Tendentieus, ongefundeerd & nodeloos kwetsend

BRUUT POLITIEGEWELD IN BALTIMORE AAN DE WAAL

Noodkreetje in film & woord. Zojuist geplempt in Dumpert door een onthutste Suzuki GSXR-rijder, die in Nijmegen kennismaakte met de Sterke Arm der Wet van Nederland PliesieStaat. Oordeel zelf. ik reed met de motor over de waalkade waar ik een politie busje passeerde met een agente erin, deze vond dst ik recht op haar af reed en begon te schreeuwen dus ik en een maatje stopte.. waarop ze uit der plaat ging en zei dat ik een boete kreeg, de weg waar ik reed is een 1richtings weg dus ik zei maar u mag hier helemaal niet in. waarop zij zei ik ben van de politie ik mag alles, toen wist ik al hoelaat het was en ze zei dat ik een boete kreeg. dus ik draai me om loop een stukje weg en zei tegen mijn maatje: wat een pannekoek, waarop zei 2 collegas aansprak die eraan kwamen en toen zeiden ze dat ik aangehouden werd, der mannelijke collega( die te zien is op het filmpje) begon uit het niks mijn vingers om te draaien en mijn polzen. er is niet gezegd dat ik handboeien om kreeg ik dacht dat ik zo het busje in ging, gezien het feit welke ik schijnbaar gepleegd had.. de vrouwelijke collega trok aan mijn haren en deed iets bij mijn knieholtes van achter waardoor ik op de grond viel, de rest is te zien op het filmpje! ik heb zon 3 uur op het bureau gezeten en snap nu eigenlijk nog steeds niet wat er is gebeurd.. ik zal dus wel een flinke boete krijgen voor belediging van ambtenaar in functie en verzet??? de agenten hebben in mijn ogen verkeerd gehandeld...

Reaguursels

Inloggen

Veel mensen reageren op een bericht zonder de feiten te kennen of het hele verhaal te hebben gehoord. Ik heb het verhaal gehoord en ik kan je zeggen dat deze wetsdienaars, beschermers van de burgers echt verkeerd hebben gehandeld.

Het politie busje rijd tegen het verkeer in zonder enig licht of geluidsignaal en claxsoneerd naar de motorrijders. Het is een eenbaansweg die net breedgenoeg is voor een auto. Er word gevraagd aan de politie agente waarom ze claxsoneerd en wat er aan de hand is. De voorste motorrijder word om zijn papieren gevraagd. Hij draaide zich om en zeg tegen zijn mede motorrijder " wat een pannekoek" dit schijnt beledigend te zijn? En heeft het tegen zijn mede motorrijder. Vervolgens word hij aangehouden.Verbasing bij de motorrijders. Vervolgens word hij van achter bij de haren gepakt en op de gewerkt. De rest is wel duidelijk. Vraag jezelf toch af of een boete hier had volstaan. Ik denkt het wel. Erg veel geweld is er gebruikt waarvoor?

Greenhopper | 13-05-15 | 21:10

@ Bad Karma | 11-05-15 | 22:38
Noem jij het maar misselijkmakend. Je hebt geen benul waar je over praat. Als we alleen even ons kleine landje met slechts 16 miljoen inwoners als voorbeeld nemen. Probeer maar een maatschappij op te zetten, zoals die van de Inuit die jij noemt. Chaos en puinhoop zou het worden. Het recht van de sterkste zou zegevieren. Alleen al onze eigen Nederlandse tokkie-mens zou compleet schijt hebben aan al die leuke afspraken die je met elkaar maakt, om maar niet te spreken over alle import-tuig uit woestijnen en rif-gebergte. Jij praat over een utopia, zonder enige zin van realiteitsgevoel. Alleen al het feit dat je met het woord politiestaat begint te smijten. Wat ik beschrijf, is een gewone normale democratische samenleving. Het was het Nederland van de jaren 60-70. Niks te maken met een politiestaat. Nee het is niet die ideale hippie-commune die jij voor ogen hebt. Maar dat is een droomwereld die compleet onmogelijk is, of je zou eerst een paar miljard mensen moeten uitmoorden, zodat er nog een handvol overblijft, waarmee dat wel mogelijk is. Van mij mag het hoor, daar niet van. Maar het geeft zoveel rommel, al die lijken.

albundy_33 | 12-05-15 | 17:26

Aan de reacties hier te zien die het idiote gedrag van die smerissen ondersteunen, is de politieakademie even langs geweest bij GS.

Zou ook kunnen dat het plan van Opstelten om van overheidszijde wat actiever te worden op de sociale media om de publieke opinie te beinvloeden nu opgeld doet.

Zelden zoveel eenmalige nicks voor bij zien komen met reacties ten gunste van het gezag.

knerf | 12-05-15 | 17:05

Volgens mij ben je gegrepen door de taalpolitie. Terecht!

Herr Kaloin | 12-05-15 | 17:04

51 seconden genieten van politie die iemand met aanhoudend bijdehand gedrag aanpakt. Hulde!

Petskast | 12-05-15 | 16:33

Anoguurder | 11-05-15 | 18:13

Wat een lamlul ben jij. Hij ligt al op de grond, er staat nergens in de wet dat je je bek dicht moet houden als de politie dat zegt, je mag heus wel wat terugzeggen. Een politieagent mag PROPORTIONEEL geweld gebruiken. Iemand pepperen die op de grond ligt hoort daar niet bij.

lijpeeijpe | 12-05-15 | 16:09

Iemand schreef ooit eens over 'het slappe handje' van de polizie. Moest ik aan denken.

De langste thuis | 12-05-15 | 15:24

Jammer dat het filmpje niet compleet is.
Snotjoch ligt al op de grond, dat zal dan wel niet voor niks zijn, nietwaar.?

Rmathijs | 12-05-15 | 15:14

Care | 12-05-15 | 11:13
Zit jij ook bij de politie dan?

Plassercheese | 12-05-15 | 14:39

Gezien de situatie en persoon in kwestie lijkt het een overdreven reactie van de cops. Maar aan de andere kant, wanneer zij netjes vragen mee te werken moet je dit gewoon doen. Ga je toch tegenstribbelen of te bijdehand doen, moet je niet zeiken dat ze je iets steviger aanpakken. Wanneer je meent dat de politie je onrecht heeft aangedaan, kun je altijd een klacht indienen, waarbij je mag aannemen/ hopen dat hier serieus naar gekeken wordt. Next.

CS6X | 12-05-15 | 14:06

Meneer stribbelt tegen en wil niet geboeid worden

Dan gebruiken ze geweld en of peppersspray.

Niks mis mee moet je maar gewoon meewerken.

Als je vindt dat je ten onrechte bent aangehouden op bureau bezwaar aantekenen of klacht indienen.

Ben ook een keer ten onrechte aangehouden. Gewoon netjes meegewerkt. Na verhoor weer vrijgelaten bleek er inderdaad niks mee te maken te hebben.

Met rustig praten bereik je veel meer dan schreeuwen schelden etc. etc. etc.

sapperdeflapus | 12-05-15 | 11:32

@Plassercheese | 12-05-15 | 01:15
Slap.
Als ik na jou toeloop en zeg: Jij hebt mijn broodje pindakaas gejat! Dan is het toch ook niet zo dat je maar moet knikken, meewerken, mij een nieuw broodje moet geven, ondanks dat je niets hebt gedaan en helemaal geen pindakaas lust?
Meewerken, niets zeggen en bang zijn is de reden waarom er niets veranderd, het is de reden waarom de politie dit blijft doen ipv in te grijpen bij de ECHTE gevallen.
-
De politie is er voor de echte zaken. Het is tijd dat men dit weer eens beseft.

Care | 12-05-15 | 11:13

Heb er zo een hekel aan wanneer mensen zeggen; GEWOON LUISTEREN VERDOMME!
Dat is namelijk de oorzaak van het probleem. Jarenlang ja meneer nee meneer natuurlijk meneer en heel de bevolking denkt dat wanneer oom agent mept, de burger het verdiende.
Zo werkt het niet. Zo werkte het nooit. De dagen van de echte oom agent zijn voorbij, dit is Meneer agent.
En meneer agent denkt; ach, ik verveel me, ik heb een kutdag, mijn vrouw laat me er niet op en ik heb eigenlijk altijd al eens pepperspray willen gebruiken.
-
Mensen vergeten dat het gewoon mensen zijn die bij de politie werken. Het zijn geen unieke figuren, geen leiders, geen nobele ridders, het zijn mensen (soms goed en soms slecht) die waarschijnlijk helemaal geen idee hebben wat wel kan en wat niet.
Want, en nu komt het, ze horen al jarenlang dat de burger GEWOON MOET LUISTEREN!
-
Je loopt op straat (gewoon te lopen) komt een agent; ja, oprotten, hier mag je niet komen!
Zeg jij (misschien) maar meneer, ik mag hier best komen hoor, sterker nog, aldus dit bordje zou u hier niet in mogen rijden en ik heb niets fout gedaan, dus wat is er aan de hand?
In plaats van dat de agent vriendelijk blijft is het meteen BAM KLABAM KLETTER PEPPERSPRAY HIER OP JE MUIL VERREKTE KLOTE BURGER, IK ZEG SPRING, JIJ SPRINGT! HEH! WAT HAD JE NOU? VUILE KENKERBOEF? HIER!
-
Echter, wat doet de burger wanneer ze dit zien?
HIJ HAD GEWOON DE ANDERE KANT OP MOETEN GAAN!!!!!!
-
Dit probleem stopt niet. Niet totdat eens iemand goed ingrijpt. Grijp daarom ook alsjeblieft in en film niet een beetje doelloos.
Wanneer de agenten niet meer het belang van de burger in ogen hebben en zo handelen, is er maar 1 oplossing.
Ingrijpen.
Ingrijpen, handboeien afpakken, hen op de grond werken, spullen afpakken, politie bellen en vragen hoe en wat de bedoeling is want je bent zojuist aangevallen door dienders van de wet zonder dat daar een reden toe is geweest.
-
Let wel.. Ik heb het uitsluitend over de gevallen waarin je ook niets gedaan hebt.. De gemiddelde dief mag gerust een kogel in zijn been krijgen, een moordenaar een kogel tussen de ogen, maar we beginnen het perspectief te verliezen en net zoals dat fout gaat bij oorlogen of andere dingen, moeten we dit niet willen.

Care | 12-05-15 | 11:11

Ja mooi stukje. We missen alleen ruim de toedracht van dit verhaal. Film start met 3 man politie bovenop. Die gaan toch echt niet met z'n drieen bovenop je hangen als je gewoon meewerkt. Op de grond luistert onze "onschuldige" nog steeds niet. Men is wel rap met oom agent af te branden...

Rapen Gaar | 12-05-15 | 11:06

Nog even en het belangrijkste verschil tussen Nazi-Duitsland en de Nederlandse overheid, vooral de tuig in blauw, is dat ze in Nazi Duitsland ook gaskamers gebruiken om van "ongewenste elementen" in de samenleving af te komen. Terwijl hier gewoon helemaal niets strafbaars is gebeurt. Behalve dan dat de politie een illegale arrestatie heeft gedaan, en een burger opzettelijk mishandelt. Overduidelijk: pepper sprayen terwijl de persoon in bedwang is.
Wat een tuig deze politie. Uit welke goot wordt dit tuig gerekruteerd?

Raider Twix | 12-05-15 | 11:05

Sadistische laffe KK wout. 'ik pepper m wel effe, op 10 cm in z'n oog 2x vol spuiten'.

Strepen afpakken en ontslaan. Agent is niet geschikt voor omgang met burgers.

der Schmutz | 12-05-15 | 10:52

Bij een blanke Nederlander durven de dames agenten wel. Die hebben bezittingen en kunnen dus door de staat uitgekleed worden.

i-Wonder | 12-05-15 | 10:51

Er lopen marokkaantjes te zieken bij de waalkade. Ik heb ze nog nooit opgeladen zien worden. Kutwouten

Cochisejicarilla | 12-05-15 | 10:37

Het zal niet het eerste filmpje zijn waar de werkelijke toedracht iets heel anders is als wat de poster doet geloven.

Ik heb nog een heel klein beetje vertrouwen in de politie dat ze dit niet zomaar doen en er wss wat meer is gezegt dat dit selectieve jank verhaal.

Enige mindere is de pepperspray.. De twee dames lopen lekker een theekransje te doen en de man mag proberen de boel onder controle te krijgen.. Leuke dames hoor maar, maar ze zien er niet echt naar uit dat ze een persoon kunnen overmeesteren.

nobody@home | 12-05-15 | 10:16

Zielige agenten die nogal excessief en ongecontroleerd handelen. Onnodig pepperspray gebruiken en die politieknul is bijzonder gefrustreerd, zichtbaar aan de wijze waarop hij zijn hoofd naar beneden duwt... wat een kwalijke agent zeg!

bwest | 12-05-15 | 10:09

Wat vooraf is gebeurd weten we niet , maar het geweld op het filmpje en het pepperspray gebeuren is onzin en waanzin. Paniekerige schreeuwerige agentjes

msgambler | 12-05-15 | 09:47

dan moeten die ook nog uitgerust worden met taser`s ,dan hoef je alleen maar kwaad te kijken schieten ze de stroomdraad gelijk.

pedro300 | 12-05-15 | 09:07

Mijn respect voor de popo is geslonken tot nihil...

Doc Damage | 12-05-15 | 08:58

stel je eens voor wat er allemaal gaat gebeuren als dat europese leger wat duitsland wil er door wordt gedrukt. het is allemaal heel eng wat hier gebeurt en wat nog erger is, we stonden erbij en keken ernaar

vryenbly | 12-05-15 | 08:54

Politie in Nijmegen is helaas alleen lief voor wildersaangiftemens

moeder8209 | 12-05-15 | 08:39

Politie in Nijmegen is helaas alleen lief voor wildersaangiftemens

moeder8209 | 12-05-15 | 08:38

Mensen die denken dat het geweld gebruikt door de agenten gerechtvaardigd is door iets wat moet op beeld staat zijn naïef. Ik Nederland nemen ze vooral domme vmbo-ers aan bij de politie omdat weinig andere mensen zo dom zijn om voor de politie te gaan werken en de overheid zo te helpen de begroting rond te krijgen. Dat politie volk bewijst weer oerdom te zijn en snapt niet wanneer ze pepperspray mogen gebruiken.

Sjonniesjap | 12-05-15 | 08:21

@Feynman | 11-05-15 | 18:16
Touché1

Bomke Halsema | 12-05-15 | 08:15

Ik zie echt geen fouten bij de politie. Meneer zeurt.

maane093 | 12-05-15 | 08:06

Moeten ze niet staken?

Mark741 | 12-05-15 | 08:05

Niks aan het handje. Pepperspray doet zijn werk. Mooie aanhouding.

Drukvandaag | 12-05-15 | 07:51

Nietszeggend populistisch filmpje waar -zoals zo vaak- de aanleiding van dit "excessief geweld" niet op staat.
Kortom: een Jank-Tokkie.

Pantservuist | 12-05-15 | 06:10

Karma..

Nmgn-s | 12-05-15 | 04:37

Niets zeggen wanneer je onterecht aangehouden wordt, ik geef het je te doen.

Waarschijnlijk is het verhaal van deze meneer niet het ware verhaal, en de politieman zal zeggen dat hij moest pepperen om hem onder controle te krijgen. Maar zo ziet het er voor mij niet uit.

Vast een domme jongen met een motor, maar dat is minder kwalijk dan een machtsgeil trio bij de politie.

Janloel7282 | 12-05-15 | 03:53

Beetje over de top ja

Dirk III | 12-05-15 | 01:42

dugo | 12-05-15 | 01:32

Ik denk dat die film er mede aan bijdraagt dat ik gewoon verknipt ben....

Bad Karma | 12-05-15 | 01:37

@ryanfeyenoord010 | 12-05-15 | 01:34

cyanide aangezien voor poedersuiker zeker?

Plassercheese | 12-05-15 | 01:37

Dit is geen politie. Dit is de gestapo.

heteblikzem | 12-05-15 | 01:36

Ik ken iemand die is gestorven aan een pannekoek....

ryanfeyenoord010 | 12-05-15 | 01:34

@Bad Karma | 12-05-15 | 00:37
Heremetijd, Caligula!? Dat valt toch helemaal niet uit te zitten..

dugo | 12-05-15 | 01:32

@knerf | 11-05-15 | 18:29

Chapeau! Het enigzins intelligente geenstijl publiek snapt helaas niet dat een functionerende toestand niet zonder het volk kan.
Helaas is het volk gecastreerd, therefore we are fucked.

moudini | 12-05-15 | 01:27

Deze aanhouding was nooit gebeurd als tokkiemeneer aan de kant was gegaan in de Eenrichtingstraat.

Misschien had de popo wel een goede reden om tegengesteld de straat in te rijden, ze zijn derhalve geen verantwoording verschuldigd aan tokkiemeneer.

Word je ooit aangehouden, al dan niet terecht, werk mee en zeg niets, dit kan namelijk tegen je gebruikt worden.

Plassercheese | 12-05-15 | 01:15

Nu hoor je rapper Appa niet over het optreden van de politie.

Onee volgens hem gebeurd dat niet tegen blanken, want alle politie is racistisch.

Die man wil zo graag een verdeelde samenleving, hij krijgt er een hard plassertje van.

Gringo81 | 12-05-15 | 01:11

Neukende | 12-05-15 | 00:59

Begin een civielrechtelijke procedure tegen de naam, niet tegen de functie, waarin je aangeeft dat je geweld is aangedaan omdat je vrijheid is ontnomen tijdens een onterechte staande houding of aanhouding. Neemt de politie je mee naar het bureau, zonder verdachtmaking, komt er ontvoering bovenop. Weet wel wat je doet als je het opneemt tegen de staat. Succes.

Bad Karma | 12-05-15 | 01:11

chiwing | 12-05-15 | 00:58

Politie mag van mij ook hard optreden maar ze moeten dan ook rechtvaardig optreden. Je kan niet iemand zijn vrijheid ontnemen, flink wat petsers geven, eventjes een knie in zijn nek planten om er vervolgens achter te komen dat diegene niets heeft gedaan. Da's niet zo netjes naar de onschuldige burger toe, zeg maar.

Bad Karma | 12-05-15 | 01:04

-weggejorist-

Neukende | 12-05-15 | 00:59

aparte reaguursels. Zou juist beter zijn als de politie niet zo soft is. Dan lopen onze kansparels er namelijk niet zo over heen. Als het een kansparel was geweest had de politie waarschijnlijk niets gedaan.

Andere kant van het verhaal is dat het filmpje op een bepaald punt begint, namelijk bijna aan het eind. Wat is hiervoor allemaal gebeurt?
Kan zijn dat de gefrustreerde agenten een blank iemand zien waar ze makkelijk tegen kunnen optreden.
Kan ook zijn dat het verhaal een andere kant heeft en dat het optreden terrecht is.

chiwing | 12-05-15 | 00:58

@knerf | 11-05-15 | 22:15
Zeker wel, maar dat wil nog niet zeggen dat je niet naar politie moet luisteren. Je kunt daar moeilijk over doen, maar net als de politie ga ik af op bewijs, niet op gevoel. En laat de politie dat laatste nou net wat beter onder de knie hebben.
Tuurlijk, de politie maakt ook fouten of trekt foute conclusies, maar dat betekend niet dat we dan maar moeten stoppen met luisteren, moeten verzetten tegen arrestatie en als een botte mongool je bek niet kunnen houden.

Martinspire | 12-05-15 | 00:46

@vansuyle.com | 11-05-15 | 23:21
Sinds wanneer hebben we het over zweden? Maar ok. Wat te denken over hardrijden, machtsmisbruik, diefstal van bedrijfseigendommen, fraude of belastingontduiking? Zijn ook geen slachtoffers bij en toch is het gewoon strafbaar.
Lul je lekker een slag in de rondte maar het klopt gewoon niet.

Martinspire | 12-05-15 | 00:44

Wie heeft vroeger de film "Caligula" gezien? Of enige jaren geleden gekeken naar de hitserie "Rome?" Die oude Romeinen waren zo gek als een deur, maar zo gek toch ook weer niet....

en.wikipedia.org/wiki/Capitis_deminut...

Bad Karma | 12-05-15 | 00:37

Gewoon volgens het boekje. Niet meewerken, dan gepast geweld. Prima actie van de agenten tegen dit gootvolk.

Strontverklontering | 12-05-15 | 00:31

De politie. Ooit was het een orgaan voor wetshandhaving. Tegenwoordig is het een een business model.

Lonestarr | 12-05-15 | 00:30

Iemand die al overmeesterd is van 10 cm afstand pepperspray in zijn ogen spuiten is absurd. Tegen alle voorschriften. Het is gewoon mishandeling.

denoorman | 12-05-15 | 00:02

Kun je 2 weken op je benen lopen, ja zonder in je oude patroon{huppelend op handen en voeten)terug te vallen?? dan ben je aangenomen bij de politie.

peter van dijk1186 | 11-05-15 | 23:49

Prima actie van deze agenten. Motorrijders zijn op zomeravonden meestal niet zo aardig en sociaal. Ze hebben al maling aan verkeersregels en de rest van Nederland die heerlijk rustig in de tuin wil zitten, dus naar een agente zullen die stoere helden wel helemaal niet willen luisteren. Pepperen dus, dat k-volk.

Koning Koel | 11-05-15 | 23:37

Ik ben heeeel benieuwd wat er in het kwartier voorafgaand aan deze aanhouding is gebeurt... dat zou wel eens een hoop kunnen verklaren denk ik.

neufke | 11-05-15 | 23:24

@Martinspire | 11-05-15 | 20:56
In Zweden is het legaal om door een rood licht te rijden wanneer er niemand aankomt. Wat wel of niet 'een overtreding' is, is dus volkomen arbitrair.
.
Daarom is het beter om iets pas een overtreding of misdaad te noemen wanneer er werkelijk een slachtoffer is. Zoja, dan is er dus ook een schuldige en moet er genoegdoening plaatsvinden.

vansuyle.com | 11-05-15 | 23:21

Ik ben ook wel eens uit het niets voor en alles en nog wat uigemaakt door agenten. Ik liep toevallig langs ze en hadden een slechte dag.
Ze weten wie ze moeten pakken, ik ben blank en zie er nogmaal uit, spreek met twee woorden enzo. Iedaal materiaal voor agenten om frustaties op bot te vieren.

Het is me 3x keer overkomen en ik stond echt perplex. WTF gebeurd hier nou weer dacht ik.

1x keer meegemaakt, dat ik achteruit de straat uit moest omdat meneer agent verboden in te rijen was gereden. Ik heb toen eieren voor mijn geld gekozen en ben achteruit gereden.

Als je, je veters kan strikken heb je al een baan bij de politie. Ik ben geen fan van ze.

Hier in Portugal zijn ze een stuk beter, de selectie criteria zijn een stuk hoger en dat merk je.

EmilioEsteves | 11-05-15 | 23:21

De Libertariër | 11-05-15 | 22:48

Het is erg om te zien hoe weinig mensen hun rechten kennen maar wel staan te schreeuwen als ze denken dat ze weer eens onrecht aangedaan is.

Bad Karma | 11-05-15 | 23:09

Ik ben voor stevig aanpakken van raddraaiers,maar in dit geval lijkt het op een gevalletje van een machtslustig, gefrustreerd politiemannetje: aan de haren vasthouden en hoofd draaien als iemand al op de grond ligt en dan alsnog de knie op het hoofd en "wel even pepperen". Totaal onnodig.. en degraderen tot stadswacht.

Hotsebotsert | 11-05-15 | 22:59

A.C.A.B

Gerrit gordijnstok | 11-05-15 | 22:57

Hij zegt het echt, die politieagent:

"Ik heb gezegd als je niet meewerkt dan wordt er geweld gebruikt"

Het enige dat de man daar tegenin brengt is een beroep op de redelijkheid "Luister.."

Hij ligt op dat moment fysiek reeds overmeesterd op de grond.

Over de schreef dus.

Finn | 11-05-15 | 22:54

gek toch dat die keer als dat ik werd aangehouden het gewoon wel met beleefdheden en bonnetjes af kon, m.a.w. ik geloof geen kont van heel het gehuil hierboven.

rooiebosduivel | 11-05-15 | 22:49

@Bad Karma 22:38
.
Vergeef ze. De meesten weten niet wat ze roepen. Of waar ze op af stevenen met dat soort oproepen. Jaren van staatsindoctrinatie. Velen zijn niet meer tot onafhankelijk kritisch denken in staat. Gewoon logisch en consequent redeneren is voor het overtal al een bridge too far....

De Libertariër | 11-05-15 | 22:48

albundy_33 | 11-05-15 | 21:31

*Maatschappijen functioneren alleen met regels, en met een autoriteit die gezag heeft.*

Op de Noordpool wonen al duizenden jaren Inuit. Waar schrijven die hun wetten op? Op sneeuwballen? Waar komt hun autoriteit vandaan? Van afspraken die mensen onderling met elkaar maken. Gewoonterecht! En dat is sinds jaren ingekapseld in de 'civiele code' of 'code napoleon.' Jij bent degene die smeekt om een politiestaat en bent niet in staat om te begrijpen dat het wel degelijk mogelijk om in vrede met elkaar te leven. Misselijkmakend!

Bad Karma | 11-05-15 | 22:38

Ik zou ze allebei doen (die met de brillen op).
Ontopic, geen idee hoe realistisch het verhaal van de dumpert is natuurlijk, maar ongeacht de aanleiding is het gebruik van de pepperspray hier van 10cm afstand in de ogen van iemand die niet echt extreem heftig verzet tegen 3 agenten wel wat overtrokken lijkt mij...

soundwave070 | 11-05-15 | 22:36

Ik rij zelf altijd zeer netjes, geef zelfs wanneer er niemand te bekennen is overal richting aan en rij nooit bewust te hard.

En toch ben ik wel bang wanneer er een politieauto achter me rijdt maar niet voor die VW Golf met bontkraagjes. Rij best vaak in de nacht over landelijke wegen en word dan staande gehouden. Een groot deel heeft toch echt een hele vijandelijke houding terwijl ik nooit drink en dus ook nog nooit een boete heb gekregen.

heer_beer | 11-05-15 | 22:21

Martinspire | 11-05-15 | 21:03

Trek jij ook wel eens het handelen of het verhaal van de politie in twijfel ?

knerf | 11-05-15 | 22:15

Eric Peter3348 | 11-05-15 | 22:09

Dus volgens jou moet je je eerst gewoon laten doodschieten en daarna een klacht indienen?

knerf | 11-05-15 | 22:13

Arbijan | 11-05-15 | 21:15
Waar in de wet staat dat je geen grote smoel mag opzetten?

Beledigen, uitschelden mag niet, inderdaad. Maar een grote smoel en wat is dat dan in jouw opinie?
Dus als je zegt dat je het met de smeris niet eens bent, heb je een grote smoel?

knerf | 11-05-15 | 22:11

NL politie is bevoegd te schieten, dus je kunt maar beter naar ze luisteren. Later schriftelijk klagen kan altijd nog. Kwestie van kosten baten. Bovendien is het niet echt goed voor je gezondheid, zo´n knie in je nek. Ben je dan slim, als je gaat schelden op een agente? Voor veel agenten zou het een goede aanbeveling zijn, wat vaker budo te trainen. Zodat ze iemand efficiënter en professioneler onder controle krijgen zonder nekletsel of andere fysieke en juridische risico´s.

Eric Peter3348 | 11-05-15 | 22:09

Roadblock | 11-05-15 | 19:57
Toevallig heb ik er ook nog 2 :o)
Maar lever ze beide in..

Piet_Snot | 11-05-15 | 22:06

Bij de agenten speelden de hormonen op denk ik. Willen allebei indruk maken op vrouwelijke agente? en neuken?? Zo geweldig is ze toch ook weer niet. Deze pliesie agenten zijn duidelijk de weg kwijt. En die pliesie agente die tegen het verkeer in rijdt zeer zeker!

denoorman | 11-05-15 | 21:50

SyntaxError | 11-05-15 | 20:38

Die ken ik al.
Error, mirror!

knerf | 11-05-15 | 21:49

Haha het is een blanke man. Dan durven ze wel. Je ziet ze lekker helemaal losgaan op die man.
Laatst stond hier een politiebusje om iemand te bekeuren die z'n grofvuil verkeerd had aangeboden. Binnen 5 minuten kwamen er al mocros op scooters aanrijden, puur om die agenten te provoceren. Op de stoep rijden, rondjes rijden om het politiebusje enz. Zodra die agenten klaar waren met hun taak liepen ze snel het busje in en reden weg. Ze schijten gewoon echt in hun broek voor het echte tuig.

Trekvogel12 | 11-05-15 | 21:41

"begon te schreeuwen dus ik en een maatje stopte.."

Niet doen dus: geen stopteken, niet stoppen.

EnNouJijWeer | 11-05-15 | 21:40

Tja, tegen de eerste de beste schijtmarokkaan durven ze niks dus gaan ze maar met drie man sterk hub frustraties op een blanke tokkie uitleven.

Borakh | 11-05-15 | 21:36

@ Tostiman | 11-05-15 | 18:51
Beste Josti... uh Tosti. Van wie komt de bewering, dat de politie-agente gezegd zou hebben "ik ben van de politie, dus ik mag alles"? Juist, van de persoon die dit filmpje instuurt. De persoon uit wiens verhaal je eigenlijk al kunt opmaken, dat hij zichzelf op z'n zachts gezegd, niet meewerkend opstelde. Van wie uit het filmpje te zien is, dat hij absoluut niet meewerkt. En die persoon moeten we dan maar op zijn woord geloven. Weet je wat het probleem is? Dat mensen tegenwoordig menen dat ze maar allemaal rechten hebben. Alleen maar rechten, en geen plichten. Alles mogen ze, en respect voor anderen en de wet, hebben ze niet. Regels naleven, ho maar. Maar rechten, die hebben ze bij de vleet. Zelfs al moeten ze die rechten ter plekke verzinnen. Dat soort mensen kunnen niet hard genoeg aangepakt worden, die moeten met z'n allen flink met hun neus op de feiten gedrukt worden. Maatschappijen functioneren alleen met regels, en met een autoriteit die gezag heeft. Zodra ieder individu denkt, dat hij of zij boven die regels staat, dat hij het gezag mag aanvechten, gewoon voor zijn eigen persoonlijke belangen, dan gaat de maatschappij naar de kloten. Gezag van de autoriteit mag alleen gezamenlijk worden bestreden, en alleen dan, indien de rechten van de gemeenschap in totaal worden geschonden. Schending van rechten, die je helemaal niet hebt, maar zelf verzint, is nooit een legitieme reden om gezag van de autoriteit aan te vechten. Dan moet je keihard aangepakt worden.

albundy_33 | 11-05-15 | 21:31

Steeds meer USA praktijken hier.

Zgn. uit hoofde van "uw veiligheid" hebben ze daar inmiddels een nationale politie om de burger zgn te beschermen. Naar nu blijkt zijn het militaire met zware bewapening welke steeds meer tegen de burger ageert.

De elite zal heersen, op naar een nieuwe wereldorde.

Slaap zacht medelanders.

rowe | 11-05-15 | 21:30

En nu bij een turk of marokkaan, maar dan poepen ze 12 kleuren..

Slipsnifter | 11-05-15 | 21:26

Bad Karma | 11-05-15 | 21:06

De politie kan u sommeren weg te gaan, omdat u bijvoorbeeld hun werk belemmert. En dan moet u daar gehoor aan geven. En dan kunt u niet opeens gaan roepen dat u overal mag gaan en staan. U draait het om. Dit is ook vaak het volk dat hulpverleners lastig valt omdat ze vinden dat hun boomknuffelende vriend niet snel genoeg wordt gereanimeerd door diezelfde politie die vaak als eerste ter plekke is. Doe op zn mn minst uw naam geen eer aan zou ik. Want het is een bitch, maar dan niet achter dat lintje gaan zitten huilen omdat je maatje een boom knuffelt.

Arbijan | 11-05-15 | 21:24

In dit geval verdedigd deze meneer zich verbaal tegen het geweld wat hem door meerdere wetshandhavers wordt aangedaan. Ik weet niet of dat strafbaar is.

Bad Karma | 11-05-15 | 21:24

-weggejorist-

Nefret | 11-05-15 | 21:22

Of de pepperspray nu wel of niet toegestaan was laat ik in het midden, maar het valt me wel op dat hij daarna goed meewerkt waaruit ik dan maar concludeer dat dat daarvoor toch echt niet het geval was.

Charlie36 | 11-05-15 | 21:22

Om even het een en ander op te klaren:

Artikel 12a

1. Het gebruik van pepperspray is slechts geoorloofd:
a. om een persoon aan te houden ten aanzien van wie redelijkerwijs mag worden aangenomen dat hij een voor onmiddellijk gebruik gereed zijnd wapen bij zich heeft en dit tegen een persoon zal gebruiken;
b. om een persoon aan te houden die zich aan aanhouding, voorgeleiding of andere rechtmatige vrijheidsbeneming tracht te onttrekken of heeft onttrokken;
c. ter verdediging tegen of voor het onder controle brengen van agressieve dieren.
2. Pepperspray wordt niet gebruikt tegen:
a. personen die zichtbaar jonger dan 12 of ouder dan 65 jaar zijn;
b. vrouwen die zichtbaar zwanger zijn;
c. personen voor wie dit gebruik als gevolg van een voor de ambtenaar zichtbare ademhalings- of andere ernstige gezondheidsstoornis onevenredig schadelijk kan zijn;
d. groepen personen.
Artikel 12b

De ambtenaar waarschuwt onmiddellijk voordat hij gericht pepperspray tegen een persoon zal gebruiken, met luide stem of op andere niet mis te verstane wijze dat pepperspray gebruikt zal worden, indien niet onverwijld het gegeven bevel wordt opgevolgd. Deze waarschuwing blijft achterwege indien de omstandigheden de waarschuwing redelijkerwijs niet toelaten.
Artikel 12c

Pepperspray wordt tegen een persoon per geval ten hoogste twee maal voor de duur van niet langer dan ongeveer een seconde gebruikt en op een afstand van ten minste een meter. // einde quote //

Het wetsartikel stelt duidelijke regels aan het gebruik van pepperspray. Ik zou me goed voor kunnen stellen dat een advocaat deze agent een aanklacht aan zijn broek kan hangen. In ieder geval word artikel 12c overtreden en word er van zeer dichtbij pepperspray toegepast. Daarnaast zou het mijn conclusie zijn dat het geweldsspectrum als beschreven in artikel 12a.1. niet aan de orde was.

Ik probeer niet goed te praten dat hij misschien brutaal reageerde in welke vorm dan ook. Maar een verdachte die op de grond ligt direct in zijn ogen pepperen is buitenproportioneel.

de-erfen-holland | 11-05-15 | 21:21

Arbijan | 11-05-15 | 21:15

Er zit een groot verschil tussen wat rechtmatig is en "Dat is ook iets wat we niet willen." Als mensen een grote smoel opzetten moet je daar tegen zijn bestand, mensen mogen zeggen wat ze willen. Vrij land en zo. Belediging, dreigen is strafbaar. "Grote smoel" niet.

Bad Karma | 11-05-15 | 21:20

Maar wat ging eraan vooraf? Dit is een Calimero-Appa filmpje.

boasatlas | 11-05-15 | 21:19

Bad Karma | 11-05-15 | 20:39

Als jij geen grote smoel opzet is er geen reden tot op de grond gooien. Beter op de grond gooien bij niet luisteren en meteen in het busje, want voor je het weet heb je een meute om je heen en moet je je pistool gebruiken. Dat is ook iets wat we niet willen. Politiemensen willen ook gewoon thuiskomen in de avond en aan tafel zitten.

Arbijan | 11-05-15 | 21:15

Staan die pliesie helden ook op reetboek?

peterxxx | 11-05-15 | 21:08

Arbijan | 11-05-15 | 20:51

NEEN! De politie kan mij achter een politie afzetting plaatsen of sommeren weg te gaan als er voor die plek een verordening is uitgegeven. Ik heb het recht mij, zonder oponthoud, te begeven van punt A naar punt B. Vrij land en zo. Veel politie wil dat maar niet begrijpen!

Bad Karma | 11-05-15 | 21:06

Als je als willekeurige NL burger dit bij een andere burger doet wordt je vervolgt, en wordt je zware mishandeling ten laste gelegd. Als je dit als staatsterrorist flikt dan gebeurt er niks en kom je er mee weg. NL is een land waar regelmatig arrestanten c.q. verdachten op dubieuze wijze overlijden in de cel, en door politie kogels vermoord worden op straat. En hier wordt zelden tot nooit in de media aandacht aan besteed. En dat durf ik te stellen zonder daarmee ook maar enigzins alle randdebielen die zich misdragen en wel terecht gearresteerd worden te ontzien.

Voor alle gepigmenteerd verongelijkte medelanders toont dit filmpje tevens aan dat je geen ander kleurtje hoeft te hebben om door machtsgeile kakkerlakken op een misdadige wijze behandelt te worden.

Deze agenten dienen indien het verhaal klopt, waar ik verder geen hoor en wederhoor van ken maar slecht één kant, zo als het geschetst is door de gedupeerde, ontslagen en zelf strafrechtelijk vervolgd te worden.

En dan vraagt de politie zich af waarom ze geen hoog aanzien hebben in NL. Nou onder andere door dit soort incompetente figuren zoals hier op dit filmpje te zien!
ps.
Daarnaast is het oplossingspercentage van misdaden waarover aangifte in NL wordt gedaan schandalig laag.

GeinPonempie | 11-05-15 | 21:06

Misschien een rare vraag voor Geenstijl: maar waar blijft de reactie van de politie over dit voorval? Lijkt me dat je prima een belletje kunt doen om even de andere kant uit te horen? Voor je het weet heb je het bij het verkeerd eind (zal niet eerste keer zijn). Desnoods plaats je de tekst "we wachten nog op reactie van de politie" oid.

Zo te zien ben ik niet de enige die het verhaal van het slachtoffer in twijfel brengt.

Martinspire | 11-05-15 | 21:03

@knerf | 11-05-15 | 18:38
Ja want ik weet mijn plek en behandel anderen met respect. Natuurlijk ga ik ook in discussie, maar alleen waar het kan en op een manier waarop je niet meteen wordt weggevoerd.

En ik incasseer liever een onterechte boete dan dat ik een strafblad krijg terwijl ik probeer een onterechte boete ongedaan te maken.

Martinspire | 11-05-15 | 21:01

@vansuyle.com | 11-05-15 | 18:23
Lol, dus als ik door rood rij maar niemand raak, dan is er geen overtreding? Dat zou een aparte wereld zijn waarin ik niet wil leven.

Ik ben het met Feynman eens, het rommelt en de video is maar de helft van het verhaal. Plus dat het een domme jonge lijkt te zijn.

Martinspire | 11-05-15 | 20:56

Discriminatie! Racisme! Waar is de hele linkse kliek Zwarte Pietenhaters, Islamverheerlijkers en Willemfuckers nu dan?

Le Roi | 11-05-15 | 20:56

@knerf | 11-05-15 | 18:17
Alsof ze van pannenkoek in de agressie-modus schieten. Maar ondanks dat is het niet respectvol en vooral niet slim.

Martinspire | 11-05-15 | 20:53

@knerf | 11-05-15 | 18:15
Ze kunnen alles wel als verhaal optuigen, maar dat maakt het nog niet waar. Ik geloof eerder een agent dan iemand die een filmpje maakt en een verhaal erbij zet.

En hij blijft weerwoord geven. Dat moet je niet doen. Of je nou blank of gekleurd bent. Dat ze slecht optreden is jammer, maar voor oom/tante agent moet je gewoon respectvol praten, dan hoef je niet mee naar het bureau.

Martinspire | 11-05-15 | 20:51

Kan me wel voorstellen dat je deze proffessionals [sic] niet meer salaris wil geven. Aan de andere kant: met een hoger salaris trek je potentieel wel mensen aan die wél capabel zijn.

Zoiets | 11-05-15 | 20:51

Bad Karma | 11-05-15 | 20:31

En dat is al uw eerste fout. Al de politie u sommert weg te gaan moet u weggaan. Zij zijn bij wet boevoegd dat aan u wettelijk duidelijk te maken en ze hoeven niet uit te leggen waarom ze u wegsturen. Weg is weg.

Arbijan | 11-05-15 | 20:51

Door 3 man klemgehouden tegen de grond en dan nog de eis (op camera) durven stellen: "Opstaan!"

En de heerlijke "Nou, hoe dan??"
Wat de fuck...

Andiamo | 11-05-15 | 20:50

@je suis bier | 11-05-15 | 18:13
Hij noemde haar een pannenkoek. Is ook niet bepaald normaal doen of wel?

Martinspire | 11-05-15 | 20:49

Ach gossie.
En nu graag de andere kant van het verhaal.

wapster | 11-05-15 | 20:49

@knerf | 11-05-15 | 20:24
Je persoonlijke negatieve ervaring met de politie heeft misschien een vooroordeel veroorzaakt.
Of je hebt sowieso een vaststaande mening over gezag en overheid, wat ik meer geneigd ben om te geloven.
Blijf ik voor de 3e keer zeggen, dat ik eerst het gehele verhaal van die motorrijder wil zien of horen ook van een andere partij, voordat ik de hele huidige politie aan de 3e wereldoorlog vastknoop zoals jij doet.
En op dat feit, dat het een eenzijdig verhaal is, ga jij maar steeds niet in.

Roadblock | 11-05-15 | 20:49

De slogan was ooit "de politie is je beste vriend" en ze hebben vandaag weer eens heel veel vrienden gemaakt. Manmanman, of vrouwvrouwvrouw, naar keuze.

Suerte Piet | 11-05-15 | 20:48

Bij het lezen van Suzuki, wist mijn onderbuik al genoeg.

carramba | 11-05-15 | 20:45

Geloof er geen reedt van.

carramba | 11-05-15 | 20:44

@knurft
Precies vandaar dat ik deze onzin ook even aan de kaak stel.
Lezen pik!!

Berbaar | 11-05-15 | 20:43

oh, sorry, verkeerde topic, domme tipo.

tipo | 11-05-15 | 20:40

Niet om het een of ander maar pliesie mag alleen bij een code 2 melding toch verkeersregels breken? En dan stop je echt niet om een motorrijder te vertellen dat hij verkeerd zit maar hooguit toeter je een keer en zwaai je wat boos. Omdat je naar een melding moet en daar haast bij is. Kortom als de motorrijder ook maar over het begin gelijk heeft dan zit de pliesie al fout. Daarnaast als er 3 man op je duiken om zoiets onnozels dan zou ik ook boos worden. Stoere pliesie man die nog de pepperspray er bij pakt hoor..

Maar aan de andere kant als je niet een zin doorkomt zonder spelfouten te maken dan twijfel ik ook makkelijker over de inhoud.

Het Streepje | 11-05-15 | 20:39

-weggejorist-

tipo | 11-05-15 | 20:39

Arbijan | 11-05-15 | 20:31

De 'aanhouding' is door de jaren nogal aangepast. Tegenwoordig wordt je op de grond gegooid, krijgt een knie in je nek en dan begint de desbetreffende agent 'opeens' te overleggen met zijn collega. Pure vernedering die niets te maken met aanhouding. Ik heb het te vaak gezien om te spreken over toeval. Filmpjes genoeg op youtube. Dat soort vernederende dingen deed men vroeger niet als politie, daar hadden ze teveel moraal voor....

Bad Karma | 11-05-15 | 20:39

Dit is maar 1 kant van het verhaal, mannetjes die door de politie gepakt worden nemen wel vaker een slachtoffer rol aan.

DaeHanMinGuk2 | 11-05-15 | 20:38

Old_Spice | 11-05-15 | 18:59

Onzin. Je kop hoeft ze zo maar niet aan te staan en je bent de lul.Het kan iedereen gebeuren.

tweetybird | 11-05-15 | 20:38

@knerf | 11-05-15 | 20:29
Sterph :P

SyntaxError | 11-05-15 | 20:38

ikeethetbeter | 11-05-15 | 20:30

Als u de grote aantallen marechausee noemt die vandaag ontslagen zijn en de politie brengt u mij aan het wtijfelen. Voorlopig niet. Er wordt al jaren geschreeuwd dat politie in bijvoorbeeld de achterstandswijken lichtgetinten anders aanpakt en u maakt zich zorgen om de politiestaat omdat er een of andere botte tokkie van zijn motor is getrokken? Wees dan consequent en zeg dan ook dat de politie lichtegetinten anders behandelt. Deze man gedroeg zich er blijkbaar naar.

Arbijan | 11-05-15 | 20:37

Ach ik zag weer zo'n jong pikkie van de politie die even wou laten zien hoe stoer hij eel niet was tegenover z8jn vrouwelijke collega's. Duidelijk een zeer overtrokken aktie en dat voor een simpele verkeersovertreding. En pannekoeken zijn lekker en nog steeds geen scheldwoord. Dus belediging van een ambtenaar in functie zit er niet in. Iedereen mag pannekoek zeggen.Het zegt niks. Sterker nog er is jurespendentie over wat als beledigend ervaren wordt en zelfs daar zijn nog regels aan. Pannekoek kan op alles en iedereen slaan en werd gezegd bij het weglopen en dus niet persoonlijk meegedeeld.Zo'n zaak is er al eens geweest en verloren door het OM. Nee een te stoere jonge agent en een vrouwelijke agent met een slechte dag en een zeer overtrokken optreden. Politie -1 zeg maar.

tweetybird | 11-05-15 | 20:37

Hoop dat pownews verhaal gaat verhalen over dit incident want als dit echt zo is gebeurd is er wel iets goed mis

Fr4nc3sc0NL | 11-05-15 | 20:34

Blijkens de reacties doet de hermandad tegenwoordig, zo lijkt het, actief mee aan het reaguren op dit blog.

Vroeger, honderden jaren geleden, was men wanneer men op reis was beducht op struikrovers. Individuen met geen ander doel dan het zich toeeigenen van het bezit van de reiziger.

Tegenwoordig betaalt men via de belastingen zelf mee om een leger niksnutten dat nergens anders aan de bak komt van een inkomen te voorzien door hen precies dat te laten doen waartoe zij aangesteld zijn het tegen te gaan.

Dat men zich er vervolgens over verbaast niet de populariteitsprijs te winnen terwijl men wel tegelijkertijd onderdanigheid, gehoorzaamheid en respect voor zichzelf opeist, zonder de beloofde bescherming en dienstbaarheid te leveren, is een logisch gevolg van het blind varen op 'orders van hogerhand'.

Zij die betaald worden om regels te bekrachtigen mogen niet zelf bepalen welke regels wanneer voor wie gelden, en mogen ook niet bevelen toesnauwen op basis van arbitraire beweegredenen, om vervolgens met fysiek geweld een Burger te belagen.

Dat is immers in strijd met de grondwet die bepaalt dat iedereen in Nederland onder gelijke omstandigheden gelijkwaardig moet worden behandeld.

In bovenstaande filmpje is geen sprake van acute dreiging voor de agenten. De pepperspray is dus het toepassen van onnodig geweld.

Agenten die over de schreef gaan, het komt overal voor, en dus ook in Nederland. Dat het voorkomt is een ding, maar dat het als zodanig wordt herkend en erkend, dat is een tweede.

Herman-dad en Herman-mamma's, graag af en toe de hand in eigen boezem steken kan geen kwaad.

Finn | 11-05-15 | 20:32

Arbijan | 11-05-15 | 20:13

Ik ben dan ook een leipseis die zich teveel afvraagt..

Als politie mij sommeert om weg te gaan vraag ik me ogenblikkelijk af of dat een 'dienstbevel' is. Zo ja, politie doe niets anders dan dienstbevelen op volgen en wordt daarvoor aan het einde van de maand gecompenseerd, waar is mijn compensatie voor het opvolgen van het dienstbevel? En waar ben ik trouwens als vrij geboren mens in dienst? Ben ik als vrij mens verplicht tot het opvolgen van het dienstbevel? Ik vraag me teveel af....

Bad Karma | 11-05-15 | 20:31

Bad Karma | 11-05-15 | 20:21

Oke en is er daarvan sprake dan op het filmpje? U zegt het zo stellig dat dat u dus uitgaat van het verhaal van de jongen. Maar was het niet zo dat we agenten bevoegdheden hadden gegeven? Meneer lijkt eerst niet mee te willen werken en na de pepperspray was hij lekker rustig en werkte mee. Was dat het dan zo waard? Ja, voor mij wel, maar ik hield dan ook van vechten en vechten met de politie was altijd leuk. Maar ik vind het niks meer toevoegen aan mijn geluk, eerder ongeluk. Dus ik gedraag me en zeg altijd oke meneer de agent.

Arbijan | 11-05-15 | 20:31

Je ligt echt niet zomaar op je buik op straat.

Broeder | 11-05-15 | 20:17

Grote misvatting, er zijn ook tientallen politiemensen ontslagen vanwege wangedrag net zoals marechaussees zoals vandaag in de media te lezen was.

En los van de ontslagen heb je nog de schorsingen en de doofpot.

Politie kan je jou dus genoeg maken waardoor je wel ZOMAAR in het verdomhoekje terechtkomt.

ikeethetbeter | 11-05-15 | 20:30

SyntaxError | 11-05-15 | 20:14

GS heeft geen enkele invloed.Jouw mening niet, de mijne niet.

Schromelijk overschatting van de eigen belangrijkheid...

knerf | 11-05-15 | 20:29

Wat een prutsers. Deze agenten zijn een schande voor agenten die wel goed zijn in hun werk.

ET007 | 11-05-15 | 20:28

Berbaar | 11-05-15 | 20:21

Schermen met "miljoen andere mensen"

Hoe zwak is de argumentatie van iemand die dat als onderbouwing gebruikt voor zijn betoog.
Het niveau van de ingezonden stukkenschrijver in de Telegraaf: "Ik en miljoenen met mij hebben zich geergerd...."

knerf | 11-05-15 | 20:26

Moet bij dit soort zaken altijd denken aan een vroegere collega van mij.

Die zou wel ff bij de politie gaan want was verder op een doodspoor bij zijn werk, ik moest erom lachen omdat het daar totaal geen type voor was.

Geen 'ik sta verbaal of fysiek mijn mannetje', geen uitgesproken 'rechtvaardigheid gevoel. Niet dom/niet slim en geen bijzonder karakter...

Hij werd aangenomen en ik wist vanaf die dag al dat er uiteraard meer van dat soort types het redden, de politie serieus een slag achter zou gaan.

ikeethetbeter | 11-05-15 | 20:24

Maar .. is het beter te nakken da Ebro Umar?

SyntaxError | 11-05-15 | 20:24

Roadblock | 11-05-15 | 20:12

Ik ga niets uitleggen behalve dat een Godwin geen spelen op de man is.
Die andere termen? Ja!
Je had het over anti-autoritarie onzin. Ik dien je van repliek met een voorbeeld en vind je een autoriteitsslaafje en ook waarom.
Maar ik geef wel duidelijk voorbeelden waarom ik weinig vertrouwen heb in de eerlijkheid van politie en justitie.
Daar ga je echter heel "wijselijk" niet op in.

knerf | 11-05-15 | 20:24

Arbijan | 11-05-15 | 20:13

Ik heb geen hekel aan politie. Ik heb een hekel aan machtsmisbruik.

Bad Karma | 11-05-15 | 20:21

Het is vechten tegen de bierkaai maar met mijn bescheiden bijdrage, toegevoegd aan die van miljoenen andere vrijheidslievende mensen, wordt de wereld toch een stukje beter.
vansuyle.com | 11-05-15 | 20:02
Het eniche dat jay aan de werelt beidraagt is een hele hoop onzin en taalvouten, lutsert.
Vermakelijk dat dan weer wel!

Berbaar | 11-05-15 | 20:21

Geen idee wat daar aan vooraf ging dus ik bemoei niet.

The.Age.Of.Men | 11-05-15 | 20:19

@vansuyle.com | 11-05-15 | 20:13
Politiegeweld ligt altijd op de loer.Iedereen heeft wel eens een kudtbui maar je collega op zijn bek slaan omdat hij een ordner niet snel brengt of de verkeerde spijkers heeft gekocht doe je niet zo snel.
Als agent kun je al snel een te mondige burger vinden.

miko | 11-05-15 | 20:18

Je ligt echt niet zomaar op je buik op straat.
Erg eenzijdig gedoe.

Hele situatie filmen en niet het staartje.

Broeder | 11-05-15 | 20:17

@Broodroof | 11-05-15 | 19:54
Afhankelijk van de eerste reacties die bepalen de rest.
verder heeft deze motorrijder natuurlijk gewoon een grote bek gehad. Het zal wel weer zo een vieze 1%ter zijn geweest!! ;-)

miko | 11-05-15 | 20:16

Beeldvorming Knerf .. je weet ..

SyntaxError | 11-05-15 | 20:16

Vrouwen zijn (op een enkeling na) fysiek niet in staat om een man aan te houden. Dat uit zich dan in onmacht en slaat om in buitensporig geweld van de mannelijke collega. Dit is hoe het niet moet.

doskabouter | 11-05-15 | 20:15

@knerf | 11-05-15 | 20:12
Ja .. dat heeft invloed.

SyntaxError | 11-05-15 | 20:14

@miko | 11-05-15 | 19:45
Wat dat betreft moeten we blij zijn dat deze jongen wit is. Dat opent bij sommige mensen de ogen dat politiegeweld ook hen kan raken.

vansuyle.com | 11-05-15 | 20:13

Bad Karma | 11-05-15 | 19:55

Ik had ook een hekel aan politie. Maar ik had het aan mezelf te danken. En dat is vaak niet wat mensen die juist het hardst een hekel hebben aan de politie doorhebben. Ik heb mijn wonden overal op mijn lichaan door zinloos gevecht met de politie. Maar ik wist destijds niet beter dan dat ik gelijk had. Op een gegeven moment heb ik mij daarin verdiept En ik zeg gewoon dat ik in alle gevallen terecht opgepakt ben. Dus ik ga niemand anders de schuld geven. En daarom kom ik niet meer in die situaties. Als de politie sommeert weg te gaan ga ik daar niet met een grote smoel staan te roepen dat ik recht heb om daar te staan. Sorry, je mag overal staan, maar dat recht wijkt even als de politie je sommeert je weg te gaan. En ik heb agenten beledigd en ben er gelukkig wel mee weggekomen, het is maar wie je tegenkomt. Kom je de verkeerde tegen dan kun je 2 boetes krijgen.

Arbijan | 11-05-15 | 20:13

SyntaxError | 11-05-15 | 19:55

So what?
Misschien is dat zijn specialiteit.

Als ik jou reageersels erbij ga halen kom ik ook wel tot een favoriet onderwerp.
Misschien wel Marokkanen of iets anders. Doet dat er toe?

knerf | 11-05-15 | 20:12

SyntaxError | 11-05-15 | 20:03

Ja! politie zijn 'wetshandhavers.' Het minste wat je als politie kunt leren is de wet. Ik krijg de indruk dat agenten weinig tot geen lessen krijgen in recht maar dat ze op de politieschool wapperen met een politiereglement en dat is geen wet maar een intern document. Ik krijg de indruk dat er verschillen zijn met wat er in de wet staat en met wat er in het politiereglement staat.

Bad Karma | 11-05-15 | 20:12

@knerf | 11-05-15 | 20:10
Oh en hoe ga je nu "slaafje" en "autoriteitslikker" uitleggen?

Roadblock | 11-05-15 | 20:12

Hihi ik lees alleen maar de comments (H)

Havelaar1 | 11-05-15 | 20:12

Tja, als je bent aangehouden moet je gewoon meewerken. Discusseren of het al dan niet terecht is dat doe je niet daar maar met de HOVJ op het buro. Werk je niet mee? Dan krijg je dit.... In mijn ogen in het geheel geen excesief geweld, hij houdt zich stijf, werkt niet mee en dan is dit gepast geweld.... De pepperspray had het gewenste resultaat, toen gaf hij zijn verzet eindelijk op.

QPC | 11-05-15 | 20:11

Bad Karma | 11-05-15 | 19:38

Ik weet niet waar jij je kennis van het strafrecht heb opgedaan maar waarscijnlijk heb je zelfs de LOI cursus nog niet gevolgd. Ongelofelijk wat sla jij een wartaal uit. Art. 27 Strafvordering geeft slecht aan wanneer iemand als verdachte kan worden aangemerkt. Zegt dus niets over de rechten van een verdachte. Een OA/BOA dient wanneer hij iemand aanhoudt zich te legitimeren en de reden van de aanhouding mede te delen. Als de verdachte op dat moment besluit weg te lopen kan de OA/BOA proportioneel geweld gebruiken om dit te beletten. Verder dient een ieder een bevel gegeven door het bevoegd gezag (lees OA/BOA) op te volgen. Wie het bevoegd gezag is kun je lezen in de artikelen 141 en 142 Wetboek van Srafvordering.

The Brave59 | 11-05-15 | 20:11

Arbijan | 11-05-15 | 20:04

Een Godwin is nog niet op de man spelen.
Die Godwin heb ik al uitgelegd.

knerf | 11-05-15 | 20:10

Jaja.... heb persoonlijk nog nooit mogen meemaken dat een agent ergens zijn fout toegaf of excuses maakte. Zijn stoere mannen en vrouwen met elkaar maar als het iets toegeven betreft geven ze wat mij betreft niet vaak thuis.
ikeethetbeter | 11-05-15 | 19:50

Dus, wat denk je dat je bereikt met je verzetten?
Denk je nu echt dat ze ineens denken "Oh, poeh he, dit wordt wel lastig. Laat maar zitten dan."

Even er van uitgaande dat deze motormuis de waarheid vertelt, dan heeft hij op het bureau niets meer meneer of mevrouw agent te maken. Zij hoeven geen schuld te bekennen of niet, het is daar aan de OvJ om te beslissen of er reden is om hem vast te houden of niet. Zo ja, dan wacht je even tot je geprocessed bent en sta je weer buiten. Worst case scenario kost het je 2 uur en als dan bij de rechtzaak blijkt dat je verkeerd behandeld bent, dan eis je een schadevergoeding.

Dat is er al vanuitgaande dat we meneer op z'n blauwe ogen geloven; dat weet jij net zo min als ik. Meestal wanneer dit soort verhalen komen "helemaal uit het niets word ik ineens mishandelt", blijkt er toch vaak meer aan de hand te zijn. Asotokkies, Kutmarrokkanen en Huilnegers die om hun gedrag gearresteerd worden zijn vaak niet de meest eerlijke mensen.

Martijngamer | 11-05-15 | 20:09

vansuyle.com | 11-05-15 | 20:06
"Denk niet dat onze tijd uniek is."
Daar proost ik op.

SyntaxError | 11-05-15 | 20:08

Arbijan | 11-05-15 | 19:50

Juist en dat bezwaar wordt in de meeste gevallen afgewezen omdat de rechter meer waarde hecht aan de verklaring van de politieambtenaar dan aan de verklaring van de burger.Hoe komt dat?
Heeft te maken met prestige van het gezag waarvan ook de rechter vindt dat dat ten alle tijde niet aangetast mag worden.
Slechts in een enkel geval kan de rechter er ook niet omheen en moet hij een, meestal symbolische straf uitspreken.Daarom komen trigger-happy en gewelddadige smerissen er meestal goed van af.
Kortom: ook al heeft de burger gelijk, hij krijgt het niet.

knerf | 11-05-15 | 20:06

@Driewerf Hoezee | 11-05-15 | 19:52
Het begint met kleine dingen. Anders schuift de grens telkens een stapje op. En we weten uit de geschiedenis dat die grenzen soms heel plotseling heel ver kunnen opschuiven. Denk niet dat onze tijd uniek is, dat dacht men in het interbellum ook.
.
Nee onrecht groot of klein: direct aanpakken.

vansuyle.com | 11-05-15 | 20:06

@knerf | 11-05-15 | 19:50
"Ik had een zwak voor de reageerders op GS maar kom zo langzamerhand tot de conclusie dan het merendeel toch gewoon tot het klootjesvolk behoort.
Petit bourgeoisie, Spizburgers pur sang.
Gezagsgetrouw, law-and-order etc.
Weinig individuele denkers...."

Iedereen die jouw mening niet heeft is klootjesvolk?
Wordt eens volwassen.

Roadblock | 11-05-15 | 20:06

pisventje moet niet zo zeuren.
en anders vecht je het maar aan bij een rechter.

--sql error-- | 11-05-15 | 20:05

knerf | 11-05-15 | 19:46

Beginnen over op de man spelen, maar wel zelf eerst een godwin maken. Kom op zeg.

Arbijan | 11-05-15 | 20:04

@Bad Karma | 11-05-15 | 19:55
Ik ben bang dat dit de procedures zijn :s
Kinder TV:
www.schooltv.nl/video/de-politieacadem...
"Gewelds Monopolie"
Werken deze jongens en meisjes volgens het boekje?
Valt hen dan eigenlijk wel iets te verwijten?

SyntaxError | 11-05-15 | 20:03

@Dr. Slager | 11-05-15 | 19:31
Helaas is soevereiniteit niet te koop. Nee, idealen zijn er om te verwezelijken. Dictators en muren vallen niet als we niets doen. Nederland is relatief vrij maar we hebben nog altijd dat gevaarlijke mechanisme genaamd 'overheid' dat verantwoordelijk is voor een half miljard doden de afgelopen eeuw.
.
Op 4 mei herdenken we weliswaar de doden, maar de fundamentele oorzaak van hun dood is meer dan Adolf Hitler: het is het geloof in de overheid. Zolang we dat hebben blijven we risico lopen op totale oorlog en genocide.
.
Het is vechten tegen de bierkaai maar met mijn bescheiden bijdrage, toegevoegd aan die van miljoenen andere vrijheidslievende mensen, wordt de wereld toch een stukje beter.

vansuyle.com | 11-05-15 | 20:02

ik vind 't maar vreemd dat je op tv bij wegmisbruikers of zo bepaalde mensen agenten de huid vol ziet schelden, zich behoorlijk misdragen en zelfs gaan lopen duwen en trekken terwijl er dan helemaal niks gebeurd maar hier dus wel. Deze meneer moet zich dus wel heel erg misdragen hebben anders begrijp ik 't niet zo.

sufkut | 11-05-15 | 20:01

knerf | 11-05-15 | 19:38

Mij zal het een worst wezen. Protesteren mag, maar vaak gaan mensen met uw overtuiging dan over op geweld omdat ze hun zin niet krijgen. Heroïsche beelden. U moet dan niet huilen als de politie mad crazy gaat op u omdat u agressief bent en de stad vernielt. www.youtube.com/watch?v=pG78d3J7TiI

Arbijan | 11-05-15 | 20:01

Ach gut.

menzo | 11-05-15 | 20:00

Ben benieuwd wat nu de aanklacht is, op een busje af rijden met een moter en iemand pannenkoek noemen niet als heel erg...

Gewinflipt | 11-05-15 | 20:00

Driewerf Hoezee | 11-05-15 | 19:54

Nee, dat hij een overtreding beging is niet bewezen maar jouw serviele conclusie.
In WO II moesten mensen mee ook al hadden ze niets op hun kerfstok.
Zegt iets over de mentaliteit en het opportunisme van de politie.
De kant kiezen van het gezag wat dat ook mocht vertegenwoordigen
Zou men nu weer doen ook al is dat gezag fout.

knerf | 11-05-15 | 19:59

Meneer zal volgens mij niet enkel pannekoek hebben gemompeld bij het weglopen. Dit geeft echter de agenten nog niet het recht om zo veel geweld te gebruiken bij het arresteren van deze man.

Blackleaf | 11-05-15 | 19:59

Direct vanaf de VMBO naar de politieschool en na 1 jaar laten zien dat je de volledige vrijheid hebt om tegen gewone burgers ongepast geweld te gebruiken. Kan iemand mij in Godsnaam uitleggen waarom die jongen nog gepepperd moet worden? Kan iemand mij uitleggen waarom die jongen keihard een knie in zijn nek moet krijgen? Ik ben zo rechts als de kolere maar hier zakt mijn broek toch echt van af. Een schande.

enkelereisretour | 11-05-15 | 19:57

@Piet_Snot | 11-05-15 | 19:51
Heb je er twee dan?

Roadblock | 11-05-15 | 19:57

@knerf | 11-05-15 | 19:46
Wat zei je nou? Op de persoon spelen? Proest.
Wat doe je zelf dan?

Roadblock | 11-05-15 | 19:56

Arbijan | 11-05-15 | 19:52

Mijn punt is dat ik een gloeiende tyfushekel heb aan smerissen die zich niet aan procedures houden, de wet niet naleven en volop mensen vernederen.

Bad Karma | 11-05-15 | 19:55

@knerf | 11-05-15 | 19:46
Mijn motief lees je in mijn vorige post, en ik "speel niet op den man" ik geef een link naar zijn geschiedenis op GS en stel dat de meerderheid van zijn tegels over politie gaat..

SyntaxError | 11-05-15 | 19:55

Dus inderdaad slechte ervaringen.
Daarom zit de politie altijd in jouw visie fout.
Het woord is bevooroordeeld.
Verder ga je overigens niet in op het feit dat het hele item een eenzijdig verhaal is, en ik graag de andere zijde of de versie van een getuigen zou horen voordat ik een oordeel geef of conclusies tref.
Misschien was de motorrijder ook wel zo'n anti-autoritaire.
Proberen te beledigen is overigens een zwaktebod.

Roadblock | 11-05-15 | 19:55

ikeethetbeter | 11-05-15 | 19:50

Voor fouten toegeven moet je niet bij de politie zijn.
Dat ondermijnt hun gezag en dat is ook de reden waarom rechters in 95% van de gevallen de kant van de politie kiezen.
Heeft niks te maken met rechtvaardigheid of eerlijkheid maar puur met prestige.
Een rechter hecht altijd meer waarde aan een verklaring van een gezagsdienaar dan van een burger.
Ook al kan die burger zijn verklaring met getuigen ondersteunen.

B.v. Rijkspolitie die de gedragingen van de politie onderzoekt en dan tot de conclusie komt dat de politie niets te verwijten valt...
Mag ik effe lachen?

knerf | 11-05-15 | 19:55

@knerf | 11-05-15 | 18:33
Het grote verschil is dat deze knakker wel een overtreding beging. En ik zou WO2 er niet direct bijpakken, maar u maakt alweer een denkfout. De hoofdpersoon uit het filmpje heeft zich kennelijk misdragen; hij moest mee naar het bureau, maar niet omdat hij joods was of verzetsstrijdert.

Driewerf Hoezee | 11-05-15 | 19:54

Heftige aanhouding. Ik hoop dat mij dat nooit overkomt.
Maar ik zeg dan ook geen "pannenkoek" tegen een agent. Ik beperk me bij agenten en douane-mensen tot eenvoudige antwoorden zoals "Ja meneer"/"Nee meneer"/"Het lijkt me beter dat ik daar geen antwoord op geef". Ook en juist toen ik opeens op de achterbank van een politie-auto zat.
Bezwaren maak ik wel bij het openbaar ministerie, en dat gaat prima.

appelboor | 11-05-15 | 19:54

miko | 11-05-15 | 19:45

En dat terwijl de jongen destijds alleen wegrende.

Arbijan | 11-05-15 | 19:54

miko | 11-05-15 | 19:45

En dat terwijl de jongen destijds alleen wegrende.

Arbijan | 11-05-15 | 19:54

miko | 11-05-15 | 19:45
Als die kerel Antilliaans of mocro was geweest had iedereen het prachtig gevonden. Ik ben behoorlijk rechts, maar dat meten met twee maten hier altijd is echt te droevig voor woorden.

Rest In Privacy | 11-05-15 | 19:54

De meest gehoorde laffe kreet in Nederland "doe normaal!".
Iedereen die dat roept, roept het over zicht af.

RdeFriesch | 11-05-15 | 19:53

Worden nu alle loser filmpjes op GS gepost om te laten zien hoe erg onze politie optreedt. Wat een gezanik hier, laat die lui hun werk doen, goedschiks of kwaadschiks tegen die grote bekken, helaas voor hem wordt hij aangepakt, hij had ook niks kunnen zeggen. En die filmer zou ook meegenomen moeten worden, stelletje jankerds!

lanexx | 11-05-15 | 19:53

Bad Karma | 11-05-15 | 19:38

Ja, dat doet hij dus met een notie. U weet wel het standaard riedeltje. U bent nu aangehouden voor dit en dat. En u hoeft niks te zeggen. Klaar. En dan mag de agent gewoon binnen de wettelijke kader zijn middelen gebruiken om tot aanhouding aan te gaan. Dus wat is uw punt?

Arbijan | 11-05-15 | 19:52

Muhricaaaaaaaaah

Fr3bzY | 11-05-15 | 19:52

@vansuyle.com | 11-05-15 | 18:30
Die gaat wel heel ver. Het ging hier niet om een pogrom-actie of iets in die geest.

Driewerf Hoezee | 11-05-15 | 19:52

@Willianus Wortelus | 11-05-15 | 18:10
Ah.. we hebben hier een fan van de politiestaat.

Hunebedbouwer | 11-05-15 | 19:51

"de agenten hebben in mijn ogen verkeerd gehandeld..."
Nee dat was pepperspray

Meneert | 11-05-15 | 19:51

Als deze agenten niet ontslagen worden, lever ik m'n paspoort in.

Piet_Snot | 11-05-15 | 19:51

Wie zijn plicht als mens niet kent
wordt leraar of politie agent.

CaseIf | 11-05-15 | 19:51

knerf | 11-05-15 | 19:32

Zoals ik al eerder al aangaf. Ik weet mijn rechten en juist door zulke situaties .Je recht haal je niet door beledigen en niet te luisteren. Als je meewerkt dan ben je sneller klaar. Je krijgt een boete en daartegen ga je in bezwaar als je het er niet mee eens bent. Maar dit lijkt me gewoon weer iemand die denkt de wet te kennen en dus een grote waffel heeft tegen autoriteiten, terwijl het vaak juist die mensen zijn die niet uitblinken in een goede bestudering van de wet.

Arbijan | 11-05-15 | 19:50

vansuyle.com | 11-05-15 | 19:43

Ik had een zwak voor de reageerders op GS maar kom zo langzamerhand tot de conclusie dan het merendeel toch gewoon tot het klootjesvolk behoort.
Petit bourgeoisie, Spizburgers pur sang.
Gezagsgetrouw, law-and-order etc.

Weinig individuele denkers....

knerf | 11-05-15 | 19:50

Martijngamer | 11-05-15 | 19:41

'Dan praat je dat op het bureau uit'

Jaja.... heb persoonlijk nog nooit mogen meemaken dat een agent ergens zijn fout toegaf of excuses maakte. Zijn stoere mannen en vrouwen met elkaar maar als het iets toegeven betreft geven ze wat mij betreft niet vaak thuis.

ikeethetbeter | 11-05-15 | 19:50


Martijngamer | 11-05-15 | 19:41

Agenten zijn ook maar mensen. Die eeuwig grote bek van al dan niet vermeende overtreders roept tegen-agressie op. Verbaal geweld is namelijk ook geweld.

geeftnix | 11-05-15 | 19:49

@vansuyle.com | 11-05-15 | 19:35
Waarom .. is de vraag der vragen .. " Maar waarom dan ??"
Om mijn eigen vragen te verspreiden .. zodat anderen erover kunnen denken mischien? Ik begrijp mijn drijfveer nog niet helemaal .. :P

SyntaxError | 11-05-15 | 19:48

Ik kan me haast niet voorstellen dat het mij ooit zou gebeuren, altijd vrolijk en 'gezagsgetrouw' geweest, tot op een bepaalde hoogte uiteraard. Maar als mij zoiets zou gebeuren, 'ten onrechte' moet ik dan alles over me heen laten komen ???
Nou nee, ik verander ook in een beest dan. Wel respect voor politie, zeker ! Maar ook —zij— kunnen iets te ver gaan. Iets seksueels misschien ? Ik pleit voor handboeien die ook de piemel in bedwang houden of die vaginaal ingebracht kunnen worden.
Beetje durfkapitaal ???

Rest In Privacy | 11-05-15 | 19:48


Wat ik zie is overdreven en extreem gedrag tegenover iemand die op een eenrichtingsweg reed en misschien ook wel geschrokken is van een tegenligger die je daar niet verwacht en daardoor iets over een pannenkoek heeft gezegd.
Het antwoord van ik mag alles ik ben van de politie is veelzeggend!
Ik vraag me af of de dame in kwestie ook zo,n grote bek had gehad als het twee "gekleurde" motorrijders waren geweest, dan is het meestal oogjes dicht en snaveltjes toe.

buckdebeuker | 11-05-15 | 19:46

SyntaxError | 11-05-15 | 19:18

Aha, op de persoon spelen als je geen argumenten hebt
En wat is jouw motief dan?
Geldingsdrang?

knerf | 11-05-15 | 19:46

Valt me op dat de reacties nu wel positief zijn. oen de politie een ongewapende jongen neerschoot in den Haag had hij het aan zichzelf te danken.
Raarrrrr

miko | 11-05-15 | 19:45

Hetzelfde heb ik ook gehad! Ook met een eenrichtingsweg. Alleen reed ik er aan de verkeerde kant in. Werd netjes gesommeerd om terug te rijden en ik kreeg zelfs een glimlach omdat ik dacht "Omdat jullie van de politie zijn heb je natuurlijk voorrang?"... nee meneer, omdat dit een eenrichtingsweg is... Gewoon normaal doen en beleefd blijven, gaat in 9 van de 10 keer gewoon goed.

Redrooster75 | 11-05-15 | 19:44

Roadblock | 11-05-15 | 19:34

1- Wat is er mis met anti-autoritair, slaafje?

2 - Ja, een hoofdcommissaris die een meineed stond te plegen bij een zaakje waar ik getuige was.
7 getuigen verklaarden onder ede het tegendeel van wat deze smeris zei.
En die ondanks deze meineed met fluwelen handschoenen werd aangepakt door de rechter.
Het werd mij toen duidelijk dat er blijkbaar een verschil is tussen een burger die een meineed pleegt en een politiecommisaris.

Zo goed, autoriteitslikker?

knerf | 11-05-15 | 19:43

@kloopindeslootjijook | 11-05-15 | 19:23
Nee, mensen die afwachten om te kijken wat de mening van de meerderheid is, en zich daarbij aansluiten, zijn geen onafhankelijk denkers.
.
Misschien doet u dat niet, maar heel veel mensen, op Geenstijl en elders, doen niets anders.

vansuyle.com | 11-05-15 | 19:43

Het enige wat ik op die video zie is iemand die zich verzet. Als je het niet me ze eens bent dan praat je dat lekker op het bureau uit. Als je zo moeilijk loopt te doen mag je wat mij betreft een six-pack pepperspray in je muil krijgen.

Martijngamer | 11-05-15 | 19:41

"Stelt de wet dat je maar te luisteren hebt ook al slaat de vordering helemaal nergens op? Ja."

Hahaha, wat een bullshit!

Bad Karma | 11-05-15 | 19:41

www.gelderlander.nl/algemeen/binnenlan...

Agent kan stress niet aan door gebrek aan training wellicht ? Of zijn ze gewoon incapabel ?

Het is ook informatief om eens bij te houden over aantal agenten dat wordt ontslagen of een reprimande krijgt vanwege foutief/strafbaar gedrag zowel in al buiten werktijd.

www.nu.nl/binnenland/4011839/meer-agen...

Conclusie politie mensen zijn 'verheven' maar blijken uiteindelijk gewoon mensen te zijn die steeds meer lak hebben aan integriteit.

ikeethetbeter | 11-05-15 | 19:40

Tja weer een stukje goede reclame voor de hermandad in Nederland.

hatschjoe | 11-05-15 | 19:40

en maar staken en maar meer geld vragen..

HetRodeGevaarLoert | 11-05-15 | 19:40

1.Het gebruik van pepperspray is slechts geoorloofd:

a. om een persoon aan te houden ten aanzien van wie redelijkerwijs mag worden aangenomen dat hij een voor onmiddellijk gebruik gereed zijnd wapen bij zich heeft en dit tegen een persoon zal gebruiken;

b. om een persoon aan te houden die zich aan aanhouding, voorgeleiding of andere rechtmatige vrijheidsbeneming tracht te onttrekken of heeft onttrokken;

c. ter verdediging tegen of voor het onder controle brengen van agressieve dieren.

punt b. zou de agent kunnen hebben als reden,
maar die gast wordt al door drie man vastgehouden...
ontrekken gaat niet lukken denk ik zo.

----
Artikel 12b

De ambtenaar waarschuwt onmiddellijk voordat hij gericht pepperspray tegen een persoon zal gebruiken, met luide stem of op andere niet mis te verstane wijze dat pepperspray gebruikt zal worden, indien niet onverwijld het gegeven bevel wordt opgevolgd. Deze waarschuwing blijft achterwege indien de omstandigheden de waarschuwing redelijkerwijs niet toelaten.

Agent waarschuwt helemaal niet dat er pepperspray gebruikt gaat worden indien gast niet meewerkt, maar meld gewoon als feit: Ik pepper hem wel, een soort straf/vergelding dus en daar zijn agenten niet voor in een democratie. totaal ongeschikt

------

Artikel 12c

Pepperspray wordt tegen een persoon per geval ten hoogste twee maal voor de duur van niet langer dan ongeveer een seconde gebruikt en op een afstand van ten minste een meter.

tweemaal doet hij goed, maar iemand aan zijn haar trekken om direct van 10cm afstand in de ogen te spuiten lijkt mij geen meter, deze gast kan niet met zijn macht omgaan. opzouten.

wetten.overheid.nl/BWBR0006589/geldigh...

medo | 11-05-15 | 19:39

Voor al die gezagsgetrouwe politiefielen:

Wanneer u straks wil oprukken naar den Haag om tegen het zoveelste bedrog van politici te ageren, staan daar rijen, van die door u aanbeden smerissen, klaar om u in elkaar te rammen.
Idem mocht er door de heren politici een staatsgreep worden gepleegd of een referendum genegeerd te worden als dat voor het politiek gespuis ongunstig uitvalt.

Homerisch zal mijn gelach dan zijn over uw verontwaardiging ten aanzien van het geweld van de heilige Hermandad tegenover de verontwaardigde burgers.

knerf | 11-05-15 | 19:38

Arbijan | 11-05-15 | 19:29

En daarom, volgens artikel 27 wetboek strafvordering, is een smeris verplicht je aan te merken als verdacht!

Bad Karma | 11-05-15 | 19:38

Stomme autoritaire PMS bitch.

G,I. Jane | 11-05-15 | 19:37

@SyntaxError | 11-05-15 | 19:18
Met reacties op Geenstijl heb ik meer invloed dan via de stembus. Waarom reageert u hier eigenlijk?

vansuyle.com | 11-05-15 | 19:35

Ook gewoon even relaxed pepperen, gast kan geen kant op, valt me mee dat de luster van een agent niet nog even de gebruiksaanwijzing doorneemt gezien de dreiging e.d.

the_hammer | 11-05-15 | 19:35

Weet je wie ook alleen maar hun werk goed probeerden te doen?

baard van troje | 11-05-15 | 19:34

@knerf | 11-05-15 | 18:23
Wat zit jij een partijtje anti-autoritaire onzin uit te slaan.
Je hebt toch wel een beetje door dat dit de versie van de ene partij is?
Zolang je het het hele incident niet door een andere partij beschreven hebt gezien of gehoord vind ik het eigenlijk uiterst dom van jou om hier conclusies aan te verbinden.
Ik vind het verder stuitend hoe jij over de politie praat.
Slechte ervaringen gehad in je jeugd?

Roadblock | 11-05-15 | 19:34

Arbijan | 11-05-15 | 19:14

Daar gaat het niet om.
Het gaat erom dat blijkbaar er nogal wat reageerders hier een law-and-order mentaliteit er op nou houden en blindelings trouw aan het gezag menen te moeten aanhangen.
Met die Godwin, waar ik me heel goed van bewust ben, wil ik de huichelachtige houding van de politie aan de kaak stellen.

En dus de vraag:
Zou je in dergelijke situaties ook zo blindelins en klaakeloos je trouw aan het gezag, in casu de politie, betonen?

knerf | 11-05-15 | 19:32

Arbijan is de enige die er hier iets van lijkt te begrijpen. Een agent kan vorderen wat hij wil en hoeft zijn vordering niet ter plekke uitgebreid te motiveren. Is dat altijd eerlijk? Nee. Stelt de wet dat je maar te luisteren hebt ook al slaat de vordering helemaal nergens op? Ja.

Als je je daar niet in kan vinden heb je een strafblad te pakken. Je gelijk halen op zo'n moment kan enkel naderhand bij de (politie)rechter.

Supporter | 11-05-15 | 19:32

knerf | 11-05-15 | 19:02
Op één na heb ik dat inderdaad gedaan omdat ik niet zit te wachten op een verhoging van 300% t.o.v. de 1e boete en omdat daarnaast de overtredingen in het wetboek van strafrecht staan.. Als ik écht foutloos handel en hiervoor zal worden bestraft zal ik het er echter niet bij laten zitten.
-----

vansuyle.com | 11-05-15 | 19:02
Dat is misschien een mooi ideaal maar niet de realiteit. Als u dat wenst kunt u beter flink sparen voor een privé eiland.

Dr. Slager | 11-05-15 | 19:31

vansuyle.com | 11-05-15 | 19:23

Ik leg de grens bij het negeren van een ambtelijk bevel. Er zijn blijkbaar lieden die vinden dat dat kan. Nee dus.

Arbijan | 11-05-15 | 19:31

Bad Karma | 11-05-15 | 19:21

Je valt als verdachte nooit never onder het civiel recht. Dat valt allemaal onder strafvordering. De overheid heeft het juist onder de strafvordering geplaatst zodat asociale motor rijders aangepakt kunnen worden door de strafrechter.

Arbijan | 11-05-15 | 19:29

@De Libertariër | 11-05-15 | 19:17
Dat zijn nu precies afspiegelingen van de VVD.. Kun je ze niet kwalijk nemen.

Boris die Sauertopf | 11-05-15 | 19:29

knerf | 11-05-15 | 19:26
Jij zegt het. En dan is het waar. Ik heb andere ervaringen en nog wel uit de praktijk.

Graaf van Egmont | 11-05-15 | 19:28

@Jimmydepimmy | 11-05-15 | 19:00
Je bent zelf een druif. En ja ik geloof het best dat ze dat gezegd heeft. Ik heb dat ook diverse malen van agenten gehoord. Maar ja jij gelooft het gezag het liefst. Jij komt op mij over op een meeloper die niet zelf kan denken. Ik had vroeger ook respect voor de politie, maar nadat ik ze een keer nodig had, ben ik genezen. Vroeger had ik een vriendje waarvan zijn vader agent was. Ze vonden het doodnormaal om gebruik te maken van hun macht. Te hard rijden, fout parkeren in privé tijd een bon weg moffelen van een vriendje. Dus nee, helaas ik ben genezen en geloof meneer of mevrouw agent niet zo snel meer. ik denk ook nikt dat deze jongeman dit verhaal zomaar post.

Tostiman | 11-05-15 | 19:28

Is niet echt..... denk ik.
.
Is een opleidingsfilmpje met acteurs....... net echt .... maar dan heel overdreven....

:-)

kees_de_bees | 11-05-15 | 19:27

Eerlijk gezegd durf ik op basis van de beelden geen conclusie te trekken. Ik zie een man aan het worstelen met de agenten. Ik zie weerstand voor arrestatie, echter de crux van het verhasl wat heeft er toe geleid tot deze situatie ontbreekt.
Heeft meneer als een tokkie gedragen, wat niet uit te sluiten is na deze beelden, is er wat te zeggen van de reactie van de agenten.
De aanloop ontbreekt en das zeer jammer.

p.s de beelden had je beter na het pv kunnen publiseren. Hieruit hadden enige fouten uit het pv naar voren kunnen brengen ;)

4232 | 11-05-15 | 19:27

Graaf van Egmont | 11-05-15 | 19:19

Die burgemeester is hoofd van de politie..
Voordat de burgemeester (hoofd van de politie) het verbood, durfden ze ook al niet.
Buurten in Amsterdam-West werden door politie-autoriteiten op een bepaald moment aangeduid als no-go area.
Optreden tegen de aanwezig criminele Marokkaantjes gebeurde niet.
Lafbekken zijn het, de burgemeester incluis. Bang voor stemmenverlies, politiek-correcte klootzakken.

knerf | 11-05-15 | 19:26

@Feynman | 11-05-15 | 18:16
Bij deze, u bent af.

Boris die Sauertopf | 11-05-15 | 19:25

Ik heb het filmpje nog niet gezien. Zal ik later in de avond nog doen. Maar de tekst die ik net gelezen heb belooft niet veel goeds.

artie | 11-05-15 | 19:24

boete

Flappie2006 | 11-05-15 | 19:24

-weggejorist-

Flappie2006 | 11-05-15 | 19:24

De Libertariër | 11-05-15 | 19:17
"Gelukkig zijn er ook nog enkele onafhankelijke denkers"
Jaja. Als men het niet met je eens is, ben je dus geen onafhankelijke denker. Bepalen we zelf wel.

kloopindeslootjijook | 11-05-15 | 19:23

@Arbijan | 11-05-15 | 19:14
De Godwin is relevant, want de vraag is, waarlegt u de grens?

vansuyle.com | 11-05-15 | 19:23

Fuck de politie!

VanBukkem | 11-05-15 | 19:23

Tostiman | 11-05-15 | 19:16

Als ik mij onrechtvaardig behandeld behandeld voel, los ik het anders op. Ik ga niet tegenstribbelen en ik ga niet schelden, maar dan ga ik dezelfde dag nog naar de rechtswinkel en leg het verhaal uit. Zij helpen je en jij helpt jezelf ermee, want je hoeft niet een weekeinde in een cel door te brengen.

Arbijan | 11-05-15 | 19:23

Die boet voor pannenkoek zeggen kun je aanvechten. Goede kans dat je wint.

Flappie2006 | 11-05-15 | 19:22

Kan geen medelijden hebben met deze man. Wat hier dan ook aan vooraf gegaan is, als je normaal meewerkt krijg je geen pepperspray in je oog.
Respect voor deze agenten.

Duifmans | 11-05-15 | 19:22

@AmericanDad | 11-05-15 | 19:04
Schikking accepteren? Nee, lijkt me niet verstandig, dan heb je een strafblad. Wij hebben dit ook meegemaakt en waren niet zo laf als jij om een schikking te accepteren, omdat wij in ons recht stonden. Aan een advocaat heb je niet veel, die zit er alleen voor ze uurtjes. Wij hebben ondanks de advocaat de zaak toch gewonnen. Ik ben daar nog steeds trots op, omdat het een opgezet plan was met het OM. Gelukkig hadden we nog een rechter die het OM en de agent niet op zijn blauwe ogen geloofde. Misschien kom je tot inkeer als je zoiets zelf een keer meemaakt, je de leugens ziet opstapelen en je jezelf steeds machtelozer voelt. Ik gun het je in ieder geval

Tostiman | 11-05-15 | 19:22

Zo lang de politie je niet aanmerkt als verdachte is elk onderonsje of geschil, civiel rechtelijk.
In civiel recht komt geen geweld voor. Geweld komt voor in het strafrecht en geldt ten aanzien van een verdachte.

Artikel 27 wetboek strafvervolging zegt dat een agent verplicht is mee te delen of iemand verdacht is.

Ben je aangemerkt als 'verdacht' dan veranderen jouw rechten. Je valt nu onder het strafrecht en smeris mag in bepaalde gevallen geweld gebruiken. Maar hij zal je eerst als verdacht MOETEN aanmerken. Doet hij dat niet is het onderonsje een civielrechtelijk gebeuren waarin absoluut geen geweld mag plaatsvinden.

Bad Karma | 11-05-15 | 19:21

‘PANNENKOEK IS BIJNA NOOIT BELEDIGEND’
www.nrc.nl/nieuws/2013/12/17/je-mag-ee...
Pannenkoek tegen een agente zeggen is bijna nooit een belediging van een ambtenaar in functie.
Daarvoor kun je boete een krijgen. Weglopen is niet bedreigend. Op de grond liggend met 3 ambtenaren bovenop je "doe normaal" zeggen op luide toon is niet bedreigend, m.i. geen grond voor het gebruik van pepperspray.
Het lijkt er hier op dat een arrestatie onnodig escaleert.

Flappie2006 | 11-05-15 | 19:21

In discussie gaan met de politie is bij voorbaat een verloren zaak. Totaal nutteloos dus.
--
Maar wat mij bijzonder irriteert is het feit dat voor "medelanders" met hun grote smoel blijkbaar - you tube staat vol met zulke filmpjes - andere maatstaven worden gehanteerd. Dat is schandalig!

Lupuslupus | 11-05-15 | 19:20

Ingrijpen moet tot gedragsverandering leiden, anders heeft het hele gedoe geen zin natuurlijk. De vraag is dus welke gedragsverandering men hier op het oog heeft. In ieder geval niet iets met verkeersregels blijkbaar. Meer met niet doen wat je gevraagd wordt door tante/oom agent, als dat eenmaal zover is. Dat moet de gemiddelde reaguurder toch wel aanspreken, gezien het taalgebruik van sommige wegmisbruikers tegen onze mensen in het blauw.

kloopindeslootjijook | 11-05-15 | 19:20

@Slipsnifter | 11-05-15 | 19:17
Eh... teveel dus.

Slipsnifter | 11-05-15 | 19:19

knerf | 11-05-15 | 19:14
Lees nou nog eens terug wat je in je eerste zinnen schrijft. De agenten "durfden niet" want de burgemeester had het verboden.
Het was dus een no go area geworden op last van de burgemeester. En die waren er in de jaren 70 ook in bijvoorbeeld Eindhoven, Maastricht en Oss. De politie wilde wel, maar het mocht niet, omdat de burgemeester geen rottigheid wilde. Het ging toen trouwens over kampers. Het is dus gemakkelijk zeggen dat de politie niet durfde en ze zo als laf wegzetten.

Graaf van Egmont | 11-05-15 | 19:19

"Als u mijn commentaren leest dat weet u al dat ik het fundamenteel oneens ben met het bestaan van een overheid en politie."
vansuyle.com | 11-05-15 | 19:09
search-geenstijl.thruhere.net/#vansuyl...
Dat is duidelijk ook de enige rede waarom u op GS reaguurt.
Interresant ..

SyntaxError | 11-05-15 | 19:18

-weggejorist-

Blue Lou Boyle | 11-05-15 | 19:18

-weggejorist-

Blue Lou Boyle | 11-05-15 | 19:17

@Old_Spice | 11-05-15 | 18:59
Kwestie van de verkeerde tegenkomen. Of misschien groeide u op in de jaren '80 of eerder?

vansuyle.com | 11-05-15 | 19:17

Is Geenstijl nog wel een rechtse website? Als je de reaguurderspanelen zo eens na loopt dan kun je je dit hardop afvragen.
.
Werkelijk onthutsend hoeveel extreem linksen er hier te vinden zijn die staatsagressie jegens onderdanen (ook wel eufemistisch burgers genoemd) blindelings goedkeuren. Gehoorzaam de staat of anders en do not question authoriy lijken het moreel blinde devies van de meesten...
.
Gelukkig zijn er ook nog enkele onafhankelijke denkers die op zijn minst vraagtekens hebben bij het wederom schandalige optreden van deze agenten. Op deze wijze met je klanten omgaan en dan nog het gore lef hebben om je klanten te frustreren door snelwegen te blokkeren in een poging je klanten nog meer te laten betalen.
.
Zou een normaal bedrijf eens moeten proberen... LOL! Diep triest dat dit allemaal onbevraagd normaal gevonden wordt...

De Libertariër | 11-05-15 | 19:17

Ah, een blanke, dan kun je natuurlijk nooit te weinig geweld gebruiken nietwaar?

Slipsnifter | 11-05-15 | 19:17

Hij zal om te beginnen wel expres als een idioot recht op dat politievoertuig zijn afgereden, zodat agente zich de tyfus schrok. Daarna escaleerde het snel, ik denk met name vanwege zijn eigen provocerende grote bek.....

Kees de Vries8082 | 11-05-15 | 19:16

@albundy_33 | 11-05-15 | 18:33
Ik vind dat nog meevallen. Ik wil jou wel eens zien als je zo aangepakt wordt. Dan stribbel jij ook wel tegen vooral als je het gevoel hebt dat je onterecht gepakt wordt.

Tostiman | 11-05-15 | 19:16

Niks is misdadiger dan jouw spelling...

Cummie de Swappert | 11-05-15 | 19:16

Als ik t filmpje zie en het huilverhaal zo lees dan hebben we hier te maken met sneue motorrijdertjes die denken dat ze heel wat zijn en een veel te grote bek hebben.
+1 voor de politie in dat geval.

Geile Markeerstift | 11-05-15 | 19:15

@Bad Karma | 11-05-15 | 18:49
Geen ervaring met politie in Rusland, wel in Oekraine. Was mijn paspoort vergeten en men wilde mij aanhouden daarvoor. Zij spraken geen Engels of Duits en ik geen Russisch/Oekraiens. Uiteindelijk met hulp van een local uitgepraat en ze lieten me gaan, zonder boete of wat dan ook. Een anekdote is niet maatgevend, maar vraag uzelf eens af, hoe zou de Nederlandse politie omgaan met een Rus die zich niet kan legitimeren en de taal niet spreekt?

vansuyle.com | 11-05-15 | 19:15

knerf | 11-05-15 | 19:09

En daar is de eerste godwin reeds gevallen. Woont deze man dan Nazi-Duitsland?

Arbijan | 11-05-15 | 19:14

In Slotervaart durfden smerissen niet op te treden ergens in de jaren negentig toen daar rellen waren veroorzaakt door vervelende Marokkaantjes.
Mocht niet van de burgemeester.

Toen scholieren bij een demonstratie op het Museumplein wat onschuldig vuurwerk afstaken, werd er keihard op los geknuppeld.

Politie in Amsterdam, laffe dienders!

knerf | 11-05-15 | 19:14

@Jimmydepimmy | 11-05-15 | 18:51
Wat niet is kan nog komen. Ik werk ook mee, maar tot op een bepaald punt. Het moet namelijk wel rechtvaardig zijn.

Tostiman | 11-05-15 | 19:13

Tostiman | 11-05-15 | 19:07
Pas vorige week kwam ik er achter dat Tokkie een gangbare Joodsche naam is in Nederland. Wist ik gewoon niet. Tokkie stond gewoon voor a-sociaal sinds de tv uitzending over die familie.

Graaf van Egmont | 11-05-15 | 19:12

Tja, Nijmegen, geen vlees op maandag want daar wordt je agressief van...

Tsjernodebiel | 11-05-15 | 19:12

@kloopindeslootjijook | 11-05-15 | 18:46
Noord-Korea lijkt me echt iets voor jou! Dit had als het verhaal waar is, op een normale manier opgelost kunnen worden. Maar de agente voelde zich stoer in haar pakkie. Waarom zie ik bij wegmisbruikers altijd van die agente die beleeft blijven zelfs in gevallen, dat je denkt, nou die mag wel even aangepakt worden. Maar ja dan staat er een camera van de tv bij.

Tostiman | 11-05-15 | 19:10

Willianus Wortelus | 11-05-15 | 18:45
Het viel me ook al op. Kennelijk is de Partyflock-generatie oud genoeg geworden om deze kant op te schuiven. Merendeel van de reacties hierboven klinkt alsof ze geschreven zijn door types zoals deze Suziki-rijder.

Jimmydepimmy | 11-05-15 | 19:10

Voor echte boeven vangen schijten de agentjes in hun broek. Een beetje nette belasting betalende burgers lastig vallen over verkeersdingentjes is het enige wat ze kunnen. En het mooie is dat de pliesie ook nog zelf de verkeersdeelnemers in gevaar brengt door tegen het verkeer in te rijden. Als motorrijder ben je extra kwetsbaar voor dit soort verkeersidioten. Pliesie moet zich diep schamen.

denoorman | 11-05-15 | 19:10

Die pauper hadden ze nog wel een stuk harder mogen aanpakken, en z'n filmende holmaatje met z'n grote bek erbij. Bah. Tokkies.

regenbui | 11-05-15 | 19:10

Hmmm, tja, voor het voorafgaande aan het filmpje zou ik graag ook de versie van popo horen.
.
Iemand "pepperen", die geboeid op de grond neergehouden wordt door 3 collega's, lijkt me niet OK.

hotmint | 11-05-15 | 19:10

Hummm. Lastig. Enige wat ik wel belachelijk vind is de manier waarop het traangas toegepast werdt. Lijkt mij niet de bedoeling op deze manier. Verder moet ik maar het verhaal op zijn blauwje oogjes geloven, helaas niet dus.

Vageling | 11-05-15 | 19:09

Arbijan | 11-05-15 | 19:05

Dus was jij Jood geweest in de 2e WO in dit land dan was je ook braaf meegegaan toen de handlangers van de Duitsers, politieagenten dus, joden kwamen ophalen om ze vervolgens uit te leveren aan de Duitsers?
Vast wel...

knerf | 11-05-15 | 19:09

@Arbijan | 11-05-15 | 19:00
Sorry hoor maar ik heb ervaring met politie in heel veel landen, waaronder ontwikkelingslanden en ontwikkelde landen, en nergens ben ik zo slecht behandeld als in Nederland. Er valt gewoon niet met Nederlandse agenten te praten. Vragen om uitleg, of jouw kant van het verhaal proberen te geven, ze vliegen meteen uit hun slof."Dat kunt u op het bureau doen", "Dan moet u maar bezwaar indienen" en hup meteen overgaan tot geweld.
.
Als u mijn commentaren leest dat weet u al dat ik het fundamenteel oneens ben met het bestaan van een overheid en politie. Maar binnen deze (onwenselijke) realiteit valt er in Nederland nog heel veel te verbeteren in vergelijking met het buitenland.

vansuyle.com | 11-05-15 | 19:09

Ik zeg niets over de aanleiding, maar de pepperspray lijkt mij niet zo nodig. Laat staan dat het op minimale afstand van een meter is.

Schepvogel | 11-05-15 | 19:09

-weggejorist-

Blue Lou Boyle | 11-05-15 | 19:08

Ach die motorrijder houdt er heus niets aan over. Zeuren over zo een stoeipartijtje is een beetje verwijfd.

tipo | 11-05-15 | 19:08

Dit is volgens het boekje tegenwoordig?
Wie weet eer iets van de hedendaagse politietrainingen voor nieuwkomers?

SyntaxError | 11-05-15 | 19:08

Ik ben een keer voor mijn eigen huis aangehouden door een politie agente. Die vroeg vervolgens om mijn ID. Dus ik zeg heb ik niet bij me want ik woon in deze straat dus het lijkt me niet nodig. Vervolgens begon ze intimiderend gedrag te vertonen, dus ik ben maar gewoon mijn huis ingegaan en negeerde haar. Blijkbaar was ze niet stoer genoeg om mijn huis binnen te dringen alleen om mijn ID te kunnen zien. Vrouwen bij de politie kloppen geestelijk volgens mij niet.

Pantheist | 11-05-15 | 19:07

Weet je wat het ook nog eens is, ze flikken het altijd bij normale mensen. Jaren geleden stond ik eens verkeerd geparkeerd aan de snackbar, je kent dat wel, ff snel afijn bekeuring, geen probleem, ik mag er niet staan. Achter mij stond nog een auto geparkeerd met daarin een zeer bekende en als vuurwapen gevaarlijk bekend staande crimineel. De vrouwelijk politieagente stapt ook op hem af en begint te schrijven maar werd tegengehouden door haar mannelijke collega die door had wie er in die auto zat. Het was al te laat, meneer was al uitgestapt en maakte flink stampij. De twee dienders, inmiddels lijkbleek van het verbale geweld werden inmiddels bijgestaan door nog 2 collega's maar dat werkte averechts waardoor de man nog kwader werd. Inmiddels zaten de eerste twee agenten weeral in hun auto en de opgeroepen agenten bleven op een afstand. Niet veel later arriveerde een agent in burger oid en onderhandelde over een beëindiging van de nogal gespannen situatie waarna alle agenten in uniform het hazenpad kozen. Wat de crimineel (en nee ik noem geen naam) allemaal uitkraamde zou normaal genoeg zijn voor een paar jaar cel maar echt ze schijten gewoon in hun broek, zo stoer zijn ze nu de mannen en vrouwen in blauw....

krem | 11-05-15 | 19:07

Geen idee wat er vooraf is gebeurd.
Die lap tekst vertrouw ik ook voor geen flikker.
Maar goed, alleen het einde is gefilmt, dus ik kan niet oordelen wie er nu echt fout zat.
Power2All4Ever | 11-05-15 | 18:34

@Power2all zo is dat; more footage or it didn't happen

Kees de Vries8082 | 11-05-15 | 19:07

Als je beleefd blijft en doet wat er gevraagd wordt kun je zelfs nog een beschaafde discussie voeren. Niet meteen met 'je/ jij/ pannenkoek'

PopperFlopper | 11-05-15 | 19:07

@Willianus Wortelus | 11-05-15 | 18:45
Ja hoor maak een ander maar weer uit voor een tokkie. Ik vind dat echt een tokkie uitspraak van je.

Tostiman | 11-05-15 | 19:07

Berbaar | 11-05-15 | 19:01

Goh zeg, volgens Het Witte Woordenboek mag "onvergefelijk ook.Misschien onvergevelijk niet".
Maar ben je altijd zo aan het geilen op taalfouten van anderen als je argumenten loos blijken?

knerf | 11-05-15 | 19:06

Zou vooralsnog geen uitspraken durven doen. Wil eerst wel eens het *hele* filmpje zien...

davimore | 11-05-15 | 19:06

@Jimmydepimmy | 11-05-15 | 18:51
Precies. Dat bedoel ik dus.

Schreeuwmeeuw | 11-05-15 | 19:06

Bad Karma | 11-05-15 | 18:16

Ooit weleens gehoord van het opzettelijk negeren van een ambtelijk bevel? Daarom moet je luisteren naar de politie, maar tokkietuig in het algemeen denkt de wet te kennen en beroepen zich af en toe op rechten waarop ze op dat moment geen recht op hebben. Hij gaat huilen om 3 uur op een politiebureau. Dan is 3 dagen een helse kwelling voor hem.

Arbijan | 11-05-15 | 19:05

Nog nooit last gehad van en met agenten. Komt omdat ik gewoon normaal doe. Ik geloof dus vanuit mijn eigen N=1 ervaringen dat agenten je niet zomaar op deze manier te lijf gaan.

Schreeuwmeeuw | 11-05-15 | 19:04

@waddapatja | 11-05-15 | 18:36
Waarom denk je dat ik die jongen het voordeel van de twijfel geef?
Waarschijnlijk omdat de politie daar zelf aan meegewerkt heeft. Respect moet je verdienen, en het respect dat ze hadden zijn ze bij mij al een tijdje kwijt

Tostiman | 11-05-15 | 19:04

Dus niet schikken, en voor laten komen. We kunnen hem helpen om dan massaal naar de rechtszitting te komen.
Tostiman | 11-05-15 | 18:34
Wat het beste is hangt af van of je schuldig bent of niet en of je dit dan kan bewijzen.
Ofwel, Het hangt ervan af of je denkt een kans te maken om een zaak als deze te winnen, Dat ligt aan de persoon in kwestie dus.
Je hebt om het moment dat je aangehouden bent voor een feit recht op een advocaat, afhankelijk van hoe belangrijk je het vind kun je deze laten komen of bellen.
Maar de kosten hiervan zijn vaak net zoveel of nog meer als een schikking/transactie voorstel betalen.
En ook niet echt aan te raden voor feiten als deze aangezien je geen poot hebt om om te staan.
Als ze zeggen dat jij ze hebt beledigd en je hebt de gehele confrontatie van het 1e woord tot het laatste niet op film staan dan hang je al.
Agenten hebben een eed afgelegd wat er min of meer op neer komt dat ze altijd gelijk hebben als je ergens van beschuldigen (mits je dus kan bewijzen dat dit niet zo is).
Als je niks kan bewijzen is het dus een kansloze zaak en kun je beter die schikking aanvaarden, vaak veel goedkoper.
Scheelt je sowieso een vrije dag die je moet opnemen omdat je voor moet komen.
En al helemaal als het verder geen invloed heeft op je werk bijvoorbeeld.
.
Als hij aangehouden is voor belediging van een ambtenaar in functie staat dat verder los van het buiten proportionele geweld wat gebruikt word.
Daar kun je aangifte van doen maar dat heeft verder geen invloed op het strafbare feit dat je zelf begaan bent.
.
Het zou wel meewegen in de strafmaat als het strafbare feit begaan is tijdens de aanhouding waarbij buiten proportioneel geweld is gebruikt.
Dus dat hij de agenten beledigd nadat hij met pepperspray bespoten is, Maar dat is hier volgens mij niet het geval.

AmericanDad | 11-05-15 | 19:04

... en morgen een topic waaruit geen daadkracht blijkt van de pliesie en dan is bij de reaguurders eenzelfde verontwaardiging maar over het tegenovergestelde. Het filmpje is uit zijn verband getrokken en de uitleg is eenzijdig. De waarheid zal wel in het midden liggen.

Metaalenzo | 11-05-15 | 19:04

Ik ben toch benieuwd hoe dit voor de betrokken agenten uit gaat pakken. Ze hebben de motorrijder aangehouden voor in ieder geval een strafbaar feit. Welk is mij niet duidelijk. Daarna moeten ze een proces-verbaal van aanhouding opmaken alsmede het daarbij gebruikte geweld omschrijven. Of ze lullen er niet over, of die gast moet liegen waarom hij zo nodig moest pepperen. En daar gaan de problemen komen als dit filmpje ter tafel komt.

Graaf van Egmont | 11-05-15 | 19:03

Had de man in kwestie misschien een " Fuck The Police " t-shirt aan, dan zou dat wellicht het een en ander verklaren…. Want voor de politie moet je respect hebben…...

JI-HAAT | 11-05-15 | 19:03

@Dr. Slager | 11-05-15 | 18:50
Nee, u denkt smaller. De mogelijkheid van een samenleving zonder regering en politie is voor u te hoog gegrepen.

vansuyle.com | 11-05-15 | 19:02

Dr. Slager | 11-05-15 | 18:50

En die heb jij, gezagsgetrouw als je bent, gewoon betaald, nietwaar?

En mocht er op een dag bij jouw huis aangebeld en zo'n smeris zegt dat jij mee moet komen, zonder verder uitleg, dan ga jij natuurlijk ook braaf mee?

knerf | 11-05-15 | 19:02

Ik denk dat de D66 rechter hem toch minimaal 3 jaar celstraf oplegt en Euro 10.000,- boete. Als hij zwart was of moslim dan was dit nooit gebeurd en waren de agentjes snel verder gegaan. Maar ja.. hij is blank en hij betaalt belasting.. Dan ben je de zak bij de politie en bij de D66 rechter.

denoorman | 11-05-15 | 19:02

Bad Karma | 11-05-15 | 18:55
Welk recht heb jij het in hemelsnaam over?
Knap dat het je lukt om door middel van slechts 14 woorden zó dom over te komen.

Jimmydepimmy | 11-05-15 | 19:02

Ik dacht dat GS principes had. Maar ik moet toch weer tegen een verticaal filmpje aankijken. Doewisnormaalman!

L. Rakker | 11-05-15 | 19:02

@Arbijan | 11-05-15 | 18:34
Dus een laffe aanslag die je in een rolstoel kan laten belanden, vind jij normaal en opvoedkundig? Zolang de politie nog geen 2% van de misdaad oplost en waar daarvan nog geen 0.15% wordt veroordeelt. Maar wel druk bezig zijn om mensen die een paar km te hard rijden te beboeten, heb ik niets me ze en respecteer ik ze ook niet.

Tostiman | 11-05-15 | 19:02

-weggejorist-

CarelJan7937 | 11-05-15 | 19:01

Onvergevelijk is ook correct Nederlands jij waardeloze taalnazi
vansuyle.com | 11-05-15 | 18:49
Nope volgens het groene boekje mogen taal tokkies echter wel het minder wenselijke "onvergefelijk" gebruiken.
Dus ga je gang!

Berbaar | 11-05-15 | 19:01

Tostiman | 11-05-15 | 18:51
Zeg druif, hoe weet jij zo zeker dan dat die agente inderdaad heeft geroepen: "Ik ben van de politie, dus ik mag alles". Was je erbij? Of neem je aan dat alles wat die Flugel-drinker schrijft wáár is? En als je daar op de je pauper-brommer rijdt, en er komt je een politiewagen tegemoet (waarbij jij als bestuurder overigens geen ENKEL zicht hebt over de reden waarom die wagen daar rijdt; het zou zomaar eens relevant of nodig kunnen zijn), dan vind je het nodig en logisch om die wagen dan te blokkeren?
Jij bent de levende illustratie van mijn plempsel van nét voor jouw reactie van 18:51...

Jimmydepimmy | 11-05-15 | 19:00

Burgers bekeuren, treiteren en in elkaar rammen, dat is leuk! Ze zouden ook achter boeven aan kunnen gaan, maar die zijn natuurlijk wel een beetje eng.

majorkingkong | 11-05-15 | 19:00

ja,diedus! | 11-05-15 | 18:48 .
"een willekeurige aflevering van wegmisbruikers."
Zit daar al wat nieuws van na 2014 tussen inmiddels? Het ziet er naar uit dat ze archiefopnamen eindeloos hergebruiken tussen alle varianten van het programma bij alle omroepen, zo bekend komen sommige filmpjes voor. Soms lijkt het of er alleen 2e hands auto's rondrijden die Utrecht al niet meer in mogen.

kloopindeslootjijook | 11-05-15 | 19:00

Bad Karma | 11-05-15 | 18:40

Ik zeg alleen dat ik volwassen ben geworden. Ik heb mijn tijd had dat ik vaste klant was en overal gelogeerd in Rotterdam.Je kunt daarin blijven steken of je kunt ook je ook afvragen waarom je zo vaak logeert op een bureau. Ik ben die fase voorbij en blijkbaar had ik een schop nodig van de brigadier. Motormuis zit nog in de fase dat hij denk dat hij het wint van de politie of dat hij gelijk heeft. Nee, de politie hoeft je alleen te sommeren om weg te gaan. Doe je dat niet dan ben je aangehouden en ga je mee. Er staat nergens dat de politie moet zeggen dat ze je handboeien om gaan doen. Loop je rustig mee, dan hoef je geen handboeien om, maar doe je moeilijk dan krijg je handboeien. Dat is wat deze klaploper uit Nijmegen dus niet begrijpt.

Arbijan | 11-05-15 | 19:00

@Anoguurder | 11-05-15 | 18:36
Dagelijks worden duizenden Nederlanders beroofd door mensen in blauwe pakken. En het heeft helemaal niets met (verkeers) veiligheid te maken.
Dat is wat er feitelijk gebeurt.

vansuyle.com | 11-05-15 | 18:59

Wel heel gek dat ik dit nooit meemaak met de politie. Ik ben vaak genoeg aangehouden, maar het zijn blijkbaar altijd de onschuldigen die op de grond gewerkt moeten worden. Of hadden ze voor dit filmpje misschien een grote bek? Ik heb vaak genoeg in een dronken bui gesprekken gevoerd met de politie, en zelfs dingen gezegd als "vind je dit nou leuk werk"? "Hoeveel boeven heb je gevangen vandaag?". Ook dan word ik niet op de grond gewerkt en/of krijg ik pepperspray in mn face. Ik vraag me toch af hoe onschuldig mensen zijn die dit meemaken.

Old_Spice | 11-05-15 | 18:59

3 getuigen in t wit op de achtergrond , plus de filmer maakt 4. word vervolgd ?

FredReset | 11-05-15 | 18:59

vansuyle.com | 11-05-15 | 18:49

Laat maar .
Als sukkels geen argumenten meer hebben gaan ze zeuren over taal- of stijlfouten.

Inmiddels blijkt wel wat een serviele law -and -order types er hier verkeren op GS.
Dat er maar velen het onschuldige slachtoffer moge worden van fascistoide politiegeweld.
Kijken of ze dan nog zo'n grote mond hebben over autoriteit en respect voor de heilige Hermandad.
U weet wel die Hermandad die zo behulpzaam was bij het opsporen en uitleveren aan de Duitsers van joden in de 2e WO...

knerf | 11-05-15 | 18:58

Je hebt de verkeerde kleur en je bent braaf, dan pakken die klerelijers je. Politie is allang je beste vriend niet meer, je moet je recht op geweld terugnemen.

Aanmodderfakker | 11-05-15 | 18:57

Ik denk dat 'Fuck de koning' dankzij alle publiciteit geseponeerd wordt. Want ook nog discriminatie enzo. Maar dat deze meneer, ondanks dat hij volgens mij niets verkeerd heeft gedaan, wel een vette prent krijgen. En dat een bezwaar of beroep of welke mediaaandacht dan ook niet uit gaat halen. Dus je houdt zomaar iemand aan, gooit h'm op de grond, spuit pepperspray in z'n gezicht en geeft hem daarna een boete voor 'verzet'. Tja, zo kun je makkelijk je quotum halen.

Hans Hillen | 11-05-15 | 18:57

@VolleZak | 11-05-15 | 18:34
Moehahaha. Wacht maar tot u tegen de verkeerde aanloopt. Dan vallen de schellen u van de ogen.

vansuyle.com | 11-05-15 | 18:55

Jimmydepimmy | 11-05-15 | 18:51

Of misschien komen mensen wel op voor hun rechten, iets wat jij hebt opgegeven....

Bad Karma | 11-05-15 | 18:55

@Asimov6 | 11-05-15 | 18:27
Sorry hoor, maar ik heb weinig respect voor de politie en het wordt ook steeds minder. Teveel meegemaakt met ze. En nee ik ben geen crimineel en heb ook geen strafblad. Maar als gewone belasting betalende burger ben je gewoon de lul. De crimineel wordt door hun beschermd. Als de politie weer respect wil, dan moeten ze een keer beginnen met het beschermen van de gewone burger, in plaats van struikrover te spelen

Tostiman | 11-05-15 | 18:55

Kijk die gingen bij stuk voor stuk de komende tijd een koekje van eigen deeg krijgen. Gewoon goed de gezichten onthouden en waar ze vaak heengaan bijhouden. Dan als ze een keer alleen zijn toeslaan, tenminste, dat zou ik doen. Wat een mafkezen...

krem | 11-05-15 | 18:54

@Dr. Slager | 11-05-15 | 18:31
Dat heeft meer te maken met de passiviteit van de gemiddelde Nederlander dan met het karakter van de agenten vrees ik. Meer dan een miljard aan boetes per jaar. In andere landen zou men cameras gaan slopen en agenten het leven zo zuur maken dat men zou stoppen met hersenloos bonnnetjes schrijven.

vansuyle.com | 11-05-15 | 18:53

In Havana aan de Waal is elke vleeseter, automobilist, motorrijder, ondernemer en elke VVD en PVV stemmer een grote crimineel.

Dutch_Holland | 11-05-15 | 18:53

Als je weigert mee te werken hoor je op deze manier aangepakt te worden. Het is alleen onjuist, zelfs discriminerend, dat dergelijk beleid uitsluitend bij blanken wordt toegepast.
Morgenhout | 11-05-15 | 18:37
.
Dus al jij zomaar wordt aangehouden, terwijl je niets hebt gedaan, dan laat jij je gedwee oppakken zonder om uitleg te vragen. Apart.

Hans Hillen | 11-05-15 | 18:52

Volgens de Ambtsinstructie voor de politie heeft deze agent zich niet aan artikel 12b en 12c gehouden voor het gebruik van pepperspray.

Mali | 11-05-15 | 18:52

@albundy_33 | 11-05-15 | 18:26
Tuurlijk joh. Als je als agent een straat inrijdt waar je normaal niet in mag, dan weet je dat je een risico neemt. Het tegemoet komend verkeer verwacht dat namelijk niet. Dus hoort de agent hier rekening mee te houden, bv door licht signalen of sirene. En de opmerking van mevrouw de agente is ook duidelijk. "Ik ben van de politie, dus ik mag alles" Zoals al eerder is aangegeven, is de politie er voor de burger en niet andersom. Zelfde geldt voor de overheid. Helaas denken ze allebie dat wij hun slaven zijn.

Tostiman | 11-05-15 | 18:51

Ik heb zelf nooit zo de behoefte om me te laten gelden richting politieagenten enzo. Heb ook niet te behoefte om me richting de politie te bewijzen, noch heb ik het nodig om m'n zelfvertrouwen op te krikken door af te geven op 'de kk overheid' ofzo. Of om mijn frustratie over m'n eigen kleine, nutteloze kloteleventje af te reageren op de sterke arm.
En raad eens wat? Ik heb nog nooit last gehad van 'politiegeweld' of wat dan ook. Zou het één met het ander te maken hebben? Vragen, vragen, vragen...
Wat is het toch dat zoveel paupertjes het gevoel hebben dat de politie in het leven geroepen is om hen 'klein te houden' of 'te vernederen'? Ik snap het niet en zal het ook wel nooit begrijpen.
Heeft waarschijnlijk enkel te maken met een bewust of onbewust gedrag om de schuld over je eigen mislukte leven op een hogere macht of te schuiven.
Lekker makkelijk...

Jimmydepimmy | 11-05-15 | 18:51

vansuyle.com | 11-05-15 | 18:43
Ik heb ook de nodige zielige boetes gehad, geloof me maar denk misschien breder dan jij en probeer het geheel in verhouding te zien.

Dr. Slager | 11-05-15 | 18:50

Als je gewoon doet wat de politie zegt dan gebeurt er niets.
Fappelmoes | 11-05-15 | 18:29
.
Die man weet niet waarvoor hij is aangehouden. Hij mag toch vragen om uitleg? Die agenten moeten hem dat gewoon uitleggen, op een normale manier. En dat gebeurt dus niet.

Hans Hillen | 11-05-15 | 18:50

@Berbaar | 11-05-15 | 18:31
Onvergevelijk is ook correct Nederlands jij waardeloze taalnazi

vansuyle.com | 11-05-15 | 18:49

Ik denk dat er een heleboel reaguurders zijn die niet helemaal doorhebben wat 'vrijheid' is en wat ze ermee aan moeten. Leer je rechten, dan kom misschien wat verder dan zo'n oliedomme opmerking als: "je hebt te doen wat politie zegt, anders krijg je petsers.' Ja, in Rusland! Nederland is een 'vrij' land en dat betekent dat de staande houding of aanhouding omgeven is door regelgeving en procedures. Het is namelijk in een vrij lang nogal een ingrijp om iemands vrijheid af te nemen. Veel tokkies begrijpen daar niets van en vragen met luide stem om een politiestaat. Niet zo heel erg slim.

Bad Karma | 11-05-15 | 18:49

WoetWoet | 11-05-15 | 18:12
Kerel ligt op z'n buik op de grond, knie in z'n rug, op z'n hoofd, en dan nog moet er 1 pepperspray spuiten, omdat ze hem te "mondig" vinden, want verder kan hij niet eens meer tegenstribbelen.

Zoals wel vaker, het iq van deze 3 komt weer niet boven de schoenmaat. Laffe honden.

Uppie2010 | 11-05-15 | 18:49

Als je last hebt van een (te)lage bloeddruk , dan is het een aanrader om bij uitzendinggemist te kijken naar een willekeurige aflevering van wegmisbruikers.

ja,diedus! | 11-05-15 | 18:48

Laten we eerlijk zijn, ze zijn niet al te intelligent. Aan de andere kant is het voor hun ook wel moeilijk in te schatten wanneer ze moeten optreden. De ene keer is het te slapjes, de andere keer te hard... En in alle gevallen is het nooit goed...

BarneyBoner | 11-05-15 | 18:48

Bad Karma | 11-05-15 | 18:16
art 184 WvSr

dugo | 11-05-15 | 18:47

Ruil de motorrijder om voor een Marokkaan en de helden in politie-uniform durven opeens niks meer.

Shape of Despair | 11-05-15 | 18:47

Dus de agente is kwaad omdat de meneer recht op haar af reed. Het deel van de Waalkade dat 1-richtingsverkeer is, is ook vrij smal dus dan lijkt het al snel alsof je recht op iemand af rijdt - als die ander tegen het verkeer in rijdt. Meneer had hier helemaal geen tegenligger verwacht of hoeven verwachten. Het is niet voor niets éénrichting hm. En dan zo'n reactie .... maar het verbaast mij niet. Oplossingpercentage misdrijven onder de 2% maar kleine overtredingen (en hier was niet eens sprake van een overtreding) worden keihard bestraft. Allemaal dommigheid en frustratie.

Hans Hillen | 11-05-15 | 18:46

@ Berbaar | 11-05-15 | 18:43
Indien je het nodig vind, om anderen aan te vallen op hun beheersing van de Nederlandse taal, is het aan te raden zelf de Nederlandse taal enigszins te beheersen.

albundy_33 | 11-05-15 | 18:46

Kritiek leveren op de pliesie is niet zo handig. Ook al reden ze zonder zwaailicht tegen het verkeer in van de eenrichtingsstraat. Dan kom je in het stadium dat je moet doen wat ze zeggen. Doe je vervolgens dat niet voldoende, dan grijpen ze in. Ook al was de oorspronkelijke vergissing een kleinigheid van niks.

De burgerij wordt dan pissed om dat het 1 niks met het andere te maken heeft. Maar ze pakken em waarschijnlijk op van wege het tegenwerkende cq respectloze gedrag. En dan vindt de burgerij dan weer prima, zeker als het om jonge gastjes gaat met een grote waffel.

kloopindeslootjijook | 11-05-15 | 18:46

@VolleZak | 11-05-15 | 18:23
Is Noord-Korea niet iets voor u?

Tostiman | 11-05-15 | 18:46

Volgens mij lezen we hier maar een kant van het verhaal.

Sovy | 11-05-15 | 18:45

Poedersuiker | 11-05-15 | 18:41 Ja, met handboeien om en tranende ogen.

ja,diedus! | 11-05-15 | 18:45

Beetje erg jammer trouwens dat GeenStijl een podium dreigt te worden voor allerhande Tokkie ongenoegen. Héél erg jammer.

Willianus Wortelus | 11-05-15 | 18:45

Ik zie dit meer als een incidentje van verwarde politiemensen toch?

de uitbater | 11-05-15 | 18:45

@Dr. Slager | 11-05-15 | 18:23
En als het een medelander is dan is het gelijk discriminatie en racisme. Al een aantal keer gezien hoe onderdanig oom agentje is bij onze cultuur-verrijkers is.

Tostiman | 11-05-15 | 18:45

Flappie2006 | 11-05-15 | 18:35 De aanleiding voor zoveel geweld is dat het hier een gewone Nederlandse jongen betreft. Kijk maar eens hoe ze omgaan met opgefokte en scheldende Finnen en trek je conclusie.

ja,diedus! | 11-05-15 | 18:44

Deze agenten zijn gewoon zielig. Laat het hele voorval gewoon gaan zou ik zeggen, ze nemen hun werk veel te serieus. Oooh ze roepen lul tegen me, volgens artikel 3020392 moet ik nu wel deze persoon met extreem geweld op de grond pleuren. Ach laat gaan man en rijd door en ga eens echt werken voor je geld.

delangeleen | 11-05-15 | 18:43

@Dr. Slager | 11-05-15 | 18:41
Respect moet verdiend worden. Met het uitschrijven van boetes voor slachtofferloze overtredingen leveren ze iedere dag een klein beetje respect in. Hoeveel mensen zijn blij wanneer ze een agent zien?

vansuyle.com | 11-05-15 | 18:43

Grappig dat is een vraag die ik aan heel veel agenten stel (in binnen en buitenland) De helft zegt ja.
vansuyle.com | 11-05-15 | 18:38
Als je vocabulaire en grammaticale kennis van het Nederlands maatgevend is voor je beheersing van andere talen dan denk ik dat geen enkele (buitenlandse) agent ook maar ene reedt begrepen heeft van je vraag.

Berbaar | 11-05-15 | 18:43

@ dugo | 11-05-15 |

Op de grond gaan liggen met je handen in je nek, en wachten op de popo.

Binnenbaan | 11-05-15 | 18:43

@Berbaar | 11-05-15 | 18:22
Befehl ist befehl, bedoel je. Is toen ook niet helemaal goed gegaan. Is trouwens ook geen excuus voor oom agent!

Tostiman | 11-05-15 | 18:42

Maandag Tokkiedag? Jezus, wat een nivo van reaguren. Filmfragment is maar een fragment, maar omdat er drie agenten zijn zal krulletjes-tokkie al wel een tijdje bezig zijn geweest en z'n vriendjes erbij hebben gehaald. Dan doet de politieagent dat ook.
Groot gelijk dat ze zich niet in de zeik laten nemen.

Bass Trouble | 11-05-15 | 18:42

Volgens mij was de juiste juridisch waterdichte terminologie "ik vind die agente een pannenkoek". Uitspraak had, dacht ik, iets met vrijheid van meningsuiting te maken.

Pimp my Voortuin | 11-05-15 | 18:42

@ VolleZak | 11-05-15 |

De politie mag proportioneel geweld gebruiken. Daar is hier geenszins sprake van. Puur machtsmisbruik dit.

Binnenbaan | 11-05-15 | 18:42

maar,,,, wat moet je nou wel doen in het geval van een tegenligger op een eenrichtingsweg?

dugo | 11-05-15 | 18:41

Desmoulins | 11-05-15 | 18:34

Heb je je wel eens afgevraagd of de politie nog enig respect heeft voor de burger?
Want volgens de instructies van de demente Opstelten (de baas van die smerissen) is iedere burger een potentiele verdachte....

knerf | 11-05-15 | 18:41

Dit verhaal rammelt aan twee kanten, denk dat de waarheid ergens in het midden ligt.

Poedersuiker | 11-05-15 | 18:41

Die peppersprayende psychopaat moet ook eens nagekeken worden.

ja,diedus! | 11-05-15 | 18:41

Lichtpuntje020 | 11-05-15 | 18:33 Je hoeft als burger zeker niet alles te accepteren, van niemand niet maar ik denk dat de samenleving er beter voor zal staan als de politie meer gezag krijgt dan minder..
Want waar veel jongens denken dat ze echt wat zijn als ze een grote bek hebben tegen gezag lachen de échte gevaren in de samenleving de ballen uit de broek en zoeken ze steeds verder de grens, enkel in Nederland omdat ze wel beter weten.

Dr. Slager | 11-05-15 | 18:41

Henk Kamp ook zo inrekenen als hij op zijn motor door rood rijdt.

De Geus | 11-05-15 | 18:40

Arbijan | 11-05-15 | 18:34

"Nu ben ik een net opgevoede burger"

Hahaha, je bent bang voor politie en noemt het opvoeding

Bad Karma | 11-05-15 | 18:40

@Fappelmoes | 11-05-15 | 18:29
Weet u hoe het voelt wanneer 1 of andere prutser uw arm wilt omdraaien of een knie in uw nek legt? Dan wil je je instinctief omdraaien en losrukken. Heeft niets te maken met niet meewerken.

vansuyle.com | 11-05-15 | 18:40

plus 7.50 pepperspray kosten, tot uw dienst

Terra | 11-05-15 | 18:39

@hatari | 11-05-15 | 18:15
Zielig mannetje ben jij.

Tostiman | 11-05-15 | 18:38

@knerf | 11-05-15 | 18:29
Grappig dat is een vraag die ik aan heel veel agenten stel (in binnen en buitenland) De helft zegt ja.

vansuyle.com | 11-05-15 | 18:38

VolleZak | 11-05-15 | 18:34

En als je NIET iets fout doet maar die burgerhatende smeris zegt van wel dan ga je ook braaf en serviel mee?

knerf | 11-05-15 | 18:38

... en wederom verliest de politie het kleine beetje respect dat men nog voor ze had ...

bashghost | 11-05-15 | 18:38

En dat moet motorrijder zijn? Waar is je motorpak?

Rest In Privacy | 11-05-15 | 18:38

Als je weigert mee te werken hoor je op deze manier aangepakt te worden. Het is alleen onjuist, zelfs discriminerend, dat dergelijk beleid uitsluitend bij blanken wordt toegepast.

Morgenhout | 11-05-15 | 18:37

@PopperFlopper | 11-05-15 | 18:26
Indirecte oproepen tot het doodschieten van deze jongeman. Walgelijk.

vansuyle.com | 11-05-15 | 18:37

@vansuyle.com | 11-05-15 | 18:34

Wat heeft dat er nou mee te maken? Je kunt gewoon niks beters verzinnen dan een situatie voor te lepelen die 99.99999% niet voor zal komen. Blijf aub ontopic en inhoudelijk op het filmpje, maakt het makkelijk voor iedereen hier.

Anoguurder | 11-05-15 | 18:36

McMarx | 11-05-15 | 18:33

Dus jij was braaf meegegaan in de 2e WO toen politieambtenaren in opdracht van de Duitsers braaf onschuldige burgers arresteerden?

knerf | 11-05-15 | 18:36

"We pepperen hem wel even" terwijl je er met drie man opzit. Geuniformeerde tokkies. Fuck de popo, dat vind zelfs de koning.

Binnenbaan | 11-05-15 | 18:36

Man man. Ik snap niet dat 90% van bovenstaande reaguurders klakkeloos gelooft wat brommerrijdert beweert.

waddapatja | 11-05-15 | 18:36

mooi laat het een boodschap zijn graag volledige medewerking met en respect voor de politie pannenkoek.

decepticon | 11-05-15 | 18:35

Een agent mag je, als je een overtreding begaat, een boete geven, niets meer niets minder. Weglopen is dom gedrag. Dom gedrag van een burger beantwoorden met geweld is nog dommer.
Er is geen enkele aanleiding voor het gebruiken van geweld.
Als een agent zegt: "Spring in de sloot" ,zeg je dan ook hoe ver?

Flappie2006 | 11-05-15 | 18:35

Ik ga er overigens wel van uit dat hetgeen wat beschreven staat op waarheid berust. Anders lijkt het mij evident dat de knuppel in de nek wordt gelegd.
Vaak zijn wel de verkeerde mensen de klos van een groeiend gebrek aan respect voor de politie, met dit soort onnodige uitbarstingen tot gevolg.

Desmoulins | 11-05-15 | 18:34

Sorry meneer de motorrijder. Gezien uw schrijfstijl denk ik dat de agente volledig in haar recht stond. De agente geeft u een bevel die u negeert. Dat is strafbaar. En u beledigt haar en dat is ook strafbaar. Dus van mij mag u twee prenten hebben een voor het negeren van een ambtelijk bevel en de ander voor belediging. En extra hoog ook, alleen al vanwege de vele voudten. De agenten zeiden gaven u al een notie door te zeggen dat je aangehouden bent. Meer is er voor een aanhouding niet nodig, ja ze moeten je wel je rechten voorlezen, maar nergOns hoeven ze kenbaar te maken dat ze je handboeien omgaan doen. Anyway meneer de motorrijder, u heeft de zachte behandeling gehad en ik de harde. Ik had al handboeien om en de brigadier de me aanhield heeft me echt in een klap opgevoed. Handboeien om op mijn rug en hij gaf een duw waardoor ik een kin landing maakte op de stoep. Bewijs maar eens dat de politie dat heeft gedaan. Nu ben ik een net opgevoede burger en ik hoop dat u er wat van leert.

Arbijan | 11-05-15 | 18:34

@Anoguurder | 11-05-15 | 18:24
Onzin, als iemand je wilt beroven hoef je helemaal niet mee te werken. Of die persoon een blauw pak aan heeft of een bivakmuts is irrelevant.

vansuyle.com | 11-05-15 | 18:34

@VolleZak | 11-05-15 | 18:23
Ik neem aan dat mocht u dit overkomen, u zich kalm als een Boedhist laat meevoeren?
vansuyle.com | 11-05-15 | 18:28
Sorry, maar dit is hypothetisch gezever: als ik soms iets fout doe en word daar op aangesproken door een politie, dan doe ik niet lullig, zeg 'sorry' en eigenlijk altijd is het dan met een glimlach weer over. Oftewel: dit overkomt mij niet. Gewoon een nette vent zijn en de politie met respect behandelen.

VolleZak | 11-05-15 | 18:34

@AmericanDad | 11-05-15 | 18:18
Dus niet schikken, en voor laten komen. We kunnen hem helpen om dan massaal naar de rechtszitting te komen.

Tostiman | 11-05-15 | 18:34

Geen idee wat er vooraf is gebeurd.
Die lap tekst vertrouw ik ook voor geen flikker.
Maar goed, alleen het einde is gefilmt, dus ik kan niet oordelen wie er nu echt fout zat.

Power2All4Ever | 11-05-15 | 18:34

Driewerf Hoezee | 11-05-15 | 18:24

Dus als je geen overtreding hebt begaan maar de politie zegt van wel moet je maar serviel meegaan?

Heb vaak genoeg de meineed van politieambtenaren meegemaakt.Een leugentje gaan ze niet uit de weg, de rechters in dit land kienzen in 99% van de gevallen toch hun kant
Zou jij trouwens meegegaan zijn als zo'n smeris je in de 2e WO kwam ophalen?
Vast wel...

knerf | 11-05-15 | 18:33

@ Tostiman | 11-05-15 | 18:31
De jongen stribbeld niet tegen??? Welk filmpje ben jij in vredesnaam aan het kijken? Wat is meewerken in jouw optiek?

albundy_33 | 11-05-15 | 18:33

@hatari | 11-05-15 | 18:08
In dat geval gun ik het jou ook

Tostiman | 11-05-15 | 18:33

Al is het nog zo fout wat die agenten doen, als je in de situatie komt dat ze je willen arresteren c.q. in de boeien willen slaan, dan doe je er verstandig aan om je klep te houden en mee te werken. Protesteren maakt de zaak enkel erger.

Rest In Privacy | 11-05-15 | 18:33

Al die types die vinden dat je maar moet luisteren als een agent iets van je wil: De politie heeft al jarenlang een ontzettend slechte naam als het aankomt op integriteit, betrouwbaarheid, dienstbaarheid. Ook qua gemeten resultaten trouwens. Het aantal incidenten is schier oneindig. Als je wordt aangevallen door een corrupt stuk vuil met een te klein pikkie, te lange tenen, het IQ van een dode mol en een moreel besef waar de gemiddelde nazi-kampbeul van zou schrikken, is het natuurlijk niet te verwachten dat een burger dat maat zwijgend accepteert. En dat is maar goed ook.

Lichtpuntje020 | 11-05-15 | 18:33

Tja als je pannekoek zegt, dan heb je het goed mis..... het is al jaren panneNkoek!

sallandstrots | 11-05-15 | 18:32

edoch ik zal spoedig contact opnemen met de redactie voor het corrigeren van deze onvergevelijke daad.
vansuyle.com | 11-05-15 | 18:20
Laat het nou toch onvergeeflijke zijn ............
Ik keik uit naar je sgrijven lutser

Berbaar | 11-05-15 | 18:31

timonmja | 11-05-15 | 18:28
Tuurlijk zijn die er, het zijn ook mensen.. Maar die verhouding zal echt niet zo hoog liggen als dat de media ervan maakt. We leven in NL.

Dr. Slager | 11-05-15 | 18:31

Die 'heer' agent ging zo ver over de schreef dat zelfs 'mevrouw' agent ingreep, dit is heel duidelijk zichtbaar in het filmpje.
Ik zou zeggen naam en rugnummer opvragen van die loser en gewoon aanklagen dat labiele stuk vreten met een vergunning om wapens te dragen.

Voor de rest, geen idee wat zich hiervoor heeft afgespeeld, maar gezien de 'dames' nog kunnen lopen denk ik dat het wel mee valt, en daarom vind ik 'meneer' agent maar een zak pus.

Flipus | 11-05-15 | 18:31

@Reinaert | 11-05-15 | 18:04
In mijn ogen is dit dus gewoon machtsmisbruik em moeten deze agenten voorlopig op non actief worden gezet. Ze durfde natuurlijk wel tegen een roomblanke Nederlander, als het een niet blanke was geweest dan durven ze niet. Ook het gebruik van pepperspray is bovenmatig, de jongen stribbelde helemaal niet tegen. mooi gevalletje om voor de rechter te krijgen vanwege mishandeling, maar het zal wel in onze dictatuur in de doofpot komen

Tostiman | 11-05-15 | 18:31

@sinar2 18:08
In plaats van " pannekoek " had hij beter " pannenkoek " kunnen roepen.

fuckje | 11-05-15 | 18:30

@Driewerf Hoezee | 11-05-15 | 18:24
Wedden dat de wereld er een stuk slechter uit zou zien wanneer sommige mensen zich niet af en toe zouden verzetten tegen (excessief) geweld? Wees ze dankbaar, daardoor leeft u vandaag nog in relatieve vrijheid.

vansuyle.com | 11-05-15 | 18:30

Belachelijke comments hier. En wat is dit voor lekker eenzijdig artikel?

Iemand ligt op de grond, 3 man er bovenop en hij wil nog steeds niet meewerken, draait zich om, worstelt los. Vriendje staat te filmen en te roepen dat ze ermee op moeten houden. Ze hadden alle 2 die gasten moeten pepperen.

Als je gewoon doet wat de politie zegt dan gebeurt er niets.

Fappelmoes | 11-05-15 | 18:29

Ben benieuwd of die slaafse law-and-order typjes ook de autoriteit accepteren van een bezettingsmacht in dit land.

Want autoriteit schijnt voldoende te zijn om ook machtsmisbruik klakkeloos te accepteren.

Heren en dames domoren, had de Nederlandse politie ook gelijk bij het opsporen en uitleveren van joden in de 2e WO?
Had u toen ook serviel de autoriteit erkend van deze laffe dienstkloppers?

knerf | 11-05-15 | 18:29

Mits het waar is wat deze beste jongen verteld dan had ik die wouten alledrie in het water geflikkerd. Je laat je toch niet aftuigen door 2 meisjes en een opgefokt scharminkeltje.

delangeleen | 11-05-15 | 18:28

@VolleZak | 11-05-15 | 18:23
Ik neem aan dat mocht u dit overkomen, u zich kalm als een Boedhist laat meevoeren?

vansuyle.com | 11-05-15 | 18:28

Dr. Slager | 11-05-15 | 18:23
Ervaring leert mij dat er genoeg agenten rondlopen met narcistische trekjes, waarbij je niet eens in de buurt van jouw denkbeeldige grens hoeft te komen om de sigaar te zijn. En ja, er lopen ook agenten rond die je niet onterecht vloeren en peppersprayen, maar of deze nou in de meerderheid zijn, ik betwijfel het.

timonmja | 11-05-15 | 18:28

@Berbaar | 11-05-15 | 18:22
Ja lekker blind orders volgen. Doodsoorzaak nummer 1 in de geschiedenis van de mensheid.

vansuyle.com | 11-05-15 | 18:27

Een beetje meer ontzag voor de politie kan geen kwaad. Die huftertjes denken dat ze onschendbaar zijn. Gewoon luisteren als mevrouw de agent je wat verteld, geen gemaar.

Asimov6 | 11-05-15 | 18:27

Met z'n grote brutale muil. In de USA was ie allang doodgeschoten. Hulde aan de pliesie

PopperFlopper | 11-05-15 | 18:26

Als een taser beschikbaar was zou deze ook misbruikt worden vermoed ik. Wat een stelletje knuppels, hij ligt al en dan nog pepperspray...

zeeeend1337 | 11-05-15 | 18:26

@Reinaert | 11-05-15 | 18:04
Er wordt nog met pepperspray in zijn ogen gespoten (tenminste poging tot) terwijl er al drie man op hem liggen. Wat een idioten zeg. Excessief geweld idd. Manmanman.
Ben overigens wel benieuwd naar de andere kant van het verhaal.

deluiegriek | 11-05-15 | 18:26

Vrij weinig aan de hand. Motorrijder kan wel lopen janken, hij geeft zelf al aan dat hij lekker bijdehand liep te doen naar de politieagente, door op te merken dat zij daar niet mocht rijden. Er is geen enkele mogelijkheid, waardoor hij kon weten dat zij daar niet mocht rijden. Eenrichtingsverkeer geldt voor normaal verkeer, indien politie bij een melding snel ter plekke moet zijn, zijn zij niet gebonden aan de verkeersregels die voor gewone burgers gelden, en zij hoeven daarvoor geen signalering te gebruiken. Dus hij kon nooit of te nimmer weten of zij daar wel of niet mocht rijden. En voor alleen bijdehand doen wordt je niet op deze manier aangepakt, dus hij zal vast nog wel een grote bek hebben gehad, vast wel iets anders hebben gezegd als alleen "pannenkoek", dus volledig terecht dit.

albundy_33 | 11-05-15 | 18:26

hatari | 11-05-15 | 18:08

Oneens. Ook zij verdienen een correcte behandeling.
Niet zo neerkijken op bepaalde voorkeuren.
Ook u hoort bij het volk.

Desmoulins | 11-05-15 | 18:26

Ik denk wat dat dit agenten zijn die bij louter de ME op hun plek zouden zijn.

Driewerf Hoezee | 11-05-15 | 18:25

Aan alle mensen hier die het allemaal beter weten; je kunt ook gewoon meewerken. Hoeven er ook geen 3 man te pas aan te komen, hoeft er ook geen pepperspray, en hoeven er ook geen filmpjes bij te koemn.

Kijk USA... 95% van alle filmpjes ONTBREEKT dat iemand mee staat te werken. 100x wordt er gezegd dat je op moet rotten, mee moet werken of wat dan ook... Als je dat niet doet... DAN WERK JE DAT TOCH ZELF IN DE HAND?

Anoguurder | 11-05-15 | 18:24

Ten eerste godver:
@taalgebruik, en
@alweer zo'n opgeblazen kudtfilmpje.

Excessief excessief... Doe wat je gevraagd wordt, geef je papieren, geef een overtreding toe, accepteer de boete en schreeuw thuis nogeens woest tegen je vrouw. Wedden dat-ie niet met 1 wang op de grond zou hebben ge-eindigd?

Driewerf Hoezee | 11-05-15 | 18:24

Dat onvoordwaardelijk partij trekken van sommige law-and-order types is behalve dom nogal stuitend.

Tot ze zelf, of hun vrienden of verwanten, onschuldig op een dergelijke manier worden behandeld door dienstkloppertjes die een hekel hebben aan de gewone burger...

knerf | 11-05-15 | 18:23

Voorgedrukte aangifteformulierenstad aan de Waal.

RickTheDick | 11-05-15 | 18:23

Schrik een beetje van de vele afkeurende reaguursels, wat de politie betreft: tuig moet toch hard worden aangepakt? Nou, ik kan toch echt duidelijk zien dat dit ventje zich als een ettertje gedraagt en dus moeten ze die gewoon even hard aanpakken. Het is echt de enige 'taal' die ze begrijpen en onthouden. Hulde voor de politie dus.

VolleZak | 11-05-15 | 18:23

Van een BOA kan je niet meer verwachten. Pak dit geautoriseerd tuig ook maar de ondersteunende wapens af.

Pinocchio | 11-05-15 | 18:23

@Feynman | 11-05-15 | 18:16
Zou het kunnen dat hij zijn helm afgedaan heeft uit beleefdheid?

Los daarvan, een overtreding zonder slachtoffers is mijns inzien geen overtreding. Als er uberhaubt wel van een overtreding sprake was.

vansuyle.com | 11-05-15 | 18:23

Deze filmpjes moeten geen podium krijgen! We slaan met zijn allen een beetje te ver door v.w.b. het vrijheids van meninggehalte.
Die jongens zullen vast wel de grens hebben opgezocht en dan moeten ze niet achteraf gaan janken als ze een keer hard worden aangepakt. Zielig gedrag, gedraag je gewoon, toon fatsoen en dan is er ook niets aan de hand.

Dr. Slager | 11-05-15 | 18:23

Ben het met Willanus eensch, moet je maar orders van de popo opvolgen, niet weglopen en je bijdehandte bek houden.
Dit soort kortdaat optreden in het vervolg ook tegen "ik hoop dat je tegen een boom rijdt" tuigh.

Berbaar | 11-05-15 | 18:22

Misschien een gevolg van het magere loon wat natuurlijk weer een afschrikkend effect op potentieel capabele agenten. Totaal incompetent dit zooitje machtsmisbruikers, maar wat doe je er tegen als goedwillende burger?

Desmoulins | 11-05-15 | 18:22

Taggart | 11-05-15 |

Nee gevangenissen zijn er voor mensen die hun belastingen niet meer kunnen betalen.

Winston1 | 11-05-15 | 18:21

Wat een verrassing zeg. Dit is het resultaat van het laten handhaven en controleren van de wet door VMBO-lieden. Wat mij betreft een tienvoudig salaris en alleen nog maar hoogopgeleiden bij de politie.

timonmja | 11-05-15 | 18:21

Alle zwakbegaafden in de comments zien natuurlijk meteen aan het taalgebruik en de grammatica dat een soortgenoot van ze hulp nodig heeft. Solidair zijn met je mede-paupers, lekker bezig kids!

Geluksvogel | 11-05-15 | 18:21

@hatari | 11-05-15 | 18:15
Normale mensen stoppen voor rood licht.

thefonz | 11-05-15 | 18:20

Tja, dat krijg je als je ordehandhavers een geweldsmonopolie toekent en een gegarandeerd salaris dat -ongeacht prestaties- sowieso wordt uitbetaald. Hoe kan het in iets anders resulteren dan in een compleet falend politie apparaat met hondsbrutale agressieve agenten die al lang vergeten zijn wie dat salaris eigenlijk betaalt??
.
Het lijkt zo simpel. Agenten horen burgers te DIENEN. Dankzij het gedrocht van een rechtstaat waar we in leven is dit helaas precies omgekeerd. Burgers dienen agenten.
.
En het wordt alleen maar erger vanaf dit punt (zie Road to Serfdom) tenzij 'we' nu echt de staat eens bevoegdheden gaan afnemen.

De Libertariër | 11-05-15 | 18:20

Feynman | 11-05-15 | 18:16

Wetten van Domheid ook.
Die motor kan ook een bocht hebben genomen of van een andere smeris zijn.
Ben je altijd zo dom?

knerf | 11-05-15 | 18:20

Totaal onnodig pepperspray bij iemand die gevloerd is en drie popo's de overhand hebben, voldoende voor aangifte mishandeling door ambtenaar in functie.

gebrokenvleugel | 11-05-15 | 18:20

@hatari | 11-05-15 | 18:15
Hartelijk dank voor het wijzen op mijn taalfout. Helaas bieden de reaguurders panelen geen mogelijkheid tot correctie, edoch ik zal spoedig contact opnemen met de redactie voor het corrigeren van deze onvergevelijke daad.

vansuyle.com | 11-05-15 | 18:20

Gezien de taalfouten en verticaal filmen blijft dit toch tergend slecht.

de uitbater | 11-05-15 | 18:20

Als je er achterkomt,
Dan is het al te laat,
Wanneer op iedere hoek van de straat,
Politiestaat.

baard van troje | 11-05-15 | 18:20

Geweldsmonopolie in handen van zeer zwakbegaafden.

IQmin100 | 11-05-15 | 18:19

"Ik pepper hem wel."

Met 3 man sterk, knie in zijn rug en dan alsnog pepperspray gebruiken. Triest volk. En het gek vinden dat niemand respect voor ze heeft. De arme man zal er wel met een boete van 500+ euro vanaf komen. Puur omdat die gozer en die onzekere dames even hun macht moesten laten gelden.
je suis bier | 11-05-15 | 18:08
Boete + Aantekening in justitieel document, mits hij de schikking niet accepteert, dan komt het voor de rechter en zal deze bepalen wat de strafmaat word, deze valt vaak als er schuld is velen malen hoger uit dan de schikking die het OM voorstelt.
Maar de meeste vergeten in zo'n situatie dat een schikking accepteren van het OM (of een transactie voorstel) automatisch een schuldbekentenis is en je dus ook gewoon een aantekening in de Justitieel document krijgt (vroeger strafblad).
Dit zou kunnen betekenen dat je binnen bepaalde beroepsgroepen moeilijker of niet meer aan het werk komt.

AmericanDad | 11-05-15 | 18:18

Als de bromfietser een medelander was geweest was de blauwe brigade hard weggelopen.

Winston1 | 11-05-15 | 18:18

@Anoguurder
Er zijn zat instructies die ik niet op hoef te volgen.
Sterker nog, er zijn bijzonder dikke boeken over geschreven zo door de eeuwen heen.

Kapt. Kip | 11-05-15 | 18:18

Tja, in militaire dienst had je ook van die rare knakkers. Geef ze een uniform en een wapen en ze veranderen ineens in halve nazi's (Godwin :-)).

Spinazi | 11-05-15 | 18:18

Verticaalfilmen en zon 3 uur op een bureau gezeten? Niet langs start en direct naar de gevangenis.

Taggart | 11-05-15 | 18:18

Anoguurder | 11-05-15 | 18:13 | | Reageer+ |
Is niet zo moeilijk te begrijpen hoor. Als je in een boek schrijft dat je autoriteit hebt wanneer je een blauw pakkie aan hebt, dan heb je dat. Toch?
.
En jammer voor u, maar als volwassen persoon maak ik mijn eigen beslissingen. Ik heb namelijk in een boek geschreven dat ik ook autoriteit heb.

vansuyle.com | 11-05-15 | 18:17

Elmer Fudd | 11-05-15 | 18:15

En jij was er ook bij?
Al de zool van een smeris gelikt?

knerf | 11-05-15 | 18:17

Wat een mieten!

Heiseenberg | 11-05-15 | 18:17

Simpel, die agent liegt dat 'ie gezegd heeft dat er geweld gebruikt gaat worden als de jongen niet meewerkt. Die jongen gaat daar (ik vermoed) terecht tegen in. Agent weet dat 'ie fout zit en heeft in zijn beperkte brein nog maar 1 optie: de jongen stil krijgen met nog meer geweld en pepperspray. Dan heb je echt een heel klein piemeltje hoor, als agent. Los van het feit dat je duidelijk niet geschikt bent voor je vak.

Zijkweif | 11-05-15 | 18:16

Je ziet de man op de grond liggen onder vier agenten en nog steeds niet meewerken aan geboeid worden. Misschien was het in het begin niet duidelijk voor hem, maar die holle frase is allang uitgewerkt voordat het fragment start.

Daarna zie je hem spugen, waarna de pepperspray gepakt wordt. Niet dat meneer daar erg last van schijnt te hebben, maar daarna werkt hij een stuk beter mee.

Aan het eind van het filmpje zie je het politiebusje in dezelfde rijrichting staan als de motor, en de motor de weg afsnijden. Dit is strijdig met "recht op haar af reed"

Het verhaal van de motorrijder klopt op drie punten niet met zijn eigen filmfragment. Laat m het vooral opnieuw proberen.

Dat je uren vastzit op het politiebureau klopt. Het is geen fastfoodketen. Ze mogen je zes uur vasthouden zonder reden. En nogmaals zes uur als je geen identiteit kunt of wilt aantonen. Nachtelijke uren tellen niet mee, dan is de politie met belangrijkere zaken bezig.

Voort zou ik motorrijders willen aanraden een helm, pak en handschoenen te dragen. Anders blijft er na een simpele glij actie te weinig van je over om door een team van specialisten te reconstrueren.

Wetten uit de Natuurkunde worden een stuk beter gehandschaafd dan de wegenverkeerswet.

Feynman | 11-05-15 | 18:16

Anoguurder | 11-05-15 | 18:13

Waar in de wet staat precies dat ik verplicht ben te luisteren naar wat smerid zegt? Sukkel!

Bad Karma | 11-05-15 | 18:16

@vansuyle.com
Zijn alle motorrijders dyslectisch? Normale mensen rijden door een rood licht. Niet door een rood ligt.

hatari | 11-05-15 | 18:15

Anoguurder | 11-05-15 | 18:13

Ooit gehoord van machtsmisbruik?
Of ben je altijd zo autoriteitsgevoelig?

knerf | 11-05-15 | 18:15

toen zei ik "wat een pannekoek". Je zal wel wat anders gezegd hebben.

Elmer Fudd | 11-05-15 | 18:15

Ik snap het hele verhaal niet echt. Een politiebusje passeren waarna de agente zegt dat hij recht op haar af reed? Wat betreft de actie van die mannelijke agent: dan ben je een totale lul, als je iemand gaat pepperen die al op de grond ligt vastgeklemd tussen twee vrouwelijke agenten.
Ik had vroeger ook van die collega's die te pas en te onpas die spuitbus hanteerden. Vaker te onpas natuurlijk.

Graaf van Egmont | 11-05-15 | 18:15

Verder is het natuurlijk niet slim dat je weg loopt onder het roepen van pannekoek.
sinar2 | 11-05-15 | 18:08
====
Nee dan kun je beter tegen een agent zeggen "ik hoop dat je tegen een boom aanrijdt". En meneer de agent stond alleen een beetje dom te lachen. 3x raden om welk "soort" het ging die de agent dood wenste.

Lupuslupus | 11-05-15 | 18:14

Overigens gebeurt me dat geen tweede keer. Dan maar boetes en gevangenisstraf riskeren, maar ik laat me niet meer passief arresteren door een stel mongolen met een blauw pakkie.

vansuyle.com | 11-05-15 | 18:14

Ongesteld waarschijnlijk, of gisteravond geen beurt gehad van haar vriendje.

thefonz | 11-05-15 | 18:14

WoetWoet | 11-05-15 | 18:12

Nee, maar jij weet wel hoe het zit.
Vertel....

knerf | 11-05-15 | 18:14

Die gozer zit toch constant weerwoord te geven bij zijn aanhouding? Waarom laat filmert de rest niet zien, alleen het geknipte stukje dat de politie zijn haren vastheeft en uiteindelijk in het busje zet.

Je bent geen uitzondering op de wet hoor, instructies van een agent zijn er om op te volgen. Moeilijk begrijpen he authoriteit.

Anoguurder | 11-05-15 | 18:13

fuck de wouten.

sennholz | 11-05-15 | 18:13

Willianus Wortelus | 11-05-15 | 18:10
Gewoon luisteren?
Iedereen die onterecht een boete krijgt zal er iets van zeggen. Maarja voor je het weet lig je op de grond en zitten er drie machtsgeile losers op je.

je suis bier | 11-05-15 | 18:13

De haat van de smerissen ten aanzien van de gewone burger is behoorlijk toegenomen.

Was deze Suzukirijder toevallig een officier van justitie, een rechter of een ander lid van de elite in dit land geweest dan had deze Swiebertjes zich wel uitgeput in verontschuldigingen.
Want dat is het kenmerk van de huidige dienstklopper: trappen naar onderen en likken naar boven.

knerf | 11-05-15 | 18:13

Wat een laffe flikker met zn pepperspray. Je bent goddomme met zn drieen en hij ligt al op zn buik.

noerg | 11-05-15 | 18:13

En alleen met het eenzijdige verhaal hierboven weten alle reaguurders precies hoe het zit er wie er fout zit. Chapeau!

WoetWoet | 11-05-15 | 18:12

tjonge jonge, dat krijg je ervan als politie hetzelfde IQ heeft als de pannenkoek met peper.
En dat moet NL dan veilig houden, want hoge terreur dreiging.
Ik zie niet in waarom hij nog even peperspray in z'n gezicht moet krijgen.

Dibe | 11-05-15 | 18:12

Willianus Wortelus | 11-05-15 | 18:10

Verhuis lekker naar China dan....

Bad Karma | 11-05-15 | 18:11

Meestal hou ik niet zo van gezeur over de politie. Maar in dit geval ben ik toch geneigd de klager te geloven. Dit ziet er wel behoorlijk overtrokken uit.

fredflange | 11-05-15 | 18:11

@Godsammekraken | 11-05-15 | 18:09
De overheid is er voor het handhaven van de overheid. De politie is puur de knokploeg van de overheid.

Xukje | 11-05-15 | 18:10

Moet dit stelletje incompetenten ook nog salarisverhoging?
Op cursus dienstbaar zijn dat is wat zij moeten.

gebrokenvleugel | 11-05-15 | 18:10

Aan de omschrijving van de vrouwelijke agent te horen zal ze wel ongesteld zijn geweest.

Osdorpertje | 11-05-15 | 18:10

1000 punten voor de agenten.

Het moet maar eens afgelopen zijn, die grote tokkiebekken van al die kansloze misbaksels. Gewoon luisteren. Wordt er niet geluisterd de bek vol pepperspray en een paar kletsers met de wapenstok.

Willianus Wortelus | 11-05-15 | 18:10

Zoiets is mij ook een keer overkomen. Voor door rood ligt rijden, althans dat beweerden ze. Van een redelijk normaal gesprek het ene moment tot 4 man die bovenop mij sprongen. Ze selecteren bij de politie niet op intelligentie maar op mensen die klakkeloos bevelen op kunnen volgen.

vansuyle.com | 11-05-15 | 18:09

@santadomenica | 11-05-15 | 18:08
De politie is er voor de handhaving van de politie.

Godsammekraken | 11-05-15 | 18:09

Het meisje moest gewoon nog haar bonnenquotum vullen deze maand en deze brommertrijder was de gelukkige.
Verder is het natuurlijk niet slim dat je weg loopt onder het roepen van pannekoek.

sinar2 | 11-05-15 | 18:08

"Ik pepper hem wel."

Met 3 man sterk, knie in zijn rug en dan alsnog pepperspray gebruiken. Triest volk. En het gek vinden dat niemand respect voor ze heeft. De arme man zal er wel met een boete van 500+ euro vanaf komen. Puur omdat die gozer en die onzekere dames even hun macht moesten laten gelden.

je suis bier | 11-05-15 | 18:08

Baltimore aan de Waal waar de politiestaat het uiteraard alleen op de blanke heeft voorzien.

Godsammekraken | 11-05-15 | 18:08

Suzuki GSRXXTL-rijders die zó verschrikkelijk slecht Nederlands schrijven verdienen niet anders dan in een arrestantenbusje te worden afgevoerd.

hatari | 11-05-15 | 18:08

Lijkt mij wel geil om gearresteerd te worden door die 2 dames, lekker een beetje worstelen tegen die borsten aan.

ursa_major | 11-05-15 | 18:08

dienstbaar met hele hele hele kleine letters, eikels zijn het.

santadomenica | 11-05-15 | 18:08

Nog meer taalfouten dan in het Koningslied, man man man

CrapoTheGreat | 11-05-15 | 18:08

Ik kijk er niet meer van op. Er is niets veranderd bij de smeris en het zal niet meer lang meer duren voor die fascisten je met een grote lach en zwaai op de trein naar het oosten zetten. De geschiedenis herhaalt zich...

Bad Karma | 11-05-15 | 18:07

Wat een grammatica...

storagemaster | 11-05-15 | 18:07

Ga boeven vangen.

Fijnstoffer | 11-05-15 | 18:06

Ben je lui en zonder ambitie
Kom dan bij de politie

i-Wonder | 11-05-15 | 18:06

Als dit allemaal het gevolg is van een simpele verkeersovertreding die misschien niet eens een echte overtreding was dan gaat het niet best met dit land en de dienders die de burger (!) dienen te beschermen.

Excessief geweld is het sowieso - we lullen hier tenslotte hooguit over een overtreding en niet over een misdrijf. Riekt naar pure willekeur, PMS en/of slechte opleiding.

Arm Nederland, deel 304504.

Reinaert | 11-05-15 | 18:04

REAGEER OOK

linktips: Energie vergelijken | Autoverzekering vergelijken | Zorgverzekering vergelijken | Kinderkleding
Kansino. Hét online casino van Nederland.
Online casino met licentie | Bookmakers | Online casino overzicht | Bookmakers Nederland
Online Casino | Bookmakers | Online Casino | Online Gokken | Brokerfolio.com brokers vergelijken | online bookmakers in Nederland
Goksitesvergelijker.nl | Onlinecasinofortuna.com | Online Casino Top 5 | Casino bonussen | Crypto-casino.nl