze haar 'koers' meer wil terug zien, kan ze dat ook gewoon aan het bestuur vragen/overleggen.

Ruubse dinsdag | 28-11-06 | 19:19

Tja,
Verdonk, lekkere autistische miscommunicator.
zogenaamd strak op de wet,maar heeft meer mensen een verblijfsvergunning gegeven dan al haar linkse voorgangers bijelkaar.
T'is nog een links PvdA beleid ook, dus ik begrijp niet wat die lopen te miepen, door Mr.rooibos Cohen zelve door de kamer gejast.

Wie dit beleid niet aanstaat moet dus in eerste instantie bij Cohen zijn,
de kwade genius hierachter.

Dat vervolgens Ritaatje liever niet te koop liep met het feit dat ze vele duizenden uiteindelijk wel een verblijfsvergunning heeft gegeven, meer dan al haar voorgangers bijelkaar, laat alleen maar zien dat Mw. dacht opportunistisch te kunnen meeliften op de gooi-de-grenzen-dicht sentimenten.
Zij, en de VVD hebben gegokt, en verloren, krijg je als je met halve verhalen de verkiezingen aangaat.

Je kunt niet tegelijkertijd de wet strak te zeggen uitvoeren en koningin van het verblijfvergunningen uitdelen zijn.

vander F | 28-11-06 | 19:18

*Heeft de VVD door Verdonk rechts laten liggen*

Dwaaaas | 28-11-06 | 19:17

@Kruisvaarder: die peilingen zeggen geen ene fuck, en ze zijn nog zo ver verschoven tussen de lijsttrekkersverkiezing en de TK-verkiezing. Ik denk dat met Verdonk aan het roer er nogal wat naar het CDA zou zijn weggelekt, om dan maar Bos uit te sluiten voor het premierschap.

Muxje | 28-11-06 | 19:16

Mooie opsteker voor de enige minister met ballen. Geen politica is zo consequent verketterd door de linkse lammetjes. Het enige dat ik Rita kan kwalijk nemen is dat ze Ayaan niet met pek en veren het land heeft uitgeschopt. En in 4 jaar tijd lukt het haar waarschijnlijk om de VVD op te schuiven naar rechts, Wilders naar het midden, en een geconsolideerd liberaal/ rechts machtsblok op te zetten voor de volgende verkiezingen. Tenzij links weer zo stemming gaat maken dat er een kogeltje komt...

Zeddegeizot | 28-11-06 | 19:15

De stem op Rita Verdonk is een stem op een rechtser beleid van de VVD. Ondergetekende heeft, hoewel hij het zeker niet op alle punten eens is met Rita V., vorige week ook zijn voorkeur uitgesproken voor Iron Rita i.p.v. Mark R.
*schenkt zich nog een goed glas rode wijn in en steeks alvast de brand in een Cohiba Lanceros*

o.g. | 28-11-06 | 19:14

Ach wat zit ik me ook ermee te bemoeien. Dan stapt ie maar opzij ook. Wat een lutsert

LibertasSimplex | 28-11-06 | 19:14

@Kruisvaarder
Conservatief Liberaal
*krabt zich achter de oren en vraagt zich af waar en wanneer ie iets gemist heeft*

CoJoNes | 28-11-06 | 19:13

etiquette 28-11-06 @ 19:12

Hij schijnt er al mee akkoord te zijn

LibertasSimplex | 28-11-06 | 19:13

Marc mag NOOIT accoord gaan met de rebellie van deze ordinaire reltut en de wens tot een commissie resoluut afwijzen dan wel onmiddelijk vertrekken.
Hij moet zijn rug recht houden en die splijtzwam, als ze blijft doorgaan haar eigen belang boven dat van de partij te stellen, eruit zetten. Maakt ze dat ook eens mee.
Marc is door de eigen partijleden gekozen als partijleider en daartoe unaniem door de eigen fractie opnieuw benoemd.
Ophouden dus met Rita's militante egotripperij en je conformeren aan de partijafspraken. En anders zo snel als mogelijk is opzouten.En laat Wiegel nou in vredesnaam in Diever blijven!

etiquette | 28-11-06 | 19:12

@CoJo
Oja, tuurlijk. Dat ik daar niet aan gedacht heb.

Traag | 28-11-06 | 19:11

Het zou voor de VVD het beste zijn als Rita haar eigen weg gaat. De VVD is al langer bezig zich te kuisen. Ayaan hadden ze in het gareel gekregen totdat rita weer eens uit de bocht schoot. Zoals Maximo al zei: Een VVD zonder polemisten en extremisten kan nog eens erg groot worden.

Treger | 28-11-06 | 19:11

@Koerbagh

dream on. De VVD stond met Rita als waarschijnlijke lijsttrekker op 30 zetels en meer in de peilingen. Met Markje is het altijd behelpen geweest. Zonder Mark had D66 waarschijnlijk 6 zetels gehouden, dat geef ik je wel mee. Maar ik wil gewoon een rechtse conservatief liberale VVD. Die scoort het best bij de kiezer, trekts zetels weg op de rechtervleugel bij het CDA en bij Wilders. Ik wil alleen Rita liever niet als lijsttrekker. Ik wil een soort Bolk II

Kruisvaarder | 28-11-06 | 19:11

@Traag 28-11-06 @ 19:10
Johan Vleminx

CoJoNes | 28-11-06 | 19:10

MAXIMO 28-11-06 @ 19:06

Van iij mogen ze want de kiezers die voor haar gestemd hebben zullen naar Wilders gaan. En aangezien ik een Wilder fan ben mag ik graag zien dat Wilder haar tien zetels er bij krijgt. (Mooi he dromen)

Wishbone | 28-11-06 | 19:10

@ LibertasSimplex @ 19:07
Dragen negertboeren ook een blauwe kiel en klompen?

Jan-Joris-Jaap-Joop | 28-11-06 | 19:10

Sorry voor mijn onwetendheid. Maar wie is het orakel uit Brabant?

Traag | 28-11-06 | 19:10

@SuperG 28-11-06 @ 19:05
Wiegel op de rechterflank? Op de rechterflank van de SP bedoel je?

CoJoNes | 28-11-06 | 19:09

Wishbone 28-11-06 @ 19:08
Dan moet de VVD zich enkel nog ontdoen van Rita..

MAXIMO | 28-11-06 | 19:08

MAXIMO 28-11-06 @ 19:06

Als het VVD dit beleid blijft uitvoeren zullen we er snel genoeg achterkomen.

Wishbone | 28-11-06 | 19:08

Archibald Hoogezand 28-11-06 @ 19:02

Ik snap er met mijn boerenbrij alvast geen hol van.
Odysseus 28-11-06 @ 19:00

Vermoed dat Keutelaers' SP-oproep-contract is opgehouden. Gister nog propagandist, vandaag alweer worst aan 't roken

LibertasSimplex | 28-11-06 | 19:07

Archibald Hoogezand 28-11-06 @ 19:04

Laat ze maar lekker discuzeuren dan. Dat zal me egg aan men derriere oxideren.

Wishbone | 28-11-06 | 19:06

Anarki 28-11-06 @ 18:47
"Belijd" omdat het beleid wel veel onnodig lijden tot gevolg heeft gehad?
@Wishbone
Je vergeet de LPF-stemmers en dat Wilders massaal stemmen heeft gekregen uit zijn streek; Limburg.
Dat Rita als partijleidster misschien wel 31 zetels had gehaald, zou kunnen.
Of dat goed zou zijn voor de VVD betwijfel ik tenzij zij een minder liberale koers willen varen.
Maar een VVD zonder Rita, Ayaan, Wilders of een andere poliserende factor zou nog eens heel groot kunnen worden.

MAXIMO | 28-11-06 | 19:06

Nee, de knoop is helemaal niet doorgehakt. In plaats daarvan laat Rrrita de wond nog verder dooretteren tot een nog te vormen commissie heeft besloten dat Mark wel kapitein mag blijven, maar dat hij niet de richting bepaald die het schip opvaart. Een soort marionet dus, die dan waarschijnlijk zelf zijn conclusies wel zal trekken (en anders helpt z'n moeder hem wel) en plaats kan maken voor de bijzonder met zichzelf ingenomen Rrrita!
En mocht die commissie (Rrrita wil hierin graag de rechterflank vertegenwoordigd zien: Wiegel, Bolk) besluiten dat Rrrita gewoon een toontje lager moet zingen omdat haar einzelgang NIETS met het liberalisme van doen heeft, maar veel meer met dat spiegeltje aan de wand, dan begint ze voor haar eigen.
Het lijkt me een fijne collega.

SuperG | 28-11-06 | 19:05

@ @ Odysseus
En bakoenin is er ook! Ik zou zeggen: Ga los! Pak ze aan! Doe je best en amuseer ons!

Jan-Joris-Jaap-Joop | 28-11-06 | 19:05

Treger 28-11-06 @ 18:50

Ergens in het donkere braband

Anarki | 28-11-06 | 19:05

@ Wishbone

Daar valt over te discuzeuren. Tongen - al dan niet boos - beweren een vuistdiepe connectie tussen RTL en CDA.

Archibald Hoogezand | 28-11-06 | 19:04

spooky 28-11-06 @ 19:02
Dat als Verdonk aan het roer had gestaan ze minimaal drie stemmen meer hadden gekregen.

Wishbone | 28-11-06 | 19:04

@Wishbone 28-11-06 @ 18:58:
Voor of na de verkiezingen? Ik lieg namelijk ook altijd voor de verkiezingen tegen opinie-peilers. Ik heb dit jaar keihard gezegd dat ik SP ging stemmen en vorige keer LPF (beiden niet waar).
Nog afgezien van dat opinie-onderzoek na de lijsttrekkersverkiezingen (ik denk dat je dat daar op doelt) is er bij mijn weten nog geen onderzoek geweest waar het verlies van de VVD door komt, wie de partij hebben verlaten en waarom en hoe dat in andere scenario's had uitgepakt. Als jij dat wel hebt, linkje graag.

koerbagh | 28-11-06 | 19:03

Zou Verdonk ook wat aan de Polen gaan doen, die fundmentalistische katholieken die banen inpikken en de straten overspoelen met criminaliteit.
Wat we aan Bolkenstein en consorten te danken hebben ?
Of gelden voor die mensen geen normen en waarden, en alleen maar de economische waarde.
Verder, ballen ? gezien haar/zijn uiterlijk vermoed ik wel transseksualiteit, maar geen lef,.
Als hij/zij ballen zou hebben zou ze nu eindlijk het leiderschap opeisen of uit die partij stappen inplaats van steun te zoekn bij Bolk en Wiegel.
Eeen icht met ballen dat eerder

bakoenin | 28-11-06 | 19:03

@ Odysseus @ 19:00
Keutelaer kan weliswaar veel beter schrijven en geeft in tegenstelling tot Treger ook nog wel eens blijk van een zweempje humor, maar we hebben vanavond laatstgenoemde toch nog?

Jan-Joris-Jaap-Joop | 28-11-06 | 19:03

@ LibertasSimplex

Fair enough. Koerbagh opperde reeds een diepgravend onderzoek, dat overigens volgens Wishbone al heeft plaatsgevonden.

In het geheel niet lastig te volgen die vaderlandse politiek!

Archibald Hoogezand | 28-11-06 | 19:02

@Wishbone
en daar kwam uit?

spooky | 28-11-06 | 19:02

@ Agent327
Aardig voor mensen die van echte normen en waarden houden en disipline na streven zonder geloof en zich nederlander voelen !

excavator | 28-11-06 | 19:01

Archibald Hoogezand 28-11-06 @ 18:59

Ze zijn in elk geval een stuk onpartijdiger dan de linkse staats TV!

Wishbone | 28-11-06 | 19:01

Ik mis het gekreisenbak van Keutelaer al de hele dag.
Is ons genetisch experiment soms een baantje aan het doen?

Odysseus | 28-11-06 | 19:00

@ Wishbone

Op RTL4 zeker? Die zijn altijd te vroeg met dat soort peilinkjes

Archibald Hoogezand | 28-11-06 | 18:59

Archibald Hoogezand 28-11-06 @ 18:47

Ach, dat is zo. Beetje beledigen moet kunnen. Boel ook.
Nou, het kan best aan Verdonk te danken zijn dat de VVD niet nog meer verloren heeft. Ik vind het alleen onzuiver van haar dat ze nu zo overduidelijk de overwinning opeist. Want dat weten we niet, winst of verlies. Zij ook niet.

LibertasSimplex | 28-11-06 | 18:59

koerbagh 28-11-06 @ 18:55

Dat ondersoekje is er geweest !

Wishbone | 28-11-06 | 18:58

@Wishbone 28-11-06 @ 18:51:
Dat is maar helemaal de vraag. Dat weet je niet. Misschien had de VVD als geheel nog wel meer verloren. Er zullen ongetwijfeld ook 100.000en zijn geweest die juist op de VVD stemden omdat Rutte lijsttrekker was en niet Rita. Het is ook maar de vraag of Rita niet meer kiezers heeft weggejaagd dan heeft gewonnen.
Dat kun je aan de uitslag niet afmeten. Dat is misschien een leuk onderzoekje voor het NIPO of de Hondt, maar je kunt het in ieder geval niet zonder meer zo stellen.

koerbagh | 28-11-06 | 18:55

Ik vertrouw Rita voor geen meter. Verschrikkelijk mens. De VVD is overigens lekker aan het LPF'en

koffiepot | 28-11-06 | 18:55

Rita Verdonk kwam van de PSP, de Pacifistisch Socialistische Partij. Dat is heus niet erg, want zo raar is het niet om in de loop van het leven van inzicht of mening te veranderen. Maar Rita is volgens mij allesbehalve een klassieke liberaal van het soort dat bij de VVD hoort. "Gelijke monniken, gelijke kappen!" of "Regels zijn regels!", zijn ondertussen typische uitspraken van Verdonk.

Al voor de verkiezingen had zij volgens mij beter kleur kunnen bekennen door samen met Pastors en Eerdmans aan de slag te gaan. Een degelijke conservatieve partij rechts van de VVD heeft namelijk beslist bestaansrecht in Nederland.

Jan-Joris-Jaap-Joop | 28-11-06 | 18:55

Treger 28-11-06 @ 18:47
Maar als die wet niet zo heel veel vrijheden voor verdonk overlaat, dan kan ze ook niks doen aan die zielige gevalletjes van die mensen die hier jaren ten onrechte zijn geweest... snif snif *begint sentimenteel te worden*

CoJoNes 28-11-06 @ 18:44
Je hebt gelijk. Ik had beter moeten weten... Heb daarom mn reactie op Treger even wat aangepast met wat sentiment

GJudge | 28-11-06 | 18:53

@koerbagh, Als er gedonder in de lucht zit, kan de VVD het beste nú de bui laten losbarsten. Ieder ander tijdstip zal slechter uitpakken voor de partij. Overigens denk ik dat ze meer vloek dan zegen is. Het gros van de mensen die allleen vanwege Rita op de partij zouden stemmen heeft uiteindelij toch wel op Wilders gestemd. Het grote aantal voorkeursstemmen voor haar komt denk ik eerder voort uit een frustratie over de flutcampagne. Nee, met Verdonk aan het roer waren de Wilders-kiezers gebleven, en was men aan de linkerkant net zo hard naar het CDA overgelopen. Om nog maar te zwijgen over de ruzies en blunders die je mag verwachten met haar aan het roer.

Muxje | 28-11-06 | 18:53

@redactie
Doe eens een scriptje schrijven, dat als NN naar de kudt is, hier de koppen niet geladen worden.

CoJoNes | 28-11-06 | 18:53

Altijd lachen met Verdonk, ik sta helemaal verbaasd van de pers. Je had zelf een persconferentie muts. Verde is het jammer natuurlijk want ik gun de echte volk der liberalen een partij die hen door conservatieven ontnomen wordt. En Rutte die bounced lekker verder:
b3ta.hnldesign.nl/pol_rutte.gif

spooky | 28-11-06 | 18:52

CoJoNes 28-11-06 @ 18:48
Moeten ze niet vantevoren vechtend over de vloer rollen en een duidelijke keuze maken voor een sterke eerste man/vrouw. Dan kan het wel. Maar als je ziet dat Pastors en Eerdmans samen goed zijn voor nul zetels, heb ik nog mijn vraagtekens.

wat de fuk | 28-11-06 | 18:51

MAXIMO 28-11-06 @ 18:46

Klopt niet helemaal wat je zegt.......... Als Rita lijstrekker had geweest had de VVD meer stemmen gehaald. Met andere woorden nu de VVD de Rutte koers is gaan varen hebben de stemmers via een protest stem op Wilders op het Rita beleid gestemd. Conclusie : Ze hebben stemmen verloren omdat ze niet het Rita beleid volgen.

Wishbone | 28-11-06 | 18:51

@ CoJoNes 18:48
Als in: "marc my words: no more taxes"?

King of controversy | 28-11-06 | 18:50

@Anarki,
En waar is jouw eigen huis?

Treger | 28-11-06 | 18:50

Mark (sic!) my words. Mei 2007 nieuwe verkiezingen. Verdonk/Wilders/Pastors/Eerdmans beginnen een fractie en die halen minsten 25 zetels.

CoJoNes | 28-11-06 | 18:48

Treger 28-11-06 @ 18:34

Ik ben geen fan van Rita, maar mensen uitmaken voor nazi zecht alleen dat jij er geen bal van snapt. Schijnt dat jij in een land woont waar mensen haar belijd wel op prijs stellen. Ik heb geen problemen met Rita, maar ik ben hier ook niet illegaal, het is niet een recht om Nederland in te kunnen, het is een genereus aanbod waar te veel mensen misbruik van maken en als het dan aangepakt word gaan lutsers zoals jij janken dat wij oh zo vreselijk nazi zijn. Nee meneer, wij zijn baas in eigen huis en laten niet een stelletje finnen ons anders vertellen onder het motto rascisme. Je kunt ALTIJD iemand aanspreken op gedrag zonder ooit rascisties te zijn.

Anarki | 28-11-06 | 18:47

aanvulling @ mezelf:
Aangezien we volgend *jaar* ... natuurlijk

koerbagh | 28-11-06 | 18:47

GJudge,
Ze heeft de wet zo geinterpreteerd dat ze bloed aan haar handen gekregen heeft. Dat had anders gekund maar Rita deed het natuurlijk ook voor de korte termijn winstbejag.

Treger | 28-11-06 | 18:47

@ LibertasSimplex

Kom kom, 'boerenverstand' en 'hopjesvla' op Geenstijl schelden noemen is wel heel erg zielig hoor.

Je aanname is interessant maar kan met hetzelfde gemak worden omgedraaid. Wellicht had de VVD veeeel meer zetels gekregen als Verdonk leider was geweest. En wellicht zijn veel VVD stemmers wel weggebleven vanwege het leiderschap van Rutte.

Overigens ben ik het wel eens met je laatste zin. Ik zal niet bepleiten dat Verdonk koste wat het kost in de VVD moet blijven. Maar ja, dat beslist ze nu eenmaal zelf.

Archibald Hoogezand | 28-11-06 | 18:47

Wat LibertasSimplex zegt, ipv dat de VVD zich focust op het verlies wat ze mede dankzij "Verdonkbeleid" hebben geleden gaan ze nu letten op de winst van Verdonk. Ze zijn de weg kwijt..
@Archibald
Nee, die potvis wordt gewoon verstoten.

MAXIMO | 28-11-06 | 18:46

@daskapitalist 28-11-06 @ 18:37:
Ja, maar ook hij beslist niet of er zo'n commissie komt. Dat is een partij aangelegenheid, dat beslist dus het partijbestuur. Aangezien de fractie unaniem Mark Rutte als voorzitter van de fractie heeft gekozen kan het partijbestuur weinig anders dan zich opstellen achter Rutte. Ander heb je een gekozen fractie zonder partij. Ook feitleijk ook een scheuring. Het zal me benieuwen of de VVD dit allemaal overleeft. Aangezien we waarschijnlijk volgend weer nieuwe verkiezingen hebben (als het CDA-PvdA-SP wordt is dat geen lang leven beschoren denk ik - en elk ander kabinet is ook onwaarschijnlijk) dus dan is het maar de vraag of zo'n commissie wel een strategisch handige zet is voor het partijbestuur. Maar doen ze het niet: dan blijft deze kwestie ook voortetteren.
Face it: Rita is misschien een electoraal zegen maar zeker weten ook een vloek voor die club.

koerbagh | 28-11-06 | 18:45

@GJudge 28-11-06 @ 18:42
Dat wil Tregert toch helemaal niet horen! Links heeft behoefte aan sentimenten, niet aan argumenten. Onthoud dat nou toch eens!

CoJoNes | 28-11-06 | 18:44

Ik vond het toch de uitspraak van de week: "er moet een onafhankelijke commissie komen, en ik heb alvast een paar mensen daarvoor gevraagd".
wat ik verder niet snap is dat zowel Verdonk al Rutte benadrukten dat ze het volledig met elkaar eens zijn, en nu moet opeens de "koers verdonk" gevolgd worden. Zou dat dan toch een verkiezingsleugen geweest zijn?

King of controversy | 28-11-06 | 18:43

@ Cojones

Lol ik hoorde het ook. Goed plan trouwens, ik ben al onderweg. Lator!

@ Maximo

Ik neem aan zoals te doen gebruikelijk binnen intolerante linkse kringen. Rechtse ketters zijn vogelvrij en dienen als onkruid asap vernietigd te worden?

Archibald Hoogezand | 28-11-06 | 18:43

@Treger 28-11-06 @ 18:34

De minister heeft grotendeels beleid uitgevoerd van de VreemdelingenWET 2000. Mij is geleerd dat een wet altijd via een wetsvoorstel, ministerraad, commissies, TWEEDE KAMER, Eerste Kamer enz. gaat. Toen zat Kok nog met zn paars II aan het roer en was het door de tweede kamer, including PvdA, goedgekeurd. Zij hebben meer bloed aan hun handen door het instellen van die regelgeving dan Verdonk ooit heeft gehad... Zij heeft het tenslotte alleen uitgevoerd. Bovendien is de wet zoals blijkt uit de titel uit het jaar 2000. Toen was rita nog in geen velden of wegen te bekennen... Opvallend was dus dat ze met verschillende kwesties van de afgelopen jaren het door de 2e Kamer zelf geproduceerde beleid mocht gaan verdedigen tegen o.a. dezelfde PvdA'ers.

GJudge | 28-11-06 | 18:42

Archibald Hoogezand 28-11-06 @ 18:33

Zo, gaan we schelden, pedant hoor. Zal er niet aan mee doen verder. Wat ik bedoel, is niet dat ze moet oprotten, maar dat ze ff moet dimmen. Erg veel mensen (zoek het nog wel op) hebben op VVD gestemd en niet op Verdonk, terwijl heel heel veel mensen helemaal niet op VVD hebben gestemd juist vanwege Verdonk. Die partij heeft zetels verloren! Niet gewonnen, dankzij Verdonk's aanwezigheid. Waarom nu een leiderschapseis? Dat kan toch veel zuiverder. Als ze zichzelf zo'n prominente politieke factor vindt, wat ze vlgns mij ook is trouwens, dan moet ze daar zelf maar mee de boer op.

LibertasSimplex | 28-11-06 | 18:40

Archibald Hoogezand 28-11-06 @ 18:24

Ok, ik zie je punt wel een beetje. Het lijkt er soms wel op dat Verdonk wordt afgeschilderd als een soort duivelin die expres gevangenissen aansteekt en dan lachend gaat staan kijken naar de brandende Finnen...

wat de fuk | 28-11-06 | 18:40

@ koerbagh

Ok, als het duo zelf niet wil houdt alles op. Maar in elk ander geval zal er veel druk op het bestuur volgen. Er zullen niet veel VVB bestuurders te vinden zijn die de geschiedenis in willen gaan als degene die de commisie Bolkestein/Wiegel dwarsboomde.

@ Treger

Gaaaaaaaaaaaaaaaap gemankeerde Femke retoriek. En dat beleid heeft ze idd uitgevoerd in tegenstelling tot haar voorgangers. Uitgerekend diegene die dat beleid hebben gemaakt en het vertikten uit te voeren - PvdA bij monde van Cohen - huilen nu om het hardst om 26.000 parelduikers.

Archibald Hoogezand | 28-11-06 | 18:39

Wat is het record van de kortst zittende fractievoorzitter?

agent 327 | 28-11-06 | 18:39

Ik lees de leden bepalen wie er leider van een partij wordt oke
Maar waarom kun je als kiezer dan een stem uitbrengen op een
bepaald persoon ? hoe moet ik dat zien? iemand?

van de kraats | 28-11-06 | 18:39

binnenkort GROEP RITA

PiDANTE | 28-11-06 | 18:38

LOL@Bolkesteijn op BNR
"Ik zou zeggen, keert u terug naar de bitterballen."

CoJoNes | 28-11-06 | 18:38

Rita is een tegendraadse potvis, en jullie weten allemaal wat de school doet met de afvallige potvissen..

MAXIMO | 28-11-06 | 18:38

Meneer de pastoor, u moet zelf maar even graaien in het archief, maar onlangs heeft de redactie voor een hoog staaltje zelfbevlekking gezorgd door alle termen uit het GS(Groene Stijl)-boekje in een handig overzichtlijstje te publiceren.
Succes!

JudgeJuly | 28-11-06 | 18:38

@koerbagh 28-11-06 @ 18:34
rita zei in haar persconferentie dat rutte zo'n commissie zou accepteren.

daskapitalist | 28-11-06 | 18:37

@SpankyHenkie
noem het maar gerust een linkse sneeuwstorm...

GJudge | 28-11-06 | 18:37

@excavator
Aardig voor wie?

agent 327 | 28-11-06 | 18:35

@Archibald,
Ze heeft beleid uitgevoerd en niet gemaakt. Ze heeft bloed aan haar handen. Harde taal uitslaan, opportunistisch mensen tegen elkaar opzetten en waar het niet lukt uit wanhoop legaliseren, zwakke minister was ze (Oh ja ik haat geen andersdenkenden maar Rita wel hoor)

Treger | 28-11-06 | 18:34

@Archibald Hoogezand 28-11-06 @ 18:29:
Maar Bolkje en Wiegel stellen die commissie niet voor, ze zijn bereid erin zitting te nemen als die komt. Als die niet komt dan zullen zij daar niet rouwig om zijn denk ik. Het is Rita's plannetje voor een -ahem- "geciviliseerde" en "nette" coup binnen de partij. Ruwweg de helft van de partij zal dat niet zien zitten, dus dan heeft de kudt haar afscheiding. Of ze sluit zich aan bij Wilders natuurlijk. Dat kan ook nog (maar wel met slechts 1 zeteltje).

koerbagh | 28-11-06 | 18:34

@agent 327 28-11-06 @ 18:32
Ok, dank, bij deze excuses voor die flauwe afsluiter.

CoJoNes | 28-11-06 | 18:34

Stel nu hé stel nu dat Verdond , Wilders en Pastoors het eens zouden worden dan hé dan hebt je een aardige partij!

excavator | 28-11-06 | 18:33

@ LibertasSimplex

In de grijze hopjesvla tussen jouw oren is het wellicht allemaal zo duidelijk als wat, maar ik zie niet in waarom een no. 2 op een lijst die meer voorkeursstemmen haalt dan no1. dient op te stappen. En leg me met dat boerneverstand van je eens uit voor welke plekken op een lijst voorkeursstemmen wel of niet uitmaken. Iek niet snap.

Archibald Hoogezand | 28-11-06 | 18:33

@CoJoNes
het CDA is met gemak een rechtse partij te noemen maar idd zeker niet liberaal. Liberaal en rechts is niet hetzelfde. Jouw 18:28 maakt duidelijk dat het wat ingewikkelder is dan jouw 18:12 deed vermoeden.
Ik zal je je flauwe afsluiter van 18:19 niet nadragen.

agent 327 | 28-11-06 | 18:32

Verdonk.... Alles goed met je broer?

RooKuuU | 28-11-06 | 18:31

Tja.... Verdonk zonder asielzoekers/finnen is .....??

PiaH | 28-11-06 | 18:31

Henk Kamp heeft zich volgens mij al uitgesproken voor Rutte. Aangezien deze goede man ruim 100k aan voorkeurstemmen heeft, lijkt mij daarmee de zaak afgedaan.

voorjekanis | 28-11-06 | 18:30

@ koerbagh

Een VVD bestuur dat Bolk en Wiegel links - of rechts kan mij het rotten - laat liggen graaft uiteindelijk ook haar eigen graf. Hoe zat het eigelijk? Van Bolkestein weet ik dat ie pro-verdonk was. Maar van Wiegel kan ik me dat haast niet voorstellen.

@ Treger

De door jou zo verfoeide rechtse ketter Verdonk heeft eigenhandig meer van de 26.000 zielepoten aan een paspoort geholpen dan welke van haar voorgangers ook. Dat is toch wel een incidentje hier en daar waard?

Archibald Hoogezand | 28-11-06 | 18:29

@agent 327 28-11-06 @ 18:25
Het CDA is met de beste wil van de wereld niet rechts of liberaal te noemen. De SGP is een Gereformeerde Ideologische club. Religieus conservatisme is niet persé rechts. Ideologisch conservatisme komt ook bij de SP voor, sterker, de SP is ideologisch conservatief.

CoJoNes | 28-11-06 | 18:28

je proeft al een duidleijke onenigheid in de partijd VVD. Als het zo doorgaat dan lost de partij zichzelf op en kan er alsnog zonder dralen een linkse partij komen.

marion6 | 28-11-06 | 18:28

Archibald Hoogezand 28-11-06 @ 18:24

Ze zit in de VVD en niet in een eigen fractie, of op een plek waar voorkeursstemmen uitmaken. Ze moet gewoon niet zeiken, of oprotten. Echt, ingewikkelder is het niet.

LibertasSimplex | 28-11-06 | 18:26

Verdonk zegt zelf dat ze de voorkeursstemmen als steun voor haar beleid gevoerde beleid ziet. Maar welk beleid heeft ze gehad eigenlijk. Ik herinner me alleen incident, goedpraten, incident, verzwijgen, incident, bagatelliseren, incident einde kabinet?

Treger | 28-11-06 | 18:26

Waarom denkt ze overigens dat de rest van de partij zo'n commissie zo maar wil? Dat Wiegel en Olke Bolkenstein dat wel willen is begrijpelijk, maar eh... Daar gaat het bestuur over, en volgens mij is Frau Rita geen lid van het bestuur.
En Mark Rutte zal er ook nog wel iets over te zeggen hebben.
Maar goed, de facto betekent dit natuurlijk, naar de Oud-Nederlandsche traditie van de protestantse kerken een fijne scheuring, we hadden al VVD-Hervormd en VVD-Afgescheiden (Geert Wilders) en dan zal er ook nu wel een VVD-Vrijgemaakt komen.

koerbagh | 28-11-06 | 18:26

Zo. VVD valt in ieder geval af als stabiele regeringspartner.

Linkse lente/herfst/najaarsbriesje is nu wel verzekerd.

SpankyHenkie | 28-11-06 | 18:26

Wanneer komt Ien Dales II er nou eens voor uit dat ze een pot is? Dat zou hem sieren.

Henk Hunk | 28-11-06 | 18:25

@CoJoNes
Onzin, je vergeet de zetels van het CDA en SGP voor het gemak, nog afgezien van stemmen voor eennl en andere partijen. Onzinnig gegoochel met cijfertjes. Je lijkt Ferry Mingelen wel, die snapte zijn eigen statistieken ook niet.

agent 327 | 28-11-06 | 18:25

@ wat de fuk

Van mij mag iedereen welke politicus dan ook tot de grond afzeiken. Maar je kan nu eenmaal niet om de 620K stemmen heen die Verdonk heeft gekregen. Net zo min als dat het geval is bij Marijnissen. Wilders pakt zelfs meer stemmen dan Rutte. Ik bedoel maar te zeggen, het is heel onverstandig om die signalen - hoe je het ook went of keert de meest directe stem van het volk - te negeren.

Dat gezeik over het in en inslechte karakter van Verdonk komt me de neus uit. Ik vind haar inborst niet beter of slechter dan alle overige 149 heldere lichten in de kamer

@ Koerbagh

De vraag stellen is het antwoord geven. Treger - Reve draait zich om in z'n graf - koestert een grote haat jegens andersdenkenden. Wat beter van stal halen dan de oude grijsgedraaide racistenplaat?

Archibald Hoogezand | 28-11-06 | 18:24

kut met peren op sterk water, die rita toch.

Multikuli | 28-11-06 | 18:21

@agent 327 28-11-06 @ 18:14
WTF heeft dat ermee te maken? het enige dat ik wil aantonen, is dat de meerderheid van rechts Nederland, dus rechtser is dan de VVD, redelijk belangwekkend, lijkt me.
Ga jij maar lekker hokjes van nertsen openzetten, als de comments te ingewikkeld voor je zijn.

CoJoNes | 28-11-06 | 18:19

41 keer uitverkocht Ahoy en 4137 keer uitverkochtte 2e kamer.

en een 0 keer uitverkocht nederlands vvd-electoraat.

gezontverstant | 28-11-06 | 18:19

Ik voel me ook gepwned....

Meneer Pastoor | 28-11-06 | 18:19

@ Archibald: Er zijn meer brave burgers die SP hebben gestemd dan brave burgers die voor Verdonk of Wilders hebben gekozen. En zie hoe Jan 'Mao' Marijnissen op GS aangepakt wordt. Volkomen terecht vind ik hoor, maar ga dan niet zeveren als iemand Verdonk compleet stijlloos afzeikt.

wat de fuk | 28-11-06 | 18:18

CoJoNes 28-11-06 @ 18:12
Hoeft niet. Als de VVD zichzelf dan als een nette volkspartij presenteert kunnen ze ook zetels pakken van iedereen die vanwege de politiek van verdonk geen VVD hebben gestemd.

MAXIMO | 28-11-06 | 18:18

QStel 28-11-06 @ 18:08

Dat Rutte dat instellen van die commissie zou steunen, vreemd hoor.

LibertasSimplex | 28-11-06 | 18:18

Niet de kiezer bepaals, de leden bepalen. Gelukkig denken de leden en de partij bobo's dat het beter is deze slechte vrouw en kopstuk van fascistisch nederland niet als parijleider te benoemen. Hoezéééé drijf Rita in de zee of verzuip haar in de WC...

Boeddhi | 28-11-06 | 18:17

"Nooit eerder werd een lijstaanvoerder zo ontzettend gepwned iemand uit eigen gelederen."

Ies niet goed!

simon stokvis | 28-11-06 | 18:17

41x Ahoy, dus Rita is populairder dan Frans Bauer of Lee Towers. Hoeveel maal Gelredome is 14x Ahoy? Kortom: is Rita populairder dan Marco Borsato?

koerbagh | 28-11-06 | 18:16

@Mexicano 28-11-06 @ 18:15

Dankje, ik dacht al dat ik de enige was.....

Meneer Pastoor | 28-11-06 | 18:16

Dank voor het stukje staatsrecht @ koerbagh

Leg aub ook nog even de rest van het begrip democratie uit aan Treger wil je? Hij heeft er als zelfverklaarde racistenjager nogal wat moeite mee.

Archibald Hoogezand | 28-11-06 | 18:16

@koerbagh 28-11-06 @ 18:13
van zanen is een lutser.

daskapitalist | 28-11-06 | 18:16

@Meneer Pastoor 28-11-06 @ 18:11
Ik snap het ook niet. Ik denk dat Pritt Stift nu aan het nadenken is wat hij eigenlijk bedoelde.

Mexicano | 28-11-06 | 18:15

@Koerbagh 18:13
Ik zeg het niet graag maar geniale post van je en helemaal mee eens. petje af!

Treger | 28-11-06 | 18:15

@CoJoNes
Nog meer perspectief: 131 zetels voor een ander geluid.

agent 327 | 28-11-06 | 18:14

41 keer uitverkocht Ahoy, wat dacht je van 4137 keer een uitverkochtte 2e kamer.

Days-Of-Wild | 28-11-06 | 18:13

@CoJoNes 28-11-06 @ 18:00:
Nee, de stemmen zijn primair voor de VVD, dan voor de persoon... Ook zo'n lekker halfbakken compromis tussen de grondwet van Thorbecke en de wijzigingen van Troelstra. Leuk hè, zo'n nikserige kieswet die geen keuze maakt tussen evenredige vertegenwoordiging en districtenstelsel op personen. Maar een beetje van beide wil. Dan is het wachten tot zoiets gebeurt. Een mediageyle machtshoer die de stemmen van mensen die geen lid zijn van haar partij belangrijker vindt dan de stemmen binnen haar partij die de macht naar zich toe wil trekken. En een sukkel van een partijleider die het blaffende kutkeffertje niet bij de hiel weet te houden die het heeft toegelaten. Dat natuurlijk ook. Ze had gewoon naar Wilders of Pastors moeten gaan of een eigen extreem-rechts splintertje moeten oprichten, dan had ze 10 zetels wel voor zichzelf gehad.

koerbagh | 28-11-06 | 18:13

... een commissie. Whahahahahahahahahahahahahahahahaha!

agent 327 | 28-11-06 | 18:12

Even voor het perspectief: Verdonk plus Wilders = 19 zetels. Daarmee is dat de grootste rechtse partij in 0031. De VVD kan maar één ding doen. Rita koste wat kost binnenboord houden.

CoJoNes | 28-11-06 | 18:12

Nog maar een keer dan...

"Nooit eerder werd een lijstaanvoerder zo ontzettend gepwned iemand uit eigen gelederen."

Sorry maar wtf staat hier.......?

Meneer Pastoor | 28-11-06 | 18:11

Tuurlijk gaat Rita niet weg bij de VVD. Ze heeft nu een riante positie binnen de partij met duizenden ' verlaat de gevangenis zonder betalen' op zak. 620K stemmers hebben toch geen ongelijk?

Hutspotentieel | 28-11-06 | 18:11

Als mijn naam Marc Rutte was had ik me bepaald niet vrolijk gevoeld. Ik had allang aan mijn stutten getrokken. Een grotere blijk van wantrouwen tegen een partijleider is haast niet denkbaar.

Mexicano | 28-11-06 | 18:10

@WeirJack,
Denk het niet. De VVD is strategisch en hadden verlies waarschijnlijk al ingecalculeerd. Het siert ze wel dat ze het ongeleide projectiel Verdonk op een zijspoor hadden gezet. Ik denk dat we weinig meer gaan horen van Frau Rita en je weet hoe het met de kortetermijn waan van de dag kiezers gaat: uit het oog, uit het hart

Treger | 28-11-06 | 18:10

Hee, GeenStijl, goed onderwerp voor FeateauF*ck!!

Schoorsteenveger | 28-11-06 | 18:10

@Treger 28-11-06 @ 18:07
Een wat strakker uitzettings beleid, waarbij soms wel eens iets fout gaat, is iets anders dan rascisme. Doe maar eens zoeken in de vandale wat rascisme betekent. Maar goed, nadenken was toch al niet je sterkste kant...

Hellsmurfje | 28-11-06 | 18:09

De NOS meldt dat ze toch partijleider wilt worden... Volgens mij is dat vrij explosief:

Verdonk wil onderzoek leiderschap

Rita Verdonk wil dat het bestuur van de VVD een commissie in het leven roept die gaat adviseren welke consequenties het grote aantal voorkeurstemmen voor haar moet hebben. Volgens haar willen de oud-VVD-leiders Wiegel en Bolkestein in die commissie zitting nemen.

Verdonk vindt dat haar positie "een beetje onmogelijk is, nu 620.000 mensen voor "de koers-Verdonk" hebben gekozen, terwijl 40 partijbonzen tegen zijn".

Ze zegt dat ze loyaal is aan de VVD, de fractie en partijleider Rutte. Ze wil echter partijleider worden, en wil voor de kerst advies van de commissie. Rutte zou het instellen daarvan steunen.

QStel | 28-11-06 | 18:08

@Archibald,
Neen dit land telt 620555 echte racisten omdat ze hun voorkeursstem aan Frau Rita hebben gegeven.

Treger | 28-11-06 | 18:07

@Cojones
Denk het niet, en als ze dit doet voor de formatie heeft ze helemaal geen plek in de kamer.

Hellsmurfje | 28-11-06 | 18:07

"Nooit eerder werd een lijstaanvoerder zo ontzettend gepwned iemand uit eigen gelederen."

Sorry maar wtf staat hier.......?

Meneer Pastoor | 28-11-06 | 18:06

@ Treger 28-11-06 @ 18:02

Ze kan beter lijsttrekker worden.
VVD weer groot .
Populistje Jan terug naar 12 zetels.
Wilders kan weer naar de kapper
Kabinet CDA-VVD kan werk afmaken.
Iedereen blij, gelukkig en rijk.
..........
Tenzij je een uitkeringstrekkert bent natuurlijk.

WeirJack | 28-11-06 | 18:06

Zou ze werkelijk in de Tweede Kamer gaan zitten straks? Lijkt me iemand die de baas moet zijn (van een partij, van een ministerie), anders gaat ze weg. Ergens een burgemeesterpost open van een gemeente met asielzoekerscentrum? Is Cerfontaine al weg bij Schiphol? Of toch directeur van een bovenmodaal luxe gevangenis?

gezontverstant | 28-11-06 | 18:06

De VVD doormidden splijten? Tuurlijk niet, Rita moet zich bij M. Pastors melden of bij Geert, whatever......

rosalie | 28-11-06 | 18:06

Ze verhuist gelukkig niet naar de neofascisten van Wilders.

Montgomery Burns | 28-11-06 | 18:05

Ik heb op haar tong gestemd, die af en toe te voorschijn flitst..

Attila23 | 28-11-06 | 18:05

@ treger

Enorme lutser, waarom heb je zo'n moeite met het begrip democratie?

620.555 brave burgers zijn het in het geheel niet met je eens, deal with it of lazer op naar je geliefde Gaza of zo.

Archibald Hoogezand | 28-11-06 | 18:04

Hoezo? Dit is toch gewoon een regelrechte machtsgreep? En terecht!

Chiant | 28-11-06 | 18:04

De VVD is al een poosje de weg kwijt. Daar komt als vanzelf gedonder van.

Jan Passant | 28-11-06 | 18:03

Ik heb lekker op Kamp gestemd omdat toch al iedereen op Rietah stemde. Dat geneul over de plantespuitjes ook.

Jellert | 28-11-06 | 18:02

Interessante veronderstelling cojones!

Dat wordt de huiskamervraag van vanavond

Archibald Hoogezand | 28-11-06 | 18:02

Ik hoop dat ze tirannosaurus Verdonk goed hebben kunnen chanteren met iets vreselijks.
Straks gaat zij als ze haar zin weer eens niet krijgt en weer machtsdronken is de 10 zetels voor haar zelf opeisen. Verdonk kan beter weg uit de politiek.

Treger | 28-11-06 | 18:02

rita plast de boel onder.

daskapitalist | 28-11-06 | 18:02

gepwnd?

Meneer Pastoor | 28-11-06 | 18:01

Rita Verdronk op het zinkende VVD schip!
Mark Rutten blijft leider op zinkend VVD schip!

Sneeuwbataljon | 28-11-06 | 18:01

Tja..... daar koopt de kiezer natuurlijk niks voor.

PiaH | 28-11-06 | 18:01

Wat gaat deze commissie dan doen? Iemand zoeken die wel leiderschap toont?

Lobo | 28-11-06 | 18:01

Hoe zit dat eigenlijk, als ze zich afsplitst, mag ze dan die andere 9 zetels ook mee nemen?

CoJoNes | 28-11-06 | 18:00

Komt omdat Rita niet kan dansen.

G-unite | 28-11-06 | 18:00

REAGEER OOK

linktips: Energie vergelijken | Autoverzekering vergelijken | Zorgverzekering vergelijken | Kinderkleding
Kansino. Hét online casino van Nederland.
Online casino met licentie
Online Casino | Online Casino | Online Gokken | Brokerfolio.com brokers vergelijken | online bookmakers in Nederland
Goksitesvergelijker.nl | Onlinecasinofortuna.com | Online Casino Nederland | Casino bonussen